Zakaj mi gre narobe, zakaj imam težave

Veliko ljudi se vsak dan sprašuje zakaj ima težave v službi, doma, v šoli, z boleznimi ( rak, levkemija, tumor,…), z ženo, z možem, s partnerjem, z otroci, sosedi, prijatelji,…

Kaj je bistveni vzrok temu?

Če vzamemo primer otroka, ko se rodi ima čisto duš in on sprejema vse dobro in slabo. Torej glede na to kar sprejema takšen tudi postane. Tudi mi odrasli, smo v življenju prejeli dobro in slabo. Kot odrasli, pa znamo zelo dobro ločit kaj je dobro in slabo. Vendar naše odločitve so velikokrat zmotne, ker je neka slaba lastnost tako močna, da se nam zdi, da je to dobro. Tu pa je začetek kako lahko prepoznamo naše slabe lastnosti (greh). Vendar je težko to spremenit, brez pomoči. Zato je danes veliko psihičnih problemov, depresij,… Zato potrebujemo zdravstveno pomoč in nam ponudijo zdravila ( tablete ), z njimi pa samo pokrijemo probleme, ki jih nosimo s seboj. Ljudje iščemo tudi razne novodobne (newage) programe (joga, transcendentalna meditacija, bioenergija, zdraviteljstvo,   in oh in sploh vsemogočnih ponudb…). Vse se dotikajo da bi rešile probleme in vsak na svoj način poveličuje svoje metode.

Ljudje odvračajo kar jim je že v osnovi podarjeno. Človek ni samo telo, psiha, je tudi duša. Človek vsakodnevno umiva svoje telo. Zakaj ? Želi bit čist, urejen. Torej predstavljajmo si človeka, ki se ne umije. Najprej je ves umazan in nato ta umazanija prične razpadat s pomočjo bakterija in drugih mikroskopskih bitij, zato pričnemo smrdet. Kako je nam odvratno, če nekdo pride v našo bližino in zaudarja po potu, umazaniji, zobni gnilobi …. Torej če bi dali čez naše telo razne parfume in ličila, bi samo skrili to našo malomarnost, da se ne umivamo in ne skrbimo za svoje telo.

Na primer če avtomehanik s svojimi umazanimi rokami karkoli dotakne postane umazano, zato si obvezno mora umivat roke. Kako bi bilo, če bi kirurg pri operaciji delal z neumitimi rokami, okužil bi rano in posledično bi v telesu nastala velikanska reakcija ki bi telo še bolj oslabelo in bi se zagnojilo.  Kako pa bi bilo, da posadimo na primer krompir in bi trava začela okoli rast, zadušila bi krompir in nebi imeli nič od pridelka, zato se travo / plevel vedno sproti odstranjuje.

Prav tako je z našo dušo. Koliko časa niste bili na čiščenju / umivanju svoje duše. Ali nanjo polagate samo razne obliže, ličila, parfume? Torej tudi naša duša potrebuje čistilno akcijo. Ljudje potrebujejo vso to nesnago vse probleme počistit iz sebe. Ljudje velikokrat gredo do prijateljev, vedeževalcev, zdravnikov, psihologov, psihiatrov in vse svoje probleme iztisnejo iz sebe. Vendar to še vedno ni rešitev. Pri vsakem vbodu, udarcu, rani je potrebno zdravilo. Torej naše duševne rane je potrebno ozdravit.

V krščanstvu imamo zelo lepo in brezplačno zdravilo in to je izpoved grehov ( spoved) in odpuščanje ter blagoslov. Torej če ima človek kakršne koli težave jih pri spovedi pove, so mu odpuščeni in prejme blagoslov.

Naj razložimo še to:

Spoved je prvo dejanje ki naj bi ga vsak, prav vsak človek naredil vsaj enkrat na mesec. To pomeni da se vsaj enkrat na mesec očistimo / umijemo svojih grehov/težav/ problemov.

Odpoved grehov/ težav /problemov nam pomaga stopit na novo pot. Torej če se vsem tem stvarem odpovemo je kakor, da iz sebe odvržemo težek oklep / vrečo smeti, ki nas je  obremenjevalo.

Blagoslov ki ga prejmemo preko duhovnika ( odpuščeni so ti grehi pojdi v miru) nam resnično pomagajo. Saj v vsakem duhovniku je navzoč Jezus. Jezus je tisti, ki nam odpušča vse grehe in nas naredi nove. Torej naša duša postane čista kakor dojenčkova duša. Ali ni to lepo, da imamo tak brezplačen dar. Zakaj ga nebi izkoristili. Ne verjameš poskusi. Stopi do cerkve in se spovej grehov. Ne bo ti žal.

Naslednji korak je redno obiskovanje svete maše. Priporočljiv je minimum vsaj v nedeljo. Kdor želi še bolje sebi, se odloči še za tedensko obiskovanje maše. Zakaj? Pri vsaki maši se najprej odpovemo svojih grehov in jih obžalujemo. Torej je to mini spoved.  Pri maši pri darovanju pride osebno Jezus in je On osebno tam prisoten in se skrije v vse hostije. Te hostije pa jih prejmemo pri obhajilu. Torej če imamo čiste duše nas je Jezus zelo, zelo vesel saj se združi z nami, če pa smo v grehu Jezusa umažemo, mu zadamo bolečine. V naših čistih dušah Jezus lahko deluje in nas napolnjuje z najrazličnejšimi milostmi. To je čas ko ga lahko prosimo in mu darujemo, se mu zahvaljujemo. Jezus nas bo zelo rad sprejel z čistimi srci, saj bomo najbolj podobni njemu. Izkoristimo ta čas po obhajilu. Zelo, zelo modro bi bilo ostat po maši še v cerkvi in bit združen z Jezusom. Zelo napačno razmišljanje je po maši iti iz cerkve. Torej v tišini podarimo še čas Jezusu, da deluje v nas. Ko končamo mašo običajno pozabimo na Boga in Jezusa, kot da je samo tisti čas pri maši in da kasneje ni več. Zelo modro je živet z Jezusom cel dan.

Molitev je naslednji korak, kjer se spet združujemo z Bogom, Jezusom, Marijo. Molitev je drugače povedano pogovor z Bogom. Torej naj molimo rožni venec ali premišljujemo križev pot, je to čas v katerem smo združeni z Bogom. Lahko pa je molitev tudi pogovor oziroma razmišljanje z Bogom. Če naravo opazujemo in se v njo poglobimo in razmišljamo kako je dobro narejene in kako je vse to dovršeno narejeno in se Bogu zahvaljujemo je to tudi molitev….

Sveto pismo je navdihnjena knjiga skozi katero nam Bog govori in nas nagovarja. V Svetem pismu je zapisano kako naj živimo, da nam bo dobro. Kako naj življenjske težave rešujemo, kaj se nam zgodi če zapustimo Boga. Sveto pismo je knjiga modrosti in v njej dobimo nasvete za svoje življenje. Ko naključno odpiramo in prosimo Boga za besede v Svetem pismu nam Bog podari prav tisto kar potrebujemo. Torej prebiranje Svetega pisma je naveza z Bogo.

Sveti Duh, svetniki, naši angeli varuhi,  so nam v pomoč in nam pomagajo.

Torej če zaključimo to razmišljanje ugotovimo, da Bog deluje skozi spoved, ki nas očisti naših grehov in nam s tem podari čistost duše. Maša in obhajilo je združitev z Jezusom in Bogom. Molitev je dodatna naveza z Bogom, Jezusom in Marijo. In Sveto pismo je tista življenjska knjiga skozi katero nam Bog pomaga da bi ostali na pravi poti.

Ker pa je Bog ljubezen, mir, veselje, dobrota, in vse dobro se vse to skozi čisto našo čisto dušo preliva na nas in našo okolico. To pomeni da živimo svetost. Če pa smo mi tiste svetle lučke, potem tudi s tem brez velikih besed, prepričevanj, prisil, le to na neviden način prenesemo na svojo okolico ( na otroke, na moža ali ženo, na starše, prijatelje ali sodelavce, sosede,…).

Iz vsega tega sledi naše in od drugih ozdravljenje, težave izginejo, problemi se rešijo, vse gre na bolje,…

Torej ne pozabimo teh  korakov SPOVED, MAŠA, OBHAJILO, MOLITEV, SVETO PISMO. To vam je dano, da zastonj uporabljate in zastonj prejemat.

Bodite svetle lučke, ki prinašajo današnjemu človeštvu vse, vse dobro.

 

Ta vnos je bil objavljen v Domov. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>