Nasvet

Nasveti za pomoč, nasveti za duhovno rast. Ko nam gre vse prav vse narobe se moramo obrnit k Bogu po pomoč. Ko nam gre vse dobro se moramo tudi obrnit k Bogu po pomoč, mogoče nam gre kaj narobe…


Bi želeli še kak nasvet. Zastavite vprašanje in vam bomo poskušali odgovorit.

This entry was posted in Domov. Bookmark the permalink.

6.722 Responses to Nasvet

 1. Miro says:

  SVETOPISEMSKA VRSTICA NAS OPOMINJA, DA NI VSE V NAŠIH ROKAH (Aleteia, 24/05/24)

  ČE NENEHNO POSKUŠATE NADZIRATI VSAKO DEJAVNOST, SI VZEMITE TRENUTEK ZA TE DRAGOCENE IN MODRE BESEDE

  Dandanes se pogosto zdi, da nas hkrati zaposluje cel kup stvari. Ne pomaga, da mnoge izmed nas zmotijo neskončna sporočila, ki nam jih pošiljajo prek pametnih telefonov. In ker se zdi, da naše življenje kar prekipeva od številnih obveznosti, pogosto poskušamo nadzorovati vse, kar je mogoče, kadar je mogoče.

  Nekatere stvari seveda vsekakor lahko nadziramo: recimo dejavnosti, h katerim želimo vpisati svoje otroke. Še vedno pa je nešteto stvari, ki jih poskušamo oblikovati in upravljati v upanju, da nas bodo izpolnile. Toda v resnici je izid pogosto zunaj naših zmožnosti in na koncu smo lahko pošteno razočarani.

  To se lahko kaže v vseh vrstah odnosov. Morda se poskušate spoprijateljiti s staršem v otrokovi šoli, ki je do vas nekoliko vzvišen. Ali pa ste v nezdravem razmerju, ki se bo sčasoma končalo in vam zlomilo srce. Čeprav ste morda malce obupani, ker se ti odnosi niso razvili v kaj več, obstaja zelo dober razlog, zakaj vam je bila prihranjena nadaljnja škoda.

  ODGOVOR V DESETIH BESEDAH

  Odgovor najdemo v 16. poglavju Pregovorov, kjer je več vrstic, ki govorijo o Božji moči v naših življenjih. Ena vrstica nas še posebej opominja na to, kako pomembno je, da se Mu preprosto prepustimo: ne glede na to, kakšna pot ali kakšne okoliščine se nam zdijo prave za nas, morda obstaja boljši načrt, ki ga lahko sprejmemo.

  ČLOVEKOVO SRCE NAČRTUJE SVOJO POT, A GOSPOD VODI NJEGOVE KORAKE. (Pregovori 16,9)

  To je še posebej dober opomnik takrat, ko se počutimo prizadete zaradi nečesa, kar se je zgodilo v našem življenju, kot so tisti izgubljeni odnosi, morda potovanje, ki si ga ne moremo privoščiti, ali poklicna priložnost, ki se ni izšla.

  Pomembno je, da ne pozabimo: ostati moramo odprti za priložnosti, ki nam pridejo na pot, in predvideti, kam nas lahko pot pripelje, ne da bi poskušali vrata odpreti na silo. To sicer ni vedno preprosto, toda bolj boste vadili, da ste pomirjeni s svojo potjo, bolj boste cenili pokrajino svojega končnega cilja.

  Povzeto po: https://si.aleteia.org/2024/05/24/svetopisemska-vrstica-nas-opominja-da-ni-vse-v-nasih-rokah

  O PRESVETA BOŽJA VOLJA, LJUBIM TE NADVSE (izrek sv. Angele Merici)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja