Nasvet

Nasveti za pomoč, nasveti za duhovno rast. Ko nam gre vse prav vse narobe se moramo obrnit k Bogu po pomoč. Ko nam gre vse dobro se moramo tudi obrnit k Bogu po pomoč, mogoče nam gre kaj narobe…


Bi želeli še kak nasvet. Zastavite vprašanje in vam bomo poskušali odgovorit.

This entry was posted in Domov. Bookmark the permalink.

311 Responses to Nasvet

 1. Miro says:

  Kako naj se kristjan v svoji notranjosti zoperstavi jezi, samopomilovanju, zameri, užaljenosti … in se vsak dan odpira odpuščanju in veselju v moči Svetega Duha? Predvsem v zdravilni in odrešenjski moči žive BOŽJE BESEDE! Samo ta in nihče drug nas kljub vsakodnevnim težavam in preizkušnjam zanesljivo odrešuje v vseh življenjskih situacijah. Tokrat prisluhnimo duhovnim nasvetom apostola Pavla:

  IZ PISMA EFEŽANOM

  »Zato opustite laž in govorite resnico vsak s svojim bližnjim, saj smo med seboj deli enega telesa. Jezite se, a nikar ne grešite; sonce naj ne zaide nad vašo jezo in ne dajajte prostora hudiču.« (Ef 4,25-27)

  IN IZ PISMA KOLOŠANOM

  »Zdaj pa tudi vi odvrzite vse to: jezo, vzkipljivost, hudobnost, obrekovanje, nesramno govorjenje svojih ust. Kot Božji izvoljenci, sveti in ljubljeni, si torej oblecite čim globlje usmiljenje, dobrotljivost, ponižnost, krotkost, potrpežljivost. Prenašajte drug drugega in odpuščajte drug drugemu, če se ima kateri kaj pritožiti proti kateremu. Kakor je Gospod odpustil vam, tako tudi vi odpuščajte.« (Kol 3,8.12-13)

  Božje usmiljenje, ki vedno in povsod spremljaš vse ljudi, zaupamo vate!

  • Hvala says:

   Ne, g. Miro, da ne boste mislili, da sem jezna ali užaljena, ali da ne odpuščam. Vsak dan je potrebno odpuščati, če ne človek ne more živeti.

   Tedaj je pristopil Peter in mu rekel: »Gospod, kolikokrat naj odpustim svojemu bratu, če greši zoper mene? Do sedemkrat?« 22 Jezus mu je dejal: »Ne pravim ti do sedemkrat, ampak do sedemdesetkrat sedemkrat (Mt 18.21-22).

   Živeti moramo tako kot pravi Sveti Pavel, kot ste napisali: Prenašajte drug drugega in odpuščajte drug drugemu, če se ima kateri kaj pritožiti proti kateremu. Kakor je Gospod odpustil vam, tako tudi vi odpuščajte.«

   Z moje strani nimam kaj odpustiti, sploh pa ne, če nasprotna stran govori resnico. Vedno moramo gledati tudi s tega vidika.

   Vsak človek ima kdaj težak, naporen dan in mogoče kakšna beseda izbruhne nehote, mislim, da ste tudi vi imeli težak in naporen dan ali dneve. Ne obremenjujte se sedaj s tem, če bo kdo želel si lahko kaj povemo, razmislimo, skupaj debatiramo ali pa se zahvalimo Bogu.

   Vse dobro vam želim!

   • Miro says:

    Ga. Hvala, hvala za vaše mnenje. Kot že rečeno, prosim, da se še bolj posvetimo molitvi za vse, ki nas za to prosijo v hudih dušnih in telesnih stiskah. Najprej za pomoč prosimo Svetega Duha, in sicer s čudovito molitvijo sv. Avguština. Že vnaprej hvala za vaše molitve, najbolj pa za vztrajne molitve “tihih” molilcev pred Najsvetejšim.

    MOLITEV K SVETEMU DUHU

    Pridi v mene, Sveti Duh,
    Duh modrosti:
    podari mi notranje oči in ušesa,
    da me ne bodo vezala
    na materialne stvari,
    ampak vedno iskala duhovno realnost.
    Pridi v mene, Sveti Duh,
    Duh ljubezni: dolivaj vedno več
    prave ljubezni v moje srce.
    Pridi v mene, Sveti Duh,
    Duh resnice: dovoli mi,
    da dosežem spoznanje resnice
    v vsej njeni polnosti.
    Pridi v mene, Sveti Duh,
    živa voda, ki priteka iz gore
    za večno življenje:
    daj mi milost, da pridem k tebi
    občudovat obraz Očeta
    v življenje in radost brez konca.
    Amen.

    Želim vam obilen Božji blagoslov!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja