Prosim za molitev

Imate težave? Imate kako bolezen, ki jo ne morejo zdravniki ozdravit ( levkemija, rak, astma, depresija,…) ? Ste skregani s sosedi, možem, ženo, otroci, sorodniki, sošolci,…? Vam gre vse narobe? Ne morete dobit fanta / punco za zakon? Ne morete imet otrok? Ne vem karkoli imate in vam dela težave, spodaj vpišite in skupaj bomo molili za vaš namen.
Naša prošnja je, da se tudi vi sami vključite v to internetno molitveno skupino in si vsi skupaj pomagajmo in molimo drug za drugega in namene, ki so bili napisani. Če še ne znate moliti, potem si izberite eno od molitev in jo izmolite (preberite in pri tem razmišljajte kaj piše) za vaše in vse ostale prošnje(namene). Če verujete se vam bo to tudi izpolnilo.

Matej 9, 20-22
Tedaj se mu je od zadaj približala žena, ki je dvanajst let krvavela, in se je dotaknila roba njegove obleke. Pri sebi je namreč rekla: »Če se le dotaknem njegove obleke, bom rešena.« 22 Jezus pa se je obrnil, jo pogledal in dejal: »Bodi pogumna, hči, tvoja vera te je rešila.« In žena je bila od tiste ure rešena.
Ali:
Mt 17,20
»Zato, ker imate malo vere,« jim je dejal. »Resnično, povem vam: Če bi imeli vero kakor gorčično zrno, bi rekli tej gori: ›Prestavi se od tod tja!‹, in se bo prestavila in nič vam ne bo nemogoče
Ali:
Lk 17,6
Gospod pa jim je dejal: »Če bi imeli vero kakor gorčično zrno, bi rekli tej murvi: ›Izruj se s koreninami vred in se presadi v morje,‹ in bi vam bila pokorna.

Vsi skupaj lahko od Boga izprosimo milost za vaše prošnje.
Hvala za vaš obisk in vašo molitev, naj vas Bog obilno blagoslovi.
Spodaj vpišite svoje prošnje. Vpiši samo svoje ime/vzdevek brez priimka!

(Prosim, da si ne spreminjate imena ali vzdevka, ker s tem mi dajete dodatno delo, da vaše prispevke odobrim.  Hvala, Administrator)

This entry was posted in Domov. Bookmark the permalink.

18.551 Responses to Prosim za molitev

 1. Administrator says:


  Medžugorje, sporočilo Kraljice miru po vidkinji Mariji 25. junija 2022:

  “Dragi otroci! Radujem se z vami in zahvaljujem se vam za vsako žrtev in molitev, ki ste jo darovali za moje namene. Otročiči, ne pozabite, da ste pomembni v mojem načrtu odrešenja človeštva. Vrnite se k Bogu in molitvi, da bi Sveti Duh deloval v vas in po vas. Otročiči, jaz sem z vami tudi v teh dneh, ko se satan bori za vojno in sovraštvo. Razdvajanje je močno in zlo deluje v človeku kot še nikoli do sedaj. Hvala vam, ker ste se odzvali mojemu klicu.”

 2. a. says:

  Prosim za molitev, da bi se z mojim zdravstvenim stanjem vse dobro izteklo in da bi bilo vse v redu na službenem letovanju, na katerega gremo v ponedeljek. Naj mi ljubljeni Jezus in Mati Marija pomagata, da bi bila psihično umirjena in fizično zdrava.
  Vsem, ki molite naj vam Bog povrne. Sveti Juda Tadej, priprošnjik v sili, prosi za nas!

 3. Sanci says:

  Prosim Gospod uslisi srcne zelje Sanje
  To je taksno trpljenje.
  Prosim pomagajte z molitvami da bodo srcne zelje Sanje uslisane in izpolnjene

  • Miro says:

   Molimo: Gospod Jezus, ponižno Te prosim za razsvetljenje, da bom v življenju razločeval/razločevala pot, po kateri naj hodim za Teboj tako kakor Ti hočeš. Prosim Te za duhovno moč, da bom spolnjeval/spolnjevala Božjo voljo. Ponižno Te prosim tudi za …, pri tem pa vse z zaupanjem prepuščam Božji previdnosti. Slava tebi, Jezus, zdaj in vekomaj. Amen.

   Presveto Srce Jezusovo, usmili se nas!

 4. Lucija Šuler says:

  Prosim za molitev, da bi z mojim možem imela še enega otroka, ker si ga želiva imeti, ampak jaz imam probleme in ne morem z lahkoto zanositi.

 5. Kako naj odpustim mozu, ki me kar naprej zali in vara

  • Hvala says:

   Spoštovana Marija!

   Sama ne boste ničesar mogla narediti, SAMO SKUPAJ Z JEZUSOM SE LAHKO TO ZGODI. NAJPREJ SE MORATE ODLOČITI, ČE MU ŽELITE ODPUSTITI, TO POVESTE JEZUSU.

   • Hvala says:

    Velikokrat je bilo govora že o tem, kaj je potrebno najprej storiti, vendar dokler človek ne pride sam v situacijo pozabi. Nič hudega to ni, zato sem pa sama za ponavljanje določenih stvari, ki so bile že velikokrat napisane.

    • Miro says:

     ODREŠUJE NAS ŽIVA BOŽJA BESEDA

     »PRIDITE K MENI VSI, KI STE UTRUJENI IN OBTEŽENI, IN JAZ VAM BOM DAL POČITEK. VZEMITE NASE MOJ JAREM IN UČITE SE OD MENE, KER SEM KROTAK IN V SRCU PONIŽEN, IN NAŠLI BOSTE POČITEK SVOJIM DUŠAM; KAJTI MOJ JAREM JE PRIJETEN IN MOJE BREME JE LAHKO.« (Mt 11,28-30)

     Gospod Jezus nas ljubeznivo vabi, da ga počastimo v svojem srcu, obiščemo v Najsvetejšem zakramentu, ga iz vsega srca slavimo in mu v tihi molitvi izrazimo, kar nas v notranjosti boli, teži, skrbi, vznemirja … Tu lahko v Njegovo Srce, polno neizmerne ljubezni do nas grešnikov, »izlijemo« svoje srce in ga ponižno prosimo za potrebne milosti v skladu s presveto Božjo voljo. Vedno se že vnaprej zahvaljujmo za podeljene milosti in ne glede na to, kaj trenutno v življenju doživljamo, živimo v duhu velike hvaležnosti do Boga.

     Slavimo Gospoda, ki je poln vsakršnih milosti za vsakega človeka, ki se je v srcu pripravljen odpirati in sodelovati z Njegovo milostjo, še posebej v dušni ali telesni stiski. Slava tebi, Jezus, zdaj in vekomaj. Amen

     Presveto Srce Jezusovo, usmili se nas!

 6. Miro says:

  JEZUSOVO SRCE JE PRENAPOLNJENO Z VELIKIM USMILJENJEM DO DUŠ, POSEBEJ DO UBOGIH GREŠNIKOV

  »Nekoč mi je Jezus dal spoznati, da je vedno pripravljen podeliti milosti, kadar ga poprosim za namene, za katere se mi priporočajo. Toda duše jih niso vedno pripravljene sprejeti,« je v svojem Dnevniku zapisala sv. Favstina Kowalska. Če vas zanima, katere besede življenja ji je ob tej priložnosti zaupal Gospod, si preberite odlomek pod št. 367.

  http://www.sticna.com/Dnevnik_Svete_Favstine_Kowalske.pdf

  Obudimo močno evharistično vero v Jezusa Kristusa, Kruh življenja. V molitvah vztrajno prosimo za trpeče osebe, ki v dušnih in telesnih stiskah prosijo za molitev, v zapisih: a., Vesna, Sija, Mojca, Sanja, Andreja, Marjana, Tatjana, Damjan, Neza Ogrin, Sofija, Jasna, Kristina, Dr, Mojca in drugi prosilci Božjih milosti. Zgodi se presveta Božja volja na priprošnjo Preblažene Device Marije, sv. Jožefa ter vseh svetnikov in svetnic.

  Z močnim zaupanjem se v molitvah svetega rožnega venca obrnimo na našega ODREŠENIKA JEZUSA KRISTUSA. Zanesljivo nas odrešuje v vseh življenjskih situacijah, tudi v najhujših. Sicer ne vedno tako, kot bi si mi želeli, vedno pa tako kot ON hoče, tako kot je za naše odrešenje in večno srečo najboljše – v skladu z Njegovim odrešenjskim načrtom. Vsak dan veliko molimo tudi za moč pri sprejemanju in premagovanju trpljenja v Gospodovi zdravilni in odrešenjski moči. Večkrat kličimo v duhu: Vse premorem v Njem, ki mi daje moč! (apostol sv. Pavel). Bogu hvala za vse podarjene milosti!

  O PRESVETO SRCE JEZUSOVO

  O presveto Srce Jezusovo, po rokah Preblažene Device Marije ti darujem
  molitve, dela in trpljenje današnjega dne – tebi v spravo za vse žalitve, ki jih
  trpiš v zakramentu presvetega Rešnjega Telesa, s teboj vred pa Bogu Očetu
  za vse tiste namene, v katere se mu ti sam vsak dan daruješ na naših oltarjih.
  Amen.

  Božje usmiljenje, ki izviraš iz Presvetega Srca Jezusovega, zaupamo vate!

 7. Lucija Šuler says:

  Prosim za molitev, da bi z možem imela še enega otroka, ker si želiva imeti še enega.
  Jaz pa imam težave in ne morem hitro zanositi, imam probleme.

 8. a. says:

  Danes sem opravila ginekološki pregled, zaradi težav s krvavitvijo, ki se predolgo vleče zaradi hormonskega neravnovesja. Če ne bo bolje, bom morala na poseg. 7.7. imam ponovni pregled. Prosim za molitev, da bi te težave ponehale in da mi ne bi bilo treba iti na operativni poseg. Za vse vaše molitve naj vam Bog povrne. Ljubljena Mati Marija, prosi za nas!

 9. Vesna says:

  Prosim za molitev. V petem mesecu mi grozi splav, sem v bolnici, zdravniki nimajo skoraj nič upanja da se bo rešilo. Prosim molite za mojega fantka da bo preživel.
  Hvala vam, Bog naj vam povrne za vse molitve.
  Vesna

 10. Sija says:

  Naprošam za molitve, da bi srečno opravili današnje delo, da bi bilo vse dobro in da se ne bi kaj zgodilo.

  Hvala vsem in vsakemu posebej.

  Mir in vse dobro.

  Sija

 11. Mojca says:

  Prosim za molitev, da bi mi Bog naklonil milost glede moje srčne želje za katero ga prosim.

 12. andreja says:

  Jezus, izročam ti ljubo hčerko, ki bo prejela sveto birmo. Izročam ti jo, v tvoje roke. Iz mojega srca. Hvala dobri Bog, ker si mi dal vero in jo s tvojo pomočjo, predajam hčerki. Amen

 13. andreja says:

  Prosim za ureditev naših medsebojnih odnosov v družini. Prosim za živo vero, za zdravje, božji mir,medsebojno ljubezen, spoštovanje, veselje do življenja, upanje in božji blagoslov in varstvo. Izročam nas tebi ljubi troedini Bog, Oče, Jezus in Sv.Duh. V tvoje roke izročam oba otroka in naju z možem, ter vse ljube in našo domovino in ta svet. Vse kar smo, očisti nas vsega kar je od hudega duha in nas napolni z božjim, kar je od tebe. Prosim pomagaj ljubi Jezus…Tebi se izročam, tebi izročam moža, najin odnos, najino partnerstvo, starševstvo in odnose navzen.Utrdi naju v tvoji veri in odženi hudega duha. Napolni naju s sv.duhom.
  Izoročam ti sina, njegovo dušo in telo, vodi ga skozi življenje, naj dokonča študij in najde službo, v kateri bo dober in zadovoljen. Naj zaživi s tvojo pomočjo, v polnosti in sreči.
  Izročam ti hčerko, njeno dušo in telo. Vodi jo skozi življenje. Naj izpolnjuje tvojo voljo in naj bo s tvojo pomočjo srečna. Naj izbira prave poti v življenju. Izročam ti ju, z ljubeznijo in vero… Izročam ti mamo in vse sorodnike… Naj v nas vseh deluje Sv.Duh…
  Ti si naša pot, resnica in življenje…ti si nam vse. Hvaljen bodi in milosten. Amen

  • Miro says:

   Ga. Andreja je zapisala odlično molitev, v kateri z vero in zaupanjem vse izroča troedinemu Bogu.

   V naše molitve vključimo tudi prošnjo: Gospod, pomagaj mi sprejeti vse tisto, česar v življenju ne morem spremeniti ne pri sebi ne pri bližnjih. Hkrati Te prosim, da bi v luči Svetega Duha prepoznal/prepoznala vse tisto, kar moram storiti na svoji življenjski poti. Pridi, Sveti Duh!

   Naj gospo Andrejo, njeno družino in sorodnike na njihovih življenjskih poteh spremlja obilen Božji blagoslov in Marijino varstvo! Božje usmiljenje, ki vedno in povsod spremljaš vse ljudi, zaupamo vate!

 14. Miro says:

  USMILJENI JEZUS: »O KAKO DRAGA MI JE ŽIVA VERA«

  Naj danes, ko je veličasten praznik sv. Rešnjega telesa in krvi, v nas še posebej odmevajo besede življenja, ki jih je Usmiljeni Jezus zaupal sv. Favstini Kowalski, veliki glasnici Božjega usmiljenja, namenjene pa so tudi nam:

  »KAR TI VIDIŠ V STVARNOSTI, VIDIJO TI LJUDJE V VERI. O KAKO ZELO MI JE PRIJETNA NJIHOVA VELIKA VERA. VIDIŠ, ČEPRAV NAVIDEZ V MENI NI SLEDU ŽIVLJENJA, JE VENDAR V STVARNOSTI V VSEJ POLNOSTI VSEBOVANO V VSAKI HOSTIJI; VENDAR PA MORA ČLOVEK, DA BI MOGEL DELOVATI V DUŠI, IMETI VERO. O KAKO DRAGA MI JE ŽIVA VERA.« (Dn 1420)

  http://www.sticna.com/Dnevnik_Svete_Favstine_Kowalske.pdf

  Z močnim zaupanjem prosimo Gospoda Jezusa, naj trpeče sestre in brate, ki se priporočajo v molitev v raznih dušnih in telesnih stiskah, ogrnejo milostni žarki Božjega usmiljenja. Vztrajno molimo po namenih, ki so nam jih v prošnjah in sporočilih zaupali: Marjana, Sanja, Tatjana, a., Damjan, Neza Ogrin, Sofija, Hvala, Jasna, Kristina, Dr, Mojca in drugi prosilci Božjih milosti.

  Obenem v molitvena prizadevanja, s pomočjo priprošnje Device Marije in sv. Jožefa, vključimo tudi najpomembnejšo prošnjo: Da bi se v srcu čim bolj odprli milostim, ki nam jih Odrešenik Jezus Kristus želi podariti pri obhajanju svete Evharistije, po Njegovem prebridkem trpljenju na križu! Ponižno prosimo, naj Gospod v naših srcih ozdravi vse, kar nasprotuje Njegovi volji in v nas poživi duha vere, upanja in ljubezni v odnosu do Boga in bližnjega. Sicer pa v tem času, polnem raznovrstnih stisk, veliko molimo za mir v Ukrajini in drugod po svetu, za Cerkev, za spreobrnjenje grešnikov, za ohranitev družine in spoštovanje njenih vrednot, itd. Zgodi se presveta Božja volja!

  Božje usmiljenje, neizmerno v zakramentu evharistije in duhovništva, zaupamo vate!

  • Miro says:

   Še dopolnilo za pravilno razumevanje navedenih besed življenja. Jezusove besede »KAR TI VIDIŠ V STVARNOSTI, VIDIJO TI LJUDJE V VERI« se, kot je razvidno iz širšega besedila v Dnevniku sv. Favstine, nanašajo na JEZUSOVO NAVZOČNOST pri češčenju Najsvetejšega.

 15. MARJANA says:

  dobri bog, daj naši družini zdravje ,da bomo lahko premagovali ovire, ki se kar vrstijo, zahvaljujem pa se tudi za vse preizkušnje ,ki nas utrjujejo in povezujejo.
  sv. Jožef prosi za nas
  sv. Faustina prosi za nas
  sv. Duh prosi za nas

 16. Sanja says:

  Prosim Gospod pomagaj mi.
  Ne zdrzim več rada bi da se pobotava s partnerjem in da sva naprej v dobrih odnosih in vse lepo

 17. Tatjana says:

  Hvala vsem za molitve za mojega sina hvala Jezusu in Devici Mariji, prosim vas molite za njegovo zdravje, jutri za dobre izvide.

  Jezus Kristus in Devica Marija usliši nas

 18. a. says:

  Hvala Bogu in vam, dragi molivci za vse goreče molitve. Sodelavkin sin, ki se je hudo ponesrečil, je doma in zaenkrat dobro okreva.
  Prosim pa za molitev, za svoje težave, tako fizične, kot psihične, da bi se res z Božjo in Marijino pomočjo, kmalu vse uredilo.
  Usmiljeni Jezus, vate zaupam!

 19. Damjan says:

  Prosim za molitev da bi opravil izpit.

 20. Neza ogrin says:

  Prosim za molitev, da bi oce mojih dveh otrok se vedno ostal na zdravljenju v psihiatricni bolnosnici. Zelo se bojim, kaj bo ko pride ven, saj je bil v preteklosti do mene fozicno, psijicno in spolno zelo nasilen. Ni mi dovolil iti stran od njega. Prosim za molitev da ga se zadrzijo tam in prosim za mir v druzini. AMEN

  • Miro says:

   V molitvi vse vaše bridkosti z zaupanjem izročamo Jezusovemu Presvetemu Srcu,
   na priprošnjo Presvete Device Marije in sv. Antona Padovanskega.

   MOLITEV V STISKI

   Sveti Anton, mogočni čudodelnik, ki si s svojim žarom ljubil Boga in reveže,
   k tebi se zaupno zatekam po pomoč. Ponižno se obračam k tebi in te prosim:
   prosi Božjega Zveličarja, naj se me usmili in mi pomaga v sedanjih nadlogah …
   Izprosi mi, prosim, pri Jezusu posebno milost in moč, da bom premagal vse
   stiske in bridkosti …, ki so me zajele. Če mi boš pomagal, bom po tvojem
   namenu daroval kruh revežem, ki si jih na zemlji tako ljubil in podpiral.

   (Sveti Anton Padovanski; Misli, molitve, življenje)

   Ko bo mogoče, obljubljam molitev k sv. Antonu Padovanskemu pred njegovo lično kapelico v eni, vsaj zame, najlepših slovenskih vasi. Že večkrat sem bil deležen velikih milosti na njegovo priprošnjo. Naredite pač vse, kar je je v vaši moči (stik z ustanovami, pristojnimi za reševanje teh primerov), ostalo pa z vero in zaupanjem prepustite Božjemu varstvu!

   Presveto Srce Jezusovo, usmili se nas!
   Brezmadežno Srce Marijino, prosi za nas!
   Sv. Anton Padovanski, prosi za nas!

 21. Miro says:

  G. Administrator je na tem portalu dobro porazdelil vse rubrike. Ta rubrika je, kot smo že večkrat pisali, namenjena predvsem PROŠNJAM ZA MOLITEV, kjer ljudje v glavnem prosijo za molitev. Hvala za njihovo zaupanje.

  Na tem portalu pa obstaja tudi rubrika NASVET. Zato je smiselno, da se daljši duhovni nasveti in priporočila objavljajo v tej rubriki, s pripisom za koga je nasvet namenjen. Hvala za vaše razumevanje glede tematskega razvrščanja in tudi za dejansko upoštevanje.

 22. Miro says:

  V TEJ RUBRIKI TRPEČI PROSIJO ZA MOLITEV. HVALA ZA NJIHOVO ZAUPANJE. PRIPOROČIMO SE SVETEMU DUHU IN GA PROSIMO ZA POMOČ, DA BI SE MOGLI Z NJIM POTAPLJATI V NEIZMERNE GLOBINE BOŽJE BESEDE.

  GOSPOD JEZUS NAM GOVORI: PRIDITE K MENI IN SE ODPOČIJTE

  Tedaj je Jezus spregovoril in rekel: »Slavim te, Oče, Gospod neba in zemlje, ker si to prikril modrim in razumnim, razodel pa otročičem. Da, Oče, kajti tako ti je bilo všeč. Vse mi je izročil moj Oče in nihče ne pozna Sina, razen Očeta, in nihče ne pozna Očeta, razen Sina in tistega, komur hoče Sin razodeti. Pridite k meni vsi, ki ste utrujeni in obteženi, in jaz vam bom dal počitek. Vzemite nase moj jarem in učite se od mene, ker sem krotak in v srcu ponižen, in našli boste počitek svojim dušam; kajti moj jarem je prijeten in moje breme je lahko.«

  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Mt+11%2C25-30&id13=1&pos=1&set=2&l=sl

  Tokrat Božjemu usmiljenju z močno vero in zaupanjem priporočimo osebe in njihove prošnje v sporočilih, ki so jih pred kratkim zapisali: Sofija, Hvala, Jasna, Kristina, Dr, Mojca in drugi prosilci Božjih milosti. V vseh molitvenih prizadevanjih vedno na prvo mesto postavljajmo velikega Darovalca in njegovo Ljubezen ter prosimo za sprejemanje in spolnjevanje Božje volje. Gospod nas vedno usliši tako kot je za nas najboljše v skladu z njegovim Odrešenjskim načrtom, ki ga ima z nami. Vedno se že vnaprej za vse prisrčno zahvaljujmo in v srcu vzklikajmo: BOG BODI HVALJEN! Naše vsakodnevno duhovno vodilo: PO MARIJI K JEZUSU!

  V tem času še posebej veliko molimo za mir v Ukrajini in drugod po svetu. Ne odlašajmo na jutri; z molitvijo k Preblaženi Devici Mariji začnimo že zdaj.

  POD TVOJE VARSTVO PRIBEŽIMO

  Pod tvoje varstvo pribežimo,
  o sveta božja Porodnica,
  ne zavrzi naših prošenj
  v naših potrebah,
  temveč reši nas
  vselej vseh nevarnosti,
  o častitljiva in blagoslovljena Devica,
  naša gospa, naša srednica,
  naša besednica!
  S svojim Sinom nas spravi,
  svojemu Sinu nas priporoči,
  svojemu Sinu nas izroči!

  Božje usmiljenje, ki si nam dalo Presveto Devico Marijo za Mater usmiljenja, zaupamo vate!

 23. Sofija says:

  Nemoč in trpljenje zaradi storjene krivice je velika, že več kot deset let. Prosim vsemogočni Bog pokaži mi, zakaj je bila storjena in potrebna. Trudim se živeti z njo, ampak mi včasih ne gre, trenutno mi ne gre. Imam občutek, da gre tistim, ki delajo slabo, jim je skozi življenje dosti boljše kot tistim, ki se trudimo živeti po božjih zapovedih, kot da bi slabo zmagovalno. Prosim Bog, pokaži mi, da ni tako, da lahko vedno zaupamo tebi, da ti veš kaj je najboljše za nas in da si nezmotljiv, da človek obrača, Bog obrne. Hvala za molitve, tudi sama molim za vse nas.

  • Hvala says:

   Spoštovana Sofija !

   NAŠ VZOR V ŽIVLJENJU MORA BITI JEZUS!

   Jezus ni imel ugodnega življenja, tako rekoč niti ure ne, zaničevali so Ga, se mu posmehovali, Mu govorili da je obseden, zatiskali so si ušesa pred Njegovim govorom, njegovi učenci Ga niso razumeli, Peter Ga je zatajil, ostali so se razbežali, niso Mu verjeli (Tomaž), na koncu so Ga ubili, to pa zato, da reši vse nas, zaradi naših grehov.

   Zavedati se morate, DA IMA KRISTJAN NA SEBI TARČO, V KATERO HUDOBEC SPUŠČA SVOJE STRUPENE PUŠČICE. Zato bo boj med dobrim in zlim trajal tukaj na zemlji celo življenje.

   Ljudje smo zelo slabotni, pričakujemo ugodno in mirno življenje brez preizkušenj in tegob.

   JEZUS JE REKEL:

   32 Glejte, pride ura in je že prišla, ko se boste razkropili vsak na svoje in me pustili samega. Vendar nisem sam, kajti Oče je z menoj. 33 To sem vam povedal, da bi imeli mir v meni. Na svetu imate stisko, toda bodite pogumni: jaz sem svet premagal.« (jn 25,32-33).

   Stiske in trpljenje bo do konca sveta. Zato moramo živeti z Jezusom skupaj, ki lajša trpljenje, svetuje, kaže, daje moč v trpljenju in pogum!

   Tipično krščanska je ljubezen, kajti Bog je ljubezen. Tipično krščansko je, da ljubim bližnjega kakor samega sebe. Vendar
   to imamo vpisano v vest vsi in tega nas učijo tudi druge religije in duhovne alternative. Sveto pismo uči, da je tipično krščansko to, da bližnjega ljubim tako, kot ga ljubi Jezus: »To je moja zapoved, da se ljubite med seboj, kakor sem vas jaz ljubil.

   JEZUS JE REKEL: Nihče nima večje ljubezni, kakor je ta, da dá življenje za svoje prijatelje« (Jn 15,12-13).

   To pomeni, da sem pripravljen za bližnjega darovati celo svoje življenje. Vendar takšna darovanja poznamo tudi izven krščanstva. Torej kaj je tipično krščansko? Tipično krščansko je, da ima kristjan novo življenje, Kristusovo življenje. »Ne živim več jaz, ampak Kristus živi v meni« (Gal 2,20). KRISTJAN SAM PO SEBI NE MORE ŽIVETI KRŠČANSKO.

   JEZUS je rekel, da lahko sad ljubezni rodi samo tisti, ki ostane v njem in On v njem, kajti brez njega ne moremo storiti ničesar? (Jn 15,5) Razlika je ali delam za Boga ali pa dovolim, da Bog dela v meni in skozme. Dati se moram Bogu na
   RAZPOLAGO in reči: »Gospod, ti stôri to v meni.« Jezus mora postajati moj novi »jaz«.

   ON SE MORA VEČATI, MI PA MANJŠATI!.

   MOLIMO VSI SKUPAJ ZA VAS IN VSE NAS!

   GOSPOD NAJ TE BLAGOSLOVI IN TE VARUJE!

   GOSPOD NAJ DA SIJATI SVOJE OBLIČJE NAD TABO IN NAJ TI BO MILOSTLJIV!

   GOSPOD NAJ DVIGNE SVOJE OBLIČJE NADTE IN TI PODELI MIR.

   • Hvala says:

    Še pripis ga. Sofija!

    Bogu se je potrebno zahvaljevati za vse, kar smo, imamo in kar nas stiska! SVOJE TRPLJENJE SPREJMITE IN GA DARUJTE BOGU. VAŠE MISLI, BESEDE IN DEJANJA MORAJO BITI POPOLNOMA USKLAJENE -TO JE CELOVITO OZDRAVLJENJE.

    PROSITE JEZUSA , DA VAM BO PODELIL OB SVOJEM ČASU TO MILOST – CELOVITO NOTRANJE OZDRAVLJENJE.

    Če govorimo v svojih mislih, da SPREJMEMO GOSPODOVO TRPLJENJE IN SE ZANJ ZAHVALIMO, V SRCU IN DEJANJIH PA RAVNAMO DRUGAČE, NI OZDRAVLJENO SRCE, BEGAMO IN SRCE JE NEMIRNO.

    • Hvala says:

     Ga. Sofija!

     ČE ŽELI ČLOVEK HODITI ZA JEZUSOM IN ŽELI BITI NJEGOV UČENEC, POTEM MORA OD NJEGA SPREJETI DOBRO IN TRPLJENJE. JEZUSOV UČENEC MORA BITI PODOBEN JEZUSU.

     Tudi nekateri svetniki so imeli s tem problem, res je, trpljenje je težko sprejeti, ZA TO NAM DAJE JEZUS MILOSTI, DA VZDRŽIMO V VSEH STISKAH.

     • Miro says:

      Ga. Hvala, hvala za vaše nasvete. Prosim, da se pridružite molitvam za trpeče sestre in brate. Že vnaprej vsem molilcem najlepša hvala za opravljene molitve, še zlasti pri sveti maši. Naj vas vse obilno blagoslovi Usmiljeni Bog!

      BOŽJE USMILJENJE, STUDENEC BOLNIM IN TRPEČIM, ZAUPAMO VATE!

     • Sofija says:

      Ga. Hvala,

      hvala za napisane besede, sem jih večkrat prebrala, mi dajejo tolažbo in upanje. Vse dobro.

 24. Jasna says:

  Prosim za molitev, da bi bilo doma vse vredu, da se partner ne bi kregal, da bi res bilo vse dobro. Vsemogočni Milostni Bog, Presveta Devica Marija, Sveti Jožef, Srce Jezusovo, pomagajte da bo vse dobro, da bi lepo in mirno živeli.
  Iskrena hvala, Jasna

 25. KRISTINA says:

  Hvala za vse molitve, nasvete, spodbude. Prosim vas za molitev za mene, mojega moža, sina, naše podjetje………..
  Pridi sveti Duh
  sv.Jožef prosi za nas
  sv. Faustina Kowalska prosi za nas

 26. Dr says:

  Prosim za molitev, da bi se odnosi s sodelavci v službi izboljšali.
  Prosim tudi za molitev, da bi se moje psihično stanje izboljšalo, ter bi spet imel voljo do življenja.

  Jezus, vate zaupam!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja