Dodaj molitve

This entry was posted in Domov. Bookmark the permalink.

1.388 Responses to Dodaj molitve

 1. Miro says:

  JEZUSOVA VELIKODUHOVNIŠKA MOLITEV (Jn 17,1-26)

  Ko je to izrekel, je povzdignil oči proti nebu in dejal: »Oče, prišla je ura. Poveličaj svojega Sina, da Sin poveliča tebe, kajti dal si mu oblast nad vsemi živimi bitji, da bi dal večno življenje vsem, ki si mu jih dal. Večno življenje pa je v tem, da spoznavajo tebe, edinega resničnega Boga, in njega, ki si ga poslal, Jezusa Kristusa. Jaz sem te poveličal na zemlji s tem, da sem dokončal delo, ki si mi ga dal, da ga opravim. In zdaj me ti, Oče, poveličaj pri sebi z veličastvom, ki sem ga imel pri tebi, preden je bil svet.

  Razodel sem tvoje ime ljudem, katere si mi dal od sveta. Tvoji so bili, pa si jih dal meni in so se držali tvoje besede. Zdaj vedo, da je vse, kar si mi dal, od tebe; kajti besede, ki si mi jih dal, sem dal njim. Oni so jih sprejeli in resnično spoznali, da sem izšel od tebe, ter začeli verovati, da si me ti poslal. Jaz prosim zanje. Ne prosim za svet, temveč za tiste, ki si mi jih dal, ker so tvoji; in vse moje je tvoje, in kar je tvoje, je moje in poveličan sem v njih. Nisem več na svetu; oni so na svetu, jaz pa odhajam k tebi. Sveti Oče, ohrani jih v svojem imenu, ki si mi ga dal, da bodo eno kakor midva. Dokler sem bil z njimi, sem jih varoval v tvojem imenu, ki si mi ga dal. Obvaroval sem jih in nobeden izmed njih se ni pogubil, razen sina pogubljenja, da se izpolni Pismo. Zdaj odhajam k tebi, vendar to govorim na svetu, da bodo imeli moje veselje v sebi dopolnjeno. Izročil sem jim tvojo besedo, svet pa jih je zasovražil, ker niso od sveta, kakor jaz nisem od sveta. Ne prosim, da jih vzameš s sveta, ampak da jih obvaruješ hudega. Niso od sveta, kakor jaz nisem od sveta. Posveti jih v resnici; tvoja beseda je resnica. Kakor si mene poslal na svet, sem tudi jaz njih poslal v svet, in zanje se posvečujem, da bi bili tudi oni posvečeni v resnici.

  Toda ne prosim samo za té, ampak tudi za tiste, ki bodo po njihovi besedi verovali vame: da bi bili vsi eno, kakor si ti, Oče, v meni in jaz v tebi, da bi bili tudi oni v naju, da bo svet veroval, da si me ti poslal. In jaz sem jim dal veličastvo, ki si ga dal meni, da bi bili eno, kakor sva midva eno: jaz v njih in ti v meni, da bi bili popolnoma eno. Naj svet spozna, da si me ti poslal in da si jih ljubil, kakor si ljubil mene. Oče, hočem, naj bodo tudi ti, ki si mi jih dal, z menoj tam, kjer sem jaz, da bodo gledali moje veličastvo, ki si mi ga dal, ker si me ljubil pred začetkom sveta. Pravični Oče, svet te ni spoznal, jaz pa sem te spoznal in ti so spoznali, da si me ti poslal. In razodel sem jim tvoje ime in jim ga bom razodeval, da bo ljubezen, s katero si me ljubil, v njih in bom jaz v njih.«

  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Jn+17&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

 2. Janez says:

  MOLITEV ZA EDINOST
  Gospod Jezus, na večer, preden si umrl za nas, si molil,
  da bi bili vsi Tvoji učenci popolnoma eno,
  kakor Ti v Očetu in Oče v Tebi.
  Daj, da bomo živo začutili, kako velika nezvestoba do Tebe
  je naša razdeljenost.
  Daj nam iskrenosti, da bomo priznali in obžalovali ravnodušnost,
  nezaupanje in medsebojno nenaklonjenost,
  ki se morda skrivajo v nas.
  Daj nam poguma, da bomo vse to izkoreninili.
  Nakloni nam, da se vsi zedinimo v Tebi,
  da bi se iz naših src in ustnic neprestano dvigala Tvoja molitev
  za edinost kristjanov, kakršno Ti hočeš.
  V tebi, ki si popolna Ljubezen, naj najdemo Pot,
  ki vodi do edinosti v poslušnosti Tvoji Ljubezni in Resnici. Amen.

  MOLITEV,
  ki so jo slovenski škofje potrdili za člane Apostolstva sv. Cirila in Metoda:

  O Bog, ki si nas po svetih bratih Cirilu in Metodu poklical k edinosti vere,
  zedini vse kristjane v svoji sveti Cerkvi.
  Naj bomo v češčenju troedinega Boga vsi narodi na zemlji združeni,
  kakor so združeni Božji izvoljenci v nebesih.
  To te prosimo po zasluženju Jezusa Kristusa,
  po priprošnji prečiste Device Marije, sv. Cirila in
  Metoda, sv. Leopolda Mandića in vseh svetnikov. Amen.

  Oče naš… Zdrava Marija… Slava Očetu…
  Sveta Devica Marija, prosi za nas!
  Sveta brata Ciril in Metod, prosita za nas!
  Blaženi Anton Martin Slomšek, prosi za nas! Amen

  https://www.skofija-novomesto.si/storage/3802/Ekumenska-zbirka-57_SPLET.pdf

  Od 18. do 25. januarja 2022 bo pod geslom »Videli smo, da je vzšla njegova zvezda, in smo se mu prišli poklonit« (Mt 2,2) potekal teden molitve za edinost kristjanov. Letošnji teden molitve za edinost kristjanov obhajamo že znotraj triletnega sinodalnega dogajanja, ki ima tudi bistveno ekumensko razsežnost. Papež Frančišek je ob odprtju sinode rekel: »To sinodo živimo v duhu molitve, s katero se je Jezus obrnil na Očeta za svoje: ‘Da bi bili vsi eno’ (Jn 17,21). K temu smo poklicani: k edinosti/enosti, k občestvu, k bratstvu, ki izhaja iz tega, da čutimo, da nas objema edina Božja ljubezen. Vsi, brez razlik, in posebej mi pastirji, moramo ohranjati in trdno zagovarjati to edinost.«

 3. Miro says:

  BOŽJA BESEDA: »JAKOBU PA SE JE RODIL JOŽEF, MOŽ MARIJE, IZ KATERE JE BIL
  ROJEN JEZUS, KI SE IMENUJE KRISTUS.« (Mt 1,16)

  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Mt+1%2C1-17&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

  Kratka molitev: Slava tebi, Kristus, Ti si Maziljeni. Hvala, ker si bil zato poslan, da »boš odrešil
  svoje ljudstvo njegovih grehov«. (prim. Mt 2,21).

 4. Miro says:

  KRATKE PONAVLJAJOČE MOLITVE (VZDIHLJAJI)

  MOJ BOG IN MOJE VSE

  Pri sv. Frančišku poleg dolgih hvalnic najdemo tudi kratke ponavljajoče se molitve,
  ki jih je izrekal na glas kot neke vrste vzklike. V Rožicah sv. Frančiška jih najdemo kar
  nekaj. Eden od njegovih molitvenih vzklikov je: Moj Bog in moje vse.

  Več o kratkih molitvah na:

  http://minoriti.rkc.si/duhovnost/franciskove-molitve/155-kratke-ponavljajoce-molitve-vzdihljaji

 5. Janez says:

  15 Obljub Device Marije molilcem rožnega venca
  pomeni tudi 15 obljub Device Marije, posredovane po sv. Dominiku in blaženemu Alanu de Roche , tistim ki bodo molili in širili rožni venec:

  1) Kdor mi bo zvest služil z molitvijo rožnega venca, bo prejel sporočilne milosti.
  2) Obljubim moje posebno varstvo in največje milosti tistim, ki bodo molili rožni venec.
  3) Rožni venec bo močno orožje proti peklu, uničil bo grešna nagnjenja(7 glavnih), zmanjšal greh in premagal herezije.
  4) Povzročil bo širjenje dobrih del; duše bodo po njem prejele obilje Božjega usmiljenja; pri ljudeh bo povzročil, da se bodo v srcih obrnili stran od ljubezni sveta (svetnega) in njegove praznine in jih dvignil, da bodo vzljubili večnost. O, da bi se duše posvečevale na ta način!
  5) Duša, ki se mi priporoča po rožnem vencu, se ne bo pogubila.
  6) Kdor bo pobožno molil rožni venec, in bo sebe priporočal z upoštevanjem njegovih svetih skrivnosti, ga nesreča ne bo premagala. Bog ga ne bo kaznoval v svoji pravičnosti, ne bo se pogubil v nenadni smrti; če bo pravičen bo ostal v božji milosti in postal vreden večnega življenja.
  7) Kdor bo gojil pravo pobožnost do rožnega venca, ne bo umrl brez zakramentov Cerkve.
  8) Tisti, ki zvesto molijo rožni venec, bodo imeli v svojem življenju in ob svoji smrti Božjo Luč in obilje Njegovih milosti; v trenutku smrti bodo pridruženi zaslugam svetnikov v nebesih.
  9) Iz vic bom rešila tiste, ki so bili zvesti molitvi rožnega venca.
  10) Zvesti otroci rožnega venca, bodo zaslužili visoko stopnjo slave v nebesih.
  11) Prejeli boste vse, kar me prosite po molitvi rožnega venca.
  12) Vse tiste, ki bodo širili molitev rožnega venca, bom vodila v njih potrebah.
  13) Od svojega Božjega Sina sem izprosila, da bodo vsi zagovorniki rožnega venca imeli za priprošnjike ves Nebeški zbor v času življenja in ob smrtni uri.
  14) Vsi, ki molijo rožni venec so moji sinovi in bratje mojega edinega Sina Jezusa Kristusa.
  15) Vdanost mojemu rožnemu voncu je veliko znamenje vnaprejšnje določenosti.

  https://sites.google.com/site/kraljicamiru/ro%C5%BEnivenec

  Sporočila Kraljice Miru Nebeške Matere Marije

  12. junija 1986
  “Dragi otroci! Danes vas kličem, da bi začeli z živo vero moliti rožni venec. Tako vam bom mogla pomagati. Dragi otroci, radi bi prejeli milosti, a ne molite! Ne morem vam pomagati, ker se ne želite premagati. Dragi otroci, kličem vas k molitvi rožnega venca. Naj bo rožni venec obveznost, ki jo boste z veseljem opravljali. Tako boste dojeli, zakaj sem tako dolgo z vami. Rada bi vas naučila moliti. Hvala vam, ker ste se odzvali mojemu klicu.”

  25. januarja 1991
  “Dragi otroci! Danes vas, kot nikoli doslej, kličem k molitvi. Vaša molitev naj bo molitev za mir. Satan je močan in hoče uničiti ne le človeška življenja, ampak tudi naravo in planet, na katerem živite. Zato, dragi otroci, molite, da bi se po molitvi zavarovali z božjim blagoslovom miru. Bog me je poslal k vam, da bi vam pomagala. Če hočete, sprejmite rožni venec! Že sam rožni venec lahko naredi čudeže v svetu in vašem življenju. Blagoslavljam vas in ostajam z vami, dokler bo božja volja. Hvala vam, ker nočete zatajiti moje navzočnosti tu, in hvala, ker vaš odgovor služi dobremu in miru. Hvala vam, ker ste se odzvali mojemu klicu.”

  Priporočila Ludvika Montfortskega, enega največjih svetnikov in častilcev Marije
  Vsvoji drobni knjižici Skrivnost rožnega venca sveti Ludvik Marija Grignion Montfortski piše o dveh pogostih napakah tistih, ki opravljajo to pobožnost (prevod iz angleščine). Takole razlaga:

  Potem ko ste prosili Svetega Duha, da bi dobro molili rožni venec, se za hip postavite v Božjo navzočnost in izberite namen desetk. Preden začnete moliti, se za trenutek ali dva ustavite – odvisno od tega, koliko časa imate – in premišljujte o skrivnosti posamezne desetke. Vedno prosite po priprošnji Blagoslovljene Device za eno izmed kreposti, ki najbolj sije iz te skrivnosti, ali pa jo še posebej potrebujete.

  Prosite za milosti
  Bodite posebej previdni, da se ne boste ujeli v pasti, v katere se ujame večina ljudi, ki molijo rožni venec.

  Prva je nevarnost, da sploh ne bi prosili za nobeno milost. Kadarkoli torej molite rožni venec, prosite za kakšno posebno milost ali krepost oz. moč, da bi premagali kakšen greh.

  Druga pogosta napaka pri molitvi rožnega venca pa je, da je edini namen molitve ta, da bi z njo čim hitreje končali. To je zato, ker mnogi v rožnem vencu vidijo le breme, ki visi nad njimi, če ga ne molijo; še posebej če so obljubili, da ga bodo redno molili ali pa so to dobili za pokoro, bolj ali manj proti svoji volji.

 6. Miro says:

  BOŽJA BESEDA: »NATO JE PRIŠEL V HIŠO. SPET SE JE ZBRALA MNOŽICA,
  TAKO DA ŠE JESTI NISO UTEGNILI. KO SO NJEGOVI TO IZVEDELI, SO ODŠLI,
  DA BI GA NA SILO ODVEDLI, KAJTI GOVORILI SO, DA NI PRISEBEN.«
  (Mr 3,20-21)

  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Mr+3%2C20-21&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

  Duhovna misel s kratko molitvijo: Jezus neutrudno oznanja, ozdravlja, izganja hude duhove.
  Ljudje so navdušeni, sorodniki pa mislijo, da se mu je zmešalo in ga hočejo odvesti domov.
  Približal se bom Jezusu, da bi mu bil blizu. Trudil se bom posnemati njegovo predanost in
  navdušenje za poslanstvo. Gospod, uči me tvoje ljubezni. Daj mi preprosto srce, da te bom
  sprejel in priznal v vsem, kakršen si. (Luč Besede rodi življenje, Primož Krečič)

  Božje usmiljenje, ki si nas poklicalo k sveti veri, zaupamo vate!

 7. Janez says:

  RADI BI SPREMENILI SVET, PA PRVO ZAČNIMO KAR PRI SEBI
  Gospod, radi bi spremenili svet,
  toda čutimo, da moramo začeti pri sebi,
  da vsak lahko spremeni samo samega sebe.
  Gospod, prenovi svet. Toda začni pri meni.
  Gospod, prebudi svojo Cerkev. Začni pri meni.
  Gospod, poživi nas, ki verujemo vate,
  da bomo živo znamenje tvoje dobrote za vse ljudi. Začni pri meni.
  Gospod, utrdi upanje v možnost novega začenjanja. Začni pri meni.
  Gospod, vžgi ljubezen. Vžgi jo v meni in v srcih vseh ljudi.
  Prosim Gospod pomagaj nam, da pride k nam Božje kraljestvo.
  Prosim Jezus pomagaj nam, da bomo spolnjevali Božjo Voljo in Jezusov Evangelij.
  Amen.

  Apostolska dela 11,23: Ko je prišel tja in videl Božjo milost, se je razveselil in spodbujal vse, naj z vsem srcem ostanejo zvesti Gospodu, kakor so se namenili

 8. Janez says:

  Gospod BOG PROSIM PRIDI K MENI IN OSTANI Z MENOJ
  Dragi Bog. Slaboten in nepopolen človek sem. Ti to dobro Veš. Vem, da sem grešil in Te žalil, čeprav si mi vse Daroval in me imaš RAD. Hvala BOG, ker si v osebi svojega Sina Jezusa Kristusa našega Odrešenika prevzel nase vse moje grehe in na križu umrl zame ter vstal od mrtvih. Šel si v Nebesa k Očetu in poslal si k nam Svetega Duha. Želim prejeti tvoje odpuščanje in živeti s teboj v osebnem odnosu vse dni. Besede Večnega Življenja imaš. Daješ nam Vode Življenja, ki odžeja in kruh Življenja, po katerem nismo nikoli lačni. Odpuščaš nam naše grehe, ko Te molimo in se spokorimo ter iskreno prosimo odpuščanja in odpuščamo tudi mi drugim. Odpiram ti vrata svojega življenja in te sprejemam kot svojega Odrešenika in Gospoda Boga. Predajam ti nadzor nad svojim življenjem, zato naredi iz mene takšnega človeka, kakršnega si me ti želiš. Prosim vstopi k meni in vame in me vodi ter mi pomagaj, da bom spolnjeval Božjo Voljo in hodil vedno za Teboj. Tudi ko bom nekam zataval me prosim usmeri nazaj na Pot Odrešenja, ki vodi k Tebi. Prosim za Tvoj Božji Mir in Ljubeče Srce, da Počijem v Tebi. Iskal sem Te in Te Našel. Prosim pomagaj mi in Vodi me. H komu naj gremo, Besede Večnega Življenja imaš in nam Pomagaš. Amen.

 9. Miro says:

  MOLITEV K SVETEMU JOŽEFU

  Sveti Jožef, oče v nežnosti,
  nauči nas sprejeti, da smo ljubljeni
  ravno v tistem, kar je v nas najslabotnejšega.
  Pomagaj nam, da ne bomo postavili nobene ovire
  med svoje uboštvo in veličino Božje ljubezni.
  Spodbudi v nas željo, da bomo pristopili k spravi,
  da bi se nam odpustilo in bi zmogli ljubiti z nežnostjo
  naše brate in sestre v njihovem uboštvu.
  Bodi blizu tistim, ki so se zmotili in zato plačujejo ceno;
  pomagaj jim najti skupaj s pravičnostjo tudi nežnost za nov začetek.
  In nauči jih, da je prvi način sprave iskreno prositi odpuščanje
  ter tako čutiti Očetovo ljubkovanje.
  Amen.

  (molitev s kateheze papeža Frančiška, 19. januar 2022)

 10. Miro says:

  DON BOSKOVA IZROČITEV MARIJI

  Moj Gospod Jezus Kristus, pravi Bog in pravi človek,
  jaz te priznavam in molim kot svoj prvi in poslednji smoter.
  Prosim te, ponovi tudi zame svojo skrivnostno oporoko ljubezni,
  ki si jo s križa izrekel Janezu, ko si ga imenoval sina svoje Matere Marije.
  Ponovi ji tudi zame besede: “Žena, glej, tvoj sin!”
  Podeli mi milost, da bi mogel biti ves njen, kot pravi sin,
  in da bi ona bila moja Mati vse dni mojega življenja.
  Preblažena Devica Marija,
  moja zagovornica in srednica,
  popolnoma se izročam tvoji dobroti in usmiljenju.
  Ko se trudim, da bi goreče posnemal tvoje kreposti,
  te izberem za svojo Mater in te prosim,
  da me sprejmeš med število svojih dragih otrok.
  Popolnoma in nepreklicno se ti izročam.
  Sprejmi to mojo obljubo, to otroško zaupanje,
  s katerim se ti ves in popolnoma izročam.
  Nakloni mi svoje materinsko varstvo vse dni mojega življenja,
  posebno še ob smrtni uri,
  da bo moja duša srečno prešla iz te solzne zemlje
  in s teboj uživala večno srečo v nebeškem kraljestvu. Amen.

  Vir: https://www.fma.si/don-boskova-izrocitev-mariji/

  O Marija, Pomočnica kristjanov, prosi za nas!

 11. Janez says:

  VSE, KAR IMAM, POSVEČAM TEBI V ČAST IN SLAVO GOSPOD BOG

  V Tvoje dobrotne Očetovske Roke Gospod z Vero in Zaupanjem dajem vse bolezni, bolečine, skrbi, težave in preizkušnje
  ki mi jih pošiljaš na Zemljo, da bi me prekalil in očistil v ognju trpljenja in vzdržljivosti.
  V Tvoje roke Gospod izročam vse veselje, srečo, mir, vse radosti, hrepenenje in upanje in notranje razsvetljenje, ki mi jih daruješ in prihajajo k meni kot jutranja rosa ali kot mila Nebeška mana od Tebe.
  Posvečam Ti Gospod vse svoje Ustvarjalno delo, iskanje, razmišljanje, študij, odkritja in prebliske darovanih modrosti, ki mi jih Milostno pošiljaš, da bom iz prejetih darov tudi sam daroval drugim.
  Gospod v Tvoje Milostne Roke izročam in posvečam sebe in vse Svoje drage bližnje in prijatelje;
  vse tiste ki so mi pri srcu, pa tudi tiste, ki mi niso ravno najbolj simpatični in so mi dostikrat nasprotniki; prosim dobrotljivo nas vodi po njihovih poteh, da bodo Dobri in Pravični in Tebi v Veselje.
  Posvečam Ti vse svoje Fizično in Umsko Delo, s katerim se vsak dan ukvarjam; blagoslovi prosim delo mojih rok in uma, da bodo plodovi in sadovi mojega dela obilni; prosim okrepi moje moči in roke, da bom zdrav in da bom vsak dan pridno molil k Tebi in delal zase, za svoje bližnje in kaj daroval drugim.
  Posvečam To Gospod tudi veselje in radost nad sadovi dela in uspehom, saj v tem hvaležno vidim Tvojo Pobudo in Vodstvo.
  Posvečam Ti Gospod tudi vse slabosti, napade skušnjave hudobije; prosim utrdi me v vseh preizkušnjah in mi daj Moči, da bom vztrajal in kljuboval vsem zapeljevanjem in skušnjavam, da bom ostal močan, da bom vztrajal v Dobroti in Ponižnosti in da bom izvrševal le tisto, kar je Tvoja Volja.
  Posvečam in Darujem Ti Gospod Svoje Srce in Sebe Vsega; posvečam Ti vse Svoje Dobre namene darovanja in izkazovanja Usmiljenja in Ljubezni vsem, ki rabijo uteho in pomoč.
  Pridi prosim Vsemogočni in Vseprisotni Oče, ki Ti je vse Mogoče, daj mi prosim svoj Blagoslov,
  pridi in ostani pri meni in v meni, da bom Vedel kaj je Prav in kdaj grem po Poti k Tebi ter kdaj delam vse tisto, kar je Prav v Tvojih Očeh in Ti je v Veselje. Amen

  Dopolnjena in razširjena Molitev Prihajam k Tebi, molitve in premišljevanja, kapucini, Ljubljana 1995.

  • Miro says:

   Ob tem spomnimo še na globoko skrivnost, ki se odvija pri SVETI MAŠI, da se lahko naše prošnje in molitve dvignejo k VSEMOGOČNEMU BOGU OČETU.

   PO KRISTUSU, S KRISTUSOM IN V KRISTUSU,
   TEBI, VSEMOGOČNEMU BOGU OČETU,
   V OBČESTVU SVETEGA DUHA
   VSA ČAST IN SLAVA NA VSE VEKE VEKOV.
   AMEN.

   Iz vsega srca se zahvalimo GOSPODU JEZUSU za njegovo DARITEV NA KRIŽU – za nas in naše odrešenje.

   Božje usmiljenje, neizmerno v zakramentu evharistije in duhovništva, zaupamo vate!

 12. Miro says:

  BOŽJA BESEDA: »NATO JE ŠEL NA GORO IN POKLICAL K SEBI, KATERE JE SAM
  HOTEL. IN ODŠLI SO K NJEMU. POSTAVIL JIH JE DVANAJST, KI JIH JE IMENOVAL
  TUDI APOSTOLE, DA BI BILI Z NJIM IN BI JIH POŠILJAL OZNANJAT TER BI IMELI
  OBLAST IZGANJATI DEMONE.« (Mr 3,13-15)

  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Mr+3%2C13-19&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

  Duhovna misel s kratko molitvijo: Jezus pokliče dvanajstere, da jih sprejme v ožjo skupnost
  in pripravi za oznanjevanje evangelija. Tudi mene kliče, da bi bil z njim in pripadal njegovi
  družini. Vabi me k oznanjevanju Božjega gospostva v svetu, da ga ponesem tistim, ki so zanj
  odprti. Gospod, hvala za tvojo skupnost. Pomagaj mi, da bom šel s celim srcem tja, kamor me
  pošiljaš. (Luč Besede rodi življenje, Primož Krečič)

  Božje usmiljenje, ki si nas poklicalo k sveti veri, zaupamo vate!

 13. Janez says:

  Samo naša molitev, delo in ljubezen rodi – KRUH

  Obstaja Pravica, da soustvarjamo Kruh z molitvijo in delom.
  Oče nas je ljubil in nam dal zemljo, da jo obdelujemo.
  Dal nam je pravico in moč, da nadaljujemo njegovo delo in ga razvijamo.
  Vidim nepregledno množico Božjih sodelavcev. Od kraja do kraja zemlje.
  Vidim upognjenega, sivolasega kmeta: pravkar je vpregel voliče,
  da bo za žuborečim potokom zoral njivo za kruh, za naš vsakdanji kruh.
  Vidim vitko, bledo dekle: odhitelo je v modno šiviljstvo in sedlo k stroju,
  da nam njeni drobni prstki sešijejo obleke iz nylona in diolen-lofta.
  Mlad, močan mehanik je preudarno, kot gospodar,
  stopil k stroju in premika vzvode in gleda na števec in na komandno ploščo:
  proizvodnja teče poslušno, kot bi učenec pisal nalogo.
  In tu rudar: nadel si je čelado in se s svetilko v roki odpravil med mrzle plasti pod zemljo,
  da privali na dan črno zlato, ki poganja stroje, greje domove in jih razsvetljuje.
  Kirurg se po več ur trajajoči operaciji, s katero je smrti iztrgal plen,
  ves poten seseda in poprosi za kozarec vode.
  Odvetniku ni pošel glas, ko je z udarno besedo branil pravico uboge vdove
  pred samopašnimi izkoriščevalci.
  Vidim tiho računovodkinjo in blagajničarko: številke in konti in saldi in bankovci in kovanci brzijo
  natančno kot elektronski stroj skozi njene možgane,
  kakor da bi bili otroci, ki jo čakajo doma.
  Visok državnik, zaskrbljen za sedanjost, še bolj pa bodočnost tistih, ki so mu izročeni,
  se kot ptica spusti preko morij in celin, da utrjuje pomoč, dobroto, bratstvo in mir.
  Vidim vas, Božji soustvarjalci!
  Vaše delo je blagoslovljeno, vaše delo je pesem tisoč in tisoč glasov hvaležnih ljudi.
  Vaše delo je setev, vaše delo je – žetev: za vas same in za ves svet.
  Samo molitev, pošteno in trdo delo ter goreča ljubezen rodi – KRUH. Amen

  Tantum orationi, labori et amor qui natus est – panem.

  Zbrana dela Zdenke Serajnik – Meditacije.

 14. Janez says:

  MOLITEV K SVETI DRUŽINI
  Jezus, Marija in Jožef,v vas zremo sijaj prave ljubezni,
  na vas se obračamo polni zaupanja.
  Sveta nazareška Družina,
  Prosim naredi tudi naše družine,
  za kraje prisrčnega sožitja, za skupnosti molitve;
  naj bodo pristne šole evangelija in male domače Cerkve.
  Sveta nazareška Družina,naj v naših družinah nikoli več ne bo nasilja,
  trdovratnosti in razdora; naj vsak, ki je bil ranjen ali pohujšan,
  kmalu najde tolažbo in ozdravitev.
  Sveta nazareška Družina,
  daj, da se bomo vsi zavedali,
  kako sveta in nedotakljiva je družina
  in kakšno lepoto ji določa Božji načrt.
  Jezus, Marija in Jožef,poslušajte in uslišite našo prošnjo! Amen.

  *Papež Frančišek Posinodalna apostolska spodbuda Radost Ljubezni (Amor Laeticia)

 15. Miro says:

  V molitvi vztrajno prosimo Gospoda Jezusa za močno vero in trdno zaupanje Vanj,
  ki je skrivnostno navzoč v Najsvetejšem zakramentu.

  MOLIMO: JEZUS, VERUJEM, DA SI NAVZOČ V NAJSVETEJŠEM ZAKRAMENTU.
  ZAHVALJUJEM SE TI ZA TVOJO LJUBEZEN DO MENE, KI SI MI JO IZKAZAL S
  SVOJO SMRTJO NA KRIŽU.

  Hvaljeno in češčeno naj vedno bo, presveto Rešnje telo. Zdaj in vekomaj. Amen

 16. Janez says:

  Vse okrog nas se dogajajo Čudeži, če le imamo oči in srce odprte, da jih vidimo, se Čudimo in Verujemo

  Naj vas s pomočjo te molitve v prihodnjih dneh razsvetli Sveti Duh in Božje Usmiljenje
  Če bi imeli močno vero, živo vero, če bi bili drzni v oznanjevanju Kristusa drugim ljudem, bi z lastnimi očmi videli čudeže, kakršni so se dogajali v času Apostolov. Tudi danes notranje slepi, ki so izgubili sposobnost, da bi se ozrli proti nebu in premišljevali o čudovitih Božjih delih, znova spregledajo, duhovno hromi in pohabljeni, ki so bili zvezani zaradi svojih telesnih poželenj in katerih srca so pozabila, kako ljubiti, so znova svobodni. Gluhim, ki niso želeli ali hoteli poznati Boga, se je povrnil sluh in so slišali tihe Božje glasove. Nemi, katerih jeziki so bili zvezani, ker niso želeli priznati svojega zavoženega življenja brez smisla in Božje Ljubezni, pa so znova spregovorili in Slavili Boga.

  Ne pozabimo, da je Sveti Duh še vedno z nami in lahko močno vpliva na naše življenje ter življenja ljudi, ki jih poznamo in jih imamo radi. Duhovna spreobrnjenja in ozdravljenja nam razkrivajo Božjo moč in ljubezen in nam zagotavljajo, da je tu, pripravljen vstopiti v naše srce in nas preoblikovati, če bi mu le dopustili in verovali. Zato moramo stopiti v osebni stik z Bogom in Moliti k Njemu ter vztrajati v Prošnji. In predvsem Verjeti in Zaupati v Božje Usmiljenje in Ljubezen. Bog nas vedno čaka, da se vrnemo k Njemu.

  Aleteia medmrežje et altro

  1 Korinčanom 16,34: Zahvaljujte se GOSPODU, ker je dober, ker na veke traja njegova dobrota.

 17. Miro says:

  KLIC MOLILCA V HUDI PREIZKUŠNJI IN STISKI,
  Z MOČNO VERO IN TRDNIM ZAUPANJEM V GOSPODA!

  »ZARES, ON TE BO REŠIL IZ PTIČARJEVE ZANKE
  PRED POGUBNO KUGO.
  S SVOJIMI KRILI TE POKRIJE,
  POD NJEGOVE PERUTI SE ZATEČEŠ;
  ŠČIT IN OKLEP STA NJEGOVA ZVESTOBA.«

  (Ps 91,3-4)

  SLAVA TEBI, GOSPOD, TI SI MOJA MOČ IN MOJ REŠITELJ!

 18. Janez says:

  MOLITEV ZA MILOST LJUBEZNI
  Moj Najvišji Gospod in Posvečevalec ter Stvarnik. Prosim pomnoži v meni Milost Ljubezni in ne glej na mojo človeško ničevost. Vem za reklo v molitvi ob smrti: Prah si in v Prah se Povrneš ali Pulvere sest et pulvere reventeris, ki nas opozori, da dolgost življenja našega na Zemlji našega je kratka in da gremo v Nebeško domovino takrat, če hodimo po Poti za Jezusom. Tvoja Ljubezen do nas grešnih ljudi na Zemlji nas je odrešila. Tvoja milostna in nezaslužena Ljubezen do nas grešnih ljudi je bolj dragocena kot vsi zakladi sveta. V zameno za vse, kar more ljudem nuditi materialni svet, Te prosim za Tvojo Dobroto in Ljubezen Gospod, Tvoje Usmiljenje, Tvojo Vodstvo in Tvoj Nasmeh, ko zatavam in Te obupan iščem na brezpotjih. Pomagaj mi, da izidem ven iz labirinta in me odreši ter me varno Vodi k tebi Gospod. Samo majhen ničeven grešni človek sem, ki te potrebuje, ki mi daješ smisel Življenja, ki mi daješ Vir Življenja, ki mi daješ Luč Ljubezni, ki mi kažeš Pot in ki me blagoslavljaš, ko spolnjuje Tvojo Voljo in Jezusov Evangelij. Gospod Ti si vse kar potrebujem in Ti veš kaj rabim, še preden te za kaj prosim. Pomagaj mi, bodi vedno ob meni in v meni. Gospod Jezus Tvoja Ljubezen je najkrajša Pot, ki vodi k Tebi. Kratka je ta Pot brez ovinkov, jasna brez nevihtnih oblakov, varna brez nevarnosti, prijetna Pot v veseli družbi s Teboj Jezus Odrešenik, ki si moj Učitelj in moj najljubeznivejši Vodnik. Ta Pot vodi v Večne radosti in popotniku ne dovoli, da bi skrenil na desno, ko mu gre dobro in ne na levo, ko ga pestijo in stiskajo težave. V Svoji Dobroti Gospod prosim mi daj to veliko Milost, da te iskreno in goreče vzljubim v srcu in da zavržem vsako prazno Ljubezen, ki Ti ni všeč. Naj Te Ljubim Gospod nad vse stvari z vztrajno nenehno Ljubeznijo in prosim daj, da se nikdar ne ločim od Tvoje Ljubezni. Pomagaj mi prosim, da v Njej ostanem zdaj in Vekomaj. Hvala Gospod. Amen.

  Dopolnjeno in povzeto po Raimondu Giordanu, Kristjan Moli, Družina 1982.

 19. Janez says:

  Malo je potrebno da nas ljudje vzljubijo
  Malo je potrebno, da nas ljudje vzljubijo!
  Včasih zadostuje le lepa gesta in dobra beseda, ki je ob pravem času.
  Ali morda kakšna druga ljubeznivost in prijaznost sočloveku.
  Morda pomoč in ustrežljiv gib ali iskren, veder nasmeh in odprto srce.
  Morda gostoljubnost, ko lačnemu ponudimo hrano in pijačo.
  Morda podarimo nekomu obleko in pokrivalo z iskreno dobroto.
  Morda podarimo vse, kar imamo doma odveč in tudi del sebe in
  svojega časa vsem tistim siromašnim, ponižanim in razžaljenim,
  ki so obupali in so osamljeni ter iščejo utehe in Božje Besede Odrešenja.
  Ne govori o tem, raje tiho in radostno daruj in Gospod Ti bo nekoč pri Njem obilo povrnil.
  On vse Vidi in On Vse Ve.
  Ko si Dober in Usmiljen Samaritan, si mu namreč v Veselje.

  Prirejeno in delno dopolnjeno po Prihajam k Tebi, molitve in premišljevanja, kapucini 1995.

  Božje Usmiljenje, Ljubeuen in Dobrota Vate Zaupamo!

 20. Miro says:

  BOŽJA BESEDA: »TEDAJ JE REKEL UČENCEM, NAJ BO ZANJ PRIPRAVLJEN ČOLN
  ZARADI MNOŽICE, DA NE BI PRITISKALA NANJ. VELIKO JIH JE NAMREČ OZDRAVIL,
  ZATO SO VSI, KI SO JIH ZADELE NADLOGE, SILILI ZA NJIM, DA BI SE GA DOTAKNILI.«
  (Mr 3,9-10)

  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Mr+3%2C7-12&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

  Duhovna misel s kratko molitvijo: Jezus uči, množica ga posluša, ozdravlja bolne in izganja
  hude duhove. Ti ga celo priznajo za Božjega Sina. Toda ve, da to še ni prava vera. Pripadnost se
  bo morala prekaliti po poti križa. Sprejel bom Jezusov klic in hodil za njim brez pomišljanja.
  Gospod, ti si izbral stvarno pot za človeka, da bi ga rešil. Naj bo moja odločitev zate trdna in v
  vseh okoliščinah. (Luč Besede rodi življenje, Primož Krečič)

  Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, zaupamo vate!

 21. Janez says:

  Dar neba našega Boga vsem Ljudem na Zemlji
  Nekateri ljudje ne vedo, da so Dar Neba našega Očeta in da imajo tudi oni svoje poslanstvo na svetu.
  Nekateri ljudje ne vedo, kako lepo je, da so in tvorno živijo v Ljubezni in Odpuščajo drugim.
  Nekateri ljudje ne vedo, kako dobro je, da jih lahko srečamo in se od Njih kaj naučimo in tudi obogatimo ter si medsebojno pomagamo.
  Nekateri ljudje ne vedo, kako tolažilen je že njihov nasmeh in tihi zgled dobrote, ki ga črpajo od Njega.
  Nekateri ljudje ne vedo, kako ubogi bi bili brez nasmeha, dobrote in odpuščanja Njega ter drugih ljudi.
  A vedeli bi, če bi jim to povedali: Ti ali jaz. Morda pa to niti ni potrebno, saj je to Božja Volja. On že ve zakaj. Kolikor je ljudi, tolikor je Poti do Boga, ki morajo prehoditi veliko strmin in še več dobrega storiti, da gredo po Poti k Njemu.
  Veliko morajo pretrpeti, veliko krivic odpustiti in veliko dobrega storiti drugim ter ljubiti druge, da pridejo na Pot k Njemu.
  Ptica je ptica takrat, ko leti v zraku. Roža je roža takrat, ko cveti v tisočerih barvah Njegove Prirode.
  Človek pa je Človek takrat, ko je Dober, ko Odpušča drugim in sebi in ko Ljubi in iskreno Moli k Njemu.
  V miru in spokojnosti, ko delam in ko pomagam drugim, začutim njegovo Ljubezen in Prisotnost.
  Bog nam je vse daroval, ker nas ima neskončno rad.
  Z vsakim darilom in obdaritvij nam pove, kako rad nas ima.
  Z vsakim utripom mojega žitja in bitja začutim in celo vidim na vsakem koraku
  njegovo Veliko Dobroto in Ljubezen v Stvarstvu,
  ko me v tišini boža z nežnimi sapicami in slišim njegov tihi Glas med Ljudmi in v Naravi.
  In pravi mi, da je najvišja zapoved medsebojna Ljubezen med ljudmi.
  Kajti samo Ljubezen zmore ponovno približati Boga nam vsem, tudi ateistom,
  in nam pomagati, da bomo spet vanj Verovali s srcem in dušo.
  Ni pomembna oblika molitve, pomembno je srce, ki Živi in Ljubi vse Ljudi brez razlik.
  Premalo smo molili za lastno spreobrnjenje ter poboljšanje
  in preveč Ljudi smo hladno pustili trpečih in žalostnih zaradi hladnih medsebojnih odnosov brez pomoči.
  In preveč smo se ljudje dostikrat ukvarjali sami s seboj in premalo pomagali in služili drugim!
  In mnogo govorili namesto, da bi dejavno prinašali Luč in Upanje med ljudi!
  Amen

  Janez AKA Dichter Hansi

  Krščanstvo bo obstalo in preživelo po dobrih Ljudeh, ki bodo oznanjali Jezusov Evangelij z Ljubeznijo in utrjevali Veselo Oznanilo Ljudem z zgledom in nasmehom kot apostoli Dobrote in Usmiljenja ter misionarji Ljubezni. Človek namreč obrača, Bog pa Obrne, ker je Usmiljen, Moder in Vsemogočen! Ker človek ni samozadosten in pozablja, da mu na glavi ne zraste noben nov las brez Boga!

  Ponižno in skromno prosimo in molimo, da se nas Vsemogočni in Dobri Bog Usmili in nam Pomaga!

 22. Janez says:

  Misli o življenju
  Ne preživi, kar ni bilo spočeto z ljubeznijo, kajti tisto, ki nikoli ne premine, ampak izžareva
  svojo večno luč, je ljubezen našega Boga in ljudi, kajti Bog je Ljubite se med seboj.
  Pomirja spore, blaži sovraštva plamen,mir povrne svetu in združi razdvojene.
  Popravlja krivice, je vsakomur v pomoč in nikomur ne zada rane.
  Bati se mu ni gorja prihodnjih dni, kdor jo na pomoč pokliče, živel bo varno in v miru večen.
  Ponavadi ni srečen tisti, ki sprejema, ampak tisti, ki predvsem daje in razdaja bližnjim.
  Človek pri tem preprosto da košček sebe. Prijazno dejanje, uporabno domislico, besedo priznanja, roko čez jarek razumevanja, dober predlog, nasvet ob pravem času.
  Vzameš malo iz razuma in malo iz srca, vse skupaj dobro zabeliš s prijaznostjo in položiš komu drugemu v premislek in srce. Razdana ljubezen je dobljena ljubezen.
  Če hočeš, da ti bodo odpuščali bližnji, odpuščaj tudi sam ljudem, kajti veliko mu bo odpuščeno, kateri veliko odpušča.
  Hvaležnost blagoslavlja in gre od enega človeka do drugega. Ne najdeš je med neomikanimi ljudmi.
  In pet lastnosti odlikujejo dobrega človeka: poštenje ga odreši tesnobe; modrost ga odreši dvomov; hrabrost ga odreši strahov in ljubezen ter dobrota pa ga odrešita egoizma ter mu pomagata najti smisel življenja, ki je v služenju bližnjim. In kadar molimo Njega, nam bo dano tisto, kar prosimo in kar On ve, da res potrebujemo.
  Gospod nakloni nam tudi strpnost in ljubezen v družinah in pomagaj nam, da se bodo odnosi med zakonci zopet popravili.Pomagaj prosim, da se bodo imeli zakonci spet radi in da bo zasijalo sonce Tvoje Ljubezni v družinah. Kar je Gospod zvezal naj človek ne razveže.

  Iz teh stihov moč je podano iskreno sporočilo Dobrote in Ljubezni Gospoda našega Odrešenika, ki je polno lepote in globokih misli. Jezusov Evangelij je lahko samo dar Boga Ljudem, da nam v preprostih prilikah poda modrost in nauke. Vsa modrost in lepota sporočil v Evangeliju je Božja in je namenjena Ljudem. Prinaša Ljubezen, Usmiljenje in Dobroto med nas in nam prinaša Luč Veselega Sporočila in Odrešenja vseh grešnih ljudi. Človek česa takega ne bi bil nikoli zmožen napisati brez navdiha Boga v Staro in Novo Zavezo Svetega Pisma. Hvala Ti Gospod za vse. Pokazal si nam Pot Odrešitve. In kjer se imajo ljudje radi ter se razumejo si Ti zopet med nami. Prosimo Te za dobre odnose med ljudmi, v družinah in drugod, da bi naredili vse, da bo med nami vsemi zopet zavladal mir, ljubezen in razumevanje.

  Janez AKA Dichter Hansi

 23. Miro says:

  DVE MOLITVI, DA BI ČIM BOLJE OPRAVILI SVOJE OBVEZNOSTI

  Bog Oče, ki zmoreš vse,
  poglej, kako uboga stvar sem,
  kako iztrošene so moje moči,
  ki ne zmorejo uresničiti vsega, za kar me prosiš.
  Ponujam ti ves svoj trud, da naredim, kar moram,
  a te prosim, da mi pri tem pomagaš.

  Daj mi moči, da opravim svojo dolžnost,
  naj Ti služim tako, kot Ti misliš, da lahko.
  Daj mi ponižnost in realen pogled,
  da ne bi iskal previsokih ciljev,
  potrpljenja, ko pričakovani rezultati še vedno ne bodo doseženi,
  in modrost, da ugotovim, kdo mi lahko pri tem pomaga.

  Daj mi navdušenja, zagona in vztrajnosti,
  da naredim tisto, kar želiš, da storim.
  Pomagaj mi nadoknaditi moje pomanjkljivosti, da bova skupaj lahko dosegla,
  o čemer brez tebe ne bi nikoli niti sanjal.

  To te prosim skupaj z Marijo,
  Jezusovo materjo,
  ki je vedno pripravljena izpolniti tvojo voljo.
  Amen.

  Druga molitev izraža popolno predajo nebeški Materi. Napisal jo je nemški duhovnik
  José Kentenich in je vključena v molitvenik K očetu.

  Mati, želiš da opravim to delo?
  Tukaj sem.
  Želiš, da si pomagam z vsemi močmi svojega duha?
  Tukaj sem.
  Želiš, da umrem zate?
  Tukaj sem.

  Vendar poskrbi, da vsi tisti,
  ki si mi jih zaupala,
  živijo za Jezusa,
  in se učijo umreti za Jezusa.
  Amen.

  Vir: Aleteia

 24. Janez says:

  K Tebi prihajam Gospod
  K Tebi prihajam Gospod, z vsem srcem, z vsem upanjem in z vso ljubeznijo, ki jo premorem.
  Prosim Te, naj bo ta Sveta Maša danes blagoslovljena postaja v mojem življenju
  In naj mi da novih moči, da bom stanovitno hodil po pravi Poti k Tebi.
  Tvoje usmiljenje in odpuščanje naj mi olajšata breme, ker sem sam sebi breme, ki je pogostokrat neznosno.
  Tolikokrat o moj Bog, sem daleč od Tebe, daleč od sebe, pripravljen za sleherno neumnost in greh.
  Pomagaj mi prosim, da bom pri Tebi, da bom pri sebi, saj to dvoje je isto.
  Naj mi ta ura, ki jo posvečuje Tvoja pričujočnost, da rasti v zvestobi, grečnosti in veselju Tebi.
  Prosim Bog, ozdravi me trpkosti, ki mi stiska usta, te grenkobe in bolečine ki sem je sam kriv
  In tega nezaupanja, ki mi je vedno in povsod v skušnjavo.
  Reši me Gospod notranje krhkosti in nestalnosti, vsega kar me vleče navzdol.
  Reši me greha prosim, ki ga sovražim, pa vendar delam še naprej napake in te nespametno žalim.
  Na pragu te Svete Mašne Daritve me prosim prenovi, da bom tak, kakršnega me ti želiš imeti.
  Bog, popolnoma zaupam vate. Moja beseda na tem mestu bodi:
  Vsega se Ti izročim.
  Verujem v Te, Upam v Te. Ti si moja edina Resnica in moja Edina Moč.
  Zavedam se, kako sem brez Tebe Oče slaboten in kako sem ves v Tvojih rokah.
  Prav zato vem Oče, da sem zato močan.
  Zato se hočem veseliti v Gospodu.
  Glej prihaja nova mladost, ki bo do vrha napolnila mojo dušo.
  Ko stopam pred Tebe, oblij s svetlobo in radostjo mojo Dušo z svojo Lučjo Gospod.
  Naj me odslej vedno vodi Tvoja Ljubezen po Poti Odrešenja k Tebi.

  Daniel Rops, Moje Veselje se dviga k Tebi, Izbor Molitev 1974.

  Kdor namreč ne ljubi svojega brata, ki ga je videl, kako more ljubiti Boga, ki ga ni videl? Janez (1 Jan 4, 20).

 25. Miro says:

  MOLITEV PRED NAJSVETEJŠIM

  Pesem ob izpostavitvi:

  Ponižno tukaj pokleknimo
  in z vernim srcem počastimo
  nebeškega Zveličarja.
  V podobi kruha je med nami,
  o, da bi z vnetimi željami,
  hvaležno vsi molili ga.
  O, bodi moljeno, češčeno,
  nam iz ljubezni podeljeno
  presveto Jezusa telo.
  Ti bodi dušam posvečenje,
  poroštvo trdno jim v življenje,
  sladka popotnica v nebo.

  O molitvi pred Najsvetejšim več na:
  https://slomsek.nadskofija-maribor.si/wp-content/uploads/2020/03/Molitev-pred-Najsvetej%c5%a1im.pdf

  Hvaljeno in češčeno naj vedno bo,
  Presveto Rešnje telo.
  Zdaj in vekomaj. Amen.

 26. Janez says:

  PRIHRANI, GOSPOD
  Prihrani, Gospod, mi veliko gorje, ki duša se moja ga dobro zave,
  kar greh je sveta zdaj priklical nad vse, le Tvoje zavetje reši me.
  Prostrane širjave skušnjav in zablod se dvigajo s tal kot visoke čeri,
  naj Duh Tvoj me vodi po poti zdaj tja, kjer Tvoja ljubezen je večno doma.
  Poglej zdaj sem dol, kjer stojim, Tvoj otrok, slaboten, nemočen sem, poln zablod.
  Očisti me, Oče, posveti na me, da duša se moja svetosti zave.
  Ni mar mi ničesar, kar nudi mi svet, le Tebe želim si, ki Oče si svet.
  Približaj se meni, ki tu hrepenim, v ljubezni naj Tvoji vedno živim. Amen

  (Sveti Jakob)

  Brez Tebe Gospod, bi bilo vse okoli mene in v meni brez upanja, temno in neživo, zakaj samo Ti, ki nas Ljubiš, nam daješ življenje. Ljudje smo grešni in nepopolni. Ti pa si zvest in si vedno pri nas, tudi ko grešimo in Te žalimo. In kakor pridejo so tudi odletele in izginile so od mene vse skrbi in težave ter skušnjave, saj si jih odvzel Ti s svojo Svetlobo in Ljubeznijo, ki sijeta na Svet. Hvala Gospod za Božji Mir, Usmiljenje in Dobroto, ki in nam jo daruješ. Gospod potrebujem Te. Pridi k nam Gospod in nam Pomagaj. Po Tebi hrepenim in si Tvojega Miru želim. Nam nam vsem vedno sveti Tvoja Luč Upanja in Ljubezni.

 27. Miro says:

  BOŽJA BESEDA: JEZNO JIH JE PREMERIL Z OČMI IN ŽALOSTEN NAD ZAKRKNJENOSTJO
  NJIHOVIH SRC REKEL ČLOVEKU: »IZTEGNI ROKO!« IZTEGNIL JO JE IN ROKA JE BILA
  OZDRAVLJENA. (Mr 3,5)

  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Mr+3%2C1-6&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

  Duhovna misel s kratko molitvijo: V sinagogi je napeto. Na eni strani je človek s suho roko, na drugi
  strani so farizeji, ki iščejo, kako bodo ujeli Jezusa v besedi. On se približa trpečemu človeku in ga ozdravi,
  čeprav je sobota. Kljub predsodkom ljudi bom širil veselo oznanilo o tem, da je Jezus odrešenik. Gospod,
  hvala, da ti morem biti zvest, da moreš uresničevati čudeže svojega reševanja. (Luč Besede rodi življenje,
  Primož Krečič)

  Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, zaupamo vate!

 28. Janez says:

  MOLITEV K NAŠEMU GOSPODU JEZUSU
  Vsaka solza, ki iz očesa kane, vse, kar žali me in težko stane,
  vse bridkosti, ki jih pretrpim, ljubi Jezus, Tebi podarim.
  Vse, vse hočem v Tvojo čast storiti, Tvojo slavo tu in tam na zemlji med ljudmi množiti.
  Vse, kar mislim, berem, pišem, računam, kadar počivam,
  v sladkih sanjah diham, vsak pregibljaj udov in srca, ljubi Jezus, Tebi naj velja.
  Vse, vse hočem v Tvojo čast storiti, Tvojo slavo tu in tam med ljudmi na zemlji množiti.
  Sleherni grižljaj, ki ga denem v usta, dela vsa, prijetna ali pusta,
  vse stopinje, lažje in težké, ljubi Jezus, Tebe naj časte.
  Vse, vse hočem v Tvojo čast storiti, Tvojo slavo tu in tam na zemlji med ljudmi množiti.
  Vse najmanjše, srednje in največje, kar prezre se ali je sloveče,
  vse, kar na skrivnem le storim, Tebi, ljubi Jezus, posvetim.
  Vse, vse hočem v Tvojo čast storiti, Tvojo slavo tu in tam množiti.
  Kadar sreča rajska me napaja, kadar ljubezen Tvoja me navdaja,
  kadar v dobrih delih srečen in z Tvojim Mirom izpolnjen sem,
  čutim da po Poti Odrešenja k Tebi ljubi Jezus grem
  in da Te v drugih ljudeh po Tvoji Milosti uzrem.
  Vse, vse dobro hočem v Tvojo čast storiti,
  tvojo slavo tu in tam na zemlji med ljudmi množiti.
  Kadar mi bo zadnja ura bila, ko moja duša bo telo zapustila,
  takrat Ti Jezus sam bom zadnji dar,
  ko svojo dušo in sebe bom izročil voljno Tebi in Očetu na oltar.
  Vse, vse hočem v Tvojo čast storiti, Tvojo slavo tu in tam na zemlji med ljudmi množiti.
  Hočem z življenjem dobrote in molitvijo Te ljubiti in za Odrešenje vseh nas prositi. Amen

  Prirejeno po Živi Molitvi Skupnosti Krščanskega Življenja

 29. Miro says:

  KRATKA MOLITEV, DA BOMO Z BOGOM ZAČELI SVOJ DAN

  V IMENU NAŠEGA GOSPODA JEZUSA KRISTUSA VSTAJAM IN ZAČENJAM TA DAN.
  NAJ ME BLAGOSLOVI, OHRANI, VODI IN ME POPELJE V VEČNO ŽIVLJENJE. AMEN.

  (iz zlatega priročnika, ang. Golden Manual, vir: Aleteia)

 30. Janez says:

  Vedi, da si prejel samega Sebe od Boga, ki Te vedno ljubi
  Sedaj je trenutek, da sprejmeš Sebe od Boga, ki Te vedno ljubi.
  Sprijazni se sam s Seboj, saj Ti je On vse podaril, ko Te je Ustvaril.
  On Ti zaupa prav takšnega, kakršen si in ne dela v Očetovski skrbi nobenih krivičnih razlik.
  Vse je premišljeno; ustvaril Te je enkratnega in drugačnega od drugih zato,
  da z Ljubeznijo in z Dobroto izpolniš svoje Življenje na Svetu
  in narediš za druge in zase vse tisto, kar Ti je milostno namenil kot svojemu Otroku.
  Imaš svobodno Voljo, da sprejmeš, kar Ti je Bog namenil ali da greš svojo Pot in da lahko zaideš.
  Kljub temu, Te kot Oče vedno vabi k Sebi in čaka, da si mu v Veselje ali da se vrneš nazaj k Njemu.
  Sedaj je končno nastopil trenutek, da končno sprejmeš in vzljubiš samega sebe
  in da dosežeš svojo osebno zrelostno identiteto tako,
  da živiš po Evangeliju zase in za druge kot dober človek in dober kristjan.
  Vedi, da si v Njegovih Očeh vedno enkraten, dragocen in neponovljiv ljubljeni Božji Otrok.
  Nikoli ni Nihče bil Ti in nikoli ne bo nihče to, kar si Ti.
  Ti si posebna radost za Očeta, Si dopolnilno bogastvo sveta,
  kjer so poleg Tebe tudi druge Njegove različne stvaritve, ki nas obkrožajo.
  Brez Tebe bi bil Svet revnejši in drugačen, manj topel in ljubezniv;
  s Teboj pa je lahko boljši, če boš strpen, ljubezniv in dober do sebe in drugih.
  Bodi to kar si in ne beži pred seboj tako, da bi bil drugačen kot Si bil ustvarjen;
  če bežiš pred samim Seboj boš namreč osiromašil Sebe in Svet,
  ker to nisi Ti, ki ga je namenoma v svoji Milosti daroval Bog Stvarstvu.
  Zdaj je trenutek za srečanje samega Sebe s Seboj tako,
  da si, živiš in delaš ter občutiš Sebe in Druge Ljudi
  ter da doživiš osebno preobrazbo svoje Osebnosti.
  In to tako, da boš delal dobro in izpolnjeval Njegovo Voljo
  ter slovesno obljubil in uresničeval svojo Dobroto in Ljubezen vsem,
  saj si vse zastonj prejel od Njega.
  Če Ti ne bo uspelo z lastnimi močmi, kliči in prosi z molitvijo Očeta,
  da ti pomaga in Blagoslovi vse Tvoje napore in delo v skrbi za druge,
  da utrne znoj iz Tvojega delovnega čela in Te spodbudi, da nadaljuješ Njegov Načrt.
  Kadar se Ljudje Ljubijo se vzajemno osrečujejo,
  prihajajo eden k drugemu in si pomagajo ter so srečni.
  Veliko se pogovarjajo in se veselijo novega dne ter se med seboj razumejo.
  Dovolj je že prijazen nasmeh, mir, ubranost, dobra volja, človečnost, skrb za druge in radost.
  Ko je tako, je vedno Božje kraljestvo med Nami vsemi in Njegov Blagoslov.
  In kjer sta zbrana dva ali trije v Njegovem Imenu, je On sredi med Nami.
  On je naše Vse, naša radost, upanje in sreča, ki se sveti v Njegovi Očetovski Ljubezni. Amen

  Prirejeno po Prihajam k Tebi, Molitve in premišljevanja, kapucini 1995.

 31. Janez says:

  GOSPOD PROSIMO NAJ BO NAŠE ŽIVLJENJE NEKAJ VEČ KOT VSAKDANJA RUTINA
  Gospod prosimo Te, naj bo naše življenje nekaj več,
  kot le mrzlično zaporedje rutinskih življenjskih dogodkov,
  saj v sebi globoko hrepenimo po urejenosti, smotrnosti, smislu in polnosti ter dobroti v življenju,
  kar si nam kot razne talente daroval ob rojstvu Oče za to,
  da bi predvsem služili drugim in ne skrbeli le zase
  in da bi izkoristili talente tako, da jih bomo pomnožili z dobroto za druge;
  po tem hrepenimo po smislu, polnosti in cilju življenja, da gremo po Poti k Tebi,
  saj v sebi hočemo, da bi s Tvojo pomočjo naredili iz našega življenja nekaj več.
  Gospod prosimo Te,
  naj bo naše življenje več kot neurejen kup nekih naših misli, želja, strasti in nekih pričakovanj,
  saj v sebi hrepenimo po izvršenih dobrih delih, ustvarjalnosti, strpnosti, dobroti, ljubezni in odrešenju za druge in ne le zase,
  ki nam jih kot talente ob rojstvu milostno daruješ Ti Oče,
  da bi bili v življenju dobri ljudje in dobri kristjani v Svetu,
  saj v sebi hočemo, da bi s Tvojo pomočjo naredili iz našega življenja nekaj več.
  Gospod prosimo Te,
  naj bo naše življenje nekaj več,
  predvsem naj bo odkrivanje smisla življenja, ki je v dobroti, odpuščanju, ljubezni in strpnosti,
  ko Te iščemo in hrepenimo po Tebi ter Te prosimo za vodstvo Svetega Duha zato,
  da bi prišli vsi skupaj k Tebi, ki nam daješ vse, kar smo in kar imamo,
  saj v sebi hočemo, da bi s Tvojo pomočjo naredili iz našega življenja nekaj več
  in izkoristili naše Talente in Darove za dobro drugih ljudi
  in tako Častili in Slavili Boga ter se mu Zahvaljevali za Vse Milosti. Amen

  Prirejeno in dopolnjeno po Prihajam k Tebi, molitve in premišljevanja, kapucini 1995.

 32. Miro says:

  BOŽJA BESEDA: NEKO SOBOTO JE ŠEL SKOZI ŽITNA POLJA, IN NJEGOVI UČENCI SO
  SPOTOMA ZAČELI SMUKATI KLASJE. FARIZEJI SO MU GOVORILI: »GLEJ, KAJ DELAJO
  V SOBOTO. TO NI DOVOLJENO!« (Mr 2,23-24)

  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Mr+2%2C23-28&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

  Duhovna misel s kratko molitvijo: Farizeji se pohujšujejo nad učenci, ker se ne držijo natančno
  predpisov glede sobote. Jezus jim pove, da ni treba, da bi bili sužnji sobote, ampak mora biti sobota
  v službi človeka. Ob Jezusu bom presojal zahteve in sprejemal vabila za odprte osebne odnose.
  Gospod, naj se ne ukvarjam z nepomembnimi zahtevami, da bo najbolj pomembna pozornost do
  tebe in ljudi. (Luč Besede rodi življenje, Primož Krečič)

  Božje usmiljenje, ki si nas poklicalo k sveti veri, zaupamo vate!

 33. Janez says:

  MOLITEV K NAŠEMU BOGU ZA BOŽJI MIR IN BLAGOSLOV
  Brez Boga sem le krik samotnega in tavajočega v puščavi, osamljen in brez Smisla Življenja.
  Prosim naj me Modrost in Usmiljenje Božje spremljajta in vodita skozi moje Življenje.
  Moč in Milost Božja prosim krepita me na Poti Življenja k Tebi.
  Dobrotljivost Božja prosim podari mi Tvojo Dobroto, da bom strpen in dober tudi sam.
  Sveti Duh prosim poživi me z vero v Jezusa in odpri me za razumevanje Božje Besede ter Evangelija.
  Ljubezen Božja prosim objemi me in umiri moje srce, da počiva v Tebi.
  Volja Božja prosim utrdi me in vodi me kot Ti želiš in veš.
  Svetost Božja, prosim posveti me.
  Prizanesljivost Božja prosim tolaži me, da bom na strani rešitev težav drugih
  in da bom kot usmiljeni Samarijan rad pomagal drugim in delal dobra dela v Tvojo Čast Gospod.
  Prevzvišenost Božja prosim v težkih trenutkih preizkušenj,
  bolezni in raznih težav dvigaj me in ohrabri me, da bom vztrajal naprej.
  Če me bodo drugi ustavljali z ovirami in mi nagajali, kaj potem, Ti si z Menoj.
  V sebi čutim Ognjeno Moč, Poslanstvo in Tvoj Blagoslov, česa bi se bal?
  Neskončnost Božja prosim napolni me s Svetim Duhom,
  da bom vztrajno nosil med ljudi upanje in radost odrešenja vedno s Seboj.
  Svetloba Božja prosim razsvetli me, da bom tudi jaz bil in nosil Luč Sveta med ljudi.
  Usmiljenost Božja prosim odpusti moje grehe in reši me iz raznih preizkušenj,
  da se utrdim v veri in jo izpričujem s svojim Življenjem.
  Ljubezniva milina Božja prosim prežemi me, da bom čutil Božjo Bližino.
  Lepota Božja prosim očisti me.
  Xočutje in Ljubezen Božja podari mi Mir.
  Dobrota Božja pomagaj mi in reši me iz preizkušenj in mi pomagaj,
  da bom dober in usmiljen ter stanoviten v Veri in Molitvah.
  Mir Božji prosim napolni me s Tišino in Upanjem, da se umirim v Tebi.
  Sveta Trojica en sam Bog, prosim blagoslovi me:
  v Življenju, v Smrti, v času bivanja na Zemlji in v Večnosti pri Tebi,
  da Te bom z vsemi Ljudmi Dobre Volje Tukaj in z rajnimi Onkraj,
  ki so zaspali v upanje na Vstajenje in so tam Onkraj Slavil in Častil na Vekomaj.
  Prosim Bog blagoslovi me in mi pomagaj, da bom delal vse prav, da bo Bogu po Volji.
  Amen.

  Prirejeno in dopolnjeno po Prihajam k Tebi, Molitve in premišljevanja, kapucini 1995.

 34. Janez says:

  POZDRAV BLAŽENI DEVICI MARIJI
  Pozdravljena Gospa, Marija sveta kraljica,
  sveta Božja mati Marija,
  ki si postala Devica Cerkve.
  Izbral te je najsvetejši Oče nebeški
  in te posvetil z najsvetejšim ljubljenjim Sinom
  in Svetim Duhom Tolažnikom.
  V tebi je bila in je vsa polnost milosti in vse dobro.
  Pozdravljena, njegova palača!
  Pozdravljena, njegov tabernakelj!
  Pozdravljena, njegovo domovanje!
  Pozdravljena, njegovo oblačilo!
  Pozdravljena, njegova dekla!
  Pozdravljena, njegova mati!
  In vse ve svete kreposti,
  ki se po milosti
  in razsvetljenju Svetega Duha
  izlivate v srca verujočih,
  da jih iz nevernih spreminjate v Bogu zveste. Amen

  Frančiškov odnos do Marije, frančiškani

 35. Miro says:

  MOLITEV V ZAHVALO ZA TA DAN

  Bog, večni in vsemogočni Oče! Hvala ti za ta dan, ki gre
  počasi h koncu. Hvala ti za vse, kar si mi dal in kar sem.
  Hvala ti za ta dan, za vse, kar se mi je danes dobrega
  zgodilo, za vse izzive, s katerimi sem se lahko soočil, za
  vse, kar sem danes s tvojo milostjo lahko dosegel …
  (navedite) Hvala za vse ljudi, ki sem jih danes srečal.
  Izročam ti ves svoj dan, svojo utrujenost, frustracije,
  krivice, razočaranja in veselje; izročam ti ves trud, da bi
  svojim bratom z besedo in pričevanjem ponesel živi
  Jezusov nauk. Oče, hvala ti za življenje, ki si mi ga dal!
  Hvala ti za vse: za družino, delo, za zdravje, hrano, tvoje
  varstvo, tudi za stvari, v katerih sem se motil, kajti edino
  ti poznaš razloge za vsako mojo izkušnjo … (našteti)
  Ljubljeni Oče, naj se vedno zgodi tvoja volja. Hvala ti za
  vse! Amen.

  Vir: Aleteia

 36. Janez says:

  MOLITEV ZA STANOVITNOST IN VZTRAJNOST V NAŠI VERI IN PREIZKUŠNJAH
  Gospod Bog, zelo lahko se nam je ljudem Tebi zahvaljevati za lepe in prijetne stvari,
  ko nam je lepo in nimamo nobenih problemov in težav v življenju.
  Pa vendar za soncem pridejo oblaki, dež, nevihte in neurja, ki se razdivjajo in poplavljajo.
  Zatem pa se spet razkadijo oblaki in umirijo nevihte ter posije sonce in vse se v Naravi umiri in uredi.
  Vse to je Tvoja Božja Volja in prav je, da se Ti vedno in povsod zahvaljujemo Gospod za vse!
  Molimo in prosimo Boga Usmiljenja in Milosti, da nas Vodi in nam Pomaga.
  Zato prenesimo na Boga vse naše skrbi, težave in bolezni, ki nas pestijo.
  Res je lepo in lahko, ko sije sonce in se nam dobro godi.
  Zelo težko pa se Ti Gospod zahvaljujemo za razne težke in neprijetne stvari,
  ko imamo razne skrbi, ko se moramo odločiti na razpotjih različnih pomembnih odločitev,
  ko zbolimo, trpimo, izgubimo zaposlitev ali imamo razne druge preizkušnje
  in se moramo z njimi spoprijeti ter jih razreševati.
  Pomagaj nam prosim Gospod, da bomo imeli vztrajnost in moč,
  da bomo s Tvojo Pomočjo lažje reševali proboeme in težkoče,
  da bomo spoznali, da nas tako lepe, kakor tudi težke stvari lahko vodijo k Tebi,
  saj se nič ne zgodi brez Tvoje Volje Gospod.
  Gospod Ti veš koliko bremen in preizkušenj, ki nam jih nalagaš lahko prenesemo
  in nam zato ne nalagaš pretežkih bremen, ki jih ne bi zmogli prenašati.
  Odvisno je od tega, kako jemljemo bolezen, trpljenje, brezposelnost in druge preizkušnje.
  Kot izziv ki nas aktivira in mobilizira ali kot nekaj neprijetnega, kar nas vrže iz ravnovesja.
  Ko preizkušnje življenja postanejo težke in težave velike in zahtevne, mje prav, da veliko molimo.
  Tedaj nam prosim Gospod vlivaj spodbudo, Vero, zaupanje in potrpežljivost,
  da nas boš Vodil, Učil, podpiral s svojo Milostjo in Usmiljenjem.
  To nam bo pomagalo do odločitve in spoznanja,
  da brez Tebe ne moremo usmerjati smeri in jakost vetrov,
  vplivati na tokove življenja in razplet dogodkov v življenju in v Naravi,
  a s Tvojo pomočjo moremo tako usmerjati in voditi jadra našega življenja,
  da bomo lahko pluli naprej k Tebi Gospod, ki nam daješ Vse kar potrebujemo.
  Prosimo pomagaj nam, da bomo s Tvojo Pomočjo premagali preizkušnje
  in se okrepili ter postali bolj stanovitni in vzdržljivi v molitvah in Veri!
  Ko moramo skozi bolezni, težke preizkušnje, bridkosti, težave in razočaranje,
  naj usmerjamo svoj pogled nate in gojimo zaupen odnos do Tebe Gospod,
  poln Vere in Upanja v Tvojo Dobroto, Ljubezen in Usmiljenje,
  iz katerega se bodo rojevali naš Pogum, naša Molitev, naša Moč in naša stanovitna Vera.
  Amen

  V številnih težavah ni najpomembnejše trpljenje, ki ga te povzročajo, ampak naš duh, ki more težave vzdržati.
  Mislim namreč, da se trpljenje sedanjega časa ne dá primerjati s slavo, ki se bo razodela v nas. (Rim 8,18)

  Misel
  Prizadevanje je včasih potrebno, da dosežemo nekaj v življenju. Podobno velja za težave. Ko v življenju nastopijo težave, se spomnimo, da Bog gleda na nas. Da je vedno pri nas in z nami in da nam bo pomagal, ko Vanj Verujemo in ko ga prosimo v molitvah. Včasih je življenje podobno hoji v gore. Znajdemo se v globoki soteski, kjer ne vidimo vrhov gora. In vendar imamo pogum in moč, da nadaljujemo pot. Podobno se moramo obnašati v preizkušnjah. Zgodi se, da nesreče in preizkušnje iz nas izsilijo vprašanje: »Moj Bog, zakaj dopustiš, da se to dogaja?« Lahko se tako sprašujemo, a pri tem ne izgubimo poguma in se ne predajmo obupu. Vztrajamo v Veri in Zaupanju v Božjo Milost in Usmiljenje, da bo tudi to prešlo, kakor je prišlo, saj je taka Božja Volja. Kdor ima težave in preizkušnje je naravnan na Pot v Nebeško Domovino. Težkoče naj nam pomagajo, da bomo bolj močni, stanovitni in dobri ter še bolj trdno verjeli v Božje Usmiljenje. Amen.

  Božje Usmiljenje in Dobrota Vate Zaupamo!

 37. Miro says:

  BOŽJA BESEDA: JEZUS JIM JE REKEL: »ALI SE MOREJO SVATJE POSTITI, KO JE
  ŽENIN MED NJIMI? DOKLER IMAJO ŽENINA MED SEBOJ, SE NE MOREJO POSTITI.
  PRIŠLI PA BODO DNEVI, KO JIM BO ŽENIN VZET, IN TAKRAT, TISTI DAN, SE BODO
  POSTILI. (Mr 2,19-20)

  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Mr+2%2C18-22&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

  Duhovna misel s kratko molitvijo: Jezusova novost je tako velika in vesela, da ne potrebuje
  znamenj, ki spominjajo na žalost. Post bo nastopil v Cerkvi, ko bo doživljala preganjanja in
  težave. Zaradi Jezusove navzočnosti se bom trudil za veselje do vsega. Gospod, okrepi me s
  svojim Duhom, da mi ne bo zmanjkalo novega vina tvoje ljubezni in varstva.

  (Luč Besede rodi življenje, Primož Krečič)

  Božje usmiljenje, ti veselje in neizmerna radost vseh svetih, zaupam vate!

 38. Miro says:

  S TO MOLITVIJO SV. PAPEŽA JANEZA PAVLA II. PROSITE BOGA
  ZA DUHOVNO VODSTVO, DA BOSTE SLEDILI NJEGOVI VOLJI

  O Bog, ti si naš Stvarnik. Dober si
  in tvoje usmiljenje je brezmejno.
  Tebe hvali vse stvarstvo.
  O Bog, dal si nam notranje zapovedi,
  po katerih moramo živeti. Izpolnjevati tvojo voljo
  je naša naloga. Če stopamo po tvoji poti,
  je naše srce umirjeno. Tebi izrekamo vso hvalo.

  Vodi nas po vseh poteh, po katerih stopamo
  na tej zemlji. Odreši nas vsega hudega,
  kar naša srca vodi stran
  od tvoje volje. Ne daj, da bi kdajkoli skrenili
  s tvoje poti.

  O Bog, sodnik vsega človeštva, pomagaj nam,
  da bomo med tvojimi izbranimi tudi
  poslednji dan.

  O Bog, Stvarnik miru in pravičnosti,
  nakloni nam resnično radost in pristno ljubezen
  ter trajno solidarnost med narodi.
  Podari nam svoje večne darove. Amen.

  https://si.aleteia.org/2021/07/22/molitev-janeza-pavla-ii-za-razlocevanje-bozje-volje/

 39. Miro says:

  MOLITEV SV. TEREZIJE VELIKE

  NAJ TE NIČ NE ZMOTI,
  NAJ TE NIČ NE PRESTRAŠI,
  VSE STVARI BODO MINILE:
  BOG PA SE NIKOLI NE SPREMENI.
  S POTRPEŽLJIVOSTJO LAHKO DOSEŽEMO VSE,
  KDOR IMA BOGA, MU NIČ NE MANJKA;
  ŽE SAM BOG ZADOŠČA ZA VSE DRUGO.

  Sv. Terezija Velika, prosi za nas!

 40. Janez says:

  TO JE MOJA MOLITEV K TEBI GOSPOD
  To je moja ponižna in goreča molitev k Tebi moj Gospod,
  ki jo molim danes preden zaspim, na jasen večer z luno in zvezdami na nebu.
  Gospod izročam Ti svoje trpeče srce, populi iz njega ves plevel in sežgi v njem vso umazanijo mojih grehov.
  Prečisti v njem vse nečiste misli in mojo nečisto kri ter pomagaj mi, da se bom poboljšal.
  Utišaj prosim v moji duši vse moje viharje in divje plamene ognja materialnih želja in hotenj.
  Veliko misli se mi podi po glavi a le eno je potrebno: Spolnjevati Božjo Voljo!
  Prosim postavi v moji duši spet vse na svoje mesto, da bom močan in pravičen.
  Da preneham razmišljati le po človeško in uveljavljati svojo človeško voljo.
  Prosim izkorenini moje slabosti v mojem srcu.
  Umiri prosim moje misli in srce, da bom videl jasneje.
  Prosim Oče, daj mi moč, da bom zlahka prenašal svoj bol in
  da bom rad trpel vse preizkušnje in se voljno prekalil in okrepil.
  Daj mi moč, da bom s svojo strpnostjo in ljubeznijo bolj ploden in da bom pomagal ubogim
  In da ne bom v strahu za položaj in službo pokleknil pred nadutim mogočnežem, ki dela krivico.
  Daj mi moč, da reveža ob poti nikdar ne bom prezrl in zatajil.
  Daj mi moč, da se bom s svojim duhom po Tvojem navdihu Gospod zavihtel
  visoko nad vsakodnevni semenj ničevosti in trgovino ljudi, ki tekmujejo in se bogatijo.
  Daj mi prosim moč, da se uklonim Tvoji Volji in pozabim na svojo Voljo.
  Gospod darujem Ti svoje srce, svoja usta, svoje misli, svoje življenje, sebe vsega.
  Darujem Ti svoje življenje, vzemi ga in vodi me po Poti k Tebi, da ne zaidem v labirintih življenja.
  Tvoja ljubezen in dobrota Gospod, tvoja Milost naj bo vedno v meni, da bo zmerom:
  v meni ogenj, ki me bo očiščeval in prečistil skušnjav in grehov;
  vsekdar tvoja Svetloba in Modrost Duha, ki me bo vodila po pravih poteh;
  potrpežljivost, s katero bom lažje premislil svoje odločitve;
  iniciativa pobud, s katerimi bom aktivno deloval,
  voljnost in ponižnost s katero te bom moj Bog in Deus Creator ubogal,
  volja, s katero se bom bojeval in trudil za Pravico in Mir med ljudmi na Zemlji
  in Umirjenost, ki ga lahko prinese molitev in Milost Božja ter Ljubezen med Ljudi.
  Ne zapusti me Gospod nikdar, potrebujem Te kot vodo, sonce, zemljo in zrak za življenje.
  Potrebujem Tvojo milost, Tvojo nenehno pomoč ko zaidem ali se izgubim, Tvojo Ljubezen!
  Ne zapusti me Gospod Bog nikdar, ker Ti si moje vse, kar premorem.
  Odpusti mi Gospod, ker sem Te z grehi žalil Tebe in Tvojo Ljubezen do vseh Božjih Otrok.
  Prosim pridi in ostani z menoj in v meni, Navdihni me, Vodi me, Poduči me, Varuj me,
  da nikoli ne zaidem s Poti Odrešenja, ki vodi k tebi Jezus.
  Pridi in me odreši Gospod vseh preizkušenj in skušnjav, ki jih prelagam Nate
  in mi pomagaj, da bom dober in Usmiljen in Spolnjeval Božjo Voljo. Amen

  Nekoliko dopolnjena in razširjena molitev Prihajam k tebi, molitve in premišljevanja, kapucini 1995.

  Tvoje Milosti bom vedno opeval in Zaupal v Tvojo Dobroto in Usmiljenje do vseh nas.

 41. Miro says:

  JEZUS, ZDAJ Sl V MENI IN ME LJUBIŠ,

  mojo dušo hočeš ohraniti za nebesa.
  Želim te ljubiti tako lepo, kakor
  te ljubi tvoja presveta mati devica Marija,
  kakor te ljubijo svetniki in angeli
  v nebesih in vsi pravični na zemlji.
  Jezus, daj, da te bom ljubil vedno bolj in bolj.
  Jezus, tebi živim,
  Jezus, tebi umrjem,
  Jezus, tvoj sem živ in mrtev.
  Amen.

  (iz zbirke: Stare slovenske molitve)

 42. Janez says:

  MOLČATI IN TIHO ČAKATI TER ZAUPATI V GOSPODA
  Ko je moja molitev postajala vedno zaupnejša in vedno globlja,
  sem znal vedno manj govoriti in tudi manjkrat spregovoriti.
  Slednjič sem povsem utihnil in prisluhnil Njemu in ljudem ter Naravi.
  Prisluhnil sem zgovorni Tišini in Miru, da sem slednjič razumel kar preje nisem razumel.
  Iskal sem Boga in prosil, da me obišče, da se pogovoriva.
  Postal sem nekdo ki manj govori,
  v tem je še večje nasprotje, kot da bi molčal.
  Postal sem poslušalec in iskalec v tišini.
  Najprej sem menil, da moliti pomeni govoriti Bogu,
  toda spoznal sem, da moliti ne pomeni zgolj molčati, marveč poslušati in slišati.
  To pomeni tudi Moliti in Brati Sveto Pismo, kjer nam govori Bog.
  To pomeni tudi opaziti uboge in jim pomagati kot Sveta Mati Terezija, ne pa oditi naprej.
  Tako je: molitev ni le prisluškovanje tega, kar sam si govorim.
  Moliti pomeni: molčati in tiho čakati, da molivcu sam Bog spregovori in mu pove kaj hoče od njega.
  Ko očistimo svoje Misli, svojo Dušo ter Srce, naredimo prostor za Boga.
  Z molitvijo in spovedjo ter spreobrnitvijo ga povabimo, da pride k nam in ostane v Nas.
  Molitev in spreobrnitev pa naj prispevata, da bom postal boljši človek in boljši kristjan.
  Naj bo vse kar mislim, upam, delam, pomagam, molim in služim v Božjo Čast in Slavo Vekomaj.
  Vedno bom Molil, Verjel in Zaupal v Božjo Dobroto in Usmiljenje ter Spolnjeval Božjo Voljo. Amen.

  Dopolnjena molitev skupnosti krščanskega življenja.

 43. Janez says:

  GOSPOD NAJ BOM ORODJE TVOJEGA MIRU, SOČUTJA IN LJUBEZNI

  Gospod podari mi prosim milost, da bom orodje Tvojega Miru, Sočutja in Ljubezni, da bom raje delal Dobra Dela in pomagal Ljudem kot kritiziral, da bom bodril Ljudi in odpuščal razne krivice ter da bom z svojim Življenjem sledil Naukom Tvojega Evangelija. Odpusti mi prosim moje grehe in pomagaj mi, da se bom vrnil na Pot k Tebi, ki si moj Oče. Ti si moje Vse. Za dežjem pride sonce, za krizo in težavami zopet prideš k Nam Ti Oče in vse ožarja Sonce Tvoje Ljubezni in Odpuščanja nam grešnikom, ki smo Tvoji Otroci. Carpe Diem ali izkoristi dan tako, da bo prav za Ljudi in v Božjih Očeh. Razsvetli in poduči nas, da ne bomo tavali v temi, temveč, da Te bomo iskali in našli. Ti si Vedno pri nas in z nami, čeprav te žalimo z grehi. Prosim Odpusti nam naše grehe in nam pomagaj, da se bomo poboljšali. Pomagaj nam, da bomo vedno hodili za Jezusom in spolnjevali Božjo Voljo. Pridi in nas Vodi ter Poduči, da bomo delali vse kar je prav v Božjih Očeh. Prosim Gospod odvzemi od nas bolezen koronavirusa in nam pomagaj, da bomo odslej pravično in bogaboječe, pridno in pošteno živeli po Božji Volji in po Evangeljskih Naukih. Amen.

 44. Miro says:

  MOLITEV JANEZA PAVLA II. ZA RAZLOČEVANJE BOŽJE VOLJE

  O Bog, ti si naš Stvarnik. Dober si
  in tvoje usmiljenje je brezmejno.
  Tebe hvali vse stvarstvo.

  O Bog, dal si nam notranje zapovedi,
  po katerih moramo živeti. Izpolnjevati tvojo voljo
  je naša naloga. Če stopamo po tvoji poti,
  je naše srce umirjeno. Tebi izrekamo vso hvalo.

  Vodi nas po vseh poteh, po katerih stopamo
  na tej zemlji. Odreši nas vsega hudega,
  kar naša srca vodi stran
  od tvoje volje. Ne daj, da bi kdajkoli skrenili
  s tvoje poti.

  O Bog, sodnik vsega človeštva, pomagaj nam,
  da bomo med tvojimi izbranimi tudi
  poslednji dan.

  O Bog, Stvarnik miru in pravičnosti,
  nakloni nam resnično radost in pristno ljubezen
  ter trajno solidarnost med narodi.
  Podari nam svoje večne darove. Amen.

  (Aleteia)

 45. Janez says:

  Eksegeza Net: BOŽJA VOLJA
  »Ne pojde v nebeško kraljestvo vsak, kdor mi pravi: ›Gospod, Gospod,‹ ampak kdor uresničuje voljo mojega Očeta, ki je v nebesih« (Mt 7,12).

  Božja oziroma Očetova volja (gr. thélema toû patrós / theoû) je, da bi se noben človek ne pogubil, temveč da bi živel odrešeno in dosegel večno življenje (Jn 6,39sl.).

  To je od vekomaj Božji Odrešenjski načrt, ki pa se ne more uresničiti brez svobodne človekove privolitve. Prav zato je Božja volja prizorišče boja za človekovo svobodo ali suženjstvo: na strani prvega je Bog Oče, ki je po sklepu svoje volje »vnaprej določil, naj bomo po Jezusu Kristusu njegovi posinovljeni otroci« (Ef 1,5), na strani drugega pa satan, ki je skušnjavec, tožnik in lažnik in ki se »preoblači v angela luči« (2 Kor 11,14), da bi premamil človeka s ponudbo svoje lažne svobode. Čeprav je njegovo taktiko Jezus razkrinkal že na začetku svojega delovanja (Mt 4,1sl.), je njegova logika kljub temu premagala tudi prvega izmed dvanajsterih in ga je Jezus zato moral posvariti z najtršo besedo: »Poberi se! Za menoj, satan, ker ne misliš na to, kar je Božje, ampak na to, kar je človeško!« (Mr 8,33). Tudi Božji Sin sam, čigar jed je, da izpolni voljo tistega, ki ga je poslal (Jn 4,34; 5,30; 6,38), se je moral v agoniji Getsemanija za Očetovo voljo boriti in se zanjo ponovno svobodno odločiti (Mt 26,42). Tudi za Petra in njegove tovariše do konca sveta, da bi jih satan ne imel v oblasti (Lk 22,31). Jezusov učenec je tisti, ki veruje, da je sreča in izpolnitev njegovega življenja v ljubeči Očetovi volji. Zato ne preneha moliti: »Zgôdi se tvoja volja« (Mt 6,10).

  »Ne bodo prišli k Meni tisti, ki mi pravijo Gospod, Gospod, ampak tisti, ki spolnjujejo Božjo Voljo«, pravi Jezus. Vztrajati moramo v dobroti in usmiljenju ter služiti z veseljem ubogim, kot Mati Terezija, pater Pedro Opeka na Madagaskarju, Ignacij Knoblehar, Friderik Baraga v Ameriki in številni drugi misijonarji in svetniki, ne glede na vse preizkušnje, težave in ovire! Poplačani bomo, saj Bog vse vidi in vse ve. Pustimo farizeje in dvoličneže, da delajo kakor delajo, vsi bomo dobili svoje plačilo! Vsakdo bo odgovarjal Bogu, kako je izkoristil prejete/darovane Božje Talente in koliko je molil, pravično živel, Ljubil, pomagal, služil drugim, odpustil, koliko dobrega je naredil iz vere v Jezusa in Evangelija. Vprašani bomo ob koncu slednjih dni ne samo koliko smo molili in prejemali Evharistijo, kolikokrat smo šli na Božjo Pot, k sveti maši, temveč tudi, koliko smo Ljubili in dobrega storili ter tako spolnjevali Božjo Voljo in služili ubogim in bolnim. In prinašali svetu Luč, Ljubezen, Usmiljenje in Dobroto.

  Janez

 46. Janez says:

  MOLITEV K BOGU ZA BOLJŠI SVET

  Slava Bogu in Zahvala za vse Milosti in Dobroto.
  Nič se ne Zgodi brez Boga. Niti las nam ne zraste na glavi brez Boga.
  Za vse kar premoremo in smo naredili smo dolžni Zahvalo Nebeškemu Bogu.
  Božja Večnost, Enost, ki nam poješ v tišini in nas učiš po drugih.
  Odločno in modro prosim vodi moje korake.
  Naj uvidim Božjo Voljo in vse Božje nauke, ko stopam v življenje.
  In častim namen vseh stvari, ki so v naravi po Tvoji Dobroti Gospod.
  Pomagaj mi, da se spoštljivo dotikam vsega, kar srečam in uporabljam.
  Da vedno govorim in gledam ljudem iskreno v oči Jezusa in Matere Marije.
  Naj raje tiho opazujem, ne sodim, saj potrebujem milost razumevanja in razsvetljenje pomena in smotra.
  Naj raje pomagam, kot da bi kritiziral in se pritoževal.
  Naj bom raje veder in nasmejan kot žalosten in zamorjen, ker imam Odrešenika, ki mi stoji ob strani.
  Naj raje raje podam ljudem upanje in optimizem ter nakažem kakšne možne rešitve,
  kot da nasujem sogovornikom le svoje pametne modrosti in probleme.
  Naj ne škodujem in naj prinesem in ljudem pustim glasbo tišine gozda
  in ptičjega petja mir in vso naravno lepoto,
  kot da le oddidem in pustim ljudi da tavajo in begajo naprej.
  In ko se vrnem nazaj med ljudi, naj se krožna pot življenja strpnosti
  in dobrote sklene in spirala upanja razširi naprej,
  da bosta molitev in Vera ter Božja Pomoč vzajemno pomagale
  meni in bližnjim ter osmislila vsem ljudem dobre volje naša življenja. Amen.

  Tvoja je Oblast in Slava Gospod. Ob Tebi Bog in naš Odrešenik zmorem več in vse, ker mi daješ moč, in ta moč se pretaka med nama in gre kot pozitivna nesnovna energija naprej. Povem Ti lahko vse in vem, da tudi Ti meni lahko poveš čisto vse. Včasih si dava vzajemno še vedno več drug drugemu. In ljubezen je, ki premaga vse, kar življenje prinese in odnese. In v duši vlada mir in spokojnost. Bogat sem, ker imam vse to. S Teboj premorem vse kar potrebujem. Bogu Čast in Slava Vekomaj. Amen.

  Addendum
  O Bog, daj mi moč, da sprejmem tisto, česar ne morem spremeniti, daj mi pogum, da spremenim tisto, kar lahko spremenim in daj mi modrost, da razlikujem to dvoje! — Sv. Frančišek Asiški

  Pripravite Gospodovo pot, zravnajte njegove stèze! In vse človeštvo bo videlo, kako naš Bog rešuje. Slavite Boga in se mu nenehno za vse Zahvaljujte. Aleluja.

 47. Janez says:

  MOLITEV ZA STANOVITNOST IN VZTRAJNOST V PREIZKUŠNJAH
  Gospod Bog, zelo lahko se nam je ljudem Tebi zahvaljevati za lepe in prijetne stvari,
  ko nam je lepo in nimamo nobenih problemov in težav v življenju.
  Pa vendar za soncem pridejo oblaki, dež, nevihte in neurja, ki se razdivjajo in poplavljajo.
  Zatem pa se spet razkadijo oblaki in umirijo nevihte ter posije sonce in vse se v Naravi umiri in uredi.
  Vse to je Tvoja Božja Volja in prav je, da se Ti vedno in povsod zahvaljujemo Gospod za vse!
  Zelo težko pa se Ti Gospod zahvaljujemo za razne težke in neprijetne stvari,
  ko imamo razne skrbi, ko se moramo odločiti na razpotjih različnih pomembnih odločitev,
  ko zbolimo, trpimo, izgubimo zaposlitev ali imamo razne druge preizkušnje
  in se moramo z njimi spoprijeti ter jih razreševati.
  Pomagaj nam prosim Gospod, da bomo imeli vztrajnost in moč,
  da bomo s Tvojo Pomočjo lažje reševali proboeme in težkoče,
  da bomo spoznali, da nas tako lepe, kakor tudi težke stvari lahko vodijo k Tebi,
  saj se nič ne zgodi brez Tvoje Volje Gospod.
  Gospod Ti veš koliko bremen in preizkušenj, ki nam jih nalagaš lahko prenesemo
  in nam zato ne nalagaš pretežkih bremen, ki jih ne bi zmogli prenašati.
  Odvisno je od tega, kako jemljemo bolezen, trpljenje, brezposelnost in druge preizkušnje.
  Kot izziv ki nas aktivira in mobilizira ali kot nekaj neprijetnega, kar nas vrže iz ravnovesja.
  Ko preizkušnje življenja postanejo težke in težave velike in zahtevne, mje prav, da veliko molimo.
  Tedaj nam prosim Gospod vlivaj spodbudo, Vero, zaupanje in potrpežljivost,
  da nas boš Vodil, Učil, podpiral s svojo Milostjo in Usmiljenjem.
  To nam bo pomagalo do odločitve in spoznanja,
  da brez Tebe ne moremo usmerjati smeri in jakost vetrov,
  vplivati na tokove življenja in razplet dogodkov v življenju in v Naravi,
  a s Tvojo pomočjo moremo tako usmerjati in voditi jadra našega življenja,
  da bomo lahko pluli naprej k Tebi Gospod, ki nam daješ Vse kar potrebujemo.
  Prosimo pomagaj nam, da bomo s Tvojo Pomočjo premagali preizkušnje
  in se okrepili ter postali bolj stanovitni in vzdržljivi v molitvah in Veri!
  Ko moramo skozi bolezni, težke preizkušnje, bridkosti, težave in razočaranje,
  naj usmerjamo svoj pogled nate in gojimo zaupen odnos do Tebe Gospod,
  poln Vere in Upanja v Tvojo Dobroto, Ljubezen in Usmiljenje,
  iz katerega se bodo rojevali naš Pogum, naša Molitev, naša Moč in naša stanovitna Vera.
  Amen

  V številnih težavah ni najpomembnejše trpljenje, ki ga te povzročajo, ampak naš duh, ki more težave vzdržati.
  Mislim namreč, da se trpljenje sedanjega časa ne dá primerjati s slavo, ki se bo razodela v nas. (Rim 8,18)

  Misel
  Prizadevanje je včasih potrebno, da dosežemo nekaj v življenju. Podobno velja za težave. Ko v življenju nastopijo težave, se spomnimo, da Bog gleda na nas. Včasih je življenje podobno hoji v gore. Znajdemo se v globoki soteski, kjer ne vidimo vrhov gora. In vendar imamo pogum in moč, da nadaljujemo pot. Podobno se moramo obnašati v preizkušnjah. Zgodi se, da nesreče in preizkušnje iz nas izsilijo vprašanje: »Moj Bog, zakaj dopustiš, da se to dogaja?« Lahko se tako sprašujemo, a pri tem ne izgubimo poguma in se ne predajmo obupu. Vztrajamo v Veri in Zaupanju v Božjo Milost in Usmiljenje, da bo tudi to prešlo, kakor je prišlo, saj je taka Božja Volja. Kdor ima težave in preizkušnje je naravnan na Pot v Nebeško Domovino.

 48. Miro says:

  SALOMONOVA MOLITEV ZA POSLUŠNO SRCE

  »DAJ TOREJ SVOJEMU SLUŽABNIKU POSLUŠNO SRCE, DA BO ZNAL VLADATI
  TVOJEMU LJUDSTVU IN RAZLOČEVATI MED DOBRIM IN HUDIM!«
  (1 Kr 3,9)

  Slava tebi, Gospod! Hvala Ti za Besedo resnice. Ponižno Te prosim za luč, da bom v
  življenju znal razločevati med dobrim in hudim.

 49. Janez says:

  Molitev za vse PREIZKUŠANE, BOLNE in TRPEČE LJUDI

  Dovoli Gospod, da se Ti Zahvalim za vse, kar si nam v Svoji Ljubezni do nas ljudi vse daroval
  in dal po Svoji Milosti in Modrosti tudi preizlušnje v obliki bolezni, trpljenja in preizkušenj,
  da se bomo očistili, prekalili, utrdili in ostali stanovitni v Veri in Upanju.
  Hvala tudi za vse Darove in Talente ter Dobrote in Milosti, s katerimi si nas obdaroval.
  Prosimo TeGospod Odpusti nam, ker smo grešili in Te žalili. Pomagaj nam prosim, da se Poboljšamo.
  Prosim dovoli mi, da Te Tvoji Otroci prosimo za Usmiljenje in Milost, da se bo vse prav Uredilo.
  Zahvaljujemo se Ti in Te Slavimo, ki si naš Najboljši Oče.
  Prosim te, Gospod Bog,
  da je vsaka preizkušana, bolna in trpeča oseba, ki bere, posluša
  ali si ogleduje to sporočilo obkrožena s plamenom tvojega Svetega Duha.
  Prosim te, da v tem času zdraviš njihov um in njihovo telo,
  izboljšaš njihovo zdravje in jim podariš Notranji mir.
  Prosim Te, naj jih Tvoja dobrotna in milostna roka ozdravi bolezni,
  ki jih je prizadela, naj jim pomaga, da ne čutijo bolečin
  in da bodo njihovi zdravniki pravilno ugotovili bolezen in jo tudi prav zdravili.
  Blagoslovi vse bolna in trpeče in daj potrpljenje njihovi družini in vsem, ki zanje skrbijo.
  Si najboljši zdravnik, ki lahko ozdravi vsako bilezen, vsako zlo,
  ki je prišlo v telo, v hišo, v družino in v njihovo okolico.
  Molim in prosim te za moje zdravje in za zdravje drugih ljudi in verjamem,
  da se bo od tega trenutka vse izboljšalo zame, za mojo družino, za znance, za sovaščane
  in za vse druge bolne, ki trpijo in Te molijo in Te prosijo za svojo ozdravitev.
  Prosim Gospod Bog Pomagaj nam, da bomo po Tvoji Milosti in Dobroti zdravi na duši in na telesu.
  Hvala, Sveti Oče, ker vem, da poslušaš in slišiš, kar ti govorim iz srca.
  To počnem zdaj, z vso Ljubeznijo, Vero, Molitvijo in Upanjem Vate
  in tudi če zdravniki pravijo drugače, vem, da po Svoji Milosti lahko ozdraviš vse bolezni
  in celo najhujšo bolezen, ki obstaja.
  Prosim Gospod Bog odvzemi od nas nevarnost okužbe s koronavirusom in gripo
  ter nas obvaruj, da ne zbolimo.
  Hvala, hvala, hvala Ti moj Bog Oče v Nebesih!
  Ker vem Moj Gospod in Moj Bog, da si me poslušal, slišal in da me boš uslišal;
  ker Vem in Upam Gospod Bog, da nas boš obvaroval pred boleznijo,
  navdihoval in pomagal zdravnikom, da bodo bolezni prav diagnosticirali, ukrepali in zdravili,
  in vse bolnike obolele zaradi koronavirusa, gripe in drugih bolezni Milostno in Čudežno pozdravil.
  AMEN

  Molimo k Bogu in Mariji za zdravo dušo in telo. Ko molimo k Bogu, odložimo stran vse skrbi in bolečine ter misli o sebi; prepustimo se popolnoma Božji Volji in Njegovemu Odrešilnemu in Zdravilnemu Delovanju z Gorečo in Iskreno Vero in Upanjem na Božjo Milost in Njegovo Dobroto. Molitev k Bogu je namreč poleg zdravljenja medicine in terapije tisti način, da se darujemo Bogu, ki nas vse Ljubi, tudi takrat, ko grešimo in/alio smo Nanj Nehvaležno pozabili. Molitev Vsakemu, ki trpi, pomaga, da najde v sebi Mir, novo Upanje, novo Moč in Ozdravljenje po Njegovi Milosti. Ravnajmo zato umirjeno, zdravo, mislimo pozitivno in obilno molimo k Bogu, da bodo Njegove Zdravilne Sile v Nas pozitivno delovale in da bomo postopoma začutili v sebi Božji Mir, veselje, zadovoljstvo in boljše počutje. Vera v Jezusa gore premika. In čudeži se dogajajo, če le Verujemo in Upamo v Božjo Pomoč in Usmiljenje. Pridite vsi, ki ste obteženi in jaz vas bom poživil, pravi Jezus. Na Zemljo je prišel zaradi ubogih, bolnih in trpečih ter je naredil ko je bil med nami veliko Čudežev ozdravitve in Pomoči. Nikoli ne smemo obupati, ker nas Bog Ljubi take kot smo in nam bo pomagal ter nas Vodil Vse Svoje Otroke, ki Vanj Zaupamo in Verujemo. Pridi k nam Gospod in nm Pomagaj! Amen.

  Janez AKA Dichter Hansi

  Sirah 34,17: On dviga duha, razsvetljuje oči, daje zdravje, življenje in blagoslov

  Sirah 30,15: Zdravje in dobro počutje veljata več kot vse zlato, krepko telo več kot neizmerno bogastvo.

 50. Janez says:

  NAŠA MOLITEV H KRISTUSU
  Ti si Kristus, Sin živega Boga,
  Ti si moj ljubi Brat, moj Učenik, moj Gospod, moj pomočnik, moje vse, moje življenje,
  Ti si pot, resnica, ljubezen in življenje.
  V Tebi živimo, se gibljemo in smo.
  Ti si vrata v nebesa.
  Ti si, ki je prišel, da bi imeli življenje v izobilju in Odrešenje za naše grehe.
  Moj ščit in moja slava, moje vstajanje in počepanje.
  Ti si edini, na katerega se lahko zanesem,
  Ti si, ki Ga ljubi moja duša,
  Ti si, ki Ga ljubim bolj kot tile,
  Ti si, ki veš, ki veš, da Te ljubim.
  Ti si, ki vse veš, ki veš, kako je z menoj in me imaš rad.
  Ti si, ki mi praviš: to je moj ljubljeni brat/sestra, nad katerim/o imam veselje,
  to je moja ljubljena hči sionska, to je moja golobica, moja prijateljica, moja sestrica.
  Ti si, ki Ga ljubi moja duša.
  Moj spev, moj odmev, moj glas v vetru, pesem škrjancev in pesem vetra,
  toplota Sonca, zelenje, kamen in klop, na kateri sedim,
  Ti si nebesa v meni,
  Ti si nebesa v nas,
  Ti si moj Bog, moj Oče,
  moj ljubi brat Jezus, moj Sveti Duh.
  Ti si, ki si z nami do konca sveta.
  Ti si veter, ki mi seže do kosti, in vetrc, ki si ga želim, tišina in čriček v daljavi, samota in noč.
  Ti si, ki je rekel na križu Bogu Očetu, dopolnjeno je.
  Naj hvaležno in ponižno rečem tudi jaz.
  Ti si, ki Ga ljubi moja duša.
  Ti si oblak na nebu in klasje v travi.
  Ti si Toplo Sonce Božje Ljubezni in Usmiljenja.
  Ti si topel in ljubeči pogled (hvala Jezus) dobrega brata, ki gre mimo in je ob meni vedno.
  Ti si moj Učenik in Vodnik ter Odrešenik, da ne zaidem s Poti k tebi Jezus.
  Ti si moj Brat, moj Rešitelj, moj Učenik in moj Odrešenik, ki ga ljubim nad vse.

  Prirejeno na osnovi Žive Molitve Skupnosti krščanskega življenja

  1 Krn 16,34 Zahvaljujte se Gospodu, ker je dober, ker na veke traja njegova dobrota.

  Psalm 40,12 Ti, Gospod, mi ne boš odtegnil svojega usmiljenja, tvoja dobrota in tvoja zvestoba me bosta vedno čuvali.

 51. Miro says:

  BOŽJA BESEDA: KO JE JEZUS VIDEL NJIHOVO VERO, JE REKEL HROMEMU: »OTROK, ODPUŠČENI
  SO TI GREHI!« (Mr 2,5)

  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Mr+2%2C1-12&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

  Duhovna misel s kratko molitvijo: V čudežu ozdravljenja hromega odseva moč sprave z Bogom, ki jo prinaša
  Jezus. Njegova pozornost je usmerjena od fizičnega zla k duhovnemu zlu, ki je greh in hromi človeka, da se
  obeša na zunanjo postavo in se skriva pred Bogom. Odprl se bom Jezusovemu odpuščanju in spravi z Bogom.
  Gospod, osvobodi me vsakega zla. Daj, da bom iskal tvojo voljo in te s polnim srcem sprejel za Odrešenika.
  (Luč Besede rodi življenje, Primož Krečič)

  Božje usmiljenje, ki nas rešuješ bede greha, zaupamo vate!

 52. Miro says:

  HOSTIJA JE NA PATENI,

  k njej dodam skrbi vsakdanje,
  v kelih – delo, v križ – trpljenje,
  to je žrtev mojih juter,
  moje duše darovanje.

  Mašni čudež, kruh je Jezus
  v krvi božjega življenja,
  vsaka maša mora biti
  moje duše darovanje,
  duše moje spreobrnjenje.

  Hvala ti, nebeški Oče,
  za vse milosti te svete maše,
  sprejmi jo v svojo čast in
  moje zveličanje.

  (iz zbirke Stare slovenske molitve)

 53. Janez says:

  KAHLIL GIBRAN: O LJUBEZNI
  Ko vas pokliče ljubezen, ji sledite,
  čeprav je njena pot strma in težka.
  In kadar vas vzame na svoje peruti, se ji prepustite,
  čeprav vas utegne meč, skrit med njenim perjem, raniti.
  In kadar vam govori, ji verjemite,
  četudi vam njen glas pretresa sanje, kot vam sever pustoši vrtove.
  Kajti tako kot vas ljubezen krona, vas mora tudi križati.
  Pripomore vam k rasti, a vas tudi oklesti.
  Tako kot se vzpne do vaših višin in vam boža najtanjše veje, ki trepečejo v soncu,
  bo prodrla tudi do vaših korenin in jih stresla tam, kjer se oklepajo zemlje.

  Kakor žitne snope vas zbira k sebi.
  Omlati vas, da bi vas razgalila.
  Preseja vas, da bi vas rešila plev.
  Melje vas do čiste beline.
  Zgneta vas, dokler ne postanete voljni.
  Nato vas izroči svojemu ognju, da bi mogli postati sveti kruh za božjo gostijo.
  Vse to vam stori ljubezen, da bi spoznali skrivnost svojega srca in
  v tem spoznanju postali delček srca Življenja.

  Toda če v svojem strahu iščete zgolj miru in užitka v ljubezni,
  je bolje za vas, da si zakrijete svojo goloto in odidete z mlatišča ljubezni
  v svet brez letnih časov, kjer se boste smejali, a ne iz srca,
  jokali, a ne izjokali vseh solz.

  Ljubezen daje samo sebe in jemlje samo sebe.
  Ljubezen ne jemlje v posest in noče postati posest.
  Zakaj ljubezen zadostuje ljubezni.
  Kadar ljubite, ne smete reči »Bog je v mojem srcu«, temveč raje »Sem v srcu Boga«.

  In ne domišljajte si, da morete usmerjati tok ljubezni,
  kajti ljubezen bo, če se ji le zdite vredni, usmerjala vaša pota.
  Ljubezen ima samo to željo, da izpolni samo sebe.
  Toda če ljubite, a ste polni želja, naj bodo vaše želje take:
  Stopiti se in postati žuboreč potok, ki poje svojo pesem v noč.
  Spoznavati bolest prevelike nežnosti.
  Raniti se s svojim lastnim razumevanjem ljubezni
  in krvaveti voljno in radostno.
  Prebuditi se ob zori z lahkim srcem in se zahvaliti za nov dan ljubezni.
  Umiriti se ob popoldanskem počitku in razmišljati o zanosu ljubezni.
  Vračati se z dela na večer s hvaležnostjo domov
  in zaspati s hvalnico na ustnicah in z molitvijo za ljubljenega Boga v srcu.
  Amen.

  Vera brez del je mrtva: Berilo iz Jakobovega pisma (Jak 2,14-24.26)

 54. Janez says:

  MOLITEV ZA DOMOVINO
  Ljubi Bog, blagoslovi našo domovino,
  očisti jo vsega nasprotovanja in prepiranja ter hudobije med ljudmi,
  ki jo trenutno razjeda, da bomo bolj složni in se bolje razumeli ter si pomagali..
  Pomagaj vsem ljudem dobre volje k spravi in strpnosti.
  pošlji Božji blagoslov in navdih na vse ljudi in očisti duha državnih
  in drugih voditeljev, ki vodijo podjetja in druge ustanove, kjer delajo delavci za ljubi kruh.
  Opogumljaj vse voditelje in jih opominjaj, da morajo državo voditi v svetosti in pravičnosti v skrbi za druge.
  Ne dovoli, ljubi Bog, da bi zmagalo zlo in pohlep ter človeški egoizem.
  Zaradi vseh rodov, ki so živeli pridno, pravično, pošteno in sveto,
  ki so slavili Boga in Mater Božjo, delali dobro in si pomagali.
  Blagoslovi našo domovino, da jo bodo vodili pravični, pošteni, sočutni, dobri in sposobni ljudje,
  ki mislijo tudi na dobro drugih ljudi in ki so delavni, pravični in vredni Božjega usmiljenja.
  Pošlji Svetega Duha, da nas bo Vodil in Učil, kaj je prav za vse nas in kaj je po Božji Volji.
  Amen.

  Dopolnjena molitev skupnosti krščanskega življenja

  1 Kr 16,34: Zahvaljujte se GOSPODU, ker je dober, ker na veke traja njegova dobrota.

 55. Miro says:

  MOLITEV SV. FAVSTINE KOWALSKE – BOŽJE USMILJENJE ZA SVET

  Neskončno usmiljeni Bog, ti neskončna dobrota! Glej, danes vse človeštvo iz brezna svoje bede
  kliče k tvojemu usmiljenju, k tvoji dobrosrčnosti, kliče z močnim glasom svoje stiske.

  Milostljivi Bog, ne zavrzi molitve izgnancev te zemlje. Gospod, nepojmljiva Dobrota, ki popolnoma
  poznaš našo bedo in veš, da se z lastnimi močmi nismo sposobni dvigniti k tebi.

  Zato te milo prosimo, prehitevaj nas s svojo milostjo in neprestano večaj v nas svoje usmiljenje,
  da bomo zvesto izpolnjevali tvojo sveto voljo v vsem življenju in ob smrtni uri.

  Naj nas brani vsemogočnost tvojega usmiljenja pred kroglami sovražnikov našega zveličanja, da bomo
  z zaupanjem kot tvoji otroci čakali na tvoj končni prihod, na dan, ki je le tebi znan.

  Pričakujemo, da bomo prejeli vse, kar nam je po Jezusu obljubljeno, kljub vsej naši bedi, kajti Jezus je
  naše upanje; skozi njegovo usmiljeno Srce bomo stopili v nebesa kakor skozi odprta vrata.

  (Dnevnik sv. Favstine, št. 1570)

 56. Janez says:

  ZAHVALA GOSPODU ZA BOŽJO POMOČ IN NAŠO OZDRAVITEV
  Hvala Ti Gospod za uslišano prošnjo, ZA POMOČ in OZDRAVITEV

  Gospod, hvala TI za uslišano prošnjo za Tvojo Pomoč in Našo Ozdravitev.
  Kajti veliko ljudi je zbolelo in umrlo zaradi koronavirusa in drugih bolezni.
  Gospod Ti si Naš Učenik in Odrešenik, Naš Brat in Zdravnik!
  Prosimo Pomagaj Nam in Nas Odreši in Ozdravi,
  tako kot si storil za vse bolne in uboge, ko si bil še z nami na Zemlji.
  Verujem, da Ti hočeš, da živimo naprej srečno in zadovljno po Tvoji veliki Milosti.
  Hvala Ti Gospod za Vse Milosti in Dobrote, ki nam jih vsak dan Daruješ!
  To je bila Tvoja Volja, ki si naš dragi Usmiljeni in Ljubljeni Oče,
  saj si iz Ljubezni do vseh Ljudi na Zemlji obudil Sina po Smrti na križu,
  da bi živel in z Vstajenjem odrešil trpeče ljudi na Svetu in tudi vse nas.
  Tvoja je tudi Volja, da bi živeli naprej in Te Hvalili in Slavili Oče.
  Gospod prosim Te poživi našo vero, ojačaj naše Upanje,
  osvobodi nas strahu, nezaupanja, tesnobe pred tem kaj bo z nami,
  če zbolimo ali zademo v težave.
  Daj nam prosim spoznati in vzljubiti Tvojo Voljo,
  Daj nam prosim navdih in moč, da bomo verjeli ob težavah v čudež ozdravitve tako,
  da Te bomo molili in Te goreče prosili iz vsega srca:
  »Gospod ne moja, ampak Tvoja Volja naj se zgodi.
  Usmili se nas in nas ozdravi na duši in na telesu.
  Prosim odvzemi od nas nevarnost okužbe in obolevanja zaradi koronavirusa
  ter ozdravi vse, ki so zboleli, da bodo po Tvoji Milosti okrevali«.
  Amen.

  2 Korinčanom 4,15: Vse to je namreč zaradi vas, da bi se milost zaradi večje množice pomnožila in s tem obogatila zahvaljevanje v Božjo slavo.

  Molitev je darovana za Prošnjo k Bogu. Molimo k Bogu in ga prosimo MIlosti in Usmiljenja, da nas bo slišal in uslišal! Amen. Janez

  • Janez says:

   Molimo k Svetemu Jožefu
   Sveti Jožef je zvesti in razumni oskrbnik, ki ga je Bog postavil nad svojo Družino. Prosi za nas sveti Jožef, da postanemo vredni obljub Kristusovih. Dobri Bog, v svoji Previdnoti si izbral svetega Jožefa za moža Materi svojega Sina Jezusa. Častimo ga kot Varuha na Zemlji, naj nam bo tudi priprošnjik v Nebesih pri Bogu. K tebi sveti Jožef pribežimo v svojih stiskah, prosimo zaupljivo tudi Tvojega varstva. Odvrni od nas vse zmote in grehe. Podpiraj nas milostno iz Nebes, o naš mogočni in milostni varuh, v boju zoper moči teme in hudobije, kot si nekdaj otel iz smrtne nevarnosti sveto dete Jezusa in presveto nevesto Marijo. Tako brani tudi nas in sveto Božjo Cerkev vsakega sovražnega in hudobnega zalezovanja in nasprotovanja. Varuj nas vsekdar in nam pomagaj, da bomo zmogli s Tvojo Pomočjo in Zgledom sveto živeti, srečno umreti in doseči večno Zveličanje v Nebesih. Po Kristusu našem Gospodu. Sveti Jožef upanje bolnikov prosim obvaruj nas vse pred boleznijo in pomagaj ter ozdravi vse, ki so zboleli za koronavirusom. Amen«

   Dopolnjeni prispevek skupnosti krščanskega življenja.

 57. Miro says:

  MOLITEV K SVETEMU JOŽEFU

  O sveti Jožef,
  zavetnik Cerkve,
  ti, ki si ob utelešeni Besedi vsak dan delal, da bi zaslužil za kruh,
  ki si iz Njega črpal moč za življenje in delo;
  ti, ki si izkusil tesnobo jutrišnjega dne,
  grenkobo revščine, negotovost dela;
  ti, ki danes izžarevaš zgled svojega lika,
  ponižen pred ljudmi, a zelo velik pred Bogom,
  zaščititi delavce pri njihovem težkem vsakdanjem življenju,
  brani jih pred obupom, zanikanjem in skušnjavami hedonizma;
  in varuj mir na svetu,
  mir, ki edini lahko zagotovi razvoj narodov.
  Amen.

  To molitev je sveti Pavel VI. 1. maja 1969 namenil svetemu Jožefu, 12. januarja 2022
  pa jo je pri katehezi o delu in delavcih izrekel papež Frančišek.

 58. Janez says:

  DARILO NEBA IN NAŠEGA BOGA LJUDEM NA ZEMLJI
  Obstajajo različni ljudje na svetu, ki so dobri po srcu in ki so zaverovani le v svoj prav in egoizem.
  Nekateri so ponižni, delovni, skromni, vidijo čez svoj jaz in pomagajo drugim,
  drugi vsemogočneži radi vladajo in ne vidijo čez svoj plot in le kopičijo bogastvo.
  Bog ljubi dobre in pravične ljudi in tudi tiste, ki niso srčno dobri in pravični ljudje v življenju in se nadeja, da bomo vsi vse, kar smo od Njega zastonj prejeli, darovali naprej,
  in bili tako podobni Jezusu, ne pa kopičili le bogastvo in izgubili svojo dušo zaradi Mamona.
  Nekateri ljudje darujejo Ljubezen, so preprosti, skromni, dobri, darežljivi, pomagajo in služijo in so podobni Jezusu.
  Nekateri ljudje ne vedo, da so dar neba našega Očeta.
  Nekateri ljudje ne vedo, kako lepo je, da so in tvorno živijo v Ljubezni in Odpuščajo drugim.
  Nekateri ljudje ne vedo, kako dobro je, da jih lahko srečamo in se od Njih kaj naučimo in tudi obogatimo ter da darujemo kar smo zastonj prejeli.
  Nekateri ljudje ne vedo, kako tolažilen je že njihov nasmeh in tihi zgled dobrote, ki ga črpajo od Njega.
  Nekateri ljudje ne vedo, kako ubogi bi bili brez nasmeha, dobrote in odpuščanja Njega ter drugih ljudi.
  A vedeli bi, če bi jim to povedali: Ti ali jaz. Morda pa to niti ni potrebno, saj je to Božja Volja. On že ve zakaj. Kolikor je ljudi, tolikor je Poti do Boga, ki morajo prehoditi veliko strmin in še več dobrega storiti, da gredo po Poti k Njemu.
  Veliko morajo pretrpeti, veliko krivic odpustiti in veliko dobrega storiti drugim ter ljubiti druge, da pridejo na Pot k Njemu, ki vodi v Odrešenje.
  Bog nas potrpežljivo kot Oče čaka Otroke na Obalah Večnosti,
  da se kot izgubljeni Otroci Vrnemo s stranpoti daleč od Boga nazaj k Njemu v objem.
  Ptica je ptica takrat, ko leti v zraku. Roža je roža takrat, ko cveti v tisočerih barvah Njegove Prirode.
  Človek pa je Človek takrat, ko je Dober, ko Odpušča drugim in sebi in ko Ljubi in iskreno Moli k Njemu.
  V miru in spokojnosti, ko delam in ko pomagam drugim, začutim njegovo Ljubezen in Prisotnost.
  Božja Vseprisotnost je v ljudeh, v rekah, morjih, v živalih, drevesih, gorah, v Naravi in Zvezdah na nebu in v vsem Stvarstvu, ki nas obkroža, ker je Bog predvidel v Načrtu Smotrnost v Vsem, kar je.
  Bog nam je vse daroval, ker nas ima neskončno rad.
  Z vsakim darilom in obdaritvijo nam pove, kako rad nas ima.
  Z vsakim utripom mojega žitja in bitja začutim in celo vidim na vsakem koraku
  njegovo Veliko Dobroto in Ljubezen v Stvarstvu,
  ko me v tišini boža z nežnimi sapicami in slišim njegov tihi Glas med Ljudmi in v Naravi.
  In pravi mi, da je najvišja zapoved medsebojna Ljubezen in Usmiljenje med ljudmi.
  Kajti samo Ljubezen in Usmiljenje zmore ponovno približati Boga nam vsem, tudi ateistom,
  in nam pomagati, da bomo spet vanj Verovali s srcem in dušo ter bili dobri ljudje in verniki.
  Ni pomembna oblika molitve, pomembno je srce, ki Živi in Ljubi vse Ljudi brez razlik.
  Premalo smo molili za lastno spreobrnjenje in preveč Ljudi smo hladno pustili trpečih in žalostnih zaradi hladnih medsebojnih odnosov brez pomoči.
  Še vse lahko popravimo in se spreobrnemo, se spovemo Bogu
  in prosimo za odpuščanje ter našo spreobrnitev.
  Takrat bo nastopilo v Nebesih Veliko veselje nad spreobrnjenim Grešnikom.
  Prosimo Boga za Milost, da pride k nam Božje kraljestvo, ki je duhovno stanje dobrih in pravičnih, ki vodi v Odrešenje k Jezusu.
  Amen.

  Vsi ljudje se moramo zavedati, da ni dovolj le moliti in brati Sveto Pismo. Molitev naj nam pomaga, da bomo boljši ljudje in verniki. Vero in naše molitve ter dobra dela in služenje moramo izvajati in preliti v naše Življenje. Ne moremo biti dobri kristjani, če v dejanjih in življenju ljudem ne izkazujemo ljubezni in usmiljenja, nismo pravični in dobri ljudje in če ne sledimo Jezusa. Krščanstvo bo preživelo zaradi Dobrih, Usmiljenih in Pravičnih Ljudi, ki bodo oznanjali Jezusov Evangelij z Vero, z Ljubeznijo in utrjevali Veselo Oznanilo Ljudem z zgledom in nasmehom kot misionarji in apostoli našega Boga in Ljubezni. Molimo da pride k nam po Božji Milosti in po našem pravičnem in bogaboječem življenju Božje kraljestvo Ljubeuni in Usmiljenja, ki je stanje okolja med nami, ki vodi po Poti k Jezusu, ki je naše Odrešenje! Božje Usmiljenje, Ljubezen in Dobrota Vate Zaupamo! Zgodi naj se Božja in ne naša Volja. Božje Usmiljenje, Božja Dobrota in Ljubezen Vate Zaupamo!

  Janez AKA Dichter Hansi

  2 Kroniška 6, 40: Zdaj so moje oči odprte in moja ušesa pozorna na molitev na tem kraju.  

 59. Miro says:

  9 MOLITEV, KI JIH MOLIMO PRI SVETI MAŠI IN SO PRAVZAPRAV NAVEDKI IZ SVETEGA PISMA

  V priloženi fotogaleriji je izbor devetih navedkov, ki jih med sveto mašo izrekajo duhovnik ali ljudstvo.
  Katoličani se morda niti ne zavedamo, da si zgolj z obiskovanjem nedeljske svete maše lahko zapomnimo
  številne svetopisemske odlomke, kot je pri tej objavi zapisala Aleteia.

  https://si.aleteia.org/slideshow/9-masnih-molitev-ki-so-navedki-iz-svetega-pisma/?from_post=146472

  Božje usmiljenje, neskončno v vseh skrivnostih vere, zaupamo vate!

 60. Janez says:

  MOLIMO, DA BI SI POVRNILI NOTRANJI MIR
  Moj Oče!
  Zdaj, ko so potihnili glasovi in ugasnili vsi kriki,
  sem tu, ob postelji, in moja duša se dviga k tebi, da ti reče:
  verujem vate, zaupam ti in te ljubim z vsemi svojimi močmi.
  Slava ti, Gospod!
  V tvoje roke izročam utrujenost in boj,
  veselje in razočaranja tega dne, ki se končuje.
  Če sem bil nepotrpežljiv,
  če so v meni prevladovali sebični vzgibi,
  če sem dal prostor jezi ali žalosti, oprosti, Gospod!
  Bodi usmiljen z menoj.
  Če sem bil nezvest, če sem govoril v prazno,
  če sem se prepustil nestrpnosti, če sem bil komu trn v peti, oprosti, Gospod!
  To noč ne želim zaspati, ne da bi čutil v svoji duši
  gotovost tvojega usmiljenja,
  tvojega sladkega, popolnoma zastonjskega usmiljenja.
  Gospod! Zahvaljujem se ti, moj Oče,
  ker si bil sveža senca, ki me je pokrivala ves ta dan.
  Zahvaljujem se ti, ker si, neopazen, nežen in objemajoč,
  v vseh teh urah pazil name kot mati.
  Gospod! Okoli mene je vse že tiho in mirno.
  Pošlji angela miru v to hišo.
  Umiri moje živce, pomiri mojega duha,
  sprosti moje napetosti.
  Preplavi moje bitje s tišino in umirjenostjo.
  Bdi nad menoj, dragi Oče,
  medtem ko se v zaupanju pogrezam v sen
  kot otrok, ki veselo spi v tvojem objemu.
  V tvojem imenu, Gospod, bom mirno počival.
  Vse kar bom molil, mislil in delal, naj bo v večjo Božjo Slavo!
  Blagoslovi me Gospod in daj mi prosim Božji Mir!
  Amen.

  Avtor molitve, objavljene v molitvenem priročniku Srečanje, je brat Ignacij Larrañaga.

  Gospod nakloni nam prosim Milost, da si povrnemo spet duhovni Mir in Počitek. Hvala Oče. Tvoja je Oblast in Slava Vekomaj!

  • Miro says:

   Hvala za posredovanje te lepe, globoke molitve. Priporočam, da jo molimo tudi pri obisku
   tabernaklja in pred izpostavljenim Najsvetejšim, kamor nas vabi GOSPOD JEZUS, ki pravi:

   »PRIDITE K MENI VSI, KI STE UTRUJENI IN OBTEŽENI, IN JAZ VAM BOM DAL POČITEK.
   VZEMITE NASE MOJ JAREM IN UČITE SE OD MENE, KER SEM KROTAK IN V SRCU PONIŽEN,
   IN NAŠLI BOSTE POČITEK SVOJIM DUŠAM; KAJTI MOJ JAREM JE PRIJETEN IN MOJE BREME
   JE LAHKO.« (Mt 11,28-30)

   Božje usmiljenje, ki izviraš iz Presvetega Srca Jezusovega, zaupamo vate!

 61. Miro says:

  TI, O GOSPOD, Sl NAŠA SREČA VSA,

  v hostiji beli skrit, večne lepote svit.
  Tebi naj hvalo da srca človeška vsa!
  Tebe naj moli in ljubi vse: bratje, sestre.
  Grešni otroci smo, te milosti prosimo:
  Oh, ne zavrzi nas, usmiljeni Bog!
  K tebi prihajamo, srčno te ljubimo,
  sprejmi nas vse v svoje srce!
  Kristus Gospod, ti si naš Bog,
  tebe naj ljubi ves zemeljski rod!

  (iz zbirke: Stare slovenske molitve)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja