40 dni ZA življenje

Vabimo vas k udeležbi v mednarodni ekumenski pobudi 40 DNI ZA ŽIVLJENJE (40 days for life), saj se sedaj – morda to že veste – Slovenija prvič tudi uradno pridružuje pobudi, in sicer z mestom Ljubljana. Bogu hvala!!
V Ljubljani bo tako v bližini porodnišnice (na pločniku Šlajmerjeve ulice, nasproti Zavoda za transfuzijsko medicino) od 18. februarja naprej potekalo miroljubno bdenje v molitvi – vsak dan od 6h zjutraj do 18h – vse do 29. marca.

Več informacij boste našli na spletni strani slovenske pobude 40 DNI ZA ŽIVLJENJE, kjer ste vabljeni, da se z aplikacijo za prijavo lahko tudi prijavite na bdenje.
Za tiste, ki vam je Ljubljana predaleč in bi želeli biti seznanjeni s potekom pobude, se lahko čisto na dnu spletne strani naročite na e-novičke. Vsak dan pa boste na spletni strani pod zavihkom Gradivo našli tudi dnevne pobožnosti, ki združujejo molivce v pobudi po vsem svetu (v priponki za prvi dan, sreda 18.2.).
Prilagam tudi kopijo pisma – blagoslov papeža Frančiška.

Lepo vabljeni k ogledu PREDSTAVITVENEGA VIDEA (7min.), saj boste izvedeli precej informacij, razkril pa vam bo tudi, da je pobuda resnično Božje delo ;) -klikni TUKAJ.

Še nekaj podatkov o pobudi, za tiste ki je ne poznate: 40 DNI ZA ŽIVLJENJE je mirna pro-life pobuda za kulturo življenja, za rešitev spočetih življenj, za zaščito žensk pred ranjenostjo zaradi splava ter za spreobrnjenje aborcionistov in zagovornikov splava. Pobudo sestavljajo trije ključni elementi: molitev in post, ozaveščanje lokalne javnosti in miroljubno bdenje pred kliniko zasplave (ali na kakem drugem javnem mestu).

Do sedaj je sodelovalo že več kot 650.000 prostovoljcev, v 559 mestih in v 27 državah.
Sadovi pobude od leta 2007 do sedaj:
– 9699 rešenih otrok
– 107 aborcionistov je prenehalo opravljati splave
– 59 klinik za splave se je zaprlo

Na hrvaškem so se pridružili v letu 2014. Vedo za 5 rešenih otrok, v eni kliniki so vsi zdravniki ginekologi uveljavili ugovor vesti, pa tudi še nekateri v drugih bolnišnicah. Leta 2013 je bilo v eni od klinik 120 splavov, potem ko so v 2014 molili pred njo, pa 35.
Slovenski pobudi lahko sledite na: Facebook, Twitter, Google+, YouTube

V Sloveniji je od leta 1952, ko je bil uzakonjen umetni splav, pred rojstvom umrlo okrog 700.000 otrok, po katerih seveda tudi ni potomcev.
Naj 40 DNI ZA ŽIVLJENJE postane začetek konca splava v Sloveniji!

This entry was posted in Domov. Bookmark the permalink.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja