Moj Bog, žal mi je

Moj Bog, žal mi je, da sem grešil in žalil tebe, ki si moj najboljši Oče.
Trdno sklenem, da se bom poboljšal, pomagaj mi s svojo milostjo.

This entry was posted in Domov. Bookmark the permalink.

16 Responses to Moj Bog, žal mi je

 1. Alen says:

  Sem v hudi depresiji doživljam tudi hude napade panike čutim žalost, bolečino, jezo, maščevanje, nemir, obup, sram, strah(tudi pred temo), umirjam se z žalostnimi pesmimi, hrano in cigaretami,dosti krat za vse krivim sebe, razmišljam o samomoru, nasilju in PD. Dosti krat se mi začne vrteti, boleti glava, ne čutim rok, nog, prstov in ust, včasih zgubim slino, roke se mi tresejo, se pojavi bolečina pri srcu, močno razbijanje srca, piskanje, pokanje, bolečina v prsih in zelo težko dihanje, pojavijo se mi prividi, misli na alkohol in prisluhi, ter misel da bom umrl zelo težko se umirim že 4leta se zdravim zaradi psihe in jemljem zdravila. Rad bi živel normalno življenje brez teh težav kaj mi predlagate glede tega?

  • Pozdravljeni Alen, predlagam Vam, da prostie boga za pomoč, molite in se pokesate za vaše grehe. Se opravičujem za tako pozni odgovor.

  • Simon says:

   jaz bi ti predlagal da počasi spremeniš navado, poslušaš lepe pesmi, hodiš v naravo, si hvaležen za vse kar ti je dal bog, poskusiš najti hobij, ki te veseli. Pri zdravljenju samega sebe je pomembno da imaš vero oz. upanje v boljše dni in ljubiti moreš svoje življenje kakršno ti je dal bog. Tudi z meditacijo si lahko pomagaš.

   Lep pozdrav.

 2. mateja says:

  Kako je lahko spolnost greh, če je krona ljubezni?Ali nas bog ne uči ljubezni_ Jaz mislim, da je spolnost greh če kar spis z različnimi ljudmi. Če pa se spolnost dogaja med dvema zakoncema, kot izkazovanje ljubezni eden do drugega, to ne more biti greh, kajne? Kaj mislite o tem?

  • Miro says:

   Mateja, spolnost je zelo velik božji dar. Namenjen je poglabljanju ljubezni med zakoncema in sprejemanju novega življenja, ki nam ga v okviru zakramenta – sv. zakona želi podariti dobri Bog. Zato možu in ženi podarja medsebojno privlačnost in potrebne življenjske moči. V tem smislu in ob medsebojni ljubezni, iskrenosti spoštovanju, zaupanju … je tudi spolni užitek velik božji dar. Čudovita je pristna ljubezen med zakoncema, čudoviti pa so tudi sadovi njune ljubezni – ljubki otročički. Tudi sam v njihovih očeh večkrat odkrivam nadvse ljubeči božji pogled!

   Kako pa dejansko doseči, da bo spolnost med možem in ženo postala krona njune ljubezni? Odlične smernice lahko odkrivamo pri branju in premišljevanju Evangelija. Jezusov nauk ne moralizira, ampak zakoncu pomaga, da odkriva Božjo ljubezen, v njej pa tudi sebe in sozakonca. Po mojem je bistveno vprašanje, kako z božjo pomočjo spolnost med možem in ženo dvigniti na višji nivo ljubezni. To vprašanje se dotika odgovornosti, potrpežljivosti, odpovedovanja, premagovanja … Šele na teh temeljih lahko zakonska spolnost zaživi kot nekaj lepega in plemenitega, kar poglablja resnično ljubezen med Bogom in možem, med Bogom in ženo, pa tudi med Bogom in zakoncema. Dobri Bog nikakor ni nasprotnik spolnosti med možem in ženo, ampak njun največji zaveznik.

   Edini ljubezenski trikotnik, ki je dovoljen zakoncema – možu in ženi, je ljubezenski trikotnik, v katerem se lahko v moči Svetega Duha preliva čudovita ljubezen med Bogom, možem in ženo. Edino v tem ljubezenskem trikotniku je moč odkrivati in tudi okušati radost tiste spolnosti, ki je krona ljubezni!

   Mateja, naj vam dobri Bog podeli dotik božje ljubezni!

 3. Luka says:

  Prosil,bi,da mi nekdo napiše,kako se moli rožni venec božjega usmiljenja in Jezisovega usmiljenja,
  Hvala

 4. Peter Š. says:

  Prosim,za spoved in pomoč,glede moje partnerke,da se mi vrne nazaj saj jo močno ljubim,skupaj sva bila 11 let in vsako jutro in večer,molim za njo,da se mi vrne.HVALA

  • molitev says:

   Na internetu ni možna spoved. Spoved lahko opraviš v svoji župniji, lahko pa se odločiš in obiščeš eno od svetišč ( Strunjan, Sveta gora nad Novo Gorico, Brezje, Ptujska gora,… ), kjer so vedno na razpolago duhovniki.
   Imeti partnerko pomeni običajno, da si stalno v grehu, sploh če si več let skupaj. Človek pa je v grehu, zato ker je v tako dolgem času večkrat skušan in podleže spolnosti. Pri tem pa povleče še druge grehe ( nespoštovanje, prepiranje, laž, zavist, hudobija, sovraštvo, nevoščlijvost,…)

   Se te bomo spomnili v naših molitvah.

   • Peter Š. says:

    Lepo prosim,hvala

    • molitev says:

     “Ko prihajaš k spovedi, vedi, da jaz sam čakam nate v spovednici. Samo skrivam se za
     duhovnikom, vendar v duši sam delujem. Tu se beda duše srečuje z Božjim usmiljenjem.
     Povej ljudem, da iz tega izvira usmiljenja lahko zajemajo milosti samo s posodo zaupanja.
     Če bo njihovo zaupanje veliko, moja radodarnost ne bo imela meja. Potoki moje milosti
     preplavljajo ponižne duše” (Dnevnik svete s. M. Favstine Kowalske, št. 1602).

 5. dušan says:

  Po glavi mi rojijo same grde misli in se jih nemorem znebiti

  • molitev says:

   Privošči si spoved. Po spovedi boš prerojen.

  • borut says:

   Vsak ki ima težave da se mu po glavi rojijo pogosto grde misli, v tem primeru je samo edina rešitev, da v tistem trenutku, ko se pojavijo grde misli začnite, vedno molit k božjemu usmiljenju, in naj vedno prosi za vse tiste, kateri potrebujejo božjo pomoč.
   Pa tudi, če je za to potrebno 100 krat na dan in vsak dan do svoje zadnje ure. Na koncu svoje zemeljske poti boste ugotovili in boste zelo srečni koliko dobrega ste lahko naredili za svoje najbljižje, druge in hkrati za sebe.

   • Miro says:

    Bravo, odlična rešitev, ki jo svetuje Borut. K temu bi samo še dodal, da se k tej molitveni “metodi” vedno zatekajmo tudi v primeru, ko na spletnih straneh naletimo na razne neumnosti, npr. takrat, ko je že iz samih naslovov jasno, kam nas želi zapeljati hudi duh. Pa tudi v primeru neokusnih oglasov, reklam ipd. Lahko si pomagamo tudi z močnimi molitvenimi vzkliki, kot je: Gospod Jezus Kristus, Božji Sin, usmili se mene grešnika! Kogar bi morda zanimala duhovna utemeljitev tovrstne molitve, naj si prebere, kaj je o tem zapisanega v zanimivi knjigi “Pripoved ruskega romarja”.

    Bog naj vse blagoslovi v tem prizadevanju, saj prinaša bogate milosti in sadove tudi našim bližnjim, kot je lepo nakazal že Borut!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja