Nasvet

Nasveti za pomoč, nasveti za duhovno rast. Ko nam gre vse prav vse narobe se moramo obrnit k Bogu po pomoč. Ko nam gre vse dobro se moramo tudi obrnit k Bogu po pomoč, mogoče nam gre kaj narobe…


Bi želeli še kak nasvet. Zastavite vprašanje in vam bomo poskušali odgovorit.

This entry was posted in Domov. Bookmark the permalink.

6.342 Responses to Nasvet

 1. Miro says:

  ŠEST NASVETOV, KAKO NAJTI NOTRANJI MIR (ALETEIA)

  POMANJKANJE MIRU IZVIRA IZ POMANJKANJA ZAUPANJA V BOGA

  V Božjem okolju, reviji o duhovnosti sredi življenja, so nanizali nekaj nasvetov, ki nam lahko pomagajo, da bomo kljub težkim časom ostali mirni in z optimizmom zrli v prihodnost.

  1. Ne obupajmo nad seboj

  Naučimo se ljubiti sebe takšne, kot nas vidi Bog. Ne delajmo si skrbi zaradi svojih padcev, ne vznemirjajmo se ob lastnem trpljenju ali navidezni mlačnosti. “Pogled na lastno nezmožnost in ničevost nam mora biti velik razlog za mir,” zagotavlja oče Libermann. Prav zato nam Bog ni poslal Sina Jezusa, da bi nas sodil, ampak da bi nas odrešil in nam dal življenje. Bog očiščuje naša srca in nas tako usposablja še za veliko večja dejanja, prežeta z ljubeznijo, kajti njegov Duh, ki nas osvobaja, lahko končno deluje v nas.

  2. Prosimo za milost zaupanja

  Pomanjkanje miru izvira iz pomanjkanja zaupanja v Boga. Pogoj za mir je “dobra volja” oziroma “čisto srce” – trdna in stalna pripravljenost človeka, ki je odločen ljubiti Boga bolj kot vse in zaupati vanj tudi v najmanjših stvareh. “Tega se ne smemo bati, ker bi mu s tem naredili veliko krivico, njemu, ki je nadvse dober, ljubeč ter poln nežnosti in usmiljenja do nas,” nas opogumlja oče Libermann.

  3. Skrbimo za reveže

  Sveti Tomaž Akvinski je zapisal, da le dobrodelnost zagotavlja popoln mir, da gre za “izkušnjo, ki si je želja po minljivih stvareh ni prisvojila. Ko človek nekaj dobi, si zaželi nečesa novega.” Kako ohranjati mir v današnjem času, v katerem je v revščino prisiljenih vedno več ljudi? “Če iščeš mir, pojdi naproti revnim,” je priporočil Janez Pavel II. v prepričanju, da izjemna revščina človeških množic v današnjem času ustvarja nevarne razmere.

  4. Odpuščajmo tistim, ki so nas razžalili

  Vsi trpimo zaradi sporov, konfliktov in raznih stisk, ki včasih vodijo celo v bolj ali manj hude razdore … Včasih nas to tako globoko prizadene, da začnemo v skritih kotičkih srca gojiti dolgotrajne zamere in vztrajamo v zagrenjenosti. Mržnja in sovraštvo sta močan strup. Odpuščanje je edini učinkoviti protistrup, s katerim znova najdemo pot spokojnosti. Odpuščanje je pogosto junaško dejanje in sad dolgotrajnega prizadevanja.

  5. Ne dovolimo strahovom, da bi nas podjarmili

  Živeti v miru pomeni ustaviti gibalo domišljije, ki z veliko hitrostjo vleče za seboj vagone naših skrbi. V Svetem pismu je tristo petinšestdesetkrat zapisano sporočilo: “Ne bojte se!” “Kdo izmed vas pa more s svojo skrbjo podaljšati svoje življenje za en sam komolec?” (Mt 6,27). Kako ohranjamo notranji mir? Svojo preteklost predajmo Bogu (odpuščanje) in svojo prihodnost njegovi Previdnosti (izročanje). In živimo … le za današnji dan. “Jutrišnji dan bo skrbel sam zase.”

  6. Brezpogojno se izročajmo Bogu

  Težave, stiske in preizkušnje so neizogibne. Resničnost se vedno ne prilagaja našim “pobožnim” željam. Zaupanje v Boga nam pomaga ponižno sprejemati dogodke, da smo jim kos ter v njih vidimo pot svetosti in miru. Sveti Frančišek Saleški pravi, da ni pomembno “imeti mir v srcu, ampak delati zanj”.

  To je pot, ki jo je treba prehoditi vsak dan – ko se ne predajamo malodušju, ko začenjamo z majhnimi koraki in v njih vztrajamo ter ko vztrajamo v molitvi, s katero se nenehno izročamo Jezusovemu pogledu. “Nič ne skrbite, ampak ob vsaki priložnosti izražajte svoje želje Bogu z molitvijo in prošnjo, z zahvaljevanjem. In Božji mir, ki presega vsak um, bo varoval vaša srca in vaše misli v Kristusu Jezusu” (Flp 4,6-7).

  Povzeto po: https://si.aleteia.org/2021/04/05/6-nasvetov-kako-najti-notranji-mir/

  Božje usmiljenje, ki nas napolnjuješ z milostjo, zaupamo vate!

 2. Miro says:

  NAUČITI SE MORAMO ZAHVALJEVATI SE DRUG DRUGEMU:
  KDOR PREJME, KER JE PREJEL LJUBEZEN IN POMOČ,
  KDOR DAJE, KER IMA VELIKO PRILOŽNOST ZA RAST V LJUBEZNI.
  (misel božjega služabnika Frančiška Van Thuana)

  Bog bodi hvaljen, zdaj in vekomaj!

 3. Miro says:

  USMERJAJMO SVOJE MISLI VEDNO NA NEBESA, NAŠO PRAVO DOMOVINO, SAJ JE ZEMLJA
  LE NJENA PODOBA, TER OSTANIMO VEDRI IN MIRNI OB VSAKEM DOGODKU, VESELEM ALI
  ŽALOSTNEM. (misel sv. patra Pija)

  Božje usmiljenje, ki nas napolnjuješ z milostjo, zaupamo vate!

 4. Miro says:

  IŠČITE RADOST V TEM, DA VNAŠATE POVSOD PEČAT ISKRENOSTI, POŠTENJA IN DA SE
  IZOGIBATE VSAKE LAŽI IN PRETIRAVANJA, DA BO MOGEL IZ VAŠEGA ŽIVLJENJA KIPETI
  NENEHEN VAL ŽIVE VODE, KI BO VSE DVIGAL DO VEČNEGA ŽIVLJENJA.

  (misel sv. Janeza XXIII.)

  • Miro says:

   Bogu hvala za duhovno bogate misli, spodbude in nasvete svetnikov. Govorijo to, kar tudi sami živijo po prevzvišenem zgledu in v neizmerni moči Odrešenika Jezusa Kristusa. Svetniki so živo uresničenje Božje besede v moči Svetega Duha!

 5. Miro says:

  PREUČI SAMEGA SEBE IN SKUŠAJ SE SPOZNATI!

  STALNO GOVORIŠ, DA SE LJUDJE OKOLI TEBE ŽALJIVO VEDEJO. VENDAR NE UVIDIŠ,
  ZAKAJ TE PRAVZAPRAV OBSOJAJO. PREUČI SAMEGA SEBE IN SKUŠAJ SE SPOZNATI.
  MORDA TI VEDNO KARAŠ DRUGE, NIKOGAR PA NE POHVALIŠ, ZATO PA TUDI LJUDJE
  TEBE NE POHVALIJO.

  Božji služabnik Friderik Baraga

 6. Hvala says:

  BREZ BOGA NE MOREMO STORITI NIČESAR!

  To smo že večkrat povedali. VENDAR JE POTREBNO RAZMISLITI, KAJ TO DEJANSKO POMENI!

  VSE SVOJE GREHE, STISKE, BOJAZNI, TRPLJENJE, KRIVICE, BOLEČINE, ŽELJE, OBŽALOVANJE, SKRATKA VSAKODNEVNO ŽIVLJENJE -(24 UR NA DAN) VSAKO ZADEVO, DOGOTEK BOLEČINO, TRPLJENJE, VESELJE, ZAHVALE itd…itd… POSEBEJ MU POVEDATI IN IZROČITI V NJEGOVO USMILJENO PREDRTO SRCE, LE TAKO BO ON LAHKO DELOVAL, DA SE URESNIČI NJEGOVA ZAPOVED-BREZ MENE NE MORETE NIČESAR STORITI.

  NOBEN ČLOVEK SE NE BO SAM OČISTIL GREHA, NE MORE GA SAM OBŽALOVATI BREZ NJEGOVE MILOSTI, NE MORE SE SAM POBOLJŠATI BREZ NJEGOVE MILOSTI, NE MORE ODPUŠČATI BREZ MILOSTI GOSPODA, SKRATKA NE MORE NIČESAR!

  NE POZABIMO TEGA!

 7. Miro says:

  Nasvet iz Svetega pisma

  IZROČI SVOJO POT GOSPODU,
  ZAUPAJ VANJ, IN ON BO STORIL.
  (Ps 37,5)

  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Ps+37%2C5&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

 8. Miro says:

  V ODNOSU DO BOGA NAJ TE VODI VERA,
  V ODNOSU DO BLIŽNJEGA LJUBEZEN,
  V ODNOSU DO SAMEGA SEBE PONIŽNOST.

  (sv. Janez Bosko)

 9. Miro says:

  SV. CHARLES DE FOUCAULD: “IMEJTE GLOBOKO VERO, KI JI NI NIČ NEMOGOČE, ZATO OB NJEJ SKRB, NEVARNOST IN STRAH IZGUBIJO SVOJO MOČ.”

  V molitvi prosimo našega Odrešenika Jezusa Kristusa za živo vero, trdno upanje in gorečo ljubezen do Boga in bližnjega. Sami ne zmoremo nič, vse pa premoremo v Njem, ki nam daje moč (prim. Flp 4,13)

  Presveto Srce Jezusovo, usmili se nas!

 10. Miro says:

  7 PREDLOGOV, KAKO LAHKO SVETNIKI PRIPOMOREJO K BOLJŠEMU SPANCU (Aleteia)

  NAJ VAS NASVETI NEKATERIH SVETNIKOV IN SVETNIC ODREŠIJO NEPRESPANIH NOČI

  Nasveti svetnikov v fotogaleriji na:
  https://si.aleteia.org/2021/10/14/7-predlogov-kako-lahko-svetniki-pripomorejo-k-boljsemu-spancu/

  Božje usmiljenje, ki vedno in povsod spremljaš vse ljudi, zaupamo vate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja