Usmiljeni Jezus

Več si preberi na:
http://www.molitev.net/usmiljeni/index.html

Molitev k usmljenemu Jezusu:
http://www.molitev.net/molitev/bozje-usmiljenje/

This entry was posted in Usmiljeni Jezus. Bookmark the permalink.

4 Responses to Usmiljeni Jezus

 1. Danijel says:

  Pozdravljeni bratje in sestre v Kristusu.

  Prosim Vas za molitev za mojega brata, ki je v težki življenjski situaciji, ki se hrani
  z novodobnimi religijami in črpa nemoč iz novodobnih meditacij. Prosim Gospoda, naj ga po naših molitvah
  in velikem zaupanju v Božje neskončno usmiljenje pripelje nazaj k Jezusovemu Presvetemu Srcu, naj
  mu po Svojem neizmernem usmiljenju podeli milost svete spovedi in svete evharistije, naj po milosti Svetega Duha
  prežene iz njegovega življenja vse vplive hudobnega duha in okultnosti. Pomagaj mu, naj po Tvoji milosti doseže
  veselje in notranji mir, naj začne ponovno ljubit in skrbet za svoje otroke, starše, naj zaživi polno življenje v Tebi.

  Hvala za Vaše molitve in Bog Vam obilo povrni.

  Danijel

 2. R says:

  Hud sem na Boga, na Jezusa! Hud sem, ker pričakujem pomoč, pričakujem, da bo Njegova volja takšna, da bo naši družini pomagala do denarja za preživetje. Gospod, samo par dobrih prodaj in vse se bo uredilo. Je res to preveč, kar prosim? Je res bolje, da so vse moje misli samo pri tem kako priti do denarja, namesto radostno se posvetiti družini in bližnjim?
  Dvomiti sem začel, čeprav me to še bolj razjeda! Zakaj si zapisal: »Resnično, povem vam tudi: Če sta dva izmed vas na zemlji soglasna v kateri koli prošnji, ju bo uslišal moj Oče, ki je v nebesih. Kjer sta namreč dva ali so trije zbrani v mojem imenu, tam sem sredi med njimi.« ? Z ženo že dalj časa prosiva in moliva pa ni uslišanja!

  Kje si?

  • Miro says:

   Naše predstave o Jezusu so velikokrat omejene ali celo zgrešene, ker si ga zamišljamo zgolj po človeški plati, zlahka pa prezremo njegovo božansko naravo. Če bi resnično verovali v resnico, da je Jezus pravi Bog in pravi človek, bi odpadlo veliko nesporazumov. Če se želimo dokopati do spoznanja o Gospodu Jezusu Kristusu, ki je Pot, Resnica in Življenje, se čim prej napotimo na pot vsakodnevnega premišljevanja božje besede in spolnjevanja božje volje!

   Da bi lahko pravilno razumeli omenjene Jezusove besede iz Evangelija, ki se dotikajo skrivnosti učinkovite molitve, jih je treba razlagati v duhu celotnega Svetega pisma. Glede posameznih evangeljskih odlomkov obstaja vrsta dobrih komentarjev (Romano Guardini, Silvano Fausti, Mario Galizzi, France Rozman itd.).

   Iskreno si zastavimo vprašanje: Kakšen je najgloblji namen naših molitev? Da bi Bog izpolnjeval našo voljo, ali da bi mi izpolnjevali Njegovo voljo? Če od Boga pričakujemo, da se bo prilagodil našim pričakovanjem, željam, zahtevam itd., še nismo dojeli pravega duha molitve. V trenutku, ko se v molitvi posvetimo predvsem prošnji, da bi nam Jezus pomagal izpolnjevati tisto, kar od nas pričakuje v danem življenjskem položaju, pa se z Njim gotovo znajdemo na isti “valovni dolžini”.

   Razmislimo tudi o naslednjem evangeljskem odlomku: “Ne bodite torej v skrbeh in ne sprašujte: Kaj bomo jedli ali kaj bomo pili ali kaj bomo oblekli? Po vsem tem sprašujejo pogani. Saj ve vaš nebeški Oče, da vsega tega potrebujete. Iščite najprej božje kraljestvo in njegovo pravičnost in vse to vam bo navrženo. Ne skrbite za jutri, kajti jutrišnji dan bo imel svojo skrb. Zadosti je dnevu njegova lastna teža” (Mt 6, 31-34).

   Dragi R, molimo za vas, da bi vam Usmiljeni Jezus podaril trdno zaupanje v božjo besedo in olajšal vaše življenjske stiske. Bog vas obilno blagoslovi!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja