Vprašanja in odgovori

V temi Pogovori lahko dodajte svoja vprašanja oziroma nejasnosti glede krščanske vere.

This entry was posted in Domov. Bookmark the permalink.

437 Responses to Vprašanja in odgovori

 1. Ivanka says:

  G. Miro prosim vas, da mi razložite, kaj transcendentalna meditacija
  pomeni z vidika Cerkve. Je ta meditacija v nasprotju z Božjimi nauki
  in kako vpliva na človeka, ki na ta način meditera?
  Hvala.

  • Miro says:

   Ga. Ivanka, težko bi vam glede tovrstnih nevarnosti za dušo in telo (poleg nekrščanskih meditacij so tu še vedeževanje, nihalo, karte, astrologija, joga, borilne veščine, druge tehnike New Age-a) dal boljši odgovor, kot ga podaja odlična knjižica z naslovom “New Age proti Svetemu pismu” (Prenova v Duhu v katoliški Cerkvi). Da ne bi bilo preveč obširno, tu navajam le en del iz tam podanega širšega konteksta, iz katerega je jasno razvidno, da nikakor “ne moremo služiti Bogu in mamonu”, kot je zapisano v Evangeliju. BOG je namreč zelo svet in ne more živeti z grehom.

   Citiram: “Če smo sprejeli besede Svetega pisma, si moramo pač priznati, da razen božjih angelov, obstajajo le še sile in moči, ki so v satanovi oblasti. So absolutno zle. Njihov namen je škodovati in uničevati. Tem, ki se k njim zatekajo, lahko podarijo tudi veliko moč. Ker hudič na svoj način vedno posnema Boga, daje tem, ki ga častijo, svoje “duhovne darove”, ki posnemajo darove Svetega Duha. Ti darovi pa so lažni, in koristijo le temu, ki jih daje, satanu. O vsem tem nam pričuje Sveto pismo, pa tudi iz izkušenj poznamo lažne darove jezikov, ozdravljanja (bioenergetiki, reiki), preroštva, spoznanja in čudežev.”

   Naj Usmiljeni Bog vse sestre in brate obvaruje pred tovrstnimi nevarnostmi in vse blagoslovi v moči Svetega Duha! Da bomo lahko v Njegovi luči spoznali, da tudi na duhovnem področju “ni vse zlato, kar se sveti” in se nam ponuja tudi na tej spletni strani.

  • Administrator says:

   Rimokatoliška cerkev ne prakticira transcendentalne meditacije (TM). Zato pa uporabljamo molitev Rožnega venca in branje Svetega pisma (Biblije), ki imata večji in boljši učinek na dušo in telo.
   Več si preberi tu: http://www.druzina.si/icd/spletnastran.nsf/knjigarna/18B792A76A6967F8C1256F3400442FB7/$FILE/CD-104.PDF
   poglej si na stran: 46, 52, 69, 83, 99

 2. Miro says:

  Lukov evangelij 14,15-24

  GOSTI, KI SE NISO ODZVALI VABILU

  15 Ko je to slišal nekdo izmed gostov, mu je rekel: »Srečen, kdor bo obedoval v božjem kraljestvu!« 16 On pa mu je rekel: »Neki človek je napravljal veliko večerjo in jih je mnogo povabil. 17 Ob času večerje je poslal svojega služabnika povabljenim povedat, naj pridejo, ker je že vse pripravljeno. 18 In začeli so se vsi hkrati izgovarjati. Prvi mu je rekel: ‚Njivo sem kupil in jo moram iti pogledat; prosim te, imej me za opravičenega!‘ 19 Drugi je rekel: ‚Pet jarmov volov sem kupil in jih pojdem preskušat; prosim te, imej me za opravičenega!‘ 20 In spet drug je rekel: ‚Oženil sem se in zato ne morem priti.‘ 21 Služabnik se je vrnil in to sporočil svojemu gospodu. Tedaj se je hišni gospodar razsrdil in je rekel svojemu služabniku: ‚Pojdi brž na ceste in ulice po mestu in pripelji semkaj uboge in pohabljene in slepe in kruljave!‘ 22 Služabnik je rekel: ‚Gospod, zgodilo se je, kar si naročil, pa je še prostor.‘ 23 In gospod je rekel služabniku: ‚Pojdi na pota in k ograjam in primoraj jih vstopiti, da se moja hiša napolni. 24 Zakaj, povem vam, nobeden izmed onih povabljenih mož ne bo okusil moje večerje.‘« (besedilo Ekumenske izdaje Svetega pisma je vzeto s strani http://www.biblija.net.)

  Prosimo Gospoda Jezusa v molitvah, da ne bi nasedali praznim bajkam, ki potvarjajo Božjo besedo. Čeprav so le-te za oko in uho zelo prijetne, nas ne morejo odreševati. Odrešuje nas samo Božja beseda – Gospod Jezus Kristus, in sicer v moči Svetega Duha. Ponižno ga prosimo, da bi prepoznavali njegovo Telo in Kri, ki se za naše odrešenje daruje pri sveti maši. In da bi se radostno odzvali Njegovemu vabilu na večerjo – sveto evharistijo!

  Naj dobri Bog blagoslovi vse iskrene iskalce resnice, ki je zapisana v Svetem pismu. In ta resnica je in se imenuje Gospod Jezus Kristus!

 3. Alpe says:

  Ko je nečisti duh odšel iz človeka, je hodil po nerodovitnih krajih, da bi našel mir; in ker ga ne najde, pravi: Hočem se vrniti v svojo hišo, iz katere sem prišel. In ko pride, jo najde prazno, pometeno in okrašeno, kajti niso prosili dobrega duha, da bi bival v njej in bil njihov večni gost. In nato odide in s sabo pripelje sedem drugih duhov, še bolj hudobnih, in vselijo se in tam bivajo; in nazadnje gre vsem takim slabše, kot jim je bilo prej. Prav tako se bo godilo tudi tistemu slabemu rodu, ki Bošjemu Duhu ne dovoli vstopiti.

  Samo poglejte, kako pomemben stavek so brisali iz sv. pisma kajti niso prosili dobrega duha

  Molitev = Rešitev
  Alpe

  • Applause says:

   Sem krščansko vzgojen imam vse zakramente redno hodim k maši ampak vseeno se sprašujem kaj si mislite o reinkarnaciji?

   • Administrator says:

    Duša, ki se zavestno odreče Bogu se sama obsodi na pekel in večno pogubljenje. Duša, ki je sveta pa odide v raj k Bogu. Krščansko učenje je da se po telesni smrti duša, če ni sveta očisti v vicah. Večino duš pa gre skozi prečiščevanje v vicah ter nato v raj k Bogu.

    Sveto pismo ne govori direktno o vicah, pove pa nam sledeče:
    1 Jn 2
    1 Otroci moji, to vam pišem zato, da ne bi grešili! Če pa že kdo stori greh, imamo pri Očetu zagovornika, Jezusa Kristusa, pravičnega. 2 On je namreč spravna daritev za naše grehe, pa ne le za naše, temveč tudi za ves svet.

    Raz 21, 27
    Vanj ne bo nikdar stopilo nič nečistega, tudi ne, kdor počenja gnusobo in laž, ampak bodo vstopili samo tisti, ki so vpisani v Jagnjetovi knjigi življenja.

    2 Pet 2,4
    Zakaj če Bog grešnim angelom ni prizanesel, temveč jih je pahnil v pekel in izročil breznu teme, da se prihranijo za sodbo;

    Vendar piko na i nam pove ta citat:
    Hebr 9, 24-28
    24 Kristus namreč ni šel v svetišče, ki je narejeno z rokami in je le podoba pravega, marveč v sama nebesa, da se zdaj za nas predstavlja božjemu obličju; 25 tudi ne, da bi se večkrat daroval, kakor hodi veliki duhovnik s tujo krvjo vsako leto v svetišče; 26 sicer bi moral večkrat trpeti od začetka sveta. Tako pa se je prikazal enkrat ob koncu časov, da s svojo daritvijo odpravi greh. 27 In kakor je ljudem določeno enkrat umreti – nato pa sodba – 28 tako se je tudi Kristus enkrat daroval, da odvzame grehe mnogih, drugič se bo prikazal brez greha tistim, ki ga pričakujejo, v zveličanje.

    Reinkrnacija pomeni ponovno se vrniti v meso. http://sl.wikipedia.org/wiki/Reinkarnacija
    Preberi si še več o tem na: http://www.medjugorje-si.org/pogovori/viewtopic.php?p=2560#p2560

   • Alpe says:

    Predlagam ti, da si prebereš knjigo To je moja beseda Alfa in Omega.
    Zelo dobra knjiga iz katere izveš marsikaj. eKnjigo dobiš na https://sites.google.com/site/eshodnica/home/To%20je%20Moja%20Beseda-%20Alfa%20in%20Omega.pdf?attredirects=0&d=1

    Molitev = Rešitev
    Alpe

  • Miro says:

   Lahko, prosim, za omenjene besede navedete točen vir?

   Pri branju in premišljevanju Božje besede glejmo na posamezne odlomke v kontekstu celotnega Svetega pisma. Če dosledno upoštevamo priporočila Kompendija št. 19, kako naj beremo Sveto pismo, bomo tudi sami ugotovili, da prav nobenega odlomka Svetega pisma ne moremo obravnavati ločeno, ampak le v povezavi z drugimi sorodnimi odlomki.
   Tako tudi odlomek “Nečisti duh se vrne” odlično dopolnjujejo in komentirajo drugi svetopisemski odlomki. V pristni Božji besedi namreč ni zapisana niti ena beseda preveč niti ena beseda premalo, ampak “vse to in samo to, kar nas je Bog hotel naučiti” (Kompendij, št. 18).

   Prosimo Jezusa za dar razločevanja v moči Svetega Duha in si odlomek “Nečisti duh se vrne” skrbno preberimo v luči celotnega 12. poglavja Matejevega evangelija – ob upoštevanju celotnega konteksta Svetega pisma.

   http://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Matej+12&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

   • Miro says:

    Knjiga, ki jo priporoča Alpe, sicer vsebuje drobce resnice, vendar jih po svoje “zmiksa”, zato je v kričečem nasprotju s pristno Božjo besedo, ki nas edina ozdravlja in odrešuje! Še naprej ostajam pri premišljevanju Svetega pisma, kjer je zapisana pristna Božja beseda.

    Naj Usmiljeni Jezus obiskovalce te spletne strani blagoslovi z darom razločevanja v moči Svetega Duha!

    • Miro says:

     Še nekaj zelo pomembnega sem pozabil. Zelo vam priporočam, da redno vsak dan spremljate pristno Božjo besedo, ki nas ozdravlja in odrešuje, in sicer na spletni strani:

     http://hozana.si/

     Molitev je gotovo rešitev, odrešuje nas pa samo Gospod Jezus Kristus! On nam poleg redne molitve podarja še odpoved, sv. spoved, sv. evharistijo in še več drugih sredstev, s katerimi lahko dosežemo Njegovo nedoumljivo usmiljenje. Bodimo čim bolj usmiljeni do bližnjih in bomo tudi sami dosegli Božje usmiljenje!

     Naj Bog vsem podeli obilnih milosti v moči Svetega Duha!

    • Alpe says:

     Čestitam za hitro branje. Knjiga ima 972 strani.

     Molitev = Rešitev
     Alpe

     • Miro says:

      BOŽJA BESEDA je zapisana v Knjigi vseh knjig in ta Knjiga se imenuje Sveto pismo.

      Naj vam dobri Bog podari blagoslov v imenu Gospoda Jezusa Kristusa – v Imenu , ki je nad vsakim imenom, tako na nebu kot na zemlji!

     • Alpe says:

      Miro. Se strinjam z vami, da je sveto pismo knjiga vseh knjig. Sam sem mnenja, da je dobro prebrati ali pridobiti znanje iz več vrst literature, kaj je resnica in kaj ni pa naj presodi vsak sam. Najbolje pa presodiš, če veliko moliš, kajti molitev je navdih svetega duha, saj tako imam mnenje. Omenjeno knjigo to je moja beseda sem ravno prebral, pa lahko povem, da sem v njej dobil nekaj pozitivnih vidikov, zasledil pa sem tudi nekaj neujemanj.

      Molitev = Rešitev
      Alpe

 4. Miro says:

  Gospod nam v evangeliju govori: “KOLIKO VEČ JE VENDAR VREDEN ČLOVEK KAKOR OVCA!” (Mt, 12,12). Zakaj? Ker ima človek neumrljivo dušo. Ker pa je zelo nestanoviten in celo grešen, je potreben odrešenja, ki nam ga lahko podari samo Gospod Jezus Kristus. Emanuel – Bog z nami!

  • Alpe says:

   JEZUS OZDRAVI MOŽA S SUHO ROKO.
   JUDJE GA SKLENEJO POGUBITI.

   Drugo soboto je šel v shodnico in je učil. In bil je
   tam človek, čigar desna roka je bila suha. Pismouki in
   farizeji so pazili, če bo ozdravljal v soboto, da bi kaj
   našli, česar bi ga tožili. On pa je vedel za njih misli in
   je rekel možu, ki je imel suho roko: »Vstani in stopi v
   sredo!« Ta je vstal in stopil. Jezus jim je rekel:
   »Vprašam vas, če se sme v soboto dobro storiti ali
   hudo storiti, življenje rešiti ali pogubiti?« Ti pa so
   molčali.
   Z nejevoljo se je ozrl po njih in žalosten nad slepoto
   njih srca jim je odgovoril: »Kdo izmed vas, ki bi imel
   ovco, bi je, če bi mu v soboto padla v jamo, ne prijel in
   ne izvlekel? In koliko je človek več ko ovca! Torej se
   sme v soboto dobro delati.« Nato je rekel možu:
   »Stegni roko!« In stegnil jo je in bila je zdrava kakor
   druga.
   Nato so farizeji odšli in se zoper njega posvetovali s
   herodovci, da bi ga pogubili. Toda Jezus je to zvedel in
   se od ondod umaknil.

   Molitev = Rešitev
   Alpe

   • Miro says:

    Najlepša hvala za dopolnitev. Vsi smo potrebni razsvetljenja v moči Svetega Duha. Sam sem Jezusove besede – KOLIKO VEČ JE VENDAR VREDEN ČLOVEK KAKOR OVCA! – vzel iz Jeruzalemske izdaje Svetega pisma, kot sem že zapisal iz Mt, 12,12. Po tej izdaji se odlomek v celoti glasi takole:

    JEZUS OZDRAVI MOŽA S SUHO ROKO (Mt, 9-14):

    “Šel je od tam in prispel v njihovo shodnico. Tam je bil človek, ki je imel suho roko. Vprašali so Jezusa: “Ali se sme v soboto zdraviti?”, da bi ga lahko obtožili. On pa jim je dejal: “Kdo izmed vas, ki bi imel eno samo ovco in bi mu v soboto padla v jamo, je ne bi prijel in izvlekel? Koliko več je vendar vreden človek kakor ovca! Torej se v soboto sme delati dobro.” Tedaj je rekel možu: “Iztegni svojo roko!” Iztegnil jo je in bila je spet zdrava kakor druga. Farizeji pa so odšli ven in se posvetovali zoper njega, kako bi ga pokončali.”

    Osrednja tema tega odlomka je seveda judovska postava, delo v soboto, odreševanje človeka. V Svetem pismu pa je veliko takih odlomkov, ko Jezus, mimogrede, poleg osrednje teme razlaga še vrsto drugih, prav tako zelo pomembnih vprašanj.

    Iz citiranega odlomka je jasno razvidno, da je tudi do živali, v tem primeru do ovce, treba imeti human odnos. Neprimerno bolj pa je potreben reševanja in odreševanja človek, čeprav v soboto, ko je bil po judovski postavi počitek. Jasno je tudi, da Jezus človeka in živali ne obravnava na isti ravni. Res je, da so tudi živali, kot vsa druga ustvarjena bitja, veliki božji darovi. Vendar ima ustvarjeni človek po božji milosti neumrljivo dušo, pamet, čustva, spomin, sposobnost za sklepanje, razsojanje itd. Razlika med človekom in živaljo je očitna in bistvena! Je pa v Svetem pismu še vrsta drugih pomembnih odlomkov, ki nas o tem jasno poučujejo. Kot že rečeno, je potrebno upoštevati celoten biblični koncept.

    Sicer pa je apostol sv. Pavel dejal naslednje: “Bo namreč čas, ko zdravega nauka ne bodo prenesli, ampak
    si bodo po svojih željah kopičili učitelje, ki bodo prijali njihovim ušesom, in ušesa bodo odvračali od
    resnice, obračali pa k bajkam” (Drugo pismo Timoteju 4, 3-4).

    Bog vas blagoslovi v luči pristne Božje besede!

    • Miro says:

     Oprostite, k mojemu sporočilu moram zapisati še točen naziv vira, ki sem ga navajal, da ne bo prišlo do pomote: Sveto pismo, Nova zaveza in psalmi: jeruzalemska izdaja, 2010.

     V tej izdaji so glede omenjenega odlomka navedena naslednja poročila evangelistov:

     Jezus ozdravi moža s suho roko (Mt 12,9-14)
     Ozdravljenje moža s suho roko (Mr 3,1-6)
     Ozdravljenje moža s suho roko (Lk, 6,6-11)

     Bog vas blagoslovi v luči pristne Božje besede!

    • Alpe says:

     Poslušajte Me torej: Človeka ne onesnažijo samo
     nečiste stvari, ki gredo v telo, ampak mnogo bolj slabe in
     nečiste misli, ki prihajajo iz njegovega srca in onesnažijo
     notranjega človeka in druge. Zato preverjajte svoje misli
     in očiščujte srce in glejte, da bo vaša hrana čista.

     Molitev=Rešitev
     Alpe

     • Miro says:

      Ste lahko, prosim, tako prijazni in za omenjene besede navedete točen vir?

      BOŽJA BESEDA nam glede tega v resnici govori takole (citirano po jeruzalemski izdaji):

      Iz Evangelija po Mateju (15, 10-11): Poklical je k sebi množico in ji rekel: “Poslušajte in razumite! Človeka ne omadežuje to, kar gre v usta, ampak kar prihaja iz ust, to omadežuje človeka”.

      Iz Evangelija po Marku (7, 17-23): Ko je od množice šel v hišo, so ga njegovi učenci spraševali o tej priliki. Rekel jim je: “Tako? Tudi vi ste tako nerazumni? Mar ne doumete, da človeka ne more omadeževati nič, kar pride vanj od zunaj, ker ne gre v njegovo srce, ampak v želodec in gre v greznico?” S tem je razglasil vse jedi za čiste. In govoril je: “Kar pride iz človeka, to človeka omadežuje. Od znotraj namreč, iz človekovega srca, prihajajo hudobne misli, nečistovanja, tatvine, umori, prešuštva, pohlepi, hudobije, zvijača, razuzdanost, zavist, bogokletje, napuh, nespamet. Vse te hudobije prihajajo od znotraj in omadežujejo človeka.

      Molimo za razsvetljenje v luči Svetega Duha. Pridi, pridi Sveti Duh!

     • Alpe says:

      Vir je knjiga, To je moja beseda Alfa in Omega.

      Molitev = Rešitev
      Alpe

 5. Brina says:

  Župnik mi je za pokoro pri spovedi naložil 10 krat Božje usmiljenje,vendar teh molitev ne poznam. Prosim za pomoč?

 6. Administrator says:

  Kako najti varen pristan sredi viharjev življenja?
  http://www.diz.si/duhovna-misel/utrjeni-v-ljubezni

  Kdo bi lahko zavrnil tako ljubeznivo povabilo!
  http://www.diz.si/duhovna-misel/vsi-ki-se-trudite-in-ste-obte%C5%BEeni

  Zaupana nam je “služba sprave”
  http://www.diz.si/nas-blog/jezusov-biznis

 7. Alpe says:

  Poznamo šest resnic, za drugo ne trdim, da to sploh je. kaj menite vi? Zagotovo Bog ne kaznuje.

  1. Da je Bog.
  2. Da je Bog pravičen sodnik, ki dobro plačuje in hudo kaznuje.
  3. Da so tri božje osebe : Oče, Sin in Sveti Duh.
  4. Da se je Bog Sin učlovečil, da bi nas s svojo smrtjo na križu odrešil in večno zveličal.
  5. Da je človeška duša neumrljiva.
  6. Da je milost božja za zveličanje potrebna.

  Molitev = Rešitev
  Alpe

  • Miro says:

   Nisem teolog niti ekseget Svetega pisma, sem pa že veliko premišljeval o tem, pa tudi osebne življenjske izkušnje me po božji milosti utrjujejo v naslednjem pogledu, ki ga bom skušal na kratko predstaviti.

   V strogem pomenu besede je resnica samo ena, in sicer: Gospod Jezus Kristus! “Jaz sem pot, resnica in življenje,” nas v evangeliju poučuje Gospod. Od te Resnice izvirajo tudi vse ostale trditve na področju vere, ki so, če so usklajene z resnico Gospoda Jezusa Kristusa, prav tako resnica. Na zgoraj omenjena točke, če jih zastavimo v obliki vprašanja, se odgovor šestkrat glasi: da, to je resnica! V kakšnem pomenu verujemo, “da je Bog pravičen sodnik, ki dobro plačuje in hudo kaznuje”? Tako kot je pri vseh pojmih s področja vere, je tudi pri omenjenem potrebno razsvetljenje s pomočjo Svetega Duha, da jih lahko obravnavamo v evangeljski luči. Obstaja Božja pravičnost in obstaja Božje usmiljenje! To sta nedvomno dve plati iste medalje. S svojim sedanjim ravnanjem – dobrim ali zlim – si v bistvu sam pišem sodbo, ali bo Bog zame v trenutku smrti strog Sodnik, ali bo zame usmiljeni Oče. Dostikrat pa človeka za slaba dejanja že na tem svetu doleti huda kazen in obratno za dobra dela je deležen dobrega plačila. Sam v tej luči z verovanjem v omenjeno trditev nimam nobenih problemov.

   Bog vas razsvetli v moči Svetega Duha!

   Pripis: Če so v zvezi s tem še kakšna dodatna vprašanja, si prosim v celoti preberite Katekizem katoliške Cerkve, ki je povsem verodostojen povzetek tistega, kar je v resnici učil Gospod Jezus Kristus. Brati pa je potrebno v moči Svetega Duha, sicer ne bomo nič razumeli.

 8. Niko says:

  Ali je pristen pogovor iz srca z Bogom tudi molitev ali je to samo Očenaš zdrava Marija..

  • Administrator says:

   Vsekakor je iskreni pogovor z Bogom molitev.
   http://www.molitev.net/uvod/

  • Miro says:

   Niko, seveda je pristen osebni pogovor z Bogom odlična molitev v konkretni življenjski situaciji molivca. Ta pogovor naj se zgleduje po Gospodovi molitvi – Očenašu, ki čudovito združuje slavljenje in sedem prošenj. Očenaš je po svetem Tomažu Akvinskem “najpopolnejša molitev”, po Tertulijanu pa “povzetek celotnega evangelija”.

   Podrobnejšo razlago Gospodove molitve – Oče naš si lahko preberete v Kompendiju (povzetek Katekizma katoliške Cerkve), obstaja pa še cela vrsta dobrih knjig o molitvi. Priporočam vam na primer: Ignacio Larranaga, Srečanje; Yannis Spiteris, Walter Nigg, Duh veje kjer hoče; Henry J. M. Nouwen, Notranji glas ljubezni. Pot skozi trpljenje v svetlobo itd.

   Bog vam podari potrebne milosti za globoko osebno srečanje z Njim, ki nas odrešuje!

 9. Miro says:

  KAJ JE MOLITEV? To vprašanje se mi zastavlja vsak dan znova, odkar sem se začel po svetem krstu in sveti birmi zavedati, da je moje življenje vsak trenutek odvisno od Boga. To vprašanje pa se zastavlja tudi drugim molivcem in prosilcem milosti.

  Na omenjeno vprašanje bom skušal odgovoriti zelo na kratko z mojega zornega kota, ki je v primerjavi z duhovnim bogastvom Svetega pisma in naukom Cerkve zelo ozek. Molitev ni nek čarobni “abrakadabra”. Molitev nima popolnoma nič skupnega z magijo, ki je delo hudobnega duha. Molitev je dihanje duše in telesa v Bogu. Molitev je predvsem ljubeči odnos z Jezusom, ki nas z ljubeznijo prehiteva na vsej črti. Prava molitev je bolj v slavljenju in zahvali kot pa v prošnjah, da bi nas Gospod uslišal v tej ali oni življenjski zadevi. Če v molitvi slavimo Darovalca in pozabljamo nase, se močno povečajo možnosti, da nam bo prej ali slej podaril darove, vendar tiste, ki so nam v odrešenje. Prava molitev gotovo ni tista, ki Gospoda prosi za “igrače”, ampak tista, ki ga z močno vero in zaupanjem v srcu prosi predvsem za to, da bi se v mojem in tvojem življenju izpolnjevala Njegova presveta božja volja! In včasih je Njegova volja tudi ta, da se zgodi čudež. Vendar noben čudež, tudi še tako velik, ni večji kot je Darovalec, ki se nam sam s celim svojem bitjem iz čiste ljubezni podarja v sveti evharistiji – za nas in naše odrešenje!

  Molimo v duhu in resnici: Jezus, vate zaupam!

 10. Administrator says:

  Nekajkrat se je pojavila internetna stran v kateri govori o prehrani Jezusa.
  Zaradi nepoznavaja Svetega pisma, si ljudje izmislijo vsemogoče neumnosti. Če pogledamo s čim se je Jezus prehranjeval nam bo jasno, da se omenjena stran bije s Svetim pismom.

  Mt 26, 17-20
  17 Prvi dan nekvašenega kruha so prišli k Jezusu učenci in mu rekli: »Kje hočeš, da ti pripravimo, da boš jedel pashalno jagnje?« 18 Dejal jim je: »Pojdite v mesto k temu in temu in mu recite: ›Učitelj pravi: Moj čas je blizu, pri tebi bom obhajal pasho s svojimi učenci.‹« 19 In učenci so storili, kakor jim je Jezus naročil, in pripravili pashalno jagnje. 20 Ko se je zvečerilo, je sédel z dvanajsterimi…

  Mt 15, 33-37
  33 Učenci so mu dejali: »Od kod naj v puščavi vzamemo toliko kruha, da nasitimo táko množico?« 34 Jezus jim je rekel: »Koliko hlebov imate?« Dejali so: »Sedem in malo ribic.« 35 Tedaj je velel množici, naj séde na tla. 36 Vzel je tistih sedem hlebov in ribe, se zahvalil, razlomil hlebe in dajal učencem, učenci pa množicam. 37 Vsi so jedli in se nasitili. Od koščkov, ki so ostali, so nabrali sedem polnih košev.

  • Alpe says:

   O zdravi prehrani po Jezusu iz Nazareta. Čeprav pravite, da izhaja iz neke New age scene je meni osebno zelo všeč. Resnica je v tem. Sveto pismo pa moramo brati smiselno ne pa dobesedno. Če bi moral vsak, ki uživa meso še ubiti žival, bi se število uživalcev mesa zelo zmanjšalo. Pa tudi znanstveno je dokazano, da je bil človek nabiralec, kar poglejte zobovje rastlinojedih živali in živali, ki jejo meso. Komu imamo podobno zobovje. Od takrat, ko sem prebral ta dokument sem postal vegeterjanec, moje telesno počutje pa se je zboljšalo za 100% . Nikjer v svetem pismu ne piše, da je Jezus jedel meso. Pa tudi o tem kako je sveto pismo napisano, od Jezusovih besed do sedanjih zapisov je to besedilo šlo skozi nešteto sitov in ljudje nimamo vsi enakega besednega zaklada zato ni rečeno, da je vse ravno tako kot piše. Jezus je zgled in tako bo ostalo vse večne čase.

   Molitev = Rešitev
   Alpe

   • Administrator says:

    Preberi si še to:
    http://www.druzina.si/icd/spletnastran.nsf/all/9E87EEC2720B88B0C1257014002807D0?OpenDocument

    Mt 15,11
    Človeka ne omadežuje to, kar gre v usta, ampak kar prihaja iz ust, to omadežuje človeka.

    • Alpe says:

     Hrana je za telo, besede so za dušo. Tudi žival je božja stvaritev, zato nebi smeli ubijati živali. Kdor pa uživa meso je naročnik umora živali. Kdor nima rad živali nima rad ljudi in ta je daleč od Boga. Če pa si daleč od Boga nimaš njegovega varstva in Hudič je blizu.

     Molitev = Rešitev
     Alpe

     • Miro says:

      Res lahko med človekom in živaljo glede vrednosti postavimo enačaj? Če citiramo samo tiste dele Svetega pisma, ki so nam všeč, druge pa zanemarjamo, nam Gospod Jezus odgovorja z istimi besedami, kot jih je povedal hudiču, ko ga je le-ta skušal: “Pisano je tudi …” (Mt, 4 pogl.). V Svetem pismu so zapisane tudi naslednje besede Gospoda Jezusa:

      “KOLIKO VEČ JE VENDAR VREDEN ČLOVEK KAKOR OVCA!” (Mt, 12,12).

      Vendar, ko citiram samo te besede, Gospod Jezus tudi meni govori: “Pisano je tudi …” V Svetem pismu namreč obstaja še vrsta drugih odlomkov, iz katerih je jasno, da med človekom in živaljo ne moremo postaviti enačaja. Pri razlaganju posameznih tem, vprašanj … je treba namreč upoštevati celoten biblični kontekst. Mimogrede: Zakaj nikoli ne pišemo, da je na primer umrl konj ali da je umrla katerakoli druga žival, ko pride njen konec? Umre samo človek, vendar sam uporabljam prijaznejši izraz, ki je blizu resnici o večnem življenju : Odšel je k Bogu!

      Bog vas razsvetli v moči Svetega Duha!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja