Izročitev in posvetitev slovenskega naroda Marijinemu brezmadežnemu Srcu

Slovenski škofje so sprejeli sklep, da bodo posvetili slovenski narod Marijinemu brezmadežnemu Srcu v petek, 24. junija 2016, ob 16. uri med sveto mašo za domovino ob dnevu državnosti v ljubljanski stolnici. Ta dan bo v stolnici med sveto mašo navzoč tudi kip fatimske Marije Romarice.

Posvetitev na tak način se bo prvič izvršila v slovenski zgodovini. Papež Pij XII. je posvetil ves svet njenemu Srcu oktobra 1942, sveti papež Janez Pavel II. pa je obnovil posvetitev 25. marca 1984 in v jubilejnem letu 2000. Podobno posvetitev sta opravila tudi papež Benedikt XVI. in papež Frančišek.

V slovenski zgodovini poznamo posvetitev škofa dr. Gregorija Rožmana 30. maja 1943. Tokrat bodo slovenski škofje prvič vsi skupaj posvetili ves slovenski narod Marijinemu brezmadežnemu Srcu. Ostanejo vsakoletne posvetitve 15. avgusta posameznih škofov svojih vernikov v zahvalo za osamosvojitev in kot prošnja za varstvo še naprej.
Vir: http://katoliska-cerkev.si/izrocitev-in-posvetitev-slovenskega-naroda-marijinemu-brezmadeznemu-srcu

Tudi sami sodelujmo pri tej posvetitvi, če je možno se udeležimo tega slavja.
Lahko pa v naslednjih dneh tudi sami sodelujemo pri maši v svojem kraju tako, da darujemo obhajilo za posvetitev samih sebe, svojih družin, svojega kraja in cele Slovenije.

Bog nam bo povrnil stotero in tisočero…

This entry was posted in Domov. Bookmark the permalink.

1 Response to Izročitev in posvetitev slovenskega naroda Marijinemu brezmadežnemu Srcu

  1. Emilija Gričnik says:

    Prosim za molitev za spreobrnitev vseh,tistih parov moskih in zensk ki niso poroceni pa zivijo skupaj, da se kmalu spreobrnejo k veri v Jezusa in Marije in da prejmejo sv.zakon ter radi zivimo po sv. Zapovedih. Amen Aleluja

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja