Nasvet

Nasveti za pomoč, nasveti za duhovno rast. Ko nam gre vse prav vse narobe se moramo obrnit k Bogu po pomoč. Ko nam gre vse dobro se moramo tudi obrnit k Bogu po pomoč, mogoče nam gre kaj narobe…


Bi želeli še kak nasvet. Zastavite vprašanje in vam bomo poskušali odgovorit.

This entry was posted in Domov. Bookmark the permalink.

7.269 Responses to Nasvet

 1. Hvala says:

  BOŽJA MATEMATIKA
  ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

  PRI BOGU JE DESET MINUS ENA ENAJST, NE PA DEVET

  …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

  Spoštovani, k Jezusu je nekoč pritekel bogati mladenič in ga notranje vznemirjen vprašal, kaj naj stori, da bi bil rešen (Mr 10,17-22). Pohvalil se je, da Božje zapovedi pozna in jih že od svoje mladosti izpolnjuje. Jezus njegovega mehaniziranega, priučenega, prisiljenega in globoko vrezanega pobožnjakarstva ni obsodil, ampak mu je ponudil oznanilo svobode – evangelij. Narcisoidni mladenič je svoje početje idealiziral, s čimer je svoj ego povzdignil, svoje pomanjkljivosti pa potlačil. Med njegovo resničnostjo in ideali je nastal prepad, zato je prišel po pomoč k Jezusu. Previsoka pričakovanja so v njem povzročala napetost.

  Jezusov nasvet, ki je bil pravzaprav preizkus, naj proda, kar ima, in dá ubogim, da bi imel zaklad v nebesih, ter naj se odloči hoditi za njim, je naletel na gluha ušesa. Povabljen je bil spremeniti sebe in spremenil bi tudi bolni svet, kajti svet mora biti ozdravljen najprej v človeku (Ernst Steinbach). Šele tedaj postane človeška družba človečnejša. Jezusov predlog je bil zanj kot dreganje v osje gnezdo. Kar nenadoma več ni bil razpoložen. Manjkal mu je smisel življenja. Viktor Frankl je dokazal, da je smisel, ki ga mora človek najti, nekje izven človeka. Če bi bil v nas, ne bi po njem hrepeneli in ga neumorno iskali.
  Mladeničevo hrepenenje po odnosu z Bogom in bližnjimi je ostalo neizpolnjeno, čeprav je imel vse. Globoko v sebi je čutil neskladje med religijo in vero, med zapovedmi in ljubeznijo, zato ne preseneča, da je odšel od Jezusa žalosten. Imel je namreč veliko premoženje, a ga ni bil pripravljen deliti z drugimi. Zabeleženo je, da je zato izgubil zaklad v nebesih. Jezus ni hotel mladeniča oškodovati in omejiti, ampak ga je želel osvoboditi od zasvojenosti. Toda sebični mladenič se zakladu na Zemlji ni zmogel odreči zato, ker se je bal, da bo zmanjkalo njemu, čeprav bi ga ravno darovanje izpolnilo.

  Nič ni narobe z bogastvom. Narobe je, da je bilo bogastvo njegov idol. Človek nima toliko, kolikor je nakopičil, ampak kolikor je dal. Bogati skopuh tega ni zmogel, zato ni krenil za radodarnim Jezusom. Samo kdor je pripravljen na darovanje, doživlja svojo izpolnitev – svoje večno življenje, kar je več kot nesmrtnost. Božja matematika je drugačna od naše. Pri Bogu je deset minus ena enajst, ne pa devet. Moja prihodnost je Bog, ali pa ostanem brez nje. (Daniel Brkić)

  • Hvala says:

   BLAGOR UBOGIM V DUHU!

   Blagor ubogim v duhu”, pomeni se odreči navezanosti in delati tako, da bo bogastvo, ki nam ga je Gospod dal, služilo skupnemu dobremu. To je edini način. Razširiti roke, odpreti srce, odkriti obzorje. Če pa imaš roke stisnjene v pest, imaš srce zaprto, nimaš obzorja, ne vidiš drugih, ki potrebujejo pomoč, in končal boš daleč od Boga. (papež Frančišek)

 2. Miro says:

  MOLIMO ZA MIR V SVETU

  Gospod Jezus Kristus, ki se imenuješ Knez miru,
  ki si sam naš mir in naša sprava,
  ki si tako pogosto rekel: “Svoj mir vam dam,” podari nam mir.
  Naj bodo vsi možje in žene priče resnice, pravičnosti in bratske ljubezni.
  Preženi iz njihovih src vse, kar bi lahko ogrozilo mir.
  Razsvetli naše vladarje, da bodo zmogli zagotoviti in braniti veliki dar miru.
  Naj bodo vsi ljudje na zemlji bratje in sestre.
  Naj mir, po katerem tako hrepenimo, odslej cveti in vedno kraljuje nad nami.

  (molitev sv. Janeza XXIII. za mir)

  MARIJA, KRALJICA MIRU, PROSI ZA NAS!

 3. Miro says:

  VERO IZGUBLJAMO ZARADI POMANJKANJA SVETEGA DUHA (Aleteia)

  BLAŽENA CONCHITA, MEHIŠKA MISTIKINJA, O SVETEM DUHU, BREZ KATEREGA NI NE LJUBEZNI NE KREPOSTI

  Mehiška mistikinja, žena in mati devetih otrok, blažena Conchita (s polnim imenom Concepción Cabrera de Armida), je hkrati živela izrazito družinsko in duhovno življenje. Pred poroko je v šali rekla bodočemu možu Franciscu, naj ne bo ljubosumen, ker se želi vsak dan srečati še z drugim moškim – Jezusom v evharistiji, kar je Francisco razumel in sprejel.

  Približno dvajset let po poroki ji je mož umrl in po njegovi smrti je Conchita sama skrbela za družino; naučila se je zaupati Bogu in se ni pustila premagati strahu. Predvsem pa se je prepuščala vodstvu in navdihom Svetega Duha. Svoja mistična doživetja in duhovna spoznanja je na naročilo duhovnih voditeljev zapisala na več kot 60.000 straneh.

  Ustanovila je več skupnosti in združenj, ki delujejo še danes, ter za seboj pustila množico telesnih in duhovnih otrok; za svojo duhovno mater so jo izbrali duhovniki. Za Božjo služabnico jo je leta 1990 razglasil sv. Janez Pavel II., za blaženo pa leta 2019 papež Frančišek.

  V nadaljevanju sledi nekaj prevedenih odlomkov iz njenih zapisov o Svetem Duhu.

  https://si.aleteia.org/2023/06/11/vero-izgubljamo-zaradi-pomanjkanja-svetega-duha

  • Miro says:

   MOLIMO

   PRIDI, SVETI DUH

   Pridi, Sveti Duh, napolni srca svojih
   vernih in vžgi v njih ogenj svoje ljubezni.
   Pošlji svojega Duha in prerojeni bomo in
   prenovil boš obličje zemlje.

   Molimo! Bog naš Oče, Sveti Duh nas
   razsvetljuje in uči. Naj nam pomaga, da
   bomo v življenju spoznali, kaj je prav, in
   vselej radi sprejemali njegove spodbude.
   Po Kristusu našem Gospodu. Amen.

 4. Miro says:

  Naj nas pri branju posameznih odlomkov Kompendija KKC spremlja milostna pomoč Gospoda, ki nam podarja potrebno luč in moč za spolnjevanje Božje volje. Molimo: Pridi, Sveti Duh …

  KAKŠEN JE ODNOS MED RESNICO, LEPOTO IN SAKRALNO UMETNOSTJO?

  Resnica je sama po sebi lepa. S seboj prinaša sijaj duhovne lepote. Poleg besede so še številne izrazne oblike resnice, zlasti umetnine. Vznikajo iz talenta, ki ga je podaril Stvarnik, in iz napora človeka samega. Da bi bila sakralna umetnost resnična in lepa, mora klicati v spomin in poveličevati presežno skrivnost Boga, ki se je prikazala v Kristusu, in voditi k adoraciji, molitvi in k ljubezni do Boga stvarnika in odrešenika, ki je vzvišena lepota resnice in ljubezni.

  Kompendij KKC, 526

  https://www.vatican.va/archive/compendium_ccc/documents/archive_2005_compendium-ccc_sl.html

  Božje usmiljenje, neskončno v vseh skrivnostih vere, zaupamo vate!

 5. Miro says:

  MOLITEV JE NAČIN, KAKO SE POGOVARJAMO Z BOGOM, JE PREDVSEM RAZPOLOŽENJE SRCA. PRVI DEL OČENAŠA NAS UČI MOLITI:

  1. V molitvi stopiš pred Očeta. Torej si sin. Sin pa veruje, da oče lahko da, da zmore dati in da hoče dati. Verujte in dobili boste vse.

  2. V molitvi stopiš pred Stvarnika vesolja. Ko ti izgovoriš besedo »Oče« imaš vso Njegovo pozornost. Ne zanima ga nič drugega.

  3. Naj bo tvoja volja in ne moja. Srčika molitve in kontemplacije je, ko prosimo samo še za Njega.

  Pri molitvi lahko prosimo za znamenja … Bog bo vedno odgovoril. Kot »nadležnemu prijatelju«, nam bo dal kar prosimo. »Prosíte in vam bo dano! Iščite in boste našli! Trkajte in se vam bo odprlo!« (Lk 11,5-13). Samo vztrajni moramo biti, nikoli se ne naveličati. Prim Lk 18,1-8.

  Več o molitvi na: https://marijindom.zavod-dominika.si/13963-2/

  Božje usmiljenje, neskončno v vseh skrivnostih vere, zaupamo vate!

 6. Miro says:

  Naj nas pri branju posameznih odlomkov Kompendija KKC spremlja milostna pomoč Gospoda, ki nam podarja potrebno luč in moč za spolnjevanje Božje volje. Molimo: Pridi, Sveti Duh …

  KAKO JE TREBA UPORABLJATI SREDSTVA DRUŽBENEGA OBVEŠČANJA?

  Informacija prek sredstev obveščanja mora biti v službi skupnega blagra, vsebinsko mora vedno ustrezati resnici in biti neokrnjena ob upoštevanju tistih meja, ki jih nalagata pravo in človeški obzir. Vrhu tega mora biti informacija izrečena na pošten in primeren način, ki tenkočutno spoštuje nravne postave, zakonite pravice in dostojanstvo osebe.

  Kompendij KKC, 525

  https://www.vatican.va/archive/compendium_ccc/documents/archive_2005_compendium-ccc_sl.html

  Božje usmiljenje, neskončno v vseh skrivnostih vere, zaupamo vate!

 7. Miro says:

  Danes, ko je prva sobota v mesecu, se spomnimo:

  DEVICA MARIJA OBLJUBLJA, DA NAM BO OB SMRTNI URI STALA OB STRANI Z VSEMI
  ZA ZVELIČANJE POTREBNIMI MILOSTMI, ČE PET ZAPOREDNIH PRVIH SOBOT IZPOLNIMO
  PET POGOJEV.

  O tem več na: https://www.stolnica.com/Prve_sobote.php

  BREZMADEŽNO SRCE MARIJINO, PROSI ZA NAS!

  • Miro says:

   MOLIMO

   POSVETITEV MARIJINEMU BREZMADEŽNEMU SRCU

   O Marija, kraljica presvetega rožnega venca, pomoč kristjanov in pribežališče človeškega rodu! Danes se posvetimo in izročimo tvojemu Brezmadežnemu Srcu.

   Sprejmi nas v svoje materinsko varstvo in nam pomagaj, da bomo po tvojem zgledu vestno izpolnjevali svoje dolžnosti, živeli po božjih in cerkvenih zapovedih, vdano nosili trpljenje in ostali do konca stanovitni v veri in zaupanju v Božjo previdnost.

   Varuj nas, o Mati, da te ne bomo nikdar žalili z grehi. Posebej sklenemo, da se bomo varovali grehov preklinjevanja in nečistosti, grehov jezika in nevoščljivosti, greha sovražnosti in vsake hudobije.

   Obljubimo ti, o Božja Mati, da bomo posvečevali Gospodove dneve. Po tvoji želji bomo za spreobrnjenje grešnikov radi molili rožni venec in s pobožnostjo prvih petkov in prvih sobot zadoščevali Jezusovemu in tvojemu Srcu za vse žalitve, s katerimi vaju žalimo mi in Bogu odtujeni svet.

   O Mati Marija, Srednica vseh milosti, izprosi nam, da bomo ostali zvesti do konca tebi in tvojemu Sinu ter te vso večnost častili in ljubili z vsemi angeli in svetniki. Amen.

   MARIJA, KRALJICA PRESVETEGA ROŽNEGA VENCA, PROSI ZA NAS!

   • Miro says:

    MISEL SVETNIKA O MOLITVI

    Dragi moji, če imate ozko srce, ga bo molitev razširila, da boste lahko ljubili Boga.
    Molitev omogoča, da že tukaj okušamo nebesa in nekaj nebeškega prihaja v nas.
    Nikoli nas molitev ne pusti brez tolažbe. Kakor med teče v dušo in oslaja vse trpljenje.
    Vse bolečine se med dobro molitvijo topijo kakor sneg na soncu.

    Sv. Janez Marija Vianej, arški župnik

 8. Miro says:

  MOLITE, DA BI BIL V VAŠIH SRCIH BOG V SREDIŠČU VAŠEGA ŽIVLJENJA

  Dragi otroci! Veselite se z menoj, spreobračajte se v veselju in zahvaljujte se Bogu za dar moje prisotnosti
  med vami. Molite, da bi bil v vaših srcih Bog v središču vašega življenja in s svojim življenjem pričujte,
  otročiči, da bi vsako bitje občutilo Božjo ljubezen. Bodite moje iztegnjene roke za vsako bitje, da bi se
  približalo Bogu ljubezni. Jaz vas blagoslavljam z mojim materinskim blagoslovom. Hvala vam, ker ste se
  odzvali mojemu klicu!

  Sporočilo Kraljice miru po vidkinji Mariji Pavlović Lunetti, 25. junij 2009

  https://www.mladifest.com/medjugorje/obvestila/spor2.htm

  Marija, Kraljica miru, prosi za nas!

  • Miro says:

   MOLIMO S PRESVETO DEVICO MARIJO:

   MOJA DUŠA POVELIČUJE GOSPODA (MAGNIFICAT)

   Moja duša poveličuje Gospoda,
   moje srce se raduje v Bogu, mojem Zveličarju.
   Ozrl se je na nizkost svoje dekle,
   glej, odslej me bodo blagrovali vsi rodovi.
   Velike reči mi je storil Vsemogočni,
   njegovo ime je sveto.
   Iz roda v rod skazuje svoje usmiljenje vsem,
   ki mu zvesto služijo.
   Dvignil je svojo močno roko,
   razkropil je vse, ki so napuhnjenih misli.
   Mogočne je vrgel s prestola
   in povišal je nizke.
   Lačne je napolnil z dobrotami
   in bogate je odpustil prazne.
   Sprejel je svoje izvoljeno ljudstvo,
   kakor je obljubil našim očetom.
   Spomnil se je svoje dobrote
   do Abrahama in vseh njegovih potomcev.
   Slava Očetu in Sinu in Svetemu Duhu,
   kakor je bilo v začetku,
   tako zdaj in vselej in vekomaj. Amen. (prim. Lk 1,46-55)

   Božje usmiljenje, ki si nam dalo Presveto Devico Marijo za Mater usmiljenja,
   zaupamo vate!

 9. Miro says:

  ZA TRPEČE SESTRE IN BRATE MOLIMO TUDI ROŽNI VENEC BOŽJEGA USMILJENJA.

  Glej na: http://www.molitev.net/molitev/bozje-usmiljenje

  BOŽJE USMILJENJE, STUDENEC BOLNIM IN TRPEČIM, ZAUPAMO VATE!

 10. Miro says:

  POGLABLJAJMO SE V BOŽJO BESEDO IN MOLIMO ZA TRPEČE SESTRE IN BRATE

  BOŽJA BESEDA: Gnali pa so še dva druga, ki sta bila hudodelca, da bi ju skupaj z njim usmrtili. In ko so prišli na kraj, ki se imenuje Lobanja, so tam križali njega in oba hudodelca, enega na desnici in enega na levici. Jezus je govoril: »Oče, odpústi jim, saj ne vedo, kaj delajo.« Ko so si delili njegova oblačila, so zanje žrebali.

  Bilo je že okrog šeste ure, ko se je stemnilo po vsej deželi do devete ure, ker sonce ni dajalo svetlobe. Zagrinjalo v templju se je pretrgalo po sredi. Jezus je zaklical z močnim glasom in rekel: »Oče, v tvoje roke izročam svojega duha.« In ko je to rekel, je izdihnil. (Lk 23,32-34.44-46)

  S trdnim zaupanjem se obrnimo na ODREŠENIKA JEZUSA KRISTUSA in SVETO DEVICO MARIJO. Ponižno ju prosimo za potrebne milosti za trpeče sestre in brate po namenih, ki so jih v prošnjah za molitev zapisali prosilci Božjih milosti na:

  http://www.molitev.net/skupaj-molimo.html

  Z Marijino pomočjo vse prošnje prosilcev milosti potapljajmo v odrešenjski studenec BOŽJEGA USMILJENJA, pri obhajanju SVETE EVHARISTIJE, kjer se za nas in naše odrešenje daruje JEZUS KRISTUS. Naj bo naše vsakodnevno duhovno in življenjsko vodilo: PO MARIJI K JEZUSU!

  GOSPODA JEZUSA še posebej prosimo za luč in moč pri sprejemanju in spolnjevanju presvete Božje volje. Z vero in zaupanjem izrekajmo: Zgodi se presveta Božja volja! Vedno se že vnaprej zahvaljujmo za vse, kar nam Gospod podarja v svoji neizmerni dobroti in usmiljenju do nas grešnikov!

  MOLIMO DESETKO ROŽNEGA VENCA

  1. KI JE ZA NAS KRIŽAN BIL
  2. Ki je poskusil omamno pijačo, a je ni hotel piti.
  3. Ki je tri dolge ure visel na Križu.
  4. Ki je tebe, Devica, izročil Janezu, njega pa tebi.
  5. Ki je poslušal sramotenje voditeljev ljudstva.
  6. Ki je odpustil desnemu razbojniku.
  7. Ki je prosil za morilce: Oče, odpusti jim, saj ne vedo, kaj delajo.
  8. Ki je Svojo dušo izročil Očetu.
  9. Ki je pustil, da so mu s sulico prebodli Srce.
  10. Ki si ga, Devica, mrtvega zadnjič objela.

  MARIJA, KRALJICA PRESVETEGA ROŽNEGA VENCA, PROSI ZA NAS!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja