Nasvet

Nasveti za pomoč, nasveti za duhovno rast. Ko nam gre vse prav vse narobe se moramo obrnit k Bogu po pomoč. Ko nam gre vse dobro se moramo tudi obrnit k Bogu po pomoč, mogoče nam gre kaj narobe…


Bi želeli še kak nasvet. Zastavite vprašanje in vam bomo poskušali odgovorit.

This entry was posted in Domov. Bookmark the permalink.

1.769 Responses to Nasvet

 1. Miro says:

  Kako vztrajati v nepretrganem odnosu z Bogom?

  NEPRENEHOMA MOLITE (Aleteia)

  NENEHNA MOLITEV ZAHTEVA VELIKO ODLOČENOST, VZTRAJNOST IN VELIKO POZORNOSTI, PREDVSEM PA JE BOŽJE DELO

  Neprenehoma molite,” je dejal sveti Pavel (1 Tes 5,17). Klic k nenehni molitvi si je vzel k srcu tudi egiptovski menih Matta el Meskin. V nadaljevanju prisluhnimo njegovemu razmišljanju in nasvetom, kako vztrajati v nepretrganem odnosu z Bogom.

  Življenje v svojem najglobljem smislu je mogoče povzeti v dvoje dejanj izjemne preprostosti: prvo je ljubezen, katere izvor je Bog, drugo pa češčenje, značilno za stvarstvo: “Bog je ljubezen” (1 Jn 4,16). Ti dejanji sta nekaj stalnega in ne trpita premorov; tudi Bog ne neha ljubiti stvarstva in stvarstvo ne neha častiti Boga.

  OSTALA BOSTA LJUBEZEN IN ČEŠČENJE

  Vsa dejanja in številna opravila tega življenja bodo minila in izginila, potem ko nam bodo prinesla obsodbo ali nagrado, in ostala bodo le izjemna dejanja: Božja ljubezen do nas in naše češčenje Boga. Nikoli ne bosta minila in ostala bosta večno, kajti Bog je vesel, da nas ljubi: “In moje veselje je bilo pri človeških otrocih” (Prg 8,31), mi pa srečo najdemo v češčenju Boga.

  To češčenje je Božja zamisel, ki jo je Bog položil v človekovo naravo, da bi v sreči častil vir sreče. To smo že otipali, izkusili in preverili spet in spet; dosegli smo gotovost, da sta molitev in češčenje izvira nenehne sreče. Je torej mogoče živeti nenehno češčenje in molitev, postaviti Boga v središče naše misli, storiti, da bodo vsa naša dejanja in ravnanja naravnana nanj, živeti v njegovi navzočnosti od jutra do večera in od večera do jutra?

  V resnici to ni nekaj malenkostnega; od nas zahteva veliko odločenost, vztrajnost in veliko pozornosti. Ne pozabimo: ko to delamo, izpolnimo vrh Božje volje in njegovega načrta; Bog nam bo pri tem zanesljivo pomagal, nas ljubil in vodil.

  O tem, kako nam bo to uspelo, več v nadaljevanju na:
  https://si.aleteia.org/2020/01/18/neprenehoma-molite/

  Kralja, ki prihaja pridite molimo!

 2. Hvala says:

  IZPOLNJEVANJE BOŽJE VOLJE

  ČE ČLOVEK ŽELI IZPOLNJEVATI BOŽJO VOLJO, SE MORA NA NOVO RODITI.

  JEZUS JE CELO REKEL: “ČE SE KDO NA NOVO NE RODI, NE MORE VIDETI KRALJESTVA BOŽJEGA. ”

  Sv. Janez 3,1-17

  1 Bil je pa človek med farizeji, Nikodem po imenu, poglavar Judov. 2 Ta pride k Jezusu po noči in mu reče: Rabi! vemo, da si od Boga prišel kot učenik; zakaj nihče ne more delati teh znamenj, ki jih ti delaš, če Bog ni z njim. 3 Jezus odgovori in mu reče: Resnično, resnično ti pravim: Če se kdo na novo ne rodi, ne more videti kraljestva Božjega. 4 Reče mu Nikodem: Kako se more človek roditi, ko je star? Ali more drugič iti v telo matere svoje in se roditi? 5 Jezus odgovori: Resnično, resnično ti pravim: Če se kdo ne rodi iz vode in Duha, ne more priti v kraljestvo Božje. 6 Kar se je rodilo iz mesa, je meso, in kar se je rodilo iz Duha, je duh. 7 Ne čudi se, da sem ti rekel: Treba se vam je na novo roditi. 8 Veter veje, kjer hoče, in glas njegov slišiš, pa ne veš, odkod prihaja in kam gre: tako je z vsakim, ki je rojen iz Duha.

  9 Nikodem odgovori in mu reče: Kako se more to zgoditi? 10 Jezus pa odgovori in mu reče: Ti si učenik Izraelov, in tega ne veš? 11 Resnično, resnično ti pravim: Kar vemo, govorimo, in kar smo videli, pričamo, ali pričevanja našega ne sprejemate. 12 Če vam pravim pozemeljske reči, in ne verujete, kako boste verovali, če vam bom pravil nebeške? 13 In nihče ni stopil v nebesa, razen kdor je prišel iz nebes, Sin človekov, ki je v nebesih. 14 In kakor je Mojzes povišal kačo v puščavi, tako mora biti povišan Sin človekov, 15 da se ne pogubi, kdorkoli veruje vanj, temveč da ima večno življenje.
  16 Kajti tako je Bog ljubil svet, da je dal Sina svojega edinorojenega, da se ne pogubi, kdorkoli veruje vanj, temveč da ima večno življenje. 17 Bog namreč ni poslal Sina svojega na svet, da bi svet sodil, marveč da se svet zveliča po njem.

  ČE ŽIVIMO PO MESU, BOMO GREŠILI, GLEDALI S ČLOVEŠKIMI OČMI. ZATO JE POTREBNO TUDI SE POPOLNOMA ODPOVEDATI SVOJI VOLJI, EGOIZMU, SAMOVOLNJIM ODLOČITVAN, PROSITI ZA MILOST POTRPLJENJA.

  Favstina Kowalska in Terezija Avilska-svetnici sta napisali, da s potrpljenjem se pri Bogu dosežejo rešitve.

  NEUČAKAN ČLOVEK NE BO DOSEGEL REZULTATOV.

  Ker pa se človek ne more SAM PREVZGOJITI, JE POTREBNO BOGU IZROČITI SVOJE ŽIVLJENJE , IMETI OSEBNI ODNOS Z NJIM, SE POGOVARJATI Z NJIM IN TESNO SODELOVATI, DA SE LAHKO OPRAVIJO NALOGE , KI JIH VSAK DAN NAROČA.

  Kolikor boste Bogu izročili sebe in Mu dovolili, da deluje , toliko boste tudi prejeli:

  Dajajte in se vam bo dalo; dobro, potlačeno, potreseno in zvrhano mero vam bodo nasuli v naročje. S kakršno mero namreč merite, s takšno se vam bo odmerilo.«(Lk 6,38).

  JA, JE PA RES, DA JE IZPOLNJEVANJE BOŽJE VOLJE ZELO, ZELO TEŽKO, KER ČLOVEK MORA SPREJETI VSE TISTO, KAR MU NI VŠEČ, KAR GA POGANJA V JEZO, BES, ŽALOST, OBUP, itd…Vse je lažje sprejeti v življenju in se sprijazniti , če je človek NAPOLNNJEN S SVETIM DUHOM, ČE GOSPOD DELI MILOSTI, KI JIH POTREBUJE , TOLAŽBO itd..

  Samo človek, ki je popolnoma povezan z GOSPODOM in bo z njim sodeloval, bo lahko ZMAGOVALEC V TRPLJENJU.

  Če pogledamo primer: Zelo težko se je sprijazniti, če ima družina alkoholika. TO NEKATERI NI POD RAZNO NE SPREJEMAJO!.

  JEZUS BI LAHKO TAKOJ REŠIL TAKO SITUACIJO, VENDAR ON VE, ZAKAJ TO DOPUŠČA, KOLIKO ČASA-mogoče traja ta situacija do smrti človeka, kajti nekateri bodo osvobojeni šele na onem svetu. VSE JE BOŽJI NAČRT. Če človek gleda z človeškimi očmi, s svojo človeško miselnostjo, SE NE SPRIJAZNI S TISTIM KAR MU NI POVOLJI IN MU JE GOSPOD POSLAL, ZATO TUDI BOŽJE VOLJE NE BO IZPOLNEVAL, KER MU NASPROTUJE, oz. JE PRESLABOTEN, ČE NI POVEZAN S TRTO ŽIVLJENJA.

  Poglejmo primer SVETE MONIKE. VSAK PRI SEBI SE NAJ VPRAŠA, kaj bi storil na njenem mestu: skoraj 30 let je jokala dneve in noči, stanje se je slabšalo, namesto izboljševalo. GLEDALA IZ DNEVA V DAN, KAKO SIN GREŠI IN PROPADA, NOBEN ČLOVEK NA SVETU TI NE MORE POMAGAT, ČE TI BOG NE POMAGA.

  V njenem primeru, JE BOG S SVOJIM NAČRTOM NAREDIL SVETNIKE- NJO, SINA, TUDI MOŽ POGAN SE JE SPREOBRNIL.

  Njeno poslanstvo na zemlji je bilo, DA REŠI CELOTNO DRUŽINO. TO JE BILA BOŽJA VOLJA ZA SVETO MONIKO.

  KOLIKO LJUDI V DRUŽINAH DANES POMISLI, KAKŠEN NAČRT IMA GOSPOD Z NJIMI. VSAK SE ŽELI ČIMPREJ REŠITI TRPLJENJA, NA TAK ALI DRUGAČEN NAČIN.

  Tisti, ki ni povezan z Bogom, bo reševal po človeško, ker bo GLEDAL S ČLOVEŠKIMI OČMI IN MISLIL S ČLOVEŠKO MISELNOSTJO, TISTI PA, KI JE ZAUPAL ŽIVLJENJE BOGU IN MU VSE IZROČIL, BO PA DELAL PO BOŽJI MISELNOSTI IN VSE GLEDAL Z BOŽJIMI OČMI!

  Če otroci zaidejo na krivo pot, se v družinah najprej začne obsojanje, podtikanje, lahko celo hudi prepiri itd…Tako obnašanje nakazuje, o nepravilni ljubezni do Boga in človeka.

  Nekateri starši gredo celo tako daleč, da zavržejo svoje otroke, ki so zašli, namesto, da bi jim pomagali. Najprej bi morali sami sebe vprašati-KAJ PA JAZ DELAM NAROBE, ALI ŽIVIM TAKO KOT ZAHTEVA OD MENE BOG?

  JA ,ZELO TEŽKO SE JE SPRIJAZNITI Z NAČRTOM BOGA IN IZPOLNITI NJEGOVO VOLJO! Z BOŽJO MILOSTJO PA JE VSE MOGOČE.

  • Hvala says:

   VELIKO NAPORA IN TRUDA JE POTREBNO VLOŽITI NA POTI, KI JE POSUTA S TRNJEM ČEĆ OZKA VRATA PLEZATI PO KOLENIH, DA TEČE KRI, MČE HOČE ČLOVEK DOSEČI TISTO, KAR BOG ŽELI.

   TEŽKA JE POT, JE REKEL JEZUS, ZATMORAMO BITI OPREMLJENI, IZPOLNJEVANJE BOŽJE VOLJE V PRAKSI NAJ ME BO SAMO NA JEZUKU.

   ČE ČLOVEK ZARES HOČE IZPOLNJEVATI BOŽJO VOLJO, SE MORA STRINJATI S TEM: V MISLIH, BESEDAH IN DEJANJIH.

   Da pride do realizacije tega, JE POTREBNA CELOTNA PREVZGOJA ČLOVEKA-NOVO SRCE IN VDIH SVETEGA DUHA!

 3. Hvala says:

  Vse zmorem v njem, ki mi daje moč” (Flp 4,13). Vera je tista moč, ki stori, da ne zaupamo samo sami vase, ampak smo odprti za Božje delovanje v svojem življenju. Bog nam ni dal duha boječnosti, temveč duha moči, ljubezni in razumnosti” (2Tim 1,7), da bi v življenju imeli “za vodilo besede zdravega nauka …, v veri in ljubezni do Kristusa Jezusa” (1Tim, 1,13).

  Vera pa se hrani iz redne molitve, zakramentov ter branja in premišljevanja Svetega pisma, to je, Božje besede.

 4. Hvala says:

  SVETA TEREZIJA AVILSKA JE DOGNALA , DA JE ZDRUŽITEV Z BOGOM, V TEM DA SPREJMEMO , DA NAS ON VODI “TJA, KAMOR NOČEMO.

  TO JE V BISTVU POPOLNO IZPOLNJEVANJE BOŽJE VOLJE.

 5. Miro says:

  KAKO ZAUPATI BOGU, KO JE ŽIVLJENJE NEUSMILJENO (Aleteia)

  SV. TEREZIJA DETETA JEZUSA NAS SPODBUJA, NAJ ZAUPAMO V BOŽJE USMILJENJE, POSEBEJ TAKRAT, KO BOGU NISMO ZVESTI

  Zaupanje v Boga je ena izmed prvih stvari, ki jih izgubimo, ko življenje postane resnično težko in nam ne uspeva ohranjati zvestobe Bogu. Opazujemo svoje življenje in razmišljamo: “Kje si, Bog?” ali “Tega ne zmorem.” Vse skupaj je še bolj izrazito, ko naša volja oslabi in podležemo različnim skušnjavam.

  OČETOVO NAROČJE

  Sv. Terezija Deteta Jezusa nas spodbuja, naj se v takšnem obdobju kot majhni otroci zatečemo v naročje nebeškega Očeta.

  Otrok, ki je grešil, se zateče v očetovo naročje in mu pove,
  kako mu je hudo, da ga je užalil, pove mu, da ga ima rad in da
  bo to dokazal tako, da bo odslej priden in ubogljiv … Nato
  pa, če otrok očeta prosi, naj ga kaznuje s poljubom, se mu zdi,
  da srečni oče ne bi mogel zatrditi svojega srca pred sinovskim
  zaupanjem lastnega otroka, saj dobro pozna njegovo iskrenost in
  ljubezen.

  Več o tem na: https://si.aleteia.org/2020/04/28/kako-zaupati-bogu-ko-je-zivljenje-neusmiljeno/

  Božje usmiljenje, ki nas napolnjuješ z milostjo, zaupamo vate!

 6. Miro says:

  PREDEN GRESTE K SPOVEDI, POMISLITE NA NESKONČNO BOŽJE USMILJENJE (Aleteia)

  KOT LJUDJE, KI ŽIVIMO V PADLEM SVETU, POGOSTO GREŠIMO IN V DOLOČENIH TRENUTKIH SE S TEM ZELO TEŽKO SOOČAMO. TODA NAMESTO DA BI OBUPALI, SE RAJE ZATECIMO V LJUBEČE BOŽJE NAROČJE.

  Italijanski duhovnik LORENZO SCUPOLI nam v svoji priljubljeni knjigi z naslovom Il combattimento spirituale (Duhovni boj) ponuja odličen nasvet v boju proti grehu.

  Scupoli piše: “Ko čutite, da ste ranjeni, potem ko ste šibki ali pa celo zavestno in namerno zapadli v greh, se ne prestrašite in ne bodite preveč zaskrbljeni, temveč se takoj obrnite na Boga.”

  BOG VEDNO ODPUSTI

  V nadaljevanju svetuje, naj se “zahvaljujemo Bogu in ga ljubimo bolj kot kdajkoli ter se čudimo Njegovemu neizmernemu usmiljenju, ker je On, potem ko smo ga tako globoko užalili, iztegnil svojo desnico, da bi nas rešil pred vnovičnim padcem … [nato] pa se brez zadržkov izročite usmiljenim Božjim rokam.”

  Ko najhuje grešimo, nas hudič poskuša pahniti v popoln obup, da bi podvomili, ali nam bo Bog sploh kdaj odpustil. Dobra novica je, da nam Bog vedno odpusti in potrpežljivo čaka, da se vrnemo k Njemu.

  Ne pozabimo, Bog je usmiljeni Bog, ne pa ukazovalni tiran, ki nas je pripravljen kaznovati takoj, ko grešimo. Bog je ljubezen in kot v priliki o izgubljenem sinu je vedno pripravljen prirediti gostijo, ko se vrnemo v Njegovo naročje.

  Povzeto po: https://si.aleteia.org/2019/04/26/ko-vas-greh-duhovno-rani-se-zatecite-v-ljubece-bozje-narocje/

  Božje usmiljenje, ki izviraš iz Presvetega Srca Jezusovega, zaupamo vate!

 7. Hvala says:

  V KNJIŽICI MARIJA, KI RAZVEZUJE VOZLE, SO NAPISANA ŽIVLJENSKA PODROČJA, KI SO BILA REŠENA, KER JE SVETA MARIJA RAZVEZALA:

  – vozle zla,

  – vozle vseh naših sužnosti,

  – vozle premajhnega zaupanja,

  – vozle žalosti,

  -vozle nečimernosti in duha gospodovalnosti,

  – vozke revščine in trpljenja, bežanja in pregnanstva,

  -vozle, ki preprečujejo družinsko povezanost,

  – vozle brezposelnosti in brezdelja,

  – vozle zapuščenih sirot,

  – vozle nesoglasja med kristjani,

  -vse klopčiče naših težav….spori, ločitve, splavi, neodpuščanje, neprostovoljna samskost, depresije, stres, poklicne napetosti neodplačljivi dolgovi , mamila , alkohol, horoskopi, vraževerje, pornografija, igre , satanistične prakse, telesna ali duševna prizadetost itd..

  ČE napr. NEKDO TRPI ZARADI NEPROSTOVOLJNE SAMSKOSTI (ne more dobiti žene, ali žena ne more dobiti moža), PROSITE MARIJO, DA RAZVEŽE TA VOZEL NESPROSTOVOLNJE SAMSKOSTI.

  Komu pa se boste zaupali, kje boste iskali ženo ali moža?

 8. Hvala says:

  JEZUS JE NAROČIL, DA PROSIMO SVETNIKE ZA POMOČ V ŽIVLJENJU, ZA MOLITEV, ZA NASVETE, PRAV TAKO ANGELE, NADANGELE, SERAFE IN KERUBE , TUDI VERNE DUŠE V VICAH PROSIMO ZA POMOČ, VENDAR ODLOČA PA O VSAKI REŠITVI BOG S SVOJIM IZREKOM, OB SVOJEM ČASU!
  ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

  To, kar mi danes prosimo v svojih stiskah, trpljenju, JE BOG ŽE VSE OD ZAČETKA SVETA PREDVIDIL IN JE NAŠE MOLITVE VKLJUČIL V SVOJO REŠITEV!

  BOG SE NE SPREMINJA, ČE GA MI PROSIMO DA NAM BO NEKAJ DAL, UREDIL, Z NAŠO MOLITVIJO SE SPREMINJAMO MI, NE ON!

  BOG ŽELI, DA V VSAKI STISKI IN TRPLJENJU SPOZNAMO IN GA PROSIMO, DA OBRNEMO SMER ŽIVLJENJA-IZ GREŠNOSTI, KI JO IZROČIMO NJEMU, DA NAM BO DAL NOVO SRCE IN VDIHNIL SVOJEGA SVETEGA DUHA!

  • Hvala says:

   BOG JE GOSPODAR PRIHODNOSTI

   Izaija 46,9-13

   9 Spominjajte se prejšnjih reči, iz davnine,
   kajti jaz sem Bog in drugega ni,
   Bog, in ni ga kakor jaz.
   10 Od začetka oznanjam konec,
   od davnine to, kar se še ni zgodilo.
   Pravim: Moj sklep obvelja
   in vsako svojo željo izpolnim.
   11 Od vzhoda kličem roparico,
   iz daljne dežele moža po svojem načrtu.
   Kakor sem govoril, tako bom izpeljal,
   kakor sem oblikoval, tako bom to naredil.

   12 Poslušajte me, trdosrčni,
   ki ste daleč od pravičnosti!
   13 Približal sem svojo pravičnost, ni daleč
   in moje rešenje ne bo mudilo.
   Podaril bom Sionu rešenje,
   Izraelu svoj sijaj.

   https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Iz+46%2C9-13&id13=1&pos=0&set=2&l=sl&idp0=14&idp1=2

   :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

   ZAPOMNIMO SI, KAR JE REKEL, BOG: “MOJ SKLEP OBVELJA IN VSAKO SVOJO ŽELJO IZPOLNIM”!

   • Hvala says:

    BOG JE REKEL PO PREROKU IZAIJU:

    Izaija 45,22-23

    Obrnite se k meni in rešite se,
    vsi konci zemlje,
    kajti jaz sem Bog in drugega ni.
    23 Sam pri sebi sem prisegel,
    iz mojih ust je prišla pravičnost,
    beseda, ki se ne bo vrnila:
    meni se bo upogibalo vsako koleno,
    prisegal vsak jezik.

    :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

    NA KOGA SE NAJPREJ OBRAČAMO?

    NA BOGA- ON JE TISTI, KI ODLOČA O VSAKI REŠITVI IN VSAKEM DOGODKU, VSAKO SEKUNDO, NA TEM IN ONEM SVETU. NJEMU SE BO UPOGNILO VSAKO KOLENO !

    • Hvala says:

     ZAUPAJTE BOGU

     Izaija 40, 27-31
     Zakaj torej praviš, o Jakob,
     govoriš, o Izrael:
     »Moja pot je zakrita Gospodu,
     moja pravica uhaja mojemu Bogu.«
     28 Mar ne veš, ali nisi slišal:
     Gospod je večni Bog,
     Stvarnik koncev zemlje.
     Ne omaga in ne opeša,
     njegova razumnost se ne da raziskati.
     29 Omagujočemu daje moč,
     onemoglemu povečuje vzdržljivost.
     30 Mladeniči omagujejo in pešajo,
     mladci se spotikajo in padajo,
     31 tisti pa, ki zaupajo v Gospoda, obnavljajo svojo moč,
     vzdigujejo trup kakor orli,
     tekajo, pa ne opešajo,
     hodijo, pa ne omagajo.

     https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Iz+40%2C+27-31&id13=1&pos=0&set=2&l=sl
     :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

     MOLIMO IN PROSIMO SVETO MARIJO, NAJ RAZVEŽE VOZEL ZLA-PREMAJHNO ZAUPANJE V BOGA, NAJ NAS OSVOBODI S SVOJIM SINOM IN RAZVEŽE TA VOZEL.

 9. Miro says:

  Pred skorajšnjim adventnim časom ponovno razmislimo o tem, kako se bolj približati Devici Mariji, da bi se po tej duhovni poti čim bolj približali našemu Odrešeniku Jezusu Kristusu.

  ZAKAJ BI MORALI ADVENT PREŽIVETI Z MARIJO (Aleteia)

  ČE BOMO Z MARIJO ROMALI PROTI BETLEHEMU, BO DETE JEZUSA POLOŽILA V NAŠE SRCE

  Ali ste kdaj razmišljali o tem, da bi advent preživeli z Devico Marijo? Ta čas nam bolj kot katerokoli drugo obdobje bogoslužnega leta ponuja izvrstno priložnost, da se ji približamo.

  O ČEM JE RAZMIŠLJALA MARIJA?

  Eden izmed preprostejših načinov za to je, da si živo predstavljamo zadnje tedne Marijine nosečnosti in jo spremljamo ter premišljujemo, o čem je morda ona razmišljala v tistem obdobju svojega življenja.

  Ta vaja nam tudi odlično ponazarja osrednjo duhovno resnico: bližje kot smo Mariji, bližje smo tudi Jezusu. Marija Jezusa nosi pod svojim srcem, zatorej več časa preživimo z njo, več časa preživimo z Jezusom.

  V knjigi Meditations for Advent (Premišljevanja za adventni čas) nas avtor spomni na vse to in bralca spodbuja, naj advent preživi z Marijo, saj bo to duhovno še obogatilo naše božično jutro.

  ADVENT BI MORAL BITI ČAS, KI JE POSEBEJ POSVEČEN MARIJI

  Pojdimo k Mariji. Posvetimo ji svoj advent. Naj bodo vsaka misel, beseda in dejanje v tem svetem času posvečeni Mariji; in potem, na blagoslovljeno božično jutro, nam bo svoje Dete sama položila v naročje; ne, še bolje, položila ga bo, da bo počival v našem srcu; On pa je tako poslušen svoji ljubi Materi, da se ne bo nikoli premaknil iz srca, v katerega ga je položila, razen če ga bo sama odpeljala stran. Mi pa je gotovo ne bomo spodbujali, naj to stori?

  Advent bi moral biti čas, ki je posebej posvečen Mariji. Jezus znova čudežno raste pod njenim srcem. In ona znova neutrudno prosi za svoje ljudstvo, kot je prosila v tistem blagoslovljenem adventu, ko je Bog vzel meso od njenega mesa in kost od njene kosti. Pokleknimo zdaj pred njo, tako kot bi pokleknili tedaj, in jo prosimo, naj pri Jezusu posreduje za nas, da bi On resnično postal naša luč in da nikoli ne bi postali del množice, ki raje živi v temi.

  Ko se pripravljamo na božič, premislimo, na kakšen način lahko poglobimo svoj odnos z našo duhovno materjo, kako se ji lahko približamo, da bi se še bolj približali Jezusu.

  Povzeto po: https://si.aleteia.org/2019/12/05/zakaj-bi-morali-advent-preziveti-z-marijo/

  Božje usmiljenje, ki si nam dalo Presveto Devico Marijo za Mater usmiljenja, zaupamo vate!

 10. Hvala says:

  Nepravilno postavljena vejica v stavku je lahko odločilna.

  Poglejmo stavek, KJER POSTAVITEV VEJICE V STAVKU ODLOČA O ŽIVLJENJU V ENEM PRIMERU, V DRUGEM PRIMERU PA O SMRTI.

  Primer: POMILOSTI, NE UBITI. (ko je vejica postavljena za besedo pomilostiti-pomeni dati življenje človeku )

  Primer: POMILOSTITI NE, UBITI (Ko je vejica postavljena za besedo ne, pomeni vzeti življenje).

  VEDNO VSE IZROČAJMO BOGU, mi smo slabotna in grešna bitja, ki vsak dan grešimo, delamo napake ….

  Hotela sem nakazati, DA BREZ BOŽJE MILOSTI NE MOREMO POPOLNOMA NIČESAR STORITI. NAPAKE IN GREHE DELAMO VSAK DAN, celo “razne vejice” v življenju postavljamo NAROBE.

  O tem je veliko pisala Svetnica Terezija Avilska. Povedala je, DA SE JE TAKO TRUDILA S SVOJO MOČJO, DA BO PREMAGALA GREHE, DA BO BOGU SLUŽILA, itd.. DA JE TAKO HUDO ZBOLELA, DA JE SKORAJ UMRLA. VELIKO LET JE BILA BOLNA.

  JEZUS JI JE DAL VEDETI IN PREJELA JE SPOZNANJE, DA BREZ NJEGA, NJEGOVE MILOSTI NE MORE NIČESAR STORITI, NE MOREMO NIČESAR.

  Človek, ki stavi samo na človeško modrost, moč, delo, znanje, sposobnost itd.. BREZ BOGA, BO UVENEL. TO JE PROPAD ČLOVEKA. S takim človekom je tako kot s mladiko na vinski trti, ki jo odrežemo potem pa se posuši.

 11. Miro says:

  MOLIMO: PRIDI, SVETI DUH

  Pridi, Sveti Duh, napolni srca svojih
  vernih in vžgi v njih ogenj svoje ljubezni.
  Pošlji svojega Duha in prerojeni bomo in
  prenovil boš obličje zemlje.

  Molimo! Bog naš Oče, Sveti Duh nas
  razsvetljuje in uči. Naj nam pomaga, da
  bomo v življenju spoznali, kaj je prav, in
  vselej radi sprejemali njegove spodbude.
  Po Kristusu našem Gospodu. Amen.

  Pridi, Sveti Duh, napolni srca svojih vernih in vžgi v njih ogenj svoje ljubezni!

 12. Hvala says:

  BOG ODPUŠČA SKESANEMU GREŠNIKU

  V OČENAŠU MOLIMO- odpusti nam naše dolge, kakor tudi mi odpuščamo svojim dolžnikom. V evangeliju (Lk 18,9-14) je JEZUS REKEL, kako sta molila farizej in cestninar. Farizej pred Bogom ponosno našteva, v čem vse je boljši od drugih in se Mu za to zahvaljuje, cestninar pa svojega pogleda niti ne upa dvigniti k Bogu in se kesa svojega greha ter priznava svojo majhnost. Jezus svari pred napuhom in vabi k ponižnosti.

  Če se vrnemo k prošnji v očenašu, se vprašajmo, ali je mogoče, da bi farizej odpuščal svojim bližnjim? MISLIM, DA NE.
  ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

  Farizej se pred Boga postavi kot njemu enak. Bog ni vsemogočen in on sam ni ubogi hlapec, ki je naredil, kar je mogel. V njem ni čutiti, da želi izpolniti Božjo voljo, ampak se ima za tistega, ki ve, kaj se mora zgoditi.

  Torej je v farizejevi molitvi najprej težava, da je pozabil, kdo je Bog. Iz tega sledi, da ne vidi prav svojega bližnjega. V veliki meri najbrž drži, da je v marsičem boljši od cestninarja. Vendar pozablja, da je vse, kar je prejel, dar od Boga. Na bližnjega bi moral gledati v luči tega daru. Spomnimo se na priliko o talentih. Jezus pravi, da je eden dobil pet talentov, drugi dva, tretji pa enega. Za realen pogled na bližnjega zadošča preprosto vprašanje: Ali veš, koliko talentov si prejel ti in koliko tvoj bližnji? Mislim, da tega ne ve nihče od nas. Torej ne moremo biti sodniki nad drugim.

  Drugo merilo pogleda na bližnjega, ali pa tudi pomoč v molitvi in pri odpuščanju, nam je lahko misel o naših ranah. Ta samo poglobi razmišljanje o talentih. Vemo, da smo vsi ranjeni. Določene rane izvirajo iz otroštva, druge iz različnih okoliščin. Če nas že zanese v primerjanje kakor farizeja, je prav, da se vprašamo, ali vemo, iz kakšnih ran izvira drža našega bližnjega. Če je bil zlorabljen kot otrok, če je doživljal nasilje, če je doživljal vojne grozote, ali se lahko zgražamo nad njegovimi grehi?
  ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

  Prava molitev nas vabi, da vidimo v drugem svojega brata, ki nam je enak. Ne enak po sposobnostih ali krepostih. Enak nam je po božji podobi, ki je v njem, po Očetu, ki ga je ustvaril, in to zadošča, da se nad njega ne postavljamo.

  https://mirenski-grad.si/sl/evangelij-in-pridiga/n30-bog-odpusca-skesanemu-gresniku/
  ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

  O LJUDEH, KI SO OD NAS DRUGAČNI, SE KRISTJANI HITRO ZGRAŽAMO.

  Poglejmo odvisnike-z alkoholom.

  Ko je Bog na pravem mestu, bo na pravem mestu tudi BLIŽNJI.

  Če bomo bližnjega gledali v luči talentov in ran, se ne bomo postavljali nad njega. PISANJE IN OBTOŽEVANJE, DA JE V ZAKONU KRIV SAMO EDEN-ALKOHOLIK -RES NI PO BOŽJEM MIŠLJENJU.

  GLEDANJE IN OBTOŽEVANJE ČLOVEKA SKOZI PRIZMO “GRENKOBE”, SAMOPOMILOVANJA, VEČVREDNOSTI, TAKO POČETJE DOKAZUJE, DA V NAŠIH ŽIVLJENJIH BOG ŠE NI NA PRVEM MESTU.

  Jezus je imel in ima sočutje do vseh GREŠNIKOV. KAKO VELIK GREH NAPUHA OBDAJA ČLOVEKA, KI GLEDA PONIŽEVALNO IN OBTOŽUJOČE NA VSE DRUGAČNE LJUDI.

  Vprašajmo se, kako bi se počutili, ČE BI BILI MI NA MESTU ALKOHOLIKA, PA BI LJUDJE CELE DNEVE OBTOŽEVALI IN KAZALI S PRSTOM NA NAS ? ALI MISLIŠ ČLOVEK, KI SE IMAŠ ZA PRAVIČNEGA, DA SE TEBI KAJ TAKEGA NE MORE ZGODITI?

  Tudi papež Frančišek je razmišljal o tem. Ko je šel v zapor obiskat obsojence , je rekel, da je Boga vprašal, ZAKAJ PA JAZ NISEM NA NJEGOVEM MESTU?

  KDO JE NA SVETU BREZ GREHA? GA NI ČLOVEKA!

  Včasih poslušam komentarje o razpravah, ZAKAJ NE HODIJO LJUDJE K SPOVEDI, TUDI KRISTJANI. Sami pravijo, da ne hodijo k spovedi, KER NIMAJO GREHA!

  BOG NAJ SE USMILI NAS VSEH GREŠNIKOV S TAKIMI IZJAVAMI!

  Ko vidim alkoholika nekje v lokalu, na cesti ali drugje, kaj nekateri počenjajo s svojim zgražanjem nad takimi ljudmi, me zaboli v duši. POGLEJMO, ČE JE JEZUS POČEL TTAKO Z GREŠNIKI. Nekateri so bili morilci in alkoholiki, pa so danes svetniki!

  KDO IMA PRAVICO OBSOJATI IN SE ZGRAŽATI NAD ČLOVEKOM, KI GA JE USTVARIL BOG.

  Mi moramo GREH ZANIČEVATI IN SE MU UPRETI S VSO SILO IN PROSITI GOSPODA, DA OČISTI ČLOVEKA, GREŠNIKU PA Z VELIKIM SOČUTJEM POMAGATI IN GA IMETI RAD. Človek to zmore samo z BOŽJO POMOČJO, KADAR ŽIVLJENJE IZROČI BOGU IN GA BOG PREVZGOJI IN NAREDI NOVEGA ČLOVEKA. NA NOVO ROJENI!

  JEZUS ni delal razlike med ljudmi IN JE NE DELA. ZA TISTE, KI SO GA KRIŽALI JE IMEL VELIKO SOČUTJE, molil je in prosil Očeta za Njih.

  Ni jim grozil ali se zgražal nad njimi.

  Razmisliti je potrebno : ALI MISLITE, DA BOG NI SPOSOBEN, DA BI PREPREČIL V NEKI DRUŽINI DA NE BI BILO VEČ ALKOHOLIZMA? KAKO ČLOVEK VE, BREZ OBRAZLOŽITVE BOGA, KAJ JE KORENINA-IZVOR TEGA ALKOHOLIZMA?

  KAKO VESTE, DA NI TA PRIMER V NEKI DRUŽINI REŠITEV ZA VSE ČLANE IN NAJVEČJI BOŽJI BLAGOSLOV?

  KAKO VESTE, KAJ BOG, KI JE VSE TO DOPUSTIL PLANIRA? ZAKAJ SE KOT ČLOVEK POSTAVLJAMO NA MESTO BOGA?

  V raznih pričevanjih kako živeti z alkoholikom sem zaznala DA PREVEVA GRENČICA SKOZI ŽIVLJENSKO ZGODBO, KI JO PRIPOVEDUJEJO.

  Grenkobo in samopomilovanje je zaznati v pripovedovanju ljudi; zasledila pa sem zgodbo neke nune, ki je povedala, da je očetov alkoholizem bilo NEKAJ NAJLEPŠEGA, KAJ SE JI JE ZGODILO V ŽIVLJENJU, KER JI JE BOG NAREDIL SPREMEMBO IN OSTALIM itd…

  Zaznati je grenkobo in samopomilovanje. Tudi to je GOVOR BOGU! V nekem momentu družinski člani hote ali nehote GOVORIJO BOGU-ZAKAJ SI TO DOPUSTIL? ZAKAJ SE MENI TO DOGAJA, SE SPRAŠUJEJO?

  Potrebno je odpustiti Bogu in ljudem in samemu sebi. V NASPROTNEM PRIMERU NE PRIDE DO PRAVEGA POPOLNEGA ODPUŠČANJA.

  Vprašam dalje, KAKO ČLOVEK , KI IMA DOMA ALKOHOLIKA VE, KAJ JE BOG SKLENIL?

  Vedno govorim, DA JE POTREBNO POPOLNO SODELOVANJE Z BOGOM!

  O vsem se pogovoriti in Njemu prepustiti, da vodi življenje!

  Marsikatera družina, ki ima doma invalida je priznala, DA JE BIL TO NAJVEČJI BLAGOSLOV ZA NJIHOVO DRUŽINO. Alkoholik je tudi “invalid” in KAKO ČLOVEK VE, DA NI TO NAJVEČJI BLAGOSLOV ZA DRUŽINO?

  ALI MISLITE, DA JE JEZUS GLUH ZA VPITJE? ALI MISLITE, DA JE HUDOBEN, DA NE BI POMAGAL? ZAKAJ JE POTEM TAKO MALO ZAUPANJA V REŠITEV BOŽJO, KI JO BO NAPRAVIL PREKO LJUDI ALI SAM?
  …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

  ZAKAJ NI ZAUPANJA V BOGA? ZAUPANJA NI, KER NAŠA ČLOVEŠKA GREŠNOST NE DOPUŠČA TEGA. TREBA JE PROSITI JEZUSA, DA OČISTI DUŠO IN POVRNE ZAUPANJE V BOGA.

  V knjižici MARIJA, KI RAZVEZUJE VOZLE, JE TUDI VOZEL, ZA KATEREGA JE TREBA MOLITI, DA GA RAZVEŽE NAŠA MATI – TO JE POVRNITEV ZAUPANJA V BOGA.
  ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

  Vendar zgražanje in obsojanje ne pada samo na alkoholike in ostale odvisnike , ampak tudi na DRUE NARODE IN NARODNOSTI, ki živijo v Slovenji in drugod po svetu.

  Naša ranjenost v duši, v srcu, ZADAJA NOVE RANE V OKOLICI.

  JEZUS JE NAROČIL FAVSTINI KOVALSKI, DA PREDNO PRIDE NAZAJ KOT PRAVIČNI SODNIK, NAJ POVE LJUDEM, DA NAJ PROSIJO ZA NJEGOVO USMILJENJE.

  Sedaj je še čas, DA KLIČEMO VSI SKUPAJ BOŽJE USMILJENJE, DA NAM POMAGA, DA NAS REŠI!

  Človek, če želi seveda DA BODO PRAVI ODNOSI MED NAMI NA SVETU IN DA BOMO OZDRAVLJENI RAN, KI SE VLEČEJO ŽE IZ PRETEKLOSTI, MORA DOPUSTITI, DA BOG TO NAREDI. BOG OČIŠČUJE DUŠO S TRPLJENJEM , BOG ODPUŠČA GREHE, BOG OZDRAVLJA RANE, BOG OSVOBAJA.

  Prosimo JEZUSA naj sežge NAŠ EGOIZEM, SAMOVOLJO, POMILOVANJE, VEČREDNOST OD DRUGIH LJUDI itd…

  ZAHVALIMO SE MU IN GA SLAVIMO !

  • Hvala says:

   Prosimo JEZUSA, da bi vsi ljudje, ki so v stiku z odvisniki in tudi vsi terapevti, PREKO KATERIH JEZUS ZDRAVI VSE ODVISNOSTI IN OSVOBAJA, GLEDALI NA TE LJUDI Z OČMI JEZUSA .

 13. Miro says:

  LAHKO DUŠEVNE TEŽAVE REŠIMO SAMO Z MOLITVIJO?

  (Aleteia, piše: Małgorzata Rybak)

  “BOG JE MOJ TERAPEVT,” SEM SLIŠALA NEKEGA DNE

  Prav gotovo, On nas najbolje pozna in zna ozdravljati naše najgloblje rane. Ni pa prav, če nekdo reče nekaj takega zato, da bi diskreditiral psihoterapijo, saj je zanj edini način reševanja vseh življenjskih težav molitev. In če ne pomaga, pomeni, da moli preslabo ali premalo.

  Zame je bilo veliko odkritje, ko sem v cerkvenih dokumentih brala, da človek “nima telesa”, ampak da je telo. Janez Pavel II. v Familiaris consortio pravi, da je človek “utelešen duh” in “telo, ustvarjeno po duhu”. Enega se ne da ločiti od drugega. Ne moreš biti samo telesen ali samo duhoven. To, kar je v nas duhovno, se izrazi s telesom – v drži, izrazu na obrazu, očeh in načinu življenja. In obratno: naša skrb za telo obrodi svoje sadove tudi na področju duha.

  NISMO RAZSEKANI NA DELČKE

  Prav tako ne smemo čustev in razuma ločevati in enega postavljati nad drugega. Krščanska antropologija človeka ne razseka na delčke, ampak opozarja na enost in vlogo telesa, duha in duševnosti v stanju vsega človeka. Vsak gradnik vpliva na preostale.

  Težave, ki se pojavijo v katerem od njih, rešujemo s pomočjo strokovnjakov, ki so za to usposobljeni. Operacijo slepiča bomo zaupali kirurgu, po znanje bomo šli v šolo. V odnosu z Bogom nam bo pomagal duhovni voditelj, zdravljenje ran in bremen v čustveni sferi pa bomo zaupali terapevtu.

  DUHOVNOST IN DUŠEVNOST STA SI RES BLIZU

  Ko pišem ta stavek, se mi utrne misel, da sta si ta dva gradnika res zelo blizu. Duhovnost je močno oprta ob to, kar smo doživljali od prvih dni našega življenja in na kakšen način smo ustvarjali odnose z ljudmi, ki so skrbeli za nas. “S človeškimi vrvicami sem jih vlekel, z vezmi ljubezni.” (Oz 11,4)

  Manj ko te prve in najpomembnejše vezi spominjajo na nežno relacijo z očetom in mamo, težji in bolj zapleten je odnos z Bogom. Odsotni starši ali pretirana strogost poškodujejo podobo Boga in vodijo v duhovnost, ki je polna strahov. Pogosto je terapija potrebna, da nam vrne duhovno življenje brez bremen.

  Podobno kot nesreča pusti rane na telesu, travme zarežejo sledi v duševnosti. Težke izkušnje odkrivajo v nas to, kar je ranjeno in slabotno. In čeprav ima Bog moč, da ozdravlja naša telesa, največkrat vseeno končamo pri zdravniku. Podobno znamenje zrelosti je, da strokovno podporo poiščemo takrat, ko se pojavijo težave s čustvi.

  DUHOVNOST, KI NE VIDI ČUSTEV

  Duhovnik Krzysztof Grzywocz, ki je bil duhovni spremljevalec in certificirani psihoterapevt, o povezavi med duhovnostjo in terapijo piše takole: “Težave, s katerimi ljudje prihajajo k meni, pogosto niso neposredno povezane z duhovnostjo. Šestdeset, celo sedemdeset odstotkov teh težav spada v območje psihoterapije. Najpogosteje so povezane s konflikti, dolgimi obdobji žalosti, neobvladovanjem življenjske situacije: trpljenje, pogrešanje nečesa, smrt bližnje osebe, težave pri zaključevanju študija, prevara …”

  Ta slavni poljski duhovnik, ki je leta 2017 izginil v švicarskih Alpah, je pripovedoval, da je postal terapevt prav zato, da bi v srečanju s človekom lahko v duhovno vodenje vključeval tudi vidike psihoterapije. Duhovnost, ki prezira in ne upošteva čustvenih težav, poimenuje celo kot “duhovnost pobega”.

  BOG POMAGA PREK ODNOSOV

  Seveda za vernega človeka ne pride v poštev terapevt, ki zanika obstoj duhovnega ali vsiljuje pacientu vrednote, ki niso združljive z njegovo vero (je pa tak pristop tudi znak neprofesionalnosti). Slepa ulica je tudi psihologiziranje, ki ignorira duhovno plat in vse njene potrebe. Proti depresiji pa ne more pomagati samo molitev in tudi nevroze ne pozdravi odveza, ki se zasliši izza mreže v spovednici.

  Zelo všeč mi je še en stavek Krzyszstofa Grzywocza: “Tam, kjer so odnosi, je čudež.” Bog nam ne naroča, da živimo duhovno življenje v izoliranosti, kjer je samo On in ni mesta za nikogar drugega, ampak se nam bliža in nam želi pomagati prav prek odnosov. Z možem, ženo, otroki, prijatelji, duhovnikom in tudi s terapevtom.

  Povzeto po: https://si.aleteia.org/2018/11/27/lahko-dusevne-tezave-resimo-samo-z-molitvijo/

 14. Miro says:

  7 TRIKOV ZA PREMAGOVANJE LENOBE (Aleteia)

  VSI ŽELIMO PREMAGATI LENOBO, AMPAK KAKO? PREBERITE O SEDMIH UČINKOVITIH TRIKIH ZA USPEŠEN SPOPAD

  Ko nas premaga lenoba, zanemarimo dobre in koristne stvari zase in za druge. Nehamo prispevati k izgradnji boljšega sveta, zavržemo možnost polnega življenja in nehamo uresničevati Božje načrte. Lenoba je glavni greh, saj ustvarja druge grehe. Velja za najbolj metafizičen glavni greh, saj je povezan z nezmožnostjo sprejemanja …

  Več o tem na: https://si.aleteia.org/2022/09/05/7-trikov-za-premagovanje-lenobe/

  Božje usmiljenje, ki nas rešuješ bede greha, zaupamo vate!

 15. Miro says:

  KAKOR SI DAN Z MOLITVIJO ZAČEL, TAKO GA TUDI Z MOLITVIJO KONČAJ. OPRAVI
  VSELEJ ZVESTO IN POBOŽNO SVOJO VEČERNO MOLITEV. ČE VEČERNO MOLITEV IZ
  MALOMARNEZANIKRNOSTI IN LENOBE OPUŠČAŠ, SI GRDO NEHVALEŽEN BOGU,
  KATERI TE JE VES DAN ZVESTO VAROVAL.

  (božji služabnik škof Friderik Baraga)

 16. janez says:

  MOLITEV ZA OSVOBODITEV OD ZAMER, JEZE IN MAŠČEVALNOSTI ZARADI RAZNIH KRIVIC IN ŽALITEV
  Bog, prosim, pomagaj mi, da se osvobodim, zamer, jeze, maščevalnosti in tega, da vidim, da me svet in ljudje v njem obvladujejo v mislih in sanjah ter da ne najdem spokoja v duši. Pokaži mi, da ima napačno ravnanje drugih, domišljeno ali resnično, moč, ki me dejansko lahko trpinči, v kolikor se ne pobotam, pomirim in odpustim. Pomagaj mi, da obvladam svoje zamere z odpuščanjem, razumevanjem, da so ljudje, ki so me prizadeli, morda sami prizadeti in imajo duhovne zamere in bolečine ali so celo zboleli. Prosim, pomagaj mi, da pokažem tistim, ki jim zamerim, isto strpnost, usmiljenje in potrpljenje, s katerim bi razveselil svojega bližnjega prijatelja. Ni važno, če me je prizadel ali mi storil krivice. Bog bo sodil, ne mi. Pomagaj mi, da vidim, da je to tudi sam trpeč in preizkušan človek, ki se ni ozdravil v sebi, se spovedal Bogu in se sam osvobodil zamer in trpljenja, ki ga trpinčijo, da to prenaša naprej. Oče, prosim, pokaži mi, kako mu lahko samaritansko ljubeznivo in strpno pomagam in reši me moje jeze ter maščevalnih misli. Gospod, pomagaj mi, da se izognem maščevanju ali prepiru ter kreganju, ker to ni krščansko, ki zapoveduje Odpuščanje in Ljubezen med Ljudmi. Vem, da ne morem pomagati vsem ljudem, ampak pokaži mi, kako naj zavzamem ljubezniv, prijazen in strpen pogled do vsakega. Dragi Bog, čeprav čutim zamero do nekaterih ljudi si iskreno želim, da bi bil osvobojen te zamere in nemira ter sovraštva, ki me žge v notranjosti, česar se ne morem znebiti, dokler ne odpustim. Molim k Tebi Gospod za vodstvo in Svetega Duha, da bom vse prav premislil in delal, predvsem pa pozabil in odpustil. Brez prenagljenih dejanj v afektu, z Ljubeznijo in Odpuščanjem. Prosim Te, da tem osebam daš vse, kar hočem tudi zase za Božji Mir v sebi. Pomagaj mi čutiti sočutno razumevanje in ljubezen do vseh oseb, ki so me prizadele in mi delale krivico; odpuščam jim in jim želim vse dobro. Molim, da bi ve te osebe prejele od Tebe Oče vse, kar potrebujejo za notranje ozdravljenje in strpno sobivanje z drugimi. Hvala ti Bog Oče, za tvojo pomoč in moč glede vseh notranjih bolečin zaradi krivic in zamer ter preizkušenj, ki me prevevajo in nočejo prenehati ter oditi iz moje zavesti in podzavesti. Prosim podari mi spokojni Božji Mir in Ljubezen, s katero bom ozdravil svoje bolečine in dal tihi zgled tudi drugim. Naj bom Tisti, ki prinaša Veselje, Odpuščanje, Ljubezen, ki je na strani Rešitev in ne Problemov. Naj me vse preizkušnje in težkoče, ki so me prizadele in ranile v življenju, s Tvojo Milostjo prekalijo in okrepijo tako, da bom vse odpustil in se zamer osvobodil, da bom duhovno rastel in da bom vedno ostal dober kristjan in dober človek. Tvoja volja naj se zgodi Gospod Bog, ne moja. Prosim Gospod pridi in mi pomagaj, da se spreobrnem in poboljšam in zaživim, tako kot nas uči Jezus, ter postanem nov prenovljen Človek in Kristjan Tebi v Čast in Slavo, meni pa v Božji Mir in Odrešenje brez vseh bremen prizadetostin in prizadejanih ran s strani raznih ljudi. Prosim pomagaj mi, da odpustim sebi in drugim in da bom vsem tistim, ki so me ranili in prizadeli v življenju vse pozabil in odpustil. Gospod Tvoje Milosti bom vedno Opeval!

  Dopolnjena in že objavljena Molitev za osvoboditev od vseh težkoč, ran in preizkušenj, ki so nas prizadele, ranile in raznih zamer v življenju naj nas spodbudi k premisleku in poboljšanju.

  P.s.: Ko so vprašali pokojnega metropolita dr. Alojzija Šuštarja glede odpuščanja grdih dejanj tistim, ki so nas prizadeli in nam kaj hudega storili je odgovoril: » Takoj vse pozabiti in odpustiti, kakor nam odpušča Nebeški Oče, ki ga molimo v Očenašu«. In z Božjo Pomočjo Odriniti na široko in na Globoko v Novo Življenje brez Zamer, Krivic in prizadejanih Ran. In bolj ko razmišljamo po človeško in ne razumemo Božje Volje, bolj lahko pogrešimo, čeprav imamo dobre namene. Že grški filozofi, pa so v Antiki vedeli, da lahko poti tlakovane z dobrimi nameni vodijo v brezizhodni labirint oz. v Tartarus ali po domače v pekel sovraštva in nerazumevanja, kjer ni Ljubezni in Sočutjas, kjer ni Boga. Bog nam vse odpušča in je Usmiljen. Pa mi? Smo Dobri in Usmiljeni kot je naš Nebeški Oče do nas Božjih otrok? Se bomo končno poboljšali in postali boljši ljudje in kristjani? Bomo končno nehali kazati na iver, ki gleda iz očesa našega brata, pri čemer pa ne bomo videli bruna, ki štrli iz našega očesa ?! Kdo pa je brez greha in prizadejanih ran in krivic, če je živel pravično in bogaboječe? Zato naj vsakdo pospravi prvo pri sebi, nato pa dela red še pri drugih. In naj se zaveda, da Bpg vse vidi in vse ve. In da smo vsi pred Bogom ubogi berači, ki brez Boga nič ne moremo narediti. Zato ne bodimo prevzetni ampak pravični in skromni. In ponižno in skromno molimo in prosimo Boga Vodstva in Poduka, da bomo vedeli kaj je Božja Volja za nas. Da bomo spolnjevali Božjo Voljo in Jezusov Evangelij Usmiljenja in Dobrote in prinašali Mir in Ljubezen med ljudi. In ljudem prinašali Božjo LUČ Odrešitve in Oznanjevali s svojim Življenjem Radost in Veselje Evangelija.

 17. Miro says:

  VEDA, KI MOLI, TE BO ORGANIZIRALA

  SEBE VZGOJITI! SEBE ORGANIZIRAJ, UGLASBI SVOJE ŽIVLJENJE, POTEM BOŠ
  SPOSOBEN ZA DRUGE … SIMFONIJO ČLOVEŠTVA MOREJO HARMONIZIRATI LE
  TISTI, KATERIH ŽIVLJENJE JE HARMONIČNO UGLAŠENO. VEDA, KI MOLI, TE
  BO ORGANIZIRALA.

  Misel Janeza Evangelista Kreka

 18. Miro says:

  KAJ POGUMEN SI, DOKLER TI NE PRIDE NA POT NIČ NASPROTNEGA. TUDI DOBRO
  SVETUJEŠ DRUGIM IN JIH ZNAŠ Z BESEDAMI OSRČEVATI, TODA KO PRIDE BRIDKOST
  NENADOMA PRED TVOJA VRATA, NI NE SVETA NE MOČI.

  Misel Tomaža Kempčana, Hoja za Kristusom

 19. Hvala says:

  Jean Abiven, ki je napisal knjigo -V ŠOLI VELIKIH MOLILCEV- TEREZIJA AVILSKA je zapisano tudi naslednje:

  Terezija iz Lisieuxa Ti od svojega četrtega leta ni odrekla nič . Terezija Avilska je potrebovala desetkrat več let, da je dosegla to stopnjo.

  KO DOJAMEMO PREPROSTO RESNICO, SE VSE SPREMENI.

  Temeljna resničnost vsakega dne, celo krepost, ki jo lahko razvijemo, skratka vse, kar se zdi, da nam pripada, začnemo jemati kot dar iz tvojih rok, Oče, kot pobudo nežnosti s tvoje strani. To kar imamo, to, kar smo, ti vračamo v SLAVLJENJU IN ZAHVALJEVANJU.

  TEGA NE PRIPISUJEMO VEČ LASTNIM ZASLUGAM IN NISMO DOMIŠLJAVI.

  Potem razumemo, DA SE MORAMO TUDI S TEŽKIMI SITUACIJAMI IN NEIZOGIBNIMI OVIRAMI POTRPEŽLJIVO SOOČITI IN SE PREPUSTITI TEBI.

  TUDI NESREČNI TRENUTKI IMAJO SVOJ POMEN. In po tvoji nežnosti, Gospod, o kateri nam priča blagodejnost, bomo iz njih deležni nečesa dobrega.

 20. Hvala says:

  DOLGOTRAJNO MOLITVENO ŽIVLJENJE IN ŽIVLJENJE PONIŽNIH ODREKANJ, “UMIRANJE “SAMEMU SEBI, SVOJEMU EGU IN SAMOVOLNJIM ODLOČITVAM PRINESE oz, GOSPOD DELI SPOZNANJA, MODROST IN SMEROKAZE TAKIM LJUDEM, VČASIH GLOBLJE KOT PRI SINOVIH DIPLOMIRANIH IZ TEOLOGIJE. O tem je povedala Svetnica Terezija Avilska. GOSPOD JI JE DAJAL SPOZNANJA, DA SO DUHOVNIKI KAR OSTRMELI NAD NJENIM GOVORJENJEM. Še sama se ni zavedala kdaj in kako.

  TUDI FAVSTINA KOWALSKA je bila primer, KI JE BILA POLNA SVETEGA DUHA, SPOZNANJ, MODROSTI, IMELA JE VIDENJA , KAJTI UČIL JO JE JEZUS. PONIŽNO JE SPREJEMALA NJEGOVE NAUKE.

  V življenjepisu Fawstine Kowalske je napisano, DA JE PREJELA MODROST GOSPODA, DUHOVNA SPOZNANJA, SAM JEZUS JO JE POUČEVAL.

  Sestre, ki so bile izobražene v prvem koru so ostrmele in užaljene poslušale kako je Favstina poučevala novinke, DAJALA DUHOVNE NASVETE , one pa niso vedele o tem ničesar. IMELA JE GLOBOKA MISTIČNA SPOZNANJA, POLNA JE BILA SVETEGA DUHA, JEZUS JI JE PODELJEVAL MILOSTI.

  Po njeni smrti, ko so vse zapiske-Dnevnike prebrali, SO OSTRMELI NAD NJENIM ZNANJEM, MODROSTJO, TUDI IZOBRAŽENI NISO DOSEGALI TEGA, KAR JE NJEJ PODELIL JEZUS.

  Če pogledamo pri Carlu Acutisu, MODROST MU JE ZLIVAL JEZUS. Petnajstleten fant, ki je dosegel znanje univerzitetnega profesorja itd…

  Če pogledamo Fatimske pastirčke, KI SO PREJELI VELIKA SPOZNANJA itd…

  KAKO BOG DELI SPOZNANJA, MODROST, SVETEGA DUHA, KAJ JE TEM LJUDEM SKUPNO?

  Skupno so imeli ti ljudje to, da SO TRPLJENJE Z VESELJEM ŽIVELI, TUDI KO SO TEKLE DEBELE SOLZE ZARADI BOLEČIN, ZANIČEVANJA, PONIŽANJA IN PREGANJANJA, SKUPNO JIM JE TO, DA SO VSE PONIŽNO SPREJELI OD BOGA IN DELALI KAR JE NAROČIL, DA SO ČISTILI DUŠE NEPRESTANO IN STALNO MOLILI IN HVALILI GOSPODA IN DELALI POKORO IN SE ŽRTVOVALI ZA GREŠNIKE, NISO DELALI NIČESAR PO SVOJE, NISO ZAHTEVALI OD BOGA NIČESAR, KAR BI BILO V NASPROTJU Z NJEGOVO VOLJO.

  GOSPOD JIM JE DELIL VELIKE DAROVE-MODROST, VIDENJA, POGLED V DUŠO DRUGEGA ČLOVEKA, SPOZNANJA, itd…

  • Hvala says:

   SKUPNO JE BILO TEM LJUDEM TUDI TO, DA SO SE POPOLNOMA PREPUSTILI BOŽJEMU VODSTVU, JEZUS JIH JE PREOBLIKOVAL, VSE SO MU IZROČILI, VSAK DAN OBISKOVALI SVETO MAŠO, PREJEMALI SVETO EVHARISTIJO itd..

   • Hvala says:

    TEM LJUDEM JE BILO SKUPNO TUDI TO, oz. NEKATERIM JE JEZUS POVEDAL DATUM SMRTI.
    Favstina Kowalska je vedela datum svoje smrti že dve leti prej, tudi Carlo Acutis je povedal materi, ko je šel v bolnico, da živ več ne pride domov in jo je pripravljal na svojo smrt. SI PREDSTAVLJATE, DA 15-LETNI FANT MAMO PRIPRAVLJA NA SVOJO SMRT?

   • Hvala says:

    LJUDEM, KI SO BILI POLNI SVETEGA DUHA IN SO PREJELI SPOZNANJA, MODROST, DUHOVNI NAPREDEK JE BILO SKUPNO TO, DA SO SE SKRILI V JEZUSOVE RANE IN PREMIŠLJEVALI O NJEGOVEM HUDEM TRPLJENJU. TO JE EDINO ZDRAVILO ZA DUŠO.

 21. Hvala says:

  KADAR SMO NEHVALEŽNI, SMO ZUNAJ BOŽJE MILOSTI

  KO SI POLN SVETEGA DUHA, SE BOŠ NEPRENEHOMA ZAHVALJEVAL.

  PRAVZAPRAV LAHKO DELNO MERITE, KOLIKO DUHA JE V VAS, PRAV S ČASOM, KI GA PREŽIVITE V ZAHVALJEVANJU BOGU

  POMEMBNA VLOGA ZAHVALJEVANJA JE, DA SPROSTI NADNARAVNO ČUDEŽNO MOČ

  ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

  Poglejmo si štiri izjave oziroma zahteve o hvaležnosti v štirih pismih apostola Pavla. Začnimo s Pismom Kološanom 3,15:
  »In Kristusov mir naj kraljuje v vaših srcih, saj ste bili tudi poklicani vanj v enem telesu, in bodite hvaležni.«

  To ni predlog, temveč zahteva: Bodite hvaležni. V vrsticah 16–17 Pavel nadaljuje:
  »Kristusova beseda naj bogato prebiva med vami. V vsej modrosti se med seboj poučujte in spodbujajte. S psalmi, hvalnicami in duhovnimi pesmimi v svojih srcih hvaležno prepevajte Bogu. In vse, kar koli delate v besedi ali v dejanju, vse delajte v imenu Gospoda Jezusa in se po njem zahvaljujte Bogu Očetu.«

  V vsem, kar delamo, nas morata voditi dve načeli: delati »v imenu Gospoda Jezusa« in »zahvaljevati se Bogu Očetu po njem«. To postavi čudovito ločnico! Ko me mladi včasih sprašujejo, ali je prav, če storijo to ali ono, jim odvrnem: »Če lahko to storiš v imenu Gospoda Jezusa in se po njem zahvališ Bogu Očetu, je prav. Če pa ne moreš, ni prav.« To postavlja mejo, kako daleč smemo.
  Zahvaljevanje torej ni izbira, temveč zapoved.

  Drugič, v Pismu Efežanom 5,18 Pavel govori, kaj pomeni nenehno se napolnjevati s Svetim Duhom:
  »In ne opijanjajte se z vinom, v čemer je razbrzdanost, temveč naj vas napolnjuje Duh.«

  https://shop.vladavinakraljestva.si/krscanske-knjige-zalozba-derek-prince-ministries-knjiga-derek-prince-zahvaljevanje-slavljenje-in-cascenje
  ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

  DA BOSTE DELNO IZMERILI KOLIKO SVETEGA DUHA JE V VAS, POGLEJTE KOLIKO ČASA SE BOGU ZAHVALJUJETE IN GA SLAVITE NA DAN.

  Človek, ki nesprestano slavi Boga in se mu zahvaljuje, JE DAL VSTOPITI SVETEMU DUHU V DUŠO. V vsakem času , ob vsakem dogodku se zahvaljujmo Bogu,

  -Zahvaljujete se Bogu, ker nimate tistega, kar po vašem mišljenju mislite, da potrebujete,

  -zahvaljujte se Bogu, ker vas ljudje ne razumejo in vas zaničujejo,

  -zahvaljujte se Bogu, ker vreme ni po vaši zamisli,

  -zahvaljujte se Bogu, ker ste zamudili avtobus,

  -zahvaljujte se Bogu, ker imate “sitnega šefa”,

  -zahvaljujte se Bogu, ker ste trenutno brez službe,

  – zahvaljujte se Bogu, ker vas zakonec ne razume,

  -zahvaljujte se, zahvaljujte se…. ….

  • Hvala says:

   »Nagovarjajte se s psalmi, hvalnicami in z duhovnimi pesmimi, ko v svojem srcu prepevate in slavite Gospoda. V imenu našega Gospoda Jezusa Kristusa se nenehoma zahvaljujte Bogu Očetu za vse.«(Ef 5,19-20)

   • Hvala says:

    SVETI DUH NAS VODI, DA POSTANEMO SPOSOBNI SLAVLJENJA IN ZAHVALJEVANJA IN ZARADI TEGA LAHKO PREMAGAMO SLABOSTI.
    ————————————————————————————————————————–

    SVETU DUH NAM POMAGA V MOLITVI PREPOZNAVATI BOŽJO VOLJO.
    …………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

 22. Hvala says:

  VSE KAR DIHA NAJ HVALI BOGA!

  NIKOLI NE PRINAŠAJTE PROŠNJE K BOGU BREZ ZAHVALJEVANJA !

  NIKOLI BOGA NE PROSI, PREDEN SE ZA ŽE PREJETO NE ZAHVALIŠ!
  :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

  Ko se zberemo k bogoslužju, pojemo in slavimo Gospoda. Z zahvalo prihajamo k njegovim vratom in s hvalnico v njegove dvore. Gospoda ne slavimo le zato, kar je storil, ampak predvsem zato, ker je On edini vreden slave in časti. Slavljenje je prostor in čas, kjer se človek in Bog srečata, kjer se Nebesa in Zemlja dotakneta, čas ko je človek v popolnem strinjanju z Božjo voljo in Božjo Besedo.

  Slavljenje je torej naša drža. Gospoda najbolj počastimo z vero, s poslušnostjo in zvestobo v majhnih stvareh. Slavljenje ni to, da gremo v nedeljo v cerkev, med tednom pa živimo brez Boga. Slavljenje je naše pričevanje za Jezusa. Najbolj lahko pričujemo s tem, če ljubimo drug drugega, če ne pričujemo samo z usti, ampak s svojim življenjem.

  Ko je Jezus ozdravil slepega in je slepi po templju razlagal, kako ga je Jezus ozdravil, so mu farizeji na zaslišanju rekli: “Daj čast Bogu! Mi vemo, da je ta človek grešnik.” (Jn 9, 24) Torej je ta človek s tem, ko je pričeval, kar je Jezus storil zanj, slavil Jezusa.

  Slavljenje je vsak trenutek našega življenja. Ko jemo, ko spimo, ko delamo, telovadimo, ko čakamo na avtobus, ko hodimo po cesti, v vsakem trenutku slavimo Gospoda. S svojim življenjem pričujemo, da je Bog dober in da Njegovo usmiljenje traja na veke. Sol zemlje in luč sveta nismo le v cerkvi ali med brati in sestrami, ampak vsak dan, vsak trenutek svojega življenja.

  Slavilna molitev je po splošnem mnenju biblicistov prva molitev Svetega pisma, pred zahvalno in prosilno, in to ne le v psalmih.

  Gospoda slavimo z vsem svojim bitjem, ker smo celovita bitja in ker tako naroča Sveto pismo.

  Sveti Avguštin, ki je še posebej spodbujal dvigovanje rok, pravi, da so nebesa eno samo ljubezensko slavljenje Boga, da pa se moramo na to pripravljati in “vaditi” že na zemlji, saj je slavilna molitev predokus nebes (Razlaga psalmov 148,1).

  I.SLAVLJENJE IN ČEŠČENJE

  2626 Slavljenje izraža temeljno gibanje krščanske molitve: ta molitev je srečanje Boga in človeka; božji dar in človekovo sprejemanje kličeta v njej drug po drugem in se zedinjata. Molitev slavljenja je človekov odgovor na božje darove: ker Bog blagoslavlja, more človekovo srce v odgovor slaviti njega, ki je pravir slehernega blagoslova.

  2627 Dve temeljni obliki izražata to gibanje: zdaj se dviga molitev, nošena v Svetem Duhu, po Kristusu k Očetu (hvalimo ga, ker nas je blagoslovil; prim. Ef 1,3-14; 2 Kor 1,3-7; 1 Pt 1,3-9); zdaj ponižno prosi za milost Svetega Duha, ki po Kristusu prihaja od Očeta (tedaj nas on blagoslavlja; prim. 2 Kor 13,13; Rim 15,5-6.13; Ef 6,23-24).

  2628 Češčenje (adoracija) je prva drža, prvo razpoloženje človeka, ki pred svojim Stvarnikom priznava, da je od njega ustvarjen. Adoracija (božje češčenje) poveličuje veličino Gospoda, ki nas je naredil (prim. Ps 95,1-6), in vsemogočnost Odrešenika, ki nas osvobaja zla. V adoraciji duh pada na tla pred “kraljem veličastva” (Ps 24,9-10) in v sveti spoštljivosti molči pred “vedno večjim” Bogom (sv. Avguštin, Psal. 62,16). Češčenje trikrat svetega in nadvse ljubečega Boga prepoji človeka s ponižnostjo in daje našim prošnjam trdno zaupanje. (Marija Pomagaj Brezje).

  Psalm 150

  VELIKI HVALOSPEV

  1 Aleluja!
  Hvalite Boga v njegovem svetišču,
  hvalite ga na nebesnem svodu njegove moči!
  2 Hvalite ga v njegovih silnih delih,
  hvalite ga zaradi obilja njegove veličine!
  3 Hvalite ga z glasom roga,
  hvalite ga s harfo in citrami;
  4 hvalite ga z bobnom in plesom,
  hvalite ga s strunami in flavto;
  5 hvalite ga na cimbale zvočne,
  hvalite ga na cimbale doneče!
  6 Vse, kar diha, naj hvali Gospoda.
  Aleluja!

  Psalm 148

  HVALNICA VESOLJA

  1 Aleluja!
  Hvalite Gospoda z nebes,
  hvalite ga na višavah!
  2 Hvalite ga, vsi njegovi angeli,
  hvalite ga, vse njegove vojske!
  3 Hvalita ga, sonce in luna,
  hvalite ga, vse svetle zvezde!
  4 Hvalite ga, nebes nebesa,
  ve vode, ki ste nad nebom!
  5 Naj hvalijo ime Gospodovo,
  zakaj on je ukazal, in bili so ustvarjeni.
  6 Postavil jih je za vselej, na veke,
  dal je zakon, ki ne preide.

  7 Hvalite Gospoda z zemlje,
  morske pošasti in vse globine;
  8 ogenj in toča, sneg in megla,
  viharni veter, ki izpolnjuje njegovo besedo;
  9 gore in vsi griči,
  sadno drevje in vse cedre;
  10 zveri in vsa živina,
  laznina in krilate ptice;
  11 kralji zemlje in vsa ljudstva,
  knezi in vsi vladarji na zemlji;
  12 mladeniči in mladenke,
  starčki in dečki!

  13 Naj hvalijo ime Gospodovo,
  zakaj le njegovo ime je vzvišeno,
  njegovo veličastvo je nad zemljo in nebom.
  14 Vzdignil je rog svojemu ljudstvu,
  hvalnico za vse njegove zveste,
  za Izraelove sinove, za ljudstvo, ki mu je blizu.
  Aleluja!

  PSALM 148

  HVALNICA VESOLJA

  1 Aleluja!
  Hvalite Gospoda z nebes,
  hvalite ga na višavah!
  2 Hvalite ga, vsi njegovi angeli,
  hvalite ga, vse njegove vojske!
  3 Hvalita ga, sonce in luna,
  hvalite ga, vse svetle zvezde!
  4 Hvalite ga, nebes nebesa,
  ve vode, ki ste nad nebom!
  5 Naj hvalijo ime Gospodovo,
  zakaj on je ukazal, in bili so ustvarjeni.
  6 Postavil jih je za vselej, na veke,
  dal je zakon, ki ne preide.

  7 Hvalite Gospoda z zemlje,
  morske pošasti in vse globine;
  8 ogenj in toča, sneg in megla,
  viharni veter, ki izpolnjuje njegovo besedo;
  9 gore in vsi griči,
  sadno drevje in vse cedre;
  10 zveri in vsa živina,
  laznina in krilate ptice;
  11 kralji zemlje in vsa ljudstva,
  knezi in vsi vladarji na zemlji;
  12 mladeniči in mladenke,
  starčki in dečki!

  13 Naj hvalijo ime Gospodovo,
  zakaj le njegovo ime je vzvišeno,
  njegovo veličastvo je nad zemljo in nebom.
  14 Vzdignil je rog svojemu ljudstvu,
  hvalnico za vse njegove zveste,
  za Izraelove sinove, za ljudstvo, ki mu je blizu.
  Aleluja!

  https://shop.vladavinakraljestva.si/krscanske-knjige-zalozba-derek-prince-ministries-knjiga-derek-prince-zahvaljevanje-slavljenje-in-cascenje

  ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

  SLAVLJENJE IN ZAHVALJEVANJE BOGU ni samo za nas, ki smo v Prenovi, BOGA NAJ SLAVI VSE KAR DIHA.

  ZAHVALJEVANJE, SLAVLJENJE IN ČEŠČENJE BOGA JE ZAPOVED V SVETEM PISMU IN ČE NE IZPOLNJUJEMO ZAPOVEDI NE IZPOLNJUJEMO BOŽJE VOLJE.

  Gospoda lahko slavite in se Mu zahvaljujete doma- v sobi, naj bo vse kar delamo, spimo, jemo skratka živimo-VSE NAJ BO ZAHVALA BOGU IN NJEMU SLAVA!

 23. Miro says:

  7 razlogov, zakaj se dan splača začeti s sveto mašo (Aleteia)

  DUHOVNA HRANA PREPREČUJE NOTRANJO PRAZNINO. DAJE NAM MOČ, DA SE SPOPADEMO S TEŽKIMI STVARMI

  Služba, družinske obveznosti, težave v odnosih. V življenju se nam kopičijo različne stvari in problemi. Morda ste nekoč že želeli sprejeti izziv in vsak dan obiskati domačo cerkev ter se udeležiti svete maše, toda že misel na to, kako boste za to našli čas, vas je spravila v obup.

  Zakaj je kljub vsemu vredno poskusiti?

  O tem več na: https://si.aleteia.org/2021/11/02/7-razlogov-zakaj-se-dan-splaca-zaceti-s-sveto-maso/

  Božje usmiljenje, neizmerno v zakramentu evharistije in duhovništva, zaupamo vate!

 24. Miro says:

  KO GREŠ PO SVOJIH OPRAVKIH, SE POTRUDI, DA BOŠ Z BOGOM V SRCU ZDRUŽEN IN
  VEDNO V NAVZOČNOSTI JEZUSA KRISTUSA, KI JE TVOJ PRIJATELJ IN ODREŠENIK.

  (sv. John Henry Newman)

 25. Hvala says:

  SVETA TEREZIJA AVILSKA JE V KNJIGI -POT DO NOTRANJE MOLITVE MED DRUGIM ZAPISALA TUDI TO:

  Ne razumem Stvarnik moj, zakaj ves svet ne teži za tem, da bi sklenil s teboj to posebno PRIJATELJSKO ZVEZO.

  Prosila sem torej Gospoda, naj mi pomaga, a sem najbrž napak storila, kakor se mi zdaj zdi, da Njegovemu Veličanstvu še nisem docela ZAUPALA IN DA SE ZAUPANJU VASE ŠE NISEM POVSEM ODREKLA.

  ŽELELA SEM OZDRAVETI, uporabljala sem sredstva za to, a po vsej priliki nisem vedela, da vse skupaj ne koristi nič, DOKLER SE POVSEM NE ODREČEM ZAUPANJU VASE IN ZAUPAM EDINO BOGU.

  Hotelo se mi je življenja ; zavedala sem se, da ne živim, temveč da se bojujem z nekakšno smrtno senco, a nisem imela nikogar, ki bi mi bil dal življenje, sama pa si ga nisem mogla dati. ON, KI BI GA BIL MOGEL DATI, JE IMEL RAZLOG, DA MI NE POMAGA; ŽE TOLIKOKRAT ME JE PRIVEDEL K SEBI, JAZ PA SEM GA VSELEJ ZAPUSTILA.

 26. Miro says:

  HVALA JE NEČIMRNA, ČE SI JO PRIPISUJEMO GLEDE TEGA, KAR NI V NAS ALI KAR
  JE SICER V NAS, PA NI NAŠE, ALI KAR JE V NAS IN NAŠE, PA NI VREDNO, DA BI SE KDO
  ZARADI TEGA HVALIL.

  Misel sv. Frančiška Saleškega

 27. Hvala says:

  GOVORIMO KAKO SE REŠITI GREHOV- KAKO IMETI RAD BRATA IN SESTRO, KAKO DELITI IN BITI USMILJEN KOT MATI TEREZIJA, PA TO IN ONO…VENDAR NEKAJ MANJKA-KAJ NAREDITI , KAJ IN S KOM SMO ZAČELI NOVO POT, KAKO, KAKŠNE SPREMEMBE SMO NAREDILI Z JEZUSOM, KAKO SMO SE UPIRALI GREHOM Z JEZUSOM, KAKO JE ZDRAVIL RANE, KAKO JE OSVOBAJAL, KOLIKO ČASA, KAKO POT JE IZBRAL ZA POSAMEZNIKA, KAKO JE PRVI PRIŠEL IN POKLICAL ČLOVEKA, itd…

  Ko se poda človek na pot spreobrnjenja in če bo bral napisano v ednini, kaj je potrebno narediti, ta oseba ne bo vedela kaj to pomen, MISLILA BO, DA MORA SAMA S SVOJIM TRUDOM VSE DELATI.

  O tem je tudi pisala Sveta Terezija Avilska- kako je hudo zbolela in skoraj umrla, KER JE PRETIRAVALA , ŠELE KASNEJE JE DOBILA SPOZNANJE, DA S SVOJO SILO IN PRETIRAVANJEM NE MORE ČLOVEK NIČESAR NAREDITI.

  KAJ SI NAREDIL V HUDI STISKI- KAKO SI HODIL Z GOSPODOM !?

 28. Hvala says:

  PRAVA LJUBEZEN

  SVETO PISMO GOVORI O LJUBEZNI:

  Ljubezen je potrpežljiva, dobrotljiva je ljubezen, ni nevoščljiva, ljubezen se ne ponaša, se ne napihuje, 5 ni brezobzirna, ne išče svojega, ne da se razdražiti, ne misli hudega. 6 Ne veseli se krivice, veseli pa se resnice. 7 Vse prenaša, vse veruje, vse upa, vse prestane.
  8 Ljubezen nikoli ne mine. Preroštva bodo prenehala, jeziki bodo umolknili, spoznanje bo prešlo, kajti le delno spoznavamo in delno prerokujemo (1 Kor 13,4-9).

  KAKO ČLOVEK PRIDOBI LJUBEZEN, KI NI SEBIČNA, JE POTRPEŽLJIVA, NI NEVOŠČLJIVA, KI VSE PRENAŠA itd.?

  Pridobi, ko bo dopustil, DA BOG NAREDI IZ NJEGA NOVEGA ČLOVEKA: Jezus je odgovoril in mu rekel: »Resnično, resnično, povem ti: Če se kdo ne rodi od zgoraj, ne more videti Božjega kraljestva.« (Jn 3,3).

  Ne vem koliko ljudi danes v svetu VE KAJ JE PRAVA LJUBEZEN, oz. KOLIKO JIH MISLI, DA VE KAJ JE PRAVA LJUBEZEN?

  To lahko opažamo na vsakem koraku.

  Ko gredo odnosi narobe, razpade neka zveza itd.. je videti, da je sovraštvo na višku. Vendar bi se moral človek zavedati, da ga bo sovraštvo do drugih uničilo.

  PRAVO LJUBEZEN DO SOČLOVEKA PODELI BOG, KER SAMO ON OSVOBAJA IN NOBEN ČLOVEK. BOG OSVOBAJA ČLOVEKA OD VSAKE ZVEZANOSTI-TUDI OD POSESIVNOSTI-NEPRAVILNA NAVEZANOST NA ČLOVEKA, ZARADI ZAVRŽENOSTI IN RANJENOSTI V PRETEKLOSTI.

  P. Robert Degrandis je napisal -Svetovno uspešnico -NOTRANJE OZDRAVLJENJE OB MEDITACIJAH POSTAJ KRIŽEVEGA POTA.

  Poglejmo: DESETA POSTAJA-JEZUSA SLEČEJO

  Jezusu je potrebno prepustiti vse, pomislimo, česa se oprijemamo še v življenju?

  ALI JE TO SLAVA, DENAR, POSEST, DELOVNO MESTO, OTROCI, VAŠ DOM itd…

  ČESA NE MORETE POPOLNOMA PREPUSTITI IN IZROČITI GOSPODU?

  Poglejte sebe, kako stojite ob vznožju Križa z Jezusom, KI STOJI SLEČEN. V tem trenutku povejte Jezusu, da se želite prepustiti in Mu izročiti vse, KAR VAM JE DRAGO, POSEBNO TISTO STVAR ALI OSEBO, KI VAM JE NAJLJUBŠA.
  Prosite Jezusa za moč, da bi to storili.

  OBČUTITE LAHKO JEZUSOVO LJUBEZEN, KO ZAZNATE NJEGOVE BESEDE , DA SI ŽELI BLAGOSLOVITI VAŠ DAR IN VAM GA VRNITI NA NOV NAČIN.

  TAKRAT VAS TA DAR NE BO IMEL V POSESTI, AMPAK BOSTE VI IMELI V POSESTI NJEGA.

  KAR KOLI, ČESAR NE MOREMO IZROČITI GOSPODU, NAS IMA V POSESTI IN DEJANSKO NAS TA STVAR ALI ČLOVEK DRŽI ZVEZANEGA, MI PA ŽIVIMO V STRAHU, DA BI NAM BILO ODVZETO .
  ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

  TO ŠE POSEBEJ DRŽI ZA LJUBLJENE OSEBE.
  …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

  Še posebej če smo bili v preteklosti RANJENI ALI ZAVRŽENI, se začnemo oklepati ljubljene osebe, pri čemer postanemo POSESIVNI IN SE ZAČNEMO BATI, DA BI JO IZGUBILI -(p. Robert Degrandis).

  Ja, človek ne more s svojim trudom brez Boga ničesar napraviti, popraviti, ali se na “NOVO RODITI”.

  Govorim o LJUBEZNI. PRAVO LJUBEZEN DO ČLOVEKA BO PODELIL JEZUS Z OSVOBODITVIJO VSAKE ZVEZANOSTI, KI PREPREČUJE, DA BI PRIŠLA V DUŠO ČLOVEKA JEZUSOVA LJUBEZEN IN TUDI LJUBEZEN DO ČLOVEKA.

  Razmislimo, kako globoke rane pušča na človeku posesivna ljubezen. Tudi to ste že videli.

  Koliko takih primerov je prišlo na dan tudi v času virusa, ne vem.

  Če ni LJUBEZNI DO BOGA, JE NI TUDI DO ČLOVEKA. Velikokrat slišimo stavek: kaj me briga in se zaprejo vrata.

  KAKO BO ČLOVEK DAL ŽIVLJENJE ZA DRUGEGA ČLOVEKA, KOT JE TO NAREDIL JEZUS ZA VSE LJUDI IN NEKATERI SVETNIKI? KAKO?

  PREPUSTITI GOSPODU DA ON DELUJE, VSE BO TAKO KOT MORA BITI PO NJEGOVO!

 29. Miro says:

  NASVETI SVETNIKOV O HVALEŽNOSTI (Aleteia)

  https://si.aleteia.org/slideshow/hvaleznost-nasveti-svetnikov/

  Božje usmiljenje, ti veselje in neizmerna radost vseh svetih, zaupamo vate!

 30. Miro says:

  POGUM! ZAUPAJTE V GOSPODA! JEZUS JE ZDRAVNIK IN ZDRAVILO.

  (sv. pater Leopold Mandić)

 31. Hvala says:

  STIL JEZUSA JE NJEGOVA BLIŽINA TRPEČIM, SOČUTJE IN NEŽNOST-razmišljanje

  Jezus človeka v najhujših STISKAH tolaži, mu kaže pot, ga neguje, mu svetuje, ga tolaži, mu daje pomoč, itd..

  Sama sem to tako globoko OBČUTILA, DA SE S ČLOVEŠKIMI BESEDAMI NE DA OPISATI.

  Sočutje do človeka prihaja od Boga. TAM , KJER JE BOG NA PRVEM MESTU, JE VSE DRUGO NA PRAVEM MESTU, V NASPROTNEM PRIMERU JE VSE NAROBE.

  Človek, ki je odrezan od Boga, le še životari. IN KER JE ODREZAN OD BOGA, KAKO BO SOČUTEN?

  ČLOVEŠKO SOČUTJE RASTE DO DRUGIH, NARAŠČA KOT OCEAN, ČE PREPUSTIŠ SVOJE ŽIVLJENJE BOGU IN ON URAVNAVA TVOJE KORAKE, KO DOPUSTIŠ, DA SI ORODJE V BOŽJI ROKI. S svojo zamislijo in močjo ne gre.

  Da pa postanemo »nekdo«, pa je potrebno rojstvo iz Boga, kot je Jezus poučil Nikodema. (Jn 3,3) .

  Albert Einstein je zapisal, da bo civilizacija, ki ne računa na Boga, končala na stopnji barbarstva.

  Človekov egoistični svet brez Boga rojeva zavist, krivice, prepire, vojne in umore. Ustvarja nasprotnike, ne pa bratov. KAKO BO NARAŠČALO SOČUTJE, ČE JE NA PRVEM MESTU LASTNO UŽIVAŠTVO.

  Tudi kristjani, ČE NE ŽIVIJO V OSEBNEM ODNOSU Z JEZUSOM, ČE NI JEZUS NA PRVEM MESTU, JIM PRIMANJKUJE SOČUTJE DO BRATOV.

  Tudi to sem že videla, pa ne samo pri navadnih ljudeh (laiki v Cerkvi), tudi pri ostalih…..

  KAKO BO POTEM BRAT DELIL Z BRATOM KRUH?

  Čeprav se velika večina Evropejcev opredeljuje za kristjane, je velika nevarnost, kajti tam, kjer Bog ni na pravem mestu, so vse stvari na napačnem mestu. ČLOVEK VEČ NE VE, ZAKAJ ŽIVI!

  Vse drugo je bolj pomembno kot Bog! TO JE PA LASTNO UNIČENJE SAMEGA ČLOVEKA.

  Tudi sem slišala od nekaterih ljudi, da so jim več pomagali tisti v življenju, ki ne hodijo v Cerkev.

 32. Miro says:

  BOG JE ZVEST SVOJIM OBLJUBAM

  Naša odvisnost od Božje previdnosti je čvrsta in živa vera, da nam Bog lahko pomaga in
  nam hoče pomagati. Da nam lahko pomaga, je očitno, ker je vsemogočen; da hoče pomagati, je
  zanesljivo, ker je tako obljubil v številnih odlomkih iz Svetega pisma in ker je neskončno zvest
  svojim obljubam. Kristus nas spodbuja, da zaupamo tem besedam: »Karkoli boste prosili v
  molitvi, verjemite, da se vam bo dalo.«

  Misel sv. Matere Terezije

 33. Hvala says:

  Kdor naredi svoje srce trdo pred bolečino, pred stisko drugega, kdor zlu ne odpre duše, marveč trpi pod njegovo silo in tako daje resnici, Bogu prav, ta odpre okno svetu, da vanj posije svetloba. (Benedikt XVI.)

  https://revija.ognjisce.si/iz-vsebine/veroucne-strani/blagri-kristjanov-zivljenjski-nacrt/7112-blagor-zalostnim

 34. Miro says:

  KAKO USTVARITI NAVADO REDNEGA OBISKOVANJA SPOVEDI (Aleteia)

  Piše: Theresa Civantos Barber

  MISEL NA ZAKRAMENT POKORE JE LAHKO ZASTRAŠUJOČA, ŠE POSEBEJ ČE GA ŽE DOLGO NISTE PREJELI. HKRATI PA JE ČUDOVIT OBČUTEK SKLENITI MIR Z BOGOM NA TAK NAČIN

  Vemo, da bi morali redno hoditi k spovedi, vendar je v našem natrpanem urniku velikokrat težko najti čas. V veliko pomoč nam je lahko ustvariti navado, s katero spoved postane predvidljiv in pričakovan del naše rutine. Preberite, kako razviti takšno navado.

  1. IZBIRA PRAVEGA ČASA ZA SPOVED

  Pozanimajte se, kdaj spovedujejo v cerkvi v vaši okolici in si izberite čas v tednu, ki vam najbolj ustreza. V mojem primeru je to ob petkih v večernih urah, saj sem tedaj skoraj vedno prosta. Ena prijateljica rada hodi k spovedi med tednom zjutraj, ko so njeni otroci v šoli, druga pa se k spovedi odpravi v času kosila v cerkev blizu njene pisarne.

  Ni pomembno, kdaj, pomembno je, da je to trenutek v tednu, ki ga težje zamenjajo druge obveznosti.

  2. NASTAVITE OPOMNIK

  Ugotavljam, da res pomaga, da si spoved vpišem na koledar in po potrebi celo nastavim opomnik na telefonu. Vsak petek zvečer me tako telefon opomni, da se, ko pride mož domov in so otroci v postelji, odpravim k spovedi v župnijsko cerkev. Ne grem vsak teden, vendar mi ta opomnik pomaga, da spoved ostaja reden del mojega življenja.

  3. PRI ROKI IMEJTE OBRAZEC ZA IZPRAŠEVANJE VESTI

  Zdaj ste si že določili čas za spoved, nastavili ste si tudi opomnik, da ne bi pozabili. Prišli ste v cerkev in se spomnili, da se morate na spoved še pripraviti.

  Včasih otrpnem in se ne morem več spomniti, česa sem se želela spovedati. Kaj tedaj storiti? Kot najstnico so me učili, naj se naučim na pamet deset zapovedi in sedem smrtnih grehov ter naj bo to moja iztočna točka za izpraševanje vesti. To je bilo še pred pametnimi telefoni: zdaj lahko izbirate med številnimi katoliškimi aplikacijami.

  Upam, da vam bodo ti nasveti pomagali razviti navado rednega spovedovanja. Vem, da je misel na zakrament pokore lahko zastrašujoča, še posebej če ga že dolgo niste prejeli. Hkrati pa je čudovit občutek skleniti mir z Bogom na tak način. Moj oče spovedi pravi “tuširanje za dušo” in resnično pusti občutek svežine in čistoče.

  Zberimo moči, da vključimo to navado v naš vsakdan, in k temu povabimo tudi prijatelje!

  Povzeto po: https://si.aleteia.org/2022/11/12/kako-ustvariti-navado-rednega-obiskovanja-spovedi/

  Božje usmiljenje, navzoče v postavitvi in delitvi svetih zakramentov

 35. janez says:

  MISLI O SOČUTJU (Budist Dalaj Lama)
  Posameznikova sreča lahko temeljito in učinkovito pripomore k izboljšanju celotne človeške družbe.
  Ker vsi delimo isto potrebo po ljubezni, je moč vsakogar, v kakršnihkoli okoliščinah, sprejeti kot brata in sestro. Ne glede na drugačnost obraza, vere, barve kože, oblačil ali obnašanja, ni med nami in drugimi nikakršnih bistvenih razlik, saj smo vsi otroci iz enega Izvira. Nespametno bi bilo poudarjati razlike v zunanjosti, kajti temeljna narava nam je vsem skupna. Človeštvo je eno in ta mali planet je naš edini dom. Če naj ga ohranimo, mora vsak od nas izkusiti občutek splošne odgovornosti in nesebične ljubezni. Edino ta občutek lahko odpravi našo sebično naravnanost, zaradi katere zavajamo in zlorabljamo drug drugega. Kdor ima iskreno in odprto srce, naravno občuti zaupanje vase in se zna ceniti, obenem pa zanj ni razloga, da bi do drugih čutil strah. Verjamem, da je na vseh ravneh družbe, naj bo to družina, pleme, narod ali mednarodna skupnost, več sočutja ključ do lepšega in boljšega sveta. Ni nam treba sprejeti kakršnekoli religije ali slediti kakršnikoli ideologiji. Potrebno je le, da razvijemo svoje dobre človeške lastnosti. Kogarkoli srečam, ga poskušam ljuibeznivo in spoštljivo obravnavati kot starega prijatelja in biti sočuten in dober. To me navda z iskrenimi občutki sreče. Vsi smo Otroci iz Enega Vira, našega Stvarnika. To je praksa sočutja in dobrote.
  (Dalaj Lama)

  Prijazne besede so lahko kratke in lahkotne, a njihov odmev je neskončen. Mati Tereza
  Skrivnost življenja moramo najti v življenju samem, ne v naukih o njem. Anthony de Mello
  Kadar se tvoj strah dotakne bolečine drugega, postane pomilovanje. Kadar se tvoja ljubezen dotakne bolečine drugega, postane sočutje. Stephen Levine
  Ne vem, kakšne bodo vaše usode, nekaj pa le vem: zares srečni bodo le tisti med vami, ki bodo hoteli in znali odkriti, kako naj bodo koristni tako, da pomagajo in služijo ter molijo. Misijonar in duhovnik v Afriki Albert Schweitzer.
  Samo ljubezen lahko združi ljudi na tak način, da jih izpolni in naredi popolne, saj jih le ona lahko popelje in združi v tistem, kar je najgloblje v njih. Jezuit in raziskovalec ter naravoslovec Pierre Theilard de Chardin.
  Skrivnost sreče je v tem, da zmoreš najti radost v veselju drugega. Georges Bernanos.
  Bodi ti sprememba, ki si jo želiš videti v svetu. Gandhi
  Ko moliš odpreš svoje srce Bogu. Ko pomagaš drugim pomagaš sebi in Bog te ljubeče blagoslovi.

  Lepota je življenje, kadar življenje odstre kopreno s svojega svetega obličja.
  Toda vi ste to življenje in vi ste ta koprena.
  Lepota je večnost, ki sama sebe gleda v ogledalu.
  Toda vi ste ta večnost in vi ste to ogledalo.
  Bodimo na strani rešitev ne problemov in pomagajmo sebi in drugim!

  Kahlil Gibran, Prerok

  1 Korinčanom 1,4: Vedno se za vas zahvaljujem svojemu Bogu za Božjo milost, ki vam je bila dana v Kristusu Jezusu,

  Tu je osem “molitvenih puščic” Janeza Zlatoustega:
  Gospod, razsvetli moje srce, ki ga je zatemnilo grešno poželenje.
  Gospod, pošlji mi na pomoč svojo milost, da bom lahko častil tvoje ime.
  Gospod Jezus Kristus, zapiši me v knjigo življenja, ki naj se po tvoji milosti vse dobro konča.
  Gospod, poškropi moje srce z roso svoje milosti.
  Gospod, naj bom hiter v dobrih mislih.
  Gospod, podeli mi solze in spomin na smrt, pa tudi kesanje.
  Gospod, vsadi vame korenino vsega dobrega: Božji strah v moje srce.
  Gospod, naj te ljubim z vso dušo in vsem razumom in naj vedno izpolnjujem tvojo voljo. Amen

  Storite eno samo stvar in našli boste trajen mir: Izvršujte Božjo Voljo
  Sv. Alfonz Liguori je verjel, da je uspešno duhovno življenje odvisno od ene same stvari. V današnjem svetu mnogi ljudje iščejo nekakšno “skrivno formulo”, s pomočjo katere bi našli duševni mir. Obstajajo številne teorije ali duhovnosti, ki trdijo, da poznajo rešitev, toda sv. Alfonz Liguori je odkril nekaj, kar nas lahko privede do trajnega miru, pa mnogi med nami na to pozabljamo. Nekoč je zapisal: “Bolj ko svojo voljo združujemo z Božjo, bolj bomo ljubili Boga.”

  • janez says:

   Kako lahko ljubiš svojega Boga, ki ga nisi nikoli videl, čeprav je vedno ob tebi, če ne ljubiš sočloveka in mu ne pomagaš, ki ga lahko vidiš in je pri tebi in te potrebuje? Našo Vero in molitve ter vse talente od Bioga moramo preliti v življenje in z vsem Slaviti in Hvaliti Boga in se mu nenehno Zahvaljevati za Vse Milosti in Dobroto. Z Vero v Boga premoremo Vse, ki nam Daje MOČ.

 36. Miro says:

  DUHOVNO SPREMLJANJE JE V PRVI VRSTI NAMENJENO POGLABLJANJU DUHOVNIH IZKUSTEV IN RASTI ODNOSA Z BOGOM.

  Gre za izkustvo Boga, ki ga posameznik doživlja v molitvi. Prav molitev predstavlja osrednji del razodevanja Boga, na katerem temelji tudi pogovor med spremljevalcem in spremljanim, čeprav moramo poudariti, da sodijo k duhovnemu spremljanju tudi drugi vidiki posameznikovega življenja.

  Človek je odnosno bitje, zato potrebuje ob sebi človeka, ob katerem preverja, kdo je, kam gre, kaj dela. Drug drugemu pomagamo k osebnostni rasti, prav tako tudi na duhovnem področju.

  Duhovno spremljanje je eden bistvenih pripomočkov na poti razločevanja poklicanosti.

  Več na: http://samuel.rkc.si/?page_id=231

  Pridi, Sveti Duh, napolni srca svojih vernih in vžgi v njih ogenj svoje ljubezni!

 37. Miro says:

  OSVOBODI ME, SVETI DUH, VSEH NOTRANJIH ZVEZANOSTI (Aleteia)

  SVETI DUH JE TISTI, KI NAS LAHKO OSVOBODI VSEGA, KAR NAS LOČUJE
  OD POPOLNE SREČE. PROSIMO GA, DA BI ZAŽIVELI V POLNOSTI

  https://si.aleteia.org/2019/04/27/osvobodi-me-sveti-duh-vseh-notranjih-zvezanosti/

  Pridi, Sveti Duh, napolni srca svojih vernih in vžgi v njih ogenj svoje ljubezni!

 38. Miro says:

  SAMO ENA MISEL MORA ZAPOSLOVATI VSEGA TVOJEGA DUHA:
  LJUBITI BOGA TER DELATI IN OZNANJATI DOBRO.

  (sv. pater Pij)

 39. Hvala says:

  Popolnoma se je potrebno OČISTITI SKRBI do samega sebe DA LAHKO PREJEMŠ SVETEGA DUHA.

  POTREBNO JE NEPRENEHOMA HODITI K SVETI SPOVEDI. Carlo Acutis je hodil skoraj vsak teden k spovedi . PRI SPOVEDI BOG OZDRAVLJA, DELI MILOSTI. Napad hudobca ni možen, ČE JE “HIŠA” -DUŠA VSAK DAN ČISTA.

 40. Miro says:

  KADAR KAJ PROSIŠ NAŠEGA GOSPODA, VEDNO MISLI TAKO: NAJ SE V VSEM
  ZGODI BOŽJA VOLJA. TAKO RECI VSELEJ, KADAR KAJ PROSIŠ BOGA. TAKO JE
  REKEL TUDI JEZUS, KADAR JE MOLIL.

  Misel božjega služabnika Friderika Barage

 41. Hvala says:

  Spoštovana Kristina!

  VSE OB SVOJEM ČASU

  1 Vse ima svoj čas
  in vsak opravek ima svojo uro pod nebom:
  2 Je čas rojstva in čas umiranja;
  čas, da se sadi in čas, da se vsajeno izruva;
  3 čas ubijanja in čas ozdravljanja,
  čas podiranja in čas zidanja.
  4 Je čas jokanja in čas smejanja,
  čas žalovanja in čas plesanja.
  5 Je čas za metanje kamenja in čas zbiranja kamenja,
  čas objemanja in čas, ko se zdržiš objemanja.
  6 Je čas pridobivanja in čas izgubljanja,
  čas zbiranja in čas razmetavanja.
  7 Je čas trganja in čas šivanja,
  čas molčanja in čas govorjenja.
  8 Je čas ljubezni in čas sovraštva,
  čas vojne in čas miru (Prd 3)

  VSE V ŽIVLJENJU IMA SVOJ ČAS, TO NAM GOVORI SVETO PISMO. Res si vzemite to naznanje.

  Ga, Kristina, če bosta želela, DA VAM GOSPOD REŠUJE IN REŠI VAŠO STISKO, STISKO VAŠEGA RODU, MU IZROČITE POPOLNOMA VSE NJEMU, IZROČITE MU SVOJE ŽIVLJENJE, DELO, FIRMO, DRUŽINO, PREDNIKE itd..

  Vprašam vas, ga. Kristina, ČE VI MISLITE, DA GOSPOD NI SPOSOBEN REŠEVATI IN REŠITI VAŠE STISKE?

  ON , ki je ustvaril nebo in zemljo in šel za nas na Križ. dane bi bil sposoben?

  Ga. Kristina, DVA GOSPODARJA NE MORETA BITI V VAŠI HIŠI, ALI BO GOSPODAR BOG, ALI PA BOSTE IMELI DRUGE GOSPODARJE. Glejte, pospraviti boste morali vse simbole zla in vse kar je okultno v hiši oz. stanovanju, KAJTI DOKLER SE NAHAJA NEDOVOLJENO V HIŠI, GOSPOD NE MORE BITI PRI VAS GOSPODAR.

  Če želite boste vse to morala izročiti JEZUSU in SE SPRIJAZNITI Z NJEGOVIM NAČINOM REŠEVANJA, VODENJA IN OČIŠČEVANJA ČLOVEŠKE DUŠE. Ne gre drugače ga. Kristina.

  V knjigi Blagoslov ali prekletstvo je napisan TOČNO PO VRSTNEM REDU POSTOPEK, KI GA JE POTREBNO ŽIVETI IN DELATI SKUPAJ Z JEZUSOM NA POTI SPREOBRNENJA.

  Pojdite čimvečkrat k Sveti spovedi. Pri Sveti spovedi Gospod po ustih duhovnika govori pomembne dogodke za vas in JEZUS DELI MILOSTI. Z vsako spovedjo vam bo lažje, IZROČITE VSE JEZUSU, NAJ VAS TUDI ON OPOMNE VSE KAR MORATE , PROSITE GA, DA VAM POKAŽE TEMINE SRCA.

  Vsi grehi se prelomijo s Svetim Duhom. VENDAR TO JE ZELO TEŽKA POT, lahko berete tudi v Reviji Prenova, ČLOVEK SE MORA TRDO UPIRATI VSEM SVOJIM GREHOM, DA JIH BO NEKOČ SKUPAJ Z JEZUSOM PREMAGAL.

  Ga. Kristina zelo ste razumna ženska, kolikor sem zasledila imate okoli sebe tudi nekaj svetovalcev. Ne vem, VAM NI NOBEDEN ŠE DOSEDAJ POVEDAL, DA JE ČAS PREIZKUŠNJE KOT ČAS HOJE PREKO SAHARE, KJER NI NIČESAR, DA JE TO ČAS PREČIŠČEVANJA, OZDRAVLJANJA, REŠEVANJE- ČE POTEKA SKUPAJ Z JEZUSOM. Zato sem prej napisala Božjo Besedo o tem, da vse na svetu ima svoj čas.

  Gospod ima namen in želi KER JE USMILJEN REŠITI VAS IN VAŠO DRUŽINO. Vendar ga. Kristina verjemite mi, da boste morala res po trnjih skozi ozka vrata SKUPAJ Z JEZUSOM HODITI.

  V novembrski reviji Prenovi si lahko preberete pričevanje -naslov je -POSREDNIŠKA MOLITEV, PRIČEVANJE-napisal Marjan Dvornik.

  Tudi o Svetem duhu piše duhovnik-karizmatik Zoran Kodela. Na zemlji mi nikoli ne bomo polni Svetega Duha. Tudi Peter ni naprimer poslušal Svetega Duha in je odstopil od nauka.

  Zakaj bi najprej Gospoda prosili? NAJPREJ BI GOSPODA MORALI PROSITI ZA MILOST POTRPLJENJA , PONIŽNOST, ZA POMOČ V DUHOVNIH BOJIH, ZA MOČ VZDRŽANJA IN SE ZAHVALJEVATI IN SLAVITI GOSPODA. TO JE OSNOVA, KI MORA SAMO ŠE RASTI.

  Ga. Kristina, marsikaj bi vam lahko povedala. Mislite da pišem iz knjig, ali preberem, ali sprašujem ?

  POVEM VAM TUDI, DA GOSPOD SNAME ČLOVEKA S KRIŽA OB SVOJEM ČASU, PA VI LAHKO ŽELITE ŠE KAKO DRUGAČE. KAJTI SAMO GOSPODOVO REŠEVANJE, NJEGOVA VZGOJA, PREŠIŠČEVANJE JE POPOLNOMA PRAV IN SKLADNO IN POTREBNO IN EDINO ZVELIČAVNO.

  Kot sem že večkrat zapisala in tudi nekateri drugi JE POTREBNO ŽIVLJENJE IZROČITI JEZUSU, KAJTI LE TAKO LAHKO ŽIVIŠ POPOLNOMA VARNO, DELAŠ PO GOSPODOVIH NAVODILIH itd. .DOVOLITI GOSPODU, DA SMO ORODJE V NJEGOVIH ROKAH. ČE PA JE ČLOVEK DOVOLIL DA JE ORODJE V GOSPODOVIH ROKAH IN GA ON ZA TO TUDI USPOSABLJA, PA JE POTREBNO VSAK DAN VZETI SVOJ KRIŽ IN HODITI ZA NJIM.

  Ali sprejeti, ali pustiti, mlačnega človeka pravi JEZUS BO IZPLJUNIL. TISTI, KI NI NE VROČ, NE MRZEL.

  Glejte jasno bi moralo biti DA ZLO, PREKLETSTVA RODOV itd..NE MOREJO BITI REŠENA TAKOJ. VPRAŠAJTE EXSORCISTE PA BOSTE VIDELA, KAJ VAM BODO REKLI, KOLIKO ČASA TRAJA POT NAZAJ K BOGU.

  Tudi pšenica ne dozori v enem mesecu.

  NAJBOLJ TRDA POT NAZAJ K BOGU JE, KADAR JE NEKDO V RODU GREŠIL PROTI PRVI ALI DRUGI BOŽJI ZAPOVEDI IN SE UKVARJAL Z OKULTNIM (tudi če je bral horoskop za hec enkrat, če je klical vedeževalko itd..)..

  ČE BOSTE BRALA PRIČEVANJA TEH LJUDI, KI SO HODILI Z JEZUSOM SKUPAJ PO POTI SPREOBRNRJA , BOSTE OPAZILA, DA JE RES POVRATEK SILNA TEŽAK, VENDAR Z JEZUSOM JE VSE MOGOČE. Vsak dan ponavljajte: S TABO JEZUS ZMOREM VSE. Ga Kristina počasi, počasi prihaja do zorenja, leta in leta vztrajne molitve, prejemanja vseh zakramentov, PONIŽNOSTI, SVOJO VOLJO ODDAJTE JEZUSU, ČE NE MORE ON DELOVATI, KER BO PREVLADOVALA V VAS VAŠA VOLJA, VAŠ EGO in ne boste napredovala. ČLOVEŠKA VOLJA MORA POPOLNOMA “UMRETI”, ČE ŽELIMO SPREMEMBO , NOVO ŽIVLJENJE, NOVO SRCE, NOVEGA DUHA. TO JE PA TA BOLEČA POT, KI SE JE ČLOVEK ŽELI IZOGNITI, VENDAR, ČE SE JO BO IZOGNIL IN NE BO DOVOLIL JEZUSU, DA GA PREOBLIKUJE, DA NJEGO VOLJA UMRE, POTEM ODLOČA PO SVOJI ČLOVEŠKI VOLJI.

  Kristina vem, da vi to zelo dobro razumete, četudi nekateri tega ne razumejo. KER PA VAM JE ZELO TEŽKO, VAS SAMA RAZUMEM, DA MORATE NEKOMU POVEDATI, GA KLICATI, SE POGOVORITI, KAJTI SILNO TEŽKO NEKDO VZDRŽI V TRPLJENJU, KI JE ŠE NAVEZAN ZELO MOČNO NA NEKATERE LJUDI.

  Zato pa, ko pravim ČE NEKDO IZROČI ŽIVLJENJJE JEZUSU, GA JEZUS OČISTI VSAKE PRETIRANE NAVEZANOSTI NA MATERIALNE DOBRINE, NA LJUDI IN GA PRITEGNE SAMO ZASE IN GA ON UČI IN MU KAŽE POT. itd…JEZUS OČIŠČUJE VSE, KAR PREPREČUJE, DA BI NJEGOVA LJUBEZEN POPOLNOMA ZAVLADALA V DUŠI. Noben človek na svetu TEGA SPOSOBEN IN ČLOVEŠKA LJUBEZEN NI POPOLNA, KAJTI POPOLN JE SAMO BOG IN DA ČLOVEKU TUDI PRAVO LJUBEZEN, ČE JE NJEMU IZROČIL ŽIVLJENJE.

  TO JE PA DOLGOTRAJNI PROCES ga. KRISTINA. Verujte SAMO JEZUSU, ON PA VAM BO SAM POŠILJAL RAZNE REŠITVE PO LJUDEH ALI PA SAM.

  Ga. Kristina morate še nekaj vedeti, da Jezus izbere nekoga v družini, ki ga usposobi, prečisti, mu naredi novo srce in vdahne svojega Svetega duha, da bo potem TA ČLOVEK KOT DELOVAL KOT “PREVODNIK” PREKO KATEREGA BO JEZUS ISKAL IN SE RAZODEVAL OTALIM ČLANOM DRUŽINE IN SORODNIKOM.

  Preko katerega bo deloval v vaši družini če ne preko vas. JEZUS JE TISTI, KI PRVI IŠČE, NE MI LJUDJE.

  V Svetem pismu je napisana Prilika o zarjavelem loncu. LEPO POČASI JO BERITE. BOG VZAME ZADEVO V SVOJE ROKE.

  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Ezk+24%2C1-14&id13=1&id1=1&pos=0&set=2&l=sl

  • Kristina says:

   Gospa Hvala hvala za tako obširno besedo, ki je res navdana s svetim Duhom. Jaz razumem kaj mi govorite. Ravno danes sem dala za sveto mašo za žive in mrtve 4 družine a mislim da bi morala še eno koleno it nazaj, danes se mi je to posvetilo. Pri nas v župniji imamo 3x na leto spoved ob velikih praznikih drugač ni spovedi, jaz grem vmes kje na romarskem kraju ali v sosednjo župnijo. Že sami župljani ne čutijo potrebe, da bi se spovedovali vsaj 1x na mesec. O tem, da zlo res deluje med nami sama pišem v našem listu. ker želim da se ljudje prebudijo, da slišijo oznanilo in da vsi gredo iz cerkve kot oznanjevalci in ne kot tisti ki niso nič slišali ampak imajo samo kritike. ker ni oznanjevalec samo župnik, redovnice ali bralec Božje besede. Oznanjevalci bi morali biti vsi, ki smo slišali Božjo besedo.
   V agoniji v kateri se nahajam iščem Jezusov obraz, iščem njegovo roko. Jezus usmili se mene grešnice

   • Hvala says:

    Ja res je ga. Kristina kar govorite, k obhajilu še hodijo ljudje, SPOVEDNICE PA SO PRAZNE, KAKO JE TO MOGOČE?

    Ja, res je in tudi veste DA ZLO SE NE BO SAMO UMAKNILO, DA BO TREBA TESNO SODELOVATI Z JEZUSOM.

    RES JE ,OZNANJEVALCI BI MORALI BITI VSI, TO PRAVIJO TUDI DUHOVNIKI, PRAV TAKO PRIČEVALCI, JEZUS JE ZAPOVEDAL VSE TO.

    Zelo ste razumna in pogumna žena, JEZUS VAS NE BO ZAPUSTIL. SAMO NAPREJ ga. Kristina!

    NEKATERI MISLIJO, DA SE BO SAMO OD SEBE REŠILO IN PREŠLO.

    JEZUS ZAHTEVA POPOLNO SODELOVANJE Z NJIM, KER TUDI RAZKRIVA ČLOVEKU POT IN DOGODKE!

    Zelo lepo Kristina, da razumete kaj vam želim povedati, ker nekateri ne razumejo!

    BOG NAJ VAS BLAGOSLOVI IN VAŠO DRUŽINO!

    • Hvala says:

     Ga. Kristina!

     TAKO KOT JE BILO KONEC JEZUSOVE KALVARIJE, BO NEKOČ MIMO TUDI VAŠA!

     SAMO TAKO POGUMNO NAPREJ! JEZUSA SE TESNO DRŽITE!

    • Miro says:

     PRIPOROČIMO SE ŠE SVETEMU DUHU ZA RAZSVETLJENJE V NJEGOVI LUČI IN ZA MOČ PRI SPOLNJEVANJU PRESVETE BOŽJE VOLJE. MOLIMO:

     PRIDI V MOJE SRCE

     Sveti Duh,
     pridi v moje srce,
     pritegni ga k sebi s svojo močjo,
     o moj, Bog, in daj mi ljubezen
     s sinovskim strahom.

     Obvaruj me,
     o neizrekljiva ljubezen,
     pred vsako zlo mislijo,
     ogrej me, vžgi v meni
     svojo drago ljubezen
     in vsaka bolečina
     se mi bo zdela lahka.

     Oče, dobri Gospod,
     pomagaj mi
     pri vsem mojem delu.

     Jezus, ljubezen,
     Jezus, ljubezen.
     Amen.

     (sv. Katarina Sienska)

     POGOSTOKRAT KLIČIMO Z VERUJOČIM SRCEM: BOŽJE USMILJENJE, KI SI NAM DALO PRESVETO DEVICO MARIJO ZA MATER USMILJENJA, ZAUPAMO VATE!

     • Miro says:

      V branje priporočam še članek, ki ga je napisal oče Max Huot de Longchamp.

      DAROVI SVETEGA DUHA NAM POMAGAJO PRI SPREJEMANJU PRAVIH ŽIVLJENJSKIH ODLOČITEV (Aleteia)

      SVETI DUH NAM POMAGA USMERJATI POGLED IN NAM OMOGOČA, DA STVARI VIDIMO Z BOŽJEGA ZORNEGA KOTA

      https://si.aleteia.org/2021/06/13/darovi-svetega-duha-nam-pomagajo-pri-sprejemanju-pravih-zivljenjskih-odlocitev/

      Molimo: PRIDI, SVETI DUH …

     • Kristina says:

      Gospod Miro vsak dan berem misli, spodbude iz knjižice 5 minut s svetim Duhom in Sarah Yong ravno tako misel iz Bozje besede za 365 dni v letu. Danes sem prižgala svečko blagoslovljeno in brala Božjo besedo.
      Pridi sveti Duh

     • Hvala says:

      V novembrski številki Prenove v Duhu je napisal ZORAN KODELA -NAPOLNJEN S SVETIM DUHOM-RAZLOČEVANJE

      Med drugim takole pravi: ŽELIM SI, DA BI BILI DOTAKNJENI V SRCU IN DA BI SE LAHKO ODPRLO NAŠE OBZORJE. VENDAR VSE TO PREPUSTIMO BOGU, KI JE REKEL: “TISTO URO VAM BO DANO, KAJ GOVORITE,” IN OČETOVA OBLJUBA SVETEGA DUHA , PRIDE PO JEZUSU NA VAS.

      V zvezi z napolnjenostjo S SVETIM DUHOM VAS MORAM RAZOČARATI IN PO DRUGI STRANI RAZVESELITI.
      ……………………………………………………………………………………………………………………….

      Razočarati s tem, da na tej zemlji mi nikoli ne bomo polni Svetega Duha. To polnost je živela samo Marija, mi pa tega NE BOMO DOSEGLI. Še apostol Pavel ni dosegel polnosti. Delno so se temu približali apostoli na Binkošti, vendar so potem zopet skrenili.

      Peter, na primer, ni poslušal Svetega Duha in je odstopil od nauka.

      MI BI BILI RADI KAR NAENKRAT POLNI SVETEGA DUHA, RAI BI DELALI ČUDEŽE, PREROKOVALI IN GOVORILI V JEZIKIH. OB VSEM TEM PA SMO POLNI NEVERE, NEČISTOSTI, ŽALOSTI, GREHOV IN LAKOMNOSTI.
      ……………………………………………………………………………………………………………………….

      MI SMO POLNI PRIČAKOVANJ VSEH MOGOČIH DOBRIN, MARIJA PA JE BILA POLNA SVETEGA DUHA.

      Temu se bomo približali šele šele v Nebesih, SEVEDA ČE BOMO V TEM ŽIVLJENJU VZTRAJALI V DOBREM.
      …………………………………………………………………………………………………………………………..
      Naj bo torej Bog milostljiv nam, ubogim grešnikom.

      JAZ VEČKRAT REČEM (pravi Zoran Kodela), DA VSAK GREŠNIK V SEBI MISLI, DA JE ŽE SVETNIK. VSAK SVETNIK PA O SEBI MISLI, DA JE VELIK GREŠNIK.

      ZA PREJETJE SVETEGA DUHA MORA BITI HIŠA OČIŠČENA , pravi Zoran.
      ………………………………………………………………………………………………………………………….

      V EVANGELIJU PIŠE, DA JE HUDI DUH PRIŠEL, PA JE BILA HIŠA OČIŠČENA IN V TISTEM TRENUTKU NI IMEL USPEHA.

      Toda ko je človek pogrešil, sta zopet nastala nered in nemir in hudi duh je lahko spet besnel.

      SVETEMU DUHU MORAMO PRIPRAVITI POT.
      ………………………………………………………………………………………………………………………..

      SAJ ON NE MORE PRITI, SAMO ČE BOŠ NEKAJ MOLIL OZIROMA GOVORIL V JEZIKIH.

      Srce moraš imeti polno LJUBEZNI , šele potem lahko SVETI DUH STOPI K TEBI.

      REŠITI SE MORAMO VSEH SLABIH NAVAD IN SE OČISTITI VSAKEGA GREHA, NEVERE, NEVOŠČLJIVOSTI TER SKRBI DO SAMEGA SEBE.
      …………………………………………………………………………………………………………………………
      Da Bog lahko pride v nas, moramo najprej premagati največje grehe in upoštevati DESET BOŽJIH ZAPOVEDI. TO JE ZADNJA MEJA, DA NE ZAPADEŠ V PREKLETSTVO.
      …………………………………………………………………………………………………………………………

      KAKO SE MI DUHOVNO BORIMO?

      Ugotoviti moramo svoj glavni greh, svojo glavno bolečino. TISTO, KAR NAS NAJBOLJ PRITISKA IN UNIČUJE, NAJBOLJ BOLI IN SE NAJVEČKRAT PONAVLJA.

      In ko to spoznamo, v tisto glavno bolečino usmerimo vse sile.

      KO SE PROTI ZLU VZTRAJNO BORIMO, NAS SVETI DUH PREVZAME.
      ……………………………………………………………………………………………………………………………
      KAJ TO POMENI? VSAK SE MORA ZAVEDATI, DA JE POTREBNO KAR NEKAJ napora, da si res želiš in vedno prizadevaš za dobro, TAKRAT SVOJO DUŠO PRIPELJEMO V GLOBINO KRŠČANSKEGA ŽIVLJENJA.

      Zato iščimo Božje kraljestvo v globini naše duše, srca, misli, jaza.

      VČASIH SE KRISTJANI SPOVEJO, DA NISO ZBRANI V MOLITVI. POMEMBNO JE, DA JE SRCE ZBRANO. Šele takrat lahko pride do razumevanja tistega , kar govoriš, in po tistem razumevanju pride do občudovanja in šele takrat je v nas Sveti Duh, KI NAS S SVOJO LJUBEZNIJO SPREMINJA.

      JEZUS PRAVI : “MOLITEV MORA BITI LJUBEZEN. ”
      VSI DUHOVNIKI, VERNIKI, VSE MOLITVE TER SLAVLJENJE IMAJO SAMO EN SMISEL, IN TO JE LJUBEZEN.
      ………………………………………………………………………………………………………………………..

      JEZUS PRAVI:” DUH GOSPODA BOGA JE NAD MENOJ, KER ME JE GOSPOD MAZILIL.”

      Namen Duha je, DA OZDRAVLJA STRTA SRCA IN OSVOBAJA. TO JE KRŠČANSTVO, TO JE LJUBEZEN.

      Razločevanje v Svetem Duhu je odvisno od Njegovega omejevanja.

      BOŽJA BESEDA NAM DA RAZLOČEVATI IN NAS PRITEGNE.

      Kadar se za določen življenjski korak ne moremo odločiti, ODPRIMO SVETO PISMO, MOLIMO IN POTEM POSLUŠAJMO SVOJO NOTRANJOST.

      PO TEMELJITEM RAZGLABLJANJU SE BO RAZJASNILA ŠE TAKO TEŽKA ODLOČITEV.
      ………………………………………………………………………………………………………………………

      Obrnimo se tudi na cerkvene očete in jih prosimo za nasvet po Svetem Duhu.

      TUDI MIR NI VEDNO OD SVETEGA DUHA, ČE NI VSKLADU Z NJIM IN BOŽJIM NAUKOM. TEDAJ JE LAHKO TUDI MIR LAŽEN.
      ……………………………………………………………………………………………………………………….

      Samo ob prisotnosti miru in ljubezni smo res v Božjem miru.

      TUDI RAZLOČEVANJE JE ODVISNO OD TEGA, KOLIKO SVETEGA DUHA IMA OSEBA. ZELO JE PA POMEMBNO TUDI TO, DA SE NASE NE ZANAŠAMO PREVEČ.

      V nekem samostanu v Nemčiji, pravi Zoran, me je ena od redovnic prosila, naj molim nad njo. Veliko mi je govorila o svojem življenju. ZANJO SEM RES MOLIL, VENDAR V SEBI NISEM ČUTIL NIČESAR. RES SEM BIL NEMIREN.
      ………………………………………………………………………………………………………………………….

      Spraševal sem se, zakaj se je Bog oddaljil. Zakaj mi ne priskoči na pomoč. Ta redovnica mi je pa čez nekaj časa pisala, da je v pogovoru z menoj čutila velik Božji mir.
      DOŽIVELA JE RAZSVETLJENJE IN NAŠLA REŠITEV. TOREJ NI NUJNO PRAV, KAR JAZ PO SVETEM DUHU V TISTEM TRENUTKU ČUTIM. VEDNO SE JE TREBA BORITI, KOT SE JE BORIL JEZUS NA KRIŽU.
      ………………………………………………………………………………………………………………………..

      KJER JE LJUBEZEN, TAM JE SVETI DUH. SVETEGA DUHA NI BREZ LJUBEZNI, MODROSTI, PREMAGOVANJA IN POGLABLJANJA.

      V Svetem pismu piše, DA JE BOG VZEL SVETEGA DUHA, KI JE BIL MED NJIMI, IN GA DAL STAREŠINAM. Ko je prišel nadnje so vsi prerokovali.. Niso pa še bili na stopnji , da bi bili Svetega Duha trajno polni. Prerokovali so samo takrat, kasneje pa ne več. TO POMENI OBČASNO PRIHAJANJE SVETEGA DUHA. (Karzmatik-Zoran Kodela).
      ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

      Res čudovito predavanje Zorana , ki si ga v celoti lahko preberete v Reviji Prenova.

      Ni dovolj brati o SVETEM DUHU. VSAK, KI ŽELI PREJETI SVETEGA DUHA IN PO NJEM ŽIVETI, MORA POPOLNOMA OBRNITI SMER, MORA ODITI NA POT SPREOBRNJENJA, IN DOVOLITI SVETEMU DUHU, DA ON VODI SMER. Ne sme se zanašati na sebe, čistiti je potrebno dušo, BITI ODPRTI, DOVOLITI DA BOG DELUJE, V NJEGA VEROVATI.

      JEZUS JE REKEL: Resnično, resnično, povem vam: Kdor veruje vame, bo dela, ki jih jaz opravljam, tudi sam opravljal, in še večja kot ta bo opravljal, ker grem jaz k Očetu. 13 Kar koli boste prosili v mojem imenu, bom storil, da bo Oče poveličan v Sinu. 14 Če me boste kaj prosili v mojem imenu, bom jaz to storil.«(Jn 14).

      V čem so problemi, KAJ DELA ČLOVEK NAROBE.
      Najprej je potrebno BOGU PREPUSTITI, DA BO ON DELOVAL V DUŠI ČLOVEKA. Imeti vero, res, toliko nevere je danes, ki iz vsakega stavka v določenih pisanjih izvira. Preveč je zanašanja na človeško moč, na človeške dosežke s svojimi deli.

      ZATO PA TUDI NI USPEHA, HIŠA SE RUŠI NA PESKU. Boga ne moremo prisiliti in siliti, kdaj nam bo dal Svetega Duha in koliko, temveč se moramo PODREDITI NJEGOVI VOLJI IN ZAČETI ŽIVETI KOT ZAHTEVA. KDOR HOČE PREJETI SVETEGA DUHA , MORA “UMRETI “SVOJEMU EGOIZMU IN SAMOVOLJNIM ODLOČITVAM.

      Mi pa delamo kontra, zahtevamo Svetega Duha, ne odidemo pa na pot SPREOBRNENJA , DELAMO PO SVOJE, NE PUSTIMO BOGU, DA DELUJE, KER JE TO NJEGOVA NALOGA, prevzemamo Njegove naloge, kar bi pa morali narediti pa opuščamo .

      JEZUS JE REKEL:

      Kakor je Oče mene ljubil, sem tudi jaz vas ljubil. Ostanite v moji ljubezni! 10 Če se boste držali mojih zapovedi, boste ostali v moji ljubezni, kakor sem se tudi jaz držal zapovedi svojega Očeta in ostajam v njegovi ljubezni.(Jn 15,9).

      Zapovedi se moramo držati, DA BOMO IMELI LJUBEZEN V SEBI IN PREJELI SVETEGA DUHA.

      MORAMO BITI POTRPEŽLJIVI Z JEZUSOM, SAMI S SEBOJ IN Z LJUDMI.

      Najprej je potrebno prositi, tako kot sem večkrat že omenila ZA POTREŽLJIVOST, ZA MOČ V VZDRŽANJU NAPOROV VSAKEGA DNE, ZA PONIŽNOST, itd..

      Človek, ki hoče na vsak način pospešiti delovanje Boga, nekaj želi po svoje, ob svojem času, še nima vere in je nepotrpežljiv.

      Čiščenje duše je dolgotrajen proces, BOG NE DELUJE PO NAŠI ZAMISLI. On ve, kdaj je kdo za kaj sposoben, pripravljen itd..

      TAKO PREPROSTO JE , VENDAR TAKO TEŽKO JE URESNIČITI V NAŠIH ŽIVLJENJIH: PREPUSTITI GOSPODU, DA TE BO VODIL, VZGAJAL, KAZAL, DELIL NASVETE, OZDRAVLJAL IN OSVOBAJAL.

      Človeška slabost težko dopušča delovanje Jezusu , ker naša grešnost tega ne dovoljuje.

      ZAHVALJEVANJE BOGU IN SLAVLJENJE SLAVLJENJE, PA JE SILA KOT ATOMSKA BOMBA. ZAHVALJEVANJE RUŠI SLABO, ODPIRA VRATA IN SPUSTI BOŽJO LJUBEZEN V SRCE, KI PREMAGUJE ZLO, KI ODPIRA VRATA, KI SO ZAPRTA.

      Premalo je tudi danes poudarka na zahvaljevanju in slavljenju Boga, čeprav JE BOG ZAPOVEDAL TO ZAPOVED, JE V SVETEM PISMU, IZGLEDA KAKOR DA BI IMELI ZAMAŠENA UŠESA.

 42. Miro says:

  5 SVETNIKOV, KI BODO V VAŠ DOM PRINESLI VESELJE IN HUMOR (Aleteia)

  TI SVETNIKI SO TUDI DRUGE UČILI, NAJ BODO VESELI, IN TO CELO V PREIZKUŠNJAH

  Kristjani nismo zelo znani po svojem veselju, kar je velika škoda. Veselje in smisel za humor sta bila ključna elementa v življenju mnogih svetnikov – in ti so tudi druge učili, naj bodo radostni, celo v času stiske.

  O petih svetnikih ki so to veselje izražali v svojem življenju, več na:
  https://si.aleteia.org/2020/05/20/5-svetnikov-ki-bodo-v-vas-dom-prinesli-veselje-in-humor/

  Božje usmiljenje, ti veselje in neizmerna radost vseh svetih, zaupamo vate!

  • Miro says:

   Misli omenjenih svetnikov, če jih prebiramo v luči Svetega Duha in tako tudi živimo, iz nas lahko preženejo žalost, potrtost, negodovanje … Molimo: Vsi svetniki in svetnice, prosite za nas, da bo v nas kljub težavam, preizkušnjam …, več dobre volje in notranje radosti, izvirajoče iz studencev Svetega Duha!

   Božje usmiljenje, ti veselje in neizmerna radost vseh svetih, zaupamo vate!

 43. Miro says:

  PAPEŽ SVETUJE, KAKO ODPRAVITI NEGATIVIZEM O SEBI (Aleteia)

  POZNAVANJE LASTNE ŽIVLJENJSKE ZGODBE JE TEMELJNA SESTAVINA ZA RAZLOČEVANJE, MENI PAPEŽ FRANČIŠEK

  Poznavanje lastne življenjske zgodbe je po njegovih besedah temeljna sestavina za razločevanje. Ko premišljujemo o svojem življenju, je opozoril papež, se pogosto pojavijo “misli, ki nas vodijo stran od nas samih”. Te je opisal kot “stereotipna sporočila, ki nam škodijo”.

  Več o tem na: https://si.aleteia.org/2022/10/30/papez-svetuje-kako-odpraviti-negativizem-o-sebi/

 44. Miro says:

  KAKO SE ZNEBITI ZAVISTI? (Aleteia)

  Sveti Tomaž Akvinski zavist opisuje kot užaloščenost zaradi dobrin svojega bližnjega, ker to vidi kot oviro do lastne sreče. Tomaž Akvinski meni, da so zavistni običajno ambiciozni ljudje, ker si želijo, da jih drugi ne bi presegli, da drugi ne bi bili boljši od njih.

  O tem, kako se osvoboditi zavisti, več na: https://si.aleteia.org/2018/12/18/kako-se-znebiti-zavisti/

  Božje usmiljenje, ki nas rešuješ bede greha, zaupamo vate!

 45. Miro says:

  NE VERJEMI PRENAGLO, KAR SE GOVORI HUDEGA! LJUDJE IMAJO SPLOH
  SLABO NAVADO, RAJŠI HUDO GOVORITI KAKOR DOBRO, IN RADI VEČ POVEJO,
  KAKOR JE RES.

  Misel bl. Antona Martina Slomška

 46. Miro says:

  MOLITEV, KI VAM BO V POMOČ, DA LJUDI NE BOSTE SODILI NA PRVI POGLED (Aleteia)

  ČE IMATE TEŽAVE S PREHITRIM OCENJEVANJEM LJUDI, SE NA BOGA OBRNITE S TO MOLITVIJO

  Ko opazimo osebo, pa naj bo to prijatelj, družinski član, nekdo, ki smo ga srečali na družbenih omrežjih, ali pa oseba, ki je sploh ne poznamo, si o njej zelo hitro ustvarimo mnenje. Nekako se nam zdi, da o njej poznamo vse podrobnosti, in kmalu pomislimo na tisto najslabše.

  To razvado je izredno težko opustiti in za mnoge izmed nas je to bitka, ki jo bomo bojevali do konca življenja. Eden izmed načinov, da se te razvade poskusimo otresti, je trden sklep, da se bomo poboljšali. Zavestno se moramo odločiti, da ne bomo prehitro obsojali in da bomo o ljudeh mislili le dobro, posebej takrat, ko njihovih življenj ne poznamo dovolj podrobno.

  V molitvi, ki jo pripisujejo Tomažu Kempčanu, bomo Boga prosili za pomoč, da bi se otresli razvade prehitrega obsojanja ljudi po videzu.

  MOLITEV

  O Gospod, naj vem, kar bi moral vedeti, naj ljubim, kar bi moral ljubiti, naj hvalim to, kar te najbolj razveseljuje, cenim, kar je dragoceno v tvojih očeh, zavračam vse, kar te žali. Naj ljudi in stvari ne ocenjujem na prvi pogled, naj ne obsojam na podlagi govoric nevednih ljudi, temveč naj razločujem s pravično sodbo med vidnimi in duhovnimi stvarmi, predvsem pa naj vedno premislim, kaj bi bilo najbolj po volji Tebi. Amen.

  Povzeto po: https://si.aleteia.org/2019/09/15/molitev-ki-vam-bo-v-pomoc-da-ljudi-ne-boste-sodili-na-prvi-pogled/

  Božje usmiljenje, neskončno v vseh skrivnostih vere, zaupamo vate!

 47. Hvala says:

  PRI NEDELJSKI MAŠI JE BILA PRIDIGA O TEM, KAJ JE NAJVEČJA , PRVA IN ZADNJA SKUŠNJAVA PRI ČLOVEKU- TA JE DA ŽELI STOPITI S KRIŽA .

  JEZUS SO TUDI REKLI, NAJ SE REŠI, NAJ STOPI S KRIŽA!

 48. Hvala says:

  NAPOLNJEN S SVETIM DUHOM- RAZLOČEVANJE-Zoran Kodela

  https://prenova.rkc.si/

  http://prenova.rkc.si/index.php/dejavnosti/molitvena-srecanja/287-p-vrabec-mb

  Zoran Kodela pravi: V ZVEZI Z NAPOLNJENOSTJO S SVETIM DUHOM VAS MORAM RAZOČARATI IN PO DRUGI STRANI RAZVESELITI.

  Razočarati s tem, da na tej zemlji mi nikoli ne bomo polni Svetega Duha. To polnost je živela samo Marija, MI PA TEGA NE BOMO DOSEGLI. ŠE APOSTOL PAVEL NI DOSEGEL POLNOSTI. DELNO SO SE TEMU PRIBLIŽALI APOSTOLI NA BINKOŠTI VENDAR SO POTEM ZOPET SKRENILI. PETER, NAPRIMER, NI POSLUŠAL SVETEGA DUHA IN JE ODSTOPIL OD NAUKA.

  MI BI RADI KAR NAENKRAT POLNI SVETEGA DUHA, RADI BI DELALI ČUDEŽE IN PREROKOVALI IN GOVORILI V JEZIKIH.

  OB VSEM TEM PA SMO POLNI NEVERE, ŽALOSTI, GREHOV, IN LAKOMNOSTI.
  ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

  Mi smo polni pričakovanj vseh mogočih dobrin, Marija pa je bila polna SVETEGA DUHA.

  ZA SPREJETJE SVETEGA DUHA MORA BITI HIŠA OČIŠČENA.

  V EVANGELIJU PIŠE, DA JE HUDI DUH PRIŠEL, PA JE BILA HIŠA OČIŠČENA in v tistem trenutku ni imel uspeha. SVETEMU DUHU MORAMO PRIPRAVITI POT.

  Da pride Sveti DUH , moraš imeti srce polno LJUBEZNI, šele potem lahko Sveti Duh stopi k tebi.

  REŠITI SE MORAMO VSEH SLABIH NAVAD IN SE OČISTITI VSAKEGA GREHA. NEVERE, NEVOŠČLJIVOSTI TER SKRBI DO SAMEGA SEBE.
  …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

  DA BOG LAHKO PRIDE V NAS, MORAMO NAJPREJ PREMAGATI NAJVEČJE GREHE IN UPOŠTEVATI DESET BOŽJIH ZAPOVEDI.
  ——————————————————————————————————————————————————

  TO JE ZADNAJ MEJA, DA NE ZAPADEŠ V PREKLETSTVO.
  ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

  ČE PA ZAPOVEDI KRŠIŠ, POTEM SI V PREKLETSTVU IN V TEBI NI VEČ SVETEGA DUHA.
  ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

  TAKRAT PADEŠ IN SE IZGUBIŠ.
  …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

  Kako se mi duhovno borimo? Ugotoviti moramo svoj glavni greh, svojo glavno bolečino. In ko to spoznamo, v tisto glavno bolečino usmerimo vse sile.

  KO SE PROTI TEMU ZLU VZTRAJNO BORIMO, NAS SVETI DUH PREVZAME.

  KO PREMAGAMO NAJVEČJE GREHE IN SI PRIZADEVAMO ZA DOBRO, TAKRAT SVOJO DUŠO PRIPELJEMO V GLOBINO KRŠČANSKEGA ŽIVLJENJA.

  VSAK SE MORA ZAVEDATI, DA JE POTREBNO KAR NEKAJ NAPORA, DA SI RES ŽELIŠ IN VEDNO PRIZADEVAŠ ZA DOBRO (Revija Prenova v Duhu-november 2022
  :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

  Celoten članek o tem si lahko preberete v zadnji številki Prenove.

  RES JE, VSEPOVSOD OKOLI NAS OBDAJA NEVERA, MALODUŠJE, NEZAUPANJE V BOGA, STRAH, TREPET, ŽALOST, SKRBI, POMILOVANJE, itd.. VSE TO SO KAR TEŽKI GREHI. Brez Jezusa ni mogoče se jih znebiti. POTREBEN JE TRD BOJ.

  Večkrat sem napisala, DA VSAK ČLOVEK BO MORAL ITI ENKRAT V ŽIVLJENJU SKOZI PUŠČAVO, PREHODITI PESEK, BREZ VODE, BREZ ZELENE OAZE, PA ČE NAM JE VŠEČ ALI NE.

  Najprej je potrebno moliti, DA JEZUS PODELI MILOST MOČI, POGUMA, brez tega ne gre skozi puščavo.

  Iščemo ali neiščemo NEKE REŠITVE, SKOZI VIHAR ŽIVLJENJA IN OGENJ STISK JE POTREBNO HODITI, MAR NE? SAJ JE V SVETEM PISMU O TEM NAPISANO.

  Vsak, ki misli da bo lahkotno , brez ogromno truda, napora, TRKANJA NA VRATA JEZUSOVEGA SRCA NEPRENEHOMA kaj dosegel na hitri in neboleč način , se pač moti in nima še pravega pogleda na prečiščevanje.

  Vzemite preprost primer: IMATE ZARJAVEL LONEC (o tem je napisano v Svetem pismi ), želite ga očistiti. KOLIKO TRUDA, BOLEČIN, ČASA, OMAHOVANJA, NEVERE BO PRISOTNO PRI TEM ČIŠČENJU LONCA, PREDEN SE BO ZAČEL MALO SVETITI?

  Tako je z našo dušo. KAKO BOMO IMELI OČIŠČENO, ČE NE ŽELIMO ODITI SKOZI OGENJ PREČIŠČEVANJA?

  PROSIMO GOSPODA DA PODELI MILOST POTRPLJENJA, POGUMA, VERO KOT GORČIČNO ZRNO, PONIŽNOST, POSLUŠNOST itd., če nam bo vse te Milosti podelil čez določen čas, bomo šli veselo skozi ogenj in poplavo stisk v življenju.

  O KO BI GOSPOD NAM PODELILVERO KOT GORČIČNO ZRNO IN UPANJA POLNO SRCE, KAKO VSE DRUGAČE BI ŽIVELI, ČE BI ZAUPALIU V GOSPODOVE BESEDE!

  Tudi današnji vzgojitelji, učitelji , svetovalci, laiki duhovni voditelji itd..BI MORALI ČLOVEKU NAJPREJ PODATI BESEDE JEZUSA- KI JE REKEL , DA JE NJEGOVA BESEDA ŽIVA, DEJAVNA, KI VSE PREMORE, UČITI O O ZAUPANJU V JEZUSA- V KOGA BOŠ PA ZAUPAL NA TEM SVETU, ČE NE V BOGA? UČITI, DA JE BOG ALFA IN OMEGA, UČITI O BREZMEJNEM ZAUPANJU IN PREDANOSTI V NJEGA, UČITI, DA VSE MORAMO ZAČETI, DELATI IN KONČATI Z VODSTVOM SVETEGA DUHA, SICER SE VSE PORUŠI KOT HIŠA NA PESKU.

  Vendar dane s ni temu tako, to lahko opazi vsak, ki hoče opaziti in tudi hoče s svojo pomočjo takšno stanje izboljšati. Za vse , kar smo dobrega opustili, bo potrebno tudi zelo odgovarjati nekoč.

 49. Hvala says:

  PRAVIČNI SME UPATI, GREŠNIK NE MORE

  1 Duše pravičnih pa so v Božji roki
  in nobeno trpljenje jih ne bo doletelo.
  2 V očeh neumnih se zdijo mrtvi,
  njihov odhod velja za polom
  3 in njihovo potovanje proč od nas za propad;
  toda oni so v miru.
  4 Čeprav se ljudem zdi, da so bili kaznovani,
  je bilo vendar njihovo upanje prežeto z nesmrtnostjo
  5 in po majhni pokori bodo bogato nagrajeni,
  saj jih je Bog preizkusil
  in spoznal, da so ga vredni.
  6 Kakor zlato v topilnici jih je prečistil
  in sprejel kakor žgalno žrtev.
  7 V trenutku svojega obiskanja bodo zažareli
  in letali kakor iskre v strnišču.
  8 Sodili bodo narode in vladali ljudstvom
  in Gospod jim bo kraljeval na veke.
  9 Tisti, ki vanj zaupajo, bodo spoznali resnico,
  tisti, ki so zvesti v ljubezni, bodo prebivali pri njem,
  kajti njegovi izvoljenci so deležni milosti in usmiljenja.

  10 Brezbožnike pa bo zadela kazen, ustrezna njihovemu mišljenju,
  take, ki prezirajo pravičnega in odpadejo od Gospoda;
  11 zakaj tisti, ki prezirajo modrost in vzgojo, so nesrečni,
  njihovo upanje je prazno in napori nesmiselni,
  brez koristi so njihova dela (Mdr 3,1-11).

  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Mdr+3%2C1-11&id13=1&pos=0&set=2&l=sl
  ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

  NE MOREMO SE SKRITI PRED TO VSEVIDNO PRODORNO LUČJO MODROSTI, KI PREISKUJE VSE.

  KO NAS BO BOG PREIZKUSIL IN PREČISTIL KAKOR ZLATO V TOPILNICI, BOMO SPOZNALI, ALI SMOGA VREDNI.

  Že sam stavek, da nas bo Bog preizkusil in prečistil kot zlato v topilnici, BI MORAL ČLOVEKA ZADETI KOT MINA, DA MORAŠ SKOZI OGENJ IN VODO IN POPLAVE -STISKE V ŽIVLJENJU, VENDAR TE NA NA POVRŠJU DRŽI JEZUS IN NE BO DOVOLIL, DA SE KDO POTOPI, KI VANJ ZAUPA.

  KAKO ŽALOSTNO JE GLEDATI JEZUSOVE RANE IN TRPLJENJE ZA NAS, VSAKODNEVNO PODOŽIVLJANJE TRPLJENJA NA OLTARJU , ZA VSE NJEGOVO TRPLJENJE PA MU VRAČAMO S SVOJO NEVERO.

  Človek se ne more sam osvoboditi, niti spremeniti, niti verovati, TO LAHKO DOSEŽE SAMO TISTI, KI MU POPOLNOMA ZAUPA, NE GLEDE NA TO, KAR SE ČLOVEKU TRENUTNO DOGAJA. TUDI ČE JE V OČEH ČLOVEKA VIDETI VSE NAROBE, JE POTREBNO POPOLNOMA ZAUPATI. SAMO TAKO LAHKO DOKAŽEŠ POPOLNO VDANOST GOSPODU.

 50. Hvala says:

  KDOR ŠE NE VERJAME, KAR SEM TOLIKOKRAT POUDARJALA NA TEM PORTALU, ČEPRAV SEM VES ČAS SLUTILA NESTRINJANJE IN NEODOBRAVANJE NAPISANEGA, SI LAHKO V NOVEMBERSKI ŠTEVILKI PRENOVE PREBERE O TEM KAR VES ČAS SAMA GOVORIM IN POUDRAJAM.

  NASLOV JE:POSREDNIŠKA MOLITEV-PRIČEVANJE, AVTOR: Marjan Dvornik

 51. Miro says:

  OHRANITE VESELJE LJUBEČEGA BOGA, LJUBEČEGA JEZUSA V SVOJEM SRCU IN
  RAZDELITE TO VESELJE Z VSEMI, KI JIH SREČATE.

  (sv. Mati Terezija)

 52. Miro says:

  RAJE SE OTRESIMO ČEZMERNEGA GOVORJENJA! NAJ SVETI NAŠA LUČ
  PRED LJUDMI PO NAŠIH DOBRIH DELIH!

  (sv. John Henry Newman)

 53. Miro says:

  DESET NASVETOV ZA GLOBOKO IN UČINKOVITO MOLITEV

  1. Molitev je izraz notranjega življenja. Sestavlja jo usmerjanje sil duše (spomina, razuma in volje) in njihovih dejanj (védenja in ljubezni) proti Svetemu Duhu, ki živi v naši notranjosti, na ta način pa se sporazumevamo z Bogom Očetom in Njegovim Sinom.

  2. Kako dolgo naj molim? Kakovost je pomembnejša od pogostnosti, način, kako molimo in dolžina naše molitve. Kot primer: pet minut dobro opravljene molitve je veliko več vrednih kot dve uri nezbrane in neiskrene molitve.

  3. Oseba, ki v bistvu ni še nikoli molila, ali ki ji molitev morda ni v navadi, naj ne poskuša tako, da se bo za več ur ulegla na tla pred Bogom. Začeti moramo z majhnimi koraki.

  4. Kaj naj rečem Bogu? Z Bogom govorite kot s prijateljem. Bog je naš Oče in nas ljubi takšne, kot smo, obenem pa je naš najbolj zvesti in najboljši prijatelj. Ni treba, da uporabljamo obrazce, bodimo raje spontani.

  5. Kdaj naj molim? Bog nas na idealni, konkretni in resnični način pričakuje v tabernaklju in tam lahko k Njemu pristopimo kadar koli. Če pa smo kje drugje, mu moramo le odpreti srce, kajti »Gospod je blizu vsem, ki ga kličejo, vsem ki ga kličejo v zvestobi« (Ps 145,18). Molitev pred Najsvetejšim zakramentom je kot pogovor z ljubljeno osebo iz oči v oči, molitev k Bogu na katere koli drugem mestu pa je, če mi dovolite to primerjavo, kot pogovor s to osebo po telefonu.

  6. Ko molimo, se moramo osredotočiti, zbrati. Če se želimo zbrati, si lahko pomagamo s tem, da najdemo okolje, čas, prostor, položaj itd., ki nam bodo najbolj v pomoč. Če se želimo osredotočiti, se moramo z vajo naučiti, kako trenirati lastno voljo.

  7. Več ko molimo, lažje se je zbrati in lažje se izognemo vsem skušnjavam, ki nas želijo odvrniti od molitve. Osredotočimo se le na Boga.

  8. Če želimo vso svojo pozornost osredotočiti na Boga, pa nas okolica vznemirja in odteguje od molitve, se moramo upreti z močjo lastne volje in narediti, kar je potrebno.

  9. Tišina je pomembna.

  10. Naučiti se moramo, kako spregledati neizogibne moteče dejavnike, ki si nas prizadevajo odvrniti od molitve. Če nas nekaj zmoti ali če izgubimo osredotočenost, temu ne smemo pripisovati prevelikega pomena. Mirno moramo odmisliti motnjo in se vrniti v tok svojih misli s povsem naravnim pogovorom z Bogom. Tako preprosto je to. »Oditi na lov zoper raztresenosti bi pomenilo pasti v njihove pasti, ko je vendar dovolj, da se vrnemo v svoje srce: raztresenost nam odkriva tisto, na kar smo navezani …« (Katekizem, 2729).

  Povzeto po: https://www.druzina.si/clanek/10-nasvetov-za-globoko-in-ucinkovito-molitev

  Božje usmiljenje, neskončno v vseh skrivnostih vere, zaupamo vate

 54. Miro says:

  Kako ravnati v trpljenju?

  KAKOR JEZUS SE SREDI TRPLJENJA OBRNIMO NA OČETA

  PAPEŽ FRANČIŠEK NAS SPODBUJA, NAJ V PREIZKUŠNJAH STORIMO TAKO KOT JE TO STORIL
  JEZUS. POGLOBIMO SE V NJEGOVA RAZMIŠLJANJA OB TREH JEZUSOVIH MOLITVAH.

  Več o katehezi svetega očeta (17. april 2019) na:

  https://www.vaticannews.va/sl/papez/news/2019-04/kateheza-kakor-jezus-se-sredi-trpljenja-obrnimo-na-oceta.html

  Molimo te Kristus in te hvalimo, ker si s svojim križem svet odrešil!

  • Miro says:

   KRIŽ IN TRPLJENJE

   Jezus je vstopil v vsak tvoj križ. Vzel ga je nase, da te osvobodi. Križ je prostor tvojega srečanja z Jezusom. Križ postane zate blagoslov namesto nesmisla trpljenja. V tem se rojeva sposobnost, da kljub križu vzklikaš od veselja. Križ postane vir veselja, zmage in svetlobe namesto joka, strahu in tesnobe. Križ in trpljenje postaneta smiselna, ker je vanju vstopil Jezus Kristus. Trpljenje moreš sprejeti samo zato, ker v njem najdeš Jezusa Kristusa, ki trpljenje lahko premaga, ali pa ti da moč, da ga potrpežljivo prenašaš. Sprejemanje križa je zmaga nad križem. Sprejemanje trpljenja, bolečin, smrti, bolezni in greha je pot osvobajanja od trpljenja, bolezni in zla. To je zmagoslavna hoja.

   (Molitvenik združenja Marije Pomočnice)

   Molimo te Kristus in te hvalimo, ker si s svojim križem svet odrešil!

 55. Miro says:

  TO SO TRIJE SVETOPISEMSKI PESIMISTI. STE PODOBNI KATEREMU OD NJIH? (Aleteia)

  V VSAKEM IZMED NAS SE SKRIVA NEKAJ PESIMISTA. ZELO POMEMBNO PA JE, DA VEMO, ALI JE NAŠ PESIMIZEM ŠKODLJIV. DA BI NAŠLI ODGOVOR NA TO, POGLEJMO V SVETO PISMO

  Priznanje, da smo pesimisti, najpogosteje sproži negativno reakcijo okolice, kar nas lahko dodatno utrdi v prepričanjih in občutku razočaranja. Nihče vendar ne želi živeti v družbi oseb, ki na svet gledajo skozi temna očala.

  Zadeva pa vendarle ni tako preprosta. S pesimisti se srečamo tudi v Svetem pismu, toda njihov pesimizem se odraža na različne načine.

  Več o tem na: https://si.aleteia.org/2020/08/02/to-so-trije-svetopisemski-pesimisti-ste-podobni-kateremu-od-njih/

  Božje usmiljenje, ti veselje in neizmerna radost vseh svetih, zaupamo vate!

 56. Hvala says:

  NEKAJ MORA BITI JASNO, oz. potrebno je , da vsak človek sprejme RESNICO: DA V ŽIVLJENJU NOBENE DOBRE STVARI, ZAREZ DOBRE V PRID ČLOVEKA IN ZA VEČNO ŽIVLJENJE NE MORE ČLOVEK NAREDITI BREZ KRIŽA, NE GRE. NI MOŽNO, NE OBSTAJA.

  Zamišljamo si, kako bi moralo biti, pa ni bilo zaradi krivde staršev, starih staršev in rodov pred nami, itd…zaradi tega in onega, venomer človek želi, DA BI ŽIVEL MIRNO, BREZ PRETRESOV IN STISK, DO KONCA NA TEJ ZEMLJI.

  ČLOVEK JE RESNIČNO LAHKO PONIŽEN SAMO TISTI, KI JE PONIŽANJA IN PONIŽEVANJA DAL SKOZI, KI JE PREBRODIL TAKŠNO OBDOBJE SKUPAJ Z JEZUSOM, KI JE DOPUSTIL, DA JE PONIŽAN , KI JE TO TUDI PRETRPEL, NI SE OZIGIBAL TEMU, JE SPREJEL PONIŽANJA IN PONIŽEVANJA IN KO BOG REČE TEMU KONEC , JE RESNIČNO PONIŽEN ČLOVEK, KER GA JE GOSPOD UČIL IN GLEDA NA ŽIVLJENJE Z BOŽJIMI OČMI IN KONČNI FAZI NI ČUSTVEN INVALID.

  Celo življenje devati zadeve , dogodke v ŽIVLJENJSKE PREDALE Z ETIKETAMI NE GRE.

  BOG IMA SVOJE GLEDANJE IN SVOJE REŠITVE IN SVOJE POSEGE V DOGODKE.

  Življenjske zgodbe so napisane V SVETEM PISMU. Vsak si lahko poišče svojo zgodbo. Ker smo slabotni izgnanci iz raja, res bežimo pred Križem.

  Človek, ki svojega življenja ne izroči Bogu, HOČE NEKAJ OBDRŽATI ZA SEBE, MU V CELOTI NE ZAUPA, AMPAK SE BOLJ ZANAŠA NA SVOJO ČLOVEŠKO MOČ IN MODROST.

  VENDAR BOG JE PRIPRAVLJEN VSE NAREDITI IN UREDITI ZA ČLOVEKA, KI MU ZAUPA IN DOPUSTI, DA ON VODI ŽIVLJENJE.

  Teh nekaj let ko smo na tem svetu, še kapljica ni proti večnosti, pa večkrat živimo tako, kot da bomo večno tukaj, pa kako bi to in ono moralo biti pa ni, pa vse bi imeli, pa vsi morajo biti “pošlihtani”, namesto DA BI VPRAŠALI ZA NASVET STVARNIKA.

 57. Miro says:

  ALKOHOL V DRUŽINI: “OMAME SO ODRAZ STISKE ČLOVEKA” (Aleteia, 6. september 2021)

  ODRAŠČALA JE OB OČETU ALKOHOLIKU IN S PRIČEVANJEM DOKAZUJE, DA JE MOGOČE ODPUSTITI TUDI NAJTEŽJE STVARI

  Erika Novak je žena, mama, babica in sodelavka društva Družina in Življenje, s katerim sta se z možem prvič srečala leta 2005, ko sta se udeležila enega od seminarjev. Pravi, da se od takrat naprej znata prepirati. 🙂 Pred meseci je v okviru DiŽ-a pričevala o očetovem alkoholizmu, ki je zaznamovalo njeno družino, in o tem spregovorila tudi za Aleteio.

  Več o zanimivem in poučnem pogovoru na:
  https://si.aleteia.org/2021/09/06/alkohol-v-druzini-omame-so-odraz-stiske-cloveka/

  Božje usmiljenje, ki nas rešuješ bede greha, zaupamo vate!

  • Miro says:

   Na tej spletni strani občasno objavljamo tudi poučna PRIČEVANJA LJUDI, ki so se ali se še spopadajo s hudimi problemi alkoholizma, nasilja v družini … Tovrstna pričevanja še posebej pričujejo o dejavnem sodelovanju z Božjo milostjo, pa tudi o milostih, ki so jih trpeči ljudje dosegli po poti, kakršno hoče Gospod. O duhovnem spremljanju, strokovni pomoči in drugih oblikah pomoči po ljudeh – te so vedno v vsakem primeru v Božjih rokah! – je bilo na tej spletni strani objavljenih že veliko tehtnih člankov. Bog kot absolutna Dobrota in Svoboda vedno in povsod deluje tako, kakor On hoče. Vedno pa deluje v prid človeka, in to tudi v primeru hudega trpljenja, s katerim se ljudje velikokrat soočamo na naši življenjski poti k Njemu.

   Molimo: PRIDI, SVETI DUH …

 58. Miro says:

  V VSEH STVAREH ZASLEDUJ BOŽJO PREVIDNOST IN
  NJEGOVO MODROST IN GA HVALI.

  (sv. Terezija Avilska, Pot popolnosti)

 59. Miro says:

  AKO IMAŠ KAJ DOBREGA NA SEBI, MISLI O DRUGIH ŠE BOLJE,
  DA SE OHRANIŠ PONIŽNEGA.

  (Tomaž Kempčan, Hoja za Kristusom)

 60. Hvala says:

  BOG JE S SVETEM PISMU POVEDAL, DA BO ČLOVEKA OSVOBODIL, GA BRANIL- POD KATERIMI POGOJI (vdanost, predanost, zaupanje), da mu bo ON dal oz, POKAZAL SVOJO REŠITEV.

  NIKJER V SVETEM PISMU NI NAPISANO, DA SE BOMO SAMI OSVOBODILI S ČLOVEŠKO MOČJO, DA BOMO SAMI IZŠLI IZ STISKE, DA SE BOMO SAMI OZDRAVLJALI BREZ NJEGA itd…

  Ker mi je vdan, ga hočem osvoboditi,
  branil ga bom, ker spoznava moje ime.
  15 Kliče me, pa ga uslišim,
  z njim sem, ko je v stiski,
  rešim ga in mu izkažem čast.
  16 Z dolgostjo dni ga nasitim,
  pokazal mu bom svoje rešenje (Psalm 91).

  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Ps+91&id13=1&pos=0&set=2&l=sl
  ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

  Vendar mi te BOŽJE ZAPOVEDI NEKAKO NOČEMO RAZUMETI, SPREJETI IN URESNIČEVATI V POPOLNOSTI, kajti je silno težko to uresničevati, KER V TEJ ZAPOVEDI JE POPOLNO POKORAVANJE BOŽJI BESEDI IN NJEGOVI VOLJI, ZATO MORA TA NAŠA SAMOVOLJA IN EGOIZEM IN NEUČAKANOST “UMRETI”.

 61. Hvala says:

  KDAJ BOG IZREČE SVOJ IZREK ZA NEKO ZDRAVLJENJE, KAKO BO POTEKALO ZDRAVLJENJE, KDAJ BO KONČANO, ČE BO ČLOVEK SODELOVAL Z NJIM IN VSE NAREDIL KAR MORA-ODLOČA BOG, TOREJ NAJ ČLOVEK NE PREVZEMA IN DELA NALOGE BOGA, SVOJE PA OPUŠČA, KAJTI POSLEDICE TAKIH DEJANJ SO KATASTROFALNE.

 62. Hvala says:

  ČLOVEŠKI UM JE ZELO OMEJEN, ZATO TUDI JEZUSU KAŽEMO, GOVORIMO IN GA PROSIMO, KAJ NAJ DELA IN KAJ NAJ NE DELA.

  To se dogaja v primerih, kadar gledamo s človeškimi očmi.

  Ko pa človek dopusti da ga JEZUS PREOBLIKUJE NA NOVO, pa gleda z Božjimi očmi, SVET IN ŽIVLJENJE NA NJEM IN PO NJEM, GLEDA Z BOŽJIMI OČMI.

  JEZUS MU VDAHNE V SRCE ŽELJE, KI JIH BO USLIŠAL. JEZUS S SVOJIM SVETIM DUHOM VODI ČLOVEKA KORAK PO KORAKU, KER TUDI VE, KAJ JE ZA NJEGA NAJBOLJŠE IN KDAJ. JEZUS USLIŠUJE VEDNO OB PRAVEM ČASU.

  Če mi govorimo, da bi moralo nekaj biti prej ali drugače, TO JE PAČ ČLOVEŠKO MIŠLJENJE, KI ŠE NI USKLAJENO Z BOŽJIM IN JE NA PRINCIPU DELOVANJA, DA MORA BOG IZPOLNJEVATI NAŠO VOLJO OB NAŠEM ČASU , NE MI NJEGOVO.

  TUDI VERA V TEM PRIMERU ŠE NI VELIKA KOT GORČIČNO ZRNO.

  Pustimo JEZUSA DA NAJ ON DELUJE, VODI POT, potem bo vse najboljše kot On želi. NE OMEJUJMO GA S SVOJO OMEJENO MODROSTJO, KER ON NAM ŽELI DATI VELIKO VEČ IN ČUDOVITE STVARI, KI SI JIH NE MOREMO ZAMIŠLJATI ŽE NA TEM SVETU.

  Bog odloči tudi nekaj, v čemer ne uživa. SAMO ON VE ZAKAJ!

 63. Miro says:

  NEKAJ NASVETOV ZA BRANJE SVETEGA PISMA

  https://www.svetopismo.si/nasveti-za-branje/

  Božje usmiljenje, neskončno v vseh skrivnostih vere, zaupamo vate!

 64. Miro says:

  POMEMBNA DEJANJA, KI BODO UKROTILA NAŠO JEZO (Aleteia)

  ZAVESTNO SE ODLOČITE, DA SE BOSTE POZITIVNO ODZIVALI NA DNEVNE DOGODKE

  V življenju se bodo vedno pojavile stvari, ki nas bodo zmotile. Ne moremo preprečiti, da ne bi bile prisotne v naših življenjih, pa naj bodo velike ali majhne. Resnica je, da nihče ne želi biti jezen, jeza pa prav tako ni nekaj, kar bi pripomoglo k temu, da bi se dobro spopadali z vsakodnevnimi nalogami.

  Zelo hitro se lahko razjezimo nad trobljenjem avta za nami ali zaradi glasnega klepeta drugih, medtem ko se poskušamo zbrati pri svojem delu. Pri nekomu je takšno nelagodje večje kot pri drugih, četudi počnejo popolnoma enake stvari. Ta občutek se lahko vzpostavi in nas spremlja trajno. Ob tem pa je prisotna tudi jeza.

  Sveti Jožefmarija Escrivá je dejal, da “ko se kristjani jezimo in se počutimo slabo, je to zato, ker temu življenju ne dajemo dovolj božanskega pomena.” Drugačen pristop iskanja nečesa, kar presega prve vtise, je tisto, kar nam omogoča, da odkrijemo skrito bogastvo naše sedanjosti in pridobimo popolnejšo vizijo resničnosti, saj vemo, da se vse, kar se zgodi, lahko spremeni v dobro.

  O tem, kako krotiti jezo, več na: https://si.aleteia.org/2021/06/22/pomembna-dejanja-ki-bodo-ukrotila-naso-jezo/

 65. Miro says:

  KO V DRUŽINO ZAREŽE ALKOHOL: “ŽAL MI JE, DA SE NISEM ŠEL ZDRAVIT ŽE PREJ” (Aleteia)

  “KO BO ODVISNIK SAM OD SEBE PRIPRAVLJEN NA SPREMEMBO, TAKRAT JE ZREL IN BO USPEL”

  Vinko in Maja Benedik iz Šmartnega ob Dreti sta se spoznala leta 1994. Po osmih letih skupne hoje sta se poročila in sta danes starša dveh najstnic. Maja je učiteljica razrednega pouka, Vinko pa orodjar.

  Prosti čas preživljata v naravi, veseli ju pohodništvo. Poleg tega sta člana zakonske skupine in voditeljski par pri gibanju Družina in Življenje. Oba sta gasilca in mentorja mladine, Vinko je tudi predsednik zveze Zgornje Savinjske doline za mladino.

  V intervjuju sta spregovorila o Vinkovi večletni odvisnosti od alkohola, ki je zaznamovala celo družino. Pravi, da je pred tremi leti po trimesečnem zdravljenju dobil svobodo, ki je prej ni imel. “Izgubil sem strah pred življenjem – zdaj se ga veselim.”

  Več o tem na: https://si.aleteia.org/2021/10/06/ko-v-druzino-zareze-alkohol-zal-mi-je-da-se-nisem-sel-zdravit-ze-prej/

 66. Miro says:

  OSEM NASVETOV SVETNIKOV ZA PREPREČEVANJE STRESA IN OHRANJANJE MIRU V HIŠI (Aleteia)

  TAKOJ ZA STRESOM V SLUŽBI NAS NAJBOLJ PRIZADENE STRES V DRUŽINI

  Svojo družino imamo radi in je za nas na prvem mestu, naši odnosi pa so včasih zapleteni. Na kakšen način lahko blažimo stresne situacije in vzpostavljamo dobro počutje doma?

  Svetniki nas učijo nekaterih dejanj, s katerimi lahko znova zaveje veter dobrega počutja in pomagajo uiti pred nevihtami.

  Njihove nasvete najdete v fotogaleriji na:
  https://si.aleteia.org/2019/04/09/8-nasvetov-svetnikov-za-preprecevanje-stresa-in-za-ohranjanje-miru-v-hisi/

 67. Miro says:

  TRI LEKCIJE BLAŽENE CHIARE LUCE ZA PREMAGOVANJE ŽIVLJENJSKIH PREIZKUŠENJ (Aleteia)

  CHIARA LUCE BADANO JE UMRLA PRI 18 LETIH ZARADI UNIČUJOČEGA RAKA. TODA NJENA ŽIVLJENJSKA ZGODBA NAS LAHKO NAUČI PREŽIVETI KRIZE – NE LE VELIKE KATASTROFE, AMPAK TUDI VSAKODNEVNE TEŽAVE IN PREIZKUŠNJE

  Blaženi Chiari Luce Badano so pri 17 letih odkrili kostnega raka. Vendar dekle ni obupalo v boju za svoje življenje. Nasprotno, s presenetljivim veseljem je tolažila tiste, ki so jo obiskovali.

  Pred smrtjo 7. oktobra 1990, ko je imela 18 let, je zemeljsko slovo dojemala kot poroko z Jezusom. Njene zadnje besede so bile namenjene njeni mami: “Mama, bodi srečna, ker jaz sem srečna. Zbogom!”

  Toda kako se je spopadala s težavami življenja in smrti? Tu so tri Chiarine duhovne lekcije, ki vam bodo pomagale premagovati življenjske preizkušnje:

  1. PRIPRAVITE SE NA KRIZE
  2. SPREJMITE TRPLJENJE
  3. PREJMITE MOČ ODNOSA Z JEZUSOM

  O Chiarinih duhovnih lekcijah več na:
  https://si.aleteia.org/2021/12/10/3-lekcije-blazene-chiare-luce-za-premagovanje-zivljenjskih-preizkusenj/

  Božje usmiljenje, ki se na nas izlivaš iz Kristusovih ran, zaupamo vate!

  • Miro says:

   TVOJ KRIŽ – MOJ KRIŽ

   Gospod, prosim te za to, kar je najtežje in najbolj trdo:
   prosim te za milost, da bi v vsem trpljenju svojega življenja
   prepoznal križ tvojega Sina, da bi v njem počastil
   tvojo nedoumljivo sveto voljo, da bi šel s tvojim Sinom po poti križa, dokler ti hočeš …

   Naj bo moje trpljenje izpoved moje vere v tvoje obljube,
   izraz mojega zaupanja v tvojo dobroto in zvestobo;
   da tebe ljubim bolj kot samega sebe, da te ljubim zaradi tebe –
   tudi brez nagrade.

   Križ mojega Gospoda, bodi mi vzor, bodi moja moč, bodi moja tolažba,
   bodi rešitev vseh mračnih vprašanj, bodi luč v vseh nočeh …

   Kajti zanesljiva je beseda:
   Če z Njim umrjemo, bomo z Njim tudi živeli;
   če z Njim trpimo, bomo z Njim tudi poveličani.

   Oče, s tvojim Sinom hočemo deliti vse:
   njegovo življenje, njegovo poveličanje
   in zato tudi njegove bolečine in njegovo smrt.
   Samo daj nam s križem tudi moči,
   da ga bomo mogli nositi …

   (Karl Rahner)

   • Kristina says:

    Gospod Miro hvala za te besede, v moji bedi poživljajo mojo dušo.
    pridi Sveti Duh da te bom lahko častila vsak dan, razsvetli me v moji bedi, iz prepada me dvigni
    hvala ti

    • Miro says:

     Gospa Kristina, v vsakem trenutku – bodisi veselem bodisi žalostnem – se vedno zavedajmo, da Gospod vedno vse dela v naše dobro! Čeprav je veliko tega, kar ne razumemo in se vprašujemo: zakaj, zakaj, zakaj …, nas Gospod zanesljivo odrešuje po poti križa. Rešitev? V predanosti Bogu, v sprejemanju in spolnjevanju Božje volje, s pomočjo Device Marije! Močna vera “premika gore” naših težav, bridkosti, trpljenja. Skupaj molimo, naj Gospod poživi našo vero v Božjo besedo, ki nam takole govori:

     “IZROČI SVOJO POT GOSPODU, ZAUPAJ VANJ IN ON BO STORIL.” (Ps 37,5)

     Bog vas obilno blagoslovi!

 68. Miro says:

  MISLIMO NA TO: PRI POSLEDNJI SODBI BOMO DAJALI ODGOVOR NE LE ZA TO,
  KAR SMO STORILI, BOG NAM BO PRIPISAL KRIVDO TUDI ZA VSAKO DEJANJE, KI
  BI GA LAHKO STORILI, PA GA NISMO. (sv. Maksimiljan Kolbe)

 69. Miro says:

  BREZ MARIJE SE V ŽIVLJENJU NE MORE ZGODITI NIČ DOBREGA IN BOGA VREDNEGA

  ŽIVETI IN UMIRATI Z MARIJO …

  Piše: soboški škof Peter Štumpf

  Iz otroštva se spominjam, kako smo za praznik Marijinega vnebovzetja od doma vsako leto peš romali v Turnišče. Name so napravili močan vtis ljudje, stari in mladi, ki so po kolenih drsali okrog Marijinega oltarja. Od takrat me spremlja močno prepričanje, da se brez Marije v življenju ne more zgoditi nič dobrega in Boga vrednega.

  Pozornost Boga do Marije je izjemno ljubeča. Njenega telesa ni mogel prepustiti trohnenju v grobu. Ta Božja “protekcija” v nas mogoče na trenutke prebuja nevoščljivost. Zakaj pa se moramo mi toliko časa zaustaviti v grobu, da pri tem strohni naše telo? Občutek nemoči, da ne moremo pri tem storiti ničesar, povzroča stisko. Zaradi tega vera lahko zapade v dvom ali pa povsem ugasne.

  Nekaj moramo vedeti: Z Marijo se je zgodilo to, kar se z nami ni. Bila je obvarovana izvirnega in osebnega greha – torej je bila brez vsakega madeža. Bog ji je dal ta dar z namenom, da postane Mati njegovega Sina, Jezusa Kristusa. Zaradi tega je bila obvarovana tudi trohnenja v grobu. Gre za privilegij zaradi poslanstva – biti Božja Mati. S tem poslanstvom se ne more ponašati nihče. Sicer se tudi Marija ni ponašala, ker je bila zmeraj ponižna Gospodova služabnica. Ta ponižnost je njena zahvala Bogu za dar Božjega materinstva.

  Če nas zavest o lastni smrti in trohnenju v grobu ne bo napravila ponižne pred Bogom, potem nas ne bo nič. Vera v popolno odvisnost od Boga nas dobesedno sili k ponižnosti. Ničesar namreč nimamo, česar bi od njega ne prejeli. Marija ni na to nikoli pozabila, mi pa večkrat pozabljamo.

  Praznik Marijinega vnebovzetja nam daje možnost, da temeljiteje premišljujemo o tem, kako dobro je živeti in umirati z materjo Marijo, ker nam to daje gotovost tudi za našo blaženo večnost. “Po Mariji k Jezusu” pomeni, da nas hoče imeti Jezus v nebesih zaradi ljubeče pozornosti matere Marije do vseh nas. Od nje se lahko učimo takšne ponižnosti, ki nas bo napravila vredne našega vnebovzetja.

  Z nami naj hodi mati Marija do nebes.

  Povzeto po: https://si.aleteia.org/2022/08/15/brez-marije-se-v-zivljenju-ne-more-zgoditi-nic-dobrega-in-boga-vrednega/

  Božje usmiljenje, ki si nam dalo Presveto Devico Marijo za Mater usmiljenja, zaupamo vate!

  • Miro says:

   MOLIMO: SPOMNI SE, O PREMILA DEVICA MARIJA

   Spomni se, o premila Devica Marija, da še nikdar ni bilo slišati,
   da bi bila ti koga zapustila,
   ki je pod tvoje varstvo pribežal,
   tebe pomoči prosil in se tvoji priprošnji priporočal.
   S tem zaupanjem hitimo k tebi, o devic Devica in Mati,
   k tebi prihajamo in pred teboj zdihujoči grešniki klečimo (stojimo).
   Nikar ne zavrzi, o Mati Besede, naših besed,
   temveč milostno nas poslušaj in usliši. Amen.

   Marija, Pomočnica kristjanov, prosi za nas!

   Bogu hvala za čudovito molitev. Prinaša nam velike milosti!
   Le-te močno presegajo človekove zamisli, predstave, želje …
   S kom, po kateri poti, kako, kam, h komu …? Vse je kratko
   in jedrnato obseženo in preseženo v vodilu na poti svetosti:

   PO MARIJI K JEZUSU!

 70. Miro says:

  VSAKDO NAJ V SVOJE SRCE POGLEDA, ALI SVETI NAŠA LUČ PRED LJUDMI TAKO,
  DA VIDIJO NAŠA DOBRA DELA IN HVALIJO OČETA V NEBESIH.
  (blaženi Anton Martin Slomšek)

  Presveto Srce Jezusovo, usmili se nas!
  Blaženi Anton Martin Slomšek, prosi za nas!

 71. Hvala says:

  ANDREW MURRAY: POPOLNA PREDAJA

  POGOJ ZA BOŽJI BLAGOSLOV JE POPOLNA PREDAJA VSEGA V NJEGOVE BOŽJE ROKE

  Pogoj za Božji blagoslov je popolna predaja vsega v njegove roke. Slava Bogu! Če so naša srca pripravljena na to, ni konca vsemu, kar bo Bog naredil za nas, in blagoslovu, ki nam ga bo naklonil.

  Popolna predaja – naj vam povem, kje sem dobil ta izraz. Pogosto ga uporabljam in tudi vi ste ga slišali že neštetokrat. Toda nekoč sem bil na Škotskem v neki družbi, kjer smo se pogovarjali o stanju v Kristusovi Cerkvi in o tem, kaj je največja potreba Cerkve in verujočih. Med nami je bil predan Božji delavec, ki se veliko ukvarja z vzgojo krščanskih delavcev, in vprašal sem ga, kaj bi rekel, da je največja potreba Cerkve in sporočilo, ki bi ga morali pridigati. Odgovoril je zelo tiho in preprosto in odločno: »Ena sama stvar, ki je potrebna, je popolna predaja Bogu.«

  Besede so me zadele kot nikoli prej. In mož je začel pripovedovati, kako je s krščanskimi delavci, s katerimi ima opravka: če so si glede tega popolnoma na jasnem, so pripravljeni sprejemati pouk in pomoč; čeprav so sicer nevedni in v marsičem zaostajajo, vedno napredujejo; medtem ko drugi, ki jim to ni jasno, zelo pogosto nazadujejo in odstopijo od dela. Pogoj, da prejmemo polni Božji blagoslov, je popolna predaja njemu.

  https://matjazcrnivec.wordpress.com/prevodi/murray-popolna-predaja/
  :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

  Zelo malo za današnji čas SLIŠIMO BESEDE -POPOLNOMA SE PREDATI JEZUSU. VENDAR TA STAVEK, KI TEMELJI NA OSNOVI SVETEGA DUHA, BI MORALI IZGOVARJATI VSEPOVSOD, VSAKI DAN.

  OSNOVA VSAKEGA SVETOVANJA, TAKŠNEGA ALI DRUGAČNEGA BI MORALA BITI ZAČETA S SVETIM DUHOM, ŽIVETA IN KONČANA Z NJIM. VSI POGOVORI, SVETOVANJA , ZDRAVLJENJE, RAZPRAVE itd… BI MORALI TEMELJITI NA OSNOVI-STEBRU-VSE IZROČITI V BOŽJE ROKE, POTEM PA DELATI PO NAVDIHU SVETEGA DUHA-Z VODSTVOM SVTEGA DUHA.

  ČE BOMO TAKO POČELI V ŽIVLJENJU BO USPEH-SE GRADNJA “DUHOVNE STAVBE IN ZEMELJSKE” NE BO ZRUŠILA KOT HIŠA NA PESKU, KOT JE REKEL JEZUS.

  KADAR ZAČNEŠ KAKO MOLITEV, POSVET, POGOVOR, ZAGOVOR, REŠEVANJE STISK, ZDRAVLJENJE itd…JE POTREBNO ZAČETI S KRATKO MOLITVJO, NAJ BOG SVETI DUH VODI TA POSVET, ZDRAVLJENJE ALKOHOLIZMA, SESTANKE, DUHOVNA SVETOVANJA itd..DA SE ČLOVEK NE BO ZANAŠAL NA SVOJE SVETOVANJE IN SVOJO MOČ, NA ČLOVEŠKO MODROST IN ZNANJE , TEMVEČ BO POLOŽIL TEMELJ VSEGA NA BOGA! SAJ S ČLOVEŠKO MOČJO NI USPEHA.

  KOLIKO SVETOVALCEV V RESNICI VSE GRADI NA VODSTVU SVETEGA DUHA?

  V nasprotnem primeru ne more biti uspehov, ali pa so začasni, ki se kmalu porušijo!

 72. Miro says:

  BOŽJA BESEDA: LJUBI, NE ZAUPAJTE VSAKEMU DUHU, AMPAK DUHOVE PREIZKUŠAJTE,
  ALI SO OD BOGA, KAJTI VELIKO LAŽNIH PREROKOV JE PRIŠLO V SVET. (1 Jn 4,1)

  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=1+Jn+4%2C1&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

  Molimo: Pridi, Sveti Duh …

  Pridi, Sveti Duh, napolni srca svojih vernih in vžgi v njih ogenj svoje ljubezni!

 73. Hvala says:

  VSI SI ŽELIJO IMETI VSO MODROST, BOGASTVO IN BOŽJE RADOSTI, A LE REDKI HOČEJO IZ LJUBEZNI DO SINA SKOZI TRPLJENJE IN BOLEČINE.

  MNOGI BI HOTELI PRISPETI NA CILJ, NE DA BI ŠLI PO POTI, KI VODI DO NJEGA (Luč v temni noči-Sveti Janez od Križa).

 74. Miro says:

  ZAKAJ V PODJETJIH RADI UPORABLJAJO NAČELA IGNACIJANSKEGA VODENJA? (Aleteia)

  VODNIK ZA PREPOZNAVANJE SPOSOBNOSTI VODIJ PO NAČELIH USTANOVITELJA JEZUITOV

  Vodenje je povezano s smerjo in usmerjanjem. Pomeni skrb za ljudi, ne le za naloge, zahteva celosten pogled, spremljanje in navdih.

  Zaradi teh lastnosti je v vodstvih podjetij postal priljubljen pojem ignacijanskega vodenja, ki zajema iz življenjskih smernic in praktičnih nasvetov svetega Ignacija Lojolskega (Azpeitia 1491‒Rim 1556) in njegovega načina spremljanja oseb, da dosežejo točno določeno poslanstvo.

  Ignacijansko vodenje uporabljajo za konkretno usmerjanje oseb na vodstvene položaje, izhaja pa iz znanih Ignacijevih Duhovnih vaj in manj znanih Konstitucij Družbe Jezusove.

  Obstaja več razsežnosti ignacijanskega vodenja, o katerih več na:

  https://si.aleteia.org/2018/04/05/zakaj-v-podjetjih-radi-uporabljajo-nacela-ignacijanskega-vodenja/

 75. Hvala says:

  KADAR ČLOVEK VZAME V ROKE KNJIGO, POUČNO GRADIVO itd… JE POTREBNO ZELO PAZLJIVO RAZLOČEVATI IN POGLEDATI, ČE SE VSEBINA KNJIG UJEMA Z NAPISANIM EVANGELIJEM V SVETEM PISMU. Tudi pri knjigi -Zadela me je strela.

 76. Miro says:

  PREDVSEM MORAMO DELATI TISTO, KAR DELA MLADINI VESELJE.
  POTEM BO TUDI ONA DELALA TISTO, KAR DELA VESELJE NAM.
  (sv. Janez Bosko)

 77. Miro says:

  NESPREMENLJIVI

  VSAK DOBER DAR IN VSAKO POPOLNO DARILO PRIHAJA OD ZGORAJ,
  OD OČETA LUČI, PRI KATEREM NI SPREMEMBE NE SENCE MENJAVE.
  (Jak 1,17)

  Več sorodnih svetopisemskih izrekov na:
  https://www.biblija.net/biblija.cgi?set=2&id13=1&l=sl&z=4&zf=3&t=5#Nespremenljivi

  Božje usmiljenje, neskončno v vseh skrivnostih vere, zaupamo vate!

 78. Hvala says:

  LASTNOST POGUMNIH JE, UTRPETI MATERIALNO IN DUHOVNO ŠKODO V STVAREH IN PUSTITI , DA TE DRUGI PREHITIJO;
  ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

  LASTNOST PLEMENITIH , VELIKODUŠNIH SRC PA JE, DA RAJE DAJEJO KAKOR PREJEMAJO, TAKO ZELO, DA BI DALI TUDI SAMEGA SEBE.

  ONI NAMREČ ŠTEJEJO POSEDOVANJE SAMIH SEBE V TAKO VELIKO BREME, DA JIM JE VŠEČ, ČE SO ODTRGANI OD SEBE IN JIH POSEDUJE KDO DRUG, SAJ BOLJ PRIPADAMO NESKONČNEMU BOGU KAKOR SEBI (Sveti Janez od Križa).

  ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

  Takšen način življenja je “TRGANJE ČLOVEKA OD DEL “MESA”, KI SO GREŠNOST IN PREHAJANJE K DELOM DUHA.

 79. Miro says:

  7 DUHOVNIH NASVETOV PATRA PIJA (Aleteia)

  DUHOVNE MISLI ZA TOLAŽBO DUHA

  SVETI PATER PIJ IZ PIELTRECINE NAM JE ZAPUSTIL ČUDOVITO OPOROKO, ZBIRKO PISEM, KI JIH JE NAPISAL MED LETOMA 1902 IN 1968. RAZDELJENA SO NA ŠTIRI KNJIGE: ŠOLSKA DELA, PISMA DUHOVNIM OČETOM, PISMA DUHOVNIM SINOVOM IN PISMA DRUŽINI. IZ NJIH SMO VZELI DROBCE, KI BODO V POMOČ IN TOLAŽBO NAŠEMU DUHU.

  1. OSTANI TRDNO IN NENEHNO POVEZAN Z BOGOM, posveti mu vsa svoja čustva, težave, vse svoje bitje, potrpežljivo čakaj, da znova posije dobrodejno sonce, tudi če bo ženinu po volji, da te obišče s preizkušnjo suše in teme duha. (Epist. III, str. 670)

  2. PUSTI, DA SE V NARAVI VIDI POSLEDICE TRPLJENJA, saj v tem ni nič bolj naravnega razen greha. Tvoja volja bo z Božjo pomočjo vedno močnejša in Božja ljubezen ne bo umanjkala v tvojem duhu, če ne boš zanemaril molitve. (Epist. III, str.80)

  3. KDOR IMA ČAS, NAJ NE PRIČAKUJE ČASA. Ne odlagaj na jutri, kar lahko storiš danes. Potem bodo vodnjaki napolnjeni z dobroto … Sploh pa, kdo pravi, da bomo jutri še živi? Poslušajmo glas vesti, resnični glas preroka: če danes slišiš Gospodov glas, si ne zatisni ušes. Vstanimo in naberimo zakladov, da ne bo izpod našega nadzora ušel niti trenutek. Ne razdeljujmo časa na trenutke, ker jih nimamo v oblasti. (TN in Epist. IV, str. 877 in nasl.)

  4. Rotim te, po Jezusovi blagosti in usmiljenem Očetovem telesu, NIKOLI SE NE OHLADI NA POTI DOBREGA. Vedno hiti naprej in nikdar se ne ustavi, ker veš, da če obstaneš na mestu, je to enako, kot bi nazadoval. (Epist. II, str. 259)

  5. NIKDAR NE LEZI SPAT, NE DA BI SI PREJ IZPRAŠAL VEST O TEM, KAKO SI PREŽIVEL DAN in preden bi vse svoje misli usmeril k Bogu, potem pa mu posvetil sebe in vse kristjane. V slavo njegovega veličastva podari tudi počitek in nikdar ne pozabi, da je ob tebi tvoj angel varuh. (Epist. II, str. 277)

  6. VEDNO HODIMO S POČASNIM KORAKOM, DA BI BILA NAŠA ČUSTVA ODLOČNA IN DOBRA. Hodimo lahko le v dobrem. Dragi sinovi, ko živimo kreposti, ni treba, da smo vselej na vse pozorni, to bi kvečjemu zaviralo in hromilo naše misli in čustva. (Epist. II, str. 588)

  7. BODITE KAKOR DUHOVNE ČEBELICE, ki v svoje panje ne nosijo drugega kot med in vosek. Tvoja hiša naj bo polna miline, miru, harmonije, ponižnosti in pobožnosti v pogovoru. (Epist. III, str. 563)

  Povzeto po: https://si.aleteia.org/2018/10/05/7-duhovnih-nasvetov-patra-pija/

  Presveto Srce Jezusovo, usmili se nas!
  Brezmadežno Srce Marijino, prosi za nas!
  Sv. Jožef, prijatelj Najsvetejšega Srca, prosi za nas!
  Sv. pater Pij, prosi za nas!

 80. Hvala says:

  JA, RES JE POTREBNO REČI -DA- BOŽJI VOLJI !

  Vendar lahko je Bogu reči -DA- ŽELIM IZPOLNJEVATI TVOJO VOLJO, potrebno pa je POTRPLJENJE IN OSTALE MILOSTI, KI JIH BOG DELI, DA LAHKO ČLOVEK RES IZPOLNJUJE BOŽJO VOLJO.

  Poglejte, v praksi to preprosto zveni, VENDAR KOLIKO LJUDI ZARES TO IZVRŠUJE, KAJTI ŠE SVETNIKI SO IMELI PROBLEME Z IZPOLNJEVANJEM BOŽJE VOLJE?

  Nekateri ljudje še ne morejo dojeti , DA KO IZROČIJO BOGU SVOJE ŽIVLJENJE, SE DNEVI NE BODO ODVIJALI PO ZAMISLI ČLOVEKA, TEMVEČ PO ZAMISLI BOGA.

  VESTE KAJ TO SPLOH POMENI ? TO POMENI, DA BO BOG POSTOPNO “SEŽIGAL” S SVOJIM SVETIM DUHOM NAŠ ČLOVEŠKI EGOIZEM, NAPUH, SAMOVOLJNOST, VŠEČNOST, DELA PO ČLOVEKEM PLANU itd….TO BOLI.

  Glejte, tudi Svetnica Favstina je IMELA PROBLEME S POSLUŠNOSTJO JEZUSU, PA JE ŽELELA VSE NAREDITI, KOT JI JE BILO ZAPOVEDANO.

  Povedala je: ” POPOLNO URESNIČEVANJE BOŽJE VOLJE JE DOZORELOST V SVETOSTI (Dn 666).

  KAKO JO JE JEZUS OZDRAVIL IN OSVOBODIL, DA JE VSE DELALA PO NAROČILU JEZUSA?, DA MU JE BILA POPOLNOMA POSLUŠNA?

  S. Favstina je sčasoma spoznala, kaj Jezus želi od nje. TO JE, DA TIHO IN KROTKO PRENAŠA PONIŽANJA IN DA VSEM IZKAZUJE LJUBEZEN IN USMILJENJE, TUDI TISTIM, KI JI POVZROČAJO TRPLJENJE.

  “VELIKO TRPIM “, je zapisala Favstina. PONIŽANJA, KRIVIČNE OBTOŽBE IN OBREKOVANJA SO BILE ZA FAVSTINO VAJE V KREPOSTIH.

  DA JE FAVSTINA RASTLA V SVETOSTI, JE JEZUS DOPUSTIL, DA SO JO SESTRE ZANIČEVALE IN PONIŽEVALE. ZATO SO SESTRE OKOLI NJE ODIGRALE POMEMBNO VLOGO NA NJENI POTI SVETOSTI.

  Sestra Favstina je morala skakati čez ovire v življenju, KI JIH JE JEZUS DAJAL, DA JE LAHKO DOSEGLA SVETNIŠTVO. KAKO PA BI LAHKO DOSEGLA SVETNIŠTVO, ČE NE BI BILA PREIZKUŠENA V HUDIH NASPROTOVANJIH IN ZANIČEVANJIH? KAKO? VIDITE, DA NI DRUGAČE MOGOČE.

  VSAK, KI ŽELI HODITI PO POTI SVETOSTI, MORA SKOZI HUDA NASPROTOVANJA, ZASRAMOVANJA, ZANIČEVANJA , KRIVE OBTOŽBE, itd.. KAKO PA BOŠ POKAZAL, DA JE TVOJA VERA TRDNA?

  Samo ta način je za preizkušnjo vere in vztrajnosti na poti. JEZUS JE NAŠ VZOR, TUDI MI MORAMO DATI KALVARIJO SKOZI, KOT JO JE ON. KAKO PA BO POSTAL JEZUSOV UČENEC? JEZUSOV UČENEC MORA BITI PODOBEN NJEMU, ZASRAMOVAN, ZANIČEVAN, DOKLER NE GRE KALVARIJA MIMO: To si je potrebno zapomniti.

  Po mnenju s. Fabiane Pietkun je od 24 redovnic, ki so takrat prebivale s Favstino v vilenskem samostanu, vsaj 1/5 jo je označevala za histerično.

  Mati prednica jo je klicala histerik. Vsepovsod so ji nekatere nagajale, ko je zbolela za tuberkolozo so ji rekle, da se dela bolno, ker je lena itd…

  ČEPRAV JE ZARADI NJIH VELIKO TRPELA, JIH NI OBTOŽEVALA.

  Tukaj je potrebno razumeti: ZAKAJ BI SESTRA FAVSTINA OBTOŽEVALA TISTE, KI SO JO ZANIČEVALI, SAJ JE JEZUS DOPUSTIL TO ZARADI PRIDOBIVANJA KREPOSTI.

  TUDI MI SE VPRAŠAJMO: ZAKAJ BI SE JEZILI NA SODELAVCE ALI SOSEDE ALI OSTALE LJUDI, KI NAS MOGOČE ZMERJAJO, ZANIČUJEJO SE POSMEHUJEJO, DAJEJO ŽALJIVKE IN KRIVIČNE OBSODBE. ZAKAJ BI SE JEZILI IN JOKALI ZARADI TEGA?

  JEZUS TO DOPUŠČA KER VE, DA JE ZA NAS DOBRO. Vse dobro ni hudo je od Boga, govori Sveto pismo.

  ZATO V PRIMERIH, KO VAS BO NEKDO OZMERJAL, ZANIČEVAL , PONIŽEVAL, TE LJUDI IZROČITE V BOŽJE USMILJENJE, JIH BLAGOSLOVITE IN ZA NJIH MOLITE. SČASOMA BO GOSPOD NAREDIL, DA BODO KOT VAŠI NAJBOLJŠI PRIJATELJI.

  TO JE POTREBNO RAZUMETI, ČE NE ČLOVEK NE MORE URESNIČITI BOŽJE VOLJE S SVOJIM PRISTANKOM-DA.

  Če kdo misli, da bo napredoval v krepostih in napredoval na poti svetosti brez nasprotovanja, ponižanj, zmerjanja, krivih obtožb in obsodb, celo lahko javnega žaljenja in izključevanja iz družbe-službe itd.. SE ZELO MOTI.

  To je potrebo vzeti na znanje, sprejeti in se truditi hoditi po poti, ki jo Jezus kaže s Njegovo pomočjo . PRIDE PA DAN, KO JEZUS POVIŠA ČLOVEKA.

  Kaj bi rekli na to, da je bilo sestri Favstini nekoč ukazano, da je morala POJESTI HRANO ZA KOSILO IZ TAL. TUDI TO JE UBOGALA. Pojedla je hrano, ki so jo vrgli na tla in ji ukazali jo pojesti. VIDITE, BOG JO JE OB NJEGOVEM ČASU POVIŠAL ZA VSE VEČNE ČASE.

  Vzdržati je potrebno.

  Pišem podrobno obrazložitev zato da SE NE BI KDO USTRAŠIL, KO SE BODO ZAČELA DOGAJATI NASPROTOVANJA KO BO IZREKEL SVOJ PRISTANEK, DA BO POSLUŠAL IN IZPOLNJEVAL BOŽJO VOLJO.

  KAJTI, ČE SI REKEL, DA BOŠ POSLUŠEN BOGU, DA ŽELIŠ IZPOLNJEVATI NJEGOVO VOLJO , MORAŠ VSE SPREJETI IZ NJEGOVIH ROK, NE SAMO DOBRO.

 81. Miro says:

  LE ‘DA’ BOŽJI VOLJI NAS RESNIČNO OSVOBAJA!

  Resnično svoboden je lahko človek po besedah papeža Benedikta XVI. le v primeru, če je pripravljen sprejeti Božjo voljo. Še posebej v trenutkih stiske bi morali ljudje svoje težave zaupno izročati Bogu. Številni ljudje so prepričani, da se osvobodijo, kadar izrečejo ‘ne’, vendar ta predstava izvira iz greha. Jezus pa s svojim sprejemanjem križa za odrešenje človeka ta ‘ne’ grehu spreminja v ‘da’ Božji ljubezni.

  Benedikt XVI. je spregovoril o velikem pomenu molitve. V ospredje je postavil Jezusovo molitev pred križanjem v vrtu Getsemani. Jezus pade z obrazom na tla in s tem izkaže svojo poslušnost, pa tudi zaupanje v Boga. Kot otrok se zaupno obrača nanj z aramejsko besedo za ‘očka’, ‘Abba’.

  Jezus dobro ve, da je pri Očetu vse mogoče in da je to, kar počne, dobro, je pojasnil sveti oče. Prav tako naj bi verniki v molitvi zaupali, da z Božjo pomočjo tudi največje težave lahko vodijo v koristno izkušnjo.

  Povzeto po: https://www.druzina.si/clanek/le-da-bozji-volji-nas-resnicno-osvobaja

 82. Miro says:

  SKRITA, A POMEMBNA MOLITEV NA KONCU ZDRAVAMARIJE – NAŠA GOSPA NAS BO SPREMLJALA, ČE JI BOMO TO PUSTILI

  »… PROSI ZA NAS GREŠNIKE ZDAJ IN OB NAŠI SMRTNI URI.«

  Več o tem na: http://sticna.org/news/skrita-a-pomembna-molitev-na-koncu-zdravamarije?uid=115719

  V zvezi s tem ne prezrimo ključne ugotovitve in nasveta: Naše bitke so resnične! Naši mali boji štejejo! Vendar pa jih ne moremo zmagati čisto sami. Zato goreče, iskreno in zaupno molimo k naši zvesti Božji Materi!

  SVETA MARIJA, MATI BOŽJA, PROSI ZA NAS GREŠNIKE, ZDAJ IN OB NAŠI SMRTNI URI. AMEN

  Božje usmiljenje, ki si nam dalo Presveto Devico Marijo za Mater usmiljenja, zaupamo vate!

 83. Hvala says:

  LAHKO PIŠEMO KNJIGE O NASVETIH, KOMENTARJE, RAZPRAVE itd…TO SO PISANJA IN NASVETI. POTREBNO PA JE DEJANSKO TO URESNIČITI. ČE ŽELIMO POPOLNO PRENOVA DUHA IN DUŠE, ČE ŽELIMO, DA BOG POČISTI VSE ŠKODLJIVO, OZDRAVI IN OSVOBODI ČLOVEKA, JE MOŽNO SAMO S POPOLNO PREDAJO SAMEGA SEBE V BOŽJE ROKE, DA ČLOVEK DOPUSTI DA BOG PRIČNE S SVOJIM DELOVANJEM V TELESU, NA DUŠI IN DUHU.

  NI DRUGE MOŽNOSTI! BOG JE TISTI, KI PRENAVLJA IN DELA VSE NOVO!

  • Miro says:

   PRIPOROČIMO SE PRESVETI DEVICI MARIJI, SAJ SAMI PO SEBI NIČ NE ZMOREMO. PO MARIJI K JEZUSU! MOLIMO:

   POD TVOJE VARSTVO PRIBEŽIMO

   Pod tvoje varstvo pribežimo,
   o sveta božja Porodnica,
   ne zavrzi naših prošenj
   v naših potrebah,
   temveč reši nas
   vselej vseh nevarnosti,
   o častitljiva in blagoslovljena Devica,
   naša gospa, naša srednica,
   naša besednica!
   S svojim Sinom nas spravi,
   svojemu Sinu nas priporoči,
   svojemu Sinu nas izroči!

   Božje usmiljenje, ki si nam dalo Presveto Devico Marijo za Mater usmiljenja, zaupamo vate!

 84. Miro says:

  KAKO SE OTRESTI NAPUHA IN POSTATI PONIŽEN? SVETNIKI SVETUJEJO (Aleteia)

  »PONIŽNOST JE ŽIVLJENJE V RESNICI,« JE GOVORILA SVETA TEREZIJA VELIKA. TO JE NASPROTJE NAPUHA, SEBIČNOSTI IN OHOLOSTI

  Ponižen človek vidi resničnost, kakršna je, brez sebičnih prevar ali izkrivljanj. Ponižen človek prizna svoje meje in deluje zavestno. Nasprotno nečimrnost prevzetnemu človeku zakrije oči, zaradi napuha pa verjame, da ima v vsem prav. Čuti, da je nekaj več kot drugi. Težave se pojavijo takrat, ko zapade v nizkotnost in se zapre vase, da bi se zaščitil pred svetom, za katerega misli, da je proti njemu.

  V fotogaleriji boste našli nasvete svetnikov, ki vam bodo pomagali gojiti ponižnost.

  https://si.aleteia.org/2018/10/09/kako-se-otresti-napuha-in-postati-ponizen-svetniki-svetujejo/

 85. Miro says:

  Vsak dan se v molitvi vztrajno priporočajmo Svetemu Duhu, da bomo lahko v Njegovi moči sprejemali in spolnjevali Božjo voljo. Posredujem vam naslednjo čudovito molitev (Víctor Manuel Fernández), objavljeno na Aleteini spletni strani.

  OSVOBODI ME, SVETI DUH, VSEH NOTRANJIH ZVEZANOSTI

  SVETI DUH JE TISTI, KI NAS LAHKO OSVOBODI VSEGA, KAR NAS LOČUJE OD POPOLNE SREČE. PROSIMO GA, DA BI ZAŽIVELI V POLNOSTI.

  https://si.aleteia.org/2019/04/27/osvobodi-me-sveti-duh-vseh-notranjih-zvezanosti/

  Pridi, Sveti Duh, napolni srca svojih vernih in vžgi v njih ogenj svoje ljubezni!

 86. Miro says:

  OHRANITE PLAMEN KRISTUSOVE LUČI

  NAJ VEDNO GORI KRISTUSOVA LUČ V VAŠEM SRCU, KAJTI ON EDINI JE POT,
  PO KATERI HODI, ON JE ŽIVLJENJE, KI ŽIVI, ON JE LJUBEZEN, KI LJUBI.
  (sv. Mati Terezija)

 87. Miro says:

  VSE, KAR MORAMO VEDETI O POSVETITVI JEZUSOVEMU SRCU (Aleteia)

  MESEČNI OPOMIN, DA SMO SE IZROČILI BOGU

  Kot vsaka druga pobožnost, npr. do Marije, svetnikov in drugih, ima tudi pobožnost do Jezusovega Srca nekaj tipičnih značilnosti, prek katerih se verniki obračamo k Jezusovemu Srcu.

  Posvetitev in zadoščevanje sta dva vidika pobožnosti, ki ju med letom obhajamo na prvi petek v mesecu.

  POSVETITEV

  Kaj pomeni posvetitev nečemu? Kadar se nekemu delu zares posvetimo, takrat se ne pustimo motiti in smo osredotočeni le na tisto, kar delamo. Posvetitev pomeni, da neko stvar izvzamemo iz posvetne (vsakdanje) rabe in jo namenimo za liturgično uporabo, za bogo-služje. Tudi posvetitev oseb je namenjena ravno temu, da se redovniki, redovnice, duhovniki povsem posvetijo Bogu, živijo Bogu posvečeno življenje.

  Posvetitev, ki jo verniki opravimo na prvi petek, je sicer posebna, saj jo obnavljamo vsak mesec. Posvetitev Srcu Jezusovemu je podaritev samega sebe Bogu iz ljubezni do njega, da prek nas in po nas deluje v svetu.

  ZADOŠČEVANJE

  V človeškem smislu zadoščevanje pomeni popraviti neko krivico oz. kar smo zagrešili, postaviti stvar v prvotno stanje. Zadoščevati Bogu najprej pomeni za naše lastne grehe, katerih se pokesamo pri sveti spovedi, ki jo opravimo ob prvem petku. Prav tako pa zadostiti pomeni tudi konkretno delati za vrnitev v prvotno stanje, za odpravo krivic v svetu ipd.

  Sestra Marija Jasna Kogoj je v svojem delu Rešilno znamenje našega časa zapisala: “Izvaja naj se na način, ki je primeren duhu in potrebam časa.” Konkretno delo zadoščevanja je odvisno od časa in okolja, v katerem smo. Danes tega ne moremo početi na enak način kot pred nekaj desetletji, čeprav je cilj lahko enak. Cilj je prinašati Kristusa v svet oz. kot so temu nekoč rekli: družbeno kraljevanje Kristusa.

  APOSTOLAT MOLITVE

  V molitvi posvetitve, ki jo molimo vsak prvi petek, se na poseben način verniki zavežemo, da bomo molili za spreobrnjenje grešnikov, ki s svojimi grehi na poseben način prizadenejo in ranijo Jezusovo Srce.

  Božji služabnik prof. Anton Strle je zapisal: “Kdor se spet in spet zazre v Srce učlovečenega Boga, prebodeno zaradi grehov človeštva, bo čutil, da greh ni malenkost, marveč strahotna realnost, in da je treba krščansko življenje jemati z vso resnobo in odgovornostjo zase in za druge. […] češčenje Srca Jezusovega nas uči nečesa, kar je za življenje silno pomembno: realizma greha in še bolj realizma odrešenja, realizma božje ljubezni.”

  EVHARISTIJA IN SVETA SPOVED

  In kaj imata s pobožnostjo do Jezusovega Srca zakramenta evharistije in spovedi? Čeprav je spoved bolj kot srečanje s sodnikom, srečanje z usmiljenim Očetom, pri spovedi priznamo svoje grehe, se jih pokesamo in sklenemo poboljšanje. Tako zadoščujemo za svoje grehe v odnosu do Boga, v odnosu do bližnjega pa so potrebna konkretna dejanja izven spovednice. Spoved naj bi tako opravili vsak mesec na prvi petek, v duhu obnovitve naše zvestobe Bogu, naše posvetitve njemu.

  Pri Evharistiji se srečamo z živim Bogom. Ko smo na prvi petek opravili sveto spoved, naj bi šli k sveti maši in prejeli sveto obhajilo. Obilne milosti svetega obhajila naj bi Bogu darovali za spreobrnjenje grešnikov, prav tako pa iz tega najsvetejšega zakramenta črpamo moč za konkretno delovanje v svetu.

  Povzeto po: https://si.aleteia.org/2021/06/11/vse-kar-moramo-vedeti-o-posvetitvi-jezusovemu-srcu/

  Srce Jezusovo, posoda ljubezni in pravice, usmili se nas!

 88. Miro says:

  Vas morda zanima:

  KAKO SE Z BOŽJO POMOČJO PREBITI IZ TAKO IMENOVANE DUHOVNOSTI V “POVOJIH”
  V TRDNO, ZDRAVO DUHOVNOST, ZASIDRANO V JEZUSOVEM IN MARIJINEM SRCU?

  Do odgovora na to vprašanje se lahko dokopljete pod vodstvom Svetega Duha – tudi s pomočjo
  branja prispevkov, zbranih na priloženi strani. Namenjeni so živi duhovnosti v moči Svetega Duha,
  in sicer tvoji, moji posvetitvi Jezusovemu Presvetemu Srcu in Marijinemu Brezmadežnemu Srcu.
  Pridi, Sveti Duh ….

  http://www.molitev.net/posvetitev-slovenije-jezusu-in-mariji.html/comment-page-1#comment-45521

  Presveto Srce Jezusovo, usmili se nas!
  Brezmadežno Srce Marijino, prosi za nas!
  Vsi svetniki in svetnice, prosite za nas!

 89. Miro says:

  KAKO USTVARITI NAVADO REDNEGA OBISKOVANJA SPOVEDI (Aleteia)

  MISEL NA ZAKRAMENT POKORE JE LAHKO ZASTRAŠUJOČA, ŠE POSEBEJ ČE GA ŽE DOLGO NISTE PREJELI. HKRATI PA JE ČUDOVIT OBČUTEK SKLENITI MIR Z BOGOM NA TAK NAČIN

  Vemo, da bi morali redno hoditi k spovedi, vendar je v našem natrpanem urniku velikokrat težko najti čas. V veliko pomoč nam je lahko ustvariti navado, s katero spoved postane predvidljiv in pričakovan del naše rutine. Preberite, kako razviti takšno navado.

  https://si.aleteia.org/2022/11/12/kako-ustvariti-navado-rednega-obiskovanja-spovedi/

  Božje usmiljenje, navzoče v postavitvi in delitvi svetih zakramentov, zaupamo vate!

 90. Miro says:

  Z VERO IN ZAUPANJEM GLEJMO V GOSPODA, KI NAS ODREŠUJE

  In takoj je primoral učence, da so šli v čoln in se peljali pred njim na drugo stran; sam naj bi medtem odpustil množice. In ko je množice odpustil, je šel na goro, da bi na samem molil. Ko se je zvečerilo, je bil tam sam. Čoln pa se je medtem oddaljil že precej stadijev od brega. Valovi so ga premetavali, kajti pihal je nasprotni veter. Ob četrti nočni straži je Jezus hodil po jezeru in prišel k njim. Ko so ga učenci videli hoditi po jezeru, so se vznemirili in rekli: »Prikazen je.« Od strahu so zavpili. Jezus pa jim je takoj rekel: »Bodite pogumni! Jaz sem. Ne bojte se!« Peter mu je odgovoril in rekel: »Gospod, če si ti, mi ukaži, da pridem po vodi k tebi.« On mu je dejal: »Pridi!« In Peter je stopil iz čolna, hodil po vodi in šel k Jezusu. Ko pa je videl, da je veter močan, se je zbal. Začel se je potapljati in je zavpil: »Gospod, reši me!« Jezus je takoj iztegnil roko, ga prijel in mu dejal: »Malovernež, zakaj si podvomil?«

  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Mt+14%2C22-31&id13=1&pos=1&set=2&l=sl

  Slava tebi, Jezus, Ti si neizmerno veličastvo Božjega usmiljenja! Hvala, ker nas nenehno učiš, kako naj z vero in zaupanjem
  premagujemo življenjske težave, preizkušnje, trpljenje … in hodimo za Teboj. Ko v strahu, stiski, obupu … gledamo razburkano
  morje, grozeče valove, moč vetra … dostikrat pozabljamo na Tebe in se začnemo potapljati. Ko v močni veri dvigujemo pogled k
  Tebi, s Tvojo pomočjo hodimo »po vodi«, a ne kamorkoli, ampak k Tebi, v katerem je vsa polnost božanstva in večne sreče!

  Gospod, prosim Te poživi mojo šibko vero Vate. Daj, da bom veroval, da me edino Ti celovito ozdravljaš in odrešuješ, in sicer tako, kakor Ti hočeš. Pomagaj mi, da bo na vseh mojih življenjskih poteh, še zlasti v preizkušnjah, moja volja zedinjena s Tvojo presveto božjo voljo. Jezus, hvala Ti za vse, kar nam podarjaš na priprošnjo Presvete Device Marije.

  Presveto Srce Jezusovo, usmili se nas!
  Brezmadežno Srce Marijino, prosi za nas!
  Sv. Jožef, prijatelj Najsvetejšega Srca, prosi za nas!

 91. Kras says:

  Pozdravljeni,

  že nekaj časa bijem boj, ki ga sodobna medicina opredeljuje kot pot v izgorelost, imam tudi zdravila.
  Veliko molim imam duhovnega spremljevalca, včeraj na srečanju pa se mi je zgodilo nekaj nenavadnega.
  Imeli smo 10 min pavze, z namenom, da se sami sestanemo z Gospodom in mu povemo za svoje stiske.
  Sama sem šla na pokopališče, saj sem želela poiskati eno pokojno teto. Na dnu srca sem si želela, da bi lahko šla
  na očetov grob, ki pa je na njegovo željo v njegovem rojstnem kraju zelo daleč.
  Na pokopališču me je poneslo k gospe, ki je v naši skupini, ker sem bila objokana, me je močno objela.
  Svetovala mi je naj molim za očeta in se mu priporočam, da mi on pomaga in posreduje zdravje .
  Danes to nenehno razmišljam. Nisem pa še molila. Preden pa sem se lotila pisat , me je kot presunilo, da moram moliti za dedka po očetovi strani in je pravzaprav zapustil družino mojega očeta, leta kasneje pa žal umrl v nemškem koncentracijskem taborišču. Pomislila sem na njegove muke in morebitna obžalovanja in vse me je zabolelo. Takoj sem šla prižgati svečko zanju, za očeta in dedka. Moj oče, čeprav tega ni povedal, je celo življenje trpel zaradi tega manjka in zapustitve. To je blažil z alkoholom, a to je bila njegova muka, saj ne morem reči , da bi kdo kdaj omenjal v naši družini alkohol, ali da bi zaradi njega v domu trpeli prepire, strah, zmerjanja. To je bilo očetovo tiho trpljenje in bojim se, da se hoče hudi duh polastiti tudi mene.
  Je to možno? Kaj lahko poleg molitve zanju še storim? Nenavadno mi je že to, da sploh razmišljam o dedku, ki je umrl že leta 44. Kot, da bi čutila od nekod prošnjo, naj se ga že enkrat usmilijo in da lahko pri tem pomagam jaz z molitvijo. Kaj se mi dogaja? To je pri meni nekaj novega?
  Oprostite za zmeden zapis. Vse dobro.

  • Kristina says:

   ga.Kras ko berem vaš začetek o izgorelosti iz medicinskega vidika, jaz že vem da sem nekaj časa v tem a nisem šla k zdravniku, bila sem pri kliničnem psihologu, ker stvari pozabljam in so ugotovili z testi, da mi možgani ne delujejo dovolj hitro. Jaz nikomur ne morem opisat kaj se dogaja z menoj v meni, ker to so res duhovni boji, zakaj sem že 2x bila rešena iz krempljev bolezni (bila sem v komi ko sem bila stara 15 let-imela sem prometno nesrečo), pri 29 sem zbolela za rakom , zbolela sem na telesu vendar verjamem da so tisti boji v meni veliko hujši in to so boji proti zlu, ki je verjetno že imelo odprta vrata iz prejšnjih rodov.
   ga Kras hvala vam za vaše pričevanje, sva na isti poti, kot sem napisala v našem glasilu, naj v adventu stopimo skupaj na pot s Sv. Jožefom, Marijo, osličkom in kličemo sv. Duha da razsvetli naše misli, besede, dejanja in vsak dan 5minut molimo za nekoga ni važno kogar in bodimo povezani čeprav se mogoče ne poznamo v letih, v neskončnosti pa se snidemo.

   • Hvala says:

    Spoštovana ga. Kras!

    Pravite, da imate duhovnega svetovalca, ne vem kaj vam je svetoval, sama vam bom povedala naslednje:

    Ne vem, če ste življenje že posvetila Jezusu in Sveti Mariji v kolikor to seveda želite. ČE IZROČITE ŽIVLJENJE JEZUSU, BO ON VODIL LADJO VAŠEGA ŽIVLJENJA, VAM SVETOVAL IN USMERJAL.

    To je povedal in je zapisano v Svetem pismu:

    Modril te bom in te učil
    na poti, po kateri moraš hoditi,
    svetoval bom, moje oko je nad tabo.
    9 Ne bodite kakor konj, kakor mezeg brez razuma;
    z uzdo in vajetmi krotijo njuno divjost,
    sicer se ti ne približata. (Ps 32)

    Glejte ga Kras, ZAVEDATI SE MORAMO, DA SO PRI ČLOVEKU-TO JE NA TELESU, DUŠI IN DUHU POSEGI, KI JIH NE MORE REŠIT NOBEDEN ČLOVEK, AMPAK SAMO BOG.

    GREHE ODPUŠČA SAMO BOG, DUHA ZDRAVI SAMO BOG, POSLEDICE NAŠIH GREHOV ZDRAVI SAMO BOG, DUŠO OČIŠČUJE POSTOPOMA SAMO BOG itd..

    Potrebno se je zanesti na Boga, kot je zapovedal to v Svetem pismu in narediti kaj zahteva od nas.

    ČLOVEK NE ODGOVARJA ZA GREHE PREDNIKOV, VENDAR JE KLJUB TEMU OBREMENJEN!

    Poglejmo, kaj pravi pater Peter Vrabec-eksorcist :

    Treba je vedeti, da obsedenost ni le rezultat osebnih grehov, ampak tudi grehov prednikov ali različnih urokov in prekletstev. Človek seveda ne odgovarja za grehe svojih prednikov, a je kljub temu obremenjen. Marsikdo sploh ne ve, kaj so njegovi predniki storili, a zelo težko živi. Tega vidim ogromno in to se da uspešno rešiti z molitvijo.

    V Sloveniji je danes zelo priljubljena magija vudu. Vedno več podjetij se bori proti konkurenci z magijo. Veliko ljubosumnih ljudi, zlasti žensk, hoče škoditi svojim tekmecem. Odkar sem eksorcist, razumem, zakaj je Jezus naročil izganjanje, zakaj ni dovolj že spoved. Tu ne gre za podedovano krivdo, ampak za podoben vpliv, kot ga ima izvirni greh, za katerega nismo krivi, nosimo pa njegove posledice. Hudi duh laže vpliva na krvne sorodnike nekoga, ki je storil težek greh. Na srečo ta prenos deluje tudi v pozitivnem smislu. Zelo pogosto npr. preko mame molim eksorcizem za otroka, ki noče priti k meni. Bog deluje, ker je tu ljubezen in skrb, in moč zla oslabi (pater Peter Vrabec)

    Karizmatik Dražen Bušić je napisal v knjigi, ki je prevedena v slovenščino-KAKO PREJETI POPOLN BOŽJI BLAGOSLOV ZA DRUŽINO IN OTROKE-da je nekoč molil nad človekom in mu je Sveti Duh povedal številko; sprva ni vedel kaj ta številka pomeni, potem pa je dobil SPOZNANJE ZA KATERI ROD NAZAJ JE POTREBNO MOLITI, PA NE SAMO MOLITI, TUDI ZA SVETE MAŠE DAJATI -POSEBNO ŠE ZA GREGORJANSKE SVETE MAŠE.

    MOGOČE DA VAS BO GOSPOD POSLAL TUDI NA MOLITVE K EXORCISTU.

    Glejte, po prednikih se podedujejo TAKO MATERIALNE UGODNOSTI (hiša, avto itd..) KOT DUHOVNA DEDIŠČINA PREDNIKOV. TUDI ALKOHOLIZEM JE LAHKO DEDIŠČINA PREDNIKOV in to je potrebno rešiti.

    NEIZPOVEDANI GREHI IN VSE OSTALO, KAR NE VEMO, KAJ SO STORILI NAŠI PREDNIKI, ZELO VPLIVA NA NAŠA ŽIVLJENJA. POTOMCI NE BODO ODGOVARJALI ZA GREHE PREDNIKOV, VPLIVA PA NA NJIH, DA VČASIH RES NE MOREJO VEČ ŽIVETI.

    Hudi duh vstopi v družino tudi po družinskem deblu.

    Pater Peter je povedal, da je spoznal. DA JE JEZUS OSVOBAJAL IN IZGANJAL HUDEGA DUHA IN SAMA SPOVED NE ZADOSTUJE.

    NAJPREJ ga. Kras, VSAK DAN MOLITE, DA VAM GOSPOD POKAŽE, KAJ JE NAROBE V VAŠEM RODU, oz. DA VAM JEZUS POKAŽE, KAJ JE NAROBE, DA NE MORETE ŽIVETI NORMALNO ŽIVLJENJE. MOGOČE VAS POŠLJE JEZUS NA MOLITVE ZA OSVOBODITVE oz, tja kamor bo potrebno.

    TO NE VE ČLOVEK, DOKLER SVETI DUH NE ODKRIJE DIAGNOZO IN POVE NA MOLITVAH ZA OSVOBODITVE.

    Ne zatiskajmo si oči, da se bo samo nekaj rešilo, VSE BO POTRENO UREDITI Z TESNIM SODELOVANJEM Z JEZUSOM. ČE BOSTE JEZUSA VPRAŠALI DA POKAŽE PRETEKLOST IN SEDANJOST IN KAJ MORATE STORITI, VAM BO KAZAL IN POVEDAL.

    Glejte, Jezus vse razkriva. V Prenovi pravimo, DA ODKRIVA POSTOPOMA, KOT BI LUPILI ČEBULO, LUPINO ZA LUPINO.

    Če imate možnost pojdite na molitve ZA OSVOBODITEV. ČLOVEK NE VE KAJ JE PRI VAS NAROBE, TO BO ODKRIL BOG-SVETI DUH.

    Ga. Kras, popolnoma vas razumem, KADAR SE VLEČE “PRITISK”OD PREDNIKOV, JE ZELO TEŽKO.

    Ko vam bo Sveti Duh odkril KAJ VSE JE POTREBNO IN KAJ JE VZROK, BOSTE Z JEZUSOM REŠEVALA KORAK PO KORAKU.

    BOG NIČESAR NE SKRIVA, AMPAK RAZKRIVA. Molite v ta namen, da VAM POKAŽE VZROK!

    MOŽNO PA JE TUDI, DA JE ŠE KAJ DRUGEGA PRI VAS POTREBNO UREDITI. KER TEGA NOBEN ČLOVEK NE VE, AMPAK SAMO BOG, GA PROSITE ZA POMOČ IN SE ZANESITE NAJ.

    BOG ZDRAVI PO LJUDEH S POLAGANJEM ROK. ZANESITE SE NA BOŽJO POMOČ, DA BOSTE LAHKO NEKOČ ZAŽIVELA NORMALNO-ŽIVLJENJE V OBILJU KOT OBLJUBLJA JEZUS!

    Potrebno je, da PROSITE JEZUSA ZA VZTRAJNOST, POTRPLJENJE, DA BOSTA LEPO SKUPAJ TO KAR JE HUDA STISKA REŠILA!

    Vse dobro, če želite lahko še kaj vprašate .

  • Kras says:

   Dragi obe Kristina in Hvala

   Kristina za sočustvovanje in nasvet, ter molitev.
   Hvala, hvala za vse dane nasvete. V tej smeri sem razmišljala tudi sama, duhovni spremljevalec mi tega še ni omenil, ker me premalo pozna, pa tudi sama do sedaj nisem ozavestila, da bi za moje počutje lahko bil kriv ta prefinjen greh skušnjave, ki se je polastil mojega očeta in je želel preiti tudi name. V imenu Jezusa se mu bom upirala, dokler ne omaga.
   Mir in dobro.

   • Hvala says:

    Ga. Kras!

    Sem vesela za vas, tako naredite kot sem vam svetovala, VSE BO DOBRO, TUDI VI BOSTE NEKOČ ZAŽIVELA V VSAKEM IZOBILJU- BREZ STISKE.

    Veste, nekateri ne verjamejo in še ne morejo verjeti, KAKŠEN VPLIV IMAJO PREDNIKI NA POTOMCE. ZATO PA PRAVIM, DA MORA BITI VSE “POČIŠČENO ZA NAZAJ”, DA LAHKO GOSPOD BLAGOSLAVLJA DRUŽINE.

    Povedala bi vam lahko VES POTEK NEKE ZGODBE, RAZPLET, SKORAJ NEMOGOČE BI SE REKLO, GOSPOD VSE RAZKRIVA, REŠEVATI IN DELATI JE POTREBNO V TESNEM SODELOVANJU Z JEZUSOM.

    Vesela sem, da sem vam pomagala, ČLOVEK SE NE SME BATI, VEDNO JE POTREBNO POVEDATI, DA NISO LJUDJE V DVOMU.

    za prejem Svetega Duha JE POTREBNA TUDI POPOLNA ODPRTOST JEZUSU, EDINOST, MEDSEBOJNA LJUBEZEN.

    BOGU JE POTREBNO PUSTITI DA DELUJE V ČLOVEKU.

    Pišite še kaj!

 92. Miro says:

  DELAJ KAKOR OTROČIČKI, KI SE Z ENO ROKO DRŽE SVOJEGA OČETA, Z DRUGO PA
  NABIRAJO JAGODE OB OGRAJI. TUDI TI ZBIRAJ IN OSKRBUJ Z ENO ROKO DOBRINE
  TEGA SVETA, TODA Z DRUGO SE VEDNO KREPKO DRŽI SVOJEGA NEBEŠKEGA OČETA.
  (sv. Frančišek Saleški)

 93. Miro says:

  BODIMO LJUDJE HREPENENJA IN MOLITVE. NIČESAR NE IMEJMO ZA
  NEMOGOČE: BOG ZMORE VSE. (sv. Karel de Foucauld)

 94. Miro says:

  KORAK ZA KORAKOM DO OBVLADOVANJA JEZNIH IZPADOV (Aleteia)

  STE SE ŽE KDAJ VPRAŠALI, ZAKAJ NEKATERE NEKA SITUACIJA JEZI, DRUGE PA ZABAVA?

  V življenju se lahko hitro znajdemo v situaciji, ki nas preplavi z različnimi neugodnimi čustvi. Lahko je to sram, nelagodje ali pa nezadovoljstvo in jeza. Glavna težava pa je, da na ta čustva ne moremo vplivati. Vse, kar lahko naredimo, je, da čustvo, ki je v nas, skušamo uravnavati in nadzorovati.

  Zgodi pa se tudi, da se v določenih situacijah posamezna oseba odzove povsem drugače kot druga. Nekatere bo neka situacija zabavala, spet druge jezila. Zakaj je tako?

  Več o tem na: https://si.aleteia.org/2020/03/04/korak-za-korakom-do-obvladovanja-jeznih-izpadov/

 95. Miro says:

  DANES SI NE BO PRIZADEVAL SPRAVITI V RED NIKOGAR RAZEN
  SAMEGA SEBE. (sv. Janez XXIII.)

 96. Miro says:

  KAKO IZBOLJŠATI DUHOVNO ZDRAVJE Z MOLITVIJO ROŽNEGA VENCA (Aleteia)

  ENA IZMED METOD MOLITVE ROŽNEGA VENCA VKLJUČUJE PREMIŠLJEVANJA O KREPOSTIH, KI SO POVEZANE S POSAMEZNIMI SKRIVNOSTMI.

  Več o tem na: https://si.aleteia.org/2020/05/14/kako-izboljsati-duhovno-zdravje-z-molitvijo-roznega-venca/

  Marija, Kraljica presvetega rožnega venca, prosi za nas!

 97. janez says:

  Opomnik za življenje ali Vita tua est Academia Operosorum

  1. Vsak dan, ki ti je namenjen koristno preživi v službi bližnjih in zastonj razdajaj vse svoje talente, ki si jih tudi zastonj prejel ob rojstvu od Boga, pa boš poslal ljudem dragocen delček večnosti in boš osrečeval in boš srečen.
  2. Biti mlad pomeni verjeti v čudo, da je tudi nemoguče mogoče, ko iz potresnih ruševin rešiš človeka, ko nahraniš lačnega in potolažiš trpečega z usmiljenjem in dobroto in ko pomagaš povsod, kjer te potrebujejo bližnji, ko premagaš sebe.
  3. Ne dovoli, da bi tvoja življenjska radost in sreča bila odvisna od tisoč in ene malenkosti, ampak presegaj drobne malenkosti s pogumom in dobrodušno velikopoteznostjo, ko je treba pomagati in opogumiti ponižane in razžaljene in pokazati pot in vzor kako iti naprej, ko se uporno spoprimeš s težavami in se tebi in drugim odprejo rešitve.
  4. Ko ti bo težko, poskušaj biti mali igrivi nasmejani klovn, ki pripoveduje skeče, poje pesmi, ali prešerno igra na gosli in tako prinaša radost in veselje žalostnim ljudem, upanje obupanim in odrešitev vsem tistim, ki so izgubili smoter, cilj in pot v življenju. Včasih moraš koga preprosto razvedriti z besedami in glasbo srca, saj ko pomagaš bližnjim pomagaš sebi.
  5. Temelj ljudske sreče je globoka sigurnost, spontana radost v malih stvareh in velika enostavnost, ko je treba imeti človeka preprosto rad in objeti trpečega ter obrisati solze z lic otroka, ki je v vojni ostal brez staršev, mu ponuditi hrano, streho in uteho kot Kristus, ki je za lačne in bolne ter trpeče prišel na svet in na križu daroval sebe. Objem in dobrota delata čudeže.
  6. Smeh osvobaja in razvedri potrte ter je najboljša kozmetika za zunanjost in najboljše zdravilo za notranjost, ko neopazno vstopi v kamrico srca in prežene skrbi.
  7. Ne osrečuje obilje, ampak to, v čemer uživaš. Ko lahko uživaš v enem cvetu, v enem nasmešku, v igri otroka, v letu metulja, v radosti matere, ki so ji pozdravili v bolnici sina, v nasmehu očeta, ki se mu je domov vrnil izgubljeni sin, si bogatejši od vseh milijonarjev, ki imajo vse kar si poželijo, pa vendar ostajajo nezadovoljni in se ničemur več ne veselijo. Zakaj, ker so bogataši kot Babilonski stolp preobteženi in preobloženi z zlatom, z denarjem, s hišami, avtomobili, tovarnami, bankami in drugim premoženjem, ki ne osrečuje ampak prinaša nove in nove skrbi in ker bogastvo kot mamon vseskozi nagovarja imetnika, da bi pridobival in imel še več kot doslej. Kaj pomaga bogatašu vse bogastvo sveta, če je nesrečen in osamljen in ga nihče ne razume ter ne vidi smisla v življenju! Bodi ponižen in skromen ter bogaboječ ter moli in bodi pravičen v Božjih Očeh.
  8. Bodi dober kakor sonce, saj to navkljub vsej hudobiji in bedi sveta, vsako jutro gotovo vzide in prinese toploto in svetlobo med nas pravičnike in grešnike, brez razlike. In tudi mi vsak dan prinašajmo in oznanjajmo z zgledom Svetlobo in Luč Odrešenika med ljudmi!
  9. Naj bo vsakdo srečen s koščkom neba v Tvoji roki, s prijazno besedo izrečeno bližnjemu in strpnostjo do različnosti, ki jo izkazujejo drugi. Prelij svojo Vero v Boga v Življenje in daj tihi zgled drugim.
  10. Optimizem je kot svetloba v temo tisti najčudovitejši in najcenejši recept, da dolgo živiš zdravo in srečno in da te imajo ljudje radi. V Bogu premoremo vse, kar potrebujemo. On je naša Pot, naš Učenik in Odrešenik. On je naša Moč in Upanje, ki je Vedno z nami, zato nikoli nismo sami! On nas ima rad in nam hoče le dobro.
  11. Odpuščajmo sebi in drugim ter popravimo vse prizadejane krivice! Prosimo za Odpuščanje Boga in se spovejmo svojih grehov, da bomo lahko spet vse začeli na novo, brez stare prtljage. In popravimo krivice ter se opravičimo tudi tistim, ki smo jih prizadeli.
  12. Bodimo v vsem podobni Jezusu in prinašajmo ljudem Kristusovo Luč Odrešenja in Veselja Odrešitve z dobroto, s ponižnostjo, bogaboječnostjo, z služenjem in pomočjo drugim, da bomo z vsem kar delamo in molimo Slavili in Častili Boga in se mu Zahvaljevali za vse Milosti in Dobroto.
  13. Prosimo Boga za Božje Vodstvo in Pomoč, da bomo vedno spolnjevali Božjo Voljo in Hodili za Kristusom!

  Janez AKA Dichter Hansi

  Božja Pomoč ostani vedno z Nami Vsemi!

 98. Miro says:

  NASVET V ZVEZI Z ALKOHOLIZMOM
  (Pavel Goličnik, iskreni.net)

  »Poslušaj starša in ostale ljudi, ki ti želijo dobro. Njih je iz lastnih izkušenj ali pa skozi primere drugih ljudi, življenje že izučilo, da alkohol ne osrečuje. To je navidezna blaženost, ki je daleč od realnosti. Odvisniki smo največji strahopetci, ker pred sabo skrivamo svoje dolžnosti ali pa svoje poslanstvo. Nihče se ni rodil s poslanstvom, da bi bil v breme ostalim, kar pa kot alkoholik si.

  Godujem na praznik apostola Pavla spreobrnjenca, ki mi je zelo blizu, saj sem se tudi jaz spreobrnil iz alkoholika v običajnega človeka. Če sem bil prej kot alkoholik Savel, sem sedaj kot Pavel. Ta je širil Kristusovo vero, jaz pa si želim razsvetliti koga, ki je zapadel v past odvisnosti ali pa se je morda še sploh ne zaveda.«

  Več o tem na: https://www.iskreni.net/pavel-golicnik-s-tem-da-sem-se-ozdravil-odvisnosti-sem-premagal-hudica/

 99. Miro says:

  IŠČITE BOGA V VAS! SVETI AVGUŠTIN PRIZNAVA, DA GA NI NAŠEL, DOKLER GA JE ISKAL
  ZUNAJ SEBE. NOTRANJE ŽIVLJENJE JE POTREBNO. ČE TO MANJKA, MANJKA VSE.
  (sv. Vincencij Pavelski)

  Presveto Srce Jezusovo, usmili se nas!
  Sv. Vincencij Pavelski, prosi za nas!

 100. Miro says:

  OSNOVE DUHOVNEGA RAZLOČEVANJA IN ODLOČANJA

  Kako si urediti navade in sprejemati prave odločitve v življenju? Za zdravje, študij, zaposlitev, družino, poklic… in katera sredstva uporabiti? Kakšno vlogo imajo pri tem moje želje, misli, izkušnje, pa mnenja drugih… in, nenazadnje, vrednote oziroma vera?

  V 7-tedenskem programu lahko spoznate in osebno preizkusite osnove metode iz knjižice Duhovne vaje, ki jo je v renesansi oblikoval Ignacij Lojolski, danes pa jo uporabljajo ljudje različnih poklicev in stanov po vsem svetu.

  Več o tem na: https://ignacijevdom.si/osnove-razlocevanja/

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.