Prosim za molitev

Imate težave? Imate kako bolezen, ki jo ne morejo zdravniki ozdravit ( levkemija, rak, astma, depresija,…) ? Ste skregani s sosedi, možem, ženo, otroci, sorodniki, sošolci,…? Vam gre vse narobe? Ne morete dobit fanta / punco za zakon? Ne morete imet otrok? Ne vem karkoli imate in vam dela težave, spodaj vpišite in skupaj bomo molili za vaš namen.
Naša prošnja je, da se tudi vi sami vključite v to internetno molitveno skupino in si vsi skupaj pomagajmo in molimo drug za drugega in namene, ki so bili napisani. Če še ne znate moliti, potem si izberite eno od molitev in jo izmolite (preberite in pri tem razmišljajte kaj piše) za vaše in vse ostale prošnje(namene). Če verujete se vam bo to tudi izpolnilo.

Matej 9, 20-22
Tedaj se mu je od zadaj približala žena, ki je dvanajst let krvavela, in se je dotaknila roba njegove obleke. Pri sebi je namreč rekla: »Če se le dotaknem njegove obleke, bom rešena.« 22 Jezus pa se je obrnil, jo pogledal in dejal: »Bodi pogumna, hči, tvoja vera te je rešila.« In žena je bila od tiste ure rešena.
Ali:
Mt 17,20
»Zato, ker imate malo vere,« jim je dejal. »Resnično, povem vam: Če bi imeli vero kakor gorčično zrno, bi rekli tej gori: ›Prestavi se od tod tja!‹, in se bo prestavila in nič vam ne bo nemogoče
Ali:
Lk 17,6
Gospod pa jim je dejal: »Če bi imeli vero kakor gorčično zrno, bi rekli tej murvi: ›Izruj se s koreninami vred in se presadi v morje,‹ in bi vam bila pokorna.

Vsi skupaj lahko od Boga izprosimo milost za vaše prošnje.
Hvala za vaš obisk in vašo molitev, naj vas Bog obilno blagoslovi.
Spodaj vpišite svoje prošnje. Vpiši samo svoje ime/vzdevek brez priimka!

(Prosim, da si ne spreminjate imena ali vzdevka, ker s tem mi dajete dodatno delo, da vaše prispevke odobrim.  Hvala, Administrator)

This entry was posted in Domov. Bookmark the permalink.

16.724 Responses to Prosim za molitev

 1. Marija says:

  Danes sem bila na pregledu in zdravnica pravi, da ni nič nevarnega, kontrolo imam čez pol leta. Hvala Mariji, Očetu in Sinu in Svetemu Duhu in vsem, ki ste molili in dajali podporo. Tudi jaz molim za vse trpeče, pa tudi za vse, ki nas vzpodbujate, pomagate in molite na tej spletni strani – hvala vam, naj vam dobri Bog obilno povrne.

  • Miro says:

   Hvala tudi vam, ga. Marija, za vse vaše molitve za trpeče. Naj vas Gospod vedno blagoslavlja z mirom v srcu, ne glede na ugoden ali neugoden veter na vaši življenjski poti. To je mir v moči Svetega Duha, katerega nam ta svet ne more dati, kot nam v evangeliju pravi Jezus.

 2. Vesna Pavčnik says:

  Prosim za molitev sestre in nečakinje,ki imata korono.

 3. Vesna Pavčnik says:

  Jezus prosim te za mojo sestro in nečakinjo,ko sta zboleli za korono.Dotakni se ju in olajšaj njune bolečine.

 4. Miro says:

  OZDRAVLJENJE V KOPELI BETÉSDA – JEZUS OZDRAVLJA Z MOČJO BESEDE!

  Odlomek iz evangelija: Jezus mu je rekel: »Vstani, vzemi svojo posteljo in hôdi!« In mož je takoj ozdravel. Vzel je posteljo in hodil. (Jn 5,8-9)

  Daljši evangeljski odlomek (Jn 5,1-3.5-16):
  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Jn+5%2C1-3.5-16&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

  Duhovna misel: Jezus je med bolniki v kopališču Betesda. Hromega človeka vpraša, ali želi ozdraveti, ta pa mu pove, da nima nikogar, ki bi mu pomagal. Z močjo besede ga Jezus ozdravi. V težavah se bom zavedal, da je Jezus zdravnik, ki prinaša življenje. Gospod, ozdravi me od utrujenosti in ujetosti v navade, da se bom odprl v ljubezni do tebe in do ljudi, ki bodo prišli k meni. (Luč Besede rodi življenje, Primož Krečič)

  Obudimo vero in zaupanje v našega Odrešenika Jezusa, ki tudi danes ozdravlja z močjo besede. Gospodovo ozdravljenje hromega bolnika je znamenje nečesa, kar je bistveno pomembnejše, in to je ozdravljenje duha, duše. Zato Gospoda prosimo predvsem za ozdravljenje naše notranje ohromelosti, da bodo naša srca zaživela in živela v moči Božje besede, ki prinaša življenje.

  Božjemu usmiljenju tokrat posebej izročimo ljudi, ki jih težijo grehi kljubovalnosti Božji volji, grehi jeze, napadalnosti, sovraštva, maščevalnosti … Sicer pa smo vsi ljudje potrebni Božjega usmiljenja, saj je prav vsak človek na tem svetu – bolj ali manj – grešnik in velik dolžnik pred neskončno svetim Bogom.

  Molimo tudi po namenih, ki so jih v prošnjah izrazili: Sinja Mlakar, Kristina, Kras, Sija, Marija, Jasna, Jana, M, Minako, janez, Dušanka Drugovič, Marjetka, Irena, Saša in drugi prosilci božjih milosti. Naj na vse proseče sestre in brate sijejo milostni žarki Božjega usmiljenja. Zgodi se presveta Božja volja na priprošnjo Preblažene Device Marije, sv. Jožefa ter vseh svetnikov in svetnic!

  Molitev k svetemu Jožefu

  Ljubi sv. Jožef, rednik našega nebeškega Odrešenika in ženin naše presvete Matere Marije, živel si z njima in trdo delal zanju vsa leta, ko ste živeli zunaj oči javnosti, ter umrl v njunem naročju.

  Z ljubeznijo, ki jo premoreš zanju, in z ljubeznijo, ki jo onadva čutita do tebe, prosi za nas in nas varuj. Izprosi nam, o priprošnjik za srečno smrt, milost, da bomo živeli in umrli v Božji ljubezni, in daj, da bomo večnost preživeli z Jezusom, Marijo in s teboj, preljubi sv. Jožef. (vir: Aleteia)

  Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, zaupamo vate!

 5. Sinja Mlakar says:

  Prosim za molitev za moje zdravje in premagovanje strahu. Imam več specialističnih pregledov. Devica Marija, prosim, pomagaj mi. Strah me hromi in duši. Bog vam povrni. Mir in vse dobro!

  • Miro says:

   Spoštovana ga. Sinja Mlakar!

   Duh tesnobe in strahu želi spodkopati naše hrepenenje po svobodi in odrešenju v imenu Gospoda Jezusa Kristusa. Nikar pretirano ne glejmo na težave, ampak le toliko, kolikor je potrebno, da jih premagamo z Božjo pomočjo. Zaupajte v ljubeče spremstvo Preblažene Device Marije in sv. Jožefa, saj vam odpirata vrata do našega Odrešenika Jezusa Kristusa. Zaupajte Vanj, ki je z vami vsakem trenutku vašega življenja; naj se v globoki povezanosti z Njim pomirijo valovi v vaši notranjosti!

   Vztrajno molimo za trpeče sestre in brate na tej spletni strani! Naj Usmiljeni Bog vam in drugim prosilcem milosti nakloni dušnega in telesnega zdravja, predvsem pa novega življenja v moči Svetega Duha.

   Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, zaupamo vate!

 6. Kristina says:

  Prosim molite za mojega brata. Spet alkohol, halucinacije, grde besede…. molim k sv Dimphi devetdnevnico, da mu pride na pomoč. Hvala vam , Bog vam povrni.
  Srce Jezusovo upodobi naša uboga srca po svojem svetem srcu.

  • Hvala says:

   Spoštovana ga. Kristina!

   Kličite Sveto Marijo, ki je tudi mati vašemu bratu, ne bo zapustila svojega otroka, zagotovo pride pomagat.

   • Miro says:

    Spoštovana ga. Kristina!

    Nasvet, ki ga je zapisala ga. Hvala, je v takih in podobnih primerih več kot na mestu. KLIČITE SVETO MARIJO! To priporočajo številni svetniki, med katerimi posebej omenimo svetega Bernarda. Kako naj jo kličemo? Predvsem z močno vero in zaupanjem v srcu, z vztrajno vsakodnevno molitvijo svetega rožnega venca. Vsak dan molimo tudi:

    SPOMNI SE, O PREMILA DEVICA MARIJA

    Spomni se, o premila Devica Marija, da še nikdar ni bilo slišati,
    da bi bila ti koga zapustila,
    ki je pod tvoje varstvo pribežal,
    tebe pomoči prosil in se tvoji priprošnji priporočal.
    S tem zaupanjem hitimo k tebi, o devic Devica in Mati,
    k tebi prihajamo in pred teboj zdihujoči grešniki klečimo (stojimo).
    Nikar ne zavrzi, o Mati Besede, naših besed,
    temveč milostno nas poslušaj in usliši. Amen.

    Božje usmiljenje, ki si nam dalo Presveto Devico Marijo za Mater usmiljenja, zaupamo vate!

 7. MAGDALENA says:

  Razmišljanje iz knjige POGOVORI Z BOOGOM, avtor FRANCISCO FERNANDEZ CARVAJAL

  4. Postni teden – ponedeljek

  OSEBNA MOLITEV

  I. NUJNOST MOLITVE. JEZUSOV ZGLED.

  Nekoč je na nekem kraju molil… (lk 11, 1-3) Mnogi evangeljski odlomki prikazujejo Jezusa, ki se je umaknil in ostal sam, da je lahko molil. (Prim. Mt 14,23, Mr 1,35; Lk 5,16; etc.)Molitev postane posebno pomembna v najbolj ključnih trenutkih njegovega javnega delovanja: krst (Prim. Lk 3,21), izbira apostolov (prim. Lk 6,12), prva pomnožitev kruha (prim. Mr 6,46), spremenjenje (prim. Lk 9,29) itd. To je bil Jezusov običajen način ravnanja: “Včasih je celo noč preživel v intimnem pogovoru z Očetom. Kakšno ljubezen je v prvih učencih zbudila podoba Kristusa v molitvi!” (J.ESCRIVA, Jezus prihaja mimo, 119). In kako pomaga nam!

  V tem postu lahko še posebno pozornost posvetimo prizoru, o katerem premišljujemo v svetem rožnem vencu: Jezusova molitev v vrtu Getsemani. Neposredno pred tem, ko se je izročil v trpljenje, se je Gospkod z apostoli namenil v vrt Getsemani. jezus je velikokrat molil na tistem kraju, saj sveti Luka pravi: Šel je ven in se, kakor po navadi, napotil proti Oljski Gori. (Lk 22,39). Toda tokrat ima Jezusova molitev prav poseben odtenek, saj je prišla ura njegovega smrtnega boja.

  Ko so prišli do Getsemanija jim je rekel: molite, da ne pridete v skušnjavo (Lk 22,40). Preden se je nekoliko umaknil, da bi molil, je Gospod prosil apostole, naj tudi oni vztrajajo v molitvi. Jezus je vedel, da se zanje približuje močna skušnjava pohujšanja, ko bodo videli, da so vojaki prijeli njihovega Učitelja. To jim je napovedal že med zadnjo večerjo in sedaj jih ponovno opozarja, da ne bodo mogli prestati preizkušnje, če ne bodo ostali čuječi v molitvi.

  Molitev je za nas neizogibno potrebna, kajti če opustimo pogovor z Bogom, naše duhovno življenje malo po malo oslabi. “če človek opusti molitev, najprej živi iz duhovnih zalog…, nato pa od zvijače” (J. ESCRIVA, Surco(Brazda), št. 445). Molitev pa nas povezuje z Bogom, ki nam pravi: Brez mene ne morete storiti ničesar (Jn 15,5). Dobro je, da neprenehoma molimo (Prim. Lk 18,11) in se nikoli ne naveličamo. Govoriti moramo z Njim in se pogosto obračati k Njemu, z vztrajnostjo in v vseh okoliščinah našega življenja. Razen tega sedaj, v tem postnem času, skupaj z Jezusom hodimo po poti križa in “kako težko ga je spremljati brez molitve!” (J.ESCRIVA, Pot, št.89).

  Gospod nam z zgledom svojega življenja kaže, kakšna mora biti naša drža: biti v nenehnem dialogu z Bogom. “Po mojem mnenju notranja molitev ni nič drugega kot prijateljsko srečevanje in zaupen pogovor z Njim, za katerega vemo, da nas ljubi” (SVETA TEREZIJA AVILSKA, Lastni življenjepis, 8,5). Vedno se moramo truditi, da bomo obdržali Božjo pričujočnost, ter kontemplativno opazovati skrivnosti naše vere. Ta dialog z Bogom se ne sme prekiniti; še več, vzdrževati ga moramo sredi vseh dejavnosti. Zato je nujno, da je ta dialog še intenzivnejši v trenutkih, ki jih vsakodnevno posvečamo notranji molitvi: premišljujemo in govorimo v njegovi pričujočnosti in vemo, da nas On zares vidi in sliši. Morda je potrebnost molitve skupa z udejanjanjem ljubezni do bližnjega eno izmed področij, na katerih je Gospod najbolj vztrajal pri svojem oznanjevanju.

  • Miro says:

   Spoštovana ga. Magdalena, hvala za posredovano odlično razmišljanje iz knjige Pogovori z Bogom (Francisco Fernandez Carvajal). Pri tem zaradi točnosti navedb še zapišimo, da je v tem primeru (4. postni teden, ponedeljek) predstavljen le prvi del razmišljanja, manjkata pa še dva dela. Ob tem bi še omenil, da tovrstne daljše prispevke objavljamo v rubriki Članki za dušo. Predlagam, da v prihodnje še kaj objavite iz omenjene knjige, z navedbo za katero poglavje oz. del razmišljanja gre. Najboljše bi bilo, da za vsak dan v postnem času objavite kar celotno Carvajalovo razmišljanje, saj so vsi trije deli med seboj zelo povezani. Že vnaprej hvala za vaš trud.

 8. Miro says:

  JEZUS OZDRAVI URADNIKOVEGA SINA – GOSPOD, OKREPI MI VERO, DA ME BO VODILA IZ VSEH TEMIN V ŽIVLJENJE!

  Odlomek iz evangelija: Jezus mu je dejal: »Pojdi, tvoj sin živi.« Mož je verjel besedi, ki mu jo je rekel Jezus, in je odšel. Že med potjo pa so mu prišli naproti njegovi služabniki in mu sporočili: »Tvoj sin živi.« (Jn 4, 50-51)

  Daljši evangeljski odlomek (Jn 4, 43-54):
  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Jn+4%2C43-54&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

  Duhovna misel: Jezusa v Galileji lepo sprejmejo. Kraljevi uradnik pride in ga prosi, da bi mu ozdravil hudo bolnega sina. Zaupa njegovi besedi in ga prizna za Božjega Sina. Skrbno bom premišljeval Jezusovo besedo, da bom mogel sprejeti njegovo moč nad smrtjo. Gospod, okrepi mi vero, da me bo vodila iz vseh temin v življenje. (Luč Besede rodi življenje, Primož Krečič)

  V močni veri in zaupanju Božjemu usmiljenju izročimo vse preizkušane sestre in brate, ki se priporočajo v molitev na tej spletni strani, pa tudi nasploh v domovini in po svetu, ter Gospoda prosijo za uslišanje v dušnih in telesnih stiskah. Vztrajno molimo, naj Božje usmiljenje objame vsako Boga iščočo osebo, še posebej vsako trpečo osebo, ki se v tem postnem času z vero in zaupanjem ozira na Gospodov križ. S tega drevesa življenja na nas, še zlasti na vse trpeče, sijejo obilni žarki Božjega usmiljenja. Naj se zgodi presveta Božja volja na priprošnjo Preblažene Device Marije, sv. Jožefa ter vseh svetnikov in svetnic!

  Molitev:

  Gospod Bog,
  kot tvoji učenci razumemo,
  da moramo vsi sprejeti in nositi križ.
  Vemo, da lahko na križ gledamo na tri načine:
  lahko prosimo, da nam ga ne pošlješ,
  lahko prosimo, da nam ga olajšaš in
  lahko prosimo, da nam daš dovolj moči,
  da ga pogumno sprejmemo in nosimo.
  Če bi nas kdaj zadel zelo težak križ,
  nam daj dovolj poguma,
  varuj nas malosrčnosti in obupa.
  Po svojem križu, s katerim si nas odrešil,
  nam utrdi vero v svojo ljubečo skrb za nas.
  Navdihuj nas, da bomo sočutni s trpečimi.
  (vir: Ognjišče)

  Božje usmiljenje, ki se na nas izlivaš iz Kristusovih ran, zaupamo vate!

 9. Kras says:

  Prosim , da SKUPAJ MOLIMO za dobre duhovnike, da nam bi znali in zmogli z svojim vzgledom na nam dojemljiv način razlagati Božjo besedo.
  Smo v postnem času, hčerka se pripravlja na zakrament Sv. Birme.
  Zaradi epidemije smo starši z birmanci deležni posebne milosti, saj pater mašuje posebej za nas vsako nedeljo. Aleluja.
  Ob premišljevanju današnje Božje besede sem spoznala, da nekaj pa končno zmorem in sicer pogled na razpelo. Včasih me je namreč pogled na Križanega vznemirjal, mislila sem si , le zakaj je tega treba. To je bilo pred spreobrnenjem.
  Sicer sta v hiši oče in mama ohranjala tradicijonalni “Bogkov kot” a o tem sploh nisem razmišljala.
  Res je to čudno, a dokler nismo sposobni pogledati na Križanega nismo na poti odrešenja, v bistvu nas je sram in se ne čutimo ljubljene. Ko ponižno zreš v Križanega, pa začutiš vso njegovo ljubezen, postaneš ljubljen.
  To sem ponotranjila jaz , upam, da se kdo najde v mojem zapisu.
  Molimo torej eden za drugega na poti skozi puščave našega življenja.
  Mir in dobro , lahko noč , vsem ljudem .

  • Miro says:

   Ga. Kras, hvala za vaše pričevanje o moči vere in križa. Od vaših besed so me najbolj nagovorile besede: » … nekaj pa končno zmorem, in sicer pogled na razpelo …« V tem je zajeto globoko bistvo naše vere v našega Odrešenika Jezusa, ki se je za nas in naše odrešenje daroval na križu. Jezus nas s križa vedno objema s pogledom ljubezni, kar našo dušo vnema v ognju ljubezni do Boga in bližnjega. V postnem času prosimo Trpečega Gospoda za eno največjih milosti, da bi se naš pogled vedno ujemal z Njegovim ljubečim pogledom na križu!

   Molimo te Kristus in te hvalimo, ker si s svojim križem svet odrešil!

 10. Miro says:

  PRILIKA O FARIZEJU IN CESTNINARJU – GOSPOD, HVALA ZA TVOJE USMILJENJE IN ZVESTOBO, KO ME DVIGAŠ IZ MOJE REVŠČINE!

  Iz svetega evangelija po Luku: »Bog, bodi milostljiv meni grešniku!« (Lk 18,13)

  Daljši evangeljski odlomek (Lk 18,9-14):
  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Lk+18%2C9-14&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

  Duhovna misel: Skušam začutiti cestninarja, ki v svoji grešnosti stoji od daleč in je skesan pred Bogom. Farizej pa se samozavestno postavlja v molitvi in ne vidi svoje duhovne revščine. Ali znam priti pred Gospoda tak, kakršen sem? Trudil se bom, da se bom zahvaljeval za darove, ki mi jih daje v svoji dobroti. Gospod, hvala za tvoje usmiljenje in zvestobo, ko me dvigaš iz moje revščine, da morem zopet prihajati k tebi in k ljudem. (Luč Besede rodi življenje, Primož Krečič)

  Potrudimo se, da bomo v molitvi pred Gospodom kar najbolj preprosti, ponižni, iskreni, vztrajni. V duhu močne vere in zaupanja Božjemu usmiljenju izročimo vse trpeče osebe, ki se priporočajo v molitev v zapisih:

  -Sija (za sprejemanje božje volje, za srečo v ljubezni)
  -Marija (za zdravje, pomoč v družini)
  -Jasna (za vodstvo Svetega Duha, za blagoslov v družini)
  -Jana (za božjo pomoč v službi in pri zahtevnem izpitu)
  -Kras (za zvestobo Stvarniku)
  -Kristina (za božjo pomoč družini njene prijateljice)
  -M (za blagoslov v službi in nasploh v življenju)
  -Minako (za božjo pomoč v službi)
  -janez (za dušno in telesno zdravje)
  -Dušanka Drugovič (za ozdravljenje)
  -Marjetka (za zdravje njene vnukinje)
  -Irena (za božjo pomoč v službi)
  -Sasa (za ozdravljenje hčere)
  – prošnje drugih prosilcev božjih milosti

  Še posebej molimo za močno vero in zaupanje v našega Odrešenika Jezusa! On nas nenehno spremlja na naši življenjski poti in nam milostno pomaga v vseh preizkušnjah in stiskah. V postnem času imejmo pred očmi, da Trpeči Gospod nosi celoten križ za naše odrešenje, trpeči človek pa prestaja le delček Gospodovega neizmernega trpljenja (o tem je veliko zapisano v Dnevniku svete Favstine Kowalske). Vztrajno molimo sveti rožni venec, naj se zgodi presveta Božja volja na priprošnjo Preblažene Device Marije, sv. Jožefa ter vseh svetnikov in svetnic!

  SPOMNI SE, O PREMILA DEVICA MARIJA

  Spomni se, o premila Devica Marija, da še nikdar ni bilo slišati,
  da bi bila ti koga zapustila,
  ki je pod tvoje varstvo pribežal,
  tebe pomoči prosil in se tvoji priprošnji priporočal.
  S tem zaupanjem hitimo k tebi, o devic Devica in Mati,
  k tebi prihajamo in pred teboj zdihujoči grešniki klečimo (stojimo).
  Nikar ne zavrzi, o Mati Besede, naših besed,
  temveč milostno nas poslušaj in usliši. Amen.

  Božje usmiljenje, ki se nas izlivaš iz Kristusovih ran, zaupamo vate!

 11. Sija says:

  “Vedno potrebujemo Boga. Zato moramo vedno moliti. Bolj ko molimo, bolj mu ugajamo in več dobimo.” – St. Claude de la Colombiere

  Prosim za molitev, da bi se mi vrnila vera in zaupanje v ljubezen. Prosim in molim za čudež.
  Naj mi dobri Bog pokaže pravo pot, saj že predolgo časa tavam v temi…..

  Molim za vaše prošnje, gospa Marija da bi bilo vse v redu na zdravniškem pregledu. 🙏

  Mir in vse dobro vsem.

  Sija

  • Miro says:

   Preden Gospoda prosimo za čudež, se vedno najprej priporočimo Svetemu Duhu, da nam razodene, kakšen čudež pa Gospod pričakuje od mene in tebe v določenem življenjskem položaju. Kot nas učijo Gospod Jezus Kristus, Preblažena Devica Marija in številni svetniki, se največji čudeži dogajajo tam, kjer srce v vsej svobodi in predanosti kliče: DA – BOŽJI VOLJI! Ali kot je isto skrivnost z drugimi besedami izrazila sv. Angela Merici: O PRESVETA BOŽJA VOLJA, LJUBIM TE NADVSE!

   Božje usmiljenje, neizčrpni vir čudežev, zaupamo vate!

   • Hvala says:

    Spoštovana Sija!

    Tako kot pravi g. Miro; pa vprašajmo še mi Gospoda, kaj pa je Njegova volja v dani situaciji. Ne odločamo mi ljudje koliko časa bomo tavali v temi, ali pa da rečemo , da že predolgo tavamo v temi. Ta ocena je po naši človeški miselnosti, Gospod pa ima svoj čas za rešitev vsake stiske in svoj načrt. Če bomo sprejeli Njegovo voljo ,bomo to pokazali z govorjenjem, , s potrpljenjem in c celotno svojo miselnostjo, da se strinjamo z Njegovimi odločitvami in načrtom.

    Ljudje smo vse prevečkrat miselno usmerjeni na DAJ- DAM!

    Božje usmiljenje, ki si višje od nebes, vate zaupamo!

  • Marija says:

   HVALA, RES JE, MOLITEV JE KOT VODNJAK ŽIVE VODE.

  • Marija says:

   ZAHVALJUJEM SE VAM ZA VAŠO MOLITEV, VEM DA MI BOG STOJI OB STRANI, SAJ DRUGAČE NE BI MOGLA PREŽIVETI TEH TEŽKIH DNI IN NOČI NEGOTOVOSTI IN STRAHU. ZAUPAM VANJ IN VEM, DA SE BOM ZDAJ ŠE BOLJ TRUDILA, DA BOM BOLJŠI ČLOVEK. VEM, DA MI VEDNO NE USPEVA, PA VENDAR SE ŠE NISEM NEHALA TRUDITI ZA TO.

   • Miro says:

    Slava tebi, Jezus, ti si Emanuel, Bog z nami, ti si živa Beseda, ti si … V tvojem Presvetem Srcu je neizmeren ocean Božje ljubezni. Jezus, bodi hvaljen zdaj in vekomaj. Amen.

 12. Marija says:

  Prosim za pomoč v molitvi. V torek imam zdravniški pregled v Ljubljani, bojim se, da bo diagnoza slaba. Imam hčerko v srednji šoli, njen oče pa je močno bolan. Prosim za pomoč v molitvi k Mariji, Očetu in Sinu in Svetemu Duhu, da bo vse v redu. HVALA.
  Tudi sama prosim za pomoč vsem trpečim.

  • Miro says:

   Obudimo vero v živo Božjo besedo, ki pravi: »Ne boj se, samó veruj!« (Mr 5,36). Naj vas obilno blagoslovi Usmiljeni Bog in vam podari duha močnega zaupanja v Božjo milost!

   Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, zaupamo vate!

 13. Hvala says:

  BOŠTJAN HARI

  Boštjan Hari je magister teologije in član katoliškega zavoda Kerigma. Je voditelj seminarjev za notranje ozdravljenje, seminarjev na temo: Zdravje in Bog, duhovnih obnov, tečaja o molitvi in Spoznavanje Boga (figulus); predavatelj na bibličnih, zakonskih, mladinskih, molitvenih srečanjih, skupinah in različnih kulturnih, duhovnih in evangelizacijskih dogodkih.

  Po eni strani je ves tehnološki in znanstveni napredek potisnil Boga ob stran, ker smo se »napredni« Evropejci odločili, da zmoremo brez Njega, po drugi strani pa smo oživeli mnoge praznoverske, vraževerske, poganske, predkrščanske religije, ker smo ugotovili, da nas tehnološki napredek in razum ne zadovoljujeta v naših duhovnih potrebah. Evropejec sprejema predkrščanske in vzhodnjaške tradicije kot nekaj »novega«, »modernega«. Zastarelo, arhaično krščanstvo pa zavrača, a ga sploh ne pozna. Krščanstvo je paradoksalno najmlajše med temi ponudbami. Kristus je večna »novost« Evropi in svetu.

  Po drugi strani pa bom vedno trdil, da je za današnje stanje vedno v veliki meri soodgovorna tudi sama Cerkev, torej mi kristjani. Cerkev v Evropi je preveč pasivna, premalo angažirana in glasna v družbi, premalo goreča v svoji temeljni nalogi: iskati, hraniti, zdraviti, krepiti svoje ovce.

  Zanjo bi lahko rekel, da pase bolj sebe kot svojo čredo, da ne išče izgubljenih, ranjenih, bolnih, blodečih ovc in samo čaka, da bodo same prišle nazaj. Ne upošteva papeža, ko jo vabi, naj gre ven, na obrobja. Več kot očitno se zdi, da Cerkvi v splošnem duša človeka ni v ospredju. Ker se zdi, da je Cerkev sama izgubila orientacijo, ker namenja pozornost vsemu, le najpomembnejšemu malo, je tam, kjer je. Ne moremo samo kriviti sveta, češ, kako je pokvarjen, ampak začeti najprej čistiti pred lastnim pragom, sicer ne bo blagoslova od zgoraj.

  Kristus, in njegov evangelij, je vedno aktualen in privlačen in brez konkurence. Istočasno pa je evangelij tudi najzahtevnejša pot za človeka, saj ga vabi, da umira svojim sebičnim potem, egoizmu, h kateremu je tako močno nagnjen, in stopa po poti, ki jo uči Kristus. Na tej poti ni sam, ampak z Njim in brati v veri. Ta pot je edina, ki človeka ohranja v svobodi, mu omogoča življenje v notranji svobodi, tj. v samoobvladanju svojih mislih, želja, strasti, in zmožnosti reči ne stvari, ki je v sebi slaba. Kdo od ljudi, ki je hodil po zemlji, je bil svobodnejši od Kristusa? Ni ga. Iz tega sledi, da je Kristusova pot za človeka najboljša in najaktualnejša.

  Danes ljudje kričijo po svobodi, a v bistvu mnogi sploh ne vedo, kaj pomeni biti zares svoboden. Svoboden je tisti, ki ni z ničemer zasvojen, ki ni odvisen od nečesa. Koliko je takšnih ljudi danes v »svobodni« Evropi? Zelo malo. To kaže, da je »napredni« evropski človek suženj, naj bo svojim strastem, karieri, denarju, materialu, spolnosti, tehniki, socialnim omrežjem … Ima se za naprednega, a veruje praznovernim, nerazumskim, protislovnim poganskim tradicijam.

  Dokler Cerkev ne bo začela vlagati vseh svojih moči in sredstev v evangelizacijo, dokler si ne bo prizadevala, da pride evangelij v vse pore družbe, kjer se odprejo vrata, dokler si ne bo začela prizadevati za vsako dušo posebej, da ji oznani evangelij, bodo ljudje hodili mimo nje, a vsak od nas bo ob smrti dajal Gospodu odgovor tudi za to. V to sem prepričan. Seveda moramo najprej dajati zgled, a to ni dovolj. Jezus nam je dal zgled, kako naj ljubimo in živimo, a tudi nalogo: »Učite.«

  Kristjani na zahodu smo preveč pasivni in mlačni. Žalostno je, da imamo ogromno krščenih, a od tega zelo malo evangeliziranih. Če se omejim na Slovenijo. Koliko smo kristjani dejansko glasni in angažirani v družbi? Koliko se nas sliši? Koliko uporabljamo medijske kanale, da bi ljudem predstavili Kristusa, ki je rešitev za vse človeštvo? Koliko pojasnjujemo ljudem zmote, ki jih govorijo iz nevednosti o nas? Koliko vlagamo v oznanjevanje evangelija? Koliko v oznanjevanje izven cerkvenih prostorov? Skoraj nič.

  V Sloveniji nimamo niti enega velikega, kvalitetnega katoliškega portala, aleteia je bolj osredotočena na oddaljene, kjer bi lahko ljudje prebirali kvalitetne vsebine s področja vere, medverskega in medkulturnega dialoga, krščanskega pogleda na aktualne zadeve, ki se pojavljajo v družbi. Zakaj tega ni? Ker se v to ne vlaga. Na Hrvaškem je povsem druga pesem.

  Hkrati živimo v času, ko ves svet, še posebej zahodni časti znanost in na podlagi tega prikazuje kristjane za naivne nazadnjake, ker verujemo v Boga, isti ljudje pa trkajo po lesu, berejo horoskop, izvajajo magijo in rituale za srečo in pomiritev raznih duhov. Kako gre to skupaj?

  Veliko ljudi je danes dezorientiranih, blodijo, so brez življenjskega smisla. Na področju duhovnosti je danes velika zmeda in mnogi živijo v protislovju s samim seboj. Po eni strani zavračajo Boga in vse, kar je duhovnega/nadnaravnega in se posmehujejo vernim, po drugi strani pa se, ko so v stiski, oprijemljejo protirazumskih, magičnih, praznovernih reči. To seveda ne gre skupaj. Primanjkuje zdrave pameti, tudi izobraženim.

  Če bi se znanost s takšno silovitostjo lotila ateizma, agnosticizma, islama, budizma, hinduizma, joge in raznih novodobnih sekt in duhovnosti, kot se je krščanstva, bi vsi ti propadli. Tedaj bi ves svet videl, da je krščanstvo edina resnica. Ne vem, zakaj se znanost tega ne loti? Kajti znotraj teh ver, filozofij in prepričanj je veliko protislovja, mitov in (zgodovinsko) neoprijemljivega. Mnogi ne vedo, da v svetu obstaja več dokazov, ki kažejo na obstoj Boga, kot pa obratno. To pa pomeni, da moraš imeti večjo vero v to, da Boga ni, kot pa, da je.

  Znanost je za mnoge bog, a pozabljajo na njene pomanjkljivosti. Znanost je dobra, a omejena. Sodobni človek se kopa v skrbeh in strahovih. Ker nima vere in upanja v živega Boga.

  https://www.domovina.je/bostjan-hari-slovenska-cerkev-je-nekako-potuhnjena-ni-angaziranosti-v-druzbi-2-del/

  • Miro says:

   Hvala za posredovanje zanimivega prispevka. Ob tem predlagam, da tovrstne daljše prispevke objavljamo v rubriki Članki za dušo.

   • Hvala says:

    Ja , šele sedaj sem opazila, da nisem vpisala članka pod pravo rubriko!

    • Miro says:

     Nič pretresljivo hudega, se zgodi, tudi meni se je že 😊. Pomembno je, da je ta prispevek v pomoč vsem iščočim, ki v srcu hrepenimo po Tistem, kar “oko ni videlo …”

 14. Jasna says:

  Prosim za molitev, da bi le bilo vse dobro, da bi se partner pomiril in bi preživeli lepe trenutke skupaj. Vsemogočni Milostni Bog, Presveta Devica Marija, Sveti Jožef pomagajte da bo vse dobro.

  Iskrena hvala, Jasna

  • Hvala says:

   Spoštovana Jasna!

   Verjamem, da bo nekega dne Gospod uslišal vaš krik vpitja k Njemu, da se bo uzrl na vaše neprespane noči in uredil po svoji volji.

   Božje usmiljenje, ki si višje od nebes, vate zaupamo!

 15. Jasna says:

  Prosim za molitev, da bi partner prišel vredu domov in bi bilo vse dobro, ali pa da se vsaj javi in je dobro.
  Iskrena hvala, Jasna

 16. Miro says:

  JEZUS SPREGOVORI O NAJVEČJI ZAPOVEDI – JEZUS, PROSIM TE, POKAŽI MI, DA JE TVOJA LJUBEZEN IZVIR IN MOČ ZA LJUBEZEN DO BLIŽNJIH, ŠE POSEBNO DO UBOGIH!

  BOŽJA BESEDA: Eden izmed pismoukov je slišal, kako razpravljajo, in videl, da jim je Jezus dobro odgovoril; pristopil je in ga vprašal: »Katera je prva od vseh zapovedi?« Jezus je odgovoril: »Prva je: Poslušaj, Izrael, Gospod, naš Bog, je edini Gospod. Ljubi Gospoda, svojega Boga, iz vsega srca, iz vse duše, z vsem mišljenjem in z vso močjo. Druga pa je tale: Ljubi svojega bližnjega kakor samega sebe. Večja od teh dveh ni nobena druga zapoved.« (Mr 12, 28-31)

  Daljši evangeljski odlomek (Mr 12,28-34):
  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Mr+12%2C28-34&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

  Duhovna misel: V pogovoru s pismoukom Jezus poveže dve zapovedi, ki najbolj zaobjemata zahteve Božje volje. Ti zapovedi sta pomembni bolj kakor vse daritve in žrtve. Trudil se bom spreobračati k Jezusu in sprejemati zapoved ljubezni do Boga in do ljudi. Gospod, pokaži mi, da je tvoja ljubezen izvir in moč za ljubezen do bližnjih, še posebno do ubogih. Odpravi vso sebičnost, ki je v meni. (Luč Besede rodi življenje, Primož Krečič)

  Postni čas je izjemen čas velikih milosti – čas, ko se Božje usmiljenje še bolj ljubeče sklanja k vsem grešnikom, bolnim, notranje ranjenim, obupanim, k drugim trpečim ljudem. Na široko odprimo vrata srca delovanju Božje milosti – s pomočjo rednih molitev, premišljevanja božje besede, sv. spovedi, sv. maše, posta, miloščine in drugih del usmiljenja. S pomočjo Božje milosti očistimo čašo srca od umazanije sebičnosti, poželjivosti, pohlepnosti in sploh od vsega, kar spodkopava našo ljubezen do Boga in bližnjega. Pri obhajanju najsvetejše daritve (sveta maša) se Gospodu pustimo potopiti v zdravilni in odrešenjski studenec Božjega usmiljenja.

  -Jana (za božjo pomoč v službi in pri zahtevnem izpitu)
  -Kras (za zvestobo Stvarniku)
  -Kristina (za božjo pomoč družini njene prijateljice)
  -M (za blagoslov v službi in nasploh v življenju)
  -Minako (za božjo pomoč v službi)
  -janez (za dušno in telesno zdravje)
  -Dušanka Drugovič (za ozdravljenje)
  -Marjetka (za zdravje njene vnukinje)
  – Irena (za božjo pomoč v službi)
  – Jasna (za vodstvo Svetega Duha, za blagoslov v družini)
  – Jana (za ozdravljenje vnukinje)
  – Zarja (za vodstvo Svetega Duha, za sprejemanje in spolnjevanje božje volje, za blagoslov na življenjski poti)
  – Viktorija (za zdravje hčerke, za pravilno odločitev v moči Svetega Duha)
  – Sasa (za ozdravljenje hčere)
  – prošnje drugih prosilcev božjih milosti

  O PRESVETO SRCE JEZUSOVO

  O presveto Srce Jezusovo, po rokah Preblažene Device Marije ti darujem molitve, dela in trpljenje današnjega dne – tebi v spravo za vse žalitve, ki jih trpiš v zakramentu presvetega Rešnjega Telesa, s teboj vred pa Bogu Očetu za vse tiste namene, v katere se mu ti sam vsak dan daruješ na naših oltarjih. Amen.

  Božje usmiljenje, ki izviraš iz Presvetega Srca Jezusovega, zaupamo vate!

 17. Jana says:

  Lepo pozdravljeni,
  rada bi naredila en zelo zahteven izpit, zaradi katerega se mi bodo odprle možnosti zaposlitve.
  Lepo vas prosim za molitev.
  Hvala. Lep dan, Jana

  • Kras says:

   …ker se zavedaš zahtevnosti izpita, se boš na njega zalo dobro pripravila in če je Božja volja , ga boš tudi naredila.
   Mir in dobro ti želim.

 18. Kras says:

  Prosim za molitev , da bi ostala zvesta Njemu, ki mi je dal življenje.
  Prosim, da bi postala bolj potrpežlijva , da bi znala odpuščati in bila sprijaznjena z stvarmi, za katere sem razumsko menila,
  da so bile krivične v mojem življenju.
  V mnoge sem se zapletla sama zaradi ne ponižne drže, mojega ega , ki je hotel več.
  Res je,… tako težko mi je to razumeti. Na poti za uspehom nisem izkoriščala drugih, res sem si prizadevala, se odpovedovala.
  Željenega uspeha pa ni bilo in ga ni.
  Saj sem nekako spravljena s tem. Nisem edina. Je pa težko.
  Hvaležna za vsako molitev .
  Mir in dobro.

  • Hvala says:

   Spoštovana ga. Kras!

   Bog nas ljubi in tolaži. Zrelost v veri dosežemo, ko sprejmemo, da Bog ni dolžan izpolniti vseh naših želja in ne v tistem trenutku, ko želimo mi. Kar potrebujemo, je njegova ljubezen in tolažba.
   Pot do sočloveka ni lagodna, ampak je tlakovana s trpljenjem, ko mora vsak umirati svoji sebičnosti, da bi lahko prišel do drugega.

   Če se človek v življenju odloči , da izroči življenje Jezusu , potem je On Gospodar življenja, družine, zakona, otrok, financ, dela, preteklosti, sedanjosti, bodočnosti, uspeha itd…….Če pa človek načrtuje sam svoje podvige, uspehe, itd. mimo Boga se pa na daljši rok ne obnese, načrti propadejo, človek je na “tleh.” Gospod želi, da sodelujejo z Njegovo Milostjo. Mi smo ustvarjena bitja, sami brez Gospodovega življenjskega soka “umremo “- duhovno, duševno in pa tudi telesno.

   Jezus je obujal in tudi danes obuja mrtve. Ko se Sveti Duh dotakne človeka, Ga prenovi, Mu podeli novo življenje in spravo.

   Gospoda prosimo za milost, da bi lahko odpustili Bogu, ljudem in sebi. Odpuščanje ni samo, da odpustimo drugim, potrebno je tudi odpustiti Bogu in samemu sebi. Samemu sebi odpustiti je skoraj še najtežje.

   Ko nam Bog pri Sveti spovedi grehe odpusti, je potrebno GOSPODOVO ODPUŠČANJE SPREJETI, SE ZAHVALITI ZA NJEGA. Če ne sprejmemo Gospodovega odpuščanja naših grehov, je v nas še napuh, ki to ne dovoljuje.

   Življenje postane lažje, ko prosimo Gospoda, da nam pokaže, kaj je Njegova volja in to Njegovo voljo sprejmemo in izpolnjujemo.
   Je pa to težko, kot ste že sama povedala, vendar pa ni nemogoče. KAJTI PRI BOGU JE VSE MOGOČE. Zato velikokrat čez dan ponavljajte besede- VSE ZMOREM V NJEM, KI MI DAJE MOČ, Z BOŽJO POMOČJO VSE ZMOREM.

   Jezus je že svetnici Favstini Kowalski povedal, da ni druge poti v nebesa, kot POT TRPLJENJA in da je On to pot prvi prehodil. Favstina je napisala, da če bi obstajala kaka druga pot, bi ji Jezus to povedal.

   Na internetu lahko spremljate vsak mesec enkrat MAŠO ZA NOTRANJE OZDRAVLJENJE, ki jo vodi pater Peter Vrabec (od včeraj je že prenos-Cerkev Svetega Lenarta), lahko pa se je tudi udeležite. Pater vodi mašo, Jezusu izroči vse rane človeka, od spočetja dalje, krivde, trpljenje zaradi krivic itd. Odpovedi hudim duhovom , JEZUS PA JE TISTI, KI OZDRAVLJA IN OSVOBAJA.

   Ne žalostite se; če ste ali pa boste življenje izročila Jezusu, potem bo On odločal potek dogodkov in vse rešitve iz raznoraznih stisk.

   Če stopimo pred Jezusa takšni kakršni smo, brez olepševanja in brez zanikanja svojih slabosti, dovolimo da Sveti Duh deluje v nas. Pustimo Jezusu, da nas On očisti grehov, slabosti, krivd, manjvrednosti itd. To dela samo On, človek se ne more sam očiščevati in prenavljati.

   Potrebno pa se je sprijazniti z RESNICO, DA BREZ TRPLJENJA IN DUHOVNIH BOJEV NE MOREMO PREHODITI TE NAŠE POTI NA SVETU.

   Mir z vami!

   • Miro says:

    Spoštovana gospa Kras, iz vaših subtilnih iskanj v bistvu veje globoko, nenehno hrepenenje po Studencu žive vode. O tem Studencu, po katerem globoko v srcu na čisto neponovljiv način hrepeni vsaka duša, pa če se tega zaveda ali ne (večina se sploh ne), je duhovnik in profesor Stanko Janežič (1920-2010) zapisal navdihujoče besede, ki izvirajo iz enega najlepših odlomkov Svetega pisma.

    STUDENEC ŽIVE VODE

    Bil si na poti,
    utrujen in žejen,
    in si počival
    ob Jakobovem vodnjaku
    sredi tujske dežele Samarije.
    In si prosil Samarijanko,
    naj bi ti dala piti.
    In si se z njo pogovarjal
    o živi vodi, ki teče
    v večno Življenje.
    Ti sam si Studenec
    skrivnostne žive vode,
    ki očiščuje in zdravi
    in mrtve oživlja
    in vse za vedno odžeja.
    Daj nam Gospod
    te žive vode,
    ti naš Mesija,
    in nas popelji
    v večno Življenje.

    Molimo: Pridi, pridi Sveti Duh …

    Božje usmiljenje, ti veselje in neizmerna radost vseh svetih, zaupamo vate!

    • Kras says:

     Obema prisrčna hvala , ker se odzoveta na moje prošnje.
     Upam, da vama bom postala 1x vsaj malce podobna.

     Res je sem v nenehnem iskanju miru, tistega pravega miru v srcu, ko veš, da si na pravi poti, en in edini, tisti ki te vodi v odnos z Stvarnikom. Česa bi se tako lahko bala.
     Pa vendar me obhajajo dvomi in strahovi, ki se jih ni lahko rešit po toliko letih.
     Kot da bi bili zapisani v mojem telesu.

     Sem in tja doživim tak mir, največkrat , ko mi med prsti drse jagode rožnega venca.
     Kako premalo se zavedamo moči te molitve.
     Verjetno je to zato, ker preveč pričakujemo od nje, mislimo, da če bomo molili in prosili bomo dobili. Preveč smo usmerjeni v odnos daj dam.

     Doživela in spoznala sem tudi naklonjenost dobrih ljudi. Upam, da bom to lahko enkrat vsaj delno povrnila .

     • Hvala says:

      Spoštovana ga. Kras!

      Vsi ljudje smo grešniki, zato se ne žalostite in ne vznemirjajte z ničemer, kajti samo Bog je tisti, ki nas dviga, tolaži, daje moč in očiščuje. Zaupajte Mu in se prepustite Njegovi ljubezni, ki ozdravlja. Vse naše rane, krivde, občutke izročimo Jezusu v Njegove rane, ki so pozdravile naše rane.

      Proti skušnjavam hudobca, ki vsak dan napada človeka, pa se borimo z mečem Svetega duha-Božjo besedo.

      Vse dobro!

 19. Miro says:

  POGLABLJAJMO VERO IN ZAUPANJE V ODREŠUJOČO BOŽJO BESEDO – GOSPOD, OČISTI ME, DA BOM Z VESELJEM HODIL ZA TEBOJ!

  BOŽJA BESEDA: »Jezus je izganjal demona, ki je bil nem. Ko je demon šel ven, je nemi spregovoril.« (Lk 11,14)

  Daljši evangeljski odlomek (Lk 11,14-23):
  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Lk+11%2C14-23&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

  Jezus izžene demona in s tem pokaže, kako po njem deluje Bog. Judovski voditelji tega nočejo priznati in ga obsodijo, da izganja v moči hudega duha. V postnem času bom poglobil vero v Jezusa in njegovo moč nad zlom. Gospod, ti veš, da nosim v sebi revščino svoje grešnosti in skušnjav. Prosim te, da premagaš zlo, ki je v meni. Očisti me, da bom z veseljem hodil za teboj. (Luč Besede rodi življenje, Primož Krečič).

  Molimo sveti rožni venec in rožni venec Božjega usmiljenja po namenih, ki so jih v prošnjah (zase ali za njihove bližnje) zapisali: Kristina, M, Jana, janez, Dr, Irena, Marjetka, Jasna, Zarja, Viktorija, Sasa in drugi drugi prosilci božjih milosti. Na vse trpeče sestre in brate kličimo božji blagoslov in potrebne milosti pri obhajanju svete maše!

  Gospod Jezus, ponižno Te prosimo, pridi na pomoč pri premagovanju naše grešnosti in skušnjav. Pomagaj nam, da bo k nam prišlo Božje kraljestvo – kraljestvo ponižnosti, čistosti, ljubezni, usmiljenja … Prosimo Te za božji blagoslov in varstvo vseh, ki se
  priporočajo v molitev. Posebej Te prosimo za ozdravljenje trpečih ljudi, ki so zboleli zaradi koronavirusa.

  Zgodi se presveta Božja volja, na priprošnjo Preblažene Device Marije, sv. Jožefa ter vseh svetnikov in svetnic!

  POD TVOJE VARSTVO PRIBEŽIMO

  Pod tvoje varstvo pribežimo,
  o sveta božja Porodnica,
  ne zavrzi naših prošenj
  v naših potrebah,
  temveč reši nas
  vselej vseh nevarnosti,
  o častitljiva in blagoslovljena Devica,
  naša gospa, naša srednica,
  naša besednica!
  S svojim Sinom nas spravi,
  svojemu Sinu nas priporoči,
  svojemu Sinu nas izroči!

  Božje usmiljenje, neizmerno v zakramentu evharistije in duhovništva, zaupamo vate!
  Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, zaupamo vate!
  Božje usmiljenje, ki nas napolnjuješ z milostjo, zaupamo vate!

 20. Kristina says:

  Prosim za molitev za prijateljico in njeno družino, še posebaj za njenega sina, ki grdo ravna z njimi in so v nenehnem strahu, psihično so zelo slabo. Pridite na pomoč vsi svetniki Božji, Marija ozri se na mater, ki te prosi, na ženo, otroke, ki stojijo pod Križem skupaj s tabo.
  sv. Faustina Kowalaska prosi za nas
  sv, Jožef zavetnik družine prosi za nas
  sv. Marija Jezusova in naša mati prosi za nas
  Presveto Srce Jezusovo upodobi naša srca po svojem svetem Srcu
  sv. Juda Tadej, sv. Rita, sv.pater Pij prosite za nas

 21. M says:

  Hvala dobri in usmiljeni Bog za zaposlitev. Prosim Te za blagoslov v službi in da bi se v tem prvem mesecu dobro izkazala in delala vse za Boga in večjo Božjo slavo. Gospod blagoslova Te prosim v službi in nasloh v življenju… da bi mi šlo delo s starostniki dobro od rok, da bi se ujela z njimi in jim z dejanji prinašala Tebe, ki si Ljubezen. Naj vsaka moja izrečena beseda nosi pečat ljubezni, do Boga in človeka.

  Bogu hvala in Vam vsem za molitev zame v iskanju službe in da mi je Gospod dal najboljšo službo služenje starejšim in bolnim…

  Blagoslovi Gospod vse, ki iščejo zaposlitev, daj jim poguma in bodi z njimi v težkih trenutkih preizkušnje.

  • Hvala says:

   Spoštovana M!

   Bogu hvala, da vam je dal potrebne milosti, zahvaljujmo se Mu, Ga slavimo, pomagajmo drug drugemu na tej poti proti večnosti.

   Božji mir naj bo z vami in nami vsemi!

 22. Jana says:

  Prosim za molitev v Jezusovem imenu za zdravje in moč, da me služba ne bo tako izčrpavala. Prosim za moč in zbranost, tako da sem učinkovita v službi, tako da mi ostane čas in energija za družino. Hvala Jezus za uslišane molitve.

  • Miro says:

   Spoštovana ga. Jana, v vsem se z zaupanjem opirajmo na našega Odrešenika Jezusa in Njegovo moč. On je Emanuel – Bog z nami – v vsakem trenutku našega življenja. Vsak dan v molitvi potrpežljivo odpirajmo srce Njegovi čudoviti milosti in bližnje ljubimo tudi v najbolj težavnih razmerah tako kot z nami potrpi Jezus in vsakogar od nas ljubi z neizmerno ljubeznijo. Vsako jutro v molitvi Gospodu izročajmo vse, kar nas čaka ta dan. V Njegovi moči pogumno preskakujmo vse ovire!

   »VSE ZMOREM V NJEM, KI MI DAJE MOČ« (Flp 4,13).

   • Minako says:

    Gospa Jana, ne dolgo nazaj sem bila v isti situaciji, kot vi zdaj. Moje telesno stanje zaradi nespečnosti, zaradi službe, je bilo tako slabo, da sem šla v bolniški. Pričela terapijo in dobila antidepresive. Ampak zares pomagalo, pa je prebiranje te strani, naših prošenj, zapisov (g.Miro, gospa Hvala..in drugih). Ko sem zapisala svojo prošnjo tukaj, sem imela resnično občutek, da nekdo moli zame. Da me Jezus ni zapustil, mene grešnico. Še večkrat mi je hudo, saj je moj občutek manjvrednosti zelo zakoreninjen, ampak je lažje. Ko mi postane težko, se obrnem na Boga in ga prosim za pomoč. Pričela sem verjeti, da je z menoj, da bo vse dobro, če bom le zaupala.
    Spomnila se vas bom in vseh ostalih v molitvi.
    O, Jezus usmili se me.

    • Hvala says:

     Spoštovana Minako!

     Tako kot ste zapisala je resnično: JEZUS VAS NI ZAPUSTIL IN KO VAM JE TEŽKO SE OBRAČATE NANJ ZA POMOČ. Res Bogu hvala , da vam in vsem nam podeljuje potrebne milosti, ker On odloča o vsem. Prepustite se Njegovi veliki Ljubezni, dopustite, da vas naredi popolnoma novo osebo, da boste luč na cesti, svetloba drugim, ki so še v temi.

     Vztrajajte v molitvi, v prejemanju Svetih zakramentov in nekega dne vas bo Gospod osvobodil manjvrednosti in drugih slabosti. Pri Gospodu ni nobeden človek manjvreden, zavedajte se tega, On ni dal svojega življenja samo za nekatere, dal ga je za vse nas. Te predstave o manjvrednosti in drugih občutkih so v nas ljudeh, ker smo slabotni. Z BOŽJO POMOČJO PA SMO MOČNI IN VSE JE MOGOČE PRI BOGU.

     Vse dobro!

 23. Miro says:

  MOLIMO, DA BI V SRCU PREPOZNALI GOSPODA IN NJEGOVE DAROVE!

  Več trpečih oseb, ki na tej spletni strani večkrat prosijo za molitev in uslišanje pri Bogu, je po Gospodovi milosti že prejelo čudovite darove, vendar le-ti v njihovih srcih ostajajo »zaviti v celofan«. Molimo, da bi prepoznali Gospoda in njegove že podeljene darove, jih v srcu končno že »odvili«, se vedno zahvaljevali velikemu Darovalcu in živeli v Njegovi moči. Gospoda prosimo za luč, da bi se čedalje bolj zavedali, da gre vsa čast in slava le Njemu, le tako bomo tudi njegove darove pravilno uporabljali v skladu z Božjo voljo.

  Božje usmiljenje, neskončno v vseh skrivnostih vere, zaupamo vate!

  • Hvala says:

   Res je, da Božji darovi ostajajo včasih zelo dolgo ” zaviti v celofan”. Človek v svoji stiski vidi samo tisto, kar je tisti trenutek NAJBOLJ VIDEN PREBLEM S ČLOVEŠKIMI OČMI. Gospod pa gleda na celoto in vse ve.

   Mi s svojim omejenim človeškim razumom niti slutiti ne moremo koliko NEVIDNIH STVARI ALI ZADEV JE GOSPOD ŽE REŠIL NA RAČUN MOLITEV, NITI SE NE SPOMNIMO, DA BI SE MU ZAHVALJEVI TUDI ZA STVARI, KI JIH MI NE DOUMEMO IN NE VIDIMO. Kaj vemo koliko nesreč je že preprečil in koliko solz posušil, ker ponižno molimo. To bo odkrito v večnosti.

   Smo slabotna bitja, svoje oči imamo uperjene samo v trenutni problem. Prosimo Svetega Duha, naj nas vodi in se razkriva po Njegovi volji.

   Božje usmiljenje višje od nebes, vate zaupamo!

 24. janez says:

  Prosim za molitev za zdravje in srečo, zadnje čase imam kar nekaj težav. Imam kar hude bolečine, težko je, če se ne počutiš kolikor toliko v redu…

  • Miro says:

   Vse v močni veri in zaupanju izročimo našemu Odrešeniku Jezusu Kristusu. Prosimo ga za duhovno pomoč na priprošnjo Preblažene Device Marije, sv. Jožefa in sv. patra Leopolda Mandića.

   MOLITEV K SV. PATRU LEOPOLDU

   Sveti pater Leopold. Bog te je obdaril
   s tolikimi zakladi milosti v korist vernikov,
   ki so se zatekali k tebi po duhovno pomoč.
   Prosim te, izprosi mi milost … in tudi, da se
   bom pogosto in vredno spovedoval, vedno
   živel v božji milosti ter se tako združen
   z Bogom ločil s tega sveta. Po Kristusu,
   našem Gospodu.
   Amen.

   Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, zaupamo vate!

 25. Dr says:

  Prosim za molitev, da bi se v službi spet vzpostavili normalni odnosi s sodelavci, da bi delo lažje in bolje opravljal. Prosim tudi za svoje dekle, da bi drug drugega razumela in bila drug drugemu bila v oporo.

  O, kri in voda, ki izviraš iz presvetega Srca Jezusovega – vate zaupam!
  O, Marija brez madeža spočeta – prosi za nas ki se k tebi zatekamo!

 26. Dušanka Drugovič says:

  Ljubi Bog prosim te, usliši moje prošnje in pomagaj mi k ozdravitvi…

 27. Jana says:

  Prosim za molitev za mojo vnukinjo vročina ne popusti..
  Božje usmiljenje zaupam Vate.
  Vsem iskrena hvala za molitev.
  Skupaj molimo za vse trpeče🙏🙏

  • Miro says:

   Sv. Bernard: Kliči Marijo!

   MOLITEV K MARIJI ZAPLAŠKI

   Na Zaplazu kraljuješ,
   naš lepi sladki up,
   nešteto izpolnila zemljanom si obljub.
   Potrti se od bojev v tvoj hram zatekamo,
   pomirjeni ti hvalo in čast izrekamo.
   Marija, Marija!
   Naj mir in srečo najde pri tebi vsak trpin.
   Marija čudodelna vrh Zaplaških višin!

   (Franjo Neubauer)

   Božje usmiljenje, ki si nam dalo Presveto Devico Marijo za Mater usmiljenja zaupamo vate!
   Sv. Bernard, prosi za nas!

 28. Irena says:

  Prosim za molitev za razrešitev težave v službi in za boljše delo v službi. Prosim tudi za vse moje bližnje, ki so vsi, vsak na svoj način, potrebni molitve. Da bi bili vsi bližje Gospodu in bi njemu zaupali svoje križe in težave.

 29. Jana says:

  Lepo pozdravljeni,
  v prihodnjih dneh imam zelo pomemben izpit. Prosim za molitev, da bi izpit naredila.
  Hvala. Bog povrni.
  lp, Jana

 30. Miro says:

  GOSPOD, DAJ MI POGUMA, DA BOM SPREJEL TVOJO BESEDO IN JO URESNIČEVAL V SVOBODI, TUDI KO BO TEŽKO!

  BOŽJA BESEDA: In rekel je: »Resnično, povem vam: Nobenega preroka ne sprejmejo v domačem kraju« (Lk 4,24)

  Daljši evangeljski odlomek na:
  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Lk+4%2C24-30&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

  Duhovna misel: Ozračje je napeto, domačini ne sprejmejo Jezusa, ker ni prerok po njihovi zamisli. Dar odrešenja prinaša vsem in ne le Judom. Z izkušnjo Božje besede se bom boril proti ozkosrčnosti in izključevanju v krščanski skupnosti. Gospod, daj mi poguma, da bom sprejel tvojo besedo in jo uresničeval v svobodi, tudi ko bo težko. (Luč Besede rodi življenje, Primož Krečič)

  Ponovno z vero in zaupanjem Božjemu usmiljenju priporočimo vse trpeče osebe na tej spletni strani, ki jih v molitev priporočajo:

  – Marjetka (za ozdravljenje vnukinje)
  – Jasna (za vodstvo Svetega Duha, za blagoslov v družini)
  – Jana (za ozdravljenje vnukinje)
  – Zarja (za vodstvo Svetega Duha, za sprejemanje in spolnjevanje božje volje, za blagoslov na življenjski poti)
  – Viktorija (za zdravje hčerke, za pravilno odločitev v moči Svetega Duha)
  – Sasa (za ozdravljenje hčere)
  – drugi prosilci božjih milosti na tej spletni strani.

  Vsak dan stopajmo po poti molitve svetega rožnega venca, rožnega venca Božjega usmiljenja, posta oziroma odpovedi, pobožnosti križevega pota, obhajanja svete Evharistije (tu je Srce vseh in vsega!!!) ter del usmiljenja do bližnjega. V molitvah prosimo, naj se zgodi presveta Božja volja – na priprošnjo Preblažene Device Marije, sv. Jožefa ter vseh svetnikov in svetnic!

  V letu sv. Jožefa se večkrat priporočajmo temu velikemu priprošnjiku pri Bogu, sicer pa se nanj še posebej spomnimo ob sredah.

  MOLITEV K SVETEMU JOŽEFU

  K tebi o sveti Jožef, pribežimo v svojih stiskah,
  in ko smo na pomoč poklicali tvojo presveto nevesto,
  prosimo zaupljivo tudi tvojega varstva.
  Pri ljubezni, ki te je vezala z brezmadežno Devico,
  Božjo Materjo, in pri očetovski ljubezni, s katero si
  objemal Dete Jezusa, te ponižno prosimo, ozri se
  milostno na delež, ki ga je pridobil Jezus s svojo krvjo,
  in pomagaj nam v naših potrebah s svojo močjo in
  priprošnjo. O preskrbni varuh Svete družine, varuj
  izvoljeno ljudstvo Jezusa Kristusa; odvrni od nas,
  ljubezni polni oče, vsako kugo zmot in greha.
  Podpiraj nas milostno iz nebes, o mogočni naš varuh,
  v tem boju zoper moči teme, in kakor si nekdaj otel
  Dete Jezusa iz smrtne nevarnosti, tako brani
  zdaj sveto Cerkev Božjo sovražnega zalezovanja
  in vsakega nasprotovanja. Varuj nas vsekdar, da
  bomo po tvojem zgledu in s tvojo pomočjo mogli
  sveto živeti, srečno umreti in doseči večno zveličanje
  v nebesih. Amen. (pp. Leon XIII.)

  Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, zaupamo vate!

 31. Marjetka says:

  Prosim vse ljudi dobre volje da se mi pridružijo pri molitvi k blaženemu Carlu Acutisu za zdravje moje hudo bolne vnukinje. Hvala!

  • Jana says:

   Molimo vsi skupaj🙏🙏🙏🙏.

  • Miro says:

   Za ozdravljenje Marjetine vnukinje se duhovno še bolj povežimo v molitvi rožnega venca, katerega je mladi Karl Acutis molil vsak dan. Hkrati nas njegov zgled močno spodbuja k pogostemu obisku svete maše in prejemanju svetega obhajila, pa tudi k pogosti spovedi. Središče Karlovega odnosa z Bogom so namreč predstavljali: vsakodnevni obisk svete maše in prejem obhajila, vsakodnevna molitev rožnega venca in tedenska spoved. Več o tem na:

   https://oratorij.net/zivljenje-carla-acutisa/

   Prosim, da že v tem trenutku molimo za zdravje Marjetkine vnukinje:

   Oče naš …
   Zdrava Marija …
   Slava Očetu …

   Takoj, ko bo mogoče, pa Marjetkino prošnjo vključimo še v sveti rožni venec in v obhajanje svete maše. Poživimo osebno in skupno vero v živo Božjo besedo, ki pravi: »Bogu namreč ni nič nemogoče« (Lk 1,37).

   Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim zaupamo vate!
   Blaženi Carl Acutis, prosi za nas, posebej za ozdravljenje Marjetkine vnukinje!

 32. Jana says:

  Prosim za molitev za mojo vnukinjo.Naj jo dobri Bog in Mati Marija čuvata.
  Božje usmiljenje zaupam Vate.
  Molimo za vse trpeče na duhu in telesu.
  Vsem že v naprej hvala za molitev🌼.
  Vsem materam,mladenkam čestitke za osmi marec.

 33. Ljubica Gabrovšek says:

  Prosim za molitev, da se bom uspela s svojo mamo zbližati in res spraviti, dokler je še živa in da ji bom zmogla in znala pomagati in odpustiti zamere. Prosim, da se mi utrdi vera in da bi znala odpuščati in sprejemati. Prosim, da bi se mami zdravje izboljšalo in bi manj telesno in duševno trpela. Prosim tudi za brata, ki srčno skrbi za mamo, da mu bo povrnjena njegova dobrota in se mu ozdravila njegova bolezen, epilepsija. Iz srca hvala. Ljubica

 34. Jasna says:

  Prosim za molitev, da bi partner vredu prišel domov, da bi bilo res vse dobro in lepo. Da bi bil dober do hčerke, njenega fanta, sestre in nenazadnje tudi do mene. Vsemogočni Milostni Bog, vera vate me drži pokonci in upanje, da kdor seje solze, žanje veselje.

  Iskrena hvala, Jasna

  • Miro says:

   MOLITEV K SVETEMU DUHU

   O pridi, stvarnik, Sveti Duh,
   obišči nas, ki tvoji smo,
   napolni z rajsko milostjo
   srce, po tebi ustvarjeno!
   Ime je tvoje Tolažnik
   in Dar Boga Najvišjega
   Ljubezen, Ogenj, Živi vir,
   Duhovno pomaziljenje.
   Sedmero ti darov deliš,
   Desnice Prst Očetove,
   obljubil tebe Oče je,
   zgovorna Moč apostolov.
   Čutilom našim luč prižgi,
   ljubezen v naša srca vlij;
   v telesni bedi nas krepčaj,
   v slabosti vsaki moč nam daj.
   Odženi proč sovražnika
   in daj nam stanoviten mir,
   pred nami hodi, vodi nas
   in zla nas varuj vsakega.
   Po tebi naj spoznavamo
   Očeta in Sina Božjega
   in v tebe iz obeh Duha
   naj vedno trdno verujemo.
   Amen.

   • Hvala says:

    Spoštovana Jasna!

    Vse naše upanje je JEZUS. On nas je ustvaril unikate, zato ima tudi rešitev za vas, za vašo družino, ki se dotika samo vas.

    Hoja po življenjski poti je tudi unikatna, zato zaupajte v Gospodovo rešitev. Ni vsaka priporočena pot za vsakega človeka. Zato vam svetujem, da vsak dan prosite Svetega Duha, da vam pokaže korenino , izvor tega trpljenja in da vam pokaže tudi rešitev.

    Vztrajajte , molite v ta namen vsak dan. Prišel bo dan, ko vam bo Jezus povedal in pokazal kako naprej.

    Bodite trdno prepričana v to in ne odstopajte, tudi če trenutno ne bo nobene izboljšave ali pa se celo pojavi poslabšanje. Vztrajajte , ZAUPAJTE JEZUSU, VERUJTE V NJEGOVO MOČ, KAJTI ON JE REKEL: “KDOR VAME ZAUPA, NE BO OSRAMOČEN !”

 35. Miro says:

  VEDNO SE NAJPREJ ZAHVALJUJMO ZA VSE, KAR SMO ŽE PREJELI PO BOŽJI MILOSTI!

  Danes še posebej razmišljajmo o evangeljski priliki o izgubljenem sinu – glej današnji prispevek v rubriki Članki za dušo (objava ob 12:18).

  http://www.molitev.net/clanki-za-duso.html

  Zahvalimo se Gospodu, ker je ima z nami neizmerno potrpljenje in se lahko vedno vrnemo v Njegov objem. Sicer pa se mu vedno najprej zahvaljujmo za vse, kar smo v življenju že prejeli po Njegovi preobilni dobroti.

  V molitvah svetega rožnega venca in rožnega venca Božjega usmiljenja prosimo za vse trpeče sestre in brate, ki se priporočajo v molitev. Njihove prošnje skupaj z molitvami, preizkušnjami, trpljenjem in dobrimi deli darujmo našemu Odrešeniku Jezusu pri obhajanju svete maše. Gospoda tokrat prosimo za uslišanje po naslednjih namenih:

  -Jana (za ozdravljenje vnukinje)
  -Zarja (za vodstvo Svetega Duha, za sprejemanje in spolnjevanje božje volje, za blagoslov na življenjski poti)
  -Viktorija (za zdravje hčerke, za pravilno odločitev v moči Svetega Duha)
  – Sasa (za ozdravljenje hčere)
  – prošnje drugih prosilcev božjih milosti na tej spletni strani.

  Zgodi se presveta Božja volja na priprošnjo Preblažene Device Marije, sv. Jožefa ter vseh svetnikov in svetnic!

  SPOMNI SE, O PREMILA DEVICA MARIJA

  Spomni se, o premila Devica Marija, da še nikdar ni bilo slišati,
  da bi bila ti koga zapustila,
  ki je pod tvoje varstvo pribežal,
  tebe pomoči prosil in se tvoji priprošnji priporočal.
  S tem zaupanjem hitimo k tebi, o devic Devica in Mati,
  k tebi prihajamo in pred teboj zdihujoči grešniki klečimo (stojimo).
  Nikar ne zavrzi, o Mati Besede, naših besed,
  temveč milostno nas poslušaj in usliši. Amen.

  Božje usmiljenje, ki si nam dalo Presveto Devico Marijo za Mater usmiljenja, zaupamo vate!

 36. Jana says:

  Prosim za molitev za mojo vnukinjo je v bolnici vročinski krči.Naj ji dobro Bog in Marija čuvata.Angelčki prosim čuvajte mojega angelčka on mi daje moč.Hvala Vam vsem🙏🙏.

  • Hvala says:

   Spoštovana Jana

   Izročimo vašo vnukinjo v materinsko naročje naše matere Marije in v naročje Njenega sina. Ne bojte se, Gospod bo poskrbel, da bo vse v redu. Zahvaljujte se Mariji in Troedinemu Bogu in Ga slavite!.

   • Jana says:

    Hvala Vam.Slavim slavim🙏🙏 to je milost katera ni dana vsem.Pogrešam pa romanje k Moji Mariji v Mežugorje.
    Skupaj molimo za vse trpeče.
    Moj anglček trenutno spi čakamo izvide preiskav..

 37. Zarja says:

  Prosim za molitev za uspešno zanositev, zaupanje v življenje kakršnega nama je jo On namenil, za sprejemanje najine neplodnosti. Prosim da nama bi pokazal pot po kateri naj greva naprej in da bi znala brezpogojno zaupati Vanj, brez pričakovanja, da se mi more vrniti dobro.

  Danes molim za vse, da nebi tavali v temi.
  “Jaz sem luč sveta, govori Gospod, kdor hodi za menoj, bo imel luč življenja.”

  • Hvala says:

   Spoštovana ga. Zarja

   Prosimo Gospoda, da vam podeli v življenju tisto, kar On misli, da je najbolj prav za vas. Naj se zgodi po Njegovi volji. Molite devetdnevnice k Svetemu Duhu, da vas bo vodil. Prosite Gospoda za moč, potrpljenje, zaupanje vanj. To je velika preizkušnja in če boste sprejeli voljo Gospoda, vam bo že na tem svetu poplačal.

   Smo popotniki in romarji na poti k Večnosti, pojdimo po cesti, ki pelje k Gospodu, čeprav je posuta s trnjem.
   Molimo drug za drugega.

   Prepustite se popolnoma GOSPODOVI LJUBEZNI.

   Mir z vami!

 38. Viktorija says:

  Pozdravljeni.

  Prosila sem vas za pomoč v molitvi za zdravje moje hčerke po poškodbi in da bi dobila službo za terenskega veterinarja. Za službo ima trenutno dva razgovora. Prosim vas za molitev, da bi se pravilno odločila. Priporočam pa jo še naprej v molitev za ozdravitev. Bog, Marija ter Sv. Jožef naj vam povrnejo za vso pomoč, ki smo jo deležni prosilci v težavah.

 39. Miro says:

  NA PRVI PETEK V MESECU NAS ŠE POSEBEJ OBJEMA BOŽJA LJUBEZEN!

  Premišljujmo, kaj nam za življenje sporoča Božja beseda v priliki o vinogradu in vinačarjih. Več o tem v današnjem prispevku v rubriki Članki za dušo (objava ob 16:57).

  http://www.molitev.net/clanki-za-duso.html

  Molimo: Gospod, tolaži in ozdravljaj, daj odrešenje in mir! Prosimo te za vse ljudi, ki jih teži križ bolezni ali telesne prizadetosti. Za vse tiste, ki so priklenjeni na invalidski voziček ali na bolniško posteljo, pa tudi za vse tiste, ki se morajo dolge ure spopadati z osamljenostjo in zapuščenostjo. Prosimo, Gospoda. (prošnje iz priročnika Stvari govorijo – molitev ob znamenjih)

  Vsak dan se Gospodu prisrčno zahvaljujmo za vse, kar nam podarja v življenju, ter ga prosimo, da bi mogli voljno sprejemati in spolnjevati Božjo voljo. Danes, ko je prvi petek v mesecu, nas še posebej objema Božja ljubezen! Jezusovemu Presvetemu Srcu z zaupanjem izročimo sebe, bližnje, vse osebe, ki se priporočajo v molitev (zahvale, prošnje, nasveti), in sicer v zapisih pod: Vida, Tanja, Sasa, Hvala, Jana, Slavica Kostevc, Mata, Sija, Žametna vrtnica, Jasna, Majda, Kras, Dar, molilka, Irena, Minako, Dragica, Marta, Dr, Kristina, Aljaž, Tija, Angelvaruh, Patricija, Jana, Amadeja, Mitja, Janja Lužar, Lea, drugi prosilci Božjih milosti na tej spletni strani. Zgodi se presveta Božja volja na priprošnjo Preblažene Device Marije, sv. Jožefa ter vseh svetnikov in svetnic!

  O PRESVETO SRCE JEZUSOVO

  O presveto Srce Jezusovo, po rokah Preblažene Device Marije ti darujem molitve, dela in trpljenje današnjega dne – tebi v spravo za vse žalitve, ki jih trpiš v zakramentu presvetega Rešnjega Telesa, s teboj vred pa Bogu Očetu za vse tiste namene, v katere se mu ti sam vsak dan daruješ na naših oltarjih. Amen.

  Božje usmiljenje, ki izviraš iz Presvetega Srca Jezusovega, zaupamo vate!

 40. Kras says:

  Prosim, da se danes v molitvi spomnite na mojo mami, ki ima lažji poseg, a visoka leta, da vse lepo prestane in jo jutri pripeljemo domov. Mami ni zahtevna ženska , zna potrpeti, ker je veliko morala, a vendar se je tokrat potožila, da je osebje zelo neprijazno.
  Morda je kriv covid in situacija nasploh.
  Vsekakor molimo tudi za zdravstvene delavce , sestre , osebje, zdravnike, ki puščajo doma družine.
  Molimo tudi, da bi bile sestre bolj pošteno poplačane za delo, ki ga opravljajo.
  V naši ljubi Sloveniji je to z plačami čisto nelogično.
  Mir in dobro

  • Hvala says:

   Spoštovana ga. Kras!

   Prosimo Gospoda za vašo mamo, izročimo jo v Njegove rane.
   Molimo za vse zdravstveno osebje, za vse nas ljudi, kajti nobeden človek ni popoln.

   Tudi , če naletimo v življenju na osebe, ki ne reagirajo po našem pričakovanju- to je z nasmehom in lepo besedo, vzemimo to za dobro, sedaj v postnem času pa kakor POST za Gospoda. Gospod že ve zakaj kaj dopušča. Vse trpljenje in negativne besede in misli Mu izročimo kot dar pri Sveti maši in pri Sveti spovedi.

   Božje usmiljenje, ki si višje od nebes, vate zaupamo!

   • Miro says:

    Ga. Hvala je tudi tokrat zapisala več spodbudnih misli, s poudarkom na zakramentih. Molimo skupaj po namenih ge. Kras. Molitve, sveta maša, sveta spoved … to so nadvse močni zdravilni in odrešenjski studenci Božjega usmiljenja. Oklenimo se žive Božje besede, ki nam govori: “On pa je bil ranjen zaradi naših prestopkov, strt zaradi naših krivd. Kazen za naš mir je padla nanj, po njegovih ranah smo bili ozdravljeni” (Iz 53,5). Bogu hvala za neizmerno ljubezen!

    Slava tebi, Jezus, Ti si neizmerno veličastvo Božje ljubezni!

 41. Aljaz says:

  Hvala vsem za vse pretekle molitve.

  Bog prosim te, da se bo moje zivljenje uredilo. Da bom v novi sluzbi sprejet in se bom izkazal.

  Hkrati te prosim tudi za vse, ki svoje tegobe drzijo vsebi!

 42. Jana says:

  Hvala Vsem za molitev za uspešno operacijo.Kljub zapletom je uspela.Upam da bodo izvidi dobri.Ljubi Bog in ljuba Marija mi pomagata da prenašam bolečine.Z molitvijo smo Vsi skupaj močno povezani.Molite molite vsak dan🙏🙏.
  Molimo za vse trpeče na duhu in telesu.
  Božje usmiljenje zaupam Vate.

 43. Sasa says:

  Prosim za molitev za mojo hcerko,naj se pozdravi po doglotrajni bolezni in naj ne trpi vec v stalnih bolečinah in naj ji nova zdravila pomagajo.Sveta Marija,mati božja in zdravje bolnikov zavzemi se za njo.

  • Miro says:

   Spoštovana ga. Saša, z rožnim vencem v roki vztrajno prosimo Preblaženo Devico Marijo za pomoč pri ozdravljenju vaše hčerke. Vsak dan molimo tudi molitev sv. Bernarda, ki vključuje veliko zaupanje v Marijino pomoč!

   SPOMNI SE, O PREMILA DEVICA MARIJA …

   Spomni se, o premila Devica Marija, da še nikdar ni bilo slišati,
   da bi bila ti koga zapustila,
   ki je pod tvoje varstvo pribežal,
   tebe pomoči prosil in se tvoji priprošnji priporočal.
   S tem zaupanjem hitimo k tebi, o devic Devica in Mati,
   k tebi prihajamo in pred teboj zdihujoči grešniki klečimo (stojimo).
   Nikar ne zavrzi, o Mati Besede, naših besed,
   temveč milostno nas poslušaj in usliši. Amen.

   Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, zaupamo vate!
   O Marija, kraljica presvetega rožnega venca, prosi za nas!

   P.S.: Ko Gospoda Jezusa in Preblaženo Devico Marijo prosimo za kakšno milost, blagoslov, uslišanje … se vedno v močni veri že v naprej zahvaljujmo za vse od Boga podarjene milosti. V vsakem primeru neomajno zaupajmo v Božje usmiljenje; vsaka Gospodova rešitev, ki jo ima z vsakim človekom – v skladu z Božjim odrešenjskim načrtom, je vedno v dobro nas in naših bližnjih!

 44. Sasa Gyuran says:

  Prosim za molitev za mojo hcerko,da bi se ji dolgotrajna bolezen ustavila in da bi ji zdravila koncno pomagala.Sveta Marija, mati božja in zdravje bolnikov ,zavzami se za njo.Hvala.

 45. Tanja says:

  Prosimo vsi skupaj Gospoda da se preneha, ustavi genocid nad človeštvom. Hvala vsem. Usmili se nas grešnikov.

 46. Dr says:

  Pozdravljeni,

  najprej se zahvaljujem vsem molilcem na tej strani, ki molite tudi za moje namene.

  Prosim za molitev, da bi se zadeve v službi uredile, da me ne bi sodelavci vedno znova zasramovali, ker mi to jemlje voljo do dela. Prosim tudi za molitev, da bi se z dekletom, ki sem jo spoznal bolje razumela.

  O, Marija, brez madeža spočeta – prosi za nas ki se k tebi zatekamo!

  O, kri in voda, ki izviraš iz Presvetega Srca Jezusovega kot vir usmiljenja za nas – vate zaupam!

  Zahvaljujem se Vam za vse vaše molitve, izročam pa tudi Vaše molitve v molitvi k Jezusu in Marijinemu Brezmadežnemu Srcu v priprošnjo.

  • Hvala says:

   Spoštovani Dr!

   Gospodu izročimo vaše prošnje, prosimo pa tudi, da vam podeli moč in vzdržljivost, da boste lahko prenašali zasramovanje in žalitve, dokler On ne odloči drugače.

   Jezus je tudi trpel zasramovanje in žalitve od ljudi pa je pravi človek in pravi Bog. Darujte Mu to bolečino v tem postnem času.

   Božje usmiljenje, ki si višje od nebes, vate zaupamo!

 47. Vida says:

  Pozdravljeni,
  prosim za molitev, da bi si na določenih mojih življenjskih področjih prišla na jasno, kje sem in kaj želim.
  Prosim te za moč , da bi znala sprejeti odločitev tam, kjer je nujna.
  Hvala. Bog povrni.
  lep dan, Vida

 48. Miro says:

  PROSIMO GOSPODA ZA POMOČ PRI SLUŽENJU BLIŽNJIM!

  BOŽJA BESEDA: Ko je šel Jezus proti Jeruzalemu, je vzel dvanajst učencev na sámo in jim med potjo rekel: »Glejte, v Jeruzalem gremo in Sin človekov bo izročen vélikim duhovnikom in pismoukom. Obsodili ga bodo na smrt in izročili poganom, da ga bodo zasmehovali, bičali in križali, toda tretji dan bo obujen.« (Mt 20,17-19)

  Daljši evangeljski odlomek na:
  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Mt+20%2C17-28&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

  Duhovna misel: Na poti Jezus napove, kakšen bo njegov konec. Ob materi, ki prosi za položaj svojih sinov, povabi učence, da bi z njim delili njegovo usodo. Sam jim pri tem daje zgled služenja in podarjanja. Čim manj bom poudarjal sebe in bom svoje napore usmeril v služenje drugim. Gospod, okrepi mi pogum in odpri srce, da bom rasel v podarjanju svojim bratom za njihovo odrešenje. (Luč besede rodi življenje, Primož Krečič)

  Z zaupanjem Božjemu usmiljenju priporočimo osebe in prošnje v zapisih pod: Slavica Kostevc, Mata, Sija, Žametna vrtnica, Jasna, Vida, Majda, Kras, Dar, molilka, Irena, Minako, Dragica, Marta, Dr, Kristina, Aljaž, Tija, Angelvaruh, Patricija, Jana, Amadeja, Mitja, Janja Lužar, Lea ter drugi prosilci Božjih milosti na tej spletni strani. Zgodi se Božja volja na priprošnjo Preblažene Device Marije, sv. Jožefa ter vseh svetnikov in svetnic!

  Družinska molitev:
  Gospod Bog, blagoslovi naš dom. Naj bo kraj tvojega miru.
  Naj v njem ne vlada sovraštvo, ampak ljubezen, naj v njem
  ne bo nesloge, temveč edinost. Namesto užaljenosti in krivice
  naj bo v njem odpuščanje. Zmota naj se umakne resnici, vera
  naj premaga dvom. V njem naj ne bo tesnobe, ampak upanje,
  naj ne bo teme greha, ampak luč tvoje milosti, naj ne bo žalosti,
  ampak veselje. Naj ne bo bolezni, temveč dušno in telesno
  zdravje. Tvoj blagoslov naj nas spremlja na poti v tvoj nebeški
  dom. Amen.

  Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, zaupamo vate!

 49. Slavica Kostevc says:

  Hvala Vam za vso pomoč! Marija, Bog in Jezus sedaj je tudi v moji družini našla sreča svoje mesto. Prosim pazite na hči, da zopet ne zaide na kriva pota in tudi Vi ste z mano vsak dan v moji duši.
  Molilci molite z mano še naprej! Hvala vsem!
  Amen

 50. Miro says:

  GOSPOD, PROSIMO TE ZA VSE LJUDI, KI JIH TEŽI KRIŽ IZKORIŠČANJA

  Gospod, prosimo te za vse tiste – ženske in moške, mladostnike in otroke – ki se vsak dan soočajo s trdim naporom, za kar pa so le slabo plačani. Za vse tiste, ki poznajo samo grobost in zlorabljanje in ne spoštujejo več svojega dostojanstva. Prosimo Gospoda. (prošnje iz priročnika Stvari govorijo – molitev ob znamenjih)

  Kako v postnem času razveseliti Gospoda in bližnje? Kot izhaja iz evangelija, še zlasti z molitvijo, postom, miloščino in z drugimi deli usmiljenja do ljudi v revščini in do ljudi v kakršnikoli drugi dušni ali telesni stiski. Na široko se odpirajmo delovanju Svetega Duha in prejete darove posredujmo trpečim ljudem.

  Molimo te Kristus in te hvalimo, ker si s svojim križem svet odrešil!

 51. Mata says:

  Dobri oče in nebeška mati, pomagajta mi, da bi postala moja služba stalna. Vodita me in mi pomagajta. Prosim. Hvala.

 52. Kristina says:

  Hvala Gospodu, Devici Mariji, patru Piju, Božjemu usmiljenju in vsem svetnikom in svetnica. Hvala tudi vsem morilcem.
  Job pravi: Bog je dal in Bog je vzel, hvaljen bodi njehovo ime.

 53. Sija says:

  Molim in prosim za duševni mir. Za mir v duši in srcu. Molim za čudež…. naj se zgodi…

  Prav tako prosim Gospoda da usliši vaše prošnje.
  Zmolimo nocoj drug za drugega.

  Če si nekaj dovolj močno želite, stremi vse stvarstvo k temu, da se vam želja izpolni.
  (Paul Coelho)

  Mir in vse dobro.

  Sija

  • Hvala says:

   Spoštovanje Sija!

   Prosimo danes zvečer vsi skupaj Marijo, Ona je naša mati in srednica, naj posreduje za vse nas.

   Jezus je naročil Favstini Kowalski: “ČLOVEŠTVO NE BO DOSEGLO MIRU TAKO DOLGO, DOKLER SE Z VSEM ZAUPANJEM NE PRIPOROČI MOJEMU USMILJENJU.
   POVEJ RANJENIM LJUDEM, DA SE MORAJO ZATEČI K MOJEMU USMILJENEMU SRCU IN DAL JIM BOM SVOJ MIR”.

   Gospod ve za vsakega posebej, kaj si močno želi, odloča pa On po svojem načrtu in v svojem času. Jezus ve, da je tako za vas najboljše, čeprav se s to odločitvijo vi ne strinjate. Včasih je potrebno zelo zelo dolgo obdobje, to je tudi obdobje zorenje človeka, da človek sprejme Gospodovo voljo.

   Trenutno se vaša volja še ni združila z Gospodovo. Zato pa morate veliko moliti vsak dan.

   Izročite te bolečine v Njegovo Usmiljeno srce, On rešuje , On zdravi in osvobaja.
   Jezusu povejte, da si želite prepustiti in Mu izročiti vse, kar vam je drago, posebno tisto stvar, ali tisto osebo, ki vam je najljubša. Prosite Jezusa za moč, da bi to storili.

   JEZUS ŽELI BLAGOSLOVITI VAŠ DAR IN VAM GA VRNITI NA NOV NAČIN. Tokrat vas ta dar ne bo imel v posesti, ampak boste vi imeli v posesti njega.

   Karkoli, česar ne moremo izročiti Gospodu, nas ima v posesti in dejansko nas ta človek ali stvar drži zvezanega , mi pa živimo v strahu, da bi nam bilo odvzeto.

   PREPUSTITE SE JEZUSOVI VOLJI, IMEJTE POPOLNO ZAUPANJE V NJEGA, TO JE NJEGOVA ŽELJA. Ne razmišljajte in ne odločajte se po človeškem razumu, sprejmite Gospodovo vodstvo.

   • Miro says:

    Spoštovana Sija, hvala za vašo molitveno pobudo, molimo drug za drugega. Bogu hvala za vse, kar prejemate od Njega in delite z nami na tej spletni strani.

    Težko je prenašati stisko neuslišane ljubezni s strani osebe … Če pa srce v močni veri in zaupanju dvigamo h Gospodu, ki nas v ljubezni nikoli ne razočara (četudi se nam morda dozdeva čisto drugače), se prej ali slej pokaže, da je Njegova rešitev absolutno najboljša. Ko se bomo nekoč srečali z Njim “na štiri oči”, se mu bomo zahvaljevali tudi za vse tisto, kar v našem življenju, kljub našim dolgotrajnim molitvam, ni storil po naši volji, ampak tako, kot je za naše odrešenje najbolj prav.

    V razmislek naslednja vrstica iz svetega evangelija po Mateju: In šel je malo naprej, padel na obraz in molil: »Moj Oče, če je mogoče, naj gre ta kelih mimo mene, vendar ne, kakor jaz hočem, ampak kakor ti.« (Mt 26,39)

    Gospod Jezus vam želi podariti nov pogled v luči Svetega Duha, zato se pogumno odprite Njegovi milosti in sprejmite Njegovo vodstvo, kar vam je odlično svetovala že ga. Hvala.

    Bog vas obilno blagoslovi na vaši nadaljnji življenjski poti!

  • Žametna vrtnica says:

   Spoštovana Sija, tudi jaz upam, na kakšen čudež ljubezni in naj se zgodi njegova volja po hrepeneči, spoštljivi ljubezni. Lepa spodbuda.
   Ob enem pa prosim presveto Devico Marijo naj ogrne moje starše z njenim plaščem in jim podeli zdravja.
   Naj mi pokaže ali je ta fant s katerim’ prijateljujem’ z njegovim duševnim zdravjem vse v redu. Priporočam Matjaža v molitev. Amen.

 54. Miro says:

  GOSPOD, TOLAŽI IN OZDRAVLJAJ, DAJ ODREŠENJE IN MIR!

  Prosimo te za vse ljudi, ki jih teži križ revščine in lakote. Za vse tiste – žene in može – ki nimajo zadosti hrane zase in za svojo družino. Za vse, ki iščejo v nesnagi odpadke bogatih, kajti nikomur ni mar za njihovo smrtno oslabelost. Prosimo Gospoda. (Stvari govorijo – molitev ob znamenjih).

  Molimo te Kristus in te hvalimo, ker si s svojim križem svet odrešil!

  • Miro says:

   Zaradi celovitega evangeljskega pogleda še pomembno dopolnilo. Prva je gotovo molitev, poleg nje pa imata veliko vlogo tudi post in miloščina, še posebej v postnem času. Vse troje: molitev, post in miloščina, se povezuje v celoto. Prosimo torej Gospoda za moč, da bomo usmiljenje, ki nam ga podarja, »prelivali« v duhovna in telesna dela usmiljenja do bližnjih.

 55. Miro says:

  BOŽJA BESEDA: »LJUBÍTE SVOJE SOVRAŽNIKE IN MOLÍTE ZA TISTE, KI VAS PREGANJAJO …« (Mt 5,44-45) – GOSPOD, DAJ MI MOČI, DA NE BOM NIKOGAR IZLOČIL IZ SVOJEGA ODNOSA!

  Daljši evangeljski odlomek (Mt 5,43-48):
  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Mt+5%2C43-48&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

  Duhovna misel: Še bolj jasno je naglašena »nova pravičnost«. Oče skrbi za vse ljudi brez razlike. Kristjan ga v tem posnema. Ob izkustvu Očetove ljubezni bom skušal ljubiti tudi tiste, ki mi ne vračajo ljubezni in mi nasprotujejo. Gospod, daj mi moči, da ne bom nikogar izločil iz svojega odnosa. Reši me predsodkov in zaprtosti, saj so vsi ljudje bratje, ki mi jih ti pošiljaš. (Luč Besede rodi življenje, Primož Krečič).

  Da bi lahko molili za svoje nasprotnike ter udejanjali resnico v ljubezni (prim. Ef 4,15), se za potrebno luč in moč priporočajmo Gospodu, od katerega prihaja vsak dober dar (prim. Jak 1,17). Sicer pa v molitvah in pri obhajanju svete maše prosimo, naj se Božje usmiljenje skloni k vsem trpečim sestram in bratom, ki prosijo za uslišanje bodisi za sebe bodisi za bližnje, v prošnjah pod: Jasna, Vida, Majda, Kras, Sija, Dar, molilka, Irena, Minako, Dragica, Marta, Dr, Kristina, Aljaž, Tija, Angelvaruh, Patricija, Jana, Amadeja, Mitja, Janja Lužar, Lea ter drugi prosilci Božjih milosti na tej spletni strani. Zgodi se presveta Božja volja na priprošnjo Preblažene Device Marije, sv. Jožefa ter vseh svetnikov in svetnic!

  Molimo vsak dan:

  Angel Gospodov je oznanil Mariji
  – in spočela je od Svetega Duha. Zdrava Marija …

  Glej dekla sem Gospodova
  – zgodi se mi po tvoji besedi. Zdrava Marija …

  In Beseda je človek postala
  – in med nami prebivala. Zdrava Marija …

  Prosi za nas sveta božja porodnica.
  – da postanemo vredni obljub Kristusovih.

  Molimo. Nebeški Oče, po angelu si nam oznanil učlovečenje svojega Sina. Posvečuj in podpiraj nas s svojo milostjo in nas po njegovem trpljenju in križu pripelji k slavi vstajenja. Po Kristusu, našem Gospodu. Amen.

  Božje usmiljenje, ki si nam dalo Presveto Devico Marijo za Mater usmiljenja, zaupamo vate!

 56. Miro says:

  BOŽJA BESEDA: »ČE VAŠA PRAVIČNOST NE BO VEČJA KAKOR PRAVIČNOST PISMOUKOV IN FARIZEJEV, NIKAKOR NE PRIDETE V NEBEŠKO KRALJESTVO.« (Mt 5,20)

  Daljši evangeljski odlomek (Mt 5,20-26) na:
  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Mt+5%2C20-26&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

  Duhovna misel: Jezus razodeva novo pravičnost, po kateri se ni treba izogibati le hudega nasilja, ampak tudi vsake hudobije, ki prinaša globoke rane. Kreganje ne sme postati povod, da se okužim z zlom, zato se moram čim prej spraviti. S spravo se bom trudil odpraviti konflikte, tudi če se drugi za to ne bodo menili. Gospod, prosim te za dar usmiljenja, da se bom bližal vsakemu človeku. (Luč Besede rodi življenje, Primož Krečič).

  Vztrajno molimo sveti rožni venec in rožni venec Božjega usmiljenja za vse, ki se priporočajo v molitev na tej spletni strani. Pri tem najlepša hvala vsem neutrudnim molivkam in molivcem za vsakodnevno molitveno podporo. O izjemno pomembni molitvi pred Najsvetejšim zakramentom (sv. Favstina Kowalska) pa več v rubriki »Članki za dušo« v današnjem prispevku (objava ob 17:36).

  http://www.molitev.net/clanki-za-duso.html/comment-page-31#comment-39077

  Božje usmiljenje, ki izviraš iz Presvetega Srca Jezusovega, zaupamo vate!
  Božje usmiljenje, ki si nam dalo Presveto Devico Marijo za Mater usmiljenja, zaupamo vate!
  Sv. Favstina, prosi za nas!

 57. Janez says:

  Poklican sem k popolni Ljubezni

  Odpri mi oči, Gospod, da bom spoznaval Tebe v vseh svojih bratih in sestrah.
  Odpri mi ušesa, da bom slišal klice vseh tistih,ki potrebujejo mojo pomoč.
  Odpri mi srce, Gospod,da se bom naučil ljubiti svoje bližnje,kakor nas ljubiš ti.
  Daj mi svojega Svetega Duha,da ti bom zmogel vsak dan znova podariti svoje srce.
  Pomagaj mi da bom povsod razširjal Tvojo ljubezen, kjerkoli sem in kamorkoli grem.
  Nauči me tiste ljubezni,ki je vedno potrpežljiva, vedno prijazen.
  Nauči me tiste ljubezni, ki ni nikoli nevoščljiva,napuhnjena, sebična ali zamerljiva.
  Tiste ljubezni, ki okuša srečo v resnici in je vedno pripravljena odpuščati.
  Danes ti dajem svoje srce.
  Dajem ti svoje roke, noge, svoj glas,da boš lahko ti po meni v ta svet prinašal svojo Ljubezen.
  Daj, da bom mogel biti slaboten, a vztrajen odsev tvoje popolne Ljubezni.
  Molitve Svete Matere Terezije

  2 Kor 9,12 Kajti služenje v tem opravilu ni le dopolnjevanje tistega, kar svetim primanjkuje, temveč obogatitev z mnogimi zahvalami Bogu.

 58. Janez says:

  Tomaž Kempčan – Ljubezen se ne utrudi

  Ljubezen se ne utrudi,
  ne misli na težave,
  si prizadeva doseči, kar presega njene moči,
  ne izgovarja se na nemogoče…
  Zato se zmore spoprijeti s čimer koli,
  marsikaj dokonča in zagotavlja uspeh tam,
  kjer bi tisti, ki ne ljubi,
  izgubil pogum in podlegel.
  Ljubezen je budna in ne zapravlja čas s spanjem.
  Čeprav je trudna, ne opeša,
  čeprav pritiskamo nanjo, se ne izravna,
  čeprav je vznemirjena, ni zbegana,
  temveč si kot živi plamen in goreča bakla
  utira pot navzgor in varno vse prestane. Amen.

  Frančišek Asiški – Da ne iščem tolažbe
  Da ne iščem tolažbe, temveč da tolažim;
  da ne iščem razumevanja, temveč da razumem;
  da ne iščem ljubezni, temveč da ljubim;
  kajti skozi dajanje dobimo,
  v oproščanju nam je oproščeno
  in skozi smrt se rodimo v večno življenje.
  Naj se zgodi, o Bog,
  da si bom bolj želel tolažiti kot biti tolažen,
  razumeti kot biti razumljen,
  ljubiti kot biti ljubljen.
  Kajti ko se človek razdaja, dobiva;
  ko pozabiš nase, te najdejo;
  ko oprostiš, ti je oproščeno. Amen.

  »Resnično, povem vam tudi: Če sta dva izmed vas na zemlji soglasna v kateri koli prošnji, ju bo uslišal moj Oče, ki je v nebesih. Kjer sta namreč dva ali so trije zbrani v mojem imenu, tam sem sredi med njimi.« (Mt 18,19-20)

  Prinašajmo ljudem Luč Evangelija, Božji Mir in Ljubezen, bodimo misijonarji Vere v Jezusa, našega Odrešenika in Učenika in bodimo Dobri in Usmiljeni. Ljudje potrebujejo molitev, spodbudo, uteho, pomoč, upanje in Božji Mir v srcih. Da se izpolni vse kar je Jezus Učil v Evangeliju. In da pride k nam na zemljo Božje kraljestvo. Hvala Ti Gospod na Vekov Veke. Amen. Janez

  • Miro says:

   IN DA BI VSE TO ZMOGLI V MOČI SVETEGA DUHA, NAM GOSPOD JEZUS PODARJA SVETE ZAKRAMENTE, MED KATERIMI JE ŽIVO, UTRIPAJOČE SRCE VSEGA: SVETA MAŠNA DARITEV! TA NAM PRINAŠA ŽIVO VERO, TRDNO UPANJE, GOREČO LJUBEZEN IN ODREŠENJE!

   VZEMIMO SI ZA ZGLED VELIKE, IZJEMNE ČASTILCE SVETE EVHARISTIJE, KOT SO SV. FRANČIŠEK ASIŠKI, SV. FAVSTINA KOWALSKA, SV. LEOPOLD MANDIĆ, SV. PATER PIJ, SV. MATI TEREZIJA, SV. JANEZ PAVEL II. IN ŠE CELA VRSTA SVETNIKOV V ZGODOVINI BOŽJEGA LJUDSTVA.

   BOGU HVALA ZA SVETNIKE IN SVETNICE, ZA TE VELIKE PRIČEVALCE NEIZMERNEGA BOŽJEGA USMILJENJA DO NAS GREŠNIKOV!

   PRESVETO SRCE JEZUSOVO, USMILI SE NAS!
   BREZMADEŽNO SRCE MARIJINO, PROSI ZA NAS!
   VSI SVETNIKI IN SVETNICE, PROSITE ZA NAS!

   P.S.: V knjigi Hoja za Kristusom, izpod peresa Tomaža Kempčana, je četrta knjiga posvečena prav sv. Evharistiji in nosi naslov: “Pobožen opomin za sveto obhajilo”.

 59. Janez says:

  ISKRENA LJUBEZEN, NE DENAR, JE TISTA, KI POLEG VERE GORE PREMIKA
  Iskrena ljubezen žene naprej ljudi in življenje, tudi tiste, ki so žalostni in še upajo, da bodo uslišani.
  Iskrena ljubezen pomeni duhovno izpolnitev zaljubljenim ter ničesar ne zahteva v zameno.
  Iskrena ljubezen ne postavlja nobenih pogojev in lahko premika gore in dela čudeže, če veruješ.
  Iskreno ljubezen daješ, če ne pričakuješ ničesar v zameno in to narediš vedno, takoj in z veseljem.
  Iskrena ljubezen je naše pravo notranje bistvo in smisel življenja in bivanja.
  Iskrena ljubezen je hvaležnost našim ljubljenim za vse tiste trenutke, ki smo jih
  z njimi preživeli v zadovoljstvu in sreči pa tudi v nesreči, ki nas je spremljala po poteh življenja.
  Iskrena ljubezen je odgovor na vibracije jezika ljubezni, ki ga začutimo in nas vodi srečne in izpolnjene skozi vse različne možne načine našega izražanja.
  Iskrena ljubezen je temelj doživljanja sreče in hrepenenja po resnici.
  Iskrena ljubezen je del naše narave, vse, kar je, in se izraža iskreno in resnično tam, kjer se imajo ljudje radi in je prisotna strpnost in dobrota.
  Iskrena ljubezen ne pozna meja in predsodkov, laži ter sprenevedanja; je ljubezen med bližnjimi v soseski, službi, šoli, med partnerjema, v parku, v tovarni, na službeni poti, je ljubezen staršev do otrok in otrok do staršev ter ljubezen med ljudmi, ki jih s svojo dobroto, toplino in radostjo odrešuje, kot nas je učil Jezus.
  Iskrena ljubezen prestopi ozek prag človekove materialnosti, zavesti in med iskrenimi, dobrimi ljudmi vstopi v novo kakovost življenja, kot tista tiha, neopazna, ljubezniva in mila glasba sorodne duše, ki jo imaš rad in ki je namenjena tebi brez posebnih zaslug.
  Iskrena ljubezen je rast in zorenje, ki jo omogoča povezovalna moč prijateljstva in dobrote.
  Iskrena ljubezen je na zmagovalnem pohodu tam, kjer se imajo ljudje radi in se razumejo, saj se porajajo in prebujajo čudoviti ljubeči občutki, ki sežejo do srca.
  Iskreno ljubezen dajem in prejemam in jo udejanjam vsaki dan tudi skozi partnersko življenje ženske in moškega v zakonu ali drugače, saj smo jo zastonj prejeli in jo zastonj dajemo drugim.
  Iskreno ljubezen izražam vsem tistim, ki jih spoštujem in imam rad, pa tudi tistim, ki so v srcu dobri in trpijo in rabijo dobro besedo.
  Iskrena ljubezen ozdravi še tak egoizem in podarja dobroto bližnjemu ali ljubljenemu kar tako, brez posebnega razloga, saj nas odrešuje in osmisli naše življenje in je zato najvišja Božja zapoved!

  Janez AKA Dichter Hansi

  Ljubezen je bistvo Jezusovega Evangelija za Ljudi. In Najvišja Božja Zapoved Ljudem na Zemlji! Hvala Ti Gospod za vso Dobroto in vse Milosti!

  1 Korinčanom 13 Ljubezen
  Ko bi govoril človeške in angelske jezike, ljubezni pa bi ne imel, sem postal brneč bron ali zveneče cimbale. 2 In ko bi imel dar preroštva in ko bi poznal vse skrivnosti in imel vse spoznanje in ko bi imel vso vero, da bi gore prestavljal, ljubezni pa bi ne imel, nisem nič. 3 In ko bi razdal vse svoje imetje, da bi nahranil lačne, in ko bi izročil svoje telo, da bi zgorel, ljubezni pa bi ne imel, mi nič ne koristi. 4 Ljubezen je potrpežljiva, dobrotljiva je ljubezen, ni nevoščljiva, ljubezen se ne ponaša, se ne napihuje, 5 ni brezobzirna, ne išče svojega, ne da se razdražiti, ne misli hudega. 6 Ne veseli se krivice, veseli pa se resnice. 7 Vse prenaša, vse veruje, vse upa, vse prestane. 8 Ljubezen nikoli ne mine. Preroštva bodo prenehala, jeziki bodo umolknili, spoznanje bo prešlo, 9 kajti le delno spoznavamo in delno prerokujemo. 10 Ko pa pride popolno, bo to, kar je delno, prenehalo. 11 Ko sem bil otrok, sem govoril kakor otrok, mislil kakor otrok, sklepal kakor otrok. Ko pa sem postal mož, sem prenehal s tem, kar je otroškega. 12 Zdaj gledamo z ogledalom, v uganki, takrat pa iz obličja v obličje. Zdaj spoznavam deloma, takrat pa bom spoznal, kakor sem bil spoznan. 13 Za zdaj pa ostanejo vera, upanje, ljubezen, to troje. In največja od teh je ljubezen.

  Iz svetega evangelija po Mateju (Mt 7,21.24-27) Kdor spolnjuje Očetovo voljo, pojde v Božje kraljestvo

  Tisti čas je rekel Jezus svojim učencem: Ne pojde v nebeško kraljestvo vsak, kdor mi pravi: »Gospod, Gospod«, temveč kdor spolnjuje voljo mojega Očeta, ki je v nebesih.

 60. Janez says:

  PROSIMO BOGA ZA LJUBEZEN IN USMILJENJE

  Kahlil Gibran: O ljubezni

  Ko vas pokliče ljubezen, ji sledite,
  čeprav je njena pot strma in težka.
  In kadar vas vzame na svoje peruti, se ji prepustite,
  čeprav vas utegne meč, skrit med njenim perjem, raniti.
  In kadar vam govori, ji verjemite,
  četudi vam njen glas pretresa sanje, kot vam sever pustoši vrtove.
  Kajti tako kot vas ljubezen krona, vas mora tudi križati.
  Pripomore vam k rasti, a vas tudi oklesti.
  Tako kot se vzpne do vaših višin in vam boža najtanjše veje, ki trepečejo v soncu,
  bo prodrla tudi do vaših korenin in jih stresla tam, kjer se oklepajo zemlje.
  Kakor žitne snope vas zbira k sebi.
  Omlati vas, da bi vas razgalila.
  Preseja vas, da bi vas rešila plev.
  Melje vas do čiste beline.
  Zgneta vas, dokler ne postanete voljni.
  Nato vas izroči svojemu ognju, da bi mogli postati sveti kruh za božjo gostijo.
  Vse to vam stori ljubezen, da bi spoznali skrivnost svojega srca in
  v tem spoznanju postali delček srca Življenja.
  Toda če v svojem strahu iščete zgolj miru in užitka v ljubezni,
  je bolje za vas, da si zakrijete svojo goloto in odidete z mlatišča ljubezni
  v svet brez letnih časov, kjer se boste smejali, a ne iz srca,
  jokali, a ne izjokali vseh solz.
  Ljubezen daje samo sebe in jemlje samo sebe.
  Ljubezen ne jemlje v posest in noče postati posest.
  Zakaj ljubezen zadostuje ljubezni.
  Kadar ljubite, ne smete reči »Bog je v mojem srcu«, temveč raje »Sem v srcu Boga«.
  In ne domišljajte si, da morete usmerjati tok ljubezni,
  kajti ljubezen bo, če se ji le zdite vredni, usmerjala vaša pota.
  Ljubezen ima samo to željo, da izpolni samo sebe.
  Toda če ljubite, a ste polni želja, naj bodo vaše želje take:
  Stopiti se in postati žuboreč potok, ki poje svojo pesem v noč.
  Spoznavati bolest prevelike nežnosti.
  Raniti se s svojim lastnim razumevanjem ljubezni
  in krvaveti voljno in radostno.
  Prebuditi se ob zori z lahkim srcem in se zahvaliti za nov dan ljubezni.
  Umiriti se ob popoldanskem počitku in razmišljati o zanosu ljubezni.
  Vračati se na večer s hvaležnostjo domov
  in zaspati s hvalnico na ustnicah in z molitvijo za ljubljenega Boga v srcu. Amen

  Brez ljubezni sem nič. NE POZABIMO, DA JE LJUBEZEN NAJVIŠJA BOŽJA ZAPOVED.

  In ko bi imel dar preroštva in ko bi poznal vse skrivnosti in imel vse spoznanje in ko bi imel vso vero, da bi gore prestavljal, ljubezni pa ne bi imel, nisem nič. In ko bi razdal vse svoje imetje, da bi nahranil lačne, in ko bi izročil svoje telo, da bi zgorel, ljubezni pa ne bi imel, mi nič ne koristi.” (1. pismo Korinčanom 13, 1-13)

  IN VEČ DEJANJ LJUBEZNI IN DOBROTE TER USMILJENJA TER MANJ PRATZNIH BESEDNIH FRAZ SI MEDSEBOJNO NAMENIMO, ZAKAJ KJER JE LJUBEZEN, DOBROTA IN USMILJENJE, TAM JE NAŠ GOSPOD! Janez

  • Miro says:

   Gospoda Jezusa prosimo za odpuščanje, še posebej pri zakramentu SVETE SPOVEDI. Z verujočim srcem večkrat kličimo:

   BOŽJE USMILJENJE, V SPREOBRNJENJU GREŠNIKOV, ZAUPAMO VATE!

 61. Janez says:

  ČLOVEK BOG TE ŽELI OBJETI, KER TE IMA RAD
  Človek Bog te želi objeti, ker te ima Očetovsko rad—da bi ti podaril upanje, ti pokazal resnico in obnovil tvojo vero. Ko iščemo usmiljenje, želimo iti z Jezusom na pot odkrivanja samih sebe. Želimo prejeti milost odpuščanja grehov in želimo pripraviti svoje srce na ta dar. Upamo, da odkrijemo, koliko ljubezni, vere in upanja nosimo v sebi; koliko prostora v svojem življenju namenjamo Bogu in koliko ga ohranjamo samo zase; koliko smo odprti za svoje bližnje in koliko živimo dejanja usmiljenja, ki nas jih uči Jezus.Gospod, prosimo te, podari nam milost, da spoznamo svoje srce. Naj nas tvoj Duh napolni z razumevanjem skrivnosti našega življenja, da bomo pripravljeni na srečanje s Tvojo Milostjo Gospod, ki nas prenavlja. Amen.

  Kdor je prežet z ljubeznijo, je tudi poln upanja in vere. Zaupa življenju, zaupa Bogu in ljudem. Ve, da bo njegovo življenje uspelo. Ima tudi zaupanje v ljudi. Trdno stoji na realnih tleh. Tudi razočaranja ga ne morejo iztiriti. V svoji minljivi ljubezni hrepenimo po polni ljubezni, na katero se lahko zanesemo, ki nikoli ne mine, ki vse prenese. In ob tem le slutimo, da je končno to samo Božja ljubezen, ki vsem človeškim ljubeznim podarja to trdnost. Naše življenje na tem romanju ne more biti brez skušnjav, ne napredek brez preizkušenj. Nihče namreč sebe ne spozna, če ni skušan, tudi ne more prejeti plačila rešitve, če ni zmagal, zmagati pa ne more, če se ni bojeval; boriti se pa more samo, če ima v življenju nasprotnike in preizkušnje. Amen. (sv. Avguštin).

  Njegove Milosti bom vedno opeval! Najj se zgodi Božja in ne naša Volja!

  Luka 2,14: »Slava Bogu na višavah in na zemlji mir ljudem, ki so mu po volji.«

  1 Kroniška 16,34: Zahvaljujte se GOSPODU, ker je dober, ker na veke traja njegova dobrota.

 62. Janez says:

  Da bi si povrnili notranji mir
  Moj Oče!
  Zdaj, ko so potihnili glasovi in ugasnili vsi kriki,
  sem tu, ob postelji, in moja duša se dviga k tebi, da ti reče:
  verujem vate, zaupam ti in te ljubim z vsemi svojimi močmi.
  Slava ti, Gospod!
  V tvoje roke izročam utrujenost in boj,
  veselje in razočaranja tega dne, ki se končuje.
  Če sem bil nepotrpežljiv,
  če so v meni prevladovali sebični vzgibi,
  če sem dal prostor jezi ali žalosti, oprosti, Gospod!
  Bodi usmiljen z menoj.
  Če sem bil nezvest, če sem govoril v prazno,
  če sem se prepustil nestrpnosti, če sem bil komu trn v peti, oprosti, Gospod!
  To noč ne želim zaspati, ne da bi čutil v svoji duši
  gotovost tvojega usmiljenja,
  tvojega sladkega, popolnoma zastonjskega usmiljenja.
  Gospod! Zahvaljujem se ti, moj Oče,
  ker si bil sveža senca, ki me je pokrivala ves ta dan.
  Zahvaljujem se ti, ker si, neopazen, nežen in objemajoč,
  v vseh teh urah pazil name kot mati.
  Gospod! Okoli mene je vse že tiho in mirno.
  Pošlji angela miru v to hišo.
  Umiri moje živce, pomiri mojega duha,
  sprosti moje napetosti.
  Preplavi moje bitje s tišino in umirjenostjo.
  Bdi nad menoj, dragi Oče,
  medtem ko se v zaupanju pogrezam v sen
  kot otrok, ki veselo spi v tvojem objemu.
  V tvojem imenu, Gospod, bom mirno počival.
  Amen.

  Avtor molitve, objavljene v molitvenem priročniku Srečanje, je brat Ignacij Larrañaga.

  Gospod nakloni nam prosim Milost, da si povrnemo spet duhovni Mir in Počitek. Božji Mir naj bo vedno z nami! Hvala Oče.

  4 Mojzes, 6,26: GOSPOD naj dvigne svoje obličje nadte in ti podeli mir.

  • Miro says:

   Hvala za čudovito molitev Ignacija Larrañaga, jo tudi sam zelo priporočam. Gospod Jezus nam naklanja veliko milost, da si spet povrnemo notranji mir, počitek, ravnovesje, prav v objemu SVETE EVHARISTIJE. Nenehno se Gospodu zahvaljujmo za vse milosti, katere nam podarja pri SVETI MAŠI. Bog bodi hvaljen, zdaj in vekomaj. Amen.

   Božje usmiljenje, navzoče v postavitvi in delitvi svetih zakramentov, zaupamo vate!

 63. Janez says:

  PRISLUHNIMO SI, MOLITEV MATERE TEREZE iz KALKUTE
  Ko te prosim, da me poslušaj,
  ti pa me napadeš z nasveti,
  nisi uslišal moje prošnje.
  Ko te prosim, da me poslušaj,
  ti pa mi začneš pojasnjevati,
  zakaj naj se ne bi počutil kot se,
  gaziš po mojih občutkih.
  Ko te prosim, da me poslušaj,
  ti pa meniš, da moraš nekaj narediti,
  da bi rešil mojo težavo,
  se mi izneveriš, pa naj zveni še tako čudno.
  Poslušaj!
  Prosim te le, da me poslušaš.
  Ne govori in ne deluj – samo poslušaj.
  Naj nikoli nihče ne pride k tebi,
  da ne bi odšel srečnejši in boljši.
  Bodi živ izraz Božje prijaznosti:
  prijaznosti na obrazu,
  prijaznosti v očeh, prijaznosti v nasmehu.
  (Sveta MATI TEREZIJA)

  … velikokrat poslušamo, pa ne slišimo … tako drugih ljudi v naši okolici, bratov in sester v Cerkvi, otrok, partnerjev, staršev, prijateljev, sosedo, znancev … in tudi oni nas … si je res tako težko prisluhniti? Ni dovolj samo govoriti in filozofirati, kristjani moramo konkretno po svojih močeh kot Samarijani dejavno pomagati in s Pravičnim Življenjem dajati vsem drugim dober zgled, prinašati Kristusovo Luč Upanja in Ljubezni med ljudi in predvsem živetin skromno in bogaboječe. Več kakor tisoče besed je vreden en iskren nasmeh, objem in pomoč trpečemu, da smo kakor Sveti Frančiđšek ali sveta Mati Terezija Kristoforos ali Kristonosci ne samo v molitvah, verskem življenju in pri sveti maši, temveč tudi kot misijonarjhi in apostoli gorečega razširjanja Kristusovega Evangelija med Ljudmi! In spomnim se zelo pomembne modrosti nekega duhovnika in bogoslovca med predavanjem: “Lažje je govoriti o strmi Poti ki vodi k Jezsuu, kot po njej sam hoditi”! Manj govorimo in bodimo dejavni pričevalci Vstalega Kristusa s Pravičnim Življenjem tako, da spolnujujemo Božjo Voljo in Jezusov Evangelij vsak dan in vsak trenutek in dajajmo vsem drugim ljudem tihi zgled. Acta non Verba ali od Besed k Dejanjem, da bomo dobri in verni oznanjevalci in Pričevalci Kristusovih Naukov v svet ljudem! Pojdite in Učite ter Širite Nauk vsemu Svetu, je Jezus naročil apostolom. In širili ga bomo s Pravičnim Življenjemk in Zgledom! In kaj sem danes sam naredil za to se vprašajmo vsako jutro, ko začnemno nov dan!? Vse kar delamo naj bo Slavljenje Jezusa in zahvaljevanje za Njegove velike Milosti!

  Pridi Jezus k nam in nam Pomagaj, da bomo vedno hodili po Poti Odrešenja k Tebi in Te Slavili in se Ti nenehno zahvaljevali za vse Milosti! Pomagaj nam in Podulči ns, da ne bomo zašli na stranpota, amopak da bomo vednio hodili za Teboj in nosili vsak svoj Križ in Te Slavili s Pravičnim Življenjem!
  Amen. Janez

  • Miro says:

   Z ZAUPANJEM SE PRIPOROČAJMO SV. MATERI TEREZIJI, naj nam pri Bogu izprosi duha ponižnosti, potrpežljivosti, čistosti, iskrenosti; duha nenehnega slavljenja in zahvaljevanja; duha velikodušnega služenja bližnjim v dušnih in telesnih stiskah. Naj nam svetnica pri Bogu izprosi veliko milost, da bomo v puščavi življenja našli pot do največjega izvira Božjega usmiljenja – svete Evharistije!

   Božje usmiljenje, neizmerno v zakramentu evharistije in duhovništva, zaupamo vate!
   Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, zaupamo vate!
   Sv. Mati Terezija, prosi za nas!

 64. Jasna says:

  Prosim za molitev, da bi bil partner vredu, da bi ne pil več alkohola in bi postal dober partner, oče, kar tudi je, če ne pije. Prosim in upam, da bi lahko preživeli mirne in lepe dni, danes, jutri, vse prihodnje dni. Presveta Devica Marija, Sveti Jožef, Srce Jezusovo, pomagajte da bi res bilo vse dobro.
  Iskrena hvala

  • Hvala says:

   Spoštovana Jasna!

   Svetujem vam, da molite Križev pot našega Gospoda Jezusa. Preberite tudi knjigo Neal Lozano, da boste po nasvetu Lozana lahko pomagala partnerju v njegovi odvisnosti.

   Bistvo je, da vi, partner in potomci prejmemo Božji blagoslov za življenje od Boga, če Ga boste vidva povabila v vaša življenja, v vašo skupnost. Povabila ga boste s sklenitvijo Zakramenta Svetega Zakona, po katerem Bog deli milosti za skupno življenje družine.

   Gospod naroča in zahteva, da spoštujemo zapovedi in vsa njegova naročila.

   Če nimate moči za sklenitev tega Svetega zakramenta, ali se mogoče partner ne strinja s tem, izročite to Gospodu, vsak dan molite in On bo posegel ter pokazal svojo rešitev.

   Za pomoč pri dodelitvi milosti pa vsak kličite Marijo.

   http://zupnija-rakek.rkc.si/zakrament-svetega-zakona/

 65. Administrator says:

  Medžugorje, sporočilo Kraljice miru po vidkinji Mariji 25. februarja 2021:
  “Dragi otroci!
  Bog je dopustil, da sem tudi danes z vami, da vas pokličem k molitvi in postu. Živite ta čas milosti in bodite priče upanja, ker, ponavljam vam, otročiči, da je mogoče z molitvijo in postom tudi vojne odvrniti. Otročiči, verujte in živite v veri in z vero ta čas milosti, moje Brezmadežno srce pa ne pušča nikogar od vas v nemiru, če se zateče k meni. Posredujem za vas pred Najvišjim in molim za mir v vaših srcih in za upanje v prihodnost. Hvala vam, ker ste se odzvali mojemu klicu.”

 66. Miro says:

  Kdo nam more na tem svetu zagotoviti več kot živa BOŽJA BESEDA? Takole govori meni in tebi in tudi uresniči – vse ob svojem času po Božji volji:

  »Prosíte in vam bo dano! Iščite in boste našli! Trkajte in se vam bo odprlo! Kajti vsak, kdor prosi, prejme; in kdor išče, najde; in kdor trka, se mu bo odprlo.« (Mt 7,7-8) Bogu hvala za njegovo odrešujočo besedo!

  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Mt+7%2C7-12&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

  • Miro says:

   V zvezi z navedenim evangeljskim odlomkom (glej zgoraj Mt 7,7-12) še duhovna misel: Jezus kaže na človeškega očeta, kako daje otrokom dobre stvari. Nebeški Oče ga presega v dobroti. Jezus me vabi, da bi zaupal Očetu, ki me pozna, in mi pokaže, kaj naj prosim za svoje življenje. Gospod, daj mi sinovsko srce, da bom v vseh okoliščinah prosil Očeta in potrpežljivo delal, da se uresniči njegova volja. Gospod, nauči me prav moliti. (Luč Besede rodi življenje, Primož Krečič)

   BOŽJA BESEDA je v razdajanju neskončne ljubezni za nas in naše odrešenje nepojmljivo radodarna in velikodušna tako na tem kot na drugem svetu. V nebesih na nepredstavljivo visoki stopnji!

   Božje usmiljenje, nedoumljiva skrivnost Presvete Trojice, zaupamo vate!

 67. Miro says:

  MOLIMO KRIŽEV POT ZA TRPEČE, KI JIH JE PRIZADEL KORONAVIRUS!

  Na tej spletni strani prosi za molitev več sester in bratov, ki ne vedo, kako naprej v njihovi dušni ali telesni stiski. Nekateri imajo celo občutek, da so se jim zaprla vsa vrata v njihovem življenju, čemur še zdaleč ni tako. Vsak dan se priporočajmo Svetemu Duhu in berimo Sveto pismo ter navdihujoče duhovne misli in spodbude na tej spletni strani. Z božjo pomočjo si prizadevajmo, da bi v naša življenjska “jadra” ujeli Njegov veter, ki nam prinaša odrešenje. Še bolj se povežimo v molitvah, v tem postnem času tudi z molitvijo Križevega pota. Prosim, veliko molimo za trpeče sestre in brate, posebej za korona bolnike. Vedno, ko molimo za naše bližnje, smo tudi sami deležni obilnih milosti v moči Svetega Duha. Vse molitve, poste, odpovedi, trpljenje in stiske pa ponesimo k največjemu izviru Božjega usmiljenja – k sveti maši!

  Za križev pot v času epidemije glej v rubriki Članki za dušo (objava ob 18:07):
  http://www.molitev.net/clanki-za-duso.html

  Božje usmiljenje, upanje tistim, ki obupavajo, zaupamo vate!

 68. MAJDA says:

  Prosim vas za molitv za otroke,za vnuke.prosim tudi zame ,da ne bila tuki zivcna.Vsak dan se pri masi preko interneta ,samo molit pa same ne morem.Dobila sem eno stav,ki jo moram se dobiti v roke. Prosim DEVICA MARIJA prosi ya vas in ya pokojnega moza.hvala in bohlonaj.

  • Miro says:

   Spoštovana ga. Majda, lepo, da se zavedate pomena molitev in svete maše: za vas, vaše bližnje, za pokojnega moža. Vse, kar v vašem življenju še posebej želite izročiti Božjemu usmiljenju, vsak dan izročajte v Marijine roke, večkrat ponavljajoč v srcu:

   O MARIJA, BREZ MADEŽA IZVIRNEGA GREHA SPOČETA, PROSI ZA NAS, KI SE K TEBI ZATEKAMO!

   Molimo za vas in vaše bližnje. Bog vas obilno blagoslovi na priprošnjo Device Marije!

 69. Sija says:

  Danes sem izgubila še zadnji kanček upanja za spravo z nekdanjim partnerjem…
  Več kot očitno so mi prav vsa vrata zaprta, povsod.
  Tudi Vsemogočni se me je odrekel….

  Kakorkoli….. nesrečna do neba…. 😔

  • Hvala says:

   Spoštovana Sija!

   G. Miro vam je že večkrat povedal, da pritiskate na vrata, ki vam jih je Gospod zaprl. Ne sprejemate Gospodove volje in po vsej sili želite Gospodu ukazovati, da naj odpre vrata, ki jih je zaprl. V vaši izjavi, ko pravite: TUDI VSEMOGOČNI SE ME JE ODREKEL, je čutiti jezo na Boga, ker ne izpolni vaše želje. GOSPOD SE VAS NI ODREKEL! TO JE NEMOGOČE IN NI RES, ker Bog je vedno z nami in to v vsaki stiski, posebej stoji ob strani trpečemu človeku. Prosite Ga za odpuščanje za to izjavo. Ne sprejemate volje Gospoda, zato se čedalje bolj prepuščate obupu.

   VENDAR OBSTAJA ZA VAS STO % PREŠITEV: V ROKE VZEMITE KNJIGO IN PREMIŠLJUJTE IN ZGODILO SE BO, DA BO GOSPOD OZDRAVLJAL VAŠE RANE– NOTRANJE OZDRAVLJENJE OB MEDITACIJAH POSTAJ KRIŽEVEGA POTA -napisal p. Robert DE Grandis-založba Ignis.
   :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

   Res to premišljujte, berite, JEZUS ČAKA NA VAS, DA VAM BO OBVEZAL RANE.

  • Janez says:

   Šest koristnih nasvetov kristjanom proti žalosti in čustveni praznini, da bomo bolj vedri in dobri ljudje

   Čustvena praznina je občutje, ki ga ne moremo premagati z nakupovanjem vedno novih stvari ali z najrazličnejšimi potovanji; z njo se lahko soočimo le tako, da se obrnemo vase ter se spopademo s trenutnim stanjem svojega razuma in srca. Molimo in prosimo Boga za navdih in vodstvo, da ne bomo žalostni in depresivni ter brez vedrine in upanja. Prosimo Boga Milosti, da bomo vedno Zaupali v Božjo Usmiljenje in Dobroto! Draga Sija Bog je vedno z nami, zato nikoli nismo sami!

   1) Prepoznajte negativne misli
   Podobno kot vsakdanje preverjanje elektronske pošte in brisanje sporočil, ki nas ne zanimajo, je priporočljivo, da bi se navadili tudi preverjanja svojih misli. Ob temeljitem preverjanju bomo ugotovili, ali nam naše misli ‒ in občutja, ki jih vzbujajo ‒ koristijo ali škodujejo. Pomembno je ne le prepoznati in zavračati negativne misli; naučiti se moramo tudi nekaterih strategij, da bi se jim lahko izognili. Na primer: ne smemo prehitro sklepati o tem, kaj si mislijo in kaj bodo storili drugi ljudje, dokler nimamo dovolj potrebnih informacij; v nasprotnem primeru tvegamo, da jih bomo brez vzroka obsojali, sami pa bomo prizadeti ali užaljeni. Tudi če ugotovimo, da nas je nekdo resnično užalil, moramo ohraniti uravnotežen pogled in se ne odzvati neprimerno trenutnemu položaju. Druga past, v katero lahko zapademo, je pretirano posploševanje. Če imamo z nekim človekom slabo izkušnjo, ne smemo domnevati, da je to edina plat dogodkov in da bo odslej vedno tako. Če se uspemo izogniti nekaterim miselnim pastem, nam bo to v pomoč, da bomo razumneje razmišljali in ostali z nogami trdno na tleh, in na ta način bomo lažje našli praktične rešitve za kakršnekoli težave.

   2) Naučite se zastavljati vprašanja
   Morda nenavadna in neprijetna občutja, ki jih doživljamo ob čustveni praznini, sama po sebi niti niso najpomembnejša, dosti pomembneje je, kaj pomenijo; običajno predstavljajo “alarm”. Namesto da bi se pogreznili v praznino, si moramo zastaviti ustrezna vprašanja, da bomo ugotovili, kaj je ta občutja povzročilo in kako lahko stanje izboljšamo. V današnjem svetu se pogosto izogibamo tišini; to sploh ni težko, saj smo nenehno obkroženi s hrupom, glasbo, podobami ipd., kamorkoli gremo. Posledično premalo premišljujemo ali se sprašujemo o tem, kaj počnemo in kako se počutimo. Živimo povsem samodejno in se pozabimo vprašati, kako bi lahko mi sami ali pa ljudje okoli nas postali srečnejši. Biti srečen pomeni, da se vsak dan osredinimo na pomembne stvari, to pa od nas zahteva čas za razmislek, vprašati se moramo, ali zares počnemo to, kar se nam zdi najpomembneje.

   3) Uživajte življenje
   Pomembno je, da si vzamemo čas in uživamo v vsakdanjih stvareh: prijateljih in družini, lepoti sveta okoli nas, stvareh, ki jih radi počnemo. To nam bo na obraz narisalo nasmešek, izboljšalo naše duševno zdravje in splošno počutje. V veliko pomoč nam je lahko, če si sestavimo seznam stvari, ki jih moramo opraviti, nato pa opredelimo, kaj je nujno in pomembno. Na ta način bomo uvideli, kaj je nepotrebno in nam je v napoto pri stvareh, ki so resnično pomembne; morda bomo tudi lažje ugotovili, katere pomembne stvari nehote zanemarjamo. Odprimo se Življenju in Bogu ter ljudem, ki jih srečujemo! Bog je povsod! Prtebijte zvočni zid osamlčjenostin in pojdite v Cerkev in med ljudi! Pogovorite se z duhiovnikom in ljudmi ter se odprite svetu. Prosite Boga in Marijo za Milost z Rožnim Vencem in drugimi molitvami, da v miru premniaslite Življenje. Prosite Svetega Duha za navdih in Vodstvo!

   4) Okrepite svojo samozavest in se zavejte svojih potencialov
   Samozavest je neke vrste imunski sistem našega čustvenega življenja. Od Boga smkop prejeli sposobnosti in talente, da delamo in kaj dobrega naredimo zase in za dsruge. Ob pomanjkanju samozavesti smo bolj dovzetni za žalost in malodušje, morda celo razmišljamo, da si ne zaslužimo sreče. Zdrava samozavest pa nam bo v pomoč, da se bomo lažje soočili z vsakdanjimi izzivi. Če želimo okrepiti svojo samozavest, moramo sami sebe bolje spoznati. Tistega, česar ne poznamo, ne moremo ljubiti. Če se bomo bolje spoznali, bomo prepoznali svoje vrline in šibke točke in se sprejeli takšne, kakršni smo. Če bomo do sebe iskreni in objektivni in bomo sami sebe sprejeli, bomo lažje ugotovili, na kakšen način nam naše kreposti in vrline lahko pomagajo pri osebni rasti, da se bomo kot osebe okrepili in izboljšali. V življenju se nikoli ne moremo povsem izogniti nesreči in negativnim občutkom, toda če smo trdno zasidrani v stvarnosti, če iskreno premišljujemo o tem, kdo smo, o dobrih stvareh, ki nas obdajajo, o tem, kaj je resnično pomembno, nas težavni trenutki in občutenje čustvene praznine ne bodo premagali.

   5) Molite Boga za svoje nasprotnike in druge ljudi tako, da bodo negativne vibracije in težnje, problemi in težave prešle ali celo izginile. Tudui molite za vse, ki so vam storili krivico in vas prizadeli. Odpustite jim in zaživiote brez bremen zamer in negativnih vibracij. Osvobodite se in zaživite na novo. Naj se skrbi in težave razkadijo. Pomagali boste drugim in sebi. Ne boste več magnet raznih negativnih silnic in tokov. Prinašali boste več veselja, vedrine in pozitivne energije ter upanja in topline med ljudi, ki to rabijo. Naj nas Vodi Božja Milost in Dobrota. Kristjani imamo pravico do optimizma, Upanja in veselja, saj imamo Odrešenika in Evangelij, ki je Veselo Oznanilo za vse Ljudi.

   6) Notranje zdravje, zadovoljstvo in sreča
   Vsak človek išče načine, kako biti zdrav, srečen in zadovoljen. Odgovor se skriva v notranji stabilni prisotnosti, ki zahteva našo pripravljenost odpreti vse naše čute in da se čudimo drobnim stvarem v življenju in širimo dobroto v našo okolico. Vsak človek naj bo sam sebi največji prijatelj in zaveznik, ki ve kaj hoče in ki si zaupa ter naj bo dober in strpen do soljudi. Ko imaš sam dovolj moči in energije, jo boš imel tudi za druge. In to je to. Začni pri sebi in prosi Boga in prizadevaj si biti dober Človek in dober Kristjan. Hvala Ti Gospod za vse, kar s nam daroval. V Miru in Tišini Človek spet najde Moč in Rešitev, ki mu jo nakloni Bog, ko se spet povežemo z Njim in ga iskreno prosimo in delamo dobra dela. Molitev je namreč pogovor z Njim, ki je naš Najboljši Oče, dobra dela pa Samaritanska pomoč ljudem, ki jo rabijo zaradi bolezni, žalosti, stisk in problemov. Vedno je Oče tu pri nas in nas ljubeče čaka na Obalah večnosti. Iščemo ga dostikrat nekje daleč, pa je zelo blizu in sicer v Nas, v Soljudeh in v Naravi, ki nas obkroža in nas tiho gleda in nagovarja. Bog nikoli ni daleč od nas. Bog je vedno z nami, zato nikoli nismo sami! Vsak je svoje sreče kovač, da z Božjo Pomočjo išče in najde Božji MIr in Smisel Življenja, ki je Ljubite se med seboj!

   Jeremija 17,7: Blagoslovljen mož, ki zaupa v GOSPODA in je GOSPOD njegovo zaupanje.

   Gospod Bog Tvoja je Oblast in Slava, prosim pridi in pomagaj naši sestri v Kristusu Siji, da se bo vse prav uredilo. Hvala Ti Gospod. Velika je Tvoja Ljubezen in Usmiljenje!

   • Miro says:

    Spoštovana Sija,

    Ali si želite, da se nad vami razgrnejo oblaki in na vas posije sonce Božjega usmiljenja? Na srce vam zelo polagam, da s Preblaženo Devico Marijo vsak dan vztrajno stopate po poti svetega rožnega venca in se ji vsak dan prisrčno zahvaljujete za vse, kar vam izprosi pri našem Odrešeniku Jezusu. O presveta Božja volja, ljubim te nadvse! (vodilo sv. Angele Merici).

    DA BI V HUDI STISKI MOGLI Z VERO IN ZAUPANJEM SPREJETI NAJBOLJŠO REŠITEV V SKLADU Z BOŽJO VOLJO, SE Z NEOMAJNIM ZAUPANJEM VEDNO ZATEKAJMO K NAŠI NEBEŠKI MAMICI IN KLIČIMO:

    O MARIJA, POMOČNICA KRISTJANOV, PROSI ZA NAS!

    • Hvala says:

     Spoštovana Sija!

     Nič hudega ni, če padamo pod težo križa, pomembno je, da smo pripravljeni vstati. Tudi Jezus je padal pod strašno težo križa in se z zadnjimi močmi dvigal in pripravljal na zadnje dejanje, ki se je moralo še zgoditi. Ni druge rešitve.

     Tudi mi moramo vzdržati v hudih preizkušnjah na tej poti, približuje se Veliki petek, najtemnejša noč za Jezusa, pa tudi naš veliki petek, ko ni svetlobe na obzorju.

     Vse naokrog ena sama tema, v duši divja vihar, duša vsa nežna drhti pod težo križa. Sama tema.
     vsepovsod. Takrat zavpijemo na ves glas , kot je zavpil JEZUS : “MOJ BOG, MOJ BOG, ZAKAJ SI ME ZAPUSTIL?.

     Plaho se oziramo naokoli, duša vsa drhti, zdi se, kot da se je celi svet “zrušil” na nas.

     Sprašujemo se, kako da vstanemo, saj nimamo nobene moči? Gospod se odzove na krik, pošlje moč, da bomo lažje vzdržali na poti, pošlje svojega svetega angela , mamo Marijo, ki v hudem trpljenju tolažita naše duše in krepčata z močjo.

     Pot je še dolga, ni še videti izhoda, počakajmo na Gospodovo rešitev.

     Počasi se približujemo -UMIRANJU-

     UMRETI V POTRPEŽLJIVOSTI

     Ko trpiš brez pritoževanja. Ko se odpoveš lagodju.

     Ko ne iščeš tolažbe drugih ljudi. Ko umreš svojim potrebam.

     Ko potrpežljivo čakaš, da seme kali počasi. Ko umreš rezultatom.

     UMRETI V PONIŽNOSTI

     Ko daš prostor drugemu. Ko umreš svojemu položaju.

     Ko brez hrupa razdajaš svoje darove. Ko umreš vsakemu priznanju.

     Ko dopustiš, da te obsodijo. Ko umreš dobremu imenu.

     UMRETI V USMILJENJU

     Ko ne razkriješ krivde svojih bratov. Ko se odpoveš tekmovalnosti.

     Ko ne obsojaš, ampak posežeš v globino. Ko umreš pravici.

     Ko odpustiš in greš naprej. Ko umreš vsakemu dokazovanju.

     UMRETI V LJUBEZNI

     Ko ne odgovoriš na žalitve. Ko umreš lastni ceni.

     Ko ne uveljavljaš svojih pravic. Ko se odpoveš svoji moči.

     Ko prepustiš Bogu, da brani tvojo čast. Ko umreš svojemu ponosu.

     UMRETI V VERI

     Ko si tiho, ker On deluje. Ko umreš sebi.

     Ko se odpoveš glasovom sveta, da si lahko v Njegovi bližini.

     UMRETI V UPANJU

     Ko objameš križ, ne da bi vprašal: Zakaj?

     Bog naj nam da pogum, da bi vedno znova tvegali umirati, da bi on lahko zaživel v nas.

     Nenadoma se nam približuje svetloba, duša ni več žalostna, prihaja Gospodova rešitev; PRIŠLA JE VELIKA NOČ-SVETLOBA NA OBZORJU-NOVO ŽIVLJENJE V GOSPODU.

   • Janez says:

    MOLITEV ZA PRIJATELJSTVO:
    Ljubezen ni nekaj zlitega, kjer bi se brez meja izgubili drug v drugega.
    Ljubljeni ostaja to, kar je, in pusti drugemu, da tudi on ali ona ostaja to, kar je.
    Ljubljeni potrebujejo med seboj dovolj prostora,
    da se ljubezen lahko razcveti,
    in prostor, kjer lahko domuje njihova skrivnost.
    Gospod, pomagaj nam, da se bomo zavedali, da je v našem prijateljstvu in ljubezni prisotna tvoja ljubezen,
    da bomo izgubili strah, da bi se naše prijateljstvo in ljubezen lahko izgubila.
    Če se naša ljubezen hrani iz Tvoje ljubezni Gospod,
    potem se ne oklepamo trdno drugega,
    potem mu pustimo svobodo in hvaležno uživamo ljubezen,
    ki priteka od Tebe k nam. Amen.

    Avtor pater Anselm Grün, 2010.

    • Miro says:

     Hvala za posredovano čudovito molitev znamenitega patra Anselma Grüna, velikega ljubitelja svete Evharistije. Naj nam njegova molitev pomaga, tako nam kot spoštovani Siji, da se bo naša ljubezen hranila iz Gospodove ljubezni, ki nam jo podarja pri sveti maši. Hvala Usmiljenemu Bogu, da lahko uživamo ljubezen, ki priteka od Njega k nam!

     BOŽJE USMILJENJE, NEIZMERNO V ZAKRAMENTU EVHARISTIJE IN DUHOVNIŠTVA, ZAUPAMO VATE!

   • Janez says:

    RAD IMAM LJUDI – TO MI JE V UŽITEK!
    Rad imeti ljudi pomeni:
    veseliti se z njimi
    in biti dobre volje
    v njihovih srečnih dneh;
    ter ponuditi jim roko v pomoč
    in imeti zanje tolažeče srce
    v urah njihovih stisk.
    Rad imeti ljudi pomeni:
    ne zadoščati le samemu sebi,
    marveč odpreti srce
    in v njem narediti prostor za druge.
    Ljudje trpimo zaradi ljudi.
    Zato glej s čistimi očmi
    in s čistim srcem!
    Rad imeti ljudi pomeni:
    sestopiti z višav svoje samovšečnosti.
    Phil Bosmans, belgijski duhovnik, pesnik, dobrotnik pomoči potrebnim.Amen.

    Jezus pravi: vse kar ste storili kateremu izmed mojih najmanjših ste storili Meni.

    Psalm 40,12: Ti, GOSPOD, mi ne boš odtegnil svojega usmiljenja, tvoja dobrota in tvoja zvestoba me bosta vedno čuvali.

  • MAGDA GROS says:

   Spoštovana Sija!

   Se čisto strinjam z gospo Hvala, ker pa v postnem času ravno prebiram knjigo POGOVORI Z BOGOM – Razmišljanja za post , Veliki teden in velikonočni čas – to so res čudovita razmišljanja, sem se odločila prepisati razmišljanje prav za današnji dan, ki sovpada z vašo temo. Upam da vam bo v pomoč. Sestavek je sicer malo daljši, a vseeno upam, da ne bo zamere, ker ga pišem na tej strani. Knjigo je napisal FRANCISCO FERNANDEZ CARVAJAL, izšla je pri založbi Družina leta 2012.

   Postni 1. teden ČETRTEK
   9. PROSILNA MOLITEV

   – Prošnja in zahvala, dva načina povezovanja z Bogom. Dva načina molitve, ki sta Gospodu zelo ljuba. Pravilen namen v prošnjah.
   – Ponižnost in vztrajanje, kadar prosimo.
   – Gospod nas vedno sliši. Iščimo tudi posredovanje Device Marije, naše Matere, ter angela varuha.

   I. Prosite in vam bo dano! Iščite in boste našli! Trkajte in se vam bo odprlo! Kajti vsak, kdor prsi, prejme in kdor išče najde in kdor trka, se mu bo odprlo. (Evangelij pri maši, Mt. 7,7-12)
   Dobršen del svojega življenja preživimo tako, da prosimo za kakšno stvar druge ljudi, ki imajo več kakor mi. Prosimo, ker smo ljudje, potrebni vsega. In to je včasih edina možnost, da se povežemo z drugimi. Če ne bi nikoli ničesar prosili, bi končali v nekakšni praznini in lažni samozadostnosti, ki bi nas osiromašila. Prositi in dajati, to je največji del našega življenja in našega bitja. Ko prosimo, priznamo, da nekaj potrebujemo. Ko dajemo, se lahko zavedamo neskončnega bogastva, ki ga je Bog položil v naše srce.
   Enako se nam dogaja z Bogom. Velik del naših odnosov z Njim je zaznamovanih s prošnjo, vse ostalo pa s hvaležnostjo. Ko prosimo, se pokažemo v svoji temeljni nezadostnosti. Prošnja nas naredi ponižne, poleg tega damo svojemu Bogu priložnost, da se izkaže kot OČE. Tako spoznamo, kako rad nas ima Bog. Kdo med nami bi dal svojemu sinu kamen, če ga ta prosi kruha? (…) Koliko bolj bo naš Oče, ki je v nebesih, dajal dobro tem, ki ga prosijo. (Mt 7,9 in 11).
   Ne prosimo sebično, niti polni napuha, ne s skopostjo, niti iz nevoščljivosti. Če prosimo na primer za pomoč pri izpitum za kakšno gmotno uslugo, za ozdravitev od kakšne bolezni itd.. se moramo v božji pričujočnosti izprašati o resničnih razlogih za to prošnjo, V notranjosti naše duše ga bomo vprašali, ali nam bo to, za kar smo ga prosili, pomagalo, da ga bomo bolj ljubili in bolje izpolnjevali njegovo voljo. Velikokrat bomo takoj opazili, kako nebistveno je to, kar se nam je zdelo vprašanje življenja ali smrti in razumeli bomo, da tisto, kar smo si tako obupno želeli, ni bilo tako pomembno. Znali bomo uskladiti svojo voljo z božjo in takrat bo naš a prošnja veliko bolje usmerjena.
   Gospoda lahko prosimo, naj nas kmalu ozdravi od neke bolezni. Toda če se to ne zgodi, ker so njegovi načrti drugačni – skrivnostni in nam neznani načrti, ki prihajajo od Očeta -, moramo hkrati prositi, da nam torej nakloni potrebno milost, da bomo potrpežljivo prenašali bolečine, ter modrost, da bomo iz te bolezni pridobili velike sadove v dobro naše duše in vse Cerkve.
   Prvi pogoj vsake učinkovite prošnje je najprej uskladiti svojo voljo z božjo voljo, ki včasih hoče ali dopusti stvari ali dogodke, ki jih mi nočemo niti jih ne razumemo, vendar so v izredno veliko korist nam in drugim. Vsakič, ko svojo voljo poistovetim z božjo, smo naredili pomemben korak v kreposti ponižnosti.
   Obstajajo neštevilne dobrine, za katere Gospod pričakuje, da ga prosimo zanje, da bi nam bile dane. Duhovne in gmotne dobrine; vse so naravnane k našemu odrešenju in odrešenju bližnjega. “Ali se ne bi strinjali z mano, da če ne dobimo tistega, za kar prosimo Boga, je tako zato, ker ne molimo z vero, z dovolj čistim srcem, z dovolj velikim zaupanjem, ali ker ne vztrajamo v molitvi tako, kakor bi morali? Bog nikoli ni in ne bo nikoli ničesar odrekel tistim, ki ga prosijo za njegove milosti na primeren način.” ((ARŠKI ŽUPNIK. Pridiga o molitvi.)

   II. Vedno skušajmo k molitvi pristopiti z zaupanjem otrok. In potem si prizadevajmo, da bi svojo voljo poistovetili z voljo našega Očeta Boga. Ne moja volja, ampak tvoja naj se zgodi, (Lk 22,42), bi lahko dodali po vsaki prošnji, ker ne želimo potrditi svojega življenjskega projekta, temveč hočemo predvsem izpolniti božjo voljo. Evangelij nam predstavi veliko primerov te otroške, ponižne in vztrajne molitve. Sveti Matej pripoveduje (Mt 15,21-28) o prošnji neke žene, ki nam vsem lahko služi kot zgled. Jezus je prišel v tirsko in sidonsko pokrajino, pogansko deželo. V teh krajih je gotovo iskal malo počitka za svoje apostole, saj ga ni mogel najti v puščavskem območju Betsaide. Rad bi bil nekaj dni na samem z njimi.
   Medtem ko so hodili, se jim je približala neka žena, ki je vztrajno prosila. A kljub njeni vztrajni prošnji je Jezus molčal. Vendar ji ni odgovoril niti besede, pravi evangelist.
   Učenci mu pravijo, naj ji odgovori, da bi odšla. S svojim vztrajanjem jim je bila nadležna. Toda Jezus je mislil drugače. Čez nekaj časa prekine svoj molk in ji, ko vidi njeno ponižnost, poln nežnosti ustreže. Razloži ji božji načrt odrešenja: Poslan sem le k izgubljenim ovcam Izraelove hiše. To je bil Božji načrt od vekomaj. On bo s svojim življenjem in svojo smrtjo na križu odrešil vse ljudi, toda evangelizacija se je začela pri Izraelcih. Kasneje jo bodo apostoli vseh časov ponesli do skrajnih mej sveta (Apd 1,8).
   Toda ta kanaanska žena, ki morda niti ni razumela božjega načrta, ni obupala ob njegovem odgovoru: Prišla je, padla predenj in rekla: “Gospod, pomagaj mi!” Ve, kaj hoče in ve, da to lahko dobi od Jezusa.
   Gospod ji s priliko ponovno razloži, kar ji je rekel nekoliko prej: Ni lepo jemati kruh otrokom in ga metati psom. “Otroci” so bili izraelsko ljudstvo (Prim. 2 Mz 4,23; Iz 1,2; Jer 31,20; Oz 11,1: itd.), kateremu ona ni pripadala. A zelo kmalu bo prišel čas tudi za pogane.
   Toda ta žena ne odneha v svojem prizadevanju. Njena vera raste in se razliva. Z veliko ponižnostjo se vključi v priliko, kot še ena oseba več: Tako je, Gospod, pa vendar tudi psi jedo od drobtinic, ki padajo z mize njihovih gospodarjev.
   Tolikšna vera, tolikšna ponižnost, tolikšna vztrajnost povzročijo, da Gospod vzklikne: Ožena, velika je tvoja vera! In z glasom, ki je hkrati slovesen in poln ustrežljivosti, doda: Zgodi naj se ti, kakor želiš!
   Evangelist nadvse pozorno zapiše: In njena hči je ozdravela tisto uro. Za ta izredni čudež je bila potrebna izredna vera, vztrajnost in ponižnost.
   Jezus nas vedno sliši: Tudi takrat, ko je videti, da molči. Morda nas ravno takrat najbolj pozorno posluša. Morda s tem navideznim molkom pripomore, da bi se v nas vzpostavili potrebni pogoji za to, da bi naredil čudež: da ga prosimo z zaupanjem, ne da bi obupali, ter z vero.
   Kolikokrat bo naša molitev v najnujnejših potrebah enaka: Gospod, pomagaj mi! Kako čudovita kratka molitev za tolike, predvsem dušne potrebe, ki so tako nujne!
   Toda ni dovolj prositi; prositi je treba vztrajno, kakor ta žena, ne da bi se utrudili, zato da bi stalnost dosegla tisto, česar ne more doseči naše služenje. Veliko zaleže vztrajna molitev pravičnega (Jak 5,16). Bog je predvidel vso milost in pomoč, ki jo potrebujemo, predvidel pa je tudi našo molitev.
   Prosite in se vam bo dalo … trkajte in se vam bo odprlo. Spomnimo se sedaj na naše mnoge osebne potrebe ter na potrebe tistih ljudi, ki živijo blizu nas. Gospod nas ne bo zapustil.

   III. Če smo kdaj zaupno prosili za nekaj in nam ni bilo dano, potem to, za kar smo prosili, ni bilo dobro za nas: “Zares dobro pazi nate tisti, ki ti ne da, kar ni dobro zate, čeprav ga prosiš za to.” (SVETI AVGUŠTIN, Govor 126). On zelo dobro ve, kaj je za nas dobro! Molitev, v kateri smo morda prosili s tolikšno vztrajnostjo, je bila učinkovita za kakšno drugo dobrino ali katero drugo, nujnejšo potrebo. Naš Oče Bog jo je gotovo prav usmeril! “Vedno da več, kakor ga prosimo!” (SVETA TEREZIJA AVILSKA, Pot popolnosti.37). Vedno! Da bo naša prošnja prej uslišana, lahko za molitev prosimo druge ljudi, ki so blizu bogu, kakor je naredil tisi stotnik iz Kafrnauma: poslal je nekatere od judovskih starost, da bi zanj prosili, naj pride ozdravit njegovega služabnika. Ti prijatelji so dobro opravili svojo nalogo: Šli so k Jezusu in ga z veliko vztrajnostjo prosili, naj ga usliši: Vreden je, da mu to storiš (Lk 7,3-4). Gospod je uslišal njihove prošnje.
   Ko prosimo za molitev, nam je lahko koristno, če se spomnimo, da je “takoj za duhovnikovo molitvijo in molitvijo posvečenih devic, Bogu najljubša molitev otrok in bolnikov” (J.ESCRIVA, Pot, št. 98).
   Prav tako bomo prosili svojega angela varuha, naj posreduje za nas in ponese našo molitev Gospodu. “Osebni angel, ki ga ima vsakdo, celo najbolj nepomembne osebe znotraj Cerke, namreč vedno gleda obraz Boga, ki je v nebesih in vidi božanskost našega Stvarnika. on združi svojo molitev z našo ter kolikor mu je mogoče sodeluje pri tem, za kar prosimo Boga.” (ORIGEN, Razprava o molitvi.)
   Razen tega imamo pot, katero nam Cerkev že od nekdaj kaže, da bi naše prošnje čim prej prišle pred božje obličje. Ta pot je Marijino posredovanje, ker je božja Mati in naša Mati. K njej se zatekajmo sedaj in vekomaj: “Spomni se o premila Devica Marija, da še nikdar ni bilo slišati, da bi ti koga zapustila, ki je pod tvoje varstvo pribežal, tebe pomoči prosil in se tvoji prošnji priporočal. S tem zaupanjem hitim k tebi …”. (molitev svetega Bernarda “Spomni se”).

   Tudi sama se priporočam v molitev, saj smo molitve še kako potrebni, in se že vnaprej zahvaljujem!
   Želim vsem še naprej BLAGOSLOVLJEN POSTNI ČAS in naj nam Mati Matija izprosi obilo milosti!

   • Hvala says:

    Spoštovana ga. Magda!

    Čudovita molitev , ki ste jo posredovala, se vam zahvaljujem.
    Gospod nas uči, da v življenju moramo potrpeti, moliti, biti vztrajni bojevniki.

    To pa je naša slabost, kajti takoj ko pridejo problemi , bi radi “pritisnili na gumb” in že jih ne bi bilo več.

    Svetniki so to spoznali , zato so posebej molili v ta namen, da ne bi omagali.

    Želim vam vse dobro, molimo skupaj, pa napišite še več nasvetov.

    Mir z vami!

    • Miro says:

     Spoštovana ga. Magda, hvala za posredovano molitev, ki lahko vsakega človeka nagovori, le v srcu se je treba odpreti Božje milosti, tu pa se večkrat “zatika”. Tudi sam predlagam, da napišete še več spodbudnih sporočil za trpeče sestre in brate. Naj vas pri tem obilno podpira Sveti Duh!

     • MAGDA GROS says:

      Ga. Hvala in g. Miro hvala vama za odgovor na moje pisanje. Hvala tudi vama za vajine prispevke, ki so še kako poučni in talažilni in vsem ostalim, ki se oglašate na tej strani. naj bo s prošnjami ali z raznimi prispevki. Se bom poizkusila še kdaj oglasiti s kakšnim prispevkom.
      Naj vas vse Vsemogočni Oče blagoslavlja, Mati Marija naj nad vse vas razprostre svoj brezmadežni plašč in vas obvaruje vsega hudega!
      BOŽJE USMILJENJE, vrelec, ki izviraš iz skrivnosti presvete Trojice – vate zaupam!

   • Janez says:

    Kdor je prežet z ljubeznijo, je tudi poln upanja in vere. Zaupa življenju, zaupa Bogu in ljudem. Ve, da bo njegovo življenje uspelo. Ima tudi zaupanje v ljudi. Trdno stoji na realnih tleh. Tudi razočaranja ga ne morejo iztiriti. V svoji minljivi ljubezni hrepenimo po polni ljubezni, na katero se lahko zanesemo, ki nikoli ne mine, ki vse prenese. In ob tem le slutimo, da je končno to samo Božja ljubezen, ki vsem človeškim ljubeznim podarja to trdnost. Naše življenje na tem romanju ne more biti brez skušnjav, ne napredek brez preizkušenj. Nihče namreč sebe ne spozna, če ni skušan, tudi ne more prejeti plačila rešitve, če ni zmagal, zmagati pa ne more, če se ni bojeval; boriti se pa more samo, če ima v življenju nasprotnike in preizkušnje. Amen. (sv. Avguštin).

    Včasih je dobro poiskati tudi pomoč pri duhovniku (pogovor in spoved) in strokovno pomoč pri duhovnikih terapevtih, ki so obenem duhovniki kot npr. frančiškan dr. dr. Kristjan Gostečnik v Ljubljani, dr. Vili Lovše, Prenova v Duhu, mag. Hari Kerigma in drugod. Kristjan Gostečnik je kot duhovnik in psiholog pomagal veliko ljudem s svojo ekipo na frančiškanskem Inštitutu in so se njegovih dejavnosti udeleževali mnogi ljudje tudi neverujoči in bili zelo zadovoljni in navdušeni. So primeri, ko si človek iz subjektivnega kroga ujetoati ne more in ne zna sam pomagati. Tudi na teh straneh medmrežja vidimo da se nekateri molilci in prosilci pomoči vračajo! Da Vera, Molitev, Spoved, Pravično in bogaboječe Življenje, pa tudi strokovna pomoč, da se čkloveku pomaga ko je treba. Zato pa je prav, da mora človekl hoteti tudi sam, da poišče strokovno in duhiovno pomoč pri kvalificiranih strokovnjakih. In ne nazadnje, kot sta rekla sveta Mati Terezija ali sveti Frančišek, mnogokrat pomaga tudi dobrota, usmiljenje, poslušanje, objem, molitev, pomoč trpečemu, da smo sočutni, ljubeči in strpni, ker to je tisto samaritanstvo, ki ima veljavo v Božjih Očeh! Ker pa to vednio ne zadošča morajo včasih pomagati tudi duhovniki in terapevti, da človeku strokovno pomagajo! In seveda velikom molitev k Bogu, k je Najboljši Zdravnik in naš Gospod!

    Mir in vse Dobro. Janez

 70. Janez says:

  Zahvala našemu Odrešeniku Jezusu za Vse

  Zvest Prijatelj in Odrešenik naš je naš Vstali Jezus,
  On bremena in stiske v Življenju lajša nam.
  Naj srce Človek nikoli ti ne opeša, saj v molitvi nikoli nisi sam.
  Včasih blodimo v samoti, včasih dan je poln težav,
  a zakaj tegob, bolezmi in skrbi bi svojih, mu v molitvi iskreno in goreče ne predal?
  Ko dvom, skušnjava ali skrb te obide, ko boli te duša vsa,
  ne obupaj sam v tej samoti, mir Božji v molitvi odrešilno in blago te obda.
  Veš, da čaka Zvesti Te Prijatelj, ki vseskozi čaka, da olajša nam vsem križ.
  Pridi k njemu, on Te vabi, le pri njem vso uteho in pomoč dobiš.
  Če potrt si in utrujen, če bolezen te teži,
  pridi k Jezusu v molitvi, on vso skrb in žalost nam teši.
  Jezus naš je Zvesti spremljevalec sredi vseh zemeljskih nadlog,
  varno nosi Te v naročju, On Gospod je naš in Bog.
  Amen

  Bog Te blagoslovi dragi brat/draga sestra v Kristusu. Vztrajaj v Veri in Molitvi k Njemu in poplačan/a boš.  

  1 Korinčanom 1,4: Vedno se za vas zahvaljujem svojemu Bogu za Božjo milost, ki vam je bila dana v Kristusu Jezusu,

  • Miro says:

   USMILJENI JEZUS, PRISRČNA TI HVALA ZA VSE MILOSTI IN DAROVE, KATERE NAM IZ TRENUTKA V TRENUTEK PODARJAŠ NA PRIPROŠNJO NAŠE MILOSTNE MATERE MARIJE!

 71. Miro says:

  GOSPOD NAM GOVORI: »KAKOR JE OČE MENE LJUBIL, SEM TUDI JAZ VAS LJUBIL.« (Jn 15,9)

  BOŽJA BESEDA: »Kakor je Oče mene ljubil, sem tudi jaz vas ljubil. Ostanite v moji ljubezni! Če se boste držali mojih zapovedi, boste ostali v moji ljubezni, kakor sem se tudi jaz držal zapovedi svojega Očeta in ostajam v njegovi ljubezni.«
  (Jn 15,9-10).

  Daljši evangeljski odlomek (Jn 15,9-17):
  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Jn+15%2C9-17&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

  V molitvah (sveti rožni venec, rožni venec Božjega usmiljenja …) in pri sveti maši prosimo za luč in moč, da bi se na naši življenjski poti zvesto držali Gospodovih zapovedi, ostajali v Njegovi ljubezni ter bližnje ljubili z ljubeznijo njega samega. V veri in zaupanju Božjemu usmiljenju tokrat izročimo vse osebe, ki se v molitev priporočajo v zapisih pod: molilka, Irena, Minako, Dragica, Marta, Dr, Kristina, Aljaž, Sija, Kras, Tija, Angelvaruh … Zgodi se Božja volja – na priprošnjo Preblažene Device Marije, sv. Jožefa in vseh svetnikov!

  Sicer pa prisrčna zahvala Bogu za podarjene milosti in vam dragi prijatelji v Jezusu za duhovno bogata sporočila (ob vaših zapisih se nenehno učim). Hvala za vse vaše spodbude, želje, prošnje … v zapisih pod: Administrator, gospa Hvala (vaše besede nas močno nagovarjajo!), Janez in drugi prosilci Božjih milosti. Posebej hvala tihim molivcem pred Najsvetejšim zakramentom, saj nam vaša slavilna molitev pred Najsvetejšim zakramentom prinaša velike milosti in blagoslove. Naj Bog vsem obilno povrne z blagoslovi in srečo v vašem življenju in v življenju vaših dragih!

  MOLITEV, s katero nam bo Preblažena Devica Marija pomagala nositi težka bremena:

  O preblažena Mati, naj tvoje ljubeče in usmiljeno srce,
  ki vedno posluša, skrbi in tolaži, usliši našo molitev.
  Kot tvoji otroci te prosimo, posreduj za nas pri svojem
  Sinu Jezusu. Razumevajoče in sočutno sprejmi naše
  prošnje, ki jih danes polagamo predte, predvsem …
  (poseben namen).

  Potolaženi smo, ker vemo, da je tvoje srce vedno odprto
  za vse, ki molijo za tvojo priprošnjo. Vse, ki jih imamo radi,
  vse bolne, osamljene in ranjene zaupamo tvoji nežni skrbi in
  priprošnji. Sveta Mati, vsem nam pomagaj v tem življenju
  nositi naša bremena, dokler ne bomo z Bogom za vekomaj
  delili večnega življenja in miru. Amen. (vir: aleteia.si)

  Božje usmiljenje, ki si nam dalo Presveto Devico Marijo za Mater usmiljenja, zaupamo vate!

 72. Miro says:

  ZA BOŽJO POMOČ SE BOLJ PRIPOROČAJMO PREBLAŽENI DEVICI MARIJI – PO MARIJI K JEZUSU!

  Ker se »baloni« naših molitev dostikrat ne morejo dvigniti k Bogu (vrsta vzrokov), se v molitvenem prizadevanju bolj opirajmo na priprošnjo Preblažene Device Marije in molimo:

  Spomni se, o premila Devica Marija, da še nikdar ni bilo slišati,
  da bi bila ti koga zapustila,
  ki je pod tvoje varstvo pribežal,
  tebe pomoči prosil in se tvoji priprošnji priporočal.
  S tem zaupanjem hitimo k tebi, o devic Devica in Mati,
  k tebi prihajamo in pred teboj zdihujoči grešniki klečimo (stojimo).
  Nikar ne zavrzi, o Mati Besede, naših besed,
  temveč milostno nas poslušaj in usliši. Amen.

  Božje usmiljenje, ki si nam dalo Presveto Devico Marijo za Mater usmiljenja, zaupamo vate!

 73. Janez says:

  MOLITEV ZA VSE ZGARANE DELAVCE, DA NE OMAGAJO
  Oče, brez Tebe ne zmorem nič, prisluhni mi in mi pomagaj prosim, da ne omagam.
  Sem zgaran in izgorel ter stresnem trenutku svojega življenja,
  ko sem delovno preobremenjen z vsemi obveznostmi v službi in doma.
  Ko zaključim eno delo v službi, me že čaka drugo delo doma za družino in tako je vsak dan.
  Vse vzamem za dobro in skušam potrpeti, vendar včasih ne zmorem več in rabim počitek.
  Prosim daj mi moč, potolaži me in razsvetli me, da bom vzdržal vse delovne napore in obveznosti.
  Zato Te ponižno prosim za milost in pomoč,
  s katero boš zacelil moje srce in me vodil na moji poti Življenja,
  da bom vztrajal, molil in delal ter se bolje organiziral tako,
  da bom manj delal in več naredil ter našel pot in moč da bom pri tem vztrajal in potrpel.
  Vem, da mi želiš nakloniti svojo milost in trdno verujem v Tvoje usmiljenje,
  zato Ti zaupam, da boš poskrbel zame na vseh področjih.
  Vem Oče, da mi nalagaš v Življenju toliko bremen, kot jih lahko nesem in prenesem.
  Ko znova premišljujem o svojih delovnih obveznostih doma in v službi,
  Te prosim za vodstvo, navdih in luč v svojem življenju,
  ki mi bo pokazala, kaj moram spremeniti in kje naj vztrajam.
  Da imam pred očmi smisel dela in izpolnjevanje obveznosti,
  ki je v služenju drugim in za moj vsakdanji kruh za družino.
  Moje srce poznaš dosti bolje od mene in še bolj kot jaz sam mi želiš vse dobro.
  Zato se Ti v celoti izročam, zaupam, molim in te prosim,
  da mi bo Tvoja milost naklonila navdih za spremembo kar lahko predrugačim,
  moč, da bom vztrajal v delu in izpolnjevanju obveznosti,
  premislek o smislu potrpežljivosti,
  in modrost, da bom vedel, kako naj se prav odločim.
  Jezus, zaupam Vate in Verjem, da mi bo0š Pomagal!
  Amen.

  Gospod daj prosim zaščiti delavce, da bodo delali toliko, kot fizično in zdravstveno zmorejo in za kolikor so zadolženi in plačani. Gospod prosim usliši prošnje zgaranih in izgorelih delavcev, da jim ne bo delodajalec prekomerno nalagal dela in obveznosti v službi; naj delodajalec tako bolje organizira delo, da bodo lahko zaposleni v odrejenem delovnem času v osmih urah vse naredili, kar zmorejo fizično in zdravstveno. Prosimo Te tudi, da delodajalec tudi bolj poskrbi za zdravstveno zaščito delavcev, za varstvo pri delu, za dobro organizacojo dela, za motiviranje in dobro vodenje zaposlenih, da bodo z manj naporov več naredili in dobro zaslužili za preživetje sebe in svojih družin. Prosimo Gospod navdihni delodajalce, da ne bodo izkoriščali delavcev, da bodo dobro vodili podjetja, dobro organizirali delo in poslovanje, zagotavljali delovna mesta, redno izplačevali plače in prispevke delavcem ter spoštovali delovnopravno zakonodajo tako, da ne bodo izkoriščali delavcev. Gospod prosim usliši našo prošnjo in nam pomagaj. Pridi k nam Gospod, ki imaš Božjo Moč in Usmiljenje in nam Pomagaj, da bomo v molitvah in Veri v Boga ostali močni in stanovitni in da ne bomo omagali! Amen. Janez

  Tvoja je Oblast in Slava Vekomaj Gospod!
  Tvoje Milosti in Dobroto bom Vedno Opeval!
  Božja Ljubezen in Milost Vate Zaupamo in se k Tebi zatekamo!
  Gospod pridi in nam Pomagaj, da bomo ostali Močni in Stanovitni v Veri!

  2 Mojzes 18, 20: Razlagaj jim zakone in postave in kaži jim pot, po kateri naj hodijo, in delo, ki naj ga opravljajo!

 74. Janez says:

  Njegov čudež pomnožitve časov (Evangelij po Mateju, Mt 14, 13-21)
  Gospod je videl veliko množico ljudi, ki so tavali in nekaj iskali po pustih krajih in mestih.
  Zasmilila se mu je ta množica ljudi in romarjev
  ter ji je spregovoril in govoril o neustavljivi Božji Ljubezni.
  Sedli so in prisluhnili, kaj jim bo povedal, niso ga namreč prepoznali, mislili so da je nek nov prerok.
  Bili so lačni dobrote, usmiljenja in duhovne tolažbe; potrebovali so utehe in upanja.
  Ko se je začelo večeriti, so Gospodu njegovi učenci rekli naj ljudstvo odslovi,
  ker je že pozno in tudi časa nimajo več in morajo iti naprej.
  Ponudite jim ga vi, je rekel Jezus, dajte jim nekaj svojega časa!
  Saj ga tudi sami nimamo dovolj, so odgovorili Gospodu,
  Kako pa naj tako malo našega časa razdelimo toliko ljudem?
  Vendar je bil med učenci nekdo, ki je imel pet prostih terminov za vsak primer,
  zraven tega pa še dvakrat po četrt ure.
  Jezus se je nasmehnil in vzel teh pet terminov in tistih dvakrat po četrt ure v svoje roke.
  Ozrl se je k Očetu v Nebo, se Očetu zahvalil, termine časa blagoslovil in dal nazaj svojim učencem,
  naj ta dragoceni in blagoslovljeni čas razdelijo množicam.
  In glej čudež: ta prej pičli čas je zadoščal vsem.
  Ob koncu je ostalo še dvanajst dni od tistega malo časa.
  Pripovedujejo, da so se vsi prisotni čudili.
  Spoznali so namreč, kako je po Božji Milosti nemogoče postalo mogoče.
  Gospod pa jim je tedaj, ko je bilo dovolj časa, v govoru odprl tudi njihova srca in jih potolažil.
  Odprl jih je Njegovi Svetlobi, Njegovi Ljubezni, Njegovem Usmiljenju in Njegovi Dobroti.
  Odprl jih je Njegovi Radosti, da so izginile vse sence žalosti in melanholije.
  In odprl jih je Njegovim Iniciativam in Pobudam, da so se odprli za Dobra dela in Dobroto.
  Podaril jim je Svojo Umirjenost, Smisel ta Pravičnost in Resnico,
  navdihnil jih je s pogumom in odprl jih je za Sprejemanje Božje Besede.
  Pokazal jim je Pot k Nebeškemu Kraljestvu. Amen.

  Prirejeno in delno dopolnjeno po Prihajam k Tebi, molitve in premišljevanja, kapucini 1995.

  (Evangelij po Mateju, Mt 14, 13-21)

  Božje Usmiljenje in Dobrota Vate zaupamo!

 75. molilka says:

  priporočam se v molitev za očeta, ki je poln jeze in jo potem še stresa na druge, vznemirijo ga že malenkosti. Da bi se mu ozdravile rane. hvala. BVB

  • Hvala says:

   Spoštovana molilka!

   Molimo in izročajmo v Jezusove rane rane vašega očeta. Glejte, vi prosite Gospoda, vi naredite lahko vse, kar je potrebno , da bo Gospod osvobodil in ozdravil vašega očeta. Zato imejte osebni odnos z Jezusom, da vam bo kazal pot za vas in za druge, kaj je potrebno storiti. Svetujem vam, da preberete knjigo OSVOBOJEN- napisal Neal Lozano (knjige ima Prenova v Duhu po Sloveniji), s tem boste pomagala očetu in sebi in drugim. JEZUS JE PRIŠEL , DA NAS REŠI, VERJEMITE, DA JE SEDAJ TUKAJ, DA TO DELA. Skozi trpljenje nas privija k sebi in prečiščuje s svojo ljubeznijo. Pojdite k sveti maši, prejmite Sveto obhajilo in ga darujte v namen, da Jezus pomaga Očeti.

  • Janez says:

   Trpljenje in bolečine imajo smoj smisel, kar vedno ne razumemo in vidimo jasno, ker je to v domeni Boga, njegove milosti in modrosti, ko je naredil Božji načrt za nas. Trpljenje nam namreč pomaga čustveno, razumsko in duhovno dozorevati in dozoreti, se naučiti z zaupanjem sprejeti Božjo Voljo, biti bolj trpežen, vztrajen in potrpežljiv, ko se v ognju preizkušenj talijo in na novo nastajajo nove prenovljene in močnejše osebnosti, ki so se preobrazile po Božji Volji. Trpljenje nas nauči strpnosti, sočutja, skrbi za druge in se zavemo, da niso v ospredju le naše potrebe in naši problemi temveč služenje drugim. Ko trpim sem pripravljen zaupati ljubečemu Bogu, čigar milost, dobrota in modrost so neomejene in čigar modrost daleč presega naše skromno razumevanje zakaj je trpljenje potrebno. Trpljenje je tudi vir moči in vzdržljivosti, ko smo preizkušani, da smo navkljub preizkušnjam dobri in srečni v Njemu. Tudi apostol Pavel je trpel po spreobrnitvi iz rimskega državljana v kristjana: trpel je, pretepali so ga, mučili in ga povsem uničili. Po Pismu Rimljanom (Rimlj 5, 3-5) je blagoslov trpljenja v tem, da »smo lahko kljub temu mirni, spokojni, potrpežljivi in polni Božje milosti ter veseli in radostni v sebi, čeprav smo sredi preizkušenj, bolečin, bolezni in težav«. Prav zato lahko gledamo na stvari v pravi luči, smo vztrajni in potrpežljivi, ker nas bo to duhovno prenovilo, naredilo iz nas zrele osebnosti, ki upajo in zaupajo v Boga. Gospod prosim, da vodiš naše življenje in preizkušnje trpljenja tako, da se iz bolečin in trpljenja prekalim in vztrajam ter delam dobro, prispevam k boljšemu svetu in verujem v Tvoje Odrešenje.

   NIČ SE NE ZGODI BREZ BOŽJE VOLJE IN BOG IMA Z NAMI SVOJ NAČRT, KI GA NE RAZUMEMO VEDNO PRAV S ČLOVEŠKIMI OČMI. ZATO ZAUPAJMO BOG IN IN GA PROSIMO USMILJENUJA, VODSTVA IN PODUKA, DA BOMO DELALI KAR HOČE BOG, NE MI! Mir v Duši in vse Dobro! Janez

   • Miro says:

    Spoštovana molilka, v prizadevanju za rešitev vašega očeta se vsak dan opirajte na priprošnjo in pomoč naše največje Prijateljice. V nebesih nenehno moli za nas in Gospoda Jezusa prosi za odrešenje vašega očeta.

    O MARIJA, BREZ MADEŽA IZVIRNEGA GREHA SPOČETA, PROSI ZA NAS, KI SE K TEBI ZATEKAMO!

 76. Irena says:

  Prosim za molitev za mojo mami, ki trpi pod težo samoobtoževanja in očitanja, hkrati pa v osamljenosti, ki jo otežujeta bolezen in starost. Gospod Jezus, pomagaj ji, da se osvobodi in znova zaživi v zavedanju, da zadostuje le tvoja podarjena ljubezen. Sveta Marija, mati božja in zdravje bolnikov, zavzami se zanjo..

  • Hvala says:

   Spoštovana Irena!

   Tako kot sem svetovala molilki za njenega očeta svetujem tudi vam, molimo skupaj, vi pa morate narediti vse ostalo kar Jezus reče in nam svetuje na tej poti, da bomo rešeni in drugi preko nas. JEZUS JE ZDRAVIL IN OSVOBAJAL LJUDI PRED 2000 LETI IN TO DELA TUDI DANES. Zato ga poslušajmo in naredimo tako kot uči.

 77. Miro says:

  GOSPOD JEZUS VSAKEMU ČLOVEKU NASTAVLJA DUHOVNO OGLEDALO: KAKO MOLIM? KAKŠNA JE MOJA NOTRANJA DRŽA ZAUPANJA OČETU?

  BOŽJA BESEDA: »PRI MOLITVI PA NE BLEBETAJTE KAKOR POGANI; MISLIJO NAMREČ, DA BODO USLIŠANI, ČE BODO VELIKO GOVORILI.« (Mt 6,7)

  Daljši evangeljski odlomek (Mt 6,7-15):
  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Mt+6%2C7-15&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

  Jezus svari učence, da ne bi hinavsko razkazovali svoje vere in se kazali, kako so pobožni. Pomembna je le notranja drža zaupanja Očetu. Molitev ne potrebuje mnogih besed, saj Oče ve, kaj kdo potrebuje. V postu bom poglobil zaupanje Očetu, da bo molitev bolj iskrena in ponižna. Gospod, ti me imaš rad. Naj ti v vsem zaupam, ker veš, kaj je zame najboljše. (Luč besede rodi življenje, Primož Krečič).

  Gospod Jezus, Božji Sin, prosim Te, nauči me moliti bolj iskreno in ponižno. Nauči me moliti v živi veri in trdnem zaupanju Vate, ki nas odrešuješ s svojim prebridkim trpljenjem na križu, darovanim iz najčistejše in najsvetejše ljubezni do nas grešnikov.

  V tem duhu prosimo, naj Božje usmiljenje objame vse trpeče in proseče osebe na tej spletni strani in vsakomur podari potrebne milosti, komur On hoče, kakor On hoče, kjer in kadar On hoče. Vedno se že v naprej zahvaljujmo za vse, kar nam Gospod podarja pri najsvetejši daritvi, to je pri sveti maši. Molimo te Kristus in te hvalimo, ker si s svojim križem svet odrešil.

  Molimo: Oče naš …, Zdrava Marija …, Slava Očetu … Amen.

  Božje usmiljenje, ki se na nas izlivaš iz Kristusovih ran, zaupamo vate!

 78. Miro says:

  DRAGI MOLIVCI, PROSILCI BOŽJIH MILOSTI!

  DANES VSE SESTRE IN BRATE, ZA KATERE SKUPAJ MOLIMO NA TEJ SPLETNI STRANI, POSEBEJ PRIPOROČIMO BOŽJI SLUŽABNICI MAGDALENI GORNIK. NAJ SE NA NJENO PRIPROŠNJO NA VSE IZLIJE OBILJE BOŽJEGA USMILJENJA!

  Več o njenem življenju v današnjem prispevku, v rubriki Članki za dušo (objava ob 13:56):
  http://www.molitev.net/clanki-za-duso.html

  Božje usmiljenje, neizčrpni vir čudežev, zaupamo vate!
  Božja služabnica Magdalena Gornik, prosi za nas!

 79. Minako says:

  Tako rada se obračam na to strani. Zdi se mi, da me nič ne tako pomiri, kot pa misel, da naj zaupam v Božjo voljo. Občudujem vaše zapise, ker se pri meni večkrat poraja dvom. Ne v Boga, ampak v to, kar moram jaz storiti. Včasih ne vem, kaj je v moji moči, da naredim npr.v službi, v odnosu, v prijateljstvu kaj pa naj položim v Božje roke. Strah me je vsega, občutek manjvrednosti me hromi. Zdi se mi, da vsega kar se dotaknem, se bo zdrobilo, da nisem sposobna ničesar. Imam terapijo, jem antidepresive, ampak tolažbo nekako najdem samo v Bogu.
  Jezus usmili se mojega prestrašenega srca.

  • Miro says:

   Spoštovana Minako, svetujem vam, da se vsak dan priporočate Svetemu Duhu ter vztrajno hodite po poti vsakodnevnega slavljenja Boga in nenehnega zahvaljevanja za vse, kar prejemate po Njegovi milosti, še zlasti pri sveti maši. Čim bolj se v srcu odprite čudovitemu delovanju Svetega Duhu. Prej ali slej vas bo napolnil z močno vero in trdnim zaupanjem v Njega, pri katerem je vse mogoče. Ko boste odkrila tega vašega največjega Prijatelja, ali še boljše povedano, ko vas bo On prežel s svojo milostjo, bo v vašem srcu zasijalo sonce Njegove neizmerne ljubezni do vas. In v vašem srcu ob tako močni ljubezni ne bo več prostora za strah. Poskusite Boga intenzivno slaviti in se mu nenehno zahvaljevati vsaj en mesec, pa bo vaš strah pobral “šila in kopita”. Zapomnimo si premalo upoštevano življenjsko pravilo: Več Božje ljubezni v srcu, manj strahu! In obratno: Manj Božje ljubezni v srcu, več strahu! Prosim, prepričajte se sama o tem. Srečno – s pomočjo Svetega Duha!

   Nekaj načinov, s katerimi lahko vsak dan slavimo Boga:
   https://si.aleteia.org/2020/03/14/nekaj-nacinov-s-katerimi-lahko-vsak-dan-slavimo-boga

   Božje usmiljenje, ti veselje in neizmerna radost vseh svetih, zaupamo vate!

   • Hvala says:

    Spoštovana Minako!

    Tako kot je že povedal g. Miro, odprite se Svetemu Duhu. Sveti Duh je diagnostik, svetoval vam bo kaj morate storiti, kaj opustiti itd…; če Ga boste prosila, da vam pomaga, vas vodi, bo to storil. Potrebno pa je res poslušati Njegov glas, se Mu prepustiti in se odpovedati samovoljnim odločitvam. Molite v ta namen devetdnevnice k Svetemu Duhu.

    Odpovejte se duhu strahu, duhu manj vrednosti, itd…. Vsak kristjan naj bi prebral knjigo OSVOBOJEN-napisal jo je Neal Lozano.
    Jezus je naročal, kaj moramo delati v življenju in kako živeti, iz omenjene knjige boste prejeli vse potrebno za vsakdanje življenje.

    Bog je s svojimi milostmi določenim ljudem kazal pot in jim dal razsvetljenje oz. spoznanje o življenju in o grehu, prekletstvu, itd, kako premagati greh, odvisnosti, itd….zato so to opisali v knjigah, da bodo vse generacije imele spoznanje oz. da bodo upoštevale, kaj uči Bog. Zato je potrebno res brati Božjo literaturo.

    Berite Dnevnik Favstine Kowalske, njej je Jezus posebej naročal, naj vse zapiše kaj On govori, da bomo vsi mi to brali in po Njegovih naročilih živeli.

    Sveto Pismo pa ni dovolj brati, ampak je potrebno Božjo Besedo premišljevati in po njej živeti kot naroča Bog.

    Bog je rekel po preroku Ozeju: MOJE LJUDSTVO PROPADA , KER NIMA SPOZNANJA -Oz 4, 6.

    Skozi Sveto Pismo vas bo vodil Sveti Duh, da boste spoznala, kaj vam želi povedati Bog, kaj vam sporoča, pred kom svari itd….

    Vse kar morate najprej storiti je prositi Boga za vodstvo, Mu izročiti svoje življenje, če to želite, redno hoditi k spovedi in prejemati Kristusovo telo v Svetem obhajilu. On pa vam bo kazal pot, pot ki je samo vaša, kajti vsak človek je unikat, s vsakim človekom ima Gospod načrt.

    Udeležite se lahko, če želite molitev za osvoboditve -več o tem v prilogi! JEZUS JE DAL NAM NA RAZPOLAGO SVOJA ZDRAVILA IN ZDRAVLJENJE, ZATO SE POSLUŽUJMO VSE KAR NAM PONUJA ZASTONJ.

    Človek ne more v svobodi zaživeti z Gospodom in prejeti izobilje v življenju, dokler ima v sebi : globoko žalost, ki ga spremlja leta , strah, obup ,
    je doživel hude krivice, pa ne zmore odpustiti;
    dvomi da ima njegovo življenje smisel ,
    ga obvladuje jeza ali sovraštvo;
    s težavo obvladuje sebičnost, napuh, zavist, zagrenjenost;
    se bori s strahovi, travmami, kompleksi, dvomi, fobijami, fiksnimi idejami; itd..

    JEZUS NAS ŽELI VSEGA NAVEDENEGA OSVOBODITI!

    Vprašala ste, kaj naj položite v Božje roke?. Vse položite v Božje roke, službo, prijatelje, zdravje, finance, medsebojne odnose, skratka kompletno življenje, če seveda to želite. Edino pod Božjim vodstvom je pravo življenje, ne pa po naših človeških odločitvah, ker mi ne vidimo v prihodnost, ne vidimo v srce človeka, ne vemo za nevarnosti itd…Gospod pa vse vidi.

    Pa menda se ne bojite Jezusa, ki ima predrte roke in srce zaradi nas?!. Vse mu izročite, kar ste in kar imate-če je to vaša svobodna volja, sili vas nihče, tudi Jezus vas ne bo prisiljeval, da se mu izročite. Boste pa sama spoznala razliko kaj je življenje po človeški odločitvi ali pa po Božji.

    http://prenova.rkc.si/index.php/dejavnosti/molitev-za-ozdravljenje-in-osvobojenje/molitev-za-osvoboditev-po-metodi-n-lozana

  • Janez says:

   »Idealno prijateljstvo je prijateljstvo med dobrimi ljudmi in ljudmi z enakimi vrlinami. Živeti dobro življenje v dobro prijateljev, pa je vrhunec prijateljstva« Aristotel.

   Sirah 6,17: Kdor se boji Gospoda, sklepa pravo prijateljstvo, kakršen je sam, takšen bo tudi njegov bližnji.

   Draga sestra v Kristusu Minako, pošiljam nekaj drobcev pozitivnih mniskli in utehe zate. Tu je nekaj lepih in spodbudnih misli:

   1) Ne pozabite objeti tistih, ki so poleg vas, saj je to edino imetje, ki ga lahko date s svojim srcem in vas nič ne stane.
   2) Ne pozabite reči “rad/a te imam” vašim domačim, prijateljem, partnerjem in vašim ljubljenim, če prihaja globoko iz srca.
   3) Ne pozabite se držati za roke s svojimi najdražjimi in prijatelji ter ceniti trenutkov, ko smo skupaj, ker nekega dne te osebe in/ali teh oseb ne bo več z vami.
   4) Vzemite si čas za ljubezen, vzemite si čas za pogovor, in vzemite si čas, da delite svoje dragocene misli z drugimi ter delajte dobro in pomagajte po svojih močeh.
   4) Smejte se pogosto, dolgo in iskreno ter naredite veselje tudi drugim. Smejte se, dokler ne izgubite diha. Solze se dogajajo. Vsi bodimo veseli in dobre volje ter hvaležni Bogu za vsak trenutek življenja.
   5) Vztrajate in preživite ter bodite stanovitni v molitvi in prošnjah k Bogu. Povejte ljudem, ki jih imate radi, da jih imate radi ob vsaki priložnosti, ker se življenje ne meri z številom vdihov, ki jih dihamo, pač pa s trenutki, ki nam jemljejo dih.”
   6) In zaupajte v Boga Odrešenika, ki nam je dal Vse, kar rabimo. Molite in prosite ga, ko vam je hudo ali ko morate premisliti in sprejeti pomembne odločitve v Življenju.

   Dopolnitev že objavljenega razširjenega dopolnjenega prispevka, ameriški komik George Carlin, lastni doprinos et altro.

   Sirah 25,12: Strah Gospodov je začetek ljubezni do njega, zaupanje pa je začetek združevanja z njim.

   Mir in vse dobro. Janez

 80. Dragica says:

  Spoštovani,

  hvala za vse Vaše molitve, stanje se mi po Božji milosti čudežno izboljšuje. Poslan mi je bil zemeljski angel, ki me je tudi s pomočjo Vaših molitev zopet pripeljal na pot Življenja. Danes je ta angel in njegova mama na težki preizkušnji. Prosim Vas pridružite se mi v molitvi, da jih skupaj predamo v Božje roke. Naj Vam bo povrnjeno z Božjo milostjo.

  Hvala in mir z vami.

  Dragica

 81. Marta says:

  Prosim za prijatelja Branka, ki je sicer bil zelo veren, a je nenadoma zaprl srce za Boga. Sedaj ima velike težave, a ne prizna razloga. Je nujno. Hvala

  • Hvala says:

   Spoštovana Marta!

   Pravite, da ima prijatelj velike težave, a jih ne prizna. Razumeti moramo, da nastanejo problemi in težave, za katere sami ne vemo vzroka. Človek ni Bog, da bi vedel, kaj je vzrok, kje je problem, človek samo domneva. ZATO PA IMAMO BOGA, KI NAS S SVOJIM SVETIM DUHOM RAZSVETLI, POKAŽE, KAJ JE NAROBE, KAKO JE POTREBNO ŽIVETI.

   Veste človek ne ve kaj se je dogajalo v preteklosti pri prednikih, ne ve kaj se dogaja sedaj, niti ne ve kaj bo v prihodnosti. TO VE SAMO BOG, KI VIDI V SRCE ČLOVEKA. ZATO VEDNO POUDARJAM, DA JE POTREBNO IMETI OSEBEN ODNOS Z JEZUSOM, VSAKODNEVNE POGOVORE Z NJIM, V VSAK DOGODEK ČEZ DAN GA VPLESTI , PROSITI ZA ODPUŠČNANJE GREHOV IN POMOČ, ZAHVALJEVATI SE MU IN GA SLAVITI.

   Z Jezusom živeti je potrebno vsak dan ne glede na to kaj se nam dogaja, ali smo veseli, ali pa smo žalostni in v stiski.

   Trenutno mogoče vaš prijatelj ne more moliti, zato moramo drugi to storiti. Prosimo in prosite vsak dan Svetega Duha, da bo Gospod po svojem načrtu vodil njegovo življenje. Včasih mi želimo, da bi se stanje čez noč izboljšalo, Gospod pa ima svoj načrt, MI PA MORAMO VEROVATI SEDAJ, DA JE TO DOVOLIL VAŠEMU PRIJATELJU, KER JEZUS VE, KAJ JE NAJBOLJŠE ZA NJEGA IN OSTALE.

   Pojdite v tem postnem času k Jezusu, darujte mu to prošnjo na oltar, da jo ponese k svojemu Očetu.

   Vse dobro!

   • Miro says:

    Prosimo Gospoda za pomoč, da bi se Martin prijatelj vrnil k odrešujočemu Studencu žive vode, saj ga pot, za katero se je sam odločil, ne more osrečiti. Molimo zanj, da bi spoznal, koga in kaj je v resnici zapustil v svoji nevednosti in se po prestani preizkušnji vrnil v Očetovo hišo. Pridi, pridi Sveti Duh …

 82. Dr says:

  Prosim za molitev, ker sam več ne vem, kako naprej.

  Dekle, ki sem jo spoznal me ljubi, ima me rada in sprejema me takega, kakršen sem. Tudi jaz jo imam rad, vendar se mi v srcu kar naprej pojavljajo dvomi, da bom zaradi njene bolezni težko živel z njo.

  Imam jo neskončno rad, ljubim jo in v moje življenje je vrnila pogum, veselje in srečo.

  Prosim vse molivce na tej strani, molite zame in za to dekle, da bi skupaj našla pot, odkrila srečo in ljubezen in da bi izginili dvomi, ki se mi pojavljajo v srcu.

  Prav tako prosim za molitev, da bi našel novo zaposlitev. V tej službi, ki jo sedaj opravljam se ne počutim več dobro. Velikokrat pridem domov razočaran in potrt.

  Hvala, vam za vse vaše molitve!

  O, kri in voda, ki izviraš iz Presvetega Srca Jezusovega – vate zaupam.
  O, Marija, brez madeža spočeta, prosi za nas ki se k tebi zatekamo!

  • Hvala says:

   Spoštovani Dr!

   Vse te skrbi, dvome in ostale želje morate izročiti JEZUSU, tako nam on naroča in nas uči. Molite vsak dan k Svetemu Duhu v ta namen-da vam pomaga pri odločitvi in odnesite vse vaše prošnje, obžalovanje in vse skrbi k Jezusu na oltar pri Sveti mašni daritvi. Ko pride živi Jezus, bo vaše prošnje ponesel pred svojega Očeta. Ko bo čas, vam bo tudi dal spoznanje, kaj naredite. UPOŠTEVAJTE SAMO NJEGOVE NASVETE!

   • Miro says:

    BOŽJA BESEDA: »VODI ME V SVOJI RESNICI IN ME ÚČI, SAJ SI TI BOG MOJE REŠITVE; VATE UPAM VES DAN« (Ps 25,5)

    Redna molitev k Svetemu Duhu ostri naše notranje oči, odpira naša notranja ušesa, ter nam daje luč in moč za hojo po tisti poti, po kateri nas Gospod želi voditi. Naj Gospod Jezus obilno blagoslovi tako vas kot vaše dekle!

    Molimo: Pridi, pridi Sveti Duh …

    Božje usmiljenje, ki izviraš iz Presvetega Srca Jezusovega, zaupamo vate!

 83. Janez says:

  GOSPOD PROSIM OSVOBODI ME ZAPRTOSTI VASE IN V MOJO SAMOZADOSTNOST
  Prosim Jezus osvobodi me zaprtosti in mojo samozadostnost
  v svoj dom, v službo, v moj svet misli in prepričanj, v moje posle in delo, v mojo rutino.
  Osvobodi me prepričanja, da sem sam sebi zadosten in da ne rabim drugih ljudi!
  Pomagaj mi prosim moj Bog,
  da ga s Tvojo Pomočjo odprem zase in za vse ljudi, ki me potrebujejo,
  kajti ko bom širil dobroto in upanje med ljudi, bom pomagal sebi in drugim!
  Naj bom Orodje Tvoje Dobrote, Milosti in Ljubezni, Pomoči in Usmiljenja.
  Osvobodi me prosim moje zaprtosti
  v moja ozka razmišljanja in v skrb za vsakdanje skrbi, za rutinske delovne obveznosti,
  za del doma in v službio in hitro molitev moj Bog, kjer ni dovolj časa za Boga in zame, da poglobim duhovnost!
  Pomagaj mi, da odslej delim z drugimi in jim Samaritansko pomagam in jim prinašam Veselje!.
  Osvobodi me prepričanja, da kristjanu zadostuje le molitev, spokoritev in evharistija,
  In da ni treba, da obenem z Dobroto pomagam in služim ljudem, tako kot nas Učiš Jezus v Evangeliju!
  Zakaj Vera brez dobrih del je mrtva.
  Gospod z naklonjenostjo vidi vsa naša dejanja Pomoči in Dobrote, zakaj poplačani bomo za vse dobro!
  Gospod Pomaj mi, da vzdržim vse križe in težave, napolni me z Močjo Svetega Duha, da bom vzdržal !
  Pomagaj mi tudi, da bom ostal pravičen in ponižen,
  da se poboljšam, da bom odslej pobožno živel,
  da bom vedno orodje Božje Volje in Božje Ljubezni in,
  da bom odslej vedno rad Širil Luč Upanja in Božje Dobrote med ljudi in jim pomagal ter jim služil! Amen.

  Kapucin dr. Anton Rottzeter Molitve: Bog, ki mi daje dihati (izbrana dopolnjena in razširjena molitev).

  Psalm 40, 12: Ti, GOSPOD, mi ne boš odtegnil svojega usmiljenja, tvoja dobrota in tvoja zvestoba me bosta vedno čuvali.

 84. Janez says:

  Vsemogočni Oče. Postati in ostati hočem dober kristjan in dober človek. Neverni so lahko dobri ljudje, vendar ne verujejo; jaz kot kristjan pa hočem verovati in hkrati biti dober človek. Hočem ti služiti vse dni svojega življenja in živeti po Evangeliju in Božjih Naukih. Hočem se naučiti živeti novo življenje, ki si nam ga obljubil. Sprejel sem te, Jezus, in se ti dajem na razpolago, da se zgodi Tvoja in ne moja Volja. Sprejmi me takšnega, kot sem, in napravi, kar ti hočeš. Odpusti mi moje grehe prosim in me napolni s Svetim Duhom, da bom odslej živel novo, prenovljeno krščansko življenje. Ti si moje Vse kar premorem. Hvala ti, Jezus, da si me rešil in odrešil in mi pokazal svojo Pot in novo Upanje za duhovno in osebno prenovo. Napolni me s Svetim Duhom in me uči vsega, kar moram vedeti, da bom ravnal in živel, kot je prav v Božjih Očeh. Sedaj vem, da sem rešen in da bom odslej drugače živel in veroval vate. Ponovno sem se rodil, in ko umrjem, prosim sprejmi me v Nebesa k Sebi. Bog Oče, veselim se svojega romarskega potovanja, prenovljenega Življenja, svoje spreobrnitve k Tebi, saj molim, prosim, diham, upam, verjem, delam in živim za Tvojo Čast in Slavo, Tvoje Usmiljenje in Ljubezen! Božja Pomoč Ostani Vedno z Nami!
  Amen.

  Odlomek: Joyce Meyer Nov način življenja, TV Exodus Maribor

  Vse, kar mi da Oče, bo prišlo k meni; in kdor pride k meni, ga nikakor ne bom zavrgel (Jan 6,37).

  Korinčanom, 15, 10: Po Božji milosti pa sem to, kar sem, in njegova milost, ki mi je bila dana, ni postala prazna. Nasprotno, bolj kakor oni vsi sem se trudil, pa ne jaz, ampak Božja milost, ki je z menoj.

  • Miro says:

   V gornem prispevku je zapisano: Vse, kar mi da Oče, bo prišlo k meni; in kdor pride k meni, ga nikakor ne bom zavrgel (Jan 6,37). Zaradi pravilnega razumevanja Jezusovih besed se priporočimo Svetemu Duhu in poglejmo, v kakšni zvezi je to povedal svojim učencem.

   BOŽJA BESEDA: Tedaj so mu rekli: »Gospod, vselej nam daj tega kruha!« Jezus jim je dejal: »Jaz sem kruh življenja. Kdor pride k meni, gotovo ne bo lačen, in kdor vame veruje, gotovo nikoli ne bo žejen. Toda rekel sem vam, da ste me
   celo videli, in vendar ne verujete. Vse, kar mi da Oče, bo prišlo k meni; in kdor pride k meni, ga nikoli ne bom zavrgel, kajti nisem prišel iz nebes, da bi uresničil svojo voljo, ampak voljo tistega, ki me je poslal. Volja tistega, ki me je poslal, pa je, da ne izgubim nič od tega, kar mi je dal, marveč vse to obudim poslednji dan. Volja mojega Očeta je namreč, da ima vsak, kdor gleda Sina in veruje vanj, večno življenje, in jaz ga bom obudil poslednji dan.« (Jn 6,34-40)

   https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Jn+6%2C34-40&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

   Božje usmiljenje, neizmerno v zakramentu evharistije in duhovništva, zaupamo vate!

 85. Miro says:

  Prosim, da se v molitvi rožnega venca spomnimo na hudo bolnega gospoda, ki se s koronavirusom bori že tri mesece, da bi se z Božjo pomočjo pretolkel skozi to hudo preizkušnjo. Gospod Jezus, ponižno Te prosimo, hiti mu na pomoč s potrebnimi milostmi za dušo in telo. Gospod, usmili se ga po Tvojem prebridkem trpljenju na križu. Zgodi se presveta Božja volja. Že vnaprej hvala za vaše molitve in za vse, kar bo Gospod podaril bolniku za njegov dušni in telesni blagor.

  Molimo tudi LITANIJE SOČUTJA: https://zupnijaloka.si/socutja

  Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, zaupamo vate!

 86. Kristina says:

  Prosim molitev za mojega moža, ki se ne zna in ne zna organizirat in se zanaša samo nase, ne pusti, da bi z Bogom začel dan in delo in bi ga On vodil. Pokrižam ga vsak dan zjutraj in zvečer in molim. Včeraj sva skupaj obiskala Dolenjski Lurd , zmolila sem v cerkvici, ki je odklenjena in pomočila roke v vodo, ki teče pod cerkvico . Naj nas objem Matere Marije vsak dan znova in znova opominja, da nismo sami.
  Hvala za vse prejete milosti, molitve, žrtve…
  Marija Lurška prosi za nas
  sv.Jožef prosi za nas
  sv.Faustina Kowalska prosi za nas

  • Hvala says:

   Spoštovana Kristina!

   Izročimo Gospodu vaše prošnje.

   Svetujem pa vam ga. Kristina, kot sem že večkrat omenila, ne silite moža naj veruje, naj dela to in ono, če ni pripravljen. Samo z molitvijo in zgledom boste dosegla spremembe, drugače ne gre, ravno kontra učinek. Predstavljajte si sebe, če bi vi bila v njegovi koži in bi on vas stalno prisiljeval, da verujte, da vas bo pokrižal itd, itd…Tako življenje v zakonu je zelo težko, ko je eden zakonec veren , drugi pa še ni prejel te milosti od Gospoda in se stalno pritiska na njega. Občudujem vse take ljudi, potrebno je potrpljenje obeh zakoncev. Mogoče čuti samo podzavestno pritisk, pa je že dovolj. Pritiska ne sme biti.

   Ga. Kristina tudi jaz nisem prej tega razumela. Ne recite, da se ne zna organizirat, ampak recite pozitivno besedo. Gospod ga je naredil takšnega kot je, takšnega sprejemajte, o dodelitvi milosti tako in tako odloča samo Bog.
   Koliko mož živi v zakonu, pa ne grejo z ženami na Božjo pot ali izlet. Zahvaljujte se Gospodu za njega, za takšnega kot vam ga je dal.

   Vsi mi ljudje imamo to slabost , da bi radi spreminjali drug drugega, samo, da bi zadovoljili svoji volji in hotenju. Vendar naše misli in želje niso Gospodove.

   Samo molitev in vzgled, pa zaupanje v Gospodovo delovanje obrodi sad. Mir in vse dobro želim!

   Prosimo Gospoda da nam pošlje Svetega Duha, da bomo vsak dan znali sprejemati ljudi, potrpeti tudi z najbljižnjimi najbližje, ki so drugačni od nas, ki drugače mislijo…

   • Miro says:

    Ko sem prebral prošnjo ge. Kristine in odgovor ge. Hvala sem se spomnil na sv. Moniko. Dolga leta je molila za svojega sina Avguština in ta se je naposled spreobrnil in postal celo velik svetnik. Sveta Monika je res živ dokaz za že zapisano misel: Samo molitev in vzgled, pa zaupanje v Gospodovo delovanje obrodi sad! Gospa Kristina, kar pogumno naprej, niste sama, z vami je Sveti Duh! Tako bo prej ali slej tudi za vas/vaju nastopil čudovit trenutek, osvetljen z Božjim usmiljenjem. Vaš mož se odrešuje po vaši vztrajni molitvi. Ta zagotovo odpira vrata delovanju Svetega Duha.

    Naj vaju obilno blagoslovi Usmiljeni Jezus!

   • Janez says:

    Ko začenjamo novo življenje z Bogom in za Boga, bomo dostikrat ugotovili, da se mnoga naša dosedanja načela zdijo s stališča sveta in človeške pameti narobe oziroma obrnjena na glavo. Pravzaprav sta svet in človeško razumevanje in pamet obrnjena na glavo, kajti Božje kraljestvo, kjer je Bog, je na pravi strani. Ljudje nismo navajeni, da naredimo stvari na Božji način, zato bomo na začetku to težko razumeli in sprejeli ter naredili prenovo v duhu in naši pameti. Vendar se splača, da sledimo Jezusu in gremo po Njegovi Poti naprej k njemu. Najpomembneje je, da se naučimo popolnoma novega načina mišljenja in delovanja po Božji Volji. Gospod ima dober načrt za nas in za naše življenje, da smo dobri ljudje in dobri kristjani, vendar se mu moramo odpreti, dovoliti da vstopi v nas in deluje preko nas; torej ga moramo sprejeti in dopustiti, da deluje v nas in preko nas. Prosimo ga, da nam pri tem pomaga. Bog pridi k nam in ostani zmeraj z nami. Ti si naše Vse!

    Sirah 3,18: Čim večji si, tem bolj bodi ponižen, potem boš našel milost pri Gospodu.

 87. Miro says:

  PETER IZPOVE VERO – PROSIMO GOSPODA ZA MILOST, DA BI GA PREPOZNALI KOT PRIČAKOVANEGA ODREŠENIKA!

  Ko je Jezus prišel v pokrajino Cezareje Filipove, je spraševal svoje učence: »Kaj pravijo ljudje, kdo je Sin človekov?« (Mt 16,13)

  Daljši evangeljski odlomek (Mt 16,13-19):
  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Mt+16%2C13-19&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

  V molitvi prosimo za milost, da bi se nam odprle notranje oči, da bi tako kot Peter tudi mi prepoznali Gospoda kot pričakovanega Odrešenika. V trdni veri in zaupanju prosimo za trpeče sestre in brate, ki se priporočajo v molitev, naj vse objamejo žarki Božjega usmiljenja. Vse molitve, premagovanja, odpovedi, preizkušnje in dela usmiljenja do bližnjih darujmo Gospodu Jezusu, ki se za nas in naše odrešenje daruje pri sveti mašni daritvi. V ta namen se v molitvah priporočimo Preblaženi Devici Mariji, pa tudi sv. Jožefu
  z naslednjo molitvijo:

  K tebi o sveti Jožef, pribežimo v svojih stiskah,
  in ko smo na pomoč poklicali tvojo presveto nevesto,
  prosimo zaupljivo tudi tvojega varstva.
  Pri ljubezni, ki te je vezala z brezmadežno Devico,
  Božjo Materjo, in pri očetovski ljubezni, s katero si
  objemal Dete Jezusa, te ponižno prosimo, ozri se
  milostno na delež, ki ga je pridobil Jezus s svojo krvjo,
  in pomagaj nam v naših potrebah s svojo močjo in
  priprošnjo. O preskrbni varuh Svete družine, varuj
  izvoljeno ljudstvo Jezusa Kristusa; odvrni od nas,
  ljubezni polni oče, vsako kugo zmot in greha.
  Podpiraj nas milostno iz nebes, o mogočni naš varuh,
  v tem boju zoper moči teme, in kakor si nekdaj otel
  Dete Jezusa iz smrtne nevarnosti, tako brani
  zdaj sveto Cerkev Božjo sovražnega zalezovanja
  in vsakega nasprotovanja. Varuj nas vsekdar, da
  bomo po tvojem zgledu in s tvojo pomočjo mogli
  sveto živeti, srečno umreti in doseči večno zveličanje
  v nebesih. Amen. (pp. Leon XIII.)

  Božje usmiljenje, ki se nas izlivaš iz Kristusovih ran, zaupamo vate!

 88. Janez says:

  MOLITEV: UČLOVEČENJE (Joerg Zink)
  Gospod, gledamo Te v nepojmljivi Neskončni Daljavi
  in skozi ogromno razliko časa in Te ne vidimo z našimi očmi, ker si Skrivnostna Dobrota in Milost.
  Vem, da si omniprezenten in brezčasen v času in prostoru, si v vsem, kar nas obdaja.
  Ko se približamo svojim bližnjim in se poglobimo v Skrivnost Narave, tedaj Te začutimo ob sebi.
  Slišimo Te, slutimo Te, poskušamo Te razumeti in doumeti,
  kje Si in Kdo pravzaprav Si Gospod naš Troedini Bog.
  Prosim pomagaj nam, da bomo vztrajno in vedno izpolnjevali Tvojo Voljo Gospod in hodili za Teboj.
  Gospod Ti si drugačen kot Drugi Ljudje,
  Dober, Usmiljen in Močnejši Si in obenem Milosten Si do nas, odpuščaš nam,
  saj Si pravi Bog in Pravi Človek, ki ve in razume Ljudi, ki mu nič človeškega ni tuje.
  Za nas si trpel na križu in se daroval in Vstal od mrtvih za naše grehe in za naše Odrešenje.
  Gospod Ti oznanjaš Božjo Slavo in se družiš z ubogimi in bolnimi,
  ki so jih drugi ljudje zapustili in jih zaničujejo, čeprav poznajo Božjo Besedo in Postave o usmiljenju.
  Gospod, Ti nam nenehno prinašaš Božji Mir in Božjo Moč.
  Prinašaš nam Svobodo Odrešenja, čeprav so Te v Izraelu vklenili, tepli in križali na Golgoti.
  Gospod Ti zastopaš samega Boga in vendar se poteguješ za uboge, brezpravne in obdolžene,
  ki trpijo in jim mogočneži sodijo po človeških in ne po Božjih Postavah.
  Rekel si namreč: »S kakršnim metrom merite, s takšnim vam bode sojeno.«
  In si poudaril Božjo Pravičnost, ki naj sodi in ne da sodijo Ljudje na Zemlji.
  Gospod Ti pravično razsojaš, kaj je Resnica in kaj je Laž in
  Vedno jemlješ v zaščito vse tiste, ki so zašli s prave Poti,
  pred Pravico Tistih, ki se imajo za Pravične Sodnike in presojajo in razsojajo po človeških postavah.
  Gospod Ti odpuščaš in daješ grešnikom možnost kesanja, da se vrnejo nazaj k Bogu Očetu.
  Gospod prosimo Te, vodi nas, da gremo s Teboj po Poti Odrešenja in da ne zaidemo na stranpoti.
  Gospod, daj nam prosim Luči, Pravičnosti, Dobrote, Modrosti ter Pameti, da bomo podobni Tebi,
  da bomo lahko postali Dobri Kristjani in Dobri Ljudje na Zemlji.
  Gospod Življenja , v Tebi vidimo Ljudje, kaj se to pravi biti Človek.
  Skozi Tvoje obličje in z našo molitvijo Gospod vidimo Boga in razumemo Božjo Voljo
  in kjer si Ti Gospod, se s Tvojo Milostjo mnoge stvari čudežno spremenijo in bolni ozdravijo.
  Prosim Gospod pomagaj nam in nas spremeni; pomagaj nam,
  da bomo gledali na stvari bolj z Božjimi in manj s Človeškimi Očmi.
  Pomagaj nam, da bomo dejavno verjeli in živeli po Tvojih Naukih, saj vemo,
  da je vera brez dobrih del dobrote in pomoči drugim neplodna in mrtva.
  Gospod osrči nas z zaupanjem vate, da nas Tvoja Milost in Dobrota nikdar ne bo zapustila,
  da nam boš vseskozi neopazno stal ob strani s svojo Milostno Ljubeznijo in Močjo,
  ki bo nad naša človeško nemočjo Slavila Zmago in nas Odrešila Grehov,
  da bomo postali v vsem podobni Tebi Gospod in prinašali ljudem Veselo Oznanilo Odrešenja.

  Joerg Zink, dopolnjena molitev je iz Moje veselje se dviga k tebi; izbor molitev, Ognjišče 1974.

  Jeremija 42,12: Naklonil vam bom usmiljenje. Usmilil se vas bo in vas spet utrdil na vaši zemlji.

  Ljubezen, ki jo imamo za naše ljudi, je darilo, saj je Jezus rekel: »Karkoli storite enemu od teh mojih najmanjših bratov, to ste storili Meni.«

  • Miro says:

   IN KJE JE NAJMOGOČNEJŠI IZVIR BOŽJEGA USMILJENJA, IZVIR NAJČISTEJŠE ŽIVE VODE, TEKOČE V VEČNO ŽIVLJENJE? V SVETI EVHARISTIJI, V NAJSVETEJŠI DARITVI GOSPODA JEZUSA KRISTUSA – ZA NAS IN NAŠE ODREŠENJE!

   Molimo te Kristus in te hvalimo, ker si s svojim križem svet odrešil!

   • Janez says:

    Mati Terezija: Kdo je zame Jezus?
    Jezus je beseda, ki jo je treba razglašati.
    Jezus je resnica, ki jo je treba povedati.
    Jezus je življenje, ki ga je treba živeti.
    Jezus je ljubezen, ki jo je treba ljubiti.
    Jezus je veselje, ki ga je treba deliti z drugimi.
    Jezus je mir, ki ga je treba podarjati.
    Jezus je lačni, ki ga je treba nahraniti.
    Jezus je nagi, ki ga je treba obleči.
    Jezus je bolni, ki ga je treba zdraviti.
    Jezus je zavrženi, ki ga je treba zdraviti.
    Jezus je zavrženi, ki ga je treba sprejeti.
    Jezus je mali, ki ga je treba objeti.
    Jezus je slepi, ki ga je treba voditi.
    Jezus je nemi, ki mu je treba govoriti.
    Jezus je drogiranec, ki mu je treba pomagati.
    Jezus je zapornik, ki ga je treba obiskati.
    Jezus je tujec, ki ga je treba sprejeti.
    Jezus je ubogi, ki mu je treba priskočiti na pomoč.
    Zame je Jezus moje vse in nad vsem.

    Molitev Svete Matere Terezije

    Psalm 145, 9: GOSPOD je dober do vsakega, njegovo usmiljenje je nad vsemi njegovimi deli.

    • Miro says:

     Hvala za posredovano molitev sv. Matere Terezije, je res čudovita. Ob tem se vprašajmo: Pri katerem studencu je sv. Mati Terezija črpala duhovno moč za izjemno požrtvovalno delo v odnosu do trpečih ljudi? Kot sama pojasni: V SVETI EVHARISTIJI!

     “Maša je duhovna hrana, ki me podpira. Brez nje ne bi mogla vzdržati niti en sam dan ali uro svojega življenja; pri maši imamo Jezusa pod podobo kruha, medtem ko v siromašnih mestnih četrtih vidimo Kristusa in se ga dotikamo v strtih telesih, v zapuščenih otrocih.” (sv. Mati Terezija).

     Božje usmiljenje, neizmerno v zakramentu svete evharistije, zaupamo vate!

  • Janez says:

   Kadar te kličem, mi odgovori, Bog moje pravičnosti !
   V stiski si mi odprl širjave,
   izkaži mi milost, usliši mojo molitev.
   Mnogi pravijo: “Kdo nam bo dal videti dobro ?”
   Dvigni, Gospod, nad nami svetlobo svojega obličja !
   Dal si več veselja v moje srce
   kakor v času, ko je obilje njihovega žita in vina.
   V miru bom hkrati legel in spal,
   saj ti sam, Gospod, me pustiš varno prebivati.
   (Ps 4,2.7¬–9)

 89. Janez says:

  Molitev papeža Frančiška:
  Devica sveta in Brezmadežna,
  nate, ki si čast našega ljudstva
  in skrbna varuhinja našega mesta,
  se obračamo z zaupanjem in ljubeznijo.

  Ti si vsa lepa, o Marija!
  V tebi ni greha.
  Prebudi v nas vseh obnovljeno željo po svetosti:
  +naj v naših besedah zasveti sijaj resnice,
  +v naših dejanjih odmeva pesem dejavne ljubezni,
  +v našem telesu in v našem srcu naj prebivata čistost in nedolžnost,
  +naj se v našem življenju udejanji vsa lepota evangelija.

  Ti si vsa lepa, o Marija!
  Božja Beseda je v tebi postala meso.
  Pomagaj nam ostati v pozornem poslušanju Gospodovega glasu:
  +naj ob kriku revnih nikoli ne ostanemo ravnodušni,
  +naj nas trpljenje bolnikov in tistih, ki so pomoči potrebni ne najde raztresenih,
  +naj nas ganeta osamljenost ostarelih ter krhkost otrok,
  +naj bo vsako človeško bitje od vseh nas vedno ljubljeno in spoštovano.

  Ti si vsa lepa, o Marija!
  V tebi je polnost veselja blaženega življenja z Bogom.
  Stôri, da ne izgubimo pomena naše zemeljske poti:
  +da bo nežna luč vere razsvetljevala naše dni,
  +da bo tolažeča moč upanja usmerjala naše korake,
  +da bo nalezljiva toplota ljubezni poživljala naše srce,
  +in bodo oči vseh nas ostale zazrte tja, v Boga, kjer je pravo veselje.

  Ti si vsa lepa, o Marija!
  Poslušaj našo molitev, usliši našo prošnjo:
  +naj bo v nas po Jezusu lepota usmiljenje Božje ljubezni,
  +naj ta božanska lepota reši nas, naše mesto, našo državo in ves svet.
  Amen.

  Psalm 145,9: GOSPOD je dober do vsakega, njegovo usmiljenje je nad vsemi njegovimi deli.

 90. Aljaz says:

  Prosim te Bog, da bom hitro nasel drugo zaposlitev.

  • Miro says:

   Spoštovani g. Aljaž, predlagam, da se pridružite našim molitvam svetega rožnega venca in rožnega venca Božjega usmiljenja za trpeče sestre in brate. Vedno, ko slavimo Gospoda in molimo za druge, smo tudi sami deležni velikih milosti!

   Če z živo vero in trdnim zaupanjem odmolite le en “OČE NAŠ”, ste po zaključku te molitve, ki nam jo podarja Jezus, po Božji milosti v duhovnem pogledu veliko bogatejši kot ste bili pred to molitvijo.

   Molimo te Kristus in te hvalimo, ker si s svojim križem svet odrešil!

 91. Dr says:

  Prosim za molitev, da bi ta postni čas bolje izrabil za molitev in premišljevanje Svetega pisma. Prav tako prosim za molitev za svoje dekle, da bi se med seboj razumela in spoštovala.

  Jezus, vate zaupam!
  O, kri in voda, ki zviraš iz presvetega Srca Jezusovega, vate zaupam!

  • Miro says:

   Spoštovani Dr, vaše želje so povsem na mestu. Navedena molitev je neprimerno močnejša kot cele skladovnice molitvenih in meditativnih priročnikov po svetu, v kolikor pozabljajo na najsvetejšo daritev Gospoda Jezusa Kristusa, kar je velika škoda. Ob tem vam priporočam, da okrepite slavilno in zahvalno molitev za vse doslej prejete milosti. Molimo za vas in vaše dekle!

 92. Sija says:

  Zunaj je lep dan, narava se počasi prebuja iz zimskega spanja. V meni pa je še vedno toliko žalosti, obupa, res ne vidim izhoda iz tega pekla.
  Več kot leto dni se že počutim tako… žalostno, prazno in samo…. (od razhoda s partnerjem).
  Dobri Bog prosim in vztrajno molim, da se to konča, saj sem psihično povsem na tleh…
  Ponižno prosim za žarek upanja, da bo bolje…
  Vsi okoli mene se imajo lepo, so srečni…. le jaz se vsakodnevno utapljam v lastnih solzah.
  Sploh se ne znam počutiti drugače kot le žalostno…

  Mir in vse dobro vsem.

  Sija

  • Hvala says:

   Spoštovana Sija!

   Niste se sprijaznila z odločitvijo Boga, zato to breme odrivate od sebe in postaja tudi vse TEŽJE. NE ZAUPATE ŠE V GOSPODOVO DELOVANJE , ČEPRAV IMA ZA VAS PRIPRAVLJENO TISTO, KAR JE NAJBOLJŠE ZA VAS.

   Ko boste JEZUSU REKLA, naj se zgodi Njegova volja in Mu zaupala, boste prejela mir, ki ga svet ne more dati. Potrebno je sprejeti GOSPODOVO ODLOČITEV, ON ŽE VE ZAKAJ JE TO NAREDIL.

   Izročite Gospodu svoj ego, prosite Ga za moč, da vztrajate v njegovih odločitvah; obup ni od Boga, niti ni po Njegovi volji.

   Prosite Jezusa za vero, veliko kot gorčično zrno, potem vam bo dal, da boste gledala z Njegovimi očmi, potem ne boste iskala sama IZHOD s svojim človeškimi mislimi , ne boste govorila, da je to pekel, ampak boste imela Božjo govorico in pogled na situacijo, KAJTI REŠITEV JE VEDNO PRI BOGU. Mi ljudje smo neučakani, nepotrpežljivi , zato prosimo za vse te milosti.

   Koliko dolgo časa lahko traja, da primejo tablete za zdravljenje določene bolezni, oz. koliko let lahko traja telesno zdravljenje, ničesar ni od danes na jutri. To moramo imeti pred očmi. Gospod ne more podeliti blagoslove, če smo neučakani, če se ne sprijaznimo z Njegovimi odločitvami.

   Prosimo Gospoda za vse potrebne milosti za vas in vse nas!

   • Miro says:

    Spoštovana Sija, kot je bilo že rečeno, prosim, da se v življenju čim prej preusmerite na tista vrata, skozi katera vas želi voditi Gospod Jezus in ne zapravljajte več časa in osebnih moči pred “zaprtimi vrati”.

    V tem postnem času vam za “pokoro” 😊 zelo priporočam, da se čim prej podate v naravo in z notranjimi očmi skušate odkrivati tisto, kar vam Gospod sporoča po stvareh. Kako s pomočjo narave odkrivati Božje skrivnosti, se v nekaj stavkih ne da pojasniti. Zato predlagam, da si nabavite odlično knjižico z naslovom Stvari govorijo – molitev ob znamenjih (Chino Biscontin, Roberto Laurita). In še nekaj zelo pomembnega – čez dan pogostokrat kličite v srcu:

    VSE ZMOREM V NJEM, KI MI DAJE MOČ! (Flp 4,13)

    Naj vas obilno blagoslovi Gospod – s pomočjo prejemanja zakramentov in Njegovih znamenj v naravi!

    P.S.: Na tej spletni strani skušamo pomagati predvsem z molitvijo, duhovnimi spodbudami, nasveti – vse s pomočjo Svetega Duha, saj sami nič ne zmoremo. Kot smo že večkrat poudarili, se je v hujših primerih potrebno posluževati tudi utrezne strokovne pomoči. Bog nam na našo življenjsko pot pošilja duhovnike, zdravnike, psihoterapevte, druge strokovne delavce za posamezna področja. Odprimo se torej Gospodovi pomoči po ljudeh, ki so za to strokovno usposobljeni. V vsakem primeru pa je najprej potrebna molitev k Svetemu Duhu, da nam Gospod pokaže, kaj je v konkretnem primeru treba storiti.

 93. Kras says:

  Prosim za molitev , da se stanje v mojem zakonu prečisti oz. prevesi v eno oz. drugo stran.
  Včasih se mi zazdi , da sem ves čas na potezi le jaz. Sama izhajam iz tople družine, kjer smo si čustva izkazovali, mož pa iz hladne družine, če lahko tako rečem, čustev tako rekoč ni bilo, če pa že , so bila tista v zvezi z jezo, neodobravanjem, poniževanjem.
  Da je mož lahko to preživel, je moral postati neobčutljiv, z malo empatije, kar pa neugodno vpliva na najin zakon in najine otroke.
  Sama sodim med spreobrnjence, hvala Bogu za ta čudež v mojem življenju, brez katerega ne bi preživela. Je pa to bilo na pragu najine skupne poti , torej že cirka 20 let. Ves ta čas se opotekam in četudi na glas ne priznam krivim deloma zato tudi moža, ki pa o mojem duhovnem življenju noče nič vedeti. Kot mnogi meni, se v Cerkev zatekamo tisti ta ubogi, ki ves čas samo jamramo.
  Njega drži pokonci poslovni uspeh. Včasih sem mu ga zavidala, sedaj pa vem, da mi ga Bog ne da zato, ker bi postala enaka kot on.
  Tega se včasih ne bi branila, saj izgleda , da on veliko bolje živi, med tem ko se jaz mrcvarim z mnogimi vprašanji o sebi in mojem življenju (romanja, psihoterapije, duhovne vaje, knjige na to temo, življenjska spoved….)
  Odraščajoči hčeri torej vidita mamo , ki se takole bori in očeta , ki je kot pravita bolj “skuliran”
  Tole pišem med pavzo seminarja , ki se odvija v okviru Prenove v duhu.
  Včeraj sem prišla domov, seminar namreč nisem spremljala doma in že samo ob pogledu na moža , ki je lagodno gledal televizijo
  me je pograbila jeza. Torej sem slaba kristjanka, sem sploh razumela karizmatikove besede : ” Odpustiti, odpustiti, odpustiti, ljubiti, ljubiti, ljubiti, sprejemati, sprejemati, sprejemati, kesati, kesati ,kesati se,…. ”
  Očitno ne. Kaj je v mojem srcu tako črnega, da ne morem biti hvaležna za to kar imam .
  Vem, obupen primer sem.
  Bog , usmili se me , naj že 1x spregledam .
  Prosim za molitev.

  • Hvala says:

   Spoštovana Kras!

   Lepo je, da temeljito in odkrito poveste stanje o sebi in možu.

   Že zadnjič sem pisala , da žena ne sme spreminjati moža na silo, z jezo, s svojim uveljavljanjem , s kritiko itd….Zapomniti si moramo, DA ČLOVEK NE MORE SPREMENITI ČLOVEKA, NITI SAMEGA SEBE NE, AMPAK TO DELA BOG.

   Če želite korenite spremembe pri sebi, pri možu , v družini , MORATE PONIŽNO PRISTOPITI K JEZUSU IN GA PROSITI, DA VAM OČISTI SRCE, NAREDI ISKRENO SRCE, DA PODELI VAM IN MOŽU IN OTROKOM POTREBNE MILOSTI. KATERE MILOSTI BO GOSPOD PRVO PODELIL IN KOMU PA VE SAMO ON.

   Imam občutek, da ste vi prevzela VODENJE IN ODLOČANJE V VAŠEM IN MOŽEVEM ŽIVLJENJU, NAMESTO, DA TO PREPUSTITE BOGU. Potrebno je veliko moliti, da vam Jezus podeli MILOST ZAUPANJA v Njega, da je On tisti, ki dela NOVEGA ČLOVEKA IN VODI ŽIVLJENJE , seveda, če ste izročila vaše in moževo življenje in življenje otrok Bogu.

   Ljudje smo zelo slabotna bitja, zato je potrebno, da imamo pomoč in moč od Boga. Ne spuščajte se v razglabljanje zakaj Bog ne spreobrne moža, zakaj ni po vaše, zakaj se jezite, zakaj to in ono. Vaši hčerki bosta to opazili in spoznali, da želite na silo spreobrnjenje moža, da ne delujete z zgledom ampak z jezo, prisilo, obtoževanjem itd. in to bo pustilo rane na vseh vas. Rane je potrebno zdraviti, če želimo živeti v Gospodovi svobodi.

   Ne prehitevajte delovanja Boga, ne učimo mi Gospoda kaj mora narediti in v kolikšnem času. Gospod ima svoj načrt.
   Poglejte, sveta Monika je prosila za spreobrnjenje moža in sina; za sina skoraj dve desetletji. Bila je ponižna in je verovala Bogu, da vse dela On .

   Sama ste zadnjič omenila “paket” bi rekli slabosti, ki so prinesene v zakon.

   Zato je potrebno knjigo-BLAGOSLOV ALI PREKLETSTVO, SAMI LAHKO IZBERETE, večkrat prebrati in se držati Navodil Jezusa Kristusa, ki so omenjena v tej knjigi, ČE ŽELIMO PREJETI BOŽJI BLAGOSLOV.

   Na vse omenjeno vam svetujem:

   1. STOPITE PONIŽNO PRED GOSPODA TAKŠNA KOT STE, BREZ OLEPŠAVANJA IN IZGOVARJANJA IN GA PROSITE, DA VAM OČISTI SRCE, IZROČITE MU VSE ČLANE DRUŽINE. Gospod OSVOBAJA OD GREHA in On določa čas, kdaj nas bo osvobodil grehov, ne mi. Sami se ne moremo osvoboditi od grehov.

   2. MOLITE ZA MOŽA IN OTROKE BREZ PRISILAVANJA NAJ SE SPREMENI, OZ. SPREMENIJO, BREZ OBTOŽEVANJA, BREZ KRITIZIRANJA IN JEZE, KAJTI GOSPOD JE NAS VSE USTVARIL, TUDI VAŠEGA MOŽA , OTROKE, ON POZNA VSAKEGA POSEBEJ. Družini pomagajte z molitvijo in z vzgledom.

   3. PREPUSTITE GOSPODU SEBE IN SVOJO DRUŽINO, PREPUSTITE JEZUSU, DA BO ON V SVOJEM ČASU NAPRAVIL SPREMEMBE, ne pa takrat, ko bomo mi to zahtevali, in da bo naredil vse On po svoji Božji volji. NE ZAJTEVAJTE OD GOSPODA, DA ZAKONCA SPREMENI NAENKRAT, NEKATERI PREJMEMO MILOST SPREOBNENJA ŠELE OB KONCU ŽIVLJENJA, PUSTITE GOSPODU DA DELA.

   4. PROSITE GOSPODA ZA POTREPLJENJE in vse druge milosti, ki so potrebne za skupno življenje v vajinem zakonu.

   5. SPRIJAZNITE SE S TEM, KAR VAM JE BOG DAL, VAM DAJE IN POŠILJA, IZROČITE MU V NJEGOVO PREDRTO SRCE- svojo nepotrpežljivost, nezadovoljstvo itd.., molite, redno pojdite k sveti spovedi in prejemajte sveto evharistijo. Po določenem času, seveda to odloča Gospod, boste opazila, kako vodi On vaša življenja in vse situacije.

   6. PROSITE BOGA ZA ODPUŠČANJE, ODPUSTITE VSEM, KI SO VAS PRIZADELI IN PROSITE GOSPODA, DA VAM ODPUSTIJO VSI TISTI, KI STE JIH VI PRIZADELI, in tako bo Gospod deloval in spreminjal vaša življenja.

   7. ODPOVEJTE SE DUHU POSVETNOSTI, pomagajte drugim v stiski, če ne morete drugače z molitvijo- TO JE DUHOVNO DELO USMILJENJA.

   Da se vaš mož obnaša tako kot se, dovoljuje to Gospod, zato se ne pritožujte čez vodenje Boga.

   Vse bo dobro, če boste ZAUPALA V GOSPODA!

   Gospod naj podeli vam in vaši družini vse potrebne milosti, ki jih želi.

   • Miro says:

    Spoštovana ga. Kras,

    Občudujem vašo vero in zaupanje v Božje usmiljenje, iz vašega zapisa veje veliko modrosti, ob kateri se lahko vsi učimo. V celovitem odgovoru je ga. Hvala zapisala vrsto spodbudnih in evangeljsko utemeljenih priporočil. K temu v bistvu ni kaj dodati. Poudaril bi le, da Vam je Odrešenik Jezus zaupal veliko nalogo v vaši družini, za katero je in bo še potrebno veliko molitve, ponižnosti, poguma, potrpljenja, strpnosti, pa tudi vztrajnosti – vse v moči Svetega Duha!

    Molimo skupaj, da bo Gospod ob pravem času vse obrnil v prid Vas, vašega soproga in celotne družine, da se bodo uresničile besede zapisane v Svetem pismu:

    NAJ SE TOREJ ZDAJ IZKAŽE, KAKO VELIKA JE TVOJA MOČ, GOSPOD (4 Mz 14,17).

    Božje usmiljenje, ki izviraš iz Presvetega Srca Jezusovega, zaupamo vate!

 94. Tija says:

  Prosim za molitev za partnerja, ki jutri odpotuje na sluzbeno pot. Da bi varno potoval in se vrnil ziv in zdrav.
  Hvala Vsemogocnemu!

  • Hvala says:

   Spoštovana Tija!

   Ponesimo pred Jezusa vašo prošnjo in molimo.

   Molimo in prosimo tudi, da Gospod podeli milosti, da v skupno življenje moškega in ženske povabimo Boga, -sklenitev zaveze z Njim s prejemom zakramenta svetega zakona.

   Zato je nujnost zakramenta svetega zakona v tem, da Bog stegne svojo zaščitniško roko in blagoslovi družino, ki na novo nastaja.

   S prejemom zakramenta svetega zakona povabimo Boga v svojo družino. In ko imamo Boga v svoji sredi, se nam ni treba ničesar bati, kajti Bog tako poskrbi, da je vedno dovolj vere, da si upamo hoditi po negotovi poti, dovolj upanja, da ne izgubimo poguma, ko nam je težko in ljubezni, ki ogreva srce.

   Ko si ženska in moški pred duhovnikom in pričami obljubita zvestobo in na zunaj pokažeta, da hočeta živeti skupaj kot mož in žena, jima Kristus podeli posebno milost, da moreta živeti skupaj in prav vzgajati otroke.

   Imejte zaupanje v Gospoda. Božje usmiljenje, ki si višje od nebes, vate zaupamo!

   Vse dobro želim!

   • Miro says:

    Spoštovana ga. Tija, poleg besed, ki jih je zapisala ga. Hvala, še nekaj preprostih besed v prispodobi. Gospod nam podarja veliko svobodo, pa tudi odgovornost. Na naši življenjski poti lahko zajemamo vodo pri vabljivih posvetnih “kapnicah”, ki le določen čas držijo vodo. V življenju, prej ali slej, pridejo sušna obdobja, ko so te kapnice popolnoma presušene in si z njimi ne moremo nič pomagati. Če pa poslušamo Gospodov glas (Božja beseda), lahko po njegovi nedoumljivi milosti odkrijemo tisti čudoviti Studenec, kjer se nahaja kristalno čista odrešenjska Živa voda, ki nikoli ne usahne, tudi ob najhujši suši ne. Nahaja se v svetih zakramentih, kot so sveti krst, sveta birma, sveta evharistija … V vašem primeru pa je še en izjemno pomemben odrešenjski vir, o katerem si lahko več preberete na:

    http://www.zupnija-ljpolje.si/zakramenti/zakon

    Bog vaju obilno blagloslovi, da se bosta vedno odločala v skladu z Njegovo odrešujočo voljo!

    • Tija says:

     Spoštovani,
     hvala za lepe odgovore.
     Poroka je v planu, vendar ne se takoj, imava se nekaj drugih zelja.
     Se pa bojim, da so nama odvzeti blagoslovi na ta racun…Zato sva tudi razmisljala o majhni cerkveni poroki samo s pricami, vendar si na drugi strani vseeno zeliva, da bi lahko tudi vsi nama dragi praznovali ta dan..

     • Hvala says:

      Spoštovana Tija!

      Prepustite organizacijo in planiranje Cerkvene poroke in vaše druge želje Gospodu. Če bosta to Njemu prepustila, bo organiziral vse tako, da bo dobro, še sanja se vam ne kako. Ne se truditi in sami načrtovati brez pomoči Jezusa. To ni dobro, uspeh je samo s sodelovanjem Gospoda.
      Zanesite se na Gospodovo modrost.

 95. Miro says:

  NE POTREBUJEJO ZDRAVNIKA ZDRAVI, AMPAK BOLNI (Lk 5,31) – GOSPOD, HVALA ZA TVOJO ODREŠUJOČO BESEDO!

  BOŽJA BESEDA: Nato je šel ven in zagledal cestninarja po imenu Levi, ki je sedel pri mitnici, in mu je rekel: »Hôdi za menoj!« Ta je vstal, pustil vse in šel za njim. Nato mu je Levi priredil veliko gostijo v svoji hiši; in z njim pri mizi je bila velika množica cestninarjev in drugih. Farizeji in njihovi pismouki pa so godrnjali in govorili njegovim učencem: »Zakaj jeste in pijete s cestninarji in grešniki?« In Jezus jim je odgovoril: »Ne potrebujejo zdravnika zdravi, ampak bolni. K spreobrnjenju nisem prišel klicat pravičnih, ampak grešnike.« (Lk 5,27-32)

  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Lk+5%2C27-32&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

  Jezus vidi cestninarja Levija in ga pokliče, naj gre za njim. Levi se odzove in pripravi gostijo. Farizeji pa vihajo nos, ker Jezus obeduje s cestninarji in grešniki. Kljub grešnosti in pomanjkljivostim bom sprejel Jezusov klic in še druge pripeljal k njemu. Gospod, hvala za besedo, ki me zdravi in kliče k spreobrnjenju. Hvala, ker nikdar ne obupaš nad mano. (Luč Besede rodi življenje, Primož Krečič)

  Zahvala Bogu naj ima vedno prednost pred našo prošnjo, saj smo v življenju od Gospoda prejeli že ogromno dobrega, kar v težavah in stiskah velikokrat spregledamo. Zahvalimo se Gospodu za odrešujočo besedo, ki nas zdravi in kliče k spreobrnjenju, ter prosimo, naj se Božje usmiljenje izlije na vse prosilce milosti na tej spletni strani.

  Ker so naše molitve zaradi premajhne vere dostikrat okorne, šibke, včasih tudi preveč sebične, se s trdnim zaupanjem obrnimo na našo največjo priprošnjico Preblaženo Devico Marijo in jo prosimo, naj za nas posreduje pri Gospodu Jezusu. Zgodi se Božja volja!

  O preblažena Mati, naj tvoje ljubeče in usmiljeno srce,
  ki vedno posluša, skrbi in tolaži, usliši našo molitev.
  Kot tvoji otroci te prosimo, posreduj za nas pri svojem
  Sinu Jezusu. Razumevajoče in sočutno sprejmi naše
  prošnje, ki jih danes polagamo predte, predvsem …
  (poseben namen).

  Potolaženi smo, ker vemo, da je tvoje srce vedno odprto
  za vse, ki molijo za tvojo priprošnjo. Vse, ki jih imamo radi,
  vse bolne, osamljene in ranjene zaupamo tvoji nežni skrbi in
  priprošnji. Sveta Mati, vsem nam pomagaj v tem življenju
  nositi naša bremena, dokler ne bomo z Bogom za vekomaj
  delili večnega življenja in miru. Amen. (vir: Aleteia)

  Božje usmiljenje, ki si nam dalo Presveto Devico Marijo za Mater usmiljenja, zaupamo vate!

 96. Angelvaruh says:

  Dragi dobri ljudje, Jezus in angeli .

  Prosim molite skupaj z mano. Jutri imam o ogled hiše, ki si jo srčno želimo in nam je zelo všeč.
  Prosim dobri Bog, stoj nam ob strani, da se bodo za nas odločili. In da se končno rešimo desetletja najema.

  Hvala vsem, že vnaprej.
  Naj vam Bog obilo povrne.

  • Hvala says:

   Spoštovani Angelvaruh!

   Skupaj prosimo in izročimo vašo prošnjo Gospodu. Če je ta vaša želja tudi Gospodova, potem vam bo Gospod to dal. Če pa ima Gospod za vas pripravljeno kaj drugega, boljše od tega kar vi sedaj vidite s svojimi očmi, potem bo drugačna rešitev. Ne skrbite, imejte popolno zaupanje v Gospodovo Ljubezen in Dobroto, kajti on vedno izbere tisto, kar je za človeka najboljše, pa čeprav nam ni všeč.

   • Miro says:

    Božja volja je za nas vsekakor najbolj zdravilna in odrešujoča, čeprav je dostikrat zelo grenka. Pa vendar so še kako resnične svetopisemske besede: »Izroči svojo pot Gospodu, zaupaj vanj, in on bo storil« (Ps 37,5). Kot že zapisano, skupaj prosimo, naj Gospod obilno blagoslovi prošnjo Angelvaruha. »Kjer sta namreč dva ali so trije zbrani v mojem imenu, tam sem sredi med njimi,« nam govori Gospod (Mt 18,20). Hvala vsem molilcem svetega rožnega venca in rožnega venca Božjega usmiljenja za vse blagoslove, katere izprosite od Gospoda na Marijino priprošnjo!

 97. Miro says:

  JANEZOVI UČENCI SPRAŠUJEJO JEZUSA, ZAKAJ SE NJEGOVI UČENCI NE POSTIJO – GOSPOD, HVALA, KER MI TVOJA NAVZOČNOST PRINAŠA VESELJE IN VARNOST!

  BOŽJA BESEDA: »Tedaj so stopili k njemu Janezovi učenci in rekli: »Zakaj se mi in farizeji toliko postimo, tvoji učenci pa se ne postijo?« Jezus jim je dejal: »Ali morejo svatje žalovati, dokler je ženin med njimi? Prišli pa bodo dnevi, ko jim bo ženin vzet, in takrat se bodo postili.« (Mt 9,14-15)

  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Mt+9%2C14-15&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

  Janezovi učenci sprašujejo Jezusa, zakaj se njegovi učenci ne postijo. On jim da podobo ženina in gostije, kjer se ni treba postiti. Post nastopi tedaj, ko ni ženina. Trudil se bom sprejemati post kot prečiščevanje odnosa do Jezusa in do ljudi. Gospod, hvala, ker mi tvoja navzočnost prinaša veselje in varnost. Okrepi me, da bom ostal zvest tudi v preizkušnji. (Luč Besede rodi življenje, Primož Krečič)

  V tem postnem času še bolj zavzeto hodimo po poti odpovedi vsemu, kar nas odtujuje Božji ljubezni, ter vršimo dela usmiljenja do bližnjih! Vztrajno molimo sveti rožni venec in rožni venec Božjega usmiljenja ter Gospoda Jezusa prosimo za vse, ki se priporočajo v molitev v zapisih pod:

  Žametna vrtnica (prošnja za ljubezen, za zdravje na duši in telesu); Kras (za božjo pomoč, pogum, radost, notranji mir); Jasna (prošnja za očeta, za blagoslov v družini); a. (za zdravje); Vida (prošnja za njenega brata); Patricija (za božjo pomoč sinu, za njegovo zdravje); Kristina (za božjo pomoč sinu in njegovi bivši punci); Jana (za zdravje njenih staršev); Amadeja (za božjo pomoč sestri); Mitja (za ozdravljenje žene); Lea (za ozdravljenje deklice Elli) in drugi prosilci Božjih milosti.

  Molimo za uslišanje v teh in drugih primerih na tej spletni strani, na priprošnjo Preblažene Device Marije; zgodi se Božja volja. Vse naše zahvale, prošnje, preizkušnje, bridkosti, odpovedi … darujmo Gospodu Jezusu pri SVETI MAŠI – pri največjem odrešenjskem viru Božjega usmiljenja. Za vse se Gospodu že vnaprej zahvaljujmo!

  SPOMNI SE, O PREMILA DEVICA MARIJA

  Spomni se, o premila Devica Marija, da še nikdar ni bilo slišati,
  da bi bila ti koga zapustila,
  ki je pod tvoje varstvo pribežal,
  tebe pomoči prosil in se tvoji priprošnji priporočal.
  S tem zaupanjem hitimo k tebi, o devic Devica in Mati,
  k tebi prihajamo in pred teboj zdihujoči grešniki klečimo (stojimo).
  Nikar ne zavrzi, o Mati Besede, naših besed,
  temveč milostno nas poslušaj in usliši. Amen.

  Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, zaupamo vate!
  Marija, kraljica presvetega rožnega venca prosi za nas!

 98. Janez says:

  .x.

  Gospod Bog prosim sliši in usliši molitve naše sestre Žametne vrtnice, da se uresničijo vse njene dobre inn plemenite prošnje zase in za druge.

  Misel duhovnosti: Ko moliš odpreš svoje srce Bogu. Ko pomagaš drugim pomagaš sebi in Bog te ljubeče blagoslovi.

  Lepota je življenje, kadar življenje odstre kopreno s svojega svetega obličja.
  Toda vi ste to življenje in vi ste ta koprena.
  Lepota je večnost, ki sama sebe gleda v ogledalu.
  Toda vi ste ta večnost in vi ste to ogledalo.
  Bodimo na strani rešitev ne problemov in pomagajmo sebi in drugim!
  Kahlil Gibran, Prerok

  1 Korinčanom 1,4: Vedno se za vas zahvaljujem svojemu Bogu za Božjo milost, ki vam je bila dana v Kristusu Jezusu

 99. Janez says:

  MOLITEV (Barbara Rajgelj Operando)
  Ljudem sem govoril o Tebi, Gospod. Niso želeli slišati Tvojega oznanila. Mislil sem, da zavračajo mene, na koncu pa sem se zavedel, da zavračajo Tebe. Pomislil sem, kako pogosto moraš biti zavrnjen Ti, ki si sama ljubezen. Takrat sem si zaželel le to, da bi Te mogel še bolj ljubiti. Obljubil sem si, da bom storil vse, kar je v moji moči, da Ti služim. Gledal sem Te in opazil, da daješ prav vsem, tudi tistim, ki Te zavračajo. Vem, da stvari ne morem storiti bolje, kot jih delaš Ti. Zato te poskušam v vsem posnemati. Ljubiti hočem vse, še posebno pa tiste, ki nočejo slišati zate. Če je to način, na katerega jim bom govoril o Tebi, ga hočem z vso silovitostjo živeti. Zdaj sem tu, pred Teboj, da napolnim svoje srce s Tvojo ljubeznijo. Nato bom to ljubezen ponesel v svet, da začuti lakoto in žejo po Tebi, ki si žarišče Ljubezni in Usmiljenja. Želim, da se vsi ljudje vrnejo k Tebi.Prosim pomagaj nam, da bomo pravično živeli Te Slavili in se Ti Zahvaljevali za vse, kar v Življenju pride dobrega ali slabega, ostali stanovitni v Veri in Molitvi, spolnjevali Božjo Voljo in Jezusov Evangelij. Amen.

  1 Korinčanom 1,4: Vedno se za vas zahvaljujem svojemu Bogu za Božjo milost, ki vam je bila dana v Kristusu Jezusu,

  Molitev k Svetemu Duhu
  »Dragi Oče, potrebujem Te.
  Priznam, da sem vodil moje življenje po svoje in sem s tem grešil zoper Tebe.
  Hvala Ti, da mi odpuščaš grehe po Kristusovi žrtvi na križu zame.
  Zdaj povabim Kristusa, da ponovno zavzame svoje mesto v mojem življenju.
  Napolni me s tvojim Svetim Duhom, kot si obljubil,
  da bom napolnjen in – kot praviš – v Tvoji besedi, da boš to storil,
  če bom vprašal in prosil v veri.
  To molim zdaj v imenu Jezusa.
  Kot izraz moje vere se Ti zahvaljujem,
  da vodiš moje življenje in me napolnjuješ s Svetim Duhom.«

  Avtor: Steven L. Pogue : Skrivnost kristjanov

 100. Žametna vrtnica says:

  Pred teboj o mati tvoj otrok kleči in te v dano prosi, podeli mi ljubezen, zdravje na duši in telesu, vsem mojim bližnjim..prijatelju podeli zdravja in naj se zgodi tvoj čudež ozdravi ga jecljanja… Govorne napake. Amen.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja