Zakaj mi gre narobe, zakaj imam težave

Veliko ljudi se vsak dan sprašuje zakaj ima težave v službi, doma, v šoli, z boleznimi ( rak, levkemija, tumor,…), z ženo, z možem, s partnerjem, z otroci, sosedi, prijatelji,…

Kaj je bistveni vzrok temu?

Če vzamemo primer otroka, ko se rodi ima čisto duš in on sprejema vse dobro in slabo. Torej glede na to kar sprejema takšen tudi postane. Tudi mi odrasli, smo v življenju prejeli dobro in slabo. Kot odrasli, pa znamo zelo dobro ločit kaj je dobro in slabo. Vendar naše odločitve so velikokrat zmotne, ker je neka slaba lastnost tako močna, da se nam zdi, da je to dobro. Tu pa je začetek kako lahko prepoznamo naše slabe lastnosti (greh). Vendar je težko to spremenit, brez pomoči. Zato je danes veliko psihičnih problemov, depresij,… Zato potrebujemo zdravstveno pomoč in nam ponudijo zdravila ( tablete ), z njimi pa samo pokrijemo probleme, ki jih nosimo s seboj. Ljudje iščemo tudi razne novodobne (newage) programe (joga, transcendentalna meditacija, bioenergija, zdraviteljstvo,   in oh in sploh vsemogočnih ponudb…). Vse se dotikajo da bi rešile probleme in vsak na svoj način poveličuje svoje metode.

Ljudje odvračajo kar jim je že v osnovi podarjeno. Človek ni samo telo, psiha, je tudi duša. Človek vsakodnevno umiva svoje telo. Zakaj ? Želi bit čist, urejen. Torej predstavljajmo si človeka, ki se ne umije. Najprej je ves umazan in nato ta umazanija prične razpadat s pomočjo bakterija in drugih mikroskopskih bitij, zato pričnemo smrdet. Kako je nam odvratno, če nekdo pride v našo bližino in zaudarja po potu, umazaniji, zobni gnilobi …. Torej če bi dali čez naše telo razne parfume in ličila, bi samo skrili to našo malomarnost, da se ne umivamo in ne skrbimo za svoje telo.

Na primer če avtomehanik s svojimi umazanimi rokami karkoli dotakne postane umazano, zato si obvezno mora umivat roke. Kako bi bilo, če bi kirurg pri operaciji delal z neumitimi rokami, okužil bi rano in posledično bi v telesu nastala velikanska reakcija ki bi telo še bolj oslabelo in bi se zagnojilo.  Kako pa bi bilo, da posadimo na primer krompir in bi trava začela okoli rast, zadušila bi krompir in nebi imeli nič od pridelka, zato se travo / plevel vedno sproti odstranjuje.

Prav tako je z našo dušo. Koliko časa niste bili na čiščenju / umivanju svoje duše. Ali nanjo polagate samo razne obliže, ličila, parfume? Torej tudi naša duša potrebuje čistilno akcijo. Ljudje potrebujejo vso to nesnago vse probleme počistit iz sebe. Ljudje velikokrat gredo do prijateljev, vedeževalcev, zdravnikov, psihologov, psihiatrov in vse svoje probleme iztisnejo iz sebe. Vendar to še vedno ni rešitev. Pri vsakem vbodu, udarcu, rani je potrebno zdravilo. Torej naše duševne rane je potrebno ozdravit.

V krščanstvu imamo zelo lepo in brezplačno zdravilo in to je izpoved grehov ( spoved) in odpuščanje ter blagoslov. Torej če ima človek kakršne koli težave jih pri spovedi pove, so mu odpuščeni in prejme blagoslov.

Naj razložimo še to:

Spoved je prvo dejanje ki naj bi ga vsak, prav vsak človek naredil vsaj enkrat na mesec. To pomeni da se vsaj enkrat na mesec očistimo / umijemo svojih grehov/težav/ problemov.

Odpoved grehov/ težav /problemov nam pomaga stopit na novo pot. Torej če se vsem tem stvarem odpovemo je kakor, da iz sebe odvržemo težek oklep / vrečo smeti, ki nas je  obremenjevalo.

Blagoslov ki ga prejmemo preko duhovnika ( odpuščeni so ti grehi pojdi v miru) nam resnično pomagajo. Saj v vsakem duhovniku je navzoč Jezus. Jezus je tisti, ki nam odpušča vse grehe in nas naredi nove. Torej naša duša postane čista kakor dojenčkova duša. Ali ni to lepo, da imamo tak brezplačen dar. Zakaj ga nebi izkoristili. Ne verjameš poskusi. Stopi do cerkve in se spovej grehov. Ne bo ti žal.

Naslednji korak je redno obiskovanje svete maše. Priporočljiv je minimum vsaj v nedeljo. Kdor želi še bolje sebi, se odloči še za tedensko obiskovanje maše. Zakaj? Pri vsaki maši se najprej odpovemo svojih grehov in jih obžalujemo. Torej je to mini spoved.  Pri maši pri darovanju pride osebno Jezus in je On osebno tam prisoten in se skrije v vse hostije. Te hostije pa jih prejmemo pri obhajilu. Torej če imamo čiste duše nas je Jezus zelo, zelo vesel saj se združi z nami, če pa smo v grehu Jezusa umažemo, mu zadamo bolečine. V naših čistih dušah Jezus lahko deluje in nas napolnjuje z najrazličnejšimi milostmi. To je čas ko ga lahko prosimo in mu darujemo, se mu zahvaljujemo. Jezus nas bo zelo rad sprejel z čistimi srci, saj bomo najbolj podobni njemu. Izkoristimo ta čas po obhajilu. Zelo, zelo modro bi bilo ostat po maši še v cerkvi in bit združen z Jezusom. Zelo napačno razmišljanje je po maši iti iz cerkve. Torej v tišini podarimo še čas Jezusu, da deluje v nas. Ko končamo mašo običajno pozabimo na Boga in Jezusa, kot da je samo tisti čas pri maši in da kasneje ni več. Zelo modro je živet z Jezusom cel dan.

Molitev je naslednji korak, kjer se spet združujemo z Bogom, Jezusom, Marijo. Molitev je drugače povedano pogovor z Bogom. Torej naj molimo rožni venec ali premišljujemo križev pot, je to čas v katerem smo združeni z Bogom. Lahko pa je molitev tudi pogovor oziroma razmišljanje z Bogom. Če naravo opazujemo in se v njo poglobimo in razmišljamo kako je dobro narejene in kako je vse to dovršeno narejeno in se Bogu zahvaljujemo je to tudi molitev….

Sveto pismo je navdihnjena knjiga skozi katero nam Bog govori in nas nagovarja. V Svetem pismu je zapisano kako naj živimo, da nam bo dobro. Kako naj življenjske težave rešujemo, kaj se nam zgodi če zapustimo Boga. Sveto pismo je knjiga modrosti in v njej dobimo nasvete za svoje življenje. Ko naključno odpiramo in prosimo Boga za besede v Svetem pismu nam Bog podari prav tisto kar potrebujemo. Torej prebiranje Svetega pisma je naveza z Bogo.

Sveti Duh, svetniki, naši angeli varuhi,  so nam v pomoč in nam pomagajo.

Torej če zaključimo to razmišljanje ugotovimo, da Bog deluje skozi spoved, ki nas očisti naših grehov in nam s tem podari čistost duše. Maša in obhajilo je združitev z Jezusom in Bogom. Molitev je dodatna naveza z Bogom, Jezusom in Marijo. In Sveto pismo je tista življenjska knjiga skozi katero nam Bog pomaga da bi ostali na pravi poti.

Ker pa je Bog ljubezen, mir, veselje, dobrota, in vse dobro se vse to skozi čisto našo čisto dušo preliva na nas in našo okolico. To pomeni da živimo svetost. Če pa smo mi tiste svetle lučke, potem tudi s tem brez velikih besed, prepričevanj, prisil, le to na neviden način prenesemo na svojo okolico ( na otroke, na moža ali ženo, na starše, prijatelje ali sodelavce, sosede,…).

Iz vsega tega sledi naše in od drugih ozdravljenje, težave izginejo, problemi se rešijo, vse gre na bolje,…

Torej ne pozabimo teh  korakov SPOVED, MAŠA, OBHAJILO, MOLITEV, SVETO PISMO. To vam je dano, da zastonj uporabljate in zastonj prejemat.

Bodite svetle lučke, ki prinašajo današnjemu človeštvu vse, vse dobro.

 

This entry was posted in Domov. Bookmark the permalink.

30 Responses to Zakaj mi gre narobe, zakaj imam težave

 1. Bernarda says:

  Dragi vsi iz srca prosim za molitev že dolgo ne vem vec ,kaj je prav ,molite za sina, ki se je razsel z snaho skrbi za hcerko do polovice pol pa mama .
  Kristusovo trpljenje imam, a je to se v mejah odnosa mati sin
  vem ,da sem predobra ,a moje srce ne zna biti drugacno,kuham ,pa se zdere vame, da ni treba, hodim po punco v solo, a potem kot da nisem mama ampak ena ….vse mu preseda ,izmolila em že vse, a sv,monika me ne slisi in sin je pust in samo tiho sem se.je to se normalno? ce pa kaj rece, pa moram takoj, drugace je uzaljenost tu. pomagajte mi prosim blag,poln vecer

  • Hvala says:

   Spoštovana Bernarda!
   Papež Frančišek v svoji knjigi, ODPRT UM, VERUJOČ SRCE, opisuje trpljenje , Kristusovo in naše, takole piše med drugim: “Križ je Jezusov “zadnji boj”, tam je njegova dokončna zmaga. V luči tega božjega boja, ki se odvija na križu, se lahko poglobimo v nauk o pomenu našega življenjskega boja, izročenega Gospodu. Ne moremo razumeti srčike našega služenja Jezusu Kristusu brez te razsežnosti. V našem pastoralnem delu bodo vedno skušnjave, da ne bi sprejeli boja ali da bi ga tajili ali da bi se zmotili pri “zakaj ” in “čemu”se moramo bojevati, “kdaj ” in “kako”. Koliko mož in žena se je zapletlo v pastoralnem delu, ker se niso znali bojevati na “božji način”.
   “Doumeti pomen našega apostolskega življenjskega boja predpostavlja spoznati, da bo v našem srcu boj- če želimo služiti Bogu-iskanje križa kot edinega teološkega kraja za zmago; boj, ki vključuje možnost obsodbe in to , da se velikodušno ponudimo za težje in bolj utrujajoče delo. Hoditi po tej poti vodi v Jeruzalem, kakor je šel Gospod.”

   “HODITI ZA JEZUSOM NOSI V SEBI ODLOČITEV ZA HOJO PO NJEGOVI POTI IN GOTOVOSTI KRIŽA. KAKO DALEČ OD LASTNIH POGLEDOV RAZDELJENEGA SRCA, KI SANJA, DA BO SOBIVANJE MED GOSPODOM SLAVE IN POSVETNIM DUHOM MIRNO!
   Ta sovražnost, ki jo trpi, kdor se odloči iti po poti Kristusa, našega Gospoda, se razcveti v najrazličnejših preganjanjih, ki se pojavljajo….”
   “Ponašati se z Gospodovim križem vsebuje živo in neprestano spominjanje križa. ZATO NAJ TUDI TISTI, KI PO BOŽJI VOLJI TRPIJO, SVOJE DUŠE IZROČAJO ZVESTEMU STVARNIKU S TEM, DA DELAJO DOBRO (1 Pt 4,12-19).
   Močno, a nedolžno prepuščanje, prepuščanje, ki ga je sam Jezus predlagal pred svojo smrtjo. Njega samega je prečiščeval božji molk, ki lahko pripelje v skušnjavo OBUPA … to je presunljiv krik na vrhuncu preizkušnje : MOJ BOG, MOJ BOG, ZAKAJ SI ME ZAPUSTIL? (Mt 27-46).
   Spomin križa je, da tako rečem, območje kristjanovega bivanja. Zunaj tega območja ne bo dobre odločitve niti glede načina življenja poslanstva niti glede pastoralnih sredstev , ki naj bi jih uporabljali: V NEVARNOSTI SMO, DA IŠČEMO REŠITVE MIMO KRIŽA. Pojavila se bodo taka mlačna življenja (“niti zelo zelo niti tako tako) ali pastoralne oblike brez človeškega in božjega temelja. IZBRATI JEZUSOVO POT PA PREDPOSTAVLJA PREPUSTITEV V OČETOVE ROKE IN RAZPOLOŽLJIVOST ZA “BITI ZAPUŠČEN” OD OČETA.
   SMISEL PREPUSTITVE V ROKE OČETA IN OBČUTJE ZAPUŠČENOSTI OD OČETA, KI JO NOSI S SEBOJ VSAK KRIŽ. KAŽETA NA ESHATOLOŠKI ZNAČAJ TEGA ” VOGELNEGA KAMNA” NAŠEGA KRŠČANSKEGA ŽIVLJENJA.
   NA KRIŽU JE TREBA IZGUBITI VSE, DA PRIDOBIMO VSE.
   KRIŽ JE TISTI, KI ZAZNAMUJE POMEN NAŠEGA BIVANJA.
   S KRIŽEM SE NE DA TRGOVATI, SE NE DA POGAJATI.: ALI SE GA OKLENEMO ALI GA ZAVRNEMO.
   ČE SE ODLOČIMO, DA GA ZAVRNEMO, BO NAŠE ŽIVLJENJE OSTALO V NAŠIH ROKAH, ZAPRTO V KLETKO DROBNJAKARSKIH TRENUTKOV NAŠEGA OBZORJA.
   ČE GA OBJAMEMO, V TEJ SAMI ODLOČITVI IZGUBIMO ŽIVLJENJE, GA PUSTIMO V BOŽJIH ROKAH, V BOŽJEM ČASU IN NAM BO VRNJENO , A NA DRUG NAČIN.

   Za molitev in poglobitev pravi papež Frančišek: Ponovno premišljujmo Petrovo pismo (prim.1 Pt 4,12-19) in obrnimo njegovo sporočilo na krizo našega lastnega življenja. OBJEMIMO TA KRIŽ, KI NAS ČAKA TU IN ZDAJ, PREPUSTIMO SE MOČNIM ROKAM NAŠEGA GOSPODA V ZAUPANJU V NJEGOVO USMILJENJE. (vse prepis iz knjige ODPRT UM, VERUJOČE SRCE-Papež Frančišek).
   Sveta Favstina Kowalska je v svojem dnevniku zapisala, da je včasih tako trpela, da ji je sama mati M rekla.: “NA VAŠI POTI, SESTRA TRPLJENJE DOBESEDNO RASTE IZ ZEMLJE. NA VAS GLEDAM KOT NA KRIŽANO. OPAZILA SEM, DA GOSPOD JEZUS NEKAJ NAMERAVA. BODITE ZVESTI GOSPODU.”

   Jezus je rekel Favstini Kovalski :” MOJA HČI, NE BOJ SE TRPLJENJA, JAZ SEM S TEBOJ.
   Božje usmiljenje, ki si višje od nebes, vate zaupamo.

  • Mama2020 says:

   Draga Bernarda res da je že precej časa od vašega pisanja vendar so sama poistovetim z vašo zgodbo. Sem na koncu z močmi trudim se moliti pa ne morem
   Eno samo molitev ne iz molim ker so se mi u mislima prikrade mnogo misli o sinu in mojih vnukih. Trpim.Ne vem več kaj storiti, da bi se obrnili na bolje. Upam, da se je vaša situacija izboljšala, kar bi mi dalo upanja za prihodnost.Tako temna je. Molite zame in moji vnukinji

   • Hvala says:

    Spoštovana Mama2020!

    Sprašujete zakaj trpite, zakaj? Veste, JEZUS je povedal, da na svetu bomo imeli vsi stisko:

    Janez 16,33

    “NA SVETU IMATE STISKO, TODA BODITE POGUMNI: JAZ SEM SVET PREMAGAL.”

    Človek še bolj trpi, KADAR HOČE SAM S SVOJIMI MOČMI IN SREDSTVI REŠEVATI PROBLEME IN STISKE.

    BOG PELJE ČLOVEKA IZ STISKE, zato mora z Njim sodelovati. Za zaČtek je pomembno samo to, če želite seveda, DA JEZUSU IZROČITE SVOJE ŽIVLJENJE, SE NANJ V VERI ZANESETE, DA BO DELOVAL IN PO SVOJEM ČASU UREJAL IN UREDIL ZADEVE.

    Ko boste Njemu vse izročila, se ne boste več zanašala na svoje lastne človeške moči, ampak na Božjo moč.

    Gospod postavi človeka “na odprto morje, kjer je vihar”, da mu tudi pokaže, da sam ne more ničesar. NAŠA MOČ JE SAMO V BOGU .

    Ne sprašujte in ne razglabljate kar naprej ZAKAJ? ZAKAJ? KAJTI S TAKIM POČETJEM DELATE ŠE VEČJO ZMEDO v življenju.

    JEZUS PRAVI:” NE BOJ SE TRPLJENJA, JAZ SEM S TEBOJ”.

    Matej 28,20

    IN GLEJTE: JAZ SEM Z VAMI VSE DNI DO KONCA SVETA.”

    JEZUS TUDI GOVORI: 1 Peter 1,6-8

    Bodite tega veseli, čeprav morate zdaj nekaj časa trpeti v raznih preizkušnjah, 7 da bo preizkušenost vaše vere veljala več kakor zlato, ki je minljivo, pa se v ognju preizkuša, vam v hvalo, slavo in čast, ko se bo razodel Jezus Kristus. 8 Njega ljubite, čeprav ga niste videli. Verujete vanj, čeprav ga zdaj ne vidite, veselite se v neizrekljivem in poveličanem veselju,

    JEZUS GOVORI, DA SE JE POTREBNO VESELITI STISKE. TO OD ZAČETKA ČLOVEK TEŽKO DOJEMA, VENDAR Z BOŽJO MODROSTJO SE LAHKO VESELI.

    Sprijazniti se je potrebno, da na tem svetu ni ničesar naše, vse imamo v najemu, vse je od Boga in da Njemu služimo.

    Sprejeti je potrebno stanje, ki ga imate sedaj. Veste, če ne boste sprejela v celoti življenja, ki vam ga Gospod daje, pomeni da se z načrtom, ki ga ima Bog za vas, ne strinjate.

    Svetopisemski Job je rekel:
    Job 2,10

    “TUDI DOBRO SMO PREJEMALI OD BOGA, ZAKAJ BI HUDEGA NE SPREJELI?”

    VEROVATI MORAMO BOGU, KER JE REKEL, DA NIKOLI NOBENEGA ČLOVEKA NE ZAPUSTI. TOREJ VEDNO SKRBI ZA LJUDI!

    Mar pozabi žena svojega otročiča
    in se ne usmili otroka svojega telesa?
    A tudi če bi one pozabile,
    jaz te ne pozabim. Izaija 49,15

    Komu bomo torej verovali, če ne Bogu?

    Večkrat na dan, vsaki dan ponavljajte BOŽJO BESEDO: Prg 15,15

    POTRTEMU SO VSI DNEVI ŽALOSTNI,
    VESELO SRCE PA IMA STALNO GOSTIJO.

    Prejela boste milost, da se bo vaše srce veselilo v vsaki situaciji. BOŽJA BESEDA SPREMINJA ŽIVLJENJE, PONAVLJAJTE VSAK DAN BOŽJE BESEDE NA GLAS IN ŽIVLJENJE SE VAM BO POPOLNOMA SPREMEMNILO.

    Vse kar sedaj v tem težkem stanju, ko ne morete moliti lahko storite je, da rečete: STRINJAM SE S STVOJIM NAČRTOM O BOG, TEBI IZROČAM SVOJE ŽIVLJENJE V CELOTI; TI REŠUJ STISKO, POMAGAJ MI S SVOJO MOČJO IN ZAUPAM TI, DA BOŠ REŠIL STISKO OB SVOJEM ČASU.

    ZAHVALJUJEM SE TI IN TE SLAVIM!

    To je molitev in Bog bo začel delovati. Pustite Njemu čas.

    • Hvala says:

     Spoštovana Mama2020, DODAJAM DEL ČLANKA, KI JE BIL ZAPISAN V REVIJI DRUŽINA, dne 4.10.2014

     STISKE SO BILE, SO IN BODO. NOBENA STISKA, NOBENO POMANJKANJE NI ZATO, DA KLONEMO IN SE PREDAMO.

     VSAKA STISKA NAS MORE OPOGUMITI ZA NOV KORAK.

     KRISTJAN IMA VERO, ZATO NIKOLI NE OBUPA.

     TUDI, KO GA PESTIJO HUDE STISKE, OSTAJA TRDEN.

     STISKE NE PRIZANAŠAJO NIKOMUR. DOŽIVLJAJO JIH OTROCI, ODSRASLI, VERNI IN NEVERNI.

     • Miro says:

      PROSIM, DA GOSPO Z VZDEVKOM MAMA2020 IN DRUGE TRPEČE SESTRE IN BRATE Z ZAUPANJEM PRIPOROČIMO PRESVETI DEVICI MARIJI, KI NAM MORE TUDI V NAJTEŽJIH ŽIVLJENJSKIH PREIZKUŠNJAH IZPROSITI VSO POTREBNO POMOČ. VZTRAJNO HODIMO PO POTI UPANJA: PO MARIJI K JEZUSU! MOLIMO:

      ZDRAVA, MORSKA ZVEZDA

      Zdrava, Morska zvezda,
      ljuba Božja Mati,
      vseh devic Devica
      in Nebeška vrata.

      Ave – te pozdravlja
      Gabriel, nadangel,
      srečno drugo Evo,
      ki nam mir prinašaš.

      Ti jetnike reši,
      slepim vid povrni,
      zlo od nas odvrni,
      z dobrim nas obdari.

      Mater se izkaži,
      tvoje Božje dete
      naj po tebi usliši
      naše srčne želje.

      O, Devica sveta,
      blaga vsa in čista,
      vseh nas grehov reši,
      čistost v nas obnovi.

      Naj kot ti živimo,
      varno pot nam kaži,
      da se s tvojim Sinom
      v raju veselimo.

      Čast Bogu Očetu,
      Kristusu Gospodu
      in enako Duhu
      Svetemu na veke.
      Amen.

      Presveto Srce Jezusovo, usmili se nas!
      Brezmadežno Srce Marijino, prosi za nas!
      Sv. Jožef, prijatelj Najsvetejšega Srca, prosi za nas!

 2. Helena says:

  Prosim zase,da bi se mi v življenju stvari prav obrnile,da bi pozabila preteklost in si ustvarila družino s pravim človekom.Pa,da bi lahko spet svobodno in brez strahu stopila v cerkev in odpustila ljudem,ki so me prizadeli.Dragi Jezus prosim te,saj sem ti že vse povedala neštetokrat, kaj si želim.Prosim, usliši me!

  • Jerneja says:

   Draga Helena
   Čutim vašo stisko, meni je zelo pomagala rešiti težave in dala korajžo, da sem se vrnila nazaj pod Marijin plašč, knjiga Glorije Polo Zadela me je strela. Če je še niste prebrali poskusite. Povezava na njeno spletno stran kjer knjigo lahko berete preko spleta je ob robu kjer piše Članki. Bog naj vas blagoslovi.

   • Sofija says:

    Pozdravljena Helena,

    se pridružujem postu ga. Jerneje. Tudi meni je ta knjiga zelo, zelo pomagala, še sama ne znam razložiti, kaj se je v meni premaknilo. Življenje naenkrat dobi smisel in ugotoviš, da se slej ko prej vse postavi na svoje mesto. Pomaga ti tudi postaviti prioritete v življenju.

  • Rezi says:

   AnaMarija,lepo prosim za molitve za moža.ki je bolan in ga čakajo težka zdravljenja. Bog in molilci,pomagajte nam. Molimo,prosim k sv .Jožefu ,ki je njegov zavetnik.

 3. Fani says:

  Prosim za molitev za moža in njegovo zdravje in za sina ,da bi našel pravo zaposlitev ,naj ga vodi božja modrost za pravilno odločitev.
  Hvala vsem ,ki smo v molitvi povezani z Jezusom,Marijo,za angeli in svetniki,naj vse obilno spremlja Božji blagoslov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja