Nasvet

Nasveti za pomoč, nasveti za duhovno rast. Ko nam gre vse prav vse narobe se moramo obrnit k Bogu po pomoč. Ko nam gre vse dobro se moramo tudi obrnit k Bogu po pomoč, mogoče nam gre kaj narobe…


Bi želeli še kak nasvet. Zastavite vprašanje in vam bomo poskušali odgovorit.

This entry was posted in Domov. Bookmark the permalink.

453 Responses to Nasvet

 1. Hvala says:

  Marsikaj, kar se nam v kakem trenutku zdi nujno ali pa nam drugi pričarajo tak vtis, v resnici ni.

  KAKO SE DODAKNITI SRCA? KAJ PRAVI PASCAL?

  Z nekom se lahko srečam, pravi Pascal Ide, na različne načine: v svojih čustvih (“všeč mi je”), v razumu (“zanimivo je, kar pravi”), v volji (“njegove besede mi pomagajo naprej”), ali pa v srcu, ki ga ne razumemo kot čustvenost, marveč kot središče svoje osebe, v katerem se zbirajo različne zmožnosti in iz katere izvirajo moje odločitve. V tem primeru se odprem vsemu človeku, ne le denimo njegovim čustvom ali razumu. Danes upravičeno iščemo intenziven odnos, vendar je ta intenzivnost pogosto le čustvena in se ne dotakne srca.

  Zakaj to pišem?

  Pišem zato, ker sem se odločila, da bom samo molila in nič več pisala na tej internetni strani! Ne zato, ker bi me bolele pripombe, da ne molim za skupino ampak iz drugih razlogov.

  Če hočemo stvari oz. samo življenje in medsebojne odnose izboljšati, moramo najti skupni jezik, ne smemo enostransko odločati brez mnenja ljudi po svoji miselnosti v razburjenem tonu kaj je dobro, kaj je prav, (tudi to je prisiljevanje). Vedno je potrebno poslušati vse ljudi, ki so udeleženi in najti skupno najboljšo odločitev v tistem trenutku zgodovine za vse ljudi.

  Vse dobro vsem želim in vas blagoslavljam.

  • Hvala says:

   VČASIH JE MOLITEV SAMO TO: POGLED V JEZUSA, KI NAM POGLED VRAČA

   Moj Jezus, veseli smo, da lahko svoja srca z vsemi napakami obrnemo k tebi. Ustvarjeni smo, da te ljubimo; ustvaril si nas, da te častimo. Bolje kot včasih poznamo soseda, manj ga ljubimo. A s teboj je ravno nasprotno. Globlje kot te poznamo, bolj te ljubimo. Tvoje poznanstvo v naših dušah zaneti ogenj, da nimamo moči za zemeljske potrebe. Moj Jezus, kako lepo te je ljubiti. Naj bom kot tvoji apostoli na gori Tabor, ko so zagledali Tebe. Naj bomo kot najboljši prijatelji, ki se ne žalijo.(Sveti Janez Vianney).

 2. Miro says:

  Kot pomoč za duhovno orientacijo, kje in kako na naši življenjski poti, zaznamovani s preizkušnjami, zajemati potrebne milosti za ozdravljenje in odrešenje, priporočam, da se poglobimo v pričujoči prispevek. Odprimo se odrešenjskemu delovanju Svetega Duha, saj brez Njega ne moremo nič storiti. Pridi, Sveti Duh!

  SPOVEDOVANJE IN DUHOVNO SPREMLJANJE

  Spoved je zakrament ozdravljenja. Predvsem utrjuje zavest, da smo navkljub naši grešnosti in omejenost neskončno ljubljeni. Ljubezen je najpopolnejši sinonim za Boga – Bog je ljubezen. Bolezen, ki škoduje krščanskemu življenju, je nezaupanje v Boga in njegovo ljubezen. Spoved ni le obračun z lastnimi slabimi dejanji. Spoved je veliko več. Je pričevanje, ker priznavam Boga kot avtoriteto, ki lahko odpušča. Je pot pristnosti, ker priznam lastno majhnost, nebogljenost in grešnost. Predvsem pa je ozdravljenje, ker mi je sram in krivda odvzeta, podarjena pa nedolžnost ter veselje in dostojanstvo Božjega otroka. Za ozdravljenje ni bistvena bolezen. Bistveno je najti zdravnika in zdravilo. Bog je zdravnik, njegova ljubezen zdravi in celi naše rane.

  Več o spovedi in duhovnem spremljanju na: https://www.kapucini.si/poslanstvo/spovedovanje-in-duhovno-spremstvo/

  Božje usmiljenje, navzoče v postavitvi in delitvi svetih zakramentov, zaupamo vate!

 3. Miro says:

  Ko na naši življenjski poti v težavni življenjski situaciji iščemo ustrezno rešitev po Božji volji, najprej poslušajmo, kaj nam govori živa Božja beseda; kaj pravi Čudoviti svetovalec, Močni Bog, Večni Oče, Knez miru (prim. Iz 9,5).

  »ČE PŠENIČNO ZRNO NE PADE V ZEMLJO …«

  »RESNIČNO, RESNIČNO, POVEM VAM: ČE PŠENIČNO ZRNO NE PADE V ZEMLJO IN NE UMRE, OSTANE SÁMO; ČE PA UMRE, OBRODI OBILO SADU.« (Jn 12,24)

  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Jn+12%2C24&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

  Vsak dan se zahvaljujmo za Božjo besedo, ki nam za polno življenje v Duhu podarja vse tisto, kar za zdaj še ne moremo doumeti. Po Njegovi milosti se nam bo to v polnosti odprlo šele ob končnem srečanju z Njim.

  Božje usmiljenje, neskončno v vseh skrivnostih vere, zaupamo vate!

 4. Hvala says:

  Ga . Kristina, v JUNIJSKI ŠTEVILKI REVIJE PRENOVA V DUHU JE NAPISANO-KAKO UPORABITI ZDRAVILO ZA ZVEZANOST (po korakih), PA BOSTE LAHKO DOMA TO UREDILA, NE BO VAM POTREBNO NIKAMOR ODITI. Če imate revijo kje v bližini jo vzemite, na internetni strani še ni naložena.

  SRČNO UPAM, DA VAM BO POMAGALO!

  • KRISTINA says:

   Hvala za vaše nasvete. Kje bi lahko dobila to številko te revije?Jo lahko naročim?

   • Hvala says:

    Ga. Kristina! V nekaterih Cerkvah imajo revijo Prenova, ne v vseh, ker se tudi vsi duhovniki ne odločajo za to revijo.

    Ko bo na internetni strani naložena, boste lahko prebrala. Če pa želite brati takoj pa pokličite PRENOVA V NOVO MESTO, ga. Zlatka na št. njeno: 040725367, sem pravkar govorila z gospo, vam bo poslala to revijo in še druge, če želite.

 5. Miro says:

  Najlepša hvala za nasvete na tej spletni strani. Ob tem bi priporočil, da pri svetovanju ne pretiravamo s kopičenjem in ponavljanjem bolj ali manj istih napotkov, zapisanih že stokrat. Kopičenje nasvetov lahko človeka v stiski, ki išče nasvet, bolj zmede kot pa osredini na ustrezno rešitev v luči Svetega Duha. Prosim, da kratko in jedrnato izpostavimo bistvo tega, kar želimo ljudem svetovati. Hvala za razumevanje. Molimo: Pridi, Sveti Duh!

  • Hvala says:

   Ja, bom upoštevala vaš nasvet, kopičenje in ponavljanje nekaterih dejstev pa delam čisto preprosto iz svoje izkušnje in iz izkušnje nekaterih prosilcev, ker sem opazila , da so spregledali, pozabili ali pa preprosto še ni bil čas, da jih katera beseda nagovori.

   Če se sebe spomnim na začetku poti z Gospodom, ko sem bila v najhujši stiski me ni zanimalo če je kdo napisal en meter dolgi članek, pomembno mi je bilo, da bom našla besedo, ki mi bo opora, besedo, ki jo je napisal nekdo, ki ima določene izkušnje.

   Sicer bi bilo tudi dobro, da bi prosilci sami povedali in izrazili svoje želje kako izboljšati nasvete, kaj napisati, kaj želijo slišati in v končni fazi ali naj bodo nasveti zelo kratki, daljši ali dolgi, sodelovanje med ljudmi je zelo dobrodošlo in Bogu po volji. Mogoče se bo kdo opogumil in izrazil kaj želi da se napiše in kako!

   Vse dobro želim!

   • Hvala says:

    Čudovito delo Gospoda je, da je ustvaril moškega in žensko, tako različni smo, potrebno pa je res dopolnjevanje in prilaganje drug drugemu. Hvala Gospodu!

   • Miro says:

    Hvala za vaš spodbuden odziv. Kar pa se tiče prosilcev duhovne pomoči v stiskah, pa bodimo do njih obzirni in upoštevajmo njihovo voljo, kaj in kako nam bodo zaupali v njihovih sporočilih, prošnjah. Odločitev vedno prepustimo njim in jim nikoli nič ne vsiljujmo. Mi smo tu predvsem zato, da veliko za njih molimo. Prosim, da se še bolj povežemo v molitvah za trpeče, Cerkev, za mir na svetu …

    Tudi vam vse dobro v Gospodu!

    • Hvala says:

     Ja, res je ,mogoče bo najbolje da sami izrazijo, če želijo nasvet, KER DRUGAČE JE RES BREZ POTREBE DA PIŠEM, ČE TEGA NE ŽELIJO. Nisem mislila nobenemu nič vsiljevati, so nekateri bili potolaženi in so dobili mogoče s kakim mojim stavkom kanček upanja. POZNAM STISKO, SEM DOŽIVELA, VEM KAJ JE TRPLJENJE, MOGOČE SI GA TUDI NE MORETE ZAMIŠLJATI.

    • Miro says:

     In še nadvse pomemben DUHOVNI NASVET za vse, ki se srečujemo na tem portalu: Z molitvijo ne odlašajmo na jutri, ampak začnimo že zdaj:

     MOLITEV ZA POGUM

     Ostani z nami, Gospod, spremljaj nas, čeprav te nismo
     vedno znali prepoznati. Ostani z nami, ker postajajo
     sence okrog nas vedno temnejše, ti pa si Luč; v naših srcih
     se širi obup, ti pa jih razžarjaš z velikonočno gotovostjo.
     Utrujeni smo od poti, a ti nas krepiš z lomljenjem kruha,
     da bi svojim bratom oznanili, da si res vstal in nam dal
     poslanstvo, da smo priče tvojega vstajenja. Ostani v naših
     družinah, razsvetli jih v dvomih, bodi z njimi v težavah,
     tolaži jih v trpljenju in vsakodnevnih naporih, ko se okoli
     njih zbirajo sence, ki ogrožajo njihovo enotnost. Ti, ki si
     Življenje, ostani v naših domovih, da bodo ostali gnezda,
     v katerih se v polnosti rojeva človeško življenje, v katerih
     vlada sprejetost, ljubezen, spoštovanje življenja od spočetja
     do naravne smrti. Ostani, Gospod, s tistimi, ki so v naši družbi
     najbolj ranljivi; ostani z revnimi in ponižanimi, s priseljenci,
     ki niso vedno našli prostora in podpore, da bi izrazili bogastvo
     svoje kulture in identitete. Ostani, Gospod, z našimi otroki in
     mladimi, ki so upanje in bogastvo naše celine. Obvaruj jih pred
     mnogimi slabimi nameni, ki prežijo na njihovo nedolžnost in
     njihovo upanje. Dobri pastir, ostani z našimi ostarelimi in
     bolnimi! Okrepi vse v veri, da bodo tvoji učenci in misijonarji!

     (prirejeno po molitvi papeža Benedikta XVI. na apostolskem potovanju v Braziliji leta 2007, Aleteia)

     Božje usmiljenje, neskončno v vseh skrivnostih vere, zaupamo vate!

     P.S.: V spominu mi je ostal prijatelj iz mladostnih let. Ob neki priložnosti je dejal, da bo začel moliti, ko bo star. Žal tega trenutka ni dočakal, ker mu je na poti v planine odpovedalo srce. Večkrat se ga spomnim v molitvi.

     • Miro says:

      In še en DUHOVNI NASVET. Veliko več kot doslej molimo za:

      VESELJE V VSAKDANJEM ŽIVLJENJU

      Ljubi Jezus, prosim Te, da iz mojega srca za vedno odstraniš
      vso potrtost in slabo voljo. Naj bom vesel, zadovoljen in srečen,
      ko uživam vse Tvoje milosti. Kajti, o Bog, če mi naklanjaš svojo
      milost, ali naj ne bi bil radosten in zadovoljen? Ali naj ne bi
      izžareval Svetega Duha, ki vpliva na mojo dušo, da jo povzdiguje
      nad vse drobne vsakdanje nevšečnosti, ki nikoli ne bi smele zlomiti
      miru tistih, ki stremijo za tem, da bi služili Tebi? O, naj bodo moji
      mir, potrpežljivost, krotkost in drugi darovi Svetega Duha: naj vodijo
      in tolažijo moje srce ter dvigajo moje prizadevanje visoko nad ta svet,
      k Tebi, moj Gospod, ki si moj začetek in moje zadnje upanje. Amen.
      (vir: aleteia.si)

     • KRISTINA says:

      Hvala vam za vse vzpodbudne besede, molitve. Hvala Bogu,sv.Duhu, da vam je podelil te darove, da lahko svetujete nam ubogim revežem. aj vas Bog obilno še naprej blagoslavlja
      Presveto Srce Jezusovo upodobi naša srca po Svojem Svetem Srcu

     • Hvala says:

      Spoštovana Kristina!

      Če sem vas s svojim dolgoveznimi in ponavljajočimi stavki kakor koli prizadela, mi oprostite. Nekako ste mi zelo prirasla k srcu v vaših stiskah. Niti nisem imela namena koga prisiljevati v nobeno stvar, tudi v molitev ne, če trenutno ne morete. Najbolje bo, da si preskrbite duhovnega spremljevalca in se ravnate po njegovem vodstvu. Vse dobro želim!

     • KRISTINA says:

      Ga. Hvala morala sem izlit svojo bolečino in vaše besede so me bodrile v trenutkih obupa. 2 krat sem bila pri enem duhovniku, a se moram doma zlagati. Ker sem pod kontrolo tasta, tašče, svakinje, moža…. V hiši nimam zaupnikov, samo mi prigovarjajo če grem v cerkev, če komu pomagam , nimam nobene podpore. Nimam človeka ki bi mu vse povedala kako grozno se počutim, kako nimam volje,… Povabljena sem na izlet dekanije in kaj bodo imeli vse pripombe. Pa še delo moram naredit tako da bo vse potekalo ok če ne bo ogenj v strehi, potem veste da sem na slabšem kot otrok. Moji krvni starši me niso nikoli tako kontrolirali in imeli pod kontrolo. V to hišo me vabim nobenega svojega prijatelja ali sorodnika, raje jih obiščem, da se lahko z njimi pogovarjam, da se spomnimo kako je billo. Pri tej hiši je samo moj tast Bog in se celi svet vrti okrog njega, vsi ga morajo streči spredaj in zadaj in samo njegovi sorodniki so naj naj. Vendar ne njegovi otroci-moj mož in njegova sestra. Za njiju nima lepe besede, le-to da ne bo nikoli nič, da niso nič ustvarili, če ne bi on bi živeli pod kapjo,….
      To moraš imeti res Bog ob sebi da si tiho in požiraš.. pa to je le kamenček v morju.
      Presveto Srce Jezusovo upodobi naša srca po Svojem Svetem Srcu

     • KRISTINA says:

      Jaz sem v njihovih očeh-tasta in tašče hčerka pijancev , moja mam je res umrla zaradi prekomernega pitja, pa tudi njena mama že prej in moj brat pije ko mu pridejo tisti trenutki in je psihični bolnik, moj oče je pil vendar pa je umrl zaradi raka po celem telesu, tudi sama sem že prebolela nehočkin limfom v mediastinumu. Mene v tej hiši ne marajo pa tudi svojega vnuka ne, ker je po videzu podoben mojim sorodnikom . Tako da včasih nevem več kako in zakaj molit, se zahvaljevat, prosit,….
      Hvala vam, da si vzamete čas in nam spregovorite na srce
      Srce Device Marije reši nas

     • Hvala says:

      Ga. Kristina!

      Zelo dobro sem se postavila v vašo situacijo, ker čutim, da zelo trpite in ne morete hoditi k duhovnemu svetovalcu, ker niti v Cerkev ne morete oditi drugače kot na skrivaj. Težko se je nekomu, ki ni doživljal podobnih stisk ali podobnih , se mu je težko vživeti v položaj drugega. Ponavadi gledamo skozi svojo prizmo. Res je, imate pomoč Boga, zato vztrajajte z Njim, če želite.

      Zavedati se morate in to bom še enkrat ponovila- Bog bo poskrbel za vas v tej situacijo, Bog nikogar ne zapusti. Zakaj bi človek, ki izročil svoje življenje Gospodu potem po svoje odločal in iskal? Nič ne delajte na svojo pest, če ste Bogu vse povedala in oddala, prišel bo dan, ko boste prejela plačilo za vašo vztrajnost.

      Bog je večen, vsaka stvar ima pa začetek in konec na tem svetu.

      Ljudje različno gledamo na stane, da dogodke, se odzivamo na čustva itd.

      Karizmatik Dražen Bušič ima svoj pogled na dolžino duhovnega spremljanja, vsaj imel je prej.

      Najbolj vam bodo svetovali tisti ljudje, ki so prosili Svetega Duha za modrost, za vodenje. Tudi vse posvečene osebe nimajo enake darove, vsak pač prejme po svoji veri itd….

     • KRISTINA says:

      Ko sem se po koroni vrnila v cerkev sem rekla, da sem se vrnila domov. v cerkvi imam čas zase, da se pogovorim z Bogom iz oči v oči, tam me nihče ne nadzoruje, tam sem jaz in Gospod, tam sem da služim, da se mu zahvalim za darove, ki mi jih je dal, berem Njegovo besedo, da molim-čeprav mi je bilo od začetka težko moliti rožni venec na glas, s tem sedaj nimam problemov, lahko ga molim pred polno cerkvijo, Bog mi je dal glas, dal mi je vse kar sem, da bi bila dobra , da bi mu služila, pa vendar me ti problemi sedaj izjedajo, ker se toliko ubadam z njimi. Kako bom dala plačo, …. Kličem sv. Duha naj razsvetli dolžnike, Jezusu v njegove rane polagam svoje molitve,…..
      sv. Duh razsvetli moje misli. besede, dejanja

 6. Miro says:

  ODPRIMO SE SVETEMU DUHU ZA POMOČ TAKO KOT ON HOČE!

  V rubriki Prosim za molitev, pa tudi v tej rubriki z nasveti, se večkrat pojavljajo zapisi, iz katerih je razvidno, da bi nekateri prosilci Božjih milosti v svojih duhovnih in drugih stiskah nujno potrebovali duhovnega spremljevalca, ki bi jim pomagal hoditi PO POTI RAZLOČEVANJA. V nekaterih primerih (npr. družinsko nasilje, hude težave v zakonu, itd.) je seveda potrebna tudi ustrezna strokovna pomoč, o čemer smo že večkrat pisali, pa je žal bilo za to premalo posluha oz. smo naleteli celo na podcenjevanje in odpor.

  Spomnimo, da SVETI DUH v našem življenju deluje neposredno ali posredno, na tisoč in tisoč različnih načinov, dostikrat po drugih ljudeh, s pomočjo duhovnega spremljanja, strokovne pomoči in podobno. V VSAKEM PRIMERU PA JE VEDNO VSE DAR SVETEGA DUHA!

  Kot je med drugim jasno zapisano na spodaj priloženi spletni strani, kjer je govora o duhovnem spremljanju, duhovni spremljevalec spremljancu pomaga hoditi po poti razločevanja, poti razbiranja čutenj in misli, da bi lahko prepoznal, kako in na kakšen način mu govori Bog, kateri vzgibi in misli prihajajo od Duha in kateri ne. Nadalje je poudarjeno, da brez te modrosti razločevanja notranjih duhovnih vzgibov pravzaprav ne more vedeti, katerim vzgibom naj da prednost. Prav tako je nemogoče, da bi izpolnjeval Božjo voljo, če se ne nauči, kako živeti z Bogom, mu prisluhniti in prepoznati njegovo govorico, ki jo Bog rabi samo zanj.

  Ob tem bi ponovno priporočil, da veliko molimo za pravo odločitev v svojem življenju, tudi za odločitev glede duhovnega spremljanja, strokovne pomoči in podobno. Odprimo se torej Svetemu Duhu za pomoč, in sicer tako kakor On hoče in ne tako kot si mi zamišljamo.

  Več o duhovnem spremljanju na:
  https://www.fejstbog.si/index.php/okus-svetosti/293-duhovno-spremljanje-p-ivan-platovnjak

  • Hvala says:

   Ja, zelo dobro da človek moli za svojega duhovnega spremljevalca, da mu ga Gospod pokaže, da ga bo spremljal in učil na duhovni poti, da se približa Bogu in vztraja pri hoji z Gospodom.

   Vendar iz omenjenih primerov na tej spletni strani sklepam, da nekateri NIMAJO TE MOŽNOSTI, NE SAMO ZARADI ČASA ZA RAZPOREDITEV DEL , TUDI ZARADI DRUGIH PROBLEMOV, KI SO HUJŠI OD ČASOVNE STISKE.

   Vsak od nas ima svojo specifično življenjsko zgodbo-stisko v katero VSTOPI BOG, ČE MU ČLOVEK DOVOLI. Nekdo nima možnosti duhovnega voditelja, ker mu doma ne bodo dovolili, da hodi na posvete, moral bo hoditi na skrivaj, če mu bo uspelo. Nekateri ne smejo javno niti v cerkev k sveti maši, razlogov je toliko, koliko je ljudi.

   Iz svojega življenjskega primera bom povzela naslednje: SAMA SEM STOPILA PRED BOGA, BREZ VSAKEGA ISKANJA POMOČI IN SPRAŠEVANJA LJUDI, KER NITI NISEM BILA SEZNANJENA KAM NAJ GREM, ZAKAJ IN KDAJ!

   VENDAR PO DOLGOTRAJNIH MOLITVAH JE GOSPOD ODPRL MENI POT, PO KATERI ME JE PELJAL IN NAREDIL VSE TISTO, KAR JE BILO POTREBNO IN ŠE DELA. ZATO TUDI ZAGOVARJAM IN POTRJEJEM -ON JE TISTI, KI IMA DOLOČENO POT ZA REŠITEV. IN JO BO TUDI DAL. TREBA JE IMETI ZAUPANJE V NJEGA.

   So tudi primeri, ko ljudje v svetu v določenem obdobju niso imeli možnosti niti k sveti maši, ker preprosto ni bilo DUHOVNIKA IN NISO PREJEMALI EVHARISTIJE TUDI 30 ALI 40 LET. GOSPOD JE POSKRBEL TUDI ZA NJIH, ZA NJIHOVO ZVELIČANJE, GOSPOD POSKRBI ZA VSAKEGA ČLOVEKA, KER POZNA POGOJE V KATERIH SE ČLOVEK NAHAJA, POZNA NJEGOVE OBČUTKE, PSIHO , SKRATKA VSE, SAJ GA JE ON USTVARIL.

   V kakršnem koli stanju je človek, v kakršnem koli okolju živi, med vernimi ali nevernimi, ima prevoz ali ga nima, ima Cerkev v svojem kraju ali je nima, hodi ali ne more hoditi, ker je invalid itd…ZA VSAKEGA ČLOVEKA IMA GOSPOD SVOJ NAČRT, ČE GA LE HOČE SPREJETI IN SODELOVATI Z NJIM. PRI BOGU NI NOBENE OVIRE, pomembno je samo DA DAMO BOGU SVOJ DA IN SODELUJEMO IN ŽIVIMO Z NJIM.

   On je vsemogočni, On ima celovit pogled na situacijo posameznika, mi ljudje imamo samo delni pogled.

   Še vsak, ki je prosil Gospoda za rešitev stiske, za duhovnega voditelja itd…je prejel od GOSPODA REŠITEV V NJEGOVEM ČASU. PRI BOGU JE VSE MOGOČE IN PORI BOGU NI NIČ NEMOGOČE.

   • Hvala says:

    Iz svoje izkušnje tudi vem, da BOG PRIPELJE (če ga želi) DUHOVNEGA VODITELJA ČLOVEKU, KO BO VIDEL, DA JE TA ČLOVEK ŽE TOLIKO PRENOVLJEN OD GOSPODOVEGA DELA, DA JE SPOSOBEN , DA BO IMEL DUHOVNEGA VODITELJA, PREKO KATERAG GA BO BOG USMERJAL.

    Dokler pa človek še ni usposobljen za sprejem duhovnega voditelja, ima Bog vseeno vse rešitve, nič ne smemo skrbeti za to, BOG SKRBI ZA VSE, MI MORAMO DELATI IN ŽIVETI V SOGLASJU IN HARMONIJI Z NJIM.

    BOG NE DELA RAZLIKE MED LJUDMI, če je nekoga postavil v okolje, kjer nima nobene možnosti duhovnega napredka in življenja, GA BO PA NA DRUG NAČIN REŠEVAL.

    V Svetem Pismu so res napisani primeri za življenje za vse ljudi , za vse čase do konca sveta.

    Kadar Bog odkriva PRETEKLOST IN DOLOČENE BOLEČE DOGODKE, BO NAJPREJ OSEBO USPOSOBIL, DA BO LAHKO ODPUSTILA, DA BO OZDRAVLJENA, ŠELE KO BO ON VIDEL, DA JE PRIPRAVLJENA TA OSEBASPREJETI BOLEČE DOGODKE, JI BO LAHKO TUDI RAZKRIVAL TE BOLEČE DOGODKE.

    Samo Bog ve, kdaj je kdo usposobljen za sprejem napr, MILOSTI ODPUŠČANJA, MILOST VERE, itd…

    TEGA ČLOVEK NE VE, ZATO NE SMEMO PREHITEVATI GOSPODOVEGA DELA.

    • Miro says:

     Spoštovana ga. Hvala,

     Tako duhovno spremljanje kot strokovna pomoč, sta v hudih življenjskih situacijah, o katerih nam ljudje pišejo, zelo potrebna. Bistveno bolj kot si predstavljate. O tem si lahko preberete odlične napotke duhovnikov, ki se ukvarjajo s tem področjem (objavili smo že vrsto pripevkov v rubriki Članki za dušo). Da bi to lahko dojeli, se večkrat skrbno priporočajmo Svetemu Duhu.

     PRIDI, SVETI DUH

     Pridi, Sveti Duh, napolni srca svojih
     vernih in vžgi v njih ogenj svoje ljubezni.
     Pošlji svojega Duha in prerojeni bomo in
     prenovil boš obličje zemlje.

     Molimo! Bog naš Oče, Sveti Duh nas
     razsvetljuje in uči. Naj nam pomaga, da
     bomo v življenju spoznali, kaj je prav, in
     vselej radi sprejemali njegove spodbude.
     Po Kristusu našem Gospodu. Amen.

     • Hvala says:

      Ja, res je, saj sem napisala da je dobro imeti duhovnega voditelja, ne zanikam, odloča pa Gospod o tem, pa človek, če sprejme Gospodovo ponudbo.

 7. KRISTINA says:

  Danes mi je sin rekel, da bi najraje umrl. pri nas so odnosi iz dneva v dan težji. Položaj podjetja, tudi meni ni več do življenja, moj odnos do moža do vseh je zastrašujoč. razdvojena sem zaščitila bi rada sina, ki je prisiljen v te odnose, ki ga utesnjujejo, pa še sama sem ga nekako v to “prisilila”. Počutim se grozno. Hvala Gospod za misli in prošnje da bi me zemlja vzela. res nimam ne volje ne moči več da bi živela. Še molit ne morem, rada bi šla daleč stran, da me nihče ne vidi nikoli več, osorna sem.
  Presveto Srce Jezusovo usmili se me

  • Hvala says:

   Ga. KRISTINA!

   LOTEVA SE VAS VELIKI OBUP, ZATO BOMO MOLILI IN PROSILI , DA SE VAS JEZUS USMILI!

   Ga KRISTINA, poslušajte me in povejte če želite to napraviti: ALI ŽELITE POSVETITI SEBE IN SVOJO DRUŽINIO MARIJINEMU SRCU IN JEZUSOVEMU SRCU?

   ČE BOSTE ODGOVORILA Z DA-POTEM NE SKRBITE, KER BOSTE NAPREJ MARIJINA IN JEZUSOVA LAST, ONADVA BOSTA SKRBELA ZA VAS IN DRUŽINO.

   NASLEDNJI KORAK, KI GA NAREDITE, SEVEDA ČE SVOBODNO ŽELITE JE, DA IZROČITE JEZUSU SAMI SEBE, NAJ ON DELUJE, VAŠ OČIŠČUJE IN PELJE PO POTI PREOBRAZBE CELOTNEGA SRCA, DA SE BOSTE NA “NOVO RODILI”, TO JE VSE, VSA OSTALA NAVODILA VAM BO DALA SVETA MARIJA IN JEZUS.

   TO JE VSE-PUSTITE BOGU NAJ DELUJE, ON JE VAŠ STVARNIK, VIDELA BOSTE, KAJ BO NAPRAVIL IZ VAS, ČE BOSTE NJEMU POSLUŠNA, ČE BOSTE STORILA, KARKOLI VAM POREČE.

   SVETA MARIJA JE V KANI GALILEJSKI NAROČILA SLUŽABNIKOM IN OSTALIM-KARKOLI VAM POREČE STORITE, TO NAM GOVORI VSAK DAN, PA NE POSLUŠAMO.

   SVOBODNO SE ODLOČITE ALI ZA , DA DASTE BOGU SVOJ DA, ALI PA NE IN SE MUČITE SAMA NA ZEMELJSKI POTI.

   • Hvala says:

    Ga. KRISTINA:

    ČE BOSTE REKLA BOGU DA, POTEM BO GOSPOD NAREDIL KAR JE OBLJUBIL :

    26 Dam vam novo srce in novega duha denem v vašo notranjost. Odstranim kamnito srce iz vašega telesa in vam dam meseno srce. 27 Svojega duha denem v vašo notranjost in storim, da se boste ravnali po mojih zakonih, se držali mojih odlokov in jih izpolnjevali. 28 Prebivali boste v deželi, ki sem jo dal vašim očetom, in boste moje ljudstvo in jaz bom vaš Bog (Ezekiel 36,26-28).

   • Kristina says:

    Hvala vam, loteva se me obup prosim da se mi odpre zemlja in me požre. Družino in sebe sem izročila Mariji in Jezusu ko so prinesli kip Fatimske Marije pred leti imam še tisto “priznanje” na omarici. Pred kratkim sem vsem izročila blagoslovljene obeske Marije, ki se je prikazala sv. Katarini. Ampak sem v obupu, v jami, breznu, med možem in sinom ki ne najdeta skupnega jezika, podjetje pa se pogreza. Jaz pa želim umreti, pridružiti se svoji mami in očetu, želim začutiti svoj skromen dom ki sem ga imela sedaj pa se ruši. Želim da bi oče in sin našla skupni jezik, pa ne in ne.
    Hvala ti Gospod ker poslušaš svojega otroka
    Ki obupuje

    • Hvala says:

     Ga. Kristina!

     POSVETITEV JEZUSU IN MARIJI MORATE OBNAVLJATI, VSAK DAN NJIMA TO POVEJTE.

     ČE SI ŽELITE UMRETI, TO NI REŠITEV, PUSTILA BOSTE ZA SEBOJ DUHOVNO DEDIŠČINO, S KATERO SE BODO SREČEVALI RODOVI NAPREJ IN BODO PRISILJENI, ČE BODO PAČ HOTELI REŠEVATI VSE ZA NAZAJ.

     Ne bom vam danes razlagala kako to izgleda in kakšno je to trpljenje.

     • Hvala says:

      Še nekaj vam moram povedati ga. Kristina: Pravite, da ste se posvetila Mariji, besede ste izrekla, vaše srce , vaše misli in vsa vaša dejanja PA NISO USKLAJENA in ne stremijo k temu, KER ČUTIM, DA DRŽITE VAJETI ŽIVLJENJA V SVOJIH ROKAH IN ŽELITE REŠEVATI PO ČLOVEŠKO, NE DOVOLITE, DA BOG POSEŽE V TO STISKO IN JO TUDI REŠI!

     • Kristina says:

      Hvala za vaše spodbude. Zelo težko je biti v takih odnosih. In ko mi reče kolegica molis, hodiš k maši,…. Pa ni nobene pomoči. Nagovarjali so me naj grem k vedeževalki, vendar nisem šla, predala sem Gospodu. Tem zadevam sem se odpovedala. Ko sem pri maši polagam na oltar grehe, prednike, moža, sina, podjetje, to hišo v kateri živim,.. Kličem Gospoda naj vse potopi v svojo sveto stran. Nevem več izhoda. Vsa vrata se zapirajo…..
      Presveto Srce Device Marije reši nas

    • Hvala says:

     Ga. Kristina!

     Če ste se trdno odločila DA DOVOLITE DA BOG REŠI VAŠO STISKO, SE MORATE TUDI SPRIJAZNITI Z NJEGOVIM NAČINOM REŠEVANJA TE STISKE, TO SE PRAVI MORATE SPREJETI NJEGOVE POGOJE IN NJEGOV ČAS V KATEREM BO ON REŠEVAL IN REŠIL .

     Ljudje smo zelo slabotni, Rečemo da Gospodu izročamo svoje življenje, potem pa sami želimo na svoj način in v svojem času vse rešiti. VESTE, DA TO NI MOGOČE PRI BOGU!

     BOGU NE SMEMO POSTAVLJATI POGOJEV.

     NE SMEMO GOSPODA UČITI KAKO IN KAJ IN NA KAKŠEN NAČIN NAJ REŠUJE. PREPUSTITE MU RES Z VSEM SRCEM VSE IN ZAUPAJTE VANJ.

     Zavedati se morate ga. Kristina, da nobena rešitev ne pride čez noč. Lahko traja leta in leta. POANTA ŽIVLJENJA , KI GA ŽIVIMO Z JEZUSOM JE V TEM, DA NJEMU ZAUPAMO, DA BO VSE DO POTANKOSTI UREDIL, NE GLEDE NA TO, KAKA JE TRENUTNA SITUACIJA.

     Ljudje imamo zelo omejen um, zato človek ne vidi tako kot gleda Bog, človek vidi vse črno in ker ne zaupa dovolj v MOČ BOGA, gredo nekateri in končajo svoje življenje.

     NE BOJTE SE, ALI MISLITE, DA VAS BODO JEZUSOVE PREDRTE ROKE IN NJEGOVO PREDRTO SRCE PUSTILO NA CEDILU?

     Ga. Kristina ne ZANAŠAJTE SE NA ČLOVEŠKO MODROST IN ČLOVEŠKE REŠITVE. TO VODI V TOTALNI PROPAD.

     Prosite Jezusa za pomoč, za milosti, da Mu boste lahko res zaupala, KER BOG NI KAKOR ČLOVEK.

     Psalm 55:

     Poslušaj, o Bog, mojo molitev,
     ne skrivaj se pred mojo prošnjo!
     3 Pazi name in me usliši!
     Blodim okrog v svojem žalovanju.
     4 Vznemirjen sem zaradi glasu sovražnika,
     zaradi stiskanja krivičnika;
     zakaj name valijo zlobo,
     v jezi me obtožujejo.
     5 Moje srce se krči v moji notranjosti,
     smrtni strahovi so me obšli.
     6 Strah in trepet prihaja name,
     groza me je pokrila.
     7 Tedaj sem dejal:
     »Kdo mi bo dal peruti kakor golobu?
     Odletel bi in poiskal bivališče.
     8 Glej, daleč bi pobegnil,
     prenočeval bi v puščavi. Sela.
     9 Hitro bi si poiskal zavetje
     pred besnečim vetrom, pred viharjem.«

     23 Vrzi svoje breme na Gospoda,
     on bo skrbel zate,
     nikoli ne bo dopustil,
     da bi pravični omahnil.

     Ga, Kristina, povedala bom, kar sem že večkrat poudarila. ZAKAJ ČLOVEK TAKO HITRO OBUPA V STISKI? PREHITRO OBUPA NE SAMO ZARADI POMANJKANJA ZAUPANJA V BOGA, OBUPA TUDI, KER NE DOPUSTI, DA BI BOG POSEGEL V ŽIVLJENJE, DA BI BOG DELAL.

     Vse hočemo sami delati, reševati po hitrih človeških rešitvah; od mladosti so naši možgani “nafilani” s to mislijo. Kako bomo potem slišali GLAS GOSPODA, KAKO MU BOMO DOVOLILI DA DELA ON, KAKO PRIZNALI DA JE ON BOG?

     Pravite, da so vas nagovarjali, da pojdite k vedeževalki! O tem smo že veliko govorili. TO JE EDEN NAJVEČJIH GREHOV-TO JE GREH PROTI PRVI BOŽJI ZAPOVEDI, ker se človek obrača na človeka, NE PA NA BOGA. TO JE DUHOVNO PREŠUŠTVO. O tem je pisal Prince Derek v knjigi -Blagoslov ali prekletstvo , sami lahko izberete. Posledice tega greha so res velike in težke. Berite tudi na tej internetni strani- pod kolono POGLEJ ŠE_STOPI NA PRAVO POT pričevanja nekaterih, ki so se z Gospodovo pomočjo in močjo izvlekli iz tega primeža hudobca in to s trpljenjem leta in leta.

     Gospod res včasih zapre vsa vrata, da človek nima IZHODA PO ČLOVEŠKO, ZATO, DA MU DEJANSKO DA MOŽNOST REŠITVE, DA SE BO ČLOVEK RES OBRNIL NA NJEGA.

     Ko je ljudem lepo ne mislijo na Boga, mu nekateri ne dopustijo , da bi se jih dotaknil.

     Vidite na vse to lahko rečemo, DA GOSPOD MORA OZDRAVITI NAŠ UM, KI JE ZASTRUPLJEN OD STRUPA HUDOBCA. Razmišljanje ko pravite, vse delam, ne vem več kaj naj storim ni od Boga. Hudobec hoče ČLOVEKA TOTALNO UNIČITI. Ve, da če bo zastrupil um, bo človek razmišljal po človeško in se obrnil stran od Boga. To je cilj satana.

     9 Tisti, ki vanj zaupajo, bodo spoznali resnico,
     tisti, ki so zvesti v ljubezni, bodo prebivali pri njem,
     kajti njegovi izvoljenci so deležni milosti in usmiljenja.

     10 Brezbožnike pa bo zadela kazen, ustrezna njihovemu mišljenju,
     take, ki prezirajo pravičnega in odpadejo od Gospoda;
     11 zakaj tisti, ki prezirajo modrost in vzgojo, so nesrečni,
     njihovo upanje je prazno in napori nesmiselni,
     brez koristi so njihova dela.
     12 Neumne so njihove žene,
     izprijeni njihovi otroci,
     preklet je njihov rod. (Mdr 3,9-12).

     Ga. Kristina, ČE STE RES TRDNO ODLOČENA, DA BOG REŠI VAŠO SITUACIJO, POTEM MORATE VZTRAJATI Z NJIM NA POTI PO KATERI VAS BO PELJAL. NE GLEJTE NE NA LEVO, NE NA DESNO, AMPAK SE TRDNO OKLENITE ODREŠENIKA!

     • Hvala says:

      Ga. Kristina!

      Božjo Besedo moramo jemati kot BOŽJO, ne kot človeško, VSE KAR REČE BOG JE RES IN SE BO URESNIČILI KAKOR JE ZAPOVEDAL IN ZAPOVEDUJE.

      POGLEJMO IN RAZMIŠLJAJMO, KAJ NAM GOSPOD GOVORI V ZAČETKU PSALMA 91:

      1 Tisti, ki stanuje v zavetju Najvišjega,
      ki prenočuje v senci Mogočnega,
      2 pravi Gospodu: »Moje zatočišče in moja trdnjava,
      moj Bog, ki vanj zaupam.«

      3 Zares, on te bo rešil iz ptičarjeve zanke,
      pred pogubno kugo.
      4 S svojimi krili te pokrije,
      pod njegove peruti se zatečeš;
      ščit in oklep sta njegova zvestoba.
      5 Ne boš se bal nočne strahote,
      ne puščice, ki leti podnevi,
      6 tudi ne kuge, ki hodi v temi,
      ne žela, ki pustoši opoldne.

      7 Naj jih pade tisoč na tvoji strani,
      deset tisoč na tvoji desnici,
      tebi se to ne bo približalo.
      8 Samo s svojimi očmi boš gledal,
      pa boš videl plačilo krivičnikov.
      9 Zares, ti, Gospod, si moje zatočišče,
      Najvišjega si postavil za svoje prebivališče;
      10 ne bo te zadela nesreča,
      udarec se ne bo približal tvojemu šotoru.

      11 Zakaj svojim angelom bo zate zapovedal,
      naj te varujejo na vseh tvojih potih.
      12 Na rokah te bodo nosili,
      da z nogo ne zadeneš ob kamen.
      13 Čez leva in gada boš stopal,
      poteptal boš mladega leva in morsko pošast.
      ……

      Bodimo pozorni: Gospod pravi, da nas bo rešil iz ptičarjeve zanke, angelom zapoveduje da nas čuvajo, molijo in nam pomagajo, v življenju bomo stopali čez leva in gada, ne bo gladko, trdi boji so v življenju itd…..

      GOSPOD GOVORI PO PREROKU IZAIJU:

      10 Ne boj se, saj sem s teboj,
      nikar se plaho ne oziraj,
      saj sem jaz tvoj Bog.
      Okrepil te bom in ti pomagal,
      podpiral te bom z desnico svoje pravičnosti.

      11 Glej, sramovali se bodo in zardevali
      vsi, ki so razdraženi proti tebi,
      postali bodo kakor nič in bodo propadli,
      tisti, ki se pravdajo s teboj.
      12 Iskal jih boš, pa jih ne boš našel,
      tistih, ki se prepirajo s teboj.
      Postali bodo kakor nič in kot praznina,
      tisti, ki se spopadajo s teboj.
      13 Kajti jaz sem Gospod, tvoj Bog,
      ki te držim za desnico
      in ti pravim: »Ne boj se,
      jaz ti bom pomagal.«

      GOSPODOVO BESEDO MORAMO Z VSO MOČJO SRKATI V SVOJE SRCE VSAK DAN IN VERJETI V VSE NJEGOVE OBLJUBE, SE MU ZAHVALJEVATI ZA VSE BESEDE OPOMINJANJA, BESEDE OBLJUBE, VZGOJE itd…

      Če ne vemo kaj nam je Gospod obljubil če bomo živeli tako kot zapoveduje, POTEM NE MOREMO PRIČAKOVATI URESNIČITEV OBLJUB, ČE NIMAMO SPOZNANJA O BOŽJI BESEDI IN GA MOGOČE NE ŽELIMO, KAKO NAJ SE OBLJUBA URESNIČI?

      Božja beseda v Svetem Pismu ZDRAVI ČLOVEKA, OŽIVLJA. Ljudje imamo problem, ker Božjo Besedo jemljemo kot naše človeške besede. TO JE ENA IZMED GLAVNIH PREPREK BITI ZBLIŽAN Z BOGOM.

      Kako bo človek zbližan z Bogom in živel po Njegovih zapovedih, če ničesar o tem ne ve, ČE SE NE POGLABLJA V NJEGOVE ŽIVE BESEDE V SVETEM PISMU?

      Ga. Kristina, NE BOJTE SE, ZAUPAJTE V GOSPODA IN NJEMU PREPUSTITE VAJETI-DEJANSKO, NE SAMO Z VAŠIMI BESEDAMI.

      Gospod pričakuje od vsakega kristjana, da MU PODARI SVOJE SRCE.

      Razmislimo:

      GOSPOD JE DAL ŽIVLJENJE ZA NAS, NEPOPISNO JE TRPEL, MISLITE DA ZATO, DA BOMO MI USTVARJENA BITJA SAMI REŠEVALI STISKO PO SVOJEM ČLOVEŠKEM OKUSU?

  • Hvala says:

   Ga. Kristina !

   Naj še dodam, da Gospod pokaže včasih kako rešitev po zelo dolgem času vztrajanja z Njim .

   PREIZKUŠNJA VERE-ČLOVEK MORA PROSITI ZA MILOST POTRPLJENJA, MILOST VZTRAJNOSTI, MILOST MOČI;

   Kadar Gospod ustvarja “NOVEGA ČLOVEKA”, DA BO NA “NOVO ROJEN OD ZGORAJ”, ga pelje skozi puščavo. Tako je peljal tudi Izraelce. Namesto 13 dni hoda do obljubljene dežele so hodili 40 let, ker niso bili ZADOVOLJNI Z GOSPODOVIM NAČINOM REŠITVE, ZAHTEVALI SO REŠITEV PO SVOJE , VENDAR TO NE GRE. ZARADI UPIRANJA BOŽJEMU NAČRTU REŠEVANJE STISKE -ODHOD IZ SUŽENJSTVA , NISO PRIŠLI V OBLJUBLJENO DEŽELO, SO PREJ UMRLI. Šele njihovi potomci so prišli v obljubljeno deželo, Obljubljena dežela predstavlja tudi konec stiske- ŽIVLJENJE V IZOBILJU KATEREGA NAM JE JEZUS OBLJUBIL IN DAL ŽIVLJENJE ZA TO.

   IZRAELCI NISO SPREJELI GOSPODOVEGA NAČINA REŠITVE STISKE, HOTELI SO VSEGA IMETI V IZOBILJU IN NIČ POTRPETI. Zakaj to govorim?, to govorim zato, da tudi mi, ČE DOPUSTIMO BOGU, DA NAS ODPELJE IZ NAŠE SUŽNOSTI V OBLJUBLJENO DEŽELO-V KONEC STISKE, MORAMO SPREJETI GOSPODOVE POGOJE REŠITVE, NE PA POSTAVLJATI SVOJIH.

   Če boste dovolila, da vas Gospod popelje ven iz stiske MU MORATE VSE PREPUSTITI, POTRPETI, HODITI SKOZI “OGENJ IN POPLAVE” IN TRDNO ZAUPATI, DA VAS BO REŠIL S SVOJO MOČNO ROKO, GOSPOD MED POTJO DELA ČUDEŽE (sem se sama prepričala na svojem primeru), ZA VSAKIČ VAS BO REŠEVAL IN REŠIL.

   Tako nastane problem v nas ljudeh. Da vam je kolegica rekla, da molite, hodite k sveti maši itd,,,pa ni rešitve, TAKŠNA GOVORICA NI DOBRA. Kako človek ve, KAJ BOG DELA, KAJ BO NAREDIL IN KAJ JE NAREDIL? NE VE, VE SAMO TEDAJ, ČE MU POVE SVETI DUH, VSE OSTALO JE ČLOVEŠKO BREZVEZNO GOVORIČENJE IN UGIBANJE, TUDI GOVORJENJE PROTI BOGU.

   DOVOLITE GOSPODU, DA VAS ON SREČNO PRIPELJE IZ PUŠČAVE V OBLJUBLJENO DEŽELO-KONEC STISKE. Koliko časa bo trajala ta hoja, je odvisno tudi od vas, vašega sodelovanja z Bogom, ali upiranja Njegovim odločitvam.

   VERA SE ZAČNE TAM, KJER SE KONČA RAZUM. VERUJTE V BOŽJE OBLJUBE, KI SE ŠE PRI VAS NISO ZGODILE, SE PA BODO Z GOSPODOVO MOČNO ROKO. VERUJTE!

 8. Miro says:

  Kako ravnati v preizkušnjah in stiskah? Predvsem veliko molimo, da bi mogli s pomočjo našega največjega Prijatelja in Tolažnika, SVETEGA DUHA, sprejemati in spolnjevati BOŽJO VOLJO. Vse pa Jezusu Kristusu z močno vero in zaupanjem izročajmo pri sveti maši!

  Ker imamo o smislu trpljenja – bolj ali manj vsi, vključno z mano – dostikrat pomanjkljive predstave, če ne morda celo zgrešene, svetujem oz. priporočam, da se po molitvi k Svetemu Duhu skrbno poglobimo v kratko, a duhovno bogato besedilo o sprejemanju trpljenja v moči Gospoda Jezusa Kristusa. ON se je za nas daroval na križu, da bi nas osvobodil od trpljenja, bolezni in zla.

  KRIŽ IN TRPLJENJE

  Jezus je vstopil v vsak tvoj križ. Vzel ga je nase, da te osvobodi. Križ je prostor tvojega srečanja z Jezusom. Križ postane zate blagoslov namesto nesmisla trpljenja. V tem se rojeva sposobnost, da kljub križu vzklikaš od veselja. Križ postane vir veselja, zmage in svetlobe namesto joka, strahu in tesnobe. Križ in trpljenje postaneta smiselna, ker je vanju vstopil Jezus Kristus. Trpljenje moreš sprejeti samo zato, ker v njem najdeš Jezusa Kristusa, ki trpljenje lahko premaga, ali pa ti da moč, da ga potrpežljivo prenašaš. Sprejemanje križa je zmaga nad križem. Sprejemanje trpljenja, bolečin, smrti, bolezni in greha je pot osvobajanja od trpljenja, bolezni in zla. To je zmagoslavna hoja.

  (Molitvenik združenja Marije Pomočnice)

  Molimo te Kristus in te hvalimo, ker si s svojim križem svet odrešil!

 9. Kras says:

  Prosim za nasvet, saj sem se znašla v zelo čudni situaciji.
  Še vedno sem šokirana, kako je to možno.
  Oseba, sodelavka, ki sem jo vzljubila, saj se mi je na nek način smilila, me je popolnoma razočarala, čeprav se mi zdi da to sploh ni prava beseda.
  Namreč zgodi se, da pridem v službo in ona nepojasnjeno kriči vse povprek, rekoč ali smo ji prišli pomagat ali delat še več dela.
  Zadnjič, ko je bilo spet tako, sem jo vprašala, zakaj tako kriči, da saj lahko normalno vpraša. Tisto, zaradi česar je bila vznemirjena, nisem naredila jaz in to je vedela. Ampak, da nas vse v isti koš. O, da ne bi tega rekla. Čisto je ponorela. Oponesla mi je krivične stvari. Ker so drugače nadrejeni z menoj zelo zadovoljni in imam resnično čisto vest, saj naredim več, kot se od mene zahteva, sem ji predlagala, da greva do predstojne, da rešiva konflikt. Ker ni hotela z menoj , sem šla sama in sporočila, da mi govorenje v takem tonu ni po volji. Predstojna se je z menoj strinjala, sploh , ker je šlo za nekaj povsem nepomembnega .
  Tisti dan sem bila tako šokirana in užaloščena, da sem še 1x napisala meil predstojni in ta me je pomirila, naj se čisto nič ne sekiram, da se je to že večkrat zgodilo. Potem sem se spomnila, da mi je pred leti ob nastopu dela, predstojna opozorila na to možnost. No, po letih pa se je to res zgodilo. Naj povem, da sem sodelavki pomagala na vse načine, tudi materijalno, sočustvovala sem z z njo, ker je tujka, zelo domotožna in se v tem delovnem okolju ni znašla.
  Sedaj sodelavka z menoj ne govori, jaz pa tudi ne.
  Pravzaprav se bojim govoriti z njo, ker ne vem kaj lahko to sproži. Je pa težko. Sploh zato, ker ji nisem nič naredila, samo nisem dovolila, da kriči name brez razloga.
  Pred časom , me je prav ona spraševala, da ne ve kako postopati z eno osebo, ki da noče govoriti z njo.
  Sedaj se bojim, da bom jaz postala že druga taka oseba v njenem življenju, saj se je resnično ogibam, ker je tako nepredvidljiva.
  Vem, da bije svoje boje, pa saj jih tudi jaz, vendar se nisem nikoli spravljala besedno na sodelavce, stranke,…
  Ne sovražim je, še vedno mi na nek način ni vseeno zanjo, poskušam celo moliti za njo .
  Bojim se, da ne bom zdržala tega razočaranja, ker sem zelo občutljiva oseba in vzgojena v duhu, kot je večkrat rekel moj oče “Raje sebi luknjo v koleno, kot škodit drugemu.”
  Še toliko bolj sem zmedena in razočarana, ker je ta oseba posvečena.

  • Administrator says:

   Draga “Kras”,
   Ljubezen vedno, vedno zmaga.
   Darujte mašo za to osebo in odnos z njo.
   Ne bo vam žal.

   Bog vas obilno blagoslovi.

   • Kras says:

    Hvala, tako bom naredila.
    Mir in dobro.

    • Hvala says:

     Spoštovana Kras!

     Zavedati se je potrebno, da DOKLER BIVAMO NA TEM SVETU, SMO POPOLNOMA POVEZANI Z LJUDMI, ZATO SE JE POTREBNO NAVADITI IN PRILAGODITI NA VSAKODNEVNE “IZBRUHE LJUDI,” PA NAJ BODO TO SODELAVCI, SOSEDJE, TUJCI itd.. Čakati v življenju, da bo vse gladko, da bodo vsi lepo govorili, da bodo vsi prijazni, itd. v tem krutem svetu ni realno, KAJTI SAM JEZUS JE IMEL TE SITUACIJE, POVEDAL JE, KAKO SE OBNAŠATI, KDAJ TIHO PRENAŠATI KRIVICE, itd..

     JEZUS z nami sočustvuje in sotrpi. Kdor išče Njegovo tolažbo, jo dobi. Ne more pa je dati tistemu, ki je ne išče. Ne more ogreti srca človeka, osredotočenega na svoje lastno ugodje in udobno življenje, ki hoče imeti za vsako ceno svoj mir pred drugimi in ne želi, da bi ga karkoli zmotilo. Zato je bil Jezus s svojim naukom trn v peti predvsem pismoukom in
     farizejem.

     LE KDOR IŠČE TOLAŽBO V BOGU, BO ZNAL Z NJEGOVO TOLAŽBO TOLAŽITI DRUGE

     Živeti ta blagor torej ne pomeni utapljati se v žalosti ali bežati iz lastne stiske. Pomeni zmožnost, da si upam biti ranljiv in da v mojo konkretno žalost povabim Boga ter Ga prosim za tolažbo.

     Na tem svetu SMO IN SE GIBLJEMO DOLOČEN ČAS-SMO IZGNANCI , KI HITIMO PROTI VEČNOSTI. POT JE TRDA IN TEŽKA IN TRNJAVA, LAJŠANJE IN USMILJENE NA TEJ POTI PA DELI SAMO BOG.

     Darujte maše za to osebe, kot je povedal že g. Administrator, odpuščajte stokrat na dan , če je potrebno in BLAGOSLJAVLJAJTE TO OSEBO ALI OSEBE. Ne vznemirjajte se zaradi tega.

     • Miro says:

      Spoštovana Kras,

      Naj vas življenjske težave nikar ne zmedejo. Gospod Jezus jih velikokrat dopušča, da se ob njih krepijo naša vera, upanje, dobrota, ljubezen … v odnosu do Boga in do bližnjega. Ne ostanimo pa v sivini vsakodnevnih težav, ampak z Božjo pomočjo storimo vse, da jih bomo premagali. Če pa Bog drugače odloči, vse potrpežljivo sprejmimo. Bistveno je, da naš notranji pogled vedno dvigamo k ODREŠENIKU JEZUSU KRISTUSU!

      GOSPOD JEZUS je skrivnostno navzoč v tabernaklju in nas vabi, da ga obiščemo. O tem nam takole pravi:

      »PRIDITE K MENI VSI, KI STE UTRUJENI IN OBTEŽENI, IN JAZ VAM BOM DAL POČITEK. VZEMITE NASE MOJ JAREM IN UČITE SE OD MENE, KER SEM KROTAK IN V SRCU PONIŽEN, IN NAŠLI BOSTE POČITEK SVOJIM DUŠAM; KAJTI MOJ JAREM JE PRIJETEN IN MOJE BREME JE LAHKO.« (Mt 11,28-30)

      JEZUS, KROTKI IN IZ SRCA PONIŽNI, UPODOBI NAŠE SRCE PO SVOJEM SRCU!

 10. Hvala says:

  Spoštovani!

  Naj podam nekaj misli!

  Vsak človek na svetu pride v stisko, preizkušnjo. Ko trpljenje silovito pritiska na človeka je dejstvo, da išče pomoči, izhode. Kako trpeti, kam se obračati v težkem obdobju? To je velikokrat vprašanje.

  Ljudje smo različni, zato se razlikujemo tudi po obnašanju v trpljenju.

  Povedala sem že, da je trpljenje ljudi, ki ne verujejo v JEZUSA KOT ODREŠENIKA je na zemlji kot pekel , trpljenje , združeno z Jezusom pa je drugačno.

  SAM JEZUS JE MORAL STRAŠNO TRPETI, V TRPLJENJU SO GA KREPČALI ANGELI!

  Vsak , ki se je odločil trpeti z Jezusom, mu bo Jezus tudi pomagal. O TEM GOVORI BOG V PSALMU 91:

  91
  1 Tisti, ki stanuje v zavetju Najvišjega,
  ki prenočuje v senci Mogočnega,
  2 pravi Gospodu: »Moje zatočišče in moja trdnjava,
  moj Bog, ki vanj zaupam.«

  3 Zares, on te bo rešil iz ptičarjeve zanke,
  pred pogubno kugo.
  4 S svojimi krili te pokrije,
  pod njegove peruti se zatečeš;
  ščit in oklep sta njegova zvestoba.
  5 Ne boš se bal nočne strahote,
  ne puščice, ki leti podnevi,
  6 tudi ne kuge, ki hodi v temi,
  ne žela, ki pustoši opoldne.

  7 Naj jih pade tisoč na tvoji strani,
  deset tisoč na tvoji desnici,
  tebi se to ne bo približalo.
  8 Samo s svojimi očmi boš gledal,
  pa boš videl plačilo krivičnikov.
  9 Zares, ti, Gospod, si moje zatočišče,
  Najvišjega si postavil za svoje prebivališče;
  10 ne bo te zadela nesreča,
  udarec se ne bo približal tvojemu šotoru.

  11 Zakaj svojim angelom bo zate zapovedal,
  naj te varujejo na vseh tvojih potih.
  12 Na rokah te bodo nosili,
  da z nogo ne zadeneš ob kamen.
  13 Čez leva in gada boš stopal,
  poteptal boš mladega leva in morsko pošast.

  14 Ker mi je vdan, ga hočem osvoboditi,
  branil ga bom, ker spoznava moje ime.
  15 Kliče me, pa ga uslišim,
  z njim sem, ko je v stiski,
  rešim ga in mu izkažem čast.
  16 Z dolgostjo dni ga nasitim,
  pokazal mu bom svoje rešenje.

  ČE BESEDE BOGA ČLOVEK JEMLJE RESNO, POTEM VE IN PRIČAKUJE, DA JE TO POPOLNA RESNICA KAR GOVORI IN SE BO TUDI IZPOLNILO, KAR JE OBLJUBIL.

  TISTI, KI PA NE VERUJEJO V MOČ NJEGOVH BESED, PA IZPOLNITVE NE BODO PRIČAKOVALI, AMPAK BODO ISKALI REŠITVE DRUGJE.

  V SVOJI TEŽKI STISKI SEM SE OBRNILA NA JEZUSA, NA ODREŠENIKA. ON JE EDINI, KI POZNA VSAKEGA ČLOVEKA POSEBEJ, EDINI, KI VE ZA NAČRT IN IZHOD.

  Vsi smo ljudje, smo ustvarjena bitja, torej je BOG NAŠ REŠITELJ. ON SVETUJE, POKAŽE IN PRIPELJE ČLOVEKA TJA, KJER MORA BITI oz. GA POŠLJE TJA, KAMOR MORA BITI POSLAN.

  Sama se ne ukvarjam z razmišljanjem, kako bom rešila določene zadeve. NJEMU VERJAMEM IN SE MU PREPUŠČAM VSAK DAN, ON JE BOG, KI SKRBI ZA NAS. VERJAMEM V NJEGOVO MOČ IN VERJAMEM, DA BO KAR JE OBLJUBIL TUDI IZPOLNIL.

  Če se priporočate SVETEMU DUHU, ni potrebno skrbeti za kaj in kako bi molili ali prosili, KAJTI SVETI DUH NAVDIHUJE ČLOVEKA!

  ZA KAJ BOŠ SAM PROSIL, ČE NE VEŠ NAČRTA BOGA IN KER SI ČLOVEK NIMAŠ POJMA?!

  ČE SE PREPUSTIMO GOSPODU, NAS BO OČISTIL GREHOV, SVETOVAL IN TUDI NAREDIL IZ NAS NOVEGA ČLOVEKA! PA TUDI DAL BO KAR JE OBLJUBIL! POKAZAL BO REŠITEV IZ VSAKE STISKE!

  O branju Svetega Pisma !

  SVETO PISMO NI NAVADNA KNJIGA, ALI DNEVNI ČASOPIS, KI BI BRALI MIMOGREDE.

  ZAVEDATI SE JE POTREBNO, DA IZ SVETEGA PISMA GOVORI NAM SAM BOG. NJEGOVA BESEDA JE ZDRAVILNA.

  BOŽJA BESEDA ČLOVEKA ZDRAVI, PREVZGAJA, UČI, GA RAZSVETLJUJE. Zato ni mogoče pri sodelovanju z Bogom, da ne bi opazili SPREMEMB V ŽIVLJENJU.

  ČE NI SPREMEB PO MOLITVAH IN BRANJU SVETEGA PISMA, JE NEKAJ NAROBE!

  GOSPODA je potrebno prositi, da pokaže, KAJ JE NAROBE?

  BISTVO ŽIVLJENJA NA ZEMLJI JE, DELATI, MOLITI IN ŽIVETI SKUPAJ Z ŽIVIM BOGOM IN NJEMU ZAUPATI, SAJ ON VODI ČLOVEKA NA ZEMLJI PO SVOJEM NAČRTU!

  • Hvala says:

   Naj še dodam !

   V življenju je potrebno narediti PRELOMNICO!

   ČE ŽELIMO, DA JE JEZUS NAŠ GOSPODAR, POTEM NE MORE BITI NOBEN DRUG GOSPODAR NAŠEGA ŽIVLJENJA.

   PRELOMNICA V ŽIVLJENJU!

   POVEJTE JEZUSU SVOJE PROBLEME, STISKE, TEŽAVE, TRPLJENJE, itd. POVEJTE KAJ ŽELITE, IZROČITE ŽIVLJENJE NJEMU, POTEM PA ŽIVITE KOT ZAPOVEDUJE IN NJEMU ZAUPAJTE, DA BO DELOVAL.

   Pustiti je potrebno, da Jezus deluje po svojem načrtu . Prevzgoja in preoblikovanje človeka je Jezusova pristojnost.

   Problem je v nas ljudeh. NAJVEČJI PROBLEM JE NEPOTRPEŽLJIVOST. NIMAMO POTRLJENJA ČAKATI, VSE BI RADI IMELI TAKOJ. TO PA NE GRE!

   KER NIMAMO POTREPLJENJA JE TEŽKO VZDRŽATI V SITUACIJAH IN ZARADI TEGA JE TOLIKO ODHODOV OD BOGA. Ljudje odidejo OD ŽIVEGA STUDENCA k drugim bogovom iskat rešitve. Saj jo tudi najdejo! Vendar to je trenutek rešitve, človeške rešitve s hudimi posledicami.

   Kadar Bogu izročamo svoje stiske in probleme, potem verjemimo in čakajmo, da bo On pokazal rešitev. NE UČITI IN KAZATI JEZUSU KDAJ IN KAKO NAJ REŠUJE NAŠE STISKE, ON TO BOLJE VE DO NAS.

   Kadar gredo ljudje k zdravniku mu razložijo svoje bolečine in probleme , potem pa se pogovorijo z zdravnikom, ZDRAVNIK PA ODLOČI KAJ IN KDAJ BO NEKAJ NAREDIL . ČE JE POTREBNA OPERACIJA S KIRURŠKIM NOŽEM , JO BO IZVRŠIL.

   Tako tudi JEZUSU PREPUSTIMO, DA VZAME SVOJ “KIRURŠKI NOŽ” IN OPRAVI VSE POTREBNE OPERACIJE IN ĆIŠČENJE V NAS. TO SO BOLEČI POSEGI, BREZ TEGA PA NE GRE.

   Pokorščina Svetemu Duhu ni lahka, je pa možna z Božjo pomočjo.

 11. Kras says:

  Ali je kdo že bral knjige od Marije Valtorta in kje jo lahko kupim?
  Hvala.

  • Miro says:

   Na kratko, po domače: Večne kazni pomenijo večno trpljenje v peklu! Bog nas obvaruj! Časne kazni na tem svetu pa niso zato, da bi nas Bog kaznoval, ampak jih dopušča zato, ker želi naše grešne duše očistiti, da bi nas rešil pred pogubljenjem. Obstaja pa tudi očiščevanje duš v vicah. Pri tem je treba posebej poudariti, da Bog ni Bog kaznovanja, ampak Bog usmiljenja do vsakega grešnika. Vendar pa vsakemu človeku pušča svobodno voljo, da se vsak sam svobodno odloči, kaj hoče. »Nebo in zemljo kličem danes za pričo proti vam: predložil sem ti življenje in smrt, blagoslov in prekletstvo. Izberi torej življenje, da boš živel ti in tvoj zarod« ( 5 Mz 30,19).

   • Sofija says:

    Vprašala bi, kako berete Sveto Pismo. Nekoč mi je bilo povedano, da kjer odpreš, del prebereš in o tem premišljuješ. Ali berete po vrsti? Zanima me še, katero Sveto Pismo najbolj berete. Jaz včasih pogledam na link na internetu.

    • Hvala says:

     Spoštovana Sofija!

     PO BOŽJI BESEDI NAM GOVORI SAM BOG. BRANJE SVETEGA PISMA JE POSLUŠANJE BOGA, KAR NAM SPOROČA ZA ŽIVLJENJE.

     GRE ZA ŽIVLJENJSKO VPRAŠANJE, KAKOR NAS SPOMINJA TISTA MISEL, DA ČLOVEK NE ŽIVI SAMO OD KRUHA, AMPAK OD VSAKE BESEDE, KI PRIDE IZ BOŽJIH UST (glej Mr 4,4).

     BOŽJA BESEDA NAM DAJE ŽIVLJENJE. GOSPODOVA BESEDA JE NEPOGREŠLJIVA POMOČ, DA SE NE BI IZGUBILI. PSALMIST PRAVI: “TVOJA BESEDA JE SVETILKA MOJIM NOGAM, LUČ MOJI STEZI.” (Ps 119,105).

     KAKO BI SE LAHKO LOTILI NAŠEGA ZEMELJSKEGA ROMANJA, Z VSEMI NAPORI IN PREIZKUŠNJAMI , NE DA BI NAS VEDNO HRANILA IN RAZSVETLJEVALA BOŽJA BESEDA???

     BOŽJA BESEDA V NAS NAREDI POT. POSLUŠAMO JO Z UŠESI, NATO GRE V SRCE. SVETI DUH POTREBUJE SRCA, KI SE PUSTIJO OBDELOVATI IN GOJITI, DA BI TO KAR SLIŠIMO BOŽJO BESEDO PRIŠLO V ŽIVLJENJE.

     BESEDA JE INJEKCIJA ŽIVLJENJA!

     BOŽJA BESEDA DELUJE KAKOR SEKAJOČ MEČ, KI S TEM, KO STOPI V GLOBINO, RAZLOČUJE MISLI IN ČUSTVA, PRINAŠA NA SVETLO RESNICO, RANI, DA BI OZDRAVILA (glej Heb 4,12; Job 5,18).

     BESEDA VODI V ŽIVLJENJE NA VELIKONOČNI NAČIN: KAKOR SEME , KI S TEM, DA UMRE, DAJE ŽIVLJENJE, KAKOR GROZDJE, KI S TEM, DA GRE SKOZI PREŠO, DAJE VINO.

     JEZUS JE BIL NA OLJSKI GORI V STISKALNICI.

     BESEDA POŽIVLJA. NE PUŠČA NAS MIRNIH AMPAK NAS PRETRESA.

     http://www.mirenski-grad.si/po-bozji-besedi-nam-govori-sam-bog

     Spoštovana ga. Sofija!
     Vsakokrat, ko odpremo Sveto Pismo, naj bi se zavedali, da nam govori sam BOG. Nas uči, pokaže, kaj je narobe, vzgaja itd..

     Pred branjem Svetega pisma prosite Svetega duha, da vas vodi skozi ŽIVO BESEDO in vam pomaga, da boste razumela. Sveti Duh razkriva naše življenje! GOVORI NAM!

     Glejte , skozi ves dan, ko se nakopičijo problemi, včasih ne veste kaj in kako, odprite Sveto Pismo, pogovarjajte z Gospodom, ki vam bo kazal pot. Ker je včasih nemogoče nositi Svetega Pisma s seboj na potovanje, dopust itd, je na telefonu in lahko poslušate Boga, kaj vam bo povedal.

     Jaz imam doma Sveto Pismo, -Slovenski standardni prevod_Stara in Nova zaveza je skupaj.

     Ko mi ljudje molimo, mi govorimo Bogu, ko pa prebiramo in premišljujemo Božjo Besedo, pa Bog govori nam. Poslušajmo Ga vsak dan, kaj nam govori.

     Brez poslušanja Božje Besede in živeti po Božji Besedi ni pravega življenja!
     Iz svojih izkušenj vam povem, kako mi je GOSPOD pokazal , kaj je nujno in kaj se je zgodilo v naši rodbini, sem bila najprej presenečena, priznam šokirana. Ampak BOG govori vsakemu posebej, ker je v Svetem pismu zajeto življenje za vsakega človeka.

     Mi ljudje ponavadi veliko govorimo Bogu, premalo pa Mu prisluhnemo, kaj nam On govori!.

     Ko Božjo Besedo preberemo, razmišljamo o njej, je potrebno dejansko živeti po njej. Ni dovolj samo brati, razmišljati, dejansko je treba po Božji Besedi živeti vsak dan , 24 ur na dan, celo življenje!

     Od začetka morda ne boste razumeli vsega, kar vam bo povedal Bog, vendar dan za dnem, ko boste poslušali Boga, boste tudi prejemali spoznanje. Sveti Duh vodi in obnavlja življenje, prepustite se Mu.
     BOŽJA BESEDA JE ŽIVA IN DEJAVNA! Ne pozabimo tega!

    • Marta says:

     Tudi jaz nisem vedela, kako brati Sveto pismo. Bolje rečeno, kako prebrati Sveto pismo.
     Potem pa sem kupila knjigo “Vsak dan s svetim pismom”, ki jo je napisal p. Jonas ABIB.

     Poglavja:
     1. Sveto pismo v mojem vsakdanjem življenju
     2. Po kakšnem vrstnem redu naj berem knjige Svetega pisma
     3. Zlata pravila za branje Svetega pisma
     4. Kako pisati svoj duhovni dnevnik
     5. Branje starozaveznih knjig
     6. Sprejmite obveznost pred Gospodom
     7. Prežvekovanje Svetega pisma (branje, okušanje, molitev, kontemplacija (zrenje), pisanje
     8. Moj duhovni zvezek
     9. Kako se Božjo besedo učiti na pamet
     10. Posvetite čas Bogu

     Brala sem 7 let. Nisem bila vsak dan pri branju Svetega pisma. So tudi načini, kako preberete Sveto pismo v enem letu.

     Svetopisemska družba Slovenije je izdala Bralni seznam Biblija 2020. Beri Sveto pismo vsak dan! Za vsak dan v letu odlomek iz Svetega pisma. Še vedno je ta seznam aktualen, čeprav napisan za 2020.

     Mir in vse dobro v letu 2022!
     Marta

 12. Kras says:

  Popolni odpustek lahko prejmemo tudi v izrednih okoliščinah. Papež Frančišek je odločil, da je ena izmed takih priložnosti tudi epidemija koronavirusa, ki ogroža ves svet. Papež nam ob tem daje možnost prejema izrednega popolnega odpustka, in sicer v petek, 27. marca, ob 18.00, ko bo podelil tudi izredni blagoslov mestu in svetu.

  MI LAHKO KAJ VEČ POVESTE O TEM?
  Hvala .
  Mir in dobro.

 13. Hvala says:

  G. Miro prosim, če bi povedali kako je s tem popolnim odpustkom za bolnike obolele s koronavirusom , za medicinsko osebje in za druge ljudi, glede na članek -Aleteia – VATIKAN PODELJUJE POPOLNI ODPUSTEK ZA VSE, KI SO ZBOLELI S KORONAVIRUSOM, IN ZA TISTE, KI ZANJE SKRBIJO, VKLJUČNO Z MEDICINSKIM OSEBJEM IN DRUŽINSKIMI ČLANI Z DNE 22.03.2020.

  Lepa zahvala!

 14. hvala says:

  Spoštovani!

  V teh težkih časih in še vsak z svojo osebno stisko, ki jo imamo , se jaz zraven molitve in izročitve v celoti Bogu, dodatno razvedrim ,da poslušam glasbo za mojo dušo in dvigam hvalnico našemu Stvarniku, se MU zahvaljujem za glas in talente , ki jih je podaril pevcem, za vsako stvar se MU zahvaljujem in Ga slavim , v popolni izročitvi Gospodu, duša kljub stiskam poje od veselja, nobeden človek na svetu ti tega ne more vzeti, kar pa doživlja duša v tej harmoniji z Bogom z besedami ne znam opisati, niti povedati . Gospod je vsakemu človeku dal talent po svoji zamisli in načrtu, in ko gledam in opazujem to harmonijo Njegovega stvarstva ob glasbi mi solze polzijo po licu, kakšna Veličina, kakšna Dobrota je Gospod, bolj se MU človek izroča, bolj to izkuša in čuti.

 15. hvala says:

  Spoštovani molilvci, iskalci Božje Besede, bralci in vsi ostali!

  Iz svojega življenja svetujem, da če imate kakšno vprašanje, pa vas je morda strah vprašati, ali želite nasvet ali česa ne razumete , ne bojte se , vprašajte , gospod Miro in vsi ostali, kolikor bo v naši moči bomo pomagali, kajti edino nasvet iz PRAVEGA NASLOVA vam bo pomagal, vas pomiril in vam pokazal pravo pot.

  Prosimo Svetega Duha za vodstvo in ureditev naših življenj!

 16. Simon says:

  Pozdravljeni
  Za vas imam eno vprašanj in bi vas prosil če mi pomagate svetovati. Ali je mogoče da zaradi stalno ponavljajočih grehov trpim? Npr (hvaljenje z denarjem,ali pa da iz dneva v dan delam grdo s starši) Kaj se dogaja če zavestno grehe stalno ponavljam? In ali lahko neham trpeti in imam manj problemov če te zares opustim?

  • hvala says:

   Spoštovani Simon!

   Na večih mestih govori BOG v Svetem pismu o vašem vprašanju- eno izmed teh je -Sirah -Drugi del 21,1-7 .

   • Simon says:

    Zahvaljujem se vam za vaš odgovor in vas naprošam da molite zame,namreč zadnje čase imam probleme z zdravjem,velikokrat smo ponoči šli na urgence,kjer pa so rekli da je vredu z mano,bil sem v bolnici,imam obcutke da tezko diham, strah da nebi mogel dihati,ko jem strah da se mi bo nekaj v grlu zataknilo,skratka občutki so zelo hudi,prosim za molitev.hvala

    • hvala says:

     Spoštovani Simon!

     Svetujem vam še, da se izročite in vse prepustite Svetemu Duhu, ki vas bo vodil , naučil moliti, vas osvobodil straha, itd…kajti Sveti Duh daje življenje, oživlja.

     Glejte strahovi niso od Boga. Bog pravi : Ne boj se, pomagal ti bom.” Morate pa imeti odločno voljo, da boste sodelovali z Bogom in delali in živeli kot naroča. Močno se ga oklenite, morate mu zaupati, da bo On naredil, kaj namerava.

     Vendar pa tako, kot sem že večkrat poudarila, določene stvari morate sami narediti z vodstvom Svetega Duha. On vam bo prišepnil kaj storiti, če boste znali Ga poslušati, boste tudi tako naredili kot vam bo svetoval ali naročil. To je pot, zato pa je potrebno, da vsi skupaj molimo v ta namen.

     Zelo dobro bi bilo, da preberete knjige, ki jih je že svetoval g. Miro, posebej še knjigo od Princa Dereka, Blagoslov ali prekletstvo, sami lahko izberete. Pa obvezno Sveto Pismo, kajti v odlomkih v Svetem Pismu vam bo Gospod razkril celotno sliko in vaše življenje. Verjemite v to, ker je res, tudi meni je.

     Kličem Svetega Duha naj Vas razsvetli in pomaga, da zaživite v Gospodovi svobodi!

 17. hvala says:

  ZELO POMEMBNO JE, DA JE ČLOVEK VES ČAS V BOŽJI MILOSTI.
  BOŽJO MILOST IZGUBIMO ŽE, ČE SMO BOGU NEHVALEŽNI, ČE SE MU NE ZAHVALJUJEMO.

  JEZUS SVARI , DA NE BI DELALI GREHA, AMPAK NE ZATO, DA BI NAM ČESA PREPOVEDAL, AMPAK ZATO , KER VE, KAKO STRAŠNE SO POSLEDICE GREHA VSAKEGA, TUDI NESMRTNEGA,

  ČE SE PRIPOROČAMO MARIJI IN JEZUSU, IN VDANO IN NEPRETRGOMA PROSIMO, BOMO PREJELI POMOČ IN ZAŠČITO, SEVEDA Z PREJEMANJEM ZAKRAMENTOV , BOMO IMELI ZAŠČITO, DA NE ZDRSNEMO NAVZDOL, DA NAS HUDOBNI DUH NE PREMAGA.

  GLEJTE TO JE ČISTO PREPROSTO VIDNO VSEPOVSOD. ČE PADA TOČA, PA IMATE NAPR, AVTO NEZAČŠITEN, BODO VIDNE LUKNJE, PRASKE, SKRATKA POSLEDICA BO VELIKA.

  NEKAJ BI ŠE POVEDALA IN DODALA K ŽE VEČKRAT PISANEM O PREDNIKIH, TUDI IZ SVOJEGA ŽIVLJENJA POVEM.

  MI NE VEMO KAKO SO ŽIVELI PREDNIKI, LETA, STOLETJA IN KOLIKO RODOV PRED NAMI.
  TO IZKUSTVO ZA NAZAJ, JE NAPISAL TUDI PATER DE GRANDIS.

  ČLOVEK LAHKO ŽIVI PO VERI, PREJEMA ZAKRAMENTE, SE TRUDI OD JUTRA DO VEČERA Z SVOJIM DELOM, Z ŽIVLJENJEM, AMPAK KLJUB TEMU JE NEKAJ NAROBE, DA NE MORE ZAŽIVETI V OBILJU, KOT PRAVI JEZUS.

  ZATO JE POTREBNO MOLITI ZA OZDRAVLJENJE DRUŽINSKEGA DEBLA.

  GLEJTE, ČE VAS BOLI ZOB, VI GA LAHKO ŠE TAKO VZTRAJNO ČISTITE, SE TRUDITE, NE UŽIVATE NIČ TAKEGA, KAR BI ŠKODILO TEMU ZOBU, POJESTE TABLETO ZA BOLEČINE, SKRATKA NA ZUNAJ STE VSE NAREDILI, DA BI VAS ZOB NE BOLEL. SEDAJ NAPREJ JE PA POTREBNO UGOTOVITI DIAGNOZO, ZAKAJ TA ZOB BOLI! ALI JE KRIVA DLESEN , ALI KAKŠNA DRUGA PREPREKA, POTREBNO PA JE PREGLEDATI KORENINE. GLEJTE, ČE SO KORENINE OGNOJENE, PRIZADETE, JIH JE POTREBNO POZDRAVITI, ČE NE S TEM ZOBOM NE MOREMO ŽIVETI, KER BO BOLEČINA PRISOTNA, DOKLER SE NE BO SESUL V CELOTI.

  TAKO JE Z RODOVNIMI KORENINAMI. ČE BODO OZDRAVLJENE ALI SO, BO TUDI ČLOVEK DRUGAČE ZAŽIVEL.

  ZA ZOB POSTAVLJA DIAGNOZO ZOBOZDRAVNIK OZ, SPECIALIST, ZA RODOVNE KORENINE IN NASPLOH ČLOVEKA KOT CELOTO, PA JE SPECIALIST SVETI DUH. ON BO ODKRIL PRAVO DIAGNOZO IN TEMU PRIMERNO ZDRAVLJENJE.

  ZATO JE ZELO POMEMBNO, DA “STARI ČLOVEK UMRE” IN SE RODI “NOV ČLOVEK”.
  MORA SE ZGODITI CELOVITA PRENOVA TELESA, DUHA IN DUŠE. TO SE ZGODI S SVETIM DUHOM.

  JEZUS JE REKEL NIKODEMU: “ČE SE KDO NE RODI OD ZGORAJ, NE MORE VIDETI BOŽJEGA KRALJESTVA. ” NIKODEM MU JE DEJAL:” KAKO SE MORE ČLOVEK RODITI, ČE JE STAR ? MAR MORE DRUGIČ V TELO SVOJE MATERE IN SE RODITI? ”
  JEZUS MU JE ODGOVORIL: “RESNIČNO , RESNIČNO , POVEM TI:” ČE SE KDO NE RODI IZ VODE IN DUHA, NE MORE PRITI V BOŽJE KRALJESTVO ………….”(Jn 3).

  NAJBOLJ HUDO PA SE MI ZDI ŠE TO, DA GREHI, KI JIH DELAMO MI LJUDJE, OZ ČLOVEK, NE PRIZADENEJO SAMO TISTEGA, KI GA JE STORIL ALI STORI, AMPAK CELOTNO KRISTUSOVO TELO, OBČESTVO VSEH, CELOTNO CERKEV, JEZUS JE GLAVA CERKVE , MI PA SMO NJEGOVI UDJE. Z GREHOM POSAMEZNIKA, SO PRIZADETI VSI UDJE CERKVE.

  ZATO JE TAKO POMEMBNO BRANJE BOŽJE BESEDE, NAROČILO BOGA.
  ČE NAPR. NE BEREMO ZAKONA O CESTNO PROMETNIH PREDPISIH , ALI PA GA NE SPOŠTUJEMO ,PRIDE LAHKO DO NESREČE, KI IMA KATASTROFALNE POSLEDICE NE SAMO ZA POVZROČITELJA, AMPAK ZA OGROMNO LJUDI, CELOTO BI REKLI.

  ZATO JE TAKO POMEMBNO, DA VSAK DAN BEREMO BOŽJO BESEDO IN PO NJEJ ŽIVIMO. PO BOŽJI BESEDI SE PRENAVLJA NAŠ UM, ŽIVLJENJE V CELOTI, DA NE BOMO PRIZADEVALI BOGA, SEBE IN LJUDI OKOLI SEBE.

  Božje usmiljenje, ki si višje od nebes, vate zaupamo.

 18. hvala says:

  ZAHVALJEVANJE BOGU (Iz knjige Princa Dereka)

  UGOTOVILI SMO NEKAJ IZJEMNO POMEMBNEGA;
  KADAR SMO NEHVALEŽNI, SMO ZUNAJ BOŽJE MILOSTI. TE NE MOREMO UŽIVATI, ČE NISMO HVALEŽNI. PRAV TAKO NE MOREMO LOČITI HVALEŽNOSTI OD BOŽJE MILOSTI.

  POGLEJMO SI ŠTIRI IZJAVE OZIROMA ZAHTEVE O HVALEŽNOSTI V ŠTIRIH PISMIH APOSTOLA PAVLA.
  ZAČNIMO S PISMOM KOLOŠANOM 3,15:

  -” IN KRISTUSOV MIR NAJ KRALJUJE V VAŠIH SRCIH, SAJ STE BILI TUDI POKLICANI VANJ V ENEM TELESU IN BODITE HVALEŽNI.

  TO NI PREDLOG TEMVEČ ZAHTEVA: BODITE HVALEŽNI.

  V VRSTICAH 16-17 PAVEL NADALJUJE. KRISTUSOVA BESEDA NAJ BOGATO PREBIVA MED VAMI…………..IN VSE KARKOLI DELATE V BESEDI ALI DEJANJU , VSE DELAJTE V IMENU GOSPODA JEZUSA IN SE PO NJEM ZAHVALJUJTE BOGU OČETU.

  DRUGIČ , V PISMU EFEŽANOM 5,18 PAVEL GOVORI:
  KAJ POMENI NENEHNO SE NAPOLNJEVATI S SVETIM DUHOM: “IN NE OPIJANJAJTE SE Z VINOM , V ČEMER JE RAZBRZDANOST, TEMVEČ NAJ VAS NAPOLNJUJE DUH . KO SI POLN SVETEGA DUHA, SE BOŠ BOGU NEPRENEHOMA ZAHVALJEVAL.

  -“ZMERAJ SE VESELITE”.

  – “NIKOLI NE PRENEHAJTE MOLITI “.

  V VSEM SE ZAHVALJUJTE:” KAJTI TO JE BOŽJA VOLJA V KRISTUSU JEZUSU GLEDE VAS.

  Price Derek pravi: “SPOZNAL SEM ŽE MNOGE KRŠČANSKE DELAVCE, KI SO BILI NA PRAVEM MESTU, DELALI PRAVE STVARI, A SO BILI KLJUB TEMU ZUNAJ BOŽJE VOLJE.

  ZAKAJ?????????????? KER SO SE PRENEHALI NEPRETRGOMA ZAHVALJEVATI. ZAPOMNIMO SI TOREJ.
  TAKOJ , KO NEHAŠ BITI HVALEŽEN, SI ZUNAJ BOŽJE VOLJE.

  PAVLOVA ČETRTA ZAHTEVA GLEDE ZAHVALJEVANJA JE ZAPISANA V PISMU FILIPJANOM 4,6. NIČ NE SKRBITE, AMPAK OB VSAKI PRILOŽNOSTI IZRAŽAJTE SVOJE ŽELJE BOGU Z MOLITVIJO IN PROŠNJO, Z ZAHVALJEVANJEM.

  NIKOLI NE PRINAŠAJTE PROŠNJE K BOGU BREZ ZAHVALJEVANJA.

  NEKATERI LJUDJE BODO MORDA NEZADOVOLJNO REKLI: “NIMAM SE ZA KAJ ZAHVALJEVATI BOGU. VSE GRE NAROBE. MOJE ŽIVLJENJE JE POLNO TEŽAV.!LE ZAKAJ BI SE MU ZAHVALJEVAL?

  PSALMIST NAVAJA V PETI VRSTICI 100. PSALMA TRI VZROKE ZA TO:

  “ZAKAJ GOSPOD JE DOBER,
  NA VEKE TRAJA NJEGOVA DOBROTA,
  OD RODA DO RODA NJEGOVA ZVESTOBA. ”

  NE GLEDE NA TO, KAKO SE POČUTIMO IN KAKŠNE SO NAŠE OKOLIŠČINE, SE TA TRI DEJSTVA NIKOLI NE SPREMENIJO. :

  -GOSPOD JE VEDNO DOBER,
  -NJEGOVO USMILJENJE JE VEČNO,
  -NJEGOVA ZVESTOBA OSTANE ZA VSE RODOVE.

  IMAMO TOREJ TRI TRAJNE , NESPREMENLJIVE VZROKE ZA ZAHVALJEVANJE BOGU.

  Prince Derek je napisal okoli 88 knig. Naslovi teh so tudi na zadnji strani knjige: BOŽJI NAČRT ZA TVOJ DENAR. Svetujem res, da berete njegove knjige, odkrili boste morda, kaj delate narobe, zakaj ni uspeha, , kako ravnati v situacijah, pokazal vam bo čudovite stvari.

 19. hvala says:

  JEZUS JE REKEL: “ČE HOČE KDO ITI ZA MENOJ, NAJ SE ODPOVE SEBI IN VZAME SVOJ KRIŽ TER HODI ZA MENOJ (Mt 16,24).
  PRVIČ ODPOVEDATI SE MORAMO SAMI SEBI,
  DRUGIČ VZETI MORAMO SVOJ KRIŽ.

  ODPOVEDATI SE, POMENI REČI : “NE
  REČI MORAMO NE NAŠEMU VZTRAJNEMU , ZAHTEVNEMU , VASE ZAGLEDANEMU EGU.

  PONAVLJATI MORAMO MOLITEV, KI JO JE JEZUS MOLIL V VRTU GETSEMANI, NE MOJA VOLJA OČE, AMPAK TVOJA NAJ SE ZGODI. (Lk, 22,42).

  ŠELE, KO SMO SE ODPOVEDALI SAMEMU SEBI, LAHKO GREMO NAPREJ IN VZAMEMO NASE SVOJ KRIŽ.
  NEKOČ JE NEKDO REKEL, DA JE NAŠ KRIŽ KRAJ, KJER SE BOŽJA VOLJA KRIŽA Z NAŠO VOLJO.

  TO JE KRAJ NAŠE USMRTITVE.

  BOG IMA LE ENO REŠITEV ZA NAŠEGA STAREGA ČLOVEKA. TO JE USMRTITEV. VESELO OZNANILO EVANGELIJA
  JE, DA SE JE USMRTITEV ZGODILA, KO JE JEZUS UMRL NA KRIŽU. NAŠ STARI ČLOVEK JE BIL TAKRAT KRIŽAN Z JEZUSOM.

  BOŽJI NAČRT JE, DA ZAMENJA GREŠNEGA STAREGA ČLOVEKA Z NOVIM ČLOVEKOM, KI GA JE SAM USTVARIL. TA REŠITEV JE OPISANA V PISMU EFEŽANOM 4,22-24.

  TREBA JE, DA ODLOŽITE STAREGA ČLOVEKA, KAKOR JE ŽIVEL DOSLEJ IN KI GA UNIČUJEJO SLEPLJIVE STRASTI, DA SE PRENOVITE V DUHU SVOJEGA MIŠLJENJA IN OBLEČETE NOVEGA ČLOVEKA, KI GA JE BOG USTVARIL V RESNIČNI PRAVIČNOSTI IN SVETOSTI. (prepis PRINCE DEREK, HODI ZA MENOJ).

 20. Miro says:

  NI VSAKO ČLOVEKOVO OZDRAVLJENJE ŽE CELOSTNO OZDRAVLJENJE – KAKŠNA JE RAZLIKA MED OZDRAVLJENJEM IN ZACELITVIJO? – NASVET: POČASI IN S PREMISLEKOM BERIMO KNJIGO DRAŽENA BUŠIĆA!

  Na tej spletni strani se večkrat izpostavljajo razna vprašanja, povezana z ozdravljenjem, odrešenjem, novim življenjem v moči Svetega Duha, na katera ni moč odgovoriti v nekaj besedah. Na ta in druga podobna vprašanja poglobljeno odgovarja knjiga CELOSTNO OZDRAVLJENJE, ki jo je napisal gospod Dražen Bušić (zadnjič ga je omenila tudi ga. Hvala). Kot je v predgovoru
  zapisal pater Petar Ljubičić, je avtor resničen vernik in priznan karizmatik, povsem odprt delovanju Svetega Duha; piše preprosto in iskreno, berljivo in toplo. Na samem začetku govori o tem, kakšna je razlika med ozdravljenjem in zacelitvijo. Dražen posebej poudarja dejstvo, da popolna zacelitev prihaja samo od Boga. S svojimi nasveti in napotki vodi bralca k spoznanju, kako prejeti to zacelitev zase in za druge. Opominja nas, kako potrebno je vedeti, kaj o tem pravi Božja beseda. On osebno živi od Božje besede in si neutrudno prizadeva, da bi tudi nam prenesel izkustvo, po katerem lahko živimo, pravzaprav spremenimo življenjski slog, si pridobimo zdravje, veselje in izpolnjenost …

  Ob tem bi sam zapisal, da knjigo priporočam v branje, z željo, naj bodo deležni blagoslova in celostnega ozdravljenja vsi, ki se bodo ravnali po omenjenih duhovnih napotkih; naj se na vse bralce razlije obilen blagoslov v moči Svetega Duha!

  • hvala says:

   Ja ,res čudovita knjiga Dražena. Karizmatiki opisujejo v svojih knjigah, kaj je potrebno vse narediti, da dosežemo CELOSTNO OZDRAVLJENJE IN BOŽJI BLAGOSLOV. Potrebno je, da opisano v knjigah tudi naredimo, in poslušamo Jezusa, kaj nam naroča, da naredimo, če ne ni uspeha.

   Marija naša Mati vedno naroča: Vse karkoli vam poreče moj sin, to storite.

   Jezus, ko je hodil in učil ljudi in jih ozdravljal in jim naročal:

   Pojdi in stori to, …vrzite mreže …vstani in hodi….pojdi tvoja vera te je rešila…Deklica, rečem ti vstani…vrni se domov in pripoveduj, kaj ti je storil Bog… Zahej hitro splezaj dol…Jezus in Samarijanka-Jezus ji je rekel : Pojdi in pokliči svojega moža in pridi sem…….pojdi k mojim bratom in jim povej : Odhajam gor k svojemu Očetu in vašemu Očetu in Marija Magdalena je šla in učencem sporočila….pojdi k jezeru , vrzi trnek in potegni ven prvo ribo, ki se bo ujela. Odpri ji usta in našel boš stater. Vzemi ga in jim ga daj zame in zase….itd.

   JEZUS JE NAROČAL, VELEVAL, KAJ JE POTREBNO NAREDITI. Moramo ga ubogati!

 21. hvala says:

  Na tej internetni strani_ZAČETEK piše o odpustkih -za 1. november itd….Popolni odpustek se lahko prejme, med drugim , če 30 minut beremo SVETO PISMO (Katoliška Cerkev-Nauk o odpustkih).

 22. hvala says:

  SVETO PISMO USMERJA NAŠO POT K BOGU (Papež Frančišek)

  BOŽJA BESEDA IMA MOČ, DA SPREMENI ŽIVLJENJE, KER JE ŽIVA IN DEJAVNA, OSTREJŠA KAKOR VSAK DVOREZEN MEČ IN …PRESOJA ČUSTVA IN MISLI SRCA (Heb 4,12 ).

  BOŽJA BESEDA JE DEJAVNA

  DA JE BOŽJA BESEDA DEJAVNA, POMENI, DA NI BREZ UČINKA, NE PRIHAJA , NE DA BI OPRAVILA, ZA KAR JO JE BOG POSLAL. ŽELIM VAM, DA SVETO PISMO VEDNO PREJMETE V NJEGOVI DRAGOCENI EDINSTVENOSTI KOT BESEDO, KI JE PREPOJENA S SVETIM DUHOM, DAROVALCEM ŽIVLJENJA, IN KI NAM SPOROČA JEZUSA, KI JE ŽIVLJENJE, PRAVI PAPEŽ FRANČIŠEK . NOBENA DRUGA KNJIGA NIMA TE MOČI. PO NJENI BESEDI POZNAMO DUHA, KI JO JE NAVDIHNIL. SAMO V SVETEM DUHU JE NAMREČ LAHKO SPREJETA, ŽIVETA IN OZNANJENA, KAJTI DUH UČI VSAKO STVAR IN NAS SPOMINJA, KAJ JE POVEDAL JEZUS.

  BOŽJA BESEDA JE OSTRA

  BOŽJA BESEDA JE OSTRA. JE MED, KI DAJE TOLAŽILNO GOSPODOVO DOBROTO, DA JE PRAV TAKO MEČ, KI V SRCE PRINAŠA ZDRAV NEMIR. PRODIRA NAMREČ V GLOBINO IN PRINAŠA LUČ NA MRAČNE KRAJE DUŠE. KO KOPLJE V NOTRANJOSTI OČIŠČUJE. DVOJNI REZ TEGA MEČA LAHKO V TRENUTKU POVZROČI BOLEČINO, A V RESNICI KORISTI, KAJTI ODREŽE TISTO, KAR ODDALJUJE OD BOGA IN LJUBEZNI, DA BI PREKO SVETEGA PISMA V SVOJI GLOBINI ČUTIL I NEŽNO GOSPODOVO LJUBEZEN TER NJEGOVO ZDRAVILNO NAVZOČNOST.

  BOŽJA BESED PRESOJA ČUSTVA IN MISLI

  BESEDA ŽIVLJENJA JE TUDI RESNICA IN NJEGOVA BESEDA V NAS USTVARJA RESNICO, S TEM PA TUDI ODSTRANJUJE LAŽNOST IN DVOJNOSTI. SVETO PISMO STALNO SPODBUJA, DA POT USMERIMO PROTI BOGU. KO SE PUSTIMO BRATI BESEDI, NAM TO POMAGA, DA POSTANEMO TUDI MI ODPRTE KNJIGE, ŽIVE PROSOJNOSTI BESEDE, KI REŠUJE. JEZUSOVI PRIČEVALCI IN OZNANJEVALCI NJEGOVE NOVOSTI. BOŽJA BESEDA NAMREČ VEDNO PRINAŠA NOVOST, JE NEULOVLJIVA, UBEŽI NAŠIM PREDVIDEVANJEM IN POGOSTO RAZBIJE NAŠE SHEME. (papež Frančišek)

  Razglašanje Božje Besede sprošča izjemno moč. Mnogi kristjani se ne zavedajo tega čudovitega potenciala, ki jim je na razpolago.
  BOŽJA BESEDA ima velik vpliv v vseh okoliščinah, od osebnih potreb do mednarodnih kriz. Ne glede na to, s kako težkimi okoliščinami se srečujemo, se takrat, ko namesto svojih skrbi in strahov razglašamo BOŽJO BESEDO, SPROŠČAMO MOČ BOGA, KI JIH MORE SPREMENITI.

  Kaj vse nam ponuja naš ODREŠENIK-ZDRAVNIK JEZUS KRISTUS. Mi pa dostikrat gremo samo mimo NJEGOVIH ZASTONJSKIH DAROV KI ZDRAVIJO DUŠO, DUHA IN TELO. DAJE NAM SVOJO BESEDO, KI JE RESNICA, JEZUS JE REKEL ; “RESNICA VAS BO OSVOBODILA,
  SPRAVO Z NJIM-SVETO SPOVED,
  DAJE NAM SAM SEBE -SVETA EVHARISTIJA, DA NAS OČISTI SLABOSTI, POZDRAVI IN OKREPI ZA ŽIVLJENJE TUKAJ IN VEČNO ŽIVLJENJE,
  DAJE NAM BOLNIŠKO MAZILJENJE, KI ZDRAVI PRVO DUHA, DUŠO IN TUDI TELO PO NJEGOVI ODLOČITVI, TO JE TUDI MOČ IN POMOČ V TRPLJENJU,
  DAJE NAM ZAKRAMENTE SVETI KRST, SVETA BIRMA, ZAKRAMENTI POKLICANOSTI-STANU V ŽIVLJENJU,
  S TEM, KO GA SLAVIMO, SE SPROŠČA NJEGOVA MOČ….ITD.

  GOSPOD NAM MORE PODELITI VSAKRŠNE MILOSTI, TAKO DA BI IMELI VEDNO VSEGA DOVOLJ IN V IZOBILJU.

 23. M says:

  Pozdravljeni,

  imam eno prošnjo za nasvet glede moje težave ter prosim za molitveno podporo.
  Sem samsko dekle, straro okrog 30 let, in nikakor se ne morem odločiti in najti primernega fanta oz. bodočega moža. Naj malce pojasnim. Sem bila na večih portalih, sedaj sem še le na katStiku, in sem si dopisovala z več fanti, a iz vse množice in številnih dopisovanj in nekaterih povabilih na kavo ali čaj se ne morem odločiti za enega fanta. Žal si pišem z enim, se morda vidim na kavi in potem kar obupam nad njim. Morda imam prevelika pričakovanja glede fanta, da si želim na vsak način, da mi je simpatičen in veren – oz. vero spoštuje ter da bi čistost in svetost (kolikor se da, v zaupanju na moč zakramentov) živel do poroke in naprej v zakonu. Teh dopisovanj oz. pogovorov s fanti imam čez glavo in tudi srečevanj.
  Morda sem res notranje ranjena na tem področju do nasprotnega spola. Kaj naj naredim? Molitev, morda Devetdnevnico k Mariji, ki razvezluje vozle? Kako naj pridobim živo vero in vztrajnost pri molitvi ter najdem in se odločim za enega fanta – in z njim gradim lep in vzgleden odnos?
  Prosim za molitev zame. Bog povrni. M

  • hvala says:

   Spoštovana M!

   Gospodu Jezusu povejte vse to , osebno se z njim pogovorite, prosite Ga za nasvet. Njemu izročite življenje in te želje, ki jih imate. Že sem večkrat napisala, da kar Bog zapre ,noben človek na svetu ne odpre in pa kar Bog odpre noben človek na svetu ne zapre. Ga ni človeka.
   Svoje rane predložite Jezusu, odpustite vsem, ki so vas prizadeli. To ne moremo sami, ampak moramo prositi Jezusa, ki nas bo preoblikoval, da bomo lahko odpustili vsem, ki so nas prizadeli. Njegove rane so ozdravile naše rane.

   Gospod ima za vsakega človeka načrt. Molite v namen tudi, da vam Gospod pokaže, kaj je Njegova volja. Brez Njegove volje se ne bo ničesar na svetu zgodilo. Molite k Mariji, Marija je pot k Jezusu, molite tudi k Svetemu duhu, da vam bo dal svoje darove. Brez Gospodove milosti ne moremo ničesar storiti.

   Božje usmiljenje, ki si višje od nebes, vate zaupamo.

  • Miro says:

   Draga M, vsak dan vztrajno molite k vašemu največjemu prijatelju Svetemu Duhu! Po ljudeh, dogodkih, znamenjih …, vam bo – prej ali slej – pokazal, kaj je Božja volja glede vas in vaše življenjske poti, konkretno v vašem položaju. Da bi sredi hrupa lahko prepoznali Njegov glas, je potrebno, da se v srcu čim bolj umirite in prisluhnete Njemu, ki vas nezmerno ljubi in vas želi osrečiti. Samo pogumno naprej: z vztrajnostjo, s potrpežljivostjo, z iskrenostjo do Boga, do sebe in do bližnjih, z razumom in srcem. Predvsem pa se oprite na Svetega Duha, Njegovo vodstvo, Njegovo tolažbo in pomoč! Naj vam Devica Marija in Odrešenik Jezus odpreta vrata na tisto najboljšo pot v vašem življenju, ki bo osrečila tako vas kot vaše bližnje. Z molivci skupaj molimo tudi za vas; ostanimo povezani v molitvi rožnega venca, ki nas vedno vodi k sreči v Bogu!

   Bog vas obilno blagoslovi – veri, upanju in ljubezni!

 24. hvala says:

  SLAVILNA MOLITEV

  PRAV SLAVILNA MOLITEV JE NAJMOČNEJŠA, SAJ NA NAJGLOBLJI NAČIN MOLIVCA ODENE Z BOŽJO LJUBEZNIJO , VESELJEM IN MIROM. PRI TEM NAČINU PREPROSTO BOGA SLAVIMO, MU VZKLIKAMO , POJEMO, SE MU ZAHVALJUJEMO, GA OBČUDUJEMO. PRI IZRAŽANJU OBČUDOVANJA DO BOGA IN JEZUSA SE LAHKO NASLONIMO NA BESEDILA PSALMOV, KI NAM SLUŽIJO ZA VZOR SLAVILNE MOLITVE /prim Psalm 145). SVOJE VESELJE BOGU IZRAŽAMO TAKO Z IZGOVORJAVO KOT Z DRŽO TELESA.
  ČE ZMOREJO NA ŠPORTNIH PRIREDITVAH IZRAŽATI VESELJE Z GLASNIM VZKLIKANJEM IN DVIGOM ROK ZA NAVADEN GOL ALI KOŠ, KOLIKO BOLJ BOMO SVOJE OBČUTJE VESELJA, DA JE GOSPOD Z NAMI, IZRAZILI S SLAVILNO MOLITVIJO.

  SLAVILNO MOLITEV UPORABIMO TUDI TAKRAT, KO NAM DOGODEK , DEJANJE IZ PRETEKLOSTI POVZROČA BOLEČINO, STISKO, KRIVDO, ŽALOST. TO POVEJMO JEZUSU IN OBUDIMO KESANJE. BOGU SE ZAHVALIMO ZA VSE, KAR SMO V TEJ ZVEZI DOŽIVELI. DA, ZAHVALIMO SE MU! (glej 1 Tes 5,18).

  POVEJTE MU, DA VERJAMETE, DA BO CELO TO ZADEVO BOG UPORABIL V DOBRO ZA VAS IN ZA DRUGE, ČEPRAV SAMI V TEM NISTE VIDELI NIČ DOBREGA. PREPUSTITE DOGODKE IN STVARI IZ PRETEKLOSTI, SEDANJOSTI IN PRIHODNOSTI JEZUSU.

  IZROČITE MU JIH V NJEGOVO VARSTVO IN SE ZANJE ZAHVALITE. TO PONAVLJAJTE TOLIKO ČASA, DA V SEBI ZAČUTITE OLAJŠANJE, UMIRITEV.

  S SLAVLJENJEM IN ZAHVALJEVANJEM SE V NAS NASELI MIR, VESELJE IN LJUBEZEN . MIR IN RADOST STA NAŠA VSAKDANJA SPREMLJEVALCA. IZ ŽIVLJENJA PA IZGINJAJO JEZA, STRAH, SOVRAŠTVO, NEČIMERNOST , ….(Katoliška karizmatična Prenova v Duhu).

  Primer iz Svetega Pisma:

  Iz knjige MOČ SLAVLJENJA: ČUDOVIT PRIMER BOŽJEGA DELOVANJA MED NAŠIM SLAVLJENJEM NAJDEMO V 2. Kroniški knjigi 20.

  JOZAFAT JE BIL JUDOVSKI KRALJ. NEKEGA DNE JE VIDEL, DA JE NJEGOVO KRALJESTVO OBKOLILA MOGOČNA VOJSKA SOVRAŽNIKOV-MOABCEV IN AMONCEV. JOZAFAT JE VEDEL, DA JE MALI NAROD JUDOVCEV SAM IZ SEBE
  NEMOČEN, ZATO JE ZAKLICAL K BOGU:
  ” Mi smo namreč nemočni pred to veliko množico, ki prihaja nad nas: Ne vemo , kaj naj storimo: vate so uprte naši oči!” (2 kR 20,12).

  POMEMBEN KORAK V SLAVLJENJU BOGA JE, DA SVOJ POGLED UMAKNEMO PROČ OD GROZEČIH OKOLIŠČIN IN SE NAMESTO TEGA ZAZREMO V BOGA. PAZITE, JOZAFAT NI KAR ZAPRL OČI PRED GROŽNJO NJEGOVEMU KRALJESTVU, TUDI SE NI PRETVARJAL, DA SOVRAŽNIKA NI BILO.
  NATANČNO JE PROUČIL SITUACIJO, SPOZNAL LASTNO NEMOČ IN SE OBRNIL K BOGU NA POMOČ.

  NE SMEMO BITI SLEPI PRED RESNIČNIMI GROŽNJAMI ZLA V NAŠEM ŽIVLJENJU. ČE JIH JEMLJEMO TAKŠNE, KOT SO, IMAMO SAMO ŠE VEČJI RAZLOG, DA BOGA SLAVIMO IN SE MU ZAHVALJUJEMO, KER V NJIH UKREPA S POPOLNIM NADZOROM IN OBLASTJO. NE SMEMO SE PRETIRANO UKVARJATI Z ZLOM OKOLI NAS. SPREGLEJMO GA, PRIZNAJMO SVOJO NEMOČ, DA BI MU BILI KOS Z LASTNO MOČJO, POTEM PA SE OBRNIMO K BOGU.

  BOG JE REKEL JOZAFATU: ” NE BOJTE SE IN SE NE PLAŠITE PRED TO VELIKO MNOŽICO, KAJTI NE BOSTE SE BOJEVALI VI, TEMVEČ BOG”. (2 Krn 20,15).

  MISLIM, DA JE TO STRAŠNA IZJAVA . NIMAMO MOČI, DA BI BILI KOS OKOLIŠČINAM V SVOJEM ŽIVLJENJU, TOREJ JE OČITNO, DA BITKA NI NAŠA, AMPAK BOŽJA. !

  ” A TOKRAT SE VAM NE BO TREBA BOJEVATI: SAMO RAZPOSTAVITE SE IN ČAKAJTE,…PA BOSTE VIDELI ZMAGO, KI VAM JO BO NAKLONIL GOSPOD!”. (2 Krn 20,17).

  KAKŠNA OBLJUBA!. KAJ JE POČEL JOZAFAT, MEDTEM, KO JE MIROVAL IN OPAZOVAL BOGA PRI DELU?

  NASLEDNJE JUTRO JE JOZAFAT SVOJI VOJSKI RAZDELIL UKAZE. ” PO POSVETOVANJU Z LJUDSTVOM JE POSTAVIL TISTE, KI NAJ OPEVAJO IN SLAVIJO GOSPODA V SVETEM OKRASJU, HODIJO PRED VOJSKO IN GOVORIJO:

  ZAHVALJUJTE SE GOSPODU, KER VEKOMAJ TRAJA NJEGOVA DOBROTA.” (2 Krn 20,21).

  TA PRIZOR SE JE ODVIL PRAV PRED OČMI SOVRAŽNIKOVIH VRST, KI SO BILE ZBRANE, DA UNIČIJO JUDOVCE.

  SI LAHKO PREDSTAVLJATE REAKCIJO SOVRAŽNIKOVIH POVELJNIKOV, KO SO VIDELI MAJNO SKUPINO PEVCEV, KAKO PRIHAJA NA BOJNO POLJE PROTI NJIM. ?

  MERLIN R. CAROTERS PRAVI :” V VOJSKI SEM BIL DVAJSET LET. VIDEL SEM VELIKO MOŽ , KO SO SE PRIPRAVLJALI NA MNOGE BITKE. NIKOLI PA NISEM VIDEL POVELJUJOČEGA GENERALA, KI BI SVOJIM ČETAM UKAZAL, NAJ MIRNO STOJIJO PRED SOVRAŽNIKOM, POSEBNA SKUPINA PEVCEV PA BI MED PREPEVANJEM HVALNIC IN SLAVLJENJEM BOGA ODŠLA NAPREJ.
  PRAV V TAKŠNI SITUACIJI SE BO NAŠ RAZUM ZELO VERJETNO UPRL. MORDA BI REKLI: ” ŽE PRAV , DA SLAVIMO GOSPODA, KADAR SMO V KOČLJIVEM POLOŽAJU, TODA NE SMEŠIMO SE. BOG POMAGA TISTIM, KI SI POMAGAJO SAMI. NAJMANJ, KAR LAHKO NAREDIMO, JE, DA SE ODPRAVIMO V BITKO IN SE POGUMNO BORIMO, KAKOR NAJBOLJE ZNAMO. PREOSTALO PREPUSTIMO BOGU”

  TODA KAJ SE JEZGODILO JOZAFATU IN NJEGOVIM MOŽEM???????????????

  “KO SO ZAČELI VRISKATI IN PREPEVATI , JE GOSPOD PRIPRAVIL ZASEDO AMONCEM, MOABCEM IN TISTIM S SEIRSKEGA GOROVJA, KI SO PRIŠLI NAD JUDA…………………………………………IN SO SE POBILI MED SEBOJ” (2 Krn 20,22.23)

  MNOGI MED NAMI NEPRESTANO DOŽIVLJAJO PORAZE, KER NISO PRIPRAVLJENI SPREJETI DEJSTVA, DA JE BITKA BOŽJA , NE NAŠA. TUDI TEDAJ, KO SPOZNAJO SVOJO NEMOČ, DA NE MOREJO BITI KOS SOVRAŽNIKU, SE BOJIJO SPUSTITI STVARI IZ ROK IN SE ZAUPATI BOŽJI MOČI.

  TU DOVOLIJO SVOJEMU RAZUMU NAPAČNO MESTO. PRAVIJO: ” NE RAZUMEM , ZATO SI NE UPAM VEROVATI”.
  BOŽJA BESEDA ZELO JASNO GOVORI, DA JE KORAK V VERI EDINI IZHOD IZ TE DILEME.

  VEROVATI, DA SO BOŽJE OBLJUBE RESNIČNE, TE OBLJUBE SPREJETI IN VANJE ZAUPATI NAS VODI K RAZUMEVANJU.
  SVETOPISEMSKO NAČELO JE JASNO: NAJPREJ SPREJETI, POTEM RAZUMETI. RAZLOG ZA TO JE PREPROST. NAŠ ČLOVEŠKI RAZUM JE TAKO OMEJEN, DA NIKAKOR NE MORE DOJETI VELIČINE BOŽJEGA NAČRTA IN NAMENA ZA NAS. ČE BI NAŠ RAZUM IMEL PREDNOST PRED SPREJEMANJEM, NIKOLI NE BI BILI SPOSOBNI PRAV DOSTI SPREJETI.

  JOZAFAT SI NIKOLI NE BI DRZNIL SLEDITI BOŽJEMU NAČRTU ZA BITKO, ČE BI VZTRAJNO POSKUŠAL RAZUMETI TA NAČRT!!!!!!!!!!!!!!
  BOŽJA OBLJUBA JE NEDVOMNO OSUPNILA JOZAFATOVO RAZUMEVANJE. TODA JOZAFAT JE BIL, KAKOR BEREMO V SVETOPISEMSKEM POROČILU, ČLOVEK, KI JE BOGU VERJEL IN MU ZAUPAL. ZARADI TEGA SE JE NANJ ZANAŠAL. (Merlin R. Caroters-Moč Slavljenja).

 25. hvala says:

  ODPUŠČANJE

  PREGLEJTE, KDO VAS JE RANIL OZ. PRIZADEL, KOMU STE KAJ ZAMERILI IN MU BOSTE ODPUSTILI ;
  BODITE POZORNI NA VAŠE MISLI: ČE STE O KATEREM ČLOVEKU PREPRIČANI, DA VAM BO NAREDIL KAJ SLABEGA- ZAČNITE MOLITI ZANJ, DA BO DELAL SAMO DOBRA DELA!

  MOLITI POMENI : NAJPREJ SE BOGU ZANJ ZAHVALITI, POTEM GA BLAGOSLOVITI, DA BO V NJEGOVEM ŽIVLJENJU ZAČEL DELOVATI SVETI DUH;

  NAJBOLJE JE, DA SI IMENA ZAPIŠETE IN POTEM VSAK POSAMEZEN PRIMER IZROČITE DELOVANJU SVETEGA DUHA, KI STE GA POVABILI V SVOJE SRCE.,

  PREHODITE ŽIVLJENJE IN VSTOPITE V DOGODKE, KI SO VAS RANILI, PRI TEM PA VSAKEGA POSEBEJ IZROČITE JEZUSU V OZDRAVITEV;

  POSEBEJ IZROČITE JEZUSU DOGODKE , V KATERIH STE KOGA PRIZADELI IN GA TAKO RANILI;

  TO VADITE NA RAZLIČNE NAČINE, TRI STOPNJE (DA BI TO ZMOGLI, NAJPREJ OBUDITE ZAVEDANJE, DA BOG TEGA ČLOVEKA LJUBI, DA BOŽJI DUH ŽIVI V NJEGOVI DUŠI IN DA GOSPOD ŽELI TUDI NJEMU VZPOSTAVITI BOŽJE KRALJESTVO LJUBEZNI IN MIRU):

  -V MISLIH, KADAR ODPUŠČANJA NE MORETE IZREČI GLASNO,
  -POIZKUSITE TAKOJ ODPRAVITI RAZLOG ZAMERE Z DOBRIM DELOM,
  -TISTI OSEBI REČETE: OPROSTI (priročnik za udeležence seminarja PRENOVA V DUHU)

 26. Kras says:

  Pozdravljeni.
  Imamše eno vprašanje . V prispevku o poslovnežu , ki je vstopil v samostan je pisalo: Kar deset let je potreboval za očiščevanje, molitev in razločevanje.
  Kaj pomeni razločevanje?

  • Administrator says:

   Razločevanje pomeni:
   Kot bi recimo fižol in grah ju ločila iz iste posode kjer sta bila zmešana.

   Ali pa drugače povedano, da slišiš svojega otroka v gruči otrok kjer vsi upijejo in še točno veš kje je.

  • hvala says:

   Spoštovana ga. Kras!

   UMETNOST OČIŠČEVANJA SRCA-UVAJANJE V RAZLOČEVANJE

   ŽIVLJENJE JE SESTAVLJENO IZ NENEHNEGA ODLOČANJA. POGOSTO SE MORAMO ODLOČATI MED DOBRIM IN ZLOM. SLABA MISEL JE PRI TEM STALNO NEVARNOST. PAPEŽ FRANČIŠEK ZELO POUDARJA, DA JE NUJNO, DA ZNAMO RAZLOČEVATI DUHOVE. ; RAZLOČEVATI ALI NAM NEKA STVAR POMAGA OSTATI V GOSPODU ALI PA NAS OS NJEGA ODDALJUJE-TO JE DUHOVNO RAZLOČEVANJE.

   DAJTE NA PREIZKUS DUHOVE, DA BI PREIZKUŠALI ALI ZARES PRIHAJAJO OD BOGA, KAJTI NA SVET JE PRIŠLO VELIKO LAŽNIH PREROKOV. ZATO JE NUJNA ČUJEČNOST. IN VELIKOKRAT SE NAŠE SRCE Z MNOGIMI STVARMI, KI PRIDEJO IN GREJO, ZDI KOT MESTNA TRŽNICA: V NJEM NAJDEŠ VSE.

   ZATO JE TREBA PREIZKUŠATI, KAJ JE OD GOSPODA IN KAJ NI, DA BI OSTALI V GOSPODU.

   KAJ JE TOREJ KRITERIJ ZA RAZUMEVANJE, ALI NEKA STVAR PRIHAJA OD KRISTUSA ALI OD ANTIKRISTA.???

   PO BESEDAH PAPEŽA FRANČIŠKA IMA SVETI JANEZ JASEN IN PREPROST ODGOVOR: ” VSAK DUH, KI PRIZNA, DA JE JEZUS KRISTUS PRIŠEL V MESU, JE OD BOGA; NOBEN DUH, KI JEZUSA NE PRIZNAVA, PA NI OD BOGA. TO JE DUH ANTIKRISTA. ”

   DA JE BESEDA PRIŠLA V MESU, POMENI PRIZNATI POT JEZUSA KRISTUSA, PRIZNATI, DA SE JE ON, ČEPRAV JE BIL BOG, PONIŽAL VSE DO SMRTI NA KRIŽU. “TO JE POT JEZUSA KRISTUSA, PONIŽNOST, ČISTO PONIŽANJE.

   ČE TE NEKA MISEL, NEKA ŽELJA VODI NA TO POT PONIŽNOSTI, PONIŽANJA IN SLUŽENJA DRUGIM, JE OD JEZUSA.

   A ČE TE VODI NA POT NADUTOSTI, NEČIMERNOSTI, OŠABNOSTI, NA POT ABSTRAKTNE MISLI, POTEM NI OD JEZUSA.

   POMISLIMO NA JEZUSOVE SKUŠNJAVE V PUŠČAVI. VSI TRIJE PREDLOGI, KI JIH JE HUDIČ DAL JEZUSU, SO PREDLOGI, KI SO GA HOTELI ODDALJITI OD POTI SLUŽENJA, PONIŽNOSTI, PONIŽANJA, LJUBEZNI.

   VELIKOKRAT JE NAŠE SRCE CESTA, PO KATERI GRE VSE. IN TO JE TREBA PREIZKUŠATI. (Papež Frančišek).

   NAVZOČNOST ZLIH IN DOBRIH DUHOV JE MOGOČE RAZLOČEVATI ZLAHKA IN BREZ TEŽAV, ČE NAM BOG TO NAKLONI.
   VIDENJA SVETIH NE SPREMLJA NEMIR. VDOR IN PRIKAZEN ZLIH DUHOV SPREMLJA NERED, S HRUŠČEM, JEČANJEM. IZ TEGA SE TAKOJ RODI PREPLAŠENOST DUŠE, NEMIR IN NEUREJENOST MISLI, POTRTOST, BREZVOLJNOST, ŽALOST, POŽELENJE PO SLABEM, ZANIČEVANJE KREPOSTI IN OMAHLJIVOST ZNAČAJA.(Sveti Atanazij-odlomki iz življenja sv, Antona).

   RAZLOČEVANJE DUHOV JE DAR OD SVETEGA DUHA. ŽE SVETI PAVEL JE REKEL, DA MORAMO PROSITI ZA DAROVE SVETEGA DUHA IN SI JIH ŽELETI. ZATO SEM TUDI ŽE VEČKRAT OMENILA MOLITVE K SVETEMU DUHU-DEVETNEVNICA K SVETEMU DUHU, napisal Vojtech Kodet.
   Tudi duhovne vaje vam bodo pri tem pomagale, oz. duhovni voditelj.

   Božje usmiljenje, ki si višje od nebes, vate zaupamo.

   • Kras says:

    Hvala za vaš odgovor.
    Ravno danes sem podlegla duhu jeze, samozaničevanja, obupa, žalosti,…
    Sprašujem se, kako bi v mojem primeru ravnal Jezus.
    V instituciji, kjer sem delala prej, sem bila v prvih tednih priča dogodku, ko je neka glavna sestra tepla pacijentko,…Bila sem šokirana, da sem videla tako neprofesijonalno, prav hudobno ravnanje sestre nad bolnico z hudo demenco. Ampak vsi smo samo ljudje posvečeni in neposvečeni. Med potjo v avtu sem se tresla, možu pa nič povedala, saj bi bil jezen tudi on, pa še bolj bi si privoščil kakšno čez “kler”
    Potem sem bila še eno leto in pol deležna mobinga z strani glavne sestre(nune), ki je bila potem kazensko premeščena. Kasneje sem se spraševala , kako bi se zadeva odvijala, če bi takrat šla do predstojne in ji za dogodek povedala,…bi mi sploh verjeli. Pri spovedi mi je župnik povedal, da ko bo nekdo 1x premogel toliko ljubezni in lastnega samospoštovanja , da bo tej nuni ustavil roko, bo to dobro. Sama tega takrat še nisem zmogla.
    Sedaj pa sem v novi godlji in sicer 2x tedensko nadomeščam sestro v domu za ostarele in bolne žene. Omenjena sestra je zelo vzkipljiva. Moti pa me , da stvari ne pove meni, pač pa glavni sestri, ki mi potem poroča.Danes je bila jezna, ker sem ji povedala , da je ena pacijentka pogrešala eno zdravilo in v njenih očeh ne bi mogla narediti slabše kot sem, ker sem ji šla to povedat , zraven pa je bilo še drugo osebje. Ponavljam, da nisem mislila nič hudega, ona pa je odreagirala tako burno, takoj sem začutila , koliko jeze se je sprožilo v njej.
    Kaj naj naredim? Kako naj razčistim zadevo?Naj pustim vse skupaj. Res se mi ne zdi prav, da zaradi ene take malenkosti nekdo tako odreagira. Je smisel, da zaprosim za pogovor, tako pa ne more ostati, žalostna sem in prav fizično me stiska v prsih.

    • Kras says:

     Se skriva odgovor v tem stavku:”Blagor tistim, ki bodo podobni Jezusu in bodo na hudo odgovorili z ljubeznijo.”

     • Administrator says:

      Draga Kras.

      Če imate kapelo v domu, jo obišči izroči Jezusu ves dan. Ko te spet nekaj stiri se spet pojavi v kapeli. Ko imaš kak pomemben pogovor se spet zateči v kapelo.

      Tudi sam tako delam. Bog te obilno blagoslovi.

     • hvala says:

      Spoštovana ga. Kras!

      Ljubezen do bližnjega obsega vsa telesna in duhovna dela usmiljenja.. Teh je 7 telesnih in 7 duhovnih del usmiljenja. skupaj torej 14.

      ENO IZMED DUHOVNIH DEL USMILJENJA JE TUDI -KRIVICO VOLJNO TRPETI.

      Jezusu izročimo vsako misel, zamero, namero . Preobražanje uma je v tem, da vsak dan več časa preživimo z Jezusom, ne glede na to, kaj delamo, s kom se družimo, s kom govorimo.
      Pri vsakem dejanju se pozna, če smo takrat imeli Jezusa v svojem srcu. On nas vnema za dobro, On nam omogoča, da v nas ni strahu, On nam bo v pomoč, ko nas bodo vprašali, od kod jemljemo dobroto in potrpljenje.

      Božje usmiljenje, ki si višje od nebes, vate zaupamo!

     • hvala says:

      HODITI ZA JEZUSOM POMENI, DA ZAČNEMO RAZMIŠLJATI KOT ON, GOVORITI KOT ON, DELATI KOT ON.

    • Miro says:

     Draga Kras, v taki in podobni življenjski oziroma poklicni situaciji se je res dobro vprašati, kaj bi na mojem mestu storil Gospod Jezus. Da pa bi mogli priti do ustreznega odgovora v luči Svetega Duha, je treba predvsem in najprej skrbno prisluhniti Odrešeniku Jezusu, ki nam takole govori: »Pridite k meni vsi, ki ste utrujeni in obteženi, in jaz vam bom dal počitek« (Mt 11,28).

     Napotimo se k Njemu – Odrešeniku, ki nas hrepeneče pričakuje v Najsvetejšem zakramentu, da bi nas razbremenil tega, kar nas teži, nas okrepil v veri, zaupanju in ljubezni, nas potolažil, nam v dani situaciji nakazal rešitev, ali nam podaril moči za potrpežljivo premagovanje težav. Zato je vedno zelo potrebna tudi molitev za luč in moč, da bomo težave lahko premagovali in premagali skupaj z Jezusom!

     Ob tem bi omenil še nasvet sv. Bernarda, naj v stiskah z močnim zaupanjem kličemo k Mariji! Poskusite opravite devetdnevnico k Mariji, ki razrešuje vozle, ne bo vam žal. Sami se prepričajte v moč Marijine priprošnje pri Odrešeniku Jezusu. To pobožnost je spodbudil papež Frančišek.
     Kličimo: O Marija, brez madeža izvirnega greha spočeta, prosi za nas, ki se k tebi zatekamo!

     Naj vas Usmiljeni Jezus obilno blagoslovi na Marijino priprošnjo!

     • hvala says:

      Spoštovana Kras in vsi ostali!

      TA TEDEN SMO VSI NEKAKO S SVOJIMI STISKAMI GLOBOKO VPILI K BOGU, NAJ NAM PRIDE POMAGAT. SAMA SEM TUDI PO NAVDIHU PRVE TRI DNI V TEDNU ŠE POVEČALA SVOJE MOLITVE. TRETJI DAN IN ČETRTI V TEDNU STA SE MI ZGODILA DOGODKA, ZELO TEŽKA, PONIŽUJOČA, ITD.
      RAZMIŠLJALA SEM O TEM TUDI PONOČI.. JAZ V SVOJIH MOLITVAH PROSIM, DA MI GOSPOD JEZUS DA POGLEDATI Z DUHOVNIMI OČMI NA ZADEVO , DOGODEK ITD…KAJ JE PO NJEGOVO. PROSILA SEM GA, DA ME TUDI POTOLAŽI.

      NASLEDNJI DAN MI JE POKAZAL. ZVEČER SEM VZELA V ROKE TIPKANO BROŠURO -MOČ SLAVLJENJA IN PREBRALA:

      KADAR SE STVARI NA TEM SVETU SLABŠAJO, TO NE POMENI, DA BOGA NI ALI DA JE BREZBRIŽEN. PRAV NASPROTNO. VSA TA ZNAMENJA SO DOKAZ, DA JE BOG ZELO BLIZU, DA SE URESNIČUJE VSAK DELČEK NJEGOVEGA NAČRTA IN NAMENA TAKO, KOT NAM JE OBLJUBIL.

      UČENCI SO VIDELI SVOJEGA KRIŽANEGA VODITELJA, NAVIDEZNO ZMAGO ZLA NADE DOBRIM, IN TO SO SPREJELI KOT DOKAZ, DA ZDAJ BOGA NI BILO MED NJIMI. ČE PA BI VEROVALI BOŽJI BESEDI, IZREČENI PO PREROKIH, BI ISTE OKOLIŠČINE RAZUMELI KOT DOKAZ, DA JE BOG BIL Z NJIMI IN RAZVIJA SVOJ NAČRT.
      UČENCI SO CELO HOTELI JEZUSU PREPREČITI TRPLJENJE.

      TUDI MI SMO PODOBNI UČENCEM. KO SE ZNAJDEMO V TEŽAVAH IN PREIZKUŠNJAH, JE NAŠ PRVI ODZIV OBIČAJNO:”

      O, BOG, ZAKAJ SI ME ZAPUSTIL. ?
      TODA JEZUS JE DEJAL: “TO SEM VAM POVEDAL, DA BI IMELI MIR V MENI. NA SVETU IMATE STISKO, TODA BODITE POGUMNI: JAZ SEM SVET PREMAGAL. (Jn 16,33).

      ČE BI MI RESNIČNO VEROVALI TEM JEZUSOVIM BESEDAM, BI NA SVOJE OKOLIŠČINE GLEDALI KOT NA DOKAZ BOŽJE NAVZOČNOSTI V NAS, BOGU PA SE ZAHVALJEVALI IN GA SLAVILI, NAMESTO PRITOŽEVALI IN GODRNJALI.

      JEZUS JE SVOJIM UČENCEM DEJAL, NAJ SE VESELIJO NJEGOVEGA KRIŽANJA. ČE BI ZAUPALI NJEGOVI BESEDI, BI NAMESTO ŽALOSTI LAHKO OKUSILI VESELJE. BOŽJA BESEDA NAS UČI, NAJ SE V PREIZKUŠNJAH VESELIMO.

      PRAV TISTO , KAR MISLIMO, DA JE BOLEČ DOKAZ BOŽJE ODSOTNOSTI V NAŠEM ŽIVLJENJU, JE V RESNICI LJUBEČI POSEG BOGA, DA BI NAS PRITEGNIL K SEBI -DA BI BILO NAŠE VESELJE DOPOLNJENO.
      VERUJMO, DA JE JEZUS Z NAMI IN DA BOG DELUJE SEDAJ V VSEH RAZMERAH IN OKOLIŠČINAH NAŠEGA ŽIVLJENJA (Moč slavljenja). .

      TAKO JE MENE JEZUS POTOLAŽIL IN MI DAL POGLED Z DUHOVNIMI OČMI. DELA VSE, DA SE IZPOLNI NJEGOV ODREŠENJSKI NAČRT ZA MENE, ZA MOJO DRUŽINO, ZA DRUGE, ZA KATERE MOLIM.

      JAZ SEM GOSPODU IZROČILA SVOJE ŽIVLJENJE V CELOTI , Z VSEMI SITUACIJAMI IN DOGODKI TU NA ZEMLJI. KER SEM MU VSE IZROČILA, ON VODI MOJE ŽIVLJENJE, NIČ SE NI ZGODILO SLUČAJNO. ZATO SEM SE MU ZA TA DVA TEŽKA DOGODKA TA TEDEN TUDI ZAHVALILA. KER JE ON BOG IN ŽE VE KAJ DELA.

      ČE SE MI GOSPODU IZROČIMO, BO TUDI PREIZKUSIL, ČE MISLIMO ZARES, ALI PA SAMO REČEMO TAKO. VOJAK, KO GRE NA FRONTO TUDI NE BO POMAGAL DRUGIM SAMO S SVOJIMI BESEDAMI KAKO JE DOBER, AMPAK BO TO POKAZAL Z DELOM, DEJANJEM..

      NA ZAČETKI SVOJE HOJE Z GOSPODOM, TUDI JAZ NISEM VEDELA, KAJ NAREDITI V PRIMERIH, KO TE OBTOŽUJEJO ZANIČUJEJO, SE POSMEHUJEJO, ITD…..VPRAŠALA SEM GA KAKO RAVNAM IN GA VPRAŠAM ZA VSAKO SITUACIJO. ON ŽELI OSEBNI ODNOS Z NAMI. SAJ JE ŽIV.

      V PRIMERIH PONIŽEVANJA LJUDI, OPRAVLJANJA, OBREKOVANJA, DELANJA ŽALOSTI IN TAKO DALJE JE POTREBNO ZA TE LJUDI MOLITI IN JIH VSAK DAN BLAGOSLAVLJATI. GOSPOD BO NAREDIL SVOJE, BOSTE VIDELI KAKŠNA SPREMEMBA BO TO. KAKO SE BODO ZAČELI SČASOMA DO VAS POPOLNOMA DRUGAČE OBNAŠATI.
      NEKOČ MI JE NEKA GOSPA SAMA POVEDALA SVOJ PRIMER. IMELI SO VELIK SPOR , KRIČANJE, ŽALITVE, ZAHTEVE ITD. POTEM JE MOLILA ZA TEGA ČLOVEKA IN GA BLAGOSLAVLJALA. PRAVI, NEKI DAN PRIDE TA OSEBA NA DVORIŠČE, IN PROSI ODPUŠČANJA, IN ŽELI, DA SO V LEPIH ODNOSIH. PRAVI, DA JE BILA TAKO ŠOKIRANA, DA SPRVA SPLOH NI MOGLA TEGA DOJETI.
      GOSPOD JE RES VELIK.

      PREROK SIRAH PRAVI :” IZPRAŠAJ SVOJEGA BLIŽNJEGA, PREDEN MU BOŠ GROZIL, IN DAJ BESEDO POSTAVI NAJVIŠJEGA”. (Sir 19,17-drugi del).

      ZATO DRAGI VSI MOLIVCI IN MOLIVKE, NE SE PRESTRAŠITI IN OBUPATI, KO SE STVARI ŠE BOLJ POSLABŠAJO. TO SO TUDI MENE UČILI. KAJTI GOSPOD JE TAKRAT NA DELU Z VSO MOČJO.

      JAZ V TEH PRIMERIH, KO SE PO INTENZIVNI MOLITVI IN ŽIVLJENJU BO BOŽJIH ZAPOVEDIH STVARI ŠE POSLABŠAJO , VIDIM NAJVEČJO NEVARNOST , KI PRETI ČLOVEKU, DA ODNEHA, DA ODSTOPI OD HOJE Z GOSPODOM. NE ,NE SMEMO ODNEHATI.
      PRIKLOPIMO SE NA GOSPODA, VSAK DAN 24 UR NA DAN.
      ZELO POMEMBNO JE, DA NAS SVETI DUH V CELOTI PRENOVI IN NAŠA ŽIVLJENJA.

      PREJELI BOSTE MOČ, KO BO SVETI DUH PRIŠEL NAD VAS IN BOSTE MOJE PRIČE (Apd1,8).

      Božji blagoslov naj bo vedno z vsemi nami!

     • hvala says:

      Ja res je kot pravi g, Miro. Zatecimo se k Mariji. Opravljajte devetdnevnice, MARIJA, KI RAZVEZUJEŠ VOZLE, kar naprej, neprestano, lahko več let, Gospa Mati Marija, bo pomagala, bo razvezala vozle in pokazala , kaj je vzrok. Govorim iz lastne izkušnje. Ne odnehati.
      Pomagaj nam naša Mati!

 27. hvala says:

  JEZUS IMA ZA NAŠE ŽIVLJENJE TUDI TOČNO DOLOČEN ČAS, KDAJ BO KAJ IZVRŠIL, DOKONČAL ITD….KER JE TUDI GOSPODAR ČASA.

  GLEJTE TO JE LEPO OPISANO V SVETEM PISMU, PRIMER JUDITA.

  PAPEŽ FRANČIŠEK V KNJIGI ODPRT UM, VERUJOČE SRCE , TO LEPO OPIŠE.

  Takole pravi:”PREDEN SVETI PISATELJ VPELJE V ZGODBO JUDITO, OPIŠE POLOŽAJ, V KATEREM SE ZDI ZGODOVINA ŽE ODLOČENA: KRAJ NAMESTITVE HOLOFERNOVE VOJSKE OKROG MITIČNEGA MESTA BETULIJE, KI SO MU PREKINILI DOTOK VODE, KAR POVZROČI, DA LJUDSTVO (ZBOR, CERKEV) VPIJE K UZIJU Z ZAHTEVO PO ODREŠITVI. TA PA DOBRO VOLJO IZRAELA, DA SE NE VDA SOVRAŽNIKU, PRIPELJE NA
  ROB RAZUMNOSTI: POGUM BRATJE! VZDRŽIMO ŠE PET DNI..
  ČE PA POTEČEJO TUDI TI DNEVI IN NE PRIDE K NAM POMOČ, BOM NAREDIL KOT ZAHTEVATE (Jdt 7,39 in s.)
  JUDITINA VELIČINA SE POKAŽE V RAZLIKOVANJU, KI GA JE IZVEDLA PRED VODITELJI, KO JIH POŠLJE KLICAT GOSPODA (prim. Jdt 8,10 in s.).ČLOVEŠKA RAZUMNOST JE NEUMNOST, ZAKAJ BOG NI KAKOR ČLOVEK, DA BI MU GROZILI, IN NE KAKOR SIN ČLOVEKOV, DA BI GA LAHKO PRISILILI K ODLOČITVI (Jdt 8,16).

  KDO STE PA VI, DA DANAŠNJI DAN SKUŠATE BOGA IN SI MED LJUDMI PRILAŠČATE MESTO, KI PRIPADA BOGU? GOSPODA , VLADARJA VSEGA, POSTAVLJATE NA PREIZKUŠNJO; VENDAR NE BOSTE NIKOLI NIČESAR SPOZNALI. SAJ NITI GLOBINE ČLOVEŠKEGA SRCA NE MORETE RAZISKATI NITI MISLI ČLOVEŠKEGA RAZUMA NE MORETE DOUMETI.
  KAKO BOSTE TEDAJ PREISKALI BOGA, KI JE USTVARIL VSE TO?. KAKO BOSTE SPOZNALI NJEGOV UM? KAKO DOUMETI NJEGOVO MISEL? NIKAR , O BRATJE, NIKAR NE DRAŽITE JEZE GOSPODA, NAŠEGA BOGA./…./ NIKAR NE IZSILJUJTE NAČRT GOSPODOV , NAŠEGA BOGA, ZAKAJ BOG NI KAKOR ČLOVEK, DA BI MU LAHKO GROZILI, IN NE KAKOR SIN ČLOVEKOV, DA BI GA LAHKO PRISILILI K ODLOČITVI.

  ZATO PA PRIČAKUJMO REŠITEV OD NJEGA IN GA KLIČIMO, NAJ NAM PRIDE POMAGAT. IN ČE GA JE VOLJA, BO SLIŠAL NAŠ GLAS (Jdt 8,12-14, 16-17).

  RAZLOG JUDITINEGA UPANJA JE V TEM, DA IZRAEL PREPOZNAVA BOGA KOT EDINEGA BOGA IN NE ČASTI DRUGIH bogov (prim, Jdt 8,19), IN TO SPOZNANJE NI INTELEKTUALNO, AMPAK GA IZRAEL NOSI ZAPISANEGA V SVOJEM MESU, KI SE SPOMINJA:

  SPOMNITE SE , KAJ JE STORIL Z ABRAHAMOM, KAKO JE PREIZKUŠAL IZAKA, KAJ JE MORAL PRESTATI JAKOB, KO JE V SIRIJSKI MEZOPOTAMIJI PASEL ČREDE SVOJEGA UJCA LABANA. KALIL JIH JE V OGNJU, DA PREIZKUSI NJIHOVA SRCA. TAKO TUDI TO, KAR ZDAJ POŠILJA NA NAS, NI NOBENA KAZEN. NE, GOSPOD BIČA TISTE, KI SO MU BLIZU, DA JIH POSVARI (Jdt 8,26 in s.).
  Judita bo posredovala za svoje ljudstvo.

  Iz tega se lahko zelo dobro naučimo, da Gospoda ne moremo prisiliti v nobeno odločitev, ali pa mu zapovedovati čas, v katerem naj nekaj naredi. VPIJMO PA VSI K NJEMU, MOGOČE SE NAS ZDAJ USMILI IN NAM POMAGA!

  PSALM 138- Davidov psalm 7-9

  ČE HODIM SREDI STISKE, ME OHRANJAŠ PRI ŽIVLJENJU.
  ZOPER JEZO MOJIH SOVRAŽNIKOV IZTEGUJEŠ SVOJO ROKO IN TVOJA DESNICA MI POMAGA,
  GOSPOD BO IZPOLNIL NAČRT V MOJE DOBRO.
  GOSPOD, TVOJA DOBROTA TRAJA NA VEKE,
  NE ZAPUSTI DELA SVOJIH ROK.

  BOŽJE USMILJENJE, KI SI VIŠJE OD NEBES, VATE ZAUPAMO!

 28. Kras says:

  Pozdravljeni.
  Pred kratkim mi je bila podarjena knjiga in to ravno sedaj , ko sem opravila življenjsko spoved.
  Naslov je : Odvadite se biti to, kar ste
  Kako naj človek v poplavi knjig ve, katere so dobre in katere zavajajoče?
  Ob tej priliki prosim , da mi poveste za kakšno dobro knjigo.

  • Administrator says:

   Odpri vsak dan Sveto pismo.

   • hvala says:

    Spoštovana Kras!

    Res , vsaki dan berite Sveto Pismo, kajti to je pogovor z Bogom. Potem vsaki dan prosite Svetega Duha, da vas vodi in molite v ta namen. Po daljši tesni hoji z Gospodom in v popolnem sodelovanju z njim, boste delala in živela po Gospodovem načrtu. Zaznala boste, kaj Gospod želi.
    Jaz od začetka tudi nisem vedela, kaj naj berem. Nekoč sem prišla v Katoliško trgovino in kupila knjigo po navdihu tisti dan.
    Gospod pa svetuje tudi preko ljudi.

    Svetujem vam, da preberete knjigo Srečanje z Živim Bogom-dr. Tomislav Ivančič, ima še več drugih knjig, te knjige imajo tudi duhovniki ,
    Celostno ozdravljenje je napisal Dražen Bušić, karizmatik,
    Prince Derek, ki je napisal knjigo Blagoslov ali prekletstvo , je napisal še 88 knjig, itd…Obiščite kakega duhovnika, pa vam bo še on svetoval . Založba Družina ima veliko knjig, za branje.

    Vse dobro!

 29. Janez says:

  Oče administrator pozdravljeni. Vljudno vas prosim, da poveste malo več glede Molitvenega ekumenskega priročnika in Vassule, kjer so navedene molitve. Opozorili ste me v odgovoru, naj bomo glede Vassule previdni. Prosim povejte nam Ex Ante opozorilo tudi gkede drugih zadev, ki jih opažate v vašem pastoralnem življenju in praksi, da se bom vsega tega izogibali. Kot vidim iz te medmrežne strani tega ni tako malo. Ko to vnaprej kot kristjani vemo, se tega izogibamo in varujemo. Vse dobro vam želim. Hvala. Janez

  P.s.: Napisali ste naj prosimo za Božje vodstvo in naj molimo k Svetemu Duhu za navdih in poduk, kar je zelo koristno za vernike. Obenem dovolite, da se vam iz srca zahvalim za vse, kar ste storili dobrega za nas vrnike z odprtjem Prosim za Molitev. Naj vam da Bog moč in vztrajnost, da nam boste še naprej pomagali po svojih močeh.

  • Janez says:

   NAŠEL SEM ODGOVOR DR. STRESA GLEDE VASSULE RYDEN (Janez)(
   Domnevna sporočila Vassuli Ryden
   13.05.2011: Slovenija

   Besedilo je objavljeno v Sporočilih slovenskih škofij št. 5/2011 na str. 89.

   V preteklih letih so se tudi v Sloveniji brez uradnega dovoljenja katerega od slovenskih ordinarijev pojavili spisi Vassule Ryden, domnevne vidkinje grške narodnosti, ki živi v Švici. Ob tem vnovič objavljamo stališče Kongregacije za nauk vere, ki ga je SŠK prejela leta 2005 in na tej osnovi sprejela odločitev, da slovenski škofje nauka in pisanja Vassule Ryden ne podpiramo (prim. SSŠ 12/2005, str. 169). Gre namreč za domnevno zasebno razodetje, ki ni v popolnem skladju z naukom katoliške Cerkve.

   Dne 26. avgusta 2005 je SŠK na Kongregacijo za nauk vere naslovila prošnjo za pojasnilo glede sporočil Vassule Ryden. Odgovor z dne 23. septembra 2005 je podpisal prefekt omenjene Kongregacije kardinal William J. Levada. V njem je zapisano, da se je glede nauka Vassule Ryden potrebno držati pojasnila (notifikacije) Kongregacije za nauk vere, ki je bilo objavljeno 6. oktobra 1995. Nekatere stvari, ki jih uči, niso sprejemljive za katoliško Cerkev. V njenih nazorih na začetku učenja obstajajo napake, sporočila pa sodijo med zasebna razodetja oziroma jih je mogoče pojmovati kot osebno razodetje. Imenovana je pravoslavne veroizpovedi, zakramente pa prejema v katoliški Cerkvi, kar sproža pomisleke in nered na področju ekumenskih prizadevanj. Veljavno pojasnilo Kongregacije iz leta 1995 se končuje z besedami: »Kljub nekaterim pozitivnim vidikom je učinek dejavnosti Vassule Ryden negativen. Kongregacija zato škofe spodbuja, da vernike o tem na primeren način seznanijo in v svojih škofijah ne dovolijo širjenja njenih idej. Končno vabi vse vernike, naj njenih spisov in učenja ne sprejemajo kot nadnaravnega in naj se držijo nauka katoliške Cerkve ter s tem ohranjajo čistost vere, ki jo je Gospod zaupal Cerkvi.«

   V knjižici Resnično življenje v Bogu, Pojasnilo Kongregacije za nauk vere (izšla leta 2010), so podporniki Vassule Ryden objavili tudi nekatere dopise Kongregacije za nauk vere, zadnji med njimi, ki naj bi pomenil pozitivno ovrednotenje nauka Vassule Ryden, nosi datum 10. julij 2004. Že primerjava med izvirnim besedilom in slovenskim prevodom omenjenega dopisa Kongregacije na ključnih mestih kaže na zavajajoča odstopanja od prvotnega pomena. Najpomembnejše dejstvo pa je, da je bil odgovor Kongregacije z negativno sodbo o spisih Vassule Ryden SŠK poslan več kot leto kasneje, 23. septembra 2005. Po tem datumu nismo prejeli nobenega drugega dopisa, ki bi to sodbo kakor koli spremenil.

   Kot smo zapisali že v obvestilu v Sporočilih slovenskih škofij 12/2005, str. 169, škofje spodbujamo vernike, naj namesto prebiranja domnevnih razodetij raje prebirajo Božjo besedo ter globlje premišljujejo Sveto pismo, dokumente cerkvenega učiteljstva in Katekizem katoliške Cerkve.

   msgr. dr. Anton Stres
   ljubljanski nadškof metropolit
   predsednik SŠK
   TU SŠK

   Vernike je treba Ex Ante o tem primerno obvestiti, da se vemo pravilno versko ravnati in pravilno živeti. To obvestilo dr. Stresa je bilo objavljeno že let 2011 in je pozvalo duhovnike da obvestijo katoliške vernike. Sam tega Obvestila v Cerkvi nisem dobil. Janez

 30. Milena says:

  Pozdravljeni,
  zanima me, zakaj moramo moliti za svoje sovražnike?

  Hvala.

  • Administrator says:

   Če boste molila za svoje sovražnike, tudi če nočete ali so vam odvratni bodo postali vaši najboljši in najbolj prijazni prijatelji.

   Jezus nam pravi tako:
   Lk6,27

   Ljubíte tudi sovražnike
   (Mt 5,38–48; 7,12a)
   27 »Vam pa, ki poslušate, pravim: Ljubíte svoje sovražnike, delajte dobro tistim, ki vas sovražijo. 28 Blagoslavljajte tiste, ki vas preklinjajo, in molíte za tiste, ki grdo ravnajo z vami. 29 Tistemu, ki te udari po enem licu, nastavi še drugo, in kdor ti hoče vzeti plašč, mu tudi obleke ne brani. 30 Vsakemu, ki te prosi, dajaj, in če kdo vzame, kar je tvoje, ne zahtevaj nazaj. 31 In kakor hočete, da bi ljudje storili vam, storite vi njim. 32 Če ljubite tiste, ki ljubijo vas, kakšno priznanje vam gre? Saj tudi grešniki ljubijo tiste, ki njih ljubijo. 33 Če namreč delate dobro tistim, ki delajo dobro vam, kakšno priznanje vam gre? Tudi grešniki delajo isto. 34 In če posojate tistim, od katerih upate dobiti nazaj, kakšno priznanje vam gre? Tudi grešniki posojajo grešnikom, da prejmejo enako. 35 Vi pa ljubíte svoje sovražnike. Delajte dobro in posojajte, ne da bi za to kaj pričakovali. In vaše plačilo bo veliko in boste sinovi Najvišjega, kajti on je dober tudi do nehvaležnih in hudobnih. 36 Bodite usmiljeni, kakor je usmiljen tudi vaš Oče!«

 31. Jerneja says:

  Pozdravljeni

  Zanima me vaše mnenje o knjigi, Medicina svete Hildegarde Veronike in mag. Uroša Plantan?
  Ko sem prebirala vsebino na njuni spletni strani sem našla zanimivo šolanje tradicijonalna evropske medicine, ki bi se ga udeležila. Me pa skrbi, da nebi bilo v nasprotju s krščansko etiko? Čeprav menim glede na to, da je sv. Hildegarda dobivala napotke od Boga, da je to nekaj dobrega, da nam preko nje želi pomagati do zdravega življenja, telesnega in duševnega. Hvala za odgovor.

  • Administrator says:

   Pozdravljena,
   Mag. Uroš Platan je hipnotizer. Torej vam ga ne prioročam. Hipnoza ni skladna s krščanstvom. Več o okultnih zadevah in hipnozi si preberite tu:
   http://www.molitev.net/stopi-na-pravo-pot.html

   • Janez says:

    Hvala Vam gospod Administrator, da ste na zgornjem linku vernikom povedali poleg drugega, tudi resnico o Borilnih Veščinah. Sam sem nekaj let tudi treniral pa polej opustil borilne veščine in Tai Chi. Rad pa sem v mladih letih kot mladinec in študent igral nogomet, košarko ter plaval, kolesaril in hodil v hribe, zaradi kondicije, druženja in vedrine v sebi. Seveda pa na Njega nisem pozabil, saj sem ga prosil in molil v trenutkih samote, da sem bil miren in zadovoljen v sebi. Zaradi zdravja pa moram po navodilu zdravnikov na stara leta poleg dela tudi prakticirati nordijsko hojo in plavanje. In seveda moliti na samem, da sem blizu Njega.
    Dovolite, da se vam zahvalim za vaš trud za vse nas. Opravljate plemenito delo, hvala. Janez

   • Hvala says:

    Spoštovani!

    V zadnji številki revije OGNJIŠČE , št. 8 avgust 2019 je članek z naslovom -Medicina Svete Hildegarde.
    V članku je odstavek, kjer med drugim piše: Medicina svete Hildegarde je pred nekaj meseci ugledala luč v slovenskem prostoru prvič izpod peresa slovenskih avtorjev Veronike in mag. Uroša Plantana, ki preučujeta Hildergardine tekste že desetletja.
    Prosimo Svetega Duha za vodstvo v življenju vseh ljudi.
    Božje usmiljenje, ki si višje od nebes, vate zaupamo.

  • Hvala says:

   Spoštovana Jerneja!

   Vedno se obrnite za bilo kakšno pomoč ali vprašanje na Svetega Duha, ki vam bo dal razsvetljenje, kar je prav in kaj ni prav, molite v ta namen. On vas bo poslal tudi k ljudem, po svoji odločitvi, da vam pomagajo.

   Bog odloča o vsem in vse vodi, on tudi ve kaj je za vas najboljše, nobeden drug na svetu ne ve!

   Delo , ki ni začeto s Bogom , nima uspeha. Prerok Sirah opisuje Hvalnica Modrosti-tretji del 24-(24,25), ne naveličajte se utrjevati v Gospodu, oprimite ga se, da vas podpre. Gospod, vladar vsega je edini Bog, razen njega ni rešitelja.

   VRZIMO SE V ROKE GOSPODOVE, NE V ROKE LJUDI-Sirah prvi del 2 (16).
   Božje usmiljenje, ki si višje od nebes, vate zaupamo.

 32. Lara says:

  Kako naj zaupam v ljudi in jih občudujem, obožujem itd., ki me razočarajo znova in znova iz dneva v dan (z zavedanjem, da nisem idealna, vendar se trudim biti dobra-to bo seveda vedel in razsodil le Bog, ko bo za to čas)? Sem človek z čustvi in zaenkrat razsodno razmišljam, zadnje čase pogosto kritično. Imam rada ljudi in z rada delam z njimi. Dobro se zavedam, da nihče ni idealen, brez napak in greha.

  Čas mineva hitro, še vedno pa me teži to vprašanje, na katerega si ne znam odgovoriti. Vljudno prosim za odgovor. LP

  • Miro says:

   Spoštovana Lara, hvala za vaše vprašanje. Zahtevalo bi daljši odgovor, pa vseeno o tem nekaj na kratko. Duhovna zdravila? S pomočjo redne molitve, premišljevanja Božje besede, svete spovedi, svetega obhajila, dobrih del v Njegovi moči … nam naš Odrešenik Jezus podarja ljubeče misli, novo srce, novo čutenje, novo doživljanje … Tako na vse ljudi okoli nas – ne glede na to, kakšni so do nas – gledamo z Njegovimi očmi. Potem jih v življenju tudi lažje sprejemamo, čeprav nam čustva dostikrat zelo nasprotujejo. To je zelo naporna evangeljska pot, vendar edina, ki prinaša zanesljive duhovne uspehe in končno zmago v Jezusovi moči!

   • Lara says:

    Hvala za Vaš odgovor.

    • Hvala says:

     Spoštovana Lara! V Svetem Pismu Rimljanom piše Sveti Pavel naj bo naša ljubezen brez hinavščine. Sveti Pavel pravi: ” odklanjajte zlo, oklepajte se dobrega. Drug drugega ljubite z bratovsko ljubeznijo. Tekmujte v medsebojnem spoštovanju. Blagoslavljajte tiste, ki vas preganjajo, blagoslavljajte in ne preklinjajte jih. Veselite se s tistimi , ki se veselijo in jokajte s tistimi , ki jočejo . Ne imejte se v svojih očeh za pametne. Nikomur ne vračajte hudega s hudim. Pred vsemi ljudmi skušajte skrbeti za dobro. Če je mogoče, kolikor je odvisno od vas, živite v miru z vsemi ljudmi. Ne maščujte se na svojo roko, ljubi , ampak dajte prostor Božji jezi, saj je pisano: Moje je maščevanje, jaz bom povrnil, pravi Gospod. Nasprotno:Če je tvoj sovražnik lačen , mu daj jesti;če je žejen, mu daj piti;če boš namreč delal tako , boš sipal žarečega oglja na njegovo glavo. Ne daj se premagati hudemu. temveč premagaj hudo z dobrim. (Rim 12,9-21) .

     Pravi prijatelj ne ogovarja in opravlja ljudi, drži za sebe, kar mu je njegov prijatelj zaupal, ga ne zapusti v stiski, mu odpušča napake , mu stoji ob strani v dobrem in hudem, v revščini in bogastvu.
     Vedno glejmo na Jezusa in se držimo njegovih naukov.
     Božje usmiljenje, ki si višje od nebes, vate zaupamo.

    • Sofija says:

     Vprašala bi kako najlažje ostajate osredotočeni na molitev. Sama trenutno molim devetdnevnico, pa mi misli že nekaj dni uhajajo vstran, sem težko osredotočena. Razmišljam, da bi morala iti k spovedi. Se še kdo srečuje s tem? Hvala.

     • Administrator says:

      Če nas nekaj bremeni, potem težje molimo. Najpre preberite kak odlomek iz Svetega Pisma. Potem pa se osredotočite na molitev. Vsekakor vam bo v veliko pomoč spoved in pogovor z duhovnikom

      Vse dobro in obilo Božjega blagoslova

     • Hvala says:

      Spoštovana Sofija!

      Sveti Duh prihaja na pomoč naši slabotnosti. Saj niti ne vemo, kako je treba za kaj moliti , toda sam Duh posreduje za nas z neizrekljivimi vzdihi. In on, ki preiskuje srca ve, kaj je mišljenje Duha, saj Duh posreduje za svete, v skladu z Božjo voljo. (Rimljanom 8 26-27).
      To vse je napisano v knjižici , ki jo je napisal Vojtech Kodet DEVETDNEVNICA K SVETEMU DUHU.

      Piše tudi, da je Sveti Duh navzoč s svojo milostjo in nas vodi po poti molitve. Tako nas korak za korakom uči moliti. A ne samo to: DUH MOLI V NAS. Janez Zlatousti je rekel: “Molitev je neizražena ljubezen, ki ne prihaja OD ČLOVEKA, AMPAK IZVIRA IZ BOŽJE MILOSTI.”Zato je treba dati prostor Svetemu Duhu, vendar to ni samo po sebi razumljivo. Pogosto namreč zaradi preobilnih besed in raztresenosti Svetemu Duhu onemogočamo, da bi molil v nas. V nas kar naprej divja vihar misli, pojmov in zaznav in odvečnih podob. Zato Sveti Duh težko pride do besede.

      Naše srce se mora umiriti, biti v tišini, kar je nasprotje od raztresenosti, radovednosti in odvečnega klepetanja, je napisal Vojtech Kodet. Berite in molite Devetdnevnica k Svetemu Duhu.
      SVETI DUH PREMAGA GREH, SVETI DUH NAS VODI V SVOBODO, SVETI DUH NAS UČI MOLITI, SVETI DUH DELI DAROVE.
      Ko pa pride on , Duh resnice, vas bo uvedel v vso resnico, ker ne bo govoril sam od sebe, temveč bo povedal, kar bo slišal, in oznanjal vam bo prihodnje reči. (Janez 16, 13)
      Prosite Svetega Duha.
      Božje usmiljenje, ki si višje od nebes, vate zaupamo.

  • Primož says:

   Oboževanje ljudi je prej greh kot neka dobra lastnost. Sam se vsak dan soočam z razočaranjem, s samim seboj in drugimi. Nihče ni popoln. A to je naše delo. Ni dovolj reči ‘sem pač beden.’ To je res a hkrati ‘sem beden in moram delati dobro.’ Dobra mati ve omejitve svojega otroka in hkrati ga bo vedno spodbujala k dobremu. Enako gre zate in zame. Vsi imamo potenciale za veliko svetost, celo ti in tisti, ki so ti morda največji težaki. Reči, da bodo pač taki vse življenje je napaka. Lahko se spremenijo in moramo se, vsi! Vsak dan je nov začetek. Ne opusti molitve. Rožni venec (navadni) in Rožni venec Božjega usmiljenja sta odlična orodja, še posebej ko imamo največji odpor moliti.

   Oče naš… reši nas hudega… po njegovem prebridkem trpljenju – usmili se nas in vsega sveta… v te molitve moramo in moremo vključiti vse ljudi, še posebno tiste, ki so najbolj oddaljeni od Boga.

   Nek umirajoč starec se v svoji smrtni uri ni dal prepričati, da bi dal Bogu priložnost in se kesal svojih grehov (kakšen napuh!). Vincent Pavelski, velik svetnik!, ga s svojimi odličnimi besedami ni mogel prepričati, a ko je povabil svoje prijatelje v skupno molitev za tistega človeka je umirajoči prejel milost in je s solzami iskal usmiljenja.

   Spoved. Evharistija in Marija. To so naša ‘orožja’ v našem kratkem življenju. Ko vstopiš v cerkev in pogledaš proti tabernaklju, stori to kdaj ko si sama, sedi v klop in Jezusu vse povej kaj te bremeni. Vedi da je Jezus še bolj žalosten kot ti, ko vidi da ga toliko ljudi žalimo s svojimi grehi in z nezvestobo.

   Zelo zelo zelo te ima rad. Priporočam ti knjigo Dnevnik svete Favstine Kowalske s knjigarne Salve.si (https://www.salve.si/trgovina/knjige/teologija-in-duhovnost/dnevnik-svete-s-m-favstine-kowalske/)

   Nič naj te ne vznemirja,
   nič naj te ne plaši –
   vse mineva,
   Bog ostaja.
   Potrpljenje vse doseže.
   Kdor ima Boga,
   mu nič ne manjka.
   Bog edini zadostuje.

   (Terezija Ávilska)

   • Hvala says:

    Spoštovani Primož!

    Res je kakor pravite. Jezus nas ima rad, ne glede na vse naše slabosti in grešnost. Želi nam pomagati.
    Pravi: Ljubite Boga z vsem srcem in vso dušo, svojega bližnjega pa kakor samega sebe.

    V življenju je treba moliti in prositi, da bomo prejeli potrebne milosti, da ne bomo prizadevali ne Boga, ne sebe, ne svojih bližnjih, oz. vseh ljudi. S svojo človeško močjo tega ne moremo, mi smo ustvarjena bitja. Kot ste omenili Favstina Kowalska to lepo opisuje. To je nekaj čudovitega. Opisuje kako je premagala, ko so jo zaničevali, po strani gledali, ji dajali svoja mnenja, ne glede na njeno počutje itd…kako to premagati? Tako , da vse izročimo Jezusu, svojo bedo, nemoč in prosimo, da nam da milost, da to vzdržimo. Če te nekdo zaničuje, zmerja, ali slabo govori o tebi, prepusti oz. izroči to Bogu, On je pristojen za sodbe, ne vračaj hudo nazaj, ampak z dobrim premagaj hudo. Res je kdor ima Boga mu nič ne manjka, Gospod je vse, je Življenje, Resnica, Modrost, je vse.
    Božje usmiljenje vir čudežev in skrivnosti, vate zaupamo.

 33. Dragan says:

  Prosim za molitev, za dober odnos s sodelavci v službi in da bi delo opravljal z veseljem.

 34. Skušnjave vodijo v greh says:

  Moli za tiste, ki so ti zoprni.

 35. Lara says:

  Vljudno prosim za nasvet glede tega, kako definiramo prijateljstvo? Kako se prijatelj vede?

  Hvala za odgovor že vnaprej.

  • Hvala says:

   Spoštovana! Pravi prijatelj je tisti, ki človeka nikoli ne zapusti, ki stoji z njim v težkih trenutkih, v bolezni in revščini, v hudih stiskah, ki ne ogovarja in obrekuje in razkriva njegove zaupane besede drugim ljudem, ki ima nesebično in požrtvovalno ljubezen, ki ne gleda na svoj dobiček, pravi prijatelj je podoben Jezusu, kajti Jezus nam stoji ob strani in pomaga, ne glede na naše slabosti in grešnost.
   Božje usmiljenje, ki si višje od nebes, vate zaupamo.

  • Janez says:

   »Prijatelj je darilo, ki si ga podarimo, je drugi del nas, naša zrcalna slika.«

   »Prijatelj je človek, ki ga dobro poznamo in do katerega gojimo naklonjenost in pristna čustva. Ne samo, da nas prijateljstvo zavezuje, začenja se pravzaprav pri nas. Privlačna sila prijateljstva se poraja iz posameznikovih dejanj. Kaj naredi prijatelj? Kako se obnaša? Kaj prijatelj pričakuje od prijatelja? Odgovori se vrtijo okrog ene same besede – ljubezen, ki je brezpogojna in ki ničesar ne terja nazaj, kar je iskreno darovala drugemu. Prijatelj ima rad! Kadar se plete prijateljstvo med dvema človekoma, gre za dvosmerno cesto, na kateri so možni tudi obvozi, kadar pride do nesoglasja. Človeški odnosi so le redko ves čas gladki. Prijatelje druži skupni interes, pa tudi strpnost, razumevanje, iskrena dobrota in topla čustva. Prijatelji si želijo miru, koeksistence, dopolnjevanja in skupnega razvoja ter dobro počutje v družbi.
   Prijatelj te ne prehiti, ampak hodi s teboj z ramo ob rami. Prijatelj te v nesreči ne zapusti ampak ti stoji ob strani in ti nesebično pomaga. Prijateljstvo pa se začenja tako, da se naučimo biti svoj najboljši prijatelj. Kako to storimo? Tako, da spoznamo svoj pravi jaz in nato z vsem srcem, dušo in telesom ostanemo to, kar smo. Ko spoznamo svoj pravi jaz in v sebi odkrijemo še drage čudovite darove, se bomo lažje imeli radi. Ko spoznamo svojo pravo duhovno identiteto, bomo pričeli verjeti, da smo modri, ljubeči in trdni. Pa ne samo to, ponižno se bomo zavedli, da smo res takšni. Takrat pa ni več težko biti komu prijatelj. Ljubezen ima vedno moč. Ljubezen se razdaja, daje in sprejema najlepše ter najdragocenejše, kar smo in kar premoremo. Kadar smo trdni v prijateljstvu do sebe, ko napolnimo kamrico svojega srca z mirom, ljubečo energijo in dobroto ter strpnostjo, tedaj smo sposobni nuditi dar prijateljstva tudi drugim«.

   »Prijatelj je človek, ki ve o tebi vse, ki te dobro pozna in te ima rad takšnega kot si, kljub vsem pomanjkljivostim, brez izjem.« Elbert Hubbard.

   Prijatelja čutita veselje in naklonjenost ter odgovornost drug za drugega, kajti vse življenje smo odgovorni za tistega, ki smo ga spoznali in ki nam je poklonil svoje iskreno prijateljstvo. (Exupery v knjigi: Mali princ).

   • Lara says:

    Lepo napisano. Hvala za vaš odgovor. Takšnega prijatelja (po vašem opisu) najdeš le redko. Jaz se res trudim biti najboljša prijateljica, vendar tega ne dobim nikoli nazaj v tolikšni meri.

    Molimo za pristne, iskrene prijatelje.

    • Lara says:

     Najboljši prijatelj/prijateljica je lahko samo eden.
     Hvalabogu jo imam. Za ostale prijatelje pa žal ne bi segla roko v ogenj, da so pravi prijatelji.

     Bog presega vsa prijateljstva na zemlji.

 36. Sara says:

  Pozdravljeni!
  Mene pa zanima ali lahko Boga prosim za to ,da bi se mi uresničile sanje o simpatiji. Hvala za odg.

  • Administrator says:

   Če nekaj prosimo z egoizmom je vprašljivo. Če prosimo z odprtim srcem za dobro pa nas Bog ne bo pustil brez odgovora. Vedno dodajmo zgodi se tvoja volja.
   Mogoče ima Bog kaj boljšega kakor si mi želimo.

   Prosite in se vam bo dalo. Trkajte in se vam bo odprlo.

   • Sofija says:

    Mene pa zanima, zakaj se nam dogajajo krivice. Kaj nam hoče Bog skozi njih povedati, kaj je sploh podlaga, da jih nekdo naredi? Vem, da je potrebno odpuščanje, vendar se dogaja, da velikokrat krivice zasukajo potek življenja. Prosim za vaše mnenje. Hvala!

    • hvala says:

     Duhovnik Emilien Tardif v knjigi Jezus me je poklical za svojo pričo takole piše:” Pozabimo lahko, ne da bi se tega zavedali, da smo preprosto krhke vaze, toda Gospod si je zadal nalogo, da nas s križem nerazumevanja na to spomni. Gospod nas v svojem usmiljenju očiščuje in ponižuje , da si ne bi lastili slave, ki pripada samo njemu. Križ je puščava, kjer se razodeva živi Bog. Treba je sezuti sandale, da bi se približali gorečemu grmu.
     Opisuje tudi, da mu je Gospod dal, da je je spoznal, da se ne sme braniti pred napadi , kakor se tudi On ni branil pred tistimi, ki so ga obtoževali.”Če bi se branil sam s svojimi sredstvi in dokazi, ne bi dovolil Njemu, da me brani z njegovimi sredstvi in dokazi.”.

     Pravi tudi :” Sčasoma sem se prepričal, da so laskanja nevarnejša od kritike. Iskrena kritika je lahko očiščujoč ogenj, ki sežiga umazanijo našega srca, medtem ko je laskanje predmet ene najtrših Jezusovih Besed: “GORJE , KADAR BODO VSI LJUDJE LEPO GOVORILI O VAS, KAJTI PRAV TAKO SO DELALI NJIHOVI OČETJE Z LAŽNIVIMI PREROKI.”(Lk 6,26).
     Božje usmiljenje, ki si višje od nebes Vate zaupamo.

     • Sofija says:

      Hvala za vaše razmišljanje in prepis iz knjige. Sem kar nekajkrat prebrala odgovor in je lažje razumeti krivice. Hvala!

 37. V stiski says:

  Zena, porocena 5 let, mama dveh otrok, sem se zaljubila v sodelavca. Moza imam rada, druzino imam rada, fizicno ne bi nikoli prevarala moza. Prosim za molitev, da bi se situacija razresila kakor je prav.

 38. vernik says:

  imam punco ,vendar mi je postala usec druga punca.hocem prekiniti zvezo vendar se moja punca zelo trudi in me.ima rada vendar kot.kaze to ne znam ceniti..kaksen je razlog da sem se zaljubil v drugo punco

 39. Vesna says:

  Zanima me, če obstaja kakšna molitev za zdravo samobodobo. Veliko je molitvic k Jezusu in Mariji, za notranje ozdravljenje, odpuščanje za samopodobo pa še nisem zasledila.

  • Veronika says:

   Jezus , prosim Te živi v meni in dovoli, da jaz živim v Tebi. Hodi z menoj v mojem veselju, žalosti . Tebi izročam samo sebe z vsem, kar mi preprečuje da bi bila zadovoljna, srečna, zdrava na duši in telesu, da bi se znala ceniti takšno kakršna sem, ker me Ti takšno tudi ljubiš. Amen
   ( napaka vseh nas ljudi je, da preveč damo na to kar si drugi mislijo o nas, premalo pa razmišljamo o tem kaj si Jezus, ki je vedno ob nas, misli in želi v danem trenutku od nas )
   Naj te objame Božja ljubezen in Te Mati Marija stisne v svoj Materinski objem !!!

 40. Bernard says:

  Na 3.11.2018 sem imel sanje nebes. Med tem ko sem spal, sem se znašel na igrišču na koncu naše ulice. Nenadoma se je moja obleka spremenila in imel sem čudovito belo – vijolično obleko. Mar kdo ve kaj ta vijolična barva pomenI?

  Najprej sem razrpl roke proti nebu in se nato takoj začel dvigati proti nebesom z veliko hitrostjo. Ker igram klavir in sem pianist, sem
  dobil kot nekakšno “nagrado” v nebesih z ogromnim klavirjem in skladbe, ki so tukaj zelo zapletene za zaigrat, sem jih jaz zaigral tam zgoraj (v nebesih) z neverjetno lahkoto. Moram povedati, da je čas mineval zelo hitro, ker sem bil v nebesih ponoči , a tam je trajalo zgolj par minut. Na koncu mi je Jezus rekel (ker ga nisem videl), tole: “Ko prideš naslednjič sem, boš tu za večno!”

  Kaj vi mislite o tem dogodku? Je kdo od vas to že doživel?

  • Jasmina says:

   Bernard, vse kar opisujete vam verjamem, saj Bog daje mladim in starim po vsem svetu vizije in sanje da Ga pričujete ostalim, ki še ne verjamejo,Slovenija je še neprebujena in potrebuje taka pričevanja, ne glede na to, da vas bodo tisti ki so v temi označili za heretika. Poglejte si Božje čivke z Jezusom, ki jih je na spletni strani napisal še en slovenec v nalovu :Jona gre v Ninjive.
   Bog vas vse blagoslovi. Amen.

 41. Lara says:

  Mene pa zanima, če so še vedno v veljavi ”stara pravila” glede pristopa k Svetem obhajilu pri Sveti maši? Kako je s tem, če recimo ne greš kakšno nedeljo k Sv. maši? Ali lahko ob naslednjem obisku Sv.maše prejmeš Jezusa?
  Hvala za odgovor vnaprej.

  • Administrator says:

   Mislim da ne velja.

   Pomembno je da se mesečno spoveduješ.

   Če zaradi bilokaterih razlogov ne moreš it v nedeljo k maši, lahko greš že v soboto ali v ponedeljek.

   Sicer bi ti priporočal, če le moreš obiskuj tudi med tednom mašo, četudi se je potrebno odpeljati v sosednje kraje.

   • Lara says:

    Lepa hvala za odgovor.

    • Sofija says:

     Pozdravljeni! Mene pa zanima, kdaj vse ne smes iti k obhajilu pri masi? Kaj se zgodi, ce mislis, da imas velik greh in vseeno grek k obhajilu? Hvala za odgovor.

     • Administrator says:

      Male grehe se sproti odpovemo v začetnem delu maše, je to že del mašnega obreda.

      Priporočljivo je mesečno it k spovedi. Ni človeka brez greha. Bolj pogumni gremo bolj pogosto.

      Za primer svetniki so se spovedovali dnevno. Pater Pij se je dnevno spovedoval, kljub temu, da je bil edinstven spovednik in so ljudje po njegovi spovedi tudi ozdraveli.

      Ali bi šli umazani, raztrgani obleki in smrdeči na poroko svojih najboljših prijateljev?

      Za primerjavo naj povem, da sem leta nazaj srečal v bolnišnici brezdomca in je cela avla zavdajala po smradu. Čeprav sem vajen tudi kmečkih opravil, je tisto res bilo obupno.

      Tako naredimo ko hodimo k obhajilu s svojimi grehi.
      Eden hujših grehov je partnerska zveza, splav (kontracepcija), kraja, goljufija, umor,….

      Ko smo v grehu nimamo miru in ta nemir delimo v okolici…

      Želim vam eno temeljito spoved, Jezus vas bo zelo, zelo vesel. Podaril vam bo nekaj lepega.

      Bog vas obilno blagoslovi. Bog vas ima rad bolj kakor starši imamo radi otroke.

 42. Bernard says:

  Zanima me koliko je velik greh samozadovoljevanja in gledanja filmov za odrasle?

  • Administrator says:

   Ali si si izpraševal vest po desetih Božjih zapovedih? Razmišljaj 6 in 9 zapoved.
   …………………….

   Katere so božje zapovedi? ( deset božjih zapovedi )

   1.Veruj v enega Boga!

   2.Ne skruni božjega imena!

   3.Posvečuj Gospodov dan!

   4.Spoštuj očeta in mater, da boš dolgo živel in ti bo dobro na zemlji!

   5.Ne ubijaj!

   6.Ne nečistuj!

   7.Ne kradi!

   8.Ne pričaj po krivem!

   9.Ne želi svojega bližnjega žene!

   10.Ne želi svojega bližnjega blaga!

 43. Bernard says:

  Če Jezus reče nekomu “odrešenje ti je namenjeno”. Kaj to pomeni? Da boš deležen nebes ali da boš deležen tudi nebeškega Jeruzalema poleg nebes?

 44. Jerneja says:

  Zanima me kako velik greh je samozadovoljevanje? Morem to vsakič povedati pri spovedi, ali do spovedi ne smem k obhajilo.

 45. Bernard says:

  Mene zanima kaj pomeni če veliko sanjaš o Bogu? Kajti imam veliko svetih sanj, kjer vidim Devico Marijo in Jezusa?

  Bernard

 46. Bernard says:

  Mene pa zanima ali pomeni enako če Bog reče da imaš čisto dušo kot če bi rekel da imaš čisto srce?

  Bernard

  • Administrator says:

   Dragi Bernard,
   Čisto srce ali čista duša gre za isti pomen.
   Kdor dela, misli in želi dobro ima čisto srce/ dušo. Vendar nobeden od nas nima popolnoma čistega srca/duše razen rojenih otrok. Zato vsi, prav vsi potrebujemo SPOVED. Drugače ne moremo imet popolnoma čistega srca/duše. Bolj ko si prizadevamo za dobro, bolj ko si prizadevamo za spoved bolj smo čist….. Ne pozabimo da brez vere v Boga ne dosežemo čistosti srca/duše.
   Bog vas obilno blagoslovi.

 47. Lucija says:

  Pozdravljeni,
  Z možem bi rada začela z domačo devetdnevnico. Zanima naju ali imate kakšen predlog kako moliti. Poleg roznega venca in branja svetega pisma, si želiva še kaj dodati.
  Hvala in vse dobro.

  • Miro says:

   Gospa Lucija, priporočil bi vam še vzklike Božjemu usmiljenju (za besedilo glejte zgoraj v rubriki Molitve – Božje usmiljenje). Naj vama Usmiljeni Bog na poti skupne vsakodnevne molitve podari obilen blagoslov, da vama bo zakon z Njegovo pomočjo velik vir milosti in veselja!

 48. Polona says:

  Lepo pozdravljeni,
  zanima me vaš nasvet, kakšen naj bi bil najboljši odnos do hudobnih ljudi?
  Ne želim si stika s takimi ljudmi, saj so mojim najbližjim veliko hudega naredili in še vedno ne mirujejo.
  V meni povzroča takšen stik nemir in strah.
  Zanima me, kako naj ob takem kontaktu ohranim v sebi indiferentnost in zaupanje v dobro?
  Hvala in lp

  • Administrator says:

   Najprej je potrebno uresničevat pravilo: ljubi svojega bližnjega kakor samega sebe.

   Tudi v najhujšem človeku je nekaj dobrega. Molite za ljudi ki so vam odvratni. Darujte za njih maše.

   Taki ljudje so v sebi ranjeni in ker nihče ne izliva ljubezni nanje so pač taki kot so.

   Tipični primer so narkomani in vendar se tudi narkomani lahko spremenijo https://youtu.be/ivRRqMw6JfQ

 49. Jerneja says:

  Zanima me kako je s tem, da prejmeš več obhajilov na dan, če pride do tega, da si prisoten pri več mašah. Če prav vem, moraš vsako naslednje obhajilo nameniti nekomu, ki sam nemore pristopiti k božji mizi? Zaniuma me tudi, če ga lahko nameniš pokojniku?

  • Administrator says:

   Tako kakor za duhovnike, ki imajo lahko dve maši ( le z škofovim dovoljenjem tudi tretjo mašo). Tako velja tudi pravilo da si v enem dnevu lahko dvakrat pri obhajilu.
   Eno obhajilo nameniš zase drugo za nekoga drugega. Lahko pa si pri več mašah.

   Večina maš je namenjena za pokojne. S tem ko se mašuje za pokojne, se pokojni rešujejo iz vic. V primeru, da je pokojni že v nebesih, se namen maše prenese na druge potrebne duše.

 50. Heidi says:

  Spostovani
  lepo vas prosim za nasvet rojena sem kot nezazeljen otrok v druzini kjer bi me najraje videli da sem mrtva….in to so mi tudi jasno
  dali vedet moj brat je tezki dusevni bolnik njega imajo zelo radi ne morejo pa sprejeti da nisem jaz tista ki nisem zbolela
  in tudi tega ne morejo sprejeti zaradi tega me iz srca prezirajo kar me zelo boli in zelo zalosti
  moram pa povdarit da jih ne sovrazim samo zelo………..zalostna sem zaradi tega
  imam tudi hcerko najstnico in tudi njo zelo sovrazijo
  moja hcerka ima zelo starejsega prijatelja in ze zivi z nijim moji starsi pa to to spodbujajo in jima tudi malo financno
  pomagajo samo da jo cim manj vidijo gre pa za to da jaz zivim v tujini (evropa) in sva s hcerko zelo odtujeni ceprau
  ji tudi jaz financno zelo pomagam
  najvecji problem je ker moji starsi iz srca prezirajo boga in cerkev pljuvajo pa vsem kar je v zvezi z bogom
  jaz pa ga LJUBIM……………….tudi hcerka ga zanika kar me ZELO…………….boli
  z biooloskim ocetom nimamo nobenih stikov ze 10 let(alkohol nasilje)
  moram tudi povedat da je tudi moj oce alkoholik……….ampak do moje hcerke ni nasilen
  jaz imam ze velike probleme z zdravjem neprestano sem slabokrvna samo se tablete jem ………….
  lepo vas prosim za pomoc ali za kaksen nasvet ZELO………..Vam bom hvalezna zanj
  moram Vam samo to se povedat da je bog PRVI………..v mojem zivljenju in ko sem to povedala mojim je bilo konec.
  HVALA in vse lepo se naprej, Heidi

  • Administrator says:

   Draga Heidi,
   Z vsem srcem iščite še naprej Božjo voljo. Bolj kakor boste vi iskala Boga in se odločala zanj bolje vam bo. Počasi se vam bo marsikaj popravilo. Nič ni na klik, zadeve grejo počasi, vendar je potrebno vztrajat. Vi vse vaše težave dnevno izročajte Bogu kot dar za vse slabo kar vam je bilo storjeno. Če se le čutite in zmorete obiskujte vsak dan mašo. Jezus je dal hujšo preizkušnjo od vas in vas ima neskončnoooo rad.
   En objem tudi s strani vseh nas ki obiskujemo to molitveno stra. Želimo vam vse, vse dobro.

   • Heidi says:

    najlepsa hvala Gospod Administrator,
    natancno tako cutim v sebi in tocno tako delam razen mas se ne obiskujem pa bi jih ZELO……..
    zelela ker zivim v gradzu v avstriji
    edino ob sobotah imam cas za maso bi jo lahko kdaj takrat obiskala in kaj moram za to narediti
    ker sem prvic na tej strani in bi se rada udelezila tudi skupinskih molitev in ne vem kako to gre
    mi lahko prosim napisete kaj moram narediti
    najlepsa hvala
    HEIDI

    • Administrator says:

     Draga Heidi,
     Kolikor razumem, se počasi vključujete v krščanstvo. Najbrž vas je kaj nagovorilo, da ste se odločili za ta korak. Maša je če bolj po domače povem, praznovanje. Vsaka maša bi morala bit praznovanje. Na praznovanje gremo zelo radi, saj se tam veselimo in srečamo prijatelje…. Tako je tudi maša. Vsaka maša je praznovanje Jezusovega prihoda med nas. On nas ima rad in je za nas prišel na svet, da nam pomaga in nas reši grha, da bi živeli v raju. Raj je svet v katerem ni hudobije ni zla, je samo neizmerna ljubezen…
     Torej maša je podoživljanje Jezusovega praznovanja za raj. Duhovniki so nasledniki Jezusovih učencov. Jezusovi učenci so delali kar so videli in kar so se naučili od Jezusa… Duhovniki opravljajo isto poslanstvo kakor Jezusovi učenci..

     Bistvo ki ga je Jezus predal učencem /duhovnikom, da bi vse ljudi pripeljali v raj. Jezus je celo izbral Savla / Pavla, da bi oznanjal Božjo veličino. Savel je bil zelo dobro poučen o veri v Boga in o raju. Vendar je napačno dojel in je preganjal Jezusove učence in vse tiste ki so verjeli v Jezusa… Vendar se je Savel po videnju Jezusa spreobrnil in deloval kakor ostali Jezusovi učenci…

     V večjih mestih je več cerkva in imajo različne ure ko je maša. Torej maše so lahko že zjutraj ob 7 uri ter kasneje do 20 ure… Po vsej verjetnosti so lahko tudi kake slovenske ali hrvaške maše, kar bi ti bilo bolje za razumevanje. Vsekakor dojemam da ti ni tako tuj tudi jezik ki ga uporapljaš… Vsekakor v Sloveniji priporočamo, da se ljudje udeležijo Prenove v duhu, tam spoznajo ljudi ki so bili oddaljeni od cerkve zaradi najrazličnejših vzrokov ( joga, reiki, satanizem, vedeževanje, …) vsak ima svojo bolečo zgodbo v ozadju…

     Vendar moramo bit previdni, da iz ene težave ne pridemo v drugo…Ljudje mislijo, da je vsako verovanje pristno in zaidejo na še slabšo pot,.. Vsekakor bi ti predlagal, iskreni pogovor z duhovnikom, lahko tudi s sestrami( nunami), ki ti bodo pomagali na tvoji poti. V ospreju naj ti bo vedno in vedno Jezus. V oporo ti bo tudi njegova mama Marija. Ker si tudi sama mama, to dobro veš kaj je ljubezen do otroka. Prav tako je Marija mama tebi in se nanjo obračaj vsak dan.
     Mislim da se ti že veliko povedal..
     Izkoristi nasvete zavihaj rokave in se počasi in vztrajno loti, ti bo uspelo…
     Bog te obilno blagoslovi.

     • Heidi says:

      Tako KRASNO…………………..ste napisali Gospod Administrator. Vi dajete tako lepe in krasne odgovore ki jih v knjigah zelo redko najdes pa VELIKO………….berem tako slovenskih kot nemskih ker enostavno rada berem. Ampak pri Vasih odgovorih me je pa kar spreletelo po telesu.
      Se enkrat najlepsa hvala hvala za vse odgovore najlepsa hvala za vso sptetno stran in vse ljudi ki sodelujejo in naredila bom tocno to kar ste mi svetovali samo da sem do
      sedaj se malo cincala zaradi nekega strahu
      VAM in VSEM zelim VSE……………najlepse v zivljenju se najbol pa bozje prisotnosti in vseh ostalih ki spadajo zraven in veliko zdravja in uspehov se naprej
      ce pa bom rabla kako Vaso pomoc se bom z najvecjim veseljem obrnila ponovno
      na Vas
      NAJLEPSA HVALA -HEIDI

 51. Dina says:

  Zdravo, mene pa zanima ali je obiskovanje in plesanje Zumbe greh?
  Rada bi se ukvarjala s sportom, utrdila misice, plesala… vem da je joga greh, zato me zanima kako je s to zumbo?
  Prosim za odgovor, da se potem odlocim. Hvala in Lpn

  • andreja says:

   Tako kot joga….odsvetujem zumbo!

   • Sofija says:

    Mene pa zanima, kako je s pirsigom (popek, obraz..), prebodena ušesa za uhane in tatoo ter poslikave telesa ( kana). Kaj ni oz kaj je skladno s krščanstvom? Hvala za odgovor!

    • Dušan says:

     Ali se lahko odrasel človek uredi tako, da bi bil prisrčnejši od spontanega otroka otroka, ki se igra v pesku? Zaupaj v svojo naravnost, spontanost in nepotvorjenost ali nimaš tudi sam najraje nepotvorjenih ljudi. Noben imidž od kar svet stoji se še ni obdržal. Vsak je samo začasen, ker je vsak samo nepristanek na svojo naravno nemoč pred življenjem ali vsak samo beg od samega sebe takšnega kot si dan po naravi. In vsak je samo poizkus dvigovanja nad sočlovekom.
     (Ostanite kot otroci) Ali povedano drugače: “Več kot človek nihče ne more biti.
     Lp

  • radovedna says:

   Jaz sem hodila na zumbo. Meni se ni zdelo nič takega, kar bi bilo v nasprotju z mojim verskim prepričanjem.

 52. Simon says:

  Zanima me ali je kaj narobe ce poslusas rokersko glasbo in se po njej tudi obleces v rokerski stil?

 53. Simon says:

  Ali mi bo Bog odpustil?
  Sveto pismo odgovarja

  Da, Bog vam bo odpustil grehe, če se boste ravnali po njegovih smernicah. Sveto pismo pravi, da Bog rad odpušča in da bo »velikodušno odpustil«. (Nehemija 9:17; Psalm 86:5; Izaija 55:7) Ko nam Bog odpusti, odpusti popolnoma. Naše grehe izbriše. (Apostolska dela 3:19) Poleg tega Bog odpusti za vedno, saj pravi: »Njihovih grehov se ne bom več spominjal.« (Jeremija 31:34) Ko nam grehe enkrat odpusti, jih ne pogreva več, tako da nas zanje znova in znova ne obtožuje ali kaznuje. Se pravi da ko Bog grehe odpusti oziroma,ko imaš pri spovedi odvezo, ti Bog grehe odpusti jih pozabi in te več zanje ne kaznuje?

  • Sofija says:

   Vprašala bi ali, ti Bog odpusti tudi grehe, katere pri spovedi pozabiš povedati oz, katere te je sram povedati, ali veljajo samo izrečeni na glas grehi?

   Zanima me tudi, da v kolikor imaš velike, težke grehe, ali je dovolj pokora, ki se ti pri spovedi določi, ali kako je to? Sem prebrala (Zadela me je strela), da je nekdo veliko časa, velik del življenja grešil, nato šel k spovedi in se spovedal. Ko je umrl je šel v vice, ker je premalo časa živel, da bi “oddelal” pokoro, ko je še živel.

   • Veronika says:

    Draga Sofija
    V spovednici stoji za duhovnikom sam Jezus. Ni važno kaj misli duhovnik o tvojih grehih, velikih ali majnih, važno je tvoje iskreno kesanje. Najtežje v spovednici in tudi sicer je sam sebi priznati, da si grešnik.
    ( npr. da si ljubosumen, da ne znaš odpuščati, da se jeziš , ne moliš in podobno ) Zberi pogum in se spovej tudi vsega tistega, česar kot sama praviš, te je sram. Spovednica je kraj milosti , kjer Jezus zdravi naše bolne duše. Sicer smo vsi grešniki vse življenje in vsi ki pridejo do vic so že sveti , ker bodo po očiščenju
    prišli v nebesa . Jezus hrepeni po tem, da se spoveš vsega, kajti ni tako velikega greha, ki se ga iskreno kesamo, da ga Jezus ne bi odpustil , ker te ljubi in hrepeni po tem da te ozdravi. Ko boš to storila bo v tvojem srcu mir in imela boš občutek da bi lahko kar poletela.

 54. Bernard says:

  Dobil sem nekakšen dar od Jezusa, da ko berem sveto pismo ali drugo knjigo z versko vsebino in ko se popolnoma osredotočim na tisto kar berem ne vidim več slovenske pisave ampak hebrejsko, čeprav zaenkrat še ne morm prebrati kaj piše, če je prevod ali kaj drugega? Ali kdo kaj ve o tem?

  Bernard

 55. Bernard says:

  Mene zanima kaj pravzaprv v krščanstvu pomeni beseda – odrešenje? So odrešeni tisti ki pridejo v nebesa? :)

  • Administrator says:

   Odrešenje je nasprotje pogubljenja. Torej kdor veruje v Boga in dela dobra dela, bo odrešen in ne bo pogubljen.

   V krščanstvu govorimo o odrešenju duše. Telo ob smrti razpade, dočim duša je večna. Z našimi dobrimi deli in vero v Boga nas pripelje v nebesa. Če nismo dovolj dobri moramo it skozi vice, kjer se še prečistimo. Torej kdor pride vsaj v vice je odrešen in bo šel v nebesa, kjer je večno veselje, večna dobrota, večna lepota…. Kdor pa zaničuje Boga, ga ne priznava, dela hudobna dela,… se sam odloča za večno pogubljenje, kar pomeni da bo šel v pekel, kjer je večni ogenj in bo nadaljeval svoje hudobne reči v trpljenju…

 56. Anonimna says:

  Dober dan,
  Zanima me par stvari v zvezi z krstom odraslih.
  Kdaj se običajno začne sestavljati nove skupine za katehumenat (vem, da je pri vsaki župniji drugače, me bolj na splošno zanima)…
  Kako naj bi to izgledalo?
  Rada bi ga opravila v drugi župniji kot v župniji pri kateri živim jaz. Sem potem kakorkoli vezana na to župnijo v kateri sem krščena?
  Najlepša hvala za vse odgovore :)
  Bom vesela se kakršnih koli informacij v vezi s tem :)
  Lp

  • Administrator says:

   Uvajanje v krščanstvo – katehumenat odraslih traja običajno eno leto. Po enem letu ste potem krščena.
   Katehumenat se opravlja kjerkoli. Najbolj je zaželeno v kraju kjer prebivate, vendar to ni noben pogoj. Tudi ni pogoj da bi morala bit vezana na župnijo v kateri opravljate katehumenat. Krst lahko tudi opravite v župniji, kjer ste se pripravljala, lahko tudi v svoji župniji ste krščena, ali kje drugje.
   Katehumenat so predavanja o krščanski veri. Torej zgodovina kršanstva. Verovanje v vsajenje po smrt, saj se življenje ne konča s smrtjo… Ko po enem letu opravite ta predavanja je na koncu še test znanja, tako kakor v šoli kontrolke in testi..
   Potem pa pri obrednem bogoslužju -maši vas mazilijo z oljem na čelu in pod vratom, ter vam izlijejo vodo na glavo. Bodite enkrat na krstu otrok pri maši in boste videla kako to izgleda. Isto bodo naredili z vami. Pri otrocih vero izpovejo starši, saj se zavezujejo, da jih v veri bodo tudi vzgajali. Odrasli krščenci, pa morajo bit prej podučeni in potem sami izpovejo vero….
   Pomemben je pogum in volja, ter vera.
   Bog vas obilno blagoslovi.

 57. Simon says:

  Imam eno vprašanje ali koso ti pri spovedi grehi odpuščeni ali se jih gospod Bog ne spominja več? Tudi če so še tako hudi grehi in se veckrat ponavljajo? Ali te potem za tvoje grehe nebo kaznovau oziroma ti nebo vec sodil po njih ne na zelji in ne na drugi strani?Bo pozabil Bog tvoje grehe in se jih nebo spominjal več in ali te tudi za te grehe ki si jih imel oziroma te po teh grehah nebo kaznoval? Simon

  • Administrator says:

   V Svetem pismu imaš veliko odgovorov. O grehu si preberi:http://www.biblija.net/biblija.cgi?m=&q=grehi&idq=60&id59=1&pos=0&set=26&l=sl3

   • Administrator says:

    Še posebej boš našel odgovore o grehu v spisih apostolov(Marko, Matej, Janez, …), ki so z Jezusom bili skupaj in so videli kaj je delal in kaj jih je poučeval… To ko je Jezus rekel “odpuščeni so ti grehi” to isto rečejo duhovniki” v Jezusovem imenu so ti odpuščeni grehi”….
    Prebiraj Sveto pismo…

   • Simon says:

    Najlepša hvala za ta link res se vam zahvaljujem,samo to me res zanima ali ko so ti grehi odpuščeni se jih Gospod Bog ne spominja več in te po njih nebo kaznoval hvala

    • Administrator says:

     Bog je milostljiv in usmiljen. Prizadevaj si za dobro in delaj dobro in Bog ti podaril milost, da ti bo odpustil tudi zasluženih kazni.
     Preberi si knjigo Videl sem večnost – James Manjackal. Tam boš dobil odgovore, ki te še posebej zanimajo.

     • Simon says:

      Hvala za odgovor,sem kar nekaj knjig prebral od Jamesa Manjackala,te pa še nisem,če jo bom kje dobil jo bom z veseljem prebral :) Sem pa prebral knjigo zadela me je strela,res odlična knjiga :)

 58. Bernard says:

  Včeraj sem bil pri sosedi ki je stara 89 let. Molila sva in kar naenkrat se je njen obraz spremenil in iz njenega obraza se je naredil Jezusov obraz, nato še nekajkrat Jezusov obraz in na koncu obraz Nebeškega Očeta. Potem sem jo vprašal kaj je ona videla in je rekla da je videla mene v vesolju in z 4imi obrazi in čeprav ji nisem nič povedal je rekla da je videla da molim za veliko ljudi. Na koncu je rekla da je zvedela veliko lepega o meni in da mi bo povedala drugič ko pridem k njej.

  Mimogrede JEzusov obraz je sijal. Počutil sem se kot da sem v nebesih.

  Bernard

  sprašujem vas kaj to pomeni?

  • Administrator says:

   Dragi Bernard, že nekajkrat sem ti omenil, da to ti je podarjeno in da je to dano tebi.

   Kaj pomeni vidcem, da vidijo Devico Marijo? Zakaj oni ne sprašujejo druge kaj to pomeni.

   Najbolje da se to pogovoriš s svojih župnikom ali spovednikom. Oni ti bodo povedali kaj več.
   Bog te obilno blagoslovi.

 59. Nekdo. Sim says:

  Pozdravljeni jast bi seu na lasersko akopunkturo ki zelo dobro odpravlja alergije,to ne zabadajo iglice ampak delajo z laserjom, in je laserska akopunktura prosim za nasvet meni se to ne zdi nic takega?

  • Administrator says:

   Pozdravljen, akumpuntura ni skladna s krščanstvom.
   Akumpuntura je del jing/ jang energiskih točk – čaker…

   Opravi temeljito spoved in redno hodi k maši in redno prejemaj obhajilo. Jezus je najcenejši in najboljši zdravnik.

   Bog te obilno blagoslovi.

 60. Kras says:

  Prosim za nasvet.
  Delam v katoliški ustanovi. Sodelavka me je šefici zatožila , zaradi neke malenkosti, ki je nisem naredila. Tudi sama opažam , nepravilnosti pri delu mojih sodelavk, vendar nikoli ne tožim. Če se da , raje sodelavko prijazno dobronamerno spomnim, saj menim, da moramo sodelavci stvari razreševati najprej med seboj. Predstojna me je opozorila in priznala sem , da sem res pozabila. Mi pa ne gre v račun kako predstojni gledajo na take ljudi(saj to kar je naredila sodelavka v luči evangelija ni korektno), sploh ker sem pozabila prvič in vse drugo delam dobro(po dveh mesecih sem bila sprejeta za nedoločen čas). Omenjena sodelavka ne velja za najbolj pridno.

  Sedaj sem v dilemi ali iti govoriti z šefico in povedati, da tudi sama vidim napake, ampak ne tožim ali naj pustim , da se poleže. Pri zadnjem sestanku smo namreč dobili prepoved, da se počenja neka stvar, ampak vidim, da nekateri tega ne upoštevajo.
  V sebi čutim , naj malce počakam.

  Tudi sicer sem razočarana, saj delam v ambientu , kjer je Božja beseda prisotna vsak dan, a je prisotno tako veliko hinavščine, to je skoraj postavilo na preizkušnjo mojo vero. K sreči je zmagala ljubezen do Jezusa, je pa vseeno težko gledat to farizejstvo.
  Hvala za odgovor.

  • Administrator says:

   Draga Kras,
   Tudi sam ima velikokrat podobne težave. Sam jih izročam pri maši, ali pa tudi opravim devetdnevnico. Rezult je izboljšanje. To mi ponovno in ponovno daje moč za naprej.
   Bog te obilno, obilno blagoslovi.

   • Kras says:

    Resnično hvala za odgovor. Potolažili ste me, saj sem se skoraj bala graje. Vendar mi del mene pravi, da moram to zadevo rešit in prav včeraj sem zvedela , da imamo drug teden sestanek, ki jih imamo sicer zelo poredko. Ne nameravam izpostaviti omenjene sodelavke, vendar bom vseeno dobronamerno povedala, da imam občutek, da se premalo dela na dobrih odnosih. Če ima predstojnica razum in vest, bo razumela kaj mislim. Resnica vedno zmaga in tega ne morem dovoliti, da si nekdo nabira točke, tako, da blati druge.
    Morda ne delam prav? Molila bom, da me razjasni Sv. Duh. Vem, da tega ne počnem iz kakršnih koli slabih vzgibov.
    Mir in dobro.

    • Administrator says:

     Draga Kras, če imaš možnost pred sestankom obiskat kapelo izroči tam vse in mirno pojdi na sestanek.
     Vse dobro.

     • Kras says:

      Imam to možnost, tako bom tudi naredila. Hvala iz srca.
      Mir in dobro.
      Danes in jutri me čakata dve nočni, veliko časa za duhovni razmislek in
      seveda skrb za bolnice.

 61. andrejaa says:

  Pozdravljeni,

  Zanima me če poznate kdo je Bruno Groning in kaj menite o njemu. Dobila sem knjigo Krog prijateljev Bruna Groninga. Prosim za vaše mnenje glede tega.

  hvala

  • Mateja says:

   Odsvetujem to branje!

   • Miro says:

    Božja beseda: “Božjega duha spoznavate po tem: vsak duh, ki prizna, da je Jezus Kristus prišel v mesu, je od Boga” (1 Jn 4,2). Pri tem je seveda treba upoštevati še vrsto drugih izrekov iz Svetega pisma, ki nas poučujejo o razločevanju duhov oz. o tem, kaj je prav in kaj ni (v kontekstu celotnega Svetega pisma).

    Ko se srečujemo z raznimi novodobnimi pojavi (New Age), se ne smemo pustiti zmesti s t. i. samoodrešitvenimi nauki, ki se ne skladajo z naukom o odrešenju v imenu Jezusa Kristusa oz. so z vero v našega Odrešenika celo v popolnem nasprotju. Vedno si zastavimo bistveno vprašanje: Kdo je za nas kristjane edini Odrešenik? Ali res verujemo, da je to Jezus Kristus, ki se je utelesil in dal svoje življenje za naše odrešenje? Je za nas morda odrešenik Bruno Gröning ali kdo drug od t. i. novodobnih odrešenikov?

    Božje usmiljenje, ki se na nas izlivaš iz Kristusovih ran, zaupamo vate!

  • Tzaiki says:

   V februarju mi je prijatelj nastavil učni CD 3/2005 “Ko se čovjek loči od težav, bo doživel rešitev.”
   Bruno Gröning.
   Izdalo krog prijateljev B. G.
   Ta prijatelj, sploh ne morem tocno reci ali se mi je vceraj o njem sanjalo pa se mi res je, ker sem spoznala njegovo bundo. On mi je to nastavil med CDje, ko je bil pri meni. Gre za neko spomladansko zasedanje in omenja se božja volja in da bi otroci tega kroga imeli vsake 3 tedne srecanja itd, kdo pa B.G. je se ne omenja Nisem posumila da bi bila zgoscenka sumljiva ker se take stvari omenja torej bozje.
   Pred kratkim sem to poslusala ceprav sem ze prej tudi vendar razlog je da ga mocno pogresam, zato. Je pa verjetno to nasel pri starsih. Gotovo ga je nagovoril naslov. Nic se nisva pogovarjala glede tega ker se zaenkrat ne sestajava. Si pa zelim, da bi se ker mi je ves cas v mislih. Prijateljica pa mi rekla, da se s sanjami lahko cisti preteklost. Dozivel je da mu je pocila lobanja in so jo ‘zaklamfali’ in na pol je Hercegovec zato morda v naslovu napaka. In to je menda bil razlog da je prekinil; ker je od mene slisal kako je glede tega reagiral oce pa se mene je sokiralo pa sploh nisem povedala. Sam je vprasal a nisem odgovorila pa se po mizi je udaril z roko. Bi bilo dobro to razcistiti. Hvala lepa božjemu usmiljenju. Kraljica miru, razsvetljuj nam pot in nas vodi po poti sprave in edinosti. Pomagaj bolnim in trpecim in daj da se spet snideva. Hvala Marija pomagaj!

  • Administrator says:

   Naj ponovno da Bruno Gröning ni vredu. Ko je Bruno Gröning ugotovil, da ima sposobnost ozdravljanja, je to obrnil v biznis in je prodajal svoje lase, iztrebke, … kot zdravilo… Prištevamo ga med zdravilce. Za zdravilce je poznano, da sodelujejo s hudobnimi duhovi. Torej kdor se prepusti toku z hudobnimi duhovi se ga uvršča med novodobne religije – sekte. (New age).
   Kdorkoli se ukvarja s takimi zadevami ne more bit združen z Bogom.

   Opustite take zadeve, vrnite se nazaj k Bogu.
   Bog je vse ustvaril zastonj, podaril nam je vse. Obrnimo se na Boga, ki vse ozdravlja in nas napolnjuje z vsem dobrim (mir, ljubezen, veselje,…).

   Bog vas blagoslovi.

 62. VERONIKA says:

  Pozdravljeni!

  Zanima me vaše mnenje, ali je ritual hoje po žerjavici primeren za nekoga, ki je krščen in ali lahko kristjan trenira šport judo?

  Hvala za odgovore, lp.

 63. samski28 says:

  Pozdravljeni

  Sem 28 etni fant,ki išče resno zvezo. Želim spoznati punco, staro od 25 do 32 oz 33, ki je zvesta, resna, ne laže si želi nekega dne ustvarit družino. Lepo bi bilo če bila imela krščanske vrednote in je nekadilka.

  lahko mi pišeš na mail prijazen12@gmail.com

 64. Tomaz says:

  S punco imava tezave v vezi.Prosil sem ze za molitev in kazalo je,da gredo stvari na bolje.Pa sva spet zasla v slepo ulico.Jaz vidim najvecjo tezavo v tem,da se premalo pogovarjava.Ne mislim,da sem brez napak,vendar ponavadi je punca tista,ki ni pripravljena na strpen pogovor.Vsak dan molim za naju,ker nebi rad,da se razideva.V srcu cutim,da je to oseba s katero sva lahko srecna in greva skupaj skozi zivlenje.Sprasujem vas,kaj lahko se narediva?Ne vem,mogoce kaksna strokovna pomoc.Prosim vas za nasvet.

  • Tomaso says:

   Tomaž,
   priporočam vama, da gresta v celoletno Šolo za zakon k p. Christjanu Gostečniku, ki je vsak 2. in 4. torek v mesecu ob 20,00 uri pri Frančiškanih na Tromostovju v Ljubljani. Mogoče srečanja ne potekajo poleti, se bodo pa nadaljevala jeseni. Pozanimaj se!
   Bog z vama!

 65. m says:

  Pozdravljeni, sem mlada odrasla ženska (27 let) in se vsake toliko zapletem v pogovore s kakšnimi mladimi moškimi moje starosti po internetu (večina katoliški portali). Po enkrat sem se srečala s parimi kandidati, ki bi lahko postali moji bodi možje. Vendar moje srce je nemirno, ker še nisem srečala pravega fanta, ki bi poslal moj mož. Kaj mi svetujete, da prekinem z vsemi fanti, s katerimi si dopisujem, ker imam občutek, da vedno manj čutim kateri je pravi in se odločim za post od iskanja fantov in dopisovanja z njimi za nekaj časa? Želim si, da bi mi Jezus pripeljal pravega fanta v moje življenje, ki bo postal moj mož. Prosim vas za kakšno spodbudno besedo.

  • Administrator says:

   Pozdravljena,
   Danes si mladi vse povejo v elektronski obliki, ko pa se dobijo na štiri oči pa si nimajo kaj povedat. Naj bo raje spoznavanje realno in ne virtualno. Zamisli si ali bila pripravljena vse življenje komunicirat z možem v elektronski obliki, ko pa bi prišel domov bi bil kot tujec, saj si nebi znala več nič povedat….

   Tudi današnji otroci z gsm-ji komunicirajo s starši in ko si imajo kaj povedat realno ni več ne misli ne besed… ena sama tema…
   Pojdite k maši skupaj, pojdite v naravo skupaj občudujte Božje stvarstvo…

   Res bodi modra in opravi post, tudi post od elektronskih naprav.
   Meni je bila odpoved treh mescev brez televizije enkratna rast v veri, enkratna rast v miru, enkratna rast v dobrem…
   Bog naj te obilno blagoslovi.

 66. M says:

  Spoštovani,
  kako si razlagati psihično bolezen nedefinirana shizofrenija vernega človeka? Lahko tudi hudi duh povzroči to bolezen?
  Hvala za vaš odgovor.

  • Administrator says:

   Lahko je človek veren, vendar se zastavlja vprašanje kaj nosi v svojem srcu. Lahko vas zasužnjuje nek greh, katerega se še niste izpovedali. Kakor na primer: splav ( kontracepcijske tablete), nemoralno življenje ( menjava partnerjev), ne odpuščanje, dosmrtna zamera, maščevanje, preklinjanje, opravljanje, kraja, …. Kar nekaj ljudi poznam, ki se ima za verne, in niso niti malo za zgled…..

   Poskusite opravit eno temeljito spoved. Na listek si začnite zapisovat svoje grehe in s tem listkom pojdite k spovedi. Smo v letu Božjega usmiljenja in je veliko cerkva, ki imajo možnost podeljevat popolni odpustek. Izkoristite to priložnost. Lahko izberete tudi neko romanje. Meni osebno je zelo, zelo všeč Međugorje, saj je spovednica za celi svet. http://www.medjugorje.si/romanja-medjugorje-medugorje.html

   Lahko prosite tudi duhovnika za bolniško maziljenje.

   Bog vas obilno blagoslovi.

   • zametna vrtnica says:

    Spostovani
    Ob prebirnju tega pisma sem dobila ze svoj delni odgovor. Zanima ma se moja druga polovica in sicer ali je mozno, da ko sem pri sveti masi pa naj si bo pri praznicni nedeljski med tednom… dozivljam neki cudni pojav zacnem se kot malo znojiti… kot, da bom zdaj zdaj padla skupaj…. glede spovedi sem dobila odgovor…. ali je to kaksen duhovni pojav ze vec casa to opazam…. zahvaljujem se za odgovor….

    • Administrator says:

     Priporocal bi ti pogovor z duhovnikom iz Prenove v duhu. Ti bo nakazal od kod te tezave. Vse dobro in obilo Bozjega blagoslova.

   • M says:

    Spoznavam, da je moje srce hudobno, saj komu želim slabo, se izogibam pri pomoči bližnjemu.
    Kako se naj rešim tega? Da bom drugim želela dobro, jim pomagala.
    Od leta 2009 trpim za nediferencirano shizofrenijo. Kot deklica sem doživela zlorabe, starši so ločeno živeli.. večkrat sem kot že otrok želela slabo komu, ker je bilo v mojem srcu veliko trpljenja.
    Kako se naj spreobrne moje srce oz. jaz? Redno jemljem predpisano terapijo zdravil, a sem postala brez volje, energije, ne vem zakaj živim, kaj je smisel življenja…
    Prosim za nasvet.

    • Veronika says:

     Tudi če si na tleh, vedi da te Jezus neskončno ljubi. Ko si brez moči zapri oči in v duhu občuti, da te Marija vzame v svoje naročje kot malo dete, te poboža in ti daje vse to kar ti tvoja mami mogoče ni znala ali ni mogla dati. Čutila se boš neskončno ljubljeno in zaželjeno. Počasi se bodo rane zacelile in tudi sama boš znala ljubiti , predvsem pa moli za moč, da boš znala odpustiti. In na koncu moli rožni venec, če ne zmoreš celega pa vsaj desetko. Veliko blagoslova in dušnega miru ti želim.

    • Administrator says:

     Kakor, ti je bilo že svetovano je najbolj pomembno ODPUŠČANJE. Prosi Jezusa naj ti pomaga

     Vključi se v skupino Prenova v duhu.

     • M says:

      Sem bila vključena v Prenovo v duhu in potem je nastala ta bolezen.

     • Administrator says:

      Osebno se mi zdi zelo čudno. Prenova v duhu pomaga izboljšat taka stanja, saj se ljudje bolj odločajo za spoved, pričenjajo nazaj hodit k maši, izboljšajo svoje zakrametalno življenje. Izboljšajo medsebojne odnose…
      Če se pa je zgodilo nekaj obratnega je to zelo čudno. v takem primeru pa vam priporočam pogovor z eksorcistom.

      Želim vam vse, vse dobro.
      Bog vas blagoslovi.

    • Natalija says:

     Strinjam se s predlogi predhodnikov.

     Bi pa predlagala še nekaj. Tudi sama sem na poti psihičnega in duhovnega razvoja imela obdobje egoizma, drugim želela slabo (tukaj sem se dejansko ustrašila same sebe, kakšna pošast nastajam iz lepe, pridne deklice), hkrati pa bila sama brez smisla življenja. In sem prišla do ugotovitve, da jaz sicer druge poslušam, jim po najboljših močeh svetujem (ja, vsemu navkljub je ta mali delček mene preživel), ampak sama nisem razumljena, slišana. Zato ti najprej predlagam sočutno sprejemanje sebe – tudi ta del, ko se imaš za ”grdo, hudobno, se izogibaš pomoči drugemu”, lahko poskusiš tudi s terapijo, kjer v varnem odnosu to predelaš. In potem se lotiš dejavnosti, ki te sicer veseli, ampak temelji na pomoči drugemu. Tako jaz delam in končno se počasi pobiram (čeprav me še dosti dela čaka). Srečno! :)

 67. ana says:

  Nekje sem dobila križarski molitvenik

  PRIPRAVITE SE NA DRUGI PRIHOD MARIJA BOŽJEGA USMILJENJA

  Prosim,če mi svetujete,ali naj molim te molitve ,ali ne.

  Lep pozdrav!

  • Leopold says:

   tudi sam sem v depresiji že 4 leta zaradi izgube službe. Počutim se nemočnega, slabega in za ničesar več sposobnega. Vsako delo, ki ga želim opraviti, se mi zdi nerešljivo. Ne, ne vidim izhoda iz tega brezupnega stanja. Hvala družini , ki mi stoji ob strani in me vzpodbuja.

   • Miro says:

    Dragi Leopold, če se bolj točno izrazimo, v depresiji niste zaradi izgube službe, ampak predvsem zaradi vaših zelo negativnih razmišljanj in nesrečnih pogledov na vaš položaj, ko ste brez službe. V glavo ste si zapičili negativne misli, zato nič čudnega, če se počutite nemočnega, slabega, nesposobnega in podobno. Vendar eno so naši varljivi občutki, drugo pa sta vera in zaupanje v Božjo milost. Ta se vsakemu človeku podarja v tisti meri, v kateri jo je sposoben sprejemati iz Gospodovih rok.

    Nujno je, da v temi takoj prižgete luč! Skušajte poiskati odgovor na vprašanje: Kam me Gospod Jezus vabi v tem času, ko sem brez službe? Kaj lahko v tem milostnem času storim za Gospoda in bližnje v še hujši stiski kot je moja? Pri tem na slepo odprite Sveto pismo in pazljivo preberite kakšen odlomek ali misel. Gospod Jezus vam bo gotovo spregovoril, če mu boste prisluhnili z “ušesi srca”!

    V resnici je Gospod Jezus tudi vam podaril razum, srce, voljo, spomin, roke, noge, razne sposobnosti za molitev, delo, itn. Zato bi vam svetoval, da ga že danes začnete v molitvi slaviti in se mu nasploh vsak dan redno zahvaljevati za vse, kar vam podarja za življenje. Še posebej vam to daje po družini, ki vam, kot ste sami zapisali, stoji ob strani in vas spodbuja.

    Nujno je, da se čim prej odvrnete od svojih negativnih misli in se z dobrimi mislimi, ki jih lahko od Gospoda prejmete v redni molitvi in pri sv. maši, usmerite k ljudem, ki so v še hujši stiski kot je vaša. Zato bi vam predlagal, da čim prej skušate poiskati neko prostovoljno delo, na primer v Zavodu Karitas Samarijan, da bi na tej poti nekako premostili čas, ko ste brez službe – sebi in drugim v korist, Bogu pa v čast in slavo!

    Molimo: Božje usmiljenje, upanje tistim, ki obupavajo, zaupamo vate!

 68. želim ti prijatelja says:

  zanima me če veste originalen naslov knjige anselm grun: želim ti prijatelja, ali pa če je ta knjiga prevedena tudi v slovenščino?
  ne vem kam naj se obrnem pa se mi zdi da bi vi še najbolje vedeli…
  lp

 69. Greta says:

  Pozdravljeni,

  vljudno vas prosim podrobno za razlago citata iz Svetega pisma:

  “Ne skrbite za jutri, kajti jutrišnji dan bo skrbel sam zase.”

  Za pojasnilo se vam zahvaljujem in vas lepo pozdravljam!

  • Administrator says:

   Zelo radi skrbimo za jutri, za našo prihodnost, vendar naše poti, naša dela, naša hotenja niso v skladu z Božjo voljo. Bog nas skozi Božjo besedo nagovarja naj ne skrbimo za jutri, saj ne vemo kaj se nam bo zgodilo… Ne vemo koliko časa bomo živeli. Torej najprej moramo vse predat in zaupat Bogu. Torej Boga moramo postavit na prvo mest… Če vzamemo cel citat nam zadevo zelo dobro razloži.

   Zaupanje in zaskrbljenost
   (Lk 12,22–34)
   25 »Zato vam pravim: Ne skrbite za svoje življenje, kaj boste jedli ali kaj boste pili, in ne za svoje telo, kaj boste oblekli. Ali ni življenje več kot jed in telo več kot obleka? 26 Poglejte ptice neba! Ne sejejo in ne žanjejo niti ne spravljajo v žitnice, in vendar jih vaš nebeški Oče hrani. Ali niste vi več vredni kot one? 27 Kdo izmed vas pa more s svojo skrbjo podaljšati svoje življenje za en sam komolec? 28 In za obleko, kaj skrbite? Poučite se od lilij na polju, kako rastejo. Ne trudijo se in ne predejo, 29 toda povem vam: Še Salomon v vsem svojem veličastvu ni bil oblečen kakor ena izmed njih. 30 Če pa Bog tako oblači travo na polju, ki danes obstaja in jo jutri vržejo v peč, mar ne bo mnogo bolj oblačil vas, maloverni? 31 Ne skrbite torej in ne govorite: ›Kaj bomo jedli ali kaj bomo pili ali kaj bomo oblekli?‹ 32 Po vsem tem sprašujejo pogani. Saj vaš nebeški Oče ve, da vse to potrebujete. 33 Iščite najprej Božje kraljestvo in njegovo pravičnost in vse to vam bo navrženo. 34 Ne skrbite za jutri, kajti jutrišnji dan bo skrbel sam zase. Dovolj je dnevu njegovo zlo.«

 70. greta says:

  Pozdravljeni!

  Zanima me h kateremu svetniku, priprošnjiku naj molim za uslišanje moje prošnje za zanositev?

  Hvala za odgovor in lep pozdrav!

 71. adventni čas says:

  Pričel se je adventni čas.
  Mogoče komu koristi razmislek ob adventnem koledarju:

  http://pridi.com/

 72. Anonimna says:

  Živjo!
  Imam vprašanje glede hostije.
  Ali lahko hostijo prejme tudi vernik, ki še ni prejel krsta, pa kljub temu močno veruje?
  Lp

  • Administrator says:

   Hostijo ni prav da jo prejmeš. Zakaj?
   Iz kratkega priročnika Kompedija- Katekizma katoliške cerkve preberemo sledeče:

   291. Kaj je potrebno za prejem svetega obhajila?

   1385-1388
   1415

   Za prejem svetega obhajila mora biti človek polno včlenjen v katoliško Cerkev in v stanju milosti, se pravi, da se ne sme zavedati nobenega smrtnega greha. Kdor se zaveda, da je storil velik greh, mora prejeti zakrament sprave, preden pristopi k obhajilu. Pomembni so tudi duh zbranosti in molitve, upoštevanje posta, ki ga Cerkev predpisuje, in telesna drža (kretnje, obleka) kot znamenje spoštovanja do Kristusa.

   292. Katere sadove prinaša sveto obhajilo?

   1391-1397
   1416

   Sveto obhajilo poveča naše zedinjenje s Kristusom in z njegovo Cerkvijo, ohranja in obnavlja življenje milosti, prejete pri krstu in pri birmi, ter nam daje rasti v ljubezni do bližnjega. Ko nas krepi v ljubezni, izbrisuje male grehe ter nas varuje pred prihodnjimi smrtnimi grehi.

   293. Kdaj je mogoče podeliti sveto obhajilo drugim kristjanom?

   1398-1401

   Katoliški nositelji cerkvene službe dovoljeno podeljujejo sveto obhajilo pripadnikom vzhodnih Cerkva, ki niso v polnem občestvu s katoliško Cerkvijo, če ti zanj prosijo popolnoma svobodno in so pripravljeni, kakor se zahteva.

   Kar zadeva člane drugih cerkvenih skupnosti, katoliški nositelji cerkvene službe dovoljeno podeljujejo sveto obhajilo tistim kristjanom, ki spričo težke stiske sami od sebe zanj prosijo, so pripravljeni, kakor se zahteva in izpovedujejo katoliško vero glede zakramenta evharistije.

   294. Zakaj je evharistija “poroštvo prihodnje slave”?

   1402-1405
   1419

   Zato, ker nas napolnjuje z vsakršno milostjo in vsakršnim nebeškim blagoslovom, nas krepi za romanje tega življenja in nam vzbuja hrepenenje po večnem življenju. Evharistija nas že zdaj zedinja s Kristusom, ki je šel na Očetovo desnico, z nebeško Cerkvijo, s presveto Devico in vsemi svetniki.

   V evharistiji “lomimo en kruh, ki je zdravilo nesmrtnosti, protistrup, da ne bomo umrli, temveč živeli v Jezusu Kristusu za vedno (sveti Ignacij Antiohijski).

   Vir:http://www.vatican.va/archive/compendium_ccc/documents/archive_2005_compendium-ccc_sl.html

   Torej kdor ni opravil prej pristopa k rimokatoliški cerkvi in sprejel zakramentov krsta, spovedi in prvega obhajila, ne more prejemati obhajilo. Lahko pa pri podelitvi obhajila stopiš v vrsto in daš prst na usta (postavi prst na usta tako kakor prikažemo za tiho), duhovnik te bo blagoslovil, tako kakor naredi pri otrocih, ki niso še bili pri prvem obhajilu. Ko te duhovnik blagoslovi, se zahvali Jezusu za prejeti blagoslov. Jezus se bo s teboj na poseben način združil s teboj… Zahvali se tudi Jezusu za duhovnika….

   Bog te obilno blagoslovi.

 73. kk says:

  lahko prosim poveste kako si razlagati ‘ pregovori 23: 29-35’

  • Administrator says:

   Tisti, ki zapusti Boga…
   zadnji stavek pove vse …

   ——————————————
   29 Kdo ima gorje, kdo žalovanje?
   Kdo prepire, kdo skrbi?
   Kdo udarce brez potrebe,
   kdo motne oči?
   30 Tisti, ki se zadržujejo pri vinu
   in hodijo pokušat zamešano pijačo.
   31 Ne glej vina, kako se rdeči,
   kako se iskri v kozarcu,
   se gladko pretaka.
   32 Naposled piči kakor kača,
   brizgne strup kakor gad.
   33 Tvoje oči bodo gledale čudno,
   tvoje srce bo govorilo zmedeno.
   34 Tak boš kakor človek, ki leži sredi morja,
   kakor tisti, ki sedi na vrhu jambora:
   35 »Bíli so me, pa me ni bolelo,
   tepli so me, pa nisem čutil,
   kdaj se zbudim, da ga spet poiščem!«

 74. Mateja says:

  Spoštovani,

  rada bi se poročila vendar do sedaj še nisem srečala pravega fanta. Kje in kako naj “iščem” fanta, ki bi postal moj mož?

  Hvala za odgovor.

  • Miro says:

   V takih in podobnih primerih je po mojem prava pot naslednja: Moliti, hrepeneti, iskati, spoznavati, ljubiti, darovati … Kako in kje? Z odprtimi očmi, razumom in ljubečim srcem (dobro je, če imamo po božji dobroti tudi t. i. šesti čut) v vseh tistih okoliščinah oz. razmerah, v katere me Bog pošilja in želi, da mu odgovorim na klic v skladu z Njegovim načrtom, ki ga ima tudi zame. Čeprav ni vse za vsakogar, je ena od dobrih možnosti za spoznavanje tudi:

   http://24kul.si/katstiksi-1-katoliski-portal-za-samske-v-sloveniji

   Srečno – z božjo pomočjo!

 75. neja says:

  Zadnje čase nisem najbolj zvesta bogu in nevem kaj naj naredim. Slabavest me je zapeljala

  • Administrator says:

   Kaj ti je najbolj pomembno v življenju? Torej tisto kar nam je najbolj pomembno od tistega smo deležni največ sadov. Razmisli na katero mesto si porinila Boga. Porabljen čas za stvari v dnevu nam pove pomembnost…
   Bog naj te obilno blagoslovi.

 76. Barbara says:

  Pozdravljeni!
  Prosila bi vas, da bi mi razjasnili par stvari glede Katehumenata (”uvajanje odraslih v krščanstvo”).
  Torej sama v mladosti nisem bila krščena. Sedaj bi rada to opravila tako kot tudi vse ostale postopke v vezavi s tem. Zanima me kako to izgleda (postopek katehumenata)? Kdaj se vse skupaj začne? (letos sem verjetno prepozna, kajne?) Nekje sem zasledila, da obstaja tudi predkatehumenat?Mora biti v družini obvezno še kdo veren? Vesela bi bila kakršnih koli informacij o tem :) Koliko je spodnja starostna omejitev? Hvala in lep pozdrav!

  • Administrator says:

   Pozdravljena,
   Za katehunenat ni pomembna starost, ni pomembno če drugi sorodniki so ali niso verni, saj gre za osebno odločitev. Poskušajte se vključit v vam najbljižji cerkvi oziroma župniji. Ne čakajte na naslednje leto ampak se kar opogumite in storite kar sedaj. Se vas bomo spomnili v molitvi. Bog vas obilno blagoslovi.

 77. irena says:

  Prosim vas ce mi nekaj razlozite. Kako naj vem da bo Gospod uslisal naso prosnjo. Enkrat slisim da ce uneto prosis in molis bos uslisan spet drugic da bo Gospod uslisal samo tisto kar je v skladu z njegovo voljo.

  • Veronika says:

   Draga Irena

   Preprosto. Vedno imej pred očmi, da je Večni Očka najboljši očka , da te iskreno ljubi, te sliši in želi samo tvojo in našo srečo.
   Tudi če te usliši ” po svoje “, čas pokaže da ima še kako prav. Sama sem bila npr. pred leti v hudi , hudi finančni stiski, brez službe, s kreditom na banki, in hčerjo, ki ji nisem mogla kupiti niti šolskih potrebščin. Vsak dan sem v solzah klečala, pred podobo Srca Jezusovega in ga prosila za pomoč. V tistem času so se na veliko dajali krediti, neki avstrijski, seveda s hipoteko. Vse je že kazalo, da ga bom dobila, vendar je vedno prišlo nekaj vmes in sem izvisela. Seveda sem bila razočarana, prepričana da me Bog ne sliši, da zame pa že nima časa. Stvari so se počasi uredile čisto drugače. In po letih se je izkazalo, da so ti krediti bili velik nateg, da so ljudje zaradi njih izgubili domove, kmetije … IN NA KONCU SEM VSA OSRAMOČENA MORALA PRIZNATI, DA JE PRAV DA NISEM BILA USLIŠANA PO SVOJE, AMPAK PO BOŽJI PRAVIČNOSTI, od takrat se Očku popolnoma predam, uslišal me je po svoje, dal mi je službo in danes sem že v pokoju. Zato ne skrbi za način, vedno smo uslišani. Bog vidi našo prihodnost, mi pa samo jutri.

   • Miro says:

    V knjigi “Molite takole” izpod peresa p. Antona Nadraha sem prebral šaljivo zgodbo, ki nam na hudomušen način sporoča, kako je z našimi prošnjami. Bog je sklenil, da bo človeku izpolnil tri prošnje. Človek je prosil Boga, naj mu vzame ženo. Res je umrla. Na pogreb je prišlo mnogo ljudi. Vsi so hvalili ženino dobroto. Mož je spoznal, da je naredil napako. V drugi prošnji je prosil Boga, naj mu obudi ženo. Tako se je tudi zgodilo. Da se ne bi prenaglil, tretje prošnje dolgo vrsto let ni predložil Bogu. Zato je prosil Boga: “Prosim, svetuj mi, kaj naj te prosim.” Bog mu je odvrnil: “Prosi, da boš zadovoljen s tem, kar ti bo življenje prineslo.”

    Molimo: Gospod Jezus, hvala Ti za vse, kar mi življenje prinaša. Hvala Ti za vesele trenutke, ker mi po Tvoji veliki milosti razveseljujejo dušo in so predokus večnega veselja v nebesih. Hvala pa Ti tudi za manj spodbudne ali celo žalostne trenutke, ki mi po Božjem načrtu pletejo vrv, po kateri me boš kot Odrešenik izvlekel iz te solzne doline in me odrešil za večno življenje pri našem nebeškem Očetu.

    Slava Tebi, Jezus, zdaj in vekomaj!

 78. irena says:

  Pozdravljeni. K kateremu svetniku se ponavadi obrnemo po pomoc v najhujsi stiski ( zdravje). Je to Sv.. Juda Tadej?

  • Miro says:

   Sv. Juda Tadej je mogočen priprošnjik v najhujših stiskah, ni pa edini. Najmogočnejša priprošnjica pri Bogu je Sveta Devica Marija, za njo sv. Jožef, itd. Edini Odrešenik, ki uslišuje naše prošnje, če so v skladu z Božjo voljo, pa je Gospod Jezus Kristus.

   Ga. Irena, ob tem še nekaj besed, ki so ostale nedorečene iz najinega prejšnjega dopisovanja. Več je takih svetopisemskih izrekov, s katerimi bi lahko čisto na kratko (v enem stavku) povzeli tisto, kar je zapisano v Svetem pismu. Eden najlepših in najglobljih je: “Bog je namreč svet tako vzljubil, da je dal svojega edinorojenega Sina, da bi se nihče, kdor vanj veruje, ne pogubil, ampak bi imel večno življenje” (Janez, 3,16).

   Ko govorimo o Božji pravičnosti, nikoli ne pozabimo tudi na Božje usmiljenje (v prispodobi rečeno, sta do dve plati iste medalje). Usmiljeni Bog nam v duše vliva tri nadvse pomembne kreposti – vero, upanje in ljubezen (omenila jih je že ga. Marjana, bravo). Ni problem, da nam jih Gospod Jezus ne bi hotel podariti, velik problem je, da jih ne znamo od Njega sprejeti kot darove, ker nam manjka ponižnosti, čistosti, potrpežljivosti, vztrajnosti, zvestobe.

   Ga. Irena, že več duhovnih nasvetov ste lahko prebrali na tej spletni strani, pa … Priporočam vam, da ne skačete od ene pobožnosti k drugi pobožnosti, saj se s tem notranje samo raztresate in se vaš nemir še povečuje. Predlagam, da se v srcu odredotočite na našega Odrešenika – Gospoda Jezusa Kristusa, ki je srčika vsega Svetega pisma. Ko boste Gospodu Jezusu v vašem življenju dali prvo mesto in z Njim v poglobljeni molitvi vzpostavili živ, iskren odnos, boste na vsakodnevne težave (križ) začeli gledati v evangeljski luči. In takrat se bo z Božjo pomočjo začelo razreševati tudi tisto, kar se za zdaj zdi nerešljivo.

   Priporočam vam, da se skušate umiriti pri izviru Božjega usmiljenja, iz katerega izhaja tisti mir, ki nam ga svet ne more dati, kot je zapisano nekje v Knjig vseh knjig. Ta Izvir skušajte odkrivati s pomočjo Božje besede, molitve, sv. zakramentov (tu bi posebej omenil redno spoved, pri kateri se spravimo z Bogom, s samim seboj, z bližnjimi). Predlagam, da pogosto obiskujete Gospoda, ki se vam iz čiste ljubezni podarja v Najsvetejšem zakramentu in ga tiho slavite. Če v stiski morda ne morete moliti, mu notranje bolečine izročajte v molku kot je to pod križem storila Žalostna Mati Božja.

   Ne glede na to smo v primeru duševnih in telesnih bolezni dolžni poiskati medicinsko pomoč, v primeru zakonskih in družinskih stisk strokovno pomoč, itn. Gospod nam velikokrat pomaga po tej poti, s pomočjo drugih ljudi. Če bi npr. v primeru neke hude bolezni samo molili, opustili pa obisk zdravnika, bi to bilo v nasprotju z Božjo voljo.

   In še dodatni priporočeni “ukrepi”, ki so vam in nam na voljo, a žal največkrat ostajajo neizkoriščeni: obisk bolnika (ena ura pri bolniku je sv. ura!), pomoč starejši bolni osebi, obisk zapornika, molitev za ljudi v stiski, svetovanje ljudem v stiski, razne druge oblike pomoči bližnjemu, odkrivanje Božje bližine in dobrote v naravi (Bog nam marsikaj želi podariti tudi v naravni katedrali); ne nazadnje tudi obisk pokopališča, kjer lahko slišimo tiho govorico, da je le eno potrebno v življenju: ljubiti Boga in bližnjega, in da se vse steka h Gospodu Jezusu Kristusu, ki je Alfa in Omega (na tem kraju še posebej molimo za sorodnike, ki so že odšli v večnost).

   Ga. Irena, skupaj z drugimi molivci molimo za vas in vašega sina, da bi se z zaupanjem odprli Božjemu usmiljenju (včeraj so bile molitve opravljene tudi pred Najsvetejšim). Pogumno verujte in trdno zaupajte, da se vas je Božja milost že dotaknila, za kar se Bogu nenehno zahvaljujte in ga slavite!

   Srečno v zavetju Božjega usmiljenja!

 79. irena says:

  Pozdravljeni.
  Prosim bralce tega portala ce mi priskocijo na pomoc. Globoko verna oseba me je pustila na cedilu zaradi nekega “greha” ces da mi zaradi tega noce vec pomagati pa ceprav gre v njeni druzini za isti “greh”… zivljenke v izven zakonski skupnosti. Ostala sem sama in zelo prizadeta. Ker sele pridobivam vero in sem popolnoma izgubljena ne vem kje in kako naj se lotim glede molitev. Kako naj vem da bo Bog uslisal moje gorece prosnje. Predvsem glede ozdravitve sina. Na koga se lahko obrnem po pomoc. Potrebujem nekega premljevalca. Na duhovnika, molitvene skupine (katere),poznate kakega karizmatika ki bi lahko pomagal? (okolica idrije, kranja, skofje loke- ni pa nujno) Prosim za karkoli. Prosim prosim ker se obupana in stojim na robu prepada… Hvala. Naj vam Bog povrne vse dobro.

  • Miro says:

   Ga. Irena, prosim dovolite mi, da vam nekaj naročim za domačo nalogo. Sporočite mi, prosim, katere so tri daleč najpomembnejše besede v Svetem pismu, ki v bistvu vse povzemajo, vse obsegajo, vse … Če jih boste zgrešila, nič hudega, jih bova skupaj poiskala.

   Naj Bog vam in sinu podari potrebnih duhovnih moči in veselja do življenja!

   • Miro says:

    Oprostite ga. Irena, domača naloga ni najbolj smiselno zastavljena, ker sem prej pisal in šele potem molil (pravilno je obratno, v evangeljski šoli se učimo celo življenje). Vse besede, po katerih nam Bog govori po Svetem pismu so zelo pomembne, saj gre za Božjo besedo. Zato moram omenjeno vprašanje korigirati. V bistvu me zanima, s katerimi besedami – bodisi svetopisemskimi bodisi vašimi – bi čisto na kratko (v enem stavku) povzeli tisto, kar je zapisano v Svetem pismu. Na tem izhodišču bomo potem s pomočjo Svetega Duha skušali narediti korak naprej v smeri, kjer se odpira Božje usmiljenje. Upam, da se vam bo še kdo oglasil. Dobrodošel bi bil tudi nasvet glede možnosti vključitve v kakšno molitveno skupino.

    Bog vas obilno blagoslovi!

    • irena says:

     Pozdravljeni g. Miro…
     Prvo kar mi je prislo na misel je to, da smo pred Bogom vsi enaki in ce lahko kdo sodi je to samo on.

     • Miro says:

      Res je, ga. Irena, kar ste zapisali. To misel si velja zapomniti, saj tudi kristjani, ki se imamo za verne, večkrat sodimo bližnjega in pozabljamo, da nam Gospod Jezus v Evangeliju govori: »Ne sodite, da ne boste sojeni!” (Mt 7,1). Pravičen je v resnici samo Bog, vendar je pravičnost le ena plat Božje medalje. Če hočeva narediti korak naprej, ne moreva ostati samo pri tem izhodišču. Katera pa je druga plat iste medalje?

    • irena says:

     Druga plat medalje. Na to pa zal ne znam odgovoriti…

     • Miro says:

      Nič hudega, skupaj molimo, iščemo … Stara zaveza nam razodeva bolj Boga pravičnosti, Nova zaveza pa bolj Boga …, ki nam ga razodeva … Skušajte, prosim, dopolniti dve manjkajoči besedi, zaradi katerih se svet, kljub svoji trdovratni grešnosti, še naprej vrti okoli svoje osi, čeprav se to večini ljudi zdi čisto samoumevno in o tem ne razmišljajo.

     • irena says:

      Mislim da mi boste morali tudi tokrat pomagati g.Miro. :)

     • Marjana says:

      Draga Irena!
      Mislim, da je tisto kar je Vam dal g. Miro za nalogo: VERA, UPANJE, LJEBEZEN. Bog se nas je usmilil in se nas še bo, saj sem prebrala: Božje usmiljenje, ki je višje od Nebes-vate zaupam, jaz rečem, že sama Nebesa so nekaj najlepšega, kar slišimo na tem svetu, da je pa še nekaj, kar je večje od Nebes, človek težo dojema, pa je res.
      G. MIrota, bi prosila, naj me popravi in dopolni, če nisem kaj povedala dobro.

      Ga Irena in G. Miro in vsi ostali tudi za mene molite oz, mojeg sina, je brez službe, jaz bom za Vas.
      Bog Vas obilo blagoslovi.

     • irena says:

      Hvala gospa Marjana. Spomnila se vas bom v molitvi.

 80. Kunigunda says:

  Spoštovani g Miro!

  Že dolgo časa me muči zadeva in velikokrat sem razmišljala in razmišljam o tem.Tudi nisem vedela ali bi Vas vprašala ali ne, bojim se, da ne bi ujezila Boga nebeškega Očeta. Gre se za temo BOG in svoboda.
  V zadnjem ognjišču je nekdo zastavil to vprašanje, ki tudi mene muči (št. ognjišča 590, julij 2015 ).
  Sem prebrala odgovor in še bom , prosim pa če lahko še jaz povem svoje razmišljanje.
  Jaz ne vem zakaj nikakor jaz tega ne morem razumeti, oz. mi ljudje ne moremo razumeti Veličanstvo Boga. Če nam je Stvarnik podaril, ustvaril za nas takšne lepote in sadove na svetu, ki jih tudi ne razumemo, kako bomo potem razumeli še kaj drugega.

  Jaz tudi razmišljam, da je od Boga vse določeno.
  Da se je izpolnilo, je nekdo moral izdati Jezusa, po moje ni toliko pomembno ime, ampak to se je moralo zgoditi.
  Druga stvar zaradi katere razmišljam je, v Svetem pismu piše, da je Pilat rekel Jezusu:” “Z mano ne govoriš?.Ne veš, da imam oblast, da te oprostim, in oblast, da te križam”? Jezus mu je odgovoril:”Nobene oblasti bi ne imel nad menoj, če bi ti ne bilo dano od zgoraj. To razumem, da je bilo določeno od Zgoraj.
  Jaz sem se že velikokrat spraševala, ko zaradi določenega greha, ki ga človek naredi, trpi posledice, pa sem se vprašala, zakaj si mi dopustil tedaj to dejanje o moj Gospod. ?Verjetno tudi zato, da se človek pobolša, spozna, spoznanje je tudi tisto, ki mora priti v življenju. Ne vemo, da je limona kisla, dokler je ne okusimo, lahko verjamem0 nekomu, da je res kisla.
  Tudi v zgodovini, če pogledamo nazaj,( za svet in Nemčijo Hitler), se mi zdi, da ni toliko pomembno ime, pač pa, da se je tako moralo zgoditi.
  Razmišljam tudi, da mi je določeno, kdaj, kje, kako bom umrla, oziroma kaj lahko naredim?, molim in živim po Božjih zapovedih.
  Določenim Svetnikom je bilo razodeto, kaj se jim bo zgodilo, zato jaz razmišljam, da je to določeno.
  Jezus je rekel, “Moja pota niso Vaša pota”.
  Me je pa kar groza, da tako razmišljam, delam mogoče s tem greh ali kaj? Ne morem si pomagat , če ne razumem, prepustim pa to Svetemu Duhu, da me bo razsvetlil. Prosim, če molite zame!
  Vem pa, da veliko ljudi mučijo takšna in podobna vprašanja, ker se vsake toliko časa pojavijo kje.
  Prosim Vas lepo ,ne zamerit, da sem pisala svoja razmišljanja, na taka razmišljanja je že bil podan odgovor.
  Sveti Duh naj Vas vedno razsvetljuje.
  Hvala!

  • Miro says:

   Draga Kunigunda, mislim, da sem v grobem dojel, kaj vas zanima glede teme Bog in svoboda. Rečeno v prispodobi: Dokler s svojimi vprašanji ostajava v dolini, ne vidiva kaj dosti. Ko se povzpneva višje, na primer na sto metrov, na prvi razgledni točki že bolj vidiva, kaj se nahaja v dolini, kakšna so razmerja med osebami, stvarmi …, kaj ljudje delajo s svojo svobodo – od Boga podarjeno. Ko se zatem vzpenjava še na višje razgledne točke, vidiva še več in naju to še bolj spodbuja, da nadaljujeva po strmi poti proti vrhu.

   Če imate čas, voljo, potrpljenje in vztrajnost, se lahko na zahtevno duhovno potovanje podate s pomočjo premišljevanja knjige Gospod, ki jo je napisal teolog Romano Guardini (podnaslov: Življenje in oseba Jezusa Kristusa). V tej odlični knjigi (branje je vse prej kot lahkotno) je okoli 90 poglavij – razglednih točk, ki nam zelo pomagajo k globljemu razumevanju, kdo je Gospod Jezus Kristus, kako misli, kako čuti, kako deluje, kakšen je njegov odnos do Očeta, človeka, svobode, itn. Na tej zanimivi poti, ki jo s pomočjo Svetega Duha lahko prehodite le v daljšem časovnem obdobju, boste gotovo našli tudi odgovore na vaša vprašanja glede teme Bog in svoboda. Ta so preveč zahtevna, da bi z njimi kar tako mimogrede opravili; poenostavljenih odgovorov vam ne bom pisal.

   Naj vam Gospod Jezus podari potrebnega razsvetljenja pri poglabljanju v temo o Bogu in svobodi, da bi lažje verovali in upali Vanj, ki nikogar ne vara, saj je pot, resnica in življenje!

 81. irena says:

  Pozdravljeni!
  Dragi molilci prosim vas za ponoc. V nasi druzini nikoli ni bilo sloge. Preklijanje, zanicevanje,… Mogoce je to bozja kazen, da so se zgrnili temni oblaki nad naso druzino (bolezni). Povejte mi prosim kako naj ocistim naso druzino grehov. Kaj naj naredim tam, kjer ni niti kancka vere. Bojim se, da so te bolezni v nasi druzini posledica vsega slabega. Kako naj resim svojega sina pred posledicami ki so jih zagresili moji starsi in predniki. Kako naj resim sina in sebe pred temi dednimi boleznimi za katere mislim, da so posledica grehov. Katere molitve naj se posluzim. Kaj lahko naredi oz. ali mi lahko pomaga duhovnik pri tem. Ker moji starsi s tem nocejo imeti nic. Hvala vam in Bog vas blagoslovi.

  • Stanka says:

   Draga Irena,

   mislim, da razmišljaš v pravi smeri. Ko se pojavi dovoljšnja količina težav, ki jih ne moremo več reševati sami, se obrnemo na Boga. In samo pri Njem je rešitev! Dovolj je en ali dva skupaj v molitvi in nerešljivi problemi naenkrat niso več nerešljivi. (Mnogo jih je, ki doma nimajo nikogar, ki bi jih z molitvijo podprl. Zato tudi tukaj prosimo za molitve, v katerih se na daljavo povezujemo.)

   Kakor naša mati Marija pravi: “Z molitvijo Rožnega venca s srcem, ni nerešljive težave na narodnem, državnem, družinskem ali zasebnem področju.”

   Torej, vzemi “ta meč” v roke in presekaj slabe korenine, ki se vlečejo na vašem rodu iz preteklosti!
   Če te prav razumem, ima sin zdravstvene težave. Poskusi moliti z njim, potem bo Jezus v molitvi z vama. Včasih se zdi nemogoče, vendar kadar je človek v stiski, se rad oprime vsake bilke. Morda bo želel moliti s teboj; poskusi – četudi te samo posluša. In ne pozabi dodati na koncu molitve “zgodi se Tvoja volja”; to pomeni, kakor je rekel Jezus svojemu Očetu, v vrtu Getsemani: »Oče, če hočeš, daj, da gre ta kelih mimo mene, toda ne moja volja, ampak tvoja naj se zgodi.« (Lk, 22,42)

   Torej, moli, prosi in bodi pripravljena sprejeti Njegovo voljo!

   Sicer ti pa svetujem, da narediš vse to, k čemur te Sveti Duh nagovarja: molitev s srcem (molitev Rožnega venca; če ti je pretežko, začni z eno desetko na dan in “dozo” povečuj – kakor pri zdravilih – ko bo koncentracija zdravila ustrezna, boš gotovo opazila učinek delovanja tega nebeškega zdravila:)) ), post v ta namen (post lažje vzdržiš, če ga nameniš za določen namen ali ni nujno da se odpoveš samo hrani, pač pa se lahko odpoveš kakšni skušnjavi, ki te “zasužnjuje” – npr.: kava, cigareti, računalnik ali kar ti veš, čemu bi se s težavo odpovedala – to je neke vrste življenjski post, ki ga Bogu daruješ za rešitev tvojih težav)

   Ali če ti razložim takole: kadar gre vse gladko, Boga ne potrebujemo, ko se kaj zapletemo, kličemo k Njemu na ves glas! Vse mogoče mu obljubljamo, kaj bi naredili,, da se stvari uredijo, a ko se problem uredi, na naše obljube pozabimo… Prisluhni Bogu in zahvaljuj se mu že sedaj, za vse, kar ti pošilja na življenjsko pot. Morda Bog kliče tvojo družino, ki je Nanj pozabila, ravno po tebi. Ne presliši tega klica!

   Začni sama, kakor čutiš že sedaj in naj tvoje gorčično zrno vere, začne premikati gore!

   Jaz te bom podprla v molitvi!!!

   Stanka

 82. minako says:

  G. Miro hvala vam za tako izčrpen odgovor in misli. To mi veliko pomeni in se bom potrudila upoštevati vaša “navodila”.
  Bog vam povrni vso vašo dobroto, ki se lahko čuti prek vašega pisanja.

  • Miro says:

   Draga Minako, se opravičujem, če sem bil v prejšnjem pisanju v nekaterih pogledih premalo takten in bi lahko nekatere stvari zapisal bolj prijazno. Eno je postava, drugo živi človek v konkretni življenjski situaciji, s konktretnimi težavami, s konkretnimi potrebami, pričakovanji … Tudi sam se nenehno učim ob evangeljskih odlomkih, v katerih me Jezus vedno preseneča z globoko božjo in človeško logiko razmišljanja. Nikoli ne obsoja človeka, vedno ga dviga in rešuje iz vsake, tudi najbolj težavne situacije, neusmiljeno pa obsoja in zavrača hudo. Zlo namreč človeku zelo škoduje in ga hoče odtrgati od Njegove ljubezni!

   Prepričan sem, da bo vam bo Gospod Jezus pomagal, tudi pri iskanju redne službe, bodite pa pozorni na Njegova znamenja (po ljudeh, dogodkih, običajnih stvareh …). Tako se boste z Njim sčasoma ujeli na isti “valovni dolžini”, ga še bolj vzljubili in začeli v srcu sprejemati Njegove milosti. Želi vam jih srčno podariti, da bi z njimi v življenju naredili nekaj lepega.

   Srečno po poti molitve in ljubezni!

   • minako says:

    G. Miro, res se vam ni treba opravičevati. Že samo to, da ste se poglobili v moje branje in mi celo odgovorili in vse kar ste povedali je samo dobro. Za kar sem vam neizmerno hvaležna, zato sem tudi bila iskrena z vami. Molim tudi zato in mislim, da bodo moje molitve obrodile sadove glede zakramenta sv. zakona. O tem sem že večkrat želela napisati na tej internetni strani. Moj partner je zelo dober človek, ljubezen do bližnjega mu je zelo blizu, a ljubezen do Boga mu je tuja oz. on pravi, da mu je bila kot otroku vzeta (težko otroštvo). Poskušam mu približati Boga, a včasih ne gre. A to ne omaje moje vztrajnosti molitve. Boga ne prosim, da bi se on spreobrnil, ampak ga prosim, da bi meni naklonil to milost, da bi lahko partnerju pokazalo slavo Boga.

 83. minako says:

  Pozdravljeni!
  Mene zanima molitev. Ali lahko to, da se jaz pogovarjam z Bogom, na primer povem mu, da se mu zahvaljujem za današnji dan, za darove, ki mi je dal, da mi je žal za vse slabe stvari in misli, včasih ko me prešine kakšna hudobna misel, mu kar takoj rečem, o Bog prosim, da bi šla ta misel stran od mene in da mi je žal, ali pa včasih ga prosim na mi pomaga pri kakšnem delu, vzamem kot molitev. Seveda zvečer se trudim moliti, ampak čez dan so mi pa tako majhni pogovori v pomoč in s tem čutim, da Bogu bliže. Kadar me je čaka preizkušnja mi je lažje prost pogovor, kot pa izrekanje napisanih obrazcev. Še enkrat poudarjam, da nimam nič proti molitvenim obrazcem in jih tudi uporabljam. Ampak s temi malimi pogovori se mi zdi da je Bog najbližje..

  • Miro says:

   Minako, odlično razmišljate o molitvi in jo še boljše prakticirate! V praksi obstaja veliko načinov molitev, ni pa vse za vsakogar, ampak naj vsak s pomočjo Svetega Duha odkrije, katera pot k Bogu mu je bližja v njegovih življenjskih razmerah, na kateri poti se lažje sreča z Njim. Vi ste to, hvala Bogu, že odkrili. Pogovori, ki jih omenjate, so odlična molitev, z njimi samo nadaljujte, saj se tako z razumom in srcem v živem pogovoru neposredno obračate na Boga, ki skrbi za vas in vam vse podarja.

   V življenju pa so seveda tudi taki trenutki, ko človek ni vedno razpoložen za živo neposredno molitev (obremenjenost z delom, utrujenost, koncentracija pade …). Takrat je dobro vztrajati pri t.i. klasičnih molitvah, pri katerih se tudi vedno zavedajmo, da z njimi nagovarjamo Gospoda, ki bdi nad našim življenjem in nas želi voditi po poti spolnjevanja Božje volje. Pa tudi sicer je dobro, da vztrajamo pri duhovno bogatih običajnih molitvah (zjutraj, opoldan, zvečer). Le-te nas spodbujajo, da čez dan med delom iščemo živ odnos z Bogom; s preprostimi besedami se z Njim pogovarjamo v srcu, tako kot majhen otrok preprosto in iskreno govori z mamo ali očetom.

   Minako, kot vidim, se dobro zavedate, da Svetega Duha ni moč ujeti v “stekleničko obrazcev”, ker je povsem svoboden in tako tudi deluje, pri komur hoče, kadar hoče, kjer hoče, kakor hoče … Z vašim pisanjem nas na nek način opozarjate, naj se varujemo odrevenele rutine in skrbimo predvsem za živ molitveni odnos z Gospodom. In prav je tako.

   Bog z vami na poti molitve!

   • minako says:

    G. Miro, hvala vam za vaš lep odgovor, a čutim da moram biti iskrena z vami. Znova sem začela opisane majhne pogovore z Bogom, ker je dejansko pešala moja bližina z Bogom. Opuščala sem večerno molitev, zaradi preutrujenosti in drugih nepomembnih razlogov, opuščala obiskovanje maše, oddaljevala sem se od vere. Diplomirala sem (za kar sem se morala res potruditi), dobila začasno delo, dejansko vse je bilo vredu. Jaz pa sem bila nesrečna, zadirčna, malodušna in sovražna. Nisem vedela za kaj. Zdaj, ko pa sem se spet začela pogovarjati z Bogom, se tudi lažje skoncentriram pri molitvenih obrazcih oz. bom rekla drugače jih celo bolje razumem. V mojem temnem obdobju jih pa sem samo izgovarjala, brez pomena. Če se čez dan tako pogovarjam Z Bogom, mi je potem vedno lažje moliti in se molitve dejansko veselim.

    Zanima me pa še nekaj oz. ne vem kako naj si glede tega pomagam. V meni je občutek manjvrednosti zelo zelo zakoreninjen. Verjamem, da smo vsi Božji otroci in nas Bog ljubi, kar sem že večkrat občutila, ampak v odnosu do drugih se počutim tako manjvredno. Imam krog prijateljev za katere vem, da sem zelo pomembna in me imajo iskreno radi, tudi partnerja, katerem sem na prvem mestu. Moje šibko področje je zaposlitev. Zdaj nimam več dela in je moje dostojanstvo padlo. Pa tudi ko sem delala, sem opazila da je moj manjvrednostni občutek še vedno prisoten, vse sem delala s takšnim strahom. Sem še mlada, a se mi zdi, da če bom tako živela, bom zbolela. Želim imeti dostojanstvo, četudi ne delam. Rada bi se cenila v vsakem obdobju svojega življenja, ne samo takrat ko mi kaj uspeva. Zaradi mojega manjvrednostnega občutka sem tako dolgo pisala diplomo, ker sem bila prepričana, da je nisem sposobna napisati. Za vse se počutim tako nesposobno in sem vedno pripravljena da bo kaj narobe. Vsepovsod iščem trpljenje, ne znam biti vesela. To se mi zdi tako protislovno, verujem v Boga, dejansko pa mu ne znam zaupati, da bi mi pomagal.

    • Miro says:

     Minako, mislite, da je molitev slaba, če v njej ne čutite veselja, po drugi strani pa dobra, če v njej čutite veselje? Dobra molitev ne temelji na takih ali drugačnih občutkih (ti nas lahko varajo), ampak na živi veri v Gospoda Jezusa Kristusa, kateri nas nikoli ne prevara. On nam daje vse potrebne milosti, če smo ponižni in odprtega srca!

     Ne pričakujmo, da nas bodo v molitvi vedno spremljali lepi občutki, veselje, saj v življenju pridejo tudi obdobja suše v srcu, ko Bog preizkuša našo vero in vztrajnost. Znana je na primer izjemna vera blažene Matere Terezije, še posebej njena ljubezen do Boga in bližnjega. Precej manj pa je znano, da je velik del svojega življenja preživela v izjemno hudi notranji suši, v kateri je zelo trpela. Kljub temu je dolga leta ponižno vztrajala v molitvi, v kateri ni čutila Božje bližine (če te dobri Bog ne podpira z milostjo, ne zdržiš dolgo v tako hudi preizkušnji!). Z Božjo pomočjo so se njene že sicer visoke kreposti vere, upanja in ljubezni še bolj preizkusile in utrdile. Zato se je blažena Mati Terezija povzpela na izjemno visoko stopnjo svetosti.

     Skratka, lepo je, če človeka pri molitvi spremlja veselje, kdo si tega ne bi želel. Bogu hvala za takšno milost! Zavedajmo pa se, da je najboljša in najbolj zaslužna tista molitev, ki v ponižnosti pred Bogom vztraja kljub velikim problemom, stiskam, notranji suši … Za takšno vztrajanje gre Bogu še večja zahvala.

     In kako naprej po poti molitve? Z analiziranjem, razglabljanjem …? Minako, predlagam, da si raje pomagajva s prispodobo, ki nama bo veliko bolj koristila. Predstavljajva si na primer: V obdobju sončnega vremena dan za dnevom sediva v temačni sobi z zaprtimi okni, spuščenimi žaluzijami ter nenehno tuhtava in analizirava, zakaj sva takšna kot sva, zakaj nama gre v življenju to ali ono narobe, zakaj … Tako sva v to zatopljena, da ne slišiva lahnega trkanja na okno, ki naju prijazno spodbuja naj dvigneva žaluzije in odpreva okno, da nama bodo lahko podarjeni zrak, svetloba, sončni žarki …

     To lahko po Božji milosti storiva s pomočjo slavilne in zahvalne molitve v živem odnosu do Gospoda Jezusa, ki nama podarja vse potrebne milosti. Poleg redne molitve je nadvse pomembno tudi redno prejemanje sv. zakramentov. Kot sem že večkrat zapisal, je pri tem še zlasti pomembna sv. sprava (tj. spoved), sv. maša z obhajilom ter dela usmiljenja v odnosu do bližnjih. Z Božjo pomočjo jim z ljubeznijo skušamo deliti kruh življenja, ki nam je bil podarjen pri sv. maši, drugače je vera brez del mrtva.

     Če kratko povzamem, vam priporočam predvsem redno slavilno in zahvalno molitev, redno obhajanje svetih zakrementov, pa tudi dela usmiljenja do bližnjega. To je pot, na kateri se bodo z Božjo pomočjo porazgubili občutki manjvrednosti, okrepile pa se bodo kreposti vere, upanja in ljubezni. Ne nazadnje bo s tem v Božji luči zrastla tudi vaša samozavest, izoblikovala pa se bo tudi vaša lepša samopodoba.

     Bog z vami na poti molitve, sv. zakramentov in dobrih del!

     • Miro says:

      Minako, še nekaj zelo pomembnega, če hočemo biti iskreni drug do drugega in si naliti čistega vina. Omenjate partnerja, ne moža, (razen, če gre za vašega fanta), torej z njim niste poročeni in … Če je res tako, to ni v redu in je celo v nasprotju z naukom Cerkve, ki dosledno temelji na Božji besedi. Gospod Jezus nam velike milosti deli tudi po zakramentu sv. zakona (zakonca, družina, otroci, Božje varstvo, podpora na tej poti, itn.). Priporočam vam, da si o pomenu zakramenta sv. zakona najprej preberete v Kompendiju KKC, potem pa si preberite tudi kakšno dobro knjigo s krščanskimi pogledi na zakon in družino.

      Zaupajte v Gospoda Jezusa, slavite ga, zahvaljujte se mu, prosite ga, da vam podari potrebne milosti (spoved, zakramenti); tako se bodo v vašem življenju zanesljivo sprostili Božji blagoslovi, z njimi pa bo v vaše življenje prišlo tudi veselje!

 84. Miro says:

  ZAKAJ, ZAKAJ, ZAKAJ …?

  Odgovor ge. Marjani: Res je, kar ste danes zapisali glede stiske: “Gospod nam hoče nekaj povedati, da se potem poboljšamo oz. zdržimo in nekaj iz nas naredi. Primer je sveti Pavel”.

  Če ste bili pri spovedi in vam je Gospod Jezus že odpustil vse grehe (v Njegovo usmiljenje ne gre dvomiti), ga sedaj, ko pravite, da se “žrete za nazaj”, samo žalostite zaradi premajhnega zaupanja Vanj. Tistih grehov se sedaj spominjajte samo v toliko, da jih ne bi nikoli več ponovili. Sicer pa se nenehno veselite in Bogu zahvaljujte, ker vam jih je zanesljivo odpustil. Vedno, ko se bodo vašem spominu pojavile nekatere mučne situacije iz preklosti, se ne pustite zmesti pred hudim duhom, ampak takoj začnite v mislih večkrat ponavljati kak močan molitveni vzklik, npr.: Bogu hvala – zdaj in vekomaj! Zakaj? Zato, ker se vas je usmilil in vam podaril velike milosti! Tako boste tudi izkustveno doživeli, da se bo hudi duh prej ali slej umaknil, saj ne prenese slavljenja in zahvaljevanja Bogu.

  In zakaj toliko trpljenja pri svetnikih? Odgovor je človeško gledano zelo zahteven in močno presega naše razumevanje. Na srečo Gospod Jezus molivcem pomaga z raznimi evangeljskimi prilikami in drugimi prispodobami v luči Svetega Duha.

  Ljudje smo podobni popotnikom, ki so se odpravili na zelo visok hrib, da bi na vrhu uživali čudovit razgled nad dolino ter nad bližnjo in daljno okolico. Večina se je odpravila po široki, izhojeni poti, kjer so ob poti lahko nenehno trgali gozdne rožice in tudi neomejeno uživali razne gozdne dobrote. Čeprav so že prej večkrat slišali, naj se varujejo tiste poti in predajanja nebrzdanemu uživanju, jih na njihovi poti ni nič zaustavilo. Ko pa so prišli na “vrh” so razočarano ugotovili, da to ni tisto, kar so želeli doseči, saj tam ni bilo nobenega razgleda, ampak tam celo sonce ni več sijalo skozi goste krošnje dreves …

  Manjše število popotnikov pa se je odpravilo na tesno, ozko pot, ki se je strmo vzpenjala in bila težko prepoznavna, ker je bila močno zaraščena z bodičastim grmičevjem. Zahtevna pot je popotnikom zaradi ostrih kamnov in bodičevja nenehno povzročala hude bolečine. Vendar so že prej večkrat slišali, da ravno ta ozka in strma pot zanesljivo vodi na vrh, zato so kljub bolečinam vztrajali … In ko se v tem zaupanju izmučeni privlekli na vrh, so jih v trenutku objeli čudoviti sončni žarki in razgled, ki se ga ne da popisati. V trenutku so bili pozabljeni in obilno poplačani njihovi napori … “Kakor je pisano: Česar oko ni videlo in uho ni slišalo in kar v človekovo srce ni prišlo, kar je Bog pripravil tistim, ki ga ljubijo” (1 Kor 2,9).

  Ga. Marjana, srečno v Bogu!

 85. Marjana says:

  Spoštovani g. Miro in g. Administrator

  Prosim Vas, če bi mi lahko odgovorili na naslednje vprašanje, ki mi je prišlo na misel in ne vem, kako ravnati.
  V Svetem pimu piše, če te kdo udari po desnem licu mu nastavi še drugo stran.Vprašala bi, kaj to pomeni za življenje v zakonu, z otroki, z možem. Ne znam si predstavljati, če je to mogoče, da ti nekdo celo življenje očita napake in grehe preteklosti, če te ne spoštuje, ali kaj pomeni ta Jezusov nauk v današnji družb, kjer se mnokokrat ne cenijo osnovne vrednote človeka.
  Spoštovani res bi želela Vaše mnenje, ki mi bo pomagalo v mojem življenju.
  Sveti DUH naj Vas in nas razsvetljuje in nam pomaga na naši poti.

  • Administrator says:

   Če ti nekdo očita, da delaš nekaj napačno, mu priznaj.
   Ti pa naredi potem vse, vse kar je v tvoji moči, da to popraviš in to na ljubeči način. Istočasno pa moli z vsem srcem za tistega, ki ti očita, da tudi on spozna svoje napake. Vse delaj z ljubeznijo.

   • Miro says:

    Ga. Marjana, prepričan sem, da je pri obravnavi vsakega človeškega problema najbolj pomembno, da se najprej seznanimo s tistim, kar nam hoče povedati Božja beseda, potem se v molitvi priporočamo Svetemu Duhu in šele nato delujemo.

    Velikokrat je ta vrstni red postavljen na glavo: najprej delujemo in potem, ko pride do hudih posledic, šele razmišljamo, nato pa Boga dan in noč prosimo, da nas popelje iz stiske. Če ne pride do rešitve po naši volji, ga v neveri kmalu zapustimo. Res pa je, da ogromno ljudi v nevednosti sploh nikoli ne moli, zato brez Boga nenehno delajo napake, na žalost nekateri celo življenje.

    Po duhovni plati bi vam rad priporočil, da glede vsake trditve, ki je zapisana v Svetem pismu, obvezno upoštevamo tudi druga besedila SP, ki se medsebojno pojasnjujejo, dopolnjujejo, itn.

    Gospod Jezus je dejal: “Jaz pa vam pravim: Ne upirajte se hudobnežu, ampak če te kdo udari po desnem licu, mu nastavi še levo” (Mt 5,39). Da bi to pravilno dojeli, bi bilo potrebno pojasniti še vrsto besedil SP, ki to misel dopolnjujejo, in iz katerih je razvidno, da Jezus s tem prav gotovo ni mislil, naj pustimo, da nas nekdo lahko neovirano ponižuje, tepe, žali, goljufa, krade …

    Gospod Jezus nas z omenjenimi besedami takratnega časa in prostora (Orient pred več kot 2000 leti) v bistvu svari, naj na psihično in fizično nasilje nikoli ne reagiramo z istimi nasilnimi sredstvi, saj se z njimi zlo samo povečuje. Tako nam govori, naj se hudobnežu upremo predvsem z duhovno veličino, katero sami po sebi gotovo ne zmoremo, lahko pa nam jo podari Gospod, od katerega prihaja vsak dober dar, še zlasti, če ga za to ponižno prosimo v molitvi. Da bi to pravilno razumeli, je treba, kot že rečeno, upoštevati tudi druga besedila, na primer besedilo iz 12. poglavja Pisma Rimljanom, kjer nam Božja beseda govori:

    “Nikomur ne vračajte hudega s hudim. Pred vsemi ljudmi skušajte skrbeti za dobro. Če je mogoče, kolikor je odvisno od vas, živite v miru z vsemi ljudmi. Ne maščujte se na svojo roko, ljubi, ampak dajte prostor Božji jezi, saj je pisano: Moje je maščevanje, jaz bom povrnil, pravi Gospod. Nasprotno: Če je tvoj sovražnik lačen, mu daj jesti; če je žejen, mu daj piti; če boš namreč delal tako, boš sipal žarečega oglja na njegovo glavo. Ne daj se premagati hudemu, temveč premagaj húdo z dobrim” (Rim 12,17-21).

    Bog z vami in vašimi bližnjimi!

    • Miro says:

     Se opravičujem, ker me je zdelala huda vročina (oh, to vreme) in bi rad popravil uvodni stavek, ker sem tudi sam “zamočil” pri vrstnem redu.

     Pravilno se glasi: … prepričan sem, da je pri obravnavi vsakega človeškega problema najbolj pomembno, da se najprej v molitvi priporočamo Svetemu Duhu, potem se seznanimo s tistim, kar nam hoče povedati Božja beseda in šele nato delujemo.

     • Marjana says:

      Spoštovani g. Miro !

      Hvala za Vaš trud, razlago , molitve.
      Dovolite mi še nekaj mojih misli, pa me prosim popravite, če ne razmišljam prav. Ravno sedaj berem knjigo Arški župnik Sveti Janez Vianej. V tej knjigi sem zasledila, koliko trpljenja je morala preživeti ta Sveta oseba na svetu, Bog že ve zakaj in kako kaj dopušča.
      V psalmih v Svetem pismu beremo, da BOG preizkuša vsakega, vernega in nevernega. Job je bil zelo pravičen mož, bi rekli brez greha, pa se je znašel v strašni obupni stiski.
      Jaz razumem, da nam Gospod hoče nekaj povedati, da se potem poboljšamo oz zdržimo in nekaj iz nas naredi. Primer je Sveti Pavel.

      Jezus je rekel, na svetu boste prihajali v stiske, vendar se ne bojte jaz sem svet premagal.
      Vem, da v življenju ne ravnamo prav, dostikrat prepozno za popravek, jaz sama se žrem za nazaj, zakaj nisem Boga prej prosila in molila mogoče ne bi prišla v stisko, vendar sem ugotovila, kaj mi je hotel povedati, da se je treba spreobrniti, da je potrebno drugače živeti. Bo že pomagal saj je rekel prosite in boste prejeli.
      Ne razumem pa zakaj toliko trpljenja pri Svetih oz. Svetnikih.

      Zelo rada berem Vaše komentarje, razgljabljam in premišljujem, se sprašujem ZAKAJ???, vendar vsega bomo izvedeli tu.
      Želim Vam obilo uspeha, blagoslova in razsvetljenja od Svetega Duha.

      Še enkrat hvala za vse.

 86. marjana says:

  Spoštovani G. Miro

  Lepo pozdravljeni. Prosila bi za nasvet.

  Kolegica mi je večkrat rekla, naj grem na jogo z njo. Sem povedala, da iz verskega razloga ne grem in me je samo debelo gledala. Kako ji naj dopovem da to ni dovoljeno, ali naj bom tiho, ali kaj naj naredim.

  Drugo vprašanje pa je, ali naj nekam napišem, kakšno je bilo moje srečanje z Jezusom, koliko darov in pomoči sem prejela že, razmišljala sem o izdaji kakšnje knjižice samo ne vem, kakšno mnjenje imate vi o tem, vse doživetja tudi zaradi svojih grehov bi lahko pisala, če se ne bi podpisala.

  In še eno vprašanje oz. sem razmišljala, da na tej spletni strani, ko se ogromno ljudi obračamo na Vas za molitev in nasvete, če je kje kaka uvodna stran mogoče kje ste, od kdaj delujete ali kaj podobnega. Ne zamerit mojim vprašanjem, želim Vam obilo blagoslova, spominjala se Vas bom v molitvi.

  • Miro says:

   Pater James Manjackal o jogi:

   http://www.kurescek.org/index.php?option=com_content&view=article&id=71%3Aoe-james-o-jogi&catid=42%3Aseminar-o-jamesa&Itemid=77&lang=sl

   Glede dveh vprašanj, ki jih omenjate, bi vam sam priporočil, da se v molitvi večkrat priporočate Svetemu Duhu za preudarno ravnanje v skladu z Božjo voljo. Da naše misli, želje, predstave … ne bi postale nevarne zvodnice, ki bi nas zapeljale v nekaj, kar ni po Božji volji, še posebej prosimo Svetega Duha za dar razločevanja. Za vaše tretje vprašanje pa mislim, da je pravi naslov g. administrator.

   Bog vas obilno blagoslovi in osreči na vaši življenjski poti!

   • Miro says:

    Ga. Marjana, v dopolnitev mojemu gornjemu odgovoru, da bi bil bolj jasen, še naslednje: Vaši kolegici ste pravilno odgovorila in tudi pravilno ravnala, ker se niste udeležila joge. Če pa bo še priložnost, bi bilo dobro, da ji svoje stališče bolj pojasnite, zakaj ne greste na jogo. Kako je z jogo s krščanskega vidika, je dobro razvidno iz razmišljanja p. Jamesa Manjackala.

    Če imate v srcu resnično željo, da bi ljudem pričevala o prejetih darovih in o svojih duhovnih doživetjih v neki pisni obliki, in sicer z namenom, da bi jim pomagala verovati, upati in ljubiti, je to odlična želja. Kljub temu je treba po nauku svetnikov (o tem je veliko pisal tudi sv. Janez od Križa) vse misli, želje, predstave … celo naše najboljše želje in namene dosledno preverjati v luči Svetega Duha, če so resnično v skladu z Božjo voljo. In če so res, vam bo Sveti Duh, prej ali slej, na nek način dal vedeti, kako to, kar želite, z Njegovo pomočjo tudi uresničiti. Upam, da sem bil sedaj bolj jasen.

    Bog z vami v vsaki življenjski situaciji!

  • Administrator says:

   Pozdravljena Marjana,
   mogoče sem malo pozen a vendar bom odgovoril.

   Sam sem se tudi mnogo, mnogo let ukvarjal z jogo in me je to oddaljilo od Boga in cerkve… V iskanju neke notranje sreče in miru sem zašel tudi v vode joge in raznih nekrščanskih meditacij… Da nebi preveč razlagal si poglejte kaj pravi p. James kar je že navedel gospod Miro zgoraj. P. James izhaja iz Indije in kot krščanski duhovnik pozna korenine joge in kakor karizmatik ima izkušnje v tej smeri. Lahko si preberete tudi članek, ki je bil objavljen na naših straneh: http://www.molitev.net/stopi-na-pravo-pot.html/comment-page-1#comment-7652

   Če ste imela izkušnje z Jezusom, lahko poveste svojo zgodbo, prosil bi vsaj, da ne razkrivate svojih osebnih podatkov. Če vas je izkušnja z Jezusom pripeljala nazaj v cerkev, nazaj k spovedi, nazaj k maši, nazaj k obhajilu, nazaj k molitvi,… ste na pravi poti. S tem ko poveste svojo zgodbo pričujete tudi drugim, da je Jezus živ in navzoč med nami tudi danes…

   Kar se tiče od kod smo, bi samo omenil iz različnih koncev Slovenije. Ta stran je nastala iz čisto slučajnega navdiha, molitvenih internetnih strani ki obstajajo v tujini. Piko na i za resnični nastanek pa je bil, ko je umrla ena mlada punca pri 13 letih za levkemijo. Druga in zame osebno najbolj nagovorjena zadeva, da res postavim to stran je bil navdih v Međugorju. Tam sem se zares odločil, da pričnemo v Sloveniji z molitveno internetno skupino, v kateri skupaj molimo za vse potrebe. Da bi samo eden molil za vse potrebe, ne gre. Najbolj pa pride do izraza, da se zbere večje število molilcev, ki si pomagajo med seboj. Tisti ki je daj neko izkušnjo skozi, najbolj razume sotrpečega z istim problemom…..

   Sam se podpisujem kakor Administrator, saj ni pomembno kdo sem, če pregledate prve objave teh straneh nekje v leto 2008 boste opazili da sem se podpisoval kakor Molitev, ker pa so nekajkrat uporabili ta vzdevek tudi drugi, sem se odločil za Administrator….. Sam si prizadevam živet po krščanskih načelih, ki mi pomagajo, da živim mirno, ljubeznivo in znam premagovat vsakdanje težave v službi, družini z več otroci, … Z Božjo pomočjo….

   Če zaključim, veliko med nami, ki smo vključeni v to internetno molitveno skupino; molimo, hodimo k maši, prejemamo obhajila, se spovedujemo in darujemo za bližnje na tih zelo tih način. Le Bog ve za naše drobcene žrtve. Ko je človek povezan z Bogom, ne potrebuje ne joge niti drugih stranpoti…. Vse je urejeno v Bogu in z Božjo pomočjo.

   Bog vas obilno, obilno blagoslovi.
   Administrator

   • Marjana says:

    Spoštovani G. Administrator.
    Hvala za vse lepe besede, nasvete in priloženo priponko o škodljivosti joge, vedeževanja, horoskopov itd…Tudi meni se je življenje sesulo, vse je šo narobe ampak Jezus je usmiljen, ni me pustil, da propadem totaln0 v breznu greha. Hvala in Slava mu vekomaj, nikoli se mu ne bom mogla zahvaliti, tudi, če bi se vsak dan 24 ur na dan zahvaljevala. Spoznala sem, da je Božja ljubezen neizmerna. Včasih sem rekla, zame je prepozno, pa sem zaslišala glas, nikoli ni prepozno.
    Jaz bi prosila, da bi več takih stvri objavili, mogoće vsak teden, ali vsak mesec, da si pomnagamo med seboj. Prosim Vas, spomniteme se mer v molitvi in moje družine. Bog Vam poplačaj. Jaz res nisem vedela, da je vse to poičetje greh, horoskov smo brali kot bi bral napovednik filmov, noben se tega skoraj ne zaveda. O ljubi BOG pomagaj nam.

    Hvala še enkrat za vse, Božje usmiljenje pomagaj nam.

 87. irena says:

  Prosim za pomoc. Mi lahko kdo pove kje bi lahko dobila svetinijco Sv. Juda Tadeja. Pri nas v knjigarni Ognjisca jo nimajo. Mogoce kdo ve kje naj jo najdem. Hvala in naj vas Bog obilno blagoslovi.

  • Miro says:

   Ga. Irena, sam žal ne vem, kje bi lahko dobili svetinjico sv. Juda Tadeja. Lahko vam sporočim le, da na gorečo priprošnjo k sv. Judu Tadeju lahko odkrijete veličastno svetinjico upanja v Božje usmiljenje, in to v vašem srcu, kjer vas na pričakuje Gospod Jezus, da se srečate z Njim v moči Svetega Duha.

   Srečno po Božji milosti!

 88. irena says:

  Pozdravljeni!
  Ponovno prosim za nasvet. Ze 10 let trpim za hudimi depresijami… zdravila na zdravila pa ni nic bolje. Strah me je glede mojega in sinovega zdravja. Glede stvari ki so jih morda zagresili moji predniki in kar se odraza zdaj v neki bolezni. Ne vem vec kako naprej. Molim pa imam obcutek da molitve niso uslisane. Kaj naj se storim. Vsak dan je slabse. Kako in h komu naj molim, prosim za pomoc da se resim tega pekla. Ker na koncu predora ne vidim vec luci.
  Bog z vami in hvala vam.

  • Irena says:

   Draga gospa!

   Preden Vam odgovori administrator, vam morda lahko jaz kako pomagam. Po poklicu sem diplomirana psihologinja.
   Zdravila niso vedno edina pot do ozdravitve depresije. Ali ste že kdaj pogledali spletno stran DAM? Tam dobite nasvete izključno za depresijo.

   Depresija je lahko tudi pokazatelj, da svojih čustev ne znamo izraziti. Ali znate izraziti svoja čustva, predvsem jezo? Ali poveste, če vam kdaj kaj ni prav?
   Za depresijo pomaga tudi psihoterapija, predvsem kognitivna, to pomeni, da spremenimo svoje gledanje na stvari. Ali ste že poskusili s psihoterapijo? Na spletni strani DAM najdete seznam terapevtov, tudi brezplačnih, če se ne motim.
   Ali ste dovolj fizično aktivni, če ste lahko? Ali greste dovolj v družbo? Ali poskrbite za stvari, ki vas osrečujejo?
   Vse to pomaga. Ali se ukvarjate le s sinovo boleznijo? Ne bi bila rada preveč pametna, toda morda je tudi njegova bolezen povezana z vašo depresijo. Če se njegova bolezen ne izboljša, lahko zamenjate zdravnika. Prav tako lahko zamenjate zdravnika tudi zase in si najdete psihoterapevta. Če ste v krizi, lahko pokličete tudi zaupni telefon 116 123.

   Toliko zaenkrat. V upanju, da se bo zdravje izboljšalo sinu in vam, vas lepo pozdravljam

   • irena says:

    Pozdravljeni. Hvala za izcrpen odgovor. Na vsa uprasanja glede tega kako poskrbim zase bi lahko odgovorila z eno besedo- NIC. Zaprla sem se pred svetom. Nikogar nocem videti. Zelim biti samo sama s svojimi problemi. Grozno ampak ne vem kaj ukreniti. Zacela sem hoditi k psihologinji. Bila sem zdaj sele 1x pa me je ze strah neuspeha.

    Hvala v za pomoc… lp, Irena
    Naj vas Bog obilno blagoslovi.

    • Irena says:

     Gospa, začnie delati vse to, kar sem vam naštela. Ne zapirajte se pred svetom.

     LEP pozdrav

    • Veronika says:

     Draga Irena !

     Edina rešitev, ki bo trajala večno je molitev. Bog te zelo ljubi, je vsemogočen , zato mu odpri svoje srce. Strah je delo nekoga drugega. Govorim iz lastnih stisk in izkušenj. Ko trpimo se spomnimo na Boga, ga molimo , prosimo in ne da bi se zavedali nam molitev postane radost in veselje. Težave izgubijo svojo težo in z Bogom je resnično lepo , tudi ko nam je hudo !
     Pogum, molim tudi zate in tvoje drage ! ( moja hči se je preko vztrajne molitve rešila depresije, brez tablet )

  • Administrator says:

   Draga Irena, osebno vam priporočam, da se obrnete na frančiškanski center za družine : http://fdinstitut.si/skupine-2/skupina-za-starse-otrok-s-kronicno-boleznijo/

   Mi smo imeli v družini ene težave in od vseh ustanov ( zdravnikov, psihologov, psihiatrov,…), ki smo jih dali skozi so nam pri frančiškanskem cetru v Ljubljani najbolje pomagali.

   Želim vam vse, vse dobro Bog vas obilno blagoslovi

 89. irena says:

  Prosim za nasvet. Imam dva rozna venca. Eden, ki ga nosim ima poskodovano cudodelno svetinijco zato bi rada z drugega vzela neposkodovano svetinijco in jo dala na rozni venec ki ga nosim. Vendar se bojim da bi s tem ko bi podirala in popravljala rozni venec le tega oskrunila kar pa nocem. Mi lahko kdo pove ali lahko to storim ali ne. Hvala vam…

  • Administrator says:

   Draga Irena, rožnega venca ne boš oskrunila, če pač želiš iz dveh naredit enega dobrega. Lahko pa daš duhovniku še da ti ga blagoslovi.

   Bog te obilno blagoslovi

 90. Irena says:

  Potrebujem nasvet, ker imam občutek, da sem nevredna božje ljubezni. Počutim se kot nerodovitna smokva, ki bi jo bilo potrebno posekati.
  Ker sem imela težko otroštvo zaradi mamine bolezni, sem vso svojo ljubezen in skrb kot mlado dekle posvetila otrokom na šoli, na kateri sem delala. Ko pa sem šla pričat za enega otroka na sodišče, ki je bil žrtev zlorabe, sem izgubila službo, ker so na šoli to prikrivali. To me še sedaj zelo boli.
  Zdaj si poskušam poiskati službo kot prevajalka. Govorim in pišem angleško in nemško.
  Vendar, ker sem brez službe, se počutim tako nekoristno. Občutek imam, da se taka zdim tudi Gospodu. Morda bi morala več hoditi k maši in prejemati zakramente, da se ne bi tako počutila. V Svetem pismu piše, da bog ljubi vse ljudi.

  Hvala za odgovor in lep pozdrav.

  • Administrator says:

   Draga Irena,
   prav danes smo pri maši brali šmarnice o don Bosku, ki je prišel na sestanek v šolo in ga je učiteljica debelo pogledala, ker ga med ostalimi starši ni poznala… Don Bosko se ji je predstavil in ji povedal, da je poučeval 40 let otroke, ki so bili brez staršev ali zapuščeni… Poglejte si pod 28 dan : http://salve.si/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=80&Itemid=139
   Bog vas blagoslavlja za vaša dobra dela in vam naklanja novo delovno mesto, sprejmite Ga in se mu pustite da vas vodi. Zaupajte mu se – popolnoma.

   • Irena says:

    Najlepša hvala za odgovor, Res je tako.
    Sem se že zmenila za delo v enem domu, da bom voluntersko delala z njihovimi otroci.
    I otroške knjige sem nesla na Caritas.

    Bog vas blagoslovi za vaše delo.

    Irena

 91. andreja says:

  Imam vprašanje, ki mu ne najdem odgovora. Sem verna, molim, hodim k maši, poslušam in berem božjo besedo. Včasih pa se mi zdi, da moja vera ni trdna, da me zamaje že najmanjša sapica. Ko pridejo težave kar obupam, ker ne vem kako stvari reševati (odnosi v družini). Rada bi bila resnično ljubeča oseba, pa mi ne uspe. Zdi se mi eno teorija in drugo praksa, ki mi ne gre in ne gre. Najtrša pa sem ravno, do mojih najdražjih. Resnično bi rada izpolnjevala tisto najpomembnejše in v vsakdanjem življenju najtežje, izpolnjevati zapoved LJUBEZNI. Tiste prave, ki vem, da jo daje edino Gospod. Verjetno je odgovor v meni. Hvala.

  • valens says:

   Živijo :)
   tudi jaz se velikokrat “zalotim” v podobni situaciji. Pred kratkim se mi je pa utrnila misel, da mogoče lahko tudi to izročim Jezusu. Pomaga mi, da ozavestim takšne trenutke, ko sem hladna in Jezusu rečem nekaj podobnega kot “Glej, Jezus, zdaj ne morem ali ne znam ljubiti tega človeka/z ljubeznijo opravljati tega dela. Vem pa, da je Tvoja Ljubezen … ogromna!, zato Te prosim da Ti zdaj ljubiš tega človeka/vliješ ljubezni v to delo in nauči tudi mene ljubiti kot ljubiš Ti. Hvala.” Pač tako kot je … Verjamem pa, da bom s časoma lahko tudi jaz začutila to ljubezen. <3
   Hvala za vprašanje in vse dobro! :)

 92. antonija says:

  Prosim za pomoč, kako naj se rešim nenehnih skrbi, ki jih imam in ker sem tudi kot oseba takšna, da vseskozi kaj skrbim. Sedaj me najbolj skrbi, če bo hči, ki je po dolgih letih zanosila, do konca pripeljala zdravo nosečnost in rodila zdravega otroka. Če kdo omeni kakšen slab primer, se že najdem notri in potem ne spim, slabo razmišlja. Velikokart gre na Brezje, čeprav j 80 – 90 km daleč od mojega doma, da tam poiščem mir in se zahvalim, ampak to vendarle ni rešitev. Kako naj pomagam sebi, tudi možu, saj ga s svojo nevrotično skrbjo uničujem. Mož pravi, da bom s takim razmišljanjem zares priklicala kaj slabega. Svetujte mi, lepo vas prosim, kako naj se rešim teh negativnih misli. Hvala vam. Miljonskrat hvala.

  • Veronika says:

   Draga babica !

   Seveda je molitev, obisk Brezij, kjer se zahvališ Materi za ta velik dar prava rešitev. To, da poslušaš ljudi , ni prava rešitev !
   ” V dobre skrbi ” je skrit strah, ki pa ni božji dar. Skupaj molite in samo zaupajte v Jezusa in Njegovo in Našo Mater. Nenehno blagoslavjaj hčer in njeno dete . ( Brezmadežno Srce Marijino prosi za nas, sedaj in ob uri naše smrti AMEN )
   MOLITEV JE REŠITEV, prinaša vero , mir in zaupanje, samo to rabite, za ostalo bo poskrbela Mati Marija. Vse dobro in blagoslov sv. treh SRC tvoji družini in tebi !

   • antonija says:

    Draga Veronika, najlepša hvala za vaše besede vzpodbude in nasvete.zelo sem jih bila potrebna in zelo sem jih vesela. vse lepo in dobro vam želim in naj vam Bog povrne.

 93. irena says:

  Prosim za nasvet. V nasi druzini ni bilo nikoli prave vere ceprav imam vse zakramente… Bilo je veliko jeze, preklinjanja, sovrastva…. Mislim, da se prav zaradi tega dolocene slabe stvari prenasajo iz roda v rod… Psihicne in fizicne bolezni…. kaj naj storim da naredim temu konec. Skrbi me predvsem za zdravje otroka. Kako naj pretrgam slabe vezi iz preteklosti. Hvala in naj vas dobri Bog obilno blagoslovi.

  • Miro says:

   Ga. Irena, tako kot za vsako človeško stisko so tudi glede vaših družinskih stisk najgloblji odgovori, spodbude, rešitve … na križevem potu, ki ga je za nas in naše odrešenje prestal Gospod Jezus Kristus. Če trdno verujemo v Gospoda Jezusa, potem se v vsakem primeru zavedajmo – naj bo naša stiska še tako huda – da daleč največje breme križa nosi Tisti, ki je za nas težki križ nesel. In to je naš Odrešenik – Gospod Jezus Kristus.

   Naj vas in člane vaše družine obilno blagoslovi trpeči Gospod Jezus, ki se je tudi za vas popolnoma daroval iz čiste ljubezni – do poslednje kaplje krvi na križu.

   Zajemajmo moč za premagovanje vsakodnevnih osebnih, zakonskih, družinskih, poklicnih in drugih težav iz izvirov odrešenja, ki jih lahko z Božjo pomočjo odkrivamo na vsaki postaji križevega pota. V postnem času še zlasti redno premišljujmo skrivnosti Gospodovega trpljenja; tako se bo naših src zanesljivo dotaknila Gospodova ozdravljajoča ljubezen!

   https://www.youtube.com/watch?v=ddXnpFZSx94

 94. Nataša says:

  Rabim nasvet glede spovedi. Zakaj je spoved pri duhovniku tako pomembna in kakšna je razlika med tem, da se Bogu sam spoveš doma brez duhovnika ali je učinek isti. Zanima me pa tudi naslednje, če te spoveduje kdo, ki sam ni čist in je pod satanovim vplivom in na kakšen način se zavaruješ pred tem. Upam, da nisem nikogar užalila s svojimi vprašanji, ampak bojim se, da nebi zašla v kake težave.

  • Veronika says:

   Draga Nataša

   Ko zboli telo se odpravimo k zdravniku, ko se v naši duši nakopiči nemir, žalost…gremo k sv. spovedi, če je le mogoče vsak mesec. Za vsakim duhovnikom stoji Jezus in njemu izročamo naše grehe in slabosti . Po duhovnikovi odvezi nas Jezus sam ozdravi vseh ran zaradi grehov in nam daje svoj blagoslov. Ali je duhovnik v posvečujoči milosti ali ne , zato bo sam odgovarjal pred svojim Stvarnikom , ODPUŠČA JEZUS. Tudi duhovniki so samo ljudje, z dobrimi in slabimi lastnostmi in zanje je potrebno VELIKO MOLITI .

   • Nataša says:

    Draga Veronika

    Hvaležna sem vam za iskren odgovor, kateri me je tudi pomiril. Moj namen ni bil užaliti nobenega duhovnika. Želim vam vse dobro Veronika.

 95. Administrator says:

  Vas muči pornografija?
  Odrecite se vsej pornografiji, saj vas satan zavaja in vam maže dušo. satan želi da obtičite v peklu v večnem ognju. Ali res se želite tam znajti. Opravite temeljito spoved.

  Zbrišite vse povezave na vašem računalniku do pornografije. Vaš računalnik lahko blokira veliko takih povezav. Če uporabljate Firefox uporabite ta dodatek: https://adblockplus.org/

  Lahko pa se odločite tudi za še bolj temeljito zadevo in sicer:
  Z beležnico (notepad, wordpad) odpreš datoteko hosts, katera se nahaja (če imaš windows xp)

  c:\windows\system32\drivers\etc\

  noter vpišeš novo vrstico in sicer:

  127.0.0.1 http://www.nezazeljena-internetna-stran.com
  127.0.0.1 http://www.druga-nezazeljena-internetna-stran.com
  127.0.0.1 http://www.tretja-nezazeljena-internetna-stran.com

  torej vpišemo samo osnovo ime strani.

  Lahko uporabimo tu že narejene spiske nezaželjenih strani:
  http://www.hostsfile.org/Downloads/hosts.txt
  in jih prekopirate v datoteko hosts ter shranite.c:\windows\system32\drivers\etc\

 96. Administrator says:

  Kaj naredimo z otroci, ki so preveč za računalnikom in so odvisni od igranja igric?

  Če ste dovolj močni jim omejite čas uporabe računalnika. Otroci se bodo odzvali agresivno. To je znak, da so odvisni in je potrebno ukrepat.

  Če so otroci že v srednji šoli in ste nemočni in ne izdelujejo več razredov je potrebno zdravljenje. Eno od zelo modrih zdravljenj je skupnost za življenje Cenacolo: http://www.cenacolo-ex.org nahaja se tudi v Sloveniji ( Škocjan pri Novem mestu )

  Odvisnost od računalnika ( igric, facebook, pornografije, okultizma,..) je ena najhujših oblik odvisnosti in jih v zadnjem času uvrščajo na prvo mesto pred drogami….

 97. Administrator says:

  Kako se rešit kajenja?
  Vsakokrat ko želite prižgat cigaret se prekrižajte na ustih in molite molitev :

  Vera

  Verujem v Boga Očeta vsemogočnega, stvarnika nebes in zemlje. In v Jezusa Kristusa, Sina njegovega edinega, Gospoda našega; ki je bil spočet od Svetega Duha, rojen iz Marije Device; trpel pod Poncijem Pilatom, križan bil, umrl in bil v grob položen; šel pred pekel, tretji dan od mrtvih vstal; šel v nebesa; sedi na desnici Boga Očeta vsemogočnega; od ondod bo prišel sodit žive in mrtve. Verujem v Svetega Duha; sveto katoliško Cerkev, občestvo svetnikov; odpuščanje grehov; naše vstajenje in večno življenje. Amen.

  Isto velja tudi za tiste, ki pijejo alkohol ali se drogirajo z drogami.

 98. Administrator says:

  Ko ne vidimo izhoda se obrnimo na Boga. Najprej opravimo spoved temeljito spoved. S spovedjo se nam očistijo duše.

  Če prejemamo obhajilo z čistim srcem, se nas Jezus razveseli. Ko imamo umazano dušo se Jezus razžalosti in ga boli kakor ga je bolelo pri bičanju, krivičnemu obdolževanju, pljuvanju, križanju, … Z Jezusom trpi tudi njegova mati Marija.
  Ne prejemajmo obhajila z umazanim srcem.

 99. Administrator says:

  Molitev za depresijo, molitev za žalost:

  Ko ste žalostni ali imate depresijo molite ali pojte:

  Moja duša poveličuje gospoda ( Magnjifikat)

  Moja duša poveličuje Gospoda,
  moje srce se raduje v Bogu, mojem Zveličarju.
  Ozrl se je na nizkost svoje dekle,
  glej, odslej me bodo blagrovali vsi rodovi.
  Velike reči mi je storil Vsemogočni,
  njegovo ime je sveto.
  Iz roda v rod skazuje svoje usmiljenje vsem,
  ki mu zvesto služijo.
  Dvignil je svojo močno roko,
  razkropil je vse, ki so napuhnjenih misli.
  Mogočne je vrgel s prestola
  in povišal je nizke.
  Lačne je napolnil z dobrotami
  in bogate je odpustil prazne.
  Sprejel je svoje izvoljeno ljudstvo,
  kakor je obljubil našim očetom.
  Spomnil se je svoje dobrote
  do Abrahama in vseh njegovih potomcev.

  • Mir says:

   Rad bi Vam postavil vprašanje glede regresije in karmične diagnostike. Sam sicer o tem ne vem dosti in bi prosil vas, če se morda o tem kaj bolje poučeni, kakšno je uradno cerkveno stališče do njiju.

   Morda veste, če je na to temo že kaj objavljenega iz katoliških knjigaren?

   Moj prijatelj, ki je sicer zelo aktiven v cerkvi, je bil na regresiji. Njega je zelo ganilo, kako mu je njegov najgloblji notranji glas povedal, kaj je njegova pot, po kateri je spraševal… Sedaj ima še večjo vero v krščanskega Boga in je postal zelo poduhovljen.

   Prosim, če lahko malo pokomentirate izkušnjo mojega prijatleja, ker sem zmeden. Priporočam se še za kakšno literaturo.

   • Administrator says:

    Nebi vam priporočal. Gre se za nekrščansko zadevo v kateri je vpletena hipnoza, vpleteno je prejšnje življenje… V krščanstvu verujemo v eno življenje od spočetja ko nam Bog vsadi dušo do smrti ko pridemo pred Boga. Torej imamo samo eno življenje. Prav tako hipnoza je sodelovanje z odpadlimi angeli…

    Ta vaš prijatelj najverjetneje ne hodi v cerkev. Ne moremo služiti dvema gospodarjema.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja