Nasvet

Nasveti za pomoč, nasveti za duhovno rast. Ko nam gre vse prav vse narobe se moramo obrnit k Bogu po pomoč. Ko nam gre vse dobro se moramo tudi obrnit k Bogu po pomoč, mogoče nam gre kaj narobe…


Bi želeli še kak nasvet. Zastavite vprašanje in vam bomo poskušali odgovorit.

This entry was posted in Domov. Bookmark the permalink.

6.967 Responses to Nasvet

 1. Hvala says:

  VPRAŠANJE V OGNJUŠČU O SPOVEDNIKU IN DUHOVNEMU VODITELJU

  TAKO ALI DRUGAČE NAS NOBEN ČLOVEK NE MORE POPOLNOMA RAZUMETI, RAZUMELA NAS BO BOŽJA PREVIDNOST

  ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

  Ko prebiram življenje svetnikov, spoznavam, da so mnogi od njih imeli svojega stalnega spovednika, ki je bil tudi njihov duhovni voditelj. Kaj to pomeni? (Katarina)

  Za odgovor na tvoje vprašanje, sem ‘prosil’ patra Tomaša Špidlika, moža globoke duhovnosti, ki je bil mnogim spovednik in duhovni voditelj. On pravi: »Kdor ima stalnega spovednika, in morali bi ga imeti vsi, avtomatsko povezuje spoved z duhovnim vodstvom. Ni lahko najti izkušenega spovednika. To bi moral biti nekdo, v katerega zaupamo in mu povemo vse, kar nam leži na srcu. Zato ga moramo tudi ubogati in se prepustiti njegovemu vodstvu. Pogosto menjavanje spovednikov je že samo po sebi znamenje nestalnosti in nestanovitnosti. Brez dvoma je duhovno vodstvo stvar zaupanja. Vendar ne pozabimo, da na tem svetu ni človeka, na katerega bi se mogli povsem zanesljivo opreti. … Tako ali drugače nas noben človek ne more popolnoma razumeti, razumela pa nas bo božja previdnost.«

  ČUK, Silvester. (Na kratko). Ognjišče, 2011, leto 47, št. 4, str. 107.

  https://revija.ognjisce.si/kratki-odgovori/22397-spovednik-in-duhovni-voditelj

  • Hvala says:

   NA SVETU NI ČLOVEKA, NA KATEREGA BI SE MOGLI POVSEM ZANESLJIVO OPRETI………….

   • Hvala says:

    SAMO BOG JE TISTI, KI JE POPOLN, ZVESTI, VEČEN IN KATEREMU LAHKO PREDLOŽIMO VSE STISKE IN SKRBI

    • Hvala says:

     Ta odgovor v Ognjišču mi je tudi potrditev, kar sem ves čas trdila, najprej JE BOG, KI BO ODLOČIL KAKO BO ČLOVEKA ZDRAVIL V STISKI, ALI PREKO ČLOVEKA, KI GA BO ON IZBRAL ALI PA NA SVOJE NAČINE….

     • Miro says:

      Da bomo lahko spoznali, kakšna je BOŽJA VOLJA v nekem konkretnem življenjskem položaju, pa je v prvi vrsti potrebna vztrajna MOLITEV.

      MOLIMO ZA RAZSVETLJENJE IN POGUM:

      Ostani z nami, Gospod, spremljaj nas, čeprav te nismo
      vedno znali prepoznati. Ostani z nami, ker postajajo
      sence okrog nas vedno temnejše, ti pa si Luč; v naših srcih
      se širi obup, ti pa jih razžarjaš z velikonočno gotovostjo.
      Utrujeni smo od poti, a ti nas krepiš z lomljenjem kruha,
      da bi svojim bratom oznanili, da si res vstal in nam dal
      poslanstvo, da smo priče tvojega vstajenja. Ostani v naših
      družinah, razsvetli jih v dvomih, bodi z njimi v težavah,
      tolaži jih v trpljenju in vsakodnevnih naporih, ko se okoli
      njih zbirajo sence, ki ogrožajo njihovo enotnost. Ti, ki si
      Življenje, ostani v naših domovih, da bodo ostali gnezda,
      v katerih se v polnosti rojeva človeško življenje, v katerih
      vlada sprejetost, ljubezen, spoštovanje življenja od spočetja
      do naravne smrti. Ostani, Gospod, s tistimi, ki so v naši družbi
      najbolj ranljivi; ostani z revnimi in ponižanimi, s priseljenci,
      ki niso vedno našli prostora in podpore, da bi izrazili bogastvo
      svoje kulture in identitete. Ostani, Gospod, z našimi otroki in
      mladimi, ki so upanje in bogastvo naše celine. Obvaruj jih pred
      mnogimi slabimi nameni, ki prežijo na njihovo nedolžnost in
      njihovo upanje. Dobri pastir, ostani z našimi ostarelimi in
      bolnimi! Okrepi vse v veri, da bodo tvoji učenci in misijonarji!

      (Molitev za pogum, prirejeno po molitvi papeža Benedikta XVI. na apostolskem potovanju v Braziliji leta 2007, Aleteia)

      Božje usmiljenje, neskončno v vseh skrivnostih vere, zaupamo vate!

 2. Miro says:

  KAKO MOLITI? SEDEM NASVETOV JANEZA PAVLA II. (Aleteia)

  SE TEŽKO SPRAVITE K MOLITVI? PREBERITE SEDEM PREPROSTIH IN NAVDIHUJOČIH NASVETOV JANEZA PAVLA II.

  Naša srca so ustvarjena za ljubezen in zahvaljevanje, vendar je nad nami včasih nekakšen debel zastor, ki nam to otežuje. Ni živega duhovnega življenja brez redne in potrpežljive molitve. Dobra novica je, da lahko poiščemo navdih pri velikih Božjih pričevalcih, pri svetnikih, ki so se naučili moliti skozi preizkušnje in trpljenje. Njihova edinstvena modrost nas lahko vodi, nas spodbuja in nas uči moliti.

  SVETI JANEZ PAVEL II., VELIKI MOLIVEC

  Kdor je bil navzoč pri maši s svetim Janezom Pavlom II., se spomni, kako je ta dobil novo razsežnost in se v premišljevanju globoko spremenil. Molil je večkrat na dan in vneto prosil za svet ter se vse bolj približeval Bogu.

  Molitev mu je pomagala premagati težke življenjske preizkušnje, že od mladosti dalje v deželi, ki so jo zasedli nacisti, v letih bojev s poljsko Cerkvijo in vse do konca njegovega papeževanja. Sveti Janez Pavel II. je o molitvi veliko pisal, med svojimi nagovori je zanjo pogosto dajal nasvete, še posebej mladim. Sledi nekaj odlomkov, ki vam bodo vlili pogum za molitev.

  https://si.aleteia.org/2018/07/07/kako-moliti-sedem-nasvetov-janeza-pavla-ii/

 3. Hvala says:

  Spoštovani g. Miro!

  Imate osebno stisko, kar zaznavam že dalj časa, ne bojte se, noben človek ni izvzet. Stiske bomo imeli do konca sveta, je rekel Jezus!

  Hudobec nas napada z vseh strani vsak dan. To so težki boji, zato sem pisala o tem, kako se boriti. Boriti se vsak dan skupaj z Jezusom- z Božjo besedo. NI ENOSTAVNO, VEM. POT JE OZKA. SKUŠNJAVE PA VELIKE!

  VSE BO DOBRO, SKUPAJ MORAMO MOLITI, SKUPAJ SE BORITI, SKUPAJ SI DAJATI BESEDE POGUMA , MED NAMI PA MORA BITI V SREDIŠČU JEZUS, KI NAM BO BRISAL SOLZE IN NAS TOLAŽIL DO KONCA ŽIVLJENJA TUKAJ.

  JEZUS JE NAROČIL NAJ BOMO ENO Z NJIM! NAJ NE BODO MED NAMI RAZPRTIJE. VSI SKUPAJ POGLEJMO NA KRIŽ!

  • Miro says:

   »GOSPOD NAJ TE BLAGOSLOVI IN TE VARUJE.
   GOSPOD NAJ DA SIJATI SVOJE OBLIČJE NAD TABO IN NAJ TI BO MILOSTLJIV.
   GOSPOD NAJ DVIGNE SVOJE OBLIČJE NADTE IN TI PODELI MIR.«
   (4 Mz 6,24)

   • Hvala says:

    Spoštovani g. Miro!

    TUDI JAZ VAS BLAGOSLAVLJAM V JEZUSOVEM IMENU, NAJ VAM PODELI SVOJ MIR IN POTREBNE MILOSTI!

    Glejte fant Carlo Acutis , ki bo svetnik, je rekel, da BOG NE DELA KOPIJ. RAZMISLIMO KOLIKO MILJARD LJUDI JE ŽE BILO NA SVETU, KOLIKO MILIJARD LET JE ŽE PRETEKLO, AMPAK GOSPOD NI USTVARIL NITI DVA ČLOVEKA ENAKA PO ZUNANJOSTI, TUDI NE NOTRANJOSTI.

    Vsi smo unikati, zato tudi BOG NIMA ENAKIH NAČRTOV ZA VSE LJUDI, TEMVEČ ZA VSAKEGA IMA DOLOČEN NAČRT.

    ALI LAHKO SPLOH DOJAMEMO KAKŠEN ČUDEŽ JE TO OD BOGA. Izraelci so gledali vsak dan čudeže, ki jih je Bog delal, ko jih je peljal v obljubljeno deželo, PA MU ŠE NISO VERJELI.

    V DANAŠNJEM ČASU JE PRAV POSEBEJ IZRAZITO VIDNO, DA HOČE ČLOVEK S SVOJO MISELNOSTJO PRISILITI BOGA, DA BO ON TAKO MISLIL KOT ŽELI ČLOVEK.

    ČE HOČEMO SVET SPREMINJATI, GA LAHKO SAMO NA EN NAČIN-Z BOŽJO BESEDO, KI JO PRENESEMO V ŽIVLJENJE, DA BO POSTALA DEJAVNA VSAK DAN V NAŠIH ODNOSIH, PRI DELU, PRI POČITKU itd…

    NE RAZMIŠLJAJMO PO SVOJE!

    GOSPOD JE POT IN RESNICA, ON VEDNO ODKRIJE RESNICO IN JO TUDI POKAŽE LJUDEM ALI POSAMEZNIKU. NE BO DOVOLIL, DA POMETAMO PROBLEME POD PREPROGO, če smo prosili njegovo rešitev!

    Jezus hoče, da zagriznemo V KISLO IN GRENKO JABOLKO IN Z NJEGOVO POMOČJO , KO NAM KAŽE KAJ NAREDITI IN KAJ ON DELA, JE REŠITEV STISKE IN VSEGA KAR SE DOGAJA VSAK DAN.

    Svetnica Favstina je rekla, da se ne zateka po pomoč k ustvarjenim bitjem. Probleme, zadeve, stiske, molitve, prošnje skratka vse JE POTREBNO IZROČITI BOGU IN POČAKATI KAJ BO POVEDAL, KAM NAS BO ODPELJA, KAJ BO NAROČIL.

    Glejte Sveti Duh ne dela ropota in “galame” s svojim vodenjem. Brala sem o tem, da večina se človek sploh ne zaveda, da ga vodi Sveti Duh. SVETI DUH JE NEŽEN, hudobec pa dela ropot in stresa z močnim prišepetavanjem človeka.

    Velikokrat sem pisala , DA NOBEN ČLOVEK TI NE MORE DATI PRAVE LJUBEZNI, TA NAŠA LJUBEZEN JE ČLOVEŠKA, NOBEDEN ČLOVEK TE V POLNOSTI NE MORE RAZUMETI, KER JE SAMO USTVARJENO BITJE OD BOGA, NEPOPOLN IN GREŠEN ČLOVEK. POLNOST ŽIVLJENJA IN IZOBILJE TI LAHKO DA SAMO BOG.

    Ob teh Božjih besedah iz PSALMA 97 SEM SE KAR STRESLA, KO PRAVI:

    Gore se topijo pred Gospodom kakor vosek,
    pred gospodarjem vesoljne zemlje.
    Nebesa oznanjajo njegovo pravičnost
    in vsa ljudstva vidijo njegovo slavo

    V Jeremijevo Pismo

    Sonce, luna in zvezde svetijo in zadovoljno ubogajo, določeni, da koristijo ljudem. 60 Tudi blisk je lepo videti, kadar se zasveti; prav tako piha veter v vsaki deželi. 61 Če Bog zapove oblakom, naj prehodijo vso zemljo, spolnijo, kar je bilo zapovedano.

    Poslušnost, ne daritve

    21 Tako govori Gospod nad vojskami, Izraelov Bog: Še žgalne daritve prištejte med svoje klavne daritve in pojejte njih meso! 22 Tisti dan, ko sem vaše očete izpeljal iz egiptovske dežele, jim nisem nič govoril in nič zapovedal o žgalnih in klavnih daritvah, 23 ampak sem jim tole stvar zapovedal; rekel sem: »Poslušajte moj glas, tako bom vaš Bog in vi boste moje ljudstvo. Hodite po vsej poti, ki vam jo zapovedujem, da vam bo dobro!« 24 Pa niso poslušali ne nastavili ušesa, ampak so hodili po svojih sklepih v trmi svojega hudobnega srca; hrbet so mi pokazali in ne obraza. 25 Od dne, ko so vaši očetje odšli iz egiptovske dežele, do tega dne sem nenehno dan na dan pošiljal k vam vse svoje služabnike preroke. 26 Toda niso me poslušali ne nastavili ušesa, temveč so bili trdovratni, ravnali so huje kot njihovi očetje (Jer 7,21-26).

    BOG PREMIKA GORE NE DA BI OPAZILE IN GORE SE TOPIJO KAKOR VOSEK. BOG ŽELI OD NAS POSLUŠNOST-NE DELATI PO SVOJI MISELNOSTI.

    Zakaj delamo po človeški miselnosti, ne po Božji? ZATO, KER NAM hudobec VSAK DAN SPUŠČA STRUP V MISLI IN NE MORE ČLOVEK NA TA NAČIN MISLITI PO BOŽJE. Zato sem velikokrat napisala, da je potrebo um izročiti JEZUSU, da ga bo očistil vsakega strupa od satana IN DA BOMO LAHKO MISLILI KOT MISLI JEZUS.

    Ko se to zgodi, ni več problemov s poslušnostjo Bogu in čakanjem na Njegovo rešitev oz, ne bo problem delati in živeti tako, kot nam bo On vsak dan kazal.

    JEZUS ŽELI IN ŠE VEDNO NAROČA, DA MORAMO BITI ODVISNI OD NJEGA!

    Če ste vsi za, pa gremo naprej skupaj v duhu in molitvi v vsakdanje boje z Jezusovo roko!

    • Miro says:

     SRCE NE BO ZAUPALO, DOKLER SE NE BO PREBUDILO ZA LJUBEZEN; ČUTITI MORAMO NEŽNOST IN LJUBEZNIVOST JEZUSOVEGA SRCA

     Oče Jacques Philippe v svoji knjigi z naslovom IŠČI MIR IN MU SLEDI pojasnjuje, da je “naš Bog Bog miru. Govori in deluje le v miru, ne v težavah in vznemirjenju … Pogosto vznemirjamo sami sebe, razburimo se, ker želimo vse reševati sami, dosti bolj učinkovito pa bi bilo, če bi ostali umirjeni pred Božjim pogledom in Mu dopustili, da deluje v nas.”

     Po besedah očeta Philippa mora krščanska duša osvojiti navado meditativne molitve, ki se osredinja na zrenje Jezusa v preprostosti in ponižnosti, obdanega z Božjo ljubeznijo. Oče Philippe piše: “Srce ne bo zaupalo, dokler se ne bo prebudilo za ljubezen; čutiti moramo nežnost in ljubeznivost Jezusovega Srca. Tega ne bomo dosegli, če ne bomo osvojili navade meditativne molitve z nežnim počitkom v Bogu, ki je premišljujoč.”

     Več o tem na https://si.aleteia.org/2018/09/14/kako-najti-notranji-mir-v-molitvi/

     Presveto Srce Jezusovo, usmili se nas!

     • Hvala says:

      JA BOŽJA LJUBEZEN NAJ STOPI V VSA PODROČJA NAŠEGA ŽIVLJENAJ, V RANE, V ODNOSE itd….

      Pater Robert DeGrandis je v svetovni uspešnici _knjižica Notranje ozdravljenje ob meditacijah postaj križevega pota napisal oz svetoval, da NAJ VSA PODROČJA , KI JIH PREPOZNAMO PRI SEBI , KI POTREBUJEJO JEZUSOVO OZDRAVLJUJOČO LJUBEZEN IZROČIMO JEZUSU , DA JIH NAPOLNI S SVOJO LJUBEZNIJO (nap. ne odpuščanje, ljubezen do svoje družine, itd, itd…)

    • Miro says:

     Spomnil bi na pomemben prispevek, o katerem je bilo na tem portalu že govora. Škoda, če bi šel v pozabo.

     SLAVLJENJE + EVHARISTIJA + ODPUŠČANJE = OZDRAVLJENJE! (p. Robert DeGrandis)

     Čeprav je že dolgo nazaj, ko je imel pater Robert DeGrandis seminar v Sloveniji, se še vedno spominjamo, kaj nam je položil na srce: Slavljenje + evharistija + odpuščanje = ozdravljenje! (takšno ali drugačno, duhovno, psihološko, čustveno ali fizično). Med drugim je zapisal tudi naslednjo pomembno duhovno misel, o kateri je dobro, da razmislimo in se po njej tudi ravnamo: “Skozi leta sem videl ljudi, ki so slavili Boga z velikim navdušenjem. Potem so bili povedeni v globoko odpuščanje. Ti dve izkušnji, to je slavljenje in odpuščanje, odstranita nekaj ovir za Svetega Duha. Potem pride k njim Jezus, Zdravnik v sveti evharistiji in v njih je sposoben opraviti veliko ozdravljenje zaradi njihove odprtosti …”

     Zaupajmo v moč žive Božje besede ter v moč Kristusove predragocene Krvi, prelite za naše odrešenje na Križu! Z vsem srcem Slavimo Gospoda Jezusa in vsak dan znova odpuščajmo ter milosti zajemajmo pri Izvirih Božjega usmiljenja, to je pri sveti maši. Od Boga prejete darove potem podarjajmo bližnjim v stiski – z deli ljubezni in usmiljenja!

     Vsak dan molimo za trpeče sestre in brate (tudi za vsakega posebej); za njih darujmo kakšno premagovanje, odpoved, osebno trpljenje; še posebej se jih spominjajmo pri sv. maši, kjer se jih more globoko v srcih dotakniti Kristusova predragocena Kri ter jim prinesti rešitev v kakšni hudi stiski, ozdravljenje, odrešenje, vse v skladu z Božjo voljo!

     Božje usmiljenje, upanje tistim, ki obupavajo, zaupamo vate!

     • Hvala says:

      Ja molimo drug za drugega, PROSIMO GOSPODA NAJ NAM PODELI MILOSTI, BREZ NJEGOVE PODELITVE NE MOREMO NIČESAR!

 4. Hvala says:

  V JEZUSU (OD)REŠUJOČA SOČUTNA BLIŽINA

  BODITE POGUMNI. NE BOJTE SE JOKATI

  Pretresljivo globoko se je vtisnila vame zgodba dvanajstletne deklice Glyzelle Palomar – do nedavna ene izmed 1,2 milijona brezdomih otrok na Filipinih. Ob obisku te države, se je papež Frančišek srečal tudi z otroki iz ulice. »Veliko otrok starši zapustijo,« je spregovorila papežu deklica. »Postanejo žrtve. Prisiljeni so v slabe stvari, kot sta odvisnost od mamil in prostitucija. Zakaj Bog to dovoli?« Umolknila je. Začela je jokati. Med solzami je dodala: »Česa so krivi ti otroci? Zakaj nam pomagajo le redki ljudje?« Papež je deklico objel in nam spregovoril: »V današnjem svetu primanjkuje sposobnosti joka« – sočutja s trpečimi. »Naučimo se jokati,« je povabil papež. Povrnimo se k sočutju do bližnjih – ne le do tistih oddaljenih, tudi do najbližjih. Ko se srečamo z bolečino, pravi papež, potem naj bo naš odgovor ali tišina ali pa besede, ki se porodijo iz solza: »Bodite pogumni .Ne bojte se jokati.«

  https://revija.ognjisce.si/revija-ognjisce/242-nekdanje-rubrike/iz-zgodb-za-zivljenje

  • Hvala says:

   Kot sem prej napisala, sočutje je, da nekoga poslušaš tiho, jokaš s svojim srcem ali pa s solzami!

   • Hvala says:

    Če je človek dovzeten za trpljenje ljudi, bo hitro zaznal, da na tem portalu nekateri vpijejo OD BOLEČIN, OBSTAJAJO PA TUDI TAKI, KI SO TIHO IN JE NJIHOVO VPITJE -“NEMI KRIK. ”

    ČE BOMO BOJEČI KRISTJANI NE BOMO MOGLI POMAGATI SOČLOVEKU. POGLEJMO V SVETO PISMO KOLIKOKRAT JE BOG OPOZORIL ČLOVEKA Z BESEDAMI: “BODITE POGUMNI, NE BOJTE SE”!

    • Hvala says:

     ŽE OTROCI SI MED SABO IZKAZUJEJO SOČUTJE- S POGLEDOM, Z BOŽANJEM, Z JOKOM, Z OBJEMOM…

     ZATO JE JEZUS ZAPOVEDAL NASLEDNJE:

     Tisti čas so učenci stopili k Jezusu in dejali: »Kdo je torej največji v nebeškem kraljestvu?« 2 Tedaj je poklical k sebi otroka, ga postavil mednje 3 in rekel: »Resnično, povem vam: Če se ne spreobrnete in ne postanete kakor otroci, nikakor ne pridete v nebeško kraljestvo! 4 Kdor se torej poniža kot ta otrok, bo največji v nebeškem kraljestvu, 5 in kdor sprejme enega takega otroka v mojem imenu, mene sprejme.« (Mt 18,1-5).

     Bodimo kakor otroci. MI ODRASLI PA ZNAMO STVARI TAKO ZAKOMPLICIRATI IN ZAVIJATI V VATO, DA JE JOJ!

 5. Hvala says:

  Kadar je človek v hudi stiski kot ga. Kristina in vsi ostali, je najprej POTREBNA BESEDA SOČUTJA, ne pa pošiljati človeka tja, kamor nima možnosti oditi. ZATO PA VEDNO GOVORIM, ZATEKAJMO SE K JEZUSU, ON JE EDINI S PRAVIM SOČUTJEM, ČLOVEK TI NE MORE DATI POPOLNEGA ŽIVLJENJA TEGA DAJE SAMO BOG.

  PRI ČLOVEKU NI MOGOČE DOBITI PRAVE POPOLNE LJUBEZNI!

  Nekomu, ki preživlja hude čase leta in leta je duhovna tolažba že to, da ga nekdo tiho posluša in v srcu sam toči bridke solze.

  Ko je grešnica Marija Magdalena jokala in s solzami močila Jezusove noge ji je dopustil, ni ji govoril kam naj gre, ker je hudo grešila, BIL JE SOČUTEN, USMILJEN, ZASMILILA SE MU. BODIMO USMILJENI TUDI MI!

  • Miro says:

   Kot je bilo že večkrat svetovano, se za prave odločitve in korake v življenju vsak dan priporočajmo Svetemu Duhu, tudi za potrebno sočutje do bližnjih, še posebej do najbolj trpečih. Brez Gospoda ne moremo nič storiti.

   MOLIMO:

   PRIDI, SVETI DUH

   Pridi, Sveti Duh, napolni srca svojih
   vernih in vžgi v njih ogenj svoje ljubezni.
   Pošlji svojega Duha in prerojeni bomo in
   prenovil boš obličje zemlje.

   Molimo! Bog naš Oče, Sveti Duh nas
   razsvetljuje in uči. Naj nam pomaga, da
   bomo v življenju spoznali, kaj je prav, in
   vselej radi sprejemali njegove spodbude.
   Po Kristusu našem Gospodu. Amen.

   Božje usmiljenje, ki si nam dalo Presveto Devico Marijo za Mater usmiljenja, zaupamo vate!

   • Hvala says:

    SOČUTJE POMENI BITI VPLETEN V PROBLEM DRUGIH IN TAM TVEGATI ŽIVLJENJE. GOSPOD NAMREČ GRE RAVNO TJA

    http://arhiv.mirenski-grad.si/nas-bog-je-bog-socutja
    ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

    Ne se bati g. Miro, ljudem povejte konkretno z besedo tolažbe.

    • Hvala says:

     S sočutjem naj bi ne škrtarili. Krst in maša nam podarjata ogromno prejetega sočutja, ki ga lahko delimo naprej. Lahko smo noro sočutni. Jezus nas ne uči, naj danes rešimo vse težave sveta, ampak nas uči prave drže do svojih bratov in sester: da smo do njih takšni, kakor želimo, da bi bili oni od nas – sočutni in razumevajoči.

     Vsako življenje je »poveličevanje« ljubezni Gospoda, katerega »usmiljenje je nad vsemi njegovimi deli«. Če usmiljenje ni zasnovano na tak način, postane dolg, ki ga ni mogoče poravnati, krivda, ki je ni mogoče odpraviti: krivda, da obstajamo, krivda, za katero se lahko pokorimo le s smrtjo. Namesto da bi bil Bog dajalec, je izterjevalec življenja, ki tako postane zapor brez izhoda. Preklinjamo dan, ko smo bili rojeni: obdani smo »s strupom in nadlogo« in Božja roka ves dan deluje proti nam. Kdor pa »posluša« v življenju »poveličevanje njegovega usmiljenja«, lahko reče: »Jaz se bom veselil v Gospodu« in »Silno se veselim v Gospodu«. To je trden razlog, zaradi katerega se sosedje in sorodniki veselijo z Elizabeto. Vsako rojstvo je razširitev kroga daru in plesa življenja.

     »Izkazovanje usmiljenja« je cilj vsega Božjega delovanja, kajti »usmiljenje« je njegovo ime. Zato Bog ne more nikoli pozabiti, da se je zavezal človeku s »svojo sveto zavezo«: »Mar pozabi žena svojega otročiča in se ne usmili otroka svojega telesa? A tudi če bi ona pozabila, jaz te ne pozabim«. »Moj oče in moja mati sta me zapustila, Gospod pa me sprejema«.

     https://moskaduhovnost.si/tag/socutje/

     • Miro says:

      ČESA SEM SE O RESNIČNEM SOČUTJU NAUČIL OD SV. VINCENCIJA PAVELSKEGA (Aleteia)

      VSI NEKAJ PRIDOBIMO, KO V LJUBEZNI DO BLIŽNJEGA NE IZBEREMO NAJLAŽJE POTI

      Nekoč sem bil na avtocesti priča prometni nesreči, ki se je zgodila tik pred menoj. Bil je snežni vihar in veter je dvignil sprednji del avta, ki je vozil spredaj, in ga z visoko hitrostjo zagnal v kup snega ob robu ceste. Pretresen sem zapeljal naprej, zavil z avtoceste in poklical reševalce. Nato sem, zadovoljen, da sem opravil svojo dolžnost, odpeljal naprej …

      Nadaljevanje na https://si.aleteia.org/2019/09/27/cesa-sem-se-o-resnicnem-socutju-naucil-od-sv-vincencija-pavelskega/

      Božje usmiljenje, ki vedno in povsod spremljaš vse ljudi, zaupamo vate!

 6. Miro says:

  BREZ SVETEGA DUHA NI RESNIČNEGA ODNOSA Z BOGOM. KAJ LAHKO STORIMO,
  DA BO OBLIKOVAL IN USMERJAL NAŠE DUHOVNO ŽIVLJENJE? (Aleteia)

  Z nasveti, kako zaživeti s Svetim Duhom, se lahko seznanite na:
  https://si.aleteia.org/2021/06/02/7-nasvetov-kako-zaziveti-s-svetim-duhom/

  Molimo: Pridi, Sveti Duh …

  • Miro says:

   MOLIMO:

   DAJ NAM NOVE OČI

   Kličem k tebi,
   o moj Bog,
   izrekam tvoje sveto ime,
   ne da bi te mogel kdaj koli
   popolnoma spoznati.

   Gospod, moj Bog,
   večji si od naših besed,
   tišji od naše tišine,
   globlji od naših misli,
   višji od naših želja …

   Daj nam, o Bog,
   ki si tako velik in tako blizu,
   živo srce, nove oči,
   da te prepoznamo
   in te sprejmemo,
   ko prideš k nam.

   (molitev sv. Frančiška Saleškega)

 7. Hvala says:

  Spoštovani g. Miro!

  Rada bi pojasnila nekaj zadev, ki jih mogoče narobe razumete, da ne bo več niti sledu o kakšnem nesporazumu ali nepravilnem razlaganju zadev.

  Že zadnjič sem vam postavila vprašanje, ne v zvezi z temo o duhovnosti , popolnoma drugo vprašanje in mi niste odgovorili.
  Nič zato, vsi imamo slabosti.

  Sedaj bom še enkrat povedala BISTVO, KI GA GOVORIM VEČ ČAS IN PONAVLJAM.

  NISEM PISALA DA SEM PROTI DUHOVNEM VODITELJU ALI TERAPEVTSKIM SKUPINAM itd…TUDI SAMA IMAM TO UREJENO, VES ČAS GOVORIM, DA JE BOG TISTI , KI ODLOČA O VSEM IN ODLOČA PO SVOJI PRESOJI IN PO SVOJEM ČASU.

  POVEM ŠE ENKRAT: ČE PRIDE NEUK ČLOVEK, GREŠNIK, KI NIČESAR NE VE O BOGU , MOGOČE NITI NE VE, KAJ JE EXSORCIST, KAJ JE DUHOVNI VODITELJ, KAM SE MORA OBRNITI, JE BOG TISTI, KI GA USMERJA IN MU KAŽE POT . TO TRDIM IN LAHKO ZAPIŠEM O TEM JASNO IZ SVOJE IZKUŠNJE. ČE SE BO JEZUS ODLOČIL, MU LAHKO TISTO MINUTO POŠLJE DUHOVNEGA VODITELJA, PA NE ENEGA, LAHKO DVA IN TEMU REVEŽU, KI NIČ NE VE , BO V MINUTI OLAJŠAL MOGOČE EN VELIK PROBLEM. BOG JE TISTI, KI ODPIRA IN ZAPIRA VSA VRATA. TO VES ČAS GOVORIM. ČE PA KAJ KDO NI RAZUMEL, PA NAJ VPRAŠA KAJ JE S DOLOČENIM STAVKOM MIŠLJENO. JE ŽE RES, DA BOG GOVORI PREKO LJUDI. VENDAR JE TREBA ZELO RAZLOČEVATI, KER NI VSE ZA VSAKOGAR. TO SEM ŽE TUDI VEČKRAT POVEDALA.

  Sprijazniti se moramo z dejstvi, da je potrebno v življenju sprejeti stvari, ki nam niso všeč. Kar pa je najvažnejše pa je, DA ČLOVEK NE ZAUPA BOGU, DA BI SPREJEMAL NJEGOVE ODLOČITVE. TO JE RES NAJTEŽJE DEJANJE.

  Pa tudi če bo človek zgrešil Božje smerokaze, ALI NI BOG MOČNEJŠI. Imam občutek, DA SE LJUDEM NALAGA KAJ VSE MORAJO STORITI, KAM MORAJO ODITI DA BODO STOPILI PRED BOGA.

  Svetniki, ki so bili veliki grešniki, JIH JE BOG VODIL, IZKAZAL JIM JE VELIKO USMILJENJE, DAL GA JE NA POT, KI JE PRIMERNA ZA POSAMEZNIKA. BOG BO SVOJ NAČRT ZA LJUDI IZPELJAL, KER NOBEN NJEGOV IZREK NE OSTANE NEIZPOLNJEN. VSE SE URESNIČI, KAR ZAPOVE.

  Vsak človek je ustvarjen kot unikat. In če nekdo, ki ima doma probleme, da odide za eno uro nekam in mora še lagati zraven, ni dobro ga siliti v nekaj, KAR NI ZA NJEGA. JEZUS TEGA NE BO NAREDIL. POKAZAL MU BO REŠITEV BODITE BREZ SKRBI. SAJ BOG NI KAKOR ČLOVEK.

  TUDI SEM POVEDALA, KAR PIŠE V RAZODETJU, ČE BOG ENA VRATA ZAPRE ,JIH NE BO ODPRL NOBEN ČLOVEK, IN KO ENA VRATA ODPRE JIH TUDI NE BO ZAPRL NOBEN ČLOVEK.

  SAJ SAMI VESTE, DA IMA BOG IZDELAN NAČRT ZA VSAKEGA ČLOVEKA.

  Gospod ne nalaga dodatnih poti in iskanj, dobro pozna človeka, vidi v srce in če nekdo nima možnosti potovanj, ali so doma hude razmere MU BO POISKAL IDEALNO REŠITEV ZA NJEGOVO STANJE. TO VES ČAS PONAVLJAM.

  JEZUS JE REKEL:

  Ne bo se prepiral in ne vpil,
  nihče ne bo na ulicah slišal njegovega glasu.
  20 Nalomljenega trsta ne bo zlomil
  in tlečega stenja ne ugasil,
  dokler ne privede sodbe do zmage.( Mt 123, 19-20)

  Lepo prosim, če mi poiščete sporne članke. Zahvaljujem se vam in vas lepo pozdravljam.

  • Miro says:

   Spoštovana ga. Hvala,

   Bistvo duhovnosti je odlično predstavljeno v članku, kjer je govora o Ignacijanski duhovnosti. Ta duhovnost zelo pomaga duhovnikom, redovnikom in laikom. Kar pa se tiče našega poslanstva na tem portalu, smo tu, ponavljam, predvsem zato, da VELIKO MOLIMO za vse, ki nas prosijo za molitev! Moj nasvet v zvezi s tem je znan in ga ponavljam, ker je ključnega pomena za naše poslanstvo: Združimo moči v naših molitvah po namenu prosilcev na tej spletni strani! Poslušajmo, kaj nas o molitvi in duhovnem vodstvu učijo: Gospod Jezus Kristus, Devica Marija, svetniki, duhovniki … Z molitvijo pa ne odlašajmo na jutri, ampak začnimo že danes – zdaj. Da bodo naše molitve uslišane, se z vero in zaupanjem priporočimo Preblaženi Devici Mariji. Molimo:

   SPOMNI SE, O PREMILA DEVICA MARIJA

   Spomni se, o premila Devica Marija, da še nikdar ni bilo slišati,
   da bi bila ti koga zapustila,
   ki je pod tvoje varstvo pribežal,
   tebe pomoči prosil in se tvoji priprošnji priporočal.
   S tem zaupanjem hitimo k tebi, o devic Devica in Mati,
   k tebi prihajamo in pred teboj zdihujoči grešniki klečimo (stojimo).
   Nikar ne zavrzi, o Mati Besede, naših besed,
   temveč milostno nas poslušaj in usliši. Amen.

   Božje usmiljenje, ki si nam dalo Presveto Devico Marijo za Mater usmiljenja, zaupamo vate!

   • Hvala says:

    Spoštovani g, Miro!

    Na nobeno od postavljenih vprašanj, za katere sem vas prosila za odgovore , mi niste odgovorili. Sem presenečena, če ste izrekli obtožbe, da boste to tudi znali obrazložiti ZAKAJ NE POVESTE KONKRETNO, KAJ VAS MOTI, KAJ JE NAROBE. V KOLIKOR JE VSE PRAV PA PRIČAKUJEM BESEDO -OPROSTI, DA BOMO ISKRENI V SRCU. Ljudi na tem portalu učimo, da morajo biti iskreni, pripravljeni za pogovor in odpuščanje. POTEM JIM BODIMO VZGLED. Papež naročana naj vsak dan uporabimo 3 pomembne besede, KI SO KLJUČNEGA POMENA ZA ZDRAVE ODNOSE V DRUŽBI-TO JE BESEDA PROSIM, HVALA IN OPROSTI.

    ČE VPRAŠAM KONKRETNO, PRIČAKUJEM TUDI KONKRETEN ODGOVOR!

    SICER PA KAKŠNEGA JEZUSA PRIKAZUJETE, PRIKAZUJEMO NA TEM PORTALU? USMILJENEGA ALI NEUSMILJENEGA? JEZUS JE STROGO NAROČIL FAVSTINI KOWALSKI NAJ PIŠE O USMILJENJU DO LJUDI, DO NAJVEČJIH GREŠNIKOV KAR JE MOŽNO NA TEM SVETU.

    Ali se mar Jezus ne bo usmilil NEKOGA, KI NIMA VSEH MOŽNOSTI ZA UDELEŽEVANJE DUHOVNIH VAJ? KAJ MISLITE O TEM VI? ALI NI JEZUS ZARADI SVOJEGA USMILJENJA DO LJUDI DAL SVOJE ŽIVLJENJE?. ZAKAJ BI PA MORALI NEKOGA, KI SE NE MORE UDELEŽEVAT DUHOVNIH VAJ IZLOČATI S SVOJIMI ČLANKI? ZAKAJ?

    JEZUS JE USMILJEN, ZATO BODIMO USMILJENI TUDI MI.

    Veste, bom konkretno povedala, postavite se v kožo vsakega na tem portalu posebej, ker smo vsi različni in imamo različne pozicije na zemlji. Če ga. Kristina ne more in nima dovoljenja izhodov od doma, kolikokrat je povedala to z jokajočim srcem, čutim njeno bolečino in bolečino drugih, KER SEM ČEZ DOLOČENE BOLEČINE TUDI SAMA ŠLA, ALI SE NJE IN NJENE DRUŽINE NE BO USMILIL SAM JEZUS? SAMA SI OSEBNO DOMIŠLJALA, KAJ BOM DELALA, ŠE ENKRAT POVEM, DA BOG KAŽE POT.

    Veste, tisti, ki je kdaj koli izkusil kanček trpljenja v življenju, se bo znal postaviti v kožo ge, Kristine, kakšno trpljenje preživlja, sedaj ji ga pa še mi povzročamo!

    Predstavljajte si g. Miro, da nimate izhodov, da ne morete ničesar storiti, KAJ BI NAJPREJ NAREDILI? JAZ SE NAJPREJ OKLENIM JEZUSA, ON JE REŠITEL, BO ŽE ENKRAT DAL IZHOD IZ STISKE, MAR NE?

    Še enkrat prosim , da napišete Z ISKRENIM SRCEM POPOLN IN JASEN ODGOVOR.

    LEPO SE ZAHVALJUJEM , V SE DOBRO ŽELIM!

    Še pripis ge Kristini!

    Ga. Kristina tako kot sem že povedala povem še enkrat. GLOBOKO ČUTIM VAŠE BOLEČINE, VENDAR SE NE BOJTE, IMAMO USMILJENEGA JEZUSA! TUDI ZA VAS BO NAŠEL REŠITEV!

    JEZUS VAM STOJI OB STRANI, KER NE OBUPATE IN VAS LEPO VODI! NAJ BO TAKO ŠE NAPREJ! VSE DOBRO VAM ŽELIM GA. KRISTINA! PRIŠEL BO DAN REŠITVE!

    • Hvala says:

     G. Miro!

     Kako je mogoče, da še nekaj mesecev nazaj ali pa eno leto nazaj, je bil ta portal namenjen-TUDI DAJANJE UPANJA LJUDEM- NAJ O TEM PIŠEMO, MENE STE OSEBNO PROSILI NAJ PIŠEM?! JEZUS JE NAROČIL: PRIČEVANJA, KAJ JE STORIL JEZUS VSAKEMU OD NAS JE POTREBNO PISATI, KER JE REKEL-VI BOSTE MOJE PRIČE.

     Vse dobro želim!

     • Miro says:

      Spoštovana ga. Hvala,

      Svetujem vam, da skrbno preberete, kaj je bilo doslej na tem portalu z moje strani v resnici zapisano o molitvi, duhovnosti, duhovnem spremljanju, pa tudi o svetovanju …, pa tudi v kakšnem kontekstu je bilo kaj priporočeno. Pridi, Sveti Duh!

      Z vero in zaupanjem skušajte/skušajmo svoje srce odpreti Gospodovemu blagoslovu:

      »GOSPOD NAJ TE BLAGOSLOVI IN TE VARUJE. GOSPOD NAJ DA SIJATI SVOJE OBLIČJE NAD TABO IN NAJ TI BO MILOSTLJIV. GOSPOD NAJ DVIGNE SVOJE OBLIČJE NADTE IN TI PODELI MIR.« (4 Mz 6, 24-26)

      Vse dobro v moči Svetega Duha!

 8. Miro says:

  Kot je bilo že večkrat poudarjeno, je dobro in potrebno, da imamo na duhovne teme, ki jih predstavljamo na tem portalu, čim bolj celovit pogled v luči Božje besede, Cerkve, svetnikov … Ponovno spomnimo na naslednji prispevek.

  IGNACIJANSKA DUHOVNOST JE KATOLIŠKA DUHOVNOST, KI SKOZI ZGODOVINO POMAGA DUHOVNIKOM, REDOVNIKOM IN LAIKOM

  Ta duhovnost temelji na duhovnem izkustvu sv. Ignacija Loyolskega, ki je v 16. stoletju izbojeval duhovni boj za življenje v sodelovanju z Božjo ljubeznijo in svojo metodo povzel v knjižici Duhovnih vaj. Je duhovnost za vsakdanje življenje. Izvira iz prepričanja, da je osebni Bog dejavno navzoč v svetu in vsak trenutek našega življenja osebno skrbi za nas. Je pot za globljo molitev, dobre odločitve, ki jih vodi razločevanje, in za dejavno življenje v služenju bližnjim. Bog je tisti, ki osebno računa name in me nenehno vabi, da postajam njegov sogovornik in odgovoren sodelavec pri tem, kar dela zame in za vsakega človeka.

  Poleg evharistije in osebne molitve je značilno orodje za ignacijansko duhovnost eksamen, ali ljubeč pogled na Božje delovanje v dnevu in na moje sodelovanje z njim.

  Ignacijanska duhovnost je ena najbolj vplivnih in vseobsegajočih duhovnih pogledov našega časa. Je sad bogate zgodovine, v kateri so ji bile dane njene glavne značilnosti:

  1. ZAČELO SE JE Z RANJENIM VITEZOM, KI JE V SVOJI BOLNIŠKI POSTELJI Z ODPRTIMI OČMI SANJAL O SVOJEM BODOČEM ŽIVLJENJU

  To je bil Ignacij Loyolski (1491-1556), Bask, ki je med okrevanjem od strelnih ran postal goreč Kristusov učenec. Skozi več desetletij duhovne poti mu je Bog naklonil veliko vpogledov v duhovno življenje. Po njem je Bog podaril Cerkvi Družbo Jezusovo – jezuite. Postal je izveden pomočnik ljudem na poti poglobitve osebnega odnosa z Bogom. Ignacijanska duhovnost temelji na osebni izkušnji, je praktična in zelo primerna za može in žene, ki želijo živeti s Kristusom sredi vsakdanjih družinskih in poklicnih obveznosti.

  2. “SVET JE POLN BOŽJE SLAVE”

  S tem verzom je jezuit Gerard Manley Hopkins opisal osrednjo značilnost ignacijanske duhovnosti: Bog je na delu v vseh stvareh – v odnosih, kulturi, umetnosti, znanosti, delu in vsem ustvarjenem. Vse stvari na tem svetu so nam dane zato, da bi Boga lažje spoznali in z večjo pripravljenostjo odgovarjali na njegovo ljubečo navzočnost. Zelo poudarja razločevanje Božje navzočnosti sredi dejavnosti običajnega življenja. Bog je nenehno dejaven in nas osebno vabi k vedno globljemu sodelovanju.

  3. TEMELJI NA BOŽJEM KLICU IN NAŠEM ODGOVORU NANJ

  V središču ignacijanske duhovnosti je Bog, ki deluje sedaj. Oblikuje dejavno pozornost na Boga, ki smo mu pripravljeni hitro odgovoriti. On kliče, mi odgovarjamo. Pri tem ritmu duhovnega življenja je še posebej pomembno razločevanje in odločanje. Ignacijeva pravila za razločevanje duhov in pronicljiv pristop k odločanju sta dobro znana po svoji duhovni in psihološki modrosti.

  4. “SRCE IMA SVOJE RAZLOGE, KI JIH RAZUM NE POZNA”

  Ignacij se je spreobrnil, ko je postal sposoben duhovno razumeti in razlagati svoje čustveno življenje. Duhovnost, ki jo je razvil, daje velik poudarek afektivnemu življenju: pri molitvi uporablja predstavo, čustva razločuje in razlaga, goji velike želje in velikodušno sodelovanje z Bogom. Ignacijanska duhovna prenova je bolj osredotočena na srce, kakor pa na razum. Prepričan je, da so naše izbire in odločitve pogosto onkraj zgolj razumskega in pametnega. Smoter ignacijanske duhovnosti je velikodušna in celostna podaritev samega sebe Bogu in njegovemu delovanju.

  5. KONČNO SVOBODNI

  Ignacijanska duhovnost poudarja notranjo svobodo. Če hočemo prav izbrati, si moramo prizadevati za notranjo svobodo od površnih navezanosti in vnaprej oblikovanih mnenj. Ignacij svetuje korenito nenavezanost. Svojih želja ne smemo vezati na svoje zdravje ali bolezen, bogastvo ali uboštvo, uspeh ali neuspeh, dolgo ali kratko življenje. Naš edini cilj je svoboda, da se lahko z vsem srcem odločimo slediti Bogu.

  6. “ZVEČER SE ZAVEDAJ TEGA, KAR JE BOG DELAL ČEZ DAN IN KAKO SI SODELOVAL Z NJIM“

  Ignacij je močno nagnjen k refleksiji in opazovanju notranjega dogajanja. Značilna ignacijanska molitev je dnevni eksamen. V njem gledam, kako je bil Bog čez dan navzoč in dejaven v mojem življenju in kako sem mu odgovarjal. V srcu Duhovnih vaj so tri izzivalna vprašanja: Kaj sem storil za Kristusa? Kaj delam za Kristusa? Kaj bom storil za Kristusa?

  7. PRAKTIČNA DUHOVNOST

  Ignacijanska duhovnost je prilagodljiva. Ni program, ampak način gledanja. Je skupek drž in uvidov, ne pravil ali shem. Voditeljem duhovnih vaj Ignacij najprej svetuje, naj vaje prilagodijo potrebam posameznika. V srcu ignacijanske duhovnosti je globoka ljubezen do človeka. Spoštuje njegovo živo izkustvo in slavi široko različnost Božjega delovanja v svetu. Pozorna je na posameznikove potrebe in spoštuje njihove edinstvene okoliščine in skrbi.

  8. NE DELAJ SAM

  Ignacijanska duhovnost je globoko cerkvena in zelo ceni sodelovanje in timsko delo. Na povezavo med Bogom in človekom gleda kot na prijateljsko vez, ki se tako kot človeški odnosi razvija in raste skozi čas. Sodelovanje je bistven del metode duhovnih vaj: vodi jih voditelj, ki tistemu, ki duhovne vaje opravlja, pomaga razlagati duhovno vsebino njegovega izkustva. Tudi poslanstvo in služenje nista nekaj individualističnega, ampak sta sodelovanje s Kristusom in Cerkvijo (brati in sestrami).

  9. “KONTEMPLATIVNI V DELOVANJU”

  Ignacijansko vzgojeni ljudje so kontemplativni v delovanju. So reflektivne osebe z bogatim notranjim življenjem, globoko vpleteni v Božje delovanje v svetu. Z Bogom se združujejo tako, da sodelujejo pri njegovem delu odrešenja in ozdravljanja sveta. Glavna duhovna drža je dejavna. Vsak po tej poti lahko išče in najde Boga na svojem delovnem mestu, domu, družini in skupnosti.

  10. “MOŽJE IN ŽENE ZA DRUGE”

  Prvi jezuiti so svoje delo opisali kot „pomoč dušam“. Veliki predstojnik jezuitov, p. Pedro Arrupe, je v drugi polovici dvajsetega stoletja to držo poimenoval „možje in žene za druge.“ Oba izraza kažeta na globoko zavzetost za družbeno pravičnost in korenito podarjanje sebe drugim. Srčika služenja je radikalna velikodušnost, za katero sv. Ignacij prosi v svoji dobro znani molitvi:

  „GOSPOD JEZUS, UČLOVEČENA BOŽJA BESEDA, NAUČI ME VELIKODUŠNOSTI. NAUČI ME, DA TI SLUŽIM TAKO, KAKOR TI ZASLUŽIŠ; DA DAJEM, NE DA BI ŠTEL; DA DELAM, NE DA BI ISKAL POČITKA; DA SE BORIM, NE DA BI GLEDAL NA RANE; DA SE IZČRPAM ZATE, NE DA BI ISKAL DRUGO PLAČILO KAKOR ZAVEST, DA SEM IZPOLNIL TVOJO SVETO VOLJO. AMEN.“

  Povzeto po: https://www.moli.si/ignacijanska-duhovnost/

  Presveto Srce Jezusovo, usmili se nas!
  Sv. Ignacij Loyolski, prosi za nas!

 9. Hvala says:

  ČLOVEKU, KI GA JE BOG IZBRAL ZA ORODJE V SVOJIH ROKAH , BO PREKO TEGA ČLOVEKA IZVAJAL PROCESE, SVOJE DELOVANJE V SVETU, JE KAŽIPOT ČLOVEKU. ELO DOBRO JE OPISANO TO V KNJIGI -MOJE ŽIVLJENJE JE V TVOJIH ROKAH, KNJIGA O PREDANOSTI.

  Ne skrbeti , Bog je Vsemogočni, poglejmo z Njegovimi očmi!

  • Miro says:

   VSAK DAN SE PRIPOROČAJMO SVETEMU DUHU ZA
   RAZLOČEVANJE BOŽJE VOLJE:

   PRIDI, SVETI DUH!

   Pridi, Sveti Duh, napolni srca svojih
   vernih in vžgi v njih ogenj svoje ljubezni.
   Pošlji svojega Duha in prerojeni bomo in
   prenovil boš obličje zemlje.

   Molimo! Bog naš Oče, Sveti Duh nas
   razsvetljuje in uči. Naj nam pomaga, da
   bomo v življenju spoznali, kaj je prav, in
   vselej radi sprejemali njegove spodbude.
   Po Kristusu našem Gospodu. Amen.

   O presveta Božja volja, ljubim te nadvse!
   (sv. Angela Merici)

   • Miro says:

    Še dodatno pojasnilo o knjigi:

    MOJE ŽIVLJENJE JE V TVOJIH ROKAH, KNJIGA O PREDANOSTI

    Avtor knjige karmeličan Wilfrid Stinnisen nas na zanimiv način povede po poti predajanja Bogu. Tudi če smo trenutno popolnoma »samooskrbni« in »samozadostni«, se lahko še vedno prepustimo Božjim rokam. Ob prebiranju knjige se človek hitro zave, da nismo mi gospodarji svojega življenja, kraja, družine. Nad nami vedno bdi On, ki je Vsemogočen, Vseprisoten in ki skrbi za celotno naše življenje, pa naj bo še tako drobna malenkost. S postopnim izročanjem Bogu postajamo vedno bolj svobodni, saj vemo, da bo, ob našem sodelovanju, za vse poskrbel On.

    Odlomek iz predstavitve knjige, založba Salve

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja