Prosim za molitev

Imate težave? Imate kako bolezen, ki jo ne morejo zdravniki ozdravit ( levkemija, rak, astma, depresija,…) ? Ste skregani s sosedi, možem, ženo, otroci, sorodniki, sošolci,…? Vam gre vse narobe? Ne morete dobit fanta / punco za zakon? Ne morete imet otrok? Ne vem karkoli imate in vam dela težave, spodaj vpišite in skupaj bomo molili za vaš namen.
Naša prošnja je, da se tudi vi sami vključite v to internetno molitveno skupino in si vsi skupaj pomagajmo in molimo drug za drugega in namene, ki so bili napisani. Če še ne znate moliti, potem si izberite eno od molitev in jo izmolite (preberite in pri tem razmišljajte kaj piše) za vaše in vse ostale prošnje(namene). Če verujete se vam bo to tudi izpolnilo.

Matej 9, 20-22
Tedaj se mu je od zadaj približala žena, ki je dvanajst let krvavela, in se je dotaknila roba njegove obleke. Pri sebi je namreč rekla: »Če se le dotaknem njegove obleke, bom rešena.« 22 Jezus pa se je obrnil, jo pogledal in dejal: »Bodi pogumna, hči, tvoja vera te je rešila.« In žena je bila od tiste ure rešena.
Ali:
Mt 17,20
»Zato, ker imate malo vere,« jim je dejal. »Resnično, povem vam: Če bi imeli vero kakor gorčično zrno, bi rekli tej gori: ›Prestavi se od tod tja!‹, in se bo prestavila in nič vam ne bo nemogoče
Ali:
Lk 17,6
Gospod pa jim je dejal: »Če bi imeli vero kakor gorčično zrno, bi rekli tej murvi: ›Izruj se s koreninami vred in se presadi v morje,‹ in bi vam bila pokorna.

Vsi skupaj lahko od Boga izprosimo milost za vaše prošnje.
Hvala za vaš obisk in vašo molitev, naj vas Bog obilno blagoslovi.
Spodaj vpišite svoje prošnje. Vpiši samo svoje ime/vzdevek brez priimka!

(Prosim, da si ne spreminjate imena ali vzdevka, ker s tem mi dajete dodatno delo, da vaše prispevke odobrim.  Hvala, Administrator)

This entry was posted in Domov. Bookmark the permalink.

15.236 Responses to Prosim za molitev

 1. Janez says:

  MOLITEV ZA VERO IN UPANJE
  Gospod Bog, v Svetem Pismu srečujemo nešteto klicev, ki se polni vere in zaupanja dvigajo k Tebi. Nikoli niso bili razočarani tisti, ki so zaupali vate Gospod Bog. Prosim utrdi mojo Vero in Upanje, da bom v vseh preizkušnjah in težavah ter problemih, ki me pestijo, vedno pri Tebi Bog iskal Božjega Vodstva, Navdiha, Pomoči in Utehe. Prosim razsvetli moj razum in me navdihni ter me vodi, da ne zaidem v labirintih življenja na stranpoti. Pomagaj mi prosim, da bom vedno hodil po Kristusovi Poti Odrešenja in spolnjeval Tvojo Voljo in ne svoje človeške volje. Prosim opogumi me, da bom opravil spoved in prosil Boga odpuščanja ter se spokoril, da si olajšam dušo. Gospod žal mi je za vse grehe, priznam da sem grešil, odpusti mi in in pomagaj, da se bom poboljšal. Pomagaj mi prosim s Tvojo Božjo Milostjo. Pomagaj mi, da bom vztrajal v Veri, Dobroti, Molitvah in Upal na Tvojo Milost in Ljubezen ter pomagal in služil bližnjim, ki potrebujejo pomoč. Da bom daroval zastonj drugim vse, kar sem zastonj od Tebe prejel. Živo upanje Vate Gospod Bog naj mi daje pogum in hrepenenje po tem, kar si pripravil tistim, ki Te Ljubijo. Verujem Gospod Bog, vendar sem dostikrat preslaboten, da bi imel moč in vztrajal na Poti k tebi; zato prosim pomagaj mojemu pomanjkanju Vere, pomanjkanj duha vere, da nikoli ne omagam, ampak da vztrajam in grem naprej k Tebi, ki imaš Besede Večnega Življenja. Verujem, vendar prosim stori, naj prava iskrena in goreča Vera Vate Gospod vodi moje mišljenje, vse moje delovanje, in vseskozi prenavlja moje življenje. Verujem Gospod, vendar prosim Gospod pomnoži mi Vero in Upanje, da bom živel po Kristusovem Evangeliju, Tebi in bližnjim v Veselje in z Vero v Boga in Odrešenje.

  Dopolnjeno Kristjan Moli Družina 1982.

  S kakršnim metrom merite in sodite druge, s takšnim vam bode odmerjeno in sojeno. Bog bo sodil ne človek, ki ne misli po Božje ampak po Človeško in zato težko pravičen. Veselimo pa se vsakega, ki pride h Kristusu in vsakega, ki se je izgubil in vrnil nazaj k Očetu.
  Latinsko: Per meter ad aliquem modum in tantis et aliorum iudice metiri posse quod non fuerit iudicatus. Adducet Deus in judicium non videtur, qui non a Deo, sed ab homine, et ergo difficile est iustus. Expectamus ad invicem quis venit ad Christum: et quis est, qui pereunt, et rediit ad Patrem.

 2. Janez says:

  MOLITEV V PREIZKUŠNJAH IN BOLEZNI
  Bolečina in trpljenje morata priti v vaše življenje, vendar si zapomnite, da so bolečine, trpljenje in žalost samo Jezusov poljub – znamenje, da ste mu prišli tako blizu, da vas lahko poljubi. Sveta Mati Terezija.

  Gospod prosim pomagaj mi in me vodi, da hodim preko vseh težav in preizkušenj ter bolezni tako, da bom hodil po Poti k Tebi Jezus. Gospod Bog vem, da če hočem priti k Tebi, da moram iti skozi vse preizkušnje, skušnjave, težave, bolezen in probleme ter premagati tako težave kot samega sebe, da ne zaidem. Ne vem, kaj vse me čaka na tej trnovi in strmi poti, vem da moram vztrajati in iti naprej k Tebi Jezus. Zato vem, da grem k Tebi, k Boljšemu, kjer si ti Moj Odrešenik, moj Rešitelj in moj Učenik. Prosim Jezus Vodi me, da ne zaidem na stranpoti in daj mi navdih in moč, da bom napredoval v Zaupanju Vate in v Tvojo Božjo Previdnost ter Očetovsko Ljubezen. Vem, da mi ne boš nikoli naložil težjega bremena, kot ga lahko nosim. Tudi Jezus je daroval na Golgoti svoje življenje z Naše Odrešenje. V smrtni grozi je celo vzkliknil: Eli, Eli lama sabaktani ali Moj Bog, Moj Bog zakaj si me zapustil. Vendar je spoštoval Božjo Voljo in je vztrajal tako, da nas je s smrtjo na križu in Vstajenjem Odrešil. Kakršnakoli naj bo moja usoda Gospod, naj bom reven ali bogat, zdrav ali bolan, obdan od prijateljev in domačih ali samoten, vem da se bo vse slabo končalo zame, če se bom opiral le na soje moči in na ljudi, če ne bo tam Tebe. Verjem, da se bo vse dobro končalo, če bom imel ob sebi Tebe. Prosim pomagaj mi, da premagam vse preizkušnje in težave, ki si mi jih naložil in pomagaj mi, da bom voljno vse potrpel in se prekalil v vseh preizkušnjah in postal bolj sočuten, bolj čuteč in boljši človek, tebi v Čast in Veselje moj Bog. Neomajno zaupam v Tvojo Božjo Previdnost, da je to prav in dobro zame v Tvojih Očeh Bog, česar s svojo omejeno človeško pametjo ne morem doumeti. Ti veš Gospod zakaj si mi to naložil in kaj je dobrega v vseh težavah in preizkušnjah, ki me pestijo. Pomagaj mi, da bom voljno sprejel Tvojo Voljo.da se bom utrdil v dobroti in strpnosti, v usmiljenju in dobrih delih in tako posatl podoben Tebi Jezus. V Tebi premorem vse, ki mi daješ vse Moči in Upanje na delo, molitev in življenje po Božji Volji in Odrešenje. Kajti ko bom hodil po Poti za Jezusom, ki je vse voljno pretrpel za nas in nas Odrešil, bom hodil po Poti v Nebeško Domovino. Gospod Bog, moj Tolažnik in Odrešenik, moj Učenik in obrotnik, prosim blagoslovi in varuj me na vseh mojih poteh življenja in podari mi svoj Božji Mir. Amen.

  TRPEČA LJUBEZEN
  Gospod Jezus, Ti si Ljubezen.
  Zato ne gledaš nase, ampak se razdajaš
  Za Odrešenje tistih, ki jih Ljubiš.
  Privzameš si naš ubogo telo
  in postaneš podoben nam,
  da bi tudi mi mogli postati podobnim Tebi Jezus
  v predanosti do konca.
  Ranljiv si, ker ljubiš.
  Hočeš, da bi tudi mi bili ranljivi, kakor Ti Gospod.
  Naj Nas podpira Tvoja trpeča Ljubezen.
  Joerg Zink

 3. Janez says:

  MAŠA NAJ SE NADALJUJE V NAŠEM ŽIVLJENJU V HOJI ZA KRISTUSOM
  Gospod Jezus, ne dopusti prosim,
  da bi po prisostvovani Sveti Maši v Jezusovi Cerkvi,
  pri kateri si me bogato obdaril z Odrešenjko radostjo, upanjem in z vsemi drugimi Milostmi,
  bila navadna ura, kot vse druge ure v mojem življenju.
  Prosim shrani in ohrani vse Tvoje Darove bogoslužja in molitve v skrite globine mojega Srca.
  Prosim nikoli me ne pusti samega, da bom hodil sam brez Tebe Gospod.
  Prosim Te Vodi me Dobrotna Božja Luč, da bom vedno hodil za Teboj in k Tebi.
  Tvoja Dobrotna in Usmiljena Roka Jezus naj počiva na Meni, ki si moj Odrešenik in Učenik.
  Naj mi bo vseskozi znamenje in me povsod spremlja, ker pričuje Tvojo Skrb in Ljubezen zame.
  Prosim daj, da Te ne bom nikoli zgrešil na križpotjih in zapustil zaradi skušnjav in siren materializma.
  Vedno naj bom po Tvoji Milosti trdno prepričan, da grem po pravi Poti,
  da name ne pozabljaš in da si nenehno z Menoj, ki sem Tvoj Otrok.
  Prosim Te, pomagaj mi, da bo vse moje življenje prežeto z Vero v Boga Odrešenika,
  ožarjeno z Božjo Lučjo Ljubezni in napolnjeno z Upanjem.
  Prosim daj mi Moč in Vztrajnost, da bm vedno sledil Evangeliju in spolnjevanl Božjo Voljo.
  Daj mi prosim pomoč, da bom vedno širil dobroto in služil drugim in tako izžareval Božjo Dobroto.
  Pomagaj mi orosim tudi, da bom z gorečim in pogumnim Srcem sprejemal vse težave in preizkušnje
  in da bo vsaka podarjena ura mojega Življenja v dobro mene in bližnjih ter v Čast in Slavo Božjo.
  Naj bo prosim vsaka moja Ura Življenja kakor nadaljevanje Svete Maše in slovesnega Bogoslužja,
  ko bom molil k Tebi, ko bom pomagal in služil drugim ter se daroval in Ti postajal podoben moj Jezus.
  Gospod Vsemogočni Bog, prosim pomagaj nam in blagoslovi nas,
  da bo med nami vedno prisotna prava Vera v Boga, zdravje, čistost, razumevanje,
  medsebojna pomoč in služenje, ponižnost, dobrotljivost in krotkost, Ljubezen do Boga,
  da bomo Bogu vedno vdano in srčno služili, ga častili in mu zadoščevali s svojim krščanskim Življenjem.
  Prosimo Bog, naj se Sveta Maša nadaljuje v Našem Življenju!

  Kristjan Moli, Družina 1982: Dopolnjena molitev po Reneju Daniel Ropsu.

 4. Administrator says:


  Međugorje, sporočilo Kraljice miru po vidkinji Mariji 25. marca 2020:

  “Dragi otroci! Jaz sem z vami vsa ta leta, da vas povedem na pot odrešenja. Vrnite se k mojemu Sinu, vrnite se k molitvi in postu. Otročiči, dopustite, da Bog govori vašemu srcu, ker satan vlada in želi uničiti vaša življenja in zemljo, po kateri hodite. Bodite pogumni in se odločite za svetost. Spreobrnjenje boste videli v svojih srcih in družinah, molitev se bo slišala, Bog bo uslišal vaše vpitje in vam dal mir. Jaz sem z vami in vas vse blagoslavljam s svojim materinskim blagoslovom. Hvala vam, ker ste odzvali mojemu klicu.”

  • Janez says:

   MOLITEV EVROPSKIH ŠKOFOV ZA BOŽJO POMOČ
   Bog, Naš Oče, Vsemogočni in Usmiljeni Stvarnik Sveta,
   Iz Ljubezni do Nas si Svojega Sina poslal na Svet
   kot Zdravnika naših Duš in Teles.
   V tem težkem času zmede in strahu med ljudmi v svetu
   Zaradi epidemije koronavirusa poglej prosimo na vse svoje Otroke,
   ki se na številnih krajih Evrope in Sveta
   k Tebi zatekamo po Pomoč, rešitev in Tolažbo.
   Reši Nas Gospod Bolezni in Strahu,
   Ozdravi vse naše bolnike,
   Potolaži vse njihove svojce in družine.
   Prosimo Te, daj Modrost našim Voditeljem,
   Moč in plačilo vsem našim Zdravnikom, medicinskim sestram in prostovoljcem,
   Večno Življenje Vsem Pokojnim.
   Prosimo Te Gospod Bog, ne zapuščaj nas v tem Času Preizkušnje,
   Ampak Reši Nas Bolezni in Vsega Zla.
   In Prosimo Tebe, ki s Sinom in Svetim Duhom
   Živiš in Kraljuješ na Vekov Veke.
   Amen.

   Portal Pridi in poglej

   Bolečina in trpljenje morata priti v vaše življenje, vendar si zapomnite, da so bolečine, trpljenje in žalost samo Jezusov poljub – znamenje, da ste mu prišli tako blizu, da vas lahko poljubi. Sveta Mati Terezija.

  • Janez says:

   Molitev, s katero nam bo Devica Marija pomagala nositi težka bremena

   O preblažena Mati Marija,
   naj tvoje ljubeče in usmiljeno srce,
   ki vedno posluša, skrbi in tolaži, usliši našo molitev.
   Kot tvoji Otroci te prosimo, posreduj za nas pri svojem Sinu Jezusu.
   Razumevajoče in sočutno sprejmi naše prošnje,
   ki jih danes polagamo predte,
   predvsem varstvo pred boleznijo in okužbo z koronavirusom.
   Potolaženi smo, ker vemo, da je tvoje srce vedno odprto za vse,
   ki molijo za tvojo priprošnjo k Jezusu za nas.
   Vse, ki jih imamo radi, vse bolne, osamljene in ranjene zaupamo tvoji nežni skrbi in priprošnji.
   Sveta Mati, vsem nam pomagaj v tem življenju nositi naša bremena,
   dokler ne bomo z Bogom za vekomaj delili večnega življenja in miru.
   Amen.

 5. Janez says:

  GOSPOD JEZUS, USMILJENI IN SOČUTNI ODREŠENIK SVETA POMAGAJ IN OZDRAVI NAŠO EVGENIJO
  Ti si Luč, ki je zasijala v Svet in v našo temo, ti si usmiljeni Samarijan, ki se sklanja nad našimi ranami, boleznimi in bolečinami in pomaga bolnim in trpečim. Na svet si prišel zaradi bolnih in trpečih, saj zdravnika ne rabijo zdravi. Tvoje srce je sočutno za vso bedo ljudi, ki jih srečuješ in vidiš v življenju.
  Ti ne zavrneš prav nikogar, ko prihajamo predte s prošnjami za ozdravitev in pomoč.
  Dotikaš se obolelih, jezika nemih in gluhonemih ter ušes teh, ki so gluhi in jih zdraviš ter pomagaš, ko te prosimo. Jezus Ti si neskončna dobrota, ki ne pozna nobene nevoščljivosti in hudobije,
  temveč si poln usmiljenja, dobrote in strpnosti do vseh ljudi.
  Imaš Dobrotno Srce, ki mu je tuja vsaka sebičnost,
  ki pozablja in odpušča vse naše grehe in krivice in je vedno odprto, nežno in obzirno do vseh, ki ga ljubijo in ki pomaga bolnim in trpečim k ozdravitvi.
  Gospod Jezus prosim Te, pozdravi našo sestro Evgenijo v Kristusu. Reci le svojo Besedo in nakloni svojo milost, da se zgodi čudež ozdravitve nje, kar si kot bolnik, ki je zbolela za krvnim rakom iskreno želi.
  Pomagaj prosim korejskim in drugim zdravnikom, da bodo postavili pravilno diagnozo in jo prav zdravili.
  Prosim pomagaj ji, da bo terapija zdravljenja krvnega raka uspešna in da jo bodo vsi zdravniki pravilno in učinkovito zdravili in ozdravili.
  Gospod, Ti si svetlo, toplo Sonce Očetove Ljubezni, ti si naše Večno Upanje naše Sreče in Odrešenja.
  Jezus Ti si Ogenj plameneče ljubezni vseh nas, ki te goreče prosimo in iščemo.
  Jezusova Milost in Dobrota naj bo naša Moč in naše Upanje na ozdravitev in Odrešenje.
  Naj bo Gospod vedno med nami kot tista trdna vez Miru, Edinosti in Ljubezni, ki vodi po Poti Odrešenja k Njemu.

  Dopolnjeno po Prihajam k Tebi, Molitve in premišljevanja, Kapucini 1995.Že objavljeno. Janez

  Gospod Bog prosim Te pomagaj naši sestri v Kristusu Evgeniji, ki je zbolela za krvnim rakom in jo zdravijo korejski zdravniki. Sedaj je v Rusiji in zaradi koronavirusa ne more v Seul v Koreji k zdravnikom na nadaljnje zdravljenje in po tablete proti raku. Prosim Bog, da se bo kmalu zmanjšalo širjenje koronavirusa v Aziji, da bo lahko šla v Korejo k zdravnikom na kontrolo. Podari Evgeniji in njenim svojcem Milost, Upanje in Moč, da bo vztrajala v zahtevnih ter dolgotrajnih terapijah ter s Tvojo Pomočjo in Milostjo prebolela raka in da bo po uspešnih terapijah Ozdravela. Prosim pomagaj, da bo Evgenija sodelovala s korejskimi zdravniki in upoštevala vsa njihova navodila in zahteve glede terapije in zdravljenja raka. Gospod prosim utrdi Evgeniji in svojcem Upanje na uspešo terapijo in Vero Vate ter v to, da ji boš pomagal in ji Ozdravil raka. Prosim te Gospod navdihni vse korejske in druge zdravnike, da bodo njeno bolezen pravilno ugotovili in pravilno zdravili ter ozdravili. Božje Usmiljenje, Božja Dobrota, Božje Ljubezen, Božja čudežna pomoč in ozdravitev prosim čudežno posreduj in pomagaj naši Evgeniji, da bo ozdravela. V tebe Verjemo in Zaupamo Gospod, ki si mnoge bolne na Zemlji čudežno Ozdravil. Prosim Te Gospod ozdravi Evgenijo krvnega raka, da bo zdrava in svobodno delala in zaživela. Po Kristusu našem Gospodu, ki Živiš in Kraljuješ Vekomaj. Hvala Gospod. Ljubim te Gospod, ki si nas na križu Odrešil in nam Pomagaš, ki Vate Verjemo in Te Pomoči in Rešitve ŠProsimo. Amen. Janez

  Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, Vate zaupamo.
  Božje usmiljenje, tolažba in blagor vsem, ki so skesanega srca, Vate zaupamo.
  Božje usmiljenje, upanje tistim, ki obupavajo, Vate zaupamo.
  Božje usmiljenje, ki vedno in povsod spremljaš vse ljudi, Vate zaupamo.
  Božje usmiljenje, ki nas napolnjuješ z milostjo, Vate zaupamo.

 6. KRISTINA says:

  Gospod hvala ti, ko padem na dno brezna me dvigneš in spet narediš nemogoče. Hval ti za vse uslišane prošnje, za vsak objem, vsak dotik, vsako besedo. Hvala ti Gospod moj Bog. Hvala vsem . ki molite, ki se hranite z Božjo besedo, ki ji sledite in se ji date voditi. Hvala.
  Bodimo še naprej povezani v molitvah, imejmo se radi, ker ljubezen odpira vse kar se dotakneš….

  sv.Marija , zdravje bolnikov prosi za nas
  vsi svetniki božji prosite za nas
  sv. Faustina Kowalska prosi za nas

 7. Miro says:

  IZ GLOBIN BOŽJEGA STVARSTVA, KI SE JE ODDALJILO OD NJEGA, SE DVIGNE MARIJIN »DA«, KI JE ZMOŽEN BOGA PRITEGNITI!

  BOŽJA BESEDA: V šestem mesecu je Bog poslal angela Gabriela v galilejsko mesto Nazaret, k devici, zaročeni z možem, ki mu je bilo ime Jožef, iz Davidove hiše, in devici je bilo ime Marija. Angel je vstopil k njej in rekel: »Pozdravljena, obdarjena z milostjo, Gospod je s teboj!« Pri teh besedah se je vznemirila in premišljevala, kakšen pozdrav je to. Angel ji je rekel: »Ne boj se, Marija, kajti našla si milost pri Bogu. Glej, spočela boš in rodila sina, in daj mu ime Jezus. Ta bo velik in se bo imenoval Sin Najvišjega. Gospod Bog mu bo dal prestol njegovega očeta Davida in kraljeval bo v Jakobovi hiši vekomaj; in njegovemu kraljestvu ne bo konca.« Marija pa je rekla angelu: »Kako se bo to zgodilo, ko ne poznam moža?« Angel ji je odgovoril: »Sveti Duh bo prišel nadte in moč Najvišjega te bo obsenčila, zato se bo tudi Sveto, ki bo rojeno, imenovalo Božji Sin. Glej, tudi tvoja sorodnica Elizabeta je spočela sina v starosti; in to je šesti mesec njej, ki so jo imenovali nerodovitno. Bogu namreč ni nič nemogoče.« Marija pa je rekla: »Glej, Gospodova služabnica sem, zgôdi se mi po tvoji besedi!« In angel je šel od nje (Lk 1,26-38).

  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Lk+1%2C26-38&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

  To skrivnost je mogoče doumeti z različnih zornih kotov, odvisno od tega, ali na Marijo gledamo kot na vernico, kot na vrh sveta, kot na preostanek Izraela, kot na uresničitev obljube, itd. Najustreznejši način je ta, da se človek z enim samim zamahom kril postavi na stran Boga. To srečanje, ki ga je Bog iskal vso večnost, je bližajoči se trenutek, v katerem se je začel čas, je poroka z ljubljeno osebo, nagrada za njegovo delo, poplačilo za njegov trud. Iz globin Božjega stvarstva, ki se je oddaljilo od njega, se dvigne Marijin »da«, ki je zmožen Boga pritegniti. In on pride, se združi in se za vedno izpostavi nevarnosti (odlomek iz komentarja patra Silvana Faustija, Skupnost bere Lukov evangelij).

  Po Marijinem zgledu tudi mi z vero in zaupanjem v srcu recimo: »DA« BOŽJI VOLJI! V duhu ponižnosti Božjemu usmiljenju izročimo sebe ter vse sestre in brate v domovini in po svetu, ki so potrebne Božje pomoči. Hkrati molimo tudi za trpeče osebe v naslednjih prošnjah:

  – Sija (za spravo v ljubezni; da bi si našla službo)
  – Irena (za prijateljico, da bi znala sprejeti Gospodovo roko)
  – Sofija (za božje vodstvo njenih najbližjih)
  – Jana (za srečno pot sina Roka)
  – Amadeja (za vse, ki se borijo s koronavirusom)
  – Kristina (prošnja k sv. Materi Tereziji za Božjo pomoč)
  – Grega (za zdravje in mir, boljši odnos z bratom)
  – Vesna (za srečo v ljubezni, za božjo pomoč fantu z depresijo)
  – Boštjan (za božjo pomoč v stiski)
  – Sanja (za božjo pomoč bližnjim in vsem ljudem, za službo, za notranjo moč)
  – Hvala (za božje varstvo njene družine, sorodnikov, za rešitev drugih prošenj)
  – Janez (več molitev, prošenj za Jezusovo in Marijino pomoč)
  – ter prošnje drugih prosilcev milosti na tej spletni strani, katerih imena so
  zapisana na »Božji dlani«.

  V tem hudem kriznem času, ko se svet spopada s silovitim pohodom koronavirusa, podvojimo/potrojimo molitve:

  – za odpuščanje naših grehov in žalitev Boga, spreobrnjenje grešnikov, novo življenje v moči Svetega Duha;
  – za učinkovito delovanje vseh dejavnikov, ustanov, organizacij v boju zoper koronavirus; za blaženje posledic;
  – za zaustavitev širjenja koronavirusa; da bi vsak storil vse potrebno za svojo zaščito in zaščito ljudi v svoji okolici;
  – za ozdravljenje bolnikov, ki trpijo zaradi posledic okužbe z novim virusom; za njihove svojce;
  – za blagoslov zdravnikov in medicinskega osebja, ki se dan in noč trudijo za ozdravljenje bolnikov;
  – za znanstvenike in raziskovalce, da bi čim prej odkrili učinkovito zdravilo oz. cepivo zoper virus Covid – 19;
  – za ljubezen, solidarnost in potrpežljivost v odnosih med ljudmi, ne glede na njihovo prepričanje;
  – za bolne, ostarele, osamljene, prestrašene ljudi, da bi v Bogu našli potrebno luč in moč;
  – za nenehno širjenje virusa ljubezni do vsakega človeka – ne glede na spol, barvo kože, prepričanje;
  – po ostalih molitvenih namenih v zvezi z omejevanjem širjenja koronavirusa.

  Danes, ko na pobudo slovenskih škofov poteka vseslovenski molitveni dan v čast Božji Materi Mariji v zahvalo za matere in priprošnjo za zdravje vseh bolnih, se še bolj zavzeto posvetimo molitvi rožnega venca, v katero vključimo tudi vse prošnje na tej spletni strani!

  Priporočam še, da se poglobimo v duha MOLITVE K DEVICI MARIJI
  (sv. Favstina Kowalska):

  Marija, moja Mati in Gospa,
  tebi izročam svojo dušo in telo, svoje življenje
  in svojo smrt in to, kar po njej nastopi.
  Vse polagam v tvoje roke, o moja Mati.
  S svojim deviškim plaščem me ogrni
  in podari mi milost čistosti srca, duše in telesa.
  S svojo močjo me brani pred vsemi sovražniki.
  Prelepa lilija, ti si moje ogledalo, o moja Mati.

  Božja Mati, tvoja duša je bila potopljena v morje bridkosti.
  Poglej na svojega otroka in nauči ga trpeti in v trpljenju ljubiti.
  Okrepi mojo dušo, naj je bolečina ne zlomi. Mati milosti, nauči me živeti z Bogom.

  O dobra Mati božja, naj posnemam tvoje življenje.
  Ti si mi svetla zarja, vsa prevzeta tonem v tebi.
  Mati in brezmadežna Devica, po tebi mi odseva žarek Boga.
  Učiš me, kako naj ljubim Boga sredi stisk.
  Ti si moje varstvo in ščit pred sovražnikom.

  Božje usmiljenje, ki si nam dalo Presveto Devico Marijo, za Mater usmiljenja, zaupamo vate!
  Presveta Devica Marija, prosi za nas!
  Sv. Favstina, prosi za nas!

 8. Janez says:

  MOLITEV ZA NAŠO SVETO KRŠČANSKO CERKEV
  Gospod Jezus Kristus, ustanovil si, ko si bil pri nas na Zemlji, Svojo Cerkev,
  da bi v Njej Živel in nadaljeval Svoje Odrešilno Delo za vse Ljudi.
  Zato si jo postavil za varuhinjo Svoje Resnice in za Delilko Svoje Milosti med Ljudi.
  Hotel si, da je Tvoja Cerkev Velika Družina Božjih Otrok, Edina, Sveta, Vesoljna, Apostolska.
  Za Temelj si ji dal Nepremagljivo Skalo, ko si prvaku apostolov rekel:
  »Ti Si Peter Skala in na to skalo bom sezidal svojo Cerkev in peklenska vrata je ne bodo premagala.«
  Iz vsega Srca se Ti zahvaljujem Gospod Jezus za Tvojo Cerkev.
  Hočem ji biti vedno zvest, jo varovati in braniti, kolikor bo v moji moči.
  Gospod prosim pomagaj Svetemu Očetu, svojemu namestniku,
  da bo v viharjih našega časa srečno vodil Cerkev po Tvoji Volji Gospod.
  Prosim Jezus varuj vse vernike, podeli jim bogate Milosti,
  da bodo prestali nevarnosti, ki jim pretijo z vseh strani.
  Prosim daj jim Duha prvih kristjanov, Ljubezen, ki vse združuje v Tvojem Imenu,
  odločen Pogum, ki z veseljem sprejema vse žrtve.
  Daj jim Upanje na Zmago, zaupanje v Tvojo Pomoč, saj si rekel:
  »«Glejte, Jaz sem z Vami vse dni do konca sveta.«
  Prosim daj Jezus, da bomo nekoč vsi prišli iz potujoče Cerkve v Blaženo Občestvo s Teboj
  in z vsemi Tvojimi Svetniki.
  Prosim Bog zedini svoje razkropljene Božjue Otroke po ratličpnih krščanskih Cerkvah.
  Prosim Oče, pomagaj nam, da bo krščanska Cerkev postajal bolj edina in razumevajoča za drugačne potrebe Ljudi.
  Prosimo Te Bog, da se bo Cerkev spremenila in se dejavno odzvala na nove potrebe družbe in ljudi ter na Izzive Časa,
  Se manj ukvarjala s samo seboj in bolj z Ljudmi, ki jo vse bolj potrebujejo za Vero, Molitev in Ljubezen med seboj.
  Da bo Cerkev še bolj zavzeto prispevala k Miru, Ljubezni, Socialni pravičnosti, Odpuščanju,
  Strpnosti in miroljubni koekstistenci v Svetu.
  Prosimo Te, pomagaj svoji Sveti Cerkvi in jo prenovi in pomagaj,
  da se bo spet približala k prvotnim Jezusovim Naukom in potrebam Vernikom in izzivom časa.
  Gospod pomagaj nam, da se Ti bomo vsi kristjani iskreno spovedali grehov, se spreobrnili in poboljšali
  in odslej vedno pravično živeli kot Tvoj Božji Sin Jezus, spolnjevali Božjo Voljo in hodili po Poti Odrešenja k Jezusu.
  Amen.

  Dopolnjena molitev iz Kristjan Moli, Družina 1982.

  Addendum
  Kdor hoče Cerkev razumeti in v njej prejemati milosti Kristusovega odrešenja, mora Cerkev najprej imeti rad in jo vzljubiti in ji po svojih močeh pomagati. Lepota Cerkve nam velikokrat ni razvidna, ker se zadržujemo le pri njenih zunanjih in največkrat še to le ob obrobnih vidikih, v globine, kjer se vidik Cerkve kot skupnosti ljudi steka s skrivnostjo Božje navzočnosti, ljubezni in milosti, pa nam ne uspe prodreti. V stoletju poplave informacij tako tudi naš odnos do Cerkve velikokrat ne uspe preseči površinskosti. Misli ljudi, ki so svoje življenje posvetili Cerkvi in jo ljubijo takšno kot je, so marsikomu odprle razna vprašanja in nove globine skrivnosti naše Svete katoliške in apostolske Cerkve. Cerkev se bo morala glede na izzive časa, razvoj sveta in verske potrebe posodobiti in se spet bolj približati potrebam ljudi. Bolj bo morala zaznati in se odzvati na izzive Novega Časa, Razvoja, Podnebne Spremembe, Socialne Neenakosti in Revščino Ljudi po Svetu in si prizadevati za Socialnio Pravičnost in Mir brezn Vojn med Narodi. Kdor moli, hrepeni po Božjem kraljestvu in po večnem življenju kot svoji dokončni sreči. Upanje je resnični izvir veselja v Cerkvi, saj vemo, da vse prejemamo od njega, ki nas ljubi čez vse. Ljubezen pa je najglobje življenje Cerkve. Obstoj in delovanje Cerkve ima smisel in cilj v graditvi prijateljstva z Bogom in med ljudmi. Milost, prostovoljna Božja podaritev, je vez med nami in njim, vendar pa moramo tudi sami ljubiti, da se lahko razvije pravo prijateljstvo. A vendar je Ljubezen najprej od Boga podarjen Temelj Kristusove Cerkve. Vemo, da smo na romanju na Poti proti Jezusu in naša Cerkev je trdna obljuba Nebeške domovine. Prosim zedini svoje razkropljene Božje Otroke in nam pomagaj, da se bomo trudili moliti za edinost in strpnost kljub vsem razlikam.

  Že objavljeno/dopolnjeno na Prosim za molitev.

 9. Janez says:

  Ko se življenje zdi brezupno, zmolite to molitev (Aleteia)

  Iskreno se obrnite na Gospoda in mu govorite iz srca
  Včasih se v življenju nagrmadijo težave, za katere se zdi, da jih ni mogoče rešiti. Takrat se – tako kot se otrok z vsem zaupanjem obrne na svojega očeta – obrnite na nebeškega Očeta.

  Dobri Bog, hvaljeno naj bo Tvoje sveto ime!
  Ti si Bog nemogočega.
  Ko se zdi, da je vse izgubljeno in da ni rešitve,
  Ti Gospod oživiš upanje in zgodijo se čudeži.
  Ko mislim, da mi nič več ne preostane,
  da ni izhoda in da nisem vreden pozornosti,
  me pogledaš Ti in mi zagotoviš, da sem ljubljen, vreden, da me odrešiš.
  Zagotoviš, da si prišel na ta svet zato, da bi mi pokazal,
  da me ljubi večni Oče, ki želi, da sem Njegov otrok.
  Zagotoviš mi, da nebesa čakajo name.
  Hvala ti, Bog. “Gospod je poslal svojega angela in me rešil.”
  Rečem lahko tudi: Božji otrok sem – po Njegovi milosti,
  po Njegovem usmiljenju, po Njegovi ljubezni.
  Večen sem in večna bo moja sreča.
  To je Gospod naredil zame.
  Amen

  Apostol Pavel nam pravi: “Veselite se v Gospodu zmeraj; ponavljam vam, veselite se. Vaša dobrota bodi znana vsem ljudem. Gospod je blizu. Nič ne skrbite, ampak ob vsaki priložnosti izražajte svoje želje Bogu z molitvijo in prošnjo, z zahvaljevanjem. In Božji mir, ki presega vsak um, bo varoval vaša srca in vaše misli v Kristusu Jezusu.” (Flp 4,2–7).

 10. Janez says:

  PESEM K BOGU ZA ODPUŠČANJE IN NAŠO OZDRAVITEV
  Ugoden, bratje v Kristusu, zdaj je čas,
  nam dobri Bog ga je poslal,
  da bi ozdravil Bolni Grešni in Svet
  z zdravilom Ljubezni, Posta, Pravičnosti in Zmernosti.

  Zdaj dnevi so molitve, kesanja in zveličanja,
  od Kristusa Ožarjeni,
  ko z grehom Srca Ranjena
  se z Zmernostjo in Ljubeznijo prenavljajo.

  Pomagaj Nam, o Dobri Bog,
  da Vztrajamo v Spokornosti
  in Odpuščanja ter Milosti Te Prosimo,
  da Srečno vsi v Nebesa pridemo;
  zato vsi molimo,
  ponižno prosimo Te: prosimo Gospod odpusti nam;
  spokorno prosimo, molimo Dan in Noč,
  kjer Odrešenja in Sreče Večna bo Velika Noč.

  Trojica Sveta, naj Slavi,
  Te vse Vesoljstvo in Časti,
  naj Duh očiščen, prenovljen,
  naj veselo v Upanju na Rešitev poje Novo Pesem Hvalnico.
  Amen.

  Magnifikat, marec 2020.

  Poziv k spreobrnjenju
  Obrnite se k Meni z Vsem Srcem; s postom in z jokom in z obžalovanjem, pretrgajte svoja srca in ne svojih oblačil. Vrnite se h Gospodu, svojemu Bogu, kajti milostljiv je in poln Usmiljenja, počasen za jezo, bogat v Dobroti, pripravljen preklicati kazen in Odpustiti Človeku vse Grehe. Joel 2, 12-13

  Sveta Marija, zdravje bolnikov – prosi za nas.
  Sveti Rok, zavetnik zoper kužne bolezni – prosi za nas.
  Vsi Božji Svetniki in Svetnice v Nebesih – prosite za nas.
  Božja Ljubezen, Božje Usmiljenje, Božja Dobrota in Božja Pomoč Vate Zaupamo in Vate Verujemo!

 11. Sija says:

  Iskrena hvala vsem, ki molite in se predajate Bogu.

  Spoštovani gospod Miro in dragi Janez, hvala vama za vse izrečene molitve, v katerih se spomnita tudi na nas…
  Hvala tudi vsem ostalim… Dobro, se vedno vrača z dobrim…
  Še naprej vztrajno molim in prosim Vsemogočnega za spravo v ljubezni in da bi našla službo.
  Nikakor ne pozabimo na vse trpeče zaradi virusa, naj nas Bog obvaruje.

  Obenem, drage mamice vsem vam želim lep materinski dan.
  Hvala vam, ker preprosto ste!

  “Tisto, kar ti Bog da najti, je več od tistega, kar iščeš. Tisto, kar ti Bog daje, je več od tega, kar si želiš.” Raphael Hombach

  Mir in vse dobro.
  Ostanite zdravi.

  Sija

  • Janez says:

   MOLIM K TEBI NOCOJ GOSPOD, DA ME SLIŠIŠ IN USLIŠIŠ

   Nocoj te prosim, da mi pomagaš ljubiti Tebe in Ljudi in da bi našla zanimivo delo, kjer bi uživala; brez dela sem.
   Daj mi, Gospod, da spet razpnem pravo ljubezen v svetu in se angažiram pri iskanju zaposlitve z voljo in elanom.
   Stori, da bo Ljubezen po meni in po vseh Tvojih Otrokih prodrla vsaj malo v vsako okolje, v službo, v vsako družbo, v vsak zakon, v vsako pogodbo, v vsaka pravila; rad bi pomagala in služila ljudem in jih osrečevala.
   Prosim Bog stori, da bo Ljubezen prodrla med ljudi.
   Prosim Bog stori, da bo Ljubezen prodrla v srca ljudi in da nikoli ne bom pozabila, da je borba za boljši svet borba ljubezni, služba ljubezni, skrb in dobrota za ljudi ter služenje drugim. Rada bi delala v službi za ljudi.
   Rad bi spoznala pravega vernega človeka za skupno življenje, s katerim bi si osnovala ljubečo krščansko družino.
   Prosim Te Gospod nakloni mi Milost, da bom srečala po Tvoji Volji pravega fanta, ki me bo ljubil in skrbel zame in za družino. Ne morem živeti brez ljubezni in brez družine sama, ker želim deliti svojo ljubezen in materinski čut možu in otrokom. Želim ljubiti, se razdajati, skrbeti in biti dobra žena in mati v krščanskem zakonu, kjer bo doma sreča in ljubezen. Prosim pomagaj mi, da najdem pravega fanta.
   Bog trenutno sem brez službe in bi rada delala nekaj kar me veseli in kjer bi pokazala vse svoje sposobnosti in talente.
   Obenem Te prosim Gospod za tako službo, kjer bom z radostjo delala za ljudi in se veselila delovnih uspehov.
   Prosim Te Gospod za delo, ne samo za preživljanje, ampak tako delo, kjer bodo vsak dan vidni sadovi mojega dela .
   Prosim pomagaj mi najti tako delo, da ne bom gledala na uro, ampak bom v delu uživala in se nadejala,
   da bom lahko vsak dan več naredila zase, za soljudi in za zadovoljnega delodajalca.
   Prosim Te za tako delo in službo, kjer bom koristno pomagala in služila ljudem in dostojno zaslužila za preživljanje.
   Navdihni me Gospod, kaj naj naredim in kje naj delo iščem, da bom uspešno našla službo in jo z veseljem opravljala.
   Prosim Vodi me in Poduči me, da ne zatavam.

   Pomagaj mi ljubiti, Gospod, da ne bom egoistično tratila svojih moči za ljubezen do sebe,
   da bom sebe ljubila vedno manj, da bom raje vedno bolj ljubila druge, predvsem bodočega moža in svoje otroke ter bližnje. Pomagaj mi prosim Gospod, navdihni me in me poduči, da bom naredila vse prav.

   Zavedam se, da ko bom ljubila svoje bližnje in delala za ljudi bom ljubila Tebe in spoznala, da je v tem nepopisna Streča, ki je ni nikjer. Prosim Bog pridi in mi pomagaj, da se uresničijo moje prošnje.
   Amen.

   • Miro says:

    Veliko je takih primerov, ko so ljudje v molitvi nenehno trkali na ista zaprta vrata (na druga niti pomisliti niso hoteli), pa dolgo časa ni in ni bilo uslišanja po njihovi volji. Ko so se naposled umaknili od tistih vrat in se začeli Gospodu Jezusu zaupno izročati z vsem svojim bitjem, jih je Jezus uslišal v skladu s presveto Božjo voljo! Ta je absolutno najboljša in odrešujoča, čeprav tega s svojimi čuti dostikrat ne dojemamo.

    KRATKA MOLITEV IZROČITVE:
    Slava tebi, Jezus, Ti veličastvo brezmejnega Božjega usmiljenja! V trdni veri in zaupanju vse izročam v Tvoje roke: moje misli, želje, pričakovanja, hotenja, predstave, besede, ravnanja, obnašanja, dejanja … Jezus, moj Odrešenik, ponižno Te prosim za luč in moč, da bi v življenju vsak dan lahko sprejemala in uresničevala tisto, kar Ti želiš in pričakuješ od mene. Zgodi se presveta Božja volja!

    Božje usmiljenje, ki nas napolnjuješ z milostjo, zaupamo vate!

    • Hvala says:

     Res je, vedno moramo Gospodu vse izročati in prositi, da se zgodi Njegova volja. Kar mi mislimo, da je najboljše za nas, je mogoče v Gospodovih očeh drugače.

     Svetniki so vedno vzklikali_ZGODI SE TVOJA VOLJA.

 12. Miro says:

  MOLIMO V ČAST BOŽJI MATERI MARIJI V ZAHVALO ZA MATERE IN PRIPROŠNJO ZA ZDRAVJE VSEH BOLNIH; DANES ŠE POSEBEJ MOLIMO ROŽNI VENEC IN LITANIJE MATERE BOŽJE!

  Na pobudo ljubljanskega nadškofa metropolita in predsednika Slovenske škofovske konference msgr. Stanislava Zoreta so slovenski škofje določili, da bomo v sredo, 25. marca 2020, na slovesni praznik Gospodovovega oznanjenja Mariji, praznovali vseslovenski molitveni dan v čast Božji Materi Mariji v zahvalo za matere in priprošnjo za zdravje vseh bolnih.

  Škofje vabijo duhovnike, da ta dan pri svetih mašah vključijo prošnjo za vse matere, bolnike ter zdravstvene delavce v naši domovini. Člani redovnih skupnosti, družb apostolskega življenja in laiških gibanj so povabljeni, da v svojih domovih molijo za matere, družine, zdravje v naši domovini ter na priprošnjo Božje Matere Marije, ki jo v litanijah kličemo tudi »zdravje bolnikov«, k čimprejšnjemu končaju epidemije.

  Škofje vabijo družine in vernike, da ta dan posebej molijo rožni venec, zmolijo litanije Matere Božje, pojejo Marijine pesmi oz. preberejo praznično dnevno Božjo besedo.

  Več o tem na https://katoliska-cerkev.si/vseslovenski-molitveni-dan-v-cast-bozji-materi-mariji-v-zahvalo-za-matere-druzine-in-priprosnjo-za-zdravje-vseh-bolnih

  Sv. Marija, zdravje bolnikov – prosi za nas.
  Sv. Rok, zavetnik zoper kužne bolezni – prosi za nas.
  Vsi božji svetniki in svetnice – prosite za nas.

 13. Olga says:

  Mati Marija prosim te daj mi moči in zdravja. Mati Marija prosi za nas.

 14. Miro says:

  GOSPOD JEZUS ČLOVEKA OZDRAVLJA IN ODREŠUJE Z MOČJO BESEDE!

  BOŽJA BESEDA: Potem je bil judovski praznik in Jezus je šel v Jeruzalem. V Jeruzalemu je pri Ovčjih vratih kopel, ki se po hebrejsko imenuje Betésda in ima pet pokritih stebrišč. V njih je ležalo veliko bolnikov: slepih, hromih in sušičnih. Čakali so na valovanje vode. Med njimi je bil tudi človek, ki je bil bolan osemintrideset let. Jezus ga je videl, kako leži tam, in ker je vedel, da je že dolgo bolan, mu je rekel: »Bi rad ozdravel?« Bolnik mu je odgovoril: »Gospod, nimam človeka, ki bi me dal v kopel, kadar se voda vzburka. Medtem ko grem tja, se spusti pred menoj kdo drug.« Jezus mu je rekel: »Vstani, vzemi svojo posteljo in hôdi!« In mož je takoj ozdravel. Vzel je posteljo in hodil. Tisti dan pa je bila sobota. Zato so Judje govorili ozdravljenemu: »Sobota je. Ne smeš prenašati postelje!« On pa jim je odgovoril: »Tisti, ki me je ozdravil, mi je rekel: ›Vzemi svojo posteljo in hôdi!‹«Vprašali so ga: »Kdo je tisti človek, ki ti je rekel: ›Vzemi jo in hôdi!‹«Ozdravljeni pa ni vedel, kdo je tisti; Jezus se je namreč umaknil, ker je bila tam množica. Pozneje ga je Jezus srečal v templju in mu rekel: »Vidiš, ozdravel si. Ne gréši več, da se ti ne zgodi kaj hujšega!« Mož je odšel in sporočil Judom, da je Jezus tisti, ki ga je ozdravil. Zaradi tega so Judje preganjali Jezusa, ker je takšne reči delal na soboto (Jn 5,1-3.5-16).

  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Jn+5%2C1-3.5-16&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

  Jezus je med bolniki v kopališču Betesda. Hromega človeka vpraša, ali želi ozdraveti, ta pa mu pove, da nima nikogar, ki bi mu pomagal. Z močjo besede ga Jezus ozdravi. V težavah se bom zavedal, da je Jezus zdravnik, ki prinaša življenje. Gospod, ozdravi me od utrujenosti in ujetosti v navade, da se bom odprl v ljubezni do tebe in do ljudi, ki bodo prišli k meni (iz knjige Luč Besede rodi življenje, Primož Krečič).

  Slavimo Gospoda, zahvaljujmo se mu in ga prosimo: Slava tebi, Jezus, Ti si resnično Življenje, Luč sveta, Maziljeni, naš Odrešenik! Edino ti lahko človeka celovito ozdravljaš in odrešuješ – z močjo Besede. Zahvaljujemo se Ti, ker nam podarjaš potrebne milosti za večno življenje. Po Preblaženi Devici Mariji Te ponižno prosimo, reši nas pred najstrašnejšo kugo na svetu, tj. pred kugo greha, in v naša onemogla srca vlij najpotrebnejšega zdravila – olja vere, upanja in ljubezni v odnosu do Boga in do bližnjega!

  Z vero in zaupanjem molimo za vse naše sestre in brate, ki se v raznih stiskah priporočajo v molitev oz. jih drugi priporočajo, naj se na vse in vsakogar razlije obilje žarkov Božjega usmiljenja!

  – Irena (za prijateljico, da bi znala sprejeti Gospodovo roko)
  – Sofija (za božje vodstvo njenih najbližjih)
  – Jana (za srečno pot sina Roka)
  – Amadeja (za vse, ki se borijo s koronavirusom)
  – Kristina (prošnja k sv. Materi Tereziji za Božjo pomoč)
  – hvala (za božje varstvo njene družine, sorodnikov, za rešitev drugih prošenj)
  – Janez (več prošenj v razne namene)
  – Grega (za zdravje in mir, boljši odnos z bratom)
  – Sija (za srečo v ljubezni, da bi si našla službo, za božjo pomoč v stiski)
  – Slavica (prošnja za zdravje hčere ob sumu koronavirusa)
  – Vesna (za srečo v ljubezni, za božjo pomoč fantu z depresijo)
  – Boštjan (za božjo pomoč v stiski)
  – Sanja (za božjo pomoč bližnjim in vsem ljudem, za službo, za notranjo moč)
  – ter prošnje drugih prosilcev milosti na tej spletni strani, katerih imena so
  zapisana na »Božji dlani«.

  V tem hudem kriznem času, ko se svet spopada s silovitim pohodom koronavirusa, podvojimo molitve:

  – za odpuščanje naših grehov in žalitev Boga, spreobrnjenje grešnikov, novo življenje v moči Svetega Duha;
  – za usklajeno in učinkovito delovanje vladne ekipe, kriznega štaba, strokovne skupine za pomoč, občin, štabov civilne zaščite, drugih organizacij v boju zoper koronavirus;
  – za zaustavitev širjenja koronavirusa; da bi vsak storil vse potrebno za svojo zaščito in zaščito ljudi v svoji okolici;
  – za ozdravljenje bolnikov, ki trpijo zaradi posledic okužbe z novim virusom; za njihove svojce;
  – za blagoslov zdravnikov in medicinskega osebja, ki se dan in noč trudijo za ozdravljenje bolnikov;
  – za znanstvenike in raziskovalce, da bi čim prej odkrili učinkovito zdravilo oz. cepivo zoper virus Covid – 19;
  – za ljubezen, solidarnost in potrpežljivost v odnosih med ljudmi, ne glede na njihovo prepričanje;
  – za bolne, ostarele, osamljene, prestrašene ljudi, da bi v Bogu našli potrebno luč in moč;
  – po ostalih molitvenih namenih v zvezi z omejevanjem širjenja koronavirusa.

  Za potrebne milosti se ponovno priporočimo sv. Favstini Kowalski, veliki glasnici Božjega usmiljenja!

  Jezus, ti si sveto Favstino naredil za veliko častilko tvojega brezmejnega usmiljenja. Blagovoli mi po njeni priprošnji podeliti milost (poveš za kaj prosiš), za katero te prosim, če je to skladno s tvojo sveto voljo. Jaz, grešnik, nisem vreden tvojega usmiljenja, vendar poglej na duha daritve in posvetitve sestre Favstine in poplačaj njene kreposti tako, da uslišiš prošnje, ki jih po njej z zaupanjem tebi izročam.

  Oče naš, ki si v nebesih, posvečeno bodi tvoje ime, pridi k nam tvoje kraljestvo, zgodi se tvoja volja kakor v nebesih tako na zemlji.

  Daj nam danes naš vsakdanji kruh in odpusti nam naše dolge, kakor tudi mi odpuščamo svojim dolžnikom, in ne vpelji nas v skušnjavo, temveč reši nas hudega. Amen.

  Zdrava, Marija, milosti polna, Gospod je s teboj, blagoslovljena si med ženami in blagoslovljen je sad tvojega telesa, Jezus.

  Sveta Marija, Mati božja, prosi za nas grešnike zdaj in ob naši smrtni uri. Amen.

  Slava Očetu in Sinu in Svetemu duhu,
  kakor je bilo v začetku, tako zdaj in vselej in vekomaj. Amen.

  Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, zaupamo vate!
  Božje usmiljenje, upanjem tistim, ki obupavajo, zaupamo vate!
  Sveta Favstina, prosi za nas!

 15. Anna says:

  Usmiljeni Jezus, ki si trpel in umrl za nas na križu, njegovega trpljenja se spominjamo v tem postnem času, reši našo družino gorja,ki nam ga povzročajo sosedje,ki nas kar naprej prijavljajo na policijo in si izmišljajo razne neresnice, kar mene, moža in sina spravlja v obup,prosim za molitev, da se to konča enkrat za vselej,saj je stanje res obupno; molimo pa tudi, da nas Bog obvaruje korona virusa, za vse državljane, za tiste, ki so že zboleli pa uspešno zdravljenje in ozdravitev!

  Bogu in Presveti Devici Mariji,ter vsem, ki ste molili z mano pa se zahvaljujem za uslišano prošnjo, moja svakinja je uspešno prestala operacijo, da bi še naprej dobro okrevala! Jezus usmiljeni poglej na nas in se nas usmili!

  • Miro says:

   Bogu hvala za uslišano prošnjo! Ga. Anna, ostanimo še naprej povezani v molitvah s pomočjo te spletne strani!

   Ob tretji uri, ko je velika ura Božjega usmiljenja za ves svet, Božjemu usmiljenju priporočamo tudi vaše prošnje za rešitev gorja pred sosedi, za božje varstvo pred koronavirusom za vse državljane in za ozdravljenje bolnih ljudi. Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, zaupamo vate!

   MOLITEV ZA ZDRAVJE v času epidemije koronavirusa COVID-19

   Oče usmiljenja in tolažbe,
   tvoj Sin Jezus Kristus
   nam je s križem pokazal vrednost trpljenja.
   Pomagaj našim bratom in sestram,
   ki že nosijo križ bolezni in so preizkušani.
   Nakloni jim izboljšanje zdravja,
   njihovim svojcem pa pogum in zaupanje.
   Vsem zdravstvenim delavcem daj moč in zdravje,
   da bodo vztrajali v ljubezni do bolnikov,
   raziskovalcem pa, da bodo čim prej odkrili uspešno zdravilo.
   Nam in vsemu svetu daj svoj blagoslov,
   da bomo rešeni bolezni
   in se ti bomo mogli s tvojo Cerkvijo zahvaljevati.
   Amen.

   Sv. Marija, zdravje bolnikov – prosi za nas.
   Sv. Rok, zavetnik zoper kužne bolezni – prosi za nas.
   Vsi božji svetniki in svetnice – prosite za nas.

   • Anna says:

    Hvala gospod Miro za spodbudne besede! Še naprej bom molila, saj ravno molitev prinese tolažbo!

    Lp!

   • hvala says:

    Spoštovana Anna!

    Molite tudi za vse sosede oz za tiste, ki vam povzročajo gorje, odpustite jim, Gospod bo naredil svoje, boste videli.

    • hvala says:

     Pripis ga. Anna!

     Da molimo za vse, ki nas sovražijo ali preganjajo ali zmerjajo ITD.. je Jezusovo naročilo. Ko je bil na Križu je tudi On molil za vse, ki so GA tepli in pribili na križ. Rekel je: “OČE ODPUSTI JIM, SAJ NE VEDO KAJ DELAJO.”

 16. Irena says:

  Prosim za molitev za mojo prijateljico, da bi znala sprejeti Gospodovo roko, se je oprijeti in oprta nanj vstopati vase in v odnose. Hvala vsem molivcem. Molimo drug za drugega.
  Sveta Marija, zdravje bolnikov, prosi za nas. 🌼
  Sveti Rok, zavetnik zoper kužne bolezni, prosi za nas.🙏
  Vsi božji svetniki in svetnice, prosite za nas. 🙏

  • Janez says:

   Psalm 46: »Bog je naše zavetje.«

   Ps 46,2-3.5-6.8-9
   Bog nam je zavetje in moč,
   kot pomočnik v stiskah se je dobro izkazal.
   Zato se ne bojimo, četudi se zemlja spremeni,
   se gore prevalijo v sredino morja.
   Odpev: »Bog je naše zavetje.«
   Reka s potoki razveseljuje Božje mesto,
   ki je presveti šotor Najvišjega.
   Bog je v njegovi sredi, ne bo se majalo;
   Bog mu pomaga ob prvem svitu.
   Odpev: »Bog je naše zavetje.«
   Z nami je Gospod nad vojskami,
   naše zavetje je Jakobov Bog.
   Pridite, poglejte Gospodova dela,
   kakšne čudovite reči je storil na zemlji!
   Odpev: »Bog je naše zavetje.«

   Molimo in prosimo k Svetemu Jožefu za ozdravitev
   Sveti Jožef je zvesti in razumni oskrbnik, ki ga je Bog postavil nad svojo Družino. Prosi za nas sveti Jožef, da postanemo vredni obljub Kristusovih. Dobri Bog, v svoji Previdnosti si izbral svetega Jožefa za moža Materi svojega Sina Jezusa. Častimo ga kot Varuha na Zemlji, naj nam bo tudi priprošnjik v Nebesih pri Bogu. K tebi sveti Jožef pribežimo v svojih stiskah, prosimo zaupljivo tudi Tvojega varstva. Odvrni od nas vse zmote in grehe. Podpiraj nas milostno iz Nebes, o naš mogočni in milostni varuh, v boju zoper moči teme in hudobije, kot si nekdaj otel iz smrtne nevarnosti sveto dete Jezusa in presveto nevesto Marijo. Tako brani tudi nas in sveto Božjo Cerkev vsakega sovražnega in hudobnega zalezovanja in nasprotovanja. Varuj nas vsekdar in nam pomagaj, da bomo zmogli s Tvojo Pomočjo in Zgledom sveto živeti, srečno umreti in doseči večno Zveličanje v Nebesih. Po Kristusu našem Gospodu. Sveti Jožef upanje bolnikov prosim obvaruj nas vse pred boleznijo in pomagaj ter ozdravi vse, ki so zboleli za koronavirusom. Prosim Te Sveti Jožef pomagaj moji hčerki, ki je zbolela za koronavirusom, da bo ozdravela. Amen«

   Dopolnjeni prispevek skupnosti krščanskega življenja.

  • Janez says:

   Poziv k spreobrnjenju
   Obrnite se k Meni z Vsem Srcem; s postom in z jokom in z obžalovanjem, pretrgajte svoja srca in ne svojih oblačil. Vrnite se h Gospodu, svojemu Bogu, kajti milostljiv je in poln Usmiljenja, počasen za jezo, bogat v Dobroti, pripravljen preklicati kazen in Odpustiti Človeku vse Grehe. Joel 2, 12-13

 17. Kristina says:

  Gospod pridi in pomagaj. Prosim pridi hitro.sveti Duh pridi pridi pridi

  • Janez says:

   Iskreno se obrnite na Gospoda in mu govorite iz srca, ko vak je hudo in ste preobremenjeni (Aleteia)

   Včasih se v življenju nagrmadijo težave, za katere se zdi, da jih ni mogoče rešiti. Takrat se – tako kot se otrok z vsem zaupanjem obrne na svojega očeta – obrnite na nebeškega Očeta.

   Dobri Bog, hvaljeno naj bo Tvoje sveto ime!
   Ti si Bog nemogočega.
   Ko se zdi, da je vse izgubljeno in da ni rešitve,
   Ti Gospod oživiš upanje in zgodijo se čudeži.
   Ko mislim, da mi nič več ne preostane,
   da ni izhoda in da nisem vreden pozornosti,
   me pogledaš Ti in mi zagotoviš, da sem ljubljen, vreden, da me odrešiš.
   Zagotoviš, da si prišel na ta svet zato, da bi mi pokazal,
   da me ljubi večni Oče, ki želi, da sem Njegov otrok.
   Zagotoviš mi, da nebesa čakajo name.
   Hvala ti, Bog. “Gospod je poslal svojega angela in me rešil.”
   Rečem lahko tudi: Božji otrok sem – po Njegovi milosti,
   po Njegovem usmiljenju, po Njegovi ljubezni.
   Večen sem in večna bo moja sreča.
   To je Gospod naredil zame.
   Amen

   Apostol Pavel nam pravi: “Veselite se v Gospodu zmeraj; ponavljam vam, veselite se. Vaša dobrota bodi znana vsem ljudem. Gospod je blizu. Nič ne skrbite, ampak ob vsaki priložnosti izražajte svoje želje Bogu z molitvijo in prošnjo, z zahvaljevanjem. In Božji mir, ki presega vsak um, bo varoval vaša srca in vaše misli v Kristusu Jezusu.” (Flp 4,2–7).

   Gospod pridi in pomagaj Kristini in jo potolaži. Naj se v Tvojem Objemu Umiri in pozabi na vse težave in preizkušnje. Amen. Janez 

 18. Sofija says:

  Vsemogočni Bog, hvala za uslišano prošnjo, za katero sem molila v času svoje največje stiske. Si me že takrat slišal, samo čas še ni bil pravi. Prosim vodi življenja tistih, ki jih imam najrajši in mi pomagaj skozi vsakdanje stiske. Hvala.

  • Miro says:

   Bogu hvala, za uslišano prošnjo! Prosim, če je mogoče, da bi se nam v duhu pridružili pri vsakodnevnih molitvah svetega rožnega venca, rožnega venca Božjega usmiljenja in drugih molitvah na tej spletni strani, namenjenih trpečim sestram in bratom.

   Božje umiljenje, ki nas napolnjuješ z milostjo, zaupamo vate!

   • Sofija says:

    Se bom pridružila v molitvi. V teh težkih časih lahko vidimo, kako smo krhki, minljivi, majhni in odvisni od Vsemogočnega Boga, ki je nad vsem in vsakim. Zaupajmo v Božjo voljo, on obrača srca in življenja. Molimo, molimo.

  • hvala says:

   Vidite, da ima Gospod točno določen čas za rešitve, zato se Mu zahvaljujmo, saj ON ve, kaj in kdaj in zakaj je potrebno! Samo verujmo v Njega, v Njegovo vodenje, v Njegovo moč.

   Slava Ti Gospod!

 19. Janez says:

  V GLOBINI
  V globini svojega srca želim čutiti Te.
  V globini svojega razuma želim zavedati se.
  V globini svoje duše želim častiti Te.
  V globini svojega duha želim podati Ti roko.
  Negotovost zamenja naj svetla pot.
  Obup prelevi naj se v daljni spomin.
  Iz strahu izkorenini mi žareče žeblje, ki me preganjajo v pogubo.
  Osvobodi me mojih okov, reši me lastne mreže, odvrni me od mojega sovraštva.
  Preden me očistiš, preden
  Tvoj glas predrami moje bistvo, me varuj, vodi in brani pred zlom,
  ki ga je poln svet, polno nebo in polna zemlja.
  Kje domuješ, mi pokaži, da spoznam Te, kot poznaš Ti mene.
  Tja, kjer trpiš, me popelji in nauči me častiti trpljenje.
  Tja, kjer se hraniš, me odvedi, da naučil se bom hraniti.
  Tja, kjer počivaš, me povedi, da se bom učil življenja.
  Če pade mrak mi na oči, če obup se v moji duši dogodi, vem, da boš prišel mi naproti.
  Vem, da rešile me bodo Tvoje roke, vem, da potolažil me bo Tvoj glas.
  In vem, da si Resnica v resnici, Ljubezen v ljubezni, Tolažba vseh tolažb.

  (Molitev Sveti Gvido)

  SVETI BOG, USMILI SE NAS IN NAS REŠI HUDOBIJE
  Dragi Bog, ki si dal življenje vsemu, kar živi in kar obstaja,
  ki si postavil svetove v Stvarstvu na svoja mesta, jim dal smoter, trdnost in določil pot.
  Poglej nas, svoje uboge in slabotne otroke, na Zemlji,
  ki nas bičajo bolezni, težave, preizkušnje, sile narave,
  ki jih je vzel v roke Tvoj hudobni sovražnik, da nas skuša in zapeljuje v greh.
  O, Sveti Oče, usmili se nas in prosim ne dopusti, ne dopusti,
  da se zaradi naših grehov pretrga nebo in Zemlja odpre svoje žrelo,
  od koder bo bruhala žareči ogenj zla in hudobije na vse ljudi.
  Prosimo odpusti nam vse grehe in nas varji pred hudobcem, ki nas zalezuje.
  Položi svoje usmiljeno srce v nas Božje Otroke in v Zemeljsko nedrje,
  da bodo vse Stvarstvo, vse človeške Duše in Zemlja pomirjene in da se bodo ravnale po Tvoji volji.
  Sveti Oče, naš preljubi Stvarnik in Bog,
  le tebi se v Zaupanju Vere izročamo in upamo, da bo vedno vse tako,
  kot Ti želiš in hočeš.
  Podari nam Božji Mir in Ljubezen, vodi nas in pomagaj nam, da ne zaidemo..
  Zato te prosimo, usmili se nas, varuj in vodi nas.
  Prosimo Te Bog reši nas bolezni in koronavirusa, ki se širi pri nas in v svetu.
  Usmili se nas in prepreči širjenje koronavirusa in nas obvari pred okužbo ter ozdravo vse obolele.
  Amen.

  (Dopolnjena molitev sv. Hieronima)

 20. KRISTINA says:

  GOSPOD HVALA TI, MILJONKRAT TI HVALA. HVALA VSEM SVETNIKOM IN SVETNICAM, MATERI MARIJI IN VSEJ NEBEŠKI ČETI. HVALA, HVALA IN HVALA.
  SV.FAUSTINA KOWALSKA HVALA TI IN PROSI ŠE NAPREJ ZA NAS VSE
  SV.RITA HVALA IN PROSI M ŠE ZA VSE DRUGE BRATE IN SESTRE DA JIM POMAGAŠ V SITUACIJAH

  • Miro says:

   BOŽJA BESEDA: »Z veseljem boste zajemali vodo iz studencev odrešenja. Tisti dan boste
   rekli: Zahvaljujte se GOSPODU, kličite njegovo ime, oznanjajte med narodi njegova dela,
   razglašajte, da je vzvišeno njegovo ime. Zahvaljujte se GOSPODU, kličite njegovo ime,
   oznanjajte med narodi njegova dela, razglašajte, da je vzvišeno njegovo ime« ( Iz 12, 3-4).

   Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, zaupamo vate!

 21. Dragan says:

  Prosil bi za molitev za notranji mir in zdravje ter razumevanje s sodelavci, nadrejenimi na delovnem mestu.

 22. Grega says:

  Prosil bi za molitev za mir in zdravje

  • Miro says:

   Dragi Grega, molivci na tej spletni strani molimo tudi za vaše zdravje in mir. Upam, da tudi vi v molitvah prosite za kakšno sestro ali brata v hudi stiski. Velja stara, preizkušena resnica: medtem ko molimo za bližnjega/bližnje tudi sami ozdravljamo in smo v srcu deležni globokega miru. Pridružite se torej v duhu naši “internetni” molitveni skupini pri vsakodnevni molitvi svetega rožnega venca in rožnega venca Božjega usmiljenja. V kriznem času smo v duhu še bolj povezani s sveto Cerkvijo in vsemi duhovniki, ki za nas darujejo svete maše (s pomočjo radia, TV in drugih sredstev). Bogu hvala, da imamo na voljo vse te možnosti, pa tudi možnost za prejem duhovnega obhajila!

   Bog vas obilno blagoslovi!

 23. Miro says:

  SKRBNO PREMIŠLJUJMO JEZUSOVO BESEDO, DA BOMO MOGLI SPREJETI NJEGOVO MOČ NAD SMRTJO!

  BOŽJA BESEDA: Po teh dveh dneh je šel od tam v Galilejo. Jezus je sicer sam izpričal, da prerok ne uživa časti v svojem domačem kraju, toda ko je prišel v Galilejo, so ga Galilejci sprejeli, ker so videli vse, kar je storil v Jeruzalemu ob prazniku; tudi sami so namreč šli na praznik. Prišel je torej spet v galilejsko Kano, kjer je bil naredil vino iz vode. In v Kafarnáumu je bil neki kraljevi uradnik, ki je imel bolnega sina. Ko je slišal, da je prišel Jezus iz Judeje v Galilejo, se je odpravil k njemu in ga prosil, naj pride in mu ozdravi sina, ki že umira. Jezus mu je tedaj dejal: »Če ne vidite znamenj in čudežev, ne verujete.« Uradnik pa mu je rekel: »Gospod, stopi dol, preden moj otrok umre.« Jezus mu je dejal: »Pojdi, tvoj sin živi.« Mož je verjel besedi, ki mu jo je rekel Jezus, in je odšel. Že med potjo pa so mu prišli naproti njegovi služabniki in mu sporočili: »Tvoj sin živi.« Poizvedel je od njih, ob kateri uri se mu je stanje izboljšalo. Rekli so mu: »Včeraj ob sedmih ga je vročica pustila.« Oče je spoznal, da se je to zgodilo tisto uro, ko mu je Jezus rekel: »Tvoj sin živi.« In začel je verovati sam in vsi njegovi domači. To pa je bilo že drugo znamenje, ki ga je storil Jezus, odkar je iz Judeje prišel v Galilejo (Jn 4,43-54).

  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Jn+4%2C43-54&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

  Jezusa v Galileji lepo sprejmejo. Kraljevi uradnik pride in ga prosi, da bi mu ozdravil hudo bolnega sina. Zaupa njegovi besedi in ga prizna za Božjega Sina. Skrbno bom premišljeval Jezusovo besedo, da bom mogel sprejeti njegovo moč nad smrtjo. Gospod, okrepi mi vero, da me bo vodila iz vseh temin v življenje (vir: Luč besede rodi življenje, Primož Krečič).

  Obudimo živo vero in trdno zaupanje v moč Božje besede! Božjemu usmiljenju ponovno priporočimo vse trpeče sestre in brate, še zlasti najbolj trpeče. Jezusa in Marijo prosimo, naj se milostno ozreta na prošnje v naslednjih zapisih:

  – Jana (za srečno pot sina Roka)
  – Amadeja (za vse, ki se borijo s koronavirusom)
  – Kristina (prošnja k sv. Materi Tereziji za Božjo pomoč)
  – hvala (za božje varstvo njene družine, sorodnikov, za rešitev drugih prošenj)
  – Janez (več prošenj in molitev v razne namene)
  – Grega (za zdravje in mir, boljši odnos z bratom)
  – Sija (za srečo v ljubezni, da bi si našla službo, za božjo pomoč v stiski)
  – Slavica (prošnja za zdravje hčere ob sumu koronavirusa)
  – Vesna (za srečo v ljubezni, za božjo pomoč fantu z depresijo)
  – Boštjan (za božjo pomoč v stiski)
  – Sanja (za božjo pomoč bližnjim in vsem ljudem, za službo, za notranjo moč)
  – KRISTINA (prošnje za svet, bolne, trpeče …)
  – Justina (za varstvo njene družine pred boleznijo)
  – Irena (za zdravje bližnjih ter vseh ostarelih in kronično bolnih)
  – ter prošnje drugih prosilcev milosti na tej spletni strani, katerih imena so
  zapisana na »Božji dlani«.

  V tem hudem kriznem času, ko se svet spopada s silovitim pohodom koronavirusa, podvojimo molitve:

  – za odpuščanje naših grehov in žalitev Boga, spreobrnjenje grešnikov, novo življenje v moči Svetega Duha;
  – za usklajeno in učinkovito delovanje vladne ekipe, kriznega štaba, strokovne skupine za pomoč, občin, štabov civilne zaščite, drugih organizacij v boju zoper koronavirus;
  – za zaustavitev širjenja koronavirusa; da bi vsak storil vse potrebno za svojo zaščito in zaščito ljudi v svoji okolici;
  – za ozdravljenje bolnikov, ki trpijo zaradi posledic okužbe z novim virusom; za njihove svojce;
  – za blagoslov zdravnikov in medicinskega osebja, ki se dan in noč trudijo za ozdravljenje bolnikov;
  – za znanstvenike in raziskovalce, da bi čim prej odkrili učinkovito zdravilo oz. cepivo zoper virus Covid – 19;
  – za ljubezen, solidarnost in potrpežljivost v odnosih med ljudmi, ne glede na njihovo prepričanje;
  – za bolne, ostarele, osamljene, prestrašene ljudi, da bi v Bogu našli potrebno luč in moč;
  – po ostalih molitvenih namenih v zvezi z omejevanjem širjenja koronavirusa.

  MOLITEV ZA PODELITEV MILOSTI NA PRIPROŠNJO SV. FAVSTINE KOWALSKE:

  Jezus, ti si sveto Favstino naredil za veliko častilko tvojega brezmejnega usmiljenja. Blagovoli mi po njeni priprošnji podeliti milost (poveš za kaj prosiš), za katero te prosim, če je to skladno s tvojo sveto voljo. Jaz, grešnik, nisem vreden tvojega usmiljenja, vendar poglej na duha daritve in posvetitve sestre Favstine in poplačaj njene kreposti tako, da uslišiš prošnje, ki jih po njej z zaupanjem tebi izročam.

  Oče naš, ki si v nebesih, posvečeno bodi tvoje ime, pridi k nam tvoje kraljestvo, zgodi se tvoja volja kakor v nebesih tako na zemlji.

  Daj nam danes naš vsakdanji kruh in odpusti nam naše dolge, kakor tudi mi odpuščamo svojim dolžnikom, in ne vpelji nas v skušnjavo, temveč reši nas hudega. Amen.

  Zdrava, Marija, milosti polna, Gospod je s teboj, blagoslovljena si med ženami in blagoslovljen je sad tvojega telesa, Jezus.

  Sveta Marija, Mati božja, prosi za nas grešnike zdaj in ob naši smrtni uri. Amen.

  Slava Očetu in Sinu in Svetemu duhu,
  kakor je bilo v začetku, tako zdaj in vselej in vekomaj. Amen.

  Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, zaupamo vate!
  Božje usmiljenje, upanjem tistim, ki obupavajo, zaupamo vate!
  Sveta Favstina, prosi za nas!

 24. Janez says:

  BOŽJE KRALJSTVO NAJ BO VEDNO TU IN NAJ VEDNO OSTANE MED NAMI
  Kadar se ljudje med seboj imajo radi, se razumejo in se ljubijo,
  ko se spoštujejo, so strpni, si odpuščajo in se vzajemno osrečujejo,
  kadar ljudje medseboj prijazno govorijo, se poslušajo in slišijo,
  kadar se med seboj podajo roke in se objamejo,
  kadar se ljudje radi družijo in si pomagajo,
  kadar ljudje ustvarajo pogoje in možnosti za Božji Mir med seboj,
  kadar so ljudje veseli in radostni z odnosom, besedo in pogledom,
  kadar se ljudje zavzemajo za dobroto v velikih in malih stvareh,
  kadar se ljudje darujejo ljubezen, nasmeh, srečo, ubranost, dobro voljo, sočutje, človečnost za vse ljudi,
  tedaj je tu in bo vedno ostalo med nami Božje Kraljestvo.
  Ker smo ga z Božjo pomočjo in njegovim blagoslovom ljudje takega želeli in naredili med seboj.
  Kadar nam Vera in molitev ter zakramenti dejavno pomagajo tako, da smo dobri ljudje in kristjani,
  da si pomagamo in služimo drug drugemu,
  da spolnjujemo Božjo Voljo in Jezusov Evangelij Bogu v Čast in Veselje,
  ko bo na Zemlji zavladal Božji Mir, Dobrota, Ljubezen ter Usmiljenje,
  tedaj bo Božje kraljestvo lahko že tu med nami zdaj in za vekomaj
  ter ob koncu slednjih dni tudi za pravične v Nebeški Domovini.
  Gospod pridi in ostani z Nami vse dni,
  Da bomo spopnjevali Božkjo Voljo in Živelim kot Jezus naš Odrešenik.

  Prirejeno in delno dopolnjeno po Prihajam k Tebi, molitve in premišljevanja, kapucini 1995.

  • Janez says:

   ADDENDUM Odlomki: Papež Frančišek o Božjem kraljestvu

   Jezusovo kraljestvo ni od tega sveta
   Jezus je najprej odgovoril, da njegovo kraljestvo »ni od tega sveta« (v. 36). Potem pa je potrdil: »Ti praviš: Kralj sem« (v. 37). Iz vsega Jezusovega življenja je razvidno, da On nima političnih ambicij. Spomnimo se, da je bila po pomnožitvi kruha množica navdušena nad čudežem in ga je hotela razglasiti za kralja, da bi vrgla rimsko oblast in vzpostavila izraelsko kraljestvo. Toda za Jezusa je kraljestvo nekaj drugega, ki se prav gotovo ne udejanji z uporom, nasiljem in močjo orožja. Zato se je sam umaknil na goro, da bi molil (prim. Jn 6,5-15). Sedaj, ko odgovarja Pilatu, mu da vedeti, da se njegovi učenci niso bojevali in ga branili. Pravi: »Ko bi bilo moje kraljestvo od tega sveta, bi se moji služabniki bojevali, da ne bi bil izročen Judom, toda moje kraljestvo ni od tod.«

   Božje kraljestvo je utemeljeno na ljubezni
   Jezus hoče dati razumeti, da je nad politično oblastjo še ena druga veliko večja in se je ne doseže s človeškimi sredstvi. On je prišel na zemljo, da bi izvajal to oblast, ki je ljubezen in bi pričeval za resnico (prim. v. 37). Gre za božansko resnico, ki je dejansko osrednje sporočilo evangelija: »Bog je ljubezen« (1Jn 4,8) in hoče vzpostaviti na svetu svoje kraljestvo ljubezni, pravičnosti in miru. Jezus je kralj tega kraljestva, ki se razteza vse do konca časov. Zgodovina nas uči, da so kraljestva, utemeljena na moči orožja in goljufije, krhka in prej ali slej razpadejo. Toda Božje kraljestvo pa je utemeljeno na ljubezni ter se zakorenini v srce. Božje kraljestvo se zakorenini v srce in tistemu, ki ga sprejme, podeli mir, svobodo in polnost življenja. Vsi mi hočemo mir, vsi mi hočemo svobodo, vsi mi hočemo polnost. Kako se to stori? Pusti, da se Božja ljubezen, Božje kraljestvo, Jezusova ljubezen ukorenini v tvojem srcu in imel boš mir, imel boš svobodo in imel boš polnost. Toda ne smemo pozabiti, da Jezusovo kraljestvo ni od tega sveta. On bo lahko dal novi smisel našemu življenju, ki je včasih postavljeno na težko preizkušnjo tudi zaradi naših napak ter naših grehov, vendar samo pod pogojem, da ne sledimo logikam tega sveta in njegovim »kraljem«.

   Kaj je nebeško kraljestvo?
   Jezus se ne trudi, da bi to razložil. Oznanja ga od začetka svojega evangelija. ‘Nebeško kraljestvo je blizu.’ Tudi danes je blizu. Vendar ga nikoli naravnost ne pokaže, temveč posredno preko delovanja gospodarja, kralja, desetih devic… Preko prilik in primer nam pusti, da ga zaslutimo. Pokaže pa na učinke, da je nebeško kraljestvo sposobno spremeniti svet; kot kvas, ki je skrit v testu, kot majhno in ponižno gorčično seme, ki pa postane veliko kot drevo. Po dveh prilikah, o katerih želimo razmišljati, lahko razumemo, da je Božje kraljestvo navzoče v Jezusu osebno. On je skriti zaklad in dragoceni biser. Razumljivo je kmetovo in trgovčevo veselje: našla sta! To je veselje vsakega od nas, ko odkrijemo Jezusovo bližino in navzočnost v našem življenju. To je navzočnost, ki spreminja bivanje in nas odpira za potrebe bratov. To je navzočnost, ki nas vabi sprejeti vsako drugo navzočnost, tudi tisto od tujca in begunca. Je sprejemajoča navzočnost, vesela navzočnost, rodovitna navzočnost. Tako je kraljestvo v nas.

   Kako najti Božje kraljestvo?
   Vi bi me lahko vprašali; lahko bi me kdo vprašal: ‘Toda oče, kako najti Božje kraljestvo?’ Vsak od nas ima posebno pot. Vsakdo ima v življenju svojo pot. Za nekoga je srečanje z Jezusom dolgo pričakovano, želeno in iskano, kakor je predstavljeno v priliki o trgovcu, ki kroži po svetu, da bi našel nekaj vrednega. Drugim se zgodi nenadoma, skoraj po naključju, kakor v priliki o kmetu. To nas spominja, da se Bog vsekakor pusti srečati, saj je on tisti, ki se prvi želi srečati z nami in je prvi, ki išče, da bi nas srečal. Prišel je namreč, da bi bil ‘Bog z nami’. In Jezus je med nami, danes je tu. On je namreč rekel: ‘Kadar ste zbrani v mojem imenu, sem jaz med vami.’ Gospod je tukaj, je z nami, je med nami. On je, ki nas išče in se pusti najti tudi tistemu, ki ga ne išče. On je, ki nas išče in se pusti najti. Včasih se pusti najti na nenavadnih krajih in v nepričakovanih trenutkih. Ko pa najdemo Jezusa, smo očarani, prevzeti in z veseljem opustimo naš običajen, včasih pust in brezvoljen način življenja, da objamemo evangelij in se pustimo voditi novi logiki ljubezni ter ponižnemu in nesebičnemu služenju.

   Papež Frančišek

   Božje Usmiljenje, Božja Ljubezen, Božja Dobrota Vate Zaupamo.
   Gospod pridi in ostani z Nami vse dni,
   da bomo spolnjevali Božjo Voljo in Živeli kot Jezus naš Odrešenik.
   Prosim odreši nas bolezni in koronavirusa in nam pomagaj, da se spreobrnemo.
   Tvoja Volja naj se zgodi, da se spolni Božji Načrt za vse nas.
   Amen.

 25. Janez says:

  Psalm 42
  Odpev: »Mojo dušo žeja po Bogu, živem Bogu.«
  Ps 42,2-3; 43,3-4
  Mojo dušo žeja po Bogu, živem Bogu,
  kdaj pridem in se prikažem pred tvojim obličjem?
  Kako sem v množici hodil k Božji hiši
  med radostnim petjem v prazničnem zboru.
  Odpev: »Mojo dušo žeja po Bogu, živem Bogu.«
  Pošlji svojo luč in svojo zvestobo:
  ti dve naj me vodita
  in me pripeljeta na tvojo sveto goro,
  v tvoje šotore.
  Odpev: »Mojo dušo žeja po Bogu, živem Bogu.«
  In pristopil bom k Božjemu oltarju,
  k Bogu, ki je moje veselje in moja radost,
  in te bom hvalil s citrami,
  o Bog, moj Bog!
  Odpev: »Mojo dušo žeja po Bogu, živem Bogu.«

  In rekel jim je: »Resnično, povem vam: Nobenega preroka ne sprejmejo v domačem kraju« (Lk 4,24).

 26. Janez says:

  MOLITEV OČE NAŠ
  Oče naš, ki si v nebesih …
  Ustvaril si nas po svoji podobi in pri svetem krstu si nas sprejel za svoje otroke, da bi prišli v nebesa, kjer boš Ti sam naše plačilo.

  Posvečeno bodi Tvoje ime …
  Da bi se Tvoje ime nikdar ne sramotilo, temveč častilo in hvalilo. Vsi ljudje na zemlji naj bi Te častili in hvalili s pravičnim in krščanskim življenjem Ljubezni, Dobrote in Usmiljenja kot nas Uči Jezus.

  Pridi k nam Tvoje kraljestvo …
  Razširjaj na zemlji svoje kraljestvo, po smrti pa nas sprejmi k sebi v svoje Nebeško kraljestvo.

  Zgodi se Tvoja volja …
  Da bi spolnjevali Tvojo voljo, kakor jo spolnjujejo angeli in svetniki v nebesih. Podpiraj nas, da bi se v Tvojo voljo vdajali tudi v trpljenju in bridkostih ter vseh boleznih in preizkušnjah.

  Kakor je v nebesih, tako na zemlji.
  Daj nam danes naš vsakdanji kruh in odpusti nam naše dolge,
  Odpusti nam prosimo vse naše grehe.

  Kakor tudi mi odpuščamo svojim dolžnikom in ne vpelji nas v skušnjavo …
  Obvaruj nas vseh skušnjav hudobije ali pa nam daj Božjo milost in Moč, da bi jih premagali.

  Temveč reši nas hudega …
  Obvaruj nas smrtnega greha in večnega pogubljenja, obvaruj pa nas tudi raznih preizkušenj in nesreč, če je to dobro za naše duše in prav v Tvojih Božjih Očeh. Amen. Tako bodi. Bog, usliši naše prošnje!

  Molitev skupnosti krščanskega življenja

  SVETI DUH, TI SI LUČ NAŠEGA ŽIVLJENJA
  Sveti Duh, Ti si luč našega življenja.
  Ti hočeš vse narediti novo v naši sredi.
  Pridi in uniči vse, kar se zoperstavlja Tvojemu delovanju v naši skupnosti.
  Uniči predsodke, zavist, obrekovanja na različnih ravneh,
  iskanja moči in prevlade ter vso zlaganost, ki smo ji povsod priča.
  Ustvari v nas čisto srce in razsvetljen razum,
  da bomo lahko spoznali to, kar Ti želiš;
  in bomo pripravljeni hoditi po poti, ki si nam jo Ti pokazal.

  MOLITEV ZA DOMOVINO
  Ljubi Bog, blagoslovi našo domovino,
  očisti jo vsega zla, ki jo trenutno razjeda,
  pošlji Božji blagoslov in navdih na vse ljudi in očisti duha voditeljev,
  ki jo morajo voditi v svetosti in pravičnosti v skrbi za druge.
  Ne dovoli, ljubi Bog, da bi zmagalo zlo in pohlep ter egoizem.
  Zaradi vseh rodov, ki so živeli pravično in sveto, ki so slavili Boga in Mater Božjo.
  Blagoslovi našo domovino, da jo bodo vodili dobri in sposobni ljudje,
  ki mislijo tudi na dobro drugih in ki so pošteni, pravični in vredni Božjega usmiljenja.
  Pošlji Svetega Duha, da nas bo Vodil in Učil, kaj je prav za vse nas in po Božji Volji.
  Amen.

  Dopolnjena molitev skupnosti krščanskega življenja

 27. Jana says:

  Prosim za molitev za sina Roka, dolga in težka pot ga čaka s tovornjakom v tujino.Skupno molimo za vse trpeče na duhu in telesu.Marija čuvaj moža Matjaža da se opomore po bolezni…Božje usmiljenje zaupam Vate.Molitev nas bodri in nam daje moč.Molimo,molimo vsak dan.

 28. Janez says:

  RADIO OGNJIŠČE: LITANIJE SOČUTJA ZA VSE BOLNIKE
  Ko bolečina kar prekipeva, – Gospod bodi jim blizu in jih potolaži.
  Ko zdravljenje napreduje počasneje, kot smo upali, – Gospod bodi jim blizu in jih potolaži.
  Ko smo preplašeni zaradi terapije, – Gospod bodi jim blizu in jih potolaži.
  Ko se težko odpovemo svojim načrtom, – Gospod bodi jim blizu in jih potolaži.
  Ko narašča občutje odtujenosti, – Gospod bodi jim blizu in jih potolaži.
  Ko smo iztrošeni in utrujeni, – Gospod bodi jim blizu in jih potolaži.
  Ko nas vznemirja nepotrpežljivost, – Gospod bodi jim blizu in jih potolaži.
  Ko se tesnobi pridruži še osamljenost, – Gospod bodi jim blizu in jih potolaži.
  Ko se zaradi bolezni težko pogovarjamo, – Gospod bodi jim blizu in jih potolaži.
  Ko se v nas naselita obup in malodušje, – Gospod bodi jim blizu in jih potolaži.
  Ko se zaradi strahu ne upamo soočiti s prihodnostjo, – Gospod bodi jim blizu in jih potolaži.
  Ko divjanje bolezni načne samozavest, – Gospod bodi jim blizu in jih potolaži.
  Ko nas napadeta jeza in zamera, – Gospod bodi jim blizu in jih potolaži.
  Ko nas zamorijo skrbi in preobčutljivost, – Gospod bodi jim blizu in jih potolaži.
  Ko se je težko opreti na skrb drugih, – Gospod bodi jim blizu in jih potolaži.
  Ko se prebudi zavist do zdravih, – Gospod bodi jim blizu in jih potolaži.
  Ko prevladata črnogledost in cinizem, – Gospod bodi jim blizu in jih potolaži.
  Ko stisko poveča potreba po spravi, – Gospod bodi jim blizu in jih potolaži.
  Ko bolezen napak razumemo kot kazen, – Gospod bodi jim blizu in jih potolaži.
  Ko so ljubljeni in domači tako daleč, – Gospod bodi jim blizu in jih potolaži.
  Ko bolezen povzroči finančne težave, ki vodijo v obup, – Gospod bodi jim blizu in jih potolaži.
  Ko nas objame občutek, da ni smiselno upati, – Gospod bodi jim blizu in jih potolaži.
  Ko nam slabotnost onemogoči, da bi sploh mislili, – Gospod bodi jim blizu in jih potolaži.
  Ko se prijatelji v strahu pred boleznijo umaknejo, – Gospod bodi jim blizu in jih potolaži.
  Ko bolezen povzroči razdražljivost, – Gospod bodi jim blizu in jih potolaži.
  Ko nas preganjata obžalovanje in sram zaradi nekdanjih grehov, –
  Ko je težko spati, – Gospod bodi jim blizu in jih potolaži.
  Ko izgine apetit, – Gospod bodi jim blizu in jih potolaži.
  Ko se upiramo nujnim spremembam, – Gospod bodi jim blizu in jih potolaži.
  Ko nas skuša zanikovanje in dvom, – Gospod bodi jim blizu in jih potolaži.
  Ko je videti, da nas nihče ne razume, – Gospod bodi jim blizu in jih potolaži.
  Ko smo privezani na dom ali omejeni v gibanju, – Gospod bodi jim blizu in jih potolaži.
  Ko grozita brezvoljnost, apatija in brezdušnost, – Gospod bodi jim blizu in jih potolaži.
  Ko se zaradi zdravil stanje navidez poslabša, – Gospod bodi jim blizu in jih potolaži.
  Ko je vse, kar potrebujemo, nežen dotik, – Gospod bodi jim blizu in jih potolaži.
  Ko je nemogoče ohraniti domače navade, – Gospod bodi jim blizu in jih potolaži.
  Ko je težko najti moč za nadaljevanje, – Gospod bodi jim blizu in jih potolaži.
  Ko molitev postane naporna, – Gospod bodi jim blizu in jih potolaži.
  Ko trpljenje postaja neznosno, – Gospod bodi jim blizu in jih potolaži.
  Ko se bliža smrt, – Gospod bodi jim blizu in jih potolaži.

  Oče naš, ki si v nebesih, posvečeno bodi tvoje ime, pridi k nam tvoje kraljestvo, zgodi se tvoja volja kakor v nebesih tako na zemlji. Daj nam danes naš vsakdanji kruh in odpusti nam naše dolge, kakor tudi mi odpuščamo svojim dolžnikom, in ne vpelji nas v skušnjavo, temveč reši nas hudega. Amen.

  Usmiljeni Oče, tvoj ljubljeni Sin je izkazal posebno sočutje gobavcem, nežnost dolgoletnim bolnikom in ozdravljenje bolnikom, ki so jih položili predenj. Predte polagamo vse bolne in tiste, ki potrebujejo zdravilno milost. Naj ljubezen in usmiljenje božanskega zdravnika dvigneta vse, ki trpijo zaradi bolezni, obnovi jih v zdravju in miru. To te prosimo v imenu Jezusa, našega Gospoda. Amen.

  Radio Ognjišče: Molimo Litanije sočutja za bolnike
  Ko nas obišče bolezen, lažja ali težja, smo na tleh. Zelo smo zaskrbljeni, kako bo, in poraja se strah. Zato je pomembna zavest, da v času bolezni molijo za nas naši bližnji, prijatelji in morda celotna župnijska skupnost. Ena izmed molitev za bolnike so tudi »Litanije sočutja«, s katerimi prosimo nebeškega Očeta naj bolnikom podari pogum in tolažbo, predvsem pa izkušnjo, da jim je blizu, je z njimi in ob njih. S posameznimi vzkliki se poskušamo vživeti v čisto konkretno situacijo, v kateri se nahaja bolnik oz. mi sami, ko smo bolni. In ko vemo, kako se nekdo počuti v uri bolezni, je še lažje moliti in prositi za bolnika. »Litanije sočutja« v našem radijskem programu molimo vsak večer takoj po končanem prenosu svete maše. Vabimo vas, da se nam pridružite in ljubeznijo in skrbnostjo molimo za vse tiste, ki so bolni in oslabeli. Prosimo Gospoda, naj jih okrepi s svojo tolažbo in jim da moč v času preizkušenj.

  Ena izmed molitev za bolnike so tudi »Litanije sočutja«, s katerimi prosimo nebeškega Očeta naj bolnikom podari pogum in tolažbo, predvsem pa izkušnjo, da jim je blizu, je z njimi in ob njih. S posameznimi vzkliki se poskušamo vživeti v čisto konkretno situacijo, v kateri se nahaja bolnik oz. mi sami, ko smo bolni. In ko vemo, kako se nekdo počuti v uri bolezni, je še lažje moliti in prositi za bolnika (vir: Radio Ognjišče).

 29. Amadeja says:

  Prosim za molitev za vlado, krizni štab, zdravnike, med.sestre, policijo, vojsko, prostovoljce in vse, ki delajo v dobro ljudi. Daj jim moči, vztrajnosti in jih obvaruj pred škodoželjnim zalezovanjem hudega duha. Bog obvaruj Slovenijo!

 30. Kristina says:

  Prosimi Mati Terezijo naj nam pomaga v teh trenutkih, da nas strah ne ohromi. Nje ni bilo nic strah. Poljubljala, bozala, negovala je ljudi z razlicnimi boleznimi, pa ni zbolela. Ja neskoncno je ljublila, z ljubeznijo samega Boga in verjela je le njemu Gospodu . Prosimo jo, da bi tudi mi ljubili, pozitivno mislili, govorili in delali.
  Sv.mati Terezija prosi za nas

 31. Miro says:

  ČUDEŽ OZDRAVLJENJA JE ZNAMENJE, DA ŽELI KRISTUS POLEG VIDA ODPRETI TUDI NAŠ NOTRANJI POGLED!

  BOŽJA BESEDA: Ko je šel mimo, je zagledal človeka, ki je bil slep od rojstva. Njegovi učenci so ga vprašali: »Rabi, kdo je grešil, on ali njegovi starši, da se je rodil slep?« Jezus je odgovoril: »Ni grešil ne on ne njegovi starši, ampak da se na njem razodenejo Božja dela. Dokler je dan, moramo opravljati dela tistega, ki me je poslal. Pride noč, ko nihče ne more delati. Dokler sem na svetu, sem luč sveta.« Ko je to izgovoril, je pljunil na tla in s slino naredil blato. Pomazal mu je z blatom oči in mu rekel: »Pojdi in se umij v vodnjaku Síloa« (kar v prevodu pomeni Poslani). Odšel je torej in se umil. Ko se je vrnil, je videl. Sosedje in tisti, ki so ga prej videli, da je bil berač, so govorili: »Ali ni to tisti, ki je posedal in beračil?« Eni so govorili: »On je,« medtem ko so drugi govorili: »Ne, podoben mu je.« Sam pa je govoril: »Jaz sem.« Rekli so mu tedaj: »Kako so se ti torej oči odprle?« On pa je dejal: »Tisti človek, ki se imenuje Jezus, je naredil blato, mi z njim pomazal oči in mi rekel: ›Pojdi v Síloo in se umij.‹ Šel sem tja, se umil in spregledal.« Rekli so mu: »Kje je tisti?« Dejal jim je: »Ne vem.« (Jn 9, 1-12).

  Celotno besedilo današnjega evangeljskega odlomka:
  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Jn+9%2C1-41&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

  »Nedelja sleporojenega« predstavlja Kristusa kot luč sveta. Evangelij nagovarja vsakega izmed nas: »Veruješ v Sina človekovega?«. »Verujem, Gospod!« (Jn 9,35.38), veselo vzklikne sleporojeni, ki tako postane glas vsakega vernika. Čudež ozdravljenja je znamenje, da želi Kristus poleg vida odpreti tudi naš notranji pogled, da bi se naša vera vedno bolj poglabljala in bi lahko v Njem prepoznali našega edinega Odrešenika. On razsvetljuje vse temine življenja in vodi človeka do tega, da živi kot »sin luči«. Naj nam pri tem pomaga Sveta Marija, ki je s tem, da je rodila Kristusa, dala na svet resnično luč.
  (odlomek iz komentarja Benedikta XVI.)

  Obudimo močno vero in zaupanje v Kristusa, ki je LUČ SVETA in nam prinaša odrešenje! Molimo, naj neizmerno Božje usmiljenje objame vse trpeče sestre in brate, še zlasti grešnike in iskalce Boga, ter nas usliši v naslednjih prošnjah:

  – za odpuščanje naših grehov in žalitev Boga, spreobrnjenje grešnikov, novo življenje v moči Svetega Duha;
  – za usklajeno in učinkovito delovanje vladne ekipe, kriznega štaba, občin, štabov civilne zaščite, drugih organizacij v boju zoper koronavirus;
  – za zaustavitev širjenja koronavirusa; da bi vsak storil vse potrebno za svojo zaščito in zaščito ljudi v svoji okolici;
  – za ozdravljenje bolnikov, ki trpijo zaradi posledic okužbe z novim virusom; za njihove svojce;
  – za blagoslov zdravnikov in medicinskega osebja, ki se dan in noč trudijo za ozdravljenje bolnikov;
  – za znanstvenike in raziskovalce, da bi čim prej odkrili učinkovito zdravilo oz. cepivo zoper virus Covid – 19;

  – Grega (za zdravje in mir, boljši odnos z bratom)
  – Sija (za srečo v ljubezni, da bi si našla službo, za božjo pomoč v stiski)
  – Slavica (prošnja za zdravje hčere ob sumu koronavirusa)
  – Vesna (za srečo v ljubezni, za božjo pomoč fantu z depresijo)
  – Boštjan (za božjo pomoč v stiski)
  – Sanja (za božjo pomoč bližnjim in vsem ljudem, za službo, za notranjo moč)
  – KRISTINA (prošnje za svet, bolne, trpeče …)
  – hvala (za božje varstvo njene družine, sorodnikov, za rešitev drugih prošenj)
  – Justina (za varstvo njene družine pred boleznijo)
  – Irena (za zdravje bližnjih ter vseh ostarelih in kronično bolnih)
  – Viki (za ozdravljenje sodelavke, za božjo pomoč v službi)
  – zdenka (za božjo pomoč in varstvo njenih najbližjih)
  – Branko (za njegovo družino)
  – ter prošnje drugih prosilcev milosti na tej spletni strani, katerih imena so
  zapisana na »Božji dlani«.

  PO MARIJI K JEZUSU!

  Omenjene prošnje z zaupanjem vključimo v zelo močno in mogočno molitev, ki nam jo priporoča sama Devica Marija, in to je molitev svetega rožnega venca. Ta čudovita molitev nam lahko na mogočno Marijino priprošnjo pri Bogu izprosi velike milosti, tudi največje, če je to v skladu z Božjo voljo. V postnem času molimo še zlasti žalostni del rožnega venca:

  Očenaš. Trikrat Zdrava Marija s prošnjami:
  1. ki nam utrdi spomin.
  2. ki nam razsvetli pamet.
  3. ki nam omeči voljo.
  Slava Očetu.

  Očenaš. Desetkrat Zdrava Marija. Slava Očetu, s skrivnostmi:
  1. ki je za nas krvavi pot potil.
  2. ki je za nas bičan bil.
  3. ki je za nas s trnjem kronan bil.
  4. ki je za nas težki križ nesel.
  5. ki je za nas križan bil.

  Božje usmiljenje, ki se na nas izlivaš iz Kristusovih ran, zaupamo vate!
  Božje usmiljenje, ki izviraš iz Presvetega Srca Jezusovega, zaupamo vate!
  O Marija, kraljica presvetega rožnega venca, prosi za nas!

 32. Janez says:

  Si obupan ali žalosten? Zmoli molitev patra Pija?
  Zmoli molitev patra Pija

  Ostani z menoj, Gospod, saj je potrebno, da si vedno navzoč in te ne pozabim. Veš, kako zlahka te zapustim.
  Ostani z menoj, Gospod, ker sem slaboten in potrebujem tvojo moč, da ne bom tako pogosto padel.
  Ostani z menoj, Gospod, ker si ti moje življenje in brez tebe postanem mlačen.
  Ostani z menoj, Gospod, ker si ti moja luč in sem brez tebe v temi.
  Ostani z menoj, Gospod, in mi pokaži svojo voljo.
  Ostani z menoj, Gospod, da bom slišal tvoj glas in hodil za teboj.
  Ostani z menoj, Gospod, da si te bom želel močno ljubiti in vedno biti v tvoji družbi.
  Ostani z menoj, Gospod, v življenju in vseh njegovih nevarnostih, potrebujem te.
  Naj te prepoznam, kot so te prepoznali tvoji učenci pri lomljenju kruha. Naj bo evharistično obhajilo luč, ki odžene temo, moč, ki me podpira, edino veselje mojega srca.

  Amen.

 33. Janez says:

  MOLITEV K SVETI MARIJI
  O, sveta Marija, ti čudovita, zatekam se s polnim zaupanjem k tvoji
  pomoči. Pomagaj mi v mojih stiskah in podpiraj me v mojih
  preizkušnjah. V zahvalo to obljubim, da bom povsod širil to molitev.
  Tolaži me v mojih skrbeh in težavah, ponižno te prosim k tebi.
  Pri velikem veselju, ki je napolnjevalo tvoje srce, ko si na svojem
  domu v Betaniji dajala zavetje in skrbela za Odrešenika sveta,
  prosim k tebi, prosi za me in za mojo družino, da bomo ohranili
  našega Boga v naših srcih in za rešitve v naših potrebah, predvsem
  v skrbeh, ki me sedaj stiskajo.
  Ljuba Mati Božja, sveti Jožef, vsi angeli in svetniki božji, prosim
  vas in rotim vas pri dragoceni Krvi Jezusa Kristusa, prosite za me
  v vseh zadevah za katere bom molil, molite z vašo ljubeznijo
  in ponižnostjo k Troedinemu Bogu.
  Prosim in rotim vas pri dragoceni Krvi Jezusa Kristusa, molite
  z menoj vse moje molitve, blagoslovite z menoj vsak blagoslov,
  žrtvujte z menoj Kristusovo Kri.
  Sveti angeli varuhi, blagoslavljajte z menoj vaše in moje varovance
  in molite za nje in za mene, da bi pridobili vse milosti in obljube
  Jezusa Kristusa. Predvsem vas prosim, po dragoceni Krvi Kristusovi,
  za vaše varovance in za milostne darove Svetega Duha in posebno
  zaščito Vsemogočnega Boga ter svete Matere Jezusa Kristusa.
  AMEN.

 34. Janez says:

  ČLOVEŠKA PRAVIČNOST NI TUDI BOŽJA PRAVIČNOST

  Brez Tebe ne morem živeti in pošteno delati Bog moje pravičnosti in dobrote!
  Ti me ljubiš in me vodiš po svoji poti Odrešenja,
  da ne zaidem na stranpoti neresnice, nepoštenosti in greha.
  Bog, vnaprej si mi dal in povedal vse Božje zakone, postave in Evangelij,
  da dobro vem, kaj smem in česa ne smem storiti, reči ali misliti,
  da bom pravično ter pošteno živel in delal vse, kar je v veselje v Tvojih Očeh.
  Ko ljudje mislimo, sodimo, živimo in ravnamo po Božjih postavah v nas,
  tedaj zajemamo sad pravičnosti iz Tvoje Narave v nas in iz Tvojega Življenja, ki je popolno.
  Vsa presoja pravičnosti, ki izhaja iz človeških pravil in postav ni popolna,
  ker smo mi ljudje grešni in nepopolni in ne zasledujemo vedno resnice.
  Zato se moramo ljudje naučiti živeti in delati po Božjem Duhu
  in tudi biti vodeni po Božjem Duhu tako,
  da bomo pravični in delali tisto, kar je resnično in prav v Božjih Očeh.
  Tedaj ne bo krivic, neresnic, nepoštenih presoj in sodb ljudi
  na sodiščih, v službah, v podjetjih, v raznih ustanovah in drugod,
  tedaj bo med nami Resnica in Pravica,
  ki je Jezus naš Gospod.
  Zato človek potrebuje Boga, njegov blagoslov in vodstvo, sam ne zmore storiti nič.
  Kajti kar je prav v človeških očeh ni prav tudi v Božjih Očeh.
  Preveč je tistih opeharjenih in razočaranih, ki iščejo zaman pravico pri ljudeh,
  ki je ne zmorejo dati, saj smo vsi preveč kratkovidni, grešni in nepopolni ter
  zaradi lastnih koristi dostikrat tudi neresnicoljubni in nepošteni farizeji.
  Bog v njihovih srcih ni videl dobrote in pravičnosti,
  čeprav so farizeji dobro poznali vse preroke in postave.
  Vendar niso vsi taki licemerci: so tudi dobri, pošteni in pravični verni ljudje,
  ki so vodeni po Duhu in živijo po Duhu
  in delajo v strahu Božjem tisto, kar je prav v Božjih Očeh.
  To so verni, dobri ljudje, pošteni in pravični in delajo vse v večjo Božjo Čast in Slavo.
  To so oni, ki spolnjujejo Božjo Voljo in ki vedo, kaj je Ljubezen, Božji Mir in Pravičnost,
  ker vse to izpričujejo z Vero, delom, služenjem ubogim in svojim življenjem.

  Janez AKA Dichter Hansi

  Verjamem v Sonce, tudi kadar ne sije na nas.
  Verjamem v Ljubezen tudi kadar je ne občutim.
  In Verjamem v Boga tudi kadar molči.

  MOLITEV ZA NOVO ŽIVLJENJE
  Bog Oče, verujem v Jezusa Kristusa, tvojega sina,
  ki je odrešil svet. Verujem, da je zame umrl na križu
  in je s sabo nesel vse moje grehe. Namesto mene je stopil v
  pekel in je zmagal nad smrtjo ter grobom ter nas Odrešil.
  Verujem, da je Jezus vstal od mrtvih in sedaj sedi na
  desni stran Boga Očeta.
  Sveta Trojica en sam Bog usmili se me in mi pomagaj,
  ko omagujem po bremeni, da bom vztrajal
  in postal skromen in trpežen v preizkušnjah.
  Jezus, potrebujem te. Odpusti prosim vse moje grehe,
  odreši me in začni živeti v meni.
  Želim, da bi se po Tvoji Milosti ponovno rodil in se prenovil
  in postal nov človek, ki Ti bo v veselje.

  ZAUPAJ V BOGA
  „Zaupaj v Gospoda z vsem svojim srcem,
  na svojo razumnost pa se ne zanašaj.
  Na vseh svojih poteh ga spoznavaj
  in on bo uravnaval tvoje steze“ (Preg 5–6).

  »Božja pravičnost se daje po veri v Jezusa Kristusa, in to vsem, ki verujejo.« (Rim 3,22)
  Pravičnost prihaja prek vere v Jezusa in ne prek našega dela ljudi, ki smo grešni in nepopolni. To je poleg Vere v Boga tisto Božje darilo in ga pridobimo, ko začnemo iskreno verovati v Jezusa Odrešenika in izvajati Božjo Voljo v našem življenju. Mnogo odlomkov je v Bibliji, ki te trditve potrjujejo in jih proučujejo duhovniki in bogoslovci. Zaradi nas grešnih ljudi je Bog poslal na zemljo Jezusa Kristusa; Njega, ki ni poznal greha, tako da v Njem in po Njem moremo Ljudje postati, zdržati in vztrajati v Božji pravičnosti. To je tisto, kar bi mi ljudje morali biti in sprejeti ter v pravem odnosu do Boga po Božji Milosti in Njegovi Dobroti. Kristus je bil na Zemlji brez greha in zaradi ljubezni do nas je vzel nase naše grehe, da bi mi bili v vzvišenem odnosu z Bogom in se odrešili brez svojih zaslug. Jezus je bil na Zemlji Pravi Bog in Pravi Človek. S svojo Smrtjo in Vstajenjem nas je Odrešil. Bog nas Ljudi, zaradi poslanega Sina Odrešenika vidi kot preizkušene in sprejete in v pravem odnosu s seboj takrat, ko smo kot verni kristjani sprejeli Jezusa kot našega Odrešenika.

  Namesto, da nas je strah, da je Bog žalosten in jezen na grešne ljudi, se lahko postavimo predenj, saj v Kristusu Odrešeniku vemo, da smo pri Bogu sprejeti. Nihče ne bo opravičen (postati pravičen, opravičen, zadovoljivo sojen) pred njim v poslušnosti delom, določenim v postavi. Ker [pravo opravilo] postava je, da se človek prepozna in zaveda greha [ne samo dojemanje, ampak spoznanje greha, ki deluje k pokori, veri in svetosti vsake osebnosti]. Božja pravičnost namreč prihaja po veri in osebnem zaupanju in zaupljivi opori v Jezusa Kristusa (Odrešenik ali Mesija). [To pomeni] za vse, ki verujejo. Za njih ni razlike. Mi vemo, da je človek opravičen ali pravično ocenjen in v pravem odnosu z Bogom ne po delih postave, ampak [samo] po veri in [popolnem] zaupanju in vdanosti in trdnem upanju v Jezusa Kristusa ter izvrševanju Njegove Volje. Vera v Boga in dobra dela nam Ljudem odpirata Pot do Boga in Božje Pravičnosti, ko Bog pride, vstopi in ostane v nas, ker tedaj prav razumemo Boga, ki je v tem, da spolnjujemo Njegovo Voljo. Bog želi da se spokorimo in prosimo za odpuščanje grehov, ker smo ga žalili. Bog želi da se vrnemo k njemu, ker nas Ljubi. Vašo Ljubezen želim, ne vaši daritev. Amen.

 35. hvala says:

  GOSPOD USMILI SE VSEH NAS NA SVETU, PRIDI POMAGAT, DANES PA JE ŠE POTRES BIL V SLOVENIJI IN NA HRVAŠKEM IN DRUGOD.

 36. Miro says:

  MOLIMO ZA VSE HUDO BOLNE LJUDI »LITANIJE SOČUTJA«!

  Ena izmed molitev za bolnike so tudi »Litanije sočutja«, s katerimi prosimo nebeškega Očeta naj bolnikom podari pogum in tolažbo, predvsem pa izkušnjo, da jim je blizu, je z njimi in ob njih. S posameznimi vzkliki se poskušamo vživeti v čisto konkretno situacijo, v kateri se nahaja bolnik oz. mi sami, ko smo bolni. In ko vemo, kako se nekdo počuti v uri bolezni, je še lažje moliti in prositi za bolnika (vir: Radio Ognjišče).

  Ko bolečina kar prekipeva, – Gospod, bodi jim blizu in jih potolaži.
  Ko zdravljenje napreduje počasneje, kot smo upali, – Gospod, bodi jim blizu in jih potolaži.
  Ko smo preplašeni zaradi terapije, – Gospod, bodi jim blizu in jih potolaži.
  Ko se težko odpovemo svojim načrtom, – Gospod, bodi jim blizu in jih potolaži.
  Ko narašča občutje odtujenosti, – Gospod, bodi jim blizu in jih potolaži.
  …..

  Za celotno besedilo »Litanij sočutja« glej na https://radio.ognjisce.si/sl/224/utrip/31224/litanije-so-utja.htm

  Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, zaupamo vate!

 37. Janez says:

  IZGUBLJENEMU SINU Luka 15,11-32
  (Und Gott unser Herr sagte: »Komm zurück mein geliebter Sohn zu mir!«)
  Odšel si moj sin od doma, nekam daleč od mene v tujino, med tuje ljudi.
  Hotel si se naužiti življenja v širnem tujem svetu, si rekel in ga spoznati tudi z drugih plati.
  Na svojo dušo in moje nauke o Pravičnem življenju in Dobroti se nisi oziral in
  zato se je tam morala zgoditi zate lekcija, kot se je morala zgoditi zaradi nepravičnega življenja.
  Ves moj denar in delež od dediščine si zapravil z veseljačenjem in hotnicami,
  vse zabave z glasbo in gostijami si si privoščil, vse znance in druge si pogostil.
  Ko Ti je zmanjkalo denarja pa si ostal sam, saj so vsi odšli in si ostal sam brez vsega.
  Pridobil si si izkušnje in ostal si praznih rok in sam, osamljen kljub množici ljudi.
  Poiskal si si delo in pasel koze in svinje za posestnika na njegovih pašnikih in
  imel si malo zaslužka in hrane ter si bil pogosto lačen in osamljen.
  Zahrepenel si po Mojem Domu, kjer se imel vsega Dovolj.
  Sčasoma si začel premišljevati, kaj si storil, ko si odšel v svet od Ljubečega Očeta.

  Poglobil se se vase in uvidel, da zunaj Domače Očetove Hiše ni tako kot Doma.
  Rekel se:«Vrnil se bom k Očetu v Očetovo Hišo, se pokesal in Očeta prosil za odpuščanje.
  Sedaj vidim, kaj vse sem doma imel, pa nisem cenil, imel rad in spoštoval,
  ko sem imel vsega dovolj in sem imel tudi v izobilju Očetovo Neskončno Ljubezen«.
  Tvoj Oče je Tvoja Ljubezen,ki Ti daje vse , Tvoja Duša in Tvoje Življenje.
  Oče gre in hodi od doma in me pričakuje, da se Vrnem k Njemu Domov z Neskončno Milostjo.
  Išče me z Odprtimi Očmi in razširjenimi Rokami ter Odprtim Srcem, še vedno Upa da pridem.
  Ljubi me, čeprav sem se izgubil in sem grešil! Vem, da me ima še vedno Rad!

  Vrnil se bom nazaj k Očetu sklenem, Domov k Njemu, v svoj Notranji Mir, kjer je Njegova Ljubezen.
  Skesan sem, poln žalosti in molitve za Spoved in Odpuščanje in Resnično Obžalujem Vse. Iskreno Obljubim, da ko se bom Vrnil Nazaj k Očetu, da se bom Poboljšal in vse Popravil, kar sem pogrešil. Veliko krivic sem naredil drugim ljudem in mnogo dobrih del opustil za druge. Ljudje smo različni, take nas je Ustvaril Bog. Bog nam ljudem dostikrat govori v različnih jezikih in vsi smo Božji Otroci, ki nas Oče neskončni Ljubi. Vse, brez izjem. In kdo sem jaz, ki bi sodil, kar je Oče naredil v svoji Dobroti za Vse Nas Ljudi?!

  Tedaj tega v sebi nisem le površno rekel: Oče, Odpusti Prosim, Zmotil sem se«,
  ampak sem iskreno rekel in obžaloval moje Grehe.
  Vzel sem si dovolj Časa in se v samoti Odkrito in Neprizanesljivo pomenil Sam s Seboj!.
  Vrnil sem se nazaj Domov k Očetu, ves Ponižen in Skesan in ga prosil na kolenih za Odpuščanje.
  Moj Ljubljeni Oče me je Dvignil s tal in rekel: »Vrnil si se Domov k Meni Moj Ljubljeni Sin. Vse sem Ti Odpustil. Zakaj bil si mrtev, pa si spet Oživel, bil si izgubljen, pa si spet najden«.
  In v Očetovem Domu je vladalo Veliko veselje nad izgubljenim Sinom, ki se je Vrnil nazaj k Očetu.
  In v Sebi sem trdno sklenil:«Nikoli več te ne zapustim Moj Ljubljeni Oče,
  za vedno bom ostal pri Tebi. In Moje Srce bo spet Mirno in Polno Tvoje Ljubezni«.

  Bog hoče naše Ljubezni ne naše daritve.
  Gospod, danes in v prihodnje se bomo vsi, ki smo doma v izolaciji zaradi koronavirusa, za trenutek odtegnili od vseh dobrotnih milosti, ugodnosti in zemeljskih prijetnosti, zato, da bo bolnikom bolje in da bodo ozdraveli. Sprejmi našo molitev in današnjo prošnjo za odpuščanje naših grehov in pokoro, da bodo bolni ozdraveli in da zdravi ne bodo oboleli. Prosim pomagaj nam in reši nas, ki se k Tebi zatekamo. Molimo in prosimo Gospoda za Božjo Milost, da nas sliši in usliši in nam Pomaga ter nas vse Odreši. Bog hoče naše Ljubezni ne naše Daritve. Spokorimo se in prosimo Očeta Milosti, da nam vse grehe odpusti in nas sprejme nazaj k Sebi.

  Sveti Rok, prosi za nas!
  Sveti Kozma in Damijan, prosita za nas!
  Sveti Kamil de Lellis, prosi za nas!

  Dopolnjena in razširjena Molitev Prihajam k Tebi, Molitve in premišljevanja, kapucini, 1995.

 38. Janez says:

  MOLITVENA URA ZA ČAS BOLEZNI IN PREIZKUŠENJ ZARADI KORONAVIRUSA PRI NAS (skrajšano!)
  Kakor sveti Rok izročam v Gospodove roke svojo dušo, v Gospodove roke svojo usodo. Zaupam v Boga, da me bo uslišal, zaupam, da me bo obvaroval in četudi me zadene huda nadloga, vem, mi bo sveti Rok stal ob strani in zame prosil nebeškega Očeta. Sveti Rok, prosi za nas!

  Občudujemo pogum in požrtvovalnost vseh tistih zdravstvenih delavcev, policistov, civilne zaščite, gasilcev in drugih javnih uslužbencev, ki v teh dneh delajo in ogrožajo svoje življenje, za življenje bližnjega. Molim k Tebi Jezus in Te zanje prosim Gospod. V času Tvojega zemeljskega življenja, so nekateri odkrili celo streho, da so bolnega prinesli pred Teboj. Sprejmi torej ta čas, ki ga namenjam molitvi, da bodo zdravstveni delavci imeli dovolj časa za ukrepanje, sprejmi mojo odpoved, da bomo zdravstveni delavci pridobili. Meni in vsem nam drugim odvzemi, česar imam preveč in podari zdravstvenim delavcem, da bo njihovo delo lažje in blagoslovljeno, srečno in uspešno, saj je veliko obolelih. Gospod, blagoslovi vse zdravstvene delavce, ki so v teh dneh resnično preizkušani in preobremenjeni v bolnicah brez opreme, zdravil, razkužil, postelj idr. za večje število obolelih.

  Gospod, hvala za zdravstvene delavce, za policiste in vojake in vse ljudi dobre volje, ki v teh časih in trenutkih delajo preko svojih zmožnostih. V njihovem življenju in telesu si danes prisoten na svetu. Preko njihovih rok nam pomagaš, preko njihovih rok na prihajaš naproti, preko njihovih očeh nas usmiljeno gledaš. Preko njihovih nog danes hodiš in delaš dobro. Zato se ti moje ustnice danes zahvaljujejo za vse kar dobro storiš preko njih. Hvala ti Gospod, varuj in blagoslovi njih in njihove domače, ki zaradi skrbi za njih še bolj trpijo.

  Danes Gospod, pred Tvoje obličje prinašamo kristjani vse bolne, ki so zboleli zaradi kužne bolezni. Sami ne morejo priti, zato jih prinašamo k tebim in prosimo zanje Nekatere poznamo, nekaterih ne. Danes ležijo nekateri bolniki po bolnicah, v karanteni, sami in osamljeni, zdravniki in medicinske sestre so preobremenjeni in premalo jih je. Bolnikov ne muči samo bolezen, tare jih malodušje, tare jih osamljenost, strah in trepet pred prihodnostjo, ker ni zdravil in cepiv za zdravljenje koronavirusa. Njihovi domači v duhu skupaj z njimi trpijo in z njimi trpim tudi vsi drugi, ki smo v izolaciji doma in jih ne smemo obiskati ali celo se posloviti od umirajočih v bolnici.

  Nismo vsi kot Ti Gospod, niso vsi svetniki, niso vsi junaki, zato olajšaj prosim grenak kelih trpljenja, vsem tistim, ki so na tem, da obupajo in so osamljeni brez tolažbe in svojcev. Ti si kelih trpljenja spil, ker si Božji Sin, pomagaj ga spiti tudi tistim, ki so po tebi postali Božji otroci.

  Marija, Božja mati, Marija naša velika priprošnjica, Marija naša pomočnica. Pomagaj nam sprejeti Božjo voljo, pomagaj nam prijeti za grenak kelih in ga spiti. Pomagaj nam, da bodo bolni ozdraveli in da zdravi ne bodo oboleli. Pod tvoje varstvo pribežimo, o sveta Božja Porodnica. Ne zavrzi naših prošenj v naših potrebah, temveč reši nas vselej vseh nevarnosti, o častitljiva in blagoslovljena Devica, naša Gospa, naša srednica, naša besednica. S svojim Sinom nas spravi, svojemu Sinu nas priporoči, svojemu Sinu nas izroči. Amen.

  Sveti Rok, prosi za nas!
  Sveti Kozma in Damjan, prosita za nas!

  Gospod, danes in v prihodnje se bomo vsi, ki smo doma v izolaciji, za trenutek odtegnili od vseh dobrotnih milosti, ugodnosti in zemeljskih prijetnosti, zato, da bo bolnikom bolje in da bodo ozdraveli. Sprejmi našo molitev in današnjo prošnjo za odpuščanje naših grehov in pokoro, da bodo bolni ozdraveli in da zdravi ne bodo oboleli. Prosim pomagaj nam in reši nas, ki se k Tebi zatekamo. Molimo in prosimo Gospoda za Božjo Milost, da nas sliši in usliši in nam Pomaga ter nas vse Odreši. Bog hoče naše Ljubezni ne naše Daritve. Spokorimo se in prosimo Očeta Milosti, da nam vse grehe odpusti in nas sprejme k Sebi.

  Sveti Rok, prosi za nas!
  Sveti Kozma in Damijan, prosita za nas!
  Sveti Kamil de Lellis, prosi za nas!

  Medmrežje: Nevidna nevarnost zahteva nevidno pomoč (skrajšano za naše prošnje!)

 39. Janez says:

  PAPEŽ ODGOVARJA: KAKO SE SPOVEDATI V ČASU, KO VELJA PREPOVED SPOVEDOVANJA?

  Kaj storiti, če so se naši grehi nakopičili, k spovedi pa ne moremo?
  Mnogi se sprašujemo, kaj bo, ker v prihajajočih dneh oziroma pred veliko nočjo ne bomo mogli iti k spovedi. Kaj storiti? Obstaja kakšna druga možnost ali rešitev, kako naj se spovemo svojih grehov? Papež nam je v današnji pridigi podal zelo jasne odgovore.
  “Postni čas je priložnost, da se vrnemo v Božji objem. To je čas, ko se poglobimo v svoje srce. Mnogokrat nas je sram zaradi naših grehov, mnogo stvari smo naredili narobe … A Gospod nam pravi: ‘Vrni se, jaz te bom ozdravil in te ne bom nehal ljubiti.’ Zdaj je torej trenutek resnice, zdaj je nastopil čas, da se spreobrnemo. Samo Bog ima to moč, da spreminja naša srca. Mi pa moramo storiti prvi korak, da se vrnemo domov,” nam naroča papež.

  Naš Bog je Bog nežnosti, ki nas bo ozdravil. Glede spovedi pa je dejal: “Naredite, kar vam naroča katekizem, ki je zelo jasen. Če ne najdete duhovnika, pri katerem bi se lahko spovedali, govorite z Bogom. On je vaš Oče. Povejte mu resnico, povejte mu, kaj ste zagrešili. Govorite mu iskreno in iz srca. Obljubite mu, da boste potem, ko boste lahko, šli k spovedi. Prosite nebeškega Očeta za odpuščanje in takoj se boste vrnili v Očetovo ljubezen,” zagotavlja papež Frančišek in dodaja: “Danes si zapomnite te besede: ‘Vrnite se k svojem Očetu!’ On čaka na vas in vam bo priredil gostijo, tako kot jo je priredil izgubljenemu sinu iz Lukovega evangelija.”

  Medmrežje Aleteia

 40. Vesna says:

  V molitev priporočam enega fanta,ki se bori z depresijo.Bog povrni.

  • hvala says:

   Ponesimo to depresijo vsi skupaj JEZUSU NA KRIŽ, V NJEGOVE RANE.

   Božje usmiljenje, ki si višje od nebes, vate zaupamo!

 41. Boštjan says:

  Šele ko je človeku nekaj vzeto, se zaveda pomena izgubljenega. Tako se počutim v teh dneh, ko ne morem k sveti maši in k zakramentom. Nikoli si nebi mislil, da bom doživel kaj takega. Pogrešam nedeljo, polne klopi v cerkvi sv. mašo in nedeljsko pridigo. Pogrešam besede vzpodbude našega župnika, ki nam jih tako dobronamerno in tenkočutno podaja s prižnice. Naj se zgodi Njegova volja, verjamem da je tudi ta preizkušnja del njegovega načrta, nam vsem pa v opomin, kako nemočni smo lahko. Dobri bog, popolnoma se ti predajem, stori kar misliš, da bo dobro za nas.
  Božje usmiljenje, večje od nebes, vate zaupam.
  Sv. Marija, zdravje bolnikov, prosi za nas.
  Brezjanska mati božja Pomagaj!

  • hvala says:

   Spoštovani Boštjan!

   Točno tako kot ste rekel. Kako tudi jaz pogrešam Sveto mašo. Vsak dan posebej razmišljam , kako je bilo lepo, ko smo k Jezusu prihajali k Njegovi Sveti daritvi, sedaj pa ne moremo. Kolikokrat je g. Miro lepo govoril in ponavljal, Sveta evharistija, živi čudež, zdravilo in vse kar potrebujemo za življenje, prejmimo živega Jezusa, zastonjski največji dar, evo sedaj nam je to odvzeto.

   Zato se sedaj zahvaljujmo za vsako stvar, dobrino, duhovno in telesno, za vse kar smo prejeli od Gospoda. Poglejte lahko hodimo, gledamo svet, ki Ga je On ustvaril, zahvaljujmo se za Njegovo trpljenje za nas, slavimo Ga z vsem srcem kljub stiskam in bremenom , bodimo potrpežljivi, odpuščajmo vsem, ki so nas prizadeli, prosimo Gospoda, da ON vodi in naredi kakor misli po Svoji volji.

   Favstina Kowalska je napisala: “MOJ JEZUS , SREDI STRAŠNEGA TRPLJENJA IN BRIDKOSTI VSEENO ČUTIM, DA ME TVOJE BOŽJE SRCE LJUBKUJE.
   KOT DOBRA MATI ME K SEBI PRIŽEMAŠ
   IN MI ŽE ZDAJ RAZODEVAŠ, KAJ ZAKRIVA ZASTOR.

   Jezus je naročil Favstini naj premišljuje njegovo trpljenje v Svetem Pismu po Janezu. Resnično s celotnim srcem se je potrebno poglobiti v njegovo trpljenje.

   G. Miro kar naprej pošilja v linku Dnevnik Favstine Kowalske, da bi brali kaj je ona doživljala in kaj ji je sam Jezus naročal, upoštevajmo to dokler imamo.

   Človek res ne zna ceniti dovolj, dokler tisto ne izgubi. Dajmo si to vsak dan res pred oči, manj se ukvarjamo z nepomembnimi posvetnimi stvarmi, molimo kar naprej drug za drugega in Gospod, ki je LUČ nas bo rešil.

 42. Miro says:

  USMILJENI JEZUS: »KAKO ZELO HREPENIM PO ZVELIČANJU DUŠ!«

  Besede življenja, ki jih je Usmiljeni Jezus zaupal sv. Favstini Kowalski, veliki glasnici Božjega usmiljenja, govori pa jih tudi nam, ljudem sedanjega časa:

  »Kako zelo hrepenim po zveličanju duš. Moja najljubša zaupnica, zapiši, da želim svoje Božje življenje prelivati v človeške duše in jih posvetiti, da bi hotele sprejeti mojo milost. Največji grešniki bi dosegli veliko svetost, če bi le zaupali mojemu usmiljenju. Moja notranjost je prenapolnjena z usmiljenjem in se razliva na vse stvarstvo. Moja radost je delovati v človeški duši, jo napolnjevati s svojim usmiljenjem in jo opravičiti. Moje kraljestvo na zemlji je – moje življenje v človekovi duši. Napiši, moja zaupnica, da sem jaz sam neposredni voditelj duš – posredno pa jih vodim po duhovniku in vsako vodim do svetosti, po poti, ki jo poznam samo jaz.« (Dnevnik sv. Favstine Kowalske, št. 1784)

  Več o tem na http://www.sticna.com/Dnevnik_Svete_Favstine_Kowalske.pdf

  Božje usmiljenje, ki se na nas izlivaš iz Kristusovih ran, zaupamo vate!
  Sv. Favstina, prosi za nas!

 43. Grega says:

  Prosil bi za molitev za mir ker imam z bratom problem

  • hvala says:

   Spoštovani Grega!

   Te probleme izročajte Jezusu na Križ. Bratu pa morate popolnoma vse odpustiti, kajti Gospod odpušča vsem nam grešnikom. Ker je to s človeškega vidika skoraj nemogoče, morate prositi Gospoda, da boste lahko vsem odpustili.

   Gospod vam bo podelil mir.

 44. Janez says:

  KAJ POMENI ZA KRISTJANE NEPRENEHOMA MOLITI K BOGU?
  Pavlova zapoved v Prvem pismu Tesaloničanom 5,17 »neprenehoma molite« lahko povzroči zmedo. Očitno ne pomeni, da moramo biti vsak dan ves dan v položaju s sklonjeno glavo in zaprtimi očmi. Pavel ne govori o nenehnem glasnem govorjenju Bogu, ampak naj ostanemo v molitveni drži in vedenju do Boga skozi ves dan v vsem, s čimer se srečujemo. Vsak budni trenutek naj živimo v zavedanju, da je Bog prisoten ob nas. Ko živimo v tem zavedanju, bomo, kot nujna posledica, v molitvi v odnosu z Bogom o vsem, s čimer se srečamo.

  Ko živimo skozi vsak dan in izkušamo vse, kar prinaša ta grešni svet, se naše misli zlahka obrnejo v zaskrbljenost, strah, malodušje in jezo. Krščanski odziv vere, naj »neprenehoma molimo«, je, da zavestno in hitro obrnemo vsako tako misel v molitev in vsako molitev v zahvaljevanje. V svojem pismu Filipljanom nam Pavel naroča, naj nehamo biti zaskrbljeni, pač pa: »ob vsaki priložnosti izražajte svoje želje Bogu z molitvijo in prošnjo, z zahvaljevanjem« (Pismo Filipljanom 4,6). Pavel je učil kristjane v Kolosah: »Vztrajajte v molitvi, bedite v njej in se zahvaljujte« (Pismo Kološanom 4,2). Pavel je spodbujal efeške kristjane, naj vidijo molitev kot orožje za uporabo pri bojevanju duhovnih bojev (Pismo Efežanom 6,18). Ko gremo skozi dan, naj bo molitev naš prvi odziv na vsako strašljivo situacijo, vsako vznemirljivo misel in vsako neželeno okoliščino, s katero se srečujemo. Trdno prepričanje v Božjo milostno previdnost daje ogenj temu življenju vere. Nasprotno pa pomanjkanje molitve izdaja neverno zanašanje nase namesto na Božjo suvereno milost. Neprenehna molitev je v bistvu nenehno zanašanje na našega ljubečega, milostnega in vsemogočnega nebeškega Očeta in skupnost z njim.

  Dihanje je primerna prispodoba za neprenehno molitev. Normalno, zdravo človeško telo med počitkom neprenehoma diha v pravilnem ritmu. To nenehno vdihavanje in izdihavanje je potrebna aktivnost, ki omogoča vse druge potrebne in koristne vidike telesnih funkcij. Redna molitev skozi ves dan o vsem, s čimer se srečujemo, je naravna posledica normalnega, zdravega duhovnega življenja med počitkom v Kristusu in njegovi suvereni milosti. Omogoča vse druge potrebne in koristne vidike življenja v Kristusu. Žal verujoči pogosto zadržujemo »duhovno dihanje« za dolga obdobja in mislimo, da so kratki, nepogosti trenutki molitve k Bogu dovolj, da preživimo. Vendar tako omejevanje »duhovnega dihanja« vodi v duhovno slabotnost in dovzetnost za greh zaradi premora. Dejstvo je, da če želimo uspevati, moramo biti nenehno v stanju molitvene odvisnosti od Kristusa vztrajni in stanovitni. To »nenehno dihanje« – tako rekoč – neprenehne molitve je nujno potrebno, da bi bili duhovno polno funkcionalni in odporni na greh in skušnjave.

  Kot kristjani smo vedno znova v skušnjavi, da predpostavljamo, da sta varnost in blagoslov samoumevna, namesto da bi se zanašali na Božje usmiljenje in milost. Naše naravno nagnjenje je, da postanemo samozadostni v svojih zmožnostih, da bi dosegli duhovni uspeh s posvetnimi, mesenimi ukrepi. Ko cerkveni progami, ki temeljijo na posvetnih metodah in denarju, dajo začasne, impresivne rezultate, se nagibamo k temu, da zamešamo človeški uspeh z božanskim blagoslovom. V tej situaciji gorečega hrepenenja po Bogu in hrepenenja po njegovi skrbi ne bo, zato tudi ne bo neprenehne molitve. Vendar je trajna, vztrajna in nenehna molitev bistveni vidik krščanskega življenja in prihaja iz ponižnosti in zanašanja na Boga. Prosimo Boga za odpuščanje naših grehov in za odrešitev iz stisk zaradi bolezni. Gospod prosim odpusti nam grehe, pomagaj nam in nas odreši obolevanj zaradi koronavirusa in ozdravi vse, ki so zboleli zaradi koronavirusa. Božje Usmiljenje zaupamo Vate.

  gotquestionsneprenehomamolite

 45. Miro says:

  GOSPOD JEZUS, HVALA ZA TVOJE USMILJENJE IN ZVESTOBO, KO ME DVIGAŠ IZ MOJE REVŠČINE, DA MOREM ZOPET PRIHAJATI K TEBI IN K LJUDEM!

  BOŽJA BESEDA: Nekaterim, ki so zaupali vase, da so pravični, in so zaničevali druge, je povedal tole priliko: »Dva človeka sta šla v tempelj molit: eden je bil farizej, drugi cestninar. Farizej se je postavil in pri sebi molil takóle: ›Bog, zahvaljujem se ti, da nisem kakor drugi ljudje: grabežljivci, krivičniki, prešuštniki ali tudi kakor ta cestninar. Postim se dvakrat na teden in desetino dajem od vsega, kar dobim.‹ Cestninar pa je stal daleč proč in še oči ni hotel vzdigniti proti nebu, ampak se je tolkel po prsih in govoril: ›Bog, bodi milostljiv meni grešniku!‹ Povem vam, ta je šel opravičen domov, oni pa ne; kajti vsak, kdor se povišuje, bo ponižan, in kdor se ponižuje, bo povišan« (Lk 18, 9-14).

  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Lk+18%2C9-14&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

  Skušam začutiti cestninarja, ki v svoji grešnosti stoji od daleč in je skesan pred Bogom. Farizej pa se samozavestno postavlja v molitvi in ne vidi svoje duhovne revščine. Ali znam priti pred Gospoda tak, kakršen sem? Trudil se bom, da se bom zahvaljeval za darove, ki mi jih daje v svoji dobroti. Gospod, hvala za tvoje usmiljenje in zvestobo, ko me dvigaš iz moje revščine, da morem zopet prihajati k tebi in k ljudem (Luč Besede rodi življenje, Primož Krečič).

  Slavimo Gospoda, zahvaljujmo se mu in ga prosimo: Slava tebi, Jezus, Ti si pravi Bog in pravi človek! Hvala, ker si se iz najčistejše in najsvetejše ljubezni do nas ubogih grešnikov – po svojem učlovečenju, trpljenju in smrti na križu – ponižal do skrajnosti in nas tako odrešil. Hvala Ti za vse milosti in darove, ki nam jih podarjaš iz trenutka v trenutek. Ponižno Te prosimo za duha ponižnosti in ljubezni v odnosu do Boga bližnjega!

  Naj se žarki Božjega usmiljenja, ki izvirajo iz Jezusovega Presvetega Srca, obilno razlivajo na vse trpeče sestre in brate, na iskalce in prosilce Božjega usmiljenja, na vse grešnike v domovini in po svetu … Prosimo, da bi se Usmiljeni Jezus milostno ozrl na prošnje v stiskah in uslišal vse, ki so/smo potrebni Njegovega usmiljenja; naj se zgodi presveta Božja volja!

  Prošnje:
  – za odpuščanje naših grehov in žalitev Boga, spreobrnjenje grešnikov, novo življenje v moči Svetega Duha;
  – za usklajeno in učinkovito delovanje vladne ekipe, kriznega štaba, občin, štabov civilne zaščite, drugih organizacij v boju zoper koronavirus;
  – za zaustavitev širjenja koronavirusa; da bi vsak storil vse potrebno za svojo zaščito in zaščito ljudi v svoji okolici;
  – za ozdravljenje bolnikov, ki trpijo zaradi posledic okužbe z novim virusom; za njihove svojce;
  – za blagoslov zdravnikov in medicinskega osebja, ki se dan in noč trudijo za ozdravljenje bolnikov;
  – za znanstvenike in raziskovalce, da bi čim prej odkrili učinkovito zdravilo oz. cepivo zoper virus Covid – 19;

  – Sija (za srečo v ljubezni, da bi si našla službo, za božjo pomoč v stiski)
  – Vesna (da bi spoznala življenjskega sopotnika, ki jo bo spoštoval in ljubil)
  – Slavica (prošnja za zdravje hčere ob sumu koronavirusa)
  – Sanja (za božjo pomoč bližnjim in vsem ljudem, za službo, za notranjo moč)
  – KRISTINA (prošnje za svet, bolne, trpeče …)
  – hvala (za božje varstvo njene družine, sorodnikov, za rešitev drugih prošenj)
  – Justina (za varstvo njene družine pred boleznijo)
  – Irena (za zdravje bližnjih ter vseh ostarelih in kronično bolnih)
  – Boštjan (za božjo pomoč v stiski)
  – Grega (za zdravje in mir)
  – Viki (za ozdravljenje sodelavke, za božjo pomoč v službi)
  – zdenka (za božjo pomoč in varstvo njenih najbližjih)
  – Branko (za njegovo družino)
  – Olga (za zdravje njene družine, za pomoč obolelim)
  – Marija (za zdravje, pomoč bolnim, ozdravljenje obolelih za novim virusom)
  – MamiM (za zdravje staršev)
  – Jana (za zdravje njenega moža)
  – ter prošnje drugih prosilcev milosti na tej spletni strani, katerih imena so
  zapisana na »Božji dlani«.

  MOLIMO ROŽNI VENEC! LAHKO GA MOLIMO TUDI MED SPREHODOM!

  Pater Anton Nadrah je nekoč zapisal: »Moj osebni zdravnik je ugotovil, da se premalo gibljem, in mi svetoval, naj rožni venec molim med sprehodom. Čudovito! Še imamo zdravnike, ki molijo rožni venec in ga celo svetujejo svojim pacientom. Sprehod in rožni venec, oboje se da lepo združiti.« Rožni venec lahko res molimo vsepovsod – na sprehodu, v avtu, v čakalnici, v kuhinji, pred Najsvetejšim in celo na cesti. »Premišljevanje rožnovenskih skrivnosti je odlično sredstvo zoper posvetnost, grešnost in nevero,« poudarja p. Nadrah. Poleg tega lahko skozi 15 rožnovenskih skrivnosti, ki povzemajo Jezusovo življenje, v Božji luči gledamo tudi na vse, kar se dogaja v svetu (povzeto po Aleteia.si).

  Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, zaupamo vate!
  O Marija, kraljica presvetega rožnega venca, prosi za nas!

 46. Sija says:

  Pričela se je pomlad, v meni pa vlada popolna temačnost… Dobri Bog k tebi dvigam dlani in te prosim,
  ponižno te prosim usliši mojo prošnjo, da se vrne moja ljubezen in da najdem službo…

  Zmanjkuje mi moči in vsakršne volje do življenja, klonem, počasi klonem…
  nikoli se nisem posluževala tega, sama sebe ne poznam več, kajenje, neumnosti,
  samota, osamljenost, bolečina….kot da me zapušča razum.
  Zakaj se mi to dogaja….me je Bog zapustil….

  Hvala Vam za vse vaše molitve, naj Vsemogočni usliši naše prošnje.
  Ostanite zdravi.

  Mir in vse dobro.

  Sija

  • Miro says:

   Draga Sija, priporočam vam, da si čim prej poiščete strokovno pomoč, pogovor z nekom, ki mu zaupate, s terapevtom, z duhovnikom, kolikor je to v trenutnih kriznih razmerah sploh mogoče, po telefonu pa zagotovo. Sicer pa glejmo na tiste, ki se v tem trenutku nahajajo v še hujši stiski kot je naša! Čeprav nimamo tistega, kar si ta trenutek želimo, se Gospodu nenehno zahvaljujmo za tisto, kar že imamo – tj. je za številne druge darove, ki nam jih podarja iz trenutka v trenutek. Če nam npr. manjkajo dve ali tri stvari, se Gospodu nenehno zahvaljujmo za sedem, osem, deset ali še več drugih darov, ki jih imamo po Njegovi milosti, pa jih morda v svojem življenju sploh ne opazimo!

   Glejmo predvsem na neizmerno Gospodovo trpljenje na križu za naše odrešenje! V tihi, globoki molitvi vsak dan svoje trpljenje združujmo z Gospodovim trpljenjem in Gospodo križ bo nosil naše križe! V tem času se z vsem svojim bitjem posvetimo molitvi za vse trpeče sestre in brate, ki so zboleli in trpijo zaradi okužbe z novim koronavirusom (pri nas, v Italiji, Španiji, Nemčiji, drugod po svetu). Ko molimo ne samo zase, ampak tudi za druge trpeče ljudi, se v našem srcu prižiga Luč, ki nam daje notranjo svetlobo in moč za hojo za Trpečim Gospodom!

   Pogostokrat vzklikajmo v srcu:

   – Gospod Jezus Kristus, Božji Sin, usmili se nas in vsega sveta!
   – Jezus, Kralj usmiljenja, pridi z močjo Svetega Duha in ozdravi naša srca!
   – O Marija, brez madeža izvirnega greha spočeta, prosi za nas, ki se k tebi zatekamo!
   – Sv. Jožef, prijatelj Najsvetejšega Srca, prosi za nas Boga!
   – Vsi svetniki in svetnice, prosite za nas!
   – Itd.

   Naj vas Bog obilno blagoslovi z novim gledanjem na temelju Božje besede ter vam podari potrebno notranjo svetlobo in moč, da boste z Njegovo pomočjo premagali hudo preizkušnjo in zaživeli v moči Svetega Duha!

  • hvala says:

   Spoštovana Sija!

   Ni človeka na svetu, ki ne bi bi doživel stisko takšno ali drugačno, pa poglejmo trpljenje Jezusa, pomislite vsak dan na njegov križ, na njegovo trpljenje , ko so Ga zapustili in zatajili najbližji, predstavljajte si, kaj je prebijala Njegova Mati ob tem.

   Iz svojih lastnih izkušenj vam povem, da je stiska res huda. Bolečina včasih para dušo, to poznam. Ampak , če ste se Gospodu izročila, potem ne skrbite, kaj Mu ne zaupate ?. Ali mislite, da vas res ne sliši?

   Iz svojih izkušenj povem, da to ne gre tako hitro, od danes na jutri. Bog ima za vsako stisko rešitev v svoji uri rešitve, tudi to vam povem iz svoje izkušnje.

   Glejte Bog je rekel po preroku Jeremiji: “NJIHOVO ŽALOVANJE SPREMENIM V VESELJE, PO STISKI JIH POTOLAŽIM IN RAZVESELIM, (Jeremija 31,13).

   Svetujem vam , da molite, prosite Gospoda in jokajte, prišel bo dan , ki Ga je določil Gospod za rešitev.
   Če pogledamo tudi naše prednike za nazaj, so imeli trpljenje razne oblike, če pogledamo svetnike, trpljenje jih je popeljalo do svetosti.
   Zahvaljujte se MU in Ga slavite. On že ve , kaj dela!

   • hvala says:

    Spoštovana Sija-pripis

    Zelo dobro razumem vašo stisko. Ko sem bila jaz v vrhuncu svoje stiske, vsaj tako se je meni zdelo, sem šla ven pod Križ Jezusa in “tulila” pod njim, z vsem telesom in dušo sem bolečino dajala ven pred Gospoda. Včasih se človeku res zazdi, da ne bo mogel vzdržati, ampak Gospod dviga. Ko sem šla po cesti, sem se pogovarjala z Jezusom, ni me zanimalo kaj si ljudje mislijo o meni, s kom se pogovarjam, če ni zraven nobenega človeka.

    Če beremo Psalme, kakšno izlito trpljenje in stiska posameznika in naroda je izlita v Svetem Pismu napr, David je trepetal in drgetal kot list v vetru. Ampak ti ljudje so videli rešitev, imeli so upanje ; in tako so tudi preživeli težke čase.

    Glejte, Gospod včasih lahko človeka “osami” na nek način, govorim v smislu, ko ni nikjer rešitve, človek ti ne more več pomagati. Ni človeka, ki bi ti dal rešitev , Bog pa molči. To je dejansko hoja po” puščavi”. In ko nastopi popolna tišina, “osamitev” in ni rešitve, takrat pa Gospod poseže. V takšnem stanju je tudi popolna predaja Gospodu.

    Glejte, razumem tudi, da v tem vašem času in stanju me mogoče ne boste razumela niti druge ne, Mogoče se pa boste kdaj čez leta spomnila vse naših nasvetov in pogovorov.

    Glejte Gospod vas bo rešil, to bo minilo, imejte upanje. Sedaj je potrebno še dodatno moliti, da vam bo Gospod dal dodatne milosti, da boste vzdržala.

    Ni človeka na svetu, ki bi odprl vrata, ki jih Gospod zapre in ni človeka , ki bi zaprl vrata, ki jih Gospod odpre. On je Alfa in Omega , začetek in konec, imejte to pred očmi vsak dan.

    Glejte še en nasvet. Ko je človek v svoji stiski, ki se mu zdi najhujša, je potrebno iti ven iz sebe in pomagati drugim trpečim ljudem, bilo kakšna pomoč je to.

    Jaz sem včasih bila v takem stanju, da se mi je zdelo, da ne bom ničesar zmogla, pa sem šla opravljat opravke za druge, ki jih niso mogli sami opraviti, poslušala njihove težave in solze, v meni pa je vse vrelo, moje solze pa je videl samo Gospod in Marija.

    Oklenite se Gospoda z vso močjo, dal vam bo moč in rešitev po njegovi volji.

    • hvala says:

     MISEL PATRA PIJA!

     POGOJI POD KATERIMI SE MORAMO IZROČITI BOGU SO NASLEDNJI: DA ODSLEJ BOG URESNIČUJE SVOJO VOLJO NAD NAMI IN UNIČI NAŠO VOLJO, KAKOR SAM ŽELI.

  • Janez says:

   Molitev k svetemu Antonu Padovanskemu, da bi našli pravega življenjskega sopotnika

   Moj veliki prijatelj sveti Anton,
   ti, ki si zavetnik zaljubljencev,
   ozri se name, na moje življenje,
   na moje želje, hrepenenja in posreduj zame pri Bogu.
   Brani me pred nevarnostmi, zaletavosti,
   odvrni od mene nesrečo, zablode in razočaranja.
   Pomagaj mi, da bom preudarna, modra, realna
   samozavestna, dostojanstvena in vesela.
   Naj najdem zame primernega krščanskega fanta,
   ki mi bo všeč, ki bo pošten, delaven, dober in odgovoren.
   Ki bo znal pogumno stopati v prihodnost in
   proti življenju v dvoje in biti glava verne družine.
   Ki se bo pripravljen dati na razpolago kot nekdo,
   ki je od Boga prejel sveto poklicanost in obvezo do mene, otrok in družine.
   Naj bo moja zaljubljenost srečna
   in moja ljubezen brezmejna.
   Naj vsi zaljubljenci iščejo
   medsebojno vzajemno ljubezen in razumevanje,
   toplo družinsko skupnost za vse življenje in rast v veri.
   Sveti Anton prosim usliši me in mi pomagaj,
   da bom spoznala pravega fanta zame in bila srečna z njim.
   Amen.

   Sveti Anton Padovanski spada med najbolj priljubljene svetnike, ki se mu lahko priporočite, ko kaj iščete – na primer moža. Seveda ga lahko prosite z besedami po lastnem navdihu, tu zgoraj pa le predlog, kako prositi, da bi našli življenjskega sopotnika.
   Medmrežje Aleteia

   Gospod Bog prosim Te sliši in Usliši prošnje in molitve Antona Padovanskkega in Sije, da bi spoznala pravega fanta za krščanski zakon poln razumevanja in ljubezni, da bi bila srečna in zadovoljna. Amen. Janez

  • Janez says:

   Auch du bist ein Engel fuer mich ali Prihaja spet vigred v deželo k nam
   Ali veš prijatelj, kam bežijo angeli, ko izgubijo svoja krila?
   Ko svetlo noč zapusti sijaj in ko nova jutra solze so žalostnih ljudi umila?
   Daj jim vendar človek ponovno svoja krila, daj jim nova krila svojih sanj in domišljije,
   pojdi tja, kjer valovi sreče in dobrote so doma,
   kjer je obilo dobrote in upanja;
   prinesi jim spet radost, upanje in strpnost,
   naj nam vsem spet vesela godba v srcu zaigra.
   Kadar vstaja sonce, prebuja se nov dan,
   vedi, ko nekdo te ljubi, odpira svojo toplo dlan.
   In ko človek išče radost, srečo, mir srca,
   je samo ljubezen, ki lahko osreči ga.
   O, daj Gospod, moj Stvarnik ljubezni polno mi srce,
   glej, zaman je drugo materialno, ker le skrb, nemir preveva me.

   Rad bi ponesel radost in dobroto v življenje vsem ljudem,
   z njima prosim podeli mi Gospod veselje in spodbudi ter opogumi me.
   Podari mi Božji Mir in Molitev k Tebi, ki z Ljubeznijo in Vero do Boga napolni mi srce.
   Kakor jutra rosa, ki ob soncu zgine in več je ni,
   kakor vrt pomladni na novo v naši vasi na Pancah oživi,
   človek se spreminja, ko Ljubezen v njem spet oživi,
   mrak postaja sonce, v njem veselje in upanje se spet zbudi,
   vedre in radostne, polne miline so človeške spet oči,
   v njih sledu nobene žalosti več ni,
   ker žalost so odnesli tja daleč, naši dobri Sveti angeli;
   in vedi, če si v srcu dober, si ta angel zame tudi ti.

   Ni slajših misli, kot je lep pogled na pomladne dolge, svetle, tople dni,
   ko zelenijo listi, poganja cvetje, zaslišiš spet otroški smeh in zaslišiš v gozdu ptic veselo petje;
   juhuhu, prihaja vigred spet in dušo objame sto radosti,
   vse je lepo, vse me veseli, kar v vigredi zeleni ino cveti,
   kot drobna impresija, ki v duši ostaja večno in nikdar ne zbledi!

   Janez AKA Dichter Hansi

   Draga Sija, želim vam lepo pomlad in obilo lepih trenutkov navkljub preizkušnjam zaradi bolezni! Naj vas Bog sliši in usliši, da boste kmalu spoznali pravega fanta, s katerim se bosta ljubila in bila srečna ter zadovoljna v krščanskem zakonu. Amen. Janez

 47. Janez says:

  SVETI DUH PROSIM POMAGAJ MI, NAVDIHNI ME IN VODI ME
  Če se danes želimo izogniti prevari bogastva, materializma in samozadostnosti ateizma v Svetu,
  se moramo naučiti hoditi in slediti Bogu po Poti v Svetem Duhu.
  Duh Božje Dobrote in Ljubezni naj nas vodi,
  ne pa materializem egoističnega sveta in greh skušnjave mesa in bogastva,
  ki povzroča neenakost in revščino ljudi.
  Hudobnež vedno išče tiste neiskrene farizejske materialistične kristjane,
  ki se ravnajo po svoji glavi, po čustvih, znanju in po volji
  in poznajo vse Božje postave in Biblijo na pamet pro memoria, ki pa je ne živijo.
  Namesto, da bi se ravnali po Božji besedi in Duhu in ljubili in delali dobro,
  zbirajo materialne dobrine in denar ter ne služijo drugim ljudem.
  Ljudje se ne moremo se ravnati po tem, kar čutimo ali pa ne čutimo.
  Zaradi Božjega kraljestva se moramo odpreti Bogu in se ravnati po Svetemu Duhu,
  Da nas vodi in nas razsvetli ter pove kakšna je Božja Volja.
  Preveč si domišljamo, da vse vemo, vse zmoremo sami in vse lahko sami naredimo.
  Človeški razum in pamet hočeta namreč vse znati, vse razjasniti in vse razumeti.
  Vsako stvar v življenju hoče sodobni človek, z razvojem znanosti in tehnike,
  postaviti tako, da ima nek smisel in namen,
  saj ne maramo skrivnosti in neodgovorjenih vprašanj.
  Sveti Duh naj nas poživlja in nas vodi.
  Bog noče, da bi se mučili s težkimi vprašanji in z Božjimi skrivnostmi v naravi ali v nas.
  Noče, da bi se trudili s težkimi vprašanji in skrivnostmi
  ter se prekomerno ukvarjali z neodgovorjenimi vprašanji.
  Ko ne vemo odgovorov na skrivnosti, moramo zaupati Bogu ali pa
  v purgatoriju življenja nenehno grebsti v iskanju odgovorov na zagonetke in enigme življenja.
  Marsikaj v življenju človenku ostane skrivnost,
  ki nam jo Bog po svoji Milosti postopno razkrije in razodene iščočemu človeku.
  V nas je resda skrita radovednost, želja po raziskovanju skrivnosti,
  ukvarjanje z raznimi vedami in iskanje odgovorov na vprašanja.
  Vemo pa, da ko se učimo in iščemo vidimo, da imamo več vprašanj kot odgovorov.
  Zato vedimo pa, da človek pa ne more nič narediti sam brez Boga,
  še noben las na glavi mu ne zraste brez Njega na novo
  in nobena novost ali sprememba in drugačnost na zemlji se ne zgodi brez Njega, ki je naš Stvarnik.
  Zato je prav, da verujemo v Njega, da ga prosimo in da sledimo Njegovi Volji,
  ki je Dober in Vsemogočen Oče svojim Otrokom na Zemlji.
  Danes namreč v sodobnem svetu obstaja veliko hrepenje po Bogu,
  ki nam je vernikom znan ali pa v nekaterih stvareh neznan in skrivnosten.
  O Bogu ljudje zelo malo vemo, več vemo o tem kaj ne vemo.
  Pogosto nekateri neverni ljudje, ki so sebi v svoji moči in pameti zadostni,
  Boga ne uvidijo v naravi, ga ne prepoznajo in ga zato ne pripoznajo.
  Molimo zato za vse neverne in za tiste, ki iščejo Boga, da spregledajo.
  Vsekakor pa lahko sklenemo, da gre danes, kljub napredku in razvoju v svetu,
  za globok nemir v srcu sodobnega človeka,
  ki ga ne morejo potešiti nobene zemeljske dobrine in zemeljske vrednote.
  Osiromašeno neverno notranje življenje pelje sodobnega človeka
  enaindvajsetega stoletja k materializmu, pohlepu, boleznim, mamilom, bogastvu in revščini,
  grabljenju potrošnih dobrin in minljivih zunanjih doživetij, ki pridejo in minejo.
  Nemirno je moje srce, dokler ne počije v Tebi Gospod.
  Zato prosim za Tvojo Milost Gospod, da bom gledal svoje življenje,
  kot na Potovanje k Njemu, ki je Pot Učenja in Rasti,
  Pot Veselja in Žalosti, Pot Služenja Drugim,
  ko v tem potovanju končno odkrijem Smisel Življenja in vem,
  da je Bog vedno v meni in ob meni
  in da me v svoji ljubezni pusti, da se sicer sam prostovoljno odločam,
  da pa brez Njega ne morem živeti in nič sam narediti.
  Gospod reši nas iz stisk biolezni zaradi koronavirusa.
  Pomagaj nam, da se bolezen ne bo več širila pri nas in v svetu in ozdravi vse zbolele za virusom.
  Prosimo Te pomagaj zdravnikom in raziskovalcem, da bodo našli zdravilo za ozdravitev bolnikov.
  Gospod Ti si moje vse. Pomagaj mi in mi Stoj ob Strani!
  Gospod prosim naj se zgodi Tvoja Volja in ne moja Volja!
  Amen.

  Janez AKA Dichre Hansi

  »Blagor ubogim v duhu, zakaj njih je nebeško kraljestvo« (Mt 5,3).

  “Kdor še nikoli ni prebral Govora na gori,” je rekel francoski katoliški pisatelj François Mauriac, “ne more vedeti, kaj je krščanstvo.” Jezus pravi, da so blagrovani (blagoslovljeni oz.”blaženi”) tisti, ki jih imamo običajno za poražene in nesrečne: “Blagor ubogim v duhu … Blagor žalostnim … Blagor čistim v srcu… Blagor preganjanim zaradi pravičnosti …” (Mt 5, 3-10). Grška beseda »makarios«, pomeni “blažen, srečen”… To je tisti, ki je deležen božje radosti, ki je izbral pot pravičnosti in resnice… “Blažen” je tisti, ki sreča (spozna) Boga in ga Bog blagoslovi…Stara zaveza razglaša za blaženega človeka, ki posluša, upošteva in spoštuje postavo –Božje zapovedi. Srečni so možje in žene, ki imajo veliko otrok in jih je Bog blagoslovil tudi z materialnimi dobrinami (5Mz 11, 2-6).Jezus pa oznanja nov pogled na vrednote. Blagoslovljeni ste vi ubogi, lačni, vi ki jokate… Vam pripada Božje kraljestvo. Blagri so vir upanja: revni in izključeni so ljubljenci nebeškega Očeta, ki bodo prvi stopili v Božje kraljestvo (Lk 6, 20–23; Mt 5,1-10).Jezus pričakuje od svojih učencev, od nas kristjanov (ne le od apostolov –škofov, duhovnikov, redovnikov) stalno, popolno, brezpogojno odločitev in zvestobo, ne le preprosto spoštovanje nekaterih verskih predpisov ali občasno opravljanje dobrih del. Molimo na kolenih in prosimo Boga za odpuščanje in rešitev iz vseh stisk, ki nas pestijo zaradi koronavirusa! Bog nam hoče nekaj povedati! Da se spreobrnemo in poboljšamo in da se Vrnemo Nazaj k Njemu! Amen.

  • Janez says:

   Molimo in prosimo Očeta, ki smo ga z grehi užalili odpuščanja. Bog nas Ljubi in hoče da se spokorimo in Vrnemo Nazaj tako, kot Izgzbljeni Sin iz Evangelija. Vendar ne bo več tako, kot je bilo, ker bomo morali marsikaj spremeniti in se poboljšati. Oče nas čaka, da se spokorimo in se vrnemo k NJemu. Odpustil nam bo, ko se pokesamo in prosimo Odpuščanja. Ker nas Neskončno Ljubi. Janez

 48. Janez says:

  Ste prestrašeni zaradi širjenja bolezni?
  Gospod je rekel Gideónu: “Mir s teboj, nikar se ne boj!” (Sod 11,23) Te besede govori tudi nam. Ne bojmo se in zaupajmo v Boga, ki je naš ljubljeni Oče, mi pa smo njegovi ljubljeni otroci.

  Spodnja molitev je kot ustvarjena za vse, ki imamo v teh težkih dneh težave z zaupanjem Bogu in z notranjim mirom. Nastala je kot ekumenska molitev ob Duhu Assisija leta 2011:

  Naš Stvarnik, podari nam mir od vzhoda do zahoda.
  Naš Stvarnik, podari nam mir od severa do juga.
  Naš Stvarnik, podari nam mir od višin do globin.
  Naš Stvarnik, podari nam mir od rojstva do smrti.
  Naš Stvarnik, podari nam mir od ločevanja do sprave.
  Naš Stvarnik, podari nam mir od dvoma do upanja.
  Naš Stvarnik, podari nam mir od odtujevanja do edinosti.
  Naš Stvarnik, podari nam mir od žrtve Tvojega Sina do milosti Tvojega Duha.
  Naš Stvarnik, podari nam mir, zdaj in vselej, na veke vekov.
  Amen

  Ostanimo povezani z Bogom in med seboj. Zaupajmo v Boga in se ne bojmo!

  Medmrežje Aleteia

 49. Vesna says:

  Jezus hvala ti za vse milosti in Blagoslove v mojem življenju.Prosim te pripeljali na mojo po človeka,ki me bo spoštoval in ljubil tako kot sem,ki bo odprt zate.

  • Janez says:

   Molitev k svetemu Antonu Padovanskemu, da bi našli pravega življenjskega sopotnika

   Moj veliki prijatelj sveti Anton,
   ti, ki si zavetnik zaljubljencev,
   ozri se name, na moje življenje,
   na moja hrepenenja in posreduj zame.
   Brani me pred nevarnostmi,
   odvrni od mene nesrečo,
   zablode in razočaranja.
   Pomagaj mi, da bom realen / realna
   samozavesten / samozavestna,
   dostojanstven / dostojanstvena in vesel / vesela.
   Naj najdem dekle / fanta,
   ki mi bo všeč, ki bo delavna / delaven,
   dobra / dober in odgovorna / odgovoren.
   Ki bo znala / znal pogumno stopati v prihodnost in
   proti življenju v dvoje.
   Ki se bo pripravljena / pripravljen dati na razpolago kot nekdo,
   ki je od Boga prejel sveto poklicanost in obvezo do družbe in družine.
   Naj bo moja zaljubljenost srečna
   in moja ljubezen brezmejna.
   Naj vsi zaljubljenci iščejo
   medsebojno vzajemno razumevanje,
   skupnost za vse življenje in rast v veri.
   Amen.

   Sveti Anton Padovanski spada med najbolj priljubljene svetnike, ki se mu lahko priporočite, ko kaj iščete – na primer moža oziroma ženo. Seveda ga lahko prosite z besedami po lastnem navdihu, tu zgoraj pa le predlog, kako prositi, da bi našli življenjskega sopotnika.
   Medmrežje Aleteia

   Molitev za bodočega moža!
   Dobro je tako pomembne odločitve sprejemati skupaj z Gospodom!
   V imenu Očeta in Sina in Svetega Duha.
   Ljubi Oče, ki si v nebesih. Nekje živi fant, ki me išče, ki bom po Tvoji volji smela biti njegova – oče najinih otrok. Ohrani ga čistega, daj mu moč, da se bo znal obvladati, pridno delati in bo plemenit zate in zame ter veren, dober in pravičen. Tudi mene varuj zanj. Orji in sej v najinih srcih zdaj v pomladi življenja, da bova močna in bova ob tvoji dobrotni roki zgradila Tebi ljubi in nama srečen dom.
   Jezus tebi živim, Jezus tebi umrjem, Jezus tvoja sem živa in mrtva.
   Amen.

   Medmrežje katoliški stik

   BVB Vesna in vam pomaga, da boste našli pravega človeka za skupno krščansko družinsko živjenje. Amen. Janez

 50. KRISTINA says:

  SVETI BOG, SVETI MOČNI, SVETI NESMRTNI USMILI SE NAS IN VSEGA SVETA.
  Gospod pridi in nam pomagaj, ob petkih v postnem času pri naših redovnicah molimo Križev pot. Tudi mi se sedaj nahajamo na Križevem potu, ne vemo še na kateri postaji smo, a zberimo moči, molimo, hvalimo, slavimo, prosimo Gospoda, da kaj kmalu pridemo do 15. postaje Ki je od mrtvih vstal in se tudi mi zbudimo z novimi močmi in ljubeznijo v srcu do vsega stvarstva.
  Molimo, slavimo, zahvaljujmo se , prosimo…
  Gospod pridi in nas reši
  Jezusovo srce usmili se nas
  Marijino srce usmili se nas
  sv. Faustina Kowalska prosi za nas

 51. Miro says:

  V TEM HUDEM ČASU MOLIVCI OSTANIMO ŠE NAPREJ TESNO POVEZANI V VSAKODNEVNI MOLITVI ROŽNEGA VENCA! PO TEJ ČUDOVITI MOLITVI NAS PREBLAŽENA DEVICA MARIJA VODI K JEZUSU!

  »Nekateri ljudje so zelo nespametni in mislijo, da lahko skozi življenje stopajo brez pomoči Božje Matere. Ljubite Marijo in molite rožni venec, kajti njen rožni venec je orožje proti zlu v današnjem svetu. Vse milosti, ki so nam dane od Boga, prihajajo preko Božje Matere« (sv. Pij).

  »Pojdite k Mariji. Ljubite jo! Vedno molite rožni venec. Lepo ga molite. Molite ga tako pogosto, kot je le mogoče! Bodite duša molitve. Molitve se nikoli ne naveličajte, kajti nujno je potrebna. Molitev predrami Gospodovo srce in nam prinese potrebne milosti« (sv. Pij).

  O Marija, kraljica presvetega rožnega venca, prosi za nas!

 52. Janez says:

  MOLITEV ZA ČAS PREŽIVET DOMA V KARANTENI
  Ostajam doma, Gospod.
  In zavedam se, da si me tudi tega
  učil Ti, ki si bil poslušen Očetu
  in 30 let živel v Nazaretu,
  ko si čakal na svoje veliko poslanstvo.
  Ostajam doma, Gospod.
  V mizarstvu Jožefa, tvojega in mojega skrbnika,
  se učim delati, ubogati,
  da zgladim grobe robove mojega življenja
  in Zate pripravim umetniško delo.
  Ostajam doma, Gospod.
  In vem, da nisem osamljen
  saj je Marija, kot vsaka mati,
  tu zraven, opravlja “hišna opravila”
  in pripravlja hrano za nas, vso Božjo družino.
  Amen.

  “Tudi tega si me učil Ti, ki si bil poslušen Očetu in 30 let živel v hiši v Nazaretu, ko si čakal na svoje veliko poslanstvo.” Monsinjor Giuseppe Giudice.

  Zgornjo molitev, ki nas bo opogumljala v časih, ki jih prestajamo v karanteni zaradi koronavirusa, je napisal italijanski monsinjor Giuseppe Giudice, škof italijanskega mesta Nocera Inferiore v provinci Salerno.

  Medmrežje Aleteia

 53. Janez says:

  GOSPOD DAJEŠ MI MOČ, DA SEM V VERI STANOVITEN IN DA SEM TI ZA VSE HVALEŽEN
  Pogosto vidim le tisto, kar je narobe. Kar hitro pokažem na napake. Prizadevam si, da ne bi pozabil na hvaležnost Bogu za vse. Premalo se zavedam, s čim vsem me je Bog obdaril. Imam številne darove in talente, dal nam je ta čudoviti svet, ljudi, ki me obdajajo. Ne pozabim se v molitvi zahvaliti za čudovite Božje darove. Bodi hvaležen tudi bližnjemu za vsako še tako majhno pozornost, tudi za dobroto in kritiko, nasprotovanje. Vse se zgodi z Božjo Voljo. Beseda hvala ali dejanje hvaležnosti naj bo iskreno in iz srca. S tem namenom prisostvujem po radiu ali televiziji sveti maši, če lahko, tudi enkrat med tednom. Berem Sveto pismo in razmišljam ter premišljujem poleg molitev, kaj mi hoče Bog povedati. Naj Mi vse to pomaga k Božjemu Miru, Dobroti in Usmiljenju, da bom s Pravičnim Življenju zgled tudi za vse družinske člane doma in za druge. Božje Usmiljenje in Dobrota Zaupamo Vate.
  MOLITEV
  Gospod, pomagaj mi,
  da bo moje srce polno hvaležnosti nad vsem,
  kar mi daješ.
  Vodi me, da se bom znal zahvaliti
  tudi bližnjemu za izkazano pozornost.
  Prosim Bog pomagaj mi,
  da bom molil in živel Pravično in
  dajal drugim svoj tihi zgled Božje Ljubezni in Usmiljenja.

  Medmrežje Pridi in poglej

 54. Janez says:

  ČUJ MARIJA MOJO PROŠNJO
  Čuj, Marija, mojo prošnjo, ki naslavljam jo k Tebi iskreno in izrekam iz srca vročo,
  o ne izpusti me iz Svojih Materinskih rok.
  Mati mila in dobrotna ob meni bodi in ostani sredi bolezni, križev in nadlog.
  Vem, da Ti ne boš pustila, da se Tvoj otrok izgubi,
  verjem, da ob meni si vedno Marija Ti
  in da Tvoja roka me skrbno drži.
  Marija prosim, Ti me čuvaj, Ti me brani,
  vedno mi v Življenju ob strani stoj.
  Milo sodbo pri Jezusu mi izprosi,
  da pridem k Očetu in se vrnem v raj s Teboj.
  Čuj, Marija, klic moje duše, poslušaj prosim glas mojega srca,
  prosim bodi nam kot naša dobra Mati vselej usmiljena!
  Saj Ti dobrotna, ljuba, mogočna, sveta Mati, nam ljudem na zemlji moreš vedno pomagati.
  Ko nikjer ni več pomôči, si nam svetla zvezda upanja v temni noči.
  Ne presliši prošnje ki izrekamo jo Ti na glas, ljuba Mati, reši nas!
  Glej, otroci Tvoji smo, Tebi vse zaupamo in k Tebi v varstvo se zatekamo.
  Ti nam moreš vselej pomagati, o, pokaži in objemi nas Marija,
  saj verjem, da si naša Draga Mati!

  Prirejena in nekoliko dopolnjena molitev Skupnosti krščanskega življenja

  Sedaj je trenutek, ko se moramo ponižno na kolenih v molitvi spokoriti in prositi Presvetega Troedinega Boga, Marijo, Svetega Jožefa in vse svetnike in vse svetnice za Usmiljenje in Odrešenje ter Rešitev pred boleznijo koronavirusa in ozdravitev bolnih. Prosimo Boga in Marijo za odpuščanje vseh grehov in prosimo za Milost in Pomoč, da se spreobrnemo in poboljšamo v spokornih molitvah in psalmih ter dobrih delih Bogu v Čast in Veselje tako, da pokažemo, da se Njegovi Grešni Otroci iskreno kesamo Grehov in da se želimo Vrniti k OČetu kot Izgubljeni Sin v Evangeliju. Gospod Usmili se nas. Gospod Sliši in Usliši Nas Vse Ljudi pri nas in v svetu, da se po Tvoji Milosti in Dobroti Vsi Rešimo in Odrešimo vseh preizkušenj in bolezni. Bog pridi in nam pomagaj. Martija prodsim pomagaj nam s priprošnjo Jezusu za nas, da nas odreši vsega kar nas teži. Amen. Janez

 55. Miro says:

  DVE ZAPOVEDI, KI STA POMEMBNI BOLJ KAKOR VSE DARITVE IN ŽRTVE! – GOSPOD, ODPRAVI VSO SEBIČNOST, KI JE V MENI!

  BOŽJA BESEDA: Eden izmed pismoukov je slišal, kako razpravljajo, in videl, da jim je Jezus dobro odgovoril; pristopil je in ga vprašal: »Katera je prva od vseh zapovedi?« Jezus je odgovoril: »Prva je: Poslušaj, Izrael, Gospod, naš Bog, je edini Gospod. Ljubi Gospoda, svojega Boga, iz vsega srca, iz vse duše, z vsem mišljenjem in z vso močjo. Druga pa je tale: Ljubi svojega bližnjega kakor samega sebe. Večja od teh dveh ni nobena druga zapoved.« Pismouk mu je rekel: »Dobro, učitelj. Resnico si povedal: On je edini in ni drugega razen njega, in ljubiti njega iz vsega srca, z vsem umevanjem in z vso močjo ter ljubiti bližnjega kakor samega sebe je več kakor vse žgalne daritve in žrtve.« Ko je Jezus videl, da je pametno odgovoril, mu je rekel: »Nisi daleč od Božjega kraljestva.« In nihče si ga ni drznil še kaj vprašati (Mr 12, 28-34).

  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Mr+12%2C28-34&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

  V pogovoru s pismoukom Jezus poveže dve zapovedi, ki najbolj zaobjemata zahteve Božje volje. Ti zapovedi sta pomembni bolj kakor vse daritve in žrtve. Trudil se bom spreobračati k Jezusu in sprejemati zapoved ljubezni do Boga in do ljudi. Gospod, pokaži mi, da je tvoja ljubezen izvir in moč za ljubezen do bližnjih, še posebno do ubogih. Odpravi vso sebičnost, ki je v meni (Luč Besede rodi življenje, Primož Krečič).

  Slavimo Gospoda, zahvaljujmo se mu in ga prosimo: Slava tebi, Jezus, Ti si neizmerno veličastvo Božje ljubezni! Zahvaljujemo se Ti, ker je Tvoja neizmerna ljubezen izvir in moč za našo ljubezen do bližnjih. Naj po Tvoji milosti vedno živimo tako, da bomo Bogu z vsem svojim bitjem izkazovali živo vero in resnično češčenje v duhu in resnici, bližnjemu pa ljubezen in pravičnost!

  S takšno ljubeznijo prosimo našega Odrešenika Jezusa in Preblaženo Devico Marijo za uslišanje prošenj na tej spletni strani, pa tudi drugih prošenj v srcih trpečih in prosečih ljudi! Naj brezmejno Božje usmiljenje objame vse, ki se v tem trenutku nahajajo v kakršnikoli stiski; naj se zgodi presveta Božja volja!

  Prošnje:
  – za odpuščanje naših grehov in žalitev Boga, spreobrnjenje grešnikov, novo življenje v moči Svetega Duha;
  – za usklajeno in učinkovito delovanje vladne ekipe, kriznega štaba, občin, štabov civilne zaščite, drugih organizacij v boju zoper koronavirus;
  – za zaustavitev širjenja koronavirusa; da bi vsak storil vse potrebno za svojo zaščito in zaščito ljudi v svoji okolici;
  – za ozdravljenje bolnikov, ki trpijo zaradi posledic okužbe z novim virusom; za njihove svojce;
  – za blagoslov zdravnikov in medicinskega osebja, ki se dan in noč trudijo za ozdravljenje bolnikov;
  – za znanstvenike in raziskovalce, da bi čim prej odkrili učinkovito zdravilo oz. cepivo zoper virus Covid – 19;

  – Slavica (prošnja za zdravje hčere ob sumu koronavirusa)
  – Sanja (za božjo pomoč bližnjim in vsem ljudem, za službo, za notranjo moč)
  – KRISTINA (prošnje za svet, bolne, trpeče …)
  – hvala (za božje varstvo njene družine, sorodnikov, za rešitev drugih prošenj)
  – Justina (za varstvo njene družine pred boleznijo)
  – Irena (za zdravje bližnjih ter vseh ostarelih in kronično bolnih)
  – Vesna (za varstvo pred očetom in za mir v srcu matere)
  – Boštjan (za božjo pomoč v stiski)
  – Grega (za zdravje in mir)
  – Viki (za ozdravljenje sodelavke, za božjo pomoč v službi)
  – zdenka (za božjo pomoč in varstvo njenih najbližjih)
  – Branko (za njegovo družino)
  – Olga (za zdravje njene družine, za pomoč obolelim)
  – Marija (za zdravje, pomoč bolnim, ozdravljenje obolelih za novim virusom)
  – MamiM (za zdravje staršev)
  – Jana (za zdravje njenega moža)
  – ter prošnje drugih prosilcev milosti na tej spletni strani, katerih imena so
  zapisana na »Božji dlani«.

  Molitev k sv. Roku:

  Sv. Rok, evropski romar,
  kužen in zaprt,
  ki si ozdravil mnoga telesa
  in ljudi privedel k Bogu,
  posreduj za nas
  in obvaruj nas hudih bolezni
  na telesu in duši.

  Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, zaupamo vate!
  O Marija, brez madeža izvirnega greha spočeta, prosi za nas, ki se zatekamo k tebi!
  Sv. Jožef, prijatelj Najsvetejšega Srca, prosi za nas Boga!
  Sv. Rok, prosi za nas!

 56. Slavica says:

  Marija, Bog in Jezus prosim pomagajte moji hčeri da ni okužena z koronavirusom. Ima vse znake. Tako se bojim! Prosim, prosim molite z mano vsi!

  • hvala says:

   Ga . Slavica!

   JEZUS JE REKEL,” NE BOJTE SE, JAZ SEM Z VAMI VSE DNI DO KONCA SVETA”

   Imejmo zaupanje v Gospoda, strah ni od Boga in Ga to tudi boli, če ljudje ne zaupamo Gospodu.

   Več raziskav je narejenih, ki dokazujejo , da je ena najslabših stvari za naš imunski sistem strah. Strah tako ohromi naše moči, tako nas izčrpa in nas naredi dovzetne za vdor patogenih snovi, da je resnično včasih bolj nevaren kot katerekoli patogena snov sama.

   LJUBEZEN je najboljše zdravilo . Ko smo prepojeni z občutki hvaležnosti in ljubezni, je naš imunski sistem na najvišji možni ravni. (Sanja Lončar za Ognjišče).

  • Janez says:

   Božje zdravilo nadangela Svetega Rafaela (Medmrežje Aleteia)
   Rafaelovo ime iz hebrejščine lahko prevedemo z besedami “Bog je ozdravil” ali “Božje zdravilo”.
   Njegovo angelsko poslanstvo na zemlji je ozdravljenje ljudi, kar je zelo pomembno za vse, ki na kakršenkoli način trpijo. Spodnja molitev k sv. Rafaelu je namenjena vsem, ki se želijo priporočiti nadangelu, posebej tistim, ki ta trenutek zelo trpijo. V današnjem času bi morali vsi moliti za ozdravljenje svoje domovine in vseh, ki trpijo na umu, telesu in duhu ter zaradi bolezni.

   Veličastni nadangel sv. Rafael, veliki princ Nebeških dvorov,
   ki sloviš po svojih darovih modrosti in usmiljenja.
   Ti si spremljevalec vseh popotnikov po kopnem, morju ali zraku,
   tolažitelj žalostnih in zatočišče grešnikov.
   Prosim te, pomagaj mi v vseh mojih potrebah in trpljenju tega življenja,
   kot si nekoč pomagal mlademu Tobiji na njegovem potovanju.
   Ker si “Božje zdravilo”, te ponižno prosim,
   ozdravi številne slabosti moje duše zaradi skrbi za obolelo hčerko za koronavirusom.
   PROSIM TE ZA OZDRAVITEV BOLEZNI ZARADI KORONAVIRUSA MOJE LJUBLJENE HČERKE
   in veliko Božjo Milost čistosti in pravičnosti, da bom pripravljena postati tempelj Svetega Duha.
   Amen.
   Medmrežje Aleteia

   Molimo in prosimo k Svetemu Jožefu za ozdravitev
   Sveti Jožef je zvesti in razumni oskrbnik, ki ga je Bog postavil nad svojo Družino. Prosi za nas sveti Jožef, da postanemo vredni obljub Kristusovih. Dobri Bog, v svoji Previdnosti si izbral svetega Jožefa za moža Materi svojega Sina Jezusa. Častimo ga kot Varuha na Zemlji, naj nam bo tudi priprošnjik v Nebesih pri Bogu. K tebi sveti Jožef pribežimo v svojih stiskah, prosimo zaupljivo tudi Tvojega varstva. Odvrni od nas vse zmote in grehe. Podpiraj nas milostno iz Nebes, o naš mogočni in milostni varuh, v boju zoper moči teme in hudobije, kot si nekdaj otel iz smrtne nevarnosti sveto dete Jezusa in presveto nevesto Marijo. Tako brani tudi nas in sveto Božjo Cerkev vsakega sovražnega in hudobnega zalezovanja in nasprotovanja. Varuj nas vsekdar in nam pomagaj, da bomo zmogli s Tvojo Pomočjo in Zgledom sveto živeti, srečno umreti in doseči večno Zveličanje v Nebesih. Po Kristusu našem Gospodu. Sveti Jožef upanje bolnikov prosim obvaruj nas vse pred boleznijo in pomagaj ter ozdravi vse, ki so zboleli za koronavirusom. Prosim Te Sveti Jožef pomagaj moji hčerki, ki je zbolela za koronavirusom, da bo ozdravela. Amen«

   Dopolnjeni prispevek molitve skupnosti krščanskega življenja.

   • Slavica says:

    Prosim vsi dobri verni ljudje in Marija, Bog in Jezus sedaj pa Vas prosim molite še zame, ker sem tudi jaz začela kašljat in sedaj že imam vročino pa še kronični bolnik sem. Prosim Vas molite z mano za ozdravitev moje hčerke in mene! Prosim bodite z nama!
    Amen!

    • hvala says:

     Ne bojte se, Gospodu izročimo vašo bolezen, v Njegove rane!.

     Božje usmiljenje vir čudežev in skrivnosti, vate zaupamo!

 57. Sanja says:

  Gospod,ponižno te prosim, pomagaj nam vsem v teh težkih trenutkih in obvaruj vse,moje najbližje in ljubljene in tudi neznane ostale ljudi in vsa živa bitja,pomagaj da premagamo to tako zelo težko breme, ki jih povzroča ta svetovna epidemija. Ponižno te prosim pomagaj mi, da ne ostanem brez zaposlitve, tako težko se iz dneva v dan prebijamo, prosim pomagaj mi. Sama pomagam drugim, skrbim tudi za bolno taščo, prosim ne zapusti me, daj mi moč da zdržim, to kar je pred menoj. Iskrena hvala, vem da si vedno z menoj za kar sem ti iskreno hvaležna.

  • Janez says:

   RADIO OGNJIŠČE: LITANIJE SOČUTJA ZA VSE BOLNIKE

   Odgovori: Gospod, bodi jim blizu in jih potolaži.
   Ko bolečina kar prekipeva, –
   Ko zdravljenje napreduje počasneje, kot smo upali, –
   Ko smo preplašeni zaradi terapije, –
   Ko se težko odpovemo svojim načrtom, –
   Ko narašča občutje odtujenosti, –
   Ko smo iztrošeni in utrujeni, –
   Ko nas vznemirja nepotrpežljivost, –
   Ko se tesnobi pridruži še osamljenost, –
   Ko se zaradi bolezni težko pogovarjamo, –
   Ko se v nas naselita obup in malodušje, -,
   Ko se zaradi strahu ne upamo soočiti s prihodnostjo, –
   Ko divjanje bolezni načne samozavest, –
   Ko nas napadeta jeza in zamera, –
   Ko nas zamorijo skrbi in preobčutljivost, –
   Ko se je težko opreti na skrb drugih, –
   Ko se prebudi zavist do zdravih, –
   Ko prevladata črnogledost in cinizem, –
   Ko stisko poveča potreba po spravi, –
   Ko bolezen napak razumemo kot kazen, –
   Ko so ljubljeni tako daleč, –
   Ko bolezen povzroči finančne težave, ki vodijo v obup, –
   Ko nas objame občutek, da ni smiselno upati, –
   Ko nam slabotnost onemogoči, da bi sploh mislili, –
   Ko se prijatelji v strahu pred boleznijo umaknejo, –
   Ko bolezen povzroči razdražljivost, –
   Ko nas preganjata obžalovanje in sram zaradi nekdanjih grehov, –
   Ko je težko spati, –
   Ko izgine apetit, –
   Ko se upiramo nujnim spremembam, –
   Ko nas skuša zanikovanje, –
   Ko je videti, da nas nihče ne razume, –
   Ko smo privezani na dom ali omejeni v gibanju, –
   Ko grozita apatija in brezdušnost, –
   Ko se zaradi zdravil stanje navidez poslabša, –
   Ko je vse, kar potrebujemo, nežen dotik, –
   Ko je nemogoče ohraniti domače navade, –
   Ko je težko najti moč za nadaljevanje, –
   Ko molitev postane naporna, –
   Ko trpljenje postaja neznosno, –
   Ko se bliža smrt, –
   Oče naš …

   Usmiljeni Oče, tvoj ljubljeni Sin je izkazal posebno sočutje gobavcem, nežnost dolgoletnim bolnikom in ozdravljenje bolnikom, ki so jih položili predenj. Predte polagamo vse bolne in tiste, ki potrebujejo zdravilno milost. Naj ljubezen in usmiljenje božanskega zdravnika dvigneta vse, ki trpijo zaradi bolezni, obnovi jih v zdravju in miru. To te prosimo v imenu Jezusa, našega Gospoda. Amen.

   Radio Ognjišče: Molimo Litanije sočutja za bolnike
   Ko nas obišče bolezen, lažja ali težja, smo na tleh. Zelo smo zaskrbljeni, kako bo, in poraja se strah. Zato je pomembna zavest, da v času bolezni molijo za nas naši bližnji, prijatelji in morda celotna župnijska skupnost. Ena izmed molitev za bolnike so tudi »Litanije sočutja«, s katerimi prosimo nebeškega Očeta naj bolnikom podari pogum in tolažbo, predvsem pa izkušnjo, da jim je blizu, je z njimi in ob njih. S posameznimi vzkliki se poskušamo vživeti v čisto konkretno situacijo, v kateri se nahaja bolnik oz. mi sami, ko smo bolni. In ko vemo, kako se nekdo počuti v uri bolezni, je še lažje moliti in prositi za bolnika. »Litanije sočutja« v našem radijskem programu molimo vsak večer takoj po končanem prenosu svete maše. Vabimo vas, da se nam pridružite in ljubeznijo in skrbnostjo molimo za vse tiste, ki so bolni in oslabeli. Prosimo Gospoda, naj jih okrepi s svojo tolažbo in jim da moč v času preizkušenj.

 58. KRISTINA says:

  Nebeški Oče hvala ti za vse darove v mojem življenju, v življenju moje družine in vsega tega sveta. Prosim te Gospod , da pomagaš vsem ljudem, da nas izpelješ iz te puščave v kateri se nahajamo in naj končno nehamo vsi skupaj prigovarjat in se začnemo zahvaljevat, da nas ti Gospod popelješ na goro. V tvoje roke izročam ves svet. posebno še tiste, ki so bolni, ki trpijo in si ne znajo pomagati, ker te ne poznajo. Sv.Jožef usmili se tega sveta in prosi Gospoda, da nam vsem skupaj pomaga, da bomo s skupno močjo, molitvijo , zahvaljevanjem , slavljenjem izstopili iz te puščave na visoko goro. Gospod, pomagaj nam vsem, ti veš, da imam veliko svojih tihih prošenj , predajam jih tebi , pod tvoj Križ in Gospod, če je tvoja volja jih usliši. Hvala
  sv.Faustina Kowalaska prosi za nas
  sv, Jožef prosi za nas
  sv. Marija, zdravje bolnikov prosi za nas
  sv. rok prosi za nas
  vsi svetniki in svetnice prosite za nas
  o Kri in Voda iz Kristusove prebodene strani zaupamo vate

 59. hvala says:

  Sveti JOŽEF, mogočni zavetnik družine, prosi za vse nas!

  Zahvaljujem se ti!

 60. hvala says:

  Mati Božja in Mati nas vseh, prosim Te , da obvaruješ mojo družino in mene in sorodnike pred boleznijo, pa prosim tudi za rešitev prošenj, ki jih veš Ti in tvoj Sin in Oče!

  Hvala Ti Mati!

 61. Miro says:

  VERA V BOŽJO BESEDO VZPOSTAVLJA SORODSTVO MED NAMI IN BOGOM!

  BOŽJA BESEDA: Z rojstvom Jezusa Kristusa je bilo takóle: Njegova mati Marija je bila zaročena z Jožefom; in preden sta prišla skupaj, se je izkazalo, da je noseča – bila pa je noseča od Svetega Duha. Njen mož Jožef je bil pravičen in je ni hotel osramotiti, zato je sklenil, da jo bo skrivaj odslovil. Ko je to premišljeval, se mu je v sanjah prikazal Gospodov angel in rekel: »Jožef, Davidov sin, ne boj se vzeti k sebi Marije, svoje žene; kar je spočela, je namreč od Svetega Duha. Rodila bo sina in daj mu ime Jezus, kajti on bo svoje ljudstvo odrešil grehov.« Vse to pa se je zgodilo, da se je izpolnilo, kar je Gospod rekel po preroku: Glej, devica bo spočela in rodila sina in imenovali ga bodo Emanuel, kar v prevodu pomeni Bog z nami. Ko se je Jožef zbudil, je storil, kakor mu je naročil Gospodov angel. Vzel je svojo ženo k sebi in ni je poznal, dokler ni rodila sina; in imenoval ga je Jezus (Mt 1,18-25).

  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Mt+1%2C18-25&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

  Vera v Besedo vzpostavlja sorodstvo med nami in Bogom. Po njej, kakor Jožef, sprejemamo njega, ki ima moč, da nas naredi za sinove (Jn 1,12). Vse je prepuščeno naši odgovornosti, naši sposobnosti, da odgovorimo Božji besedi: ta je njegov »angel«, ki nam daje možnost, da Boga sprejmemo, ga poslušamo in mu odgovorimo (odlomek iz komentarja p. Silvana Faustija, Skupnost bere Matejev evangelij).

  Po zgledu sv. Jožefa se v srcu odprimo Božji besedi, jo skrbno poslušajmo in zvesto uresničujmo v življenju! V tem duhu Božjemu usmiljenju izročimo naslednje prošnje:

  – za odpuščanje naših grehov in žalitev Boga, spreobrnjenje grešnikov, novo življenje v moči Svetega Duha;
  – za usklajeno in učinkovito delovanje vladne ekipe, kriznega štaba, občin, štabov civilne zaščite, drugih organizacij v boju zoper koronavirus;
  – za zaustavitev širjenja koronavirusa; da bi vsak storil vse potrebno za svojo zaščito in zaščito ljudi v svoji okolici; za ozdravljenje bolnikov, ki trpijo zaradi posledic okužbe z novim virusom; za njihove svojce; za blagoslov zdravnikov in medicinskega osebja, ki se dan in noč trudijo za ozdravljenje bolnikov; za znanstvenike in raziskovalce, da bi čim prej odkrili učinkovito zdravilo oz. cepivo zoper virus Covid – 19;

  – Justina (za varstvo njene družine pred boleznijo)
  – Irena (za zdravje bližnjih ter vseh ostarelih in kronično bolnih)
  – Vesna (za varstvo pred očetom in za mir v srcu matere)
  – Boštjan (za božjo pomoč v stiski)
  – Grega (za zdravje in mir)
  – Viki (za ozdravljenje sodelavke, za božjo pomoč v službi)
  – zdenka (za božjo pomoč in varstvo njenih najbližjih)
  – Branko (za njegovo družino)
  – Olga (za zdravje njene družine, za pomoč obolelim)
  – Marija (za zdravje, pomoč bolnim, ozdravljenje obolelih za novim virusom)
  – MamiM (za zdravje staršev)
  – Jana (za zdravje njenega moža)
  – ter prošnje drugih prosilcev milosti na tej spletni strani, katerih imena so
  zapisana na »Božji dlani«.

  Molitev k Svetemu Jožefu

  K tebi, o sveti Jožef, pribežimo v svojih stiskah, in ko smo na pomoč poklicali tvojo sveto nevesto, prosimo zaupljivo tudi tvojega varstva. Pri ljubezni, ki te je vezala z brezmadežno Devico, Božjo Materjo, in pri očetovski ljubezni, s katero si objemal dete Jezusa, te ponižno prosimo, ozri se milostno na delež, ki ga je pridobil Jezus s svojo krvjo, in pomagaj nam v naših potrebah s svojo močjo in priprošnjo.

  O skrbni varuh Svete družine, varuj izvoljeno ljudstvo Jezusa Kristusa; odvrni od nas, ljubezni polni oče, vsako kugo zmot in greha. Podpiraj nas milostno iz nebes, o mogočni naš varuh, v tem boju zoper moči teme, in kakor si nekdaj otel dete Jezusa iz smrtne nevarnosti, tako brani zdaj sveto Cerkev Božjo sovražnega zalezovanja in vsakega nasprotovanja. Varuj nas vsekdar, da bomo po tvojem zgledu in s tvojo pomočjo mogli sveto živeti, srečno umreti in doseči večno zveličanje v nebesih. Amen.

  Božje usmiljenje, ki nas napolnjuješ z milostjo, zaupamo vate!
  Božje usmiljenje, neskončno v vseh skrivnostih vere, zaupamo vate!
  Sv. Jožef, prijatelj Najsvetejšega Srca, prosi za nas Boga!

 62. Administrator says:

  Međugorje 18. marec – letno videnje vidkinje Mirjane
  Danes, 18. 3. 2020, okoli 14.30, je na svojem domu, obkrožena s člani svoje družine, Mirjana zvedela, da ne bo več prikazovanj vsakega drugega v mesecu. Prejela je sledeče sporočilo:

  “Dragi otroci! Moj Sin je kot Bog vedno gledal nadčasovno. Jaz, kot njegova Mati, po Njem vidim v času. Vidim lepe in žalostne stvari. Vidim pa, da še živi ljubezen in da je treba storiti, da se jo spozna. Otroci moji, ne morete biti srečni, če ne ljubite drug drugega, če nimate ljubezni v vsaki situaciji in v vsakem trenutku svojega življenja. Tudi jaz kot Mati prihajam k vam po ljubezni. Da vam pomagam, da bi spoznali pravo ljubezen, da bi spoznali mojega Sina. Zato vas kličem, da bi bili vedno znova čim bolj žejni ljubezni, vere in upanja. Edini izvir, iz katerega morete piti, je zaupanje v Boga, mojega Sina. Otroci moji, v trenutkih nemira in odrekanja iščite samo obraz mojega Sina. Samo živite Njegove besede in ne bojte se. Molite in ljubite z iskrenimi občutki, dobrimi deli in pomagajte, da se svet spremeni in da moje srce zmaga. Kakor moj Sin vam tudi jaz pravim: ljubite drug drugega, ker brez ljubezni ni odrešenja. Hvala vam, otroci moji!”

 63. Justina says:

  Prosim te Bog obvaruj mojo družino pred boleznijo.

 64. olga says:

  Ljubi Jezus, prosim te za zdravje moje družine. Pomagaj tudi vsem drugim, ki tvojo pomoč potrebujejo.

 65. Miro says:

  GOSPOD, DAJ MI MOČ, DA BOM SVOJE SRCE USMERJAL K TEBI IN BOM TVOJ ZVESTI UČENEC!

  BOŽJA BESEDA: »Ne mislite, da sem prišel razvezat postavo ali preroke; ne razvezat, temveč dopolnit sem jih prišel. Resnično, povem vam: Dokler ne preideta nebo in zemlja, ne bo prešla niti ena črka ali ena črtica postave, dokler se vse ne zgodi. Kdor bo torej kršil eno od teh, pa čeprav najmanjših zapovedi in bo tako ljudi učil, bo najmanjši v nebeškem kraljestvu. Kdor pa jih bo izpolnjeval in učil, bo imenovan velik v nebeškem kraljestvu« (Mt 5,17-19).

  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Mt+5%2C17-19&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

  »Ne mislite, da sem prišel razvezat postavo ali preroke; ne razvezat, temveč dopolnit sem jih prišel.« Jezus izpolnjuje in dopolnjuje starozavezno postavo in mesijanske napovedi, ki kažejo nanj. On je prvo merilo, dokončna razlaga Božje volje za vsakega človeka. Zato ga moram v vsem poslušati in se truditi, da ne bi nič drugega stopilo na njegovo mesto. Gospod, veliko besed prihaja na moja ušesa. Daj mi moč, da bom svoje srce usmerjal k tebi in bom tvoj zvesti učenec (Luč Besede rodi življenje, Primož Krečič).

  Z vero in zaupanjem se obrnimo na Boga, pri katerem ni nič nemogoče« (prim. Lk 1,37). Vsak dan vztrajno molimo za vse naše sestre in brate, ki se priporočajo v molitev, tudi za tiste, ki te potrebe (še) ne čutijo ter Božjemu usmiljenju izročimo naslednje prošnje:

  – za odpuščanje naših grehov in žalitev Boga, spreobrnjenje grešnikov, novo življenje v moči Svetega Duha;
  – za usklajeno in učinkovito delovanje vladne ekipe, kriznega štaba, občin, štabov civilne zaščite, drugih organizacij v boju zoper koronavirus;
  – za zaustavitev širjenja koronavirusa; da bi vsak storil vse potrebno za svojo zaščito in zaščito ljudi v svoji okolici; za ozdravljenje bolnikov, ki trpijo zaradi posledic okužbe z novim virusom; za njihove svojce; za blagoslov zdravnikov in medicinskega osebja, ki se dan in noč trudijo za ozdravljenje bolnikov; za znanstvenike in raziskovalce, da bi čim prej odkrili učinkovito zdravilo oz. cepivo zoper virus Covid – 19;

  – Irena (za zdravje bližnjih ter vseh ostarelih in kronično bolnih)
  – Vesna (za varstvo pred očetom in za mir v srcu matere)
  – Boštjan (za božjo pomoč v stiski)
  – Grega (za zdravje in mir)
  – Viki (za ozdravljenje sodelavke, za božjo pomoč v službi)
  – zdenka (za božjo pomoč in varstvo njenih najbližjih)
  – Branko (za njegovo družino)
  – Olga (za zdravje njene družine, za pomoč obolelim)
  – Marija (za zdravje, pomoč bolnim, ozdravljenje obolelih za novim virusom)
  – MamiM (za zdravje staršev)
  – Jana (za zdravje njenega moža)
  – Jasna (za božje varstvo njene družine, za vse nas, da nas ne bi okužil novi virus)
  – Kristina (za božjo pomoč)
  – ter prošnje drugih prosilcev milosti na tej spletni strani, katerih imena so
  zapisana na »Božji dlani«.

  Poleg svetega rožnega venca molimo tudi rožni venec Božjega usmiljenja! Ker slednjega vsi še
  ne poznajo, ponovno zapišimo, kako se moli ta močna molitev, za katero nam Usmiljeni Jezus
  zagotavlja velike milosti (berimo Dnevnik sv. Favstine Kowalske!).

  Na običajni rožni venec molimo:

  Na prvih treh jagodah:
  -Oče naš
  -Zdrava, Marija
  – Vera

  Pri vseh petih desetkah molimo:

  a) Pri velikih jagodah:
  Večni Oče, darujem Ti telo in kri, dušo in božanstvo tvojega preljubega Sina, našega Gospoda Jezusa Kristusa, v spravo za naše grehe in za grehe vsega sveta.

  b) Pri malih jagodah (desetkrat):
  Po njegovem prebridkem trpljenju, usmili se nas in vsega sveta.

  Na koncu dodamo (trikrat):
  Sveti Bog, sveti Močni, sveti Nesmrtni, usmili se nas in vsega sveta.

  Božje usmiljenje, ki se na nas izlivaš iz Kristusovih ran, zaupamo vate!
  Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, zaupamo vate!
  Božje usmiljenje, ki nas napolnjuješ z milostjo, zaupamo vate!

  • Miro says:

   Molimo še naslednjo molitev, h kateri v tem času vabijo škofje vse
   duhovnike, redovnike, redovnice in vernike!

   MOLITEV ZA ZDRAVJE v času epidemije koronavirusa COVID-19:

   Oče usmiljenja in tolažbe,
   tvoj Sin Jezus Kristus
   nam je s križem pokazal vrednost trpljenja.
   Pomagaj našim bratom in sestram,
   ki že nosijo križ bolezni in so preizkušani.
   Nakloni jim izboljšanje zdravja,
   njihovim svojcem pa pogum in zaupanje.
   Vsem zdravstvenim delavcem daj moč in zdravje,
   da bodo vztrajali v ljubezni do bolnikov,
   raziskovalcem pa, da bodo čim prej odkrili uspešno zdravilo.
   Nam in vsemu svetu daj svoj blagoslov,
   da bomo rešeni bolezni
   in se ti bomo mogli s tvojo Cerkvijo zahvaljevati.
   Amen.

   Sv. Marija, zdravje bolnikov – prosi za nas.
   Sv. Rok, zavetnik zoper kužne bolezni – prosi za nas.
   Vsi božji svetniki in svetnice – prosite za nas.

 66. Jasna says:

  Prosim za molitev, da bi bilo doma vse dobro, da bi bil partner vredu, da bi spoznal da ne dela prav in bi se poboljšal. Da bi le bilo vse dobro.
  Prosim še za vse nas, da nas ne okužil korona virus.
  Hvala, Jasna

 67. Janez says:

  PESEM
  Tih, ves ranjen opotekaš
  se z bremenom križevim.
  Nam po srcu Milost pravi:
  o pojdite še vi z Njim.
  Vsakemu človeku od nas dodelil
  za življenjsko pot si Križ.
  Drobec Tvojega je Križa,
  ki nam služi Božji Paradiž.
  Naš primere s Tvojim Trpljenjem na Križu nima,
  Vendar tudi naš Križ včasih je težak.
  Ljubi Jezus, vsem v Preizkušnjah in Bolezni prosim Ti pomagaj,
  da do konca stanovitno v Veri in Upanju na Rešitev Vztraja Vsak.

  Magnifikat marec 2020

 68. Janez says:

  MOLITEV ZA VSE REVEŽE IN ODRINJENE
  Usmiljeni Gospod,
  Daj mi prosim pogum, da čutim,
  ko me potrebuješ;
  podeli mi tudi Moč,
  da bom Ljubila reveže in odrinjene
  tako močno, kot Ti Jezus mene
  ljubiš in potrebuješ.
  Gospod, Ti veš,
  Da biti revež in odrinjen pomeni
  Biti najbolj ubog med ubogimi.
  Bogat mož ali premožna žena
  sta lahko odrinjena,
  kot so lahko odrinjeni ubogi
  te majhne Zemlje, ki si nam jo dal.
  Prosim Gospod daj, da bi bili
  v Tvojem kraljestvu na Zemlji
  vsi bogati v zavesti,
  da nas potrebuješ
  in da tudi vsi mi ljudje potrebujemo drug drugega.
  Tvoja Ljubezen, Tvoje Usmiljenje
  in Tvoja bližina
  so največji zakladi v mojem Življenju.

  Sveta Mati Terezija

  Če bo pri tebi revež, kateri izmed tvojih bratov, v katerem koli kraju v tvoji deželi, ki ti jo daje GOSPOD, tvoj Bog, ne zakrkni svojega srca in ne zapiraj roke pred svojim revnim bratom. 5 Mz 15,7

  Jezus se je ozrl po svojih učencih in govoril: »Blagor vam, ubogi, kajti vaše je Božje kraljestvo. Luka 6,20

 69. Boštjan says:

  Molim, veliko molim. Vsak dan. Tudi ponoči, če je le mogoče. Za vse tukaj zbrane, za vse pomoči potrebne, za mojo ženo, ki se je odselila k drugemu, za najin zakon in najinega sina. Ko molim sem sproščen in pomirjen. Potolažen. Občutek imam, da je on ob meni, da me sliši in uslišuje. Velikokrat pa se zdi, da sem popolnoma sam, da me ne sliši, da ni nikogar, ki bi mi pomagal. Vem da se v trpljenju in samoti kali in utrjuje vera. Sprejemam bolečino, ki je včasih tako huda , da ne morem zadržati solz. Prosim vsemogočnega, da bi mi dal moč, da bi take trenutke znal premagati. Tudi on je premagal trpljenje in smrt in Vstal.
  Božje usmiljenje, ki si večje od nebes vate zaupam.
  Božje usmiljenje, ki nas spremljaš vsak trenutek dneva vate zaupam.
  SV. Faustina Kowalska, prosi za nas.

  • hvala says:

   Spoštovani Boštjan!

   Velikokrat oz. kar naprej prebiram -Dnevnik svetnice Favstine Kowalske, ki jo je Jezus vodil in ji naročal, zato je ona Njegova naročila in sporočila napisala v dnevnike.

   Ona je napisala med drugim takole: TRPLJENJE JE NAJVEČJI ZAKLAD NA ZEMLJI –OČIŠČUJE DUŠO. V TRPLJENJU SPOZNAMO, KDO NAM JE PRAVI PRIJATELJ.. PRAVA LJUBEZEN SE MERI S TOPLOMEROM TRPLJENJA.

   JEZUS JI JE NAROČIL: POVEJ, MOJA HČI, DA SEM SAMA LJUBEZEN IN USMILJENJE. ČE SE MI DUŠA Z ZAUPANJEM PRIBLIŽA, JO NAPOLNIM S TAKO VELIKI MILOSTMI, DA SAMA PO SEBI TEH MILOSTI NE MORE SPREJETI, MARVEČ JIH IZŽAREVA NA DRUGE DUŠE.

   Favstina je tudi rekla: “MOJ JEZUS, ZA DUŠO NI NIČ LEPŠEGA KOT PONIŽANJA. V PREZRTOSTI JE SKRIVNOST SREČE.

   Tudi ona je imela obdobja “suše”, ko je mislila, da jo je Bog popolnoma zapustil, ampak se je vsa predala Jezusu in vztrajala.

   Glejte, bodimo pogumni, vztrajajmo, molimo in se zahvaljujmo, Gospod bo že poskrbel za vse nas ob Njegovem času. Ničesar ne prezira, vse vidi in vse ve. Ničesar ne more nobeden skriti pred Njim.

   Videli boste Njegovo rešitev. Ne bojte se.

  • Janez says:

   MOLITEV V STISKI
   Usmiljeni Bog, ozri se na nas in na našo stisko, težave in probleme, ki nas težijo, pestijo in nas delajo nesrečne. Vemo Gospod, da nam nikoli ne naložiš pretežkega bremena, ki ga ne bi mogli nositi. Prosimo Te, odvzemi nam, ki smo Tvoji Otroci, težko breme in nas utri v Veri, da bomo neomajno zaupali v Tvojo Očetovsko Ljubezen in Božjo Previdnost. V preizkušnjah in težavah križa smo se prekalili, utrdili in spokorili za svoje grehe in postali bolj sočutni in strpni do drugih ljudi. Po Kristusu Gospodu Našemu. Amen.

   Molitev po Rimskem Misalu.

 70. Irena says:

  Gospod Jezus Kristus vate zaupam, prosim te, da bdiš nad zdravjem vseh nas, zlasti vseh ostarelih in kronično bolnih.
  Gospod, posebej te prosim za mojo ostarelo in bolno mamo, ki živi z bratom, ki mora delati in se s tem izpostavljati riziku okužbe.
  Sveta Marija, zdravje bolnikov, prosi za nas.
  Sveti Rok, prosi za nas.
  Vsi božji svetniki in svetnice prosite za nas.

 71. Janez says:

  MOJ BOG JE UBOG IN DOBER
  Moj Bog je ubog in pravi:« Učite se od mene, ki sem ubog«.
  Kako to? Moj Kristus – Bog je bil skromen in ponižen.
  Delal je z lastnimi rokami.
  Ob koncu svojega Življenja pa ni imel niti stalnega bivališča:
  »Lisice imajo brloge in ptice pod nebom gnezda,
  Sin Človekov pa nima, kamor bi Glavo naslonil«.
  Zato pa je Moj Bog Svoboden.
  Moj Bog na Zemlji ni ljubil tega, kar nas veže in vklepa v razne spone:
  moč, čast, bogastvo, denar, kariero, napredovanje, oblast.
  Ljubil je tisto, kar bi nas delalo proste in svobodne:
  dobroto, pravičnost, usmiljenje, sproščenost, mir, Ljubezen.
  Moj Bog je ljubil Svojega Očeta.
  Ubog kot je bil je moj Bog ljubil in ljubi vse, kar je:
  majhno, preprosto, ponižno, čisto, pristno, pozabljeno in skromno.
  Bogastvo človeka namreč kot črno mazivo – zamaže.
  Uboštvo je kot milo – čisti/očiščuje.
  Bistra voda izvira, čista in skromna voda je Moj Bog.
  V Njegovih očeh je Luč, vsa Luč Sveta.
  In Sonce Božje Dobrote je Bogastvo Ubogih, ki ne rabijo več. Imajo vsega dovolj.
  Dan je Bogastvo pridnih, ki živijo od Dela svojih rok, da zaslužijo za preživetje sebe in družin.
  Po napornem delavniku se popoldne ali zvečer trudni vrnejo domov in zaspijo spanje pravičnega.
  Noč je samo za bogatine, da uživajo, ker jim ni treba delati čez dan; zanje delajo drugi.
  Moj Bog je Luč in Sonce in Dan, ker je Ubog.
  Ubog je in težaven za razumeti ta moj Bog, moj Sveti Bog Dobrote in Ljubezni za bogate;
  moj Bog brez bogastva in zlata, moj skromni, delavni, dobri in svobodni Bog,
  za vse tiste, ki hlepijo po bogastvu in vsemu zlatu, ki se sveti,
  ki jih vklepa in zasužnji v spone, da so nesvobodni in podložni Mamonu.
  Gre za bogatega človeka, ki gre brezčutno mimo čudežev Boga, mimo rastočih rož in zelene trave in živijo svoje z materializmom prežeto življenje in mu za nič razen za bogastvo ni mar.
  Mnogi ljudje danes čutijo skušnjavo in potrebo,
  da bi Boga in Njegovo Mater Marijo prikazovali v svetiščih polne okraskov in pozlatitve,
  čeprav sta na zemlji živela skromno in pravično po Božji Volji;
  da bi bili bogataši in dostojanstveniki ter njihovi služabniki bili bogato oblečeni in odeti v drago blago;
  da bi Bogataši živeli v razkošju, imeli bogat bančni račun in imeli moč nad drugimi ljudmi ter vladali.
  Moj Bog vsega tega ne potrebuje, čeprav je Bogat in Vsemogočen ter Dober in Vse Premore.
  Toda to ni moj Bog. Moj Bog je Ubog, Dober in Svoboden.
  On se ne spreminja, kajti moj Bog je Ubog, Dober, Skromen in Ponižen. Je Bog in prijatelj Ubogih in Skromnih ter Ponižnih in Delavnih Ljudi, ki živijo v pravi Božji Pravičnosti in Dobroti.
  Moj Bog je Bog tistih, ki so svobodni,
  tistih ki ga znajo ljubiti vsega do konca.
  Moj Bog je Bog tistih, ki znajo odkriti v Uboštvu, Skromnosti in Ponižnosti
  edino možno bogastvo, ki je: BOŽJO LUČ DOBROTE, KI LJUBI BREZ MEJ VSE LJUDI.

  Nekoliko dopolnjena in razširjena Molitev avtorja Juan Arias iz Knjižice Moje Veselje se Dviga k Tebi.

  V življenju ni odločilno imeti prav, temveč biti Dober in Usmiljen, izvrševati Božjo Voljo in pravično živeti, pošiljati drugim blagodejno blagoslov, da bo Bog uslišal vse naše Molitve in Prošnje. Ali ni nekaj veličastnega in skrivnostno lepega, ko si kristjani drug drugemu pošiljamo pozdrave Ljubezni, Pomoč in Dobroto, s katero se med seboj pvezujemo v krščansko Občestvo? Sejali smo Dobroto, želi bomo Dobroto in imeli bomo Božji Mir ter našli Srečo, ker nas bo Bog blagoslovil in uslišal, saj smo naredli kar je prav v Božjih Očeh. Gospod podari nam Božji Mir in Ljubezen ter odpusti nam naše grehe in obvaruj nas bolezni in koronavirusa. Božje Usmiljenje Vate Zaupamo. Amen. Janez

 72. Vesna says:

  Hvala za vaše molitve.Bog uslišuje globine mojega srca.Prosim za varstvo pred očetom in za mir v srcu matere.Bog povrni.

  • Miro says:

   Bogu hvala za vse podeljene milosti! Ga. Vesna, še naprej ostanimo povezani z Jezusom in Marijo pri naših vsakodnevnih molitvah svetega rožnega venca, rožnega venca Božjega usmiljenja in drugih molitvah, ki jih darujemo za trpeče sestre in brate. Še posebej bodimo v duhu globoko povezani z duhovniki, ki darujejo svete maše. V teh za vse nas zelo kritičnih, težko obvladljivih in nepredvidljivih razmerah, naj nam da največjo in najglobljo moč za vero, upanje in ljubezen še zlasti prejem duhovnega obhajila. Naj usmiljeni Jezus obilno blagoslovi vas in vaše bližnje!

   Božje usmiljenje, ki nas napolnjuješ z milostjo, zaupamo vate!

   • Vesna says:

    G.Miro hvala za lepe želje in molitve. Skupna molitev nas krepi in ja če našo dušo,duha in telo.Sama sem pridružena v molitvi ob 20 uri.Sedaj smo še posebej potrebni in tudi naši bližnji,da bi spregledali in se spreobrnili k živeči Bogu.

 73. Miro says:

  BOG NAM ODPUŠČA NAD VSEMI ČLOVEŠKIMI MERAMI! – KAKO PA RAVNAMO MI V ODNOSU DO BLIŽNJEGA?

  BOŽJA BESEDA: Tedaj je pristopil Peter in mu rekel: »Gospod, kolikokrat naj odpustim svojemu bratu, če greši zoper mene? Do sedemkrat?« Jezus mu je dejal: »Ne pravim ti do sedemkrat, ampak do sedemdesetkrat sedemkrat. Zato je nebeško kraljestvo podobno kralju, ki je hotel napraviti račun s svojimi služabniki. Ko je začel računati, so mu privedli nekoga, ki mu je bil dolžan deset tisoč talentov. Ker ni imel s čim povrniti, je njegov gospodar ukazal prodati njega, njegovo ženo, otroke in vse, kar je imel, ter poravnati dolg. Služabnik je tedaj padel predenj in ga prosil: ›Potŕpi z menoj in vse ti povrnem.‹ Gospodar tega služabnika se ga je usmilil, oprostil ga je in mu dolg odpustil.

  Ko pa je služabnik šel ven, je srečal enega svojih soslužabnikov, ki mu je bil dolžan sto denarijev. Zgrabil ga je, ga davil in rekel: ›Vrni, kar si dolžan!‹ Ta je padel predenj in ga prosil: ›Potŕpi z menoj in ti povrnem.‹ Oni pa ni hotel, ampak je šel in ga vrgel v ječo, dokler mu ne bi povrnil dolga. Ko so njegovi tovariši videli, kaj se je zgodilo, so se zelo razžalostili in šli svojemu gospodarju podrobno povedat, kaj se je zgodilo. Tedaj ga je gospodar poklical k sebi in mu rekel: ›Hudobni služabnik! Ves dolg sem ti odpustil, ker si me prosil. Ali nisi bil tudi ti dolžan usmiliti se svojega soslužabnika, kakor sem se jaz usmilil tebe?‹ In njegov gospodar se je razjezil in ga izročil mučiteljem, dokler mu ne bi povrnil vsega dolga. Tako bo tudi moj nebeški Oče storil z vami, če vsak iz srca ne odpusti svojemu bratu« (Mt 18,21-35).

  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Mt+18%2C21-35&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

  Jezus pove Petru, da Bog odpušča nad vsemi človeškimi merami. V priliki pokaže na gospodarja, ki odpusti več, kakor ga prosijo služabniki. Ob izkušnji Božjega odpuščanja, ki sem ga deležen, se učim odpuščati drugim. Gospod, veš, da marsikdaj težko odpustim, še posebej tistim, ki me žalijo in mi nasprotujejo. Toda ti me vabiš, naj odprem srce in jim odpustim po tvojem zgledu in naročilu (Luč Besede rodi življenje, Primož Krečič).

  Slavimo Gospoda, zahvaljujmo se mu in ga prosimo: Slava tebi, Jezus, Ti si naš Odrešenik, Jagnje Božje, naš Zagovornik in Ščit. Ti nas vedno ljubeznivo sprejemaš, nam milostno odpuščaš grehe in podarjaš novo življenje v Tvoji moči. Hvala, ker nam razodevaš Usmiljenega Boga. Naj po Tvojem zgledu tudi mi odpuščamo svojim bližnjim in jim služimo z ljubeznijo v Tvoji moči!

  V duhu odpuščanja in sprave z bližnjimi se v molitvah obrnimo na Božje usmiljenje z naslednjimi prošnjami za uslišanje:

  – za odpuščanje naših grehov in žalitev Boga, spreobrnjenje grešnikov, novo življenje v moči Svetega Duha;
  – za usklajeno in učinkovito delovanje vladne ekipe, občin, štabov civilne zaščite, drugih organizacij v boju zoper koronavirus;
  – za zaustavitev širjenja koronavirusa; da bi vsak storil vse potrebno za svojo zaščito in zaščito ljudi v svoji okolici; za ozdravljenje bolnikov, ki trpijo zaradi posledic okužbe z novim virusom; za njihove svojce; za blagoslov zdravnikov in medicinskega osebja, ki se dan in noč trudijo za ozdravljenje bolnikov; za znanstvenike in raziskovalce, da bi čim prej odkrili učinkovito zdravilo oz. cepivo zoper virus Covid – 19;

  – Grega (prošnja za zdravje in mir)
  – Viki (za ozdravljenje sodelavke, za božjo pomoč v službi)
  – zdenka (za božjo pomoč in varstvo njenih najbližjih)
  – Branko (za njegovo družino)
  – Olga (za zdravje njene družine, za pomoč obolelim)
  – Marija (za zdravje, pomoč bolnim, ozdravljenje obolelih za novim virusom)
  – MamiM (za zdravje staršev)
  – Jana (za zdravje njenega moža)
  – Jasna (za božje varstvo njene družine)
  – Kristina (za božjo pomoč)
  – Irena (za božjo pomoč, za ostarele in bolne)
  – Sofija (za vero, da bi zopet našla pot do Boga, molitve, svete maše)
  – Amadeja (za varstvo na delovnem mestu, dobre odnose …)
  – ter prošnje drugih prosilcev milosti na tej spletni strani, katerih imena so
  zapisana na »Božji dlani«.

  S prošnjami se zaupno obrnimo
  na Presveto Devico Marijo in jo
  prosimo:

  Pod tvoje varstvo pribežimo,
  o sveta božja Porodnica,
  ne zavrzi naših prošenj
  v naših potrebah,
  temveč reši nas
  vselej vseh nevarnosti,
  o častitljiva in blagoslovljena Devica,
  naša gospa, naša srednica,
  naša besednica!

  S svojim Sinom nas spravi,
  svojemu Sinu nas priporoči,
  svojemu Sinu nas izroči!

  Božje usmiljenje, ki si nam dalo Presveto Devico Marijo za Mater usmiljenja, zaupamo vate!
  Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, zaupamo vate!
  Božje usmiljenje, ki vedno in povsod spremljaš vse ljudi, zaupamo vate!

 74. KRISTINA says:

  Hvala Gospod, ker si z mano, ker me imaš rad in si moje zavetje. Prosim te pomagaj mojemu možu in tej družini z katero živim, ker so nabiti z negativno energijo, samimi negativnimi novicami in pošiljajo ta sporočila drugim z obrekovanjem. Gospod prosim pridi in pomagaj. Mati Božja usmili se nas. ti odnosi so veliko hujši kot bolezen in povzročajo, da tvoje telo zboli , Duh pa je od Boga in kličem Gospoda naj pride na pomoč in sv. Duh naj me razsvetli.
  Pridi sv.Duh razsvetli vse nas, prosim pridi
  O moj Jezus usmili se nas
  O kri in voda iz Kristusovega prebodenega srca zaupam vate
  Marija, zdravje bolnikov prosi za nas

  • hvala says:

   Spoštovana Kristina!

   Jezusu vsak dan te probleme, stiske, nerazumevanje , odnose itd… izročite na Križ, v Njegove roke, On bo ob času, ki ga je ON določil tudi posredoval in dal rešitev, ki jo ve samo ON.

   Ne skrbite, prišel bo dan, ko bo vse drugače!.

   • hvala says:

    Pripis ga. Kristina!

    V tem času, ko čakate njegovo rešitev, pa Ga prosite, da vam da moč, da vse napore, nasprotovanja nerazumevanja, itd..vzdržite.

    Jezusu so ljudje tudi nasprotovali, niso Ga razumeli, govorili neprimerno, itd..vse je zdržal, iz NJEGA ČRPAJMO MOČ.

 75. olga says:

  Mati Marija varuj mojo družino te hude bolezni. Pomagaj vsem, ki so že zboleli. Molimo zanje.

 76. Janez says:

  Prošnja za odpuščanje in varstvo Ps 25

  1 Davidov psalm.
  K tebi, GOSPOD, vzdigujem svojo dušo.
  2 Moj Bog, vate zaupam, naj ne bom osramočen,
  naj ne ukajo nad menoj moji sovražniki.
  3 Tudi vsi tisti, ki zaupajo vate, ne bodo osramočeni,
  osramočeni bodo, kateri so se za nič izneverili.

  4 Svoje poti, GOSPOD, mi daj spoznati,
  svojih steza me úči.
  5 Vodi me v svoji resnici in me úči,
  saj si ti Bog moje rešitve;
  vate upam ves dan.

  6 Spomni se, GOSPOD, svojega usmiljenja,
  svojih dobrot, saj so od vekomaj.
  7 Grehov moje mladosti in mojih hudodelstev se ne spominjaj,
  ti se me spominjaj po svoji zvestobi,
  zaradi svoje dobrote, o GOSPOD.

  8 Dober in iskren je GOSPOD,
  zato poučuje grešnike na poti.
  9 Ponižne vodi v pravici,
  ponižne uči svojo pot.
  10 Vse GOSPODOVE steze so dobrota in zvestoba
  za tiste, ki ohranjajo njegovo zavezo in njegova pričevanja.

  11 GOSPOD, zaradi svojega imena
  odpusti mojo krivdo, ker je velika.
  12 Kdo je mož, ki se boji GOSPODA?
  Njega poučuje o poti, ki naj jo izbere.
  13 Njegova duša vztraja v dobrem,
  njegov zarod bo podedoval deželo.
  14 GOSPODOVO zaupanje je za tiste, ki se ga bojijo,
  njegova zaveza, da jim jo da spoznati.
  15 Moje oči so vedno uprte v GOSPODA,
  zakaj on potegne moje noge iz mreže.

  16 Obrni se k meni in mi izkaži milost,
  ker sem osamljen in nesrečen.
  17 Stiske mojega srca olajšaj,
  iz mojih tesnob me odpelji.
  18 Glej mojo nesrečo in muko,
  odpusti vse moje grehe.

  19 Glej moje sovražnike, kako jih je veliko,
  z divjim sovraštvom me sovražijo.
  20 Varuj mojo dušo in me reši,
  naj ne bom osramočen, ker se zatekam k tebi.
  21 Popolnost in iskrenost naj me varujeta,
  saj upam vate.
  22 Reši Izraela, o Bog,
  iz vseh njegovih stisk.

  • Janez says:

   Poziv k spreobrnjenju
   Obrnite se k Meni z Vsem Srcem; s postom in z jokom in z obžalovanjem, pretrgajte svoja srca in ne svojih oblačil. Vrnite se h Gospodu, svojemu Bogu, kajti milostljiv je in poln Usmiljenja, počasen za jezo, bogat v Dobroti, pripravljen preklicati kazen in Odpustiti Človeku vse Grehe. Joel 2, 12-13

 77. Janez says:

  MOLITEV V STISKI
  Usmiljeni Bog, ozri se na nas in na našo stisko, težave in probleme, ki nas težijo, pestijo in nas delajo nesrečne. Vemo Gospod, da nam nikoli ne naložiš pretežkega bremena, ki ga ne bi mogli nositi. Prosimo Te, odvzemi nam, ki smo Tvoji Otroci, težko breme in nas utri v Veri, da bomo neomajno zaupali v Tvojo Očetovsko Ljubezen in Božjo Previdnost. V preizkušnjah in težavah križa smo se prekalili, utrdili in spokorili za svoje grehe in postali bolj sočutni in strpni do drugih ljudi. Po Kristusu Gospodu Našemu. Amen.
  Molitev po Rimskem Misalu.

 78. Grega says:

  Prosil bi za molitev za zdravje in mir

 79. Janez says:

  Molimo k Svetemu Jožefu
  Sveti Jožef je zvesti in razumni oskrbnik, ki ga je Bog postavil nad svojo Družino. Prosi za nas sveti Jožef, da postanemo vredno obljub Kristusovih. Dobri Bog, v svoji Previdnoti si izbral svetega Jožefa za moža Materi svojega Sina Jezusa. Častimo ga kot Varuha na Zemlji, naj nam bo tudi priprošnjik v Nebesih pri Bogu. K tebi sveti Jožef pribežimo v svojih stiskah, prosimo zaupljivo tudi Tvojega varstva. Odvrni od nas vse zmote in grehe. Podpiraj nas milostno iz Nebes, o naš mogočni in milostni varuh, v boju zoper moči teme in hudobije, kot si nekdaj otel iz smrtne nevarnosti sveto dete Jezusa in presveto nevesto Marijo. Tako brani tudi nas in sveto Božjo Cerkev vsakega sovražnega in hudobnega zalezovanja in nasprotovanja. Varuj nas vsekdar in nam pomagaj, da bomo zmogli s Tvojo Pomočjo in Zgledom sveto živeti, srečno umreti in doseči večno Zveličanje v Nebesih. Po Kristusu našem Gospodu. Sveti Jožef upanje bolnikov prosim obvaruj nas vse pred boleznijo in pomagaj ter ozdravi vse, ki so zboleli za koronavirusom. Amen«

  Dopolnjeni prispevek skupnosti krščanskega življenja.

 80. Janez says:

  Psalm 42 (41)

  Hrepenenje po Bogu in njegovem svetišču

  1 Pouk Korahovih sinov.
  2 Kakor hrepeni jelen
  po potokih voda,
  tako hrepeni moja duša
  po tebi, o Bog.
  3 Mojo dušo žeja po Bogu,
  po živem Bogu.
  Kdaj bom prišel in se pojavil
  pred Božjim obličjem?
  4 Moje solze so mi postale kruh
  podnevi in ponoči,
  ko mi ves dan govorijo:
  »Kje je tvoj Bog?«
  5 Tega se bom spominjal
  in izlival svojo dušo:
  kako sem šel s trumo,
  da bi prišel do Božje hiše,
  z glasom vriskanja in hvale
  v vrvenju praznične množice.

  6 Zakaj si potrta, moja duša,
  in se vznemirjaš v meni?
  Upaj v Boga, zakaj še ga bom hvalil,
  svojega rešitelja 7 in svojega Boga.

  Moja duša v meni je vsa pobita,
  zato se te spominjam:
  od jordanske dežele sem in vrhov Hermona,
  od gore Micár.
  8 Brezno kliče breznu,
  glasu tvojih slapov;
  vsa tvoja butanja in tvoji valovi
  so šli čez mene.
  9 Podnevi ukazuje GOSPOD svojo dobroto,
  ponoči je njegova pesem z mano,
  molitev k Bogu mojega življenja.
  10 Pravim Bogu, svoji skali:
  »Zakaj si me pozabil?
  Zakaj hodim mračen,
  ko me stiska sovražnik?«
  11 Z morilskim udarcem v moje ude
  me sramotijo moji nasprotniki,
  ko mi ves dan govorijo:
  »Kje je tvoj Bog?«

  12 Zakaj si potrta, moja duša,
  zakaj se vznemirjaš v meni?
  Upaj v Boga, zakaj še ga bom hvalil,
  rešitve njegovega obličja, mojega Boga.

 81. KRISTINA says:

  Kako prejeti Jezusa, če ne morete k sveti maši ali duhovnik ne more do vas?
  Duhovno obhajilo premalo poznamo in le redko uporabljamo. Če ne moremo k sveti maši ali ne smemo prejeti svetega obhajila, lahko Boga vseeno prosimo za milosti prejema tega zakramenta.

  Duhovno obhajilo je povezano le z notranjo željo srca. Nobena situacija in noben človek nam tako ne more preprečiti, da bi bili združeni z Gospodom.

  Kdaj ga lahko prejmemo?
  Duhovno obhajilo lahko prejmemo, kadar ne moremo k svetemu obhajilu zaradi svojega zdravstvenega stanja ali kadar duhovnik ne more do nas. Lahko pa ga prejmemo tudi takrat, kadar smo sicer prisotni pri sveti maši, a zaradi našega grešnega stanja in nezmožnosti opraviti sveto spoved ne moremo prejeti zakramentalnega obhajila.

  Duhovno obhajilo je močno orožje v boju proti skušnjavam. Če vas napada poželenje, maščevalnost, jeza ali zavist, lahko prosite: “Pridi, Jezus, in oblikuj moje srce po svojem presvetem Srcu!”

  Preberite še:
  Kako si z rožnim vencem lahko razložimo sveto obhajilo
  Duhovno obhajilo lahko prejmemo tudi v času trpljenja ali težav, kadar je naša vera v nevarnosti, ko smo boječi ali omahujoči. Takrat je še toliko bolj pomembno, da se obrnemo na Božjo pomoč in povabimo Jezusa v svoje življenje.

  Kako prejeti duhovno obhajilo?
  Na italijanski spletni strani je opisan priporočen potek prejema duhovnega obhajila. Duhovno obhajilo predstavlja povabilo Jezusu, naj pride k nam in nam podari milosti združitve z Njim. Zato ga lahko načeloma opravimo kadarkoli in kjerkoli. Vseeno pa je dobro, da se na to tudi nekoliko bolj temeljito pripravimo, podobno kot pri sveti maši za zakramentalno obhajilo.

  Najprej si izberemo miren prostor in se pokrižamo. Dobro je, da si za čas prejema duhovnega obhajila izberemo trenutek, ki je čim bližje sveti maši, ki jo sicer obiskujemo.

  Nato zmolimo vero in si preberemo dnevni evangelij. Razmišljajmo o Božji besedi in bodimo pozorni na to, kaj nam ta govori in kakšne občutke prebuja v nas. Duhovno obhajilo opravimo tako, da zmolimo naslednjo molitev:

  Jezus, verjamem, da si navzoč v Najsvetejšem zakramentu.
  Zahvaljujem se Ti za Tvojo ljubezen do mene,
  ki si mi jo izkazal s svojo smrtjo na križu.
  Želim Te ljubiti bolj kakor vse drugo,
  predvsem pa Te želim sprejeti v svojo dušo.

  Ker Te ne morem prejeti zakramentalno,
  Te prosim, da prideš k meni duhovno:
  prosim Te, da vstopiš in prebivaš v mojem srcu.

  Hvala, Jezus, za to duhovno obhajilo,
  hvala za Tvoj objem.
  Ne dovoli, da bi se ločil/a od Tebe,
  ampak mi pomagaj, da ostanem v Tebi.
  Amen.

  Duhovno obhajilo in koronavirus
  “Trenutno razmere v svetu so take, da se mnogi bojijo iti v cerkev zaradi strahu pred koronavirusom. Duhovno obhajilo je lahko zelo koristen način, da se povežemo z Jezusom. Vendar pa to ni edini načini, saj se lahko z Bogom povežemo tudi drugače. Na primer prek molitve ali dobrih del, ki jih storimo za druge. Morda pa je trenutna situacija tudi priložnost, da se bolj zavemo dragocenosti svetega obhajila in ga začnemo bolj ceniti. Kajti včasih tega, kar imamo vedno pred sabo, kar nam je vedno dostopno, niti ne znamo dovolj ceniti,” nam je povedal jezuit Tomaž Mikuš.

  Duhovno obhajilo in svetniki
  Tudi številni svetniki so se pogosto posluževali duhovnega obhajila, ko niso mogli prejeti zakramentalnega obhajila pri sveti maši. Sveti Janez Marija Vianney je nekoč rekel: “Ko čutimo, da se naša ljubezen do Boga ohlaja, moramo takoj prejeti duhovno obhajilo. Ko ne moremo iti v cerkev, se obrnimo k tabernaklju. Noben zid nas ne more ločiti od dobrega Boga.”

  Tudi sveti pater Pij je imel navado pogosto prejemati duhovno obhajilo, saj je želel biti vedno združen z Jezusom Kristusom v vsem svojem početju.

  Sveti papež Janez Pavel II. pa je dejal, da je sveto obhajilo končni cilj vsake človeške želje, kajti pri svetem obhajilu se združimo z Bogom v najbolj popolni zvezi. Prav iz tega razloga je dobro, da v svojih srcih gojimo nenehno željo po prejemu zakramenta evharistije.

 82. Miro says:

  GOSPOD JEZUS, DAJ MI POGUMA, DA BOM SPREJEL TVOJO BESEDO IN JO URESNIČEVAL! – PROSIM TE, RAZSVETLI ME, DA SE BOM V SRCU LAHKO ODPRL TVOJEMU ODREŠENJSKEMU DELOVANJU!

  BOŽJA BESEDA: In rekel je: »Resnično, povem vam: Nobenega preroka ne sprejmejo v domačem kraju. Resnico vam govorim: Veliko vdov je bilo v Izraelu v Elijevih dneh, ko se je nebo zaprlo za tri leta in šest mesecev in je nastala huda lakota v vsej deželi, toda Elija ni bil poslan k nobeni izmed njih razen k vdovi v Sarepto na Sidónskem. Tudi veliko gobavih je bilo v Izraelu v času preroka Elizeja, pa ni bil izmed njih očiščen nobeden razen Sirca Naamána.« Ko so to slišali, so vsi v shodnici pobesneli. Vstali so, ga vrgli iz mesta in odvedli na previs hriba, na katerem je bilo sezidano njihovo mesto, da bi ga pahnili v prepad. On pa je šel sredi med njimi in je hodil dalje (Lk 4,24-30).

  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Lk+4%2C24-30&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

  Ozračje je napeto, domačini ne sprejmejo Jezusa, ker ni prerok po njihovi zamisli. Dar odrešenja prinaša vsem in ne le Judom. Z izkušnjo Božje besede se bom boril proti ozkosrčnosti in izključevanju v krščanski skupnosti. Gospod, daj mi poguma, da bom sprejel tvojo besedo in jo uresničeval v svobodi, tudi ko bo težko (Luč Besede rodi življenje, Primož Krečič).

  »On pa je šel sredi med njimi in je hodil dalje« (Lk 4,30).

  Iz komentarja p. Silvana Faustija, Skupnost bere Lukov evangelij: Jezus gre čudežno skozi množico sovražnikov. Ne postane žrtev njihove hudobije. Je napoved vstajenja njega, ki nadaljuje svojo pot med nami, pri čemer dela dobra dela in ozdravlja vse tiste, ki so pod hudičevo oblastjo, kajti z njim je Bog (prim Apd 10,38).

  Z vero iz zaupanjem kličimo: Gospod Jezus Kristus, Božji Sin, usmili se nas in vsega sveta! Izročimo naša srca Gospodu, da nas bo mogel osvoboditi od grehov in odrešiti! Ko je po Gospodovi veliki milosti globoko v našem srcu, pri samih koreninah, uničen greh, začne v naših življenjih – v zakonih, družinah, občestvih, drugih skupnostih, družbi …., tako v domovini kot po svetu, odmirati tudi vse drugo hudo, kar so v bistvu le strahotne posledice naših grehov! Le v čistih srcih lahko začne ustvarjalno delovati odrešenjska moč Svetega Duha, ki nam vedno prihaja naproti, potrebno pa je tudi naše sodelovanje z Njegovo milostjo!

  V zaupni in ljubeči predanosti Njemu, ki nas hoče in tudi more rešiti strahote grehov in hudih posledic grehov, Božjemu usmiljenju priporočimo naslednje prošnje:

  – za odpuščanje naših grehov in žalitev Boga, spreobrnjenje grešnikov, novo življenje v moči Svetega Duha;
  – za usklajeno in učinkovito delovanje vladne ekipe, občin, štabov civilne zaščite, drugih organizacij v boju zoper koronavirus;
  – za zaustavitev širjenja koronavirusa; za ozdravljenje bolnikov, ki trpijo zaradi posledic okužbe z novim virusom; za njihove svojce; za blagoslov zdravnikov in medicinskega osebja, ki se dan in noč trudijo za ozdravljenje bolnikov; za znanstvenike in raziskovalce, da bi čim prej odkrili učinkovito zdravilo oz. cepivo zoper virus Covid – 19;
  -Viki (za ozdravljenje sodelavke, za božjo pomoč v službi)
  – zdenka (za božjo pomoč in varstvo njenih najbližjih)
  – Branko (za njegovo družino)
  – Olga (za zdravje družine)
  – Marija (za zdravje, pomoč bolnim, ozdravljenje obolelih za novim virusom)
  – MamiM (za zdravje staršev)
  – Jana (za zdravje njenega moža)
  – Jasna (za božje varstvo njene družine)
  – Kristina (za božjo pomoč)
  – Grega (za zdravje in boljši odnos z bivšo zaradi sina)
  – Irena (za božjo pomoč, za ostarele in bolne)
  – Sofija (za vero, da bi zopet našla pot do Boga, molitve, svete maše)
  – Amadeja (za varstvo na delovnem mestu, dobre odnose …)
  – Sija (za spravo v ljubezni, za službo)
  – ter prošnje drugih prosilcev milosti na tej spletni strani, katerih imena so
  zapisana na »Božji dlani«.

  SVETOPISEMSKA MOLITEV V HUDI STISKI

  Gospod, Bog moje rešitve,
  podnevi vpijem, ponoči sem pred tabo.
  Naj pride pred tebe moja molitev,
  nagni svoje uho k mojemu ječanju.

  Zakaj moja duša se je nasitila z nesrečami,
  moje življenje je prispelo do podzemlja.
  Prištet sem med tiste, ki se pogrezajo v jamo,
  postal sem kakor mož brez moči.
  Med mrtve pripuščen,
  sem kakor prebodeni, ki ležijo v grobu,
  ki se jih več ne spominjaš,
  saj oni so odrezani od tvoje roke.
  Položil si me v spodnjo jamo,
  v temine, v globine.
  Vame se je uprla tvoja srditost,
  vsem svojim valovom si dal udarjati obme.
  Moje znance si oddaljil od mene,
  postavil si me, da sem jim v gnus,
  zaprt sem, ne morem iti ven.
  Moje oko je postalo motno zaradi bede,
  Gospod, vsak dan kličem k tebi,
  svoje roke iztegujem proti tebi.
  Boš mar delal čudeže za mrtve,
  bodo mar vstale sence, da bi te slavile?
  Mar pripovedujejo o tvoji dobroti v grobu,
  o tvoji zvestobi v pogubi?
  Se v temi spoznava tvoj čudež,
  tvoja pravičnost v deželi pozabljenja?
  Jaz pa, Gospod, k tebi kličem na pomoč,
  zjutraj prihaja moja molitev pred tebe.
  Zakaj, Gospod, zavračaš mojo dušo,
  skrivaš svoje obličje pred mano?

  (iz psalma 88)

  Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, zaupam vate!

 83. Janez says:

  Papeževa molitev k Devici Mariji
  O, Marija,
  ti vedno siješ na naši poti
  kot znak odrešenja in upanja.
  Izročamo se ti, Zdravje bolnikov,
  ki si se pod križem
  pridružila Jezusovemu trpljenju
  in ostala trdna v svoji veri.
  Ti, rešitev rimskega ljudstva,
  veš, kaj potrebujemo,
  in prepričani smo, da boš priskrbela,
  tako da se bosta – kot v Kani Galilejski –
  veselje in praznovanje po tem trenutku preizkušnje
  lahko vrnila.
  Pomagaj nam, Mati Božje ljubezni,
  da bomo sprejeli voljo Očeta
  in storili to, kar nam bo rekel Jezus,
  ki je nase prevzel naše trpljenje
  in si naložil našo žalost,
  da bi nas prek križa prinesel
  v veselje vstajenja. Amen.
  Pod tvoje varstvo pribežimo,
  o sveta Božja porodnica.
  Ne zavrzi naših prošenj
  v naših potrebah,
  temveč reši nas vselej vseh nevarnosti.
  O častitljiva in blagoslovljena Devica!

  Papež Frančišek

 84. Janez says:

  Martin Golob, župnik v Bohinju: “Virus ni Božja kazen. Gospod nas čaka, da se vrnemo k njemu”

  Ker zaradi preventivnih ukrepov pred koronavirusom ne smemo k sveti maši, jo lahko v živo spremljamo prek spleta
  Kot včeraj, tudi danes in vse dokler bodo veljali ukrepi, lahko pri sveti maši ob 19. uri, ob nedeljah pa ob 10. uri, sodelujete prek spleta. Aleteijin vloger, župnik Martin Golob, vabi v kapelo župnišča v Srednji vasi v Bohinju. V pridigi se je župnik Martin navezal na evangeljsko priliko o izgubljenem sinu, ki se je po letih veseljačenja zopet vrnil k očetu in ga prosil odpuščanja. “Naš ego, komodnost, človeški napuh nam je govoril, da vse delamo prav, da človeka ne more nič zadeti, vse imamo v rokah, mi smo močni, obvladali smo vse … Ampak poglejte, pride virus, ki ga s prostim očesom ne vidiš, in obrne tok časa vsega sveta. Kako majhni smo. Smo v trenutku, ko lahko razmislimo, kakšno je naše življenje, kakšen sem do svojih bližnjih, do svojega Boga. Mogoče je res pametno, da smo več doma in se pogovarjamo.”

  Poudaril je, da nas Bog ne kaznuje in ne obsoja, temveč nas čaka z odprtimi rokami, nas sprejema in nam bo pomagal, ker je naš Oče.

  Molitev patra Pija, ki izžene strah, tudi strah pred smrtjo
  To noč ostani z mano, Gospod. Življenje je polno nevarnosti, potrebujem te!
  Jezus, ostani z mano,
  kajti dan umira in življenje mineva;
  približujejo se smrt, sodba in večnost.
  Obnoviti moram svoje moči, da se na poti ne ustavim,
  zato pa potrebujem tebe, Gospod.
  Pozno je že in smrt se bliža
  in jaz se bojim teme.
  Bojim se skušnjav, duhovne suše, križa in trpljenja.
  Kako te potrebujem, moj Jezus, v tej noči izgnanstva!
  Jezus, to noč ostani z mano;
  življenje je polno nevarnosti, potrebujem te.
  Dovoli, da te spoznam, kakor so te spoznali tvoji učenci
  po lomljenju kruha.
  Naj obhajilo postane luč, ki razblinja temo,
  moč, ki me podpira, in veselje mojega srca.
  Ostani z mano, Jezus, da bom ob uri svoje smrti
  hotel ostati združen v tebi,
  če ne v obhajilu, pa vsaj v milosti in ljubezni.
  Ostani z mano, Jezus; ne prosim te za božjo tolažbo,
  saj je nisem vreden; prosim te za milost tvoje navzočnosti,
  zanjo te prosim.
  Ostani z mano, Jezus, ker samo tebe iščem.
  Tvojo ljubezen, tvojo milost, tvoje srce, tvojega duha,
  ker te ljubim in prosim samo to, da bi te lahko vse bolj ljubil.
  S trdno ljubeznijo in z vsem srcem te bom ljubil,
  dokler bom živel in še naprej na veke vekov. Amen.

  Medmrežje Aleteia


  ZDRAVILO PROTI STRAHU PSALM 91
  V veliko pomoč nam bo ustrezna, torej dovolj velika doza Psalma 91. Običajno to zdravilo predpisujejo trikrat dnevno. Vsaj zjutraj, opoldne in zvečer pred spanjem naj bi recitirali ali v tišini prebrali vseh 16 verzov Psalma 91. Bolj kot se boste v besede poglobili, bolj učinkovito bo zdravilo. Aktivna učinkovina zdravila je Jezus, negativnih stranskih učinkov pa tudi pri predoziranju ne zaznavajo.

  Psalm 91
  Tisti, ki stanuje v zavetju Najvišjega,
  ki prenočuje v senci Mogočnega,
  pravi Gospodu: “Moje zatočišče in moja trdnjava,
  moj Bog, ki vanj zaupam.”
  Zares, on te bo rešil iz ptičarjeve zanke,
  pred pogubno kugo.
  S svojimi krili te pokrije,
  pod njegove peruti se zatečeš;
  ščit in oklep sta njegova zvestoba.
  Ne boš se bal nočne strahote,
  ne puščice, ki leti podnevi,
  tudi ne kuge, ki hodi v temi,
  ne žela, ki pustoši opoldne.
  Naj jih pade tisoč na tvoji strani,
  deset tisoč na tvoji desnici,
  tebi se to ne bo približalo.
  Samo s svojimi očmi boš gledal,
  pa boš videl plačilo krivičnikov.
  Zares, ti, Gospodu, si moje zatočišče,
  Najvišjega si postavil za svoje prebivališče;
  ne bo te zadela nesreča,
  udarec se ne bo približal tvojemu šotoru.
  Zakaj svojim angelom bo zate zapovedal,
  naj te varujejo na vseh tvojih potih.
  Na rokah te bodo nosili,
  da z nogo ne zadeneš ob kamen.
  Čez leva in gada boš stopal,
  poteptal boš mladega leva in morsko pošast.
  Ker mi je vdan, ga hočem osvoboditi,
  branil ga bom, ker spoznava moje ime.
  Kliče me, pa ga uslišim,
  z njim sem, ko je v stiski,
  rešim ga in mu izkažem čast.
  Z dolgostjo dni ga nasitim,
  pokazal mu bom svoje rešenje.

  Medmrežje Aleteia

 85. Kristina says:

  Na strani Alteia ali Facebooku kdor ga ima si preberimo zelo vzpodbudno pismi skofa Strumpfa. Hvala vsem za molitve, vzpodbude. Bog vas vse obilno blagoslovi.
  Marija, zdravje bolnikov prosi za nas
  Vsi svetniki in svetnice prosite za nas
  Sv. Rok prosi za nas
  Jezusova najcistejsa kri resi nas
  Marijine solze ocistite nas
  Vsi angeli nebeski varujte nas

 86. Janez says:

  Duhovne spodbude katoliškim vernikom v času koronavirusa RKC so dosegljive na spodnjem linku:

  https://katoliska-cerkev.si/duhovne-spodbude-katoliskim-vernikom-v-casu-koronavirusa

  Tu so zbrane nekatere duhovne spodbude katoliškim vernikom za čas omejitev in prepovedi zaradi koronavirusa.

 87. Branko says:

  Prosim te za našo družino še posebno za Mateja in Marka.
  Ljubi Bog naj ostanemo vsi zdravi.

 88. Administrator says:

  Molitev k Svetemu Roku priprošnjiku pri kužnih boleznih:
  http://www.molitev.net/litanije-svetega-roka.html

 89. zdenka says:

  prosim za molitev za sebe za moje najbljižnje za hčero ter vnukico in za drugo hčero ter vnuka ter za sina.hvala Ti Jezus.

 90. Viki says:

  Prosim za molitev za mojo sodelavko, ki si je poskodovala roko, da bi cimprej ozdravela in se vrnila v sluzbo. Bojim se, da bodo vse delo prevalili name in se bom psihicno sesula, ker nisem sposobna toliksnega pritiska.Prosim za manjsi stres in pritiske
  v sluzbi. Za hitro razmisljanje in odreagiranje ter sprejemanje pravih odlocitev.
  Ta sluzba mi povzroca grozno tesnobo. Jezus Kristus pomagaj mi iz stiske. Odpusti mi moje grehe. Hvala za vse, kar imam in vse ljudi okoli mene. Prosim za molitev.

  • Administrator says:

   Začnite dan z molitvijo. Vstanite malo prej. Vse bo šlo bolje. Bog vas obilno blagoslovi.

   • hvala says:

    Spoštovana Viki!

    Jezusu izročite vse svoje težave na križ, povejte Mu, kaj vas teži, skrbi morati prevaliti na njega, kajti to je ON naročil, . NIKAKOR TE NE BOM PUSTIL SAMEGA, NIKAKOR TE NE BOM ZAPUSTIL (Hebrejcem 13,5.-6). Strah je nezaupanje v Boga. VSO SVOJO SKRB (vznemirjenost, zaskrbljenost, vse pomisleke enkrat za vselej) vrzite nanj, saj ON skrbi za vas (1 Peter 5,6).

    Smo pa vsi samo ljudje, ustvarjena bitja in je težko, da nas ne bilo strah, ampak če se strahu odpovemo, ga izročimo Gospodu , bo ON poskrbel za nas. Nobena stvar ali zadeva se v življenju ne zgodi naključno, še lasje so nam vsi prešteti pravi Jezus, zato Mu zaupajmo. Iz svojih izkušenj vem, da je človeka zelo strah tedaj, ko hoče , da se stvari odvijajo po njegovem človeškem načrtu. Ampak Gospod nam bo dal moč, da bomo vzdržali v vsaki situaciji, zato se ne bojte.

    Ko molite , vi govorite Gospodu, ko pa berete oz razmišljate Božjo Besedo iz Svetega Pisma, pa BOG GOVORI VAM. ZATO VSAK DAN OPRITE SVETO PISMO IN BOSTE VIDELI, KAJ VAM BOG SPOROČA.

    Vse dobro želim !

 91. Janez says:

  Tvoj križ Gospod
  Ko bi vsi angeli, vsi geniji sveta študirali,
  kaj koristi v tem ali onem položaju
  to ali ono trpljenje,
  ta skušnjava ali ona boleča izguba,
  ne bi mogli ugotoviti,
  kaj je bilo zate bolj primerno,
  kot je to, kar te je doletelo.

  Tako je večna Božja previdnost
  od začetka načrtovala,
  da ti da ta križ iz svojega srca
  kot dragoceno darilo.

  Predno ti ga je poslal, ga je Bog
  s svojim vsevidnim očesom opazoval,
  s svojim Božjim razumom premislil,
  s svojo modro pravičnostjo preizkusil
  in s svojim ljubečim usmiljenjem ogrel.

  V obeh rokah ga je pretehtal
  ali ni morda za milimeter prevelik,
  za gram pretežak.

  Potem ga je blagoslovil s svojim svetim imenom,
  mazilil s svojo milostjo
  in navdihnil s svojo tolažbo
  in še enkrat pogledal nate
  in na tvoj pogum.

  Tako prihaja zdaj ta križ naravnost iz nebes k tebi,
  kot Božji klic
  in kot darilo njegove usmiljene ljubezni,
  da boš postal popolnoma ti sam
  in da boš v Bogu našel svojo izpolnitev.

  Frančišek Saleški

 92. Miro says:

  ZAHREPENIMO PO ŽIVI VODI, KI TEČE V VEČNO ŽIVLJENJE! – PO ZGLEDU SAMARIJANKE PONIŽNO PROSIMO JEZUSA ZA NJEGOV NAJVEČJI DAR!

  BOŽJA BESEDA: Tedaj je prišla neka žena iz Samarije, da bi zajela vode. Jezus ji je rekel: »Daj mi piti!« Njegovi učenci so namreč odšli v mesto, da bi nakupili hrano. Samarijanka mu je torej rekla: »Kako vendar ti, ki si Jud, prosiš mene, Samarijanko, naj ti dam piti?« (Judje namreč nočejo imeti stika s Samarijani.) Jezus ji je odgovoril in rekel: »Če bi poznala Božji dar in če bi vedela,
  kdo je, ki ti pravi: ›Daj mi piti,‹ bi ga ti prosila in dal bi ti žive vode.« Žena mu je rekla: »Gospod, nimaš s čim zajeti in vodnjak je globok. Od kod imaš torej živo vodo? Si mar ti večji kot naš oče Jakob, ki nam je dal ta vodnjak in je iz njega pil on sam, njegovi sinovi in njegova živina?« Jezus je odvrnil in ji rekel: »Vsak, kdor pije od te vode, bo spet žejen. Kdor pa bo pil od vode, ki mu jo bom jaz dal, ne bo nikoli žejen, ampak bo voda, katero mu bom dal, postala v njem izvir vode, ki teče v večno življenje.« Žena mu je rekla: »Gospod, daj mi te vode, da ne bom žejna in ne bom hodila sem zajemat« (Jn 4, 7-15).

  Celotni evangeljski odlomek na: https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Jn+4%2C5-42&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

  »Če bi poznala Božji dar,« reče Jezus Samarijanki. Prosi jo: «Daj mi piti,« da bi ga ona sama prosila: »Daj mi te vode.« Gre za živo vodo: Očetovo in Sinovo ljubezen, ki Jezusa žeja, da bi jo podaril vsakemu bratu in sestri … Pripoved je dialog med Besedo in poslušalcem, upodobljenim v ženi. Ta je menjala različne može, vendar še ni srečala Ženina, čeprav čuti žejo po njem. In Ženin, vir žive vode, jo sreča pri vodnjaku (iz komentarja p. Silvana Faustija, Skupnost bere Janezov evangelij).

  V srcih z vero zahrepenimo po največjem Božjem daru, ki nedoumljivo presega vse druge darove, na katere smo dostikrat preveč navezani. Z zaupanjem Božjemu usmiljenju priporočimo vse stiskane in trpeče osebe; naj se dobri Bog usmili vseh, ki smo potrebni spreobrnjenja v srcu, novega življenja v moči Svetega Duha, dušnega in telesnega zdravja; zgodi se presveta Božja volja! V naročje Božjega usmiljenja izročimo prošnje po naslednjih namenih:

  – za odpuščanje naših grehov in žalitev Boga, spreobrnjenje grešnikov, novo življenje v moči Svetega Duha;
  – za zaustavitev širjenja koronavirusa; za ozdravljenje bolnikov, ki trpijo zaradi posledic okužbe z novim virusom; za njihove svojce; za blagoslov zdravnikov in medicinskega osebja, ki se dan in noč trudijo za ozdravljenje bolnikov; za znanstvenike in raziskovalce, da bi čim prej odkrili učinkovito zdravilo oz. cepivo zoper virus Covid – 19;
  – Olga (za zdravje družine)
  – Marija (za zdravje, pomoč bolnim, ozdravljenje obolelih za novim virusom)
  – MamiM (za zdravje staršev)
  – Jana (za zdravje njenega moža)
  – Jasna (za božje varstvo njene družine)
  – Kristina (za božjo pomoč)
  – Grega (za zdravje in boljši odnos z bivšo zaradi sina)
  – Irena (za božjo pomoč, za ostarele in bolne)
  – Sofija (za vero, da bi zopet našla pot do Boga, molitve, svete maše)
  – Amadeja (za varstvo na delovnem mestu, dobre odnose …)
  – Sija (za spravo v ljubezni, za službo)
  – Boštjan (za božjo pomoč)
  – Anna (za moževo in svakino zdravje)
  – andreja (prošnja, da bi si našla zaposlitev)
  – ter prošnje drugih prosilcev milosti na tej spletni strani, katerih imena so
  zapisana na »Božji dlani«.

  V tem hudem času, ko nas pestijo grozeči valovi izbruha novega koronavirusa, se molivci v duhu še bolj povežimo z Odrešenikom Jezusom, Marijo, svetniki, s svetim očetom, Cerkvijo. Potrojimo molitve, ki jih priporočajo slovenski škofje; molimo sveti rožni venec, rožni venec Božjega usmiljenja, križev pot, druge molitve in pobožnosti; ne pozabimo na vsakodnevni prejem duhovnega obhajila!

  Prilagam molitev k sv. nadangelu Rafaelu, posebej namenjeno tistim, ki ta trenutek zelo trpijo. V današnjem času bi morali vsi moliti za ozdravljenje svoje domovine in vseh, ki trpijo na umu, telesu in duhu (vir: Aleteia.si).

  Veličastni nadangel sv. Rafael, veliki princ nebeških
  dvorov, ki sloviš po svojih darovih modrosti in usmiljenja.

  Ti si spremljevalec vseh popotnikov po kopnem, morju
  ali zraku, tolažitelj žalostnih in zatočišče grešnikov.
  Prosim te, pomagaj mi v vseh mojih potrebah in trpljenju
  tega življenja, kot si nekoč pomagal mlademu Tobiju na
  njegovem potovanju.

  Ker si »Božje zdravilo«, te ponižno prosim, ozdravi
  številne slabosti moje duše in bolezni, ki težijo moje
  telo. Posebej te prosim za (tu navedemo oseben
  namen) in veliko milost čistosti, da bom pripravljen
  postati tempelj Svetega Duha. Amen.

  Božje usmiljenje, ki si nam dalo Presveto Devico Marijo za Mater usmiljenja, zaupamo vate!
  Božje usmiljenje, neizmerno v zakramentu evharistije in duhovništva, zaupamo vate!
  Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, zaupamo vate!
  O Marija, Pomočnica kristjanov, prosi za nas!
  Sv. Jožef, prijatelj Najsvetejšega Srca, prosi za nas!
  Vsi svetniki in svetnice, prosite za nas!
  Sv. nadangel Rafael, prosi za nas!

 93. olga says:

  Mati Marija, Jezus Kristus prosim vaju za zdravje cele naše družine.

 94. Marija says:

  Molimo skupaj k Mariji, Sveti Trojici in zavetnikom za zdravje, za pomoč vsem bolnim in za ozdravitev zbolelih za korona virusom. Hvala vsem.

 95. Miro says:

  GOSPOD, HVALA ZA TVOJE USMILJENJE, KI POTRPI Z MANO, DA SE LAHKO VEDNO VRNEM DOMOV!

  BOŽJA BESEDA: Približevali so se mu vsi cestninarji in grešniki, da bi ga poslušali. Farizeji in pismouki pa so godrnjali in govorili: »Ta sprejema grešnike in jé z njimi.« Tedaj jim je povedal tole priliko: Neki človek je imel dva sina. Mlajši med njima je rekel očetu: ›Oče, daj mi delež premoženja, ki mi pripada!‹ In razdelil jima je imetje. Čez nekaj dni je mlajši sin spravil vse stvari skupaj in odpotoval v daljno deželo. Tam je z razuzdanim življenjem pognal svoje premoženje. Ko je vse zapravil, je v tisti deželi nastala huda lakota in začel je trpeti pomanjkanje. Šel je in se pridružil nekemu meščanu tiste dežele, ki ga je poslal na svoje posestvo past svinje. Želel se je nasititi z rožiči, ki so jih jedle svinje, pa mu jih nihče ni dal. Šel je vase in dejal: ›Koliko najemnikov mojega očeta ima kruha v obilju, jaz pa tukaj umiram od lakote. Vstal bom in šel k očetu in mu rekel: Oče, grešil sem zoper nebo in pred teboj. Nisem več vreden, da bi se imenoval tvoj sin. Vzemi me za enega od svojih najemnikov.‹ In vstal je ter šel k očetu.

  Ko je bil še daleč, ga je oče zagledal in se ga usmilil; pritekel je, ga objel in poljubil. Sin mu je rekel: ›Oče, grešil sem zoper nebo in pred teboj. Nisem več vreden, da bi se imenoval tvoj sin.‹ Oče pa je naročil svojim služabnikom: ›Brž prinesite najboljše oblačilo in ga oblecite! Dajte mu prstan na roko in sandale na noge! Pripeljite pitano tele in ga zakoljite ter jejmo in se veselimo! Ta moj sin je bil namreč mrtev in je oživel; bil je izgubljen in je najden.‹ In začeli so se veseliti.

  Njegov starejši sin pa je bil na polju. Ko se je domov grede približal hiši, je zaslišal godbo in ples. Poklical je enega izmed služabnikov in ga vprašal: ›Kaj je to?‹ Ta mu je rekel: ›Tvoj brat je prišel in oče je zaklal pitano tele, ker je dobil zdravega nazaj.‹ Razjezil se je in ni hotel vstopiti. Njegov oče je prišel ven in ga pregovarjal. On pa je očetu odgovoril: ›Glej, toliko let ti služim in nikoli nisem prestopil tvojega ukaza, pa mi nisi še nikoli dal kozliča, da bi se poveselil s svojimi prijatelji. Ko pa je prišel ta tvoj sin, ki je z vlačugami uničil tvoje premoženje, si mu zaklal pitano tele.‹ On pa je rekel: ›Otrok, ti si vedno pri meni in vse, kar je moje, je tvoje. Poveseliti in vzradostiti pa se je bilo treba, ker je bil ta, tvoj brat, mrtev in je oživel, ker je bil izgubljen in je najden.‹«
  (Lk 15,1-3.11-32)

  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Lk+15%2C1-3.11-32&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

  Voditelji godrnjajo nad Jezusom, ker govori o sinu, ki je odšel od očeta in zapravil podedovano imetje. Toda oče mu je odpustil in ga sprejel ob vrnitvi. Starejši sin pa ni znal odpustiti. Trudil se bom živeti ljubezen, ki gre čez sodbo ljudi in vrača življenje izgubljenim. Gospod, hvala za tvoje usmiljenje, ki potrpi z mano, da se lahko vedno vrnem domov (Luč Besede rodi življenje, Primož Krečič).

  Slavimo Gospoda, zahvaljujmo se mu in ga prosimo: Slava tebi, Jezus, Ti si naše odrešenje! Hvala, ker nam v priliki o izgubljenem sinu razodevaš Boga kot neskončno dobrega in usmiljenega Očeta. Naj se po Tvojem neskončnem usmiljenju v Tvoj dom skesano vrne vsak izgubljeni sin in vsaka izgubljena sestra. Usmili se tudi mene grešnika, da se v srcu čim bolj odprem Tvojemu usmiljenju in ga s Tvojo pomočjo posredujem sestram in bratom v njihovih preizkušnjah in stiskah. Gospod Jezus, ponižno Te prosim, okrepi me v veri, upanju in ljubezni do Tebe ter me v srcu ogrej za duhovna in telesna dela usmiljenja do bližnjega!

  Usmiljeni Bog – na priprošnjo Preblažene Device Marije – Te ponižno prosimo, milostno se ozri na vse trpeče sestre in brate ter jim v njihovih dušnih in telesnih stiskah podari potrebne milosti v naslednjih prošnjah:

  – za odpuščanje naših grehov in žalitev Boga, spreobrnjenje grešnikov, novo življenje v moči Svetega Duha;
  – za zaustavitev širjenja koronavirusa; za ozdravljenje bolnikov, ki trpijo zaradi posledic okužbe z novim virusom; za njihove svojce; za blagoslov zdravnikov in medicinskega osebja, ki se dan in noč trudijo za ozdravljenje bolnikov; za znanstvenike in raziskovalce, da bi čim prej odkrili učinkovito zdravilo oz. cepivo zoper virus Covid – 19;
  – MamiM (za zdravje staršev)
  – Jana (za zdravje njenega moža)
  – Jasna (za božje varstvo njene družine)
  – Kristina (za božjo pomoč)
  – Grega (za zdravje in boljši odnos z bivšo zaradi sina)
  – Irena (za božjo pomoč, za ostarele in bolne)
  – Sofija (za vero, da bi zopet našla pot do Boga, molitve, svete maše)
  – Amadeja (za varstvo na delovnem mestu, dobre odnose …)
  – Sija (za spravo v ljubezni, za službo)
  – Boštjan (za božjo pomoč)
  – Anna (za moževo in svakino zdravje)
  – andreja (prošnja, da bi si našla zaposlitev)
  – Simon (za dušno in telesno zdravje)
  – Dr (za izboljšanje odnosov v službi, družini)
  – Vesna (za ozdravljenje, novo življenje v Jezusu)
  – janez (za zdravje, srečo)
  – ter prošnje drugih prosilcev milosti na tej spletni strani, katerih imena so
  zapisana na »Božji dlani«.

  Posredujem še molitev, namenjeno bolnikom, ki se zaradi bolezni ne morejo udeležiti sv. maše, vendar so kljub fizični odsotnosti lahko v duhu, s pomočjo angela varuha, globoko povezani s skrivnostmi svete evharistije. Ta molitev je sedaj postala aktulna za vse nas, saj se zaradi nevarnosti širjenja koronavirusa do nadaljnjega ne moremo udeležiti sv. maše (glej navodilo slovenskih škofov). Na srečo srečo imamo na voljo druga duhovna sredstva, da smo lahko globoko povezani s skrivnostmi svete Evharistije in eno od njih je tudi naslednje:

  SV. MAŠA ZA BOLNIKE

  Stopi, ljubi angel varuh,
  v cerkev ti na prostor moj,
  bodi tam pri sveti maši,
  v duhu združen bom s teboj!

  Pri darovanju ti položi
  mojo dušo na oltar.
  Moje križe, moje delo
  Večnemu ponudi v dar.

  Pri povzdigovanju moli
  v sveti hostiji Boga.
  Prosi ga, naj sprejme
  mene v rano svojega Srca.

  Dušam v vicah mojim dragim
  nesi sveto rešnjo Kri;
  grešnike, umirajoče
  z njo pokropi, greh izmij!

  Ko bo mašnik se obhajal,
  tudi meni, angel moj,
  sveto hostijo prinesi,
  moli Jezusa z menoj.

  Prosi, da ves svet deležen
  dragih maše bo sadov,
  meni pa na dom prinesi
  svete maše blagoslov.

  Božje usmiljenje, ki si nam dalo Presveto Devico Marijo za Mater usmiljenja, zaupamo vate!
  Božje usmiljenje, v spreobrnjenju grešnikov, zaupamo vate!
  Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, zaupamo vate!

 96. Janez says:

  MOLITEV K BOGU ZA NAŠE ZDRAVJE
  Oče Usmiljenja in Tolažbe,
  Tvoj Sin Jezus Kristus
  Nam je s križem pokazal vrednost Trpljenja.
  Pomagaj našim bratom in sestram,
  ki že nosijo Križ Bolezni, trpijo, so preizkušani in Te potrebujejo.
  Nakloni jim uspešno zdravljenje in izboljšanje zdravja,
  njihovim svojcem pa poguma, Vere, sočutja in zaupanja v Boga.
  Prosimo pomagaj nam vsem, da se bolezen ne bo razširila med druge ljudi
  in da jo bodo državne oblasti, civilna zaščita, prostovoljci in zdravniki
  z ukrepi ter Tvojo Milostjo učinkovito zajezili, preprečevali in bolnike pravilno zdravili.
  Vsem zdravstvenim delavcem nakloni pomoč, navdih, vodstvo, moči in zdravja,
  da bodo vztrajali v Ljubezni in Sočutju do bolnikov in jih uspešno zdravili ter ozdravili;
  raziskovalcem v laboratorijih pa, da bodo čim preje odkrili uspešno zdravilo za ozdravitev bolnikov.
  Nam in vsemu svetu daj svoj Blagoslov, svoj Božji Mir in Božjo Pomoč,
  da bomo rešeni nevarnosti Koronavirusa in drugih bolezni, ki se širijo v svetu
  in da se Ti bomo mogli s Tvojo Cerkvijo zahvaljevati, da si nas Obvaroval, Odrešil in Ozdravil.

  Sveta Marija, zdravje bolnikov – prosi za nas.
  Sveti Rok, zavetnik zoper kužne bolezni – prosi za nas.
  Vsi Božji Svetniki in Svetnice v Nebesih – prosite za nas.
  Božja Ljubezen, Božje Usmiljenje, Božja Dobrota in Božja Pomoč Vate Zaupamo in Vate Verujemo!

  Dopolnjena molitev Pastoralni portal pridi in poglej

 97. MamiM says:

  Prosim za molitev, da bi bila starsa, ki sta zelo stara in s kronicnimi boleznimi, obvarovana pred corona virusom. Prosim tudi za hcerko, ki se ni nasla prave poti, naj zacuti, da je kljub vsemu ljubljena. Naj ji Bog in Marija stojita ob strani, jo blagoslovljata, da se obrne nazaj k ver in se spreobrne.

 98. Janez says:

  RANIERO CANTALAMESSA KAJ JE PRAVA VERA?

  PRVA VERA JE »SLEPA«, KAR POMENI, DA SE NE RAVNA V SKLADU Z RAZUMOM, AMPAK Z ZAUPANJEM. ITALIJANSKI PESNIK CARLO ALBERTO SALUSTRI (1871–1950), S PSEVDONIMOM TRILUSSA, JE V ENI SVOJIH NAJLEPŠIH PESMI Z NASLOVOM VODITELJ OPISAL, KAJ VERA PRAVZAPRAV JE.

  PESEM GLASI TAKOLE: »TISTA STARKA, KI SEM JO SREČAL V NOČI, KO SEM SE IZGUBIL SREDI GOZDA, MI JE REKLA: ‘ČE NE POZNAŠ POTI, TE BOM SPREMLJALA JAZ, KI JO POZNAM.
  ČE IMAŠ MOČ, DA GREŠ ZA MENOJ,SE TI BOM OD ČASA DOČASA OGLASILA VSE DO GLOBELI, KJER RASTE CIPRESA, VSE DO VRHA, KJER STOJI KRIŽ …
  ‘ODGOVORIL SEM JI: ‘DRŽÍ …, A ZDI SE MI ČUDNO, DA ME LAHKO VODI NEKDO, KI NE VIDI …’SLEPA ŽENA ME JE V HIPU PRIJELA ZA ROKOIN VZDIHNILA: ‘HÔDI!’ BILA JE VERA.«

  Ali imamo Vero v Gospoda in Ljubimo Boga? Bog Nas brezpogojno ljubi, prosimo ga za Odpuščanje in Vrnimo se Nazaj k Očetu.

 99. Miro says:

  GOSPOD, ZAUPAM VATE, KER SI DAL ŽIVLJENJE ZAME!

  BOŽJA BESEDA: »Poslušajte drugo priliko! Bil je hišni gospodar, ki je zasadil vinograd, ga obdal z ograjo, izkopal v njem stiskalnico in sezidal stolp; in dal ga je v najem viničarjem ter odpotoval. Ko se je približal čas trgatve, je poslal svoje služabnike k viničarjem, da bi dobili njegov pridelek. Viničarji pa so njegove služabnike zgrabili in enega pretepli, drugega ubili in spet drugega kamnali. Nato je poslal druge služabnike, več kakor prej, in storili so z njimi prav tako. Nazadnje je poslal k njim svojega sina, rekoč: ›Mojega sina bodo spoštovali.‹ Ko pa so viničarji zagledali sina, so sami pri sebi rekli: ›Ta je dedič. Dajmo, ubijmo ga in se polastimo njegove dediščine!‹ Zgrabili so ga, vrgli iz vinograda in ubili. Ko bo torej prišel gospodar vinograda, kaj bo storil s temi viničarji?« Rekli so mu: »Hudobneže bo kruto pokončal, vinograd pa dal v najem drugim viničarjem, ki mu bodo ob svojem času dajali pridelek.« Jezus jim je rekel: »Ali niste nikoli brali v Pismih: Kamen, ki so ga zidarji zavrgli, je postal vogalni kamen. Gospod je to naredil in čudovito je v naših očeh. Zato vam pravim: Vzelo se vam bo Božje kraljestvo in dalo ljudstvu, ki bo obrodilo njegove sadove.« Ko so véliki duhovniki in farizeji slišali njegove prilike, so spoznali, da govori o njih. Poskušali so ga zgrabiti, pa so se zbali množice, ker ga je imela za preroka (Mt 21,33-43.45-46).

  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Mt+21%2C33-43.45-46&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

  Gospodar ima najete delavce v vinogradu. Ti se v njegovi odsotnosti polastijo vinograda in pobijejo vse poslance, nazadnje še sina. Tako je človeštvo zavrglo in umorilo Božjega Sina. V postu se bom trudil obnoviti svojo vero v Gospoda in sprejeti vse njegove poslance. Gospod, zaupam vate, ker si dal življenje zame. Hvala, ker me rešuješ iz vsakršne teme (iz knjige Luč Besede rodi življenje, Primož Krečič).

  Z vero in trdnim zaupanjem nenehno trkajmo na vrata Božjega usmiljenja, še zlasti z besedami življenja, ki jih je Usmiljeni Jezus zaupal sv. Favstini Kowalski: »Kri in voda, ki si svoj čas privrela iz Jezusovega Srca kot studenec usmiljenja za nas, vate zaupam« (Dnevnik, št. 309).

  V pravem evharističnem duhu Božjemu usmiljenju v molitvah izročimo vse trpeče sestre in brate ter sledeče prošnje na tej spletni strani:

  – prošnje mnogih: za odpuščanje naših grehov in žalitev Boga, spreobrnjenje grešnikov, za novo življenje v moči Svetega Duha …

  -številne prošnje k Usmiljenjemu Bogu: za zaustavitev širjenja koronavirusa; za ozdravljenje bolnikov, ki trpijo zaradi posledic okužbe z novim virusom; za njihove svojce; za blagoslov zdravnikov in medicinskega osebja, ki se dan in noč trudijo za ozdravljenje bolnikov; za znanstvenike in raziskovalce, da bi čim prej odkrili učinkovito zdravilo oz. cepivo zoper virus Covid – 19.

  – Kristina (za božjo pomoč)
  – Grega (za zdravje in boljši odnos z bivšo zaradi sina)
  – Irena (za božjo pomoč, za ostarele in bolne)
  – Sofija (za vero, da bi zopet našla pot do Boga, molitve, svete maše)
  – Amadeja (za varstvo na delovnem mestu, dobre odnose …)
  – Sija (za spravo v ljubezni, za službo)
  – Boštjan (za božjo pomoč)
  – Anna (za moževo in svakino zdravje)
  – andreja (prošnja, da bi si našla zaposlitev)
  – Simon (za dušno in telesno zdravje)
  – Dr (za izboljšanje odnosov v službi, družini)
  – Vesna (za ozdravljenje, novo življenje v Jezusu)
  – janez (za zdravje, srečo)
  – ter prošnje drugih prosilcev milosti na tej spletni strani, katerih imena so
  zapisana na »Božji dlani«.

  Še naprej vsak dan molimo sveti rožni venec in rožni venec Božjega usmiljenja! Upoštevajmo izredna navodila slovenskih škofov. Kot je bilo že sporočeno, na njihovo pobudo molimo naslednjo molitev za zdravje v času epidemije koronavirusa COVID-19:

  MOLITEV

  Oče usmiljenja in tolažbe,
  tvoj Sin Jezus Kristus
  nam je s križem pokazal vrednost trpljenja.
  Pomagaj našim bratom in sestram,
  ki že nosijo križ bolezni in so preizkušani.
  Nakloni jim izboljšanje zdravja,
  njihovim svojcem pa pogum in zaupanje.
  Vsem zdravstvenim delavcem daj moč in zdravje,
  da bodo vztrajali v ljubezni do bolnikov,
  raziskovalcem pa, da bodo čim prej odkrili uspešno zdravilo.
  Nam in vsemu svetu daj svoj blagoslov,
  da bomo rešeni bolezni
  in se ti bomo mogli s tvojo Cerkvijo zahvaljevati.
  Amen.

  Sv. Marija, zdravje bolnikov – prosi za nas.
  Sv. Rok, zavetnik zoper kužne bolezni – prosi za nas
  Vsi božji svetniki in svetnice – prosite za nas.

  Božje usmiljenje, ki izviraš iz Presvetega Srca Jezusovega, zaupamo vate!
  Božje usmiljenje, ki si nam dalo Presveto Devico Marijo za Mater usmiljenja, zaupamo vate!
  Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, zaupamo vate!
  Sv. Favstina, prosi za nas!

 100. Jana says:

  Gospod, zaupam vate in te prosim za zdravje svojega moža po srčni operacij, da ne bi zbolel za novim virusom, naj ta situacija poveže našo družino s Sv.Duhom, da bi druga in tretja hčerka opustili vezi z vedeževalko in se zatekli k Tebi, ki si edini Odrešenik.
  Molim in zaupam vate, Božja mati Marija, ki mi vedno stojiš ob strani in me pomirjaš. Hvala za vse dobrote.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja