Prosim za molitev

Imate težave? Imate kako bolezen, ki jo ne morejo zdravniki ozdravit ( levkemija, rak, astma, depresija,…) ? Ste skregani s sosedi, možem, ženo, otroci, sorodniki, sošolci,…? Vam gre vse narobe? Ne morete dobit fanta / punco za zakon? Ne morete imet otrok? Ne vem karkoli imate in vam dela težave, spodaj vpišite in skupaj bomo molili za vaš namen.
Naša prošnja je, da se tudi vi sami vključite v to internetno molitveno skupino in si vsi skupaj pomagajmo in molimo drug za drugega in namene, ki so bili napisani. Če še ne znate moliti, potem si izberite eno od molitev in jo izmolite (preberite in pri tem razmišljajte kaj piše) za vaše in vse ostale prošnje(namene). Če verujete se vam bo to tudi izpolnilo.

Matej 9, 20-22
Tedaj se mu je od zadaj približala žena, ki je dvanajst let krvavela, in se je dotaknila roba njegove obleke. Pri sebi je namreč rekla: »Če se le dotaknem njegove obleke, bom rešena.« 22 Jezus pa se je obrnil, jo pogledal in dejal: »Bodi pogumna, hči, tvoja vera te je rešila.« In žena je bila od tiste ure rešena.
Ali:
Mt 17,20
»Zato, ker imate malo vere,« jim je dejal. »Resnično, povem vam: Če bi imeli vero kakor gorčično zrno, bi rekli tej gori: ›Prestavi se od tod tja!‹, in se bo prestavila in nič vam ne bo nemogoče
Ali:
Lk 17,6
Gospod pa jim je dejal: »Če bi imeli vero kakor gorčično zrno, bi rekli tej murvi: ›Izruj se s koreninami vred in se presadi v morje,‹ in bi vam bila pokorna.

Vsi skupaj lahko od Boga izprosimo milost za vaše prošnje.
Hvala za vaš obisk in vašo molitev, naj vas Bog obilno blagoslovi.
Spodaj vpišite svoje prošnje. Vpiši samo svoje ime/vzdevek brez priimka!

(Prosim, da si ne spreminjate imena ali vzdevka, ker s tem mi dajete dodatno delo, da vaše prispevke odobrim.  Hvala, Administrator)

This entry was posted in Domov. Bookmark the permalink.

17.313 Responses to Prosim za molitev

 1. Mojca says:

  Pozdravljeni prosim za molitev za moje in fantovo zdravje da bi bila zdrava in srečna in prosim tudi za mojo in njegovo družino
  Lepo prosim hvala 😇🙂

 2. Sija says:

  Prosim Vas za molitev, da bi lažje premagovala bolečino ki me pesti. Hrepenenje po izgubljeni ljubezni me uničuje in mi ne da miru.💔 Resnično mi je težko…. lepo Vas naprošam za molitve…naj se zgodi čudež in naj se moja ljubljena oseba vrne v moj objem….neskončno Vam bom hvaležna….🙏

  Mir in vse dobro.

  Sija

  • Miro says:

   Draga Sija, v težavah, pa tudi v vseh drugih življenjskih situacijah (bodisi veselih ali žalostnih) smo vsi zelo potrebni razsvetljenja v luči Svetega Duha. Predlagam, da si vzamemo čas in se skušamo poglobiti v naslednje globoke misli p. Anselma Grüna, marsikaj nam je lahko v veliko duhovno spodbudo.

   https://si.aleteia.org/2020/01/06/se-vam-zdi-da-se-po-neuspehu-ne-morete-pobrati-poslusajte-p-anselma-gruna

   Še naprej molimo za vas, tudi vi se, prosim, spomnite trpečih sester in bratov na tej spletni strani. Bog vas obilno blagoslovi z novim gledanjem v luči Svetega Duha!

  • Janez says:

   Sveti Duh, ti, ki si luč in Tolažnik, pridi in vodi mojo današnjo molitev. Daj mi spoznati lepoto in globočino Božje ljubezni. V srce mi vlij Božji mir in mi ga pomagaj širiti okrog sebe. »Blagor tistim, ki delajo za mir, kajti imenovali se bodo Božji otroci.« (Mt 5,9)

   Poglavitna dolžnost kristjana ni v tem, da je popoln, niti ni v tem, da reši vse probleme ali uspe v vsem, temveč da je v miru, spokojen. »Pravzaprav je naša edina moralna dolžnost, da si spet izborimo prostranstvo notranjega miru in nenehno poglabljamo svoj mir, da bo lahko iz nas prehajal tudi na druge. Ko bo v ljudeh več miru, bo začelo plahneti tudi razburjenje v zunanjem svetu.« Bolj kot je svet v krizi, bolj je pomembno, da je naše srce v miru«. Če je naše srce polno miru in zaupanja, se bomo naslonili na Gospoda in lahko bomo našli prave odgovore na svoje težave. Poiskali bom o odgtovore na naša iskanja in probleme, ki nas stiskajo. Na vprašanja, s katerimi bomo soočeni, bomo našli konstruktivne odgovore, naše odločitve bo vodila ljubezen in modrost, ki prihaja iz Boga. Bog nam bo poslal Duha Tolažnika, da nam pomaga in nas navdihne in privzdigne, da bomo skupaj z Njim delovno in aktivno rešili probleme, preizkušnje in težave. Če pa pasivno in nemočno dopustimo, da v našem srcu ni Vere v Boga, da v srcu prevladata nemir in strah, močno tvegamo, da se bomo na dogodke, ki jih živimo, odzvali slabo: z begom, agresijo, zaprtostjo, nasiljem, z otopelostjo in brezvoljnostjo. Ničesar ne bomo želeli spremeniti in pokreniti zase ker bomo nemočno obtičali in ne bomo verjeli, da se nič ne da storiti, čeprav je Jezus pri nas in v nas. Če bomo prizadeti in impulzivni pa bomo brez Božjrga Vodstva sprejeli prenagljene odločitve, ki ne bodo prinesle nikakršne rešitve, nasprotno, celo okrepile bodo slabo, namesto da bi ga ošibile. »V mirovanju in zaupanju v Boga je vaša moč.« V Veri v Jezusa in v dejavni Molitvi in Prošnji za Pomoč in Usmiljenje je naša Rešitev in Odrešitev, ki nam bo pomagala, da se bo spet vse uredilo. Bog nam je dal pamet, talente, zmožnosti in moč, da z Božjim Vodstvom ukrepamo in naredimo tisto kar je treba. Brez Boga pa ne moremo sami storiti iz svojih Moči NIČ. V Bogu premoremo vse, ki nam daje MOČ.

   Sija Mir in Vse Dobro Vam Želim. Vse lepo v življenju je še pred Vami in Bog je vedno ob Vas in z Vami. BVB. Janez

   Molitev
   Izročimo se Mariji, Kraljici miru: Zdrava, Marija, milosti polna, Gospod je s teboj. Blagoslovljena si med ženami in blagoslovljen je sad tvojega telesa, Jezus.Sveta Marija, Mati Božja, prosi za nas grešnike, zdaj in ob naši smrtni uri. Amen. Blagoslovi in varuje naj nas vsemogočni in usmiljeni Bog, Oče in Sin in Sveti Duh. Amen.

   Emanuel, Jacques Phillipe, dopolnjeno.

   • Miro says:

    Draga Sija, kar pogumno naprej; v težavah glejmo priložnost za napredovanje v dobrem! Ga. Hvala in g. Janez sta vam zapisala že več dobrih spodbud. Morda še kakšna misel z moje strani. Kako zdraviti zaradi ljubezni ranjeno srce in ga tudi ozdraviti? S kar največjim zaupanjem se napotimo k Najsvetejšemu in mu zaupajmo prav vse, kar nas teži, čeprav Gospod to že pozna, še preden se v nas zbudi misel, beseda, želja … Edino Gospod nas pozna do najmanjše podrobnosti, tako v duši kot telesu – v celotnem našem bitju. V zakramentih svete spovedi in svete evharistije se odprimo delovanju žive Božje besede, ki more naše srce osvoboditi vsega, kar nas hromi, zapolniti vse vrzeli, ter v našem bitju ponovno vzpostaviti harmonijo v moči Božje ljubezni!

    Božje usmiljenje, neizmerno v zakramentu evharistije in duhovništva, zaupamo vate!

    • Hvala says:

     Spoštovana Sija!

     V rubriki- Članki za dušo, sem napisala iz knjige _Zmagati v duhovnem boju( priporočam v branje), kaj vse počenja hudobni duh, da bi človeka spravil v obup, brezizhoden položaj, črne misli, krivdo, naslika mu najrazličnejše dogodke ovite v črno itd , itd…Ne dovolite mu tega. Oklenite se Jezusa, pa Jezusu verjemite, On vam bo nekoč pokazal, česa vas je morda rešil; in zakaj je to bilo potrebno, da je naredil. Kaj ne verjamete Jezusu.

     Pustite obup, žalost, prosite Jezusa za moč, veselje in da On poskrbi za vaše življenje.

     Ne podlegajte skušnjavi hudobca!

     Svetujem vam res iz srca, -zahvaljujte se Bogu in Ga slavite vsaki dan, za vse se zahvaljujte. Dobila boste moč in pomoč od Jezusa, izgovarjajte BOŽJE BESEDE iz Svetega Pisma , počasi bo minilo.
     NE DOVOLITE, NE PODLEGAJTE SKUŠNJAVI 24 ur na dan, vsak dan.

     Vzemite v roke Sveto Pismo in poglejte oz, preberite, kako je Jezusa napadal hudi duh.

     STOPITE V BOJ. POGUMNO SE BORITE Z MEČEM -TO JE BOŽJA BESEDA , NA POMOČ POKLIČITE JEZUSA , MARIJO, SVETNIKE IN ANGELE.
     Uspelo vam bo!

     Zmaga je na vaši strani, kajti Bog se bojuje za vas!

     • Hvala says:

      Pripis Sija!

      Tudi jaz potrdim, kar je že večkrat navedel g. Miro ali g. Janez; vsak neuspeh v življenju oz totalna “polomija “kakor bi temu rekli, brezciljnost, prinaša srečo. Gospod nam podarja milosti, dobroto, ljubezen , ureja življenje , daje nam dobrine za katere še sanjali ne bi, pa je resnica! Verjamem, da na začetku te poti tega ne razumete, niti še ne morete, tudi jaz nisem.

      Upam in verjamem, da boste nekoč tudi vi napisala nekomu oz, mu povedala, kaj je Gospod naredil vse za vas, čeprav Mu tega niste verjela, in da boste tudi vi nekomu obrisala solze , ko bo v takem stanju, kot ste vi danes!

     • Hvala says:

      Spoštovana Sija!

      Da me boste lažje razumela, kaj vam hočem povedati, sem napisala Jezusov zadnji duhovni boj pred smrtjo, čeprav jih je imel več.

      Tako kot vi, in vsi ljudje , je tudi Jezus vpil s solzami in bolečino k Očetu Nebeškemu, naj Ga reši trpljenja na križu. Vendar to je bila skušnjava hudobca, kajti Očetova volja je bila drugačna , zato je Jezus bojeval trd duhovni boj, da je izpolnil Očetovo voljo. Tako moramo tudi mi vsak dan bojevati trd boj, da izpolnimo Očetovo voljo, ki je drugačna od naše volje.

      To je duhovni boj, o katerem je tako veliko pisal Sveti Pavel in drugi svetniki in ostali ljudje!

 3. Tamara says:

  Moja mama Marica, ki je bila do torka najbolj aktivna, delavna, polna optimizma, vere, polna energije, je zadela možganska kap s slabo diagnozo za naprej.
  Prosila bi za molitev, da se vse izide dobro, da bo dobro okrevala. Hvala vsem

  • Administrator says:

   Potrebuje, počitek in sprostitev.

   Bog ji naj bo milostljiv.

   Bodite ji domači v podporo, zdaj ji vi izkažite neizmerno ljubezen.

 4. Janez says:

  PROŠNJA ZA ODPUŠČANJE ZA NAŠE GREHE
  Naša prošnja Bogu za Odpuščanje za Naše grehe, ko smo žalostni, sami in nas grehi težijo naj bo iskrena in iz srca. Gospod Jezus Kristus, žal mi je za slabe stvari, ki sem jih naredil ali dobra dejanja, ki sem jih opustil pomoči potrebnim v svojem življenju in ki me v duši težijo in zaradi katerih imam slabo vest in se želim ookesati in poboljšati. Prosim, odpusti mi. Zdaj se obračam proč od vsega in opuščam vse, za kar vem, da je bilo narobe, ko sem žalil Tvojo Očetovsko Ljubezen in Dobroto. Prosim Te odpusti mi, kakor se tudi jaz prizadevam odpuščati drugim. Hvala ti, ker si umrl na križu zame in me odrešil, da smem upati na Tvojo Milost, da mi bo lahko odpuščeno in da bom po spovedi in spokorni molitvi ter popravi krivic prost krivde. Hvala ti, ker si mi ponudil odpuščanje in mi dal dar Svetega Duha. Želim sprejeti ta dar. Prosim, pridi in ostani v mojem življenje po svojem Sinu Jezusu in Svetem Duhu in bodi z mano za vedno. Prosim Oče Vodi me in pomagaj mi, da se bom spovedal, pa tudi da bom popravil krivice, ki sem jih naredil drugim, dobra dela, ki sem jih kljub sklepom opustil in se opravičil vsem tistim, ki sem jih užalil. Ker ni dovolj samo Molitev ampak so potrebna tudi ljubezen, usmiljenje, dobra dela, služenje drugim in odpuščanje mi prosim pomagaj, da bom Tvoje Nauke in Zapovedi vedno izpolnjeval.
  Hvala ti, Gospod Jezus.
  Amen. Janez

  SPOKORNI PSALM IN MOLITEV KESANJA K BOGU
  Usmili se me Vsemogočni in Milostni Bog,
  prosim po Svoji Milosrčnosti,
  v svojem velikem Usmiljenju mi odpusti in izbriši moje grehe in vse kar sem napačnega storil
  in žalil tebe, ki si moj Ljubeči Oče.
  prosim izmij mojo krivdo in mojega greha me očisti.
  Svoj greh priznavam in se ga iskreno kesam, žal mi je Bog, odpusti mi prosim;
  še vedno je boleče prisoten v meni, v mojem spominu, v mojem srcu.
  Grešil sem zoper tebe samega moj Bog in Stvarnik,
  kar je zlo in greh v Tvojih Dobrotnih Očeh Gospod sem storil.
  Prosim, naj se izkaže, da si pravičen v svojih sodbah,
  milosten v Odpuščanju, zato tudi mene tako sodi v svoji Pravičnosti.
  Glej Gospod, Človek že ob rojstvu podeduje krivdo,
  z grehom je omadeževan že od začetka.
  Ker vem, da ljubiš kesanje, odkritosrčnost in pravičnost,
  prosim podari mi odpuščanje in Božji Mir.
  Odpusti mi grehe, da bom očiščen,
  nolj kot sneg bom bel, ko mi odpustiš in me umiješ vse grešne umazanije.
  Prosim naj spet občutim radost in veselje ,
  moje potrto in skesano srce naj se naopolni z Božjim Mirom,
  z radostjo in upanjem, da me boš odslej Vodil in me varoval na poteh,
  ki vodijo k Jezusu našem Odrešeniku, brez stranpoti in zablod.
  Prosim Gospod Bog ne zavrzi me izpred svojega Božjega obličja.
  Svojega Svetega Duha Tolažnika in Vodnika mi ne odvzemi.
  prosim odpusti mi vse grehe in mojo krivdo izbriši, kar Te skesan prosim.
  Naj se spet veselim, da sem rešen.
  Čisto srce mi ustvari,
  duha stanovitnosti v meni obnovi,
  duha požrtvovalnosti in pravičnosti v meni utrdi,
  da bom z vero v Jezusa, s spolnjevanjem Božje Volje in Evangelija
  zaživel kot dober Človek in Dober Kristjan,
  Tebi Gospod v večno Čast in Slavo.
  Prosim Gospod pokaži nam Pravo Pot k Jezusu,
  da se vsi izgubljeni Otroci Vrnejo k Tebi.
  Reši nas krivde našega greha, ki žali Ljubezen Boga,
  naj moj jezik glasno opeva Božjo Pravičnost in Dobroto ter Usmiljenje.

  Hvala ti, Gospod Jezus. Amen. Janez

  Gospod prosim te, bodi mi blizu, bodi pri meni in v meni, ne zapusti me prosim brez vodstva Svetega Duha. Naj bo v meni Sveto spoštovanje do tebe, v srcu Vera v Jezusa, v dejanjih poštenost in pravičnost, v vedenju umirjenost, v delovanju dobrota in služenje bližnjim ki rabijo pomoč, da bom vreden reči, da živim kot Jezus Učenik in Odrešenik in da bom hodil po Poti Odrešenja. Gospod Usmili se nas grešnikov in nam odpusti grehe. Pomagaj nam, da odslej ne bomo več grešili. Odpusti nam naše grehe in nam pomagaj da se poboljšamo in spreobrnemo. Prosim Gospod Reši nas vseh boletni in preizkušenj. Ne naša, Tvoja Volja naj se zgodi Jezus. Amen. Janez

  • Miro says:

   G. Janez, hvala za vaše čudovite, zelo potrebne molitve! Kot pa je omenil že g. Administrator, tudi sam podpiram njegovo željo, naj v tej rubriki damo prednost sporočilom sester in bratov, ki so v stiski, in šele potem v odgovor na njihove zapise pišimo molitve, nasvete, spodbude …, seveda kratko in jedrnato. To je res potrebno zaradi preglednosti posameznih zapisov v rubriki “Prosim za molitev”, sicer se prošnje ljudi v stiski, kar porazgubijo v tej “poplavi”.

   Naj Gospod obilno blagoslovi vse prosilce milosti in molivce!

  • Janez says:

   Hvala g. Miro, zaneslo me je, ker rad pomagam; pozabil sem v tujini na vse to in človek se pač odzove na prošnje molilcev. Se pač ne bom tu oglašal. Vse dobro vam želim. Janez

   • Miro says:

    G. Janez, hvala za vaš odgovor. Nikakor pa ni bilo mišljeno, da se v tej rubriki ne oglašate več, saj se na posamezne prošnje sester in bratov v rubriki “Prosim za molitev” lahko oglašamo z molitvami, nasveti, spodbudami, in sicer pod “Odgovori”, kar je bilo uvedeno prav v ta namen. Gre zato, da bodo na prvem mestu prošnje prosilcev milosti, s čimer bo zagotovljena večja preglednost zapisov. Vsaj tako sem sam razumel željo g. Administratorja; če pa se motim, naj me prosim popravi, da ne bo nesporazuma.

    Bog vas obilno blagoslovi!

 5. Janez says:

  NAŠA MOLITEV H KRISTUSU
  Ti si Kristus, Sin živega Boga,
  Ti si moj ljubi Brat, moj Učenik, moj Gospod, moj pomočnik, moje vse, moje življenje,
  Ti si pot, resnica, ljubezen in življenje.
  V Tebi živimo, se gibljemo in smo.
  Ti si vrata v nebesa.
  Ti si, ki je prišel, da bi imeli življenje v izobilju in Odrešenje za naše grehe.
  Moj ščit in moja slava, moje vstajanje in počepanje.
  Ti si edini, na katerega se lahko zanesem,
  Ti si, ki Ga ljubi moja duša,
  Ti si, ki Ga ljubim bolj kot tile,
  Ti si, ki veš, ki veš, da Te ljubim.
  Ti si, ki vse veš, ki veš, kako je z menoj in me imaš rad.
  Ti si, ki mi praviš: to je moj ljubljeni brat/sestra, nad katerim/o imam veselje,
  to je moja ljubljena hči sionska, to je moja golobica, moja prijateljica, moja sestrica.
  Ti si, ki Ga ljubi moja duša.
  Moj spev, moj odmev, moj glas v vetru, pesem škrjancev in pesem vetra,
  toplota Sonca, zelenje, kamen in klop, na kateri sedim,
  Ti si nebesa v meni,
  Ti si nebesa v nas,
  Ti si moj Bog, moj Oče,
  moj ljubi brat Jezus, moj Sveti Duh.
  Ti si, ki si z nami do konca sveta.
  Ti si veter, ki mi seže do kosti, in vetrc, ki si ga želim, tišina in čriček v daljavi, samota in noč.
  Ti si, ki je rekel na križu Bogu Očetu, dopolnjeno je.
  Naj hvaležno in ponižno rečem tudi jaz.
  Ti si, ki Ga ljubi moja duša.
  Ti si oblak na nebu in klasje v travi.
  Ti si Toplo Sonce Božje Ljubezni in Usmiljenja.
  Ti si topel in ljubeči pogled (hvala Jezus) dobrega brata, ki gre mimo in je ob meni vedno.
  Ti si moj Učenik in Vodnik ter Odrešenik, da ne zaidem s Poti k tebi Jezus.
  Ti si moj Brat, moj Rešitelj, moj Učenik in moj Odrešenik, ki ga ljubim nad vse.
  Reci le Besedo Jezus in ozdravljeni bodo vse naše bolezni in odpuščeni naši grehi.
  Blagoslovi nas s svojo Milostno in Ljubečo Roko, da se poboljšamo in spreobrnemo.
  In pomagaj nam, vodfi nas in Uli nas, da bo med nas prišlo Božje kraljestvo Ljubezni in Usmiljenja.

  Prirejena in dopolnjena molitev na osnovi Žive Molitve Skupnosti krščanskega življenja

  PRIDI LJUBI JEZUS, PRIDI MI V SRCE
  Pridi, ljubi Jezus, pridi mi v srce,
  težko te že čakam, veselim se že.
  Pridi Ljubi Jezus, odpusti mi vse grehe in Odreši me.
  Da si Bog in Starnik, to priznam vsekdar;
  v hostiji te molim, moje duše žar.
  Trdno upam vate, ker si vir dobrot,
  kličem ti hvaležno, ljubim te , Gospod.
  Žal so mi vsi grehi, bridko me skele,
  vse, kar tebe žali, zame je gorje.
  Pridi, dobri Jezus, srečen bom s teboj,
  pridi in ostani vekomaj z menoj.
  Ko temne in polne preizkušenj v življenju moje so steze,
  pridi ljubi Jezus in varno po Poti k Tebi Vodi me.
  Obriši vse moje in vse naše solze in potolaži naše nam srce.
  Vate Upamo in Verujemo, ki si Naše Vse.
  Jezus Ti si Pot, Resnica in Življenje,
  Jezus Ti si Ljubezen, ki nas Milostno prežarja in Odrešuje.
  Amen.

 6. Janez says:

  JEZUS PRIDI IN ŽIVI V MENI ALI IESUS HABITAT IN ME

  Jezus prosim pridi, vstopi in živi v meni!
  Kakor si živel v Svoji Materi Devici Mariji,
  ko si si vzel za Življenje kot Novorojeni Bog in Človek
  Njeno Materinsko Telo in Njeno Kri, v Njej rastel in se Rodil na Svet
  v Naše Veselje Odrešenja Vseh Ljudi za Odpuščanje Vseh Naših grehov.
  Tako prosim Jezus Odrešenik živi, bivaj in ostani v meni
  ter postani v meni Tvoje Božje Telo in Kri in napolni me z Svetim Duhom:
  +Jezus prosim Misli in Odločaj se v Meni z Menoj;
  +Jezus prosim Moli in Ljubi ter Odpuščaj v Meni z Menoj;
  +Jezus prosim trpi in prenašaj vse krivice Sveta in Bolečine ter Bolezni v meni in z Menoj;
  +Jezus prosim glej in spregovori iz Mene v tišini, da Te bom slišal in razumel, kaj hočeš od Mene;
  +Jezus prosim deluj in izžarevaj Luč ter Sveti iz Mene, da bom prinašal Ljudem Svetlobo In Upanje;
  +Jezus prosim vlivaj mi Pogum in Vztrajnost skozi mene zame in za druge in napolni nas z Vero;
  +Jezus prosim Pomagaj bolehnim, revnim in ubogim skozi mene, da bom dober Samaritan kot Mati Terezija;
  +Jezus prosim vlivaj mi moči in vodi me po Poti k Tebi, da bom živel, daroval, služil drugim in izgoreval za Svet tako kot Ti, ki si Moj Ljubljeni Brat, Odrešenik, Gospod in Moj Bog.
  +Jezus prosim naj bom vedno na strani Rešitev in ne Problemov zase in za Ljudi, da jim bom pomagal in jih spodbujal, da bodo vedno izpolnjevali Božjo Voljo.
  +Jezus prosim naj bom orodje Tvojega Miru, Dobrote in Ljubezni, prosim pomagaj mi, da bom Svojo Vero v Boga in v Božje Postave ter v Sveti Jezusov Evangelij veselega Oznanila vedno udejanjal in izvrševal tudi v praksi Življenja in tako pokazal, da Verujem, Molim, Delam in Izvršujem vse, kar Bog hoče in zahteva od mene.
  +Prosim Jezus uporabljaj moje roke, noge, glavo, pamet, mene vsega, da bom služil drugim vedno in z veseljem.
  +Prosim Jezus blagoslovi naša pota, da bomo hodili in stopali po Zemlji z našimi Nogami po pravi Poti, da nas vse v Jezusa Verujoče Ljudi v Svetemu Duhu pripelješ k Bogu Očetu in da bo Naš Bog vedno Ves v Vsem.
  +Prosim Te Gospod Jezus tudi za neverujoče, ki pošteno ter pravično živijo in Te iščejo na svoj način,
  da bodo po Tvoji Milosti Videli in Spoznali Boga preko Tvoje Milosti,
  ter spregledali in začeli hoditi kot Dobri Ljudje in Dobri Kristjani
  po Poti k Jezusu Našemu Odrešeniku Sveta.
  Daj Gospod, da bom vedno Blizu tebe in zmeraj Bliže Tebi!
  Vsak dan nanovo me vzemi ter naredi iz mene nov prispevek za Ljudi.
  V Vsakem Trenutku me vzemi, ker bi se rad popolnoma Odprl Tvoji Ljubezni
  in Božjemu Duhu, da bi deloval v meni in izpolnjeval Božjo Voljo.
  V vsak dogodek prihajajočih dnevov me vzemi prosim in daj da bom odkrival Tvoja Sporočila.
  Bodi moj Brat in Odrešenik ter moj Gospod, ki mi nikdar ne dovoli pomisliti,
  da si daleč od mene; daj mi Milost in deluj in izžarevaj preko mene v Svet svojo Dobroto in Ljubezen.

  Dopolnjena in razširjena Molitev Prihajam k tebi, molitve in premišljevanja, kapucini, 1995.

  “Če se boste držali mojih zapovedi, boste ostali v moji ljubezni. To sem vam povedal, da bo moje veselje v vas in da bo vaše veselje dopolnjeno” (Jn 15,10-11). Kjer je ljubezen, tam je Bog ( Mati Terezija).

  Molimo in prosimo Boga za Usmiljenje in Božjo Ljubezen, da se nas usmili in nas usliši. On ve kaj potrebujemo, še predno ga karkoli prosimo.

 7. Miro says:

  V duhu močne vere in zaupanja v Božjo besedo molimo za preizkušane sestre in brate, ki se priporočajo v molitev, posebej za trpeče na tej spletni strani. Več o tem v današnjem sporočilu: “Gospod, daj mi moči, da bom odgovorno resničeval svoje poslanstvo, ki mi ga daješ”. Glej v rubriki Članki za dušo: http://www.molitev.net/clanki-za-duso.html/comment-page-14#comment-35444.

  Božje usmiljenje, ki izviraš iz Presvetega Srca Jezusovega, zaupamo vate!

 8. Janez says:

  K Tebi prihajam Gospod
  K Tebi prihajam Gospod, z vsem srcem, z vsem upanjem in z vso ljubeznijo, ki jo premorem.
  Prosim Te, naj bo ta Sveta Maša danes blagoslovljena postaja v mojem življenju
  In naj mi da novih moči, da bom stanovitno hodil po pravi Poti k Tebi.
  Tvoje usmiljenje in odpuščanje naj mi olajšata breme, ker sem sam sebi breme, ki je pogostokrat neznosno.
  Tolikokrat o moj Bog, sem daleč od Tebe, daleč od sebe, pripravljen za sleherno neumnost in greh.
  Pomagaj mi prosim, da bom pri Tebi, da bom pri sebi, saj to dvoje je isto.
  Naj mi ta ura, ki jo posvečuje Tvoja pričujočnost, da rasti v zvestobi, grečnosti in veselju Tebi.
  Prosim Bog, ozdravi me trpkosti, ki mi stiska usta, te grenkobe in bolečine ki sem je sam kriv
  In tega nezaupanja, ki mi je vedno in povsod v skušnjavo.
  Reši me Gospod notranje krhkosti in nestalnosti, vsega kar me vleče navzdol.
  Reši me greha prosim, ki ga sovražim, pa vendar delam še naprej napake in te nespametno žalim.
  Na pragu te Svete Mašne Daritve me prosim prenovi, da bom tak, kakršnega me ti želiš imeti.
  Bog, popolnoma zaupam vate. Moja beseda na tem mestu bodi:
  Vsega se Ti izročim.
  Verujem v Te, Upam v Te. Ti si moja edina Resnica in moja Edina Moč.
  Zavedam se, kako sem brez Tebe Oče slaboten in kako sem ves v Tvojih rokah.
  Prav zato vem Oče, da sem zato močan, ker Verjem Vate.
  Zato se hočem veseliti v Gospodu.
  Glej prihaja nova mladost, ki bo do vrha napolnila mojo dušo.
  Ko stopam pred Tebe, oblij s svetlobo in radostjo ter Ljubeznijo mojo Dušo z svojo Lučjo Gospod.
  Naj me odslej vedno vodi Tvoja Ljubezen po Poti Odrešenja k Tebi.

  Daniel Rops, Molitev moje Veselje se dviga k Tebi, Izbor Molitev 1974.

  Kdor namreč ne ljubi svojega brata, ki ga je videl, kako more ljubiti Boga, ki ga ni videl? Janez (1 Jan 4, 20).

 9. Janez says:

  Molitev k Njemu
  Brez Boga sem le krik samotnega in tavajočega v puščavi, osamljen in brez Smisla Življenja.
  Prosim naj me Modrost in Usmiljenje Božje spremljajta in vodita skozi moje Življenje.
  Moč in Milost Božja prosim krepita me na Poti Življenja k Tebi.
  Dobrotljivost Božja prosim podari mi Tvojo Dobroto, da bom strpen in dober tudi sam.
  Sveti Duh prosim poživi me z vero v Jezusa in odpri me za razumevanje Božje Besede ter Evangelija.
  Ljubezen Božja prosim objemi me in umiri moje srce, da počiva v Tebi.
  Volja Božja prosim utrdi me in vodi me kot Ti želiš in veš.
  Svetost Božja, prosim posveti me.
  Prizanesljivost Božja prosim tolaži me, da bom na strani rešitev težav drugih
  in da bom kot usmiljeni Samarijan rad pomagal drugim in delal dobra dela v Tvojo Čast Gospod.
  Prevzvišenost Božja prosim v težkih trenutkih preizkušenj,
  bolezni in raznih težav dvigaj me in ohrabri me, da bom vztrajal naprej.
  Če me bodo drugi ustavljali z ovirami in mi nagajali, kaj potem, Ti si z Menoj.
  V sebi čutim Ognjeno Moč, Poslanstvo in Tvoj Blagoslov, česa bi se bal?
  Neskončnost Božja prosim napolni me s Svetim Duhom,
  da bom vztrajno nosil med ljudi upanje in radost odrešenja vedno s Seboj.
  Svetloba Božja prosim razsvetli me, da bom tudi jaz bil in nosil Luč Sveta med ljudi.
  Usmiljenost Božja prosim odpusti moje grehe in reši me iz raznih preizkušenj,
  da se utrdim v veri in jo izpričujem s svojim Življenjem.
  Ljubezniva milina Božja prosim prežemi me.
  Lepota Božja prosim očisti me.
  Mir Božji prosim napolni me s Tišino in Upanjem, da se umirim v Tebi.
  Sveta Trojica en sam Bog, prosim blagoslovi me:
  v Življenju, v Smrti, v času bivanja na Zemlji in v Večnosti pri Tebi,
  da Te bom z vsemi Ljudmi Dobre Volje Tukaj in z rajnimi,
  ki so zaspali v upanje na Vstajenje in so tam Onkraj Slavil in Častil na Vekomaj.
  Amen.
  Prirejeno po Prihajam k Tebi, Molitve in premišljevanja, kapucini 1995.

  Kadar se Ljudje Ljubijo se vzajemno osrečujejo,
  prihajajo eden k drugemu, si medsebojno pomagajo ter so srečni.
  Njihova srca so polna Miru, Dobrote in Ljubezni in zato Radostna.
  Veliko se pogovarjajo in se veselijo novega dne ter se med seboj razumejo.
  Odpuščajo in pozabijo na krivice in žalitve s strani drugih ter prosijo Boga, da jim odpusti vse grehe.
  Dovolj je že prijazen nasmeh, mir, ubranost, dobra volja, človečnost, skrb za druge in radost.
  Ko je tako, je Božje kraljestvo vedno med Nami vsemi in Njegov Blagoslov,
  ker živimo in delamo ter ljubimo kot nas je učil Jezus.
  In kjer sta zbrana dva ali trije v Njegovem Imenu, je On sredi med Nami.
  On je naše Vse, naša radost, upanje in sreča, ki se sveti in raduje v Njegovi Očetovski Ljubezni.
  On je naše upanje za Odrešitev, On je naše vse.
  Prosimo Te Gospod odreši nas koronavirusa in ozdravi vse obolele.
  Podari nam Božjo Ljubezen in Božji Mir ter nam pomagaj k spokoritvi in spreobrnitvi.
  Amen.

  Molitev, Janez AKA Dichter Hansi

  • Miro says:

   BOŽJA BESEDA: »IZROČI SVOJO POT GOSPODU, ZAUPAJ VANJ, IN BO STORIL« (Ps 37,5).

   Slavimo Gospoda in se mu zahvaljujmo: Slava tebi, Jezus, Ti si neizmerno veličastvo Božjega usmiljenja, moje odrešenje! Hvala za Tvojo odrešujočo besedo in Tvojo luč na moji poti k Tebi. Naj bom po Tvoji milosti vedno ponižen pred Tvojim obličjem in pokoren Božji volji. Naj po Tvoji milosti na vsakem koraku čim bolj ljubim Tebe in bližnjega, predvsem z deli usmiljenja. Slava tebi, Jezus, zdaj in vekomaj. Amen.

   • Žametna vrtnica says:

    Izročam pod njegovo varstvo mamo za zdravje, ki ga potrebuje. Ima nenadne probleme s srcem in dihanjem pri hoji v hrib ne more dihat….
    Daj, da bi bilo z njo vse v najlepšem redu.
    Ob enem te gospod prosim za fanta, ozdravi ga, kar se je zgodilo Da drugič gremo na romantičen vikend kamor je bilo namenjeno.
    Meni pa nakloni, da bom kos vsem tezavam, ki mi grejo na proti. Marija pomagaj mi ozdraviti vseh strahov predvsem fobije med vožnjo po dnevu in temi na avtocesti. Amen.

    • Miro says:

     Draga Žametna vrtnica, hvala za vaše zaupanje in vztrajnost v molitvi! Na poti zaupanja v Božjo milost je razmeroma lahko začeti, bistveno težje pa vztrajati, še zlasti, če niso kmalu vidni sadovi tistega, za kar Gospoda prosimo. Priporočam vam, da se čim bolj oklenete Božjega usmiljenja ter sebe in vaše bližnje redno priporočate tudi sv. patru Leopoldu Mandiću. Poglejte si dve molitvi k temu velikemu svetniku, v rubriki “Dodaj molitve”, 27. 7. 2020.

     Naj Usmiljeni Bog obilno blagoslovi vas, vašo mamo in fanta – na priprošnjo Preblažene Device Marije in sv. patra Leopolda!

 10. Tjaša says:

  Prosim napišite mi katero molitev naj molim, ker enostavno se ne morem otresti strahu pred napakami v službi. Tako rada bi šla v službo brez strahu da bi kaj narobe naredila. Vsak dan prosim Marijo za pomoč. Prosim napišite mi kaj naj molim, da bo vse v redu.. Prosim… Zaupam Mariji, vendar sama nimam moči…

  • Hvala says:

   Spoštovana Tjaša!

   Jezus je napad skušnjavca, hudobnega duha premagal z Božjo Besedo!

   Izbirajmo in izgovarjajmo primerna razglašanja na temelju SVETEGA PISMA . To je zelo priporočal Prince Derek , napisano v njegovi knjigi, ki smo jo že velikokrat omenjali in je vodilo za kristjane (naslov knjige Blagoslov ali prekletstvo- sami lahko izberete!)

   KO NAS NAPADE STRAH: izgovarjajte na glas;

   ” BOG MI NI DAL DUHA BOJEČNOSTI, TEMVEČ DUHA MOČI, LJUBEZNI IN TREZNEGA , UMIRJENEGA RAZUMA” (temelji na 2. pismu Timoteju 1,7).
   ” V IMENU JEZUSA SE PODREJAM BOGU, UPIRAM PA SE DUHU STRAHU. ZATO MORA POBEGNITI OD MENE (temelji na Jakobovem Pismu 4,7).

   Spoštovana Tjaša, naučite se te citate iz Svetega Pisma na pamet ali si jih napišite na listek in jih izgovarjajte čez dan.

   Ko imamo premalo moči vzklikajmo : “BOŽJA MOČ JE DOPOLNJENA V MOJI SLABOSTI. KO SEM SLABOTEN, SEM ZATO MOČAN” (temelji na 2. Korinčanom 12,9-10).

   Ko verujemo Bogu za izpolnitev finančnih potreb izgovarjajmo: ” BOG PA NAS MORE PRESEŽNO OBDARITI Z VSAKRŠNO MILOSTJO, TAKO DA IMAMO V VSEM VEDNO VSEGA DOVOLJ ZASE IN ŠE NAM OBILNO OSTANE ZA VSAKRŠNO DOBRO DELO” (temelji na 2. Korinčanom 9,8).

   Ko se zavemo dejstva, da je naš um bojno polje, kjer se satanove laži bojujejo z resnicami Božje Besede recite:
   “OROŽJA MOJEGA BOJEVANJA SO MOGOČNA V BOGU. Z NJIMI PODIRAM TRDNJAVE, KI JIH JE SATAN ZGRADIL V MOJEM UMU. VSE SVOJE MISLI VODIM V POSLUŠNOST KRISTUSU. TRI MOJA NAJMOČNEJŠA OROŽJA SO RAZGLAŠANJE, ZAHVALJEVANJE IN SLAVLJENJE” (temelji na 2. Korinčanom 10,3-5).

   Kop nas napade telesna bolezen ali slabost izgovarjajte: “JEZUS SAM JE NA SVOJEM TELESU NESEL MOJE GREHE NA LES, DA BI JAZ GREHOM ODMRL IN ŽIVEL ZA PRAVIČNOST. PO NJEGOVIH RANAH SEM BIL OZDRAVLJEN (temelji na 1. Petrovem Pismu 2,24).

   Ko na nas pritiska brezup in temačna slutnja smrti molimo:” NE BOM UMRL, NE, ŽIVEL BOM IN RAZGLAŠAL BOM GOSPODOVA DELA” (temelji na Psalmu 118,17).

   Ko nas iz naše preteklosti zasledujejo pritiski greha, krivde ali občutka nevrednosti recimo:
   “JAZ SEM V KRISTUSU IN ZATO SEM NOVO STVARJENJE. VSE STARE STVARI SO MINILE. V MOJEM ŽIVLJENJU JE VSE NASTALO NOVO IN VSE JE OD BOGA” (temelji na 2. Pismu Korinčanom 5,17-18).

   Toda Bog zahteva od nas več kot le to, da zavrnemo zle besede, izgovorjene zoper nas. Uči nas, naj odpustimo tistim, ki nas želijo prizadeti. Molimo:
   “GOSPOD ODPUŠČAM VSEM, KI SO GOVORILI ZLO ZOPER MENE. IN ZDAJ KO SEM JIM ODPUSTIL, JIH BLAGOSLAVLJAM V TVOJEM IMENU. “(Iz knjige Prince Derek).

   Spoštovana Tjaša! Najbolj pomembno pa je, da pridemo pred Jezusa in Marijo kot otroci. Otroci, preprosti, ki zaupajo v starše ali skrbnike, da jih čuvajo, jim pomagajo in ne čutijo strahu. Jezus je rekel: ” Bodite , kakor otroci, kajti njih je nebeško kraljestvo!

   Zvečer, ko se umirite ali pa po vaši izbiri, pojdite v duhu pred Sveto družino; Jezusa , Marijo , Svetega Jožefa. S svojimi besedami povejte Njim, vse kar vas muči, teži, bremeni.
   Jezusu izročite bremena na križ, ker jih bo On pomagal nositi.
   Jezus, Marija , Jožef, ostali svetniki in angeli ne zahtevajo nekih filozofskih razmišljanj, učenja molitev na pamet, slovnične napake jih ne zanimajo, važno je , da želite dobro, da ste iskrena, ponižna. Samo Bog vidi v srce človeka, ne človek.

   Preprosto razlagajte Jezusu svoje zadeve, občutja, trpljenje, veselje itd… kot , da ste z Njim pri mizi na večerji. Ne bojte se Ga. Govorite pravemu človeku in Bogu, ničesar drugo ni tako pomembno . On to želi! Verjemite mi to, tudi iz svoje življenjske izkušnje govorim!.
   Jezus je edini pravi prijatelj! Začnite Mu že danes pripovedovati, …………………………

   Vse dobro želim!

   • Miro says:

    Draga Tjaša, ne bojte se, Gospod vas neizmerno ljubi in vas želi osvoboditi skrbi! Po Božji besedi, Mariji, Cerkvi, svetnikih … nam nenehno kliče, naj duhovno moč za premagovanje kakršnihkoli težav v življenju, tudi na delovnem mestu, črpamo v prejemanju svetih zakramentov, še zlasti v spovedi in v obhajanju sv. evharistije. Naj bo naše vsakodnevno duhovno vodilo: Po Mariji k Jezusu! S pogostim izrekanjem kratkih molitvenih vzklikov naučimo svoje srce – ne avtomatično, ampak z vero – da bo čez dan, ko smo budni, pa tudi v spanju, čudovito soutripalo z enim najlepših klicev v čast sveti Devici Mariji, ki nas zanesljivo vodi k Jezusu:

    O MARIJA, BREZ MADEŽA IZVIRNEGA GREHA SPOČETA, PROSI ZA NAS, KI SE K TEBI ZATEKAMO!

    Božje usmiljenje, ki si nam dalo Presveto Devico Marijo za Mater usmiljenja, zaupamo vate!
    Božje usmiljenje, neomejeno v zakramentu krsta in pokore, zaupamo vate!
    Božje usmiljenje, neizmerno v zakramentu evharistije in duhovništva, zaupamo vate!

 11. Irena says:

  Prosim za molitev za mojo nečakinjo, ki se jutri podaja na svojo prvo samostojno preizkušnjo. Gospod tebi jo izročam , tebi jo zaupam. Varuj jo in vodi jo. Odženi od njenega duha in telesa vse zle duhove. Sveta Marija, sveti Jožef, sveti nadangel Mihael, vsi svetniki, prosite zanjo.
  Prosim tudi za molitev za mojo mami, za pomiritev njene notranje stiske in za izboljšanje njenega telesnega zdravja.
  Hvala za vse molitve. Bog vam povrni.

  • Miro says:

   Gospa Irena, zaupajmo v priprošnjo sv. Joahima in sv. Ane ter skupaj molimo po vaših namenih, pa tudi za druge osebe, ki se priporočajo v molitev! Več o obeh svetnikih v današnjem prispevku pod: http://www.molitev.net/clanki-za-duso.html

   Naj Gospod Jezus in Devica Marija obilno blagoslovita vašo mamo in nečakinjo, ter jima podarita potrebne milosti!

 12. Administrator says:

  Međugorje, sporočilo Kraljice miru po vidkinji Mariji 25. julija 2020:
  Dragi otroci! V tem nemirnem času, ko hudič žanje duše, da jih pritegne k sebi, vas kličem k vztrajni molitvi, da bi v njej odkrili Boga ljubezni in upanja. Otročiči, vzemite križ v roke. Naj vam bo spodbuda, da ljubezen vedno zmaguje, na poseben način sedaj, ko sta križ in vera zavržena. Bodite odsev in zgled s svojim življenjem, da sta vera in upanje še živa in da je novi svet miru mogoč. Z vami sem in posredujem za vas pri svojem sinu Jezusu. Hvala vam, ker ste se odzvali mojemu klicu.”

 13. Vida says:

  Prosim za molitev za zdravje vnuka

 14. Sija says:

  Pozdravljeni.

  Danes sem zasledila tako lepo napisano misel, da preprosto moram deliti z vami….

  To je dialog med Bogom in človekom.

  ČLOVEK: Bog, te lahko nekaj vprašam?

  BOG: Seveda.

  ČLOVEK: Obljubi mi, da se ne boš jezil.

  BOG: Obljubim.

  ČLOVEK: Zakaj si dovolil, da na moje breme pade toliko stvari?

  BOG: Kako to misliš?

  ČLOVEK: Pa zjutraj sem recimo zaspal.

  BOG: Ja.

  ČLOVEK: In potem je trajalo celo večnost, da je moj avto vžgal.

  BOG: DA, videl sem …

  ČLOVEK: In potem sem za zajtrk dobil še sendvič, ki ga nisem naročil. In nato sem spet moral čakati.

  BOG: In?

  ČLOVEK: Na poti domov iz službe se mi je izpraznila baterija, ravno takrat, ko sem imel pomemben klic …

  BOG: Da, vem …

  ČLOVEK: In kot da to ni bilo dovolj, pridem domov in se želim sprostiti na novem masažnem stolu, pa tudi ta ni delal!

  BOG: No, če si končal, dovoli, da ti pojasnim. Vidiš, zjutraj je poleg tvoje postelje stal angel smrti, toda jaz sem poslal enega svojih angelov, da se bori z njim za tvoje življenje.
  Ta čas pa sem tebe pustil, da spiš.

  ČLOVEK (ponižno): Kaj res?

  BOG: Nisem dovolil, da tvoj avtomobil takoj vžge, kajti ravno takrat se je na poti proti tebi vozil pijan voznik, ki bi se zaletel vate.

  ČLOVEK: Uh …

  BOG: Oseba, ki ti je pripravljala sendvič za zajtrk, je bila bolna in nisem želel, da dobiš ta virust. Vedel sem, da ne smeš izostati iz dela za več dni.

  ČLOVEK: Oooo …

  BOG: Tvoj telefon je nehal delati ravno takrat, ko je oseba, s katero si se pogovarjal, želela, da te ogoljufa v zvezi z enim poslom.

  Zaradi nje bi lahko izgubil službo.

  ČLOVEK: Razumem, Bog …

  BOG: In ja, potem še glede tvojega masažnega stola.

  Imel je tovarniško napako. Sicer bi delal nekaj časa, toda potem bi se pokvaril in zanetil požar. In ti bi gorel v hiši …

  ČLOVEK: O moj Bog, oprosti, da sem te tako napadel.

  BOG: Ne žaluj. Samo nauči se mi zaupati. Veruj vame … v vsem, v dobrem in zlu!

  (dostopno na: pokukaj.si, 25.7.2020)

  Mir in vse dobro.

  Sija

  • Hvala says:

   Draga Sija! Lepo, da ste to napisala, zadnji stavek pa je najlepši. ZAUPAJ IN VERUJ- RES, V VSEM ; V DOBREM IN HUDEM!.

   Lepo, Bog vam naj podeli potrebne milosti in da boste vsak dan bolj vedra in bolj vesela, veselimo se v Gospodu!

   • Sija says:

    Spoštovana Hvala…. neskončna Vam hvala.
    Res je lepo napisano….
    Vsekakor da misliti….

    Je že tako, da ima vsak “zakaj” najmanj en “zato”…
    In Bog že ve….čeprav me sedaj boli, skeli…zaupam Bogu…. 🙏

    Nismo sami….

    Sija

 15. Janez says:

  NEKATERE MISLI O HVALEŽNOSTI BOGU IN NAŠEMU OPTIMIZMU ! VERUJMO V JEZUSA!
  Hvaležnost je izraz srca, ki je pozorno, ljubeče in odprto. Hvaležen človek vidi jasneje; zna se veseliti, odkriva in potrjuje vrednost tistega, kar mu je dano, sprejema ljudi in ceni njihovo vrednost. Hvaležnost je v našem površnem svetu tista priložnost, da bi videli vse kar se dogaja širše in globlje in se zahvaljevali Bogu in ljudem za vse lepo, kar prejemamo od Boga in bližnjih, pa tudi od matere zemlje, brata sonca, sestre lune ter rastlin in živali … in bi hvaležnost osvetljevala vsa pota našega življenja.. Hvaležnost je krepost, vrlina, ki vzbuja pozitivne misli in čustva in ki širi ljubezen in dobroto. Čutimo večkrat hvaležnost za to, kar smo prejeli od Boga, drugih ljudi … zato prinaša hvaležnost notranji mir in tiho srečo ter odpira srca ljudem. Če gledamo na hvaležnost v luči krščanske vere, potem vidimo, da je zahvaljevanje v središču naše vere. Evharistija namreč pomeni zahvaljevanje, torej način izražanja hvaležnosti Bogu za vse kar nam je dal in daroval, da smo in da obstajamo. Hvaležnost je povezana tudi z veseljem, … veselje privre iz hvaležnega srca.« Dobro je, če se spominjamo mnogih prejetih milosti in blagoslovov ter se jih veselimo; če se spominjamo prvega klica, prehojene poti, srečanj z Jezusom Kristusom na tej poti in čudenja, ki so ga ta srečanja vzbudila v srcu. Prositi moramo za milost spomina, da bi v nas rasel duh hvaležnosti. »Hvaležno srce je samo od sebe spodbujeno, da služi Gospodu in da prevzame delaven stil življenja.« V trenutku, ko se zavemo vsega, kar nam je dal Gospod, pot odpovedi sebi, da bi delali Zanj, postane to edina nekaj vredna pot: odgovor na njegovo veliko ljubezen. Hvaležnost tako postaja najgloblji način, kako do medsebojne ljubezni, omogoča nam, da ljubimo druge in Boga … ker je Bog ljubezen, nas hvaležnost na najgloblji ravni vodi k Bogu. Vse kar imamo smo prejeli od Boga, ki nas Ljubi in nam vse Daruje, čeprav grešimo in smo dostikrat nehvaležni!

  Hvaležnost dobi svojo pravo moč tedaj, ko jo človek izpove v besedah … pred Bogom, človekom, javno ali sam pri sebi, samo da jo ubesedi in svoje čutenja zlije v besede. In knjiga Spomin srca prinaša besede, misli, ki jih je navdihnila hvaležnost …
  Hvaležnost je predsoba etične vrednosti zahvale. Izraziti priznanje pomeni potrditi vrednost tega, kar ti je dano od ljudi in od Boga, in česar prej nisi imel. Zahvaljevanje je nekaj nujnega in postane sinonim za blagoslavljanje. (papež Frančišek)

  Hvaležnost je temeljna krepost za bitje, ki se zaveda samega sebe. Ob njej se spomnimo na Stvarnika, od »katerega prihaja vsak dober dar in vsako popolno darilo« (Jak 1,17). (Benedikt XVI.) Zakrament evharistije je znamenje hvaležnosti vsega stvarstva za obisk Stvarnika na Zemlji in za darovanje in smrt Jezusa na križu na Golgoti: Bog je postal človek, ker je prevzel človeško telo od brezmadežne Marije Device, da bi nas znova povzdignil k Očetu, da bi nas napravil za božje sinove … Kako čudovit je, ko hoče, da ga objamemo, ljubimo in častimo s človeško razsežnostjo vere pod podobo kruha in vina. (sv. Janez Pavel II.)

  Zahvalim Te, Oče, za to, kar imam,
  kar sem in kar upam,
  kar vem in kar znam.
  Zahvalim Te za svoje skrbi,
  za kruh vsakdanji in pokoj noči. (Ivan Pregelj)

  Hvaležnost dobroto razveseli. (slovenski pregovor)
  Kdor prosi, sladka usta nosi; kdor vrača, hrbet obrača. (slovenski pregovor)
  Dober človek vedno prijazno govori o hiši, v kateri je prenočil. (berberski pregovor)

  Bog je pripravil sprejem za glavne kreposti. Med pogostitvijo so se pogovarjale kot stare prijateljice. Pri mizi pa sta sedeli tudi dve, za kateri se je zdelo, da se ne poznata. Kot dober gostitelj ju je Bog predstavil. Poklonil se je prvi in dejal: »To je gospa Dobrota.« Potem se je poklonil drugi in rekel: »To je gospa Hvaležnost.« Ženi sta si veseli segli v roke. Že dolgo sta se želeli spoznati, a se od stvarjenja sveta nista nikoli srečali.

  Vsaka stvar, ki jo doživimo ali srečamo je v Življenju za vse nas nekaj dobra, saj na globlji telesni, duhovni in verski ravni obstaja razlog za vse, kar se zgodi, saj se nobenemu nič ne zgodi brez Božje Volje. Vera je tako naše goreče in iskreno verovanje v nevidno Božjo skrivnost in zaupanje v Njegovo Usmiljenje in Dobroto, ki jo razodeva v Svetem pismu in v raznih duhovnih znakih in navdihih ter signalih v naši okolici. To je zaupanje, da ne glede na to, kaj težkega in izkušamo, prihaja nekaj drugačnega in boljšega v skladu z Božjim Načrtom in Božjo Ljubeznijo, ki vidi daleč naprej in ve, kaj je dobro in še boljše za nas. Mi dostikrat tega ne vidimo in Boga tudi ne razumemo. Če smo v duši pripravljeni sprejeti božjo Milost in da je je ta obstoj le majhen sestavni del neskončne velikosti naše duše, potem razumemo, da nas verovanje v nekaj večjega od naše trenutne izkušnje (tudi naših misli in občutkov in vere) neposredno povezuje z Bogom, ki nas neskončno Ljubi in nam hoče le vse dobro. Ali znamo utihniti in prisluhniti tihemu Božjemu glasu, ki nam nenehno govori in nam pripoveduje preko ljudi, narave in dotikov ter nagovorov v duši, kaj hoče in kaj pričakuje od nas da stprimo?

  Zato se odpovejmo opravljanju, godrnjanju, kritiziranju, šimfanju in grdemu neslanemu govorjenju, odpovejmo se vlogi pametnjakoviča ki vse ve, odpovejmo se vlogi sodnika/razsodnika, vsevedneža, modreca, ubogega nemočnega zateženega bolnika, oboge žrtve zaradi neljubih dogodkov, bolezni in trpljenja. Prevzemimo raje po vzoru Jezusa pobudo in bodimo raje tisti verniki, ki prevzamnejo pobudo v svoje roke, ki so na strani rešitev ne problemov in ki tolažijo ter pomagajo, ki prevzemajo odgovornost za svoje življenje v svoje roke in dejavno pomagajoi drugim in služijo drugim tako, kot Jezus, svetniki in misijonarji. Vse bolezni in težave, ki nas mučijo, so tu, ker smo si jih npr. lahko sami priklicali, čeprav morda nezavedno in so dostikrat nastale tudi zaradi genskih razlogov in nezdravega sloga žiuvljenja, kar vse lahko ozdravimo z Božjo pomočjo in s pomočjo zdravnikov, ki zdravijo telo in duševne bolezni. Ugotovimo zato s pomočjo zdravnikov in strokovnjakov, kje se skriva vzrok našim težavam. Preverimo in prewmislimo, kaj lahko sami postorimo in kdaj rabimo pomoč zdravnikov, duhovnika in strokovnjakov. Potem jih začnimo odpravljati z rehabilatacijskimi in sanacijskimi ukrepi in drugačnim življenjem (zdravila, prehrana, post, šport, fizično delo, dopust, krščanska meditacija idr.) ter molitvijo. Vzrok ponavadi tiči v naši omejeni miselnosti in zakoreninjeni resignirani dogmatični veri, da je temu pač tako. Spremenite svoje misli, svoja prepričanja, verujte in zaupajte v Boga in spremenili boste svoje življenje, molite in prosite ter delajte dobro vsem in bodite veseli ter upajte na rešitev. Bog bo pomagal, ko verujemo vanj in ko ga sprejmemo k sebi in ga prosimo. Kadar ste obteženi in pesimistični ter brezvoljni je dobro, da ste nekaj časa pozorni nase in na ljudi v svoji okolici; koliko časa se pogovarjate z drugimi o tem, kaj ni v redu, kaj je slabo, kako je hudo in težko? Takrat molimo še posebej iskreno in goreče, da se umirimo in vse v miru premislimo. Koliko časa o tem razmišljate sami? Prenehajmo z brezciljnim pesimizmom in kaj pozitivnergga pokrenimo. Z vsakim pritoževanjem namreč znižamo svojo pozitivno vibracijo, ki pomaga z Božjo pomočjo in s svetlobo prinašati upanje, ljubezen in ozdravljenje. Pritoževanje je lahko dostikrat znak, da ne sprejemamo sebe kakrđšnih smo, stvari takšnih kakršne so, in s tem zapademo v vlogo nemočne žrtve brez vere in brez izhoda. Takratz potrebujemo molitev. Vloga žrtve pa po zakonu privlačnosti zaradi pesmimizma privede lahko vedno znova do podobnih situacij, nad katerimi boste ponovno razočarani in negativizem se bo pomnožil. Pritoževanje je stara in trdovratna navada, ki se ji težko izognemo, saj jo prakticirajo skoraj vsi, čeprav pravijo, da verujejo v ozdravitev in Božje Usmiljenje.

  Pa vendar lahko sami naredimo in pokrenemo marsikaj, da bo doslej nekaj drugače. Zavestno se odločimo, da se bomo, kolikor se le da, izognili pritoževanju in godrnjanju ter pesimizmu brez vere in upanja na rešitev. Ko naslednjič želimo spet tarnati nad drugimi, nad dogodki v življenju ali nad seboj … najdimo z Božjo Pomočjo z molitvijo in prošnjami novo perspektivo, nove rešitve, nova pota nove možnosti tako, da prosimo Boga in Marijo ter svetnike za pomoč in vodstvo! Poiščite raje nekaj dobrega v tej osebi ali dogodku, molite za to osebo in za druge, zavedajte se svoje odgovornosti do svojih bližnjih in tega, da se vse zgodi z določenim namenom ter nam prinaša določeno učenje in lekcije po Božji Volji. Kar sejemo to tudi v življenju žanjemo! In to perspektivo delite z drugimi, prijazno, strpno in z vero, da bo obrodilo sad Božjega blagoslova. Majhen korak, ki lahko prinese veliko razliko in jer na strani prinašanja rešitev in veselja med ljudi. Bodimo zato dobri in hvaležni. Bodimo veseli, da smo zdravi, da imamo ljudi okrog sebe, ki nas imajo radi, da imamo službo, delo, otroke, starše, prijatelje, znance, dobre sosede idr. Cenimo jih, ne grajajmo, nasmejmo se ljudem in povejmo jim kaj lepega in spodbudnega. Povejmo jim da jih imamo radi, tako kot je to povedal in pokazal Jezus. Življenje je darilo Boga ljudem na Zemlji, izkoristimo ga zase in v večjo Božjo Slavo. Carpe Diem. Izkoristi dan!

  Medmrežje Ognjišče, lastni razmisleki in druga študijska literatura

  Bogu hvala za vse kar smo in kar smo zastonj prejeli, ker nas Ljubi!

  • Janez says:

   Opravičujem se, ker sem dal prispevek na Prosim za molitev namesto na Članki za Dušo. Hvala. Janez

   Več Svetlobe , Več Ljubezni in Medsebojne bratske Pomoči in Usmiljenja si medsebojno darujmo, da pride Božja Ljubezen in Božje Usmiljenje med nas in da odidejo vse temne skrbi in težke preizkušnje od nas. Bog je Ljubezen in je tam, kjer se Ljudje Ljubijo, si Odpuščajo in se medsebojno Razumejo in si Pomagajo. In smisel Življenja je, da zgradimo Božje kraljestvo med nami na Zemlji in živimo v medsebojni Ljubezni tako, kot nas Uči Jezus. Amen. Janez

 16. Janez says:

  HVALEŽNOST BOGU ZA VSE
  Moj Gospod in moj Bog, Oče Stvarnik,
  Sin Odrešenik, Sveti Duh Posvečevalec,
  zahvaljujem se Ti, da si me ustvaril, da si me odrešil,
  da si me poklical k veri,
  da si me varoval to noč in da me boš varoval ta dan.
  Danes ti izročam svojo molitev in ponižne prošnje,
  delo, utrujenost, trpljenje in veselje, bolezen in hvaležnost.
  Daj, da bom vse, kar počnem,
  počel iz ljubezni do Tebe in v skladu s Tvojo voljo.
  Daj mi trdnost v moji poklicanosti,
  potrpežljivost v trpljenju
  in drznost v izpovedovanju vere,
  modrost na življenjskih poteh
  in ljubezen v odnosih z bližnjimi.
  Po svojem neskončnem usmiljenju
  odpusti moje grehe
  in me varuj vsega hudega.
  Amen.

  ZAHVALNA MOLITEV BOGU
  O Bog Oče, naš Stvarnik,
  zahvaljujemo se Ti za naš dom, Zemljo,
  za široko nebo in blagoslovljeno sonce, za oceane in potoke,
  za visoke hribe in šepetajoči veter, za toplo svetlo Sonce in blagodejni dež,
  za drevesa in za zeleno travo v gozdovih ter za vso floro in favno na Zemlji.
  Zahvaljujemo se Ti za vse naše čute, s katerimi slišimo pesmi ptic in rast rož,
  in da lahko vidimo sijaj polj zasejanih z zlato pšenico za naš kruh in
  da okušamo jesenske plodove, da nismo lačni in imamo polne shrambe hrane;
  da se hvaležno veselimo vsakega dne, ki si ga naredil Gospod in da pozimi občutimo beli sneg;
  da zaznavamo rasti Narave in vonjave spomladanskih cvetov ter šumenje vetra v gozdovih.
  Dovoli nam, da se bo vsa ta Božja lepota Stvarstva impresivno razlila v v naše srce;
  in odreši nas naše slabovidnosti, ker smo tako slepi, da vsega tega nismo opazili in videli,
  saj celo navadno trnasto grmičevje in vse Stvarstvo zagori in se zasveti s Tvojo veliko Slavo.
  Odreši nas greha in hudobije na zemlji, da se bomo spreobrnili in bili podobni Jezusu.
  Gospod prosim obvarji nas greha, skušnjave, bolezni in okužbe z koronavirusom, ki je še prisoten pri nas.
  Prosim Vodi nas in Uči nas, da bomo vedeli kaj je prav v Božjih Očeh in kaj je Božja Volja za vse nas.
  Amen.

  Zgoraj sta molitvi, da bi dan začeli in nadaljevali vedno s hvaležnostjo in molitvijo k Bogu za vse kar smo in imamo. Vera presega naše človeško dojemanje in vedenje. To je hvaležnost do Boga, ker nam je poslal Jezusa zato, da je odkupil naše grehe. Je hvaležnost za vse darove, ki nam jih je Bog dal, za ljudi, ki jih poznamo, za lepoto sveta okoli nas. Hvaležnost in ljubezen sta si zelo blizu, sta tesno povezani. Tako smo na najgloblji način poklicani ljubiti Boga in ljubiti druge. Hvaležnost to omogoča. Hvaležnost vodi k ljubezni in ker je Bog ljubezen, nas hvaležnost na najgloblji ravni vodi k Bogu. Hvaležnost dobi svojo moč šele, ko jo človek ubesedi in udejani v življenju. Pred Bogom, človekom, javno ali sam pri sebi, samo da se zlije v besede in v dejanja hvaležnosti za izkazano dobroto. Hvaležni smo lahko ne glede na osebno počutje in okoliščine. Tudi če hvaležnosti iz različnih razlogov ne pokažemo izrazito, je še vedno pristna. Pomembno je, da nas želja po zahvaljevanju Bogu in ljudem nikoli ne mine. Bogu se lahko zmeraj zahvaljujemo in ga slavimo, saj je naš Bog, Stvarnik, ki nas najbolje pozna; predenj pa gremo taki, kakršni smo, vedno ubogi. Hvaležnost nas odpira Bogu in odpira tudi vrata naši sreči. Mislimo, da smo hvaležna oseba, ker dostikrat izrečemo hvala. Pravzaprav pa resnična hvaležnost presega zgolj zahvaljevanje, ko prejmemo darilo ali ko kdo kaj naredi za nas. Beseda evharistija v grščini pomeni zahvala. Pri vsaki sveti maši po Kristusovem telesu in krvi prejmemo odrešenje. Vsaka maša in vsak naš trenutek Življenja sta torej priložnost, da se zahvalimo za edinstveno Kristusovo žrtev, ki jo je storil Jezus za človeštvo in se na skrivnosten, a resničen način dogaja pri vsaki sveti maši; pri evharistiji smo deležni po Božji Milosti Usmiljenja, Odrešenja in Življenja, če tudi Živimo in Delamo po Evangeliju ter spolnjujemo Božjo Voljo. Mašo pa moramo pravično in pobožno nadaljevati v našem življenju. Sicer bi bili obsojeni na smrt brez Božje Ljubezni in Božjega Usmiljenja ter na osamo brez Boga, ker bi zašli na stranpota. Pred Bogom smo večni dolžniki. On nam je dal življenje, brate in sestre, vse dobrine, Zemljo in Stvarstvo. Še ljubimo lahko samo zato, ker nas je on prvi vzljubil. Ko Boga Ljubimo, Slavimo in se mu Zahvaljujemo, storimo veliko dobrega Zase, saj se mu tako pustimo še globlje ljubiti, saj smo vsi verni in neverni Njegovi Božji Otroci. Bodimo skromni in ponižni v srcu, ko se zahvaljujemo Bogu, ko molimo, delamo, služimo drugim in Ljubimo Boga in Ljudi tako, kot je delal na zemlji z zgledom in ljubeznijo Jezus Učenik in Odrešenik. Imamo Boga Učenika in Odrešenika, zaupajmo mu vse stiske in težave in Verujmo, da nam bo pomagal. Jezus je naš Usmiljeni in Dobri Brat in Gospod, ki nas Ljubi. Amen. Janez

  Božje Usmiljenje, Božja Dobrota, Božja Ljubezen vate zaupamo. Pridi k nam Gospod in ostani vedno z Nami vsemi!

 17. Sija says:

  »Zaupaj v GOSPODA z vsem svojim srcem, na svojo razumnost pa se ne zanašaj. Na vseh svojih poteh ga spoznavaj in on bo uravnaval tvoje steze.« (Prg 2,5-6)

  Lepo se zahvaljujem prav vsem, za vzpodbudne besede, ki mi v teh časih še kako koristijo.
  Spoštovana Kras, res sem nekoliko mlajša od Vas, pa vendar sem tudi jaz v teh letih izkusila že precej slabosti ki jih prinaša življenje….preveč…. Srčno upam, da bo prišel tisti trenutek, ko boste dejali da je bilo vredno….srčna vam hvala za molitve, tudi jaz bom molila za vas. Verjamem in čutim da ste čudovita oseba.

  Draga Hvala, neskončna hvala tudi vam. Želim si, da stopi na mojo pot nekdo, ki bi mojemu razsutemu življenju dal smisel in pomen.
  Trudim se iti čez to, preprosto “preživeti”, vendar ni preprosto….
  Takšni dnevi in noči, ki ji preživljam zadnje pol leta, resnično nimajo nobenega smisla….
  Želim si, da bo prišel dan, ko mi ne bo več hudo, ko me v prsih ne bo več bolelo, ko se bodo posušile solze in ko bo na mojih licih spet nasmeh….. do takrat….molim, prosim, upam k Vsemogočnemu Bogu….

  Mislim na vse vas. Mir in vse dobro.

  Sija

  • Hvala says:

   VESELO SPREJEMAJ, KAR TI BOG DAJE (Prd 9, 7-10)

   Pri Bogu, Z Bogom in v Bogu ima vse kar koli pride in nas doleti velik smisel. Zato imajo takšni dnevi in noči veliki smisel. Ampak sedaj vi še tega ne razumete, tako kot nisem jaz. Zato se Mu zahvaljujte, slavite Ga in nekega dne ne bo več bolelo,močnejša boste, kljub velikim viharjem , ki pridejo, temu se ne da izogniti. Jezus je rekel, na svetu imate stisko, vendar ne bojte se, jaz sem premagal svet. Jezus ni rekel, da bomo živeli lagodno, brez stisk, problemov, preganjan itd….
   Stiske bodo trajale, dokler smo ljudje na tem svetu, ena mine, pride druga.

   Če vam bo Bog naklonil življenjskega sopotnika, pride drugo obdobje, prilagajanja, odpovedovanja svoji volji, itd, itd….

   Ko pa bomo prišli h Gospodu, ne bo več ne solza, ne stiske, osvobodil nas bo- NOVO NEBO IN NOVA ZEMLJA!.

  • Janez says:

   Jaz v Tebi, Ti v meni Gospod Jezus

   Gospod Jezus zahvaljujem se Ti,
   da sem v Tebi in ti v Meni in na nikoli nisem sam.
   Tudi ko sem osamljen, brezposeln, bolehen, zapuščen si vedno Ti ob meni in v meni.
   Pošiljaš mi tiho duhovno Tolažbo in me opogumljaš, da Upam in Verjem Vate.
   V Tvojem imenu in po Tvoji Milosti se odrekam vsem slabim mislim,
   Vsem dvomom, vsem prenagljenim besedam in nespametnim dejanjem današnjega dne,
   vsemu kar me zapira v moj mali in sebični prividni, lažni materialni svet in kjer ne domuje pravi jaz.
   Prosim te, usmeri mojo srčno pozornost
   in vse moje bitje Nate in mi Pomagaj, da Te Najdem.
   Sveti Duh odpri moje srce in čute,
   da bom lahko sprejel Njega,
   ki je Beseda, ki jo bom bral.
   Jezus, naš Gospod, prosim te,
   da te še globlje notranje spoznam in vzljubim,
   kot svojega Odrešenika in Gospoda.
   Prosim te, vzemi me s seboj
   na pot svojega usmiljenja
   in v svoje usmiljenje,
   da bom vanj vabil vse svoje brate in sestre in uboge in trpeče,
   ki Te iščejo in kličejo Gospod, da jim pomagaj!.
   To te prosim po priprošnji Jezusove matere Marije,
   vseh vernikov, vseh bolnih in trpečih, vseh žalostnih in obnemoglih,
   ki ji Jezus nikoli ne odreče prošnje za nas grešnike,
   da bi našli Božje Usmiljenje in Božji Mir po Njegovi Dobroti in Ljubezni do Nas.
   Amen.

   Dopolnjena molitev, pater dr. Viljem Lovše, živi in deluje v Radljah ob Dravi

   https://pvililovse.wixsite.com/duhovni-odmiki/skupina-za-zenske-fabiola (pater dr. Vili Lovše)

   https://www.katstik.si/Vec-o-katStik.395.0.html (iskanje partnerjev preko katoliščekjag stika) in drugo na medmrežju

   Addendum: Joyce Meyer, proučevaslka in razlagalka Svetega pisma govori na Exodus Maribor TV, da nam je Gospod Bog dal talente, pamet, sposobnosti, energije in molitev zato, da ko beremo Svetro pismo in Evangelije preeberemo in premislimo, kaj nam sporoča Bog, da naredimo in pokrenemo. Ni dovolj le to da smo pasivni in da nekaj čakamo da se bo zgodilo! Nekateri gredo na organizirana duhovna srečanja Cerkve, drugi na Božjo pot na Brezje, Svete Višarje ali celo v Kompostelo, tretji se pridružijo frančiščanom dr. Kristjanu Gostečniku v Ljubljani etc. ker verjamejo, da ko se v molitvah in prošnjuah pogovorimo z Bogom in dobimo namig ali duhovnim poduk, da ukrepamo in z Božjo Pomočjo nekaj naredimo zase! Predolgo trajajo žalostni dnevi, solze, obupovanje, smoljenje samemu sebi! Tudi Jezus je po Božji Volji aktivno ukrepal in nas Odrešil, ker je spolnjeval Božji Načrt. Tudi Ti Sija vedi, da nam Bog pošlje preizkušnje, pa tudi Pomoč v raznih oblikah tudi preko drugih ljudi, karitativne dejavnosti da pomagamo drugim. Bog nam pošlje Pomoč v raznih oblikah ter tdui v obliki tihih sporočil in Tolažbe, zato bolj Zaupaj Jezusu, ki je vedno s Teboj in Ti hče le Dobro in Božji Mir v Duši. Pogovori se tudi z duhovnikom in se spovej, da boš pripravila prostor za Božje Delovanje in Božjo Ljubezen. Amen.

  • Janez says:

   Jaz v Tebi, Ti v meni Gospod Jezus

   Gospod Jezus zahvaljujem se Ti,
   da sem v Tebi in ti v Meni in na nikoli nisem sam.
   Tudi ko sem osamljen, brezposeln, bolehen, zapuščen si vedno Ti ob meni in v meni.
   Pošiljaš mi tiho duhovno Tolažbo in me opogumljaš, da Upam in Verjem Vate.
   V Tvojem imenu in po Tvoji Milosti se odrekam vsem slabim mislim,
   Vsem dvomom, vsem prenagljenim besedam in nespametnim dejanjem današnjega dne,
   vsemu kar me zapira v moj mali in sebični prividni, lažni materialni svet in kjer ne domuje pravi jaz.
   Prosim te, usmeri mojo srčno pozornost
   in vse moje bitje Nate in mi Pomagaj, da Te Najdem.
   Sveti Duh odpri moje srce in čute,
   da bom lahko sprejel Njega,
   ki je Beseda, ki jo bom bral.
   Jezus, naš Gospod, prosim te,
   da te še globlje notranje spoznam in vzljubim,
   kot svojega Odrešenika in Gospoda.
   Prosim te, vzemi me s seboj
   na pot svojega usmiljenja
   in v svoje usmiljenje,
   da bom vanj vabil vse svoje brate in sestre in uboge in trpeče,
   ki Te iščejo in kličejo Gospod, da jim pomagaj!.
   To te prosim po priprošnji Jezusove matere Marije,
   vseh vernikov, vseh bolnih in trpečih, vseh žalostnih in obnemoglih,
   ki ji Jezus nikoli ne odreče prošnje za nas grešnike,
   da bi našli Božje Usmiljenje in Božji Mir po Njegovi Dobroti in Ljubezni do Nas.
   Amen.

   Dopolnjena molitev, pater dr. Viljem Lovše, živi in deluje v Radljah ob Dravi

   • Janez says:

    https://www.katstik.si/

    Prihaja prvi portal za samske katoličane
    11.06.2015, 15:03 Matjaž Merljak

    Samski katoličani v Sloveniji bodo odslej svoje prihodnje žene ali može spoznavali tudi preko interneta. Nov portal katStik.si bo poenostavil in olajšal povezovanje in spoznavanje oseb, ki so verni in v sebi nosijo željo po družini in zakonu. Portal že obstaja in deluje.

    https://radio.ognjisce.si/sl/167/slovenija/17451/

   • Miro says:

    Se želimo čim bolj odpreti delovanju Božje milosti in z ljubeznijo spolnjevati Božjo voljo? Poglabljamo se v živo Božjo besedo, pa tudi v besede življenja, ki nam jih po sv. Favstini Kowalski sporoča Usmiljeni Jezus! Več o tem v današnjem sporočilu v rubriki Članki za dušo!

    http://www.molitev.net/clanki-za-duso.html

    • Kras says:

     Tudi jaz se zahvaljujem za vse molitve in vzpodbudne besede. Prebrala sem mnoge omenjene knjige, bila v Zagrebu na seminarju pri dr. Tomislavu, opravila življenjsko spoved, camino, Bog mi je podaril mnogo empatije, pa me vseeeno kdaj zanese . Mislim, da je za to kriva malomarnost, ker ne obiskujem redno Sv. maše. Globoko hvaležna za zdravje , družino, življenje na splošno se vas spominjam v molitvi. Predvsem vas prosim, da bi 1x zmogla narediti devetdnevnico v ta namen.
     Mir in dobro.

     • Administrator says:

      Začni devetdnevnico že danes. Uspelo ti bo.

     • Hvala says:

      Ga. Kras prosite Jezusa, pa boste zmogla opraviti devetdnevnico.

      Jezus je rekel: “KDOR VERUJE VAME, BO DELA, KI JIH JAZ OPRAVLJAM, TUDI SAM OPRAVLJAL, IN ŠE VEČJA KOT TA BO OPRAVLJAL, KER GREM JAZ K OČETU ” (Jn 14, 12).

      Vidite! Z Jezusom ni nič nemogoče!

     • Hvala says:

      PRI BOGU JE VSE MOGOČE ga. Kras, samo ZAUPAJTE MU, SAJ SAMI BREZ NJEGA NE MOREMO NIČESAR!
      DAL VAM BO POTREBNE MILOSTI!

 18. Kristina says:

  Gospod hvala ti za vse za dobro in manj dobro. Vse to polagam v tvoje rane, darujem na tvoj oltar. V imenu Gospoda Jezusa Kristusa te prosim za naše otroke, ki živijo v pomankanju, za njihove starše, ki nimajo nasmeha na ustih, katere boli duša in srce. Gospod pridi hitro in jim pomagaj. Usmili se vseh nas, da bi spregledali in nam pošlji sv. Duha da nas razsvetli.
  Sv. Brigita Svedska prosi za nas
  Mati Terezija prosi za nas
  Sv. Faustina Kowalska prosi za nas
  Sv. Janez Pavel II. Prosi za nas
  Srce Jezusovo usmili se nas
  Srce Marijino usmili se nas

 19. Janez says:

  PO BOGU HREPENIM
  Pokliči me, o dobri Oče, v svojo službo Dobrote drugim. Stori, da bodo moje misli prišle kot nežna sapa in me osvežila kot rosa Tvoje modrosti, da bodo moje besede iskra Tvoje dobrote, da bodo moja dejanja roka Tvoje ljubezni. Posveti me, o dobri Oče, v svojega služabnika in moje srce odpri za svojo besedo! Glej, tukaj sem in hrepenim po Tebi. Dovoli, o dobri Oče, da se Ti vsega izročim! Gospod po Tebi hrepenim. Pridi k meni prosim, nakloni mi Mir in me potolaži. Daj mi moč,vodi me in poduči me prosim, da slabo opustim in marsikaj dobrega naredim. Carpe Diem ali naj bo plodno izkoriščen moj vsak dan, ki si ga naredil Ti Gospod zase in za vse bližnje, Vse v Večjo Božjo Slavo. Amen.

  Delno dopolnjena Molitev Skupnosti krščanskega življenja.

  KO MOLIMO, KAKO PA MOLIMO S SRCEM, IZ SRCA?
  Molitev je pogovor, zato s srcem molimo takrat, ko se polno zavedamo, s kom govorimo, s kom se pogovarjamo, komu pripovedujemo, koga poslušamo. Molitev iz srca ni ponavljanje ene same večne prošnje, čeprav si še tako želimo, da bi bili uslišani. Povemo jo na začetku molitve. Bog, Marija, svetniki, h katerim se zatekamo, že brez tega vedo, kaj nas tare. Vsekakor je prav, da povemo. Toda potem mora slediti pogovor, molitev obrazcev, ki jih imamo veliko in so lahko zelo lepi, če jih izgovarjamo zavestno in ob njih premišljujemo. Lahko pa molimo svojo molitev iz srca, ko sami povemo molitev po svojih besedah in Bog Oče nas bo razumel. Počastimo našega Očeta, našega Stvarnika, Svetega Duha, počastimo Božjo Mater in svetnike, posebej tiste, ki so nam ljubi. Na koncu pa naj bo spet pogovor, zahvale, tokrat s svojimi besedami; naj spregovori tudi naše srce in pove Bogu in Mariji vse in iskreno kot v pogovoru s Prijateljem. Pomembna je iskrenost in resničnost tega kar Bogu povemo, ne umetniški slog besed in molitev. Naj bo to bodisi zahvala za vsak preživet trenutek, za vsako srečanje; prijetno ali neprijetno, za naše skrbi, bojazni, probleme, zdravstvene težave, naše dvome in dileme, ki odražajo dogodke iz napega življenja. Avtorji krščanskega vzhoda pravijo, da je najpomembnejša molitev tista, v kateri prevladujejo »občutja srca«. Teofan Zatvornik, denimo, piše: »Ko izrečete svojo molitev, skušajte to storiti tako, da bo prišla iz srca. V svojem pravem smislu molitev ni drugega kot vzdih srca k Bogu; ko manjka ta polet, pa ne moremo govoriti o molitvi. Zato kristjani molimo goreče, darujmo Bogu vse došle urejene in neurejene misli, probleme in želje, dajmo sebe vsega v molitev, ki naj bo polna, iskrena in iz vsega Srca. Vse povejmo Nebeškemu Bogu, kar nas teži in prosimo ga pomoči in da nas sliši in usliši. Bolj se naslonimo in zanesimo na Boga kot nase in na druger ljudi!«

  Molitev Skupnosti krščanskega življenja

 20. Janez says:

  Prošnja Boga za našo ozdravitev, Božjo Ljubezen in Božji Mir
  Prosim Boga Očeta, da se po upokojitvi izboljša moje zdravstveno in duhovno stanje, prosim za zdravo ravnovesje mojega fizičnega telesa in duha in Božji Mir. Prosim Očeta za Milost, da bi ozdravel in da bi mi dal moč in mirni spokoj v moje nemirno srce. Prosim tzdi za vse ljudi, ki so zboileli in trpijo, da jim nakloniš milost ozdravitve in Tolažbe. Prosim Gospod za Upanje, Stanovitnost Vere in Božjo Ljubezen za vse nas. Prosim Gospod varuj me in vodi me, kakor tudi mojo družino in moje prijatelje in znance ter vse druge ljudi dobre volje. Gospod Jezus Kristus verujem, da si naš Odrešenik in da resnično bivaš med Nami. Ti si Vstajenje in Življenje ter vsa Ljubezen Boga Očeta. Prišel si, da oznaniš blagovest ubogim, da jetnikom prineseš prostost in slepim vid, da zatirane pustiš na svobodo in da pomagaš bolnim in revnim z svojim velikim Usmiljenjem. Jezus ti si naše upanje in zdravje bolnikov. Ti nas vse svoje Otroke dobro poznaš in veš kaj potrebujemo. Jezus ti si Naš Brat in dobri pastir. Ti si usmiljeni Samaritan. Vem, da nas vse Ljubiš in da nas želiš ozdraviti, ker je v tebi, moj Jezus, še vedno tisto usmiljenje, ki si ga imel do bolnikov, ko si bival na zemlji. Spomnim se na tvoje besede v Evangeliju: »Ne potrebujejo zdravnika zdravi, temveč bolni« (Lk 5,31b). Prosim ozdravi mene in vse druge na duši in na telesu. K tebi prihajamo utrujeni, žalostniu, nemirni, bolehni in vpijemo kakor slepi Bartimej: »Sin Davidov, usmili se me«. Prosim pomagaj tudi meni, da bom ozdravel in bom lahko molil in delal, se zaradi zdravja redno rekreiral in se ukvarjal s konjički in hobiji (versko literaturo, matematiko, bogoslovjem, ekonomijo, filozofijo, statistiko, poezijo, literaturo, zgodovino in razno umetnostno beletristiko) ter po svojih močeh rad pomagal bližnjim vse v večjo Božjo Čast in Slavo. Lepo je brati lepe misli drugih ljudi in poiskati navdihe v Svetem pismu in v drugih verskih gradivih in knjigah ter živeti duhovno razgibano življenje in biti optimističen, sočuten, dober in usmiljen ter se truditi vztrajati v Hoji za Kristusom ter to Luč in Lepoto prinašati v veselje sebi in drugim ljudem. Verujem, da si ti Bog, ki zdravi in poživlja ter ljudem prinaša Upanje, Božjo Usmiljenje, Ljubezen ter Radost tistim, ki Vate Verjemo, iskreno Molimo ter Delamo dobra dela po svojih zmožnostih in močeh tako, da služimo in dejavno pomagamo drug drugemu. Hvala, da nas boš uslišal in nas vse pozdravil na duši in na telesu ter nam vsem svojim Otrokom podaril Moč, Dobroto in Vero, da bomo vztrajali na Poti k tebi Jezus. Hvala Ti Gospod Bog, da boš uslišal vse moje in druge prošnje ljudi in prosim obenem blagoslovi mene in vse druge Ljudi dobre volje, da bomo vsi zvesto hodili po Poti Odrešenja in se Zveličali.
  Prosim odreši nas vse svoje Otroke nevarnosti okužbe in obolevanja s koronavirusom, ki je še prisotna in še ni prenehala, saj bo prišla kasneje v drugem valu poleg zdravstvene krize tudi ekonomska in socialna kriza. Ljudje potrebujejo zdravje pa tudi delo in zaposlitev. Gospod prosim pomagaj vsem ljudem, da bodo zdravi in lahko delali ter državnim oblastem, da bodo dobro vodili državo in reševali nastale preizkušnje in probleme v dobro ljudi. Prosim Oče pomagaj nam, da bomo to krizo, ki bo še trajala vsaj dve do tri leta, premagali in se s Tvojo Milostjo rešili in spreobrnili. Da bomo postali dobri ljudje in kristjani Tebi v Čast in Veselje Nebeški Oče, ki nas Ljubiš. Pomagaj raziskovalcem, da bodo čimpreje našli cepivo in zdravila, da se bodo bolni pozdraviki in zdravi preventivno cepili proti okužbam z koronavirusom. Gospod pridi in ostani z nami, da bomo deležni Tvojega Usmiljenja. Amen.

  Prirejeno, razširjeno in delno povzeto po viru: Molitvenik življenje v Bogu

  Boga prosim za mojo ozdravitev ter da bom odslej zdrav na duši in na telesu, po Kristusu Našem Gospodu. Prosim Te Gospod tudi za mojo Družino, da se bom razumeli in se imeli radi. Pomagaj mi prosim, da bom živel in molil ter bil dober človek in dober kristjan. Gospod usliši me in vodi me prosim ter mi pomagaj, da bom hodil po Poti Odrešenja k Tebi Jezus. Hvala. Amen. Janez

  • Miro says:

   BOŽJA BESEDA: »Če boste verovali, boste prejeli vse, kar boste prosili v molitvi« (Mt 21,22).

   Slavimo Gospoda in se mu zahvaljujmo: Slava tebi, Jezus, Ti si veličastvo žive Božje besede! Hvala Ti za vse, kar v neizmerni ljubezni delaš za naše posvečenje, odrešenje in zveličanje.

   Božje usmiljenje, neizmerno v zakramentu evharistije in duhovništva, zaupamo vate!

 21. mirjam says:

  Prosim za pomoc v molitvi, imam oceta, ki je v starosti 87 let pogosto potreben pomoci. Pomagam mu tudi jaz. Moje pomoci ne zmore ceniti, pogosto zali in prizadene. Tezko poslusam njegove besede, saj me ranijo in bolijo. Podobno se je zacel vesti tudi moj sin, ocetov vnuk.

  • Administrator says:

   Začni darovat Jezusu, vse žalitve, vsa ponižanja. Ti pa delaj dobra dela naprej.

  • Janez says:

   NIKOLI NE IZGUBIMO ZAUPANJA IN VERE V GOSPODA JEZUSA!
   Pridite obteženi in žalostni k Meni in jaz vas bom poživil, je rekel Jezus. Hvala Ti Gospod. Moje Besede so prerevne, da bi Ti Jezus vse znal prav povedati. Vendar Ti me razumeš in to mi je pomembno. Odložil bom vse svoje skrbi in bremena s Tvojo Pomočjo in šel po Tvoji Poti. Spovedal se bom in prosil odpuščanja za vse grehe, ko sem žalil Boga. Veliko balasta bom odložil in vse bo lažje. Gospod Ti me Razumeš in si Dober, Usmiljen, Sočuten in Milosten do mene grešmika. Poboljšal se bom in se vrnil na Pot ki vodi k Tebi Jezus. Osvobojen balasta bremen in spovedanih ter odpuščenih grehov bom v Božjem Miru zaživel po Tvoji Milosti, ker z Vero in Upanjem Vate Ljubi Jezus zmorem vse, kar sem si zadal, da bo vse v prid Ljudem in Zame Tebi v Slavo Gospod. Prosim poduči me in vodi me, da vem kaj naj storim, da bo prav. Ti vidiš Gospod v moje srce in veš kako si želim, da si ob meni in v meni zmerom. S Tvojim blagoslovom in Vodstvom bom prav naredil in uresničil marsikaj lažje, ko spoznam Tvojo Božjo Voljo, kot bi sam po človeški pameti karkoli delal in izgotovil. Ti si Moj Učenik in Odrešenik. Ti si Moj Brat in Gospod. Vate Zaupam na Veke Vekov. In trudil se bom, da bom podoben Tebi Jezus in živel po Evangeliju. Nikoli me ne zapusti Jezus, Vodi me, ki si moj Učenik in Odrešenik. Amen. BVB. Janez

 22. Žametna vrtnica says:

  Prosim, za molitveno pomoč, da grema s fantom na lep romantičen konec tedna. Kljub napovedanemu slabemu vremenu . Da bi dobil dopust… Amen..

  • Miro says:

   BOŽJA BESEDA: “Vrni se k svojemu počitku, duša moja, kajti Gospod ti je povrnil dobro” (Ps 116,7).

   Slavimo Gospoda in se mu zahvaljujmo: Slava tebi, Jezus, Ti si naš Odrešenik! Hvala za Tvojo besedo, za luč na moji poti!

   Božje usmiljenje, ki vedno in povsod spremljaš vse ljudi, zaupamo vate!

  • Janez says:

   Izberi ljubezen, izberi življenje – pesem
   Nešteto križišč in odločitev,
   na cesti življenja, ki je polna skušnjav,
   če v mislih je On, če je v srcu molitev,
   ne boj se težav.
   Nešteto ovir na poti je do sonca
   in včasih morda ne zmoreš več,
   a če mu zaupaš, boš prišel do konca
   in skrbi so odveč.
   Saj On ti bo pomagal, ti razsvetlil bo razum,
   v najtežjih trenutkih ga prosi za moč in pogum.
   Izberi ljubezen, ki On jo podarja,
   Njegove besede so kot razsvetljenje,
   z Njim noč zažari kakor jutranja zarja,
   izberi življenje.
   Izberi ljubezen in Božjo zvestobo,
   v Njegovih obljubah gori hrepenenje,
   On mrak presvetli s čudovito svetlobo,
   izberi življenje.
   Ko upanje tone v tišino, ti bodi glas,
   ko svet se pogreza v praznino, ti bodi kvas,
   ko zemlja izgublja vrednote, ti bodi sol
   in vedi, da vedno te spremlja Njegov blagoslov.

   Medmrežje, avtor: Leon Oblak

   Vse dobro in veliko ljubezni in lepih skupnih trenutkov naj vama podari Gospod. BVB. Janez.

   • Žametna vrtnica says:

    Janez
    Hvala za krasno zapisano, ampak se je zelo drugače končalo. Partner je imel vikend paket v bolnišnici. Upam, da se drugič boljše izteče.

    • Janez says:

     Sestra Kras, molite h Gospodu za zdravo dušo in telo zase, za partnerja, za svojce. Prosite ga Milosti ozdravitve in Vere. Ko molite k Bogu, odložite stran vse skrbi in bolečine ter misli o sebi; prepustite se popolnoma Božji Volji in Njegovemu Delovanju z Odrešilno Vero in Upanjem na Božjo Milost. Molitev k Bogu je namreč poleg zdravljenja medicine in terapije za partnerja v bolnici način, da vse skrbi, bolečine, upanje in ljubezen darujete Bogu, ki nas vse Ljubi. Molitev Vsakemu, ki trpi in je zbolel pomaga, da najde v sebi novo upanje, novo Moč in Ozdravljenje po Njegovi Milosti. Jezus je prišel k nam da bi pomagal bolnim in ubogim. Naredil je veliko čudežev ozdravitve. Ravnajte zdravo, mislite zdravo in obilno molite k Bogu, da bodo Njegove Zdravilne Sile v Vas vseh kot dobre vibracije pozitino delovale in da boste vsi postopoma začutili boljše počutje. Vera v Jezusa gore premika. In čudeži se dogajajo. Pridite vsi, ki ste obteženi in jaz vas bom poživil, pravi Jezus. Nikoli ne smemo obupati, ker nas Bog Ljubi take kot smo, skromni, majhni, grešni, bolni, ubogi in nam bo pomagal ter nas Vodil vsem, ki Vanj Verujemo. Gospod prosim Te pridi in pomagaj sestri Kras, da se bo vse prav uredilo po Tvoji Milosti in Veliki Ljubezni do vseh nas. Amen. BVB. Janez

 23. Klara K says:

  Prosim za molitev za mladoletnega sina, ki je zašel v slabo družbo, zaradi česar vsi v družini hudo trpimo in se bojimo zanj. Jezus, pokaži mu pravo pot nazaj k tebi in ga varuj.

  • Miro says:

   Draga gospa Klara K, priporočam vam, da se pridružite našim vsakodnevnim molitvam svetega rožnega venca in rožnega venca Božjega usmiljenja. Ko z osebnimi, pa tudi s skupnimi molitvami, še zlasti pri sveti maši, iskreno in vztrajno trkamo na vrata Božjega usmiljenja, naš Odrešenik Jezus “premika gore”!

   Premišljujmo, kaj nam Usmiljeni Jezus govori po sv. Favstini: http://www.molitev.net/clanki-za-duso.html

   Molimo za vašega mladoletnega sina, da bi našel pot v Jezusovo hišo. Božje usmiljenje, ki vedno in povsod spremljaš vse ljudi, zaupamo vate!

   • Hvala says:

    Spoštovana ga. Klara K!

    Svetnica Favstina Kovalska in ostali svetniki so veliko častili PREDRTO SRCE JEZUSOVO, IZ KATEREGA STA PRITEKLA KRI IN VODA; USMILJENJE ZA LJUDI!.

    Za mladoletnega sina in ostale za katere molite recite:

    O KRI IN VODA, KI STA IZ SRCA JEZUSOVEGA PRITEKLI, KOT VIR USMILJENJA ZA NAS, V VAJU ZAUPAM. ZA MILOST SPREOBRNJENJA….(navedite za koga prosite).

    BODI POZDRAVLJENO, USMILJENO SRCE JEZUSOVO,
    ŽIVI VRELEC VSEH MILOSTI,
    EDINO ZATOČIŠČE IN NAŠE PRIBEŽALIŠČE,
    V TEBI IMAM SIJ UPANJA.

    POZDRAVLJENO, NADVSE USMILJENO SRCE MOJEGA BOGA,
    NEPOJMLJIVI ŽIVI VRELEC LJUBEZNI,
    IZ KATEREGA VRE ŽIVLJENJE ZA GREŠNEGA ČLOVEKA,
    IN VIR VSAKRŠNE BLAŽENOSTI (Favstina Kowalska Dn. 1321).

    Božje usmiljenje, ki si višje od nebes, vate zaupam!

  • Janez says:

   Molitev matere za otroka ( nekoliko dopolnjena molitev Aleteia)

   Moj Bog, izročam ti svojega otroka, ki se ne najde in je zašel.
   Ti si mi otroka na zemlji podaril, a v resnici je Tvoj za vedno.
   Kot njegova skrbna mati Te prosim zanj, pomagaj mu in ga vodi, da se ne izgubi.
   Čuvaj otroka pred grehom in reši ga v preizkušnji dozorevanja in iskanja
   v moje starševsko veselje in v Tvojo slavo Oče.
   Gospod, naj mojega otroka sebičnost, povzpetništvo, zloba, lenoba, muhavost,
   in drugi grehi ne odvrnejo od dobre poti k Tebi.
   Prosim nakloni mojemu otroku, ki je nekam zašel, vso potrebno moč in Vero Vate,
   da se bo znal vedno upreti preizkušnjam greha,
   in naj bo v njem vedno le dobrota in umirjenost gibalo vseh njihovih dejanj.
   Prosim Te Jezus, da bo po Tvoji Milosti moj otrok opustil vse zablode in stranpoti, ki ne vodijo k Tebi.
   Toliko zla je na tem svetu, Gospod!
   Ti veš, kako smo ljudje šibki brez Tebe,
   ki si naš ljubeči Oče in Odrešenik ter Učenik
   in kolikokrat nas zlo skušnjav potegne vase.
   Ampak Ti Jezus si vedno z nami.
   Zato svojega dragega otroka kot skrbna mati izročam Gospod v Tvoje varstvo.
   Bodi mu luč, moč in veselje ter v pomoč, vodi ga prosim, da ne zatava na stranpota,
   ampak da gre po pravi Poti k Tebi na tem svetu, Gospod.
   Pomagaj prosim Oče, da bi na tej zemlji oba z otrokom in svojci živeli zate in bi v Nebesih
   vsi skupaj lahko uživali tvojo družbo vekomaj.
   Prosim Gospod Varuj mojega Otroka in ga Vodi, da bo vedno hodil za Teboj. Amen.

   Gospod pomagaj prosim mami, da se bo njen otrok vrnil na prava pota Odrešenja. HvalaTi Oče. Amen.

 24. Hvala says:

  Misel dneva:
  Nobenega smisla nima prositi Boga naj nas osreči po naše, ne da bi verovali vanj. Bog nam sreče in miru ne more podariti zunaj sebe, kjer ju tam preprosto ni. Tam ju ni. C. S. Lewis

  • Hvala says:

   BOG JE VSE, SAMO OD NJEGA IMAMO VSE!

   ON JE MODROST, LJUBEZEN, ZDRAVNIK, TISTI, KI ODPUŠČA, TOLAŽNIK DUŠ , PSIHOTERAPEVT, ZIDAR, ŠOFER, UČITELJ, SKRATKA VSE. ON JE ŽIVLJENJE, PROSIMO GA, DA NAM DA PITI ŽIVE VODE!

   • Kras says:

    Hvala za vaše izkustvene besede vere , ki so me zelo nagovorile in morala sem si priznati , da je samopomilovanje huda prepreka v mojem odnosu z Bogom.
    Prosim za molitev in nasvet, kaj naj zmolim , da ne bi zapadala v to počutje in kaj takrat , ko sem že globoko v tem. Poznam molitev zaščite.
    Mir in dobro.

    • Administrator says:

     Kesanje.

     • Hvala says:

      Spoštovana Kras!

      Iskreno vam bi rada svetovala, ker občutim, da živite v stiski, rane iz preteklosti , ki vas bremenijo in spuščajo bolečino na vašo dušo , duha in telo.

      Najprej povabite JEZUSA V SVOJE ŽIVLJENJE, seveda, če to želite. Opravite življenjsko spoved, izročite Njemu na križ vse svoje bolečine, vse zamere, žalost, povejte Mu podrobno, kako so vas drugi prizadeli, kako ste vi koga prizadeli, skratka razgrnite pred Njim vso preteklost in sedanjost in jo izročite Njegovemu usmiljenju. Tako morate potem vsak dan za sproti izročat dogodke, občutke, trpljenje , skratka vse Jezusu.

      ZELO POMEMBNO JE, DA VZPOSTAVITE OSEBEN ODNOS Z BOGOM. JEZUS JE ŽIV, JE VSAK DAN Z NAMI, ZATO TUDI ŽELI, DA NAVEŽEMO RES OSEBEN IN PRISTEN ODNOS Z NJIM. SAJ NI MRTEV!

      Čez določeno obdobje boste opazila, da vas besede, ki jih nekdo izgovori proti vam ne bolijo več, Jezus vam bo dal, da se boste veselila življenja tudi v vsakdanjiku, ki prinaša različne probleme, breme bo padlo od vas.

      To bi vam pojasnila v prispodobi nekako približno takole: recimo, da hišo ali stanovanje ne čistimo 30 let, potem bi pa želi, da vso nepotrebno navlako odpravimo. Potrebno bo temeljito in daljše čiščenje, postopno. Postopno se bo začelo vse svetiti.
      Tako je tudi v naših življenjih.

      Zelo pomembno je, da ODPUSTITE SAMA SEBI, LJUDEM IN BOGU! Ker pa mi ljudje tega sami ne zmoremo, prosite Jezusa, da vam bo dal to milost. On se tega veseli!
      Potem pa naprej živite , tako kot uči Jezus.

      RES NAVEŽITE Z NJIM OSEBNI ODNOS! Prosite Ga, da vam podeli Svetega Duha, ki vas bo vodil in kazal pot, ki je samo osebna vaša, saj ste unikat, vsak človek je unikat, za vsakega posebej ima Gospod načrt. Zato je tako pomembno, da imate z njim osebni odnos, ker On ve vse za vas, kdo drugi na svetu ve vse o vas??? Molite devetdnevnice k Svetemu duhu, ki vas bo razsvetljeval na vaši življenjski poti, vam pripeljal ljudi, ki jih morate srečati, vam šepetal in svetoval na tej vaši poti.

      Svetujem vam , da preberete knjigo od teologa dr. Tomislava Ivančića-SREČANJE Z ŽIVIM BOGOM. Napisane so tudi molitve, ker sprašujete o molitvi, čudovita knjiga, potrebno je večkrat prebirati. KAJ JE LEPŠE, KO SREČANJE Z ŽIVIM BOGOM?

      Branje Svetega pisma, zdravi človeka!. TO JE BOŽJA BESEDA, KI ZDRAVI!
      Berite Psalme, to je vse molitev!. Izročajte vse Bogu in Ga prosite, naj bo vsak dan 24 ur na dan molitev LJUBEZNI, kar koli delate, spite, jeste….seveda, če to želite, Gospod nam daje svobodno voljo , da izberemo. IZBERITE ŽIVLJENJE, KI JE RES PRAVO ŽIVLJENJE SAMO Z NJIM. On vas bo ozdravil in vam dal življenje v izobilju, tako kot je obljubil.

      Vse dobro!

     • Hvala says:

      Pripis ga. Kras!

      Ko vas napade samopomilovanje, se v Jezusovem imenu odpovejte Duhu samopomilovanja.

  • Janez says:

   MAJHNE DROBNE POZORNOSTI LJUDEM SO NAŠI DROBNI DRAGULJI BOŽJE DOBROTE
   Molimo k Tebi Oče in se Ti zahvaljujemo za vse,kar smo prejeli od Tebe.
   Prav je, da smo tako kot Ti, tudi mi dobri in usmiljeni do drugih ljudi.
   Prav je da ljubimo in odpuščamo, da smo dobri in služimo bližnjim.
   Namreč vse talente in kar smo inn kar imamo,
   smo zastonj prejeli od Tebe, zato tudi mi naprej drugim zastonj darujmo/dajajmo.
   To so vse majhne drobne pozornosti, naše ljubeznivosti, vsa naša dobra dela,
   ki nas nič ne stanejo, vendar so dragocena tako pri ljudeh kot v Božjih Očeh.
   Bodimo vedri, veseli, optimistični, prinašajmo Luč in Svetlobo ter Smeh in Radost med Ljudi.
   Nasmejmo se, saj nas Nasmeh in Ljubeznivost do ljudi nič ne stane, pa mnogokrat prinese Uteho.
   Kako je dragocen in dobrodošel nasmejan, veder in prijazen obraz sočloveku v sivini vsakdanjosti,
   ki lahko polepša dan, prežene skrbi in malodušje ter razveseli žalostne, da se nasmejejo.
   Kako prav je, da včasih potrpimo in ne negodujemo ter kritiziramo, ko opazimo tuje napake.
   Beseda prijazne zahvale, priznanja in pohvale ob dobrih gestah in za dobro opravljeno delo nič ne stanejo, pa veliko zaležejo in prispevajo k dobrim odnosom in štimungi.
   Tudi to, da požremo kdaj kakšno prehitro izrečeno žaljivo besedo in krivico in potrpimo,
   Ko vidimo, da ima nekdo slab dan, bo v odnosih napolnilo čustveno banko
   in ustvaril ozračje strpnega sobivanja brez negativnih odzivov in napetosti.
   Obrnimo raje stvari na humor, na hec in naredimo preobrat in vnesimo vedrino. Bolj bo zaleglo.
   Tudi topel stisk roke, iskreno zanimanje kako se bližnji počuti, kaj dela in misli bo vneslo v naše odnose sočutje in strpnost, ki bo obrodilo razumevanje in toplino med ljudmi.
   Bodimo na strani rešitve, ne na strani problemov in veliko bomo naredili zase in za ljudi.
   Včasih je potreben potrpežljiv pogovor z nestrpnežem, ki vsiljuje svoje poglede in mnenja tako, da mu prisluhnemo in ga slišimo, kaj nam ima povedati.
   Prav je tudi, da zaznamo in razumemo ljudi, ki tiho trpijo; vprašajmo jih, kako jim lahko pomagamo.
   Drugim zastonj dajem vse svoje darove, sposobnosti, znanje, ugled, svoj čas, svoje izkušnje, svoje sočutje, svoje srce,svojo dobroto, svojo usmiljenost, svoje zaupanje, svojo pomoč, svoje prijateljstvo, svoje odpuščanje za krivice in svojo ljubezen.
   Ljubezniv in prijateljski pozdrav in nasmeh malemu človeku, priznanje lastnih slabosti pred Bogom, prošnja za vztrajanje v usmiljenju ter strpnosti, velikodušna dobrota za ljudi, ki rabijo našo pomoč so tisti drobni dragulji, ki so pomembni za ljudi in v Božjih Očeh takrat,ko jih damo iskreno, takoj in z veseljem zastonj tako, kot smo jih tudi sami prejeli od Očeta.
   In v srcu sem srečen, miren in zadovoljen,
   ker sem vse, drobne pozornosti kot dragulje dal in dobil večkratno tudi nazaj v obliki hvaležnega nasmeha in prijazne besede.

   Dopolnjena molitev iz Prihajam k tebi, molitve in premišljevanja, kapucini 1995.

   Moje življenje naj bo pesem, ki bo slavila rano jutro, ko se bo zdanilo. Naj danes spet bo ploden dan, dela in molitve, ki ga je naredil Gospod v radost in veselje ljudi in v Njegovo Slavo. Prosim Bog, naj bogato sejem polje Življenja, da bodo obdelane vse njive in da bodo pele ptice ter letale čebele v gozdu in da bo vse pelo hvalo svojemu Stvarniku. Pošlji prosim dež in daj nam sonce, ter blagoslovi prosim naš trud, da bomo imeli jeseni vsega dovolj. Pridno bom delal in molil, da bo bogata žetev in da bo spokojen večer, trudnemu miren spanec, ko se bo nebo stemnilo. Prosim daj mi modrost, da bom spremenil tisto, kar lahko in pustil vse tisto, česar ne morem spremeniti, ker sem samo majhen človek. Prosim podari mi radost in mir, da bom skromno in pošteno živel Tebi v Čast in Slavo. Uporno bom prinašal Veselje in Radost ter Luč Topline med ljudi in tudi sam bom ogromn0 prispeval, da bom polepšal ta svet. Božje kraljestvo naj bo vedno med nami.
   Amen. BVB. Janez

 25. Sija says:

  Pozdravljeni.

  Ponovno se na obračam na vas, na vse tiste ki radi molite in pri tem nikakor ne pozabite tudi na druge, ki so še kako potrebni Božjega usmiljenja.

  Moje trpljenje nikakor ne pojenja in se resnično bojim, da temu ne bo nikoli konca…
  Prosim za izgubljeno ljubezen, da dobim službo in uspešno zaključim magisterij.
  Goreče prosim, da mi Vsemogočni v moje življenje pošlje človeka s katerim bi si ustvarila družino…
  Ne vem zakaj, ampak pride dan ko mi je še toliko bolj težko in hudo, saj neizmerno pogrešam svojo izgubljeno ljubezen…. 😔
  Ta čuden, boleč, grenak in grozen občutek v prsih nikakor ne pojenja….💔
  Prosim vas za molitev, tudi jaz bom molila za vas…

  Mir in vse dobro.

  Sija

  • Miro says:

   BOŽJA BESEDA: »V vsem se zahvaljujte: kajti to je Božja volja v Kristusu Jezusu glede vas« (1 Tes 5,18).

   Sv. Angeli Merici se v njenem življenju velikokrat ni izšlo tako, kot si je sama prvotno zamislila in želela. Kljub velikim preizkušnjam in trpljenju je trdno zaupala v Božjo previdnost, s katero je premagovala tudi največje ovire. Prej ali slej je vedno ugotovila, da so bile Božje rešitve vedno neprimerno boljše kot njene. Oklenimo se njene najmočnejše molitve: O presveta Božja volja, ljubim te nadvse! Kljub še tako hudim preizkušnjam se vedno za vse zahvaljujmo. Naj nam pri tem pomaga tudi odličen nasvet sv. Leopolda Mandiča: »Zaupajte v vseh preizkušnjah, ki vam jih pošilja nebeški Gospodar. On dobro ve, kaj dela.«

   Naj vas obilno blagoslovi Gospod Jezus ter vam podari moč za sprejemanje in spolnjevanje Božje volje!

  • Hvala says:

   Spoštovana Sija!

   Minil bo tesni občutek, bolečina, solze, vse enkrat mine, verjemite mi! Iz lastnih izkušenj vam povem, drugačna zadeva, huda bolečina, izročala sem Gospodu to bolečino in še izročam, povem vam, da ne boli več , sprejmite to stanje, ki ga imate, ne ga odrivat, “ugriznite” v to jabolko, sprejmite in sprijaznite se s situacijo in jo izročite Jezusu na križ. On ve kaj dela.

   Dokler živimo na tem svetu bodo stiske obstajale, tudi v zakonskem stanu, ko pridivja strašen vihar , v samskem stanu ali pa v posvečenem življenju. Temu se ne moremo izogniti, koliko je ljudi na svetu toliko je zgodb.

   Ko bo to za vami, pa boste močnejša, Gospod vam bo dal potrebne milosti za življenje, ne bojte se.

   Molimo in prosimo Svetega Duha, da vam da moči, tolažbe, naj se zgodi vse po Božji volji.

   Božje usmiljenje, ki si višje od nebes, vate zaupamo!

   • Hvala says:

    Še pripis Sija!

    Ko vam bo najbolj hudo, se spomnite na še bolj trpeče brate in sestre pri nas in v svetu, na ljudi, ki so celo življenje morda priklenjeni na posteljo, na ljudi, ki umirajo od lakote, na otroke brez staršev, na nekoga , ki ni nikoli videl sveta, ker je slep , molite za njih, Gospod bo pomagal tudi vam.

    Vedno pa Slavite Gospoda in se MU za vse zahvaljujte; zaupajte Mu, da je izbral, kar je najboljše za vas; nekoč vam bo dal to tudi razumeti.

    • Miro says:

     Draga Sija, premišljujmo, kaj nam govori Usmiljeni Jezus po sv. Favstini Kowalski. Predlagam, da se pridružite našim molitvam svetega rožnega venca in rožnega venca Božjega usmiljenja. Vedno, ko iskreno in vztrajno molimo za dušne in telesne potrebe sester in bratov, smo tudi sami deležni velikih milosti. Več o današnjem sporočilu:

     http://www.molitev.net/clanki-za-duso.htm

     Gospod Jezus vas neizmerno ljubi!

     • Hvala says:

      Spoštovana Sija!

      Iz svojega življenja vam bom povedala: Tudi meni ni prišel na pot dolgo časa človek, ki bi mi pomenil to, da bi obstala ob njem , se zamislila in rekla: Ta je tisti , s katerim želim živeti . Včasih sem bila kar žalostna zaradi tega. Tudi jaz sem v tistem času hodila na srečanja, na izlete, na prireditve itd, v želji, da spoznam sebi sorodno dušo za življenjsko pot. Vendar se ni dolgo časa nič zgodilo.
      Potem mi je Bog poslal na pot človeka, ki je moral priti v moje življenje. Ampak ne takrat, ko sem jaz v “naglici ga iskala”, bi se temu reklo, ampak takrat, ko je prišel čas, ki ga je Gospod za to določil.

      Zato ne skrbite! Če je Gospod vam namenil, da boste imela življenjskega sopotnika , potem vam ne uide to. Bodite prepričana o tem, kajti , če vas čaka nekje, bo Gospod že uredil tako, da ga boste srečala. O tem ne dvomit. Vsaka Gospodova želja se izpolni.
      Celo vse lase na naših glavah ima preštete .

      Že večkrat smo pisali, da ima Gospod za vsakega človeka izdelan načrt, človek pa sodeluje z Njim, ali pa deluje po svoje.

      Poglejte zgodovino. Kaj se je dogajalo z ljudmi, ki so zaupali Gospodu in s tistimi, ki so delali mimo Njega.
      Gospodova pota niso naša pota. Če berete življenjepise ljudi, boste videla, da so bili nekateri ljudje v zgodovini ali pa danes že poročeni, pa jih je Gospod klical na drugo pot.

      Duhovnik France Špelič, pokopan na Bizeljskem je opisal svojo pot. Prilagam prilogo!
      Bil je partizan, bil je v partiji, se civilno poročil z vdovo, imel dve hčerki, ko je žena zbolela , sta se cerkveno poročila, potem se je z njenim soglasjem vpisal na teološko fakulteto in po njeni smeri postal duhovnik.

      Da me boste pravilno razumela, kaj vam želim povedati.
      Povedati vam želim, da se izročajte v molitvi Svetemu Duhu, On vas bo vodil in vam pomagal prepoznavati BOŽJO VOLJO.

      Od začetka tudi jaz tega nisem vedela, niti zaznala. Povem vam še eno: Če Bog želi izvršiti neko nalogo, poslanstvo ali kakšen načrt pri človeku, ga bo pritegnil k sebi in bo odstranil iz srca vse, kar dela oviro.

      Kristjani moramo biti pokorni Bogu. Favstina Kowalska je napisala , da nepokoren kristjan ne bo dosegel nič, čeprav bi ga spovedal sam Gospod Jezus. Bog zelo bogato obdaruje dušo s svojimi milostmi, vendar samo pokorno dušo (Dn 113).

      Zato je pomembno, da z Bogom zelo sodelujete, pomagal vam bo in pokazal kaj želi, kaj je dobro za vas, potolažil vas bo. Saj brez Njega ne more noben človek na svetu odpreti vrat, ki jih je On zaprl. Zato lahko počenjamo še take in drugačne stvari, vrata, ki ji On zaprl, ne bomo mi ljudje odprli.

      Svetujem, vam , da v tišini, popolni tišini prisluhnete Gospodu.
      Prosite Ga, naj vas umiri , potolaži, pokaže, če želi.

      Sedaj ste pod vplivom čustev- razočaranja itd. prosite Gospoda, da vam pomaga to preboleti, prosite Ga , da se najprej umirite.

      Dokler v človeški duši divja močan vihar nezadovoljstva, razočaranja, samopomilovanja, ne morete še razmišljati globoko in gledati svetlobo, ki se vam bliža. Dovolite Gospodu, da vam pomaga, da bo proces žalovanja uspešno zaključen.

      Potem, ko boste stala na obeh nogah, boste dobila drugačen pogled in sliko na situacijo.
      Zaupajte Gospodu!

      https://revija.ognjisce.si/revija-ognjisce/67-pricevanje/1763-france-spelic

  • Kras says:

   Draga Sija

   hudo mi je , ko berem kako trpiš in si želiš , da bi ti Bog pripeljal v življenje človeka s katerim, bi si ustvarila družino.
   To je sicer čisto normalna želja in glej premnogim je bila dana ta možnost, čeprav morda ne opravljajo dovolj dobro svojega poslanstva. Tudi sama trpim, zaradi čisto druge želje in sicer neizmerno si želim dobiti potrditev, da sem v redu tako kot sem, da se mi ni potrebno nenehno prizadevati iskati tisto, kar naj bi bilo moje poslanstvo. Mislim si, ves ta trud (šolanje v tujini, učenje jezika , dobrih deset let, ko mi diploma ni bila priznana, občutki velike krivice, različni tečaji, garanje in pehanje , da sem si ustvarila svoj delovni prostor, ob vsem tem so se oglasile še duševne težave, …), vse to mora imeti nek namen. Samo kakšen ? Kdaj bo prišel dan , ko bom rekla , vredno je bilo. Na nek način sem ti podobna, le da predvidevam , da si veliko mlajša. Sama jih imam že 50, pa se še vrtim v tej neizmerni želji. Za obe prosim in molim in kličem tudi molivce, naj se obrnejo na naju z prošnjo in molitvijo, da sprevidiva, da najine želje niso vedno najboljše želje.

   • Hvala says:

    Spoštovani vsi trpeči!

    V tej življenjski naglici smo tako rekoč pozabili na Jezusa ! Ne mislim, da ne molimo, obiskujemo svete maše, hodimo k zakramentom, ampak nekaj drugega je!

    Jaz tudi tega nisem dolgo, dolgo časa vedela, pa mi je Gospod pokazal.

    Glejte: JEZUS ŽELI, DA BI GA 24 UR NA DAN VPLETLI V NAŠE ŽIVLJENJE, DELO, UČENJE, SLUŽBO, KUHANJE KOSILA, V PROSTI ČAS, V SPANJE, V VOŽNJO AVTOMOBILA, V NAKUPOVANJE STVARI, KI JIH POTREBUJEMO, NAKUP ČEVLJEV, ADAPTACIJE ZGRADB, NAKUP AVTOMOBILA ITD..SKRATKA POPOLNOMA VSE V CELOTI, KAR SMO, KAR DELAMO IN KAKO ŽIVIMO VSAK DAN.

    ČE BOMO NJEGA VPRAŠALI ZA NASVET, ZA POMOČ, MU ODLOŽILI SVOJE SKRBI, BOMO DELO OPRAVLJALI Z LAHKOTO, Z VESELJEM, DNEVI ŽALOSTI BODO SPREMENJENI V VESELJE, KLJUB STISKAM, ŽELI, DA NAM POMAGA NA VSAKEM KORAKU.

    ZAKAJ SE SAMI S S SVOJO MOČJO ŽENEMO, DA BI NEKAJ DOSEGLI, JEZUSA PA PUŠČAMO OB STRANI.

    JEZUS JE SVETNICI FAVSTINI KOWALSKI LEPO POVEDAL, KO MU JE POTOŽILA, DA JE BIL DAN NEUSPEŠEN:” PREVEČ SI SE ZANAŠALA NA SEBE”, PREMALO NA MENE:” NE ZANAŠAJMO SE NA SEBE, NA SVOJE SPOSOBNOSTI!

    ZAKAJ BI SE SAMI MUČILI Z DELOM, Z NAKUPOM, S OPRAVLJANJEM VSAKODNEVNIH DOLŽNOSTI ITD, ČE NAM JEZUS LAHKO PRI TEM POMAGA! ON SAM NAM JE NAROČIL, VRZITE SKRBI NA MOJE RAME. TO JE BOŽJA BESEDA, ŽIVA IN DEJAVNA, TO NI ČLOVEŠKA BESEDA!!!

    DR. TOMISLAV IVANČIĆ, TEOLOG, HAGIOTERAPEVT , PREDAVATELJ NA FAKULTETI, JE NAPISAL KNJIGO -VSAKODNEVNO DRUŽENJE Z JEZUSOM! JEZUSA JE POTREBNO POPOLNOMA VPLESTI V NAŠE ŽIVLJENJE, TO ON ŽELI, SAMI NE MOREMO NIČESAR STORITI, BREZ NJEGOVE MILOSTI NITI KORAKA! NIKOLI NE ZAČENJAMO NOBENE STVARI BREZ NJEGA!!!

  • Janez says:

   Dramski igralec Gregor Čušin pravi: “Postaviti Boga na prvo mesto ne pomeni zgolj obesiti križe na steno, imeti rožne vence okoli vratu, obiskovati nedeljsko mašo in se javno opredeliti za kristjana, moliti in prejemati obhajilo. Pomeni postaviti Boga za temelj življenja. Graditi na njem svoje življenje. Biti dejaven kristjan, ki vero udejanja v vsakdanjem življenju tako, da ljubi bližnje, odpušča drugim, je dober, usmiljen in služi drugim vedno in takoj tako kot Odrešenik Jezus, ki nhi prišel na zemljo zato da bi mu stregli ampak da bi služil ”

   Pomeni tudi, da moramo živeti po Božjem nauku in Evangeliju. Pomeni, da moramo hoditi strmo in naporno ter ozko Pot, ki vodi k Njemu. Modreci pravijo, da je lažje govoriti o tej Poti, kot hoditi sam po njej. Brez molitve, truda in odrekanja pa ni uspeha nikjer. Ora et labora ali moji in delaj in prosi vodstva in Božjega blagoslova. Bog bo uslišal prošnje in molitve tistih, ki se trudijo pomagati in delati dobra dela za druge kot misionarji ljubezni ali apostoli Božje Besede, ki molijo in delajo dobro. Moj Bog je Dober, Usmiljen in Ljubeč in Odpušča naše grehe, ko se Bogu spovemo, pokesamo in opravičimo ter popravimo krivice, ki se dajo popraviti. Moj Bog ni tisti strogi nadzornik in kontrolor, ki me preverja na vsakem koraku kaj delam, saj mi je dal svobodno voljo, temveč mi Pomaga in Me Vodi, ko ga molim in prosim, da ne zaidem in da pravilno spolnjujem Božjo Voljo ter Jezusov Evangelij.

   To tudi pomeni, da je zelo pomembna tudi krščanska vsebina pred obliko, kar pomeni, da smo obenem dobri ljudje in dobri kristjani. Da nismo kot farizeji, ki poznajo vse citate iz svetih spisov na pamet, pa jih ne živijo. Vera brez dobrih del in ljubezni je prazna, saj se ne udejanja v realnem življenju. Da smo dobri in usmiljeni kot Samaritan, da vero izpričujemo z molitvijo, spovedjo, odpuščanjem in dobrimi deli ter da živimo po Božjih Postavah in Evangeliju. Kjer se imajo ljudje radi in se razumejo, kjer je prisotna ljubezen, človečnost in vedrina, kjer ljudje pridno delajo in si pomagajo med seboj, kjer je vse to vse v večjo Božjo Slavo in Veselje, tam je Božje Kraljestvo. Iskal sem Boga v raznih stvareh, našel pa sem ga v Bližnjem Bratu, ki je bil tako blizu mene. Prosim Te Gospod pomagaj mi da Te bom iskal in vedno našel. Prosim podari mi Božji Mir in Ljubezen. Naj se naša Vera prelije v dejanja Ljubezni in Služenja drugim. Amen. Janez

   Gospod prosim razsvetli moja Pota in me navdihni, da bom vedel kaj hočeš od mene in kakšen Načrt imaš zame. Sam od sebe na mprem nič narediti, s Teboj pa lahko naredim vse. Prosim blagioslovi me in me Vodi k vodam Počitka ter Umiri moje nemirno srce, ki išče in išče odgovore v tem nemirnem svetu. Pomagaj mi, da se bom bolj oprl Nate in našel kar iščem in prosim. Prosim Te Gospod usliši moje prošnje in molitve, reci le Besedo in poduči me kaj je prav, da ne bom taval ampak bom našel zase Pot in Odgovor in se po tem ravnal. Amen.

  • Janez says:

   ČUJ MARIJA MOJO PROŠNJO
   Čuj, Marija, mojo prošnjo, ki naslavljam jo k Tebi iskreno in izrekam iz srca vročo,
   o ne izpusti me iz Svojih Materinskih rok.
   Mati mila in dobrotna ob meni bodi in ostani sredi križev in nadlog.
   Vem, da Ti ne boš pustila, da se Tvoj otrok izgubi,
   verjem, da ob meni si vedno Marija Ti
   in da Tvoja roka me skrbno drži.
   Marija prosim, Ti me čuvaj, Ti me brani,
   vedno mi v Življenju ob strani stoj.
   Milo sodbo pri Jezusu mi izprosi,
   da pridem k Očetu in se vrnem v raj s Teboj.
   Čuj, Marija, klic moje duše, poslušaj prosim glas mojega srca,
   prosim bodi nam kot naša dobra Mati vselej usmiljena!
   Saj Ti dobrotna, ljuba, mogočna, sveta Mati, nam ljudem na zemlji moreš vedno pomagati.
   Ko nikjer ni več pomôči, si nam svetla zvezda upanja v temni noči.
   Ne presliši prošnje ki izrekamo jo Ti na glas, ljuba Mati, reši nas!
   Glej, otroci Tvoji smo, Tebi vse zaupamo in k Tebi v varstvo se zatekamo.
   Ti nam moreš vselej pomagati, o, pokaži in objemi nas Marija,
   saj verjem, da si naša Draga Mati!

   Prirejena in dopolnjena molitev Skupnosti krščanskega življenja

   Mati Marija prosim Te sliši in usliši goreče prošnje in molitve naše sestre Sije in ji pomagaj, da se bo vse prav uredilo in postavilo na svoje mesto z Božjo Pomočjo. Toliko časa trpi in si želi, da bi se uresničile prošnje za službo, dokončanje magistrskega študija in da bi našla dobrega vernega človeka, ki jo bo imel rad in skrbel za družino. Mati Odrešenikova prosim pomagaj ji in ji umiri njeno dušo in srce. Amen.

  • Janez says:

   Draga Sija, prosim poglej na medmrežje katStik. Več o katStik.

   Iskanje partnerja preko katStika!

   Živimo v pluralni družbi, kjer prepričanja o temeljnih življenjskih vprašajih postajajo vse bolj raznolika. Posledično temu sledi, da prepričane katoličane ne najdeš več “za vsakim vogalom”. Internet je del našega vsakdana, tako je postal tudi pomembno sredstvo za iskanje partnerja. Vendar katStik ni zadnje upanje, temveč izvrstna priložnost. Čudna so pota Gospodova, tako v realnem kot v virtualnem svetu!

   Anonimen in resen

   Uporabniško ime si izberete sami in vaš spletni predalnik vam omogoči, da si izberete, v kolikšni meri boste razpolagali s svojimi osebnimi podatki. Član lahko bere profile, brska preko nastavljenih kriterijev, po želji kontaktira druge člane, sodeluje na tematskih forumih, je obveščen o dogodkih in srečanjih. Na voljo ima tudi možnost, da sam organizira dogodke. Nenehna pomoč katStika zagotavlja popolno varnost.

   To je pravo mesto za vas!

   Da, ravno za vas! Stran je zastavljena za ljudi, kot ste vi! Za vas, ki hrepenite po partnerju, ki bo z vami do konca življenja. Za vas, ki imate velike cilje in ki ste dovolj pogumni, da bi se spustili v avanturo ustvarjanja družine! Za vas, ki si želite, da bi imeli družino, ki bi temeljila na krščanskih vrednotah. Ne bojte se! Poskusite! Nekdo čaka na vas!

   Zaupaj Bogu!

   Že Goethe je rekel: »Bog nam daje orehe, ampak jih ne odpira sam.« Zaupanje Bogu in osebna pobuda si ne nasprotuje. Bog namreč računa na naše prizadevanje, da prispemo do cilja, h kateremu stremimo. Spletna stran je ena od številčnih priložnosti, da spoznate osebo ter v svoj bodoči zakon in družino vključite tudi Boga.

   https://www.katstik.si/Vec-o-katStik.395.0.html

 26. Klara K says:

  Prosim za molitev mladoletnega sina, ki je zašel v slabo družbo in bojimo se, da se mu ne zgodi kaj hudega. Do staršev je žaljiv, besedno agresiven in nespoštljiv. Nikogar od bližnjih ne spusti blizu. Izredno trpimo in ne vemo, kako mu pomagati. Hvala vam.

 27. Jasna says:

  Prosim za molitev, da bi bilo vse dobro, da bi preživeli lep današnji in naslednje dni, da bi bil partner vredu do mene in drugih in. Da bi le bilo vse dobro. Prosim tudi za zdravje očeta, hčerke, sestre. Naj bo vse dobro z mojo družino

  Iskrena hvala, Jasna

 28. Janez says:

  LAUDATO SI DOMINE
  »Najvišji, vsemogočni, dobri Gospod,
  tebi hvala, slava in čast in ves blagoslov.
  Tebi, Najvišjemu, edinemu pristoji
  in nihče ni vreden tebe imenovati.
  Hvaljen, moj Gospod, z vsemi tvojimi stvarmi,
  posebno s soncem, velikim bratom,
  ki razsvetljuje dneve in nas.
  Lepo je in v velikem sijaju žari.
  Tebe, Najvišji, odseva.
  Hvaljen, moj Gospod, v sestri luni in zvezdah;
  ustvaril si jih na nebu, jasne, dragocene in lepe.
  Hvaljen, moj Gospod, v bratu vetru in zraku,
  v oblačnem in jasnem, sploh vsakem vremenu,
  s katerimi ohranjaš svoje stvari.
  Hvaljen, moj Gospod, v naši sestri vodi;
  mnogo koristi ponižna, dobra in čista.
  Hvaljen, moj Gospod, v našem bratu ognju,
  v katerem nam noč razsvetljuješ:
  lep je in vesel in krepak in močan.
  Hvaljen, moj Gospod, v naši sestri zemlji,
  ki nas kakor mati hrani in nam gospodinji,
  in prinaša različno sadje in pisane rože z zelenjem.
  Hvaljen, moj Gospod, v onih,
  ki zaradi tvoje ljubezni odpuščajo,
  in prenašajo slabosti in trpljenje.
  Blagor njim, ki ostanejo v miru,
  zakaj ti, Najvišji, jih boš kronal.
  Hvaljen, moj Gospod, v naši sestri smrti,
  ki ji nihče v življenju ne uide.
  Gorje njim, ki umrjejo v smrtnem grehu,
  a blagor njim, ki počivajo v tvoji najsvetejši volji,
  zakaj druga smrt jim ne bo mogla storiti žalega.
  Hvalite in poveličujte mojega Gospoda
  in zahvalite se mu in služite mu v veliki ponižnosti.«
  Amen.

  Ko se naše srce zave Božjega odseva in Božje Milosti v vsem, kar biva, ga prevzame hvaležna želja po češčenju Boga za vseh njegovih stvari in vseh ustvarjenih ljudi in bitij z njimi, kakor je videti v gornji čudoviti hvalnici Boga sv. Frančiška Asiškega.

 29. Alenka says:

  Prosim za molitev za svojo hčerko da najde pravo pot v življenju innaj se vrne nazaj k Bogu

  • Miro says:

   Ga. Alenka, hvala za vaše zaupanje v Božjo pomoč! Kako v duhovnem pogledu lahko najbolj pomagate/pomagamo vaši hčerki? Naš Odrešenik Jezus in Preblažena Devica Marija nam podarjata dve čudoviti molitvi, in sicer sveti rožni venec in rožni venec Božjega usmiljenja! Združimo torej naše molitvene moči, saj nam sam Jezus govori: Kjer sta namreč dva ali so trije zbrani v mojem imenu, tam sem sredi med njimi« (Mt 18,20).

   Naj Usmiljeni Bog obilno blagoslovi vas in vašo hčerko!

 30. Janez says:

  Ti si angel duhovnika Phila Bosmansa Zveze brez imena za človečnost ( Bund Ohne Namen)

  Angeli so ljudje, ki prenašajo svetlobo in ljubezen, kjer so vse postali svetli in jasni.
  Angeli so ljudje, ki so prejeli izvirno veselje iz raja.
  Angeli pomagajo na nogah, kjer so ljudje na tleh in nevidno ohranjajo svet združen v celotnem Občestvu.
  V njih čutite malo skrivnost nedoumljive prijaznosti, ki jo želim sprejeti.
  Angeli ne pridejo zaradi plačila in naročila, ponavadi se pojavijo nepričakovano in ljudem v stiki pomagajo ter pokažejo pot in ne da bi čakali zahvale ali plačila tudi oddidejo.
  Ko imaš problem imaš, lahko ostaneš brez rešitve in si nemočen.
  Pa se pojavi nenadoma nekdo, nek Človek, ki se zavzame Zate.
  Spoznal je Tvojo stisko in Ti pomagal vstati.
  Ponovno vidiš Luč in črpaš novo moč.
  Olajšan in osvobojen mu rečeš: » Ti si Angel«.
  Angeli so Ljudje, ki svet brez tolažbe prinašajo sončni žarek in veselje.
  Oči imajo odprte za ljudi v stiski.
  Ponujajo jim Svojo Roko in Srce.
  Nagovarjajo osamljene, obiskujejo bolne
  In ne zapuščajo umirajočih.
  Angeli imajo dobre oči in vidijo skrite težave Ljudi.
  Angeli imajo dobra ušesa, risluhnejo in slišijo tudi neizgovorjeno bolečino.
  Angeli z besedami in dejanji opogumljajo Ljudi in jim Pomagajo k rešitvi na Poti Življenja.
  Če tako živiš in deluješ do drugih tudi Ti, si srečen in dober Človek.
  Bodimo Dobri in Usmiljeni kot Gospod Jezus in prinašajmo Luč in Ljubezen med Ljudi na svet!
  Naj se vse kar imamo in kar verujemo daruje naprej pomoči potrebnim ljudem
  in tako izpričuje naša Ljuzbezen, Dobrota, U(smiljenje in Vera v Jezusa!
  Amen.

  Phil Bosmans, belgijski duhovnik, pesnik in dobrotnik pomoči potrebnim.

  Phil Bosmans je rekel: »To življenje je tako kratko, prekratko, da bi ga drug drugemu oteževali.«
  »V bistvu sem srečen človek. Počutim se zares blagoslovljenega. V svojem življenju sem imel zelo veliko ‘šans’, sreče, in srečal sem mnoge čudovite ljudi ter ob njih našel gotovost. Čutim tudi, da je bil Bog v mojem življenju vedno navzoč. Ljubi me, dokler živim, ljubil me bo, ko umrjem. Zato se mi ni treba ničesar bati. Počutim se resnično zadovoljnega in srečnega. To ne pomeni, da nimam slabih in težkih dni. Vsakdo jih ima, kajti sreča je sestavljena iz mnogih delov, en del pa je vedno prekratek. Hvaležen sem za to, kar sem prejel. To mi pomaga biti srečen. Da sem hvaležen za življenje vsak dan, hvaležen, ker srce utripa 123.700-krat na dan, ker vdihnemo 20.000-krat in predelamo 137 kubičnih metrov zraka. In vse brezplačno, gratis!« Tako je ob svoji osemdesetletnici povedal belgijski (flamski) redovnik Phil Bosmans, svetovno znan in priljubljen duhovni pisatelj in dobrotnik pomoči potrebnim. Precej njegovih knjig, iz katerih diha veselje do življenja ter ljubezen do ljudi in vseh stvari v duhu sv. Frančiška, imamo prevedene tudi v slovenščino. »Moja zadnja beseda je: hvaležnost,« je dejal ta sončni pričevalec, ki je umrl 17. januarja 2012 v devetdesetem letu polnega življenja.

  Hvala Ti brat v Kristusu Phil Bosmans za vso dobroto in prelepe misli, ki sežejo v srce in opogumijo. Živel je in se daroval tako kot mnogi drugi dobri ljudje in duhovniki in redovnice za reveže in uboge ter bolne, ki so potrebovali pomoč. zato vse njegove pesmi izhajajo iz konkretnih življenjskih izkušenj dobrote. Bog poplačaj mu vse v Nebeški Domovini.

 31. Brigita says:

  Prosim za molitev za Zlatka ivgevskega ki je Imel Tumor na mozganih in ima zelo mocne glavobole zaradi tega. Prosim Gispod Bog Jezus Kristus Devica Marija in vse angele in svetnike da bi ga ta zahrbtna bolezen zapustila. Amen

 32. Minako says:

  Prosim spomnite se me v molitvi. Sploh ne vem kje naj začnem..je bil čas ko sem se nekako oddaljila od Boga, zadnja čase pa vedno bolj spoznavam, da je edino pravo, kar mi daje mir v srcu, zadovoljstvo in pravo srečo, molitev in osebni pogovori z Njim. Tako dobro dene, ko veš, da te nekdo sprejema..Prosim za molitev za mojo službo. Večkrat bi najraje odnehala, ker se mi zdi, da telesno ne bom več zmogla. Ne zaradi dela, ampak odnosi v službi so zelo slabi, veliko je psihičnega poniževanja in pritiska, manipuliranja. Nikoli še nisem videla toliko zlobe. Delo je v aktivu in smo odvisni drug od drugega. Ne vem kako naprej, sem hvaležna za službo, a je kar hudo

  • Hvala says:

   Spoštovana!

   Če je Bog na prvem mestu, je vse ostalo tudi na pravem mestu. Ne bojte se utrujenosti, poniževanja in zlobe med ljudmi. Za te ljudi okoli sebe molite, jim oproščajte napake, krivice, poniževanja. jih izročite Gospodu, pa boste videla kaj bo vse sledilo, ne boste mogla verjet. Bog je vsemogočen, pri Bogu je vse mogoče. Izročite mu vse kar vas teži na križ v njegove rane, kajti Njegove rane so pozdravile naše rane.

   Jezus je trpel nasprotovanja od ljudi, posmehovanja, pljuvanje, zaničevanje, nazadnje so ga ubili. Jezusovi učenci tudi trpimo nasprotovanja, zaničevanje, posmehovanje itd., saj je tako tudi Jezus napovedal.

   Zaupajte v Gospoda! Molimo skupaj in vašo prošnjo izročimo Gospodovemu Usmiljenju, ki je višje od nebes.

  • Janez says:

   ČLOVEK, VSE IZROČI V BOŽJE ROKE IN MU ZAUPAJ
   Včasih moramo prositi Boga, da odstrani naše probleme in strahove, da nam pomaga živeti Mir, po katerem tako zelo hrepenimo. Da zaživimo brez pritiska tolikih stisk in težav, ki jih prinaša življenje. Vse okoli nas se odvija prehitro, življenja ne obvladujemo in to nas navdaja s strahom in bolečino. Strah nas je, da bi izgubili to, kar trenutno imamo. Strah nas je, da bi se nam življenje kakorkoli zapletlo in da bi zboleli. In ravno to je težava našega bivanja: neprestano omahovanje, razni strahovi, bivanjski dvomi ali strah pred življenjem, čeprav imamo Njega, ki nas daje Odrešenje, Moč in Upanje. Zato se zdi bolj pametno podati k Njemu in poiskati Njegovo pomoč, saj sam ne moreš nič brez Boga narediti. Z Njim pa lahko zmoremo narediti vse. Kakšno bi bilo naše življenje, če bi se pogumno postavili nasproti dvomom in stvari ne opuščali zaradi strahu? Jezus je Naš Ljubljeni Bog Odrešenik in Učenik, ki je naše Zavetje, Naše Upanje in naše VSE!

   MOLITEV K JEZUSU
   Gospod BOG, moj dragi Odrešenik,
   želim živeti brez strahov.
   S tisto sveto nenavezanostjo,
   ki je danes še ne premorem.
   Želim rasti in biti vedno bolj Tvoj,
   a res ne vem, kako naj se odtrgam od svojih strahov.
   Zato ti danes izročam prav vsakega posebej od Ljudi,
   S katerimi živim, delam ali se dnevno srečujem na Poti Življenja.
   Jezus, močno me objemi, da bodo vsi moji strahovi in preizkzušnje izginili.
   In me spremljaj, Gospod, da bom znal biti pogumen.
   Tako mi pomagaj utrditi pogum, da bom lahko Dober Človek in Kristijan,
   ki z ljubeznijo objame vsakdanji križ problemov in težav, ki nas pestijo.
   Jezus, prosim te, reši me vseh mojih težav in spon, naj bom vse bolj Tvoj.
   In nauči me Ljubiti in Odpuščati tako, kot Ljubiš in Odpuščaš Ti. Amen.

   Dopolnjeni prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila portugalska izdaja Aleteie.

   Ker smo vsi Ljudje Božji Otroci smo vsi žejni Resnice in Pravice ter Ljubezni Boga Očeta. In Oče nas bo uslišal, ker ga prosimo in živimo po njegovih Naukih. Vzemi si čas za Boga in moli s svojimi besedami iskreno in odprto k Njemu in uslišal Te bo, saj je naš Oče. Prosi ga iskreno in goreče in moli ga za Pomoč in Vodstvo. In marsikaj se bo potem lažje uredilo, razrešilo in ozdravilo, kar bi sicer ostalo na pol pota narejeno, neizvršeno ali neozdravljeno. Saj čudeži po Milosti Božji obstajajo, ko v to verjamemo in to dejavno tudi podpiramo z Vero in Spolnjevanjem Božje Volje. Pustimo Bogu, da pride k nam in ostane v nas in nam pomaga. Molimo in prosimo ga za Milosti Vere in Ljubezni, za poduk, vodstvo in navdih, da bomo vedno hodili po Jezusovi Poti Odrešenja. Prosimo Jezusa za Milost, da bomo vedno hodili k Jezusu po Poti Odrešenja, živeli pravično, bili dobri in usmiljeni, delali dobra dela, služili drugim in molili, se ogibali stranpoti greha in spolnjevali Božjo Voljo in bili podobni Jezusu Učeniku in Odrešeniku. Mati Terezija je rekla: “Kamorkoli grem nikioli ne grem sama, saj je vedno Jezus z Menoj”. Nikoli nismo sami, Bog je vedno z nami!

   Janez AKA Dichter Hansi

   Vse okrog nas se dogajajo Čudeži, če le imamo oči, da jih vidimo in Verujemo Božjo Milost in Božjo Ljubezen do nas.Zaupajmo in molimo ter prosimo Boga za Pomoč in Vodstvo, da se vse uredi in postavi na svoje mesto! Zaupajmo v Boga in Verujmo, da se bodo spolnile naše prošnje! Amen.

 33. Janez says:

  GOSPOD JE MOJA ZVEZDA VODNICA

  Gospod, Ti si pesem mojega srca, ki jo radostno zapojem,
  ko srečujem na Poti Življenja razne ljudi
  in jih potiho z nasmehom pozdravljam in blagoslavljam.
  Gospod Ti si ogenj strasti, ki me greje in spodbuja, da vztrajam v Dobroti;
  Ti si krila, ki ponesejo me v Duhu preko vseh meja;
  Ti si pot Življenja in Modrosti, ki vodi me do Ljudi na vse štiri strani neba.
  Ti si želja, ki (z)morem jo iskreno zaprositi in v Tvojo čast izpolniti;
  Ti si moje veselje Miru in Odrešenja v Duši, ki dano mi ga je po Tvoji Milosti užiti;
  Ti si tisti veseli Trenutek dneva, ki ne želim ga pozabiti;
  Ti si zaklad, ki dano mi v srcu ga je nositi.
  Ti Si po Evangeliju in Veri moja Pot, moj navdih,
  tebi namenjen pesmi moje vsak je stih …

  Janez AKA Dichter Hansi

 34. Irena says:

  Prosim za molitev za mojo ostarelo mami, ki ima kar nekaj resnih zdravstvenih težav, sedaj pa se je (verjetno tudi zaradi pandemije in ločenosti od očeta, ki je v domu) pridružila še huda duševna stiska, ki se resno stopnjuje. Čez teden je veliko sama in se izgublja v samoti nam nerazumljivih samoočitkov. Zato zelo trpi. Veliko moli, vendar se bojim, da ne verjame, da je Gospodu še posebej dragocena in da je šel na križ zanjo. Dobri ljudje, molite za milost odprtja Gospodovi ljubezni. Hvala vsem molivcem. Bog vam povrni.

  • Janez says:

   Veselje Jezusovega Srca, napolni moje srce.
   Usmiljenje Jezusovega Srca, dotakni se mojega srca. Ljubezen Jezusovega Srca, vžgi moje srce. Mir Jezusovega Srca,okrepi moje srce. Ponižnost Jezusovega Srca,naredi moje srce skromno. Svetost Jezusovega Srca,posveti moje srce. Čistost Jezusovega Srca, očisti moje srce. Jezus v mojem srcu, povečaj mojo vero,okrepi mojo vero. Naj živim to vero v živi, ponižni pokorščini in v služenju ubogim. Amen.
   Molitev Svete Matere Terezije

   Moj Jezus, naredi z menoj karkoli hočeš in kolikor časa hočeš,
   ne glede na moja občutja in bolečino.
   Sem samo tvoj/a.
   Vtisni trpljenje Tvojega Srca v mojo dušo in življenje.
   Zaradi svobodne odločitve, moj Bog,in zaradi ljubezni do Tebe,
   želim ostati in izpolniti vso Tvojo sveto voljo glede mojega življenja.
   Ne bom potočil/a niti ene solze.
   Čeprav bi trpel/a več kot zdaj, še zmeraj hočem izpolnjevati Tvojo Sveto Voljo.
   To je temna noč rojstva Družbe, moj Bog, daj mi poguma,
   da bom v tem trenutku stanovitno sledil/a Tvojemu klicu.
   Ko pomivaš, pometaš – počenjaš karkoli, povej Jezusu:
   »Ljubim Te, Jezus. Karkoli bom počel danes, je namenjeno Zate, vsaka misel, vsaka beseda, vsako dejanje.«
   Ohrani veselje, ljubezen do Jezusa v svojem srcu in Mu pogosto reci podnevi in ponoči:
   »Jezus v mojem srcu, verjamem v Tvojo nežno ljubezen do mene. Ljubim Te.« Amen.

   Molitev Svete Matere Terezija

   Gospod usmili se in usliši goreče prošnje in molitve sestre Irene glede ostarele mame ter pomagaj, da se bo vse uredilo po Tvoji Božji Milosti in Ljubezni! Podari mami Božji Mir in Ljubezen ter potolaži njeno trpeče srce.
   Božje Usmiljenje vate zaupamo.

 35. Grega says:

  Od kar me je mati preklel se zdravstveno čist zanič in samo tonem

  • Hvala says:

   Spoštovani Grega!

   Bog je tisti, ki rešuje in vodi človeka, vendar morate sodelovati z Njim. Napravite potrebne korake, za izhod iz tega. Pojdite na osebne molitve za osvoboditev, opravite dobro spoved, prejemajte ostale zakramente , pa vsi skupaj bomo molili za vas.

   Božje usmiljenje, ki si višje od nebes, vate zaupamo.

  • Janez says:

   MOLITEV ZA BOŽJE VODSTVO V ČASU SKRBI IN NEGOTOVOSTI
   Jezus, v negotovosti sem. Zmeden sem. Ne vem, kam naj se obrnem. Ampak zaupam Tebi, da imaš dober načrt za mene, zaupam Ti, da vodiš mojo pot Življenja k Tebi.
   Čeprav trenutno ne vem, v katero smer naj krenem, Ti to dobro veš. Vem, da me boš varno vodil, čeprav za zdaj vidim le meglo pred seboj. S Teboj ja vse jasno in razvidno. In v sebi sem miren.
   Tvoja Beseda mi pravi, da si moj pastir. Česa bi se bal, Jezus, če si z menoj? In zakaj sploh skrbim za jutrišnji dan, če pa mi praviš, da me vodiš k vodam počitka?
   Jezus, po tem hrepenim, po Tvojem miru, po Tvojih pašnikih, po Tvoji Vodi in Tvoji Dobroti in Odpuščanju, ki ne mine nikoli!
   Nočem se opirati le na svojo presojo, ta me tolikokrat prevara. Želim se opreti na Tvoja znamenja, ko sem izgubljen in na Tvojo tolažbo, kadar hodim v temi. Vendar se moram tudi sam prizadevati in obenem prositi za Tvojo Milost.
   Zato te prosim, Jezus, še močneje me primi za roko in še tesneje hodi ob meni. Bodi moj dobri Odrešenik in Pastir, ki mi pomaga, da bom hodil po Tvoji Poti.
   Prosim Gospod reši me vseh težav in preizkušenj in pomagaj mi, da bom našel izhod iz težav!
   Ti si vse, kar potrebujem! Hvala Ti Gospod za vse.
   Amen
   Medmrežje Dopolnjena Molitev Operando

   JEZUS, ODPRI VRATA MOJEGA STRCA IN ME REŠI VSEH TEŽAV IN SPON
   Bog je namreč svet tako vzljubil, da je dal svojega edinorojenega Sina, da bi se nihče, kdor vanj veruje, ne pogubil, ampak bi imel večno življenje. (Jn 3:16,17)
   Na naši poti Življenja do križa in onkraj čez, kdo bo odmaknil kamen proč in
   nam pokazal prazen grob vstalega Odrešenika ter Pot Življenja k Tebi?
   Samo ti, Gospod, saj si se prikazal trem ženskam tistega zgodnjega Velikonočnega jutra.
   Samo ti, Gospod, saj si se v sobi razodel obotavljivim učencem in pokazal svojo prebodene roke.
   Samo ti, Gospod, saj si se na Binkošti razkril z močjo jezikov ognja
   in preko najneženjše sapice Svetega Duha napravil preobrat v Naših srcih in dušah.
   Tukaj sem Gospod, obotavljiv in prestrašen ter upam na Tvojo Pomoč.
   Tukaj sem in iščem Tebe. Verjamem v tvojo Odrešujočo moč, verjamem, da se želiš razodeti tudi meni.
   Morda sem prešibek, da bi odprl vrata svojega srca in duše, ampak spet, Gospod, s tvojo pomočjo jih lahko odprem – na široko in zaživim kot dober človek in dober kristjan.
   Pridi Jezus in prebivaj v meni! Prosim Te nakloni mi Milost in me odreši vseh spon.
   Prosim Gospod reši me vseh težav in preizkušenj in pomagaj mi, da bom našel izhod iz težav!
   Ti si vse, kar potrebujem! Hvala Ti Gospod za vse.
   Amen.

   Medmrežje Dopolnjena Molitev Operando

  • HVALA says:

   Spoštovani Grega!

   Še en nasvet, kaj je zelo zelo pomembno: SLAVLJENJE BOGA!. Za vsako situacijo in za vsako stvar slavite Gospoda. To so tudi meni povedali, svetujem vam tudi , da preberete knjigo iz Ječe v slavljenje.

   Recite Bogu: SLAVIM TE GOSPOD ZA SITUACIJO V KATERI SE NAHAJAM, SLAVA TI IN HVALA TI; SLAVIM TE GOSPOD ZA MAMO, KI SI MI JO DAL, SLAVIM TE GOSPOD ZA TISTE, KI ME NE RAZUMEJO, ..itd…………………., Če se Gospodu zahvaljujete in ga slavite za vsako situacijo, to se pravi, za vse kar se vam dogaja vsaki dan, pomeni , da zaupate Gospodu, Ga priznavate v časih, ki so dobri in hudi. Lahko je verovati in hoditi z Bogom, ko nam gre vse kot po maslu, vendar življenje ni sestavljeno iz ene polovice. Sprejeti moramo celoto, sonce in dež, grmenje in nevihto, ki pridivja v življenju, vse to je celota. Vedno slavimo Gospoda in se Mu zahvaljujmo, saj ON ve kaj dela, čeprav mi ničesar ne razumemo. TO JE ZAUPANJE V BOGA!.

 36. Hvala says:

  Slavljen bodi Bog
  Slavljen bodi Bog, v Klicu,
  v katerem si me poklical.
  Slavljen bodi Bog, v Poti na
  katero si me poslal.
  Slavljen bodi Bog, v Moči,
  v kateri me vodiš.
  Slavljen bodi Bog, v Milosti,
  s katero me obdajaš in
  varuješ, da ne zgrešim.
  Slavljen bodi Bog,
  v očiščujoči Moči tvoje
  Ljubezni, ko zgrešim.
  Slavljen bodi Bog, v milosti,
  ki me odrešuje in ozdravlja,
  da Tvoja ljubezen vstopa še
  globlje v moje bitje,
  ki ni moje, ampak tvoje
  Amen

  https://drive.google.com/file/d/0B5LIn–wC0PdZXZfd2U3ZGZtR0E/view

 37. KRISTINA says:

  Gospod hvala Ti za vse . Hvala, da nas imaš tako neskončno rad.Hvala, ker si z nami kljub temu, da ne zaupamo. Hvala za tvoje trpljenje, za tvojo sveto stran. Hvala, ker na nas izlivaš studence Božjega Usmiljenja. Hvala ti Gospod moj Bog. Hvala za vse napake, za vse besede, za mojo nepotrpežljivost, vzkipljivost, nerazumevanje, hvala za vse kar sem naredila narobe, hvala za to kar sem v tem trenutku. Hvala za naše delo, našo nestrpnost. Hvala Gospod moj Bog.

 38. Jasna says:

  Vsemogočni Milostni Bog, Presveta Devica Marija, Sveti Jožef varujte očeta, da bi bilo vse dobro z njim, da bi bil zdrav in ne bi zbolel za korona virusom. Varujte mojo družino, da bi bilo vse dobro.
  Iskrena hvala, Jasna

 39. Tjaša says:

  Prosim vas, da molite zame, da mi bo v službi šlo vse dobro od rok(da ne bom delala napak, saj imam zelo zahtevno službo v kateri se mnogokrat motim) Boga prosim naj mi da moči, da bom vse dobro naredila in naj mi da vero in upanje, da bo vse dobro. Prevečkrat namreč obupam sama nad sabo, se počutim nicvredno, neumno. Prosim ga za moč pri vsem tem. Hvala

  • Miro says:

   JEZUS VAS NEIZMERNO LJUBI!

   Prosim, nikoli ne izgubite izpred duhovnih oči resnico, da vas Jezus neizmerno ljubi in vam podarja potrebno moč za premagovanje življenjskih težav! Vedno vse z zaupanjem izročajte v Njegove roke in moč za preizkušnje črpajte predvsem v sv. zakramentih. Prosim, pridružite se našim molitvam svetega rožnega venca in rožnega venca Božjega usmiljenja. Če ne gre drugače, vsaj s kakšno desetko, kar vam ne bo vzelo veliko časa. Ko vztrajno molimo in delamo dobro za bližnje, še zlasti za najbolj trpeče in bolne, smo tudi sami deležni obilnih milosti! V velik zgled nam je tudi sv. Kamil de Lellis.

   Več o tem svetniku si lahko preberete v današnjem zapisu, v rubriki “Članki za dušo”:
   http://www.molitev.net/clanki-za-duso.html

   Bog vas obilno blagoslovi!

 40. Miro says:

  BOŽJA BESEDA NAS ODREŠUJE!

  Glej, Bog mi pomaga,
  Gospod je med tistimi, ki podpirajo mojo dušo.
  Naj se vrne hudobija na moje nasprotnike,
  v svoji zvestobi jih utišaj.

  Prostovoljno ti bom daroval,
  hvalil bom tvoje ime, GOSPOD, ker je dobro.
  Zakaj iz vsake stiske me je rešil,
  moje oko gleda na moje sovražnike.
  (Ps 54, 6-9)

  Slavimo Gospoda in se mu zahvaljujmo: Slava tebi, Jezus, Ti si si moje Pribežališče, moje Odrešenje. Prisrčno se Ti zahvaljujem, ker me tvoja Beseda napolnjuje z ljubeznijo do Tebe in bližnjega!

 41. Janez says:

  Molitev k Mariji za vse bolne
  O Marija,
  ti vedno svetiš na naši poti
  kot znamenje zveličanja in upanja.
  Mi se izročamo tebi, Zdravju bolnikov,
  ki si bila pod križem pridružena Jezusovi bolečini
  in ohranila svojo vero trdno.
  Ti, rešitev rimskega ljudstva,
  veš kaj potrebujemo
  in smo tudi prepričani, da boš to priskrbela,
  da se bo kot v Galilejski Kani
  spet lahko vrnilo veselje in praznovanje
  po tem trenutku preizkušnje.
  Pomagaj nam Mati Božje Ljubezni
  oblikovati se po Očetovi volji
  in storiti to, kar nam bo rekel Jezus,
  ki je sprejel nase naše trpljenje
  in si je naložil naše bolečine,
  da bi nas preko križa povedel
  k veselju vstajenja. Amen.
  Pod tvoje varstvo pribežimo
  Sveta Božja Porodnica.
  Ne zavrzi naših prošenj v naših preizkušnjah,
  temveč reši nas vseh nevarnosti, o častitljiva in blagoslovljena Devica.
  Papež Frančišek

  Papež Frančišek je objavil video sporočilo, v katerem sporoča: “Želim se obrniti na vse bolne, ki imajo virus in trpijo za to boleznijo ter za mnoge, ki trpijo za negotovostjo zaradi svoje bolezni. Iz srca se zahvaljujem bolniškemu osebju, zdravnikom, medicinskim sestram in medicinskim bratom, prostovoljcem, ki v tem težkem trenutku stojijo ob strani osebam, ki trpijo.”

 42. Helena says:

  Prosim za molitev za rešitev iz osebne stiske. Sama ne zmorem.Ne znam iz tega začaranega kroga,zdi se mi,da me Bog ne sliši.Sprašujem se kaj mi je namenil,da kljub molitvam in prošnjam ne vidim pozitivnega izhoda.Strah me je vsakega prihodnjega dne.Kod da stojim na točki,okoli mene pa prepad,kamorkoli želim stopiti.Jezus usmili se me.

  • Hvala says:

   Spoštovana Helena!

   Ko je življenjska situacija popolnoma brezizhodna , tedaj ostanite zvesti. Tako se lahko najbolje izpolni Jezusova obljuba.
   Tam, kjer seme umrje obrodi do stokraten sad.

   Kaj je vera? Vera je sprejetje nepoznanega. Ali smo pripravljeni prenašati odpovedovanja in težave za Jezusa. Vera je romarska pot. Ali smo pripravljeni iti z Bogom v neznano? Vera je moč, trdnjava moči.
   Kadar se nam zdi, da je situacija brezupna, moramo vedeti , da je to začetek k boljšemu. Če se nam zdi, da se nič ne dogaja, je to začetek delovanja. To je vera. Vera se prične tam, kjer se konča področje človeškega razuma. Dokler se ne naučimo počivati na Božjih obljubah, ne bomo dočakal njihove uresničitve.

   Vera je, da verujemo v to kar ne vidimo. Če boste Gospodu zaupala, vas bo strah minil, kajti dal vam bo počitek , mir, vse da boste lahko mirno živela na ladji, ki pluje v strašni nevihti po morju. Kdaj bo pa ta nevihta minila, bo odločil Gospod.
   Zakaj bi vas bilo strah, če zaupate Gospodu? Je pa res to zelo težko, vsaj na začetki intenzivne hoje z Gospodom. Vendar pri Gospodu je vse mogoče. Če se spomnim svojih reakcij na začetku poti z Gospodom, je bilo prav tako; strah, iskanje rešitev , pričakovanje takojšnjega izboljšanja…itd. Vendar na poti, ko hodimo skupaj z Gospodom, če vztrajamo v molitvi, prejemanju zakramentov, če mu zaupamo, prejemamo moč in opažamo, kako nas previdno pelje tja kamor želi in tako kot On želi. Hoja z Gospodom ni avtomat, na katerega bi pritisnili in bi ven priletelo tisto, kar želimo. Hoja z Gospodom je vsak dan 24 urno sodelovanje z Njim , da Mu zaupamo , da nas pelje po poti, ki jo moramo prehoditi na tem svetu. Brez Gospoda ni mogoče hoditi, slej ko prej se človek zvrne v prepad.

   Nekateri ljudje postanejo razdraženi, ko čakajo na izpolnitev obljub. Vera pa je počitek. Sveto pismo pravi: Mi, ki smo vero sprejeli, pa stopamo v počitek…(Heb 4,3 ).

   Svetnica Favstina Kowalska je napisala: “VELIK JE ČLOVEK , KI SREDI TRPLJENJA ZVESTO VZTRAJA PRI BOGU IN IZVRŠUJE NJEGOVO VOLJO, TER JE SREDI NAJVEČJIH MAVRIC IN NEVIHT BREZ TOLAŽBE, KAJTI ČISTA LJUBEZEN MU SLADI USODO.
   NI TEŽKO LJUBITI BOGA, KO GRE VSE DOBRO, IN SE MU ZAHVALJEVATI, KO SE NAM DOBRO GODI. NEKAJ DRUGEGA JE SLAVITI GA SREDI NAJVEČJIH NASPROTOVANJ, IN GA LJUBITI ZARADI NJEGA SAMEGA TER LE NJEMU ZAUPATI. KO ČLOVEK IZPOLNJUJE VOLJO BOGA NAJVIŠJEGA, ČETUDI SREDI NENEHNIH MUK IN MUČENJ POLOŽI USTA NA PODANI MU KELIH, OSTANE MOČAN IN NIČ GA NE ZAMAJE. KLJUB TRPLJENJU PONAVLJA: ZGODI SE TVOJA VOLJA, IN POTRPEŽLJIVO ČAKA DAN, KO BO SPREMENJEN. ČEPRAV V NAJGLOBLJIH TEMINAH, SLIŠI JEZUSOV GLAS: TI SI MOJ. IN TO SPOZNA V VSEJ POLNOSTI, KO PADE ZAVESA.
   Lepo je to napisala Favstina.

   Vera je , da se podamo v neznano z Gospodom. Milost nam je dana ob pravem času. Med nevihto je Jezus rekel svojim učencem: “ZAKAJ SE BOJITE? BODITE POGUMNI. JAZ SEM” (Mt 14,27).
   Joyce Meyer pravi takole: Ker nam Bog zagotavlja “JAZ SEM” , bo vse v redu. Živite danes! Če se bojite tega, kar se je zgodilo včeraj, in skrbite za to, kar se bo zgodilo jutri, potem vam to ukrade mir današnjega dne. Milost ste prejeli za danes. Milost za jutri ne bo prišla, dokler ne pride jutri. Včerajšnja milost pa je že porabljena. Vaš OČE v nebesih pa hoče, da Mu zaupate za jutri”. Knjiga Pregovor 3,5 pravi: “ZAUPAJ V GOSPODA Z VSEM SVOJIM SRCEM, NA SVOJO RAZUMNOST PA SE NE ZANAŠAJ.”

   Vidimo, da vera ne razjasni prihodnosti. V veri lahko počivamo, ker vemo, da bo Bog poskrbel za jutri.
   Molite in skupaj bomo molili za vsa in vse ostale za nas. Naredite vse tisto, kar lahko vi naredite, ostalo pa prepustite BOGU. Opravljajte vsakodnevna opravila z vso ljubeznijo, prejemajte zakramente in zaupajte Gospodu. Gospodu je potrebno zaupati tudi tedaj, ko je čisto tiho.
   Včasih nas Gospod pelje skozi puščavo zelo dolgo. Veste, kaj je puščava. Puščava je, tam kjer ni vode, ni hrane, ni ničesar, vendar Gospod pelje skozi puščavo, tako kot je peljal Izraelce , da ne bodo več sužnji. Vendar niso razumeli te puščave, tega prečiščevanja, zato so neprestano godrnjali.
   Mi pa zaupajmo v Gospoda, saj brez Njega ne moremo ničesar storiti.

   Božje usmiljenje, ki si višje od nebes, vate zaupamo!

  • Janez says:

   BOG PROSIM PRIDI K MENI IN OSTANI Z MENOJ
   Dragi Bog. Vem, da sem grešil. Hvala BOG, ker si v osebi svojega Sina Jezusa Kristusa našega Odrešenika prevzel nase vse moje grehe in na križu umrl zame ter vstal od mrtvih. Šel si v Nebesa k Očetu in poslal si k nam Svetega Duha. Želim prejeti tvoje odpuščanje in živeti s teboj v osebnem odnosu vse dni. Besede Večnega Življenja imaš Gospod Jezus. Daješ nam Vode Življenja, ki odžeja in kruh Življenja, po katerem nismo nikoli lačni. Odpuščaš nam naše grehe, ko Te molimo in se spokorimo. Odpiram ti vrata svojega življenja in te sprejemam kot svojega Odrešenika in Gospoda Boga. Vodi me in Poduči me prosim, da bom vedel kaj je prav in kaj ni prav. Prosim pošlji Duha Tolažnika in me Umiri. Predajam ti nadzor nad svojim življenjem, zato naredi iz mene takšnega človeka, kakršnega si me ti želiš. Prosim vstopi k meni in vame in me vodi ter mi pomagaj, da bom spolnjeval Božjo Voljo in hodil vedno za Teboj. Tudi ko bom nekam zataval me prosim usmeri nazaj na Pot Odrešenja, ki vodi k Tebi. Prosim za Tvoj Božji Mir in Ljubeče Srce, da Počijem v Tebi. Iskal sem Te in Te Našel. Prosim pomagaj mi in Vodi me. Odreši me prosim skušnjav greha ter pomagaj mi, da bom stanoviten v Veri in Molitvi ter da bom vedno hodil po Poti k Tebi v nebeško Domovino. Sliši prosim in usliši moje prošnje in mi Pomagaj, da se bo vse uredilo. Pokaži mi Pot in me odreši iz osebne stiske in preizkušenj, da bom našel po Tvoji Milosti Izhod in Rešitev. Naj me vse preizkušnje utrdijo v Veri in me prekalijo, da bom odslej stanoviten in dober človek in kristjan.
   Amen.

   Kristjan moli, Družina 1982

   Gospod Bog prosim pomagaj sestri Heleni, da se bo po Tvojem Usmiljenju in Ljubezni do nas grešnih ljudi vse prav uredilo in razrešilo. Ti veš Gospod kaj potrebujemo, pe preden Te karkoli prosimo. Božje Usmiljenje vate zaupamo.

 43. Nadnu says:

  Spostovani.
  Moj partner se je v svojem obnasanju cisto spremenil, ima ne pojasnene bolecine(iz strani zdravnikov), nocne more, napade v obnasanju iz veselja se v hipu spremeni v jezo. Njegova bivsa bi naj se ukvarjala z demoni itd. Sama mu je tudi zagotovila da mu bo unicila zivljenje. Prosila bi za molitev, da lahko jaz molim namesto njega(saj on se molitev boji in ne vrjame da se je spremenil) potrebujem pomoc saj sem psihicno ze skoraj popolnoma izcrpana prav tako tudi najini otroci. Za res se je spremenil, nam se smili in vse kar si zelimo je ljubezen in harmonija od nasega partnerja in oceta. Lep pozdrav.

  • Hvala says:

   Spoštovana!

   Molili bomo za vašo družino, da Bo Gospod s svojim Svetim Duhom pokazal pot rešitve. Razen, da molite in molimo , bi vam svetovala posvet pri duhovniku.

   Vi molite, kajti ste prva v družini, ki boste to storila. Vse kar vas teži, vse kar se dogaja v vaši družini, povejte lepo s svojimi besedami JEZUSU, hkrati Ga prosite, da Vam pošlje Svetega Duha, ki vas bo usmerjal in vam kazal pot v tej situaciji.

   Gospod bo pokazal in dal rešitev, morate pa vztrajati v molitvi na tej poti, ki jo imate, saj je Gospod z vami, saj je On rekel: “JAZ SEM Z VAMI VSE DNI DO KONCA SVETA” . NE BOJTE SE. ZAUPAJTE!

   Molite: O PREDRTO SRCE JEZUSOVO IZ KATEREGA JE PRITEKLA KRI IN VODA ZA NAŠE ZVELIČANJE , TVOJEMU USMILJENJU IZROČAM SVOJEGA PARTNERJA, REŠI NEGOVO DUŠO !

   Božje usmiljenje, ki si višje od nebes, vate zaupamo.

  • Janez says:

   MOLITEV K SVETI MARIJI
   O, sveta Marija, ti čudovita, zatekam se s polnim zaupanjem k tvoji
   pomoči. Pomagaj mi v mojih stiskah in podpiraj me v mojih
   preizkušnjah. V zahvalo to obljubim, da bom povsod širil to molitev.
   Tolaži me v mojih skrbeh in težavah, ponižno te prosim k tebi.
   Pri velikem veselju, ki je napolnjevalo tvoje srce, ko si na svojem
   domu v Betaniji dajala zavetje in skrbela za Odrešenika sveta,
   prosim k tebi, prosi za me in za mojo družino, da bomo ohranili
   našega Boga v naših srcih in za rešitve v naših potrebah, predvsem
   v skrbeh, ki me sedaj stiskajo.
   Ljuba Mati Božja, sveti Jožef, vsi angeli in svetniki božji, prosim
   vas in rotim vas pri dragoceni Krvi Jezusa Kristusa, prosite za me
   v vseh zadevah za katere bom molil, molite z vašo ljubeznijo
   in ponižnostjo k Troedinemu Bogu.
   Prosim in rotim vas pri dragoceni Krvi Jezusa Kristusa, molite
   z menoj vse moje molitve, blagoslovite z menoj vsak blagoslov,
   žrtvujte z menoj Kristusovo Kri.
   Sveti angeli varuhi, blagoslavljajte z menoj vaše in moje varovance
   in molite za nje in za mene, da bi pridobili vse milosti in obljube
   Jezusa Kristusa. Predvsem vas prosim, po dragoceni Krvi Kristusovi,
   za vaše varovance in za milostne darove Svetega Duha in posebno
   zaščito Vsemogočnega Boga ter svete Matere Jezusa Kristusa.
   AMEN.

   Tu je zelo stara molitev, ki resnično pomaga, da se prošnje, ki jih prosimo tudi uresničijo. Zato se priporača vsem, ki za karkoli prosimo Gospoda Jezusa Kristusa. Mati Marija nam vedno pomaga, prosi za nas in posreduje naše prošnje Jezusu.

   Op. Ta molitev se moli na devet torkov pri prižgani blagoslovljeni sveči. Molitev je tako močna, da ti je podarjeno tisto, za kar prosiš, še preden mine teh devet torkov, vseeno, kako težavna je tvoja prošnja.

 44. Janez says:

  MOLITEV ZA VSAK DAN H GOSPODU JEZUSU
  Gospod, prosim te, osvobodi me moje majhnosti, reši me zaverovanosti vase,
  slepega nekritičnega oponašanja drugih, vsake igralske nepristne narejenosti,
  varuj me lažnih gesel in mitov ter doktrin in idolov raznih modernih prerokov in mojstrov;
  odstrani z mene vse raznovrstne maske in lažno igralsko pantomimo in daj mi popolno pristnost;
  otrebi z mene vseh naivnosti a ne daj, da bi zaradi tega postal nezaupljivec ali dvomljivec.
  Gospod prosim Te pomagaj mi, da ne bom iskal bogastva in časti ter raznih oblasti,
  da bom znal biti vztrajen brez trmoglavosti, odločen brez trdote do drugih ljudi,
  dobroten in usmiljen brez vsake želje za kakršnimkoli priznanjem,
  podrejen nadrejenim brez klečeplazenja, skromen brez neznačajnosti,
  učinkovit brez pretiranega vznemirjenja in dober kot človek in kristjan.
  Odpri mi, prosim Gospod, pamet, da bom odprt in sprejemljiv za misli in predloge drugih ljudi,
  da si pridobim čimveč znanja in modrosti, da ne zapadem zmotam,
  da spoznavam in popravljam svoje napake in utvare,
  ter da se zavem svojih zmožnosti in talentov, ki sem jih prejel od Tebe Oče
  in da jih izkoristim v Božjo Slavo in v dobro drugih ljudi.
  Prosim Te Gospod za čisto srce, za voljo, modrost in vodstvo,
  da Te nikdar ne zgrešim in ne zatajim kot Simon Peter in apostoli v urah preizkušnje,
  da bom znal zavračati vsako polovičarstvo v izpolnjevanju dolžnosti in obljub do Tebe in ljudi,
  držati dano besedo in da bom zvest znancem in prijateljem ter družini ter seveda Tebi.
  Prosim Te Gospod tudi za milost,
  da bi v vsaki stvari videl Tebe in Tvoj Evangelij v prilikah
  in da bi Ti z vero, delovanjem in življenjem v vsem dajal Slavo.
  Gospod prosim pripravi me za izvedbo ter spolnitev vseh nalog, ki si mi jih namenil.
  Daj mi prosim dovolj modrosti, sposobnosti, bistrosti in moči ter vztrajnosti in blagoslovi me tako, da jih vse dobro in zvesto izpolnim kot je prav Tebi Gospod.
  Prosim Te pomagaj mi, da se bom razdajal in delal dobro ljudem brez preračunljivosti,
  da bom vse svoje sposobnosti in talente ter moči zastavil in izkoristil do konca.
  Prosim Te, da bi pri tem vedno ohranil notranje zdravo naravno ravnovesje brez pretiravanja
  in da za svoje delo ne bi nikoli pričakoval nobenega plačila ali nagrade od nikogar.
  Še to si želim Gospod: v vsem, kar počnem in delam me prosim vodi in dvigaj k Sebi.
  Prosim Te, da bom znal v gibanju Stvarstva okoli sebe vedno prav hoditi po Poti Odrešenja k Tebi.
  Gospod Jezus reci le Besedo in Ozdravljena bo moja Duša.
  Amen.

  Prošnja za pravo besedo, Molitve Ognjišče 1998, Louis Joseph Lebret.

  Louis-Joseph Lebret (1897–1966) je bil francoski dominikanski socialni znanstvenik in filozof in pionir razvojne etike, ki je skušal “postaviti gospodarstvo v službo človeku” in razviti pojem “človeške ekonomije”.

  Tudi razni krščanski cerkveni dostojanstveniki, znanstveniki in drugi delavci na Božji Njivi so veliko prispevali k socialnim vprašanjem v luči Evangelija in krščanske vere za ljudi. Jezus je bil v praksi zelo občutljiv v skrbi za revne in uboge ter ponižane in razžaljene male ljudi. Nasitil je žejne in lačne, ozdravil obolele ter naredil veliko čudežev.

 45. Miro says:

  BOŽJA BESEDA: »Do zdaj niste ničesar prosili v mojem imenu. Prosíte in boste prejeli, da bo vaše veselje dopolnjeno« (Jn 16,24).

  Slavimo Gospoda in se mu zahvaljujmo: Slava tebi, Jezus, Ti si naše Odrešenje. Hvala Ti, ker nas nenehno učiš, kako naj se v molitvi obračamo na našega nebeškega Očeta.

  Božje usmiljenje, ki nam v Besedi, ki je postala človek, daješ opravičenje, zaupamo vate!

 46. Janez says:

  GOSPOD JEZUS, USMILJENI IN SOČUTNI ODREŠENIK SVETA POMAGAJ IN OZDRAVI NAŠO EVGENIJO
  Ti si Luč, ki je zasijala v Svet in v našo temo, ti si usmiljeni Samarijan, ki se sklanja nad našimi ranami, boleznimi in bolečinami in pomaga bolnim in trpečim. Na svet si prišel zaradi bolnih in trpečih, saj zdravnika ne rabijo zdravi. Tvoje srce je sočutno za vso bedo ljudi, ki jih srečuješ in vidiš v življenju.
  Ti ne zavrneš prav nikogar, ko prihajamo predte s prošnjami za ozdravitev in pomoč.
  Dotikaš se obolelih, jezika nemih in gluhonemih ter ušes teh, ki so gluhi in jih zdraviš ter pomagaš, ko te prosimo. Jezus Ti si neskončna dobrota, ki ne pozna nobene nevoščljivosti in hudobije,
  temveč si poln usmiljenja, dobrote in strpnosti do vseh ljudi.
  Imaš Dobrotno Srce, ki mu je tuja vsaka sebičnost,
  ki pozablja in odpušča vse naše grehe in krivice in je vedno odprto, nežno in obzirno do vseh, ki ga ljubijo in ki pomaga bolnim in trpečim k ozdravitvi.
  Gospod Jezus prosim Te, pozdravi našo sestro Evgenijo v Kristusu. Reci le svojo Besedo in nakloni svojo milost, da se zgodi čudež ozdravitve nje, kar si kot bolnik, ki je zbolela za krvnim rakom iskreno želi.
  Pomagaj prosim korejskim in drugim zdravnikom, da bodo postavili pravilno diagnozo in jo prav zdravili.
  Prosim pomagaj ji, da bo terapija zdravljenja krvnega raka uspešna in da jo bodo vsi zdravniki pravilno in učinkovito zdravili in ozdravili.
  Gospod, Ti si svetlo, toplo Sonce Očetove Ljubezni, ti si naše Večno Upanje naše Sreče in Odrešenja.
  Jezus Ti si Ogenj plameneče ljubezni vseh nas, ki te goreče prosimo in iščemo.
  Jezusova Milost in Dobrota naj bo naša Moč in naše Upanje na ozdravitev in Odrešenje.
  Naj bo Gospod vedno med nami kot tista trdna vez Miru, Edinosti in Ljubezni, ki vodi po Poti Odrešenja k Njemu.

  Dopolnjeno po Prihajam k Tebi, Molitve in premišljevanja, Kapucini 1995. Že objavljeno. Janez

  Gospod Bog prosim Te pomagaj naši sestri v Kristusu Evgeniji, ki je zbolela za krvnim rakom in jo zdravijo korejski zdravniki. Sedaj je v Rusiji in zaradi koronavirusa ne more v Seul v Koreji k zdravnikom na nadaljnje zdravljenje in po tablete proti raku. Prosim Bog, da se bo kmalu zmanjšalo širjenje koronavirusa v Aziji, da bo lahko šla v Korejo k zdravnikom na kontrolo. Podari Evgeniji in njenim svojcem Milost, Upanje in Moč, da bo vztrajala v zahtevnih ter dolgotrajnih terapijah ter s Tvojo Pomočjo in Milostjo prebolela raka in da bo po uspešnih terapijah Ozdravela. Prosim pomagaj, da bo Evgenija sodelovala s korejskimi zdravniki in upoštevala vsa njihova navodila in zahteve glede terapije in zdravljenja raka. Gospod prosim utrdi Evgeniji in svojcem Upanje na uspešo terapijo in Vero Vate ter v to, da ji boš pomagal in ji Ozdravil raka. Prosim te Gospod navdihni vse korejske in druge zdravnike, da bodo njeno bolezen pravilno ugotovili in pravilno zdravili ter ozdravili. Božje Usmiljenje, Božja Dobrota, Božje Ljubezen, Božja čudežna pomoč in ozdravitev prosim čudežno posreduj in pomagaj naši Evgeniji, da bo ozdravela. V tebe Verjemo in Zaupamo Gospod, ki si mnoge bolne na Zemlji čudežno Ozdravil. Prosim Te Gospod ozdravi Evgenijo krvnega raka, da bo zdrava in svobodno delala in zaživela. Po Kristusu našem Gospodu, ki Živiš in Kraljuješ Vekomaj. Hvala Gospod. Ljubim te.
  Amen. Janez

  Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, Vate zaupamo.
  Božje usmiljenje, tolažba in blagor vsem, ki so skesanega srca, Vate zaupamo.
  Božje usmiljenje, upanje tistim, ki obupavajo, Vate zaupamo.
  Božje usmiljenje, ki vedno in povsod spremljaš vse ljudi, Vate zaupamo.
  Božje usmiljenje, ki nas napolnjuješ z milostjo, Vate zaupamo.

 47. Janez says:

  Molitev za spreobrnjenje sveta
  Usmiljeni Oče,
  naj tisti, ki poslušajo in poslušajo,
  a nikoli ne slišijo,
  tokrat zaslišijo tvoj Glas
  in spoznajo, da si ti Sveti Svetih.
  Odpri oči tistim, ki gledajo in gledajo,
  a nikoli ne spregledajo,
  da tokrat s svojimi očmi zagledajo
  Tvoje sveto Obličje in tvojo Slavo.
  Dotakni se njihovih src s svojim prstom,
  da se odprejo in spoznajo tvojo zvestobo!
  Molim Te, Pravični Oče, in te prosim,
  da bi se vsi narodi spreobrnili in bili ozdravljeni
  po ranah tvojega ljubljenega Sina,
  Jezusa Kristusa.
  Amen.

  Molitvenik življenje v Bogu (Sveta Mati, 15. maja 1990) in (Jezus, 18. julija 1990)

  Molitev k Bogu Odrešeniku za Mir in Ljubezen na Zemlji
  ≫Pridi, otrok, ti, ki me poslušaš ali bereš. V tem pričevanju
  sem ti znova pokazal svojo Ljubezen. Ne govori, da sem
  predaleč, da bi te lahko ljubil, ker so prav v tem trenutku
  moje Oči na tebi in te gledajo s posebno nežnostjo in
  ljubeznijo, ki je ne boš mogel nikoli popolnoma razumeti.
  Če bi se moral vrniti samo zaradi tebe, da bi te odrešil, bi
  brez najmanjšega oklevanja prišel in samo zaradi tebe
  znova pretrpel vse bolečine! Ali mi verjameš, da nihče
  nima večje ljubezni kot tisti, ki da svoje življenje za svoje
  prijatelje?

  To ti govorim, da bi lahko našel mir v mojem Presvetem
  Srcu, resnično življenje in ljubezen v meni in bi se odpočil
  v meni, svojem Bogu. Otrok moj, vem, da si šibek, toda
  tvoja šibkost privlači mojo Vsemogočnost.
  Ali razumeš, kaj ti govorim? Pravim ti, mir s teboj! Jaz sem
  Žrtev Ljubezni, ki ti govori. Jaz sem tisti, ki ti daje to
  pričevanje Ljubezni, da te spomnim na svojo Ljubezen. Vpij
  me in dovoli, da te prevzamem. Začuti, kako moje Srce
  koprni po povračilu ljubezni! Ne upiraj se mi. Pridi k meni
  tak, kot si, pij iz mojega Srca in še bolj boš žejen. Oh, tako
  veliko vas je zablodilo od Resnice in se opotekate sem ter tja.

  Resnica je LJUBEZEN. Jaz sem Resnica. Bodite priče za
  Resnico. Sprejmite Svetega Duha Resnice in Svetega Duha Milosti.
  Vse vas blagoslavljam in puščam dih svoje Ljubezni na
  vaših čelih. Bodite eno pod mojim Svetim Imenom.≪

  On ve kaj je Resnica in Ljubezen ter je Pravičen in Usmiljen do Božjega Ljudstva, saj je naš Oče in mi Njegovi Otroci.
  Molitvenik življenje v Bogu (22. oktobra 1990)

 48. Irena says:

  Prosim za molitev za zaščito pred okužbo s coronavirusom. Posebej prosim za molitev za mamo, ki je ostarela in srčna bolnica, ter za vse v podobnem položaju, ki so v stiku z domačimi, ki moramo hoditi v službo, ali po domovih za ostarele in drugih zavodih, kjer skrbijo za ranljive. Bog vam povrni za vsako molitev in vsako dobro misel.
  Oče nebeški, usmili se nas.
  Bog Sin, Odrešenik sveta, usmili se nas.
  Bog Sveti Duh, usmili se nas.
  Sveta Marija, prosi za nas.
  Sveti Jožef, prosi za nas.
  Sveti Rok, prosi za nas.
  Vsi božji svetniki in svetnice, prosite za nas.

  • Janez says:

   MOLITEV K JEZUSU PROTI ŠIRJENJU IN OBOLEVANJU LJUDI ZARADI KORONAVIRUSA
   »V imenu Jezusa Kristusa, v moči Njegovega križa, njegove predragocene krvi, smrti, trpljenja in vstajenja ljudje verujemo, da bo z Božjo Pomočjo in Božjo Milostjo duh bolezni koronavirusa premagan in zlomljen in nam ne sme več škoditi, niti našemu zdravju, niti naši domovini, financam, gospodarstvu in vsem ljudem, zato naj sedaj odide nazaj v pekel, kamor tudi sodi. Gospod Jezus, s svojo Krvjo in svojo Milostjo nas zaščiti, napolni naš prostor s Svetim Duhom in preženi od nas hudobijo, bolezen in težkoče, ki nas bremenijo. Gospod Bog prosim reci le eno Besedo Usmiljenja in obvaruj nas ter reši vseh preizkušenj in bolezni in okužbe s koronavirusom, ki so znak Božje Vzgoje za naše grehe in žalitve Tebe, ki si naše Upanje, Dobrota, Ljubezen in Usmiljenje«.

   Božje Usmiljenje, Božja Dobrota, Božja Ljubezen vate zaupamo. Pridi in nam Pomagaj Gospod.
   Amen

 49. Anna says:

  Jezus, Marija in sv. Jožef prosim varujte našo družino še posebej hčerko Andrejo in njeno družino pa tudi oba sinova ter da bi se mož v redu obnašal in ne gojil sovraštva do nekaterih ljudi prosim pa tudi za prijatelja Vikija, ki je še vedno v bolnici, da se mu zdravje vsaj malo izboljša, tudi jaz bom molila za vse vas, ki prosite za molitev!

  Naj se izpolni najpravičnejša in najbolj ljubeča Božja volja! Gospod vate zaupam!

 50. Sofija says:

  Prosim za molitve, da se nebi bala prihodnosti-negotovosti in da bi zaupala v Bozji nacrt zame in za mojo druzino. Danes mi je se posebej tezko, ker moje zelje ne sovpadajo z Bozjim nacrtom.

  • Hvala says:

   Spoštovana Sofija!

   Lepo ste to napisala, da vam je zelo težko, ker vaše želje ne sovpadajo z Božjim načrtom.Res je, da mi ljudje v življenju v želimo in hočemo doseči, kar vidimo in čutimo, da je po človeško za nas dobro . Gospod pa je rekel:” Moja pota niso vaša pota”. Bog pa vidi s svojimi očmi, to pa je včasih res popolnoma drugačen pogled od našega človeškega pogleda. Vendar, če boste molila in bomo skupaj prosili in vztrajali, boste prejeli zaupanje v Božji načrt. Iz svojega življenja vam povem, da je to dolgotrajen proces. Vendar je potrebno res vztrajati. Posebno vam svetujem, da vedno vztrajate, tudi, ko se v življenju stanje še poslabša, kljub intenzivni molitvi.

   In ko prebiramo življenjepise svetnikov, ki so napisani v tej “ne sladki” in z “rožicami ne”-postlani “luči”, spoznavamo njihov trd boj za ohranjanje zvestobe Gospodu. In to je vera, trd boj.

   Zaupanje v Boga je eno izmed prvih stvari , ko življenje postane resnično težko in nam ne uspeva ohranjevat zvestobe Bogu.
   V moči Svetega Duha nam lahko uspe. Odprimo se Njegovi moči. Dal nam bo TOLAŽBO, MOČ, POGUM.
   Jezus je rekel:”Resnično povem vam. Če bi imeli VERO kakor gorčično zrno in bi rekli tej gori: “Prestavi se od tod tja”! in se bo prestavila in nič vam ne bo nemogoče. Jezusove besede nam pokažejo resnični vir za čudežno delovanje.

   Odpovejte se duhu strahu v Jezusovem imenu!.

   Zato le pogumno naprej vztrajajte na svoji življenjski poti, sadovi vašega trdega dela, vere in zaupanja v Boga pa se bodo tudi pokazali, vendar ob času, ki ga bo Gospod določil. Gospod je edini, ki Mu lahko popolnoma zaupamo!

   Močno vztrajajte, vse svoje stiske, bolečine, želje, molitve, skratka celodnevno življenje pa vsak dan izročajte Jezusu na Križ v Njegove rane. Sčasoma boste opazila, da je bolečina vse manjša in je ne bo več. Gospod bo naredil svoje.

   Vse dobro vam želim in veliko poguma!

   • Hvala says:

    Pripis ga. Sofija!
    Ko nas napade strah molimo:

    “BOG MI NI DAL DUHA BOJEČNOSTI, TEMVEČ DUHA MOČI, LJUBEZNI IN TREZNEGA, UMIRJENEGA RAZUMA” (temelji na 2. pismu Timoteju 1,7).

    ” V IMENU JEZUSA SE PODREJAM BOGU, UPIRAM PA SE DUHU STRAHU. ZATO MORA POBEGNITI OD MENE” (temelji na Jakobovem pismu 4,7) . Razglašajte citate večkrat na dan.

    Navedeni molitvi in še druge so v knjigi Princa Dereka_Blagoslov ali prekletstvo.

    Bog za svoje ljudi ne priskrbi le zadosti, ampak v izobilju. Zato le pogumno naprej!

    Le siloviteži osvajajo. Ko je bil Jozue določen za voditelja, ki bo Izraelce pripeljal v njihovo dediščino v Kaanaan, je trikrat prejel opozorilo:

    “BODI KREPAK IN ODLOČEN” (Jozue 1,6.9.18).

 51. KRISTINA says:

  Prosim za molitev za pravilne odločitve.
  Srce Jezusovo usmili se nas
  Pridi sveti Duh in nas razsvetli

 52. Slavica says:

  Prosim vas Marija, Bog in Jezus uresničite mojo večno prošnjo. Molilci prosim molite z mano, da se končno konča ta mora. Amen

 53. Jasna says:

  Vsemogočni Milostni Bog, Presveta Devica Marija, Sveti Jožef, pomagajte da bi bilo vse dobro, da bi partner prenehal s pitjem alkohola in bi lepo in mirno živeli. Prosim za zdravje naše družine. Varujte nas.

 54. Frančiška says:

  Prosim za hčerko Urško, za srečno pot in vrnitev iz Mehike, ter da bi se pravilno odločila glede fanta Luiza, ki ga gre obiskat.
  Prosim te Gospoda, da ji pošlje sv.Duha, ter da najde srečo v življenju.

 55. Katarina says:

  Danasnjo molitev bi posvetiva ocetu za zdravje in za dobro pocutje. Amen.

 56. Kristina says:

  Prosim za molitev, da bi ljudje znali odpuščati, da ne bi gojili starih zamer, pogrevali stare zadeve, sovražili, bili pohlepni in vse gledali skozi denar in korist. Gospod vse to izročam na tvoj oltar, v tvojo prebodeno stvar. Naj ljudje spoznajo, da si ti edini, ki lahko ta svet resnično ljubi brez ovir. Hvala ti Gospod, da si z mano, da mi daješ vse, da sem takšna kot sem. Hvala za vse.
  Srce Jezusovo usmili se nas
  Sv.Faustina Kowalska prosi za nas

  • Miro says:

   SLAVLJENJE + EVHARISTIJA + ODPUŠČANJE = OZDRAVLJENJE! (pater Robert De Grandis)

   V branje in premišljevanje zelo priporočam knjižico Vsakodnevno slavljenje Boga – privilegij vsakega kristjana (p. Robert de Grandis, Ignis).

   Božje usmiljenje, navzoče v postavitvi in delitvi svetih zakramentov, zaupamo vate!
   Božje usmiljenje, neizmerno v zakramentu evharistije in duhovništva, zaupamo vate!
   Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, zaupamo vate!

 57. Janez says:

  GOSPOD ZA MIR IN SOŽITJE MED LJUDMI BREZ VOJN NA SVETU TE PROSIM
  Gospod, za mir, sožitje in koeksistenco med narodi, brez vojn in sovraštva Te prosim.
  Za tisti mir, ki daje smisel človeškemu bivanju, ki zapolni praznino, odžene tesnobo in strah.
  Gospod, za mir Te prosim.
  Za tisti mir, ki daje srcu moč, da ne misli hudega, da vse prenaša, da odpušča, spet in spet, in da – kljub vsemu – ljubi.
  Gospod, za mir Te prosim.
  Za tisti mir, s katerim si utišal viharno jezero, pomiril svoje učence, potolažil množice, sprejel križ na svoje rame in se tiho daroval.
  Naj zasije nad nami Tvoje obličje, naj stisk roke poveže v eno vse, ki iščemo Tebe, ki si Mir in Življenje samo.
  Za mir Te prosim Gospod,
  da ne bo več vojn in nasilja nad pravičnimi in nedolžnimi ljudmi; da ne bo beguncev,, lačnih in revnih, ki so bežali iz porušenih domov hzaradi vojn; prosimo pomagaj nam, da bo odslej zavladal Božji Mir, sočutje, strpnost in razumevanje med ljudmi.

  Dopolnjena molitev skupnosti krščanskega življenja (že objavljeno)

  Molimo. O Bog, razsvetljuj mi srce, razum in duha, da bom znal prepoznavati Tvojo voljo in jo prav izpoljevati, da bom znal prepoznavati znamenja časov in da bom v svojih dejanjih doma in v svetu ravnal razumno in odgovorno. Pomagaj mi prosim, da bom vedno v Življenju Tvoj misijonar Ljubezni in Miru ter apostol Usmljenja, ki se trudi pomagati, živeti in moliti kot Ti Jezus moj Gospod. Amen.

 58. Janez says:

  MOLITEV ZA VSE REVEŽE IN ODRINJENE
  Usmiljeni Gospod,
  Daj mi prosim pogum, da čutim,
  ko me potrebuješ;
  podeli mi tudi Moč,
  da bom Ljubila reveže in odrinjene
  tako močno, kot Ti Jezus mene
  ljubiš in potrebuješ.
  Gospod, Ti veš,
  Da biti revež in odrinjen pomeni
  Biti najbolj ubog med ubogimi.
  Bogat mož ali premožna žena
  sta lahko odrinjena,
  kot so lahko odrinjeni ubogi
  te majhne Zemlje, ki si nam jo dal.
  Prosim Gospod daj, da bi bili
  v Tvojem kraljestvu na Zemlji
  vsi bogati v zavesti,
  da nas potrebuješ
  in da tudi vsi mi ljudje potrebujemo drug drugega.
  Tvoja Ljubezen, Tvoje Usmiljenje
  in Tvoja bližina
  so največji zakladi v mojem Življenju.

  Sveta Mati Terezija

  Če bo pri tebi revež, kateri izmed tvojih bratov, v katerem koli kraju v tvoji deželi, ki ti jo daje GOSPOD, tvoj Bog, ne zakrkni svojega srca in ne zapiraj roke pred svojim revnim bratom, 5 Mz 15,7.

  Jezus se je ozrl po svojih učencih in govoril: »Blagor vam, ubogi, kajti vaše je Božje kraljestvo. Luka 6,20

 59. janez says:

  Gospod zopet se obračam na tebe. Prosim pomagaj mi. Sem v težkem položaju. Vsak dan me življenje preizkuša…ne znam si pomagat, prosim za pomoč. Hvala

  • Hvala says:

   Spoštovani janez !

   Res je, Gospoda prosimo naj nam vsem pomaga v teh preizkušnjah, Gospodu verujmo tudi, kadar je čisto tiho in ni videti izhoda, kajti Gospod je naša rešitev! Samo pogumno naprej, kajti Gospod nikogar ne pozabi, vse uredi pravočasno v času, ki ga On določi. Samo On je naša rešitev, zato MU ZAUPAJMO! NE BOJTE SE, NI VAS POZABIL!

   Božje usmiljenje, ki si višje od nebes, vate zaupamo!

  • Janez says:

   GOSPOD, V MENI LUČ UPANJA IN LJUBEZNI SPET PRIŽGI
   Ko se zvečeri in ko tema mi prekrije oči, Gospod,
   prosim v meni in v mojem srcu svetlo luč upanja in ljubezni spet prižgi.
   Kajti luč, ki sveti bolj kot nešteto sonc, ta luč si Ti, ki sveti za vse nas ljudi.
   Ko pošlješ mi žarke ljubezni in poveš da sem tvoj ljubljeni Otrok,
   takrat bom srečen in bo moj korak krepak, svoboden moj nasmeh,
   in solza, ki po licu mi polzi, molitev sreče, ki preprosto Te slavi,
   ker odpustil si mi vse, kar mi življenje zaradi grehov in napak greni.
   V tej sreči našel sebi bom počitek in iz srca pregnan bo vsak dvom, očitek, ki mi mir kali.
   Svoboden bival bom v Tebi, na gostiji življenja jedel bom in pil ter se odrešenja veselil.
   Odpri oči, Gospod, mi že sedaj, in upanje mi v srce daj,
   ki lajšalo bo moj korak in dalo mi pogum,
   ko me ovije temna skrb ali žalost plane mi v srce.
   Takrat v soncu bom gledal v svetlobi odrešitve Tvoj ljubljeni Obraz
   in končno videl bom, kako sem ljubljen v odsevu Tvojih oči,
   ki so brez izjem Tvoje Ljubezni odraz, do vseh Nas. Amen.

   Prirejeno na osnovi Žive Molitve Skupnosti krščanskega

   BVB.

   Gospod prosim pomagaj in sliši in usliši prošnje našega brata janeza v stiski. Božje Usmilje4nje in Božja Ljubezen vate zaupamo!

 60. MamiM says:

  Prosim za hcerko, da bi jutri naredila izpit. Mislim, da bi ji pomagalo pri okrevanju, da ji po letih zablode ena stvar uspe. Vendar naj se zgodi Bozja volja.
  Hvala Bogu za zivljenje, zdravje, vero in vse vas. Besede tolazbe so v stiski neizmerno potrebne, prav tako kot zaupanje v popoln Bozji nacrt.

  • Jana says:

   Molimo vsi skupaj za mami M in hčerko.Marija Mati Božja čuvaj jo in daj ji moč za današnji izpit.Božje usmiljenje zaupam Vate.

 61. Tanja says:

  Prosimo Gospoda da reši človeštvo pred virusom, ki grozi da vse pomori.
  Sv. Rok prosi za nas. Marija Mati Ljubljena usmili se nas. Dragi g.Uran molite za nas v nebesih.

 62. Sija says:

  Vsem se lepo zahvaljujem za vašo podporo in bodrenja.
  Verjamem, da ima Vsemogočni zame drugačne načrte, mogoče celo boljše od tega kar sem sama upala.
  Pa vendarle je zdajšnja situacija težka in boleča. Tega sem se resnično bala in točno to se je zgodilo. Potreben bo čas, še veliko solza in trpljenja, da bom zmožna stopiti korak naprej….
  Zdaj res nimam nikogar in sem popolnoma izgubljena… molim in prosim Boga da usliši moje prošnje.
  Ni hujše bolečine od tega, ko ti krvavi srce….res ne….
  Iskrena hvala vsem ki mislite name in me v molitvi podpirate. Še posebej se zahvaljujem Vam dragi Janez, Hvala, Administrator….
  Tudi jaz imam vas rada….

  Molite zame…..

  Sija

  • Hvala says:

   Ja bomo molili, prosite Gospoda tudi vi za moč, da lepo vzdržite, veselite se Njegovega načrta, ki ga ima ON z vami in vsemi ljudmi, obrišite solze, prosimo še Svetnike, Svetnice , Angele in Nadangele, da pomagajo vam in vsem nam, nam dajo moči, da vzdržimo v življenjskem boju, da se prepustimo Gospodovem načrtu.

   On že ve, kaj je za vas in nas najboljše, to je potrebno sprejeti, če ne , ni zaupanja v Njega, ki je Vsemogočni.

   Božje Usmiljenje, ki si višje od nebes, vate zaupamo!.

  • Janez says:

   Draga Sija, Bog je vedno z nami in zato nikoli nismo sami. Vedno je ob nas in v nas in nam pomaga in nas Tolaži, ko Vanj Verjemo in ga prosimo za Milost in Božjo Pomoč v molitvah. Ko najmanj pričakujemo, se nam odpro druga vrata v življenju. Božja Volja hoče drugače kot hočeš Ti Sija in Bog že Ve Zakaj! Molimo in prosimo Boga, da sliši in usliši vse naše prošnje in pomaga sestrici Siji, da se bo spet vse uredilo in postavilo na svoje mesto.

   VSEMOGOČNI BOG
   Vsemogočni, večni, pravični in usmiljeni Bog,
   daj nam ljudem vodstvo in poduk, da bomo zaradi tebe delali vse,
   kar vemo, da hočeš,
   in vedno hoteli, kar je tebi všeč;
   da bomo notranje očiščeni,
   notranje razsvetljeni z Lučjo Jezusa
   in vžgani z Vero in ognjem Svetega Duha,
   mogli hoditi po stopinjah tvojega ljubljenega Sina,
   našega Gospoda Jezusa Kristusa
   in le po tvoji milosti priti k tebi, Najvišji;
   ti, ki v popolni Trojici nedeljivo Eden
   živiš in kraljuješ v slavi,
   vsemogočni Bog,
   na vse veke vekov.
   Amen.

   • Sija says:

    Dragi Janez iskrena Vam hvala za te besede in lepo molitev….hvaležna sem Vam do neba….

    • Žametna vrtnica says:

     Sija.
     Sem bila v podobni situaciji kot ti. A po razhodu sem hotela imeti malo časa zase… In glej prišel je iz nebes poslan. Zgodil se je čudež. Želela sem si le, da ne bi bil iz moje okolice… Se vedno po 6 letih skupne hoje je noro zaljubljen.
     Ne obupaj. Prišel bo ko boš najmanj pričakovala.
     Pozdrav.

     • Sija says:

      Draga Žametna vrtnica hvala Vam za te besede.
      Ko sem izvedela sem se sesula, dobesedno sem padla na kolena in tako jokala,
      kar me ni zadušilo….počutila sem se, kot da mi je nekdo nož zarinil v srce….
      Ta občutek sedaj je nekaj najbolj groznega kar sem kdaj občutila….grenkoba v prsih, bolečina, počutim se, kot da nima več srca….
      Letos je zame res leto preizkušenj…le kako dolgo še….
      Hvala Bogu, da se je pri Vas tako lepo izšlo….
      Upam da bo sreča tudi na moji strani in da si čimprej ustvarim družino.
      Hvala Vam in vsem.

      Mir in vse dobro.

      Sija

     • Hvala says:

      Spoštovana Sija!

      Dajte prosim vas to bolečino odložit Jezusu na Križ, On je rekel, naj Njemu izročimo vsa bremena, stiske, bolečine . On je zato prišel, da bo pomagal nositi naš križ. Res vam iz srca svetujem ne počnite tega, ne dušite se z bolečino, človek ne more , ne sme sam nositi stiske in bolečine brez Jezusa, če zaupa v Jezusa. Odpovejte se duhu žalosti, položite to Njemu in bolečina bo izginila.

      Pridi Sveti Duh, prenovi naša življenja!

   • Janez says:

    MOLITEV ZA SEDEM DAROV SVETEGA DUHA
    Pridi božanski Tolažnik in napolni mi srce s sedmimi svojimi darovi.
    Pridi, Duh modrosti, in prepoji moje srce in dušo. Nauči me, kako opazovati in ceniti nebeške stvari, da jih bolj kot vse zemeljske stvari vzljubim in iskreno iščem.
    Pridi, Duh razuma, in razsvetli mojo dušo, da Tvoje božanske besede in skrivnosti sebi v rešitev pravilno razumem in se po tem spoznanju ravnam.
    Pridi, Duh sveta, in nauči moje srce predvsem to, da bo naklonjeno dobremu in se bo izogibalo zlu. Vodi me in upravljaj v vsakem dvomu, da nikoli ne skrenem s poti, ki me vodi k rešitvi.
    Pridi, Duh moči, in naseli se v meni. Ohrabri me v vseh težavah, utrdi me v bolečinah in nasprotovanjih, daj mi moč proti vsem napadom hudobnega duha, da Ti v vsem ugodim.
    Pridi, Duh znanja, in nauči me pravilno spoznati prehodne stvari tega sveta, da jih uporabljam le za Tvojo slavo in rešitev svoje duše.
    Pridi, Duh pobožnosti, in povedi moje srce v pravo pobožnost in sveto ljubezen do Boga, da Tebe vedno iskreno iščem, Tebe v ljubezni najdem in Te za vedno obdržim.
    Pridi, Duh strahu Božjega, in prepoji moje srce s svetim strahom, da na Tebe, svojega Boga, neprestano mislim in se izogibam vsemu, kar bi lahko bilo sovražno Tvojemu božanskemu veličanstvu.
    Amen.

    Molitev skupnosti krščanskega življenja.

  • Janez says:

   PROŠNJA K BOGU ZA BODOČEGA MOŽA (Aleteia)

   Najti dobrega zakonca ni prav nič preprosto – navsezadnje iščete človeka, s katerim želite preživeti vse življenje. Za verno dekle je včasih še posebej težko najti nekoga, ki bo z njo delil njene vrednote in prepričanja. To je gotovo stresen položaj, posebej za ženske, ki občutijo, kako čas beži, iskanje vernega moža pa traja že zelo dolgo. Vsem ženskam, ki nosijo križ iskanja praveta moža, bo v pomoč naslednja molitev:

   O Jezus, ljubitelj mladih, moj najdražji prijatelj,
   zaupno Ti odpiram svoje srce ter prosim za Tvojo luč in pomoč
   pri pomembni nalogi načrtovanja svoje prihodnosti.
   Nakloni mi luč svoje milosti, da se bom modro odločila glede človeka, ki bo nekoč moj življenjski sopotnik.
   Predragi Jezus, pošlji mi moža, ki je po Tvoji modri presoji najprimernejši za mojega zakonca.
   Naj njegov značaj odseva poteze Tvojega Presvetega srca.
   Naj bo pokončen, zvest, čist, iskren in plemenit,
   da si bova s skupnimi napori ter s čisto in nesebično ljubeznijo prizadevala za izpopolnitev najinih duš in teles,
   pa tudi otrok, ki nama jih boš po lastni presoji zaupal v varstvo.
   Blagoslovi najino prijateljstvo pred poroko, da greh v njem ne bi našel svojega mesta.
   Naj naju medsebojna ljubezen tako tesno poveže, da bo najin skupni dom vedno podoben tvojemu domu v Nazaretu.
   O brezmadežna Devica Marija, presladka Mati vse mladine, tvoji skrbi izročam svojo odločitev,
   ki naj bi jo sprejela glede svojega bodočega moža.
   Ti si moja zvezda vodnica! Vodi me k človeku,
   s katerim bom lahko najbolje sodelovala v izpolnjevanju presvete Božje volje,
   s komer bom lahko živela v miru, ljubezni in skladnosti v tem življenju ter dosegla večno radost v življenju po smrti.
   Amen.

   Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie.

   Molitev za bodočega moža!
   Dobro je tako pomembne odločitve sprejemati skupaj z Gospodom!

   V imenu Očeta in Sina in Svetega Duha.
   Ljubi Oče, ki si v nebesih.
   Nekje živi fant, ki me išče, ki bom po tvoji volji smela biti njegova – oče najinih otrok.
   Ohrani ga čistega, daj mu moč, da se bo znal obvladati in bo plemenit zate in zame in me imel rad.
   Tudi mene varuj zanj.
   Orji in sej v najinih srcih zdaj v pomladi življenja,
   da bova močna in bova ob tvoji dobrotni roki zgradila Tebi ljubi in nama srečen dom in družino.
   Gospod prosim pomagaj nama, da se bova po Tvojiu Milosti srečala,
   se imela rada in bila srečna v krščanskem zakonu, kjer bo molitev, delo in veselje. .
   Jezus tebi živim, Jezus tebi umrjem, Jezus tvoja sem živa in mrtva.
   Amen.

   Nebeški Oče, prosim sliši in usliši molitve in prošnje naše sestrice Sije in ji pomagaj, da bo po Tvoji Milosti in Neskončni Ljubezni našla pravega ljubečega in dobrega človeka za krščanski zakon. Naj po Tvoji Dobroti najde Božji Mir in Ljubezen ter zadovoljstvo. Prosimo Te usliši naše prošnje in molitve. Amen.

   • Sija says:

    Dragi Janez resnično čudovita molitev….res sem jo večkrat prebrala.
    Hvala Vam za to….🙏

    Hvala Vsem ki mi v teh težkih časih stojite ob strani, molite zame in ste v mislih in srcu z menoj.
    Bog Vam obilno povrni…. 😥😢

    Mir in vse dobro.

    Sija

 63. M says:

  Zahvaljujem se vam za molitev in prosim molitev, da bi našla oz. dobila službo. Naj vse delamo v večjo Božjo slavo!

 64. Ljubica says:

  Prosim za molitev za mojega brata, ki lepo skrbi za mamo. Hvala

 65. Sasa says:

  Gospod Bog je poklical k sebi gospoda Marka.Prosim za molitev za pokoj njegove duse in za ublažitev bolečine in žalosti njegovih bljižnjih in prijateljev.

 66. Viktorija says:

  Prosim za partnerjevo sluzbo. V teh tezkih casih jo je tezko dobiti. Prosim sveto devico Marijo, da izprosi pri Bogu.

 67. Kristjan says:

  Trenutno največ molitev potrebuje vlada! Molite zanjo! 🙏🙏

  • Hvala says:

   Spoštovani Kristjan!

   Res je, za vlado moramo moliti, pa ne samo za našo, za celi svet. Biti moramo poslušni oblastem .

   GOSPOD JE REKEL: “VSAK NAJ SE PODREJA OBLASTEM, KI SO NAD NJIM. NI JE NAMREČ OBLASTI, KI NE BI BILA OD BOGA. IN TE, KI SO , SO POSTAVLJENE OD BOGA. KDOR SE TOREJ UPIRA OBLASTI, SE UPIRA BOŽJEMU REDU. TISTI, KI SE PA UPIRAJO, PA SI BODO NAKOPALI SODBO “.(Pismo Rimljanom 13, 2) .

   Če človek ne spoštuje oblast, pomeni, da ne spoštuje Gospodove volje, dela in razmišlja po svoje, se upira Božjemu redu.

 68. Sija says:

  Danes se obračam na Vas z zlomljenim srcem, s solzami na licih in trpečo dušo.
  Moja ljubezen za katero sem tako zelo prosila Boga in molila da se vrne k meni, si je našel drugo. 😥
  Resnično sem potrta, poražena, izgubljena in sama…
  Prosim za čudež, prosim Vsemogočnega da mi da moč, da premagam te bolečine in da preprosto “živim”…

  “Zelo pomembno je moliti za druge;
  Ko molite za drugega, se angel vsede na njegovo ramo”.

  Mir in vse dobro vsem.

  Sija

  • Administrator says:

   Moja žena je imela podobno izkušnjo, fant jo je zapustil in si je dobil drugo punco. Jokala in prosila je Boga, Marijo, Jezusa in še vse svetnike, da bi dobila njenega fanta nazaj.

   Božja volja je bila drugačna. Ko je Mariji izročila fanta, sva se midva srečala in po nenavadnem naključju srečevala naslednje dni na najrazličnejših krajih. Nisva imela nič s temi naključnimi srečanji, Bog je že vse planiral. Sedaj sva poročena okoli 25 let in imava veliko družino….

   Izročite tudi vi svojega bivšega fanta Mariji. Ona vam bo uredila drugače..
   Bog vas obilno blagoslovi.

  • Janez says:

   MOLITEV ZA TVOJO LJUBEZEN GOSPOD JEZUS
   Moj Najvišji Gospod in Posvečevalec ter Stvarnik. Prosim pomnoži v meni Milost Ljubezni in ne glej na mojo človeško ničevost. Vem za reklo v molitvi ob smrti: Prah si in v Prah se Povrneš ali Pulvere sest et pulvere reventeris, ki nas opozori, da dolgost življenja našega na Zemlji našega je kratka in da gremo v Nebeško domovino takrat, če hodimo po Poti za Jezusom. Tvoja nesebična in goreča ter iskrena Ljubezen Gospod do nas grešnih ljudi na Zemlji nas je odrešila. Tvoja milostna in nezaslužena Ljubezen do nas grešnih ljudi je bolj dragocena kot vsi zakladi sveta. V zameno za vse, kar more ljudem nuditi materialni svet, Te prosim za Tvojo Dobroto in Ljubezen Gospod, Tvoje Usmiljenje, Tvojo Vodstvo in Tvoj Nasmeh, ko zatavam in Te obupan iščem na brezpotjih, ko sem razočaran zaradi ljudi in njihive nezvestobe in egoizma. Pomagaj mi, da izidem ven iz labirinta in me odreši ter me varno Vodi k tebi Gospod. Samo majhen ničeven grešni človek sem, ki te potrebuje, ki mi daješ smisel Življenja, ki mi daješ Vir Življenja, da mi daješ Luč Ljubezni, ki mi kažeš Pot in ki me blagoslavljaš, ko spolnjuje Tvojo Voljo in Jezusov Evangelij. Gospod Ti si vse kar potrebujem in Ti veš kaj rabim, še preden te za kaj prosim. Pomagaj mi, bodi vedno ob meni in v meni. Gospod Jezus Tvoja Ljubezen je najkrajša Pot, ki vodi k Tebi. Kratka je ta Pot brez ovinkov, jasna brez nevihtnih oblakov, varna brez nevarnosti, prijetna Pot v veseli družbi s Teboj Jezus Odrešenik, ki si moj Učitelj in moj najljubeznivejši Vodnik. Ta Pot vodi v Večne radosti in popotniku ne dovoli, da bi skrenil na desno, ko mu gre dobro in ne na levo, ko ga pestijo in stiskajo težave. V Svoji Dobroti Gospod prosim mi daj to veliko Milost, da te iskreno in goreče vzljubim v srcu in da zavržem vsako prazno Ljubezen, ki Ti ni všeč, saj Ti Gospod veš kaj je dobro zame in kaj ne. Mnogokrat si me že obvaroval Gospod pred razoćaranji, saj smo ljudje nepopolni grešniki, ki zaslediujemo svoje človeške cilje in nam za drugo ni mar. Naj Te Ljubim Gospod nad vse stvari z vztrajno nenehno Ljubeznijo in prosim daj, da se nikdar ne ločim od Tvoje Ljubezni. Pomagaj mi prosim, da v Njej ostanem zdaj in Vekomaj. Prosim Gospod pošlji mi Tolažnika, da se umirim in potolažim zaradi izgube ljubezni ljubljene osebe, ki je odšla drugam. Gospod prosim Te za Božji Mir in Uteho, da bom zmogel iti naprej in pozabiti na ljubljeno osebo, ki je odšla drugam in da bom po Tvoji Milosti in Ljubezni našel Ljubezen ki ne mine nikdar. Pridi k meni Gospod, ostani z menoj in me objemi ter me vodi in mi pomagaj, da se bo vse uredilo po Tvoji Dobroti in Usmiljenju. Morda pa hočeš Jezus, da bi našel nekaj drugega in nekoga drugega, ki mi je namenjeno po Božji Volji in me bo osrečilo za zmerom. Amen.

   Dopolnjeno in razširjeno po Raimondu Giordanu, Kristjan Moli, Družina 1982.

   Draga sestrica v Kristusu Sija obžalujem in sočustvujem s Teboj, da se je tako vse dogodilo in da Ti je hudo. Naj vse solze, ki tečejo po licih postanejo tisti Biseri, ki Te bodo v tej preizkušnji okrepili in ozrelili, da boš z Božjo Pomočjo in Milostjo našla nekaj še boljšega, kar dosedaj nisi uzrla in zaznala in kar Te po Njegovi Milosti čaka in Ti je namenjeno! Rad Te imam sestrica, zato obriši solze in moli in prosi Jezusa, da pride Sveti Duh in Te vodi ter Potolaži. Ni vseh dni konec. Z Bogom je še vse odprto in čakajo Te lepi dnevi, ki Te bodo osrečili, da boš Ljubila nekoga, ki Te je vreden in ki mu boš darovala vse najboljše, kar imaš in premoreš! Gospod prosim Te pridi in pomagaj.

  • Hvala says:

   Spoštovana Sija!

   Gospod ima načrt za vsakega človeka, saj je rekel :”Moja pota niso vaša pota, in moje misli niso vaše misli.” Mi ljudje ponavadi ne razumemo Gospodovih poti in načrtov s svojim razumom.
   Vera v Boga je, da verujemo in zaupamo Gospodu, čeprav ničesar ne razumemo in je v nasprotju z našimi željami in pričakovanji. Bog že ve kaj dela, ve, da je tisto kar dela za nas dobro in je pravilno.

   Po nekaj letih ali pa že prej boste ugotovila, da je Gospod naredil prav.
   KO On zapre ena vrata odpre druga, vhod v življenje, ki si ga nismo predstavljali.
   To je ZAUPANJE BOGU v resnici, ne pa samo z besedami.

   Vse dobro!

 69. Janez says:

  Moja večerna molitev k Tebi Gospod
  Iščem trenutek, ko bi po napornem delavniku, lahko bil sam s Teboj Oče,
  da bi se končno pri Tebi in v tebi umiril od skrbi in od vseh naporov dneva.
  Želim se pogovoriti s Teboj in Ti darovati vse, kar sem delal in daroval drugim.
  Želim te čutiti, živeti s Teboj in v Tebi.
  Želim te ljubiti Bog, ki si moj najboljši Oče,
  ki mi je vse zastonjsko daroval in me ustvaril kot Deus Creator.
  Zvečer, ko pada mrak v deževnem jesenskem večeru, se zatekam k Tebi.
  Naša polja v vasi so prazna, pridni kmetje so pobrali vse poljščine za ozimnico v kašče.
  Letos ni bilo veliko pridelkov, pa tudi sadja ne
  in čebele niso prinesle dovolj medu kot lani in oprašile rastlin in dreves.
  Kljub temu hvala Ti Oče za vse, kar si nam daroval in blagoslovil naše delo na zemlji.
  Dostikrat se med dnevom pri delu spomnim Nate.
  Ne morem se vedno osredotočiti le Nate, preveč stvari me moti in bega podnevi.
  Zato sem pri Tebi sedaj zvečer, ko molim in so utihnili glasovi v gozdu in v vasi
  in ko se spokojno vse pripravlja na večerno molitev in počitek.
  Lahko bi več dobrega naredil danes za druge, pa sem le ubogi človek,
  ki komaj naredi in shaja, kar mu prinese življenje, da vse naredi in dokonča za preživetje.
  Sedaj v tišini ugašajočega dne se zavem, da moram več moliti in Te večkrat prositi za vodstvo Oče,
  da bo šlo potem vse lažje in v klas, ker boš Ti blagoslovil vse kar bom delal, mislil, daroval ali prosil.
  Gospod svobodnega si me ustvaril in prost sem vsakega strahu in tesnobe
  in v srcu sem zadovoljen, miren in radosten.
  Nikoli me ne grajaš, ko nisem več naredil, kot bi lahko in ko ne naredim dovolj za druge,
  ko bi lahko bolje služil in pomagal ubogim in trpečim tako kot Mati terezija ali Pedro Opeka.
  Gospod Ti veš koliko zmorem in me tiho tolažiš, saj je jutri še en dan,
  ko se bo zbudilo sonce in ko mi boš pomagal, da bom v areni življenja naredil in daroval več,
  brez naprezanja in žrtvovanja, ker mi boš Ti pomagal, da bom potrojil vse svoje moči.
  Rekel mi boš Gospod Bog: »Ponižen si bil in skromen moj Otrok, dober in usmiljen, kar mi ugaja,
  zato Te bom uslišal, da boš vse, kar si meni zvečer in zjutraj pri molitvi obljubil tudi spolnil.
  In dal boš tudi drugim tihi zgled kako rad vidim ko spolnjujete Mojo Voljo
  in moje Oči te bodo ljubeče gledale moj Sin in moj spokojni Mir bo v tebi«.

  Janez AKA Dichter Hansi

  Gospod prosim sliši in usliši naše molitve in prošnje ter nam pomagaj, da se poboljšamop in spreobrnemo.

  Božje Usmiljenje, Božja Dobrota, Božja Ljubezen vate zaupamo.
  Amen

 70. Žametna vrtnica says:

  Marija moja mati ogrni me s plaščem svoje ljubezni. Čuvaj moje psihično zdravje. Ozdravi vse tesnobe, ki me mučijo.
  Bdi nad zdravjem staršev in mojega partnerja. Amen.

  • Janez says:

   Boga zanima vsak človek, vsaka človeška oseba, vsaka neumrljiva duša. Bog ljubi vsakega posebej. Ne zamenjuje nas med seboj. Pozna nas po imenu. Pozna našo zgodovino, stran za stranjo. V njej pozna vse vrstice in celo tisto, kar je med njimi. Z nami je na vsakem koraku, od zibelke do groba. Ljubi nas, čeprav ga mi ne ljubimo. Božje ljubezni smo deležni po delovanju Svetega Duha. Sv. Pavel uči, da “je Božja ljubezen izlita v naša srca po Svetem Duhu, ki nam je bil dan” (Rim 5,5). Med sadove Svetega Duha šteje na prvem mestu ljubezen (Gal 5,22).

   Gospod prosim sliši in usliši gornje prošnje ter pomagaj, da se bo vse uredilo po Tvoji Milosti. Amen.

 71. Angelika says:

  Prosim za molitev za prijatelja, ki trpi za hudo obliko depresije in ne želi pomoči.. Zelo ga imam rada, a nikogar več ne spusti blizu…

  • Janez says:

   NAŠ JEZUS JE NAŠ BRAT IN ODREŠENIK
   Kadar se Ljudje Ljubijo se vzajemno osrečujejo,
   prihajajo eden k drugemu, si medsebojno pomagajo ter so srečni.
   Njihova srca so polna Miru, Dobrote in Ljubezni in zato Radostna in Bogu v veselje.
   Veliko se pogovarjajo in se veselijo novega dne ter se med seboj razumejo.
   Odpuščajo in pozabijo na krivice in žalitve s strani drugih ter prosijo Boga, da jim odpusti vse grehe.
   Dovolj je že prijazen nasmeh, mir, ubranost, dobra volja, človečnost, skrb za druge in radost.
   Ko je tako, je Božje kraljestvo vedno med Nami vsemi in Njegov Blagoslov,
   ker živimo in delamo ter ljubimo kot nas je učil Jezus.
   In kjer sta zbrana dva ali trije v Njegovem Imenu, je On sredi med Nami.
   On je naše Vse, naša radost, upanje in sreča, ki se sveti in raduje v Njegovi Očetovski Ljubezni.
   On je naše upanje za Odrešitev, On je naše vse, kar premoremo.
   Naj oddidejo od nas vsi posvetni dvomi v preizkušnjah, saj imamo Boga ki skrbi za nas.
   Pride in nam pomaga, ko Verujemo v Jezusa in ko ga za to prosimo in molimo.
   Bog je tam, kjer se ljudje ljubijo, si pomagajo, molijo, verjejo v Jezusa, si odpuščajo in služijo drug drugemu.
   Bog je Ljubezen, naš Brat, naš Odrešenik, naš Učenik, naš Gospod Bog,
   ki nas ljubi in nam odpušča, ko se pokesamo grehov.
   Naš Odrešenik je vseprisoten in vsenavzoč v soljudeh, v Naravi, v Sveti Evharistiji, pri meni in v meni.
   Naj nas Gospod napolni z Upanjem in Božjim Mirom, da bomo stanovitni v Veri in Dobrotni v Srcu do drugih.
   Ko daješ namreč prejemaš in ko prejamaš daješ. Naj bo Dobrotno in Usmiljeno naše Srce.
   Zato je prav, da poznamo Jezusov nauk: “Zastonj ste prejeli, zastonj dajajte naprej”.
   In bodimo v Veri in Dobroti Luč Sveta in tisti, ki so na strani rešitev,
   in ki pomagajo reševati probleme in ne tisti, ki probleme le ustvarjajo!
   Bodimo misionarji Božje Ljubezni in Usmiljenja in Bog nam bo vse povrnil,
   pojdimo in učimo Evangelij ter služimo bližnjim tako, da bomo z Ljubeznijo spolnjevali Božjo Voljo.
   Amen. Janez

   Gospod prosim usliši prošnje in pomagaj, da se bo vse uredilo po Tvoji Milosti. Amen.

   • Hvala says:

    Spoštovana Angelika!
    Prosite Gospoda in mi skupaj, da izprosimo milost, da bo vaš prijatelj želel sodelovati in prejeti pomoč , Gospod bo odločil v kakšni obliki se bo to zgodilo.

    Božje Usmiljenje, ki si višje od nebes, vate zaupamo!

 72. Irena says:

  Prosim za molitev za mojo mami, ki trpi pod težo samoočitkov, ki jih ne zna pomiriti, in zaradi bolezni, ki jo ovirajo v gobanju.
  Sveta Marija, mati božja, zavzemi se zanjo.
  Sveti Jožef prosi zanjo. Sveta Ana prosi zanjo.

  • Hvala says:

   Spoštovana Irena!

   Vaša mama trpi pod težo samoočitkov, ki so tudi posledica krivde, to je res trpljenje, zato je potrebno moliti in človeku pomagati z vsemi sredstvi, ki so na voljo, kot sem zadnje dni pisala o tem. Glejte, ko človek zaživi v svobodi, ki jo prejme od Gospoda, da ni več zvezan s samoobtoževanjem, krivdami itd, res vstane od mrtvih, Gospod Ga obudi v novo življenje . Ne vem kako vaša mama dojema to, ali je pripravljena sodelovati z Gospodom, si želi močno, da bi živela drugače?
   Prosimo Gospoda vsi skupaj, naj pošlje svojega Svetega Duha in pokaže pot rešitve za vašo mamo. Gospod je vedno z nami do konca življenja, ne bo pustil ljudi, ki vpijejo k njemu, pomagal bo, rešil bo človeka trpljenja, ki želi živeti drugače.

   Pridi Sveti Duh, pridi Sveti Duh, prenovi naša življenja!

 73. Jasna says:

  Vsemogočni Milostni Bog, Presveta Devica Marija, Sveti Jožef, pomagajte da bi bilo s hčerko vse vredu, varujte jo. Prosim še za očeta, sestro, da bi bilo z njimi vse dobro.
  Iskrena hvala, Jasna

 74. Boštjan says:

  Vsemogočni stoj mi ob strani, vodi moja pota. Daj mi moč in trdno vero, da bom zaupal vate in v tvoje načrte. Uredi razmere v moji družini. Božje usmiljenje, večje od nebes, vate zaupam.

  • Janez says:

   MOLITEV ZA VERO V BOGA
   Gospod, verujem, hočem verovati vate. Gospod, prosim daj mi milost, da bo moja vera popolna, brez pridržkov, da bo prešinjala vse moje mišljenje, moj način presojanja Božjih in Človeških stvari. Gospod daj prosim, da bo moja vera svobodna, da bo imela moj osebni pristanek in bo sprejemala odpovedi in dolžnosti, ki jih prinaša s seboj ter bo izražala mojo celotno osebno odločitev. Gospod Bog prosim daj mi milost in navdih, da bo moja vera zanesljiva, zanesljiva tako po skladnosti zunanjih dokazov in po notranjem pričevanju Svetega Duha; zanesljiva po svoji pomirjevalni Luči, po naši Ljubezni do vseh ljudi, po svojih umirjenih sklepih, po svoji spokojni in skromni prilagoditvi.
   Gospod prosim daj, da bo moja vera trdna, da se ne bo ustrašila nasprotujočih si vprašanj, katerih je polno naše Luči in Božjega Miru željno Življenje.; daj prosim, da se ne bo ustrašila nasprotovanja ljudi, ki o njej razpravljajo, jo napadajo, zametujejo, zanikajo, temveč se bo utrdila po notranji moči Tvoje Božje Resnice. Gospod daj prosim, da bo moja vera vesela in bo prinašala mir in radost v mojo dušo, jo usposabljala za pogovor z Bogom in ljudmi. Tako bo iz Svetega in svetnega pogovora z Bogom izžarevala našo notranjo umirjeno spokojnost in blaženost. Gospod Bog prosim daj, da bo moja vera dejavna, da bo to vera z našimi molitvami in dobrimi deli. Naj daje ljubezni do drugih nagibe, da se bo po Božji Milosti vedno krepila in širila, tako da se bo razrastla v pravo prijateljstvo s Teboj in Te pri svojem delu, trpljenju in pričakovanu dokončnega razodetja neprestano iskala, o Tebi pričala in krepila upanje.
   Gospod Bog prosim, daj da bo moja vera ponižna in se ne bo domišljala, da temelji na izkustvu mojega Človeškega mišljenja in čustvovanja, temveč da se bo prepuščala pričevanju Svetega Duha in ne bo imela boljšega poroštva kakor v učljivosti do izročila Svetega Pisma, Svete Katoliške Cerkve in njene Učiteljske službe. Amen.

   Kristjan Moli: Molitev po Pavlu VI.

 75. Klara says:

  Z mozem sva ze 2dni skregana prosim molite da bi se pomirila in bi bilo vse uredu. Za vse druge sem ze molila da bi vas cuval Bog in da bi vam izpolnil prosnje …da bi bili vsi zivi in zdravi

  • Janez says:

   BOG PROSIM PRIDI K MENI IN OSTANI Z MENOJ
   Dragi Bog. Vem, da sem grešil. Hvala BOG, ker si v osebi svojega Sina Jezusa Kristusa našega Odrešenika prevzel nase vse moje grehe in na križu umrl zame ter vstal od mrtvih. Šel si v Nebesa k Očetu in poslal si k nam Svetega Duha. Želim prejeti tvoje odpuščanje in živeti s teboj v osebnem odnosu vse dni. Besede Večnega Življenja imaš. Daješ nam Vode Življenja, ki odžeja in kruh Življenja, po katerem nismo nikoli lačni. Odpuščaš nam naše grehe, ko Te molimo in se spokorimo. Odpiram ti vrata svojega življenja in te sprejemam kot svojega Odrešenika in Gospoda Boga. Predajam ti nadzor nad svojim življenjem, zato naredi iz mene takšnega človeka, kakršnega si me ti želiš. Prosim vstopi k meni in vame in me vodi ter mi pomagaj, da bom spolnjeval Božjo Voljo in hodil vedno za Teboj. Tudi ko bom nekam zataval me prosim usmeri nazaj na Pot Odrešenja, ki vodi k Tebi. Prosim za Tvoj Božji Mir in Ljubeče Srce, da Počijem v Tebi. Iskal sem Te in Te Našel. Prosim pomagaj mi in Vodi me. Odreši me prosim skušnjav greha in bolezni ter nevarnosti obolevanja zaradi koronavirusa ter pomagaj mi, da bom stanoviten v Veri in Molitvi ter da bom vedno hodil po Poti k Tebi v nebeško Domovino. Amen.

   Kristjan moli, Družina 1982

 76. Klara says:

  Prosila bi da molite zame in moža da se pobotava. Zmožem sva se hudo skregala z menoj se ne pogovarja, ko sem mu naredila za jesti in mu rekla naj poje kar sem skuhala in on je samo zamahal z roko in se odpravil spat ne zeli spregovoriti niti ene besede z menoj ce pa kaj rece potem pa kar zakrici in me je res ze prau strah kako bo naprej…res bi bila vesela ce bi molili da se pobotava in da bi bilo vse uredu … hvala vsem ki boste molili. Da vas bi Bog nagradiv in da bi bili vsi zivi in zdravi . Amen

 77. Mata says:

  Prosim za podporo v molitvi za službo, še vedno sem v negotovosti, ker ne vem, kako bo. Prosim, pridi sveti duh in mi pokaži pravo pot in usliši moje prošnje. Hvala.

  • Miro says:

   Gospod, zaupam ti svoje srce.
   Napolni ga z oljem, čeprav me to
   združuje s tvojim trpljenjem,
   pa tudi slavo. Amen
   (iz knjige Besede upanja patra Pija)

   Božje usmiljenje, ki izviraš iz Presvetega Srca Jezusovega, zaupamo vate!

 78. Kristina says:

  Dobri Bog hvala ti za našega gospoda župnika in vse, ki vztrajno hodijo po tvoji poti. Podeli jim obilo Božjega blagoslova .
  Srce Jzusovo usmili se nas

 79. Administrator says:

  Međugorje, sporočilo Kraljice miru po vidkinji Mariji 25. junija 2020:

  “Dragi otroci! Poslušam vaše vpitje in molitve in posredujem za vas pri svojem Sinu Jezusu, ki je pot, resnica in življenje. Otročiči, vrnite se k molitvi in odprite svoja srca v tem milostnem času in pojdite po poti spreobrnjenja. Vaše življenje je minljivo in brez Boga nima smisla. Zato sem z vami, da vas vodim k svetosti življenja, da bi vsak od vas odkril radost življenja. Otročiči, vse vas ljubim in blagoslavljam s svojim materinskim blagoslovom. Hvala vam, ker ste se odzvali mojemu klicu.”

 80. Helena says:

  Prosim za zdravje in za pomoč Svetega Duha za rešitev iz velike stiske.Prosim te Jezus,usmili se me in mi pomagaj! Jezus,Vate zaupam!

  • Janez says:

   VZEMI SI ČAS ZASE IN ZA BOGA
   Vzemi si čas zase in za druge ter veruj v Boga
   Imej čas za delo – to je ključ do uspeha.
   Imej čas za razmišljanje – to je izvor moči.
   Imej čas za igro – to je skrivnost mladosti.
   Imej čas za prijateljstvo – to je pot do druženja in sreče.
   Imej čas za sanjarjenje – to je pot k idejam in k zvezdam.
   Imej čas, da ljubiš in da te ljubijo – to ni le privilegij elite ampak potreba po ljubezni vsakega od nas.
   Imej čas, da gledaš okrog sebe in vidiš tudi druge ljudi kako živijo – škoda je dneva za sebičnost.
   Imej čas za smeh in veselje – kajti, to je glasba duše.
   Imej čas za svoje bližnje in družino, saj so Oni vedno od Tebi.
   Vzemi si čas za Boga in moli s svojimi besedami iskreno in odprto k Njemu
   in uslišal Te bo, saj je naš Oče.
   In marsikaj se bo potem lažje uredilo, razrešilo in ozdravilo, kar bi sicer ostalo na pol pota narejeno, neizvršeno ali neozdravljeno.
   Saj čudeži po Milosti Božji obstajajo, ko v to verjamemo in to dejavno tudi v življenju podpiramo.
   Prosimo Jezus bodi vedno pri nas in v nas, uči nas in nas vodi, pošlji Svetega Duha,
   da bomo vedno hodili po Poti k Tebi in spolnjevali Božjo Voljo in Evangelij.

   Janez AKA Dichter Hansi

   • Janez says:

    Jezus nam daruje tudi to, da v nas izvira življenje. Srečanje z Njim je trenutek, ki spremeni vse naše bivanje. V Jezusu prepoznavamo Boga kot tistega, ki pusti, da ga najdemo, ki prvi išče, ki prihaja k nam, da bi mi lahko dosegli Boga. On trka na vrata našega srca in čaka, dokler mu ne odpremo (prim. Razodetje 3, 20), da nam podari Svetega Duha. On skupaj z Očetom vedno pošilja Svetega Duha Cerkvi in vsakomur od nas. Zato je treba ponovno odkriti Kristusa, se mu približati in ga sprejeti, odpreti srce njegovi ljubezni, se vanj zaljubiti in ga vedno znova izbrati za Gospoda in prijatelja. Moramo verovati, da ima prav on ključ našega novega življenja v Duhu. Če hočemo, da bo Jezus zares Gospod mojega življenja, ne more biti moj Gospod nihče drug, niti jaz sam ne. Največja ovira za delovanje Svetega Duha v nas je v nas samih, v nas, ki se ne znamo odpovedovati materialnim stvarem zaradi Kristusa in mu ne dopuščamo, da bi vzel v posest naše življenje, nas vodil in prišel ter ostal pri nas in v nas.

    Molitev k Bogu
    Prosim te, Gospod, daj mi moč,
    da se odpovem napačnemu pojmovanju sebe,
    zaradi katerega mislim,
    da sem sposoben moliti sam.
    Prosim te odpuščanja za vse trenutke,
    ko me nisi našel pripravljenega,
    ko si me vabil k molitvi,
    odpusti mi, da sem se umaknil in se nisem
    bojeval proti svojim slabostim.
    Sveti Duh, moli ti v meni, in ti, Gospod,
    mi pomagaj, da se odprem Duhu.
    Daj, da bom sposoben sprejeti svoje slabosti
    in bom pustil, da v meni moli Sveti Duh.
    Hvalim te, Gospod, za Duha, ki moli v meni,
    ki me vodi k Očetu, ki pozna Božjo voljo
    in ki je v soglasju z Bogom nam na voljo.
    Hvala za ta veliki Božji dar
    in za ves čas, ko sem lahko zaradi njega
    doživljal veselje v Bogu.
    Amen

    http://www.fejstbog.si/index.php/molimo-te/324-vojtech-kodet-devetdnevnica-k-svetemu-duhu

 81. Tomaž says:

  Prosim vas za molitev za moje duševno zdravje, da neham razmišljati o preteklih zadevah ter da se mi vrne nasmeh na obraz.

  Najlepša hvala v naprej.

  • Administrator says:

   Dragi Tomaž,
   Vsak od nas dela napake. Če se z njimi obremenjujemo nas samo grizejo.

   Prepusti preteklost, opravi spoved in pojdi naprej. Z Jezusom je prihodnost lažja On vse odpušča. Vse odpušča.

  • Hvala says:

   Spoštovani Tomaž!
   Svojo preteklost prepustite in izročite Božjemu Usmiljenju, saj vi ničesar ne morete narediti, niti spremeniti, vse bo naredil Jezus. Samo prepustite Mu to.

   Božje Usmiljenje, ki si višje od nebes, vate zaupamo.

  • Janez says:

   PROSIL SEM BOGA ZA MARSIKAJ IN DOBIL, KAR RES RABIM
   Prosil sem za moč…–In Bog mi je dal težave, da me utrdijo.
   Prosil sem za modrost …–In Bog mi je dal probleme, da jih rešim.
   Prosil sem zapogum …–In Bog mi je dal nevarnost, da jo premagam.
   Prosil sem za ljubezen …–In Bog mi je dal ljudi v stiski, da jim pomagam.
   Prosil sem za usluge …–In Bog mi je dal priložnosti.
   Nisem dobil nič od tega, kar sem hotel.–Dobil sem vse, kar sem potreboval.
   Moja molitev je bila uslišana.
   Moja molitev bo uslišana, ko bom molil in verjel v Jezusa in prosil Božjega Vodstva.
   Hvala, Bog

   Janez Dichter Hansi.

 82. MamiM says:

  Prosim za uspesno zdravljenje hcerke. Za osvoboditev od kakrsnekoli odvisnost nas vseh. Predvsem pa za milost zive in prave vere. Zahvaljujem se tudi za vse prejete milosti, ki se jih pogosto niti ne zavedam.
  Zgodi se Tvoja volja,Gospod. Tvoj nacrt je nacrt Ljubezni.

  • Miro says:

   Gospod, vsak dan te želim bolj ljubiti.
   Vzemi moje srce in ga napolni s svojo
   ljubeznijo, da bo vedno prekipevala
   k tebi. Amen.
   (iz knjige Besede upanja patra Pija)

   Božje usmiljenje, ki nas napolnjuješ z milostjo, zaupamo vate!

 83. Janez says:

  SPOKORNI PSALM IN MOLITEV KESANJA K BOGU
  Usmili se me Vsemogočni in Milostni Bog,
  prosim po Svoji Milosrčnosti,
  v svojem velikem Usmiljenju mi odpusti in izbriši moje grehe in vse kar sem napačnega storil
  in žalil tebe, ki si moj Ljubeči Oče.
  prosim izmij mojo krivdo in mojega greha me očisti.
  Svoj greh priznavam in se ga iskreno kesam, žal mi je Bog, odpusti mi prosim;
  še vedno je boleče prisoten v meni, v mojem spominu, v mojem srcu.
  Grešil sem zoper tebe samega moj Bog in Stvarnik,
  kar je zlo in greh v Tvojih Dobrotnih Očeh Gospod sem storil.
  Prosim, naj se izkaže, da si pravičen v svojih sodbah,
  milosten v Odpuščanju, zato tudi mene tako sodi v svoji Pravičnosti.
  Glej Gospod, Človek že ob rojstvu podeduje krivdo,
  z grehom je omadeževan že od začetka.
  Ker vem, da ljubiš kesanje, odkritosrčnost in pravičnost,
  prosim podari mi odpuščanje in Božji Mir.
  Odpusti mi grehe, da bom očiščen,
  da kot sneg bom bel, ko mi odpustiš in me umiješ vse grešne umazanije.
  Prosim naj spet občutim upanje, radost in veselje,
  moje potrto in skesano srce naj se napolni z Božjim Mirom,
  z radostjo in upanjem, da me boš odslej Vodil in me varoval na poteh,
  ki vodijo k Jezusu našem Odrešeniku, brez stranpoti in zablod.
  Prosim Gospod Bog ne zavrzi me izpred svojega Božjega obličja.
  Svojega Svetega Duha Tolažnika in Vodnika mi ne odvzemi.
  Prosim odpusti mi vse grehe in mojo krivdo izbriši, kar Te skesan prosim.
  Naj se spet veselim, da sem rešen.
  Čisto srce mi ustvari, duha stanovitnosti v meni obnovi,
  duha požrtvovalnosti in pravičnosti v meni utrdi,
  da bom z Vero v Jezusa, s spolnjevanjem Božje Volje in Evangelija
  zaživel kot dober Človek in Dober Kristjan, Tebi Gospod v večno Čast in Slavo.
  Prosim Gospod pokaži nam Pravo Pot k Jezusu,
  da se vsi izgubljeni Otroci Vrnemo k Tebi.
  Reši nas krivde našega greha, ki žali Ljubezen Boga do vseh ljudi.
  Prosimo Te obvaruj nas raznih bolezni in širjenja ter obolevnosti pred koronavirusom.
  Naj moj jezik glasno in hvaležno opeva Božjo Pravičnost in Dobroto ter Usmiljenje.
  Hvala ti, Gospod Jezus. Amen.

  Dopolnjena in razširjena molitev iz Kristjan moli, Družina 1982.

  Gospod prosim te, bodi mi blizu, bodi pri meni in v meni, ne zapusti me prosim brez vodstva Svetega Duha. Naj bo v meni Sveto spoštovanje do tebe, v srcu Vera v Jezusa, v dejanjih poštenost in pravičnost, v vedenju umirjenost, v delovanju dobrota in služenje bližnjim ki rabijo pomoč, da bom vreden reči, da živim kot Jezus Učenik in Odrešenik in da bom hodil po Poti Odrešenja. Gospod Usmili se nas grešnikov in nam odpusti grehe. Pomagaj nam, da odslej ne bomo več grešili. Kako šibki in nemočni smo brez Tebe Gospod Jezus. Brez Tebe ne moremo storiti Nič. S Teboj pa zmoremo vse. in s Tvojo Milostjo smo lahko prenovljeni in podobni Tebi. Skromno pokleknimo in ponižno vsi grešniki prosimo Boga in molimo ter se spokorimo, da nas bo Milostni Gospod odrešil vseh tegob in preizkušenj, ki jih prinaša širjenje koronavirusa med ljudmi v sosednjih državah npr. v Italiji, v Bosni, na Hrvaškem in v naši državi tako, da bo Gospod Blagoslovil in s Svetim Duhom navdihnil in podučil vse zdravnike, farmacevte, državne oblasti in vse druge pristojne v državi, da se bo na podlagi vseh njihovih ukrepov širjenje učinkovito ustavilo in zmanjšalo ter da bodo zdravniki in farmacevti našli z Božjo Pomočjo Način kako zmanjšati obolevnost med ljudmi in ozdraviti bolnike. Tudi Cerkev je doslej podala priporočila za molitev in nekatera navodila vernikom in omejila vernikom obiske svetih maš in zapovedala obolelim duhovnikom, da se izolirajo in ne mašujejo, nato pa spet dovolila obisk bogoslužja v cerkvah. Molimo in prosimo Boga, da od nas odvrne nevarnost širjenja in obolevnosti med ljudmi in ponovitveno nevarnost koronavirusa. Prosim pomagaj nam in nas reši Jezus.

  Božje Usmiljenje, Božja Ljubezen, Božja Dobrota, Božja Modrost Vate zaupamo in Verujemo, da nam boš pomagal in nas odrešil.

  Amen.
  Janez AKA Dichter Hansi

  Molimo, prosimo Jezusa in se spokorimo ter prosimo ponižno na kolenih k Bogu vsi verni kristjani Jezusove Cerkve. Ljudje smo Boga žalili in užalili Božjo Ljubezen in Usmiljenje z grehom. Božje Usmiljenje Vate zaupamo. Bog žal nam je, da smo grešili in tako nevredno ravnali, ko si nam daroval Svojo Ljubezen, svoje Življenje na Križu na Golgoti in nas Odrešil. Prosimo odpusti nam, ki smo nevredni Tvoje Ljubezni in Tvoje Milosti. Trdno sklenemo, da se bomo vsi poboljšali in živeli pravično in po Božji Volji. Pomagaj nam, da se po Tvoji Milosti in usmiljenju vse uredi in spet postavi na svoje mesto.

  Gospod zaupamo v Tvoje Usmiljenje in Tvojho Ljubezen. Po Kristusu našem Gospodu.

  Amen. Janez

 84. Tina says:

  Spoštovani,
  Prosim za molitev, da bi s partnerjem spet našla skupno pot in da najine veze ne bi uničeval alkohol.
  Zelo teško živim takšno življenje,prosim tudi za svoje zdravje, da se mi ne ponovi teska bolezen zaradi katere sem že prestala eno operacijo.Prosim za molitev za moč, pogum in da se vse spremeni na bolje.

  • Miro says:

   Ga. Tina, Odrešenik Jezus tudi vas ljubeznivo nagovarja: »Pridite k meni vsi, ki ste utrujeni in obteženi, in jaz vam bom dal počitek. Vzemite nase moj jarem in učite se od mene, ker sem krotak in v srcu ponižen, in našli boste počitek svojim dušam; kajti moj jarem je prijeten in moje breme je lahko« (Mt 11, 28-30).

   S trdno vero se v srcu čim bolj odprimo Odrešeniku Jezusu, ki nas pričakuje v Najsvetejšem oltarnem zakramentu, ter mu v tihi molitvi popolnega zaupanja v Njegovo usmiljenje izročimo vse, kar nam leži na duši!

   Božje usmiljenje, neizmerno v zakramentu evharistije in duhovništva, zaupamo vate!

 85. KRISTINA says:

  Včeraj ob 18 uri smo pričeli z molitvijo za domovino, ki v naši župniji poteka vse do danes do 18 ure ko bo sklepna maša. Tej molitvi smo dodali tudi vse naše zahvale, prošnje glede bolezni in posebno za pravično pamet vseh ljudi. Sploh danes smo poklicani da tudi mi kot Janez Krstnik pripravimo pot Odrešeniku. Doživela sem danes izkušnjo, ko mi je šofer rekel, da si poje pesem “Prihajam k tebi moj Gospod…” Zelo se me je dotaknilo in sem mnogim to že povedala. čeprav sem na drugi strani doživela tudi poraz, pa sem zbrala moč in rekla Hvala ti Gospod, nisem se tako kot običajno spraševala zakaj se mi vse to dogaja. In res Bogu HVALA, SLAVA in ČAST. Moj Bog in moj Gospod.
  Hvala ti Gospod
  Rada te imam in greva skupaj naprej
  Srce Jezusovo usmili se nas
  sv.Janez Krstnik prosi za nas

 86. Tanja says:

  Gospod rotim te ustavi virus na vsem svetu. Ustavi to vojno. Hvala.

  • Janez says:

   Molitev za zdravje v času epidemije koronavirusa COVID-19
   Oče usmiljenja in tolažbe,
   tvoj Sin Jezus Kristus
   nam je s križem pokazal vrednost trpljenja.
   Pomagaj našim bratom in sestram,
   ki že nosijo križ bolezni in so preizkušani.
   Nakloni jim izboljšanje zdravja,
   njihovim svojcem pa pogum in zaupanje.
   Vsem zdravstvenim delavcem daj moč in zdravje,
   da bodo vztrajali v ljubezni do bolnikov,
   raziskovalcem pa, da bodo čim prej odkrili uspešno zdravilo.
   Nam in vsemu svetu daj svoj blagoslov,
   da bomo rešeni bolezni
   in se ti bomo mogli s tvojo Cerkvijo zahvaljevati.
   Amen.

   Sv. Marija, zdravje bolnikov – prosi za nas.
   Sv. Rok, zavetnik zoper kužne bolezni – prosi za nas.
   Vsi božji svetniki in svetnice – prosite za nas.

 87. Zaskrbljena says:

  Prosim za moltev za zdravje.

 88. KRISTINA says:

  GOSPOD JEZUS KRISTUS BOŽJI SIN USMILI SE SVOJEGA LJUDSTVA.
  NAJ BOMO VSI ZDRAVI, POLNI LJUBEZNI IN SVETEGA DUHA, NAJ SE TI ZAHVALJUJEMO IN TE SLAVIMO NA VEKE VEKOV AMEN.
  V IMENU JEZUSA KRISTUSA PRIDI VSEM NA POMOČ, TISTIM, KI TE KLIČEJO IN TISTIM, KI TE NE POZNAJO.

 89. a. says:

  Prosim za molitev za sodelavko, ki bo kmalu operirana. Sumijo na raka. Da bi se vse dobro izteklo. Prosim tudi za zdravje vseh nas in izzvenitev mojih težav. Mati Marija – zdravje bolnikov, prosi za nas.

 90. ida says:

  Prosim za molitve,da bi se vse dobro izteklo na zadnjem izpitu.
  Božje Usmiljenje zaupam vate.
  Božja Dobrota zaupam vate.

 91. Irena says:

  Prosim za molitev za mojo mami, Gospod, pomagaj ji v osamljenosti. Prosim tudi zase, za razrešitev problema v službi.

 92. Marjetka says:

  prosim ,če lahko molite za mojega sina ,da nebi pil ,da ga nebi alkohol zasvojil,da bi si dobil sebi primerno dekle in zaživel pravo krščansko življenje,da bi tudi midva z možem imela še kaj od življenja.Hvala vsem,ki se boste spomnili z molitvijo na nas.

 93. Anna says:

  Prosim za prijatelja Vikija, ki v bolečinah v bolnišnici prenaša težko bolezen,da se bi mu zdravje vsaj nekoliko izboljšalo in bi lahko hodil in bil brez bolečin ter se kmalu vrnil med svoje drage, ter da bi se tudi sam priporočil Bogu in nebeškim zavetnikom za zdravje!

 94. Tomaž says:

  Prosim za molitev za moje duševno zdravje in da se bom lahko osredotočil na pomembne zadeve.

  Najlepša hvala vnaprej.

 95. Manja says:

  Pozdravljeni!
  Prosim za molitev! Sem bila blagoslovljena, z nosečnostjo. Rizicno sem imela na začetku in z božjo pomočjo se je vse popravilo. Imela sem kar stresno nosecnost, a bogu hvala sem rodila močnega in zdravega fantka.
  Prvi dan sem bila neizmerno srecna, sedaj nekaj dni po porodu se nekakor ne vem ustali ti v tej vlogi. Gledam otroka, nemočnega, obožujem ga, s jočem…. Bojim se da ga ne sprejemam dovolj, bojim se da sem premalo vesela, bojim se da bom. Padla v depresijo…. Prosim pomagajte mi! Prosim. Za molitev, kaj naj z molim, da bo bog odprl. Moje srce, da ne bom. Razmišljala o. Teh občutkih in kaj bo jutri! Da bom hvaležna za zdaj, za ta blagoslov, za to Srečo…..

  • Administrator says:

   V vašem srcu je ogromno ljubezni. Ne morete je razdati v enem trenutku. Potrebovala jo boste skozi celo življenje. Še posebej ko bodo hudi in žalostni trenutki.

   Zahvaljujte se Bogu večkrat na dan. Vse bo v redu.

   • Hvala says:

    Spoštovana Manja!

    Res vas je Gospod lepo blagoslovil.
    Svoje življenje posvečajmo Jezusovemu ranjenemu srcu, kajti po Njegovih ranah smo bili ozdravljeni. V Njegovi odprti rani pustite danes to, kar vas boli in in vam povzroča trpljenje.
    Spremenimo svoj način čutenja, konec koncev smo to, kar mislimo. Čustva so sužnji misli in človek je suženj svojih občutkov. Odrecite se mislim, ki vam povzročajo bolečino.

    Ko spremenimo svoj način razmišljanja in pogled na stvari, se spreminja naše srce, JEZUS TO LAHKO STORI V NAS. (širša obrazložitev _na članki za dušo).

    NIČESAR SE NE BOJTE, VSE IZROČAJTE JEZUSU V NJEGOVE RANE, ON JE EDINI, KI SPREMINJA IN VODI NAŠE ŽIVLJENJE. NE IZLOČAJMO GA IZ SVOJEGA ŽIVLJENJA.

    Božje usmiljenje, ki si višje od nebes, vate zaupamo.

    • Hvala says:

     Pripis ga Manja!

     Jezusu s svojimi besedami povejte to, kar ste napisala in še vse ostalo, kar vas teži, muči, veže itd…
     To bo najlepša molitev in prošnja k Njemu. Pa slavite Ga in se MU cel dan zahvaljujte!

     • Manja says:

      Pozdravljeni.
      Sem, in vsakič ko sem obupala sem rekla Jezus verujem, s tem sem mislila da verujem Da je vse dobro in bo… In naj povem da me je minilo, za zdaj. Obožujem otroka, in vsak dan raje ga imamn.

 96. Jasna says:

  Prosim za molitev, da bi bilo vse dobro, da bi partner prišel vredu domov, da nebi pil, da bi bil dober do mene in drugih.
  Iskrena hvala, Jasna

  • Hvala says:

   Molimo skupaj, prosite pa še karizmatičnega duhovnika za molitve za osvoboditev.

   Božje usmiljenje, ki si višje od nebes, vate zaupamo!

 97. Sasa says:

  Še vedno prosim za izboljšanje zdravja za gospoda Marka,ki je zopet na intenzivni terapiji.Prosim ,Gospod Bog ,devica Marija in vse angele ,naj mu pomagajo v tej tezki preizkušnji.Prav tako dajte moči vsem svojcem v tej pretežki sitaciji.Hvala vsem.

 98. Simona says:

  Prosim za molitev za sina, da bi končno dobil službo. Hvala vsem! Simona

 99. Tanja says:

  Prosim molite za moje ozdravljenje. Hvala vsem.

 100. Janez says:

  MOLITEV K JEZUSU PROTI ŠIRJENJU IN OBOLEVANJU LJUDI ZARADI KORONAVIRUSA
  »V imenu Jezusa Kristusa, v moči Njegovega križa, njegove predragocene krvi, smrti, trpljenja in vstajenja ljudje verujemo, da bo z Božjo Pomočjo in Božjo Milostjo duh bolezni koronavirusa premagan in zlomljen in nam ne sme več škoditi, niti našemu zdravju, niti naši domovini, financam, gospodarstvu in vsem ljudem, zato naj sedaj odide nazaj v pekel, kamor tudi sodi. Gospod Jezus, s svojo Krvjo in svojo Milostjo nas zaščiti, napolni naš prostor s Svetim Duhom in preženi od nas hudobijo, bolezen in težkoče, ki nas bremenijo. Gospod Bog prosim reci le eno Besedo Usmiljenja in obvaruj nas ter reši vseh preizkušenj in bolezni, ki so znak Božje Vzgoje za naše grehe in žalitve Tebe, ki si naše Upanje, Dobrota, Ljubezen in Usmiljenje«.

  Božje Usmiljenje, Božja Dobrota, Božja Ljubezen vate zaupamo.
  Amen

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja