Prosim za molitev

Imate težave? Imate kako bolezen, ki jo ne morejo zdravniki ozdravit ( levkemija, rak, astma, depresija,…) ? Ste skregani s sosedi, možem, ženo, otroci, sorodniki, sošolci,…? Vam gre vse narobe? Ne morete dobit fanta / punco za zakon? Ne morete imet otrok? Ne vem karkoli imate in vam dela težave, spodaj vpišite in skupaj bomo molili za vaš namen.
Naša prošnja je, da se tudi vi sami vključite v to internetno molitveno skupino in si vsi skupaj pomagajmo in molimo drug za drugega in namene, ki so bili napisani. Če še ne znate moliti, potem si izberite eno od molitev in jo izmolite (preberite in pri tem razmišljajte kaj piše) za vaše in vse ostale prošnje(namene). Če verujete se vam bo to tudi izpolnilo.

Matej 9, 20-22
Tedaj se mu je od zadaj približala žena, ki je dvanajst let krvavela, in se je dotaknila roba njegove obleke. Pri sebi je namreč rekla: »Če se le dotaknem njegove obleke, bom rešena.« 22 Jezus pa se je obrnil, jo pogledal in dejal: »Bodi pogumna, hči, tvoja vera te je rešila.« In žena je bila od tiste ure rešena.
Ali:
Mt 17,20
»Zato, ker imate malo vere,« jim je dejal. »Resnično, povem vam: Če bi imeli vero kakor gorčično zrno, bi rekli tej gori: ›Prestavi se od tod tja!‹, in se bo prestavila in nič vam ne bo nemogoče
Ali:
Lk 17,6
Gospod pa jim je dejal: »Če bi imeli vero kakor gorčično zrno, bi rekli tej murvi: ›Izruj se s koreninami vred in se presadi v morje,‹ in bi vam bila pokorna.

Vsi skupaj lahko od Boga izprosimo milost za vaše prošnje.
Hvala za vaš obisk in vašo molitev, naj vas Bog obilno blagoslovi.
Spodaj vpišite svoje prošnje. Vpiši samo svoje ime/vzdevek brez priimka!

(Prosim, da si ne spreminjate imena ali vzdevka, ker s tem mi dajete dodatno delo, da vaše prispevke odobrim.  Hvala, Administrator)

This entry was posted in Domov. Bookmark the permalink.

16.490 Responses to Prosim za molitev

 1. Erma says:

  Prosim za molitev. Z možem se spopadava z neplodnostjo.

 2. Jasna says:

  Prosim za molitev, da bi bilo vse dobro, da bi bil partner vredu do mene in drugih in bi preživeli lepe trenutke.
  Iskrena hvala

 3. Frančiška says:

  Prosim za molitev in podporo za hčerko Urško, ki gre v Mehiko iskat svojo srečo. Prosim, da jo na tej poti varuje dobri Bog, Mati Marija in vsi angeli varuhi. Gospod prosim te, spremljaj jo, pošlji ji sv.Duha, da se bo prav odločila, vrni jo v domovino živo in zdravo. Prosim te dobri Bog in Mati Marija stojta ob strani tudi meni, saj me je ta njena odločitev zelo potrla. Hval za molitev in Bog plačaj.

 4. Miro says:

  PROSIMO GOSPODA, DA BI SE ZNALI ODPRETI BOŽJI MILOSTI!

  BOŽJA BESEDA: Angel pa mu je rekel: »Ne boj se, Zaharija, kajti uslišana je tvoja molitev! Tvoja žena Elizabeta ti bo rodila sina. Daj mu ime Janez. V veselje in radost ti bo in mnogi se bodo veselili njegovega rojstva, ker bo velik pred Gospodom.« (Lk 1, 13-15)

  Daljši evangeljski odlomek:
  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Lk+1%2C5-25&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

  Zaharija podeljuje blagoslov drugim, sam pa ga ni deležen. Zato ne verjame angelu, ki mu napove rojstvo sina. Ob tej nepripravljenosti vernika prosim, da bi znal v vsem sprejemati Božjo milost in blagoslov. Gospod, pomagaj mi, da bom vztrajen in odprt v molitvi tudi tedaj, ko boš na mojo prošnjo odgovoril drugače. (Luč Besede rodi življenje, Primož Krečič)

  Sveti rožni venec in rožni venec Božjega usmiljenja »premikata gore«, vendar le z močno vero in zaupanjem v našega Odrešenika Jezusa Kristusa. Naš Gospod je tisti, ki odrešuje, sami po sebi ne zmoremo nič. Naloga kristjana pa je, da si nenehno prizadevava za molitev in delo v Gospodovi moči, ne samo zase, ampak tudi za bližnje, saj je potrebno skrbno sodelovanje z Božjo milostjo!

  Božjemu usmiljenju tokrat priporočimo osebe in prošnje v zapisih: Veronika (za 13-letno nečakinjo); MŠ, Anna (za domovino in voditelje); Neja (da bi se mož rešil alkoholizma); Kristina (za božjo pomoč); Odresenje (za pravičnost, ljubezen, varstvo družine); mina (za varstvo pred koronavirusom); Veronika (prošnja za zdravje); Vesna (za rešitev odnosa z mamo); Amadeja (za zbranost, razsvetljenje); Katja (za srečen porod); Valentina (za umiritev stresne situacije v službi) … Zgodi se presveta Božja volja!

  SPOMNI SE, O PREMILA DEVICA MARIJA

  Spomni se, o premila Devica Marija, da še nikdar ni
  bilo slišati, da bi bila ti koga zapustila, ki je pod tvoje varstvo
  pribežal, tebe pomoči prosil in se tvoji priprošnji priporočal.
  S tem zaupanjem hitimo k tebi, o devic Devica in Mati, k tebi
  prihajamo in pred teboj zdihujoči grešniki klečimo (stojimo).
  Nikar ne zavrzi, o Mati Besede, naših besed, temveč milostno
  nas poslušaj in usliši. Amen.

  Božje usmiljenje, ki si nam dalo Presveto Devico Marijo za Mater usmiljenja, zaupamo vate!
  Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, zaupamo vate!

 5. says:

  Gospod prosim te za našo domovino in voditelje, ki delajo dobro v blagor slovenskega naroda, obveruj jih škodoželjnosti in sovrštva.

  Prosim za zdravje mame. Prosim tudi za otrokaza zdravje in uspešno delo v šoli.

  • Anna says:

   Molimo rožni venec in rožni venec Božjega usmiljenja za našo domovino in njene voditelje, da bi resnično delovali v prid
   vseh ljudi!

 6. Miro says:

  V GOSPODOVI MOČI SE BOM TRUDIL ŽIVETI IN IZPOLNITI BOŽJO VOLJO!

  BOŽJA BESEDA: »Jakobu pa se je rodil Jožef, mož Marije, iz katere je bil rojen Jezus, ki se imenuje Kristus« (Mt 1,16).

  Daljši evangeljski odlomek:
  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Mt+1%2C1-17&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

  Gledam, kako je Jezus povezan z Davidovimi potomci, takšnimi, kakršni so bili. Obenem pa je Božji dar in Marijin sin. Z njim se začenja novo rojstvo in življenje. V njegovi moči se bom trudil živeti in izpolniti Božjo voljo v zgodovinskih okoliščinah. Gospod, hvala za tvoje zaupanje. Osvobodi me strahov, da bom polno uresničil poslanstvo in še drugim delil upanje. (Luč Besede rodi življenje, Primož Krečič).

  Prosimo Gospoda, da bi v Njegovi moči mogli živeti in spolnjevati Njegovo voljo, ki se čudovito zrcali v ljubezni, veselju, radosti, sreči, miru … (kako neizmerna bogastva Nebeškega kraljestva!). V naročje Božjega usmiljenja z zaupanjem izročimo vse zahvale, molitve, prošnje v sporočilih pod: Kristina, Odresenje, mina, Hvala, Veronika, Janez, Vesna, Amadeja, Katja, Valentina, Žametna vrtnica … Naj se Usmiljeni Bog usmili vseh, ki se z vero in zaupanjem zatekajo k Njegovim odrešenjskim studencem molitve, Božje besede, svete evharistije …, s čimer nam podarja tudi veliko moč za dela ljubezni in usmiljenja do bližnjih. Zgodi se presveta Božja volja!

  MOLIMO:
  Vsemogočni Bog, Oče luči,
  od tebe prihaja vsak dober dar.
  Svojo služabnico Magdaleno Gornik
  si obdaril s čudovitimi darovi
  mističnih milosti in bogoljubnega življenja.
  Usliši naše molitve in poveličaj jo,
  da bo pred vesoljno Cerkvijo
  prišteta k zveličanim.
  Po Kristusu, našem Gospodu. Amen.

  Oče naš … Zdrava Marija … Slava Očetu …
  Dobri Bog, po priprošnji
  Magdalene Gornik mi podeli milost …

  Presveto Srce Jezusovo, usmili se nas!
  Marija, Pomočnica kristjanov, prosi za nas!
  Sv. Jožef, prijatelj Najsvetejšega Srca, prosi za nas!
  Vsi svetniki in svetnice, prosite za nas!

 7. Neja says:

  Že nekaj časa nisem pisala, hvaležna Gospodu za vsak blagoslov za vse uslišane prošnje in preizkušnje, Mariji Devici, ki me je uslišala, ko sem molila za materinstvo, Jezusu, ki vem, da vedno hodi ob meni, angelom in svetnikom, res srčna hvala. Prosim pa za molitev, ker mož samo pije in pije in pije, gabi se mi pijan, ne morem ga več gledat, najina 5 letna hči ga vidi, pravi mu, mami bi bila najsrečnejša, če ne bi toliko piv pil. Ni nasilen, res ne, ampak siten, egoističen, moči posteljo, v treznem stanju je človek na mestu, ne hodi okoli, ima dobro službo, a jaz ne zmorem več, gabi se mi ta del njega, smrdecega po alkoholu, zaspanega cel dan po pijančevanju. Ne zmorem več, Gospod daj pokaži mi pot, opogumi me, da grem stran, če je to tvoja volja, ali ga razsvetlil, da neha pit, ker to leto je eno samo pijančevanje. Vem, da vsakemu nalozis toliko kolikor zmore nositi, a prosim sliši moj krik, da ne zmorem. Tudi hči, ki je pravi čudež, ni vredna tega, res ne. Bistra in čudovita je, ne zasluži si takšnega očeta poleg sebe, res si ne. Prosim za molitev, da se neha ta pekel alkohola, Gospod daj prosim uslisi moje prošnje, ko ponižno stojim pred teboj in te prosim, da moz neh tako piti in vplivati vase alkohol. Mati milosti, prosi za nas. Jezus razsvetlil nas. V molitvi tudi z vsemi, ki tukaj prosite za (po)moč molitve

  • Hvala says:

   Spoštovana Neja!

   Opisujete problem odvisnosti od alkohola .
   Ko razmišljam , ugotavljam da smo ljudje več ali manj vsi nekako odvisniki, sužnji nečesa : čokolade ali cigaret, mamila, pretirana skrb za čistočo, ki je bolezensko stanje, računalnik, telefoni, spolnost , itd, itd….

   Jezus je prišel na svet, da ozdravi bolne, utrujene, žalostne. Rekel je, da zdravnika ne potrebujejo zdravi, ampak bolni.
   Mati Terezija, ki je imela sočutno srce, široko usmiljeno srce za razne odvisnosti, bolezni itd. Ljudi ni spraševala kakšne grehe so delali, da so zapadli v tako hudo stanje, ampak jim je pomagala , da bi ozdraveli telesno, duševno in duhovno.

   Trpite vi, trpi hčerka, trpi vaš mož. Mogoče še on najbolj. Mogoče ima v duši pekoče bolečine, “NEMI KRIK”, jaz temu pravim, mogoče ga nekaj zelo bremeni, pa ne zna ali ne more povedati ali pa noče.
   Vi ga lahko rešite. Molite za njega in vse to breme svojega trpljenja izročite v JEZUSOVE RANE, tudi trpljenje moža in hčerke. JEZUSOVE RANE SO POZDRAVILE NAŠE RANE.

   Ko se vam bo najbolj “gabil” se spomnite , da je to pred vami Jezus, v podobi slabotnega človeka, ki išče pomoč.
   V vašem otroku se pretaka kri vašega moža, zato ga spoštujte. Hči je del vašega moža, če boste spoštovala moža, boste imela rada tudi hčerko, saj nosi tudi moževe gene.

   Priloženo pošiljam pripoved duhovnika Cirila Čuša, ki je duhovnik pri nas v Žetalah. Oče je bil težki alkoholik , 14x mu je razbil glavo. Ciril je prosil Jezusa in stalno molil, da bi mu podelil milost, da si bosta odpustila. Zdravniki so rekli , da bo oče kmalu umrl od posledic alkohola.
   Tisti dan, ko je Jezus podelil milost Cirilu, da je lahko iz srca odpustil očetu, sta se objela z očetom, svojo ženo je objemal in ostale otroke, jokali so od sreče. Oče je živel po tem še 16 let.

   Drugi primer: sestra nekega duhovnika v Sloveniji je pričala na misijonu svojo zgodbo: Mož je bil tako težki alkoholik, da so se morali preseliti v tujini, sram jih je bilo pred ljudmi.
   Žena je molila za njega, delala , jokala in prenašala težko trpljenje. Po ne vem koliko letih je rekla, sem pozabila, je Gospod podelil temu možu milost spreobrnjenja. Lepo so se razumeli, zaživeli so normalno. Kmalu je ta mož in oče umrl, ona pravi, da ona in otroci čutijo kako njihov ata po smrti skrbi za njih. Jokala je , ko je pripovedovala.

   Zato vam svetujem, ne zavrzite moža, ne oddaljujte se od njega, prosite Svetega Duha za pomoč, vodstvo pri tem in za razsvetljenje. Videli boste, da bo Bog obrnil vse v dobro.
   Gospod hoče vaši družino skozi to preizkušnjo svetovati oz. vam nekaj dopovedati.

   Vsi ljudje smo grešniki, Gospod bo sodil, njemu bomo dajali odgovor. Ne jemljimo sodbe in odločanja v svoje roke, vse delajmo, sodelovanju z Gospodom.

   Ali mislite, da je Gospod brezbrižen, če ga dan in noč prosimo za pomoč? Ali mislite, da ne sliši?
   Zagotovo se vas vseh usmili.

   Ste žena in mati, lahko rešite celo družino, verjamem, da boste nekoč srečna družina. PRI BOGU JE REŠITEV!

   https://si.aleteia.org/2018/04/08/oce-ga-je-tepel-in-mu-14-krat-prebil-glavo-a-ciril-je-zmogel-vse-odpustiti/

 8. Kristina says:

  Gospod hvala, ker je sin ozdravel od Covid 19, hvala da varuješ vse ljudi, hvala, ker nas imaš neizmerno rad, hvala ti Gospod za vsak najmanjši dar, vsako besedo, misel, vsak dotik, hvala. Prosim te pomagaj nam vsem, posebaj tistim, ki so res v kritičnih stanjih, ljudem, ki za njih skrbijo. Gospod prosim te reši nas, reši nas iz rok satana iz rok pogube in smrtne sence. Gospod, Marija je na poti v Betleheh, danes bi se po naši cerkvi razlegalo petje “Kralja, ki prihaja pridite molimo” in Marijo bi z lučkami ponesli po cerkvi. Toda kljub temu, da smo doma, mi že cel dan v glavi odmeva “Kralja, ki prihaja pridite slavimo”. Marija izprosi nam pomoč v teh negotovih časih.
  sv.Marija in sv. Jožef prosita za nas
  sv. Rok prosi za nas
  sv.Mihael prosi za nas
  sv. Faustina Kowalska prosi za nas

 9. Odresenje says:

  Prosim te, dobri Bog, za resnico in pravico. Prepreči krivice, laži, spletke. Vse zahrbtnoti in krivična ponižanja pa odpelji daleč stran. Prosim te za ljubezen, varuj družino, stoj nam ob strani na poti luči. Amen.

 10. mina says:

  Ljubi Bog prosim varuj našo družino pred okužbo z koronavirusom. Dragi molilci molite za nas.

  Hvala.

 11. Veronika says:

  Usmiljeni Jezus,hvala za vse uslišane prošnje. Tokrat prosim za zdravje in za dobre izvide v četrtek in ponedeljek na pregledu. Hvala, hvala, hvala. Božjega blagoslova in naj vam Bog bogato poplača.

 12. Vesna says:

  Jezus prosim te za rešitev odnosa z mamo.Zelo je napet.Prosim stopi v ta odnos in ga ozdravi.Slava ti Jezus.

 13. Miro says:

  GOSPOD, POMAGAJ, DA BOM VEDNO REKEL »DA«!

  BOŽJA BESEDA: »Janez je prišel k vam na poti pravičnosti in mu niste verjeli, cestninarji in vlačuge pa so mu verjeli. Vi ste to videli in se tudi potlej niste skesali, da bi mu verjeli« (Mt 21,32).

  Daljši evangeljski odlomek:
  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Mt+21%2C28-32&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

  Jezus primerja cestninarje in pocestnice sinu, ki je zavrnil očetovo naročilo, kasneje pa se je spreobrnil. Drugi sin je povabilo sprejel, pa ni šel. Ta predstavlja judovske voditelje. Ne bom se zanašal le na lepe namene, ampak se trudil uresničiti voljo Očeta. Gospod, čeprav se mi kdaj ne ljubi, mi pomagaj, da bom vedno rekel »da« in živel zaupljiv sinovski odnos z Očetom. (Luč Besede rodi življenje, Primož Krečič).

  Božjemu usmiljenju z zaupanjem priporočimo vse trpeče sestre in brate, posebej kovid bolnike doma in po svetu, da bi z božjo pomočjo premagali to bolezen. Molimo tudi po namenih, zapisanih v prošnjah: Amadeja, Katja, Odresenje, Valentina, Žametna vrtnica … Molimo sveti rožni venec in rožni venec Božjega usmiljenja, naj se vseh dotakne odrešenjska moč našega Gospoda Jezusa Kristusa, na priprošnjo Device Marije! Že zdaj kličimo h Gospodu z molitvijo, ki jo je napisal katoliški duhovnik Henri Nouwen:

  Gospod Jezus, Gospodar luči in teme, pošlji svojega Svetega Duha
  nad naše priprave na božič. Mi, ki imamo toliko opravkov, iščemo
  miren kotiček, da bi lahko vsak dan prisluhnili Tvojemu glasu. Mi,
  ki nas tare toliko skrbi, se veselimo Tvojega prihoda na zemljo.
  Mi, ki smo tako obilno blagoslovljeni, hrepenimo po popolni radosti
  Tvojega kraljestva. Mi, ki imamo obtežena srca, iščemo radost Tvoje
  navzočnosti. Mi smo Tvoje ljudstvo, ki tavamo v temi in iščemo luč.
  Tebi kličemo: »Pridi, Gospod Jezus!« (povzeto po: Aleteia.si)

  Kralja, ki prihaja, pridite, molimo!

 14. Amadeja says:

  Prosim za molitev za zbranost, razsvetljenje in da se vse dobro izteče.

  O Marija, brez madeža spočeta, prosi za nas, ki se k tebi zatekamo!

  Božje usmiljenje, ki nas spremljaš v vsakem trenutku našega življenja. Vate zaupam.
  Božje usmiljenje, edino upanje obupanih duš. Vate zaupam.
  Božje usmiljenje, vir čudežev in skrivnosti. Vate zaupam.
  Božje usmiljenje, krona vsega, kar je in kar bo. Vate zaupam.

 15. Katja says:

  Prosim za molitev, da bi se moj otrok rodil zdrav.

 16. Odresenje says:

  Ljubi Bog. Prosim te, da vodiš prijatelja po pravi poti in rešiš vse temne in s trpljenjem pretkane življenjske stranpoti. Vedno si usmiljen. Čuvaj vse naše otroke in jih vodi po dobri, ravni poti življenja. Amen.

 17. Valentina says:

  Prosim za molitev, da se umiri situacija v službi. Dela je zelo veliko, zaposlenih pa premalo, ker jim je vse strosek. Posledično čutimo velik pritisk, da se vse dokonča v rokih. Pojavlja se živčnost in napake zaradi hitenja. Bog vas blagoslovi!

 18. Žametna vrtnica says:

  Gospod pokazi mi pravo smer v ljubezni. Ohrani me pri fizičnem in psihicnem zdravju. Amen.

 19. Miro says:

  VESELITE SE V GOSPODU!

  BOŽJA BESEDA: »Bil je človek, ki ga je poslal Bog; ime mu je bilo Janez. Prišel je zavoljo pričevanja, da bi pričeval o luči, da bi po njem vsi sprejeli vero. Ni bil on luč, ampak pričeval naj bi o luči« (Janez 1,6-8).

  Daljši evangeljski odlomek:
  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Jn+1%2C6-8.19-28&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

  Tretja adventna nedelja nam daje predokus božične radosti. Božja beseda slavi skrivnost Kristusa, prinašalca veselja, luči in odrešenja. »Veselite se vedno v Gospodu; zopet pravim: Veselite se. Gospod je namreč blizu« (vstopni spev). »Blizu je Gospod vsem, ki ga kličejo, vsem, ki ga kličejo v resnici« (stopniški spev). Z Marijo, vzorno sodelavko pri odrešenju, smo tudi mi povabljeni, da opevamo velika božja dela; da se radujemo bližine Kristusa, Očetovega radu vsem ubogim. (odlomek iz knjige Kruh besede, p. Alojz Bratina)

  Z živo vero in trdnim zaupanjem prosimo našega Gospoda Jezusa Kristusa, naj se milostno ozre na zahvale, molitve prošnje …, izražene v zapisih pod: Hana, M, molilka, Hvala, Klara, Janez, Andreja, janez, Gigi, Sija, Odresenje, Strto srce, Jasna, MamiM, mina, Obupana, Kras, Verica, Viki, Slavica, Kristina, Emilija, Nana, Lea, Sija, Helena, Lea, Petra … Prosimo, da bi nas navdal duh adventnega veselja in nenehnega zahvaljevanja za vse, kar vsak dan prejemamo od Boga na priprošnjo Preblažene Device Marije ter vseh svetnikov in svetnic. Zgodi se presveta Božja volja!

  Kralja, ki prihaja, pridite, molimo!

 20. Hana says:

  Prosim za pomoč pri molitvi za zdravje mojih starsev, mene, bratov, sester in mojega fanta. Bog obvaruj nas pred boleznimi, čuvaj naše zdravje.

  Vsem se zahvaljujem za pomoč pri molitvi in že uslišanih prošenj. Zahvaljujem se bogu za to da smo živi in za zdravje, ki smo ga prejemali do sedaj. Bog prosim usliši mojo prošnjo.

 21. Hvala says:

  Se opravičujem, ker sem narobe poslala članek- ZAKAJ BOG NI PREPREČIL EPIDEMIJE KORONAVIRUSA -v članek Prosim za molitev.

 22. Miro says:

  GOSPOD, POMAGAJ MI, DA BI TE ISKAL Z VSEM SRCEM!

  BOŽJA BESEDA: Učenci pa so ga vprašali: »Zakaj torej pismouki govorijo, da mora najprej priti Elija?« Odgovoril je: »Elija res prihaja in bo vse prenovil. Povem pa vam, da je Elija že prišel, a ga niso prepoznali, temveč so storili z njim, kar so hoteli. Tako bo tudi Sin človekov trpel od njih.« Tedaj so učenci doumeli, da jim je govoril o Janezu Krstniku.

  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Mt+17%2C10-13&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

  Jezus primerja Janeza Krstnika s prerokom Elijem. Janez je napovedal Jezusov prihod, da bo moral kot Elija, s smrtjo potrditi svoje oznanilo. Čim raje imam Jezusa, tem bolj dojemam neizbežnost žrtve, s katero je povezana njegova ljubezen. Gospod, pomagaj mi, da bi te iskal z vsem srcem, premagoval svojo grešnost in ti pogumno služil v bratih in sestrah. (Luč Besede rodi življenje, Primož Krečič).

  Božjemu usmiljenju priporočimo vse trpeče sestre in brate, posebej osebe, ki se priporočajo v molitev v zapisih pod: Klara, janez, Sija, Lea, Nana, Slavica, Amadeja, Odresenje, MamiM, mina, Obupana, Irena, Kras, Verica … Molimo tudi po namenih v zapisih pod: Administrator (glej začetno stran, Marijina sporočila iz Medjugorja, itn.), Hvala, Janez in drugi prosilci Božjih milosti.

  Zgodi se presveta Božja volja – na priprošnjo Preblažene Device Marije, sv. Jožefa ter vseh svetnikov in svetnic!

 23. Janez says:

  Živimo z omejenim razumevanjem Božjih stvari (Izaija 64,7), a prihaja dan, ko bomo nekoč spoznali in razumeli vse (Job 37,5; Izaija 40,28; Pridigar 11,5; Prvo pismo Korinčanom 13,12; Prvo Janezovo pismo 3,2). Kje je Bog, ko boli? Ko se srečujete s težkimi časi, v katerih ne morete videti njegove roke, zaupajte njegovemu srcu in bodite prepričani, da vas ni pozabil. Ko se zdi, da sami nimate moči, takrat lahko najpolnejše počivate v njegovi prisotnosti in spoznate, da se njegova moč dopolnjuje v vaši slabotnosti (Drugo pismo Korinčanom 12,9–10). Bog nas ljubi tudi ko grešimo in smo se oddaljili od Boga, ker nam hoče le dobro. Bog Ljubi vse, ker drugače ne more.

  Gospod Jezus Kristus,
  Do zdaj sem nekajkrat živel brez Tebe in grešil.
  Pregrešil sem se zoper Tebe in drugim ljudem;
  Zato sem soodgovoren za greh in trpljenje na tem svetu.
  Od srca mi je žal za to.
  Oprosti mi moje grešne prestopke, krivdo in žalitve Tebe.
  Prosim odpusti mi in me opraviči ter pomagaj, da se poboljšam.
  Hvala Jezus, da si bil po Božji Volji pripravljen trpeti na križu in umreti za naše Odrešenje.
  Prosim Jezus, prevzemi od zdaj naprej Vodstvo mojega življenja in me Poduli, da ne zaidem.
  Naredi me prosim takšnega, kot si me Ti želiš in kot je najboljše zame in za druge ljudi.
  Hvala Ti Gospod Jezus, da si me poslušal in mi odpustil moje grehe in mojo krivdo.
  Hvala Ti, da si mi odpustil in da mi pomagaš, da se spreobrnem in postanem nov človek.
  Amen.

  Ne morem služiti Kristusu, ne da bi hodil za Njim.
  Gospod, tebi izročamo svoje roke in noge,
  vse, kar smo in kar imamo,
  da boš po nas lahko nagovarjal vse ljudi
  in nas vse vodil k sebi. Amen.

  Addendum
  Gospod Bog prosim pomagaj mi in me ozdravi vseh telesnih bolezni ter mi nakloni milost, da se bom vedno izogibal pregreh in živel bogaboječe in pravično Življenje, bil Umirjen, Usmiljen in Dober ter spolnjeval Božjo Voljo. Prosim Te, da mi bodo zdravniki na jesen življenja po upokojitvi uspešno pomagali in me ozdravili vseh telesnih bolezni. Pomagaj mi, da bom imel stanovitno in gorečo Vero in da bom pravično in bogaboječe živel in spolnjeval Božjo Voljo. Hvala Ti Vsemogočni in Dobri Bog. Prosim Te Gospod za vse bolnike in trpeče, pomagaj jim in sliši in usliši njihove prošnje in molitve. Obvaruj nas vseh bolezni in koronavirusa ter pomagaj in ozdravi vse, ki so zboleli in trpijo. Prosim Gospod Pridi k nam in nas reši! Amen. Janez

  • Miro says:

   Skrbno poslušajmo besede, ki nam jih v evangeljskih odlomkih vsak dan govori Gospod Jezus Kristus!

   BOŽJA BESEDA: “To sem vam povedal, da bi imeli mir v meni. Na svetu imate stisko, toda bodite pogumni: jaz sem svet premagal« (Jn 16,33).

   V vseh življenjskih situacijah vedno slavimo Gospoda Jezusa in se mu nenehno zahvaljujmo za njegovo odrešujočo Besedo!

 24. Miro says:

  PROSIMO GOSPODA ZA BOŽJO POMOČ IN BLAGOSLOV!

  Molitev za zdravje v času epidemije koronavirusa COVID-19

  Oče usmiljenja in tolažbe,
  tvoj Sin Jezus Kristus
  nam je s križem pokazal vrednost trpljenja.
  Pomagaj našim bratom in sestram,
  ki že nosijo križ bolezni in so preizkušani.
  Nakloni jim izboljšanje zdravja,
  njihovim svojcem pa pogum in zaupanje.
  Vsem zdravstvenim delavcem daj moč in zdravje,
  da bodo vztrajali v ljubezni do bolnikov,
  raziskovalcem pa, da bodo čim prej odkrili uspešno zdravilo.
  Nam in vsemu svetu daj svoj blagoslov,
  da bomo rešeni bolezni
  in se ti bomo mogli s tvojo Cerkvijo zahvaljevati.
  Amen.

  Sv. Marija, pomočnica kristjanov – prosi za nas.
  Sv. Rok, zavetnik zoper kužne bolezni – prosi za nas.
  Vsi božji svetniki in svetnice – prosite za nas.

  Gospod, že vnaprej se Ti prisrčno zahvaljujemo za vse, kar boš storil po svojem milostnem Načrtu – na priprošnjo Device Marije ter vseh svetnikov in svetnic – za nas in naše odrešenje. Bog, bodi hvaljen zdaj in vekomaj. Amen.

 25. M says:

  Prosim za molitveno podporo. Jutri dopoldan imam razgovor in preizkus za željeno službo.
  Boglonej za molitev. Obilje blagoslova!

 26. Miro says:

  GOSPOD, POMAGAJ MI SPREJETI ODGOVORNOST ZA TVOJE KRALJESTVO!

  BOŽJA BESEDA: »Med rojenimi od žená ni bil obujen večji od Janeza Krstnika, vendar je najmanjši v nebeškem kraljestvu večji od njega« (Mt 11,11).

  Daljši evangeljski odlomek na:
  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Mt+11%2C11-15&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

  Jezus predstavi Janeza Krstnika kot največjega preroka, ki je pripravil človeštvo na njegov prihod. Sem pripravljen sprejeti ljudi, ki mi približajo Jezusa, znam tudi sam spregovoriti o njem? Gospod, pomagaj mi sprejeti odgovornost za tvoje kraljestvo, da bom v vsem tvoj učenec. Naj ti pogumno služim, kamor me boš poslal. Daj, da bom k tebi povabil še druge. (Luč Besede rodi življenje, Primož Krečič).

  V molitvi svetega rožnega venca in rožnega venca Božjega usmiljenja prosimo Gospoda Jezusa za pomoč, da bi pogumno sprejeli odgovornost za Njegovo kraljestvo, ki je kraljestvo nedoumljivega usmiljenja, pravičnosti, ljubezni, miru … Ponižno ga prosimo za pogumno služenje Bogu in ljudem povsod, kamor nas pošilja Njegova previdnost. Božjemu usmiljenju po Preblaženi Devici Mariji izročimo vse zahvale, prošnje, molitve …, ki so jih zapisali: Klara, molilka, janez, Sija, Lea, Hvala, Nana, Janez, Slavica, Amadeja, Odresenje, MamiM, mina, Obupana, Irena, Kras, Verica … Zgodi se presveta Božja volja!

  Loretska Mati Božja, prosi za nas!
  Vsi svetniki in svetnice, prosite za nas!

  P.S.: Večkrat se čudim, kako gospodu Primožu Krečiču ob premišljevanju Božje besede uspeva zadeti bistvo zgolj v nekaj močnih besedah, ki nas močno nagovarjajo in spodbujajo k življenju po veri v Gospoda. Vsaka beseda je dobro premišljena in na pravem mestu s pomočjo Svetega Duha. Bogu hvala za vse!

 27. Janez says:

  MOLITEV H KRISTUSU
  Gospod Jezus Kristus, samo Ti Si Pot, Resnica in Življenje.
  Zemlja me ne bo mogla nikoli privesti v Nebo, zakaj edina Pot do tja si Ti Jezus.
  Moj Bog, ali naj tudi en sam hip dvomim o Poti, ki naj jo izberem?
  Ali ne bom zmožen, da se takoj odločim zate? H komu pojdem, Gospod?
  Samo Ti imaš Besede Večnega Življenja. Ti Si prišel na Svet z edinim namenom,
  da narediš zame, kar bi nihče drug ne mogel narediti.
  Samo ta, ki je v Nebesih, me more povesti v Nebesa.
  Kje bom sicer našel moč, da se povzpnem na Goro?
  Četudi bi dobro izpolnil svojo nalogo, četudi bi pomagal drugim,
  četudi bi si pridobil dobro ime in velik sloves, če tudi bi moje delo vsi hvalili
  in bi si zaslužil odločno mesto v zgodovini, kaj bi mi vse to pomagalo,
  da pridem v Nebesa?
  Tebe Gospod Izbiram za svojo Dediščino, ker živiš in ne poznaš smrti.
  Tebi se darujem in odločno zavračam vse druge krive bogove.
  Prosim te Gospod, uči me, vodi me, daj mi poguma in sprejmi me k Sebi. Amen.

  Kristjan Moli, Družina 1982. Molitev po kardinalu in svetniku Johnu H. Newmanu.

  MOLITVE MATERE TEREZIJE

  SOČUTJE
  Bog še vedno ljubi svet in je poslal vas in mene, da smo Njegova ljubezen in Njegovo sočutje do ubogih. Po nas, Misijonarkah ljubezni, Bog razkazuje Svojo ljubezen, še posebej do najbolj ubogih med ubogimi, in nas pošilja k še posebej ubogim. Kozarec vode, ki ga ponudite ubogemu, bolnemu, način, kako povzdignete umirajočega ali daste zdravilo gobavemu, način, kako nahranite dojenčka ali učite nevednega otroka, vse to je Božja ljubezen v današnjem svetu… Naj se te besede vtisnejo v vaš razum: Bog danes še vedno ljubi preko vas in preko mene. Naj vidim to Božjo ljubezen v vaših očeh, v vaših dejanjih, v načinu, kako se gibljete. Bog danes ljubi preko vas in preko mene. Ali smo tu? Smo me ta ljubezen in to sočutje? Bog dokazuje, da nas Kristus ljubi, da je On prišel, da bi bil Očetovo sočutje. Danes Bog ljubi preko mene in preko vas in preko vseh tistih, ki so Njegova ljubezen in sočutje na svetu.

  IMEJTE GLOBOKO SOČUTJE ZA LJUDI
  Zelo majhne so stvari, ki jih počno sestre, storijo zelo malo. Za te ljudi lahko storimo bore malo, vendar vsaj vedo, da jih ljubimo, skrbimo za njih in smo jim na voljo. To je tisto, kar bomo poskušale bolj in bolj delati s sodelavkami. Zato sem rekla, da bom letos hodila v glavnem s sodelavkami in poskušala, da se vse me bolj približamo tej edinosti pri razširjanju Kristusove ljubezni, kamorkoli že gremo. Ljubezen in sočutje, imejte veliko sočutja za ljudi. Ljudje zelo, zelo trpijo: duševno, fizično, na vse možne načine in mislim, da ste tu, da prinesete upanje, ljubezen, prijaznost.

  SLUŽITI Z RADOSTJO
  Služite Jezusu z radostjo in veseljem duha, odvrzite in pozabite vse težave in skrbi. Da bi lahko to storili, morate moliti ljubeče kakor otroci, z željnim hrepenenjem, da bi mnogo ljubili in bi Ljubezen, ki ni ljubljena, postala ljubljena.

  RADOST LJUBITI JEZUSA
  Lahko hranite radost ljubezni do Jezusa v svojih srcih in delite to radost z vsemi, s katerimi pridete v stik. To izžarevanje radosti je nekaj resničnega, saj nimate razloga, da ne bi bili veseli, ker imate Kristusa s seboj – Kristusa v vaših srcih. Kristusa v evharistiji, Kristusa v ubogih, ki jih srečate, Kristusa v nasmehu, ki ga podarite in v nasmehu, ki ga prejmete. Da, morate živeti lepo in se ne prepustiti duhu sveta, ki dela bogove iz moči, bogastva in užitkov, zaradi katerih pozabljate, da ste bili ustvarjeni za večje stvari – zato, da ljubite in ste ljubljeni.

  Ohrani veselje, ljubezen do Jezusa v svojem srcu in Mu pogosto reci podnevi in ponoči: »Jezus v mojem srcu, verjamem v Tvojo nežno ljubezen do mene. Ljubim Te.« Dragi Jezus, pomagaj razširiti Tvoj prijeten vonj, kamorkoli grem. Poplavi mojo dušo s Svojim duhom in življenjem. Popolnoma prežari in prevzemi moje celotno bitje, tako da bo moje življenje lahko le odsev Tvojega. Sveti skozi mene in bodi tako navzoč v meni, da bo lahko vsaka duša, ki jo srečam čutila Tvojo navzočnost v moji duši. Ko me pogledajo, naj ne vidijo več mene, ampak samo Jezusa! Ostani z menoj in tedaj bom začela sijati kot Ti siješ, sijati kot svetilnik za druge. Ta luč, o Jezus, bo vsa od Tebe; nič od nje ne bo mojega. Ta luč boš Ti, sijoč na ostale skozi mene. Naj te torej hvalim kot Ti je najljubše, s tem, da sijem na druge. Naj Te oznanjam brez pridiganja, ne z besedami, ampak z zgledom, s to močno silo, s privlačnim vplivom tega kar delam, z očitno polnostjo ljubezni, ki je v mojem srcu Zate.

  Slava Bogu Očetu, ki me je ustvaril – ker me je ljubil.
  Slava Jezusu Kristusu, ki je umrl zame – ker me je ljubil.
  Slava Svetemu Duhu, ki živi v meni – ker me ljubi.
  Amen.
  Sveta Mati Terezija

  Razodetje 2,19: Vem za tvoja dela, za tvojo ljubezen, za tvojo vero, za tvoje služenje in za tvojo stanovitnost. Tudi vem, da so tvoja poslednja dela številnejša od prejšnjih.

 28. Miro says:

  Vse sestre in brate, ki prosijo za molitev, z zaupanjem priporočimo Preblaženi Devici Mariji. Znova in in znova se poglabljajmo v Marijino slovito hvalnico in živimo v duhu nenehnega zahvaljevanja in slavljenja.

  MOJA DUŠA POVELIČUJE GOSPODA
  (Magnificat)

  Moja duša poveličuje Gospoda,
  moje srce se raduje v Bogu, mojem Zveličarju.
  Ozrl se je na nizkost svoje dekle,
  glej, odslej me bodo blagrovali vsi rodovi.
  Velike reči mi je storil Vsemogočni,
  njegovo ime je sveto.
  Iz roda v rod skazuje svoje usmiljenje vsem,
  ki mu zvesto služijo.
  Dvignil je svojo močno roko,
  razkropil je vse, ki so napuhnjenih misli.
  Mogočne je vrgel s prestola
  in povišal je nizke.
  Lačne je napolnil z dobrotami
  in bogate je odpustil prazne.
  Sprejel je svoje izvoljeno ljudstvo,
  kakor je obljubil našim očetom.
  Spomnil se je svoje dobrote
  do Abrahama in vseh njegovih potomcev.
  Slava Očetu in Sinu in Svetemu Duhu,
  kakor je bilo v začetku,
  tako zdaj in vselej in vekomaj. Amen.
  (prim. Lk 1,46-55)

  Loretska Mati Božja, prosi za nas!

 29. Janez says:

  Molitev h Gospodu, da ne bi sodil

  Gospod Tvoja Večnost in Enost, Tvoja omniprezentna vsenavzočnost med nami,
  ki nam poješ v tišini in nas učiš po drugih.
  Odločno in modro prosim vodi moje korake.
  Naj uvidim nauke, ko stopam med ljudmi in se veselim vsakega diha življenja, ki je darilo.
  In častim namen vseh stvari.
  Pomagaj mi, da se spoštljivo dotikam, kjerkoli sem in kar počnem.
  Da vedno govorim izza oči iskreno in pošteno.

  NE SODI
  O Bog, daj mi, da ne sodim –
  Kako naj vem od kod,
  iz kakšnih globin izvira greh?
  Moj in greh drugih,
  posameznika in naroda?
  O Bog, daj mi, da ne sodim.
  O Bog, daj mi, da ne obsojam –
  Da vrlino, napako in zmoto
  vidim kot mogočno ravnovesje.
  Stvari so preveč zapletene,
  a se na koncu poravnajo
  in skupaj pred tvoje noge padejo.
  Mi tako nespametno obsojamo.
  Stvari pa so preveč zapletene.
  O Bog, daj mi, da postanem tišji –
  Da v pesmi in besedičenju
  govorim le najnujnejše.
  Da raje delam in pomagam ter služim ubogim.
  Mojim besedam daj moč in težo ter modrost.
  Naj postanejo vedno bolj božajoče,
  učinkovitejše od tisočih mislecev in učenih razprav ter mečev vojskovodij.
  In na koncu naj postanem
  skromen, krotek, strpen in razumevajoč in da bi z razsvetlenjem bil moder in bolj sočuten.
  Da bi več poslušal, kot govoril in več razmišljal, preden bi se prenagloma odločal in deloval.
  Moje misli in besede naj bi bile le DA ali NE.
  A čedalje bolj DA.
  AMEN in DA na vse, zakaj pa naj imam vedno jaz vse prav, drugi pa ne?!
  Kot blagi metulj, ki se usede na kelih srca naj bo odslej vse moje početje in nehanje.
  AMEN. DA. In od hudobneža je vse, kar je povedano več od tega.
  Za več preprosto ni prostora.
  Naj opazujem, ne sodim.
  Naj raje pomagam ljudem graditi kot kritizirati, kar so naredili v potu svojega obraza.
  Prosim pomagaj mi, da bom vztrajal v dobroti, razumevanju in strpnosti, čeprav bom trčil na težave.
  Naj ne škodujem in naj zapustim glasbo in lepoto ter mir in harmonijo, ko oddidem iz narave in od ljudi.
  Naj sveti tisoč sonc in naj pojejo ptice na drevesih vsem, ki so blage volje in dobrega srca.
  In ko se vrnem iz življenja k Tebi v Oče v naročje, naj se krog sklene in spirala razširi.
  Naj vlada onomatopoija vsega dobrega in lepega, kar nas napolnjuje z radostjo in upanjem.
  Bog nam pravi, da ne sodimo drugih, da ne bomo sojeni!
  Težko se je vzdržati in vztrajati; ampak kjer je volja in Božji blagoslov
  je tudi spolnjevanje Božje Volje in Pot k Njemu. Amen.

  Bog bo sodil ne mi grešni Ljudje, ki smo vsi enaki pred Bogom in Njegove Milosti in Pomoči Potrebni. Zato ne jemljimo svojo človeško pamet in pravico v svoje roke, ker bo sodil vse nas ob koncu časov Nebeški Troedini Bog, ki vidi v vsako skroti kamrico našega srca. In ne mislimo, da je dovolj, da le legalistično po črki ne po DUHU izpolnjujemo Božje zakone in pravila, pri tem pa nismo Sočutni, Usmiljeni, Dobri in ne Odpuščamo; obenem pa pričakujemo in prosimo Boga, da nam bo vse to dal. Vse se vrača in vse se povrne, kar delamo in/alio naredimo drug drugemu; tudi to, da veliko dobrih del in služenja ubogim opustimo in mislimo, da je dovolj le molitev in zakramenti. Vse to naj nam le pomaga da bomo Dobri Ljudje in Dobri Kristjani, ki so podobji Jezusu, ne pa pismoukom in fariztejem, ki so v nesreči pustili ranjenega in pretepenega človeka in mu niso pomagali. Le v Bogu je Dobrota, Ljubezen, Sočutje, Pravičnost in Usmiljenje, zato bo vse nas sodil nekoč le Bog. Amen.

  Rimljanom 14,13: Zato nehajmo soditi drug drugega. Rajši pazíte na to, da ne boste bratu v spotiko ali v pohujšanje.

 30. Janez says:

  Molitev za BOLNE in TRPEČE

  Dovoli Gospod, da se Ti Zahvalim za vse, kar si nam daroval
  in dal po Svoji Milosti in Modrosti tudi preizlušnje v obliki bolezni, trpljenja in preizkušenj,
  da se bomo očistili, prekalili, utrdili in ostali stanovitni v Veri in Upanju.
  Prosim dovoli mi, da Te Tvoji Otroci prosimo za Usmiljenje in Milost, da se bo vse prav Uredilo.
  Zahvaljujemo se Ti in Te Slavimo, ki si naš Najboljši Oče.
  Prosim te, Gospod Bog,
  da je vsaka preizkušana, bolna in trpeča oseba, ki bere, posluša
  ali si ogleduje to sporočilo obkrožena s plamenom tvojega Svetega Duha.
  Prosim te, da v tem času zdraviš njihov um in njihovo telo,
  izboljšaš njihovo zdravje in jim podariš Notranji mir.
  Prosim Te, naj jih Tvoja dobrotna in milostna roka ozdravi bolezni,
  ki jih je prizadela, naj jim pomaga, da ne čutijo bolečin
  in da bodo njihovi zdravniki pravilno ugotovili bolezen in jo tudi prav zdravili.
  Blagoslovi vse bolna in trpeče in daj potrpljenje njihovi družini in vsem, ki zanje skrbijo.
  Si najboljši zdravnik, ki lahko ozdravi vsako bilezen, vsako zlo,
  ki je prišlo v telo, v hišo, v družino in v njihovo okolico.
  Molim in prosim te za moje zdravje in za zdravje drugih ljudi in verjamem,
  da se bo od tega trenutka vse izboljšalo zame, za mojo družino, za znance, za sovaščane
  in za vse druge bolne, ki trpijo in Te molijo in Te prosijo za svojo ozdravitev.
  Prosim Gospod Bog Pomagaj nam, da bomo po Tvoji Milosti in Dobroti zdravi na duši in na telesu.
  Hvala, Sveti Oče, ker vem, da poslušaš in slišiš, kar ti govorim iz srca.
  To počnem zdaj, z vso Ljubeznijo, Vero, Molitvijo in Upanjem Vate
  in tudi če zdravniki pravijo drugače, vem, da po Svoji Milosti lahko ozdraviš vse bolezni
  in celo najhujšo bolezen, ki obstaja.
  Prosim Gospod Bog odvzemi od nas nevarnost okužbe s koronavirusom in gripo
  ter nas obvaruj, da ne zbolimo.
  Hvala, hvala, hvala Ti moj Bog Oče v Nebesih!
  Ker vem Moj Gospod in Moj Bog, da si me poslušal, slišal in da me boš uslišal;
  ker Vem in Upam Gospod Bog, da nas boš obvaroval pred boleznijo,
  navdihoval in pomagal zdravnikom, da bodo bolezni prav diagnosticirali, ukrepali in zdravili,
  in vse bolnike obolele zaradi koronavirusa, gripo in drugih bolezni Milostno in Čudežno pozdravil.
  AMEN

  Molimo k Bogu in Mariji za zdravo dušo in telo. Ko molimo k Bogu, odložimo stran vse skrbi in bolečine ter misli o sebi; prepustimo se popolnoma Božji Volji in Njegovemu Odrešilnemu in Zdravilnemu Delovanju z Gorečo in Iskreno Vero in Upanjem na Božjo Milost in Njegovo Dobroto. Molitev k Bogu je namreč poleg zdravljenja medicine in terapije tisti način, da se darujemo Bogu, ki nas vse Ljubi, tudi takrat, ko grešimo in/alio smo Nanj Nehvaležno pozabili. Molitev Vsakemu, ki trpi, pomaga, da najde v sebi Mir, novo Upanje, novo Moč in Ozdravljenje po Njegovi Milosti. Ravnajmo zato umirjeno, zdravo, mislimo pozitivno in obilno molimo k Bogu, da bodo Njegove Zdravilne Sile v Nas pozitivno delovale in da bomo postopoma začutili v sebi Božji Mir, veselje, zadovoljstvo in boljše počutje. Vera v Jezusa gore premika. In čudeži se dogajajo, če le Verujemo in Upamo v Božjo Pomoč in Usmiljenje. Pridite vsi, ki ste obteženi in jaz vas bom poživil, pravi Jezus. Na Zemljo je prišel zaradi ubogih, bolnih in trpečih ter je naredil ko je bil med nami veliko Čudežev ozdravitve in Pomoči. Nikoli ne smemo obupati, ker nas Bog Ljubi take kot smo in nam bo pomagal ter nas Vodil Vse Svoje Otroke, ki Vanj Zaupamo in Verujemo. Amen.

  Janez AKA Dichter Hansi

  Sirah 34,17: On dviga duha, razsvetljuje oči, daje zdravje, življenje in blagoslov
  Sirah 30,15: Zdravje in dobro počutje veljata več kot vse zlato, krepko telo več kot neizmerno bogastvo.

 31. Molilka says:

  Prosim za molitev za našo žival, da bo vse v redu in da bo hitro okrevala.hvala in Bog povrni.

 32. Miro says:

  ZAUPAJMO JEZUSU IN SE TRUDIMO IZPOLNITI NJEGOVO VOLJO – MOČ ZA PREMAGOVANJE PREIZKUŠENJ ČRPAJMO V NJEGOVEM PRESVETEM SRCU!

  BOŽJA BESEDA: »Pridite k meni vsi, ki ste utrujeni in obteženi, in jaz vam bom dal počitek. Vzemite nase moj jarem in učite se od mene, ker sem krotak in v srcu ponižen, in našli boste počitek svojim dušam; kajti moj jarem je prijeten in moje breme je lahko« (Mt 11,28-30).

  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Mt+11%2C28-30&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

  Jezus se najprej zahvali Očetu, potem se obrne k ljudem, ki so obremenjeni. Pove jim, da njegove zahteve niso težke, ker so podprte z ljubeznijo in resnico. Zaupal bom Jezusu, tudi če bo zahteven, in se trudil izpolniti njegovo voljo. Gospod, hvala, ker me učiš, da je najlažje in najlepše izpolniti tvojo voljo, odstopi od nje prinašajo žalost in rane. Naj tega ne pozabim (Luč Besede rodi življenje, Primož Krečič).

  Kaj Gospod Jezus podarja sestram in bratom (in njihovim bližnjim), ki se nanj obračajo z zahvalami, prošnjami in molitvami v zapisih pod: janez, Klara, Sija, Lea, Nana, Slavica, Hvala, Amadeja, Odresenje, Janez, MamiM, mina, Obupana, Irena, Kras, Verica …? Neizmerno dragoceno – in to je njegovo Presveto Srce! Kako v preizkušnjah in stiskah nasloniti naše utrujeno in obteženo srce na Presveto Srce Jezusovo? Predvsem z globoko notranjo držo žive vere, trdnega zaupanja in goreče ljubezni do Boga in bližnjega. In to s pomočjo redne vsakodnevne molitve, s premišljevanjem Božje besede, z obhajanjem svete Evharistije (v trenutnih razmerah še zlasti s prejemom duhovnega obhajila) ter z deli ljubezni in usmiljenja do bližnjega!

  Presveto Srce Jezusovo, usmili se nas!
  Preblažena Devica Marija, prosi za nas!
  Sv. Jožef, prijatelj Najsvetejšega Srca, prosi za nas!

 33. janez says:

  Prosim za molitev za izboljšanje zdravja, vere v življene, za uresničitev ciljev, ki mi jih je preprečila epidemija v tem letu. Kar sem preživel v tem letu ne privoščim nobenemu. Zato prosim Gospoda, Marijo in vse Angele, da mi priskočijo na pomoč. Hvala.

  • Miro says:

   Spoštovani g. Janez, vsak dan vse z močno vero in zaupanjem izročajmo Bogu:

   JEZUS, VSE IZROČAM V TVOJE PRESVETE ROKE. ZGODI SE MI PO TVOJI PRESVETI VOLJI!

   O tem, kako se izročati Bogu, si lahko več preberete na:
   https://www.druzina.si/ICD/spletnastran.nsf/clanek/56-8-Duhovnost-7

   Naj vas Bog obilno blagoslovi in vam podari potrebnih moči za vero, upanje in ljubezen, ter vam pripomore k dušnemu in telesnemu zdravju – v moči Svetega Duha!

   Božje usmiljenje, ki nas napolnjuješ z milostjo, zaupamo vate!

  • Janez says:

   Človek, vse izroči v Božje roke in Mu zaupaj
   Včasih moramo prositi Boga, da odstrani naše probleme in strahove, da nam pomaga živeti mir, po katerem tako zelo hrepenimo. Da zaživimo brez pritiska tolikih stisk in težav, ki jih prinaša življenje. Vse okoli nas se odvija prehitro, življenja ne obvladujemo in to nas navdaja s strahom in bolečino. Strah nas je, da bi izgubili to, kar trenutno imamo. Strah nas je, da bi se nam življenje kakorkoli zapletlo in da bi zboleli. In ravno to je težava našega bivanja: neprestano omahovanje, razni strahovi, bivanjski dvomi ali strah pred življenjem, čeprav imamo Njega, ki nas daje Odrešenje, Moč in Upanje. Zato se zdi bolj pametno podati k Njemu in poiskati Njegovo pomoč, saj sam ne moreš NIČ NAREDITI. Z Njim pa lahko NAREDIŠ VSE. Kakšno bi bilo naše življenje, če bi se pogumno postavili nasproti dvomom in stvari ne opuščali zaradi strahu in nepotrebnih skrbi, k pridejo in oddidejo kot dež ali burja? Zaupajmo in Verujmo v Boga Učenika in Odrešenika, da nam bo Pomagal in nas Ozdravil in nam podaril Božji Mir.

   Gospod BOG, moj dragi Odrešenik,
   želim živeti v Božjem Miru brez skrbi in strahov.
   S tisto sveto nenavezanostjo,
   ki je danes še ne premorem.
   Želim rasti in biti vedno bolj Tvoj,
   a res ne vem, kako naj se odtrgam od svojih skrbi in strahov.
   Vse skrbi in strahove prelagam odslej Nate Gospod, pomagaj mi prosim!
   Prav tako Ti danes izročam prav vsakega posebej od Ljudi,
   s katerimi živim, delam ali se dnevno srečujem na Poti Življenja.
   Jezus, močno me objemi, da bodo moji strahovi in vse skrbi izginili.
   Prosim Te Gospod spremljaj me in Vodi me, da bom znal biti pogumen in stanoviten v Veri.
   Tako mi pomagaj utrditi pogum in Vero, da bom lahko Dober Človek in Kristijan,
   ki z ljubeznijo objame vsakdanji križ problemov in težav, ki nas pestijo.
   Jezus, prosim te, reši me vseh mojih skrbi, težav in spon, naj bom vse bolj Tvoj.
   In nauči me Ljubiti in Odpuščati tako, kot Ljubiš in Odpuščaš Ti.

   Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila portugalska izdaja Aleteie.
   Vse okrog nas se dogajajo Čudeži, če le imamo oči, da jih vidimo in Verujemo v Boga Učenika in Odrešenika

 34. Janez says:

  KRISTJANOVA SLAVILNA MOLITEV BOGA S STVARSTVOM
  Slavimo te, Oče, z vsemi bitji,
  ki jih je ustvarila tvoja mogočna roka.
  Tvoje so in zvrhane tvoje miline.
  Hvaljen, moj Gospod!
  Božji Sin, Jezus,
  po tebi so bile ustvarjene vse stvari.
  Učlovečil si se v telesu matere Marije,
  postal si del te zemlje
  in gledal ta svet s človeškimi očmi.
  S slavo vstalega
  živiš danes v vsakem bitju.
  Hvaljen, moj Gospod!
  Sveti Duh, ki s svojo lučjo
  vodiš ta svet k Očetovi ljubezni
  in spremljaš ječanje stvarstva.
  Ti živiš v naših srcih,
  da bi nas spodbujal k dobremu.
  Hvaljen, moj Gospod!
  Gospod Bog, eden in troedini,
  čudovito občestvo neskončne ljubezni,
  uči nas premišljevati
  o lepoti vesolja,
  kjer vse govori o tebi.
  Spodbudi našo hvalo in zahvalo
  za vsako bitje, ki si ga naredil.
  Nakloni nam milost,
  da se bomo čutili globoko povezane z vsem, kar biva.
  Bog ljubezni, pokaži nam naše mesto v tem svetu,
  da bomo orodje tvoje ljubezni
  do vseh bitij na zemlji,
  kajti nobenega nisi pozabil.
  Razsvetli gospodarje moči in denarja,
  da ne bodo podlegli grehu brezbrižnosti,
  da bodo ljubili skupno dobro, spodbujali slabotne
  in skrbeli za svet, na katerem živimo.
  Reveži in zemlja nam kličejo:
  Gospod, s svojo oblastjo in lučjo nam pomagaj,
  da bomo branili vsako življenje,
  zidali boljšo prihodnost,
  da bi prišlo tvoje kraljestvo
  pravičnosti, miru, ljubezni in lepote.
  Hvaljen, moj Gospod!
  Amen.

  Laudato si Domine. Dano v Rimu, pri sv. Petru leta 2015, v tretjem letu Frančiškovega papeževanja.

  Papež Frančišek

  Psalm 69, 17: Usliši me, GOSPOD, zakaj tvoja dobrota je obilna, po svojem velikem usmiljenju se obrni k meni!
  Psalm 62, 13: In da je tvoja, Gospod, dobrota; zakaj ti plačuješ vsakemu po njegovem delu.  

 35. Miro says:

  DEVICA MARIJA NAS ZANESLJIVO VODI K JEZUSU!

  Vedno imejmo pred duhovnimi očmi misel sv. Pija X.: »Če želite, da bo v vaših domovih vladal mir, naj družina skupaj moli rožni venec.« Molitev rožnega venca zelo priporoča tudi sveti oče Frančišek. V zaupanju v Božjo pomoč Marijinemu varstvu izročimo vse osebe in prošnje za uslišanje v zapisih: Klara, Sija, Lea, Nana, Slavica, Hvala, Amadeja, Odresenje, Janez, MamiM, mina, Obupana, Irena, Kras, Verica … Zgodi se presveta Božja volja na priprošnjo Preblažene Device Marije!

  ZDRAVA, MORSKA ZVEZDA
  (Ave maris stella)

  Zdrava, Morska zvezda,
  ljuba Božja Mati,
  vseh devic Devica
  in Nebeška vrata.

  Ave – te pozdravlja
  Gabriel, nadangel,
  srečno drugo Evo,
  ki nam mir prinašaš.

  Ti jetnike reši,
  slepim vid povrni,
  zlo od nas odvrni,
  z dobrim nas obdari.

  Mater se izkaži,
  tvoje Božje dete
  naj po tebi usliši
  naše srčne želje.

  O, Devica sveta,
  blaga vsa in čista,
  vseh nas grehov reši,
  čistost v nas obnovi.

  Naj kot ti živimo,
  varno pot nam kaži,
  da se s tvojim Sinom
  v raju veselimo.

  Čast Bogu Očetu,
  Kristusu Gospodu
  in enako Duhu
  Svetemu na veke.
  Amen.

  Božje usmiljenje, ki si nam dalo Presveto Devico Marijo za Mater usmiljenja, zaupamo vate!

 36. Janez says:

  Molitev papeža Frančiška k Mariji, Materi Cerkve in Materi naše vere:

  O Mati Marija, Kraljica Cerkve, Mati Odrešenikova, prosim pomagaj naši veri!
  Odpri naše srce Božji Besedi, da bomo prepoznali Božji glas in njegov klic.
  Prebudi v nas željo, da bomo sledili njegovim korakom,
  ko »gremo iz svoje dežele« in prejmemo njegove obljube.
  Pomagaj nam, da se nas bo dotaknila njegova Ljubezen in da se bomo v Veri mogli dotakniti njega.
  Pomagaj nam, da se mu bomo povsem izročili, verovali v njegovo Ljubezen, zlasti v trenutkih stiske in križa, ko je naša vera poklicana k rasti in zorenju.
  Vsej semena spolnjevanja Božje Besede ter v našo Vero Veselje in Upanje Vstalega Jezusa,
  da obrodijo in zrastejo v zrel plod dobrih in vernih kristjanov.
  Spomni nas na resnico: Kdor veruje, ni nikoli sam.
  Ti s vedno z nami, ob nas in v nas, čeprav si tega ne zaslužimo z grehi.
  Uči nas gledati z Jezusovimi očmi, da bo on Luč na naši Poti k Njemu.
  Naj luč vere v nas nenehno raste, dokler ne pride oni slednji dan brez zatona Sonca,
  Jezus Kristus sam, tvoj Sin, naš Odrešenik in naš Gospod!
  Amen

  MARIJA NAŠA DRAGA MATI POMAGAJ NAM IN NAS USLIŠI!
  Marija je v sijaju svojih kreposti tista zarja, ker kot jutranja zarja naredi konec noči in se z njo pričenja dan;tako se je z Marijo ins posnemanjem njenih čudovitih krepostizačelo novo življenje v tem svetu. In kot je ljubko, ko se svet zalesketa v rožnatem sijaju jutranje zarje, prav tako lepe in ljubke so tiste duše, ki posnemajo Marijine kreposti. Posnemanje Marije je najboljše čaščenje Matere Božje, kot je sam Jezus nakazal ženi v evangeliju: »Blagor tistim, ki Božjo besedo poslušajo in se po njej ravnajo.« (Lk 11,28)Zato sv. Hieronim opominja: »Preljubi, častite Marijo, ki jo ljubite, todale tedaj jo boste resnično ljubili, če boste njo, ki jo ljubite, posnemali.«Le tisti so resnični Marijini otroci, ki se trudijo živeti tako, kot je živela ona, in hodijo v svetli luči njenih kreposti. »Marijino življenje je zadosten vzorec za vse,« pravi sv. Ambrož, »imejte pred očmi podobo Marijinega devištva.«

  Marija je bila vedno z Sinom Jezusom, tudi ko so ga križali na Golgoti in so ga zapustili apostoli. Marija je živela pravično in spolnjevala Božjo Voljo in bila pokorna Bogu in je zapela svoj čudoviti Magnifikat. Danes je potrebno v Cerkvi poleg zakramentalizacije izvajati in širiti tudi evangelizacijo med ljudmi ter spodbujati širitev Jezusovih naukov. Evangelizacija se v toliki meri približa svojemu namenu, kolikor ji uspe ustvarjati to, kar beremo v Apostolskih delih, da so se učenci v pričakovanju Svetega Duha po Jezusovem vnebohodu zbirali v molitvi skupaj z Jezusovo Materjo Marijo (prim. Apd 1,14). To je prapodoba vsake evangelizacije. Kakor je Marija navdihovala in spremljala Jezusove učence, da so z apostolskim žarom in gorečnostjo krenili na pota evangelizacije, tako navdihuje in spremlja danes glasnike evangelija, da bi znali brati znamenja časa in v moči Svetega Duha oznanjati evangelij vsemu stvarstvu (prim. Mr 16,15). Marija želi tudi v naših srcih prižgati ogenj apostolske oziroma misijonske zavesti in gorečnosti, da bomo rekli z apostolom Pavlom: »Gorje meni, če evangelija ne bi oznanjal.« (1 Kor 9,16) Kdor je Kristusa zares srečal, ta tega srečanja ne more in ne sme več obdržati zase, temveč ga mora z veseljem in radostjo širiti naprej drugim ljudem in sam živeti pravično in bogaboječe. In prav nova evangelizacija utira tista pota in možnosti, da bi se vsi ljudje globoko srečali s Kristusom in imeli bogastvo Božjega življenja (prim. Jn 10,10).Bl. papež Janez Pavel II. pravi, da so nam potrebni nov apostolski polet, veselje in upanje, molitev, vera, darujoča se ljubezen in zvestoba evangeliju, ki se je učimo pri Božji Materi Mariji. Ona je jutranja zarja in zvezda nove evangelizacije, ki naj ob bližnjem prazniku Marijinega vnebovzetja in še posebej v letu vere obrodi med nami bogate sadove. Hvala Mati Marija, da prosiš Jezusa za nas grešnike in nam pomagaš, ko Te ponižno in goreče prosimo! Častitljiva gospodovalka Jezusovega Srca, ki ga moreš poljubno kadarkoli odpreti tako, da se Njegovi Zakladi Ljubezni in Usmiljenja, Luči Dobrote in Usmiljenja ter Zveličanja neskončno usipljejo na nas ljudi, prosimo Te da prosiš za nas grešnike Sina Jezusa za Božji Mir in Ljubezen ter Odpuščanje grehov, za Božje Varstvo in Pomoč v stiskah in boleznih. Naša Ljuba in Milostna Gospa presvetega Srca, sprejmi milostno naše prošnje in jih posreduj Jezusu, da nas oba slišita in uslišita! Amen.

  1 Janez 2,5 V tistem pa, ki se drži njegove besede, je Božja ljubezen resnično postala popolna. Po tem spoznavamo, da smo v njem.  

 37. Miro says:

  Poslušajmo BOŽJO BESEDO, ki nam govori:

  MARIJA PA JE REKLA: »GLEJ GOSPODOVA SLUŽABNICA SEM, ZGODI SE MI PO TVOJI BESEDI!« (Lk 1,38).

  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Lk+1%2C26-38&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

  Zahvalimo se za Božjo besedo in se z zaupanjem priporočimo Devici Mariji, Gospodovi služabnici, za razsvetljenje v luči Svetega Duha ter za potrebno duhovno moč pri sprejemanju in spolnjevanju božje volje.

  O Marija, brez madeža izvirnega greha spočeta, prosi za nas!

 38. Janez says:

  DARILO NEBA IN NAŠEGA BOGA LJUDEM NA ZEMLJI
  Obstajajo različni ljudje na svetu, ki so dobri po srcu in ki so zaverovani le v svoj prav in egoizem.
  Nekateri so ponižni, delovni, skromni, vidijo čez svoj jaz in pomagajo drugim,
  drugi vsemogočneži radi vladajo in ne vidijo čez svoj plot in le kopičijo bogastvo.
  Bog ljubi dobre in pravične ljudi in tudi tiste, ki niso srčno dobri in pravični ljudje v življenju in se nadeja, da bomo vsi vse, kar smo od Njega zastonj prejeli, darovali naprej,
  in bili tako podobni Jezusu, ne pa kopičili le bogastvo in izgubili svojo dušo zaradi Mamona.
  Nekateri ljudje darujejo Ljubezen, so preprosti, skromni, dobri, darežljivi, pomagajo in služijo in so podobni Jezusu.
  Nekateri ljudje ne vedo, da so dar neba našega Očeta.
  Nekateri ljudje ne vedo, kako lepo je, da so in tvorno živijo v Ljubezni in Odpuščajo drugim.
  Nekateri ljudje ne vedo, kako dobro je, da jih lahko srečamo in se od Njih kaj naučimo in tudi obogatimo ter da darujemo kar smo zastonj prejeli.
  Nekateri ljudje ne vedo, kako tolažilen je že njihov nasmeh in tihi zgled dobrote, ki ga črpajo od Njega.
  Nekateri ljudje ne vedo, kako ubogi bi bili brez nasmeha, dobrote in odpuščanja Njega ter drugih ljudi.
  A vedeli bi, če bi jim to povedali: Ti ali jaz. Morda pa to niti ni potrebno, saj je to Božja Volja. On že ve zakaj. Kolikor je ljudi, tolikor je Poti do Boga, ki morajo prehoditi veliko strmin in še več dobrega storiti, da gredo po Poti k Njemu.
  Veliko morajo pretrpeti, veliko krivic odpustiti in veliko dobrega storiti drugim ter ljubiti druge, da pridejo na Pot k Njemu, ki vodi v Odrešenje.
  Bog nas potrpežljivo kot Oče čaka Otroke na Obalah Večnosti,
  da se kot izgubljeni Otroci Vrnemo s stranpoti daleč od Boga nazaj k Njemu v objem.
  Ptica je ptica takrat, ko leti v zraku. Roža je roža takrat, ko cveti v tisočerih barvah Njegove Prirode.
  Človek pa je Človek takrat, ko je Dober, ko Odpušča drugim in sebi in ko Ljubi in iskreno Moli k Njemu.
  V miru in spokojnosti, ko delam in ko pomagam drugim, začutim njegovo Ljubezen in Prisotnost.
  Božja Vseprisotnost je v ljudeh, v rekah, morjih, v živalih, drevesih, gorah, v Naravi in Zvezdah na nebu in v vsem Stvarstvu, ki nas obkroža, ker je Bog predvidel v Načrtu Smotrnost v Vsem, kar je.
  Bog nam je vse daroval, ker nas ima neskončno rad.
  Z vsakim darilom in obdaritvijo nam pove, kako rad nas ima.
  Z vsakim utripom mojega žitja in bitja začutim in celo vidim na vsakem koraku
  njegovo Veliko Dobroto in Ljubezen v Stvarstvu,
  ko me v tišini boža z nežnimi sapicami in slišim njegov tihi Glas med Ljudmi in v Naravi.
  In pravi mi, da je najvišja zapoved medsebojna Ljubezen in Usmiljenje med ljudmi.
  Kajti samo Ljubezen in Usmiljenje zmore ponovno približati Boga nam vsem, tudi ateistom,
  in nam pomagati, da bomo spet vanj Verovali s srcem in dušo ter bili dobri ljudje in verniki.
  Ni pomembna oblika molitve, pomembno je srce, ki Živi in Ljubi vse Ljudi brez razlik.
  Premalo smo molili za lastno spreobrnjenje in preveč Ljudi smo hladno pustili trpečih in žalostnih zaradi hladnih medsebojnih odnosov brez pomoči.
  Še vse lahko popravimo in se spreobrnemo, se spovemo Bogu
  in prosimo za odpuščanje ter našo spreobrnitev.
  Takrat bo nastopilo v Nebesih Veliko veselje nad spreobrnjenim Grešnikom.
  Prosimo Boga za Milost, da pride k nam Božje kraljestvo, ki je duhovno stanje dobrih in pravičnih, ki vodi v Odrešenje k Jezusu.
  Amen.

  Vsi ljudje se moramo zavedati, da ni dovolj le moliti in brati Sveto Pismo. Molitev naj nam pomaga, da bomo boljši ljudje in verniki. Vero in naše molitve ter dobra dela in služenje moramo izvajati in preliti v naše Življenje. Ne moremo biti dobri kristjani, če v dejanjih in življenju ljudem ne izkazujemo ljubezni in usmiljenja, nismo pravični in dobri ljudje in če ne sledimo Jezusa. Krščanstvo bo preživelo zaradi Dobrih, Usmiljenih in Pravičnih Ljudi, ki bodo oznanjali Jezusov Evangelij z Vero, z Ljubeznijo in utrjevali Veselo Oznanilo Ljudem z zgledom in nasmehom kot misionarji in apostoli našega Boga in Ljubezni. Molimo da pride k nam po Božji Milosti in po našem pravičnem in bogaboječem življenju Božje kraljestvo Ljubeuni in Usmiljenja, ki je stanje okolja med nami, ki vodi po Poti k Jezusu, ki je naše Odrešenje! Božje Usmiljenje, Ljubezen in Dobrota Vate Zaupamo! Zgodi naj se Božja in ne naša Volja. Nikoli ne izgubimo Zaupanja in Vere v Boga, ki nas ljubi vedno!

  Janez AKA Dichter Hansi

  2 Kroniška 6, 40: Zdaj so moje oči odprte in moja ušesa pozorna na molitev na tem kraju.

 39. Janez says:

  MOLITEV ZA BOŽJE VODSTVO V ČASU NAŠIH PREIZKUŠENJ, SKRBI IN NEGOTOVOSTI
  Jezus, v negotovosti sem. Trpim zaradi skrbi in zaradi bolečin v bolezni. Ostal sem sam in zapuščen.
  Vsi domači in znanci so odšli na delo in v šolo, le Tebe še imam Gospod, ki si Moj Učenik in Odrešenik!
  Spanje je odšlo od mene in ne morem se umiriti.
  Zmeden sem. Ne vem, kam naj se obrnem. Zašel sem s Poti k Tebi na stranpoti.
  Mislil sem, da imam dober kompas in zemljevid, pa sem se izgubil brez Tebe v Labirintih Življenja.
  Premalo sem molil, bral Božjo Besedo,
  Poslušal Tvoje besede v Miru in Tišini in se izgubil v naglem tempu in hrupu civilizacije.
  Premalo sem ljubil in pomagal ter služil drugim kot Usmiljeni Samaritan.
  Hitel sem doslej po svojih velepomembnih poteh življenja in nisem izkazoval dovolj sočutja, usmiljenja in strpnosti ubogim.
  Premalo dobrote in upanja sem prinašal ubogim, bolnim in potrtim, ki trpijo in Te kličejo na pomoč Gospod.
  Nenadoma sem zagledal v očeh berača Tvoje Oči in Tvoje Roke Gospod in razumel kaj mi hočeš povedati.
  Ustavil sem se, zmolil na samem in sklenil, da se bom nehal poganjati in pehati za dolžnostmi in pomagal.
  Sam ne zmorem nič brez Tebe Usmiljeni in Dobrotni Gospod, saj gledam in gkledam, pa ne vidim!
  Ampak zaupam Tebi, da imaš dober načrt za mene, zaupam Ti, da vedno vodiš mojo pot.
  Čeprav trenutno ne vem, v katero smer naj krenem, Ti to dobro veš.
  Slišim, da bom najuspešnejše reševal svoje nakopičene probleme, ko bom pomagal drugim!
  Pridi in mi pomagaj Usmiljeni Gospod, da bom odslej bolj sočuten in usmiljen ter dober do ljudi!
  Vem, da me boš varno vodil in me Učil, čeprav za zdaj vidim le megleno in nejasno pot pred seboj.
  Tvoja Beseda mi pravi, da si moj Pastir. Česa bi se bal, Jezus, če si z menoj? Ne bom se izgubil, saj si ti Moja Pot!
  In zakaj sploh skrbim za jutrišnji dan, če pa mi praviš, da me vodiš k vodam počitka in Miru?
  Jezus, po tem hrepenim. Po Tvojem miru, po Tvojih pašnikih, po Tvoji vodi, po Tvoji Ljubezni!
  Nočem se opirati na svojo presojo, ta me je tolikokrat prevarala.
  Želim se opreti na Tvoja znamenja, ko sem izgubljen in na Tvojo tolažbo,
  kadar hodim v temi in Te iščem.
  Ti si Luč sveta, ki je prišla na Svet, da nas Reši in Odreši.
  Zato te prosim, Jezus, še močneje me primi za roko in še tesneje hodi ob meni.
  Prosim Vodi me in bodi vedno pri meni in v meni, ki si moj Učenik in Odrešenik.
  Bodi Moja Luč in Dobri Pastir, ki čuva Svoje Otroke na Zemlji.
  Ti si vse, kar potrebujem! Prosim Vodi odslej moje korake in me Uči! Potrebujem Te Gospod!
  Amen

  Vir dopolnjene in razširjene molitve iz medmrežja Operando. Že objavljeno.

  Psalm 23
  Gospod je moj pastir,
  nič mi ne manjka.
  Na zelenih pašnikih mi daje ležišče;
  k vodam počitka me vodi.
  Mojo dušo poživlja;
  vodi me po pravih potih
  zaradi svojega imena.
  Četudi bi hodil po globeli smrtne sence,
  jaz se ne bojim hudega, saj si ti z menoj,
  tvoja palica in tvoja opora, ti me tolažita.
  Ps 23, 1-4

  Addendum:
  Moli, zaupaj, prepusti se Njemu. Prenesi vse probleme, skrbi in težkoče na Boga. Odloži vse skrbi in se ne vznemirjaj, ker imamo Boga, ki nas ljubi in nam bo Pomagal. Dovoli Bogu, da poskrbi za Tvoje življenje. Veruj v Boga in ne bodi Nejeverni Tomaž! Dr. Marilyn Schlitz, predavateljica na Harvardu. Včasih se nasmejim, pogledam gor in rečem: Vem, da si bil Ti Bog, hvala. Verni ljudje ne potrebujejo dokazov o učinkih in čudežih molitve, da bi se še naprej zanašali na Boga. Jih pa zato potrebujejo ljudje, ki ne verujejo. To je bil konec koncev eden glavnih razlogov, zakaj je Jezus pred ljudmi delal čudeže, ko je hodil po Izraelu pred dva tisoč leti. Pa vendar so mnogi ljudje, navkljub očitnim nadnaravnim znamenjem, še vedno ostali v dvomih kot apostol Tomaž. Verjel je ko mu je Jezus pokazal rane s križa na Golgoti. Vendar niso vsi ljudje taki, saj so se nekateri tudi spreobrnili kot Savel, ki je postal Sveti Pavel, ko ga je obsijala Božja Luč in ga je nagovoril Bog. Pa tudi številni drugi, ki so slišali Njegov klic. Poslušajmo tudi mi, da bomo slišali Boga v Miru in Tišini, ko molimo, delamo, služimo drugim in beremo Božjo Besedo, da bi razumeli Božjo Voljo! Predvsem pa bodimo podobni Jezusu v Ljubezni, Dobroti in Usmiljenju ter delajmo vse v Večjo Božjo Čast in Slavo tako, da spolnjujemo Božjo Voljo! Ko delamo dobro, molimo in sljužimo bližnjim in smo podobni Usmiljernemu Samaritanu, smo podobni Jezusu Odrešeniku in Učeniku. Berimo Sveto pismo in molimo k Bogu, da spoznamo, kaj Bog hoče od nas! Ne vprašajmo se kaj hočemo mi od Boga, vprašajmo se kaj mi lahko naredimo za Boga, ker ga Ljubimo, saj smo Njegovi Otroci!

  Vir dopolnjene molitve iz medmrežja Operando. Že objavljeno.

  Izaija 56-1: Tako govori GOSPOD: Pazite na pravico, ravnajte pravično, kajti moje odrešenje bo kmalu prišlo in moja pravičnost se bo kmalu razodela.

  • Miro says:

   Danes, ko obhajamo velik Marijin praznik: BREZMADEŽNO SPOČETJE DEVICE MARIJE, se z Njeno pomočjo še s toliko večjim zazupanjem in ljubeznijo poglabljamo v skrivnosti rožnega venca – v neizčrpen vodnjak Božjih milosti, potrebnih na naši poti za Jezusom. Po Mariji k Jezusu!

   Predlagam, da se pridružimo molitvam Marijinih sester na radiu Ognjišče (najprej sveta maša ob 19:00, potem sledi rožni venec).

   SKRIVNOSTI ŽALOSTNEGA DELA ROŽNEGA VENCA

   1. ki je za nas krvavi pot potil.
   2. ki je za nas bičan bil.
   3. ki je za nas s trnjem kronan bil.
   4. ki je za nas težki križ nesel.
   5. ki je za nas križan bil.

   Marija, Kraljica presvetega rožnega venca, prosi za nas!

  • Janez says:

   Iskrica za premislek
   Blagor tistemu, ki so mu pregrehe odpuščene, ki so mu grehi oproščeni.
   Blagor človeku, ki mu Gospod ne prišteva krivde in v njegovem duhu ni prevare. (Ps 32,1-2)
   Odpústi nam naše dolge, kakor smo tudi mi odpustili svojim dolžnikom. (Mt 6,12)
   To je namreč moja kri zaveze, ki se preliva za mnoge v odpuščanje grehov (Mr 26,28)
   Bog nam odpušča naše grehe, odpustimo jih tudi mi našim dolžnikom in začnimo znova,
   da bomo molili in prosili s čistim strcem in da bo Bog uslišal naše Molitve! Amen.

 40. M says:

  Prosim molite zame, da bi dobila zaposlitev. Službo, ki jo bom lahko z vsem srcem in predano opravljala v Božjo slavo. Bog povrni za molitev.

  • Janez says:

   Izaija 54, 10: Kajti gore se bodo premaknile in griči omajali, moja milost pa se ne bo odmaknila od tebe in moja zaveza miru se ne bo omajala, pravi tvoj usmiljeni, GOSPOD.

   Gospod prosim Sliši in Usliši molitve in prošnje naše sestre M, ki želi dobiti zaposlitev. Pomagaj ji in jo spodbudi, da bo iskala in našla službo, ki ji bo ustrezala in ji prinašala srečo in zadovoljstvo. Amen. Janez

  • Janez says:

   ( Povzeto po Radio Maria Italija, kjer so objavili, da se dogajajo čudeži s to devetdnevnico. Priporočajo jo vsem, ki nimajo zaposlitve.)
   ( To molitev molimo devet dni.)

   DEVETDNEVNICA K SVETEMU JOŽEFU
   V imenu Očeta in Sina in Svetega Duha. Amen.
   Sveti Jožef, moj varuh in zagovornik, k tebi se zatekam. Izprosi mi milost, zaradi katere vzdihujem v ponižni prošnji pred teboj. Tegobe in bridkosti, ki jih zdaj doživljam, so resda lahko pravična kazen za moje grehe. Priznam svojo krivdo. Ali moram zato opustiti upanje, da mi bo Gospod pomagal? ”Nikakor ne,” mi odgovarja tebi vdana sv. Terezija, ”seveda ne, ubogi grešniki. V vsakršni potrebi, najsibo še tako velika, se zatecite k učinkoviti priprošnji Očaka svetega Jožefa, obrnite se k Njemu z živo vero in zagotovo boste uslišani.”

   Poln zaupanja stojim torej pred Teboj in te goreče prosim, da se me usmiliš in mi nakloniš milost. Kolikor je v tvoji moči, hiti mi pomagat v mojih stiskah. Ozri se na mojo revščino in daj, mogočni sveti Jožef, da bom po tvojem dobrotljivem posredovanju deležen potrebne milosti in se bom lahko prišel hvaležno poklonit pred tvoj oltar.
   Oče naš, Zdrava Marija, Slava Očetu.

   Usmiljeni sveti Jožef, pomni, da še nobeden ni ostal razočaran, najsibo še tako velik grešnik, če se je z zaupanjem in vero zatekel k tebi. Koliko milosti in pomoči si izprosil žalostnim! Bolni, zatirani, obrekovani, prevarani in zapuščeni, ki so pribežali pod tvoje varstvo, so bili uslišani. Ne dovoli, mogočni Svetnik, da bi bil jaz edini, ki bi ostal brez tvoje podpore. Bodi dobrotljiv in velikodušen tudi do mene, da bom v znamenje hvaležnosti poveličeval tvojo dobroto in Gospodovo usmiljenje.
   Oče naš, Zdrava Marija, Slava Očetu.

   Vzvišeni glavar Svete Družine, nadvse te spoštujem in iz srca te kličem. Žalostnim, ki so molili k tebi pred menoj, si podelil tolažbo in mir, milost in pomoč. Blagovoli torej potolažiti tudi mojo užaloščeno dušo, ki ne najde pokoja med skrbmi, ki jo tarejo. Ti, najmodrejši Svetnik, prepoznaš v Bogu vse moje potrebe, še preden ti jih predstavim v molitvi. Predobro torej veš, kako zelo potrebujem milost, za katero te prosim. Nobeno človeško srce me ne more potolažiti; zaupam, da me boš ti potolažil, častitljivi Svetnik. Če mi podeliš milost, za katero te tako vztrajno prosim, obljubim, da bom širil pobožnost, podpiral dela, ki bodo v tvojem imenu delila tolažbo nesrečnikom in umirajočim. O, sveti Jožef, tolažnik žalostnih, usmili se moje bolečine!

   Oče naš, Zdrava Marija, Slava Očetu. Amen.

 41. Miro says:

  POZDRAVLJENA, OBDARJENA Z MILOSTJO, GOSPOD JE S TEBOJ!

  BOŽJA BESEDA: V šestem mesecu je Bog poslal angela Gabriela v galilejsko mesto Nazaret, k devici, zaročeni z možem, ki mu je bilo ime Jožef, iz Davidove hiše, in devici je bilo ime Marija. Angel je vstopil k njej in rekel: »Pozdravljena, obdarjena z milostjo, Gospod je s teboj!« Pri teh besedah se je vznemirila in premišljevala, kakšen pozdrav je to. (Lk 1,26-29)

  Daljši evangeljski odlomek na:
  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Lk+1%2C26-38&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

  Kaj pomeni, da je Marija »obdarjena z milostjo« oz. »milosti polna«? Kot je lepo pojasnjeno v knjigi Razloženi evangeliji (France Rozman), se ta izraz v izvirniku glasi »keharitomene«. Grški izraz je vsebinsko tako bogat, da ga ni mogoče izraziti z eno besedo. V njem se skriva beseda »haris« – milost. Iz nje je narejen glagol »navdati z milostjo«, in ker je to trpni deležnik ženskega spola, ki izraža obilje, polnost, natrpanost, pomeni »milosti polna«. Tako so Marijo poimenovala nebesa, ljudje so ji rekli Mirjam, sama pa je dejala o sebi, da je Gospodova dekla. Marija se ni ustrašila angela, temveč se je vznemirila nad nenavadno vsebino njegovega sporočila (odlomek iz omenjene knjige).

  V Marijino naročje z zaupanjem izročimo vse prošnje, zahvale in molitve, ki so navedene v zapisi pod: Hvala, Amadeja, Odresenje, Janez, MamiM, mina, Obupana, Irena, Kras, Verica, Kristina, Wildangel, Viki … Naj Marija, milosti polna, posreduje za vse, ki se zatekajo pod njeno varstvo, naj vse privede k našemu Odrešeniku Jezusu Kristusu. Zgodi se presveta Božja volja!

  Božje usmiljenje, ki si nam dalo Presveto Devico Marijo za Mater usmiljenja, zaupamo vate!
  O Marija, brez madeža izvirnega greha spočeta, prosi za nas, ki se k tebi zatekamo!

  • Miro says:

   Prosim, da v molitev svetega rožnega venca in rožnega venca Božjega usmiljenja vključimo tudi prošnje, ki so jih zapisale Sija, Lea, Nana, Slavica … pa tudi prošnje, ki sicer niso zapisane, vendar jih nosimo v srcu. Najpomembnejše je, da so vsa imena zapisana “na Božji dlani”.

   O Marija, brez madeža izvirnega greha spočeta, prosi za nas, ki se k tebi zatekamo!

   • Miro says:

    Prosim, molimo še za gospo Klaro, da bi se glede njene nenamerne napake v službi, kot je sama zapisala, vse dobro izteklo po Gospodovi milosti na Marijino priprošnjo. Vse prošnje z zaupanjem naslovimo na:

    POD TVOJE VARSTVO PRIBEŽIMO

    Pod tvoje varstvo pribežimo, o sveta Božja Porodnica,
    ne zavrzi naših prošenj v naših potrebah, temveč reši nas
    vselej vseh nevarnosti, o častitljiva in blagoslovljena Devica,
    naša gospa, naša srednica, naša besednica! S svojim Sinom
    nas spravi, svojemu Sinu nas priporoči, svojemu Sinu nas
    izroči! Prosi za nas, sveta Božja Porodnica! Da postanemo
    vredni obljub Kristusovih.

 42. Hvala says:

  Prosimo Gospoda, naj se s svojim usmiljenjem dotakne vseh pribežnikov, migrantov in drugih ljudi, da ne bodo plavali po ledenih rekah, usmili se jih Gospod, ko so oropani, mučeni na različne načine.

  Božje usmiljenje, ki si višje od nebes, vate zaupamo!.

  • Janez says:

   KDO JE ZAME JEZUS?
   Jezus je beseda, ki jo je treba razglašati.
   Jezus je resnica, ki jo je treba povedati.
   Jezus je življenje, ki ga je treba živeti.
   Jezus je ljubezen, ki jo je treba ljubiti.
   Jezus je veselje, ki ga je treba deliti z drugimi.
   Jezus je mir, ki ga je treba podarjati.
   Jezus je lačni, ki ga je treba nahraniti.
   Jezus je nagi, ki ga je treba obleči.
   Jezus je bolni, ki ga je treba zdraviti.
   Jezus je zavrženi, ki ga je treba zdraviti.
   Jezus je zavrženi, ki ga je treba sprejeti.
   Jezus je mali, ki ga je treba objeti.
   Jezus je slepi, ki ga je treba voditi.
   Jezus je nemi, ki mu je treba govoriti.
   Jezus je drogiranec, ki mu je treba pomagati.
   Jezus je zapornik, ki ga je treba obiskati.
   Jezus je tujec, ki ga je treba sprejeti.
   Jezus je ubogi, ki mu je treba priskočiti na pomoč.
   Zame je Jezus moje vse in nad vsem.
   Amen.
   Molitev svete Matere Terezije iz Kalkute

   Misijonarka ljubezni: to je bila Mati Terezija po imenu in v dejanju. Dajala je tako privlačen zgled, da je pritegnila k sebi mnogo ljudi, ki so bili pripravljeni vse zapustiti ter hoditi za Kristusom, navzočem v ubogih. Ta sestra, ki jo vsi poznamo kot mater ubogih, zapušča zgovoren zgled za vsakogar, za verujoče in neverujoče. Dela, ki jih je izvrševala, govorijo sama zase in kažejo ljudem našega časa oni vzvišeni smisel življenja, ki se pogosto zdi, da je na žalost izgubljen. Ponovno in ponovno je rada govorila: ‘Služimo ubogim, da bi služili življenju.’ Mati Terezija ni zamudila nobene priložnosti, da je na vse načine poudarjala ljubezen do življenja. V poslušnosti evangeliju je postala ‘usmiljeni Samarijan’ vsakomur, ki ga je srečala, vsakemu človeku v krizi, v trpljenju in ponižanju. Nekoč je Jezus spregovoril Materi Terezi: »Pošiljam te v temačno bedo revežev. Pojdi tja in bodi moja Luč«.

   Molitev
   O Bog, poklical si sveto Mater Terezijo, da je z izredno ljubeznijo do ubogih in bolnih v Kalkuti odgovorila na ljubezen tvojega Sina Jezusa Kristusa. Daj nam, te prosimo, da bomo na njeno priprošnjo kot Dobri Usmiljeni Samaritani služili in pomagali Kristusu v trpečih bratih in sestrah na Zemlji in bili podobni Kristusu. Obenem Te prosimo, da bomo vedno in stanovitno Spolnjevali Božjo Voljo in Jezusov Evangelij in bili Dobri Ljudje in Dobri Kristjani ter prinašali Ljudem Luč Odrešenja in Ljubezni! Po našem Gospodu Jezusu Kristusu, tvojem Sinu, ki s teboj v občestvu Svetega Duha živi in kraljuje vekomaj. Tvoja je Oblast in Slava Vekomaj Gospod. Amen

   TI SI ŽAREČE SONCE OČETOVE LJUBEZNI
   Križani in od mrtvih vstali Gospod,
   nauči nas spoprijemati se s preizkušnjami vsakdanjega življenja tako,
   da bomo živeli to življenje v vedno večji polnosti.
   Ti si ponižno in potrpežljivo sprejel poraze človeškega življenja,
   tudi muke svojega umiranja na križu.
   Pomagaj nam torej, da bomo bolečine in boje,
   ki nam jih prinaša sleherni dan znali vselej sprejemati kot priložnost,
   da rastemo in da postajamo vse bolj Tebi podobni Gospod. Naredi nas sposobne,
   da se z njimi spoprimemo trdno zaupajoč v tvojo pomoč.
   Nauči nas razumeti,da moremo do polnosti življenja priti edinole tako,
   da nenehno umiramo sami sebi in svojim sebičnim željam.
   Kajti s tabo bomo mogli vstati,samo če s teboj umiramo.
   Odslej naj nas nobena stvarne pogrezne v tolikšno trpljenje
   in v tako globoko žalost,da bi pozabili na radost tvojega vstajenja!
   Ti si žareče sonce Očetove ljubezni,
   ti si Upanje večno trajajoče sreče,
   ti si ogenj plameneče ljubezni.
   Jezusova radost naj bo naša moč,
   naj bo med nami vsemi trdna vez miru, edinosti in ljubezni. Amen.

   Molitev svete Matere Terezije

 43. Janez says:

  PROSIL SEM BOGA ZA MARSIKAJ IN DOBIL, KAR RES POTREBUJEM!

  Prosil sem za moč…–In Bog mi je dal težave, da me utrdijo.
  Prosil sem za modrost …–In Bog mi je dal probleme, da jih rešim.
  Prosil sem zapogum …–In Bog mi je dal nevarnost, da jo premagam.
  Prosil sem za ljubezen …–In Bog mi je dal ljudi v stiski, da jim pomagam.
  Prosil sem za usluge …–In Bog mi je dal priložnosti.
  Nisem dobil nič od tega, kar sem hotel. – Dobil pa sem vse, kar sem res potreboval.
  Moja molitev je bila uslišana.
  Bog mi je podaril v življenju iz Ljubezni in Usmiljenja namreč vse, kar res potrebujem!
  Ko dobro premislim, marsikaj kar si želim, v življenju res ne potrebujem,
  saj je marsikaj le trenutna želja in ne prava potreba oziroma je le nepotrebni materialni balast!
  Potrebujem namreč Vero v Boga, Božjo Ljubezen in Usmiljenje in vse drugo mi bo Bog navrgel ob času!
  Moli in delaj ter pomagaj in služi drugim brez besed, pravijo modri kristjani in ser zahvaljuj za vse kar pride Bogu!
  Veliko smo od Boga prejeli in sicer talente, pamet, moči, spretnosti, vero, Odrešenje,
  da v molitvi z Božjo Pomočjo in Blagoslovom tudi sami kaj dobrega naredimo in ne le čakamo!
  Prosimo Boga v molitvi, da bo vodil naša pota in nam pomagal ter nas Vodil in Učil.
  Pridi Jezus in Vodi me in poduči me v molitvi, da bom delal vse kar je prav!
  Ko bom pomagal drugim bom pomagal sebi ter živel in delal Bogu v Slavo in v Veselje!
  Ko bo vse moje delo in molitev Bogu v Čast in Veselje, nam pa v Zveličanje,
  bo k nam prišla Božja Ljubezen in Usmiljenje in nastopilo bo Božje kraljestvo.
  Hvala, Bog. Amen.

  Božja Ljubezen, Usmiljenje in Dobrota vate zaupamo!

  Janez AKA Dichter Hansi. (dopolnjeno, razširjeno, že objavljeno!)

  1 Korinčanom, 16,34: Zahvaljujte se GOSPODU, ker je dober, ker na veke traja njegova dobrota.

 44. Janez says:

  NAŠI PROBLEMI IN BOŽJA VOLJA TER BOŽJA PREVIDNOST (ALI BOŽJA SKRB ZA NAS!)

  Čeprav gledamo s človeškimi Očmi, ne razumemo da je drugače gledanje z Božjimi Očmi in Božja Volja.
  V nekem smislu je človeški neuspeh bližnjica do uspeha,
  saj reka Resnice in Pravice teče preko prekopov zmot in popravkov ljudi,
  ki iščejo, da bi našli Pot in Odgovore.
  Prav tako, kot nas vsako odkritje napačnega vodi v goreče iskanje resnice.
  Problem postane velik, če ga upoštevamo, postane težak, če ga ocenjujemo,
  postane velikanski, če ga obkrožimo z mislimi,
  postane neizmeren, če ga vzamemo tragično in napihnemo.
  Problem postane majhen, če se mu nasmehnemo,
  postane lahek, če ga podcenjujemo, včasih postane neznaten,
  če se zavedno ne zmenimo zanj in izgine, če se z njim sprijaznimo in nanj pozabimo.
  Še veliko manjši pa postane, ko ga prenesemo na Usmiljenega Boga.
  Bog naj nas na podlagi molitev in prošenj ter branja Božje Besede milostno poduči in Vodi,
  kaj naj naredimo, da bo prav v Božjih Očeh in ne po naše.
  Bog nas je ustvaril, da se spreminjamo in napredujemo in ne da nazadujemo,
  dal nam je Svojo Ljubezen, Moč in Usmiljenje, talente in sposobnosti,
  dal nam je pamet, moč in razum da delamo, ustvarjamo z Njegovo Pomočjo in Vodstvom
  in pomaga nam, da z njegovo pomočjo in vodstvom rešujemo nastale težave in probleme.
  Bog nam želi vse dobro in hoče, da gremo naprej in napredujemo v veri in v duhovnem življenju.
  Bog želi, da se naučimo potrpeti ob križih in težavah, da probleme vidimo kot izziv za rast in napredek.
  Zato je prav, da preizkušnje in težave razumemo koz izziv za našo duhovno rast in napredek.
  V Božji Previdnosti namreč Bog vse obvladuje in Ve, kakšen bo bodoči izid.
  V svoji Vsemogočnosti in Ljubezni nas Ljubi in Vzgaja gter hoče, da se poboljšamo.
  Vendar Bog nam je dal vse kar potrebujemo, da z Njegovim blagoslovom naredimo kar je prav!
  Če Božje Volje in Božje Previdnosti, KI JE SKRB ZA NAS, ne upoštevamo, in trmarimo ter delamo vse po naši pameti,
  brez Boga, smo sami odgovorni za posledice, da zaidemo v nesrečo brez Božjega Blagoslova.
  Zato Opustimo vse dosedanje človeške Poti, vsako naše dejanje greha in žalitev Boga in se Vrnimo Nazaj k Očetu!
  Naj bo odslej vsako naše dejanje Molitev in Dobrota ter Usmiljenje do drugih ljudi,
  ki nas potrebujejo, Bogu v Čast in Slavo, nam pa v Zveličanje.
  Zato sledimo Jezusu in vztrajajmo na Poti k Jezusu ter izvajajmo Božjo Voljo in Jezusove Nauke iz Evangelija,
  Da bomo prinašali na svet Veselje, Božji Mir in Ljubezen.
  Amen.

  Božja Ljubezen, Usmiljenje in Dobrota vate zaupamo!

  Janez AKA Dichter Hansi

  Psalm 19, 15: Naj ti bodo v veselje izreki mojih ust, premišljanje mojega srca pred tvojim obličjem, GOSPOD, moja skala, moj rešitelj.

 45. Klara says:

  Prosim za zaupanje v Gospoda, da bo uredil, kot je prav, čeprav me je strah, kaj se bo zgodilo zaradi napake v službi, ki je bila nenamerna, a vendarle je. Gospod pomagaj mi popraviti, kar se popraviti da, stoj mi ob strani, vlij mi upanja, da bo vse dobro in razsvetli moje srce, da bom znala sprejeti prave odločitve, ki so skladne s tvojim načrtom, ki ga imaš zame.

  • Miro says:

   Spoštovana Klara, poživimo zaupanje v BOŽJO BESEDO, ki nas odrešuje:

   “KAJTI GOSPOD BO TVOJE ZAUPANJE, VAROVAL BO TVOJO NOGO PRED ZANKO” (Prg 3,26)

   Božje usmiljenje, ki nas napolnjuješ z milostjo, zaupamo vate!

 46. Gigi says:

  Prosim za molitev da bi Ziad naredil tecaj ki ga
  Trenutno opravlja v vojski. Jutri bo dobil odlocitev

 47. Janez says:

  Vse, kar premoremo, prinesimo pred Boga in se odrecimo svoji človeški volji in pameti

  Izpolnjevanje Božje volje od nas zahteva določeno mero ponižnosti in vztrajnosti v veri, kar pomeni, da se moramo odreči lastnim željam in lastni volji, da bi sledili in izpolnjevali Božje želje in Božjo Voljo. Pomeni, da večjih življenjskih odločitev ne sprejemamo na podlagi osebnih izbir in občutij ter intuicije, temveč po preudarni molitvi k Njemu, prošnji za navdih Svetega Duha in temeljiti presoji z Božjim vodstvom, tako da vse, kar premoremo, prinesemo pred Boga in izpolnjujemo Njegovo in ne našo človeško Voljo. In On bo blagoslovil vse kar se odločamo in delamo. To od nas zahteva trdno zaupanje v Boga, prepričanje, da nam Bog želi le dobro, želi si, da bi bili srečni. Pogosto je težko zaupati, da Bog vse najbolje ve, toda resnica je, da izpolnjevanje Božje volje vedno spremlja Božji Mir in spokojnost Božje Dobrote in Modrosti v naši duši. Po tem zaman hrepenimo, ko izvajamo svojo voljo, in ko v iskanju materialnih dobrin in zemeljskih radosti zaman iščemo svoj mir. Če si z vsemi močmi prizadevamo, da bi svojo voljo združili z Božjo, bomo odkrili Veselje in Božji mir, ki nam ga nihče ne bo mogel odvzeti.

  Spolnjujmo Božjo Voljo, potrpimo in vztrajajmo v Upanju in molitvah in prosimo Boga, da nam pove, kaj je prav in kaj naj naredimo!!! Spolnjevanje Božje Volje pomeni Molitev, Vero v Boga, spolnjevanje Evangelija, Ljubezen, Dobrota, Usmiljenje, Samaritanska Pomoč Ubogim, Sočutje ki vodi k Pravičnosti, Odpuščanje in Življenju iz vere, ki se izraža v molitvah in dobrih delih ter v služenju za uboge in druge Ljudi. Predvsem pa pomeni to, da vedno sledimo Jezusu, spolnjujemo Nauke Evangelija in smo podobni Jezusu! Čutili bomo Veselje, Božji Mir in Vest nam bo povedala, da delamo vse prav! In spoznali bomo, da je kjot pravi Sveti Avguštin Nemirno Naše Srce, dokler ne počije v Njegovi Milosti in Dobroti.

  • Miro says:

   PO MARIJI K JEZUSU!

   Da bomo lahko stopili na pot spolnjevanja Božje volje in vsak dan hodili po njej, sprejmimo milostno roko Preblažene Device Marije ter se oklenimo molitve svetega rožnega venca in rožnega venca Božjega usmiljenja. Naj nam bo v veliko pomoč še zlasti prejem duhovnega svetega obhajila.

   Božje usmiljenje, ki si nam dalo Presveto Devico Marijo za Mater usmiljenja, zaupamo vate!
   Božje usmiljenje, neizmerno v zakramentu evharistije in duhovništva, zaupamo vate!

  • Janez says:

   Addendum:
   Najbolj jasno znamenje, ki potrjuje pravilno odločitev da delam vse prav po Božji Volji je spokojni mir in mirna vest ter veselje duše in srca, ki se naseli v človekovi duši in kar vanjo lahko položi le Bog. Bodimo pozorni na trenutke, ko si iskreno vesel in z mirno vestjo zadovoljen s seboj, s svojim delom in z ljubeznijo, ki si jo izkazal bližnjemu. Ko Boga Slavimo in Častimo z molitvijo in dobrimi deli ter služenjem drugim kot Usmiljeni Samaritan in Sveta Mati Terezija izkazujemo Ljubezen Bogu in Ljudem ter pomagamo drugim in sebi. Bog ne sprejema greha, hudobije srca in egoizma ljudi, ker je Neskončna Ljubezen, Dobrota in Usmiljenje.

   Bog si ne želi naših žrtev, je prerok Samuel povedal kralju Savlu, želi pa si, da spoštujemo njegovo voljo in Boga ubogamo saj smo Božji Otroci. Človek, ki izpolnjuje svojo voljo, neodvisno od Boga, je na nek način malikovalec, saj Boga ne potrebuje in misli, da lahko vse stori z lastnimi močmi. Namesto da bi častil Božjo voljo, se Bogu zahvaljeval in izpolnjeval Gospodovo Voljo, v določenem smislu časti svojo človeško Voljo. Boga pa najbolje častimo, če v vsem izpolnjujemo Božjo voljo in Jezusov Evangelij tako, kot nam to naroča Jezus, naš Odrešenik to je, da smo v vsem podobni Jezusu Kristusu Odrešeniku in Učeniku, ki je Svet Odrešil, ker nas je Bog Ljubil in nam Odpustil. Izravnajmo naše Steze in Pripravimo Pot Gospodu, ki prihaja med nas in Počastimo Jezusovo Rojstvo z Veseljem in Upanjem ter Zahvaljevanjem za Božjo Dobroto!

   • Miro says:

    Kot rečeno, stopimo na duhovno pot spolnjevanja Božje volje, to je na pot molitve, pokore in usmiljenja do bližnjih s pomočjo Preblažene Device Marije. To je pot, ki nam jo priporočajo številni svetniki!

    BOŽJE USMILJENJE, KI SI NAM DALO PRESVETO DEVICO MARIJO ZA MATER USMILJENJA, ZAUPAMO VATE!

 48. Sija says:

  Najprej hvala Vsem za lepe želje ob mojem magisteriju. Hvala.

  Življenje nam prinaša lepe in slabe trenutke, sama beležim že eno leto,
  odkar se mi godijo zgolj slabe in težke preizkušnje. Mislila sem, da me
  bo zaključek mojega študija nekoliko dvignil in mi dal neko voljo, vendar
  temu ni bilo tako….
  Še vedno tako zelo pogrešam in hrepenim po bivši ljubezni….
  Vendar ob vsem tem nikakor ne morem razumeti sledečega:
  zakaj gre v življenju tistim, ki so nas prizadeli, uničili, tako zelo dobro….
  zakaj je temu tako… to se mi resnično ne zdi pošteno in ne morem razumeti tega…
  Seveda mislim s tem svojega nekdanjega partnerja….
  Leto dni po zaključku razmerja ni moja bolečina čisto nič manjša, pa pravijo da čas
  celi rane…. le kako dolgo bom še morala biti tako… Medtem ko on pa, uživa na polno.

  Vsako soboto dopoldan grem v cerkev, je odklenjena in lahko vstopi ena oseba in
  tam zmolim in sprašujem Boga… zakaj…????
  Toliko trpljenja je že za menoj, brez odgovorov, brez enega samega žarka upanja….
  Ali kaj počnem narobe….
  Toliko vprašanj, pa niti enega odgovora…

  Molim za vse vas, da vsi skupaj čimprej najdemo mir v duši…

  Mir in vse dobro, ter ostanite zdravi.

  Sija

  • Miro says:

   MOLITEV

   Gospod Bog,
   kot tvoji učenci razumemo,
   da moramo vsi sprejeti in nositi križ.
   Vemo, da lahko na križ gledamo na tri načine:
   lahko prosimo, da nam ga ne pošlješ,
   lahko prosimo, da nam ga olajšaš in
   lahko prosimo, da nam daš dovolj moči,
   da ga pogumno sprejmemo in nosimo.
   Če bi nas kdaj zadel zelo težak križ,
   nam daj dovolj poguma,
   varuj nas malosrčnosti in obupa.
   Po svojem križu, s katerim si nas odrešil,
   nam utrdi vero v svojo ljubečo skrb za nas.
   Navdihuj nas, da bomo sočutni s trpečimi.

   (vir: Ognjišče)

  • Hvala says:

   Spoštovana Sija!

   Vse, kar se vam vam dogaja, je v Gospodovih očeh za vas najbolje, ker On vedno da tisto v vsakem trenutku, kar je za človeka najbolj ugodno. Mi gledamo s človeškimi očmi, On pa z Božjimi, človeške poti niso Božje poti, zato ne glejmo s našim človeškim razumom. Kar se pa drugih ljudi tiče, naj ne bomo zavistni, kaj počnejo in delajo, Gospodu bo odgovarjal vsak posebej. Prepustimo odločanje Gospodu, če ne sedaj na tem svetu , vam bo pa Jezus povedal tisti ZAKAJ ob srečanju z Njim.
   Zaupajmo v Gospoda, kajti On je edini, ki je zaupanja vreden , edini pravičen , edini Sveti.

   Gospod ima tudi presenečanja in verjamem, da bo tudi vas presenetil. Ne izgubite zaupanja v Njega!
   Vse dobro!

   • Miro says:

    Bogu hvala za odličen duhovni nasvet ge. Hvala, ob katerem se lahko vsi navdihujemo! V molitvi prosimo Gospoda Jezusa za luč in moč, da bi lahko živeli v skladu z BOŽJO BESEDO, ki nam govori:

    »ČE HOČE KDO ITI ZA MENOJ, NAJ SE ODPOVE SEBI IN VZAME VSAK DAN SVOJ KRIŽ TER HODI ZA MENOJ« (Lk 9,23).

    Božje usmiljenje, ki nas napolnjuješ z milostjo, zaupamo vate!

    • Janez says:

     Kaj pomagajo Človeške besede modrovanja in tolažbe takrat, ko edino lahko trpečemu človeku Pomaga Božja Ljubezen in Usmiljenje! Le v Bogu se Umiri Trpeče Človeško Srce in Spočije Nemirna Duša, je rekel Sveti Avguštin. Pridi Bog Tolažnik in prinesi Božji Mir in Vodstvo sestri Siji, da bo naredila vse to, kar je prav v Božjih Očeh. Opogumi jo in poduči jo, daj ji moči in stanovitnosti, da bo naredila vse kar je prav. Tvoja Volja Bog naj se zgodi. Sliši in usliši molitve in prošnje Sije, da se bo vse prav uredilo! Gospod prosim Pridi in ji Pomagaj, da bo s Tvojim Blagoslovom vse prav!. Naj Tvoja Luč Ljubezni posije v Njeno Srce in jo Potolaži ter ji pomaga!

     Kjerkoli smo mi vsi, na vsakem kraju, ob vsaki uri in ob vsakem času, vsak dan in nenehno verujmo, ljubimo, častimo, molimo, služimo poveličujmo in se ZAHVALJUJMO Večnemu Bogu. (Sv. Frančišek) Jezus in Frančišek nista nikoli bežala pred Bogom. Pustila sta, da je Bog svojo ljubezen delil z njima. In ob obema, čeprav ju ne dosegamo (še), nam je dobro. Zbujata nam upanje in radostno veselje zaradi Odrešitve in Odpuščanja Grehov, da Bog nikakor ne misli nehati hoditi za človekom, ki beži pred njim ali se odmika od Boga. Bog se v tem ni in se ne bo spremenil. Nikoli. Vedno bo iskal Človeka, ker nas vse ljudi Ljubi! (Frančiškani).

     2 Korinčanom 2, 15: Vse to je namreč zaradi vas, da bi se milost zaradi večje množice pomnožila in s tem obogatila zahvaljevanje v Božjo slavo.

     • Miro says:

      BOŽJA BESEDA NAS ODREŠUJE: “IZROČI SVOJO POT GOSPODU, ZAUPAJ VANJ, IN ON BO STORIL” (Ps 37,5).

      Vedno se zahvaljujmo: Gospod, hvala za tvojo odrešujočo Besedo!

      Božje usmiljenje, ki si nam dalo Presveto Devico Marijo za Mater usmiljenja, zaupamo vate!

  • Janez says:

   Navaditi se moramo poslušati Boga, priučiti se moramo sposobnosti slišati in poslušati Boga, druge, ne le sebe. Imamo dvoje ušes in ena usta zato, da manj govorimo in več poslušamo! Kdor si te sposobnosti noče, ne more ali ne zna pridobiti, tvega, da Boga ne bo slišal celo takrat ko bo ta »glasno grmel«. Bog normalno ne uporablja druge poti za komunikacijo in spoznanje, kot je naš intelekt (razum, navdihnjen od Boga), naš občutek za ljubezen, za pravično, za dobro in našo vest, ko molimo in živimo po Evangeliju, kot nas uči Jezus in ko pomagamo in služimo drugim. Najpoglavitnejši problem je naša iskrenost v tem, kako si razlagamo in kako spolnjujemo Božjo voljo. Veliko več naše pozornosti bi morali posvetiti stvarem, ki od nas terjajo velike odgovornosti ali velike odločitve, našo vero in molitve, da delamo vse prav in v dobro nas in tudi drugih ljudi. Kaj in kako takrat moliti? Pomembno je, da sledimo svoji vesti, da tej zaupamo in da imamo pravi odnos do vere, da smo Ljubečiu, Usmiljeni, Dobri in da pomagamo ter služimo drugim. Božji odgovor v sebi vedno nosi dovolj rahločutnosti in modrosti: v Božjem odgovoru je vedno dovolj svetlobe (luči) za tistega, ki je »blage« volje –zakaj Bog vedno upošteva našo osebnost in svobodno voljo. Bog nikoli nikogar ne sili, ker ima svbobodno voljo. To je podoba Boga, vzgojitelja in Usmiljenega Dobrotnika, ki nas vedno Ljubi in nam hole le vse dobro. Molimo iskreno in goreče, da nas bo Bog slišal in uslišal. In naj nam moligtve pomagajo, da bomo vso Ljubezen in Dobroto prelili v Življenje! Ko bomo pomagali in služili drugim in odložili človeški egocentrizem, ki je v tem, da mislimo le nase in na svoje želje in potrebe, bomo odprili srce Gospodu in Gospod nas bo sklišal in uslišal; zato, ker hočemo z molitvijo in dejanji Dobrote in Usmiljenja ter služenja bližnjim tako kot Jezus prinašati Luč, Dobroto in Usmiljenje sebi in drugim na svet in tako pokazati, da Ljubimo Boga in Ljudi!

   PROSIL SEM BOGA ZA MARSIKAJ IN DOBIL, KAR RES POTREBUJEM!

   Prosil sem za moč…–In Bog mi je dal težave, da me utrdijo.
   Prosil sem za modrost …–In Bog mi je dal probleme, da jih rešim.
   Prosil sem zapogum …–In Bog mi je dal nevarnost, da jo premagam.
   Prosil sem za ljubezen …–In Bog mi je dal ljudi v stiski, da jim pomagam.
   Prosil sem za usluge …–In Bog mi je dal priložnosti.
   Nisem dobil nič od tega, kar sem hotel. – Dobil pa sem vse, kar sem res potreboval.
   Moja molitev je bila uslišana.
   Bog mi je podaril v življenju iz Ljubezni in Usmiljenja namreč vse, kar res potrebujem!
   Ko dobro premislim, marsikaj kar si želim, v življenju res ne potrebujem,
   saj je marsikaj le trenutna želja in ne prava potreba oziroma je le nepotrebni materialni balast!
   Potrebujem namreč Vero v Boga, Božjo Ljubezen in Usmiljenje in vse drugo mi bo Bog navrgel ob času!
   Moli in delaj ter pomagaj in služi drugim brez besed, pravijo modri kristjani in ser zahvaljuj za vse kar pride Bogu!
   Veliko smo od Boga prejeli in sicer talente, pamet, moči, spretnosti, vero, Odrešenje,
   da v molitvi z Božjo Pomočjo in Blagoslovom tudi sami kaj dobrega naredimo in ne le čakamo!
   Prosimo Boga v molitvi, da bo vodil naša pota in nam pomagal ter nas Vodil in Učil.
   Pridi Jezus in Vodi me in poduči me v molitvi, da bom delal vse kar je prav!
   Ko bom pomagal drugim bom pomagal sebi ter živel in delal Bogu v Slavo in v Veselje!
   Ko bo vse moje delo in molitev Bogu v Čast in Veselje, nam pa v Zveličanje,
   bo k nam prišla Božja Ljubezen in Usmiljenje in nastopilo bo Božje kraljestvo.
   Prosim Gospod Uči in Vodi nas, da bomo Vedno Spolnjevali Božjo Voljo!
   Hvala, Bog. Amen.

   Božja Ljubezen, Usmiljenje in Dobrota vate zaupamo! Prosimo Te Gospod Bog Sliši in Usliši Molitve in Prošnje sestre Sije in ji Podari Božji Mir in Uteho, da se Umiri Njena Duša in Srce. Prosim ČPomagaj ji in ji pokaži Pot ter jo Opogumi, da bio vztrajala naprej in našla, kar res potrebuje po Tvoji Volji!. Božja Volja naj se zgodi ne naša človeška Volja, ko Te nevredni Božji Otroci prosimo in molimo, da nas uslišiš in nam pomagaš! Tvoja je Oblast in Slava Vekomaj!

   Janez AKA Dichter Hansi. (dopolnjeno, razširjeno, že objavljeno!)

   1 Korinčanom, 16,34: Zahvaljujte se GOSPODU, ker je dober, ker na veke traja njegova dobrota.

   Psalm 19, 15: Naj ti bodo v veselje izreki mojih ust, premišljanje mojega srca pred tvojim obličjem, GOSPOD, moja skala, moj rešitelj.

 49. Miro says:

  GOSPOD, PRIDI K MENI IN ME OSVOBODI!

  BOŽJA BESEDA: »Ampak da boste vedeli, da ima Sin človekov oblast na zemlji odpuščati grehe,« je dejal hromemu, »ti pravim: Vstani, vzemi svojo posteljo in pojdi domov!« (Lk 5,24)

  Daljši evangeljski odlomek na:
  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Lk+5%2C17-26&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

  Okrog Jezusa je veliko ljudi. Zato, ko je v hiši, spustijo hromega skozi streho. Jezus ga ozdravi tako, da mu odpusti notranjo bolezen greha. Zavedal se bom mnogih težav in grehov, ki kličejo po rešitvi in ozdravljenju od Gospoda. Gospod, pridi k meni in me osvobodi. Pošlji mi tudi ljudi, ki mi bodo pomagali priti do tebe. (Luč Besede rodi življenje, Primož Krečič).

  Molimo z močno vero v Gospoda, ki nas odrešuje: Slava tebi, Jezus, Ti si živa Beseda, Ti si naš Odrešenik, Ti si Mesija, Ti si maziljeni … Na Božje usmiljenje se obračajmo predvsem s prošnjo za našo notranjo osvoboditev od greha in ozdravljenje v moči Svetega Duha. V naših vsakodnevnih molitvah svetega rožnega in rožnega venca Božjega usmiljenja kličimo Božje usmiljenje na trpeče sestre in brate, vključno na osebe, navedene v zapisih pod: Amadeja, Odresenje, Hvala, MamiM, Janez, mina, Obupana, Irena, Kras, Verica, Kristina, Wildangel, Viki … Zgodi se presveta Božja volja!

  Božje usmiljenje, ki si nam dalo Presveto Devico Marijo za Mater usmiljenja, zaupamo vate!

 50. Janez says:

  DIES SOLIS NATALIS ALI BOŽIČNI IN NOVOLETNI ČAS BO KMALU SPET PRIŠEL MED NAS
  Božični in novoletni čas bo kmalu spet prišel med nas,
  prinesel spokojni mir in radost odrešenja v našo vas.
  Ko se zvečer tiho prižigajo praznične luči,
  lepe misli potujejo med iskrenimi ljudi,
  in obiščejo znance, dobre prijatelje in druge dobre ljudi.
  Vsem nam je namenjeno veliko dobrih želja,
  naj Božič blagoslov in božjo milost v hiše prinese,
  Novo leto pa obilo zdravja in sreče med vse nas raztrese.

  Kadar namreč za zimski solsticij vstaja sonce,
  prebuja se nov daljši dan,
  ko nekdo te iskreno z vsem srcem ljubi,
  oddidejo od tebe temne misli daleč stran,
  z dobroto odgovoriš in odpiraš drugim svojo toplo dlan.

  In ko človek išče radost, srečo, mir srca,
  je samo ljubezen, ki lahko umiri, osreči ga.
  O, daj Gospod, ljubezni in strpnosti polno mi srce,
  glej, zaman je drugo vse, kar me občasno pač teži,
  prihaja odrešujoča milost Odrešenika našega sveta.

  Rad bi ponesel, zaželel svetlobo in dobroto ljudem,
  kjer sta naklonjena Božja milost in blagoslov vsem stvarem,
  kakor jutranja rosa, ki je ob soncu več ni,
  kakor vrt pomladni, ki v soncu toplem na novo oživi,
  ko se človek spreminja, ko ljubezen v njem zaživi,
  ko temni mrak postaja svetlo sonce, ko se v njem veselje in upanje spet prebudi.

  Želim na kraju le ljubezni, miru, zadovoljstva, zdravja, sreče
  Novo leto v koš naj ti nameče!
  Naj Božič dom tvoj razsvetli,
  a z Novim letom vse dobro naj v tvoji družini vzcveti,
  ljubezen, zdravje, mir, srečo, zadovoljstvo in sploh vse,
  kar tvoje si želi srce!

  Janez AKA Dichter Hansi

  Velim recessit bonitate volebant lux hominum ubi autem gratiam Dei in participatione sacrosanctum Filii Dei omnium quae sunt, sicut ros quos sol amplius ut hortum fonte calido solis quae revixit se habente aliquis aliam cum fit vitae in caritate, sol fit caligo tenebrosa et cum gaudio et spe excitatus est.

  Ich möchte Licht und Güte zu den Menschen bringen, wünschen, wo Gottes Gnade und Segen auf allen Dingen sind, wie der Morgentau, der in der Sonne verschwunden ist, wie ein Frühlingsgarten, der in der warmen Sonne wiederbelebt, wenn sich eine Person ändert, wenn die Liebe darin lebt, wenn die dunkle Finsternis zur hellen Sonne wird, wenn Freude und Hoffnung in ihm erwachen.

  Lepe Adventne in Božične Praznike Vam želim. BVB. Janez

 51. Janez says:

  Jezus, odpri vrata mojega srca in me odreši vseh spon

  Na naši poti Življenja do križa in onkraj čez, kdo bo odmaknil kamen proč in
  nam pokazal prazen grob vstalega Odrešenika in Pot k Tebi?
  Samo ti, Gospod, saj si se prikazal trem ženskam tistega zgodnjega Velikonočnega jutra.
  Samo ti, Gospod, saj si se v sobi razodel obotavljivim učencem in pokazal svojo prebodene roke.
  Samo ti, Gospod, saj si se na Binkošti razkril z močjo jezikov ognja
  in preko najneženjše sapice Svetega Duha napravil preobrat v Naših srcih in dušah.
  Tukaj sem Gospod, obotavljiv in prestrašen ter upam na Tvojo Pomoč.
  Tukaj sem in iščem Tebe. Verjamem v tvojo Odrešujočo moč, verjamem, da se želiš razodeti tudi meni.
  Morda sem prešibek, da bi odprl vrata svojega srca in duše, ampak spet, Gospod, s tvojo pomočjo jih lahko odprem – na široko in zaživim kot dober človek in dober kristjan.
  Pridi Jezus in prebivaj v meni! Prosim Te nakloni mi Milost in me odreši vseh spon.
  Amen.
  Medmrežje molitev Operando

  Molitev za vodstvo v času skrbi in negotovosti
  Jezus, v negotovosti sem. Zmeden sem. Ne vem, kam naj se obrnem. Ampak zaupam Tebi, da imaš dober načrt za mene, zaupam Ti, da vodiš mojo pot Življenja k Tebi.
  Čeprav trenutno ne vem, v katero smer naj krenem, Ti to dobro veš. Vem, da me boš varno vodil, čeprav za zdaj vidim le meglo pred seboj. S Teboj ja vse jasno in razvidno. In v sebi sem miren.
  Tvoja Beseda mi pravi, da si moj pastir. Česa bi se bal, Jezus, če si z menoj? In zakaj sploh skrbim za jutrišnji dan, če pa mi praviš, da me vodiš k vodam počitka?
  Jezus, po tem hrepenim, po Tvojem miru, po Tvojih pašnikih, po Tvoji vodi in Tvoji Dobroti in Odpuščanju, ki ne mine nikoli!
  Nočem se opirati le na svojo presojo, ta me tolikokrat prevara. Želim se opreti na Tvoja znamenja, ko sem izgubljen in na Tvojo tolažbo, kadar hodim v temi. Vendar se moram tudi sam prizadevati in obenem prositi za Tvojo Milost.
  Zato te prosim, Jezus, še močneje me primi za roko in še tesneje hodi ob meni. Bodi moj dobri Odrešenik in Pastir, ki mi pomaga, da bom hodil po Tvoji Poti.
  Ti si vse, kar potrebujem!
  Amen
  Medmrežje Molitev Operando

  Bog je namreč svet tako vzljubil, da je dal svojega edinorojenega Sina, da bi se nihče, kdor vanj veruje, ne pogubil, ampak bi imel večno življenje. (Jn 3:16,17)

  Nikoli ne izgubimo Upanja na Božje Usmiljenje in Ljubezen!On je Vedno pri nas in z Nami, tudi takrat, ko grešimo in ga nehvaležno Žalimo, ki je naš Usmiljeni Nebeški in Dobrotni Oče! Pfeložimo Vse skrbi na Boga in Zaupajmk v Božje Usmiljenje.

 52. Janez says:

  Malo je potrebno da nas ljudje vzljubijo
  Malo je potrebno, da nas ljudje vzljubijo!
  Včasih zadostuje le lepa gesta in dobra beseda, ki je ob pravem času.
  Ali morda kakšna druga ljubeznivost in prijaznost sočloveku.
  Morda pomoč in ustrežljiv gib ali iskren, veder nasmeh in odprto srce.
  Morda gostoljubnost, ko lačnemu ponudimo hrano in pijačo.
  Morda podarimo nekomu obleko in pokrivalo z iskreno dobroto.
  Morda podarimo vse, kar imamo doma odveč in tudi del sebe in
  svojega časa vsem tistim siromašnim, ponižanim in razžaljenim,
  ki so obupali in so osamljeni ter iščejo utehe in Božje Besede Odrešenja.
  Ne govori o tem,raje tiho in radostno daruj in Gospod Ti bo nekoč pri Njem obilo povrnil.
  On vse Vidi in On Vse Ve.
  Ko si Dober si mu namreč v Veselje.
  In ko Ljubiš, ko si Usmiljen Samaritan ki pomaga in Služi drugim, si podoben Jezusu!
  Molimo k Bogu, Zahvaljujmo se in ga Častimo z Besedami, Molitvami in Dejanji Dobrote,
  da bomo vedno spolnjevali Božjo Voljo in Jezusov Evangelij!

  Prirejeno in delno dopolnjeno po Prihajam k Tebi, molitve in premišljevanja, kapucini 1995.

  Smisel življenja je v tem, da se vzpostavi Božje kraljestvo na Zemlji, to je v tem, da egoistično, sovraštva polno, nasilno in nerazumno življenje nadomesti življenje ljubezni, usmiljenja, odpuščanja, bratstva, svobode in razuma tako, kot nas uči Jezus Učenik in Odrešenik. Čeprav se morda zdi, da nasilje prevladuje, je resnica ta, da bolj kot je sila Božje Dobrote, Usmiljenja in Ljubezni učinkovita, bolj je tiha in subtilna ter Odrešujoča za vse ljudi. In največja Božja zapoved in najmočnejša sila na svetu je po Jezusovem Nauku ljubezen. Bodimo podobni Jezusu in spolnjujmo Božjo Voljo in Nauke Evangelija. Častimo Boga in se mu nenehno Zahvaljujmo! Amen.

  Slavimo in Častimo Boga ter se mu nenehno Zahvaljujmo za vse kar imamo in kar smo zastonj prejeli! In Vse kar smo zastonj prejeli dajajmo drugim naprej z Ljubeznijo! In ko molimo prosimo zase in za druge in naše prošnje naj imajo za cilj narediti nekaj dobrega!

 53. Amadeja says:

  Prosim za molitev za zbranost, vztrajanje, motivacijo in da uspešno opravim izpit.

  O Marija, brez madeža spočeta, prosi za nas, ki se k tebi zatekamo!

  Božje usmiljenje, ki nas spremljaš v vsakem trenutku našega življenja. Vate zaupam.
  Božje usmiljenje, edino upanje obupanih duš. Vate zaupam.
  Božje usmiljenje, vir čudežev in skrivnosti. Vate zaupam.
  Božje usmiljenje, krona vsega, kar je in kar bo. Vate zaupam.

  Amen.

 54. Miro says:

  POSLUŠAJMO, KAJ NAM GOVORI GLAS VPIJOČEGA V PUŠČAVI!

  BOŽJA BESEDA: »Glej, pošiljam svojega glasnika pred tvojim obličjem, ki bo pripravil tvojo pot. Glas vpijočega v puščavi: Pripravite Gospodovo pot, zravnajte njegove steze!« (Mr 1,1-3)

  Več o tem v današnjem članku v rubriki Članki za dušo (objava ob 13.52):
  http://www.molitev.net/clanki-za-duso.html

  Z molitvijo svetega rožnega venca in rožnega venca Božjega usmiljenja objemimo vse trpeče sestre in brate, posebej tiste, ki na tej spletni strani prosijo za molitev. Molimo z močno vero in zaupanjem, naj se Božje usmiljenje dotakne vseh, ki se zatekajo h Kralju, ki prihaja; naj se zgodi presveta Božja volja na priprošnjo Preblažene Device Marije, sv. Jožefa ter vseh svetnikov in svetnic!

  Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, zaupamo vate!

 55. Janez says:

  MOLITEV K BOGU ZA POMOČ, OZDRAVITEV IN OSVOBODITEV OD GREHA
  Slavljeno bodi tvoje ime Gospod Jezus, naš Učenik in Odrešenik.
  Ti, ki slišiš mojo molitev prosim sliši in usliši me.
  Hvala Ti Gospod za vse kar si nam zastonj brez naših zaslug daroval in dal.
  Obdaroval si nas s talenti, Življenjem, Odpuščanjem, Ljubeznijo, Vodstvom, Nauki,
  Odrešenjem in Pomočjo, ko Te prosimo in molimo!
  Slavljen bodi, Gospod,
  ki rešuješ naše duše iz krivih poti greha in hudobije in nam pomagaš, da najdemo izhod k tebi Jezus.
  Slavljeno bodi tvoje milostno usmiljenje do nas Ljudi,
  s katerim nas vabiš v svoje Presveto Srce,
  zato, da bi nas osvobodil in rešil iz spon greha in nas Odrešil.
  Ti si naša rešitev, naše bogastvo, naše življenje, naše vse.
  Ti, ki vse dni navdihuješ naše duše in s svojo navzočnostjo razsvetljuješ naša srca,
  dovoli, da uporabimo tvojo prisotnost in prosimo za Usmiljenje in Ljubezen.
  Jezus Kristus, v Tvojem imenu prosimo,
  podari nam mir v Duši, podari nam Duha odpuščanja in Božji Mir na Zemlji.
  Jezus Kristus, v tvojem imenu prosimo,
  Gospod, ozdravi nas naše grešnosti in hudobije ter Uči nas in Vodi nas da ne zaidemo.
  Z močjo Svetega Duha, Gospod,
  ozdravi našega duha in izkorenini vse zlo iz nas, da bomo našli Pot k Tebi in se osoibodili skušnjav in greha.
  Sveti Duh, obnovi nas in poživi nas ter podari nam Bogaboječnost, Vero in Modrost.
  Jezus Kristus, v tvojem imenu prosimo,
  ozdravi vse naše duhovne bolezni,
  ozdravi nas vse naše telesne bolezni in vse drugo, kar muči našo dušo in telo.
  Prosimo obvaruj nas obolevanja zaradi koronavirusa in drugih bolezni!
  Naj iz globine srca hvaležno oznanjamo tvojo Slavo in Tvoje Usmiljenje.
  Prosim poslušaj našo molitev milostljivi in dobri Gospod, in nas sliši in usliši.
  Pridi, pridi k nam Gospod, pridi k nam.
  Podari nam Milost, Ljubezen in Božji Mir in imeli bomo vse.
  Amen.
  Dopolnjena in razširjena molitev. Molitvenik Življenje v Bogu.

  Addendum
  Gospod Bog prosim pomagaj mi in me ozdravi vseh telesnih bolezni ter mi nakloni milost, da se bom vedno izogibal pregreh in živel bogaboječe in pravično Življenje, bil Umirjen, Usmiljen in Dober ter spolnjeval Božjo Voljo. Prosim Te, da mi bodo zdravniki na jesen življenja po upokojitvi uspešno pomagali in me ozdravili vseh telesnih bolezni. Pomagaj mi, da bom imel stanovitno in gorečo Vero in da bom pravično in bogaboječe živel in spolnjeval Božjo Voljo. Hvala Ti Vsemogočni in Dobri Bog. Prosim Te Gospod za vse bolnike in trpeče, pomagaj jim in sliši in usliši njihove prošnje in molitve. Obvaruj nas vseh bolezni in koronavirusa ter pomagaj in ozdravi vse, ki so zboleli in trpijo. Amen. Janez

  JEZUS RAZLAGA KAKŠNE MOLITVE SI ŽELI
  Jezus je rekel: »Vse vas prosim, da se naučite pravilno moliti.
  Kadar molite, molite s srcem.
  Potrebujem molitve, ki prihajajo iz vaših src, ne pa z vaših ustnic.
  Ne molite hitro, zberite se, molite počasi in zrite vame.
  Jaz sem prisoten im sem pri vas in z vami vseskozi.
  Dovolite, da me vaše molitve dosežejo, ker so iskrene in goreče iz srca.
  Naučite se nenehno moliti.
  S tem ne mislim, da bi morali dolge ure klečati na kolenih.
  Ne, ampak če se zavedate v Življenju vsak Trenutek moje navzočnosti, boste v stanju nenehne molitve.
  Molite tudi, ko pomagate ubogim in bolnim, ko kuhate za družino,
  ko hranite stare ljudi in učite otroke za šolo.
  Vaše misli se bodo dvigale k meni.
  Vaše prošnje, ki imajo dober namen za druge bodo uslišane!
  Ko boste dobri in usmiljeni za druge, ki vas potrebujejo, boste podobni meni.
  Vse, kar potem rečete, naredite, mislite, je namenjeno Meni.
  Potrebujem vdanost, stanovitnost, pravičnost, in zvestobo.
  Ljubite me brezmejno in hrepenite po meni.
  Jaz sem vaš Rešitelj in Tolažnik, pridite k meni brez oklevanja, vedno, saj vas čakam.
  Potolažil vas bom vse in vam dal upanje.
  Zato ne krajšajte svojih molitev in žrtev, temveč jih vztrajno pomnožujte.
  Prinašajte Jezusovo Luč Odrešenja in Evangelija med ljudi, da se pomnoži Vera in Dobrota.
  Amen.

  Molitvenik Življenje v Bogu

  Gospod Prosim nauči nas Moliti in Pomnoži nam Vero. Pomagaj nam, da bomo delali vse prav in živeli pravično po Evangeliju. Hvala Ti Gospod, ki Živiš in Kraljuješ Vekomaj.

 56. Janezj says:

  MOLITEV K BOGU ZA BOLJŠI SVET
  Božja Večnost, Enost, ki nam poješ v tišini in nas učiš po drugih.
  Odločno in modro prosim vodi moje korake.
  Naj uvidim Božjo Voljo in vse Božje nauke, ko stopam v življenje.
  In častim namen vseh stvari, ki so v naravi po Tvoji Dobroti Gospod.
  Pomagaj mi, da se spoštljivo dotikam vsega, kar srečam in uporabljam.
  Da vedno govorim in gledam ljudem iskreno v oči Jezusa in Matere Marije.
  Naj raje tiho opazujem, ne sodim, saj potrebujem milost razumevanja in razsvetljenje pomena in smotra.
  Naj raje pomagam, kot da bi kritiziral in se pritoževal.
  Naj bom raje veder in nasmejan kot žalosten in zamorjen, ker imam Odrešenika, ki mi stoji ob strani.
  Naj raje raje podam ljudem upanje in optimizem ter nakažem kakšne možne rešitve,
  kot da nasujem sogovornikom le svoje pametne modrosti in probleme.
  Naj ne škodujem in naj prinesem in ljudem pustim glasbo tišine gozda
  in ptičjega petja mir in vso naravno lepoto,
  kot da le oddidem in pustim ljudi da tavajo in begajo naprej.
  In ko se vrnem nazaj med ljudi, naj se krožna pot življenja strpnosti
  in dobrote sklene in spirala upanja razširi naprej,
  da bosta molitev in Vera ter Božja Pomoč vzajemno pomagale
  meni in bližnjim ter osmislila vsem ljudem dobre volje naša življenja. Amen.

  Ob Tebi Bog in naš Odrešenik zmorem več in vse, ker mi daješ moč, in ta moč se pretaka med nama in gre kot pozitivna nesnovna energija naprej. Povem Ti lahko vse in vem, da tudi Ti meni lahko poveš čisto vse. Včasih si dava vzajemno še vedno več drug drugemu. In ljubezen je, ki premaga vse, kar življenje prinese in odnese. In v duši vlada mir in spokojnost. Bogat sem, ker imam vse to. S Teboj premorem vse kar potrebujem. Bogu Čast in Slava Vekomaj. Amen.

  Addendum
  O Bog, daj mi moč, da sprejmem tisto, česar ne morem spremeniti, daj mi pogum, da spremenim tisto, kar lahko spremenim in daj mi modrost, da razlikujem to dvoje! — Sv. Frančišek Asiški

  Pripravite Gospodovo pot, zravnajte njegove stèze! In vse človeštvo bo videlo, kako naš Bog rešuje. Aleluja. Bogu Čast in Slava Vekomaj!

 57. Odresenje says:

  Dobri Bog, prosim za odpuščanje, pomagaj moji družinici in vsem dobrim ljudem. Vodi nas po pravi pote, nas varuj in nam pomagaj. Amen.

 58. Strto srce says:

  Že nekaj časa opažam, da je nadrajena do mene
  ne spostljiva, ne opazi in ne ne ceni mojega dela, večkrat vrže kaj neopravičeno na nos. Vidi samo sebe. Samo ona zna narediti vse najboljše, vsi ostali smo nesposobni.

  Veckrat nanjo preko molitev pošiljam blagoslov in ljubezen…
  V božje roke izročam najin odnos in moje delovno mesto, katerega sem si srčno želela in si ga priklicala v življenje.

 59. JASNA says:

  Prosim za molitev za našo 2,5 staro Žano, da čimprej okreva in čim manj bolečin. Da se njena prebava umiri, in da bo prenesla kemoterapijo. Da bo mirno spala in se veliko smejala. Prosim usliši našo prošnjo. Dobri BOG, hvala ti, da nas varuješ.

  DOBRI BOG, hvala ti, da si me varoval.Hvala za vsa lepa doživetja. Hvala za mamo , očeta, brate sestre. Varuj nas, blagoslovi nas. Prosim te tudi za vse, ki zaradi bolezni ali dela to noč ne bodo mogli spati. Prosim te za otroke, ki bodo to noč rojeni, in za ljudi, ki bodo to noč umrli. Bodi z nami zdaj in vekomaj.
  O MARIJA vodi me po nedolžni poti in ob smrti pridi mi z Jezusom naproti.
  DOBRI JEZUS, to te prosim, v svojem srcu naj te nosim. O Marija, mati moja, naj me vodi roka tvoja.
  SCETI ANGEL, VARUH MOJ
  Bodi vedno ti z menoj, stoj mi noč i dan ob stranim, vsega hudega me brani! Prav prisrčno prosim te, varuj me in vodi me. AMEN

 60. Miro says:

  PROSIMO GOSPODA, NAJ NAS OBDA Z LJUBEZNIJO!

  BOŽJA BESEDA: »Tedaj se je dotaknil njunih oči in rekel: »Zgôdi se vama po vajini veri!« (Mt 9,29)

  Daljši evangeljski odlomek:
  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Mt+9%2C27-31&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

  Slepca kričita Jezusu, naj se ju usmili. Ko izpovesta vero vanj, ju ozdravi. Ljudje imajo veliko vrst slepote, pa jih ne vidijo, ali pa se bojijo prositi Jezusa za ozdravljenje. Ali poznam svoje slepote? Prosim Jezusa, naj me obda z ljubeznijo in razsvetli mojo notranjost? Gospod, daj mi moči, da te bom prosil za jasen pogled srca, reši me notranje teme, brezčutnosti in egoizma. (Luč Besede rodi življenje, Primož Krečič)

  Prosimo Gospoda za dar vere v njegovo Besedo! Naj Božje usmiljenje objame vse preizkušane osebe, ki se na tej spletni strani priporočajo v molitev, se zahvaljujejo Bogu, bližnjim pomagajo z duhovnimi nasveti, priporočili, nam posredujejo molitve – v zapisih pod: MamiM, mina, Obupana, Hvala, Irena, Kras, Verica, Kristina, Wildangel, Viki … Pridružimo se molitvam rožnega venca ter z močno vero v Gospoda Jezusa in Preblaženo Devico Marijo kličimo Božje usmiljenje na vse, ki prosijo za molitev, pa tudi na tiste, ki se te duhovne potrebe še ne zavedajo. Naj Gospodova milost iz dneva v dan spreminja naša grešna srca, saj smo nenehnega spreobračanja – zapustitve pogubne poti greha in preusmeritve na odrešenjsko pot k Bogu – vsi izjemno potrebni!

  Božje usmiljenje, ki izviraš iz Presvetega Srca Jezusovega, zaupamo vate!

 61. MamiM says:

  Jezus, ti ves, kako je v nasi druzini hudo, ze dolgo. Saj ne vem, kaj naj sploh prosim. Naj se zgodi bozja volja. Naj sin obdrzi sluzbo, ki jo bo menda izgubil, naj bomo ozdravljeni od notranjih ran, prosim za zdravje, kancek povezanosti in mir v nasih srcih. To ne bi bilo tezko, ce bi imeli vero, zato prosim predvsem zanjo. Naj nas sv. Duh razsvetli. Ce je bozja volja taka. Sprejeti bom pa morala vse. Dolgo ze prosim in mnogi z mano. Vcasih si mislim, ni uspeha. Vcasih pa recem, se smo zivi, vsi, po cudezu. Enkrat je ze slo za las. Bog je usmiljen, zal se pogosto ne zavedamo vseh prejetih milosti. Zato Mu zahvala za bozje varstvo in vse njegove darove.

  • Kristina says:

   Poiščite na internetu stran božja ljubav na njej je knjiica z molitvami za ozdravljenje. Jaz sem to knjižico dala natisnit imam jih tudi za druge, ker ni v prodaji. Molim pa to vsak dan. Berem tudi zniva in znova Tobija in Pismo Korinčanom. Mislimo da ne pomaga, a če ne poizkusimo nemoremo vedeti. Bogu se moram zahvalit, da vsak dan z možem zmolima desetko rožnega venca, on drugač ne hodi v cerkvo . Ampak sedaj moliva. Bogu hvala za to milost. V molitvi je moč in ne v govorjenju. Želim, da najdete svoj mir vi in vsi ki ga iščemo v Izviru žive vode v Jezusu Kristusu.
   Sv. Jožef in Marija prosita za nas

   • Miro says:

    Posredujem vam naslednjo molitev, ki jo priporoča papež Frančišek.

    MOLITEV K MARIJI, KI RAZVEZUJE VOZLE

    Sveta Marija, Devica polna Božje navzočnosti!
    Vse življenje si z vso ponižnostjo sprejemala
    Očetovo voljo. Hudobni duh te nikoli ni
    mogel ujeti v svoje pasti. Nenehno posreduješ
    za nas pri Sinu, da bi nas rešila iz stiske.
    S tolikšno milino in s potrpežljivostjo kažeš,
    kako naj se rešim mnogih vozlov, ki dušijo
    moje življenje. O, za vedno moja Mati, ti
    odstranjuješ vsak nered, pokaži mi vezi,
    ki me lahko povežejo z Gospodom.
    Sveta Marija, Božja in moja Mati,
    z materinskim srcem razvezuješ vozle, ki
    ovirajo moje življenje: prosim te, da v
    svoje roke sprejmeš vozel, ki ti ga izročam:
    _____________ . (povem ime osebe ali
    vozel, ki naj bi bil razvezan, težavo, breme)
    Prosim te, osvobodi me pasti in verig, v
    katerih me zadržuje sovražnik, hudobni duh.
    O, Marija, po svoji milosti, posredovanju in
    zgledu me reši vsega hudega in razveži vozel,
    ki preprečuje mojo povezanost z Bogom.
    Tako bom osvobojen zmot in zablod hvalil
    Boga v vseh stvareh, ga ohranjal v srcu in mu
    vedno služil v bratih in sestrah. Amen.

    Marija, ki razvezuješ vozle, prosi za nas!

    Naj Usmiljeni Bog obilno blagoslovi vas in vašo družino na priprošnjo Preblažene Device Marije. Njegovo usmiljenje naj objame tudi druge trpeče sestre in brate na tej spletni strani!

 62. mina says:

  V vaše varstvo izočam mojo mami in vas prosim, da molite zanjo, da bi preiskava drugi teden pokazala, da je njeno zdravje v redu. Zelo se bojim za njo, ker je že veliko hudega dala skoz, zato te dobri Bog prosim, prizanesi ji pri njenem zdravju, da ne bo nic narobe in da bo se dolgo, dolgo živela z nami. Molite prosim za njeno zdravje.
  Hvala vam in Bog vam poplačaj.

  • Miro says:

   Zaupajmo v moč Marijine priprošnje pri Bogu in vsak dan večkrat z močno vero v srcu kličimo:

   O MARIJA, BREZ MADEŽA IZVIRNEGA GREHA SPOČETA, PROSI ZA NAS, KI SE K TEBI ZATEKAMO!

   Ta molitveni vzklik sem že večkrat priporočil in ga bom tudi v prihodnje, če mi bo dano, saj mi je Devica Marija v temnih urah izprosila že številne milosti, tudi v primeru težav z zdravjem. Njej, predvsem pa Gospodu Jezusu, hvala za vse, kar si nisem z ničemer zaslužil. Vse je čisti Božji dar!

 63. Miro says:

  GOSPOD ME ŽELI OZDRAVITI IN NASITITI S SVOJO LJUBEZNIJO!

  BOŽJA BESEDA: »Tedaj so prišle k njemu velike množice, ki so imele s seboj hrome, slepe, pohabljene, neme in še veliko drugih. Položili so jih pred njegove noge in jih je ozdravil.«

  Evangeljski odlomek Mt 15,29-37 na:
  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Mt+15%2C29-37&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

  Jezus se povzpne na vzpetino, kjer sprejme množico, ki ga želi poslušati. Bolne med njimi ozdravi, vse pa čudežno nasiti. Gledal bom Gospoda, ki želi tudi mene ozdraviti in me nasititi s svojo ljubeznijo. Gospod, naj še globlje občutim tvoje srce zlasti po sveti evharistiji, da me bo očistilo sebičnosti, strahu in neurejenosti, da bom resnično ljubil. (Luč Besede rodi življenje, Primož Krečič).

  Vsak dan z vero in zaupanjem kličimo Usmiljenega Gospoda in molimo za vse, ki se priporočajo v molitev (sveti rožni venec, rožni venec Božjega usmiljenja). V tem hudem času, ko zaradi koronavirusa ni možno k sveti maši, naj vsak – poleg možnosti spremljanja svete maše po radiu, TV… – na pomoč pokliče tudi svojega osebnega angela varuha. Za besedilo te molitve glej v rubriki »Molitev – Dodaj molitve« (objava 2. december 2020).

  Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, zaupamo vate!

 64. mina says:

  Dragi molilci, prosim molite za mojo mami, da bi bilo z njenim zdravjem vse uredu, da bi nadaljnje preiskave pokazale, da je vse uredu.
  Gospod Bog uresniči moje prošnjo.

 65. Obupana says:

  Prosim za molitev, da z partnerjem čim prej prebrodiva krizo v razmerju. Prosim molite za naju in najino ljubezen skupaj z mano. Molite, da se mi ne bo potrebno spopasti z zapustitvijo.
  Bog vam povrni

 66. Irena says:

  Zahvala dobremu Bogu za vse prejete dobrote.

 67. Kras says:

  Prosim za molitev. Danes sem dobila antibiotike zaradi rdečega izpuščaja(borelija).
  Gospod, saj sprejmem, sem pa kljub temu žalostna, malodušna in preveč razmišljam in berem o tem.

  Naj se vseeno zgodi Njegova volja.

  • Hvala says:

   Ga. Kras, izročite srce svoje Gospodu, On bo uredil vse, tako da bo v redu, ozdravil vas bo žalosti, malodušja itd…le pogumno, vse bo dobro!

 68. Verica says:

  Hvala za vse dosedanje molitve, ki ste jih namenili meni na mojo priprošnjo. Bile so uslišane. Hvala dragi Bog za vse milosti.
  Danes pa vas prosim, da molite zame, da bi pregled, ki ga imam v četrtek, potekal brez zapletov in da bi izvid bil dober.

 69. Kristina says:

  Zahvaljujem se ti Gospod, ker si v našo hišo poslal ta virus. Edino ti veš odgovore na vsa vprašanja, ki nas pestijo. Hvala, ker nam hočeš dobro in nas imaš rad. Pošlji nam sv, Duha , da razsvetli naše misli, besede in dejanja .Prosim te le, da si z nami v tej preizkušnji in nas krepiš v urah obupa.
  sv. Jožef in Marija prosita za nas
  vsi svetniki Božji prosite za nas
  sv. Mihael, Rafael in Gabriel prosite za nas
  sv. faustina Kowalska prosi za nas
  Prečista Jezusova Kri izlij se na nas in nas prečisti od vrha las do konca nožnih prstov

 70. Miro says:

  BOŽJA BESEDA: »Slavim te, Oče, Gospod neba in zemlje, ker si to prikril modrim in razumnim, razodel pa otročičem.«

  Daljši evangeljski odlomek (Lk 10,21-24):
  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Lk+10%2C21-24&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

  Jezus se zahvaljuje Očetu za misijonsko delo učencev, da jih niso sprejeli mogočni in modri, ampak majhni, preprosti. Občudujem, kako morejo le mali najti sinovsko zaupanje do Boga. Trudil se bom posnemati Jezusa v njegovem preprostem in zaupljivem odnosu do Očeta. Gospod, pomagaj porušiti hribe mojega napuha, da bom vse z odprtostjo sprejemal iz Božjih rok. (Luč Besede rodi življenje, Primož Krečič)

  Božjemu usmiljenju z zaupanjem izročimo zahvale in prošnje v sporočilih, ki so jih zapisale: Kristina, Kras, Hvala, Viki, Jasna, Lea, Slavica, Emilija, Nana, Sija, Jana, Helena, Žametna vrtnica, Andreja … Še tesneje se povežimo v molitvah za vse hudo preizkušane sestre in brate, za spreobrnenje in spolnjevanje Božje volje, za dušno in telesno zdravje, po drugih namenih v tem času – za Cerkev, svetega očeta, mir v svetu, za državne voditelje, izkoreninjenje koronavirusa, itn. Zgodi se presveta Božja volja!

  Božje usmiljenje, ki si nam dalo Presveto Devico Marijo za Mater usmiljenja, zaupamo vate!

 71. Wildangel says:

  Prosim za molitev zdravje vseh mojih najbližjih, prosim za molitev za pomoč pri denarnih težavah. Hvala.

 72. Kristina says:

  Hvala Gospod za vse kar sem, kar imam in kar sem. Hvala, da se lahko s tabo pogovarjam in ti zaupam. Prosim te pridi mi.na pomoč, moji družini, mojim prijateljem, celemu svetu in pošlji svojega sv. Duha.
  Sv. Jožef in Marija prosita za nas
  Vsi svetniki Božji prosite za nas
  Jezus Kristus Božji sin usmili se mene grešnice

 73. Viki says:

  Prosim vas, molite, prosite Boga, da bi se epidemija koronavirusa cimprej koncala, da bi bilo cepivo cimprej na voljo, da bi se situacija v bolnisnicah izboljsala, da ljudje ne bi vec umirali zaradi te bolezni, da bi ljudje spet imeli sluzbe in dohodek, da bi bilo konec stisk in tesnobe zaradi te situacije, da bi se zivljenje spet vrnilo v stare tirnice. Predvsem pa, da bi se vrnilo upanje, veselje in radost. Hvala za molitve.

  • Hvala says:

   Vsi skupaj molimo , sami in z g. MIrom, BOG pa je tisti, ki odloča o vsaki stvari in dogodku in ima svoj čas za rešitve.

   Božje usmiljenje, ki si višje od nebes, vate zaupamo!

   • Hvala says:

    Pripis!
    Pri Bogu se ne zgodi nič slučajno, spoštujmo Ga, prosimo in se MU za vse zahvaljujmo, življenje je sestavljeno iz dveh polovic.

 74. Miro says:

  BOŽJA BESEDA NAS SPODBUJA K MOLITVI IN DELU ZA BLIŽNJE!

  BOŽJA BESEDA: »Pazíte in bedite, ker ne veste, kdaj pride ta čas!« (Mr 13, 33-37).

  Celoten evangeljski odlomek na:
  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Mr+13%2C33-37&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

  »Čujte!« To je Jezusov poziv iz današnjega evangelija. Ne nameni ga samo svojim učencem, temveč vsem: »Čujte!« (Mr 13,37). To je koristen opomin, ki nas spomni, da življenje nima samo zemeljske razsežnosti, temveč se razteza »onkraj«, kakor rastlina, ki klije iz zemlje ter se odpira proti nebu. Kot razmišljujoča rastlina bo vsak človek, obdarjen s svobodo in odgovornostjo, poklican, da bo dal obračun, kako je živel in kako je uporabljal svoje sposobnosti. A jih je obdržal zase ali pa jih je uporabil tudi za dobro sobratov (odlomek iz misli Benedikta XVI.).

  Z zaupanjem prosimo Usmiljenega Jezusa, naj nam podari potrebnih milosti za dušo in telo. Vztrajno molimo sveti rožni venec in rožni venec Božjega usmiljenja za spreobrnjenje grešnikov, za sprejemanje in spolnjevanje božje volje, za vse, ki se priporočajo v molitev v zapisih pod: Jasna, Lea, Slavica, Emilija, Nana, Sija, Jana, Helena, Žametna vrtnica, Kristina, Andreja … ter za druge potrebne namene v tem času. Zgodi se presveta Božja volja na priprošnjo Preblažene Device Marije, sv. Jožefa in vseh svetnikov!

  Božje usmiljenje, neizmerno v zakramentu evharistije in duhovništva, zaupamo vate!

 75. Janez says:

  BLAGOR ŽALOSTNIM, ZAKAJ POTOLAŽENI BODO
  Gospod Jezus, izkusili smo bolečino in žalost in zaslutili, da nam boš poslal Uteho.
  To Tolažbo želimo dobrotno in nesebično deliti
  z vsemi Tistimi, ki so sedaj žalostni in trpijo.
  Prosim Gospod pomagaj nam najti način,
  da pokažemo svoje sočutje in usmiljenje z žalostnimi, trpečimi in osamljenimi,
  s tistimi, ki so brez vsega in s tistimi, ki so obupani v samoti in osamljenosti,
  s tistimi, ki v žalosti trpe in ihte.
  Prosim pošlji jim Svetega Duha Tolažnika in povej jim, da niso sami, ker si Ti z Njimi Vse Dni.
  Ob njih Si, v njih Si in z njimi Si, čeprav Te ne vidijo, ker si neviden vendar vseprisoten ter Usmiljen.
  Čeprav Te ne vidimo, ker si Sveti Duh Tolažnik, pa vemo, da si pri nas in da nikoli nismo sami.
  Pomagaj prosim trpečim in žalostnim, da bodo občutili, da si nas vse na Golgoti tako ljubil,
  da si dal ponižno in prostovoljno svoje življenje za nas in naše Odrešenje.
  Tudi sam si trpel, ker naš Ljubiš in si bil in boš vedno z nami vse dni.
  Tvoje Vstajenje in Odrešenje vseh nas od naših grehov je tista Tolažba,
  kot si nam povedal v Govoru na Gori,
  da bodi blagor vsem žalostnim, ki trpijo,
  ker jih boš potolažil in obrisal njihove solze
  ter jih objel z Božjim Mirom in Ljubeznijo.
  V Nebeški Domovini ne bo več žalosti in solz,
  ampak veselje za vse tiste, ki so spolnjevali Božjo Voljo,
  ki so spoštovali vse Božje zahteve in zapovedi,
  in Ljubili Boga tako, da so ljubili in delali dobro za svoje bližnje.
  Gospod prosim daj mi čisto Srce, da Te bom duhovno videl in razumel.
  Daj mi Duha ponižnosti, da Te bom lahko v Tišini Srca poslušal in Slišal,
  Daj mi Duha Ljubezni, da Ti bom Služil
  in Duha Vere, da vedno ostanem pri Tebi in v Tebi Gospod v Molitvi in Prošnjah.
  Prosim Gospod naj sleherni del mojega žitja in bitja služi Tebi v Slavo
  in naj me nikdar ne zajame dvom, žalost in obup zaradi trpljenja,
  saj si Ti Bil, Si in Boš z menoj povsod, vse dni in na veke.
  Naj me trpljenje očisti, ojača in prekali, da bom bolj strpen, sočuten in dober z brati
  in tako podoben Tebi moj Učenik in Odrešenik.
  Povzdignil si se v Nebesa Gospod Jezus,
  da bi nas ob dopolnitvi časov Slednjih Dni
  dvignil k Sebi, kjer je Ljubezen in Božji Mir.
  Blagoslovljen, ki prihajaš k nam ubogim grešnikom
  v sijaju svoje Božanske Milost in Dobrote, ker nas Ljubiš.
  Upamo in veselimo se, radujmo se ljudje, zakaj rekel si Gospod v Govoru na Gori,
  blagor žalostnim, zakaj potolaženi bodo.
  Molimo in z Zaupanjem v Božje Usmiljenje in Dobroto prosimo Boga za Vodstvo in Pomoč.
  Božje Rojstvo in Božje Vstajenje od smrti na križu naj nas navdajata z Upanjem, ki ne mine nikdar.
  Amen.
  Janez AKA Dichter Hansi

  Job 15,11: Ali je Božja tolažba zate premajhna, mila beseda namenjena tebi?
  Psalm 119,50: To je moja tolažba v moji bedi, da me tvoj izrek poživlja.

 76. Janez says:

  VODI ME DOBROTNA LUČ (Lead, kindly Light)
  O vodi me, dobrotna blaga, Luč!
  V temi, ki me obdaja, vodi me!
  Temna je noč in daleč sem od doma,
  Ti vodi me, ti Razsvetljuj mi Pot!
  Ne prosim, da bi v širne zrl daljave:
  Naj vidim pred seboj le za korak.

  Drugačen bil sem kakor zdaj nekoč,
  Te nsem prosl, da me vodiš Ti,
  Želel sem sam določati si Pota:
  A zanaprej Ti vodi me povsed!
  Predan napuhu bi sem in praznoti:
  O ne spominjaj mojih se zablod!

  Bila z menoj je zdavnaj Tvoja Moč,
  Me varno bo vodila še naprej
  prek puščav, močvar in skal in rek besnečih,
  dokler ne mine noč in prismejo
  se v svitu jutra angelov obrazi,
  pozabljenih za hip,spet ljubih kot nekoč.

  Svetnik in kardinal John Henry Newman nekdaj anglikanski in kasneje katoliški duhovnik.
  Newman, nam je veliko lepega daroval in nas obogatil. Imel je Ljubezni in Vere v izobilju, kot Božji dar in nam to posredoval naprej. Zahvaljujmo se Gospod Bogu in ga Slavimo ter Častimo!

 77. Janez says:

  CHIARA LUBICH: POSKUSIMO LJUBITI
  »Poskusimo ljubiti.
  En dan, ki smo ga preživeli tako, je vreden celo življenje. /…/
  Bog bo z nami, ker je s tistimi, ki ljubijo. /…/
  Včasih bomo morali popustiti, bomo v skušnjavi, da izgubimo pogum, a ne odnehajmo. /…/
  Nikakor! Pogum! Bog nam daje milost. Vedno začnimo znova.
  Če bomo vztrajali, bomo videli, kako se svet okoli nas počasi spreminja.
  Razumeli bomo, da Evangelij prinaša najbolj privlačno življenje, prižiga luč v svetu,
  daje okus našemu bivanju, ima v sebi kal rešitve za vse probleme.
  In ne bomo imeli miru, dokler naše izredne izkušnje ne bomo razodeli drugim: prijateljem,
  ki nas lahko razumejo, sorodnikom, vsem, za katere bomo čutili,
  da naj jim to povemo. In znova se bo rodilo upanje.« Amen.

  Avguštin Izpovedi 10,27 Odlomek
  »Pozno sem Te vzljubil. Pozno sem Te vzljubil, o Lepota, večno davna, večno nova! Pozno sem Te vzljubil! Glej, ti si bil znotraj in jaz zunaj, sem Te iskal in se metal v brezoblično in nelepo, pred lepoto vsega, kar si ustvaril.Bil si z mano in nisem bil s Teboj … Drža-le so me daleč od Tebe stvari, ki niso ob-stajale v tebi.Jokal si, jokal za menoj in razbil mojo glu-hoto. Sijal si, sijal in Tvoja Svetloba je pregnala mojo slepoto. Dehtel je Tvoj vonj in srkal sem tvoj vonj, vzdihoval po Tebi in po Tebi koprnel. Okusil sem Te in sedaj sem lačen in žejen po Tebi. Dotaknil si se me in gorim in hrepenim po Tvojem Miru!«

  Avguštin iz Hipona (354-430) je bil cerkveni oče, teolog, filozof in pisec.

 78. Miro says:

  PROSIMO GOSPODA ZA BUDNOST IN ODGOVORNOST!

  BOŽJA BESEDA: »Zato bedite in vsak čas molíte, da bi zmogli ubežati vsemu temu, kar se bo zgodilo, in stopiti pred Sina človekovega.« (Lk 21, 34-36)

  Celoten evangeljski odlomek na:
  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Lk+21%2C34-36&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

  Jezus vabi k čuječnosti in budnosti, da ne bi oblagal srca z navezanostjo na stvari in odnose. Drugi vidik pa je vztrajna molitev, ki me pripravlja na odprtost za ta prihod. Trudil se bom živeti budno in odgovorno, zmerno bom uporabljal dobrine in pričakoval Jezusa. Gospod, obvaruj me pred malomarnostjo, da ne bi prezrl tvojega prihoda in bi te sprejel: “Pridi!” (Luč Besede rodi življenje, Primož Krečič)

  Molimo sveti rožni venec in rožni venec Božjega usmiljenja s prošnjami, naj se Božje usmiljenje skloni k vsem trpečim sestram in bratom, naj se usmili vseh nas grešnikov, da bi se spreobrnili k Njemu, ki je pot, resnica in življenje. Kot vedno, redno molimo tudi po namenih v zapisih – Jasna, Lea, Slavica, Emilija, Nana, Sija, Jana, Helena, Žametna vrtnica, Kristina, Andreja in drugi prosilci milosti. Naj se zgodi presveta Božja volja na priprošnjo Preblažene Device Marije, sv. Jožefa ter vseh svetnikov in svetnic.

  Božje usmiljenje, ki si nam dalo Presveto Devico Marijo za Mater usmiljenja, zaupamo vate!

 79. Jasna says:

  Prosim za molitev, da bi bilo vse dobro, da bi preživeli lep današnji in naslednje dni, da bi bil partner vredu do mene in drugih in in bi živela mirno življenje.
  Iskrena hvala, Jasna

 80. Lea says:

  Prosim za molitev za deklico Elli-za njeno zdravje in da izzvenijo nevrološke težave.Hvala.Bog vam povrni.

 81. Slavica says:

  Prosim Vas, da molite z mano za mojo dolgotrajno prosnjo za mojo hči. Vsak večer se zahvalim Mariji, Bogu in Jezusu za vse uslišane prošnje in jih prosim vedno isto prošnjo . Prosim Marija, Bog in Jezus uslšite mojo prošnjo, Vas pa prosim molite z mano za pomoč Marijo, Jezusa in Boga! Hvala Vam za vse!
  Amen!

 82. Miro says:

  OBUDIMO ZAUPANJE V ODREŠUJOČO BOŽJO BESEDO!

  Evangeljski odlomek Lk 21,20-28 na:
  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Lk+21%2C20-28&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

  Jezus napoveduje katastrofo nad Jeruzalemom in govori o znamenjih, ki bodo spremljala njegov drugi prihod. Učenci se ne smejo ustrašiti, ampak bo to znamenje, da prihaja rešitev. Kljub težavam in negotovosti bom veselo upal v Gospodov prihod in rešitev ter jo oznanjal drugim. Gospod, hvala, ker me krepiš v zaupanju in odpravljaš vse strahove, ki burijo ljudi. (Luč Besede rodi življenje, Primož Krečič).

  Še naprej vztrajno molimo sveti rožni venec in rožni venec Božjega usmiljenja za vse, ki se spopadajo s koronavirusom, še zlasti za bolnike, posebej za tiste, ki se v tem trenutku borijo za življenje. Molimo tudi za vse trpeče, ki se v molitev priporočajo na tej spletni strani!

  Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, zaupamo vate!

 83. Emilija says:

  Prosim za molitev za mojo vnukinjo,ki ima danes izpit 26.11.2020 ob 15h iz predmeta Anatomije ucila se je ze cel mesec zdaj pa ze skoraj obup, ker se boji da ne bo znala vsega. Lepo prosim za vaso du za vaše molitve Bog vam povrni

 84. Adminidtrator says:


  Međugorje, sporočilo Kraljice miru po vidkinji Mariji 25. novembra 2020:
  »Dragi otroci! To je čas ljubezni, topline, molitve in radosti. Molite, otročiči, da bi se mali Jezus rodil v vaših srcih. Odprite svoja srca Jezusu, ki se daje vsakemu od vas. Bog me je poslal, da bom radost in upanje v tem času, jaz pa vam pravim: brez malega Jezusa nimate nežnosti niti občutka nebes, ki se skriva v novorojenčku. Zato, otročiči, delajte na sebi. Z branjem Svetega pisma boste odkrili Jezusovo rojstvo in radost kakor v prvih dneh, ki ju je Medžugorje dalo človeštvu. Zgodovina bo postala resnica, kar se tudi danes ponavlja v vas in okoli vas. Delajte in gradite mir po zakramentu spovedi. Spravite se z Bogom, otročiči, in videli boste čudesa okoli sebe. Hvala vam, ker ste se odzvali mojemu klicu.«

 85. Miro says:

  BOŽJA BESEDA NAS ODREŠUJE: »Vtisnite si v srca to, da ne boste vnaprej premišljevali, kako bi se zagovarjali« (Lk 21,14).

  Daljši evangeljski odlomek na:
  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Lk+21%2C12-19&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

  Jezus napoveduje nasprotovanje, ki bo prišlo od voditeljev in celo od domačih. Razlog za to bo vera vanj. Zavračanje pa bo prilika za pričevanje in novo potrditev vere. Tudi mene vabi k pričevanju za evangelij in mi obljublja pomoč, ko se bom moral braniti. Gospod, okrepi me s svojim Duhom, da bom ostal zvest v preizkušnji in pogumno pričeval zate, kjer bo treba (Luč Besede rodi življenje, Primož Krečič).

  Vsak dan molimo sveti rožni venec in rožni venec Božjega usmiljenja za trpeče sestre in brate po molitvenih namenih v prošnjah, ki so jih pred kratkim zapisali: Nana, Lea, Jasna, Sija, Jana, Helena, Lea, Žametna vrtnica, Kristina, Andreja in drugi prosilci milosti. Molimo drug za drugega in Gospoda ponižno prosimo, naj nam podari potrebnih milosti na priprošnjo Preblažene Device Marije, sv. Jožefa in vseh svetnikov. Veliko molimo še zlasti za spreobrnjenje srca ter za sprejemanje in spolnjevanje presvete Božje volje!

  Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, zaupamo vate!

 86. Nana says:

  Prosim za božjo pomoč, da bi se mi zmanjšala nervoznost. Morala bi se pomiriti, pa ne zmorem; bojim se, da bom padla v depresijo, ker sem stalno napeta.

 87. Lea says:

  Porosim za molitev za trdno zdravje Teje.V torek ime pregled za bolezni dojk.Hvala za molitev.Bog vam povrni.

 88. jasna says:

  prosim za molitev, da bi partner končno spoznal, da ne dela prav in bi se spremenil ter nam s tem omogočil lepše in mirno življenje. Prosim tudi za zdravje naše družine, naj nas Vsemogočni Milostni Bog, Presveta Devica Marija, Sveti Jožef varujejo pred vsem hudim.

  Hvala

 89. Miro says:

  GOSPOD, HVALA, KER ZNOVA PRIHAJAŠ V MOJE ŽIVLJENJE!

  BOŽJA BESEDA: »Prišli bodo dnevi, ko od tega, kar vidite, ne bo ostal kamen na kamnu, ki bi ne bil zrušen.« (Lk 21, 5-6)

  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Lk+21%2C5-11&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

  Judje se čudijo mogočnemu templju, Jezus pa napove njegovo porušenje in pokaže na konec sveta. Pri tem me vabi, naj se ne bi utapljal v radovednosti, ampak da postavim svojo prihodnost v njegove roke. Gospod, hvala, ker znova prihajaš v moje življenje. Daj mi moči, da te bom buden pričakoval in se ne bom dal zapeljati lažnim napovedim in strahovom (Luč Besede rodi življenje, Primož Krečič).

  Božje usmiljenje, tolažba in blagor vsem, ki so skesanega srca, zaupamo vate!

 90. Vesna says:

  V molitev priporočam prijatelja,ki je zbolel za korono.Bog povrni.

 91. Jana says:

  Pozdravljeni,
  zanima me nekaj v zvezi z molitvijo rožnega venca.
  Zelo rada molim tako, da si odprem arhiv Radia Ognjišče in izberem pač en rožni venec določenega dne.
  Torej molim tako, da (na posnetku-arhiv ) nekdo vodi molitev (prvi del Očenaša, Zdrava Marija, itd), jaz pa “odgovarjam” (drugi del Očenaša in Sveta Marija, itd.). Torej ne molim sama celotnega rožnega venca.
  Je to tudi molitev? Se to tudi šteje, da sem zmolila Rožni venec?
  Hvala za pojasnilo in lep pozdrav.

  • Hvala says:

   Spoštovana Jana!

   Sveti Pavel je rekel: “VSE KAR KOLI DELATE V BESEDI ALI DEJANJU, VSE DELAJTE V IMENU GOSPODA JEZUSA IN SE PO NJEM ZAHVALJUJTE OČETU. ZMERAJ SE VESELITE, NEPRENEHOMA MOLITE.

   Vsak pogovor z Bogom, delo, stiske itd…Gospodu izročimo; vse kar počnemo 24 ur na dan , vse naj bo z Gospodom začeto in z Gospodom končano in vmes z njim živeto. Sveti Pavel pravi , da naj neprenehoma molimo celi dan . 24 ur na dan ne moremo moliti Rožnega venca, je pa molitev, to se pravi :zahvaljevanje, slavljenje, osebni pogovor z Bogom, razmišljanje in branje Psalmov in Evangelijev in celotnega Svetega Pisma, saj nas Bog s svojo Besedo ozdravlja in lahko dobimo odpustek (priloga) , molitve preko radia, televizije itd.. tudi molitve preko telefona, vse naše delo ; vse to je molitev in vzdigovanje srca k Bogu; skratka naše življenje naj bo molitev.

   Jezusa so Njegovi učenci prosili, naj jih nauči moliti. Tudi mi Ga prosimo, se mu izročimo, Gospod pa bo razodel vsakemu posebej , kako in kaj je potrebno. Marija je zraven Jezusa največja učiteljica nas njenih otrok. V svojih prikazovanjih in pa po prošnji vsakega , ki to želi, ga vodi in uči, kaj je potrebno v življenju.

   Jezus želi, da imamo OSEBEN ODNOS Z NJIM. V Prenovi oktober 2011 je napisano: KAJ POMENI EVANGELIZIRATI LJUDI- TO POMENI POVABITI LJUDI V OSEBEN ODNOS Z BOGOM.

   Jezus želi, da se z Njim pogovarjamo, debatiramo, razpravljamo, prosimo za nasvete , molimo. Jezus je živ med nami, če dovolimo prebiva v srcu človeka. Odgovarja pa na različne načine : preko ljudi, misli, v naravi itd….

   Ga Jana : Ni se vam potrebno bati. Če boste prosila Jezusa vam bo tudi povedal, če ne boste v življenju pravilno delala. Zato pa je potrebno moliti k Svetemu Duhu za pomoč, razsvetljenje, saj sami ne vemo niti kako niti za kaj bi molili.
   Bog je Ljubezen. V pravi Ljubezni ni strahu. Če Gospodu popolnoma zaupamo, bo On poskrbel, da bo vse na pravem mestu.

   http://zupnija-lj-moste.rkc.si/index.php/content/display/32/20/20

 92. Sija says:

  Vsemogočni Bog, hvaležna sem, da sem kljub vsem težkim življenjskim preizkušnjam ki me zadnje leto pestijo, nekaj dni nazaj uspešno magistrirala.
  Bijem bitke sama s seboj in si neizmerno želim, da najdem sorodno dušo in si ustvarim družino.

  Hvala vsem ki molite, v molitvi se vam vsem pridružujem.

  “Nikjer nisi tako sam z Bogom kakor v globoki bolečini.” Margarete Seemann

  Mir in vse dobro.

  Sija

  • Miro says:

   Draga Sija, res Bogu hvala za veselo novico o vašem uspešno opravljenem magisteriju! Vse ob svojem času po Božji volji, tudi srečanje s sorodno dušo, če Bog da. Nenehno se z vero in zaupanjem odpirajmo vsemu, kar je v Božjem načrtu. Tudi vam hvala, ker smo v duhu povezani s pomočjo vsakodnevnih molitev za trpeče na tej spletni strani.

   Srečno z Bogom na vaši nadaljnji življenjski poti!

 93. Jana says:

  Prosim za srečno vožnjo sina Roka in moža Matjaža s tovornjakom v tuji svet.Marija Mati Božja prosim čuvaj ju.Vsi skupaj molimo za vse trpeče na duhu in telesu.Božje usmiljenje zaupam Vate.

  • Janez says:

   Molitev k Mariji, ki razvezuje vozle
   Sveta Marija, polna Božje navzočnosti!
   Vse življenje si z vso ponižnostjo sprejemala Očetovo voljo.
   Hudobni duh te nikoli ni mogel ujeti v svoje pasti.
   Nenehno posreduješ za nas pri Sinu, da bi nas rešila iz stiske.
   S tolikšno milino in s potrpežljivostjo kažeš, kako naj se rešim mnogih vozlov,
   ki dušijo moje življenje.

   O, za vedno moja Mati, ti odstranjuješ vsak nered,
   pokaži mi vezi, ki me lahko povežejo z Gospodom.
   Sveta Marija, Božja in moja Mati,
   z materinskim srcem razvezuješ vozle, ki ovirajo moje življenje:
   prosim te, da v svoje roke sprejmeš vozel, ki ti ga izročam: VARUJ IN ČUVAJ SINA ROKA IN MOŽA MATJAŽA NA POTI S TOVORNJAKOM V TUJI SVET. NAJ SE SREČNO VRNETA DOMOV IZ TUJINE K DRUŽINI. POMAGAJ JIMA, DA BOSTA DOBRO IN PREUDARNO VOZILA TOVORNJAK BREZ NEZGOD.
   Prosim te, osvobodi me pasti in verig, v katerih me zadržuje sovražnik, hudobni duh.
   O, Marija, po svoji milosti, posredovanju in zgledu me reši vsega hudega
   in razveži vozel, ki preprečuje mojo povezanost z Bogom.
   Tako bom osvobojen zmot in zablod hvalil Boga v vseh stvareh,
   ga ohranjal v srcu in mu vedno služil v bratih in sestrah.
   Amen.

   Kako skrbno in ljubeče je materinsko srce, kako dobro je srce žene, ki ljubi moža. in svojo družino. Ljubezen je najvišja zapoved Gospoda Jezusa, ki prinaša Mir in Dobroto ter Srečo v naše družine. Vse dobro draga gospa Jana. Gospod Jezus in Mati Marija prosim vaju, da slišita in uslišita goreče prošnje in molitve Jane in pomagata, da se bosta sin in mož srečno vrnila domov z vožnje iz tujine. Amen. Janez.

  • Jana says:

   Najlepša hvala g.Janez.Molitev nas vse močno povezuje.

 94. Helena says:

  Ljubi Bog, prosim uslisi me, da bi se srecno resila moja velika stiska. Bozje usmiljenje, nwizcrni vir čudežev, zaupam vate!

  • Janez says:

   Izberi ljubezen, izberi življenje – pesem
   Nešteto križišč in odločitev,
   na cesti življenja, ki je polna skušnjav,
   če v mislih je On, če je v srcu molitev,
   ne boj se težav.
   Nešteto ovir na poti je do sonca
   in včasih morda ne zmoreš več,
   a če mu zaupaš, boš prišel do konca
   in skrbi so odveč.
   Saj On ti bo pomagal, ti razsvetlil bo razum,
   v najtežjih trenutkih ga prosi za moč in pogum.
   Izberi ljubezen, ki On jo podarja,
   Njegove besede so kot razsvetljenje,
   z Njim noč zažari kakor jutranja zarja,
   izberi življenje.
   Izberi ljubezen in Božjo zvestobo,
   v Njegovih obljubah gori hrepenenje,
   On mrak presvetli s čudovito svetlobo,
   izberi življenje.
   Ko upanje tone v tišino, ti bodi glas,
   ko svet se pogreza v praznino, ti bodi kvas,
   ko zemlja izgublja vrednote, ti bodi sol
   in vedi, da vedno te spremlja Njegov blagoslov.
   Medmrežje, avtor: Leon Oblak

   Gospod slišim in usliši prošnje in molitve Helene in pomagaj, da se bo vse prav uredilo po Tvoji Milosti in Božji Volji. Tvoja je oblast in Slava Vekomaj. Amen. Janez

 95. Lea says:

  Prosim za molitev za deklico Avo.Bog vam povrni.

  • Miro says:

   Danes v molitvi rožnega venca še posebej premišljujemo vesele skrivnosti svetega rožnega venca. Ena od skrivnosti se dotika rojstva Božjega Sina – ki si ga, Devica, rodila. Ob premišljevanju te skrivnosti prosimo Preblaženo Devico Marijo, naj pri Gospodu Jezusu izprosi potrebnih milosti za deklico Avo. Zgodi se presveta Božja volja!

   Kje naj Te iščemo, Gospod,
   kot v jaslih Prvorojenca,
   največji ljubezni Očeta,
   podarjeni vsem ljudem.
   (vir: Marijin rožni venec)

   Marija, Kraljica presvetega rožnega venca, prosi za nas!

 96. Žametna vrtnica says:

  Za za razsvetljenje sv. Duha in za pravo odločitev v prid meni. Za zdravje. Za partnerja, da bi se malo počakal z vlogo financ…. Marija pomagaj. Amen.

  • Miro says:

   Ostanimo povezani v izjemno močni molitvi rožnega venca in vztrajno molimo drug za drugega, v teh razmerah še posebej za trpeče sestre in brate, ki jih je hudo prizadel korona virus.

   Marija, Kraljica presvetega rožnega venca, prosi za nas!

 97. Kristina says:

  Prosim za molitev za mojega moža in sina, naše delavce, delo in vse ljudi tega sveta za zdravo in pravično pamet.
  Sv. Duh razlij se na nas
  Jezus upodobi naša srca po svojem svetem srcu
  Sv. Faustina Kowalska prosi za nas
  Sv. Jožef in Marija prosita za nas

 98. andreja says:

  Prosim za molitev, da gospod usliši moje prošnje… da najdem pravega prijatelja, s komer bom lahko delila zaupanje, pogovor, molitev, razumevanje…

  Hvala in Bog vas blagoslovi.

 99. Kristina says:

  Prosim za molitev za mojega brata, ki spet pije in razgraja. Gospod Jezus polagam ga v tvoje rane in ptosim naj se vse sile hudobnega duha, sile preteklosti odmaknejo od njega in naj ga prečisti Jezusova čista kri in naj ga sv. Duh napolni s svojimi močmi.
  Sv. Faustina Kowalska prosi za nas
  Sv. Juda Tadej prosi za nas
  Sv. Rita prosi za nas

 100. Petra says:

  Prosim za molitev, da bi na narok na sodišču, ki bo v sredo, 4.11.2020 vodil Sv. Duh, da bi zmagala resnica, in da bi se v tej zadevi poveličal Gospod, ki bi uničil vsako sovraštvo, maščevanje in zlo. Prosim tudi za spreobrntitev duš. Naj vam Bog obilno povrne.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja