Prosim za molitev

Imate težave? Imate kako bolezen, ki jo ne morejo zdravniki ozdravit ( levkemija, rak, astma, depresija,…) ? Ste skregani s sosedi, možem, ženo, otroci, sorodniki, sošolci,…? Vam gre vse narobe? Ne morete dobit fanta / punco za zakon? Ne morete imet otrok? Ne vem karkoli imate in vam dela težave, spodaj vpišite in skupaj bomo molili za vaš namen.
Naša prošnja je, da se tudi vi sami vključite v to internetno molitveno skupino in si vsi skupaj pomagajmo in molimo drug za drugega in namene, ki so bili napisani. Če še ne znate moliti, potem si izberite eno od molitev in jo izmolite (preberite in pri tem razmišljajte kaj piše) za vaše in vse ostale prošnje(namene). Če verujete se vam bo to tudi izpolnilo.

Matej 9, 20-22
Tedaj se mu je od zadaj približala žena, ki je dvanajst let krvavela, in se je dotaknila roba njegove obleke. Pri sebi je namreč rekla: »Če se le dotaknem njegove obleke, bom rešena.« 22 Jezus pa se je obrnil, jo pogledal in dejal: »Bodi pogumna, hči, tvoja vera te je rešila.« In žena je bila od tiste ure rešena.
Ali:
Mt 17,20
»Zato, ker imate malo vere,« jim je dejal. »Resnično, povem vam: Če bi imeli vero kakor gorčično zrno, bi rekli tej gori: ›Prestavi se od tod tja!‹, in se bo prestavila in nič vam ne bo nemogoče
Ali:
Lk 17,6
Gospod pa jim je dejal: »Če bi imeli vero kakor gorčično zrno, bi rekli tej murvi: ›Izruj se s koreninami vred in se presadi v morje,‹ in bi vam bila pokorna.

Vsi skupaj lahko od Boga izprosimo milost za vaše prošnje.
Hvala za vaš obisk in vašo molitev, naj vas Bog obilno blagoslovi.
Spodaj vpišite svoje prošnje. Vpiši samo svoje ime/vzdevek brez priimka!

(Prosim, da si ne spreminjate imena ali vzdevka, ker s tem mi dajete dodatno delo, da vaše prispevke odobrim.  Hvala, Administrator)

This entry was posted in Domov. Bookmark the permalink.

16.482 Responses to Prosim za molitev

 1. Miro says:

  PROSIMO GOSPODA ZA SKESANO IN POZORNO SRCE!

  BOŽJA BESEDA: »Hodi za menoj!« (Mr 2,14)

  Daljši evangeljski odlomek:
  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Mr+2%2C13-17&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

  Jezus pokliče cestninarja Levija in ta se spreobrne ter gre za njim. Farizeji se pohujšujejo nad Jezusovo odprtostjo do cestninarjev in grešnikov, da stopa v njihovo življenje. Na poti vere je najhujša ovira prepričanje, da si mislim, da sem dober ter pravičen in ne potrebujem odrešenja. Gospod, podari mi skesano in pozorno srce, da te bom videl in se ti odprl v vsej resničnosti svojega življenja (Luč Besede rodi življenje, Primož Krečič).

  Tokrat se Svetemu Duhu posebej priporočimo za luč in moč v srcu, da bi se velikodušno odzvali na Gospodov klic: »Hodi za menoj!« Božjemu usmiljenju z zaupanjem izročimo vse osebe in prošnje, navedene v zapisih pod: Dr, Katarina, Emilija, Vesna, Kras, Minako, Aljaž, Žametna vrtnica, Strto srce, M … Molimo sveti rožni venec in rožni venec Božjega usmiljenja, da bi mogli sprejemati in spolnjevati Božjo voljo, prosimo pa tudi za uslišanje drugih naših prošenj v raznih stiskah, in sicer na mogočno priprošnjo Preblažene Device Marije, sv. Jožefa in vseh svetnikov!

  Molimo:

  Angel Gospodov je oznanil Mariji
  – in spočela je od Svetega Duha. Zdrava Marija …

  Glej dekla sem Gospodova
  – zgodi se mi po tvoji besedi. Zdrava Marija …

  In Beseda je človek postala
  – in med nami prebivala. Zdrava Marija …

  Prosi za nas sveta božja porodnica.
  – Da postanemo vredni obljub Kristusovih.

  Molimo. Nebeški Oče, po angelu si nam oznanil učlovečenje svojega Sina. Posvečuj in podpiraj nas s svojo milostjo in nas po njegovem trpljenju in križu pripelji k slavi vstajenja. Po Kristusu, našem Gospodu. Amen.

  Božje usmiljenje, ki nas napolnjuješ z milostjo, zaupamo vate!

 2. Dr says:

  Prosim za molitev, da bi z dekletom, ki se je po dolgem času vrnila v moje življenje našla skupno življenjsko pot. Prosim, te Gospod blagoslovi mene in moje dekle, da bi najina ljubezen bila iskrena in čista, neomadeževana.

  Prosim tudi za molitev, da bi se v družini z starši dobro razumel in s sodelavci v službi, ter da bi uspel premagovati željo po uživanju alkohola.

  Molitvi za vse vaše namene se pridružujem tudi sam!

  Usmiljeni Jezus, vate zaupam.
  O, Marija, brez madeža spočeta, prosi za nas, ki se k tebi zatekamo!

  • Miro says:

   Dragi Dr, vaše želje, prošnje, molitve so povsem na mestu in kažejo na vaše hrepenenje, ki ga dobri Bog rad uslišuje. Naj vas in vašo dekle obilno blagoslovi z zakramentalnimi darovi! Podari naj vam tudi moč, da vas ne bi zavedli mamljivi klici enega od najhujših malikov v podobi alkohola. V ta namen priporočam vsakodnevno molitev in trden sklep: “Danes brez alkohola!” Vsak dan znova recite: “Gospod, danes brez …” Če boste to vsak dan zjutraj ponovno sklenili, boste zagotovo zmagali v moči Svetega Duha!

   Božje usmiljenje, ti veselje in neizmerna radost vseh svetih, zaupamo vate!

   • Žametna vrtnica says:

    Podobno kot dr. Si jaz želim, da bi našla ljubezen življenja. Mogoče je pred vrati sveža le odprteti ji moram vrata. Zato sedaj delam fiat90. Upam in si želim, da mi bo mati Marija pomagala, čeprav niso vsi DAji.

    • Hvala says:

     Spoštovana Žametna vrnica!

     Imejte odprto srce za Gospoda in Njegovo mater.

     V vsaki situaciji se zahvaljujte Gospodu in Ga slavite. Zavedati pa se moramo , da če mi nekaj prosimo Gospoda, tudi On od nas pričakuje vse tisto, kar je naročil, da izpolnimo.

 3. KATARINA says:

  Pozdravljen,
  prosim za molitev… v naso hišo, v nas dom, v naso druzino…je pokvarjena, zmešana, polna zla, lazi, zablod, blodenj polna partnerka brata prinesla polno zla, umazanosti in Hudiča, oče ničvrednice se ukvarja z črno magijo. V našo družino je prišla zaradi denarja in bogatva, katerega smo si ustvarili z delom in ljubeznijo. Vem BOG POMAGA BOGATIM, REVEŽ JE VAJEN IN ZNA BERAČITI. AMEN

  • Hvala says:

   Sveti Avguštin je rekel, da BOG ne bi bil nikoli dovolil zla na svetu, če ga ne bi mogel obrniti v dobro. To prepričanje odmeva tudi iz Pavlovih besed: “VEMO, DA NJIM, KI LJUBIJO BOGA, VSE PRIPOMORE K DOBREMO.” (Rim, 8,28).

   Odpustiti – to je pot svetosti.
   Molitev je protistrup za sovraštvo, premaga zlo, prinaša mir.
   Zamera morda ostane v nas, a trudimo se hoditi po poti Boga, ki je tako dober, usmiljen, svet in popoln, da daje soncu vzhajati nad hudobnimi in dobrimi. Je za vse, dober je za vse. Tudi mi moramo biti dobri za vse in moliti za tiste, ki niso dobri, za vse.

   • Miro says:

    Spoštovana ga. Katarina,

    Po človeški plati razumem vašo ogorčenost, a Bog ne daj, da bi še kakšno minuto ostali na tej ravni, ker ne prinaša dobro niti v vaše življenje niti v življenje vaših bližnjih. Zato vas lepo prosim, da se kljub hudemu položaju vzdržite vsake jeze, nemira, obtožb … Vedno po Jezusovem zgledu presojajmo dejanja, sodbe o ljudeh, naših bližnjih pa v zaupanju prepustimo Bogu. Če se v neki stvari še tako trudimo za “naš prav”, se motimo, ker v “dolini” niti približno ne vidimo tistega, kar na “gori” vidi dobri Bog. Kljub hudemu, ki nas, tako ali drugače spremlja, na življenjski poti, si po svetopisemskem nauku, še posebej po evangeljskem, prizadevajmo za dobro, za molitev za tiste, ki niso dobri, za vse, kot je poudarila že ga. Hvala. Sami tega s svojimi močmi ne zmoremo, z Bogom pa je vse mogoče tistemu, ki veruje! Zato vam polagam na srce, da moč za ravnanje v skladu z Božjo voljo črpate še zlasti pri sv. spovedi in sv. maši.

    V vašem duhovnem boju za dobro v moči Svetega Duha vam zelo priporočam tudi vsakodnevno Molitev za družine – prošnja za blagoslov, varstvo in ozdravljenje (glejte današnjo objavo ob 13:57, rubrika Dodaj molitve).

    Več o tej čudoviti molitvi na:
    http://www.molitev.net/dodaj-molitve.html

    Božje usmiljenje, ki izviraš iz Presvetega Srca Jezusovega, zaupamo vate!

 4. Kras says:

  Danes je bil spet en težek dan, hodila sem od vrat do vrat. Prosim za molitev, da se umirim in sprejmem stanje tako kot je. V mojem primeru papirjev nihče nikomur ne škoduje. Plačani so vsi prispevki in davki,zato imam čisto vest.
  Vseeno v naprej prosim, da ohranjam bolj mirno kri in ne vseh nejasnosti dojemam, kot da sem sama kriva. Na to me je med drugim spomnil terapevt Gostečnikovih študij.
  Mir in dobro.

  • Kras says:

   Seveda, pa hvala za vse molitve in razlage gospe Hvali.

  • Hvala says:

   Spoštovana ga, Kras!

   Čutim vašo bolečino, zato prosimo skupaj s SVETO MARIJO, da vam bo podarila milost, da boste SPREJELA BOŽJO VOLJO V ŽIVLJENJU.

   SPOLNJEVANJE OČETOVE VOLJE JE ZA NAS NAJBOLŠE , ČEPRAV NI LAHKO. NEBEŠKI OČE NA PODLAGI MOLITVE OČENAŠA OZDRAVLJA V NAS VSE TISTO, KAR SE UPIRA NJEGOVI VOLJI, IN NAM POMAGA, DA BOŽJO VOLJO LAŽJE SPREJMEMO.

   SPOLNJEVANJE VOLJE NEBEŠKEGA OČETA JE NAJBOLJ OTIPLJIV DOKAZ , DA JE LJUBEZEN DO OČETA PRISTNA. ČE IMAMO KOGA RES RADI, NAM NI TEŽKO SPOLNITI NJEGOVE ŽELJE. CELO UGANEMO JO.

   SVETA NAPA MATI JE REKLA: “GLEJ DEKLA SEM GOSPODOVA, ZGODI SE MI PO TVOJI VOLJI”, ko je pristala na spolnjevanje Božje volje.

   ZAZNANVAM V VAS MOČAN KRIK, NE MORETE ŠE SPREJETI IN SE SPRIJAZNITI Z VOLJO GOSPODA. ČE BOSTE GOSPODU DOVOLILA, VAS BO OČISTIL, DA BOSTE LAHKO SPREJEMALA OČETOVO VOLJO. TO PA JE PROCES. POTREBNO JE ZAUPNO MOLITI, VERJETI V MOČ GOSPODA IN POTREPETI. TAKO MORAMO VSI DELATI. SAJ SMO VSI SAMO LJUDJE, NI LAHKO.

   V tem jaz pravim -“PRAKTIČNEM PRIMERU” JE TUDI GOSPOD POKAZAL VAM IN NAM, DA JE TEŽKO SPOLNJEVANJE BOŽJE VOLJE, DA PA SAMI NE MOREMO NIČESAR, ZATO MORAMO SODELOVATI Z NJIM-OSEBNA MOLITEV, OSEBNI POGOVORI, MU POPOLNOMA ZAUPATI.

   Glejte , svetujem vam, PREPUSTITE SE BOŽJI VOLJI, PUSTITE, DA SEDAJ DELUJE V VAS, PUSTITE, DA NAREDI ON TISTO, KAR VE. NOBEDEN ČLOVEK VAM NE MORE POMAGATI, ČE VAM NE BO POMAGAL IN VAS REŠIL GOSPOD. PUSTITE MU, DA DELA! NJEGOVO USMILJENJE JE VIŠJE OD NEBES!

   • Hvala says:

    Pripis ga. Kras!

    Molimo, da vas Gospod umiri s svojo milostjo. Želim še enkrat poudariti, DA BREZ USPEHA HODITE OD VRAT DO VRAT, LAHKO HODITE CELE DNEVE IN NOČI, ČE SE GOSPOD S TEM NE STRINJA, NE BOSTE DOSEGLA NIČESAR. .
    ZATO JE TAKO POMEMBNO OBRNITI SE NA GOSPODA, PUSTITI, DA NAS OBLIKUJE PO SVOJI VOLJI.

    • Miro says:

     Nenehno se odpirajmo Božji milosti s pomočjo svetih zakramentov! Poslušajmo, kaj nam govori živa, odrešujoča BOŽJA BESEDA. Vsak dan z močno vero in z zaupanjem vse mirno izročimo v Gospodove roke. Delajmo potrpežljivo in z veliko ljubeznijo v Njegovi moči, vse drugo, na kar v življenju nimamo vpliva, pa mirno prepustimo Njegovim odločitvam. Te so vedno v prid našega odrešenja, pa tudi naših bližnjih!

     »GOSPOD je moja luč in moja rešitev, koga bi se moral bati? GOSPOD je trdnjava mojega življenja, pred kom bi moral trepetati?« (Ps 27,1)

     Božje usmiljenje, ki si nam dalo Presveto Devico Marijo za Mater usmiljenja, zaupamo vate!

 5. Miro says:

  JEZUS OZDRAVI GOBAVCA – PROSIMO GA, NAJ TUDI NAS OZDRAVI GOBAVOSTI BREZČUTNOSTI, EGOIZMA, LAGODNOSTI!

  BOŽJA BESEDA: K njemu je prišel gobavec in ga na kolenih prosil: »Če hočeš, me moreš očistiti.« Zasmilil se mu je, iztegnil je roko, se ga dotaknil in mu rekel: »Hočem, bodi očiščen!« Gobe so takoj izginile in bil je očiščen. (Mr 1, 40-42)

  Daljši evangeljski odlomek:
  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Mr+1%2C40-45&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

  Gobavec je moral živeti ločen od družbe. Približal se je Jezusu in ga zaupljivo prosil za ozdravljenje. Jezus ga je rahločutno sprejel in ga ozdravil. Odpravljal bom vsako obliko razločevanja med ljudmi, še posebej tistih, ki živijo na robu družbe. Povabil jih bom k Jezusu, da jih bo ozdravil in sprejel v skupnost. Gospod, ozdravi tudi mene od gobavosti brezčutnosti, egoizma in lagodnosti. (Luč Besede rodi življenje, Primož Krečič).

  Z močno vero prosimo Gospoda za očiščenje srca od tistega greha ali slabosti, ki nas najbolj oddaljuje od Božje ljubezni. Nanj se obrnimo kar s svetopisemskimi besedami: »Če hočeš, me moreš očistiti …«. Božjemu usmiljenju z zaupanjem izročimo dušne in telesne stiske trpečih, ki se priporočajo v molitev v zapisih na tej spletni strani: Emilija (za spreobrnjenje sina), Vesna (za zdravje očeta), Kras (za rešitev težav z delodajalcem), Minako (za moč pri premagovanju težav na delovnem mestu); Aljaž (za spoznanje o vrednosti zakramenta sv. zakona, za Božjo pomoč pri reševanju težav v ljubezni); Žametna vrtnica (za Božjo pomoč v ljubezni); Strto srce (za Božjo pomoč ob smrti sorodnika, za mir v srcu); M (za zdravje mame); ter prošnje drugih prosilcev milosti. Molimo po teh namenih sveti rožni venec in rožni venec Božjega usmiljenja; zgodi se presveta Božja volja na priprošnjo Preblažene Device Marije, sv. Jožefa in vseh svetnikov!

  Molimo:
  O preblažena Mati, naj tvoje ljubeče in usmiljeno srce,
  ki vedno posluša, skrbi in tolaži, usliši našo molitev.
  Kot tvoji otroci te prosimo, posreduj za nas pri svojem
  Sinu Jezusu. Razumevajoče in sočutno sprejmi naše
  prošnje, ki jih danes polagamo predte, predvsem …
  (poseben namen).

  Potolaženi smo, ker vemo, da je tvoje srce vedno odprto
  za vse, ki molijo za tvojo priprošnjo. Vse, ki jih imamo radi,
  vse bolne, osamljene in ranjene zaupamo tvoji nežni skrbi in
  priprošnji. Sveta Mati, vsem nam pomagaj v tem življenju
  nositi naša bremena, dokler ne bomo z Bogom za vekomaj
  delili večnega življenja in miru. Amen.
  (vir: aleteia.si)

  Božje usmiljenje, ki si nam dalo Presveto Devico Marijo za Mater usmiljenja, zaupamo vate!

 6. Marta says:

  Gospod Jezus, prosim za deklico, ki je zbolela, in zdravniki ne morejo ugotoviti, kaj ji je. Njeno stanje se slabša. Pomagaj družini, da bo ohranila upanje in mir in vero. Pomagaj zdravnikom, da se bodo znali modro odločiti. Nakloni vsem, da bi zmogli zaupati Tvoji moči in se prepustiti Tvoji ljubezni. Jezus, vate zaupam. Hvala, hvala, hvala.

 7. Kras says:

  Moja agonija z papirji še traja. Imam čisto vest pred Bogom, saj sem delodajalca opozorila na problem , ki se tiče mojega zavarovanja
  in klicarila ter pisala meile, da bi se to uredilo od avgusta dalje.
  Gre za delo v dveh državah. Danes sem dokončno spoznala, da je bila delodajalka neodzivna in se ni niti minimalno potrudila,
  da bi mi pomagala, da za njihovo in moje dobro uredimo zadevo, da bi bilo zakonsko čisto.

  Kaj mi to kaže? Da je Božja volja, da z njimi prekinem?

  Ne morem pa razumeti zakaj, saj so bili z menoj zelo zadovoljni in me potrebujejo v kolektivu.
  Jezus vate zaupam.

  • Hvala says:

   Spoštovana ga. Kras!

   V naših življenjih se dogajajo stvari, ki jih ne razumemo in kar naprej v sebi ponavljamo ZAKAJ? Ta ZAKAJ, ki se pojavlja skozi celo naše življenje na zemlji. Danes se sprašujete ZAKAJ, ker so bili z vami zadovoljni , jutri bo prišel lahko že drugi ZAKAJ, čez 1 mesec zopet ZAKAJ in tako bo do konca življenja več ali manj. Glejte potrebno se je sprijazniti, da naše življenje na zemlji ne poteka gladko, problemi in križi in preizkušnje so in bodo vsaki dan, saj je tako rekel JEZUS.

   Življenjska resnica je ta, DA SE NOBENA STVAR NE ZGODI SLUČAJNO. MI PA LAHKO SODELUJEJO Z GOSPODOM, TAKO KOT SEM ŽE VEČKRAT NAPISALA-TAKO , DA IMAMO OSEBNI ODNOS Z NJIM.
   IZ IZKUŠNJE PRISTNEGA, OSEBNEGA SPOZNAVANJA BOGA PO NJEGOVI BESEDI IZVIRA ŽIVLJENJE, KI MU LAHKO REČEMO ŽIVLJENJE V POLNOSTI.

   Vsak dan je potrebno nositi križ na rami, tako je naročil JEZUS. Če boste svobodno izročila SVOJO VOLJO JEZUSU, BO ON VODIL VAŠO BARKO ŽIVLJENJA.

   SEDAJ LAHKO POGLEDAMO VSAK DAN IZ SVOJIH PRIMEROV , DA NI TAKO LAHKO SPOLNJEVATI BOŽJE VOLJE. ZATO JE POTREBNO VSAK DAN PROSITI SVETEGA DUHA, DA NAM DA MOČ IN POMOČ, DA BOMO LAHKO SPOLNJEVALI BOŽJO VOLJO IN NE BOMO VSAK DAN SPRAŠEVALI ZAKAJ?
   V HUDIH NEVIHTAH ŽIVLJENJA SE POKAŽE, KDO BO VZDRŽAL DO KONCA.

   PROSIMO SVETNIKE, DA NAM BODO POMAGALI Z MOLITVIJO , KAJTI ONI DOBRO VEDO, KAJ JE NOSITI VSAK DAN KRIŽ NA RAMI IN S SOLZAMI V OČEH SPREJTI IN SPOLNJEVATI BOŽJO VOLJO.

   • Hvala says:

    Pripis ga. Kras!

    Ljudje, ki smo ustvarjena bitja, v življenju želimo, da bi se nam dogajalo tako, kot smo si mi zamislili po naši volji, tako kot nam je všeč , nam ugaja in da bi bilo življenje brez trpljenja. TAKŠNA JE NAŠA ČLOVEŠKA VOLJA. GOSPOD PA JE NAROČIL, DA VZAMEMO NJEGOV JAREM NA SVOJE RAME IN IZPOLNJUJEMO NJEGOVO VOLJO, NE NAŠO ČLOVEŠKO! BESEDE BOGA MORAMO VZETI ZARES IN PO NJIH TUDI ŽIVETI.

    • Miro says:

     Še nekaj vrstic, namenjenih ge. Kras. Ja, res ni lahko spolnjevati Božjo voljo, kot je to misel, pa tudi druge, odlično izpostavila ga. Hvala. Zato je treba vsak dan prositi za pomoč Svetega Duha, da nas vsakodnevne težave ne pritisnejo ob tla, da lahko gremo pogumno naprej in v težavah z neomajno vero in upanjem gledamo predvsem na našega Odrešenika in tako z Njegovo pomočjo premagujemo ovire na naši življenjski poti. Pri tem nam lahko zelo pomagajo hvalne molitve – hvalnice Boga, o katerih je v današnji katehezi spregovoril sveti oče Frančišek. Če vas zanima, si lahko preberete današnji prispevek v rubriki Članki za dušo (objava ob 17:34).

     http://www.molitev.net/clanki-za-duso.html

     Naj vas na vsakem koraku vašega življenja spremlja Božji blagoslov!

     • Kras says:

      Ko prihaja do takih problemov ,
      enostavno pomisliš ,
      da tvoja pot ni blagoslovljena.
      Vse to bi bilo lahko rešeno,
      če bi delodajalec sodeloval,
      tako kot je na začetku.

     • Hvala says:

      Ga, Kras!

      Pravite , da vse to bi bilo lahko rešeno, če bi delodajalec sodeloval tako kot je na začetku, vendar temu ni tako! VSE SKUPAJ JE REŠENO IN BO REŠENO, TAKO KOT JE GOSPOD DOLOČIL ZA TA DOGODEK. DELODAJALEC NIMA PRI TEM NIČESAR. ČE BI GOSPOD HOTEL ZA VAS DRUGAČE, BI TUDI DAL MISEL IN MILOST DELODAJALCU, DA SPROVEDE TAKO KOT ŽELITE. NE OBTOŽUJTE DELODAJALCA!

      SPRIJAZNITE SE Z VOLJO GOSPODA!

     • Hvala says:

      Pripis ga. Kras!

      MI LJUDJE NIMAMO TRAKEGA POGLEDA KOT BOG, NJEGOVA POTA SO VISOKO NAD NAŠIMI, NE MORETE VEDETI, KAKŠNENAČRT IMA GOSPOD Z VAMI IN Z VAŠIM DELODAJALCEM, SPREJMITE , DA SE VEČINA DOGODKOV V ŽIVLJENJU KONČA TAKO, DA MORAMO SPREJETI GOSPODOVO VOLJO. ON IMA ZA VSAKEGA POSEBEJ NAČRT. SODELUHTE Z NJIM!

     • Hvala says:

      Popravek : PRAVILNO JE: SODELUJTE Z NJIM

     • Hvala says:

      Spoštovana ga. Kras!

      NEKAKO ME NAGOVARJA IN NE MOREM MIMO TEGA, DA VAM NE BI ŠE POJASNILA.

      GLEJTE V TEM VAŠEM PRIMERU SE ZELO LEPO VIDI DELOVANJE GOSPODA.

      REKLI STE, DA SO BILI Z VAMI ZADOVOLJNI IN VAS POTREBUJEJO V KOLEKTIVU. GOSPOD LAHKO IZBIRA POTI, KI SO ČISTO KONTRA ČLOVEŠKIM MIŠLJENJU IN REAGIRANJU. KAJTI PRI NJEGOVEM DELOVANJU NI POTREBNO ZA REŠITEV STANJE, KI SI GA USTVARIMO MI LJUDJE.

      PO ČLOVEŠKO BI BILO RES TAKO, KOT STE SI VI ZAMISLILA: VAS IMAJO RADI, VAS POTREBUJEJO, TOREJ JE REŠITEV , DA TO POZITIVNO TAKO UREDIJO.
      VENDAR GOSPOD PA GLEDA DRUGAČE IN DRUGAČE MISLI OD NAS IN IMA NAČRTE., ZA KATERE MI NE VEMO.

      ZATO GOSPOD VEDNO PRAVI:”ZAUPAJ MI”. NE GLEDATI S ČLOVEŠKIMI OČMI, AMPAK Z BOŽJIMI IN NJEMU ZAUPATI, TUDI, ČE SE VAM ZDI POPOLNOMA NERAZUMLJIVO. TO JE PRAVA VERA. NJEMU ZAUPATI, NE PA PO ČLOVEŠKO KALKULIRATI, KAKO BI MORAL BOG REŠITI. V VAŠEM PRIMERU VI ŽELITE , DA SE REŠI PO VAŠEM PRIČAKOVANJU, TO BI POMENILO, DA BI JEZUS IZPOLNIL VAŠO VOLJO. MI PA MORAMO IZPOLNJEVATI NJEGOVO VOLJO.

      NA KONCU VAŠE PRIPOVEDI STE REKLA: JEZUS VATE ZAUPAM. PROSITE GA, DA VAM PODELI MILOST, DA BOSTE LAHKO ZAUPALA V NJEGOVO DELOVANJE, KAJTI ON JE EDINI, KI JE MODER, PRAVIČEN , DOBER IN USMILJEN.

      OSEBNO V TEM VAŠEM PRIMERU VIDIM, DA VAM GOSPOD ŽELI PRAKTIČNO POKAZATI IN VAS NAUČITI, DA MU JE POTREBNO VEDNO ZAUPATI.

      DA BOSTE IMELA VERO KOT GORČIČNO ZRNO, KI JE NAJMANJŠE NA SVETU, JE POTREBNO VSE NJEMU IZROČATI, DAROVATI, PROSITI ZA POMOČ, PRIZNATI, DA SAMI NISMO SPOSOBNI NIČESAR NAREDITI BREZ NJEGOVE MILOSTI-NITI KORAKA ; ODITI NA POT Z NJIM- Z ROKO V ROKI.

      TO PA NI LAHKO, SEDAJ IZ TEGA PRIMERA LAHKO VIDITE. POTREBNE SO ODPOVEDI- SVOJEMU RAZMIŠLJANJU, SVOJEMU ČLOVEŠKEMU NAČINU ŽIVLJENJA , POTREBNO JE ODMIRANJE SAMEMU SEBI, ODDAJANJE NADZORA NAD ŽIVLJENJEM BOGU-TO POMENI ODDATI VAJETI SVOJEGA ČOLNA BOGU V VODENJE.

      ČE SI BOSTE IZBRALA POT Z NJIM, MU IZROČILA SVOJE ŽIVLJENJE SVOBODNO V NJEGOVO VODSTVO, POTEM BO ON VODIL ŽIVLJENJE, POTEM BOSTE ODRINILA Z NJIM NA GLOBOKO IN ŠIROKO MORJE. KAJ PA TO POMENI? TO POMENI, DA VAM BO BOG KAZAL, KAJ NAREDITI, KAKO ŽIVETI, SKRATKA POPOLNOMA SE ZANESTI NA NJEGOVE BESEDE, OBLJUBE, VSE GLEDATI Z NJEGOVIMI OČMI.

      VSE DOBRO ŽELIM!

 8. Vesna says:

  V molitev priporočam mojega očeta,ki ima v četrtek operacijo v Ljubljani.Bog povrni.Vesna

  • Prosim za molitev za mojega sina, da se spreobrne in bolj veruje kot, da nasprotuje k veri, da bi postal bolj cutec svoji druzini, ki se vede do njih hudobno in zaljivo. Je krscen prejel je sv. Obhajilo in sv. Birmo zdaj pa hudo molim zelo za njega da ga razsveti sv. Duh hvala vam vsem za pomoc.

   • Hvala says:

    Spoštovana Emilija!

    KOT SMO ŽE VELIKOKRAT OMENILI, GOSPOD IMA SVOJE NAČRTE, SVOJE MISLI ZA VSAKEGA POSAMEZNIKA NA SVETU. ČE VAŠ SIN NASPROTUJE VERI, GA ZARADI TEGA NE ZANIČUJTE, MOLITE ZA NJEGA IN ZA VSE, KAJTI GOSPOD IMA SVOJ NAČRT, DA TO DOPUŠČA. ZAKAJ ON TO DOPUŠČA, VE SAMO ON . ZATO JE POTREBNO BOGU VSELEJ ZAUPATI, POGLEDATI KAJ GOVORI V BOŽJI BESEDI O TEM. POANTA ŽIVLJENJA JE , DA BOGU ZAUPAMO, SAJ SMO USTVARJENA BITJA, POANTA JE TUDI TA, DA SE NE ZANAŠAMO NA SVOJE REŠITVE.

    MI IN VI MOLIMO ZA MILOST SPREOBRNJENJA, KDAJ IN KAKO PA BO BOG TO IZVEDEL, JE NJEGOVA VOLJA. SVETA MONIKA JE MOLILA VEČ KOT 20 LET ZA SPREOBRNJENJE SVOJEGA SINA. TUDI, ČE NI VIDNIH REZULTATOV NA ZUNAJ, JE POTREBNO JEZUSU ZAUPATI. ON IMA NAČRT ZA VSAKEGA ČLOVEKA, KAJTI VSAKEGA POSAMEZNIKA JE USTVARIL KOT UNIKAT.

    BOŽJE USMILJENJE, KI SI VIŠJE OD NEBES, VATE ZAUPAMO!

    • Hvala says:

     Pripis ga. Emilija!

     ČEPRAV SE SIN VEDE TAKO KOT ZA VAS NI RAZUMLJIVO IN SPREJEMLJIVO, SE GOSPODU ZAHVALJUJTE, DA JE V VSAKI SITUACIJI Z VAMI, Z SINOM ITD. SLAVITE GA. NJEGOVI NAČRTI SO VISOKO NAD NAŠIM MODROVANJEM , ON ODLOČA O VSEM. SLAVITE GA ZA VSAKO TRPLJENJE, ZA VSE KAR VAM JE DAL I N POSLAL. S TEM MU IZKAZUJETE ČAST. ČLOVEK NE MORE SPREJEMATI SAMO DOBRO OD GOSPODA, TREBA JE PITI TUDI KELIH TRPLJENJA. TO JE TISTA OZKA POT, PO KATERI MORAMO V ŽIVLJENJU HODITI, TA OZKA POT,KI VODI V NEBESA.

 9. Miro says:

  GOSPOD, POMAGAJ MI, DA BOM SPREJEMAL TVOJE BESEDE!

  BOŽJA BESEDA: »Strmeli so nad njegovim naukom, kajti učil jih je kakor nekdo, ki ima oblast, in ne kakor pismouki.« (Mr 1,22)

  Daljši evangeljski odlomek:
  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Mr+1%2C21-28&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

  Jezus uči v Kafarnaumu. Besede potrjuje avtoriteta Duha, da se bo zgodilo, kar pravi. Tako izžene iz človeka nečistega duha. Začudeni poslušalci se sprašujejo, kdo je on. Z vso odgovornostjo in navdušenjem bom sprejemal Jezusovo besedo, da me bo spremenila, prenovila in okrepila. Gospod, pomagaj mi, da bom sprejel tvoje besede in bo tvoje oznanilo s polno močjo delovalo v meni (Luč Besede rodi življenje, Primož Krečič).

  Poživimo vero in zaupanje v Gospodovo besedo, ki nam prinaša blagoslov, mir, veselje, odrešenje … Božjemu usmiljenju zaupno priporočimo vse osebe, navedene v zapisih pod: Minako (za moč pri premagovanju težav na delovnem mestu); Aljaž (za spoznanje o vrednosti zakramenta sv. zakona, za Božjo pomoč pri reševanju težav v ljubezni); Žametna vrtnica (za Božjo pomoč v ljubezni); Kras (za pogumno sodelovanje z Božjo milostjo, za mir v srcu); Strto srce (za Božjo pomoč ob smrti sorodnika, za mir v srcu); M (za zdravje mame); ter prošnje drugih prosilcev milosti na tej spletni strani.

  POD TVOJE VARSTVO PRIBEŽIMO

  Pod tvoje varstvo pribežimo,
  o sveta božja Porodnica,
  ne zavrzi naših prošenj
  v naših potrebah,
  temveč reši nas
  vselej vseh nevarnosti,
  o častitljiva in blagoslovljena Devica,
  naša gospa, naša srednica,
  naša besednica!
  S svojim Sinom nas spravi,
  svojemu Sinu nas priporoči,
  svojemu Sinu nas izroči!

  Božje usmiljenje, ki si nam dalo Presveto Devico Marijo za Mater usmiljenja, zaupamo vate!

 10. Aljaz says:

  Prosim Gospoda, da nama da moč in upanje, da bova s partnerico rešila težave v partnerski zvezi.

  • Hvala says:

   Spoštovani Aljaž!

   Molimo v namen, da vam Gospod pomaga. Izročajte svoje probleme in stiske člana v Gospodovo usmiljeno srce!

   Včasih Gospod pošlje stisko in problem, ker nam s tem želi tudi nekaj povedati. Prosite vsak dan Svetega Duha, da vam pokaže in vas vodi na tej zemeljski poti.
   Posebej vam svetujem , da pri Sveti mašni daritvi, ko preko rok duhovnika kruh in voda postaneta Telo in Kri živega Jezusa – izročite prošnjo Jezusu!.

   Božje usmiljenje, ki si višje od nebes, vate zaupamo!

 11. Žametna vrtnica says:

  Prosim za molitveno podporo po stresnem razhodu s fantom oba sma kriva… Prosim Marijino naj mi stoji ob strani, da prideva, po krajši pavzi nazaj skupaj… V ta namen sem se odločila delat fiat90. Naj se zgodi njena volja.

  • Hvala says:

   Spoštovana žametna vrtnica!

   SVETOVALA VAM BOM Z BESEDAMI, KI SO NAPISANE POD RUBRIKO-Mirenski grad, takole pravijo:
   Če želiva ostajati skupaj v lepem odnosu se morava neprestano boriti, vztrajati, tudi ko ne vidiva učinka, premagovati lenobo pri dogovorih in molitvi. Tretja pa je, da je bližnji zame dar in sem poklican, da se ga veselim, saj se le ob drugem lahko uresničim kot oseba.

   LJUBEZEN NE POZNA POGOJEV-JOHN POWELL-Mirenski grad

   http://www.mirenski-grad.si/poklicani-v-veselje

   http://www.mirenski-grad.si/ljubezen-ne-pozna-pogojev-john-powell

  • Hvala says:

   Spoštovana Žametna vrtnica!

   Našla sem svetovanje o življenju v dvoje, ki so ga imeli na duhovnih vajah-Mirenski grad, takole pravijo:

   V najin vsakdan bova z duhovnih vaj nesla več misli, ki nama bodo pomagale ohranjati bližino in veselje, ko bo zagon, ki sva ga dobila v teh dneh, opešal. Prva je, da se nad nama Bog ne zgraža. Razume vsak najin greh in odpušča, če ga prosiva; predvsem pa se naju iskreno veseli. Druga misel je, da ne smeva podlegati lenobi, ko je naporno in ko sva utrujena. Če želiva ostajati skupaj v lepem odnosu se morava neprestano boriti, vztrajati, tudi ko ne vidiva učinka, premagovati lenobo pri dogovorih in molitvi. Tretja pa je, da je bližnji zame dar in sem poklican, da se ga veselim, saj se le ob drugem lahko uresničim kot oseba.

   • Žametna vrtnica says:

    Hvala. Upam, da rešimo problem. Verjetno, dela probleme korona tudi v partnerskih odnosih. Se priporočam za molitev h Mariji.

    • Hvala says:

     Spoštovana Žametna vrtnica!

     Problemi in stiske bodo vedno prisotni v naših življenjih. Odnos in življenje s človekom in Bogom pa obstane takrat, ko je prisotna res prava ljubezen. Vse ostalo ne vzdrži. Če je v medsebojnem odnosu res prava ljubezen, ki vse premaga, nima nobena stvar ali dogodek vpliva na njo. Če bo v vajinem odnosu res pristna ljubezen, vas ničesar ne more ločiti, niti 100 korona virusov če pride, noben dogodek, ničesar. To si velja zapomniti za zmeraj.

     Prava ljubezen prihaja od Boga in nas dviga k Bogu. Neki ruski modrec opisuje težave v ruski družini. Oče pije, otroci trpijo, svetla točka, ki vse združuje, pa je mati. Ona nesebično ljubi, nikogar ne izključuje, ampak vse vabi k mizi, zato združuje in rešuje družino. Ljubezen je najgloblja združevalna sila. Zato se je treba vrniti k osebi, ki vse združuje, kajti če ni ljubezni, padejo medsebojni odnosi.

     Ljubezen je potrpežljiva, dobrotljiva je ljubezen, ni nevoščljiva, ljubezen se ne ponaša, se ne napihuje, ni brezobzirna, ne išče svojega, ne da se razdražiti, ne misli hudega. Ne veseli se krivice, veseli pa se resnice. Vse prenaša, vse veruje, vse upa, vse prestane. (1 Kor 13,4-7)

     Ko razmišljam o tem kar ste napisala, zaznavam, da je potrebno, da s Božjo pomočjo razmislite in pogledate resnici v oči.

     • Žametna vrtnica says:

      Hvala
      Hvala, upam, da pride stara ljubezen nazaj, in se ogenj ljubezni vžge nazaj.. Marija, ki rešuje vozle pomagaj mi!
      Zanima me, ce se kje dobi preko zooma kakšne duhovne vaje ali kaj podobnega za boljši odnos v ljubezni. Mislim da je bilo v Škofji Loki nekaj takega.

    • Hvala says:

     Spoštovana Žametna vrtnica!

     Prosim Svetega duha, da vam pomaga, da bi vi razumela , kaj vam želim pojasniti in poudariti.

     Vse karkoli iščete, da bi si izboljšala odnos v ljubezni je tako rekoč postranska zadeva. PRVI IN EDINI, KATEREMU MORATE VSE POVEDATI, MU IZROČITI IN PROSITI ZA TA VAJIN ODNOS JE JEZUS. BREZ OSEBNEGA ODNOSA Z NJIM, NE BO REZULTATOV NITI PRAVEGA ŽIVLJENJA. ON JE ALFA IN OMEGA, ON VAS BO RAZSVETLJEVAL, VAS VODIL, UČIL, ČE BOSTE PRISTALA NA TO, DA ŽELITE BITI NJEGOVA UČENKA. PREPUSTITE SE NJEGOVI LJUBEZNI, NJEGOVEMU VODSTVU, NJEGOVEMU UČENJU, NE DELAJTE PO SVOJEM ČLOVEŠKEM RAZMIŠLJANJU. ALI RES MISLITE, DA NI SPOSOBEN VAM POMAGATI? ALI RES MISLITE, DA MORATE BREZ NJEGA SAMI ISKATI REŠITVE? NE DELAJTE TEGA!

     ČE BO POTREBNO BOM ŠE 100 x PONOVILA ALI PA ŠE VEČKRAT: IMEJTE OSEBNI ODNOS Z JEZUSOM, TEGA NE MORE NOBEDEN NAMESTO VAS DELATI.

     ŠE PIŠITE. TAKO VAM BO LAŽJE , GOSPOD VAM ŽELI POMAGATI TUDI NA TA NAČIN! VERJEMITE MU!

    • Vesna says:

     Če je Božja volja bosta prišla skupaj.Če ni ne bosta. Srečno.

 12. Miro says:

  JEZUS PRIHAJA MED NAS V SKRAJNI PONIŽNOSTI!

  Kot poudarja današnja Božja beseda, Jezus prihaja med nas s svojim odrešenjskim poslanstvom ne kot vladar ali sodnik, ampak kot služabnik v skrajni ponižnosti in krotkosti. O tem več v današnjem prispevku v rubriki »Članki za dušo« (objava ob 15:59):

  http://www.molitev.net/clanki-za-duso.html

  V naročje Božjega usmiljenja izročimo prošnje sestre in bratov v različnih dušnih in telesnih stiskah, na kratko predstavljenih v zapisih: Minako, Kras, Irena, a., M, Olga, Aljaž, Andreja, Žametna vrtnica, Ana, Sija, Jana in drugi prosilci božjih milosti. Zgodi se presveta Božja volja na priprošnjo Preblažene Device Marije, sv. Jožefa in vseh svetnikov!

  Naj na nedeljo Jezusovega krsta, ko se spominjamo tudi našega krsta, vse trpeče sestre in brate objamejo veličastni žarki Božjega usmiljenja. Molimo, da bi dojeli, kakšno obilje milosti in blagoslovov izvira iz odrešenjskega studenca sveta krsta. Zahvalimo se Jezusu in Mariji za vse milosti in darove v moči Svetega Duha!

  POD TVOJE VARSTVO PRIBEŽIMO

  Pod tvoje varstvo pribežimo,
  o sveta božja Porodnica,
  ne zavrzi naših prošenj
  v naših potrebah,
  temveč reši nas
  vselej vseh nevarnosti,
  o častitljiva in blagoslovljena Devica,
  naša gospa, naša srednica,
  naša besednica!
  S svojim Sinom nas spravi,
  svojemu Sinu nas priporoči,
  svojemu Sinu nas izroči!

  Božje usmiljenje, neomejeno v zakramentu krsta in pokore, zaupamo vate!
  Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, zaupamo vate!
  Božje usmiljenje, ki nas napolnjuješ z milostjo, zaupamo vate!

 13. Kras says:

  Prosim te Bog , da bi jutri izvedela rešitev za papirne zaplete, ki trajajo od avgusta lani in me res tarejo ,
  saj je od odgovora odvisno moje delo, v katerega pa sem resnično vložila preveč truda(odgovornost, natančnost, strokovnost, potrpežljivost, žrtvovanje,…ne vem česa nisem vložila v svoje delo, ki ga med drugim ljubim)

  Že nekaj let imam včasih sum, da to ni bil Božji načrt zame, ali pač.
  Sprejela bom odgovor. Morda je to res tista prava preizkušnja, če res brezpogojno zaupam v Boga, da sem pripravljena sprejeti nasprotno od mojih prizadevanj.
  Jezus v tvoje roke zaupam moje življenje, pomagaj mi, sprejmi me prosim.
  Prosim torej, da preživim solidno nedeljo, saj sem izmučena od nenehnega vrtanja in beganja po mojih mislih,
  saj zato škodujem tudi sebi.
  Aleluja.
  Samo v Bogu lahko počiva moja duša.

  • Hvala says:

   Spoštovana ga. Kras!

   Lepo ste povedala, da zaupate v Gospoda in ste pripravljena sprejeti situacijo, ki je lahko drugačna od vaše želje. Vidite, Gospod vam želi povedati, da Mu res brezmejno zaupajte. Ne bo vas več mučil strah, kajti Gospod bo preskrbel kar je potrebno.
   Imam občutek, da greste z Njim na odprto morje. Ničesar se ne bojte, saj je ON z vami. Če bo prišel vihar ga bo On pomiril.

   Le tako naprej, molite in Gospodu zaupajte in se z Njim pogovarjajte!.

 14. Minako says:

  Prosim te dobri Bog, čisto sem obupana. V službi nekaj nisem prav naredila. Dobri Bog usmili se moje duše, da se bodo stvari še lahko popravile. Ti dobro veš, da nisem srečna v tej službi, odnosi so grozni, zdaj pa še ta napaka. Zdi se mi, da do ponedejka ne bom zdržala..prosim umiri mojo dušo.

  • Miro says:

   OBUDIMO MOČNO VERO V GOSPODA, KI NAS ODREŠUJE!

   »POSLUŠAJ, GOSPOD, MOJ GLAS, S KATERIM KLIČEM, IZKAŽI MI MILOST IN ME USLIŠI!«
   (Ps 27,7).

   Božje usmiljenje, upanje tistim, ki obupavajo, zaupamo vate!

   • Miro says:

    Draga Minako, med molitvijo sem prejel še dodatno spodbudo (to težko izrazim z besedami), da vam sporočim še naslednje besede iz Svetega pisma, ki jih je zapisal apostol sv. Pavel. Ne iz udobnega fotelja, ampak iz izkušenj Božje pomoči sredi najhujših dušnih in telesnih bridkosti (preganjanje, lakota, ječa itn.).

    VSE PREMOREM V NJEM, KI MI DAJE MOČ! (Flp 4,13)

    Ko boste odhajali v službo, pa tudi tekom službe, si te besede večkrat tiho ponavljajte, ne avtomatično ali celo magično kot se to dogaja, na primer, v New Ageu, ampak z živo vero v našega Odrešenika Jezusa, ki nas spremlja v vsaki življenjski situaciji, tudi v najhujši. Vedno se v vsem, tudi v situaciji, ko s človeškimi očmi ni videti nobenega izhoda, z močno vero opirajte na Gospodovo besedo, ki tudi vam govori:

    VSE JE MOGOČE TISTEMU, KI VERUJE! (Mr 9,23)

    Karkoli se bo dogajalo v prihodnjih dneh na vašem delovnem mestu, tudi v primeru, ko bo morda precej drugače kot bi si želeli, vedno trdno verujte, da Gospod Jezus deluje tako, kot je za vas najboljše v skladu z Božjim načrtom oziroma po Božji volji. Molimo za Božjo pomoč pri premagovanju preizkušnje, ki vas je doletela na delovnem mestu. Po slavilni in prosilni molitvi se že vnaprej zahvaljujmo za vse, kar vam bo Gospod podaril na priprošnjo Preblažene Device Marije.

    Božje usmiljenje, ki si nam dalo Presveto Devico Marijo za Mater usmiljenja, zaupamo vate!

    • Hvala says:

     Spoštovana Minako!

     Osebno se popolnoma strinjam z razlago, ki vam jo je dal g. Miro. Ne glejte s svojimi očmi, zaupajte Gospodu. V življenju gremo skozi viharje, vendar ne sami , ZMAGA JE NAŠA Z NAŠIM JEZUSOM!

     • Minako says:

      Nimam besed nad vašimi spodbudnimi besedami..res so od Boga. Hvala vam. Ko si malo opomorem, bom zmolila devednevnico za vse na tej strani.
      Hvala Bogu za to stran.

    • Minako says:

     Še vedno ne morem verjeti, da se nekdo, ki je popolni tujec, spomni name v molitvi. To je lahko resnično samo Božje delo. Ne znam povedati, ampak če ne bi imela vere in upanja..bi ne zmogla. Ampak včasih mi srce zamegli strah, tako da me hromi. Stara sem 34 let. Korona je prinesla veliko slabega, ampak jaz sem se opogumila in pričela obiskovati terapijo, za moje notranje stiske. Ki pa je drugače ne bi, saj le ta poteka preko videa.
     Jezus usmili se me.

     • Hvala says:

      Spoštovana Minako!

      Gospod je naročil, naj molimo za vse ljudi na svetu, za vlado, za duhovnike, za brezdomce, za pokojne, TO JE DUHOVNO DELO USMILJENJA, zakaj ne bi molili za vas?

      Včeraj sem napisala iz knjige- BOŽJA PREVIDNOST O VERSKI RESNICI, DA BOG VODI VSE DOGODKE, ZARADI KATERIH SE PRITOŽUJEMO NA SVETU. MOGOČE ŠE NISTE USPELA PREBRATI, SVETUJEM VAM, DA SE POGLOBITE V BRANJE TE KNJIGE, KAJTI EDEN IZMED JEZUITOV, KI JE PISAL TO KNJIGO JE SVETNIK.

      LJUDJE SE PRITOŽUJEMO NAD DOGODKI, KI SE DOGAJAJO V SVETU SEDAJ IN SO SE DOGAJALI. VENDAR MORATE SI ZAPOMNITI ZA VEDNO, DA VSE KAR SE JE ZGODILO IN SE BO, POŠILJA BOG. ZATO NE GOVORITE, DA JE VELIKO SLABEGA PRINESLA KORONA, KER JE POSLANA OD BOGA. NE GOVORIMO, DA JE SLABO, KAR NAM POŠILJA BOG, KER OD NJEGA NI NIČ SLABEGGA, AMPAK ON VE ZAKAJ NEKAJ POŠLJE, DA JE TO POTREBNO. MI S ČLOVEŠKIM RAZUMOM TEGA NE MOREMO DOJETI, KER SMO USTVARJENA BITJA, ZATO SE ZANESIMO NA BOŽJO BESEDO.

      KORONA JE PRINESLA POZITIVNE STVARI, BOG VE, KAJ JE ZA NAS NUJNO POTREBNO IN DOBRO.

      OMENILA STE, DA STE PRIČELA OBISKOVATI TERAPIJO ZA NOTRANJO STISKO.

      JEZUS JE ZDRAVNIK, KI ZDRAVI DUŠO, DUHA IN TELO. BREZ NJEGOVE VEDNOSTI NE HODITE NA TERAPIJE, Z NJIM SE POSVETUJTE, MU IZROČITE STRAHOVE IN STISKE, ON VAM BO POKAZAL KAM MORATE ITI NA ZDRAVLJENJE, ČE JE POTREBNO! ON JE TISTI, KI PRVI ODLOČA, KER POZNA VAS, SAJ VAS JE ON USTVARIL.

      NA TEM PORTALU SI POGLEJTE IN PREBERITE POD RUBRIKO POGLEJ ŠE-STOPI NA PRAVO POT

      Posted on 23. julija, 2014 by Administrator

      Stopi na pravo pot – ne boj se
      Posted on 6. junija, 2013 by Administrator
      Stopi na pravo pot

      Kaj se vsega danes kristjani oklepamo a vendar ni krščansko. Spodaj so sledeče teme:

      1. MAGIJA, PRAVA RESNICA

      2. Okultna ozdravljenja

      3. BIOENERGOTERAPIJA IN DRUGE HUDIČEVE METODE OSVAJANJA LJUDI

      4. OKULTIZEM – Eden od najtežjih grehov

      5. BILA SEM VEDEŽEVALKA

      6. VEDEŽEVANJE oz. NAPOVEDOVANJE PRIHODNOSTI

      7. Temni izvori New Agea – Helena Blavatsky

      8. ZANKA VZHODNJAŠKE MISTIKE

      9. REJKI – ODPIRANJE VRAT ZLU

      10. JOGA

      11. BORILNE VEŠČINE

      12. Homeopatija

      13. Bivša satanistka opozarja o nevarnosti Halloween-a

      14. Piercing – da ali ne

      15. Tetoviranje
      Tetovaža – Bodite previdni

      KER NISTE OMENILA, KAKŠNO TERAPIJO OBISKUJETE, VAM ZELO SVETUJEM , DA PREBERETE ČLANEK POD 3. BIOENERGOTERAPIJA …., DA BOSTE POGLEDALA, ALI NISTE MORDA IZBRALA NAPAČNO POT. TO VAM POVEM ZATO, DA NE BI BILA NEKOČ PRESENEČENA , ČE BI SE VAM STANJE VAM POSLABŠALO. RES PREBERITE, ČE PA VAM NI KAJ JASNO PA VPRAŠAJTE!

      PIŠITE ŠE!

     • Minako says:

      Gospa Hvala, neizmerno sem vam hvaležna za pripis. Knjigo bom poiskala in jo prebrala. Glede terapije, pa mislim da ni nič spornega. Pričela sem z obiskovanje psihoterapevtke, ki je imela oddaje na Radio Ognjišče in so jo priporočali. Terapijo sem pričela obiskovati zaradi tega, ker nisem več zdržala občutka manjvrednosti. Ta občutek me spremlja že vse življenje, a zdaj je bilo hudo. Pozna se na moje delu, prijateljstvu in odnosu. Počutim se kot smet. Takrat niti moliti ne zmorem, tako me strah ohromi.

 15. Strto srce says:

  Včeraj smo imeli zadnjo slovo, pogreb sestricnega partnerja. Umrl pri 28 letih. Počila mu je žilica.
  Sestrična bo v teh dneh prvič postala mamica..
  Prosim vse, da molite skupaj z menoj, da bo ostala močna in da ji bo mala princeska dala moč.
  Zelo žalostna in kruta usoda.
  V molitvi je moc

 16. M says:

  Lepo prosim za molitev za zdravje mame.

 17. Miro says:

  GOSPOD, OSVOBODI ME POGLEDOV IN PRIČAKOVANJ, KI RAČUNAJO LE NA MOJO MOČ!

  BOŽJA BESEDA: »Bodite pogumni! Jaz sem. Ne bojte se!« (Mr 6,50)

  Daljši evangeljski odlomek na:
  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Mr+6%2C45-52&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

  Jezus vidi učence, kako se v vetru trudijo z veslanjem. Pride jim naproti, oni pa se prestrašijo. Opogumi jih in veter poneha. Strah jih je, ker mu še ne zaupajo. Skušal bom odkriti, katere zaskrbljenosti so v mojem srcu, zakaj mu povsem še ne zaupam. Gospod, osvobodi me pogledov in pričakovanj, ki računajo le na mojo moč. Naj vesel sprejemam tvojo bližino (Luč Besede rodi življenje, Primož Krečič).

  Slavimo Gospoda z molitvijo, z obhajanjem svete Evharistije, z deli usmiljenja do bližnjega! Slava tebi, Jezus, Ti si Gospod, stvarnik in rešitelj! Božjemu usmiljenju – v močni veri, temelječi na pričujoči Božji besedi! – priporočimo vse osebe, ki doma in po svetu trpijo zaradi koronavirusa, grešnike (za njihovo spreobrnjenje), duše v vicah (da bi čim prej dosegle nebeško slavo), zakonce, starše, družine, otroke (da bi živeli svojo krščansko poklicanost), duhovnike in redovnike (za njihovo svetost). Molimo pa tudi za sveto Cerkev, za papeža Frančiška in mir na svetu!

  V molitvah svetega rožnega venca in rožnega venca Božjega usmiljenja prosimo za Božjo pomoč osebam v zadevah, o katerih so pred kratkim pisali: Irena, a., M, Olga, Aljaž, Andreja, Žametna vrtnica, Kras, Ana, Sija, Jana in drugi prosilci božjih milosti. Zgodi se presveta Božja volja na priprošnjo Preblažene Device Marije, sv. Jožefa in vseh svetnikov!

  SPOMNI SE, O PREMILA DEVICA MARIJA

  Spomni se, o premila Devica Marija, da še nikdar ni
  bilo slišati, da bi bila ti koga zapustila, ki je pod tvoje varstvo
  pribežal, tebe pomoči prosil in se tvoji priprošnji priporočal.
  S tem zaupanjem hitimo k tebi, o devic Devica in Mati, k tebi
  prihajamo in pred teboj zdihujoči grešniki klečimo (stojimo).
  Nikar ne zavrzi, o Mati Besede, naših besed, temveč milostno
  nas poslušaj in usliši. Amen.

  Božje usmiljenje, ki si nam dalo Presveto Devico Marijo za Mater usmiljenja, zaupamo vate!

 18. Janez says:

  MOLITEV PROTI DEPRESIJI Sv. Ignacija Lojolskega

  Jezus Kristus,
  ko je vse temno
  in občutimo le svojo šibkost in nemoč,
  nam daj začutiti svojo navzočnost,
  svojo ljubezen in svojo moč.
  Pomagaj nam popolnoma zaupati
  v tvojo Ljubezen, ki nas ščiti,
  in v moč, ki nas krepi,
  da nas nič ne bo moglo prestrašiti ali skrbeti.
  Zakaj le če bomo živeli v tvoji bližini,
  bomo videli tvojo roko,
  tvojo pot in tvojo voljo v vseh stvareh. Amen.

  Depresija je izjemno težka bolezen. Dobra novica pri tem pa je, da v tej bitki nismo sami in da je poleg medicinske oskrbe na voljo dolg seznam nebeških prijateljev/svetnikov, ki nam pomagajo videti Kristusovo Luč. Nikoli ne smemo obupati, saj imamo Boga, ki nam bo pomagal. Molimo in prosimo Božjega Usmiljenja! Zaupajmo in Verujmo Bogu.

  Psalm 103,13: Kakor oče izkazuje usmiljenje nad otroki, GOSPOD izkazuje usmiljenje nad tistimi, ki se ga bojijo.

 19. Janez says:

  POMAGAJ NAM GOSPOD IN NAS ODREŠI OKUŽBE S KORONAVIRUSOM
  Ogroža nas koronavirus in veliko ljudi je zbolelo pri nas in v svetu, kjer je umrlo veliko zdravnikov, duhovnikov in obolelih ljudi. Ljudje so trenutno doma na čakanju in mnogi so brezposelni, brez dohodka in ne vedo, kdaj se bodo spet odprla podjetja in zagnala proizvodnja. Brez dohodka družine težko živijo. Veliko zdravstvenega osebja je izčrpanih in delajo preko svojih zmožnosti. V domovih za starejše je veliko obolelih in nekateri starostniki so umrli, ker jih niso premestili na zdravljenje v bolnice. Ljudje smo utrujeni od življenja v karanteni in želimo, da bi nam Bog odrešil vseh težkoč in preizkušenj. Ko se končuje delovni dan smo dostikrat nemirni, utrujeni in nas pogosto bremenijo vse misli in skrbi, ki so se zgodile čez dan. Težko je v miru zaspati in skleniti dan, zato molimo in prosimo ponižno Boga za odrešitev in Pomoč. Ker ne moremo kar tako opustiti možganske aktivnosti, nas to pripelje celo do nezmožnosti spanja. Ko nas doleti taka situacija, je najbolje, da se izročimo v Božje roke in prejeli bomo Tolažbo in Njegov mir. Eden od načinov za to je molitev spodnjega psalma. Psalmist se Bogu zahvaljuje za blagoslove, ki jih je prejel, in se zanaša Nanj, vedoč, da je pri njem varen. To je eden od najpomembnejših ključev za iskanje miru v našem življenju. Če ne moremo zaupati Bogu in njegovemu načrtu za naše življenje, nikoli ne bomo živeli resnično v miru. Zaupajmo Bogu, molimo in prosimo k Njemu in z Vero v Njega nas bo uslišal. Prosimo Boga za Ljubezen in Božji Mir, da se v Njem Umiri naše srce. Prosimo Gospod in nam pomagaj, da se ne okužimo ter odvzemi od nas koronavirus. Naj nam letos cepiva pomagajo k uspešni preventivi, da ne bodo ljudje zbolevali in umirali zaradi koronavirusa. Božje Usmiljenjen in Dobrota Vate Zaupamo!
  Amen. Janez

  Kadar te kličem, mi odgovori, Bog moje pravičnosti !
  V stiski si mi odprl širjave,
  izkaži mi milost, usliši mojo molitev.
  Mnogi pravijo: “Kdo nam bo dal videti dobro ?”
  Dvigni, Gospod, nad nami svetlobo svojega obličja !
  Dal si več veselja v moje srce
  kakor v času, ko je obilje njihovega žita in vina.
  V miru bom hkrati legel in spal,
  saj ti sam, Gospod, me pustiš varno prebivati.
  (Ps 4,2.7¬–9)

 20. Janez says:

  Papež Frančišek: MARIJA, ZVEZDA NOVE EVANGELIZACIJE
  Devica in mati Marija, Sveti Duh te je vodil,
  da si v globini svoje ponižne vere sprejela Besedo življenja
  in se povsem darovala Bogu.
  Pomagaj nam izreči našo privolitev
  v nujnosti, ki je silnejša kakor kdajkoli,
  da bomo oznanjali Jezusovo blagovest.
  Ti si, napolnjena s Kristusovo navzočnostjo,
  prinesla veselje Janezu Krstniku,
  da je zavriskal v naročju svoje matere.
  Ti si, prepolna veselja, zapela hvalnico čudovitih Božjih del.
  Stanovitno si vztrajala pod križem v neomajni veri
  in sprejela veselo tolažbo vstajenja.
  Zbrala si učence
  v pričakovanju Svetega Duha,
  da je mogla nastati misijonarska Cerkev.
  Izprosi nam novo vnemo Vstalega,
  da bomo vsem prinašali evangelij življenja,
  ki premaga smrt.
  Daj nam sveto drznost za iskanje novih poti,
  da bo do vseh prišel dar lepote,
  ki nikoli ne ugasne.
  Ti, Devica poslušajočega srca in premišljevanja,
  mati ljubezni, nevesta večne svatbe,
  posreduj za Cerkev, katere najčistejša podoba si,
  da se ne bo nikoli zapirala ali opešala
  v svoji gorečnosti pri graditvi Božjega kraljestva.
  Zvezda nove evangelizacije,
  pomagaj nam, da bomo svetili
  v pričevanju občestva,
  služenja, izpovedujoče in velikodušne vere,
  pravičnosti in ljubezni do ubogih, da bo veselje iz evangelija
  prispelo do koncev zemlje in da nobeno obrobje ne bo brez njegove svetlobe.
  Mati živega evangelija, vir veselja za male, prosi za nas.

  Amen. Aleluja!
  Papež Frančišek: Iz apostolske spodbude papeža Frančiška Veselje evangelija.

  Sveta Mati Marija, prosim pomagaj vsem nam kristjanom, ki Te molimo in oprosimno na tah straneh medmrežja.

  Psalm 145.9: GOSPOD je dober do vsakega, njegovo usmiljenje je nad vsemi njegovimi deli.  

 21. Sija says:

  Hvala vsem za lepe želje. Srčno si želim, da bi to leto prineslo končno kaj lepega in pozitivnega.
  Tako zame, kot tudi za vse vas, ki se vztrajno obračate na Vsemogočnega.
  Naj vendarle tudi za nas posije Božji žarek upanja za boljši jutri….
  Verjamem v čudeže, verjamem v Boga…..

  Mir in vse dobro.

  Sija

  • Hvala says:

   Spoštovana Sija!

   Vse kar se je zgodilo v preteklem letu je tudi od Boga mar ne? Zato ne godrnjajmo, to ni bilo lepo, to ni dobro, ker potem godrnjamo čez Gospodov načrt. Poglejmo z duhovnimi očmi, kaj nam želi Gospod povedati z vsemi stiskami. Sprejmimo Njegovo usmiljenje in preizkušnje.

   Svoje stiske še naprej izročajmo Jezusu v rane in molimo.

   Božje usmiljenje, ki si višje od nebes, vate zaupamo!

  • Janez says:

   Ne pripadamo sebi, ampak Bogu; Ljudem pripadamo tako, da jim služimo.
   Ali smo dobri? Toliko, kolikor znamo odpuščati.
   Ali smo modri? Toliko kolikor znamo trpeti in potrpeti.
   Ali smo čisti? Toliko, kolikor je globoka naša Vera v Boga.
   Ali smo veliki ? Toliko, kolikor znamo ljubiti.
   Ali smo srečni? Toliko, kolikor se razdajamo ljudem, jim služimo in delamo dobra dela.
   Molimo, prosimo Boga, da nas Uči in nas Vodi, da bomo delali vse prav! Amen. Janez

   Bog je Ljubezen, Dobrota in Usmiljenje. Bog ni žandar, ki bi nas obsojal, tehtal in meril, koliko tehtamo in koliko grehov smo storili. On to dobro ve. Ve tudi koliko zmoremo. Ve tudi, da ga Potrebujemo. Pomagal nam bo ko ga prosimo in Vanj Verujemo. Ker nas Ima Rad. Jezus pravi:” Pridite k Meni, ki trpite in jaz vas bom Poživil”! Vse dobro sestrica Sija.

   Flp 2,1: Če torej premore kaj opominjanje v Kristusu, če kaj spodbujanje iz ljubezni, če kaj občestvo Duha, če kaj sočustvovanje in usmiljenje.

   • Miro says:

    Človeške besede modrosti in tolažbe so zelo potrebne, še zlasti v preizkušnjah in stiskah. Gospod jih od nas vedno pričakuju v našem odnosu do bližnjih. Treba pa se je zavedati, da nas v življenju odrešuje samo živa BOŽJA BESEDA. Edino ta nam prinaša celovito odrešenje: duh, duša in telo! Zato luči in moči zajemajmo predvsem iz odrešenjskega studenca svete EVHARISTIJE in marsikaj se bo v našem življenju postavilo na pravo mesto – v skladu z Božjo voljo!

    Božje usmiljenje, neizmerno v zakramentu evharistije, zaupamo vate!

 22. Miro says:

  V TRENUTKIH IZGUBLJENOSTI SE BOM ŠE TESNEJE OKLENIL GOSPODOVE BESEDE IN EVHARISTIJE!

  BOŽJA BESEDA: »Ko se je Jezus izkrcal, je zagledal veliko množico. Zasmilili so se mu, ker so bili kakor ovce, ki nimajo pastirja, in jih je začel učiti mnogo stvari.« (Mr 6,34)

  Daljši evangeljski odlomek:
  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Mr+6%2C34-44&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

  Jezusa zanimajo ljudje, čuti jih v svojem srcu, še posebno, ko trpijo in so zapuščeni. S svojo odločno besedo jim prinaša hrano za duhovno lakoto in jih tudi telesno nasiti. V trenutkih izgubljenosti se bom še tesneje oklenil Gospodove besede in njegove evharistije. Gospod, hvala za tvojo skrb, da mi prinašaš toplino in ljubezen, ko sem sam, razočaran in ko trpim. (Luč Besede rodi življenje, Primož Krečič)

  Vse molitve, odpovedi, dela, trpljenje … darujmo Gospodu Jezusu pri obhajanju svete Evharistije, kjer se Gospod popolnoma daruje za naše odrešenje – do zadnje kaplje Presvete Krvi! Prosimo, naj žarki Božjega usmiljenja objamejo vse hudo preizkušane osebe, še zlasti trpeče ljudi zaradi koronavirusa; molimo pa tudi za vse na tej spletni strani, ki sebe ali svoje bližnje priporočajo v molitev; glej v zapisih: Irena, a., M, Olga, Aljaž, Andreja, Žametna vrtnica, Kras, Ana, Sija, Jana … Zgodi se presveta Božja volja!

  Presveto Srce Jezusovo, usmili se nas!

 23. Irena says:

  Prosim za molitev za mojega sina,ki je nervozen,vzkipljiv,še posebno če mu predlagam kaj kar se meni zdi dobro in prav.Prosim tudi za mojega partnerja,ki je proti cerkvi kot instituciji,proti duhovnikom.,Prav boli me ko hočem gledati mašo.nerga ali pa mi ne dovoli. Zaradi ljubega miru se umaknem in molim. Molim za vse,tudi zanj,da bi spoznal Božjo dobroto in usmiljenje. Prav hudo mi je kadar preklinja,občutim fizično bolečino, Prosim te dobri Bog tudi za uresničitev mojih prošenj-ti veš kar potrebujemo. Mir in vse dobro.
  Marija ogrni nas s svojim plaščem,usmiljeni Jezus usmili se nas,dobri Bog pomagaj nam,vsi angeli in svetniki prinesite naše prošnje pred najvišjega. Posebna zahvala in prošnja svetemu Juda Tadeju,ki me je že velikokrat uslišal.

  • Miro says:

   Draga gospa Irena, če v teh razmerah ni možno, da bi Gospoda Jezusa obiskali v cerkvi, kjer je navzoč v tabernakelju, v Najsvetejšem zakramentu, bi vam priporočil, da si doma čez dan poiščete trenutke tišine in miru, ter se v mislih zatekate k Najsvetejšemu zakramentu. Pred Njim, ki vas nenehno pričakuje, v tihi molitvi izlivajte iz vaše duše vse, kar vas bremeni, teži, žalosti … in vse prelivajte v Njegovo Srce in Jezus, vaš največji Prijatelj, vas bo gotovo najbolj potolažil in vam podaril potrebno moč za prenašanje vsakodnevnih križev in težav. In če je Božja volja, vam bo marsikateri križ tudi odvzel. Dajte se presenetiti Božji previdnosti! Molim za vas in vaše domače skupaj z dragimi molilci na tej spletni strani. Bog vas obilno blagoslovi.

   BOŽJA BESEDA: “Pridite k meni vsi, ki ste utrujeni in obteženi, in jaz vam bom dal počitek. Vzemite nase moj jarem in učite se od mene, ker sem krotak in v srcu ponižen, in našli boste počitek svojim dušam; kajti moj jarem je prijeten in moje breme je lahko.« (Mt 11, 28-30)

   Presveto Srce Jezusovo, usmili se nas!
   Brezmadežno Srce Marijino, prosi za nas!
   Vsi svetniki in svetnice, prosite za nas!

   Božje usmiljenje, neizmerno v zakramentu evharistije in duhovništva, zaupamo vate!

  • Janez says:

   Gospa Irena preberite sestavek na Članki za Dušo, ki je povzet iz Aleteia : Ali se na kritiko običajno preburno odzovete? Odkrijte način, kako bolje sprejemati pripombe o svojem ravnanju. Predvsem pa molite in potrpite!

   Poskusimo z miolitvijo in s potrpljenjem ter dobro besedo umiriti nestrpnost in delovati umirjeno, razumevajoče, strpno in konstruktivno. Tudi naš Nebeški Oče dostikratb potrpi, ko ga zt grehi in hudobijo žalimo in nas čaka, da se opravičimio in Vrnemo Njemu nazaj v Objem. Ker nas Ljubi in nam Odpušča, ko se skesamo in obljubimo, da se bomo poboljšali! BVB. Janez

   Sir 17,29: Kako veliko je Gospodovo usmiljenje, njegovo odpuščanje tistim, ki se obračajo nanj!

   • Kras says:

    Prebrala članek. Sem se zamislila.
    Bog usmili se me. Prosim za molitev.

    • Janez says:

     Vera, ki proizvaja dobra dela je kot tista temeljna podlaga krščanskega nauka, ki se povezuje s prakso in jo udejanja in živi tako kot Jezus in spolnjuje Božjo Voljo. “Ne tisti ki mi pravi Gospod, Gospod, ampak tisti ki spolnjuje Božjo Voljo je moj učenec,” Prav je, da molimo, da izpolnujemo vse njegove Postave in prejemamo vse zakramente; vprašani pa bomo ob koncu dni, koliko smo dobrega naredili, ljubili, odpuščali, pomagali bolnim in lačnim.

     M;nogi dobri ljudje inn svetnuiki so Ljubili Boga in iz Vere črpali vso Moč, da so vzdržal vse težkioče in preizkušnje. In takih zgledov krščanske ljubezni manjka, da bi nas bolj opogumile. Temelj krščanske vere pa je Ljubezen. Brez Ljubezni ni nič. Ko Molim, Upam v Boga, Ljubim, Odpuščam, Pomagam in Služim drugim ljudem spolnjujem Božjo Voljo in hodim po Poti Jezusa Kristusa Odrešenika. Pridite, ki ste obteženi k meni prav Jezus in jaz vas bom poživil. Verujte vame, ki sem vaš Brat in Odrešenik in hodite po Poti za Jezusom tako, da spolnjujete Božjo Voljo in živite po Evangeliju. Nikoli ne izgubite Upanja in Vere v Boga, ki nas Ljubi! In je vedno z nami. Amen. Janez

     Jeremija 42,12: naklonil vam bom usmiljenje. Usmilil se vas bo in vas spet utrdil na vaši zemlji.

  • Hvala says:

   Ga. Irena!

   Ne vsiljujte svojega mnenja o veri drugim, če ne sprejemajo tega, kajti na tak način se doseže ravno nasproten učinek. Mi ne moremo spreminjati ljudi, niti sami sebe ne. Spreminja lahko samo Bog. Potrebno je zato moliti. Vse kar boste morda dosegla boste z ljubeznijo, na prijazen, razumevajoč način, brez kazanja napak in opozarjanja, z molitvijo.

   To je breme, ki ga morate sprejeti in nositi vsak dan, dokler morda Gospod ne odloči drugače. Skratka s tem ko nosite ta križ IZPOLNJUJETE BOŽJO VOLJO. Prosite Gospoda za dodatne pomagajoče moči, da vam jih podeli, da boste lažje nosila breme.
   Vedno imejmo pred očmi, da je tudi JEZUS NOSIL SVOJ KRIŽ, BREME, PIL IZ KELIHA TRPLJENJA. KAJ JE NAREDIL? OBJEL JE KRIŽ IN PRESTAL TRPLJENJE!

   • Kras says:

    Tudi mene je vaš odgovor potolažil, saj je tudi pri meni podobna situacija. Niti ne pomislim, da bi poslušala sv. mašo v skupnih prostorih, saj bi me gotovo zelo postrani gledali. K sreči imam svoj kabinet in tam lahko gledam in poslušam kar želim. Vendar boli in tudi to priliva olje na ogenj mojih zamer.
    Zaradi tega problema ne zmorem moliti za moža. Vem sliši se grozno. Ampak, jezi me , da mu Cerkev nič ne pomeni. Takrat mi prav škodoželjno odvrne: “Pomagaj si sam in Bog ti bo pomagal.” Vem zakaj tako reče in zakaj tako rečejo mnogi ljudje. Zato, ker so izgubili stik z Bogom, ki bi moral prebivati v njih. Potem postane stvar še bolj zagonetna, saj mi mož prav med izbruhi reče: ” No, kje sedaj tvoj Bog, ki dopušča tvoj bes.” Po svoje ima prav.
    To sem opisala zato, ker je po mojem take problematike veliko.
    Eno so nasveti, drugo pa je živeti takšno življenje.
    Včasih zavidam sosedi, ki z možem skupaj obišče Sv. mašo.
    Včasih se mi zazdi , da sem zelo grešna Kristjanka in da si sploh ne zaslužim, da bi se tako imenovala.
    Težko je in včasih padem pod vpliv in si mislim zakaj se sploh trudim na tej poti.
    A kot spreobrnjenka, nazaj ne morem, ne morem. Težav v odnosih pa se včasih zdi, sploh ni konca.
    Vem, da imajo tudi posvečene osebe težave, a težave nas, ki živimo v dvoje 24 ur, tu so še otroci, ki jim ne moreš nuditi zglednega krščanskega družinskega življenja… Včasih se res vprašaš, zakaj mora biti tako.
    Vem, lahko bi bilo slabše, imeli bi potres, bolezen, avtomobilsko nesrečo, krive obtožbe,…
    Tudi ta čas nam ni naklonjen, mislim , da Covid vpliva že na psiho.
    Mir in dobro.
    Bog usmili se me.

    • Hvala says:

     Spoštovana ga. Kras!

     Povejte mi, kako boste hodili po poti svetosti za Jezusom, če ne boste spoznali nobenega trpljenja, če vam bo vse ponujeno na pladnju, če boste z zakoncem uživali popolno soglasje in umirjenost, skratka brez viharjev?

     KAKO? KAKO BOMO DOSEGLI VEČNO ŽIVLJENJE? KAKO? ZAKAJ NE VZAMEMO RESNO JEZUSOVE BESEDE, KO JE REKEL: ” NA SVETU BOSTE IMELI STISKO, VENDAR NE BOJTE SE, JAZ SEM VSE DNI Z VAMI DO KONCA SVETA?”

     Prosimo Svetega Duha, da nam da spoznanje, KAJ JE BOŽJA VOLJA, IZPOLNJEVATI GOSPODOVO VOLJO! Saj zato tudi živimo v tem prehodnem obdobju na svetu, DA IZPOLNJUJEMO NJEGOVO VOLJO, NE SVOJE. PROSIMO TUDI JEZUSA, DA VSTOPI V NAŠ UM, DA NAM PREOBRAZI NAŠE MIŠLJENJE .

     Gospodu se moramo vedno zahvaljevati in Ga slaviti!

     Samo en način je, da pobegneš iz preizkušnje, in ta je, DA GREŠ SKOZI PREIZKUŠNJO. Jakob pravi, da gre za preizkušenost naše vere.

     Pomisliti moramo vedno na JEZUSA. POGLEJTE, KAKŠNO TRPLJENJE JE MORAL PREŽIVETI? ALI SE JE TUDI ON SPRAŠEVAL ZAKAJ? NE, REKEL JE, DA JE PRIŠEL IZPOLNIT OČETOVO VOLJO. Tako moramo tudi mi- izpolniti Očetovo voljo.

     Gospodu se moramo zahvaliti, zahvaliti se Mu moramo, da je z nami v času Corone virusa. Ali mislite, da je za JEZUSA PRETEŽKO, DA BI USTAVIL V HIPU TA VIRUS? NE NI , NJEMU NI NIČ PRETEŽKO, VENDAR ON IMA SVOJ NAČRT. ČE GA BO USTAVIL, GA BO TAKRAT, KO BO ON DOLOČIL ČAS, NE MI LJUDJE. Zato ne smemo godrnjati in Ga učiti, kaj naj dela, kdaj in kako. Saj je vendar On Bog. Sprijaznimo se z Njegovim načrtom, to je obdobje Gospodovega velikega usmiljenja, kajti Njegova dobrota traja na veke.

   • Kras says:

    Hvala , prebrala sem tudi vaše misli v člankih za dušo. V meni odzvanja stavek: ” BEŽATI OD PROBLEMOV IN STISK POMENI, DA SI ŽELIMO BREZSKRBNO ŽIVLJENJE IN NE ŽELIMO IZPOLNJEVATI GOSPODOVE VOLJE, AMPAK ŽELIMO OD NJEGA SAMO DAROVE IN TISTO KAR NAM TRENUTNO NAJBOLJ UGAJA.”
    Sem se zamislila nad seboj.
    Bog usmili se me.
    Prosim za molitev.

 24. Janez says:

  Poklican sem k popolni Ljubezni
  Odpri mi oči, Gospod, da bom spoznaval Tebe v vseh svojih bratih in sestrah.
  Odpri mi ušesa, da bom slišal klice vseh tistih,ki potrebujejo mojo pomoč.
  Odpri mi srce, Gospod,da se bom naučil ljubiti svoje bližnje,kakor nas ljubiš ti.
  Daj mi svojega Svetega Duha,da ti bom zmogel vsak dan znova podariti svoje srce.
  Pomagaj mi da bom povsod razširjal Tvojo ljubezen, kjerkoli sem in kamorkoli grem.
  Nauči me tiste ljubezni,ki je vedno potrpežljiva, vedno prijazen.
  Nauči me tiste ljubezni, ki ni nikoli nevoščljiva,napuhnjena, sebična ali zamerljiva.
  Tiste ljubezni, ki okuša srečo v resniciin je vedno pripravljena odpuščati.
  Danes ti dajem svoje srce.
  Dajem ti svoje roke, noge, svoj glas,da boš lahko ti po meni v ta svet prinašal svojo Ljubezen.
  Daj, da bom mogel biti slaboten, a vztrajen odsev tvoje popolne Ljubezni.
  Molitve Svete Matere Terezije

  Božja Pomoč in Usmiljenje Ostani Vedno z Nami!

  Misijonarka ljubezni: to je bila Mati Terezija po imenu in v dejanju. Dajala je tako privlačen zgled, da je pritegnila k sebi mnogo ljudi, ki so bili pripravljeni vse zapustiti ter hoditi za Kristusom, navzočem v ubogih. Ta sestra, ki jo vsi poznamo kot mater ubogih, zapušča zgovoren zgled za vsakogar, za verujoče in neverujoče. Dela, ki jih je izvrševala, govorijo sama zase in kažejo ljudem našega časa oni vzvišeni smisel življenja, ki se pogosto zdi, da je na žalost izgubljen. Ponovno in ponovno je rada govorila: ‘Služimo ubogim, da bi služili življenju.’ Mati Terezija ni zamudila nobene priložnosti, da je na vse načine poudarjala ljubezen do življenja. V poslušnosti evangeliju je postala ‘usmiljeni Samarijan’ vsakomur, ki ga je srečala, vsakemu človeku v krizi, v trpljenju in ponižanju. Nekoč je Jezus spregovoril Materi Terezi: »Pošiljam te v temačno bedo revežev. Pojdi tja in bodi moja Luč«. In je šla in Služila Bogu do smrti, ker je Ljubila Boga in Ljudi!

  Jeremija 17,7: Blagoslovljen mož, ki zaupa v GOSPODA in je GOSPOD njegovo zaupanje.

 25. Janez says:

  POTREBUJEM TE JEZUS MOJ GOSPOD
  Resnično potrebujem Nekoga,
  ki se ne bo izmikal problemom tega sveta.
  Nekoga, ki bo spravil bogate z revnimi,
  ki bo dal državnikom modrost in blagoslov, da ne bo na svetu vojn in trpljenja ter revščine in lakote,
  ki ne bo presojal ljudi po družbenemu položaju, bogastvu, znanju, barvi kože in inteligenci,
  ki se ne bo zanimal samo za mogočne, zvite in prekanjene mogočneže v politiki in gospodarstvu,
  ki bo v pravem trenutku brez ovinkov povedal Resnico in Pravico komurkoli na Zemlji,
  ki bo kazal vsem Ljudem brez razlik Pot k Miru, Ljubezni in Odpuščanju in ki bo Kažipot vsem Ljudem,
  ki se bo zavzel za revne, bolne, osamljene, lačne, revne, zapuščene siromake in tudi Zame,
  ki mi bo pomagal, da bom razumel druge in samega sebe,
  ki me bo usposobil za Strpnost do drugačnih, pomoč revnim in bolnim
  ter za Ljubezen do Ljudi in drugih živih bitij in neživih Stvari v Stvarstvu,
  ki me bo rešil dvomov, nevere, zaskrbljenosti, strahu, tesnobe in pred nasprotniki,
  ki me bo potreboval in uporabil v Svojem Načrtu, da bom na strani Rešitev in ne Problemov,
  ki mi bo vse odpustil in nikoli nič očital,
  ki mi bo dal jasen odgovor, ko ga bom iskal in prosil za pomoč v odločilnih trenutkih,
  ki mi bo pomagal, da bom iskal in našel smisel mojemu življenju,
  kateremu se bom posvetil tako, da bom molil in hodil po Njegovi Poti Evangelija,
  in ki mi bo pomagal, da bom dober človek in dober kristjan,
  da bo moja Vera goreča in dejavna, ko bom molil, delal in služil Bogu in Ljudem.
  Potrebujem Te Jezus, pridi k nam Gospod in nas blagoslovi ter nam Pomagaj!
  Amen.

  Dopolnjena Molitev Prihajam k Tebi. Že objavljeno.

  1 Kor 13,13: Za zdaj pa ostanejo vera, upanje, ljubezen, to troje. In največja od teh je ljubezen.

 26. Kras says:

  Janez, Miro, Hvala, Kristina, Administrator,…vsi, ki soustvarjate to stran. Čudovito je to in hvaležna sem za vaše nasvete, molitve.
  Vse kar mi odgovorite preberem, nekaj že vem, nekaj ne, nekaj udejanjam, drugo le ko mi je hudo, skratka želim si biti bolj močna v drži in hoji za Kristusom.
  Je pa ena stvar , ki se je ne morem znebiti. To so zamere . Včasih hudo udarijo na plan, da postanem kot bruhajoči zmaj in uničim vse kar dobrega gradim , drugič se potuhnejo in se mi zdi , da sem kar v redu.
  Včasih razmišljam, da sem zrela za eksorcista. Se morda motim?
  Opravljam duhovne vaje, življenjsko spoved, prebiram duhovno literaturo,…vrtim se kot mačka v krogu. Izmučena sem.
  Pri sv. mašah pa nisem najbolj redna, sedaj pa še ta korona.
  Svetujte mi prosim, bolj na kratko prosim, saj nisem sposobna brati dolgih odgovorov. Trenutno ne.
  Rada bi se spočila.

  • Hvala says:

   spoštovana ga. Kras!

   Zamere, zamere, ki udarijo iz človeka kot vulkan iz zemlje. Izročite zamere v Jezusove rane, Njegove rane so pozdravile naše rane. Zaupajte Mu, da vas bo ozdravil in vas osvobodil. Morate pa res zelo sodelovati z Gospodom in poslušati kaj govori!
   Jezus ozdravlja in osvobaja, On tudi določi čas, ki je potreben za vsakega posameznika.

   Omenila ste eksorcista; svetujem vam, da pokličete po telefonu, se pogovorite. Po pogovoru z eksorcistom in molitvi, Sveti Duh pokaže tudi izvor problemov, težav , lahko tudi nenavadnih dogodkov, ki se dogajajo. Skratka, odkrije vzrok- korenino problemov.
   Omenjala sem že, da je potrebno za pokojne prednike moliti, jih izročati Jezusu in prositi Jezusa za odpuščanje njihovih grehov. Posameznik ne odgovarja za grehe prednikov, čuti pa lahko zelo močno posledice njihovega življenja. To je potrebno urediti.
   Priloženo še enkrat pošiljam predavanja slovenskega exsorcista, karizmatičnih duhovnikov, ki poučujejo o tem. Poslušajte njihova predavanja.

   Glavni in edini, ki vas in nas lahko ozdravi vseh ran je JEZUS, to vam povedo eksorcisti in duhovniki. ONI SO ORODJE V ROKAH JEZUSA.

   NE BOJTE SE, JEZUS JE REŠITEV!

   https://clyp.it/user/1au2x3ti

  • Administrator says:


   Prvi kristjani in Izraelci so brali Sveto pismo — ker je navdahnjeno od Boga! — od tu jim moč…
   Današnji čas je kljub virusu ena dodatna moč to je ROŽNI VENEC…
   -Sveto pismo te navdihuj
   -rožni venec te z milostjo napolnjuje

   Ostani ponižna.

  • Hvala says:

   Pripis ga. Kras!

   Življenjski boji so Božja milost, brez bojev ni rezultatov. Skrbi in utrujenost dajte Jezusu, On bo poskrbel ob pravem času za vaš počitek! Ne bežati, vsak dan se soočajte z boji! Ne skrbite, če zidate in se vam podira , kajti v Božjih očeh je marsikaj drugače kot v človeškem pogledu, Njegove misli niso naše misli! Sami ne moremo ničesar storiti! On bo naredil po svojem načrtu ob svojem času! Ne prehitevajmo Gospodova dela. Rane ozdravlja Jezus, to je postopek, ki traja.

  • Janez says:

   PRIDI LJUBI JEZUS, PRIDI MI V SRCE
   Pridi, ljubi Jezus, pridi mi v srce,
   težko te že čakam, veselim se že.
   Pridi Ljubi Jezus, odpusti mi vse grehe in Odreši me.
   Da si Bog in Starnik, to priznam vsekdar;
   v hostiji te molim, moje duše žar.
   Trdno upam vate, ker si vir dobrot,
   kličem ti hvaležno, ljubim te , Gospod.
   Žal so mi vsi grehi, bridko me skele,
   vse, kar tebe žali, zame je gorje.
   Pridi, dobri Jezus, srečen bom s teboj,
   pridi in ostani vekomaj z menoj.
   Ko temne in polne preizkušenj v življenju moje so steze,
   pridi ljubi Jezus, Varuj in varno po Poti k Tebi Vodi me.
   Amen.  

   Molimo. O Bog, razsvetljuj mi srce, razum in duha, da bom znal prepoznavati Tvojo voljo in jo prav izpoljevati, da bom znal prepoznavati znamenja časov in da bom v svojih dejanjih doma in v svetu ravnal razumno in odgovorno. Pomagaj mi prosim, da bom vedno v Življenju Tvoj misijonar Ljubezni in Miru ter apostol Usmiljenja, ki se trudi pomagati, živeti in moliti kot Ti Jezus moj Gospod. Prosim podari mi Božji Mir in Usmiljenje, da se s Tvojo Pomočjo Gospod Umiri Moje Nemirno Srce in Počije Moja Duša. Gospod Prosim Pomagaj sestri Kras, da se bop vse prav Uredilo! Amen.

   Psalm 62,6: Le pri Bogu se umiri, moja duša, kajti od njega je moje upanje.

 27. Miro says:

  GOSPOD, HVALA ZA TVOJE OZDRAVLJENJE!

  BOŽJA BESEDA: »Spreobrnite se, kajti približalo se je nebeško kraljestvo« (Mt 4,17).

  Daljši evangeljski odlomek:
  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Mt+4%2C12-17.23-25&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

  Jezus začenja delovati po Galileji. Približa se ljudem in jim oznani, da Bog gospoduje v svetu po njegovi besedi in v dejanjih osvoboditve. Na njegovo rešitev se je mogoče trdno zanesti. Vesel sem, ker po Jezusu prihaja odločilna rešitev v moje življenje in v svet. Gospod, hvala za tvoje ozdravljenje. Daj mi moči, da bom vedno iskal moči za svojo življenjsko pot v tebi. (Luč Besede rodi življenje, Primož Krečič)

  Zahvalimo se Gospodu Jezusu, ker nam milostno podarja vero, upanje, ljubezen, veselje. V vsakodnevni molitvi svetega rožnega venca in rožnega venca Božjega usmiljenja, mu z zaupanjem izročajmo vse, kar nas v življenju veseli in radosti, pa tudi vse, kar nas utesnjuje, teži, boli, žalosti, skrbi … Molimo, naj Božje usmiljenje objame vse grešnike, da bi se odvrnili od strahote greha in se z Božjo pomočjo napotili za odrešenjsko pot sprejemanja in spolnjevanja Božje volje, to je na pot, ki po Devici Mariji vodi k našemu Odrešeniku Jezusu. Obenem prosimo tudi za vse trpeče sestre in brate, posebej za tiste, ki se priporočajo v molitev v zapisih pod: a., M, Olga, Aljaž, Andreja, Žametna vrtnica, Kras, Ana, Sija, Jana ter drugi prosilci Božjih milosti na tej spletni strani. Gospod, usmili se vseh, ki se zatekajo k tebi na priprošnjo Preblažene Device Marije, sv. Jožefa ter vseh svetnikov in svetnic.

  MOLITEV SV. MATERE TEREZIJE

  Nebeški Oče,
  s Sveto nazareško Družino
  si nam dal življenjski zgled.
  Pomagaj nam, ljubeči Oče,
  da bo naša družina postala novi Nazaret,
  kjer bodo vladali ljubezen, mir in radost.
  Naj bo globoko razmišljujoča,
  vdana evharistiji
  in poživljena z radostjo.
  Pomagaj nam, da bomo v družinski molitvi
  ostali povezani v veselju in žalosti.
  Nauči nas, da bomo videli Jezusa v članih svoje družine,
  posebej takrat, ko nam bodo povzročali največ skrbi.
  Naj Jezusovo evharistično srce
  naredi naša srca ponižna, kot je Njegovo,
  in nam pomaga, da bomo na svet način
  še naprej opravljali družinske dolžnosti.
  Naj se ljubimo med seboj,
  vsak dan bolj,
  kakor Bog ljubi vsakega izmed nas,
  in naj si odpuščamo napake,
  kot Ti odpuščaš naše dolge.
  Pomagaj nam, ljubeči Oče,
  da bomo sprejemali vse, kar nam daješ,
  in dajali vse, kar nam boš vzel,
  z velikim nasmehom na obrazu.

  Brezmadežno Marijino Srce,
  začetek našega veselja, prosi za nas.
  Sv. Jožef, prosi za nas.
  Sveti angeli varuhi,
  bodite vedno z nami,
  varujte in vodite nas.
  Amen. (vir: Aleteia)

  Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, zaupamo vate!

 28. Janez says:

  Gospod, napravi me za posredovalca tvojega miru: da bom tja, kjer je sovraštvo, mogel prinašati ljubezen;da bom tja, kjer je krivica, mogel prinašati odpuščanje; da bom tja, kjer je razprtija, mogel prinašati ubranost; da bom tja, kjer je zmota, mogel prinašati resnico; da bom tja, kjer je dvom, mogel prinašati vero; da bom tja, kjer je obup, mogel prinašati upanje; da bom tja kjer je tema, mogel prinašati luč; da bom tja, kjer je žalost, mogel prinašati veselje! Gospod, daj, da se bom raje trudil za to, da tolažim, kakor da iščem tolažbe; da bom raje skušal razumeti, kakor da bi iskal razumevanja; da si bom raje prizadeval ljubiti, kakor da bi želel biti ljubljen; kajti človek najde, ko pozablja nase; odpuščeno mu je, ko odpušča; prebudi se v večno življenje, ko umira. Amen.

  Molitev Svetega Frančiška

  Izžarevati Kristusa
  Dragi Jezus, pomagaj mi razširiti tvoj prijetni vonj povsod, kamorkoli grem. Preplavi mojo dušo s svojim Duhom in življenjem. Povsem prepoji in prevzemi vse moje bitje, da bo moje življenje izžarevalo tvoje življenje. Sij skozme in bodi tako v meni, da bo vsaka duša, s katero bom prišel v stik, čutila tvojo navzočnost v moji duši. Dovoli jim, da pogledajo navzgor in naj ne vidijo več mene, ampak le tebe, Jezus! Bodi z menoj in tedaj bom začel sijati, kakor siješ ti. Naj Sijem tako, da bom Luč drugim. Vsa Svetloba, o Jezus, bodi tvoja: prav nič naj je ne bo moje. Ti sam boš prek Mene Sijal Drugim. Zato mi dovoli, da te Slavim tako, kakor ti najbolj ugaja, tako, da bom sijal na tiste, ki so z menoj. Dovoli, da te oznanjam brez govorjenja, ne z besedami, ampak z zgledom. Z neustavljivo močjo, z dobrohotnim vplivom tega, kar delam iz očitne polnosti ljubezni, ki jo moje srce goji do tebe. Amen.
  Kardinal John Henry Newman

  Mati Terezija je s sestrami v Kalkuti, preden so začele delovni dan sklrbi in pomoči ubogim ibn bolnim, zelo rada molila tudi molitev svetega Frančiška. Pesem »Izžarevati Kristusa«, ki jo je spesnil kardinal John Henry Newman, je bila ena najljubših molitev Matere Terezije. Ker lepo izraža njeno željo, da bi bila intimno združena z Jezusom in da bi drugim »dala samo Jezusa«, jo je izbrala za prvo molitev, ki jo misijonarke ljubezni zmolijo. Tudi z molitvijo in sveto mašo ter Evharistijo so si napolnile duhovne in fitzične moči, da so vzdržale in vztrajale v naporih in premagovale težave.

  Psalm 119,156: GOSPOD, tvoje usmiljenje je veliko, po svojih sodbah me poživi.

 29. žalostna mati says:

  Prosim za molitev za mojega sina,ki je zelo vzkipljiv,nervozen ,nad mano izvaja psihično in fizično nasilje,če mu kaj povem kar je dobro za njega. To me boli.Še bolj pa me boli to,da je partner tako proti cerkvi kot instituciji.S svojim potrpljenjem,usmiljenjem in dobroto hočem pokazati kako dobro je imeti vero in po njej živeti. Ko pridem od maše(enkrat na teden po predhodni najavi)kaj povem lepega kar je bilo v pridigi je ogenj v strehi,čeprav mu stalno Bog dokazuje svojo usmiljenost in dobroto.Stalno išče napake pri duhovnikih in cerkvi. Fizično bolečino začutim kad preklinja. Usmiljeni Jezus usmili se me.mati Marija ogrni me s svojim plaščem ,Bog daj mi moči. Verjamem,da bo tudi tega zla enkrat konec. Mir in vse dobro vsem. Hvala za vaše spodbudne besede,ki mi jih boste namenili.

  • Administrator says:

   Včasih je bolje biti tih in po drugi strani delat dobro. Vsi vemo kaj mora drug popravit. Naša okolica se bo spremenila ko se bomo mi spremenili.

 30. Kristina says:

  v knjigi Ann Voskamp Tisoč darov piše takole
  :Jezus sprejme svojo nezadostnost….. Se zahvali…. In nastane več kot dovolj. Več kot dovolj……
  Resnična težava v življenju – v mojem življenje- je pomanjkanje zahvaljevanja.
  Zahvaljevanje ustvarja obilje;in čudež pomnožitve se zgodi, ko se zahvalim – vzamem tisti edini hleb, povsem, da zadošča in se zanj zahvalim – in On čudežno poskrbi, da imam vsega več kot dovolj.
  Pri pisateljici Anni Voskamp se je vse začelo z novoletnim voščilom njihovih sorodnikov:” Z mislijo na začetek letošnjega leta, koga Gospod kliče, naj se vrne domov? Ali sem to jaz, Gospod? Naj bom pripravljen. Naj bomo pripravljeni. Kdor koli.” In takrat si je postavila vprašanje ali bo do takrat živela polno – ali pa le prazno???
  Knjiga se te res dotakne , vzdrami ti celo telo, duha in tudi sam začneš pisati zahvale za tisoče darov, ki ti jih Gospod daje vsak dan, pa misliš, da vse to moraš imeti, a spoznaš, da je v vsem tem Božji prst, da v vsem tem stoji ON.
  Moram vam povedati, da sem včeraj videla mavrico, kakor da so odprta vrata v raj , v avtu sem bila do konca vzhičena , zakričala sem o Bog kako krasno, vse je žarelo in danes zjutraj sem pogledala proti gozdu in vrh gozda je bil oddet v tako posebno oranžno barvo, samo vrh, odspodaj pa sivina, tega nisem opažala, sedaj pa opazim in verjamem besedam avtorice ki piše :Ko življenje sprejmemo z zahvaljevanjem, se zgodi čudež”
  Tudi vsem vam želim, da se dogajajo čudeži, ki jih rodi zahvaljevanje, in naj ON vodi vas in vaše družine.
  Vsi svetniki božji prosite za nas
  Sv. Jožef in sv.Marija prosita za nas

  • Hvala says:

   Ga. Kristina, kako lepo je, ČE ZARES VZAMEMO VSAKO JEZUSOVO BESEDO. Zato vedno poudarjam-PREPUSTITI SE NJEMU, ŽIVETI PO NJEGOVIH BESEDAH!

   Ko človek prepušča Gospodu odločanje, prejme milosti. Kako lepo, da opažate Njegovo stvaritev, svet.

   Jaz sem opazovala lansko leto bezgov grm. Opazila sem, da se je en sam cvet razcvetel, drugi pa se niso razcveteli še dolgo časa. Razmišljala sem, kako Gospod skrbi za vsak cvet, za vsako življenje , za vsak las na glavi. Res čudovito.

   Ga. Kristina le zahvaljujte se Gospodu vsak dan in Ga slavite. NJEGOVA DOBROTA TRAJA NA VEKOMA!

   VSE DOBRO VAM ŽELIM!

   • Miro says:

    Vrsta spodbudnih misli v obeh zapisih, hvala obema! Kako velika je moč zahvaljevanje našemu Gospodu, od katerega prihaja vsak dober dar, se je dobro zavedal tudi psalmist:

    Vriskajte, pravični, v GOSPODU,
    iskrenim pristaja hvala;
    zahvaljujte se GOSPODU s citrami,
    na harfo desetih strun mu igrajte;
    pojte mu novo pesem,
    dobro igrajte ob vzklikanju.

    Zakaj GOSPODOVA beseda je prava,
    vse njegovo delo je v zvestobi;
    ljubi pravičnost in pravico,
    zemlja je polna GOSPODOVE dobrote.
    (Ps 33, 1-5)

    Božje usmiljenje, ti veselje in neizmerna radost vseh svetih, zaupamo vate!

    • Kras says:

     Kristina, rezervirala sem si knjigi 1000 darov in Bog presenečenj.
     Komaj čakam nanju.
     Se priporočam še za kakšen naslov, ob priliki.
     Mir id dobro.

 31. a. says:

  Prosim za molitev za zdravje vseh nas – še posebej svojih in moževih staršev.
  Bog povrni vsem,ki molite za nas.
  Sveta Marija, prosi za nas!

 32. Miro says:

  PO VZORU MODRIH SE TUDI MI VESELIMO VSAKEGA SREČANJA Z GOSPODOM!

  BOŽJA BESEDA: »Stopili so v hišo in zagledali dete z Marijo, njegovo materjo. Padli so predenj in ga počastili. Odprli so svoje zaklade in mu darovali zlata, kadila in mire.« (Mt 2,11)

  Daljši evangeljski odlomek:
  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Mt+2%2C1-12&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

  Duhovna misel: »Zvezda vodi modre po dolgi poti, da v novorojenem otroku odkrijejo Zveličarja. Utrujeni od napora se veselijo tega srečanja. Počastijo ga in mu darujejo dragoceni dar. Trudil se bom iskati Gospodove namige in se odpraviti na pot vere. Gospod, daj mi doumeti, da je najbolj pomembno iskati tebe. Naj se veselim vsakega srečanja s teboj in ti dam prvo čast v življenju« (Luč Besede rodi življenje, Primož Krečič).

  Pobuda iz duhovne misli Benedikta XVI.: »Skupaj s skupnostmi kristjanov z Vzhoda, ki gojijo veliko pobožnost do Svete Božje Matere, prosimo Marijo naj varuje vesoljno Cerkev, da bi vsemu svetu razširjala evangelij Kristusa, ki je luč vsem narodom, Lumen gentium.«

  Pridružimo se tej molitveni pobudi in jo vključimo v molitev svetega rožnega venca. Obenem pa molimo tudi za vse trpeče sestre in brate, katerih stiske in prošnje so navedene v zapisih na tej spletni strani pod: M, Olga, Aljaž, Andreja, Žametna vrtnica, Kras, Ana, Sija, Jana … Zgodi se presveta Božja volja!

  Božje usmiljenje, ki nam v Besedi, ki je postala človek, daješ opravičenje, zaupamo vate!
  Božje usmiljenje, ki si nam dalo Presveto Devico Marijo za Mater usmiljenja, zaupamo vate!

 33. Janez says:

  BLAGOR NAM
  Blagor nam, če se bomo, ubogi grešniki v duhu,
  znali osvoboditi varljvega zaupanja v denar, materialnost in bogastvo
  in bomo imeli Ljubezen in spoštovanje do revnih in ubogih,
  kakor do svojih bratov, živih podob Kristusa Odrešenika.
  Blagor nam, če se bomo, vzgojeni v blagosti močnih,
  znali odpovedati pogubni sili egoizma, sovraštva in maščevanja
  in če bomo premogli Vero, pogum in modrost,
  da se namesto za strah, ki ga vliva orožje, vojne, žrtve spopadov, lakota in begunci
  raje odločamo za velikodušen Mir med ljudmi in medsebojno odpuščanje za vse krivice,
  za povezanost v sožitju, strpnosti, sočutju, medsebojni pomoči, svobodi in delu,
  za osvobajanje z Dobroto, Usmiljenjem in Ljubeznijo med ljudmi v Miru.
  Bog je tam, kjer se Ljudje Ljubijo ne sovražijo.
  Blagor nam, če sebičnosti in brezobzirnosti mogočnežev ne bomo postavljali za vodilo svojega življenja
  in ne uživanja za njegov smisel in cilj,
  temveč bomo nasprotno, znali odkriti v zmernosti in strpnem sočutju izvir moči,
  v bolečini in trpljenju ter težavah sredstvo Božje Volje in Odrešenja,
  v Molitvi, služenju drugim in pomoči ubogim in revnim najvišjo stopnjo človeške veličine.
  Blagor vsem nam, če bomo nestrpnost, zatiranje in krivice mogočnežev
  raje voljno prenašali in to sprejeli kot svoj križ preizkušenj, kot pa to podpirali in povzročali,
  tako kot naš Odrešenik Jezus Kristus na Golgoti,
  ki nas je z žrtvovanjem na križu Odkupil in Odrešil,
  da bomo tako ravnali v skladu z Božjo Voljo in Pravičnostjo.
  Blagor nam, če bomo znali
  zaradi Božjega Kraljestva in Božje Ljubezni do vseh ljudi
  odpuščati egoistom, krivičnežerm in mogočnežem,
  se zanj v Veri in Molitvi pogumno boriti, delati in služiti, trpeti in Ljubiti,
  vse v Večjo Božjo Čast in Slavo ter naše Odrešenje.

  Dopolnjena molitev papeža Pavel VI.

  Iščite Gospoda, vsi ponižni v deželi, ki izpolnjujete njegov odlok. Iščite pravičnost, iščite ponižnost, morebiti se skrijete na dan Gospodove jeze. (Sof 2,3)

  Blagor ubogim v duhu”, pomeni se odreči navezanosti in delati tako, da bo bogastvo, ki nam ga je Gospod dal, služilo skupnemu dobremu. To je edini način. Razširiti roke, odpreti srce, odkriti obzorje. Če pa imaš roke stisnjene v pest, imaš srce zaprto, nimaš obzorja, ne vidiš drugih, ki potrebujejo pomoč, in končal boš daleč od Boga. (papež Frančišek)

  Ubogi so milega srca; ostajajo ubogi Kristusovi. Brez ljubezni uboštvo nima vrednosti, je le senca brez Luči. (brat Roger iz Taizéja)

  Če želimo, da ubogi spoznajo Kristusa v nas, moramo najprej mi spoznati Kristusa v ubogih. (sveta Mati Terezija)

 34. M says:

  Prosim za molitev za zdravje mame in tudi ostalih v družini. Hvala.

 35. Olga says:

  Jezus prosim te za zdravje za mojo mamo. Hvala ti.

 36. Miro says:

  GOSPOD, PROSIM TE ZA DAR TRDNE IN STANOVITNE VERE!

  BOŽJA BESEDA: Naslednji dan je Janez spet stal tam in še dva izmed njegovih učencev. Ozrl se je na Jezusa, ki je šel mimo, in rekel: »Glej, Božje Jagnje!« (Jn 1, 35-36)

  Daljši evangeljski odlomek:
  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Jn+1%2C35-42&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

  Janez in Andrej slišita Janezovo pričevanje in gresta za Jezusom. Doživita enkratno izkušnjo srečanja z njim in jo posredujeta naprej. Andrej obišče brata Simona in ga povabi k Jezusu. Jezus mu napove novo poslanstvo in mu da novo ime Peter. Poglabljal bom izkušnje srečanj z Jezusom in jih posredoval drugim. Gospod, pomagaj mi, da se bom vsak dan znova odločil zate in ti ostal zvest (Luč Besede rodi življenje, Primož Krečič).

  Po besedi apostola Pavla vemo, da nosimo zaklad vere v lončenih, torej krhkih, posodah (prim. 2 Kor 4,7). Zato se na začetku novega leta ponovno obrnimo na Božje usmiljenje in ponižno prosimo za dar trdne in stanovitne vere v vseh okoliščinah našega življenja. Z živo vero in trdnim zaupanjem prosimo Usmiljenega Jezusa za vse sestre in brate, ki se v molitev priporočajo v zapisih pod: Aljaž, Andreja, Žametna vrtnica, Kras, Ana, Sija, Jana ter druge prosilke in prosilci Božjih milosti. Zgodi se presveta Božja volja!

  MOLITEV K SVETEMU JOŽEFU

  K tebi o sveti Jožef, pribežimo v svojih stiskah,
  in ko smo na pomoč poklicali tvojo presveto nevesto,
  prosimo zaupljivo tudi tvojega varstva.
  Pri ljubezni, ki te je vezala z brezmadežno Devico,
  Božjo Materjo, in pri očetovski ljubezni, s katero si
  objemal Dete Jezusa, te ponižno prosimo, ozri se
  milostno na delež, ki ga je pridobil Jezus s svojo krvjo,
  in pomagaj nam v naših potrebah s svojo močjo in
  priprošnjo. O preskrbni varuh Svete družine, varuj
  izvoljeno ljudstvo Jezusa Kristusa; odvrni od nas,
  ljubezni polni oče, vsako kugo zmot in greha.
  Podpiraj nas milostno iz nebes, o mogočni naš varuh,
  v tem boju zoper moči teme, in kakor si nekdaj otel
  Dete Jezusa iz smrtne nevarnosti, tako brani
  zdaj sveto Cerkev Božjo sovražnega zalezovanja
  in vsakega nasprotovanja. Varuj nas vsekdar, da
  bomo po tvojem zgledu in s tvojo pomočjo mogli
  sveto živeti, srečno umreti in doseči večno zveličanje
  v nebesih. Amen. (pp. Leon XIII.)

  Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, zaupamo vate!
  Preblažena Devica Marija, prosi za nas!
  Sv. Jožef, prijatelj Najsvetejšega Srca, prosi za nas!

 37. Aljaz says:

  Boga prosim, da nama s partnerico da moči, da bova prebrodila težave v zvezi in jo še utrdila.

 38. Grega says:

  Sem 50kg pretežak in se zdravim za residualno schizofrenijo in obsesivno kompulzivno motnjo.
  Redno jemljem antipsihotike. Prosim za pomoč pri hujšanju. Vnaprej hvala!

  • Hvala says:

   Spoštovani Grega!

   Jaz osebno vam priporočam, da pokličete karizmatičnega duhovnika in se pogovorite z njim. V teh časih je delo malo oteženo, vendar pri Bogu je vse mogoče, ni ovir, če imate željo in če se Mu boste izročili.

   Priloženo vam pošiljam seznam predavanj strokovnjakov-duhovnikov tudi za vaše bolezni in probleme. Prisluhnite predavanjem in boste marsikaj ugotovili, oz. vam bo pokazano.

   Pišite še! Gospod vam bo pomagal preko ljudi!.
   Duhovnik Ciril Čuš, ki ima predavanja (so priložena), natančno govori o izvoru težav in bolezni, ki jih imate tudi vi!,

   Najprej se popolnoma prepustite Gospodu in se ničesar ne bojte! Vse bo dobro!

   V molitvah, naših in vaših je potrebno za vas moliti, da Gospod pokaže KORENINO- TO JE IZVOR VAŠEGA PROBLEMA!. Vi ste prosili za molitev pri hujšanju, to je posledica. Prosimo Gospoda, da pokaže IZVOR TEGA, KAR VAS BREMENI. To je približno tako, kot če bi zdravili obolel zob samo s proti bolečinskimi tabletami. Poiskati je potrebno VZROK BOLEČINE, KORENINO IZVORA TEGA, ZAKAR VI SEDAJ ČUTITE POSLEDICE.

   Berite tudi knjige, ki smo jih že večkrat svetovali, posebej g. Miro. Zelo vam svetujem knjigo PRINCA DEREKEA, naslov je: BLAGOSLOV ALI PREKLETSTVO, SAMI LAHKO IZBERETE. To knjigo naj bi prečital in tudi živel tako kot je v njej napisano, vsak kristjan!

   Božje usmiljenje, ki si višje od nebes, vate zaupamo.

   https://clyp.it/user/1au2x3ti

 39. andreja says:

  Dragi obiskovalci te spletne strani,
  vsi, ki molite, vsi ki prosite za molitev in pa tisti ki urejate in omogočate delovanje spletne strani, želim in molim za vas vse dobro v tem Novem letu, obilo božjih blagoslovov, posebej zdravje, medsebojno razumevanje, radost v srcu in zavedanje, da je dobri Bog vedno z nami.
  V božje roke izročam vse svoje skrbi, trpljenje in prošnje za prihodnost.
  Prosim molite tudi za mene, da uspem v letošnjem letu uresničiti tisto za kar že nekaj časa molim in za vse kar potrebujem.
  Srčno prosim tudi, da se mi pridružite v molitvi za mojega sina za zdravo pamet, za prave odločitve in da bi se mogel odvrniti od alkohola.
  Hvala vsem in dobri Bog vas naj obilno blagoslovi.
  A

  • Miro says:

   Draga gospa Andreja, hvala tudi vam za vaše molitve in dobre želje. Naj Usmiljeni Jezus v novem letu obilno blagoslavlja vas in vse domače, še zlasti vašega sina, da bo z Božjo pomočjo zaživel trezno in odgovorno v odnosu do Boga, do sebe, do vas in domačih.

   Ob tem predlagam, da se vsak dan priporočate Svetemu Duhu, da vam po ljudeh, okoliščinah, dogodkih okoli vas … na nek način pokaže katera pot oz. rešitev je za vašega sina najprimernejša. Dostikrat je človeka v takem primeru potrebno pripraviti do tega, da si sam prizna, kako je z njim in se potem odloči za nujni korak – zdravljenje. Molimo z vami: Pridi, Sveti Duh …

   Srečno z Božjo pomočjo!

 40. Žametna vrtnica says:

  Marijo prosim, če je njena volja naj me ozdravi tesnobe in spoznati boljšega fanta amen.

 41. Kras says:

  V novem letu prosim in molim, da bi v polnosti zaživela v Božji besedi in bi razumski in meseni del moje biti, ki pripada hudobcu stagniral.
  Večkrat se zalotim v negativnih mislih, v občutkih zamere, v samopomilovanju, v nenehnemu spraševanju zakaj jaz , zakaj tako,…
  Tako početje mi ustvarja zmedo in mi jemlje moči, da bi se veselila zdravja in strehe nad glavo.
  Aleluja, Jezus vate zaupam.

  • Janez says:

   Draga sestra v Kristusu Kras! Bodi močna in Zaupaj v Boga in Njegovo Milost. Moli in bodi optimistična, saj je Bog vedno z nami in nikoli nismo sami!

   Gospod prosim prenovi Nas in preženi iz naših človeških Src: našo nemoč, duhovno žalost, depresijo, črno temo, zmedenost, našo nagnjenost k plehkim in nepomembnim materialnim stvarem in skrbem, breizhodno nezaupanje glede izhoda iz raznih težav in problemov, mlačnost, čemernost, občutek zapuščenosti, prepirljivost in razdražljivost do drugih ter odtujenost od Tebe Oče, ki si Ljubezen in Luč Sveta. Pomagaj nam, da se bomo imeli radi in živeli kot Tvoji Otroci po Evangeliju, da bomo bolj optimistični in da bomo bolj Verjeli Vate in Ti Zaupali Gospod. Pomagaj nam prosim, da bomo skupaj s Teboj rešili probleme in težave v našem življenju, v naših družinah, v zakonskih zvezah, v naših soseskah in drugih okoljih kjer molimo, delamo, živimo, bivamo in smo. Prosim Pridi Gospod k nam in nam Pomagaj! Amen. Vse bo še dobro.

   Če pa komu od vas manjka modrosti, naj jo prosi od Boga, ki jo vsem rad daje in ne sramoti – in dana mu bo. (Jak 1,5)

   • Miro says:

    ODREŠUJE NAS ŽIVA BOŽJA BESEDA: “Vemo, da njim, ki ljubijo Boga, vse pripomore k dobremu, namreč njim, ki so bili poklicani po njegovem načrtu” (Rim 8,28).

    V letu, ki je pred nami, vedno postavljajmo Boga na prvo mesto, poživimo naše evharistično življenje,
    vsak dan slavimo Presveto Srce Jezusovo in Brezmadežno Srce Marijino ter iz svete evharistije črpajmo moč za duhovna in telesna dela usmiljenja v odnosu do naših bližnjih. S tem po Božji milosti odpiramo tista veličastna okna, skozi katera v naša srca sije sonce Božjega usmiljenja in nam prinaša veliko notranje veselje in radost v moči Svetega Duha!

    Božje usmiljenje, navzoče v postavitvi in delitvi svetih zakramentov, zaupamo vate!
    Božje usmiljenje, neizmerno v zakramentu evharistije in duhovništva, zaupamo vate!
    Božje usmiljenje, ti veselje in neizmerna radost vseh svetih, zaupamo vate!

    • Hvala says:

     Spoštovana ga. Kras!

     To kar doživljate; samopomilovanje , zamere, jezo, spraševanja zakaj, itd… to je pot, po kateri hodite, ta pot vodi k notranjemu ozdravljenju in osvoboditvi, če ste življenje izročila Jezusu. Potem Mu vsak dan to potrdite in se ničesar ne bojte: ON JE ZDRAVNIK. Tudi angina ne mine v enem dnevu.

     Jezusa prosite, da vam pokaže notranje rane, ki še niso ozdravljenje, potem Mu jih izročite. Jezus vas bo pozdravil, ozdravil rane in vas bo osvobodil, kajti ranjeni smo že od spočetja.
     To je zelo pomembno. Človek, ki je še ranjen, povzroča rane drugim. Prepustite to Gospodu, On ima zato določen postopek in čas. Zelo pomembno je, da naredimo življenjsko spoved, prejmemo bolniško maziljenje in rane izročimo Gospodu, saj je On zdravnik. Ne bojte se! Vse pa traja. Gospod ne ozdravlja s pritiskom na gumb , to lahko traja zelo dolgo obdobje. Pomembno je, da se POPOLNOMA ZANESETE NA JEZUSA. ON VAM BO KAZAL POT IN VAM PRIŠEPETAVAL S SVOJIM SVETIM DUHOM, KAJ MORATE STORITI. VERJEM,ITE MI, DA JE RES TAKO, GOVORIM IZ SVOJEGA ŽIVLJENJA.

     Dajem vam še en življenjski nasvet : NIKOLI NIČESAR NE DELAJTE BREZ VEDNOSTI JEZUSA! To pomeni, da se vedno posvetujte o vsem z Njim! Počasi boste začela odkrivati, KAKO GOSPODOVA ROKA VODI ČLOVEKA , ČE SE MU ISKRENO IN PONIŽNO PREPUSTI. DOŽIVLJALA BOSTE STVARI, KI SI JIH NIKOLI NISTE ZAMIŠLJALA. ZDELO SE VAM BO VSE, KAR SE DOGAJA OKOLI VAS ČUDEŽ.
     VSE KAR MORATE STORITI JE, DA MOLITE, SE MU ISKRENO PREPUSTITE IN PROSITE ZA NJEGA POMOČ. VSE OSTALO VAM BO ON POVEDAL IN VAS VODIL!

  • Administrator says:

   Draga Kras,
   Ko te najbolj tepejo težave. Se vsedi v avto in se odpelji do najbižjega romarskega svetišča in opravi križev pot. Nazaj se boš vrnila prenovljena.
   Bog te obilno blagoslovi.

 42. Janez says:

  Molitev h Gospodu, da ne bi sodil
  Gospod Tvoja Večnost in Enost, Tvoja omniprezentna vsenavzočnost med nami,
  ki nam poješ v tišini in nas učiš po drugih.
  Odločno in modro prosim vodi moje korake.
  Naj uvidim nauke, ko stopam med ljudmi in se veselim vsakega diha življenja, ki je darilo.
  In častim namen vseh stvari.
  Pomagaj mi, da se spoštljivo dotikam, kjerkoli sem in kar počnem.
  Da vedno govorim izza oči iskreno in pošteno.

  ČLOVEK NE SODI, DA TI NE BO SOJENO PRAVI GOSPOD
  O Bog, daj mi, da ne sodim o drugih –
  kako naj vem od kod,
  iz kakšnih globin izvira greh?
  Moj greh in greh drugih ljudi,
  posameznika in naroda?
  O Bog, daj mi, da ne sodim.
  O Bog, daj mi, da ne obsojam –
  Da vrlino, napako in zmoto
  vidim kot mogočno ravnovesje.
  Stvari so preveč zapletene,
  a se na koncu po Božji Milosti poravnajo
  in skupaj pred tvoje noge padejo Usmiljenui Bog.
  Mi tako nespametno obsojamo, brez Usmiljenja in Modrosti.
  Stvari pa so preveč zapletene in globoke, ki jih ne umemo in ne poznamo.
  O Bog, daj mi, da postanem tišji –
  da v pesmi in besedičenju
  govorim le DA in Ne in drugo najnujnejše.
  Da raje delam in pomagam ter služim ubogim.
  da nisem tisti ki kaže na iver v očesu svojega brata,
  bruna svojega greha in napak, ki štrli iz lastnega očesa pa ne vidim.
  Jezus je rekel: “kdor je brez greha naj vrže kamen v grešnico”.
  Vsi so odšli, ker smo vsi grešniki; Jezus pa je rekel hotnici: “pojdi in o0dslej ne greši več”.
  Pa mi zmoremo odpuščati krivice, napake in grehe drugim kot Jezus?
  Pomagaj mi Usmiljeni in Dobrotni Bog, da bom spoolnjeval Evangeliojsike nauke in Božjio Voljo!
  Pomagaj mi, da ne bom sodil, ampak molil in pomagal ter služil Bogui in Ljudem!
  Ponagaj mi, da bom prinašal Ljudem Luč in Milost Odrešenja in bil na strani rešitve ne problemov!
  Mojim besedam in dejanjhem Gospod Jezus prosim daj moč in težo ter modrost.
  Naj postanejo vedno bolj božajoče moje besede in dejanja tolažbe in pomoči,
  učinkovitejše od tisočih mislecev in učenih razprav ter mečev vojskovodij.
  In na koncu naj postanem
  skromen, krotek, strpen in razumevajoč in da bi z razsvetlenjem bil moder in bolj sočuten do ljudi.
  Da bi več poslušal, kot govoril in več razmišljal, preden bi se prenagloma odločal in deloval ter sodil in obsojal.
  Moje misli in besede naj bi bile le DA ali NE.
  A čedalje bolj DA.
  AMEN in DA na vse, zakaj pa naj imam vedno jaz vse prav, drugi pa ne?!
  Kot blagi metulj, ki se usede na kelih srca naj bo odslej vse moje početje in nehanje.
  AMEN. DA. In od hudobneža je vse, kar je povedano več od tega.
  Za več preprosto ni prostora.
  Naj opazujem, ne sodim.
  Naj raje pomagam ljudem graditi kot kritizirati, kar so naredili v potu svojega obraza.
  Prosim pomagaj mi, da bom vztrajal v dobroti, razumevanju in strpnosti, čeprav bom trčil na težave.
  Naj ne škodujem in naj zapustim glasbo in lepoto ter mir in harmonijo, ko oddidem iz narave in od ljudi.
  Naj sveti tisoč sonc in naj pojejo ptice na drevesih vsem, ki so blage volje in dobrega srca.
  In ko se vrnem iz življenja k Tebi v Oče v naročje, naj se krog sklene in spirala razširi.
  Naj vlada onomatopoija vsega dobrega in lepega, kar nas napolnjuje z radostjo in upanjem.
  Bog nam pravi, da ne sodimo drugih, da ne bomo sojeni! Ubogajmo Boga!
  Težko se je vzdržati in vztrajati; ampak kjer je volja in Božji blagoslov
  je tudi spolnjevanje Božje Volje in Pot k Njemu. Amen.

  Rimljanom 14,13: Zato nehajmo soditi drug drugega. Rajši pazíte na to, da ne boste bratu v spotiko ali v pohujšanje.

  Pustimo Bogu, da pride k nam in ostane v nas. Molimo in prosimo ga za Milosti Vere in Ljubezni, za vodstvo in navdih, da bomo vedno hodili po Jezusovi Poti Odrešenja. Prosimo Jezusa za Milost, da bomo vedno hodili po Poti Odrešenja, živeli pravično, bili dobri in usmiljeni, delali dobra dela in molili, se ogibali stranpoti greha, da ne bomo sodili in obsojali drugih, ampak zanje molili in jim pomagali ter spolnjevali Božjo Voljo in bili podobni Jezusu Učeniku in Odrešeniku. Gospod nas ima vedno rad, tudi ko grešimo in žalimo Božjo Ljubezen. In smisel življenja je, da pride med nas Božje kraljestvo Ljubezni, Odpuščanja, Dobrote in Usmiljenja. Tudi mi bodimo Kristonosci in prispevajmo k prihodun Božjega kraljestva med nas!

  Janez AKA Dichter Hansi

  • Janez says:

   Errata: popravek napake v molitvi zgoraj. namesto napačnega besedila: Naj ne škodujem in naj zapustim glasbo in lepoto ter mir in harmonijo, ko oddidem iz narave in od ljudi, podajam naslednji popravek:

   Naj ne škodujem in naj pustim v svoji duši vso glasbo in lepoto ter mir in harmonijo, ko oddidem iz narave in od ljudi.

   Se operavičujem za napako. Janez

 43. Miro says:

  VSAK DAN SE POGLABLJAJMO V ODREŠENJSKI STUDENEC BOŽJE BESEDE!

  BOŽJA BESEDA: »V začetku je bila Beseda in Beseda je bila pri Bogu in Beseda je bila Bog. Ta je bila v začetku pri Bogu. Vse je nastalo po njej in brez nje ni nastalo nič, kar je nastalo. V njej je bilo življenje in življenje je bilo luč ljudi. In luč sveti v temi, a tema je ni sprejela« (Jn 1, 1-5).

  Več o tem v današnjem prispevku, objavljenem ob 11.44, v rubriki Članki za dušo:
  http://www.molitev.net/clanki-za-duso.html

  Obudimo vero in zaupanje v moč žive Besede, ki nas odrešuje iz trenutka v trenutek, ter v naročje Božjega usmiljenja izročimo vsa sporočila, zahvale, molitve, spodbude, priporočila, želje, prošnje … na spletni strani molitev.net, v zapisih pod: Administrator, Ana, Sija, Hvala, Žametna vrtnica, Janez, Dr, Jana, Simon, Kristina, Irena, Odresenje, Jasna, Andreja, Mata, Sinja in drugi prosilci Božje milosti. Naj Usmiljeni Jezus vsem preizkušanim sestram in bratom podeli obilo Božjega blagoslova in pomoči v novem letu pri hoji za Njim, ki je pot, resnica in življenje!

  Molimo, da bi mogli sprejemati Božjo voljo in jo tudi spolnjevati v vseh okoliščinah našega življenja! Skozi vse leto, ki je pred nami, se z pomočjo Device Marije z veseljem posvečajmo vsakodnevnemu premišjevanju Božje besede, molitvi svetega rožnega venca in rožnega venca Božjega usmiljenja, obhajanju svete evharistije in življenju v Gospodovi moči, kar naj se prepričljivo odraža še zlasti v izvrševanju del ljubezni in usmiljenja do bližnjega. Zgodi se presveta Božja volja!

  Molimo:
  Gospod mojih ur in mojih let,
  dal si mi veliko časa.
  Čas je za menoj,
  čas je še pred menoj.
  Bil je moj in bo moj
  in podaril si mi ga ti.
  Zahvaljujem se ti za vsak udarec ure
  in za vsako jutro, ki ga doživim.
  Ne prosim te, da mi daš več časa.
  Prosim te za modrost,
  da bi vse ure prav izrabil.
  Prosim te, da bi znal nekaj svojega časa
  ohraniti za to, kar ni ukaz in dolžnost:
  nekaj za tišino in zbranost,
  nekaj za igro in razvedrilo,
  nekaj za ljudi ob robu mojega življenja,
  ki potrebujejo družabnika.
  Prosim te za prizadevnost,
  da svojega časa ne izgubljam,
  ne zapravljam, ne tratim.
  Vsaka ura je kot njiva:
  rad bi jo preoral,
  rad bi v brazde zasejal ljubezen,
  take misli in besede, ki bodo obrodile sad.
  Gospod, blagoslovi to leto!
  (vir: aleteia.si)

  Božje usmiljenje, ki nam v Besedi, ki je postala človek, daješ opravičenje, zaupamo vate!

 44. Ana says:

  Novorojeni Jezus, prosim te za vse mlade, kiso se oddaljili od Boga. Pošlji jim Sv. Duha, da jih pripelje nazaj na pot trdne vere!
  Prosim TE o Bog, če pošlješ verno nevesto Blažu, da jo bo pripeljal pred Tvoj oltar. Amen!

  Vsem želim blagoslovljeno novo leto!

  Hvala vsem, ki molite in tudi jaz se pridružujem molitvam.

  Mir in vse dobro!

 45. Sija says:

  Tudi jaz vam vsem skupaj želim blagoslovljeno novo leto, predvsem zdravo in srečno.

  Molimo za vse prizadete v nesrečah in bolezni, da bi se njihovo stanje čim hitreje in čim bolj uspešno uredilo.

  Moje želje za to leto ostajajo povsem enake. Najti službo, partnerja in biti končno srečna. Obenem v meni še vedno zeva velika praznina, bolečina zaradi nekdanje ljubezni. Naj končno to prebrodim….

  Hvala vsem za izrečene molitve in tudi vsem tistim, ki se še boste pridružili našim molitvam.

  Mir in vse dobro vam želim.

  Sija

  • Žametna vrtnica says:

   Draga Sija
   Tudi jaz sem pristala na podobnem stanju kot ti
   Vsaj razunmo sva, se razšla kar sva se prej kregala in hodila z glavo skozi zid. In to se zgodi, ko najmanj pričakuješ.
   A glej ga zlomka ali je taka usoda. Se je že glasila druga oseba. A mene se vedno srce boli. Upam, sa mine, zato prosim sveto devico mati Marijo naj me ogrne s plaščem ljubezni, da se bi iz prejšnjega razmerja kaj naučila kaj je prav in kaj ne. Molim, molim in vas prosim, ta molitveno podporo, da bi bila vztrajna v razumevanju, tudi ko pridejo težki ne razumevajoči pogovori….

   • Sija says:

    Draga Žametna vrtnica, hvala za te besede. V določenih dneh mi je še posebej težko, kot so prazniki, ali tako kot danes moj rojstni dan. V teh dneh je to pogrešanje in hrepenenje po stari ljubezni še toliko huje. Najin razhod je bil kot strela z neba…. konec je. In je že z drugo…
    Jaz se pa kar ne morem premakniti naprej, čeprav je od tega že eno leto. On pa že uživa z drugo in mu je figo mar, kako je meni…. Občudujem tiste ki gredo tako hitro naprej, jaz ne morem….
    Pridružujem se vam v molitvi, da nam Vsemogočni Bog nakloni nakloni pravo, čisto ljubezen…..

    • Hvala says:

     Prepustita in izročita obe te stiske v Božje usmiljeno srce. Gospod ima načrt, s kom bo kdo sklenil zakon, ali pa bo ostal samski.

     Nobenega človeka ne moremo siliti niti prisiliti v ljubezen.

     1. Ljubezen je potrpežljiva
     2. Ljubezen je dobrotljiva
     3. Ljubezen ni nevoščljiva
     4. Ljubezen se ne ponaša, se ne napihuje
     5. Ljubezen ni brezobzirna
     6. Ljubezen ne išče svojega
     7. Ljubezen se ne da razdražiti
     8. Ljubezen ne misli hudega
     9. Ljubezen se ne veseli krivice, veseli pa se resnice
     10. Ljubezen vse prenaša
     11. Ljubezen vse veruje in vse upa
     13. Ljubezen vse prestane

     Božje usmiljenje, ki si višje od nebes, vate zaupamo!

    • Žametna vrtnica says:

     Meni je povedal en čas bo sam potem se bo oglasil. Če imam kakšnega že ogledanega ga lahko aktiviram. A meni se je res že nekdo oglasil…. Srce imam pa še vedno boleče…

    • Janez says:

     Draga Sija vse najboljše k rojstnemu dnevu. Iskreno Ti želim sestrica, da se bo v Novem letu vse prav uredilo in postavilo na svoje mesto. Vem, da je je koronavirus, ampak moli in prosi Boga za Pomoč in Vodstvo ter bodi bolj aktivna. Ne čakaj kopt kup nesreče, ampak ukrepaj. Ne smili se sama sebi, ampak išči možnosti in rešitve ter prosi Boga Pomoči in blagoslova, da boš slišana in uslišana. Uslišana boš, če boštudi komu pomagala in ne biola osamljena v svoji nesreči in težavah. Bog nas usliši, ko prosimo za kaj dobrega in ko hočemo drugemu opomagati!

     Gospod Bog prosim pomagaj Siji, da se ji izpolnijo vse njene želje in da bo še vse prav po Tvoji Dobroti in Milosti. Vodi jo in jo Navdihni, da bo bolj odločno in s tvojim blagoslovom iskala rešitev in ne omagala, ampak vztrajala. Pridi in ji potolaži ter ji pomagaj! Hvala Gospod Jezus.

     Božja Pomoč in Usmiljenje Vate Zaupamo! Janez

     »Kakor mladika ne more sama roditi sadu, če ne ostane na trti, tako tudi vi ne, če ne ostanete v meni.« (Jn 16,4)

 46. Janez says:

  Nebeški Oče, ne dopusti, da pride na nas nesreča in uničenje
  Sveti Oče nebeški, ti si dal življenje vsemu, kar obstaja. Ti si postavil svetove na svoje mesto, jim dal trdnost in določil pot. Poglej nas, svoje uboge slabotne otroke, ki nas bičajo sile narave, ki jih je vzel v roke tvoj sovražnik. O sveti Nebeški Oče, ne dopusti, da pride na nas uničenje. Ne dopusti, da se pretrga nebo in zemlja odpre svoje žrelo, od koder bo bruhala ogenj. Položi svoje usmiljeno Srce v njeno nedrje, da bo pomirjena in bo ravnala po tvoji volji. Sveti Oče, naš preljubi stvarnik in vsemogočni Bog! Le tebi se izročamo in upamo, da bo tako, kot ti želiš in hočeš, zato te prosimo, varuj in vodi nas. Gospod, poveličaj našo molitev in trud, da bosta vredna pred teboj! Spravi in izravnaj, kar je krivo v meni, da bom odprt za svetost in milost, ki jo želiš izliti vame, Glej, v meni gori ljubezen do tvoje žrtve na križu. Hvali in ljubi te moja duša, ponižno slavi te moje srce. Odgrni tančico, ki me loči od tebe, da bom vekomaj eno s teboj. Amen.V globočini moje duše je skrit zaklad. Moje telo je prežeto z zakladom, moja usta govore iz zaklada, moje srce priča o zakladu. Ta zaklad si ti, neviden, neimenovan, mnogim neznan. In vendar – zame ostajaš zaklad, brez katerega ne bi mogel več živeti. Amen.
  Sveti Hieronim

  2 Janez 1,3: Z nami bo milost, usmiljenje in mir od Boga Očeta in od Očetovega Sina Jezusa Kristusa, v resnici in ljubezni.

  Molimo in porosimo Boga za naše brate in sestre na Hrvaškem, ki jih je prizadel hud potres in je bilo veliko hiš poškodovanih in podrtih ter so bile tudi žrtve. Mnogi so ostali brez domov v zimskem mrazu. Gospod prosim Usmili se jih in jim Pomagaj. Amen.

 47. Janez says:

  MOLITEV ZA VSE, KI SO NAM BLIZU
  Jezus, Marijin sin, ko si umiral na križu, si še poskrbel za svojo Mater Marijo.
  Tako Ti hočemo tudi mi po Tvojem zgledu slediti in Moliti za vse, ki so nam dragi in blizu.
  Prosimo Te za Milost, da ne bi tega nikoli pozabili.
  Vodi nas vse k Luči Svcoje Resnice in nas v Njej ohrani.
  Prosimo podari nam poseben Dar Stanovitnosti.
  S tem namenom molimo za starše, očeta in mater,
  za brate in sestre, sorodnike in prijatelje,
  za učitelje in učence,
  za stanovske tovariše in predstojnike,
  za sosede in znance,
  za tiste ki nam izkazujejo Dobrote in Usluge,
  kakor tudi za tiste, ki nam nasprotujejo in nam hočejo slabo.
  Prosimo Te tudi za obrekovalce in preganjalce, bodi jim blizu s svojim Usmiljenjem.
  Prosimo Te gospod za vse Žive in Rajne,
  ki so se poslovili od nas.
  Sprejmi jih k Sebi, da bodo pri Tebi Živeli v Večni Sreči.

  Molitev po kardinalu in svetniku Johnu Henryju Newmanu.

  2 Mz 33,14 »Moje obličje bo šlo in naklonil ti bom počitek.«

 48. Dr says:

  Najprej želim vsem zdravo in blagoslovljeno novo leto 2021.
  Prosim za molitev, da bi se bolje počutil, da bi se razumel s sodelavci v službi, doma s starši in prijatelji.
  Prosim tudi za molitev za uspešno leto , ki prihaja. Naj bo boljše in uspešnejše.

  Molitvi se pridružujem tudi sam.

  • Kras says:

   Tudi sama se pridružujem podobni želji in molitvi. Čeprav nimamo nekih dotičnih težav z zdravjem, financami in streho nad glavo, pa čutim , da postajamo na momente nestrpni v odnosih, naveličani stanja, brez nekega navdušenja nad življenjem.
   Jezus je rekel: “Bodite kot otroci.”
   Nam ne uspeva najbolje.
   Molimo torej eden za drugega , vsi za vse brate in sestre v Kristusu , za človeštvo, da bi se spametovalo.

 49. Jana says:

  Prosim Vas molite za mojo snaho.V torek jo čaka operacija hernije mlada je še doma jo bo pogrešala moja dveletna vnukinja.Naj dobri Bog in Marija pomagata zdravnikom da bo vse dobro.Božje usmiljenje zaupam Vate.Skupaj molimo za vse trpeče na duhu in telesu.🙏🙏Vsem pa želim vse dobro v letu ki je pred nami.

 50. Jerica says:

  Pozdravljeni vsi, prosim za molitev in priprošnjo za ozdravljenje mojega očeta, ki je še premlad, da bi nas vse otroke zapustil. Toliko nas mora še naučiti. Marija, kraljica miru, prosi zanj, ki mu toliko pomeniš, obvaruj ga in mu daj moči za boj! Hvala vsem za vašo molitev in misli!

 51. Simon says:

  Želim vam srečno,zdravo in veselo novo leto 2021 :) Dragi molivci lepo vas prosim za molitev,v svojem življenju sem bolj nesrečen kot ne,imam psihične težave (depresija itd),težave imam z glavoboli zaradi sinusov,ponoči težko diham,hodim tudi po urgencah,slabo se pocutim,nimam dekleta,tukaj kjer živim mi ni vredu in se ne počutim dobro… Prosim vas molite zame ker na trenutke že obupujem.Oče usmili se me,Jezus nakloni mi milost in odpusti mi grehe

  • Kras says:

   Če se zavedaš svojih grehov, se jih pokesaj in vse se bo obrnilo na bolje.
   Bog te ima rad.
   Si ravno toliko depresiven, da poznaš te občutke in si lahko sočuten do drugih.
   Telesne težave, lahko omiliš.
   Počutil se boš boljše, popolnoma se predaj Bogu in ne sprašuj se zakaj, kadar ti ne gre najbolje.
   Čas bo pokazal zakaj je bilo nekaj dobro zate, čeprav se ti sedaj zdi nerazumljivo.
   Vse dobro. Molim zate.

   • Kristina says:

    Predvsem usmerimo svoje življenje v zahvaljevanje, ker le. to je pot, na kateri bomo zmogli sprejeti svoje življenje tako kot je, In ko ga bomo sprejeli in položili v Kristusove rane, bo le ON prekril naše zahvale in prošnje s svojo krvjo in to ne bo več naša molitev ali zahvala, temveč Njegova in ON jo bo ponesel pred svojega Očeta. Zelo priporočam v branje knjigi Bog presenečenj in Tisoč darov. Tudi jaz se še iščem , iščem bližnjice, hočem da bi se hitro vse uredilo, a ne gre to tako hitro. Zaupajmo Gospodu, molimo k njemu in ga prosimo, zahvaljujmo se mu. Zahvaljujmo se mu,…..za vse dobro, slabo, lepo grdo, zahvaljujmo se mu in bomo videli kako se bo naše življenje spreminjalo.
    sv. Jožef in sv. Marija prosita za nas
    sv. Rok prosi za nas
    sv. Aleš prosi za nas (zavetnik proti naravnim nesrečam)

 52. Irena says:

  Začeli smo novo leto. Za svojo družino,sorodnike ,prijatelje in dobrotnike,za vse ljudi tega sveta želim veliko zdravja,miru,veselja,življenskega optimizma,Božjega blagoslova,modrosti in usmiljenja. Naj bo leto.ki je pred nami boljše kot je bilo preteklo. Pokažimo še več usmiljenja in sočutja do vseh osamljenih,žalostnih,do vseh ljudi na robu naše družbe,ki je še vedno preveč usmerjana v materializem in premalo ceni duhovne vrednote. Mati Marija-kraljica miru usmili se nas. Jezus bodi z nami usmiljen. Vsemogočni Bog nakloni nam tiste darove za katere veš,da nam bodo koristili za naše zdravje na duši in telesu. Sveti Jožef pomagaj našim družinam. Vsi angeli in svetniki spremljajte nas na naših poteh in nas varujte,še posebno se priporočam svetemu Juda Tadeju priprošnjiku v velikih stiskah in težavah. Mir in vse dobro.

 53. Administrator says:


  BOG JE IN OBSTAJA.
  BOGU HVALA ZA NJEGOV OBSTOJ.

  • Hvala says:

   Ja, resnično prava misel.

   • Kras says:

    Danes sem bila pri večerni Sv. maši.
    Ker se nisem najavila, sem morala stati pred vrati.
    Po svoje je bilo tudi lepo.
    Sicer pa sem si pravkar zbrisala FB in upam, da tako ostane.
    Mislim, da je FB deluje zelo potuhnjeno.
    Sploh se ne zavedaš kako minute beže, ko brskaš po njemu.
    Dobiš neke informacije, ki pa so popolnoma nepomembne za tvoje življenje.
    Pravzaprav se morda kdaj najde tudi kaj uporabnega, ampak kako biti dosleden.
    Ne rečem, da je nekoristen , vsaj kar se tiče poslovnega oglaševanja,
    zato mi je bilo še toliko težje narediti ta korak.
    Bog , verujem, da boš ti poskrbel zame.
    Mir in dobro.

  • Janez says:

   ZVEST PRIJATELJ IN ODREŠENIK JE NAŠ VSTALI GOSPOD JEZUS
   Zvest Prijatelj in Odrešenik naš je Vstali Jezus,
   On bremena in stiske v Življenju lajša nam.
   Naj srce Človek nikoli ti ne opeša, saj v molitvi nikoli nisi sam.
   Včasih blodimo v samoti, včasih dan je poln težav,
   a zakaj tegob, bolezmi in skrbi bi svojih, mu v molitvi iskreno in goreče ne predal?
   Ko dvom, skušnjava ali skrb te obide, ko boli te duša vsa,
   ne obupaj sam v tej samoti, mir Božji v molitvi odrešilno in blago te obda.
   Veš, da čaka Zvesti Te Prijatelj, ki vseskozi čaka, da olajša nam vsem križ.
   Pridi k njemu, on Te vabi, le pri njem vso uteho in pomoč dobiš.
   Če potrt si in utrujen, če bolezen te teži, pridi k Jezusu v molitvi, on vso skrb in žalost nam teši.
   Jezus naš je Zvesti spremljevalec sredi vseh zemeljskih nadlog,
   varno nosi Te v naročju, On Gospod je naš in Bog.Amen.

   2 Tim 2,10: Zato vse prenašam zaradi izvoljenih, da bi tudi ti dosegli odrešitev, ki prihaja od Kristusa Jezusa, z večno slavo.

 54. Odresenje says:

  Dragi Bog, začni z lepim, resničnim, obilnim. Za vse dobre, iskrene ljudi. Prosim te za otroka, naj mu bo naklonjeno v rast, ljubezen in obilje. Varuj nas. Hvala, amen.

 55. Miro says:

  ODREŠUJE NAS ŽIVA BOŽJA BESEDA! BOGU HVALA ZA SVETO EVHARISTIJO!

  »VSE POSVEČUJE BOŽJA BESEDA IN MOLITEV.« (prim. 1 Tim 4,5)

  Molimo, da bi polnost duhovnega življenja zajemali iz odrešenjskih studencev svete Evharistije!

  Božje usmiljenje, ki nas napolnjuješ z milostjo, zaupamo vate!

 56. Janez says:

  MOLITEV neznanega avtorja iz 14. stol.
  Danes Kristus nima svojih rok,
  Ima samo naše roke, da z njimi dela;
  Kristus nima svojih nog,
  Ima samo naše noge,
  Da človeštvo vodi k Bogu;
  Kristus nima svojih ustnic,
  Ima samo naše ustnice,
  Da ljudem oznanja Božje kraljestvo;
  Kristus potrebuje našo pomoč,
  Da človeštvu stoji ob strani.

  Mi smo edino Sveto pismo,
  Ki ga ljudje še berejo.
  Mi smo zadnje Božje sporočilo,
  Ki ga pišemo s svojimi besedami in dejanji.

  In če je naša pisava nečitljiva?
  In če so naše roke zaposlene z drugimi stvarmi?
  In če naše noge stopajo na kriva pota?
  In če naše ustnice govorijo lažnive besede?

  Ne morem služiti Kristusu, ne da bi hodil za Njim.

  Gospod, tebi izročamo svoje roke in noge,
  Vse, kar smo in kar imamo,
  Da boš po nas lahko nagovarjal vse ljudi
  In nas vse vodil k sebi. Amen.

  http://www.marijino-oznanjenje.si/index.php/content/display/75/20/20

 57. Miro says:

  MOLIMO, DA BI LAHKO SPREJELI JEZUSA KOT BOŽJO BESEDO!

  BOŽJA BESEDA: »V začetku je bila Beseda in Beseda je bila pri Bogu in Beseda je bila Bog. Ta je bila v začetku pri Bogu. Vse je nastalo po njej in brez nje ni nastalo nič, kar je nastalo. V njej je bilo življenje in življenje je bilo luč ljudi. In luč sveti v temi, a tema je ni sprejela.« (Jn 1, 1-5)

  Daljši evangeljski odlomek:
  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Jn+1%2C1-18&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

  Hvalnica razkriva Jezusa kot večno Besedo v odnosu z Očetom. Njegov prihod na svet je učlovečenje, ki začenja novo človeštvo Cerkve. Sprejel bom Jezusa kot Božjo Besedo, ki mi s človeško izkušnjo govori po vesti. Gospod, v tem zadnjem dnevu leta te občudujem kot večnega Sina na svetu. Pomagaj mi vzpostaviti domačnost z Očetom in z ljudmi v odrešeni skupnosti Cerkve. (Luč Besede rodi življenje, Primož Krečič)

  Molimo torej, da bi lahko sprejeli Gospoda kot Božjo besedo, saj ravno na tej odločilni »točki« obstane ali pade naše duhovno življenje, to je življenje živega osebnega odnosa z našim Odrešenikom! Poleg te glavne prošnje pa Božjemu usmiljenju priporočimo tudi vse sestre in brate na tej spletni strani, da bi dojeli, kako bistveno je za naše duhovno življenje sprejemanje in spolnjevanje Božje volje. Gospodu izročimo vse prošnje v zapisih na tej spletni strani; naj se dobri Bog usmili vseh, ki se nahajajo v kakršnikoli dušni ali telesni stiski! Zgodi se presveta Božja volja, ki nam prinaša odrešenje!

  Božje usmiljenje, ki nam v Besedi, ki je postala človek, daješ opravičenje, zaupamo vate!

 58. Janez says:

  KRISTJANOVA SLAVILNA MOLITEV S STVARSTVOM
  Slavimo te, Oče, z vsemi bitji,
  ki jih je ustvarila tvoja mogočna roka.
  Tvoje so in zvrhane tvoje miline.
  Hvaljen, moj Gospod!
  Božji Sin, Jezus,
  po tebi so bile ustvarjene vse stvari.
  Učlovečil si se v telesu matere Marije,
  postal si del te zemlje
  in gledal ta svet s človeškimi očmi.
  S slavo vstalega
  živiš danes v vsakem bitju.
  Hvaljen, moj Gospod!
  Sveti Duh, ki s svojo lučjo
  vodiš ta svet k Očetovi ljubezni
  in spremljaš ječanje stvarstva.
  Ti živiš v naših srcih,
  da bi nas spodbujal k dobremu.
  Hvaljen, moj Gospod!
  Gospod Bog, eden in troedini,
  čudovito občestvo neskončne ljubezni,
  uči nas premišljevati
  o lepoti vesolja,
  kjer vse govori o tebi.
  Spodbudi našo hvalo in zahvalo
  za vsako bitje, ki si ga naredil.
  Nakloni nam milost,
  da se bomo čutili globoko povezane z vsem, kar biva.
  Bog ljubezni, pokaži nam naše mesto v tem svetu,
  da bomo orodje tvoje ljubezni
  do vseh bitij na zemlji,
  kajti nobenega nisi pozabil.
  Razsvetli gospodarje moči in denarja,
  da ne bodo podlegli grehu brezbrižnosti,
  da bodo ljubili skupno dobro, spodbujali slabotne
  in skrbeli za svet, na katerem živimo.
  Reveži in zemlja nam kličejo:
  Gospod, s svojo oblastjo in lučjo nam pomagaj,
  da bomo branili vsako življenje,
  zidali boljšo prihodnost,
  da bi prišlo k nam na zemljo Tvoje Božje kraljestvo
  pravičnosti, miru, ljubezni in lepote.
  Da bi se ljudje med seboj bolje razumeli in se poboljšali.
  Da bi bili v vsem podobni Jezusu,
  Hvaljen, moj Gospod na Veke Vekov!
  Amen.

  Laudato si Domine. Dano v Rimu, pri sv. Petru, 24. maja, na binkošti, leta 2015, v tretjem letu Frančiškovega papeževanja.

  Papež Frančišek

 59. Miro says:

  OB KONCU LETA SE BOGU PRISRČNO ZAHVALIMO ZA VSE PREJETE DAROVE!

  BOŽJA BESEDA: »Zahvaljujte se GOSPODU, ker je dober, ker na veke traja njegova dobrota« ( Ps 107,1).

  Na zadnji dan leta 2020 se Bogu prisrčno zahvalimo za vse darove, katere smo v tem letu prejeli po Njegovi milosti, še zlasti pri obhajanju svete Evharistije! Hvala vsem trpečim sestram in bratom, katerih molitve so najmočnejše, saj je Gospod najbližji tistim, ki kljub velikim preizkušnjam neomajno verujejo in upajo Vanj, ki ga kljub stiskam neomajno ljubijo, ter sprejemajo in spolnjujejo Božjo voljo. Hvala vsem molilkam in molilcem na tej spletni strani za vse, kar za trpeče izprosite pri Bogu s pomočjo vsakodnevnih molitev svetega rožnega venca, rožnega venca Božjega usmiljenja in drugih molitev. V molitvah in delih usmiljenja ostanimo tesno povezani tudi v letu 2021. Naj nas vsak dan tesno združujeta in povezujeta naš Odrešenik Jezus in Preblažena Devica Marija!

  Srečno v moči našega Gospoda Jezusa Kristusa!

  MOLITEV

  Gospod, oziram se na pot, ki sem jo že prehodil.
  Zahvaljujem se ti zanjo.
  Hvala ti za vse:
  za to, da si,
  za to, da sem,
  za življenje, za bližnje,
  za vse, kar sem dobrega prejel od tebe ali od ljudi,
  pa tudi za vse preizkušnje in bolezni.
  Obenem te prosim odpuščanja za vse žalitve
  in za vse, kar sem dobrega opustil.
  Gospod, mislim pa tudi na pot,
  ki je še pred menoj.
  Obe póti sta le del tiste potí,
  ki se je pričela in se bo končala v večnosti.
  Kakšna bo in kod me bo vodila, ne vem.
  To veš le ti,
  zato jo polagam tebi v roke.
  Tebi, Gospod, ki si pot, resnica in življenje. Amen.

  (vir: družina.si )

  Jezus, hvala Ti za vse, kar nam podarjaš na priprošnjo Device Marije in vseh svetnikov!
  Božje usmiljenje, ti veselje in neizmerna radost vseh svetih, zaupamo vate!

 60. Janez says:

  MOLITEV ZA BOŽJE VODSTVO V ČASU NAŠIH PREIZKUŠENJ, SKRBI IN NEGOTOVOSTI
  Jezus, v negotovosti sem. Zmeden sem. Ne vem, kam naj se obrnem. Zašel sem s Poti k Tebi na stranpoti.
  Mislil sem, da imam dober kompas in zemljevid, pa sem se izgubil brez Tebe v Labirintih Življenja.
  Premalo sem molil, bral Božjo Besedo, Poslušal Tvoje besede v Miru in Tišini in se izgubil v naglem tempu in hrupu civilizacije.
  Ampak zaupam Tebi, da imaš dober načrt za mene, zaupam Ti, da vedno vodiš mojo pot.
  Čeprav trenutno ne vem, v katero smer naj krenem, Ti to dobro veš.
  Vem, da me boš varno vodil, čeprav za zdaj vidim le megleno in nejasno pot pred seboj.
  Tvoja Beseda mi pravi, da si moj Pastir. Česa bi se bal, Jezus, če si z menoj?
  In zakaj sploh skrbim za jutrišnji dan, če pa mi praviš, da me vodiš k vodam počitka in Miru?
  Jezus, po tem hrepenim. Po Tvojem miru, po Tvojih pašnikih, po Tvoji vodi, po Tvoji Ljubezni!
  Nočem se opirati na svojo presojo, ta me je tolikokrat prevarala.
  Želim se opreti na Tvoja znamenja, ko sem izgubljen in na Tvojo tolažbo,
  kadar hodim v temi in Te iščem.
  Ti si Luč sveta, ki je prišla na Svet, da nas Reši in Odreši.
  Zato te prosim, Jezus, še močneje me primi za roko in še tesneje hodi ob meni.
  Prosim Vodi me in bodi vedno pri meni in v meni, ki si moj Učenik in Odrešenik.
  Bodi Moja Luč in Dobri Pastir, ki čuva Svoje Otroke na Zemlji.
  Ti si vse, kar potrebujem!
  V Tebi Gospod naj počije moja duša in srce.
  Ti mi daješ Vse, kar potrebujem.
  Amen

  Vir dopolnjene molitve iz medmrežja Operando. Že objavljeno.

  Psalm 62,6: Le pri Bogu se umiri, moja duša, kajti od njega je moje upanje.

  Moli, zaupaj, prepusti se Njemu. Dovoli Bogu, da poskrbi za Tvoje življenje. Veruj v Boga in ne bodi Nejeverni Tomaž! Včasih se veselo nasmejim, pogledam gor k Njemu in rečem: Vem, da si bil Ti Bog, hvala. Verni ljudje ne potrebujejo dokazov o učinkih in čudežih molitve, da bi se še naprej zanašali na Boga, ker je njihov Vera stanovitna in goreča. Jih pa zato potrebujejo ljudje, ki ne verujejo in dvomijo. To je bil konec koncev eden glavnih razlogov, zakaj je Jezus pred ljudmi delal čudeže, ko je hodil po Izraelu pred dva tisoč leti. Pa vendar so mnogi ljudje, navkljub očitnim nadnaravnim znamenjem, še vedno ostali v dvomih kot apostol Tomaž. Verjel je ko mu je Jezus pokazal rane s križa na Golgoti. Vendar niso vsi ljudje taki, saj so se nekateri tudi spreobrnili kot Savel, ki je postal Sveti Pavel, ko ga je obsijala Božja Luč in ga je nagovoril Bog. Pa tudi številni drugi, ki so slišali Njegov klic. Poslušajmo tudi mi, da bomo slišali Boga v Miru in Tišini, ko molimo, delamo, služimo drugim in beremo Božjo Besedo, da bi razumeli Božjo Voljo! Naj nam Bog podari Milost Vere in pravičnega žuivljenja, ki je Bogu v Čast in Veselje!

 61. Janez says:

  VERUJEM, GOSPOD (Živa Molitev RKC)
  1. Vsi romamo, žejni Boga, obličje Njega iščemo. Pokaži, Sin, Očeta nam, neba in zemlje Stvarnika. S svetniki skupaj hodimo in prosimo Te, o Gospod: povečaj v srcu vero nam, da naša pot ne bo zaman.
  2. Zdaj romamo v zaupanju, ljubezni kruha lačni smo. Z Lučjo Božiča hraniš nas, Ti zvezda jutranja za nas. Z Marijo skupaj hodimo in prosimo Te, o Gospod: povečaj v srcu vero nam, da naša pot ne bo zaman.
  3. Glej, romamo utrujeni, v odprtem srcu z ranami. V puščavi, kjer Te iščemo, ozdravlja Tvoja roka nas. Z ubogim skupaj hodimo in prosimo Te, o Gospod: povečaj v srcu vero nam, da naša pot ne bo zaman.
  4. Naj romamo, noseč svoj križ, sledimo po stopinjah Ti. Ti vstajaš na Veliko noč, življenje naše si in moč. S ponižnim skupaj hodimo in prosimo Te, o Gospod: povečaj v srcu vero nam, da naša pot ne bo zaman.
  5. Mi romamo, poklicani z navdihi Svetega Duha k novim Binkoštim. Ti daješ dih nam in Duha, ustvarjaš svet prihodnosti. S kristjani skupaj hodimo in prosimo Te, o Gospod: povečaj v srcu vero nam, da naša pot ne bo zaman.
  6. Le romajmo v hvaležnosti za vsak dan, ki ga daješ nam. Nas vodiš na življenja pot k studencu, ki je naš Gospod. Z vsem stvarstvom skupaj hodimo in prosimo Te, o Gospod: povečaj v srcu vero nam, da naša pot ne bo zaman.

  Psalm 71,5: Zakaj ti si moje upanje, o Gospod, moje zaupanje, GOSPOD, od moje mladosti.

 62. Jasna says:

  Prosim za molitev, da bi bilo danes vse dobro, da bi bil partner vredu do mene, hčerke in drugih ter da bi preživeli lep dan, večer in naslednje dni.
  Prosim za vse, ki trpijo, da se tudi njim utrne žarek upanja v boljše življenje.
  Iskrena hvala, Jasna

 63. Miro says:

  PREROKINJA ANA – PODOBA VERNIKA, KI V NOBENI OKOLIŠČINI NE UGASNE SVOJE VERE!

  BOŽJA BESEDA: Tam je bila tudi prerokinja Ana, Fanuélova hči iz Aserjevega rodu … (Lk 2, 36-38).

  Daljši evangeljski odlomek:
  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Lk+2%2C36-40&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

  Stara ženica Ana je podoba vernika, ki v nobeni okoliščini ne ugasne svoje vere in z vsem srcem sprejema Božje načrte. Ko je v templju srečala Jezusovo družino, je hvalila Boga za njihovega otroka v imenu vseh, ki so ga pričakovali. Gospod, v Ani vidim mnoge preproste in srečne ljudi, ki ti vsak dan služijo. Prosim te, da bi tudi jaz imel tako zvesto in veselo vero, ki bo odprta zate. (Luč Besede rodi življenje, Primož Krečič)

  Lahko je verovati, ko nam v življenju gre vse od rok, precej težje pa, ko nastopijo razne težave, preizkušnje, stiske. Šele takrat, kot je to v primeru prerokinje Ane, se pokaže, kako trdna je naša vera. Zato se na Gospoda Jezusa obrnimo s prošnjo za dar žive vere in za razpoložljivost srca, da bi mogli z vsem srcem sprejemati Božje načrte. Storimo vse, kar nam veleva Gospodova postava ljubezni do Boga in bližnjega! Z zaupanjem Gospodu izročimo tudi vse prošnje na tej spletni strani, naj se Božje usmiljenje milostno skloni k vsem, ki ga kličejo s preprostim in iskrenim srcem. Zgodi se presveta Božja volja!

  Božje usmiljenje, ki nam v Besedi, ki je postala človek, daješ opravičenje, zaupamo vate!

 64. Odresenje says:

  Dobri Bog, si ljubezen, resnica in usmiljenje. Hvala ti, ker vodiš mojo pot. Življenje je polno viharjev in jih umiris, vselej pokonča sovražnike. Prijatelj je v zelo težki situaciji in stoj mu vsak trenutek ob strani z ljubečo, resnično in usmiljen roko ga poboža in potolaži, daj mu moč ljubezni, ravno življenjsko pot in mu daj spoznati luč, ki si mu jo podaril ob rojstvu. Iz srca. Amen.

 65. Miro says:

  MOLIMO ZA VSE PRIZADETE V MOČNEM POTRESU NA HRVAŠKEM!

  Ponovno spomnimo na močno molitev sv. Hieronima ob naravnih katastrofah, ki je, kot je poudarjeno v priloženem članku Aleteie, kot nalašč za dni strahu in tesnobe, ki jih trenutno preživljamo.

  https://si.aleteia.org/2020/04/27/molitev-svetega-hieronima-ob-naravnih-katastrofah

  Molimo rožni venec Božjega usmiljenja za vse trpeče sestre in brate ki jih je prizadel potres na Hrvaškem! Skupna molitev ima po Gospodovi besedi veliko moč. »Kjer sta namreč dva ali so trije zbrani v mojem imenu, tam sem sredi med njimi« (Mt 18,20).

  Božje usmiljenje, ki izviraš iz Presvetega Srca Jezusovega, zaupamo vate!

  • Hvala says:

   Prosimo Gospoda, da se milostno uzre na vse trpeče, prizadete v potresu.

   BOŽJE USMILJENJE, KI SI VIŠJE OD NEBES, VATE ZAUPAMO!

  • Irena says:

   Vsak od nas bi se moral postaviti v njihovo situacijo in takrat bi se zavedali kaj imamo pa smo še vedno nezadovoljni,nergamo. Onii pa v temi, mrzli noči,joku prestrašenih otrok …..tla pa se še vedno tresejo. Molimo zanje vsaj eno desetko rožnega venca.Molitev dela čudeže.

   • Kristina says:

    Ja tako je, vsak dan ponavljam, da se je treba zahvalit za to kar imamo, za streho nad glavo, za toploto, polno mizo, ….treba pa se je tudi zahvalit, da imamo vse prste, usta, roke,da lahko hodimo, da smo zdravi, da lahko drugim priskočimo na pomoč, da imamo tako lepe cerkve, molitve, sveto pismo, da imamo svobodo, da smo to kar smo,… hvala in hvala in zahvala Vsemogočnemu. Hvala mu, da nam je bilo prizenešeno čeprav smo se tudi mi kar precej tresli . Molimo in znova molimo. Tako je svoje sobrate poklical tudi hrvaški nogometaš ki igra v Rusiji”MOLIMO”. Vsak pogovor z Gospodom je znova in znova nova moč, nov odnos….,molimo in se ne naveličajmo..
    Sv. Jožef in sv. Marija prosita za nas
    Sv. Faustina Kowalska prosi za nas

   • Hvala says:

    Ja, se popolnoma strinjam. Koliko godrnjanja, nezadovoljstva, nehvaležnosti Bogu za vse situacije, kritiziranja. Za vsako drobtino kruha in žlico vode bi se morali Gospodu zahvalit in da imamo streho nad glavo. Prosimo Gospoda za odpuščanje za nehvaležnost in nezadovoljstvo.!

 66. Miro says:

  NAJ BOM V ŽIVLJENJU POZOREN NA JEZUSOVE PRIHODE!

  BOŽJA BESEDA: Simeon jih je blagoslovil in rekel Mariji, njegovi materi: »Glej, ta je postavljen v padec in vstajenje mnogih v Izraelu in v znamenje, ki se mu nasprotuje, in tvojo lastno dušo bo presunil meč, da se razodenejo misli mnogih src.« (Lk 2, 34-35)

  Daljši evangeljski odlomek:
  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Lk+2%2C22-35&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

  Simeon hvali Boga, ker je mogel v otroku Jezusu srečati obljubljenega Mesija, Mariji pa napoveduje veliko bolečin. Odrešenje prihaja po preprostosti in trpljenju, ki ga je treba sprejeti in podariti. Naj bom v življenju pozoren na Jezusove prihode. Gospod, Simeon se je ves predal službi tebi in te pričakoval. Pomagaj mi z veseljem hrepeneti po srečanju s teboj (Luč Besede rodi življenje, Primož Krečič).

  V naročje Božjega usmiljenja z zaupanjem izročimo vse preizkušane sestre in brate, ki se priporočajo v molitev v zapisih pod: andreja, Mata, Odresenje, Anna, Irena, Sinja, jasna, Sija, Erma in drugi prosilci milosti (molitve, duhovne spodbude: Hvala, Kristina, Janez …).

  MOLITEV ZA VARSTVO PRED HUDIM NA DUŠI IN NA TELESU

  O Jezus, naš presveti Odrešenik,
  prosimo Te, blagoslovi naš dom,
  našo družino, naše gospodinjstvo.
  Obvaruj nas vsega hudega.
  Sv. Mihael, obvaruj nas vseh
  hudobnih peklenskih zvijač.
  Sv. Gabrijel, izprosi nam modrost,
  da bi znali razumeti Božjo voljo.
  Sv. Rafael, obvaruj nas vseh bolezni
  in nevarnosti v življenju. Presveti
  angeli varuhi, dan in noč nam stojte
  ob strani na naši poti k odrešenju.
  Amen. (vir: aleteia.si)

  Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, zaupamo vate!

 67. Janez says:

  Molitev VESELJE V BOGU
  Nebeški Oče, daj nam prosim danes naše vsakdanje veselje.
  Podari nam prosim vsak dan nekaj tistega veselja,
  ki ga za noben denar ni mogoče nikjer kupiti.
  Oče hotel si, da je veselja med nami nekaj več
  kot zgolj užitek in zadovoljstvo,
  ki naše čute zadovoljita le za nekaj trenutkov,
  nato pa vse v hipu izgine in izzveni.
  Pravo veselje gre globlje, seže v našo notranjost.
  In od tam izžareva vse dni,
  ne le kakšen hip.
  Veselje je sreča nad dobrim, lepim, popolnim.
  Pomeni odkritje dobrega v stvareh,
  je dragoceno spoznanje, da ima naše bivanje smisel,
  da nam zastavlja pomembna vprašanja.
  Veselje je tudi odkritje tvojih sledov
  na obrazu ljudi, ki jih srečujemo,
  med vrsticami časopisa, ki ga prebiramo,
  v prizadevanju vseh, ki gradijo nekaj novega.
  Naše veselje, je veselje v Bogu.
  Brez Tebe Oče, bi ne bilo veselja.
  Če nam ne bi poslal Sina, bi ne bilo veselega oznanila ljudem.
  Reši nas vseh tistih žalostnih prividov,
  ki nas v življenju begajo in tlačijo.
  Kristjani bi vendar ne smeli biti zagrenjeni,
  kljub bridkostim in težavam tega sveta.
  Kdo bi se danes mogel veseliti,
  če ne prav mi, ki trdno verujemo,
  da si Ti, o Bog, naš Vsemogočni,
  Vsevedni, predvsem pa Dobrotljivi Oče!
  Molitev Paul Roth

  Človek išče Boga, a Bog še bolj išče človeka, ki ga je ustvaril in ga neskončno ljubi takega kot je. Premišljujem naslednji Jezusov stavek: »Niste vi mene izvolili, ampak sem jaz vas izvolil in vas postavil, da greste in obrodite sad« (Jn 15,16). Premišljujem tudi, kako Bog hrepeni po tem, da bi vstopil v odnos z vsakim od svojih otrok, kako hrepeni, da bi se nam podarjal in bil naše najvišje Dobro, da bi bili veseli kristjani. Zato ostajam pod Božjim pogledom, zaupam v njegovo ljubezen, ga prosim, da me pritegne k sebi, da pride k meni in da vstopi v mene in ostane v meni za vekomaj. In ni na mestu le filozofiranje glede zaskrbljenosti in preizkušenj, ko ljudje trpijo. Ljudje potrebujejo misijonarsko Luč in Besede Utehe, ne pa besedovanja in modropvanja iz cone miru in udobja. Mati terezija je odšla med ljudi v kalkuti in jim konkretno pomagala trako ubogim, bolnim in zavrženim, ker je ljubila Boga in Ljudi. Ker Vera, ki ne deluje v konkretnih življenujih ljudim ni vera, opozarja papež Frančišek. Bodimo tudi mi dejavni kristjani, ki delajo dobro in molijo, ki jim Evharistija in vera pomenita Moč in Pogonsko Gortivo, da ostanejo stanovitni in vztrajni, ko stopamo v Temo Bede in prinašamo Luč in Uteho ter Božji Mir in Ljubezen med ljudi, ki so Lačni Usmiljenja in Ljubezni! In ne sodimo, da ne bomo sojeni, raje pomagajmo in kaj naredimo dobrega vsak dan. V Ameriki so mi rekli bodi na strani repšitev ne problemov! In kaj naredi za reševanje problemov ne le ugotavljaj! Bodi Kristusova Luč in Pomoč Ljudem! Tako se bo Sveta Maša in Evharistija prelila v Dobroto n služenje drugim, kar bomo vprašani ob koncu časov, kako smo izkoristili Božje talente in darove ! Amen. Janez

 68. andreja says:

  Ponižno te prosim moj Gospod za razumevanje v moji družini, moji vasi in naši domovini, kot v svetu.
  Prosim za božji mir, ki je tako zelo potreben nam vsem. Pomagaj in posreduj prosim, tudi njim , ki nimajo vere vate.
  Hvala, Amen in Aleluja moj Bog

 69. andreja says:

  Dragi Bog , Oče , Sin in Sv.duh….
  najprej te prosim odpuščanje za moje grehe. Ponižno te prosim za očiščenje od hudega duha. Blagoslovi me in vso mojo družino. Izročam ti sebe vso, moža in oba otroka. Izročam ti mamo in vso našo družino, našo domovino in svet.
  Prosim te za božje varstvo na vseh naših poteh. Posebej te prosim za zdravje in razumevanje med nami, za božjo ljubezen…Daj nam živo vero in božji blagoslov. Čuvaj sina in hči, naj hodita po tvoji poti. Naju z možem pa okrepi, da bova njun zgled, zatočišče in vedno varen pristan…Hvala in Bog z vami vsemi, dragi bratje v Kristusu.

 70. Mata says:

  Draga mati, prosim, pokaži mi, kaj je moja prava pot in poslanstvo, da ne bom več v negotovosti, nezadovoljstvu, izčrpanosti. Pokaži mi pravo pot in mi daj moč in pogum, da ti bom sledila.

 71. Odresenje says:

  Dobri Bog, združi in blagoslovi z obilo otrok dva čudovita človeka, združi ju za vedno in vekomaj. Hvala, amen.

 72. Miro says:

  KRŠČANSKO IZROČILO JE OHRANILO TRI NAČINE, KAKO IZRAŽATI IN ŽIVETI MOLITEV: USTNO MOLITEV, PREMIŠLJEVANJE IN NOTRANJO MOLITEV!

  Priporočimo se Svetemu Duhu s prošnjo, naj nam pomaga pri branju in premišljevanju Kompendija Katekizma katoliške Cerkve, ki v strnjeni obliki vsebuje vse bistvene in temeljne prvine vere Cerkve.

  Pridi, Sveti Duh, napolni srca svojih
  vernih in vžgi v njih ogenj svoje ljubezni.
  Pošlji svojega Duha in prerojeni bomo in
  prenovil boš obličje zemlje.

  Molimo! Bog naš Oče, Sveti Duh nas
  razsvetljuje in uči. Naj nam pomaga, da
  bomo v življenju spoznali, kaj je prav, in
  vselej radi sprejemali njegove spodbude.
  Po Kristusu našem Gospodu. Amen.

  Kateri časi so za molitev najbolj ustrezni?
  Vsak trenutek je ustrezen za molitev. A Cerkev predlaga vernikom molitvene ritme, ki naj nahranjajo stalno molitev: jutranjo in večerno molitev; molitev pred jedjo in po jedi; molitveno bogoslužje; nedeljsko božjo službo; rožni venec; praznike liturgičnega leta.

  “Na Boga se je treba spomniti bolj pogosto, kakor pa dihamo” (sveti Gregor Nacianški).

  Katere so izrazne oblike molitvenega življenja?
  Krščansko izročilo je ohranilo tri načine, kako izražati in živeti molitev: ustno molitev, premišljevanje in notranjo molitev (sveto zrenje). Njihova skupna poteza je zbranost srca.

  Kaj označuje ustno molitev?
  Ustna molitev pridružuje telo notranji molitvi srca. Tudi najbolj notranja molitev nikakor ne more shajati brez ustne molitve. Vedno in v vsakem primeru mora izhajati iz osebne vere. Z očenašom nas je Jezus naučil najpopolnejše oblike molitve.

  Kaj je premišljevanje?
  Premišljevanje je molitveni premislek, ki izhaja predvsem iz božje besede v Svetem pismu. Premišljevanje spravi v dejavnost mišljenje, domišljijo, čustva in hrepenenja, tako da poglobimo svojo vero, spreobrnemo svoje srce in okrepimo svojo voljo hoditi za Kristusom. Je predstopnja do ljubečega zedinjenja z Gospodom.

  Kaj je notranja molitev?
  Notranja molitev ali kontemplacija (sveto zrenje) je preprost pogled k Bogu v molku in ljubezni. Je božji dar, trenutek čiste vere, v katerem molivec išče Kristusa, se izroča ljubeči Očetovi volji in se zbere po nagibu Duha. Sveta Terezija Avilska opisuje premišljevalno molitev kot prisrčno prijateljsko pomenkovanje, “ko se pogosto od srca do srca pogovarjamo s tistim Bogom, za katerega vemo, da nas ljubi”.

  Kompendij KKC 567-571)

  Božje usmiljenje, neskončno v vseh skrivnostih vere, zaupamo vate!

  • Miro says:

   Se opravičujem, ker je ta prispevek pomotoma objavljen v tej rubriki, tematsko sodi v rubriko Članki za dušo. Je pa vsekakor tesno povezan z molitvijo.

 73. Janez says:

  Prošnja Boga za našo ozdravitev, Božjo Ljubezen in Božji Mir
  Prosim Boga Očeta, da se po upokojitvi izboljša moje zdravstveno in duhovno stanje, prosim za zdravo ravnovesje mojega fizičnega telesa in duha in Božji Mir. Prosim Očeta za Milost, da bi ozdravel in da bi mi dal moč in mirni spokoj v moje nemirno srce. Prosim tzdi za vse ljudi, ki so zboileli in trpijo, da jim nakloniš milost ozdravitve in Tolažbe. Prosim Gospod za Upanje, Stanovitnost Vere in Božjo Ljubezen za vse nas. Prosim Gospod varuj me in vodi me, kakor tudi mojo družino in moje prijatelje in znance ter vse druge ljudi dobre volje. Gospod Jezus Kristus verujem, da si naš Odrešenik in da resnično bivaš med Nami. Ti si Vstajenje in Življenje ter vsa Ljubezen Boga Očeta. Prišel si, da oznaniš blagovest ubogim, da jetnikom prineseš prostost in slepim vid, da zatirane pustiš na svobodo in da pomagaš bolnim in revnim z svojim velikim Usmiljenjem. Jezus ti si naše upanje in zdravje bolnikov. Ti nas vse svoje Otroke dobro poznaš in veš kaj potrebujemo. Jezus ti si Naš Brat in dobri pastir. Ti si usmiljeni Samaritan. Vem, da nas vse Ljubiš in da nas želiš ozdraviti, ker je v tebi, moj Jezus, še vedno tisto usmiljenje, ki si ga imel do bolnikov, ko si bival na zemlji. Spomnim se na tvoje besede v Evangeliju: »Ne potrebujejo zdravnika zdravi, temveč bolni« (Lk 5,31b). Prosim ozdravi mene in vse druge na duši in na telesu. K tebi prihajamo utrujeni, žalostniu, nemirni, bolehni in vpijemo kakor slepi Bartimej: »Sin Davidov, usmili se me«. Prosim pomagaj tudi meni, da bom ozdravel in bom lahko molil in delal, se zaradi zdravja redno rekreiral in se ukvarjal s konjički in hobiji (versko literaturo, matematiko, bogoslovjem, ekonomijo, filozofijo, statistiko, poezijo, literaturo, zgodovino in razno umetnostno beletristiko) ter po svojih močeh rad pomagal bližnjim vse v večjo Božjo Čast in Slavo. Lepo je brati lepe misli drugih ljudi in poiskati navdihe v Svetem pismu in v drugih verskih gradivih in knjigah ter živeti duhovno razgibano življenje in biti optimističen, sočuten, dober in usmiljen ter se truditi vztrajati v Hoji za Kristusom ter to Luč in Lepoto prinašati v veselje sebi in drugim ljudem. Verujem, da si ti Bog, ki zdravi in poživlja ter ljudem prinaša Upanje, Božjo Usmiljenje, Ljubezen ter Radost tistim, ki Vate Verjemo, iskreno Molimo ter Delamo dobra dela po svojih zmožnostih in močeh tako, da služimo in dejavno pomagamo drug drugemu. Hvala, da nas boš uslišal in nas vse pozdravil na duši in na telesu ter nam vsem svojim Otrokom podaril Moč, Dobroto in Vero, da bomo vztrajali na Poti k tebi Jezus. Hvala Ti Gospod Bog, da boš uslišal vse moje in druge prošnje ljudi in prosim obenem blagoslovi mene in vse druge Ljudi dobre volje, da bomo vsi zvesto hodili po Poti Odrešenja in se Zveličali. Prosim odreši nas vse svoje Otroke nevarnosti okužbe in obolevanja s koronavirusom, ki je še prisotna in še ni prenehala, saj bo prišla kasneje v drugem valu poleg zdravstvene krize tudi ekonomska in socialna kriza. Ljudje potrebujejo zdravje pa tudi delo in zaposlitev. Gospod prosim pomagaj vsem ljudem, da bodo zdravi in lahko delali ter državnim oblastem, da bodo dobro vodili državo in reševali nastale preizkušnje in probleme v dobro ljudi. Prosim Oče pomagaj nam, da bomo to krizo, ki bo še trajala vsaj dve do tri leta, premagali in se s Tvojo Milostjo rešili in spreobrnili. Da bomo postali dobri ljudje in kristjani Tebi v Čast in Veselje Nebeški Oče, ki nas Ljubiš. Amen.

  NIKOLI NE IZGUBIMO ZAUPANJA IN VERE V GOSPODA JEZUSA!
  Pridite obteženi in žalostni k Meni in jaz vas bom poživil, je rekel Jezus. Hvala Ti Gospod. Moje Besede so prerevne, da bi vse znal prav povedati. Vendar Ti me razumeš in to mi je pomembno. Odložil bom vse svoje skrbi in bremena s Tvojo Pomočjo in šel po Tvoji Poti. Spovedal se bom in prosil odpuščanja za vse grehe, ko sem žalil Boga. Veliko balasta bom odložil in vse bo lažje. Gospod Ti me Razumeš in si Dober, Usmiljen, Sočuten in Milosten do mene grešmika. Osvobojen balasta bremen in spovedanih ter odpuščenih grehov bom v Božjem Miru zaživel po Tvoji Milosti, ker z Vero in Upanjem Vate Ljubi Jezus zmorem vse, kar sem si zadal, da bo vse v prid Ljudem in Zame Tebi v Slavo Gospod. Prosim poduči me in vodi me, da vem kaj naj storim, da bo prav. Ti vidiš Gospod v moje srce in veš kako si želim, da si ob meni in v meni zmerom. S Tvojim blagoslovom in Vodstvom bom prav naredil in uresničil marsikaj lažje, ko spoznam Tvojo Božjo Voljo, kot bi sam po človeški pameti karkoli delal in izgotovil. Ti si Moj Učenik in Odrešenik. Ti si Moj Brat in Gospod. Vate Zaupam na Veke Vekov. Verujem, da si Ti Moj Gospod in Moj Bog Jezus. Amen. Janez

  Sirah 39,35: Gospodova dela so vsa dobra, on bo vsako stisko rešil tedaj, ko se bo pojavila.

  Že objavljeno.

 74. Miro says:

  GOSPOD, NAJ TI NE OBRNEM HRBTA, KO MI PODARJAŠ VSE SVOJE ŽIVLJENJE!

  BOŽJA BESEDA: Ko so odšli, se je Gospodov angel prikazal Jožefu v sanjah in rekel: »Vstani, vzemi dete in njegovo mater in béži v Egipt! Bodi tam, dokler ti ne povem; Herod bo namreč iskal dete, da bi ga umoril.« (Mt 2,13)

  Daljši evangeljski odlomek:
  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Mt+2%2C13-18&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

  Jožef posluša angela in beži pred Herodom v Egipt. Do Jezusa se je treba opredeliti. Smrt nedolžnih otrok je predpodoba zavrnitve, ki je je bil sam deležen na križu. Marsikdaj se zapiram pred Gospodom in mu ne dajem pravega mesta. Gospod, v tem božiču pridi k meni kot prijatelj in odrešenik. Naj ti ne obrnem hrbta, ko mi podarjaš vse svoje življenje. (Luč Besede rodi življenje, Primož Krečič).

  Na stežaj odprimo svoje srce in vse, kar nas v notranjosti teži, vznemirja, skrbi, žalosti, z zaupanjem izročimo Gospodu Jezusu. Včasih niti ne vemo, kako v določenem primeru pravilno prositi. Vedno, ko Gospoda z zaupanjem prosimo, naj se zgodi presveta Božja volja, nam podarja tisto, kar je po Njegovi volji najboljše za nas in naše bližnje, čeprav se nam v nekem težavnem položaju morda zdi, da temu ni tako, češ da nas Gospod ne sliši, se nas ne usmili, ipd. Pa vendar Gospod vedno deluje v naš prid, in sicer tako, kakor On hoče. Ne prezrimo, da nam govori: »Moje misli niso vaše misli in vaše poti niso moje poti« (Iz 55,8).

  Danes molimo še zlasti za spoštovanje človekovega življenja, in sicer od spočetja naprej, pa vse do naravne smrti!

  MOLITEV ZA NEROJENE OTROKE

  Gospod Jezus,
  obudi v nas spoštovanje do vsakega
  nerojenega človeškega življenja,
  naredi nas sposobne v sadu materinega telesa
  gledati čudovito delo Stvarnika,
  daj, da bodo naša srca velikodušno sprejela
  vsakega otroka, ki vstopa v življenje. Amen.

  Marija, kraljica družine, prosi za nas!
  Sveti Jožef, Odrešenikov varuh, prosi za nas!
  Nedolžni otroci, prosite za nas!

 75. Anna says:

  Dobri Bog, pomagaj moji hčerki Andreji do zdravja po okužbi s kovidom ,da bi popolnoma ozdravela in ne bi imela negativnih posledic! Prosim za molitev za njeno zdravje, naj bedi nad njo skrbna roka Matere Marije!

  • Miro says:

   Gospa Anna, z vero in zaupanjem vzklikajmo Božjemu usmiljenju, ki nas vedno prehiteva, še preden prosimo in kličemo k Njemu. Za vzklike Božjemu usmiljenju glejte na: http://www.molitev.net/molitev/bozje-usmiljenje

   Prosimo v molitvah, naj Božje usmiljenje – na priprošnjo Device Marije – ozdravi vašo hčerko Andrejo, da bo z veseljem stopala po novi poti v moči Svetega Duha. Božjemu usmiljenju priporočimo tudi vse zdravnike in drugo zdravstveno osebje, ki se bori s premagovanjem koronavirusa.

   Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, zaupamo vate!

  • Janez says:

   2 Janez 1,3: Z nami bo milost, usmiljenje in mir od Boga Očeta in od Očetovega Sina Jezusa Kristusa, v resnici in ljubezni.

   Dobri in Usmiljeni Bog prosim sliši in usliši prošnje matere Anne, ki prosi za hčerko Andrejo popolno ozdravitev po okužbi s koronavirusom. Tvoje je Oblast in Slava Vekomaj Gospod. Reci le besedo in pomagaj hčerki, da bo ozdraveka brez posledic. Amen.

   ZAUPAJ V BOGA
   „Zaupaj v Gospoda z vsem svojim srcem,
   na svojo razumnost pa se ne zanašaj.
   Na vseh svojih poteh ga spoznavaj
   in on bo uravnaval tvoje steze“ (Preg 5–6).

   • Miro says:

    Pri tem je največji Dar sam Gospod Jezusa Kristus, ki se daruje za nas in naše odrešenje. Da bomo lahko čim bolj okrepili vero in zaupanje v Gospoda, sprejemali in spolnjevali Njegovo voljo, se redno zatekajmo k izvirom Božjega usmiljenja, to je k SVETI EVHARISTIJI! Naša prizadevanja, tudi ko molimo za dušno in telesno zdravje, opirajmo na Božjo besedo, ki nam govori: “Za vse, kar molite in prosite, verjemite, da ste že prejeli, in se vam bo zgodilo” (Mr 11,24). Seveda pa se ravnajmo tudi po drugih Jezusovih besedah, ki se medsebojno dopolnjujejo in razjasnjujejo. Vsak dan se z zaupanjem priporočajmo k Svetemu Duhu, da bomo v življenju spoznavali, kaj Gospod pričakuje od nas. Pridi, Sveti Duh!

    Božje usmiljenje, neizmerno v zakramentu evharistije in duhovništva, zaupamo vate!
    Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, zaupamo vate!

 76. Miro says:

  LJUBEZEN VSE DELA POPOLNO!

  Naj na današnjo nedeljo Svete družine žarki Božjega usmiljenja obilno objamejo vse prosilce Božje pomoči na tej spletni strani. Ko imamo pred seboj nazareško sveto družino in široko družino vsega človeštva na zemlji, je prav, kot poudarja p. Metod Benedik, da prosimo za naše družine, da bi v njih bila doma dobrotljivost in potrpežljivost, dobrohotnost in prijaznost, da bi se vsakdo v družini res počutil doma!

  To prošnjo, seveda pa tudi druge naše prošnje, z zaupanjem vključimo v vsakodnevno molitev svetega rožnega venca in rožnega venca Božjega usmiljenja. Prisrčna hvala vsem molilcem, ki se pogumno odzivate na klice našega Odrešenika Jezusa Kristusa in Preblažene Device Marije, še zlasti z molitvijo, obhajanjem svete Evharistije in z deli usmiljenja do bližnjih!

  O današnjem berilu, evangeliju in izhodiščih za razmišljanje več v prispevku: »Ljubezen vse dela popolno! To je vedno bil in ostaja temelj družinskega in slehernega skupnega življenja«. Glej današnjo objavo v rubriki Članki za dušo (ob 11:37) na:

  http://www.molitev.net/clanki-za-duso.html

  Božje usmiljenje, ki nam v Besedi, ki je postala človek, daješ opravičenje, zaupamo vate!

 77. Janez says:

  MOLITEV K SVETEMU ROKU
  Sveti Rok, ljubljenec Boga Očeta – prosi za nas
  Sveti Rok, spokornik – prosi za nas.
  Sveti Rok, ki si se uspel vsem odpovedati in iti za Gospodom – prosi za nas.
  Sveti Rok, ki si imel veliko zaupanje v znamenje križa – prosi za nas.
  Sveti Rok, ki si se proti obupu boril z usmiljenjem, – prosi za nas.
  Sveti, Rok, ki si bil orodje Božjega miru, – prosi za nas.
  Sveti Rok, ki si bil orodje Božjega usmiljenja, – prosi za nas.
  Sveti Rok, ki si bil orodje Božjega dobrote, – prosi za nas.
  Sveti Rok, ki si krotko sprejel pomoč od psička, – prosi za nas.
  Sveti Rok, ki si brez strahu in tesnobe prestopil prag ječe, – prosi za nas.
  Sveti Rok, ki si ponižno sprejel preganjanje svojih domačih, – prosi za nas.
  Sveti Rok, ki si dosegel večno življenje v nebeškem kraljestvu- prosi za nas.
  Sveti Rok, prerok upanja – prosi za nas.
  Sveti Rok, varuj nas in našo domovino
  – prosimo te, usliši nas.
  Sveti Rok, varuj in blagoslovi papeža, škofe in duhovnike
  – prosimo te, usliši nas.
  Sveti Rok, varuj in blagoslovi Sveto Katoliško in apostolsko Cerkev
  – prosimo te, usliši nas.
  Sveti Rok, obvaruj nas kužne nevarnosti
  – prosimo te, usliši nas.
  Sveti Rok, pomagaj vsem, ki strežejo bolnikom
  – prosimo te, usliši nas.
  Sveti Rok, izprosi naši domovini nebeškega blagoslova
  – prosimo te usliši nas.
  Sveti Rok, pomagaj nam, da postanemo vredni
  obljub Kristusovih,
  – prosimo te usliši nas.
  Jagnje Božje, ki odjemlješ grehe sveta
  – prizanesi nam, o Gospod.
  Jagnje Božje, ki odjemlješ grehe sveta
  – usliši nas, o Gospod.
  Jagnje Božje, ki odjemlješ grehe sveta
  – usmili se nas, o Gospod.
  Molimo. Bog, vir vse dobrote in naše edina pomoč v trenutkih stiske. K tebi se zatekamo ob času hude stiske in te na priprošnjo svetega Roka, ponižno prosimo: obvaruj nas kužne nevarnosti. Daj nam milost, da te bomo zdravi in veseli častili po našem Gospodu Jezusu Kristusu, ki v občestvu Svetega Duha, živiš in kraljuješ vekomaj. Amen.

  Molitev k svetemu Roku
  Sestavil Aleš Pečavar, žpk.
  Dolenja vas pri Ribnici
  marec 2020

  Nič ne skrbite, ampak ob vsaki priložnosti izražajte svoje želje Bogu z Molitvijo in Prošnjo, z Zahvaljevanjem in Božji Mir, ki presega vsak Um, bo varoval Vaša Srca in Vaše Misli v Kristusu Jezusu. Filipljanom, 4,6-7

 78. Miro says:

  ODPRIMO SRCE IN HVALEŽNO SPREJMIMO MILOSTI, KATERE NAM GOSPOD PODARJA PRI SVETI MAŠI!

  Gospodu Jezusu v molitvah svetega rožnega venca in rožnega venca Božjega usmiljenja ter pri sveti maši (v razmerah korona krize izkoristimo tudi možnost spremljanja po radiu, TV, spletu) priporočimo vse zahvale, prošnje, molitve … v zapisih pod: Irena, Sinja, jasna, Erma, Sija, Frančiška, Hvala, Jasna, Janez, Frančiška, MŠ, Anna, janez, Neja, Kristina, Odresenje, M, Veronika, Vesna, Amadeja, Katja, Valentina, Žametna vrtnica, Hana, Klara … Zgodi se presveta Božja volja na priprošnjo Preblažene Device Marije ter vseh svetnikov in svetnic!

  Skrbno se poglabljajmo v redno, vsakodnevno premišljevanje žive BOŽJE BESEDE. Glej prispevek z naslovom »Gospod nas vabi, da vztrajamo na poti vere in nam tudi podarja potrebne milosti …« (objava: 26. 12. 2020, ob 16:05).

  http://www.molitev.net/clanki-za-duso.html

  Božje usmiljenje, ki nam v Besedi, ki je postala človek, daješ opravičenje, zaupamo vate!

 79. Janez says:

  Prosim Bog podeli nam svojim Učencem in Bratom Milost Ljubezni in Vere ter Vodi nas,
  da bomo vedno hodili po Poti Odrešenja za Teboj,
  skupaj z drugimi Brati in Sestrami v Nebeško Domovino brez greha in stranpoti,
  ko omagujemo pod bremeni in preizkušnjami Življenja in ki Te potrebujemo vedno in povsod.
  Brez Tebe pomenimo, da smo nič, samo s Teboj Jezus smo lahko vse.
  Pomnoži nam Vero, Mir in Ljubezen in Strpnost za boljši Svet Tebi v Slavo in Čast.
  Zavedamo se Gospod Jezus, da ko bomo ponižni in skromni v Življenju vse naredili prav,
  kar nam nalagaš in nam zapoveduješ na tem svetu,
  ko bomo Verovali Vate, molili, ljubili, odpuščali in služili z dobrimi deli bližnjim,
  ko bomo dejavno in konkretno v praksi življenja izpričevali Vero Vate in v Sveto Evharistijo,
  da nam boš šele tedaj dovolil priti k Tebi v Večno Veselje, v Tvoji Luči in v Tvojem Ljubečem Miru.
  Ko bomo Ljubili in bili Usmiljeni Samaritani bomo spolnjevali Tvojo Sveto Voljo.
  Amen.

  Odlomek iz Dopolnjene molitve po A. M. Couvrer, Ognjišče 1998.

  Psalm 62,6 Le pri Bogu se umiri moja duša, kajti od njega je moje upanje.

 80. Irena says:

  Hvala dobremu Bogu,usmiljenemu Jezusu in naši mamici Mariji za vse prejete milosti v tem letu,ki je bilo za večino težko. A upanje umre zadnje. Pomagajmo tistim,ki so v takih ali drugačnih težavah. Ljudje potrebujejo besedo tolažbe,prijazen nasmeh in našo iztegnjeno dlan.Prosim za vse dobro -danes in v prihodnjih dneh-Bog ve kakšne so moje prošnje,njemu ni nič nemogoče. Hvala sv. Juda Tadeju,ki je velik pomočnik v hudih stiskah. Mir in vse dobro vsem.

  Odgovori

 81. Administrator says:

  Međugorje, sporočilo Kraljice miru po vidkinji Mariji 25. decembra 2020:

  »Dragi otroci! Prinašam vam malega Jezusa, ki vam prinaša mir. Njega, ki je preteklost, sedanjost in prihodnost vašega življenja. Otročiči, ne dopustite, da ugasne vaša vera in upanje v boljšo prihodnost, ker ste izbrani, da boste v vsaki priložnosti pričevalci upanja. Zato sem tukaj z Jezusom, da vas blagoslovi s svojim mirom. Hvala vam, ker se odzvali mojemu klicu«

 82. Administrator says:


  Međugorje, sporočilo Kraljice miru po vidcu Jakovu Čolo 25. 12. 2020:

  »Dragi otroci, tudi danes je Jezus tu ob vas; in tudi takrat, ko mislite, da ste sami in da v vašem življenju ni svetlobe; On je tu, nikoli vas ni zapustil in se oddaljil od vas. Luč Njegovega rojstva obseva ta svet in vaše življenje. Njegovo srce je vedno odprto k vam, da sprejme vse vaše trpljenje, vsako preizkušnjo, strah in potrebo. Njegove roke so iztegnjene k vam, da vas kot Oče objame in pove, kako zelo ste mu pomembni, kako zelo vas ljubi in skrbi za svoje otroke. Ali je, otroci, vaše srce odprto k Jezusu? Ali ste v popolnosti predali svoje življenje v Njegove roke? Ali ste sprejeli Jezusa kot svojega Očeta, h kateremu se je mogoče vedno obrniti in v Njem najti tolažbo in vse tisto, kar potrebujete, da živite resnično vero. Zato, otroci moji, predajte svoje srce Jezusu in dopustite, da zavlada v vašem življenju, ker boste samo tako sprejeli sedanjost in se mogli soočiti s svetom, v katerem danes živite. Z Jezusom izgine vsak strah, trpljenje in bolečina, ker vaše srce sprejema Njegovo voljo in vse tisto, kar pride v vaše življenje. Jezus vam bo dal vero, da boste vse sprejeli, in nič vas ne bo oddaljilo od Njega, ker vas On trdno drži za roko in ne dopušča, da bi se oddaljili in izgubili v težkih trenutkih, ker je On postal gospodar vašega življenja. Jaz vas blagoslavljam s svojim materinskim blagoslovom.«

 83. Janez says:

  BOŽIČ (kardinal Newman)
  O moj učlovečeni Bog, sedaj uvidevam: ako te častimo samo kot vsemogočnega, te
  poznamo samo napol. Ti si vsemogočnost, ki se je hkrati dala poviti v plenice nemoči,
  ujetnik človeka, katerega si sam ustvaril, ti imaš nepojmljivo moč, da se sam odpoveš
  svoji moči. Samo tako te spoznavamo prav, če te ne častimo samo kot Emanuela,
  Boga z nami, ampak hkrati kot Jezusa, Boga – Odrešenika, ki je bival med nami kot
  človek, da nas odreši.
  O nedoumljivi v večnosti in v času: ti, ki si naš stvarnik, nisi prišel k nam v moči,
  ampak v slabosti, ne v slavi, ampak neznan in skromen, ne bogat, ampak reven, ne
  češčen, ampak preziran, ne zato, da bi užival srečo, ampak da trpiš. Ti, ki si neskončno
  veličastvo, si se sam odrekel vsemu blesku in svojo lepoto ranil in zasenčil – ne v njej
  sami, zakaj ti si vedno vzvišen, in popoln nad vse ter nespremenljiv na veke, pač pa
  za naše oči, ko si se neizmerno globoko ponižal do nas.
  Neskončen si, ko vladaš v nebesih; neskončen, ko si v Očetovi službi na zemlji. Molimo
  te, ko sediš na prestolu sredi angelov; sklanjamo se pred teboj, ko bivaš med grešniki.
  Češčenja vreden si v svojem večnem miru, v rajskem sijaju in v lepoti svojih stvari; še
  bolj pa nas prevzema in sili na kolena tvoje ponižanje.
  Kako dobro je zame, da si prišel brez sijaja v tako nizki in nečastni podobi, bolje, kakor
  če bi se bil odel v bleščeče telo Adamovo, kakršno je bilo, ko si ga ustvaril! Nežna
  ljubeznivost, ki sije iz tvojega obličja, ni na novo ustvarjena in milostno podeljena, zgolj
  zemeljska lepota, temveč je le v človeškem liku razodevajoče se tvoje večno bistvo. Ti
  se ne moreš spreminjati, o Jezus. In kakor si od vekomaj in še sedaj skrivnost, tako si od
  vekomaj ljubezen. Ne morem te doumeti, morem pa te vselej ljubiti, odkar si se mi
  razodel. In kakor te molim v tvojem ponižanju, tako te hočem častiti in ljubeče objemati
  v tvoji večni in neminljivi moči.
  Dragi Gospod, tako zelo si ljubil človeško naravo, ki si jo ustvaril. Ljubiš vse, ker si vse
  ustvaril, človeka pa ljubiš nad vsemi stvarmi. Zato si prišel k nam kot človek, povsem tak
  kot mi, ne na novo ustvarjen iz zemlje in ne s poveličanim, poduhovljenim telesom
  (kakršno imaš sedaj v nebesih), ampak s tistim telesom, s katerim je padel Adam, z vso
  našo krhkostjo in slabostjo, z vsemi našimi čustvi ter nagnjenji, izvzemši samo greh. O
  Jezus, veliki Bog, moj prijatelj si, moj brat, kakor si sam rekel. Kako naj bi se bal, kako
  naj bi ti ne daroval vsega svojega srca, ko si tako blag in poln ljubezni, tako domač z nami,
  skromen in naraven! Ti si sicer zdaj v nebesih, toda isti, kakršen si bil na zemlji: vsemogočni
  Bog in malo dete, Presveti in docela človek. O Bog, daj te ljubim! Daj mi ljubezni!

  (povzeto iz knjige Premišljevanja in molitve, John Henry Newman)

  Matej 5,16: »Takó naj vaša luč sveti pred ljudmi, da bodo videli vaša dobra dela in slavili vašega Očeta, ki je v nebesih.«

  Molimo. Gospod Jezus, Tvoj prihod na Zemljo med nas Ljudi je prinesel Radost Odrešenja in Upanje Vsemu Stvarstvu. Prosimo Te Pomagaj nam Gospod Jezus, da vse naše Življenje, ki ga je prenovila Tvoja Milost in Božja Ljubezen do Ljudi, razodevalo vsem Ljudem Tvojo Sveto navzočnost med nami in v nas. O Večna Beseda, o Božji in Marijin Sin, v najskrivnejšem kotičku našega Srca obnovi Čudež svojega Rojstva. Vžgi nas z Ljubeznijo, ki ne mine nikdar, podari na Božji Mir, da bo Tvoje Rojstvo na Svet in Tvoj Prihod med nas vsem nam prinesel Radost, Veselje, Resničen Mir in Razumevanje vsem Ljudem na Zemlji. Nebeški Oče, Ti vidiš v vsako človeško Srce in ni Ti nič skritega. Vidiš kako grešni smo in kako Te vedno potrebujemo, da ne zaidemo s Poti k Jezusu. Pošlji nam Ljubezen in Božji Blagoslov ter Varuj in Vodi nas Vsekdar. Po Kristusu našem Gospodu. Amen.

 84. Miro says:

  BOŽIČ JE DAR NOVOROJENČKA: POPOLNI DAR GOSPODOVE LJUBEZNI DO ČLOVEKA!

  BOŽJA BESEDA: »Ne bojte se! Glejte, oznanjam vam veliko veselje, ki bo za vse ljudstvo. Danes se vam je v Davidovem mestu rodil Odrešenik, ki je Mesija, Gospod. To vam bo v znamenje: našli boste dete, povito in položeno v jasli.« (Lk 2,10-12)

  Daljši evangeljski odlomek:
  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Lk+2%2C1-14&id13=1&pos=0&set=2&l=s

  Božično oznanilo s svojo čudovito toplino kot sonce, ki predira gmote temnih oblakov, trga tudi tisto motno senco zagrenjenosti in malodušja, ki grozi, da nas vklene v neizprosno neodrešeni svet. »Ljudstvo, ki hodi v temi, gleda veliko luč; nad prebivalci v deželi smrtne sence zasije luč.« Ta luč pa prihaja kot novo življenje, kot dar, kot otrok, kot obljuba, kot novost, kot prihodnost … »Kajti dete nam je rojeno, sin nam je dan.« Božič je dar novorojenčka: nezasluženi, popolni dar »Gospodove gorečnosti«. Gospodove skrbi in ljubezni do človeka (odlomek iz knjige Kruh besede, p. Lojze Bratina).

  BOŽIČNA MOLITEV

  Gospod Bog in Oče Jezusa Kristusa,
  v tej noči je bil rojen nas Rešitelj in naše Upanje.
  Prosimo te, naj gledamo, kako vzhaja njegova luč,
  naj ga ljubimo in ohranimo tvojo besedo v svoji sredi,
  mir na zemlji, zdaj in vse dni in vekomaj.

  Gospod, nas Bog, slavimo rojstvo luči, Jezusa,
  tvojega Sina, našega Gospoda.
  Prosimo te, naj v njem spoznamo tvojo dobroto in milost
  in naj njegova podoba zasveti z vsem sijajem zdaj in vse dni.

  Gospod, naš Bog, to je dan,
  ki si ga naredil, luč tvoje luči, dan velikega veselja.
  Odpri se vsem, ki tipajo v temi,
  pridi naproti njim, ki so še v skrbeh.

  Daj nam, da bomo gledali Jezusa Kristusa,
  veselo oznanilo temu svetu,
  tolažljivo luč za naše oči na vekomaj.

  Oče Jezusa Kristusa, naš Bog,
  okrepi nas v veri, da je On tisti, katerega čakamo
  in da je v njem zasvetila luč temu svetu.
  Prosimo te, odstrani iz naše srede, kar ne prinaša luči,
  in daj, da bomo ljubili mir. Amen.
  (povzeto po spletni strani: tilci.si)

  Slava Bogu na višavah, Božji mir na zemlji! Božji mir in polnost Božičnega veselja tudi vsem sestram in bratom, ki se priporočajo v molitev na tej spletni strani, še zlasti najbolj trpečim in preizkušanim!

  Naj novorojeno Dete Jezus na vse in vsakogar razlije obilje Božjih milosti!

 85. Janez says:

  DIES SOLIS NATALIS ALI BOŽIČNI IN NOVOLETNI ČAS BO KMALU SPET PRIŠEL MED NAS
  Božični in novoletni čas bo kmalu spet prišel med nas,
  prinesel spokojni mir in radost odrešenja v našo vas.
  Ko se zvečer tiho prižigajo praznične luči,
  lepe misli potujejo med iskrenimi ljudi,
  in obiščejo znance, dobre prijatelje in druge dobre ljudi.
  Vsem nam je namenjeno veliko dobrih želja,
  naj Božič blagoslov in Božjo milost v hiše prinese,
  Novo leto pa obilo zdravja in sreče med vse nas raztrese.
  Kadar namreč za zimski solsticij vstaja sonce,
  prebuja se nov daljši dan,
  ko nekdo te iskreno z vsem srcem ljubi,
  oddidejo od tebe temne misli daleč stran,
  z dobroto odgovoriš in odpiraš drugim svojo toplo dlan.
  In ko človek išče radost, srečo, mir srca,
  je samo ljubezen, ki lahko umiri, osreči ga.
  O, daj Gospod, ljubezni in strpnosti polno mi srce,
  glej, zaman je drugo vse, kar me občasno pač teži,
  prihaja odrešujoča milost Odrešenika našega sveta.
  Rad bi ponesel, zaželel svetlobo in dobroto ljudem,
  kjer sta naklonjena Božja milost in blagoslov vsem stvarem,
  kakor jutranja rosa, ki je ob soncu več ni,
  kakor vrt pomladni, ki v soncu toplem na novo oživi,
  ko se človek spreminja, ko ljubezen v njem zaživi,
  ko temni mrak postaja svetlo sonce, ko se v njem veselje in upanje spet prebudi.
  Želim na kraju le ljubezni, miru, zadovoljstva, zdravja, sreče
  Novo leto v koš naj ti nameče!
  Naj Božič dom tvoj z Ljubeznijio napolni in razsvetli,
  a z Novim letom vse dobro naj v tvoji družini se porodi in vzcveti,
  ljubezen, zdravje, mir, srečo, zadovoljstvo in sploh vse,
  kar tvoje si želi srce!

  Janez AKA Dichter Hansi

  Velim recessit bonitate volebant lux hominum ubi autem gratiam Dei in participatione sacrosanctum Filii Dei omnium quae sunt, sicut ros quos sol amplius ut hortum fonte calido solis quae revixit se habente aliquis aliam cum fit vitae in caritate, sol fit caligo tenebrosa et cum gaudio et spe excitatus est.

  Ich möchte Licht und Güte zu den Menschen bringen, wünschen, wo Gottes Gnade und Segen auf allen Dingen sind, wie der Morgentau, der in der Sonne verschwunden ist, wie ein Frühlingsgarten, der in der warmen Sonne wiederbelebt, wenn sich eine Person ändert, wenn die Liebe darin lebt, wenn die dunkle Finsternis zur hellen Sonne wird, wenn Freude und Hoffnung in ihm erwachen.

  1 Kor 15,57: Hvala torej Bogu, ki nam daje zmago po našem Gospodu Jezusu Kristusu.

 86. Janez says:

  MOLITEV ZA TVOJO LJUBEZEN GOSPOD JEZUS

  Moj Najvišji Gospod in Posvečevalec ter Stvarnik. Prosim pomnoži v meni Milost Ljubezni in ne glej na mojo človeško ničevost. Vem za reklo v molitvi ob smrti: Prah si in v Prah se Povrneš ali Pulvere sest et pulvere reventeris, ki nas opozori, da dolgost življenja našega na Zemlji našega je kratka in da gremo v Nebeško domovino takrat, če hodimo po Poti za Jezusom in smo Jezusu v vsem poedobni. Tvoja nesebična in goreča ter iskrena Ljubezen Gospod do nas grešnih ljudi na Zemlji nas je odrešila. Tvoja milostna in nezaslužena Ljubezen do nas grešnih ljudi je bolj dragocena kot vsi zakladi sveta. V zameno za vse, kar more ljudem nuditi materialni svet, Te prosim za Tvojo Dobroto in Ljubezen Gospod, Tvoje Usmiljenje, Tvojo Vodstvo in Tvoj Nasmeh, ko zatavam in Te obupan iščem na brezpotjih, ko sem razočaran zaradi ljudi in njihive nezvestobe in egoizma. Pomagaj mi, da izidem ven iz labirinta in me odreši ter me varno Vodi k tebi Gospod. Samo majhen ničeven grešni človek sem, ki te potrebuje, ki mi daješ smisel Življenja, ki mi daješ Vir Življenja, da mi daješ Luč Ljubezni, ki mi kažeš Pot in ki me blagoslavljaš, ko spolnjuje Tvojo Voljo in Jezusov Evangelij. Gospod Ti si vse kar potrebujem in Ti veš kaj rabim, še preden te za kaj prosim. Pomagaj mi, bodi vedno ob meni in v meni. Gospod Jezus Tvoja Ljubezen je najkrajša Pot, ki vodi k Tebi. Kratka je ta Pot brez ovinkov, jasna brez nevihtnih oblakov, varna brez nevarnosti, prijetna Pot v veseli družbi s Teboj Jezus Odrešenik, ki si moj Učitelj in moj najljubeznivejši Vodnik. Ta Pot vodi v Večne radosti in popotniku ne dovoli, da bi skrenil na desno, ko mu gre dobro in ne na levo, ko ga pestijo in stiskajo težave. V Svoji Dobroti Gospod prosim mi daj to veliko Milost, da te iskreno in goreče vzljubim v srcu in da zavržem vsako prazno Ljubezen, ki Ti ni všeč, saj Ti Gospod veš kaj je dobro zame in kaj ne. Mnogokrat si me že obvaroval Gospod pred razoćaranji, saj smo ljudje nepopolni grešniki, ki zaslediujemo svoje človeške cilje in nam za drugo ni mar. Naj Te Ljubim Gospod nad vse stvari z vztrajno nenehno Ljubeznijo in prosim daj, da se nikdar ne ločim od Tvoje Ljubezni. Pomagaj mi prosim, da v Njej ostanem zdaj in Vekomaj. Prosim Gospod pošlji mi Tolažnika, da se umirim in potolažim zaradi izgube ljubezni ljubljene osebe, ki je odšla drugam. Gospod prosim Te za Božji Mir in Uteho, da bom zmogel iti naprej in pozabiti na ljubljeno osebo, ki je odšla drugam in da bom po Tvoji Milosti in Ljubezni našel Ljubezen ki ne mine nikdar. Pridi k meni Gospod, ostani z menoj in me objemi ter me vodi in mi pomagaj, da se bo vse uredilo po Tvoji Dobroti in Usmiljenju. Morda pa hočeš Jezus, da bi našel nekaj drugega in nekoga drugega, ki mi je namenjeno po Božji Volji in me bo osrečilo za zmerom. Moje človeške besede so prerevne, da bi znal vse prav povedati. Ti to veš Gospod in veš da te rabim ob sebi in v srcu, ker nič ne morem storiti brez Tvoje Ljubezni in Usmiljenja. Zgodi se Tvoja Volja Gospod. Naj se v Tebi Gospod Umiri moja Duša in Srce. Amen. Janez

  Dopolnjeno in razširjeno po Raimondu Giordanu, Kristjan Moli, Družina 1982.

 87. Miro says:

  KLJUB TEŽAVAM IN GREHOM BOM ZAUPAL BOGU, KI SE S SVOJIM USMILJENJEM BLIŽA V MOJE ŽIVLJENJE IN DRUŽBO!

  BOŽJA BESEDA: »Slavljen Gospod, Izraelov Bog, ker se je ozrl na svoje ljudstvo in mu pripravil odrešenje.« (Lk 1,68)

  Zaharija obuja spomin na velika Božja dela v zgodovini, kako je skrbel za ljudstvo in mu pripravil odrešenje. Janezovo rojstvo odpira pot, ki vodi do tega, zato slavi Boga. Kljub težavam in grehom bom zaupal Bogu, ki se s svojim usmiljenjem bliža v moje življenje in v družbo. Gospod, hvala, ker me kakor Janeza obdarjaš z milostjo in pošiljaš k ljudem, da bi jim pomagal pri srečanju s teboj. (Luč Besede rodi življenje, Primož Krečič)

  ZAHARIJEVA HVALNICA na:
  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Lk+1%2C67-79&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

  Z živo vero in trdnim zaupanjem se v srcu odprimo Odrešeniku, ki z nedoumljivo ponižnostjo in ljubeznijo prihaja med nas kot sveto Dete Jezus in nam prinaša odrešenje. Božjemu usmiljenju tokrat priporočimo sestre in brate, ki se priporočajo v molitev v sporočilih pod: Sinja, jasna, Erma, Sija, Frančiška, Hvala, Jasna, Janez, Frančiška, MŠ, Anna, janez, Neja, Kristina, Odresenje, M, Veronika, Vesna, Amadeja, Katja, Valentina, Žametna vrtnica, Hana, Klara … Naj nam sveto Dete Jezus podari tisto, kar je za nas in naše bližnje v tem trenutku najbolj potrebno, da bi lahko z veseljem živeli v Njegovi moči. Naj se na sveti večer v vsa srca zlivajo čudovite Božje milosti, ki nam jih prinaša novorojeno Dete Jezus; zgodi se presveta Božja volja!

  Na božični večer, tik pred rojstvom Deteta Jezusa, kličimo v srcu: »O Bog, dostojanstvo človeškega bitja si čudovito ustvaril in še čudoviteje prenovil; daj nam, da bomo deležni božanstva Kristusa, ki je blagovolil postati deležen naše človeške narave«. (Božična molitev, Leon Veliki).

  Božje usmiljenje, ki nam v Besedi, ki je postala človek, daješ opravičenje, zaupamo vate!

 88. Sinja says:

  Gospod Bog, prosim, odreši me bolečin in mi, prosim, povrni zdravje na telesu, da bom lahko služila Tebi in svoji družini. Hudo mi je, ker me domači vidijo trpeti. Strah me je bolečin in diagnoze, ki jo čakam. Prosim te, pomagaj meni in moji družini, da bomo zmogli skozi pot, ki nas čaka in da se nas bo dotaknila tvoja zdravilna moč tolažbe, upanja in milosti. Mir in vse dobro!

 89. Janez says:

  VZEMI SI ČAS ZASE IN ZA BOGA
  Vzemi si čas zase in za druge ter veruj v Boga
  Imej čas za delo – to je ključ do uspeha.
  Imej čas za razmišljanje – to je izvor moči.
  Imej čas za igro – to je skrivnost mladosti.
  Imej čas za prijateljstvo – to je pot do druženja in sreče.
  Imej čas za sanjarjenje – to je pot k idejam in k zvezdam.
  Imej čas, da ljubiš in da te ljubijo – to ni le privilegij elite ampak potreba po ljubezni vsakega od nas.
  Imej čas, da gledaš okrog sebe in vidiš tudi druge ljudi kako živijo – škoda je dneva za sebičnost.
  Imej čas za smeh in veselje – kajti, to je glasba duše.
  Imej čas za svoje bližnje in družino, saj so Oni vedno od Tebi.
  Vzemi si čas za Boga in moli s svojimi besedami iskreno in odprto k Njemu
  in uslišal Te bo, saj je naš Oče, ki nas neskončnio Ljubi, tudi ko grešimo.
  In marsikaj se bo potem lažje uredilo, razrešilo in ozdravilo,
  kar bi sicer ostalo na pol pota narejeno, neizvršeno ali neozdravljeno.
  Imej čas za veselje, upanje, čudenje na smotrnostjio v vsem Božjem Stvarstvu,
  za slavljenje in zahvaljevanje Bogu, brez katerega se nič ne zgodi.
  Saj čudeži po Milosti Božji obstajajo, ko v to verjamemo in to dejavno tudi podpiramo.

  Janez AKA Dichter Hansi

  Apd 2, 47: Hvalili so Boga in vsi ljudje so jih imeli radi. Gospod pa jim je vsak dan pridruževal te, ki so našli odrešenje.

 90. Miro says:

  GOSPOD, NAUČI ME ZAUPANJA, DA BOM V VSEJ PONIŽNOSTI Z VESELJEM SPREJEL TVOJE NAČRTE!

  BOŽJA BESEDA: Z znamenji so spraševali njegovega očeta, kako bi ga hotel imenovati. Zahteval je deščico in zapisal: »Janez je njegovo ime.« In vsi so se začudili. (Lk 1, 62-63)

  Daljši evangeljski odlomek:
  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Lk+1%2C57-66&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

  Bog se sklanja v življenje ljudi in jim pomaga. Zato more stara in nerodovitna Elizabeta spočeti otroka. Starši in sosedi se tega veselijo. Po Božjem naročilu dajo otroku ime Janez in Zahariju se razveže jezik. Bolj kot Zaharija se bom trudil poslušati Božji glas, da ne bi nasprotoval temu, kar zahteva. Gospod, nauči me zaupanja, da bom v vsej ponižnosti z veseljem sprejel tvoje načrte (Luč Besede rodi življenje, Primož Krečič).

  Molimo, da bi se v živi veri in trdnem zaupanju odprli Gospodovi milosti ter z veseljem sprejeli in uresničevali Božjo voljo! Kličimo Božje usmiljenje na vse zdravnike in druge zdravstvene delavce, ki se v krutih razmerah borijo s koronavirusom. Prosimo za kovid bolnike, da bi z Božjo pomočjo ozdraveli in na novo zaživeli v moči Svetega Duha. Božjemu usmiljenju z zaupanjem izročimo tudi vse prošnje trpečih sester in bratov na tej spletni strani. Zgodi se presveta Božja volja – na priprošnjo Preblažene Device Marije ter vseh svetnikov in svetnic!

  GOSPOD TE BO REŠIL IZ PTIČARJEVE ZANKE PRED POGUBNO KUGO!

  V času korone, času hudih preizkušenj in trpljenja doma in po svetu, se še bolj zavzeto zatekajmo k Jezusovemu Presvetemu Srcu, iz katerega izvirajo potoki Božjih milosti, tolažbe, spodbud, pomoči. Z vero se opirajmo na besede Psalma 91:

  Zares, on te bo rešil iz ptičarjeve zanke
  pred pogubno kugo.
  S svojimi krili te pokrije,
  pod njegove peruti se zatečeš;
  ščit in oklep sta njegova zvestoba.
  (Ps 91,3-4)

  Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, zaupamo vate!

 91. Miro says:

  JEZUS NAM GOVORI: »Resnično, povem vam: Če se ne spreobrnete in ne postanete kakor otroci, nikakor ne pridete v nebeško kraljestvo!« (Mt 18,3)

  Vsak dan vztrajno molimo sveti rožni venec in rožni venec Božjega usmiljenja (te nadvse močne molitve nam podarjata sam Gospod Jezus in Devica Marija!!!), da bi v moči Gospodove besede v srcu doživeli pristen Božič. Naj nam pri tem pomaga tudi naslednja Adventna molitev. Naj bo obilno blagoslovljen vsak molilec, ki se bo poglabljal v njenega duha in živel v Gospodovi milosti.

  ADVENTNA MOLITEV

  Gospod,
  stori, da bo moje srce
  pripravljeno sprejeti tebe:
  S svojo milostjo
  napravi v mojem srcu
  prostor in svobodo,
  da boš mogel v njem graditi,
  kar je tebi všeč.
  Odstrani v meni, kar ti je v napoto.
  Prešini, kar ovira tvoje delovanje.
  Dopolni, kar mi manjka,
  nenehno pomnožuj,
  kar vodi k tebi,
  da me bo tvoja prekipevajoča milost
  očistila v luči tvojega prihoda.
  Amen.

  (mati Julija)

  Kralja, ki prihaja, pridite, molimo!

 92. Janez says:

  PROSIMO PRIDI K NAM GOSPOD IN NAM POMAGAJ ZAUSTAVITI KORONAVIRUS!

  Molimo in prosimo Boga, da nas odreši bolezni, epidemij in da bo Jezus Odrešenik in Učenik s Svetim Duhom podučil in navdihnil vse zdravnike, da bodo z novimi odkritimi cepivi, zdravili in novimi postopki uspešno in učinkovito zmanjšali bolezni in število obolelih zaradi epidemij, ki razsajajo po svetu. Prosim pozdravi vse, ki so zboleli, da bodo s pomočjo cepiva in zdravkljenja po Božji Milosti in Dobroti kmalu okrevali in se pozdravili. Prosim Te Gospod, pomagaj nam, da se bo epidemija v svetu in pri nas, kjer imamo veliko obolelih in umrlih ustavila in medicinsko obvladovala. Pomagaj raziskovalcem in zdfravnikom, da bodo odkrili čimpreje cepivas in zdravila proti koronavirusu! Gospod prosimo Te pomagaj nam, da se bo spet vse postavilo na svoje mesto, da bomo spet vsi lahko normalno zaživeli brez nevarnosti okužb in da bomo odslej živeli pravično in se spreobrnili. Pomagaj nam prosimo Troedini Bog, da bomo sprejeli in spoštovali poduk in Božjo Vzgojo. Prosim Te Jezus sliši in usliši nas. Pridi k nam Gospod in nam Pomagaj!

  Marija Mati Božja in naša Mati, prosimo tudi Tebe, da s svojo priprošnjo k Jezusu Kristusu Božjemu Sinu, ki Ti nikoli ne odreče nobene prošnje, pripomoreš, da nam bo Jezus pomagal in zaustavil koronavirus ter ozdravil obolele, ki se širi pri nas in v svetu in zaradi katerega je zbolelo in umrlo veliko ljudi. Pridi in nam pomagaj Mati Marija s Sinom Jezusom, da se bo spet vse uredilo po Božji Volji in Milosti! Amen.

  Janez AKA Dichter Hansi

  Dopolnjena in razširjena molitev. Že objavljeno!

  Jeremija 33, 6: Glej, pospešim mu okrevanje in ozdravljenje, ozdravim jih in jim odkrijem obilje miru in varnosti.

 93. Janez says:

  GOSPOD NAJ BOM KAKOR PLODNA ZEMLJA
  Gospod naj bom kakor Zemlja, naj bom kakor Plodna Njiva,
  rodovitna in globoka prst,
  v veselje Tebi Oče in v radost kmetu, da bo na Božji Njivi oral, sejal in žel.
  Ker Tam Gospod boš blagoslovil vse naše delo in trud, da bo obilna setev in obilna žetev.
  da ne bo lačnih in da bodo polne kašče za vse, da se nasitijo.
  Molimo, da nikdar ne bo zmanjkalo delavcev, zakaj dela je veliko in treba je trdo delati
  in se truditi v potu svojega obraza na zemlji.
  Počiješ malo, si obrišeš pot z obraza, pogledaš v nebo k Njemu in zmoliš zahvalo Očetu za vse.
  Gospod pomagaj mi prosim, da bo vse moje življenje napolnjevala iskrena Vera,
  da ga bo navdihovala Tvoja Dobrota in Ljubezen, da ga bo dvigovalo Upanje in
  da boš dal Svoj Blagoslov vsemu kar počnem, za kar si mi naročil, da storim.
  Gospod vodi me po Tvojih stezah in navdihni me, da bom vedno vedel, kaj je prav, da storim.
  Pomagaj mi prosim, da bom molil in delal ter vedno hodil za Teboj Gospod in živel po Evangeliju.
  Hvala Ti Gospod, ki živiš in kraljuješ vekomaj.

  Janez AKA Dichter Hansi

  2 Korinčanom 12,9: »Dovolj ti je moja milost. Moč se dopolnjuje v slabotnosti.« Zato se bom zelo rad ponašal s svojimi slabotnostmi, da bi se v meni utaborila Kristusova moč.

 94. jasna says:

  Vsemogočni Milostni Bog, Presveta Devica Marija, Sveti Jožef, pomagajte, da bi bilo vse dobro, da bi preživeli lepe praznike in bi se jih tudi jaz veselila, saj mi pomenijo ogromno. Naj bo vse dobro. želim vse dobro tudi vsem, ki trpijo.

 95. Miro says:

  OB PONIŽNI SLUŽABNICI MARIJI SE UČIM POZORNE VERE!

  BOŽJA BESEDA: »Moja duša poveličuje Gospoda in moj duh se raduje v Bogu, mojem Odrešeniku, kajti ozrl se je na nizkost svoje služabnice.« (Lk 1,46-48)

  Marijina hvalnica:
  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Lk+1%2C46-56&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

  Po Elizabetinem pozdravu Marija zapoje hvalnico Bogu, ki se je v svojem delovanju v zgodovini ozrl nanjo, ponižno služabnico, da je sprejela Odrešenika. Ob njej se učim pozorne vere, ki bere črke zgodovine v luči Božje modrosti. Gospod, zahvaljujem se ti in te slavim, ker si po Mariji zaživel kot človek v svetu in posegel v osebno in družbeno življenje. (Luč Besede rodi življenje, Primož Krečič)

  Po Marijinem zgledu ljubimo, molimo, delajmo tako, da bomo z življenjem blagrovali in poveličevali Boga, ki je neizmerno usmiljen in nam pošilja Odrešenika. V molitvi rožnega venca v duhu ponižnosti Božjemu usmiljenju izročimo zahvale, prošnje, molitve v zapisih pod: Sija, Erma, Jasna, Frančiška, Hvala, MŠ, Janez, Neja, Kristina, mina, Veronika … Naj Usmiljeni Gospod vsem sestram in bratom, ki se z zaupanjem priporočajo v molitev, podeli potrebne milosti po Preblaženi Devici Mariji. Zgodi se presveta Božja volja!

  Vsak dan molimo: ANGEL GOSPODOV

  Angel Gospodov je oznanil Mariji – in spočela je od Svetega Duha. Zdrava Marija …
  Glej, dekla sem Gospodova – zgodi se mi po tvoji besedi. Zdrava Marija …
  In Beseda je meso postala – in med nami prebivala. Zdrava Marija …

  Božje usmiljenje, ki si nam dalo Presveto Devico Marijo za Mater usmiljenja, zaupamo vate!

 96. Janez says:

  Božje zdravilo nadangela Svetega Rafaela

  Rafaelovo ime iz hebrejščine lahko prevedemo z besedami “Bog je ozdravil” ali “Božje zdravilo”. Njegovo angelsko poslanstvo na zemlji je ozdravljenje ljudi, kar je zelo pomembno za vse, ki na kakršenkoli način trpijo. Spodnja molitev k sv. Rafaelu je namenjena vsem, ki se želijo priporočiti nadangelu, posebej tistim, ki ta trenutek zelo trpijo. V današnjem času bi morali vsi moliti za ozdravljenje svoje domovine in vseh, ki trpijo na umu, telesu in duhu.

  Veličastni nadangel sv. Rafael, veliki princ Nebeških dvorov,
  ki sloviš po svojih darovih modrosti in usmiljenja.
  Ti si spremljevalec vseh popotnikov po kopnem, morju ali zraku,
  tolažitelj žalostnih in zatočišče grešnikov.
  Prosim te, pomagaj mi v vseh mojih potrebah in trpljenju tega življenja,
  kot si nekoč pomagal mlademu Tobiji na njegovem potovanju.
  Ker si “Božje zdravilo”, te ponižno prosim,
  ozdravi številne slabosti moje duše in bolezni,
  ki težijo moje telo.
  Prosimo Te Gospod Pomagaj nam, če moramo ostati doma v karanteni.
  Naj ne izgubimo Vere in Zaupanja v Božjo Milost in Božjo Pomoč!
  Posebej te prosim za preprečevanje obolevnosti proti boleznim in proti koronavirusu.
  PROSIM TE ZA OZDRAVITEV OBOLELIH S KORONAVIRUSOM S CEPIVOM IN
  BOŽJO POMOČJO TER PODUKOM ZDRAVNIKOM, DA BODO PRAV IN UČINKOVITO ZDRAVILI BOLNIKE
  in veliko Milost čistosti, da se bomo Vsi Ljudje poboljšali in postali tempelj Svetega Duha.
  Amen.

  Božje Usmiljenje Vate Zaupamo!

  • Miro says:

   Ob tem poleg svete evharistije, svetega rožnega venca in rožnega venca Božjega usmiljenja
   vsak dan molimo tudi:

   MOLITEV ZA ZDRAVJE V ČASU EPIDEMIJE KORONAVIRUSA

   Oče usmiljenja in tolažbe,
   tvoj Sin Jezus Kristus
   nam je s križem pokazal vrednost trpljenja.
   Pomagaj našim bratom in sestram,
   ki že nosijo križ bolezni in so preizkušani.
   Nakloni jim izboljšanje zdravja,
   njihovim svojcem pa pogum in zaupanje.
   Vsem zdravstvenim delavcem daj moč in zdravje,
   da bodo vztrajali v ljubezni do bolnikov,
   raziskovalcem pa, da bodo čim prej odkrili uspešno zdravilo.
   Nam in vsemu svetu daj svoj blagoslov,
   da bomo rešeni bolezni
   in se ti bomo mogli s tvojo Cerkvijo zahvaljevati.
   Amen.

   Sv. Marija, zdravje bolnikov – prosi za nas.
   Sv. Rok, zavetnik zoper kužne bolezni – prosi za nas.
   Vsi božji svetniki in svetnice – prosite za nas.

   Božje usmiljenje, neizmerno v zakramentu evharistije in duhovništva, zaupamo vate!

 97. Sija says:

  Dragi moji…
  Velika zahvala vsem, ki molite tako zame kot za vse ostale, ki nas pestijo razne težave in tegobe.
  Tako lep občutek je, ko se te nekdo spomni v molitvi in ti želi vse dobro. Meni to pomeni neskončno veliko. Zato sem resnično iz srca hvaležna vsem, dragi Janez, Miro, Hvala in vsi ostali…
  Naj se v naše duše naseli mir in naj se končno pojavi tisti žarek upanja za boljši in lepši jutri….. za vse….

  Mir in vse dobro.

  Sija

  • Miro says:

   Zahvala iz srca, še posebej zahvala Bogu, odpira vrata novim milostim. Draga Sija, tudi vam iskrena zahvala za spodbuden zgled vztrajanja in verovanja kljub težavam, v zavesti, da za dežjem vedno posveti sonce. Naj vam Usmiljeni Gospod na vseh življenjskih poteh podari obilen blagoslov!

   • Hvala says:

    Spoštovana Sija!

    Veseli me, da ste vesela, optimistična in se veselite življenja z Gospodom v težkih in lepih trenutkih. Jezus ne pozabi niti ene naše solze.

    Molimo drug za drugega in se vedno zahvaljujmo Gospodu!

    Božje usmiljenje, ki si višje od nebes, vate zaupamo.!

  • Janez says:

   POTREBUJEM MOTIVACIJO IN TO TAKOJ! MALO ZA SPODBUDO!
   1. Prenehaj se smiliti samemu sebi in pričeti dejavno iskati rešitve.
   Včasih mislimo, da smo najbolj ubogi na vsem svetu in da se edino nam dogajajo določeni izzivi in preizkušnje, vendar temu ni tako. Če bi obuli čevlje nekoga drugega kot se radi pošalimo, bi verjetno hitro želeli zlesti nazaj v svoje. Na ramenih imamo toliko kot lahko nesemo in ko gremo iz svoje vloge žrtve, smo nemalokrat presenečeni kakšne situacije vse lahko premagamo. Pomaga dejavno iskanje rešitev in ne utapljanje v nemoči. Poišči rešitev in ne argumentiraj razlogov, ki vodijo v neuspeh in to celo opravičujejo. Bodi aktiven in prosi Boga za Vodstvo!

   2. Prenehaj se primerjati z drugimi ljudmi in vztrajati v iluzornih predstavah, da drugi vse počnejo z lahkoto in jim gre vse kot po maslu.
   Morda je temu v določenih primerih tako, vendar v večini ni. Pa tudi, če je, je vseeno, saj ima vsakdo v življenju drugačno pot in nima jih smisla primerjati. Ko vidite nekoga, ki je v svojem življenju uspešen, je dobro zgolj to, da cenite njegovo znanje in delo kot takšno, ne pa da se primerjate z njim, ker je bolj ali manj uspešen in se zaradi tega še počutite »zanič«. Ker ne obstaja bolj ali manj uspešen človek – vsak ima svojo unikatno zgodbo v kateri je glavni junak. Vsakdo je svoje sreče kovač. Sam bom naredil v potu svojega obraza in sam bom imel od tega korist ter žel srečo in zadovoljstvo. Moli in prosi Boga za navdih in Moč za vztrajnost!

   3. Najdi motivacijo v sebi namesto, da jo nenehno iščemo v drugih ljudeh
   Kar motivacijsko vpliva na nas od zunaj je sicer super, vendar pa vseeno ne moremo pričakovati, da nas bodo vselej motivirali ljudje, ki naj bi igrali nekakšne »klovne« ter nas vsakodnevno spravljali iz stanja otopelosti. Vsakršna motivacija je dobra, vendar pa je navsezadnje vendarle najmočnejša tista, ki prihaja iz nas, ki je kot gonilo strasti in volje do življenja, da lahko vedno znova napredujemo. Zahvali se Bogu za vse in ga prosi za poduk, kaj lahko še narediš!

   4. Veruj v sebe in v svoje sposobnosti in talente ter bodi dober in ljubezniv do ljudi
   Razvij svoje sposobnosti in talente, uči se novih spretnosti, preberi kakšne nove zanimive knjige, pojdi na potovanje po svetu, preplezaj nekaj hribov, začni se ukvarjati s športom in začni se zanimati za bližnje ljudi, ki jih srečuješ. Odkrij kako lahko je življenje lepo, ko se iskreno nasmehneš starki, ki jo pelješ čez cesto, pomagaš z darom beraču na cesti, ki že več ur ni jedel in je brezdomec, pomagaš sosedovim otrokom pri učenju matematike, ki jim ne gre v šoli in vzameš uzde svojega življenja v svoje roke. Z dobroto izhlapijo težkoče in samopomilovanje, z aktivnim angažiranim življenjem se odprejo nove neslutene poti, ki jih preje nisi uzrl. In samemu sebi si najboljši prijatelj. Prvo uredi svoje življenje, potem boš imel ogromno moči in energije, da boš z dobroto pomagal tudi bližnjim. In služenje drugim te bo osrečevalo ker boš spolnjeval Božjo Voljo. In Bog bo blagoslovil tvoja pota. Ko pomagaš drugim pomagaš sebi, ker seješ in tudi bogato žanješ. In ko narediš kaj dobrega na skrivaj, brez besed, da leva roka ne ve za desnico, ti Bog, ki vse vidi stoterno povrne. In Božji Mir se naseli v Tebi in Dobrota se pomnoži in prinaša Luč Ljudem.

   Pax et Bonum. BVB. Janez

   • Miro says:

    Da bodo naša prizadevanja blagoslovljena v moči našega Odrešenika Jezusa Kristusa, se zvesto opirajmo na spolnjevanje BOŽJE BESEDE, ki nam takole govori:

    »JAZ SEM TRTA, VI MLADIKE. KDOR OSTANE V MENI IN JAZ V NJEM, TA RODI OBILO SADU, KAJTI BREZ MENE NE MORETE STORITI NIČESAR.« (Jn 15,5)

    Božje usmiljenje, neizmerno v zakramentu evharistije in duhovništva, zaupamo vate!

   • Janez says:

    Premalo je upanja, radosti in veselja med nami, zato sem vesel vsake pozitivne misli in spodbude od soljudi. Imamo Odrešenika, ki nam je prinesel Ljubezen, Odpuščanje, Mir in Odrešenje na Svet. Imamo o0d Boga prejete Milosti, talente, darove, znanja, sposobnosti, da v skladu z Božjo Pomočjo in Vodstvom ter Navdihom tudi sami kaj pokrenemo in molimo da bo vse prav. Bog nam je vse kar rabimo daroval in nam bo pomagal, ko ga molimo in prosimo Božjega Poduka in Vodstva, če si bomo prizadevali narediti nekaj dobrega za ljudi. Zato je prav, da smo bolj optimistični ko delamo, ko molimo, ko naredimo drugim kaj dobrega, ko smo sočutni in strpni, kot Ljudje in Kristjani. Da se Bogu za vse Zahvaljujemo in ga Slavimo! Da Jezusov Evangelij tudi dejansko sprovedemo v Življenje! da pomagamo drugim in obenem sebi ko delamo dobro in smo usmiljeni!

    Papež Frančišek, Veselje Evangelija ali gaudium evangelii )

    • Miro says:

     Res je, zato večkrat z veseljem kličimo tudi vzklike k Božjemu usmiljenju, med katerimi je tudi:

     BOŽJE USMILJENJE, TI VESELJE IN NEIZMERNA RADOST VSEH SVETIH, ZAUPAMO VATE!

 98. Janez says:

  PROŠNJA ZA ODPUŠČANJE ZA NAŠE GREHE
  Naša prošnja Bogu za Odpuščanje za Naše grehe, ko smo žalostni, sami in nas grehi težijo naj bo iskrena in iz srca. Gospod Jezus Kristus, žal mi je za slabe stvari, ki sem jih naredil ali dobra dejanja, ki sem jih opustil pomoči potrebnim v svojem življenju in ki me v duši težijo in zaradi katerih imam slabo vest in se želim ookesati in poboljšati. Prosim, odpusti mi. Zdaj se obračam proč od vsega in opuščam vse, za kar vem, da je bilo narobe, ko sem žalil Tvojo Očetovsko Ljubezen in Dobroto. Prosim Te odpusti mi, kakor se tudi jaz prizadevam odpuščati drugim. Hvala ti, ker si umrl na križu zame in me odrešil, da smem upati na Tvojo Milost, da mi bo lahko odpuščeno in da bom po spovedi in spokorni molitvi ter popravi krivic prost krivde. Hvala ti, ker si mi ponudil odpuščanje in mi dal dar Svetega Duha. Želim sprejeti ta dar. Prosim, pridi in ostani v mojem življenje po svojem Sinu Jezusu in Svetem Duhu in bodi z mano za vedno. Prosim Oče Vodi me in pomagaj mi, da se bom spovedal, pa tudi da bom popravil krivice, ki sem jih naredil drugim, dobra dela, ki sem jih kljub sklepom opustil in se opravičil vsem tistim, ki sem jih užalil. Ker ni dovolj samo Molitev ampak so potrebna tudi ljubezen, usmiljenje, dobra dela, služenje drugim in odpuščanje mi prosim pomagaj, da bom Tvoje Nauke in Zapovedi vedno izpolnjeval.

  Hvala ti, Gospod Jezus. Tvoja je Oblast in Slava Vekomaj. Božja Ljubezen, Božje Usmiljenje in Božja Dobrota Vate Zaupamo. Pridi in nas Reši Vsemogočni in Dobri Bog, ki nas ljubiš, ki smo Tvoji Otroci. Naj se s Tvojo Milostjo in Pomočjo ter z Vodstom Svetega Duha poboljšamo in odslej živimo Bogaboječe in Pravično, kot nas je Učil Jezus!.

  Amen. Janez

  • Janez says:

   Gospod prosim te, bodi mi blizu, bodi pri meni in v meni, ne zapusti me prosim brez vodstva Svetega Duha. Naj bo v meni Sveto spoštovanje do tebe, v srcu Vera v Jezusa, v dejanjih poštenost in pravičnost, v vedenju umirjenost, v delovanju dobrota in služenje bližnjim ki rabijo pomoč, da bom vreden reči, da živim kot Jezus Učenik in Odrešenik in da bom hodil po Poti Odrešenja. Gospod Usmili se nas grešnikov in nam odpusti grehe. Pomagaj nam, da odslej ne bomo več grešili. Amen. Janez

 99. Miro says:

  GOSPOD, NAJ V ŽIVI VERI SPREJMEM TVOJO BESEDO IN JO Z VESELJEM PONESEM K DRUGIM LJUDEM!

  BOŽJA BESEDA: »Tiste dni je Marija vstala in se v naglici odpravila v gričevje, v mesto na Judovem« (Lk 1,39).

  Daljši evangeljski odlomek:
  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Lk+1%2C39-45&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

  Marija odgovori na dar Svetega Duha tako, da se hitro odpravi v Judejo k sorodnici Elizabeti. Ob srečanju z njo poskoči njen otrok v telesu, ker je tudi on napolnjen z močjo Svetega Duha. Elizabeta blagruje Marijino božje materinstvo, ki je sad njene zaupljive vere. Gospod, naj v živi veri sprejmem tvojo besedo in jo z veseljem ponesem k drugim ljudem (Luč Besede rodi življenje, Primož Krečič).

  Molimo, da bi se Božje usmiljenje milostno dotaknilo oseb, navedenih v prošnjah pod: Frančiška (za božje varstvo hčerke); Jasna (za božji blagoslov njenih); Neja (da bi se mož rešil alkoholizma); Hvala (duhovni nasvet za Nejo); Kristina (za božjo pomoč); Janez (za umiritev v srcu); Veronika (za 13-letno nečakinjo, za zdravje); MŠ, Anna (za domovino in voditelje); Odresenje (za pravičnost, ljubezen, varstvo družine); mina (za varstvo pred koronavirusom); Vesna (za rešitev odnosa z mamo); Amadeja (za zbranost, razsvetljenje); Katja (za srečen porod); Valentina (za umiritev stresne situacije v službi) … Zgodi se presveta Božja volja!

  Molimo: PRIDI, SVETI DUH!

  Presveto Srce Jezusovo, usmili se nas!
  Brezmadežno Srce Marijino, prosi za nas!
  Vsi svetniki in svetnice, prosite za nas!

 100. Janez says:

  MOLITEV ZA MIR V MENI
  Gospod,
  okrepi me z milostjo svojega Svetega Duha in mojo dušo napolni z mirom,
  da bom lahko prost vsakršnega nepotrebnega strahu in skrbi.
  Pomagaj mi, da si bom vedno želel tisto,
  kar je Tebi všeč, in da bo Tvoja volja tudi moja volja.
  Osvobodi me vseh mojih sebičnih želja in daj,
  da bom zaradi Tvoje ljubezni ostal skrit in neznan temu svetu, poznan pa le po Tebi.
  Ne dovoli, da bi dobro, ki ga storiš v meni in prek mene, pripisovali meni,
  ampak da bi me poznali le po moji šibkosti, vso slavo pa dajali Tebi.
  Da se bom tako iskreno odpovedal vsakršnemu bahanju, ki prihaja od sveta,
  in bom lahko dihal pravo in trajno slavo, ki prihaja le od Tebe.
  Ti prihajaš k meni, ko sem v skrbeh in mi prinašaš Mir in Odrešenje in vse je dobro.
  Amen.
  Medmrežje Aleteia

  Gospod prosim napolni me z mirom in notranjo svetlobo ter upanjem na Tvojo Milost Gospod, da me zapustijo vse nepotrebne skrbi in strahovi; naj jih vse prenesem na Jezusa, ki bo za vse poskrbel, da bo vse prav. Ti si ob meni Gospod in se zato ne rabim vznemirjati in živčno sekirati in bati na zalogo, kaj se bo zgodilo. Nič se ne zgodi brez Božje Volje. Verujmo in Zaupajmo Bogu in vse bo še prav in dobro. Naj me vse preizkušnje in težkoče utrdijo in učvrstijo ter oplemenitijo, da bom dober in prinašal Luč, Dobroto in Upanje med Ljudi. Ti si ob meni Moj Odrešenik in Učenik. Zgodi se Tvoja Volja Gospod. Naj se v Tebi Gospod Umiri moja Duša in Srce. Amen. Janez

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja