Prosim za molitev

Imate težave? Imate kako bolezen, ki jo ne morejo zdravniki ozdravit ( levkemija, rak, astma, depresija,…) ? Ste skregani s sosedi, možem, ženo, otroci, sorodniki, sošolci,…? Vam gre vse narobe? Ne morete dobit fanta / punco za zakon? Ne morete imet otrok? Ne vem karkoli imate in vam dela težave, spodaj vpišite in skupaj bomo molili za vaš namen.
Naša prošnja je, da se tudi vi sami vključite v to internetno molitveno skupino in si vsi skupaj pomagajmo in molimo drug za drugega in namene, ki so bili napisani. Če še ne znate moliti, potem si izberite eno od molitev in jo izmolite (preberite in pri tem razmišljajte kaj piše) za vaše in vse ostale prošnje(namene). Če verujete se vam bo to tudi izpolnilo.

Matej 9, 20-22
Tedaj se mu je od zadaj približala žena, ki je dvanajst let krvavela, in se je dotaknila roba njegove obleke. Pri sebi je namreč rekla: »Če se le dotaknem njegove obleke, bom rešena.« 22 Jezus pa se je obrnil, jo pogledal in dejal: »Bodi pogumna, hči, tvoja vera te je rešila.« In žena je bila od tiste ure rešena.
Ali:
Mt 17,20
»Zato, ker imate malo vere,« jim je dejal. »Resnično, povem vam: Če bi imeli vero kakor gorčično zrno, bi rekli tej gori: ›Prestavi se od tod tja!‹, in se bo prestavila in nič vam ne bo nemogoče
Ali:
Lk 17,6
Gospod pa jim je dejal: »Če bi imeli vero kakor gorčično zrno, bi rekli tej murvi: ›Izruj se s koreninami vred in se presadi v morje,‹ in bi vam bila pokorna.

Vsi skupaj lahko od Boga izprosimo milost za vaše prošnje.
Hvala za vaš obisk in vašo molitev, naj vas Bog obilno blagoslovi.
Spodaj vpišite svoje prošnje. Vpiši samo svoje ime/vzdevek brez priimka!

(Prosim, da si ne spreminjate imena ali vzdevka, ker s tem mi dajete dodatno delo, da vaše prispevke odobrim.  Hvala, Administrator)

This entry was posted in Domov. Bookmark the permalink.

19.483 Responses to Prosim za molitev

 1. andreja says:

  Prosim za sina…blagoslovi ga moj Bog, vodi njegove misli, besede in dejanja..Tebi ga izročam v vsem …

  Hvala in amen

 2. M says:

  Prosim za molitev za zdravje mame.

 3. Tanja says:

  Gospod usmili se naših otrok in jih obvaruj cepljenja proti covid. 🙏🙏🙏🙏

 4. Simon says:

  Vsemogočni usmiljeni Bog,odpusti mi,ker sem zelo grdo ravnal s starši (veliko hudega sem jima povzročil) danes sem grdo delal s svojo materjo,odpusti mi,zelo grdo sem ravnal,kaj naj naredim ds mi bo odpuščeno,prosim vas tudi za molitev za ljubezen,da se s punco ki sem jo spoznal ne kregava in se imava rada,VSEMOGOČNI VEČNI BOG ODPUSTI MI.

  • Hvala says:

   Spoštovani Simon!

   Sprašujete kaj naj naredite, da vam bo odpuščeno. Najprej in obvezno opraviti SVETO SPOVED, SPRAVO Z BOGOM IN POTEM NAREDITE SPRAVO S STARŠI. PROSITE JIH, NAJ VAM ODPUSTIJO VAŠE RAVNANJE, PA TUDI VI MORATE NJIM ODPUSTITI VSE ZAMERE IN SOVRAŠTVO, KI GA GOJITE DO NJIH. KER JE TO PROCES, KI TRAJA LAHKO ZELO DOLGO, MORATE PROSITI JEZUSA ZA POMOČ. PREJEMAJTE SVETO EVHARISTIJO, VREDNO IN ZELO, ZELO POGOSTO. ODPUSTITI MORATE TUDI SEBI!

   Drugo, kar boste morali začeti delati je- POKORA ZA GREHE. Prosite SVETEGA DUHA, DA VAM BO SVETOVAL, NAKAZAL, KAKŠNA JE ZA VAS PRIMERNA POKORA; ALI BO V OBLIKI MOLITVE, DELA, POSTA, ŽRTVOVANJA ZA STARŠE ITD… IN PA REDNO MOLITI, OBVEZNO, SPOŠTOVATI BOŽJE ZAPOVEDI.

   Predlagam vam tudi da začnete z molitvami za osvoboditev in notranje ozdravljenje. Najbolje bi bilo, če bi vprašali o tem karizmatičnega duhovnika. V prilogi si lahko ogledate in uredite, seveda če želite.

   NASLEDNJI KORAK, KI PA JE TUDI DOKAZ, DA VAM JE ŽAL ZA STORJENE GREHE PA JE, DA ZAČNETE RAZMIŠLJATI, KAKO POVRNITI VSO ŠKODO, KI STE JO POVZROČILI STARŠEM. PROSITE SVETEGA DUHA ZA POMOČ.

   V vašem življenju BO POTREBNO KORENITO SPREMENITI SMER HOJE, KI JO IMATE SEDAJ-ODIDITE NA POT SPREOBRNENJA.

   NOBEDEN VAS NE SILI, NITI BOG NE, IZBIRA JE VAŠA. ZAVEDATI SE PA MORATE, DA S TAKŠNIM ŽIVLJENJEM, KI GA ŽIVITE SEDAJ, NISTE IZBRALI BLAGOSLOVE.

   Prepustite in izročite se Gospodu, če želite, POTEM BO ON VODIL VAŠO ŽIVLJENJSKO POT IN VAS OČIŠČEVAL OD GREHOV IN VAM DAL BLAGOSLOV.

   POT JE STRMA, VENDAR Z JEZUSOM JE VSE MOGOČE, PRI NJEM NI NIČ NEMOGOČE.

   ODLOČITEV JE VAŠA!

   http://prenova.rkc.si/index.php/dejavnosti/molitev-za-ozdravljenje-in-osvobojenje/molitev-za-osvoboditev-po-metodi-n-lozana

   • Hvala says:

    Spoštovani Simon-BOG JE V NAS, ČE SE LJUBIMO MED SEBOJ! LJUBITE SVOJE STARŠE!

    • Miro says:

     Spoštovani Simon, hvala za vašo iskrenost in zaupanje, da ste se v spoznanju glede vašega ravnanja v odnosu do staršev obrnili na to spletno stran in Bogu izrazili molitev s prošnjo za odpuščanje. To je gotovo Božja milost. Sedaj pa so na vrsti koraki, ki vam jih je priporočila ga. Hvala. Če se boste odločili za njih, vas bodo z Božjo pomočjo zanesljivo popeljali na ozko pot odrešenja. Z molilci, povezani s pomočjo te spletne strani, molimo za vas, da boste za to pot zbrali dovolj poguma. Molimo tudi za vaše starše, naj jih Gospod obilno blagoslavlja, še zlasti vašo mamo.

     Seveda pa klic k spreobrnjenju velja za vse nas. To je moja in tvoja vsakodnevna naloga, to je dolgotrajen proces, ki pod vodstvom Svetega Duha traja do zadnjega človekovega diha. Pri tem nikar ne ovirajmo Njegovega delovanja!

     BOŽJA BESEDA NAS NENEHNO KLIČE K SPREOBRNJENJU

     »VSTOPÍTE SKOZI OZKA VRATA,
     KAJTI ŠIROKA SO VRATA IN PROSTORNA JE POT,
     KI VODI V POGUBO, IN VELIKO JIH JE,
     KI VSTOPAJO PO NJEJ.
     KAKO OZKA SO VRATA IN KAKO TESNA JE POT,
     KI VODI V ŽIVLJENJE, IN MALO JIH JE,
     KI JO NAJDEJO.« (Mt 7,13-14)

     Naj se na Simona, njegove bližnje in na vse, ki berete te vrstice, razlije obilen Božji blagoslov na poti spreobrnjenja v moči Svetega Duha!

     Božje usmiljenje, tolažba in blagor vsem, ki so skesanega srca, zaupamo vate!

 5. Mateja says:

  Za odobreno službeno prošnjo za novo delavno mesto v bližini. Marija izpolni mi željo. Na sedanjem delu je postalo znosno.
  Za uspešno zanositev in zdravega otroka.

 6. Administrator says:

  Spročilo Kraljice miru po vidkinji Mariji 25. avgusta 2021:
  Dragi otroci! Z radostjo vas vse kličem, otročiči, ki ste se odzvali mojemu klicu, bodite radost in mir. Pričujte s svojim življenjem za nebesa, ki vam jih prinašam. Čas je, otročiči, da bi bili odsev moje ljubezni za vse tiste, ki ne ljubijo in katerih srca je osvojilo sovraštvo. Ne pozabite: Jaz sem z vami in posredujem za vse vas pri svojem sinu Jezusu, da vam da svoj mir. Hvala vam, ker ste se odzvali mojemu klicu.

 7. Marta Rešetič says:

  Spoštovani bratje in sestre v Kristusu!

  Prosila sem za molitev za Hectorjevega očeta. V noči pred dnevom, ko naj bi odpotoval iz Sirije, sta bila zaradi napada talibanov uničena letalska vozovnica in potni list. Talibani so zavzeli Afganistan in naslednja tarča je Sirija.

  Prosim za molitev, da bi Hectorjevemu očetu uspelo pravočasno pridobiti nov potni list in novo letalsko vozovnico ter pravočasno odpotovati iz Sirije (Damaska) v ZDA (Columbus).

  11-letni deček nestrpno čaka, da se oče po več mesecih bivanja v tujini vrne.

  Preveč je otrok brez matere ali očeta ali brez obeh. Zato vključimo v molitev tudi te otroke.

  Blagoslovljen dan!

  Marta Rešetič

 8. Viktor Kerec says:

  Prosim ljubi Jezus ob molitvi da se vrne moja zakonska partnerica

  • Janez says:

   Molitev patra Pija

   Ostani z menoj, Gospod, saj je potrebno, da si vedno navzoč in te ne pozabim. Veš, kako zlahka te zapustim.
   Ostani z menoj, Gospod, ker sem slaboten in potrebujem tvojo moč, da ne bom tako pogosto padel.
   Ostani z menoj, Gospod, ker si ti moje življenje in brez tebe postanem mlačen.
   Ostani z menoj, Gospod, ker si ti moja luč in sem brez tebe v temi.
   Ostani z menoj, Gospod, in mi pokaži svojo voljo.
   Ostani z menoj, Gospod, da bom slišal tvoj glas in hodil za teboj.
   Ostani z menoj, Gospod, da si te bom želel močno ljubiti in vedno biti v tvoji družbi.
   Ostani z menoj, Gospod, v življenju in vseh njegovih nevarnostih, potrebujem te.
   Naj te prepoznam, kot so te prepoznali tvoji učenci pri lomljenju kruha.
   Naj bo evharistično obhajilo luč, ki odžene temo, moč, ki me podpira, edino veselje mojega srca.
   Amen.

   Misel: Človek je največji takrat, ko kleči. Najlepši takrat, ko moli. Najmočnejši, ko odpušča. In najbolj podoben Bogu, ko ljubi., ne gkede na vse, ker drugače ne more. Bodimo tudi mi podobni Jezusu!

   • Miro says:

    Hvala za čudovito molitev patra Pija. Gospodu Viktorju bi priporočil, da omenjeno prošnjo izrazi tudi pred Najsvetejšim zakramentom, kjer ga pričakuje Gospod Jezus, skrivnostno navzoč pod podobo kruha.

    Božje usmiljenje, neizmerno v zakramentu evharistije in duhovništva, zaupamo vate!

 9. Miro says:

  USMILJENI JEZUS: »VEDI TO, ČE KATERI KOLI DUŠI STORIŠ KAJ DOBREGA, SPREJMEM, KOT DA BI TO STORILA MENI SAMEMU.« (Dnevnik sv. Favstine Kowalske, št. 1768)

  Več o tem na http://www.sticna.com/Dnevnik_Svete_Favstine_Kowalske.pdf

  Te in druge besede življenja, ki jih je Gospod Jezus zaupal sv. Favstini Kowalski, nam vlivajo veliko zaupanje v Božje usmiljenje tudi v življenjskih razmerah, ki so jih v prošnjah za molitev na kratko omenili:

  -Odresenje (za zdravje sebe, sina in ljubljene osebe)
  -Jana (za pravo spoznanje pri sprejemanju odločitve)
  -Dejan (za ozdravljenje ljubljene osebe)
  -Jasna (prošnja za božjo pomoč)
  -Žametna vrtnica (da bi si našla novo službo)
  -A. (za zdravje staršev, moževih staršev, vseh nas, za rešitev težav v službi)
  – in prošnje drugih prosilcev božjih milosti.

  Vztrajno molimo po njihovih namenih sveti rožni venec (danes žalostni del) in rožni venec Božjega usmiljenja za uslišanje njihovih prošenj v skladu z Božjo voljo – na priprošnjo Preblažene Device Marije, sv. Jožefa ter vseh svetnikov in svetnic. Ob tem še hvala za za duhovne nasvete in spodbude ge. Hvala. Predvsem pa: Slava tebi, JEZUS, Ti si naš Odrešenik! Zgodi se presveta Božja volja!

  Že zdaj pa, prosim, molimo:

  SPOMNI SE, O PREMILA DEVICA MARIJA

  Spomni se, o premila Devica Marija, da še nikdar ni bilo slišati,
  da bi bila ti koga zapustila,
  ki je pod tvoje varstvo pribežal,
  tebe pomoči prosil in se tvoji priprošnji priporočal.
  S tem zaupanjem hitimo k tebi, o devic Devica in Mati,
  k tebi prihajamo in pred teboj zdihujoči grešniki klečimo (stojimo).
  Nikar ne zavrzi, o Mati Besede, naših besed,
  temveč milostno nas poslušaj in usliši. Amen.

  Božje usmiljenje, ki si nam dalo Presveto Devico Marijo za Mater usmiljenja, zaupamo vate!

 10. Odresenje says:

  Prosim za zdravje sebe, sina in ljubljene osebe. Amen

 11. Jana says:

  Lepo pozdravljeni.
  prosila bi za molitev, da Bog stopi v moj odnos s partnerjem.
  Naj mi pomaga priti do pravega spoznanja, kjer ne bo dvomov pri sprejemanju odločitve.
  Hvala.

  • Hvala says:

   Spoštovana Jana!

   Gospod vam želi nekaj povedati!

   Prisluhnite, kaj naroča za življenje moškega in ženske v dvoje, ki v Gospodovih očeh postaneta eno telo.

   Mt 19,4-6 :”Ali niste brali, da ju je Stvarnik na začetku ustvaril kot moža in ženo 5 in rekel: Zaradi tega bo mož zapustil očeta in mater in se pridružil svoji ženi in bosta oba eno meso. 6 Tako nista več dva, ampak eno meso.

   Izročimo vašo prošnjo Gospodu.

 12. Janez says:

  Navaditi se moramo poslušati Boga, priučiti se moramo sposobnosti slišati in poslušati Boga, druge, ne le sebe. Imamo dvoje ušes in ena usta zato, da manj govorimo in več poslušamo! Kdor si te sposobnosti noče, ne more ali ne zna pridobiti, tvega, da Boga ne bo slišal celo takrat ko bo ta »glasno grmel«. Bog normalno ne uporablja druge poti za komunikacijo in spoznanje, kot je naš intelekt (razum, navdihnjen od Boga), naš občutek za ljubezen, za pravično, za dobro in našo vest, ko molimo in živimo po Evangeliju, kot nas uči Jezus in ko pomagamo in služimo drugim. Najpoglavitnejši problem je naša iskrenost v tem, kako si razlagamo in kako spolnjujemo Božjo voljo. Veliko več naše pozornosti bi morali posvetiti stvarem, ki od nas terjajo velike odgovornosti ali velike odločitve, našo vero in molitve, da delamo vse prav in v dobro nas in tudi drugih ljudi. Kaj in kako takrat moliti? Pomembno je, da sledimo svoji vesti, da tej zaupamo in da imamo pravi odnos do vere, da smo Ljubečiu, Usmiljeni, Dobri in da pomagamo ter služimo drugim. Božji odgovor v sebi vedno nosi dovolj rahločutnosti in modrosti: v Božjem odgovoru je vedno dovolj svetlobe (luči) za tistega, ki je »blage« volje –zakaj Bog vedno upošteva našo osebnost in svobodno voljo. Bog nikoli nikogar ne sili, ker ima svbobodno voljo. To je podoba Boga, vzgojitelja in Usmiljenega Dobrotnika, ki nas vedno Ljubi in nam hole le vse dobro. Molimo iskreno in goreče, da nas bo Bog slišal in uslišal. In naj nam moligtve pomagajo, da bomo vso Ljubezen in Dobroto prelili v Življenje! Ko bomo pomagali in služili drugim in odložili človeški egocentrizem, ki je v tem, da mislimo le nase in na svoje želje in potrebe, bomo odprili srce Gospodu in Gospod nas bo sklišal in uslišal; zato, ker hočemo z molitvijo in dejanji Dobrote in Usmiljenja ter služenja bližnjim tako kot Jezus prinašati Luč, Dobroto in Usmiljenje sebi in drugim na svet in tako pokazati, da Ljubimo Boga in Ljudi!

  Medmrežje Nauči nas Moliti, dopolnjeno in razširjeno; že objavljeno.

  »Jaz sem prišel, da bi imeli življenje in ga imeli v obilju.« (Jn, 10,10)

  Dodatek
  Bog nam govori in nam sporoča vedno z nežnim tihim glasom. Utihnimo, pojdimo na samoten kraj in mu prisluhnimo v molitvi, v pogovoru, z branjem Svetega pisma, tako kot Jezus v puščavi.

  Njegova govorica je tako neznatna in delikatna, da jo lahko že majhna sapica izniči. Prisluhnimo Bogu v miru in tišini, kaj nam sporoča. Bog vedno odgovarja na ponižno molitev, polno vere in zaupanja, ko imamo dober namen pomagati ali narediti nekaj dobrega. Pogosto Bog ne odgovarja takoj – tako je potrebno čakati. V čakanju pa se razodeva čar poslušanja, ponižnosti, vera, zaupanje. V pričakovanju na Božji odgovor pogosto v nas zraste zavest lastne odgovornosti. Tako pričakovanje požene v nas neke mehanizme, da mi iz naše strani naredimo vse, da bi tudi Bog lahko iz njegove storil vse. Tu sorazlogi da nekatere rešitve pridejo šele kasneje.Vendar Bog zelo pogosto odgovarja. Problem seveda ne leži v njegovem odgovoru, pač pa v našem vprašanju. Smo iskreni ali nismo? Če nismo iskreni –tudi Boga ne moremo čutiti. V tej točki je nekaj podrobnejših poudarkov:

  a) Bog nikoli ne govori proti »zdravi pameti«
  b) je vedno na strani dobrega, pravega in resnice, posebno ko želimo dobro drugemu
  c )ni nikoli neiskren do naših potreb, počutij, težav…
  d) nikoli ne podpira naše hudobije, egoizma in igračkanja z njim, ne podpira naših utvar in iluzij, ošabnosti in ambicioznosti (povzpetnost na račun drugega)
  f) pogosto govori proti naši volji, kar nam ni prav ali pač?!
  g)govori mi iskreno celo to, kar mi ni všeč (kar mi ni po godu)
  h) pogosto govori takrat, ko bi jaz raje, da bi on molčali)
  g) govori tudi preko molka, tišine, drugih ljudi, Svetega pisma…

  • Janez says:

   Oprostite spet sem se zmotil in dal prispevek na Prosim za molitev, namesto na Članki za Dušo. ČLovek je majhen in zmotljiv. Bog Usmili se nas in na Pomagaj.

  • Miro says:

   Spoštovani g. Janez, dogovorjeni smo, da vse daljše članke objavljamo v rubriki “Članki za dušo”. V tej rubriki pa dajemo prednost prošnjam prosilcev Božjih milosti in krajšim odgovorom (duhovni nasveti, spodbude, molitve) na njihove zapise. Poleg tega tu objavljamo tudi besede Usmiljenega Jezusa, skrivnosti rožnega venca, kar je zelo na kratko in v neposredno pomoč vsem, ki prosijo za molitev. Skratka, zadnji prispevek, ki ste ga tu objavili tematsko sodi v rubriko “Članki za dušo”.

   Bog vas obilno blagoslovi!

  • Miro says:

   Na temo Božje govorice (ta članek je g. Janez sicer pomotoma uvrstil v to rubriko) priporočam, da si preberete tudi članek »Božji glas v človeku je tih in nevsiljiv« (avtor: Christoph Stein).

   https://www.casnik.si/bozji-glas-v-cloveku-je-tih-in-nevsiljiv-a-vztrajen/

 13. Miro says:

  GOSPOD JEZUS: »ZA VSE, KAR MOLITE IN PROSITE, VERJEMITE, DA STE ŽE PREJELI, IN SE VAM BO ZGODILO« (Mr 11,24).

  Priporočimo se Svetemu Duhu za močno vero in zaupanje v Gospoda, ki nas odrešuje v vsakem življenjskem položaju. Prosimo ga za pomoč, da bi se naša volja popolnoma ujemala z Njegovo odrešujočo voljo. Po Gospodovem zgledu v vrtu Getsemani pogumno recimo: Zgodi se presveta Božja volja! Tako po vsaki ponižni, iskreni in vztrajni molitvi vedno prejmemo tisto, kar je po Božji volji najboljše za naše odrešenje.

  O presveta Božja volja, ljubim Te nadvse!

 14. Dejan says:

  Prosim za molitev da moja ljubljena osebaozdravi od raka ali pa da se vsaj ta ustavi. AMEN

  • Miro says:

   Spoštovani Dejan,

   Z mojim življenjskim angelom, če ga smem tako poimenovati zaradi prejetih dobrot – angelom, ki mi ga je Usmiljeni Bog poslal na življenjsko pot v najbolj prelomnem trenutku na priprošnjo sv. Leopolda Mandiča – bova še danes skupaj molila za ozdravljenje vaše ljubljene osebe na priprošnjo Device Marije. In to na enem prekrasnem, zame najlepših kotičkov tega sveta, žal številnim ljudem (še) neznanega. Naprošam pa tudi vse molilce na tej spletni strani, da v molitev rožnega venca vključimo ne samo omenjeno prošnjo, temveč tudi prošnje drugih trpečih sestra in bratov, ki se priporočajo v molitev. V močni veri vedno sprejmimo vse, kar bo odločil Odrešenik Jezus Kristus. Gospod vedno odloča tako, kot je za nas in naše odrešenje najboljše v skladu s presveto Božjo voljo.

   Marija, Kraljica presvetega rožnega venca, prosi za nas!

 15. Miro says:

  “ROŽNI VENEC JE MOJA NALJUBŠA MOLITEV!”

  To je sodobni svetnik in duhovni velikan sv. Janez Pavel II. zapisal leta 2002 v Apostolskem pismu Rožni venec Device Marije. Ne preslišimo klicov Device Marije in svetnikov! Ob sobotah se z veseljem poglabljajmo v veseli del RV. Prva skrivnost se glasi:

  1 . KI SI GA, DEVICA, OD SVETEGA DUHA SPOČELA.
  2. Zaradi katerega je našla milost pri Bogu.
  3. Ki je velik in Sin Najvišjega.
  4. Ki bo vladal Jakobovi hiši vekomaj.
  5. Kateremu je Bog dal prestol Njegovega očeta Davida.
  6. Čigar kraljestvu ne bo konca.
  7. Ki je izpolnil hrepenenje narodov po Odrešeniku.
  8. Ki si ga, Devica, sprejela, kot ponižna Gospodova dekla.
  9. Ki je postal eden izmed nas, nam enak v vsem, razen v grehu.
  10. Ki je postal Človek, da bi mi postali otroci Božji.

  V molitev rožnega venca vključimo prošnje prosilcev milosti na tej spletni strani, pa tudi druge molitvene namene, o katerih smo že večkrat pisali. Po vsaki molitvi pogumno recimo: Zgodi se Božja volja! Močna vera v Odrešenika Jezusa in v Njegovo zdravilno in odrešenjsko moč lahko, če je takšna Božja volja, “premika gore” težav, ovir, notranje ranjenosti, bolezni itd. Jezus: “Vse je mogoče tistemu, ki veruje” (Mr 9,23).

  Marija, Kraljica presvetega rožnega venca, prosi za nas!

 16. Jasna says:

  Prosim za molitev, da bi bilo danes vse dobro, da bi bil partner vredu in bi preživeli lepe trenutke skupaj. Resnično prosim naj bo vse dobro, ker me je res strah kakšen bo partner.
  Iskrena hvala, Jasna

 17. Žametna vrtnica says:

  Sveta Marija z Jezusom prosim te, da bi bila sprejeta v novo službo. V sedanji postaja ne znosno. Amen.

  • Minako says:

   Draga Žametna vrtnica, spomnila se vas bom v molitvi. Vem, kako vam je. Tudi jaz sem že nekaj časa v službi, kjer mi je zelo težko. Iščem drugo službo, nekaj se kaže, ampak sem v dilemi, ker me v septembru čaka poseg in bolniška. Zdaj pa ne vem kako se odločiti. Vedno se sprašujem, koliko je v moji moči, da se odločim kako naprej. Koliko sem jaz odgovorna za moje življenje. O dobri moj Jezus, prosim bodi ob meni..naj čutim tvojo prisotnost. Prosim, da bi bila zmožna položiti te dileme v tvoje roke, prosim nakaži mi kako se odločiti, da bom vseeno ravnala kot odgovorna oseba.

 18. Jasna says:

  Prosim za molitev, da bi partner vredu prišel domov, da ne bi bil pijan in da ne bi razgrajal, ter da bi bil vredu do hčerke, njenega fanta, sestre in nenazadnje tudi do mene in drugih. Iskreno prosim, ker se resnicno bojim. Prosim da bi bilo vse dobro danes, jutri in naslednje dni.
  Da bi le bilo vse dobro.
  Iskrena hvala, Jasna

  • Hvala says:

   Spoštovana Jasna!

   OB ČASU, KI GA JE DOLOČIL GOSPOD, BO DAL REŠITEV VAŠI DRUŽINI.

   GOSPOD JE REKEL: Psalm 91, 14-16

   14 Ker mi je vdan, ga hočem osvoboditi,
   branil ga bom, ker spoznava moje ime.
   15 Kliče me, pa ga uslišim,
   z njim sem, ko je v stiski,
   rešim ga in mu izkažem čast.
   16 Z dolgostjo dni ga nasitim,
   pokazal mu bom svoje rešenje.

  • Janez says:

   Bolj ko bomo molili k Bogu, Boga in ljudi ljubili in bolj ko bomo spoznavali Boga in v življenju udejanjali to, kar se bomo naučili o Božjih naukih in pravičnih Božjih zahtevah, močnejša bo naša vera vanj in vedno bolj nam bo blizu, če bomo sponjevali Božjo Voljo in živeli kot je živel Kristus. (Kološanom 1:9, 10)

   • Miro says:

    To gotovo drži in je v duhovno spodbudo. Poudarimo še, da nam Gospod Jezus na tej poti podarja svete zakramente, to je zdravilne in odrešenjske studence Božjega usmiljenja. Le-ti nas v silni moči Kristusove predragocene Krvi očiščujejo in nam podarjajo luč in moč na ozki poti sprejemanja in spolnjevanja presvete Božje volje. Naše trpljenje (dušne in telesne preizkušnje, bridkosti, stiske …) je v polnosti osmišljeno šele v moči svetega Križa, v moči Njegovega prebridkega trpljenja, darovanega za naše odrešenje in za našo večno srečo v Bogu!

    Božje usmiljenje, neizmerno v zakramentu evharistije in duhovništva, zaupamo vate!

 19. a. says:

  Prosim za molitev za zdravje svojih staršev, moževih staršev in vseh nas. Prosim tudi za razrešitev težav, ki se pojavljajo v službi. Bog povrni za vaše molitve. Magdalena Gornik, prosi za nas!

  • Janez says:

   O Bog, tvoje usmiljenje je neskončno, tvoja milost neizčrpna, Tvoja Dobrota Neizmerna. Milostno poglej na nas, pomnoži v nas delo svojega usmiljenja , da ne bomo obupali tudi v največjih preizkušnjah, temveč bomo bolj zaupali v Božjo voljo, ljubezen in usmiljenje. Prosim sliši in usliši prošnje, ki Ti jih izrekamo in nam Pomagaj, da se bo po Tvojem Velikem Usmiljenju vse prav uredilo. Po našem Gospodu Jezusu Kristusu, Kralju usmiljenja , ki s teboj in s Svetim Duhom izkazuje usmiljenje vekomaj. Tvoja je Oblast in Slava Vekomaj. Amen.

   • Miro says:

    Zelo priporočam naslednjo

    MOLITEV K MAGDALENI GORNIK

    Vsemogočni Bog, Oče luči,
    od tebe prihaja vsak dober dar.
    Svojo služabnico Magdaleno Gornik
    si obdaril s čudovitimi darovi
    mističnih milosti in bogoljubnega življenja.
    Usliši naše molitve in poveličaj jo,
    da bo pred vesoljno Cerkvijo
    prišteta k zveličanim.
    Po Kristusu, našem Gospodu. Amen.

    Oče naš… Zdrava Marija… Slava Očetu.

    Dobri Bog, po priprošnji Magdalene Gornik,
    mi podeli milost …

    Presveto Srce Jezusovo, usmili se nas!
    Brezmadežno Srce Marijino, prosi za nas!
    Sv. Jožef, prijatelj Najsvetejšega Srca, prosi za nas!
    Božja služabnica Magdalena Gornik, prosi za nas!

    BOŽJE USMILJENJE, NEIZMERNO V ZAKRAMENTU EVHARISTIJE IN DUHOVNIŠTVA, ZAUPAMO VATE!

    P.S.: Božji služabnici Magdaleni Gornik sem osebno zelo hvaležen, ker po molitvah na njenem grobu ob cerkvi Marije Snežne na Gori nad Sodražico še nikoli nisem odšel praznih rok. Bogu hvala za vse milosti na njeno priprošnjo.

    • a. says:

     Tudi sama se Magdaleni Gornik rada priporočam in če je le možno obiščem njen grob. Naj nam pri Bogu izprosi obilo milosti. Obilo blagoslova vam želim.

 20. Miro says:

  POGUMNO Z MARIJO POMOČJO, KI NAS VARNO IN ZANESLJIVO VODI K ODREŠENIKU JEZUSU!

  Danes, ko je sreda, se v molitvi rožnega venca spominjamo še zlasti skrivnosti častitljivega dela RV. Ena od skrivnosti se glasi:

  KI JE TEBE, DEVICA, V NEBESA VZEL.
  2. Ki ni pustil, da bi tvoje telo strohnelo v grobu.
  3. Ki je tebe, Devica, nagradil za zvesto izpolnjeno nalogo.
  4. Ki je po tvojem Vnebovzetju podaril Cerkvi hrepenenje po nebesih.
  5. Ki po tvojem Vnebovzetju dviga naše misli k nebeškim željam.
  6. Ki je po tvojem Vnebovzetju razodel moč Svoje zmage nad smrtjo.
  7. Ki je tebe, Devica, postavil za Mater Svoji Cerkvi.
  8. Ki je po tvojem Vnebovzetju kači dokončno strl glavo.
  9. Ki po tebi, Devica, uslišuje prošnje Svoje Cerkve.
  10. Ki nam po tebi, Devica, daje premagovati hudega duha.

  Molimo sveti rožni venec in rožni venec Božjega usmiljenja, z gorečo prošnjo, naj Marijin plašč neizmernih božjih milosti varuje vse naše sestre in brate, posebej trpeče, ki so zapisali prošnje, bodisi zase bodisi za svoje bližnje: Jasna, Kristina, Mateja, Marta Rešetič, Mirjam, Irena, Sija, Ksenija, Kras, Sofija, Anže in drugi prosilci božjih milosti. V Marijino priprošnjo in varstvo izročimo tudi prizadevanja g. Administratorja, ge. Hvala, g. Janeza (duhovna sporočila, duhovne spodbude, nasveti) ter prizadevanja drugih molilcev, posebej tistih, ki slavijo Jezusa v Najsvetejšem zakramentu in prosijo za uslišanje trpečih na tej spletni strani. Zgodi se presveta Božja volja!

  POD TVOJE VARSTVO PRIBEŽIMO

  Pod tvoje varstvo pribežimo,
  o sveta božja Porodnica,
  ne zavrzi naših prošenj
  v naših potrebah,
  temveč reši nas
  vselej vseh nevarnosti,
  o častitljiva in blagoslovljena Devica,
  naša gospa, naša srednica,
  naša besednica!
  S svojim Sinom nas spravi,
  svojemu Sinu nas priporoči,
  svojemu Sinu nas izroči!

  Presveto Srce Jezusovo, usmili se nas!
  Marija, Kraljica presvetega rožnega venca, prosi za nas!
  Sv. Jožef, prijatelj Najsvetejšega Srca, prosi za nas!

 21. Jasna says:

  Vsemogočni Milostni Bog, Presveta Devica Marija, Sveti Jožef, pomagajte da bo vse dobro, da bi bil partner vredu in bi prišel miren domov, da ne bi bilo kaj narobe. Prosim za molitev, da bi res bilo vse dobro, da bi partner res bil vredu tako danes kot naslednje dni. Da bi se razumel s hčerko, njenim fantom, sestro in drugi.
  Da bi le bilo vse dobro.
  Iskrena hvala, Jasna

 22. KRISTINA says:

  Prosim za mojega brata ki nenormalno pije in tava. Ne vem kaj se bo zgodilo, vse polagam v Božje roke, svojo nemoč, nenaspanost, žalost, solze, njegovo opitost, besede, jezo, tesnobo, sovraštvo, ljubezen, ……….. Hvala, Gospod za te posebne milosti v katerih se kalim, v katerih se bojujem, molim, jezim, kričim, katere hočem, da se čimprej končajo, krepijo me besede sv.Faustine Kowalske, ki nekje v dnevniku piše, da čim večje je trpljenje več milosti prejema.
  sv.Faustina Kowalski prosi za nas

  • Hvala says:

   Spoštovana ga. KRISTINA!

   Iz svojega življenja vam lahko svetujem: želite, da se vaše trpljenje čimprej konča, če vas prav razumem. Gospod vas usposablja, prenavlja, zato vam bo dal potrebne milosti, da boste to stanje vzdržala, da BOSTE Z VESELJEM SPREJELA TRPLJENJE. Ne odrivajte trpljenja od sebe, to smo že večkrat pisali o tem, tudi ne zaradi tega, KER S TEM ODRIVATE BLAGOSLOVE OD SEBE IN OD CELE DRUŽINE. Verjemite mi.

   Nekaj kratkih let traja naše življenje na tem svetu, tudi če bi dosegli 100 let, kaj je to v primerjavi z večnostjo-NIKOLI KONCA! NE ODRIVATI VEČNE SREČE OD SEBE, PA TUDI ZEMELJSKE NE, KI JO GOSPOD DAJE PO PRESTANIH PREIZKUŠNJAH, OB NJEGOVEM ČASU IN NJEGOVI VOLJI.

   Sedaj še niste dovolj “utrjena”, da bi lahko SVOBODNO ŠLA SKOZI TA ŽIVLJENSKI VIHAR IN POPOLNOMA ZAUPALA V GOSPODOVO VOLJO.

   Prepustite se popolnoma v JEZUSOVE PREBODENE ROKE IN SE NE BOJTE, ZA VSAKEGA IMA NAČRT IN REŠITEV .

   Božje usmiljenje, ki si višje od nebes, vate zaupamo!

 23. Mateja says:

  Za psihično in fizično zdravje. Koga mi svetujete dragi molilci za nasvet o izganjanju hudega duga6? Kakšni so znaki ko preži nad tabo? Bogu hvala. Amen.

  • Hvala says:

   Spoštovana Mateja!

   Najprej vas lepo pozdravljam in vas pohvalim, ker ste imela pogum vprašati o perečih vprašanjih, ki jih danes mnogi zanikajo in si zatiskajo oči. Vendar Jezus si ne zatiska oči pred realnostjo, ki je bila v tistem času in je v današnjem času, saj je ozdravljam ljudi pred 2000 leti in ozdravlja danes.

   Takole vam svetujem: najprej če lahko preberite knjigo z naslovom BLAGOSLOV ALI PREKLETSTVO , sami lahko izberete, napisal Prince Derek. To knjigo naj bi prebral res vsak kristjan.

   Na portalu- Frančiškani je uradno objavljena telefonska številka exorcista p. Petra Vrabca, ki ima vsak mesec tudi maše v Novem mestu za notranje ozdravljenje. On je uradni, pooblaščeni exorcist od škofije. Mislim, da bi bilo najbolje kontaktirate z njim.

   Prijavite se tudi na molitve za osvoboditev, ki jih vodijo pooblaščeni ljudje-od Gospoda- (lahko laiki ali duhovniki), vam bo Gospod preko njih pokazal IZVOR oz. KORENINO VSEH VAŠIH PROBLEMOV.
   Prosite Svetega Duha v molitvi, da vam pokaže, kaj vam je za storiti. Gospod vas bo vodil, ne bojte se, imejte ZAUPANJE V NJEGA.
   Svetujem vam, da preberete članke, ki vam jih bom priložila .
   Zelo pomembno gradivo o tem je, da res preberete knjigo OSVOBOJEN, napisal Neal Lozano in UPIRANJE HUDIČU , napisal tudi Neal Lozano.

   Glejte, ko človek vidi, spozna, da nima fizičnega in psihičnega zdravja, je POTREBNO UGOTOVITI IZVOR PROBLEMOV. Če vam uradni zdravniki oz. specialisti pri vas ne bi ugotovili nobene diagnoze, potem je potrebno zdravljenje na duhovnem področju. To pa se začne s tem, kar sem vam naštela: MOLITVE ZA OSVOBODITEV IN ČE BO POTREBNO OBISK PRI EXORCISTU.

   Gospod želi, da so Njegovi otroci zdravi-otroci smo vsi ljudje. KORAK STE ŽE NAREDILA Z VAŠO RES LEPO IZRAŽENO ŽELJO, DEJANSKO STE ŽE ZAVPILA JEZUSU NA POMOČ!

   Želim, da še kaj vprašate karkoli vas zanima, IN NIČESAR SE NE BOJTE! PRIZNANJE, POGUM IN PONIŽNOST, GOSPOD SE BO UZRL NA VAS.

   Vse dobro!
   https://www.nm-kloster.si/?page_id=16

 24. Petra says:

  Srčno prosim za molitev, da bi po mesecih neuspeha vendarle našla ustrezno zaposlitev; ki me ne bo izčrpavala – da bi še vedno imela dovolj moči in časa tudi za moža in otroka.
  Povezani v molitvi. BVB

 25. molilka says:

  prosim za molitev za zdravje naših živali, in da dvema telesna temperatura pade na normalno raven.
  hvala. BVB in povrni.

 26. Marta Rešetič says:

  Spoštovani bratje in sestre v Kristusu!

  Danes, na praznik Marijinega Vnebovzetja, sem občutila globoko hvaležnost do Gospoda Jezusa in Njegove in naše Matere. Hectorjev oče, ki zaradi napada talibanov ni uspel odpotovati v ZDA k sinu, se mi ni oglasil od četrtka zgodaj zjutraj. Danes dopoldan, okoli enajste ure, pa sem prejela njegovo sporočilo. Zaradi stresa in trpljenja, ki ga doživlja v Siriji, ga boli želodec. Pravi, da je mogoče na želodcu razjeda. Zaradi neprespanih noči in ker ni počival, zdaj počiva. Odhod iz Sirije se je oddaljil.

  Prosim za molitev, da ozdravi, če gre za razjedo na želodcu. Dokler je v Siriji in ko bo v ZDA, jaz prosim za ozdravljenje z molitvijo in besedami upanja iz Svetega pisma, ki mu jih pošiljam. Prosim tudi, da se mu ponovno odpre pot iz Sirije v ZDA, Columbus, kjer varuška skrbi za sina Hectorja.

  Danes sem našla na molitev.net naslednjo molitev, ki sem jo malenkostno prilagodila zase in si jo izposojam:

  Jezus, prosim, pridi in živi ter ostani v meni tako, da bom:
  s Teboj mislila in čutila v sebi kot dobra in strpna kristjanka,
  s Teboj molila ter Boga in Marijo prosila za razne dobre namene za druge ljudi in zase,
  s Teboj odpuščala in pozabila na hudobijo in krivice drugih ljudi,
  s Teboj trpela in pretrpela razne bolezni in bolečine ter krivice,
  s Teboj ljubila druge ljudi in jim pomagala z dobro besedo, z besedami iz Biblije, dobroto in s konkretno dejavno pomočjo,
  s Teboj bom na strani rešitev in ne na strani problemov Življenja,
  s Teboj tolažila sebe ter druge in se ne pritoževala,
  s Teboj bom zgled krščanskega življenja po Evangeliju in desetih Božjih zapovedih ter drugih postavah,
  s Teboj bom orodje Božjega miru, Dobrote in Ljubezni v svetu za druge Ljudi, ki so pomoči potrebni.

  Hvala vsem, ki se oglašate na tej spletni strani, kjer smo vzpodbujeni, da molimo drug za drugega. Upam, da bom v bližnji prihodnosti lahko kaj več povedala o Hectorju in njegovem očetu.
  Marta

 27. Mirjam says:

  Blažena Devica Marija, na tvoj praznik se priporočamo za trpinčene in izkoriščane otroke vsega sveta. Vzemi jih pod tvoje varstvo. Iz srca hvala.

 28. Irena says:

  Pred jutrišnjim velikim Marijinim praznikom -Marijinim vnebovzetjem,v mojem rojstnem kraju rečemo rožanca,te draga Marija lepo prosim za mojo veliko željo,da se bom kljub preprekam udeležila tega praznika. Velika želja je tudi zato,da bom lahko s sestro,ki živi sama in je osamljena,ter ji ta praznik veliko pomeni. Prosim za tvoje varstvo in pomoč,da bo jutri šlo vse dobro. Zahvala dobremu Bogu,usmiljenemu Jezusu in naši nebeški materi Mariji za vse dobro,kar smo prejeli. Zahvala tudi svetemu Juda Tadeju,patru Piju,svetemu Jožefu in našim angelom varuhom .

  • Irena says:

   Zahvala materi Božji Mariji ,da sem se s sestro udeležila njenega praznika,kljub naporu tega dne. Neizmerno sem ji hvaležna,ker me je varovala na poti in na vseh dogodkih tega dne. Če za kaj prosimo kar je dobro in delo usmiljenja nam je to tudi uresničeno. Velika zahvala svetemu Juda Tadeju,svetemu Jožefu,patru Piju,angelu varuhu,dobremu Bogu in usmiljenemu Jezusu.Še naprej prosim njihovega varstva in pomoči za mojo družino in mojo sestro.

 29. KRISTINA says:

  Prosim za molitev za mojega brata ki spet pije. Naredil je veliko škodo, svakinja, tast tašča me zaradi tega z besedami ubijajo. Ne govorim veliko, Bogu sem dala vse v njegove roke naj On naredi, kar je v njegovi moči in volji. Jaz sem mu edina sorodnica a ga naj tudi jaz zavržem, že tako mu je življenje prepleteno, izguba staršev, dedovanje, alkohol….. Ljubi Bog ne morem ga pustiti samega, Ti veš kaj vse se dogaja. kaj se je v preteklosti zgodilo, prosim pridi hitro na pomoč…..

  Presveto Srce Jezusovo usmili se nas
  Dragoceno Srce Marijino reši nas
  sv. Faustina Kowalska prosi z nas

  • Janez says:

   Jezus prosim pridi in živi ter ostani v meni tako, da bom:
   s Teboj mislil in čutil v meni kot dober in strpen človek in kristjan,
   s Teboj molil ter Boga in Marijo prosil v meni za razne dobre namene za druge ljudi in zase,
   s Teboj odpuščal in pozabil na hudobijo in krivice drugih ljudi,
   s Teboj trpel in pretrpel v meni razne bolezni in bolečine ter krivice,
   s Teboj Ljubil druge Ljudi in jim pomagal z dobro besedo, dobroto in konkretno dejavno pomočjo,
   s Teboj bil na strani rešitev in ne na strani problemov Življenja,
   s Teboj tolažil sebe ter druge in se ne pritoževal,
   s Teboj bil zgled krščanskega življenja po Evangeliju in desetih Božjih zapovedih ter drugih postavah,
   s Teboj bil orodje Božjega miru, Dobrote in Ljubezni v svetu za druge Ljudi, ki so pomoči potrebni.

   Jezus prosim Te glej iz mene, ljubi v meni slabe in dobre stvari, deluj, nastopaj in govori iz mene, sveti prosim skozi mene Svojo Svetlobo Ljubezni, Upanja in Dobrote, vlivaj meni in ljudem pogum, moč in pomoč ter me prosim varno vodi skozi preizkušnje in puščave k Studencem in Vodam Miru in Počitka ki so pri Tebi. V Tebi se namreč umiri moja duša in srce.
   Jezus prosim uporabljaj v koristne namene zame in za ljudi moje roke, moje noge, moje srce, mojo pamet mene popolnoma vsega tako, da nas pripelješ po Poti Odrešitve s Svetim Duhom k Očetu in da bo Gospod Bog ves v vseh dejanjih in našem življenju ter nas pri tem vse blagoslovil.

   Gospod v tem svetu, ki je Tvoja Stvaritev, bom ostal kot Tvoj Otrok ves pred Teboj sredi vseh naporov in prizadevanj, sredi hrupa in raznih vojn ter bojev v svetu, sredi nemirne množice ljudi, ki tavajo in Te iščejo iz Oči v Oči.
   Prosil Te bom zase in za vse Ljudi dobre Volje, ki Te potrebujemo, da nam pomagaš priti k Tebi in nas vodiš, da ne zaidemo po drugih poteh.
   Amen

   Božja Pomoč, Božje Usmiljenje in Božja Dobrota Vate Zaupamo!

   Del dopolnjene molitve, ki sem jo objavil včeraj na Molitve: Prihajam k Tebi, molitve in premišljevanja, kapucini 1995.

   • Miro says:

    Prestolu Božjega usmiljenja se bližajmo s pomočjo mogočne priprošnje Preblažene Device Marije, kar nam priporočajo številni svetniki in svetnice.

    ZDRAVA, MORSKA ZVEZDA

    Zdrava, Morska zvezda,
    ljuba Božja Mati,
    vseh devic Devica
    in Nebeška vrata.

    Ave – te pozdravlja
    Gabriel, nadangel,
    srečno drugo Evo,
    ki nam mir prinašaš.

    Ti jetnike reši,
    slepim vid povrni,
    zlo od nas odvrni,
    z dobrim nas obdari.

    Mater se izkaži,
    tvoje Božje dete
    naj po tebi usliši
    naše srčne želje.

    O, Devica sveta,
    blaga vsa in čista,
    vseh nas grehov reši,
    čistost v nas obnovi.

    Naj kot ti živimo,
    varno pot nam kaži,
    da se s tvojim Sinom
    v raju veselimo.

    Čast Bogu Očetu,
    Kristusu Gospodu
    in enako Duhu
    Svetemu na veke.
    Amen.

    Božje usmiljenje, ki si nam dalo Presveto Devico Marijo za Mater usmiljenja, zaupamo vate!

    • Hvala says:

     Spoštovana KRISTINA!

     Zakaj bi zavrgli oz. zavračali brata?

     Dr. Tomislav Ivančić pravi takole: NIKOGAR NE MOREŠ SPREOBRNITI , ČE GA NE ZMOREŠ SPREJETI. NAJPREJ MU MORAŠ ODPUSTITI, ODPUSTITI, ODPUSTITI….TAKO DA POSTANEŠ POPOLNOMA PREVODEN. BOG JE LJUBEZEN IN KADAR NE ODPUŠČAŠ, OSTANEŠ V JEZI. LJUBEZEN IN JEZA SE NE MORETA POGOVARJATI MED SEBOJ. ČE NE ODPUŠČAŠ, SE VEŽEŠ NA TE LJUDI, VEŽEŠ SE NA GREH, JEZO , ODPUSTITI POMENI LOČITI SE OD NJIH. ČE SE ŽELIŠ MAŠČEVATI SOVRAŽNIKU, MU ODPUSTI. TEDAJ JE ON V BOŽJIH ROKAH. ČE NE ODPUSTIŠ, SE BOŠ IZGUBIL KOT ČLOVEK IN BOŠ OBDRŽAL GREH, RAZDOR IN PEKEL V SEBI, V DRUGEM ČLOVEKU IN V CELEM SVETU.

     Vidimo, da je najprej potrebno odpuščati vsem. Gospodu poimensko naštejte imena ljudi, ki so vas prizadeli, opravljali, ogovarjali, zmerjali, preklinjali itd….Mu povejte, da želite -res iskreno želite odpustiti vsem navedenim, Ga prosite vsak dan da vam pomaga v tem in vam ob Njegovem času podeli to veliko milost.

     Nobenega človeka tudi najbolj odrinjenega iz družbe, alkoholika, uživalca mamil, preganjalca itd…ne izločajmo mi ljudje, nismo zato pristojni , odpuščajmo jim ter jih s tem IZROČIMO BOGU , On bo poskrbel za njih. BLAGOSLAVLJAJTE TUDI VSE LJUDI, KI VAM DELAJO KRIVICO, VAS ZANIČUJEJO itd…

     Zavedati se je potrebno, da je vse ljudi ustvaril Bog, tudi slabotne, DA JIH BOG NESKONČNO LJUBI, GREH PA SOVRAŽI. Zato se ne smemo takih ljudi sramovati, ali pa bežati od njih.
     Kajti če bi tako počeli delujemo proti Bogu. Bog uči drugače. Ne moremo moliti, prositi Boga za pomoč , hoditi k Sveti maši, potem pa se izogibati slabotnih ljudi. V slabotnih ljudeh se zrcali JEZUS.

     Ravno tako je nedopustno, da bi z svojimi ustnicami molili k Bogu, potem pa s temi istimi ustnicami žalili ljudi, zmerjali, se jezili na njih ali jih celo preklinjali.

     Bratu pomagajte kolikor morete, če ne morete GA PA LJUBITE Z VSO MOČJO IN PREPUSTITE GA GOSPODU, On bo preskrbel za njega, kakor tudi za ostale.

     Samo ljubezen je tista, ki vse premaga!

     Božje Usmiljenje, ki si višje od Nebes, vate zaupamo!

 30. Miro says:

  MARIJA NAS NENEHNO VABI K MOLITVI SVETEGA ROŽNEGA VENCA!

  Preblažena Devica Marija nam podarja čudovito molitev svetega rožnega venca. Na sobotni dan posebej premišljujemo skrivnosti Veselega dela rožnega venca. Kot je dejal papež Frančišek, se v svetu širi globalizacija brezbrižnosti, ker v njem primanjkuje Božje ljubezni. To ljubezen lahko v nas zaseje in ohranja prav molitev rožnega venca.

  Z Marinino pomočjo se poglobimo v vseh pet skrivnosti Veselega dela rožnega venca. Pri drugi skrivnosti premišljujemo:

  1. KI SI GA, DEVICA, OB OBISKANJU ELIZABETE NOSILA.
  2. Ki ti je navdihnil pesem: Moja duša poveličuje Gospoda.
  3. Ki se je ozrl na nizkost Svoje dekle.
  4. Ki ti je storil velike reči zaradi Svoje mogočnosti in svetosti.
  5. Čigar usmiljenje traja od roda do roda njim, ki mu v ljubezni služijo.
  6. Ki je razkropil nje, ki so napuhnjenih misli.
  7. Ki je vrgel mogočne s prestola in povišal nizke.
  8. Ki je lačne napolnil z dobrotami in bogate odpustil prazne.
  9. Ki je sprejel Svojega služabnika Izraela.
  10. Ki je dal Elizabeti spoznati Svojo navzočnost.

  http://www.molitev.net/molitev/rozni-venec

  V trdnem zaupanju v priprošnjo in pomoč Preblažene Device Marije molimo po namenih, ki so jih zapisali: Mirjam, Jasna, Sija, Kristina, Janez, Mateja, Ksenija, Kras, Sofija, Anže in drugi prosilci Božjih milosti. Molimo pa tudi po drugih namenih (za grešnike, verne duše v vicah, za svetost zakoncev in staršev, za svetost duhovnikov in redovnikov, za mir v svetu …). Zgodi se presveta Božja volja!

  Presveto Srce Jezusovo, usmili se nas!
  Marija, Kraljica presvetega rožnega venca, prosi za nas!
  Sv. Jožef, prijatelj Najsvetejšega Srca, prosi za nas!

 31. Mirjam says:

  Častiti Bog, Sveta Devica Marija, preljubi Jezus Kristus, Sveti Angeli in Svetniki prosim vas za moč in milost za izpolnitev spovednih zaobljub in priporočil ob priliki praznika Marijinega vnebovzetja. Iz srca hvala.

 32. Jasna says:

  Prosim za molitev, da bi bil partner vredu., da bi prenehal s pitjem alkohola, da bi res bilo lepo živeti z njim. Prosim, da bi bila hčerka zdrava, da se ji ne bi poslabšalo zdravstveno stanje in da, kamorkoli bo šla, da bi se srečno vračala domov.
  Iskrena hvala, Jasna

 33. Sija says:

  Srčno vas vse skupaj naprošam za molitve, da bi uspešno brez nesreč opravili delo ki nas čaka v teh dneh.

  Mir in vse dobro vsem.

  Sija

  • Janez says:

   SVETI DUH, TI SI LUČ NAŠEGA ŽIVLJENJA
   Sveti Duh, Ti si luč našega življenja. Ti hočeš vse narediti novo v naši sredi. Pridi in spremeni ter predrugači ter prenovi temeljito vse, kar se zoperstavlja Tvojemu delovanju v naši skupnosti. Prosim pomagaj nam ljudem in nas spreobrni, da bomo postali drugačni in boljši ljudje in kristjani, Bogu v Veselje. Pomagaj nam, da se bomo skesali in poboljšali. Preženi vse predsodke, zavist, obrekovanja na različnih ravneh, iskanja moči in prevlade ter vso zlaganost, ki smo ji povsod priča danes, ko Človek ni Človeku vedno Človek, ampak je vse kaj drugega kot Dober Človek. Ustvari v nas čisto srce, usmiljenje, dobroto in razsvetljen razum, da bomo lahko spoznali to, kar Ti želiš; in bomo pripravljeni hoditi po poti, ki si nam jo Ti pokazal tako, da bomo po strmi in težki poti k Tebi hodili in izpolnjevali Tvoje Nauke in zapovedi ter živeli po Božji Volji. Amen

   • Miro says:

    LAHKO VERJAMEMO, DA MARIJA RES ŽELI, DA MOLIMO ROŽNI VENEC, SAJ JE V FATIMI PRI VSEH ŠESTIH PRIKAZOVANJIH NAROČILA: »MOLITE ROŽNI VENEC.« MED ZADNJIM FATIMSKIM PRIKAZOVANJEM, 13. OKTOBRA 1917, SE JE MARIJA PREDSTAVILA KOT KRALJICA ROŽNEGA VENCA.

    O molitvi rožnega venca po posameznih dnevih glej na:
    http://www.molitev.net/molitev/rozni-venec

    Kot že rečeno, se povežimo v molitvi svetega rožnega venca in rožnega venca Božjega usmiljenja. Molimo po namenih, ki so jih zapisali: Sija, Kristina, Janez, Mateja, Ksenija, Kras, Sofija, Anže, Renata, Mitja, Jasna, Vida … ter Administrator (Marijina sporočila iz Medjugorja), Hvala (duhovne spodbude) in drugi prosilci Božji milosti.

    Naj nas Sveti Duh, Tolažnik in Pomočnik, razsvetli glede potrebnosti molitve rožnega venca, obhajanja svete Evharistije in drugih zakramentov ter glede opravljanja del usmiljenja v odnosu do bližnjega. Naj Gospod Jezus vse trpeče sestre in brate – tako verujoče kot neverujoče – obilno blagoslovi na priprošnjo Marije, Kraljice rožnega venca. Zgodi se presveta Božja volja.

    Božje usmiljenje, ki si nam dalo Presveto Devico Marijo za Mater usmiljenja, zaupamo vate!
    Božje usmiljenje, neizmerno v zakramentu evharistije in duhovništva, zaupamo vate!
    Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, zaupamo vate!

    • Miro says:

     Kako naprej v našem skupnem prizadevanju po ozdravljenju in odrešenju trpečih v moči Svetega Duha? Predvsem z iskreno in vztrajno molitvijo in Marijino pomočjo. PO MARIJI K JEZUSU!

     Danes molimo žalostni del rožnega venca. Pri premišljevanju prve skrivnosti se poglabljajmo v naslednje bridke trenutke Gospodovega trpljenja za naše odrešenje:

     1 . KI JE ZA NAS KRVAVI POT POTIL.
     2. Čigar duša je bila žalostna do smrti.
     3. Ki je trepetal v strahu pred smrtjo.
     4. Ki je rekel: Oče, zgodi se Tvoja volja.
     5. Ki je svaril učence: Molite, da ne padete v skušnjavo.
     6. Kateremu se je prikazal Angel iz nebes in ga krepčal.
     7. Ki gaje Juda s poljubom izdal.
     8. Ki so ga vsi učenci zapustili in se razbežali.
     9. Ki ga je Peter trikrat zatajil.
     10. Ki so ga kakor razbojnika vlekli pred sodnike.

     K odrešenjskim skrivnostim žalostnega dela Rožnega venca, s pomočjoDevice Marije, vodimo vse naše sestre in brate, ki se priporočajo v molitev: Sija, Kristina, Janez, Mateja, Ksenija, Kras, Sofija, Anže, Renata, Mitja, Jasna, Vida … in drugi prosilci Božjih milosti. Zgodi se Božja volja. Jezusu in Mariji že vnaprej iskrena hvala za vse milosti, katere prejemamo po molitvi rožnega venca, pa tudi za vso pomoč pri prenašanju vsakodnevnih težav in bridkosti.

     Marija, Kraljica presvetega rožnega venca, prosi za nas!

 34. Janez says:

  Gospod Jezus nisem vreden, da žalosten , naglušen, resigniran in z vnetimi ušesi prihajam predte. Ponižno Te prosim, pomagaj mi, ker sem se na morju zaradi burje in hladnejše vode prehladil in imam slabši sluh. Težko kaj slišim in funkcioniram. Doma je toliko za postoriti, jaz pa ne morem delati. Zdravniki so mi dali zdravila, Ti pa mi prosim Pomagaj in mi Nakloni Milost, da bom ozdravel in spet slišal. Hvala Gospod, da mi boš Pomagal. Janez

  • Miro says:

   ODREŠUJE NAS ŽIVA BOŽJA BESEDA!

   Naše duhovno življenje gradimo na temeljih žive Božje besede in svetih zakramentov – sveta evharistija, sveta spoved … V duhu se povežimo v molitvah svetega rožnega venca in rožnega venca Božjega usmiljenja. Veliko molimo za spreobrnjenje grešnikov in za trpeče sestre in brate doma in po svetu. Medtem ko vztrajno molimo za naše bližnje tudi sami ozdravljamo (duh, duša, telo!). Molitvena prizadevanja iz ljubezni do Gospoda in bližnjih naj se vedno odražajo v izvrševanju duhovnih in telesnih del usmiljenja v moči Svetega Duha.

   Božje usmiljenje, neizmerno v zakramentu evharistije in duhovništva, zaupamo vate!

  • Janez says:

   Molitev
   Izročimo se Mariji, Kraljici miru: Zdrava, Marija, milosti polna, Gospod je s teboj. Blagoslovljena si med ženami in blagoslovljen je sad tvojega telesa, Jezus.Sveta Marija, Mati Božja, prosi za nas grešnike, zdaj in ob naši smrtni uri. Amen. Blagoslovi in varuje naj nas vsemogočni in usmiljeni Bog, Oče in Sin in Sveti Duh. Pridi Jezus k nam in nas Vodi in Uči, da nikoli ne zaidemo s Poti k tebi. Božja Ljubezen, Božje Usmiljenje in Božja Dobrota vate zaupamo. Naj pride k nam Božje kraljestvo Ljubezni in Miru. Amen.

   1 Janez 2,5 V tistem pa, ki se drži njegove besede, je Božja ljubezen resnično postala popolna. Po tem spoznavamo, da smo v njem.

 35. Miro says:

  USMILJENI JEZUS O SVETI SPOVEDI, PRI KATERI SE BEDA DUŠE SREČUJE Z BOŽJIM USMILJENJEM

  Ponovno razmišljajmo o naslednjih besedah življenja, ki jih je Gospod Jezus zaupal sv. Favstini Kowalski, veliki glasnici Božjega usmiljenja, namenjene pa so tudi nam:

  »Hči, ko prihajaš k sveti spovedi, k izviru mojega usmiljenja, na tvojo dušo vedno priteče kri in voda, ki je privrela iz mojega Srca, in jo oplemeniti. Vsakokrat, ko prihajaš k sveti spovedi, se vsa potopi z velikim zaupanjem v moje usmiljenje, da bom lahko na tvojo dušo izlil obilje milosti. Ko prihajaš k spovedi, vedi, da jaz sam čakam nate v spovednici. Samo skrivam se za duhovnikom, vendar v duši sam delujem. Tu se beda duše srečuje z Božjim usmiljenjem. Povej ljudem, da iz tega vira usmiljenja lahko zajemajo milosti samo s posodo zaupanja. Če bo njihovo zaupanje veliko, moja radodarnost ne bo imela meja. Potoki moje milosti preplavljajo ponižne. Ošabni so vedno v uboštvu in bedi, ker se moja milost od njih obrača k ponižnim.« (Dnevnik sv. Favstine Kowalske, št. 1602)

  Več o tem na http://www.sticna.com/Dnevnik_Svete_Favstine_Kowalske.pdf

  »Potoki moje milosti preplavljajo ponižne,« nam govori Jezus. To se na poseben način dogaja še zlasti pri sveti spovedi, pri kateri se po Gospodovih besedah »beda duše srečuje z Božjim usmiljenjem«. Priporočimo se Svetemu Duhu, da bi odkrili neprecenljiv zaklad svete spovedi in k njej pristopali z močnim zaupanjem. Sam Gospod namreč poudarja, »da se iz tega vira usmiljenja lahko zajemajo milosti samo s posodo zaupanja«.

  Tokrat molimo po namenih, ki so jih pred kratkim na tej spletni strani zapisali: Kristina, Mateja, Kras, Sofija, Anže, Renata, Mitja, Jasna, Vida, Mitja Kastelic, Emilija Gričnik, Molilka, Mirjam, Blanka, Danica, Tjaša ter druge prosilke in prosilci Božjih milosti. Pri tem se vedno zavedajmo, da v resnem molitvenem življenju ne gre za to, da bi Gospod uresničeval našo voljo, ampak za to, da mi uresničujemo Njegovo voljo, še posebej z deli usmiljenja do bližnjega. Nadvse pomembno je, da se priporočimo Devici Mariji in svetemu Jožefu za pomoč, da bi svojo voljo čim bolj uskladili s presveto Božjo voljo. Ponižno prosimo, da bi Gospodovo voljo mogli sprejemati in spolnjevati v vseh okoliščinah našega življenja.

  Božje usmiljenje, tolažba in blagor vsem, ki so skesanega srca, zaupamo vate!

 36. KRISTINA says:

  Prosim vas za molitev za razsvetljenje mene, mojega moža, sina, za naš razum, vedenje, govorjenje, za naše srce, duha………
  O Gospod prosim pridi na pomoč
  Presveto Srce Jezusovo upodobi naša srca po svojem svetem Srcu

  • Miro says:

   Spoštovana ga. Kristina, vsak dan se zjutraj priporočajmo Svetemu Duhu za razsvetljenje in pravo pamet (za to so veliko molili naši predniki), da se bodo naše misli, besede in dejanja čim bolj ujemala z Njegovo “valovno dolžino”. V kar največji ponižnosti duha pokleknimo pred Gospodom Jezusom, skrivnostno navzočem v Najsvetejšem zakramentu in ga prosimo, naj naša srca upodobi po svojem Presvetem Srcu, kar je – Bogu hvala – tudi vaša srčna želja.

   Ostanimo povezani v molitvi za vse trpeče sestre in brate. Bog vas obilno blagoslovi na priprošnjo Device Marije!

   O češčenju Jezusa v Najsvetejšem zakramentu več na:
   http://www.fejstbog.si/index.php/molimo-te/101-cescenje-jezusa-v-najsvetejsem-zakramentu

   Presveto Srce Jezusovo, usmili se nas!

   • KRISTINA says:

    Hvala g.Miro jaz veliko mislim na Boga in tudi molim, ena gospa mi je rekla ker sem dobila žulj na prstu, če sem ga od rožnega venca, sploh se ljudje iz tega delajo norca. čeprav mi je bilo začeti moliti v cerkvi naglas od začetka “težko” sedaj to naredim z veseljem in se ne obračam na ljudi, sploh ne vidim kdo pride k maši. Pri maši najdem mir, moj mož in moj sin pa sta nervozna in zato trpi naš posel, naši odnosi, sploh ker se v to zapletajo še tast tašča in še svak, svakinja, nečakinja, jaz v hiši ne morem nič narediti zase, še to kar hodim v cerkev in govorim o Bogu med vrsticami slišim nazaj opazke a včasih jih preslišim, včasih pa ne gre. Na mojega sina in moža bolj vplivajo vsi ostali kot jaz , hvaležna sem Bogu, ker me je verjetno z razlogom postavil med toliko različnih ljudi, a moja molitev kakor da ne more h Gospodu.
    Verujem, da ima Gospod za nas popoln načrt in da ta križ ki ga imam je v njegovem načrtu
    ampak včasih je težki, kot danes, ko bi vse radi hitro in takoj, ko že od jutra v zraku visijo težke besede, nervoza, ko znova in znova kličem sv.Duha, da razsvetli naše misli, besede in dejanja, ko kličem Gospoda naj se ozre na mojo situacijo.
    zelo me dvignejo pričevanja ljudi, ki so svoje življenje res pustili v Božje roke in so kljub hibam boleznim srečni. To je za ljudi okrog mene samo zgodbica , pa mogoče tudi to ne.
    Hvala vsem, ki zaupate v Gopoda v njegovo moč, v njegove besede, hvala, ker molite
    Presveto Srce Jezusovo upodobi naša srca po svojem svetem Srcu

    • Miro says:

     ODREŠUJE NAS ŽIVA BOŽJA BESEDA!

     »SICER PA VEMO, DA NJIM, KI LJUBIJO BOGA, VSE PRIPOMORE K DOBREMU, NAMREČ NJIM, KI SO BILI POKLICANI PO NJEGOVEM NAČRTU.« (Rim 8,28)

     Na resnični duhovni poti – po Mariji k Jezusu – se čudovite božje vrtnice vedno prepletajo z nadležnimi trnji. V življenju nikoli ne manjka takšnih situacij, ko gre drugače, kot bi si želeli, dostikrat celo povsem drugače od naših pričakovanj, želja, molitev. Ne trudimo se preveč, da bi druge spreminjali, nadvse pa se trudimo, da bi z Božjo pomočjo spreminjali svoje srce, da bi tako lahko čim bolj služili Bogu in bližnjim.

     Kljub vsem težavam verujmo, da pri Bogu ni izgubljena nobena ponižna, iskrena preprosta in vztrajna molitev. Duhovni sadeži se bodo navzlic vsemu nekoč vendarle pokazali, in to krepko čez vsa naša pričakovanja. Do takrat pa nam Gospod podarja dragocena zdravila in mazila iz Božje lekarne, kot so: ponižnost, strpnost, potrpljenje in vztrajnost v veri, upanju in ljubezni – vse do konca naše življenjske poti na tem svetu. Pri tem pa ne gre za konec, ampak za prehod v novo, večno življenje v Bogu.

     Vedno vse v živi veri in trdnem zaupanju izročajmo Gospodu Jezusu in presveti Božji volji. Iz Gospodovih rok vedno potrpežljivo sprejemajmo vse – tako radosti kot križe in težave – kar je predvidel za odrešenje nas in naših bližnjih v skladu z Božjim načrtom. Pri tem Gospod Jezus želi, da tesno sodelujemo z Njegovo milostjo. Zato nenehno ljubimo, molimo in delajmo v moči Svetega Duha. In Usmiljeni Bog bo, prej ali slej, dopolnil naša prizadevanja, kot rečeno, čez vsa naša pričakovanja – s srečo v Ljubezni, ki nikoli ne mine!

     Božje usmiljenje, ki nas napolnjuješ z milostjo, zaupamo vate!

    • Hvala says:

     Spoštovana ga. Kristina!

     Naj vas opravljanje, ogovarjanje in spotikanje ljudi glede vašega življenja ne moti. Bog spreminja ljudi, za te ljudi prosite Gospoda v molitvi in jih blagoslavljajte. Ko bo Gospod določil čas, se boste trpljenju, ki vam ga povzročajo opravljivci in ostali zahvalila z največjim veseljem.

     Verjemite mi, ker sem šla skozi to in hodim. Svetujem vam, da pri sveti daritvi-pri maši IZROČATE JEZUSU SVOJ DAR, TO JE: TRPLJENJE, NEVERO, STRAH, NEODPUŠČANJE , itd.. GOSPOD VAM BO VAŠE DAROVE VRNIL V PRENOVLJENI OBLIKI.

     Za vse se zahvaljujte in ga slavite. S TEM KO GA SLAVITE IN SE MU ZAHVALJUTE ZA VSAKO NAJMANJO STVAR , DOPUŠČATE JEZUSU PROSTO POT, DA DELUJE V VAŠEM ŽIVLJENJU.

     Imate dve možnosti; ali trpljenje sprejmete in se Gospodu zahvalite za njega, ker je On rešitelj, ali pa ga zavrnete.

     Zahvalite se Gospodu, da vam daje duhovne boje. Verjemite v Njegov načrt. Ker ljudje brez Božje milosti nismo ničesar sposobni, Ga prosite za pomoč. Vsak dan Mu recite, da vam da moč vzdržati v bojih.

     Po prestanem trpljenju Gospod deli milosti.

     • Miro says:

      Spoštovana ga. Kristina, k zapisanim duhovnim nasvetom bi še dodal, da iz Gospodovih rok radi sprejemajmo tudi dar odpuščanja oz. sprave, ki nam ga podarja v kopeli svete spovedi, ki je poleg obhajanja svete Evharistije prav tako izjemen vir Božjega usmiljenja.

      Božje usmiljenje, navzoče v postavitvi in delitvi svetih zakramentov, zaupamo vate!

 37. Mateja says:

  Prosim za molitveno podporo srečno vožnjo in, da me nebi bilo vec strah voziti po AC in HC. Težave imam predvsem ponoči. Sveti Krištof prosim te za srečno vožnjo po avtocesti in kjer koli. Amen.

 38. Ksenija says:

  Prosim pridružite se mi v molitvi za hčero, ki začenja pot osamosvojitve. Naj jo vodi in spremlja pri odločitvah Bog .Naj se z Božjo pomočjo opravi dober nakupu stanovanja.

 39. Mitja says:

  Dragi gospod Jezus, hvala za življenje, ki si mi ga ponovno dal. Ob prometni nezgodi pred 24 let si me znova poslal nazaj v življenje. Bil sem dva meseca sem bil v komi in tebi Bog je bilo mar da znova zaživim. Iskreno iz srca se ti zahvaljujem, da lahko živim in te slavim. Amen

  Mitja

 40. Miro says:

  USMILJENI JEZUS: »MALO JE OSEB, KI S PRISTNIMI ČUSTVI PREMIŠLJUJEJO MOJE TRPLJENJE. NAJVEČ MILOSTI PODELJUJEM OSEBAM, KI POBOŽNO PREMIŠLJUJEJO MOJE TRPLJENJE. (Dnevnik sv. Favstine Kowalske, št. 737)

  Več o tem na http://www.sticna.com/Dnevnik_Svete_Favstine_Kowalske.pdf

  Te in druge močne besede življenja, ki jih je Gospod Jezus zaupal sv. Favstini Kowalski, nam vedno, še posebej v trenutkih hudih življenjskih preizkušenj, vlivajo veliko tolažbo in zaupanje v Božje usmiljenje. Večkrat se poglabljajmo v Jezusovo bridko trpljenje na križu; odlično sredstvo za to je pobožno premišljevanje Križevega pota.

  V molitvi svetega rožnega venca in rožnega venca Božjega usmiljenja vztrajno prosimo za potrebne milosti za trpeče sestre in brate po namenih, ki so jih v posameznih zapisih izrazili: Kras, Sofija, Anže, Renata, Mitja, Jasna, Vida, Mitja Kastelic, Emilija Gričnik, Molilka, Mirjam, Blanka, Danica, Tjaša ter druge prosilke in prosilci Božjih milosti. Priporočimo se Devici Mariji, svetemu Jožefu in vsem svetnikom za pomoč, da bi mogli sprejemati in spolnjevati Božjo voljo!

  SPOMNI SE, O PREMILA DEVICA MARIJA

  Spomni se, o premila Devica Marija, da še nikdar ni bilo slišati,
  da bi bila ti koga zapustila,
  ki je pod tvoje varstvo pribežal,
  tebe pomoči prosil in se tvoji priprošnji priporočal.
  S tem zaupanjem hitimo k tebi, o devic Devica in Mati,
  k tebi prihajamo in pred teboj zdihujoči grešniki klečimo (stojimo).
  Nikar ne zavrzi, o Mati Besede, naših besed,
  temveč milostno nas poslušaj in usliši. Amen.

  Božje usmiljenje, tolažba in blagor vsem, ki so skesanega srca, zaupamo vate!

  P.S.: Nekoč je neka oseba na tej spletni strani zapisala, češ le kaj bi s temi prekopiranimi molitvami v konkretni življenjski stiski. Ne bo držalo, niti približno ne. Vsaka molitev, tudi najbolj običajna, je v srcu molilca le toliko živa, kolikor jo oživlja močna osebna vera in trdno zaupanje v našega Odrešenika Jezusa Kristusa, pa tudi trdno zaupanje v Devico Marijo, ki je Pomočnica kristjanov. To je podobno kot s staro kitaro. Čeprav navzven ostaja vedno ista, pa vendar na njo vsak kitarist drugače zabrenka in iz nje vedno izvablja nekaj izvirnega. Tako npr. tudi starodavna molitev “Spomni se, o premila Devica Marija” v vsakem srcu drugače zazveni in nas z Božjo pomočjo odrešuje po meri naše vere, upanja in ljubezni!

  • Hvala says:

   Ja, res je, pride čas, ko Gospod z besedo in molitvijo nekoga zadene v srce in ga nagovori , mu pove tisto, kar se tisti čas tiče tistega človeka, ki mu je namenjeno. Ne smemo ravnati po človeški miselnosti, gledati moramo z Božjimi očmi. Pri Bogu ni nič slučajno in nepotrebno, če je On prisoten in vse kar je On ustvaril , je vse v harmoniji. Človek podira to Božjo harmonijo.

   Dejansko se težko nekdo sprijazni in s trpljenjem in s odločitvijo Boga, ki je včasih popolnoma nasprotna človeški odločitvi. Potrebno je zaupati v Njega, v koga pa bomo zaupali, če ne v Njega? Modrovanje s človeškimi možgani nikamor ne pelje, vere ne moremo razumeti s pametjo, če bi jo, potem ne bi bila vera v Boga. GOSPOD JE REKEL, DA MU JE TREBA ZAUPATI.
   VERA SE ZAČNE TAM, KJER SE KONČA ČLOVEŠKI RAZUM. JA, NI LAHKO BITI PONIŽEN IN POKOREN BOŽJI VOLJI, VENDAR Z NJEGOVO MILOSTJO JE VSE MOGOČE.

   • Hvala says:

    SLAVE IN VELIČASTVA JEZUSOVEGA SPREMENJENJA NA GORI, NJEGOVEGA SIJAJA BODO DELEŽNI VSI TISTI, KI POTRPEŽLJIVO PRENAŠAJO TRPLJENJE IN NOSIJO KRIŽ NA POTI PROTI VEČNOSTI.

 41. Kras says:

  Prosim za molitev za hudo bolno dekle, ki jo spremljam kot Hospic prostovoljka.
  Prosim, da je ne bi bilo strah, kot se je potožila.
  Ima vso ljubezen družine, sedaj so posegli po alternativnem zdravljenju, to je kruta borba, …
  Mati verjame v čudež, samo tako lahko vzdrži.
  Hudo je.
  Prosim molite za celo družino, saj je res hudo. Bolan je tudi oče, pravkar je prestal poseg.

  • Kras says:

   Na dano situacijo imam 1000 vprašanj, zakaj, zakaj, zakaj,…
   Saj postavljam to vprašanje , a ne pričakujem odgovora.
   Samo za molitev prosim za to prijetno družino.

   • Hvala says:

    Spoštovana Kras!

    Izročimo v Gospodovo usmiljeno srce bolno dekle. Njegovo usmiljenje je višje od nebes.

    Glede alternativnega zdravljenja pa prilagam celoten članek patra Petra Žaklja ( priloga).

    ISKANJE RAZNIH ALTERNATIV IN METOD, POCENI PRISTOPOV BREZ PREVERJANJA Z GOSPODOM, JE PRAZNO.

    Verujem, da je Kristus naš zdravnik. Iščemo alternativno zdravljenje in vse mogoče rešitve, nazadnje večina konča pri kemiji – tablete. Jezus nas osvobaja strahov in nam daje pameten okvir našega zdravja in naše bolezni. Zaupanje je pol zdravja, sprejeti nemoč telesa, je druge pol, potem ostaja še sprejemanja staranja in smrti. Brez Gospoda, našega zdravnika, smo tu bosi.

    Verujem, da je Gospod edini pravi rešitelj naših odvisnosti. Vsa mogoča osvobajanja z nekimi transcendentalnimi meditacijami, vajami in rekreacijami so prazna, če ni Kristusa, ki stopi v naše življenje. Naše osvobajanje se začenja, če začutimo njegovo ljubezen.

    http://arhiv.mirenski-grad.si/21-ti-si-kristus

    Dodajam še naslednje. Vera v Kristusovo moč, v moč Njegovih Besed nam mora biti vodilo v zdravljenje.

    Gospod je prvi s katerim predebatiramo in zaupamo v Njegov poseg, saj je rekel : Ne bom vas zapustil. Če pričakuje človek čudež od Gospoda, mora verovati v Njegovo moč, verovati, da je On edini, ki je vsemogočen.

    • Hvala says:

     Spoštovana Kras!

     Vaš-zakaj, zakaj, zakaj izročite Bogu in če bo Njegova volja vam bo nekoč dal odgovor, če ne pa se sprijaznite z Njegovimi odločitvami, ker ON VE KAJ DELA IN ZAKAJ. POTREBNO MU JE ZAUPATI IN VEROVATI!

     Vse dobro!

     • Hvala says:

      Spoštovana Kras!

      Na vaše vprašanje z dne 4. avgust ob 22:26-: Na dano situacijo imam 1000 vprašanj, zakaj, zakaj, zakaj,…
      si lahko priloženo preberete poučevanje in razglabljanje dr. Daniela Brkiča -naslov teme :

      KAJ JE VERA, KI PRESTAVLJA GORO IN PRESAJA MURVO V MORJE ?

      Odlomek iz članka pravi takole:

      KRISTJANI VERJAMEMO V BOŽJE ČUDEŽE, VENDAR SVETO PISMO NE OBLJUBLJA
      LE PRIJETNEGA IN UDOBNEGA ŽIVLJENJA, AMPAK TUDI TRPLJENJE, BOLEZEN, STISKE,
      ŽALOST, POMANJKANJE, KRIVICE, OSAMLJENOST IN PREGANJANJE
      —————————————————————————————————–

      http://www.evangelijska-cerkev-nm.si/evc_02_GLASILO/VodePocitka_2019_03-04_E.pdf

     • Hvala says:

      Spoštovana Kras!

      Poslušati Kristusa pravzaprav pomeni, prevzeti njegovo logiko velikonočne skrivnosti, podati se z Njim na pot, da bi iz svojega bivanja napravili dar ljubezni za druge in sicer v učljivi pokorščini Božji volji, z držo nenavezanosti na posvetne stvari in z notranjo svobodo. Potrebno je, če rečemo z drugimi besedami, biti pripravljeni ‘izgubiti lastno življenje'(prim. Mr 8,35), darovati ga, da bodo vsi ljudje rešeni in se bomo z njimi srečali v večni sreči. Jezusova pot nas vedno pripelje do sreče.

      http://arhiv.mirenski-grad.si/jezusovo-spremenjenje-na-gori

 42. KRISTINA says:

  4.8. sv. Janez Marija Vianej

  Obhajamo god sv. Janeza Marije Vianeja, zavetnika vseh duhovnikov, ki nam je bolj poznan kot arški župnik. Bil je izjemen spovednik in strog pridigar. Umrl je na današnji dan pred 160 leti
  Janez Marija Vianej se je rodil 8. maja 1786 v mestecu blizu Lyona v krščanski družini. Že v mladosti je bil deležen dobrega krščanskega zgleda. Kot deček je hodil na pašo, kjer je najraje molil in tudi druge pastirčke navajal k molitvi.
  Marijin kipec mu pomaga, da vztraja
  Posebno rad je častil Božjo Mater, kar vidimo v njegovi prisrčni gesti: ko je opravljal kakšno težko delo na polju in mu je že zmanjkovalo moči, je pred sebe postavil Marijin kipec in delal naprej iz ljubezni do nje.

  Prvo obhajilo je prejel naskrivaj
  Ker so v tistem času vernike preganjali, je Janez lahko prisostvoval pri verouku le ponoči. Na ta način je prejel tudi prvo sveto obhajilo – v kmečki hiši, pred katero so zapeljali vozove s senom, da se skozi okna ne bi videle goreče sveče. Ko se je revolucija umirila, je v bližnjo vas prišel duhovnik Karol Balley.
  Ta je takoj opazil pobožnega 19-letnega Janeza in ga vzel k sebi, da bi ga usmeril na duhovniško pot. Vendar pa je pri tem naletel na nemalo težav. Največja izmed njih je bila, da se je Janez težko učil. Ker pa si je zelo želel postati duhovnik, se je – kot še mnogokrat kasneje – zatekel k molitvi in se odpravil na romanje. Od takrat je napredoval v učenju.

  Nova župnija in velik izziv
  Pri svojih skoraj 30 letih je Janez Vianej postal duhovnik. Leta 1818 je bil imenovan za župnika v majhni župniji Ars, kar je njegov nadrejeni razložil s temi besedami: “V tej župniji ni veliko ljubezni do Boga – vi jo boste vanjo vnesli.” Vianney je kasneje dejal: “To sem imel križev! Če bi ob prihodu v Ars vedel, kaj me čaka, bi bil pri tisti priči umrl.”
  “Ti si mi pokazal pot v Ars …”
  V Ars se je odpravil peš, s skromno prtljago. Ko se je približal vasi, se zaradi goste megle tam ni znašel. Za pot je vprašal mimoidočega pastirja. Ko ga je ta usmeril, se mu je zahvalil in dejal: “Otrok moj. Ti si mi pokazal pot v Ars, jaz pa ti bom pokazal pot v nebo.” Na tem mestu danes stoji spomenik v spomin na to srečanje.

  Ob njegovem prihodu je bil Ars majhna, versko zapuščena in zanemarjena vas. Novi župnik se je zato takoj spravil k delu. Veliko je premolil in imel resne ter ostre pridige. Glas o njem se je širil daleč naokrog.
  Dolge vrste pred spovednico
  Ljudje so ga spoznali kot zelo dobrega spovednika, zato se je pred njegovo spovednico vedno vila dolga vrsta. Dar branja misli človeških src, ki mu ga je dal Gospod, pa ni pripomogel le k dobrim spovedim, ampak je ljudi vodil tudi k boljšemu življenju.

  Očetovska skrb za ljudi
  Veliko skrb je posvetil obnovi župnišča in cerkve. Arško župnijo je v 41 letih svojega delovanja povsem prenovil. Vas se je spreobrnila in postala središče izjemnega pastoralnega dela. Znano je, da so se počasi vse gostilne, kamor so vaščani zahajali, druga za drugo zapirale.
  O tem, kako zelo ga je skrbelo za duše, priča tudi naslednji dogodek: ko je videl otroke krasti jabolka z župnijskega vrta, ga je to zelo zabolelo – pa ne zaradi jabolk, ampak zaradi otrok. Da otroci ne bi bili več v skušnjavi, je dal vse jablane posekati.

  Zavetnik vseh duhovnikov
  Izčrpan od težkega in dolgotrajnega dela je Janez Marija Vianej umrl 4. avgusta 1859. Na njegovem pogrebu se je zbralo več sto duhovnikov in več tisoč vernikov. Na njegovo priprošnjo so se zgodili mnogi čudeži, zato je bil leta 1925 razglašen za svetnika, kasneje pa še za zavetnika in vzornika vseh duhovnikov.

  sv. Janez Marija Vianej prosi za nas

 43. Sofija says:

  Prosim za molitve za uslišanje prošenj. Vsemogočni Bog vodi naše poti.

  • Miro says:

   ODREŠUJE NAS ŽIVA BOŽJA BESEDA!

   »Iz stiske sem klical Gospoda, Gospod me je uslišal na planem.« (Ps 118,5)

   Božje usmiljenje, ki nas napolnjuješ z milostjo, zaupamo vate!

 44. Anže says:

  Prosim za molitev, da bi našel pravo dekle zame!
  Hvala vsem in obilo blagoslova. Vsak dan molim tudi za vse vas!

 45. Mitja says:

  Prosim za molitev za bolno hcer in za njen zakon

  • Miro says:

   Spoštovani g. Mitja, molimo s prošnjo, naj sveti Benedikt s svojo priprošnjo pri Bogu izprosi potrebne milosti za vašo hčer in njen zakon.

   O pomenu priprošnje sv. Benedikta je več zapisano v knjižici z naslovom “Sveti Benedikt pomaga” (uredil Anton Nadrah OCist, Salve 2019). V tem molitveniku so tudi devetnevnica k sv. Benediktu, litanije svetega Benedikta in druge molitve k svetemu Benediktu.

   Sv. Benedikt, ki pomagaš v vsaki stiski, prosi za nas!

 46. Mitja kastelic says:

  Prosim za molitev za hčero ki je bolna in celo našo družino

 47. Jasna says:

  Prosim za molitev, da bi bil partner vredu, da bi danes še posebej da bi bil res vredu. Prosim, naj pokaže hčerki, njenemu fantu, sestri, meni, da je res lahko dober, da bi preživeli lep današnji in naslednje dni. Presveta Devica Marija, Vsemogočni Milostni Bog, Sveti Jožef, pomagajte da bo vse dobro.
  Iskrena hvala

  • Miro says:

   S pomočjo Svetega Duha se vsak dan poglabljajmo v Božjo besedo. Večkrat premišljujmo tudi o besedah življenja, ki jih je Usmiljeni Jezus zaupal sv. Favstini Kowalski, saj nam bodo na naši poti v veliko duhovno korist.

   USMILJENI JEZUS: »DUŠAM, KI ZAUPAJO V MOJE USMILJENJE, ŽELIM PODELITI NEPOJMLJIVE MILOSTI.« (Dnevnik sv. Favstine Kowalske, št. 687)

   Več o tem na http://www.sticna.com/Dnevnik_Svete_Favstine_Kowalske.pdf

   Kako se v srcu čim bolj odpreti Gospodu in ponižno sprejeti Njega, ki nas odrešuje, ter njegove milosti in darove. Gospod nam za življenje v moči Svetega Duha podarja svete zakramente (krst, birma, evharistija, spoved …). Z vero in zaupanjem v Odrešenika Jezusa, se pri obhajanju svete evharistije, še zlasti v trenutku prejema svetega obhajila, v duhu »dotaknimo roba Njegove obleke« ter ga ponižno prosimo za luč in moč pri spolnjevanju Božje volje. Prosimo ga lahko tudi za milost … (navedi, katero), če je to v večjo Božjo slavo in je dobro za moje odrešenje, pa tudi za odrešenje bližnjih.

   Vedno mislimo tudi na potrebe trpečih, na ljudi v dušni ali telesni stiski, in jim z duhovnimi in telesnimi deli usmiljenja posredujmo Božjo ljubezen, kolikor to zmoremo z božjo pomočjo. Vztrajno molimo po namenih, ki so nam jih zaupali: Jasna, Emilija Gričnik, Molilka, Mirjam, Blanka, Tjaša, Danica, Renata, Sija in drugi prosilci Božjih milosti. Naj vse, ki se priporočajo v molitev, objamejo milostni žarki Božjega usmiljenja na Marijino priprošnjo.

   Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, zaupamo vate!

 48. Vida says:

  Lepo pozdravljeni. Prosim za molitev, da bi našla novo službo, kjer bi bili odnosi med ljudmi dobri in okolje pošteno.
  Prosim za molitev, da bi bili moji starši zdravi in pri dobrih močeh. Da bi Bog ozdravil očeta Alzheimerjeve bolezni.
  Zase prosim, da bi se mi uredilo življenje, tako kot je najboljše zame. Naj mi Bog pokaže pot izpolnitve sebe.
  Hvala vnaprej.

  • Hvala says:

   Spoštovana Vida!

   Izročimo vaše prošnje v Jezusovo usmiljeno srce, tudi pri Sveti maši izročajte te prošnje, naj se zgodi Gospodova Božja volja.

   BOŽJE USMILJENJE, KI SI VIŠJE OD NEBES, VATE ZAUPAMO.

 49. EMILIJA GRICNIK says:

  Prosim za molitev moje hcerke, za njeno zdravje po terapiji na mehurju, ki se ji pojavljajo rakaste ciste. Prosim vas vse in molim za vaso pomoc, hvala vam iz srca.

  • Miro says:

   Vedno z molitvijo in z deli usmiljenja slavimo Gospoda in se mu za vse zahvaljujmo, z močno vero v živo Božjo besedo.

   »BOGU NAMREČ NI NIČ NEMOGOČE.« (Lk 1,37)

   Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, zaupamo vate!

   • Miro says:

    Ob tem še konkreten nasvet za gospo Emilijo v primeru bolezni njene hčerke. Priporočam redno zatekanje k Lurški Materi Božji. Molimo s prošnjo, naj Marija, zdravje bolnikov, izprosi zdravja Emilijini hčerki. Naj se vse zgodi po odrešujoči presveti Božji volji, saj je le-ta z vidika odrešenja absolutno najboljše zdravilo za vsakega človeka. Potrebno luč in moč za za življenje po Božji volji črpajmo pri studencih svetih zakramentov (sveta evharistija, spoved …), sami nič ne zmoremo.

    Presveto Srce Jezusovo, usmili se nas!
    Lurška Mati Božja, prosi za nas!

 50. Molilka says:

  Prosim za molitev za našo žival, ki ima še vedno vročino in da bi bilo vse dobro. Hvala in BVB.

 51. Mirjam says:

  Ljubi Bog, Jezus Kristus, Devica Marija, priporočam svojo nekčakinjo v molitev, predvsem se priporočam za povrnitev njenega zdravja. Angel varuh, čuvwj jo.Iz srca hvala.

 52. Blanka says:

  Mati Marija, Jezus in Sv. Jožef prosim vas, da bi dobila novo službo, ker sem izgubila staro službo. Prosim molite za mene, da bi čimprej dobila kje drugje novo službo.

  Hvala vsem vam za molitve.

  Božje usmiljenje, usmili se me.

  • Miro says:

   Spoštovana ga. Blanka, molimo tako za vas kot za vse, ki se priporočajo v molitev. Prisluhnimo, kaj nam govori Usmiljeni Jezus.

   JEZUS: »DUŠA, KI ME ZELO LJUBI, MORA IN JE DOLŽNA ŽIVETI PO MOJI VOLJI. POZNAM TVOJE SRCE; VEM, DA NI Z NIČIMER ZADOVOLJNO, SAMO Z MOJO LJUBEZNIJO.« (Dnevnik sv. Favstine Kowalske, št. 1023)

   http://www.sticna.com/Dnevnik_Svete_Favstine_Kowalske.pdf

   Zahvalimo se Gospodu za besede življenja, ki jih je zaupal sv. Favstini Kowalski, veliki glasnici Božjega usmiljenja, namenjene pa so tudi tebi in meni – vsem ljudem. Z vero in zaupanjem se povežimo v molitvi svetega rožnega venca in rožnega venca Božjega usmiljenja, vse pa Gospodu darujmo pri sveti maši. Molimo po namenih, ki so jih v zadnjem času zapisali: Blanka, Tjaša, Jasna, Molilka, Mirjam, Danica, Renata in drugi prosilci Božjih milosti. Hvala g. Administratorju in ge. Hvala za posredovanje duhovnih sporočil in nasvetov, molilcem pa za vso molitveno podporo. Bogu hvala za vse!

   Božje usmiljenje, ki si nas poklicalo k sveti veri, zaupamo vate!

 53. Administrator says:


  Međugorje, sporočilo Kraljice miru po vidkinji Mariji 25. julija 2021:
  Dragi otroci! Kličem vas, da bi bili molitev za vse tiste, ki ne molijo. Pričujte, otročiči, s svojim življenjem o radosti, da ste moji, Bog pa bo uslišal vaše molitve in vam dal mir v tem nemirnem svetu, kjer vladata oholost in sebičnost. Otročiči, bodite darežljivi in ljubezen moje ljubezni, da bodo pogani občutili, da ste moji, in se spreobrnili k mojemu brezmadežnem Srcu. Hvala vam, ker ste se odzvali mojemu klicu.

 54. Danica. says:

  Srčno prosim vas za rešitev glede težav ki jih imava sedaj z partnerjem .Prosim da se med nama rešijo stvari v višje najdobro da bova sledila sebi najino ljubezen nihče ne razen spravi dokler naju smrt ne loči. Obenem Prosim za zdravje vseh ljudi sveta in da zmaga ljubezen kar se sedaj dogaja v temu času ,zdravje mojih domačih prijateljev in srčno Prosim te obvaruj mojega parterja bolezni ki se je dal cepiti za covid.

  • Hvala says:

   Spoštovana Danica!

   Včasih Gospod Bog pošlje razne težave, probleme in stiske tudi zato, da bi mi spoznali, da nam želi v življenju mogoče nekaj povedati, nekaj pokazati, želi da nam obrne ŽIVLJENSKO POT, ker On vidi celoto.

   Skupa molimo in izročimo vašo prošnjo v GOSPODOVO USMILJENJE IN NJEGOVO REŠEVANJE.

   Svetujem vam, da vsak dan kličete Svetega Duha, molite devetdnevnice k Svetemu Duhu, DA VAM BO RAZKRIL, KAJ ŽELI. VZPOSTAVITE OSEBNI ODNOS Z JEZUSOM, TAKO DA SE VSAK DAN Z NJIM POGOVARJATE IN MU IZROČATE PROBLEME IN SE MU ZAHVALJUJETE.

   KDOR V GOSPODA ZAUPA, NE BO OSRAMOČEN.

 55. Hvala says:

  imate v sebi globoko žalost, ki vas spremlja že leta;
  vas je strah; ste obupani;
  ste doživeli hude krivice, pa ne zmorete odpustiti;
  dvomite, da ima vaše življenje smisel;
  imate težave z zasvojenostjo;
  vas obvladujeta jeza ali sovraštvo;
  s težavo obvladujete sebičnost, napuh, zavist, zagrenjenost;
  se borite s strahovi, travmami, kompleksi, dvomi, fobijami, fiksnimi idejami;
  vas obvladujejo misli kot: ne razumejo me, ne cenijo me, to si zaslužim…

  JEZUS OZDRAVLJA, NJEMU IZROČIMO….!

 56. Renata says:

  Prosim za uresničitev velike (resne) želje in molim za vse pomoči potrebne.

  • Miro says:

   Vedno vse v močni veri in zaupanju izročajmo našemu Gospodu ter molimo in delajmo v moči Svetega Duha. Poslušajmo, kaj nam govori Usmiljeni Jezus:

   »ŽELIM, DA GLOBLJE SPOZNAŠ MOJO LJUBEZEN, S KATERO JE MOJE SRCE RAZVNETO DO DUŠ. TO BOŠ RAZUMELA, KO BOŠ PREMIŠLJEVALA MOJE TRPLJENJE …« (Dnevnik sv. Favstine Kowalske, št. 186)

   Več o tem na http://www.sticna.com/Dnevnik_Svete_Favstine_Kowalske.pdf

   Spoštovana ga. Renata,

   Vašo prošnjo v molitvah, posebej pri sveti maši, izročamo Božjemu usmiljenju. Hvala, ker z nami molite za vse pomoči potrebne. Skupaj molimo tudi po namenih, ki so jih na tej spletni strani zapisali: Jasna, Tjaša, Janez, Marta Rešetič, Kristina, Andreja, Dr, Odresenje, Vesna Pavčnik … in drugi prosilci božjih milosti. Naj vse proseče sestre in brate objamejo žarki Božjega usmiljenja na priprošnjo Preblažene Device Marije, svetega Jožefa ter vseh svetnikov in svetnic. Bogu hvala za vse čudovite milosti, katere smo v življenju po Njegovi preobilni dobroti že prejeli, jih prejemamo in jih bomo še prejeli!

   Božje usmiljenje, ki si nam dalo Presveto Devico Marijo za Mater usmiljenja, zaupamo vate!

 57. Jasna says:

  Vsemogočni Milostni Bog, Presveta Devica Marija, Sveti Jožef, pomagajte da bo v službi vse vredu, da se bo nastali velik problem rešil, da bo vse dobro in ne bo karkoli narobe, da bom lahko šla mirno na dopust. Prosim pomagajte, da bo vse vredu in da obdržim službo.

 58. Jasna says:

  Hvala vsem, ki molite zame, tudi jaz se bom v molitvah spomnila na tiste, ki trpijo.
  Hvala

  • Miro says:

   Kako ste to lepo zapisala! Hvala za vašo molitveno podporo, gospa Jasna. K temu nas spodbuja sam Gospod Jezus, ki pravi: »Kjer sta namreč dva ali so trije zbrani v mojem imenu, tam sem sredi med njimi.« (Mt 18,20)

   Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, zaupamo vate!

 59. Jasna says:

  Prosim za molitev, da bi bil partner vredu, da bi tudi jaz preživela lep in brezskrben dopust, da bi bil vredu do hčerke, njenega fanta, sestre, mene in drugih in bi res postal boljši. Prosim tudi za zdravje naše družine.
  Iskrena hvala, Jasna

 60. Tjaša says:

  Prosim za molitev, da se stvari uredijo, kot se morajo. Prosim, da bom srečna in da bom lahko živela v miru. Da več ne bom občutila kaj je to bolečina nesrečne ljubezni. Naj se zgodi kot hoče Bog, samo da več ne bom trpela. Prosim lepo prosim za molitev. Tj.

  • Hvala says:

   Spoštovana Tjaša!

   Pustite Gospodu, da se zgodi Njegova volja. Pravite , naj se zgodi kakor Bog hoče in istočasno rečete,” samo da ne bom več trpela. ” KAJ PA ČE VAS GOSPOD S TEM TRPLJENJEM ŽELI PREČISTITI, oz. VAM NEKAJ POVEDATI. Večkrat smo že pisali o trpljenju, NE GA ODRIVATI, NE BEŽATI OD TRPLJENJA. GOSPOD DELI MILOSTI PO TRPLJENJU, lahko se zgodijo ČUDEŽI, DELI BLAGOSLOVE.

   Kaj bi bilo danes na svetu, če bi Jezus rekel tako kot ste vi rekla, “samo da ne bom več trpela?” Kaj bi bilo z nami?

   V življenju ne more biti samo veselje in radost- to je v pravljici draga Tjaša. Življenje je treba jemati z obeh plati.
   Molite, da vam da Jezus moč, da boste vzdržali v tem trpljenju. ON VE ZAKAJ VAM JE TO POSLAL.

   • Miro says:

    Moč za premagovanje vseh življenjskih težav in za ljubeče življenje po Božji volji črpajmo v redni molitvi in v sveti evharistiji. Na tej poti nismo sami, Gospod nas ljubeznivo vabi:

    »PRIDITE K MENI VSI, KI STE UTRUJENI IN OBTEŽENI, IN JAZ VAM BOM DAL POČITEK. VZEMITE NASE MOJ JAREM IN UČITE SE OD MENE, KER SEM KROTAK IN V SRCU PONIŽEN, IN NAŠLI BOSTE POČITEK SVOJIM DUŠAM; KAJTI MOJ JAREM JE PRIJETEN IN MOJE BREME JE LAHKO.« (Mt 11, 28-30).

    Slavimo Gospoda: Slava tebi, Jezus, Ti si neizmerno veličastvo božje ljubezni. Verujem Vate, upam Vate in Te ljubim – želim pa Te ljubiti nadvse. Hvala Ti za vse milosti, katere mi podarjaš pri obhajanju svete evharistije.

    Presveto Srce Jezusovo, usmili se nas!

 61. Janez says:

  Gospod Bog prosim Te za sina in snaho, ki odhajata v novo službo v tujini koncem julija letos. Obenem Te prposim Gospod, nakloni jima Božji Mir in Milost, da bosta v tujini v Krakovu našla primerno stanovanje, po evropskih predpisih dobro in stabilnio uredila socialno in zdravstveno zavarovanje, imela v novem podjetju dobro službo in da bosta po Tvoji Ljubeči Milosti zdrava, srečna in zadovoljna. Prosim pomagaj jima, da se bo po Tvojem Velikem Usmiljenju in Ljubezni Vse Prav Uredilo! Prosim obvaruj ju pred boleznimi in koronavirusom. Nakloni jima Božje Vodstvo in Pomoč, da bosta dobra človeka in dobra kristjana. Amen. Janez

  • Miro says:

   PO MARIJI K JEZUSU!

   Spoštovani g. Janez, v molitvah prosimo, naj vašo prošnjo usliši Usmiljeni Bog na priprošnjo Preblažene Device Marije, sv. Jožefa in vseh svetnikov. S tem namenom se skupaj povežimo v molitvi svetega rožnega venca in rožnega venca Božjega usmiljenja. Hkrati v naše molitve in obhajanje svete maše vključimo tudi prošnje trpečih sester in bratov, ki se priporočajo v molitev v zapisih: Helena, Marta Rešetič, Jasna, Kristina, Andreja, Dr, Odresenje, Vesna Pavčnik, Dragica, Irena, Minako, Sija … in drugi prosilci božjih milosti. Medtem ko molimo za druge, smo po neizmerni Božji dobroti tudi sami deležni velikih milosti.

   Marija, Kraljica presvetega rožnega venca, prosi za nas!

   • Janez says:

    Kako lep je ta naš svet! In kako dobro je vedeti, da je vse v ljubečih rokah usmiljenega Boga, ki nam daje vse, ker nas Ljubi! Kristjan ima vero, upanje in Njegovo Očetovsko Ljubezen, Njegovo Vsemogočnost, ki dela čudeže, ko se mu prepustimo in odstranimo vse ovire, da pride in živi v nas ter da deluje preko nas. Želim in upam, da bomo radi prinašali Luč in molitveno podporo drug drugemu.

    Hvala vam g. Miro in vsem drugim molilcem na tem medmrežju. Molimo eden za drugega in se medsebojno spodbujajmo in podpiramo v prošnjah in molitvah. Bog vas blagoslovi in vas usliši.

    Mir in dobro. Janez

    • Miro says:

     Hvala za vaše razumevanje. Da, tu gre predvsem za to, da vztrajno molimo v moči Svetega Duha za vse, ki se priporočajo v molitev. Pri tem gre največja zahvala “tihim” molilcem, pa tudi vsem, ki se z zapisi trudijo za duhovne spodbude: gospod Administrator, gospa Hvala, gospa Kristina in drugi prosilci milosti (vseh imen seveda ne morem posebej omeniti).

     Naj Usmiljeni Bog obilno blagoslovi vse molilke in molilce!

 62. Helena says:

  Prosim za molitev,da bi se vse dobro izteklo.Sem v hudi stiski in prosim Svetega Duha,da mi pomaga prav rešiti situacijo.Pa zdravje prosim,da bi Marija odvezala zelo težek vozel v mojem življenju. Jezus usmili se me,prosim.
  Božje usmiljenje,neizčrpni vir čudežev, zaupam vate!

  • Miro says:

   JEZUS NAM GOVORI: »PROSÍTE IN VAM BO DANO! IŠČITE IN BOSTE NAŠLI! TRKAJTE IN SE VAM BO ODPRLO.« (Mt 7,7)

   Spoštovana ga. Helena, prosimo, iščimo in trkajmo na vrata Božjega usmiljenja, s pomočjo molitve svetega rožnega venca in rožnega venca Božjega usmiljenja ter še zlasti z obhajanjem svete maše. To so čudovita Gospodova in Marijina darila za naše ozdravljenje in odrešenje! Božjemu usmiljenju poleg Vas (prošnja za rešitev v stiski, za zdravje) skupaj priporočimo tudi osebe in prošnje, ki so jih zapisali: Marta Rešetič, Jasna, Kristina, Andreja, Dr, Odresenje, Vesna Pavčnik, Dragica, Irena, Minako, Sija … in drugi prosilci božjih milosti (najlepša hvala za duhovna sporočila, zahvale, molitve). Naj se zgodi presveta Božja volja. Že vnaprej Bogu hvala za vse, kar nam podarja na mogočno priprošnjo Marije, Pomočnice kristjanov, svetega Jožefa in vseh svetnikov.

   Božje usmiljenje, ki nas napolnjuješ z milostjo, zaupamo vate!

  • Janez says:

   Pridi Sveti Duh!
   Ti si tisti, ki poživljaš,
   tisti, ki tolažiš, ogenj duše,
   živi notranji studenec, ljubezen.
   Ti si življenje našega življenja,
   ti si posvečevalec,
   ki si nas tolikokrat okrepil v zakramentih.
   Ti si Božji dotik, ki je odtisnil
   v naših dušah krščanski značaj.
   Ti si milina in hkrati moč
   pravega krščanskega življenja.
   Ti si Prijatelj, kateremu hočemo
   izkazovati svojo naklonjenost,
   spoštljivo tišino, voljno poslušnost,
   ljubeznivo darovanje in močno ljubezen.
   (bl. Pavel VI.)

   Sveti Duh je naš učitelj in tisti, ki vse to omogoča. On vas vodi proti resnici Božje besede. On razsvetli Sveto pismo, tako da ga lahko razumete in uporabite to resnico (Janez 16,13–14), in daje duhovno moč ter učinkovitost vašemu pričevanju (Apostolska dela 1,8). On posreduje zate pred Očetom, ko ne veste, kaj in kako moliti. (Rimljanom 8,26–27). Sveti Duh je bil poslan od Kristusa, da vam omogoči živeti krščansko življenje! Kot je zapisal apostol Pavel, »prebiva v vas Duh njega, ki je obudil od mrtvih Jezusa« (Rimljanom 8,11). Krščansko življenje je mogoče samo skozi moč Svetega Duha.

   • Miro says:

    Res je, hvala za te spodbudne besede. Krščansko življenje je mogoče samo skozi moč Svetega Duha in potrebne milosti za življenje v moči Svetega Duha lahko v najbolj polni meri zajemamo pri obhajanju SVETE EVHARISTIJE. Poslušajmo Gospoda Jezusa, ki nam o evharistični skrivnosti takole govori:

    »JAZ SEM ŽIVI KRUH, KI SEM PRIŠEL IZ NEBES. ČE KDO JÉ OD TEGA KRUHA, BO ŽIVEL VEKOMAJ. KRUH PA, KI GA BOM DAL JAZ, JE MOJE MESO ZA ŽIVLJENJE SVETA.« (Jn 6,51)

    Božje usmiljenje, neizmerno v zakramentu evharistije in duhovništva, zaupamo vate!

 63. mel says:

  Prosim za molitev za ozdravitev mojega moža.

 64. Janez says:

  Zdrava Marija: Radostno verujem
  Prva Božja beseda je bila zate sporočilo,
  spodbuda k veselju in najlepša melodija;
  nebo je nate vse slapove vriskanja sprožilo,
  da si v njih potonila in zaslišala Gabrijelovo oznanilo:
  “Veseli se, Marija!”
  Prisluhnila si vriskanju in sprejela naročilo:
  “Naj se zgodi tvoja volja.”
  In se je zgodila.
  In še pred Kristusom se je v tebi kot Božja glasnica in družica radost naselila.
  Da se je Bog lahko ponižal k tebi, saj se k žalostni nikoli ne bi.
  Veseli se, Marija!
  In tako je Nazaret dvojna domačija, Kristusa in veselja, Marija.
  In čez hribe je iz zvonikov veselo trijančenje v Nazaret priletelo:
  Veseli se, Marija!
  Veseli se! Veseli se! Veseli se, Marija,
  saj je premalo radosti za ta svet,
  ki čaka, Devica, na tvoj smeh, v žalost razpet.
  Veseli se, veseli, ker te simpatija vleče med neštete trpeče sinove Cerkve,
  ki te čakajo in te pozdravljajo: “Vzrok našega veselja, Marija.”
  Zato ti v stvarstvu ponavljajo angelovo oznanilo:
  Veseli se, veseli se, Marija!
  Gabrijel ti je na belo hišo z nebesno modro zapisal,
  da ti je veselo sinje in zlato zapelo: Veseli se, Marija!
  Ko si z vrčem odšla po vodo, ti je iz curka zažuborelo: Veseli se, Marija!
  S slavčki, grlicami, lastovkami te je na poti spremljala simfonija:
  Veseli se, Marija!
  In Jožefovi oblanci, dehteči po cedri in smoli,
  so se srčno kodrali kot tesarska harmonija:
  Veseli se, Marija!
  Zato se nisi žalostila, ko si zaman prenočišča prosila.
  “Ni prostora,” so ti rekli.
  V tebi pa je zapelo: Veseli se, Marija!
  In zvezde, angeli, pastirji in črede so ti vso noč uspavanko igrali,
  dokler ni v jaslih na slami zapihal hladni sever
  in ti na zlate piščali radostno zapel: Veseli se, Marija!
  Zagledala si Dete in se nasmejala.
  Ne vem, kako si zdržala, da nisi od tolikšnega veselja umrla.
  Še Bog je strmel in ti si le Dete zrla, še premajhno, da bi govorilo.
  Ampak ko se je oglasilo, so bile njegove prve besede:
  Veseli se, Marija!
  In Božje naročilo te je do roba z veseljem napolnilo.
  Nikjer v tebi ni več prostorčka za žalost.
  Na milijone celic ti ponavlja in te – kakor drobcene gosli – po božje pozdravlja:
  Veseli se, Marija!
  In ti sama si eno samo glasbilo, harfa in citre, Božja simfonija.
  Zato si vrh judejskih hribov kakor škrjanček vesela v zanosu zapela,
  da te je skoraj razneslo od sreče,
  in svetu in zgodovini, stvarstvu in Cerkvi razodela
  svojega veselja preobilje kipeče:
  “Moja duša vriska od veselja in poveličuje Gospoda!”
  In sinji vrhovi časov so stopili na prste, da bi te videli, in strnili vrste,
  da bi pevse in godce zbrali in bi ti zapeli in zaigrali,
  kakor se je tvoja napoved glasila:
  “Vsi rodovi me bodo blagrovali! Veseli se, Marija!”
  In ko je šestmesečni sinko pod srcem tete Elizabete to zaslišal,
  je poskočil od želje in je v Mariji zapelo novo veselje.
  In kakor otrok – preroški glasnik – tudi Cerkev pleše od sreče in ji srce razbija,
  ko pod temačnimi oboki odmeva glas grlice, neveste, žene in matere –
  – in Mariji odpeva.
  In naša rešitev že teče.
  Bog tudi stori, kar reče.
  Beseda je dana, Marija izbrana!
  In Kristus že pribija, kako se vse spreminja in staro prenavlja.
  Marija pa se ne plaši, ne trepeta, zaupa.
  In tudi če včasih ne razume svojega Sina,
  samo posluša, molči in vsa ponižna sama pri sebi tiho ponavlja
  kakor morska školjka – saj jo spodbuja odmev nadangelovega pozdrava: Veseli se, Marija!
  Bistvo je njena sreča. Ni meča, ki bi ubil veselje.
  Tudi če jo Simeon skoz in skoz prebada, le sliši želje,
  ki jih šepeče srce krvaveče:
  Veseli se, Marija!
  Ne Sinovi žeblji. Ne križ. Ne Kalvarija.
  Nič je ne stre. Niti triurna smrtna agonija.
  Ljubezen ji Kalvarijo še podvaja.
  In tudi studenec iz oči traja in traja,
  ampak naj solze še tako tečejo in tečejo,
  je vsaka posebej klic njenih bledih, z rdečico nadahnjenih lic:
  “Veseli se, veseli se, Marija!”
  In Božji čudež je, da je še na Kalvariji, v senci drevesa življenja in smrti,
  mati Cerkve, Marija, čutila teči
  svoj neustavljivi vir veselja
  med bolečino, samoto in meči.
  Marija je bila Cerkev.
  In Cerkev je Marija.
  To sta najstarejši od besed.
  In na tem Božjem naročilu stoji svet:
  Veseli se, veseli se, veseli se, Marija!
  (Ramon Cue, Radostno verujem).

  Mati Marija prosim Pomagaj vsem molilcem in vernikom na teh internetnih straneh, ki prosijo in molijo.

  Vsakdanja molitev k Mariji
  Marija, ljubljena hči Boga Očeta, svojo dušo zaupam v tvoje varstvo. Varuj Božje življenje v meni. Ne dovoli, da bi ga izgubil/a zaradi greha. Varuj moj um in mojo voljo, tako da bodo vse moje misli in želje všeč Gospodu.
  Zdrava Marija …
  Marija, ljubljena Mati Božjega Sina, svoje srce zaupam v tvoje varstvo. Naj te ljubim z vsem srcem. Naj si vedno prizadevam ljubiti svoje bližnje. Pomagaj mi, da se bom izognil/a ljudem – tudi »prijateljem« – ki bi me vodili stran od Jezusa in v grešno življenje.
  Zdrava Marija…
  Marija, ljubljena Nevesta Svetega Duha, svoje telo izročam v tvoje varstvo. Naj se vedno spominjam, da je moje telo dom Svetega Duha, ki prebiva v meni. Naj nikdar ne grešim proti Njemu z nečistimi dejanji – sam ali z drugimi – naj ohranim krepost čistosti.
  Zdrava Marija…
  Sveti Jožef, prosi za nas.
  Sveti nadangel Rafael, prosi za nas.
  Sveta Marija Goretti, prosi za nas.
  Amen.

  • Miro says:

   ZA OSVEŽITEV SPOMINA

   Miro says:
   18. julija, 2021 at 15:46

   Spoštovani gospod Janez,

   V skladu z željo gospoda Administratorja bi vas ponovno prosil, da vse daljše prispevke, daljše molitve itd. objavljate v rubriki “Članki za dušo”, rubriko “Prosim za molitev” pa prepustimo prošnjam trpečih sester in bratov. V tem “gozdu” oz. pravcati “poplavi” raznovrstnih duhovnih sporočil, se njihove prošnje povsem porazgubijo, s tem pa se razvodeni tudi prvotni namen te rubrike. Hvala za spoštovanje te prošnje.

   Želim vam vse dobro v Gospodu!

   Janez says:
   20. julija, 2021 at 13:35

   Se opravičujem. Sem na dopustu v tujini in sem malo pozabil. Hvala in vse dobro. Janez

 65. Renatka says:

  Prosim za molitev za izpolnitev skrite želje. Hvala za vse dosedanje molitve.

 66. Marta Rešetič says:

  Spoštovani!

  Hvala vsem, ki ste molili za 11-letnega Hectorja za ozdravljenje. Dečku se je zdravje izboljšalo. Pred nekaj dnevi mi je poslal e-pismo – zdaj že uporablja računalnik in pričakujem, da se bo še kaj oglasil.

  Na vidiku je odhod njegovega očeta iz tujine v ZDA. Prišlo pa je do zapletov. Zato vljudno prosim za molitev, da bi se zadeva uspešno razrešila in bi dečkov oče lahko odpotoval z letalom, če je Božja volja, še v tem tednu, iz tujine domov. Otrok je že več kot pol leta v varstvu varuške in zelo pogreša očeta.

  Blagoslovljen dan!
  Marta

  • Miro says:

   Usmiljeni Jezus, hvala Ti za vse milosti, podarjene na priprošnjo Preblažene Device Marije. Hvala tudi vztrajnim molilcem svetega rožnega venca in rožnega venca Božjega usmiljenja. Ostanimo povezani v edinosti z Jezusom in Marijo ter molimo po namenu gospe Marte Rešetič. Že vnaprej se zahvaljujmo za vse, kar bo Gospod odločil v tem primeru. Trdno zaupajmo
   v Božjo previdnost. Najpomembnejša je Božja volja, čeprav ljudje marsikaj težko razumemo in sprejemamo.

   Božje usmiljenje, ki izviraš iz Presvetega Srca Jezusovega, zaupamo vate!

   • Marta Rešetič says:

    Spoštovani molilci!

    Hectorjevemu očetu se je odprla pot iz tujine (iz Damaska) v Columbus, kjer živi deček. Letalska vozovnica je bila rezervirana za 30. julij 2021. Vendar pa že dan prej ni bilo nobenega glasu od njega. Ne vemo, ali je včeraj odpotoval z letalom. Tudi danes se ni oglasil. S Hectorjem si ponovno dopisujem, toda tudi on očeta še ni videl niti slišal.

    Prosim za molitev, da se dečkov oče oglasi, saj si Hector močno želi, da se oče končno vrne.

    Tudi jaz zaupam v Božjo previdnost. Nisem izgubila upanja, da bo še vse v redu.

    Vse izročam v roke Gospoda Jezusa Kristusa, ki zmore rešiti še tako zapleteno situacijo.

    Mogoče se je v tem času, ko pišem prošnjo za molitev, situacija že razrešila.

    Bog blagoslovi vse, ki molite za prihod Hectorjevega očeta iz tujine, in tudi molilce za druge namene.

    Marta

    • Marta Rešetič says:

     Spoštovani molilci!

     Danes sem prejela sporočilo o tem, zakaj se Hectorjev oče ni oglasil in kaj se je zgodilo.
     Če ste pozorno prebrali mojo prošnjo, sem omenila Damask, od koder bi moral odpotovati. Dan pred odhodom je doživel napad talibanov (ne direktno, bil je odsoten) in preživel.

     Še nikoli nisem toliko molila (že zgodaj zjutraj pričnem z molitvijo) kot v letošnjem letu, odkar poznam za Hectorja in njegovega očeta. Prosim, izročajmo ju v molitev našemu Gospodu Jezusu ter njegovi in naši Materi Mariji, tudi sv. Jožefu. O, da bi se očetu ponovno odprla pot iz tujine k sinu! Da bi ga vzgajal in skrbel zanj, kot je sv. Jožef skrbel za Jezusa!

     Bog vas blagoslovi.
     Marta

     • Miro says:

      Še naprej z vero in zaupanjem v molitvi trkajmo na vrata Božjega usmiljenja. »Prosíte in vam bo dano! Iščite in boste našli! Trkajte in se vam bo odprlo!« (Mt 7,7)

      Presveto Srce Jezusovo, usmili se nas!
      Brezmadežno Srce Marijino, prosi za nas!
      Sv. Jožef, prijatelj Najsvetejšega Srca, prosi za nas!

      Božje usmiljenje, ki si nam dalo Presveto Devico Marijo za Mater usmiljenja, zaupamo vate!

 67. Janez says:

  GOSPOD PROSIM OSVOBODI ME ZAPRTOSTI VASE IN V MOJO SAMOZADOSTNOST
  Prosim Jezus osvobodi me zaprtosti in mojo samozadostnost
  v svoj dom, v službo, v moj svet misli in prepričanj, v moje posle in delo, v mojo rutino.
  Osvobodi me prepričanja, da sem sam sebi zadosten in da ne rabim drugih ljudi!
  Pomagaj mi prosim moj Bog,
  da ga s Tvojo Pomočjo odprem zase in za vse ljudi, ki me potrebujejo,
  kajti ko bom širil dobroto in upanje med ljudi, bom pomagal sebi in drugim!
  Naj bom Orodje Tvoje Dobrote, Milosti in Ljubezni, Pomoči in Usmiljenja.
  Osvobodi me prosim moje zaprtosti
  v moja ozka razmišljanja in v skrb za vsakdanje skrbi, za rutinske delovne obveznosti,
  za del doma in v službio in hitro molitev moj Bog, kjer ni dovolj časa za Boga in zame, da poglobim duhovnost!
  Pomagaj mi, da odslej delim z drugimi in jim Samaritansko pomagam in jim prinašam Veselje!.
  Osvobodi me prepričanja, da kristjanu zadostuje le molitev, spokoritev in evharistija,
  In da ni treba, da obenem z Dobroto pomagam in služim ljudem, tako kot nas Učiš Jezus v Evangeliju!
  Zakaj Vera brez dobrih del je mrtva.
  Gospod z naklonjenostjo vidi vsa naša dejanja Pomoči in Dobrote, zakaj poplačani bomo za vse dobro!
  Gospod Pomaj mi, da vzdržim vse križe in težave, napolni me z Močjo Svetega Duha, da bom vzdržal !
  Pomagaj mi tudi, da bom ostal pravičen in ponižen,
  da se poboljšam, da bom odslej pobožno živel,
  da bom vedno orodje Božje Volje in Božje Ljubezni in,
  da bom odslej vedno rad Širil Luč Upanja in Božje Dobrote med ljudi in jim pomagal ter jim služil! Amen.

  Kapucin dr. Anton Rottzeter Molitve: Bog, ki mi daje dihati (izbrana dopolnjena in razširjena molitev).

  Psalm 40, 12: Ti, GOSPOD, mi ne boš odtegnil svojega usmiljenja, tvoja dobrota in tvoja zvestoba me bosta vedno čuvali.

  Addendum:
  Bog nas Ljubi in nas nikoli ne bo zapustil same. Zaupajmo Bogu, zakaj On vse Vidi in Vse Ve! Ko se prepustimo Njegovi volji, nas On postavi na točno tisto mesto v svojem stvarstvu, ki nam je najbolj prav in kjer lahko najbolj ljubimo in pomagamo drugim. Vsak v svojem položaju, stanju, glede na svoje moči ter zmožnosti in na način, na katerega Stvarnikova podoba v njem lahko najlepše odseva ter ga obsije z Dobroto in Pomaga z Usmiljenjem. Ne glede na to, kakšna je naša situacija, ko vanjo povabimo Boga brez vseh Omejitev, On vstopi s svežimi silami Ljubezni in Dobrote, prinese v nas Novo Upanje in pozitivno deluje v nas in nam pomaga tudi zato, ker smo ga povabili, se na Gospodov prihod in vstop v nas ustrezno pripravili in ga po Njegovi Milosti tudi dočakali. Dopustimo Bogu, da v nas neomejeno deluje tako, da bo delal čudeže v našem življenju, saj je Bog veliko večji kot vsi problemi, ki nas pestijo. In kdor ima vero v Boga, kdor bo stanovitno verjel Bogu in potrpel v preizkušnjah, bo deležen uslišanja in čudežev, zakaj vse človeško pride in vse mine.

  Če smo grešili se spokorimo in prosimo Boga Milosti! Povejmo mu, da obžalujemo grehe in da smo v žalosti in trpljenju kaj narobe naredili! Skesajmo se in prosimo Boga odpuščanja, da bomo v naši duši naredili prostor Bogu, zakaj Bog je Ljubezen, ki ne mara greha! Prosimo ga odpuščanja in se spreobrnimo in poboljšajmo, da nas bo obsijala Njegova Milost in Ljubezen Nebeškega Boga, ki nas ima vedno rad; tudi takrat, ko grešimo in ko smo zašli na brezpotja, kjer ni Boga; in prosimo Boga za Vodstvo in Pomoč, da se rešimo in da bomo spet hodili k Njemu in bili podobni Jezusu!

  Odlomek iz objavljenega prispevka OHRANI VESELJE IN LJUBEZEN DO JEZUSA.

  • Miro says:

   Spoštovani gospod Janez,

   V skladu z željo gospoda Administratorja bi vas ponovno prosil, da vse daljše prispevke, daljše molitve itd. objavljate v rubriki “Članki za dušo”, rubriko “Prosim za molitev” pa prepustimo prošnjam trpečih sester in bratov. V tem “gozdu” oz. pravcati “poplavi” raznovrstnih duhovnih sporočil, se njihove prošnje povsem porazgubijo, s tem pa se razvodeni tudi prvotni namen te rubrike. Hvala za spoštovanje te prošnje.

   Želim vam vse dobro v Gospodu!

 68. Janez says:

  François Pollien: V duhu Jezusovih blagrov na Gori vsem ljudem
  Pusti Jezusu, da s svojim Duhom udejanja v tebi grešni in ubogi človek svoje blagre. Pusti mu, da hodi po svojih potih k tebi, zato da ti prinese svoje radosti in upanje. Pusti mu, da ti pomaga in te poveličuje, zato da bo v tebi poveličeval svojega Očeta. Pusti mu, da te prečka v vseh smereh in v vseh globinah, zato da bo tvoje bitje edinole in v celoti njegovo. Pusti mu, da použije tvoje življenje v svojo enost. Naj On deluje v tvojih čutilih, v tvojem srcu, v tvojem duhu, dokler mu ne boš po končanem delu mogel reči: »Vse je dovršeno« – ter boš izročil svojega duha v njegove roke (prim. Jn 19, 30; Lk 23, 46). Najprej – v tvojih čutilih. Naj jih On ozdravlja, s tem da izbrisuje sleherno možno sled zgrešene mikavnosti, onemoglosti, nerednosti, strastnosti. Moral bo izvršiti dolgotrajne in težavne spremembe in operacije, da bi dosegel najgloblje korenine. […] Toda ne boj se ničesar; saj veš, da si v rokah Njegove Ljubezni. Tvoja prizadevnost mora biti usmerjena k temu, da boš prišel iz topilnika očiščen kot najbolj prečiščeno zlato. Poslušaj ga, ko ti govori: Svetujem ti, da kupiš od mene v ognju očiščenega zlata, da obogatiš, in belih oblačil, da se oblečeš in se ne pokaže sramota tvoje nagote, in mazila, da si pomaziliš oči, da bi videl. Svarim in pokorim tiste, ki jih ljubim. Bodi torej goreč in se spreobrni. Glej, stojim pri vratih in trkam. Če kdo sliši moj glas in vrata odpre, bom vstopil k njemu in bom večerjal z njim in on z menoj. Kdor zmaga, mu bom dal, da z menoj sede na moj prestol, kakor sem tudi jaz zmagal in sem s svojim Očetom sedel na njegov prestol. Kdor ima ušesa, naj sliši, kaj govori Duh cerkvam (Raz 3, 18–22).

  Prepusti Gospodu svoje srce, da bo v njem dokončno vzpostavil nežnost in velikodušnost; da ga bo mogel povrniti k tisti prvotni čistosti, ki mu je ni kalila nobena ustvarjena navezanost, ko ga ni zavirala nobena onemoglost. Naj v njem hipoma uniči vse moči, tako da jim odvzame vsak človeški način ljubezni ter jim nazadnje podari edino obliko ljubezni, ki pristaja krščanskemu srcu: ljubiti Boga v Bogu in ljubiti vse stvari v Bogu. Stiskalnica bo imela strašansko delo; morala bo hudo stiskati, da bo priteklo žlahtno vino v svoji božanski čistosti – vino, ki razveseljuje Božje srce. Toda kakšno zmagoslavje, ko bodo končno iztisnjeni v stiskalnici prazni strahovi in prazne ljubavi, pa se bo tvoje srce dvigalo iznad vseh slabosti, navdano z blaženo čistostjo, zmožno vseh gledanj, s prosojno ljubeznijo, vredno večnih objemov. Končno je na vrsti tvoj duh Človek. Tudi tvoj duh se bo moral podvreči nekaterim skrajno zahtevnim končnim spremembam. Sveti Pavel ti bo povedal, zakaj: Zatorej odslej nikogar ne poznamo po mesu. In če smo po mesu poznali Kristusa, ga pa zdaj tako več ne poznamo. Če je torej kdo v Kristusu, je nova stvaritev: staro je prešlo, glejte, nastalo je novo (2 Kor 5, 16–17).

  Nov Človek ali Homo Novum. Stare stvari so minile, morale so miniti; vse so minile, kajti vse je moralo postati novo in drugačno. Stare stvari so tvoja človeškost; za tvojega duha pa so naravni načini spoznavanja: to, kar apostol imenuje poznavanje po mesu. To je tvoj način spoznavanja v človeški luči. Da pa bo tvoj duh prenovljen v Božji luči, mora dopustiti, da mu Bog ugasi vso to človeško luč – na enak način, kot kakšen mojster zadolži svojega vajenca, naj se odvadi lastnih delovnih prijemov, zato da ga bo priučil novim, ki bodo strokovni in pravilni. Če bi dopustil starim šegam, da se primešajo čistim strokovnim navadam, ne bo nikoli izšolal dobrega in veščega delavca. Takšen je torej tvoj položaj – pred tvojim lastnim obrazom. Ti je jasen in razumljiv? Prav, potem pa voljno opusti vse dosedanje učenjo znanje in delovne izkušnje, zato da boš vedel vse; pusti vnemar vse, kar pripada tvojemu dosedanjemu življenjskemu načinu in slogu, da se navzameš Božjega. Naredi prostor Bogu, da Te obsije Božja Ljubezen in Božja Milost, ki ne mine nikdar! Prosi in moli, da pride Gospod in te obžari ter te blagoslovi.
  (Pollien kartuzijan, La pianta di Dio, odlomek )

  Kartuzijan Augustin Guillerand: Urejena ljubezen
  Prevečkrat si zamišljamo, da je krščanska nenavezanost v tem, da ne ljubiš ničesar. To je strašansko zgrešeno. Nikoli ni bilo bolj ljubečega srca, kot je Jezusovo srce; in naša srca se morajo oblikovati po njegovem vzorcu. Ljubiti – to je vélika in celo edina zapoved: To je prva zapoved: Ljubi Gospoda, svojega Boga, z vsem srcem … in … svojega bližnjega … (prim. Mt 22, 37.39). Tu imamo ves evangelij in vse življenje in vsega Boga, ki je Deus-Caritas, Bog-Ljubezen. Je pa urejena ljubezen; ljubezen, ki naj živi in se priobčuje – zato pa žrtvuje vse, kar jo ovira, da bi se razdajala. To žrtvovanje je odtrgovanje/odvezovanje. Nenavezanost je torej negativni obraz navezanosti (ali ljubezni). Nenavezanost je red v ljubezni […]. Kadar Bog ljubezni živi v neki duši, ji daje ljubiti vsa bitja skladno s stopnjo njihovega deleža v sebi, ki je Bit. Duša jih mora ljubiti tako, kot jih ljubi Bog, to se pravi: kot se jim Bog daje. Ta dar neskončne Biti nekemu končnemu bitju je tisto, kar mu daje biti – in to je merilo za našo ljubezen. Naša ljubezen, odmerjena od samega Boga in od tega, kar o Njem zasledimo v njegovih bitjih, je urejena ljubezen. Poslej ni dovoljena nobena navezanost, ki ni v skladu s tem pravilom. Če duša v sebi odkrije kaj takega, bo navezanost krotila, ne pa odstranila. Na dnu vsega je zamisel o redu. Nenavezanost je pogoj za red, tako kot je red pogoj za ljubezen. Zato smemo reči: nenavezanost je urejena ljubezen. Prosimo Boga in molimo ga za Milost, da se vse prav postavi in uredi po Božji Volji.

  Če sprejmemo Božjo Besedo, če vstopimo vanjo; če ji prisluhnemo in če jo ohranimo; če smo tako srečni, da si prisvojimo to, kar govori, in če s tem postanemo njeno bivališče:
  – vzajemno bivališče, kjer ostajamo z njo in ona ostaja z nami;
  – tedaj utihne glas zemeljskih dobrin, nam ne bije več na uho, ne privlači nas več v zlaganost tistega, česar ni;
  – tedaj spoznavamo to, kar je ; darujemo se temu, kar je;
  – postajamo to, kar je; enotni smo z Bitjo in okušamo njeno neodvisnost od vsega, kar je ustvarila.

  Osvobojeni smo za svobodo Božjih otrok (prim. Gal 4, 4-7; 5, 1.13). S svobodno voljo in vsem srcem sprejemamo Božjo Besedo in po njej živimo, molimo in delamo dobro in služimo drugim! Hvala sladki in ljubeči Jezus. Taka je svoboda, ki jo Jezus prinaša ljudem. Svoboda Božje Ljubezni, Dobrote in Usmiljenja. Zdaj jo Gospod vsem nam oznanja z besedami; dokončno jo je za vse grešne ljudi in svet razodel v dejanju darovanja in smrti – na križu ter Vstajenju za naše Odrešenje. Bog nam je vse Milostno vse dal in naredil tako, da bi nam odpustil grehe, da bi imeli po Božji Milosti Življenje, če bomo Verovali v Jezusa Kristusa in pravično živeli!

  (Guilleard kartuzijan Ecrits spirituels Cartusien, odlomek)

  • Janez says:

   Oprostite moral bi dati na Članki za Dušo. Odhajam na dopust in želim vse široko, globoko in silno močno kar silno čutim deliti z vami vsemi, ki molite skupaj na teh straneh k Bogu. Hvala Ti Gospod Bog za vse Milosti in Radosti. Samo ubog človek sem, ki sem dal naprej vse silno bogastvo vam, da vas osrečim in obogatim. Zastonj sem prejel, zastonj dajem vsem ljudem dobre volje naprej. Silna in Velika je Božja Moč Ljubezni do nas ljudi. Brez Nje sem NIČ in NIHČE. On je ki mi Daje Vse kar Sem in kar Imam. Amen. Janez

 69. Janez says:

  MOLITEV ZA STANOVITNOST IN VZTRAJNOST V PREIZKUŠNJAH
  Gospod Bog, zelo lahko se nam je ljudem Tebi zahvaljevati za lepe in prijetne stvari,
  ko nam je lepo in nimamo nobenih problemov in težav v življenju.
  Pa vendar za soncem pridejo oblaki, dež, nevihte in neurja, ki se razdivjajo in poplavljajo.
  Zatem pa se spet razkadijo oblaki in umirijo nevihte ter posije sonce in vse se v Naravi umiri in uredi.
  Vse to je Tvoja Božja Volja in prav je, da se Ti vedno in povsod zahvaljujemo Gospod za vse!
  Zelo težko pa se Ti Gospod zahvaljujemo za razne težke in neprijetne stvari,
  ko imamo razne skrbi, ko se moramo odločiti na razpotjih različnih pomembnih odločitev,
  ko zbolimo, trpimo, izgubimo zaposlitev ali imamo razne druge preizkušnje
  in se moramo z njimi spoprijeti ter jih razreševati.
  Pomagaj nam prosim Gospod, da bomo imeli vztrajnost in moč,
  da bomo s Tvojo Pomočjo lažje reševali proboeme in težkoče,
  da bomo spoznali, da nas tako lepe, kakor tudi težke stvari lahko vodijo k Tebi,
  saj se nič ne zgodi brez Tvoje Volje Gospod.
  Gospod Ti veš koliko bremen in preizkušenj, ki nam jih nalagaš lahko prenesemo
  in nam zato ne nalagaš pretežkih bremen, ki jih ne bi zmogli prenašati.
  Odvisno je od tega, kako jemljemo bolezen, trpljenje, brezposelnost in druge preizkušnje.
  Kot izziv ki nas aktivira in mobilizira ali kot nekaj neprijetnega, kar nas vrže iz ravnovesja.
  Ko preizkušnje življenja postanejo težke in težave velike in zahtevne, mje prav, da veliko molimo.
  Tedaj nam prosim Gospod vlivaj spodbudo, Vero, zaupanje in potrpežljivost,
  da nas boš Vodil, Učil, podpiral s svojo Milostjo in Usmiljenjem.
  To nam bo pomagalo do odločitve in spoznanja,
  da brez Tebe ne moremo usmerjati smeri in jakost vetrov,
  vplivati na tokove življenja in razplet dogodkov v življenju in v Naravi,
  a s Tvojo pomočjo moremo tako usmerjati in voditi jadra našega življenja,
  da bomo lahko pluli naprej k Tebi Gospod, ki nam daješ Vse kar potrebujemo.
  Prosimo pomagaj nam, da bomo s Tvojo Pomočjo premagali preizkušnje
  in se okrepili ter postali bolj stanovitni in vzdržljivi v molitvah in Veri!
  Ko moramo skozi bolezni, težke preizkušnje, bridkosti, težave in razočaranje,
  naj usmerjamo svoj pogled nate in gojimo zaupen odnos do Tebe Gospod,
  poln Vere in Upanja v Tvojo Dobroto, Ljubezen in Usmiljenje,
  iz katerega se bodo rojevali naš Pogum, naša Molitev, naša Moč in naša stanovitna Vera.
  Amen

  V številnih težavah ni najpomembnejše trpljenje, ki ga te povzročajo, ampak naš duh, ki more težave vzdržati.
  Mislim namreč, da se trpljenje sedanjega časa ne dá primerjati s slavo, ki se bo razodela v nas. (Rim 8,18)

  Misel
  Prizadevanje je včasih potrebno, da dosežemo nekaj v življenju. Seveda z Božjo Pomočjo in Vodstvom. Podobno velja za težave. Ko v življenju nastopijo težave, se spomnimo, da Bog gleda na nas. Včasih je življenje podobno hoji v gore. Znajdemo se v globoki soteski, kjer ne vidimo vrhov gora. In vendar imamo pogum in moč, da nadaljujemo pot. Podobno se moramo obnašati v preizkušnjah. Zgodi se, da nesreče in preizkušnje iz nas izsilijo vprašanje: »Moj Bog, zakaj dopustiš, da se to dogaja?« Lahko se tako sprašujemo, a pri tem ne izgubimo poguma in se ne predajmo obupu. Vztrajamo v Veri in Zaupanju v Božjo Milost in Usmiljenje, da bo tudi to prešlo, kakor je prišlo, saj je taka Božja Volja. Kdor ima težave in preizkušnje je naravnan na Pot v Nebeško Domovino. Pri Bogu je Vse mogoče, Zaupajmo v Boga in ga Prosimo Milosti, da nas Sliši in nam Pomaga!

 70. Miro says:

  USMILJENI JEZUS: »IZ VSEH MOJIH RAN KAKOR IZ POTOKOV PRITEKA USMILJENJE ZA LJUDI, TODA RANA MOJEGA SRCA JE VRELEC NEPOJMLJIVEGA USMILJENJA; IZ TEGA VRELCA KIPIJO VSE MILOSTI ZA DUŠE. ŽGETA ME PRAMENA USMILJENJA, ŽELIM JU IZLITI NA ČLOVEŠKE DUŠE. GOVORI VSEMU SVETU O MOJEM USMILJENJU.« (Dnevnik sv. Favstine Kowalske, št. 1190)

  Več o tem na http://www.sticna.com/Dnevnik_Svete_Favstine_Kowalske.pdf

  Naj nas te besede življenja, ki jih je Gospod Jezus zaupal sv. Favstini Kowalski, okrepijo v veri in zaupanju v Božje usmiljenje. Pogostokrat se zatekajmo k Presvetemu Srcu Jezusovemu, k Izviru vseh milosti. S pomočjo molitve svetega rožnega venca in rožnega venca Božjega usmiljenja molimo po namenih, ki so jih v svojih prošnjah, zahvalah, sporočilih zapisali: Jasna, Kristina, Andreja, Dr, Odresenje, Vesna Pavčnik, Dragica, Irena, Minako, Sija … ter Administrator, Hvala, Janez in drugi prosilci božjih milosti. Naj se vse naše molitve za trpeče sestre in brate stekajo k sveti maši, k sveti daritvi, pri kateri se za nas in naše odrešenje daruje Gospod Jezus Kristus. Zgodi se presveta Božja volja na priprošnjo Preblažene Device Marije, sv. Jožefa ter vseh svetnikov in svetnic.

  Božje usmiljenje, neizmerno v zakramentu evharistije in duhovništva, zaupamo vate!
  Božje usmiljenje, v spreobrnjenju grešnikov, zaupamo vate!
  Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, zaupamo vate!

 71. Janez says:

  MOLITEV ZA BOŽJE VODSTVO V ČASU NAŠIH PREIZKUŠENJ, SKRBI IN NEGOTOVOSTI

  Jezus, v negotovosti sem. Trpim zaradi skrbi in zaradi bolečin v bolezni. Ostal sem sam in zapuščen.
  Vsi domači in znanci so odšli na delo in v šolo, le Tebe še imam Gospod, ki si Moj Učenik in Odrešenik!
  Spanje je odšlo od mene in ne morem se umiriti.
  Zmeden sem. Ne vem, kam naj se obrnem. Zašel sem s Poti k Tebi na stranpoti.
  Mislil sem, da imam dober kompas in zemljevid, pa sem se izgubil brez Tebe v Labirintih Življenja.
  Premalo sem molil, bral Božjo Besedo,
  Poslušal Tvoje besede v Miru in Tišini in se izgubil v naglem tempu in hrupu civilizacije.
  Premalo sem ljubil in pomagal ter služil drugim kot Usmiljeni Samaritan.
  Hitel sem doslej po svojih velepomembnih poteh življenja in nisem izkazoval dovolj sočutja, usmiljenja in strpnosti ubogim.
  Premalo dobrote in upanja sem prinašal ubogim, bolnim in potrtim, ki trpijo in Te kličejo na pomoč Gospod.
  Nenadoma sem zagledal v očeh berača Tvoje Oči in Tvoje Roke Gospod in razumel kaj mi hočeš povedati.
  Ustavil sem se, zmolil na samem in sklenil, da se bom nehal poganjati in pehati za dolžnostmi in pomagal.
  Sam ne zmorem nič brez Tebe Usmiljeni in Dobrotni Gospod, saj gledam in gkledam, pa ne vidim!
  Ampak zaupam Tebi, da imaš dober načrt za mene, zaupam Ti, da vedno vodiš mojo pot.
  Čeprav trenutno ne vem, v katero smer naj krenem, Ti to dobro veš.
  Slišim, da bom najuspešnejše reševal svoje nakopičene probleme, ko bom pomagal drugim!
  Pridi in mi pomagaj Usmiljeni Gospod, da bom odslej bolj sočuten in usmiljen ter dober do ljudi!
  Vem, da me boš varno vodil in me Učil, čeprav za zdaj vidim le megleno in nejasno pot pred seboj.
  Tvoja Beseda mi pravi, da si moj Pastir. Česa bi se bal, Jezus, če si z menoj? Ne bom se izgubil, saj si ti Moja Pot!
  In zakaj sploh skrbim za jutrišnji dan, če pa mi praviš, da me vodiš k vodam počitka in Miru?
  Jezus, po tem hrepenim. Po Tvojem miru, po Tvojih pašnikih, po Tvoji vodi, po Tvoji Ljubezni!
  Nočem se opirati na svojo presojo, ta me je tolikokrat prevarala.
  Želim se opreti na Tvoja znamenja, ko sem izgubljen in na Tvojo tolažbo,
  kadar hodim v temi in Te iščem.
  Ti si Luč sveta, ki je prišla na Svet, da nas Reši in Odreši.
  Zato te prosim, Jezus, še močneje me primi za roko in še tesneje hodi ob meni.
  Prosim Vodi me in bodi vedno pri meni in v meni, ki si moj Učenik in Odrešenik.
  Bodi Moja Luč in Dobri Pastir, ki čuva Svoje Otroke na Zemlji.
  Ti si vse, kar potrebujem! Prosim Vodi odslej moje korake in me Uči! Potrebujem Te Gospod!
  Amen

  Vir dopolnjene in razširjene molitve iz medmrežja Operando. Že objavljeno.

  Psalm 23
  Gospod je moj pastir,
  nič mi ne manjka.
  Na zelenih pašnikih mi daje ležišče;
  k vodam počitka me vodi.
  Mojo dušo poživlja;
  vodi me po pravih potih
  zaradi svojega imena.
  Četudi bi hodil po globeli smrtne sence,
  jaz se ne bojim hudega, saj si ti z menoj,
  tvoja palica in tvoja opora, ti me tolažita.
  Ps 23, 1-4

  Moli, zaupaj, prepusti se Njemu. Dovoli Bogu, da poskrbi za Tvoje življenje. Veruj v Boga in ne bodi Nejeverni Tomaž! Dr. Marilyn Schlitz, predavateljica na Harvardu. Včasih se nasmejim, pogledam gor in rečem: Vem, da si bil Ti Bog, hvala. Verni ljudje ne potrebujejo dokazov o učinkih in čudežih molitve, da bi se še naprej zanašali na Boga. Jih pa zato potrebujejo ljudje, ki ne verujejo. To je bil konec koncev eden glavnih razlogov, zakaj je Jezus pred ljudmi delal čudeže, ko je hodil po Izraelu pred dva tisoč leti. Pa vendar so mnogi ljudje, navkljub očitnim nadnaravnim znamenjem, še vedno ostali v dvomih kot apostol Tomaž. Verjel je ko mu je Jezus pokazal rane s križa na Golgoti. Vendar niso vsi ljudje taki, saj so se nekateri tudi spreobrnili kot Savel, ki je postal Sveti Pavel, ko ga je obsijala Božja Luč in ga je nagovoril Bog. Pa tudi številni drugi, ki so slišali Njegov klic. Poslušajmo tudi mi, da bomo slišali Boga v Miru in Tišini, ko molimo, delamo, služimo drugim in beremo Božjo Besedo, da bi razumeli Božjo Voljo! Zaupajmo Bogu, saj se nič ne Zgodi brez Božje Volje! Bog že ve zakaj!

  Vir dopolnjene molitve iz medmrežja Operando. Že objavljeno.

  Izaija 56-1: Tako govori GOSPOD: Pazite na pravico, ravnajte pravično, kajti moje odrešenje bo kmalu prišlo in moja pravičnost se bo kmalu razodela.

 72. Janez says:

  »Žena, kaj jokaš? Koga iščeš?« (Jn 20,15)

  Jokam nad zaklenjenimi cerkvami in šolami,
  jokam pred zaprtimi vrati domov,
  jokam nad praznimi igrišči,
  jokam nad zapuščenimi stezami,
  jokam nad našim strahom in nemočjo,
  jokam nad božjim molkom velikega petka,
  jokam nad našo izločenostjo,
  ker je življenje postalo samo prazni grob
  in v njem nimamo niti povojev!

  Iščem nekoga, ki nas bo vrnil v življenje,
  nam odprl vrata smeha in bližine,
  nam vrnil pogum in zaupanje;
  iščem nekoga, ki nam bo vrnil svobodo,
  da bomo zopet lahko iz oči v oči,
  s podarjeno dlanjo v dlani,
  in s srečo iz ust na usta;
  iščem nekoga, ki bo dihal z nami
  z vso bolečino svoje ljubezni,
  ki bo naš strah pred bližino spremenil v radost,
  ki bo veliki petek premaknil v veliko noč
  In božjo smrt preustvaril v življenje za nas!

  Vstali Gospod,
  daj, da Te najdem kot Magdalena!
  Odpokliči že vendar angela smrti
  in naj postane ta velika noč
  mati našega skupnega ozdravljenja!
  Oj, s kakšnim veseljem Ti bomo prepevali: Aleluja!

  Avtor pater Pavle Jakop, frančiškan Marijino Oznanjenje Ljubljana

  Frančiškani: MOLITEV neznanega avtorja iz 14. stol.

  Danes Kristus nima svojih rok,
  Ima samo naše roke, da z njimi dela;
  Kristus nima svojih nog,
  Ima samo naše noge,
  Da človeštvo vodi k Bogu;
  Kristus nima svojih ustnic,
  Ima samo naše ustnice,
  Da ljudem oznanja Božje kraljestvo;
  Kristus potrebuje našo pomoč,
  Da človeštvu stoji ob strani.

  Mi smo edino Sveto pismo,
  Ki ga ljudje še berejo.
  Mi smo zadnje Božje sporočilo,
  Ki ga pišemo s svojimi besedami in dejanji.

  In če je naša pisava nečitljiva?
  In če so naše roke zaposlene z drugimi stvarmi?
  In če naše noge stopajo na kriva pota?
  In če naše ustnice govorijo lažnive besede?

  Ne morem služiti Kristusu, ne da bi hodil za Njim.

  Gospod, tebi izročamo svoje roke in noge,
  Vse, kar smo in kar imamo,
  Da boš po nas lahko nagovarjal vse ljudi
  In nas vse vodil k sebi. Amen.

  http://www.marijino-oznanjenje.si/index.php/content/display/75/20/20

 73. Janez says:

  ESCRIVA: MOLITEV K BOGU MOJEGA ŽIVLJENJA
  Molitev k Bogu mojega življenja je za nas verne kristjane zelo pomembna. Če nam Bog pomeni življenje, nas ne sme presenečati, da mora biti naš krščanski obstoj prepreden z molitvijo. Vendar ne mislite, da je molitev dejanje, ki ga izpolniš in potem opustiš. Pravični se veseli v Gospodovi postavi in premišljuje njegovo postavo podnevi in ponoči. Zjutraj mislim nate in popoldne se moja molitev kakor kadilo usmerja predte. Ves dan je lahko čas molitve: od večera do jutra in od jutra do večera. Celo več: kot nas opominja Sveto pismo, mora tudi spanec biti molitev. Spomnite se, kaj nam o Jezusu povedo evangeliji. Včasih je celo noč preživel v intimnem pogovoru z Očetom. Kakšno ljubezen je v prvih učencih zbudila podoba Kristusa v molitvi! Ko so tako opazovali to stalno držo svojega Učitelja, so ga nekoč zaprosili: Domine, doce nos orare, Gospod, nauči nas moliti.

  Sveti Pavel — orationi instantes, vztrajajte v molitvi, kot piše — povsod širi živi Kristusov zgled. In sveti Luka kot s čopičem prikaže način dela prvih učencev: vsi ti so enodušno vztrajali v molitvi. Prekaljenost dobrega kristjana, po milosti, pridobimo v kovačnici molitve; in ker se molitev hrani iz življenja samega, se ne razvija le na en način. Srce si navadno olajšamo s pomočjo besed, z molitvami izraženimi z glasom, ki nas jih je naučil Bog sam, npr. Oče naš, ali pa po svojih angelih, npr. Zdrava Marija. Drugikrat bomo uporabili molitve, ki jih je prečistil čas in s katerimi so svojo pobožnost izražali milijoni bratov v veri. Te so lahko liturgične — lex orandi —, ali take, ki so se rodile iz strasti zaljubljenega srca, kot so številni marijanski odpevi: Sub tuum praesidium …, Memorare …, Salve Regina …

  Ob drugih prilikah nam bo dovolj nekaj izrazov, izstreljenih kot puščice, iaculata: to so pobožni vzkliki, ki se jih naučimo ob pozornem branju Jezusove zgodbe: Domine, si vis, potes me mundare, Gospod, če hočeš, me moreš očistiti; Domine, tu omnia nosti, tu scis quia amo te, Gospod, ti vse veš, ti veš, da te imam rad; Credo, Domine, sed adiuva incredulitatem meam, verujem, Gospod, toda pomagaj moji neveri, utrdi mi vero; Domine, non sum dignus, Gospod, nisem vreden; Dominus meus et Deus meus, moj Gospod in moj Bog … in še drugi vzkliki, kratki in ganljivi, ki privrejo iz notranje gorečnosti duše in odgovorijo na konkretne okoliščine. Življenje molitve pa mora temeljiti še na nekaj trenutkih dneva, ki jih posvetimo samo odnosu z Bogom; trenutkih pogovora brez besed, če je le mogoče ob tabernaklju, da se Bogu zahvalimo za to — samo! — dvatisočletno čakanje. Ta pogovor z Bogom je notranja molitev, od srca k srcu, pri kateri sodeluje vsa duša: razum in domišljija, spomin in volja. To je meditacija, ki prispeva k temu, da naše ubogo človeško življenje, naše običajno vsakdanje življenje dobi nadnaraven pomen.

  S pomočjo tega časa meditacije, molitev izraženih z glasom in pobožnih vzklikov bomo svoj dan povsem naravno in neopazno spremenili v nenehno hvalo Bogu. Ostali bomo v njegovi navzočnosti, kot tudi zaljubljenci stalno usmerjajo svoje misli k ljubljeni osebi, in vsa naša, tudi najmanjša dejanja bodo polna duhovnih sadov. Ko torej kristjan stopi na pot neprekinjenega odnosa z Bogom — in ta pot je namenjena vsem, ne samo izbrancem —, se njegovo notranje življenje krepi, postaja gotovo in trdno; in v človeku se utrdi ta boj, prijeten in zahteven obenem, da bi do konca izpolnil Božjo voljo. Na podlagi življenja molitve lahko razumemo tudi drugo temo, o kateri govori današnji praznik: apostolat, uresničevanje nauka, ki ga je Jezus izročil svojim tik pred vnebohodom: in boste moje priče v Jeruzalemu in po vsej Judeji in Samariji ter do skrajnih mej sveta.

  https://si.escrivaworks.org/print/jezus_prihaja_mimo/119 

 74. Janez says:

  DARILO NEBA IN NAŠEGA BOGA LJUDEM NA ZEMLJI
  Obstajajo različni ljudje na svetu, ki so dobri po srcu in ki so zaverovani le v svoj prav in egoizem.
  Nekateri so ponižni, delovni, skromni, vidijo čez svoj jaz in pomagajo drugim,
  drugi vsemogočneži radi vladajo in ne vidijo čez svoj plot in le kopičijo bogastvo.
  Bog ljubi dobre in pravične ljudi in tudi tiste, ki niso srčno dobri in pravični ljudje v življenju in se nadeja, da bomo vsi vse, kar smo od Njega zastonj prejeli, darovali naprej,
  in bili tako podobni Jezusu, ne pa kopičili le bogastvo in izgubili svojo dušo zaradi Mamona.
  Nekateri ljudje darujejo Ljubezen, so preprosti, skromni, dobri, darežljivi, pomagajo in služijo in so podobni Jezusu.
  Nekateri ljudje ne vedo, da so dar neba našega Očeta.
  Nekateri ljudje ne vedo, kako lepo je, da so in tvorno živijo v Ljubezni in Odpuščajo drugim.
  Nekateri ljudje ne vedo, kako dobro je, da jih lahko srečamo in se od Njih kaj naučimo in tudi obogatimo ter da darujemo kar smo zastonj prejeli.
  Nekateri ljudje ne vedo, kako tolažilen je že njihov nasmeh in tihi zgled dobrote, ki ga črpajo od Njega.
  Nekateri ljudje ne vedo, kako ubogi bi bili brez nasmeha, dobrote in odpuščanja Njega ter drugih ljudi.
  A vedeli bi, če bi jim to povedali: Ti ali jaz. Morda pa to niti ni potrebno, saj je to Božja Volja. On že ve zakaj. Kolikor je ljudi, tolikor je Poti do Boga, ki morajo prehoditi veliko strmin in še več dobrega storiti, da gredo po Poti k Njemu.
  Veliko morajo pretrpeti, veliko krivic odpustiti in veliko dobrega storiti drugim ter ljubiti druge, da pridejo na Pot k Njemu, ki vodi v Odrešenje.
  Bog nas potrpežljivo kot Oče čaka Otroke na Obalah Večnosti,
  da se kot izgubljeni Otroci Vrnemo s stranpoti daleč od Boga nazaj k Njemu v objem.
  Ptica je ptica takrat, ko leti v zraku. Roža je roža takrat, ko cveti v tisočerih barvah Njegove Prirode.
  Človek pa je Človek takrat, ko je Dober, ko Odpušča drugim in sebi in ko Ljubi in iskreno Moli k Njemu.
  V miru in spokojnosti, ko delam in ko pomagam drugim, začutim njegovo Ljubezen in Prisotnost.
  Božja Vseprisotnost je v ljudeh, v rekah, morjih, v živalih, drevesih, gorah, v Naravi in Zvezdah na nebu in v vsem Stvarstvu, ki nas obkroža, ker je Bog predvidel v Načrtu Smotrnost v Vsem, kar je.
  Bog nam je vse daroval, ker nas ima neskončno rad.
  Z vsakim darilom in obdaritvijo nam pove, kako rad nas ima.
  Z vsakim utripom mojega žitja in bitja začutim in celo vidim na vsakem koraku
  njegovo Veliko Dobroto in Ljubezen v Stvarstvu,
  ko me v tišini boža z nežnimi sapicami in slišim njegov tihi Glas med Ljudmi in v Naravi.
  In pravi mi, da je najvišja zapoved medsebojna Ljubezen in Usmiljenje med ljudmi.
  Kajti samo Ljubezen in Usmiljenje zmore ponovno približati Boga nam vsem, tudi ateistom,
  in nam pomagati, da bomo spet vanj Verovali s srcem in dušo ter bili dobri ljudje in verniki.
  Ni pomembna oblika molitve, pomembno je srce, ki Živi in Ljubi vse Ljudi brez razlik.
  Premalo smo molili za lastno spreobrnjenje in preveč Ljudi smo hladno pustili trpečih in žalostnih zaradi hladnih medsebojnih odnosov brez pomoči.
  Še vse lahko popravimo in se spreobrnemo, se spovemo Bogu
  in prosimo za odpuščanje ter našo spreobrnitev.
  Takrat bo nastopilo v Nebesih Veliko veselje nad spreobrnjenim Grešnikom.
  Prosimo Boga za Milost, da pride k nam Božje kraljestvo, ki je duhovno stanje dobrih in pravičnih, ki vodi v Odrešenje k Jezusu.
  Amen.

  Vsi ljudje se moramo zavedati, da ni dovolj le moliti in brati Sveto Pismo, treba je vse Jezusove Nauke preliti v Služenje drugim in dobra dela, da prispevamo k Boljšemu Svetu, kjer je Prvi Bog naš Odrešenik in Učenik. Molitev naj nam pomaga, da bomo boljši ljudje in verniki. Vero in naše molitve ter dobra dela in služenje moramo zato vsak dan izvajati in preliti v naše Življenje ter Slaviti Boga. Ne moremo biti dobri kristjani, če v dejanjih in življenju ljudem ne izkazujemo ljubezni in usmiljenja, nismo pravični in dobri ljudje in če konkretno v vsem življenju ne sledimo Jezusa in Evangelija. Krščanstvo bo preživelo zaradi Dobrih, Usmiljenih in Pravičnih Ljudi, ki bodo oznanjali Jezusov Evangelij z Vero, z Ljubeznijo in utrjevali Veselo Oznanilo Ljudem z zgledom in nasmehom kot misionarji in apostoli našega Boga in Ljubezni. Molimo da pride k nam po Božji Milosti in po našem pravičnem in bogaboječem življenju Božje kraljestvo Ljubeuni in Usmiljenja, ki je stanje okolja med nami, ki vodi po Poti k Jezusu, ki je naše Odrešenje! Božje Usmiljenje, Ljubezen in Dobrota Vate Zaupamo! Zgodi naj se Božja in ne naša Volja. Naj pride po Božji Milosti k nam Božje kraljestvo Ljubezni in Usmiljenja; naj zmaga Božja Dobrota in premaga vse zlo in hudobijo na svetu, ker bomo vsi ljudje zaživeli kot nas Uči Jezus Kristus in izžarevali Njegovo Dobroto in Usmiljenje. In ko bomo rekli brezbožnemu življenju in hudobijo odločen NE, bomo širili Božje kraljestvo med Nami Vsemi.

  Janez AKA Dichter Hansi

  2 Kroniška 6, 40: Zdaj so moje oči odprte in moja ušesa pozorna na molitev na tem kraju.

 75. Janez says:

  GOSPOD DAJ MI PLEMENITO IN DOBRO SRCE
  Jezus, daj mi plemenito srce, da ti bom bolje služil.
  Močno srce, da bom iskal visoke cilje,
  ne povprečnih izbir.
  Požrtvovalno srce za delo,
  da bom gledal v njem poslanstvo
  in ne breme.
  V trpljenju veliko srce, da bom dober vojak
  pred svojim križem in čuteč Cirenejec
  za križe drugih.
  Veliko srce za svet,
  razumevanje za njegove krhkosti,
  pa nedotakljivost za njegove ideje in mike.
  Veliko srce za ljudi, zvesto in pozorno,
  zlasti pa uslužno srce,
  predano malim in ponižnim.
  Srce, ki ne bo zagledano vase,
  ki se bo vedno opiralo nate,
  srečno v služenju tebi in bratom, Gospod,
  vse dni mojega življenja.
  Ignacio Larañaga

  POMAGAJ MI GOSPOD,
  da bi bile moje oči usmiljene,
  da nikoli ne bi sumničila in ne sodila po zunanjosti,
  ampak iskala to, kar je v dušah mojih bližnjih lepo, in jim pomagala;
  da bi bil moj sluh usmiljen, da bi se sklanjala k bližnjim v potrebah,
  da bi moja ušesa ne bila brezbrižna ob bolečini in vzdihih bližnjih;
  da bi bil moj jezik usmiljen, da bi o svojih bližnjih nikoli ne govorila zaničljivo,
  temveč imela za vsakega besedo tolažbe in odpuščanja;
  da bi bile moje roke usmiljene in polne dobrih del;
  da bi bile bile moje noge usmiljene, da bi svojim bližnjim vedno hitela na pomoč,
  ne oziraje se na svojo onemoglost in utrujenost;
  da bi bilo moje srce usmiljeno, da bi čutila vse trpljenje bližnjih …
  Sveta Favstina Kowalska

  Kadar nam Vera in molitev ter zakramenti in Evangelij
  Kristusa Odrešenika dejavno pomagajo tako,
  da smo dobri ljudje in kristjani,
  da si radi vedno pomagamo in služimo drug drugemu,
  da spolnjujemo Božjo Voljo in Jezusov Evangelij Bogu v Čast in Veselje,
  ko bo na Zemlji zavladal Božji Mir, Dobrota, Ljubezen ter Usmiljenje,
  tedaj bo Božje kraljestvo lahko že tu med nami zdaj in za vekomaj
  ter ob koncu slednjih dni tudi za pravične v Nebeški Domovini.
  Gospod pridi in ostani z Nami vse dni,
  Pomagaj nam, da bomo spolnjevali Božjo Voljo in Živeli kot Jezus naš Odrešenik. Amen.

  Odlomek iz objavljene molitve: Prirejeno in dopolnjeno po Prihajam k Tebi, molitve in premišljevanja, kapucini 1995.

  • Miro says:

   Hvala za vse posredovane molitve. Ob tem v razmislek še BOŽJA BESEDA o prosilni molitvi in Božji milosti:

   »PROSÍTE IN VAM BO DANO! IŠČITE IN BOSTE NAŠLI! TRKAJTE IN SE VAM BO ODPRLO!« (Mt 7,7)

   Zahvaljujmo se za čudovito Božjo besedo, saj nas nenehno spodbuja k molitvenemu življenju in k delu za Božje kraljestvo, posebej k duhovnim in telesnim delom usmiljenja v odnosu do bližnjega, za kar nam Gospod daje tudi vse potrebne moči.

   Božje usmiljenje, neizmerno v zakramentu evharistije in duhovnišva, zaupamo vate!

 76. Miro says:

  Besede življenja, ki jih je Gospod Jezus zaupal sv. Favstini Kowalski, veliki glasnici Božjega usmiljenja, namenjene pa so tudi nam:

  »RAZGLAŠAJ, DA JE USMILJENJE NAJVEČJA LASTNOST BOGA. VSA DELA MOJIH ROK SO KRONANA Z USMILJENJEM« (Dnevnik sv. Favstine Kowalske, št. 301).

  Več o tem na http://www.sticna.com/Dnevnik_Svete_Favstine_Kowalske.pdf

  Prosimo Gospoda, naj se Njegovo usmiljenje skloni k vsem trpečim sestram in bratom. Vztrajno molimo sveti rožni venec in rožni venec Božjega usmiljenja za preizkušene osebe, ki se priporočajo v molitev v zapisih pod: Jasna, Kristina, Andreja, Dr, Odresenje, Vesna Pavčnik, Dragica, Irena, Minako, Sija in še mnogi drugi prosilci božjih milosti. Božjemu usmiljenju pri sveti maši še posebej priporočimo bolno gospo Bernardo, mlado mamico, ki je zbolela za rakom, in druge težje bolnike. Zgodi se presveta Božja volja na priprošnjo Preblažene Device Marije, sv. Jožefa ter vseh svetnikov in svetnic.

  Že vnaprej se Gospodu Jezusu zahvaljujmo za vse prejete milosti in darove. Naj nam Sveti Duh odpre naše duhovne oči, da bomo v vsem zrli božjo dobroto in lepoto. Vsa čast in slava tebi, Jezus, ki si veličastvo brezmejnega Božjega usmiljenja!

  Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, zaupamo vate!
  Božje usmiljenje, navzoče v postavitvi in delitvi svetih zakramentov, zaupamo vate!
  Karmelska Mati Božja, prosi za nas!

 77. Janez says:

  Zahvalim se Očetu za vse, kar sem in kar imam
  Zahvali se Njemu, ker je hotel, da prideš na svet in živiš v Njegovo Veselje na Zemlji;
  in da obstajaš, ker Te ima v Očetovski Dobroti neskončno rad, saj si Njegov Ljubljeni Otrok.

  Zahvali se Gospodu za vse, kar je privedlo do tega trenutka Tvojega Življenja,
  za starše, prijatelje, sorodnike, znance, sosede, učitelje, zdravnike, sodelavce in druge ljudi, ki jih srečuješ in/ali živiš z njimi.

  Zahvali se Njemu za vse, kar je lepega in dobrega ustvaril na Svetu zate in za nas vse ljudi na Zemlji.
  Zahvali se mu za vse, kar si lepega in dobrega po Njegovi Milosti doživel, srečal, videl in prejel.
  Zahvali se mu za vse, kar zdaj vidiš okrog sebe:
  stene hiše, mizo, posteljo, slike, zrak, svetlobo, sonce, oblake, luno in večerne zvezde ponoči, visoke planine, hribe in gozdove, travnike, ljudi v mestnem vrvežu, kmete na polju, otroke, ki se igrajo v parku in starejše, ki gredo na jutranji sprehod, živali v gozdu in ptice na nebu.

  Zahvali se Gospodu, za vse kar zdaj občutiš, vidiš in slišiš ter vse drugo, kar te veseli.
  Zdaj pa se mu zahvali tudi za slaba in trpka doživetja in trpljenje, za slabe življenjske izkušnje, ki nam pomagajo da se kaj nivega naučimo in da osebnostno in duhovno rastemo v trpežnejše in dobre ljudi.
  Zahvali se Njemu za vse življenjske izgube, polomije, za bolezni, za smrt bližnjih ter za razne probleme in težave, ki nas pestijo v življenju.

  Zahvali se Bogu za vse grehe, v katere si zabredel hote ali nevede, saj so tudi ti del Božjega Načrta zate in Te učijo in Ti dopovedujejo, kako velika je Njegova Ljubezen in Usmiljenje Našega Očeta do svojih Otrok.

  Zahvali se mu tudi za vse ljudi, ki jih srečuješ, medtem, ko pridno delaš v službi zase in za svojo družino in skrbiš za otroke in pomagaš bližnjim od jutra do večera kot dober in usmiljen Samarijan.

  Zahvali se Mu iz globine srca, dokler ne začutiš, kako Te prevevajo mir, čudežna svoboda in globoka radost, ki jo prinaša Tvoja Dobrota in pomoč drugim, saj vsako dobro delo se povrne nazaj.
  Zahvali se staršem in vsem Ljudem Dobre Volje, ki so Ti izkazali dobroto, Te učili, vzgajali in Ti kakorkoli pomagali v življenju. Nikoli nismo staršem povrnili vsega kar so nam dali.

  Obenem oprosti in pozabi na krivice in hudobijo vsem tistim ljudem, ki so Te kakorkoli prizadeli.
  Bogu se zanje zahvali, saj so Te marsikaj naučili; vedi da hudobija pride in gre ter da nekoč vse trpljenje in hudo enkrat mine. V vsaki taki stvari je kaj dobrega za to, da se iz tega kaj zase naučimo za življenje. Preizkušnje nas utrjujejo in krepijo, da smo bolj močni in odporni. Tudi Jezus je trpel za nas na križu, umrl in vstal za naše Odrešenje, tako nas Ljubi.

  Zahvali se v globini svojega bitja in žitja za vsak trenutek življenja tako, da bo Zahvala Njemu in drugim Ljudem postala stalnica v vsem Tvojem Življenju. Amen.

  Prirejeno po Prihajam k Tebi, Molitve in premišljevanja, Kapucini 1995.
  »Kakor mladika ne more sama roditi sadu, če ne ostane na trti, tako tudi vi ne, če ne ostanete v meni.« (Jn 16,4)

  • Miro says:

   »KAKOR KADILO RAZŠIRJAJTE SLADEK VONJ, VZCVETITE KAKOR LILIJA. POVZDIGNITE GLAS IN ZAPOJTE HVALNICO, HVALITE GOSPODA ZA VSA NJEGOVA DELA« (Sirah 39,14).

   Božje usmiljenje, neizmerno v zakramentu evharistije in duhovništva, zaupamo vate!

 78. Miro says:

  POŽIVIMO ČEŠČENJE BOŽJE MATERE IN ZAUPANJE V NJENO MOGOČNO PRIPROŠNJO PRI BOGU!

  Danes obhajamo god karmelske Matere Božje. Slovesen praznik nas vabi, naj poživimo češčenje Božje Matere in zaupanje v njeno mogočno priprošnjo pri Bogu. Njenemu varstvu in priprošnji priporočimo tudi vse trpeče osebe in njihove prošnje za uslišanje na tej spletni strani pod: Jasna, Kristina, Andreja, Dr, Odresenje, Vesna Pavčnik, Dragica, Irena, Minako, Sija in številni drugi prosilci božjih milosti. Naj karmelska Mati Božja vsem trpečim sestram in bratom izprosi potrebnih milosti. Posebej ji priporočimo tiste, ki so se oddaljili od svetih zakramentov (birma, evharistija, spoved …) in od spolnjevanja božjih zapovedi. Molimo, da bi spoznali, da so v resnici zapustili samega Gospoda, ki je studenec žive vode (prim. Jeremija 2,13). Daj, Gospod, da se na Marijino priprošnjo čim prej vrnejo k Izviru žive vode, ki teče v večno življenje!

  Več o karmelski Materi Božji na:
  https://svetniki.org/karmelska-mati-bozja/

  Karmelska Mati Božja, prosi za nas!

 79. Jasna says:

  Prosim za molitev, da bi bil partner vredu, da bi bil dober do hčerke, njenega fanta, sestre in nenazadnje tudi do mene. Prosim, da bi končno spoznal, da je lahko zadovoljen, da ima vredu življenje in bi bil srečen da je tako. Da bi le bilo vse dobro, danes, jutri in naslednje dni.
  Iskrena hvala, Jasna

  • Hvala says:

   Spoštovana Jasna!

   Gospod naj poplača vašo vztrajnost in naj vas in vaše blagoslovi. Lepo in prav je, DA STE GOSPODU ZAUPALA IN MU ZAUPATE, sprejemate svoj križ tako kot je naročil Jezus.

   Božje usmiljenje, ki si višje od nebes, vate zaupamo!

   • Miro says:

    Spoštovana gospa Jasna,

    Neomajno zaupanje Gospodu Jezusu in sprejemanje življenjskih križev je vsekakor zelo pomembno za kristjanovo življenje v moči Svetega Duha. Je pa še en, prav tako zelo pomemben vidik. Pogostokrat, še zlasti takrat, ko se znajdemo v nekem hudem življenjskem položaju, si zastavimo naslednje bistveno vprašanje, gledano skozi prizmo Evangelija:

    KAJ BI JEZUS V TEM POLOŽAJU STORIL NA MOJEM MESTU?

    Bog vas obilno blagoslovi z novim gledanjem in delovanjem v moči Svetega Duha!

 80. KRISTINA says:

  Hvala vsem, ki molite, ki zaupate Gospodu, Ga hvalite in slavite. Prosim vas , da molite tudi zame, da bi zaupala Gospodu, da bi moj mož zaupal Gospodu in se naslanjal na njega, da ne bi toliko kričal in bil non stop nastrojen in poln slabe volje in grdih besed. Naj Bog razsvetli njegovo obličje, naj sv. Duh navdihne njegove misli, besede in dejanja in Mati Marija naj ga ogrne s svojim plaščem in mu pokaže kaj je resnična materina ljubezen gledana skozi oči vere, molitve, odpuščanja,ponižnosti, potrpežljivosti in evharistije.
  Presveto Srce Jezusovo upodobi naša srca po svojem Svetem Srcu
  Presveto Srce Matere Marije reši nas
  sv. Faustina Kowalska prosi za nas

  • Hvala says:

   Spoštovana KRISTINA!

   Vse svoje stiske in bremena in stiske od članov družine izročajte Jezusu pri Sveti daritvi.

   Prosite Jezusa, da oblikuje vaše srce po Njegovem srcu. Ne se obremenjevati toliko glede obnašanja in govorjenja vašega moža, kajti Gospod ima svoj načrt tudi za vašega moža.

   Kaj je najbolj pomembno v tem trenutku v tej situaciji? Pomembno je to, da bodite POSLUŠNA GOSPODU IN PONIŽNA, DA BO JEZUS LAHKO PREKO VAS DELOVAL NA OSTALE ČLANE GOSPODINJSTVA, DA BODO OPAZILI LUČ, KI SVETI.
   Ponižnost dobimo s ponižanjem. Brez doživljanja ponižanja človek ne more biti ponižen.

   Ne prehitevati časa, Gospod vse vidi in pustite Mu, da deluje, da se bo izpolnila Njegova volja.

   Božje usmiljenje, ki si višje od nebes, vate zaupamo!

 81. Irena says:

  Prosim za molitev za prijateljičinega brata in njegovo družino, zlasti za starša, da bi v težki situaciji drug drugega znala prepoznati kot sočloveka , božja ljubljenca in zgraditi odnos, ki bi bil tako tudi za oba otroka varno zavetje.

 82. Blanka says:

  Prosim za molitev za novo službo, za službo v katero bi z veseljem hodila vsak dan. Prosim, da bi jo v teh težkih časih dobila čimprej. Mati Marija, Jezus in sv. Jožef prosite za nas in usmilite se me.

 83. Miro says:

  USMILJENI JEZUS: »MOJA HČI, NAPIŠI, DA SEM ZA SKESANE DUŠE SÁMO USMILJENJE. NAJVEČJA BEDA DUŠE ME NE RAZSRDI, MARVEČ JE MOJE SRCE POLNO VELIKEGA USMILJENJA DO NJE.« (Dnevnik sv. Favstine Kowalske, št. 1739)

  Več o tem na http://www.sticna.com/Dnevnik_Svete_Favstine_Kowalske.pdf

  Omenjene besede življenja, ki jih je Gospod Jezus zaupal sv. Favstini Kowalski, veliki glasnici Božjega usmiljenja, tudi nam vlivajo veliko upanje, in to tudi v najbolj obupnih življenjskih razmerah (hude posledice greha, prekletstvo, bolezen, sovraštvo, razne ujetosti v zanke hudega duha). Ne glede na to v kakšnem življenjskem stanju se trenutno nahaja naša duša (v dobrem, odličnem, slabem, obupnem …), vedno kličimo na pomoč Božje usmiljenje. Božja milost se vedno podarja verujočim, odprtim, ponižnim, iskrenim srcem, to je srcem, ki so pripravljena sprejeti Gospoda in njegove darove v skladu z odrešujočo Božjo voljo.

  V duhu neomajnega zaupanja danes Božjemu usmiljenju priporočimo vse trpeče osebe in njihove stiske, omenjene v zapisih pod: Kristina, Andreja, Dr, Odresenje, Vesna Pavčnik, Dragica, Irena, Jasna, Minako, Sija in drugi prosilci božjih milosti. Molimo za vse, ki se priporočajo v molitev, pa tudi za ljudi, ki se te potrebe (še) ne zavedajo, naj se v vsem zgodi presveta Božja volja – na priprošnjo Preblažene Device Marije, svetega Jožefa ter vseh svetnikov in svetnic.

  POD TVOJE VARSTVO PRIBEŽIMO

  Pod tvoje varstvo pribežimo,
  o sveta božja Porodnica,
  ne zavrzi naših prošenj
  v naših potrebah,
  temveč reši nas
  vselej vseh nevarnosti,
  o častitljiva in blagoslovljena Devica,
  naša gospa, naša srednica,
  naša besednica!
  S svojim Sinom nas spravi,
  svojemu Sinu nas priporoči,
  svojemu Sinu nas izroči!

  Božje usmiljenje, ki si nam dalo Presveto Devico Marijo za Mater usmiljenja, zaupamo vate!
  Božje usmiljenje, navzoče v postavitvi in delitvi svetih zakramentov, zaupamo vate!
  Božje usmiljenje, tolažba in blagor vsem, ki so skesanega srca, zaupamo vate!

 84. KRISTINA says:

  Hvala vsem , ki molite za nlado mamico, ki bo začela najprej z obsevanjem, nato kemo po kemo pa operacija. Prosim vas tudi da molite zame, da zmorem vse prenesti brez besed z zapahi pred usti, za mojega moža, sina in naše delavce
  Pridi Gospod na pomoč

 85. andreja says:

  Prosim za uslišanje moje prošnje. Izročam ti zdaj, ta trenutek mojega sina. V tvoje roke, moj Gospod. Varuj in vodi ga in naj se mu zgodi tvoja volja, ti si mu dal po meni življenje in tebi ga izročam, zdaj in vedno. Pomagaj mu in ga osvobodi od hudega duha in vsega, kar ne prihaja po tebi. Varuj in vodi ga….

  izročam ti vso mojo družino in vse ljube drage, našo domovino in naš svet. Napolni nas s Sv.duhom in utrdi našo vero. Naj se nam zgodi, kar je naša pot po tebi, moj Bod Oče, Sin in Sv.duh. Tukaj sem in tvoja sem, z vsem kar je po meni in v tebi.
  Amen

 86. Zora Hadalin says:

  Prosim za molitev za zdravje, da bi se mi zacelil zlom noge, ter za psihi no zdravje sina in vnukinje.

 87. Dr says:

  Prosim za molitev, da bi se moje duševno zdravje izboljšalo ter da bi se uredili odnosi s sodelavci v službi.
  Molitvi se pridružujem tudi sam.

  O, kri in voda, ki izviraš iz presvetega Srca Jezusovega – vate zaupam.
  O, Marija, brez madeža spočeta – prosi za nas ki se k tebi zatekamo.

  Sv.Jožef – prosi za nas.
  Sv. pater Pij – prosi za nas.
  Bl. Alojzij Grozde – prosi za nas.

 88. Odresenje says:

  Prosim za iskrenega in ljubečega partnerja, ki bo dober oče mojemu sinu. Amen.

 89. Vesna Pavčnik says:

  Prosim za molitev za svoje dušno,telesno in duhovno zdravje.Za Blagoslov in razsvetljenje zdravnikov,da odkrijejo pravo diagnozo in zdravilo.Bog povrni.

 90. Miro says:

  USMILJENI JEZUS: »ŽELIM, DA BI VES SVET SPOZNAL MOJE USMILJENJE; DUŠAM, KI ZAUPAJO V MOJE USMILJENJE, ŽELIM PODELITI NEPOJMLJIVE MILOSTI.« (Dn 687)

  Kot je razvidno iz Jezusovih besed življenja, zapisanih v Dnevniku sv. Favstine Kowalske, je eno od mogočnih sredstev za dosego Božjih milosti: ROŽNI VENEC BOŽJEGA USMILJENJA!

  O pomenu rožnega venca Božjega usmiljenja več v odlomkih št. 476, 687, 754, 810, 811, 848, 929, 1541, 1565, 1731 in 1797 (to je le nekaj pomembnejših odlomkov), in sicer na:

  http://www.sticna.com/Dnevnik_Svete_Favstine_Kowalske.pdf

  Z vero in zaupanjem v molitvi rožnega venca Božjega usmiljenja ljubeče objemimo preizkušnje in stiske trpečih, ki se priporočajo v molitev (glej prošnje: Kristina, Sija, Dragica, Irena, Minako, Dr in drugi prosilci božjih milosti). Pri tem se zavedajmo, da molitev ni »čarobno sredstvo«, s katerim bi lahko upravljali, kakor se nam zahoče. Molitev je mogočno sredstvo človekovega odrešenja v moči Svetega Duha, ki »veje koder hoče«. Gospoda in njegove milostne darove lahko sprejema le ponižno, iskreno in potrpežljivo srce. To je tisto srce, ki je po zgledu Preblažene Device Marije v vsem predano odrešujoči Božji volji.

  Božje usmiljenje, ki nas napolnjuješ z milostjo, zaupamo vate!

 91. Janez says:

  Božje kraljestvo je tu in naj vedno ostane med nami
  Kadar se ljudje med seboj imajo radi, se razumejo in se ljubijo,
  ko se spoštujejo, so strpni, si odpuščajo in se vzajemno osrečujejo,
  kadar ljudje medseboj prijazno govorijo, se poslušajo in slišijo,
  kadar se ljudje medsebojno učijo in drug drugega dobronamerno opozarjajo na napake,
  kadar se medsebojno spodbujajo in si pomagajo k pravičnemu in pobožnemu življenju,
  kadar v stiskah in preizkušnjah molijo k Bogu za druge in zase za pomoč in navdih,
  kadar se med seboj podajo roke in se objamejo,
  kadar se ljudje radi družijo, pojejo in z veseljem proslavljajo naše Odrešenja,
  kadar ljudje ustvarajo pogoje in možnosti za Božji Mir, Dobroto in Usmiljenje med seboj,
  kadar so ljudje veseli in radostni z odnosom, besedo, krščanskim zgledom in ljubeznivim pogledom,
  kadar se ljudje zavzemajo za dobroto v velikih in malih stvareh,
  ko ljudje opazijo stisko lačnih, ubogih in zapuščenih tako, da jim pomagajo,
  kadar se ljudje darujejo ljubezen, nasmeh, srečo, ubranost, dobro voljo, sočutje, človečnost za vse ljudi,
  tedaj je tu in bo vedno ostalo med nami Božje Kraljestvo.
  Ker smo ga z Božjo pomočjo in njegovim blagoslovom ljudje takega želeli in naredili med seboj.
  Kadar nam Vera in molitev ter zakramenti dejavno pomagajo tako, da smo dobri ljudje in kristjani,
  da si radi vedno pomagamo in služimo drug drugemu,
  da spolnjujemo Božjo Voljo in Jezusov Evangelij Bogu v Čast in Veselje,
  ko bo na Zemlji zavladal Božji Mir, Dobrota, Ljubezen ter Usmiljenje,
  tedaj bo Božje kraljestvo lahko že tu med nami zdaj in za vekomaj
  ter ob koncu slednjih dni tudi za pravične v Nebeški Domovini.
  Gospod pridi in ostani z Nami vse dni,
  Pomagaj nam, da bomo spolnjevali Božjo Voljo in Živeli kot Jezus naš Odrešenik. Amen,

  Prirejeno in dopolnjeno po Prihajam k Tebi, molitve in premišljevanja, kapucini 1995.

  ADDENDUM Odlomki: Papež Frančišek o Božjem kraljestvu
  Jezusovo kraljestvo ni od tega sveta
  Jezus je najprej odgovoril, da njegovo kraljestvo »ni od tega sveta« (v. 36). Potem pa je potrdil: »Ti praviš: Kralj sem« (v. 37). Iz vsega Jezusovega življenja je razvidno, da On nima političnih ambicij. Spomnimo se, da je bila po pomnožitvi kruha množica navdušena nad čudežem in ga je hotela razglasiti za kralja, da bi vrgla rimsko oblast in vzpostavila izraelsko kraljestvo. Toda za Jezusa je kraljestvo nekaj drugega, ki se prav gotovo ne udejanji z uporom, nasiljem in močjo orožja. Zato se je sam umaknil na goro, da bi molil (prim. Jn 6,5-15). Sedaj, ko odgovarja Pilatu, mu da vedeti, da se njegovi učenci niso bojevali in ga branili. Pravi: »Ko bi bilo moje kraljestvo od tega sveta, bi se moji služabniki bojevali, da ne bi bil izročen Judom, toda moje kraljestvo ni od tod.«

  Božje kraljestvo je utemeljeno na ljubezni
  Jezus hoče dati razumeti, da je nad politično oblastjo še ena druga veliko večja in se je ne doseže s človeškimi sredstvi. On je prišel na zemljo, da bi izvajal to oblast, ki je ljubezen in bi pričeval za resnico (prim. v. 37). Gre za božansko resnico, ki je dejansko osrednje sporočilo evangelija: »Bog je ljubezen« (1Jn 4,8) in hoče vzpostaviti na svetu svoje kraljestvo ljubezni, pravičnosti in miru. Jezus je kralj tega kraljestva, ki se razteza vse do konca časov. Zgodovina nas uči, da so kraljestva, utemeljena na moči orožja in goljufije, krhka in prej ali slej razpadejo. Toda Božje kraljestvo pa je utemeljeno na ljubezni ter se zakorenini v srce. Božje kraljestvo se zakorenini v srce in tistemu, ki ga sprejme, podeli mir, svobodo in polnost življenja. Vsi mi hočemo mir, vsi mi hočemo svobodo, vsi mi hočemo polnost. Kako se to stori? Pusti, da se Božja ljubezen, Božje kraljestvo, Jezusova ljubezen ukorenini v tvojem srcu in imel boš mir, imel boš svobodo in imel boš polnost. Toda ne smemo pozabiti, da Jezusovo kraljestvo ni od tega sveta. On bo lahko dal novi smisel našemu življenju, ki je včasih postavljeno na težko preizkušnjo tudi zaradi naših napak ter naših grehov, vendar samo pod pogojem, da ne sledimo logikam tega sveta in njegovim »kraljem«.

  Kaj je nebeško kraljestvo?
  Jezus se ne trudi, da bi to razložil. Oznanja ga od začetka svojega evangelija. ‘Nebeško kraljestvo je blizu.’ Tudi danes je blizu. Vendar ga nikoli naravnost ne pokaže, temveč posredno preko delovanja gospodarja, kralja, desetih devic… Preko prilik in primer nam pusti, da ga zaslutimo. Pokaže pa na učinke, da je nebeško kraljestvo sposobno spremeniti svet; kot kvas, ki je skrit v testu, kot majhno in ponižno gorčično seme, ki pa postane veliko kot drevo. Po dveh prilikah, o katerih želimo razmišljati, lahko razumemo, da je Božje kraljestvo navzoče v Jezusu osebno. On je skriti zaklad in dragoceni biser. Razumljivo je kmetovo in trgovčevo veselje: našla sta! To je veselje vsakega od nas, ko odkrijemo Jezusovo bližino in navzočnost v našem življenju. To je navzočnost, ki spreminja bivanje in nas odpira za potrebe bratov. To je navzočnost, ki nas vabi sprejeti vsako drugo navzočnost, tudi tisto od tujca in begunca. Je sprejemajoča navzočnost, vesela navzočnost, rodovitna navzočnost. Tako je kraljestvo v nas.

  Kako najti Božje kraljestvo?
  Vi bi me lahko vprašali; lahko bi me kdo vprašal: ‘Toda oče, kako najti Božje kraljestvo?’ Vsak od nas ima posebno pot. Vsakdo ima v življenju svojo pot. Za nekoga je srečanje z Jezusom dolgo pričakovano, želeno in iskano, kakor je predstavljeno v priliki o trgovcu, ki kroži po svetu, da bi našel nekaj vrednega. Drugim se zgodi nenadoma, skoraj po naključju, kakor v priliki o kmetu. To nas spominja, da se Bog vsekakor pusti srečati, saj je on tisti, ki se prvi želi srečati z nami in je prvi, ki išče, da bi nas srečal. Prišel je namreč, da bi bil ‘Bog z nami’. In Jezus je med nami, danes je tu. On je namreč rekel: ‘Kadar ste zbrani v mojem imenu, sem jaz med vami.’ Gospod je tukaj, je z nami, je med nami. On je, ki nas išče in se pusti najti tudi tistemu, ki ga ne išče. On je, ki nas išče in se pusti najti. Včasih se pusti najti na nenavadnih krajih in v nepričakovanih trenutkih. Ko pa najdemo Jezusa, smo očarani, prevzeti in z veseljem opustimo naš običajen, včasih pust in brezvoljen način življenja, da objamemo evangelij in se pustimo voditi novi logiki ljubezni ter ponižnemu in nesebičnemu služenju.

  Papež Frančišek

 92. Miro says:

  USMILJENI JEZUS: »PREJ BI ZEMLJA IN NEBO PREŠLA V NIČ, KAKOR DA BI DUŠO, KI ZAUPA, NE OBJELO MOJE USMILJENJE« (Dn 1777)

  Besede življenja, ki jih je Gospod Jezus zaupal sv. Favstini Kowalski, veliki glasnici Božjega usmiljenja, namenjene pa so tudi nam:

  »Vedi, moja hči, da je moje Srce usmiljenje samo. Iz tega morja usmiljenja se na ves svet razlivajo milosti. Nobena duša, ki se mi je približala, ni odšla brez tolažbe. Vsakršna beda se utaplja v mojem usmiljenju in vsaka odrešilna in posvečujoča milost izvira iz tega studenca. Moja hči, želim, da bi bilo tvoje srce bivališče mojega usmiljenja. Želim, da bi se to usmiljenje po tvojem srcu razlilo na ves svet. Kdorkoli se ti približa, naj ne odide brez tega zaupanja v moje usmiljenje, ki ga tako zelo želim za duše. Moli za umirajoče, kolikor moreš; izprosi jim zaupanja v moje usmiljenje, ker ga oni najbolj potrebujejo, imajo pa ga najmanj. Vedi, da je milost večnega odrešenja nekaterih duš v zadnji uri odvisna od tvoje molitve. Ti poznaš vse globine mojega usmiljenja, zajemaj iz njih zase, posebej pa za uboge grešnike. Prej bi zemlja in nebo prešla v nič, kakor da bi dušo, ki zaupa, ne objelo moje usmiljenje. (Dnevnik sv. Favstine Kowalske, št. 1777)

  Več o tem na http://www.sticna.com/Dnevnik_Svete_Favstine_Kowalske.pdf

  Prisrčno se zahvalimo Gospodu za čudovite besede življenja, ki nam jih je zaupal v svoji preobilni dobroti do nas grešnikov. Božjemu usmiljenju priporočimo vse molilce in prosilce božjih milosti na tej spletni strani. Še posebej molimo za ozdravljenje gospe Bernarde (v komi) in mlade mamice, ki je zbolela za rakom, pa tudi drugih bolnih ljudi. Zgodi se presveta Božja volja!

  Božje usmiljenje, ki si nam dalo Presveto Devico Marijo za Mater usmiljenja, zaupamo vate!
  Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, zaupamo vate!

 93. Janez says:

  MOLITEV »ABBA – OČE«
  Posvečam Ti ta dan in se zatekam
  pod Tvoje varstvo.
  Uporabi me, da boš preko mene prepoznan,
  čaščen in ljubljen od vseh ljudi. Naj
  moja dela govorijo o Tvoji ljubezni.
  Moj jezik naj Te slavi v vseh trenutkih
  dneva in moje misli naj bodo
  navdihnjene le od Tebe. Moj Oče,
  ljubim Te nad vse. Amen.
  Gospod je moj učitelj. Ničesar se
  ne bojim. On me bo (na)učil vsega.
  On me vodi v ocean znanja in Življenja po Evangeliju.
  Odgovarja na vse moje dvome. Napolnjuje me
  s svojo modrostjo in me vodi po poteh znanja.
  Ne bom se bal niti najtežjih življenjskih težav in preizkušenj, saj je Gospod z menoj.
  Njegove besede in obljube ter nauki me krepijo, da sem v Veri in Molitvi stanoviten.
  On dela in naredim lahke najtežje zadeve, tudi čudeže, ker je vsemogočen.
  Ko sem obupan in me razjedajo problemiu, me mazili s svojim usmiljenjem, tolažbo in dobroto
  ter me uči in vodi mimo vseh stranpoti naravnost po Poti k Jezusu, ki je moja Rešitev.
  Daje mi svoj blagoslov za Delo, Molitev, Življenje ter Učenje,
  pa tudi za Duhovno rast in napredek in pravičnio življenje,
  da znam samostojno razreševati probleme in težave z Njegovo Pomočjo, ko ga molim in prosim.
  Gospod Bog naj bom vedno na strani rešitev in problemov v življenju.
  Naj izžarevam Luč in Dobroto ter prinašam z osebnim zgledom svetlobo Jezusovega Evangelija ljudem.
  Naj bom usmiljen, dober, ljubezniv in pripravljen pomagati pomoči potrebnim.
  Pomagaj mi prosim, da bom vedno sledil Njemu, ki mi daje vso potrebno Upanje, Moč in Odrešitev.
  Jezus je moj Odrešenik in Učitelj. Amen.

  Že objavljeno na Prosim za Molitev. Dopolnjeno in razširjeno.

  Gospod prosim pomagaj vsem nam, posebej pa tudi našemu bratu/sestri, ki Te molijo in prosijo na tem medmrežju Prosim za molitev za usmiljenje in pomoč. Naj nam vsem, pa tudi njemu/njej Jezus in Sveti Duh daruje Usmiljenje, Mir, Strpnost, Ljubezen in Odpuščanje ter nas vse molilce in prosilce opogumi, umiri, navdihne, vodi, poduči ter razvetli tako, da bomo znali pravilno Moliti in Živeti po Evangeliju, delati dobra dela in služiti drugim ter tako spolnjevati Božjo Voljo! Tvoja je Oblast in Slava Vekomaj Gospod. Pridi in nam Pomagaj ter nas Vodi in Uči, da bomo vedno Hodili po Poti k Tebi Jezus! Odpusti nam Gospod in nam prizanesi, ker smo grešili ter nam pomagaj, da se bomo poboljšali in spreobrnili.

  Bogu Čast in Slava Vekomaj! Amen.

 94. Janez says:

  KAM GREŠ ČLOVEK? BREZ BOGA SI NIČ! Quod homo quo vadis? TE ET QUOD NIHIL SINE DEO?
  Acta Non Verba ali od poplave besed k dejanjem Usmiljenja in Ljubezni, da ne bomo brneč bron in zveneče cimbale, ki le proizvajajo in poustvarjajo lep zvok, od tega pa ni nobenega dejanja Dobrote in Sočutja ter Pomoči bolnim in ubogim. Zakaj vprašani bomo ob koncu časov ali smo prejete talente in Božje darove pomnožili, kot Kristus kruh množicam po Govoru na Gori ali pa smo vse darove zakopali in jih nismo darovali drugim naprej. Človeške misli niso naše misli in kar je prav v Božjih Očeh ni nujno prav tudi v Božjih Očeh! Ljubimo Boga in Ljudi in se mu nenehno zahvaljujmo! Delajmo dobro, odpuščajmo in pomagajmo drugim, molimo in prosimo Boga Milosti in Usmiljenja, da bo po Božji Volji vse prav! Amen.

  Acta Non Verba, vel ex inundatio verborum actuum pietatis et misericordiae, quod non esset stridore hortantur et aereos, Cymbala, quae non producendum recreant pulchra sana, et hoc non est actum in bonitate commiserationem, opitulationem est pauperes et infirmos. Cur autem non possunt interrogavit ad ad consummationem saeculi si nos multiplicentur super talenta ac dona quae sumpsimus, sicut et Christus panis est ad turbas cum de Sermone Domini in Monte, vel num sepelivimus omnia dona, nec dedit eis aliis praemisit . Cogitationes sunt cogitationes rectum coram Deo, ideo rectum coram Deo quoque ! Nos diligamus Deum, et gratias agere quod populus Deum in omni tempore? Operemur quod bonum est indulgentiae, veniae et auxilium aliis, orantes petitis gratia Dei et misericordia est in dextera omnia secundum Dei voluntatem? Amen.

  Psalm 61, Zaupanje v Boga – mir v Bogu
  Le v Bogu se spočije moja duša,
  samo on je moja uteha.
  On je moja obramba, moja rešitev in zavetje,
  zato nikoli ne omahnem.
  Doklej se bodo vsi zaganjali vame, ubogega človeka,
  da bi me podrli kot razpadajoče zidovje?
  Radi bi me strmoglavili, laž jim je v veselje,
  v obraz se mi dobrikajo, a za hrbtom me preklinjajo.
  Samo v Bogu se spočije moja duša,
  dal mi bo, kar pričakujem.
  On je moj Bog, rešitev in zavetje,
  zato ne omahnem.
  Bog je moja rešitev in moja slava,
  moja moč in moje pribežališče.
  Vsak čas zaupaj vanj, o Božje ljudstvo,
  vsi mu odprite svoja srca.
  Na Božji tehtnici so vsi enaki, nizki in visoki,
  lažji kot dih so vsi skupaj.
  Ne zaupajte v nasilje,
  na svojo moč se ne zanašajte.
  Če se množi vaše bogastvo,
  nanj srca ne navezujte.
  Sam Bog je rekel, ponovno sem slišal:
  »Bog je močan in usmiljen.
  Gospod je pravičen,
  vsakemu povrne po njegovih delih.«

  ČLOVEK BOŽJI, RAD TE IMAM
  Ni ga tebi enakega.
  Edinstven si, enkraten,
  docela prvobiten in neponovljiv.
  Ne verjameš,
  toda ni ga tebi enakega
  od večnosti do večnosti.
  In sleherni človek, ki ga imaš rad,
  preneha biti navaden človek.
  Neka čudna privlačnost
  veje iz njega.
  Zaradi njega postaneš tudi ti
  nekako drugačen.
  Lahko mu celo rečeš:
  Meni na ljubo ti ni treba biti nezmotljiv,
  brez napak in popoln,
  saj te vendar imam rad.
  Bog je Ljubite se med seboj. Amen.

  Phil Bosmans; belgijski duhovnik, pesnik in dobrotnik pomoči potrebnim.

 95. KRISTINA says:

  Dragi molilci in vsi, ki se oglašate na tej strani, polni milosti in upanja, vas prosim, da v svoje molitve vključite tudi mlado mamico , ki ima raka . v ponedeljek bo sprejeta na onkološki inštitut, doma pa ju bosta čakala štiriletni in dvoletni sin, partner ter bolana starša, ki sta sama zelo bolna a prosita Marijo in Jezusa, da pomaga njuni hčerki in da sv. Duh vodi zdravnike pri njihvih odločitvah in posegih.
  sv.Faustina Kowalska prosi za nas
  sv.Jožef in Marija prosita za nas
  Presveto Srce Jezusovo upodobi naša srca po svojem Svetem Srcu
  Srce Presvete device Marije reši nas

  • Miro says:

   V molitvi svetega rožnega venca in rožnega venca Božjega usmiljenja, posebej pri sveti maši, se spomnimo tudi na prošnjo gospe Kristine za ozdravljenje bolne mamice.

   Z močno vero in zaupanjem molimo: Gospod Jezus Kristus, Božji Sin, na mogočno priprošnjo Lurške Matere Božje Te ponižno prosimo za milostni dotik bolne mamice v moči Svetega Duha. Daj, Gospod Jezus, da se bo lahko zdrava vrnila k svoji družini, ki jo zelo potrebuje. Naj Tvoje brezmejno usmiljenje objame vse trpeče člane v tej ožji in širši družini. Zgodi se presveta Božja volja – po Jezusovem prebridkem trpljenju na križu in po zasluženje Njegove predragocene Krvi, prelite za naše odrešenje, vključno za odrešenje mlade mamice in njenih najdražjih.

   Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, zaupamo vate!
   Lurška Mati Božja, prosi za nas!

   • Irena says:

    Zelo me je ganila usoda uboge mamice,predvsem pa njenih malih otročičev,partnerja in staršev. Pridružujem se molitvi,saj molitev dela čudeže. Prosim svetega Juda Tadeja,ki je priprošnjik v zelo težkih zadevah,naj izprosi pri dobrem Bogu ozdravitev za to ubogo mamico. Upam,da se bo veliko ljudi odzvalo na prošnjo za molitev.Bodimo usmiljeni ,saj nikoli ne vemo,kdaj bomo sami usmiljenje potrebovali.

 96. Miro says:

  USMILJENI JEZUS: »VEDI, MOJA HČI, ČE SVOJO VOLJO PODREJAŠ MOJI VOLJI, PRITEGUJEŠ NASE MOJO VELIKO NAKLONJENOST« (Dn 904)

  Sv. Favstina je med premišljevanjem zaslišala naslednje besede: »Moja hči, največjo čast mi izkazuješ, ko se potrpežljivo izročaš moji volji, sebi pa pridobivaš tako veliko zasluženje, da ga ne bi mogla pridobiti z nobenim postom in odpovedovanjem. Vedi, moja hči, če svojo voljo podrejaš moji volji, priteguješ nase mojo veliko naklonjenost. Ta žrtev mi je prijetna in polna sladkosti, v njej imam svoje zadovoljstvo. Ona je moja moč.« (Dnevnik sv. Favstine Kowalske, št. 904)

  O Božjem usmiljenju obširno na:
  http://www.sticna.com/Dnevnik_Svete_Favstine_Kowalske.pdf

  Ponovno v srcu obudimo močno vero in zaupanje v Božje usmiljenje, do katerega ima dostop prav vsak človek, vsak trpeči, vsak grešnik, tudi največji. Da bi nam Gospod podaril potrebne milosti, je potrebno verujoče, ponižno, iskreno, zvesto srce. V tem duhu in v močnem zaupanju tokrat Božjemu usmiljenju priporočimo naslednje osebe in prošnje za uslišanje, zapisane v zadnjih dneh:

  – Sija (za okrevanje papeža Frančiška)
  – Dragica (za bolno sestro in njeno družino)
  – Irena (za božje varstvo sinu in njegovemu prijatelju)
  – Minako (za življenje in pogum v moči Svetega Duha)
  – Dr (za boljše odnose s sodelavci)
  – in drugi prosilci božjih milosti na tej spletni strani.

  Naj nam v naših prošnjah za Božje usmiljenje, še posebej v poglavitni prošnji, da bi Gospodu vedno pogumno izrekali DA BOŽJI VOLJI, pomaga mogočna priprošnja Preblažene Device Marije, svetega Jožefa ter vseh svetnikov in svetnic. Zgodi se presveta Božja volja!

  V letu svetega Jožefa večkrat molimo:

  K tebi o sveti Jožef, pribežimo v svojih stiskah,
  in ko smo na pomoč poklicali tvojo presveto nevesto,
  prosimo zaupljivo tudi tvojega varstva.
  Pri ljubezni, ki te je vezala z brezmadežno Devico,
  Božjo Materjo, in pri očetovski ljubezni, s katero si
  objemal Dete Jezusa, te ponižno prosimo, ozri se
  milostno na delež, ki ga je pridobil Jezus s svojo krvjo,
  in pomagaj nam v naših potrebah s svojo močjo in
  priprošnjo. O preskrbni varuh Svete družine, varuj
  izvoljeno ljudstvo Jezusa Kristusa; odvrni od nas,
  ljubezni polni oče, vsako kugo zmot in greha.
  Podpiraj nas milostno iz nebes, o mogočni naš varuh,
  v tem boju zoper moči teme, in kakor si nekdaj otel
  Dete Jezusa iz smrtne nevarnosti, tako brani
  zdaj sveto Cerkev Božjo sovražnega zalezovanja
  in vsakega nasprotovanja. Varuj nas vsekdar, da
  bomo po tvojem zgledu in s tvojo pomočjo mogli
  sveto živeti, srečno umreti in doseči večno zveličanje
  v nebesih. Amen. (pp. Leon XIII.)

  Božje usmiljenje, tolažba in blagor vsem, ki so skesanega srca, zaupamo vate!

 97. Hvala says:

  Spoštovana Minako!

  Prepričana sem, da Gospod , ki vas najbolj pozna vas vodi z vrvico nežne ljubezni, edino prave ljubezni, ki jo zmore samo On.

  Ne bojte se, strahove in stiske Mu vsak dan izročajte, tudi pri Sveti maši. Nekega dne, ki ga je določil Jezus boste ugotovila, da vas je naredil že bolj trdno, prevzgojil vas bo, odstranil vse nepotrebne navlake, ki vam preprečujejo sedaj, da bi živeli v izobilju, vaše srce bo očistil, da se bo svetilo. SAMO PREPUSTITI SE MU MORATE, IZROČITI IN DOPUSTITI, DA ON DELA VSE NA NOVO. TO JE PROCES. TO JE ŽIVLJENSKI PROCES. GOSPOD JE VIDEL, DA IMATE VOLJO, DA STE SE ODLOČILA, DA SE MU PREPUSTITE IN TAKO LAHKO ON DELUJE. Vaše srce se ne upira Njegovo volji, želite, da vam pomaga IN TO BO TUDI NAREDIL.

  Čutim, da želite da vam Gospod podeli milosti, čutim, da se Mu ne upirate, vsaj zavestno ne. Ko človek odpre svoje srce, naj se ne vznemirja, kajti v človeški moči ni, da bi ga sam preoblikoval, Gospod bo delil milosti.

  Mogoče ste že sama zasledila, da je veliko duhovnih voditeljev, karizmatikov in ostalih ljudi napisalo, da BOG DELI MILOSTI PO PRESTANEM TRPLJENJU. Zato se nič ne bojte, vse bo uredil JEZUS, VSE BO NAREDIL, DA BO PRAV TAKO KOT ON VE, SAMO PUSLUŠNA MU BODITE. BOG ŽELI POSLUŠNOST, NE ŽRTVOVANJE. POSLUŠNOST, PONIŽNOST, NJEMU VDANOST, USMILJENJE DO DRUGIH, NJEGOVO BESEDO VSAK DAN BERITE V SVETEM PISMU S POMOČJO SVETEGA DUHA, PA BO VSE V REDU. Vsi vemo, da se trpljenju ne moremo izogniti na tem svetu, vendar, če človek potrpežljivo čaka, ga satan ne more premamit in God deli milosti. O tej temi bom kasneje napisala. pod članki za dušo.

  Izraelci niso verjeli Bogu, ko jih je peljal iz sužnosti, godrnjali so, namesto 11 dni hoda v obljubljeno deželo so hodili 40 let, večina nji ni dočaka obljubljene dežele, šele njihovi potomci so to dosegli. KAJ SO DELALI? NEPRESTANO SO SE UPIRALI BOGU, ŽIVELI PO SVOJE, NISO GA POSLUŠALI, Z NIČEMER NISO BILI ZADOVOLJNI.

  Zelo sem vesela, da ste odprla srce Jezusu in tudi ON JE SREČEN. PUSTITE MU NAJ DELA! NA NOVO SE BOSTE RODILA IZ DUHA, TAKO KOT ON PRAVI.

  SAMO POGUMNO DALJE ZMAGA JE VAŠA!

  Pa še pišite!

  • Hvala says:

   Še pripis ga. Minako! ŽIVITE TAKO, KOT NAREKUJE BOG PO BOŽJI BESEDI V SVETEM PISMU!

   • Hvala says:

    Spoštovana Minako!

    KRIVDO PODARITE VSAK DAN JEZUSU, ON BO OZDRAVILJAL IN OSVOBAJAL. Ne obremenjujte se zaradi tega, Gospod ve, kako smo ljudje nebogljeni, slabotni, ve, da brez Njega ničesar ne zmoremo!

    • Hvala says:

     Spoštovana Minako!

     Pozabila sem povedati, DA SVOJ UM PODARITE JEZUSU, DA GA OZDRAVI, kajti hudobec nagaja in spušča strupene puščice preko naših misli! Jezus posebej naroča, da naj Mu izročimo svoj um, da ga bo On ozdravil! Vse dobro želim!

     • Miro says:

      Kot je bilo na teh straneh že večkrat poudarjeno, nas odrešuje živa Božja beseda. Tokrat bodimo pozorni na naslednji evangeljski odlomek:

      JEZUS PA SE JE OBRNIL, JO POGLEDAL IN DEJAL: »BODI POGUMNA, HČI, TVOJA VERA TE JE REŠILA.« IN ŽENA JE BILA OD TISTE URE REŠENA. (Mt 9,22)

      Božje usmiljenje, ki izviraš iz Presvetega Srca Jezusovega, zaupamo vate!

 98. Dragica says:

  Pozdravljeni,

  prosim, pridružite se mi v molitvi za našo sestro Bernardo in njeno družino. Je v umetni komi. V Najvišje dobro vseh vpletenih.
  Naj Vam bo povrnjeno z mirom v Vašem srcu in duši. Hvala, hvala, hvala….

  • Miro says:

   Spoštovana gospa Dragica,

   Zelo priporočam, da se v molitvenih prizadevanjih za vašo sestro Bernardo in njeno družino povežemo še zlasti v molitvah k BOŽJEMU USMILJENJU. Iz tega nepojmljivega IZVIRA za vse trpeče, bolnike, grešnike in na sploh za vse ljudi izvirajo nepredstavljivo velike milosti – v skladu s presveto Božjo voljo, ki je absolutno najbolj odrešujoča.

   http://www.molitev.net/molitev/bozje-usmiljenje

   Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, zaupamo vate!

 99. Miro says:

  NAJ NAS RAZLIČNI POGLEDI, TUDI V NASVETIH GLEDE POMOČI BLIŽNJEMU V STISKI, DUHOVNO BOGATIJO, VENDAR V EDINOSTI Z NAŠIM ODREŠENIKOM JEZUSOM KRISTUSOM! – S POMOČJO MOLITVE SVETEGA ROŽNEGA VENCA (MARIJIN NENEHNI KLIC GREŠNIKOM!) SE V DUHU ČIM BOLJ POVEŽIMO Z GOSPODOM JEZUSOM IN DEVICO MARIJO – V MOČI SVETEGA DUHA MOLIMO IN DELAJMO ZA DUŠNI IN TELESNI BLAGOR VSEH, KI NAS NA TEJ SPLETNI STRANI PROSIJO ZA MOLITEV!

  Molimo, da bomo nenehno odpirali svoje srce za prejem Božjih milosti, predvsem po poti svetih zakramentov – torej v moči žive Božje besede. Prosimo Gospoda Jezusa za luč in moč, da bomo naše molitve prelivali v konkretna dejanja usmiljenja do bližnjega.

  Predvsem pa pazljivo poslušajmo, kaj nam govori BOŽJA BESEDA (današnja objava v rubriki Članki za dušo, ob 18:25):

  http://www.molitev.net/clanki-za-duso.html

 100. Irena says:

  Prosim za Božje varstvo in pomoč mojemu sinu in njegovemu prijatelju,ki sta danes na zelo dolgi poti,da bi se vse dobro izšlo. Angel varuh čuvaj jih na poti. Marija zaščiti jih s svojim plaščem,sveti Juda Tadej usliši moje skrite prošnje.Zahvala vsem za vse milosti,ki jih prejemamo v življenju.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.