Prosim za molitev

Imate težave? Imate kako bolezen, ki jo ne morejo zdravniki ozdravit ( levkemija, rak, astma, depresija,…) ? Ste skregani s sosedi, možem, ženo, otroci, sorodniki, sošolci,…? Vam gre vse narobe? Ne morete dobit fanta / punco za zakon? Ne morete imet otrok? Ne vem karkoli imate in vam dela težave, spodaj vpišite in skupaj bomo molili za vaš namen.
Naša prošnja je, da se tudi vi sami vključite v to internetno molitveno skupino in si vsi skupaj pomagajmo in molimo drug za drugega in namene, ki so bili napisani. Če še ne znate moliti, potem si izberite eno od molitev in jo izmolite (preberite in pri tem razmišljajte kaj piše) za vaše in vse ostale prošnje(namene). Če verujete se vam bo to tudi izpolnilo.

Matej 9, 20-22
Tedaj se mu je od zadaj približala žena, ki je dvanajst let krvavela, in se je dotaknila roba njegove obleke. Pri sebi je namreč rekla: »Če se le dotaknem njegove obleke, bom rešena.« 22 Jezus pa se je obrnil, jo pogledal in dejal: »Bodi pogumna, hči, tvoja vera te je rešila.« In žena je bila od tiste ure rešena.
Ali:
Mt 17,20
»Zato, ker imate malo vere,« jim je dejal. »Resnično, povem vam: Če bi imeli vero kakor gorčično zrno, bi rekli tej gori: ›Prestavi se od tod tja!‹, in se bo prestavila in nič vam ne bo nemogoče
Ali:
Lk 17,6
Gospod pa jim je dejal: »Če bi imeli vero kakor gorčično zrno, bi rekli tej murvi: ›Izruj se s koreninami vred in se presadi v morje,‹ in bi vam bila pokorna.

Vsi skupaj lahko od Boga izprosimo milost za vaše prošnje.
Hvala za vaš obisk in vašo molitev, naj vas Bog obilno blagoslovi.
Spodaj vpišite svoje prošnje. Vpiši samo svoje ime/vzdevek brez priimka!

(Prosim, da si ne spreminjate imena ali vzdevka, ker s tem mi dajete dodatno delo, da vaše prispevke odobrim.  Hvala, Administrator)

This entry was posted in Domov. Bookmark the permalink.

20.045 Responses to Prosim za molitev

 1. Franja Senčič says:

  Prosim za molitev za hudo bolnega očeta. Prosim, prosim, prosim … O, Bog, pomagaj.

  • Miro says:

   Spoštovana ga. Franja,

   V ta namen je dobro opraviti kakšno devetdnevnico. Priročam vam devetdnevnico k Mariji Pomočnici kristjanov. Več si lahko preberete na:

   https://donbosko.si/izredna-devetdnevnica-k-mariji-pomocnici/1-dan-izredne-devetdnevnice-k-mariji-pomocnici/

   Sicer pa vašo molitveno prošnjo in prošnjo drugih trpečih vključujemo v molitve svetega rožnega venca in rožnega venca Božjega usmiljenja. Hvala vsem vztrajnim molivcem, predvsem pa Gospodu Jezusu in Mariji Pomočnici kristjanov.

   Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, zaupamo vate!

   • Miro says:

    V omenjeni devetdnevnici sicer molimo za zdravje bolnikov v razmerah epidemije. Pa vendar, ko molimo za druge trpeče smo tudi sami in naši bližnji deležni velikih milosti. Prosimo, naj Marija Pomočnica kristjanov izprosi potrebnih milosti tudi za Franjinega bolnega očeta. Zgodi se presveta Božja volja.

    Marija, Pomočnica kristjanov, prosi, za nas!

 2. Hvala says:

  PONIŽNOST
  :::::::::::::::::::::

  KAKO TEŽKA JE TA KREPOST, PA VENDAR NUJNA ZA JEZUSOVO UČENKO oz. UČENCA

  Veličina vernika in vernice ni torej v velikih delih, ampak v prosojnosti za Božje delovanje v njem in po njem. To prosojnost omogoča iskrena ponižnost, ki ni v hlapčevanju človeku, marveč v odprtosti za Božjo voljo in v prizadevanju, da jo izpolnimo.

  Ko smo danes ujeti v predstave o popolnosti, sta prvi ogroženi prav ti dve kreposti: preprostost in ponižnost. V naših glavah se vrtijo predstave, kako imenitni bi morali biti, kako pomembna bi morala biti naša dejanja, v tem pa izgubljamo izpred oči misel: kaj od nas pričakuje Bog? Ne gre nam v glavo, da smo le glina v lončarjevi roki, posoda, ki ima vrednost zaradi namena in lepoto predvsem zaradi vsebine. Marija pa je to pogumno izpovedala že pri oznanjenju. Prevzame vlogo Gospodove služabnice in zaupa, da je to njena izpolnitev. Preprostost in ponižnost ji omogočata, da vestno živi svoj vsakdan v službi Bogu. Trideset let molka od oznanjenja do prvega Jezusovega javnega nastopa je Marija živela v popolnem zaupanju, da je ob oznanjenju slišala prav. Trideset let tihega vsakdana – brez izrednih dejanj – se je kalila v preprostosti in ponižnosti. Iz teh je rasla njena veličina.

  Bog vedno preseneča. Za najimenitnejšo stvar Bog porabi najpreprostejšo služabnico. Bog in preprosta dekla, kakšna kombinacija. A prav to je Božja logika. Razodeva se preprostim, ponižnim in malim. V njih prebiva in po njih prihaja med nas.

  Marija, Posoda duhovna, daj nam svoje preprostosti in ponižnosti.

  Marija, Posoda duhovna, prosi za nas!

  http://arhiv.mirenski-grad.si/16-posoda-duhovna
  :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

  V čem je poanta življenja?

  Ne gre nam v glavo, da smo le glina v lončarjevi roki, posoda, ki ima vrednost zaradi namena in lepoto predvsem zaradi vsebine.

  Ne gre nam v glavo, da se moramo prepustiti BOGU, DA NAS ON PREOBLIKUJE, PREVZGOJI IN NAM VDIHNE NOVEGA DUHA IN USTVARI NOVO SRCE.

  Res je nerazumljivo za človeka, KER SMO NAVAJENI, DA BI SE SAMI PREVZGAJALI, SAMI TRUDILI S SVOJO MOČJO, SAMI NAČRTOVALI, KAKŠNI MORAMO BITI PO BOŽJI PODOBI, VSE BI DELALI SAMI, GOSPODA BI PA PROSILI DAJ TO, DA ONO……..V takem delovanju človeka se kaže MALIKOVANJE, SAM BOM STORIL VSE,

  ZGREŠENO!

  Človek se mora prepustiti Bogu, saj je On Bog, ki vse ve. ZAKAJ SMO TAKO PAMETNI, DA ŠE BOGA UČIMO, KAJ IN KAKO IN KDAJ NAJ NEKAJ NAREDI, STORI, ?

  PREPUSTI SE VODENJU JEZUSA, KOT SE PLESALKA NA PLESU PREPUSTI PLESALCU IN DOVOLI DA JO VODI, KER SAMA NE ZNA NIČESAR!

 3. Miro says:

  Vse molivce na tej spletni strani prosim, da se v teh izjemno težkih trenutkih – za bolnike, zdravstvo, gospodarstvo, prebivalce – še bolj povežemo v molitvi, ki jo priporočajo slovenski škofje. Vse prošnje za trpeče ljudi in njihove svojce vključimo tudi v sveti rožni venec in rožni venec Božjega usmiljenja, vse pa darujmo Odrešeniku Jezusu pri obhajanju svete maše. Že vnaprej najlepša hvala za vaše molitve.

  MOLITEV V ČASU EPIDEMIJE COVID-19

  Usmiljeni Oče,
  tvoj Sin se je rodil, da bi nas odrešil.
  Prosimo te, podeli vsem, ki trpijo zaradi epidemije,
  zdravje, potrpežljivost in moč.
  V svoji dobroti tolaži bolnike in njihove svojce,
  nam pa odpri oči za vsako stisko in daj,
  da bomo trpečim pomagali z dejanji.
  Naj tudi v bolezni, trpljenju in preizkušnjah doživljamo tvojo bližino.
  Podpiraj zdravstvene delavce in vse, ki skrbijo za bolnike.
  Prosimo te, naj bodo cepiva in zdravila dostopna vsem, ki jih potrebujejo.
  Rajnim bratom in sestram, ki so izgubili boj z boleznijo,
  nakloni večno veselje, njihovim svojcem pa tolažbo vere in pogum.
  Prosimo te, naj epidemija preneha,
  da bomo mogli živeti v miru in blaginji.
  Po Kristusu, našem Gospodu. Amen.

  Sv. Marija, zdravje bolnikov – prosi za nas.
  Sv. Rok, zavetnik zoper kužne bolezni – prosi za nas.
  Vsi Božji svetniki in svetnice – prosite za nas.

  Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, zaupam vate!

 4. Irena says:

  Prosim za molitev za Izabelo, mami, atija in Matejino družino. Gospod pozna naše preizkušnje. Da bi zmogli skozi vse te preizkušnje v zaupanju v Gospoda. Prosim tudi za molitev za čimprejšnjo razrešitev vseh težav v mojem stanovanju.

 5. Miro says:

  Prosim molimo, da bi kristjani mogli z Jezusovo in Marijino pomočjo sprejeti milostne darove, ki nam jih Gospod želi podariti s pomočjo svetih zakramentov, kot so krst, birma, evharistija, pokora (spoved), bolniško maziljenje, sveti red in sveti zakon. Molimo, da bi mogli v moči odrešenjskih studencev Svetega duha živo verovati, trdno upati in goreče ljubiti – tj. polno živeti v skladu z Božjo voljo. Brez Gospoda ne moremo nič storiti, z Njim pa je vse mogoče – tisto, kar ON hoče, komur ON to hoče, kjer ON to hoče, kadar ON to hoče in kakor ON to hoče. Že vnaprej hvala tistim molivcem, ki si bodo vzeli nekaj časa in molili po tem namenu.

  Naj vam Usmiljeni Bog povrne s potrebnimi milostmi na vaši življenjski poti!

  Oče naš, Zdrava Marija, Slava Očetu …

  Božje usmiljenje, navzoče v postavitvi in delitvi svetih zakramentov, zaupamo vate!

 6. Jana says:

  Prosim, molimo skupaj za mamico M. in njeno hčerko.Naj ji ljuba nebeška Mati pomaga, le ona pozna bolečine matere…Molimo za vse trpeče na duhu in telesu.Marija, čuvaj in pravilno vodi,prosim mojega Roka in Matjaža na vožnji s tovornjakom.🙏🙏.Božje usmiljenje zaupsm Vate.

  • Janez says:

   Bog daje iz Neskončne Božje Ljubezni tisto LUČ LJUBEZNI in USMILJENJA, da njegovo BOŽJE SONCE sije na Pravične in Grešnike tudi takrat, ko mi bežimo s Somca Božje Svetlobe v senco in/ali temo, da bi se skrili pred SONCEM BOŽJE LJUBEZNI. Bog nas vedno čaka na Obalah Večnosti, da pridemo nazaj k Njemu in se opravičimo in spokorimo, zakaj Bog nas Neskončno Ljubi in nam odpušča, ko ga molimo in prosimo odpuščanja. Zato ker je Bog veliko Večji kot Vsi naši Grehi in problemi, ki na spestijo je prav, da Verujemo v Boga in na Boga prenesemo Vse skrbi, Težkoče in Probleme, ker jih lahko razrešimo le z Božjo Pomočjo in ne le s človeškimi močmi in pametjo. Božja Pomoč Ostani Vedno z Nami! Bog nas Ljubi, Ljubimo tudi mi drug drugega in našega Boga!

   Molimo
   Kaj On, ki nam je dal, da mislimo, sam ne more misliti?
   Kaj On, ki je človeku dal oči in ušesa, sam ne more poslušati in gledati?
   Kaj On, ki je človeku dal srce za ljubezen, sam ne more biti največja Ljubezen?
   Vsak dan govorim Bogu: ”Čudovit si, moj Bog”.
   Bolj ko mu govorim, več mi on daje,
   daje, da gledam čudež njegove Božje Ljubezni in Usmiljenja do vseh ljudi.

   (Povzeto po Philu Bosmansu, belgijskemu dobrotniku pomoči potrebnim in duhovniku)

   • Miro says:

    NA NAŠEGA NEBEŠKEGA OČETA SE V MOLITVAH OBRAČAJMO V JEZUSOVEM IMENU – PO NJEGOVEM PREBRIDKEM TRPLJENJU NA KRIŽU!

    Molimo po namenu gospe Jane za mamico M. in njeno hčerko, pa tudi za druge trpeče sestre in brate, ki prosijo za molitev. Naše prošnje, molitve in zahvale izročimo našemu Odrešeniku Jezusu pri obhajanju SVETE EVHARISTIJE.

    S pomočjo Presvete Device Marije, ki je na Križevem potu sotrpela z Gospodom Jezusom, se danes pri molitvi žalostnega dela rožnega venca poglobimo tudi v naslednjo skrivnost:

    1. KI JE ZA NAS TEŽKI KRIŽ NESEL.
    2. Ki je oslabljen trikrat padel pod križem.
    3. Ki je tebe, Devica, srečal na Križevem potu.
    4. Ki si ga, Devica, pogledala z nemo bolečino v Srcu.
    5. Ki je sprejel pomoč Simona iz Cirene.
    6. Ki je Veroniki vtisnil v potni prt Svoje Obličje.
    7. Ki je bil hvaležen jokajočim jeruzalemskim ženam.
    8. Ki je voljno sprejemal udarce in zasmehovanje ljudstva.
    9. Ki je poleg lesenega križa nesel še strašnejši križ grehov.
    10. Ki je v strašnem trpljenju ohranil kraljevsko dostojanstvo.

    Božje usmiljenje, ki se na nas izlivaš iz Kristusovih ran, zaupamo vate!
    Marija, Kraljica presvetega rožnega venca, prosi za nas!
    Sv. Jožef, prijatelj Najsvetejšega Srca, prosi za nas!

    O Božjem usmiljenju in molitvah več na:
    http://www.molitev.net/molitev/bozje-usmiljenje

 7. Boštjan says:

  Vsemogočni, ozri se na sinovo stisko in usliši njegovo prošnjo.

  • Janez says:

   DA BOM VEDNO JAZ V TEBI IN TI V MENI GOSPOD JEZUS

   Gospod Jezus zahvaljujem se Ti,
   da sem v Tebi in ti v Meni in na nikoli nisem sam.
   Tudi ko sem žalosten, osamljen, brezposeln, bolehen, zapuščen si vedno Ti ob meni in v meni.
   Prosim Te pomagaj mi in usliši moje prošnje, da se bo vse prav uredilo po Božji Volji.
   Pošiljaš mi tiho duhovno Tolažbo in me opogumljaš, da Upam in Verjem Vate.
   V Tvojem imenu in po Tvoji Milosti se odrekam vsem slabim mislim,
   vsem dvomom, jezi, vsem prenagljenim besedam in nespametnim dejanjem današnjega dne,
   vsemu kar me zapira v moj mali in sebični prividni, lažni materialni svet in kjer ne domuje pravi jaz.
   Prosim te, usmeri mojo srčno pozornost, mojo pridno delavnost in mojo človeško pamet
   in vse moje bitje Nate in mi Pomagaj, da Te Najdem.
   Sveti Duh odpri moje srce in čute,
   da bom lahko sprejel Njega,
   ki je Beseda, ki jo bom bral.
   Oče prosim pomagaj mi, da bom občutljiv za človeško stisko in bolečino in ljudem rad pomagal.
   Jezus, naš Gospod, prosim te,
   da te še globlje notranje spoznam in vzljubim,
   kot svojega Odrešenika in Gospoda.
   Prosim te, vzemi me s seboj
   na pot svoje dobrote in svojega usmiljenja2
   in v Božji Mir in Božjo Ljubezen,
   da bom tja z Evangeljsko Lučjo Jezusa Odrešenika vabil vse svoje brate in sestre, vse bolne, uboge in trpeče,
   ki Te iščejo in kličejo Gospod, da jim pomagaj!.
   Naj bom do ubogih kot Usmiljeni Samaritan in kot Ljubeča
   Mati Terezija ter jim služim v molitvi, brez besed.
   Naj bom vedno na strani Rešitev in ne na strani problemov, naj Prinašam LUČ v TEMO!
   To te prosim po priprošnji Jezusove Matere Marije, svetega Jožefa varuha Cerkve,
   vseh vernikov, vseh bolnih in trpečih, vseh žalostnih in obnemoglih,
   ki ji Jezus nikoli ne odreče prošnje za nas grešnike,
   da bi vsi našli Božje Usmiljenje in Božji Mir ter Božjo Ljubezen
   po Njegovi Dobroti in Ljubezni do vseh Nas.
   Prosim Gospod Sliši in Usliši vse Naše Molitve in Prošnje!
   Naj nam Gospod daruje kar ga molimo in prosimo in da bi k nam prišlo Božje kraljestvo Ljubezni in Miru!
   Prosimo Gospod Bog usliši naše goreče prošnje in molitve, ko ljudje pri nas in v svetu obolevajo zaradi koronavirusa,
   da bi bili zdravi, da se ne bi okužili z koronavirusom, da bi bolni ozdraveli in da bi se po Tvoji Milosti vse prav Uredilo!
   Amen.

   Dopolnjena in razširjena molitev, pater dr. Viljem Lovše, živi in deluje v Radljah ob Dravi. Že objavljeno.

   Psalm 135,14: Zakaj GOSPOD bo sodil svoje ljudstvo, nad svojimi služabniki bo imel sočutje.

   • Miro says:

    Spoštovani g. Boštjan,

    Vedno v srcu ohranjajmo trdno zaupanje v Gospoda Jezusa in v Njegovo ljubezen do nas, ki nas vodi prek raznih življenjskih čeri v skladu z Božjo voljo. V molitvah se čim bolj povežimo z Jezusom in Marijo ter vztrajno molimo za vašega sina in druge trpeče. To storimo še zlasti pri obhajanju svete evharistije, kjer se v vsakem trenutku odvijajo nedoumljivo velike odrešenjske “stvari”. Sveta Evharistija ni neka “statična zadeva”, kot se marsikomu zdi na prvi pogled, ampak je v Luči nenehno delujočega Svetega Duha nadvse ustvarjalno, dinamično, zdravilno, odrešenjsko … duhovno dogajanje, ki močno, nedopovedljivo presega vse naše predstave in je našim očem prikrito. Pri sveti maši stojimo, klečimo in molimo pred veličastno “Božjo zaveso”, če se slikovito izrazimo v prispodobi, in trdno verujemo, da je pred nami, z nami in v nas navzoč živ GOSPOD JEZUS KRISTUS – tukaj in zdaj!

    Prošnjo za uslišanje v sinovi stiski z močnim zaupanjem izročimo Preblaženi Devici Mariji in molimo:

    SPOMNI SE, O PREMILA DEVICA MARIJA

    Spomni se, o premila Devica Marija, da še nikdar ni bilo slišati,
    da bi bila ti koga zapustila,
    ki je pod tvoje varstvo pribežal,
    tebe pomoči prosil in se tvoji priprošnji priporočal.
    S tem zaupanjem hitimo k tebi, o devic Devica in Mati,
    k tebi prihajamo in pred teboj zdihujoči grešniki klečimo (stojimo).
    Nikar ne zavrzi, o Mati Besede, naših besed,
    temveč milostno nas poslušaj in usliši. Amen.

    Presveto Srce Jezusovo, usmili se nas!
    Brezmadežno Srce Marijino, prosi za nas!
    Sv. Jožef, prijatelj Najsvetejšega Srca, prosi za nas!

    • Miro says:

     Po vsaki naši prošnji in molitvi se vedno že vnaprej zahvaljujmo za vse, kar Gospod Jezus odloči v skladu z Božjo voljo. Vse, kar dela Gospod, je vedno – v vsakem primeru – v prid našega odrešenja in naših bližnjih. Velikokrat se zdi, da Gospod ni slišal naše molitve, pa vendar je v odrešenjskem pogledu slišana in uslišana vsaka ponižna, čista, iskrena, vztrajna molitev. Niti najkrajši molitveni vzklik se pri Bogu nikoli ne izgubi. Pridi, Sveti Duh! Prosimo Te, poživi našo slabotno vero!

 8. Miro says:

  USMILJENI JEZUS: »MOJA HČI, MOJA RADOST JE BITI POVEZAN S TEBOJ. NAJVEČJO SLAVO MI IZKAZUJEŠ, KO SE PODREJAŠ MOJI VOLJI, S TEM PA NASE PRITEGUJEŠ MORJE BLAGOSLOVA. NE BILO BI MI VŠEČ, ČE BI NE ŽIVELA PO MOJI VOLJI.« (Dn 954)

  http://www.sticna.com/Dnevnik_Svete_Favstine_Kowalske.pdf

  Prisrčno se zahvalimo za upanja polne besede življenja, ki jih je Usmiljeni Jezus zaupal sv. Favstini Kowalski, veliki glasnici Božjega usmiljenja. Namenjene so tudi tebi in meni – vsem nam, ki jih beremo in o njih razmišljamo.

  Vsak dan se Gospodu zahvaljujmo za vse, kar nam podarja v življenju in ga prosimo, da bi mogli voljno sprejemati in spolnjevati Božjo voljo. Božjemu usmiljenju v molitvah svetega rožnega venca in rožnega venca Božjega usmiljenja izročimo vse prošnje, ki so jih zapisali: Jasna, Tina, Marta Rešetič, Mateja, Mina, Bernarda Hostnik in drugi prosilci Božjih milosti. Vse prošnje, molitve, dela in trpljenje pa s čistim srcem darujmo pri sveti maši, ki predstavlja nedoumljivi vir Božjega usmiljenja!

  Božjemu usmiljenju izročimo tudi zahvale, sporočila, nasvete in molitve v zapisih – g. Administrator, ga. Hvala in g. Janez. Zgodi se presveta Božja volja na priprošnjo Preblažene Device Marije, sv. Jožefa ter vseh svetnikov in svetnic!

  Sicer pa se še bolj povežimo v molitvah za vse, ki tako ali drugače trpijo zaradi širjenja koronavirusa (bolniki, svojci, zdravstveno osebje, prebivalci …). Naj Usmiljeni Jezus vsem pomaga k spreobrnjenju srca in k novemu življenju v moči Svetega Duha. Edino GOSPOD more zaustaviti tako širjenje smrtonosnega greha in sovraštva, kakor tudi širjenje epidemije koronavirusa. Naj se zgodi presveta Božja volja!

  MOLITEV V ČASU EPIDEMIJE COVID-19

  Usmiljeni Oče,
  tvoj Sin se je rodil, da bi nas odrešil.
  Prosimo te, podeli vsem, ki trpijo zaradi epidemije,
  zdravje, potrpežljivost in moč.
  V svoji dobroti tolaži bolnike in njihove svojce,
  nam pa odpri oči za vsako stisko in daj,
  da bomo trpečim pomagali z dejanji.
  Naj tudi v bolezni, trpljenju in preizkušnjah doživljamo tvojo bližino.
  Podpiraj zdravstvene delavce in vse, ki skrbijo za bolnike.
  Prosimo te, naj bodo cepiva in zdravila dostopna vsem, ki jih potrebujejo.
  Rajnim bratom in sestram, ki so izgubili boj z boleznijo,
  nakloni večno veselje, njihovim svojcem pa tolažbo vere in pogum.
  Prosimo te, naj epidemija preneha,
  da bomo mogli živeti v miru in blaginji.
  Po Kristusu, našem Gospodu. Amen.

  Sv. Marija, zdravje bolnikov – prosi za nas.
  Sv. Rok, zavetnik zoper kužne bolezni – prosi za nas.
  Vsi Božji svetniki in svetnice – prosite za nas.

  (vir: slovenski škofje)

  Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim zaupamo vate!

 9. Jasna says:

  Vsemogočni Milostni Bog, Presveta Devica Marija, Sveti Jožef, pomagajte da bi bilo res vse dobro, da bi bil partner vredu do hčerke, njenega fanta, ker sedaj živita doma in sem v velikem stresu in nenehnem strahu kaj bo. Prosim naj partner preneha s pitjem alkohola, naj postane boljši. Vse to iskreno prosim. Vsemogočni Milostni Bog, pomagaj.

  • Hvala says:

   Spoštovana Jasna!

   Ta močni strah, ki ga čutite in vse rane in posledice ran, IZROČAJTE V JEZUSOVE RANE. Molite, vztrajajte in PROSITE JEZUSA, DA VAM SVETUJE IN POMAGA. Zaradi strahu bi bilo dobro, da bi hodili na molitve za osvobajanje. Počakajte na JEZUSOV ODGOVOR.

   • Hvala says:

    Spoštovana Jasna!

    Nekako sem dobila misel, da vam napišem: glede stiske, ki jo imate razmislite in se pogovorite o tem z Jezusom-ALI VI DEJANSKO SPREJEMATE V SRCU TO STISKO-TRPLJENJE, ALI GA ODRIVATE IN SE ŠE NISTE SPRIJAZNILI S STANJEM, KAKRŠNO JE. To je zelo pomembno, to morate povedati Jezusu!

    Prosimo tudi za podelitev vseh milosti, ki so potrebne za vas in ostale. Potrebno je prositi, da se vaša volja uskladi z Božjo, ker o vsem odloča GOSPOD. Sodelovati je potrebno z Njim.

    Spomnila sem se zopet na Izraelce. Niso se sprijaznili z vodenjem in s pomočjo Gospoda ko jih je peljal v obljubljeno deželo , delali so po svoje, zato je bilo zelo težko stanje.

    Na svetu ni problema, ni stiske, ni trpljenja- skratka NIČESAR NI, KAR NE BI GOSPOD MOGEL UREDITI. PRI BOGU JE VSE MOGOČE IN PRI BOGU NI NIČ NEMOGOČE.

    Imenovala bom, KAJ JE DEJANSKO SREČA ŽE NA TEM SVETU. SREČEN JE LAHKO TISTI ČLOVEK, KI DOPUSTI, DA BOG UREJA VSE NJEGOVE ZADEVE, TISTI, KI MU JE IZROČIL SVOJO POT IN DOPUSTI, DA GA BOG VODI, UČI IN SPREJME TUDI TEŽKA STANJA.

    V OBLJUBLJENO DEŽELO SE PRIDE PREKO PUŠČAVE. KAJ PA JE PUŠČAVA PA VEMO!

 10. Tina says:

  Prosim za molitev, da bi dobila drugo službo.

 11. Marta Rešetič says:

  Molitev za Hectorjevega očeta Lukasa

  Žal Talibani kljub odkupnini, ki jim jo je izročil Lukasov general, niso izpustili ujetnika iz ujetništva. General sporoča, da zdaj
  hočejo denar še pajdaši (1000 €). Sporoča tudi, da Lukas počasi umira.

  Našla sem molitev za Lukasa, po kateri bodo njegove moči obnovljene. Upanje, da ga izpustijo, še obstaja.

  To molitev molimo zanj in tudi za bolnike, onemogle …, za katere prosijo ostali molilci na molitev.net.

  Čudovita molitev k Svetemu Duhu, ki bo poživila vaše utrujeno ali bolno telo

  Aleteia Slovenija – objavljeno 14/02/21

  Sveti Duh, sprehodi se po vsem mojem telesu in ga napolni z življenjem

  V veroizpovedi molimo med drugim, da verujemo “v Svetega Duha, Gospoda, ki oživlja.”
  Pa res verujemo, da oživlja? Ozdravlja in krepi?

  Molimo s trdno vero, da bo poživil tudi naše utrujeno, bolno, ostarelo ali izmučeno telo:

  Pridi, Sveti Duh, nauči me ljubiti mene samega, kakor me ljubiš ti.
  Ti veš, da sem včasih obseden s svojim telesom, da se razžalostim,
  ko odkrijem sledove let na svoji koži, ko vidim,
  da moj zunanji videz brez prenehanja izgoreva,
  ko spoznam, da je moja lepota omejena
  in da mi nekateri deli mojega telesa niso všeč.
  Pridi, Sveti Duh, nauči me ljubiti telo, ki si ga ustvaril.
  Pomagaj mi skrbeti zanj z nežnostjo in s pozornostjo, saj je delo tvoje ljubeče moči.
  Ne dopusti, da bi bil obseden z lepoto in zdravjem,
  naj zmorem ljubiti svoje telo takšno, kot je,
  naj spoznam, da ima svoje mesto v tem stvarstvu, ker je tvoja ustvarjenina.
  Sprehodi se po mojem telesu, Sveti Duh, ozdravi ga, prenovi ga, pomiri ga.
  Pozdravi vse bolezni, ki so nastale zaradi pomanjkanja ljubezni,
  ker sem od telesa preveč zahteval, ker sem slabo skrbel zanj,
  ker sem ga napolnil z napetostmi, ker mu je škodovalo obilno trpljenje.
  Pridi, Sveti Duh, sprehodi se po vsem mojem telesu in ga napolni z življenjem.
  Amen.

  Marta

  • Janez says:

   GOSPOD RECI LE BESEDO IN VSE SE BO PO TVOJI MILOSTI UREDILO
   Česa bi se bal, Jezus, če si z menoj Gospod?
   In zakaj sploh skrbim za jutrišnji dan, če pa mi praviš, da me vodiš k vodam počitka, da se umirim?
   Jezus, po tem hrepenim, po Tvojem miru, po Tvojih pašnikih,
   po Tvoji Vodi in Tvoji Dobroti in Odpuščanju, ki ne mine nikoli!
   Jezus nočem se opirati le na svojo pamet in presojo, ta me tolikokrat prevara, pridi in mi pomagaj!.
   Želim se opreti na Tvoja znamenja, ko sem izgubljen in na Tvojo tolažbo, kadar hodim v temi.
   Vendar se moram tudi sam prizadevati in obenem prositi za Tvojo Milost in Moliti.
   Prosim Te pomagaj mi in daj mi Luč, da se razkadijo vse dileme in da mi pokažeš mojo Pot k Tebi.
   Zato te prosim, Jezus, še močneje me primi za roko in še tesneje hodi ob meni.
   Bodi moj dobri Odrešenik in Pastir, ki mi pomaga, da bom hodil po Tvoji Poti Odrešenja.
   Prosim Gospod za stanovitno in gorečo Vero v Boga, da bom premagal vse težave,
   preizkušnje in skušnjave, ki jih doživljam in da bom s Tvojo Milostjo zdržal in vse nastale težkoče premagal.
   Pridi k meni Gospod in me potolaži, poduči me in me vodi, da bom delal in naredil vse prav,
   kar je BOŽJA volja in kar je prav v Božjih Očeh zame.
   Ti si vse, kar potrebujem! Hvala Ti Gospod za vse.
   Pridi Jezus in prebivaj v meni!
   Prosim Te nakloni mi Milost in me odreši vseh preizkušenj in spon.

   Gospod Tvoja je Oblast in Slava Vekomaj.
   V tvoje roke izročamo Vsemogočni Bog prošnjo za Hectorjevega Očeta,
   ki je zaprt pri Talibanih in ga ne spustijo kljub plačani odkupnini.
   Reci le Besedo in pošlji Svetega Duha,
   da bo omehčal duše zakrknjenih Talibanov,
   da se bodo po Božji Milosti in Usmiljenju usmilili Očeta in ne bodo več izsiljevali.
   Hvala Gospod Bog da si Pomagal in rešil očeta iz taborišča
   ter pomagal sinu, da ga bo odpeljal domov.
   Amen.
   Prosim Te Gospod, naj ga takoj zdravstveno oskrbijo in mu pomagajo, da okreva
   ter nato spustijo na prostost, da bo odšel s sinom domov.
   Velika je Tvoja Ljubezen do nas grešnikov, ki Te prosimo da nam pomagaš!
   Amen

   • Miro says:

    Spoštovana gospa Marta,

    Vse z močno vero in zaupanjem vsak dan izročajmo Presveti Devici Mariji in jo ponižno prosimo naj posreduje pri našem Odrešeniku Jezusu tako glede vaših prošenj kot tudi glede prošenj drugih trpečih na tej spletni strani. Kot že rečeno, se na Marijine klice k molitvi, zadoščevanju in pokori tesno povežimo v redni molitvi svetega rožnega venca in za trpeče – skupaj z Jezusovim prebridkim trpljenjem – darujmo tudi lastne težave in preizkušnje, še zlasti pri obhajanju svete Evharistije. Ena od skrivnosti žalostnega dela rožnega venca, ki ga molimo danes, se glasi:

    1. KI JE ZA NAS S TRNJEM KRONAN BIL.
    2. Ki so ga vojaki odeli v škrlatni plašč in ga zasramovali.
    3. Ki je sprejel trnjevo krono, da zadosti za vse naše hudobne misli.
    4. Ki je sprejel trnjevo krono, da bi zadostil za vse naše samoljubne misli.
    5. Ki je sprejel trnjevo krono, da bi nas odvrnil od telesne poželjivosti.
    6. Ki je sprejel trnjevo krono, da bi očistil naše misli vseh posvetnih želja.
    7. Ki je sprejel trnjevo krono, da bi zadostil za našo nečimrnost.
    8. Ki je sprejel trnjevo krono, da poniža napuhnjene vladarje.
    9. Ki ga je Pilat pokazal ljudem rekoč: Glejte, vaš kralj!
    10. Čigar Kri so Judje klicali nase in na svoje otroke.

    V molitvi svetega rožnega venca prosimo, naj Usmiljeni Bog na Marijino priprošnjo obilno blagoslovi vse, za katere prosi ga. Marta, pa tudi druge prosilce Božjih milosti. Naj se v vseh in vsem zgodi presveta Božja volja.

    Božje usmiljenje, ki si nam dalo Presveto Devico Marijo za Mater usmiljenja, zaupamo vate!

    Marija, Kraljica presvetega rožnega venca, prosi za nas!

    • Miro says:

     BOŽJE USMILJENJE – UPANJE ZA TISTE, KI OBUPAVAJO!

     Zakaj je tako izjemno pomembna molitev rožnega venca, in to tudi v primeru, ko skupaj prosimo za osvoboditev Hectorjevega očeta Lukasa? Koder je Preblažena Devica Marija, je tudi Troedini Bog: Oče, Sin in Sveti Duh. In koder je Presveta Trojica je tudi Preblažena Devica Marija, ki za nas v naših stiskah posreduje pri Vsemogočnem Bogu. Pridi, Sveti Duh, na Marijino priprošnjo! Zgodi se presveta Božja volja!

     Božje usmiljenje, upanje tistim, ki obupavajo, zaupamo vate!

 12. Mateja says:

  Prosim za molitev sem pred odločitvijo ali menjat službo ali ne. Bila bi namreč asistent spremljevalec slepi osebi. Nekaj stvari me je strah, pri tem delu. Vožnja do večjega mesta po AC in ponoči…

  • Hvala says:

   Spoštovana Mateja!

   Glede vaše odločitve SE POVEŽITE S SVETIM DUHOM-MOLITE DEVETDNEVNICO K SVETEMU DUHU V TA NAMEN.

   Prosimo Gospoda, da vam da spoznanje – kakšna je Gospodova volja glede te vaše odločitve. GOSPOD GOVORI PREKO NAŠE VESTI, ZATO SE UMIRITE IN GA VSAK DAN POSLUŠAJTE, POJDITE V DUHU V TABERNAKELJ K JEZUSU IN SE POGOVARJAJTA.

   Božje usmiljenje, ki si višje od nebes, vate zaupamo!

 13. Mina says:

  Prosim molite za mojo mami, ki ima jutri pregled, da bi bilo vse uredu in da bi ji bolečine čimprej minile, ker je že preveč pretrpela.

  • Hvala says:

   Spoštovana Mina!

   Izročimo bolečine vaše mame V JEZUSOVE RANE, da se bolečine vaše mame združijo z Jezusovimi bolečinami.

   Presojati v življenju, kdor je že preveč pretrpel ali trpel ni stvar ljudi. IZROČATI BOLEČINE JEZUSU IN SE POGOVARJATI Z NJIM, da človek ne zapade v samopomilovanje.

   Pri Sveti maši izročajte bolečine vaše mame JEZUSU, pa tudi Sveto hostijo, če jo prejemate DARUJTE V TA NAMEN.

   V HOSTIJI JE ŽIVI JEZUS!!!

  • Janez says:

   Molitev k Bogu za vse BOLNE in TRPEČE

   Dovoli Gospod, da se Ti Zahvalim za vse, kar si nam daroval
   in dal po Svoji Milosti in Modrosti tudi preizlušnje v obliki bolezni, trpljenja in preizkušenj,
   da se bomo očistili, prekalili, utrdili in ostali stanovitni v Veri in Upanju.
   Prosim dovoli mi, da Te Tvoji Otroci prosimo za Usmiljenje in Milost, da se bo vse prav Uredilo.
   Zahvaljujemo se Ti in Te Slavimo, ki si naš Najboljši Oče.
   Prosim te, Gospod Bog,
   da je vsaka preizkušana, bolna in trpeča oseba, ki bere, posluša
   ali si ogleduje to sporočilo obkrožena s plamenom tvojega Svetega Duha.
   Prosim te, da v tem času zdraviš njihov um in njihovo telo,
   izboljšaš njihovo zdravje in jim podariš Notranji mir.
   Prosim Te, naj jih Tvoja dobrotna in milostna roka ozdravi bolezni,
   ki jih je prizadela, naj jim pomaga, da ne čutijo bolečin
   in da bodo njihovi zdravniki pravilno diagnosticirali (ugotovili) bolezen in jo tudi prav zdravili.
   Prosim Gospod pomagaj zdravnikom, da bodoi pravilno zdravili bolnike!
   Blagoslovi vse bolna in trpeče in daj potrpljenje njihovi družini in vsem, ki zanje skrbijo.
   Si najboljši zdravnik, ki lahko ozdravi vsako bilezen, vsako zlo,
   ki je prišlo v telo, v hišo, v družino in v njihovo okolico.
   Molim in prosim te za moje zdravje in za zdravje drugih ljudi in verjamem,
   da se bo od tega trenutka vse izboljšalo zame, za mojo družino, za znance, za sovaščane
   in za vse druge bolne, ki trpijo in Te molijo in Te prosijo za svojo ozdravitev.
   Prosim Gospod Bog Pomagaj nam, da bomo po Tvoji Milosti in Dobroti zdravi na duši in na telesu.
   Hvala, Sveti Oče, ker vem, da poslušaš in slišiš, kar ti govorim iz srca.
   To počnem zdaj, z vso Ljubeznijo, Vero, Molitvijo in Upanjem Vate
   in tudi če zdravniki pravijo drugače, vem, da po Svoji Milosti lahko ozdraviš vse bolezni
   in celo najhujšo bolezen, ki obstaja.
   Prosim Gospod Bog odvzemi od nas nevarnost okužbe s koronavirusom in gripo
   ter nas obvaruj, da ne zbolimo.
   Hvala, hvala, hvala Ti moj Bog Oče v Nebesih!
   Ker vem Moj Gospod in Moj Bog, da si me poslušal, slišal in da me boš uslišal;
   ker Vem in Upam Gospod Bog, da nas boš obvaroval pred boleznijo,
   navdihoval in pomagal zdravnikom, da bodo bolezni bolnih prav diagnosticirali, ukrepali in zdravili,
   in vse bolnike obolele zaradi koronavirusa, gripe in drugih bolezni Milostno in Čudežno pozdravil.
   Prosim Gospod Sliši in Usliši naše prošnje in pozdravi vse bolne in trpeče.
   AMEN

   »Kako veliko je Gospodovo usmiljenje, njegovo odpuščanje tistim, ki se obračajo nanj!« (Sir 17,29)

   Božje Usmiljenje ne preneha in nadaljuje kot SONCE, KI VEDNO SVETI. Vendar tudi sonce ne prodre tja, kjer so zazidali okna IN SE ZAGRADILI PRED SVETLOBO. Tomaš Špidlik

   • Miro says:

    IN KJE NAJ ČRPAMO BOŽJE MILOSTI, KI JIH VSI NADVSE POTREBUJEMO, ŠE POSEBEJ TRPEČI LJUDJE?

    Priporočam, da se poglobimo v duha naslednje molitve:

    SVETO OBHAJILO

    Dober dan, prijatelj!
    V svetem obhajilu
    sem tvoj sodobnik, človek tvojega časa,
    tvoj sopotnik v vsakdanjem življenju.
    Tam sem, pri tebi sem, tako resničen in tako živ
    kakor tvoji domači, tvoji otroci, tvoji sorodniki.

    Pomisli malo … Nisem neka mrtva stvar,
    niti neka sveta, častitljiva stvar,
    nekaj, kar je treba v svetem strahu spoštovati.
    Če bi bil v evharistiji samo kaj takega,
    bi imel do neke mere prav,
    da hodiš brezbrižno mimo mene.

    Poživi nekoliko svojo vero. Tukaj te čakam jaz.
    Jaz, ki sem Mir, Moč, Svoboda, Življenje.
    Jaz, ki sem človek kakor ti,
    s telesom in s srcem, ki zna ljubiti.

    Oseba sem in ne stvar. Jaz sem dejal Tomažu:
    »Potipaj moje roke in mojo stran, poglej moje rane!«
    Si me prišel pogledat, si prišel potipat mojo stran?
    Si prišel, da prisluhneš bitju mojega srca?
    Si prišel, da mi poveš, kaj te skrbi?

    Prišel si k obhajilu, praviš,
    prišel si, ker je »bila prilika«,
    prišel si, da me prejmeš kakor vsi …
    Mislim, da si prejel samo neko stvar!
    Si pomislil, si razmišljal, da si prejel svojega Boga,
    svojega Brata, Prijatelja in Odrešenika?

    Nikar ne reci: »Ne čutim potrebe … Morda kasneje …
    To je samo za duhovnike in nune …
    K obhajilu grem za veliko noč, to je zame dovolj!«

    »Če ne boš jedel mesa Sinu človekovega,
    če ne boš pil njegove krvi,
    ne boš imel življenja v sebi.«
    Kako hočeš potem živeti?
    Kako hočeš biti srečen,
    kako hočeš upati v večno življenje?

    Pridi o tem razmišljat k meni.
    Pozdravljen! Tvoj Gospod.

    (Jean-Bernard Doyon)

    Božje usmiljenje, neizmerno v zakramentu evharistije in duhovništva, zaupamo vate!

 14. Bernarda Hostnik says:

  Prosim za zdravje

 15. Miro says:

  USMILJENI JEZUS je sv. Favstini Kowalski, veliki glasnici Božjega usmiljenja, zaupal tudi naslednje besede življenja:

  »MILOSTI, KI TI JIH DAJEM, NISO SAMO ZATE, AMPAK ZA VELIKO ŠTEVILO LJUDI.« (Dnevnik sv. Favstine, št. 723)

  Vsak dan molimo, da bi mogli sprejemati in spolnjevati presveto Božjo voljo! Obudimo močno evharistično vero v Jezusa, ki je Kruh življenja, ter v molitvah prosimo za vse trpeče sestre in brate, ki prosijo za molitev v zapisih pod: Hvala, Mina, Anna, Marta Rešetič, Mojca, Nela, Marjetka, Franc, Irena, Mirjam, Anica Ves, Kristina, Dejan, Marjana, Ožbej in drugi prosilci božjih milosti. Zgodi se presveta Božja volja na priprošnjo Preblažene Device Marije, sv. Jožefa ter vseh svetnikov in svetnic. Bogu hvala za vse podarjene milosti!

  Najlepša hvala tudi za duhovno spodbudna sporočila, zahvale, nasvete, molitve, ki so nam jih posredovali: Administrator (Marijina sporočila), Hvala, Janez … Naj vse sodelujoče na tej spletni strani objame obilno Božje usmiljenje na mogočno Marijino priprošnjo.

  Z zaupanjem se z vsem svojim bitjem (duh, duša, telo) podarimo naši nebeški Materi Mariji, da bi se lahko po Njej čim bolj podarili našemu Odrešeniku Jezusu Kristusu!

  Molimo:

  O Gospa moja,
  o Mati moja,
  tebi se vsega darujem;
  in da se ti vdanega skažem,
  ti danes posvetim:
  svoje oči, svoja ušesa,
  svoja usta in svoje srce,
  sebe popolnoma vsega.
  Ker sem torej tvoj,
  o dobra Mati,
  varuj me,
  brani me kakor svojo last
  in posest. Amen.

  Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, zaupamo vate!

 16. Hvala says:

  Prosim, da bi molili za osebo oz. družino blizu mene, ki je prižigala sveče v buči in s tem privabljala hudega duha, kljub lepemu opozorilu in obrazložitvi ni hotela pospraviti tega, čeprav ve, da vsak dan hodim mimo. Prepričana je , da je to krščanski praznik, noče pa slišati in sprejeti resnice o tem. Molimo za vse ljudi po svetu, ki živijo v zablodi, da jim Gospod pošlje Svetega Duha in jim podeli potrebne milosti.

  Božje usmiljenje, ki si višje od nebes, vate zaupamo!

  • Janez says:

   BOG PROSIM PRIDI K MENI IN OSTANI Z MENOJ
   Dragi Bog. Vem, da sem grešil. Mnogokrat sem preizkušan in skušam živeti po Tvoji Sveti Volji Oče. Oprosti Mi Prosim Gospod! Hvala BOG, ker si v osebi svojega Sina Jezusa Kristusa našega Odrešenika prevzel nase vse moje grehe in na križu umrl zame ter vstal od mrtvih. Šel si v Nebesa k Očetu in poslal si k nam Svetega Duha. Želim prejeti tvoje odpuščanje in živeti s teboj v osebnem odnosu vse dni. Besede Večnega Življenja imaš. Daješ nam Vode Življenja, ki odžeja in kruh Življenja, po katerem nismo nikoli lačni. Odpuščaš nam naše grehe, ko Te molimo in se spokorimo. Odpiram ti vrata svojega življenja in te sprejemam kot svojega Odrešenika in Gospoda Boga. Predajam ti nadzor nad svojim življenjem, zato naredi iz mene takšnega človeka, kakršnega si me ti želiš. Prosim vstopi k meni in vame in me vodi ter mi pomagaj, da bom spolnjeval Božjo Voljo in hodil vedno za Teboj. Tudi ko bom nekam zataval me prosim usmeri nazaj na Pot Odrešenja, ki vodi k Tebi. Prosim za Tvoj Božji Mir in Ljubeče Srce, da Počijem v Tebi. Iskal sem Te in Te Našel. Prosim pomagaj mi in Vodi me. Odreši me prosim skušnjav greha in bolezni ter nevarnosti da bom živel brez Tebe in Te žalil z hudobijo in raznimi brezbožnimi dejanji in Te Žalil, ki me Ljubiš. Mnogokrat pridejo skušnjave in preizkušnje, zato Te prosim varuj me Hudobije in zapeljevanja v greh. Prosim Te pomagaj mi, da bom ostal pobožen, pravičen in stanoviten v Veri in Molitvi ter da bom vedno hodil po Poti k Tebi v Nebeško Domovino. Naj me nič ne oddalji od Tebe Gospod, ki si moj Najboljši Oče in Vse Ljubezni Vreden! Amen.

   Tvoja jer Oblast in Slava Vekomaj. Tvoje Milosti Gospod bom Vedno Opeval in se Ti Zahvaljeval!

   Kristjan moli, Družina 1982 dopolnjena molitev

   • Miro says:

    VZTRAJNO MOLIMO, ŠE ZLASTI SVETI ROŽNI VENEC IN ROŽNI VENEC BOŽJEGA USMILJENJA, DA BI MOGLI NA ŠIROKO ODPRETI SVOJE SRCE IN SPREJETI DAR NOTRANJEGA ZDRAVLJENJA. TA DAR NAM PODARJA NAŠ ODREŠENIK JEZUS KRISTUS, KI SE JE ZA NAS IN NAŠE ODREŠENJE DAROVAL NA SVETEM KRIŽU! VSI SMO ZELO POTREBNI NOTRANJEGA OZDRAVLJENJA. TO NI STVAR ENEGA DNEVA, AMPAK DOLGOTRAJEN ŽIVLJENJSKI PROCES. VELIKO MOLIMO, DA BI MOGLI LJUBITI V MOČI SVETEGA DUHA. ZATO VSEM – PRAV VSEM SESTRAM IN BRATOM, BREZ IZJEME – VEDNO ZAŽELIMO ŠE VEČJE MILOSTI KOT JIH SAMI ŽELIMO PREJETI OD GOSPODA!

    BOŽJE USMILJENJE, NEIZMERNO V ZAKRAMENTU EVHARISTIJE IN DUHOVNIŠTVA, ZAUPAMO VATE!

 17. Miro says:

  Lepo prosim, da v molitev svetega rožnega venca vključimo tudi prošnjo za neko trpečo osebo, ki si že vrsto let prizadeva za ozdravljenje, notranji mir, notranjo uravnovešenost …, na žalost mimo poti in milosti, ki se na nas izlivajo po Gospodovem prebridkem trpljenju na Križu. Molimo za to osebo, da bi se mogla odpreti v srcu in svobodno sprejeti Gospodov dar notranjega ozdravljenja. Naj jo Usmiljeni Jezus obilno blagoslovi na priprošnjo Presvete Device Marije in ji podari notranje ozdravljenje in globok notranji mir v moči Svetega Duha!

  Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, zaupamo vate!

 18. Mina says:

  Ljubi Jezus, devica Marija, vsi svetniki in dragi molilici,

  Prosim vas molite za mojo mami, katera ima v petek pregled, da bi bilo vse dobro, da ne bi bilo nič narobe.

  Prosim molite za njeno zdravje.

  Hvala vam in Bog vam poplačaj z vašim zdravjem.

 19. Anna says:

  Ob bližajočem porodu snahe Tine prosim za molitev za srečni porod,da bi bilo z njo in otrokom vse v redu prosim Marijo in sv. Jožefa za zdravje naše družine posebej moža, ki se je poškodoval, pa tudi za vse, ki trpijo zaradi različnih bolezni posebej korone!

  • Janez says:

   GOSPOD, V MENI LUČ UPANJA, VERE IN LJUBEZNI SPET PRIŽGI
   Gospod prosim močno Luč Upanja, Vere in Ljubezni v meni spet prižgi,
   naj moje srce v ljubezni do Tebe Oče močno utripa in zagori,
   prosim pomagaj mi, da težkoče in bolezen mine
   in vse spet po Tvoji Miolosti se prav postavi in uredi.
   Ko se zvečeri in ko tema mi prekrije oči, Gospod,
   prosim v meni in v mojem srcu svetlo luč upanja in ljubezni spet prižgi.
   Kajti luč, ki sveti bolj kot nešteto sonc, ta luč si Ti, ki sveti za vse nas ljudi.
   Ko pošlješ mi žarke ljubezni in poveš da sem tvoj ljubljeni Otrok,
   takrat bom srečen in bo moj korak krepak, svoboden moj nasmeh,
   in solza, ki po licu mi polzi, molitev sreče, ki preprosto Te slavi,
   ker odpustil si mi vse, kar mi življenje zaradi grehov in napak greni.
   V tej sreči našel sebi bom počitek in iz srca pregnan bo vsak dvom, očitek, ki mi mir kali.
   Svoboden bival bom v Tebi, na gostiji življenja jedel bom in pil ter se odrešenja veselil.
   Odpri oči, Gospod, mi že sedaj, in močno Vero ter upanje mi v srce daj,
   ki lajšalo bo moj korak in dalo mi pogum,
   ko me ovije temna skrb ali žalost plane mi v srce.
   Takrat v soncu bom gledal v svetlobi odrešitve Tvoj ljubljeni Obraz
   in končno videl bom, kako sem ljubljen v odsevu Tvojih oči,
   ki so brez izjem Tvoje Ljubezni odraz, do vseh Nas.
   Usliši prosim vse prošnje in molitve, da spet vse se uredi po Tvoji Milosti. Amen.

   Prirejeno in dopolnjeno na osnovi Žive Molitve Skupnosti krščanskega življenja

   • Miro says:

    Spoštovana gospa Anna,

    Lepo in prav, da ste prošnje – za srečen porod snahe Tine, za poškodovanega moža, za vse trpeče zaradi različnih bolezni – naslovili na Presveto Devico Marijo in sv. Jožefa, ki za nas posredujeta pri Bogu. Hvala, ker s tem izpričujete globoko vero v našega Odrešenika Jezusa, ki ljudem prinaša celovito ozdravljenje in odrešenje. Naj se v vseh in v vsem zgodi njegova presveta Božja volja!

    Molimo:

    O preblažena Mati, naj tvoje ljubeče in usmiljeno srce,
    ki vedno posluša, skrbi in tolaži, usliši našo molitev.
    Kot tvoji otroci te prosimo, posreduj za nas pri svojem
    Sinu Jezusu. Razumevajoče in sočutno sprejmi naše
    prošnje, ki jih danes polagamo predte, predvsem …
    (poseben namen).

    Potolaženi smo, ker vemo, da je tvoje srce vedno odprto
    za vse, ki molijo za tvojo priprošnjo. Vse, ki jih imamo radi,
    vse bolne, osamljene in ranjene zaupamo tvoji nežni skrbi in
    priprošnji. Sveta Mati, vsem nam pomagaj v tem življenju
    nositi naša bremena, dokler ne bomo z Bogom za vekomaj
    delili večnega življenja in miru. Amen. (aleteia.si)

    Božje usmiljenje, ki si nam dalo Presveto Devico Marija za Mater usmiljenja, zaupamo vate!
    Božje usmiljenje, neizmerno v zakramentu evharistije in duhovništva, zaupamo vate!
    Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, zaupamo vate!

 20. Marta Rešetič says:

  Hvaljen Jezus in Marija!

  Še skrbim za ostarelega očeta Dušana, za katerega sem prosila pred nekaj meseci (demenca, psihotične motnje), kajti bila sem
  zelo nepotrpežljiva (kar “znorela” sem včasih – tega nisem v prošnji za očeta in zase napisala, zdaj pa vam to zaupam in povem, da se to še zgodi). Vendar vse bolj sprejemam očeta takega, kot je zdaj, popolnoma sprememenjen.

  Toda psihotičnih motenj ni več, po zaslugi molilcev in psihiatrinje, ki mu je prepisala ustrezna zdravila. V tem času je bil pri duhovnik, kar dvakrat, nazadnje v četrtek, 28. 10. Povedala sem mu, ko je vstopil v vežo, da oče preklinja, zmerja in se priduša (tega ni nikoli prej počel, le odkar je ta bolezen) in da je poln jeze. Duhovnik je želel, da z vernikom, ki ga je pripeljal, odideva v drug prostor. Nato sva se vrnila. Tudi mene je obhajal, spoved bom pa še morala opraviti.

  Očeta spremljam na zdravniške preglede. Ker je postal počasen, traja tudi kako uro, da se pripravi. Zato prosim, da bom zmogla pravočasno pripraviti ga za odhod k zdravniku.

  Če sem preveč razgalila sebe in očeta, prosim, povejte, bom prihodnjič napisala bolj splošno.

  Marta

  • Miro says:

   Spoštovana gospa Marta,

   Hvala za vaše zaupanje, ker ste nam posredovali te življenjske izkušnje. Bogu hvala za vse podeljene milosti. Naj Usmiljeni Jezus na priprošnjo Presvete Device Marije še naprej obilno blagoslavlja vas, vašega očeta in druge vaše domače.

   Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, zaupamo vate!

   • Hvala says:

    Spoštovana Marta!

    Lepo, da delite svoje probleme in doživljanja ob svojem očetu!

    Moj nasvet je takšen: da lahko vzdržimo v vsakodnevnih stiskah in trpljenju , JE POTREBNO PROSITI GOSPODA DA PODELI MILOST-POTREŽLJIVOSTI IN MOČI.

    Vera je ravno v tem, DA SE ZANAŠAMO NA BOGA, NE NA SEBE. Z GOSPODOM BOMO ZMOGLI VSE, BREZ NJEGA NIČESAR.

    PROSITI JE POTREBNO TUDI, DA NAS GOSPOD PREOBLIKUJE, DA NAM DA NOVE SRCE IN NOVEGA DUHA. Potem bomo šli skozi življenjske viharje veseli, kajti Gospod daje moč in spreminja ljudi.

    Božje usmiljenje, ki si višje od nebes, vate zaupamo!

    • Miro says:

     To vsekakor drži. Spomnimo pa še, da potrebno moč za sprejemanje in spolnjevanje Božje volje na naši življenjski poti redno črpajmo iz studencev Božjega usmiljenja, to je iz svete Evharistije, svete spovedi in iz drugih zakramentalnih virov, ki nam jih podarja naš Odrešenik Jezus Kristus.

     Bogu hvala za vse milosti in darove, katere vsak dan prejemamo na tej odrešenjski poti. Zato se z vsem srcem odpirajmo Gospodu Jezusu Kristusu; odrešuje nas s pomočjo svetih zakramentov, ki jih ne moremo z ničemer nadomestiti.

     BOŽJE USMILJENJE, STUDENEC BOLNIM IN TRPEČIM, ZAUPAMO VATE!

 21. Miro says:

  VSE ZAHVALE, PROŠNJE IN MOLITVE ZAUPNO IZROČIMO PREBLAŽENI DEVICI MARIJI IN JO PONIŽNO PROSIMO, NAJ POSREDUJE ZA TRPEČE SESTRE IN BRATE PRI NAŠEM ODREŠENIKU JEZUSU – Z MOČNIM ZAUPANJEM SE ZATEKAJMO K SVETI EVHARISTIJI – K ZDRAVILNEMU IN ODREŠENJSKEMU STUDENCU BOŽJEGA USMILJENJA!

  Z Marijino pomočjo se danes pri molitvi svetega rožnega venca poglobimo v skrivnosti veselega dela rožnega venca. Ena od teh skrivnosti se glasi:

  1 . KI SI GA, DEVICA, RODILA.
  2. Za katerega ni bilo prostora v prenočišču.
  3. Ki si ga, Devica, položila v jasli.
  4. Ki so ga prišli počastit pastirji.
  5. Čigar rojstvo je slava Bogu na višavah in mir ljudem na zemlji.
  6. Ki so ga Modri našli po Zvezdi vodnici.
  7. Ki so mu Modri poklonili kraljevska darila.
  8. Katerega se je ustrašil kralj Herod in dal pomoriti betlehemske dečke.
  9. Ki je Bog od Boga, Luč od Luči, pravi Bog od pravega Boga.
  10. Ki je zaradi nas in zaradi našega zveličanja prišel iz nebes.

  Molimo po namenih, ki so nam jih v zadnjem času na tej spletni strani zaupali: Franc, Marjetka, Nela, Mojca, Marta in drugi prosilci Božjih milosti. Naj vse trpeče sestre in brate objamejo žarki Božjega usmiljenja. Posebej prosimo za potrebne milosti novega začetka v moči Svetega Duha ter za milost spolnjevanja Božje volje. O presveta Božja volja, ljubim te nadvse! (vzklik sv. Angele Merici)

  Molimo:

  O preblažena Mati, naj tvoje ljubeče in usmiljeno srce,
  ki vedno posluša, skrbi in tolaži, usliši našo molitev.
  Kot tvoji otroci te prosimo, posreduj za nas pri svojem
  Sinu Jezusu. Razumevajoče in sočutno sprejmi naše
  prošnje, ki jih danes polagamo predte, predvsem …
  (poseben namen).

  Potolaženi smo, ker vemo, da je tvoje srce vedno odprto
  za vse, ki molijo za tvojo priprošnjo. Vse, ki jih imamo radi,
  vse bolne, osamljene in ranjene zaupamo tvoji nežni skrbi in
  priprošnji. Sveta Mati, vsem nam pomagaj v tem življenju
  nositi naša bremena, dokler ne bomo z Bogom za vekomaj
  delili večnega življenja in miru. Amen. (vir: aleteia.si)

  Božje usmiljenje, ki si nam dalo Presveto Devico Marijo za Mater usmiljenja, zaupamo vate!
  Božje usmiljenje, neizmerno v zakramentu evharistije in duhovništva, zaupamo vate!
  Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim zaupamo vate!

 22. Marta says:

  Hvaljen Jezus!

  Večkrat sem že prosila za molitev za Hectorja in njegovega očeta. 30. oktobra bi moral odpotovati z zasebnim letalom
  iz Sirije in se vrniti v ZDA. Toda padel je v roke Talibanom, ki zahtevajo zanj odkupnino. Znesek je visok. Molila sem k sv.
  Judu Tadeju, da ga reši iz ujetništva. Prosim za molitev, da Talibani spustijo Hectorjevega očeta. Jutri, v soboto, ne bo mogel
  poleteti k ljubljenemu sinu. Prosim za molitev, da se to zgodi, čeprav kasneje.

  V Svetem pismu sem našla to besedilo (Gospod nas sicer uči, naj odpuščamo, naj molimo za sovražnika, naj blagoslavljamo …):

  12 O Bog, ne bodi daleč od mene!
  Moj Bog, hiti mi pomagat!
  13 Naj bodo osramočeni, naj preminejo,
  kateri me obtožujejo,
  naj se obdajo s sramotenjem in zasramovanjem,
  kateri iščejo mojo nesrečo.
  14 Jaz pa bom vedno pričakoval,
  pridajal bom k vsej tvoji hvali.
  15 Moja usta bodo oznanjala tvojo pravičnost,
  ves dan tvoje odrešenje,
  kajti ne poznam njunega seštevka.
  16 Prišel bom s silnimi deli Gospoda Boga,
  slavil bom tvojo pravičnost, samo tvojo
  (Ps 71,12-16).

  Hvala za molitev. Tu, v Gospodu, je naše upanje!
  Marta

  • Janez says:

   Vera ni samo opora in prava vrsta psihološke drže. Je mirno zaupanje v Boga; zaupamo, da nas Bog ljubi in da se bo njegova ljubezen izrazila v vsem, kar se bo zgodilo. Vera ni avtomat z gumbi, kjer bi s pravim pritiskom dobili pravi odgovor. Vsaka molitev je prošnja suverenemu Bogu, ki ima vso pravico, da na prošnjo ne odgovori tako, kot bi mi hoteli. Ponižno prosiš Boga, naj spremeni tvoje stanje, in upaš, da se bo zgodilo, toda on lahko reče ne.Vera gore premika. Verujmo in prosimo Boga, da nas sliši in usliši! Karkoli se zgodi je to Božja in ne človeška Volja! Bog že Ve zakaj je Prav, kar se Zgodi!

   Zato vam pravim: Za vse, kar molite in prosite, verjemite, da ste že prejeli, in se vam bo zgodilo. Mr 11,24

   Sprejmi Gospod vso mojo prostost, moje težave, strahove, moje bolečine in mi daj Moč, da bom vztrajal in hodil po Poti Odrešenja k Tebi. Verujem da karkoli imam ali premorem Gospod, si mi podaril Ti, ki si naš Bog Stvarnik, Odrešenik, Vodnik in Učenik. Vse kar si mi daroval Ti hvaležno vračam in izročam z molitvijo in prošnjo, da naj nad vsem popolnoma Vlada Tvoja Milost in Tvoja Božja Volja. Potrebujem Te Usmiljeni in Ljubeči Gospod vsak Trenutek, da si pri Meni, ob Meni in v Meni kot moj Odrešenik, Učenik in Tolažnik. Prosim Te Gospod za Hectorja in njegovega očeta, ki so ga zajeli v tujini Talibani in ga ne izpustijo brez visoke odkupnine, da bi z letalom odšel k sinu v ZDA. Tvoja je Oblast in Slava Gospod, Tvoje je Usmiljenje in Neskončna Ljubezen do nas, ki Te molimo in prosimo, da nas slišiš in uslišiš, da bi Talibani spustili Hectorjevega Očeta. Tvojemu Glasu in Tvoji Moči se ne bodo upirali Gospod, da boš omečil njihova zakrknjena srca in jih z Močjo Svetega Duha prepričal, da opustijo hudobno vztrajanje na odkupnini in zadrževanje očeta v ujetništvu. Tega, kar delajo, po Božjih Postavah Talibani kot verniki ne smejo početi, ker morajo kot pobožni muslimani petkrat na dan moliti k Milostnemu Bogu in morajo obenem pravično živeti po Koranu, ki prepoveduje delati greh, zlo in hudobijo. Pomagaj Vsemogočni, Dobri in Usmiljeni Bog, da se bo po Tvoji Milosti in Dobroti takoj vse prav uredilo in da bodo Hectorjevega očeta Talibani spustili iz ujetništva, da bo lahko odšel domov k sinu. Spreobrni njihova zakrknjena srca, da bodo kot verniki in ljudje usmiljeni in sočutni ter spolnjevali Božje Zapovedi! Pomagaj nam Gospod in nas sliši in Usliši! Amen.

   Vera v Jezusa gore premika. In čudeži se dogajajo, če le močno in stanovitno Verujemo in Upamo v Božjo Pomoč in Usmiljenje.

   • Miro says:

    ODREŠUJE NAS ŽIVA BOŽJA BESEDA!

    »MILOSTLJIV IN USMILJEN JE GOSPOD,
    POČASEN V JEZI IN VELIK V DOBROTI.
    GOSPOD JE DOBER DO VSAKEGA,
    NJEGOVO USMILJENJE JE NAD VSEMI
    NJEGOVIMI DELI.« (Ps 145,8-9)

    Ponovno obudimo močno vero in zaupanje v našega Odrešenika Jezusa Kristusa, ki se je za nas in naše odrešenje daroval na križu. Na tej spletni strani se molilci združujemo v molitvah svetega rožnega venca in rožnega venca Božjega usmiljenja. Bogu priporočimo prošnjo gospe Marte, pa tudi vse prošnje drugih prosilcev božjih milosti na tej spletni strani. Vse naše zahvale in prošnje Bogu izročajmo pri sveti maši, kjer se dogajajo največji čudeži. Pri sveti maši, najsvetejši daritvi, pri kateri se v naša srca izlivajo največje milosti iz studenca Božjega usmiljenja, prosimo Preblaženo Devico Marijo, sv. Jožefa in vse svetnike, naj vse naše prošnje in molitve posredujejo GOSPODU JEZUSU – BOŽJEMU SINU, ki je vsemogočni srednik med Bogom Očetom in nami – naj se v vseh in v vsem zgodi njegova presveta Božja volja. Sicer pa v vseh hudih preizkušnjah in stiskah na pomoč kličimo Svetega Duha, našega največjega Prijatelja in Tolažnika. Slavimo Gospoda in se mu vedno za vse prisrčno zahvaljujmo, in to v vseh življenjskih razmerah!

    MOLITEV

    Gospod Bog,
    kot tvoji učenci razumemo,
    da moramo vsi sprejeti in nositi križ.
    Vemo, da lahko na križ gledamo na tri načine:
    lahko prosimo, da nam ga ne pošlješ,
    lahko prosimo, da nam ga olajšaš in
    lahko prosimo, da nam daš dovolj moči,
    da ga pogumno sprejmemo in nosimo.
    Če bi nas kdaj zadel zelo težak križ,
    nam daj dovolj poguma,
    varuj nas malosrčnosti in obupa.
    Po svojem križu, s katerim si nas odrešil,
    nam utrdi vero v svojo ljubečo skrb za nas.
    Navdihuj nas, da bomo sočutni s trpečimi.
    (vir: Ognjišče)

    Božje usmiljenje, neizmerno v zakramentu evharistije in duhovništva, zaupamo vate!

 23. Mojca says:

  Lepo bi prosila, če se me lahko spomnite v molitvi za uspešno razrešitev zdravstvene težave, ki me zelo skrbi.
  Hvala v naprej in Bog vam povrni.

  • Janez says:

   MOLITEV ZA OZDRAVITEV NA DUŠI IN NA TELESU
   Molimo k Bogu in Mariji za zdravo dušo in telo. Ko molimo k Bogu, odložimo stran vse skrbi in bolečine ter misli o sebi; prepustimo se popolnoma Božji Volji in Njegovemu Odrešilnemu in Zdravilnemu Delovanju z Gorečo in Iskreno Vero in Upanjem na Božjo Milost in Njegovo Dobroto. Molitev k Bogu je namreč poleg zdravljenja medicine in terapije tisti način, da se darujemo Bogu, ki nas vse Ljubi, tudi takrat, ko grešimo in/alio smo Nanj Nehvaležno pozabili. Molitev Vsakemu, ki trpi, pomaga, da najde v sebi Mir, novo Upanje, novo Moč in Ozdravljenje po Njegovi Milosti. Ravnajmo zato umirjeno, zdravo, mislimo pozitivno in obilno molimo k Bogu, da bodo Njegove Zdravilne Sile v Nas pozitivno delovale in da bomo postopoma začutili v sebi Božji Mir, veselje, zadovoljstvo in boljše počutje. Vera v Jezusa gore premika. In čudeži se dogajajo, če le Verujemo in Upamo v Božjo Pomoč in Usmiljenje. Pridite vsi, ki ste obteženi in jaz vas bom poživil, pravi Jezus. Na Zemljo je prišel zaradi ubogih, bolnih in trpečih ter je naredil ko je bil med nami veliko Čudežev ozdravitve in Pomoči. Nikoli ne smemo obupati, ker nas Bog Ljubi take kot smo in nam bo pomagal ter nas Vodil Vse Svoje Otroke, ki Vanj Zaupamo in Verujemo. Amen.

   Italijanski profesor Felipe Aquino je na svojem blogu objavil članek s predlogi prošenj, ki bi jih morali v svoje molitve vključiti vsi kristjani. To so:

   1. Naj že od jutra začutimo Njegovo ljubezen, da je Njegovo veselje ves dan naša moč;
   2. Naj Bog izrine temo greha iz naših src in nas spravi v resnično Luč, ki je Jezus Kristus;
   3. Naj nam Bog podeli razumevanje naših dolžnosti in moč, da jih spoštujemo;
   4. Naj Bog naredi naše življenje za nenehno žrtvovanje hvaležnosti;
   5. Naj se vedno držimo Njegovih zapovedi, tako da z močjo Svetega Duha vedno ostane v nas in mi v Njem;
   6. Naj nam Bog da svojo večno modrost, tako da nas vedno spremlja in usmerja naše želje, misli in naša dela;
   7. Naj nam Bog danes ne dovoli, da bi bili vzrok žalosti naših bližnjih, ampak razlog za veselje;
   8. Naj Bog osvetli globino našega srca, da ne bo plen temnim željam;
   9. Naj pesem naših ustnic in glas naše duše prijata Bogu in naj ga dosežeta;
   10. Naj se Njegova milost spusti na nas, ko upamo vanj z vero in veseljem, da nas Ozdravi in nam Pomaga.

   Bog pozna naše potrebe, vendar nikoli ne smemo prenehati moliti, prav tako se ne smemo odvrniti od Njega ali izgubiti vere. Prišel bo ob svojem času in mi ga moramo čakati z vero. Bogu Čast in Slava Vekomaj. Amen.

   • Miro says:

    Spoštovana ga. Mojca,

    Vaše prošnje za molitev in ozdravljenje se molilci (v molitvi nikoli nismo sami, ampak vedno povezani med seboj) spominjamo pri molitvi svetega rožnega venca in molitvi rožnega venca Božjega usmiljenja, priporočamo pa vas tudi pri obhajanju sv. maše. Prosim, da tudi vi vsak dan molite za trpeče sestre in brate na tej spletni strani. Že vnaprej hvala za vaše molitve.

    POD TVOJE VARSTVO PRIBEŽIMO

    Pod tvoje varstvo pribežimo,
    o sveta božja Porodnica,
    ne zavrzi naših prošenj
    v naših potrebah,
    temveč reši nas
    vselej vseh nevarnosti,
    o častitljiva in blagoslovljena Devica,
    naša gospa, naša srednica,
    naša besednica!
    S svojim Sinom nas spravi,
    svojemu Sinu nas priporoči,
    svojemu Sinu nas izroči!

    Marija, Kraljica presvetega rožnega venca, prosi za nas!

 24. Nela says:

  Prosim za molitev za sina, ki se mu jebolezen zelo poslabšala in zapletla. Zanj sem prosila že pred 2 leti in je bil do pred nekaj meseci dokaj stabilen. Ima mlado družino. Zelo je hudo in prosim za podporo v molitvi.

  • Janez says:

   MOLITEV K BOGU ZA POMOČ, OZDRAVITEV IN OSVOBODITEV OD GREHA
   Slavljeno bodi tvoje ime Gospod Jezus, naš Učenik in Odrešenik.
   Ti, ki slišiš mojo molitev prosim sliši in usliši me.
   Hvala Ti Gospod za vse kar si nam zastonj brez naših zaslug daroval in dal.
   Obdaroval si nas s talenti, Življenjem, Odpuščanjem, Ljubeznijo, Vodstvom, Nauki,
   Odrešenjem in Pomočjo, ko Te prosimo in molimo!
   Slavljen bodi, Gospod,
   ki rešuješ naše duše iz krivih poti greha in hudobije in nam pomagaš, da najdemo izhod k tebi Jezus.
   Slavljeno bodi tvoje milostno usmiljenje do nas Ljudi,
   s katerim nas vabiš v svoje Presveto Srce,
   zato, da bi nas osvobodil in rešil iz spon greha in nas Odrešil.
   Ti si naša rešitev, naše bogastvo, naše življenje, naše vse.
   Ti, ki vse dni navdihuješ naše duše in s svojo navzočnostjo razsvetljuješ naša srca,
   dovoli, da uporabimo tvojo prisotnost in prosimo za Usmiljenje in Ljubezen.
   Jezus Kristus, v Tvojem imenu prosimo,
   podari nam mir v Duši, podari nam Duha odpuščanja in Božji Mir na Zemlji.
   Jezus Kristus, v tvojem imenu prosimo,
   Gospod, ozdravi nas naše grešnosti in hudobije ter Uči nas in Vodi nas da ne zaidemo.
   Z močjo Svetega Duha, Gospod,
   ozdravi našega duha in izkorenini vse zlo iz nas, da bomo našli Pot k Tebi in se osoibodili skušnjav in greha.
   Sveti Duh, obnovi nas in poživi nas ter podari nam Bogaboječnost, Vero in Modrost.
   Jezus Kristus, v tvojem imenu prosimo,
   ozdravi vse naše duhovne bolezni,
   ozdravi nas vse naše telesne bolezni in vse drugo, kar muči našo dušo in telo.
   Prosimo obvaruj nas obolevanja zaradi koronavirusa in drugih bolezni!
   Naj iz globine srca hvaležno oznanjamo tvojo Slavo in Tvoje Usmiljenje.
   Prosim poslušaj našo molitev milostljivi in dobri Gospod, in nas sliši in usliši.
   Pridi, pridi k nam Gospod, pridi k nam.
   Podari nam Milost, Ljubezen in Božji Mir in imeli bomo vse.
   Amen.
   Dopolnjena in razširjena molitev. Molitvenik Življenje v Bogu.

   Addendum
   Gospod Bog prosim pomagaj mi in me ozdravi vseh telesnih in duhovnih težav in bolezni ter mi nakloni Milost, da se bom vedno izogibal pregreh in živel bogaboječe in pravično Življenje, bil Umirjen, Usmiljen in Dober ter spolnjeval Božjo Voljo. Prosim Te, da mi bodo zdravniki s Tvojo Božjo Pomočjo uspešno postavili diagnozo in mi pomagali in me ozdravili vseh telesnih in duhovnih težav in bolezni. Pomagaj mi, da bom imel stanovitno in gorečo Vero in da bom pravično in bogaboječe živel in spolnjeval Božjo Voljo ter Verjel in Zaupal Vate Gospod Jezus, ki si Naš Učenik, Zdravnik in Odrešenik. Hvala Ti Vsemogočni in Dobri Bog. Prosim Te Gospod zase in za vse druge bolnike in trpeče, pomagaj jim in sliši in usliši njihove prošnje in molitve. Obvaruj nas prosim vseh bolezni in koronavirusa ter pomagaj in ozdravi vse, ki so zboleli in trpijo. Amen. Janez

   • Miro says:

    Spoštovana ga. Nela,

    Povežimo se v molitvah in vse naše zahvale, prošnje, molitve … darujmo pri obhajanju svete evharistije, ne samo zase in svoje bližnje, ampak tudi za druge trpeče sestre in brate na tej spletni strani. V molitvi ponižno prosimo, naj Usmiljeni Jezus obilno blagoslovi vašega sina in mu na priprošnjo Presvete Device Marije, svetega Jožefa in vseh svetnikov podeli potrebne milosti v skladu s presveto Božjo voljo. Zahvale Bogu in slavljenje Gospoda odpirajo vrata Božjega usmiljenja. Naj se zgodi presveta Božja volja!

    Božje usmiljenje, neizmerno v zakramentu evharistije in duhovništva, zaupamo vate!
    Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, zaupamo vate!
    Božje usmiljenje, ki nas napolnjuješ z milostjo, zaupamo vate!

 25. Marjetka says:

  Prosim za molitev za mojo družino za spreobrnenje, ozdravljenje notranjih ran in osvobojenje
  Hvala vam

 26. Franc says:

  O Mati Marija naša Nebeška Mati z vsem srcem te prosiim za Blagoslov in za tvoje varstvo, Tebi posvečam sebe svojo družino predvsem otroke vodi jih po svoji poti da pridejo v raj k Večnemu Očetu. Za našo družino te ponižno prosim za otroke naše pa tudi za druge za slovenijo za evropo za vesoljni svet čuvaj in vodi ga na svoji poti. O Mati Kristusova posveti nas čuvaj nas s svojim Sinom Jezusom Kristusom V Vaju zaupamo bodita z nami v dobrem in v težkih časih . Amen .

 27. Administrator says:

  Medžugorje, spročilo Kraljice miru po vidkinji Mariji 25. oktobra 2021

  Dragi otroci! Vrnite se k molitvi, kajti kdor moli, se ne boji prihodnosti. Kdor moli, je odprt za življenje in spoštuje življenje drugih. Kdor moli, otročiči, občuti svobodo Božjih otrok in z radostnim srcem služi v dobro svojega brata človeka. Ker Bog je ljubezen in svoboda. Zato, otročiči, ko vas želijo ukleniti v okove in vas izkoristiti, to ni od Boga, kajti Bog je ljubezen in daje svoj mir vsakemu bitju. Zato me je poslal, da bi vam pomagala rasti na poti svetosti. Hvala vam, ker ste se odzvali mojemu klicu.

 28. Miro says:

  GOSPOD JEZUS NAM PODARJA POTREBNE MILOSTI PO PRESVETI DEVICI MARIJI!

  Ena od skrivnosti veselega dela rožnega venca, ki ga molimo ob ponedeljkih in sobotah, se glasi:

  1 . KI SI GA, DEVICA, V TEMPLJU DAROVALA.
  2. Ki je od začetka zvesto izpolnjeval Mojzesovo postavo.
  3. Ki sta Jožef in Marija zanj darovala dva golobčka.
  4. Ki ga je starček Simeon vzel v naročje.
  5. Ki je Luč v razsvetljenje poganov in slava Izraela, Božjega ljudstva.
  6. Ki je postavljen v padec in vstajenje mnogih.
  7. Ki je znamenje nasprotovanja.
  8. Zaradi katerega bo tebi, Devica, meč bolečine presunil Srce.
  9. Ki ga je prerokinja Ana hvalila in oznanjevala jeruzalemskim prebivalcem.
  10. Ki je v Nazaretu rastel in se krepil, vedno bolj poln modrosti.

  Prosimo Gospoda, naj se Njegovo usmiljenje skloni k vsem trpečim sestram in bratom. Vztrajno molimo sveti rožni venec in rožni venec Božjega usmiljenja za preizkušene osebe, ki se priporočajo v molitev v zapisih – Irena, Mirjam, Anica Ves, Kristina, Dejan, Marjana, Ožbej in drugi prosilci božjih milosti. Naj se zgodi presveta Božja volja na priprošnjo Preblažene Device Marije, sv. Jožefa ter vseh svetnikov in svetnic.

  SPOMNI SE, O PREMILA DEVICA MARIJA

  Spomni se, o premila Devica Marija, da še nikdar ni bilo slišati,
  da bi bila ti koga zapustila,
  ki je pod tvoje varstvo pribežal,
  tebe pomoči prosil in se tvoji priprošnji priporočal.
  S tem zaupanjem hitimo k tebi, o devic Devica in Mati,
  k tebi prihajamo in pred teboj zdihujoči grešniki klečimo (stojimo).
  Nikar ne zavrzi, o Mati Besede, naših besed,
  temveč milostno nas poslušaj in usliši. Amen.

  Marija, Kraljica presvetega rožnega venca, prosi za nas!

 29. Irena says:

  Zaupaj v Gospoda,on dela vse dobro,čeprav v svoji majhnosti mislimo da ni tako.Prosim za molitev za mojega sina,partnerja in mojo sestro predvsem za zdravje in da bo mojemu sinu vse dobro pri prodaji,ker je v teh težkih časih kar težko. Varuj nas pred to nalezljivo boleznijo-sveti Rok usliši nas. Dobri Bog,usmiljeni Jezus,naša mamica Marija,vsi svetniki,predvsem sveti Juda Tadej,sveti pater Pij
  pomagajte nam,da bomo hodili po pravi poti,da ne bomo obupavali ,da se bomo med seboj spoštovali,pomagali eden drugemu in si bili v oporo.Zahvala za vse prejete milosti. Molimo za ljudi v stiskah in težavah. Poglejmo okrog sebe in jih bomo videli,koliko ljudi trpi in ima težave pa jim nihče ne pomaga. Naklonimo jim vsaj prijazno besedo,svoj nasmeh. Prosim te mati Marija nakloni mi moči za prenašanje vsakodnevnih težav in skrbi,naj mi bo tvoja materinska roka v oporo.

  • Miro says:

   Gospa Irena, hvala za zapisano prošnjo in spodbudo k molitvi. Ker sami po sebi nič ne zmoremo v odrešenjskem pogledu, je res zelo potrebno, da se z močnim zaupanjem v kakršnem koli življenjskem položaju zatekamo k Preblaženi Devici Mariji, ki nas varno in zanesljivo vodi k našemu Odrešeniku Jezusu Kristusu.

   O MARIJA, BREZ MADEŽA IZVIRNEGA GREHA SPOČETA, PROSI ZA NAS, KI SE K TEBI ZATEKAMO!

   • Miro says:

    ZDRAVA, MORSKA ZVEZDA

    Zdrava, Morska zvezda,
    ljuba Božja Mati,
    vseh devic Devica
    in Nebeška vrata.

    Ave – te pozdravlja
    Gabriel, nadangel,
    srečno drugo Evo,
    ki nam mir prinašaš.

    Ti jetnike reši,
    slepim vid povrni,
    zlo od nas odvrni,
    z dobrim nas obdari.

    Mater se izkaži,
    tvoje Božje dete
    naj po tebi usliši
    naše srčne želje.

    O, Devica sveta,
    blaga vsa in čista,
    vseh nas grehov reši,
    čistost v nas obnovi.

    Naj kot ti živimo,
    varno pot nam kaži,
    da se s tvojim Sinom
    v raju veselimo.

    Čast Bogu Očetu,
    Kristusu Gospodu
    in enako Duhu
    Svetemu na veke.
    Amen.

 30. Mirjam says:

  Ljubi Jezus, Sveta Devica Marija, Angeli in Svetniki, prosim Božjega usmiljenja za današnjo uspešno operacijo mame, da bi se ji zdravje povrnilo. Iz srca hvala.

 31. Miro says:

  VZTRAJNO HODIMO PO POTI SVETEGA ROŽNEGA VENCA – PO MARIJI K JEZUSU!

  S pomočjo vsemogočnega Pomočnika Svetega Duha naj se v naših srcih zviša nivo zaupanja v živo Božjo besedo, ki nam podarja celovito ozdravljenje in odrešenje (komu, kdaj, kako … je v Njegovi moči). Na to vedno glejmo z vidika večnosti, to je iz Jezusove perspektive! Danes molimo veseli del rožnega venca, pri katerem premišljujemo tudi o naslednji skrivnosti:

  1. KI SI GA, DEVICA, V TEMPLJU NAŠLA.
  2. Ki je šel v Jeruzalem, ko je dopolnil dvanajst let.
  3. Ki je ostal v Jeruzalemu, ne da bi starši to opazili.
  4. Ki so ga starši s skrbjo iskali.
  5. Ki so ga starši našli sredi učiteljev postave.
  6. Nad čigar razumnostjo in odgovori so strmeli Njegovi poslušalci.
  7. Ki si ga, Devica, pokarala: Otrok, zakaj si nama to storil.
  8. Ki je moral biti v tem, kar je Njegovega Očeta.
  9. Ki se je vrnil s starši v Jeruzalem in jim bil pokoren.
  10. Ki je napredoval v modrosti in milosti pri Bogu in pri ljudeh.

  V Jezusovem imenu se obrnimo na našega Nebeškega Očeta in ga v molitvah prosimo za vse trpeče sestre in brate, po namenih, ki so jih izrazili: Kristina, Dejan, marjana, Mateja, Marjana, Marjetka, a., Jasna, Kras, Dr, Marta Rešetič, Irena, Kristina13, Teja, Sija, Mojca, Julija, M, Mana, Anna in drugi prosilci Božjih milosti.

  Slavimo Gospoda in se mu zahvaljujmo za vse, kar nam podarja iz trenutka v trenutek. Zgodi se presveta Božja volja na priprošnjo Preblažene Device Marije, sv. Jožefa ter vseh svetnikov in svetnic!

  MOLITEV K SVETEMU JOŽEFU

  K tebi o sveti Jožef, pribežimo v svojih stiskah,
  in ko smo na pomoč poklicali tvojo presveto nevesto,
  prosimo zaupljivo tudi tvojega varstva.
  Pri ljubezni, ki te je vezala z brezmadežno Devico,
  Božjo Materjo, in pri očetovski ljubezni, s katero si
  objemal Dete Jezusa, te ponižno prosimo, ozri se
  milostno na delež, ki ga je pridobil Jezus s svojo krvjo,
  in pomagaj nam v naših potrebah s svojo močjo in
  priprošnjo. O preskrbni varuh Svete družine, varuj
  izvoljeno ljudstvo Jezusa Kristusa; odvrni od nas,
  ljubezni polni oče, vsako kugo zmot in greha.
  Podpiraj nas milostno iz nebes, o mogočni naš varuh,
  v tem boju zoper moči teme, in kakor si nekdaj otel
  Dete Jezusa iz smrtne nevarnosti, tako brani
  zdaj sveto Cerkev Božjo sovražnega zalezovanja
  in vsakega nasprotovanja. Varuj nas vsekdar, da
  bomo po tvojem zgledu in s tvojo pomočjo mogli
  sveto živeti, srečno umreti in doseči večno zveličanje
  v nebesih. Amen. (pp. Leon XIII.)

  Presveto Srce Jezusovo, usmili se nas!
  Brezmadežno Srce Marijino, prosi za nas!
  Sv. Jožef, prijatelj Najsvetejšega Srca, prosi za nas!

 32. Kristina says:

  Prosim molitev za mojega brata ki spet pije in ga obdajajo črne misli.
  Sv. Marija prosi za nas
  Blažena Magdalena Gornik prosi za nas
  Sv. Faustina Kowalski prosi za nas
  Presneto Srce Jezusovo usmili se nas

  • Kristina says:

   Presveto Srce Jezusovo usmili se nas

   • Hvala says:

    Spoštovana Kristina!

    Pri Sveti daritvi med Sveto mašo darujte: V ZADOŠČENJE ZA SVOJE GREHE IN GREHE SVOJE DRUŽINE DARUJTE NEBEŠKEMU OČETU JEZUSOVO KRI IN JEZUSOVE RANE, ZA USMILJENJE VSEH SVOJIH.

    Božje usmiljenje, ki si višje od nebes, vate zaupamo!

    • KRISTINA says:

     To sem naredila pri sveti maši včeraj in on je danes pijan že v službi.
     Bog pomagaj
     Sv.Dimfna prosi za nas

     • Hvala says:

      Spoštovana Kristina!

      JEZUS IMA SVOJ ČAS ZA VSE DOGODKE, PREIZKUŠNJE itd….Mi smo omejeni na ta čas v svetu, zato nam je tudi zelo težko prenašati TRPLJENJE, KI MU NI VIDETI KONCA. VENDAR ZAUPAJTE, MOLITE IN IZROČITE BRATA GOSPODU, ON VE KAJ IN KDAJ IN KAKO BO REŠIL TO ODVISNOST.

      KDAJ BO GOSPOD NAREDIL OSVOBODITEV , KAKO?

      Svetujem vam, da preštudirate s Svetim Duhom knjigo-OSVOBOJEN-napisal Neal Lozano, pa tudi da greste NA MOLITVE ZA OSVOBODITVE!

      TO VAŠO VELIKO SKRB GLEDE TEGA IZROČITE JEZUSU, NE SKRBITE VI, KER VI NISTE ODREŠENIK, ODREŠENIK JE SAMO EDEN-TO JE JEZUS KRISTUS, DELAJTE IN ŽIVITE TAKO KOT ZAPOVEDUJE JEZUS-ON PA NOSI NAŠE SKRBI!

      ČE BOSTE VI SKRBELA IN STALNO TO PREMLEVALA V SEBI POMENI, DA NIMATE VERE V BOGA, KER MISLITE, DA IMATE VI PRAV, KAJTI NA TAK NAČIN MU NE ZAUPATE, AMPAK ŽELITE, DA SE IZPOLNI VAŠA VOLJA TAKOJ. PUSTITE BOGU, DA DELUJE! SAJ JE ON VENDAR BOG, KAJ SMO MI, DA VSE VEMO?

      Vi želite, da se konča ta odvisnost čimprej, poskušajte se sprijazniti s trpljenjem in se Gospodu zahvaliti za njega, pa čakati POSEG BOGA. KAR BI MORALI NAJPREJ NAREDITI? VSAK DAN PROSITE JEZUSA, DA BI SE VAŠA VOLJA ZDRUŽILA Z NJEGOVO VOLJO. DOKLER TEGA NE BO, BOSTE ŠE KAR NAPREJ VLEKLI ZADEVO, DA JO BOG REŠI TAKOJ, KOT VI PRIČAKUJETE! TO POMENI, DA SKRBITE VI NAMESTO BOGA.

      MOLITE TUDI VSAK DAN, DA VAM POKAŽE GOSPOD, KAJ JE NJEGOVA VOLJA.
      Odgovor vam bo dal, ko se bo izpolnil čas po Njegovo.

      Božje Usmiljenje, ki si višje od Nebes, vate zaupamo!

     • Hvala says:

      Pripis ga. Kristina!

      Velikokrat pišemo in kar naprej poudarjamo, da moramo Gospodu ZAUPATI!

      POKAŽIMO VSI SKUPAJ , VSAK V SVOJI STISKI IN V PROBLEMIH KAKO ZAUPAMO GOSPODU! NAREDIMO TO DEJANSKO -NE SAMO Z BESEDAMI, KI SO LEPO NAPISANE, AMPAK NAREDIMO TO Z MISLIJO, BESEDO IN DEJANJEM.

      VSE TO MORA BITI POPOLNOMA USKLAJENO!

      Verovati, da Gospod deluje, VEROVATI Z MISLIMI, VEROVATI Z BESEDAMI IN VEROVATI Z DEJANJI!

 33. Dejan says:

  Prosim za molitev,

  dragi Jezus, že 3 mesece prebolevam razpad zveze z mojo bivšo punco. Izredno jo pogrešam, prav tako njeno hčerkico iz prejšnjega zakona, ki se mi je tudi zasidrala v srcu. Vem Jezus, da sem v zvezi naredil napake in da je bila z moje strani prizadeta, ni dneva, da ne bi obžaloval in se kesam in molim za odpuščenje. Bivša partnerka je v Avstriji in ima novega partnerja, jaz sem se vrnil v Slovenijo. Dragi Jezus, vem, da ne smem vplivati na njeno voljo, želel bi si ponovne združitve, čeprav vem, da je to nemogoče. Prosim za vso dobroto za bivšo in njeno hčerkico. Še vedno jo ljubim. Dragi Jezus, prosim te, napravi kar je prav, ozdravi mi srce.

  Hvala Dejan

  • Hvala says:

   Spoštovani Dejan!

   Lepo ste opisali vaše trpljenje, obžalovanje in priznanje krivde. Jezus ima rad odkrite pogovore. Ljudje delamo napačne odločitve. Zato pa Jezus vedno poudarja, DA JE POTREBNO VSE SKRBI NJEMU IZROČITI, SKRATKA MU IZROČITI SVOJO ŽIVLJENJSKO POT, DA JO BO ON VODIL.. JEZUS GOVORI, DA KDOR V NJEGA ZAUPA , NE BO OSRAMOČEN.

   Svetujem vam, da Gospodu izročite svojo pot in živite tako, kot je On naročil in zapovedal. Če ne boste skrbi izročili Gospodu, boste lahko oropani mnogih blagoslovov.
   Prejemajte zakramente, hodite k Gospodovi daritvi.

   Gospod ima za vas načrt. Mogoče ima pripravljeno nekaj čisto drugega za vas, kot ste si vi zamišljali. ZATO MU ZAUPAJTE. KO MU BOSTE DOPUSTILI, DA VAS ON VODI PO POTI, NE VEČ DA SAMI HODITE IN SE ODLOČATE BREZ NJEGA, BO TO PRAVA POT. Gospod nam je dal svobodo, zato je brez Njegove pomoči NEMOGOČE HODITI PO PRAVI POTI.
   VSE DELAJTE SKUPAJ Z NJIM, BREZ NJEGA NIČESAR!!! TO NAJ VAM BO VODILO.

   Od začetka bo težko, vendar vam bo Gospod pomagal.

   JEZUS JE TISTI, KI REŠUJE, OZDRAVLJA IN DVIGA ČLOVEKA IZ JAME. TUDI VAM BO OZDRAVIL SRCE.

   Vse dobro, Božji mir naj bo vedno z vami!

   • Miro says:

    IZROČI SVOJO POT GOSPODU, ZAUPAJ VANJ, IN ON BO STORIL (Ps 37,5).

    Vse izročajmo Gospodu in ga slavimo z molitvijo in deli po Božji volji. Zahvala Bogu za že prejete darove in slavljenje Boga odpirata vrata novim milostim. Boga slavimo, ker je neizmerna Ljubezen, neizmerna Dobrota, neizmerno Usmiljenje …, ker nas je ustvaril iz čiste ljubezni, nas neizmerno ljubi in nas odrešuje za večno življenje.

    Božje usmiljenje, ki izviraš iz Presvetega Srca Jezusovega, zaupamo vate!

   • Mateja says:

    Dragi Dejan tudi jaz sem bila na istem in srce me še vedno boli kaj sem naredila narobe…. Sedaj sem pri ženskem eksodus obstaja tudi moška varjanta zaupala sem Jezusu in Deviški materi Mariji. Veliko sem molila in prosila naj mi pošlje pravega partnerja, ki mi je namenjen.

 34. Miro says:

  BOŽJA BESEDA: TEDAJ SE MU JE OD ZADAJ PRIBLIŽALA ŽENA, KI JE DVANAJST LET KRVAVELA, IN SE JE DOTAKNILA ROBA NJEGOVE OBLEKE. PRI SEBI JE NAMREČ REKLA: »ČE SE LE DOTAKNEM NJEGOVE OBLEKE, BOM REŠENA.« JEZUS PA SE JE OBRNIL, JO POGLEDAL IN DEJAL: »BODI POGUMNA, HČI, TVOJA VERA TE JE REŠILA.« IN ŽENA JE BILA OD TISTE URE REŠENA. (Mt 9, 20-22)

  Z živo vero in trdnim zaupanjem v našega Odrešenika Jezusa Kristusa se tudi mi »dotaknimo Njegove obleke«. Gospod nas vabi k obhajanju svete evharistije, kjer še posebej v trenutku prejema svetega obhajila našo dušo in telo prežema odrešenjska moč živega Gospoda Jezusa Kristusa! V molitvi prosimo za duha žive vere in trdnega zaupanja v Božje usmiljenje tako zase, kakor tudi za bližnje in vse trpeče sestre in brate, ki se priporočajo v molitev v zapisih pod: marjana, Mateja, Marjana, Marjetka, a., Jasna, Kras, Dr, Marta Rešetič, Irena, Kristina13, Teja, Sija, Mojca, Julija, M, Mana, Anna in drugi prosilci Božjih milosti. Zgodi se presveta Božja volja na priprošnjo Preblažene Device Marije, svetega Jožefa in vseh svetnikov!

  Večkrat se priporočajmo Svetemu Duhu in ga ponižno prosimo, naj nas uvaja v globoke skrivnosti svetih zakramentov. Med njimi zavzema osrednje mesto SVETA EVHARISTIJA – “zakrament zakramentov”, živo utripajoče Srce vseh zakramentalnih skrivnosti!

  SVETO OBHAJILO

  Dober dan, prijatelj!
  V svetem obhajilu
  sem tvoj sodobnik, človek tvojega časa,
  tvoj sopotnik v vsakdanjem življenju.
  Tam sem, pri tebi sem, tako resničen in tako živ
  kakor tvoji domači, tvoji otroci, tvoji sorodniki.

  Pomisli malo … Nisem neka mrtva stvar,
  niti neka sveta, častitljiva stvar,
  nekaj, kar je treba v svetem strahu spoštovati.
  Če bi bil v evharistiji samo kaj takega,
  bi imel do neke mere prav,
  da hodiš brezbrižno mimo mene.

  Poživi nekoliko svojo vero. Tukaj te čakam jaz.
  Jaz, ki sem Mir, Moč, Svoboda, Življenje.
  Jaz, ki sem človek kakor ti,
  s telesom in s srcem, ki zna ljubiti.

  Oseba sem in ne stvar. Jaz sem dejal Tomažu:
  »Potipaj moje roke in mojo stran, poglej moje rane!«
  Si me prišel pogledat, si prišel potipat mojo stran?
  Si prišel, da prisluhneš bitju mojega srca?
  Si prišel, da mi poveš, kaj te skrbi?

  Prišel si k obhajilu, praviš,
  prišel si, ker je »bila prilika«,
  prišel si, da me prejmeš kakor vsi …
  Mislim, da si prejel samo neko stvar!
  Si pomislil, si razmišljal, da si prejel svojega Boga,
  svojega Brata, Prijatelja in Odrešenika?

  Nikar ne reci: »Ne čutim potrebe … Morda kasneje …
  To je samo za duhovnike in nune …
  K obhajilu grem za veliko noč, to je zame dovolj!«

  »Če ne boš jedel mesa Sinu človekovega,
  če ne boš pil njegove krvi,
  ne boš imel življenja v sebi.«
  Kako hočeš potem živeti?
  Kako hočeš biti srečen,
  kako hočeš upati v večno življenje?

  Pridi o tem razmišljat k meni.
  Pozdravljen! Tvoj Gospod.

  (Jean-Bernard Doyon)

  Božje usmiljenje, ki izviraš iz Presvetega Srca Jezusovega, zaupamo vate!
  Božje usmiljenje, neizmerno v zakramentu evharistije in duhovništva, zaupamo vate!
  Sv. Terezija Avilska, prosi za nas!

 35. marjana says:

  prosim za pomoč pri molitvi za nečaka ,za njegovo zdravje in vse dobro v službi.

  Sv. jožef prosi za nas
  Sv. Marija prosi za nas

 36. Ožbej says:

  Mati Marija,

  iskreno prosim za priprošnjo pri Bogu za mojo mami, da bi se ji ponudila že enkrat boljša služba, saj v sedanji zelo trpi.
  Bojim se, da jo bo trpljenje uničilo. Bodi češčena.

  • Hvala says:

   Spoštovani Ožbej!

   Izročimo vašo prošnjo Jezusu.

   Brez trpljenja si težko predstavljamo našo pot k večnosti. JE PA RAZLIKA MED TRPLJENJEM , KI JE POVEZANO Z BOGOM IN MU DAROVANO ALI PA BREZ BOGA.

   NI POTREBNO, DA IMATE STRAH, DA BO VAŠO MAMO TRPLJENJE UNIČILO, KAJTI BOG DAJE MILOSTI, ČE GA ČLOVEK PROSI IN TAKO LAHKO VZDRŽI V VSAKI SITUACIJI. S TRPLJENJEM, KI JE POVEZANO Z BOGOM, ČLOVEK DOBIVA MOČ IN KLJUBUJE V ŽIVLJENJU KOT HRAST V VIHARJU.

   JEZUS JE REKEL, ČE KDO ŽELI BITI MOJ UČENEC, NAJ VZAME SVOJ KRIŽ NA RAME IN HODI ZA MENOJ.
   POT, KI PELJE V VEČNOST JE POSUTA S TRNJEM!

   NE BOJTE SE, VSE BO DOBRO, PROSIMO ŠE SVETO FAVSTINO, DA ISPROSI DODATNE POMAGAJOĆE MILOSTI ZA VAŠO MAMO.

   Skupaj molimo in če bo GOSPODOVA VOLJA, da ima vaša mamo drugo službo, jo bo prejela.

   Vse dobro !

   • Miro says:

    Spoštovani Ožbej,

    Moč za prenašanje življenjskih križev zajemajmo še zlasti pri odrešenjskih studencih svetih zakramentov, kot so sv. maša, sv. spoved … Tu nam Gospod podarja ŽIVO VODO, ki teče v večno življenje!

    Vsak dan se obračajmo na Preblaženo Devico Marijo z naslednjo čudovito molitvijo:

    SPOMNI SE, O PREMILA DEVICA MARIJA

    Spomni se, o premila Devica Marija, da še nikdar ni bilo slišati,
    da bi bila ti koga zapustila,
    ki je pod tvoje varstvo pribežal,
    tebe pomoči prosil in se tvoji priprošnji priporočal.
    S tem zaupanjem hitimo k tebi, o devic Devica in Mati,
    k tebi prihajamo in pred teboj zdihujoči grešniki klečimo (stojimo).
    Nikar ne zavrzi, o Mati Besede, naših besed,
    temveč milostno nas poslušaj in usliši. Amen.

    Pri molitvi svetega rožnega venca in rožnega venca Božjega usmiljenja se spominjamo tudi vaše prošnje za vašo mamo. Zgodi se presveta Božja volja.

    Božje usmiljenje, ki si nam dalo Presveto Devico Marijo za Mater usmiljenja, zaupamo vate!

 37. Anamarija says:

  Dobri in usmiljeni Oče,

  lepo prosim za milost za mojega mlajšega brata, da bi jutri dobro odpisal tekmovanje in
  dosegel zadostno število točk za napredovanje. To mu bo dalo motivacijo za naprej, da bo
  hodil po tvojih stopinjah in se bo odvrnil od slabe družbe. Neizmerna hvala.

 38. Mateja says:

  Marija in Jezus prosim za pomoč, da bi dobila drugo službo, ki se ponuja. Za zdravje staršev in partnerja /fanta.

 39. Anamarija says:

  Dobri Oče, lepo prosim za milost pri pisanju na tekmovanju za mojega mlajšega brata v petek, da doseže mesto, ki si ga želi. To ga bo odvrnilo od slabe družbe. In dobil bo motivacijo za dobra pota, tvoja pota. Neizmerna hvala na vekomaj.

 40. Marjana says:

  Dobri in milostljiv Jezus, ponižno te prosim za mojega moža, da bi se ga dotaknil Sv. Duh in ozdravil njegove slabosti, ki so sicer posledice poškodb možganov. Vsi v družini že dolgo trpimo. Daj nam moč, da zdržimo do njegovega spreobrnjenja. Hvala in slava Ti na vekomaj.

  • Hvala says:

   Spoštovana Marjana!

   Človek težko sprejema trpljenje, če pa trpljenje izročamo Gospodu, da se združi z Njegovim trpljenjem, pa je lažje. Jezus vedno naroča, da je potrebno živeti TA TRENUTEK-SEDAJ, NE PA ČAKATI KDAJ BO IN KAJ BO IN ČE BO BOLJE V PRIHODNOSTI.

   Vsak dan je potrebno preživeti z Gospodom v Njegovi radosti in pomoči, pa čeprav je še tako težko. Ne obupati, vzgled nam je naš Odrešenik Jezus, svetniki .

   Pismo Hebrejcem pravi: “Kajti stanovitnost vam je potrebna, pa boste izpolnili Božjo voljo in tako dosegli, kar je obljubljeno”

   IZROČAJTE SE IN SODELUJTE S SVETIM DUHOM, ON BO RAZVIJAL SAD POTRPEŽLJIVOSTI V VAS.
   Sveti Duh uči potrpežljivo odgovoriti na vsakovrstne PREIZKUŠNJE IN VIDELI BOSTE, DA BOSTE ZAČELI ŽIVETI BOLJ KVALITETNO .

   Kot Božji izvoljenci, sveti in ljubljeni, si torej oblecite čim globlje usmiljenje, dobrotljivost, ponižnost, krotkost, potrpežljivost (Kol 3,12).

   Vsak dan ponavljajte: VSE ZMOREM V NJEM, KI MI DAJE MOČ. PRI BOGU JE VSE MOGOČE, PRI BOGU NI NIČ NEMOGOČE.

   V knjižici Tomaža KEMPČANA-HOJA ZA KRISTUSOM JE NAPISANO TAKOLE: Kdor je res potrpežljiv, se ne meni, kdo mu nastavlja težave: ali višji ali enak ali nižji; ali ga vadi v potrpežljivosti pobožen in svet mož ali hudoben in malovreden človek, ampak neodvisno od vseh stvari hvaležno sprejme iz Božjih rok in ima za velik dobiček, kolikor koli in kadar koli se mu kaj zoprnega pripeti, ker PRI BOGU TUDI NAJMANJŠE TRPLJENJE, AKO GA PRETRPIMO ZAVOLJO NJEGA, NE OSTANE BREZ PLAČILA.

   ČE HOČEŠ TOREJ ZMAGATI, BODI PRIPRAVLJEN NA BOJ. BREZ BOJA NE PRIDEŠ DO VENCA POTRPEŽLJIVOSTI. AKO NOČEŠ TRPETI, NOČEŠ BITI VENČAN.
   BREZ TRUDA NI POČITKA IN BREZ BOJA NI ZMAGE.

   Jezus je rekel, da od svojega rojstva pa do smrti na križu ni bil brez trpljenja.

   Pri Sveti maši izročajte Jezusu vse svoje stiske, ,trpljenje, molitve, pričakovanja, zahvale in slavljenje.

   NAJPREJ KAR BI MORALI NAREDITI JE, DA BI SE JEZUSU ZAHVALILIL ZA VSE KAR VAM DAJE, KAR PREJEMATE IZ NJEGOVIH ROK, ZA VAŠO DRUŽINO, GA SLAVILI Z VSEM KAR DELATE PREKO DNEVA Z DOBRO VOLJO, MILIJON RAZLOGOV BI LAHKO NAŠLI ZA ZAHVALJEVANJE IN SLAVLJENJE KLJUB VAŠEMU STANJU, KI GA IMATE!

   BOŽJI MIR NAJ BO VEDNO Z VAMI!

 41. Miro says:

  RAZSVETLJENJE IŠČIMO PREDVSEM V BOŽJI BESEDI, S POGLEDOM NA GOSPODOV KRIŽ!

  V zvezi z zapisom ge. Marjetke: Odgovor na vprašanje, zakaj morajo trpeti nedolžni, se nam razodeva v Svetem pismu, še zlasti v evangeljskih besedilih, kjer je govora o trpljenju našega Gospoda Jezusa Kristusa. Glede trpljenja nedolžnih se tokrat poglobimo v v naslednji evangeljski odlomek:

  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Mt+2%2C+16-18&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

  Sicer pa predvsem veliko molimo, da bo LUČ BOŽJEGA USMILJENJA osvetljevala vse temine našega življenja! Molimo po namenu ge. Marjetke in drugih prosilcev božjih milosti, da bi na svoje trpljenje in trpljenje drugih ljudi gledali skozi odrešujoči KRIŽ našega Odrešenika Jezusa Kristusa.

  Božje usmiljenje, ki se na naš izlivaš iz Kristusovih ran, zaupamo vate!

 42. Marjetka says:

  Dobri Bog!
  Podeli mi milost razumeti,zakaj mora trpeti v hudi bolezni nedolžen otrok.

  • Hvala says:

   Spoštovana Marjetka!

   Vsi ljudje na svetu imamo željo, da ne bi v življenju trpeli. Takšna je človeška želja in naravnanost človeka, da bi bil brez skrbi in da bi življenje preživel brez trpljenja.

   Prva dva človeka STA SE BOGU UPRLA IN DOŽIVELA IZGON IZ RAJA. DA PA NE BI VSI LJUDJE IMELI KOT POSLEDICO TEGA GREHA-UPORA BOGU -VEČNO SMRT , JE NEBEŠKI OČE POSLAL SVOJEGA SINA , DA REŠI VEČNE SMRTI VSE LJUDI NA SVETU. TUDI JEZUS JE REKEL, PREDEN JE ŠEL NA POT STRAŠNEGA TRPLJENJA: “OČE , AKO JE MOGOČE NAJ GRE TA KELIH MIMO MENE, VENDAR NE KAKOR JE MOJA VOLJA, AMPAK TVOJA NAJ SE ZGODI OČE”.

   Bog bi lahko svet odrešil tudi na drug način, vendar je bila Gospodova volja taka.

   Najpopolnejši odgovor na vaše zgornje vprašanje pa daje KRISTUS , ki je na križu vzel nase vse breme zla in odvzel “GREH SVETA”, ki JE VZROK VSEGA TRPLJENJA. JEZUS JE S TRPLJENJEM IN SMRTJO NA KRIŽU DAL TRPLJENJU NOV SMISEL, SAJ V NJEM VSE NAŠE TRPLJENJE POSTANE ODREŠEVANJE.

   TRPLJENJE je nekakšen prispevek v smislu Jezusove žrtve na križu.

   Cel svet tiči v ZLU, GREH JE STRAŠNA ŽALITEV BOGA- UPOR BOGU, in se širi in je hujši od VSAKE KUGE, OD VSAKEGA VIRUSA.

   Nekoč sem poslušala nekega patra, ki je govoril v pridigi, da je na svetu samo 30% pravih bolezni, vse drugo izhaja iz našega upora Bogu bi rekli, zaradi naših strašnih grehov.

   Grehi posameznika niso samo individualni, kar sem že večkrat poudarila, ampak prizadenejo CELO KRISTUSOVO OBČESTVO.

   Morda obstaja veliko zunanjih faktorjev ( morda vpliv prejšnjih generacij ), ki so prispevali k prekletstvu nad življenjem človeka. Kljub temu pa je korenina vseh naših problemov v nas samih. ZATO PA JE POTREBNO SPREJETI OSEBNO ODGOVORNOST. GOSPOD ZAHTEVA, DA SE SPREOBRNEMO, TO POMENI PREMIŠLJENO ODLOČITEV ČLOVEKA, DA ODLOŽI SVOJE UPORNIŠTVO IN SE BREZ ZADRŽKOV PODREDI VSEMU, KAR BOG ZAHTEVA OD VSAKEGA POSAMEZNIKA.

   NOBENA POT, KI BI OBŠLA STISKE, NAS NE BO PRIPELJALA V BOŽJE KRALJESTVO. Ko bomo to razumeli in sprejeli, nas stiske in težave in tudi trpljenje ne bodo prestrašile.

   Vprašala ste o trpljenju nedolžnega otroka ; morda bo kdo od ljudi tudi vprašal: “KAJ PA NEKDO, KI GOVORI IN DELA VSE PRAV, obljubljenih rezultatov pa še vedno ni?. Odgovor lahko najdemo v Mojzesovih besedah v 5. Mojzesovi knjigi 29,28:

   “SKRIVNE REČI PRIPADAJO GOSPODU, NAŠEMU BOGU, KAR PA JE RAZODETO, JE NA VEKE ZA NAS IN ZA NAŠE SINOVE, DA BI IZPOLNJEVALI VSE BESEDE TE POSTAVE.

   Razlog, zakaj nekateri ljudje ne sprejmejo nekega dela obljubljenih blagoslovov, pogosto spada v kategorijo “SKRIVNIH REČI”. NESMISELNO JE BOGU POSKUŠATI IZMAKNITI NJEGOVE SKRIVNOSTI, PA TUDI NESPOŠTLJIVO JE.

   BOGU MORAMO ZAUPATI. NEKOČ, KO SE BOMO SOOČILI Z NJIM, NAM BO RAZODETO .

   VERA JE ZAUPANJE V BOGA, NE PA RAZMIŠLJANJE PO ČLOVEŠKO. ZAVEDATI SE MORAMO, DA BOG VE KAJ DELA IN ZAKAJ DOPUSTIL IN ZAKAJ JE DOBRO. TO JE POTREBNO Z ZAUPANJEM V NJEGA SPREJETI, ČE NE SE NE STRNJAMO Z NJEGOVIMI ODLOČITVAMI IN SE UPIRAMO, VEMO KAJ IZZOVE UPOR BOGU.

   Ko se je Sveta Marija prikazala v Lurdu trem pastirčkom-otrokom, jim je rekla: “ALI STE PRIPRAVLJENI DAROVATI BOGU IN PRENAŠATI TRPLJENJE , KI VAM GA BO POSLAL, V SPRAVO ZA GREHE, S KATERIMI GA ŽALIJO, IN SE ŽRTVOVATI ZA SPREOBRNJENJE GREŠNIKOV?” “Smo pripravljeni, ” so odgovorili.’ Nato je Marija rekla: ” PRECEJ BOSTE MORALI TRPETI, VENDAR VAS BO KREPILA BOŽJA MILOST. Berete lahko o tem, koliko so morali trpeti trije pastirčki.

   Ljudje smo zelo slabotna bitja, ki pričakujemo samo dobrine in milosti, POZABLJAMO PA NA POKORO ZA SVOJE GREHE IN GREHE DRUGIH.

   Zadnjič sem pisala o pomoči in molitvi na relaciji-ČLOVEK NA ZEMLJI, DUŠE V VICAH IN SVETNIKI V NEBESIH.
   Moliti moramo za žive in mrtve, Svetniki pa nam lahko pomagajo.

   Jezus je svetnici Favstini Kowalski naročil, da je potrebno dušam v vicah pomagati IN JIM OLAJŠATI TRPLJENJE Z ODPUSTKI IN ŽRTVAMI ZADOŠČEVANJA. Jezus je rekel: ” O KO BI MOGLI VIDETI NJIHOVO TRPLJENJE , BI VES ČAS PODARJALI SVOJE MOLITVE, DA BI ODPLAČATE DOLG MOJI PRAVIČNOSTI”.

   LJUDJE POZABLJAMO ZELO POMEMBNO: BOG JE USMILJEN IN PRAVIČEN, NE MORE BITI SAMO USMILJENJE BREZ PRAVIČNOSTI. Marsikaj si narobe razlagamo in predstavljamo.

   JEZUS PRAVI, DA SO MU SIROMAŠNE DUŠE V VICAH ZELO DRAGE, KO ZADOŠČUJEJO BOŽJI PRAVIČNOSTI.
   Že najmanjši greh žali Boga, naredi temno senco.

   Zato polagam vsem na srce, da PROSITE GOSPODA ZA PRAVO KESANJE IN OBŽALOVANJE GREHOV. ČLOVEK NE MORE OZDRAVITI PO ZAKRAMENTU SVETE SPOVEDI, ČE IMA PREMALO KESANJA OZ. NE OBŽALUJE SVOJIH GREHOV V ZADOSTNI MERI; NE PRIDE DO OZDRAVITVE.

   V KOLIKOR NE BOMO RES OPRAVLJALI POKORO, OBŽALOVANJE IN -ZADOŠČEVANJE ZA GREHE NA TEM SVETU, BO POTREBNO TO S TEŽKIM TRPLJENJEM V VICAH.

   Spoštovana Marjetka!

   ODGOVOR NA VAŠO PROŠNJO VAM LAHKO V CELOTI POVE IN DA SAMO JEZUS, KI JE PRAVI BOG IN PRAVI ČLOVEK, ODREŠENIK IN SODNIK, KI VE ZAKAJ JE NEKAJ DOPUSTIL, KI IMA SVOJ NAČRT ZA LJUDI, SAJ JE REKEL: MOJA POTA NISO VAŠA POTA IN MOJE MISLI NISO VAŠE MISLI.

   Nekoč, ko se bomo v živo srečali z Jezusom v večnosti, BOMO PREJELI ODGOVORE.

   Želela sem vam podati nekaj pojasnil, mogoče bo g. Miro vam podrobneje obrazložil.

   VSE DOBRO VAM ŽELIM, IN VAM POLAGAM NA SRCE: SAMO ZAUPAJTE GOSPODU!

   • Hvala says:

    Pripis: SVETA MARIJA JE BILA BREZ GREHA, PA KAKO STRAŠNO JE TRPELA DO SMRTI!

    Ne sprašujmo zakaj , ampak živimo življenje!

    • Hvala says:

     KAKO MORE USMILJENI BOG DOPUSTITI TAKŠNO TRPLJENJE?

     »Kako more usmiljeni Bog dopustiti takšno trpljenje, umiranje otrok zaradi lakote, umiranje ljudi v potresih,« je vprašal časnikar. »Kaj rečete na to?«) Kaj bi bil svet brez vsega tega trpljenja? To je trpljenje nedolžnih prav tako kakor je bilo Jezusovo. Za nas je trpel in vse nedolžno trp­ljenje je pridruženo njegovemu odrešenju. To je so-odrešenje. To pomaga reševati svet pred še hujšimi stvarmi (Sveta Mati Terezija).

     • Hvala says:

      TRPLJENJE JE JEZUSOV POLJUB

      Ko vidim ljudi trpeti, se počutim tako nemočno. Težko je, toda edina pot, ki jo najdem, je, da rečem, »Bog te ljubi«. To vedno povežem z mislijo: »To je znamenje, da si prišel Kristusu na križu tako blizu, da te lahko poljubi.« Spominjam se, da sem to rekla tudi ženi, ki je umirala za rakom ob njej pa so stali njeni otroci (Sveta Mati Terezija )

 43. a. says:

  Prosim za molitev za mojo mamo, ki gre 19.10. na operacijo kolena. Da bi operacija uspela in da bi dobro okrevala. Prosim tudi za zdravje vseh nas in da bi se uredile težave, ki me pestijo. za vse vaše molitve Bog povrni.
  Kraljica presvetega rožnega venca, prosi za nas!

 44. Jasna says:

  Vsemogočni Milostni Bog, Presveta Devica Marija,
  Sveti Jožef, Srce Jezusovo, pomagajte da bo vse dobro, da bi bil partner vredu, da bi prenehal s pitjem alkohola, da bi bil dober do mene, da bi bilo res vse dobro ko pridem domov.
  Iskrena hvala

 45. Miro says:

  KLIČIMO NA POMOČ SVETEGA DUHA, DA BOMO Z NJIM VZTRAJNO HODILI PO POTI VERE, UPANJA IN LJUBEZNI!

  Ena od skrivnosti veselega dela rožnega venca, ki ga molimo ob ponedeljkih in sobotah, se glasi:

  1 . KI SI GA, DEVICA, RODILA.
  2. Za katerega ni bilo prostora v prenočišču.
  3. Ki si ga, Devica, položila v jasli.
  4. Ki so ga prišli počastit pastirji.
  5. Čigar rojstvo je slava Bogu na višavah in mir ljudem na zemlji.
  6. Ki so ga Modri našli po Zvezdi vodnici.
  7. Ki so mu Modri poklonili kraljevska darila.
  8. Katerega se je ustrašil kralj Herod in dal pomoriti betlehemske dečke.
  9. Ki je Bog od Boga, Luč od Luči, pravi Bog od pravega Boga.
  10. Ki je zaradi nas in zaradi našega zveličanja prišel iz nebes.

  V molitvi svetega rožnega venca prosimo po namenih, ki so jih na tej spletni strani zapisali: Kras, Dr, Marta Rešetič, Jasna, Irena, Kristina13, Teja, Sija, Marjana, Mojca, Julija, M, Mana, Anna in drugi prosilci Božjih milosti. V trdnem zaupanju se obrnimo na Gospoda in ga prosimo, naj vse trpeče sestre in brate, ki priporočajo v molitev v raznih dušnih in telesnih preizkušnjah, ogrnejo milostni žarki Božjega usmiljenja. Naj nam Gospod pomaga, da se bomo odpovedali vsemu, kar nasprotuje njegovi presveti Božji volji. Kličimo na pomoč Svetega Duha, da bomo z Njim vztrajno hodili po poti vere, upanja in ljubezni, tako v odnosu do Boga kot do bližnjega. Zgodi se presveta Božja volja na priprošnjo Preblažene Device Marije, svetega Jožefa ter vseh svetnikov in svetnic!

  PRIDI, SVETI DUH

  Pridi, Sveti Duh, napolni srca svojih
  vernih in vžgi v njih ogenj svoje ljubezni.
  Pošlji svojega Duha in prerojeni bomo in
  prenovil boš obličje zemlje.

  Molimo! Bog naš Oče, Sveti Duh nas
  razsvetljuje in uči. Naj nam pomaga, da
  bomo v življenju spoznali, kaj je prav, in
  vselej radi sprejemali njegove spodbude.
  Po Kristusu našem Gospodu. Amen.

  Božje usmiljenje, ki si nam dalo Presveto Devico Marijo za Mater usmiljenja, zaupamo vate!
  Božje usmiljenje, neizmerno v zakramentu evharistije in duhovništva, zaupamo vate!
  Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, zaupamo vate!

 46. Kras says:

  Vse, ki ste mame, poznate skrb , ki nas zajame, kadar začutimo, da se je naš otrok znašel v situaciji, ki ga bega.
  Moja hči je v zadnjem letniku gimnazije in ko se želimo pogovarjati o študiju vzkipi. Ne solimo jo študirat na vsak način, v bistvu se sama zaveda, da nekaj mora narediti, saj z gimnazijo je kakor je
  Tudi za dokončanje vozniškega izpita ne pokaže prave volje . Nekater njene prijateljice imajo že fanta, sama trdi, da njena prioriteta ni družina. Čutim, kot, da ji je vse odveč. Bojim se zanjo. Prosim molite skupaj z menoj, da se ne izgubi na svoji poti.
  Bog povrni.

  • Hvala says:

   Spoštovana Kras!

   Res je kot pravite, da vsako mamo begajo problemi, situacije v katere zaidejo otroci.

   Vendar pri tem moramo biti zelo pazljivi. Pogledati moramo v luči Jezusa.

   Kaj največkrat starši delamo ZELO NAROBE? Včasih želimo, da na SVOJIH OTROCIH IZPOLNIMO SVOJE LASTNE NEURESNIČENE SANJE. TO PA JE ZELO NAROBE.

   Nekateri starši silijo otroke v študij, čeprav otroku ni do tega, silijo , da se vpišejo v ta krožek, pa oni, pa v tečaje itd….Izvajajo svojo prisilo nad otrokom, svoje želje in svoje poglede vsiljujejo.

   Ne govorim za vas, da vi tako počnete, to govorim na splošno, kajti mnogo tega opazimo vsak dan, kar je dodatno trpljenje in nerazumevanje v družini, ki je osnovna celica vsake družbe.

   Nekateri otroci še niso dozoreli za življenjske odločitve, nekateri se bojijo staršev, drugi spet nimajo možnosti pa bi želeli itd..

   To govorim tudi iz svoje življenjske izkušnje. Imela sem željo kaj bi rada počela v življenju, vendar me je Gospod pripeljal točno do tega po poti, ki je bila drugačna od moje zamisli.

   Včasih Gospod pelje človeka po čisto drugi poti do cilja, kakor pa je mogoče sam načrtoval ali pa so načrtovali drugi.

   OTROCI SO BOŽJI DAR, POTREBNO JE VELIKO MOLITI ZA NJIH IN JIH IZROČATI V GOSPODOVO VARSTVO IN PROSITI SVETO MARIJO ZA POMOČ.

   Velikokrat se že napisala, da nas je Gospod ustvaril kot unikate, ne kot kopije. Zato ima vsak človek svoj pogled, mišljenje, interese, želje, vsakega posebej je Gospod ustvaril in določil funkcijo v svetu. Vsak je člen verige. Ker smo tako različni, je največja življenjska poanta- KAKO ŽIVETI SKUPAJ , ČE JE PA VSAK DRUGAČEN? Vidite, Bog je imel svojo zamisel glede tega. Zato je skupno življenje v družini in v svetu tako težko.

   Napake delamo, ker vsak posameznik gleda na situacijo drugega s svojega ZORNEGA KOTA, VČASIH SPLOH PRESLIŠIMO IN SPREGLEDAMO DRUGEGA ČLOVEKA, AMPAK VSILJUJEMO SVOJ POGLED IN SVOJE MIŠLJENJE, SVOJE ZAHTEVE.

   Ko živimo ali pa samo komuniciramo in delamo z drugimi ljudmi, bi morali vprašati družinskega člana ali pa druge državljane z besedami in sočutjem: KAJ PA TI MISLIŠ O TEM? KAKO SE PA TI POČUTIŠ V TEJ SITUACIJI?, KAKO TI LAHKO POMAGAM? KAJ TE JE PRIZADELO?, KAJ ŽELIŠ ? itd…..

   Prisila v nekaj kar ni za telo in psiho posameznika, ni dobra.

   JEZUS NI PRISILJEVAL LJUDI. Celo, ko ga človek prosil, da ga ozdravi, ga je vprašal: KAJ ŽELIŠ, DA TI STORIM?

   Kar se pa tiče fantov in načrtovanje družine pri devetnajstih letih, pa vam povem svoj primer:

   Ko sem bila v teh letih, ko je sedaj vaša hči, NITI POD RAZNO NISEM HOTELA SLIŠATI, DA BI SE POROČILA. NEKAKO SEM HOTELA ZBEŽATI OD TEGA. In ko so “drezali” v mene s vprašanji, če imam fanta itd. , vam povem, DA SEM ZELO TRPELA. To ni bilo za mene v tistih letih, pa če je kdo razumel ali pa ne.

   Šele po določenem obdobju sem dobila to željo.

   Zato draga Kras, IZROČIMO SVOJE OTROKE MAMI MARIJI V NJENO VARSTVO IN POUK, NAJ POSREDUJE PRI JEZUSU, MOLIMO ZA NJIH, SE TRUDIMO , NE VSILJUJMO JIM SVOJIH ŽELJA IN ZAMUJENIH SVOJIH ŽIVLJENSKIH DOGODKOV V REALIZACIJO itd…

   Če želimo najti PRAVO RAVNOVESJE PRI VZGOJI OTROK, MORAMO TO PROŠNJO NASLOVITI NA JEZUSA, ON JE EDINI, KI DAJE PRAVO RAVNOVESJE IN HARMONIJO NA VSEH PODROČJIH, ČLOVEK SAM NE MORE USTVARITI HARMONIJE IN RAVNOVESJA NIKJER.

   Včasih gledamo in pravimo, da se je nekdo” izgubil na poti,” vendar ni tako. Ta pogled je samo človeški. BOG IMA SVOJ POGLED NA VSE SITUACIJE, KAJTI ON LAHKO PO VIJUGASTI POTI PRIPELJE ČLOVEKA NA CILJ.

   BOG NAJ VAS BLAGOSLOVI IN VAM DA SIJATI SVOJE OBLIČJE NAD VAMI IN VAŠO DRUŽINO!

   • Miro says:

    ODREŠUJE NAS ŽIVA BOŽJA BESEDA: »VERUJ V GOSPODA JEZUSA IN REŠEN BOŠ TI IN TVOJA HIŠA!« (Apd 16,31)

    Spoštovana Kras, vse naše pomisleke, skrbi, bojazni, želje, pričakovanja, razočaranja …, tudi glede naših otrok, vedno z močnim zaupanjem izročajmo našemu ODREŠENIKU JEZUSU KRISTUSU, saj edino ON zanesljivo krmari naš življenjski čolnič proti obali Odrešenja in večne sreče v Bogu.

    Z božjo pomočjo tudi sami storimo vse tisto, kar Gospod pričakuje od nas. Zato se vsak dan poglabljajmo v Božjo besedo in živimo v moči sv. zakramentov. Vsak dan kličimo h Njemu, ki nedoumljivo presega vse naše zamisli in načrte:

    GOSPOD JEZUS KRISTUS, VSEMOGOČNI ODREŠENIK, VSE IZROČAM V TVOJE PRESVETE ROKE. TRDNO ZAUPAM V ODREŠENJSKO MOČ TVOJE DOBROTE!

    • Kras says:

     Neizmerna hvala za vajine besede in molitve.
     Tudi jaz bom molila za vaju oba, ker sta balzam za to stran in ker sem skupaj z vami tudi jaz mnenja, da je molitev najpomembnejša.
     Mir in dobro vsem prosilcem in vsem, ki molite.

 47. Dr says:

  Prosim za molitev, da bi se odnosi s sodelavci v službi izboljšali in da bi imel več poguma za življenje, ter da bi se z starši v družini bolje razumel.

  O, Marija brez madeža spočeta, prosi za nas ki se k tebi zatekamo.
  Jezus, vate zaupam.

 48. Marta Rešetič says:

  Spoštovani molivci!

  Danes sem izvedela, da ima 43-letni sin tumor na hrbtenici. Ima še nekaj preiskav. Ne ve se, ali je maligen. Sin je poročen in ima 5-letnega in 8-letnega dečka. Prosim za molitev, za ozdravljenje. Tudi moj mož je v bolnici, vnetna stanja, ciroza. Oče je ostarel, 94 let je dopolnil letos marca. Skrbim zanj od marca lani, brez oddiha, ni v domu za ostarele.

  Veliko hudega se je zgrnilo name. Prosim za Božje usmiljenja za sina, da je Božja volja, da vsaj on preživi.

  Hvala za vsako Zdrava Marijo, za vsak Očenaš, za kakršnokoli molitev in vzpodbudno besedo.
  Tudi jaz se pridružujem vašim molitvam za vaše namene na tej spletni strani.

  Marta

  • Kras says:

   Bom molila za vas.

   • Marta Rešetič says:

    Hvala, tudi jaz sem zmolila za vašo hčerko gimnazijko, še preden sem prebrala vaš odgovor, da boste molili za nas.
    Marta

    • maja says:

     Spoštovani, zelo razumem vašo bolečino.Bi vam pa rada pomagala z nasvetom in pričevanjem, kako sem sama v zadnjem času doživela res veliko “čudežev”.Prijateljica z rakom na jajčniku, operirana spomladi 2020- danes o raku ni več sledu. Druga, konec leta 2019- diagnoza rak na trebušni slinavki in eno leto življenja-že dve leti je od tega in kar uredu živi-ima pa res se obcasno preglede in kemoterapije. Tega je še veliko več….tudi na drugih področjih, ne le zdravstvenem…Svetujem vam, da si preberite knjigo Merlina Carotesa-Iz ječe v slavljenje in moč slavljenja-v njej je veliko pričevanj in v njej boste tudi našli dober odgovor na vprašanje, kako doseči božjo milost in pomoč.

     • Marta Rešetič says:

      Hvala, Maja!

      To knjigo pa imam, a že dolgo leži na polici, odkar sem jo brala. Zdaj sem jo poiskala
      in ponovno se bom lotila branja.

      Vsak dan nekaj poglavij … Za upanje in zaupanje v Božjo milost in pomoč.

      Lahko noč!

      Marta

     • maja says:

      Sem tudi sama rabila čas, da sem knjigo začela brati, še več časa pa je minilo, da sem razumela!Ne gre za to, da molimo, pravzaprav ponavljamo besede, morda celo štejemo število ponovitev!Gre za to, da molimo s srcem, z vero, ki prihaja globoko iz nas in ne le z drdranjem besed…Sama sem kasneje knjigo prebrala velikokrat,da sem utrdila “snov”.V nasprotnem branje nima smisla. Mi je pa to branje priporočil sedaj že pokojni pater dr. Grčar, in sem mu za to globoko hvaležna.

     • Hvala says:

      Spoštovana Marta!

      Svetujem vam, da pred vsakim branjem PROSITE SVETEGA DUHA, DA VAS UVAJA V BOŽJO BESEDO V SVETEM PISMU, IN BESEDE NAPISANE V PRIPOROČENIH KNJIGAH, DA BOSTE RAZUMELI . PROSITE SVETEGA DUHA, DA VAM POMAGA , DA VAS RAZSVETLI KAJ JE GOSPODOVAVOLJA ZA VAS, KAJ VAM JE POTREBNO STORITI, KAJ PREBRATI, PROSITE, DA VAS ON VODI, KAJTI EDINO TO JE PRAVILNO. SVETI DUH VAM BO LAHKO POKAZAL KAJ JE NAJBOLJ POMEMBNO ZA VAS SEDAJ , V SVETEM PISMU ALI PA KAKŠNI DRUGI KNJIGI. GOSPOD IMA ZA VSAKEGA ČLOVEKA NAČRT, VSI SMO UNIKATI.

      MOLITE, DA SE VAŠA VOLJA USKLADI Z GOSPODOVO VOLJO!

      BOŽJE USMILJENJE, KI SI VIŠJE OD NEBES, VATE ZAUPAMO!

 49. Jasna says:

  Prosim za molitev, da bi partner prenehal s pitjem alkohola, da bi bilo življenje z njim lepo, mirno. Prosim, da bi bil partner vredu do hčerke, njenega fanta, sestre in nenazadnje tudi do mene in drugih. Da bi le bilo vse dobro.
  Iskrena hvala, Jasna

 50. Irena says:

  Prosim za molitev za prijateljičenega brata in njegovo družino, ki gre skozi težko preizkušnjo.
  Presveta Mati Božja in sveti Jožef prosita za nas.

  • Marta Rešetič says:

   Irena,

   pogosto gremo skozi težke preizkušnje. Božja beseda nas opogumlja in ozdravlja. Ne vem, skozi kakšno preizskušnjo gre prijateljičin brat in njegova družina. Sv. Pavel v 1. pismu Korinčanom pravi:

   1 Kor 10,13

   Znašli ste se le pred človeško preizkušnjo, Bog pa je zvest in ne bo dopustil, da bi bili preizkušani čez svoje moči, ampak bo ob preizkušnji tudi omogočil izhod iz nje, da jo boste mogli prestati.

   Mir in vse dobro, ostanimo povezani v molitvi.
   Marta

 51. Kristina13 says:

  Prosim za molitev za srecno nosecnost. Pred tem sem imela vec spontanih splavov in imam velik strah, da bi bilo tudi tokrat enako…

 52. Miro says:

  S POMOČJO MOLITVE ROŽNEGA VENCA SE V DUŠNIH IN TELESNIH PREIZKUŠNJAH VZTRAJNO PRIPOROČAJMO MOGOČNI PRIPROŠNJI DEVICE MARIJE – PO MARIJI K JEZUSU!

  Ob torkih molimo žalostni del rožnega venca. Med premišljevanjem posameznih rožnovenskih skrivnosti se poglabljamo tudi v naslednje bridke trenutke Gospodovega trpljenja za naše odrešenje:

  1. KI JE ZA NAS TEŽKI KRIŽ NESEL.
  2. Ki je oslabljen trikrat padel pod križem.
  3. Ki je tebe, Devica, srečal na Križevem potu.
  4. Ki si ga, Devica, pogledala z nemo bolečino v Srcu.
  5. Ki je sprejel pomoč Simona iz Cirene.
  6. Ki je Veroniki vtisnil v potni prt Svoje Obličje.
  7. Ki je bil hvaležen jokajočim jeruzalemskim ženam.
  8. Ki je voljno sprejemal udarce in zasmehovanje ljudstva.
  9. Ki je poleg lesenega križa nesel še strašnejši križ grehov.
  10. Ki je v strašnem trpljenju ohranil kraljevsko dostojanstvo.

  V trdnem zaupanju v mogočno priprošnjo in pomoč Preblažene Device Marije molimo po namenih, ki so jih na tej spletni strani zapisali: Teja, Irena, Kristina, Jasna, Sija, Marjana, Mojca, Julija, M, Mana, Anna in drugi prosilci Božjih milosti. Njihove prošnje vključimo tudi v obhajanje svete evharistije. Pri vsaki sveti maši se za naše odrešenje dogajajo nedoumljivo velike in globoke svete skrivnosti, neizmerno presegajoče človekov razum. K vsaki molitveni prošnji pogumno recimo: Zgodi se presveta Božja volja!

  Presveto Srce Jezusovo, usmili se nas!
  Marija, Kraljica presvetega rožnega venca, prosi za nas!
  Sv. Jožef, prijatelj Najsvetejšega Srca, prosi za nas!

 53. Teja says:

  Prosim za molitev za nečakinjo Avo za zdravje. Trenutno ugotavljajo kaj ji je, saj jo boli noga in padava po tleh. Hvala za molitev.

 54. KRISTINA says:

  SVETA FAUSTINA KOWALSKA
  V Katoliški cerkvi 5. oktobra praznujemo god svete Favstine Kowalske, poljske redovnice in glasnice Božjega usmiljenja.

  »Pošiljam te k vsemu človeštvu z oznanilom svojega usmiljenja. Nočem kaznovati obolelega človeštva, marveč ozdraviti ga s pritegnitvijo na svoje usmiljeno Srce … Glasnica mojega usmiljenja si; izbral sem te za to službo v tem in prihodnjem življenju,« je govoril Jezus v videnju mladi poljski redovnici Favstini Kowalski, ki je njegove besede zapisala v svoj Dnevnik, katerega je na izrecno Jezusovo željo pisala zadnja štiri leta življenja. Lahko rečemo, da “po božjem nareku”, ker vsebuje tako globoke misli, da teologi sestro Favstino, ki je imela manj kot tri razrede osnovne šole, uvrščajo med velike mistike Cerkve.

  Rodila se je 25. avgusta 1905 kot tretji izmed desetero otrok v revni in pobožni kmečki družini v vasi Glogowiec pri Lodzu. Pri krstu so ji dali ime Helena. Od otroških let se je odlikovala v pobožnosti, delavnosti in ubogljivosti. Šolo je obiskovala manj kot tri leta, ker je zaradi revščine morala pomagati doma. Ko ji je bilo šestnajst let, je zapustila rodni dom in šla služit, da se je sama preživljala in pomagala staršem. Starši so zavrnili njeno prošnjo, da bi šla v samostan, čeprav je Helena že od svojega sedmega leta čutila v sebi božji klic. Prošnjo je ponovila pri osemnajstih letih in spet so starši rekli ne. Šla je služit v Lodz in po dveh letih, 1. avgusta 1925, so se ji končno odprla vrata samostana sester Božje Matere usmiljenja v Varšavi. »Zdelo se je mi, da sem stopila v rajsko življenje. Iz srca mi je kipela ena sama zahvalna molitev.«

  V skupnosti je prejela ime sestra Marija Favstina. Noviciat je opravila v Krakovu in tam izpovedala prve, po petih letih pa večne redovne zaobljube. V raznih redovnih hišah je opravljala preprosta dela: bila je kuharica, vrtnarica in vratarica. Vsako delo je sprejemala z veselim obrazom. »Delam, kar hoče Bog, torej sem popolnoma srečna.« Živela je v globoki združitvi z Bogom, ki jo je s trpljenjem pripravljal na njen poklic poslanke Božjega usmiljenja. Globino njenega duhovnega življenja razkriva njen Dnevnik, ki je po obliki knjiga spominov, v katero z okornimi črkami zapisovala predvsem ‘srečanja’ svoje duše z Bogom.

  Usmiljeni Jezus se ji je prvič prikazal 22. februarja 1931. Tedaj je v svoj dnevnik zapisala: »Zvečer sem v svoji celici videla Gospoda Jezusa v belem oblačilu. Ena roka je bila dvignjena v blagoslov, druga pa se je dotikala obleke na prsih. Iz odstrte obleke na prsih sta izhajala dva velika pramena žarkov, eden rdeč, drugi bled … Čez nekaj časa mi je Jezus rekel: “Naslikaj podobo po vzorcu, ki ga vidiš, z napisom: Jezus, vate zaupam. Želim, da bi to podobo častili, najprej v vaši kapeli, nato po vsem svetu.”« Kmalu zatem je prejela Jezusovo naročilo: »Hočem, da bi bila ta podoba, ki jo boš naslikala s čopičem, slovesno blagoslovljena prvo nedeljo po veliki noči; ta nedelja naj bo praznik usmiljenja.« Po božjem navdihu je k uresničitvi Jezusovega naročila pripomogel njen svetniški spovednik. Češčenje Božjega usmiljenja se je naglo razširilo po vsem svetu.

  Sestra Favstina, telesno popolnoma izčrpana, duhovno pa v polnosti dozorela, mistično zedinjena z Bogom, je umrla v sluhu svetosti 5. oktobra 1938, ko je dopolnila komaj 33 let. Ob začetku postopka za njeno beatifikacijo (1966) so njene posmrtne ostanke prenesli v svetišče Božjega usmiljenja v krakovskem predmestju Lagiewniki. Sv. Janez Pavel II., papež Poljak, ki je čutil, kako potrebno je za naš čas sporočilo usmiljenja, je s. Favstino Kowalsko 18. aprila 1993 razglasil za blaženo, 30. aprila 2000 pa za svetnico. Tisti dan je bila bela nedelja, ki se je prvič obhajala kot praznik Božjega usmiljenja.

  Vir: revija Ognjišče
  sv.Faustina Kowalska prosi za nas

  Hvala za vse uslišane prošnje, vse pomoči in podporo. ko sem našla na internetu to svetnico in rožni venec Božjega usmiljenja, ter Usniljenega Jezusa je moje življenje iz teme ponovno oživelo.
  sv, Faustina hvala

 55. Irena says:

  Prosim za molitev za prijateljico in njeno družino, ki v teh dneh, zlasti pa danes, potrebuje močno molitveno podporo v težkih preizkušnjah.
  Jezus Kristus, moj Gospod in moj Bog, usmili se nas.
  Sveta Marija, mamica nebeška, prosi za nas.
  Sveti Jožef, prosi za nas.
  Sveta Favstina, prosi za nas.

 56. Kristina says:

  Prosim za molitev za prijateljico, ki se je včeraj huje poškodovala.
  Hvala vsem , ki boste molili
  Sv.Jožef in Marija prosita za nas
  Sv. Faustina Kowalska prosi za nas
  Sv. Pater Pij prosi za nas

 57. Jasna says:

  Vsemogočni Milostni Bog, Presveta Devica Marija, Sveti Jožef, Srce Jezusovo, pomagajte da bi bilo vse dobro, danes še posebej, da bi bil partner vredu, da se ga ne bi napil, da bi res bil dober do mene in drugih. Da bi le bilo vse dobro.
  Iskrena hvala, Jasna

 58. Sija says:

  Dragi moji, pridružujem se vam vsem v molitvah.
  Prosim vas za molitve za mojega očeta, za zdravje. Pestijo ga hude bolečine v nogi, zaenkrat še neznanega izvora.
  Hvala vsem za vašo srčnost.

  Mir in vse dobro.

  Sija

  • Miro says:

   Spoštovana Sija, hvala za vašo molitveno podporo, saj s tem lahko največ pomagate trpečim na tej spletni strani. Vsaka resnična molitev (bistven je notranji odnos z Jezusom) se globinsko dotika mojih/tvojih/naših »zamašenih kanalov« in sprošča pretok Božjih milosti. Že samo ena molitev »Očenaš«, ki jo odmolimo z vero in zaupanjem v našega Nebeškega Očeta (nanj se obračamo v Jezusovem imenu), je neprimerno bolj učinkovita kot tisoč še tako odličnih nasvetov o tem, kaj bi bilo treba storiti. Vedno, ko molilec moli z vero in zaupanjem, uresničuje Božjo besedo, ki pravi: »Le eno je potrebno. Marija si je izvolila dobri del, ki ji ne bo odvzet« (Lk 10,42). Zato se še bolj povežimo v molitvah, tokrat posebej za vašega očeta. Naj mu Bog nakloni obilnega dušnega in telesnega zdravja, vam pa tisto, po čemer globoko v notranjosti hrepeni vaše srce!

   Oče naš … Zdrava Marija … Slava Očetu … Amen.

   Božje usmiljenje, ki nas napolnjuješ z milostjo, zaupamo vate!

 59. Irena says:

  Prosim dobrega Boga ,usmiljenega Jezusa in našo mamico Marijo za zdravje v naši družini in za varstvo svetega Juda Tadeja ,angelov varuhov v teh dneh- pri sinovi prodaji na sejmu,da bo vse dobro.Molitev dela čudeže. Kljub slabšemu zdravstvenemu stanju mojega partnrrja-diagnoza še ni točno postavljena,a ne izgleda najboljše ne smem izgubiti zaupanja in vere v božjo pomoč. Prosim svetega patra Pija naj nam izprosi moč za prenašanje težav, Jezusa pa naj mi pomaga nositi križ, Vsak nosi svoj križ po meri,ne prelahak in ne pretežak.

 60. marjana says:

  danes v molitev vključimo še študente ,ki danes začenjajo predavanja , tudi moja hčera, naj jim dobri BOG stoji ob strani in jih varuje.
  sv. jožef prosi za nas
  sv. faustina prosi za nas
  sv. alojzij prosi za nas

  • Miro says:

   MOLITEV SV. TOMAŽA AKVINSKEGA ZA ŠTUDENTE

   Stvarnik vseh stvari, resnični vir luči in modrosti, izvir biti,
   naj žarek tvoje luči milostno prodre skozi temo mojega razumevanja.

   Razblini dvojno temo, v kateri sem rojen:
   temo greha in nevednosti.
   Daj mi jasno razumevanje, zanesljiv spomin in sposobnost,
   da bom stvari pravilno in razumsko dojel.

   Naj bom temeljit v svojih razlagah,
   naj se izražam natančno in premišljeno.

   Spodbudi začetek mojega učenja,
   usmerjaj napredek in mi pomagaj pri zaključku.
   To te prosim po Kristusu, našem Gospodu.
   Amen.

   (Aleteia)

 61. Mojca says:

  Anksioznost; OKM, tesnoba, strahovi

  • Hvala says:

   Spoštovana Mojca!

   IZROČITE VSE STRAHOVE, TESNOBO itd…V JEZUSOVE RANE. NJEGOVE RANE SO POZDRAVILE NAŠE RANE.

   ZAUPAJTE GOSPODU!

   PREJEMAJTE SVETE ZAKRAMENTE, ČE PA JIH NE MORETE, PA PROSITE GOSPODA, DA VAM TO OMOGOČI!

   BOŽJI MIR NAJ BO VEDNO Z VAMI!

   • Miro says:

    Res je, kar je zapisano. Vedno vse, kar nas v življenju doleti dobrega ali slabega z zaupanjem izročajmo Gospodu Jezusu; tudi razne življenjske situacije, ko nas v notranjosti prevevajo mučni občutki nemoči, tesnobe, strahu. Za osvobajanje od strahov in za novo življenje v moči Svetega Duha (sproščenost, mir, veselje, ljubezen …) je nadvse pomembno redno prejemanje svetih zakramentov (še zlasti sv. spoved, sv. maša, prejem sv. obhajila).

    Naj vam na poti osvobajanja od strahov in prehajanja v novo življenje v moči Svetega Duha pomaga tudi vsakodnevno glasno branje psalma 91.

    https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Ps+91&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

    Sicer pa z močno vero in zaupanjem pogosto, posebej v trenutkih tesnobe in strahu, izkrekajte naslednji molitveni vzklik (tudi po stokrat, če je potrebno):

    VSE V MOČI GOSPODA JEZUSA KRISTUSA! BOG BODI HVALJEN!

    To niso neke “čarobne besede”, ki naj bi nas hitro napolnile z energijo, ampak resnične besede življenja, ki odražajo temelj našega življenja in delovanja, ki je in se imenuje: GOSPOD JEZUS KRISTUS! Le ON, ki je resnični GOSPOD vseh in vsega, nas resnično ozdravlja in odrešuje. Tostranski “odrešeniki” pa nam tega nikakor ne morejo zagotoviti in nas zavajajo v hudo.

    Božje usmiljenje, ki nas napolnjuješ z milostjo, zaupamo vate!

 62. Marta Rešetič says:

  Dragi bratje in sestre v Kristusu!

  Ponovno se obračam na vse, ki boste prisluhnili moji prošnji za odhod Hectorjevega očeta iz Sirije v ZDA (v Columbus, kjer je trenutno deček na šolanju in v varstvu varuške). Zaradi negotovih razmer v Afganistanu, posledično tudi v Siriji, ima dečkov oče možnost odpotovati iz Sirije le z zasebnim letalom, za katerega je treba plačati precejšnjo vsoto denarja. Če mu ne bo uspelo zbrati denarja za let, se bo njegovo bivanje v tujini podaljšalo.

  Prosim za molitev, da se Hectorjevemu očetu odpre pot za izhod iz Sirije. Vse prepuščam našemu Gospodu Jezusu, saj lahko le On reši nastalo situacijo, ki sem nam zaradi finančne težave (pomanjkanja finančnih sredstev) zdi nerešljiva.

  Molim tudi k sv. Jožefu, ki je skrbel za dečka Jezusa, ki je 12-leten vedel, da mora biti v hiši svojega Očeta. Hector je zdaj v dvanajstem letu in močno potrebuje očeta, ki bo zanj skrbel, kot je za Jezusa skrbel njegov rednik sv. Jožef.
  Spomnimo se tudi otrok, ki so v vojni izgubili starše.

  Mirno noč in blagoslovljen jutrišnji dan!
  Marta

 63. Kristina says:

  Prosim molite za mojega brata in mojega sina in moža.
  Jezus Kristus Božji Sin usmili se mene grešnice.
  Gospod Jezus pridi na pomoč

  • Miro says:

   Ga. Kristina, vašo prošnjo in prošnje drugih trpečih sester in bratov, ki prosijo za molitev, z močnim zaupanjem izročimo Božjemu usmiljenju (molitve pri sveti maši, sveti rožni venec, rožni venec Božjega usmiljenja). Trpeče priporočajmo tudi božji služabnici Magdaleni Gornik. Zgodi se presveta Božja volja!

   MOLITEV ZA PODELITEV MILOSTI NA PRIPROŠNJO BOŽJE SLUŽABNICE MAGDALENE GORNIK

   Vsemogočni Bog, Oče luči,
   od tebe prihaja vsak dober dar.
   Svojo služabnico Magdaleno Gornik
   si obdaril s čudovitimi darovi
   mističnih milosti in bogoljubnega življenja.
   Usliši naše molitve in poveličaj jo,
   da bo pred vesoljno Cerkvijo
   prišteta k zveličanim.
   Po Kristusu, našem Gospodu. Amen.

   Dobri Bog, po priprošnji
   Magdalene Gornik mi podeli milost …

   Oče naš … Zdrava Marija … Slava Očetu … Amen.

   Božje usmiljenje, ki nas napolnjuješ z milostjo, zaupamo vate!
   Božja služabnica Magdalena Gornik, prosi za nas!

 64. Blanka Faflek says:

  Ljubljena devica mati Marija. Prosim te za moje zdravje. Ter za zdravje in srečo cele moje družine, posebno male vnukice.

 65. Minako says:

  Marija, ki razvezuje vozle prosi za nas. Pričela sem z devetdnevnico po Mariji, ki razvezuje vozle, da razreši moj vozel v službi in me umiri. Ponoči se v strahu in paniki zbujam, da bo zaradi moje napake kaj narobe. Prosim za molitev.

  • Kras says:

   Zaupaj v Gospoda. On ne želi, da se zbujaš v strahu. Odpovej se hudemu duhu v imenu Jezusa Kristusa. Obstaja ta molitev, če vanjo veruješ , bo panika popustila.
   Beri jo in veruj v njeno moč. Meni pomaga.
   Želim ti mirno noč.
   MOLITEV V JEZUSOVEM IMENU
   V tvojem Imenu Jezus Kristus in s tvojo oblastjo
   vežem vse sile in moči v zraku, na zemlji, v vodi,
   v podzemlju, v onstranstvu, v naravi in v ognju.

   Ti si Gospod vsega vesolja, slavim te v imenu tvojega stvarstva.
   V tvojem imenu vežem vse demonske sile, ki ogrožajo nas in naše družine.
   Vse nas dajem v zaščito tvoje dragocene Krvi, ki je prelita za nas na križu.
   Marija, naša Mati, prosim te za tvoje varstvo in priprošnjo.
   Priporoči vse naše družine Presvetemu Srcu Jezusovemu.
   Ogrni nas s svojim plaščem ljubezni, da se sovražnik prestraši.
   Sveti Mihael in naši angeli varuhi, pridite in varujte nas in naše družine
   v boju proti vsemu zlu, ki hodi okrog nas po svetu.

   V tvojem Imenu Jezus zapovedujem vsem silam in močem zla,
   da takoj odstopite od nas, od naših domov in naše domovine.

   Zahvaljujemo se ti, Gospod Jezus, ker si zvesti Bog in čutiš z nami.

   Amen.

   Slava Očetu in Sinu in Svetemu Duhu,
   kakor je bilo v začetku tako zdaj in vselej in vekomaj.

   Amen.

   • Hvala says:

    Spoštovana Minako!

    MOLITE MOLITEV K NADANGELU MIHAELU:

    Sveti nadangel Mihael
    Sveti nadangel Mihael,
    brani nas v boju,
    bodi nam v pomoč zoper zlobnost
    in zalezovanje hudobnega duha.
    Ukroti naj ga vsemogočni Bog,
    ponižno zato prosimo.
    In ti vodnik nebeške vojske,
    satana in druge hudobne duhove,
    ki hodijo po svetu v pogubo duš,
    z Božjo pomočjo v pekel pahni.
    Amen.

   • Minako says:

    Gospa Kras, najlepša hvala vam za napisane besede in molitev. Molim jo vsak večer. Molila bom tudi za vas, za Njegovo navzočnost na vaši poti. Bog, prosim blagoslovi to stran.

 66. Julija says:

  Dobri Jezus, prosim ozdravi me nenehne tesnobe v socialnih odnosih in depresije. Prosim te tudi za dobrega moža zase in za moje prijateljice. Prosim te tudi, da umiriš srce moje mami in jo zbližaš z očijem, da bosta drug drugemu v oporo in ne breme.

 67. administrator says:

  Međugorje, spročilo Kraljice miru po vidkinji Mariji 25. septembra 2021

  “Dragi otroci! Molite, pričujte in se radujte z menoj, kajti Najvišji me še naprej pošilja, da vas vodim po poti svetosti. Zavedajte se, otročiči, da je življenje kratko in da vas čaka večnost, da z vsemi svetniki slavite Boga s svojim bitjem. Ne skrbite, otročiči, za zemeljske stvari, ampak hrepenite po nebesih. Nebesa bodo vaš cilj in radost bo zavladala v vašem srcu. Z vami sem in vas vse blagoslavljam s svojim materinskim blagoslovom. Hvala vam, ker ste se odzvali mojemu klicu. “

 68. Miro says:

  V hudih dušnih in telesnih stiskah, v žalosti, trpljenju, v težkih življenjskih preizkušnjah, ko so človeško gledano “zaprta vsa vrata”, se zatekajmo k priprošnji sv. patra Pija. Pri tem v duhu glejmo našega ODREŠENIKA GOSPODA JEZUSA (glej prispevek v rubriki Članki za dušo, 23. 9. 2021, ob 11:01). Prosimo za uslišanje naših prošenj, molimo pa tudi za moč pri premagovanju življenjskih težav in križev. K vsaki molitvi še dodajmo: ZGODI SE BOŽJA VOLJA, saj je ta absolutno najbolj zdravilna in odrešujoča. Naj bo v ospredju naših duhovnih in molitvenih prizadevanj SPREJEMANJE IN SPOLNJEVANJE BOŽJE VOLJE. Ko v življenju na prvo mestu postavimo od mrtvih vstalega GOSPODA JEZUSA KRISTUSA, se v moči Svetega Duha vse stvari, prej ali slej, postavijo na pravo mesto. Ne vedno tako, kot bi nam ustrezalo, po Božji volji pa vedno tako, kot je to najbolj prav z vidika našega odrešenja in večne sreče v Bogu. Ko se bomo nekoč z Jezusom srečali v živo, “na štiri oči”, bomo to v hipu dojeli. Sedaj smo še na poti vere in upanja, ko se še spotikamo, padamo, omahujemo … Na srečo pa je z nami Božja pomoč na priprošnjo Device Marije.

  Presveto Srce Jezusovo, usmili se nas!
  Brezmadežno Srce Marijino, prosi za nas!
  Sv. Jožef, prijatelj Najsvetejšega Srca, prosi za nas!
  Sv. pater Pij, prosi za nas!

 69. Miro says:

  ALI SLIŠIMO GOSPODOV KLIC, KI NAS VABI K STUDENCU BOŽJEGA USMILJENJA?

  Nimam več moči, ne morem več naprej, toliko in toliko sem doslej že molil, pa ni in ni pričakovanega uslišanja, ali Bog sploh posluša mojo prošnjo, kaj naj storim in podobna že znana vprašanja. Kljub vsem prizadevanjem v duhovnem življenju, ki so sicer zelo potrebna, pa sami, brez Gospodove milosti, ne moremo nič storiti. Zato čim bolj odprimo svoje srce in s trdnim zaupanjem v Božjo pomoč zajemajmo pri živem studencu Božjega usmiljenja!

  GOSPOD JEZUS: »PRIDITE K MENI VSI, KI STE UTRUJENI IN OBTEŽENI, IN JAZ VAM BOM DAL POČITEK. VZEMITE NASE MOJ JAREM IN UČITE SE OD MENE, KER SEM KROTAK IN V SRCU PONIŽEN, IN NAŠLI BOSTE POČITEK SVOJIM DUŠAM; KAJTI MOJ JAREM JE PRIJETEN IN MOJE BREME JE LAHKO.« (Mt 11, 28-30).

  Božjemu usmiljenju v molitvah priporočimo osebe in zadeve, navedene v zapisih pod: Minako, M, Kristina, Anna, KRISTINA, Jasna, Dušanka, Marjana A., Sofija, Irena, Primož in drugi prosilci Božjih milosti. Zgodi se presveta Božja volja na priprošnjo Preblažene Device Marije ter sv. Jožefa in vseh svetnikov!

  Priporočimo se Svetemu Duhu, da se bomo lahko v srcu odprli za Njegovo ozdravljajočo in odrešujočo ljubezen. Napotimo se k Najsvetejšemu zakramentu, kjer nas pričakuje Jezus, ki nas ozdravlja, rešuje, odrešuje. Naj nam bo v pomoč naslednji prispevek o evharističnem slavljenju.

  https://si.aleteia.org/2020/07/09/se-zacnete-dolgocasiti-v-trenutku-ko-zupnik-izpostavi-najsvetejse-tole-bo-pomagalo/

  Božje usmiljenje, neizmerno v zakramentu evharistije in duhovništva, zaupamo vate!

 70. Minako says:

  O preljubo Srce Jezusovo prosim, da bi se rešile napake, ki sem jih naredila v službi. Ti veš kako zelo sem se trudila, da bi delala dobro, zdaj pa sem ugotovila napake. Upam da jih bodo drugi lahko popravili, ker se je meni zaposlitev iztekla. Ti veš kako trpim, sploh noči so brez spanja. Zdaj pa me čaka poseg..Marija moja mati, usmili se me, da bi znala rečti, zgodi se.

 71. M says:

  Prosim molitev za zdravje mame.

 72. Mana says:

  Prosim za molitev za mojega očeta. Danes smo kljub rednim prošnjam, molitvami izvedeli, da je rak napredoval. Zdi se nam, da je vse zaman in ne vidim več smisla vztrajati. Vem, da Bog vse sliši, pa vendar…

  • administrator says:

   Vztrajajte v molitvi. Smo vam v pomoč.

   • Hvala says:

    Spoštovana Mana!

    Ne razumem vas, kako to mislite- ne vidim več smisla vztrajati? To je vaš pogled oz, pogled ljudi, kako pa veste kaj BOG MISLI?

    JEZUS JE REKEL: KDOR BO VZTRAJAL DO KONCA, TUDI V PREIZKUŠNJAH BO REŠEN.

    Zakaj odnehati, sploh pa v molitvah, ki morajo biti vsak dan prisotne ne glede na ŽIVLJENSKI IZDI?

    Za ljudi je potrebno moliti za časa življenja in po smrti. Jezus ni naročil: ko ne vidite izhoda pa odnehajte!

    Ali mislite, da je kakšna molitev pri Bogu izgubljena? BOG NI KAKOR ČLOVEK, KI NEKAJ REČE, PA POTEM TISTO OPUSTI.

    KAJ JE VERA V BOGA? BOGU VEROVATI IN ZAUPATI VANJ, KO NE VIDIŠ NOBENEGA IZHODA VEČ, KO JE ZADEVA S ČLOVEŠKEGA VIDIKA KONČANA.

    VERA SE ZAČNE TAM, KJER SE KONČA ČLOVEŠKI RAZUM.

    Največji problem v našem zemeljskem potovanju je ta, da človek , ki po človeško ne vidi rešitve -OBUPA, ODNEHA. Po domače rečemo “VRŽE PUŠKO V KORUZO”.

    Gospod ima rad bojevite ljudi, ki v najhujših preizkušnjah ne klonejo, ampak Mu zaupajo ne glede na IZID SITUACIJE, ON najbolje ve, kaj je za človeka dobro.

    To kar ste napisala je razmišljanje po človeško, po človekovi odločitvi. IZROČITE SITUACIJO JEZUSU, Z NJIM SE POSVETUJTE, ON JE ALFA IN OMEGA, GOSPODAR VSEGA.

    Večkrat sem razmišljala že na splošno: KAKO NAJ JEZUS NEKOMU NEKAJ PODARI, GA NAGRADI, ČE PA ČLOVEK ODKLONI POMOČ IN NJEGOVE MILOSTI, ČEPRAV NE VE REZULTATA???

    • Hvala says:

     Pripis: Ne žalimo Gospoda Boga s človeško trgovino: DAJ-DAM, Ti daš meni nekaj, jaz pa tebi nekaj!

     Prosimo Gospoda za Usmiljenje! Božje Usmiljenje je višje od Nebes!

     • Miro says:

      Spoštovana Mana,

      V zelo težkih trenutkih, ki jih preživljate ob vašem bolnem očetu, nikar ne izgubite upanja v Gospodovo usmiljenje. Vedno je treba vztrajati, v težkih življenjskih razmerah še toliko bolj – z močno, vztrajno vero v Gospoda, ki tudi vašega očeta odrešuje v skladu z Odrešenjskim načrtom, ki ga ima z njim. Našo vero in zaupanje vedno opirajmo na živo Božjo besedo, zavedajoč se, da nas Bog neizmerno presega – tudi v tem, kaj je in kaj ni dobro za nas z vidika večnega življenja. “Kajti moje misli niso vaše misli in vaše poti niso moje poti, govori Gospod” (Iz 55,8). Božja beseda pa tudi pravi: “Vem za načrte, ki jih imam z vami, govori Gospod: načrte blaginje in ne nesreče, da vam dam prihodnost in upanje” (Jer 29,11). Zato vztrajajmo v molitvah za vašega očeta, nobena ni izgubljena z vidika večnosti. Zaupajmo v Gospodovo usmiljenje, ki vsakega človeka vodi po Njem znani odrešenjski poti k obali Večne sreče. Bogu hvala za Njegovo neizmerno modrost!

      Eno so torej naše omejene predstave, kaj bi bilo za nas dobro, drugo pa Božja zamisel o našem odrešenju. Pri tem ni pomembno, kaj si mislite/mislimo o “rezultatih” molitve, ampak je bistveno tisto, kar je v Gospodovem Načrtu za odrešenje vašega očeta. Naj ga v teh težkih trenutkih nenehno spremlja vaša/naša molitev, predvsem pa obilen Božji blagoslov!

      Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, zaupamo vate!

     • Mana says:

      Zahvaljujem se g. Miru in Administratorju za obrazložitve, podporo in molitve. G. Hvala za prvi dober odgovor, tale zadnji pripis pa res ni bil potreben. Nisem človek, ki bi se šel v življenju DAJ-DAM trgovino, sploh pa ne z Gospodom Bogom.

 73. Kristina says:

  Hvala vsem za molitve. Prosim da še molite za mojega sina, moža, odnose, ker je grozno, nevem od kje vse te grde besede, bes, jeza, slaba volja, spopadanje, nespoštovanje. Prosim Gospod pridi mi na pomoč
  Sv. Monika in sv. Avguštin prosila za nas
  Sv. Jožef in sv. Marija prosila za nas
  Presneto Srce Jezusovo upodobi naša srca po svojem Svetem Srcu

  • Hvala says:

   Spoštovana Kristina!

   Človek, ki je oddaljen od Boga, ki ne živi pristno življenje z Njim, postaja čedalje manj občutljiv za grehe oz, jih ne zaznava več.

   Le v pravi, pristni povezanosti z Jezusom lahko človek doseže , da gre na drugo pot- POT SPREOBRNJENJA.

   Ljudje ne moremo sami ničesar, zato je potrebno, kdor seveda želi , DA JEZUSU PREPUSTIMO, DA NAS OPERE , OČISTI GREHOV IN POSLEDIC GREHOV, NAS OZDRAVI IN NAM DA NOVO ŽIVLJENJE. TO POMENI, DA NAS “OBUDI OD MRTVIH”.

   S svojim Svetim Duhom, vdahne novega Duha in Novo srce.

   Na vas je dolžnost, da pomagate ljudem okoli sebe. Pomagate tako, da pri Sveti maši darujete svoje vsakodnevno trpljenje za milost spreobrnjenja članov, da darujete Sveto Obhajilo za njih , da molite za njih in da se žrtvujete v ta namen.
   VZTRAJATI, VZTRAJATI, VZTRAJATI!

   Veste koliko let je Sveta Monika molila za spreobrnjenje moža in sina!

   LE POGUM IN ZAUPANJE V GOSPODA, VSE BO DOBRO!

   BOŽJE USMILJENJE, KI ZAOBJEMAŠ CEL SVET, VATE ZAUPAMO!

   • KRISTINA says:

    Hvala za vzpodbudne besede, nekoliko lažje mi je če svojo nemoč nekomu povem. Tega ne morem povedati nikomur v hiši, ker so vsi zelo zelo negativni, ogovarjanje, preklinjanje kričanje to je vsakdan v katerem živim. Nič lepega samo negativno in negativno, požrem ali pa kličem Gospoda, o moj Bog ne zapusti me. Grde besede takoj izročam Gospodu v roke in tudi ljudi, ki jih govorijo. Vztrajam, čeprav mi to mečejo pod nos, da sem tercialka, ker hodim k maši in molim v cerkvi, ter sodelujem in sem vsa za župnika, pa še predsednica ŽPS. Tudi Jezusa so bolele besede in tudi mene. A ni lepše da povem vrstico iz sv. pisma kot grdo govorim in preklinjam, a ni lepše da se zahvalim Gospodu kot da nergam… Boli zelo, a vendar Gospod je moja moč koga bi se bal. Vsak dan ponavljam besede, Veruj v Gospoda Jezusa in rešen boš ti in tvoja hišepred računalniko kjer delam imam napis Izroči svojo pot Gospodu , zaupaj vanj in On bo storil in velikokrat v avtomobilu kar pojem kako pesem Gospodu, Mariji in se počutim bolje. Hvala vsem ki molite in zaupate v Gospoda
    sv,Faustina Kowalska prosi za nas

    • Hvala says:

     Ga. KRISTINA!

     Vztrajati pomeni -ostati trdno odločeni, da bomo Božjim zapovedim zvesti navkljub skušnjavam, nasprotovanjem ali stiskam.

     VZTRAJAJTE, VZTRAJAJTE, VZTRAJAJTE! Ne pustite se zmesti -VZTRAJAJTE ČE SE POSMEHUJEJO, GRDO GOVORIJO, OPRAVLJAJO, NASPROTUJEJO, ZMERJAJO itd……..Z GOSPODOVO MOČJO POJDITE MIRNO NAPREJ SKOZI TO!

 74. Minako says:

  O Jezus, prosim da se umirim. Od strahu sem čisto ohromela. Prosim da se stvari v službi dobro iztečejo.

  • Miro says:

   POSLUŠAJMO, KAJ NAM GOVORI BOŽJA BESEDA

   »NIČ NE SKRBITE, AMPAK OB VSAKI PRILOŽNOSTI IZRAŽAJTE SVOJE ŽELJE BOGU Z MOLITVIJO IN PROŠNJO, Z ZAHVALJEVANJEM.« (Flp 4,6)

   Marija, Kraljica miru, prosi za nas!

 75. Anna says:

  Tudi jaz prosim za molitev, da bi se uredili odnosi v naši družini, naj se sin končno vrne domov,zelo sem žalostna, ker se je odselil
  predvsem pa prosim za srečni porod snahe, naj ji Mati Marija in sv. Jožef stojita ob strani,da bi bilo z njo in otrokom vse v redu.
  Bog nas varuj in blagoslovi!

  Lp. Anna

  • Hvala says:

   Spoštovana Anna !

   Izročajte Bogu vse svoje želje tudi pri Sveti daritvi , prosite Ga, vendar zaključite molitev -NAJ SE ZGODI NJEGOVA VOLJA.

   Ljudje gledamo na dogodke v življenju s človeškimi očmi, Bog pa z Božjimi. Zato Mu moramo zaupati in Ga prositi, DA NAM DA POGLEDATI Z SVOJIMI BOŽJIMI OČMI. Mi smo samo ustvarjena bitja in ne vemo kaj je za nas dobro, potrebno za zveličanje itd…to ve JEZUS! Zaupno se Ga oklenite!

   Molite za svojo družino in ves svet, prejemajte zakramente in posnemajte življenje matere Marije. Molite, da Gospod poseže v odnose med vami v družini in v celotni družbi na svetu.

   20. september ob 6.45 sem v rubriki-Članki za dušo posredovala pod naslovom KRITIČNOST-MERILA DOBREGA -napisal pater Peter Žakelj poduk, kako naj ravnajo starši oz. nasveti glede otrok-prilagam odlomek patra:

   S STARŠI POVEZANI, NE NAVEZANI IN NE ZVEZANI
   ……………………………………………………………………………………
   Kaj ustvariti, ko stopamo na svojo pot, si ustvarjamo svojo družino? Če želi iti otrok iz družine naprej, mora pretrgati z družino, mora prerast stari okvir in ustvariti novo okolje, drugače dejansko vedno staja suženj svojega izvornega okolja. V bistvu gre nazaj. Otrok mora rast, mora prerasti družino. Ne zato, ker bi bila družina slaba ampak zato, ker je staro okolje pretesno. Če je še tako dobro, je pretesno. Ni to to. Če izvornega okolja ne zamenjamo, se vračamo v neko udobje, neko lagodje, neko varnost, ki duši, enostavno duši. Otrok mora zapustiti svoj dom. Zato Jezus odlično govori, ker nima nikakršnega razloga, da bi ostajal z mamo in krušnim očetom. Čeprav je to sveta družina, nima prav nobenega razloga. Mi pa imamo v glavi, da moramo ostati povezani s svojimi starši. Ja, povezani ja, samo ne zvezani. Ne navezani. Povezani, ne navezani in ne zvezani. Je samo neka vez, ki je izredno svobodna. In je podrejena, ta odnos je podrejen onemu drugemu. Če ne skočimo v nov svet, ne pretrgamo teh vezi in potem novega sveta ne bomo mogli nikoli ustvariti. Jezus ustvari nov svet zato, ker se trga od samega začetka in se zaveda, da je Bog zgoraj, ne njegovo okolje, ne njegovi starši. In v tem smislu je potrebno razmišljati – kaj pa dejansko jaz ustvarjam, kakšen krog ljudi okoli sebe ustvarjam, kakšna je ta nova družina, ki jo ustvarjam.

   VSE DOBRO ŽELIM!

 76. Minako says:

  O moj preljubi Jezus, ti veš kako prestrašeno je moje srce, ti veš, kaj vse skrivam v njem. Prosim usmili se me, da se bi stvari v službi uredile, da se neham bati..da se v miru konča moja zaposlitev. Da bi našla drugo zaposlitev, da bi delala dobro. Prosim molite zame, lepo prosim. Tako se bojim življenja, občutki manjvrednosti me tlačijo in zapiram se pred svetom.

  • Hvala says:

   Spoštovana Minako!

   Pri Sveti maši izročajte vaš strah-pri DARITVI JEZUSA KRISTUSA, PREJEMAJTE SVETE ZAKRAMENTE (Sveta spoved, Sveto obhajilo, pa tudi Bolniško maziljenje, ki ga lahko prejme TRPEČA OSEBA-KI TRPI TELESNO, DUŠEVNO ALI DUHOVNO, ne glede na starost.

   Večkrat sem že omenila MOLITVE ZA OSVOBAJANJE. Ne imejte strahu strahu pred temi molitvami, NE BOJTE SE SVETEGA DUHA, SVETI DUH JE DIAGNOSTIK.

   Jezus želi, da smo njegovi otroci osvobojeni, ozdravljeni, DA NE BOMO SUŽNJI.
   JEZUSA PROSITE, DA VAM ODKRIJE TEMINE VAŠEGA SRCA. MOLITE IN BODITE POTRPEŽLJIVA. VZTRAJATI JE POTREBNO IN DELATI, KAR NAROČA JEZUS. JEZUS JE REKEL: KDOR BO VZTRAJAL DO KONCA , BO REŠEN.

   Vztrajati pomeni -ostati trdno odločeni, da bomo Božjim zapovedim zvesti navkljub skušnjavam, nasprotovanjem ali stiskam.

   BOŽJI MIR NAJ BO VEDNO Z VAMI!

   http://prenova.rkc.si/index.php/dejavnosti/molitev-za-ozdravljenje-in-osvobojenje/molitev-za-osvoboditev-po-metodi-n-lozana

 77. Jasna says:

  Prosim za molitev, da bi bil partner vredu, da bi se razumeli, da bi bil dober do hčerke, njenega fanta, sestre in nenazadnje tudi do mene in drugih. Prosim, da bi prenehal s pitjem alkohola, da bi postalo življenje lepše in bi se ga tudi jaz veselila.
  Iskrena hvala, Jasna

 78. Miro says:

  MOLITEV ROŽNEGA VENCA, Z MOČNO VERO IN TRDNIM ZAUPANJEM V MOGOČNO PRIPROŠNJO PRESVETE DEVICE MARIJE, PRINAŠA VELIKE MILOSTI ZA DUŠO IN TELO, ZA NAS IN NAŠE BLIŽNJE, ŠE ZLASTI ZA NAJBOLJ TRPEČE. OB PETKIH SE Z MARIJINO POMOČJO ŠE POSEBEJ POGLABLJAMO V SKRIVNOSTI ŽALOSTNEGA DELA ROŽNEGA VENCA. ENA OD TEH SKRIVNOSTI SE GLASI:

  1. KI JE ZA NAS S TRNJEM KRONAN BIL.
  2. Ki so ga vojaki odeli v škrlatni plašč in ga zasramovali.
  3. Ki je sprejel trnjevo krono, da zadosti za vse naše hudobne misli.
  4. Ki je sprejel trnjevo krono, da bi zadostil za vse naše samoljubne misli.
  5. Ki je sprejel trnjevo krono, da bi nas odvrnil od telesne poželjivosti.
  6. Ki je sprejel trnjevo krono, da bi očistil naše misli vseh posvetnih želja.
  7. Ki je sprejel trnjevo krono, da bi zadostil za našo nečimrnost.
  8. Ki je sprejel trnjevo krono, da poniža napuhnjene vladarje.
  9. Ki ga je Pilat pokazal ljudem rekoč: Glejte, vaš kralj!
  10. Čigar Kri so Judje klicali nase in na svoje otroke.

  O porazdelitvi molitve svetega rožnega venca po dnevih glej na http://www.molitev.net/molitev/rozni-venec

  V trdnem zaupanju v priprošnjo Preblažene Device Marije molimo po namenih, ki so jih zapisali: Mateja, Irena, Kristina, Dušanka, Marjana A., Sofija, a., Sončnica, Milena, Jožica, Emilija, Jasna ter druge prosilke in prosilci Božjih milosti. Zgodi se presveta Božja volja!

  Presveto Srce Jezusovo, usmili se nas!
  Marija, Kraljica presvetega rožnega venca, prosi za nas!
  Sv. Jožef, prijatelj Najsvetejšega Srca, prosi za nas Boga!

 79. Primož says:

  Prosim za molitev. Imam napade depresije, ki povzroča dihalno stisko in napade anksioznosti. To mi onemogoča normalno delo in življenje. Hvala vsem, zaupam v dobro, v boljše, v Boga.

  • Hvala says:

   Spoštovani Primož!

   Svetujem vam življenje v predanosti JEZUSU IN MARIJI, PREJEMANJE SVETIH ZAKRAMENTOV, MOLITVE ZA OSVOBAJANJE.

   Prosite SVETEGA DUHA V MOLITVI VSAK DAN, DA VAM POKAŽE , KAJ JE NJEGOVA BOŽJA VOLJA.

   BOŽJE USMILJENJE, KI SI VIŠJE OD NEBES, VATE ZAUPAMO!

 80. Mateja says:

  Sveti Krištof zavetnik vseh šoferjev. Prosim te za srečno vožnjo po vseh cestah, ki me vodijo do ciljain nazaj brez strahu, Amen.

  • Miro says:

   Naj se vsaka naša vožnja začenja, nadaljuje in končuje v imenu Očeta in Sina in Svetega Duha. Amen.

   Vozimo karseda previdno in odgovorno v Gospodovem in Marijinem varstvu. Vožnjo pa vedno končajmo z zahvalo: Dobri Jezus, hvala Ti za vse milosti, podarjene na priprošnjo Preblažene Device Marije in sv. Krištofa!

   • Miro says:

    Ob tem sem se spomnil na starejšo gospo, ki glede vožnje na cesti vedno moli in se za vse zahvaljuje Bogu. Gospod milostno blagoslavlja vse njene življenjske poti, tudi na cesti. Samo On ve, kolikim nevarnostim se je doslej, v skoraj tridesetletnem obdobju, izognila – z Njegovo pomočjo!

 81. Miro says:

  Prosim, molimo za nekdanjega duhovnika M.P. (alias M.B.), da bi po dolgoletnem tavanju in iskanju po Gospodovi milosti zapustil »razpokane kapnice, ki ne držijo vode« in se vendarle vrnil nazaj k resničnemu »Studencu žive vode« (prim. Jer 2,13). Molimo za njegovo razsvetljenje v luči Svetega Duha. Molimo tudi za druge nesrečne duhovnike, ki so iz različnih razlogov zapustili Gospodovo pot, da bi se vrnili nazaj v Očetovo hišo. Pustimo vse človeške sodbe ob strani, samo Bog do potankosti pozna njihova ranjena srca. Potrebno pa je, da za njih molimo, saj si sami ne morejo pomagati. Pridi, Sveti Duh!

  Božje usmiljenje, ki izviraš iz Presvetega Srca Jezusovega, zaupamo vate!

  • Hvala says:

   Ja res je, potrebne so molitve in pa kdaj darovanje Svete Evharistije v ta namen, ali pa opravljanje kakšne žrtvice v ta namen. Sveta Marija je naročila moliti in opravljati žrtve za spreobrnjenje grešnikov. Tako kot ponekod v družini žena daruje vse trpljenje za milost spreobrnjenja moža ali otrok, tako tudi za ostale ljudi delamo.

 82. Irena says:

  Prosim za molitev za mojega partnerja,jutri ga čaka pregled ,bojim se,da ne bo diagnoza najboljša. Vse polagam v Marijine roke,za milost in uslišanje moje goreče prošnje za njegovo zdravje in zdravje vse družine prosim iz srca usmiljenega Jezusa,svetega Juda Tadeja,patra Pija,svetega Jožefa,vse angele in svetnike in dobrega Boga. Cela družina je v težki preizkušnji.

  • Miro says:

   Nenehno obujajmo vero in zaupanje v Gospoda, ki nas milostno ozdravlja in odrešuje.

   »GOSPOD, BOG MOJE REŠITVE,PODNEVI VPIJEM, PONOČI SEM PRED TABO. NAJ PRIDE PRED TEBE MOJA MOLITEV, NAGNI SVOJE UHO K MOJEMU JEČANJU.« (Ps 88,2-3)

   Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, zaupamo vate!

 83. KRISTINA says:

  Gospod hvala za vse darove, hvala za vse blagoslove, ti me poznaš do potankosti, prosim pomagaj mi v dani situaciji, polagam vse v tvoje roke, ker sem brez tebe nič.
  Zgodi se Tvoja volja
  sv.Jožef in sv. Marija prosita za nas
  sv. Faustina Kowalska prosi za nas
  sv Rita in sv. Juda Tadej prosita za nas
  Molimo te Kristus in te hvalimo, ker si s svojim Križem svet odrešil

 84. Dušanka says:

  Prosim za molitev, da hči študentka dobi stanovanje… Prosim tudi za uslišane prošnje.

 85. Marjana A. says:

  Prosim za Damijana, da bi se mu vrnil sluh. Prosim za molitev, za njegovo ozdravljenje. Hvala.

 86. Sofija says:

  Prosim za molitev, da bi včerajšnji pogovor imel pozitiven učinek. Vse nadalnje dogodke v zvezi s tem pogovorom polagam v Božje roke.

 87. Irena says:

  Danes praznuje naša draga Marija rojstni dan .Podarjam ji svoje molitve ,svoje prošnje in svoje zahvale za vse dobrote,ki smo jih prejeli po njenem priporočilu pri svojem sinu.Še naprej jo prosim naj nam pomaga na naši poti življenja,da se bomo nekoč srečali z njo v nebeški domovini. Iz vsega srca hvala ti draga mamica,radi te imamo.

 88. Miro says:

  GOSPOD TUDI DANES POŠILJA SVOJO BESEDO IN NAS ODREŠUJE!

  »V SVOJI STISKI SO VPILI H GOSPODU, NJIHOVIH TESNOB JIH JE ODREŠIL: POSLAL JE SVOJO BESEDO IN JIH OZDRAVIL, POTEGNIL JIH JE IZ NJIHOVIH JAM.« (Ps 107, 19-20)

  Obudimo močno evharistično vero v Jezusa, ki je Kruh življenja, ter molimo sveti rožni venec in rožni venec Božjega usmiljenja po namenih, ki so jih zapisali: Sofija, a., Sončnica, Milena, Emilija, Jasna in drugi prosilci božjih milosti. Zgodi se presveta Božja volja na priprošnjo Preblažene Device Marije, sv. Jožefa ter vseh svetnikov in svetnic. Bogu hvala za vse podarjene milosti!

  MOLITEV SV. PIJA, KO JE MOLIL ZA DRUGEGA

  O moj Jezus, rekel si: »Resnično, resnično povem vam, prosite in boste prejeli, iščite in boste našli, trkajte in se vam bo odprlo.« Glej, trkam in prosim za milost … (tu navedite svojo prošnjo). Očenaš … Zdravamarija … Slava Očetu … Presveto Srce Jezusovo, Vate zaupam.

  O moj Jezus, rekel si: »Resnično, resnično povem vam, Oče vam bo dal, karkoli ga boste prosili v mojem imenu.« Glej, v Tvojem imenu Očeta prosim za milost … (tu navedite svojo prošnjo). Očenaš … Zdravamarija … Slava Očetu … Presveto Srce Jezusovo, Vate zaupam.

  O moj Jezus, rekel si: »Resnično, resnično povem vam, nebo in zemlja bosta prešla, moje besede pa nikakor ne bodo prešle.« Ob spodbudi Tvojih nezmotljivih besed Te zdaj prosim za milost … (tu navedite svojo prošnjo). Očenaš … Zdravamarija … Slava Očetu … Presveto Srce Jezusovo, Vate zaupam.

  O presveto Srce Jezusovo, ki si usmiljeno do vseh trpečih, usmili se nas ubogih grešnikov in nam nakloni milost, za katero Te prosimo, na priprošnjo Žalostnega in Brezmadežnega Srca Marijinega, ki je Tvoja in naša milostna Mati.

  Vzkliknite Zdrava, Presveta Kraljica, in dodajte: sveti Jožef, Jezusov rednik, prosi za nas. (molitev povzeta po: aleteia.si)

  Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, zaupamo vate!

 89. Sofija says:

  Prosim za uslišanje dolgoletne prošnje.

 90. a. says:

  Prosim za molitev, da ne bi prišlo v zavodu, kjer delam, do okužbe s korona virusom. Prosim tudi za molitev za dušno in telesno zdravje deklice, ki trpi za anoreksijo in zdravje vseh nas. Bog povrni vsem vam, ki tako vztrajno molite.
  Magdalena Gornik, prosi za nas!

 91. Sončnica says:

  Prosim za molitev za prijateljico, ki je noseča in ima potrjeno diagnozo, da otrok najverjetneje ne bo preživel.
  Vsemogočni Bog prosim usmili se in pomagaj mlademu paru v tej neizmerni bolečini. Nakloni jima mir, trdno vero, ljubezen in upanje v tej preizkušnji. Presveta Devica Marija prosim stoj jima ob strani.

  Prosim tudi za zdravje in razum bližnjih. Naj jim dobri Bog pomaga ugledati pravo pot in spreobrnenje.

  Hvala vsem za iskrene molitve. Bog vam povrni!

 92. Milena says:

  V stiski prosim za molitev za hčerko, za njeno
  zdravje, da čimprej ugotovijo njeno diagnozo.
  Prosim Kraljico Marijo, vse Agele in svetnike, da
  izprosijo pri Bogu, nebeškemu Očetu milost
  ozdravitve.
  Hvala

 93. Jožica says:

  Prosim za duševno ozdravitev mojega sina.

  • Miro says:

   Spoštovana ga. Jožica,

   Molimo za ozdravljenje vašega sina v moči našega Odrešenika Jezusa Kristusa. Ob tem predlagam, da se tudi vi pridružite molitvam po namenih trpečih na tej spletni strani. Naj nam pri tem pomaga priprošnja naše Nebeške Matere Marije.

   O preblažena Mati, naj tvoje ljubeče in usmiljeno srce,
   ki vedno posluša, skrbi in tolaži, usliši našo molitev.
   Kot tvoji otroci te prosimo, posreduj za nas pri svojem
   Sinu Jezusu. Razumevajoče in sočutno sprejmi naše
   prošnje, ki jih danes polagamo predte, predvsem …
   (poseben namen).

   Potolaženi smo, ker vemo, da je tvoje srce vedno odprto
   za vse, ki molijo za tvojo priprošnjo. Vse, ki jih imamo radi,
   vse bolne, osamljene in ranjene zaupamo tvoji nežni skrbi in
   priprošnji. Sveta Mati, vsem nam pomagaj v tem življenju
   nositi naša bremena, dokler ne bomo z Bogom za vekomaj
   delili večnega življenja in miru. Amen.

   Božje usmiljenje, ki si nam dalo Presveto Devico Marijo za Mater usmiljenja, zaupamo vate!

 94. Emilija says:

  Prosim za molitev mojega moža, da se mu vrne govor po možganski kapi. Razume vse le povedati ne more. Tudi sv. Spovedi ne more opraviti. Rad je sel k spovedi posebno na prve petke in rad zivel po sv.evangeliju. zdaj se je stanje zelo poslabsalo samo z molitvijo trdno upam, da bo ozdravel. Bogu hvala in vam vsem. Molim za vas zbogom

  • Miro says:

   Spoštovana ga. Emilija,

   Vse v močni veri in zaupanju izročimo Božjemu usmiljenju – na mogočno priprošnjo Presvete Device Marije, sv. Jožefa in vseh svetnikov. Molimo za ozdravljenje vašega moža. Naj se v vsem zgodi presveta Božja volja, kakor je najbolj odrešujoče v Gospodovih očeh. V ta namen vam priporočam tudi devetnevnico k Lurški Materi Božji.

   https://si.aleteia.org/2019/07/31/devetdnevnica-lurske-matere-bozje-za-zdravje/

   Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, zaupamo vate!
   Lurška Mati Božja, prosi za nas!

 95. Jasna says:

  Vsemogočni Milostni Bog, Presveta Devica Marija, Sveti Jožef pomagajte da bi bilo res vse dobro, da bi partner vredu prišel domov, da da bi bil dober do hčerke, njenega fanta, sestre in nenazadnje tudi do mene in drugih in bi preživeli lepe trenutke skupaj.

 96. Miro says:

  PO NJEGOVIH RANAH SMO BILI OZDRAVLJENI!

  »V resnici je nosil naše bolezni,
  naložil si je naše bolečine,
  mi pa smo ga imeli za zadetega,
  udarjenega od Boga in ponižanega.
  On pa je bil ranjen zaradi naših prestopkov,
  strt zaradi naših krivd.
  Kazen za naš mir je padla nanj,
  po njegovih ranah smo bili ozdravljeni.«
  (Izaija 53, 4-5)

  Poživimo vero in zaupanje v živo Božjo besedo, ki nas odrešuje. Na priprošnjo Preblažene Device Marije tokrat Božjemu usmiljenju posredujmo naslednje prošnje: janez (za zdravje); MamiM (za blagoslov v družini); Dr (za boljše odnose z bližnjimi); Janez (za notranji mir, za sprejemanje navdihov Svetega Duha); andreja (za blagoslov sina); M (za zdravje njene mame); Tanja (prošnja za otroke v zvezi s cepljenjem); Simon (za odpuščanje, za ljubezen v odnosu do bližnjih, do punce); Mateja (prošnja za novo delovno mesto) ter prošnje drugih prosilcev Božjih milosti.

  Vztrajno molimo, da nam Gospod Jezus v luči Svetega Duha razodene, kaj je za nas Božja volja – v moji/tvoji konkretni življenjski situaciji, težavi, stiski … Naj se vse naše misli, besede in dejanja vsak dan usklajujejo z Njegovim hotenjem. To je najboljša pot za rešitev iz stiske, kar se zanesljivo zgodi takrat, ko to hoče Gospod. Pri tem je treba veliko molit tudi za duhovno moč pri vdanem prenašanju neizogibnih življenjskih težav, kar zmoremo le v moči Gospodovega Križa.

  Bog je povsod, saj ni omejen na čas in prostor. Če pa se izrazimo v prispodobi, lahko rečemo, da je Bog na »veličastni Gori«, kjer ima absoluten pogled in pregled nad vsem, kar biva po Njegovi presveti volji. Ustvarjeni ljudje se nahajamo v »solzni dolini« in v tem položaju ne vidimo, kaj je za nas in naše odrešenje najboljše, razen če nam ta pogled v veri, upanju in ljubezni podari in izostri Sveti Duh.

  Lahko rečemo: Tisoč različnih življenjskih situacij, tisoč različnih načinov delovanja Svetega Duha! Bog lahko v našem življenju deluje neposredno (izjemoma tudi na čudežen način); običajno pa deluje po Cerkvi, duhovnikih, zdravnikih, drugih ljudeh, raznih dogodkih, itn. Za vsem, razen za grehom, je tako ali drugače Bog. V vsakem primeru pa Bog poleg redne molitve od nas pričakuje tudi naše aktivno sodelovanje z Božjo milostjo. Torej molitev, sveti zakramenti, dela umiljenja do bližnjih … Človekova vera, če je pristna, in Božja milost vedno hodita z roko v roki!

  Božje usmiljenje, ki se na nas izlivaš iz Kristusovih ran, zaupamo vate!

 97. janez says:

  Prosim za molitev za zdravje. Zadnje čase imam hude bolečine v predelu trebuha in še kje drugje. Ko se te bolečine razširijo, ne morem več točno locirati kraja bolečine, ker se vse tako razboli… Prosim Gospoda, Marijo, Angele in vse Svetnike za molitev, da se stanje umiri. Hvala.

 98. MamiM says:

  Lepo je prebirati besede tolazbe na tej strani, vendat včasih ne zmorem vec. Pogosto gre, z dnevno rutino, molitvijo, sv. maso… S samo cloveskim pogledom ze zdavnaj ne bi zmogla, kriz je pretežak. Predolgo ze traja, dolgo ze prosim… Na prafaktorje je razpadla družina, ki mi je bila edina pomembna stvar v življenju. Ne morem, da se ne bi vcasih vprasala, zakaj. Sem jaz tista, so predniki….marsikaj sicer ze razumem, vsaj mislim tako, mnogo se ne…
  Svoje trpljenje nekako poskusas sprejeti, tezko pa je, ko ne mores pomagati tistim, ki so ti najdrazji, predvsem otroci.
  Naj vsem vam Bog povrne za molitve in zrtve, vas trud. Prosim tudi za molitev za naso druzino.

  • Hvala says:

   Spoštovana MamiM

   Lepo je, da delite svoje trpljenje, probleme, občutke z nami!

   Tudi sama sem nekoč razmišljala tako kot vi. Še sedaj me včasih zanese. Večkrat govorimo kako je naš križ pretežak, da ne zmoremo več, itd.. KRIŽ SI DAMO NA RAME IN HOČEMO ITI SKOZI DAN Z NJIM, SKOZI LETA. POZABLJAMO BISTVO IN DELAMO STRAHOVITO NAPAKO. ČLOVEK NE MORE SAM NOSITI KRIŽA, NAŠE KRIŽE NAM POMAGA JEZUS NOSITI. ON JE NAROČIL, DA VSE SKRBI, STISKE -SVOJE KRIŽE DAJMO NJEMU IN ON NAM BO DAL SVOJ MIR. Če razmišljate, da boste svoje križe lahko sami nosili, se s tem POSTAVLJATE NA MESTO BOGA.

   Vidite, tu je začetek. Človek v svoji slabotnosti misli DA BO SAM ZMOGEL STATI V ŽIVLJENJU IN DA BO SAM NAREDIL, KAR SI BO ZAMISLIL. SAMI NE ZMOREMO NIČESAR, ŽIVIMO LAHKO IZ BOŽJIH MILOSTI. VSE JE MILOST!. Zato vedno poudarjam, da je potrebno imeti OSEBNI ODNOS Z JEZUSOM.

   Bistvo našega življenja na zemlji je, DA Z VREDNIM PREJEMANJEM SVETE EVHARISTIJE ČLOVEK DOBIVA MOČ, DA VZDRŽI V VSEH VIHARJIH, VSE SVOJE BIVANJE NA ZEMLJI. Ne pozabite tega!

   Pogosto in vredno prejemanje Svete Evharistije- TO JE KRISTUSOVEGA TELESA, NE SAMO DA JE S TEM IZKAZANA NAJVEČJA LJUBEZEN BOGA DO ČLOVEKA, AMPAK ČLOVEK TUDI POSTAJA PODOBEN BOGU.

   To je največja zabloda kristjana, da na to pozabi.

   Vsa zbrana dobra dela, ki bi jih opravili ne bi imela enake vrednosti, kot jo ima mašna daritev, ker so to dela ljudi, maša pa je daritev samega Boga. Trpljenje mučeništva, kakor koli je že zaslužno, v primerjavi z njo ni nič. Kako velika je mašna daritev! Bog zadrži svoj pogled na oltarju: »To je moj ljubljeni Sin, nad katerim imam veselje.«
   Kako srečni so tisti, ki se združijo z našim Gospodom po obhajilu! Bog se vidi v njih.

   Pri Sveti daritvi PODARITE GOSPODU NA OLTAR VAŠE DAROVE-VAŠO NEMOČ, GREHE, STISKE, PROŠNJO ZA POMOČ OTROKOM, itd…….JEZUS BO VAŠE DAROVE ODNESEL SVOJEMU OČETU, NAZAJ PA BOSTE PREJEMALI DAROVE V SPREMENJENI OBLIKI.

   Pravite tudi, da ne morete pomagati tistim, ki so vam najdražji. TO NI RES-POMAGATE JIM LAHKO, NIKOLI NE BODO POZABILI VAŠE POMOČI- TA POMOČ PA JE STALNO MOLITI ZA NJIH. CELO VEČNOST SE BODO LAHKO SPOMINJALI TISTIH, KI SO MOLILI ZA NJIH IN JIM POMAGALI Z DAROVANJEM SVETEGA OBHAJILA V TA NAMEN, Z DAROVANJEM POSTA , Z DAROVANJEM ŽRTEV itd….

   Sama sem tudi izgovorila tak stavek, da ne morem ničesar …….. Povedali in svetovali so mi tako: ti nisi odrešenik, da boš reševala ljudi- ODREŠENIK JE SAMO EDEN-TO JE JEZUS KRISTUS, ON VODI ŽIVLJENJE LJUDI, PO SVOJEM NAČRTU, MI PA MORAMO SODELOVATI Z NJIM, MOLITI PROSITI ZA DRUGE, POMAGATI itd…

   Vidite, to je spet ena izmed naših človeških zablod, hoteli bi mi biti odrešeniki . GOSPOD SKRBI ZA VSAKEGA POSEBEJ.
   Kadar človek izjavlja, da ne zmore več v življenju, da je križ pretežak-S TEMI BESEDAMI SE POSTAVLJA V VLOGO BOGA, NA NJEGOVO MESTO. Res ne morete sami ničesar, saj niste BOG. ZATO VSAK DAN PONAVLJAJTE BESEDE: S TABO JEZUS ZMOREM VSE!

   Svetnica Favstina Kowalska je rekla da PONIŽNEMU ČLOVEKU SO ODPRTE NEBEŠKE ZAPORNICE IN MORJE MILOSTI PRITEKA VANJ.

   PONIŽNI OSEBI BOG NIČESAR NE ODREČE, TAKŠNA OSEBA JE VSEMOGOČNA IN VPLIVA NA USODO SVETA

   SODELOVATI JE POTREBNO Z BOGOM.

   Vemo, da je dobri Bog tukaj, njemu odprimo svoje srce, uživajmo v njegovi navzočnosti: to je najboljša molitev. Naš Gospod se ni mogel sprijazniti s tem, da bi se ločil od nas.

   Upam, da ste me razumela, postavite tudi kakšno vprašanje z g. Mirom bova pomagala!.

   IZROČITE SVOJ PRETEŽAK KRIŽ JEZUSU NA RAME- ŽE DANES TO STORITE!
   Božji mir naj bo vedno z vami!

   • Hvala says:

    Spoštovana MamiM!

    Naj dodam še naslednje: na vaš stavek-Ne morem, da se ne bi vcasih vprasala, zakaj. Sem jaz tista, so predniki….marsikaj sicer ze razumem, vsaj mislim tako, mnogo se ne…

    svetujem vam takole: Če vas mučijo vprašanja, JIH IZROČITE JEZUSU. Tudi napišete jih lahko pismeno, ne samo ustmeno. Po vztrajnih molitvah bo Gospod naredil v skladu s svojim načrtom, dal vam bo tudi odgovor. Tudi sama sem napisala vprašanja Njemu.

    Po času, ki ga je Gospod določil , sem prejela odgovor. Jezus daje odgovore, samo preslišati jih ne smemo. Odgovarja na različne načine.

    Vsekakor pa je potrebno najprej začeti pri sebi. POTREBNO SE JE IZROČITI GOSPODU, SEVEDA ČE JE TO ŽELJA, GA PROSITI, DA ON VODI ŽIVLJENJE, POSTOPOMA SE BO ZAČELO DANITI.

    Gospod vam ne bo razkrival stvari, na katere še niste pripravljena, najprej je potrebno prositi za milost ODPUŠČANJA. ODPUSTITI MORATE BOGU, SEBI IN VSEM OSTALIM LJUDEM, TUDI PREDNIKOM.

    ZATO PA JE POTREBNO VZTRAJNO MOLITI IN PREJEMATI SVETO EVHARISTIJO, KI ZAČNE ČLOVEKA SPREMINJATI, GA OČIŠČUJE, OZDRAVLJA, OSVOBAJA, DAJE NOVO ŽIVLJENJE, SAJ JE TO SAM ŽIVI BOG.

    • Miro says:

     Spoštovana MamiM,

     Prepričan sem, da vam bo zapis ge. Hvala v veliko duhovno pomoč. Ob tem še nekaj mojih misli. Vedno, ko bo hudo pomislite: JEZUS ME LJUBI! Ljubi vas in vse člane vaše družine. Tega nikoli ne izgubite izpred vaših duhovnih oči. Gospod Jezus je tudi za vas in vaše družinske člane šel na križ, za vse vas in vaše odrešenje! Zato si vselej, ko bo spet hudo, vzemite čas in glejte na Križ, ki zanesljivo nosi tudi vaš družinski križ. Če na Križ gledate v živi veri in upanju, vam bo zagotovo vedno dal dovolj moči, da boste lahko šla po tej ozki poti za Njim. Verujmo: On nam bo, prej ali slej, odprl vrata Odrešenja!

     Naj Usmiljeni Bog obilno blagoslovi vas in vašo družino!

     • MamiM says:

      Naj vaju Bog oba obilno blagoslovi, g. Miro in Hvala, ker se trudita tolaziti nas, predvsem pa voditi po poti ljubezni do Boga in soljudi, ki je edina prava. Ja, pogosta sv. Evharistija, mi zagotovo pomaga zdrzati, tisto kar mi najbolj manjka, je zaupanje in vera v Bozji nacrt za vsakega izmed nas. In imam dvom, ali vse samo prepustiti v Bozje roke ali se kaj poskusiti… Mogoce poznate molitvico : Bog nakloni mi spokojnost, da sprejmem, cesar ne morem spremeniti, pogum, da spremenim kar morem in modrost, da sprevidim razliko. Ja, te modrost mi manjka. Prositi moram, da me sv. Duh razsvetli, ali npr. posegati v odraslo otrokovo zivljenje vsaj z nasveti ali le moliti zanj. Vsekakor hvala za vajin odgovor na mojo stisko, mi je pobozal duso in dal novega upanja.

     • Hvala says:

      Spoštovana MamiM!

      Ne vem sicer točno na kaj ste mislila posegati pri odraslih otrocih, nekaj pa imam v mislih.

      Glejte, moj nasvet bom rekla po domače “vtikanje” mam in očetov v zakon otrok in njihovo zasebnost je naslednji:

      Ko je otrok odrasel, to se pravi odrasla polnoletna oseba, ureja zadeve sama po svoji odločitvi in je tudi odgovorna za svoje odločitve oz. za posledice odločitev.

      Dobronamerni nasveti so dobrodošli otrokom, če jih seveda želijo slišati in prosijo za njih.
      Vsiljevanje svoje volje drugim, ukazovanje pri izbiri zakonca , ni dobro.

      Vse preveč vidim drugo plat teh “vtikanj” v zakone otrok, nasploh pa v njihovo življenje.

      Gledam nekatere mame , že starejše, ki so že vdove, živijo same, otroci pa so poročeni po drugih krajih. Nekatere so res posesivne , hočejo svoje sinove ali hčere navezovati na sebe, zahtevajo od njih, da so stalno pri njih, zahtevajo to in ono, čeprav vidijo, da ni mogoče. Snahe jim pa mogoče niso toliko pri srcu.

      Pravim, da otroci morajo poskrbeti za svoje starše, AMPAK V PRAVI MERI, NE PA DA IMAJO BOLEZENSKO NAVEZANOST NA NJIH, KI POVZROČI LAHKO RAZPAD ZAKONA.

      KAJ REČE JEZUS : Iz svetega evangelija po Mateju (Mt 19,3-12)

      Tisti čas so k Jezusu pristopili farizeji, da bi ga skušali. Rekli so: »Ali je možu dovoljeno ženo odsloviti iz katerega koli vzroka?« Odgovoril jim je: »Ali niste brali, da ju je tisti, ki je od začetka ustvaril, ustvaril kot moža in ženo, in rekel: ›Zaradi tega bo mož zapustil očeta in mater in se bo pridružil svoji ženi in bosta oba eno telo.‹ Zatorej nista več dva, ampak eno telo. Kar je torej Bog združil, tega naj človek ne loči.«

      JEZUS PRAVI DA BO MOŽ ZAPUSTIL OČETA IN MATER IN SE BO PRIDRUŽIL SVOJI ŽENI IN BOSTA OBA ENO TELO.

      Glejte, ljudje smo slabotna bitja, zelo nagnjena k posvetnosti.

      Ljudje s posvetno miselnostjo bodo otokom delili “nasvete”, ko bodo izbirali zakonca-kakšen naj bo : da bi bil lep, bogat, izobražen, da bi imel fino službo, hišo , avto itd..

      NA LJUBEZEN IN POVEZANOST Z BOGOM PA POZABLJAJO.

      Če se eden od staršev vtika v take zadeve in svojemu otroku svetuje svoje pogoje za izbiro zakonca in ostalega, ni dobro.

      Sama razmišljam, da v veliko primerih so starši krivi za prepire, nesoglasja in odtujenost svojih otrok.

      Razumem posvetno željo staršev, da bi bilo vse “pošlihtano” za ta svet, VENDAR TO JE DALEČ OD LJUBEZNI. MATI ALI OČE, KI DAJETA OTROKU PRIPOMBE, oz. GA CELO PRISILJUJETA V IZBIRO, NIMATA RADA S PRAVO LJUBEZNIJO SVOJIH OTROK , AMPAK GLEDATA NA MATERIALNO KORIST ALI KAKŠNO DRUGO.

      Tako početje staršev je zelo boleče, OTROK DOBIVA NOVE RANE, KI JIH BO POTREBNO IZROČITI JEZUSU, DA JIH BO OZDRAVIL.

      MATI IN OČE S PRAVO LJUBEZNIJO IN PRAVIM ODNOSOM BOSTA VESELA , ČE BO OTROK VESEL IN ZADOVOLJEN. VSE PREVEČKRAT PA OPAZIMO V NAŠI DRUŽBI, KAJ SO ZA NEKATERE “ZDRAVA MERILA”.

      Otroci so dolžni izkazovati ljubezen, pomoč in obiske svojim staršem. VENDAR VSE TEMELJI NA ZDRAVIH IN PRISTNIH ODNOSIH, V MEJI NORMALE.

      Če imate odrasle otroke, ki so že prekoračili polnoletnost , JIH TUDI IZROČITE MARIJI IN JEZUSU V VARSTVO, PRAV TAKO NJIHOVE DRUŽINE, MOLITE ZA NJIH, NE VSILJUJTE SVOJIH MNENJ IN ZAHTEV, RAZEN ČE VAS PROSIJO ZA NASVET IN POMOČ. SPOŠTUJTE NJIHOVE ČLANE VSE ENAKO, BREZ RAZLIKE, LJUBITI JE POTREBNO VSE. Ker smo slabotni, je včasih to zelo težko, zato je potrebno prositi Jezusa za pomoč.

      Sicer pa je potrebno od malega z otroci ravnati na tak način, da ne gre LJUBEZEN” SKOZI STRAH. ČE SE OTROK BOJI, KAJ BODO STARŠI REKLI IN KAKO BODO REAGIRALI NA NJEGOVO ODLOČITEV, POTEM IZ STRAHU PRIVOLI V DOLOČENO SITUACIJO IN IZBIRO, TO PELJE V PROPAD.

      ČE IMA NEKDO RAD NEKOGA SAMO ZARADI DENARJA, POLOŽAJA, itd. TO NI LJUBEZEN, TO JE DALEČ OD LJUBEZNI. ČLOVEK S PRAVO LJUBEZNI NE GLEDA NIČESAR DRUGEGA KOT NA TO, DA STOJI PRED NJIM OTROK ALI TUJEC S NAPAKAMI SLABOSTMI IN TO JE POTREBNO SPREJETI V CELOTI. Nobeden človek ni popoln, nobeden ni brez greha, vsi smo slabotni, ZAKAJ BI POTEM OD NEKOGA ZAHTEVALI, DA JE IDEALEN. TO SO ILUZIJE, NEREALNO SPREJEMANJE ŽIVLJENJA.

      Milina žene je tista, ki dviga življenje v pravo harmonijo. Če ni miline, gre navzdol, v prepire, jezo, obtoževanje itd….

      Ker ste napisala : Bog nakloni mi spokojnost, da sprejmem, cesar ne morem,- razumem, da je NEKAJ, KAR VI PRI VAS NE MORETE SPREJETI-NEKO DRUGAČNOST.

      Bog je nas ustvaril unikate, zato NAJ BI TO UPOŠTEVALI IN Z VESELJEM SPREJEMALI DRUGAČNOST LJUDI, KAJTI TO JE BOŽJA VOLJA, GOSPODU JE PO VOLJI. PRILAGAJATI SE DRUG DRUGEMU JE NAJTEŽJE NA TEM SVETU.

      So pa tudi primeri, ko pa odrasli otroci zahtevajo nemogoče in se obnašajo tako, da je daleč od kake ljubezni.

      MOLITI, MOLITI IN MOLITI. Bog je ustvaril svet v popolni harmoniji, človek je tisti, ki neprestano ruši to harmonijo. RUŠI JO Z BESEDAMI , MISLIMI IN DEJANJI.

      MODROST JE MOLČATI, GOVORITI PA TAKRAT, KO JE NUJNO IN ZAŽELENO.

      JEZUSA PROSITE, DA VAM PODELI MILOST, DA BOSTE GOVORILA SAMO TAKRAT, KO JE POTREBNO PO GOSPODOVI ODLOČITVI IN BILA TIHO, oz, MOLČALA KADAR ŽELI TO JEZUS.

      Če otroku ni dano, da se poroči, ostane samski naj tako živi. Gospod že ve zakaj. Ne žalostiti otrok ali ostalih ljudi , ki so neporočeni z opravljanjem, ogovarjanjem , lahko pride celo do duhovnega umora človeka.

      Tudi sestra Favstina Kowalska je pisala o duhovnem umoru človeka.

      Večkrat sem že premišljala in ugotavljala naslednje:. ZAKAJ TAKO RADI VSILJUJEMO SVOJE ZAHTEVE, NORME GLEDE ZAKONCEV, VSAK IMA SVOJE OČI, SVOJO DUŠO, TAK JE USTVARJEN OD BOGA.

      ALI NISTA OČE IN MATI NAJBOLJ SREČNA, ČE JE OTROK ZADOVOLJEN IN SREČEN, PA ČEPRAV JE VSE IZBRAL KONTRA NAŠIM IDEALOM. ALI SE RES VEČ NE ZNAMO VESELITI ZA SREČO DRUGIH, ALI SO POSVETNOSTI IN NAŠE PREDSTAVE O IDEALIH RES POGAZILE VSE PRISTNO NARAVNO OD BOGA DANO VESELJE?

      Napisala sem svoje mnenje, na splošno, koliko bo vam prišlo prav, ne vem.

      Mislim pa, da bi se vsi morali zamisliti in se vprašati: KAJ JE ZA MENE OSEBNO SREČA?, SE VESELIM, ČE SO DRUGI VESELI, ALI SEM NEVOŠČLJIV? ALI SE VTIKAM V ZAKONSKE ZADEVE LJUDI IN DELIM SVOJE NASVETE IN ZAHTEVE? ALI ŽELIM DATI NASVET -DOBRONAMEREN, ČE ME PROSIJO?

      SREČA JE TAM, KJER JE BOG NA PRVEM MESTU, TUDI ČE PRIDE VIHAR V ŽIVLJENJU JE TAM SREČA, KAJTI SREČEN JE LAHKO SAMO TISTI ČLOVEK, KI ŽIVI KOT MLADIKA NA VINSKI TRTI IN PIJE SOK IZ TRTE-JE GOSPODOVO TELO IN PIJE NJEGOVO KRI IN DOPUSTI, DA GA VODI GOSPOD.

 99. Dr says:

  Prosim za molitev, da bi se odnosi v službi s sodelavci izboljšali ter da bi se s starši bolje razumel.
  Prosim za molitev tudi za dekle s katero sva skupaj, da bi se bolje razumela.

  • Miro says:

   Spoštovani Dr, pri molitvi rožnega venca in rožnega venca Božjega usmiljenja se spominjamo tudi vaše prošnje. Kako sprostiti pretok Božje milosti v odnosih z bližnjimi? V duhovnem življenju je za to na voljo več sredstev oz. poti, naj tokrat omenim naslednje. Ne glede na vse težave v odnosu z bližnjimi se večkrat na dan vztrajno zahvaljujte Bogu za starše, za dekle in za sodelavce, za vsakega posebej. Tako delajte vsaj en mesec, potem pa nam, prosim, pišite, kaj se je v tem času spremenilo po Božji milosti. Mogoče pa bo kak nasvet zapisala še ga. Hvala. Tudi sam rad prebiram njena razmišljanja. Vsi smo zelo potrebni, da kaj spremenimo in popravimo v svojem življenju. In Sveti Duh deluje tudi po nasvetih drugih ljudi, v kolikor so seveda v skadu z Njegovim hotenjem, z Njegovim “valovanjem”. Molimo: Pridi, Sveti Duh!

   Naj vam Gospod podari novo gledanje v luči Svetega Duha in obilno blagoslavlja tako vas kot vaše bližnje!

   • Miro says:

    Naknadno še priporočam, da si v rubriki “Članki za dušo” preberete prispevek o pomenu hvaležnosti (glejte objavo, 30. avgust 2021, ob 20:49). Hvala, ker spremljate našo spletno stran. Sicer pa se Bogu zahvaljujmo za vse, kar nam podarja iz trenutka v trenutek!

  • Hvala says:

   Spoštovani Dr!

   Res je kar pravi g. Miro, VEDNO SE JE POTREBNO BOGU ZAHVALJEVATI! BODITE HVALEŽNI ZA VSAKO MINUTO ŽIVLJENJA, KI VAM GA GOSPOD PODARJA IN SE MU ZAHVALJUJTE, DA VAS JE POSTAVIL V OKOLJE KJER STE, ČETUDI VAM POVZROČA TRPLJENJE. ON ŽE VE ZAKAJ.

   Povedala vam bom iz osebnih izkušenj. Nekako na začetki hoje z Gospodom in dolgo časa pozneje, tudi sama nisem bila pripravljena sprejemati trpljenja. Rešitev sem videla tako, da bi mi Gospod dal tisto za kar sem Ga prosila in prosim. Razmišljala sem : ČE BI MI GOSPOD TAKOJ DAL TISTO KAR GA PROSIM IN BI ON REŠIL MOJO STISKO , POTEM BI BILA SREČNA, KER TEGA ZGOČEGA PROBLEMA oz. STISKE VEČ NE BI BILO IN POTEM BI JAZ BREZ PROBLEMA LEPO ŽIVELA.

   Vidite tako je POSVETNO RAZMIŠLJANJE. KER JE GOSPOD ŽELEL DA ME UTRDI, DA MI DA POGLED Z NJEGOVIMI OČMI IN ME NAREDI SREČNO NA SVOJ NAČIN – BOŽJI, NE POSVETNI , JE POTREBNO, DA GREM SKOZI OGENJ, SKOZI TRPLJENJE, DA ME POPELJE V GLOBINE BOŽJE RESNICE S SVOJIM SVETIM DUHOM. Druge poti in rešitve ni, če se človek odloči in reče svoj DA. GOSPOD NAM ŽELI PODELITI ŽIVLJENJE V OBILJU NA VSEH PODROČJIH.

   VESELA SEM IN SREČNA IN SE MU ZAHVALJUJEM, DA MI JE TO ODKRIL, POKAZAL IN DAL.

   Dajte roko na srce in razmišljajte. KAKO SE BOSTE UTRDILI IN SPOZNALI KAJ JE ŽIVLJENJE, ČE NE BOSTE ŠLI SKOZI OGENJ?

   Ste kdaj opazovali drevesa v vetru kako se zibljejo sem ter tja, ko jih premetava vihar? Ko mine nevihta se vse umiri in častijo Boga z vsem kar so. Tudi ptički se zahvaljujejo Bogu s svojim petjem zgodaj zjutraj. Če boste brali Sveto Pismo boste v psalmih zasledili, da naj se vse stvarstvo na svetu zahvaljuje Bogu in Ga slavi.

   Hotela sem vam povedati naslednje: prav in lepo je da Gospodu vse povemo kar nas bremeni, stiska, obvezno Njemu izročimo probleme tako kot je naročil , Ga prosimo za pomoč, VENDAR TRPLJENJA NE ODRIVAJTE OD SEBE, KER LAHKO PRIDE VEČJE, PA TUDI BOŽJE BLAGOSLOVE ODRIVATE OD SEBE STRAN S TAKIM POČETJEM.

   Glejte, Gospod vas ni slučajno postavil tja med ljudi, kjer ste. Zavedati se morate, da če ste Njemu izročili prošnje, molitve, stiske, skratka celo življenje v vodenje, potem boste morali PREPUSTITI REŠITVE TEH PROBLEMOV IN STISK NJEMU, DA ODLOČI KDAJ IN KAKO BO UREDIL ODNOSE.

   Če iskreno pomislimo in priznamo, da je tudi vsak izmed nas kdaj prizadel kakega človeka hote ali ne hote. Ne povzročajo nam samo drugi probleme, tudi mi jih povzročamo drugim.

   Glejte ljudje smo tako slabotna in nemočna bitja, ki brez Gospodove milosti ne moremo ničesar, zato smo mladike na vinski trti. Mladika sama ne preživi. Zato govorim: VRZIMO SE GOSPODU V NAROČJE, ON BO SKRBEL ZA NAS.

   Razumem vas, da tega ne MORETE ŠE RAZUMETI IN DOJETI KAR VAM RAZLAGAM.

   Dojeli in spoznali boste šele takrat, KO BOSTE USPOSOBLJENI, DA BOSTE LAHKO REKLI GOSPODU NAJ SE ZGODI NJEGOVA VOLJA.

   Glejte, svetujem vam in vsem ostalim, da vsak dan molite PSALM 91, čudovit psalm, ki govori, kaj Bog naredi in kako pomaga človeku, KI SE ZATEČE K NJEMU:

   Zatočišče pod Božjimi perutmi
   91
   1 Tisti, ki stanuje v zavetju Najvišjega,
   ki prenočuje v senci Mogočnega,
   2 pravi Gospodu: »Moje zatočišče in moja trdnjava,
   moj Bog, ki vanj zaupam.«

   3 Zares, on te bo rešil iz ptičarjeve zanke,
   pred pogubno kugo.
   4 S svojimi krili te pokrije,
   pod njegove peruti se zatečeš;
   ščit in oklep sta njegova zvestoba.
   5 Ne boš se bal nočne strahote,
   ne puščice, ki leti podnevi,
   6 tudi ne kuge, ki hodi v temi,
   ne žela, ki pustoši opoldne.

   7 Naj jih pade tisoč na tvoji strani,
   deset tisoč na tvoji desnici,
   tebi se to ne bo približalo.
   8 Samo s svojimi očmi boš gledal,
   pa boš videl plačilo krivičnikov.
   9 Zares, ti, Gospod, si moje zatočišče,
   Najvišjega si postavil za svoje prebivališče;
   10 ne bo te zadela nesreča,
   udarec se ne bo približal tvojemu šotoru.

   11 Zakaj svojim angelom bo zate zapovedal,
   naj te varujejo na vseh tvojih potih.
   12 Na rokah te bodo nosili,
   da z nogo ne zadeneš ob kamen.
   13 Čez leva in gada boš stopal,
   poteptal boš mladega leva in morsko pošast.

   14 Ker mi je vdan, ga hočem osvoboditi,
   branil ga bom, ker spoznava moje ime.
   15 Kliče me, pa ga uslišim,
   z njim sem, ko je v stiski,
   rešim ga in mu izkažem čast.
   16 Z dolgostjo dni ga nasitim,
   pokazal mu bom svoje rešenje.

   Vse kar se v življenju zgodi ni slučajno.

   GOSPOD DELI MILOSTI PO PRESTANEM TRPLJENJU.

   ZATO GA PROSITE, DA VAM PODELI VERO, DA MU BOSTE ZAUPALI, DA VAM BO POMAGAL, KER JE ON BOG, KER NAS JE ON USTVARIL. POTREBNO JE IMETI ZAUPANJE V NJEGA, ČETUDI NA ZUNAJ KAŽE VSE NASPROTNO TEMU.

   Naredite tako kot je svetoval g. Miro. Zahvaljujte se za ljudi, ki vam nasprotujejo, ki vas ne razumejo, ki vas ponižujejo, itd…..pa napišite kar boste doživeli, po enem mesecu , dveh, šestih itd…

   Svetovala sem že, da naj ljudje pišejo Dnevnik- to je duhovni dnevnik, kar doživijo vsakih 6 mesecev……

   Gospod želi, DA IMATE OSEBNI ODNOS Z NJIM, ne pa da človek reče, jaz sem tukaj, On pa je nekje daleč.

   Poanta življenja je: NE BEŽATI OD TRPLJENJA! Ker na začetku tega ne morete razumeti, ZATO PREPUSTITE BOGU VODENJE, DA VAM BO ON POKAZAL, DA JE TO RES!

   GOSPODU JE TREBA DOVOLITI DA DELUJE, BITI PONIŽEN, GA NEPRESTANO ISKATI, SE MU IZROČITI IN VSAK DAN SE Z NJIM POGOVARJATI, PA ZELO POGOSTO PREJEMATI NJEGOVO TELO- SVETO EVHARISTIJO- V NJEJ JE VSA MOČ VSA MODROST IN PRAVO ŽIVLJENJE V OBILJU, KI PA GA TA SVET NE MORE DATI.

   Ne vem, če ste me razumeli, VERJAMEM PA DA BOSTE RAZUMELI, ČE BOSTE TAKO NAREDILI KOT SVA VAM SVETOVALA z g., MIROM. BOG NAJ VAM POMAGA.

   Želim , da še pišete, poveste svoj napredek, svoje trpljenje itd….

   Božji mir naj bo vedno z vami!

   • Hvala says:

    Spoštovani Dr !

    Dodala bi še razmišljanje Svetnice Favstine Kowalske o TRPLJENJU:

    MOJA DUŠA SI JE ZAŽELELA TEGA PRJETNEGA UMIRANJA, KI GA NE BI ZAMENJALA ZA NOBENE ZAKLADE SVETA.

    GOSPOD MI JE PODELIL MOČ DUHA IN LJUBEZNI DO TISTIH, PO KATERIH MI PRIHAJA TRPLJENJE.

    Ko se je znočilo, se je moje telesno trpljenje še povečalo. Pridružilo se mu je še
    moralno trpljenje. Noč in trpljenje. Slovesni nočni mir mi je omogočil sproščeno trpljenje.
    Moje telo se je razpelo na lesu križa. Do enajste ure sem se zvijala v strašnih bolečinah. V
    duhu sem prišla pred tabernakelj in odprla ciborij. Naslonila sem glavo na rob keliha in solze
    (66) so tiho tekle v Srce tistega, ki edini razume, kaj je trpljenje in bolečina, in okusila sem v
    trpljenju sladkost. Moja duša si je zaželela tega prijetnega umiranja, ki ga ne bi zamenjala za
    nobene zaklade sveta. Gospod mi je podelil moč duha in ljubezni do tistih, po katerih mi
    prihaja trpljenje. (Dn 1454).

    Naj dodam še naslednje: OKUSITE KAJ JE BOŽJA LJUBEZEN: ČE SE JEZUSU NE BOSTE PREPUSTILI, NE BOSTE SPOZNALI NOVE KVALITETE ŽIVLJENJA , KI LJUDEM BREZ VERE NI DOSEGLJIVA.

 100. Miro says:

  BOŽJA BESEDA: »IZROČI SVOJO POT GOSPODU, ZAUPAJ VANJ, IN ON BO STORIL« (Ps 37,5).

  Z živo vero in trdnim zaupanjem, temelječim na živi Božji besedi, vsak dan molimo po naslednjih namenih: v čast in zadoščevanje Jezusovemu Presvetemu Srcu ter Marijinemu Brezmadežnemu srcu, za spreobrnjenje grešnikov, za duše v vicah, za mir na svetu … Posebej molimo za trpeče sestre in brate, po prošnjah in namenih na tej spletni strani, v zapisih: Andreja, M, Tanja, Simon, Mateja in drugi prosilci Božjih milosti. Naj na vse trpeče, ki se v tem trenutku nahajajo v kakršnikoli dušni in telesni stiski, obilno sijejo žarki Božjega usmiljenja – na priprošnjo Preblažene Device Marije, sv. Jožefa in vseh svetnikov!

  Molimo:
  O preblažena Mati, naj tvoje ljubeče in usmiljeno srce,
  ki vedno posluša, skrbi in tolaži, usliši našo molitev.
  Kot tvoji otroci te prosimo, posreduj za nas pri svojem
  Sinu Jezusu. Razumevajoče in sočutno sprejmi naše
  prošnje, ki jih danes polagamo predte, predvsem …
  (poseben namen).
  Potolaženi smo, ker vemo, da je tvoje srce vedno odprto
  za vse, ki molijo za tvojo priprošnjo. Vse, ki jih imamo radi,
  vse bolne, osamljene in ranjene zaupamo tvoji nežni skrbi in
  priprošnji. Sveta Mati, vsem nam pomagaj v tem življenju
  nositi naša bremena, dokler ne bomo z Bogom za vekomaj
  delili večnega življenja in miru. Amen. (vir: aleteia.si)

  Božje usmiljenje, ki si nam dalo Presveto Devico Marijo za Mater usmiljenja, zaupamo vate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja