Prosim za molitev

Imate težave? Imate kako bolezen, ki jo ne morejo zdravniki ozdravit ( levkemija, rak, astma, depresija,…) ? Ste skregani s sosedi, možem, ženo, otroci, sorodniki, sošolci,…? Vam gre vse narobe? Ne morete dobit fanta / punco za zakon? Ne morete imet otrok? Ne vem karkoli imate in vam dela težave, spodaj vpišite in skupaj bomo molili za vaš namen.
Naša prošnja je, da se tudi vi sami vključite v to internetno molitveno skupino in si vsi skupaj pomagajmo in molimo drug za drugega in namene, ki so bili napisani. Če še ne znate moliti, potem si izberite eno od molitev in jo izmolite (preberite in pri tem razmišljajte kaj piše) za vaše in vse ostale prošnje(namene). Če verujete se vam bo to tudi izpolnilo.

Matej 9, 20-22
Tedaj se mu je od zadaj približala žena, ki je dvanajst let krvavela, in se je dotaknila roba njegove obleke. Pri sebi je namreč rekla: »Če se le dotaknem njegove obleke, bom rešena.« 22 Jezus pa se je obrnil, jo pogledal in dejal: »Bodi pogumna, hči, tvoja vera te je rešila.« In žena je bila od tiste ure rešena.
Ali:
Mt 17,20
»Zato, ker imate malo vere,« jim je dejal. »Resnično, povem vam: Če bi imeli vero kakor gorčično zrno, bi rekli tej gori: ›Prestavi se od tod tja!‹, in se bo prestavila in nič vam ne bo nemogoče
Ali:
Lk 17,6
Gospod pa jim je dejal: »Če bi imeli vero kakor gorčično zrno, bi rekli tej murvi: ›Izruj se s koreninami vred in se presadi v morje,‹ in bi vam bila pokorna.

Vsi skupaj lahko od Boga izprosimo milost za vaše prošnje.
Hvala za vaš obisk in vašo molitev, naj vas Bog obilno blagoslovi.
Spodaj vpišite svoje prošnje. Vpiši samo svoje ime/vzdevek brez priimka!

(Prosim, da si ne spreminjate imena ali vzdevka, ker s tem mi dajete dodatno delo, da vaše prispevke odobrim.  Hvala, Administrator)

This entry was posted in Domov. Bookmark the permalink.

15.229 Responses to Prosim za molitev

 1. Slavica says:

  Prosim molite z mano za mojo hči, da se končno najde. Zelo sem zaskrbljena, saj se ne druži z pravimi ljudmi, napake je ne izučijo ampak jih ponavlja znova in znova. Molite da se končno spametuje.

  • Janez says:

   Konflikt lahko nudi staršem in najstnikom nove priložnosti za boljše odnose v družini
   Ne morete pričakovati, da bo vaš najstnik spoštoval vas ali vaša pravila, če mu vi ne izkazujete iskreno vsega spoštovanja in ljubezni ter zaupanja kot starš in vzgojitelj. Pomembno je, da spoštujete nenavadno razmišljanje najstnika, tudi če se ne strinjate z njim, saj šele odrašča in pridobiva razne izkušnje. Njegovo stališče je morda kratkoročno,egocentrično ali pa samo napačno,vendar se bo on zanj boril, kolikor jemogoče. Vaš odziv na njegov pogled mora biti spoštljiv in ne nasprotujoč, razumeti morate drugačno mišljenje, saj otrok odrašča in še ni formirana osebnost in dela tudi napake. Čeprav se njegova situacija ne sklada zvašimi pravili in je to pomembna stvar, ki je povezana z moralo ali z značajem, je prav, da rečete: »Razumem te, vendar se s tabo ne strinjam, zato ne bova šla potej poti. Poskusiva se še naprej pogovarjati o tem, da bom bolje razumel zakaj se tako počutiš.«Sprememba pride iz odnosa. Če medkonfliktom nenapnemo ušes, je zelo težko,če ne celo nemogoče, da bi se zgodila pozitivna sprememba. Bolj kot vse drugo, se trudim,da so linije v komunikaciji vedno odprte in da odnosi ostanejo neokrnjeni.Če gre za manjšo stvar,kjer se lahko vdam brez kompromisa, to tudi storim zato,da najstniki vedo, da jih poslušam. Ne želim,da bi mladi mislili, da jih neprestano podcenjujem ali pada imam gluha ušesaza njihov način razmišljanja. Oni morajo vedeti, da razumem njihove skrbi, da me skrbi za otroka, da mu hočem vse dobro, kajti če tega ni, nas bodo preslepili in prenehali govoriti ali pa bodo poskusili druge taktike,kot naprimer besnenje in izražanje jeze skozi odklonilno in trmato uporniško obnašanje, s čimer nič ne dosežemo.
   Konflikt lahko predstavlja čudovito priložnost za utrjevanje vaših vrednot in prepričanj na strpen in razumevajoč način. Vse stvari, o katerih ste doslej poučevali svojega otroka, so sedaj v središču, saj morate svoje vrednote vključevati v življenjske situacije. Morda se z njimi ne bo strinjal, lahko pa je to nek začetek. Ve da ima dom in starše, kamor se lahko vedno obrne in po pomoč. V,e da ga starši ljubijo. Konflikt vam lahko da možnost, da bolje spoznate svojega otroka in premislite kako zgraditi odnos v odraščanju otroka. Včasih so se otroci skozi konflikt pripravljeni bolj odpreti in izraziti samega sebe. Bodite pozorni, da skozi konflikt ne zaprete vdeh vrat, dovolite jim, da povedo,kako se počutijo in kaj mislijo ter zakaj. Mogoče bodo povedali stvari, ki jih v resnicine mislijo ali pa vas bodo šokirali, vendar ne pojdite v protinapad. Vedno bodite razumevajoči in pozitivni do svojega otroka. Vsi smo že izrekli besede, za katere siželimo, da jih ne bi.
   Najstniki to storijo pogosteje, ker se še niso naučili nadzorovati svojih čustev.Zato poskušajte razumeti pomen, ki se skriva za besedami in bodite prizanesljivi do besed, kiso bile dejansko izrečene, morda prehitro in nepremišljeno v afektu. Konflikt vam lahko kot staršem pokaže, kje se motite. To, da priznate svojo napako in poveste svojemu otroku, da ste spremenili svoje mišljenje zaradi tega, kar je povedal, lahko zelo veliko pripomore k poglabljanju in iskrenosti odnosa ter medsebojnemu zaupanju. Videli bodo, da jih cenite kot samostojneposameznike. Če se motite, to tudi priznajte.Če veste, da imate prav, pa se ne predajte zavoljo miru, ampak ljubeče vztrajajte in dajte tihi zgled. Zapomnite si, da se vse pozitivne stvari, ki jih lahkoprinese konflikt, uničijo,če se prikrade nespoštovanje iz katerekoli strani. Zato ne sme priti do kričanja,žaljivk in loputanja z vrati. Takoj, ko se to zgodi, morate pogovor prekiniti, dokler se čustva ne umirijo.
   Znanje glede ravnanja s konflikti, ki ga dobi od vas, bo potreboval skozivseživljenje. Svet odraslih bo od njega zahteval, da razreši stvari in konflikte z drugimi, zato mu morate dati podlago in tisto ogrodje, ki ga bo potreboval. Pokažite mu pot k pozitivnim odzivom na konflikt, saj bo tudi on nekega dne imel otroke.

   Predvsem pa molite in prosite Njega, da se stvari umirijo. Ohranjajte dober, zdrav odnos in naj bodo možnosti pogovora vedno odprte, tako boste rešili vsak konflikt, ki nastane v vaši družini. Pravilno odzivanje se začne z vero. Morate verjeti, da je Bog dovolj velik in Milosten ter dober, da»njim, ki ljubijo Boga, vse pripomore k dobremu«.

   Izvlečki iz prispevka na medmrežju Heartlight, Teksas, Mark Gregston, nastanitveni program za najstnike v stiski.

   • Janez says:

    Molitev staršev za otroke
    Gospod, zaupal si nama otroke. Vsakega od njih si ustvaril po svoje in vsak naju na svoj način potrebuje.
    Toda, Gospod, imava vsak svoj poklic in po napornem delu se jim je težko posvetiti. Čutiva nevarnost, da bi nanje stresala najino slabo voljo, ali da bi jih pustila brezbrižno letati okoli in bi se potem jezila, če bi zašli na kriva pota.
    Veva, Gospod, da naju najini otroci potrebujejo sproščena in odločna obenem. Potrebujejo očeta in mater, ki imata čas zanje in potrpljenje za vsakogar izmed njih, ki jih jemljeta resno tudi v malenkostih.
    Pokaži nama, Gospod, kdaj morava biti samo njim na voljo. Nočeva pozabiti, kaj sva kot otroka midva zahtevala od svojih staršev. Obvaruj naju oblastnosti. Daj, da močna roka, ki jo potrebujejo, ne postane trda.
    Gospod, ti veš, da jim pogosto dajeva slab zgled. Obvaruj naju domišljavosti, da bi hotela vedno veljati za nepogrešljiv vzor. Daj nama poguma, da bova vedno odkrito priznala svoje napake. Daj, da v naši družini beseda »odpuščanje« ne bo nekaj neznanega. Pomagaj otrokom, da se bodo naučili odpuščati tudi svojim staršem.

    Molitev mladostnika za starše
    Gospod Bog, ti veš, da si včasih predstavljam zakonsko in družinsko življenje drugače kot moji starši. Na mnoga vprašanja ljubezni in vzgoje otrok gledamo jaz in moji vrstniki drugače in bolj sproščeno. Naši pogledi se nam zdijo boljši in pravilnejši kot prepričanje naših staršev.
    Toda prosim te, Gospod, pomagaj mi, da se bom brez predsodkov približal svojim staršem, da bom odkrit in iskren do njih in jih skušal vedno znova razumeti, čeprav so drugačnega mnenja kot jaz.
    Pomagaj mi, da ne bom vedno ponavljal pripomb na njihov račun, kot da bi bili na svetu samo zaradi mene. Z obzirnostjo in pripravljenostjo naj sprejmem tudi njihove nasvete.
    Daj mi moč in uvidevnost, da kaj pripomorem k temu, da bosta moj oče in mati našla dovolj časa zase, in da bi se njuna medsebojna ljubezen, kateri dolgujem življenje, ne bo ohladila po moji krivdi.

    Gospod prosim pomagaj nam, da se bomo iskreno spoštovali v družinah in imeli radi.

  • Emilija says:

   Hvaljen Jezus prosim za molitev za mojega sina da bi se ozdravil na uckah bil je ze 2x operiran in se mu vid slabsa star je 51 let ima druzino pa na zalost malo malo veruje molim za njega da bi zopet po stal bolj veren in prosim sv.Moniko in vas, da mi pomagate Bog vam povrtni

 2. Janez says:

  Molitev: Rad bi imel Moč, da bi odpustil sebi in drugim, ki so me prizadeli
  Moj oče,
  Slavim te in častim te. Z vsem mojim srcem in z vso mojo dušo.
  Zaradi tebe, Gospod, lahko ljubim in čutim ljubezen.
  Zaradi tebe lahko uživam to življenje v vsem, kar mi ponuja.
  Ti si tisti, ki vodiš moje korake, hodiš pred menoj, ko mi kažeš pot, in za menoj,
  ko popravljaš moje napake.
  Ti veš, kako šibek sem včasih, kako sopiham, ko se vzpenjam skupaj s teboj.
  Vidiš v moje srce in poznaš moja hrepenenja.
  Včasih te odrinem, ker mislim, da te ne potrebujem več in da bo pot brez Tebe lažja.
  Takrat stopiš ob stran in pustiš, da kakšen korak naredim sam in da pozabim in odpustim krivice.
  Toliko, da spoznam, kako zelo izgubljen sem brez Tebe, ko pogrevam zamere v sebi.
  Ampak ko sem sam, delam napake, vrtim se okrog svoje osi, prizadanem sebe in
  druge in dopustim, da tudi drugi prizadenejo in/ ali ranijo mene.
  In šele ko sem zagrenjen in malodušen, se spomnim, da sem se odločil hoditi brez Tebe.
  Takrat pritečem nazaj, poln jeze, zamer in neodpuščanja poln zamer in napetosti.
  Dobro vem, moj Gospod, da svoje srce lahko očistim in umijem le pri Tebi.
  Zato te danes prosim za milost in dar odpuščanja.
  Rad bi odpustil samemu sebi za vse, s čimer sem prizadel druge ljudi.
  Vem, da si do mene mnogo bolj milosten in prizanesljiv, kot sem sam do sebe.
  Daj, da bom na sebe zmogel gledati s Tvojimi očmi in odpustil in pozabil na vse.
  In Bog, prosim te, da bi zmogel odpustiti vsem ljudem, ki so me ranili in prizadeli.
  Tudi na vse te ljudi bi rad gledal s Tvojimi očm in jih razumel.
  Ti poznaš njihova srca, poznaš njihovo življenje, veš od kod prihajajo in
  veš zakaj ravnajo tako kot ravnajo.
  Tako kot si milostljv do mene, tako milostljiv si tudi do njih.
  Rad bi ti bil podoben v tem!
  Odpuščam sebi in drugim in se osvobajam grenkobe, jeze, zamere in malodušja,
  ki ga čutim do tistih, ki so me prizadeli.
  S tem osvobajam sebe in osvobajam tiste, ki so me prizadeli.
  Nakloni jim odpuščanje, mir, ljubezen in usmiljenje, kot si vse to naklonil meni.
  Podari nam vsem Milost Dobrote in Ljubezni, da gremo po Poti k Tebi.
  Hvala ti za ta dar, Gospod, hvala!
  Amen.

  In odpusti nam naše dolge., kakor tudi mi odpuščamo svojim dolžnikom, uči Jezus naš Odrešenik. Kako lepo in občuteno nas nagovarja in uči Gospod. Res Besede Večnega življenja imaš Gospod, zato Ti bomo sledili in se učili Tvojih naukov, da bomo tudi mi dobri Ljudje in dobri Kristjani.

  Operando italijansko pomeni Bog dela – zdravi, rešuje, podarja, se daruje, ustvarja – prav ta trenutek!
  Misijonarji Operando na medmrežju.

 3. Janez says:

  Molitev k Svetemu Duhu za Binkošti in med letom

  Sv. Duh, darovalec življenja Sveti Duh, darovalec življenja,
  Sveti Duh, trikrat Sveti, dopusti, da tudi jaz rastem v ljubezni,
  da spoznam Boga in dosežem njegovo Kraljestvo.
  Podeli mi duha pobožnosti, da bo moj duh rasel po načelih svetnikov
  in da bodo moje misli enake tvojim mislim, moja dela tvojim delom,
  ki so vsa čista in sveta. Sveti Duh pobožnosti, vedno tako sijajen, pridi k meni
  in odeni mojega duha v čistost, da bom ugajal Božjim očem.
  Obdaj mojo dušo z živim Duhom, da bom služil Presveti Trojici s spoštovanjem in dostojanstvom.
  Naj umrem svoji pristranskosti, svoji mlačnosti, mrtvilu in svojim željam.
  Pridi in me oživi v tvoji čistosti. Oskrbovalec sadov z drevesa življenja, večna Radost,
  podeli mi svojega Duha, da postanem bližnji Presvete Trojice in dedič tvojega kraljestva.
  Naj moj jezik okusi to, kar je najbolj čisto v Božji svetlobi, trikrat sveti,
  in da použijem tistega, ki je dejal: Jaz sem kruh življenja.
  Sveti Duh življenja, trikrat Sveti, podari mojemu duhu popolnost v nauku Duha pobožnosti,
  da spoznam, kako s strahospoštovanjem gledati to, kar je resnično meso in resnična hrana,
  kar je resnična kri in resnična pijača, zato, da bi živel v Očetu, Sinu in Svetem Duhu,
  Troedinem Enem. Daj, da moja duša živi za tvoje namene, ki so Sveti in Odrešenjski,
  in ki najbolj ugajajo tvojim očem. Z vstopom v mojo dušo me bo tvoj Duh pobožnosti
  spremenil v predanega in gorečega služabnika.
  Zvezda moje duše, podari mi pobožnost svojih svetnikov,
  da obdržim tvoje zakone v svetosti. Velikodušno se pokaži moji grešni duši,
  da me spomniš, kako me nepokvarjenost približa Troedinemu Bogu,
  vsemogočnemu in presvetemu, tako da nič nečistega ne najde poti do mene.
  Amen

  Molitve na medmrežju

 4. Mitja says:

  Prosim za molitev mojemu bratu, da bi se čimprej rešila razveza v zakonu. Žena ga je v zakonu prevarala z nosečnostjo z drugim moškim.

 5. Alenka says:

  Ljubi Jezus … prosim usliši mojo prošnjo – mojo molitev … molim za zdravje za ozdravljenje mojega očeta … daj mu moči in svojo ljubezen da premaga bolezen v telesu …molim tudi za vse domace za vse bolne in pomoci potrebne. Pomagaj nam s tvojo ljubeznijo. Amen!

 6. Janez says:

  Bog te želi objeti —da bi ti podaril upanje, ti pokazal resnico in obnovil tvojo vero. Ko iščemo usmiljenje, želimo iti z Jezusom na pot odkrivanja samih sebe. Želimo prejeti milost odpuščanja grehov in želimo pripraviti svoje srce na ta dar. Upamo, da odkrijemo, koliko ljubezni, vere in upanja nosimo v sebi; koliko prostora v svojem življenju namenjamo Bogu in koliko ga ohranjamo samo zase; koliko smo odprti za svoje bližnje in koliko živimo dejanja usmiljenja, ki nas jih uči Jezus.Gospod, prosimo te, podari nam milost, da spoznamo svoje srce. Naj nas tvoj Duh napolni z razumevanjem skrivnosti našega življenja, da bomo pripravljeni na srečanje s tvojo milostjo, ki nas prenavlja.
  Medmrežje

  Kdor je prežet z ljubeznijo, je tudi poln upanja in vere. Zaupa življenju, zaupa Bogu in ljudem. Ve, da bo njegovo življenje uspelo. Ima tudi zaupanje v ljudi. Trdno stoji na realnih tleh. Tudi razočaranja ga ne morejo iztiriti. V svoji minljivi ljubezni hrepenimo po polni ljubezni, na katero se lahko zanesemo, ki nikoli ne mine, ki vse prenese. In ob tem le slutimo, da je končno to samo Božja ljubezen, ki vsem človeškim ljubeznim podarja to trdnost. Naše življenje na tem romanju ne more biti brez skušnjav, ne napredek brez preizkušenj. Nihče namreč sebe ne spozna, če ni skušan, tudi ne more prejeti plačila rešitve, če ni zmagal, zmagati pa ne more, če se ni bojeval; boriti se pa more samo, če ima v življenju nasprotnike in preizkušnje (sv. Avguštin).

 7. Miro says:

  JEZUS V VELIKODUHOVNIŠKI MOLITVI: “DA BI BILI VSI ENO, KAKOR SI TI, OČE, V MENI IN JAZ V TEBI, DA BI BILI TUDI ONI V NAJU, DA BO SVET VEROVAL, DA SI ME TI POSLAL.” (Jn 17,21)

  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Jn+17%2C20-26&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

  Gospod Jezus nam v velikoduhovniški molitvi govori: “Da bi bili vsi eno, kakor si ti, Oče, v meni in jaz v tebi, da bi bili tudi oni v naju, da bo svet veroval, da si me ti poslal. ” Slavimo Jezusa in ga prosimo, da nas razsvetli v srcu, da bi v polnosti umevali Božjo besedo in po njej tudi živeli. Prosimo ga, da bi vsi bili med seboj eno v ljubezni, to je v bratovskem služenju drug drugemu, in sicer tako, kakor sta v ljubezni eno On in Oče, da bi tako bili tudi mi v ljubezni eno z njima.

  Božjemu usmiljenju ponovno priporočimo vse obiskovalce te spletne strani, posebej najbolj preizkušane sestre in brate, ter tiste, ki močno hrepenijo po osebnem srečanju z Njim. Molimo za luč in moč, da bi vsi ljubili in slavili Gospoda ter spolnjevali Božjo voljo v bratskem služenju drug drugemu. Zgodi se presveta Božja volja!

  Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, zaupamo vate!

 8. bojevnik says:

  Prosim za molitev za moje zdravje, zaradi katerega imam probleme v službi. Prosim za službo, da se zgodi tvoja volja. Če je Tvoja volja, mi daj motivacijo v službi, ali pa mi daj drugo službo. Hvala Jezus, hvala vsem, ki molite. Naj vam On obilno povrne !

 9. Janez says:

  PRISLUHNIMO SI MATERE TEREZE iz KALKUTE
  Ko te prosim, da me poslušaj,
  ti pa me napadeš z nasveti,
  nisi uslišal moje prošnje.
  Ko te prosim, da me poslušaj,
  ti pa mi začneš pojasnjevati,
  zakaj naj se ne bi počutil kot se,
  gaziš po mojih občutkih.
  Ko te prosim, da me poslušaj,
  ti pa meniš, da moraš nekaj narediti,
  da bi rešil mojo težavo,
  se mi izneveriš, pa naj zveni še tako čudno.
  Poslušaj!
  Prosim te le, da me poslušaš.
  Ne govori in ne deluj – samo poslušaj.
  Naj nikoli nihče ne pride k tebi,
  da ne bi odšel srečnejši in boljši.
  Bodi živ izraz Božje prijaznosti:
  prijaznosti na obrazu,
  prijaznosti v očeh, prijaznosti v nasmehu.
  (MATI TEREZA)

  … velikokrat poslušamo, pa ne slišimo … tako otrok, partnerjev, staršev, prijateljev … in tudi oni nas … si je res tako težko prisluhniti?

 10. Janez says:

  Moj Gospod, prosim te, da odstraniš vse…
  »Moj Gospod, prosim te, da odstraniš vse,
  kar ločuje mene od Tebe in Tebe od mene.
  Odstrani vse, kar me dela nevrednega
  Tvojega pogleda, Tvoje roke in Tvoje graje,
  Tvojih besed in pogovora s Teboj,
  Tvoje dobrotljivosti in ljubezni.
  Odvrni od mene vsako zlo, ki me ovira,
  da Te ne vidim,
  Te ne slišim,
  Te ne okušam,
  Te ne vonjam
  in se Te ne dotikam v globini Moje Duše;
  da se Te ne bojim
  in nisem dovolj pozoren na Tebe;
  da Te ne poznam dovolj,
  da Te ne ljubim dovolj,
  in te zato nimam kot želim;
  da se ne zavedam popolnia Tvoje navzočnosti
  in se Te ne razveselim, kot bi se lahko, da bi našel Mir in Ljubezen Očeta.
  Vse to prosim zase in si goreče želim od Tebe.
  Amen.«
  (sv. Peter Faber, medmrežje)

  Imeti – dajati
  To, kar imaš, te loči od drugega;
  to, kar daš,
  te združi z drugim.
  Ko imaš stvari, daješ stvari;
  ko nimaš več ničesar,
  daješ samega sebe.
  Le tedaj resnično ljubiš.
  Kajti človek je to, kar daje.
  Kdor nima ničesar daje samega sebe:
  zna ljubiti
  in živi za drugega,
  da bi drugi živel z njegovo pomočjo.
  (Silvano Fausti, medmrežje)

  Lep je Božji Svet in polno je lepih stvari in čudes, le spregledati moramo in ne le gledati ne da bi videli.

 11. Janez says:

  Družinska molitev
  Gospod Bog, blagoslovi naš dom.
  Naj bo kraj tvojega miru.
  Naj v njem ne vlada sovraštvo, ampak ljubezen,
  naj v njem ne bo nesloge, temveč edinost.
  Namesto užaljenosti in krivice naj bo v njem odpuščanje.
  Zmota naj se umakne resnici, vera naj premaga dvom.
  V njem naj ne bo tesnobe, ampak upanje,
  naj ne bo teme greha, ampak luč tvoje milosti,
  naj ne bo žalosti, ampak veselje.
  Naj ne bo bolezni, temveč dušno in telesno zdravje.
  Tvoj blagoslov naj nas spremlja na poti v tvoj nebeški dom.

  Amen.

  Lepa molitev za družine nammedmrežju.

 12. Miro says:

  JEZUS V VELIKODUHOVNIŠKI MOLITVI: “POSVETI JIH V RESNICI; TVOJA BESEDA JE RESNICA.”
  (Jn 17,17)

  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Jn+17%2C11-19&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

  V Jezusovem imenu se tudi mi obrnimo na našega nebeškega Očeta in ga v molitvi ponižno prosimo, naj nas posveti v resnici, kajti Njegova beseda je resnica. Priporočimo se Mariji za pomoč, da bomo naše bližnje ter druge sestre in brate, s katerimi se srečujemo v življenju, ljubili z ljubeznijo Očeta in Sina.

  V naročje Božjega usmiljenja položimo prošnje za molitev na tej spletni strani – zadnji zapisi pod: Tanja, Mirjam, andreja, andrejaa … Naj žarki Božjega usmiljenja posvetijo v srce vsakega obiskovalca te spletne strani, da bi vsak v srcu začutil močno hrepenenje in željo po življenju v resnici, ki je v Gospodu Jezusu Kristusu. On sam pravi o sebi: »Jaz sem pot, resnica in življenje. Nihče ne pride k Očetu drugače kot po meni.” (Jn 14,6)

  Božje usmiljenje, ki izviraš iz Presvetega Srca Jezusovega, zaupamo vate!

 13. andrejaa says:

  Prosim za ugodno razrešitev težave, ki je nastala v zvezi z našo družino in domov.
  Hvala in Bog pomagaj.a

 14. andreja says:

  Prosim ljubi Bog Oče, Jezus in Sv.Duh, prosim za pomoč moji družini, ki se je znašla v težavah. Jeza, strah, pomanjkanje vere….. Prosim pošlji svojega duha moj Gospod in nas napolni z živo vero, ljubeznijo, mirom, veseljem do življenja, pogumom…. vse to naj pride po božje, od Tebe, ki si pot, resnica in življenje…. Ljubi Jezus vse izročam tebi, kar je v nas, v naših dušah. Pomagaj razrešiti težave, ki nas vse bolj vlečejo k tlom. Včasih se mi zdi, da ne vidim več sonca in nimam upanja. Prosim pomagaj, ker mi je res težko (vsej družini) in ne najdemo poti ven. Prosim za molitev vse molivce.
  Hvala vsem in Bog z nami vsemi. Hvala dobri Bog, ker si in ker se v stiski lahko obrnem nate. Hvala za mojo družino. Amen

 15. Mirjam says:

  Vsemogočni Bog vate zaupam. Stoj mi ob strani, da izpeljem začrtane naloge. Molim in prosim za vse v stiskah, hvala Dobri Oče.

 16. Tanja says:

  Naj gre ta kelih trpljenja mimo mene Gospod. Prosim te in hvala ti.

 17. Miro says:

  BOŽJA BESEDA: “DAL SI MU OBLAST NAD VSEMI ŽIVIMI BITJI, DA BI DAL VEČNO ŽIVLJENJE VSEM, KI SI MU JIH DAL” (Jn 17,2)

  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Jn+17%2C1-11&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

  Molimo: Slava tebi, Jezus, ki se obračaš na nebeškega Očeta in nam ga milostno razodevaš v velikoduhovniški molitvi. Razodevaš nam, kaj je večno življenje. Pomagaj nam, da se bo vsak srečal s Teboj v prijateljstvu in ljubezni. Hvala Ti, ker nas z božjo ljubeznijo nenehno spremljaš in nam pomagaš na naši poti v večno življenje. Slava tebi, Jezus, zdaj in vekomaj!

  V duhu zaupanja v Njega, ki nam prinaša ozdravljenje in odrešenje za večno življenje, prosimo za vse dušno in telesno trpeče ljudi, da bi se vseh dotaknili žarki Božjega usmiljenja ter v njihovih/naših srcih prižgali mogočen ogenj Svetega Duha. Ponovno našemu Odrešeniku Jezusu in Devici Mariji priporočimo vse osebe na tej spletni strani; v zadnjem času so prošnje zapisali Helena, Mata, Dr, Kristina …

  Gospoda Jezusa ponižno prosimo za njihovo/naše spreobrnjenje, za vero, upanje, ljubezen, za odpuščanje, spravo, ozdravljenje in kar je najpomembnejše za odrešenje. Pri tem nam Jezus podarja velike darove neprecenljive vrednosti – svete zakramente (sv. krst, sv. birma, sprava oz. spoved, sv. evharistija …). Naj se zgodi presveta Božja volja!

  Božje usmiljenje, ki izviraš iz Presvetega Srca Jezusovega, zaupamo vate!
  Božje usmiljenje, ki vedno in povsod spremljaš vse ljudi, zaupamo vate!

 18. KRISTINA says:

  Gospod besede bolijo , bolijo…… Tudi ti si šel čez vse obsodbe še več ljudi, ti si bil močen in si verjel, zaupal si svojemu Očetu. Glej Gospod jaz pa obupujem podnevi in ponoči razmišljam kaj bi in kaj ne. O Gospod najraje bi zapustila vse to, nevem kaj bi naredila…. Tiho sem Gospod poslušam obsodbe poslušam ne odgovarjam….. Vse me zelo teži…. Prihajam k tebi….. Gospod ti me objemi….V tišini, brez besed…. Bodi mi oče,mati, mož brat, otrok, bodi mi vse …… Samo prosim te objemi me, takšno kot sem sedaj nemočno, brez prihodnosti, brez želja, solzna…..Gospod samo ti me objemi…….

  • Hvala says:

   Spoštovana Kristina!
   Dr. Ivančič teolog lepo opisuje v knjigah, da je obup pomanjkanje nevere v Boga. Hudobni duh napada na vsakem koraku človeka in mu seje obup, da bi ga odvrnil od Boga. Temu se je treba upreti tako kot se je Jezus, k0 ga je skušal, upremo se mu z Božjo Besedo. Na glas recite recimo ,Gospod je moj pastir, kajti on me vodi in varuje, zato mi nič ne manjka (prim.Ps 23,1), in drugo. Vsak dan berite Božjo Besedo. Lester Sumrall , misijonar, ki je napisal knjigo -“Tvoja vera lahko spremeni svet” pravi, da vera in žrtev gresta z roko v roki in se jih ne da ločiti. Brez žrtve ni nič . Če ste svoje življenje izročila Jezusu, potem ga On vodi, zakaj potem skrbite? Prepustite, da On vodi življenje. Odpovejte se svojemu nadzoru nad življenjem in situacijami, saj ima On plan za vsakogar. Jezus pravi, da sta dve poti, ozka in težka , ki je pot v Nebesa in široka in tlakovana v pogubo. Prosite Jezusa, da vam da moč, da vzdržite v situaciji, potem boste čisto mirna. Jezus pravi, da naj vse skrbi preložimo na njega, vsaka stiska bo rešena v času, ki je določen od Boga. Poglejte Svetnike in njihovo življenje, kaj vse so dali skoz v življenju. Prosite za moč in pogum in vedno vprašajte Jezusa, kaj je njegova volja, ne vaša, ampak NJEGOVA. Po njegovi volji je potrebno živeti. Božje usmiljenje, ki si višje od nebes, vate zaupamo.

   • Hvala says:

    Pripis ga. Kristina!
    Ali se je Jezus izognil svojemu križu, obsojanju, podtikanju, itd. , ne sprejel je trpljenje in dal svoje življenje za vse nas, pa še molil je za tiste, ki so ga pribili na križ. Molite za vse tiste, ki vas zmerjajo, obrekujejo, obsojajo, opravljajo, kažejo napake itd… za vse te tudi molite.

    • Hvala says:

     Pripis ga. Kristina!
     Popravljam stavek, zgoraj naveden, da ne bo pomote, obup je pomanjkanje VERE V BOGA.
     Božje usmiljenje, ki zaobjemaš ves svet vate zaupamo.

     • KRISTINA says:

      Že ves čas se sprašujem zakaj sem 2x iztrgana iz smrti (imela sem enkrat poškodbo sem bila v komi in enkrat karcinom zelo visokem stadiju), zakaj nisem šla v misijone in sem danes tukaj???? Zakaj so mi starši umrli in sem bila pri dediščini oškodovana -dediščina mi ne pomeni nič ampak vse propada, ker nas je veliko lastnikov na eni zemlji, z nikomer se ne da nič zmenit. In na koncu zakaj sem tukaj, kjer nisem zaželena, kjer zame ni lepe besede….. Imam samo Boga, kateremu lahko zaupam in molim in se z njim pogovarjam, a včasih zaupanje omaja in se pojavi zakaj???

     • Hvala says:

      Spoštovana ga. Kristina!

      Pogovor z Bogom je branje Svetega Pisma, to pomeni, da nam dobesedno govori Bog, vodi nas Sveti Duh, vsaki dan se pogovarjajte z Bogom, pokazal vam bo čudovita razodetja. Zato vam priporočam tudi knjižico , ki jo je napisal Vojtech Kodet, devetdnevnica K SVETEMU DUHU, ki vas bo tudi uvedel v Resnico. ta vas bo uvedel v vso Resnico. Čudovito.
      Brez pogovora z Bogom in popolnega zaupanja v Njega -, človek ne more živeti. Bog je začetek in konec,- alfa in omega vsega. Berite v Svetem Pismu JOB, Gospod razodeva Jobu svoje znanje, svojo moč . Mi ljudje smo ustvarjena bitja in gledamo z človeškimi očmi, prosite Gospoda, da vam da pogledati z Božjimi očmi. Berite Psalme.

      Najprej Bogu vse povejte, izročite, On bo že vedel, kaj je vam za narediti, poslal bo pomoč preko ljudi, On vas bo pripeljal do rešitve, mi sami ljudje ne moremo popolnoma ničesar brez njegovega dovoljenja.

      Bog ima za vsakega človeka svoj načrt, rešitev, potrebno je vztrajati, imeti pogum, vero, odločnost, kadar nas vzgaja je potrebno vse vzdržati, saj pravi prerok Sirah (Sir 2) –
      otrok, če se približuješ, da bi služil Gospodu, pripravi svojo dušo na preizkušnjo. Vzravnaj svoje srce in vztrajaj, ne prenagli se v trenutku spopada. Njega se drži in se ne umikaj, da boš nazadnje povišan. Vse, kar pride nadte, sprejmi, potrpi, kadar te doleti ponižanje, zakaj v ognju se preizkuša zlato, tisti, ki so Bogu po volji, v peči ponižanja. (V bolezni in revščini se zanašaj nanj.) Zanašaj se nanj, pa se bo zate zavzel, uravnavaj svoja pota in upaj vanj….itd

      Božje usmiljenje izraz njegove največje moči, vate zaupamo.

 19. Janez says:

  Gospod Bog v zakonu imam/va težave. Prosim/va vsemogočnega Boga, naj nama da luči, da bi se videla takšna, kot v resnici sva.
  Pomagaj nama iz dneva v dan rasti v medsebojnem poznavanju in ljubezni, obenem pa nama razvijaj zmožnost, da ljubiva in sva ljubljena ter si odpuščava in se pobotava. Pomagaj nama Gospod, da odkrijeva in izkoreniniva vsake znake sebičnosti, napuha in preračunljivosti tistih skritih sovražnikov zrelosti in ljubezni ter da obnoviva najino zakonsko zvezo v Ljubezni zakoncev. Pokaži nama, kako bova v rasti medsebojne ljubezni drug drugega izpolnjevala in uresničevala ter bila srečna in zadovoljna v miru in slogi.
  Amen

  Prosite in se vam bi dalo.

 20. Janez says:

  Molitev k Svetemu Duhu pred binkoštno nedeljo
  Pridi, Sveti Duh, poglej vsa ta občutja,
  ki se včasih dvignejo v moji notranjosti.
  Poglej mojo živčnost, porajanje jeze,
  agresivne odzive,
  mnoge trenutke, ko se razburim in razjezim
  in se razžalostim zaradi stvari,
  ki mi jih rečejo, ali zaradi storjenih krivic in napak
  in nepopolnosti drugih.
  Pridi kot nežen dež
  in osveži mojo notranjost,
  da me ne bo žgala
  in ne bom zbolel zaradi teh napetosti.
  Pridi kot lahen vetrič,
  ki se nežno dotika in vrača mir,
  pridi kot nežna glasba, ki me od znotraj umirja,
  pridi kot ljubezen in nežnost,
  ki mi pomagata razumeti druge.
  Zakaj bi si želel napetosti, živčnosti in jeze?
  Pomagaj mi, da bom uporabljal svoje moči
  za dobre stvari, ker jih ne želim zapraviti
  za pritoževanje in nesmiselno trpljenje.
  Pridi, Duh ubranosti in spokojnosti.
  Pridi, da bom vedno izbral ljubezen,
  dialog in prijateljstvo.
  Pridi, da se bom znal odzvati z ljubeznijo,
  da bom mogel premagovati zlo z dobrim.
  Kajti ljubezen je vedno najboljša pot.
  Pridi, Sveti Duh. Amen.

  Iz knjige 5 minut s Svetim Duhom Victorja Manuela Fernándeza.

 21. Janez says:

  Da bi si povrnili notranji mir
  Moj Oče!
  Zdaj, ko so potihnili glasovi in ugasnili vsi kriki,
  sem tu, ob postelji, in moja duša se dviga k tebi, da ti reče:
  verujem vate, zaupam ti in te ljubim z vsemi svojimi močmi.
  Slava ti, Gospod!
  V tvoje roke izročam utrujenost in boj,
  veselje in razočaranja tega dne, ki se končuje.
  Če sem bil nepotrpežljiv,
  če so v meni prevladovali sebični vzgibi,
  če sem dal prostor jezi ali žalosti, oprosti, Gospod!
  Bodi usmiljen z menoj.
  Če sem bil nezvest, če sem govoril v prazno,
  če sem se prepustil nestrpnosti, če sem bil komu trn v peti, oprosti, Gospod!
  To noč ne želim zaspati, ne da bi čutil v svoji duši
  gotovost tvojega usmiljenja,
  tvojega sladkega, popolnoma zastonjskega usmiljenja.
  Gospod! Zahvaljujem se ti, moj Oče,
  ker si bil sveža senca, ki me je pokrivala ves ta dan.
  Zahvaljujem se ti, ker si, neopazen, nežen in objemajoč,
  v vseh teh urah pazil name kot mati.
  Gospod! Okoli mene je vse že tiho in mirno.
  Pošlji angela miru v to hišo.
  Umiri moje živce, pomiri mojega duha,
  sprosti moje napetosti.
  Preplavi moje bitje s tišino in umirjenostjo.
  Bdi nad menoj, dragi Oče,
  medtem ko se v zaupanju pogrezam v sen
  kot otrok, ki veselo spi v tvojem objemu.
  V tvojem imenu, Gospod, bom mirno počival.
  Amen.

  Avtor molitve, objavljene v molitvenem priročniku Srečanje, je brat Ignacij Larrañaga.

  Gospod nakloni nam prosim Milost, da si povrnemo spet duhovni Mir in Počitek. Hvala Oče.

 22. Helena says:

  Ljubi Jezus ,prosim pomagaj mi v tej neskončni stiski! Zaupam Vate!

  • Janez says:

   Človek, vse izroči v Božje roke in Mu zaupaj
   Včasih moramo prositi Boga, da odstrani naše probeme in strahove, da nam pomaga živeti mir, po katerem tako zelo hrepenimo. Da zaživimo brez pritiska tolikih stisk in težav, ki jih prinaša življenje. Vse okoli nas se odvija prehitro, življenja ne obvladujemo in to nas navdaja s strahom in bolečino. Strah nas je, da bi izgubili to, kar trenutno imamo. Strah nas je, da bi se nam življenje kakorkoli zapletlo in da bi zboleli. In ravno to je težava našega bivanja: neprestano omahovanje, razni strahovi, bivanjski dvomi ali strah pred življenjem, čeprav imamo Njega, ki nas daje Odrešenje, Moč in Upanje. Zato se zdi bolj pametno podati k Njemu in poiskati Njegovo pomoč, saj sam ne moreš vsega narediti. Z Njim pa lahko. Kakšno bi bilo naše življenje, če bi se pogumno postavili nasproti dvomom in stvari ne opuščali zaradi strahu?

   Gospod,
   želim živeti brez strahov.
   S tisto sveto nenavezanostjo,
   ki je danes še ne premorem.
   Želim rasti in biti vedno bolj Tvoj,
   a res ne vem, kako naj se odtrgam od svojih strahov.
   Zato ti danes izročam prav vsakega posebej od Ljudi:
   (se jih v mislih spomnim in jih naštejem)
   Jezus, močno me objemi, da bodo moji strahovi izginili.
   In me spremljaj, Gospod, da bom znal biti pogumen.
   Tako mi pomagaj utrditi pogum, da bom lahko Dober Človek in Kristijan,
   ki z ljubeznijo objame vsakdanji križ problemov in težav, ki nas pestijo.
   Jezus, prosim te, reši me vseh mojih težav in spon, naj bom vse bolj Tvoj.
   In nauči me Ljubiti in Odpuščati tako, kot Ljubiš in Odpuščaš Ti.

   Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila portugalska izdaja Aleteie.

   Vse okrog nas se dogajajo Čudeži, če le imamo oči, da jih vidimo in Verujemo

   Naj vas s pomočjo te molitve v prihodnjih dneh razsvetli Sveti Duh
   Če bi imeli močno vero, živo vero, če bi bili drzni v oznanjevanju Kristusa drugim ljudem, bi z lastnimi očmi videli čudeže, kakršni so se dogajali v času Apostolov. Tudi danes slepi, ki so izgubili sposobnost, da bi se ozrli proti nebu in premišljevali o čudovitih Božjih delih, znova spregledajo, hromi in pohabljeni, ki so bili zvezani zaradi svojih poželenj in katerih srca so pozabila, kako ljubiti, so znova svobodni. Gluhim, ki niso želeli poznati Boga, se povrne sluh. Nemi, katerih jeziki so bili zvezani, ker niso želeli priznati svojega uničenega življenja, znova spregovorijo.
   Ne pozabimo, da je Sveti Duh še vedno z nami in lahko močno vpliva na naše življenje ter življenja ljudi, ki jih poznamo in jih imamo radi. Duhovna spreobrnjenja in ozdravljenja nam razkrivajo Božjo moč in ljubezen in nam zagotavljajo, da je tu, pripravljen vstopiti v naše srce in nas preoblikovati, če bi mu le to dopustili in verovali. Zato moramo stopiti v osebni stik z Bogom in Moliti k Njemu ter vztrajati v Prošnji.
   Aleteia medmrežje et altro

 23. Mata says:

  Dobri bog in nasa predraga mati Marija, prosim pomagajte mi, da dobim sluzbo. Tako nemorem vec. Prosim, pomagajte.

  • Administrator says:

   Draga Mata začnite se vsak dan večkrat zahvaljevati za službo, ki vam bo dana. Ne izbirajte službe ampak prvo, ki vam jo ponudijo sprejmite.

 24. janez says:

  Prosim za molitev, da se pozdravim in rešim odvisnosti. hvala

 25. Janez says:

  Molitev: Sveti Duh, darovalec življenja

  Sveti Duh, darovalec življenja,
  Sveti Duh, trikrat sveti,
  dopusti, da tudi jaz rastem v ljubezni,
  da spoznam Boga in dosežem njegovo Kraljestvo.
  Podeli mi duha pobožnosti,
  da bo moj duh rasel po načelih svetnikov
  in da bodo moje misli enake tvojim mislim,
  moja dela tvojim delom, ki so vsa čista in sveta.
  Sveti Duh pobožnosti, vedno tako sijajen,
  pridi k meni in odeni mojega duha v čistost,
  da bom ugajal Božjim očem.
  Obdaj mojo dušo z živim Duhom,
  da bom služil Presveti Trojici
  s spoštovanjem in dostojanstvom.
  Naj umrem svoji pristranskosti,
  svoji mlačnosti, mrtvilu in svojim željam.
  Pridi in me oživi v tvoji čistosti.
  Oskrbovalec sadov z drevesa življenja,
  večna Radost, podeli mi svojega Duha,
  da postanem bližnji Presvete Trojice
  in dedič tvojega kraljestva.
  Naj moj jezik okusi to, kar je najbolj
  čisto v Božji svetlobi, trikrat sveti,
  in da použijem tistega, ki je dejal:
  Jaz sem kruh življenja.

  Sveti Duh življenja, trikrat sveti,
  podari mojemu duhu popolnost v nauku Duha pobožnosti,
  da spoznam, kako s strahospoštovanjem
  gledati to, kar je resnično meso in resnična hrana,
  kar je resnična kri in resnična pijača,
  zato, da bi živel v Očetu, Sinu in Svetem Duhu,
  Troedinem Enem.
  Daj, da moja duša živi za tvoje namene,
  ki so sveti in odrešenjski,
  in ki najbolj ugajajo tvojim očem.
  Z vstopom v mojo dušo me bo tvoj Duh pobožnosti spremenil
  v predanega in gorečega služabnika.
  Zvezda moje duše, podari mi
  pobožnost svojih svetnikov,
  da obdržim tvoje zakone v svetosti.
  Velikodušno se pokaži moji grešni duši,
  da me spomniš, kako me nepokvarjenost
  približa Troedinemu Bogu,
  vsemogočnemu in presvetemu,
  tako da nič nečistega ne najde poti do mene.
  Amen.

  Molitvenik Življenje v Bogu

  Jezus govori: »Molimo:
  Sveti Duh, izlij se na nas, obnovi nas!
  Naše duše napolni s svojo Ljubeznijo.
  Počij v naših izmučenih dušah in nam podeli Mir.
  Skrij nas pod svoje peruti in nas obvaruj vsega zla.
  Ponižaj nas in nas vodi v svoji Luči, da bi mogli
  spoznati tvoje želje in jih izpolniti.
  Amen. «

  Pridi, Gospod, pridi k nam.

 26. Administrator says:

  Međugorje, sporočilo Kraljice miru, po vidkinji Mirjani 2. 6. 2019:

  “Dragi otroci, samo čisto in odprto srce bo storilo, da zares spoznate mojega Sina in da bodo vsi tisti, ki ne poznajo Njegove ljubezni, le to spoznali po vas. Samo ljubezen bo storila, da boste dojeli, da je ljubezen močnejša od smrti, ker je prava ljubezen premagala smrt in jo izničila. Otroci moji, odpuščanje je vzvišena oblika ljubezni. Vi, apostoli moje ljubezni, morate moliti, da bi bili močni v duhu in bi mogli dojeti in odpustiti. Vi, apostoli moje ljubezni, z razumevanjem in odpuščanjem dajete zgled ljubezni in usmiljenja. Da bi zmogli dojeti in odpustiti je dar, za katerega je treba moliti in ga negovati. Z odpuščanjem pokažete, da znate ljubiti. Poglejte samo, otroci moji, kako nebeški Oče ljubi vas z veliko ljubeznijo, razumevanjem, odpuščanjem in pravičnostjo, kako vam daje mene – mater vaših src. In glejte, tu sem med vami, da vas blagoslavljam z materinskim blagoslovom, da vas pokličem k molitvi, postu, da vam govorim, da verujte, da upajte, da odpuščajte, da molite za svoje pastirje in nad vsem da brezmejno ljubite. Otroci moji, sledite mi. Moja pot je pot miru in ljubezni, pot mojega Sina. To je pot, ki vodi do zmage mojega srca. Hvala vam.”

 27. Dr says:

  Prosim za molitev, da se rešil duševne stiske. Prosim, Jezus odpusti meni grešniku. Včasih ne vidim več izhoda…

  Prosim molite zame, tudi jaz vas in vaše namene priporočam h Gospodu.

 28. Janez says:

  Molitev k Bogu za Naše ozdravljenje in osvoboditev od greha
  Slavljeno bodi tvoje ime.
  Ti, ki slišiš mojo molitev.
  Slavljen bodi, Gospod,
  ki rešuješ naše duše iz krivih poti greha in hudobije.
  Slavljeno bodi tvoje milostno usmiljenje do nas Ljudi,
  s katerim nas vabiš v svoje Presveto Srce,
  zato, da bi nas osvobodil in rešil iz spon greha.
  Ti si naša rešitev, naše bogastvo, naše življenje, naše vse.
  Ti, ki vse dni navdihuješ naše duše in s svojo navzočnostjo razsvetljuješ naša srca,
  dovoli, da uporabimo tvojo prisotnost.

  Jezus Kristus, v Tvojem imenu prosimo,
  podari nam mir v Duši, podari nam Duha odpuščanja.
  Jezus Kristus, v tvojem imenu prosimo,
  Gospod, ozdravi nas naše grešnosti in hudobije.
  Z močjo Svetega Duha, Gospod,
  ozdravi našega duha in izkorenini vse zlo iz nas, da bomo našli Pot k Tebi.

  Sveti Duh, obnovi nas in poživi nas.
  Jezus Kristus, v tvojem imenu prosimo,
  ozdravi naše duhovne bolezni,
  naše telesne bolezni in vse, kar muči našo dušo in telo.
  Naj iz globine srca hvaležno oznanjamo tvojo Slavo.
  Prosim poslušaj našo molitev milostljivi Gospod,
  in nas usliši ter nam nakloni duhovno in telesno zdravje in rešitev od greha.
  Amen.

  Molitvenik Življenje v Bogu (Vassula, 1998, Indija).

  Gospod Bog prosim pomaga mi in me ozdravi vseh telesnih bolezni ter mi nakloni milost, da se bom izogibal pregreh. Prosim Te , da mi bodo zdravniki na jesen življenja uspešno pomagali in me ozdravili hipertenzije, diabetesa 2, putike in da se mi bo izboljšal sluh na levem ušesu. Hvala Ti Vsemogočni in Dobri Bog.

 29. Miro says:

  PROSIMO DEVICO MARIJO, DA BO NAŠE ŽIVLJENJE PONIŽNA IN VELIKODUŠNA SLUŽBA BOGU IN BLIŽNJEMU!

  Včeraj, na zadnji dan v mesecu maju, smo obhajali praznik Marijinega obiskanja. Ta praznik se z globokimi skrivnostmi “tukaj in zdaj” dotika prav vsakega dne v letu, katerega nam podarja Gospod. Ta praznik nas, kot je zapisano knjigi Kristusove priče (Stanko Lorber), spodbuja, naj gradimo bratski svet, prešinjen s Kristusovo in Marijino navzočnostjo. Kolikor pa si za to morda premalo prizadevamo, obžalujmo, da bomo svete skrivnosti obhajali s čistimi srci …

  Priporočimo se Svetemu Duhu in premišljujmo o dogodku, ko je Devica Marija obiskala svojo teto Elizabeto – o dogodku, ki je zelo tesno povezan z našim življenjem in z našo potjo v večnost, na kateri nam nenehno pomaga Devica Marija in nas vodi k Jezusu.

  http://svetniki.org/obiskanje-device-marije-praznik

  Prosimo Devico Marijo, naj nam pomaga, da bo tudi naše življenje po njenem zgledu vedno ponižna in velikodušna služba Bogu in bližnjemu oz. naj bo, kot je zapisano v omenjeni knjigi, vedno slavospev Bogu in njej. V tem duhu Devici Mariji priporočimo osebe in prošnje na tej spletni strani – Boštjan, Jana, Kristina, Andreja, Mina … Devico Marijo prosimo tudi za pomoč Zdenki, ki zelo trpi v bolečinah po neuspeli operaciji na hrbtenici!

  Molimo tudi za druge ljudi, ki se v tem trenutku nahajajo v kakršnikoli dušni ali telesni stiski; naj Preblažena Devica Marija vsem trpečim izprosi potrebnih milosti v moči Svetega Duha – zgodi se presveta Božja volja!

  Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, zaupamo vate!
  Božje usmiljenje, ki si nam dalo Presveto Devico Marijo za Mater usmiljenja, zaupamo vate!
  Sv. Justin, prosi za nas!

 30. Janez says:

  Jezus razlaga Ljudem, kakšne molitve si želi

  Jezus je rekel: »Vse vas prosim, da se naučite pravilno
  moliti. Kadar molite, molite s srcem. Potrebujem molitve, ki
  prihajajo iz vaših src, ne pa z vaših ustnic. Ne molite hitro,
  zberite se, molite počasi in zrite vame. Jaz sem prisoten.
  Dovolite, da me vaše molitve dosežejo.
  Naučite se nenehno moliti. S tem ne mislim, da bi morali
  dolge ure klečati na kolenih. Ne, ampak če se zavedate
  moje navzočnosti, boste v stanju nenehne molitve. Vaše
  misli se bodo dvigale k meni. Vse, kar potem rečete,
  naredite, mislite, je namenjeno meni. Potrebujem vdanost
  in zvestobo. Ljubite me brezmejno in hrepenite po meni.
  Jaz sem vaš Rešitelj in Tolažnik, pridite k meni brez
  oklevanja. Potolažil vas bom vse in vam dal upanje. Zato
  ne krajšajte svojih molitev in žrtev, temveč jih vztrajno
  pomnožujte.

  Molitvenik Življenje v Bogu

  Gospod Prosim nauči nas Moliti in Pomnoži nam Vero. Hvala Ti Gospod, ki Živiš in Kraljuješ Vekomaj.

 31. Janez says:

  Molitev k Bogu Odrešeniku za Mir in Ljubezen na Zemlji

  ≫Pridi, otrok, ti, ki me poslušaš ali bereš. V tem pričevanju
  sem ti znova pokazal svojo Ljubezen. Ne govori, da sem
  predaleč, da bi te lahko ljubil, ker so prav v tem trenutku
  moje Oči na tebi in te gledajo s posebno nežnostjo in
  ljubeznijo, ki je ne boš mogel nikoli popolnoma razumeti.
  Če bi se moral vrniti samo zaradi tebe, da bi te odrešil, bi
  brez najmanjšega oklevanja prišel in samo zaradi tebe
  znova pretrpel vse bolečine! Ali mi verjameš, da nihče
  nima večje ljubezni kot tisti, ki da svoje življenje za svoje
  prijatelje?

  To ti govorim, da bi lahko našel mir v mojem Presvetem
  Srcu, resnično življenje in ljubezen v meni in bi se odpočil
  v meni, svojem Bogu. Otrok moj, vem, da si šibek, toda
  tvoja šibkost privlači mojo Vsemogočnost.
  Ali razumeš, kaj ti govorim? Pravim ti, mir s teboj! Jaz sem
  Žrtev Ljubezni, ki ti govori. Jaz sem tisti, ki ti daje to
  pričevanje Ljubezni, da te spomnim na svojo Ljubezen. Vpij
  me in dovoli, da te prevzamem. Začuti, kako moje Srce
  koprni po povračilu ljubezni! Ne upiraj se mi. Pridi k meni
  tak, kot si, pij iz mojega Srca in še bolj boš žejen. Oh, tako
  veliko vas je zablodilo od Resnice in se opotekate sem ter tja.

  Resnica je LJUBEZEN. Jaz sem Resnica. Bodite priče za
  Resnico. Sprejmite Svetega Duha Resnice in Svetega Duha Milosti.
  Vse vas blagoslavljam in puščam dih svoje Ljubezni na
  vaših čelih. Bodite eno pod mojim Svetim Imenom.≪

  On ve kaj je resnica in Ljubezen ter je Pravičen in Usmiljen do Božjega Ljudstva, saj je naš Oče in mi Njegovi Otroci.

  Molitvenik Življenje v Bogu

 32. Janez says:

  Molitev za spreobrnjenje sveta
  Usmiljeni Oče,
  naj tisti, ki poslušajo in poslušajo,
  a nikoli ne slišijo,
  tokrat zaslišijo tvoj Glas
  in spoznajo, da si ti Sveti svetih.
  Odpri oči tistim, ki gledajo in gledajo,
  a nikoli ne spregledajo,
  da tokrat s svojimi očmi zagledajo
  Tvoje sveto Obličje in tvojo Slavo.
  Dotakni se njihovih src s svojim prstom,
  da se odprejo in spoznajo tvojo zvestobo!
  Molim Te, Pravični Oče, in te prosim,
  da bi se vsi narodi spreobrnili in bili ozdravljeni
  po ranah tvojega ljubljenega Sina,
  Jezusa Kristusa.
  Amen.

  Molitvenik življenje v Bogu

 33. Boštjan says:

  Danes zaključujem Delavnice molitve in življenja. Prosim Sv. duha, da bo vedno ob meni in me vodil, da bom ravnal po načelih, ki sem jih spoznal tam. Daj da bi bil svetilnik za druge. Daj, da bi bil potrpežljiv z ženo, s katero sva se odtujila, naj se vrne k meni, ne po mojem zasluženju ampak po tvojem usmiljenju. Jezus , Vate zaupam. Zdaj in vekomaj. Amen.

 34. Jana says:

  Prosim, za molitev za Matjaža za njegovo ozdravitev notranjih ran..Molimo za vse trpeče na duhu in telesu.Marija, prosim čuvaj Matjaža in Roka na vožnji s tovornjakom…👼

 35. KRISTINA says:

  Prosim za molitev za ljudi z katerimi živim in tudi moža ker so vsi negativno nastrojeni. Danes se je tašči tako fajn zdelo ker je kričal, da imam samo na misli cerkev. O ljubi Bog kam si me poslal………..

  • Hvala says:

   Spoštovana Kristina!
   Vso situacijo in življenje izročite Bogu. Ne vem, če ste prebrala Dnevnik svetnice Favstine Kowalske, če ne preberite, kjer opisuje, kako je ljudje tudi niso razumeli-nekateri. zelo pa vam priporočam knjigo Tomislava Ivančiča, teologa, filozofa in doktorja, ki je bil tudi profesor na katoliški fakulteti v Zagrebu, to je knjiga prevedana v slovenščino- SREČANJE Z ŽIVIM BOGOM. Berite jo večkrat, ne samo enkrat, tam so tudi molitve za notranje ozdravljenje in druge. Čudovito. Molite tudi za mene. Božje usmiljenje, ki si višje od nebes, vate zaupamo.

   • KRISTINA says:

    Hvala vam, dnevno se zatekam v varstvo sv.Faustine Kowalske prebiram njen dnevnik in Molim iz Molitvenika Božjega usmiljenja izdanega ob svetem leti Božjega usmiljenja in izgovarjam vzklik Kri in voda, ki pritekata iz Jezusovega prebodenega srca izlijta se na vse ljudi, očistita nas in nas poživita, da bomo vdano nosili vse tisto kar nam prihaja, da ne bomo klonili ampak z zaupanjem šli po poti ki vodi k Gospodu.

 36. andreja says:

  PROSIM, molite z mano za prijateljico Zdenko, ki trpi neznosne bolečine po neuspeli operaciji hrbtenice.
  Jezus, Vate zaupam. Božje usmiljenje, Vate zaupam.

  Bog vas naj vse obilno blagoslovi.

 37. Mirjam says:

  Naj nan srce Jezuso stoji ob strani naših hrepenenj. Molimo.

 38. Janez says:

  Molitev Gospodu, da ne bi sodil

  Gospod Tvoja Večnost in Enost, Tvoja omniprezentna vsenavzočnost med nami,
  ki nam poješ v tišini in nas učiš po drugih.
  Odločno in modro prosim vodi moje korake.
  Naj uvidim nauke, ko stopam med ljudmi in se veselim vsakega diha življenja, ki je darilo.
  In častim namen vseh stvari.
  Pomagaj mi, da se spoštljivo dotikam, kjerkoli sem in kar počnem.
  Da vedno govorim izza oči iskreno in pošteno.

  Ne sodi
  O Bog, daj mi, da ne sodim –
  Kako naj vem od kod,
  iz kakšnih globin izvira greh?
  Moj in greh drugih,
  posameznika in naroda?
  O Bog, daj mi, da ne sodim.
  O Bog, daj mi, da ne obsojam –
  Da vrlino, napako in zmoto
  vidim kot mogočno ravnovesje.
  Stvari so preveč zapletene,
  a se na koncu poravnajo
  in skupaj pred tvoje noge padejo.
  Mi tako nespametno obsojamo.
  Stvari pa so preveč zapletene.
  O Bog, daj mi, da postanem tišji –
  Da v pesmi in besedičenju
  govorim le najnujnejše.
  Mojim besedam daj moč in težo.
  Naj postanejo vedno bolj božajoče,
  učinkovitejše od tisočih mislecev in učenih razprav ter mečev vojskovodij.
  In na koncu naj postanem
  skromen, krotek, strpen in razumevajoč in da bi z razsvetlenjem bil moder in bolj sočuten.
  Da bi več poslušal, kot govoril in več razmišljal, preden bi se prenagloma odločal in deloval.
  Moje misli in besede naj bi bile le DA ali NE.
  A čedalje bolj DA.
  AMEN in DA na vse, zakaj pa naj imam vedno jaz vse prav, drugi pa ne?!
  Kot blagi metulj, ki se usede na kelih srca naj bo odslej vse moje početje in nehanje.
  AMEN. DA. In od hudobneža je vse, kar je povedano več od tega.
  Za več preprosto ni prostora.

  Naj opazujem, ne sodim.
  Naj raje pomagam ljudem graditi kot kritizirat, kar so naredili v potu svojega obraza.
  Prosim pomagaj mi, da bom vztrajal v dobroti, razumevanju in strpnosti, čeprav bom trčil na težave.
  Naj ne škodujem in naj zapustim glasbo in lepoto ter mir in harmonijo, ko oddidem iz narave in od ljudi.
  Naj sveti tisoč sonc in naj pojejo ptice na drevesih vsem, ki so blage volje in dobrega srca.
  In ko se vrnem v iz življenja k Tebi v večnost, naj se krog sklene in spirala razširi.
  Naj vlada onomatopoija vsega dobrega in lepega, kar nas napolnjuje z radostjo in upanjem.

  Bog nam pravi, da ne sodimo drugih da ne bomo sojeni! Težko se je vzdržati, ampak ljer je volja je tudi Pot k Njemu.

 39. Aleks54 says:

  Prosim, za molitev, da se uredijo moje zdravstvene težave, ki mi trenutno povrzročajo skrbi in kratijo spanec.
  Naj se v moj prid uredijo tudi težave s službo.

  Vnaprej hvala za vsako molitev in naj vas blagoslavlja Vsemogočni!

 40. Miro says:

  GOSPODOV VNEBOHOD – KRISTUS JE ŠEL V NEBESA, DA BI BIL ŠE BOLJ Z NAMI IN NAS VODIL K BOGU!

  BOŽJA BESEDA: Rekel jim je: »Tako je pisano: Mesija bo trpel in tretji dan vstal od mrtvih, in v njegovem imenu se bo oznanilo vsem narodom spreobrnjenje v odpuščanje grehov, s čimer bodo začeli v Jeruzalemu. Vi ste priče teh reči. In glejte, jaz pošiljam na vas obljubo svojega Očeta; vi pa ostanite v mestu, dokler ne boste odeti v moč z višave.« Peljal jih je ven proti Betaniji. Povzdignil je roke in jih blagoslovil. Medtem ko jih je blagoslavljal, se je odmaknil od njih in se vzdignil v nebo. Oni pa so se mu poklonili in se v velikem veselju vrnili v Jeruzalem. Bili so ves čas v templju in so slavili Boga (Lk 24,46-53).

  http://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Lk+24%2C46-53&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

  Molimo: Slava tebi, Gospod Jezus! Ti si šel v nebesa, da bi bil še bolj z nami in da tudi nas privedeš k Bogu. Hvala Ti za vse milosti, ki nam jih nenehno podarjaš pri obhajanju svete evaharistije – po Preblaženi Devici Mariji. Slava tebi, Jezus, ki si šel v nebesa!

  Na današnji praznik Gospodovega vnebohoda se v molitvah spomnimo tudi na trpeče ljudi, ki se nahajajo v kakšnikoli hudi dušni ali telesni stiski (prošnje Mine, Mije, Lare, Irene, Boštjana, drugih številnih prosilcev milosti). Naj vse milostno objamejo zdravilni in odrešenjski žarki Božjega usmiljenja ter jih okrepijo v veri, upanju in ljubezni do Boga in bližnjega; naj se zgodi presveta Božja volja!

  Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, zaupamo vate!
  Božje usmiljenje, neizmerno v zakramentu evharistije in duhovništva, zaupamo vate!
  Božje usmiljenje, upanje tistim, ki obupavajo, zaupamo vate

 41. Mina says:

  Dragi molilci in ljubi Bog,

  prosim molite zame, po dolgih letih mi je končno uspelo zanositi, samo zaradi krvavitev ne kaže dobro…tega otročka si tako zelo močno želim.
  Molim in prosim Boga naj se izpolni moja dolgoletna želja in naj se vse konča srečno.
  Prosim molite zame, jaz tudi molim za vse ki smo, ste v stiski in potrebni pomoči skozi molitev.

 42. Janez says:

  POVABILO K MOLITVI

  Ne zanima me, s čim se preživljaš.
  Hočem vedeti, po čem hrepeniš in ali si upaš sanjati
  o izpolnitvi svojega srčnega hrepenenja.

  Ne zanima me, koliko si star.
  Hočem vedeti, ali boš tvegal,
  da te bodo imeli za norega na ljubezen, sanje,
  na pustolovščino, ki se ji pravi biti živ.

  Ne zanima me, kateri planeti so v kvadratu s tvojo luno.
  Hočem vedeti, ali si se dotaknil središča svoje bolesti,
  ali so te doživetja izdajstva odprla
  ali pa si postal stisnjen in zaprt iz strahu pred trpljenjem.
  Hočem vedeti, ali se znaš družiti z bolečino,
  mojo ali tvojo lastno,
  ne da bi jo želel skriti, ublažiti ali odpraviti.
  Hočem vedeti, ali znaš živeti z radostjo,
  mojo ali tvojo lastno;
  ali znaš razposajeno plesati in dovoliti,
  da te zanos preplavi do konic prstov na rokah in nogah,
  ne da bi naju opominjal,
  da morava biti previdna, realistična,
  ali da se morava zavedati omejenosti človeškega bivanja.

  Ne zanima me, ali je zgodba,
  ki mi jo pripoveduješ resnična.
  Hočem vedeti, ali si sposoben nekoga razočarati,
  da bi ostal zvest sebi;
  ali znaš prenesti, da si obtožen izdajstva,
  ali si sposoben ohraniti zvestobo lastni duši.
  Hočem vedeti, ali znaš biti zvest
  in torej zaupanja vreden.
  Hočem vedeti, ali znaš videti lepoto,
  čeprav ni vsak dan dražestna
  in ali znaš napajati svoje življenje z božjo prisotnostjo.
  Hočem vedeti, ali znaš živeti z neuspehom,
  tvojim in mojim,pa kljub temu stopiti na jezerski breg
  in zavpiti srebrnemu mesecu »Da!«

  Ne zanima me, kje živiš ali koliko denarja imaš.
  Hočem vedeti, ali si sposoben vstati po noči,
  polni bridkosti in brezupa, pobit in do konca zlomljen
  in postoriti vse potrebno za otroke.

  Ne zanima me, kdo si ali kako si se znašel tukaj.
  Hočem vedeti, ali boš stal z mano sredi ognja,
  ne da bi se odmaknil.

  Ne zanima me, kje ali kaj ali pri kom si se učil.
  Hočem vedeti, kaj te podpira od znotraj,
  ko vse drugo odpade.
  Hočem vedeti, ali znaš biti sam s seboj;
  in ali ti resnično ugaja družba,
  ki si jo izbiraš v trenutkih praznine.

  Povzeto po navdihu Oriaha Gorskega sanjača, indijanskega poglavarja, maj 1994 in dano v razmislek Ljudem Dobre Volje.

  Kdo sem jaz, da bi sodil o drugih ljudeh in religijah? Jezus nam pravi, s kakršnim metrom boste sodili Vi drugim, s takšim metrom vam bo sojeno. Bog bo presodil in razsodil, ne mi ljudje, ki smo Bratje in Sestre iz enega Vira Življenja. Kar je namreč prav v Človekovih očeh ni nujno, da je prav tudi v Božjih Očeh. Zato je na mestu naša skromnost in ponižnost pred Vsemogočnim in Ljubečim Očetom.

 43. Janez says:

  De Natura Fabula Tibi Naratur ali Narava Nam govori o nas in o Stvarniku

  Zrak, Voda in Zemlja
  predstavljajo svobodo,
  življenje ter varnost za Svet in Ljudi.
  Svež Zrak nas osvobaja.
  Čista Voda nam vrača življenje.
  Zdrava Zemlja nam prinaša hrano in varnost.
  Naj bodo naši koraki v Naravi premišljeni,
  saj smo jo dobili ob svojem Rojstvu v uporabo
  in le na posodo ter v smotrno upravljanje od Boga.
  Zato bodimo vedno z varovanjem narave in okolja čisti, odgovorni in premišljeni,
  da bomo kot Božji Otroci vrnili tako Neomadeževano Naravo Stravniku, kot smo jo dobili.

  Brez odgovornega varovanja Božje Narave in Okolja smo namreč izgubljeni Otroci,
  ki so dobili v upravljanje na posodo naravne dobrine,
  pa jih ne znamo ceniti dovolj in jih pretirano izkoriščajo in povzročajo onesnaževanje ter podnebne spremembe.
  Odtujili smo se od Narave in pozabili, da smo del Nje, ki je dar Boga Ljudem.

  Živimo v betonu in odtujeni od drugih in od flore in favne.
  Ko se bomo vrnili nazaj k samim sebi,
  nazaj k Materi Naravi in k Bogu Stvarniku
  in smotrno izrabljali dobrine,
  ter postali ekološko ozaveščeni in skrbeli,
  da bo Narava ostala neokrnjena,
  bo dobro za vse nas Ljudi in Naravo.
  In Mir se bo naselil v Nas in živeli bomo spokojno kot tisti del Božje Narave, katere del smo.
  ,
  Janez AKA Dichter Hansi

  Bog je Ljudi tako ljubil, da nam je dal vse,kar rabim, tudi svojega Ljubljenega Sina. Prosim Gospod, da bi bili bolj naravovarstveno ozaveščeni in da bi se spet vrnili k Tebi, ki si naš Ljubeči Oče.

 44. Deu says:

  Prosim te dragi Bog, za pomoč iz hude stiske! Zahvala z molitev.

  • Janez says:

   Vzemi si čas zase in za druge ter veruj v Boga
   Imej čas za delo – to je ključ do uspeha.
   Imej čas za razmišljanje – to je izvor moči.
   Imej čas za igro – to je skrivnost mladosti.
   Imej čas za prijateljstvo – to je pot do druženja in sreče.
   Imej čas za sanjarjenje – to je pot k idejam in k zvezdam.
   Imej čas, da ljubiš in da te ljubijo – to ni le privilegij elite ampak potreba po ljubezni vsakega od nas.
   Imej čas, da gledaš okrog sebe in vidiš tudi druge ljudi kako živijo – škoda je dneva za sebičnost.
   Imej čas za smeh in vesekje – kajti, to je glasba duše.
   Vzemi si čas za Boga in moli s svojimi besedami iskreno in odprto k Njemu
   in uslišal Te bo, saj je naš Oče.
   In marsikaj se bo potem lažje uredilo, razrešilo in ozdravilo, kar bi sicer ostalo na pol pota narejeno, neizvršeno ali neozdravljeno.
   Saj čudeži po Milosti Božji obstajajo, ko v to verjamemo in to dejavno tudi podpiramo.

 45. mija says:

  Hvala Vsemogočnemu Bogu, da je uslišal mojo prošnjo. Danes sem dobila en izvid z pozitivnim mnenjem, za kar sem hvaležna Bogu iz srca.
  Prosim še naprej molite zame, da se bo vse izteklo dobro, jaz pa bom molila za vse vas.

 46. Lara says:

  Dragi Bog

  pomagaj mi, da si izborim pravico. Naj prevladata resnica in pravica. Naj prevlada dobro! V današnji družbi, kjer prevlada logika neoliberalizma, ki nas usmerja, da je v današnjem svetu bolje biti slab človek kot dober in se tako dnevno srečujemo z sebičnimi ravnanji. Pogosto se pojavljajo tekmovanja na delovnih mestih. Vsak tekmuje z vsakim, namesto, da bi vsi delali za skupno dobro, za prihodnost. Premalo stremimo k moralnim in etičnim vrednotam.

  Pomagaj nam, da bomo vsi vztrajno sledili vrednotam in bili avtonomni državljani RS.

  Molimo skupaj.

  • Janez says:

   Vztrajati moramo vsak dan tako, da se bomo z ljubeznijo in resnico postavili proti laži, napuhu in konformizmu, egoizmu ter lakomnosti vemogočnežev in hudobnežev, ki delajo razne naglave grehe po Jezusovemu nauku. Gospod, daj nam vsem Ljudem dobre volje pogum in milost, da bomo vztrajali v poštenosti, dobroti, odpuščanju in dali drugim zgled resnice kot dobri Ljudje in Dobri Kristijani. Zdravnika ne potrebujejo zdravi ampak bolni je rekel Odrešenik. Koliko Ljudi dobre Volje je vztrajalo v Kristusovm nauku dobrote, ko so z osebnim zgledom živeli za druge in pomagali revežem, brez besed. Ni da bi se pritoževali, treba je živeti in ukrepati po Evangeliju ter drugim dati tihi zgled krščanske Ljubezni. In zgledi vlečejo bolj kot poplava besed. Prosimo pa Boga za blagoslov in Milost in marsikaj se bo premaknilo na bolje. Več ko nas bo, večja Moč krščanske drže bo prisotna med ljudmi. Ker smo vsi Ljudje božji Otroci smo vsi žejni Resnice in Pravice ter Ljubezni Boga Očeta. In Oče nas bo uslišal, ker ga prosimo in živimo po njegovih Naukih.

   • Janez says:

    Psalm 26, Zaupanje v Božjo previdnost

    Gospod je moja luč in moja rešitev,
    zato se ne bojim nikogar.
    Gospod je varuh mojega življenja,
    pred nikomer ne trepečem.
    Preganjajo in napadajo me sovražniki,
    a se sami spotaknejo in padejo.
    Če se cela vojska utabori proti meni,
    se moje srce ne bo balo.
    Če se vname boj zoper mene,
    bom v Boga zaupal.
    Samo to želim od Gospoda in goreče prosim,
    da bi užival njegovo naklonjenost,
    prebival v njegovi hiši vse dni življenja
    in občudoval njegovo svetišče.
    Skril me bo v svoj šotor ob dnevu nesreče,
    tam mi bo dal varno zavetje.
    Tako bom rešen svojih sovražnikov,
    ki me zdaj obdajajo.
    Veselo bom daroval v njegovem svetišču,
    pel in igral bom Gospodu.
    Sliši, o Gospod, moj glas, ko kličem,
    usmili se me in me usliši.
    Moje srce mi veleva: »Išči Gospoda!«
    Zato koprnim po tvoji bližini.
    Nikar se pred menoj ne skrivaj,
    ne odklanjaj v srdu svojega služabnika.
    Ti si moja pomoč, nikar me ne zavrzi,
    ne zapusti me, Bog, moj rešitelj.
    Če bi me oče in mati zavrgla,
    bi me sprejela tvoja ljubezen.
    Gospod, naj živim po tvoji volji,
    zaradi mojih nasprotnikov me vodi po pravi poti.
    Nikar me ne prepuščaj volji mojih sovražnikov;
    vstale so zoper mene krive priče, polne sovraštva.
    Verujem, da bom gledal Božje dobrote
    in jih užival v deželi živih.
    Upaj v Gospoda, bodi pogumen,
    naj se ti okrepi srce, upaj v Gospoda.

 47. Miro says:

  SV. GERMAN PARIŠKI NAS S SVOJIM ŽIVLJENJEM, UTEMELJENIM NA SKALI KRISTUSU, PREPRIČLJIVO UČI: “SREČNI SMO, KADAR OSREČUJEMO DRUGE!”

  Današnji godovnjak sv. German Pariški je spreobrnil na tisoče grešnikov in potolažil nešteto nesrečnih ter jim pomagal v stiski. V največje veselje mu je bilo, če je lahko pomagal ubogim. Zaupno ga prosimo, naj nam pri Bogu izprosi potrebno luč in moč, da se bomo vsak dan odpirali pristni Božji besedi in zanesljivemu nauku svete Cerkve ter molili, delali in ljubili v skladu z Božjo voljo.

  V ta namen sv. Germanu priporočimo tudi vse obiskovalce te spletne strani, posebej prošnje za molitev in uslišanje pri Bogu, ki so jih v zadnjih dneh zapisali: Dušanka, Dragan, Davorin, Katja, Boštjan, Lara, Andreja, Irena … Naj se žarki Božjega usmiljenja – na priprošnjo Device Marije in sv. Germana – milostno dotaknejo vseh sester in bratov, ki v srcu hrepenijo po srečanju z Bogom ter po iskanju, sprejemanju in spolnjevanju Njegove volje! Prosimo, da bi z Gospodovo pomočjo odkrili največje odrešenjske zaklade, kot so sveti zakramenti: krst, obhajilo, birma, spoved, bolniško maziljenje, sveti red in poroka! Te zakramente je postavil Gospod Jezus Kristus.

  Božje usmiljenje, navzoče v postavitvi in delitvi svetih zakramentov, zaupamo vate!
  Božje usmiljenje, ki si nam dalo Presveto Devico Marijo za Mater usmiljenja, zaupamo vate!
  Sv. German Pariški, prosi za nas!

  http://svetniki.org/sveti-german-pariski-skof

  • Miro says:

   Da ne bi prišlo do kakega nesporazuma, naj glede sedmih zakramentov Cerkve še točno zapišem, da se delijo na zakramente uvajanja v krščanstvo (krst, birma, evharistija); zakramenta ozdravljanja (pokora in bolniško maziljenje); ter zakramenta v služenju občestva in poslanstva (mašniško posvečenje ali sveti red in zakon).

   • Janez says:

    OTROK, TI KAR PRIDI

    Ti otrok, ki trkaš na naša vrata
    in hočeš vstopiti v naše življenje,
    mar ne veš, kam trkaš, h komu hočeš?
    Mar veš, da je tu življenje umrljivo,
    mar veš, da tu ljubezen boli
    in da je tu upanje hlapljivo?
    Mar ne veš, da je tu otrok breme za družbo,
    da vsakega posebej načrtujemo in zanje glasujemo?
    Ti otrok, ki pri nas prosiš za svojo mater,
    mar veš, da pri nas materinstvo ni poklic?
    Ti otrok, ki med nami iščeš očeta zase,
    mar ne veš, da tu nismo več možati za očetovstvo?
    Pa vendar: ne ustavljaj se, ne premisli si, ampak pridi!
    Na dnu srca v nas spi ljubezen zate,
    saj ne moremo živeti brez otrok.
    Potrebujemo tvoj smeh, tvoj jok, tvoje čiste oči,
    potrebujemo tvoje igrive roke in tvoja vprašanja.
    Pridi, tako radi bi te objeli ,
    da bi se počutili zopet doma;
    tako radi bi te stisnili k sebi
    da bi se lahko izjokali vate;
    tako radi bi te obdarili,
    da bi razbremenili svojo vest
    in pregnali svojo jalovo samoto!
    Pridi in nas usposobi, da bomo ljudje
    in bomo zopet čutili in verjeli,
    kako je objem neskončno več od računanja,
    kako je jok neskončno več od molčanja,
    kako je smeh neskončno več od resnobe,
    kako je igra neskončno več od garanja.
    Pridi in spremeni naš čas v milost,
    spremeni naše govorjenje v molitev
    in naše dobrine v dobroto!
    Otrok, ti kar pridi
    in prepričaj se, da smo še ljudje.
    Zate bomo razplamenili svoje ognje
    in pristavili ponve angelske glorije.

    p. Pavel Jakop Frančiškan

    Pater Pavle od ljubljanskih Frančiškanov je v gornjih verzih marsikaj zelo lepo povedal in obene poudaril marsikaj za razmislek. Različna so Pota Gospodova in kdo Ve kako bi bilo z Nami Ljudmi brez Njega, ki nam kaže Pot in nam daje Odrešenje, Moč in Življenje. Naj bom Orodje Njegovega Miru in Ljubezni……

 48. Janez says:

  Molitev tistih, ki iščejo Boga
  Gospod Bog, po vsem tvojem stvarstvu rahlo odmeva misel, da je nad vsem tem še nekaj, Nekdo.
  Vsa živa bitja in njihova raznolikost, zemlja, sonce, zvezde se zdijo na prvi pogled nekaj običajnega.
  Naše srce pa pravi, da si jih ustvaril Ti.
  Da so to darovi, ki bi jih morali znati vedno znova sprejemati.
  Toda nič zemeljskega ne more privesti do zadnjega srečanja in miru v tebi, ki bi izpolnilo moje hrepenenje.
  Zato romam in iščem naprej.
  Vendar z lastnimi močmi nikdar ne morem doseči tega, kar iščem.
  To mi lahko nakloni le Tvoja Milost.
  Zbudi v meni Sveti Nemir, da Te bom nenehno Iskal.
  Uči me razumeti, da moram živeti le iz tega, kar je nad menoj, in da se izgubim,
  kakor hitro se vsidram le vase in se zanašam le nase brez Tebe, ki si moj Ljubeči Oče.
  Sprejmi mojo roko in mi pomagaj, da te najdem, da najdem sebe v tebi.

  Amen.

  Gospod, pomagaj nam, da bomo dobri Ljudje in nas razsvetli, da bomo verovali v Tebe.

 49. Janez says:

  MOLITEV K JEZUSU ZA SMOTRNO VODENE FINANCE
  Gospod Jezus, predte prihajam
  s svojo zaskrbljenostjo in finačnimi dilemami in težavami.
  Prinašam Ti svoje finančne težave, male in velike.
  V Tvojem imenu, Jezus, naj se prekine vsako hudobno egoistično delovanje,
  ki ni Božje ampak me k temu napeljuje Skušnjavec in Egoist Mamon.
  Daj mi milost, da bom svoj denar dobro uporabljal(a) v dobro Ljudi in Sebe ter Skupnosti v večjo Božjo slavo.
  Uči me uporabljati materialne dobrine po Božji volji.
  Pomagaj mi, da bom dajal(a) ustrezen delež tudi drugim Pomoči Potrebnim Ljudem, ki so lačni in v stiskah.

  Uči me, da bom materialne dobrine,
  ki so mi na razpolago, uporabljal z občutkom polne odgovornosti.
  Blagoslovi me, da bom lahko zvest(a) v velikih in malih stvareh.
  Bog daj mi razumeti, da sem le skrbnik od Tebe zaupanega mi imetja in denarja.
  Nauči me uporabiti zaupano mi imetje, kot Ti želiš in je prav po Božji Modrosti.
  Odpusti mi moje grehe na materialnem in denarnem področju in me nauči kako je prav, da ravnam.
  Odpusti mi vse moje grehe razsipnosti, nevračanja dolgov, zaradi raznih finančnih špekulacij,
  Odpusti mi visoke obresti, ustvarjanje velikih dobičkov, črni trg, kopičenje zalog,
  napuh in egoizem zaradi kopičenja materialnih dobrin, prekomernega bogatenja zase,
  uničevanje tujih dobrin in nepravično ocenjevanje, utajo davkov in
  odtegovanje miloščine revnimin pomoči potrebnim.
  Izlij svojo Predragoceno Milost, Odrešenje ter Razsvetlitve
  na moje materialne in denarne dobrine in osvobodi me vseh Skušnjav in raznih težav.
  Nači me, kako Denar in materialne dobrine služijo Človeku.
  Hvala Ti, Jezus.

 50. Irena says:

  Prosim za molitev v hudih stiskah, ki preizkušajo našo družino v skrbi za ostarele starše. Pridi Sveti Duh in me vodi v sprejemanju in prenašanju preizkušenj, zlasti v odločitvi, da očeta zaupamo v domsko oskrbo, saj v njegovem sedanjem stanju sami ne zmoremo več skrbeti zanj.
  Prosim tudi za molitev v hudih preizkušnji, ki jo prestaja družina prijateljičenega brata. Gospod, ti si vsemogočen in veš, kaj potrbujejo. Gospod, ki je tvoje usmiljenje neizmerno, pridi jim naproti s svojo milostjo, naj se stisnejo k tebi, da se pomirijo.
  Prosim vse molivce za vztrajno pomoč v molitvah h Gospodu. Jezus, zaupam vate.

  • j says:

   Prenovi moje zaupanje in moč,
   da se pogumno spopadem s težavami
   tega sveta, ker vem, da me bo
   ljubezen mojega Očeta dvignila, če
   mi spodrsne in padem.

   Gospod Bog daj prosim Ireni moč in vero, da bo s tvojo pomočjo razrešila probleme in se pravilno odločila v dobro Ljudi, ki potrebujejo pomoč, ljubezen in dobroto.

  • Janez says:

   Blagoslov nekega starčka

   Blagoslovljeni naj bodo tisti, ki razumejo,
   da so moje noge postale počasne
   in da se mi roke tresejo.
   Blagoslovljeni naj bodo tisti, ki mislijo na to,
   da moja ušesa slabo slišijo
   in da bolj počasi dojemam.
   Blagoslovljeni naj bodo tisti, ki vedo,
   da moje oči ne vidijo več dobro.
   Blagoslovljeni naj bodo tisti,
   ki me ne ozmerjajo,
   kadar mi kaj pade na tla,
   in ki mi pomagajo najti moje stvari.
   Blagoslovljeni naj bodo tisti,
   ki se mi prijazno smehljajo
   in z menoj malo pokramljajo.
   Blagoslovljeni naj bodo tisti,
   ki so obzirni do mojih težav
   in mi pomagajo lajšati bolečine.
   Blagoslovljeni naj bodo tisti,
   ki mi dajejo čutiti, da sem ljubljen,
   in ki nežno ravnajo z menoj.
   Blagoslovljeni naj bodi tisti,
   ki bodo ostali z menoj,
   ko bom odšel na pot v večnost.
   Blagoslovljeni naj bodo vsi,
   ki so dobri z menoj.
   V meni vzbujajo misli na dobrega Boga.
   In zagotovo jih ne bom pozabil,
   ko bom nekoč pri njem.

   Phil Bosmans belgijski duhovnik, pesnik in dobrotnik pomoči potrebnim

   Vsi bomo enkrat ostareli. Čeprav ko smo mladi, na to ne pomislimo. Tudi danes ne pomislimo dovolj na Človeka, ampak se gleda le skozi denar in dobiček. Ne vidimo pa, da vse to ustvari Človek s svojim zavzetim Delom, Znanjem, Inovacijami, Modrostjo, Izkušnjami, Zavzetostjo in Lojalnim odnosom do dela, ko marsikaj naredi ne le za denar, ampak tudi za to, da bo to koristilo Človeštvu.

   In od vsakega se lahko kaj naučimo, kot pravi Nemec Heinrich Schliemann: “Izgubljen je dan, ko se od sočloveka nismo ničesar novega in koristnega naučili”. Tako od mladih, kot tudi od starejših, ki imajo veliko modrosti in izkušenj”. Ni medgeneracijskih nasprotij, je le sodelovanje in medsebojno razumevanje ljudi, ki zato več naredijo.

   Und von jedem können wir etwas lernen, wie der Deutsche Heinrich Schliemann sagt: Der Tag ist vorbei, an dem wir von einem Mitmenschen nichts Neues und Nützliches gelernt haben. “Wie junge Menschen, aber auch ältere Menschen, die die Tugenden der Weisheit und Erfahrung haben. Es gibt keine Generationenübergreifenden Gegensätze, sondern nur Kooperation und gegenseitiges Verständnis der Menschen, die mehr tun.

 51. irena says:

  Imam raka.Prosim, ce lahko molite zame, da bi izprosili ozdravitev.Hvala leps.

  • Janez says:

   OSEM KORAKOV ZA OZDRAVITEV Z MOLITVIJO IN VERO
   Dr. Joseph Murphy ameriški teolog

   1. Človek pravi, da je to nemogoče, toda z Bogom so vse stvari možne. Bog, ki Nas je utvaril, nas lahko tudi čudežno ozdravi, tako kot so zdravili bolne Jezus in Apostoli, po pričevanju Evangelija, če si le to dovolj želimo in ga prosimo.
   2. Način zdravljenja teče skozi vaše miselne vzorce misli in podob, pri čemer vse, kar želite, prikaže v konkretni manifestaciji zdravilnih procesov, če le verjamete v Božjo pomoč in ga prosite.
   3. Če verjamete v nekaj, bo to očitno – ali zavestno razmišljane o Njem. Verjemite samo v to, kar vas zdravi, blagoslovi in vas navdihuje. Prosite in molite k Njemu za ozdravitev ter vztrajajte v veri in pozitivnem upanju.
   4. Povečajte Božjo moč sredi sebe in zaustavili boste širjenje katere koli bolezni v vašem telesu.
   5. Hvaležno in dobro srce, ki verjme v Boga je blizu Bogu. Naj bodo vse vaše molitve izrečene s hvalo in zahvalo ter vero in zaupanjem. Vera gore premika. In kdor prosi bo uslišan.
   6. Ljudje smo dostikrat kot nejeverni Tomaži duhovno slepi, ko ne vemo, da so vse misli tiste izpolnjujoče stvari in da postane res tisto, kar verjamemo, čutimo, privlačimo, in da to, kar si predstavljamo, tudi res postanemo ali se nam zgodi.
   7. Vse kar vidimo je duhovna, večna in neuničljiva resničnost. Čudovita molitev za nas je, da redno trdimo: “Duhovno, duševno in fizično vidim da mi gre na bolje” in da se zdravim. Hvala Gospod Bog.
   ” 8. “Vzdignil bom oči do Tebe in molil za ozdravitev, ker verjamem, da po Tvoji Milosti pride moja pomoč.”

   Molitev k Bogu Stvarniku za ozdravitev Irene

   Vse moje življenje, delo, skrbi in bolezen popolnoma predajam Bogu Stvarniku. On me je ustvaril in On me ima neskončno rad v svoji milost in dobroti in me podpira, zato mu zaupam, da mi bo pomagal k ozdravitvi in da bom v življenju srečna in zadovoljna. Do sebe, ter do vseh znancev in ljudi imam odpuščajoč, ljubeč in dobrohoten odnos ter izžarevam v duši spokojnost in mir. Sem namreč otrok Boga, ki me ljubi in skrbi zame, za takšnega/no z napakami in pomanjkljivostmi, kakršen/na pač sem. Ko se v mojem umu in notranjosti pojavi kakšna bolečina, negotovost ali negativna misel povezana z jezo, zamero, strahom, samoosvobajanjem, jo takoj nadomestim z mislijo na Boga v meni in z pozitivno naravnanostjo. Vem, da z Njegovo milostjo in pomočjo učinkovito nadziram svoje misli in čustva v moji duši, saj sem del Neskončnega Duha in da mi bo pomagal pri moji ozdravitvi. Moje misli in čustva so sedaj umirjene, ubrane in konstruktivne ter ne razmišljajo več o nastalih negativnostih ter bolezni in zato trdno verujem v svojo ozdravitev z Njegovo pomočjo. V moj um odslej vstopajo samo pozitivna čustva in misli skozi cedilo Njegove neskončne dobrote in navzočnosti. Prinašajo mi svetlobo, bodrilne misli, harmonijo, zdravje in notranji mir. Če bi se spet začel/la počutiti negativno, z občutki, da sem bil/a odrinjen/a, ponižan/a in razžaljen/a, pa vem, da se bom takoj ustavil/a in si odločno rekel/la: » Poveličujem Božansko v sebi. Sem Njegov Otrok in Eno z Bogom svojim Stvarnikom. Biti Eno z Bogom pomeni biti v Milostni Večini, ko nikoli nisi sam. In če je Vsemogočni Bog na moji strani, le kdo je lahko proti meni in kdo mi lahko prepreči, da se pozdravim in spet ponovno zaživim polno življenje po Njegovi Milosti«?

   Božja Ljubezen napolnjuje mojo dušo. Sem v skrivnem kotičku Njega. Njegova Dobrota in Usmiljenje me odslej spremljata sleherni dan mojega življenja, kajti za vedno prebivam v Njegovem varstvu in sem srečen/a, miren/a in spokojen/a. V Njem namreč premorem vse, ki mi daje vso Moč, Pogum in Energijo, da grem korak po korak smelo v novo Življenjsko obdobje ozdravitve in duhovne prenove. Ta Molitev je moja čudežna preobrazba uma in srca ter ozdravitve, za katero verjamem, da mi prinaša odpuščanje, osvoboditev od negativnh misli ter okrepitev moje samopodobe in telesnega zdravja. Verjamem v Božjo pomoč in ozdravitev. Gospod prosim pomagaj Ireni k ozdravitvi. Hvala Ti, ki živiš in kraljuješ vekomaj.

   • Janez says:

    Addendum
    Kadar pa na moja vrata uma in čustev spet nenadoma potrkajo razne skrbi, strahovi, dvomi ali kritike iz okolja, jih prežene moja vera v zdravje, dobroto, srečo, resnico in lepoto, ki jo daje in vzdržuje On. Nobene negativne domneve, kritike ali besede več nimajo moči, da bi me zmotile. Ko se osredotočim na pozitivne misli, me Božji Duh podpira in mi prinaša upanje, mir in pozitivno energijo, s katero mi bo pomagal na moji Poti k ozdravitvi in da poiščem notranji mir, srečo in zadovoljstvo s tem, kar sem in kar imam.

  • ida says:

   G.Irena,le zaupanje v božjo pomoč in priprošnja h presveti devici Mariji nam pomaga,da
   zmoremo skozi težke preizkušnje,ki nam jih življenje prinaša.
   Smo z Vami v mislih pri vsakodnevni molitvi za vašo ozdravitev,in naj Vas angeli čuvajo!

  • KRISTINA says:

   Ga. Irena zaupajte v Božjo pomoč, vem, da je težko, pri 29 sem sama zbolela sedaj sem že 15 let zdrava. Bilo je težko, najti sebe, imeti rad, sprijazniti se,… ampak Bog ima za vsakega izmed nas poseben načrt.
   Molitev s. Faustine za ozdravljenje
   Jezus, naj Tvoja čista in zdrava kri kroži v mojem bolehnem telesu, naj Tvoje čisto in zdravo telo spremeni moje šibko, nezdravo telo in naj se zdravo in krepko življenje pretaka v meni, če je to res Tvoja sveta volja. Amen.
   Božje usmiljenje, ki nas objemaš v naših težkih trenutkih, nas božaš in krepiš zaupam vate

  • Mina says:

   Draga Irena,

   boste v mislih in v molitvi z mano.

 52. Janez says:

  Ti si angel redovnika Phila Bosmansa Zveze brez imena za človečnost ( Bund Ohne Namen)

  Angeli so ljudje, ki prenašajo svetlobo in ljubezen, kjer so vse postali svetli in jasni.
  Angeli so ljudje, ki so prejeli izvirno veselje iz raja.
  Angeli pomagajo na nogah, kjer so ljudje na tleh in nevidno ohranjajo svet združen v celotnem Občestvu.
  V njih čutite malo skrivnost nedoumljive prijaznosti, ki jo želim sprejeti.
  Angeli ne pridejo zaradi plačila in naročila, ponavadi se pojavijo nepričakovano in ljudem v stiki pomagajo ter pokažejo pot in ne da bi čakali zahvale ali plačila tudi oddidejo.
  Ko imaš problem imaš, lahko ostaneš brez rešitve in si nemočen.
  Pa se pojavi nenadoma nekdo, nek Človek, ki se zavzame Zate.
  Spoznal je Tvojo stisko in Ti pomagal vstati.
  Ponovno vidiš Luč in črpaš novo moč.
  Olajšan in osvobojen mu rečeš: » Ti si Angel«.

  Angeli so Ljudje, ki svet brez tolažbe prinašajo sončni žarek in veselje.
  Oči imajo odprte za ljudi v stiski.
  Ponujajo jim Svojo Roko in Srce.
  Nagovarjajo osamljene, obiskujejo bolne
  In ne zapuščajo umirajočih.
  Angeli imajo dobre oči in vidijo skrite težave Ljudi.
  Angeli imajo dobra ušesa, risluhnejo in slišijo tudi neizgovorjeno bolečino.
  Angeli z besedami in dejanji opogumljajo Ljudi in jim Pomagajo k rešitvi na Poti Življenja.
  Če tako živiš in deluješ do drugih tudi Ti, si srečen in dober Človek.

  Phil Bosmans, belgijski duhovnik, pesnik in dobrotnik pomoči potrebnim.

  Du bist ein Engel nach Phil Bosmans (Nemški izvirnik)

  Engel sind Menschen, die Licht und Liebe weitergeben, wo sie sind wird alles hell und klar.
  Engel sind Menschen, die eine ursprüngliche Freude aus dem Paradies mitbekommen haben.
  Engel helfen auf die Beine, wo Menschen am Boden sind und halten auf unsichtbare Weise die Welt im Lot. In ihnen spürst du ein wenig das Geheimnis einer unergründlichen Güte, die ich umarmen will.
  Engel kommen nicht auf Bezahlung und Bestellung, meist tauchen sie ganz unverhofft auf, und zeigen den Weg, sind ohne Dank abzuwarten wieder weg.
  Wenn Du ein Problem hast, ratlos und hilflos bist, ist plötzlich jemand da, der sich dir zuwendet.
  Der deine Not erkennt, der dir auf die Beine hilft, damit du wieder Licht siehst und neuen Mut schöpfst. Engel sind Menschen, die in eine trostlose Welt einen Sonnenstrahl der Freude bringen. Sie halten ihre Augen offen für Menschen in Not, geben ihnen ihre Hand und ihr Herz.
  Sie sprechen Einsame an, besuchen Kranke und lassen Sterbenden nicht allein.
  Engel haben gute Augen, sie sehen die verborgene Not der Menschen, Engel haben gute Ohren, sie
  hören zu und hören auch das ungesagte Leid.
  Findest Du Dich wieder, meine Schwester, mein Bruder?
  Du bist ein Odd Fellow, du bist ein Engel.

  Phil Bosmans je rekel: »To življenje je tako kratko, prekratko, da bi ga drug drugemu oteževali.«
  »V bistvu sem srečen človek. Počutim se zares blagoslovljenega. V svojem življenju sem imel zelo veliko ‘šans’, sreče, in srečal sem mnoge čudovite ljudi ter ob njih našel gotovost. Čutim tudi, da je bil Bog v mojem življenju vedno navzoč. Ljubi me, dokler živim, ljubil me bo, ko umrjem. Zato se mi ni treba ničesar bati. Počutim se resnično zadovoljnega in srečnega. To ne pomeni, da nimam slabih in težkih dni. Vsakdo jih ima, kajti sreča je sestavljena iz mnogih delov, en del pa je vedno prekratek. Hvaležen sem za to, kar sem prejel. To mi pomaga biti srečen. Da sem hvaležen za življenje vsak dan, hvaležen, ker srce utripa 123.700-krat na dan, ker vdihnemo 20.000-krat in predelamo 137 kubičnih metrov zraka. In vse brezplačno, gratis!« Tako je ob svoji osemdesetletnici povedal belgijski (flamski) redovnik Phil Bosmans, svetovno znan in priljubljen duhovni pisatelj in dobrotnik pomoči potrebnim. Precej njegovih knjig, iz katerih diha veselje do življenja ter ljubezen do ljudi in vseh stvari v duhu sv. Frančiška, imamo prevedene tudi v slovenščino. »Moja zadnja beseda je: hvaležnost,« je dejal ta sončni pričevalec, ki je umrl 17. januarja 2012 v devetdesetem letu polnega življenja.

  Hvala Ti brat Phil Bosmans za vso dobroto in prrlepe misli, ki sežejo v srce in opogumijo. Živel je za reveže, ki so potrebovali pomoč. zato vse njegove pesmi izhajajo iz konkretnih življenjskih izkušenj dobrote.

 53. Bostjan says:

  Prijatelje prosim vas od celega srca Lepo prosim molite za mene in moje družino..
  Prosim za molitev za zaščito pred zlo in za moje družino in vse moje napake prosim molitev ljubezen zdravja in veselje

  Prosim lepo

  • Janez says:

   Gospod prosim usliši Boštjanovo prošnjo zanj in za družino in mu podari hudovno uteho, mir v srcu, zdravje in zadovoljstvo. Zaščiti ga pred hudobijo in prinesi mu radost. Po Tvoji Milosti naj hodi po pravi poti Evangelija, kot nas uči Odrešenik.

   • Janez says:

    Psalm 61, Zaupanje v Boga – mir v Bogu

    Le v Bogu se spočije moja duša,
    samo on je moja uteha.
    On je moja obramba, moja rešitev in zavetje,
    zato nikoli ne omahnem.
    Doklej se bodo vsi zaganjali vame, ubogega človeka,
    da bi me podrli kot razpadajoče zidovje?
    Radi bi me strmoglavili, laž jim je v veselje,
    v obraz se mi dobrikajo, a za hrbtom me preklinjajo.
    Samo v Bogu se spočije moja duša,
    dal mi bo, kar pričakujem.
    On je moj Bog, rešitev in zavetje,
    zato ne omahnem.
    Bog je moja rešitev in moja slava,
    moja moč in moje pribežališče.
    Vsak čas zaupaj vanj, o Božje ljudstvo,
    vsi mu odprite svoja srca.
    Na Božji tehtnici so vsi enaki, nizki in visoki,
    lažji kot dih so vsi skupaj.
    Ne zaupajte v nasilje,
    na svojo moč se ne zanašajte.
    Če se množi vaše bogastvo,
    nanj srca ne navezujte.
    Sam Bog je rekel, ponovno sem slišal:
    »Bog je močan in usmiljen.
    Gospod je pravičen,
    vsakemu povrne po njegovih delih.«

 54. Janez says:

  Živiš samo en dan: danes

  Čas – v našem času blago, ki ga vedno primanjkuje.
  Začne se že pri otrocih: Nimam časa!
  Svet dela je kar naprej pod časovnim pritiskom,
  njegova neusmiljena dogma se glasi: Čas je denar!
  Celo v pokoju vlada vse drugo kot mir.
  Zdi se, da čas mineva vse hitreje.
  Živimo, kakor da bi bili neprestano na begu,
  na begu pred današnjim dnem.
  Najraje bi pobegnili. A kam?
  Ostaja nam samo sedanjost.
  Kaj je čas?
  Razdalja med jutrom in večerom,
  razdalja med zibelko in grobom.
  Prostor za življenje in za užitek;
  prostor za sončni vzhod;
  za ptička, ki poje v zgodnjem jutru;
  za cvetlico, ki cveti le en dan;
  za otroka, ki se ti nasmehne;
  za lepo besedo, ki ti jo kdo izreče.

  Vzemi si čas, da bi bil človek.
  Vzemi si čas, da bi bil dober.
  Kdor ljubi, ima čas. Danes.

  Phil Bosmans, belgijski duhovnik, pesnik in dobrotnik pomoči potrebnim: Vsako srce potrebuje dom.

 55. Janez says:

  LJUBEZEN IN PRJATELJSTVO

  Prijateljska ljubezen.Ta ljubezen vodi k luči, k miru in globokemu veselju.
  Ta ljubezen ne uničuje, noče ničesar zase.
  Drugemu pušča svobodo.Tudi, če se izrazi v telesni bližini, ostaja čista.
  Kdor želi drugega posedovati kot stvar samo zase, za lastno zadovoljitev,uničuje tistega, ki ga domnevno ljubi.
  Uniči prijateljstvo.
  Najbrž ne bomo nikoli sposobni zares čistega prijateljstva,vendar si moramo nenehno prizadevati zanj.

  Phil Bosmans; belgijski duhovnik, pesnik in dobrotnik pomoči potrebnim: Ne pozabi na veselje.

  ČLOVEK BOŽJI, RAD TE IMAM
  Ni ga tebi enakega.
  Edinstven si, enkraten,
  docela prvobiten in neponovljiv.
  Ne verjameš,
  toda ni ga tebi enakega
  od večnosti do večnosti.
  In sleherni človek, ki ga imaš rad,
  preneha biti navaden človek.
  Neka čudna privlačnost
  veje iz njega.
  Zaradi njega postaneš tudi ti
  nekako drugačen.
  Lahko mu celo rečeš:
  Meni na ljubo ti ni treba biti nezmotljiv,
  brez napak in popoln,
  saj te vendar imam rad.

  Phil Bosmans; belgijski duhovnik, pesnik in dobrotnik pomoči potrebnim.

 56. Bostjan says:

  Prosim za molitev mojega zdravja in vse moje napake prosim molitev za zaščito pred zlo in za moje družine hvala

 57. Janez says:

  TI SI ŽAREČE SONCE OČETOVE LJUBEZNI
  Križani in od mrtvih vstali Gospod,
  nauči nas spoprijemati se s preizkušnjami vsakdanjega življenja tako,
  da bomo živeli to življenjev vedno večji polnosti.
  Ti si ponižno in potrpežljivosprejel poraze človeškega življenja,
  tudi muke svojega umiranja na križu.
  Pomagaj nam torej, da bomo bolečinein boje,
  ki nam jih prinaša sleherni danznali vselej sprejematikot priložnost,
  da rastemoin da postajamo vse bolj tebi podobni. Naredi nas sposobne,
  da se z njimi spoprimemotrdno zaupajoč v tvojo pomoč.
  Nauči nas razumeti,da moremo do polnosti življenja priti edinole tako,
  da nenehno umiramosami sebi in svojim sebičnim željam.
  Kajti s tabo bomo mogli vstati,samo če s teboj umiramo.
  Odslej naj nas nobena stvarne pogrezne v tolikšno trpljenje
  in v tako globoko žalost,da bi pozabili na radost tvojega vstajenja!
  Ti si žareče sonce Očetove ljubezni,
  ti si Upanje večno trajajoče sreče,
  ti si ogenj plameneče ljubezni.
  Jezusova radost naj bo naša moč,
  naj bo med nami vsemi trdna vez miru, edinosti in ljubezni. Amen.
  Molitev Matere Terezije

  Molitev
  O Bog, poklical si sveto Mater Terezijo, da je z izredno ljubeznijo do ubogih odgovorila na ljubezen tvojega Sina. Daj nam, te prosimo, da bomo na njeno priprošnjo služili Kristusu v trpečih bratih in sestrah. Po našem Gospodu Jezusu Kristusu, tvojem Sinu, ki s teboj v občestvu Svetega Duha živi in kraljuje vekomaj. Amen

  Misijonarka ljubezni: to je bila Mati Terezija po imenu in v dejanju. Dajala je tako privlačen zgled, da je pritegnila k sebi mnogo ljudi, ki so bili pripravljeni vse zapustiti ter hoditi za Kristusom, navzočem v ubogih. Ta sestra, ki jo vsi poznamo kot mater ubogih, zapušča zgovoren zgled za vsakogar, za verujoče in neverujoče. Dela, ki jih je izvrševala, govorijo sama zase in kažejo ljudem našega časa oni vzvišeni smisel življenja, ki se pogosto zdi, da je na žalost izgubljen. Ponovno in ponovno je rada govorila: ‘Služimo ubogim, da bi služili življenju.’ Mati Terezija ni zamudila nobene priložnosti, da je na vse načine poudarjala ljubezen do življenja. V poslušnosti evangeliju je postala ‘usmiljeni Samarijan’ vsakomur, ki ga je srečala, vsakemu človeku v krizi, v trpljenju in ponižanju. Nekoč je Jezus spregovoril Materi Terezi: »Pošiljam te v temačno bedo revežev. Pojdi tja in bodi moja Luč«.

  Gospod prosim pomagaj nam, da bomo tudi Mi, ki smo Tvoje Božje Ljudstvo, sledili v življenju Tvojemu Evangeliju in bili v vsak dan do soljudi tako Dobri in Usmiljeni kog Mati Terezija iz Kalkute, ki je svoje življenje neumorno posvetila revežem v Indiji.

 58. Janez says:

  Poklican sem k popolni Ljubezni
  Odpri mi oči, Gospod, da bom spoznaval Tebe v vseh svojih bratih in sestrah.
  Odpri mi ušesa, da bom slišal klice vseh tistih,ki potrebujejo mojo pomoč.
  Odpri mi srce, Gospod,da se bom naučil ljubiti svoje bližnje,kakor nas ljubiš ti.
  Daj mi svojega Svetega Duha,da ti bom zmogel vsak dan znova podariti svoje srce.
  Pomagaj mi da bom povsod razširjal Tvojo ljubezen, kjerkoli sem in kamorkoli grem.
  Nauči me tiste ljubezni,ki je vedno potrpežljiva, vedno prijazen.
  Nauči me tiste ljubezni, ki ni nikoli nevoščljiva,napuhnjena, sebična ali zamerljiva.
  Tiste ljubezni, ki okuša srečo v resniciin je vedno pripravljena odpuščati.
  Danes ti dajem svoje srce.
  Dajem ti svoje roke, noge, svoj glas,da boš lahko ti po meni v ta svet prinašal svojo Ljubezen.
  Daj, da bom mogel biti slaboten, a vztrajen odsev tvoje popolne Ljubezni.
  Molitve Matere Terezije

  Moj Jezus, naredi z menoj karkoli hočešin kolikor časa hočeš,
  ne glede na moja občutja in bolečino.
  Sem samo tvoj/a.
  Vtisni trpljenje TvojegaSrcav mojo dušo in življenje.
  Zaradi svobodne odločitve, moj Bog,in zaradi ljubezni do Tebe,
  želim ostati in izpolniti vso Tvojo sveto voljo glede mojega življenja.
  Ne bom potočil/a niti ene solze.
  Čeprav bi trpel/a več kot zdaj, še zmeraj hočem izpolnjevati Tvojo Sveto Voljo.
  To je temna noč rojstva Družbe, moj Bog, daj mi poguma,
  da bom v tem trenutku stanovitno sledil/a Tvojemu klicu.
  Ko pomivaš, pometaš – počenjaš karkoli, povej Jezusu:
  »Ljubim Te, Jezus. Karkoli bom počel danes, je namenjeno Zate, vsaka misel, vsaka beseda, vsako dejanje.«
  Ohrani veselje, ljubezen do Jezusa v svojem srcu in Mu pogosto reci podnevi in ponoči:
  »Jezus v mojem srcu, verjamem v Tvojo nežno ljubezen do mene. Ljubim Te.«
  Molitve Matere Terezija

  Veselje Jezusovega Srca, napolni moje srce.
  Usmiljenje Jezusovega Srca, dotakni se mojega srca. Ljubezen Jezusovega Srca, vžgi moje srce. Mir Jezusovega Srca,okrepi moje srce. Ponižnost Jezusovega Srca,naredi moje srce skromno. Svetost Jezusovega Srca,posveti moje srce. Čistost Jezusovega Srca, očisti moje srce. Jezus v mojem srcu, povečaj mojo vero,okrepi mojo vero. Naj živim to vero v živi, ponižni pokorščini. Amen.
  Molitev Matere Terezije

  Izžarevati Kristusa
  Dragi Jezus, pomagaj mi razširiti tvoj prijetni vonj povsod, kamorkoli grem. Preplavi mojo dušo s svojim Duhom in življenjem. Povsem prepoji in prevzemi vse moje bitje, da bo moje življenje izžarevalo tvoje življenje. Sij skozme in bodi tako v meni, da bo vsaka duša, s katero bom prišel v stik, čutila tvojo navzočnost v moji duši. Dovoli jim, da pogledajo navzgor in naj ne vidijo več mene, ampak le tebe, Jezus! Bodi z menoj in tedaj bom začel sijati, kakor siješ ti. Naj Sijem tako, da bom Luč drugim. Vsa Svetloba, o Jezus, bodi tvoja: prav nič naj je ne bo moje. Ti sam boš prek Mene Sijal Drugim. Zato mi dovoli, da te Slavim tako, kakor ti najbolj ugaja, tako, da bom sijal na tiste, ki so z menoj. Dovoli, da te oznanjam brez govorjenja, ne z besedami, ampak z zgledom. Z neustavljivo močjo, z dobrohotnim vplivom tega, kar delam iz očitne polnosti ljubezni, ki jo moje srce goji do tebe. Amen.
  Kardinal John Henry Newman

  Pesem »Izžarevati Kristusa«, ki jo je spesnil kardinal John Henry Newman, je bila ena najljubših molitev Matere Terezije. Ker lepo izraža njeno željo, da bi bila intimno združena z Jezusom in da bi drugim »dala samo Jezusa«, jo je izbrala za prvo molitev, ki jo misijonarke ljubezni Matere Terezije zmolijo.

 59. Davorin says:

  Nov je dan, teden
  … prosim za molitev za ozdravitev moje hčerke. Danes ima poseg, ki bo določil pot njenega zdravljenja.
  … prosim za molitev, da bo zaupala v Gopoda, zaupala v dobro in ljubezen.
  Sveti Duh, tolažnik … daj ji milosti, da bo znala najti v tem treutku in v procesu zdravljenja, prave misli, besede in dejanja.
  Hvala Gospod.

  • Janez says:

   Prosim Gospod usliši iskrene Davorinove prošnje, pomagaj in ozdravi Davorinovo hčerko. Rekel si namreč, prišel sem da bi zdravil Bolne in pomagal Ubogim. Čudeži so mogoči tam, kjer je močna Vera in Molitvena prošnja k tebi.

 60. andreja says:

  Lepo vas prosim, molite z mano za mojega sina. Razočaranje utaplja v alkoholu, zelo se bojim za njega. Pogovore o tem zavrača.. Drugače je dober fant. Ne vem kaj naj storim. Kako mu naj pomagam.
  Prosim za molitve.
  Naj vas vse Bog obilno blagoslovi. Amen.

  • Janez says:

   Kdor Veruje in iskreno Prosi, bo uslišan pravi Jezus. Kdor ipče ta najde, kdor prosi bo uslišan si učil Gospod. Gospod prosim usliši prošnje Andreje in ji pomagaj, da bo sin s Tvojo Pomočjo spregledal in prenehal piti ter postal dober človek ter se vrnil na prava pota po Tvoji Milosti. Razveseli utrujeno srce in daj upanje tistim, ki trpijo in reši jih stisk. Naj zavlada spet radost v družini.

  • Janez says:

   Molitev staršev za otroke

   Gospod, zaupal si nama otroke. Vsakega od njih si ustvaril po svoje in vsak naju na svoj način potrebuje. Toda, Gospod, imava vsak svoj poklic in po napornem delu se jim je težko posvetiti. Čutiva nevarnost, da bi nanje stresala najino slabo voljo, ali da bi jih pustila brezbrižno letati okoli in bi se potem jezila, če bi zašli na kriva pota. Veva, Gospod, da naju najini otroci potrebujejo sproščena in odločna obenem. Potrebujejo očeta in mater, ki imata čas zanje in potrpljenje za vsakogar izmed njih, ki jih jemljeta resno tudi v malenkostih. Pokaži nama, Gospod, kdaj morava biti samo njim na voljo. Nočeva pozabiti, kaj sva kot otroka midva zahtevala od svojih staršev. Obvaruj naju oblastnosti. Daj, da močna roka, ki jo potrebujejo, ne postane trda. Gospod, ti veš, da jim pogosto dajeva slab zgled. Obvaruj naju domišljavosti, da bi hotela vedno veljati za nepogrešljiv vzor. Daj nama poguma, da bova vedno odkrito priznala svoje napake. Daj, da v naši družini beseda »odpuščanje« ne bo nekaj neznanega. Pomagaj otrokom, da se bodo naučili odpuščati tudi svojim staršem.

   Molitev na medmrežju

   Gospod usliši prošnje Andreje, ki moli za spreobrnitev sina.

 61. Lara says:

  Dragi Bog,

  vlij mi moči in optimizma pri premagovanju življenjskih preizkušenj. Podari mi upanje v boljše čase in ljudi ter ljubezen. Spomni se tudi na vse, ki se tekom življenja srečujejo s preizkušnjami.

  Molimo skupaj. Hvala.

 62. Katja says:

  Zmeda v mojem življenju je tolikšna, da sploh ne vem kako in za kaj naj prosim Boga…prosim povejte, pomagajte mi…kako naj Molim…..le zgodi se tvoja volja ali kako? Hvaležna bom za vašo pomoč in molitev…BVB

  • Janez says:

   Naj bodo tvoje misli pozitivne,
   saj se bodo spremenile v besede.
   Naj bodo tvoje besede pozitivne,
   saj se bodo spremenile v dejanja.
   Naj bodo tvoja dejanja pozitiva,
   saj bodo odražale svoje vrednote.
   Naj bodo tvoje vrednote pozitivne,
   saj bodo postale tvoja usoda!

   MOLITEV »ABBA – OČE«
   Posvečam Ti ta dan in se zatekam
   pod Tvoje varstvo. Uporabi
   me, da boš preko mene prepoznan,
   čaščen in ljubljen od vseh ljudi. Naj
   moja dela govorijo o Tvoji ljubezni.
   Moj jezik naj Te slavi v vseh trenutkih
   dneva in moje misli naj bodo
   navdihnjene le od Tebe. Moj Oče,
   ljubim Te nad vse. Amen.

   Gospod je moj učitelj. Ničesar se
   ne bojim. On me bo (na)učil vsega.
   On me vodi v ocean znanja in Življenja po Evangeliju.
   Odgovarja na vse moje dvome. Napolnjuje me
   s svojo modrostjo in me vodi po poteh
   znanja. Ne bom se bal niti najtežjega
   izpita, saj je Gospod z menoj. Njegove
   besede in obljube me krepijo.
   On dela lahke najtežje zadeve.
   Glavo mi mazili s svojim usmiljenjem in dobroto.
   Daje mi svoj blagoslov za Delo in Življenje ter Učenje.
   Vedno bom zvest Njemu, ki mi daje vso potrebno Upanje, Moč in Odrešitev.
   Jezus je moj Odrešenik in Učitelj.

   Katja poglej še druge Molitve, ki sem jih objavil na Prosim za Molitev.
   Gospod pomagaj Katji in naj ji Sveti Duh daruje Strpnost, Ljubezen in Odpuščanje ter jo razvetli tako, da bo znača pravilno Moliti in Živeti po Evangeliju.

   • Janez says:

    Addendum

    Molitev tistih, ki iščejo Boga
    Gospod Bog, po vsem tvojem stvarstvu rahlo odmeva misel, da je nad vsem tem še nekaj, Nekdo.
    Vsa živa bitja in njihova raznolikost, zemlja, sonce, zvezde se zdijo na prvi pogled nekaj običajnega.
    Naše srce pa pravi, da si jih ustvaril Ti.
    Da so to darovi, ki bi jih morali znati vedno znova sprejemati.
    Toda nič zemeljskega ne more privesti do zadnjega srečanja in miru v tebi, ki bi izpolnilo moje hrepenenje.
    Zato romam in iščem naprej.
    Vendar z lastnimi močmi nikdar ne morem doseči tega, kar iščem.
    To mi lahko nakloni le Tvoja Milost.
    Zbudi v meni Sveti Nemir, da Te bom nenehno Iskal.
    Uči me razumeti, da moram živeti le iz tega, kar je nad menoj, in da se izgubim,
    kakor hitro se vsidram le vase in se zanašam le nase brez Tebe, ki si moj Ljubeči Oče.
    Sprejmi mojo roko in mi pomagaj, da te najdem, da najdem sebe v tebi.

    Amen.

   • Katja says:

    Najlepša vam hvala 💖
    Močno dvigate mojega duha..
    Bog vas blagoslovi.

    • Janez says:

     Zahvala našemu Odrešeniku Jezusu

     Zvest Prijatelj in Odrešenik naš je Vstali Jezus,
     On bremena in stiske v Življenju lajša nam.
     Naj srce Človek nikoli ti ne opeša, saj v molitvi nikoli nisi sam.
     Včasih blodimo v samoti, včasih dan je poln težav,
     a zakaj tegob, bolezmi in skrbi bi svojih, mu v molitvi iskreno in goreče ne predal?
     Ko dvom, skušnjava ali skrb te obide, ko boli te duša vsa,
     ne obupaj sam v tej samoti, mir Božji v molitvi odrešilno in blago te obda.
     Veš, da čaka Zvesti Te Prijatelj, ki vseskozi čaka, da olajša nam vsem križ.
     Pridi k njemu, on Te vabi, le pri njem vso uteho in pomoč dobiš.
     Če potrt si in utrujen, če bolezen te teži, pridi k Jezusu v molitvi, on vso skrb in žalost nam teši.
     Jezus naš je Zvesti spremljevalec sredi vseh zemeljskih nadlog,
     varno nosi Te v naročju, On Gospod je naš in Bog.

     Bog Te blagoslovi draga sestra Katja v Kristusu. Vztrajaj v Veri in Molitvi k Njemu in poplačana boš.

 63. Janez says:

  Človek je največji takrat, ko je v življenju dober,
  ko pomaga drugim, ko je delaven, skromen in pred Njim ponižno kleči ter prosi za Božje Vodstvo.
  Najlepši takrat, ko moli k Njemu tako, da se z Njim iskreno in o vsem pogovarja in pogovori kot s Svojim Ljubljenim Očetom.
  Najmočnejši, ko odpušča sebi in drugim ljudem in verjame v Nov Začetek, ko se spreobrne in poboljša z Njegovo Pomočjo.
  In najbolj podoben Bogu, ko odpušča in brezpogojno ljubi vse Ljudi, ki so Njegovi Bratje in Sestre na Zemlji.

  Prošnja Boga za Odpuščanje za Naše grehe ko smo sami in nas grehi težijo
  Gospod Jezus Kristus, žal mi je za slabe stvari, ki sem jih naredil ali dobra dejanja, ki sem jih opustil pomoči potrebnim v svojem življenju in ki me v duši težijo in zaradi katerih imam slabo vest in se želim ookesati in poboljšati. Prosim, odpusti mi. Zdaj se obračam proč od vsega in opuščam vse, za kar vem, da je bilo narobe, ko sem žalil Tvojo Očetovsko Ljubezen in Dobroto. Prosim Te odpusti mi, kakor se tudi jaz prizadevam odpuščati drugim. Hvala ti, ker si umrl na križu zame in me odrešil, da smem upati na Tvojo Milost, da mi bo lahko odpuščeno in da bom po spovedi in spokorni molitvi ter popravi krivic prost krivde. Hvala ti, ker si mi ponudil odpuščanje in mi dal dar Svetega Duha. Želim sprejeti ta dar. Prosim, pridi in ostani v mojem življenje po svojem Sinu Jezusu in Svetem Duhu in bodi z mano za vedno. Hvala ti, Gospod Jezus. Amen.

 64. Dragan says:

  Prosim za molitev, za dober odnos s starši in sodelavci v službi. In da bi se moje zdravje izboljšalo.

 65. Administrator says:

  Međugorje, sporočilo Kraljice miru po vidkinji Mariji 25. maja 2019:

  “Dragi otroci! Bog mi je po svojem usmiljenju dopustil, da sem z vami, da vas poučujem in vodim k poti spreobrnjenja. Otročiči, vsi ste poklicani, da iz vsega srca molite, da se uresniči načrt odrešenja za vas in po vas. Zavedajte se, otročiči, da je življenje kratko in vas čaka večno življenje po zasluženju. Zato molite, molite, molite, da bi bili vredno orodje v Božjih rokah. Hvala vam, ker ste odgovorili na moj klic.”

  • Janez says:

   Ora et labora ali moli in delaj so poznali katoliški redovniki in duhovniki že davno v srednjem veku. Ker nas je Gospod odrešil smo lahko kristjani veseli, optimistični ter dobri in delavni, ker imamo veliko razlogov za upanje na odrešenje in vstajenje, ker s smrtjo ni vsega konec, ampak nov začetek. Čudeži obstajajo, moramo le verjeti. Hvala Bogu.

 66. Janez says:

  Molitev svetega Frančiška Asiškega

  Gospod, naj bom orodje Tvojega miru,
  kjer je sovraštvo, naj prinašam ljubezen;
  kjer je krivica, naj prinašam odpuščanje;
  kjer je dvom, naj prinašam vero;
  kjer je obup, naj prinašam upanje;
  kjer je tema, naj prinašam luč;
  kjer je žalost, naj prinašam radost.

  O Božji gospodar,
  pomagaj mi,
  da bom raje tolažil, kot prejemal tolažbo,
  da bom raje razumel druge, kot bil deležen razumevanja,
  da bom raje ljubil, kot prejemal ljubezen;
  kajti s tem, ko dajemo, tudi prejemamo;
  in ko umremo sebi, se rodimo v večno življenje.

  Božja volja (Suta Nipata)

  Naj bodo vsa bitja polna radosti in miru.
  naj vsa bitja vsepovsod,
  nočna in majhna,
  nepomembna in mogočna,
  kratka in dolga,
  krhka in debela;

  naj vsa bitja vsepovsod,
  vidna in nevidna,
  tista, ki potujejo daleč stran ali v bližino,
  tista, ki že obstajajo, in tista, ki še bodo;
  naj bodo vsa bitja prežeta z neusahljivo radostjo.

  Naj nihče ne prevara drugega.
  Naj nihče ne prezira drugega.
  Naj nihče nikomur ne privošči trpljenja,
  ker je sam jezen ali razočaran.

  Tako kot mati s svojim lastnim življenjem
  ščiti svojega edinega otroka,
  tako naj se tudi v tebi razraste
  neizmerna ljubezen do vseh bitij.

  Naj se tvoja ljubezen pretaka skozi vesolje,
  naj preplavi njegove višine in globine in vse širjave,
  neomejena ljubezen, ki ne pozna sovraštva.

  In takrat, naj stojiš ali hodiš,
  sediš ali ležiš,
  dokler bediš,
  se trudi za to s popolno osredotočenostjo;
  in na zemlji boš prinesel nebesa.

  Molitev za mir (Svami Omkar)

  Čaščena navzočnost,
  Ti, ki si znotraj in zunaj,
  zgoraj in spodaj in vsepovsod,
  Ti ki prežemaš vsako celico mojega bitja,
  Ti si oči mojih oči,
  ušesa mojih ušes,
  srce mojega srca,
  um mojega uma,
  dih mojega diha,
  življenje mojega življenja,
  duša moje duše.

  Blagoslovi me, Gospod, naj se zavedam
  Tvoje navzočnosti na vzhodu in zahodu,
  na severu in jugu.

  Naj mir in dobra volja prevevata ljudi, skupnosti in narode.
  Za to goreče molim.

  Naj bo mir z vami vsemi.

  Vsi smo Božji Otroci in prihajamo iz Enega Vira, zato razlike niso pomembne, le bogatijo nas v iskanju Boga, ko se učimo drug od drugega v ljubezni, dobroti in strpnosti. Morda pa ljudem naš Gospod Bog govori v različnih jezikih, zat0 smo Eno v Njem.

 67. Janez says:

  Za duševni mir in vztrajanje v dobroti in strpnosti, kar prispeva k boljšemu svetu

  Prerok, Kahlil Gibran: O delu
  Šele, ko se z delom tesno povežete,
  zares ljubite življenje.
  Ko pa delate, ste kakor piščal,
  skozi katero se šepetanje ur preliva v glasbo.
  In vsako delo je jalovo,
  razen tam, kjer je znanje in ljubezen.
  In ko delate z ljubeznijo,
  se povezujete samo s seboj in drug z drugim.
  A kaj pomeni delati z ljubeznijo?
  Pomeni vnesti v vsako delo vaših rok tudi vašega duha.
  Delo je ljubezen, ki postane vidna šele z našimi dejanji.

  Misli Matere Terezije o služenju drugim
  Človek je nerazumen, nelogičen in sebičen. NI POMEMBNO, IMEJ GA RAD!
  Če boš delal dobra dela, boš to pripisal svojim sebičnim ciljem. NI POMEMBNO, DELAJ DOBRA DELA!
  Če boš uresničeval svoje cilje, boš našel lažne prijatelje in iskrene nasprotnike. NI POMEMBNO, URESNIČUJ SVOJE CILJE!
  Dobra dela, ki jih delaš, bodo jutri pozabljena. NI POMEMBNO, DELAJ DOBRA DELA!
  Poštenost in iskrenost te naredita ranljivega. NI POMEMBNO, BODI ISKREN IN POŠTEN!
  To kar si leta in leta ustvarjal, se lahko v trenutku poruši. NI POMEMBNO, USTVARJAJ NAPREJ!
  Če pomagaš ljudem, se ti to lahko maščuje. NI POMEMBNO, POMAGAJ JIM NAPREJ!
  Ko daješ svetu najboljše od sebe, to lahko vrne z udarci. NI POMEMBNO, DAJ NAJBOLJŠE OD SEBE!

  H komu naj gremo Gospod Jezus, Besede Večnega Življenja imaš!

 68. Janez says:

  ISKRENA LJUBEZEN, NE DENAR, JE TISTA, KI POLEG VERE GORE PREMIKA

  Iskrena ljubezen žene naprej ljudi in življenje, tudi tiste, ki so žalostni in še upajo, da bodo uslišani.
  Iskrena ljubezen pomeni duhovno izpolnitev zaljubljenim ter ničesar ne zahteva v zameno.
  Iskrena ljubezen ne postavlja nobenih pogojev in lahko premika gore in dela čudeže, če veruješ.
  Iskreno ljubezen daješ, če ne pričakuješ ničesar v zameno in to narediš vedno, takoj in z veseljem.
  Iskrena ljubezen je naše pravo notranje bistvo in smisel življenja in bivanja.
  Iskrena ljubezen je hvaležnost našim ljubljenim za vse tiste trenutke, ki smo jih
  z njimi preživeli v zadovoljstvu in sreči pa tudi v nesreči, ki nas je spremljala po poteh življenja.

  Iskrena ljubezen je odgovor na vibracije jezika ljubezni, ki ga začutimo in nas vodi srečne in izpolnjene skozi vse različne možne načine našega izražanja.
  Iskrena ljubezen je temelj doživljanja sreče in hrepenenja po resnici.

  Iskrena ljubezen je del naše narave, vse, kar je, in se izraža iskreno in resnično tam, kjer se imajo ljudje radi in je prisotna strpnost in dobrota.
  Iskrena ljubezen ne pozna meja in predsodkov, laži ter sprenevedanja; je ljubezen med bližnjimi v soseski, službi, šoli, med partnerjema, v parku, v tovarni, na službeni poti, je ljubezen staršev do otrok in otrok do staršev ter ljubezen med ljudmi, ki jih s svojo dobroto, toplino in radostjo odrešuje, kot nas je učil Jezus.
  Iskrena ljubezen prestopi ozek prag človekove materialnosti, zavesti in med iskrenimi, dobrimi ljudmi vstopi v novo kakovost življenja, kot tista tiha, neopazna, ljubezniva in mila glasba sorodne duše, ki jo imaš rad in ki je namenjena tebi brez posebnih zaslug.
  Iskrena ljubezen je rast in zorenje, ki jo omogoča povezovalna moč prijateljstva in dobrote.
  Iskrena ljubezen je na zmagovalnem pohodu tam, kjer se imajo ljudje radi in se razumejo, saj se porajajo in prebujajo čudoviti ljubeči občutki, ki sežejo do srca.
  Iskreno ljubezen dajem in prejemam in jo udejanjam vsaki dan tudi skozi partnersko življenje ženske in moškega v zakonu ali drugače, saj smo jo zastonj prejeli in jo zastonj dajemo drugim.
  Iskreno ljubezen izražam vsem tistim, ki jih spoštujem in imam rad, pa tudi tistim, ki so v srcu dobri in trpijo in rabijo dobro besedo.
  Iskrena ljubezen ozdravi še tak egoizem in podarja dobroto bližnjemu ali ljubljenemu kar tako, brez posebnega razloga, saj nas odrešuje in osmisli naše življenje in je zato najvišja Božja zapoved!

  Janez AKA Dichter Hansi
  Ljubezen je bistvo Jezusovega Evangelija za Ljudi.

 69. Janez says:

  Frančišek Asiški – Da ne iščem tolažbe
  Da ne iščem tolažbe, temveč da tolažim;
  da ne iščem razumevanja, temveč da razumem;
  da ne iščem ljubezni, temveč da ljubim;
  kajti skozi dajanje dobimo,
  v oproščanju nam je oproščeno
  in skozi smrt se rodimo v večno življenje.

  Naj se zgodi, o Bog,
  da si bom bolj želel tolažiti kot biti tolažen,
  razumeti kot biti razumljen,
  ljubiti kot biti ljubljen.
  Kajti ko se človek razdaja, dobiva;
  ko pozabiš nase, te najdejo;
  ko oprostiš, ti je oproščeno.

  Tomaž Kempčan – Ljubezen se ne utrudi
  Ljubezen se ne utrudi,
  ne misli na težave,
  si prizadeva doseči, kar presega njene moči,
  ne izgovarja se na nemogoče…

  Zato se zmore spoprijeti s čimer koli,
  marsikaj dokonča in zagotavlja uspeh tam,
  kjer bi tisti, ki ne ljubi,
  izgubil pogum in podlegel.

  Ljubezen je budna in ne zapravlja čas s spanjem.
  Čeprav je trudna, ne opeša,
  čeprav pritiskamo nanjo, se ne izravna,
  čeprav je vznemirjena, ni zbegana,
  temveč si kot živi plamen in goreča bakla
  utira pot navzgor in varno vse prestane.

  Kjer so zbrani dva ali trije v Mojem imenu, sem sredi med vami, pravi Jezus v Evangeliju. Hvala Ti gospod na Vekov Veke. Amen.

 70. Janez says:

  Frančiškova HVALNICA STVARSTVA ALI SONČNA PESEM
  Najvišji, vsemogočni, dobri Gospod,
  tebi hvala, slava in čast in ves blagoslov.
  Z močnim glasom so govorili: »Vredno je Jagnje, ki je bilo zaklano, da prejme oblast in bogastvo, modrost in moč, čast, slavo in hvalo.« 13 In vse stvari, ki so na nebu, na zemlji, pod zemljo in na morju, in sploh vse, kar je v njih, sem slišal, kako so govorile: »Sedečemu na prestolu in Jagnjetu hvala in čast, slava in mogočnost na veke vekov.«
  Tebi, najvišjemu, edinemu pristoji
  in nihče ni vreden tebe imenovati.
  Hvaljen, moj Gospod, z vsemi tvojimi stvarmi
  posebno s soncem, velikim bratom, ki razsvetljuje dneve in nas.
  Lepo je in v velikem sijaju žari. Tebe, Najvišji, odseva.
  Hvaljen, moj Gospod,
  v sestri luni in zvezdah;
  ustvaril si jih na nebu jasne, dragocene in lepe.
  Hvaljen, moj Gospod, v bratu vetru in zraku
  v oblačnem in jasnem sploh vsakem vremenu
  Hvalite ga, nebes nebesa, ve vode, ki ste nad nebom!
  s katerim ohranjaš svoje stvari.
  Hvaljen, moj Gospod, v naši sestri vodi
  mnogo koristi ponižna, dobra in čista.
  Hvaljen, moj Gospod, v našem bratu ognju,
  v katerem nam noč razsvetljuješ;
  lep je in vesel in krepak in močan.
  Hvaljen, moj Gospod, v naši sestri zemlji (prim. Dan 3,74),
  ki nas kakor mati hrani in nam gospodinji,
  in prinaša različno sadje in pisane rože z zelenjem (prim. Ps 148,9; Dan 3,76).
  Hvaljen, moj Gospod, v onih,
  ki zaradi tvoje ljubezni odpuščajo,
  in prenašajo slabosti in trpljenje.
  Blagor njim, ki ostanejo v miru,
  zakaj ti, Najvišji, jih boš kronal (prim. Jak 1,2.12).
  Hvaljen, moj Gospod, v naši sestri smrti,
  ki ji nihče v življenju ne uide (prim. Rim 5,12).
  Gorje njim, ki umrjejo v smrtnem grehu,
  a blagor njim, ki počivajo v tvoji najsvetejši volji (prim. Raz 14,13),
  zakaj druga smrt jim ne bo mogla storiti žalega (prim. Raz 2,11; 20,2).
  Hvalite in poveličujte mojega Gospoda
  in zahvalite se mu in služite mu v veliki ponižnosti (prim. Apd 20,19).

  (Prevod: Vital Vodušek)
  Hvala brat Frančišek za čudovito pesem

 71. Janez says:

  ČE BI VSI OBJELI SVET IN POSTALI KAKOR BOŽJI OTROCI
  Z roko v roki sta se dva iskrena prijatelja podala na pot.
  Tako je bilo lažje, brez problemov ino zmot.
  Skupaj sta hodila, skupaj sta držala in se branila, skupaj sta upala in vztrajala na dolgi poti.
  V temni noči zaspala in skupaj zvezde odkrila.
  Njuna bližina sta bila radost, smeh in toplina.
  Res zanju niso bili pomembni kupi denarja.
  Bili so pa premnogi lepi trenutki prijateljstva ter jutranja zarja.
  Našla sta povsod le hrepenenje, da mali ljudje želijo le živeti,
  a kdove zakaj zaradi vojn in nasilja mora mnogo ljudi na svetu umreti?
  Kdo ve zakaj veliko ljudi in otrok mora lačnih zaspati?
  Moramo res vsi tako brezupno in žalostno brez rešitve in nade končati?
  Če pa skupaj vsi enotno roke bi sklenili …
  Če vsi skupaj enotno skupaj bi stopili …
  Če vsi skupaj ne glede na starost, raso, barvo ali izgled, objeli bi ves svet …
  Če bi ga z radostjo in dobroto prekrili …
  Svet ne bi bil od lakote in vojn preklet.
  Ljudje pa bi srečo in radost odkrili.
  Končan bi bil prepir.
  In na zemlji zavladala bi Božja ljubezen, strpnost in mir.

  Janez AKA Dichter Hansi

  Molitev za prijateljstvo medkd ljudmi

  Ljubezen ni nekaj zlitega, kjer bi se brez meja izgubili drug v drugega.
  Ljubljeni ostaja to, kar je, in pusti drugemu, da tudi on ali ona ostaja to, kar je.
  Ljubljeni potrebujejo med seboj dovolj prostora,
  da se ljubezen lahko razcveti,
  in prostor, kjer lahko domuje njihova skrivnost.
  Gospod, pomagaj nam, da se bomo zavedali, da je v našem prijateljstvu in ljubezni prisotna tvoja ljubezen,
  da bomo izgubili strah, da bi se naše prijateljstvo in ljubezen lahko izgubila.
  Če se naša ljubezen hrani iz Tvoje ljubezni,
  potem se ne oklepamo trdno drugega,
  potem mu pustimo svobodo in hvaležno uživamo ljubezen,
  ki priteka od Tebe k nam.

  (Pater Anselm Grün, 2010)

 72. Janez says:

  Kahlil Gibran: O ljubezni

  Ko vas pokliče ljubezen, ji sledite,
  čeprav je njena pot strma in težka.
  In kadar vas vzame na svoje peruti, se ji prepustite,
  čeprav vas utegne meč, skrit med njenim perjem, raniti.
  In kadar vam govori, ji verjemite,
  četudi vam njen glas pretresa sanje, kot vam sever pustoši vrtove.
  Kajti tako kot vas ljubezen krona, vas mora tudi križati.
  Pripomore vam k rasti, a vas tudi oklesti.
  Tako kot se vzpne do vaših višin in vam boža najtanjše veje, ki trepečejo v soncu,
  bo prodrla tudi do vaših korenin in jih stresla tam, kjer se oklepajo zemlje.

  Kakor žitne snope vas zbira k sebi.
  Omlati vas, da bi vas razgalila.
  Preseja vas, da bi vas rešila plev.
  Melje vas do čiste beline.
  Zgneta vas, dokler ne postanete voljni.
  Nato vas izroči svojemu ognju, da bi mogli postati sveti kruh za božjo gostijo.
  Vse to vam stori ljubezen, da bi spoznali skrivnost svojega srca in
  v tem spoznanju postali delček srca Življenja.

  Toda če v svojem strahu iščete zgolj miru in užitka v ljubezni,
  je bolje za vas, da si zakrijete svojo goloto in odidete z mlatišča ljubezni
  v svet brez letnih časov, kjer se boste smejali, a ne iz srca,
  jokali, a ne izjokali vseh solz.

  Ljubezen daje samo sebe in jemlje samo sebe.
  Ljubezen ne jemlje v posest in noče postati posest.
  Zakaj ljubezen zadostuje ljubezni.
  Kadar ljubite, ne smete reči »Bog je v mojem srcu«, temveč raje »Sem v srcu Boga«.

  In ne domišljajte si, da morete usmerjati tok ljubezni,
  kajti ljubezen bo, če se ji le zdite vredni, usmerjala vaša pota.
  Ljubezen ima samo to željo, da izpolni samo sebe.
  Toda če ljubite, a ste polni želja, naj bodo vaše želje take:
  Stopiti se in postati žuboreč potok, ki poje svojo pesem v noč.
  Spoznavati bolest prevelike nežnosti.
  Raniti se s svojim lastnim razumevanjem ljubezni
  in krvaveti voljno in radostno.
  Prebuditi se ob zori z lahkim srcem in se zahvaliti za nov dan ljubezni.
  Umiriti se ob popoldanskem počitku in razmišljati o zanosu ljubezni.
  Vračati se na večer s hvaležnostjo domov
  in zaspati s hvalnico na ustnicah in z molitvijo za ljubljenega v srcu.

 73. Dušanka says:

  Ljubi Bog, presveta Mati Božja,vsi angeli in svetniki, pomagajte in stojte ob strani moji hčeri, da dobro in brez težav odpiše maturo. Pomagajte ji tudi najti dobro počitniško delo, da si finančno malo opomore.
  Dragi molilci tudi vas prosim za molitev.

  Hvala vsem za molitve.
  Zgodi se presveta Božja volja.

 74. Miro says:

  GODUJE MARIJA, POMOČNICA KRISTJANOV – NAJ NAS VSE PRITEGNE K NAŠEMU ODREŠENIKU JEZUSU!

  Mogočna je priprošnja svetnikov pri Bogu, najmogočnejša pa priprošnja Marije, Pomočnice kristjanov. V dušnih in telesnih stiskah jo zaupno in vztrajno kličimo! Kot pravi znana molitev, še nikoli ni bilo slišati, da bi Marija koga zapustila, ki je pribežal pod njeno varstvo, jo prosil pomoči in se njeni priprošnji priporočal.

  S trdnim zaupanjem vsak dan v srcu počastimo Marijo, Pomočnico kristjanov, ter se vztrajno izročajmo njenemu varstvu in njeni pomoči. Obenem Marijo prosimo tudi za preizkušane sestre in brate na tej spletni strani. V zadnjem času so za molitev (bodisi zase bodisi za njihove bližnje) zaprosili: Irena, Sofija, Peter, Boštjan, Marta, Mirjam, Janez, Mata, Andreja … Zgodi se presveta Božja volja!

  Molimo k Mariji, Pomočnici kristjanov:

  Marija, naša Mati in Pomočnica! Vedno znova nas sprejemaš s
  svojim ljubečim pogledom. Z zaupanjem se ti izročamo v varstvo.
  K tebi hitijo otroci, bodi jim mati in vzgojiteljica. K tebi prihajajo
  fantje in dekleta, spremljaj jih na poti mladosti. Nate se obračajo
  starši, pomagaj jim v službi življenja. Vate se ozirajo bolni in
  osamljeni, tolaži jih v njihovih stiskah. Marija Pomočnica, posreduj
  pri Bogu s svojo priprošnjo za najbolj preizkušane brate in sestre, ki
  iščejo smisel življenja. Daj Cerkvi na Slovenskem tiste rodovitnosti,
  da se bodo mnogi odzvali Božjemu klicu. Marija, stopi med nas na
  križpotja življenja. Spremljaj nas na poti k Bogu. Amen.

  Marija, Pomočnica kristjanov, prosi za nas!

  http://svetniki.org/marija-pomocnica-kristjanov

 75. andreja says:

  Dobri Bog,

  iz vsega srca te prosim za vse nas, ozdravi nas vseh mentalnih in fizičnih težav, strahov in bolečin. Vodi nas ven iz brezupnih situacij. Prosim pošlji nam Duha modrosti, da se bomo znali prav odločati in da ne bomo nikoli obupali in nikoli pozabili, da imamo Tebe, ki si Življenje Upanje, Zavetje Dobrota, Ljubezen, naše Vse. To Te prosim v Jezusovem imenu. Hvala, Oče.

  Amen.

 76. Mata says:

  Dobri vsemogocni bog, prosim te, da bi septembra dobila sluzbo. Prosim.

 77. Boštjan says:

  Če je tvoja presveta volja, o Bog, mi vrni družino. V tvoje roke ju izročam. Jezus, Vate zaupam. Na veke vekov. Amen.

 78. Janez says:

  PRED TVOJIM OBLIČJEM (Alberto Moreno, Med njim in menoj)

  Gospod, v tvoji navzočnosti začenjam svojo molitev.
  V veri te gledam tukaj navzočega, saj ti vse izpolnjuješ.
  Povsod si, da bi te vsepovsod iskal,
  da bi te povsod srečeval,
  povsod prepoznal, se te povsod bal,
  te povsod slavil in te povsod ljubil.

  V meni si, da me ohranjaš in vzdržuješ;
  pred menoj si, da me vodiš;
  za mano si, da me braniš;
  pod mano si, da me podpiraš;
  nad mano si, da me blagoslavljaš;
  ob moji strani si, da me spremljaš.
  Vedno si z menoj,
  da me navdihuješ, bodriš in z mano delaš.

  Gospod, pred tvoje obličje stopam k molitvi.
  Daj, da bo ta molitev preprosta, ponižna, iskrena.
  Preprosta, kot je otrokovo moledovanje.
  Ponižna kot je beračeva prošnja.
  Iskrena kot je bila molitev cestninarja.

  Tu sem, Gospod, pred tvojim obličjem:
  siromak pred bogatim,
  bolnik pred zdravnikom,
  slaboten pred Vsemogočnim,
  grešnik pred neskončno Svetim.

  Rad bi te počastil z dotikom čela na tleh.
  Želim, da bi bile vse moje misli pri tebi.
  Da bi bile v tebi vse moje želje in čustva,
  vsa moja volja, ves moj razum.
  In, da bi bila molitev preprosta, ponižna, iskrena
  – v tvojo hvalo in čast, Gospod.

 79. Janez says:

  RAD IMAM LJUDI-TO MI JE V UŽITEK!
  Rad imeti ljudi pomeni:
  veseliti se z njimi
  in biti dobre volje
  v njihovih srečnih dneh;
  ter ponuditi jim roko v pomoč
  in imeti zanje tolažeče srce
  v urah njihovih stisk.
  Rad imeti ljudi pomeni:
  ne zadoščati le samemu sebi,
  marveč odpreti srce
  in v njem narediti prostor za druge.
  Ljudje trpimo zaradi ljudi.
  Zato glej s čistimi očmi
  in s čistim srcem!
  Rad imeti ljudi pomeni:
  sestopiti z višav svoje samovšečnosti.

  Phil Bosmans, belgijski duhovnik, pesnik, dobrotnik pomoči potrebnim.

  Jezus pravi: vse kar ste storili kateremu izmed mojih najmanjših ste storili Meni.

 80. Janez says:

  Zahvalna molitev

  O Bog, naš Stvarnik,
  zahvaljujemo se Ti za naš dom, Zemljo,
  za široko nebo in blagoslovljeno sonce, za oceane in potoke,
  za visoke hribe in šepetajoči veter,
  za drevesa in za zeleno travo.
  Zahvaljujemo se Ti za vse naše čute, s katerimi slišimo pesmi ptic
  in da lahko vidimo sijaj polj zasejanih z zlato pšenico in
  da okušamo jesenske plodove;
  da se veselimo in občutimo beli sneg in
  da zaznavamo vonjave spomladanskih cvetov.
  Dovoli nam, da se bo vsa ta lepota razlila v v naše srce;
  in odreši nas naše slabovidnosti, ker smo tako slepi,
  da vsega tega nismo opazili in videli,
  saj celo navadno trnasto grmičevje zagori in se zasveti s Tvojo veliko slavo.

  Vir: prevod iz angleščine

  O GOD,
  we thank you for this earth, our home; for the wide sky and
  the blessed sun, for the ocean and streams, for the towering
  hills and the whispering wind, for the trees and green grass.
  We thank you for our senses by which we hear the songs of
  birds, and see the splendor of fields of golden wheat, and taste
  autumn’s fruit, and rejoice in the feel of snow, and smell the
  breath of spring flowers.
  GRANT US a heart opened wide to all this beauty; and save us
  from being so blind that we pass unseeing when even the common thornbush is aflame with your glory.

 81. Janez says:

  Odpri svoje srce veselju.
  Kdor hoče razveseljevati ljudi,
  mora veselje imeti v sebi.
  Kdor želi v svet prinesti toplino,
  mora v sebi nositi ogenj.
  Kdor hoče pomagati ljudem,
  mora imeti srce, polno ljubezni.
  Kdor hoče na zemlji ustvariti mir,
  mora najprej najti mir v svojem srcu.

  Phil Bosmans, belgijski duhovnik, pesnik in dobrotnik pomoči potrebnim

  Čudovito je biti preprosto človek in preprosto živeti.
  Zazreti se v nebo in videti sonce, opazovati cvetje in zvezde ponoči.
  Gledati otroke, se igrati in smejati z njimi.
  Delati, kar te veseli.
  Sanjati. Pustiti domišljiji prosto pot.
  Biti zadovoljen.
  Tedaj postane življenje praznik. –

  Phil Bosmans, belgijski duhovnik, pesnik in dobrotnikpomoči potrebnim

 82. Janez says:

  Velikonočna skrivnost Jezusovega Vstajenja od Smrti in našega Odrešenja

  Zarja Velikonočnega jutra Jezusovega Vstajenja po smrti za grehe ljudi na Golgoti,
  naj vse Nas vedno znova napolnjuje z mirom, radostjo in upanjem,
  da je smisel Našega življenja, ki je prejeto dragoceno darilo,
  močnejše od bolezni, trpljenja in smrti ter drugih stvari, ki jih Vsi doživljamo.
  in da so medsebojna strpnost, sočutje in prijateljstvo med ljudmi
  močnejša od nestrpnosti, egoizma, tekmovanja, maščevanja in sovraštva,
  ki marsikje v svetu polnem revščine, vojn in nemirov še vedno tli.
  Odrešenje Boga namreč pomeni zgled, da bi se vsi ljudje razumeli in da bi v srcu dobri bili.

  Ob praznovanju naj od hrena, šunke, jajc, potic naj miza v vseh družinah za praznike se šibi,
  z dobrotami naj vsak od Nas na svoj način Veliko noč slavi!
  Hvaležno sprejmimo darove Odrešenja Našega Dobrega Boga,
  naj bosta medsebojno zdravje, zadovoljstvo, sreča in razumevanje le pri nas doma!
  In praznik Kristusovega vstajenja naj bo začetek Našega novega življenja.
  Naj Nam Velika noč prinese mir, z njim pa sreče, zadovoljstva obilja in veselja vir!
  Želim Vam zadovoljne in blagoslovljene Velikonočne praznike,
  polne miru, dobrote, odpuščanja, vere, upanja in medsebojnega razumevanja ter ljubezni.
  Naj Nam osrečujoča zavest Kristusove zmage nad smrtjo in Odrešenja ljudi,
  za Veliko Noč vlije novega upanja in poguma ter vztrajnosti v dobroti za lepši jutrišnji dan.

  Janez AKA Dichter Hansi

 83. Janez says:

  Zdravje in mladost Telesa in Duha v Ljudeh ali Mens Sana in Corpore Sano, ker sledimo Njegovemu Evangeliju

  Kdo ali kaj daje Ljudem moč Telesa in Duha, da v življenju lahko vse jih veseli in nič odveč jim ni?
  Da vztrajajo, delajo, ustvarjajo, drugim pomagajo in težko narediti zase in za bližnje ničesar jim ni?
  To je naša Notranja vera v Dobroto, Dobri Duh, ki veselje ga preveva in Telo, ki v Notranji môči se življenja veseli.
  To je blaga Duša, polna načrtov strpnosti, dobrote in radosti za Bližnje, ki nič je ne teži.
  Zato mladostna igrivost Duše in Telesa v Ljudeh žari, iskri,veselje še pozna.
  Prinaša luč, ogreva svet, ker gorko upanje za boljši jutri za naš Svet ima.
  Vsak dan prinese dobrim Ljudem novo Luč spoznanja in še večjo Moč, da vztrajajo in da gredo naprej.
  Telo se znova prerodi in prebudi, naš Um pa nove lekcije življenja pridobi in se še bolj okrepi.
  Kot jablana, ko pride čas,vzbrsti in zacveti, ob času pa dozori in nam jabolke podari.
  In že je tu Pomlad ljubezni čas, ko človek po dobrem in lepem hrepeni.
  Je res, da je Človek ali Ecce Homo, malce zaskrbljen, če našel bo, kar si srce želi,po čemer tiho hrepeni? Zakaj?
  Prav ta nemir hrepenenja Srca in Duše, pa je za Človeka sreče vir,
  če najdeta se dva, ki iste sanje sanjata, se ljubita in se spoštujeta,
  da bosta skupaj bila Zaljubljen par,
  ki jima razen njune ljubezni in skupnega življenja nič drugega ni mar.
  In to je bistvo, ki največ v Življenju našem pač velja,
  dovoljene so nam plemenite sanje, da Ljubezniva Dobrota vedno zmaga in veselje ter smisel mnogim da.

  Janez AKA Dichter Hansi

 84. Janez says:

  KO NAŠA DOBROTA, PRIJAZNOST, ISKRENOST IN TOPLA DLAN, SOČLOVEKU NE BO ZAMAN IN NAM BO NJEGOV BLAGOSLOV ŽE NA ZEMLJI DAN

  Kot toplo žarko sonce sijejo človekove oči,
  če strpnost, prijaznost in dobrota v njih živi.
  Kot topel žarek nas ogreje sočutna dlan,
  če je sočloveku dar topline dan.
  Kot jutranja rosa osveži in razvedri bližnjega obraz,
  če solza sreče kdaj pa kdaj obišče soljudi in tudi nas.
  Kot ogledalo v soncu sveti dobro se srce,
  če so iskrene in dobre za soljudi misli in želje.
  Kot na mehki blazini komfortno se počutita duša in telo,
  ko zvečer po delu trudni zasanjano in z mirno vestjo zapremo utrujeno oko.

  Prijaznost, iskrenost, dobrota in topla dlan,
  naj zato bodo naši sopotniki soljudem vsak dan,
  pa bo življenje tisti pravi čar imelo,
  da srce od sreče bo kipelo.

  Tako med nami ne bo žalosti, trpljenja,
  obsojanja in brezciljnega življenja.
  Če mi kot vzor soljudem na svetu bomo svetla lučka prav vsak dan,
  tedaj naš boj za dobroto, smisel in pravo življenje na svetu bo izbojevan
  in Njegov Blagoslov nam bo na Zemlji dan.

  Janez AKA Dichter Hansi

 85. Janez says:

  DESIDERATA, katedrala Sv.Pavla – Baltimore
  Spokojen hodi skozi trušč in naglico sveta in se spominjaj miru, ki ga najdeš le v tišini. Kolikor je mogoče, bodi v dobrih odnosih z vsemi ljudmi. Svojo resnico pripoveduj mirno in jasno in prisluhni drugim, tudi neumnim in nevednim, zakaj vsakdo ima svojo zgodbo. Izogibaj se bučnih, napadalnih ljudi, ker so breme za dušo. Ne primerjaj se z drugimi, da ne postaneš zagrenjen in ohol, kajti vedno bodo večji in manjši od tebe. Veseli se svojih del, veseli se svojih načrtov. Ohrani navdušenje za svoj poklic, naj je še tako skromen, saj je pravi zaklad v spremenljivih časih. Pri poslih bodi pazljiv, kajti svet je poln prevar. A zato tudi nikar ne spreglej, da je tudi zvrhan kreposti. Mnogi hodijo za visokimi vzori in povsod je življenje polno junaških dejanj.
  Bodi, kar si. Bodi svoj. In nikar ne igraj ljubezni. Pa tudi ne preziraj je, čeprav si razočaran in ogorčen, zakaj ljubezen je večna, kakor je večna tudi trava. Spokojno sprejmi izkušnje let, drugo za drugo skladno odlagaj stvari iz mladosti. Neguj duhovno moč, da te bo obvarovala nenadne nesreče. In ne spravljaj v žalost samega sebe z izmišljotinami. Mnogi strahovi se rodijo iz utrujenosti in osamljenosti. Vzdržuj zdravo disciplino, a vedno bodi do sebe tudi blag. Pojdi in bodi med ljudmi in se druži in ne bodi osamljen. Veseli se življenja, ki je darilo.
  Otrok vesolja si, nič manj, kot so to drevesa in zvezde. Pravico imaš biti tu. In če to veš ali ne – vse v vesolju poteka natančno tako, kot je prav. Bodi torej v miru z Bogom, vseeno, kako si ga predstavljaš. In ne glede na to, kakšno je tvoje delo in kakšne težnje v bučnem vrvenju življenja, ohrani mir v duši. Prisluhni tišini v svoji duši, premišljuj in dobil boš odgovore. Kljub vsej nesnagi in žalosti, kljub vsem izničenim sanjam, je svet vendarle čudovit.

  Bodi ljubezniv in sočuten ter strpen do bližnjih.
  Bodi ustrežljiv in pomagaj.
  Bodi na strani rešitev in ne na strani problemov.
  Bodi vesel in poln upanja. Bodi zdrav na duši in na telesu. Bodi pozoren. Bodi srečen.

 86. Janez says:

  Kje najdeš srečne ljudi?
  Med optimisti.
  Le oni so lahko srečni,
  ker znajo videti dobre strani življenja.
  Nikoli nisem srečal srečnega pesimista.
  Pesimisti sedijo v temi.
  Vse jim je sivo in oni ne morejo videti skozi meglo.
  Optimisti odpirajo svoja okna za svetlobo, za sonce.
  Zavedajo se, preprosto vedo, da je pri ljudeh veliko trpljenja, veliko nejevolje in temne mračnosti.
  Ali oni v najtemnejših nočeh odkrivajo zvezde.
  Optimisti verujejo v dobro.
  Oni verjamejo v smisel življenja.
  Oni so dokaz, da je človek več od velikih številk raznih pojavov,
  več od ročice v avtomatskem aparatu za kavo.
  Oni verujejo v prijateljstvo med ljudmi.
  Širijo ozračje zaupanja, ustvarjajo klimo radosti.
  Phil Bosmans, belgijski duhovnik in pesnik ter dobrotnik pomoči potrebnim

  Če nisi sposoben imeti ljudi rad, ostani raje v svojem kraljestvu, ali pa se ukvarjaj z mrtvimi predmeti, ljudi pa pusti pri miru.
  Phil Bosmans, belgijski duhovnik in pesnik ter dobrotnik pomoči potrebnim

  Bodi sočuten!
  Stori vse, da bi razumel ljudi in jim pomagal. Poglobi se v njihovo trpljenje, v njihovo zapuščenost. Sestopi z griča svoje samozadostnosti v dolino, k ljudem, ki so sami in trpe, ki pogrešajo zaščito in zavetje. Ne bodi trdosrčen in neizprosen v svojih sodbah. Bodi blag in skušaj razumeti neizrekljivo hrepenenje človeka po sreči, ki se včasih kaže v norih poželenjih. Tedaj boš tudi sam srečen. Takrat boš tudi ti v svoji samoti in šibkosti doživel čudovite trenutke, ki te bodo dvignili iz utečenih kolesnic vsakdanjosti. Tvoje srce bo zmoglo sprejeti in objeti vse ljudi …
  Phil Bosmans, belgijski duhovnik in pesnik ter dobrotnik pomoči potrebnim

 87. Janez says:

  Veruj v Njega, zaupaj v sebe in v svoje sposobnosti in talente ter bodi dober in ljubezniv do ljudi ter prosi Njega za Pomoč
  Razvij svoje sposobnosti in talente, uči se novih spretnosti, ki so Njegov dar, preberi kakšne nove zanimive knjige, pojdi na potovanje po svetu, preplezaj nekaj hribov, začni se ukvarjati s športom in začni se zanimati za bližnje ljudi, ki jih srečuješ. Odkrij kako lahko je življenje lepo, ko se iskreno nasmehneš starki, ki jo pelješ čez cesto, pomagaš z darom beraču na cesti, ki že več ur ni jedel in je brezdomec, pomagaš sosedovim otrokom pri učenju matematike, ki jim ne gre v šoli in vzameš uzde svojega življenja v svoje roke. Z dejavno dobroto, ko se razdajaš izhlapijo težkoče in samopomilovanje, z aktivnim angažiranim življenjem se odprejo nove neslutene poti, ki jih preje nisi uzrl. In samemu sebi si najboljši prijatelj. Zato prosi Boga za Milost, Vodstvo in Pomoč in prvo uredi svoje življenje po Njegovem Evangeliju; potem boš imel ogromno moči in energije, da boš z dobroto kot dober Samaritan in Človek brezpogojno pomagal tudi bližnjim. In to te bo osrečevalo. In On, kakorkoli ga že pojmuješ in imenuješ, bo blagoslovil Tvoja pota Ljubezni, Strpnosti in Dobrote in Ti prinesel Notranji mir in srečo. Sreča prihaja iz notranjosti, ko si vse dal Ljudem, kar si zastonj prejel od Boga. Zastonj ste prejeli, zastonj dajajte.

 88. Janez says:

  Molitev, da bi se bolje razumeli in živeli po Božji Postavi

  Iskrena naj dobrota in ljubezen zavladata med ljudmi,
  naše življenje naj bo pesem Njemu, poln Ljubezni, Odpuščanja, brez solz in brez skrbi.
  Iskrena naj dobrota in ljubezen nas spremlja vsepovsod,
  življenje naj bo Njegova pesem, brez joka in brez zmot.
  Kdaj besede so prave, da odprejo srce
  in korak se ustavi, da Božji otraci si iskreno podamo roke?
  Rad bi verjel, da nekoč pride tisti dan,
  ko dovolj bila bi bližnjemu beseda ljubezniva,
  ko v soncu sreče ljudem bi zažarel obraz,
  ko odšel bi iz naših odnosov hladen brezosebni mraz,
  človek, zakaj ne bi prijazen in veder bil spet tvoj obraz (C’est ton beau visage).

  Janez AKA Dichter Hansi

 89. Janez says:

  C A R P E V I T A E E T D I E M T U A M ( Živi polno življenje in izkoristi dan )

  Če ti je vse odveč narediti zase in za druge,

  če se pritožuješ, namesto, da bi daroval,

  če raje kritiziraš, namesto, da bi tvorno prispeval in se vpregel v jarm in dejavno pomagal bližnjim ter s tem sebi,

  če te ne veseli nič novega, kar ti lahko z upanjem in delom prinese življenje,

  če nerad daruješ ampak rad le sprejemaš od soljudi,

  če si potrt in užaljen zaradi vsake malenkosti in ne znaš marsikaj vzeti za dobro,

  če ne znaš priti iz narave umirjen in vesel, obogaten od lepot narave, ljudi in drobnih radosti življenja, ki te notranje napolnijo,

  če se raje skregaš, namesto, da bi pomiril in prinašal upanje in ljubezen,

  če se ne znaš postaviti v mokasine drugega preden podučuješ,

  če se odločaš le z glavo ne pa tudi s srcem,

  če delaš krivico s sodbami, namesto, da bi ne sodil kadar dovolj ne veš in ne razumeš zakaj gre,

  če ne znaš videti stiske bližnjega, ampak vidiš le sebe,

  če rad spreminjaš druge, namesto da bi to začel pri sebi,

  če v Njemu ne poiščeš miru ter utehe, ki ti daje potrebno moč v življenju,

  tedaj nisi na pravi poti, tedaj boš v svojem srcu star.

  Če pa verjameš, da je v delu sreča in uspeh, saj rad delaš zase in za druge,

  če raje pomagaš, namesto, da bi se pritoževal,

  če raje tvorno prispevaš namesto, da bi kritiziral,

  če znaš ceniti in se razveseliti drobnih stvari v življenju,

  če raje daruješ, namesto, da bi le prejemal,

  če te ne potre vsaka malenkost, ampak znaš težave in preizkušnje obrniti v prid in korist sebi in drugim,

  če znaš priti iz narave vesel, pomirjen in očiščen, ter obogaten od lepot narave in ljudi,

  če raje pomiriš sprte in prinašaš upanje in ljubezen, namesto da bi sprožil prepir,

  če se znaš postaviti v čevlje drugega preden podučuješ,

  če se odločaš z glavo in tudi s srcem,

  če ne delaš krivico s pomanjkljivimi sodbami, ampak nasprotno ne sodiš kadar dovolj ne veš in ne razumeš zakaj gre,

  če znaš videti stisko bližnjega, in ne vidiš v ospredju le sebe,

  če spreminjaš druge tako, da to najprej začneš pri sebi,

  če v Njemu poiščeš mir ter uteho, ki ti daje potrebno moč v življenju,

  tedaj si na pravi poti, tedaj boš v svojem srcu vedno mlad.

  Janez

 90. Janez says:

  Molitev za ozdravitev, odpuščanje, osvoboditev od negativnih misli ter za okrepitev samopodobe in da najdem Pot k Njemu

  Vse moje življenje, delo, skrbi in bolezen popolnoma predajam Bogu Stvarniku. On me je ustvaril in On me ima neskončno rad v svoji milost in dobroti in me podpira, zato mu zaupam, da mi bo pomagal k ozdravitvi in da bom v življenju srečen in zadovoljen. Do vseh znancev in ljudi imam odpuščajoč, ljubeč in dobrohoten odnos ter izžarevam v duši spokojnost in mir. Sem namreč otrok Boga, ki me ljubi in skrbi zame, za takšnega z napakami in pomanjkljivostmi, kakršen pač sem. Ko se v mojem umu in notranjosti pojavi kakšna bolečina, negotovost ali negativna misel povezana z jezo, zamero, strahom, samoosvobajanjem, jo takoj nadomestim z mislijo na Boga v meni in z pozitivno naravnanostjo. Vem, da z Njegovo milostjo in pomočjo učinkovito nadziram svoje misli in čustva v moji duši, saj sem del Neskončnega Duha in da mi bo pomagal pri moji ozdravitvi. Moje misli in čustva so sedaj umirjene, ubrane in konstruktivne ter ne razmišljajo več o nastalih negativnostih ter bolezni in zato trdno verujem v svojo ozdravitev z Njegovo pomočjo. V moj um odslej vstopajo samo pozitivna čustva in misli skozi cedilo Njegove neskončne dobrote in navzočnosti. Prinašajo mi svetlobo, bodrilne misli, harmonijo, zdravje in notranji mir. Če bi se spet začel počutiti negativno, z občutki, da sem bil odrinjen, ponižan in razžaljen, pa vem, da se bom takoj ustavil in si odločno rekel: » Poveličujem Božansko v sebi. Sem Njegov Otrok in Eno z Bogom svojim Stvarnikom. Biti Eno z Bogom pomeni biti v Milostni Večini, ko nikoli nisi sam. In če je Vsemogočni Bog na moji strani, le kdo je lahko proti meni in kdo mi lahko prepreči, da se pozdravim in spet ponovno zaživim polno življenje po Njegovi Milosti«?
  Postal sem po njegovi milosti in dobroti gospodar vseh svojih misli, občutkov, čustev in odzivov. Ni drugega kot On – od jutranje zarje do večernega svita, ki mi daje moč in upanje za ozdravitev in prenovo. In v Njem smo tudi mi njegovi otroci, ki gremo na zemeljski poti proti Obali večnosti. Božja Ljubezen napolnjuje mojo dušo. Sem v skrivnem kotičku Njega. Njegova Dobrota in Usmiljenje me odslej spremljata sleherni dan mojega življenja, kajti za vedno prebivam v Njegovem varstvu in sem srečen, miren in spokojen. V Njem namreč premorem vse, ki mi daje vso Moč, Pogum in Energijo, da grem korak po korak smelo v novo Življenjsko obdobje ozdravitve in duhove prenove. Ta Molitev je moja čudežna preobrazba uma in srca ter ozdravitve, za katero verjamem, da mi prinaša odpuščanje, osvoboditev od negativnh misli ter okrepitev moje samopodobe in telesnega zdravja. Nemirno je moje srce Gospod Bog, vse dotlej, dokler ne počije in dokler se ne umiri v Tebi, ki mi daješ zdravje, moč, upanje in odrešitev.

  Ko se bom do sebe in do drugih ljubeznivo, strpno in spoštljivo obnašal, se bom cenil in spoštoval ter se bodo tudi drugi enako ljubeznivo, strpno in spoštljivo vedli do mene. Odtlej se ravnam po zlatem življenjskem pravilu: do drugih se vedem tako, kot bi rad, da se drug vedejo do mene; ravno tako se obnašam spoštljivo do sebe. Na enak način tudi razmišljam in govorim ter delam. Iskreno želim, da bi bil vsakdo v moji okolici od Njega blagoslovljen, miren in uspešen. Vedno sem in bom v odnosu z drugimi ljudmi ljubezniv, strpen, uglajen, veder in umirjen ter poln dobrote, z nasmehom. Božji mir mi preveva um, čustva in telo in mi vse to pomaga pri mojem zdravljenju. Ker se spoštujem in cenim, ter živim v harmoniji s seboj in z Naravo, me cenijo in spoštujejo tudi drugi ljudje in tudi sam sebe. Življenje me vedno bolj spoštuje in mi prinaša veselje in me obilno nagrajuje s srečo in radostjo v duši. Nepomembne stvari me več ne razdražijo in me ne vržejo iz tira, ker sem strpen in miren do različnosti drugih ljudi, pa tudi ker mirno in strpno sprejmem razne dogodke iz svojega okolja. Kadar pa na moja vrata uma in čustev spet nenadoma potrkajo razne skrbi, strahovi, dvomi ali kritike iz okolja, jih prežene moja vera v zdravje, dobroto, srečo, resnico in lepoto, ki jo daje in vzdržuje On, ki je naš Bog. Nobene negativne domneve, kritike ali besede več nimajo moči, da bi me zmotile. Ko se osredotočim na pozitivne misli, me Božji Duh podpira in mi prinaša upanje, mir in pozitivno energijo, s katero mi bo pomagal na moji Poti k ozdravitvi in da poiščem notranji mir, srečo in zadovoljstvo s tem, kar sem in kar imam. V Njem premorem vse kar potrebujem, ki mi daje moč in upanje ter mi kaže Pot.

  Vir: Dr. Joseph Murphy: Molitve za Ozdravitev in dr. Joe Vitale: »Gospod Bog oprosti, žal mi je, hvala, rad Te imam«

 91. Matka says:

  Gospod Bog, prosim Te, pomagaj mi, da bi dobila sluzbo za nedolocen cas. Zelo si zelim in se trudim, da to ne bi bila vec vsakodnevna skrb. Prosim pomagaj mi.

  • maja says:

   DEVETDNEVNICA K SVETEMU JOŽEFU
   V imenu Očeta in Sina in Svetega Duha. Amen.
   Sveti Jožef, moj varuh in zagovornik, k tebi se zatekam. Izprosi mi milost, zaradi katere vzdihujem v ponižni prošnji pred teboj. Tegobe in bridkosti, ki jih zdaj doživljam, so resda lahko pravična kazen za moje grehe. Priznam svojo krivdo. Ali moram zato opustiti upanje, da mi bo Gospod pomagal? ”Nikakor ne,” mi odgovarja tebi vdana sv. Terezija, ”seveda ne, ubogi grešniki. V vsakršni potrebi, najsibo še tako velika, se zatecite k učinkoviti priprošnji Očaka svetega Jožefa, obrnite se k Njemu z živo vero in zagotovo boste uslišani.”
   Poln zaupanja stojim torej pred Teboj in te goreče prosim, da se me usmiliš in mi nakloniš milost. Kolikor je v tvoji moči, hiti mi pomagat v mojih stiskah. Ozri se na mojo revščino in daj, mogočni sveti Jožef, da bom po tvojem dobrotljivem posredovanju deležen potrebne milosti in se bom lahko prišel hvaležno poklonit pred tvoj oltar.

   Oče naš, Zdrava Marija, Slava Očetu.

   Usmiljeni sveti Jožef, pomni, da še nobeden ni ostal razočaran, najsibo še tako velik grešnik, če se je z zaupanjem in vero zatekel k tebi. Koliko milosti in pomoči si izprosil žalostnim! Bolni, zatirani, obrekovani, prevarani in zapuščeni, ki so pribežali pod tvoje varstvo, so bili uslišani. Ne dovoli, mogočni Svetnik, da bi bil jaz edini, ki bi ostal brez tvoje podpore. Bodi dobrotljiv in velikodušen tudi do mene, da bom v znamenje hvaležnosti poveličeval tvojo dobroto in Gospodovo usmiljenje.

   Oče naš, Zdrava Marija, Slava Očetu.

   Vzvišeni glavar Svete Družine, nadvse te spoštujem in iz srca te kličem. Žalostnim, ki so molili k tebi pred menoj, si podelil tolažbo in mir, milost in pomoč. Blagovoli torej potolažiti tudi mojo užaloščeno dušo, ki ne najde pokoja med skrbmi, ki jo tarejo. Ti, najmodrejši Svetnik, prepoznaš v Bogu vse moje potrebe, še preden ti jih predstavim v molitvi. Predobro torej veš, kako zelo potrebujem milost, za katero te prosim. Nobeno človeško srce me ne more potolažiti; zaupam, da me boš ti potolažil, častitljivi Svetnik. Če mi podeliš milost, za katero te tako vztrajno prosim, obljubim, da bom širil pobožnost, podpiral dela, ki bodo v tvojem imenu delila tolažbo nesrečnikom in umirajočim. O, sveti Jožef, tolažnik žalostnih, usmili se moje bolečine!

   Oče naš, Zdrava Marija, Slava Očetu.

   ( To molitev molimo devet dni.)
   ( Povzeto po Radio Maria Italija, kjer so objavili, da se dogajajo čudeži s to devetdnevnico. Priporočajo jo vsem, ki nimajo zaposlitve.)

 92. Janez says:

  Bog prosim Ter da bi ozdravel saj me ob upokojitvim mučijo bolezni kot hipertenzija, putika in sladkorna 2. Prosim Te da bi moj sin našel pravo dekle in se pravilno odločil za Pot k Tebi in ne le za kariero v službi; prav tako Te prosim za to , da bi bil sposoben, dober, moder in strpen človek, ki bi znal živeti z soljudmi in da bi našel smisel ter Pot k Bogu. Prosim Te tudi, da bi se z ženo razumela in dokončala selitev v hišo in se umirila ter delala, bila zdrava in zadovoljna in še dolgo uživala jesen življenja.

 93. Mirjam says:

  Toplo se priporočam v molitvi za uspešno izvedbo začrtanih nalog. Bog vam obilno povrni.

 94. Marta says:

  Prosim, da Bog sliši moj glas, moje misli, moje prošnje. Prosim sliši mojo hčerko, naj angel varuh čuva njo in njeno hčerko. Vsemogočno oče, pošlji hčerki na pot proti njej moškega, ki bo dober, prijazen, jo ljubil in spoštoval, imel rad kot oče tudi njeno hčerko, moja hči bo ljubila in spoštovala tega moškega. Prosim, daj ji moč, da bo vzgojila svojo hči v odgovorno in spoštljivo žensko, ki bo ljubljena. Hvala vsem za molitev.
  Oče sliši vse, ki te iskreno prosimo in nam pomagaj.

 95. Marta says:

  Moj sin je v hudi stiski. Ne najde izhoda, ne pusti, da mu kdo pomaga. Nima samozavesti, boji se, ne najde punce. Ne razume se z očetom. Je napadalen, če mu hočeš pomagati. Vsi ostali člani družine smo v sebi prizadeti. Iz srca močno prosim za pomoč in molitev, da Bog in vesolje prepozna stisko in pomaga njemu in nam. Hvala.

  • Janez says:

   Večina ljudi išče harmonijo izven sebe. V zunanjem svetu, ki jih obdaja. V dosežkih na poslovnem področju, v odnosih s pomembnimi posamezniki. Vrstni red pri iskanju harmonije je dandanes popolnoma zmeden in kaotičen. Nihče niti pomisli ne, če se z vprašanjem pomirjenosti in veselja prav posebej ne ukvarja vsaj nekaj dni zapored, da mora mir, ki omogoča harmonijo, najprej poiskati v sebi in šele potem jo lahko zrcali v odnosu do drugih, ki mu jo ponovno vračajo. Harmonija je pravzaprav kot povratna informacija. Če podarite nasmeh, ga boste skoraj zagotovo dobili nazaj. Težko je najti harmonični mir v sebi in črpati srečo iz sebe, ko pa je ta svet sestavljen tako, da večno tekmujemo z drugimi in se, nehote ali hote, spremenimo le v posnemovalce nekaterih posameznikov okoli nas. To nisem jaz to ni in ne more biti bistvo mojega življenja da bi lovil tuje sence. Jaz hočem biti preprosto to kar sem. Pa zakaj bi pravzaprav morali med seboj tekmovati ? Vsak človek je svet zase in živi po svojih preprićanjih in najboljših močeh na svoj lasten način. Obstaja pa tudi duhovni zakon, ki pravi, da kar seješ, tudi žanješ. Vse se povrne tako ali drugače, saj smo vsi različni v enosti, in edini v različnost, ker vsi izhajmo iz enega vira. Ljubezen in vera, da se bodo zadeve uredile pomaga, zato morate ostati glede sina vedno dobri, pozitivno naravnani, umirjeni, ljubeznivi, strpni in potrpežljivi. Dajte tihe pozitivne impulze, da je in da bo vedno vap ljubljeni sin, v katerega zaupate, ne glede kaj se zgodi ter dati tihi zgled. Starš mora biti in vztrajati vedno v dobroti in delovati pozitivno ter obenem Moliti za sina. In Gospod bo uslišal vaše prošnje ter pomagal. Kdor trka se mu bo odprlo, kdor prosi bo namreč uslišan.

   Gospod prosim pomagaj Martinem sinu, da se bo našel, razmilil o tem kaj hoče narediti v življenju, da se bo umiril in našel pravo Pot, ki jo učiš in kažeš Ti Jezus. Naj se sinovo mladostno iskanje in na poti osamosvajanja in ozrelitve uredi po Tvoji Milosti tako, da se bo v življenju našel in da bo uspešno zaživel kot dober kristjan in dober Človek.

 96. Boštjan says:

  Vsemogočni, reši moj zakon. Naj se uredijo razmere v družini. Jezus, vate zaupam.

 97. Peter says:

  Prosim za sina, da bi ozdravel.
  Prosim za pomoč pri odločitvi glede službe.

 98. Sofija says:

  Prosim za uslišanje prošnje.

  • Sofija says:

   Prosim vsemogočni Bog pokaži svojo presveto moč in pravičnost nad zlobo, ki, vedno znova hromi najino življenje. Vate zaupam, in ti polagam pred noge vse svoje prošnje in stiske, sama sem nemočna. Hvala vsem za molitve.

   • Sofija says:

    Hvala za uslišane prošnje. Ne vem, kam vodijo dogodki, ki si jih vsemogočni Bog neizogibno postavil predme, vendar popolnoma zaupam v Tvojo previdnost. Še naprej prosim za pravičnost, naj zmaga dobro, upoštevanje Božjih zapovedi. Molimo za vse na tej spletni strani, da ne obupamo, ko nosimo vsak dvoj kriz.

 99. Irena says:

  Gospod, prosim te za moje ostarele starše, za očeta, ki je že več kot pol leta na postelji, sedaj pa je dokončno obležal, za mamo, ki je srčna bolnica in na berglah, pa vseeno požrtvovalno skrbi za očeta, za oba brata in zase. Ti veš, kaj potrebujemo. Nakloni nam milost vere in zaupanja v brezmejnost tvojega usmiljenja.
  Prosim te tudi za globoko ranjeno družino brata moje najboljše prijateljice. Ti poznaš njihove bolečine, rane, hrepenenja. Pridi k njim, da se stisnejo k tebi in se pmirijo.
  Prosim tudi za vse molivce ma tej spletni strani, usmili se vseh nas.

 100. Jasna says:

  Hvala za molitev, hvala Vsemogočnemu Bogu, Presveti Devici Mariji, Svetemu Jožefu, hči se je oglasila in je z njo vse vredu. Še enkrat hvala. Tudi jaz molim in bom molila za vse v stiski.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja