Prosim za molitev

Imate težave? Imate kako bolezen, ki jo ne morejo zdravniki ozdravit ( levkemija, rak, astma, depresija,…) ? Ste skregani s sosedi, možem, ženo, otroci, sorodniki, sošolci,…? Vam gre vse narobe? Ne morete dobit fanta / punco za zakon? Ne morete imet otrok? Ne vem karkoli imate in vam dela težave, spodaj vpišite in skupaj bomo molili za vaš namen.
Naša prošnja je, da se tudi vi sami vključite v to internetno molitveno skupino in si vsi skupaj pomagajmo in molimo drug za drugega in namene, ki so bili napisani. Če še ne znate moliti, potem si izberite eno od molitev in jo izmolite (preberite in pri tem razmišljajte kaj piše) za vaše in vse ostale prošnje(namene). Če verujete se vam bo to tudi izpolnilo.

Matej 9, 20-22
Tedaj se mu je od zadaj približala žena, ki je dvanajst let krvavela, in se je dotaknila roba njegove obleke. Pri sebi je namreč rekla: »Če se le dotaknem njegove obleke, bom rešena.« 22 Jezus pa se je obrnil, jo pogledal in dejal: »Bodi pogumna, hči, tvoja vera te je rešila.« In žena je bila od tiste ure rešena.
Ali:
Mt 17,20
»Zato, ker imate malo vere,« jim je dejal. »Resnično, povem vam: Če bi imeli vero kakor gorčično zrno, bi rekli tej gori: ›Prestavi se od tod tja!‹, in se bo prestavila in nič vam ne bo nemogoče
Ali:
Lk 17,6
Gospod pa jim je dejal: »Če bi imeli vero kakor gorčično zrno, bi rekli tej murvi: ›Izruj se s koreninami vred in se presadi v morje,‹ in bi vam bila pokorna.

Vsi skupaj lahko od Boga izprosimo milost za vaše prošnje.
Hvala za vaš obisk in vašo molitev, naj vas Bog obilno blagoslovi.
Spodaj vpišite svoje prošnje. Vpiši samo svoje ime/vzdevek brez priimka!

(Prosim, da si ne spreminjate imena ali vzdevka, ker s tem mi dajete dodatno delo, da vaše prispevke odobrim.  Hvala, Administrator)

This entry was posted in Domov. Bookmark the permalink.

15.242 Responses to Prosim za molitev

 1. a. says:

  Dragi vsi, ki molite… Prosim za zdravje in blagoslov v družinah, ter za mami, ki ima v torek, 28.1., pregled, da bi bili izvidi v redu.
  Prosim pa tudi za blagoslov na delovnem mestu, saj čutim, da mi direktorica ni naklonjena in ne opazi mojega truda. To me psihično utruja…
  Bog povrni za vaše molitve. Tudi sama vas bom vključevala pri molitvi. Naj nas Božja beseda v Svetem pismu vedno znova nagovarja in vzpodbuja, da bi hodili po poti vere.

 2. Administrator says:

  Međugorje, sporočilo Kraljice miru po vidkinji Mariji Pavlović Lunetti 25. januarja 2020:
  Dragi otroci! Danes vas kličem, da bi še več molili, dokler v svojem srcu ne občutite svetosti odpuščanja. V družinah mora biti svetost, ker, otročiči, za svet ni prihodnosti brez ljubezni in svetosti, ker se vi dajete v svetosti in radosti Bogu Stvarniku, ki vas ljubi z neizmerno ljubeznijo. Zato me pošilja k vam. Hvala vam, ker ste se odzvali mojemu klicu.

 3. Miro says:

  USMILJENI JEZUS: »DUŠAM, KI ZAUPAJO V MOJE USMILJENJE, ŽELIM PODELITI NEPOJMLJIVE MILOSTI!«

  Besede življenja, ki jih je Usmiljeni Jezus zaupal sv. Favstini, po njej pa tudi nam: »Nenehno moli rožni venec, ki sem te ga naučil. Kdor koli ga bo molil, bo ob smrtni uri deležen velikega usmiljenja. Duhovniki ga bodo priporočali grešnikom kot zadnjo možnost rešitve; tudi najbolj trdovraten grešnik, ki bi samo enkrat zmolil ta rožni venec, prejme milost iz mojega neskončnega usmiljenja. Želim, da bi ves svet spoznal moje usmiljenje; dušam, ki zaupajo v moje usmiljenje, želim podeliti nepojmljive milosti« (Dnevnik sv. Favstine Kowalske, št. 687).

  http://www.sticna.com/Dnevnik_Svete_Favstine_Kowalske.pdf

  Slavimo Gospoda, zahvaljujmo se mu in ga prosimo: Slava tebi, Jezus, Ti si brezmejno Božje usmiljenje! Hvala za Tvoje besede o Božjem usmiljenju, katere nagibajo in spodbujajo naš razum in srce k spreobrnjenju. Naj nam Tvoja milost pomaga, da Ti bomo odprli vrata svojih src, da jih boš očistil, ozdravil, obnovil, posvetil in okrepil v moči Svetega Duha, da bomo tako od Tebe prejeto usmiljenje z ljubeznijo posredovali bližnjim v stiski. Jezus, Kralj usmiljenja, pomagaj nam, da Te bomo vedno z veseljem slavili in se Ti zahvaljevali v osebnih in skupnih molitvah, pri sveti maši, z duhovnimi in telesnimi deli usmiljenja do bližnjih. Jezus, usmili se nas in vsega sveta!

  V duhu žive vere in trdnega zaupanja vztrajno molimo za vse trpeče ljudi, ki globoko v duši hrepenijo po Božjem usmiljenju, pa če se tega zavedajo ali ne; posebej prosimo za osebe v naslednjih primerih:

  – Saša (za zdravje soseda, ki s pljučnico leži v umetni komi
  – Jana (za blagoslov in božje varstvo bližnjih)
  – Tony (za blagoslov na finančnem področju)
  – Jasna (za blagoslov v družini, za božje varstvo hčerke in fanta)
  – KRISTINA (za rešitev iz spon sovraštva, zlobe …)
  – Vesna (za ozdravljenje od depresije, notranjih ran, za spravo …)
  – Ula (za ozdravljenje mamice po porodu)
  – Mina (za zdravje)
  – Dušanka (prošnja za božjo pomoč)
  – Helena (za božjo pomoč, da bi se pokazala rešitev)
  – July (za zdravje hčerke)
  – Ida (prošnja za študente, brata)
  – Martina (za zdravje matere, hčerke …)
  – Hvala (za božjo pomoč)
  – Viki (za božjo pomoč, dobre odnose s sodelavci, duševni mir)
  – ter prošnje drugih prosilcev milosti na tej spletni strani.

  Poleg običajnega rožnega venca, rožnega venca Božjega usmiljenja in vzklikov Božjemu usmiljenju, molimo še naslednjo molitev:

  O Bog, tvoje usmiljenje je neskončno, tvoja milost neizčrpna. Milostno poglej na nas, pomnoži v nas delo svojega usmiljenja, da ne bomo obupali tudi v največjih preizkušnjah, temveč bomo bolj zaupali v Božjo voljo, ljubezen in usmiljenje. – Po našem Gospodu Jezusu Kristusu, Kralju usmiljenja, ki s teboj in s Svetim Duhom izkazuje usmiljenje vekomaj. Amen.

  Božje usmiljenje, ki si nam dalo Presveto Devico Marijo za Mater usmiljenja, zaupamo vate!
  Božje usmiljenje, tolažba in blagor vsem, ki so skesanega srca, zaupamo vate!
  Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, zaupamo vate!

  • Jana says:

   Hvala vsem za molitev za moje najbližje.Marija Mati Božja prosim pomagaj Matjažu,da premaga notranji strah zaradi vseh duševnih bolečin. Božje usmiljenje zaupam Vate.Molimo vsi skupaj za vse trpeče na duhu in telesu.Molitev nas povezuje,slavimo,slavimo vsak dan.

 4. Sasa says:

  Prosim za molitev za našega soseda,ki je paraplegik in sedaj že drugi mesec zaradi zapletov s pljučnico leži v umetni komi.Naj mu Gospod Bog in devica Marija pomagata in tudi njegovi družini.Prosim tudi za zdravje mojih otrok.

 5. Suzana says:

  Prosim za zdravje moje družine in mene. Prosim za brata, da bi se mu stvari v življenju obrnile na bolje. Prosim za svoje delo, da bi ugledali luč sveta.

 6. Miro says:

  JEZUS NAS KLIČE, DA BI BILI Z NJIM IN SPOLNJEVALI BOŽJO VOLJO – VSAK TAM, KAMOR GA POŠILJA GOSPOD!

  BOŽJA BESEDA: Nato je šel na goro in poklical k sebi, katere je sam hotel. In odšli so k njemu. Postavil jih je dvanajst, ki jih je imenoval tudi apostole, da bi bili z njim in bi jih pošiljal oznanjat ter bi imeli oblast izganjati demone. Postavil jih je torej dvanajst: Simona, ki mu je dal ime Peter, Jakoba, Zebedejevega sina, in Jakobovega brata Janeza, katerima je nadel ime Boanergés, to je Sinova groma, Andreja, Filipa, Bartolomeja, Mateja, Tomaža, Jakoba, Alfejevega sina, Tadeja, Simona Kananeja in Juda Iškarijota, ki ga je izdal (Mr 3,13-19).

  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Mr+3%2C13-19&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

  Jezus pokliče dvanajstere, da jih sprejme v ožjo skupnost in pripravi za oznanjevanje evangelija. Tudi mene kliče, da bi bil z njim in pripadal njegovi družini. Vabi me k oznanjevanju Božjega gospostva v svetu, da ga ponesem tistim, ki so zanj odprti. Gospod, hvala za tvojo skupnost. Pomagaj mi, da bom šel s celim srcem tja, kamor me pošiljaš (povzeto po: Luč besede rodi življenje, Primož Krečič).

  Slavimo Gospoda, zahvaljujmo se mu in ga prosimo: Slava tebi, Jezus, Ti si Emanuel, Bog z nami, pot našega življenja, naše veselje, naše Odrešenje! Hvala, ker nas vztrajno kličeš, da bi bili s Teboj in z ljubeznijo uresničevali tisto, kar od vsakega od nas pričakuješ na mestu, kamor nas pošiljaš. Pomagaj nam, Jezus, da bomo v srcu slišali Tvoj ljubeznivi glas, se Ti brez omahovanja pridružili ter z vero, upanjem in ljubeznijo hodili po Tvoji poti – poti odrešenja za nas in naše bližnje!

  Božjemu usmiljenju priporočimo vse osebe na tej spletni strani; posebej molimo za osebe, navedene v prošnjah, ki so jih zapisali:

  – Tony (za blagoslov na finančnem področju)
  – Jasna (za blagoslov v družini, za božje varstvo hčerke in fanta)
  – Vesna (za ozdravljenje od depresije, notranjih ran, za spravo …)
  – Ula (za ozdravljenje mamice po porodu)
  – Mina (za zdravje)
  – Dušanka (prošnja za božjo pomoč)
  – Helena (za božjo pomoč, da bi se pokazala rešitev)
  – July (za zdravje hčerke)
  – Ida (prošnja za študente, brata)
  – Martina (za zdravje matere, hčerke …)
  – Hvala (za božjo pomoč)
  – KRISTINA (za rešitev iz spon sovraštva, zlobe …)
  – Viki (za božjo pomoč, dobre odnose s sodelavci, duševni mir)
  – ter prošnje drugih prosilcev milosti na tej spletni strani.

  Priporočimo se Svetemu Duhu, da nam bo pomagal pri poglabljanju v besede življenja, ki jih je Usmiljeni Jezus zaupal sv. Favstini Kowalski; prosimo za luč in moč, da bi se vsak dan po teh besedah tudi dejansko ravnali!

  URA USMILJENJA (vsak dan ob 15.00)

  Ob tretji uri milo prosi moje usmiljenje, posebno za grešnike, in vsaj za kratek čas se poglobi v moje trpljenje, predvsem v mojo zapuščenost v trenutku umiranja. To je ura velikega usmiljenja za ves svet. Dovolim ti, da prodreš v mojo smrtno žalost; ob tej uri ničesar ne odrečem osebi, ki me prosi v imenu mojega trpljenja (Dnevnik, 1320).

  Kadarkoli boš slišala, da ura bije tri, se vsa potopi v moje usmiljenje, slavi in poveličuj to usmiljenje; kliči njegovo vsemogočnost na pomoč za ves svet, posebej za uboge grešnike, kajti v tem trenutku stoji na stežaj odprto za vsakega človeka. Ob tej uri zase in za druge izprosiš vse, ob tej uri se je rodila milost za ves svet – usmiljenje je zmagalo nad pravičnostjo. Moja hči, ob tej uri se potrudi, da zmoliš križev pot, kolikor ti obveznosti to dopuščajo; če ne moreš moliti križevega pota, vsaj za tenutek stopi v kapelo in počasti moje Srce, ki je v najsvetejšem zakramentu polno usmiljenja; ako pa ne moreš stopiti v kapelo, se vsaj za trenutek poglobi v molitev tam, kjer si. Želim, da časti moje usmiljenje vsako ustvarjeno bitje, najprej pa ti, ker sem ti dal to skrivnost najgloblje spoznati (Dnevnik, 1572).

  Božje usmiljenje, ki izviraš iz Presvetega Srca Jezusovega, zaupamo vate!
  Božje usmiljenje, ki si nam dalo Presveto Devico Marijo za Mater usmiljenja, zaupamo vate!
  Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, zaupamo vate!
  Sv. Favstina Kowalska, prosi za nas!

 7. Jasna says:

  Vsemogočni Milostni Bog, Presveta Devica Marija, Sveti Jožef, varujte hči in njenega fanta, da se srečno vrneta domov. Varujte mojo družino pred vsem hudim, da bi bil partner dober, da bi mirno in lepo živeli danes in vse naslednje dni.
  Hvala

  • Janez says:

   PRINESITE TO V SVOJA ŽIVLJENJA
   Prinesite to ljubezen, to svetost v vaša življenja, v vaše domove, k vašim bližnjim, vaši deželi in celemu svetu. Da bi to dosegli, moramo moliti, moramo čutiti potrebo po molitvi. Moramo hoteti moliti. Naj vsak sodelavec začne družinsko molitev, saj družine, ki molijo, ostanejo združene. Pomagajte sosedu, da stori isto. S to molitvijo in žrtvovanjem bomo preplavili svet in prispevali k Miru in Ljubezni med ljudmi. Moja molitev je z vsakim od vas – molim, da bo vsak od vas svet in tako razširjal njegovo ljubezen kamorkoli greste, prižgali Njegovo luč Resnice v življenju vsakogar, tako da bo Bog lahko ljubil svet po vas in po meni.
   Sveta Mati Terezija

   Gospod Bog prosim sliši in usliši prošnje Jasne, da se njena hči s fantom varno vrneta domov. Prav tako porosim Gospod Bog varuj Jasnino družino pred vsem hudim, boleznijo ter da bi se v družini dobro razumeli. Podari jim Ljubezen in Božji mir v družini, obilo Božjega Blagoslova in Razumevanja. Amen. Janez

  • Jana says:

   Marija Mati Božja hvala za vse milosti za Matjaža in Roka. Vsem hvala za molitev za srečno in varno vožnjo s tovornjakom Matjaža in Roka.Božje usmiljenje zaupam Vate.Skupaj molimo za vse trpeče na duhu in telesu predvsem za vse trpeče na tej spletni strani.
   V molitvi se prosim spomnite tudi name da bom lažje prenašala skbi za moža Matjaža in sina Roka ko sta daleč v tujini.Ko mi je najtežje vzamem v roke rožni venec.

   • Miro says:

    Bogu hvala, da se je vse dobro končalo! Gospa Jana, iskreno tudi vam hvala, ker z nami molite za vse trpeče na tej spletni strani. Molivci še naprej molimo za vas in vaše bližnje. Molitev rožnega venca je, kot pravi sv. Pater Pij, mogočno duhovno orožje. Z živo vero in trdnim zaupanjem lahko po poti rožnega venca, to je po Marijini poti, pri Jezusu dosežemo vse, kar je v skladu z Božjo voljo!

    Naj Usmiljeni Bog obilno blagoslovi vas in vaše domače!

 8. Tony says:

  Prosim za molitev za blagoslov na finančnem področju in za nove stranke na delovnem področju.

  • Janez says:

   ZAVEDANJE LASTNE NIČEVOSTI
   Če se soočimo z Bogom v molitvi in tišini, nam Bog spregovori. Takrat se zavemo, da smo nič. Šele tako se zavemo svoje ničevosti, svoje praznosti, tega, da nas lahko napolni samo Bog s samim Seboj. Ko postanemo polni Boga, potem lahko Bogu dajemo. »Iz polnosti srca, usta spregovorijo.« In ko smo polni Boga, bomo vsa naša dela opravili dobro – naredili jih bomo s celim srcem.
   Sveta Mati Terezija

   MOLITEV ZA VERO IN UPANJE
   Gospod Bog, v Svetem Pismu srečujemo nešteto klicev, ki se polni vere in zaupanja dvigajo k Tebi. Nikoli niso bili razočarani tisti, ki so zaupali vate Gospod Bog. Prosim utrdi mojo Vero in Upanje, da bom v vseh preizkušnjah in težavah ter problemih, ki me pestijo, vedno pri Tebi Bog iskal Božjega Vodstva, Navdiha, Pomoči in Utehe. Prosim razsvetli moj razum in me navdihni ter me vodi, da ne zaidem v labirintih življenja na stranpoti. Pomagaj mi prosim, da bom vedno hodil po Kristusovi Poti Odrešenja in spolnjeval Tvojo Voljo in ne svoje človeške volje. Prosim opogumi me, da bom opravil spoved in prosil Boga odpuščanja ter se spokoril, da si olajšam dušo. Gospod žal mi je za vse grehe, priznam da sem grešil, odpusti mi in in pomagaj, da se bom poboljšal. Pomagaj mi prosim s vojo Božjo Milostjo. Pomagaj mi, da bom vztrajal v Veri, Dobroti, Molitvah in Upal na Tvojo Milost in Ljubezen ter pomagal in služil bližnjim, ki potrebujejo pomoč. Da bom daroval zastonj drugim vse, kar sem zastonj od Tebe prejel. Živo upanje Vate Gospod Bog naj mi daje pogum in hrepenenje po tem, kar si pripravil tistim, ki Te Ljubijo. Verujem Gospod Bog, vendar sem dostikrat preslaboten, da bi imel moč in vztrajal na Poti k tebi; zato prosim pomagaj mojemu pomanjkanju Vere, pomanjkanj duha vere, da nikoli ne omagam, ampak da vztrajam in grem naprej k Tebi, ki imaš Besede Večnega Življenja. Verujem, vendar prosim stori, naj prava iskrena in goreča Vera Vate Gospod vodi moje mišljenje, vse moje delovanje, in vseskozi prenavlja moje življenje. Verujem Gospod, vendar prosim Gospod pomnoži mi Vero in Upanje, da bom živel po Kristusovem Evangeliju, Tebi in bližnjim v Veselje in z Vero v Boga in Odrešenje.

   Dopolnjeno Kristjan Moli Družina 1982.

   Biti daleč od Boga ne pomeni ubežati njegovi moči, ampak le umakniti se njegovi ljubezni.
   (kardinal in svetnik John Henry Newman)

   Sami sebi ne naredimo usluge, če se pred Bogom umaknemo, če se izmikamo, če se skrivamo, če ga zanikamo, če se preveč in samo ukvarjamo z materialnimi dobrinami in Mamonom, ki hoče še Več in Več Denarja in mu NI Nikoli Dovolj. Kajti sami pred seboj in Bogom, ki je v nas, ne moremo nikamor pobegniti. Moremo pa se odtegniti številnim milostim, dearovom, dobrim stvarem, ki bi jih verjetno prejeli, če bi goreči v Veri stegnili roke po njih … Če bi odprli srce … Če bi Verjeli v Boga. Prav tako se moremo odtegniti Objemu … ga ne začutiti, če ga nočemo … Če se umikamo, se sami sebe oškodujemo za lepoto, za ljubezen, za zavetje, za varnost … Brez Boga nisem nič z Njim premorem Vse.

   MOLITEV K JEZUSU ZA SMOTRNO VODENE FINANCE
   Gospod Jezus, predte prihajam
   s svojo zaskrbljenostjo in finačnimi dilemami in težavami.
   Prinašam Ti svoje finančne težave, male in velike.
   V Tvojem imenu, Jezus, naj se prekine vsako hudobno egoistično delovanje,
   ki ni Božje ampak me k temu napeljuje Skušnjavec in Egoist Mamon.
   Daj mi milost, da bom svoj denar dobro uporabljal(a) v dobro Ljudi in Sebe ter Skupnosti v večjo Božjo slavo.
   Uči me uporabljati materialne dobrine po Božji volji.
   Pomagaj mi, da bom dajal(a) ustrezen delež tudi drugim Pomoči Potrebnim Ljudem, ki so lačni in v stiskah.
   Uči me, da bom materialne dobrine,
   ki so mi na razpolago, uporabljal z občutkom polne odgovornosti.
   Blagoslovi me, da bom lahko zvest(a) v velikih in malih stvareh.
   Bog daj mi razumeti, da sem le skrbnik od Tebe zaupanega mi imetja in denarja.
   Nauči me uporabiti zaupano mi imetje, kot Ti želiš in je prav po Božji Modrosti.
   Odpusti mi moje grehe na materialnem in denarnem področju in me nauči kako je prav, da ravnam.
   Odpusti mi vse moje grehe razsipnosti, nevračanja dolgov, zaradi raznih finančnih špekulacij,
   Odpusti mi visoke obresti, ustvarjanje velikih dobičkov, črni trg, kopičenje zalog,
   napuh in egoizem zaradi kopičenja materialnih dobrin, prekomernega bogatenja zase,
   uničevanje tujih dobrin in nepravično ocenjevanje, utajo davkov in
   odtegovanje miloščine revnimin pomoči potrebnim.
   Izlij svojo Predragoceno Milost, Odrešenje ter Razsvetlitve
   na moje materialne in denarne dobrine in osvobodi me vseh Skušnjav in raznih težav.
   Nači me, kako Denar in materialne dobrine služijo Človeku.
   Bog varuj nas, da ne podležemo mamonu in pohlepu,
   ampak, da z Božjo Pomočjo dosežemo, da bo denar pomagal in Služil čimveč Ljudem
   in prispevala po Tvoji Milosti k materialni in duhovni blaginji ljudi na Zemlji.
   Hvala Ti, Jezus. Amen.

   Že objavljeno. Janez

   Bog pomagaj nam in nas blagoslovi, da bomo pridno in pošteno delali v dobro Ljudi. Prosim usliši nas in nas Vodi, da bodo materialne dobrine in denar služile Ljudem in da ne bomo nikoli zapustili Poti, ki Vodi k Jezusu ter se preokrenili k Mamonu Pridobitništva in Bogatenja ne glede na socialne razlike in revščino. Pomagaj nam, da bomo pomnožili z našo Dobroto vsem ljudem Kruh, Delovna mesta, Zadovoljstvo in Srečo Zadovoljnih Ljudi, da ne bodo trpeli pomanjkanja in bili brez služb in dohodkov za preživljenje družin. Prosimo pomagaj mladim družinam, da bodo imeli mladi po končani šoli službe in delali ter si lahko pridobili stanovanje za bivanje. Prosim pomagaj starejšim, da bodo v pokoju preskrbljeni in da bodo mirno in zadovoljni uživali svojo starost. Prosim pomagaj delavcem, da bodo dovolj zaslužili z delom in skrbeli za svoje družine in bili materialno preskrbljeni. Prosimo Te Gospod pomagaj nam in nas Bkagoslovi, da ne bo lakote, brezposelnosti, brezdomcev, bolezni in da bodo imeli vsi ljudje dovolj dobrin in denarja za normalno in zadovoljno življenje. Prosimo Te Gospod Bog za smotrno gospodarjenje z materialnimi dobrinami tako, da bodo vsi imeli ljudje na podlagi poštenega dela in truda dober življenjski standard. Amen. Janez

   • Janez says:

    Addendum
    “Kristjani zato niti od daleč ne mislijo, kakor da stvaritve človeške bistrosti in moči nasprotujejo Božji mogočnosti in kakor da bi z umom obdarjena stvar bila nekakšen tekmec v odnosu do Stvarnika. Nasprotno, prepričani so, da so zmage človeškega rodu znamenje Božje veličine in sad neizrekljivega Božjega načrta. A čim bolj raste moč ljudi, tem bolj se razširja področje njihove odgovornosti, tako posameznikov kakor tudi skupnosti. Iz tega vidimo, da krščansko oznanilo nikakor ne odvrača ljudi od graditve sveta, nikakor jih ne žene v zanemarjanje blaginje bližnjega, temveč jih na dolžnosti v tej smeri še tesneje spodbuja in zavezuje”.

    Iz pastoralne konstitucije o Cerkvi v sedanjem svetu 2. vat. vesoljnega cerkvenega zbora (CS, 33-34) v vednost in razmislek kristjanom.

 9. Miro says:

  JEZUS JE NAŠE ŽIVLJENJE IN STIK Z NJIM NAS OZDRAVLJA SMRTI!

  BOŽJA BESEDA: Jezus se je s svojimi učenci umaknil k jezeru in velika množica iz Galileje je šla za njim. Tudi iz Judeje, Jeruzalema, Idumeje, dežele onkraj Jordana ter iz okolice Tira in Sidóna so prišli k njemu, velika množica teh, ki so slišali, kako velike reči je delal. Tedaj je rekel učencem, naj bo zanj pripravljen čoln zaradi množice, da ne bi pritiskala nanj. Veliko jih je namreč ozdravil, zato so vsi, ki so jih zadele nadloge, silili za njim, da bi se ga dotaknili. Kadar so ga nečisti duhovi videli, so padali predenj in vpili: »Ti si Božji Sin!« Vendar jim je odločno zapovedoval, naj ga ne razglašajo (Mr 3,7-12)

  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Mr+3%2C7-12&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

  Kratka razlaga: Jezus uči, množica ga posluša, ozdravlja bolne in izganja hude duhove. Ti ga celo priznajo za Božjega Sina. Toda ve, da to še ni prava vera. Pripadnost se bo morala prekaliti po poti križa. Sprejel bom Jezusov klic in hodil za njim brez pomišljanja. Gospod, ti si izbral stvarno pot za človeka, da bi ga rešil. Naj bo moja odločitev zate trdna in v vseh okoliščinah (povzeto po: Luč Besede rodi življenje, Primož Krečič).

  Božja beseda: »Veliko jih je namreč ozdravil, zato so vsi, ki so jih zadele nadloge, silili za njim, da bi se ga dotaknili« (Mr 3, 10).

  Kratka razlaga: Dotikanje ognja žge, dotikanje Jezusa rešuje. To ni magija: On je naše življenje in stik z njim nas ozdravlja smrti. A dotikanje Jezusa z zahtevo pomeni stiskati ga in ne rešuje. Dotikanje z gotovim pričakovanjem pa je vera, ki rešuje (vir: Zapomni si in pripoveduj evangelij, p. Silvano Fausti).

  Slavimo Gospoda, zahvaljujmo se mu in ga prosimo: Slava tebi, Jezus, Ti si naš Odrešenik, Ti si živa Beseda, Ti si Izvir vse svetosti! Zahvaljujem se Ti, ker nas tvoja Beseda ozdravlja in odrešuje. Ponižno Te prosim za živo vero, trdno upanje in gorečo ljubezen do Boga in bližnjega. Jezus, napolni moje srce z močno evangeljsko ljubeznijo, ki se bo odražala še zlasti v telesnih in duhovnih delih usmiljenja do bližnjega!

  Molimo, da bi se vsi iskalci, ki hrepenijo po novem življenju v moči Svetega Duha, z živo vero in zaupanjem dotaknili Odrešenika Jezusa Kristusa! On nas vedno prehiteva s svojo neizmerno ljubeznijo in nam hiti na pomoč še zlasti v sveti Evharistiji. Naj se pri tem veličastnem studencu Božjega usmiljenja duhovno odžejajo in okrepijo osebe, navedene v naslednjih prošnjah za molitev:

  – Vesna (za ozdravljenje od depresije, notranjih ran, za spravo …)
  – Ula (za ozdravljenje mamice po porodu)
  – Mina (za zdravje)
  – Dušanka (prošnja za božjo pomoč)
  – Helena (za božjo pomoč, da bi se pokazala rešitev)
  – July (za zdravje hčerke)
  – Ida (prošnja za študente, brata)
  – Martina (za zdravje matere …)
  – Hvala (za božjo pomoč)
  – KRISTINA (za rešitev iz spon sovraštva, zlobe …)
  – Viki (za božjo pomoč, dobre odnose s sodelavci, duševni mir)
  – Anita (za starše, blagoslov domačih, zdravje otrok)
  – Martina (za zdravje hčerke)
  – Kristina (za blagoslov v družini)
  – ter drugi prosilci milosti.

  Priporočam, da zmolimo naslednjo izjemno močno molitev, katera se običajno moli pred Najsvetejšim zakramentom, kjer je izvir največjih milosti.

  SPRAVNA MOLITEV:

  Bog bodi hvaljen.
  Bog bodi hvaljen.
  Hvaljeno bodi njegovo sveto ime.
  Hvaljen bodi Jezus Kristus, pravi Bog in pravi človek.
  Hvaljeno bodi ime Jezusovo.
  Hvaljeno bodi njegovo presveto Srce.
  Hvaljena bodi njegova predragocena Kri.
  Hvaljen bodi Jezus v najsvetejšem oltarnem Zakramentu.
  Hvaljen bodi Bog Sveti Duh, Tolažnik.
  Hvaljena bodi vzvišena Mati božja, presveta Devica Marija.
  Hvaljeno bodi nje sveto in brezmadežno spočetje.
  Hvaljeno bodi njeno slavno vnebovzetje.
  Hvaljeno bodi ime Device in Matere Marije.
  Hvaljen bodi njen prečisti ženin sveti Jožef.
  Hvaljen bodi Bog v svojih angelih in svetnikih.

  Božje usmiljenje, nedoumljiva skrivnost Presvete Trojice, zaupamo vate!
  Božje usmiljenje, ki nam daješ nesmrtno življenje, zaupamo vate!
  Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, zaupamo vate!

  • hvala says:

   Gospod Miro je tako lepo povedal, da pripadnost k Jezusu se bo morala prekaliti preko križa. Ni dosti, da rečemo sem Jezusov učenec, to moramo tudi dokazati, v vseh okoliščinah, ampak je težko, zato ga prosimo, da nam v vsem pomaga, saj je ON rekel,; ” brez mene ne morete ničesar.

   Božje usmiljenje, ki si višje od nebes, vate zaupamo!

   • Miro says:

    Besede »pripadnost se bo morala prekaliti po poti križa«, je zapisal gospod Primož Krečič (Luč Besede rodi življenja), sam sem jih le povzel, saj na naši poti v večno življenje še kako držijo. Gre za “preizkusni kamen”, kako je z našo vero v Jezusa in pripadnostjo do Njega, ali je res pristna ali pa morda le “hiša na pesku”. Hvala za vaše dodatno pojasnilo in za čudovite Jezusove besede iz evangeljskega odlomka, kjer pravi: “Jaz sem trta, vi mladike. Kdor ostane v meni in jaz v njem, ta rodi obilo sadu, kajti brez mene ne morete storiti ničesar” (Jn 15,5).

 10. KRISTINA says:

  Gospod Jezus pridi in nam pomagaj. Prosim reši nas iz začaranega kroga. Prosim reši nas spon sovraštva, zlobe, grdih besed, prekletstva, ki smo si ga sami nakopali in prekletstva naših prednikov. Gospod Jezus Kristus Božji sin usmili se moje družine, usmili se mene grešnice.
  Srce Jezusovo usmili se nas

 11. Vesna says:

  Prosim za ozdravljenje od depresije,notranjih ran,stanovanjsko stisko,nezaposlenost,spravo s starši in sestro.Bog povrni.

  • Janez says:

   VSE, KAR IMAM, POSVEČAM TEBI GOSPOD BOG
   V Tvoje dobrotne Očetovske Roke Gospod dajem vse bolezni, bolečine, skrbi, probleme, težave in preizkušnje
   ki mi jih pošiljaš na Zemljo, da bi me prekalil in očistil v ognju trpljenja in vzdržljivosti.
   V Tvoje roke Gospod izročam vse veselje, srečo, mir, vse radosti, hrepenenje in upanje in notranje razsvetljenje, ki mi jih daruješ in prihajajo k meni kot jutranja rosa ali kot mila Nebeška mana od Tebe.
   Posvečam Ti Gospod vse svoje Ustvarjalno delo, iskanje, razmišljanje, študij, odkritja in prebliske darovanih modrosti, ki mi jih Milostno pošiljaš, da bom iz prejetih darov tudi sam daroval drugim.
   Gospod v Tvoje Milostne Roke izročam in posvečam sebe in vse Svoje drage bližnje in prijatelje;
   vse tiste ki so mi pri srcu, pa tudi tiste, ki mi niso ravno najbolj simpatični in so mi dostikrat nasprotniki; prosim dobrotljivo nas vodi po njihovih poteh, da bodo Dobri in Pravični in Tebi v Veselje.
   Posvečam Ti vse svoje Fizično in Umsko Delo, s katerim se vsak dan ukvarjam; blagoslovi prosim delo mojih rok in uma, da bodo plodovi in sadovi mojega dela obilni; prosim okrepi moje moči in roke, da bom zdrav in da bom vsak dan pridno molil k Tebi in delal zase, za svoje bližnje in kaj daroval drugim.
   Posvečam To Gospod tudi veselje in radost nad sadovi dela in uspehom, saj v tem hvaležno vidim Tvojo Pobudo in Vodstvo.
   Posvečam Ti Gospod tudi vse slabosti, napade skušnjave hudobije; prosim utrdi me v vseh preizkušnjah in mi daj Moči, da bom vztrajal in kljuboval vsem zapeljevanjem in skušnjavam, da bom ostal močan, da bom vztrajal v Dobroti in Ponižnosti in da bom izvrševal le tisto, kar je Tvoja Volja.
   Posvečam in Darujem Ti Gospod Svoje Srce in Sebe Vsega; posvečam Ti vse Svoje Dobre namene darovanja in izkazovanja Usmiljenja in Ljubezni vsem, ki rabijo uteho in pomoč.
   Pridi prosim Vsemogočni in Vseprisotni Oče, ki Ti je vse Mogoče, daj mi prosim svoj Blagoslov,
   pridi in ostani pri meni in v meni, da bom Vedel kaj je Prav in kdaj grem po Poti k Tebi ter kdaj delam vse tisto, kar je Prav v Tvojih Očeh in Ti je v Veselje.
   Prosim pomagaj mi, da se bo vse postavilo na svoje mesto in uredilo, kakor je prav po Božji Volji.

   Dopolnjena Molitev Prihajam k Tebi, molitve in premišljevanja, kapucini, Ljubljana 1995. Že objavljeno.

   Prosim Gospod Bog sliši in usliši molitve in prošnje sestre Vesne in ji pomagaj, da se bo po Tvoji Milosti vse prav uredilo in da se bodo nastale težave in problemi uredili. Prosim pošlji Gospod Vesni Tolažbo in Uteho DSvetega Duha in umiri njen nemir, depresijo, nestrpnost in žalost ter ji prinesi Upanje in Božji Mir. Prosim naj se spravi s starši in sestro, zbere po Tvoji Dobroti in LJubezni Moč in Voljo, da bo s Tvojo Pomočjo uredila stanovanjski proboem in našla delo in zaposlitev za finančno samostojnost. Gospod Ti veš česa potrebujemo, še preden Te prosimo; prosimo pridi in pomagaj Vesni, da bo spet vse v redum v njenem življenju. Amen. Janez

 12. Kras says:

  Tale citat pa mi je lepo deliti:”“Potem pa sem nekje prebrala misel ‘blagor tistim, ki so razlomljeni, kajti skozi njih lahko posije svetloba.”
  Morda bo koga nagovoril in opogumil.

  https://si.aleteia.org/2019/01/30/ker-se-po-zlorabi-nikjer-ni-pocutila-varno-je-razmisljala-celo-o-samomoru/?fbclid=IwAR3EveacFuBGzoshbmLLDSF_NsVVK30sFWKNVukRU1QFeR6h7zUpNONVvGg

  Mir in dobro.

 13. Martina says:

  Prosim za molitev za zdravje moje mame, ki trpi za rakom. Naj ji Gospod Bog in devica Marija pomagata. Prosim tudi za zdravje ostale moje družine.

  • Janez says:

   Gospod Bog prosim Te Pomagaj naši sestri v Kristusu Martini, katere mati je zbolela za rakom in jo zdravijo zdravniki. Podari prosim Martini mami in vsem njenim svojcem Milost, Upanje, Tolažbo in Moč, da bo njihova mati z Božjo Pomočjo vztrajala v zahtevnih ter dolgotrajnih terapijah ter s Božjo Pomočjo in Milostjo prebolela raka in da bo po uspešnih terapijah Ozdravela. Prosim pomagaj, da bo Marinina mati dobro sodelovala z zdravniki in upoštevala vsa njihova navodila in zahteve glede terapije in zdravljenja raka. Gospod prosim utrdi Martinini materi in svojcem Upanje na uspešo terapijo in Vero Vate Gospod ter v to, da ji boš pomagal in ji Ozdravil raka. Prosim te Gospod navdihni in poduči vse zdravstveno osebje in zdravnike, da bodo njeno bolezen pravilno ugotovili in pravilno zdravili ter ozdravili. Prosim Jezus pošlji Moč Svetega Duha, da bo sprožil v Martinini materi vse zdravilne sile in procese zdravljenja raka. Božje Usmiljenje, Božja Dobrota, Božje Ljubezen, Božja čudežna pomoč in ozdravitev prosim čudežno posreduj in pomagaj Martinini materi, da se bo zdravje postopno izboljševalo in da bo ozdravela. V tebe Verjemo in Zaupamo Gospod, ki si mnoge bolne na Zemlji čudežno Ozdravil. Po Kristusu našem Gospodu, ki Živiš in Kraljuješ Vekomaj. Hvala Gospod. Ljubim te Gospod, ki nam daješ Moč, Ljubezen in Milost Božjega Miru ter Odrešenje za naše grehe. Amen. Janez

   Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, Vate zaupamo.
   Božje usmiljenje, tolažba in blagor vsem, ki so skesanega srca, Vate zaupamo.
   Božje usmiljenje, upanje tistim, ki obupavajo, Vate zaupamo.
   Božje usmiljenje, ki vedno in povsod spremljaš vse ljudi, Vate zaupamo.
   Božje usmiljenje, ki nas napolnjuješ z milostjo, Vate zaupamo.
   Božja Ljubezen, ki ljubiš svoje Otroke na Zemlji, vate zaupamo.

 14. Sija says:

  Moj Bog, nisem izgubila vere Vate in je tudi ne bom. Trdno se Te oklepam in Te prosim,
  pomagaj mi in usliši mojo prošnjo,
  da se meni tako zelo ljuba oseba vrne v moj objem….

  Pomagaj tudi vsem ostalim, ki te prosijo, da uslišiš njihove prošnje.
  Pošlji jim žarek Božjega upanja.

  »Zaupaj v GOSPODA z vsem svojim srcem, na svojo razumnost pa se ne zanašaj. Na vseh svojih poteh ga spoznavaj in on bo uravnaval tvoje steze.« (Prg 2,5-6)

  Mir in vse dobro. Mislim na Vas.
  Sija

  • Janez says:

   IZPRAZNITE SE SEBIČNOSTI IN NEISKRENOSTI TER LJUBITE
   Nekoč je oče iz Katmanduja, imel govor o Božji ljubezni do sveta in o tem, kakšna je Njegova veličina, da je poslal Svojega sina. Tako sem ga vprašala: »Jezus pravi, ‘Ljubite drug drugega, kakor sem vas jaz ljubil,’ in rekel je tudi, ‘kot je Oče ljubil Mene, jaz ljubim vas.’ Torej moramo mi, če želimo vedeti, kako ljubiti drug drugega, vedeti kako je Oče ljubil svojega Sina, zato te sprašujem: ‘Kako je Oče ljubil Sina?’« Pogledal me je in rekel: »Mati, tvoje vprašanje je zelo lepo in logično, vendar ti nanj ne morem odgovoriti.« Nosimo ogromno odgovornost – ljubiti, kot je Oče ljubil sina – in nič manj. Če nimamo te ljubezni, potem je to prevara, zavajanje. Ne moremo zares ljubiti in služiti ubogim, če nimamo te Božje ljubezni v naših srcih. To bomo dosegli le, če se bomo izpraznili sebičnosti in neiskrenosti. Ta ljubezen se mora pričeti doma. Prosite Jezusa, naj vam da Svoje srce, da boste z njim ljubili.
   Sveta Mati Terezija

   Mir in vse dobro sestra Sija. Naj Bog sliši in uslišim vaše iskrene in goreče prošnje in molitve. Amen. Janez

   • Sija says:

    Spoštovani gospod Janez, resnično ni bolj srčnega človeka kot ste Vi. Iskrena Vam Hvala za vso podporo.
    Resnično Vas cenim.

    Naj bo Bog vedno z Vami.

    Sija

 15. Suzy says:

  Tisočkrat hvala za vse vaše molitve. Moja prošnja se je danes dobro iztekla in lahko še z večjo močjo delamo naprej. Današnja preizkušnja mi je dala vedeti, da Bog obstaja in posluša naše prošnje. Pa tudi Devica Marija je zraven. Vem, da bom naprej še bolj goreče molila in prosila božje pomoči.

  • Janez says:

   JEZUS
   Dopusti Jezusu, da ti spregovori v tišini tvojega srca.
   Pogosto reci Jezusu: »Jezus, ljubim Te za vse, ki Te ne ljubijo.«
   Bodi pogumen, bodi plemenit – sprejmi Našega Gospoda,
   ki sedaj preko trpljenja prihaja v tvoje življenje.
   Navkljub vsem našim slabostim nas Bog ljubi in
   še naprej uporablja vsakega od nas, da prižge Svojo luč ljubezni in usmiljenja v svetu.
   Edini razlog našega bivanja je: »Živeti v Njem, za Njega, ob Njem in z Njim.
   « Štiri besede, kk pa so za izvajanje Božje Volje tako zelo pomembne.
   Kako ljubimo Kristusa? Tako, da s celim srcem zastonjsko služimo ubogim in bolnim.
   Ohrani veselje, ki izvira iz ljubezni do Jezusa v evharistiji in v ubogih.
   Deli to svoje veselje z vsemi, ki jih srečaš.
   Nikoli ne ločuj med Jezusom v evharistiji in Jezusom v ubogih,
   ki jih srečuješ; vedno in povsod jim pomagaj.
   Sveta Mati Terezija

   Hvala Bogu za uslišane molitve in prošnje in da lahko po razrešitvi problema lahko delate naprej. Vse dobro vam želim in veliko Božjega Blagoslova. Zahvalite se vsakič Gospodu v molitvi in v spolnjevanju Božje Volje in naukov Jezusovega Evangelija. Za boljši svet, za boljše ljudi okrog nas, za upanje, za zdravje na duši in na telesu. Da bomo dobri ljudje in dobri kristjani in dajali tihio zgled vsem ostalim okrog nas. Amen. Janez

 16. Mina says:

  Dragi Vsemogočni Bog,

  zahvaljujem se ti za svoje zdravje in za zdravje svojih domačih. Ob izgubi tašče, ki je bila zelo bolna in jo je bolezen premagala, se še bolj zavedam kako pomembno je, če je človek zdrav. Zato prosim Boga naj meni, vsem mojim domačim in vsem vam molivcem in tudi ostalim podari zdravja, samo zdravja. Če bomo zdravi, bomo imeli vse!
  Molite zate in za moje domače, jaz molim za vse vas!

  • Janez says:

   Ljubite drug drugega, da bomo podobni Jezusu
   Nisem prosila drugega kot eno milost za vas – da bi lahko razumeli Jezusove besede: »Ljubite drug drugega, kot sem vas jaz ljubil.« Mi lahko poveste, kako vas je ljubil? Vprašajte se in potem poglejte, če ljubite svoje brate in sestre na Zemlji tako, kot On vas ljubi? Vedno bolj razumem [da], če ni in dokler ni te ljubezni med nami, se lahko ubijemo od dela in dobrih del, pa bo še vedo samo delo, ne ljubezen ubogim. Delo brez ljubezni je suženjstvo. Za toliko stvari se moramo zahvaliti Bogu.
   Sveta Mati Terezija

   Bog kot Odrešenik daje večno življenje tistim, ki verujejo. V Kristusu je življenje, ki je luč ljudi (Evangelij po Janezu 1,4). Jezus je prišel, »…da bi imeli življenje in ga imeli v obilju« (Evangelij po Janezu 10,10). Vsem, ki verujejo izključno vanj, je obljubljena večnost z njim (Evangelij po Janezu 3,15–16). Da bi človek živel – resnično živel –, mora osebno poznati Jezusa Kristusa (Evangelij po Janezu 17,3). Hvala Kristus, ker si s svojo Smertjo Svet Odrešil.

   Zahvalimo se gospod Bogu za vso dobroto in vse, kar nam je daroval. Hvala Gospod za zdravje na duši in na telesu. Hvala ker Si naš Odrešenik in naš Učenik brez katerega ne moremo biti in živeti. Bogu Čast in Slava na Veke Vekov. Amen. Janez

 17. hvala says:

  Prosim, da bi danes in še za naprej za vse , ki so prosili za molitve na tej internetni strani dodatno prosili Gospoda, tudi za mene, da , NAJ NAM GOSPOD PRIDE POMAGAT!
  Božje usmiljenje, ki si višje od nebes, vate zaupamo!

  • Miro says:

   USMILJENI JEZUS, HITI NAM POMAGAT! To ponižno prosimo tako za go. Hvala, našo drago sestro v Jezusu, kakor tudi za vse pomoči potrebne sestre in brate v Jezusu na tej spletni strani. Naj Usmiljeni Bog obilno blagoslovi vse prosilce milosti na tej spletni strani, pa tudi druge molivce, ki so z nami tesno povezani v molitvi svetega rožnega venca!

   Božje usmiljenje, ki nas napolnjuješ z milostjo, zaupamo vate!

  • Janez says:

   Usmiljeni Bog prosim ozri se na nas in na našo preizkušano sestro v Kristusu gospo hvala ter na vse težave, preizkušnje in proboeme, ki jo pestijo. Prosim odvzemi vsem trpečim bratom in sestram na teh medmrežnih straneh ter gospe hvala vse težko breme in jo utrdi v Veri in Upanju v Boga tako, da bomo vsi, ki trpijo in tudi sestra gospa hvala neomajno zaupali v Tvojo Očetovsko Dobroto, Božjo Previdnost in Božjo Ljubezen- Prosim Gospod zavedamo se, da če hočemo priti k Tebi, da moramo iti skozi razne teđžave, preizkušnje in probleme, da postanemo bolj ponižni, krotki in socialno čuteči do naših bližnjih ter se okrepiti, da smo bolj močni in v zdržljivi v preizkušnjah Življenja. Vemo pa Gospod, da ne gremo na bolje, ampak na slabše, če nam prosilovcem v stiskah nisi Ti Učenik in Odrešenik Jezus ob strani in v nas ter nas podpiraš in nam pomagaš, da ne obnemorem. Vse pa bo dobro Gospod Jezus, če bomo imeli vsi, ki trpimo in te molimo ob sebi Tebe, ki pomagaš vsem tistim, ki Te prosijo in Verjamejo Vate, da si Ti naš Odrešenik. Verjemo Vate Jezus, prosim pridi pomagat in odreši v vseh težav, preizkušenj in problemov našo sestro hvala, da bo premagala vse kar jo teži. Prosim pridi in pomagaj ter reši stisk Gospod sestro hvala, ki Te potrebuje v stiski, da bo s Tvojo Milostjo in Pomočjo vzdržala vse težave in probleme. Božje Usmiljenje Tebi zaupamo. Božja Ljubezen Vate Verjamemo. Božja Pomoč Tebe prosimo za rešitev stisk vseh trpečih in sestre hvala, ki se k tebi zatekamo v Veri in Upanju.

   Amen. Janez

   • Kristina says:

    Tudi jaz prosim za molitev pridi Gospod Jezus in nam pomagaj. Moja druzina ke v zacaranem krogu
    Ne moremo iz njega ven. Imamo vse in naenkrat nic in spet kreganje, zalostenje, zakaj hofim v cerkev itd. Ne moremo ven iz tega. Jaz veruje, da nam bo Bog pomagal. A drugi se delajo norca iz tega. Berem knjige, sv. Pismo rada bi vsak dan sla k masi a me imajo za fanaticarko. Gospod Jezus Kristus Bozji sin usmili se mene gresnice

   • hvala says:

    Lepo se vam zahvaljujem g. Janez za molitev v stiski, g. Miru in vsem vam dragi molivci in molivke, tudi jaz molim in prosim Gospoda za vse, da nam pride pomagat.

    Božji blagoslov naj bo vedno z vami vsemi!

 18. Miro says:

  NA SVETU JE VELIKO TAKO IMENOVANIH ZDRAVILCEV, NAŠ ODREŠENIK PA JE SAMO EDEN: GOSPOD JEZUS KRISTUS! – EDINO ON MORE CELOSTNO OZDRAVLJATI IN ODREŠEVATI ČLOVEKA (DUŠA, DUH, TELO) IN TO TUDI URESNIČUJE!

  BOŽJA BESEDA: Jezus je spet šel v shodnico in tam je bil človek, ki je imel suho roko. Prežali so nanj, ali ga bo ozdravil v soboto, da bi ga tožili. Tedaj je rekel možu s suho roko: »Vstani in stopi v sredo!« Njim pa je rekel: »Ali se sme v soboto delati dobro ali zlo, življenje rešiti ali uničiti?« Ti pa so molčali. Jezno jih je premeril z očmi in žalosten nad zakrknjenostjo njihovih src rekel človeku: »Iztegni roko!« Iztegnil jo je in roka je bila ozdravljena. In farizeji so takoj odšli in se s herodovci posvetovali zoper njega, kako bi ga umorili (Mr 3,1-6).

  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Mr+3%2C1-6&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

  V sinagogi je napeto. Na eni strani je človek s suho roko, na drugi strani so farizeji, ki iščejo, kako bodo ujeli Jezusa v besedi. On se približa trpečemu človeku in ga ozdravi, čeprav je sobota. Kljub predsodkom ljudi bom širil veselo oznanilo o tem, da je Jezus odrešenik. Gospod, hvala, da ti morem biti zvest, da moreš uresničevati čudeže svojega reševanja (povzeto po: Luč Besede rodi življenje, Primož Krečič).

  Tudi naše roke so večkrat suhe za molitev in dela usmiljenja. Zato se v srcu odprimo delovanju Božje besede, ki nas ljubeznivo vabi, naj z vero iz zaupanjem tudi mi iztegnemo svojo suho roko. Storimo to z molitvami, odpovedovanji in dobrimi deli za svoje bližnje, tako v domovini kot tudi drugod po širnem svetu. Naj Božje usmiljenje objame vse preizkušane in trpeče osebe; posebej molimo za osebe, navedene v naslednjih primerih:

  – Ula (za ozdravljenje mamice po porodu)
  – Dušanka (prošnja za božjo pomoč)
  – Helena (za božjo pomoč, da bi se pokazala rešitev)
  – July (za zdravje hčerke)
  – Suzy (za božjo pomoč v poslu, ohranitev zdravja)
  – Ida (prošnja za študente, brata)
  – Kristina (za pomoč Svetega Duha, zdravje sorodnice)
  – Viki (za božjo pomoč, dobre odnose s sodelavci, duševni mir)
  – Anita (za starše, blagoslov domačih, zdravje otrok)
  – Martina (za zdravje hčerke)
  – Kras (za duhovno moč, vztrajanje na duhovni poti)
  – Vesna (prošnja glede službe)
  – Kristina (za božjo pomoč in razsvetljenje)
  – Dragan (za razumevanje s sodelavci in nadrejenimi)
  – ter drugi prosilci milosti.

  Naj se Usmiljeni Jezus milostno ozre na vse trpeče osebe in njihove prošnje ter vsem podeli obilen Božji blagoslov za njihov dušni in telesni blagor – na priprošnjo Preblažene Device Marije in svetega Jožefa!

  MOLITEV K SVETEMU JOŽEFU

  K tebi o sveti Jožef, pribežimo v svojih stiskah, in ko smo na pomoč poklicali tvojo presveto nevesto,
  prosimo zaupljivo tudi tvojega varstva. Pri ljubezni, ki te je vezala z brezmadežno Devico, Božjo Materjo,
  in pri očetovski ljubezni, s katero si objemal Dete Jezusa, te ponižno prosimo, ozri se milostno na delež,
  ki ga je pridobil Jezus s svojo krvjo, in pomagaj nam v naših potrebah s svojo močjo in priprošnjo.

  O preskrbni varuh Svete družine, varuj izvoljeno ljudstvo Jezusa Kristusa; odvrni od nas, ljubezni polni
  oče, vsako kugo zmot in greha. Podpiraj nas milostno iz nebes, o mogočni naš varuh, v tem boju zoper
  moči teme, in kakor si nekdaj otel Dete Jezusa iz smrtne nevarnosti, tako brani zdaj sveto Cerkev Božjo
  sovražnega zalezovanja in vsakega nasprotovanja. Varuj nas vsekdar, da bomo po tvojem zgledu in s
  tvojo pomočjo mogli sveto živeti, srečno umreti in doseči večno zveličanje v nebesih. Amen.
  (pp. Leon XIII).

  Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim zaupamo vate!

 19. Dušanka says:

  Ljubi Bog, Presveta Devica Marija, Sveti Duh, vsi Angeli in Svetniki, stojte mi ob strani v ponedeljek popoldan na komisiji, naj bo uslišana moja prošnja. Prosim tudi vse molivce, da mi pomagajo z molitvijo.
  Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, zaupamo vate!
  Hvala

 20. Helena says:

  Molim in prosim iz srca,pa ni in ni rešitve.Jezus prosim usmili se me. sama ne zmorem več.

  • Janez says:

   O Bog, tvoje usmiljenje je neskončno, tvoja Božja milost neizčrpna, Tvoja Ljubezen neizmerna, Tvoja Pomoč in Vodstvo tistim ki Verujemo v Tebe vseprisotna. Milostno poglej na nas, pomagaj nam v naši težavah in preizkušnjah, prosim pomnoži v nas delo svojega tihega usmiljenja in Božjega Miru, da ne bomo obupali tudi v največjih preizkušnjah, temveč bomo bolj zaupali v Božjo voljo, ljubezen in usmiljenje. – Po našem Gospodu Jezusu Kristusu, Kralju Vesoljstva, našem Odrešeniku, našem Učeniku, Božjem usmiljenj, ki s teboj in s Svetim Duhom izkazuje trpečim in preizkušanim pomoč in uteho usmiljenje vekomaj. Mati Marija prosim prosi Sina Jezusda, da pomaga in posreduje, da bo operacija za Martinino hčerko uspela in da bo slednja kmalu po posegu zdravnikov ozdravela. V Tebe zaupamo in Verjemo Božje Usmiljenje. Na Veke Vekov. Amen. Janez

  • Janez says:

   VERUJEM, GOSPOD (Živa Molitev RKC)
   1. Vsi romamo, žejni Boga, obličje Njega iščemo. Pokaži, Sin, Očeta nam, neba in zemlje Stvarnika. S svetniki skupaj hodimo in prosimo Te, o Gospod: povečaj v srcu vero nam, da naša pot ne bo zaman.
   2. Zdaj romamo v zaupanju, ljubezni kruha lačni smo. Z Lučjo Božiča hraniš nas, Ti zvezda jutranja za nas. Z Marijo skupaj hodimo in prosimo Te, o Gospod: povečaj v srcu vero nam, da naša pot ne bo zaman.
   3. Glej, romamo utrujeni, v odprtem srcu z ranami. V puščavi, kjer Te iščemo, ozdravlja Tvoja roka nas. Z ubogim skupaj hodimo in prosimo Te, o Gospod: povečaj v srcu vero nam, da naša pot ne bo zaman.
   4. Naj romamo, noseč svoj križ, sledimo po stopinjah Ti. Ti vstajaš na Veliko noč, življenje naše si in moč. S ponižnim skupaj hodimo in prosimo Te, o Gospod: povečaj v srcu vero nam, da naša pot ne bo zaman.
   5. Mi romamo, poklicani z navdihi Svetega Duha k novim Binkoštim. Ti daješ dih nam in Duha, ustvarjaš svet prihodnosti. S kristjani skupaj hodimo in prosimo Te, o Gospod: povečaj v srcu vero nam, da naša pot ne bo zaman.
   6. Le romajmo v hvaležnosti za vsak dan, ki ga daješ nam. Nas vodiš na življenja pot k studencu, ki je naš Gospod. Z vsem stvarstvom skupaj hodimo in prosimo Te, o Gospod: povečaj v srcu vero nam, da naša pot ne bo zaman.

   Gospod prosim usliši našo prošnjo in pomagaj Sestri Heleni, ki te Moli inm prosi za pomoč in Tvoje Božje Usmiljenje. Utrujena je in brez Moči, zato Te iskreno in goreče prosi za Tvoj Božji Mir in Božje Vodstvo, kaj naj stori. Gospod Ti veš kako smo majhni, grešni in ranljivi in da brez Tebe ne zmoremo vsega, kar nam nalagaš, čeprav Ti dobro veš koliko lahko nosimo bremen Življenja. Čeprav Te vedno ne razumemo Gospod s č,oveško pametjo Vate zaupamo. Čeprav smo včasih polni človeških načertov in ciljev, brez Tebe Gospod in Tvojega Bčagoslpova ne Zmoremo narediti nič. Prosim Usmili se in pridi na Pomoč Heleni, da se razrešijo vse njene težave in problemi, ki jo pestijo. Potrebuje Te in Te Moli in Prosi, da Prideš in ji Pomagaš tzer vliješ Moči in jo Vodiš, da se vse prav izteče. Hvala Gospod, ker si slišal in boš uslišal prošnje Helene in ji Pomagal. Amen.

   Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, Vate zaupamo.
   Božje usmiljenje, tolažba in blagor vsem, ki so skesanega srca, Vate zaupamo.
   Božje usmiljenje, upanje tistim, ki obupavajo, Vate zaupamo.
   Božje usmiljenje, ki vedno in povsod spremljaš vse ljudi, Vate zaupamo.
   Božje usmiljenje, ki nas napolnjuješ z milostjo, Vate zaupamo.
   Božja Ljubezen, ki ljubiš svoje Otroke na Zemlji, vate zaupamo.

 21. July says:

  Gospod Bog prosim te pomagaj moji hčerki, da bo hitro ozdravela. Trenutno ima ogromno študijskih obveznosti in je popolnoma obupana, ker jih zaradi bolezni ne more izpolnjevati.

  • Janez says:

   Bog kot Odrešenik daje večno življenje tistim, ki verujejo. V Kristusu je življenje, ki je luč ljudi (Evangelij po Janezu 1,4). Jezus je prišel, »…da bi imeli življenje in ga imeli v obilju« (Evangelij po Janezu 10,10). Vsem, ki verujejo izključno vanj, je obljubljena večnost z njim (Evangelij po Janezu 3,15–16). Da bi človek živel – resnično živel –, mora osebno poznati Jezusa Kristusa (Evangelij po Janezu 17,3). Hvala Kristus, ker si s svojo Smertjo Svet Odrešil.

   Gospod Bog prosim pridi in pomagaj hčerki naše sestre v Kristusu July, da bo po Tvoji Milosti ozdravela in da bom zmogla nato spolnjevati s Tvojo Pomočjo vse študijske obveznosti.Pri Bogiu je vse mogoče, tudi čudeži ozdravljejja in spolnjevanja delovnih in študijskih obveznosti, če Verjemo Vanj in ga goreče prosimo za pomoč. Zahvalimo se gospod Bogu za vso dobroto in vse, kar nam je daroval. Hvala Gospod za zdravje na duši in na telesu. Hvala ker Si naš Odrešenik in naš Učenik brez katerega ne moremo biti in živeti. Bogu Čast in Slava na Veke Vekov. Amen. Janez

   Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, Vate zaupamo.
   Božje usmiljenje, tolažba in blagor vsem, ki so skesanega srca, Vate zaupamo.
   Božje usmiljenje, upanje tistim, ki obupavajo, Vate zaupamo.
   Božje usmiljenje, ki vedno in povsod spremljaš vse ljudi, Vate zaupamo.
   Božje usmiljenje, ki nas napolnjuješ z milostjo, Vate zaupamo.
   Božja Ljubezen, ki ljubiš svoje Otroke na Zemlji, vate zaupamo.

 22. Suzy says:

  Devica Marija prosim te, pomagaj nam da rešimo podjetje na jutrišnji dražbi pred kupcem. In obvaruj nas pred depresijo in težkim psihičnem stanju, katera prežita na nas. Upam, da je še božja pravica na tem svetu.

 23. Miro says:

  GOSPOD, OKREPI ME S SVOJIM DUHOM, DA MI NE BO ZMANJKALO NOVEGA VINA TVOJE LJUBEZNI IN VARSTVA!

  BOŽJA BESEDA: »Ali se morejo svatje postiti, ko je ženin med njimi?« (Mr 2,19)

  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Mr+2%2C18-22&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

  Jezusova novost je tako velika in vesela, da ne potrebuje znamenj, ki spominjajo na žalost. Post bo nastopil v Cerkvi, ko bo doživljala preganjanja in težave. Zaradi Jezusove navzočnosti se bom trudil za veselje do vsega. Gospod, okrepi me s svojim Duhom, da mi ne bo zmanjkalo novega vina tvoje ljubezni in varstva (vir: Luč Besede rodi življenje, Primož Krečič).

  Gospod Jezus nam govori o veliki moči skupne molitve: »Kjer sta dva ali so trije zbrani v mojem imenu, tam sem sredi med njimi« (Mt 18,20). Zaupajmo v Gospodovo besedo in iz Marijinih rok sprejmimo dar svetega rožnega venca, ki nas korak za korakom vodi k obhajanju svete Evharistije ter po njej k našim bližnjim, prijateljem, ljudem v raznih stiskah, potrebnih tako Božjega kot našega usmiljenja (duhovna in telesna dela usmiljenja). Skupaj vsak dan vztrajno molimo, da bi Usmiljeni Jezus podaril potrebne milosti za dušni in telesni blagor osebam v preizkušnjah in stiskah, omenjenim v naslednjih primerih:

  – Ida (prošnja za študente, brata)
  – Kristina (za pomoč Svetega Duha, zdravje sorodnice)
  – Viki (za božjo pomoč, dobre odnose s sodelavci, duševni mir)
  – Anita (za starše, blagoslov domačih, zdravje otrok)
  – Martina (za zdravje hčerke, da bi uspela zahtevna operacija)
  – Kras (za duhovno moč, za vztrajanje na duhovni poti)
  – Vesna (za božjo pomoč glede službe)
  – Kristina (za božjo pomoč in razsvetljenje)
  – Dragan (za razumevanje s sodelavci in nadrejenimi)
  – Jasna (za božje varstvo domačih)
  – MamiM (za božjo pomoč Karin v nosečnosti)
  – Sija (za srečo v ljubezni)
  – Žametna vrtnica (za zdravje)
  – Amadeja (prošnja glede finančnega problema)
  – ter drugi prosilci milosti.

  Molimo: Spomni se, o premila Devica Marija, da še nikdar ni bilo slišati,
  da bi bila ti koga zapustila, ki je pod tvoje varstvo pribežal, tebe pomoči
  prosil in se tvoji priprošnji priporočal. S tem zaupanjem hitimo k tebi, o
  devic Devica in Mati, k tebi prihajamo in pred teboj zdihujoči grešniki
  klečimo (stojimo). Nikar ne zavrzi, o Mati Besede, naših besed, temveč
  nas milostno poslušaj in usliši. Amen.

  Božje usmiljenje, ki si nam dalo Presveto Devico Marijo za Mater usmiljenja, zaupamo vate!
  Božje usmiljenje, navzoče v postavitvi Cerkve, ki obsega vesoljni svet, zaupamo vate!
  Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, zaupamo vate!

  • Miro says:

   Vztrajno molimo tudi za mamico, ki jo je po porodu prizadel rak (glej prošnjo, ki jo je pred kratkim zapisala ga. Ula, zraven pa priporočilo za molitev rožnega venca Božjega usmiljenja).

   Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, zaupamo vate!

 24. ida says:

  Mati Marija, prosim te za vse študente,da s prošnjo in molitvijo k tebi,zdržijo težko izpitno obdobje.
  Jezus prosim te za brata,napolni ga s Svetim Duhom v življenjski preizkušnji,katera mu jemlje
  moči do samega življenja.
  Dobri Bog,usmili se vseh,ki te prosijo.

 25. Ula says:

  Prosim vas za molitev mamico, ki so ji po porodu odkrili raka, ki se je agresivno razširil. V veliki žalosti se njeni svojci počutimo tako nemočno. Dobri Bog in vsi njeni angeli varuhi naj prisluhnejo naši prošnji. Hvala

  • Miro says:

   Vse molivce na tej spletni strani (srčno upam, da se nam pridružijo tudi molivci iz drugih molitvenih skupin) prosim, da združeni v molitvi rožnega venca Božjega usmiljenja vztrajno molimo za ozdravljenje mamice, za njeno duhovno moč pri premagovanju hude bolezni, za njeno vero in zaupanje, da jo Usmiljeni Jezus nenehno podpira in ji pomaga s potrebnimi milostmi v njenem boju, čeprav je trenutno zelo hudo!

   ROŽNI VENEC BOŽJEGA USMILJENJA

   Na običajni rožni venec molimo:

   Na prvih treh jagodah:
   Oče naš, Zdrava, Marija, Vera

   Pri vseh petih desetkah molimo:

   a) Pri velikih jagodah:
   Večni Oče, darujem Ti telo in kri, dušo in božanstvo tvojega preljubega Sina, našega Gospoda Jezusa Kristusa, v spravo za naše grehe in za grehe vsega sveta.

   b) Pri malih jagodah (desetkrat):
   Po njegovem prebridkem trpljenju, usmili se nas in vsega sveta.

   Na koncu dodamo (trikrat):
   Sveti Bog, sveti Močni, sveti Nesmrtni, usmili se nas in vsega sveta.

   Kličimo v osebnih in skupnih molitvah, še posebej pri obhajanju svete maše, pa tudi vsak dan ob tretji uri popoldan, ko je ura velikega usmiljenja: Usmiljeni Jezus, na priprošnjo Presvete Device Marije, Matere usmiljenja, Te goreče prosimo za ozdravljenje mamice v hudi stiski! Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, zaupamo vate! Zgodi se presveta Božja volja!

   Več o Božjem usmiljenju na:

   http://www.molitev.net/molitev/bozje-usmiljenje

  • Janez says:

   MOLITEV K BLAŽENEMU ANTONU MARTINU SLOMŠKU ZA OZDRAVITEV

   “Sveti in usmiljeni Bog. Oče vse ljubezni in sočutja!
   Tvoj sin Jezus nam je zagotovil,
   da nam boš dal, karkoli te bomo prosili v njegovem imenu.
   Hočemo v njem živeti kakor On po tvoji volji
   in v predanosti tvoji ljubezni.

   Poživi nam vero vate, da si Ti živi Bog,
   ki rad daješ dobre darove svojim otrokom.
   Kar se nam zdi nemogoče, je zate le malenkost.
   Tolikokrat si se že izkazal tako velik in vsemogočen.
   Nam je potrebno le bolj zaupati vate.

   Ozri se v svojem sočutju na naše bolne brate in sestre!
   Ti veš, kako želijo, da ozdravijo.
   Ti veš tudi, kako jih potrebujejo družine, župnije in delovna mesta.
   Zahvaljujemo se ti za njihovo življenje
   in vse, kar nam daješ po njih.

   Zahvaljujemo se ti tudi za njihovo bolezen,
   ker jo ti spreminjaš vsem v dobro.
   Blagoslavljamo jih in izročamo po Jezusovih ranah
   in njegovi krvi tvojemu neskončnemu usmiljenju.
   Usliši nas in jih popolnoma ozdravi
   na priprošnjo našega rojaka blaženega škofa Slomška.

   Potrdi znova s tem znamenjem njegov čudoviti zgled svetosti
   in daj, da te bomo tako še bolj hvalili in živeli po njegovem zgledu,
   ki je toliko dobrega storil za naš slovenski narod.
   Vse to te prosimo po Kristusu našem Gospodu. Amen.”

   Blaženi škof Slomšek, prosi za nas, da postanemo vredni obljub Kristusovih.

   Gospod Bog prosim sliši in usliši vse naše prošnje molilcev in z Vsemogočno Močjo pomagaj Ozdraviti mlado mamico, ki so ji po porodu odkrili raka, ki se hitro širi v njenem telesu. Hudo je za majhno komaj rojeno detece, da je mamica zbolela. Gospod Bog prosim pošlji svojo Čudežno Pomoč, da bo mlada mamica ozdravela in skrbela za svojega novorojenčka. Prosim osreči družino in vse svojce, da se s Tvojo Milostjo čudežno sprožijo vse zdravilne sile, da bodo zdravniki pravilno ugotovili diagnozo in jo na podlagi Tvojih impulzov pravilno zdravili in ozdravili. Gospod prosim reci le Besedo, Pošlji Svojo Božjo Milost nadnjo in jo Odreši bolečin in ozdravi, da bo lahko skrbela za novorojeno detece. Nastopilo bom veliko Veselje in radost med nami in svojci. Tvoja Volja naj se zgodi in ne naša človeška. Prosim če kje pfrav v Tvojih Božjih Očeh pridi, pomagaj in Ozdravi mlado mamico. Amen. Janez

 26. KRISTINA says:

  Dragi Bog zahvaljujem se ti za prelepe trenutke, ki sem jih doživela, za punco mojega sina, za vse kar sem in kar imam, HVALA TI GOSPOD. Hvala, ker me kličeš naj izstopim iz sebe, naj vržem vse kar me mori, hvala, ker lahko Blagoslavljam tiste, ki grdo govorijo, ki me žalijo in stresajo jezo, hvala, ker lahko pokrižam svojega moža in se ne upira, ker mu govorim o TEBI pa me vseeno menda posluša. Hvala ti Gospod. Ti vse veš in vidiš, veš kaj se godi v meni moji duši,. Prosim te pošiljaj nam sv.Duha, prosim te za našo sorodnico ki je prestala presaditev sedaj pa ne more nikakor “zalaufat”, vse kar gre v njo bruha in driska, tudi sama se obrača k tebi, a vem Gospod iz svojih izkušenj, da zelo zelo težko moliš ko si v taki situaciji, a naj bo to njena molitev k tebi Gospod.
  Gospod objemi nas in nam pošlji svojega sv.Duha
  Božje usmiljenja tolažba ubogim in trpečim zaupam vate
  sv.Faustina Kowalska prosi za nas

  • Kras says:

   Kristina, tako lepo ste zapisala svoje zahvale in moje so zelo podobne. Danes in včeraj sem praznovala jubilej, ob tej priliki sem se več podružila z domačimi in prijatelji. Bog, hvala ti in prosim te za duhovno in duševno , ter telesno zdravje vseh.
   Pravzaprav, pa ob tej priliki posebej prosim in molim za posameznike, ki so se me dotaknili in pomembno vplivali v moji hoji za Jezusom.
   Fulvija, ki me je seznanila z Faustino oz. rožnim vencem Božjega usmiljenja.
   Valentino s katero romava.
   Sestro Rozijo, ki me je blagoslovila par ur pred svojo smrtjo.
   Sestro Mauricijo , ki mi je pre 25 leti govorila, da me ima Bog rad in je nisem razumela.
   Nenazadnje hvala za internet in dobre spletne strani , preko katerih mi je bil Jezus bližje v odnosu.
   Hvala za mojo prvo spremljevalko in sedanjega duhovnega spremljevalca, ter seveda gospo Marjetko, ki me je usmerila v duhovne vaje.

   Bog je res velik. Aleluja. Mir in dobro.

 27. Sija says:

  Dragi prijatelji…

  Ne vem več s katerimi besedami bi se Vam vsem zahvalila za Vaše molitve in dobre besede. Gospod Miro, gospod Janez ob Vašem branju sem se zjokala, saj v današnjem času in svetu težko verjamem, da so še ljudje, ki si vzamejo trenutek zate in te poslušajo…

  Resnično sem v življenjski stiski in česa takšnega si nikoli nisem predstavljala. Vsak dan se vprašam, kaj sem storila narobe, da tako plačujem…. vendar nikoli ne pomislim na to, da bi izgubila upanje v vero in Boga…vedno se obračam k Bogu, govorim z njim, molim, se mu zjokam…
  Venomer se trudim biti dober človek, rada pomagam drugim, vedno postavljam sebe na zadnje mesto.
  Pa vendar to kar je sedaj, ta težnja in grenkoba v prsih, ko človeka glava ne dohaja več, ko je vse zmedeno, ko človek nima nikjer obstanka, ko te prostor pričenja dušiti….resnično ni prijetno in tega ne privoščim nikomur. Že samo ob pisanju teh vrstic iz mene lijejo grenke solze…

  Hvala Vsem ki ste z menoj.

  “O Bog, daj mi moč, da sprejmem tisto, česar ne morem spremeniti, daj mi pogum, da spremenim tisto, kar lahko spremenim in daj mi modrost, da razlikujem to dvoje!” (Sv. Frančišek Asiški)

  Molim tudi za vse vaše prošnje. Ste v mojem srcu.
  Mir in vse dobro.

  Sija

  • Janez says:

   MOLITEV V PREIZKUŠNJAH
   Bolečina in trpljenje morata priti v vaše življenje, vendar si zapomnite, da so bolečine, trpljenje in žalost samo Jezusov poljub – znamenje, da ste mu prišli tako blizu, da vas lahko poljubi. Sveta Mati Terezija.

   GOSPOD PROSIM POMAGAJ MI IN ME VODI
   Gospod prosim pomagaj mi in me vodi, da hodim preko vseh težav in preizkušenj tako, da bom hodil po Poti k Tebi Jezus. Gospod Bog vem, da če hočem priti k Tebi, da moram iti skozi vse preizkušnje, skušnjave, težave in probleme ter premagati tako težave kot samega sebe, da ne zaidem. Ne vem, kaj vse me čaka na tej trnovi in strmi poti, vem da moram vztrajati in iti naprej k Tebi Jezus. Zato vem, da grem k Tebi, k Boljšemu, kjer si ti Moj Odrešenik, moj Rešitelj in moj Učenik. Prosim Jezus Vodi me, da ne zaidem na stranpoti in daj mi navdih in moč, da bom napredoval v Zaupanju Vate in v Tvojo Božjo Previdnost ter Očetovsko Ljubezen. Vem, da mi ne boš nikoli naložil težjega bremena, kot ga lahko nosim. Tudi Jezus je daroval na Golgoti svoje življenje z Naše Odrešenje. V smrtni grozi je celo vzkliknil: Eli, Eli lama sabaktani ali Moj Bog, Moj Bog zakaj si me zapustil. Vendar je spoštoval Božjo Voljo in je vztrajal tako, da nas je s smrtjo na križu in Vstajenjem Odrešil. Kakršnakoli naj bo moja usoda Gospod, naj bom reven ali bogat, zdrav ali bolan, obdan od prijateljev in domačih ali samoten, vem da se bo vse slabo končalo zame, če se bom opiral le na soje moči in na ljudi, če ne bo tam Tebe. Verjem, da se bo vse dobro končalo, če bom imel ob sebi Tebe. Prosim pomagaj mi, da premagam vse preizkušnje in težave, ki si mi jih naložil in pomagaj mi, da bom voljno vse potrpel in se prekalil v vseh preizkušnjah in postal bolj sočuten, bolj čuteč in boljši človek, tebi v Čast in Veselje moj Bog. Neomajno zaupam v Tvojo Božjo Previdnost, da je to prav in dobro zame v Tvojih Očeh Bog, česar s svojo omejeno človeško pametjo ne morem doumeti. Ti veš Gospod zakaj si mi to naložil in kaj je dobrega v vseh težavah in preizkušnjah, ki me pestijo. Pomagaj mi, da bom voljno sprejel Tvojo Voljo.da se bom utrdil v dobroti in strpnosti, v usmiljenju in dobrih delih in tako posatl podoben Tebi Jezus. V Tebi premorem vse, ki mi daješ vse Moči in Upanje na delo, molitev in življenje po Božji Volji in Odrešenje. Kajti ko bom hodil po Poti za Jezusom, ki je vse voljno pretrpel za nas in nas Odrešil, bom hodil po Poti v Nebeško Domovino. Gospod Bog, moj Tolažnik in Odrešenik, moj Učenik in obrotnik, prosim blagoslovi in varuj me na vseh mojih poteh življenja in podari mi svoj Božji Mir. Prosim da bi imel Moč in Upanje ter Vztrajnost, da bi v težavah in preizlušnjah duhovno rastel, se ojačal in okrepil ter bil bolj sočuten in usmiljen človek, ki ve kaj so preizkušnje in kaj je trpljenje. Gospod prosim pošlji mi nasproti Ljudi Dobre Volje, da me bodo v druženju in delu obogatili, razvedrili, da bom komu pomagal. Najlažje bom pozabil na svoje skrbi, ko bom pomagal drugim Amen. Janez

   TRPEČA LJUBEZEN
   Gospod Jezus, Ti si Ljubezen.
   Zato ne gledaš nase, ampak se razdajaš
   Za Odrešenje tistih, ki jih Ljubiš.
   Privzameš si naš ubogo telo
   in postaneš podoben nam,
   da bi tudi mi mogli postati podobnim Tebi Jezus
   v predanosti do konca.
   Ranljiv si, ker ljubiš.
   Hočeš, da bi tudi mi bili ranljivi, kakor Ti Gospod.
   Naj Nas podpira Tvoja trpeča Ljubezen.
   Joerg Zink


   BLAGOR ŽALOSTNIM, ZAKAJ POTOLAŽENI BODO
   Gospod Jezus, izkusili smo bolečino in žalost in zaslutili, da nam boš poslal Uteho.
   To Tolažbo želimo dobrotno in nesebično deliti
   z vsemi Tistimi, ki so sedaj žalostni in trpijo.
   Prosim Gospod pomagaj nam najti način,
   da pokažemo svoje sočutje in usmiljenje z žalostnimi, trpečimi in osamljenimi,
   s tistimi, ki so brez vsega in s tistimi, ki so obupani v samoti in osamljenosti,
   s tistimi, ki v žalosti trpe in ihte.
   Prosim pošlji jim Svetega Duha Tolažnika in povej jim, da niso sami, ker si Ti z Njimi Vse Dni.
   Ob njih Si, v njih Si in z njimi Si, čeprav Te ne vidijo, ker si neviden vendar vseprisoten ter Usmiljen.
   Čeprav Te ne vidimo, ker si Sveti Duh Tolažnik, pa vemo, da si pri nas in da nikoli nismo sami.
   Pomagaj prosim trpečim in žalostnim, da bodo občutili, da si nas vse na Golgoti tako ljubil,
   da si dal ponižno in prostovoljno svoje življenje za nas in naše Odrešenje.
   Tudi sam si trpel, ker naš Ljubiš in si bil in boš vedno z nami vse dni.
   Tvoje Vstajenje in Odrešenje vseh nas od naših grehov je tista Tolažba,
   kot si nam povedal v Govoru na Gori,
   da bodi blagor vsem žalostnim, ki trpijo,
   ker jih boš potolažil in obrisal njihove solze
   ter jih objel z Božjim Mirom in Ljubeznijo.
   V Nebeški Domovini ne bo več žalosti in solz,
   ampak veselje za vse tiste, ki so spolnjevali Božjo Voljo,
   ki so spoštovali vse Božje zahteve in zapovedi,
   in Ljubili Boga tako, da so ljubili in delali dobro za svoje bližnje.
   Gospod prosim daj mi čisto Srce, da Te bom duhovno videl in razumel.
   Daj mi Duha ponižnosti, da Te bom lahko v Tišini Srca poslušal in Slišal,
   Daj mi Duha Ljubezni, da Ti bom Služil
   in Duha Vere, da vedno ostanem pri Tebi in v Tebi Gospod v Molitvi in Prošnjah.
   Prosim Gospod naj sleherni del mojega žitja in bitja služi Tebi v Slavo
   in naj me nikdar ne zajame dvom, žalost in obup zaradi trpljenja,
   saj si Ti Bil, Si in Boš z menoj povsod, vse dni in na veke.
   Naj me trpljenje očisti, ojača in prekali, da bom bolj strpen, sočuten in dober z brati
   in tako podoben Tebi moj Učenik in Odrešenik.
   Povzdignil si se v Nebesa Gospod Jezus,
   da bi nas ob dopolnitvi časov Slednjih Dni
   dvignil k Sebi, kjer je Ljubezen in Božji Mir.
   Blagoslovljen, ki prihajaš k nam ubogim grešnikom
   v sijaju svoje Božanske Milost in Dobrote, ker nas Ljubiš.
   Upamo in veselimo se, radujmo se ljudje, zakaj rekel si Gospod v Govoru na Gori,
   blagor žalostnim, zakaj potolaženi bodo.
   Amen.
   Janez AKA Dichter Hansi

   Draga naša ljuba sestrica Sija gavo pokonci, ni vseh dni konec; kdor Veruje v Boga Ve, da za Dežjem vedno posije Sonce. Za nevihto in viharjem se vse umiri in spet postavi na svoje mesto. Nebo postane umito in daleč se vidi naokrog in ni več viharjev ter sunkov burij. Lewpota zaživi v vseh polnih barvah Božjer Lepote in Miru. Ni porazov v življenju, nekateri so prezgodaj prenehali in obupali. Sija prosim pojdite k dobremu spovedniku na temeljito spoved in pogovor in si olajšajte svojo dušo. Pri spovedniku nas posluša naš Odrešenik Jezus, ki nas uz odvezo razbremeni vseg grehov in napak in nam da Božjo Tolažbo in Božji Mir. Nato Sija bi prosil krščanskega terapevta za družinsko psihologijo za pogovor in strokovno pomoč, ki je obenem psiholog in duhovnik. Osebno mi je najbližji frančiškanski Inštitut v Ljubljani dr.dr. Krisdtjan Gostečnik, ki je z ekipo sodelavcev mnogim pomagal. Vprašajte še koga doma v župniji ali kakšnega znanca ali poglejte na internetu. Prosim draga Sija, vztrajajte naprej, obrišite Solze in se borite, saj je Jezus ob Vas in z Vami. Upanje naj vas navdaja, Bog je vedno z Nami in Nikoli Nismo Sami! Rad Vas imam ful ful sestrica Sija. Vsi bomo v dughu z Vami in Molili za vas. In držali pesti! BVB. Janez

   • Sija says:

    Dragi moji…

    Spoštovani gospod Janez, več kot lepo je prebrati misel, da nisem sama in iskreno vračam vso ljubezen, tudi jaz Vas imam vse rada, saj ste krasni ljudje, takšni, za katere si želim, da bi me v življenju obkrožali ves čas. Tudi sama sem pomislila na to, da se bom obrnila na našega duhovnika, saj včasih že samo to, da nekdo posluša dela čudeže. Hvala Vam za vse tople besede.
    Trudim se, borim se, vztrajam, molim, da se ta trnova pot konča in da končno posije žarek upanja…

    Prosim SI, prav nič Vam ne zavidam tako dolgo pot v službo, ki jo opravljate vsak dan. Sama sem do nedavnega imela do službe zgolj pet minut, zdaj pa tudi tega ni več. Imate popolnoma prav, delo je tisto, ki zamoti človeka in ga krepi. Poznam radio Ognjišče in tudi sama večkrat poslušam to postajo, saj me navdaja z upanjem in mirom.

    Gospod Miro ravno sem prišla od nedeljske Svete maše. Vsekakor se predajam Bogu, saj on najbolje ve, kaj je zame najboljše in najbolj prav. On pozna pravo pot, po kateri moram stopati. Naj mi stoji ob strani.

    Hvala; moji občutki so zelo podobni Vašim. Srčno upam, da bom tudi jaz našla tisto pravo pot kamor moram iti. Vesela sem, da Vam je uspelo to prebroditi in uzreti luč upanja. Molim, da bo tudi z menoj tako.

    Iskrena Hvala vsem, ki me bodrite, stojite ob strani in me učite kako prav moliti. Naj Vam Bog povrne!

    “Dveh reči ne odlagaj na jutri: poboljšanja in dobrega dejanja. Za današnji dan vemo, da ga imamo; ali še jutri doživimo, ne vemo.” Anton Martin Slomšek

    Rada Vas imam VSE!

    Sija

  • Prosim Si says:

   Draga Sija,

   težko je, ko se “podira svet” ali se zapirajo vrata…, a iz vsake stiske se rodijo milosti zate, zame, za vse ljudi sveta… Gospod je tako usmiljen, da tega z našim razumom ne moremo dojeti, naša čustva pa so prepogosto prepletena z mnogimi občutki, ki potem zatirajo v nas prepoznavanje, da tudi nate Gospod razliva reke Božjih milosti.
   Verjamem, da si že slišala, da Bog naloži križ tistemu, ki ga je sposoben nositi.., naj te to zavedanje spremlja in bodi močna v vsem… Odloči se zanj, kliči Ga v svoje življenje, naj te preplavijo reke Njegovih milosti, tebe in vse, ki se obračamo Nanj in vse tiste, ki ga še ne poznajo. Bog je LJUBEZEN!
   Vse se je začelo v Njem, vse se nadaljuje v Njem in vse se bo nadaljevalo v Njem, do konca časov…, ki jih sploh lahko dojemamo.
   Tudi sama sem včasih na dnu, a me molitev znova in znova pomiri in napolni z upanjem.
   Draga Sija, Sv. Mati Terezija je rekla: “moli in delaj”in povem ti, da je to izjemna resnica, ki je dosegljiva. Jaz na primer se vozim vsak dan v službo dve uri in moja pot je večinoma obogatena z molitvijo ali pa poslušanjem Sv. maše, ki je večkrat na dan dosegljiva na frekvencah radia Ognjišča ali s prenosom sv. maše iz Brezij preko interneta (marija.si). Preko tedna je sv. maša 4 x na dan, preko vikenda in praznikov pa še večkrat in, ker je Bog povsod, verjamem, da je tudi sodelovanje pri darovanje svete maše preko medijev Božja volja!
   In še nekaj ti bom rekla, jokaj, jokaj, izlivaj solze, saj to pomeni, da te Bog očiščuje.

   V mislih na tvojo in vse stiske, ki se nam rojevajo, izročam naše prošnje in vse nas v varstvo mamice Božje in Božje usmiljenje. Bog je velik in, če je naš pogled čist in pomirjen v resnici, bo oživljenj v Božjem usmiljenju.

   Bog nas Blagoslovi!

   • Miro says:

    Draga Sija, priporočam vam, da vse, kar je v vašem srcu (žalost, veselje, hrepenenje, druga vaša občutja) v molku in tišini prelijete iz svojega srca v Presveto Srce Jezusovo, katero je vsak trenutek milostno odprto za vse naše dušne in telesne potrebe, stiske … tako tudi v primeru vaše stiske. To lahko najboljše storite v globoki ponižnosti in zaupanju pred Najsvetejšim zakramentom, kjer vas pričakuje naš in vaš Odrešenik Jezus Kristus! Tu ga iz vsega srca slavimo in se mu zahvaljujmo za vse, kar nam je v življenju že podaril in nam še bo. Tu, to je pri Izviru vseh milosti, vam bo Jezus Kristus podaril veliko tolažbo in božjo pomoč na vaši nadaljnji življenjski poti!

    Presveto Srce Jezusovo, usmili se nas!
    O Marija, brez madeža izvirnega greha spočeta, prosi za nas!

  • Janez says:

   Velike ljubezni in veliki dosežki vsebujejo velika tveganja.
   Če o nečem lahko sanjaš, lahko to tudi narediš.
   Tvoje sanje se rodijo v tvojem srcu in samo tam lahko umrejo.
   Drugi te lahko ustavijo začasno, za zmeraj se lahko zaustaviš le sam!
   Pojdi pogumno naprej, Bog je z Nami, Nikoli Nismo Sami!

   Ne ubij svojih sanj!
   Uresniči jih!
   To zmoreš!
   Flp 4,13

  • hvala says:

   Spoštovana Sija in vsi ostali trpeči !

   “Ker smo opravičeni iz vere živimo v miru z Bogom po našem Gospodu Jezusu Kristusu, po katerem se nam je tudi po veri odprl dostop v to milost v kateri stojimo in se ponašamo z upanjem na Božjo Slavo . Pa ne samo to, ampak se celo ponašamo s stiskami, saj vemo, da STISKA RODI POTRPLJENJE, POTRPLJENJE PREIZKUŠENOST, PREIZKUŠENOST UPANJE.

   UPANJE pa ne osramoti, ker je Božja Ljubezen izlita v naša srca po SVETEM DUHU, ki nam je bil dan.” (Rim 5,1-5).

   Naj povem nekaj iz svoje življenjske izkušnje. Ko se je meni zgodilo -stiska, takrat sem mislila, da če bi se cel svet zrušil na mene, da mi ne bi bilo tako hudo. Kaj vse sem razmišljala, solze pranja, iskanja,. Potem , ko sem se Gospodu v celoti izročila, nisem vedela kaj naj delam s svojim problemom. Meni se je zdelo, da pač za mene rešitve ni več.
   Gospoda sem neki dan vprašala, kaj naj delam? Zaslišala sem v sebi glas: MOLI.
   Res globoko, z vso svojo močjo, ki sem jo takrat zmogla, sem molila. Potem sem začela počasi opažati, kako me Gospod vodi, ampak jaz takrat še nisem vedela, da me VODI MARIJA IN JEZUS (po Mariji k Jezusu) .
   Kazal mi je stvari, ki jih naj naredim, lepo počasi. Pripeljal me je tam, kamor sem morala priti po načrtu Njegovem seveda. Pa še sedaj seveda vse prepustim Njegovem vodenju in odločanju.

   Sedaj razumem tudi to, ko je Marija v Kani Galilejski rekla Jezusu vina nimajo, je rekla tudi pred navidezno zavrnitvijo tam prisotnim :” VSE KAR KOLI VAM POREČE, NAREDITE.” Kako Živa Resnica je to, kako prečudovito življenje, če človek zazna to Božjo Besedo in živi po njej. KAR KOLI VAM POREČE JEZUS, TO STORITE.

   Na začetku svoje hoje z Gospodom, sem jaz razmišljala, zakaj mi ne podeli tisto milost, ki jo jaz tako obupno potrebujem , prosim, Ga kličem itd…..??? Danes pa. če pogledam nazaj, še ni vse rešeno, ampak sem GLOBOKO HVALEŽNA, DA MI GOSPOD NI DAL TAKRAT, TISTE MILOSTI, KI JO POTREBUJEM, KO SEM OBUPNO KLICALA IN PROSILA, KER VIDIM, DA JE IMEL POPOLNOMA PRAV, IMA PRAV IN BO VEČNO IMEL PRAV.

   Če sedaj pogledam, vidim koliko milosti mi je v tem času podaril, da včasih ostrmim sama od začudenja.
   Mi ljudje ne moramo preiskavati Božja pota, Njegov načrt. Milosti pa ni podelil samo meni, ampak tudi moji družini, in komu še vse, kar jaz sploh ne vem.

   Zelo veliko mi je pomagala tudi razlaga v knjigi karizmatika Dražena Bušića, ki ima predavanja tudi po Sloveniji in sicer knjigA-CELOSTNO OZDRAVLJENJE. Zanimivo je kar piše o duhovnem boju. Takole pravi: DUHOVNI BOJ NI PRIJETEN, A SE MU NE MOREMO IZOGNITI, ČE ŽELIMO IMETI MOČNO ZDRUŽITEV S GOSPODOM.

   Moram povedati, da se me je na začetku velikokrat ne vem kako bi temu rekla, polastil skoraj obup, ampak Gospod je vedno poslal tolažbo SVETEGA DUHA TOLAŽNIKA, da pomaga pri klecavih kolenih, malodušju itd….

   Daljša je hoja z Gospodom vse manj je strahu, negotovosti, obupavanja ni več, če Gospodu popolnoma zaupaš.
   Svetujem vam vsem to, DA NIKOLI IN RES NIKOLI NA ZAPUSTITE JEZUSA, NJEGOVEGA OBJEMA, KAJTI ON JE EDINI NAŠ ODREŠENIK, SVETOVALEC, PRIJATELJ, TISTI, KI ZDRAVI, TISTI, KI ODPUŠČA GREHE, TISTI, KI HODI Z NAMI, JOKA Z NAMI, TAKO KOT JE TAKRAT, KO JE UMRL LAZAR IN V DRUGIH PRIMERIH, KAJTI ON JE EDINI PRAVI ČLOVEK IN PRAVI BOG.

   NAJ BO ŠE TAKO HUDO V ŽIVLJENJU, ZANESIMO SE, DA BO ON OB SVOJEM ČASU POKAZAL REŠITEV, NAS POTOLAŽIL, KATJI TO JE OBLJUBIL:
   ” ZARES ON TE BO REŠIL PTIČARJEVE ZANKE, PRED POGUBNO KUGO,
   KER MI JE VDAN, GA HOČEM OSVOBODITI, KLIČE ME, PA GA USLIŠIM, Z NJIM SEM , KO JE V STISKI, REŠIM GA IN MU IZKAŽEM ČAST, Z DOLGOSTJO DNI GA NASITIM, POKAZAL MU BOM SVOJE REŠENJE (Psalm 91). .

   VAŠE OČI IN SRCE NAJ BO VEDNO OSREDOTOČENO NA JEZUSA NA KRIŽU.

   Mir vsem vam in vse dobro!

   • hvala says:

    Še nekaj pomembnega bi rada povedala. Kadar je človek sam v stiski, bolečini in trpljenju, naj izstopi “VEN IZ SEBE” in gre pomagat drugim. Ni važno kakšna pomoč je to. Molitev je zlata pomoč drugim.
    Odvrzimo ves nepotrebni tovor v življenju.
    Tako kot je Sveti Pavel rekel, ko so z ladjo na morju doživeli brodolom, so začeli metati določen tovor z ladje, da bi preživeli. Odvrzimo ves nepotrebni tovor, ki nas vleče na dno, v blato in bomo preživeli.

    Božje usmiljenje, ki si višje od nebes, vate zaupamo!

 28. Brigita says:

  Lepo prosim za molitev, da bi se znebila stresa, tesnobe,podzavesti in depresije.DA bi lahko se naspala, začela normalno fukcionirati.da bi bila dobro zadovoljno z tem delom ki ga opravljam in da bi se dobro razumela v službi z delavcemi in na delovnem mesto z njimi.Zato lepo tudi prosim za duševni mir, ter da ne bi moje misli več zašle na kriva pota.Zato prosim za dovolj moči in poguma, da bi se moje življenje začelo postopoma normalno normalizit. Da bi v njem in v srcu našla radost in mir. Zato sem hvaležna vsem ljudem okrog mene,KI ME SPOŠTUJEJO IN MI DAJEJO LJUBEZEN,DA BI TUDI NJIM JAS ZAČELA TO POSTOPOMA VRAČATI. Prosim Boga, da mi odpusti moje grehe in me usliši. Hvala molilcem za molitve.

  • Janez says:

   Iskanje odgovorov na vprašanja o življenju in Bogu: DUŠEVNI MIR V NEMIRNEM IN NESTANOVITNEM SVETU

   Iskanje duševnega miru: Kako lahko v tako nezanesljivem času dosežemo notranji mir ter premagamo skrb in strah?
   Ali obstaja na tem svetu kakšna ustanova ali oseba, na katero se lahko obrnemo brez ozira na to, kaj se dogaja okoli nas ali v nas samih? Je mogoče z upanjem gledati na prihodnost ne glede na okoliščine, ki nam jih življenje nameni? Dandanes se čedalje več LJUDI zateka h Gospodu, saj ga vidijo kot nekakšno stalnico; svet okoli nas se namreč nenehno spreminja, medtem ko ostaja On vedno isti. Bog je vselej neomajen in vreden zaupanja, saj je tudi sam rekel: »Ali je še kakšen Bog razen mene? Ni je skale, ne poznam je. Jaz, GOSPOD, se ne spreminjam.«1 Na Boga se lahko vedno zanesemo in nanj računamo. On, ki je »isti, včeraj in danes in na veke«,2 pa nam je dal možnost, da ga osebno spoznamo in tako preko njega dosežemo notranji mir. Le z Njim lahko naše srce doseže trden mir in počitek. Zato Molimo in berimo Biblijo. In ON nam bo vse povedal in nas Vodil.

   Pravi notranji mir – grajenje na skali
   Ste se že kdaj vprašali, na čem gradite svoje življenje? Lahko ste prepričani, da mora vsak človek življenje na nečem osnovati – vsak izmed nas ima nekakšen temelj, na katerega postavi vse svoje upe in pričakovanja. Morda smo ta temelj mi sami: »Prepričan sem, da bom v življenju uspel, če se bom le dovolj potrudil.« Morda je to naš način življenja: »Če bom imel veliko denarja, bo moje življenje čudovito.« Morda je naš temelj kakšno časovno obdobje: »Novo tisočletje bo naredilo korenite spremembe.«

   Bog pa ima za nas v mislih drugačen temelj. On pravi, da ni varno graditi upe in pričakovanja na nas samih, na drugih ljudeh ali na čemerkoli, kar nam lahko ta svet ponudi. Želi si, da bi položili svoje zaupanje vanj. Jezus pravi: »Zato je vsak, ki posluša te moje besede in jih uresničuje, podoben preudarnemu možu, ki je zidal svojo hišo na skalo. Ulila se je ploha, pridrlo je vodovje in zapihali so vetrovi ter se zagnali v to hišo, in vendar ni padla, ker je imela temelje na skali. Kdor pa te moje besede posluša in jih ne uresničuje, je podoben nespametnemu možu, ki je zidal hišo na pesku. Ulila se je ploha, pridrlo je vodovje in zapihali so vetrovi; zagnali so se v to hišo in padla je in njen padec je bil velik.«5

   Res je, da se je modro obrniti na Gospoda vsakič, ko nas tarejo križi in težave, toda Božji načrt za človeka je življenje v izobilju ne glede na to, kakšne so okoliščine. On si želi, da bi imel na nas pozitiven vpliv v vsakem trenutku našega življenja, zato pravi, da vsi ljudje, ki položijo svoje zaupanje vanj in v njegovo besedo, gradijo svoje življenje na trdi skali.

   Temeljni duševni mir
   Mnogo ljudi se počuti varne, če se rodijo kot otroci milijonarja ali če vedo, da lahko z lahkoto dobijo dobre ocene. Toda največji občutek varnosti dobimo, če imamo oseben odnos z Gospodom. Bog je mogočen. Za razliko od nas Bog natančno ve, kaj se bo zgodilo jutri, naslednji teden, čez eno leto ali čez desetletje. On ve celo, kaj se bo zgodilo v novem tisočletju, saj pravi: »Jaz sem Bog in drugega ni, Bog, in ni ga kakor jaz. Od začetka oznanjam konec.«6 Najpomembnejše pa je dejstvo, da on ve za vse, kar se bo v našem življenju zgodilo, in nam je pripravljen vsak trenutek stati ob strani, če se le odločimo za življenjsko pot z njim. On je »zatočišče in moč, pomoč v stiskah, vedno navzoča.«7 Vse, kar moramo narediti, je to, da ga vsak dan vdano iščemo. On namreč pravi: »Iskali me boste in me boste našli. Ko me boste iskali z vsem srcem.«8 Vendar smo ljudje, ki nas Bog LJUBI, s prosto voljo in se lahko odločamo po Božji Volji ali po človeški pameti.

   Toda to še ne pomeni, da bo tistim, ki imajo osebni odnos z Bogom, vse zlo prizaneseno. Če bodo na primer teroristi v novem tisočletju na naš narod izvršili kakšen napad, bodo morda trpeli tudi tisti, ki Boga poznajo. Kljub vsemu pa bodo čutili nekakšen notranji mir in z močjo, ki jim jo bo dal Gospod, bodo lahko Jezusovo pot nadaljevali. Eden izmed Jezusovih privržencev je zapisal tako: »Od vseh strani pritiskajo na nas, pa nismo utesnjeni. Ne vidimo poti, pa jo še najdemo, iščemo jo in prosimo Jezusa za vodstvo. Preganjajo nas, pa nismo zapuščeni. Ob tla nas mečejo, pa nismo uničeni.«9 Vsi lahko iz preteklih izkušenj potrdimo, da se moramo v resničnosti pogosto soočati s težavami. A če se v te težavne vode podamo skupaj z Gospodom, se lahko nanje odzovemo na drugačen način in jih prebrodimo z močjo, ki ne izvira iz nas samih. Na svetu namreč ni nobene težave, ki je Gospod ne bi mogel premagati. On je večji od vsega, kar nas lahko v življenju zadane, in ne bo nikoli pustil, da se s težavami spopadamo sami. Želi nam vse dobro in odrešenje.

   Bog skrbi za nas. Poleg Božje mogočnosti lahko ljudje v svojem življenju izkusimo tudi njegovo globoko ljubezen. Od novega tisočletja lahko ljudje pričakujemo marsikaj: morda bo to čas svetovnega miru, kot ga ni še nihče videl, morda pa bo več sovraštva, etične nestrpnosti in nasilja kot kdajkoli prej. Toda ne glede na to, kaj se bo zgodilo, smo lahko prepričani, da nas nihče ne more ljubiti tako močno, kot nas ljubi Gospod, in nihče ne more za nas skrbeti s takšno vnemo, kot skrbi On. Bog nam preko Svetega pisma sporoča: »GOSPOD je dober, utrdba ob dnevu stiske, in pozna tiste, ki se zatekajo k njemu.«10 »Vso svojo skrb vrzite nanj, saj on skrbi za vas.«11 »GOSPOD je pravičen na vseh svojih poteh, dobrotljiv v vseh svojih delih. GOSPOD je blizu vsem, ki ga kličejo, vsem, ki ga kličejo v zvestobi. Izpolni željo svojih častilcev, usliši njihovo klicanje in jih reši.«12

   Jezus Kristus je svoje učence pomiril z naslednjimi besedami: »Ali ne prodajajo dveh vrabcev za en novčič? In vendar nobeden od njiju ne pade na zemljo brez vašega Očeta. Vam pa so celo vsi lasje na glavi prešteti. Ne bojte se torej! Vi ste vredni več kakor veliko vrabcev.«13 Če se predate Gospodu, bo on za vas skrbel na način, kakršnega do sedaj še niste poznali; kajti nihče ni za vas skrbel tako, kot Gospod, saj nihče ni tega zmožen.

   Doseči duševni mir preko Boga
   Še sanja se nam ne, kaj bi lahko novo tisočletje prineslo. Toda Boga potrebujemo v vsakem primeru. Če nas v prihodnosti čakajo težavne vode, bo Bog ob nas, da nam jih pomaga prebroditi; če pa bodo leta mirna, bomo potrebovali Boga, da nam zapolni tisto notranjo praznino in da v naša življenja prinese smisel. Toda kaj je na koncu resnično pomembno? Ko pridemo do konca poti, ima pomen le še naša povezanost z Gospodom. Ga resnično poznamo? Pozna On nas? Smo pred njim zaprli vrata našega srca ali smo ga povabili, naj vstopi? Tistim, ki so ga resnično spoznali, je spremenil pogled na svet in jim dal upanje; če namreč gojimo z njim osebni odnos, lahko naše srce občuti mir v vsaki situaciji. Toda zakaj moramo Boga postaviti ravno v središče našega življenja? Če on ne živi v našem srcu, ne moremo nikoli občutiti notranjega miru in živeti v upanju. Moramo se zavedati, da nismo Bogovi saj smo le ustvarjeni ljudje On pa je Bog od Nekdaj. Ni odvisen od nas, mi pa se moramo v vsaki stvari zanašati nanj, saj smo bili ustvarjeni tako, da v življenju potrebujemo njegovo navzočnost. Tako je jalov vsak poskus polnega življenja brez njega. Bog si želi, da bi ga iskali. Želi si, da bi ga našli in ga povabili v svoje življenje. A tu nastane problem: ljudje smo pred njim zaprli vrata naših src. V Svetem pismu piše: »Mi vsi mo tavali kakor ovce, obrnili smo se vsak na svojo pot.«14 Vsi ljudje smo že kdaj poskušali živeti brez Boga in takšno življenje Sveto pismo poimenuje »greh«. Greh pa je ko Ljudje hodimo brez Vere in Boga in zatavamo.

   Študentka Heather pove naslednjii primer: »Ko sem prišla na univerzo Stanford, še nisem verovala v Kristusa. Pred seboj sem imela cel svet, ki je kar čakal, da ga popolnoma spremenim. Udejstvovala sem se v politiki, hodila na različna srečanja, obiskovala sem predavanja o rasizmu in družbenih pravicah ter se popolnoma predala centru za socialno delo. Prepričana sem bila, da bo moja lastna moč dovolj, da spremenim svet. Siromašnim osnovnošolcem sem pomagala pri učenju, vodila sem akcije v zatočišču brezdomcev, zbirala sem ostanke hrane in jih darovala tistim, ki je niso imeli. Toda bolj kot sem se trudila spremeniti svet, bolj sem bila razočarana. Morala sem se soočati z birokracijo, otopelostjo in … grehom. Začela sem razmišljati in ugotovila sem, da potrebuje človeštvo nekaj več. Da moramo biti kristjani, ki Verujemo v Boga, nekoliko duhovno privzdignjeni nad vsakdanjostjo in materialnostjo, vendar delovni in skrbni, da je vse narejeno«

   Resnični mir = Božji mir
   Časi se spreminjajo in tehnologija napreduje – toda vse to v končni fazi nima tako velikega pomena, kot se nam v danem trenutku zdi. Zakaj? Ker naši glavni problemi niso materialni, fizični, temveč duhovni. Osnovni problem človeka je to, da smo se oddaljili od Boga. Bog se zaveda našega problema in nam je zato priskrbel rešitev; postavil je pot, po kateri se lahko vrnemo k njemu … in ta pot je Jezus Kristus. Sveto pismo nam sporoča: »Bog je namreč svet tako vzljubil, da je dal svojega edinorojenega Sina, da bi se nihče, kdor vanj veruje, ne pogubil, ampak bi imel večno življenje.«15 Jezus Kristus je na križu umrl za naše grehe (križanje je namreč starodavni način usmrtitve), umrl je namesto nas, bil v grob položen in tretji dan je od mrtvih vstal. Zaradi njegove daritve na križu, lahko ljudje zopet stopimo v občestvo z Bogom in imamo z njim osebni odnos: »Tistim pa, ki so jo [Besedo] sprejeli, je dala moč, da postanejo Božji otroci, vsem, ki verujejo v njeno ime.«16

   Pravzaprav je zelo preprosto: Bog si želi, da bi imeli z njim poln odnos in nam je to tudi omogočil preko svojega sina Jezusa Kristusa. Sedaj pa je odvisno od naše odločitve, ali Boga iščemo ali ne. Večina vernikov išče Boga preko molitve, saj je le-ta nekakšen iskren pogovor z Gospodom. Tudi vi se lahko še ta trenutek odločite ter ga povabite v svoje življenje z naslednjimi besedami: »Bog! Želim si te spoznati. Res je, da te do danes še nisem povabil v svoje življenje, toda sedaj bi rad to spremenil. Rad bi se ti približal in se oklenil možnosti odrešitve, ki si mi jo omogočil preko svojega Sina. Svoje zaupanje polagam v moč Jezusove smrti na križu in v posledico te daritve, odpuščanje grehov. Želim si, da bi vstopil v moje življenje in od današnjega dne naprej hodil z menoj.«

   Sedaj pa se vprašajte, če ste te besede izgovorili iskreno. Pravilni odgovor na to vprašanje veste le vi in On, Jezus, ki je naš Bog. Če je odgovor pritrdilen, potem se lahko veselite svetle prihodnosti, saj nam je Gospod obljubil, da bomo imeli življenje v izobilju, če bomo le pripravljeni živeti v osebnem odnosu z njim.17 Bog nam zagotavlja, da bo prebival v našem srcu18 in da nam bo podaril večno življenje.19 Melisa, študentka v Novi Angliji, nam npr. o Bogu pripoveduje naslednje: »Moja starša sta se ločila, ko sem bila sama še zelo mlada in zato nisem mogla doumeti vsega, kar se je dogajalo okoli mene. Vedela sem le, da očeta ni bilo več domov. Ko sem prišla nekega dne na obisk k svoji babici, sem ji povedala za svojo zmedenost in jo vprašala, zakaj me je oče prizadel in zapustil. Ona me je nežno objela in mi zašepetala v uho, da obstaja nekdo, ki me ne bo nikoli zapustil – Jezus. Potem mi je prebrala dva odlomka iz Svetega pisma, ki pravita: »Nikakor te ne bom pustil samega, nikakor te ne bom zapustil.« (Hebrejcem 13,5) in »Oče sirotam … je Bog« (Psalm 68,5). Od takrat naprej sem bila vedno navdušena nad dejstvom, da imam Boga, ki si želi biti moj oče.«

   Ne glede na to, kaj se dogaja okoli nas, lahko v Gospodu vedno najdemo duševni mir, če se mu le predamo in se zavedamo, da nam vedno stoji ob strani. Novo tisočletje lahko prinese marsikaj in ravno zato potrebujemo Boga kot stalnico v našem življenju. V Njem namreč premoremo vse, ki nam daje Moč. Bog je Ljubezen, ki nas ima kot svoje Otroke Brezpogojno in Neskončno Rad. Ali imamo tudi mi radi Boga?

   Najdeno na medmrežju v prevodu iz angleščine: Iskanje odgovorov na vprašanja o življenju in Bogu za ameriške študente: https://www.vsakstudent.com/a/dusevnimir.html

   Najbolj dragocena stvar, ki jo imamo, je spoznati, da je vse, kar imamo, darilo od Boga, in da mir in svobodo, ki jo imamo, pravilno uporabljamo je povedal salezijanec Tom Uzhunnalil, ki je bil 557 dni ujetnik islamskih skrajnežev: “Najbolj dragocena stvar je biti z Bogom”. V ujetništvu je prestal več kot leto in pol. “Reševala me je molitev pravi. Verjamem, da je naš Bog živi Bog. In ker je živi Bog, lahko odgovori na vsako moje vprašanje ali molitev. Odgovoril je na vse moje goreče in iskrene molitve, čeprav je zame trajalo več kot leto in pol, da sem potem dobil in videl ta odgovor Njegove rešitve iz ujetništva, kar je bil prelom v mojem življenju.

   MOLITEV ZA VODSTVO V ČASU PROBLEMOV, SKRBI IN NEGOTOVOSTI
   Jezus, v negotovosti sem in zmeden ter ne vem,
   kam naj grem, kaj naj storim in kako naj se obrnem.
   Skrbi me , kako bom zvozil vse nastale probleme in težave,
   ki so se mi nagrmadili in ki me teže s skrbmi.
   Potrt sem in žalosten, vendar se ne bojim, če vem,
   da si Ti ob Meni, da sem s Teboj, ki me umiriš in me potolažiš.
   Verjem, da ko pridem k Tebi, da se umirim in skrbi se zmanjšajo in
   lažje zberem moči za molitev in prošnjo za pomoč k Tebi.
   Ob Tebi Gospod mi namreč nič ne manjka, če v molitvi prosim Tebe.
   Ti me pomiriš, Ti me vodiš in opogumiš,
   da bom s Tvojo pomočjo trezno premislil in prav ukrepal.
   Verjem, da če si Ti z menoj, sem bolj miren,
   bolj samozavesten; sem tudi manj negotov in nisem več tako zmeden.
   Premislim v duši, zakaj se ne bi vzel časa Zate Jezus,
   saj v Tebi najdem počitek in zatočišče, dom in tolažbo in mir?.
   To sem že izkusil večkrat s Teboj, ko si mi pomagal Gospod,
   zato rad hitim k Tebi Gospod, ki si Izvir Božje Dobrote in Miru.
   Ta Božji Izvir Dobrote in Miru je zame tisti vir moči in vsem,
   ki iščejo Boga, želim te vode, tega veselja, spokojnosti, te dobrote, te resnice in lepote,
   ki ko jo enkrat srečaš, prosiš še zanjo, da jo lahko ponovno najdeš, ker ti je že poznana.
   Le prositi moraš zanjo Gospoda v molitvi, se umiriti, ustaviti, jo ponižno čakati in jo opaziti.
   Gospod Tebi namreč zaupam, da imaš dober načrt za mene, zaupam Ti, da vodiš mojo pot.
   Čeprav trenutno ne vem, v katero smer naj krenem, Ti to dobro veš in me navdihneš,
   da vse prav premislim in da pod Tvojim vodstvom ravnam preudarno.
   Vem, da me boš varno vodil, čeprav za zdaj vidim le megleno pot izhoda iz težav pred seboj.
   Tvoja Beseda mi pravi, da si moj pastir. Česa bi se bal, Jezus, če si z menoj?
   In zakaj sploh skrbim za jutrišnji dan, če pa mi praviš, da me vodiš k vodam počitka?
   Jezus, po tem hrepenim. Po Tvojem miru, po Tvojih pašnikih,
   po Tvoji vodi, po Tvoji Ljubezni in Usmiljenju, da umiriš moje nemirno srce!
   Nočem se opirati le na svojo človeško presojo, ta me je tolikokrat prevarala.
   Želim se opreti na Tvoja znamenja, ko sem nemiren in izgubljen
   in na Tvojo tolažbo, kadar hodim v temi in megleni negotovosti in iščem izhod.
   Zato te prosim, Jezus, še močneje me primi za roko in še tesneje hodi ob meni.
   Ti si vse, kar potrebujem!
   Amen. BVB. Janez

   (Že objavljeno na teh straneh).

   Psalm utehe 23, 1-4
   Gospod je moj pastir,
   nič mi ne manjka.
   Na zelenih pašnikih mi daje ležišče;
   k vodam počitka me vodi.
   Mojo dušo poživlja;
   vodi me po pravih potih
   zaradi svojega imena.
   Četudi bi hodil po globeli smrtne sence,
   jaz se ne bojim hudega, saj si ti z menoj,
   tvoja palica in tvoja opora, ti me tolažita.
   Ps 23, 1-4

 29. Miro says:

  MARIJA, KRALJICA PRESVETEGA ROŽNEGA VENCA, NAS VABI K NENEHNI MOLITVI!

  Med vrsto svetnikov je molitev rožnega venca zelo priporočal tudi pater Pij, ki mu je bila ta molitev najdražja. Kot je navedeno v knjigi Pater Pij – stigmatik današnjega časa, je veliki svetnik čez dan izmolil neverjetno veliko rožnih vencev, za to molitev pa ga je še bolj navdušilo naročilo Marije, Fatimske Matere Božje. Bog daj, da bi se tudi mi navdušili za molitev rožnega venca, da bi nas ta molitev – po Mariji k Jezusu! – vodila k največjemu studencu Božjega usmiljenja, k sveti Evharistiji!

  Danes se pri molitvi rožnega venca posebej spominjamo veselih skrivnosti svetega rožnega venca. Tretja skrivnost se glasi:

  KI SI GA DEVICA, RODILA

  Sanje lebdijo po hišah, kolibah.
  Komaj slišno peketanje drobi molk noči.
  Brezčutnost gleda iz polnih domov.
  Samotne sence potnikov tavajo,
  a ura neusmiljeno priganja.
  Pečina. Zlata slama vpija skrivnost.
  Greje topla meglica živali.
  Vzplamenela zvezda oznanja
  svetlo zarjo večne Luči:
  Bog je rojen človeku.

  Zahvala: Mati Božjega Sina
  hvala Ti za brezmejno veselje
  ob rojstvu Sina v betlehemski noči.

  (povzeto po knjigi Rožni venec Device Marije, Milanka Dragar)

  Božjemu usmiljenju priporočimo sestre in brate v zadevah, o katerih pišejo:
  – Viki (za božjo pomoč, dobre odnose s sodelavci, duševni mir)
  – Anita (za starše, blagoslov domačih, zdravje otrok)
  – Martina (za zdravje hčerke, da bi uspela zahtevna operacija)
  – Kras (za duhovno moč, za vztrajanje na duhovni poti)
  – Vesna (za božjo pomoč glede službe)
  – Kristina (za božjo pomoč in razsvetljenje)
  – Dragan (za razumevanje s sodelavci in nadrejenimi)
  – Jasna (za božje varstvo domačih)
  – MamiM (za božjo pomoč Karin v nosečnosti)
  – Sija (za srečo v ljubezni)
  – Žametna vrtnica (za pomoč pri zdravju)
  – Amadeja (prošnja glede finančnega problema)
  – Jasna (za božjo pomoč domačim)
  – ter drugi prosilci milosti.

  Zgodi se presveta Božja volja! Naj Usmiljeni Jezus obilno blagoslovi vse, ki v srcu hrepenijo po Božjem usmiljenju! Marija, Kraljica presvetega rožnega venca, prosi za nas!

  Božje usmiljenje, ki nas napolnjuješ z milostjo, zaupamo vate!

  • Janez says:

   Če verjamem, da zmorem ali če verjamem,
   da ne zmorem, imam prav!
   Mr 23, 9, Mt 15,28, Mt 8.13, Mt 9,29

   Imamo Vero v Boga ki nam daje z darovanjhem vse kar potrebujemo, še preden ga karkoli prosimo. Preveč pa razmišljamo s svojo človeško pametjo in pozabljamo, da moramo predvsem Ljubiti in spolnjevati Božjo Voljo. Ljubimo Boga in berimo Biblijo s psalmi, apostolska dela in Evangelije, da bomo redno molili in bolj spoznavali, kaj nam Bog pripoveduje oziroma kaj nam sporoča in govori. Molitev pa je naš pogovor z Bogom in Marijo, kjer mi govorimo in nas Jezus in Mati Marija Poslušata. In če je vse dobro in prav bomo boljši ljudje in boljši kristjani, ker je vse to pripomoglo k spreobrnernju in duhovni rasti v Božji Milosti. Amen. Janez
   Molitev pa naj bi pripomogla, da se bomo v sebi umirili, duhovni rastli, premislili svoje življenje in dali prošnje za razne baše potrebe. Čeprav ne bomom vedno slišanim in uslišani je prav, da smo vztrajni v Molitvi in pravični v Življenju.

 30. Viki says:

  Lepo prosim za molitev, da bi se znebila mocne tesnobe in depresije in da bi se dobro znasla v novi sluzbi. Da bi dobro delala, bila zadovoljna z opravljenim delom, da bi bila primerno placana in da bi se dobro razumela z novimi sodelavci. Lepo prosim za dusevni mir, ter da ne bi zasla na stranpoti. Prosim za moc in pogum. Prosim, da bi se moje zivljenje normaliziralo. Da bi v njega prisla radost. Hvala za vse ljudi okrog mene. Prosim Boga, da mi odpusti moje grehe in me uslisi.Hvala molilcem.

  • Janez says:

   ZGODBA O SEMENU, KI NI HOTELO RASTI
   Nekega dne je kmet v rodovitno zemljo posadil dve semeni. »Rado bi zraslo«, je dejalo prvo seme. Čez čas je pognalo korenine globoko v zemljo in začelo kaliti proti svetlobi. Odprlo je svoje srce, iz katerega se je rodil popek, ki je čez nekaj dni prelepo vzcvetel. Cvetlica je vsako jutro uživala v soju sončnih žarkov. Bila je lepa, srečna in ponosna.
   Drugo seme je dejalo: »Nisem prepričano, ali želim rasti. Ne želim pognati korenin globoko v zemljo, saj ne vem, kaj je tam spodaj. Nočem kaliti skozi zemljo, saj se lahko poškodujem. Če vzcvetim, bodo otroci odtrgali moj cvet. Zato mislim, da je najbolje, če ostanem tukaj in čakam, kaj se bo zgodilo.«
   Nekega dne se je okoli obeh posajenih semen na rodovitni zemlji šopiril petelin. Sklonil je glavo in z občudovanjem opazoval cvetlico, ki se je počasi razvijala iz prvega semena. S kljunom je pobrskal po zemlji in zagledal seme, ki je ležalo v zemlji, brez kali in korenin, zato ga je pojedel. Če nismo pripravljeni premakniti se naprej in se razvijati, če nismo pripravljeni tvegati, nas bo življenje požrlo. Vlak priložnosti in naše sreče bo odpeljal. Ne moremo ostati tam, kjer smo, zmrznjeni v času in čakati. Moramo iti naprej in narediti ter uresničiti, kar je naravno in potrebno.

   Nauk: Čutiti strah, pa kljub temu storiti, kar je treba, to je pravi pogum in vztrajnost. Če je Bog z nami, kdo je proti nam? Molimo in prosimo Boga za navdih in vodstvo, da nas poduči, da delamo inm naredimo tisto, kar je prav v Božjih Očeh. In Bog bo blagoslovil naše delo in vse se bo postavilo na svoje mesto. Nič strahu in bojazni, Jaz sem s Teboj in Te Vodim.
   Amen. Janez

   • Viki says:

    Hvala, g. Janez za odgovor. Ze delam v tej smeri, da se izobrazujem in cim bolj samoiniciativno pristopam k resitvi problemov v sluzbi. S tem sem v preteklosti prevec odlasala. Prosila bom Boga, da mi stoji ob strani in me vodi. Kljub strahu moram delovati, samo tako ga bom premagala. Hvala molilcem.

    • Janez says:

     PROSIL SEM BOGA ZA MARSIKAJ IN DOBIL, KAR RES RABIM
     Prosil sem za moč…–In Bog mi je dal težave, da me utrdijo.
     Prosil sem za modrost …–In Bog mi je dal probleme, da jih rešim.
     Prosil sem zapogum …–In Bog mi je dal nevarnost, da jo premagam.
     Prosil sem za ljubezen …–In Bog mi je dal ljudi v stiski, da jim pomagam.
     Prosil sem za usluge …–In Bog mi je dal priložnosti.
     Nisem dobil nič od tega, kar sem hotel.–Dobil sem vse, kar sem potreboval.
     Moja molitev je bila uslišana.
     Hvala, Bog za vse.
     Janez Dichter Hansi.

     Vesel sem sestra Viki vašega bolj optimističnega in angažiranega odgovora. Moli in delaj, prosi Boga za Vodstvo in Božji Mir in imel boš vse, kar potrebuješ. Čimmanj naj bi se ukvarjali sami s seboj in več porabili za spoznavanje Božje Volje v Molitvi in v branju Evangelija, kjer nam Bog spregovori, kaj je prav in kaj ne.
     Vera presega naše človeško dojemanje in vedenje. Potrebna je Ljubezen in hvaležnost do Boga, ker nam je poslal Jezusa zato, da je odkupil naše grehe. Je hvaležnost za vse darove, ki nam jih je Bog dal, za ljudi, ki jih poznamo, za lepoto sveta okoli nas. Hvaležnost in ljubezen sta si zelo blizu, sta tesno povezani. Tako smo na najgloblji način poklicani ljubiti Boga in ljubiti druge Ljudi, ki so naši bratje in sestre v Kristusu. Sejem dobrto voljo, žel biom dobro voljo, sejem Ljubezen, žel bom Ljubezen, sejem hvaležnost in upanje žel bom hvaležnost in upanje, sejem Vero do Jezusa in žel bom Božjo Ljubezen in Mir. Hvaležnost in molitev nam to omogoča. Hvaležnost vodi k ljubezni in ker je Bog Ljubezen, nas hvaležnost na najgloblji ravni vodi k Jezusu, ki je naš Učenmik in Odrešenik. BVB. Janez

  • hvala says:

   Spoštovana Viki!

   Jezusu izročite svojo tesnobo, svoje probleme in stiske, imejte močno zaupanje, da bo ON poskrbel za to, zaupanje imejte v Njega tudi takrat, ko na zunaj ne vidite rezultatov, kajti Gospod je na delu. Močno se ga oklenite in vse potopite v Njegovo usmiljeno srce.

   Vsaka izrečena molitev pri Sveti maši, je neprimerno močnejša, kot če jo izrečemo izven svete maše.
   Jezus Kristus se popolnoma zedini s našo molitvijo in jo izroča svojemu Nebeškemu Očetu (preberite – na Članki za dušo 77 milosti, ki jih prejmemo v Sveti maši).

   Božje usmiljenje, ki si višje od nebes, vate zaupamo.

   • hvala says:

    Pripis!
    Pomotoma sem zapisala, da preberite 77 milosti, ki jih prejmemo pri Sveti Maši na članki za dušo- pravilno je preberite v prvi koloni ZAČETEK.

 31. Anita says:

  Prosim za molitev za starše, da mami uspešno prestane opravijo in komisijo, sestra da dobi pripravništvo, za uspešen porod aprila in prodajo vozička.
  Za zdravje naših otrok.

 32. Miro says:

  POGLABLJAJMO SE V SKRIVNOSTI ROŽNEGA VENCA TER PROSIMO ZA LUČ IN MOČ, DA BI HODILI ZA JEZUSOM!

  Ob petkih se poglabljamo v skrivnosti žalostnega dela rožnega venca; prva od njih se glasi:
  KI JE ZA NAS KRVAVI POT POTIL.

  Mir in gluha, zamolkla tišina.
  Čutila odpovedo, osupne razum,
  dih zastane, zadrgeta srce
  in solza polzi po obrazu,
  nemem od silnih muk
  Sina človekovega.
  Zlovešča tihota noči,
  le pogovor Očeta in Sina,
  ki nam s krvavim potom
  izpira grehe sveta.

  Hvala Ti, Mati bridkosti,
  da nam Tvoj pogum v trpljenju
  pomaga v stiskah življenja.

  (povzeto po knjigi Rožni venec Device Marije, Milanka Dragar)

  Pri molitvi rožnega venca molivci z zaupanjem prosimo za osebe v raznih dušnih in telesnih stiskah, omenjene v sporočilih pod – Martina (za zdravje hčerke); Kras (za duhovno moč, za vztrajanje na novi duhovni poti); Vesna (za božjo pomoč glede službe); Kristina (za božjo pomoč in razsvetljenje); Dragan (za razumevanje s sodelavci in nadrejenimi); Jasna (za božje varstvo domačih); MamiM (za božjo pomoč Karin v nosečnosti); Sija (za srečo v ljubezni); Žametna vrtnica (za pomoč pri zdravju); Amadeja (prošnja glede finančnega problema); Jasna (za božjo pomoč domačim) … ter drugi prosilci milosti. Naj nas vse spremlja molitveni vzklik: Molimo te Kristus in te hvalimo, ker si s svojim križem svet odrešil!

  Božje usmiljenje, ki se na nas izlivaš iz Kristusovih ran, zaupamo vate!

  • Janez says:

   ROŽNI VENEC
   Rožni venec bi mogli imenovati Marijina pot. Kristusove skrivnosti so tudi skrivnosti Matere. Če napravimo besede nadangela Gabriela in sv. Elizabete v zdravamariji za svoje, nas ta molitev spodbuja, da vedno znova išcemo pri Mariji – v njenem srcu “blagoslovljeni sad njenega telesa.” Zato radi molimo Rožni Venec.

   Lucija, fatimska vidkinja, je v svojem zadnjem spisu razmišlja o pomenu rožnega venca: »Vprašujem se: zakaj je Marija izbrala molitev rožnega venca in ne kakšne druge. Morda zato, ker je vsem najbolj dostopna, majhnim in velikim, modrim in nevednim, da z dobro voljo vsak dan darujejo Bogu ponižno molitev našega rožnega venca. Prav od začetka nas vodi k pomembnim Božjim skrivnostim odrešenjskega dela, ki ga je izvršil Jezus Kristus, naš Odrešenik. Vsi potrebujemo Marijino posredovanje pri Bogu. Sveti oče Janez Pavel II. je dejal: ‘Rožni venec je moja najljubša molitev.’Da, to je najlepša molitev, ki so nas jo naučila nebesa. Vodi k večjemu spoznavanju Boga in njegovega odrešenjskega dela v Kristusu«
   Papež Benedikt XVI. je v svoji homiliji zapisal: »V tej molitvi izgovarjamo besede angela, besede Svetega Duha, besede, ki jih nikakor niso izumili ljudje, besede, v katerih je zbrana celotna Izraelova zgodovina, zgodovina Boga z ljudmi. Novo pri rožnem vencu je dejansko samo to, da se pri teh besedah zadržujemo, da jih ponavljamo, kajti velike stvari s ponavljanjem nikoli ne postanejo dolgočasne. Samo nepomembne stvari potrebujejo spremembe za popestritev in jih je treba hitro nadomestiti s čim drugim. Kar je res veliko, postaja s ponavljanjem vedno večje. Pri tem pa tudi mi sami postajamo bogatejši in svobodnejši; v tej čudoviti molitvi se umirimo, ko stopamo v to velikost, ki nas sprejema vase. «
   Papež Frančišek se je o tej molitvi takole izrazil: »To je molitev, ki me spremlja že vse življenje. Je molitev preprostih ljudi, pa tudi svetnikov. Rožni venec je molitev mojega srca. Prepričan sem, da je rožni venec med kristjani najbolj priljubljena molitev. V njej premišljujemo Gospodovo življenje red Marijo. Rožni venec je molitev, ki jo lahko molimo tudi, ko smo utrujeni, in ki jo lahko vedno podarimo nekomu za kogar molimo.«

   Molimo radi Rožni Venec. Pri tem v molitvi namreč tudi mi sami postajamo bogatejši in svobodnejši in vse skrbi se porazgubijo; v tej čudoviti molitvi se umirimo, ko stopamo v to velikost, ki nas sprejema vase in premislimo vse v Božjem Miru. Ko se zadržujemo v takšnem premišljevanju, zremo skoz te besede kakor skoz okno na življenje Jezusa Kristusa, ne le zremo, ampak postajamo njegovi sodobniki. Jezus postaja naš sodobnik; skupaj z njim hodimo in on hodi z nami; njegova življenjska pot postaja naša in naša pot postaja njegova.
   Joseph Ratzinger, pridiga v Münchnu 1984

 33. Martina says:

  Prosim za molitev za zdravje hčerke, ker jo naslednji teden čaka zahtevna operacija.
  Naj jo varuje njen angel varuh in božja mati Marija.

  Prosim za molitev za zdravje hčerke, ker jo naslednji teden čaka zahtevna operacija. Naj jo varuje njen angel varuh in božja mati Marija.

  • Janez says:

   Molimo. Gospod Jezus, Tvoj prihod na Zemljo med nas Ljudi je prinesel Radost Odrešenja in Upanje Vsemu Stvarstvu. Prosimo Te Pomagaj nam Gospod Jezus, da vse naše Življenje, ki ga je prenovila Tvoja Milost in Božja Ljubezen do Ljudi, razodevalo vsem Ljudem Tvojo Sveto navzočnost med nami in v nas. O Večna Beseda, o Božji in Marijin Sin, v najskrivnejšem kotičku našega Srca obnovi Čudež svojega Rojstva. Vžgi nas z Ljubeznijo, ki ne mine nikdar, podari na Božji Mir, da bo Tvoje Rojstvo na Svet in Tvoj Prihod med nas vsem nam prinesel Radost, Veselje, Resničen Mir in Razumevanje vsem Ljudem na Zemlji. Nebeški Oče, Ti vidiš v vsako človeško Srce in ni Ti nič skritega. Vidiš kako grešni smo in kako Te vedno potrebujemo, da ne zaidemo s Poti k Jezusu. Pošlji nam Ljubezen in Božji Blagoslov ter Varuj in Vodi nas Vsekdar. Po Kristusu našem Gospodu. Amen.

   Gospod Bog prosim sliši in usliši iskreno in gorečo prošnjo ljubeče matere Martine za zdravje njene hčerke, ki jo čaka že naslednji teden zahtevna operacija. Prosim Gospod Jezus, ki si zdravil in ozdravljal z Božjio Močjo mnoge bolne na Zemlji, pomagaj zdravnikom, da bodo pred operacijo načrtovan poseg dobro premislili in se na poseg dobro pripravili, da bodo pri operaciji zbrani in pri delu pravilno upoštevali vse najbvoljšpe zdravstvene prakse v korist dobrega izida in ozdravitve Martinine hčerke. Oče Nebeški prosim Usmili se in pomagaj ter navdihni zdravniuker, da bo operacija uspela brehz vseh zapletov. Prosim Umiri srce ljubeče matere Martine, da bo ob hčerki mirna in jo spodbujala in jo bodrila, da bo še vse v redu in da bo operacija uspela. Hvala Gospod Jezus. Amen.

   Molitev, ki jo priporoča papež Frančišek
   MOLITEV K MARIJI, KI RAZVEZUJE VOZLE
   Sveta Marija, polna Božje navzočnosti!
   Vse življenje si z vso ponižnostjo sprejemala Očetovo voljo.
   Hudobni duh te nikoli ni mogel ujeti v svoje pasti.
   Nenehno posreduješ za nas pri Sinu, da bi nas rešila iz stiske.
   S tolikšno milino in s potrpežljivostjo kažeš, kako naj se rešim mnogih vozlov,
   ki dušijo moje življenje.
   O, za vedno moja Mati, ti odstranjuješ vsak nered,
   pokaži mi vezi, ki me lahko povežejo z Gospodom.
   Sveta Marija, Božja in moja Mati,
   z materinskim srcem razvezuješ vozle, ki ovirajo moje življenje:
   prosim te, da v svoje roke sprejmeš vozel, ki ti ga izročam: Martinino hčerko, ki gre na operacijo.

   Prosim te Gospod, osvobodi me dvomov, pasti in verig, v katerih me zadržuje sovražnik, hudobni duh.
   O, Marija, po svoji milosti, posredovanju in zgledu me reši vsega hudega
   in razveži vozel, ki preprečuje mojo povezanost z Bogom.
   Tako bom osvobojen zmot in zablod hvalil Boga v vseh stvareh,
   ga ohranjal v srcu in mu vedno služil v bratih in sestrah.
   Amen.

   Molitev je izšla v knjižici Juana-Ramóna Celeira Marija, ki razvezuje vozle.

   O Bog, tvoje usmiljenje je neskončno, tvoja Božja milost neizčrpna, Tvoja Ljubezen neizmerna, Tvoja Pomoč in Vodstvo tistim ki Verujemo v Tebe vseprisotna. Milostno poglej na nas, pomagaj nam v naši težavah in preizkušnjah, prosim pomnoži v nas delo svojega tihega usmiljenja in Božjega Miru, da ne bomo obupali tudi v največjih preizkušnjah, temveč bomo bolj zaupali v Božjo voljo, ljubezen in usmiljenje. – Po našem Gospodu Jezusu Kristusu, Kralju Vesoljstva, našem Odrešeniku, našem Učeniku, Božjem usmiljenj, ki s teboj in s Svetim Duhom izkazuje trpečim in preizkušanim pomoč in uteho usmiljenje vekomaj. Mati Marija prosim prosi Sina Jezusda, da pomaga in posreduje, da bo operacija za Martinino hčerko uspela in da bo slednja kmalu po posegu zdravnikov ozdravela. V Tebe zaupamo in Verjemo Božje Usmiljenje. Na Veke Vekov. Amen. Janez

 34. Kras says:

  Danes sem opravila življenjsko spoved. Skoraj dve uri je trajala. Ne vem ali je to dosti ali malo za grehe 50 let. Na srečo mi je med vami molivci, vedno kdo dobro svetoval z kakšno knjigo, molitvijo. Knjiga Blagoslov ali prekletstvo mi je bila v veliko pomoč, pri prepoznavanju svojega grešnega življenja. V mnogih stvareh in dejanjih, ki se mi poprej sploh niso zdela grešna, sem prepoznala seme zla, ki me je zavajalo. Pozabila pa sem povedat še dvoje stvari in to me sedaj bega. Tako, da bom šla kmalu spet. Ne bojte se , nisem postala odvisnica od spovedi, čeprav moram priznati, da se po molitvi za osvoboditev od zlih duhov, ki so me napadali in iskrenem kesanju odlično počutim.

  Sedaj vas prosim, da se me v molitvi spomnite, saj po vseh teh letih nisem kar prepričana , da bo sedaj vse dobro. Darovala bom tudi za mašo , za otroka, ki bi moral biti moj brat ali sestra pred menoj, pa ga žal mama ni donosila(spontani splav). Resnično se odpira novo poglavje, saj prvič čutim, da je ta brat pred menoj živel in ga lahko poimenujem.

  Mama mi je namreč , kdaj v šali rekla(ko sem bila nagajiva), da bi morala biti Marko.
  Mir in dobro , lahko noč, Bog nas varuj. Amen.

  • Administrator says:

   Draga Kras,
   Kaj bi morali reč za patra Pija, ki se je spovedoval tudi večkrat na dan.
   Poznamo da je bil pater Pij izreden spovednik, ki je vedel za vse grehe spovedanca….

   Zelo lepo da spodbujaš, da se bo še kdo odločil za spoved.
   Osebno se odločam približno na vsakih 14 dni.

   Naj te ne skrbi, če te vleče v spovednico. Bolj bi moralo marsikoga skrbet, ker nosi v sebi en kup navlake in ga dela bolanega….

   • Miro says:

    Ga. Kras, hvala za vaše spodbudno pričevanje o spovedi, o tem velikem zdravilnem in odrešenjskem studencu Božjega usmiljenja. Bogu hvala za vse milosti! Tako kot g. Administrator tudi sam priporočam pogosto sv. spoved. Grehov si sami ne moremo odpustiti, nujno je živo srečanje z Odrešenikom Jezusom! Pri sv. spovedi nam duhovnik podari odvezo v imenu Očeta in Sina in Svetega Duha, Usmiljeni Jezus pa nam korenito, globinsko odpušča grehe in nam podarja novo življenje v moči Svetega Duha.

    Božje usmiljenje, tolažba in blagor vsem, ki so skesanega srca, zaupamo vate!

    • hvala says:

     Spoštovana ga. Kras!

     Zelo sem vesela vašega poguma, odločitve in pa da vam je omenjena knjiga BLAGOSLOV ALI PREKLETSTVO sami lahko izberete, toliko pomagala in pojasnila.

     Bog je govoril po preroku Ozeju: “MOJE LJUDSTVO PROPADA ZARADI NEZNANJA.
     Svetujem vam, da v bodoče hodite po poti, ki jo je Gospod nam pokazal in uporabljajte vsa sredstva njegovega ozdravljenja, predvsem SVETO SPOVED, SVETO EVHARISTIJO, KI DELA ČUDEŽE in daje moč, pogum, da lahko vzdržimo boje. Berite Sveto Pismo vsak dan, TO JE POGOVOR Z BOGOM.

     Vesela sem tudi tega, da niste imela strahu pred duhovnikom. Jezus je povedal svetnici Favstini Kowalski, da se v spovednici za duhovnikom skriva ON, ki govori z usti duhovnika.

     GOSPOD BO SEDAJ DELAL po svojem načrtu, prepustite se MU. Imejte vedno pred očmi, DA BOG PODELJUJE MILOSTI IN DA SAMI BREZ NJEGA NE MOREMO STORITI NIČESAR, SAJ JE JEZUS REKEL: ” BREZ MENE NE MORETE STORITI NIČESAR”

     Molimo, drug za drugega. BOŽJI BLAGOSLOV NAJ BO VEDNO Z VAMI!

     • Kras says:

      Hvala za vaše odgovore , mnenja in ker tako lepo izpolnjujete Božji načrt in pomagate ljudem, ki se opotekamo. Tudi to mi je povedal čudoviti duhovnik, da naj sedaj nič ne hitim , kje in kako bi lahko služila gospodu(sem precej energična) in nočem zapravljati časa, da bo vse prišlo ob pravem času, pravzaprav z veselo držo in ponosom, da sem Kristjanka , že dopuščam, da me vodi Gospod. V salonu imam obešen križ. Zelo veliko je MOJE VESELJE.
      Mir in dobro.
      Gospod je velik.

  • Janez says:

   PROŠNJA ZA ODPUŠČANJE ZA GREHE
   Naša prošnja Bogu za Odpuščanje za Naše grehe je namenjena, ko smo žalostni, sami in nas grehi težijo; zato naj bo iskrena in iz srca. Bog vse vidi v zadnjo kamrico našega srca ali smo iskreni in goreči v Hoji za Kristusom.

   Gospod Jezus Kristus, žal mi je za slabe stvari, ki sem jih naredil ali dobra dejanja, ki sem jih opustil pomoči potrebnim v svojem življenju in ki me v duši težijo in zaradi katerih imam slabo vest in se želim ookesati in poboljšati. Prosim, odpusti mi. Zdaj se obračam proč od vsega in opuščam vse, za kar vem, da je bilo narobe, ko sem žalil Tvojo Očetovsko Ljubezen in Dobroto. Prosim Te odpusti mi, kakor se tudi jaz prizadevam odpuščati drugim. Hvala ti, ker si umrl na križu zame in me odrešil, da smem upati na Tvojo Milost, da mi bo lahko odpuščeno in da bom po spovedi in spokorni molitvi ter popravi krivic prost krivde. Hvala ti, ker si mi ponudil odpuščanje in mi dal dar Svetega Duha. Želim sprejeti ta dar. Prosim, pridi in ostani v mojem življenje po svojem Sinu Jezusu in Svetem Duhu in bodi z mano za vedno. Prosim Oče Vodi me in pomagaj mi, da se bom spovedal, pa tgudi da bom popravil krivice, ki sem jih naredil drugim, dobra dela, ki sem jih kljub sklepom opustil in se opravičil vsem tistim, ki sem jih užalil. Ker ni dovolj samo Molitev ampak so potrebna tudi ljubezen, usmiljenje, dobra dela, služenje drugim in odpuščanje mi prosim pomagaj, da bom Tvoje Nauke in Zapovedi vedno izpolnjeval.
   Hvala ti, Gospod Jezus. Amen. Janez

   Vesel sem sestra Kras da ste zbrali pogum in opravili spoved. Po spovedi pa je prav, da se izogibamo greha, da bomo boljši kristjani. Ko Molimo naj nam to pomaga, da bomo manj grešili odslej in bolj krščansko živeli!. Kristjani se moramo medsebojno spodbujati in se učiti eden od drugega, pa tudi v Življenju pokazati, da nam Vera, Molitev, Evharistija in Življenje po Evangerliju ter Spoilnjevanje Božje Volje pomaga, da smo dobri kristjani in dobri Ljudje, Bogu v Čast in Veselje, sebi pa v Odrešenje. Mir in vse dobro sestra Kras. Janez

 35. Vesna says:

  Gospod prosim za pomoč pri službi.Podpis pogodbe,s strani zavoda,pogovor s šefom.Prosim te pomagaj mi pri tem izzivu in čuvaj me pred vplivi zla.

  • Janez says:

   MOLITEV K BOGU ZA VODSTVO
   Gospod prosimo Te, vodi nas, da gremo s Teboj po Poti Odrešenja in da ne zaidemo na stranpoti.
   Gospod, daj nam prosim Luči, Pravičnosti, Dobrote, Modrosti ter Pameti, da bomo podobni Tebi,
   da bomo lahko postali Dobri Kristjani in Dobri Ljudje na Zemlji.
   Gospod Življenja , v Tebi vidimo Ljudje, kaj se to pravi biti Človek.
   Skozi Tvoje obličje Gospod vidimo Boga in razumemo Božjo Voljo
   in kjer si Ti Gospod, se s Tvojo Milostjo mnoge stvari čudežno spremenijo in bolni ozdravijo.
   Prosim Gospod pomagaj nam in nas spremeni; pomagaj nam,
   da bomo gledali na stvari bolj z Božjimi in manj s Človeškimi Očmi.
   Pomagaj nam, da bomo dejavno verjeli in živeli po Tvojih Naukih, saj vemo,
   da je vera brez dobrih del dobrote in pomoči drugim neplodna in mrtva.
   Gospod osrči nas z zaupanjem vate, da nas Tvoja Milost in Dobrota nikdar ne bo zapustila,
   da nam boš vseskozi neopazno stal ob strani s vojo Močjo,
   ki bo nad naša človeško nemočjo Slavila Zmago in nas Odrešila Grehov,
   da bomo postali v vsem podobni Tebi Gospod. Amen.

   Gospod Bog prosim sliši in usliši molitev in prošnjo naše sestre v Kristusu Vesne, da bo dobro pripravljena na razgovor s šefom glede zaposlitve, da bo mirna, zbrana, močna v sebi in da bo uspešno vse zaključila glede podpisa pogodbe in zaposlitve. Vsakdo potrebuje delo in službo za preživljanje, zato Gospod prosim pomagaj Vesni, da bo dobila delo in službo. Tvoja Božja Volja naj se zgodi. V Tvoje Usmiljenje in Pomoč Večni Bog Verjemo in Zaupamo. Prosim pošlji nam Božji Blagoslov in Božji Mir, da bomo vedno hodili po Poti Odrešenja k Jezusu našem Gospodu. Amen. Janez

   • Vesna says:

    Janez hvala za vaše molitve.Sedaj res potrebujem podporo v molitvi,ker se soočamo z velikimi preizkušnjami,ki jih ne razumem.Bog razsvetlil me in naklonil mi tvoje in Marijino varstvo.

 36. Sija says:

  Spoštovani gospod Miro, Janez in hvala, neskončno Vam velika Hvala za Vaše besede in Vaše darilo dragi Janez.
  Nikoli se še nisem znašla v tako brezizhodni situaciji kot sedaj…vse naenkrat, izguba službe, partnerja…
  Nemalokrat mi pojenjajo moči za vsakodnevne “borbe”. Zdi se mi, da sem ostala povsem sama in neštetokrat se vsak dan,
  vsako jutro in vsak večer sprašujem, zakaj je temu tako….kaj sledi…zakaj…
  Niti ne vem, kaj je tisto kar me drži in ohranja pokonci… zato se Vam vsem v teh težkih trenutkih toplo zahvaljujem,
  za vse molitve ali pa zgolj misli posvečene meni. Velika Hvala Vam.

  “V svojem življenju potrebujem Tebe in Tvojo navzočnost bolj kot razumevanje. Odločila sem se Zate, Gospod. Zaupam Ti, da mi boš naklonil razumevanje in odgovor na moj “Zakaj?”, če in kadar boš sam hotel.” Catherine Marshall

  Mislim na vse Vas.
  Sija

  • Janez says:

   Še eno darilo vam posredujem: Samo dve Ljubezni sta. Zelo lepa molitev je objavljena na medmrežju Fejstbog. Avtor ni naveden.

   http://www.molitev.net/dodaj-molitve.html/comment-page-2#comments

   Ganila ste me ful Sija. Kdo bi vedel in vse to razumel, kar se dogaja? Molite vztrajno k Bogu, Mariji in Rožni Venec ter ga prosite za Božje Vodstvo in Navdih Svetega Duha, kaj naj naredite, da bo prav v Božjih Očeh. Človeška pamet dostikrat ne zadošča. Bog pa bo pomagal tistemu, ki Vanj Veruje in ga iskreno ter goreče Prosi za Pomoč. K Bogu pridemo s specifičnimi prošnjami in imamo Božjo obljubo, da naše molitve niso zaman, tudi če ne dobimo tega, za kar smo specifično prosili (Evangelij po Mateju 6,6; Pismo Rimljanom 8,26–27). Obljubil je, da ko ga prosimo za stvari, ki so v skladu z njegovo voljo, nam bo dal, za kar prosimo (Prvo Janezovo pismo 5,14–15). Včasih zadrži svoje odgovore v skladu s svojo modrostjo in v našo korist. V teh situacijah moramo biti vztrajni in še naprej moliti (Evangelij po Mateju 7,7; Evangelij po Luku 18,1–8). Na molitev naj ne bi gledali kot na naše orodje, kako pripraviti Boga, da bi izvršil našo voljo na zemlji, ampak bolj kot na orodje, kako izvršiti Božjo voljo na zemlji. Božja modrost močno presega našo. Za situacije, v katerih ne poznamo specifično Božje volje, pa je naša vztrajna in goreča molitev tisto temeljno orodje za prepoznavanje njegove Volje in za Božje Vodstvo, da nam Gospod pove, kaj je prav da naredimo.

   Gospod Bog prosim Te za našo sestro Sijo, prosim povej ji, kaj je prav po Božji Volji, da stori, da bo prav v Tvojih Božjih Očeh. Tvoje je kraljestvo, Tvoja je Oblast in Slava na Veke Vekomaj. Božje Usmiljenje pomagaj Ji prosim in podari Siji Božji Mir, Božja Ljubezen prosim pošlji Ji svoj0 Dobroto in Uteho, Sveti Duh prosim pridi in Vodi Sijo, da bo ravnala prav. Sveti Duh Tolažnik potolaži Sijo, da se bo Umirila in zbrala Voljo za spreobrnitev ter ukrepanjer, kot Ji boš Ti povedal. V Tebi Gospod premoremo Vse. Ti si Alfa in Omega Stvarstva, prosim pridi in ostani z nami vse dni. Ne pusti nas, da tavamo in Te iščemo brez Luči Odrešenja in Navdiha Svetega Duha. Amen. BVB. Janez

   P-.s. Upam, da ne bom ful kregan od g. Administratorja, ampak jaz ne morem drugače. Želim in moram pomagati. To je v meni. Če bi imel možnost, bi bil zdravnik in pomagal bolnikom od jutra do večera, brez prestanka nekje v Afriki, kot kirurg dr. Janez Janež na Tajvanu ali dr. Albert Schweizer in zdravil neumorno vse ljudi brez razlik. Zastonj sem dobil, zastonj dajem naprej. In v Sebi potem lahko Čutim Njega. Ker bi se trudil iskreno biti podoben Njemu v Ljubezni in Dobroti. In ker ure niti počitrka ne bo poznal.

  • Miro says:

   Spoštovana Sija, tisto, kar vas drži in ohranja pokonci je Jezusov križ! Verujte, da Jezusov križ izdatno podpira križe vseh ljudi, tudi vašega. Kako naj kljub trpljenju verujemo v Božjo ljubezen do nas, si lahko preberete v knjigi Živite v ljubezni, izpod peresa p. Antona Nadraha. V zvezi s trpljenjem je zapisal tudi naslednjo misel: »Lažje bomo potrpežljivo prenašali svoj križ, če se bomo spomnili, da mnogi še bolj trpijo kakor mi. Iskali bomo tolažbe pri svojih prijateljih, zlasti pa pri Kristusu. On, ki je toliko trpel za nas, je še posebej trpečemu človeku pripravljen priskočiti na pomoč. Z njegovo pomočjo bomo križ lažje nosili. V vsakem našem križu je tudi Jezusov križ. On je že vnaprej vse naše križe sprejel nase, v svoj križ. Zato je bil njegov križ tako težak. Zato bodo naši križi lažji, če bomo povezani z njim.«

   Ga. Sija, z molivci še naprej molimo za vas. Z vero, zaupanjem in ljubeznijo glejmo na Jezusov križ, odkoder se na nas – iz Jezusovega Srca – izlivajo neizmerno velike milosti! Kličimo k Njemu, ki nas odrešuje: Molimo te, Kristus, in te hvalimo. – Ker si s svojim križem svet odrešil.

   Božje usmiljenje, ki izviraš iz Presvetega Srca Jezusovega, zaupamo vate!

 37. Janez says:

  Dragi molilci, ljubi bratje in sestre v Kristusu, ki kakorkoli iskreno in goreče v Molitvi prosite k Bogu, tu je povezava k članku, kogar zanima prispevek glede Molitve k Bogu in nekaj poljudnih verskih misli o Bogu našem Nebeškem Očetu, ki nas Ljubi. Naj vas Božja Volja in Božja Milost spremlja, sliši in usliši. Amen. Janez

  http://www.molitev.net/clanki-za-duso.html/comment-page-3#comment-32206

 38. Miro says:

  PREDRAGI ZVELIČAR, DAJ MI SPOŠTOVANJA POLNO VERO IN PRISRČNO LJUBEZEN, DA SE BOM Z VSO DUŠO UDELEŽEVAL ŽRTVE TVOJE LJUBEZNI!

  To gorečo željo po globokem doživljanju svete maše je izrazil sveti John Henry Newman in nadaljeval: Sveta Mati, bodi mi ob strani pri tem svetem dogajanju, v katerem se daruje tvoj Sin. Kakor si služila svojemu božjemu Sinu in si stala pod njegovim križem, tako mi, sveta Mati, pomagaj, da bom vsaj nekoliko deležen tvoje brezmadežne čistosti in vere in da bo Jezus edini cilj moje ljubezni in češčenja, kakor je bil nekoč zate (iz knjige Premišljevanja in molitve, J. H. Newman, Kartuzija Pleterje).

  S temi in drugimi besedami življenja nas sv. John Henry Newman spodbuja, naj se radi zatekamo k virom Božjega usmiljenja, še zlasti k sveti maši! V duhu evharistične ljubezni Božjemu usmiljenje priporočimo osebe, omenjene v prošnjah, ki so jih zapisali: Kristina (za božjo pomoč in razsvetljenje); Dragan (za razumevanje s sodelavci in nadrejenimi); Jasna (za božje varstvo domačih); MamiM (za božjo pomoč Karin v nosečnosti); Sija (za srečo v ljubezni); Žametna vrtnica (za pomoč pri zdravju); Amadeja (prošnja glede finančnega problema); Jasna (za božjo pomoč domačim); Dr (za ureditev odnosov, spoštovanje v družini); Sofija (za spravo); Boštjan (prošnja za molitev za ženo); Ida (za božjo pomoč v težki preizkušnji) ter še vrsta prosilcev milosti na tej spletni strani. Zgodi se presveta Božja volja!

  Tako kot je z živo vero in trdnim zaupanjem molil sv. Henry John Newman, molimo tudi mi: Gospod Jezus Kristus, podeli mi milost, da bom polnost milosti, katere mi ponujaš, uporabljal v svoje zveličanje! Z vso močjo me vzpodbujaj, da se bom bolj in bolj z vsem spoznanjem, gorečnostjo in živo pobožnostjo zatekal k virom tvojega usmiljenja! Naj bolj in bolj vzljubim tvoje svete zakramente in sredstva zveličanja. Kjer je Cerkev s tvojimi zveličavnimi sredstvi, tam si Ti. Daj, da bom v njej vselej iskal in našel svojo trdnost in svoj mir, dokler znamenja ne minejo in preidejo v tvoje veličastno, neposredno razodetje v prihodnjem nebeškem svetu. Amen.

  Božje usmiljenje, navzoče v postavitvi Cerkve, ki obsega vesoljni svet, zaupamo vate!
  Božje usmiljenje, navzoče v postavitvi in delitvi svetih zakramentov, zaupamo vate!
  Božje usmiljenje, neizmerno v zakramentu evharistije in duhovništva, zaupamo vate!

 39. Kristina says:

  Prosim za molitev k sv. Duhu za pomoc in razsvetljenje v dani situaciji.
  Sv. Faustina Kowalska prosi za nas

 40. Dragan says:

  Prosim za molitev, da bi se v službi dobro razumel s sodelavci in nadrejenimi.

  O, kri in voda, ki izviraš iz Presvetega Srca Jezusovega – vate zaupam.

  Lepo prosim za molitveno podporo.

  • Janez says:

   MAŠA NAJ SE NADALJUJE V NAŠEM ŽIVLJENJU V HOJI ZA KRISTUSOM
   Gospod Jezus, ne dopusti prosim,
   da bi po prisostvovani Sveti Maši v Jezusovi Cerkvi,
   pri kateri si me bogato obdaril z Odrešenjko radostjo, upanjem in z vsemi drugimi Milostmi,
   bila navadna ura, kot vse druge ure v mojem življenju.
   Prosim shrani in ohrani vse Tvoje Darove bogoslužja in molitve v skrite globine mojega Srca.
   Prosim nikoli me ne pusti samega, da bom hodil sam brez Tebe Gospod.
   Prosim Te Vodi me Dobrotna Božja Luč, da bom vedno hodil za Teboj in k Tebi.
   Tvoja Dobrotna in Usmiljena Roka Jezus naj počiva na Meni, ki si moj Odrešenik in Učenik.
   Naj mi bo vseskozi znamenje in me povsod spremlja, ker pričuje Tvojo Skrb in Ljubezen zame.
   Prosim daj, da Te ne bom nikoli zgrešil na križpotjih in zapustil zaradi skušnjav in siren materializma.
   Vedno naj bom po Tvoji Milosti trdno prepričan, da grem po pravi Poti,
   da name ne pozabljaš in da si nenehno z Menoj, ki sem Tvoj Otrok.
   Prosim Te, pomagaj mi, da bo vse moje življenje prežeto z Vero v Boga Odrešenika,
   ožarjeno z Božjo Lučjo Ljubezni in napolnjeno z Upanjem.
   Prosim daj mi Moč in Vztrajnost, da bm vedno sledil Evangeliju in spolnjevanl Božjo Voljo.
   Daj mi prosim pomoč, da bom vedno širil dobroto in služil drugim in tako izžareval Božjo Dobroto.
   Pomagaj mi orosim tudi, da bom z gorečim in pogumnim Srcem sprejemal vse težave in preizkušnje
   in da bo vsaka podarjena ura mojega Življenja v dobro mene in bližnjih ter v Čast in Slavo Božjo.
   Naj bo prosim vsaka moja Ura Življenja kakor nadaljevanje Svete Maše in slovesnega Bogoslužja,
   ko bom molil k Tebi, ko bom pomagal in služil drugim ter se daroval in Ti postajal podoben moj Jezus.
   Gospod Vsemogočni Bog, prosim pomagaj nam in blagoslovi nas,
   da bo med nami vedno prisotna prava Vera v Boga, zdravje, čistost, razumevanje,
   medsebojna pomoč in služenje, ponižnost, dobrotljivost in krotkost, Ljubezen do Boga,
   da bomo Bogu vedno vdano in srčno služili, ga častili in mu zadoščevali s svojim krščanskim Življenjem.
   Prosimo Bog, naj se Sveta Maša nadaljuje v Našem Življenju!

   Dopolnjena molitev po Reneju Daniel Ropsu.

   Gospod Bog prosim sliši in usliši molitev in prošnjo brata v Kristusu Dragana, da bi se v družini, v službi in v druženju z znanci in prijatelji povsod lepo razumel. Dobri odnosi, strpnost, razumevanje, pomoč bližnjim, služenje ubogim, lepa beseda ki najde lepo mesto so temelji, ki kažejo ali smo svojo Vero dejavno prelili v Življenje. Molitev me oziroma nas mora spreminjati v boljšega človeka, v Kristusovo podobo. Če me ne oziroma če nas ne, moramo naš način molitve k Bogu in temelje našega krščanskega življenja spremeniti, da bomo dobri ljudje in dobri kristjani z Ljubeznijo in Dobroto v Srcu. Duh veje kjer hoče in Gospod je obljubil pomoč vsakemu, ki ga prosi in Verje Vanj, da je On Božji Sin Odrešenik in naš Učenik. Vedno je ob nas in proišel bo k nam, ko ga bomo povabili k sebi in s spovedjo počistili svojo Dušo. Tedaj bo videl da smo pripravljeni Nanj in da ga vabimo k sebi, da nas bo vodil. Amen. Janez

 41. Jasna says:

  Presveta Devica Marija, Vsemogočni Milostni Bog, Sveti Jožef, varujte mi hči, naj bota s fantom vredu, naj se javita in se srečno vrneta domov. Da bi le bilo tudi doma vse dobro.
  Hvala

 42. MamiM says:

  Prosim za molitev za Karin, ker je sredi nosecnosti prislo do zapletov, da ne bi izgubila otrocicka, na katerega je dolgo cakala. Bozje usmiljenje, vate zaupamo.

 43. Sija says:

  Hvala vsem za skupne molitve. Pišem vam v solzah, resnično obupana in brez izhoda, zaradi svoje ljubezni. Resnično težko je, ko te ljubljena oseba ignorira, zavrača in ne želi ob sebi….
  Prosim vas molitev.

  Sija

  • hvala says:

   Spoštovana Sija!

   ČE STE GOSPODU IZROČILA VAŠO PROŠNJO, TUDI VI MOLITE, BLAGOSLAVLJAJTE VSE LJUDI, IN PUSTITE, DA BO BO BOG SVOJE NAREDIL. ON IMA ZA VSAKEGA NAČRT. KRISTJAN NE SME OBUPAVATI. OBUPAVANJE IN STRAH POMENI, DA GOSPODU NE ZAUPAMO. ČE JE TO GOSPODOVA ŽELJA, VAM JO BO IZPOLNIL, LAHKO PA DA IMA ZA VAS DRUGAČEN NAČRT. PUSTITE, DA VAS GOSPOD PRESENETI Z SVOJO ODLOČITVIJO.

   PRAVA LJUBEZEN JE POTRPEŽLJIVA, DOBROTLJIVA, NI NEVOŠČLJIVA, LJUBEZEN SE NE PONAŠA, SE NE NAPIHUJE, NI BREZOBZIRNA , NE IŠČE SVOJEGA, NE DA SE RAZDRAŽITI, NE MISLI HUDEGA. NE VESELI SE KRIVICE, VESELI SE PA RESNICE. VSE PRENAŠA, VSE VERUJE, VSE UPA, VSE PRESTANE Prvo pismo Korinčanom 13,4-7)
   Na svetu živimo zato, da čimbolj izpolnimo Gospodov načrt za naše življenje.

   • Miro says:

    Še kako drži, kar je zapisala gospa Hvala, s ključnim poudarkom, da na svetu živimo zato, da čimbolj izpolnimo Gospodov načrt za naše življenje! Če se nam po Gospodovi volji v življenju zaprejo neka vrata (to težko razumemo in še težje sprejemamo), vseeno zaupajmo v Gospoda in potrpimo! Vztrajno molimo, da bi se nam po Božji milosti odprla druga vrata, kjer nas gotovo čaka nekaj boljšega, srečnejšega, kar še zlasti velja v perspektivi večne sreče v Bogu. Zaupajmo v moč žive Božje besede: »Vem za načrte, ki jih imam z vami, govori Gospod: načrte blaginje in ne nesreče, da vam dam prihodnost in upanje« (Jeremija 29,11).

    Spoštovana Sija, zaupajte v Gospoda, ki vas v srcu nagovarja zelo osebno. Na temelju žive Božje besede lahko takole zapišemo: »Sija, vem za načrte, ki jih imam s teboj: načrte blaginje in ne nesreče, da ti dam prihodnost in upanje!« Naj vam Usmiljeni Jezus podari moč za sprejemanje božje volje in vas v življenju osreči s tistim božjim načrtom, ki je po Njegovi zamisli za vas najboljši.

    Molimo, da bi vam Gospod podaril srečo tesnejše povezanosti z Njim, ter vam odprl pot do življenjskega sopotnika in do drugih pomembnih oseb na vaši življenjski poti! Naj vas vedno in povsod spremlja močan molitveni vzklik: Jezus, zaupam vate!

    • Sija says:

     Spoštovana “hvala” in gospod Miro, zahvaljujem se za vzpodbudne besede. Včeraj je bil za mene resnično slab in težak dan , saj sem cel dan doživljala to, kako me ljubljena oseba odriva od sebe in me nevede trpinči. Je že tako ustvarjen ta svet, da se srcu pač ne da ukazovati koga in kaj bo ljubilo…. Tako je tudi z menoj…
     Tiho sem v sebi molila in prosila Gospoda naj mi da moč, naj mi stoji ob strani, saj preprosto nisem dovolj močna za to…

     Pa vendarle, zaupam v Gospoda, ter ohranjam vero in upanje.

     Hvala Vsem.
     Mir in vse dobro.

     Sija

     • hvala says:

      Spoštovana Sija!

      Ne bojte se, Gospod vam bo dal moč in pomoč, samo ponižno zaupajte v Njega in molite, kajti po molitvi podeljuje Gospod milosti, ki so nam potrebne za življenje in da opravimo nalogo. Vse dobro!

  • Janez says:

   Link do molitve, ki je moje darilo za vas: Vse kar imam posvečam Tebi Gospod je spodaj:
   http://www.molitev.net/dodaj-molitve.html/comment-page-3#comment-32195

   Draga sestra Sija, včasih ne razumemo Boga, zakaj je Njegova Volja drugačna kot bi si mi želeli, da bi bilo. On bolje Ve kot mi kaj je dobro in bolje za nas v Božji Previdnosti in Modrosti. Kako prav je, da imamo v Življenju pravega partnerja za skupno družinsko srečo in življenje. Prav je zato, da poleg srca prisluhnemo tudi pameti in Bogu, kaj nam govori v tišini. Božji Duh nas vodi in vzgaja, da živimo (mislimo, govorimo in ravnamo) v skladu z Božjo pravičnostjo, ki je v nas. Ko se odločamo po Božji naravi v nas, rojevamo sad Njegovega življenja v nas – torej sad pravičnosti. In ko mislimo da je konec naše sreče, se odprejo nova vrata in poplačani smo, da smo potrpeli, Verjeli v Boga in Njegovo Milost, ki nas Ljubi.

   Ko se končuje delovni dan smo utrujeni in nas pogosto bremenijo vse misli in skrbi, ki so se zgodile čez dan. Težko je v miru zaspati in skleniti dan. Ker ne moremo kar tako opustiti možganske aktivnosti, nas to pripelje celo do nezmožnosti spanja. Ko nas doleti taka situacija, je najbolje, da se izročite v Božje roke in prejeli boste mir. Eden od načinov za to je molitev spodnjega psalma. Psalmist se Bogu zahvaljuje za blagoslove, ki jih je prejel, in se zanaša Nanj, vedoč, da je pri njem varen. To je eden od najpomembnejših ključev za iskanje miru v našem življenju. Če ne moremo zaupati Bogu in njegovemu načrtu za naše življenje, nikoli ne bomo živeli resnično v miru. Zaupajmo Bogu, molimo in prosimo k Njemu in z Vero v Njega nas bo uslišal. Amen. BVB. Janez

   Kadar te kličem, mi odgovori, Bog moje pravičnosti !
   V stiski si mi odprl širjave,
   izkaži mi milost, usliši mojo molitev.
   Mnogi pravijo: “Kdo nam bo dal videti dobro ?”
   Dvigni, Gospod, nad nami svetlobo svojega obličja !
   Dal si več veselja v moje srce
   kakor v času, ko je obilje njihovega žita in vina.
   V miru bom hkrati legel in spal,
   saj ti sam, Gospod, me pustiš varno prebivati.
   (Ps 4,2.7¬–9)

   Kdor veruje v Boga, nikoli ne izgubi Upanja:
   Verjamem v Sonce, tudi kadar ne sije na nas.
   Verjamem v Ljubezen tudi kadar je ne občutim.
   In Verjamem v Boga tudi kadar molči.

   • Miro says:

    »Pa vendarle, zaupam v Gospoda, ter ohranjam vero in upanje,« je zapisala Sija. Bogu hvala, ker po Božji milosti veruje kljub težavam! Z raznimi preizkušnjami se preizkušajo naša vera, zaupanje in ljubezen do Boga. Pri tem obstane vse, kar temelji na zaupanju v Jezusa, kar pa ne, odpade kot uvelo listje z drevesa!

    K temu bi za Sijo, pa tudi za vse nas, zapisal še eno pomembno duhovno spodbudo: Vse naše osebne in skupne molitve ter naša prizadevanja po Božji volji, naj se v obilnih potokih stekajo v sveto Evharistijo – v veletok Božjega usmiljenja! Tu jih bo Preblažena Devica Marija darovala našemu Odrešeniku Jezusu, On pa s svojim prebridkim trpljenjem na križu (za nas in naše odrešenje!) nebeškemu Očetu, ki uslišuje naše prošnje – v skladu z Božjo voljo!

    Božje usmiljenje, neizmerno v zakramentu evharistije in duhovništva, zaupamo vate!

   • Janez says:

    BRODOLOMEC JE BIL REŠEN (PRILIKA)
    Trgovska ladja je doživela brodolom. Nesrečo je preživel le en mornar. S hudimi napori se je rešil na samotni otok. Nekaj dni ga je raziskoval in ugotovil je, da otok ni bil naseljen. Iz naplavljenega lesa si je zgradil nekaj, kar naj bi bilo podobno koči. Vanjo je shranil vse, kar je uporabnega naplavilo morje. Dan za dnem je opazoval obzorje in upal, da bo zagledal kakšno ladjo, ki bi ga rešila. Mornar je morje opazoval že tri leta, pa vendar v tem času niti ena ladja ni priplula mimo. Ko se je nekega dne mož vrnil z lova, je opazil, da je njegovo kočo zajel požar. Razočarano je ugotovil, da je zgorelo prav vse, kar je imel v njej. To je bil najhujši dan v njegovem življenju na otoku (vsaj misli je tako). Čez nekaj ur pa je zagledal ladjo, ki je plula proti otoku. Razveselil se je, saj je to pomenilo, da je končno rešen. Kapitan ladje je brodolomcu pojasnil: »Veliko srečo ste imeli. Če ne bi opazili dima, ki se je vil iz ognja, s katerim ste nam sporočali, da ste na otoku, bi odpluli v povsem drugo smer.« Požar se je mornarju zdel najhujša stvar, ki se mu je pripetila v treh letih, vendar pa se je izkazalo ravno obratno. S tistega otoka ga je rešila prav sreča v nesreči.
    Vzemite si nekaj trenutkov in razmislite o podobnih primerih v svojem življenju. Prav razlog, zaradi katerega ne smemo nikoli obupati, je ta, da ne bomo videli končne nagrade in začutili veselja, ko je dosežena.

    Razočaranja so kot grbine na cesti, malo te upočasnijo, potem pa spet pride ravna cesta. Ne zadržuj se dolgo na grbinah. Nadaljuj pot. Skrivnostna so Pota Gospodova. Ko mislimo, da smo v težavah sami, pride Gospod in Nas Reši. Slavimo Boga, Verujmo in zaupajmo Jezusu.
    Amen. Janez

 44. Miro says:

  VSE, KAR OBSTAJA, JE IZŠLO IZ NOTRANJOSTI BOŽJEGA USMILJENJA!

  USMILJENI JEZUS nam govori: »Moje usmiljenje je tako veliko, da ga v vsej večnosti ne more doumeti noben razum, ne človeški ne angelski. Vse, kar obstaja, je izšlo iz notranjosti mojega usmiljenja. Vsaka duša bo v odnosu do mene vso večnost premišljevala o moji ljubezni in mojem usmiljenju« (Dnevnik sv. Favstine Kowalske, št. 699).

  http://www.sticna.com/Dnevnik_Svete_Favstine_Kowalske.pdf

  Vse prošnje za molitev in uslišanje zaupajmo Preblaženi Devici Mariji in jo ponižno prosimo, naj jih izroči Odrešeniku Jezusu, ki nas hrepeneče pričakuje v Nasvetejšem zakramentu, kjer njegovo Srce nenehno utripa za naše odrešenje – pod podobo majhnega košča kruha in nas neizmerno ljubi! Kdaj smo tu Gospoda nazadnje obiskali, ga slavili, se mu zahvaljevali? Na to vprašanje naj si vsak sam iskreno odgovori po svoji vesti.

  S pomočjo osebnih in skupnih molitev, še zlasti s pomočjo molitve običajnega rožnega venca, rožnega venca Božjega usmiljenja, z obhajanjem svete maše, pa tudi z deli usmiljenja, vsak dan kličimo Božje usmiljenje na osebe v primerih, zapisanih pod: Amadeja (prošnja glede finančnega problema); Sija (za zbližanje z ljubljeno osebo, za spolnjevanje božje volje glede zakramentov); Jasna (za božjo pomoč domačim); Dr (za ureditev odnosov, spoštovanje v družini); Sofija (za spravo); Boštjan (prošnja za molitev za ženo); Ida (za božjo pomoč v težki preizkušnji) ter še vrsta drugih prosilcev milosti na tej spletni strani. Zgodi se presveta Božja volja!

  Z zaupanjem večkrat molimo naslednjo molitev, usmerjeno na Usmiljenega Boga: O Bog, tvoje usmiljenje je neskončno, tvoja milost neizčrpna. Milostno poglej na nas, pomnoži v nas delo svojega usmiljenja, da ne bomo obupali tudi v največjih preizkušnjah, temveč bomo bolj zaupali v Božjo voljo, ljubezen in usmiljenje. Po našem Gospodu Jezusu Kristusu, Kralju usmiljenja , ki s teboj in s Svetim Duhom izkazuje usmiljenje vekomaj. Amen.

  Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, zaupamo vate!
  Božje usmiljenje, ki vedno in povsod spremljaš vse ljudi, zaupamo vate!
  Božje usmiljenje, neskončno v vseh skrivnostih vere, zaupamo vate!

 45. Sija says:

  V večerni molitvi se obračam k tebi moj Gospod, da pokažeš moji ljubljeni osebi pot do mojega srca… vidiš, da mi je brez te osebe neizmerno težko… prosim te, usliši mojo prošnjo…

 46. Darja says:

  Prosim za molitev za nasega se nerojenega otroka,da bi se rodil zdrav in krepak.Bozje usmiljenje vate zaupam.

 47. Kristina says:

  Hvala za molitve za mladi par ki nima otrok, sedaj je gospa noseca. Bogu hvala za vse za tako velika dela in vam ki molite in verujete. Bog z vami kjer koli ste in kaj delate.
  Sv. Faustina Kowalska prosi za nas

 48. Amadeja says:

  Prosim za molitev, da se ugodno razreši finančni problem. Hvala.

  Marija, brezmadeža spočeta, prosi za nas, ki se k tebi zatekamo.
  Božje usmiljenje, zaupamo vate.

  • Janez says:

   Na spodnji povezavi je na razpolago molitev za smotrno vodene finance in sicer:

   http://www.molitev.net/dodaj-molitve.html/comment-page-3#comment-32142

   Gospod prosim sliši in usliši prošnjo Amadeje, da se ugodno razplete oziroma razreši njen nastali finančni problem. Do finančnega problema pride ker dostikrat slabo planiramo naše zaslužke in prihodke, če slabo ocenimo naše finančne zmožnosti ali ker nenadoma pridejo ob istih prihdkih večji finančni izdatki, ki presegajo naše zaslužke oziroma prihodke. Zato prosimo Gospoda, da nam pomaga razrešiti nastale finančne zagate ter da nam obenem svetuje in pomaga pri smotrnem upravljanju finančnih zadev, v izogib težavam, ki lahko nastanejo, če imamo preveč izdatkov brez prihodkov.
   Denar naj služi človeku, ne pa da ga zasužnji in celo postane smoter ter cilj življenjskih prizadevanj brez sočutja do soljudi in dobrote do pomoči potrebnim. Gospod prosim pomagaj nam, da bomo smotrno vodili naše finance tako, da bo to za kritje potreb in za zadovoljstvo ljudi, ne pa za kopičenje denarja in bogatenje čez vsako razumno mero. Amen. Janez

   • Miro says:

    VEDNO IN POVSOD NAJ BO NA PRVEM MESTU NAŠ ODREŠENIK JEZUS KRISTUS!

    Ga. Amadeja, če mi dovolite, bi vam svetoval, da vedno v vsem postavljajte na prvo mesto Odrešenika Jezusa, tako tudi v slavilnih, zahvalnih in prosilnih molitvah! Zakaj ga postavljati na prvo mesto? Zato, ker nas je Gospod ustvaril iz čiste ljubezni, nas neizmerno ljubi, nas nenehno spremlja in podpira s svojo milostjo, nas vsak dan odrešuje za večno življenje v Bogu. Še in še bi lahko naštevali dobrote, s katerimi nas nenehno zasipa. Ko molimo, naj bo naša pozornost usmerjena predvsem na velikega Darovalca, od katerega izhaja »vsak dober dar in vsako popolno darilo« (Jakobovo pismo 1,17). Vendar pa naše osebne in skupne molitve ne smejo ostati izolirane od Vira vseh milosti, zato jih vedno z zaupanjem darujmo pri sveti maši. Evharistija vse neskončno presega in je neizmeren studenec Božjega usmiljenja! Če želimo, da se bo pomnožilo naše »premoženje«, tudi sami velikodušno darujmo ljudem v stiski, vsaj delček tega, kar smo prejeli od velikega Darovalca! Gospod nam takole govori: »Iščite najprej Božje kraljestvo in njegovo pravičnost in vse to vam bo navrženo« (Mt 6,33). Slišimo Njegov milostni glas in se ravnamo po njem?

    Bog vas obilno blagoslovi z novimi pogledi na Darovalca in njegove darove!

    • Janez says:

     G. Miro Molitev za smotrno vodene finance so povzete po bratih kapucinih Prihajam k Tebi. Nič nimam proti, da poveste svoje mnenje in pogled, vendar nimate pravice vsiljevati svojega mnenja kot edino zveličavnega. Sam sem ekonomist in finančnik ter matematik in sem se s temi stvarmi profesionalno ukvarjal v podjetjih in bankah, zato prosim da komunicirate z brati v Kristusu ne tako zviška in vsemogočno in vsevedno. Od kje pa jemljete pravico da ste tako vsevedni in vzvišeni Miro, da kar povozite dobronamerno molitev za Smotrno vodene finance z svojim prepričanjem, ki ga kot pravšnjega vidijo kapucini za molitev k Bogu? Vidim, da področja financ ne poznate dovolj. Tudi jaz kot kristjan vsak dan molim k Bogu za pravilne odločitve in smotrno upravljanje z financami. Riziki so preveliki, da bi z denarjem ravnal v bankah nesmotrno in ga celo v poslih izugubil. Od kdaj pa je Bog strog in nepristopen ter nima Ljubezni, kot je razvidno iz gortnjega odgovora na prošnjo za molitev? Bog je Ljubezen in strpnost, Dobrota in neskončna Usmiljenost, ki pomaga tistim, ki vanj verujejo. Prenova v duhu je Ljubimo se med seboj ter služimo drug drugemu in ne pa neka dogmatika brez Ljubezni, Božjega Vodstva in Usmiljenja do Božjih Otrok. Več strpnosti in molitev ter medsebojne pomoči je potrebno med kristjani ! Janez

     • Miro says:

      BOŽJA BESEDA: »Gospod naj te blagoslovi in te varuje.
      Gospod naj da sijati svoje obličje nad tabo in naj ti bo milostljiv.
      Gospod naj dvigne svoje obličje nadte in ti podeli mir.«
      (4 Mz, 24-26)

      Ponižno prosimo Gospoda, da bi bile vse naše misli in besede, pa tudi vsi naši koraki, tesno povezani z Njegovim blagoslovom! Vedno in povsod blagoslavljajmo druge ljudi, pa bomo tudi sami deležni Gospodovega blagoslova – in to v obilni meri!

  • hvala says:

   Spoštovana Amadeja!

   VEDNO IN POVSOD IN V VSEM DAJTE NA PRVO MESTO NAŠEGA ODREŠENIKA JEZUSA, KI JE PRAVI BOG IN PRAVI ČLOVEK.
   Če boste tako naredila, bo vse drugo v življenju na pravem mestu. V nasprotnem primeru, če pa človek želi urediti življenje s svojimi močmi, če se ne prepusti Bogu, to pomeni, da ne priznava Božjega vodstva, skratka živi mimo Boga.

   Bog je govoril po preroku Sirahu: VRZIMO SE V ROKE GOSPODOVE, NE V ROKE LJUDI, ZAKAJ KAKŠNO JE NJEGOVO VELIČASTVO, TAKŠNO JE NJEGOVO USMILJENJE (Sir.2,18), ZAKAJ SILNA JE GOSPODOVA MOČ, ZATO GA PONIŽNI POVELIČUJEJO Sir3-20).

   Človek je ustvarjeno bitje, ki brez Božje milosti ne more popolnoma ničesar narediti, niti želeti dober biti.
   Gospod nam vsaki dan podeljuje milosti, lahko pa jih tudi odvzame.
   ČE SE BOSTE POPOLNOMA IZROČILA GOSPODU, NE BOSTE VEČ NADZOROVALA SVOJEGA ŽIVLJENJA, MISLILA BREZ BOGA IN DELALA BREZ BOGA, VSE BOSTE DELALA Z NJIM V SODELOVANJU. SAMO BOG VE ZA VSAKO SITUACIJO , KI JE NASTALA V NAŠEM ŽIVLJENJU. VSAKO DELO, KI NI ZAČETO Z BOGOM, TO SE PRAVI, DA NE PROSIMO ZA VODENJE SVETEGA DUHA, JE NA ČLOVEŠKI RAVNI IN SE NE OBNESE.

   • Janez says:

    Molitev očetov kapuciniov je usmerjena k Bogu in ga naproša za vodstvo in pomoč pri smotrnem upravljanju s financami. Preberite molitev pazljivo in ne prejudicirajte. Res je, da ni uspeha brez Božje Pomoči in Blagoslova pri čemerkoli se človek loti s Človeškimi Močmi. Tega Molitev očetov kapucinov ne trdi niti ne zajema. V primeru Mariborsker škofije in nepravilnostih v Vatikanski banki so nastali škandali, ker se pristojni niso obrnili na DSvetega Duha in prosili Božjega Vodstva, da bi denar bil v funkciji ljudi in vernikov. Niso pošteno delali in poslovali odgovorni. Problem je, da so Verniki, ki so zaupali denar, s propadom povzročili, da so ljudje izgubili prihrajke in da je morala v Mariboru država morala kriti bančne izgube. Poleg nepoštenosti je bil prkisoten tudi pohlep in lumparije odgovornih. Bog nam tako kot na drugih področjih pomaga tudi s smotrnim upravljanjem z denarjem v dobro ljudi in izvajanje plemenitih ciljev. Propade bank sem videl v Evropi in Ameriki in tudi, kaj povzročijo nepoštene in kriminalne prakse finančnikov. Sveti Duh bo pomagal in vodfil poštene ljudi, ki imajo poštene in zakonite cilje. Janez

    • Janez says:

     MOLITEV K JEZUSU ZA SMOTRNO VODENE FINANCE
     Gospod Jezus, predte prihajam
     s svojo zaskrbljenostjo in finačnimi dilemami in težavami.
     Prinašam Ti svoje finančne težave, male in velike.
     V Tvojem imenu, Jezus, naj se prekine vsako hudobno egoistično delovanje,
     ki ni Božje ampak me k temu napeljuje Skušnjavec in Egoist Mamon.
     Daj mi milost, da bom svoj denar dobro uporabljal(a) v dobro Ljudi in Sebe ter Skupnosti v večjo Božjo slavo.
     Uči me uporabljati materialne dobrine po Božji volji.
     Pomagaj mi, da bom dajal(a) ustrezen delež tudi drugim Pomoči Potrebnim Ljudem, ki so lačni in v stiskah.
     Uči me, da bom materialne dobrine,
     ki so mi na razpolago, uporabljal z občutkom polne odgovornosti.
     Blagoslovi me, da bom lahko zvest(a) v velikih in malih stvareh.
     Bog daj mi razumeti, da sem le skrbnik od Tebe zaupanega mi imetja in denarja.
     Nauči me uporabiti zaupano mi imetje, kot Ti želiš in je prav po Božji Modrosti.
     Odpusti mi moje grehe na materialnem in denarnem področju in me nauči kako je prav, da ravnam.
     Odpusti mi vse moje grehe razsipnosti, nevračanja dolgov, zaradi raznih finančnih špekulacij,
     Odpusti mi visoke obresti, ustvarjanje velikih dobičkov, črni trg, kopičenje zalog,
     napuh in egoizem zaradi kopičenja materialnih dobrin, prekomernega bogatenja zase,
     uničevanje tujih dobrin in nepravično ocenjevanje, utajo davkov in
     odtegovanje miloščine revnimin pomoči potrebnim.
     Izlij svojo Predragoceno Milost, Odrešenje ter Razsvetlitve
     na moje materialne in denarne dobrine in osvobodi me vseh Skušnjav in raznih težav.
     Nači me, kako Denar in materialne dobrine služijo Človeku.
     Bog varuj nas, da ne podležemo mamonu in pohlepu,
     ampak, da z Božjo Pomočjo dosežemo, da bo denar pomagal in Služil Ljudem.
     Hvala Ti, Jezus. Amen.

     Že objavljeno. Janez

     Gornja spisana Molitev očetov kapucinov (delno dopolnjeno) je usmerjena k Bogu in prosi Jezusa za smotrno vodenje financ. Molitev tudi prosi Boga za pomoč, da bo Denar delal v dobro Ljudi in da se bomo ogibali Mamona ter slabih in nepoštenih poslovnih praks. Tudi finančniki in bančniki so kristjani in molijo Boga z Vodstvom in n navdih Svetega duha ter Mater Marijo. Molitev za smotrno vodene finance so normalne tako, kot molitev za zdravje, srečno vožnjo, pravilno odločitev v živjenju za npr. zidavo hiše, za otroke, za pokojne, za starše itd. V Mariboru je nastala finančna luknja okoli 800 mio €, ki jo je pokrila v bankah država, kar bomo plačali vsi davkoplačevalci. Molite Vi gospa Hvala in gospod Miro, saj je tam izgubilo vse zaupane prihranke veliko kristjanov, ki so zaupali odgovornim v Cerkvi, pri čemer ni nihče obsojen za kriminalna dejanja. Ni dovolj le Molitev treba je tudi živeti po Veri z dejanji Ljubezni in Pravičnosti. Nesprejemljivi so tudi škandali v Vatikanski banki. Bog nam je dal pamet in Učenika ter Evangelij zato, da se ogibamo spornih dejanj in da živimo pošteno in po Božji Volji. To bo morali spoštovati tudi cerkveni voditelji v Cerkvi in dati zgled. In se vsaj opravičiti vernikom. Verniki hočejo zgled tistih, ki jih duhovno vodijo. Vsi pa moramo živeti tako kot Jezus. In ga moliti in prositi da ne zaidemo na stranpoti. In nikoli nisem trdil, da sem v poslovni praksi deloval brez Boga. To ste zapisali zelo hitro in neupravičeno in ni res! Finančni problem naše sestre v Kristusu Amadeje pa ostaja in raje vsi prosimo Boga za Vodstvo in Pomoč.

    • hvala says:

     Samo Bog ve, kaj je kdo naredil in kaj ni, in zakaj se je nekaj zgodilo. Ni je stvari in dogodka, ki Bog ne bi vedel zanj. Samo Bog vidi v srce človeka, On bo sodil človeka ali pa bo prišel v Njegovo Usmiljenje.

     Učenci so prosili Jezusa in naučil jih je najlepšo molitev, ki je tudi molitev njegove Matere, to je OČENAŠ. Jezus je vedno enak, je živ, je bil živ, živi in bo živ vekomaj, vse kar je delal pred dva tisoč leti , dela tudi danes, živi med nami.

     Vsakemu Človeku, ki mu je Bog dal bogastvo in imetje in mu dopolnil , da to uživa, da jemlje svoj delež in se veseli pri svojem trudu , JE BOŽJI DAR. ( Pridigar 5,18).

     Človekovo spoznanje je omejeno .Kdo ve, kaj je dobro za človeka v življenju, v tistih nekaj dnevih njegovega nečimernega življenja, ki jih preživi kakor senca? Kdo bo namreč razodel človeku, kaj se bo zgodilo za njim pod soncem? (Pridigar Kohelet 6,12).

     Ob dnevu sreče bodi dobre volje, ob hudem dnevu pa pomisli: TUDI TO, KAKOR ONO, JE NAREDIL BOG, TAKO, DA ČLOVEK NIKAKOR NE MORE DOGNATI, KAJ GA ČAKA. (Pridigar 7,14).

     DOBRO IN HUDO, ŽIVLJENJE IN SMRT, UBOŠTVO IN BOGASTVO JE OD GOSPODA, MODROST IN ZNANJE IN POZNANJE POSTAVE SO OD GOSPODA, LJUBEZEN IN POTA DOBRIH DEL SO OD NJEGA. (Sirah11,14-16).

     • hvala says:

      Veliko je takih darov, ki jih Sveti Duh nenehno in obilno podeljuje, da bi vedno znova poživljal svojo Cerkev. Sveti Duh deli te darove vsakomur, ki si jih želi.
      ZA TISTEGA , KI JIH JE PREJEL, NISO ZNAMENJA SVETOSTI, KAJTI TU GRE ZA BOŽJO SVETOST, BOG JIH LAHKO DA TUDI GREŠNIKU, KI JE ZANJE PROSIL, IN TAKO SVOJE DELO IZVRŠI PO NJEM.
      TAKO SE KAŽE BOŽJA VELIČINA IN BOŽJA ŽELJA, DA BI SE REŠIL VSAK ČLOVEK. BOG NAMREČ PODELJUJE SVOJE DAROVE ZA REŠENJE VSAKEGA ČLOVEKA, ZA RAST CERKVE, ZA REŠENJE SVETA. (Vojtech Kodet Devetdnevnica K SVETEMU DUHU).

     • Janez says:

      Življenje lahko jemljemo tudi aktivno in obenem delamo dobra dela, molimo in služimo ubogim kot Mati Terezija v Kalkuti ali Pedro Opeka na Madagaskarju ali Ignacij Knoblehar v Afriki, kar mi je osebno zelo všeč kot izgorevanje za Kristusa, ko pomagaš Bližnjim (Newman). Nič ni narobe, če je nekdo bolj kontemplativen (npr. Thomas Merton ali Lippert), nekdo drug pa poln načrtov za pomoč ubogim in služenje revnim kot apostol ali misijonar. Različne poti vodijo k Bogu (npr. Sadhana Anthony de Mello) in Bog nas različno nagovarja in vabi po Poti Odrešenja k Sebi, tako kot vse Sveta Poti Vodijo v Rim.
      Želel sem poudariti, da prosim pustite vsakemu, da na svoj način izrazi svojo Molitev in Pomaga prosilcem za molitev. Iskreno želim, da vsakdo moli na svoj način v Bogu tako, da mu bo Molitev pomagala, da bo Kristjan kot Božji Otrok Boljši Vernik in boljši Človek. In ko Človek zaide v finančne ali zdravstvene težave je prav, da mu damo vsaj Uteho, Tolasžbo, Molimo zanj na svoj način in mu kot sočlovek pomagamo in svetujemo po svojih močeh. Ne maram pa kot dinamičen aktivist tisto pasivno misel: bo kar bo! Morda bo slabo, morda dobro. Če se finančno prezadolžiš lahko izgubiš premoženje, hišo, avto, denarna sredstva, kako pa boš živel polej?! Zakaj pa naj Človek ne bi Molil, Prosil za Vodstvo Boga in Ukrepal, ko dobi impulz anli Božji namig, kaj naj stori?! Da nekaj naredi, ker mu Bog stoji ob strani!

      Veste, če bi bilo Življenje tako zapleteno, kot pravite zgoraj, veliki Plečnik ne bi nikoli nič zgradil vse v Božjo Slavo, vendar je imel vizijo in Vero v Boga ter Poslanstvo; in veliki znanstveniki ne bi odkrili iznajdb, da danes lažje in dlje živimo po Božji Milosti etc. Zato pa je ogromno naravoslovcev globoko Vernih, ker npr. matematik in fizik povsod vidi sledi in Znamenja Božje Smiotrnmosti in Lepote, ko osupel ostrmiš nad Božjimi Nauki in Zakonitostmi v Človeku in Naravi. Česar je polna Duša in Srce, to naj Usta v Hvaležnost Bogu spregovore. Teologi so nas učili tudoi, da je Big nedoumljiv in stiočišče nam nerazumčkjivih navideznih nasprotij, ki jih Ljudje ne razumemo. Zato prosim, boditeb bolj razumevajoči in strpni kot kristjanka, saj se Vsi trudimo hoditi vsak na svoj način k Njemu, ki nam daje Vse kar premoremo. In v sporočila dajte več Evangelizacije, ne samo Zakramentalizacijo ter mnenja raznih drugih bogoslovcev, v obliki Ljubezni, Strpnosti, Razumevanja, Odpuščanja idr. Jezusovih Naukov, ki smo jih vsi Ljudje in kristjani tako žejni in po Njih Hrepenimo. Janez

 49. Mama says:

  Prosim za molitev za mojega najstniškega sina. Težave z igricami. Ne najdem pravega stika z njim. Marija, tebi ga izročam. Izprosi mu osvobojenje in modro odločitev glede šolanja.

 50. Sija says:

  Spoštovani gospod Janez in gospod Miro, neizmerno sem vama hvaležna za dobre želje in molitve. Hvala tudi vsem ostalim.
  Čudoviti ste. Molim za vse, da bi prav vsakdo našel svoj mir in zadovoljstvo.

  Mir in vse dobro.
  Sija

  • KRISTINA says:

   Jaz sem na tej strani našla veliko tega, kar mi spreminja življenje, kar mi daje moč, kar me tolaži. Sedaj trenutno sem prebrala v parih dneh knjigo Blagoslov ali prekletstvo in jo ponovno berem in prosim sv. Duha za vodstvo in razumevanje, berem pa tudi knjigo Življenje z razlogom, tako kot piše dan po dan 40 dni , sem šele na začetku, ampak ko bereš se kar zjočeš , preplavi te neka močna evforija, postaneš vesel, ker je vse okrog tebe le nekaj veliko veliko boljšega kot vidiš skozi svoja mavrična očala. Te občutke lahko podelim z obiskovalci te strani, okrog mene me ljudje ne razumejo ampak prosim za navdih sv.Duha za vse ljudi v hiši in okrog sebe, da jim Gospod pomaga in jih razsvetli. Hvala za to čudovito stran, za vse molitve, nasvete in hvala Bogu, ker nas je res tako čudovito ustvaril.

   Jezusovo srce usmili se nas
   Marijino srce usmili se nas
   sv. Duh izlij se na nas
   sv. Faustina Kowalska prosi za nas ” O moj Jezus , nauči me, da bom vsakemu, ki me bo za to prosil, odprla globine usmiljenja in ljubezni. Jezus, moj voditelj, ti me nauči, da bodo vse moje molitve in dela nosila na sebi pečat tvojega usmiljenja “(Dn 755)

   • Kras says:

    Kje bi lahko kupila knjigo Življenje z razlogom?
    Hvala . Mir in dobro.

   • hvala says:

    KDO JE NAPISAL KNJIGO ŽIVLJENJE Z RAZLOGOM?

    • Kristina says:

     Oprostite knjiga nosi nadliv Zivljenje z namenom Rick Warren poskusite jo kupiti na strani Vladavina kraljestva. Knjige nimajo v DZS so vse prodalu ravno tako v Katoliskih trgovinah. Meni jo je posodila ena izmed sester , ampak jo zelim kupiti vec primerkov ker tam pise da jo podarite vam dragim osebam. Bere jo tudi moj moz mu dam zvecer, kaj pa misli o tem mi ni rekel. Bog z vami vsemi in sv. Duh nas spremljaj na nasih poteh.

 51. Kristina says:

  Hvala za vse molitve, nasvete, hvala za to stran. Hvala Gospodu za vse darove. Lepo je cutiti da smo med sabo povezani, da iscemo Gospoda v vsem, da se mu zahvaljujemo, molimo, slavimo . Hvala sv. Duhu za vse milosti ki jih izliva na nas. Hvals in Bog vsem obilno poplacaj. Sv. Faustina Kowalska prosi za nas

 52. Darja says:

  Prosim nasega ljubega boga za mojega nerojenega vnuka,naj bodo po bozji milosti izvidi dobri in naj se rodi zdrav Bojim se,a trdno zaupam v bozje usmiljenje,prosim pomagajte nam s svojimi molitvami,amen.

 53. Miro says:

  Z ZAUPANJEM SE PRIBLIŽAJMO JEZUSOVEMU PRESVETEMU SRCU, ŽIVEMU IZVIRU BOŽJEGA USMILJENJA!

  USMILJENI JEZUS je sv. Favstini Kowalski, veliki glasnici Božjega usmiljenja, zaupal besede življenja, ki nas spodbujajo k Izviru milosti: Odprl sem svoje Srce kot živi izvir usmiljenja. Naj vsi iz njega zajemajo življenje, naj se približujejo z velikim zaupanjem temu morju usmiljenja. Grešniki bodo dosegli opravičenje, opravičeni pa potrditev v dobrem. Kdor je zaupal v moje usmiljenje, tistemu bom ob smrtni uri dušo napolnil s svojim Božjim mirom (Dnevnik sv. Favstine Kowalske, št. 1520).

  http://www.sticna.com/Dnevnik_Svete_Favstine_Kowalske.pdf

  Vztrajno molimo, da bi nam Jezus podaril potrebno duhovno moč, da bi se v srcu ponižno in svobodno odprli Njegovim milostim, katere nam želi podariti pri obhajanju svete Evharistije! Ponižno in svobodno, saj drugače milosti ne moremo sprejeti v svoje srce. Kot je zapisal Giuseppe Betori, v sveti Evharistiji Jezus vse kliče k sebi, da bi ga mogli osebno in v skupnosti odkriti kot temelj in cilj našega življenja.

  Naj se žarki Božjega usmiljenja dotaknejo vseh oseb na tej spletni strani; posebej naj objamejo osebe v zapisih in prošnjah pod: Jasna (za božjo pomoč domačim); Sija (za razsvetljenje pri spolnjevanju božje volje glede svetih zakramentov; za spravo); Dr (za ureditev odnosov, spoštovanje v družini); Sofija (za spravo); Boštjan (prošnja za molitev za ženo); Ida (za božjo pomoč v težki preizkušnji); KRISTINA (za moža in sina, za zdravje sorodnice, za razsvetljenje v luči Svetega Duha); Administrator (za prijatelja M. A.); Keti (za božjo pomoč pri delu); Rebeka (za službo); Marija (za ozdravljenje sestre); Viki (za razjasnitev zadeve); Vesna (za rešitev stanovanjske stiske); Žametna vrtnica (za fanta, zdravje, ljubezen, starše); Simon (za družino, zdravje, božji blagoslov v poslu); Dušanka (za uspešen izid pri obravnavi konec meseca) … Naj se zgodi presveta Božja volja! Vedno, ko Jezusa prosimo za uslišanje v tej ali oni zadevi, naj vse naše osebne in skupne molitve preveva: Jezus, zaupam vate! Jezus, zaupamo vate!

  Božje usmiljenje, ki izviraš iz Presvetega Srca Jezusovega, zaupamo vate!
  Božje usmiljenje, neomejeno v zakramentu krsta in pokore, zaupamo vate!
  Božje usmiljenje, neizmerno v zakramentu evharistije in duhovništva, zaupamo vate!

 54. Jasna says:

  Prosim za molitev da bi bilo s hčerko in njenim fantom vse vredu, da bi se javila in srečno vrnila domov. Vsemogočni Milostni Bog, Presveta Devica Marija, Sveti Jožef varujejo mi hči
  Da bi le bilo vse dobro.
  Hvala, Jasna

 55. Sija says:

  Priporočam se v skupno molitev, da bi jutri (sobota), na srečanju potekalo vse dobro, brez vsakršnih sporov. Želim si, da bi stopila korak k spravi; jaz in partner.

  • Janez says:

   Gospod Bog prosim pomagaj Njej in Meni, da rešiva najin zakon
   Kar je Bog na Zemlji zvezal, naj Človek ne razveže. Več strpnosti in razumevanja pomeni, da ne vztrajamo na okopih, kdo ima ali nima prav, ampak, da potrpi in strpno sprejme različnost med značajema in spoloma, ki se kasneje pokaže v zakonu. Bog je tam, kjer je razumevanje in medsebojna ljubezen ter toplo družinsko vzdušje, ki ga naredijo vsi v družini.Kjer se kregajo in vpijejo ter so medsebojno sprti pa Ni Njega. On tiho pride nazaj takrat, ko se imajo ljudje spet radi in se razumejo. To je takrat, ko so duše umirjene in srca polna veselja in dobrote. Takrat je tako, da Jezusa lahko povabimo v očiščeno in snažno Dušo, ker je za Njegov prihod vse potrebno postorjeno. Za dober zakon pa sta potrebna oba zakonca, ki se v odnosih trudita in molita Boga, da jima pri tem pomaga. Več se je treba pogovarjati in se poslušati, da se bolje razumemo in slišimo. Da se napolni čustvena banka z dobrimi deli in strpnostjo, ki jo polnita tako mož in žena. Ni krize v zakonu, toje le preizkus naše trdnosti in volje, da ostanemo skupaj. Kjer je volja pa je tudi pot, ki jo je ob poroki v Cerkvi blagoslovil On, ki je zakon moža in žene tudi zvezal. Amen. Janez

   Gospod prosim prenovi Nas in preženi iz naših človeških Src: našo nemoč, duhovno žalost, depresijo, črno temo, zmedenost, našo nagnjenost k plehkim in nepomembnim materialnim stvarem in skrbem, breizhodno nezaupanje glede izhoda iz raznih težav in problemov, mlačnost, čemernost, občutek zapuščenosti, prepirljivost in razdražljivost do drugih ter odtujenost od Tebe Oče, ki si Ljubezen in Luč Sveta. Pomagaj nam, da se bomo imeli radi in živeli kot Tvoji Otroci po Evangeliju, da bomo bolj optimistični in da bmo bolj Verjeli Vate in Ti Zaupali Gospod. Pomagaj nam prosim, da bomo skupaj s Teboj rešili probleme in težave v našem življenju, v naših družinah, v zakonskih zvezah, v naših soseskah in drugih okoljih kjer molimo, delamo, živimo, bivamo in smo.
   Amen. Janez

   Že objavljeno na dodane molitve.

   BVB sestra Sija in upam, da bo Gospod Bog pomagal k spravi in razumevanju. Bog je Ljubite se med seboj.

 56. Kristina says:

  Hvala vsem za molitve. Rada bi vase misljenje o neokatehumenski poti.
  Sv. Faustina Kowalski prosi za nas

 57. Dr says:

  Prosim za molitev, da bi se v naši družini uredili medsebojni odnosi, da bi se med seboj imeli radi in se spoštovali.
  Prosim tudi za blagoslov in molitev da bi bilo leto 2020 uspešno, zdravo in ljubezni polno.

  O, dete Božje, ki si prišlo za nas na svet – blagoslovi mene, mojo družino in vse dobre ljudi.

  Molitvi se pridružujem tudi sam.

  • Janez says:

   Gospod prosim prenovi Nas in preženi iz naših človeških Src: našo nemoč, duhovno žalost, depresijo, črno temo, zmedenost, našo nagnjenost k plehkim in nepomembnim materialnim stvarem in skrbem, breizhodno nezaupanje glede izhoda iz raznih težav in problemov, mlačnost, čemernost, občutek zapuščenosti, prepirljivost in razdražljivost do drugih ter odtujenost od Tebe Oče, ki si Ljubezen in Luč Sveta. Pomagaj nam, da se bomo imeli radi in živeli kot Tvoji Otroci po Evangeliju, da bomo bolj optimistični in da bmo bolj Verjeli Vate in Ti Zaupali Gospod. Pomagaj nam prosim, da bomo skupaj s Teboj rešili probleme in težave v našem življenju, v naših družinah, v zakonskih zvezah, v naših soseskah in drugih okoljih kjer molimo, delamo, živimo, bivamo in smo.
   Amen. Janez
   Že objavljeno na dodane molitve.

   Hvaležnost in ljubezen sta si zelo blizu, sta tesno povezani. Tako smo na najgloblji način poklicani ljubiti Boga in ljubiti druge. Hvaležnost to omogoča. Hvaležnost vodi k ljubezni in ker je Bog ljubezen, nas hvaležnost na najgloblji ravni vodi k Bogu. Za dbre medsebojne odnose pa se moramo potruiti vsi v družini. Velja princip: kar sejemo to žanjemo npr. sejali smo ljubezen želi bimo ljubezen; sejali smo pomi, želi bomo medsebojno pomoč; sejali smo veselje, želi bomo veselje. Bog pa je tam, kjer se imajo ljudje radi, saj je Ljubezen.

 58. Miro says:

  JEZUSU JE NAJLJUBŠI TISTI, KI TRDNO VERUJE V NJEGOVO DOBROTO IN MU POPOLNOMA ZAUPA!

  Nekoč je Usmiljeni Jezus takole dejal sveti Favstini Kowalski: »Zakaj se bojiš in drhtiš, saj si z menoj povezana? Ni mi všeč oseba, ki se prepušča praznim strahovom. Kdo se te sme dotakniti, če si z menoj? Najljubša mi je oseba, ki trdno veruje v mojo dobroto in mi popolnoma zaupa. Podarjam ji svoje zaupanje in ji dajem vse, za kar me prosi (Dnevnik, št. 453).

  http://www.sticna.com/Dnevnik_Svete_Favstine_Kowalske.pdf

  Včasih smo v molitvah morda kar preveč gostobesedni, pozabljamo pa na bistveno: JEZUS, ZAUPAM VATE! Ne gre le za duhovno misel oz. besedo, temveč za poglobljeno notranjo držo, za poglobljen osebni odnos z našim Odrešenikom, ki nam prihaja nasproti z Božjim usmiljenjem. Ob tretji uri popoldan, ob veliki uri usmiljenja za ves svet, se v molitvi vsaj ene desetke rožnega venca Božjega usmiljenja spominjajmo Jezusovega prebridkega trpljenja na križu, prestanega in darovanega za naše odrešenje. Molimo pa tudi za spreobrnjenje grešnikov doma in po svetu, pa tudi za naše spreobrnjenje, tako moje kot tvoje, ker smo vsi zelo potrebni nenehnega spreobračanja od krivičnega življenja v grehu k pravičnemu življenju v Bogu, ki je LJUBEZEN!

  Božjemu usmiljenju v imenu Jezusovega prebridkega trpljenja priporočimo osebe in zadeve, o katerih na tej spletni strani pišejo: Sofija (za spravo); Boštjan (prošnja za molitev za ženo); Ida (za božjo pomoč v težki preizkušnji); KRISTINA (za moža in sina, za zdravje sorodnice, za razsvetljenje v luči Svetega Duha); Administrator (za prijatelja M. A.); Keti (za božjo pomoč pri delu); Rebeka (za službo); Marija (za ozdravljenje sestre); Viki (za razjasnitev zadeve); Vesna (za rešitev stanovanjske stiske); Žametna vrtnica (za fanta, zdravje, ljubezen, starše); Simon (za družino, zdravje, božji blagoslov v poslu); Dušanka (za uspešen izid pri obravnavi konec meseca); Viki (za spoznanje v luči Svetega Duha, za zdravje bližnjih); Andreja (prošnja za razsvetljenje v luči Svetega Duha) ter še mnoge druge prošnje prošnje prosilcev milosti na na tej spletni strani. Zgodi se presveta Božja volja!

  Božje usmiljenje, nedoumljiva skrivnost Presvete Trojice, zaupamo vate!
  Božje usmiljenje, ki se na nas izlivaš iz Kristusovih ran, zaupamo vate!
  Božje usmiljenje, tolažba in blagor vsem, ki so skesanega srca, zaupamo vate!

 59. Kristina says:

  Hvala za vse molitve. Hvala Gospodu za vse in vsakogar. Danes sem zacela brati knjigo Blagoslovi in prekletstvo in sem se ze kar zamislila nekaj stvari tudi vrgla. Sploh kar je od bioenergrtikov prinesel tast. Ne upam pa se tega vrec v skupnih prostorih. To so neki usmerjevalci, ki naj bi energijo ki ni vredu umerjali ven. Hvala vam za vse bratje in sestre, naj nase molitve orideji di Gospoda. Sv. Faustina Kowalska prosi za nas

  • hvala says:

   Ga. Kristina!
   Lepo, da ste pričela brati knjigo. Čudovita knjiga za življenje, kot je svetoval tudi g. Miro. V tej knjigi odkrijemo stvari, ki so nam nepoznane. Jaz sem jo prebrala že tretjič in za vsakič odkrijem nekaj novega, ko se mi misel ustavi na določenem stavku, kot v Svetem Pismu.
   Prosite Svetega Duha, da vam pokaže predmete, karte, nalepke, okraske itd….ki jih morate obvezno odstraniti, najbolje sežgati.
   Določeni predmeti, ki niso v skladu z Jezusovim naukom, jih je potrebno odstraniti.
   Le pogumno in večkrat preberite to knjigo, da se konteksti vtisnejo v spomin, da lahko pravilno živimo.
   Vse dobro.

  • Janez says:

   Gospod prosim prenovi Nas in preženi iz naših človeških Src: našo nemoč, duhovno žalost, depresijo, črno temo, zmedenost, našo nagnjenost k plehkim in nepomembnim materialnim stvarem in skrbem, breizhodno nezaupanje glede izhoda iz raznih težav in problemov, mlačnost, čemernost, občutek zapuščenosti, prepirljivost in razdražljivost do drugih ter odtujenost od Tebe Oče, ki si Ljubezen in Luč Sveta. Pomagaj nam, da se bomo imeli radi in živeli kot Tvoji Otroci po Evangeliju, da bomo bolj optimistični in da bmo bolj Verjeli Vate in Ti Zaupali Gospod. Pomagaj nam prosim, da bomo skupaj s Teboj rešili probleme in težave v našem življenju, v naših družinah, v zakonskih zvezah, v naših soseskah in drugih okoljih kjer molimo, delamo, živimo, bivamo in smo. Pomagaj nam, da bomo hodili za Jezusom in Spolnjevali Božjo Voljo, ne glede na vse težave in zapreke n poti. Daj nam Vero in Moč, da bomo vztrajali in Ti bili vedno v Slavo in v Veselje Jezus. Janez

 60. Sija says:

  Dragi moji, prosim Vas, da v skupno molitev vtkete tudi mojo prošnjo, da bi med menoj in izgubljeno ljubeznijo posijal žarek upanja in bi prišlo do sprave.
  Gospod Miro, ponovno Vam iskrena hvala za Vašo čudovito molitev, z veseljem Vas berem in Vam želim, da Vsemogočni usliši Vaše prošnje.
  V svojih molitvah mislim na vas, Viki, Janez, Miro, Boštjan, Miro, Dušanka, Jasna, Administrator, Keti, Kristina, KRISTINA, Prosim SI, Rebeka, Marija, Irena, Ida, Sofija,… molim da Gospod usliši vaše prošnje in molitve.

  »Za zdaj pa ostanejo vera, upanje, ljubezen, to troje.
  In največja od teh je ljubezen.« (1 Kor 13,13)

  Mir in vse dobro.
  Sija

  • Janez says:

   BITI KAKOR TI GOSPOD JEZUS
   Ti Bog, sonce sveta,
   rad bi bil kakor Ti,
   usmiljen in pravičen,
   nežen in močan,
   poln naklonjenosti in Resnice,
   poln ljubezni in prizanašanja.
   Zato Te prosim,
   zasveti v mojih očeh,
   razlij se čez moje ustnice,
   pokaži se v mojih dejanjih,
   zrcali se v mojih mislih,
   prikaži se v vsem mojem bitju.
   Naj bom danes sonce,
   v katerem Ti vzhajaš čez ves svet.

   NAJVEČJI V MAJHNIH STVAREH
   Ti Bog,
   Ti si največji v popolnoma majhnih stvareh,
   zato Te prosim v jutru novega dne.
   Naj Te spoznam
   v roki, v mojem naročju in v vsem, kar bom danes delal.
   V Tihoti, ki je okrog mene, in v vsem, kar je napolnjeno z njo.
   V stolu, na katerem sedim in v tem, kar mi daje oporo.
   Naj Te iščem, v ljudeh, ki me danes srečajo.
   v otroku, ki kriči, v materi ki pričakuje,
   v osivelem starčku, v vsakem človeku.
   Sedaj, takoj potem in tudi danes pozno proti večeru.
   Naj Te občudujem v glasu, ki prihaja iz radijskega sprejemnika
   In me povezuje s svetom, v nebu, ki se razprostira nad menoj
   in se vedno znova spreminja.
   V čebeli, ki leta od sveta do sveta,
   v drevesu, ki stoji osamljeno na hribu,
   v večnem sem ter tja, v vsem kar se dogaja,
   v vsem kar se giblje, v vsem kar biva.
   Naj bom orodje za mir, katerega svet ne more dati,
   za življenje in Božje Odrešenje, ki prenese in premaga smrt,
   za pravičnost, katere smo lačni in žejni,
   za deželo, v kateri ima vsak prostor in mesto,
   za prihodnost, po kateri hrepenimo,
   za vse Bog, kar načrtuješ za nas in za naš svet.

   Molitve kapucin dr. Anton Rottzeter: Bog, ki mi daje dihati:

   Draga sestra Sija hvala lepa vam za molitve in vso Ljubeznivo pozitivno energijo nam molilcem in kristjanom. Kristjani imamo ogromno razlogov za Upanje in Veselje, saj imamo Jezusa Učenika in Odrešenika. Vera gore premika. BVB. Janez

   Molitve naj bodo predvsem zahvala Bogu za vse, Vera v Boga in prošnja Bogu za Njegovo pomoč in usmiljenje. Spoznati pa moramo obenem tudi Božjo Voljo in ne Omejevati Boga tako, da v nas neomejeno deluje tako, da bo lahko delal čudeže v našem življenju, saj Verujemo v Jezusa.
   Praesertim orationis sit omnibus gratias agens Deo, credendi in Deum et orat Deum pro eo adjuvari et misericordiae. Et non esse simul, nec voluntatem Dei et limit Deus infinitus est nobis in opera, et mirabilia in animabus nostris opus esse potest, quod in Iesu.

  • Janez says:

   Mag. Boštjan Hari je nedavno izdal tudi knjigo “Božja ljubezen odpušča in ozdravlja”.

 61. Boštjan says:

  Prosim za pomoč v molitvi za mojo ženo, da bi uvidela, katera je prava pot in se vrnila nanjo.

  • Janez says:

   Gospod Bog prosim daj mi Božji Mir in milostno me Vodi in Poduči, kaj naj naredim, da se bo žena vrnila nazaj. Pogrešam jo in kesam se vsega kar sem narobe naredil. Žal mi je Gospod. Bog prosim nauči me razumeti, odpustiti, ljubiti in sprejemati različnost značajev ljudi, da bova z ženo lahko živela v toplem in ljubeznivem okolju družine, strpno in premagovala sebičnost in svoj prav ter si odpuščala in pomagala k zakonskem sožitju iz Ljubezni, Tovarištva in Dobrote. Gospod Ti sam si Ljubezen, Dobrota, Usmiljenje, Odrešitelj ki odpušča nae grehe znova in znova in nam daje vsakič ponovno možnost za nov začetek. da gremo po Poti Odrešenja k tebi, ki si neskončno Dober in Usmiljen. Ljubim in pogrešam svojo ženo, daj prosim dabom mogel reči: “Ljubim mojo drago Ženo, ljubim j ker si mi jo Ti dal Nebeški Oče v zakon, da bova živela skupaj in se imela rada v dobrem in slabem. Ljubim jo, ker sva po poroki postala eno telo; ljubim jo, ker je dobra in skrbna ter potrpežljiva, ker mi daruje in razkriva svet Božjih in krščanskih vrednot, ki jih potrebujem. Ljubim svojo ženo, ker Verujem v Tebe, ki si moj najboljši Oče in Ljubezen. Prosim pomagaj mi, da bova z ženo spet živela skupaj in se ljubila, kajti rekel si, kar sem Jaz združil, naj Človek ne razdira. Daj mi proim Moč in Milost, da se bom spremeni tudi sam tako, da me bo žena sprejela in ljubila ter se vrnila k meni. Daj mi prosim upanje in vztrajnost na tej poti, da se spovem vseh grehov in prosim za odpuščanje za vse, kar sem narobe in slabega naredil v zakonu, z obljubo Bogu in sebi ter ženi, da bom vse kar sem narobe storil, z voljo in ljubeznijo popravil in izboljšal. Bog pomagaj mi prosim, da ne omagam amak, da bom vztrajal na Poti ki vodi k tebi Jezus Odrešenik. Amen.

   Boštjan molite in prosite Boga za Božje Vodstvo in poduk, kaj naj naredite. Naredite tudi dejanja sprave, dobrih del, skesanosti in volje za spremembo ter predrugačenje vsega, kar je šlo narobe. Prenesite obenem vse skrbi na Boga in ga prosite za pomoč ter zaživite v Veri v Jezusa osvobojeni bremen in skrbi. Predvsem, pa se boste morali spremeniti in prositi za odpuščanje ženo in sebe. In narediti še marsikaj drugega, da boste skesano izkazali, da ženo ljubite in jo sprejemate nazaj k sebi. Nekajkrat sem vam to napisal, pa ni zaleglo, ker vztrajate v svojem prav. Odmaknite se duhovno na distanco in poglejte kaj in kako je bilo prav in narobe v zakonu! Pošteno in iskreno ter molite Boga. Kjer sta dva tam je strpnost, razumevanje, sprejemanje različnosti iz Ljubezni, ki je temelj zakona. Nihče drug ne bo tega naredil le vi z Božjo Pomočjo! Ne mislite, da imate vse samo vi prav! Oba imata skupaj z ženo vse prav! Delati morate tudi na sebi ali pa poiskati pomoč duhovnega terapevta, da vam bo špomagak ri tem, če ne zmorete vztrajati. Naj vas Bog blagoslovi. Janez

   • Janez says:

    Mag. Boštjan Hari je nedavno izdal tudi knjigo “Božja ljubezen odpušča in ozdravlja”. Preberite jo.

   • Boštjan says:

    Hvala vam Janez za vaše nasvete. Tudi z vašo pomočjo se zavedam se svojega egoizma in svojih napak. tudi sam bom molil za vas.

    • Janez says:

     Tu je predlagana molitev, ki jo lahko pogosto uporabimo za vodstvo Svetega Duha:
     »Dragi Oče, potrebujem Te.
     Priznam, da sem vodil svoje življenje po svoje in sem s tem grešil zoper Tebe.
     Hvala Ti, da mi odpuščaš grehe po Kristusovi žrtvi na križu zame.
     Zdaj povabim Kristusa, da ponovno zavzame svoje mesto mojem življenju.
     Napolni me s tvojim Svetim Duhom, kot si obljubil,
     da bom napolnjen in – kot praviš – v Tvoji besedi, da boš to storil,
     če bom vprašal in prosil v veri.
     To molim zdaj v imenu Jezusa.
     Kot izraz moje vere se Ti zahvaljujem,
     da vodiš moje življenje in me napolnjuješ s Svetim Duhom.«

     Gospod prosim pošlji našemu bratu Boštjanu spodbudo in Božje Vodstvo, da bo vedel, kaj naj stori. Pomagaj mu, da bo prav ravnal in se prav odločil na razpotjih Življenja. Pomagaj mu prosim, da se bo ves prepustil Tvoji Božji Volji in se prenovil kot človek in kristjan, da bo v Veselje in Slavo Tebi Gospod. Ti veš Jezus česa potrebuje, še preden te bo karkoli prosil. Daj mu Upanje in radost da bo vztrajal prosim. Daj mu Moč in Milost, da bo odslej vedno hodil po Tvoji Poti Odrešenja Jezus, da bo dober Človek in Dober Kristjan. Amen. BVB. Janez

    • Janez says:

     Če pogledamo nekoliko globlje, bomo videli, da je greh v bistvu sebičnost. Iz te sebičnosti, ki je na dnu slehernega greha nas je Kristus v korenini že osvobodil, in sicer z junaško, naravnost neumljivo, brezpogojno ljubeznijo. Pridružiti se je treba Kristusu v skrivnosti njegove ljubezni in delati za to, da bi ta ljubezen zavladala v vseh naših življenjskih položajih in odnosih, pri nas samih in v našem okolju. V Bogu premoremo vse, ki nam daje Moč, Upanje, Ljubezen in Odrešenje. Da se spovemo in začnemo Življenje Znova kot novi Ljudje in Prenovljeni Kristjani. Amen.

 62. Sofija says:

  Prosim za molitve za sina in ozje sorodnike.

 63. Mitja says:

  Dragi Jezus prosim te pomagaj dekletom ki imajo bolezni npr. rak na dojki odstrani še posebej za mlade in starejše.

 64. Miro says:

  VSAKA ODREŠILNA IN POSVEČUJOČA MILOST IZVIRA IZ STUDENCA BOŽJEGA USMILJENJA!

  Besede življenja, ki jih je USMILJENI JEZUS zaupal sv. Favstini Kowalski, namenjene pa so tudi nam:
  »Kako zelo hrepenim po zveličanju duš. Moja najljubša zaupnica, zapiši, da želim svoje Božje življenje
  prelivati v človeške duše in jih posvetiti, da bi hotele sprejeti mojo milost. Največji grešniki bi dosegli
  veliko svetost, če bi le zaupali mojemu usmiljenju. Moja notranjost je prenapolnjena z usmiljenjem in
  se razliva na vse stvarstvo. Moja radost je delovati v človeški duši, jo napolnjevati s svojim usmiljenjem
  in jo opravičiti. Moje kraljestvo na zemlji je moje življenje v človekovi duši. Napiši, moja zaupnica, da
  sem jaz sam neposredni voditelj duš, posredno pa jih vodim po duhovniku in vsako vodim do svetosti,
  po poti, ki jo poznam samo jaz (Dnevnik sv. Favstine Kowalske, št. 1784).

  http://www.sticna.com/Dnevnik_Svete_Favstine_Kowalske.pdf

  Slavimo Gospoda, zahvaljujmo se mu in ga prosimo: Slava tebi, Jezus, Ti si veličastvo Božjega usmiljenja, ki se razliva na ves svet! Hvala Ti, ker nas nenehno vabiš k svojemu Presvetemu Srcu – studencu Božjega usmiljenja. Ponižno Te prosimo, pomagaj nam, da bomo čim bolj odprli srca Tebi in tvojemu odrešenjskemu delovanju, tako v osebnih kot skupnih molitvah, pri srečevanju s Teboj pri sv. spovedi, pri obhajanju sv. Evharistije, s pomočjo drugih svetih zakramentov. Naj nas Božja milost tako razvname, da bomo prejeto Božje usmiljenje z veseljem podarjali bližnjim in s tem resnično pričevali, da je naša vera živa!

  V duhu kar največjega zaupanja k studencu Božjega usmiljenja pospremimo vse osebe in prošnje, navedene v zapisih pod: Ida (za božjo pomoč v težki preizkušnji); KRISTINA (za moža in sina, za zdravje sorodnice, za razsvetljenje v luči Svetega Duha); Prosim SI (za božji blagoslov v družinah); Administrator (za prijatelja M. A.); Keti (za božjo pomoč pri delu); Rebeka (za službo); Marija (za ozdravljenje sestre); Irena (da bi hodila za Gospodom, prav tako tudi bližnji in molivci); Dušanka (da bi se na slikanju pokazal vzrok njenih bolečin); Boštjan (za tastovo ozdravljenje, za vodstvo Svetega Duha); janez (za zdravje in srečo v novem letu); Viki (za razjasnitev zadeve); Sija (da bi v njeno življenje posvetil žarek Božjega usmiljenja, za zdravje očeta); Vesna (za rešitev stanovanjske stiske) … Zgodi se presveta Božja volja!

  Božje usmiljenje, ki se na nas izlivaš iz Kristusovih ran, zaupamo vate!
  Božje usmiljenje, navzoče v postavitvi in delitvi svetih zakramentov, zaupamo vate!
  Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, zaupamo vate!

 65. ida says:

  Prosim,za Božjo pomoč v težki preizkušnji z zdravjem,mati Marija ogrni nas s plaščem svojega usmiljenja.
  Božje usmiljenje,studenec bolnim in trpečim,Vate zaupamo!
  Božje usmiljenje,ki nas napolnjuješ z milostjo,Vate zaupamo!

  • Janez says:

   GOSPOD JEZUS, USMILJENI IN SOČUTNI ODREŠENIK SVETA POMAGAJ IN OZDRAVI NAŠO SESTRO IDO
   Ti si Luč, ki je zasijala v Svet in v našo temo, ti si usmiljeni Samarijan, ki se sklanja nad našimi ranami, boleznimi in bolečinami in pomaga bolnim in trpečim.
   Na svet si prišel zaradi bolnih in trpečih, saj zdravnika ne rabijo zdravi. Tvoje srce je sočutno za vso bedo ljudi, ki jih srečuješ in vidiš v življenju.
   Ti ne zavrneš prav nikogar, ko prihajamo predte s prošnjami in molitvami za ozdravitev in pomoč.
   Dotikaš se obolelih, jezika nemih in gluhonemih ter ušes teh, ki so gluhi in jih zdraviš ter pomagaš, ko te prosimo.
   Jezus Ti si neskončna dobrota, ki ne pozna nobene nevoščljivosti in hudobije,
   temveč si poln usmiljenja, dobrote in strpnosti do vseh ljudi.
   Imaš Dobrotno Srce, ki mu je tuja vsaka sebičnost,
   ki pozablja in odpušča vse naše grehe in krivice in je vedno odprto, nežno in obzirno do vseh, ki ga ljubijo
   in ki pomaga bolnim in trpečim k ozdravitvi.
   Gospod Jezus prosim Te, pozdravi našo sestro Ido v Kristusu.
   Reci le svojo Besedo in nakloni svojo milost, da se zgodi čudež ozdravitve nje, kar si kot bolnik,
   ki je resno zbolela, iskreno želi.
   Pomagaj prosim vsem zdravnikom, da bodo postavili pravilno diagnozo in jo pravilno ter uspešno zdravili.
   Prosim pomagaj ji, da bo terapija zdravljenja njene bolezni učinkovita ter uspešna in da jo bodo vsi zdravniki pravilno in učinkovito zdravili in ozdravili.
   Gospod, Ti si svetlo, toplo Sonce Očetove Ljubezni,
   ti si naše Večno Upanje naše Sreče in Odrešenja.
   Jezus Ti si Ogenj plameneče ljubezni vseh nas, ki te goreče prosimo in iščemo.
   Jezusova Milost in Dobrota naj bo naša Moč.
   Naj bo Gospod vedno med nami kot tista trdna vez Miru, Edinosti in Ljubezni, ki vodi po Poti Odrešenja k Njemu.
   Že objavljena molitev.

   Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, Vate zaupamo.
   Božje usmiljenje, tolažba in blagor vsem, ki so skesanega srca, Vate zaupamo.
   Božje usmiljenje, upanje tistim, ki obupavajo, Vate zaupamo.
   Božje usmiljenje, ki vedno in povsod spremljaš vse ljudi, Vate zaupamo.
   Božje usmiljenje, ki nas napolnjuješ z milostjo, Vate zaupamo.

   Hvala Gospod. BVB. Janez

 66. KRISTINA says:

  Prosim za molitev za mojega sina in moža da bi našla pot med sabo, da bi začutila, da nista sama in da njuna volja ni volja našega Očeta. Prosim za njuno ponižnost, ljubezen, odprtost Bogu, razumevanje, Prosim pridi sv.Duh. Samo ti veš Gospod kaj se dogaja v mojem srcu, v mojih mislih,. Prosim sv. Duh razsvetli me .
  Sv. Faustina Kowalska prosi za nas
  Božje usmiljenje zaupam vate

  • Janez says:

   MARTIN NAČIN (Lk, 10, 40)
   Marta pa si je dala veliko opraviti s postrežbo. Rekla je Jezusu: »Gospod, ti ni mar, da me je sestra Marija pustila samo streči?. Reci ji naj mi pomaga.« Gospod ji odgovori: »Marta, Marta, mnogo stvari Te skrbi in vznemirja, a le eno je potrebno«.

   Martin način, to je način, kako nesebično služiti ljudem na svetu.
   Poskrbeti, da bodo vsak dan vsi njeni dobili, kar potrebujejo:
   da bo v službi delala in zaslužila za potrebe svoje družine,
   da bo lahko kupila vse, kar potrebuje zase in za svojo družino in svojce,
   da bo rada skuhala tisto, kar vsi njeni lačni radi jedo,
   da bo pohitela, da bo vse skuhano in nared za jed lačni družini ob pravem času,
   vešče poskrbela, da se nič na štedilniku ne prismodi in zažge,
   pazila, da je jed dovolj skuhana ali pečena ter začinjena, soljena in okusna.
   To je, ko na Martin način neumorno in z veseljem ter nesebično delaš in služiš drugim.

   Martin način, to je Ljubezen na tisoč načinov,
   pomeni postreči svojcem in drugim, pospraviti, splakniti, pobrisati prah,
   oprati, zlikati, zakrpati, očistiti stanovanje in okna,
   skrbeti za moža, otroke in svojce
   in zadnja leči in prva vstati, da vse vedno in takoj brez pritožb naredi in postori.
   To so opravki skrbne in dobre Marte, o katerih ne poročajo časopisi in televizija,
   ki ne obveščajo okolice in sveta;
   nujni so, da imajo njeni v družini vse skuhano in pospravljeno ter urejeno za dobro počutje.
   To je, ko na Martin način neumorno in z veseljem ter nesebično delaš in služiš drugim.

   Martin način, to je ljubezen, ki pozorno spremlja vsak gib, smehljaj, vprašanje, željo.
   Martin način je tudi tista ljubezen, ki potrpežljivo posluša, mirno vztraja , čuječe pazi z dobro voljo ter z napornim trudom in potrpežljivostjo, ter nikoli ne pokaže:
   da bi jo pograbila jeza zaradi preobremenjenosti,
   da ne bi izrekla komu osorne ali pikre besede,
   da ne bi kdaj in kaj potožila,
   da ne bi trmasto vztrajala pri svojem,
   da ne bi zahtevala pravice samo zase in prenehala z delom.
   Ne nasprotno, Martin način je v tem, da pomaga in druge osrečuje,
   da prihiti in neopazno vse tiho obrne v dobro in naredi tako, kakor je prav.
   Martin način je tudi tista tiha skrb, dobrota in ljubezen, ki je nihče ne vidi,
   ki smo je vsi navajeni in ki se nam zdi vsem običajna, normalna in samoumevna.
   To je, ko na Martin način neumorno in z veseljem ter nesebično delaš in služiš drugim.
   Nikoli pa ne smemo pozabiti na Boga, ki mu služimo tako, da molimo in ga slavimo tako,
   da ljubimo bližnje, jim pomagamo in jim nesebično služimo tako, kot nas je učil Jezus.

   Delno dopolnjeno Prihajam k Tebi, molitve in premišljevanja, kapucini 1995. Že objavljeno.

   Prav je, da verujemo in molimo, prav je tudi, da pridno delamo, služimo in osrečujemo druge. In da se kdaj tudi zahvalimo za vse tistim, ki nam marsikaj vedno tako samoumevno dobrega naredijo ali nam pomagajo. Mnogi delajo na Martin način in slavijo Boga z služenjem drugim. Bodimo Bogu hvaležni. Igralec Čušin pravi: “Postaviti Boga na prvo mesto ne pomeni zgolj obesiti križe na steno, imeti rožne vence okoli vratu, obiskovati nedeljsko mašo in se javno opredeliti za kristjana. Pomeni postaviti Boga za temelj življenja. Graditi na njem svoje življenje. ”

   To pa pomeni tudi, da moramo živeti po Božjem nauku in Evangeliju. Pomeni, da moramo hoditi strmo in naporno ter ozko Pot, ki vodi k Njemu in služiti drugim z dobroto in dobrimi deli. Modreci pravijo, da je lažje govoriti o tej Poti, kot hoditi sam po njej. Brez molitve, truda in odrekanja pa ni uspeha nikjer. Ora et labora ali moli in delaj in prosi Jezusa vodstva in Božjega blagoslova. Bog bo uslišal prošnje in molitve tistih, ki se trudijo pomagati in delati dobra dela za druge kot misionarji ljubezni ali apostoli Božje Besede, ki molijo in delajo dobro. Naj bo naša krščanska vera poleg prošenj in molitev k Bogu tudi konkretno vgrajena in vpeta v naše delo in življenje. Vera, molitev in maša ter Spolnjevanje Božje Volje naj se nadaljujejo v našem Življenju. Gospa Kristina ne glede na vse, bodite dobri še naprej. Bog vse vidi in vse ve in vse delajte kot dobra in ljubeča žena in mati v Božjo Slavo. Bog bi poplačal vašo Dobroto! Bog poreče namreč: dejanj Ljubezni ne praznih besed ali Acta non Verba! Janez

 67. Janez says:

  GOSPOD JEZUS, USMILJENI IN SOČUTNI ODREŠENIK SVETA POMAGAJ IN OZDRAVI NAŠO EVGENIJO
  Ti si Luč, ki je zasijala v Svet in v našo temo, ti si usmiljeni Samarijan, ki se sklanja nad našimi ranami, boleznimi in bolečinami in pomaga bolnim in trpečim. Na svet si prišel zaradi bolnih in trpečih, saj zdravnika ne rabijo zdravi. Tvoje srce je sočutno za vso bedo ljudi, ki jih srečuješ in vidiš v življenju.
  Ti ne zavrneš prav nikogar, ko prihajamo predte s prošnjami za ozdravitev in pomoč.
  Dotikaš se obolelih, jezika nemih in gluhonemih ter ušes teh, ki so gluhi in jih zdraviš ter pomagaš, ko te prosimo. Jezus Ti si neskončna dobrota, ki ne pozna nobene nevoščljivosti in hudobije,
  temveč si poln usmiljenja, dobrote in strpnosti do vseh ljudi.
  Imaš Dobrotno Srce, ki mu je tuja vsaka sebičnost,
  ki pozablja in odpušča vse naše grehe in krivice in je vedno odprto, nežno in obzirno do vseh, ki ga ljubijo in ki pomaga bolnim in trpečim k ozdravitvi.
  Gospod Jezus prosim Te, pozdravi našo sestro Evgenijo v Kristusu. Reci le svojo Besedo in nakloni svojo milost, da se zgodi čudež ozdravitve nje, kar si kot bolnik, ki je zbolela za krvnim rakom iskreno želi.
  Pomagaj prosim korejskim in drugim zdravnikom, da bodo postavili pravilno diagnozo in jo prav zdravili.
  Prosim pomagaj ji, da bo terapija zdravljenja krvnega raka uspešna in da jo bodo vsi zdravniki pravilno in učinkovito zdravili in ozdravili.
  Gospod, Ti si svetlo, toplo Sonce Očetove Ljubezni,
  ti si naše Večno Upanje naše Sreče in Odrešenja.
  Jezus Ti si Ogenj plameneče ljubezni vseh nas, ki te goreče prosimo in iščemo.
  Jezusova Milost in Dobrota naj bo naša Moč.
  Naj bo Gospod vedno med nami kot tista trdna vez Miru, Edinosti in Ljubezni, ki vodi po Poti Odrešenja k Njemu.

  Dopolnjeno po Prihajam k Tebi, Molitve in premišljevanja, Kapucini 1995. Že objavljeno. Janez

  Gospod Bog prosim Te pomagaj naši sestri v Kristusu Evgeniji, ki je zbolela za krvnim rakom in jo zdravijo korejski zdravniki. Podari Evgeniji in vsem njenim svojcem Milost, Upanje in Moč, da bo vztrajala v zahtevnih ter dolgotrajnih terapijah ter s Tvojo Pomočjo in Milostjo prebolela raka in da bo po uspešnih terapijah Ozdravela. Prosim pomagaj, da bo Evgenija dobro sodelovala s korejskimi zdravniki in upoštevala vsa njihova navodila in zahteve glede terapije in zdravljenja raka. Gospod prosim utrdi Evgeniji in svojcem Upanje na uspešo terapijo in Vero Vate ter v to, da ji boš pomagal in ji Ozdravil raka. Prosim te Gospod navdihni vse korejske in druge zdravnike, da bodo njeno bolezen pravilno ugotovili in pravilno zdravili ter ozdravili. Božje Usmiljenje, Božja Dobrota, Božje Ljubezen, Božja čudežna pomoč in ozdravitev prosim čudežno posreduj in pomagaj naši Evgeniji, da bo ozdravela. V tebe Verjemo in Zaupamo Gospod, ki si mnoge bolne na Zemlj čudežno Ozdravil. Po Kristusu našem Gospodu, ki Živiš in Kraljuješ Vekomaj. Hvala Gospod. Ljubim te. Amen. Janez

  Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, Vate zaupamo.
  Božje usmiljenje, tolažba in blagor vsem, ki so skesanega srca, Vate zaupamo.
  Božje usmiljenje, upanje tistim, ki obupavajo, Vate zaupamo.
  Božje usmiljenje, ki vedno in povsod spremljaš vse ljudi, Vate zaupamo.
  Božje usmiljenje, ki nas napolnjuješ z milostjo, Vate zaupamo.

 68. Irena says:

  Gospod, pomagaj mi hoditi za teboj, biti tvoja učenka. Te milosti te prosim tudi za vse druge, zlasti za moje bližnje in vse molivce na molitev.net.

  • Janez says:

   Tako je Bog dober do mene in do vseh ljudi
   Tako je Bog dober do mene in do vseh ljudi na Zemlji.
   Spreobrnjenega človeka in grešnika sprejme k Sebi brez graje in pripomb ter vprašanj zakaj.
   Tako je Bog velik: nihče ne more doumeti Njegovega Veličastva in Veličine ter Milosti do nas.
   Tako je Bog Širokosrčen in Odpustljiv: Nikogar ne graja in ne sili k ničemur, le k Sebi ga vabi nazaj.
   Tako je Bog zvest: Nikogar ne pušča samega v težavah in problemih; ko človek uredi življenje in počisti domovanje svoje duše ter Očeta povabi k sebi, On pride k njemu.
   Tako je Bog zanesljiv in Ljubeč, saj čaka vse izgubljene Otroke, ki so zašli, da se vrnejo k Njemu.
   Takšen je Bog v Ljubezni do nas: odpusti nam in sprejme vse, ki se vrnejo k Njemu v Objem, kakor da ga niso z grehi in odhodom po čudnih poteh razočarali.
   Takšen je Bog v veselju do vseh, saj praznuje z vsakomer, ki pride k Njemu.
   Takšen je Bog v Dobroti: nihče tega ne more doumeti, saj Njegova Ljubezen presega naše predstave.
   In kar je prav za Človeške predstave in razumevanje ni nujno tudi prav v Božjih Očeh.
   Kdor se napoti k Bogu, bo moral skozi veliko preizkušenj, trpljenja in vzponov ter padcev;
   Česar ne razumemo, saj so skrivnostna Pota Gospodova.
   Vendar bo Bog vedno v Tvoji Bližini s Teboj;
   in poplačan boš z Odrešenjem in Veseljem pri Njem ob koncu Poti k Njemu, kot ga ni nikjer drugje.

   Prirejeno po Prihajam k Tebi, Molitve in premišljevanja, kapucini 1995. Že objavljeno. Janez

   ČUJ, MARIJA, KLIC SRCA
   Čuj, Marija, klic srca, bodi nam usmiljena! Ti mogočna, sveta Mati, moreš vedno pomagati. Ko nikjer ni več pomôči, si nam zvezda v temni noči. Ne presliši naše prošnje glas, ljuba Mati, reši nas! Glej, otroci Tvoji smo, Tebi vse zaupamo. Ti nam moreš pomagati, o, pokaži, da si naša ljuba, dobra Mati!
   Živa Molitev Skupnosti Krščanskega Življenja.

   Odpri oči, Gospod, mi že sedaj, in upanje mi v srce daj,
   ki lajšalo bo moj korak in dalo mi pogum,
   ko me ovije temna skrb ali žalost plane mi v srce.
   Takrat v soncu bom gledal v svetlobi odrešitve Tvoj ljubljeni Obraz
   in končno videl bom, kako sem ljubljen v odsevu Tvojih oči,
   ki so brez izjem Tvoje Ljubezni odraz, do vseh Nas.
   BVB. Janez

 69. Janez says:

  Gospod Jezus, usmiljeni in sočutni Odrešenik Sveta pomagaj nam

  Ti si Luč, ki je zasijala v Svet in v našo temo, ti si usmiljeni Samarijan, ki se sklanja nad našimi ranami, boleznimi in bolečinami in pomaga bolnim in trpečim. Na svet si prišel zaradi bolnih in trpečih, saj zdravnika ne rabijo zdravi. Tvoje srce je sočutno za vso bedo ljudi, ki jih srečuješ in vidiš v življenju.
  Ti ne zavrneš prav nikogar, ko prihajamo predte s prošnjami za ozdravitev in pomoč.
  Dotikaš se obolelih, jezika nemih in gluhonemih ter ušes teh, ki so gluhi in jih zdraviš ter pomagaš, ko te prosimo. Jezus Ti si neskončna dobrota, ki ne pozna nobene nevoščljivosti in hudobije,
  temveč si poln usmiljenja, dobrote in strpnosti do vseh ljudi.
  Imaš Dobrotno Srce, ki mu je tuja vsaka sebičnost,
  ki pozablja in odpušča vse naše grehe in krivice in je vedno odprto, nežno in obzirno do vseh, ki ga ljubijo in ki pomaga bolnim in trpečim k ozdravitvi.
  Gospod Jezus prosim Te, pozdravi našega brata/sestro v Kristusu. Reci le svojo Besedo in nakloni svojo milost, da se zgodi čudež ozdravitve njega/nje, kar si kot bolnik iskreno želi. Prosim pomagaj mu/ ji da bo ozdravel.
  Gospod, Ti si svetlo, toplo Sonce Očetove Ljubezni,
  ti si naše Večno Upanje naše Sreče in Odrešenja.
  Jezus Ti si Ogenj plameneče ljubezni vseh nas, ki te goreče prosimo in iščemo.
  Jezusova Milost in Dobrota naj bo naša Moč.
  Naj bo Gospod vedno med nami kot tista trdna vez Miru, Edinosti in Ljubezni, ki vodi po Poti Odrešenja k Njemu.

  Prirejeno po Prihajam k Tebi, Molitve in premišljevanja, Kapucini 1995.Že objavljeno. Janez

 70. Marija says:

  Prosim za pomoč v molitvi za mojo sestro, ki je zbolela za rakom. Hvala. Tudi sama molim k Očetu in Sinu in Svetemu Duhu ter Mariji za pomoč vsem trpečim.

  • Janez says:

   Bolečina in trpljenje morata priti v vaše življenje, vendar si zapomnite, da so bolečine, trpljenje in žalost samo Jezusov poljub – znamenje, da ste mu prišli tako blizu, da vas lahko poljubi. Tudi Jezus je trpel za nas na Križu in nas s smrtjo in vstajenjem Odrešil. Zaupajmo Gospodu in Verujmo v Njega. Sveta Mati Terezija.

   Gospod Bog prosim Te pomagaj naši sestri v Kristusu Mariji, ki ji je njena sestra zbolela za rakom in jo zdravijo ali jo bodo zdravili zdravniki. Podari Mariji in Njeni oboleli sestri Milost, Upanje in Moč, da bo vztrajala v zahtevnih ter dolgotrajnih terapijah ter s Tvojo Pomočjo in Milostjo prebolela raka in da bo Ozdravela. Prosim pomagaj, da bo Marijina sestra sodelovala z zdravniki in upoštevala vsa navodila glede terapije in zdravljenja. Gospod prosim utrdi Marijini sestri Upanje in Vero Vate ter v to, da ji boš pomagal in ji Ozdravil raka. Prosim te Gospod navdihni vse zdravnike, da bodo njeno bolezen pravilno ugotovili in pravilno zdravili ter ozdravili. Božje Usmiljenje, Božja Dobrota, Božje Ljubezen, Božja čudežna pomoč in ozdravitev prosim čudežno posreduj in pomagaj Marijini sestri, da bo ozdravela. V tebe Verjemo in Zaupamo Gospod, ki si mnoge bolne na Zemlj čudežno Ozdravil. Po Kristusu našem Gospodu, ki Živiš in Kraljuješ Vekomaj. Hvala Gospod. Ljubim te. Amen. Janez

   Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, Vate zaupamo.
   Božje usmiljenje, tolažba in blagor vsem, ki so skesanega srca, Vate zaupamo.
   Božje usmiljenje, upanje tistim, ki obupavajo, Vate zaupamo.
   Božje usmiljenje, ki vedno in povsod spremljaš vse ljudi, Vate zaupamo.
   Božje usmiljenje, ki nas napolnjuješ z milostjo, Vate zaupamo.

   • Marija says:

    Gospod Janez, iskrena hvala za Vašo molitev, naj Vam Bog in Marija obilno povrneta Vašo dobroto. Iskrena hvala tudi vsem ostalim, ki se pridružujete v molitvah tako za posameznike kot tudi za vse trpeče.

 71. Janez says:

  »Ne boj se, Marija, kajti našla si milost pri Bogu«

  PAPEŽEV NAGOVOR VERNIKOM (odlomek)
  »Kaj ste strahopetni? Kako, da še nimate vere?« (Mr 4,40), je Jezus opomnil učence in tudi nam pomaga razumeti, da ovira za vero pogosto ni dvom, ampak strah. Razločevanje nam pomaga prepoznati te strahove in jih premagati, da se lahko odpremo življenju in se mirno soočimo z izzivi, ki nam prihajajo na pot. V življenju kristjanov strah še posebej ne sme imeti zadnje besede, ampak mora biti priložnost za dejanje vere v Boga in življenje. To pomeni, da verjamemo v temeljno dobroto bivanja, ki nam ga je dal Bog, in zaupamo, da nas bo vodil k srečnemu koncu tudi v življenjskih okoliščinah in nezgodah, ki jih pogosto ne razumemo. Če v sebi gojimo strahove, pa se bomo zapirali vase, se zagradili pred vsem in vsakomur ter ostali kot ohromljeni. Treba je ukrepati! Ne zapirajte se vase! V Svetem pismu se besede »ne boj se« na različne načine ponovijo 365-krat, kot bi nam Gospod želel povedati, naj bomo vse dni v letu osvobojeni strahu. Razločevanje postane nepogrešljivo, ko človek v življenju išče svojo poklicanost.
  Ta zelo pogosto ni nekaj očitnega oziroma ni jasna na prvi pogled, ampak jo spoznavamo postopoma. V tem primeru razločevanje ni toliko posameznikov trud za samoopazovanje, da bi bolje razumel svoj notranji ustroj, kar ga okrepi in s čimer pridobi nekaj ravnovesja. V tem primeru se posameznik lahko okrepi, a še vedno ostaja priklenjen na omejeno obzorje lastnih zmožnosti in stališč. Poklicanost pa je po drugi strani klic od zgoraj in v tem kontekstu razločevanje najprej pomeni odpiranje Njemu, ki nas kliče. Potrebujemo torej molitev v tišini, da bi lahko slišali Božji glas, ki odzvanja v naši vesti. Bog trka na vrata naših src, kot je potrkal na vrata Marijinega srca, in hrepeni po tem, da bi v molitvi sklenil prijateljstvo z nami, da bi nam lahko govoril po Svetem pismu, da bi nam lahko dal milost v zakramentu sprave in bi bil lahko eno z nami v evharistiji.
  Ko Bog nekoga pokliče po imenu, mu razkrije tudi njegovo poklicanost, njegov načrt za svetost in izpolnitev, po katerem človek postane dar za bližnje in po katerem je edinstven. In ko Bog človeku, ki ga kliče, želi razširiti njegovo življenjsko obzorje, mu da novo ime, kot ga je dal Simonu, ki ga je klical »Peter«. Od tu izvira običaj, po katerem nekdo dobi novo ime, ko vstopi v redovno ustanovo, kar nakazuje novo identiteto in poslanstvo. Ker je Božji klic edinstven in oseben, potrebujemo pogum, da bi se lahko ločili od vzorcev prilagajanja, ki pritiskajo na nas, da bi naše življenje v resnici lahko postalo pristen in nenadomestljiv dar Bogu, Cerkvi in vsem ljudem.
  Nenehna navzočnost Božje milosti nas spodbuja, da bi z zaupanjem sprejeli svojo poklicanost, za katero je potrebna goreča vera, ki jo je treba obnavljati iz dneva v dan. Na poti poklicanosti srečujemo križe: to niso le uvodni dvomi, ampak tudi mnoge skušnjave, ki se pojavljajo na poti. Čeprav občutek nezadostnosti spremlja Kristusovega učenca vse do konca, ta pozna tudi moč Božje milosti. Iz gotovosti, da je Božja milost z nami, izvira moč, s pomočjo katere lahko v sedanjem trenutku zberemo pogum, da uresničimo, kar nas Bog prosi tukaj in sedaj, na vseh področjih življenja, da sprejmemo poklicanost, ki nam jo razkriva Bog, da živimo svojo vero, ne da bi jo skrivali ali jo slabili.
  Da, ko se odpremo Božji milosti, nemogoče postane resničnost. »Če je Bog za nas, kdo je zoper nas?« (Rim 8,31). Božja milost se dotika »sedanjega« trenutka vašega življenja, vas »zgrabi« takšne, kakršni ste, z vsemi strahovi in omejitvami, razkriva pa tudi sijajne Božje načrte.
  http://nadskofija-ljubljana.si/laiki/ne-boj-se-marija-kajti-nasla-si-milost-pri-bogu/

  Naj nas gornji odlomek s papeževim nagovorm opogumi, da bomo goreče v Veri vztrajali na Poti k Jezusu in Ljubili Boga in Ljudi in bili tako podobni Jezusu Kristusu. Gospod pomagaj nam in pošlj nam Božji Mir. Acta non Verba. Amen. Janez

 72. Sija says:

  »Bog upanja pa naj vas napolni z vsem veseljem in mirom v verovanju, da bi bili v môči Svetega Duha polni upanja.« (Rim 15,13)

  Spoštovani gospod Miro iskrena hvala, da ste se v svoji molitvi spomnili tudi name. Lep občutek je, ko človek vidi da ni sam in da je še nekje nekdo, ki mu želi vse dobro.
  Molim in se obračam na našega Gospoda, da partnerju pokaže pot do mojega srca….
  Gospod, prav tako te prosim za vse prošnje ki so jih podali ; Viki, Vesna, Janez, Boštjan, Dušanka, Miro, Jasna, Kristina, Kras, Simon in Administrator…..usliši naše prošnje.

  »Bodite drug do drugega dobrosrčni in usmiljeni ter drug drugemu odpuščajte, kakor je tudi vam Bog milostno odpustil v Kristusu.« (Ef 4,32)

 73. Rebeka says:

  Prosim za molitev da dobim službo. Hvala

 74. Prosim Si says:

  Nebeški Oče, v Jezusovem imenu te prosim za Božjo previdnost in usmiljenje, da se med vsemi v družini rodijo in okrepijo zdravi, ljubeči odnosi, spoštovanje do vsakega posameznika in medsebojno sprejemanje in lepa beseda.
  Ljubi Bog po Jezusu Odrešeniku v imenu vseh iz družine izročam hvalo in zahvalo za vse radosti in bridkosti, ki smo jih deležni (v preteklosti, sedanjosti in nam jih boš naklonil v prihodnosti)! Naj nam tako radosti kot bridkosti pomagajo stopati po pravi poti in rasti v veri, upanju in ljubezni ter nas opominjati, da bomo prepoznavali in sprejemali Božjo voljo.

 75. KRISTINA says:

  Prosim za molitev za sorodnico ki je šla danes na kemoterapijo in jutri če uspe, da bo zmožna presaditev. Prosim tudi z molitev, da me sv.Duh razsvetli, da pravilno odločam in izpeljem zadeve.
  Sv. Faustina Kowalska prosi za nas
  Srce Jezusovo usmili se nas
  O kri in voda iz Jezusovega prebodenega srca razsvetli naš razum, naša srca , izlij se na nas uboge reveže.

 76. keti says:

  Ime mi je Keti. Cakam na odgovor rezultata izpita iz norveskega jezika.S tem, bi lahko iskala delo v vrtcu, ki si z vsem srcem zelim opravljati to delo.Da bi bila financno samostojna.

  Hvala za pomoc in molitev.

 77. Boštjan says:

  Vodi moja dejanja skozi današnji dan. Naj me vodi Sveti Duh. Naj ne naredim kaj, kar bi še poslabšalo stvari. Prosim molite zame.

 78. Administrator says:

  Vse vas prosim za pomoč v molitvi/ izročitev pri maši za prijatelja M. A. Lahko ste mi tudi v pomoč z devetnevnico.

  Iskrena hvala in naj vas Bog obilno blagoslovi.

 79. Jasna says:

  Presveta Devica Marija, Vsemogočni Milostni Bog, Sveti Jožef, pomagajte da bi bilo s hčerko in njenim fantom vse vredu in da bi se srečno vrnila domov. Pomagajte tudi, da bi bil partner dober, da prenehal s pitjem alkohola, da bi končno spoznal, da ne dela prav in da me uničuje. Varujte tudi očeta, da bi bil zdrav in bi bil še dolgo med nami, ter pa sestro, ki gre6v Ljubljano na kontrolo, da bi bilo vse dobro.

  Hvala

 80. Miro says:

  USMILJENI JEZUS: »NE BOJ SE!«

  Biblicisti pravijo, da so besede »ne boj se!« v Svetem pismu, Knjigi vseh knjig, zapisane kar 365-krat, torej za vsak dan v letu! Tudi sveti Favstini Kowalski je Usmiljeni Jezus dejal: »Ne boj se, moja hči, jaz sem s teboj!« (Dnevnik, 103).

  Usmiljeni Jezus tudi danes govori iste besede: »Ne boj se, moja hči/moj sin, jaz sem s teboj!« Te kratke, a izjemno, nadvse močne besede življenja (izreka jih sam Odrešenik Jezus Kristus!) so namenjene tudi preizkušanim sestram in bratom na tej spletni strani, glej prošnje pod – Dušanka (da bi se na slikanju pokazal vzrok njenih bolečin); Boštjan (za tastovo ozdravljenje); janez (za zdravje in srečo v novem letu); Viki (za razjasnitev zadeve); Sija (da bi v njeno življenje posvetil žarek Božjega usmiljenja, za zdravje očeta); Vesna (za rešitev stanovanjske stiske) … Te in druge prošnje na tej spletni strani s trdnim zaupanjem izročimo Božjemu usmiljenju, naj se zgodi presveta Božja volja!

  Pri tem nam Jezus in Marija podarjata vrsto zelo močnih zdravilnih in odrešenjskih sredstev, kot so: premišljevanje Božje besede, navadni rožni venec, rožni venec Božjega usmiljenja, premišljevanje posameznih postaj Križevega pota, molitev Vera, druge močne molitve, sv. spoved, sv. maša, prejem sv. obhajila, telesna in duhovna dela usmiljenja, in podobno.

  Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, zaupamo vate!

 81. Dušanka says:

  Ljubi Bog, Sveti Duh, Presveta Devica Marija, prosim Vas, da na slikanju v petek pokaže vzroke mojih bolečin. Prosim tudi vas dragi
  molivci, spomnite se me pri molitvi.
  Hvala

 82. Boštjan says:

  Vsemogočni naj tasta ozdravi raka. Prosim, dragi molivci pomagajte moliti. Hvala.

 83. janez says:

  Prosim za molitev za zdravje in srečo v letu, ki prihaja. Hvala

 84. Viki says:

  Ljubi Bog, prosim za razjasnitev zadeve – dobila sem novo sluzbo, s katero zacnem v kratkem, se vedno pa se mi pred ocmi vsak dan pojavlja delo iz stare sluzbe, kot da me se vedno nekaj caka tam… Ne vem, kaj naj storim, zakaj me vlece nazaj…se vedno tako pogresam delo tam…se vedno se zdi, da zadeve tam niso zakljucene…moje srce in glava sta se vedno tam…prosim Bog, pokazi mi pravo pot.

 85. Sija says:

  Tukaj sem povsem nova in Vas iskreno vse skupaj naprošam za podporo v molitvi, da v moje življenje posije žarek svetlobe in razbije temačne in peklenske dneve – naj mi dobri Bog pomaga, da partner uvidi mojo ljubezen in svojo zmoto, se vrne domov in da končno najdem delo v katerem bom blestela. Prav tako prosim za molitev za svojega očeta, zlasti za zdravje in dobro počutje. Vsem iskrena hvala! Mir in vse dobro. Sija

 86. Vesna says:

  Priporočam v molitev svojo stanovanjsko stisko.Naj Jezus pošlje prave ljudi na mesto,kjer je To potrebno in da se razreši dolgoletna težava.

 87. Miro says:

  NEDOUMLJIVO BOŽJE USMILJENJE SE SKLANJA K VSAKEMU TRPEČEMU ČLOVEKU NA TEM SVETU!

  Besede življenja, ki jih je Jezus razodel sveti Favstini, po njej pa tudi nam: »Vidim te, človek, kako zelo trpiš in nimaš več moči za pogovor z menoj. Glej, jaz sam ti bom govoril. Čeprav bi bilo tvoje trpljenje največje, ne izgubljaj dušnega miru, niti se ne predajaj malodušju. Povej mi vendar, moj otrok, kdo si je drznil raniti tvoje srce. Povej, povej mi vse, bodi iskren v odnosu do mene. Odkrij mi vse rane svojega srca. Ozdravil jih bom, tvoje trpljenje pa bo postalo studenec za tvoje posvečenje« (iz Dnevnika svete Favstine Kowalske, št. 1487).

  S pomočjo molitev se napotimo k največjemu studencu Božjega usmiljenja, k EVHARISTIJI, kjer izvirajo nepojmljive milosti za naše življenje na tem in drugem svetu – po Jezusovem prebridkem trpljenju na križu! Usmiljenega Jezusa ponižno prosimo, naj se milostno ozre na osebe in prošnje, navedene v zapisih pod: Janez (za zdravje, notranji mir …, za ozdravljenje Evgenije); KRISTINA (za Božjo pomoč, za moža, sina, za vodstvo Svetega Duha); Žametna vrtnica (za fanta, zdravje, ljubezen, starše); Simon (za družino, zdravje, razumevanje z bližnjimi, božji blagoslov v poslu, za osvoboditev od strahov); Dušanka (za uspešen izid pri obravnavi konec meseca); za božjo pomoč njeni hčeri); Kras (da bi pogumno hodila za Jezusom, za pripravo na življenjsko spoved); Boštjan (da bi v močni veri, upanju in ljubezni do Boga in bližnjega presegal vse skrbi in težave); Viki (za spoznanje v luči Svetega Duha, za zdravje bližnjih); Andreja (prošnja za razsvetljenje v luči Svetega Duha) … Zgodi se presveta Božja volja!

  Napotimo se k Najsvetejšemu zakramentu (tu nas vedno pričakuje Jezus, pravi Bog in pravi človek) ter ga v molitvi prosimo s tako močno vero kot Boga kliče psalmist: »Poslušaj, GOSPOD, moj glas, s katerim kličem, izkaži mi milost in me usliši!« (Ps 27,7).

  Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, zaupamo vate!
  Božje usmiljenje, upanje tistim, ki obupavajo, zaupamo vate!
  Božje usmiljenje, neizčrpni vir čudežev, zaupamo vate!

 88. Mita says:

  Iz vsega srca vas prosim, da molite za hči, za njeno telesno in duševno zdravje.
  Bog vam povrni.

 89. Janez says:

  Prošnja Boga za mojo ozdravitev
  Prosim Boga Očeta, da se izboljša moje zdravstveno in duhovno stanje, prosim za ravnovesje mojega fizičnega telesa in duha. Prosim Očeta, da bi ozdravel in da bi mi dal moč in mir v moje nemirno srce. Prosim Gospod varuj me in vodi me, kakor tudi mojo družino in moje prijatelje in znance. Gospod Jezus Kristus verujem, da si naš Odrešenik in da resnično bivaš med Nami. Ti si Vstajenje in Življenje ter vsa Ljubezen Boga Očeta. Prišel si, da oznaniš blagovest ubogim, da jetnikom prineseš prostost in slepim vid, da zatirane pustiš na svobodo in da pomagaš bolnim in revnim z svojim velikim Usmiljenjem. Jezus ti si naše upanje in zdravje bolnikov. Ti nas dobro poznaš in veš kaj potrebujemo. Jezus ti si Naš Brat in dobri pastir. Ti si usmiljeni Samaritan. Vem, da me ljubiš in me želiš ozdraviti, ker je v tebi, moj Jezus, še vedno tisto usmiljenje, ki si ga imel do bolnikov, ko si bival na zemlji. Spomnim se na tvoje besede v Evangeliju: »Ne potrebujejo zdravnika zdravi, temveč bolni« (Lk 5,31b). Prosim ozdravi me na duši in na telesu. K tebi prihajam žalosten, nemiren, bolan in vpijem kakor slepi Bartimej: »Sin Davidov, usmili se me«. Prosim pomagaj mi. Verujem, da si ti Bog, ki zdravi. Hvala, da me boš uslišal in me pozdravil na duši in na telesu. Pomagaj zdravnikom, da me bodo pravilno zdravili. Hvala Ti Gospod Bog, da boš uslišal vse moje prošnje in prosim obenem blagoslovi mene in vse Ljudi dobre volje, da bomo hodili po Poti Odrešenja in se Zveličali. Prosim podri mi Božji Mir. Jezus Tebi Živim, Jezus tebi umrjem, Jezus Tvoj sem živ in mrtev. Usmili se mene grešnika in vodi me po Poti k tebi, ki vodi v Nebeško Domovino. Amen.

  • Janez says:

   Molitev za ozdravitev, odpuščanje, osvoboditev od negativnih misli ter za okrepitev samopodobe in da najdem Pot k Njemu (skrajšan povzetek že objavljeno)

   Vse moje življenje, delo, skrbi in bolezen popolnoma predajam Bogu Stvarniku. On me je ustvaril in On me ima neskončno rad v svoji milost in dobroti in me podpira, zato mu zaupam, da mi bo pomagal k ozdravitvi in da bom v življenju srečen in zadovoljen. Do vseh znancev in ljudi imam odpuščajoč, ljubeč in dobrohoten odnos ter izžarevam v duši spokojnost in mir. Sem namreč otrok Boga, ki me ljubi in skrbi zame, za takšnega z napakami in pomanjkljivostmi, kakršen pač sem. Ko se v mojem umu in notranjosti pojavi kakšna bolečina, negotovost ali negativna misel povezana z jezo, zamero, strahom, samoosvobajanjem, jo takoj nadomestim z mislijo na Boga v meni in z pozitivno naravnanostjo. Vem, da z Njegovo milostjo in pomočjo učinkovito nadziram svoje misli in čustva v moji duši, saj sem del Neskončnega Duha in da mi bo pomagal pri moji ozdravitvi. Moje misli in čustva so sedaj umirjene, ubrane in konstruktivne ter ne razmišljajo več o nastalih negativnostih ter bolezni in zato trdno verujem v svojo ozdravitev z Njegovo pomočjo. V moj um odslej vstopajo samo pozitivna čustva in misli skozi cedilo Njegove neskončne dobrote in navzočnosti. Prinašajo mi svetlobo, bodrilne misli, harmonijo, zdravje in notranji mir. Če bi se spet začel počutiti negativno, z občutki, da sem bil odrinjen, ponižan in razžaljen, pa vem, da se bom takoj ustavil in si odločno rekel: » Poveličujem Božansko v sebi. Sem Njegov Otrok in Eno z Bogom svojim Stvarnikom. Biti Eno z Bogom pomeni biti v Milostni Večini, ko nikoli nisi sam. In če je Vsemogočni Bog na moji strani, le kdo je lahko proti meni in kdo mi lahko prepreči, da se pozdravim in spet ponovno zaživim polno življenje po Njegovi Milosti«?

   Postal sem po Njegovi milosti in dobroti gospodar vseh svojih misli, občutkov, čustev in odzivov. Ni drugega kot On – od jutranje zarje do večernega svita, ki mi daje moč in upanje za ozdravitev in prenovo. In v Njem smo tudi mi njegovi otroci, ki gremo na zemeljski poti proti Obali večnosti. Božja Ljubezen napolnjuje mojo dušo. Sem v skrivnem kotičku Njega. Njegova Dobrota in Usmiljenje me odslej spremljata sleherni dan mojega življenja, kajti za vedno prebivam v Njegovem varstvu in sem srečen, miren in spokojen. V Njem namreč premorem vse, ki mi daje vso Moč, Pogum in Energijo, da grem korak po korak smelo v novo Življenjsko obdobje ozdravitve in duhove prenove. Ta Molitev je moja čudežna preobrazba uma in srca ter ozdravitve, za katero verjamem, da mi prinaša odpuščanje, osvoboditev od negativnh misli ter okrepitev moje samopodobe in telesnega zdravja. Nemirno je moje srce Gospod Bog, vse dotlej, dokler ne počije in dokler se ne umiri v Tebi, ki mi daješ zdravje, moč, upanje in odrešitev.

   Ko se bom do sebe in do drugih ljubeznivo, strpno in spoštljivo obnašal, se bom cenil in spoštoval ter se bodo tudi drugi enako ljubeznivo, strpno in spoštljivo vedli do mene. Odtlej se ravnam po zlatem življenjskem pravilu: do drugih se vedem tako, kot bi rad, da se drug vedejo do mene; ravno tako se obnašam spoštljivo do sebe. Na enak način tudi razmišljam in govorim ter delam. Iskreno želim, da bi bil vsakdo v moji okolici od Njega blagoslovljen, miren in uspešen. Vedno sem in bom v odnosu z drugimi ljudmi ljubezniv, strpen, uglajen, veder in umirjen ter poln dobrote, z nasmehom. Božji mir mi preveva um, čustva in telo in mi vse to pomaga pri mojem zdravljenju. Ker se spoštujem in cenim, ter živim v harmoniji s seboj in z Naravo, me cenijo in spoštujejo tudi drugi ljudje in tudi sam sebe. Življenje me vedno bolj spoštuje in mi prinaša veselje in me obilno nagrajuje s srečo in radostjo v duši. Nepomembne stvari me več ne razdražijo in me ne vržejo iz tira, ker sem strpen in miren do različnosti drugih ljudi, pa tudi ker mirno in strpno sprejmem razne dogodke iz svojega okolja. Kadar pa na moja vrata uma in čustev spet nenadoma potrkajo razne skrbi, strahovi, dvomi ali kritike iz okolja, jih prežene moja vera v zdravje, dobroto, srečo, resnico in lepoto, ki jo daje in vzdržuje On, ki je naš Bog. Nobene negativne domneve, kritike ali besede ter mi prinaša upanje, mir in pozitivno energijo, s katero mi bo pomagal na moji Poti k preobrazbi in/ali ozdravitvi in da poiščem notranji mir, srečo in zadovoljstvo s tem, kar sem in kar imam. V Njem premorem vse kar potrebujem, ki mi daje moč in upanje ter mi kaže Pot. On je Naše Vse.
   Vir: Povzetki in podlage iz Dr. Joseph Murphy: Molitve za Ozdravitev in dr. Joe Vitale: »Gospod Bog oprosti, žal mi je, hvala, rad Te imam«

   Addendum
   Večina ljudi išče harmonijo izven sebe. V zunanjem svetu, ki jih obdaja. V dosežkih na poslovnem področju, v odnosih s pomembnimi posamezniki. Vrstni red pri iskanju harmonije je dandanes popolnoma zmeden in kaotičen. Nihče niti pomisli ne, če se z vprašanjem pomirjenosti in veselja prav posebej ne ukvarja vsaj nekaj dni zapored, da mora mir, ki omogoča harmonijo, najprej poiskati v sebi in šele potem jo lahko zrcali v odnosu do drugih, ki mu jo ponovno vračajo. Harmonija je pravzaprav kot povratna informacija. Če podarite nasmeh, ga boste skoraj zagotovo dobili nazaj. Težko je najti harmonični mir v sebi in črpati srečo iz sebe, ko pa je ta svet sestavljen tako, da večno tekmujemo z drugimi in se, nehote ali hote, spremenimo le v posnemovalce nekaterih posameznikov okoli nas. To nisem jaz to ni in ne more biti bistvo mojega življenja da bi lovil tuje sence. Jaz hočem biti preprosto to kar sem. Pa zakaj bi pravzaprav morali med seboj tekmovati ? Vsak človek je svet zase in živi po svojih prepričanjih in najboljših močeh na svoj lasten način. Obstaja pa tudi duhovni zakon, ki pravi, da kar seješ, tudi žanješ. Vse se povrne tako ali drugače, saj smo vsi različni v enosti, in edini v različnost, ker vsi izhajmo iz enega vira. Ljubezen in vera, da se bodo zadeve uredile pomaga, zato morate ostati glede prihodnosti sebe in drugih vedno dobri, pozitivno naravnani, umirjeni, ljubeznivi, strpni in potrpežljivi. Dajte tihe pozitivne impulze, da je in da bodo vaši bližnji in člani družine, s katerimi živote inj jim nekako zaupate, ne glede kaj se zgodi ter dati tihi zgled. Kristjan naj bo oziroma mora biti in vztrajati vedno v dobroti in delovati pozitivno ter obenem Moliti zase in za druge ljudi. In Gospod bo uslišal vaše prošnje ter jih uslišal in vam bo milostno pomagal. Kdor trka se mu bo odprlo, kdor prosi bo namreč uslišan. In pri Bogu je vse mogoče, če le verjemo v Njega. Amen. Janez

   • Janez says:

    Gospod Bog proim Te ozdravi in pomagaj naši dragi Evgeniji, ki je zbolela za krvnim rakom in se zdravi v Koreji. Podari ji Upanje in Moč, da bo vztrajala v zahtevnih in dragih ter dolgotrajnih terapijah ter s Tvojo Pomočjo in Milostji Ozdravela. Gospod prosim utrdi naši dragi Evgeniji Upanje in Vero Vate ter v to, da ji boš pomagal in ji Ozdravil krvnega raka. Prosim te Gospod navdihni korejske in druge zdravnike, da bodo njeno bolezen pravilno ugotovili in zdravili. Božje Usmiljenje, Božja Dobrota, Božje Ljubezen, Božja čudežna pomoč in ozdravitev prosim čudežno posreduj in pomagaj Evgeniji, da bo ozdravela. V tebe Vrjemo in Zaupamo Gospod, ki si mnoge čudežno Ozdravil. Po Kristusu našem Gospodu, ki Živiš in Kraljuješ Vekomaj. Hvala Gospod. Ljubim te. Amen. Janez

   • Žametna vrtnica says:

    Za svoje zdravje te prosim, da mi ne bi bilo več slabo pri vožnji po HC nekaj podobnega je pri obhajilu. Marija ogrnji me s svojim plaščem zdravja ker ne vem ker se dogaja. Amen.

    • Janez says:

     Božje Usmiljenje, Božja Dobrota, Božje Ljubezen, Božja čudežna pomoč in ozdravitev prosim čudežno posreduj in pomagaj naši sestri Žametni vrtnici, ki ji je med vožnjo in v Cerkci slabo, da bo ozdravela. Prosim naj njena slabost po Tvoji Milosti preneha, ker Veruje v Tebe Jezus in Moli k Tebi za Božji Mir in blagoslov. Prosim daj ji Moč in Vero ter Upanje, da bo s Tvojim Vodstvom in Božjo Milostjo poiskala in našla ustrezno zdravniško pomoč ter Ozdravela, ker ji boš Ti Pomagal Gospod tako, da jo bodo zdravniki pravilno zdravili in pozdravili slabosti. V Tebe Verjemo in Zaupamo Gospod, ki si mnoge čudežno Ozdravil. Po Kristusu našem Gospodu, ki Živiš in Kraljuješ Vekomaj. Hvala Gospod. Ljubim te. Amen. Janez

 90. KRISTINA says:

  Gospod HVALA za vse in vsakogar, hvala ker sem to kar sem, ker sem zdrava, imam streho nad glavo, imam hrano,…, o Gospod hvala ti za to vreme, nebo, družino, ljudi okrog mene, hvala da me vsak dan opominjaš tako ali drugače. O Gospod imam vse pa sem še zahtevna. Gospod ozri se na tiste, ki nimajo nič, nimajo,hrane, zdravja, so na mrzlem, tavajo v temi, o Bog pomagaj jim. Velikokrat se sprašujem zakaj take razlike, da imajo eni mnogo, drugi pa čisto nič, še skorje kruha ne, kolikokrat se tudi sama tako počutim prazno, pa vendar Gospod ti me dvigaš, daješ mi moč. Prosim te bodi še naprej moja moč in moja skala, vodi vse ljudi tega sveta, omehčaj njihova srca, pridi sv. Duh razsvetli ta ljubi svet. In Gospod vodi mojega moža, sina naj najdeta tisto pravo moč, moč , ki izvira iz tebe.
  Danes je prvi petek, Gospod naj začutimo ljubezen, ki si jo za nas daroval s svojim življenjem.
  Sv. Faustina Kowalska prosi za nas
  srce Jezusovo usmili se nas

 91. Miro says:

  V TIŠINI SE ODPRIMO SREČANJU Z VSEMOGOČNO BESEDO IZ NEBES!

  Knjiga modrosti: »Ko je bilo namreč vse zavito v molčečo tišino in je noč prišla na pol svoje poti, je tvoja vsemogočna beseda iz nebes, s kraljevskega prestola, poletela« (Mdr 18, 14-15). Skrivnost tega srečanja je lepo izražena, povzeta v naslednjih besedah svete Matere Terezije iz Kalkute:

  Sad tišine je molitev;
  sad molitve je vera;
  sad vere je ljubezen;
  sad ljubezni je služenje;
  sad služenja je mir.

  Luči in moči za srečanje z živo Božjo besedo, ki nas vodi po omenjeni poti, zajemajmo predvsem pri studencu Evharistije! Vsak dan se zahvaljujmo, ker je Odrešenik Jezus vsak trenutek z nami, zato se tudi imenuje Emanuel. Z zaupanjem danes v naročje Božjega usmiljenja izročimo vse prošnje na tej spletni strani, v močni veri, da je Gospod Jezus vedno na naši strani in nam s svojo milostjo pomaga premikati gore težav, skrbi, bolezni, stisk, strahov … v skladu z Božjo voljo!

  Z molitvijo običajnega rožnega venca, rožnega venca Božjega usmiljenja, z obhajanjem svete maše, z deli usmiljenja … objemimo vse osebe in prošnje, navedene pod: Žametna vrtnica (za fanta, zdravje, ljubezen, starše); Simon (za družino, zdravje, razumevanje z bližnjimi, božji blagoslov v poslu, za osvoboditev od strahov); Dušanka (prošnja v zvezi z obravnavo, za božjo pomoč njeni hčeri); Kras (da bi pogumno hodila za Jezusom, za pripravo na življenjsko spoved); Boštjan (da bi v močni veri, upanju in ljubezni do Boga in bližnjega presegal skrbi in težave); Viki (za pravo spoznanje v luči Svetega Duha, za zdravje bližnjih); Andreja (prošnja za razsvetljenje v luči Svetega Duha); Metka (za sorodnike); Mojca (za primernega življenjskega sopotnika); Helena (za zaupanje v Božje usmiljenje); Tanja (za Božjo pomoč v hudi preizkušnji) … Zgodi se presveta Božja volja!

  Molimo z zaupanjem v Božje usmiljenje: O Bog, tvoje usmiljenje je neskončno, tvoja milost neizčrpna. Milostno poglej na nas, pomnoži v nas delo svojega usmiljenja, da ne bomo obupali tudi v največjih preizkušnjah, temveč bomo bolj zaupali v Božjo voljo, ljubezen in usmiljenje. – Po našem Gospodu Jezusu Kristusu, Kralju usmiljenja , ki s teboj in s Svetim Duhom izkazuje usmiljenje vekomaj. Amen.

  Božje usmiljenje, ki nam v Besedi, ki je postala človek daješ opravičenje, zaupamo vate!
  Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, zaupamo vate!
  Božje usmiljenje, ki nas napolnjuješ z milostjo, zaupamo vate!

  • Kras says:

   Hvala , gospod Miro. Tako lepo je prebrati svoje ime med navedenimi prosilci oz. molivci. Tako lepo je imeti že na zemlji ljudi, ki molijo in vam je mar za nas. Bog vas blagoslovi.

   • Boštjan says:

    Res je lep občutek, da nisi sam in da smo vsi del celote, v kateri smo skupaj povezani in močnejši. Hvala g. Miru in vsem vam, dragi so-molivci in so-molivke.

 92. Simon says:

  Iz vsega srca vas prosim molite zame in za mojo družino za zdravje in za vse dobro ter da se nebi kregali.Bojim se da bi izgubil starša in ostal sam,saj nisem samostojen. Molite tudi za moje delo in vse dobro,saj imam težave v poslu,imam tudi težave s konkurenco,zelo je neprijetno,imam veliko strahov,JEZUS PROSIM TE ZA USMILJENJE

 93. Administrator says:

  Međugorje, sporočilo Kraljice miru po vidkinji Mirjani 2. januarja 2020:

  Dragi otroci, vem, da sem prisotna v vaših življenjih in v vaših srcih. Čutim vašo ljubezen, slišim vaše molitve in jih usmerjam k svojemu Sinu. Toda, otroci moji, jaz želim biti po materinski ljubezni v življenju vseh svojih otrok. Vse svoje otroke želim zbrati okoli sebe, pod svoj materinski plašč. Zato vas kličem in vas imenujem apostole svoje ljubezni, da bi mi pomagali. Otroci moji, moj Sin je izgovoril besede “Oče naš”, Oče naš, ki si povsod, tudi v naših srcih, ker vas želi naučiti moliti z besedami in čutenjem. Želi, da bi bili vedno boljši, da bi živeli usmiljeno ljubezen, ki je molitev in brezmejna žrtev za druge. Otroci moji, dajte mojemu Sinu ljubezen do bližnjih, dajte besede tolažbe, sočustvovanja in dela pravičnosti svojim bližnjim. Vse, kar darujete drugim, apostoli moje ljubezni, moj Sin sprejema kakor dar. Tudi jaz sem z vami, ker moj Sin želi, da vam moja ljubezen kakor žarek luči oživi duše; da vam pomaga v iskanju miru in večne sreče. Zato, otroci moji, ljubite drug drugega. Bodite zedinjeni po mojem Sinu, bodite Božji otroci, ki vsi skupaj s polnim, odprtim in čistim srcem izgovarjajo “Oče naš”. In ne bojte se! Hvala vam!

 94. hvala says:

  Vsem nam , ki hodimo z bolečino v srcu, naj bo danes ta tolažba ( papež Frančišek)

  “BLAGOR ŽALOSTNIM, ZAKAJ TI BODO POTOLAŽENI.”KDOR V ŽIVLJENJU NI NIKOLI OBČUTIL ŽALOSTI, TESNOBE, BOLEČINE, NE BO NIKOLI SPOZNAL MOČI TOLAŽBE.
  SREČNI SO LAHKO TISTI, KI SO SPOSOBNI GANJENOSTI, KI V SRCU ČUTIJO BOLEČINO, KI OBSTAJA V NJIHOVEM ŽIVLJENJU IN ŽIVLJENJU DRUGIH. TI BODO SREČNI! KAJTI NEŽNA ROKO BOGA OČETA JIH BO POTOLAŽILA IN POBOŽALA.
  Božje usmiljenje, ki si višje od Nebes vate zaupamo.!

  • Janez says:

   TRPLJENJE IM SMISEL (skrajšan že objavljen prispevek)
   Bogu je treba zaupati v vseh, tudi najtežjih trenutkih. V trenutkih, ko se nam to zdi nemogoče, vzdihnimo in molimo k njemu: »Oče, ne razumem Te, ampak zaupam vate. Naj se zgodi Tvoja in ne moja volja« Da bi lahko tako ravnali, je treba prositi za milost Gospoda. Veličina Jezusove poslušnosti se objektivno razume in meri ob »vseh stvareh, ki jih je pretrpel na križu za našo odrešitev«, subjektivno pa po ljubezni in svobodi, s katerima je bil poslušen Bogu. Tudi ob najhujšem trpljenju se je obračal na Očeta: »Moj Bog, moj Bog, zakaj si me zapustil?« Na koncu pa: »V tvoje roke izročam svojo dušo.« Predal se je Bogu, ki ga je zapustil! To je poslušnost do smrti. To je »skala našega odrešenja.« Sporočilo iz Svetega pisma o trpljenju za duhovno življenje je predvsem v tem, da je Bog dober in da vse dobro prihaja od Boga. Da se nam ni treba ničesar bati, če smo povezani z Bogom. Bog nam s trpljenjem pošilja preizkušnje, vendar je v preizkušnji tudi vedno prisoten on sam ali pa posreduje svoj vpliv po svojih angelih in/ali ljudeh. »Človek ne sme zbežati stran, vztraja naj tam, kjer je v preizkušnji, ker je tam vedno pri njem in ob njem Bog. V najgloblji preizkušnji, ko smo na dnu, in obupani lahko namreč tako kot npr. trpeča Tobit ali kot Job, odkrijemo Boga. To se pa lahko zgodi le, če smo iskreno odprti za Boga.« Brez trpljenja ni sreče in Boga. Zato naj nikdar ne bežimo iz trpeče stiske, ker je tam Bog. Bogu je treba zaupati v vsaki situaciji, tudi v preizkušnji, in se nanj obračati s hvalnicami in slavljenjem ter zaupati v njegovo vodstvo. Samo Gospod daje vse dobro, ker je naš Oče. Samo Gospod ve, kaj je dobro za nas. V preizkušnji moramo prositi za spoznanje, kaj nam hoče Bog z njo sporočiti. Da vztrajamo in sprejmemo trpljenje kot nekaj, kar nas bo naredilo dobre ljudi in dobre kristjane. Vse pa v Njegovo Čast in Slavo.

   Trpljenje in bolečine imajo smoj smisel, kar vedno ne razumemo in vidimo jasno, ker je to v domeni Boga, njegove milosti in modrosti, ko je naredil Božji načrt za nas. Trpljenje nam namreč pomaga čustveno, razumsko in duhovno dozorevati in dozoreti, se naučiti z zaupanjem sprejeti Božjo Voljo, biti bolj trpežen, vztrajen in potrpežljiv, ko se v ognju preizkušenj talijo in na novo nastajajo nove prenovljene in močnejše osebnosti, ki so se preobrazile po Božji Volji. Trpljenje nas nauči strpnosti, sočutja, skrbi za druge in se zavemo, da niso v ospredju le naše potrebe in naši problemi temveč služenje drugim. Ko trpim sem pripravljen zaupati ljubečemu Bogu, čigar milost, dobrota in modrost so neomejene in čigar modrost daleč presega naše skromno razumevanje zakaj je trpljenje potrebno. Trpljenje je tudi vir moči in vzdržljivosti, ko smo preizkušani, da smo navkljub preizkušnjam dobri in srečni v Njemu. Tudi apostol Pavel je trpel po spreobrnitvi iz rimskega državljana v kristjana: trpel je, pretepali so ga, mučili in ga povsem uničili. Po Pismu Rimljanom (Rimlj 5, 3-5) je blagoslov trpljenja v tem, da »smo lahko kljub temu mirni, spokojni, potrpežljivi in polni Božje milosti ter veseli in radostni v sebi, čeprav smo sredi preizkušenj, bolečin, bolezni in težav«. Prav zato lahko gledamo na stvari v pravi luči, smo vztrajni in potrpežljivi, ker nas bo to duhovno prenovilo, naredilo iz nas zrele osebnosti, ki upajo in zaupajo v Boga. Gospod prosim, da vodiš naše življenje in preizkušnje trpljenja tako, da se iz bolečin in trpljenja prekalim in vztrajam ter delam dobro, prispevam k boljšemu svetu in verujem v Tvoje Odrešenje.

   Večja kot je naša ljubezen do Boga in drugih ljudi, večja je vrednost našega trpljenja. Bolj čista in brez grehov ko je naša duša, večja je tedaj vrednost darovanega trpljenja. Bolj vdano in potrpežljivo kot ga nosimo, lažje ga bomo prenašali, saj nas bo Mati Božja ko jo prosimo, nesla preko najtežjih delov in ovir te poti. Vrednost ima prav vsako trpljenje, tako fizično, duševno in duhovno, ne glede na njegovo jakost, količino, pa tudi delo ‒ vse, kar je sprejeto in darovano z ljubeznijo. Trpljenje pa lahko vdano sprejema le duhovno vztrajen in močan človek, zato si je treba za to prizadevati. Trpeči človek, ki sprejme trpljenje, lahko to preobrazi v zdravilno moč za svojo dušo in kot krščanski svetilnik sije ljudem okoli sebe, da se lahko orientirajo in najdejo v sebi moč za nadaljevanje svojega življenja. Sprejemanje trpljenja in zdravljenje ran, pa lahko izhaja le iz notranje moči, potrpežljivosti, vdanosti v Božjo Voljo, iz najglobljih kamric dobrega srca, od tam, kjer se skriva tisto, kar nam je vsem položeno v dušo in srce. Človek, ukoreninjen v Kristusu, je bolj odprt za sprejemanje trpljenja. V trpljenju človek odkrije neslutene notranje sposobnosti ‒ tako nam pričajo tisti, ki so trpeli. Če so trpljenje osmišljali, je bil ta doprinos lahko ploden za človekov socialni, osebni in duhovni razvoj, prek njih pa tudi za tiste, s katerimi so stopali v občestvo oziroma so se z njimi srečevali. Višje stopnje osmišljanja trpljenja se odražajo v spravi za grehe, za poravnavo z Bogom, ko se človeško trpljenje zedini s Kristusovim in se s tem prispeva delež za spravo med Bogom in človekom, ki ga je za odrešitev sveta daroval naš Odrešenik, Jezus Kristus. V Božjih očeh pa so vredna tudi drobna trpljenja, ki jih občutimo vsi, kot nam so naložena glede na našo sposobnost prenašanja križa. Brez križa ni trpljenja in odrešitve ljudi.

   Pot h Kristusu je naporna in strma in ne gre brez naše vztrajnosti, žrtvovanja in trpljenja, ki je pot do Jezusa in naše sreče. Trpljenje pa lahko tudi darujemo za plemenite in dobre namene, kot so reševanje živih in pokojnih duš, za svojo dušo, za duhovnike, bolnike, otroke, invalide, vojne žrtve, nasilno umrle in za druge ljudi. S tem, ko osmišljamo trpljenje, prenavljamo svojo dušo, se očiščujemo, s spreminjanjem sebe pa spreminjamo tudi svet okoli nas. Tako npr. prosi Faustina Kowalska: »Vsa se želim spremeniti v tvoje usmiljenje, da bi bila živi odsev tebe, o Gospod.« Deklici Magdaleni Gornik je bilo razodeto: »Ko boš morala kaj potrpeti, prenesi to potrpežljivo in daruj svoje bolečine Bogu. Misli na Jezusa in njegovo trpljenje.«

   Vir: Povzetek iz: Slovenska škofovska konferenca SŠK, dr. Trstenjak: Človek in sreča, Dobro je biti človek, Vprašanja življenja in smrti Wright in Haines, lastni doprinosi ter dodatki in drugo. Že objavljeno.

   Gospod Bog vem, da če hočem priti k Tebi, da moram iti skozi vse preizkušnje, skušnjave, težavww in boj. Ne vem, kaj vse me čaka na tej trnovi in strmi poti, vem da moram vztrajati in iti naprj k tebi. Zato vem, d grem k tebi k Boljšemu, kjer si ti Moj Odrešenik, moj Rešitelj. Prosim Jezus Vodi me, da ne zaidem na stranpoti in daj mi navdih in moč, da bom napeedoval v Zaupanju Vate in v Tvojo Božjo Previdnost ter Očetovsko Ljubezen. Vem, da mi ne boš nikoli naložil težjega bremena, kot ga lahko nosim. Kakršnakoli naj bo moja usoda, naj bom reven ali bogat, zdrav ali bolan, obdan od prijateljev in domačih ali samoten, vem da se bo vse slabo končalo zame, če se bom opiral le na soje moči in na ljudi. Vrjem, da se bo vse dobro končalo, če bom imel ob sebi Tebe. Prosim pomagaj mi, da premagam vse preizkušnje in težave, ki si mi jih naložil in pomagaj mi, da bom voljno vse potrpel in se prekalil v vseh preizkušnjah in postal bolj sočuten, bolj čuteč in boljši človek, twbi v Čast in Veselje moj Bog. Neomajno zaupam v Tvojo Božjo Previdnost, da je to rav in dobro zame, česar s vojo človeško pamwtjo ne morem doumeti. Ti veš Gospod zakaj si mi to naložil in kaj je dobrega v vseh težavah in preizkušnjah. Pomagaj mi, da bom voljno sprejel Tvojo Voljo. V Tebi premorem vse, ki mi daješ vse Moči in Upanje na življenje po Božji Volji in Odrešenje, ker bom hodil po Poti za Jezusom, ki je vse voljno pretrpel za nas in nas Odrešil.

   Gospod Bog, moj Tolažnik in Odrešenik, moj Učenik in obrotnik, prosim blagoslovi in varuj me na poteh življenja in podari mi svoj Božji Mir. Amen. Janez

 95. Miro says:

  EVHARISTIJA NUJNO POTREBNA ZA ŽIVLJENJE DUŠE!

  Velikemu bogoslovnemu učenjaku sv. Tomažu Akvinskemu je Bog v svojem usmiljenju toliko dvignil zaveso vere, zastirajočo velike evharistične skrivnosti, da je v nekem trenutku od globoke notranje pretresenosti ob Božji navzočnosti ostal brez besede. Naj nam ena od njegovih številnih misli o sveti Evharistiji pomaga, da se bomo bolj zavedali, kako je ta nebeška hrana nadvse pomembna in odločilna za naše življenje na tem in drugem svetu. »Kakor je telesna hrana potrebna za življenje do te mere, da brez nje ni mogoče živeti, tako je duhovna hrana potrebna za življenje duše,« nas opozarja sv. Tomaž.

  Zahvalimo se Gospodu Jezusu, ker lahko po Njegovi neizmerni dobroti pri sv. maši uživamo Kruh, ki daje življenje! Z zaupanjem mu v molitvah priporočimo osebe in prošnje v naslednjih primerih: Dušanka (prošnja v zvezi z obravnavo, za božjo pomoč njeni hčeri); Kras (da bi pogumno hodila za Jezusom, za pripravo na življenjsko spoved); Boštjan (da bi v močni veri, upanju in ljubezni do Boga in bližnjega presegal skrbi in težave); Viki (za pravo spoznanje v luči Svetega Duha, za zdravje bližnjih); Andreja (prošnja za razsvetljenje v luči Svetega Duha); Metka (za sorodnike); Mojca (za primernega življenjskega sopotnika); Helena (za zaupanje v Božje usmiljenje); Tanja (za Božjo pomoč v hudi preizkušnji) … Zgodi se presveta Božja volja!

  Božje usmiljenje, neizmerno v zakramentu evharistije in duhovništva, zaupamo vate!

 96. Dušanka says:

  Ljubi Bog Oče vsemogočni, Presveta Devica Marija, Sveti Duh, vsi Angeli in Svetniki pomagajte uslišati mojo prošnjo na obravnavi konec meseca. Prosim Vas tudi pomagajte in stojte ob strani moji hčeri v izpitnem obdobju, da ji bo šlo dobro. Dragi molivci prosim tudi vas, pomagajte z molitvijo.
  Hvala

  • hvala says:

   Ga, Dušanka!

   Prvo Pismo Korinčanom (10,12-13) reče: “Kdor torej misli, da stoji , naj pazi, da ne pade. Znašli ste se le pred človeško preizkušnjo. Bog pa je zvest in ne bo dopustil, da bi bili preizkušani čez svoje moči, ampak bo ob preizkušnji tudi omogočil izhod iz nje, da jo boste mogli prestati. Gospod nam ne bo naložil več, kot lahko prenesemo.
   Vse dobro in Božji mir naj bo vedno z vami in nami vsemi!

 97. Boštjan says:

  Dobri ljudje, prosim za pomoč v molitvi.

 98. Kras says:

  V molitvi se Bogu zahvaljujem za potrpežljivost, ki jo ima nad menoj, za prijazne ljudi, ki so me v trenutkih zbeganosti in nemoči bodrili in molili zame in meni podobnim(ga. Hvala, g. Miro, g. Janez,…)Berem knjigo Prekletstvo ali blagoslov po nasvetu, pa knjigo Osvobojen,…Globoko se zavedam svojih grehov ,.. Dobri ljudje molite prosim zame, da začnem stopati po edini in pravi poti , ki je pot za Jezusom, molite tudi zato, da bom dobro opravila življenjsko spoved. V molitvi se počutim, kot del velike družine in tako želim tudi drugim. Hvala za to stran.
  Ps: Vem, napisano brez repa in glave , vendar v globoki hvaležnosti. Mir in dobro.

  • Janez says:

   MOLITEV ZA VERO IN UPANJE
   Gospod Bog, v Svetem Pismu srečujemo nešteto klicev, ki se polni vere in zaupanja dvigajo k Tebi. Nikoli niso bili razočarani tisti, ki so zaupali vate Gospod Bog. Prosim utrdi mojo Vero in Upanje, da bom v vseh preizkušnjah in težavah ter problemih, ki me pestijo, vedno pri Tebi Bog iskal Božjega Vodstva, Navdiha, Pomoči in Utehe. Prosim razsvetli moj razum in me navdihni ter me vodi, da ne zaidem v labirintih življenja na stranpoti. Pomagaj mi prosim, da bom vedno hodil po Kristusovi Poti Odrešenja in spolnjeval Tvojo Voljo in ne svoje človeške volje. Prosim opogumi me, da bom opravil spoved in prosil Boga odpuščanja ter se spokoril, da si olajšam dušo. Gospod žal mi je za vse grehe, priznam da sem grešil, odpusti mi in in pomagaj, da se bom poboljšal. Pomagaj mi prosim s vojo Božjo Milostjo. Pomagaj mi, da bom vztrajal v Veri, Dobroti, Molitvah in Upal na Tvojo Milost in Ljubezen ter pomagal in služil bližnjim, ki potrebujejo pomoč. Da bom daroval zastonj drugim vse, kar sem zastonj od Tebe prejel. Živo upanje Vate Gospod Bog naj mi daje pogum in hrepenenje po tem, kar si pripravil tistim, ki Te Ljubijo. Verujem Gospod Bog, vendar sem dostikrat preslaboten, da bi imel moč in vztrajal na Poti k tebi; zato prosim pomagaj mojemu pomanjkanju Vere, pomanjkanj duha vere, da nikoli ne omagam, ampak da vztrajam in grem naprej k Tebi, ki imaš Besede Večnega Življenja. Verujem, vendar prosim stori, naj prava iskrena in goreča Vera Vate Gospod vodi moje mišljenje, vse moje delovanje, in vseskozi prenavlja moje življenje. Verujem Gospod, vendar prosim Gospod pomnoži mi Vero in Upanje, da bom živel po Kristusovem Evangeliju, Tebi in bližnjim v Veselje in z Vero v Boga in Odrešenje.

   Dopolnjeno Kristjan Moli Družina 1982. Že objavljeno.

   Draga sestra Kras, Boga zanima vsak človek, vsaka človeška oseba, vsaka neumrljiva duša. Bog ljubi vsakega posebej. Ne zamenjuje nas med seboj. Pozna nas po imenu. Pozna našo zgodovino, stran za stranjo. V njej pozna vse vrstice in celo tisto, kar je med njimi. Z nami je na vsakem koraku, od zibelke do groba. Nikoli ne preneha misliti na nas. Ljubi nas, čeprav ga mi ne ljubimo. Božje ljubezni smo deležni po delovanju Svetega Duha. Sv. Pavel uči, da “je Božja ljubezen izlita v naša srca po Svetem Duhu, ki nam je bil dan” (Rim 5,5). Med sadove Svetega Duha šteje na prvem mestu ljubezen (Gal 5,22). Bog nas Ljubi, pričakuje da ga povabimo v svoje Življenje in nas potrpežljivo čaka, da se vrnemo ko Njemu, ko zaidemo. Molimo in prosimo Boga za Milost, da nas sliši in usliši. Živo upanje v Boga naj nam daje pogum in hrepenenje po tem, kar je Bog pripravil tistim, ki Vanj Verjejo, ki ga Ljubijo in Spolnjujejo Njegovo Voljo. Amen. Janez

   • Žametna vrtnica says:

    Ko je govora o življenjski spovedi. Me zanima, ali pomaga tudi proti nekakšni slabosti pred obhailom. Prosim za molitev za fanta, za zdravje ljubezen…. Tudi za obojne starše. Amen.

    • Administrator says:

     Spoved je vedno čiščenje greha iz duše. Tudi med mašo imamo malo spoved.

     Kesanje pri maši:

     Vsemogočnemu Bogu in vam, bratje in sestre, priznam, da sem grešil v mislih, besedah in dejanju, mnogo dobrega opustil in slabega storil. Žal mi je, zelo mi je žal. Zato prosim sveto Devico Marijo, vse angele in svetnike in tudi vas, prosite zame Boga, nebeškega Očeta.


     Vendar nas lahko naše slabosti zapeljejo in nas odvrnejo od čistosti duše. Tudi hudobni duh lahko deluje…

     Torej med mašo pred obhajilom se poskušajte popravljatv dobro in mislite na trpljenje Jezusa. Ob obhajilu se Jezusu z vso ljubeznijo zahvalite, da je prišel v vaše srce in ga prosite naj vam pomaga počistit vse slabo, kar vam je ostalo v vašem srcu. Nato mu izročite vse svoje želje…

    • Kras says:

     http://www.apostol.ezi.si/?p=116
     Življenjska spoved.
     S tem obrazcem si bom pomagala. Mir in dobro.

  • hvala says:

   Spostovana ga. Kras !

   Ne bodite žalostna, vsi imamo grehe, Če izročimo celotno življenje Jezusu, nas bo ON vodil in prenovil. Me bojte se. Tudi jaz doživljam težko stisko. Gospod že ve, kako bo vse uredil za vse nas, po njegovem načrtu. Moramo vzdržati, saj je tudi ON prestal svoje trpljenje. Vse dobro in mir Gospodov naj bo z vami.

 99. Janez says:

  Jezus Živi v meni
  Jezus prosim pridi, vstopi in živi v meni!
  Kakor si živel v Svoji Materi Devici Mariji,
  ko si si vzel za Življenje kot Novorojeni Bog in Človek
  Njeno Materinsko Telo in Njeno Kri, v Njej rastel in se Rodil na Svet
  v Naše Veselje Odrešenja Vseh Ljudi za Odpuščanje Vseh Naših grehov.
  Tako prosim Jezus Odrešenik živi, bivaj in ostani v meni
  ter postani v meni Tvoje Božje Telo in Kri in napolni me z Svetim Duhom:
  +Jezus prosim Misli in Odločaj se v Meni z Menoj;
  +Jezus prosim Moli in Ljubi ter Odpuščaj v Meni z Menoj;
  +Jezus prosim trpi in prenašaj vse krivice Sveta in Bolečine ter Bolezni v meni in z Menoj;
  +Jezus prosim glej in spregovori iz Mene v tišini, da Te bom slišal in razumel, kaj hočeš od Mene;
  +Jezus prosim deluj in izžarevaj Luč ter Sveti iz Mene, da bom prinašal Ljudem Svetlobo In Upanje;
  +Jezus prosim vlivaj mi Pogum in Vztrajnost skozi mene zame in za druge in napolni nas z Vero;
  +Jezus prosim Pomagaj bolehnim, revnim in ubogim skozi mene, da bom dober Samaritan kot Mati Terezija;
  +Jezus prosim vlivaj mi moči in vodi me po Poti k Tebi, da bom živel, daroval, služil drugim in izgoreval za Svet tako kot Ti, ki si Moj Ljubljeni Brat, Odrešenik, Gospod in Moj Bog.
  +Jezus prosim naj bom vedno na strani Rešitev in ne Problemov zase in za Ljudi, da jim bom pomagal in jih spodbujal, da bodo vedno izpolnjevali Božjo Voljo.
  +Jezus prosim naj bom orodje Tvojega Miru, Dobrote in Ljubezni, prosim pomagaj mi, da bom Svojo Vero v Boga in v Božje Postave ter v Sveti Jezusov Evangelij veselega Oznanila vedno udejanjal in izvrševal tudi v praksi Življenja in tako pokazal, da Verujem, Molim, Delam in Izvršujem vse, kar Bog hoče in zahteva od mene.
  +Prosim Jezus uporabljaj moje roke, noge, glavo, pamet, mene vsega, da bom služil drugim vedno in z veseljem.
  +Prosim Jezus blagoslovi naša pota, da bomo hodili in stopali po Zemlji z našimi Nogami po pravi Poti, da nas vse v Jezusa Verujoče Ljudi v Svetemu Duhu pripelješ k Bogu Očetu in da bo Naš Bog vedno Ves v Vsem.
  +Prosim Te Gospod Jezus tudi za neverujoče, ki pošteno ter pravično živijo in Te iščejo na svoj način,
  da bodo po Tvoji Milosti Videli in Spoznali Boga preko Tvoje Milosti,
  ter spregledali in začeli hoditi kot Dobri Ljudje in Dobri Kristjani
  po Poti k Jezusu Našemu Odrešeniku Sveta.
  Daj Gospod, da bom vedno Blizu tebe in zmeraj Bliže Tebi!
  Vsak dan nanovo me vzemi ter naredi iz mene nov prispevek za Ljudi.
  V Vsakem Trenutku me vzemi, ker bi se rad popolnoma Odprl Tvoji Ljubezni
  in Božjemu Duhu, da bi deloval v meni in izpolnjeval Božjo Voljo.
  V vsak dogodek prihajajočih dnevov me vzemi prosim in daj da bom odkrival Tvoja Sporočila.
  Bodi moj Brat in Odrešenik ter moj Gospod, ki mi nikdar ne dovoli pomisliti,
  da si daleč od mene; daj mi Milost in deluj in izžarevaj preko mene v Svet svojo Dobroto in Ljubezen.

  Dopolnjena Molitev Prihajam k tebi, molitve in premišljevanja, kapucini, 1995. Že objavljeno.

  “Če se boste držali mojih zapovedi, boste ostali v moji ljubezni. To sem vam povedal, da bo moje veselje v vas in da bo vaše veselje dopolnjeno” (Jn 15,10-11). Kjer je ljubezen, tam je Bog ( Mati Terezija). Manj govoriti, več moliti in ljubiti ter delati dobra dela iz vere je potrebno! Janez

 100. Miro says:

  PO MILOSTI SE NAPOTIMO K DUHOVNEMU VODNJAKU: KI SI GA DEVICA RODILA!

  Pred skrivnostmi rožnega venca bodimo kar najbolj majhni, ponižni, preprosti. V premišljevanju »glejmo« z očmi vere, upanja in ljubezni. V teh dneh v naših srcih močno odmeva skrivnost: Ki si ga Devica rodila. Kot glede te skrivnosti med drugim pravi KKC, št. 525, se je Jezus rodil v nizkosti hleva, v ubožni družini; preprosti pastirji so prve priče dogodka. Prav v tem uboštvu se razodeva veličastvo nebes.

  Kje lahko to sveto skrivnost najgloblje doživljamo in se duhovno krepimo v njeni moči? V to skrivnost nas čudovito uvaja molitev rožnega venca. Nazareška Družina – svete osebe: Jezus, Marija, Jožef pa se k nam najbolj sklanjajo pri obhajanju svete Evharistije in nam tudi obilno pomagajo v naših dušnih in telesnih preizkušnjah.

  V duhu ponižnosti Božjemu usmiljenju priporočimo vse obiskovalce te spletne strani, z iskreno željo, da bi bilo prihajajoče leto za vse polno blagoslovov – v moči Deteta Jezusa! Posebej molimo (navadni rožni venec, rožni venec Božjega usmiljenja, pri sv. maši) za uslišanje prošenj v skladu z Božjo voljo, v primerih, ki so navedeni v zapisih pod: Viki (za pravo spoznanje v luči Svetega Duha, za zdravje bližnjih); Boštjan (da bi v močni veri, upanju in ljubezni do Boga in bližnjega presegal vse skrbi in težave); KRISTINA (za duhovnike); Andreja (za razsvetljenje v luči Svetega Duha); Metka (za sorodnike); Mojca (prošnja za primernega življenjskega sopotnika); Helena (za zaupanje v Božje usmiljenje); Tanja (za Božjo pomoč v hudi preizkušnji) … Zgodi se presveta Božja volja!

  Božje usmiljenje, ki nam v Besedi, ki je postala človek, daješ opravičenje, zaupamo vate!
  Božje usmiljenje, navzoče v postavitvi in delitvi zakramentov, zaupamo vate!
  Božje usmiljenje, ki nas napolnjuješ z milostjo, zaupamo vate!

  • Darja says:

   Prosim za zdravje mojega se nerojenega vnuka,prosim za vase molitve,trdno verujem v bozje usmiljenje in prosim ljubega boga oceta,nasega Jezusa in presveto bozjo mater devico Marijo za pomoc in usmiljenje nasemu malcku.

   • Jana says:

    Marija Mati Božja hvala za vse milosti za Matjaža in Roka. Vsem hvala za molitev za srečno in varno vožnjo s tovornjakom Matjaža in Roka.Božje usmiljenje zaupam Vate.Skupaj molimo za vse trpeče na duhu in telesu predvsem za vse trpeče na tej spletni strani.
    V molitvi se prosim spomnite tudi name da bom lažje prenašala skbi za moža Matjaža in sina Roka ko sta daleč v tujini.Ko mi je najtežje vzamem v roke rožni venec

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja