Prosim za molitev

Imate težave? Imate kako bolezen, ki jo ne morejo zdravniki ozdravit ( levkemija, rak, astma, depresija,…) ? Ste skregani s sosedi, možem, ženo, otroci, sorodniki, sošolci,…? Vam gre vse narobe? Ne morete dobit fanta / punco za zakon? Ne morete imet otrok? Ne vem karkoli imate in vam dela težave, spodaj vpišite in skupaj bomo molili za vaš namen.
Naša prošnja je, da se tudi vi sami vključite v to internetno molitveno skupino in si vsi skupaj pomagajmo in molimo drug za drugega in namene, ki so bili napisani. Če še ne znate moliti, potem si izberite eno od molitev in jo izmolite (preberite in pri tem razmišljajte kaj piše) za vaše in vse ostale prošnje(namene). Če verujete se vam bo to tudi izpolnilo.

Matej 9, 20-22
Tedaj se mu je od zadaj približala žena, ki je dvanajst let krvavela, in se je dotaknila roba njegove obleke. Pri sebi je namreč rekla: »Če se le dotaknem njegove obleke, bom rešena.« 22 Jezus pa se je obrnil, jo pogledal in dejal: »Bodi pogumna, hči, tvoja vera te je rešila.« In žena je bila od tiste ure rešena.
Ali:
Mt 17,20
»Zato, ker imate malo vere,« jim je dejal. »Resnično, povem vam: Če bi imeli vero kakor gorčično zrno, bi rekli tej gori: ›Prestavi se od tod tja!‹, in se bo prestavila in nič vam ne bo nemogoče
Ali:
Lk 17,6
Gospod pa jim je dejal: »Če bi imeli vero kakor gorčično zrno, bi rekli tej murvi: ›Izruj se s koreninami vred in se presadi v morje,‹ in bi vam bila pokorna.

Vsi skupaj lahko od Boga izprosimo milost za vaše prošnje.
Hvala za vaš obisk in vašo molitev, naj vas Bog obilno blagoslovi.
Spodaj vpišite svoje prošnje. Vpiši samo svoje ime/vzdevek brez priimka!

(Prosim, da si ne spreminjate imena ali vzdevka, ker s tem mi dajete dodatno delo, da vaše prispevke odobrim.  Hvala, Administrator)

This entry was posted in Domov. Bookmark the permalink.

15.095 Responses to Prosim za molitev

 1. Irena says:

  Prosim za molitev za mojo mami, ki danes praznuje rojstni dan. Posebej prosim za njeno zdravje na telesu in duši. Oboje zelo potrebuje, saj se v pretekolsti ni nikoli “šparala” in po 55 letih zakona ostaja sama.

  • Janez says:

   Danes imam rojstni dan. Prosim Te za zdravje na Duši in na Telesu. Molim Te in Te Slavim moj Učernik in Odrešenik. Moj Gospod in moj Bog, zdaj si in hočem da ostaneš zmeraj v mojem srcu. Ti si moj in jaz sem Tvoja, tesno združi se z menoj. Daj, da Te bom ljubila tako lepo, kakor Te ljubi Tvoja sveta mati Marija, kakor Te ljubijo angeli in svetniki v Nebesih in kakor Te ljubijo vsi pravični ljudje na zemlji. Prosim Te za vse svojce in otroka, da jih varuješ in jih vodiš. Sladko Srce Jezusovo, daj, da Te bom ljubila vedno bolj in bolj. Gospod, poveličaj mojo molitev in trud, da bosta vredna pred Teboj. Poravnaj, kar je grešno in krivo v meni, da bom vedno odprta za Ljubezen do Boga in Ljudi, za svetost in milost, ki jo želiš izliti vame in na mojo družino ter na mojega otroka. Glej, v meni gori ljubezen do Tvoje žrtve na križu in Hvaležnost za vse, kar si nam daroval. Hvali in ljubi Te moja duša, ponižno slavi moje srce. Odgrni tančico, ki me loči od Tebe, da bom bila dobra in usmiljena še naprej z vsemi ljudmi in da bom bila po Tvoji Božji Milosti vekomaj eno s Teboj moj Jezus. Vodi me in varuj me Mati Marija in Božji Sin Odrešenik, da bom vedno hodila po Poti Odrešenja k Jezusu v Nebeško Domovino. Naj gori Ljubezen in Usmiljenje ter Dobrota do Boga in do vseh Ljudi, ki so blage Volje. Amen. Janez

   • Miro says:

    Največji blagoslov, tako ob začetku vsakega leta, kot tudi ob vseh drugih priložnostih, pa tudi ob vsakem rojstnem dnevu, nam podarja živa in dejavna BOŽJA BESEDA:

    Gospod naj te blagoslovi in te varuje.
    Gospod naj da sijati svoje obličje nad tabo in naj ti bo milostljiv.
    Gospod naj dvigne svoje obličje nadte in ti podeli mir.
    (4 Mz 6, 24 – 26)

    V močnem zaupanju v Božjo besedo, s pomočjo osebnih in skupnih molitev, prosimo za Irenino mamo, za njeno zdravje na duši in na telesu!

    Božje usmiljenje, ki nas napolnjuješ z milostjo, zaupamo vate!

 2. Miro says:

  NAJ BO MOJE SRCE VSELEJ ODPRTO ZA BOŽJO BESEDO!

  BOŽJA BESEDA: Pozabili pa so vzeti kruh; v čolnu so imeli s seboj en sam hleb. Jezus jih je opominjal z besedami: »Pazíte, varujte se kvasa farizejev in Herodovega kvasa.« Oni pa so se med seboj menili, da nimajo kruha. Vedel je za to in jim rekel: »Kaj se pogovarjate, da nimate kruha? Kaj še vedno ne razumete in ne uvidite? Ali imate srce zakrknjeno? Oči imate, pa ne vidite, ušesa imate, pa ne slišite. Ali se ne spominjate, ko sem razlomil pet hlebov med pet tisoč ljudi, koliko polnih košar koščkov ste nabrali?« Rekli so mu: »Dvanajst.« »In ko sem jih razlomil sedem med štiri tisoč, koliko polnih košev koščkov ste nabrali?« Odgovorili so mu: »Sedem.« Tedaj jim je rekel: »Mar še vedno ne uvidite?«

  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Mr+8%2C14-21&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

  Učence skrbi, ker niso vzeli dovolj kruha v čoln. Jezus pa jih opomni, naj se varujejo kvasa – hinavščine. Da se bo s hrano že rešilo, jih spomni pomnožitve kruha v puščavi. Boril se bom proti vsaki zakrknjenosti, da bo moje srce vselej odprto za Božjo besedo. Gospod, pomagaj mi, da me pri prepoznavanju znamenj tvoje ljubezni ne bodo zmedle težave in problemi (povzeto po: Luč Besede rodi življenje, Primož Krečič).

  Napotimo se k studencem Božje besede in s kar največjo »čašo« zaupanja (srce!) zajemajmo krepčilno vodo ne samo zase, ampak tudi za dušni in telesni blagor trpečih sester in bratov. Še več: dajmo jim prednost pred našimi potrebami, pa bomo spoznali, da od Boga nismo prav v ničemer prikrajšani. Še več: Ko bolj molimo za potrebe bližnjih kot za svoje, se nam bodo od Boga dane milosti še pomnožile, ne da bi jih posebej iskali! Ne bi vam tega pisal, če sam tega ne bi velikokrat doživel v svojem življenju, Bogu hvala za vse milosti! Vedno pa naj bodo oči našega srca usmerjene predvsem na našega Odrešenika Jezusa, od katerega prihaja vsak dober dar!

  Božjemu usmiljenju priporočimo naslednje osebe in prošnje na tej spletni strani:

  – Olga (prošnja za dober izvid ob pregledu)
  – Kristina (za izboljšanje odnosov v družini, z delavci)
  – KRISTINA (prošnja za molitev za bolno sosedo in bolnega sorodnika)
  – Mihael (za božji blagoslov v zakonu)
  – Sija (za srečo v ljubezni, primerno službo)
  – Berta (za zdravje vnukinje in vnuka)
  – Dr (za boljše odnose s starši, sodelavci)
  – Vesna (za osvoboditev v srcu, za Jezusovo in Marijino zaščito)
  – Polona (za ozdravljenje atija)
  – Dušanka (za pomoč njenemu možu pri zdravljenju v bolnišnici)
  – olga (za ozdravljenje, duševni mir, za božjo pomoč v družini)
  – ter prošnje drugih prosilcev milosti na tej spletni strani, katerih imena so
  zapisana na »Božji dlani«!

  Naj naše srce soutripa z močnimi vzkliki Božjemu usmiljenju:

  Božje usmiljenje, nedoumljiva skrivnost Presvete Trojice, zaupamo vate!
  Božje usmiljenje, izraz njegove največje moči, zaupamo vate!
  Božje usmiljenje, ki si se razodelo v stvarjenju nebeških duhov, zaupamo vate!

  (za več vzklikov glej v gornji rubriki Molitve, pod Božje usmiljenje!)

 3. Olga says:

  Prosim Mater Marijo, Jezusa Kristusa in vse svetnike da mi izprosijo dober izvid ob današnjem pregledu. Prosim tudi molilce za molitev. Bog povrni.

 4. Kristina says:

  Jezus Kristus Bozji sin prosim pomagaj, odnosi so vsak dan hujsi med mozem, sinom, delavci.
  Prosim pomagaj nam.
  Sv. Juda Tadej prosi za nas
  Sv.Faustina Kowalska prosi za nas

  • Janez says:

   MOLITEV
   Gospod, poveličaj mojo molitev in trud, da bosta vredna pred Teboj. Poravnaj, kar je krivo v meni, da bom odprt za svetost in milost, ki jo želiš izliti vame. Glej, v meni gori ljubezen do Tvoje žrtve na križu. Hvali in ljubi Te moja duša, ponižno slavi moje srce. Odgrni tančico, ki me loči od Tebe, da bom vekomaj eno s Teboj. Gospod daj podari mi Božji Mir in Potrpljenje, da bom v družinsko okolje vnašal Strpniost, Razumevanje in Pomiritev med ljudmi. Amen.

   • Miro says:

    V hudih življenjskih situacijah, ko naš življenjski čolnič vse bolj zalivajo valovi – še zlasti pri napornih odnosih v zakonu, družini, z drugimi ljudmi – okrepimo vero v našega Odrešenika Jezusa! Z vsem svojim bitjem si prizadevajmo za dobro, vendar oprti na Njegovo moč, v trdnem zaupanju, da bo On bo dopolnil naša prizadevanja za dobro. Poslušajmo, kaj nam govori BOŽJA BESEDA:

    »Uprimo oči v Jezusa, začetnika in dopolnitelja vere. On je zaradi veselja, ki ga je čakalo, pretrpel križ, preziral sramoto in sédel na desnico Božjega prestola« (Heb 12,2).

    V molitvi ponižno prosimo Gospoda za potrebno milost, da se bomo z Njegovo pomočjo prebili skozi vse življenjske težave in preizkušnje – po Njegovem prebridkem trpljenju na križu!

    Božje usmiljenje, ki se na nas izlivaš iz Kristusovih ran, zaupamo vate!

 5. KRISTINA says:

  V molitev priporočam našo sosedo ki ima raka v 4. stadiju in soseda in sorodnika ki ga ima na želodcu in vse tiste ki so na bolni na duši in na telesu naj se jih Gospod usmili.
  Pridite na pomoč vsi svetniki Božji, Blažena Gospa Mati Marija
  Usmilite se tega sveta, teh ljudi, ki trpijo, ki se sklanjajo k vam
  Usmili se nas Gospod Jezus Kristus Božji Sin

  • Miro says:

   BOŽJA BESEDA

   Hitro me usliši, o GOSPOD,
   moj duh pojema.
   Ne skrivaj svojega obličja pred mano,
   da ne bom podoben tistim, ki se pogrezajo v jamo.
   Daj mi zjutraj zaznati svojo dobroto,
   saj vate zaupam!
   Daj mi spoznati pot, po kateri naj hodim,
   kajti k tebi vzdigujem svojo dušo!

   Reši me pred mojimi sovražniki, o GOSPOD,
   k tebi se zatekam!
   (Psalm 143,7-9)

   Molimo, prosim, po namenu gospe Kristine za obe hudo bolni osebi, za njeno sosedo in sorodnika, za druge trpeče na duši in na telesu (sveti rožni venec, rožni venec Božjega usmiljenja, druge molitve za trpeče). V vse molitve »vložimo«, kar največ močne vere in zaupanja v Gospoda! Edino Odrešenik Jezus nas zanesljivo odrešuje v vsaki življenjski situaciji, tudi v najbolj hudih stiskah, vendar velikokrat po poteh, ki jih pozna samo Bog. Čeprav marsikdaj ne moremo razumeti, zakaj v življenju trpimo to ali ono, kljub še tako hudim stiskam neomajno verujmo v odrešenjsko luč, to je v Luč, ki sveti v temi, o čemer nam podrobno govori Sveto pismo!

   Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, zaupamo vate!

 6. Miro says:

  NE BOM ISKAL DRUGIH ZNAMENJ KAKOR JEZUSOVO LJUBEZEN IN OSVOBODITEV!

  BOŽJA BESEDA: Tedaj so prišli farizeji in začeli razpravljati z njim; preizkušali so ga s tem, da so od njega zahtevali znamenje z neba. On pa je v duhu zavzdihnil in rekel: »Kaj, ta rod zahteva znamenje? Resnično, povem vam: Temu rodu znamenje ne bo dano.« In pustil jih je, spet stopil v čoln in odplul na drugo stran jezera (Mr 8,11-13).

  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Mr+8%2C11-13&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

  Farizeji razpravljajo z Jezusom in hočejo potrditev za to, kar dela. On pa se žalosten sprašuje o zaslepljenosti in trdosrčnosti ljudstva. Z večjo zavzetostjo bom sprejemal Jezusova naročila. Ne bom iskal drugih znamenj kakor njegovo ljubezen in osvoboditev. Gospod, ne dopusti, da bi me predsodki in strahovi ovirali na poti vere (povzeto po: Luč Besede rodi življenje, Primož Krečič).

  Slavimo Gospoda in se mu vsak dan zahvaljujmo za vse milosti in darove v našem življenju! Namesto, da dvomimo, se obotavljamo na naši življenjski poti in še naprej zahtevamo dokaze (češ, saj bi veroval, če bi videl, doživel …), Jezusa ponižno prosimo za močno vero in zaupanje Vanj, pri katerem ni nič nemogoče!

  Z močnim zaupanjem, izraženim tako v osebnih kot skupnih molitvah (pri sv. maši se v naša srca »izlivajo« nepojmljive milosti!), ljubeče objemimo vse trpeče sestre in brate, omenjene v prošnjah na tej spletni strani:

  – Sija (za srečo v ljubezni, primerno službo)
  – Berta (za zdravje vnukinje in vnuka)
  – Dr (za boljše odnose s starši, sodelavci)
  – Vesna (za osvoboditev v srcu, za Jezusovo in Marijino zaščito)
  – Polona (za ozdravljenje atija)
  – Dušanka (za pomoč njenemu možu pri zdravljenju v bolnišnici)
  – olga (za ozdravljenje, duševni mir, za božjo pomoč v družini)
  – KRISTINA (za vodstvo Svetega Duha, za bolnike …)
  – Boštjan (za močno vero in pomoč Svetega Duha)
  – Blaž (za božjo pomoč pri ureditvi dovoljenja za stanovanje)
  – Simon (za ženin duševni mir po poporodni stiski)
  – ter prošnje drugih prosilcev milosti na tej spletni strani, katerih imena so
  zapisana na »Božji dlani«!

  Božje usmiljenje, ki si nas poklicalo k sveti veri, zaupamo vate!
  Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, zaupamo vate!
  Božje usmiljenje, neizčrpni vir čudežev, zaupamo vate!

 7. Sija says:

  Dragi verniki.

  Še vedno Vas vse skupaj toplo prosim za molitev, da moja ljubezenska zgodba pride do srečnega konca in to,
  da bi našla službo kjer se bom lahko izkazala.
  Molim za vse nas, da bodo naše prošnje uslišane in sem v mislih z Vami.
  Še posebej me je ganila gospa Polona, molim da se Vaš oče čimprej zbudi iz kome.

  “Ko se človek odtujuje Bogu z izgovorom, da hoče postati svoboden, pade ravno v najhujše suženjstvo.” Anton Stres

  Mir in vse dobro.

  Sija

  • Janez says:

   Prosim Bog podeli nam svojim Učencem in Bratom Milost Ljubezni in Vere ter Vodi nas,
   da bomo vedno hodili po Poti Odrešenja za Teboj,
   skupaj z drugimi Brati in Sestrami v Nebeško Domovino brez greha in stranpoti,
   ko omagujemo pod bremeni in preizkušnjami Življenja in ki Te potrebujemo vedno in povsod.
   Brez Tebe pomenimo, da smo nič, samo s Teboj Jezus smo lahko vse.
   Pomnoži nam Vero, Mir in Ljubezen in Strpnost za boljši Svet Tebi v Slavo in Čast.
   Zavedamo se Gospod Jezus, da ko bomo ponižni in skromni v Življenju vse naredili prav,
   kar nam nalagaš in nam zapoveduješ na tem svetu,
   ko bomo Verovali Vate, molili, ljubili, odpuščali in služili z dobrimi deli bližnjim,
   ko bom0 dejavno in konkretno v praksi življenja izpričevali Vero Vate in v Sveto Evharistijo,
   da nam boš šele tedaj dovolil priti k Tebi v Večno Veselje, v Tvoji Luči in v Tvojem Ljubečem Miru.
   Tvoja Volja naj se zgodi Gospod ne moja.
   Prosim podari mi Božji Mir in pošlji mi Tolažbo in Navdih Svetega Duha, da bom vedel kaj naj storim.

   Amen.

   Odlomek iz Dopolnjene molitve po A. M. Couvrer, Ognjišče 1998.

   Gospod prosim sliši in usliši prošnjo Sije, da bi našla novo službo in da bi se ji uresničila želja, da bi se ji povrnila ljubljena oseba nazaj. Ljubezen je nekaj najlepšega, kar premoremo in darujemo drug drugemu. Božjer Usmiljenje vate zaupamo. Božja Ljubezen napolni trpeče srce in ga Potolaži. Amen. Janez

   • Miro says:

    Po komu najbolj hrepeni duša slehernega človeka, ustvarjenega po Njegovi podobi in sličnosti, v tistem njenem najglobljem jedru? Zagotovo po Njem, ki je kristalno čista Ljubezen! Napotimo se na Visoko šolo ljubezni, na stežaj odprimo srce Njemu, ki nežno trka na naša vrata in nadvse hvaležno sprejmimo Njega in njegov neizmerni dar ljubezni!

    O tem, kako Gospod hrepeni po naši duši in se raduje njene ljubezni izjemno subtilno in dovršeno govori BOŽJA BESEDA:

    Kako lepa je tvoja ljubezen, moja sestra, nevesta, kako prija tvoja ljubezen, bolj kakor vino, in vonj tvojih mazil bolj kot vse dišave (Visoka pesem, 4,10).

    Naj Gospod v vaši duši prebudi tisto obilno ljubezen, ki nikoli ne mine!

 8. BERTA says:

  Prosim za molitve za zdravje moje vnukinje Žane in vnuka Jana. Priporočam ga Sv. Juriju Tadeju. Hvala.

 9. Mihael says:

  Prosim za molitev za mene in mojo ženo.
  Sam sebi sem dal zaobljubo, da ji bom vsaj 40 dni “služil” ne-glede na vse.. trenutno sem nekaj čez polovico in sem se ponovno noro zaljubil vanjo vendar čustev nazaj ni. Pravi, da so se njena čustva do mene popolnoma ohladila in da je zmanjkalo vina.

  • hvala says:

   Spoštovani Mihael!

   Vse izročite Jezusu, vsa čustva, celotno življenje, molite in prosite, Gospod pa bo urejal po svojem načrtu.

   Ponavadi se stvari in dogajanja še lahko zelo poslabšajo, ko Gospod zelo intenzivno dela za nas, zato naj vas to ne prestraši ali preseneti. Vzdržati do konca v vsakem primeru.

   Božje usmiljenje, ki si višje od nebes, vate zaupamo.

 10. Dr says:

  Prosim za molitev, da bi se s starši bokje razumel in da bi se uredili odnosi v službi s sodelavci in nadrejenimi.
  Prosim za Vašo molitev in tudi vaše molitvene namene izročam Devici Mariji in Jezusu, da jih uslišita.

  O, kri in voda, ki izviraš iz Presvetega Srca Jezusovega, kot vir usmiljenja za nas – vaju zaupam!

  • Miro says:

   BOŽJA BESEDA: »Sicer pa vemo, da njim, ki ljubijo Boga, vse pripomore k dobremu, namreč njim, ki so bili poklicani po njegovem načrtu« (Rim 8,28).

   Božje usmiljenje, ki nas napolnjuješ z milostjo, zaupamo vate!

  • Janez says:

   MOLČATI IN TIHO ČAKATI
   Ko je moja molitev postajala vedno zaupnejša in vedno globlja,
   sem znal vedno manj govoriti in tudi manjkrat spregovoriti.
   Slednjič sem povsem utihnil in prisluhnil Njemu in ljudem.
   Iskal sem Boga in prosil, da me obišče, da se pogovoriva.
   Postal sem nekdo ki manj govori,
   v tem je še večje nasprotje, kot da bi molčal.
   Postal sem poslušalec in iskalec v tišini.
   Najprej sem menil, da moliti pomeni govoriti Bogu,
   toda spoznal sem, da moliti ne pomeni zgolj molčati, marveč poslušati.
   To pomeni tudi Moliti in Brati Sveto Pismo, kjer nam govori Bog.
   Tako je: molitev ni prisluškovanje tega, kar sam si govorim.
   Moliti pomeni: molčati in tiho čakati, da molivcu sam Bog spregovori.
   Ko očistimo svoje Misli, svojo Dušo ter Srce, naredimo prostor za Boga.
   Z molitvijo in spovedjo ter spreobrnitvijo ga povabimo, da pride k nam in ostane v Nas.
   Molitev in spreobrnitev pa naj prispevata, da bom postal boljši človek in boljši kristjan.

   Dopolnjena molitev skupnosti krščanskega življenja.

   Gospod Bog prosim pomagaj našemu bratu v Kristusu in sliši ter usliši njegove prošnje, da bo uredil vse svoje odnose s starši, z ljudmi in sodelavci. Pomagaj mu, da bo spremenil in popravil v odnosih vse, kar je doslej delal narobe, ker ni imel dovolj razumevanja in strpnosti in je gledal na druge le skozi prizmo svojega jaza brez empatije. Amen. Janez

 11. Vesna says:

  Jezus prosim te za moč molitve prekletstva in za zaščito tvojo in Marijino.

  • Janez says:

   SVETI NADANGEL MIHAEL
   Sveti nadangel Mihael,
   brani nas v boju zoper zlobnost in zalezovanje hudega duha,
   bodi nam v pomoč.
   Ukroti naj ga Bog, ponižno za to prosimo.
   In ti, zvesti vodnik nebeške vojske,
   Satana in druge hudobne duhove,
   ki hodijo po svetu v pogubo duš,
   z Božjo pomočjo v pekel pahni.
   Amen.

   Molitev moja goreča in iskrena izvira v Bogu.
   In izliva se blagodejno Vanj in iz Njega nazaj kot Milost v Stvarstvo k Nam.
   »In Tek Molitve naj bo kot široka in globoka reka vesel, živ in lahak ko teče v doline z Gora.«
   V svoji poskočnosti se igra z veseljem v naših srcih.
   Zajemajmo na široko in na globoko v njeni izvirni svežini.
   Odžejajmo se iz Božjega Vira Ljubezni in Usmiljenja.
   Umiri se v Gospodu moje preizkušano Srce.
   Pridi Sveti Duh in Vodi me in Uči me, da bom zvesto hodil za Jezusom.
   Pomagaj mi, da bom vedno pomagal in služil svojim bratom v Jezusu.
   Gospod prosim preženi od mene vse skušnjave in osvobodi me vse hudobije,
   da bom v Tebi Živel in Molil ter Delal kot dober Kristjan in Dober Človek.
   Amen.

   • Miro says:

    Vsak dan v srcu obujajmo živo vero in trdno zaupanje v BOŽJO BESEDO, ki nam prinaša osvobojenje v srcu, odrešenje: »Kdor daruje hvalno daritev, mi izkazuje čast, kdor hodi pravo pot, mu pokažem Božje odrešenje« (Ps 50,23).

    Presveto Srce Jezusovo, usmili se nas!
    O Marija, brez madeža izvirnega greha spočeta, prosi za nas, ki se k tebi zatekamo!

    • hvala says:

     Spoštovana Vesna!

     Priporočila bi vam še obisk pri karizmatičnem duhovniku za molitve za zlom vseh prekletstev.
     Božje usmiljenje naj se vas dotakne!

 12. Miro says:

  JEZUS JE BESEDA, KI JE MESO POSTALA – PRIŠEL JE MED LJUDI, DA BI UTELESIL POSTAVO IN PREROKE!

  BOŽJA BESEDA: »Ne mislite, da sem prišel razvezat postavo ali preroke; ne razvezat, temveč dopolnit sem jih prišel. Resnično, povem vam: Dokler ne preideta nebo in zemlja, ne bo prešla niti ena črka ali ena črtica postave, dokler se vse ne zgodi. Kdor bo torej kršil eno od teh, pa čeprav najmanjših zapovedi in bo tako ljudi učil, bo najmanjši v nebeškem kraljestvu. Kdor pa jih bo izpolnjeval in učil, bo imenovan velik v nebeškem kraljestvu. Kajti povem vam: Če vaša pravičnost ne bo večja kakor pravičnost pismoukov in farizejev, nikakor ne pridete v nebeško kraljestvo«(Mt 5, 17-20).

  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Mt+5%2C17-37&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

  Gospod Jezus Kristus: »Ne mislite, da sem prišel razvezat postavo ali preroke; ne razvezat, temveč dopolnit sem jih prišel« (Mt 5,17).

  Kratka razlaga: Postava predlaga dobro in obsoja hudo. Preroki pozivajo k spoštovanju postave in spreobrnitvi h Gospodu, ki vedno odpušča. Nihče ne dela dobrega, niti eden (Ps 14): vsi, verni in neverni, smo grešniki, brez Božje slave (Rim 3,23). Beseda, ki je od Adama dalje ni nihče več poslušal, je ostala neizpolnjena. Jezus je prvi, ki izpolnjuje »vso pravičnost« (Mt 3,15). Zato pravi Oče, naj ga poslušamo (Mt 17,5): on je Beseda, ki je meso postala, prišel je med ljudi, da bi utelesil postavo in preroke, ki brez njega ostajajo prazna beseda, neizpolnjena obljuba (povzeto po: Skupnost bere Matejev evangelij, p. Silvano Fausti).

  Verujmo in zaupajmo v moč žive in dejavne Božje besede ter Božjemu usmiljenju izročimo trpeče osebe in njihove stiske, omenjene v naslednjih prošnjah za molitev:

  – Polona (za ozdravljenje atija)
  – Dušanka (za pomoč njenemu možu pri zdravljenju v bolnišnici)
  – olga (za ozdravljenje, duševni mir, za božjo pomoč v družini)
  – KRISTINA (za vodstvo Svetega Duha, za bolnike …)
  – Boštjan (za močno vero in pomoč Svetega Duha)
  – Blaž (za božjo pomoč pri ureditvi dovoljenja za stanovanje)
  – Simon (za ženin duševni mir po poporodni stiski)
  – Viki (za novo službo, za moč pri premagovanju težav na delovnem mestu)
  – Žametna vrtnica (za duševno in telesno zdravje, za zdravje bližnjih)
  – ter prošnje drugih prosilcev milosti na tej spletni strani, katerih imena so
  zapisana na »Božji dlani«!

  Vse trpeče sestre in brate priporočimo premili Devici Mariji, naj vsem in vsakomur posebej izprosi potrebne milosti za njihov dušni in telesni blagor, v skladu s presveto Božjo voljo!

  MOLIMO: SPOMNI SE, O PREMILA DEVICA MARIJA

  Spomni se, o premila Devica Marija, da še nikdar ni bilo slišati,
  da bi bila ti koga zapustila,
  ki je pod tvoje varstvo pribežal,
  tebe pomoči prosil in se tvoji priprošnji priporočal.
  S tem zaupanjem hitimo k tebi, o devic Devica in mati,
  k tebi prihajamo in pred teboj zdihujoči grešniki klečimo (stojimo):
  Nikar ne zavrzi, o mati Besede, naših besed,
  temveč milostno nas poslušaj in usliši. Amen.

  Božje usmiljenje, ki si nam dalo Presveto Devico Marijo za Mater usmiljenja, zaupamo vate!
  Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, zaupamo vate!
  Božje usmiljenje, ki vedno in povsod spremljaš vse ljudi, zaupamo vate!

 13. KRISTINA says:

  Gospod hvala ti za prelepa doživetja, hvala ti tudi za vse drugo kar smo in kar nam daješ. Hvala za moža, otroka, vnuka, zeta, sinovo punco, taščo, tasta, svakinjo, sosede, sorodnike,….. Vem Gospod, da mi želiš nekaj povedati, a še zmeraj ne razumem vsega, zato prosim sv.Duha da me razsvetli, moje misli, besede, dejanja, in tudi mojo družino sina, moža. Prosim Gospod za vse ljudi še posebaj za bolne, ki so pred težkimi odločitvami pridi k njim, Gospod pomagaj vsem, ki prosijo k tebi, te kličejo, molijo, Gospod Jezus Kristus usmili se nas grešnikov in ti naša Mati objemi nas in prosi svojega sina za nas uboge reve. Prosim Gospod vodi nas v novem delovnem tednu, v tvoje roke se izročam, vse svoje misli, besede in dejanja in vse naše podjetje Gospod ti ga vodi, bodi ti naš “voznik”.
  Srce Marijino usmili se nas
  Srce Jezusovo usmili se nas

 14. hvala says:

  Molitev za vse prošnje , ki smo jih izročili Gospodu , molimo tudi za tiste, ki se morda še niso upali prositi za molitev, pa si želijo, in za vse pozabljene, ki nimajo nikogar, ki bi prosil za njih.

  VSEMOGOČNI BOG, JUDITA TE JE PROSILA ZA SVOJE LJUDSTVO, KI JE BILO V STRAŠNI STISKI ( Jdt 9 ,11), TVOJA MOČ NI V MNOŽICI, TVOJA OBLAST NE SLONI NA MOČNIH; TI SI BOG PONIŽANIH, POMOČNIK MAJHNIM, ZAŠČITNIK SLABOTNIH, BRANITELJ PREZIRANIH, REŠITELJ OBUPANIH, prosimo te ponižno, sprejmi naše prošnje , milostno se ozri na nas, pomagaj nam , kajti tvoja ljubezen in usmiljenje je brez meja, tvoja dobrota traja na veke. Ne glej na naše grehe, usmili se nas, brez tebe ne moremo ničesar storiti. Ljuba nebeška Matija izprosi pri svojem sinu za nas potrebne milosti.

  Hvala in Slava Ti na veke vekov amen.

  • Janez says:

   Kako vem, da me ima Bog res rad? Povzetek iz medmrežja Aleteia (Pravičnost)

   Odgovor na to vprašanje je zelo lahek in nedvomen: Jezus ljubi čisto vsakogar. Ne le, da nas ljubi, nor je na nas Božje Otroke! Tu so navedeni še drugi razlogi iz Biblije za Božjo Ljubezen do Nas.
   1) Ker si drag v mojih očeh, spoštovan in Te ljubim, dam ljudi v zameno Zate in ljudstva v zameno za tvoje življenje. (Iz 43,4).
   2) Gospod Tvoj Bog, je v Tvoji sredi, Tvoj močni Rešitelj. Veseli se nad Teboj v radosti, nemi v svoji ljubezno, vriska nad Teboj v prepevanju. (Sof 3,17).
   3) Te besede so se sicer nanašale na Jezusa, a veljajo za vsakogar izmed nas. In glej glas iz Nebes je rekel: »Ta je moj Ljubljeni Sin in nad Njim imam Veselje«.(Mt3,17).
   4) Poglejte,kakšn Ljubezen nam je podaril Oče: »Božji Otroci se imenujemo in to tudi smo (1Jn 3,1).
   5) Bog je Svet namreč tako Vzljubil, da je dal Svojega Edinorojenega Sima, da bi se nihče, kdor Vanj Veruje, ne bi pogubil, ampak bi imel Večno Življenje. (Jn 3,16).
   6) Bog pa izkazuje svojo Ljubezen do nas s tem, da je Kristus umrl za nas, ko smo bili še grešniki. (Rim 5,8).
   7) Vem za načrte, ki jih imam z vami, govori Gospod: načrte Blaginje in ne Nesreče, da Vam dam Prihodnost in Upanje. (Jer29,11).

 15. Boštjan says:

  Hvala ti dobri Bog za vse kar mi namenjaš. Ti veš kaj je dobro zame. Vate zaupam in vem, da je vse kar boš naredil, del tvojega načrta, ki vključuje tudi mene in mojo družino. Daj mi trdne volje in vztrajnosti v molitvi in zaupanju vate, da ne bi nikoli podvomil v tvoj prav. Ti nisi nikoli obupal nad menoj, prosim, da mi moč, da tudi jaz ne bom obupal nad seboj in te bom rad prosil za pomoč in vsakodnevne milosti, ki mi jih namenjaš. Ti vse veš, ti veš, da te imam rad in da bom sprejel vse kar mi boš namenil, ker vem, da si vedno ob meni in mi pomagaš nositi križ, ki si mi ga namenil. Hvala ti. Prosim tudi za mojo ženo, ki jo neizmerno ljubim in pogrešam, naj bo srečna in deležna tvojih milosti,

  • hvala says:

   Spoštovani Boštjan!

   Moč kristjana je evangelij. Kristjani ljubijo , a niso vedno ljubljeni, je dejal papež Frančišek. Zelo me veseli, da ste se lepo , močno oklenili Jezusa, kajti On nas ne bo nikoli zapustil, nobenega človeka. On, ki vidi naše trpljenje, On bo poračunal, On , ki je edini pristojen, saj daje življenje.

   Bog vas blagoslovi in vse ostale molivce in prosilce milosti.

  • Janez says:

   Oče nam pravi: »Jaz sem Tvoj Gospod, ki ima vse Stvarstvo v svojih rokah.
   Kadar boš moj Otrok v težavah ali kadar boš zašel, prosi me v molitvi in pomagal ti bom.
   Vsak Trenutek bom takrat ob Tebi in prežet boš z mojo Ljubeznijo. Zavrzi vse bojazni in skrbi, vse svoje nemire in se spočij v Meni. Pridi k Meni Otrok in jaz Te bom Poživil«.
   Zato se bom vrnil k Očetu in ga prosil milosti in odpuščanja, tako kot že tolikokrat ko sem zašel.
   Gospod nam ne odpušča do sedemkrat ali do sedemdesetkrat sedemkrat,
   kot pravi V Evangeliju, ampak neskončnokrat, ker nas ljubi.
   Spoznam, da ko me zažeja po Očetu, njegovemu Miru in Ljubezni, njegovi utehi,
   se umirim in spočijem od kariere, materializma in norega hitenja in sem spet pri Njem.
   Spoznam in verujem, da nikoli ne morem odditi stran in zatavati tako daleč od Očeta,
   da se ne bi mogel spet vrniti k Njemu Domov.
   On me zvesto čaka in se veseli, ko se spet vračam k Njemu.
   Verujem, da mi je Bog namenil življenje in ne vegetiranje ter nemirno iskanje in potovanje po svetu; verujem, da mi ni namenil konca dni mojega življenja s smrtjo, ker me je Jezus Odrešil in mi je naklonil milost večnosti pri Njemu.
   Verujem, da mi je naklonil veselje in radost in ne potrtost, ker me je ustvaril sebi v Veselje,
   Verjem, da bom kot Njegov Božji Otrok vedno ob Njem zdaj in na Vekomaj.

   Amen. Odlomek iz že objavljene molitve. Janez

 16. Polona says:

  Prosim za molitev za mojega atija, da se zbudi iz kome. Prosim molite z mano.

  • Janez says:

   PROŠNJA K BOGU ZA OČETOVO PREBUDITEV IZ KOME IN OZDRAVITEV
   Prosim Boga Očeta, da se oče zbudi iz kome in da se izboljša Očetovo zdravstveno in duhovno stanje. Prosim Bog da se Oče pravilo zdravi s strani zdrvanikov in da se spet vzpostavi ravnovesje Očetovega fizičnega telesa in duha. Prosim Boga, da bi Moj Oče po prebuditvi iz kome čudežno ozdravel in da bi spet pridobival v procesu zdravljenja telesno in psihično moč in mir v njegovo dušo in srce. Naj ve, da ga domači Ljubimo in mu stojimo ob strani. Prosim Gospod varuj Očeta in vodi mene, kakor tudi mojo družino in moje prijatelje in znance, da bomo vsi složno Molili k tebi in spodbujali Očeta k ozdravitvi. Gospod Jezus Kristus verujem, da si naš Odrešenik in da resnično bivaš med Nami. Ti si Vstajenje in Življenje ter vsa Ljubezen Boga Očeta. Prišel si, da oznaniš blagovest ubogim, da jetnikom prineseš prostost in slepim vid, da zatirane pustiš na svobodo in da pomagaš bolnim in revnim z svojim velikim Usmiljenjem. Jezus ti si naše upanje in zdravje bolnikov in Tolažnik Domačih. Ti nas vse dobro poznaš in veš kaj potrebujejo zdravniki, kaj potrebuje naš bolni Oče in kaj potrebujemo Domači. Jezus Pomagaj Očetu, da se zbudi izm kome in Ozdravi. Bog Pomagaj prosim, Potrebujemo Te. Jezus ti si Naš Brat in Naš dobri pastir. Ti si usmiljeni Samaritan, ki pomaga in rešuje uboge in bolne. Vem, da nas vse ljubiš in da želiš pomagati ter ozdraviti našega očeta, ker je v tebi, moj Jezus, še vedno tisto usmiljenje, ki si ga imel do bolnikov, ko si bival na zemlji. Spomnim se na tvoje besede v Evangeliju: »Ne potrebujejo zdravnika zdravi, temveč bolni« (Lk 5,31b). Prosim ozdravi Očeta, podari nam JUpanjer in Božji Mir na duši in na telesu. K tebi prihajam žalostna, nemirna, zaskrbljena vendar z Vero Vate in v Tvoje Božje Usmiljenje Gospod: »Sin Davidov, usmili se mojega Očeta in ga prebvudim iz kome ozdravi«. Prosim pomagaj Očetu in nam svojcem. Verujem, da si ti Bog, ki zdravi in Pomaga vse, ki vanj Verjemo in Te prosimo. Hvala, da me boš uslišal in Očeta pozdravil, da bo okreval in da bo spet zdrav na duši in na telesu. Hvala Ti Gospod Bog, da boš uslišal vse moje prošnje in prosim obenem blagoslovi mojega Očeta, mene, domače in vse Ljudi dobre volje, da bomo hodili po Poti Odrešenja in se po Tvoji Milosti Zveličali.
   Amen. Janez

 17. Blaz says:

  Prosim za molitev. glede hiše v kateri živi moja družina , ker manjkajo dovoljenja za hišo da bi lahko z božjo pomočjo to uredil.

  • Janez says:

   Gospod prosim pomagaj bratu Blažu, da bo s Tvojo Pomočjo in Milostjo ter Božjim Vodstvom uredil vsa manjkajoča dvoljenja za njihovo družinsko hišo, da bo pravno vse pravilno uredil in legaliziral za bivanje njegover družine.

   Gospod Bog Verjem Vate in v Tvoje Usmiljenje. Želim prejeti tvoje odpuščanje in živeti s teboj v osebnem odnosu vse dni. Besede Večnega Življenja imaš. Daješ nam vsem Vode Življenja, ki odžeja in kruh Življenja, po katerem nismo nikoli lačni. Odpuščaš nam naše grehe, ko Te molimo in se spokorimo. Odpiram ti vrata svojega življenja in te sprejemam kot svojega Odrešenika in Gospoda Boga. Prosim Vodi me in navdihni moje korake življenja, da bom vse prav naredil in uspešno uredil, kar je potrebno, ko bom urejal dovoljenja glede družinske hiše. Predajam ti Vodstvo in Nadzor nad svojim življenjem, zato naredi iz mene takšnega človeka, kakršnega si me ti želiš, da Ti bom v Veselje in da Ti bom podoben. Prosim vstopi k meni in vame in me vodi ter mi pomagaj, da bom spolnjeval Božjo Voljo in hodil vedno za Teboj. Tudi ko bom nekam zataval me prosim usmeri nazaj na Pot Odrešenja, ki vodi k Tebi. Prosim za Tvoj Božji Mir in Ljubeče Srce, da Počijem v Tebi in se Umirim v Tvojem Objemu. Iskal sem Te in Te Našel. Prosim pomagaj mi in Vodi me. Amen. Janez

 18. Miro says:

  Predragi prijatelji v Jezusu – Simon, Olga, Dušanka …, v srcih obudimo vero v moč žive BOŽJE BESEDE, ki nam v vsaki življenjski situaciji govori: »Za vse, kar molite in prosite, verjemite, da ste že prejeli, in se vam bo zgodilo« (Mr 11,24). Vedno in povsod molimo tako, da se čim bolj zavedamo kdo je On, na katerega se obračamo, kdo smo mi pred Njim, kaj pomenijo milosti in darovi, ki nam jih On želi podariti; molimo v skladu z Božjo voljo!

  Božje usmiljenje, ki nas napolnjuješ z milostjo, zaupamo vate!

 19. Simon says:

  Prosim za molitveno podporo, da bi se ženi čimprej povrnil duševni mir in telesne moči po poporodni stiski, ki jo doživlja.

  • Janez says:

   MOLITEV V STISKI
   Usmiljeni Bog, ozri se na nas in na našo stisko, težave in probleme, ki nas težijo, pestijo in nas delajo nesrečne. Vemo Gospod, da nam nikoli ne naložiš pretežkega bremena, ki ga ne bi mogli nositi. Prosimo Te, odvzemi nam, ki smo Tvoji Otroci, težko breme in nas utri v Veri, da bomo neomajno zaupali v Tvojo Očetovsko Ljubezen in Božjo Previdnost. V preizkušnjah in težavah križa smo se prekalili, utrdili in spokorili za svoje grehe in postali bolj sočutni in strpni do drugih ljudi. Po Kristusu Gospodu Našemu. Gospod prosim sliši in usliši prošnje brata Simona v Kristusu in pomagaj njegovi ženi, da se ji bodo po porodu po Tvoji Milosti spet povrnile telesni moči in duševni mir. Božje Usmiljenje vate zaupamo. Amen.

   Molitev po Rimskem Misalu.

 20. olga says:

  Jezus Kristus in Mati Marija pomagajta mi k ozdravitvi. Prosim, vodita mojega moža k razrešitvi družinskih problemov.
  prosim za molitev, hvala.

  • Janez says:

   Gospod Bog prosim Te pomagaj naši sestri v Kristusu Olgi, ki je zbolela in njenemu možu, da bo razrešil vse nerešene družinske zadeve. Prosim pomagaj Olgi, da jo bodo po pravilno ugotovljeni in sprejeti diagnozi pravilno in pod Tvojim Vodstvom Gospod zdravniki uspešno zdravili in ozdravili. Podari Olgi Milost, Upanje in Moč, da bo vztrajala v vseh medicinskih terapijah ter s Tvojo Pomočjo in Milostjo prebolela bolezen in da bo Ozdravela. Prosim pomagaj, da bo Olga disciplinarno in vztrajno sodelovala z zdravniki in upoštevala vsa navodila glede terapije in zdravljenja. Gospod prosim utrdi Olgi Upanje in Vero Vate ter v to, da ji boš pomagal in jo Ozdravil njeno bolezen, njenemu možu pa da bo razrešil nastale družinske probleme. Prosim te Gospod navdihni in vodi vse zdravnike, da bodo Olgino bolezen pravilno ugotovili in pravilno zdravili ter ozdravili. Božje Usmiljenje, Božja Dobrota, Božje Ljubezen, Božja čudežna pomoč in ozdravitev prosim čudežno posreduj in pomagaj Olgi, da se bo pozdravila in bila po Tvoji Milosti Jezus in Tvojih zdravilnih silah Ozdravljena vvseh bolezni ma duši in na telesu. V tebe Verjemo in Zaupamo Gospod, ki si mnoge bolne na duši in na telesu na Zemlji čudežno Ozdravil. Po Kristusu našem Gospodu, ki Živiš in Kraljuješ Vekomaj. Hvala Gospod. Ljubim te. Amen. Janez

 21. Dušanka says:

  Ljubi Bog, Presveta Devica Marija vsi Angeli in Svetniki, ter vsi molilci pomagajte, da se mojemu možu, ki je v bolnišnici čimprej ugotovi diagnoza in se mu začne pomagati…
  Hvala

  • Miro says:

   Z VERO IN ZAUPANJEM MOLIMO ROŽNI VENEC BOŽJEGA USMILJENJA!

   Danes, ko je petek, se posebej spominjamo Jezusovega trpljenja na križu. Molimo rožni venec Božjega usmiljenja: v čast in zadoščevanje Jezusovemu Presvetemu Srcu, za spreobrnjenje grešnikov, za trpeče sestre in brate, pa tudi po namenu gospe Dušanke (pomoč njenemu možu pri zdravljenju v bolnišnici) ter po namenu gospe Olge (za ozdravljenje in pomoč pri reševanju družinskih problemov) – vse v skladu s presveto Božjo voljo!

   Na prvih treh jagodah:
   Oče naš; Zdrava, Marija;Vera

   Pri vseh petih desetkah molimo:

   a) Pri velikih jagodah:
   Večni Oče, darujem Ti telo in kri, dušo in božanstvo tvojega preljubega Sina, našega Gospoda Jezusa Kristusa, v spravo za naše grehe in za grehe vsega sveta.

   b) Pri malih jagodah (desetkrat):
   Po njegovem prebridkem trpljenju, usmili se nas in vsega sveta.

   Na koncu dodamo (trikrat):
   Sveti Bog, sveti Močni, sveti Nesmrtni, usmili se nas in vsega sveta.

   Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, zaupamo vate!

  • Janez says:

   ČUJ MARIJA MOJO PROŠNJO (dopolnitev)
   Čuj, Marija, mojo prošnjo, ki naslavljam jo k Tebi iskreno in izrekam iz srca vročo,
   o ne izpusti me iz Svojih Materinskih rok.
   Mati mila in dobrotna ob meni bodi in ostani sredi križev in nadlog.
   Vem, da Ti ne boš pustila, da se Tvoj otrok v žalosti inn skrbi izgubi,
   verjem, da ob meni si vedno Marija Ti
   in da Tvoja roka me skrbno varje in drži.
   Marija prosim, Ti me čuvaj, Ti me brani,
   vedno mi v Življenju ob strani stoj.
   Milo sodbo pri Jezusu mi izprosi,
   da pridem k Očetu in se vrnem v raj s Teboj.
   Čuj, Marija, klic moje duše, poslušaj prosim glas mojega srca,
   prosim bodi nam kot naša dobra Mati vselej usmiljena!
   Saj Ti dobrotna, ljuba, mogočna, sveta Mati, nam ljudem na zemlji moreš vedno pomagati.
   Ko nikjer ni več pomôči, si nam svetla zvezda upanja v temni noči.
   Ne presliši prošnje ki izrekamo jo Ti na glas, ljuba Mati, reši nas!
   Glej, otroci Tvoji smo, Tebi vse zaupamo in k Tebi v varstvo se zatekamo.
   Ti nam moreš vselej pomagati, o, pokaži in objemi nas Marija,
   saj verjem, da si naša Draga Dobra in Usmiljena Mati!
   Mati Marija pomagaj prosim mi, da se zdravstveno stanje mojega moža v bolnici pravilno ugotovi!
   Naj zdravniki v bolnici takoj z zdravljenjem ukrepajo in mi moža rešujejo.
   Naj zdravnike dobri Odrešenik Jezus navdihne, vodi in razsvetli, da mi mož spet ozdravi!

   Prirejena in dopolnjena molitev Skupnosti krščanskega življenja

   Mati Marija prosim Te pomagaj naši sestri Dušanki s priprošnjo sinu Jezusu, da bodo zdravniki v bolnici takoj ukrepali in pravilno ugotovili diagnozo za zdravljenje njenega moža. Prosimo Te posreduj svojo gorečo prošnjo Odrešeniku, ki Ti nikoli ne odreče Tvoje Prošnje Marija. Božje Usmiljenje in Božja Ljubezen Vate Zaupamo. Amen. Janez

 22. Miro says:

  TRDNO ZAUPANJE POGANSKE ŽENE TUDI NAS SPODBUJA K MOČNI VERI!

  BOŽJA BESEDA: Vstal je in od tam šel v pokrajino Tira. Stopil je v neko hišo in je želel, da bi tega nihče ne izvedel, vendar ni mogel ostati skrit. Takoj je slišala o njem žena, katere hčerka je imela nečistega duha, in je prišla ter mu padla pred noge. Žena je bila Grkinja, po rodu Sirofeničanka. Prosila ga je, naj izžene demona iz njene hčere. Govoril ji je: »Pústi, da se najprej nasitijo otroci. Ni lepo jemati kruh otrokom in ga metati psom.« Ona pa je odvrnila z besedami: »Gospod, tudi psi pod mizo jedo drobtinice, ki padajo od otrok.« Rekel ji je: »Zaradi te besede pojdi, demon je šel iz tvoje hčere.« Odšla je domov in našla deklico, ki je ležala v postelji; in demon je šel iz nje (Mr 7,24-30).

  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Mr+7%2C24-30&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

  Jezus gre v poganske kraje. V hišo pride žena, ki ima obsedenega otroka, in ga na vso moč prosi za rešitev. Jezusov odgovor se najprej sliši trd, a jo dobrohotno usliši, ko vidi njeno živo vero. Zaupanje poganske žene me spodbuja k veri, ki ne bo klonila ob hudih težavah. Gospod, pomnoži mi vero, kajti marsikdaj premalo zaupam v moč tvojega usmiljenja (povzeto po: Luč Besede rodi življenje, Primož Krečič).

  Vse prošnje na tej spletni strani izročimo Božjemu usmiljenju in z močno vero, takšno kot jo je premogla žena Sirofeničanka, tudi mi prosimo Gospoda Jezusa za uslišanje v skladu z Božjo voljo.

  – olga (za zdravje in duševni mir)
  – Viki (za novo službo, za moč pri premagovanju težav na delovnem mestu)
  – KRISTINA (za vztrajanje s pomočjo Svetega Duha, prošnja za moža in sina)
  – Žametna vrtnica (za duševno in telesno zdravje, za zdravje bližnjih)
  – Sabina (prošnja za očeta v zvezi z odločitvijo glede vinograda)
  – Boštjan (za močno vero in pomoč Svetega Duha)
  – Dragan (za zdravje, boljše odnose s sodelavci)
  – Irena (za prijateljico in njenega brata, za njuno spravo)
  – janez (prošnja za božjo pomoč v hudi stiski)
  – marija (za varno nosečnost snahe Tine, za zdravje svakinje Tatjane)
  – Monika (za ozdravljenje od depresije)
  – andreja (prošnja, da bi ji Gospod pokazal pot iz stiske)
  – Jana (za blagoslov v družini)
  – Petra (za ozdravljenje moža)
  – Vesna (za ozdravljenje notranjih ran, prošnja glede stanovanja)
  – ter prošnje drugih prosilcev milosti na tej spletni strani; vsa imena
  so zapisana na »Božji dlani«.

  Slavimo Gospoda, zahvaljujmo se mu in ga prosimo: Slava tebi, Jezus, Ti si Odrešenik naših duš in teles, Odrešenik vsega našega bitja! Hvala, ker nas Tvoja beseda nenehno varuje, ščiti, brani, osvobaja pred hudobnimi duhovi. Jezus, vzemi nas v notranjo šolo žive vere, da bo vsak v srcu resnično veroval Vate, pri katerem ni nič nemogoče. Naj se naša vera okrepi ob zgledu tako močne vere kot jo je na kolenih pred Teboj pokazala žena Sirofeničanka! Milostljivi Jezus, pomagaj nam, da bomo ob življenjskih preizkušnjah vedno dvigali pogled k Tebi, trdno verovali in zaupali Vate ter s pomočjo Tvoje milosti težave tudi premagali, tako kakor Ti hočeš in pričakuješ od nas – za naše odrešenje in zveličanje!

  Božje usmiljenje, ki si nam dalo Presveto Devico Marijo za Mater usmiljenja, zaupamo vate!
  Božje usmiljenje, neizmerno v zakramentu evharistije in duhovništva, zaupamo vate!
  Božje usmiljenje, upanje tistim, ki obupavajo!

  • Miro says:

   Oprostite, še popravek oziroma dopolnilo k zadnjemu molitvenemu vzkliku: Božje usmiljenje, upanje tistim, ki obupavajo, zaupamo vate!

 23. olga says:

  Mati Marija, prosim te za zdravje in duševni mir.

 24. Viki says:

  Prosim za molitev, da bi se cimprej odprlo delovno mesto, za katerega se dogovarjam z daljno sorodnico. Sluzba, v kateri sem sedaj, je tako stresna, da zelo tezko prenasam psihicni pritisk. Prosim, da bi vzdrzala, dokler ne pridem v novo sluzbo. Prosim Boga, da mi stoji ob strani, da se ne bom sesula. Prosim, da se tesnoba preneha. Nujno potrebujem delo. Hvala za vse, ki mi stojijo ob strani. Hvala za molitve.

  • Miro says:

   BOŽJA BESEDA: »TO JE DAN, KI GA JE NAREDIL GOSPOD, RADUJMO SE IN SE GA VESELIMO!«
   (Psalm 118,24)

   Draga Viki, vsak dan, ko zjutraj odprete oči, tekom dneva in pred spanjem – ne glede na to, kakšne težave vas spremljajo, bodisi doma bodisi v službi, ali pa ste morda brez njih – večkrat z močno vero povzdigujte svoje srce k Bogu, vzklikajoč: »To je dan, ki ga je naredil Gospod, radujem se in se ga veselim!«

   Dobri Bog vam podarja vero, razum, srce, misli, voljo … Namesto, da se prepuščate bojazni, tesnobi … se raje že v tem trenutku trdno odločite, da boste Njegove darove uporabili za dviganje vašega duha k Njemu, ki vam podarja vsak dan, prav sleherni trenutek za življenje po Njegovi milosti!

   To lahko poleg že omenjenega molitvenega vzklika storite tudi s pomočjo drugih močnih molitvenih vzklikov, kot so na primer: Jezus, ti si Vsemogočni Bog! Jezus, vse premorem v tebi, ki mi daješ moč! Jezus, ti si z menoj na vsakem koraku, v vsaki situaciji, v vsakem trenutku …! Jezus, verujem Vate, ki si močnejši od mojih strahov, problemov, stresnih situacij …!

   Kako z molitvenimi vzkliki premagovati težave, si lahko preberete v knjižici Molitev, ki zdravi (prof. dr. Tomislav Ivančić). Pri tem pa nikar ne pozabimo na temeljna duhovna zdravila, ki so v tej knjižici posebej izpostavljena, kot so Evharistija, slavljenje Najsvetejšega, molitev zdravilnega rožnega venca, molitev k Svetemu Duhu …

   Tako kot druge osebe na tej spletni strani tudi vas in vašo prošnjo za uslišanje pri Bogu vključujemo v naše vsakodnevne molitve svetega rožnega venca, rožnega venca Božjega usmiljenja in druge molitve. Zgodi se presveta Božja volja!

   Bog vas obilno blagoslovi!

  • maja says:

   Molitev devetdnevnice k sv. Jozefu je meni pomagala.

  • Janez says:

   PRIHRANI, GOSPOD
   Prihrani, Gospod, mi veliko gorje, ki duša se moja ga dobro zave,
   kar greh je sveta zdaj priklical nad vse, le Tvoje zavetje reši me.
   Prostrane širjave skušnjav in zablod se dvigajo s tal kot visoke čeri,
   naj Duh Tvoj me vodi po poti zdaj tja, kjer Tvoja ljubezen je večno doma.
   Poglej zdaj sem dol, kjer stojim, Tvoj otrok, slaboten, nemočen sem, poln zablod.
   Očisti me, Oče, posveti na me, da duša se moja svetosti zave.
   Ni mar mi ničesar, kar nudi mi svet, le Tebe želim si, ki Oče si svet.
   Približaj se meni, ki tu hrepenim, v ljubezni naj Tvoji vedno živim.
   (Sveti Jakob)

   Brez Tebe Gospod, bi bilo vse okoli mene in v meni brez upanja, temno in neživo, zakaj samo Ti, ki nas Ljubiš, nam daješ življenje. In odletele so od mene vse skrbi in težave ter skušnjave, saj si jih pregnal Ti s svojo Svetlobo in Ljubeznijo, ki sijeta na Svet. Gospod potrebujem Te. Pridi k nam Gospod. Po Tebi hrepenim in si Tvojega Miru želim. Amen. Janez

 25. Miro says:

  OD ZNOTRAJ, IZ ČLOVEKOVEGA SRCA, PRIHAJAJO HUDOBIJE IN OMADEŽUJEJO ČLOVEKA!

  BOŽJA BESEDA: In spet je poklical k sebi množico in ji govoril: »Poslušajte me vsi in doumite! Nič ni zunaj človeka, kar bi ga moglo omadeževati, če pride vanj, ampak ga omadežuje to, kar pride iz človeka.« Ko je od množice šel v hišo, so ga njegovi učenci spraševali o tem izreku. Dejal jim je: »Tako? Tudi vi nimate pameti? Mar ne razumete, da človeka ne more omadeževati nič, kar pride vanj od zunaj, ker ne gre v njegovo srce, ampak v želodec, in se nato izloči v greznico?« S tem je razglasil vse jedi za čiste.
  In govoril je: »Kar pride iz človeka, to ga omadežuje. Od znotraj namreč, iz človekovega srca, prihajajo hudobne misli, nečistovanja, tatvine, umori, prešuštva, pohlepi, hudobije, zvijača, razuzdanost, nevoščljivost, bogokletje, napuh, nespamet. Vse te hudobije prihajajo od znotraj in omadežujejo človeka« (Mr 7,14-23).

  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Mr+7%2C14-23&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

  Jezus razlaga množici in učencem, da resničen odnos do Boga ne gre preko posrednikov, ampak se poraja v srcu. Iz čistega srca prihaja to, kar je všeč Bogu. Trudil se bom, da bodo moji nameni skladni z Božjo voljo. Gospod, očisti me temin, da bom mogel ljubiti. Daj mi moči, da se bom boril proti skušnjavam in uporom. Reši me pred umikanjem in lažjimi potmi (povzeto po: Luč Besede rodi življenje, Primož Krečič).

  Slavimo Gospoda, zahvaljujmo se mu in ga prosimo: Slava tebi, Jezus, Ti si naš zvesti Osvoboditelj in Odrešenik! Hvala za Tvojo odrešujočo Besedo, polno milosti in upanja. Če pozabljamo na Tebe in ne sodelujemo s Tvojo milostjo, se v naših grešnih srcih spočenjajo vsakovrstne hudobije zoper Boga in bližnjega. Jezus, Kralj usmiljenja, ponižno Te prosimo, pridi v močjo Svetega Duha v naša krhka, slabotna srca in jih očisti, da v njih ne bo prostora za nič drugega, kakor le za Tebe, da boš tako v nas kraljeval samo Ti, ki si pot, resnica in življenje!

  V molitvah prosimo za močno vero in zaupanje v živo Božjo besedo ter za pomoč Svetega Duha pri izvrševanju del usmiljenja do bližnjega v stiski! Naj nas Usmiljeni Jezus očisti vseh grešnosti in slabosti (podarja nam sv. spoved) ter nas okrepi v ljubezni, naše prošnje pa usliši tako, kakor je za vsakogar najboljše v »Božjih očeh«; naj Božje usmiljenje tesno objame vsa srca, posebej tista, ki ga kličejo v hudih življenjskih preizkušnjah:

  – KRISTINA (za vztrajanje s pomočjo Svetega Duha, prošnja za moža in sina)
  – Žametna vrtnica (za duševno in telesno zdravje, za zdravje bližnjih)
  – Sabina (prošnja za očeta v zvezi z odločitvijo glede vinograda)
  – Boštjan (za močno vero in pomoč Svetega Duha)
  – Dragan (za zdravje, boljše odnose s sodelavci)
  – Irena (za prijateljico in njenega brata, za njuno spravo)
  – janez (prošnja za božjo pomoč v hudi stiski)
  – marija (za varno nosečnost snahe Tine, za zdravje svakinje Tatjane)
  – Kristina (da bi Sveti Duh razsvetlil naša srca)
  – Monika (za ozdravljenje od depresije)
  – andreja (prošnja, da bi ji Gospod pokazal pot iz stiske)
  – KRISTINA (prošnja za pomoč Svetega Duha)
  – Alenka (za božjo pomoč pri izpitih)
  – Jana (za blagoslov v družini)
  – Petra (za ozdravljenje moža)
  – Vesna (za ozdravljenje notranjih ran, prošnja glede stanovanja)
  – ter prošnje drugih prosilcev milosti na tej spletni strani; važno je, da so
  vsa imena zapisana na »Božji dlani«.

  Božje usmiljenje, ki obsegaš ves svet, zaupamo vate!
  Božje usmiljenje, v spreobrnjenju grešnikov, zaupamo vate!
  Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, zaupamo vate!

 26. Katarina says:

  Rada bi se osvobodila vseh negativnih dvomov o sebi in drugih. Rada bi nazaj svojo umetnost risanje pa zaradi depresije in pomanjkanja energije nisem sposobna slikati in risati. Rada bi spet obcutila radost zivljenja.Hvala Gospod.

  • Administrator says:

   Prosi duhovnika za bolniško maziljenje. Bog te obilno blagoslovi.

  • Janez says:

   SVETI DUH, TI SI LUČ NAŠEGA ŽIVLJENJA
   Sveti Duh, Ti si luč našega življenja. Ti hočeš vse narediti novo v naši sredi. Pridi in uniči vse, kar se zoperstavlja Tvojemu delovanju v naši skupnosti. Uniči predsodke, zavist, obrekovanja na različnih ravneh, iskanja moči in prevlade ter vso zlaganost, ki smo ji povsod priča. Ustvari v nas čisto srce in razsvetljen razum, da bomo lahko spoznali to, kar Ti želiš; in bomo pripravljeni hoditi po poti, ki si nam jo Ti pokazal. Prosim pomagaj nam, Vodi nas in Navdihni nas, da bomo storili vse, kar je prav v Tvojih Očeh Gospod. Opogumi me, da bom z Vero v Jezusa vztrajal na Poti k Jezusu, ki vodi v Odrešenje.
   Amen.

   Molitev skupnosti krščanskega življenja.

   V GLOBINI
   V globini svojega srca želim čutiti Te.
   V globini svojega razuma želim zavedati se.
   V globini svoje duše želim častiti Te.
   V globini svojega duha želim podati Ti roko.
   Negotovost zamenja naj svetla pot.
   Obup prelevi naj se v daljni spomin.
   Iz strahu izkorenini mi žareče žeblje, ki me preganjajo v pogubo.
   Osvobodi me mojih okov, reši me lastne mreže, odvrni me od mojega sovraštva.
   Preden me očistiš, preden
   Tvoj glas predrami moje bistvo, me varuj, vodi in brani pred zlom,
   ki ga je poln svet, polno nebo in polna zemlja.
   Kje domuješ, mi pokaži, da spoznam Te, kot poznaš Ti mene.
   Tja, kjer trpiš, me popelji in nauči me častiti trpljenje.
   Tja, kjer se hraniš, me odvedi, da naučil se bom hraniti.
   Tja, kjer počivaš, me povedi, da se bom učil življenja.
   Če pade mrak mi na oči, če obup se v moji duši dogodi, vem, da boš prišel mi naproti.
   Vem, da rešile me bodo Tvoje roke, vem, da potolažil me bo Tvoj glas.
   In vem, da si Resnica v resnici, Ljubezen v ljubezni, Tolažba vseh tolažb.

   (Molitev Sveti Gvido)

   Gospod prosim osvobodi Katarino vseh dvomov in ji dvigni samozavest, da bo črpala Upanje, Moč in Vztrajnost iz Vere v Jezusa Odrešenika. Amen.

 27. KRISTINA says:

  Gospod hvala za vse za dar življenja, za moje starše v večnosti, hvala za vsako stvar, za moža otroka, vnuka, zeta, sinovo punco, taščo tasta,….. hvala za ljudi ki so prispevali k temu, da imamo vsak dan hrano na mizi. Hvala Mati Lurška, da bediš nad mano od mojega rojstva in da si danes poklicala k sebi mojega strica, ti veš da je bil revež od kar se je rodil, da ni imel pravega odnosa z ljudmi odkar so poumrli dedek in babica. Hvala da si ga vzel k sebi ker ga edino ti razumeš in si ga rešil premetavanja po bolnišnicah, življenja v osamljenosti, hvala ti Gospod in daj da tam kjer so vsi moji dragi najdejo tisto izgubljeno ljubezen ki so jo izgubili tukaj zaradi neumnih zadev v življenju tega sveta. O Gospod milostno se ozri na njih in jim odpusti, če so grešili, pomagaj jim, da se snidejo in se imajo radi. Pa tudi nas ne zapusti Gospod, pošlji sv. Duha da nam razveže oči, srce, roke, noge, srca… Gospod ne zapuščaj nas, tesno nas objemi. še posebej mojega moža in sina, ker Gospod le ti mi daješ moč da lahko grem naprej. Hvala
  Lurska Mati Božja prosi za nas
  Srce Jezusovo umili se nas
  Srce Marijino usmili se nas

  • Žametna vrtnica says:

   Prosi za nas Lurska Mati Božja za moje osebno duševno in fizično zdravje. Da bi se umirile vse tesnobe, ki me dajejo.
   Zdravje staršev predvsem mame onkološka bolnica…
   Tudi za fanta te prosim zdravja moči ljubezni…
   Za vse tukaj, ki prosijo in molijo podeli jim kar si želijo.
   Lurska mati ogrni nas s svojom plaščem. Amen.

   • Janez says:

    ČUJ, MARIJA, KLIC SRCA
    Čuj, Marija, klic srca, bodi nam usmiljena! Ti mogočna, sveta Mati, moreš vedno pomagati. Ko nikjer ni več pomôči, si nam zvezda v temni noči. Ne presliši prošnje glas, ljuba Mati, reši nas! Glej, otroci Tvoji smo, Tebi vse zaupamo. Ti nam moreš pomagati, o, pokaži, da si naša draga Mati! Amen.

    Molitev skupnosti krščanskega življenja.

 28. Sabina says:

  Da bi se oce ,ki je nastanjen v domu starejsih cim prenesel naso odlocitev za sekanje vinograda

 29. Boštjan says:

  Vsemogočni ljubljeni oče. Hvala ti, da bdiš nad mano, da me vodiš po poteh, ki so mi včasih nerazumljive. Hvala, da ne pustiš, da bi omagal. Vedno znova se izkaže, kako me imaš rad in skrbiš zame. Prosim te, daj, da bi te vedno znova upal prositi za trdno vero in zaupanje vate. Ti vse veš, ti veš, da ti zaupam do konca. Spomni me na to tudi v dnevih žalosti in osamljenosti. Daj mi moč sprejeti, kar si mi namenil. Daj , da se ti nikoli ne bom pozabil zahvaliti za vse dobro, pa tudi za trnje, ki ga posipaš na mojih poteh. Hvala ti za občutek pripadnosti, ki mi ga daješ na tej spletni strani, prosim, usliši molitve in prošnje vseh, ki se tu in kjerkoli drugje zatekamo k tebi.
  Božje usmiljenje, ki nas spremljaš vsak trenutek dneva, vate zaupam.

 30. Miro says:

  GOSPODA NE SLAVIMO SAMO Z BESEDAMI, TEMVEČ TUDI Z DEJAVNO LJUBEZNIJO DO BLIŽNJEGA!

  BOŽJA BESEDA: Božjo zapoved opuščate in se držite človeškega izročila. In govoril jim je: »Lepo zametavate Božjo zapoved, da se držite svojega izročila! Mojzes je namreč rekel: Spoštuj očeta in mater in Kdor preklinja očeta ali mater, naj bo kaznovan s smrtjo. Vi pa pravite: ›Če kdo reče očetu ali materi: S čimer bi ti lahko koristil, je korbán,‹ to se pravi dar, mu ne dovolite več, da bi kaj storil za očeta ali mater. S svojim izročilom, ki ga izročate, razveljavljate Božjo besedo. In še veliko podobnega delate« (Mr 7,1-13).

  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Mr+7%2C1-13&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

  Med Jezusom in farizeji ter pismouki se razvname vroč pogovor o obrednem umivanju. Jezus jim pove, da so hinavci, ko z zahtevami tradicije, ki jih nalagajo ljudem, zakrivajo Božjo zapoved. Vedno znova bom poglabljal zavest, da je Božja zapoved ljubezni nad vsemi navadami in izročili. Gospod, naj ne slavim Očeta le z besedami, ampak tudi z dejavno ljubeznijo (povzeto po: Luč Besede rodi življenje, Primož Krečič).

  Slavimo Gospoda, zahvaljujmo se mu in ga prosimo: Slava tebi Jezus, Ti si veličastvo Božje besede, Ti si naš Odrešenik! Hvala, ker oživljaš Božjo zapoved z duhom ljubezni in vse, kar nam nalaga postava ljubezni do bližnjih postavljaš v pravo luč, na pravo mesto. Vse izročam tvojemu Presvetemu Srcu in te prosim za spoznanje tistih mojih navezanosti na navade, ki mi v srcu preprečujejo, da bi živel zapoved ljubezni do bližnjega. Jezus, slava tebi – zdaj in vekomaj. Amen.

  V osebnih in skupnih molitvah vztrajno kličimo Božje usmiljenje na vse, ki so nam zaupali molitvene prošnje:

  – Dragan (za zdravje, boljše odnose s sodelavci)
  – Irena (za prijateljico in njenega brata, za njuno spravo)
  – janez (prošnja za božjo pomoč v hudi stiski)
  – marija (za varno nosečnost snahe Tine, za zdravje svakinje Tatjane)
  – Kristina (da bi Sveti Duh razsvetlil naša srca)
  – Monika (za ozdravljenje od depresije)
  – andreja (prošnja, da bi ji Gospod pokazal pot iz stiske)
  – KRISTINA (prošnja za pomoč Svetega Duha)
  – Alenka (za božjo pomoč pri izpitih)
  – Jana (za blagoslov v družini)
  – Petra (za ozdravljenje moža)
  – Vesna (za ozdravljenje notranjih ran, prošnja glede stanovanja)
  – ter prošnje prejšnjih prosilcev milosti na tej spletni strani; vsa so
  zapisana na »Božji dlani«!

  Vsak dan obujajmo vero in zaupanje v neizmerno moč Evharistije, pri kateri se za nas in naše odrešenje daruje sam Gospod Jezus Kristus! Edino ON – živi Kruh iz nebes, nas v polnosti očiščuje, ozdravlja, posvečuje, odrešuje … Pri sveti maši se nenehno dogajajo največji čudeži! Gospoda ponižno prosimo predvsem za milost spreobrnjenja, da bi lahko v srcu gledali in videli, poslušali in slišali, ter v moči svetih skrivnosti spolnjevali Božjo voljo. Daj, milostljivi Gospod, da bi tudi za nas veljale Tvoje besede: »Blagor pa vašim očem, ker vidijo, in vašim ušesom, ker slišijo!«(Mt 13,16).

  Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, zaupamo vate!
  Božje usmiljeje, tolažba in blagor vsem, ki so skesanega srca, zaupamo vate!
  Lurška Mati Božja, prosi za nas!

 31. Dragan says:

  Prosim za molitev, da bi se moje zdravje izboljšalo, da bi se počutil boljše in bi bil manj živčen ter da bi se bolje razumel s sodelavci v službi.

  Včasih popolnoma izgubljam moči!

  O, kri in voda, ki izviraš iz Presvetega Srca Jezusovega – vate zaupam!
  O, Marija brez madeža spočeta, prosi za nas ki se k tebi zatekamo!

 32. Irena says:

  Prosim za molitev za prijateljico in njenega brata, za ozdravljenje njunega odnosa, da bi z Jezusom izkopala bratsko in sestrinsko ljubezen, ki je pokopana pod težo ran iz pretekolsti in preizkušenj v življenju, in da bi si to ljubezen tudi izrekla ter zacelila rane, ki si jih prizadejata.

 33. Miro says:

  IN KATERI SO SE GA DOTAKNILI SO BILI REŠENI! (Mr 6,56)

  BOŽJA BESEDA: Ko so se prepeljali, so pri Genezaretu dosegli kopno in pristali. Brž ko so stopili iz čolna, so ga ljudje že prepoznali. Obtekli so vso tisto pokrajino in začeli na posteljah prinašati bolnike tja, kjer so slišali, da je. Kamor koli je prihajal, v vasi ali mesta ali na podeželje, povsod so polagali na trge bolnike in ga prosili, da bi se dotaknili vsaj roba njegove obleke; in kateri so se ga dotaknili, so bili rešeni (Mr 6,53-56).

  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Mr+6%2C53-56&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

  Množice se zanimajo za Jezusa in prinašajo bolnike. Iščejo ga kot Božjega moža, da bi po njegovi moči ozdraveli in bili rešeni. Ob ljudeh, ki iščejo Jezusovo pomoč, želim poglobiti vero v Jezusa Kristusa in biti njegov učenec. Gospod, hvala, ker si moj Odrešenik. Naj hodim za teboj tudi takrat, ko bo prišla pot križa in ne bo množic (povzeto po: Luč Besede rodi življenje, Primož Krečič).

  V molitvi se priporočimo Svetemu Duhu, da bi »znali razpoznavati Kristusovo telo« (1 Kor 11,29). Evangelij je seveda, kot je zapisal pater Silvano Fausti (Zapomni si in pripoveduj evangelij, Markova pripovedna kateheza), napisan za tisti čoln, ki je Cerkev. Ta je, v odsotnosti Ženina poklicana, da ga prepoznava navzočega in delujočega v kruhu, ki ga lomi v njegov spomin.

  Ob tem bi še zapisal, da je Božje usmiljenje neizmerno in vedno na vsakem koraku spremlja vsakega človeka, pa če se tega zaveda ali ne! Jezusa ponižno prosimo za vse ljudi, še posebej za trpeče sestre in brate, da bi Gospoda prepoznali v živem Kruhu, ki se nam iz čiste ljubezni podarja v sveti Evharistiji. Molimo za razsvetljenje, da bi se pri sveti maši z močno vero »dotaknili roba njegove obleke«! Darove, katere smo prejeli pri sveti maši, pa po njej delimo bližnjim, predvsem z duhovnimi in telesnimi deli usmiljenja!

  Z ljubeznijo tokrat v naročje Božjega usmiljenja izročimo preizkušane osebe v prošnjah, navedene pod:

  – janez (prošnja za božjo pomoč v hudi stiski)
  – marija (za varno nosečnost snahe Tine, za zdravje svakinje Tatjane)
  – Kristina (da bi Sveti Duh razsvetlil naša srca)
  – Monika (za ozdravljenje od depresije)
  – andreja (prošnja, da bi ji Gospod pokazal pot iz stiske)
  – KRISTINA (prošnja za pomoč Svetega Duha)
  – Alenka (za božjo pomoč pri izpitih)
  – Jana (za blagoslov v družini)
  – Petra (za ozdravljenje moža)
  – irena (za ozdravljenje hčere)
  – Irena (za spreobrnjenje, za sorodnike)
  – Vesna (za ozdravljenje notranjih ran, prošnja glede stanovanja)
  – ter prošnje prejšnjih prosilcev milosti na tej spletni strani.

  Najpomembnejše je, da je ime vsakega človeka »zapisano« pri Bogu. Kot pravi Božja beseda po preroku Izaiju: »Glej, na obe dlani sem te napisal, tvoje obzidje je vedno pred menoj« (Iz 49,16).

  Molimo: Pridi, pridi Sveti Duh … Zgodi se presveta Božja volja – na priprošnjo Preblažene Device Marije in vseh svetnikov!

  Božje usmiljenje, neizmerno v zakramentu evharistije in duhovništva, zaupamo vate!
  Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, zaupamo vate!
  Božje usmiljenje, tolažba in blagor vsem, ki so skesanega srca!

 34. janez says:

  Prosim Boga, mati Marijo, vse angele in svetnike. Tudi jaz moram začeti življenje znova, vse se mi je podrlo. Finančno in psihično. Gledam ljudi, zdijo se mi srečni, sam tega ne občutim. Mislim, da tega ne bom zdržal. Ne vidim svetle točke mojega življenja. Vse je črno. Sem čisto sam… Prosim pomoč, da se mi življenje obrne v svetlejšo prihodnost.
  Hvala

  • Janez says:

   Dihaj v meni, Sveti Duh,
   da bom, kar je sveto, mislil.
   Ženi me, Sveti Duh,
   da bom, kar je sveto, delal.
   Vabi me, Sveti Duh,
   da bom, kar je sveto, ljubil.
   Krepčaj me, Sveti Duh,
   da bom, kar je sveto, čuval.
   Varuj me, Sveti Duh,
   da ne bom nikdar izgubil, kar
   je sveto.
   (sv. Avguštin)

   Gospod prosim pridi in pomagaj našemu bratu v Kristusu da ne omaga, ampak da bo vztrajal v Veri in Upanju v Jezusa Odrešenika in Učenika po katerem je vse kar obstaja tudi Ozdravljenje na Duši in na Telesu. Gospod reci le Besedo in vse se bo postavilo na svoje mesto in vse preizkušnje in težave se bodo zmanjšale, da bo spet zaživel v Božji Milosti in Božjem Miru. Po Tvoji Milosti naj spet polno zaživi in odslej vzztrajno hodi za Teboj Jezus. Sveti Duh pridi in Vodi Janeza, navsdihni ga in mu povej, kaj naj naredi, da se bo spet vse uredilo. Daj mu prosim Moč in Navdih ter Vodstvo, da bo odslej vedno spolnjeval Božjo Voljo in Bogui v Čast in Veselje kot dober kristjan in dober človek. Amen. Janez

   • Miro says:

    BOŽJA BESEDA nam govori: »Pridite k meni vsi, ki ste utrujeni in obteženi, in jaz vam bom dal počitek« (Mt 11,28). Ob Gospodu Jezusu, ki nas pričakuje v Najsvetejšem zakramentu, v tabernaklju, moremo v tihi molitvi izročitve in zaupanja v Njegovo pomoč prejeti mir in tolažbo, si odpočiti in odložiti bremena, ki nas pritiskajo k tlom. Nenehno naj v našem srcu zveni močan molitveni vzklik, ki nas ga je naučil sveti apostol Pavel:

    VSE ZMOREM V NJEM, KI MI DAJE MOČ! (Flp 4,13)

    Dragi brat v Jezusu, vztrajno molimo (v osebnih in skupnih molitvah, še zlasti pri sv. maši), da bi se čim bolj odprli v srcu, da bo Sveti Duh prenovil vaše srce z notranjim mirom in novo močjo. Gospod nam v ta namen podarja tudi zakrament svete spovedi – čudovit studenec Božjega usmiljenja!

    Ob tem bi vas, če dovolite, prosil, da pregledate prošnje trpečih sester in bratov od 1. februarja do danes, si izberete osebo, ki prav tako zelo trpi in vsak dan zanjo darujete molitev, odpoved, premagovanje. To je že sicer naloga vseh, ki molimo za trpeče. Medtem ko molimo zanje, in ko se odpovedujemo hudemu ter delamo dobro v Njegovi moči, tudi sami ozdravljamo. Za človekovo življenje je gotovo najpomembnejše posvečenje in odrešenje v Gospodovi milosti, vse v skladu z Božjo voljo!

    Bog vas obilno blagoslovi z novim začetkom v Njegovi moči!

 35. janez says:

  Spoštovani!
  Sem v hudi stiski, tako finančni kot duševni, tudi zdravje ni najboljše. Vsak dan je hujše. Mislim na najhujše. Bojim se vsakega dne posebej. Prosim za pomoč v molitvi.

 36. marija says:

  Prosim za molitev za snaho Tino in novi življenji, ki jih nosi pod srcem.
  Naj jih spremlja naša nebeška mamica Marija, da bo nosečnost potekala varno.

  Božje usmiljenje, ki se na nas izlivaš iz Kristusovih ran, zaupamo vate!
  Božje usmiljenje, ki si nam dalo Presveto devico Marijo za mater Usmiljenja, zaupamo vate!

 37. marija says:

  Prosim za molitev za svakinjo Tatjano, da jo Božje Usmiljenje ozdravi težke bolezni.

  Božje usmiljenje studenec bolnim in trpečim, zaupamo vate!
  Božje usmiljenje, ki vedno in povsod spremljaš vse ljudi, zaupamo vate!
  Božje usmiljenje neizčrpni vir čudežev, zaupamo vate!

 38. Kristina says:

  Berem knjigo Tri koraka vjere Mijo Barada v hrvascini dala mi jo je sestra redovnica. Priporicam jo tudi vsrm v branje. Bog vas obilno blagoslovi in sv. Duh razsvetli da bi vsi mi nasli milost v njegovih oceh. In hvala za vse ki nas spremljajo pa se tega ne zavedamo. Pridi sv. Duh razsvetli srca svojih vernih.

 39. Monika says:

  Prosim za molitev za ozdravljenje od tesnobe in depresije, ki me zelo mučita in mi povzročata veliko trpljenje

  iskrena hvala vsem

  Monika

  • Miro says:

   Draga ga. Monika, ne izgubite vere in zaupanja v Gospoda, kateremu »ni nič nemogoče« (Lk 1,37) in nam želi podariti vse potrebne milosti. Pri tem je potrebna tudi odprtost našega srca in naše sodelovanje s Svetim Duhom, »ki deli vsakemu posebej, kakor hoče« (1 Kor 12,11). V hudih primerih je poleg molitev seveda treba poiskati tudi strokovno pomoč. Gospod nam velikokrat želi pomagati tudi po zdravnikih, terapevtih, drugih strokovno usposobljenih ljudeh.

   V zvezi z vašo prošnjo vam priporočam še, da si preberete knjižico z naslovom Molitev, ki zdravi (s seminarjev prof. dr. Tomislava Ivančića, priredila Andrea von Rechberg). V njej je zelo jasno in jedrnato opisano, kako moliti v raznih hudih situacijah, v katerih se pogostokrat znajde človek, tudi pri težavah z depresijo. Knjižica vsebuje več odličnih molitev, kot so, če jih naštejemo: molitev za ozdravljenje, molitev za notranjo osvoboditev, molitev k Svetemu Duhu, molitev počitka, molitev za odpuščanje, molitev za odrešitev, zdravilna molitev rožnega venca …

   Molivci skupaj molimo, da bi Usmiljeni Jezus uslišal vašo prošnjo; pa tudi vi se, prosim, pridružite našim vsakodnevnim molitvam za trpeče sestre in brate na tej spletni strani.

   Naj vas obilno blagoslovi dobri Bog in vam z milostjo pripomore k ozdravljenju!

  • Janez says:

   JEZUS JE NAŠ GOSPOD, NAŠ BRAT IN ODREŠENIK

   Kadar se Ljudje Ljubijo se vzajemno osrečujejo,
   prihajajo eden k drugemu, si medsebojno pomagajo ter so srečni.
   Njihova srca so polna Miru, Dobrote in Ljubezni in zato Radostna in Bogu v veselje.
   Veliko se pogovarjajo in se veselijo novega dne ter se med seboj razumejo.
   Odpuščajo si in pozabijo na krivice in žalitve s strani drugih ter prosijo Boga, da jim odpusti vse grehe.
   Dovolj je že prijazen nasmeh, mir, ubranost, dobra volja, človečnost, skrb za druge in radost.
   Ko je tako, je Božje kraljestvo vedno med Nami vsemi in Njegov Blagoslov,
   ker živimo in delamo ter ljubimo kot nas je učil Jezus.
   In kjer sta zbrana dva ali trije v Njegovem Imenu, je On sredi med Nami.
   On je naše Vse, naša radost, upanje in sreča, ki se sveti in raduje v Njegovi Očetovski Ljubezni.
   On je naše upanje za Odrešitev, On je naše vse, kar premoremo.
   Naj oddidejo od nas vsi posvetni dvomi v preizkušnjah, saj imamo Boga ki skrbi za nas.
   Pride in nam pomaga, ko Verujemo v Jezusa in ko ga za to prosimo in molimo.
   Bog je tam, kjer se ljudje ljubijo, si pomagajo, molijo, verjejo v Jezusa, si odpuščajo in služijo drug drugemu.
   Bog je Ljubezen, naš Brat, naš Odrešenik, naš Učenik, naš Gospod Bog,
   ki nas ljubi in nam odpušča, ko se pokesamo grehov.
   Naš Odrešenik je vseprisoten in vsenavzoč v soljudeh, v Naravi, v Sveti Evharistiji, pri meni in v meni.
   Naj nas Gospod napolni z Upanjem in Božjim Mirom, da bomo stanovitni v Veri in Dobrotni v Srcu do drugih.
   Ko daješ namreč prejemaš in ko prejamaš daješ. Naj bo Dobrotno in Usmiljeno naše Srce.
   Zato je prav, da poznamo Jezusov nauk: “Zastonj ste prejeli, zastonj dajajte naprej”.
   In bodimo v Veri in Dobroti Luč Sveta in tisti, ki so na strani rešitev,
   in ki pomagajo reševati probleme in ne tisti, ki probleme le ustvarjajo!
   Bodimo misionarji Božje Ljubezni in Usmiljenja in Bog nam bo vse povrnil,
   pojdimo in učimo Evangelij ter služimo bližnjim tako, da bomo z Ljubeznijo spolnjevali Božjo Voljo.
   Amen.

   Janez AKA Dichter Hansi

   Molite: »Verjamem, da Usmiljeni Bog je in Njegova sveta Prisotnost po Njegovi Milosti v Neskončnem Toku Energije teče skozi mene kot lepota, harmonija, ljubezen, radost, modrost, razumevanje, Božansko vodstvo, Usmiljenje in Samaritanska Pomoč in Uteha. Vem, da mi Dobrotni Bog lahko čudežno pomaga k razrešitvi mojih stisk in ozdravitvi in za to sem Mu hvaležen.” “Vodi me neskončna inteligenca Troedinega Boga in mojega Odrešenika. Verjamem, da odslej Božji zakon in red upravljata moje življenje in da odslej Živim po Jezusovem Evangeliju in se želim spreobrniti in spolnjevati Božjo Voljo ter Verjeti v jezusa Odrešenika. Božanska ljubezen in Milost naj mi napolni dušo, da odslej pošiljam iz sebe samo Ljubezen, Mir in Dobro voljo ter samo pozitivne vibracije vsem svojcem, sodelavcem, znancem in vsem drugim ljudem okoli mene. Prosim Bog pomagaj mi, da odpustim vse svoje zamere, krivice, negativne misli in jezo in jih takoj nadomestim z mislimi o ljubezni, odpuščanju, harmoniji, miru, pravilnem ravnanju in prijaznosti. Gospod prosim pomagaj mi, da prenehajo depresija, skrbi, duševne bolečine in tesnioba, ki me pestijo. Prosim odreši me vseh strahov in trpljenja. Verujem Jezus, da si Ti Božji Sin in moj Odrešenik in Učenik. Prosim Vodi me, da ozdravim. Sem Božji Otrok in Bog je moj Nebeški Oče, moj Odrešenik, moj dobri Samaritan, moj Stvarnik, moj Vodnik na Poti h Kristusu, moj Zdravnik, moj Odrešenik, moj svetovalec in moj Gospodar. Prosim Boga, da se zgodijo vse potrebne Zdravilne Spremembe in Čudežna preobrazba v mojem življenju, ker Verjem v Boga, Njegovo Odrešujočo in Milostno Dobroto in Usmiljenje. Prosim Jezus pošlji name zdravilne Energije in me pozdravi na duši in na telesu. In ker se želim spreobrniti tako, da bom odslej živel po Božjih postavah Bogu v veselje mi prosim stoj ob strani in ostani vedno z menoj.”

   Dr. Murphy ameriški psihoterapevt in teolog.

 40. andreja says:

  Dragi vsi, ki molite,
  prosim še vas za molitev. Zdi se, kot da so se vsa vrata zaprla, kamor se obrnem, ni uspeha. Včasih še moliti ne morem več.
  Prosim Boga, da me vodi, da najdem svoje mesto, svoj prostor, ljudi, razumevanje.. nekje na tem svetu. Vse moram začeti znova. Gospod, prosim Te, pokaži mi pot, da se stvari začnejo premikati naprej.

  Hvala vsem za molitve. Naj vas vse Bog obilno blagoslovi.
  A

  • hvala says:

   Spoštovana Andreja!

   Zelo vas razumem, kajti tudi pri meni je bilo tako. Zdelo se mi je, da sem v obzidju, ograjena okoli sebe s štirim zidovi, nikjer pa ni bilo videti izhoda, nikjer rešitve. Ne bojte se .
   Izročajte se Jezusu, bom prosila za vas in za vse ostale!

   Božje usmiljenje, ki si višje od nebes, vate zaupamo!

  • Janez says:

   Bog noče naših muk in v Veliki Ljubezni do Ljudi sočutno trpi z vsakim otrokom, ki zaide ter pomaga vsakemu, ki Vanj Veruje in ga moli in prosi za vodstvo in pomoč. Ponuja nam svojega Sina, da po Njem pridemo k Njemu. Jezus Kristus se iz Očetovega naročja izliva v svet. Kot reka nam prinaša tisto vodo, katere je Izvir prepoln – vodo življenja. Sam je Studenčnica, ker je eno s Studencem. Za nas se izliva, zaradi naše žeje, kajti Oče ve, da brez vode ne moremo na pot. Kako gotova in varna je pot, če sledimo Reki žive vode. Ob njej ni mogoče zaiti. Vodi nas, krepča, hladi in vzpodbuja, saj z njo okušamo to, po čemer hrepenimo. Res je pot proti toku težka; navkreber gre in marsikakšna ovira je na njej. Kako vabljive so ravnice, ki se nam ponujajo na desni in levi, koliko lažje je hoditi po njih. Nikar, sestra! Ne odstopaj, brat! Ne skrbi za rane, ki ti jih zadajajo ostri kamni, tu je On, da ti jih izpere in ohladi; ne boj se naporov, On ti bo dal moči. In ko gledam strugo, se ustrašim njenih strmih bregov in neravnega dna. Da, sveta Cerkev je tudi takšna. A le po njej se lahko izliva Jezus Kristus; nam v življenje. Oče tako hoče. Zgradili smo umetne prekope in kanale, po svoje preusmerili tok Reke; vse zato, da bi nam bilo lažje. On pa se še vedno izliva, ker4 nas Ljubi in nam hloče le Dobro ter nam Odpušča! Pijemo ga vsak ob svoji strugi in se slepimo, da je “naša” Voda najbolj bistra in osvežujoča. Reka pa tiho teče dalje.Tebi in meni v življenje.O, da ne bi nikdar pustili bratov, ki umirajo od žeje, samih v njihovi bolečini. Mi vemo za Reko, v kateri je dovolj vode za vse. Kakor so naju nekoč starši pripeljali na breg in rekli: “Poglej, to je Jezus Kristus!”, tako delajva tudi midva, dragi prijatelj. In ko bova srečala blodečega v puščavi, mu ponudiva največ kar imava: Jezusa Kristusa – vodo življenja.

   Gospod Bog Ti veš kaj potrebujemo, še preden Te karkoli prosimo. Pomagaj naši preizkušani sestri Andreji, da se bodo po Tvoji Milosti vse stvari spet postavile na svoje mesto. Naj prosim tudi zanjo napočijo lepši časi in se odprejo razna vrata in prilike, da bo spet Uspešno in Plodno začela svoje Življenje. Pomagaj prosim, da se vse rane počasi zacelijo, pošlji ji Uteho in Tolažbo Svetega Duha, da jo bo Vodil in Usmerjal v Življenju, da bo delala tisto kar je prav in v skladu z Božjo Voljo. Potolaži jo, umiri jo, umij solze v njenih očeh, pošlji ji Toplo Sonce v njeno trpeče Srce, da se okrepi in spočije v Tebi Gospod. Prosim Opogumi jo, da bo vztrajala v osebni preobrazbi in Verjela Vate Jezus Odrešenik. Tebi ni nič nemogočega Gospod, saj si Vsemogočen in Vseprisoten ter pomagaš tistim ki trpijo, Verjejo Vate in te prosijo pomoči. Pridi in pomagaj, naj se odpre tisoč cvetov in napoči topla pomlad upanja in zadovoljstva v Vernem Srcu in Duši naše sestre Andreje. Naj ji zapojejo v duši najlepše melodije in naj najde svoj smisel in smoter, ker si ji Pomagal Ti Naš Gospod in Naš Bog. Naj se umiri njena duša in srce in naj po Tvoji Milosti spet najde Božji Mir in Smoter, ki je v hvaležni Ljubezni do Boga in Ljudi. Vodi jo in navdihni jo, da bo zbrala moč in zaživela na novo ter odložila nepotrebno prtljago preteklosti.
   Amen. Janez

   • Janez says:

    Molitev za vodstvo v času problemov, skrbi in negotovosti
    Jezus, v negotovosti sem in zmeden ter ne vem,
    kam naj grem, kaj naj storim in kako naj se obrnem.
    Skrbi me , kako bom zvozil vse nastale probleme in težave,
    ki so se mi nagrmadili in ki me teže s skrbmi.
    Potrt sem in žalosten, vendar se ne bojim, če vem,
    da si Ti ob Meni, da sem s Teboj, ki me umiriš in me potolažiš.
    Verjem, da ko pridem k Tebi, da se umirim in skrbi se zmanjšajo in
    lažje zberem moči za molitev in prošnjo za pomoč k Tebi.
    Ob Tebi Gospod mi namreč nič ne manjka, če v molitvi prosim Tebe.
    Ti me pomiriš, Ti me vodiš in opogumiš,
    da bom s Tvojo pomočjo trezno premislil in prav ukrepal.
    Verjem, da če si Ti z menoj, sem bolj miren,
    bolj samozavesten; sem tudi manj negotov in nisem več tako zmeden.
    Premislim v duši, zakaj se ne bi vzel časa Zate Jezus,
    saj v Tebi najdem počitek in zatočišče, dom in tolažbo in mir?.
    To sem že izkusil večkrat s Teboj, ko si mi pomagal Gospod,
    zato rad hitim k Tebi Gospod, ki si Izvir Božje Dobrote in Miru.
    Ta Božji Izvir Dobrote in Miru je zame tisti vir moči in vsem,
    ki iščejo Boga, želim te vode, tega veselja, spokojnosti, te dobrote, te resnice in lepote,
    ki ko jo enkrat srečaš, prosiš še zanjo, da jo lahko ponovno najdeš, ker ti je že poznana.
    Le prositi moraš zanjo Gospoda v molitvi, se umiriti, ustaviti, jo ponižno čakati in jo opaziti.
    Gospod Tebi namreč zaupam, da imaš dober načrt za mene, zaupam Ti, da vodiš mojo pot.
    Čeprav trenutno ne vem, v katero smer naj krenem, Ti to dobro veš in me navdihneš,
    da vse prav premislim in da pod Tvojim vodstvom ravnam preudarno.
    Vem, da me boš varno vodil, čeprav za zdaj vidim le megleno pot izhoda iz težav pred seboj.
    Tvoja Beseda mi pravi, da si moj pastir. Česa bi se bal, Jezus, če si z menoj?
    In zakaj sploh skrbim za jutrišnji dan, če pa mi praviš, da me vodiš k vodam počitka?
    Jezus, po tem hrepenim. Po Tvojem miru, po Tvojih pašnikih,
    po Tvoji vodi, po Tvoji Ljubezni in Usmiljenju, da umiriš moje nemirno srce!
    Nočem se opirati le na svojo človeško presojo, ta me je tolikokrat prevarala.
    Želim se opreti na Tvoja znamenja, ko sem nemiren in izgubljen
    in na Tvojo tolažbo, kadar hodim v temi in megleni negotovosti in iščem izhod.
    Zato te prosim, Jezus, še močneje me primi za roko in še tesneje hodi ob meni.
    Ti si vse, kar potrebujem!
    Amen

    Gospod je moj pastir,
    nič mi ne manjka.
    Na zelenih pašnikih mi daje ležišče;
    k vodam počitka me vodi.
    Mojo dušo poživlja;
    vodi me po pravih potih
    zaradi svojega imena.
    Četudi bi hodil po globeli smrtne sence,
    jaz se ne bojim hudega, saj si ti z menoj,
    tvoja palica in tvoja opora, ti me tolažita.
    Ps 23, 1-4

    • KRISTINA says:

     Ga Andreja vašo situacijo zelo poznam. In kljub vsemu, da molim, sem še vedno malo v dvomih-priznam, ki mi po tihem šepetajo na uho. Hudič nas hoče v svoje kremplje. Sinoči sem prebrala knjigo TRI KORAKA VJERE -Mijo Barada 1. korak- sprejmi situacijo, 2. korak- Zahvali se Bogu za to situacijo in 3.korak- Moli, da se Bog po konkretni situaciji proslavi in objavi da je vsemogočen in pravičen. Rim, 8,28″Sicer pa vemo, da njim, ki ljubijo Boga, vse pripomore k dobremu, namreč njim, ki so bili poklicani po njegovem načrtu.”
     Gospod ima za vsakega izmed nas načrt in tega bomo deležni.
     Bog naj vas obilno blagoslovi, sv. Duh razsvetli in Marija mati nebeška naj vas varuje in vodi.
     Lurdska Mati Božja prosi za nas
     sv.Juda Tadej prosi za nas
     Kri in voda iz prebodenega Gospodovega srca zaupam vate

 41. KRISTINA says:

  Hvala vsem molivcem, hvala Gospodu za vse darove, za moža, otroke, prednike, tasta, taščo, hvala za vnuke, zeta, za sinovo punco, hvala vsem, ki pripomorejo k temu, da imamo hrano na mizi (soncu, dežju, človeškim rokam, moči), da smo na toplem, pod streho, da imamo prijatelje, da smo zdravi, da lahko govorimo, hodimo, hvala za vse te darove in še veliko več. Prosim Gospod pomagaj vsem ki so v stiskah takih ali drugačnih. Prosim tudi da mi pomagaš ker je pred mano naporen teden in sv. Duh naj me razsvetli,mene, moža, sina in vse ljudi tega sveta. Saj Gospod praviš: Vi ste sol in luč zelje. želimo, da bi bili res luči sebi in vsem, ki pridejo v stik z nami.
  sv. Faustina Kowalaska prosi za nas
  sv. Juda Tadej prosi za nas
  Lurška Mati Božja prosi za nas -ozri se na nas, od rojstva sva povezani obrni svoje oči k meni in me tesno objemi, kot tisti dan ko sem se rodila
  sv. Rita prosi za nas

 42. Miro says:

  JEZUS, BOŽJA MODROST, JE SIN, KI DAJE ŽIVLJENJE ZA BRATE – ZATO JE SOL IN LUČ!

  BOŽJA BESEDA: »Vi ste sol zemlje. Če pa se sol pokvari, s čim naj se osoli? Ni za drugo, kakor da se vrže proč in jo ljudje pohodijo. Vi ste luč sveta. Mesto, ki stoji na gori, se ne more skriti. Svetilke tudi ne prižigajo in ne postavljajo pod mernik, temveč na podstavek, in sveti vsem, ki so v hiši. Takó naj vaša luč sveti pred ljudmi, da bodo videli vaša dobra dela in slavili vašega Očeta, ki je v nebesih« (Mt 5,13-16).

  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Mt+5%2C13-16&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

  Evangelizacija se godi s pričevanjem tistega, ki v sebi dopolnjuje, kar še manjka trpljenju Sina v korist bratov (Kol 1,24) – manjka pa vedno samo še »moje« trpljenje. Pričevanje je hkrati sol, skrita, a dobro zaznavna, in luč, očitna in vidna, ki daje vsem uživati Božjo slavo. Jezus, Božja Modrost, je Sin, ki daje življenje za brate. Zato je sol in luč: daje jim okusiti in videti, da je Bog skupni Oče. Cerkev je »vi«, ki je poslušal blagre in ima isti okus kot Kristus. Deli njegovo usodo trpljenja, kot sol zemlje, in slave, kot luč sveta – ne da bi pozabila, da je luč, samo kolikor je sol (na kratko povzeto po: Skupnost bere Matejev evangelij, p. Silvano Fausti).

  Slavimo Gospoda, zahvaljujmo se mu in ga prosimo: Slava tebi Jezus, Ti si neizmerno veličastvo Božjega usmiljenja! Hvala Ti za Tvojo besedo, ki nas zvesto spremlja in odrešuje v vseh življenjskih okoliščinah na poti k Tebi, še posebej v trpljenju, preizkušnjah, stiskah … Ponižno Te prosimo za veliko milost, da se bomo zvesto ravnali po evangeljskih smernicah in po Tvojem najsvetejšem zgledu bili sol zemlje in luč sveta. Pridi Sveti Duh, naš največji Tolažnik in Pomočnik, ter naša slabotna, nestanovitna srca utrdi v živi veri, trdnem upanju in dejavni ljubezni v odnosu do Boga in do bližnjega!

  Z ljubeznijo Božjemu usmiljenju priporočimo vse osebe in zadeve na tej spletni strani, s prošnjo, da bi v molitvah vsi na široko odprli svoja srca za sprejem božjih milosti od Gospoda, od katerega »prihaja vsak dober dar in vsako popolno darilo« (Jak 1,17).

  – Alenka (za božjo pomoč pri izpitih)
  – Jana (za blagoslov v družini)
  – Petra (za ozdravljenje moža)
  – irena (za ozdravljenje hčere)
  – Irena (za spreobrnjenje, za sorodnike)
  – Vesna (za ozdravljenje notranjih ran, prošnja glede stanovanja)
  – KRISTINA (za božjo pomoč v hudi situaciji)
  – Brany (prošnja za pravo zdravilo, za ozdravljenje)
  – Marija (za vse trpeče na tej spletni strani)
  – Ula (za ozdravljenje mamice ki je po porodu zbolela za rakom)
  – Sija (za pomoč Svetega Duha, za vero in zaupanje v Božji načrt)
  – M (prošnja za njeno in materino zdravje)
  – MamiM (za vero, ljubezen, odpuščanje, spreobrnjenje, ozdravitev notranjih ran)
  – ter prošnje drugih prosilcev milosti na tej spletni strani.

  Vedno se Gospodu Jezusu zahvaljujmo za vse tisto, kar smo od Njega v življenju že prejeli, da bomo tako s pomočjo zahvale lahko prejeli nove milosti! Predvsem pa Jezusa slavimo zaradi Njega samega, saj je neizmerno Božje usmiljenje in nas je ustvaril iz niča, nas neizmerno ljubi, očiščuje, posvečuje, tolaži, odrešuje … Slava tebi, Jezus, zdaj in vekomaj. Amen.

  Božje usmiljenje, ki si nam dalo Presveto Devico Marijo za Mater usmiljenja, zaupamo vate!
  Božje usmiljenje, tolažba in blagor vsem, ki so skesanega srca, zaupamo vate!
  Božje usmiljenje, ki vedno in povsod spremljaš vse ljudi, zaupamo vate!

 43. hvala says:

  O PRIDI STVARNIK , SVETI DUH,
  OBIŠČI NAS, KI TVOJI SMO,
  NAPOLNI S SVOJO MILOSTJO SRCE PO TEBI USTVARJENO.

  IME JE TVOJE TOLAŽNIK IN
  DAR BOGA NAJVIŠJEGA,
  LJUBEZEN , OGENJ, ŽIVI VIR, POSVEČEVALEC VSEH STVARI.

  RAZSVETLI Z LUČJO NAM RAZUM,
  LJUBEZEN V NAŠA SRCA VLIJ ,
  V TELESNI BEDI NAS KREPČAJ,
  V SLABOSTI VSAKI MOČ NAM DAJ Molitev-Ognjišče).

 44. Alenka says:

  O Bog velikokrat si nam že pomagal ponovno prosim za sinova da bi opravila še zadnje izpite naj jima bodo naklonjeni dnevi in ure , saj se močno trudita.Hvala vsem molilcem in molilkam na tej strani.Bog nam pomagaj!

 45. Jana says:

  Prosim molimo skupaj za vse trpeče na duhu in telesu.Marija Mati Božja prosim čuvaj Roka na vožnji s tovornjakom, prosim daj možu moč da premaga bolezen.Božje usmiljenje zaupam vate.Ko ti je najbolj hudo vzami rožni venec in moli.Molitev in misel na Marijo me pomiri …Naj bo moja vnukinja Hana zdrava.

  • Miro says:

   Draga ga. Jana, duhovno smo povezani v molitvah svetega rožnega venca in rožnega venca božjega usmiljenja. Naj Usmiljeni Bog obilno blagoslovi vas, moža, sina Roka, vnukinjo Hano in druge vaše sorodnike!

 46. Sija says:

  Danes mi je izredno težko, saj določeno osebo tako pogrešam, resnično pogrešam do neba…
  Zatekam se k molitvi in prosim, da se stvari uredijo. Življenje je lahko tako lepo, žal
  pa gre že nekaj časa vse mimo mene. Velikokrat se niti ne zavedam kateri dan je, kako sem ga preživela.
  Dragi Bog, vem da marsikaj ni bilo prav, vendar je ta trnova pot po kateri trenutno hodim dobra šola,
  da se spremenim na bolje in na to, kakor si moja ljubljena oseba želi…
  Ponižno te PROSIM, usliši mojo prošnjo…

  Ko um reče: ”Obupaj!”
  Upanje zašepeta:” Poskusi še enkrat!”

  Mir in vse dobro vsem.

  Sija

  • Janez says:

   RADOST JE LJUBEZEN IN DOBROTA
   Radost je molitev, radost je znak velikodušnosti, sad plemenitega srca in velike Dobrote in Sočutja do vseh, ki jih Osrečujemo s trem kar smo in kar imamo. Ko ste polni radosti, se gibljete hitreje in želite storiti vsem kar največ dobrega. Radost je znak združitve z Bogom, Božje prisotnosti, radost je ljubezen, se rodi v srcu, ki gori od ljubezni. Prinesite to ljubezen, to svetost v vaša življenja, v vaše domove, k vašim sosedom,l k vašim bližnjim v vaši deželi in prispevajte k Utehi in Ljubezni celemu svetu. Ne čakajte, pojdite in delajte dobra dela in služite drugim ljudem in deležni boste hvaležnosti in izhlapele bodo vse vaše težave. Ko pomagate drugim pomagate sebi. KO se ukvarjate s seboj nimate časa za BVoga, ki je v Vašem Bližnjem. Najlepša je Darovana Iskrena in Zastonjska Dobrota iz Ljubezni do Boga in Ljudi, ki smo bratje in sestre v Jerzusu Odrešeniku. In Bog ki vidi v vsako kamrico srca in skrivoma storjeno dobroto ti bo Poplačal. In v Srcu Te bo prevzel Božji Mir in odšle bodo vse skrbi in težkoče, ki so Te pestile, ko si se preveč ukvarjal s samim seboj. Bog pravi, da si ustvarjen za dobra dela in služenje drugim, ko delaš in Moliš in ponavzočaš Jezusovo Daritev tako, da z Dobroto in Usmiljenjem Poveličuješ Božjo Slavo ubogim, trpečim, bolnim in tistim, ki ubupujejo v samoti. Pridi in pomagaj in Jaz Ti Bom Pomagal!

   Impresije Dobrote in Ljubezni. Janez

   • Miro says:

    ČEŠČENJE NAJSVETEJŠEGA je neizmerno velik dar Božje ljubezni! Po Gospodu, ki je v tem čudovitem zakramentu – zate, zame, za vse nas – navzoč 24 ur na dan, je med vrsto svetnikov zelo hrepenela tudi sveta Terezija Avilska in zapisala: »Za pogovor s Teboj, o Kralj slave, ne potrebujem nikogar drugega, ti si vedno pripravljen v oltarnem zakramentu, da si navzoč za vse. Vsi, ki hrepenijo po Tebi, Te bodo vedno našli tu in se pogovarjali s Teboj iz obličja v obličje.«

    Božje usmiljenje, neizmerno v zakramentu evharistije in duhovništva, zaupamo vate!
    Sv. Terezija Avilska, prosi za nas!

    • Janez says:

     Koliko truda in raznih tolažb smo izrekli, pa Sija neutrudno trpi za nesrečno in neuslišano ljubeznijo. Besede Utehe s toplimi besedami in molitvijo zmoremo ljudje. Za kaj več, pa moramo vsi, tudi Vi Miro še ful veliko moliti, da bo zaleglo, tudi k Svetemu Duhu. Sija je neutolažljiva. Čas pa bo prinesel svoje., da bo prebolela nesrečno in neuslišano ljubezen. Božja Volja morda ni, da bi nas Bog vedno slišal in uslišal, pa naj delamo karkoli. Ne zadošča katr predlagate. Spoznati kaj Bog hoče od nas, pa je Molitev k Svetemu Duhu, kar sem pisal v zdnjih molitvah in prispevkih. Sveti Duh je Tolažnik in Vodnik ter nas uči in poduči, kaj je Božja Volja. Da vemo in ne vztrajamo brez pomena naprej. Bog ima lahko drugačen Načrt. Vedno pa jer prav, da smo usmiljeni in sočutni do tistih, ki trpijo. BVB. Janez

     • Miro says:

      Molitev je najmočnejše duhovno orožje (sv. pater Pij)! Zato se še tesneje povežimo v molitvah svetega rožnega venca in rožnega venca božjega usmiljenja – za Sijo in druge trpeče sestre in brate! Na koncu vsake molitve pa vedno dodajmo: ZGODI SE BOŽJA VOLJA, kar je vsebovano že v Gospodovi molitvi: Oče naš!

      Naj Usmiljeni Jezus obilno blagoslovi vse trpeče sestre in brate na tej spletni strani!

  • Boštjan says:

   Draga Sija, nekdo mi je nedavno na tej spletni strani napisal, da so vztrajne in vsakodnevne molitve kot kapljice vode. Dolgo časa polzijo, kapajo in polnijo posodo… človekovo srce, in če z nekaj časa zanesljivo napolnijo še tako veliko posodo in se kot slap božje milosti razlijejo in prebijejo še skozi tako veliko oviro.
   Mene ta misel zelo tolaži. Ne obupajte. Bog vedno naredi, kar je prav. Zaupajte in predajte se mu. Mislim in molim za vas. Vsaka rana se zaceli. Tudi vaša in moja se bosta. Bog ve kolikšen križ smo zmožni nositi. Zaupajte in videli boste, vse bo vredu.
   Božje usmiljenje, večje od nebes vate zaupamo.

 47. Miro says:

  GOSPOD JEZUS, NAJ BOM TESNO POVEZAN S TEBOJ, DA BOM LJUDI SPREJEMAL Z ODPRTIM SRCEM!

  BOŽJA BESEDA: Apostoli so se zbrali pri Jezusu in mu poročali o vsem, kar so storili in učili. Tedaj jim je rekel: »Pojdite sami zase v samoten kraj in se malo odpočijte!« Mnogo ljudi je namreč prihajalo in odhajalo, tako da še jesti niso utegnili. In odrinili so s čolnom sami zase v samoten kraj. Mnogi pa so jih videli, da odhajajo, in so jih prepoznali. Iz vseh mest so skupaj peš hiteli tja in prišli pred njimi. Ko se je Jezus izkrcal, je zagledal veliko množico. Zasmilili so se mu, ker so bili kakor ovce, ki nimajo pastirja, in jih je začel učiti mnogo stvari (Mr 6,30-34).

  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Mr+6%2C30-34&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

  Učenci se vrnejo in navdušeno govorijo o Božjih delih, ki so se zgodila po njih. Jezus jim reče, naj se umaknejo od množice in se odpočijejo v njegovi bližini, sam pa še sprejema druge ljudi, ki prihajajo. Zavedal se bom, da ni dovolj le oznanjati in pastoralno delovati, biti moram tudi z Jezusom. Gospod, naj bom tesno v tvoji družbi, da bom odprto sprejemal ljudi (Luč Besede rodi življenje, Primož Krečič).

  Na široko odprimo srca živi in dejavni Božji besedi ter v zaupanju v Božje usmiljenje molimo za vse, ki se oz. jih drugi priporočajo v molitev na tej spletni strani!

  – Petra (za ozdravljenje moža)
  – irena (za ozdravljenje hčere)
  – Irena (za spreobrnjenje, za sorodnike)
  – Vesna (za ozdravljenje notranjih ran, prošnja glede stanovanja)
  – KRISTINA (za božjo pomoč v hudi situaciji)
  – Brany (prošnja za pravo zdravilo, za ozdravljenje)
  – Marija (za vse trpeče na tej spletni strani)
  – Ula (za ozdravljenje mamice ki je po porodu zbolela za rakom)
  – Sija (za pomoč Svetega Duha, za vero in zaupanje v Božji načrt)
  – M (prošnja za njeno in materino zdravje)
  – MamiM (za vero, ljubezen, odpuščanje, spreobrnjenje, ozdravitev notranjih ran)
  – ter prošnje drugih prosilcev milosti na tej spletni strani.

  MOLITEV ZA PODELITEV MILOSTI NA PRIPROŠNJO SV. FAVSTINE

  Jezus, ti si sveto Favstino naredil za veliko častilko tvojega brezmejnega usmiljenja. Blagovoli mi po njeni priprošnji podeliti milost (poveš za kaj prosiš), za katero te prosim, če je to skladno s tvojo sveto voljo. Jaz, grešnik, nisem vreden tvojega usmiljenja, vendar poglej na duha daritve in posvetitve sestre Favstine in poplačaj njene kreposti tako, da uslišiš prošnje, ki jih po njej z zaupanjem tebi izročam (povzeto po spletni strani kapitelj.com).

  Oče naš, ki si v nebesih, posvečeno bodi tvoje ime, pridi k nam tvoje kraljestvo, zgodi se tvoja volja kakor v nebesih tako na zemlji.
  Daj nam danes naš vsakdanji kruh in odpusti nam naše dolge, kakor tudi mi odpuščamo svojim dolžnikom, in ne vpelji nas v skušnjavo, temveč reši nas hudega. Amen.

  Zdrava, Marija, milosti polna, Gospod je s teboj, blagoslovljena si med ženami in blagoslovljen je sad tvojega telesa, Jezus. Sveta Marija, Mati božja, prosi za nas grešnike zdaj in ob naši smrtni uri. Amen.

  Slava Očetu in Sinu in Svetemu duhu, kakor je bilo v začetku, tako zdaj in vselej in vekomaj. Amen.

  Božje usmiljenje, neizmerno v zakramentu evharistije in duhovništva, zaupamo vate!
  Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, zaupamo vate!
  Sveta Favstina, prosi za nas!

 48. Vesna says:

  Hvala za vaše molitve.Gospod se dotika mojih globin.Prosim za zdravje depresije,osvoboditev neg.ljudi,samote,brezupa,milost odpuščanja sovražnikom in Božjo zaščito.

  • Janez says:

   MOLITEV ZA NOVO ŽIVLJENJE
   Bog Oče, verujem v Jezusa Kristusa, tvojega sina,
   ki je odrešil svet. Verujem, da je zame umrl na križu
   in je s sabo nesel vse moje grehe. Namesto mene je stopil v
   pekel in je zmagal nad smrtjo ter grobom ter nas Odrešil.
   Verujem, da je Jezus vstal od mrtvih in sedaj sedi na
   desni stran Boga Očeta.
   Sveta Trojica en sam Bog usmili se me in mi pomagaj,
   ko omagujem po bremeni, da bom vztrajal
   in postal skromen in trpežen v preizkušnjah.
   Jezus, potrebujem te. Odpusti prosim vse moje grehe,
   odreši me in začni živeti v meni.
   Želim, da bi se po Tvoji Milosti ponovno rodil in se prenovil
   in postal nov človek, ki Ti bo v veselje.

   ZAUPAJ V BOGA
   „Zaupaj v Gospoda z vsem svojim srcem,
   na svojo razumnost pa se ne zanašaj.
   Na vseh svojih poteh ga spoznavaj
   in on bo uravnaval tvoje steze“ (Preg 5–6).

 49. KRISTINA says:

  Prosim za molitev, da bi tudi mož v tej nastali situaciji zaupal Gospodu in se ne bi kregala in govorili neljube besede. Gospod Jezus pomagaj nam grešnikom
  sv.Juda Tadej prosi za nas
  sv. Rita prosi za nas
  sv.faustina Kowalski prosi za nas

  • Miro says:

   Gospa Kristina, predlagam, da namesto tega, da se z možem v pogovorih nenehno vrtita okoli tega, kar vaju trenutno muči, teži, skrbi …, s pomočjo vaše vere dvigata pogled h Gospodu ter k tistim duhovnim in materialnim dobrinam, s katerimi, kljub hudi stiski, še vedno razpolagata po Njegovi dobroti. Predlagam, da v roke vzamete list papirja in zapišete vse duhovne in materialne dobrine, s katerimi razpolagate po Gospodovi milosti, potem pa se za vsako dobrino oziroma dar po 10-krat in še večkrat zahvaljujte Gospodu Jezusu. Tako se zahvaljujte toliko dni, tednov, mesecev, da bodo težave v vas in okoli vas izgubile svojo ostrino. Še posebej se vsak dan zahvaljujte, ker vaju Gospod neizmerno ljubi, je z vama v tej mučni situaciji in vaju odrešuje! To je bistveno, to je daleč najpomembnejše!

   Predlagam, da se Bogu začnete zahvaljevati ZA VSE že danes! Tega si ni kar tako izmislil neki Miro, ampak nam to govori živa in dejavna BOŽJA BESEDA, tukaj in zdaj:

   V IMENU GOSPODA JEZUSA KRISTUSA SE NENEHOMA ZAHVALJUJTE BOGU OČETU ZA VSE (Ef 5,20).

   Kot dodatno pomoč predlagam še molitev k sv. Judu Tadeju:

   Sveti Juda Tadej, sorodnik našega Gospoda in Odrešenika Jezusa Kristusa,
   apostol mučenec, ki si slaven po krepostih in čednostih, ti zvesti pomočnik vsem,
   ki te časte in posebni zavetnik v težkih zadevah! Zaupno se obračam k tebi, zakaj
   ti imaš izredne predpravice, da posebno pomagaš tistim, ki v bridkostih in težavah
   že obupujejo. Iskreno te prosim, pomagaj mi iz stiske, iz katere si sam-a ne morem
   pomagati… Sveti Juda Tadej, obljubljam ti, da ne bom nikoli pozabil-a tvojih dobrot
   in te bom častila kot svojega posebnega zavetnika. Amen.

   Prosim, da se pridružite našim molitvam za najbolj trpeče ljudi, za ozdravljenje hudo bolnih sester in bratov. Ostanimo povezani v vsakodnevni molitvi svetega rožnega venca in rožnega venca božjega usmiljenja; tako bomo z Božjo pomočjo preskočili vsako oviro! Močna vera z Gospodovo pomočjo premika gore!

   Božje usmiljenje, ki nas napolnjuješ z milostjo, zaupam vate!
   Sv. Juda Tadej, prosi za nas!
   Sv. Rita, prosi za nas
   Sv. Favstina Kowalska, prosi za nas!

 50. Miro says:

  GOSPOD JEZUS NAS KLIČE K ODREŠENJSKEMU DELOVANJU V SVETU!

  BOŽJA BESEDA: Poklical je k sebi dvanajstere in jih začel pošiljati po dva in dva. Dajal jim je oblast nad nečistimi duhovi in jim naročil, naj razen palice ne jemljejo na pot ničesar, ne kruha ne popotne torbe ne denarja v pasu, obujejo naj sandale in naj ne oblačijo dveh oblek. Govoril jim je: »Kjer koli stopite v hišo, ostanite tam, dokler ne odidete. Če vas kakšen kraj ne sprejme in vas ne poslušajo, pojdite od tam in si otresite prah z nog, njim v pričevanje.« In šli so ter oznanjali, naj se spreobrnejo. Izgnali so tudi veliko demonov in veliko bolnikov mazilili z oljem ter jih ozdravljali (Mr 6,7-13).

  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Mr+6%2C7-13&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

  Jezus pritegne učence k odrešenjskemu delovanju. Pošlje jih oznanjat in jim da moč nad hudimi duhovi. Za to nalogo morajo biti povsem svobodni. Trudil se bom izpolniti od Jezusa zaupano mi poslanstvo. Gospod, svoje prijatelje kličeš, da bi prinašali svetu odrešenje od greha in smrti. Podpri in okrepi me pri tem delu, da ti bom z vsem srcem in zvesto služil (povzeto po: Luč Besede rodi življenje, Primož Krečič).

  Slavimo Gospoda, zahvaljujmo se mu in ga prosimo: Slava tebi, Jezus, Ti si živa Beseda, Luč sveta, Pot našega življenja. Hvala Ti, ker nas kličeš k odrešenjskemu delovanju v svetu, hvala, da smemo sodelovati s Teboj. Obvaruj nas pred nečimrno zagledanostjo v naše moči, v naše sposobnosti, ter nam podeli milost, da bomo pri delu za odrešenje ljudi sodelovali v Tvoji moči. Naj potrebno luč in moč črpamo pri obhajanju svete maše ter prejete darove po Tvojem zgledu z ljubeznijo posredujemo ljudem okoli sebe, posebej trpečim in ljudem, ki (še) ne morejo verovati Vate, ki si pot, resnica in življenje!

  V molitvah na vse prosilce božje milosti v molitvah kličemo obilno Božje usmiljenje. Naj se Gospod Jezus na priprošnjo Preblažene Device Marije milostno ozre na prošnje trpečih sester in bratov, ter vsem preizkušanim osebam podari potrebne milosti v skladu s presveto Božjo voljo.

  – Petra (za ozdravljenje moža)
  – irena (za ozdravljenje hčere)
  – Irena (za spreobrnjenje, za sorodnike)
  – Vesna (za ozdravljenje notranjih ran, prošnja glede stanovanja)
  – KRISTINA (za božjo pomoč v hudi situaciji)
  – Brany (prošnja za pravo zdravilo, za ozdravljenje)
  – Marija (za vse trpeče na tej spletni strani)
  – Ula (za ozdravljenje mamice ki je po porodu zbolela za rakom)
  – Sija (za pomoč Svetega Duha, za vero in zaupanje v Božji načrt)
  – M (prošnja za njeno in materino zdravje)
  – MamiM (za vero, ljubezen, odpuščanje, spreobrnjenje, ozdravitev notranjih ran)
  – ter prošnje drugih prosilcev milosti na tej spletni strani.

  Kot je med drugim zapisano v odličnem molitveniku »Molitve v različnih osebnih potrebah in ob ljudskih pobožnostih«, bo naša molitev prej uslišana, če smo v posvečujoči Božji milosti, če neprenehoma skrbimo za zbranost in čistost naših misli, če v ponižni drži, v predanosti in z odprtim srcem sprejemamo Božje milosti, ki so nam dane po Božji dobroti, in naši prošnji vedno dodamo, naj se zgodi le Božja volja. Najboljša molitev pa je zahvaljevanje.

  Božje usmiljenje, ki se na nas izlivaš iz Kristusovih ran, zaupamo vate!
  Božje usmiljenje, ki si nam dalo Presveto Devico Marijo za Mater usmiljenja, zaupamo vate!
  Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, zaupamo vate!
  Sv. Favstina Kowalska, prosi za nas!

 51. Vesna says:

  Jezus prosim te za tiste med nami,ki nismo prejeli ljubezni od staršev in sedaj imajo v življenju posledice,da sami sebe be sprejemamo in težje navežemo stike s soljudi.Prosim te ozdravi te rane in daj nam milost odpuščanja.

  • hvala says:

   Spoštovana Vesna!

   BOŽJA BESEDA REČE:” MAR POZABI ŽENA SVOJEGA OTROČIČA
   IN SE NE USMILI OTROKA SVOJEGA TELESA?
   A TUDI ČE BI ONE POZABILE, JAZ TE NE POZABIM.
   GLEJ NA OBE DLANI SEM TE NAPISAL,
   TVOJE OBZIDJE JE VEDNO PRED MENOJ. (Iz 49, 14-16).

   Ne skrbite toliko za človeško ljubezen, četudi jo izgubimo pri ljudeh, je pri BOGU NIKOLI NE. Na obe dlani vas je vpisal, ne skrbite , ni vas pozabil in to je edina in prava LJUBEZEN .

   Če niste prejeli od staršev ljubezni, jim to odpustite, oz. prosite Gospoda, da vam da to milost , da boste vsem odpustili, kajti ljudje ne moremo videti v srce človeka, to vidi samo Bog in ON ve kaj, je bil temu vzrok. Mogoče so imeli strašne stiske, molite za njih, odpustite jim in prosimo vsi skupaj za to, in Gospod bo ozdravil vaše rane in njihove, če so živi ali že pokojni.
   Božje usmiljenje, ki si višje od nebes, vate zaupamo.

 52. hvala says:

  Spoštovani mi vsi, trpeči v Gospodu, lep pozdrav!

  Človek velikokrat razmišlja o trpljenju v svetu, predvsem pa o svojem trpljenju, ko se znajdemo na pogorišču in črepinjah svojega življenja.
  Od začetka je velik šok, solze, trpljenje in pa predvsem tisti stavek, ki ga ponavljamo in sprašujemo : “ZAKAJ JAZ, O BOG”?.
  ZAKAJ SE JE MENI TO MORALO ZGODITI!?

  Glejte vse to doživljam tudi sama. Zato vam tudi lahko marsikaj povem in svetujem. Po dolgem času trpljenja, sem spoznala, da Gospod deli milosti v trpljenju, milosti, ki so nam potrebne in On najbolje ve katere. Spoznala sem , da je Gospod vedno z menoj in bedi nad menoj , da neprestano pošilja Svetega Duha Tolažnika, ki me tolaži, tako kot je obljubil. Spoznala sem, da On nikoli ne zapusti trpečega človeka. Spoznala sem, da dela čudeže, kot pri Izraelcih, ki jih je izpeljal iz Egiptovske dežele, in jih vseskozi vodil in pomagal, ponoči in podnevi.
  Človeška narava je pač nagnjena k naslanjanju na moč na človeka, to je pa propad. Dokler ne prebrodimo pot, da izpustimo volan v roke Gospoda , je težko. Njemu je treba prepustiti volan življenja in se popolnoma odpovedati svoje nadzoru nad življenjem.
  Glejte zelo pomembno je res vsaki dan moliti k Svetemu Duhu za vodstvo, pomoč odkritje prave resnice o situaciji.
  Jaz nisem mogla razumeti zakaj se je meni zgodilo to kar se je, vendar sem po dolgotrajni, vztrajni molitvi dobila pojasnilo.
  Zato res svetujem , prosite Svetega Duha za pomoč ON vam bo odkril stvari, ki si jih niti zamisliti ne morete. Za vsakega človeka ima Gospod svoj načrt, ker smo vsi originali, ne kopije.
  Največje veselje pa je, ko človek vidi, da je Gospodu hudo za vsakega človeka, da ga želi imeti ob sebi sedaj in nekoč večno v sreči z njim celo večnost.

  Mir z vsemi in molimo drug za drugega!

  • Boštjan says:

   Resnično gospa Hvala. Ko se prepustim njemu, ko mu popolnoma zaupam resnično doživim občutek popolne varnosti in miru. Kot bi mi gospod govoril:” Ne skrbi, vse bo v redu. Jaz sem ob tebi vse dni, do konca sveta.” Hvaležen sem vam za vaše pozitivne in vzpodbudne besede. Bog naj vas obilno blagoslovi.

   • hvala says:

    Zahvaljujem se vam, skupaj molimo v duhu in se prepustimo v BOŽJE ROKE, PRI BOGU JE REŠITEV.

    MIR IN VSE DOBRO VAM ŽELIM!

  • Janez says:

   Človek išče Boga, a Bog še bolj išče človeka, ki ga je ustvaril in ga neskončno ljubi takega kot je. Premišljujem naslednji Jezusov stavek: »Niste vi mene izvolili, ampak sem jaz vas izvolil in vas postavil, da greste in obrodite sad« (Jn 15,16). Premišljujem tudi, kako Bog hrepeni po tem, da bi vstopil v odnos z vsakim od svojih otrok, kako hrepeni, da bi se nam podarjal in bil naše najvišje Dobro, da bi bili veseli kristjani. Zato ostajam pod Božjim pogledom, zaupam v njegovo ljubezen, ga prosim, da me pritegne k sebi, da pride k meni in da vstopi v mene in ostane v meni za vekomaj.

   Zelo lepo ste izpostavili pomembnost Tretje Božje Osebe Svetega Duha in mi dali ful misliti. Zato sem naredil/dodal na Članki za Dušo nekaj novih prispevkov. Naj vas opogumijo, naj vas obogatijo in vam dajo MOČ IN MILOST BOŽJO. Hvala vam za navdih in dober predlog, ki me je zelo prevzel in mi dal misliti gospa hvala.

   Addendum:
   Kakšno zagotovilo imamo, ko se trudimo hoditi v Svetem Duhu in ne v človeškem mesu! Imamo zaupnost, da bo Sveti Duh dokončal svoje delo poučevanja, kako naj molimo k Očetu po Sinu v skladu z Božjo voljo. Počivamo lahko v spoznanju, da bo Bog poskrbel, da nam bo vse pripomoglo k dobremu (Pismo Rimljanom 8,28).

   Kajti Bog bo slišal in uslišal naše molitve in prošnje, ki Vanj Verjemo in Zaupamo. Pridi Sveti Duh Tolažnik, Vodi nas, navdihni nas, poduči nas, kaj je prav, da naredimo, ker vse to je prav v Božjih Očeh, ker je v skladu z Božjim Načrtom in Božjo Voljo. Gospod pomagaj nam, da bomo molili in spoznali, kaj želiš od nas, da ne zaidemo s človeškimi premisleki in pametjo. Naše Misli niso Tvoje Misli in Naše Želje niso Tvoje Želje. Pomagaj nam, da bomo vedno hodili po Poti Odrešenja k Jezusu in poduči nas, kaj je prav v Božjih Očeh. Amen. Janez

   • Janez says:

    Na Dodaj Molitev sem zdajle prispeval SVETI DUH PROSIM NAVDIHNI ME IN VODI ME, pa tudi druge prispevke bolj verske in bogoslovne narave o Svetem Duhu. BVB. Naj vas Bog sliši in usliši ter vam pošlje Tolažnika in Uteho ter Božje Vodstvo, da se bodo problemi in preizkušnje razrešile ali vsak nekoliko zmanjšale. Janez

    • Miro says:

     Če se v srcu odpremo Svetemu Duhu, nas bo vodil k SVETI EVHARISTIJI, ki je, kot je odlično zapisal Wilhem Mühs, »radostno srečanje s prijateljem, ki je vedno na razpolago in h kateremu pridemo, kadar hočemo, ne da bi se nam bilo treba vnaprej napovedovati«. Molimo, delajmo in ljubimo, vse pa pod vodstvom Svetega Duha, kar je poudarjeno že v prejšnjih odgovorih.

    • hvala says:

     ZAHVALJUJEM SE VAM g. JANEZ ZA MOLITVE, RAZMIŠLJANJA, KOMENTARJE IN VSEM MOLIVCEM IN PROSILCEM , na tej spletni strani.

     Jezus je rekel; “Jaz bom prosil Očeta in dal vam bo drugega Tolažnika, da bo ostal pri vas vekomaj: Duha resnice, ki ga svet ne more sprejeti, ker ga ne vidi in ne pozna. Vi ga poznate, ker ostaja pri vas in bo v vas (Jn 14, 16-17) . SVETI DUH moli v nas, prebuja življenje, vodi v svobodo, daje darove, premaga greh, nas uči moliti…(devetdnevnica k Svetemu Duhu-Vojtech Kodet).
     Sveti Duh je kot ogenj in veter. Daje življenje.

     Kličimo Svetega Duha, zahvaljujmo se Gospodu in Ga slavimo.

     Bom več opisala več opisala v rubriki Članki za dušo.

     Mir in vse dobro vsem.

 53. Sija says:

  Dragi vsi trpeči…

  Za vse Vas ki trpite, se soočate s stiskami in ste v preizkušnji s hudimi boleznimi, molim za Vas in za vaše najbližje.
  Naj Bog Vsemogočni opazi vaše stiske in Vam pomaga, ter Vas vodi po najboljših poteh.

  Zase pa še vnaprej molim in ponižno prosim, da se moj odnos z ljubljeno osebo uredi in postavi na prava pota.
  V molitvi najdem moč in upanje, katerega v tem času še kako rabim.

  Vem da beseda hvala ni dovolj, vendar sem vsem ki molite zame neskončno hvaležna, resnično hvaležna do neba.

  “Vse je dobro, kar Bog stori, samo da mi šele na koncu spoznamo skrivnostne ovinke, po katerih nas je vodil.” Pierre Ermitte

  Mir in vse dobro.

  Sija

  • Boštjan says:

   Draga Sija, hvala za vse tvoje molitve. Popolnoma razumem kaj doživljaš, ker sem v enaki situaciji kot ti. Vsak dan znova si večkrat rečem, da je Vsemogočni gospodar vesolja, vse kar naredi je prav. On že ve. Mojo ženo pripeljal kot po čudežu v moje življenje, čeravno se je sedaj odselila k drugemu, imam neomajno vero in zaupanje Vanj. On ve kaj dela. Vse bo naredil prav. Če je njegova sveta volja , jo bo pripeljal nazaj. Prav pa je, da se potrudimo in ga prosimo v molitvi. Sam je rekel:” Prosite in se vam bo dalo.” Tudi pri tebi bo tako. Boš videla. Človek obrača, vendar Bog obrne.

   Božje usmiljenje, ki nas spremljaš vsak trenutek dneva, vate zaupamo.

   • Sija says:

    Dragi Boštjan,

    očitno je najina zgodba precej podobna, zato Vas tudi jaz popolnoma razumem. Občudujem Vašo moč in vero ki jo imate. Upam, da bom tudi jaz tako močna kot Vi.
    Bog usliši naše prošnje…

    Sija

  • hvala says:

   Spoštovana Sija!

   V življenju, ko pride velika stiska, človek vidi samo to, kar v trenutki danem želi. Tudi jaz sem tako gledala. Ampak po dolgem času, z vztrajno molitvijo in izpolnjevanjem vsega kar nam Gospod naroča, dobimo milosti. Milost je tudi ta, da lahko vidimo oz. pogledamo z Božjimi očmi. Spoznala sem v določenem trenutku, da tisto kar jaz mislim, da je takrat najboljše za mene ni, ali pa bo po določenem času. Rekla sem, naj se zgodi BOŽJA VOLJA glede mojega primera, ga prosila za Njegovo rešitev, saj je jaz tako ali tako nimam. Razmišljala sem, kaj vse ima Gospod za mene po določenem času in mi bo dal, kaj jaz ne vem. Saj Njemu zaupam , On je Bog, jaz pa človek. Mi si res s človeškim telesom in očmi predstavljamo samo tisto trenutno rešitev, za katero mi mislimo , da je najboljša. Ampak Gospod ima veliko boljše za nas.

   Prejeli boste milosti, Gospod vam jih bo podaril. Ne skrbite. Vedno ponavljajte: JEZUS TI SI REKEL, DA BREZ TEBE NE MOREMO NIČESAR, IN KER JE TVOJA BESEDA IN OBLJUBA EDINA , PRAVA IN VEČNA, TE PROSIM, DA MI SEDAJ POMAGAŠ. HVALA TI! To molite vsak dan.

   Božje usmiljenje, ki si višje od nebes, vate zaupam!

 54. irena says:

  Prosim za molitev za hčer ,ki se bori z boleznijo bipolarna motnja,prosim za njeno zdravje,da naj se stanje umiri,da bo zdržala vse napore in da bo lahko zanosila in postala mama.
  Prosim molite z menoj!

 55. KRISTINA says:

  Hvala ti Bog da si z mano, da me učiš potrpežljivosti. Vem da sem neučakana, ampak vem da imaš načrt zame. In vsak dan BOžja beseda govori meni, meni osebno , psalmi, evangelij o Bog kako težko mi je ko jih berem, solze me oblivajo , o moj Bog pridi in nam pomagaj in sv. Duh razsvetli moje misli, besede in dejanja.
  Gospod Jezus pridi in ne mudi se
  sv.Faustina Kowalska prosi za nas

 56. Irena says:

  Prosim za molitev za spreobrnenje zame in za vse svoje bližnje, za starša, ki molita za srečno zadnjo uro, ter za brata in svakinjo, nečakinjo ter družino po svakinji.

 57. Petra says:

  Mir z vami,
  prosim za molitev, predvsem v četrtek, ko bo moj mož imel težko operacijo, ki bo odločala o življenju…
  verujeva, zaupava in upava v Božjo pomoč, in obenem klečiva pred Gospodom, naj se zgodi Njegova volja za
  najino življenje, v 33 letu zakona, ko nam je trpljenje ustavilo korake, bolečina zameglila poti, a ljubezen, ki jo imava,
  nama v Božjem varstvu daje moč.
  Moliva in prosiva pomoči v molitvi h Gospodu.

  • Miro says:

   Draga gospa Petra, zaupajta v Gospodovo odrešujočo besedo, ki vama govori: “Ne boj se, samo veruj!” (Mr 5, 36). Naj vaju Gospod obilno blagoslovi, še zlasti vašega moža, prav tako tudi zdravnike, ki bodo opravili to operacijo. Molivci molimo po vašem namenu.

 58. Vesna says:

  Jezus hvala za uslišane prošnje.Sedaj te prosim za rešitev stanovanja za osvoboditev od nenaklonjenih okoliščin in Božje varstvo.Slava ti Jezus.

 59. Miro says:

  GOSPOD, HVALA, KER ME ZDRAVIŠ IN MI NOSIŠ OČETOVO USMILJENO LJUBEZEN!

  BOŽJA BESEDA: Za njim se je odpravila velika množica in pritiskala nanj. V njej je bila tudi žena, ki je že dvanajst let krvavela. Veliko je pretrpela od mnogih zdravnikov in porabila vse svoje premoženje, pa ji ni nič pomagalo, ampak je bilo z njo celo slabše. Slišala je za Jezusa. Med množico se mu je približala od zadaj in se dotaknila njegove obleke. Rekla je namreč: »Tudi če se dotaknem le njegove obleke, bom rešena.« In v hipu se ji je ustavila kri in v telesu je začutila, da je ozdravljena nadloge. Jezus je v sebi zaznal, da je šla moč iz njega. Takoj se je obrnil v množici in rekel: »Kdo se je dotaknil moje obleke?« Njegovi učenci so mu govorili: »Saj vidiš, kako množica pritiska nate, pa praviš: ›Kdo se me je dotaknil?‹« Oziral se je okrog, da bi videl tisto, ki je to storila. Ker je žena vedela, kaj se je z njo zgodilo, je vsa preplašena trepetaje pristopila, se vrgla predenj in mu povedala vso resnico. on pa ji je rekel: »Hči, tvoja vera te je rešila. Pojdi v miru in bodi ozdravljena svoje nadloge!« (Mr 5,21-43)

  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Mr+5%2C21-43&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

  »HČI, TVOJA VERA TE JE REŠILA. POJDI V MIRU IN BODI OZDRAVLJENA SVOJE NADLOGE!« (Mr 5,34)

  Žena je bolna in izločena iz družbe. Želi si ozdraveti in v Jezusu išče rešitev. Tega si ne upa pokazati, zato se v veri dotakne njegove obleke. Jezus jo ozdravi in ji podari novo življenje. Poživljal bom vero v Jezusovo rešitev in ga prosil, da me ozdravi ter pritegne v svoj odnos z Očetom. Gospod, hvala, ker me zdraviš in mi nosiš Očetovo usmiljeno ljubezen (povzeto po: Luč Besede rodi življenje, Primož Krečič).

  Vztrajno molimo, nato pa se pri sveti maši, kjer se pri obhajanju sv. skrivnosti srečujemo z živim Odrešenikom Jezusom, z močno vero »dotaknimo Gospodove obleke«. Ponižno ga prosimo, naj nas ozdravi in pritegne v svoj odnos z Očetom. Vedno pa se pri sveti maši spominjajmo tudi vseh trpečih sester in bratov, v zadnjem času še zlasti preizkušanih oseb, omenjenih v zapisih:

  – KRISTINA (za božjo pomoč v hudi situaciji)
  – Brany (prošnja za pravo zdravilo, za ozdravljenje)
  – Marija (prošnja za vse trpeče na tej spletni strani)
  – Ula (za ozdravljenje mamice ki je po porodu zbolela za rakom)
  – Sija (za pomoč Svetega Duha, za vero in zaupanje v Božji načrt)
  – M (prošnja za njeno in materino zdravje)
  – Kras (za bogoiskatelje, za spoznanje grešnosti in odrešilne moči svete spovedi)
  – MamiM (za vero, ljubezen, odpuščanje, spreobrnenje, ozdravitev notranjih ran)
  – Hvala (za sprejemanje Božje besede, za božjo pomoč trpečim)
  – Vesna (prošnja glede stanovanja, za pomoč prijateljici)
  – Tanja (prošnja k Bogu za zaustavitev širjenja koronavirusa)
  – Simon (za mamino ozdravljenje)
  – Viki (za zdravje dveh svakov)
  – Saša (za ozdravljenje soseda v hudi bolezni)
  – ter prošnje drugih prosilcev milosti na tej spletni strani.

  SPOMNI SE, O PREMILA DEVICA

  Spomni se, o premila Devica Marija, da še nikdar ni bilo slišati,
  da bi bila ti koga zapustila,
  ki je pod tvoje varstvo pribežal,
  tebe pomoči prosil in se tvoji priprošnji priporočal.
  S tem zaupanjem hitimo k tebi, o devic Devica in mati,
  k tebi prihajamo in pred teboj zdihujoči grešniki klečimo (stojimo):
  Nikar ne zavrzi, o mati Besede, naših besed,
  temveč milostno nas poslušaj in usliši. Amen.

  Božje usmiljenje, ki si nam dalo Presveto Devico Marijo za Mater usmiljenje, zaupamo vate!
  Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, zaupamo vate!
  Božje usmiljenje, tolažba in blagor vsem, ki so skesanega srca, zaupamo vate!

 60. KRISTINA says:

  Grem pogumno naprej a če vam povem, mi gre danes vse samo navzdol, verjetno so tudi lepi trenutki sem bila na pokopališču staršev, pogovarjala sem se z ljudmi,.. a kar se dela tiče sem čisto v luknji. Pogovarjam se z Gospodom kar tako pa vendar nevem več kaj naj….
  Gospod pridi in nam pomagaj
  Pričakujem te bolj kot stražniki jutranjo zarjo
  sv, Juda Tadej prosi za nas
  sv. Rita prosi za nas
  sv. Faustina Kowalska prosi za nas

  • Miro says:

   Draga gospa Kristina, ne glede na to, s kako hudo situacijo se v življenju soočamo, vedno trdno verujmo in zaupajmo, da nas Gospod prehiteva s svojo ljubeznijo, čeprav nam tega velikokrat ni dano videti s telesnimi očmi. Prisluhnimo prošnji svetopisemskega človeka, ki se v še hujši stiski takole obrača na Boga:

   Usliši, o Bog, moje ječanje,
   prisluhni moji molitvi.
   Od konca zemlje kličem k tebi,
   ko moje srce upada;
   na skalo, ki je zame previsoka, me pelji.
   (Psalm 61, 2-3)

   K vsaki prošnji za uslišanje vedno dodajmo še: Zgodi se presveta Božja volja! Že vnaprej se zahvaljujmo za vse, kar v naše dobro odloči Usmiljeni Bog, tudi za tisto, kar ni uslišano po naši volji. Vse kar prihaja od Njega, tudi tisto, kar ne dobimo po Njegovi volji, služi našemu odrešenju in zveličanju! Zato vedno vzklikajmo: Slava tebi, Jezus, hvala Ti za vse milosti in darove, hvala tudi za vse tisto, kar dopuščaš za naše odrešenje in zveličanje, za našo večno srečo v Bogu!

   Božje usmiljenje, ki nas napolnjuješ z milostjo, zaupamo vate!

   • Miro says:

    Oprostite, napaka v stavku, ki se začenja v drugi vrstici. Ta stavek se pravilno glasi:

    Vse kar prihaja od Njega, tudi tisto, kar ne dobimo po naši volji, služi našemu odrešenju in zveličanju!

 61. Brany says:

  Prošnja za molitev

  Iz srca prosim za molitve, da bi novo biološko zdravilo bilo tisto pravo, da bi se z Jezusovo pomočjo bolezen pozdravila. Jezus stori to, če je to tvoja sveta volja. Jezus zaupam vate. Kraljica družine – prosi za nas.

  • Miro says:

   Verujte/verujmo v moč žive in dejavne BOŽJE BESEDE, ki nam govori:

   »ZA VSE, KAR MOLITE IN PROSITE, VERJEMITE, DA STE ŽE PREJELI, IN SE VAM BO ZGODILO!« (Mr 11,24).

   Brany, skupaj se priporočimo Svetemu Duhu za božjo pomoč, da bomo vedno molili, delali, ljubili, prosili … v soglasju s presveto Božjo voljo. Naj vašo prošnjo za ozdravljenje usliši Usmiljeni Jezus na priprošnjo Kraljice družine, in sicer tako kot je najbolj prav v Njegovih očeh. V kolikor je možno, prosim, da se v duhu pridružite našim vsakodevnim molitvam za trpeče ljudi na tej spletni strani, vsaj s kratkimi molitvenimi vzkliki v ta namen.

   Božje usmiljenje, ki si nam dalo Presveto Devico Marijo za Mater usmiljenja, zaupamo vate!

 62. Marija says:

  Molimo skupaj za vse trpeče in tiste, ki na tej spletni strani prosijo za pomoč

 63. Miro says:

  GOSPOD JEZUS KRISTUS: »NE BOJ SE, SAMO VERUJ!« (Mr 5, 36)

  BOŽJA BESEDA: Ko je še govoril, so prišli od predstojnikove hiše in rekli Jaíru: »Tvoja hči je umrla. Kaj še nadleguješ učitelja?« Jezus je slišal od strani, kaj so rekli, in je dejal predstojniku shodnice: »Ne boj se, samó veruj!« In nikomur ni dovolil, da bi šel z njim, razen Petru, Jakobu in Janezu, Jakobovemu bratu. Ko so prišli pred predstojnikovo hišo, je videl vrvež in ljudi, ki so jokali in zelo žalovali. Vstopil je in jim rekel: »Kaj se razburjate in jokate? Deklica ni umrla, ampak spi.« In posmehovali so se mu. On pa je vse odslovil in vzel s seboj očeta in mater deklice ter tiste, ki so bili z njim, in stopil tja, kjer je bila deklica. Deklico je prijel za roko in ji rekel: »Talíta kum,« kar v prevodu pomeni: »Deklica, rečem ti, vstani!« Deklica je takoj vstala in hodila; imela je namreč dvanajst let. Od začudenja so bili vsi iz sebe. On pa jim je strogo naročil, naj tega nihče ne izve, in je velel, naj ji dajo jesti (Mr 5, 35-43).

  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Mr+5%2C21-43&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

  Kratka razlaga: Ta čudež je eden od treh, ki pripovedujejo, kako je Jezus mrtve ponovno priklical v življenje. Tudi tega je izzvala močna vera. Z besedo, da deklica spi, ko so drugi trdili, da je umrla, hoče Jezus reči, da zanj ni pomembno, kakšen izraz kdo uporablja za človeka, ki je na smrtni postelji. Vsakogar je sposoben obuditi. Jezus je ta čudež in vse druge storil v moči trpljenja, smrti in vstajenja, ki ga je predvidel, vzel nase in pozneje izpolnil. Čudež našega vstajenja in ozdravljenja se bo uresničil, ko bo vsakdo od nas dopolnil mero svojega trpljenja in svojega umiranja (kratko povzeto po knjigi: Beseda da besedo, p. Franc Cerar).

  Slavimo Gospoda, zahvaljujmo se mu in ga prosimo: Slava tebi, Jezus, Ti si naš Odrešenik! Hvala za Tvojo besedo, ki nam prinaša odrešenje. Ponižno Te prosimo za močno vero v vseh naših preizkušnjah, v katerih marsikdaj ne razumemo, zakaj se nam dogaja to ali ono, vendar so tudi težave in križi del Božjega načrta, ki ga imaš z vsakim človekom. V tem duhu Te v molitvah ponižno prosimo za potrebne milosti za osebe, omenjene v naslednjih zapisih. Zgodi se presveta Božja volja!

  – Ula (za ozdravljenje mamice ki je po porodu zbolela za rakom)
  – KRISTINA (za božjo pomoč v hudi situaciji)
  – Sija (za pomoč Svetega Duha, za vero in zaupanje v Božji načrt)
  – M (prošnja za njeno in materino zdravje)
  – Kras (za bogoiskatelje, za spoznanje grešnosti in odrešilne moči svete spovedi)
  – MamiM (za vero, ljubezen, odpuščanje, spreobrnenje, ozdravitev notranjih ran)
  – Hvala (za sprejemanje Božje besede, za božjo pomoč trpečim)
  – Vesna (prošnja glede stanovanja, za pomoč prijateljici)
  – Tanja (prošnja k Bogu za zaustavitev širjenja koronavirusa)
  – janez (za rešitev iz hude situacije)
  – Simon (za mamino ozdravljenje
  – Irena (za ozdravljenje mlajšega brata)
  – Janez (za ozdravljenje Evgenije)
  – Viki (za zdravje dveh svakov)
  – Marija (prošnja, da bi Bog v zakonu podaril otroke)
  – Saša (za ozdravljenje soseda v hudi bolezni)
  – ter prošnje drugih prosilcev milosti na tej spletni strani.

  Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, zaupamo vate!
  Sv. Favstina, prosi za nas!
  Sv. Blaž, prosi za nas!

 64. KRISTINA says:

  Prosim za molitev, ker smo zvedeli, da enega dela ne bo bilo , potrebno pa nam je da lahko vse urediš in daš ljudem. In tudi kaj bomo z ljudmi, v strop ne morejo gledat. O Bog pomagaj
  sv.Juda Tadej prosi za nas
  sv.Rita prosi za nas
  sv.Faustina Kowalska prosi za nas
  Božje usmiljenje, ki vedno in povsod spremljaš vse ljudi, zaupamo vate!

  • hvala says:

   Ga. KRISTINA!

   Zaupajte, da Bog razvija svoj načrt. On vedno govori: ” NE BOJ SE, STAL TI BOM OB STRANI” Je pa bolečina včasih v začetku intenzivne hoje z Gospodom in še nekaj časa potem v človeku tako huda, da se včasih zazdi, kot bi se duša ločevala od telesa. To je napisala tudi Fawstina Kowalska. Ampak bolj gremo z Jezusom tesno drug ob drugem in dalj časa to traja in se Mu izročamo in Ga prosimo za pomoč, moramo pa priznati svojo človeško nemoč , bolečina začne počasi izginjati, roke se ne tresejo od nervoze več, telo se umirja, usta ne kričijo več, Božji mir se naseli v človeku, zaupanje v Gospodovo rešitev in moč pa raste in raste.

   Jezusovi učenci so ob nevihti, ki jih je zajela na morju, bili zelo prestrašeni, bi rekli panični in boječi, vsi v strahu, da se bodo potopili. Pa jih je Jezus poučil, da imajo premalo vere. Jezusu izročajte vsak dan posebej vse skrbi, stisko, probleme, bolečine itd, pogovarjajte se z njim, vprašajte Ga za nasvet, saj ON vse ve.

   Bog ima za vsakega človeka načrt in pot po kateri ga bo peljal, kajti On ne ustvarja kopij, ampak je vsak človek original.
   Zato se le pogumno vrzite Njemu v roke.

   Božje usmiljenje, ki si višje od nebes, vate zaupamo.

   • hvala says:

    Jezus je rekel Favstini Kowalski: “NASLONI SVOJO GLAVO NA MOJE PRSI IN SI ODPOČIJ. DAJEM TI DELČEK SVOJEGA TRPLJENJA, VENDAR SE NE BOJ IN BODI POGUMNA, NE IŠČI OLAJŠANJA , AMPAK VSE SPREJMI S PREDANOSTJO MOJI VOLJI.” (Dn 1053).

    Jezus je rekel tudi Favstini: ” V MOJEM TRPLJENJU IŠČI MOČI IN RAZSVETLJENJA:

    • KRISTINA says:

     Hvala za vzpodbudne besede, tega ne moreš nikomur povedat, to noč nisem nič kaj spala, ravno tako mož, sem molila kolikor se nisem zmedla , ampak solz ne morem zadrževati. ne moreš kar vsega pustiti in iti preko .Počutim se grozno, čeprav sem se tudi za to zahvalila Gospodu.
     Hvala vam za molitve, tudi sama molim. Kolikor sem že mislila da , sem šla še veliko bolj nazaj. Gospodova pota niso moja pota, pa naj tudi to bo njegov poljub in ne križ.
     sv.Juda Tadej prosi za nas
     sv.Rita prosi za nas
     sv. Faustina Kowalska prosi za nas

     • hvala says:

      Ga. Kristina in vsi ostali !

      Svetovala bi, da poslušate posnetek _ ARHIV posnetka predavanja našega duhovnika Antona Marinka, ki ga je imel v Mariboru v novembru 2019 z naslovom NAŠI PREDNIKI BLAGOSLOV ALI PREKLETSTVO.
      Na tem predavanju je povedal molitev, ki naj bi jo molili vsak dan -borba proti zlu.

      Anton Marinko je povedal, da je potrebno knjigo, ki jo je napisal pater ROBERT DE GRANDIS-KAKO OZDRAVITI RODOVNE KORENINE, KAR NAPREJ BRATI, ZRAVEN MOLITI IN TAKO TUDI ŽIVETI.

      Na tem predavanju je omenil, da je Robert De Grandis imel okoli sebe ljudi, ki so imeli MILOST SPOZNATI VSE O PREDNIKIH DO 400 LET NAZAJ.

      Povedal je tudi o Sveti maši in Evharistiji, kako se mi res ne zavedamo silne moči daritve svete maše, kako velik je greh NE POSLUŠATI BOŽJE BESEDE itd.
      Res zanimivo predavanje, ki ga lahko poslušate na internEtni strani PRENOVA V DUHU_ARHIV PREDAVANJ.
      Pravi vsi bi morali sodelovati, se boriti proti zlu, moliti, blagoslavljati, prvi pogoj za ozdravljenje pa je ODPUŠČANJE DRUGIM, KI SO ME ŽALILI, OPRAVLJALI ITD…IN PROSITI, DA TUDI NAM ODPUSTIJO VSI, KI SMO JIH PRIZADELI, ITD…

     • Miro says:

      BOŽJA BESEDA:

      Upam v GOSPODA, moja duša upa,
      čakam na njegovo besedo,
      moja duša čaka na Gospoda
      bolj kakor stražarji na jutro,
      stražarji na jutro (Psalm 130, 5-6).

      To sem vam povedal, da bi imeli mir
      v meni. Na svetu imate stisko, toda
      bodite pogumni: jaz sem svet premagal
      (Janezov evangelij 16,33).

      Nikakor te ne bom pustil samega, nikakor
      te ne bom zapustil (Heb 13,5).

      Več na: https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

      Ga. Kristina, pogumno naprej – z vero in zaupanjem v moči Svetega Duha!

 65. Sija says:

  Dragi moji….

  Včasih se mi ob vašem branju zdi, da so vaše prošnje uslišane, le moje ne…
  Ves čas prosim za isto stvar…kot da stojim v vrsti in čakam… :-(
  Moja nesreča je vse globlja, trpljenje pa ne mine. Noben dan mi ni lažje, pa lahko še tako molim…
  Zato vas prosim za molitve in podporo. Hvala ker ste z mano…

  “Izrazi svojo bolečino z besedo! Bol ki ne govori, duši polno srce dokler ne poči.” William Shakespeare

  Mir in vse dobro.

  Sija

  • hvala says:

   Spoštovana Sija in vsi molivci in prosilci!

   BOŽJA BESEDA REČE:

   VEM ZA NAČRTE, KI JIH IMAM Z VAMI, GOVORI GOSPOD: NAČRT BLAGINJE IN NE NESREČE, DA VAM DAM PRIHODNOST IN UPANJE, KLICALI ME BOSTE IN PRIHAJALI MOLIT K MENI IN VAS BOM USLIŠAL. ISKALI ME BOSTE IN ME BOSTE NAŠLI. KO ME BOSTE ISKALI Z VSEM SRCEM, SE VAM BOM DAL NAJTI, GOVORI GOSPOD. OBRNIL BOM VAŠO USODO….(Jeremija 29-11-14).

   Poslušajmo to Božjo obljubo in ji verjemimo. Bog je Gospodar vsega, TUDI ČASA in On določa, kdaj bo kaj izvršil. Ne bojte se, samo zaupajte. Treba je potrpeti, saj nas Jezus uči o potrpljenju.

   Božje usmiljenje, ki si višje od nebes, vate zaupamo.

   • hvala says:

    Pripis:

    V molitvi se umirimo in poslušajmo Božji glas, kaj nam naroča. Marija je rekla, karkoli vam poreče Jezus, to storite.

    Kar zahteva Gospod od nas, moramo storiti. Zato pa Ga danes tudi prosimo za to, da bomo slišali, kaj nam govori, naj storimo.

    • Miro says:

     Draga Sija, naša sestra v Jezusu!

     Najprej se je treba zateči v molitev, v pogovor z našim Odrešenikom Jezusom in poslušati, kaj nam ON govori v srcu, kar je odlično svetovala že ga. Hvala. Če preizkušnja še traja in trpljenje nikakor ne odjenja, to velikokrat pomeni, da nam Jezus želi pomagati po drugem človeku. V tem primeru je nujno, da čim hitreje poiščemo pomoč človeka, ki nam lahko pomaga v naši stiski (duhovnik z nasvetom pri sveti spovedi, pomoč našega bližnjega, prijatelja … Včasih pa gre za tak primer, da je treba poiskati ustrezno strokovno pomoč psihoterapevta (zelo priporočam dr. Christiana Gostečnika ali enega od njegovih sodelavcev).

     Draga Sija, predlagam, da se ponovno priporočite Svetemu Duhu, da vas bo pravilno usmeril, tudi na strokovno pomoč, če je potrebno. Nikakor niste sami v vaši “temi”, ampak je z vami v vsakem trenutku Odrešenik Jezus, čeprav trenutno tega ne doživljate tako. Verujte in zaupajte Vanj, ki tudi vam prinaša odrešenje, čeprav po mučni poti!

     Molivci smo z vami še naprej povezani v naših molitvah svetega rožnega venca in rožnega venca Božjega usmiljenja! Prosim, da se tudi vi pridružite našim molitvam, za enega od hudo bolnih ljudi (glejte zadnji spisek prošenj za molitev). Medtem, ko vztrajno molimo za sočloveka v stiski, Gospod tudi nas odrešuje! BOŽJA BESEDA vam in nam govori: Potem me kliči na dan stiske, rešil te bom in me boš častil« (Ps 50,15).

     Božje usmiljenje, upanje tistim, ki obupavajo, zaupamo vate!
     Božje usmiljenje, ki nas napolnjuješ z milostjo, zaupamo vate!
     Sv. Favstina Kowalska, prosi za nas!

     • hvala says:

      Spoštovana Sija!.

      Res se priporočite Svetemu Duhu, kot pravi g. Miro, vsak dan ga prosite. Gospod ima za vsakega človeka res svoj načrt.
      Če povem iz svojega življenja sem ga vztrajno prosila in molila in naredila tisto, kar mi je naročil, me je pripeljal do ljudi po Njegovem načrtu in tudi po Njegovem času. Tu ne gre prehitevati, ker lahko situacijo poslabšamo. Brez brige bodite, ničesar se ne bo zgodilo brez Njegove volje in brez Njegovega časa izpolnitve.

   • hvala says:

    Spoštovana Sija in molivci in prosilci!
    Moram še povedati,da Jezus je predvidel vsa sredstva zdravljenja za nas, odrešenjska, telesna in duhovna in do teh vas no tudi pripeljal. Morate pa sodelovati z njim.

    Če beremo Dnevnik Fawstine Kowalske ali pa spise in knjige Matere Terezije, lepo opisujeta čas “puščave”, to je čas, ko se človeku zdi, da ga je Bog popolnoma zapustil. Ampak to se nam ljudem samo zdi.

    Mati Terezija se je spraševala včasih celo, če dela to kar želi Gospod, zdelo se ji je, da ne bo odgovora.
    Ampak skozi to “PUŠČAVO ” je potrebno hoditi in jo prehoditi.

    • KRISTINA says:

     Draga Sija , jaz sem bila sedaj pri sv.maši -čudovito Božja beseda, Blažev blagoslov, pogovor med nami ki smo bili pri sv. maši in ko naj bi bila spet umirjena sem zvedela slabo novico. Jokala bi in kričala, šla nekam da me nihče ne bi našel, a žal ne morem , vse moram sprejeti, položiti v Božje roke , ne smem obupati, čeprav sem zlomljena do konca. Gospod ne bo pozabil name in tudi nate ne . Skupaj zaupava, da nama Gospod pošlje tisto kar On misli da je pravilno.
     Božje usmiljenje zaupam vate
     sv. Blaž prosi za nas

 66. Miro says:

  JEZUSOV NAUK VSAKOGAR POSTAVLJA PRED ODLOČITEV, ALI GA SPREJME ALI ZAVRŽE!

  BOŽJA BESEDA: »Glej, ta je postavljen v padec in vstajenje mnogih v Izraelu in v znamenje, ki se mu nasprotuje, in tvojo lastno dušo bo presunil meč, da se razodenejo misli mnogih src« (Lk 2,34-35).

  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Lk+2%2C22-40&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

  Z besedami: »Glej, ta je postavljen v padec in vstajenje mnogih v Izraelu in v znamenje, ki se mu nasprotuje …« se je v templju Simeon obrnil na Marijo. Do Jezusa ne bo mogel biti nihče neopredeljen, temveč se bodo ob njem »razodevale misli src«. Jezusov nauk bo vsakogar postavil pred odločitev, ali ga sprejme ali zavrže. Zgodovina krščanstva potrjuje, da se ga mnogi oklepajo in ga imajo za svoje osebno prepričanje, drugi pa ga odklanjajo. Jezus je vseskozi »Judom v pohujšanje in poganom nespamet« (1 Kor 1,23). (odlomek iz knjige Razloženi evangeliji, France Rozman)

  Slavimo Gospoda, zahvaljujmo se mu in ga prosimo: Slava tebi, Jezus, Ti si naš Mesija! Ti si »postavljen v padec in vstajenje mnogih v Izraelu in v znamenje, ki se mu nasprotuje«. Ti si Odrešenik vseh ljudi, ki so/smo padli. Jezus, hvala, ker nas Tvoja beseda beseda ozdravlja in odrešuje! Prosimo Te, okrepi naša srca v veri, da bomo sprejeli Tvoj nauk in Te v življenju vedno priznali pred ljudmi!

  Z močno vero in zaupanjem kličimo Božje usmiljenje na prosilce milosti v naslednjih zapisih:

  – Kristina (zahvala, prošnja za pomoč Svetega Duha)
  – M (prošnja za njeno in materino zdravje)
  – Kras (za bogoiskatelje, za spoznanje grešnosti in odrešilne moči svete spovedi)
  – MamiM (za vero, ljubezen, odpuščanje, spreobrnenje, ozdravitev notranjih ran)
  – Hvala (za sprejemanje Božje besede, za božjo pomoč trpečim)
  – Vesna (prošnja glede stanovanja, za pomoč prijateljici)
  – Tanja (prošnja k Bogu za zaustavitev širjenja koronavirusa)
  – janez (za rešitev iz hude situacije)
  – Simon (za mamino ozdravljenje
  – Irena (za ozdravljenje mlajšega brata)
  – Janez (za ozdravljenje Evgenije)
  – Viki (za zdravje dveh svakov)
  – Marija (prošnja, da bi Bog v zakonu podaril otroke)
  – Saša (za ozdravljenje soseda v hudi bolezni)
  – Ula (za ozdravljenje mamice ki je po porodu zbolela za rakom)
  – ter prošnje drugih prosilcev milosti na tej spletni strani.

  Vztrajno molimo drug za drugega! Zaupajmo v mogočno Marijino priprošnjo pri Bogu ter poleg svetega rožnega venca in rožnega venca Božjega usmiljenja molimo tudi:

  POD TVOJE VARSTVO PRIBEŽIMO

  Pod tvoje varstvo pribežimo,
  o sveta božja Porodnica,
  ne zavrzi naših prošenj
  v naših potrebah,
  temveč reši nas
  vselej vseh nevarnosti,
  o častitljiva in blagoslovljena Devica,
  naša gospa, naša srednica,
  naša besednica!

  S svojim Sinom nas spravi,
  svojemu Sinu nas priporoči,
  svojemu Sinu nas izroči!

  Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, zaupamo vate!
  Božje usmiljenje, upanje tistim, ki obupavajo, zaupamo vate!
  Božje usmiljenje, ki nas napolnjuješ z milostjo, zaupamo vate!

 67. KRISTINA says:

  Hvala ti Gospod za vse darove, za prelepo sv.mašo ob današnjem prazniku. Hvala ti Gospod za vse kar mi daješ, tudi za tisto kar mogoče ne vidim. Hvala. Hvala tudi vsem molivcem, naj vas Bog obilno blagoslovi.Prosim te, da nas vodi, da nam pošlješ sv. Duha razsvetlitve, da nam pomagaš najti rešitev v dani situaciji, prosim te za mojega sina, za moža, delavce, za delo ki ga opravljamo, da bo opravljeno dobro in da bomo vsi zadovoljni. Prosim te tudi za ljudi s katerimi živim, da ji blagosloviš in tudi njim pošlješ svojega sv.Duha. Gospod pridi in nam pomagaj.
  Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, zaupam vate
  Božje usmiljenje, tolažba in blagor vsem, ki so skesanega srca, zaupam vate
  Božje usmiljenje, upanje tistim, ki obupavajo, zaupam vate
  Božje usmiljenje, ki vedno in povsod spremljaš vse ljudi, zaupam vate
  Božje usmiljenje, ki nas napolnjuješ z milostjo, zaupam vate
  Božje usmiljenje, mir umirajočim, zaupam vate
  Božje usmiljenje, ki nas varuješ peklenskega ognja, zaupam vate
  Božje usmiljenje, ki lajšaš trpljenje dušam v vicah, zaupam vate
  Božje usmiljenje, ti veselje in neizmerna radost vseh svetih, zaupam vate
  Božje usmiljenje, neskončno v vseh skrivnostih vere, zaupam vate
  Božje usmiljenje, neizčrpni vir čudežev, zaupam vate

 68. M says:

  Prosim za molitev za zdravje mame in mene. M

 69. Administrator says:

  Međugorje, sporočilo Kraljice miru po vidkinji Mirjani 2. februarja 2020:
  “Dragi otroci, po Božji odločitvi in ljubezni sem izbrana, da sem mati Boga in vaša mati. A tudi po svoji volji in svoji neizmerni ljubezni do nebeškega Očeta in svojem popolnem zaupanju Vanj. Moje telo je bilo kelih Boga človeka. Bila sem v službi resnice, ljubezni in odrešenja. Kot sem tudi sedaj tu med vami, da vas, otroci moji, apostoli moje ljubezni, pokličem, da bi bili nosilci resnice, da vas pokličem, da bi vi s svojo voljo in ljubeznijo do mojega Sina širili Njegove Besede – Besede odrešenja. Da s svojimi dejanji pokažete vsem tistim, ki niso spoznali mojega Sina, Njegovo ljubezen. Moč boste prejeli v evharistiji, mojem Sinu, ki vas hrani s svojim telesom in krepi s svojo krvjo. Otroci moji, sklenite roke in glejte v križ v tišini. Na ta način črpajte vero, da jo boste mogli prenesti, črpajte resnico, da boste mogli razlikovati, črpajte ljubezen, da boste znali zares ljubiti. Otroci moji, apostoli moje ljubezni, sklenite roke, glejte v križ, samo v križu je odrešenje. Hvala vam.”

 70. Kras says:

  Sveti Avguštin je dejal, da ko človek razkrije svoje napake, jih Bog pokrije.
  Kadar pa človek svoje napake skriva, takrat jih Bog razkrije
  in kadar človek svoje napake prizna, jih Bog pozabi.
  K temu lahko dodam še, da jih – o, kako čudovito – pozdravi!
  Prosim molivce na tej strani , da skupaj molimo za vse, ki tavajo in iščejo Boga.
  (včasih je tako hudo, da sploh ne veš kaj iščeš, vem iz lastnih izkušenj)
  Da molimo za vse, ki se ne znajo pokesati, da bi to zmogli.
  Da molimo za vse, da ne obupajo na poti iskanja.
  Da bi molimo za vse, da bi spoznali grešnost, ki jih ovira v odnosu z Božjim.
  Greh oz. duhovno nezdravi ODNOS pa se skriva, tudi tam, kjer najmanj mislimo.
  Vsakodnevno nam je lahko v pomoč stavek : “KAJ BI NAMOJEM MESTU STORIL JEZUS?”
  Vemo , da je Jezus Ljubezen, torej nas z svojo bližino razsvetljuje, zdravi, pomaga, pomirja, odpušča, sprejema, tolaži, daje upanje,…
  Če torej mi ne moremo ravnati tako, nismo čisti.
  Molimo torej, da bi čim več ljudi spoznalo odrešilno moč Sv. spovedi.
  Aleluja. Bog je velik.
  PS: V globoki hvaležnosti, da lahko tudi preko te strani, po nas deluje Sv. Duh , vam želim vse dobro.

  • Miro says:

   BOŽJA BESEDA: In ko je to izrekel, je dihnil vanje in jim dejal: »Prejmite Svetega Duha! Katerim grehe odpustite, so jim odpuščeni; katerim jih zadržite, so jim zadržani« (Jn 20,22-23).

   Slavimo Gospoda Jezusa in ga skupaj prosimo: Slava tebi, Jezus, Ti si naš Odrešenik. Ti me ozdravljaš pri sveti spovedi, v veličastni kopeli Božjega usmiljenja! Vse izročam v Tvoje presvete roke in Te ponižno prosim za milostni dotik v srcu za vse, ki tavajo in iščejo Boga; za vse, ki se ne znajo pokesati, da bi to zmogli; za vse, da ne obupajo na poti iskanja. Jezus, usmili se nas in vseh iščočih sester in bratov, ki globoko v dušah hrepenenijo po Tvojem brezmejnem usmiljenju, čeprav se mnogi tega ne zavedajo. Jezus, usmili se nas po Tvojem prebridkem trpljenju in križu! Hvala Ti za vse, kar za nas delaš iz čiste ljubezni, za naše ozdravljenje, posvečenje in odrešenje – v moči Svetega Duha. Amen.

   Draga Kras, naj usmiljeni Bog obilno blagoslovi vas, vse prosilce milosti in molivce na tej spletni strani; skupaj z vami molimo po vaših plemenitih molitvenih namenih!

   Božje usmiljenje, neomejeno v zakramentu krsta in pokore, zaupamo vate!
   Božje usmiljenje, neizmerno v zakramentu evharistije in duhovništva, zaupamo vate!
   Božje usmiljenje, tolažba in blagor vsem, ki so skesanega srca, zaupamo vate!

 71. Miro says:

  JEZUS PRIDI NA POMOČ MOJI ŠIBKI VERI, DA BOM ZARES VEROVAL!

  BOŽJA BESEDA: Ko se je tisti dan zvečerilo, jim je rekel: »Prepeljimo se na drugo stran!« Ko so odslovili množico, so ga vzeli v čoln, kakor je bil. Tudi drugi čolni so pluli z njim. Nastal je velik vihar in valovi so pljuskali v čoln, tako da je bil že poln vode. On pa je bil na krmi in je spal na blazini. Zbudili so ga in mu rekli: »Učitelj, ti ni mar, da smo izgubljeni?« In vstal je, zapretil vetru in rekel jezeru: »Utihni! Molči!« In veter se je polegel in nastala je globoka tišina. Njim pa je rekel: »Kaj ste strahopetni? Ali še nimate vere?« Prevzel jih je velik strah in spraševali so se: »Kdo neki je ta, da sta mu pokorna celo veter in jezero?« (Mr 4,35-41).

  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Mr+4%2C35-41&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

  Nevihta povzroči strah, Jezus poseže in z močno besedo ustavi besnenje narave. S prestrašenimi učenci začne pogovor o njihovi majhni veri, da še vedno ne zaupajo. Marsikdaj me prime skušnjava, da bi Gospodu očital, da me pusti samega v težavi. Gospod, daj mi moči, da se bom v stiski in nasploh v odločitvah obračal nate in tvojo pomoč. Pridi na pomoč moji šibki veri, da bom zares veroval (Luč Besede rodi življenje, Primož Krečič).

  Slavimo Gospoda, zahvaljujmo se mu in ga prosimo: Slava tebi, Jezus, Ti si absolutni Gospodar vseh in vsega, tudi narave in njenih sil! Hvala za Tvojo odrešujočo besedo, saj nas vedno zanesljivo odrešuje, tudi v najbolj viharnih in pretresljivih trenutkih našega življenja. Jezus, pridi na pomoč moji šibki veri še zlasti takrat, ko me v življenju napadajo – tako od znotraj kot od zunaj – duhovi nevere, nemira, strahu, naveličanosti, utrujenosti, obupa … Napolni naša srca z živo vero Vate, da v se težavah ne bomo nemočno vrteli okoli težav, ampak bomo vedno dvigali pogled k Tebi, poslušali Tvojo besedo, jo z veseljem sprejeli in spolnjevali. Tako bomo v moči Tvoje besede premagovali vse preizkušnje ter z ljubeznijo služili Tebi in bližnjemu. Zgodi se presveta Božja volja!

  V močnem zaupanju v Gospodovo besedo, ki vsem ljudem prinaša odrešenje, še zlasti bolnim in trpečim, vztrajno molimo, da bi se Gospod milostno ozrl na vse prosilce milosti in molivce ter se usmilil vseh pomoči potrebnih, posebej v naslednjih prošnjah:

  – MamiM (za vero, ljubezen, odpuščanje, spreobrnenje, ozdravitev notranjih ran)
  – Hvala (za sprejemanje Božje besede, za božjo pomoč trpečim)
  – Vesna (prošnja glede stanovanja, za pomoč prijateljici)
  – Tanja (prošnja k Bogu za zaustavitev širjenja koronavirusa)
  – janez (za rešitev iz hude situacije)
  – Simon (za mamino ozdravljenje
  – Irena (za ozdravljenje mlajšega brata)
  – Janez (za ozdravljenje Evgenije)
  – Viki (za zdravje dveh svakov)
  – Marija (prošnja, da bi Bog v zakonu podaril otroke)
  – Saša (za ozdravljenje soseda v hudi bolezni)
  – Ula (za ozdravljenje mamice ki je po porodu zbolela za rakom)
  – Sija in Kristina (za pomoč Svetega Duha)
  – M (prošnja k Svetemu Duhu, da bi se pokazala božja volja)
  – Dragan (za ureditev odnosov v družini, službi)
  – za gospoda, ki je zaprosil za notranjo umiritev
  – Boštjan (za močno vero)
  – A. (za blagoslov v družinah, mamino zdravje)
  – ter prošnje drugih prosilcev milosti na tej spletni strani.

  Naj se na priprošnjo Device Marije in vseh svetnikov zgodi presveta Božja volja!
  Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, zaupamo vate!
  Božje usmiljenje, tolažba in blagor vsem, ki so skesanega srca, zaupamo vate!
  Božje usmiljenje, ki vedno in povsod spremljaš vse ljudi, zaupamo vate!

 72. MamiM says:

  Samo Bog ve, kako tezka je situacija v nasi druzini, ne vemo naprej…Naj se zgodi Bozja volja. Prosim pa za nilost zive in prave vere in za razsvetljenje, to nam bo posledicno prineslo tudi ljubezen, odpuscanje, spreobrnenje, ozdravitev notranjih ran. Za to prosim za vse v nasi druzini, za vse ljudi na svetu. Naj bosta dobri Bog in Marija z nami na vseh nasih poteh.

  • Janez says:

   Družinska molitev
   Gospod Bog, blagoslovi naš dom.
   Naj bo kraj tvojega miru.
   Naj v njem ne vlada sovraštvo, ampak ljubezen,
   naj v njem ne bo nesloge, temveč edinost.
   Namesto užaljenosti in krivice naj bo v njem odpuščanje.
   Zmota naj se umakne resnici, vera naj premaga dvom.
   V njem naj ne bo tesnobe, ampak upanje,
   naj ne bo teme greha, ampak Luč tvoje Milosti,
   naj ne bo žalosti, ampak veselje.
   Naj ne bo bolezni, temveč dušno in telesno zdravje.
   Tvoj blagoslov naj nas spremlja na poti v tvoj nebeški dom.
   Amen.
   Molitev Kristjan Moli Družina 1982

   Gospod sliši in usliši prošnje in molitve MamiM ter pomagaj, da bo v družini sloga, Božji Mir, Odpuščanje, Strpnost in Ljubezen. Prosim pomagaj, da se bodo zacelile rane in da bo družina na novo začela družinsko Življe nje po Tvoji Milosti na novo. Amen. Janez

   • Miro says:

    BOŽJA BESEDA: »Slavljen Bog, Oče našega Gospoda Jezusa Kristusa, Oče usmiljenja in Bog vse tolažbe. On nas tolaži v vsaki naši stiski, tako da moremo mi tolažiti tiste, ki so v kakršni koli stiski, in sicer s tolažbo, s kakršno nas same tolaži Bog« (2 Kor 1,3-4).

    Božje usmiljenje, tolažba in blagor vsem, ki so skesanega srca, zaupamo vate!

 73. hvala says:

  MOLIMO DANES VSI SKUPAJ, NAJ NAM DOBRI BOG PODELI MILOST,
  DA BOMO SPREJELI BOŽJO BESEDO IN PO NJEJ ŽIVELI,

  PROSIMO GOSPODA, NAJ NAM VSEM PROSILCEM IN MOLIVCEM NA TEJ
  INTERNETNI STRANI USLIŠI NAŠE VPITJE PO POMOČI,

  USLIŠI NAS O BOG, PO SVOJI DOBROTI IN USMILJENJU, KI PREHAJA IZ RODA V ROD,
  POMAGAJ NAM GREŠNIKOM!.

  GLEJ BOG OČE, TVOJA DESNICA DELA MOGOČNE REČI, POSLUŠAJ NAŠE VPITJE,
  NAGNI SVOJE UHO IN NAM PRIDI POMAGAT.
  Božje usmiljenje, ki si višje od nebes, vate zaupamo!

  • Miro says:

   MOLIMO, DA BI SPREJELI BOŽJO BESEDO IN PO NJEJ ŽIVELI!

   »V začetku je bila BESEDA in BESEDA je bila pri Bogu in BESEDA je bila Bog. Ta je bila v
   začetku pri Bogu. Vse je nastalo po njej in brez nje ni nastalo nič, kar je nastalo. V njej je bilo
   življenje in življenje je bilo luč ljudi. In luč sveti v temi, a tema je ni sprejela« (Janez, 1,1).

   Molimo, da bi sprejeli BESEDO ter z Devico Marijo in Odrešenikom Jezusom zvesto hodili
   po poti odrešenja – v moči Svetega Duha!

   Božje usmiljenje, ki nam v BESEDI, ki je postala človek, daješ opravičenje, zaupamo vate!

 74. Veronika says:

  Dragi Bog,prosim te,da bi ponovno zgradila pristen in dober odnos do tebe.
  Prosim te,da mi pomagas v soli in da skupaj urediva druzinske tezave.

 75. Miro says:

  GOSPOD, NAJ SE NE ZAPREM PRED TVOJO MILOSTJO!

  BOŽJA BESEDA: »Z Božjim kraljestvom je kakor s človekom, ki vrže seme v zemljo. Spi in vstaja, ponoči in podnevi, seme pa klije in raste, da sam ne ve kako. Zemlja sama od sebe poraja najprej bilko, nato klas in končno žito v klasu. Ko pa sad dozori, hitro zamahne s srpom, kajti prišla je žetev« (Mr 4,26-34).

  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Mr+4%2C26-34&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

  Kmet poseje njivo, potem pa pusti, da seme raste. Seme je majhno, vendar živo in z jasnim načrtom. Ob vlagi in soncu bo skalilo in pognalo novo rastlino. Povabljen sem, da na podoben način razvijem svoje življenje, da bi se vsi darovi in sposobnosti postavili v službo novemu življenju. Gospod, naj se ne zaprem pred tvojo milostjo. Pomagaj mi dejavno sodelovati pri rasti tvojega življenja v meni (povzeto po: Luč Besede rodi življenje, Primož Krečič).

  Vztrajno nadaljujmo z molitvami svetega rožnega venca, rožnega venca Božjega usmiljenja, z obhajanjem sv. maše (tu se dogajajo največji čudeži!) ter z vero, zaupanjem in ljubeznijo kličimo Božje usmiljenje na vse trpeče osebe, posebej v naslednjih zadevah:

  – Vesna (prošnja glede stanovanja, za pomoč prijateljici)
  – Tanja (prošnja k Bogu za zaustavitev širjenja koronavirusa)
  – janez (za rešitev iz hude situacije)
  – Simon (za mamino ozdravljenje
  – Irena (za ozdravljenje mlajšega brata)
  – Janez (za ozdravljenje Evgenije)
  – Viki (za zdravje dveh svakov)
  – Marija (prošnja, da bi Bog v zakonu podaril otroke)
  – Saša (za ozdravljenje soseda v hudi bolezni)
  – Ula (za ozdravljenje mamice ki je po porodu zbolela za rakom)
  – Sija in Kristina (za pomoč Svetega Duha)
  – M (prošnja k Svetemu Duhu, da bi se pokazala božja volja)
  – Dragan (za ureditev odnosov v družini, službi)
  – za gospoda, ki je zaprosil za notranjo umiritev
  – Boštjan (za močno vero)
  – A. (za blagoslov v družinah, mamino zdravje)
  – Hvala (za blagoslov in božjo pomoč)
  – ter prošnje drugih prosilcev milosti na tej spletni strani.

  Ponovno priporočam tudi molitev sv. Favstine Kowalske (št. 136). Naj se v vsem zgodi presveta Božja volja, zdaj in vekomaj!

  MOLITEV ZA ŽIVLJENJE USMILJENJA

  V imenu Očeta in Sina in Svetega Duha. Ves se želim spremeniti v tvoje
  usmiljenje, da bi bil živi odsev tebe, o Gospod. Naj ta največja božja lastnost,
  to je brezmejno božje usmiljenje, skozi moje srce in mojo dušo dospe k bližnjim.

  Pomagaj mi, Gospod, da bi bile moje oči usmiljene, da bi nikoli ne sumničil
  in ne sodil po zunanjosti, ampak iskal to, kar je v dušah mojih bližnjih lepo,
  in jim pomagal.

  Pomagaj mi, Gospod, da bi bil moj sluh usmiljen, da bi se sklanjal k bližnjim
  v potrebah, da bi moja ušesa ne bila brezbrižna ob bolečini in vzdihljajih bližnjih.

  Pomagaj mi, Gospod, da bi bil moj jezik usmiljen, da bi o svojih bližnjih nikoli ne
  govoril zaničljivo, pač pa da bi imel za vsakega besedo tolažbe in odpuščanja.

  Pomagaj mi, Gospod, da bi bile moje roke usmiljene in polne dobrih del, da bi
  svojim bližnjim znale delati le dobro in bi nase sprejemal težja in napornejša
  opravila.

  Pomagaj mi, da bi moje noge bile usmiljene, da bi svojim bližnjim vedno hitele
  na pomoč, ne oziraje se na svojo onemoglost in utrujenost. Služenje bližnjim je
  moj pravi počitek.

  Pomagaj mi, Gospod, da bi bilo moje srce usmiljeno, da bi čutil vse trpljenje
  bližnjih in da nikomur ne odrečem svojega srca. Iskreno se bom srečeval tudi s
  tistimi, za katere vem, da bodo zlorabljali mojo dobroto, toda sam se bom zaprl
  v Srce usmiljenega Jezusa.

  O svojem trpljenju bom molčal. Moj Gospod, naj se tvoje usmiljenje odpočije v
  meni. Moj Jezus, spremeni me v sebe, kajti ti zmoreš vse.

  Božje usmiljenje, ki se na nas izlivaš iz Kristusovih ran, zaupamo vate!
  Božje usmiljenje, ki izviraš iz Presvetega Srca Jezusovega, zaupamo vate!
  Božje usmiljenje, ki si nam dalo Presveto Devico Marijo za Mater usmiljenja, zaupamo vate!
  Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, zaupamo vate!
  Sv. Favstina Kowalska, prosi za nas!

 76. KRISTINA says:

  Gospod hvala, da ta teden lahko hodim k maši, da lahko s tabo delim sebe in svoje življenje. Gospod hvala ti da si z mano. Prosim pošlji svojega duha, da nas razsvetli, da bomo živeli v razumevanju, da bomo znali potrpeti, da bomo ljubili brez meja,… Gospod prosim pridi na pomoč in se ne mudi,,,,,
  Jezusovo srce usmili se nas
  Marijino srce usmili se nas
  sv.Faustina Kowalski prosi za nas

  • Miro says:

   BOŽJA BESEDA: »Sicer pa vemo, da njim, ki ljubijo Boga, vse pripomore k dobremu, namreč njim, ki so bili poklicani po njegovem načrtu« (Rim 8,28).

   Božje usmiljenje, ki nas napolnjuješ z milostjo, zaupamo vate!

 77. Vesna says:

  V molitev priporočam prijateljico,ki je v finančni stiski.Bog povrni.

 78. Tanja says:

  Vse vas, ki molimo na tej strani prosim , da Vsemogočni Bog nas Oče ustavi širjenje virusa ki ogroza ves svet. NAJ SE USMILI NAS GREŠNIKOV IN VSEGA SVETA. HVALA IN BLAGOSLOVA KLIČEM NA VSE LJUDI SVETA.

  • Janez says:

   VSEMOGOČNI BOG PROSIM ODREŠI NA BOLEZNI IN EPIDEMIJ
   Vsemogočni, večni, pravični in usmiljeni Bog,
   daj nam ubogim, da bomo zaradi tebe delali,
   kar vemo, da hočeš po Božji Volji,
   in vedno hoteli, kar je tebi všeč;
   da bomo notranje zdravi in očiščeni,
   notranje razsvetljeni in skromni ter ponižni
   in vžgani ter milostno obdarjeni z Božjo MIlostjo.
   Prosimo Te za Milost, da bomo podučeni z ognjem in modrostjo Svetega Duha,
   mogli hoditi po stopinjah tvojega ljubljenega Sina Jezusa,
   našega Gospoda in Odrešenika Jezusa Kristusa
   in le po tvoji milosti mogli priti k tebi, Najvišji.
   V svetu razsajajo bolezni in epidemije, od katerih so številni ljudje zboleli in nekateri celo umrli.
   Prosimo te obvaruj nas vseh bolezni, epidemij.
   Pomagaj nam prosim Gospod, da ne bomo nikoli po Tvoji Milosti Zboleli na Duhu in na telesu.
   Prosim Te razsvetli in poduči zdravnike, da bodo zmanjšali z zdravljenjem in novimi zdravili epidemijo bolezni.
   Daj nam prosim zdravje na Duši in na Telesu, da se Ti bomo v molitvah zahvaljevali, Te poveličevali in Slavili.
   Prosim vodi nas in nam pomagaj, da nikoli ne bomo zašli na stranpota, ki ne Vodijo k Tebi Jezus.
   Obvaruj nas prosim skušnjave in zapeljivosti Mamona in Hudobca, da bomo ostali Zvesti in Trdni v Veri.
   Za to Te prosimo in molimo Tebe Jezus,
   ki si in boš v popolni Sveti Trojici nedeljivo Eden
   in ki živiš in kraljuješ v Večni Slavi,
   naš Odrešenik in naš vsemogočni Bog,
   na vse veke vekov.
   Amen.

   Janez AKA Dichter Hansi

   Molimo in prosimo Boga, da nas odreši bolezni, epidemij in da bo Jezus Odrešenik inn Učenik s Svetim Duhom podučil vse zdravnike, da bodo z novimi zdravili in novimi postopki uspešno in učinkovito zmanjšali bolezni in število obolelih zaradi epidemij, ki razsajajo po svetu. Prosim pozdravi vse, ki so zboleli, da bodo kmalu okrevali. Prosim Te Gospod, da se bo epidemija v svetu ustavila in medicinsko obvladovala. Prosim Te Jezus sliši in usliši nas. Amen. Janez

   • Miro says:

    Verujmo in zaupamo v moč žive in dejavne Božje besede, ki nas ozdravlja in odrešuje!

    BOŽJA BESEDA:

    V svoji stiski so vpili h GOSPODU,
    njihovih tesnob jih je odrešil:
    poslal je svojo besedo in jih ozdravil,
    potegnil jih je iz njihovih jam.
    (Psalm 107,19-20)

    Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, zaupamo vate!
    Božje usmiljenje, ki vedno in povsod spremljaš vse ljudi, zaupamo vate!
    Sv. Favstina Kowalska, prosi za nas!

 79. hvala says:

  BRANJE BOŽJE BESEDE -SVETEGA PISMA VODI SVETI DUH, V SPOZNAVANJE RESNICE, NE ČLOVEK. !
  BREZ BRANJA BOŽJE BESEDE IN UPOŠTEVANJA TO V ŽIVLJENJU, NI ŽIVLJENJA.

  Božji mir naj bo vedno z vami!

  • Janez says:

   DELA LJUBEZNI IN DELA ZA MIR
   Da bi lahko molili za mir, moramo biti najprej sposobno poslušati, saj Bog govori v tišini srca in je to začetek molitve, ki je začetek miru. On govori, mi pa moramo imeti pogum, da poslušamo, moramo imeti čas, da slišimo Božjo besedo. In šele potem, iz polnosti naših src, lahko govorimo, lahko molimo molitev miru. Sad molitve je poglabljanje ljubezni, poglabljanje vere. Če verujemo, bomo lahko molili in sad vere je skovan iz ljubezni in sad ljubezni je služenje. Zato so dela ljubezni vedno dela miru, in da bi bili sposobni naša srca in naše roke dati na razpolago ljubečemu služenju, moramo poznati Boga, vedeti, da je Bog ljubezen, da nas ljubi, in da nas je On ustvaril – vsakega od nas, za večje stvari. Ustvaril nas je, da bi ljubili in bili ljubljeni in to je začetek molitve – vedeti, da me On ljubi, da sem bil ustvarjen za večje stvari. Kdor je torej moj brat, moja sestra, kje je obličje Boga, da ga lahko vidim, h kateremu molim? Moj brat, moja sestra so lačni, nagi, osamljeni, brezdomci, nezaželeni – oni so moji bratje in sestre, ker nam je to Kristus povedal. Da pa bi videli obličje Boga, morate imeti čisto srce, srce polno ljubezni in srce imate lahko polno ljubezni samo, če je popolnoma čisto, čisto in svobodno. In dokler mi v naših srcih nismo sposobni slišati tega glasu, glasu Boga, ki govori v tišini naših src, ne bomo mogli moliti. Ne bomo mogli izraziti naše dejavne ljubezni – saj je vsako dejanje ljubezni naša molitev, ki prinaša mir. Zato danes nimamo miru, ker smo pozabili, da pripadamo drug drugemu. Da je ta moški, ta ženska, tisti otrok, moj brat ali moja sestra v KRISTUSU.
   Sveta Mati Terezija

   Božji Blagoslov in Božji Mir naj napolni naše Duše in Srca ter nam vsem kristjanom pomaga, da bomo vedno Ljubili Bližnje in Hodili po Poti Odrešenja h Kristusu in v dobroti in služenju ter molitvah bili vedno bolj podobni Kristusu Odrešeniku. Amen. Janez

 80. Vesna says:

  In za možnost novega stanovanja.Pokaži kaj maj s tem stanovanjem naredimo oddamo ali prodamo.Sv.Duh pošlji na pot ljudi vodene od tebe.Slava ti Jezus.

 81. Vesna says:

  Jezus hvala ti za milosti,uslišana prošnje in Blagoslove,ki jih daješ v moje življenje.Prosim te za rešitev stanovanja,ki je nujno za prenoviti.

 82. Miro says:

  GOSPOD, NAJ POSTANEM SVETILKA, KI SVETI IN VSEM PRINAŠA UPANJE!

  BOŽJA BESEDA: In govoril jim je: »Mar zato prinesejo svetilko, da jo postavijo pod mernik ali pod posteljo? Mar ne zato, da jo dajo na podstavek? Nič namreč ni skrito, če ne zato, da bi bilo razodeto, in nič ni postalo zakrito, če ne zato, da bi prišlo na dan. Če ima kdo ušesa za poslušanje, naj posluša!« In govoril jim je: »Pazíte, kaj poslušate! S kakršno mero merite, s takšno se vam bo merilo in še navrglo se vam bo. Kdor namreč ima, se mu bo dalo, in kdor nima, se mu bo vzelo tudi to, kar ima.«

  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Mr+4%2C21-25&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

  Jezus odkriva učencem skrivnosti Božjega kraljestva in jih vabi, da tega bogastva ne bi skrili zase, ampak ga posredovali drugim. Gospod, naj postanem svetilka, ki sveti in vsem prinaša upanje. Vzgajaj me v šoli svoje besede, da bo moje življenje prosojno in bom živa beseda za ljudi, ki jih srečujem v svojem življenju, predvsem pa naj bom iskren in prosojen v vsem, kar sem in kar delam (povzeto po: Luč Besede rodi življenje, Primož Krečič).

  Ponovimo čudovito molitev (kratko in jedrnato pove vse bistveno), ki jo je ob navedenem evangeljskem odlomku odlično izrazil gospod Primož Krečič: Gospod, naj postanem svetilka, ki sveti in vsem prinaša upanje. Vzgajaj me v šoli svoje besede, da bo moje življenje prosojno in bom živa beseda za ljudi, ki jih srečujem v svojem življenju, predvsem pa naj bom iskren in prosojen v vsem, kar sem in kar delam.

  Ob tem bi sam dodal: Gospod, pomagaj vsem sestram in bratom na tej spletni strani, da bomo drug drugemu svetilka, ki sveti in prinaša upanje. Tokrat vztrajno molimo (navadni rožni venec, rožni venec Božjega usmiljenja, molitve pri sv. maši …) za osebe, navedene v naslednjih zapisih:

  – janez (za rešitev iz hude situacije)
  – Simon (za mamino ozdravljenje
  – Irena (za ozdravljenje mlajšega brata)
  – Janez (za ozdravljenje Evgenije)
  – Viki (za zdravje dveh svakov)
  – Marija (prošnja, da bi Bog v tem zakonu podaril otroke)
  – Saša (za ozdravljenje soseda v hudi bolezni)
  – Ula (za ozdravljenje mamice ki je po porodu zbolela za rakom)
  – Sija (za srečo v ljubezni)
  – M (prošnja k Svetemu Duhu, da bi se pokazala božja volja)
  – KRISTINA (za rešitev iz spon sovraštva, blagoslov družine)
  – Dragan (za ureditev odnosov v družini, službi)
  – Boštjan (za močno vero)
  – A. (za blagoslov v družinah, mamino zdravje)
  – Jana (za blagoslov in božje varstvo bližnjih)
  – Jasna (za blagoslov v družini, za božje varstvo hčerke in fanta)
  – Vesna (za ozdravljenje od depresije, notranjih ran, za spravo)
  – ter prošnje drugih prosilcev milosti na tej spletni strani.

  Gospod Jezus Kristus, usmili se vseh, ki Te kličejo v duhovnih, duševnih in telesnih stiskah, pa tudi nam pomagaj s svojo milostjo, da jim po svojih močeh priskočimo na pomoč z duhovnimi in telesnimi deli usmiljenja. Zgodi se presveta Božja volja!

  Božje usmiljenje, ki si nam dalo Presveto Devico Marijo za Mater usmiljenja, zaupamo vate!
  Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, zaupamo vate!
  Božje usmiljenje, upanje tistim, ki obupavajo, zaupamo vate!
  Sv. Favstina Kowalska, prosi za nas, posebej za najbolj trpeče sestre in brate na tej spletni strani!

 83. janez says:

  Oče Bog, mati Marija, vsi angeli in svetniki. Prosim, pomagajte mi z molitvijo, da se rešim vsega hudega in tega brezna v katerem brezizhodu sem. Hvala

 84. Miro says:

  SPOŠTOVANI SESTRI V JEZUSU, SIJA IN KRISTINA!

  Obe v molitvi vztrajno že dolgo časa trkata na zaprta vrata, če se izrazim v prispodobi. Vsaka čast vama za vajin boj in za zgled, ki ga v teh prizadevanjih dajeta tudi drugim trpečim in nam molivcem! Ne bom pisal, kaj bi bilo dobro storiti na vajinem mestu, ampak, kaj se je meni zgodilo v podobni situaciji. Rečeno v prispodobi: Že dolgo nazaj, na začetku življenjske poti, so se mi zaprla neka meni zelo ljuba vrata. Nekaj časa sem pred njimi vztrajno molil in si strašno želel, da bi se odprla. Ker pa nisem za vsako ceno želel izsiljevati Njegovo voljo, sem se po določenem času poslovil od zaklenjenih vrat.

  Bolj pogosto sem začel obiskovati JEZUSA, skrivnostno navzočega v NAJSVETEJŠEM ZAKRAMENTU, kjer je za nas resnično, čudežno navzoč pod podobo koščka kruha. Tu sem mu vse izročal, kar me je težilo, verujoč, da le On najbolj točno ve, kaj je zame v življenju najbolj prav. Po Gospodovi milosti so se mi kmalu odprla neka druga vrata in stopal sem po novi poti. Čeprav je bila ta pot bistveno manj ugodna od prve, vsaj tako se mi je zdelo, sem jo vseeno hvaležno sprejel. Po tej poti sem hodil približno sedem let. Potem pa so se mi nenadoma, po Gospodovi milosti, takrat, ko sem najmanj pričakoval, odprla tista prva vrata, na katera sem že povsem pozabil, saj ni bilo več nobene šanse, da bi tam lahko še kdaj vstopil. Tako sem se, ne iz kakšnih knjig, ampak s pomočjo te življenjske izkušnje naučil, da ni bistveno tisto, kar mi mislimo, da bi bilo za nas dobro, ampak tisto, kar za naš hoče naš Odrešenik Jezus Kristus!

  Poleg tega bi izrazil še globoko strinjanje z besedami življenja – PONIŽNOST, POTRPLJENJE IN POSLUŠNOST! – katere je pred kratkim odlično izpostavila gospa Hvala. Namreč poslušnost Svetemu Duhu!

  Naj Usmiljeni Bog, obilno blagoslovi obe naši sestri v Jezusu in jima v življenju odpre tista vrata, ki so za njiju najboljša; molivci še naprej molimo v ta namen!

  Božje usmiljenje, upanje tistim, ki obupavajo, zaupamo vate!

  • hvala says:

   Spoštovani molivci!

   Tako kot je povedal g. Miro, rečem tudi jaz. KO BOG ZAPRE ENA VRATA, ON VE ZAKAJ JIH ZAPRE IN TUDI ZA KOLIKO ČASA. LAHKO JE TO VEČ MESECEV, LET , …TUDI JAZ TO POTRDIM IZ SVOJEGA ŽIVLJENJA, KER JE NJEGOV NAČRT, ČEPRAV NAM POPOLNOMA NERAZUMLJIV, EDINI PRAVILEN. MI MORAMO IMETI VEDNO V SEBI BOŽJO BESEDO, KI PRAVI, MOJA POTA NISO VAŠA POTA, POTEM BOMO LAŽE ŽIVELI.
   JEZUS JE ŽE V SVOJIH PRILIKAH POVEDAL, DA JE POTREBNO POTRPLJENJE IN NIKOLI SE NAVELIČATI PROSITI.

   PŠENIČNO ZRNO, KO GRE V ZEMLJO, ODMRE, DA POTEM VZKLIJE IN OBRODI SAD- KLAS. TO PA NE GRE ČEZ NOČ. ČE GLEDAMO ŽIVLJENJEPIS SVETNIKOV KOLIKO LET SO BILI V PREIZKUŠNJAH, STISKAH ITD…
   TUDI MI MORAMO TEMU ŽIVLJENJU UMRETI, DA SE PONOVNO RODIMO OD ZGORAJ. TO PA JE ČAS PREČIŠČEVANJA, VZGOJE, DA NAS JEZUS OBLIKUJE NA NOVO.

   JAZ SEM TUDI TAKO V ZAČETKU RAZMIŠLJALA IN SE SPRAŠEVALA, ZAKAJ ME NE USLIŠI, O MOJ BOG SEM VPILA IN ŠE SEDAJ. AMPAK GOSPOD DELI MILOSTI IN IMA SVOJ ČAS ZA VSAKO IZPOLNITEV NJEGOVEGA UKAZA. NA ZAČETKU HOJE Z GOSPODOM SEM BILA TUDI JAZ ZELO NEUČAKANA, AMPAK ON JE GOSPODAR VSEGA. ČEZ DOLOČENO DOBO ČASA, KI GA JE DOLOČIL GOSPOD, BOSTE RAZUMELI, TAKO KOT TO PIŠE V SVETEM PISMU, DA BOMO RAZUMELI ZAKAJ JE BILO POTREBNO TO IN SE BOGU ZA TO TUDI ZAHVALJEVALI.

   JEZUS PRAVI TUDI: PRIDITE K MENI , VSI KI STE OBTEŽENI”. DAL NAM BO MIR V STISKI.
   KO SE BO NAŠA VOLJA POPOLNOMA USKLADILA Z VOLJO BOGA V SRCU, TAKRAT ZAČUTIMO MIR IN POČIVAMO V GOSPODU. GOVORIM IZ SVOJEGA ŽIVLJENJA IN V KNJIGAH LAHKO PREBERETE.

   JEZUS PRAVI, DAJ MENI SVOJ KRIŽ IN POMAGAL TI GA BOM NOSITI, IN NAS BO TOLAŽIL S SVETIM DUHOM TOLAŽNIKOM, ZATO PA GA JE BOG POSLAL NA SVET.

  • Janez says:

   Pridite obteženi in žalostni k Meni in jaz vas bom poživil, je rekel Jezus. Hvala Ti Gospod. Moje Besede so prerevne, da bi vse znal prav povedati. Vendar Ti me razumeš in to mi je pomembno. Odložil bom vse svoje skrbi in bremena s Tvojo Pomočjo in šel po Tvoji Poti. Spovedal se bom in prosil odpuščanja za vse grehe, ko sem žalil Boga. Veliko balasta bom odložil in vse bo lažje. Gospod Ti me Razumeš in si Dober, Usmiljen, Sočuten in Milosten do mene grešmika. Osvobojen balasta bremen in spovedanih ter odpuščenih grehov bom v Božjem Miru zaživel po Tvoji Milosti, ker z Vero in Upanjem Vate Ljubi Jezus zmorem vse, kar sem si zadal, da bo vse v prid Ljudem in Zame Tebi v Slavo Gospod. Prosim poduči me in vodi me, da vem kaj naj storim, da bo prav. Ti vidiš Gospod v moje srce in veš kako si želim, da si ob meni in v meni zmerom. S Tvojim blagoslovom in Vodstvom bom prav naredil in uresničil marsikaj lažje, ko spoznam Tvojo Božjo Voljo, kot bi sam po človeški pameti karkoli delal in izgotovil. Ti si Moj Učenik in Odrešenik. Ti si Moj Brat in Gospod. Vate Zaupam na Veke Vekov. Amen. Janez

   Več Usmiljenja, Strpnosti, Dobrote in Ljubezni bi pričakoval med kristjani, ki imamo Jezua in Evangelij, ne pa le sklicevanje na citate iz Svetega Pisma in smo končali pomoč tistemu ki prosi da mu pomagamo!. Ko nekdo kliče na pomoč je prav, da mu pomagamo per takoj in ga rešimo stisk kot Jezus in Usmiljeni Samaritan, ki je pomagal ranjencu, medtem ko sta druga dva odšla naprej. Reševalec pogumno skoči v vodo in pomaga tistemu, ki se utaplja, ne pa da navaja paragrafe, kaj se sme in kaj ne. Koga to zanima ko je treba pomagati in reševati človeka iz vode ali iz goreče hiše? S kakršnim metrom merite, s takšnim vam bode odmerjeno pravi Jezus. In kar sejemo to bomo tudi želi v Življenju, kar velja za verne in neverne kot obči moralni inn etični Duhovni Zakon, ki ga uporablja tudi Jezus v Evangeliju. In ali na ta način prispevamo k temu, da smo boljši ljudje in k boljšemu svetu, ko le govorimo in citiramo navedke iz Svetega Pisma, pri čemer pozabljamo, da je Vera brez Dobrih Del Mrtva!!! Molitev in Evharistija ter Vera naj nam kristjanom pomagata, da bomo boljši ljudje in boljši kristjani! Sicer taka Vera in Molitev nima Učinka. IN dostikrat ne vemo, kaj je Božja Volja, da vemo kaj je prav ion kaj ne v Božjih Očeh. Zato pa molimo in prosimo, da nas Bog Vodi. In da si kristjani pomagamo drug drugemu! Amen. Janez

   Janez

   • Miro says:

    KO V SVOJI DUŠI DOŽIVIMO PREČUDOVITI »POČITEK«, NAM NJEGOV DAR NE BO DAL MIRU, DOKLER …

    Zaključek je torej: Predvsem poslušajmo Božjo besedo in se po njej zvesto ravnajmo, tako v molitvah kot v delih usmiljenja do bližnjega, saj je, kot pravi sveti apostol Pavel, »dela brez del mrtva« (Jak 2,26). Da bi vero oživili, se pod vodstvom Svetega Duha skrbno poglabljajmo v BOŽJO BESEDO, ki pravi: »Pridite k meni vsi, ki ste utrujeni in obteženi, in jaz vam bom dal počitek« (Mt 11,28). Gospod nas pričakuje, da ga obiščemo v obhajanju Evharistije, v tabernaklju, v Najsvetejšem zakramentu. Ko v svoji duši doživimo ta prečudoviti »počitek«, nam Njegov dar neizmerne vrednosti, ki smo ga prejeli popolnoma nezasluženo, ne bo dal miru, dokler bližnjemu v stiski – poleg molitev – ne pomagamo tudi s konkretnimi duhovnimi in telesnimi deli usmiljenja. Naj Jezus obilno blagoslovi vse sestre in brate na tej spletni strani, posebej vse trpeče in pomoči potrebne, saj brez Njega ne moremo storiti nič, kar bi imelo odrešenjsko vrednost za večno življenje!

    Božje usmiljenje, ki nas napolnjuješ z milostjo, zaupamo vate!

    • Miro says:

     Oprostite, naknadno še popravek v drugi vrstici: … saj je, kot pravi sveti apostol Pavel, »vera brez del mrtva« (Jak 2,26).

    • hvala says:

     JA VEDNO IN VSAK DAN POSLUŠAJMO IN BERIMO SVETO PISMO. KER ČE TO NE ŽELIMO PREBIRATI IN POSLUŠATI, NE POSLUŠAMO GOSPODA, KAJ NAM GOVORI IN SVETUJE ZA ŽIVLJENJE, GREMO MIMO. PO NEKOD , TUDI V DRUGIH DRŽAVAH GA IMAJO V VELIKOSTI, DA GA LJUDJE LAHKO NOSIJO SEBOJ ČEZ DAN IN SE POGOVARJAJO Z GOSPODOM OB VSAKI PRILOŽNOSTI.

     BOŽJO BESEDO RAZGLAŠAJMO , DELA USMILJENJA PA NI POTREBNO POSEBEJ NAŠTEVATI, NAJVEČ JIH NAJ BI DELALI TUDI TEDAJ , KO SMO SAMI V NAJHUJŠI STISKI. .
     RAZEN POMOČI FIZIČNE DRUGIM, JE DELO USMILJENJA ZA DRUGE MOLITE, VDANO PRENAŠANJE TRPLJENJA IN DRUGA DELA.

     • Janez says:

      Spoštovana brata v Kristusu, ne mi ampak Gospod Jezus nam bo vsem ob spolnitvi časov marsikaj povedal, ker mi premalo vemo in razmišljamo o verskih stvareh in Jezusu s človeško pametjo. Rekel pa sem med drugim, da pogrešam v vajinem odgovoru zgoraj več prijaznega sočutja, milosti, strpnosti , Ljubezni in dobrohotnosti, da nudimo več Tolažbe in Usmiljenja po svojih močeh tistim, ki trpijo in nas prosijo za pomoč in usmiljenje Boga. In naša sestra je zgoraj lepo prosila in izrazila prošnjo za pomoč. Pa smo bili Usmiljeni Samaritani ali kot pismouk in farizej, ki sta odšla naprej brez pomoči in prijazne besede? Ali smo le delili nauke in citate ? Kaj pa besede Tolažbe in Usmiljenja ? Alio je Jezus tudi tako delal ? Sami si pošteno odgovorite, če ste izrekli tolažbo in usmiljenje. Ni prvoklasnih in drugoklasnih kristjanov, vsi smo enaki in bratje in sestre pred Bogom. In več skromnosti in usmiljenja je potrebno, zakaj kar ste storili enemu Mojih najmanjših, ste storili Meni, je rekel Jezus.

      Tudi Jezus je vedno pomagal ubogim, bolnim in siromašnim, kregal pa se je na farizeje, pismouke in mogočneže ter bogataše, ki so prakticirali legalizem črkobralstva postav in spisov, niso pa brali DUHA in POMENA LJUBEZNI v verskih predpisih in postavah. Ni človek zaradi sobote, sobota je zaradi človeka, je rekel Jezus. Ni Človek zaradi Biblije, Biblija je zaradi Človeka, da mu je kažipot Božje Besede, kaj je pravi nauk Boga. Prav je da molimo, ko mi govorimo Bogu, prav je pa tudi, da bolj beremo Božjo Besedo v Svetem Pismu in Evangeliju, ko nam Bog govori in pove kaj je prav in kaj ne. Mati Terezija ni veliko govorila, ampak je predvsem iz dejavne Vere in Ljubezni do Jezusa delovala v korist ubogih in bolnih v Kalkuti in bila dosegljiva 24 ur na dan za vse, ki so rabili pomoč. In je vse Dobro ubogim delala iz Ljubezni do Boga. Poglejte vse moje dosedanje prispevke o Materi Tereziji, ki pravijo, da je ko je služila Bogu služila Ljudem z Ljubeznijo. Pa tudi moje druge številne molitve, pesmi, verske in bogoslovne prispevke (preko 500 strani v wordu sem daroval!), ki sem jih objavil zato, da razširimo svoje versko znanje in obzorje, kar bi morali delati naši duhovniki, pa jih je premalo in so preobremenjeni. O spolnjevanju Božje Volje in o Božji Milosti itd. pa sem se potrudil prispevati zato, da vemo, kako zahtevna je tematika tudi za bogoslovce, ne samo za nas vernike, ki nimamo dovolj teološke izobrazbe. Vedno ko izražamo svoje mnenje je to subjektivna človeška presoja, zato je prav, da posežemo in beremo direktno Sveto Pismo in Jezusov Evangelij in si preberemo Božjo Besedo v originalu. Interpretacije in obrazlage Božje Besede pa so domena kvalificiranih bogoslovcev in Cerkvenega Učiteljstva Svete Katoliške Cerkve. In zakaj je toliko različnih mnenj in razkola v Krščanskih Cerkvah po svetu, če je vse razumljivo in simple? Ker ljudje subjektivno beremo in dojemamo in si vsak po svoje razlagamo isto Božjo Besedo v Bibliji. In te dni smo molili za edinost Kristjanov. Pa smo dovolj molili tudi za novo Evcangelizacijo, da bomo boljši ljudje in boljši kristjani tako, da se bomo bolj Ljubili med seboj, si bolj pomagali, molili eden za drugega, bili bolj usmiljeni in strpni med seboj etc.? In da ne bomo eni bolj pomembni kot drugi, eni ki učijo in drugi ki poslušajo, saj nas Vse Uči Naš Gospod Jezus, ki je Učenik in Odrešenik?! Edino ON, ki ima Besede Večnega Življenja. Ne pa mi, ki brez Boga ne moremo in zmoremo NIČ. In Jezus je bil ponižen in skromen ter je ubogal Očeta, pa mi ? Še veliko dela nas čaka. In vsi prosimo Milosti Boga za našo spreobnrnitev in Duhovno prenovo, da bomo našo Vero v Boga tudi prelili v Življenje, ne samo z besedami ampak tudi z molitvijo, služenjem in dobrimi deli. Vsi mi bomo nekoč Bogu odgovarjali za to koliko smo Ljubili in ali smo spolnjevali Božjo Voljo ne samo z besedo ampak tudi z dejanji dobrih del in služenja drugim. In On nam bo povedal ali smo ravnali in delali prav, ne mi sami! Zato bodimo Usmiljeni in Dobri kot Jezus. Zasdtonj smo prejeli, zastonj dajajmo naprej! Janez

 85. Simon says:

  DRAGI MOLILCI NUJNO VAS POZIVAM ZA MOLITEV!
  Prosim vas za molitev za mamino zdravje,namreč ima pljučnico,molite da jo gospod Bog ozdravi in da čim prej okreva. Mamici je ime Irena

  • Janez says:

   NE GLEDE NA CENO
   Jezus je dal Svoje življenje da bi nas ljubil in da bi nam povedal, da moramo tudi mi dati vse, kar je potrebno, da storimo dobro drug drugemu… Jezus je umrl na križu, saj je bila to cena, ki jo je moral plačati, da bi nam grešnim ljude na zemlji storil dobro; da bi nas obvaroval pred sebičnostjo in grehom ter nas odrešil. Odrekel se je vsemu, da bi izpolnil voljo Očeta, da bi nam pokazal, da moramo tudi mi biti voljni, odreči se vsemu, da bi delali po Božji volji, ljubili drug drugega tako, kot je On ljubil vsakega od nas. Tudi mi moramo dajati drugim do bolečine. Za nas ni dovolj, da rečemo, da ljubimo Boga, moramo ljubiti tudi našega bližnjega. Spolnjevanje Božje Volje je Ljubezen.
   Sveta Mati Terezija

   Gospod Bog prosim sliši in usliši vse naše prošnje in molitve, da bi se Simonova mamica Irena čimpreje pozdravila pljučnico in okrevala, saj jo njen sin potrebuje. Usmili se Vsemogočni Bog, ki si že toliko bolnikov, ki so Vate Verjeli in Zauipali pozdravil. Prosim nakloni Svojo Božjo Milost in pošlji svoje čudežne zdravilne Sile in Energijo k Simonovi Mamici in ji pomagaj, da bo kmalu ozdravela in skrbela za sina Simona. Tvoja je Oblast in Slava, Tvoja je Nekončna Ljubezen do nas Božjih Otrok, Tvoje je Neskončnio Božje Usmiljenje. Prosim Pridi in Pomagaj, da bo spet po Tvoji Božji Dobroti in Ljubezni spet vse prav. Amen. Janez

   • Miro says:

    Dragi Simon, v molitvah skupaj obudimo vero v moč žive in dejavne Božje besede, ki po milosti našega Odrešenika Jezusa ozdravlja in odrešuje tudi vašo mamo.

    BOŽJA BESEDA:

    Sin moj, pazi na moje besede,
    nagni svoje uho k mojim izrekom.
    Naj ti ne uidejo izpred oči,
    hrani jih v svojem srcu.
    Kajti življenje so temu, ki jih najde,
    zdravje celemu njegovemu telesu.
    (Pregovori 4,20-22)

    Naj Usmiljeni Bog obilno blagoslovi vas in vašo mamo!

 86. KRISTINA says:

  Gospod prosim pridi mi na pomoč, pogrezam se in ne morem ven. V glavi imam čudne misli, ki me plašijo in ne prinašajo nič dobrega. O Gospod padam prosim pridite mi na pomoč vsi svetniki Božji, Marija Mati in Gospod Jezus Kristus.Prosim Gospod za mojo družino, delavce Gospod pridi in vsem pomagaj
  Božje usmiljenje zaupam vate
  Srce Jezusovo prosi za nas
  Srce Marijino prosi za nas

  • hvala says:

   Spoštovana Kristina!

   Stopite danes pred GOSPODA NAJSVETEJŠEGA IN VSEMOGOČNEGA , DA VAS OZDRAVI IN VAM POMAGA. SAMO VERJEMITE IN ZGODILO SE BO!

   Božje usmiljenje, ki si višje od nebes, vate zaupamo!

   • hvala says:

    Pripis!

    V OČENAŠU MOLIMO ZGODI SE TVOJA VOLJA, (VOLJA BOGA) NE MOJA ALI NAŠA!

    Božje usmiljenje, ki si višje od nebes, vate zaupamo!

  • Sija says:

   Draga KRISTINA…

   Razumem vašo stisko, saj sama že kar nekaj časa prestajam pravi pekel…vsak dan se borim…pa vendar brez uspeha. Nemalokrat se jezim, zakaj me Vsemogočni ne opazi in mi pomaga, da dobim nazaj svojo ljubezen… Počutim se osamljeno, pozabljeno, zavrženo….. pa vendar še vedno gojim tisti kanček upanja in molim… molim, prosim, za življenje.
   KRISTINA niste sami. Mislim na Vas.
   Hvala prav vsem, ki se v svojim molitvah spomnite tudi na nas…gospod Miro, spoštovani gospod Janez in vsi ostali….hvala vam.

   Mir in vse dobro.
   Sija

   • hvala says:

    Spoštovani molivci!

    Pismo Rimljanom 5,3-5 nas uči:”PONAŠAMO SE CELO S STISKAMI, SAJ VEMO, DA STISKA RODI POTRPLJENJE , POTRPLJENJE PREIZKUŠENOST, PREIZKUŠENOST UPANJE. UPANJE PA NE OSRAMOTI, KER JE BOŽJA LJUBEZEN IZLITA V NAŠA SRCA PO SVETEM DUHU, KI NAM JE BIL DAN.
    Dar Svetega duha je tudi POTRPEŽLJIVOST. Ponižno potrpimo, da bo Gospod dal svojo rešitev.
    Ljudje pritiskamo na gumb avtomata, ki vrže ven v sekundi določene stvari.
    V življenju z Gospodom je potrebno : PONIŽNOST, POTRPLJENJE, POSLUŠNOST, potem bo naše življenje obrodilo obilne sadove.

    Vse dobro in mir z vsemi vami!

   • Janez says:

    Hvala draga naša sestra Sija za zelo lepo sporočilo in sočutje ter tolsažbo naše preizkušane sestre Kristine.

    Za vas namenjam na Dodaj Molitev spodaj tale prispevek : ISKRENA LJUBEZEN, NE DENAR, JE TISTA, KI POLEG VERE GORE PREMIKA. Naj vas Bog potolaži in Vodi.

    http://www.molitev.net/dodaj-molitve.html

    Čas pozdravi in zaceli vse bolečine in trpljenje. Tudi iz tega lahko zrast6ejo v Sr5cu Biseri in da bomo Dobri in še Boljši Kristjani in Ljudje. Kdo bi razumel s Človeško pametjo Božjo Voljo? Pa vendar morda je nek razlog,l mki ga pozna le On, ki nam vedno hočer Dobrom inn nas Ljubi. BVB. Janez

  • Janez says:

   MOLITEV V PREIZKUŠNJAH NAŠE SESTRE V KRISTUSU KRISTINE
   Gospod prosim pomagaj mi in me vodi, da hodim preko vseh težav in preizkušenj tako, da bom hodil po Poti k Tebi Jezus. Gospod Bog vem, da če hočem priti k Tebi, da moram iti skozi vse preizkušnje, skušnjave, težave in probleme ter premagati tako težave kot samega sebe, da ne zaidem stran od Tebe Jezus. Doma imam križe in težave in se trudim po najboljših močeh. Utrudila sem se od vseh prizadevanj, da bi v družini nastopil Božji Mir in Prizadevam si za razumevanje med družinskimi člani. Včasih na kratko uspem, potem se vrnejo zopet nesoglasja in nemir. Ne vem, kaj vse me čaka na tej trnovi in strmi poti, vem da moram vztrajati in iti naprej k Tebi Jezus Učenik in Odrešenik, da bom podobna Tebi Jezus. Zato vem, da grem k Tebi, k Boljšemu, kjer si ti Moj Odrešenik, moj Rešitelj in moj Učenik. Prosim Jezus Vodi me, da ne zaidem na stranpoti in daj mi navdih in moč, da bom napredoval v Zaupanju Vate in v Tvojo Božjo Previdnost ter Očetovsko Ljubezen. Vem, da mi ne boš nikoli naložil težjega bremena, kot ga lahko nosim. Težko je breme ki ga nosim in komaj še vzdržimTi veš Gospod zakaj si mi to naložil in kaj je dobrega v vseh težavah in preizkušnjah, ki me pestijo. Pomagaj mi, da bom voljno sprejel Tvojo Voljo, da se bom utrdil v dobroti in strpnosti, v usmiljenju in dobrih delih in tako postal podoben Tebi Jezus. V Tebi premorem vse, ki mi daješ vse Moči in Upanje na delo, molitev in življenje po Božji Volji in Odrešenje. Kajti ko bom hodil po Poti za Jezusom, ki je vse voljno pretrpel za nas in nas Odrešil, bom hodil po Poti v Nebeško Domovino. Gospod Bog, moj Tolažnik in Odrešenik, moj Učenik in obrotnik, prosim blagoslovi in varuj me na vseh mojih poteh življenja in podari mi Božjo Milost Utehe, prosim podari mi svoj Božji Mir.
   Bolečina in trpljenje morata priti v vaše življenje, vendar si zapomnite, da so bolečine, trpljenje in žalost samo Jezusov poljub – znamenje, da ste mu prišli tako blizu, da vas lahko poljubi. Sveta Mati Terezija. Tudi Jezus je trpel na križu in nas Odrešil.

   Potrpimo in zaupajmo v Božjo Voljo in Božjo Milost, ki ve zakaj nam je preizkušnje in trpljenje naložil. Morda zato, da bomo Dobri Ljudje še Boljši, bolj vzdržljivi in vztrajni ter bolj Sočutni, Strpni in Razumevajoči do drugih. Breme pa ne bo nikoli pretežko, da ga ne bi mogli nositi. Prosimo Jezusa, da preložimo Nanj Svoje Breme Trpljenja in da mu obljubimo, da bomo odslej vedno spolnjevali Božjo Voljo in Jezusove Nauke iz Evangelija.

   Prosimo Te Gospod Jezus pridi in Pomagaj naši preizkušani sestri Kristini, ki jo teži jarem bremen in se opoteka ter Prosi in Moli k Tebi Jezus Milostljivi za Pomoč. Ti nikoli nisi pustil brez pomoči in utehe nikogar, ki je k Tebi Molil in Te Prosil. Božja ne naša volja naj se zgodi. Jezus hiti in pomagaj prosim Kristini in jo vodi, da bo vse prav. Razsvetli prosim tudi njene domače v družini, da bodo tudi oni prispevali k sožitju in razumevanju v družini, da bo zopet zavladala Ljubezen in Toplina, saj je breme samo za Kristino zelo Težko.
   Amen. Janez

 87. Janez says:

  GOSPOD PROSIM OZDRAVI NAŠO EVGENIJO KRVNEGA RAKA

  Gospod Bog prosim Te pomagaj naši dragi sestri v Kristusu Evgeniji, ki je zbolela za krvnim rakom in jo zdravijo korejski zdravniki in kamor hodi na terapije. Podari Evgeniji in njenim svojcem ter prijateljem Milost, Upanje na ozdravitev in Moč, da bo vztrajala v zahtevnih ter dolgotrajnih terapijah ter s Tvojo Pomočjo in Milostjo prebolela raka in da bo po uspešnih terapijah Ozdravela. Trenutno se je stanje nekoliko izboljšalo, vendar bo zdravljenje še potrebno v prihodnje. Prosim pošlji Svoje Božje zdravilne sile v Njeno Telo in Dušo, da bo terapija zdravljenja krvnega raka učinkovita in uspešna in da bo ozdravela. Prosim pomagaj, da bo Evgenija sodelovala s korejskimi zdravniki in upoštevala vsa njihova navodila in zahteve glede terapije in zdravljenja krvnega raka ter upoštevcala zdrav slog Življen ja in Prehrane. Gospod prosim utrdi Evgeniji in svojcem Upanje na uspešo terapijo in Vero Vate ter v to, da ji boš pomagal in ji Ozdravil raka. Prosim te Gospod navdihni in poduči vse korejske in druge zdravnike, da bodo njeno bolezen pravilno ugotovili in pravilno zdravili ter jo uspešno ozdravili. Božje Usmiljenje, Božja Dobrota, Božje Ljubezen, Božja čudežna pomoč in ozdravitev prosim čudežno posreduj in pomagaj naši Evgeniji, da bo s Tvojo Milostno Pomočjo ozdravela. V tebe Verjemo in Zaupamo Gospod, ki si mnoge bolne na Zemlji čudežno Ozdravil.

  Ti si Luč, ki je zasijala v Svet in v našo temo, ti si usmiljeni Samarijan, ki se sklanja nad našimi ranami, boleznimi in bolečinami in pomaga bolnim in trpečim. Na svet si prišel zaradi bolnih in trpečih, saj zdravnika ne rabijo zdravi. Tvoje srce je sočutno za vso bedo ljudi, ki jih srečuješ in vidiš v življenju.
  Ti ne zavrneš prav nikogar, ko prihajamo predte s prošnjami za ozdravitev in pomoč in ki Veruje Vate.
  Dotikaš se obolelih, jezika nemih in gluhonemih ter ušes teh, ki so gluhi in jih zdraviš ter pomagaš, ko te prosimo. Jezus Ti si neskončna dobrota, ki ne pozna nobene nevoščljivosti in hudobije, temveč si poln usmiljenja, dobrote in strpnosti do vseh ljudi.

  Gospod, Ti si svetlo, toplo Sonce Očetove Ljubezni, ti si naše Večno Upanje naše Sreče in Odrešenja.
  Jezus Ti si Ogenj plameneče ljubezni vseh nas, ki te goreče prosimo in iščemo, da Te najdemo in ostanemo s Teboj.
  Jezusova Milost in Dobrota naj bo naša Moč,. Vera in Vztrajnost v Upanju, da se po Božji Milosti vse prav Uredi.
  Naj bo Gospod vedno med nami kot tista trdna vez Miru, Edinosti in Ljubezni, ki vodi po Poti Odrešenja k Njemu.

  Po Kristusu našem Gospodu, ki Živiš in Kraljuješ Vekomaj. Hvala Gospod. Ljubim te. Zaupam Vate. Amen. Janez

  Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, Vate zaupamo.
  Božje usmiljenje, tolažba in blagor vsem, ki so skesanega srca, Vate zaupamo.
  Božje usmiljenje, upanje tistim, ki obupavajo, Vate zaupamo.
  Božje usmiljenje, ki vedno in povsod spremljaš vse ljudi, Vate zaupamo.
  Božje usmiljenje, ki nas napolnjuješ z milostjo, Vate zaupamo.

 88. Irena says:

  Prosim za molitev za mlajšega brata, za njegovo duhovno in duševno ozdravljenje ter da bo v zaupanju v vate Gospod prevzel odgovornost zase in prejete darove. Hvala vsem molivcem. Gospod naj vas blagoslavlja.

 89. Miro says:

  POGLABLJAJMO SE V BESEDE ŽIVLJENJA, KI JIH JE USMILJENI JEZUS RAZODEL SV. FAVSTINI KOWALSKI!

  USMILJENI JEZUS: Povej ljudem, naj v svojem srcu ne postavljajo pregrad mojemu usmiljenju, ki tako zelo želi delovati v njih. Moje usmiljenje deluje v vseh srcih, ki mu odpirajo vrata; kakor grešnik tako tudi pravični potrebuje mojega usmiljenja. Spreobrnjenje in vztrajanje je milost mojega usmiljenja. Posebej naj slavijo moje usmiljenje osebe, ki hrepenijo po popolnosti, ker obilje milosti, ki jim jo podeljujem, priteka iz mojega usmiljenja. Želim, da bi se te osebe odlikovale z brezmejnim zaupanjem v moje usmiljenje. Sam bom poskrbel za posvečenje teh duš. Priskrbel jim bom vse, kar koli bo potrebno za njihovo svetost. Milosti iz mojega usmiljenja se zajemajo samo z eno posodo, ta je zaupanje. Čim bolj oseba zaupa, tem več prejme. Osebe z brezmejnim zaupanjem so mi v veliko tolažbo, saj vanje pretakam vse zaklade milosti. Veseli me to, ker želijo veliko, saj je moja želja dajati veliko, in to zelo veliko. Žalosti pa me, če ljudje želijo malo in zakrknejo svoje srce (Dnevnik sv. Favstine Kowalske, št. 1577 in 1578).

  http://www.sticna.com/Dnevnik_Svete_Favstine_Kowalske.pdf

  Obudimo živo vero in trdno zaupanje v Božje usmiljenje ter molimo za vse trpeče ljudi, ki v sedanjem času preživljajo kakršnokoli duševno ali telesno stisko; nadaljujmo z molitvami za preizkušane osebe, navedene v zapisih na tej spletni strani:

  – Viki (za zdravje dveh svakov)
  – Marija (prošnja, da bi Bog v tem zakonu podaril otroke)
  – Saša (za ozdravljenje soseda v hudi bolezni)
  – Ula (za ozdravljenje mamice ki je po porodu zbolela za rakom)
  – Sija (za srečo v ljubezni)
  – M (prošnja k Svetemu Duhu, da bi se pokazala božja volja)
  – KRISTINA (za rešitev iz spon sovraštva, blagoslov družine)
  – Dragan (za ureditev odnosov v družini, službi)
  – Boštjan (za močno vero)
  – A. (za blagoslov v družinah, mamino zdravje)
  – Jana (za blagoslov in božje varstvo bližnjih)
  – Jasna (za blagoslov v družini, za božje varstvo hčerke in fanta)
  – Vesna (za ozdravljenje od depresije, notranjih ran, za spravo)
  – Mina (za zdravje)
  – Dušanka (prošnja za božjo pomoč)
  – Helena (za božjo pomoč, da bi se pokazala rešitev)
  – ter prošnje drugih prosilcev milosti na tej spletni strani.

  MOLITEV ZA ŽIVLJENJE USMILJENJA
  (molitev sv. Favstine Kowalske, št. 136)

  V imenu Očeta in Sina in Svetega Duha. Ves se želim spremeniti v tvoje
  usmiljenje, da bi bil živi odsev tebe, o Gospod. Naj ta največja božja lastnost,
  to je brezmejno božje usmiljenje, skozi moje srce in mojo dušo dospe k bližnjim.

  Pomagaj mi, Gospod, da bi bile moje oči usmiljene, da bi nikoli ne sumničil
  in ne sodil po zunanjosti, ampak iskal to, kar je v dušah mojih bližnjih lepo,
  in jim pomagal.

  Pomagaj mi, Gospod, da bi bil moj sluh usmiljen, da bi se sklanjal k bližnjim
  v potrebah, da bi moja ušesa ne bila brezbrižna ob bolečini in vzdihljajih bližnjih.

  Pomagaj mi, Gospod, da bi bil moj jezik usmiljen, da bi o svojih bližnjih nikoli ne
  govoril zaničljivo, pač pa da bi imel za vsakega besedo tolažbe in odpuščanja.

  Pomagaj mi, Gospod, da bi bile moje roke usmiljene in polne dobrih del, da bi
  svojim bližnjim znale delati le dobro in bi nase sprejemal težja in napornejša
  opravila.

  Pomagaj mi, da bi moje noge bile usmiljene, da bi svojim bližnjim vedno hitele
  na pomoč, ne oziraje se na svojo onemoglost in utrujenost. Služenje bližnjim je
  moj pravi počitek.

  Pomagaj mi, Gospod, da bi bilo moje srce usmiljeno, da bi čutil vse trpljenje
  bližnjih in da nikomur ne odrečem svojega srca. Iskreno se bom srečeval tudi s
  tistimi, za katere vem, da bodo zlorabljali mojo dobroto, toda sam se bom zaprl
  v Srce usmiljenega Jezusa.

  O svojem trpljenju bom molčal. Moj Gospod, naj se tvoje usmiljenje odpočije v
  meni. Moj Jezus, spremeni me v sebe, kajti ti zmoreš vse.

  Slava Očetu in Sinu in Svetemu Duhu, kakor je bilo v začetku, tako zdaj in vselej
  in vekomaj. Amen!

  Božje usmiljenje, ki se na nas izlivaš iz Kristusovih ran, zaupamo vate!
  Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, zaupamo vate!
  Božje usmiljenje, tolažba in blagor vsem, ki so skesanega srca, zaupamo vate!
  Sv. Favstina Kowalska, prosi za nas!

 90. Viki says:

  Prosim za molitev za mojega svaka, ki je bil operiran zaradi raka, ter za drugega svaka, ki je prezivel srcni infarkt. Prosim, da bi se stvari v mojem zivljenju cimprej postavile na pravo mesto. Naj mi Bog pokaze pravo pot v poklicnem zivljenju, ter mi da vec poguma in moci, da bom bolj samozavestna. Hvala molilcem.

  • Janez says:

   GOSPOD JEZUS, USMILJENI IN SOČUTNI ODREŠENIK SVETA, POMAGAJ IN USLIŠI PROŠNJE VIKI
   Ti si Luč, ki je zasijala v Svet in v našo temo, ti si usmiljeni Samarijan, ki se sklanja nad našimi ranami, boleznimi in bolečinami in pomaga bolnim in trpečim. Na svet si prišel zaradi bolnih in trpečih, saj zdravnika ne rabijo zdravi.
   Tvoje srce je sočutno za vso bedo ljudi, ki jih srečuješ in vidiš v življenju.
   Ti ne zavrneš prav nikogar, ko prihajamo predte s prošnjami za ozdravitev in pomoč.
   Dotikaš se obolelih, jezika nemih in gluhonemih ter ušes teh, ki so gluhi in jih zdraviš ter pomagaš, ko te prosimo.
   Jezus Ti si neskončna dobrota, ki ne pozna nobene nevoščljivosti in hudobije,
   temveč si poln usmiljenja, dobrote in strpnosti do vseh ljudi.
   Imaš Dobrotno Srce, ki mu je tuja vsaka sebičnost,
   ki pozablja in odpušča vse naše grehe in krivice in je vedno odprto, nežno in obzirno do vseh, ki ga ljubijo in ki čudežno pomaga bolnim in trpečim k ozdravitvi.
   Gospod Jezus prosim Te, pozdravi PRVEGA SVAKA ZARADI RAKA IN DRUGEGA SVAKA ZARADI INFFARKTA, za kar Te prosi naša sestra VIKI v Kristusu.
   Reci le svojo Besedo in nakloni svojo milost, da se zgodi čudež ozdravitve obeh svakov, kar Te prosi Viki.
   Pomagaj prosim specialistom in drugim zdravnikom, da bodo postavili pravilno diagnozo in oba bolnika prav zdravili.
   Prosim pomagaj jima, da bo terapija zdravljenja raka in srčnega infarkta uspešna in da bodo oba bolna svaka vsi zdravniki pravilno in učinkovito zdravili in ozdravili.
   Gospod, Ti si svetlo, toplo Sonce Očetove Ljubezni,
   ti si naše Večno Upanje naše Sreče in Odrešenja.
   Jezus Ti si Ogenj plameneče ljubezni vseh nas, ki te goreče prosimo in iščemo.
   Jezusova Milost in Dobrota naj bo naša Moč.
   Naj bo Gospod vedno med nami kot tista trdna vez Miru, Edinosti in Ljubezni, ki vodi po Poti Odrešenja k Njemu.

   Dopolnjeno in razširjeno po Prihajam k Tebi, Molitve in premišljevanja, Kapucini 1995.Že objavljeno. Janez

   Gospod Bog prosim Te pomagaj naši sestri v Kristusu VIKI, ki sta ji zbolela oba svaka in sicer eden za rakom, drugi za srčnim infarktom in ju zdravijo zdravniki. Podari prosim obema bolnima svakoma svojo Milost in Vikinim svojcem Milost, Upanje in Moč, da bodo vztrajali v zahtevnih ter dolgotrajnih terapijah ter s Tvojo Pomočjo in Milostjo preboleli raka in srčni infarkt ter da bosta oba bolnika da bo po uspešnih terapijah Ozdravela. Prosim pomagaj, da bosta oba pacienta dobro sodelovala z zdravniki in upoštevala vsa njihova navodila in zahteve glede terapije in zdravljenja raka oziroma srčnega infarkta. Gospod prosim utrdi svakoma ter Viki in svojcem Upanje na uspešo terapijo in Vero Vate ter v to, da jim boš pomagal in ju Ozdravil. Prosim te Gospod navdihni vse druge zdravnike, da bodo njuno bolezen pravilno ugotovili in pravilno zdravili ter ozdravili. Božje Usmiljenje, Božja Dobrota, Božje Ljubezen, Božja čudežna pomoč in ozdravitev prosim čudežno posreduj in pomagaj naši sestri Viki in obema svakoma, da bosta ozdravela. V tebe Verjemo in Zaupamo Gospod, ki si mnoge bolne na Zemlji čudežno Ozdravil. Po Kristusu našem Gospodu, ki Živiš in Kraljuješ Vekomaj. Hvala Gospod. Ljubim te. H komu naj gremo, kot k Tebi Jezus, ki imaš Božjo Moč in Besede Večnega Življenja? Amen. Janez

   Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, Vate zaupamo.
   Božje usmiljenje, tolažba in blagor vsem, ki so skesanega srca, Vate zaupamo.
   Božje usmiljenje, upanje tistim, ki obupavajo, Vate zaupamo.
   Božje usmiljenje, ki vedno in povsod spremljaš vse ljudi, Vate zaupamo.
   Božje usmiljenje, ki nas napolnjuješ z milostjo, Vate zaupamo.

 91. Marija says:

  Prosim za molitev za milost starševstva, da bi nama z možem uspelo zanositi in dobiti otroke, ki si jih res tako zelo želiva… In pa za moč v vmesnem času, da bi zmogla vsak dan nositi ta križ dokler ne bova uslišana.
  Hvala vsakemu iz srca!

  • Janez says:

   Molitev k Devici Mariji za ženske, da bi zanosile in rodile otroka
   Blagoslovljena Marija, Devica in Mati,
   Gospod te je napolnil z milostjo,
   ko si veselo pričakovala Sina.
   Prosimo te za žene in pare,
   ki si želijo dar otroka,
   a se še niso mogli za to odločiti ali ki zaželjenega Otroka ne morejo spočeti.
   Pomagaj jim v Veri Vate Mati Marija in v upanju, da bodo kmalu
   obdarjeni z milostjo želene nosečnosti in materinstva.
   Ljubeče jih podpiraj na poti življenja.
   Mati Ljubezni in dobrega upanja,
   pomagaj in blagoslovi vse,
   ki so lahko očetje in matere,
   da bi v njihovih domovih ne zmanjkalo ljubezni,
   da bi svojim otrokom znali dati dobro in ljubečo vzgojo,
   nežnost, nasvete in vse potrebno
   za srečno otroštvo in srečo v družinah.
   Devica Marija Ljubezni in dobrega upanja,
   s svojo Dobroto in Materinsko Ljubeznijo varuj vse,
   ki z nepopisnim veseljem pričakujejo novo bitje,
   da bi bili meseci nosečnosti varni in zdravi
   in pričakovani porod srečni,
   da bi s teboj hvalili Boga
   zaradi njegovega Veličastva,
   izkazanega v novorojenem otroku.
   Spomni se vseh, ki so odprli srce za
   tudi starševstvo ali za plemenito in nesebično posvojitev otrok,
   ki so lačni nežnosti, pozornosti in potrebujejo dom,
   pomagaj jim pri vseh postopkih,
   reši zaplete, ki se lahko pojavijo,
   in jih ohranjaj v veseli velikodušnosti ljubečega starševstva.
   Nazadnje nas vse skupaj zberi
   v širokem objemu Svetega Duha,
   da bi svetu lahko pokazali,
   da znamo živeti kot bratje in sestre v Kristusu,
   ker smo vsi Božji otroci,
   ki ljubimo in smo ljubljeni.
   Amen.

   Dopolnjena Molitev objavljena na medmrežju Aleteia

   Mati Marija sama si kot Odrešenikova Mati skrbno in Ljubeče Nosila Odrešenika Jezusa pod Svojim Ljubečim Srcem in Veš, kakšna radost je pričakovanje rojstva Ljubljenega Otroka v Družini. Prosim pomagaj gospe Mariji in njenemu možu, da bi žena varno zanosila in rodila tako zaželenega otroka, ki bo zdrav in v veselje družini. Prosim napolni z radostnim upanjem srca zakoncev in družine, da se jim bo rodil tako zaželen otrok in prinesel veselje in srečo v družino. Sliši in usliši njune prošnje in podari jima Božji Mir in Ljubezen v Družini. Molimo Te Marija in Jezus prosim slišita in uslišita naše prošnje. Po Kristusu Našem Gospodu na Veke Vekov. Amen. Janez

 92. Miro says:

  NAJBOLJ ZANESLJIVA POT ODREŠENJA JE SPOLNJEVANJE BOŽJE VOLJE!

  BOŽJA BESEDA: Tedaj so prišli njegova mati in njegovi bratje. Stali so zunaj, poslali ponj in ga poklicali. Okrog njega je sedela množica in so mu rekli: »Glej, tvoja mati, tvoji bratje in tvoje sestre so zunaj in te želijo.« Odgovoril jim je: »Kdo je moja mati in kdo so moji bratje?« In ozrl se je po tistih, ki so sedeli okrog njega, in rekel: »Glejte, to so moja mati in moji bratje! Kdor namreč uresničuje Božjo voljo, ta je moj brat, sestra in mati« (Mr 3,31-35).

  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Mr+3%2C31-35&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

  Predstavljam si, kako so prišli sorodniki in mati k Jezusu, on pa se je posvetil tistim, ki so v veri sprejeli njegovo oznanilo in vstopili v njegovo novo družino. Ta skupnost je globoka, ljubeča in pomeni veliko oporo. Trudil sem bom za rast skupnosti Jezusovih učencev, ki izhaja iz pokorščine njegovi besedi. Gospod, okrepi moje zaupanje vate. Naj bom dejaven član tvoje nove družine (povzeto po: Luč besede rodi življenje, Primož Krečič).

  Slavimo Gospoda, zahvaljujmo se mu in ga prosimo: Slava tebi, Jezus, Ti si moj Bog in moje vse, Ti si naš Odrešenik! Hvala Ti, ker nam razodevaš, da z nastajanjem božjega kraljestva nastaja nova skupnost ljudi. Povezuje jo Beseda, ki nam jo oznanjaš. Hvala, ker odrešuješ zakone, družine, sorodstvo in vse druge oblike skupnega bivanja, saj si za vse in vsakogar Odrešenik. Goreče Te prosim za luč in moč, da bi zvesto spolnjeval Božjo voljo! Prosim Te, da ne bi ostajal zgolj pri lepih željah, besedah in obljubah, temveč naj po tvoji milosti v življenju dejansko uresničujem vse tisto, kar od mene pričakuješ »tukaj in zdaj«, na mestu, kamor si me poklical, da bi z deli usmiljenja služil Bogu in bližnjemu!

  V molitvi svetega rožnega venca Devici Mariji ponovno izročimo vse osebe in prošnje na tej spletni strani, z iskreno željo v srco, naj vse in vsakogar posebej objame Božje usmiljenje; zgodi se presveta Božja volja!

  – Saša (za ozdravljenje soseda v hudi bolezni)
  – Ula (za ozdravljenje mamice ki je po porodu zbolela za rakom)
  – Sija (za srečo v ljubezni)
  – M (prošnja k Svetemu Duhu, da bi se pokazala božja volja)
  – KRISTINA (za rešitev iz spon sovraštva, blagoslov družine)
  – Dragan (za ureditev odnosov v družini, službi)
  – Boštjan (za močno vero)
  – A. (za blagoslov v družinah, mamino zdravje)
  – Jana (za blagoslov in božje varstvo bližnjih)
  – Jasna (za blagoslov v družini, za božje varstvo hčerke in fanta)
  – Vesna (za ozdravljenje od depresije, notranjih ran, za spravo)
  – Mina (za zdravje)
  – Dušanka (prošnja za božjo pomoč)
  – Helena (za božjo pomoč, da bi se pokazala rešitev)
  – Viki (za božjo pomoč, dobre odnose s sodelavci, duševni mir)
  – ter prošnje drugih prosilcev milosti na tej spletni strani.

  Tokrat v molitev priporočam tudi čudovit SLAVOSPEV NA ČAST SV. ANTONU PADOVANSKEMU! Zakaj? Zato, ker sem bil sam že velikokrat uslišan na njegovo priprošnjo pri Jezusu, k temu pa bi rad spodbudil tudi prosilce milosti na tej spletni strani.

  Videti želiš li čudo?
  Smrt, bolezen z zmoto vred,
  satan, gobe in vse hudo
  gre, da zgine vsaka sled.

  Vse nevarnosti zbežijo,
  izginja tudi revščina:
  uslišani naj govorijo,
  pričaj, mesto Padova.

  Slava Bogu naj doni,
  Očetu, Stvarniku stvari,
  Sinu, ki nas rešil je,
  in Posvečevalcu Duhu Svetemu.

  Z morja strašno moč prežene,
  z rok verige razdrobi,
  ud zgubljen, reči zgubljene
  mladi, stari spet dobi.

  Prosi za nas, sv. Anton Padovanski.
  Da postanemo vredni obljub Kristusovih.

  Božje usmiljenje, ki vedno in povsod spremljaš vse ljudi, zaupamo vate!

 93. Blanka says:

  Jezus, prosim ozri se na mojo družino. Daj, da bo končno zavladal v njej mir in razumevanje. Meni pa pomagaj, da kmalu dobim sebi primerno službo, da bom lahko preživljala družino. Usmili se nas, o Gospod!

  • Janez says:

   MOLITEV K SVETI DRUŽINI
   Jezus, Marija in Jožef, v vas zremo sijaj prave ljubezni,
   na vas se obračamo polni zaupanja.
   Sveta nazareška Družina, naredi tudi naše družine,
   za kraje prisrčnega sožitja, za skupnosti molitve;
   naj bodo pristne šole evangelija in male domače Cerkve.
   Sveta nazareška Družina,
   Naj v naših družinah nikoli več ne bo nasilja, trdovratnosti in razdora;
   naj vsak, ki je bil ranjen ali pohujšan, kmalu najde tolažbo in ozdravitev.
   Sveta nazareška Družina,
   daj, da se bomo vsi zavedali, kako sveta in nedotakljiva je družina
   in kakšno lepoto ji določa Božji načrt.
   Jezus, Marija in Jožef,
   poslušajte in uslišite našo prošnjo!
   Amen.

   Amoris Laetitia ali Radost Ljubezni, dano v Rimu, pri Svetem Petru, v izrednem svetem letu usmiljenja, 19. marca, na praznik svetega Jožefa, leta 2016, v četrtem letu pontifikata.
   Papež Frančišek

 94. KRISTINA says:

  Pridi Gospod Jezus in nam pomagaj, tej vsej tvoji družini, ki ne najde samega sebe.
  Pridi Gospod Jezus ne mudi se, objemi nas in nas nežno pobožaj.
  Pridi gospod Jezus v naše misli, besede, dejanja in pošlji svojega sv.Duha, da vedno bedi nad nami in nas usmerja.

  Jezusovo srce umili se nas
  Marijino srce usmili se nas
  Jezus Kristus Božji Sin usmili se nas grešnikov
  sv. Faustina Kowalska prosi za nas
  vsi svetniki božji prosite za nas

 95. Vesna says:

  Jezus prosim te pomagaj mi v moji hudi stiski,samota,nenaklonjene okoliščine 2 samomora v 3 letih sosednji vhod obvaruje meobvaruj tudi mene tega in pripelje mi na pot oseboelji mi na pot osebo,ki mi bo pomagala priti ven iz te godlje,da bom ponovno zaupala v tvojo pomoč in ljubezen.

  • Vesna says:

   Komentar ne gre zbrisati!

  • Janez says:

   ČLOVEK NAŠ BOG ODREŠENIK IN UČENIK TE ŽELI OBJETI
   Človek Bog te želi objeti —da bi ti podaril Upanje, ti pokazal Resnico in Obnovil tvojo Vero. Ko iščemo Usmiljenje, želimo iti z Jezusom na pot odkrivanja samih sebe. Prosimo ga, da nam Pomaga, da bomo zdravi na Duši in telesu. Želimo prejeti Milost odpuščanja grehov in želimo pripraviti svoje srce na ta dar. Prosimo za Božji Mir v Nas in Božje Usmiljenje, da se spet Vse postavi na svoje Mesto po Božji Volji. Upamo, da odkrijemo, koliko ljubezni, vere in upanja nosimo v sebi; koliko prostora v svojem življenju namenjamo Bogu in koliko ga ohranjamo samo zase; koliko smo odprti za svoje bližnje in koliko živimo dejanja usmiljenja, ki nas jih uči Jezus. Gospod, prosimo te, podari nam milost, da spoznamo svoje srce. Naj nas prosim Gospod Tvoj Sveti Duh napolni z Milostnim razumevanjem skrivnosti našega življenja, da bomo pripravljeni na srečanje s tvojo Dobroto, Odpuščanjem, Milostjo, ki nam pomaga, nas Vodi, nas prenavlja in nas uči kaj naj storimo, da bomo spet polno zaživeli v Tvoji Ljubezni in Tvoji Milosti.

   Molitve na medmrežju. Že objavljeno.

   Kdor je prežet z ljubeznijo do Boga in do Ljudi, je tudi poln Miru, Upanja in Vere. Zaupa življenju, zaupa Bogu in ljudem. Ve, da bo njegovo življenje uspelo. Ima tudi zaupanje v ljudi. Trdno stoji na realnih tleh. Tudi razočaranja ga ne morejo iztiriti. V svoji minljivi ljubezni hrepenimo po polni ljubezni, na katero se lahko zanesemo, ki nikoli ne mine, ki vse prenese. In ob tem le slutimo, da je končno to samo Božja ljubezen, ki vsem človeškim ljubeznim podarja to trdnost. Naše življenje na tem romanju ne more biti brez skušnjav, ne napredek brez preizkušenj. Nihče namreč sebe ne spozna, če ni skušan, tudi ne more prejeti plačila rešitve, če ni zmagal, zmagati pa ne more, če se ni bojeval; boriti se pa more samo, če ima v življenju nasprotnike in preizkušnje (sv. Avguštin).

   Premalo je upanja, radosti in veselja med nami, zato sem vesel vsake pozitivne misli in spodbude od soljudi. Imamo Odrešenika, ki nam je prinesel Mir in Odrešenje na Svet. Zato je prav, da smo bolj optimistični v dobroti in strpnosti, kot Ljudje in Kristjani. Papež Frančišek.

   Notranje zdravje, zadovoljstvo in sreča (par misli)
   Vsak človek išče načine, kako biti zdrav, srečen in zadovoljen. Odgovor se skriva v notranji stabilni prisotnosti, ki zahteva našo pripravljenost odpreti vse naše čute in da se čudimo drobnim stvarem v življenju in širimo dobroto v našo okolico. Vsak človek naj bo sam sebi največji prijatelj in zaveznik, ki ve kaj hoče in ki si zaupa ter naj bo dober in strpen do soljudi. Ko imaš sam dovolj moči in energije, jo boš imel tudi za druge. In to je to. Začni pri sebi in prosi Boga in prizadevaj si biti dober Človek in dober Kristjan. Hvala Ti Gospod za vse, kar s nam daroval. V Miru in Tišini Človek spet najde Moč in Rešitev, ki mu jo nakloni Bog, ko se spet povežemo z Njim in ga iskreno prosimo in delamo dobra dela. Molitev je namreč pogovor z Njim, ki je naš Najboljši Oče, dobra dela pa Samaritanska pomoč ljudem, ki jo rabijo zaradi bolezni, žalosti, stisk in problemov. Vedno je Oče tu pri nas in nas ljubeče čaka. Iščemo ga dostikrat nekje daleč, pa je zelo blizu in sicer v Nas, v Soljudeh in v Naravi, ki nas obkroža in nas tiho gleda in nagovarja. Jezus nas čaka, da pridemo k Njemu. Vedno smo dobrtodošli da se Vrnemo k Njemu nazaj, da nam bo pomagal in nas rešil vseh stisk in problemov.

   In prosimo Boga za našo spreobrnitev, da se bomo manj ukvarjali sami s seboj, se bolj ukvarjali z Bogom in drugimi Ljudmi, Molili, jih Ljubili, jim pomagali in jih blagoslavljali. Ko namreč pomagaš drugim pomagaš sebi. Sejal si dobroto, žel boš dobroto. Sejal si Ljubezen, žel boš ljubezen. Sejal si Mir in Odpuščanje, žel boš Mir in Odpuščanje. Blagoslavljaš druge, ki jih srečuješ in drugi bodo blagoslavljali tebe človek, ki trpiš in prosiš Boga za Pomoč in Vodstvo. In Bog bo Blagoslovil vse kar delaš, ker si mu v Veselje in spolnjuješ Njegovo Voljo. In kar delaš bo šlo v klas, ker je dano in darovano iz Dobrega Srca drugim. Amen. Janez

   Molitev za BOLNE in Trpeče
   Prosim te, Gospod Bog,
   da je vsaka preizkušana, bolna in trpeča oseba, ki bere, posluša
   ali si ogleduje to sporočilo obkrožena s plamenom tvojega Svetega Duha.
   Prosim te, da v tem času zdraviš njihov um in njihovo telo,
   izboljšaš njihovo zdravje in jim podariš Notranji mir.
   Prosim Te, naj jih Tvoja dobrotna in milostna roka ozdravi bolezni,
   ki jih je prizadela, naj jim pomaga, da ne čutijo bolečin
   in da bodo njihovi zdravniki pravilno ugotovili bolezen in jo tudi prav zdravili.
   Blagoslovi vse bolna in trpeče in daj potrpljenje njihovi družini in vsem, ki zanje skrbijo.
   Si najboljši zdravnik, ki lahko ozdravi vsako bilezen, vsako zlo,
   ki je prišlo v telo, v hišo, v družino in v njihovo okolico.
   Molim in prosim te za moje zdravje in verjamem,
   da se bo od tega trenutka vse izboljšalo zame in za druge bolne, ki Te prosijo za ozdravitev.
   Hvala, Sveti oče, ker vem, da poslušaš, kar ti govorim iz srca.
   To počnem zdaj, z vso ljubeznijo in upanjem Vate
   in tudi če zdravniki pravijo drugače,
   vem, da lahko ozdraviš vse bolezni
   in celo najhujšo bolezen, ki obstaja.
   Hvala, hvala, hvala Ti moj Bog Oče v Nebesih!
   Ker vem Moj Gospod in Moj Bog, da si me poslušal in da me boš uslišal ter pozdravil.
   AMEN

   Tukaj sem Gospod, obotavljiv in prestrašen ter upam na Tvojo Pomoč.
   Tukaj sem in iščem Tebe. Verjamem v tvojo Odrešujočo moč, verjamem, da se želiš razodeti tudi meni.
   Morda sem prešibek, da bi odprl vrata svojega srca in duše, ampak spet, Gospod, s tvojo pomočjo jih lahko odprem – na široko in zaživim kot dober človek in dober kristjan.
   Pridi Jezus in prebivaj v meni! Prosim Te nakloni mi Milost in me odreši vseh spon in težav, ki me bremenijo!
   Amen. Janez

 96. Sija says:

  Vsemogočni…..

  že kar nekaj časa molim in Te prosim, da uslišiš mojo prošnjo, ki se nanaša na
  nesrečno ljubezen…molim, da moja izgubljena ljubezen uvidi svojo zmoto in se vrne
  na najina pota… Večno Ti bom hvaležna.

  “Tri reči imej vedno pred očmi: oko Božje, ki vse vidi, uho Božje, ki vse sliši in pa tiste bukve, v katere Bog vse tvoje dejanje piše.” Anton Martin Slomšek

  Mir in vse dobro.
  Sija

  • hvala says:

   Spoštovana Sija!
   Vsi molimo za vašo željo, vendar naj se vedno zgodi Božja volja.
   Gospod najbolj ve, kaj je za vas po njegovem načrtu najboljše. Sedaj gledate samo z človeškimi očmi, mogoče ima za vas pripravljen načrt, ki si ga vi niti v mislih ne morete zamisliti, nekaj prečudovitega, nekoga , ki bo ljubezen vračal, ali pa ima drugačen načrt, to ve samo On.
   Zato tudi molite k Svetemu Duhu, ki vam bo v molitvi razkrival Božji načrt.

   Božje usmiljenje, ki si višje od nebes, vate zaupamo.

   • Sija says:

    Hvala; Hvaležna sem Vam za vse molitve. Verjamem da je tako, tega se zavedam. Pa vendarle je sila težko in hudo, ko ti glava in razum govorita eno, srce pa nekaj povsem drugega….res ni enostavno…

    Mir in vse dobro.
    Sija

  • Janez says:

   “Če se boste držali mojih zapovedi, boste ostali v moji ljubezni. To sem vam povedal, da bo moje veselje v vas in da bo vaše veselje dopolnjeno” (Jn 15,10-11). Kjer je ljubezen, tam je Bog ( Mati Terezija). Gospod pridi in ostani pri nas. Mojo dušo žeja po Tebi Jezus. Umiri prosim moje srce in podari mi Božji Mir. Vse skrbi in probleme prelagam Nate in Verjem, da si Ti moj Učenik in moj Odrešenik. Pridi ljubi Jezus, pride nam vsem, ki te molimo in prosimo v dušo in srce. Podari mi Milost Božjega Miru, da bom sprejel Življenje tako kot je in našel v vsem kar pride nek višji Smisel in Božjo Voljo. Božja Pota niso Naša Pota, Božje Misli niso Naše Misli. On že Ve, zakaj je temu tako. Prosimo Boga za Vodstvo in poduk, kaj naj storimo, da se Spolni Božja Volja in uresniči Božji Načrt. Manj ko se ukvarjamo sami s seboj, bolj bomo lahko prisluhnili Božjemu šepetu v Nas, ki nam govori, JAZ SEM LJUBEZEN. Pojdi in sej Ljubezen, Veselje in Dobroto med ljudi in vse drugo Ti Bode navrženo! Potrpi, da se spolnijo časi in obrnejo dogodki. Jaz vem kaj Želiš in kaj res Potrebuješ ko se dopolnijo Ure in Stečejo Dnevi. Potrpi, sedi in prisluhni Mi, kar Ti skušam Povedati. Pri Meni ni naglice ampak zrelost Časov po Božjem Načrtu Zate. Amen. Janez

 97. Miro says:

  USMILJENI JEZUS NAM VEDNO PRINAŠA SVOJE ODPUŠČANJE IN POMOČ!

  BOŽJA BESEDA: Pismouki, ki so prišli iz Jeruzalema, so govorili: »Bélcebub ga je obsedel in s poglavarjem demonov izganja demone.« Tedaj jih je poklical k sebi in jim v prispodobah govoril: »Kako more satan izganjati satana? Če je kraljestvo samo proti sebi razdeljeno, takšno kraljestvo ne more obstati. Če je hiša sama proti sebi razdeljena, takšna hiša ne more obstati. Če se torej satan vzdigne sam proti sebi in se razdeli, ne more obstati, ampak je konec z njim. Nihče ne more vdreti v hišo močnega in mu izropati premoženja, če močnega prej ne zveže; šele tedaj bo izropal njegovo hišo. Resnično, povem vam: Človeškim sinovom bo vse odpuščeno, grehi in kletve, kolikor jih bodo izrekli. Kdor pa preklinja Svetega Duha, vekomaj ne bo dosegel odpuščanja, ampak ga bo greh večno bremenil.« To je povedal, ker so govorili: »Nečisti duh ga je obsedel.« (Mr 3,22-30)

  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Mr+3%2C22-30&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

  Jezus kaže na lažne obsodbe pismoukov in odkriva pomen svojega poslanstva osvobajanja ljudi. On je Odrešenik. Kdor zavrže njegovo pomoč in ljubezen, postane popoln ujetnik svojega zla. Trudil se bom za odkrito zaupanje Jezusu. Gospod, pomagaj mi, da bom v še tako hudi temi iskal pomoči pri tebi, ki si usmiljen in vedno prinašaš svoje odpuščanje ter pomoč (povzeto po: Luč Besede rodi življenje, Primož Krečič).

  Ponovno obudimo močno vero in zaupanje v moč žive Božje besede, ki nam podarja odrešenje, ter v molitvah Božjemu usmiljenju priporočimo osebe v naslednjih prošnjah za uslišanje:

  – Saša (za ozdravljenje soseda v hudi bolezni)
  – Ula (za ozdravljenje mamice ki je po porodu zbolela za rakom)
  – M (prošnja k Svetemu Duhu, da bi se pokazala božja volja)
  – KRISTINA (za rešitev iz spon sovraštva, blagoslov družine)
  – Dragan (za ureditev odnosov v družini, službi)
  – Boštjan (za močno vero)
  – A. (za blagoslov v družinah, mamino zdravje)
  – Jana (za blagoslov in božje varstvo bližnjih)
  – Jasna (za blagoslov v družini, za božje varstvo hčerke in fanta)
  – Vesna (za ozdravljenje od depresije, notranjih ran, za spravo)
  – Mina (za zdravje)
  – Dušanka (prošnja za božjo pomoč)
  – Helena (za božjo pomoč, da bi se pokazala rešitev)
  – Viki (za božjo pomoč, dobre odnose s sodelavci, duševni mir)
  – ter prošnje drugih prosilcev milosti na tej spletni strani.

  Vse prošnje z zaupanjem izročimo Devici Mariji in Odrešeniku Jezusu! Vedno recimo: ZGODI SE BOŽJA VOLJA! To nas uči sam Gospod Jezus v molitvi Oče naš. In tudi tako živimo in sodelujmo z Njim, da se bo spolnjevala Njegova volja!

  Molimo tudi k sv. Judu Tadeju: Sveti Juda Tadej, sorodnik našega Gospoda in Odrešenika Jezusa Kristusa, apostol mučenec, ki si slaven po krepostih in čednostih, ti zvesti pomočnik vsem, ki te časte in posebni zavetnik v težkih zadevah! Zaupno se obračam k tebi, zakaj ti imaš izredne predpravice, da posebno pomagaš tistim, ki v bridkostih in težavah že obupujejo. Iskreno te prosim, pomagaj mi iz stiske, iz katere si sam-a ne morem pomagati … Sveti Juda Tadej, obljubljam ti, da ne bom nikoli pozabil-a tvojih dobrot in te bom častil-a kot svojega posebnega zavetnika. Amen.

  Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, zaupamo vate!
  Marija, Kraljica miru, prosi za nas!
  Sveti Juda Tadej, prosi za nas!

 98. KRISTINA says:

  Hvala ti Gospod za vse darove, hvala, da mi odpiraš oči, hvala, ker me spodbujaš, da se zatekam k tebi, hvala, ker mi daješ moč, da sem šla na pokopališče prosit svoje prednike, da mi odpustijo, da si med sabo odpustijo in da naj jim Bog odpusti, da se rešimo prekletstva iz preteklosti (pri nas doma je bilo vsega, nisem temu, dajala toliko značaja ampak ko znova in znova prebiram Blagoslov ali prekletstvo vidim, da so grehi veliki, čeprav smo hodili v cerkev, čeprav smo molili, vendar so to veliko bolj globoke korenine grdih besed in dejanj), vrgla se ogromno stvari, tudi slike ki so bile za hec ampak so imele temačne motive-zakurila sem jih. O moj Bog hvala ti . ker tiho vstopaš . Prosim, da bi tudi mož in sin spoznala slavo tvoje dobrote, tvoje ljubezni, da ti vodiš naša življenja in uravnavaš poti. Prosim pridi sv. Duh, pridi v naše misli, besede, dejanje, da bo postal Vstajenski rožni venec najljubše in najbolj blizu in ne žalostni. V imenu Gospoda Jezusa Kristusa kličem k tebi Gospod , da nas rešiš iz krempljev zlih sil.
  HVALA VSEM KI MOLITE IN KLIČETE GOSPODA, da nam pride pomagat

  Srce Jezusovo usmili se nas
  Srce Marijino usmili se nas
  Sv. Faustina Kowalska prosi za nas

  • hvala says:

   Spoštovana Kristina!

   Doseganje ideala, ki ga sv. Pavel opiše z besedami, da v njem živi Kristus je mogoč, če poznamo načine kako se ubraniti delovanju in vplivu hudobnih duhov v našem življenju.
   Molitev za osvoboditev, maša za ozdravitev notranjih ran in družinskega debla SO POTI IN SREDSTVA za napredovanje v duhovni rasti. (Katoliška karizmatična prenova).

   Stopite do duhovnika v Prenovi v Duhu, svetoval vam za molitve za osvoboditve, za pokojne itd… Sveti Duh vas bo pripeljal in vam pokazal korenine izvora tega stanja, ki ga imate sedaj. Le pogumno na pot. Jezus bo z vami, in Sveti Duh vas bo razsvetljeval .

   Božje usmiljenje, ki si višje od nebes, vate zaupamo.

   • hvala says:

    Pripis ga. Kristina!

    Zelo sem vesela, da še berete knjigo Blagoslov ali prekletstvo. Jezus vas bo s Svetim Duhom pripeljal do rešitve. V knjigi opisuje vse, kar je potrebno narediti za to, da lahko Bog podeli svoj Blagoslov, ki ga ima od začetka pripravljenega za ljudi.
    Jezus je živ tako kot je bil pred dva tisoč leti, ozdravljal je bolezni, vsakršne slabosti itd…in to dela še danes in bo delal.
    Vidite, Bog je po preroku Ozeju rekel, da njegovo ljudstvo propada zaradi neznanja. Zakaj bi propadali ljudje, naredimo vse, kar pravi Gospod.

    Vidite kako je pomembno , da človeka vodi Sveti Duh. Sveti Duh bo naredil in pripeljal človeka tam, kam je po Božjem načrtu potrebno da gre.

    Bodimo še naprej vsi povezani v molitvi, drug drugemu v pomoč in Gospod nam bo pomagal.

    Božje usmiljenje, največja Božja lastnost, vate zaupamo.

  • Janez says:

   MOLITEV ZA DRUŽINE
   Gospod Jezus,
   ti, ki si živel z Jožefom in Marijo v nazareškem domu,
   posveti naše družine po svoji navzočnosti.
   Ohrani jih v miru.
   Ti, ki si izpolnjeval Očetovo voljo,
   daj, da bomo v naših družinah
   Boga častili in spoštovali.
   Tvoja Sveta družina je zgled
   molitve, ljubezni in pokorščine Bogu.
   Napolni naše družine s svojo milostjo in darovi.
   Ti, ki si ljubil svoje bližnje in so oni ljubili tebe,
   podari vsem družinam povezanost in mir.
   Ti, ki si razveselil svate v Kani Galilejski,
   ko si spremenil vodo v vino,
   olajšaj trpljenje v naših družinah
   in ga spremeni v veselje.
   Ti, ki si nas povabil, naj delamo za edinost,
   blagoslovi naše družine:
   naj nič ne loči tistih, ki jih je Bog združil.
   Amen.

   Molitev na medmrežju Centra za duhovne poklice

 99. Dragan says:

  Prosim za molitev, da bi se odnosi v službi s sodelavci uredili in da ne bi bil tako prestrašen in bi se uredili tudi odnosi v družini.

  Prosim molite zame!

  • Janez says:

   Imeti – dajati
   To, kar imaš, te loči od drugega;
   to, kar daš,
   te združi z drugim.
   Ko imaš stvari, daješ stvari;
   ko nimaš več ničesar,
   daješ samega sebe.
   Le tedaj resnično ljubiš.
   Kajti človek je to, kar daje.
   Kdor nima ničesar daje samega sebe:
   zna ljubiti
   in živi za drugega,
   da bi drugi živel z njegovo pomočjo.

   (Silvano Fausti, medmrežje)
   Lep je Božji Svet in polno je lepih stvari in čudes, le spregledati moramo in ne le gledati ne da bi videli. Bog nas Ljubi in nas Vabi, da pridemo nazaj k Njemu, ko smo zašli s Poti k Jezusu. Za dobre odnose se moramo potruditi, biti dobri, strpni in razumevcajoči do drugih ljudi in jim pomagati in jim služiti v skromnosti in ponižnosti. Karkoli ste storili drugim ste storili Meni, je rekel Jezus, ki Nam je tako blizu v Vsakemu Bližnjemu in v Naravi, ki nas obkroža. Sejemo Ljubezen in Siočutje in želi bomo kar smo posejali med Ljudi. Amen. Janez

 100. Boštjan says:

  Vsemogočni, hvala ti za vse kar mi namenjaš. Oprosti, ker te včasih ne opazim ob sebi. Vem, da si moj Simon , ki mi pomagaš nositi moj križ. Trdno zaupam vate in verjamem, da ti urejaš tvari namesto mene. Hvala ti za to. Daj mi prosim močno vero, da bi postal boljši kristjan, da bi z zaupanjem sprejel kar mi namenjaš. Ti poznaš globine mojega srca. Trdno zaupam, da boš naredil, kar je najboljše zame. Hvala ti. Prosim te tudi za vse tukaj zbrane, daj nam trdno vero in zaupanje Vate, usliši naše prošnje, ne po našem zasluženju, ampak po tvojem brezmejnem usmiljenju.
  Božje usmiljenje večje od nebes zaupam vate.
  Božje usmiljenje, ki nas spremljaš vsak trenutek dneva, zaupam vate.

  • Janez says:

   Molitev za vodstvo v času skrbi in negotovosti
   Jezus, v negotovosti sem. Zmeden sem. Ne vem, kam naj se obrnem. Ampak zaupam Tebi, da imaš dober načrt za mene, zaupam Ti, da vodiš mojo pot Življenja k Tebi.
   Čeprav trenutno ne vem, v katero smer naj krenem, Ti to dobro veš. Vem, da me boš varno vodil, čeprav za zdaj vidim le meglo pred seboj. S Teboj ja vse jasno in razvidno. In v sebi sem miren.
   Tvoja Beseda mi pravi, da si moj pastir. Česa bi se bal, Jezus, če si z menoj? In zakaj sploh skrbim za jutrišnji dan, če pa mi praviš, da me vodiš k vodam počitka?
   Jezus, po tem hrepenim, po Tvojem miru, po Tvojih pašnikih, po Tvoji Vodi in Tvoji Dobroti in Odpuščanju, ki ne mine nikoli!
   Nočem se opirati le na svojo presojo, ta me tolikokrat prevara. Želim se opreti na Tvoja znamenja, ko sem izgubljen in na Tvojo tolažbo, kadar hodim v temi. Vendar se moram tudi sam prizadevati in obenem prositi za Tvojo Milost.
   Zato te prosim, Jezus, še močneje me primi za roko in še tesneje hodi ob meni. Bodi moj dobri Odrešenik in Pastir, ki mi pomaga, da bom hodil po Tvoji Poti.
   Ti si vse, kar potrebujem! Hvala Ti Gospod za vse.
   Amen

   Tukaj sem Gospod, obotavljiv in negotov.
   Potrebujem Te ter Upam na Tvojo Pomoč in Vodstvo.
   Tukaj sem in iščem Tebe. Verjamem v tvojo Odrešujočo moč, verjamem, da se želiš razodeti tudi meni.
   Morda sem prešibek, da bi odprl vrata svojega srca in duše, ampak spet, Gospod, s tvojo pomočjo jih lahko odprem – na široko in zaživim kot dober človek in dober kristjan.
   Pridi Jezus in prebivaj v meni! Prosim Te nakloni mi Milost in me odreši vseh spon.
   Prosim Pridi k Meni in Me Vodi, ter me poduči, kaj naj storim,
   da bo spet Vse prav v Mojem Življenju.
   Prosim pomagaj mi, da bom manj mislil le nase in več Nate Bog in na druge Ljudi okoli mene.
   Ko bom molil, pomagal drugim in delal dobra dela bom pomagal sebi in Ti boš Blagoslovil moja Pota.
   Takrat bom razumel Duhovno Misel, kar si sejal to boš žel v Življenju!
   Amen.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja