Prosim za molitev

Imate težave? Imate kako bolezen, ki jo ne morejo zdravniki ozdravit ( levkemija, rak, astma, depresija,…) ? Ste skregani s sosedi, možem, ženo, otroci, sorodniki, sošolci,…? Vam gre vse narobe? Ne morete dobit fanta / punco za zakon? Ne morete imet otrok? Ne vem karkoli imate in vam dela težave, spodaj vpišite in skupaj bomo molili za vaš namen.
Naša prošnja je, da se tudi vi sami vključite v to internetno molitveno skupino in si vsi skupaj pomagajmo in molimo drug za drugega in namene, ki so bili napisani. Če še ne znate moliti, potem si izberite eno od molitev in jo izmolite (preberite in pri tem razmišljajte kaj piše) za vaše in vse ostale prošnje(namene). Če verujete se vam bo to tudi izpolnilo.

Matej 9, 20-22
Tedaj se mu je od zadaj približala žena, ki je dvanajst let krvavela, in se je dotaknila roba njegove obleke. Pri sebi je namreč rekla: »Če se le dotaknem njegove obleke, bom rešena.« 22 Jezus pa se je obrnil, jo pogledal in dejal: »Bodi pogumna, hči, tvoja vera te je rešila.« In žena je bila od tiste ure rešena.
Ali:
Mt 17,20
»Zato, ker imate malo vere,« jim je dejal. »Resnično, povem vam: Če bi imeli vero kakor gorčično zrno, bi rekli tej gori: ›Prestavi se od tod tja!‹, in se bo prestavila in nič vam ne bo nemogoče
Ali:
Lk 17,6
Gospod pa jim je dejal: »Če bi imeli vero kakor gorčično zrno, bi rekli tej murvi: ›Izruj se s koreninami vred in se presadi v morje,‹ in bi vam bila pokorna.

Vsi skupaj lahko od Boga izprosimo milost za vaše prošnje.
Hvala za vaš obisk in vašo molitev, naj vas Bog obilno blagoslovi.
Spodaj vpišite svoje prošnje. Vpiši samo svoje ime/vzdevek brez priimka!

(Prosim, da si ne spreminjate imena ali vzdevka, ker s tem mi dajete dodatno delo, da vaše prispevke odobrim.  Hvala, Administrator)

This entry was posted in Domov. Bookmark the permalink.

20.185 Responses to Prosim za molitev

 1. Miro says:

  USMILJENI JEZUS: »ŽELIM, DA BI BIL POGLED TVOJE DUŠE VEDNO UPRT V MOJO SVETO VOLJO, SAJ SI MI TAKO NAJBOLJ VŠEČ. NOBENA ŽRTEV SE NE MORE PRIMERJATI S TEM.« (Dnevnik sv. Favstine, št. 1327).

  http://www.sticna.com/Dnevnik_Svete_Favstine_Kowalske.pdf

  Zahvalimo se za te močne besede življenja, ki jih je Usmiljeni Jezus zaupal sestri Favstini Kowalski, da bi tudi mi živeli v njihovi moči in spolnjevali Božjo voljo. Najlepša hvala tudi za duhovna sporočila, prošnje, molitve, zahvale in spodbude, ki so jih zapisali:
  Administrator, Tony, Mateja, Majda, Jana, Hvala, Sofija, Danica, MamiM, Maja, Sija, Mojca, Minako, Kras, a. in drugi prosilci Božjih milosti. Sicer pa se še bolj povežimo z zaupanjem v Božje usmiljenje, vse pa Jezusu darujmo pri sveti maši (molitve, dela,
  preizkušnje, trpljenje in drugo). Prosimo, naj Gospod obilno blagoslovi vse naše sestre in brate, posebej najbolj trpeče. Zgodi se presveta Božja volja, na priprošnjo Preblažene Device Marije, sv. Jožefa in vseh svetnikov!

  Molimo z besedami psalmista:

  GOSPOD, V OBILJU SVOJE DOBROTE ME USLIŠI

  »Jaz pa svojo molitev naslavljam nate, o Gospod,
  v času dobrohotnosti, o Bog.
  V obilju svoje dobrote me usliši,
  v zvestobi svoje rešitve!
  Reši me iz blata, da se ne pogreznem,
  naj se rešim svojih sovražnikov
  in iz globočin vodovja!
  Naj me ne odplavi tok vode,
  naj me ne pogoltne globina,
  naj vodnjak ne zapre svojega žrela nad mano!
  Usliši me, Gospod, zakaj tvoja dobrota je obilna,
  po svojem velikem usmiljenju se obrni k meni!
  Ne skrivaj svojega obličja pred svojim služabnikom,
  zakaj tesno mi je, hitro me usliši!
  Približaj se moji duši, odkupi jo,
  zaradi mojih sovražnikov me reši!«

  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Ps+69%2C14-19&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

  Božje usmiljenje, upanje tistim, ki obupavajo, zaupamo vate!

 2. Ana Polak says:

  Prosim za moža, ki ima v sredo operacijo na grlu, da mu vsemogočni Bog pomaga in ga ozdravi raka.

  • Miro says:

   Obudimo močno vero in zaupanje v Božje usmiljenje. Prošnjo gospe Ane – z Marijino pomočjo – izročimo Usmiljenemu Jezusu. Molimo za duhovno in telesno ozdravljenje njenega moža – po Jezusovem prebridkem trpljenju na križu in po bridkih bolečinah Žalostne Matere Božje, ki je z Njim sotrpela pod križem. Zgodi se presveta Božja volja!

   SPOMNI SE, O PREMILA DEVICA MARIJA

   Spomni se, o premila Devica Marija, da še nikdar ni bilo slišati,
   da bi bila ti koga zapustila,
   ki je pod tvoje varstvo pribežal,
   tebe pomoči prosil in se tvoji priprošnji priporočal.
   S tem zaupanjem hitimo k tebi, o devic Devica in Mati,
   k tebi prihajamo in pred teboj zdihujoči grešniki klečimo (stojimo).
   Nikar ne zavrzi, o Mati Besede, naših besed,
   temveč milostno nas poslušaj in usliši. Amen.

   Božje usmiljenje, ki si nam dalo Presveto Devico Marijo za Mater usmiljenja, zaupamo vate!

 3. Hvala says:

  VERA JE MILOST, JE DAR OD BOGA
  ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
  Brez Gospodovih milosti ne moremo ničesar, tudi ne verovati v Boga, niti v obljube itd….Potrebno je PROSITI IN MOLITI TUDI ZA DRUGE, KI ŠE NIMAJO VERE, DA BODO PREJELI DAR VERE!

  Naš vzor v življenju mora biti JEZUS, ki je prišel na svet in pokazal in učil kako moramo živeti.

  JEZUS JE REKEL Zato vam pravim: ZA VSE, KAR MOLITE IN PROSITE, VERJEMITE, DA STE ŽE PREJELI, IN SE VAM BO ZGODILO (Mr 11,24).

  PROSITE, PA NE PREJEMATE, KER SLABO PROSITE-NAMREČ ZATO, DA BI TO PORABILI ZA SVOJE NASLADE (Jak 4,3).
  ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

  JEZUS JE UČIL, DA JE POTREBNO PROSITI, ČE NE BI BILO TO ZELO POMEMBNO, POTEM JEZUS NE BI TEGA ZAPOVEDAL. Mi smo ustvarjena bitja, zato nismo sposobni sami komunicirati z Bogom, ampak naš duh komunicira z Bogom .

  SVETI DUH PRIHAJA NA POMOČ NAŠI SLABOTNOSTI. SAJ NITI NE VEMO, KAKO JE TREBA ZA KAJ MOLITI, TODA SAM DUH POSREDUJE ZA NAS Z NEIZREKLJIVIMI VZDIHI. IN ON, KI PREISKUJE SRCA, VE, KAJ JE MIŠLJENJE DUHA, SAJ DUH POSREDUJE ZA SVETE, V SKLADU Z BOŽJO VOLJO. (Rimljanom 8.26-27).
  ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
  Velikokrat se spomnim na Sveto Moniko, kako je prosila skoraj trideset let za milost spreobrnjenja za svojega sina Avguština, pa tudi za svojega moža. NI OBUPALA, NI KLONILA, AMPAK JE PROSILA DAN NA DAN IN TUDI VERJETNO PONOČI. KAJ BI SE ZGODILO, ČE BI PRENEHALA PROSITI?

  MOLITEV (tudi prosilna) JE NEIZRAŽENA LJUBEZEN, KI NE PRIHAJA OD ČLOVEKA, AMPAK IZVIRA IZ BOŽJE MILOSTI.

  JEZUS JE NAROČIL: “PROSITE IN VAM BO DANO! IŠČITE IN BOSTE NAŠLI! TRKAJTE IN SE VAM BO ODPRLO”(Mt 7,7)

  Še enkrat opozorim: JEZUS JE NAROČIL: PROSITE…….

  • Hvala says:

   VERA POČASI RASTE, PO GOSPODOVI ODLOČITVI, NAČRTU, SODELOVANJU Z BOGOM itd..,NE MORE ČLOVEK V TRENUTKU PRIDOBITI MOČNO VERO, VEROVANJE V BOGA JE VELIKA MILOST ; POTREBNO JE VELIKO MOLITI IN POPOLNOMA ZAUPATI V BOGA, KAR POMENI TUDI -GOSPODU IZROČITI SVOJE ŽIVLJENJE V CELOTI.
   ,…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

   • Hvala says:

    V ŽIVLJENJU PA PRIDE TUDI ZELO MOČNA PREIZKUŠNJA VERE! KAKO JO BOMO PREŽIVELI?

    • Hvala says:

     Z GOSPODOVO MILOSTJO; PRI BOGU JE VSE MOGOČE, PRI BOGU NI NIČ NEMOGOČE, KDOR SE PA ZANAŠA NA ČLOVEŠKO MOČ IN DA BO NAREDIL NEKAJ SAMO S ČLOVEŠKO MOČJO JE PROPAD.

     • Miro says:

      PROSIM, DA VSAK DAN VELIKO MOLIMO K SVETEMU DUHU! LE ON NAS LAHKO OB POGLABLJANJU V BOŽJO BESEDO CELOVITO UVAJA V SKRIVNOSTI VERE, UPANJA IN LJUBEZNI DO BOGA IN SOČLOVEKA.

      Pridi, Sveti Duh, napolni srca svojih
      vernih in vžgi v njih ogenj svoje ljubezni.
      Pošlji svojega Duha in prerojeni bomo in
      prenovil boš obličje zemlje.

      Molimo! Bog naš Oče, Sveti Duh nas
      razsvetljuje in uči. Naj nam pomaga, da
      bomo v življenju spoznali, kaj je prav, in
      vselej radi sprejemali njegove spodbude.
      Po Kristusu našem Gospodu. Amen.

      Katekizem katoliške Cerkve:

      VERA JE MILOST

      153 Ko sv. Peter izpove, da je Jezus Kristus, Sin živega Boga, mu Jezus pojasni, da mu to razodetje ni prišlo iz “mesa in krvi”, temveč od “mojega Očeta, ki je v nebesih” (Mt 16,17; prim. Gal 1,15; Mt 11,25). Vera je božji dar, nadnaravna krepost, ki jo vlije Bog. “Da pride do take vere, je potrebna predhodna in pomagajoča božja milost ter notranja podpora Svetega Duha, ki naj nagiblje srce in ga obrača k Bogu, odpira duha in ‘vsem daje lahkoto, da resnici pritrdijo in jo z vero sprejmejo’” (BR 5).

      Več o značilnostih vere na:
      http://www.marija.si/gradivo/kkc/III-znacilnosti-vere/

      Božje usmiljenje, neskončno v vseh skrivnostih vere, zaupamo vate

 4. Roman Kozmus says:

  Hvala vam, da smem prositi za medsebojno molitev. Prosim za mene in za Smiljano – mojo zaročenko; oba sva zbolela za depresijo, ona še za rakom na rodilih. V začetku decembra lani jo je njen sin čustveno zlomil (star je 30 let), da je šla nazaj domov živeti. Neizmerno jo imam rad in jo ljubim, po njej sem prvič v življenju začutil, da me ima Bog rad; do nje sem to samo vedel, pa sem dr. teologije. Prosim tudi za molitev za njene sinove, za njenega bivšega moža – za vse njihove rane. Naj Troedini Bog po priprošnji sv. Antona, najine poti spet združi nazaj. Oba veliko trpiva, ker sta bili najini življenji polni čustvenih ran. Skupaj sva se imela zelo lepo, veliko molila, hodila ob nedeljah k sv. maši na Brezje… Sveta Trojica, sveta božja Mati Marija, vsi angeli in svetniki, še posebej sv. Anton, prosim vas, da bova z Smiljano spet lahko skupaj, da se poročiva, da bova drug drugemu v oporo, ljudem okoli sebe pa v veselje in blagoslov. Smiljana, čutim te, kot da sva poročena in v najinih srcih eno. Bog povrni vsem za molitev. Iz srca hvala.

 5. Tony says:

  Zaradi trenutne situacije in okoliščin sem že nekaj časa v duhovnem in čustvenem krču in stiski. Veliko bi mi pomenilo, če bi kdo zmolil kak Očenaš zame, z menoj, to tudi prosim.

  • Miro says:

   VSAK DAN SE Z MOČNO VERO ODPIRAJMO ZDRAVILNI IN ODREŠENJSKI MOČI GOSPODA JEZUSA KRISTUSA!

   Spoštovani g. Tony,

   Skupaj z molilci na tej spletni strani vztrajno molimo po vašem namenu, pa tudi po namenih drugih prosilcev Božjih milosti (osebno, skupno, pri obhajanju svete maše). Molitev je gotovo tista nujna duhovna pot, po kateri se nam po Devici Mariji bliža naš Odrešenik Jezus (vedno nas prehiteva s svojo ljubeznijo!), mi pa se po Devici Mariji bližamo Jezusu, da bi se mogli srečati z Njim, ki nas ozdravlja in odrešuje v moči Svetega Duha.

   Kako sprejemati Gospodove darove odrešenja, da bi mogli živeti v moči Svetega Duha? Pri tem imajo nepogrešljivo vlogo že omenjena molitev, prejemanje svetih zakramentov, odpoved grehu in dela usmiljenja v odnosu do bližnjega. Vsak dan skrbno premišljujmo Božjo besedo in živimo v Njeni moči. Z močno vero se vsak dan odpirajmo zdravilni in odrešenjski moči Gospoda Jezusa Kristusa. Molimo: Jezus, Božji Sin, verujem in zaupam Vate. Ti si Božanski Zdravitelj duše in telesa. Vse izročam v Tvoje usmiljene roke. Jezus, že vnaprej Ti hvala za vse, kar mi podarjaš po Devici Mariji. Bog bodi hvaljen, zdaj in vekomaj. Amen.

   Božje usmiljenje, neizmerno v zakramentu evharistije in duhovništva, zaupamo vate!

 6. Administrator says:

  Medžugorje, sporočilo Kraljice miru po vidkinji Mariji 25. marca 2022:
  “Dragi otroci! Slišim vaše vzdihovanje in molitve za mir. Satan se bori že leta za vojno. Zato me je Bog poslal med vas, da bi vas vodila po poti svetosti, ker je človeštvo na razpotju. Kličem vas, vrnite se k Bogu in Božjim zapovedim, da bi vam bilo dobro na zemlji in da bi izšli iz te krize, v katero ste zašli, ker ne poslušate Boga, ki vas ljubi in vas želi rešiti in povesti v novo življenje. Hvala vam, ker ste se odzvali mojemu klicu.”

 7. Miro says:

  USMILJENI JEZUS: ŽGEJO ME PLAMENI USMILJENJA, ŽELIM JIH IZLIVATI NA ČLOVEŠKE DUŠE. O KAKŠNO BOLEČINO MI POVZROČAJO, ČE JIH NOČEJO SPREJETI (Dnevnik sv. Favstine Kowalske, št. 1074).

  http://www.sticna.com/Dnevnik_Svete_Favstine_Kowalske.pdf

  Premišljujmo o teh in drugih besedah življenja, ki jih je Usmiljeni Jezus zaupal sv. Favstini Kowalski, veliki glasnici Božjega usmiljenja, namenjene pa so tudi nam. S pomočjo vsakodnevnih molitev (sveti rožni venec, rožni venec Božjega usmiljenja, molitve pri sv. maši) prosimo za luč in moč, da bi se na naši življenjski poti zvesto držali Gospodovih zapovedi, ostajali v Njegovi ljubezni ter bližnje ljubili tako kot nas ljubi On, ki je pot resnica in življenje. V veri in zaupanju danes Božjemu usmiljenju izročimo vse osebe, ki se v molitev priporočajo v zapisih pod: Mateja, Majda, Jana, Hvala, Sofija, MamiM, Maja, Sija, Mojca, Minako, Kras, a., Tony in drugi prosilci Božjih milosti. Zgodi se presveta Božja volja – na priprošnjo Preblažene Device Marije, sv. Jožefa in vseh svetnikov!

  Veliko molimo za mir v Ukrajini, Evropi in drugod po svetu, za spreobrnjenje grešnikov, za edinost kristjanov, za duhovno prenovo Cerkve … Kraljica miru, prosi za nas!

  BOŽJE USMILJENJE ZA SVET

  Neskončno usmiljeni Bog, ti neskončna dobrota! Glej, danes vse človeštvo
  iz brezna svoje bede kliče k tvojemu usmiljenju, k tvoji dobrosrčnosti, kliče
  z močnim glasom svoje stiske.

  Milostljivi Bog, ne zavrzi molitve izgnancev te zemlje. Gospod, nepojmljiva
  Dobrota, ki popolnoma poznaš našo bedo in veš, da se z lastnimi močmi
  nismo sposobni dvigniti k tebi.

  Zato te milo prosimo, prehitevaj nas s svojo milostjo in neprestano večaj v
  nas svoje usmiljenje, da bomo zvesto izpolnjevali tvojo sveto voljo v vsem
  življenju in ob smrtni uri.

  Naj nas brani vsemogočnost tvojega usmiljenja pred kroglami sovražnikov
  našega zveličanja, da bomo z zaupanjem kot tvoji otroci čakali na tvoj končni
  prihod, na dan, ki je le tebi znan.

  Pričakujemo, da bomo prejeli vse, kar nam je po Jezusu obljubljeno, kljub
  vsej naši bedi, kajti Jezus je naše upanje; skozi njegovo usmiljeno Srce bomo
  stopili v nebesa kakor skozi odprta vrata (Dnevnik sv. Favstine, št. 1570).

  Božje usmiljenje, ki si nam dalo Presveto Devico Marijo za Mater usmiljenja, zaupamo vate!

 8. Mateja says:

  Ko človek kar naenkrat dobi tisto kar si že dlje, časa želi, ne vem komu bi se zahvalila. Sv. Duhu, Materi Božji Mariji ali se res obstajajo čudeži.
  Srčno upam, da bo v novi službi asistenta kar se da v redu. Da me bo varovanec, dobro sprejel, da se bova lepo razumela in z njegovimi starši… Brez prerekanja in kakšne hude hudobije…
  Manjka mi samo še ena ne izpolnjena tiha skrita želja po naraščaju… Če je njegova volja bo še mogoče kljub temu, da sem v poznih 30etih letih.

  • Danica says:

   Skrivnost vere. Ne po njegovi volji. Zgodi se po tvoji veri. Ce ti verjmes se bo zgodilo. Ce ti ne verjames se ne bo zgodilo. To je skrivnost. Zgodi se to, kar ti verjames. Vsak mora opraviti pol dela. Delamo z nebeskim ocetom skupaj. V harmoniji. Tvoja naloga je da verjames, nebeski oce pa bo opravil drugi del. Nikoli ne bomo vedeli in razumeli kako. Ni pomembno. To je najvecja zapoved ki nam jo je zapustil. Prvo moras verjeti 100%, potem pa v hvaleznosti pocakati. To je njegova obljuba. Ne prosi, ampak se zahvali. Vsaka zelja, ki jo dobimo je darilo nasega nebeskega oceta. Sprejmi darilo, sprejmi zeljo. Ti nisi opravil svojega dela. Ne verjames. Ce bi verjel-a ne bi prosil-a. Bi vedela. Tvoj del je da verjames. Ko bos 100% verjela bos dala sporocilo nebeskemu ocetu ZDAJ. Vera aktivira postopek, da se zgodi. Ce ti cakas, caka tudi nebeski oce. Samo caka na tebe, da verjames , brez dvoma… Vera je kot telefonski klic nebeskemu ocetu, da mu sporocis. ZDAJ. Ti si na vrsti, da opravis svoj del. Zelja je prisla. Darilo za tebe, da se lahko veselis. Zdaj je pa tvoj korak na vrsti. Ne prosi, ampak se zahvaljuj.Verjami. ; zdaj pa bo nebeski oce opravil spet njegov del; potem pa si spet ti na vrsti.Dusa pride v clovesko telo….Bodi pogumna hci, tvoja vera te je resila.

 9. Majda says:

  Prosim za molitev za mamino zdravje.

 10. Jana says:

  Prosim za molitev, da bi se resil moj velik življenjski problem. Sem v veliki stiski.
  Hvala.

  • Miro says:

   BOŽJA BESEDA: »PROSÍTE IN VAM BO DANO! IŠČITE IN BOSTE NAŠLI!
   TRKAJTE IN SE VAM BO ODPRLO! KAJTI VSAK, KDOR PROSI, PREJME;
   IN KDOR IŠČE, NAJDE; IN KDOR TRKA, SE MU BO ODPRLO.« (Mt 7, 7-8)

   Prosim, molimo skupaj z gospo Jano. Vsak dan se pogumno odpirajmo milostim, izvirajočim iz odrešenjskega studenca svete Evharistije. Vse molitve, odpovedi, poste, dobra dela … združujmo s Kristusovim prebridkim trpljenjem na križu in Marijinim trpljenjem pod križem. Tako smemo upati, da se bo na naše prošnje ozrl Nebeški Oče in jih uslišal, če je takšna Božja volja. Vedno pa Gospoda iščimo in ljubimo predvsem zaradi Njega samega in Njegove neizmerne ljubezni, ki jo ima do nas, prav do vsakega človeka.

   Božje usmiljenje, ki vedno in povsod spremljaš vse ljudi, zaupamo vate!

 11. Miro says:

  MOLITEV, KI VODI V ODNOS – KO SE VPRAŠAMO, ZAKAJ IN KAKO MOLITI (Aleteia)

  ZAKAJ MOLITI? KDAJ, ČE NE ZDAJ, JE ZA NAS AKTUALNO VABILO SV. PAVLA:

  »VESELITE SE V GOSPODU ZMERAJ, PONAVLJAM VAM, VESELITE SE. VAŠA DOBROTA BODI ZNANA VSEM LJUDEM. GOSPOD JE BLIZU. NIČ NE SKRBITE, AMPAK OB VSAKI PRILOŽNOSTI IZRAŽAJTE SVOJE ŽELJE BOGU Z MOLITVIJO IN PROŠNJO, Z ZAHVALJEVANJEM. IN BOŽJI MIR, KI PRESEGA VSAK UM, BO VAROVAL VAŠA SRCA IN VAŠE MISLI V KRISTUSU JEZUSU.« (Flp 4,6-7)

  Ampak kako naj se ob vsakem času veselimo in nič ne skrbimo, če pa … sklene stavek sam.

  Vsak od nas je pač suženj nečesa, kar mu preprečuje, da bi živel svobodno življenje/Življenje, po katerem hrepeni. In morda se ravno v tem, ko se sami trudimo biti boljši (pa nam ne uspe), najbolj jasno izkaže naša največja težava: da je naš pogled obrnjen v nas same.

  Kadar nas skrbi: “Kako naj naredim to ali ono, kaj če mi ne uspe ali pa kaj če se (meni oz. mojemu bližnjemu) to ali ono zgodi” … živimo, kot da bi bilo vse odvisno od nas samih in bi morali ta trenutek imeti odgovore na vsa aktualna, pretekla in prihajajoča vprašanja, zraven pa še “plan” a, b, c, d … ki “mora” biti nujno uspešen.

  In prav v tem najbolj trpimo, saj si nalagamo breme, ki je pretežko za nas. Živimo (životarimo), kot živi ta svet, in mislimo, da moramo sami poskrbeti zase. Kot da sploh ne bi imeli Boga Očeta, ki skrbi za nas.

  O tem, kako moliti, več na:
  https://si.aleteia.org/2022/03/20/molitev-ki-vodi-v-odnos/

  Božje usmiljenje, neskončno v vseh skrivnostih vere, zaupamo vate!

  • Miro says:

   Se opravičujem, ker sem ta prispevek pomotoma uvrstil v to rubriko , saj sodi pod Članke za dušo.

   • Hvala says:

    Res je, človeštvo ŽIVOTARI, NAMESTO DA BI ŽIVELI V JEZUSU, KI JE VSE. SAMI SI DELAMO SKRBI, IN SAMI VEČKRAT REŠUJEMO PO SVOJIH NAČRTIH, KOT DA SMO MI LJUDJE BOG.

    Če pogledamo ljudi na cesti, v trgovini , doma, , v službah itd…bomo videli in spoznali KAKO RESNIČEN JE STAVEK-ŽIVOTARJENJE -ČLOVEŠKO ŽIVOTARJENJE. OBLAKI SKRBI SE VALIJO PO TLEH IN PO NEBU , BUTAJO IZ NAS, DA NE VIDIMO RESNICE.

    Največji problem pa vidim v tem, DA SE ČLOVEK NE ZAVEDA KAJ POČNE. Hudobec zastruplja um, REŠI NAS LAHKO SAMO JEZUS.

 12. Sofija says:

  Prosim za molitve za sina, da bi bila ocenjevanja v tem tednu, posebej jutri v redu. Sveti Duh prosim razsvetli mu pamet. Prosim tudi za molitve zame, da nebi bila zagrenjena, vedno sem v nekem stresu in strahu, ne znam vztrajati in zanemarjam Boga.

  • Hvala says:

   Spoštovana Sofija!

   Kako lepo-rečem odlično ste priznala , da zanemarjate Boga. Bogu je všeč naše priznavanje grehov. Pravite, da živite v stresu in v strahu.

   Glejte ga. Sofija, strah in stres in skrbi se pojavljajo ZARADI TEGA, KER ŽELITE REŠITI IN VODITI ŽIVLJENJE PO ČLOVEŠKI LOGIKI IN ZMOŽNOSTMI LJUDI. TO PA NE GRE. ŽELITE IMETI VSE PO PLANU, REŠITEV PO ČLOVEŠKO BREZ BOGA.

   SVETUJEM VAM, DA REDNO HODITE K SVETI SPOVEDI, K SVETI MAŠI IN PRI MAŠNI DARITVI, KO JE NAVZOĆ ŽIVI JEZUS, MU IZROČITE V NJEGOVE RANE VSE VAŠE SKRBI, STRAHOVE, STRES ,KRATKA IZROČITE MU ŽIVLJENJE, NAJ GA ON VODI, KI JE BOG, NE VI, KI STE ČLOVEK- USTVARJENO BITJE OD BOGA.

   Vsak dan molite in prosite, da vam Jezus podeli moč, da boste zmogla. MOČ ZA ŽIVLJENJE NA TEM PLANETU NAŠEM PA BOSTE DOBIVALA, KO BOSTE PREJEMALA ŽIVEGA JEZUSA V SVETI HOSTIJI.

   ČLOVEK VAM NE MORE DATU POLNEGA ŽIVLJENJA, -ŽIVLJENJA V IZOBILJU, NE MIRU, TO VAM BO DAL JEZUS.

   KO JEZUS PODELI SVOJO MOČ ČLOVEKU, JE ČLOVEŠKA MOČ ZDRUŽENA Z BOŽJO, TAKRAT BOSTE LAHKO “PREMIKALI GORE”, V TUDI V NAJHUJŠEM TRPLJENJU BOSTE PREJELI TO JEZUSO MOČ.

   Vse zmorem v njem, ki mi daje moč. (Flp 4,13).

   NE LOTEVAJMO SE NALOG, UREJANJA ŽIVLJENJA IN DRUGIH REŠITEV PO -ČLOVEŠKO, KAJTI TO PRIPADA BOGU.

   • Miro says:

    MOLIMO K SVETEMU DUHU!

    Pridi, Sveti Duh! Razsvêtli moj razum, da bom spoznal
    tvoje zapovedi. Okrêpi mi srce zoper sovražnikove zvijače,
    vžgi mojo voljo …

    Slišal sem tvoj glas in nočem se zakrkniti ter se upirati z
    besedami: kasneje …, jutri. Nunc coepi! Zdaj! Naj se ne
    zgodi, da jutrišnjega dne zame ne bi bilo.

    O, Duh resnice in modrosti, Duh umnosti in svéta,
    Duh radosti in miru! Hočem, kar hočeš; hočem, ker hočeš;
    hočem, kakor hočeš; hočem, kadar hočeš …

    Sv. Jožefmarija

 13. MamiM says:

  Najprej iskrena zahvala za izboljšanje situacije po vseh molitvah, tudi vaših. Prosim, da bi vzdržala, ker sem od vseh skrbi, kako bo naprej, povsem izcrpana. Zelim zaupati Jezusu, pa to zmorem kratek čas, kljub postu, molitvam. Včasih ne zmorem niti teh. Dolga leta skrbi za izgubljenim otrokom so naredila svoje. Hvalezna, da se po kapljicah premika, a vsak nov padec mi je res težak. Bog Vam povrni za vse dobre misli in molitve.

  • Hvala says:

   Spoštovana MamiM!

   JEZUSU IZROČITE VSE SVOJE SKRBI, ČE VI SKRBITE ZA ŽIVLJENJE POMENI, DA JEZUSU NE ZAUPATE. DOPUSTITE DA ON SKRBI ZA VAS IN VAŠO DRUŽINO. NE RAZMIŠLJAJTE NEGATIVNO, JEZUS JE ZAPOVEDAL -NE SKRBETI, NJEMU DAJTE BREMENA, ON JE BOG, KI SKRBI ZA NAS USTVARJENA BITJA.
   VSAK DAN PROSITE GOSPODA, DA VAM PODELI MILOST ZAUPANJA V NJEGA , DA MU BOSTE PREPUSTILA SKRBI, ON PA VAM BO PODELIL SVOJ MIR!

   Vse dobro!

   • Miro says:

    Odrešuje nas živa BOŽJA BESEDA. Z vsem srcem slavimo Gospoda Jezusa, skrivnostno navzočega v Najsvetejšem zakramentu, in se mu vedno za vse prisrčno zahvaljujmo!

    »PRIDITE K MENI VSI, KI STE UTRUJENI IN OBTEŽENI, IN JAZ VAM BOM DAL POČITEK. VZEMITE NASE MOJ JAREM IN UČITE SE OD MENE, KER SEM KROTAK IN V SRCU PONIŽEN, IN NAŠLI BOSTE POČITEK SVOJIM DUŠAM; KAJTI MOJ JAREM JE PRIJETEN IN MOJE BREME JE LAHKO.« (Mt 11, 28-30)

    Presveto Srce Jezusovo, usmili se nas!

 14. maja says:

  Mariupolsko gledališče v Ukrajini-zbonbandirano 16.marca.Na stotine ljudi je še vedno ujetih pod ruševinami in se ne ve, ali so mrtvi ali živi. Molimo za rešitev trpečih.

 15. Miro says:

  USMILJENI JEZUS: »POGOSTO PREMIŠLJUJ MOJE TRPLJENJE, KI SEM GA PRESTAL ZATE, IN NIČ SE TI NE BO ZDELO VELIKO, KAR TI TRPIŠ ZAME. NAJBOLJ MI UGAJAŠ, KO PREMIŠLJUJEŠ MOJE BRIDKO TRPLJENJE; ZDRUŽUJ SVOJE MAJHNO TRPLJENJE Z MOJIM BRIDKIM TRPLJENJEM, DA BI PRED MOJIM VELIČASTVOM IMELO NESKONČNO VREDNOST« (Dn 1512).

  http://www.sticna.com/Dnevnik_Svete_Favstine_Kowalske.pdf

  Gospoda Jezusa ponižno prosimo za mir v Ukrajini, za spreobrnjenje grešnikov, za trpeče sestre in brate, za veliko milost, da bi se mogli v srcu odpreti žarkom Božjega usmiljenja. Kot je Jezus razodel sv. Favstini, ti žarki prinašajo svetlobo, toploto in življenje (Dn 1486). Z odprtim srcem, razpoložljivim za spolnjevanje Božje volje, danes Božjemu usmiljenju izročimo vse sestre in brate, ki se priporočajo v molitev v zapisih: Sija, Mojca, Hvala, Tony, Jasna, Dr, a., Dušanka, Minako, Kras, Kristina, Mateja, Sanci, Janez, Irena, Jana, Marta Rešetič, Sofija, Lea, Mica, Julija, Simon in drugi prosilci Božjih milosti na tej spletni strani. Zgodi se presveta Božja volja na priprošnjo Preblažene Device Marije, sv. Jožefa ter vseh svetnikov in svetnic!

  MOLIMO K SVETEMU JOŽEFU

  K tebi o sveti Jožef, pribežimo v svojih stiskah,
  in ko smo na pomoč poklicali tvojo presveto nevesto,
  prosimo zaupljivo tudi tvojega varstva.
  Pri ljubezni, ki te je vezala z brezmadežno Devico,
  Božjo Materjo, in pri očetovski ljubezni, s katero si
  objemal Dete Jezusa, te ponižno prosimo, ozri se
  milostno na delež, ki ga je pridobil Jezus s svojo krvjo,
  in pomagaj nam v naših potrebah s svojo močjo in
  priprošnjo. O preskrbni varuh Svete družine, varuj
  izvoljeno ljudstvo Jezusa Kristusa; odvrni od nas,
  ljubezni polni oče, vsako kugo zmot in greha.
  Podpiraj nas milostno iz nebes, o mogočni naš varuh,
  v tem boju zoper moči teme, in kakor si nekdaj otel
  Dete Jezusa iz smrtne nevarnosti, tako brani
  zdaj sveto Cerkev Božjo sovražnega zalezovanja
  in vsakega nasprotovanja. Varuj nas vsekdar, da
  bomo po tvojem zgledu in s tvojo pomočjo mogli
  sveto živeti, srečno umreti in doseči večno zveličanje
  v nebesih. Amen. (pp. Leon XIII.)

  Božje usmiljenje, ki se na nas izlivaš iz Kristusovih ran, zaupamo vate!
  Sv. Jožef, prijatelj Najsvetejšega Srca, prosi za nas Boga!

 16. Hvala says:

  NE SKRBITE ZA JUTRI
  ::::::::::::::::::::::::::::::::::::

  Ne skrbite za jutrišnji dan, bi lahko prevedli v: Bodite odgovorni za ta trenutek, za ta dan, za te odnose. Biti in živeti scela tu in sedaj. Koliko načinov je, da zbežimo v neki jutri: Ko smo s prijatelji, kličemo tiste, ki niso z nami; ko bi morali živeti tu, se selimo k prijateljem na Facebooku; ko bi lahko razveselili reveža danes, stiskamo denar v žepu za jutri. Ljudje umirajo s kupi denarja in brez prijateljev, kakšna žalost tega trenutka.

  Frančišek ni pretiraval, scela je živel svoj trenutek v darovanju. Pri tem ga ni ovirala niti skrb za materialne dobrine, niti skrb za ugled in dobro ime, niti skrb za prihodnost. Verjetno bi se mi raje izgovarjali, za koga vse moramo skrbeti in bi se jezili s kmetom, da Bog bolj slabo poskrbi za vse skupaj. Namesto da gojimo jezo in se izgovarjamo, bo verjetno bolje, da se umaknemo v kot svoje sobe in prosimo Gospoda, da bi mu lahko zaupali prihodnost ter bili odgovorni v sedanjosti.
  http://arhiv.mirenski-grad.si/it/node/251

  .::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

  Napuh Božanskost skuša pripisati človeku.

  ČE BOG NE ZIDA HIŠE SE ZIDARJI ZASTONJ TRUDIJO!

  Psalm 127,1-2

  VSE JE ODVISNO OD BOŽJEGA BLAGOSLOVA
  ——————————————————-

  Salamonova stopniška pesem.

  Če Gospod ne zida hiše,
  se zaman trudijo z njo njeni graditelji;
  če Gospod ne varuje mesta,
  zaman bedi tisti, ki straži.
  2 Zaman je, da vstajate zgodaj,
  da hodite pozno počivat,
  da jeste kruh bridkosti,
  saj ga svojemu prijatelju daje v spanju.

 17. Sija says:

  Naprošam za molitve, za zdravje mojega očeta, tako telesno, kot tudi psihično zdravje. Hvala vsem in vsakemu posebej… 🙏
  Molimo za mir v svetu, za vse trpeče duše.

  “Niti ena težava ne bo rešena, dokler križem rok pričakujemo, da samo Bog poskrbi za to.”
  Martin Luther King

  Mir in vse dobro.

  Sija

  • Hvala says:

   Spoštovana Sija!

   Izročimo vaše prošnje za zdravje očeta in za mir v svetu našemu Bogu. Molimo skupaj.

   Sedaj pa podajam še obrazložitev na vaš stavek, ki ste ga zapisala z jezo: “Niti ena težava ne bo rešena, dokler križem rok pričakujemo, da samo Bog poskrbi za to.”
   Martin Luther King

   KAJ POMENI JEZUSOVA ZAPOVED Mt 6,25–34)
   ——————————————————————
   Zaupanje in zaskrbljenost
   (Lk 12,22–34)
   25 »Zato vam pravim: Ne skrbite za svoje življenje, kaj boste jedli ali kaj boste pili, in ne za svoje telo, kaj boste oblekli. Ali ni življenje več kot jed in telo več kot obleka? 26 Poglejte ptice neba! Ne sejejo in ne žanjejo niti ne spravljajo v žitnice, in vendar jih vaš nebeški Oče hrani. Ali niste vi več vredni kot one? 27 Kdo izmed vas pa more s svojo skrbjo podaljšati svoje življenje za en sam komolec? 28 In za obleko, kaj skrbite? Poučite se od lilij na polju, kako rastejo. Ne trudijo se in ne predejo, 29 toda povem vam: Še Salomon v vsem svojem veličastvu ni bil oblečen kakor ena izmed njih. 30 Če pa Bog tako oblači travo na polju, ki danes obstaja in jo jutri vržejo v peč, mar ne bo mnogo bolj oblačil vas, maloverni? 31 Ne skrbite torej in ne govorite: ›Kaj bomo jedli ali kaj bomo pili ali kaj bomo oblekli?‹ 32 Po vsem tem sprašujejo pogani. Saj vaš nebeški Oče ve, da vse to potrebujete. 33 Iščite najprej Božje kraljestvo in njegovo pravičnost in vse to vam bo navrženo. 34 Ne skrbite za jutri, kajti jutrišnji dan bo skrbel sam zase. Dovolj je dnevu njegovo zlo.«

   Spoštovana Sija, razločevati moramo kaj je JEZUS ZAPOVEDAL O SKRBI, KAJ PA JE NAŠE VSAKDANJE DELO.

   Nobeden na tej internetni strani ni rekel-sedite in držite roke križem celi dan ali kaj podobnega, nobeden od duhovnikov, karizmatikov in razlagalcev Svetega Pisma ni tega rekel. Če boste brala Sveto pismo vsak dan ,vas bo Sveti Duh vodil v spoznanje BOŽJIH ZAPOVEDI.

   MOLI IN DELAJ je zapoved.

   KER PA ŽE DALJ ČASA ČUTIM IN OPAŽAM, DA ZAPOVEDI OD SAMEGA BOGA NISO VSEM RAZUMLJIVE IN PRIDE DO NEKAKŠNE JEZE NA LJUDI, PRILAGAM ČLANEK , KAJ POMENI JEZUSOVA ZAPOVED -NE SKRBITE ZA JUTRI!

   Vse kar delamo proti zapovedim Boga je greh, zato je tudi greh ČE SKRBIMO IN NE ŽIVIMO PO TEJ ZAPOVEDI.

   NE BODITE V SKRBEH
   ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

   Razlaga svetopisemskega odlomka iz 6. poglavja Matejevega evangelija (Mt 6,25–34).

   Kako se prepustiti Bogu in služiti njemu, ne pa mamonu? Kaj pomeni nabirati si zaklade v nebesih, ne pa tistih na zemlji?

   Matej odgovor razloži (»Zato vam pravim«, ki uvaja naš odlomek) in povzame v trikrat ponovljenem (v vrsticah 25, 31 in 34) paru besed: Me merimnáte ali po slovensko »Ne skrbite« oz. »Ne bodite v skrbeh«.

   Ti trije vzkliki odlomek lepo razdelijo v tri sklope, v katerih se sporočilo odlomka stopnjuje in počasi privede do temeljnega sporočila: Skrbite najprej za kraljestvo in vse drugo bo prišlo s tem! Seveda pri tem ne gre za to, da naj bi bili brezbrižni, da bi bilo kristjanu pred življenjem vseeno. Gre za to, da skrb za življenje oz. prihodnost ne bi prevladovala nad zaupanjem.

   Glagol merimnáo skuša opisati občutje, ko nekaj, kar je sicer eksistencialno pomembno, prevzema celotno srce. Dobesedno naj bi glagol pomenil »biti razdeljen na koščke«, torej biti raztresen, kar lepo pokaže uporaba istega glagola v Jezusovi graji Marti, ki jo skrbi in vznemirja veliko stvari (Lk 10,41). Ponavadi gre za materialno varnost, ki lahko zaduši pravo bistvo življenja in s tem oznanilo kraljestva, kar Jezus kasneje razloži v priliki o sejalcu (Mt 13,22).

   Pri tem v besedilu srečamo veliko retoričnih vprašanj, ki ne samo da lepo izpilijo slog, marveč tudi postavljajo vse primere v premislek bralcu. Vsako vprašanje, tudi retorično, namreč izziva odgovor. In prav to hoče v bralcu sprožiti odlomek o tem, komu bomo s svojim življenjem služili.

   1. del (25-30)

   Ne bodite v skrbeh za svoje življenje, kaj boste jedli ali kaj boste pili, in ne za svoje telo, kaj boste oblekli. Ali ni življenje več kot jed in telo več kot obleka? (25)

   Prvi »ne skrbite« je postavljen v sedanjik, kar seveda ne pomeni samo tega trenutka, ampak opisuje dejanje, ki se izvaja vedno, torej nekakšno »običajno stanje«, ki mu lahko rečemo tudi navada. Jezus torej ne govori o trenutkih, ko nas prevzema skrb, ampak o življenju, ki gre v smeri zaskrbljenosti nad materialno varnostjo in si ne dopusti miru.

   Predmet človekove zaskrbljenosti je zato najprej življenje (gr. psyché), katerega skrbi so »jesti« in »piti« ter »telo« (soma), ki »se oblači«. Preden začne z razlago, pa Matej tem trditvam postavi še retorično vprašanje, ki predstavi prvi razlog, zakaj ni potrebno skrbeti: življenje in telo sta več kot jed in obleka, kar pomeni, da sta več vredna, kot tisto, kar ju vzdržuje.

   »Ne bodite v skrbeh za svoje življenje, kaj boste jedli ali kaj boste pili … Ali ni življenje več kot jed in telo več kot obleka?« FOTO: Pexels.

   Ker vidimo, da pri tem ne gre za razkošje, ampak za osnovne stvari, lahko sklepamo, da hoče evangelist postaviti v ospredje tisto, kar je človeku podarjeno, česar si ni zaslužil ali priboril s svojim delom.

   Tisto, kar je dar od Boga, je torej več vredno od tega, kar človek stori, in ravno to naj bi bil najprepričljivejši argument za pouk, ki sledi.

   Poglejte ptice neba! Ne sejejo in ne žanjejo niti ne spravljajo v žitnice, in vendar jih vaš nebeški Oče hrani. Ali niste vi več vredni kot one? Kdo izmed vas pa more s svojo zaskrbljenostjo podaljšati svoje življenje za en sam komolec? (26-27)

   Prvi primer za to, kako naj bi se učenec Kraljestva ravnal v življenju, so ptice neba, ki jih hrani vaš nebeški Oče. Ptice, ki preživijo, ne da bi posejale eno samo seme, so tako primer popolnega prepuščanja Očetu, ki daje svojemu soncu, da vzhaja nad hudobnimi in dobrimi, ter pošilja dež pravičnim in krivičnim (Mt 5,45).

   Poleg tega so to šibka in zelo ranljiva bitja, prepuščena na milost in nemilost, brez moči, a vendar brez strahu, tudi če se nimajo na kaj opreti razen na svoja krila in na zaupanje, da bo Bog poskrbel zanje. To je prvi ideal, ki ga postavi Jezus svojim učencem. Pridelek hrane je sicer odvisen tudi od dela, še najbolj pa od vremena, na katero človek ne more vplivati. Zato je tudi preživetje pravzaprav domena Boga, ne pa človeka. Če bo torej Bog hotel preživeti človeka, bo za to poskrbel. To je Jezusovo sporočilo, saj je človek za Boga celo pomembnejši od ptic, za katere tako vneto skrbi.

   Zato je strah odveč. Bog, ki vas ima rad, bo za vas bolje poskrbel kot vaša skrb, s katero nikakor ne morete vplivati na potek svojega življenja. »Komolec« je dolžinska mera, slabega pol metra, ki pa na tem mestu predstavlja nekaj izjemno kratkega, ko govorimo o »dolžini« življenja.

   https://www.druzina.si/clanek/ne-bodite-v-skrbeh

   • Hvala says:

    POTREBNO SI JE ZAPOMNITI:
    —————————————–

    BOG, KI VAS IMA RAD, BO ZA VAS BOLJE POSKRBEL KOT VAŠA SKRB, S KATERO NIKAKOR NE MORETE VPLIVATI NA POTEK SVOJEGA ŽIVLJENJA.

    • Hvala says:

     POMOČ BOGA POTREBUJEJO TIDI ONI-KI MISLIJO, DA LAHKO S SVOJO ZASKRBLJENOSTJO POSKRBIJO ZA SVOJE ŽIVLJENJE BOLJE KAKOR BOG!
     ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 18. mojca says:

  Prosim spomnite se me v molitvi za moje zdravje. Bog povrni.

 19. Minako says:

  Devica Marija in Jezus, ponižno prosim da sta danes z menoj.

 20. Kras says:

  Prosim za molitev, da bi se hči umirila, saj se prvič v življenju sooča z ljubezenskimi težavami. Ima šele 16 let. Ko jo poslušam, mi gre kar na smeh(ji ne pokažem), hkrati pa se bojim , da njen problem tiči v ljubosumnosti.
  Hvala vsem , še posebej mamam, ki se vas bo prošnja dotaknila. Samo mame vedo, kako je pri srcu, kadar trpi otrok in kako si nemočen, ko želiš pomagati.
  Aleluja, Jezus vate zaupam.
  Marija, naša mati, ti veš vse, tebi priporočam v varstvo mojo hčerko.
  Amen

 21. Miro says:

  ODPRIMO SRCE ZA TRPEČE UKRAJINSKO LJUDSTVO!

  Dragi molilci, prosilci Božjih milosti!

  Prosim, da se še bolj povežemo s pomočjo te spletne strani, vztrajamo v molitvah rožnega venca
  za mir v Ukrajini in v obhajanju svetih maš po tem namenu. Da bo naša vera v Božje usmiljenje
  res živa, podprta z deli usmiljenja, na široko odprimo srce za hudo preizkušano ukrajinsko ljudstvo
  in jim podarimo vsaj delček tistega, kar smo sami prejeli po neizmerni Božji dobroti. Kolikor pač
  moremo. Vsak dan vztrajno molimo tudi za vse naše sestre in brate, ki se s svojimi stiskami oglašajo
  na tej spletni strani.

  Naj Božje usmiljenje nenehno rosi na trpeče ljudi v Ukrajini, da bo čim prej presekano grozljivo
  delovanje hudega duha in njemu vdanih ljudi. Prosimo Gospoda Jezusa za duha spreobrnjenja in
  spokornosti.

  Več o možnostih darovanja na https://www.karitas.si/

  Kraljica miru, prosi za mir v Ukrajini!

 22. Miro says:

  Prosim veliko molimo za to, da bi se mogli po Božji milosti čim bolj odpirati v srcu in v polnosti sprejemati vse, kar nas verodostojno učijo živa Božja beseda, mati Cerkev in njen nauk, Devica Marija, svetniki … Molimo, da bi mogli v polnosti sprejemati nauk o svetem križu in sveti Evharistiji. Po Mariji k Jezusu!

  Božje usmiljenje, ki si nam dalo Presveto Devico Marijo, zaupamo vate!

 23. a. says:

  Prosim za molitev, za zdravje 18-letnega fanta, ki je zbolel za rakom. Naj mu ljubi Jezus nakloni milost ozdravitve. Za vaše molitve, vam Bog povrni. Sveta Marija, zdravje bolnikov, prosi za nas!

  • Miro says:

   SPOMNI SE, O PREMILA DEVICA MARIJA

   Spomni se, o premila Devica Marija, da še nikdar ni bilo slišati,
   da bi bila ti koga zapustila,
   ki je pod tvoje varstvo pribežal,
   tebe pomoči prosil in se tvoji priprošnji priporočal.
   S tem zaupanjem hitimo k tebi, o devic Devica in Mati,
   k tebi prihajamo in pred teboj zdihujoči grešniki klečimo (stojimo).
   Nikar ne zavrzi, o Mati Besede, naših besed,
   temveč milostno nas poslušaj in usliši. Amen.

   Božje usmiljenje, ki si nam dalo Presveto Devico Marijo za Mater usmiljenja, zaupamo vate!

 24. Miro says:

  USMILJENI JEZUS: »MOJE SRCE TRPI, KER CELO IZVOLJENI NE RAZUMEJO, KAKO VELIKO JE MOJE USMILJENJE. KAKO ZELO TO RANI MOJE SRCE! SPOMNITE SE MOJEGA GRENKEGA TRPLJENJA IN, ČE NE VERUJETE MOJIM BESEDAM, VERUJTE VSAJ MOJIM RANAM.« Dnevnik sv. Favstine, št. 379).

  http://www.sticna.com/Dnevnik_Svete_Favstine_Kowalske.pdf

  Z vero in zaupanjem v Božje usmiljenje veliko molimo za vse hudo preizkušane in trpeče prebivalce v Ukrajini, s prošnjo, da bi se čim prej končala izjemno kruta vojna. Molimo, da bi se v tej deželi z Božjo pomočjo čim prej vzpostavil nujno potrebni mir.

  Božjemu usmiljenju priporočimo vse naše sestre in brate, ki prosijo zase ali za svoje bližnje v zapisih pod: Mojca, Tony, Jasna, Dr, a., Dušanka, Minako, Hvala, Kras, Kristina, Mateja, Sanci, Janez, Irena, Jana, Marta Rešetič, Sofija, Lea, Mica, Julija, Sinja, Simon in drugi prosilci Božjih milosti na tej spletni strani.

  Molimo tudi za druge trpeče ljudi doma in po svetu, ki Gospoda prosijo za uslišanje v raznih dušnih in telesnih stiskah. Vztrajno molimo, naj Božje usmiljenje objame vsako Boga iščočo osebo, še posebej vsako trpečo osebo, ki se v tem postnem času z vero in zaupanjem ozira na Gospodov križ. S tega drevesa življenja na nas, še zlasti na vse trpeče, sijejo obilni žarki Božjega usmiljenja. Naj se zgodi presveta Božja volja na priprošnjo Preblažene Device Marije, sv. Jožefa ter vseh svetnikov in svetnic!

  Molitev za podelitev milosti na priprošnjo svete Favstine

  Jezus, ti si sveto Favstino naredil za veliko častilko tvojega brezmejnega usmiljenja. Blagovoli mi po njeni priprošnji podeliti milost (poveš za kaj prosiš), za katero te prosim, če je to skladno s tvojo sveto voljo. Jaz, grešnik, nisem vreden tvojega usmiljenja, vendar poglej na duha daritve in posvetitve sestre Favstine in poplačaj njene kreposti tako, da uslišiš prošnje, ki jih po njej z zaupanjem tebi izročam.

  Oče naš,
  Zdrava, Marija,
  Slava Očetu …

  Božje usmiljenje, ki se na nas izlivaš iz Kristusovih ran, zaupamo vate!
  Sv. Favstina, prosi za nas!

 25. Mojca says:

  Prosim za molitev za moje zdravje.

 26. Tony says:

  Prosim za molitev,

  za mir, sproščenost in modrost na delovnem mestu med sodelavci in učenci.

 27. Barbara says:

  Prosim za molitev za moje zdravje. Imam že več let vnetje srčne mišice in samo ležim v postelji. Prosim, da bi zdravila delovala in bi se pozdravila. Gospod, usmili se me.

 28. Mami says:

  Prosim ,molite za mojo hčerko,mamico treh otrok

 29. Jasna says:

  Vsemogočni Milostni Bog, Presveta Devica Marija, Sveti Jožef, Srce Jezusovo, pomagajte da bi bilo res vse dobro, da bi se pozdravila, da ne bi imela več zdravstvenih težav, da bi bilo z menoj res vse vredu. Prosim za molitev, da bi bilo res vse dobro z menoj, prosim, res prosim.
  Iskrena hvala,
  Jasna

 30. Miro says:

  URA VELIKEGA USMILJENJA ZA VES SVET!

  USMILJENI JEZUS: »OB TRETJI URI MILO PROSI MOJE USMILJENJE, POSEBNO ZA GREŠNIKE, IN VSAJ ZA KRATEK ČAS SE POGLOBI V MOJE TRPLJENJE, PREDVSEM V MOJO ZAPUŠČENOST V TRENUTKU UMIRANJA. TO JE URA VELIKEGA USMILJENJA ZA VES SVET. DOVOLIM TI, DA PRODREŠ V MOJO SMRTNO ŽALOST; OB TEJ URI NIČESAR NE ODREČEM OSEBI, KI ME PROSI V IMENU MOJEGA TRPLJENJA.« (Dnevnik sv. Favstine Kowalske, št. 1320)

  Tudi tokrat Božjemu usmiljenju z vero in zaupanjem izročimo prošnje, molitve, spodbude in zahvale, zapisane v sporočilih: Dr, a., Dušanka, Minako, Hvala, Kras, Kristina, Mateja, Sanci, Janez, Irena, Jana, Marta Rešetič, Sofija, Lea, Mica, Julija, Sinja, Simon in drugi prosilci Božjih milosti. Vsem najlepša hvala za izkazano zaupanje, g. Administratorju za posredovanje sporočil Kraljice miru iz Medžugorja, molilcem pa za vsakodnevno molitveno podporo.

  Vztrajno molimo rožni venec za spreobrnjenje grešnikov, za vse trpeče ljudi, za mir doma in po svetu. V tem trenutku še posebej molimo za trpeče ukrajinsko ljudstvo, da bi se čim prej končala izjemno kruta vojna. Naj se zgodi presveta Božja volja na Marijino priprošnjo ter na priprošnjo svetega Jožefa in vseh svetnikov!

  Molimo: Gospod Jezus Kristus, Božji Sin, ponižno Te prosimo, naj se Tvoje neizmerno usmiljenje, ki izvira iz tvojega Presvetega Srca, milostno dotakne vseh trpečih in kakorkoli preizkušanih oseb. Še posebej te prosimo za potrebne milosti za trpeče ljudstvo v Ukrajini.

  BOŽJE USMILJENJE ZA SVET (molitev sv. Favstine)

  Neskončno usmiljeni Bog, ti neskončna dobrota! Glej, danes vse človeštvo iz brezna svoje
  bede kliče k tvojemu usmiljenju, k tvoji dobrosrčnosti, kliče z močnim glasom svoje stiske.

  Milostljivi Bog, ne zavrzi molitve izgnancev te zemlje. Gospod, nepojmljiva Dobrota, ki
  popolnoma poznaš našo bedo in veš, da se z lastnimi močmi nismo sposobni dvigniti k tebi.

  Zato te milo prosimo, prehitevaj nas s svojo milostjo in neprestano večaj v nas svoje usmiljenje,
  da bomo zvesto izpolnjevali tvojo sveto voljo v vsem življenju in ob smrtni uri.

  Naj nas brani vsemogočnost tvojega usmiljenja pred kroglami sovražnikov našega zveličanja,
  da bomo z zaupanjem kot tvoji otroci čakali na tvoj končni prihod, na dan, ki je le tebi znan.

  Pričakujemo, da bomo prejeli vse, kar nam je po Jezusu obljubljeno, kljub vsej naši bedi, kajti
  Jezus je naše upanje; skozi njegovo usmiljeno Srce bomo stopili v nebesa kakor skozi odprta vrata.
  (Dnevnik sv. Favstine, št. 1570)

  http://www.sticna.com/Dnevnik_Svete_Favstine_Kowalske.pdf

  Presveto Srce Jezusovo, usmili se nas!
  Brezmadežno Srce Marijino, prosi za nas!
  Vsi svetniki in svetnice, prosite za nas!

  • Mateja says:

   Hvala Mati Marija. Dobila sem po čudežu verjetno novo službo, ker to jar se je dogajalo v prejšnji ne vem kam sodi….
   Marija Ogrin me s svojim plaščem ljubezni, da se bom imela v novi službi boljše bolj bila bolj zadovoljna,…
   Vem približno kaj me čaka, kaj me pa še to je pa vprašanje.

 31. Dr says:

  Prosim za molitev, da bi se v novi službi bolje znašel in da bi se razumel dobro z sostanovalci v stanovanju, kjer bivam.

  Prosim, da molite tudi za mir v Ukrajini in da se vojna tam konča.

  O, Marija brez madeža spočeta, prosi za nas ki se k tebi zatekamo.
  Sv. Pater Pij prosi za nas.
  Bl. Lojze Grozde, prosi za nas.
  Sv. Leopold Mandić, prosi za nas.

 32. a. says:

  Prosim za molitev za dušno in telesno zdravje vseh nas, še posebej za mojega očeta, da bi se mu izčistila pljuča ter za mir v Ukrajini in po vsem svetu.
  Za vaše molitve vam Bog povrni. Sveta Marija, prosi za nas!

 33. Dušanka says:

  Prosim za molitev in podporo, da se bolečine v glavi, ki so neznosne umaknejo iz mojega telesa.

  Presveto Srce Jezusovo, usmili se nas!
  Brezmadežno Srce Marijino, prosi za nas!

 34. Minako says:

  Gospa Hvala, kako blagodejne so bile vaše spodbude za pisanje. Zato sem se tudi odločila, da delim z vami nekaj mojih misli, moja čutenja. Bom iskrena. Zdaj je veliko misli, molitev in prizadevanj usmerjenih v Ukrajino, tudi moje misli in molitve so temu namenjene. Težko je gledati, kaj se dogaja. A najbolj me bega to, da naša življenja tečejo dalje. Ukvarjamo se z vsakdanjimi stvarmi in skrbmi.
  Za kaj sem dejansko hvaležna. Saj to pomeni da imamo mir, topel dom, pitno vodo in topel obrok. Vsako jutro se neznansko hvaležna, da si lahko sama pripravim zajtrk in to celo s kavo.
  Ne zmorem pa preseči, da se ukvarjam z izpitom za službo, ki ga nisem naredila. Jezi me, ker me preplavlja strah, namesto, da bi se učila. Po eni strani strah, po drugi pa nesmisel, kako nepomeben je izpit proti temu kar se dogaja v Ukrajini. Kljub temu, da je zame pomemben, ker če ga ne naredim, bom brez službe. Sicer mi služba ni tako zelo všeč, ampak brez je biti težje.
  Tako sem zdaj začela razmišljati le kam bi me Bog rad popeljal v službo. Ker sama ne vem. Vedno sem želela pomagati ljudem, delati nekaj dobrega za ljudi..Zadnje čase pa v meni tli želja, da bi nekako želela delati nekje, kjer je Bog na prvem mestu. Kjer se pogovarjajo in živijo Vero. Zdi se mi tako fascinantno, kar Bog dela za nas. Mene brez Vere ni. Kljub temu, da je moja vera večkrat tako šibka, sploh zdaj ko sem tako prosila da bi naredila izpit. Mogoče ne ravno šibka, ampak jo zameglijo občutki manjvrednosti in samoobtoževanja. Sem pa Bogu vseeno iz srca hvaležna in vedno presunjena nad njegovo dobroto do mene.
  Se opravičujem, ampak nekako sem želela izpovedati mojo šibkost.
  Jezus, prosim podeli moji duši mir.

  • Hvala says:

   Spoštovana Minako!

   Zelo sem vesela, pozitivno presenečena nad vašim pričevanjem. Bogu hvala, da vam je dal pogum, da delite z nami svoje misli, občutke, skrbi.

   Res je, kar ste povedala. Ob vseh vojnih grozotah, ki jih poslušamo in gledamo, človeku zastane dih, sprašuješ se kako je to mogoče, v hipu so padle vse vrednote človeka, kot bi se vsi skupaj zbudili na drugem planetu.

   VENDAR KAJ JE TISTO BISTVO V ŽIVLJENJU, KI STE GA VI V TEM PISANJU NAJBOLJ IZPOSTAVILA? TO JE HVALEŽNOST, BREZ HVALEŽNOSTI BOGU NI ŽIVLJENJA.

   Kako lepo je in Bogu hvala, da si zjutraj v miru skuhamo kavo ( najprej izkažimo hvaležnost, da jo sploh imamo), da jo v miru popijemo in da jo lahko popijemo, ker smo zdravi.

   Ne skrbite ga. Minako in se ne sekirajte za ta izpit. ČE STE TO SKRB PRELOŽILA NA JEZUSA, ON NI POZABIL, DOVOLJ, DA STE IZRAZILA ŽELJO, SEDAJ ON SKRBI. OB SVOJEM ČASU BO POKAZAL REŠITEV, KI BO TISTA ” TA PRAVA” DANA PO N JEGOVEM NAČRTU.

   Nič ne skrbite, hudobec se veseli, da bi mi bili polni skrbi, ker tako on muči človeka. Nič ne skrbite, NOBEN LAS IZ NAŠE GLAVE NE PADE BREZ DOVOLJENJA GOSPODA, ZAKAJ BI SKRBELI, DELAJMO IN ŽIVIMO KOT ZAPOVEDUJE GOSPOD IN SE VESELIMO TER ZAHVALJUJMO DOKLER SMO SKUPAJ.

   Veste dolga leta nisem mogla razumeti, da situacije, ki prihajajo v naša življenja, stiske , ki nas zadevajo, SO NAŠE REŠITVE; RES NISEM MOGLA RAZUMETI, DA SE ZAHVALJUJMO ZA TO GOSPODU, KER NEKOČ KO NAM BO TO POKAZANO BOMO OSTRMELI. Bogu hvala za spoznanje, vendar človeka v težki situaciji, lahko ponovno zanese, DA SE IZOGIBA DANIM MU STISKAM IN SITUACIJAM, ČE SE NEPRESTANO NE OKLEPA IN DRŽI JEZUSA .

   Zadnjič sem napisala svojo izkušnjo s šolanjem po osnovni šoli. Veste bila sem takrat zelo potrta , hotela sem nazaj v šolo, ki sem jo prvič izbrala, jokala sem in zelo trpela. Če se danes spominjam in pogledam, da mi je Gospod s tem naredil srečo, MI JE ŽAL, DA SEM BILA ŽALOSTNA, VESELITI BI SE MORALA IN SE MU ZAHVALJEVATI, KER MI JE DOPUSTIL TA DOGODEK IN MI S TEM NAREDIL SREČO.

   Zato ponavljam: KARKOLI PRIDE, STISKA, NEZADOVOLJSTVO S TRENUTNIM POLOŽAJEM, VPIJMO BOGU HVALA, KAJTI ON VSE VIDI IN VE, DA JE TO ZA ČLOVEKA SREČA, VESELIMO IN ZAHVALJUJMO SE MU, NAMESTO DA JOKAMO. TO VAM POVEM IZ SVOJEGA ŽIVLJENJA.

   Glede na navedeno sem tudi predlagala, DA BI V POSTNEM ČASU IMELI POGLOBLJEN OSEBNI ODNOS Z JEZUSOM.

   NAJVEČJA SREČA, KI ČLOVEKA DOLETI NA TEM SVETU JE, DA SE PREPUSTI GOSPODU, DA MU ON VODI ŽIVLJENJE DOKLER NE PRIDE K NJEMU. STVARNIK VE KAJ JE ZA NAS POTREBNO, ON ŽELI ČLOVEKU SAMO DOBRO. JEZUS JE REKEL, DA BOMO NA SVETU IMELI STISKE, VENDAR ON BO DO KONCA Z NAMI.

   ZAHVALJUJMO SE MU, SLAVIMO GA. NAMESTO , DA RAZMIŠLJAMO O SKRBEH IN KAJ VSE NAS JE DOLETELO, PORABIMO TISTI ČAS ZA ZAHVALJEVANJE BOGU, BODIMO RES HVALEŽNI ZA VSAKO SEKUNDO, KAJTI SAMO ON JE PRAVIČEN, SAMO ON VSE VIDI IN SAMO ON JE TISTI, KI DELI MILOSTI.

   Ga. Minako, takole vam bom svetovala še enkrat: PREPUSTITE SE JEZUSU, ON VE VSE, ZATO VAS ŽELI PRIPELJATI NA CILJ, SAMO PREPUSTITI SE MU MORATE V CELOTI. ZATO PA JE POTREBNO VELIKO MOLITI; MOLITEV DELA ČUDEŽE.

   MU BOSTE ZAUPALA? LE ZUPAJTE MU, SAJ JE ON EDINI, KI JE VREDEN ZAUPANJA. Ko boste čez leta pogledala nazaj, boste bolj razločno videla in opazila vsa njegova dela, ki jih je napravil na poti z vami.

   Pomislimo na svoje šibke točke, vsi ljudje imamo slabosti. Sprejeti moramo svoje slabosti (strah, jeza, težave z razdraženostjo itd…) KOT DEL SVOJEGA BITJA.

   KO GLEDAMO JEZUSA, KAKO NOSI TEŽKI KRIŽ NA SVOJI POTI ZA NAS, NAM REČE: “OTROK MOJ, SPREJMI SVOJE SLABOSTI KOT DEL SEBE, KOT DEL SVOJEGA BITJA, Z NJIMI TE PRAV TAKO LJUBIM. ”

   Sprejmimo svoje slabosti ne glede na to, kako težko je.

   Ga Minako, vse dobro vam želim in le pogum naprej, vaše pisanje je dalo tudi meni NAVDIH ZA VSAK DAN, da ne bom pozabila, kaj moramo postaviti na prvo mesto- HVALEŽNOST BOGU.

   • Kras says:

    Draga Minako,

    zelo lepo ste opisala svoje doživljanje. V mnogih stavkih se vidim in podoživim. Tudi sama bi bila brez vere kdo ve kje. Tako pa vztrajam na tej poti, saj nazaj ne morem. Želela bi biti bolj pogumna, vztrajna, redoljubna, pa me zlahka zanese. Trenutno sem v nekem mlačnem obdobju in nimam moči niti za pisanje.
    Zaradi tega me je kar sram. Dogajanje v Ukrajini in splošno stanje me bega. Ne vem ali je pametno poslušati poročila ali ne. Sovražim to nemoč v sebi. Vem , da je to huda beseda.
    A kot je bilo predlagano, bom sprejela to nemoč v sebi in jo darovala z molitvijo.
    Mir in dobro.

 35. Alma says:

  Prosim te Marija, da mi pomagaš v tej veliki stiski, ko so se name zgrnile mnoge lazi. Prosim Te naj pride na dan resnica. Izprosi mi milosti pri svojem sinu Jezusu. Ogrni me s svojim plaščem ljubezni, da se sovražnik prestraši.

  • Hvala says:

   Spoštovana Alma Petrič!

   Jezusov učenec bo v tem zemeljskem življenju zasramovan, zaničevan in preganjan kot je bil Jezus.

   JEZUS JE REKEL:

   11 Blagor vam, kadar vas bodo zaradi mene zasramovali, preganjali in vse húdo o vas lažnivo govorili. 12 Veselite in radujte se, kajti vaše plačilo v nebesih je veliko (Mt 5,11-12).

   Če hodimo po ozki poti za Jezusom se tudi zgodi, da ljudje grdo govorijo in trosijo laži o nas.

   Ne obremenjujte se s tem! Naj vas veseli, da resnico ve Jezus! Nekoč bo vse razkril!

   • Miro says:

    Spoštovana ga. Alma Petrič,

    Ob že zapisanem odgovoru ge. Hvala z navedbo Božje besede (odlomek Mt 5,11-12) bi posebej izpostavil redno vsakodnevno molitev rožnega venca (če ne gre drugače vsaj desetko), redno obhajanje svete maše in molitev pred Najsvetejšim zakramentom. To so izjemno močna duhovna sredstva, s pomočjo katerih lahko hodimo po ozki poti za Jezusom, v močnem zaupanju: Zgodi se presveta Božja volja na priprošnjo Preblažene Device Marije, svetega Jožefa in vseh svetnikov!

    Ne glede na to, kaj se bo v prihodnje še dogajalo v vas in okoli vas, vedno v srcu pogumno vzklikajte: Z Marijino pomočjo vse v zdravilnem in odrešenjskem studencu Božjega usmiljenja. Bog bodi hvaljen, zdaj in vekomaj. Amen.

    Božje usmiljenje, ki si nam dalo Presveto Devico Marijo za Mater usmiljenja, zaupamo vate!

    • Miro says:

     V zvezi s tem, kako z Marijino pomočjo hoditi po ozki poti za Jezusom Kristusom, omenimo še, nam mati Cerkev priporoča: molitev, post in miloščino oz. dobra dela, kar nam še posebej polaga na srce v postnem času.

 36. Miro says:

  DANES JE PEPELNIČNA SREDA – ZAČETEK MILOSTNEGA POSTNEGA ČASA. NA POVABILO PAPEŽA FRANČIŠKA IN NADŠKOFA MSGR. STANISLAVA ZORETA OKREPIMO MOLITVE ZA MIR V UKRAJINI.

  Duhovno moč za molitve, post in dobra dela v tem času črpajmo tudi v močnem molitvenem vzkliku iz Križevega pota: MOLIMO TE KRISTUS IN TE HVALIMO, KER SI S SVOJIM KRIŽEM SVET ODREŠIL!

  Vsak dan z molitvijo rožnega venca in z molitvami pri sveti maši kličimo Božji blagoslov na vse, ki se priporočajo v molitev na tej spletni strani (prošnje, spodbude, zahvale …) – Sanci, Kristina, Hvala, Kras, Janez, Irena, Jana, Marta Rešetič, Sofija, Mateja, Lea, Kristina, Mica, Minako, Julija, Tejca, Dušanka in drugi prosilci Božjih milosti.

  Naj na vse sestre in brate v Jezusu rosi obilen Božji blagoslov in veselje v moči Svetega Duha!

  • Miro says:

   Če bi morda kdo želel, da še posebej molimo zanj ali za njegove bližnje, naj nam, prosim, sporoči. Preblažena Devica Marija nam nenehno naroča: molite, molite, molite … Kot pogost vsakodnevni molitveni vzklik ponovno priporočam:

   O MARIJA, BREZ MADEŽA IZVIRNEGA GREHA SPOČETA, PROSI ZA NAS, KI SE K TEBI ZATEKAMO!

   Ta molitveni vzklik (z vero, zaupanjem in ljubeznijo v srcu!) priporočam iz osebnih izkušenj, ko so se ob težkih življenjskih trenutkih na mogočno priprošnjo Preblažene Device Mariji, po BOŽJI MILOSTI, prej ali slej razmaknili grozeči oblaki in je spet zasijalo sonce BOŽJEGA USMILJENJA.

   • Hvala says:

    Molimo drug za drugega, sama pa tudi prosim, da še posebej molite za mojo družino in mene, za dodelitev potrebnih milosti.

    Bogu hvala za vse prejeto, za Njegov načrt, hvala preblaženi Sveti Mariji.

    • KRISTINA says:

     Tudi sama prosim za molitev za mene in mojo družino, ter vse s katerimi živim, prihajam v stik, da mi sv.Duh razsvetli misli, besede in dejanja, in da me Jezus prevzame, ter pokaže pot v svoj objem.
     Hvala za vse darove, ki sem jih prejela, jih prejemam in so mi še namenjeni, vendar naj se zgodi Njegova volja
     Molimo te Kristus in te hvalimo, ker si s svojim križem svet odrešil

     • Minako says:

      Gospa Hvala in gospa Kristina, večkrat dnevno sta v mojih misli, ki jih podarjam našemu Gospodu.
      Moj Gospod, usmili se nas.

     • Hvala says:

      Ga. Minako!

      Zahvaljujem se vam, da mislite na nas in Gospodu izročate misli. Zelo dobro in lepo!

      Pišite še!

      Božji mir naj bo vedno z vami!

   • Mateja says:

    G. Hvala za tako lepo napisano vzpodbudo prav v tem nemirnem času, ko je res potrebna molitev, molitev za mir v bližnji državi. Vsaj našo prelepo dezeli, da bi obvarovala nebeška mati.
    V molitvi se spovni te jutri name, gre za bolj težko odločitev glede nove službe. Naj pride sv. Duh nad me in mi pomaga pri tej odločitvi.

    • Hvala says:

     Spoštovana Mateja!

     Zahvaljujem se vam za vaše razmišljanje, lepo ste povedala, pišite še. Molimo, da vam Gospod podeli službo, ki bo po Njegovi izbiri prava za vas. Edino tisto, kar Bog izbere je dobro za človeka. Spomnila se vas bom v molitvi in vseh ostalih.

     Vse dobro želim!

 37. Miro says:

  PRED SKORAJŠNJIM POSTNIM ČASOM

  Sanje o ljubezni brez odpovedi, pokore, preizkušenj, trpljenja, križa … so popolna iluzija! Takšna ljubezen je v bistvu hitro minljiva ljubezen do lastnega ugodja, udobja, dobrin, stvari …, nikakor pa to ni resnična evangeljska ljubezen po vzoru Odrešenika Jezusa. Samo GOSPOD JEZUS KRISTUS in nihče drug se je za nas in naše odrešenje daroval na Križu, in to iz najčistejše LJUBEZNI, brez najmanjše primesi človekove sebičnosti. Za resnično Ljubezen je s svojim življenjem za trpeče ljudi med številnimi svetniki izjemno pogumno pričevala sv. Mati Terezija, izjemna častilka Najsvetejšega zakramenta.

  O pomenu trpljenja, v povezavi s spolnjevanjem Božje volje, je že večkrat podrobneje pisala ga. Hvala. Prosim, da v postnem času, ki je pred nami molimo, da bi se s pomočjo Svetega Duha dokopali, do ključnega spoznanja, da ni resnične ljubezni brez trpljenja, križa. Molimo: Pridi, Sveti Duh!

  • Hvala says:

   Res je, sanje o ljubezni brez odpovedi, pokore, preizkušenj, trpljenja, križa … so popolna iluzija!

   Vendar nekateri še niso spregledali, še si zatiskajo oči pred Resnico, vendar vse pride ob svojem času, ki ga določi Jezus, prišel bo čas za JEZUSOV DOTIK LJUBEZNI.

   BOG JE REKEL:

   Vse ima svojo uro, vsako veselje ima svoj čas pod nebom:
   2 Je čas rojevanja in čas umiranja,
   čas sajenja in čas ruvanja nasada.
   3 Je čas pobijanja in čas zdravljenja,
   čas podiranja in čas zidanja.
   4 Je čas jokanja in čas smejanja,
   čas žalovanja in čas plesanja.
   5 Je čas zametavanja biserov in čas zbiranja biserov,
   čas objemanja in čas odtegovanja objemanju.
   6 Je čas pridobivanja in čas zapravljanja,
   čas hranjenja in čas zametavanja.
   7 Je čas paranja in čas šivanja,
   čas molčanja in čas govorjenja.
   8 Je čas ljubezni in čas sovraštva,
   čas vojne in čas miru (Prd 3.1-8).

 38. Sanci says:

  Prosim ljubi Jezus za uslisanje prosenj za sluzbo, fanta ter vse kar prosim
  Prosim iz srca

 39. Hvala says:

  Glede na zelo težko stanje v Ukrajini in za vse druge ljudi, ki trpijo v vojnah po svetu predlagam, da bi mi kot molitvena skupina DAROVALI EN DAN SVOJEGA TRPLJENJA IN STISK JEZUSU ZA MIR V UKRAJINI IN ZA VSE TRPEČE V VOJNAH PO SVETU.

 40. Minako says:

  O Jezus, usmili se nas, človeka, ki je tako prepričan v svoj prav, v svojo moč. Da spozna, da je brez tebe nič. Prosim da se kmalu vojna preneha. Vlij tvoj pogum in tvojo ljubezen prestrašenim v Ukrajini.
  Presveto Jezusovo srce, usmili se nas.

 41. Miro says:

  GOSPOD JEZUS NAM GOVORI: »PROSÍTE IN VAM BO DANO!
  IŠČITE IN BOSTE NAŠLI! TRKAJTE IN SE VAM BO ODPRLO!
  KAJTI VSAK, KDOR PROSI, PREJME; IN KDOR IŠČE, NAJDE;
  IN KDOR TRKA, SE MU BO ODPRLO.« (Mt 7,7-8)

  Vztrajno molimo, da bi se znali v srcu odpreti Besedi, ki je postala človek in nam podarja potrebne milosti za sprejemanje in spolnjevanje Božje volje, za življenje v moči Svetega Duha. S trdnim zaupanjem Božjemu usmiljenju priporočimo vse osebe in prošnje na tej spletni strani ter molimo po namenih, izraženih v zapisih: Kras, Irena, Hvala, Jana, Marta Rešetič, Sofija, Janez, Mateja, Lea, Kristina, Mica, Minako, Julija, Tejca, Dušanka in drugi prosilci Božjih milosti. Zgodi se presveta Božja volja – na priprošnjo Preblažene Device Marije, sv. Jožefa in vseh svetnikov!

  Sv. Mati Terezija je moč za junaško služenje Kristusu in ljudem v stiski črpala v sveti Evharistiji. Postanimo tudi mi vneti častilci svete Evharistije. Gospoda Jezusa ponižno prosimo za ljubezen, razumevanje, sožitje, spoštovanje in spravo v naših družinah. V tem času še posebej veliko molimo za mir v Ukrajini in drugod po svetu. Molimo:

  Dobri Bog,
  ko spremljamo novice o napredovanju vojne, molimo in prosimo za
  spremembo src in misli, za deeskalacijo razmer v Ukrajini ter povrnitev
  dialoga.

  Prosimo te za varnost in zaščito prebivalcev Ukrajine in mir v njihovi
  državi. Odpri svetovnim voditeljem oči, da bi spoznali, da je svet naš
  skupni dom in da narode veliko več stvari združuje kot ločuje ter bi se
  odvrnili od vojne in bili sposobni najti mirno rešitev.

  Molimo tudi, da svet ne bi gledal stran od vojne in bi občutljiv za
  bolečino prizadetih pomagal tako pri vzpostavitvi miru kot prizadetim
  in vsem, ki bežijo pred napadi.

  Oče, varuj Evropo, vlivaj nam poguma in zaupanja v tvoje varstvo in
  pomoč. Pomagaj nam, da bomo posebej v času preizkušenj trdni v veri,
  da si bomo prizadevali za resnico, svobodo in mir. (vir: iskreni.net)

  Kraljica miru, prosi za nas!

  • Janez says:

   NAJDI ČAS
   Najdi čas za razmišljanje – to je izvir moči.
   Najdi čas za molitev – to je največja moč.
   Najdi čas za smeh – to je glasba duše.
   Najdi čas za igro – to je skrivnost mladosti.
   Najdi čas za ljubezen – to je sad milosti.
   Najdi čas za darovanje – to je zmaga ljubezni.
   Najdi čas za branje – to je izvir modrosti.
   Najdi čas za druženje – to je pot blaženosti.
   Najdi čas za delo – to je vrednost prihodnosti.
   Najdi čas za dobra dela – ta so ključ večnosti. Amen

   Molitev Svete Matere Terezije

   • Miro says:

    Hvala za posredovanje čudovite molitve, ki čudovito soutripa z evharističnim življenjem sv. Matere Terezije.

    Božje usmiljenje, neizmerno v zakramentu evharistije in duhovništva, zaupamo vate!
    Sv. Mati Terezija, prosi za nas!

 42. Kras says:

  Molimo tudi za ruske napadalce in njihovega precenila, da se spreobrne in spozna zmoto.

 43. Irena says:

  Združimo se v molitvi za vse uboge,trpeče ,prestrašene ljudi v Ukrajini. Vsak od nas se mora postaviti v njihov položaj in potem bomo spoznali kako hudo je.Ne vem zakaj najbolj nastradajo nedolžni ljudje-otroci,starejši,nemočne ženske. Pa tudi vojakom -z obeh strani mora biti hudo.Vse za interese in prevlado velikih,ki mislijo,da se jim ne more nič zgoditi. Usmiljeni Jezus,vsemogočni Bog ,mati Marija in svi svetniki pomagajte in usmilite se vseh ubogih ljudi.Pomagajte tudi nam,da bomo sposobni pomagati tem ljudem.

  • Hvala says:

   Ga. Irena!

   Sprašujete, zakaj najbolj nastradajo nedolžni ljudje:

   TAKO BOMO POMAGALI DRUGIM! ZADOŠČEVANJE ZA GREHE JE NAJBOLJŠI ODGOVOR NA ZLO
   ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

   SVETA MARIJA JE NAROČALA PASTIRČKOM-OTROKOM V FATIMI NAJ MOLIJO IN DELAJO POKORO ZA GREHE, S KATERIMI LJUDJE “RANIJO NJENO BREZMADEŽNO SRCE”

   Otroci so molili in trpeli za grešnike tega sveta, da so prispevali k odrešenjskem načrtu za svet.

   NAŠI GREHI SO NAJVEČJE ZLO. GREH POSAMEZNIKA NI INDIVDUALNA ZADEVA, KI SE TIČE SAMO TISTEGA , KI JE GREH NAREDIL ALI GA DELA, GREH POSAMEZNIKA PRIZADENE CELOTNO OBČESTVO.

   TRIKRATNI OBISK ANGELA

   Fatimske dogodke je v več zvezkih Spominov natančno popisala Lucija. Bog je poslal angela, da pripravi pot Mariji. Nekega pomladnega jutra leta 1916 so Lucija, Francek in Jacinta pasli ovce v kraju Cabeco nad Fatimo. Po molitvi rožnega venca so nad oljčnim gajem zagledali prikazen “prozornega in bleščečega mladeniča”, ki jih je nagovoril: »Ne bojte se! Angel miru sem. Molite z menoj!« Pokleknil je , se s čelom dotaknil tal in molil: »Moj Bog, verujem vate, molim te, zaupam vate in te ljubim. Prosim te, odpusti njim, ki ne verujejo, te ne molijo, ne zaupajo vate in te ne ljubijo.« Otroci so ga v vsem posnemali. Molitev je ponovil trikrat, nato je vstal in naročil: »Tako molite! Glas vaših prošenj bo ganil Srci Jezusa in Marije.« Otroci so si njegovo molitev zapomnili. Drugič jih je angel obiskal poleti 1916 na vrtu za Lucijinim domom. Otroci so se igrali. Predstavil se je kot Angel Portugalske. Pokaral jih je: »Kaj počnete? Molite, pridno molite … Neprenehoma se žrtvujte.« Lucija ga je vprašala, v čem naj se žrtvujejo, in odgovoril je: »V vsem, kar morete. Zlasti radi sprejemajte in voljno prenašajte trpljenje, ki vam ga Gospod pošlje.« Od takrat so pastirci Bogu darovali vse, kar jih je hudega zadelo. Jeseni leta 1916 so doživeli tretji obisk angela na griču Cabeco kot prvič. V levi roki je držal kelih, nad njim pa hostijo, s katere so v kelih padale kaplje sveže krvi. Angel je zmolil daljšo molitev, ki so jo otroci ponavljali za njim. Potem jih je obhajal: Luciji je dal hostijo, Francku in Jacinti pa je dal piti iz keliha. Po obhajilu je z njimi še trikrat ponovil prejšnjo molitev.

   Res lahko jaz kaj storim, da bi zadostil za zlo nekoga drugega? In ko govorimo o hudobiji sveta, kaj lahko storimo, česar Jezus še ni storil?

   NAŠE ŽRTVE CELIJO GREŠNE RANE SVETA
   ……………………………………………………………………..

   S svojimi žrtvami in dejanji lahko celimo rane, ki jih na svetu povzroča greh. Ker smo kristjani, ki svoja dejanja pridružujemo Kristusovim, naša dejanja postanejo zares učinkovita. Sami ne zmoremo ničesar storiti, vse zmoremo v njem, ki nam daje moč. (Flp 4, 13)

   Zdaj bomo lažje razumeli enega najbolj zapletenih odlomkov Nove zaveze. V Pismu Kološanom sv. Pavel piše: “Zdaj se veselim, ko trpim za vas ter s svoje strani dopolnjujem v svojem mesu, kar primanjkuje Kristusovim bridkostim, in to v prid njegovemu telesu, ki je Cerkev.” (Kol 1, 25)

   Kaj le lahko manjka Jezusovemu delu? Naša soudeležba! Sv. Pavel svoje trpljenje združi s Kristusovim in ga daruje Cerkvi.

   Sv. Janez Zlatousti v svoji homiliji o tem odlomku izpostavlja, da Pavlovo trpljenje izraža, kako globoko ljubi, povezan s Kristusom in Cerkvijo. Tako kot je Kristus iz ljubezni svoje trpljenje daroval za nas, lahko tudi mi, združeni z njim, iz ljubezni darujemo svoje trpljenje za druge.

   https://si.aleteia.org/2018/10/02/kaj-je-zadoscevanje-in-zakaj-je-to-najboljsi-odgovor-na-zlo/

 44. Miro says:

  SPOŠTOVANI MOLILCI,

  PROSIM, DA SE V TEM PRELOMNEM ČASU ŠE BOLJ POSVETIMO MOLITVAM ZA MIR V UKRAJINI.

  Več o tem na https://katoliska-cerkev.si/nadskof-metropolit-msgr-stanislav-zore-vabi-v-nedeljo-in-na-pepelnicno-sredo-k-molitvi-za-mir-v-ukrajini

  Kraljica miru, prosi za nas!

 45. Jana says:

  Prosim za molitev, da bi me Bog razsvetlil, pokazal mojo pot in tudi pomagal na tej poti.
  Naj me Bog ozdravi strahu pred življenjskimi odločitvami.
  Hvala.

 46. Marta Rešetič says:

  Moj oče, za katerega sem intenzivno skrbela skoraj dve leti, je 14. februarja odšel k Bogu. V januarju je padel, se močno poškodoval, bil v bolnici na travmatološkem oddelku, nato na negovalnem, zbolel še za kovidom in umrl v bolnici.

  Preden je umrl, smo ga lahko najbližji obiskali. Zahvalim se našemu Gospodu Jezusu, ker mu je dobre tri tedne, preden nas je zapustil, bolnišnični duhovnik podelil sveto odvezo, popolni odpustek in sveto bolniško maziljenje.

  Prosim za molitev za pokojnega očeta Dušana.
  Marta

 47. Marta Rešetič says:

  Bogdaj, dober večer!

  Prosim, da molimo za Lukasa, ki je zbolel. Bruha, kar poje, šibak je, zebe ga. Šele jutri bo dobil nekaj zdravil.

  Sveti Duh, sprehodi se po Lukasovem telesu, ozdravi ga, prenovi ga, pomiri ga. Pozdravi vse bolezni, ki so nastale zaradi pomanjkanja ljubezni, ker je od telesa preveč zahteval, ker je slabo skrbel zanj, ker ga je napolnil z napetostmi, ker mu je škodovalo obilno trpljenje. Pridi, Sveti Duh, sprehodi se po vsem Lukasovem telesu in ga napolni z življenjem in zdravjem. Amen.

  Pri molitvi rožnega venca s HKR ob 22. uri so mi prihajale na misel Jezusove besede: “Samo veruj.”

  Jezus je ozdravljal za časa svojega zemeljskega življenja in še danes ozdravlja.
  Marta

 48. Sofija says:

  Molimo za mir.

 49. Administrator says:

  Medžugorje, sporočilo Kraljice miru po vidkinji Mariji 25. februarja 2022:
  “Dragi otroci! Z vami sem in molimo skupaj. Otročiči, pomagajte mi z molitvijo, da satan ne bo prevladal. Njegova moč smrti, sovraštva in strahu je obiskala zemljo. Zato se, otročiči, vrnite k Bogu in molitvi, postu in odrekanju za vse tiste, ki so poteptani, siromašni in nimajo glasu v tem svetu brez Boga. Otročiči, če se ne vrnete k Bogu in Njegovim zapovedim, nimate prihodnosti. Zato je mene poslal k vam, da vas vodim. Hvala vam, ker ste odzvali mojemu klicu.”

 50. Miro says:

  MOLITEV – KLJUČ, KI ODPIRA BOŽJE SRCE!

  Molite, molite, molite! Tako nas nenehno spodbuja Marija, Kraljica miru. V tem času še naprej vztrajno molimo za mir v Ukrajini, Evropi, v drugih nemirnih delih sveta. Kot je nenehno ponavljal pater Pij, “je molitev naše najboljše orožje; je ključ, ki odpira Božje srce”. Že večkrat smo poudarili, da se naše osebne in skupne molitve najbolj okrepijo med obhajanjem svete maše.

  Slava tebi, Jezus, ki se na križu daruješ iz čiste, nedoumljive ljubezni za grešnike, človeštvo, mir na svetu, naše odrešenje!

  Marija, Kraljica miru, prosi za nas!

 51. Mateja says:

  Za jutrišnji uspešen razgovor za morebitno novo sluzbo.
  Marija usliši mojo prošnjo amen.

 52. Lea says:

  Prosim molite skupaj z mano ta zdravje sedemletne necakinje(da nima raka). Hvala.

  • Miro says:

   Z vero in zaupanjem deklico priporočimo Božjemu usmiljenju. Vse izročimo v Jezusove presvete in usmiljene roke. Ponižno ga prosimo za milostni zdravilni dotik v moči Svetega Duha. Zgodi se presveta Božja volja – na priprošnjo Preblažene Device Marije, sv. Jožefa in vseh svetnikov.

   Gospod Jezus, hvala za vse. Že vnaprej se Ti zahvaljujemo za vse podarjene milosti, katere se po Tvojem usmiljenju izlivajo v naša srca, še posebej na bolnike – po Tvojem prebridkem trpljenju na Križu in po sedmerih bolečinah Marije, Žalostne Matere Božje.

   Slava tebi, Jezus, zdaj in vekomaj!

 53. Lea Kavčič says:

  Prosim molite skupaj z mano za zdravje sedem letne nečakinje(da nima raka). Dobri Bog naj vam povrne.

 54. Hvala says:

  Spoštovana Angelvaruh!

  Vprašam vas, zakaj to nosite, kaj vam to pomeni?

  VSE SIMBOLE ZLA, KNJIGE, TALISMANE, SLIKE, PLOŠČE ZA POSLUŠANJE GLASBE, OBESKE, KI SO VSTOP HUDEGA DUHA JE POTREBNO UNIČITI-SEŽGATI!

  Ne vem, mislim, da ne razumete, DA JE MALIKOVANJE, OBRAČANJE STRAN OD BOGA, K PREDMETOM ALI LJUDEM (vedeževanje itd) EDEN NAJHUJŠIH GREHOV!

  Poglejte, kaj piše za verižico iz mandala, ki jo prodajajo, kaj so napisali. !

  https://papilio.si/product/verizica-mandala-ohm-2/

  KRISTJAN SE NE ZATEKA IN NE VERUJE V NEKE BOŽANSKE MOČI, KER VERUJE V JEZUSA KRISTUSA, KI JE DAL ŽIVLJENJE ZA VSE LJUDI. Naj še enkrat ponovim-ZATEKANJE K DRUGIM bogovom, malikom ali ostalim predmetom, ki ne ČASTIJO EDINEGA IN PRAVEGA BOGA JE EDEN DEN NAJVEČJIH GREHOV!

  Vse predmete, knjige, plošče za glasbo, talismane, slike , obleke itd, ki privabljajo hudega duha, JE POTREBNO SEŽGATI!

  V neki trgovini sem videla poletno majico s kratkimi rokavi, ki je imela naslednji vzorec izrisan s drobnimi pikami:

  Ta znak je bil v 60-tih letih prejšnjega
  stoletja popularen kot “znak miru”

  (peace) in katerega mladi po svetu upo-
  rabljajo v neznanju, kaj ta znak pomeni.

  Cesar Neron, preganjalec kristjanov, je
  razpel apostola Petra na obrnjeni križ.
  Od tedaj je poznan kot NERONOV
  KRIŽ! Imenuje se še: “PRELOMLJENI
  KRIŽ”, “ČAROVNIČINO STOPALO”,
  “ZNAK ZLOMLJENIH ŽIDOV”,
  “SIMBOL ANTIKRISTA” in “SMRT
  ČLOVEKA”!

  • KRISTINA says:

   gospa Hvala jaz bi imela vprašanje ne vem kje je mož dobil rožni venec s sedmimi jagodami. Kaj to pomeni

   hvala

   • Hvala says:

    Ga. Kristina!

    Za rožni venec s sedmimi jagodami je bilo nekaj v redu, nekaj ne. V Prenovi bomo pogledali oz. se poglobili in ko prejmem odgovor vam ga posredujem.

  • Marta Rešetič says:

   To je tudi Petrov križ. Peter je želel, da ga križajo z glavo navzdol. Nisem čisto prepričana o tem, bom preverila na spletu,
   če bom našla o tem križanju.

   Mirno noč
   Marta

  • Marta Rešetič says:

   Petrov križ

   Križ, ki pogosto predstavlja ponižnost, se navezuje na smrt svetega Petra. Podobno kot Andrej se tudi apostol Peter ni čutil vrednega umreti na enak način kot Odrešenik, zato je zahteval, da ga križajo z glavo navzdol. Včasih se križ uporablja tudi v povezavi s papežem, Petrovim naslednikom. (Objavljeno v Aletei.)

 55. Mica says:

  Prosim za molitev, da se odrešim bremen dolga in zaživim mirno življenje. Prosim Odrešenika za mir in sožitje v svetu ter lepšo prihodnost, da bodo imeli mladi upanje za boljše življenje v pravičnejši družbi.
  Prosimza zdravje moje mame in naj mož zdrži vse breme, ki si ga je naložil.
  Oooh , prosim za mir in malo veselja v moji duši.

 56. Mateja says:

  Prosim svetega duha in mati božjo, naj mi pomagata na poti odločitve in pri iskanju nove zaposlitve amen.

  • Miro says:

   PRIDI, PRIDI SVETI DUH. PONIŽNO TE PROSIM, RAZSVETLI ME PRI ISKANJU NOVE ZAPOSLITVE.

   Več koristnih duhovnih nasvetov pri iskanju prave odločitve v žarku Svetega duha na:
   https://si.aleteia.org/2021/06/13/darovi-svetega-duha-nam-pomagajo-pri-sprejemanju-pravih-zivljenjskih-odlocitev/

   Božje usmiljenje, ki si nam dalo Presveto Devico Marijo za Mater usmiljenja, zaupamo vate!

   • Angelvaruh says:

    Pozdravljeni.
    Zanima me ali kdo ve ali kr obesek mandala, če ga nosim skodljiv iz verskega stališča.

    • Miro says:

     Spoštovana Angelvaruh,

     Hvala za vaše vprašanje. Tako imenovani novodobni duh je ujet v razne škodljive stvari, med drugim tudi v tisto, o čemer ste zastavila vprašanje. V vsakem trenutku je treba imeti pred očmi živo Božjo besedo.

     BOŽJA BESEDA JE JASNA: »NE IMEJ DRUGIH BOGOV POLEG MENE!« (2 Mz 20,3)

     V zvezi s tem vam priporočam, da si preberete prispevek »Kateri je moj malik?«

     Iz tega prispevka izpostavimo naslednjo misel: »IMEJTE TOLE V SRCU: MALIKI NAM KRADEJO LJUBEZEN, MALIKI NAS NAREDIJO SLEPE ZA LJUBEZEN IN ZA TO, DA BI LJUBILI, JE POTREBNO BITI SVOBODEN OD VSAKRŠNEGA MALIKA.«

     Celoten prispevek na https://nadskofija-ljubljana.si/laiki/kateri-je-moj-malik/

     Priporočam vam, da vsak dan molite k Svetemu Duhu in se z Njegovo pomočjo izogibate vabam hudega duha. Za srečno življenje v Bogu se zatekajte k priprošnji Device Marije in vašega angela varuha. Mogoče pa bo odgovor na vaše vprašanje zapisala še ga. Hvala. Njena mnenja so vedno dobrodošla.

     Naj se na vas razliva obilje božjih milosti v moči Svetega Duha!

     • Miro says:

      V zvezi z omenjeno temo prilagam še članek naslovom: JE ŠKOLJIVO, ČE UPORABLJAM TALISMANE?

      https://si.aleteia.org/2018/06/06/je-skodljivo-ce-uporabljam-talismane/

     • Hvala says:

      Spoštovani Angelvaruh!

      Kjer ni prave vere, ljudje zapadajo malikovanju in praznoverju”

      Kaj je vraževerje, kaj malikovanje in kaj prava vera?

      Malikovanje lahko opišemo kot imeti nekaj ali iznajti nekaj, v kar nekdo zaupa namesto edinega resničnega Boga ali ob edinem resničnem Bogu, ki je razodel sam sebe svetu.
      Križ je za nas kristjane sveto znamenje, ker je na križu Kristus izvršil delo odrešenja. Označiti nekoga, ki nosi križec, in teh je veliko, za vraževernega, je ponižanje in žalitev. Tako govorjenje je pri nas prepovedano.

      Vraževerje (praznoverje) je verovanje, da lahko stvari ali dejanja na razumsko nedoumljiv način vplivajo na usodo. Primeri vraževerja: črna mačka, ki ti prekriža pot, pomeni, da te čaka nesreča. 13 je nesrečna številka. Praznoverju lahko zapadejo tako brezverni kot verni ljudje.

      Kdor iz prepričanja nosi križec, izpoveduje vero v Jezusa Kristusa, našega Gospoda in Odrešenika.

      Sedaj bom napisala, kaj je povedal hrvaški karizmatik Dražen Bušič (preberete lahko v njegovi knjigi- Kako prejeti popoln Božji blagoslov za Zakon in družino?).

      Tudi knjige z okultno vsebino so lahko VZROK ZA PROPAD DRUŽINE, oz, da se ne rodijo potomci v družini.

      Nevidne duhovne ovire so duhovna bremena, ki prihajajo skozi okultne prakse : To so grehi proti prvi in najvažnejši Božji zapovedi. A NE GRE SAMO ZA GREH. PO TEM PRIHAJA PREKLETSTVO.

      OVIRE SO LAHKO ŠE NEKATERI PREDMETI, KI JIH LJUDJE ZADRŽUJEJO NA KRAJIH, KJER ŽIVIJO, IN S TEM NA SEBE VEŽEJO DEMONSKE SILE.

      Karizmatik Dražen je napisal v zgoraj omenjeni knjigi pričevanja para, KAJ SE JIMA JE ZGODILO: Pričevalca sta povedala: V začetku zakonskega življenja sta živela zakramentalno in pošteno od svojega dela, A V NAJINEM ŽIVLJENJU NI BILO BLAGOSLOVA . NISVA IMELA OTROK pravita, DOLGOVI SO RASLI, V DRUŽINO SO BILI PREPIRI IN RAZDOR . GOSPOD NAJU JE SEZNALIL Z BRATI IZ KARIZMATIČNE PRENOVE. KARIZMATIK DRAŽEN JE KAR NAPREJ GLEDAL PROTI PODSTREŠJU IN GOVORIL, DA TAM NEKAJ NI V REDU. DRUGI DAN, pravita pričevalca, SVA V ČASOPISU MOČ ZA ŽIVLJENJE PREBRALA, KAKO JE NEKI ČLOVEK PRIČEVAL O PROBLEMIH, KI JIH JE IMEL NJEGOV PRIJATELJ, ODKAR JE IMEL V HIŠI KNJIGO THELEMA ZNANEGA SATANISTA A. CROVLYJA. TA PRIJATELJ NAMREČ DESET LET NI MOGEL DOBITI SLUŽBE. Pričevalca pravita: SPOMNILA SVA SE, DA IMAVA TUDI MIDVA TO KNJIGO NA PODSTREŠJU IN DA JE ZAGOTOVO TO KLJUČ VSEH OVIR ZA BOŽJE BLAGOSLOVE. ODHITELA SVA NA PODSTREŠJE IN TAM ODKRILA ŠE MNOGE DRUGE KNJIGE Z OKULTNO VSEBINO. VSE SVA ZAŽGALA, GRMADA JE GORELA TRI DNI.

      TEDEN DNI PO TEM KO SVA ZAŽGALA TE KNJIGE, pravita, SE NAMA JE POSEL POČETVERIL, ŽENA PA JE ZANOSILA ŠEST MESECEV PO TEM.

      VSE NAJINE MOLITVE IN OBLJUBE MATERI BOŽJI BISTRIČKI NISO DALE TAKOJ REZULTATOV, KER JE BILO TREBA POPOLNOMA ODSTRANITI RAZNE OVIRE DUHOVNE DEDIŠČINE, NAJINEGA MALIKOVANJA IN KRIVOVERSTVA (povedala sta to-Zoran in Suzica Golubić).

      Vidite, kaj se lahko zgodi zaradi predmetov, knjig, simbolov zla itd…

      BOG ČLOVEKA ŽELI SPRAVITI NA PRAVO POT. KO NEKOMU GRE VSE NAROBE V ŽIVLJENJU, JE POTREBNO SVETEGA DUHA NEPRESTANO V MOLITVI PROSITI, DA POKAŽE MALIKE V SRCU IN V HIŠI ALI STANOVANJU!!!

      Velikokrat človek ne dobi službe, doživi finančni bankrot, stalni prepiri, spontani splavi, nezmožnost zanositve itd, samo zaradi prekletstva, ki je zaradi GREHA PROTI PRVI BOŽJI ZAPOVEDI-OBRAČANJE K DRUGIM BOGOVOM, TO JE EDEN NAJVEČJIH GREHOV.

      ČE PRIZNAVAMO IN VERUJEMO V JEZUSA KRISTUSA, ZAKAJ BI SE OBRAČALI STRAN OD PRAVEGA IN ŽIVEGA BOGA IN POZROČILI PREKLETSTVO NAD DRUŽINO?

      ČE ČLOVEK NIMA VERE V ŽIVEGA BOGA, KI JE VSE IN VSE LAHKO URESNIČI, IŠČE SREČE DRUGJE, TO PA JE PROPAD ŽIVLJENJA.

      Moj nasvet vsem je: VI NE VSESTE KJE V HIŠI, STANOVANJU, V AVTU, itd, so predmeti, ki so povezani z zlom, ali knjige, itd….ZATO PROSITE SVETEGA DUHA, DA VAM POKAŽE, KJE SO TE OVIRE PRI VAS, DA JIH BOSTE UNIČILI.

      Dokler predmetov, knjig, itd ne uničite, ne boste mogli živeti.

      SEDAJ PA ŠE VPRAŠAM-ZAKAJ BI SE OBRAČALI NA LAŽNE bogove, malike; NAMESTO NA ŽIVEGA KRISTUSA? ZAKAJ?

      https://www.druzina.si/clanek/kaj-je-vrazeverje-kaj-malikovanje-in-kaj-prava-vera

     • Hvala says:

      PRILAGAM REVIJO PRENOVA V DUHU, KJER SO NAVEDENI SIMBOLI ZLA!

      https://drive.google.com/file/d/1DwYLk7McmqIxHhro05qmr1EzTSkpgm8j/view

      KRIŽ – EDINI NAŠ ZNAK!

      “MENI PA BOG NE DAJ, DA BI SE
      HVALIL, RAZEN S KRIŽEM NAŠEGA
      GOSPODA JEZUSA KRISTUSA, PO
      KATEREM JE BIL SVET KRIŽAN
      ZAME, JAZ PA SVETU.” (Gal 6, 14)

     • Angelvaruh says:

      Hvala vsem za mnenje.
      Dobila sem ga v dar od najboljše prijateljice.
      Men je obesek lep, nisem posvečala posebne pozornosti, dokler mi je enkrat ena oseba rekla, da ima obesek posebno moč v smislu, da ne more do mene pristopiti vsakdo, saj sem zascitena pred vsemimi negativnimi energijami ljudi.
      V članku med slikami zla, ni mandale.
      Po vašem mnenju je najbolje, da dam obesek stran.
      Kaj pa če ta obesek blagoslovi župnik?
      Je še vedno škodljiv.

 57. Minako says:

  Ponižno vas prosim za molitev, za današnji posebej pa za jutršnji dan. Da bi Jezus vodil moje pisanje in odgovarjanje..da se predam v Njegove roke. Da ne pustim strahu, da bi prevladal nad mano, saj je mi je ravno ta strah že tako krojil življenje. In tega ne želim več. Trenutki z Jezusom so tako polni miru, osvoboditve.
  Jezus ti vodi moje življenje, da sprejmem tvojo voljo. Ti edini veš, kaj je dobro zame.

  • KRISTINA says:

   sveti Klavdij de la Colombiera je molil takole:
   MOJ BOG,
   TRDNO SEM PREPRIČAN,
   DA BDIŠ NAD TISTIMI.
   KI ZAUPAJO VATE,
   IN DA ČLOVEKU, KI VSE PRIČAKUJE OD TEBE,
   NIČESAR NE MANJKA,
   ZATO SEM SKLENIL, DA BOM V PRIHODNJE ŽIVEL
   BREZ VSAKRŠNIH SKRBI,
   SVOJO ZASKRBLJENOST PA PREPUSTIL TEBI.

   • KRISTINA says:

    Gospa Minako, jaz hodim v Šolo ozdravljenja -stopi na pot Jezusovega ozdravljenja , Boštjana Harija.
    Zelo koristno za vse ki iščejo pot,…..
    sv. Jožef prosi za nas

 58. JULIJA says:

  Prosim za molitev za mojo hčerko, ki čaka na ginekološko operacijo. Je zelo mlada in se bojim, da bi ji odvzeli kaj, kar bi vplivalo na njeno plodnost. Da bi bila operacija uspešna, da bi jo čim lažje prestala in da bi čim prej okrevala. Prosim Jezusa in Marijo naj usliši mojo prošnjo in prošnje vseh tistih, ki prosijo za zdravje svojih otrok in bližnjih.

  • Miro says:

   Spoštovana gospa Julija,

   Vaša prošnja za zdravje hčerke bo takoj, ko bo mogoče, z zaupanjem v molitvi, pri sveti maši izročena Preblaženi Devici Mariji na enem od naših najstarejših milostnih krajev, kjer še posebej velja, da glede pomoči Preblažene Device Marije še nikoli ni bilo slišati … Storimo vse, kar lahko z Božjo pomočjo, nato pa vse z zaupanjem prepustimo odločitvi Odrešenika Jezusa. Najpomembnejša je seveda Božja volja!

   Prosim tudi za molitveno podporo vseh molilcev. Velika je moč osebne molitve, še večja moč skupne molitve, čeprav tu ni nekega pravila, Bog je popolnoma suveren. Absolutno največja pa je moč molitve našega Odrešenika Jezusa, ko se daruje pri sveti maši in za nas posreduje pri Nebeškem Očetu.

   Molimo:

   SPOMNI SE, O PREMILA DEVICA MARIJA

   Spomni se, o premila Devica Marija, da še nikdar ni bilo slišati,
   da bi bila ti koga zapustila,
   ki je pod tvoje varstvo pribežal,
   tebe pomoči prosil in se tvoji priprošnji priporočal.
   S tem zaupanjem hitimo k tebi, o devic Devica in Mati,
   k tebi prihajamo in pred teboj zdihujoči grešniki klečimo (stojimo).
   Nikar ne zavrzi, o Mati Besede, naših besed,
   temveč milostno nas poslušaj in usliši. Amen.

   Ža vnaprej se zahvaljujmo za vse podeljene milosti za Julijino hčerko, pa tudi za druge trpeče, ki se priporočajo v molitev.
   Usmiljeni Jezus, hvala za vse, kar nam milostno podarjaš na priprošnjo Device Marije, sv. Jožefa in vseh svetnikov.

   Božje usmiljenje, ki si nam dalo Presveto Devico Marijo za Mater usmiljenja, zaupamo vate!

  • Minako says:

   Gospa Julija, ne vem če vam bo kaj pomagalo, ampak sama sem pred leti prestala ginekološko operacijo. Na dan operacije mi je zdravnica povedala kaj vse mi morajo odstraniti, saj sem se in na žalost se še vedno soočam z dolgoletno neplodnostjo. Dejansko zadnji dan ne moreš pobegniti iz bolnice in sem se nekako vdala. Zaupala, ne vem vam povedati. Po bujenju, je zdravnica rekla, da mi ničesar niso vzeli, ampak vse stvari samo osvobodili. Dejansko se je vse dobro končalo. Kljub temu, da se še vedno soočam z neplodnostjo, lahko normalno živim.
   Vem, da je to slaba tolažba..ampak želela sem vam pomiriti srce.
   Danes se bom vas in vaše hčerke posebej spomnila v molitvi.

 59. Tejca says:

  Prosim za molitev za sinova in njune prijatelje. Jezus pomagaj naj se ne izgubijo.

 60. Miro says:

  ODREŠENIK JEZUS KRISTUS IN PREBLAŽENA DEVICA MARIJA NAS LJUBEZNIVO VABITA, DA NJUNIMA SRCEMA RADOVOLJNO IZROČIMO NE SAMO TA ALI ONI DAR, AMPAK VSE: DUHA, DUŠO, TELO – CELOTNO SRCE, VSE NAŠE BITJE!

  ALI V SVOJEM SRCU ZAZNAVAMO NJUNE KLICE? KER SAMI NIČ NE ZMOREMO, PROSIMO V MOLITVI: PRIDI, SVETI DUH, NA POMOČ IN ME/NAS PREDRAMI IZ DUHOVNE ZASPANOSTI. PONIŽNO TE PROSIM, POMAGAJ MI, DA SE BOM POSVETIL JEZUSOVEMU PRESVETEMU SRCU IN MARIJINEMU BREZMADEŽNEMU SRCU!

  Več o tej posvetitvi si lahko preberete na:
  http://www.molitev.net/posvetitev-slovenije-jezusu-in-mariji.html/comment-page-1#comment-45584

  Presveto Srce Jezusovo, usmili se nas!
  Brezmadežno Srce Marijino, prosi za nas!

  • Miro says:

   PROSIM, DA V TEH DNEH ŠE BOLJ INTENZIVNO MOLIMO ZA MIR V UKRAJINI, ZA MIR V OGROŽENI EVROPI!!!

   DVOJE MOČNIH DUHOVNIH OROŽIJ: SVETI ROŽNI VENEC IN ROŽNI VENEC BOŽJEGA USMILJENJA!

   BOŽJE USMILJENJE, KI SI NAM DALO PRESVETO DEVICO MARIJO ZA MATER USMILJENJA, ZAUPAMO VATE!

   Več o Božjem usmiljenju na http://www.molitev.net/molitev/bozje-usmiljenje

  • Janez says:

   ‘ Mir vam zapuščam, svoj mir vam dajem. Ne dajem vam ga, kakor ga daje svet. Vaše srce naj se ne vznemirja in ne plaši.’ (Jn 14,27). Molimo in prosimo Boga za Mir na svetu, da nas Bog Sliši in Usliši in da bo z Božjo Pomočjo zavladal Mir na svetu in da ne bo vojne v Ukrajini. Molimo za politike in državnike, da bo delovanje Svetega Duha umirilo sovraštvo in napetosti ter da bo zavladal Božji Mir in Strpnost med vsem ljudmi in narodi na svetu! Amen

   • Miro says:

    G. Janez, hvala za pridružitev k molitvam za mir. Vse prošnje in molitve z vero in zaupanjem darujmo pri sveti maši, ki je najpotrebnejše bogoslužno dejanje za ohranitev prepotrebnega miru na svetu. Gospoda Jezusa v molitvi ponižno prosimo za veliko milost, da bi ljudje v domovini in po svetu iz vsega srca ljubili Boga, drug drugemu odpuščali in drug drugega ljubili v moči Njegove daritve na križu, darovane za naše odrešenje.

    Gospod Jezus Kristus, Božji Sin, usmili se nas in vsega sveta, po Tvojem prebridkem trpljenju na križu!

 61. Angelvaruh says:

  NE JEMLJI BESED IN VEDENJA LJUDI OSEBNO.
  Če vse jemljete osebno, boste užaljeni do konca življenja. Ni razloga za to. Morda res ne moremo nadzorovati vseh besed ali dejanj, ki nam jih ljudje govorijo in počnejo, vendar se lahko odločimo, da to ne vpliva na nas prav na noben način. Da se nas preprosto nič ne dotakne. Naj gre mimo naših misli in srca! Zakaj? Ker ni vredno. Zavedajmo se, da je produkt današnje razvrednotene družbe to, da večina ljudi nima rada sebe, kako bi potem lahko imela rada druge? Ne gre. Večina ni zadovoljna v svoji koži, s svojim življenjem, večina se ni še v resnici srečala s sabo, večina ni predelala travm, večina ne gradi sebe vsakodnevno. In vsi ti ranjeni ranjujejo naprej druge. Njihove rane iz otroštva ali poznejših odnosov v družini, šoli itd. krvavijo na druge, ki jih niso povzročili in niso nič krivi zanje. To kažejo s pikrostjo, nerganjem, grobostjo, kritiziranjem, žaljenjem, druge pomanjšujejo, iščejo napake, še zlasti pri tistih, ki jim zavidajo, da so srečni. Dokler ne pridejo končno le enkrat k sebi in se pozdravijo. Če sploh. Nekateri se nikoli ne spoznajo v resnici, ne pridejo k sebi, ne pridejo k svojemu Stvarniku, da bi se videli z Njegovimi očmi in bi odpadle stran vse etikete ljudi. Verjamem, da se šele ob Njem vidimo v pravi luči in nam potem nihče več tega ne more zamajati. Morda se nekateri tudi nikoli ne bodo naučili osebnostnih kompetenc, kako se učinkovito soočiti sam s sabo in svojimi strahovi, stresnimi čustvi itd., a to ni naše, da bi za to skrbeli ali celo sodili… Resno povem, da obstaja ogromna količina svobode, ki pride, ko se ločiš od besed, prepričanj in vedenja drugih ljudi. Tudi zato, ker jih lahko samo tako še naprej neovirano imaš rad, ne glede na to kaj ti rečejo ali storijo. Način, kako ljudje ravnajo z vami, je njihov problem; kako se boste odzvali, je vaše! Vsak se obnaša tako, kakor se počuti v sebi in koliko takrat zmore biti čuječ in pristen v sebi in do drugih. Ko se nekdo obnaša neprijetno do tebe je to vsekakor slika o njem in ne o tebi! Odsev njegovih težav in ne tvojih. Naj se ti raje zasmili, ko ga gledaš ujetega v neprijetnih mislih in naj ti bo iskreno mar zanj. To spoznanje je ključnega pomena, da ostaneš miren, ne glede na vse. Ne dovolite, da vas drugi zbijejo iz vašega centra osredotočenosti. Naredite, kar je potrebno, da ostanete mirni in se lotite situacije od znotraj navzven. Ni važno kakšen je svet do tebe, pojdi čez in se na to ne oziraj, ti jim vseeno dajaj ljubezen in tisto najboljše kar premoreš. Spoznajte, da smo vsi otroci istega Očeta, ki iščemo ljubezen in to tudi smo, če želimo to sprejeti in dajati naprej. V tem je naša največja moč.❤️
  Čudovit zapis

  • Hvala says:

   Spoštovani Angelvaruh!

   ČLOVEKA LAHKO OSVOBODI SAMO JEZUS IN MU OZDRAVI NOTRANJE RANE!

   In spoznali boste resnico in resnica vas bo osvobodila. (Jn 8,32).

   Res je, DA KDOR ŠE NI POKLICAL JEZUSA V SVOJE ŽIVLJENJE IN MU DOPUSTIL, DA MU OZDRAVI RANE, JIH POVZROČA ŠE NAPREJ DRUGIM, ZELO TRPIJO MEDSEBOJNI ODNOSI ZARADI TEGA V SVETU.

   Kako se človek odziva na ravnanje drugih? Beseda ljudi oz, dolgi jezik uničuje in ubija ljudi. Velikokrat se dogajajo duhovni umori, Če hočemo živeti in ne padati pod jezik, ki ubija kot kača, PA JE POTREBNO, DA ČLOVEK PREJME MOČ IN POMOČ OD JEZUSA. ČLOVEK SAM NI SPOSOBEN NIČESAR NAREDITI. Tudi strahove si človek ne more odgnati, ker STRAHOVE OSVOBAJA JEZUS.

   Da nekateri ljudje niso zadovoljni s svojim življenjem pa je zaradi tega, KER NISO SVOJEGA ŽIVLJENJA IZROČILI BOGU IN SAMI VLEČEJO VAJETI, ČLOVEK, KI SE ZANAŠA NA ČLOVEŠKO MOČ PROPADE! BREZ MILOSTI NE MOREMO ŽIVETI IN SAMI NIČ NAREDITI, TO JE JEZUS GLASNO POVEDAL TUDI SVETNICI FAVSTINI KOWALSKI!

   Sodba ljudi je eno, SAMO BOG PA VIDI PRAVO RESNICO, VIDI V SRCE!

   JOJ KAKO SE NEKATERI MOTIJO! Človek ocenjuje po tistem kar vidi na zunaj in sliši, da se pa nekdo obnaša tako kot se, sam Bog ve zakaj?

   NIČESAR SE NIMA ČLOVEK ZA BATI, ČE JE PREPUSTIL JEZUSU, DA GA PREVZGOJI, MU USTVARI NOVO SRCE IN VDIHNE SVOJEGA DUHA!

   Česa bi potem bal, v človeku je Božja moč.

   JEZUS JE REKEL:12 Resnično, resnično, povem vam: Kdor veruje vame, bo dela, ki jih jaz opravljam, tudi sam opravljal, in še večja kot ta bo opravljal, ker grem jaz k Očetu. 13 (Jn 14,12-13).

   NAŠA MOČ JE SAMO V KRISTUSU, Z NJIM IN PO NJEM IN V NJEM in ničesar drugo.

   Zelo moramo paziti, da se držimo Jezusovih zapovedi, posebne te, ko je rekel, LJUBITE SVOJE SOVRAŽNIKE.

   NAŠ VZOR V ŽIVLJENJU MORA BITI SAMO JEZUS, V NJEM NAJDEMO VSE IN IMAMO VSE V OBILJU!

   • Hvala says:

    Naj še dodam:

    OSVOBODITEV OD NAVEZANOSTI JE PROCES, JE ČUDOVITO DELO SVETEGA DUHA, KI GA POSAMEZNIK NADALJUJE SAM Z BOŽJO POMOČJO, POTEM KO SE JE ŽE UDELEŽIL MOLITVE IN SPOZNAL MOČ OSVOBODITVE PO METODI PETIH KLJUČEV: KESANJE, ODPUŠČANJE, ODPOVED, OBLAST IN BLAGOSLOV .

    MOLITVE ZA OSVOBODITVE SE OPRAVLJAJO ČE:
    ………………………………………………………………………..
    imate v sebi globoko žalost, ki vas spremlja že leta;
    vas je strah; ste obupani;
    ste doživeli hude krivice, pa ne zmorete odpustiti;
    dvomite, da ima vaše življenje smisel;
    imate težave z zasvojenostjo;
    vas obvladujeta jeza ali sovraštvo;
    s težavo obvladujete sebičnost, napuh, zavist, zagrenjenost;
    se borite s strahovi, travmami, kompleksi, dvomi, fobijami, fiksnimi idejami;
    vas obvladujejo misli kot: ne razumejo me, ne cenijo me, to si zaslužim…

    • Miro says:

     Najlepša hvala. Super, res dobro izpostavljeno bistvo in tudi obrazložitev. Ima pa vsak človek od Boga dano svobodno voljo in to lahko upošteva ali pa tudi ne.

     ČLOVEKA LAHKO OSVOBODI SAMO JEZUS IN MU OZDRAVI NOTRANJE RANE! MOLIMO, DA BI SE Z BOŽJO POMOČJO ZMOGLI V SRCU ODPRETI ODREŠENJSKEMU DELOVANJU SVETEGA DUHA. PRIDI, SVETI DUH!

     Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, zaupamo vate!

  • Janez says:

   Problem postane velik,
   če ga upoštevamo,
   postane težak,
   če ga ocenjujemo,
   postane velikanski,
   če ga obkrožimo z mislimi,
   postane neizmeren,
   če ga vzamemo tragično.

   Problem postane majhen,
   če se mu nasmehnemo,
   postane lahek,
   če ga podcenjujemo,
   postane neznaten,
   če se zavedno ne zmenimo zanj,
   in izgine, če ga prenesemo na Boga in
   se z Njegovo Pomočjo z njim soočimo in ga rešimo.
   Molimo za Milost,
   da nam Bog podari svojo Ljubezen in Usmiljenje,
   da nas Poduči in Vodi vsa naša dejanja. Amen.

   MOLITEV ZA POMIRITEV:
   Gospod, kakšen križ je to? Križ, ki
   sploh ni križ. Zdaj že poznam trik. Ves
   se moram prepustiti tebi; in odslej, s
   tvojo pomočjo, bodo vsi križi vedno
   takšni. Naj se zgodi in izpolni
   najpravičnejša, najbolj ljubeča Božja
   volja, naj jo vekomaj častim in
   poveličujem nad vsem! Amen.

   Hvala za lep prispevek in za nanizane duhovne premisleke. Molimo k Bogu, da se nas Usmili in nam Pomaga, da se bo vse prav Uredilo po Njegovi Volji. Odprimo Mu svoje srce, da nas bo Učil in Vodil. BVB. Janez

   • Miro says:

    Hvala za vašo molitveno pobudo. Začnimo že zdaj:

    PRIDI, SVETI DUH

    Pridi, Sveti Duh, napolni srca svojih
    vernih in vžgi v njih ogenj svoje ljubezni.
    Pošlji svojega Duha in prerojeni bomo in
    prenovil boš obličje zemlje.

    Molimo! Bog naš Oče, Sveti Duh nas
    razsvetljuje in uči. Naj nam pomaga, da
    bomo v življenju spoznali, kaj je prav, in
    vselej radi sprejemali njegove spodbude.
    Po Kristusu našem Gospodu. Amen.

 62. Miro says:

  Molilce prosim, da se danes v molitvi spomnimo na pokojnega msgr. FRANCETA BOLETA, izjemno prizadevnega in zaslužnega duhovnika, ustanovitelja revije in radia Ognjišče. Naj mu Usmiljeni Bog bogato poplača za vse, kar je dobrega in plemenitega storil za ljudi, Cerkev, družbo, narod, domovino. Bogu hvala za vse, kar nam je dobrega podaril po tem čudovitem človeku in duhovniku!

  • Miro says:

   V pojasnilo še: Msgr. France Bole je umrl natanko pred dvemi leti. Prosim, da omenjeno prošnjo vključite v molitev rožnega venca. Molimo pa tudi za vse, ki se na tej spletni strani priporočajo v molitev, še zlasti za najbolj trpeče. Že vnaprej hvala za vaše molitve.

   BOŽJE USMILJENJE, KI NAS NAPOLNJUJEŠ Z MILOSTJO, ZAUPAMO VATE!

  • Janez says:

   “Če se boste držali mojih zapovedi, boste ostali v moji ljubezni. To sem vam povedal, da bo moje veselje v vas in da bo vaše veselje dopolnjeno” (Jn 15,10-11). Kjer je ljubezen, tam je Bog ( Mati Terezija).

   Hvala Vam msgr. Franc Bole za vse življenjsko delo in vsa prizadevanja ter za vse dobro, kar ste naredili za nas na zemlji. Naj Vam Gospod Bog poplača v Nebeški Domovini in Vam podari Božji Mir ter Radost v Nebesih, ki je ni Nikjer Drugje! Amen

 63. Dušanka says:

  Prosim, za molitev, da bi pregled, ki ga imam potekal brez zapletov. Prosim tudi pri molitvi za boljše počutje in manj bolečin.
  Sveta Marija prosi za nas.

  • Miro says:

   Draga Dušanka, trdno zaupajte, da je vse, kar se vam v življenju dogaja, tako ali drugače, v zdravilnem studencu Božjega usmiljenja. Preizkušnje in stiske so sestavni del našega življenja; so kot klini na lestvi, da se po Božji volji lahko vzpenjamo na boljše. Zaupajte, z Marijino pomočjo se bo v moči Svetega Duha vse dobro izšlo. Pogosto v duhu kličite: Vse premorem v GOSPODU JEZUSU, ki mi daje moč! Prejemanje zakramentov in življenje po njih je najboljše duhovno zdravilo. Molimo za vas in vaše bližnje.

   Zelo vam priporočam posvetitev Jezusovemu presvetemu Srcu in Marijinemu brezmadežnemu Srcu. Več o tem na:

   http://www.molitev.net/posvetitev-slovenije-jezusu-in-mariji.html/comment-page-1#comment-44140

   Presveto Srce Jezusovo, usmili se nas!
   Brezmadežno Srce Marijino, prosi za nas!

 64. Miro says:

  USMILJENI JEZUS: »KO SEM UMIRAL NA KRIŽU, NISEM MISLIL NA SEBE, AMPAK NA UBOGE GREŠNIKE IN ZANJE SEM MOLIL K OČETU.« (Dn 324)

  http://www.sticna.com/Dnevnik_Svete_Favstine_Kowalske.pdf

  Zahvalimo se za te besede življenja, ki jih Gospod Jezus zaupal sestri Favstini Kowalski in so namenjene tudi nam, da bi jih sprejeli z vero in zaupanjem, ter po njih tudi živeli.

  Še posebej veliko molimo, da bi v življenju sprejemali in spolnjevali Božjo voljo. Božjemu usmiljenju z zaupanjem izročimo vse prošnje, zahvale, želje, iskanja, spodbude … v zapisih pod: Tanja, Mojca, Jana, A., Dr, Hvala, Simon, Kras, Janez, Sija, Vesna, Lea, Marjana, Jasna, Kristina, Franja, Milan, Minako, Samuel, Sanci in drugi prosilci Božjih milosti. Prosimo, naj se Usmiljeni Gospod usmili vseh, ki se k Njemu zatekajo s pomočjo Preblažene Device Marije, sv. Jožefa in vseh svetnikov. Zgodi se presveta Božja volja!

  MOLITEV

  Gospod Bog,
  kot tvoji učenci razumemo,
  da moramo vsi sprejeti in nositi križ.
  Vemo, da lahko na križ gledamo na tri načine:
  lahko prosimo, da nam ga ne pošlješ,
  lahko prosimo, da nam ga olajšaš in
  lahko prosimo, da nam daš dovolj moči,
  da ga pogumno sprejmemo in nosimo.
  Če bi nas kdaj zadel zelo težak križ,
  nam daj dovolj poguma,
  varuj nas malosrčnosti in obupa.
  Po svojem križu, s katerim si nas odrešil,
  nam utrdi vero v svojo ljubečo skrb za nas.
  Navdihuj nas, da bomo sočutni s trpečimi.
  (Ognjišče)

  Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, zaupamo vate!

 65. Hvala says:

  Spoštovani Janez!

  Kristjan svari in opomine sprejema. Papež Frančišek je rekel naslednje: Preprost stavek s tremi pomembnimi besedami, naj nam postane jasna domača naloga. Tri besede torej: greši, pristopi, posvari. Bodimo vztrajni v opominjanju in v sprejemanju opominov.
  .
  POTEM BOMO DELEŽNI TUDI SKUPNE MOLITVE, KI BO PRINAŠALA ČUDOVITE SADOVE.

  Brata je treba klicati k spreobrnitvi

  Tisti čas je rekel Jezus svojim učencem: »Ako greši tvoj brat zoper tebe, pojdi in ga posvári med štirimi očmi. Če te posluša, si pridobil svojega brata. Če pa ne posluša, vzemi s seboj še enega ali dva, da se vsa zadeva ugotovi po izjavi dveh ali treh prič. Če jih ne posluša, povej Cerkvi. Če pa niti Cerkve noče poslušati, naj ti bo kakor pogan ali cestninar.

  Resnično, povem vam: Kar koli boste zavezali na zemlji, bo zavezano v nebesih in, kar koli boste razvezali na zemlji, bo razvezano v nebesih. Povem vam tudi: Ako se na zemlji dva izmed vas zedinita v kateri koli prošnji, jima bo vse storil moj Oče, ki je v nebesih. Kajti, kjer sta dva ali so trije zbrani v mojem imenu, tam sem jaz sredi med njimi.« (Mt 18,15-20)

  O KAKO BI BILO DRUGAČE- MIR V DRUŽINI, V DRŽAVI, V SVETU, MEDSEBOJNA POVEZANOST BREZ UŽALJENOSTI , ČE BI JEZUSOVE BESEDE VZELI RESNO IN PO NJIH ŽIVELI!

  • Kras says:

   Vaš današnji zapis mi je vlil gorečnosti za Jezusa in pot na kateri sem.
   In tisto z opomini je čista resnica, saj sem tudi jaz včasih težko prenesla kakšen vaš opomin.
   Do neba in čez hvala za vaše besede. Sama se rada izražam preprosto, brez velikih besed. Jezus ve.
   V življenju sem bila tudi že tako hvaležna, da sem komu poljubila roko.
   Neka redovnica je nekoč roko odmaknila, ampak sedaj razumem zakaj to nekdo stori.
   Ker se še ne čuti dovolj vrednega v Njegovih očeh.
   Takoj danes zapišem pismo zahvale tej redovnici, da ne bo prepozno, ker je že v letih.
   Tako se mi je 1x že zgodilo.
   Skratka dovolj besedičenja in pojdimo v nov dan z Jezusom ob rami.
   O, kako prija ta objem.
   NA VSE LJUDI KLIČEM TA BOŽJI OBJEM, KOLIKOR DALEČ IN GLOBOKO PAČ PREMORE MOJ KLIC.

   Aleluja. Bog je velik. Mir in dobro.

   • Hvala says:

    Spoštovana Kras!

    Lepo, preprosto in ISKRENO POVESTE STANJE KAKRŠNO JE! Jezus ima rad iskrene ljudi. Vsi smo slabotni, grešni, vendar, ČE OPROŠČAMO DRUG DRUGEMU, SE TRUDIMO Z GOSPODOVO MILOSTJO BO VSE ŠLO! BREZ MILOSTI BOŽJE NE MOREMO ŽIVETI!

    Vedno govorim, DA JE POTREBNO PUSTITI JEZUSU, DA ČLOVEKA PREOBLIKUJE, DAJE MU MILOSTI, GA VZGAJA ITD…Lepo ste napredovala, kajti rada že sprejemate BESEDE RESNICE, OPOMINE, itd…Ga Kras s Gospodovo pomočjo boste vse dosegla. Ponižno prosimo za milosti, odpuščajmo drug drugemu, ne jezimo se drug na drugega, ne bodimo užaljeni itd….TAKO POČETJE NI PO BOŽJI VOLJI!

    KAJ PRAVI BOG: ČLOVEKOVA JEZA NE URESNIČUJE BOŽJE PRAVIČNOSTI!

    POSLUŠANJE IN IZPOLNJEVANJE BOŽJE BESEDE

    19 Zavedajte se, moji ljubi bratje, da mora biti vsak človek hiter za poslušanje, počasen za govorjenje, počasen za jezo, 20 kajti človekova jeza ne uresničuje Božje pravičnosti. 21 Zato odpravite vso umazanost in odvečno zlo ter s krotkostjo sprejmite besedo, ki je v vas vrojena in ima moč, da reši vaše duše (Jak 1,19).

    Lepo vas pozdravljam, BOŽJI MIR NAJ BO VEDNO Z VAMI!

    • Miro says:

     Bogu hvala za dobre ljudi, ki nam s pomočjo duhovnih sporočil v luči Svetega Duha odpirate notranje oči. Nenehno se učim in veselim, ko berem te preproste in neposredne misli. Vedno, ko Bogu in človeku iskreno izrečeš eno najbolj pogrešanih besed HVALA, te v srcu že objema žarek Božjega usmiljenja. Gospod te dviga, tolaži, spodbuja, odrešuje …, po tebi pa tudi druge ljudi!

     Slava tebi, Jezus, ker me/nas učiš tudi po tej poti – po dobrih in hvaležnih ljudeh!

  • Janez says:

   Molitev in prošnje ter Upanje v Božje Usmiljenje nam ostanejo. Pa tudi to, da smo sočutni, dobri in strpni, ker razsaja epidemija in nekateri ne smemo zaradi pridruženib bolezni med ljudi. Ko bo minilo pa bo spet vse nornmalno, Bog daj! Kot pravi teolog mag. Boštjan Hari, naj bi nam vaša Vera, molitve, evharistija, pobožno in ponižno življenje, usmiljenje in služenje drugim poleg Božje Pomoči pripomogla, da bomo vse to prelili v Dobroto in bili boljši kristjani. In izžarevali Kristusa vedno in povsod. Ne pa naše človeške volje. In bila naš ščit pred hudobijo, ker Hudobec preži in seje razdor med ljudi. Božja Volja naj se zgodi. Vse sem pozabil in nimam nobenih zamer. Molim pa vedno vsak dan zase, za družino, za vas in za znance, ker takom vem in čutim da je prav. In se že veselim, da bo kmalu spomlad in da se bodo epidemične razmere toliko uredile, da bo življenje in gibanje ljudi po Božji Milosti spet normalno. BVB, Janez

   Dodajam zelo lepo misel g. župnika Rijavca iz Idrije, kamor sem vrsto let poslovno hodil in srečeval v tovarnah poštene, čudovite in dobre ljudi:

   »Blagor nam«, kadar smo ubogi. Ker imamo takrat Boga najbližje.
   »Kajti ko smo ubogi in žalostni, ko si želimo bližine,
   si želimo Boga.
   Ko nimamo moči
   in trpimo krivico in preganjanje, ko iščemo pravico,
   si želimo Boga.
   Ko smo sredi sovraštva
   in se borimo za mir,
   si želimo Boga,
   in ko se borimo s seboj,
   da bi postali usmiljeni,
   si želimo Boga.
   In takrat smo mu najbližje, takrat zaslutimo Njegovo bližino.« Amen

   Marko Rijavec, Župnik v Idriji

   • Hvala says:

    Spoštovani Janez!

    Zelo sem vesela, da se ne jezite in nimate nobenih zamer. Pravilno ste povedali; hudobec dela razdor med ljudmi in se veseli, da bi bili mi sprti in da bi se oddaljili od Boga. Ne dovolimo tega, OKLENIMO SE BOGA.

    Res je, da ima človek včasih težji dan, ko vidi zadeve in dogodke bolj temno, včasih pa je veselje na prvem mestu. VAŽNO JE, DA BOMO DOPUSTILI BOGU , DA ON SKRBI ZA NAS, SAJ IMA CELO VSE NAŠE LASE PREŠTETE, DA BOMO Z NJEGOVO MILOSTJO IZPOLNJEVALI NJEGOVO VOLJO,

    Trpljenje je težko sprejemati ali sprejeti, BREZ MILOSTI GOSPODOVE NE GRE. TUDI JEZUSOVI PRVI UČENCI NISO RAZUMELI, DA GRE ŽIVLJENJE SKOZI KRIŽ, ŽELELI SO POBEGNITI OD TRPLJENJA. ŠELE PO DOLGEM, ZELO DOLGEM OBDOBJU, KO JIM JE JEZUS S SVOJO MILOSTJO USTVARIL NOVO SRCE, SO BILI SPOSOBNI SPREJETI TRPLJENJE.

    Molimo drug za drugega, odpuščajmo si naše vsakdanje prestopke, razprtije itd…kajti če bomo DRUG DRUGEMU ODPUSTILI , POTEM BO TUDI NAŠ NEBEŠKI OČE NAM ODPUSTIL NAM GREHE IN PRESTOPKE.

    Gospod vam je dal milost, da ste zmogli iti preko svojih zamer in še vam bo dajal, SAMO ZAUPAJTE MU!

    Zahvaljujem se vam za vaše prispevke, BOG IMA S VSAKIM ČLOVEKOM NAČRT, PA ČEPRAV MI TEGA VČASIH NE RAZUMEMO!

    VSE DOBRO ŽELIM!

   • Janez says:

    Kako lep je ta naš svet! In kako dobro je vedeti, da je vse v ljubečih rokah usmiljenega Boga!

    Mdr 11,21-26
    Tvoja silna moč je namreč zmeraj pri tebi.
    Kdo se bo ustavljal moči tvoje roke?
    Kakor drobcena utež na tehtnici je pred teboj ves svet,
    kakor kaplja jutranje rose, ki se spusti na zemljo.
    Vendar si z vsemi usmiljen, ker moreš vse,
    ljudem pa grehe odpuščaš zato, da bi se spreobrnili.
    Kajti ljubiš vse, kar je, nič od tega, kar si naredil, ti ni zoprno,
    saj tega, kar bi sovražil, ne bi bil ustvaril.
    In kako bi kaj moglo obstajati, ako ti ne bi hotel,
    in kako bi se moglo obdržati, česar ti ne bi poklical?
    Toda ti prizanašaš vsemu,
    ker je tvoje, Gospodar, ljubitelj življenja. Amen

    • Miro says:

     BOŽJA BESEDA NAM GOVORI: »SLAVIM GOSPODA, KI MI SVETUJE, TUDI PONOČI ME OPOMINJA MOJE SRCE.« Ps 16,7

     Strinjam se s tem, kar sta zapisala oba predhodnika. Ljudje smo različni in prav je tako, ker se le tako lahko dopolnjujemo. Res je tudi, da lahko le z Božjo pomočjo premagujemo slabo voljo, jezo, zamere in sploh vse, kar nas ovira. Vse v moči Svetega Duha, sami po sebi nič ne zmoremo.

     Na vse kličem obilen Božji blagoslov!

 66. Dr says:

  Prosim za molitev, jutri imam razgovor za novo službo. Prosim usmiljenega Jezusa in mater Marijo za priprošnjo, da bi delo dobil.

  Jezus, vate zaupam.
  O, Marija brez madeža spočeta, prosi za nas, ki se k tebi zatekamo.

  Sv. pater Pij, prosi za nas.
  Sv. Leopold Mandić, prosi za nas.

  • Kras says:

   Se vas bom spomnila v molitvi.
   Upam na vse dobro za vas, kakor se bo že pač izšlo.
   V Gospodovih očeh ste že izbran in skrbi za vas.
   Mir in dobro.

   • Dr says:

    Hvala, gospa Kras.
    Službo sem dobil, a sedaj sem na razpotju. Staro službo težko pustim, v novi je pa delo lažje in boljše…

    Prosim za molitev, da se bom prav odločil.

    Jezus, vate zaupam.

    • Hvala says:

     Spoštovani Dr!

     Prosili ste že za molitev, da bi želeli novo službo zaradi težkih medsebojnih odnosov. Gospod vam sedaj ponuja priložnost, če želite.

     Vendar. KAKO VEMO, DA SMO SE PRAV ODLOČILI V ŽIVLJENJU?

     Glejte ničesar v naših življenjih NI SLUČAJNO. PRI BOGU NI NIČ SLUČAJNO. Bog piše zgodovino ljudi. Potrebno je z Njim sodelovati-imeti oseben odnos. ŽIVLJENJSKO POT NJEMU IZROČITI IN ON BO VODIL IN USMERJAL NAŠE KORAKE.

     V življenju se nam zgodijo tudi dogodki, ki nam niso všeč. Potem se sprašujemo, ZAKAJ SEM TO NAREDIL, ZAKAJ SEM SE TAKO ODLOČIL, VENDAR MI NE IZPOLNJUJEMO SVOJE VOLJE AMPAK MORAMO IZPOLNJEVATI GOSPODOVO VOLJO. GOSPOD VČASIH POSTAVI ČLOVEKA NA KRAJ, KJER JE NAJMANJ PRIČAKOVAL DA BO.

     Gleje, tudi pri izbiri poklica je tako. Gospod vodi evidenco koliko bo vrtnarjev na svetu, zdravnikov, duhovnikov, gradbenih delavcev itd. Vendar, če ljudje ne SPOŠTUJEMO BOŽJIH BESED- ZAPOVEDI, SE RAVNOVESJE-HARMONIJA V SVETU V VSEM PODIRA.
     Recimo: človeška odločitev o prekinitvi življenja poruši harmonijo v svetu. Človek, ki bi se moral roditi pa se ni-zaradi umetnih prekinitev, te prekinitve so poseganje v ravnovesje in harmonijo tudi v poklicih.

     To vam omenjam mimogrede, zaradi lažjega razumevanja.

     Sveta Marija je srednica med Bogom in nami., OBRNITE SE NA NJO IN ZAGOTOVO VAM BO POMAGALA , DA BOSTE V ŽIVLJENJU IZPOLNILI BOŽJI NAČRT!

     SKUPAJ MOLIMO!

     Naj vam povem še svoj primer o izbiri šolanja po osnovni šoli: odločila sem se za šolo, vendar sem jo po nekem času prekinila in se vpisala na drugo šolo. Potem sem pa hotela nazaj na tisto šolo, na katero sem se prvič vpisala. Jokala sem, zelo sem trpela, vendar je ostalo pri izbiri druge šole. Po tej končani šoli sem nadaljevala šolanje.

     Moram povedati, da sem po več letih ali celo desetletju spoznala, KAKO JE BILO TO DOBRO, KAR SE MI JE ZGODILO, ČEPRAV SEM OD ZAČETKA ZELO TRPELA.

     Zelo sem bila zadovoljna, po končanem šolanju mi je Gospod preskrbel čudovito službo, o kateri še sanjala nisem itd.. Vidite Gospod poskrbi za vse.

     Čeprav sem imela od začetka trpljenje v sebi glede svoje odločitve , MI JE GOSPOD NA ČUDOVIT NAČIN DAL TISTO, KAR NISEM PRIČAKOVA. BOGU HVALA.

     • Miro says:

      Spoštovani Dr,

      POSLUŠAJMO, KAJ NAM GOVORI BOŽJA BESEDA: »KO ME BOSTE ISKALI Z VSEM SRCEM, SE VAM BOM DAL NAJTI, GOVORI GOSPOD.« (Jer 29,13).

      Molimo: Sveti Duh, ponižno Te prosim, poživi mojo slabotno vero v Tvojo navzočnost v vsakem podarjenem trenutku. Izostri moje notranje oči in ušesa, da bom odločno hodil po tisti poti, ki si jo Ti zame že od nekdaj zarisal v Tvojem milostnem načrtu, ki ga imaš z mano. Gospod, vse izročam v Tvoje presvete roke in se Ti prisrčno zahvaljujem za vse, kar mi podarjaš v življenju.

      Presveto Srce Jezusovo, usmili se nas!
      Marijino Brezmadežno srce, prosi za nas!

     • Dr says:

      Hvala gospa Hvala za razlago.
      Dejstvo je da grem v službo novo, kjer sem delal pred 11 leti. Službo sem takrat dobil, 14.2., letos v isti firmi, le datum 26.2.

      Poudarjam da sem bil v stari službi tri leta. Te ljudi s katerimi sem bil sem vzljubil, kot svoje prijatelje.
      Težko je dati odpoved, a razmere so slabe.

      Naj povem da je nova služba daleč, izpita za avto nimam, a delo si želim. Vem, da mi bo Jezus pomagal pri delu, tudi z iskanjem prevoza.

      Hvala vam za vaše molitve. Sv. Pater Pij prosi za nas

     • Dr says:

      Se opravičujem, datum je 16.2.

 67. Mojca says:

  Prošnja za molitev za starše,da bi ugodno rešili stvari,ki se vlečejo že dalj časa.hvala

 68. Janez says:

  Prošnja Boga za mojo ozdravitev
  Prosim Boga Očeta, da se izboljša moje zdravstveno in duhovno stanje, prosim za ravnovesje mojega fizičnega telesa in duha, pobožnost, ponižnost, dar strahu Božjega, Božji Mir in Ljubezen. Prosim Očeta, da bi ozdravel in da bi mi dal moč in mir v moje nemirno srce ter mi okrepil Vero in Upanje. Prosim Gospod varuj me in vodi me, kakor tudi mojo družino in moje prijatelje in znance. Gospod Jezus Kristus verujem, da si naš Odrešenik in da resnično bivaš med Nami. Ti si Vstajenje in Življenje ter vsa Ljubezen Boga Očeta. Prišel si, da oznaniš blagovest ubogim, da jetnikom prineseš prostost in slepim vid, da zatirane pustiš na svobodo in da pomagaš bolnim in revnim z svojim velikim Usmiljenjem. Jezus ti si naše upanje in zdravje bolnikov. Ti nas dobro poznaš in veš kaj potrebujemo. Jezus ti si Naš Brat in dobri pastir. Ti si usmiljeni Samaritan. Vem, da me ljubiš in me želiš ozdraviti, ker je v tebi, moj Jezus, še vedno tisto usmiljenje, ki si ga imel do bolnikov, ko si bival na zemlji. Spomnim se na tvoje besede v Evangeliju: »Ne potrebujejo zdravnika zdravi, temveč bolni« (Lk 5,31b). Prosim ozdravi me na duši in na telesu. K tebi prihajam žalosten, nemiren, bolan in vpijem kakor slepi Bartimej: »Sin Davidov, usmili se me«. Prosim pomagaj mi. Verujem, da si ti Bog, ki zdravi. Hvala, da me boš uslišal in me pozdravil na duši in na telesu. Obenem Te prosim Gospod tudi za Zdravje Svoje Družine, da se bo Evgenija pozdravila krvnega raka, sin in sporoga pa pozdravila sindrom Reybnaud. Hvala Ti Gospod Bog, da boš uslišal vse moje prošnje in prosim obenem blagoslovi mene in vse Ljudi dobre volje, da bomo hodili po Poti Odrešenja in se Zveličali. Amen

  Molitvenik življenje v Bogu
  Boga prosim za mojo ozdravitev ter da bom odslej zdrav na duši in na telesu, po Kristusu Našem Gospodu. Gospod usliši me in vodi me ter mi pomagaj, da bom vedno ostal stanoviten v Veri, dober in usmiljen ter ponižen v Božjih Očeh. Hvala. Amen.

  • Miro says:

   Spoštovani g. Janez,

   Kot je bilo na tej spletni strani že večkrat poudarjeno, vse naše molitve, dela, trpljenje, preizkušnje, prošnje za uslišanje pri Bogu … darujmo pri SVETI MAŠI, kjer se GOSPOD JEZUS KRISTUS daruje za naše odrešenje. Molimo, naj se v vseh in v vsem zgodi presveta Božja volja, tudi v vašem primeru.

   BOŽJE USMILJENJE, NEIZMERNO V ZAKRAMENTU EVHARISTIJE IN DUHOVNIŠTVA, ZAUPAMO VATE!

   • Janez says:

    Tako je Bog dober do mene in do vseh ljudi

    Tako je Bog dober do mene in do vseh ljudi na Zemlji.
    Spreobrnjenega človeka in grešnika sprejme k Sebi brez graje in pripomb ter vprašanj zakaj.
    Tako je Bog velik: nihče ne more doumeti Njegovega Veličastva in Veličine ter Milosti do nas.
    Tako je Bog Širokosrčen in Odpustljiv: Nikogar ne graja in ne sili k ničemur, le k Sebi ga vabi nazaj.
    Tako je Bog zvest: Nikogar ne pušča samega v težavah in problemih; ko človek uredi življenje in počisti domovanje svoje duše ter Očeta povabi k sebi, On pride k njemu.
    Tako je Bog zanesljiv in Ljubeč, saj čaka vse izgubljene Otroke, ki so zašli, da se vrnejo k Njemu.
    Takšen je Bog v Ljubezni do nas: odpusti nam in sprejme vse, ki se vrnejo k Njemu v Objem, kakor da ga niso z grehi in odhodom po čudnih poteh razočarali.
    Takšen je Bog v veselju do vseh, saj praznuje z vsakomer, ki pride k Njemu.
    Takšen je Bog v Dobroti: nihče tega ne more doumeti, saj Njegova Ljubezen presega naše predstave.
    In kar je prav za Človeške predstave in razumevanje ni nujno tudi prav v Božjih Očeh.
    Kdor se napoti k Bogu, bo moral skozi veliko preizkušenj, trpljenja in vzponov ter padcev;
    Česar ne razumemo, saj so skrivnostna Pota Gospodova.
    Vendar bo Bog vedno v Tvoji Bližini s Teboj;
    in poplačan boš z Odrešenjem in Veseljem pri Njem ob koncu Poti k Njemu, kot ga ni nikjer drugje. Amen

    Prirejeno po Prihajam k Tebi, Molitve in premišljevanja, kapucini 1995.

    Bogu Čast in Slava Vekomaj!

    • Miro says:

     Spoštovani g. Janez,

     Skupaj se Gospodu Jezusu Kristusu zahvaljujmo za neizmerno milost, da smemo z Njim obhajati sveto mašo!

     V RAZMISLEK: »BOŽJI SIN PRIHAJA IZ NEBES IN SE SKRIVA V SVETI HOSTIJI ZARADI TEBE IN TVOJEGA ODREŠENJA.«

     (pater Martin von Cochen, Razlaga svete mašne daritve: Sedeminsedemdeset milosti, ki jih prejemamo, kadar smo zbrano in pobožno pri sveti maši)

     Božje usmiljenje, neizmerno v zakramentu evharistije in duhovništva, zaupamo vate!

     • Miro says:

      IN ŠE DUHOVNA MISEL SVETNICE:

      »GOSPOD NI V TABERNAKLJU ZARADI SEBE, AMPAK ZARADI NAS,
      KER JE RAD BLIZU ČLOVEŠKIM OTROKOM. POLEG TEGA PA VE, DA POTREBUJEMO NJEGOVO NAVZOČNOST.«

      Sv. Terezija Benedikta od Križa – Edith Stein

      Božje usmiljenje, neizmerno v zakramentu evharistije in duhovništva, zaupamo vate!

     • Hvala says:

      OD KOD BO ČRPAL ČLOVEK MOČ ZA ŽIVLJENJE, ČE NE PREJEMA SVETE EVHARISTIJE?

     • Janez says:

      Hvala za vsa pojasnila. Prosim da moje molitvene prošnje ne uvrstite med vaše molitve. Bom sam molil in prosil Boga v mojih vsakodnevnih prišniah in molitvak. Upam, da boste do drugih molilcev bolj prijazni in ustrežljivi. Hvala in vse dobro. BVB.

     • Hvala says:

      Spoštovani Janez Janez!

      Ne vem kaj vas je prizadelo, ujezilo, da imate zamere.

      Zamera je kakor strup, ki nas uničuje. Uničuje našega duha, molitveno življenje, odnose z ljudmi, zapira nas pred drugimi zaradi strahu pred naslednjo krivico ali rano. ODPUŠČANJE! Samo odpuščanje ima moč, da zaceli ne le rane v našem srcu, ampak tudi te v spominu.

      Rad nas ima, kdor hoče, da zrastemo, in človek zraste samo, če ima na sebi ravno prav težko breme, da zaradi njega joka, da ga to breme boli, da se mora z njim truditi. Tisti, ki gre s teboj, ne pa namesto tebe. Človeka izklešejo zahtevne stvari, ne pa udobje, ugodje in varnost.

      V življenju je najpomembnejša ljubezen , ki daje smer ter pomen vsem ostalim stvarem. Bistvenega pomena je, da razvijamo velikodušnost, saj bodo le tako naši odnosi zares delovali.

      Vsako živo bitje je lahko to, kar je, samo če ves čas izmenjuje snov z okoljem. Če pa se zaprem vase, če skušam biti samozadosten in če nisem odprt za odnos z drugim, sem že v procesu propadanja in umiranja. Življenje je stalna komunikacija z okoljem, stalno sprejemanje in dajanje.

      Če namreč odpustite ljudem njihove pregreške, bo tudi vaš nebeški Oče vam odpustil (Mt,6,14).
      Če pa ljudem ne odpustite, tudi vaš Oče ne bo odpustil vaših pregreškov (Mt, 6,15).«

      Nezmožnost odpuščanja in zamera preprečujejo NOTRANJE OZDRAVLJENJE.

      Zamera je nekaj živega v spominu! Tudi če jo nekdo prosi za odpuščanje, ta oseba ne želi odpustiti in situacijo zadržuje v sebi še leta in leta. Pogosto celo reče, da ni zmožna pozabiti in na koncu dolga leta trpi posledice.

      VESELIMO SE ŽIVLJENJA SKUPAJ NA ZEMLJI, SVOJE RANE, ZAMERE IN UŽALJENOST PA IZROČIMO NAŠEMU NAJVEČJEMU ZDRAVNIKU-JEZUSU!

 69. Janez says:

  Molitev za vse naše Zdravnike in zdravstvene delavce

  Gospod Bog prosim Te za vse naše zdravnike in zdravstvene delavce.
  Zahvaljujem se Ti, ker jih imamo na razpolago, ko zbolimo, v zdravstvenem domu in v bolnici.
  Tako kakor v duhovniku vidim spovednika in duhovnega zdravnika svoje duše,
  tako tudi v zdravniku in specialistih v bolnici vidim zdravilce bolezni svojega telesa.
  Veliko so morali zdravniki in specialisti študirati in praktično delati v zdravstvu,
  pa dostikrat pridejo do strokovnih dilem, za kakšne bolezni gre in kako jih pravilno zdraviti.
  Prosim Te, razsvetli jim um tako,
  da bodo pravilno diagnosticirali moje/naše bolezni vseh došlih bolnikov.
  In ko me/nas bodo zdravili,
  prosim vodi njihove misli in roke pri delu, da bodo mirni in zbrani za pravilno zdravljenje bolnikov.
  Prosim Te, sprejmi jih kot Svoje Zemeljske Sodelavce, ki nam lajšajo bolečine in nas zdravijo.
  Molim in obenem prosim, da bom/o imel vanje in oni v mene/nas vse potrebno zaupanje in pozitivno pričakovanje, da se bom/bomo pozdravili.
  Brez sodelovanja z zdravniki in vero v zdravila in čudeže pri zdravljenju bolnikov pač ne gre.
  Prosim Te Gospod, naj bodo zdravniki vedri, zanesljivi, vljudni in vredni spoštovanja bolnikov
  ter plemeniti, ljubeznivi in ohrabrujoči za bolnike, ki trpijo zaradi raznih bolezni.
  Prosim Te Gospod, naj naši zdravniki ne prodajajo svojega znanja, zdravniških veščin in ne svoje vesti, saj opravljajo zelo človekoljuben in plemenit poklic zdravnika in so tam zaradi svojih bolnih pacientov, ki jih potrebujejo.
  Kot Zdravnik in Usmiljeni Samaritan jih prosim Jezus navdihni in jih spomni, da bodo vedno iskali ustrezne in pravilne načine zdravljenja in reševali življenja bolnikov ter bili zmožni prenesti tudi najtežje preizkušnje, ko dostikrat zrejo tudi nemočno Smrti v Oči.
  Prosim Te, pomagaj jim, da bodo delali neumorno, kot naš kirurg dr.Janez Janež na Tajvanu,
  ali misijonar dr. Albert Schweitzer v Afriki in pomagali ter zdravili vse bolnike brez razlik, da bodo spoštovali bolnike in bili dobri in usmiljeni Samaritani.
  V bolnikih naj vidijo Božjega Otroka in svojega trpečega brata v Kristusu.
  Gospod podari zdravnikom Mir, Umnost, Milost in Razsvetljenje, da bodo strokovno pravilno in požrtvovalno zdravili vse naše bolezni. Pomagaj jim prosim, da ko strokovno obstanejo in ne vedo kako kaj pozdraviti, da bodo dobili Navdih od Tebe.
  Prosim povrni bolnikom Zdravje in obvaruj vse Naše Duše, da bomo ostali zdravi na Duši in na Telesu.
  Po Kristusu Našem Gospodu. Amen.

  Delno prirejeno po Prihajam k Tebi, Molitve in premišljevanja, kapucini 1995.

  Prosimo Gospod za vse zdravnike in zdravstvene delavce, ki se požrtvovalno trudijo za vse bolnike; blagoslovi in pomagaj prosim vse njihovo delo in pomagaj jim, da bodo pravilni zdravili vse bolne in obolele, ki so zboleli v epidemiji zaradim Covid 19 in tudi vse druge bolnike, ki trpijo in potrebujejo pomoč in zdravniško oskrbo. Amen

  Bogu Čast in Slava Vekomaj!

 70. Samuel+++ says:

  Zahvaljujem se za vse molitve za Ano Marijo, za vse prejšnje vaše molitve. Hvala Troedinemu Bogu Očetu in Sinu in Svetemu Duhu ter materi Mariji in sv. Jožefu ter vsem ostalim v nebesih +++
  Bog vam povrni. Tisto kar dajete, tisto prihaja k vam. :)
  Še naprej molimo drug za drugega +++
  V zahvalo zmolimo Očenaš in zdravo Marijo
  Glede vojne in prošenj, pa naj povem da so si mi pred nevi odprle tele besede iz SP:
  Gospod mi je rekel: »Tudi če bi Mojzes in Samuel stopila predme, se moje srce ne bi obrnilo k temu ljudstvu. Spôdi mi jih izpred oči, naj odidejo. 2 Če ti rečejo: ›Kam naj gremo?‹ jim reci: Tako govori Gospod:
  ›H kugi, kdor je za kugo,
  pod meč, kdor je za meč,
  v lakoto, kdor je za lakoto,
  v ujetništvo, kdor je za ujetništvo.‹«
  3 Štiri rodove spravim proti njim, govori Gospod: Meč, da jih pobije, pse, da jih odvlečejo, ptice neba in zveri zemlje, da jih požro in pokončajo. 4 Naredil bom iz njih grozo za vsa kraljestva na zemlji zaradi Ezekíjevega sina Manáseja, Judovega kralja, zavoljo tega, kar je počenjal v Jeruzalemu.

  • Janez says:

   Bog ne ljubi samo tistega, ki si to zasluži. Ljubi tudi tistega, ki si tega ne zasluži

   Kako vem, da me ima Bog res rad? Povzetek iz medmrežja Aleteia (Pravičnost)

   Odgovor na to vprašanje je zelo lahek in nedvomen:
   Jezus ljubi čisto vsakogar. Ne le, da nas ljubi, nor je na nas Božje Otroke! Tu so navedeni še drugi razlogi iz Biblije za Božjo Ljubezen do Nas.

   1) Ker si drag v mojih očeh, spoštovan in Te ljubim, dam ljudi v zameno Zate in ljudstva v zameno za tvoje življenje. (Iz 43,4).

   2) Gospod Tvoj Bog, je v Tvoji sredi, Tvoj močni Rešitelj. Veseli se nad Teboj v radosti, nemi v svoji ljubezno, vriska nad Teboj v prepevanju. (Sof 3,17).

   3) Te besede so se sicer nanašale na Jezusa, a veljajo za vsakogar izmed nas. In glej glas iz Nebes je rekel: »Ta je moj Ljubljeni Sin in nad Njim imam Veselje«.(Mt3,17).

   4) Poglejte,kakšno Ljubezen nam je podaril Oče: »Božji Otroci se imenujemo in to tudi smo (1Jn 3,1).

   5) Bog je Svet namreč tako Vzljubil, da je dal Svojega Edinorojenega Sima, da bi se nihče, kdor Vanj Veruje, ne bi pogubil, ampak bi imel Večno Življenje. (Jn 3,16).

   6) Bog pa izkazuje svojo Ljubezen do nas s tem, da je Kristus umrl za nas, ko smo bili še grešniki. (Rim 5,8).

   7) Vem za načrte, ki jih imam z vami, govori Gospod: načrte Blaginje in ne Nesreče, da Vam dam Prihodnost in Upanje. (Jer29,11).

   https://si.aleteia.org/2018/07/05/kako-vem-ali-me-ima-bog-rad/

   Bogu hvakla za vse Milosti in Dobroto. BVB brat v Kristusu Samuel. Pax et Bonum. Janez

   • Miro says:

    Spoštovani g. Samuel,

    Hvala za vaše spodbudne besede in vašo molitveno podporo. Še naprej ostanimo povezani v molitvi in vse naše preizkušnje, trpljenje, prošnje … darujmo Gospodu Jezusu pri sveti maši. Nenehno si prizadevajmo, da bomo delali in ljubili v Gospodovi moči.

    JEZUS KROTKI IN IZ SRCA PONIŽNI, UPODOBI NAŠE SRCE PO SVOJEM SRCU!

    • Hvala says:

     KDOR IMA USMILJENJE Z DRUGIMI LJUDMI, BO TUDI SAM DOSEGEL USMILJENJE!

     • Miro says:

      Hvala za vašo čudovito dopolnitev, še kako drži. BOŽJA BESEDA nam govori:

      “BLAGOR USMILJENIM, KAJTI USMILJENJE BODO DOSEGLI” (Mt 5,7)

      Slava tebi, Jezus, Ti si neizmerno veličastvo Božjega usmiljenja!

  • Hvala says:

   Spoštovani Samuel!

   Vse kar se dogaja po svetu, trpljenje v vojnah itd je posledica naših grehov. Marija vedno kliče in prosi, SPREOBRNITE SE, MOLITE, BODITE USMILJENI DRUG DO DRUGEGA.

 71. Miro says:

  VSAK DAN SE ZAHVALJUJMO GOSPODU, KER SE DARUJE ZA NAS IN NAŠE ODREŠENJE!

  Nikar se pretirano ne ozirajmo na ovire na naši življenjski poti. V njih glejmo predvsem priložnosti, da jih v moči Svetega Duha presegamo, premagujemo in delamo dobro po Božji milosti. Zato se še bolj povežimo v vsakodnevnih molitvah svetega rožnega venca in rožnega venca Božjega usmiljenja za trpeče sestre in brate, za spreobrnjenje grešnikov, za duše v vicah, za mir v svetu in domovini, za čim prejšnje prenehanje epidemije …

  Z močno vero in zaupanjem danes Božjemu usmiljenju priporočimo naše drage sestre in brate v sporočilih pod: Minako, Sanci, Tanja, Kras, Hvala, Janez, Davide, Jasna, Kristina in drugi prosilci Božjih milosti (molitve, prošnje, zahvale, duhovne spodbude). Vztrajno prosimo za uslišanje njihovih prošenj v dušnih in telesnih stiskah, vse v skladu z Božjo voljo.

  Molimo, naj se vseh molilcev in prosilcev Božjih milosti globoko v srcu dotaknejo žarki neizmernega Božjega usmiljenja, da bi se v Gospodovi moči mogli vsi približati globokim skrivnostim obhajanja svete Evharistije. Iz vsega srca se zahvaljujmo Gospodu, ker se pri najsvetejši daritvi daruje za nas in naše odrešenje. Zgodi se presveta Božja volja na priprošnjo Preblažene Device Marije, sv. Jožefa ter vseh svetnikov in svetnic!

  MOLITEV – BOŽJE USMILJENJE ZA SVET

  Neskončno usmiljeni Bog, ti neskončna dobrota! Glej, danes vse človeštvo iz brezna svoje bede kliče k tvojemu usmiljenju, k tvoji dobrosrčnosti, kliče z močnim glasom svoje stiske.

  Milostljivi Bog, ne zavrzi molitve izgnancev te zemlje. Gospod, nepojmljiva Dobrota, ki popolnoma poznaš našo bedo in veš, da se z lastnimi močmi nismo sposobni dvigniti k tebi.

  Zato te milo prosimo, prehitevaj nas s svojo milostjo in neprestano večaj v nas svoje usmiljenje, da bomo zvesto izpolnjevali tvojo sveto voljo v vsem življenju in ob smrtni uri.

  Naj nas brani vsemogočnost tvojega usmiljenja pred kroglami sovražnikov našega zveličanja, da bomo z zaupanjem kot tvoji otroci čakali na tvoj končni prihod, na dan, ki je le tebi znan.

  Pričakujemo, da bomo prejeli vse, kar nam je po Jezusu obljubljeno, kljub vsej naši bedi, kajti Jezus je naše upanje; skozi njegovo usmiljeno Srce bomo stopili v nebesa kakor skozi odprta vrata (Dnevnik sv. Favstine Kowalske, št. 1570).

  http://www.sticna.com/Dnevnik_Svete_Favstine_Kowalske.pdf

  Božje usmiljenje, ki se na nas izlivaš iz Kristusovih ran, zaupamo vate!

 72. Minako says:

  Vedno znova se me globoko dotaknejo besede, zapisi na tej strani. Presunjena nad bogastvom tega, da nekateri zmorete prositi za druge, za splošne stvari v svetu. Kljub svojim bojem v vsakdanjiku. Jaz se večkrat spomnim na trpljenje drugih, a se jih spomniti v molitvi, zanje nameniti molitveni čas, to pa še mi ne uspeva. Vedno najdem, kaj še v mojem življenju ni ” v redu”. A nikoli ni bo, vedno bo nekaj. In ta strah pred življenjem in trpljenjem..
  Zato te prosim moj Gospod, da bi znala obrniti pogled resnično k tebi..
  Jezus vabim te v moje življenje, prosim ti vodi moje življenje.

  • Janez says:

   Papež Frančišek: Molitev za našo Zemljo
   Vsemogočni Bog, navzoč si v vsem stvarstvu, tudi v najmanjših stvarninah na Zemlji. Vse, kar obstaja, obdajaš s svojo nežnostjo.
   Izlij na nas moč svoje ljubezni, da bomo lahko zaščitili življenje in lepoto. Napolni nas z mirom, da bomo živeli kot bratje in sestre, in ne škodovali drug drugemu.
   Bog ubogih, pomagaj nam, da rešimo zapuščene in pozabljene na svetu, ki so tako dragoceni v Tvojih očeh.
   Ozdravi naša življenja, da bomo zaščitili Zemljo in je ne plenili; tako bomo želi lepoto, ne pa onesnaženje in uničenje.
   Dotakni se src tistih, ki gledajo le na to, kako bi zaslužili na račun ubogih.
   Nauči nas odkriti vrednost vsake stvari, da bomo napolnjeni z začudenjem in poglobitveno duhovno kontemplacijo, da bomo prepoznali kako globoko povezani smo z vsem živim in neživim – na poti proti tvoji neskončni luči.
   Zahvaljujemo se ti, da smo lahko vsak dan s Teboj. Spodbujaj nas v naših prizadevanjih za pravico, ljubezen in mir. Amen

   Papež Frančišek

  • KRISTINA says:

   Gospa Minako , tudi mene se dotikajo besede na teh straneh. Velikokrat sem površna in bi rada da takoj se vse uredi in se ne bi vrtela v tem začarane krogu. Hočem in imam željo da se bi prepustila Božjim rokam, a grešne misli me znova in znova vlečejo, da ne morem vse zaupati v Božje roke in hočem biti še zmeraj glavna. To me hromi, saj hočem imeti nadzor…. Tudi sama molim, veliko berem krščansko literaturo, non stop se vračam k knjigama Moč pozitivnega mišljenja in Čudež zahvaljevanja . neskončno sem pa Bogu hvaležna in se mu zahvaljujem tudi za preteklost, sedanjost, prihodnost, za vsa grešna nagnjenja, za vse ljudi ki so me prekleli in za vse ki molijo zame, dodala bom pa še zahvalo za vse tiste, ki jih jaz sovražim . Gospa Minako skupaj smo na tej poti, z Jožefom in Marijo , tako kot sta onadva iskala zatočišće tako ga tudi mi iščemo.
   Naj se zgodi po Božji volji
   sv. Jožef in sv. Marija prosita za nas

   • Hvala says:

    Ga. MINAKO in ga. KRISTINA!

    KAJ JE NAJBOLJ POMEMBNO IN TEMELJ ČLOVEKOVEGA CELOVITEGA OZDRAVLJENJA ?

    BOG ŽELI VSAKEGA ČLOVEKA SPREMINJATI, PREOBRAŽATI V NOVEGA ČLOVEKA, V KRISTUSOVO PODOBO, KI JE IDEAL IN POLNOST ČLOVEKA.

    Dejstvo je, da smo grešniki in Bog nam po svojem Sinu ponuja ODPUŠČANJE, SPRAVO, “ROKO”, KI NAS VLEČE VEN IZ TEME IN TEŽE GREHA, KI ZASUŽNJUJE.

    Ta sprava, pomiritev z Bogom prinaša človeku DUHOVNO OZDRAVLJENJE.

    JEZUS JE NAROČIL FAVSTINI KOWALSKI :

    1602 Danes mi je Gospod dejal: Hči, ko prihajaš k sveti spovedi, k izviru mojega
    usmiljenja, na tvojo dušo vedno priteče kri in voda, ki je privrela iz mojega Srca, in jo
    oplemeniti. Vsakokrat, ko prihajaš k sveti spovedi, se vsa potopi z velikim zaupanjem v
    moje usmiljenje, da bom lahko na tvojo dušo izlil obilje milosti. Ko prihajaš k spovedi,
    vedi, da jaz sam čakam nate v spovednici. Samo skrivam se za duhovnikom, vendar v
    duši sam delujem. Tu se beda duše srečuje z Božjim usmiljenjem. Povej ljudem, da iz
    tega vira usmiljenja (7) lahko zajemajo milosti samo s posodo zaupanja. Če bo njihovo
    zaupanje veliko, moja radodarnost ne bo imela meja. Potoki moje milosti preplavljajo
    ponižne. Ošabni so vedno v uboštvu in bedi, ker se moja milost od njih obrača k
    ponižnim (Dn 1602).

    SLAVLJENJE BOGA IN ZAHVALJEVANJE BOGU ZA DAR ODPUŠČANJA ODPIRA SRCE ZA PREJEMANJE OBILJE BOŽJIH MILOSTI.

    Potrebno je grehe napisati na papir in oditi K USMILJENEM JEZUSU V SPOVEDNICO . To delajmo zelo, zelo pogosto. Človek mora resnično obžalovati grehe, kajti brez pravega kesanja in obžalovanja ne more priti do ozdravljenja človeka.

    KAJ JE POTREBNO NUJNO ?!

    KDOR ŽELI, DA V SVOJEM ŽIVLJENJU ODRINE NA GLOBOKO Z JEZUSOM, MU MORA DOPUSTITI, DA GA ON PREOBLIKUJE, VZGAJA, OBLIKUJE KOT LONČAR LONEC IZ GLINE.

    JEZUS JE ODREŠENIK, NE MI LJUDJE, SAMI NE MOREMO USTVARITI ISKRENO SRCE IN SI DATI SVETEGA DUHA.

    VSA POANTA NOVEGA ŽIVLJENJA V JEZUSU KRISTUSU JE-DOPUSTITI MU DELOVATI, NE JEMATI VAJETI V SVOJE ROKE PREVZGOJO, TO NE BO ŠLO. ODREŠENIK JE SAMO EDEN-TO JE JEZUS!

    PREPUSTITI SE POPOLNOMA JEZUSU, ČLOVEK NE SME SKRBETI ZA DELA, KI SO V PRISTOJNOSTI BOGA!

    • Miro says:

     Ja, to je pravilna duhovna pot – pot človekovega izročanja Bogu in zaupanja v Božjo moč. Molimo:

     GOSPOD JEZUS, Z ZAUPANJEM VSE IZROČAM V TVOJE PRESVETE IN USMILJENE ROKE. PONIŽNO TE PROSIM ZA LUČ IN MOČ, DA BOM V ŽIVLJENJU VEDNO STORIL/STORILA TISTO, KAR TI HOČEŠ, KAR JE TEBI VŠEČ, KAR JE TEBI V ČAST IN SLAVO. DAJ, GOSPOD, DA TE BOM LJUBIL/LJUBILA BOLJ IN BOLJ. PROSIM TE, POŽIVI MOJO TLEČO LJUBEZEN DO TEBE IN BLIŽNJIH! SLAVA TEBI, JEZUS, ZDAJ IN VEKOMAJ. AMEN.

 73. Sanci says:

  Prosim za molitve za sluzbo da bom mela za stalno tukaj sluzbo kot imam sedaj in za fanta da se uredi kot je treba in pa prosim naj Marija in Jezus uslisita moje prosnje

  • KRISTINA says:

   “Častitljivi očak sv. Jožef, čigar moč zna nemogoče spremeniti v mogoče,

   pridi mi na pomoč v teh trenutkih stiske in težav.

   Pod svoje varstvo sprejmi zelo hude in težavne razmere,

   ki ti jih zaupam, da se bodo srečno razrešile.

   Moj ljubljeni oče, vse svoje zaupanje polagam vate.

   Naj ne govorijo, da sem te klical zaman,

   in ker pri Jezusu in Mariji moreš vse,

   pokaži mi, da je tvoja dobrota tako velika kakor tvoja moč. Amen.”

 74. Sanci says:

  Prosim za molitve za uslisanje prosenj za fanta in za sluzbo.
  Ljubi Jezus pomagaj kar prosim in uslisi prosnje

 75. Tanja says:

  Prosim vse molimo da se ne zacne vojna v Ukrajini. Hvala. Bvb

  • Miro says:

   Hvala za to pobudo. Res zelo, zelo nujno! To izjemno potrebno prošnjo vsak dan vključujmo v molitev svetega rožnega venca in rožnega venca Božjega usmiljenja. O slednji molitvi več na:

   http://www.molitev.net/molitev/bozje-usmiljenje

  • Janez says:

   MOLITEV SVETEGA FRANČIŠKA ZA MIR NA SVETU

   Gospod, naredi me za orodje svojega miru.
   Kjer je sovraštvo, naj prinašam ljubezen.
   Kjer je žalitev, naj prinašam odpuščanje.
   Kjer je nesloga, naj prinašam edinost.
   Kjer je dvom, naj prinašam vero.
   Kjer je zmota, naj prinašam resnico.
   Kjer je obup, naj prinašam upanje.
   Kjer je žalost, naj prinašam veselje.
   Kjer je tema, naj prinašam luč.
   Učitelj, naj se ne trudim,
   da bi me drugi tolažili,
   ampak naj sam tolažim;
   da bi me drugi razumeli,
   ampak naj sam razumem;
   da bi me drugi ljubili,
   ampak naj sam ljubim.
   Kajti ko dajemo, prejemamo;
   ko odpuščamo, nam je odpuščeno;
   in ko umremo, vstanemo v večno življenje. Amen.

   MOLITEV ZA MIR
   Naš Stvarnik, daj nam mir od Vzhoda do Zahoda.
   Naš Stvarnik, daj nam mir od Severa do Juga.
   Naš Stvarnik, daj nam mir od višin do glabin.
   Naš Stvarnik, daj nammir od rojstva do smrti.
   Naš Stvarnik, daj nam mir od dvoma do upanja.
   Naš Stvarnik, daj nammir od žrtve Tvojega Sina do Milosti Tvojega Duha.
   Daj nam mir, zdaj in vselej na veke vekov. Amen.

   https://radio.ognjisce.si/sl/123/utrip/5750/

   Sicer pa molimo Rožni Venec in prosimo Marijo Pomoči!

   • Janez says:

    MOLITEV K MARIJI
    O Marija kraljica, Presvetega Rožnega Venca, pomoč kristjanov in pribežališče človeškega rodu. Molimo in te prosimo, da se posvetimo in izročimo Tvojemu Brezmadežnemu Srcu. Sprejmi nas Devica Marija v svoje materinsko varstvo in nam pomagaj, da bomo po Tvojem zgledu vestno spolnjevali vse krščanske dolžnosti, živeli po Božjih in cerkvenih zapovedih, vdano nosili trpljenje in ostali do konca stanovitni v Veri in Zaupanju v Božjo Previdnost. Marija izprosi nam, da bomo stalno živeli v posvečujoči Milosti, ostali zvesti Tebi in Tvojemu Sinu Jezusu ter Te vso Večnost Slavili in častili ter Ljubili z vsemi angeli in svetniki. Amen.

    Kristjan Moli Družina 1982.

 76. Kras says:

  Molimo za vse bolne, onemogle in kako drugače odrinjene iz običajnega vsakdanjega življenja.
  Molimo pa tudi drug za drugega, saj vsak od nas bije kakšno bitko, enkrat bolj drugič manj.
  Če se kdaj znajdemo v stiski nas bodo potolažile najpreprostejše molitve, ki se jih spomnimo iz otroštva, kot je lepo povedal pater Marko. Glej
  https://www.druzina.si/clanek/pricevanje-ob-svetovnem-dnevu-bolnikov-brezno-blodnje-molitev?fbclid=IwAR288adRyd4azYKZ5woSl2FFswo6QxqwRj3AilldY0jCM9aNPo7lOMAqxYU

  Jezus, želim si biti s teboj.
  Mir in dobro.

  • Miro says:

   Hvala za vašo molitveno pobudo. Res je, v stiski nas bodo potolažile najpreprostejše molitve iz otroštva. Sicer nam pa Devica Marija neprestano ponavlja: “Molite rožni venec!”

 77. Jasna says:

  Prosim za molitev, da bi res bilo vse dobro, da bi partner vredu prišel domov, da bi preživela lep večer in naslednje dni. Vsemogočni Milostni Bog, Presveta Devica Marija, Sveti Jožef, Srce Jezusovo, pomagajte da bo vse dobro.
  Iskrena hvala, Jasna

 78. Davide says:

  Prosim za molitev da se vrne naša psička. Zelo je plašna je iz zavetišca, imeli smo jo 10 dni potem pa se je snela iz oprsnice in zbežala. Pogrešana je že 3 tedne. Nazadnje so jo videli kak teden in pol nazaj. Jezus prosim pomagaj

 79. Miro says:

  LURŠKA MATI BOŽJA, PROSI ZA NAS!

  Danes, ko praznujemo veličasten god Lurške Matere Božje, njeni mogočni priprošnji priporočimo trpeče sestre in brate, ki se priporočajo v molitev v zapisih: Jana, A., Simon, Sija, Vesna, Lea, Marjana, Jasna, Dr, Kristina, Franja, Milan, Samuel, Sanja, Minako in drugi prosilci Božjih milosti. Molimo, naj se v vseh in vsem zgodi presveta Božja volja, na priprošnjo Lurške Matere Božje, svetega Jožefa in vseh svetnikov.

  MOLIMO:

  Blagoslovljena bodi, najčistejša Devica, ki si se
  v skalni votlini v Lurdu prikazala sveti Bernardki
  in jo obsijala z življenjem, ljubeznivostjo in
  veličastnostjo ter se ji razodela: »Jaz sem
  Brezmadežno spočetje.« Tisočkrat častimo tvoje
  brezmadežno spočetje in danes, naša brezmadežna
  večna Devica, Mati usmiljenja, Zdravje bolnikov,
  Pribežališče grešnikov, Tolažnica žalostnih,
  poznaš naše prošnje, naše muke, naše trpljenje.
  Prosimo te, usmili se nas. Ko si se prikazala v
  lurški votlini, smo ti hvaležno postavili častitljivo
  svetišče, od koder razdajaš svoje darove in s
  katerimi si mnogim pomagala zdraviti njihove
  duševne in telesne bolečine. Zato prihajamo pred
  tvoje obličje z brezmejnim zaupanjem vate in
  molimo tvojo materinsko priprošnjo. Usliši naše
  prošnje, ljuba Mati. (Vaša prošnja) Hvaljena bodi
  za vse tvoje darove! Naj posnemamo tvojo krepost
  in daj, da bi bili nekoč deležni tvoje slave. Naša
  Lurška Mati Božja, Mati Kristusova, Božjega Sina
  si učila med njegovim življenjem na zemlji, enako
  moč imaš tudi sedaj v nebesih. Prosi Božjega Sina
  za naše molitve. Naj se zgodi po Božji volji. Amen.

  https://si.aleteia.org/2019/07/31/devetdnevnica-lurske-matere-bozje-za-zdravje/

  Božje usmiljenje, ki si nam dalo Presveto Devico Marijo za Mater usmiljenja, zaupamo vate!
  Lurška Mati Božja, prosi za nas!

  • Miro says:

   GOSPOD JEZUS NAM GOVORI: »RESNIČNO, POVEM VAM: ČE SE NE SPREOBRNETE IN
   NE POSTANETE KAKOR OTROCI, NIKAKOR NE PRIDETE V NEBEŠKO KRALJESTVO!«
   (Mt 18,3)

   https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Mt+18%2C3&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

   Molivce prosim, da veliko molimo za spreobrnjenje in ozdravljenje v srcu, da bomo z Gospodovo
   pomočjo postali kakor otroci (ponižni, iskreni, preprosti). Obenem Jezusa ponižno prosimo, naj
   obvaruje naša srca, da se ne bomo prepuščali otročjemu ravnanju (neresnost, nezrelost).

   Presveto Srce Jezusovo, usmili se nas!
   Brezmadežno Srce Marijino, prosi za nas!

 80. Minako says:

  Prosila bi vas za kakšen nasvet, kako Jezusa povabim in prosim za pomoč v službi. Kmalu imam namreč pomemben izpit v službi, od katerega je odvisna moja nadaljna zaposlitev. Tako rada bi dala vse od sebe, a sem zdaj zbolela in je učenje težje. Rada bi ga ponižno prosila za moč v učenju, a tudi za zaupanje, da ponižno sprejmem njegovo voljo.
  O, presveto Jezusovo srce, usmili se moje duše.

  • Hvala says:

   Spoštovana Minako !

   Živimo v svetu, ki všečnost zamenjuje z ljubeznijo, kritiko pa s sovraštvom.

   Všeček je izredno pomembna reč. Pod žarometom ti daje gotovost, da nisi sam. Da si opažen, da si sprejet. Kajti na odru si, v izložbi, v reklami, vedno, tako se živi po novem. Nikogar ne vidiš, vsi pa vidijo tebe. Zato pišeš, zato govoriš, zato počneš ne to, kar se ti zdi, da je prav, ampak to, kar bi morda bilo drugim všeč.

   Če namreč nikomur nisi všeč, potem je tako, kot da te ni. Kot da za druge sploh ne obstajaš. Zato sebi in drugim vse dovoliš. Ker moraš biti kul danes , da bi bil ljubljen.

   Kako naj torej verjamem, da me nekdo ljubi, tudi če mu nisem všeč?

   Glejte, ljudje bi danes radi, da bi bili vsem všeč. Lepo izgledati, vse dati od SEBE SAMO ZATO , DA BOŠ NEKOMU VŠEČ.

   KAJ JE PRAVA LJUBEZEN? Razmišljam koliko ljudi ima RES PRAVO LJUBEZEN? KAJ ZAMENJUJEMO Z LJUBEZNIJO? Razmišljam, da se v današnjem času ni pomembno več pristno prijateljstvo, medsebojni odnos, ampak nekako BI RADI POLNILI PRAZNINO Z NAVIDEZNO LJUBEZNIJO!
   Všečnost hoče vedno več, ker se neznansko hitro zdolgočasi.

   Zakaj želi biti človek popoln?

   Perfekcionisti, ki se želijo izogniti neuspehu, nevede izberejo pot, na kateri je ta neizogiben

   Včem se skriva past perfekcionizma? Na kakšen način poseže v naše življenje in nam preprečuje prijetne občutke zadovoljstva z opravljenimi dejanji? In zakaj nam pogosto onemogoča t. i. normalno delovanje?

   Pravimo, da je perfekcionizem postavljanje zelo visokih zahtev sebi in drugim ter notranja nezmožnost sprejemanja napak ali neuspehov.

   Perfekcionizem na različne načine uničuje sposobnost, da bi občutili kakršnokoli zadovoljstvo v življenju. Morda si preprosto ne dovolimo početi, v čemer uživamo, si odrekamo počitek, pa tudi če si to dovolimo, lahko zaradi tega občutimo mučno krivdo.

   To sem navedla zato, ker ljudje razmišljamo po človeško in gledamo s človeškimi očmi na življenje. Kadar nekoga nekaj prosimo ali ga povabimo delamo po določenih predpisih, da bo ja vse v redu, da ne bomo izpadli neuki, neprijazni, itd…Takšno ravnanje pa lahko avtomatsko prenesemo kadar prosimo nekaj Jezusa.

   Ne vemo včasih kaj bi Mu rekli, kaj bi povedali, kako bi ga povabili v vsakdanje probleme in zadeve!

   VENDAR JEZUS NE POTREBUJE NAŠIH ČLOVEŠKIH UČENIH RAZPRAV ALI POSEBEJ SESTAVLJENIH POVABIL. JEZUS ŽELI, DA SMO KOT OTROCI.

   Ga. Minako, S PREPROSTIMI BESEDAMI GA POVABITE K SEBI ZA MIZO, PIJTE KAVO, PA SE POGOVARJAJTE Z NJIM KOT OTROK. POVEJTE MU O PROBLEMIH V SLUŽBI, POVEJTE KAKO VI GLEDATE NA ZADEVE, KI SE ODVIJAJO V SLUŽBI, VAŠE ŽELJE IN TUDI MIŠLJENJE O DOGODKIH. PROSITE GA ZA POMOČ PRI UČENJU, ZA MOČ , DA VZDRŽITE V SITUACIJAH, LEPO SE MU ZAHVALITE IN GA PROSITE, DA VAM S SVOJIM SVETIM DUHOM POKAŽE KAJ ON MISLI IN KAJ ON ŽELI!

   JEZUS JE NAŠ PRIJATELJ, POGOVARJAJTE SE Z NJIM , VEDNO VAS BO POSLUŠAL, ON NE REČE TAKO KOT MI LJUDJE-NIMAM ČASA, NE BOM TE POSLUŠAL, itd…PRI BOGU JE VSE DRUGAČE.

   Nič se ne bojte, nič ne skrbite, skrbi odložite Jezusu na ramena! On jih bo nosil z vami.

   HREPENJE ČLOVEŠKEGA SRCA LAHKO V CELOTI ZAPOLNI SAMO JEZUS.

   Vse dobro vam želim, naj vam Jezus podeli svoj mir!

   Pa pišite še kaj!

   • Kras says:

    Pozdravljena Minako

    Tako lepo ste napisala:”Rada bi ga ponižno prosila za moč v učenju, a tudi za zaupanje, da ponižno sprejmem njegovo voljo.”

    Že v tem lepem stavku vas je Gospod slišal in vam že daje moč in voljo , da se boste naučila kar potrebujete.
    Iz zapisov veje da ste zelo prizadevna, odgovorna , delovna.
    Če pa se vendarle zgodi nasprotno imejte vedno v mislih, da vam bo Bog pokazal druge možnosti.
    Mir in dobro.

  • Janez says:

   Človek se ne spreobrne zaradi besed, ampak zaradi Ljubezni
   Če želiš, da bi se ljudje okoli tebe spreobrnili, potem jih ljubi in tako izpolnjuj Božjo Voljo. Več kot besede jim bo o Bogu povedala tvoja ljubezen. Morda poznaš bolečino ob tem, ko drugi ne želijo slišati in sprejeti veselega oznanila o Božji ljubezni. To je del tvoje poti, je bolečina, ki lahko postane rodovitna. To so lahko polja, kjer rasteta tvoja ponižnost in potrpežljivost. Je najboljši način, da rasteš v ljubezni. Da ljubiš, tudi če ne vidiš rezultatov. Če misliš, da se mora nekdo še posebno spreobrniti, potem ga ljubi s še večjo ljubeznijo. Če mu želiš povedati, kako veliko dostojanstvo ima kot Božji otrok, potem ga spoštuj. Če bi mu rad govoril o usmiljenem Bogu, bodi z njim usmiljen in prizanesljiv. Če bi ga rad spodbudil, da se vrne k Očetu, ki mu odpušča, potem mu odpuščaj najprej ti sam. Najtežje bo sprejel sporočilo o Bogu nekdo, ki v svoji okolici ni izkusil ljubezni. Če mu želiš približati Boga, potem ga ljubi. Bog je ljubezen. Prihajaj k Bogu, dopusti mu, da ti podari izkušnjo svoje ljubezni. Šele ko boš prežet z Njegovo lučjo, boš lahko svetil drugim. Takrat mnogokrat niti ne bo treba besed. Če boš v sebi nosil obilje Božjega miru, če boš dobrohoten in v srcu vesel kristjan, bodo ljudje sami prihajali k tebi. Želeli bodo priti k luči, ki bo žarela v tebi. Včasih bi radi drugim oznanjali, a si ne vzamemo časa za molitev, ampak ta čas namenjamo zgolj oznanjevanju, govorjenju o Bogu. Takrat so naše besede prazne in ne morejo nagovoriti. Posvečaj svoj čas temu, da napolniš svojo dušo pri izviru žive vode.

   MOLITEV (Barbara Rajgelj Operando)
   Ljudem sem govoril o Tebi, Gospod. Niso želeli slišati Tvojega oznanila. Mislil sem, da zavračajo mene, na koncu pa sem se zavedel, da zavračajo Tebe. Pomislil sem, kako pogosto moraš biti zavrnjen Ti, ki si sama ljubezen. Takrat sem si zaželel le to, da bi Te mogel še bolj ljubiti. Obljubil sem si, da bom storil vse, kar je v moji moči, da Ti služim. Gledal sem Te in opazil, da daješ prav vsem, tudi tistim, ki Te zavračajo. Vem, da stvari ne morem storiti bolje, kot jih delaš Ti. Zato te poskušam v vsem posnemati. Ljubiti hočem vse, še posebno pa tiste, ki nočejo slišati zate. Če je to način, na katerega jim bom govoril o Tebi, ga hočem z vso silovitostjo živeti. Zdaj sem tu, pred Teboj, da napolnim svoje srce s Tvojo ljubeznijo. Nato bom to ljubezen ponesel v svet, da začuti lakoto in žejo po Tebi, ki si žarišče ljubezni. Želim, da se vsi ljudje vrnejo k Tebi. In da bo zaradi našega pravičnega življenja in zgleda še več ljudi prihajalo k Tebi Jezus naš Učenik in Odrešenik, Te Častilo in Slavilo in Molilo k Tebi. Da bomo vsi postali dobri ljudje in kristjani! In prispevali k prihodu Nebeškega kraljestva Usmiljenja, Dobrote in Ljubezni med nami vsemi!

   Avtor: BARBARA RAJGELJ na Omrežju Operando

 81. KRISTINA says:

  LURŠKA MATI BOŽJA-SVETOVNI DAN BOLNIKOV

  Na dan 11. februarja leta 1858, četrto leto potem, ko je papež Pij IX. razglasil versko resnico, da je Marija brez madeža izvirnega greha spočeta, se je prikazala v skalnati votlini blizu francoskega mesta Lurda Devica Marija štirinajstletni Bernardki Soubirous. Marija je bila oblečena v belo, prepasana z modrim pasom in imela je zlato rožo ob nogah. Bernardka je videnje takole opisala: »Gospa je bila mlada in tako lepa, da nisem še nikdar videla kaj takšnega. Pogledala me je, se mi nasmehnila in mi pomignila, naj stopim bliže, kakor da mi je mati. Kakor iz navade sem vzela v roke rožni venec in pokleknila. Gospa mi je prikimala in tudi sama spustila med prste rožni venec, ki ga je nosila na desni roki.«

  Bernardki se je Marija prikazala osemnajstkrat. Obljubila ji je, da jo bo osrečila, toda ne na tem svetu, temveč na onem. Učila jo je prav delati znamenje sv. križa, jo spodbujala, naj ima rada rožni venec, naj dela pokoro in moli za grešnike. Ukazala ji je tudi, naj poskrbi, da ji na tem kraju postavijo kapelo. Zdaj je v Lurdu najslavnejša Marijina božja pot, kjer se godijo čudeži ob čudodelnem studencu, ki je začel izvirati iz čisto suhih tal pod Bernardkinimi prsti, še več pa ob procesiji s sv. Rešnjim telesom. Takrat kličejo bolniki mimoidočemu božjemu Zdravniku kot svoj čas v Sveti deželi: »Jezus, Sin Davidov, usmili se me!«

  Ko je pri predzadnjem prikazanju Bernardka vprašala Gospo, kdo je – to vprašanje ji je tudi že prej večkrat zastavila – je slednjič na tretje vprašanje Gospa sklenila roke, jih dvignila na prsi, se zazrla proti nebu, roke spet polagoma razklenila, se nagnila proti dekletu in odgovorila: »Brezmadežno spočetje sem.«

  V prvih letih po Marijinem prikazovanju je Bernardka morala veliko pretrpeti zaradi ljudi, ki so jo hoteli, nekateri tudi s slabim namenom, natančno izpraševati o njenih videnjih. Ona je odgovarjala mirno in stvarno. Nikoli ni vzela nobenega denarja, ki so ji ga ponujali zanjo (bila je bolehna) in za njene domače, ki so živeli v revščini. Končno je odšla k redovnicam v Nevers in tam umrla 16. aprila 1879. Lurške Matere božje se spominjamo 11. februarja.

  Na ta dan leta 1858 se je čudovita žena prvič prikazala štirinajstletni Bernardki Soubirous, revnemu francoskemu dekletu. Ta lepa žena z bleščečo belo obleko in opasana z modrim pasom se je pojavila v umazani luknji, v kamniti votlini, ki so jo domačini

  klicali »prašičje zavetišče«. 25. marca je razkrila svoje ime: »Jaz sem Brezmadežno spočetje.« Samo štiri leta pozneje je Pij IX. razglasil dogmo, da je bila Marija brezmadežno spočeta v telesu svoje matere in da je prejela odrešujoče milosti svojega Sina v pričakovanju svojega Božjega materinstva. Lurško votlino v francoskem Lurdu danes obišče več kot šest milijonov romarjev letno.

  LURŠKA MATI BOŽJA PROSI ZA NAS

 82. Miro says:

  »POSLUŠAJTE GOSPODOVO BESEDO!« (2 Kr 7,1).

  Gospod, ponižno Te prosim, podari mi duha poslušnosti.

  Presveto Srce Jezusovo, usmili se nas!
  Brezmadežno Srce Marijino, prosi za nas!

 83. Hvala says:

  Človek, ki ne upošteva drugega človeka in ga v nekaj prisiljuje, nima prave ljubezni. Tako kot je rekla ga. Kras, pravim tudi jaz. ZAKAJ SILITE, DA BI VAS FANT IMEL RAD, ČE VAS NIMA? ZAKAJ TO DELATE, PRAVA LJUBEZEN NI SEBIČNA, NE PRISILJUJE , VSE PRENESE, VSE PREMORE, LJUBEZEN MORA BITI OBOJESTRANSKA , tudi zakon ni veljaven z enostransko ljubeznijo.

  HOČETE RES FANTA PRISILITI , DA VAS IMA RAD?

 84. Kras says:

  Sanja,
  veliko moliš , veliko prosiš.
  Kakšna pa je pravzaprav fantova volja? Kako se on počuti?
  V vsem tem času, bi lahko tudi on pokazal, če mu je do tega, da sta skupaj.
  Če bi te imel fant tako rad, bi te ne pustil, da tako trpiš. Imej malo ponosa.
  Želja mora biti obojestranska, da jo Bog lahko blagoslovi.

  • Janez says:

   Tu je osem “molitvenih puščic” Janeza Zlatoustega:
   Gospod, razsvetli moje srce, ki ga je zatemnilo grešno poželenje.
   Gospod, pošlji mi na pomoč svojo milost, da bom lahko častil tvoje ime.
   Gospod Jezus Kristus, zapiši me v knjigo življenja, ki naj se po tvoji milosti vse dobro konča.
   Gospod, poškropi moje srce z roso svoje milosti.
   Gospod, naj bom hiter v dobrih mislih.
   Gospod, podeli mi solze in spomin na smrt, pa tudi kesanje.
   Gospod, vsadi vame korenino vsega dobrega: Božji strah v moje srce.
   Gospod, naj te ljubim z vso dušo in vsem razumom in naj vedno izpolnjujem tvojo voljo.

   Usmili se Vsemogočni Boga in pošlji Svetega Duha, da bo potolažil Sanjo in jo Podučil, kaj je Božja Volja in ne Človeška Volja. Mi verniki in prosilci na te,m medmrežju s človeškimi mislimi in molitvamo ne zmoremo naredioti več, kot smo se trudili in skušali pomagati. Nekateri bolj sočutno drugi bolj odločno, vsi pa smo za Sanjo prosili in molili, kakor najbolj vemo in znamo. Pridi Gospod in ji Pomagaj. Naj se umiri njeno srce in naj po Tvoji Milosti vidi in spregleda, mkaj hočeš od nje. Amen.

   • Sanja says:

    Tako jocem sedaj spet ce bi vi vedeli da sem vsak trenutek z mislimi pri njem.
    Ne morem vec

    • Janez says:

     Bog je ljubezen
     ‘Bog je ljubezen’ (1 Jn 4,8). Uporabljen je glagol biti. Bog se namreč ne spreminja glede na naše obnašanje. Je brezpogojna ljubezen, ne spreminja se. Je ljubezen, ki se ne potroši. Kako lepo je tega zvestega Boga oznanjati bratom, ki živijo v mlačnosti, ker se je prvotno navdušenje ohladilo. Kako lepo je reči: ‘Jezus Kristus te ljubi, daroval je svoje življenje, da bi te odrešil, in zdaj vsak dan živi ob tebi’ (Evangelii gaudium, 164). Pomembna so ta srečanja, ki nam pomagajo rasti v veri: približati se tistemu, ki je v stiski, graditi mostove, oskrbeti trpečega, poskrbeti za revne, maziliti s potrpežljivostjo tistega, ki je ob tebi, tolažiti obupanega, blagoslavljati tistega, ki ti povzroča hudo … tako postanemo živa znamenja Ljubezni, ki jo oznanjamo.«

     Odlomek iz:
     (Papež Frančišek udeležencem mednarodnega srečanja akademskih centrov in šol za novo evangelizacijo, na temo ‘Je mogoče srečati Boga?’, Vatikan, 21.9.2019)

     Sanja lahko le vsi skupaj molimo skupaj z vami. Bog bo odločil po Svoji Sveti Volji ne mi ljudje. Prosim pojdite h komu, ki mu zaupate in se z njim o vsem iskreno pogovorite, da se umirite in ne boste jokali v službi in da ne boste še bolj žalostni. Pogovorite se tudi z Jezusom pri molitvi doma ali v Cerkvi in Molite Rožni Venec k Mariji, ki je naša draga Mati. Pojdite h kakšnemu duhovniku in se pogovoritev ter spovejte kar vas teži. Prosim pa , da ne morete nikogar prisiliti da vas ima rad, če tako ne čutri, kot je povedala gospa Kras. Vem da vam je težko, vendar tudi sam sem izkusil podobno in sem po nekaj časa vse gledal mirno in iz oddaljenosti na nekoč ljubljeno osebo. kakor je prišla, tako je tudi odšla in sem našel boljšo partnerko, ki je danes moja zakonska žena in mati mojega otroka. Zelo sem srečen in zadovoljen, ker se je po Božji Milosti vse prav in dobro uredilo. Tudi za vas Sanja se bo vse lepo uredilo. BVB. Janez

     • Sanja says:

      Vedno sva bila v redu in glejte vsaka situacija je drugacna.
      Naj Bog pomaga da se vse uredi kot je treba in bova naprej v odnosih kot je treba

     • Sanja says:

      Jaz nikogar ne silim da me ima rad ampak vedno sva se imela rada pa vse in tudi povedal mi je da noce da sva v grdih odnosih ali karkoli drugega grdega.
      Zato mi je tudi tezko ker je vedno bil oseba kre mene in mi je stal ob strani vedno in vse lepo saj Jezus ve da je bilo vse ok med nama sedaj pa je pac prislo do situacije kakrsna je in zato prosim Jezus in Marijo za uslisanje prosenj in da se uredi vse pozitivno

     • Janez says:

      MOLITEV V PREIZKUŠNJAH
      Bolečina in trpljenje morata priti v vaše življenje, vendar si zapomnite, da so bolečine, trpljenje in žalost samo Jezusov poljub – znamenje, da ste mu prišli tako blizu, da vas lahko poljubi. Sveta Mati Terezija.

      Gospod prosim pomagaj mi in me vodi, da hodim preko vseh težav in preizkušenj tako, da bom hodil po Poti k Tebi Jezus. Gospod Bog vem, da če hočem priti k Tebi, da moram iti skozi vse preizkušnje, skušnjave, težave in probleme ter premagati tako težave kot samega sebe, da ne zaidem. Ne vem, kaj vse me čaka na tej trnovi in strmi poti, vem da moram vztrajati in iti naprej k Tebi Jezus. Zato vem, da grem k Tebi, k Boljšemu, kjer si ti Moj Odrešenik, moj Rešitelj in moj Učenik. Prosim Jezus Vodi me, da ne zaidem na stranpoti in daj mi navdih in moč, da bom napredoval v Zaupanju Vate in v Tvojo Božjo Previdnost ter Očetovsko Ljubezen. Vem, da mi ne boš nikoli naložil težjega bremena, kot ga lahko nosim. Tudi Jezus je daroval na Golgoti svoje življenje z Naše Odrešenje. V smrtni grozi je celo vzkliknil: Eli, Eli lama sabaktani ali Moj Bog, Moj Bog zakaj si me zapustil. Vendar je spoštoval Božjo Voljo in je vztrajal tako, da nas je s smrtjo na križu in Vstajenjem Odrešil. Kakršnakoli naj bo moja usoda Gospod, naj bom reven ali bogat, zdrav ali bolan, obdan od prijateljev in domačih ali samoten, vem da se bo vse slabo končalo zame, če se bom opiral le na soje moči in na ljudi, če ne bo tam Tebe. Verjem, da se bo vse dobro končalo, če bom imel ob sebi Tebe. Prosim pomagaj mi, da premagam vse preizkušnje in težave, ki si mi jih naložil in pomagaj mi, da bom voljno vse potrpel in se prekalil v vseh preizkušnjah in postal bolj sočuten, bolj čuteč in boljši človek, tebi v Čast in Veselje moj Bog. Neomajno zaupam v Tvojo Božjo Previdnost, da je to prav in dobro zame v Tvojih Očeh Bog, česar s svojo omejeno človeško pametjo ne morem doumeti. Ti veš Gospod zakaj si mi to naložil in kaj je dobrega v vseh težavah in preizkušnjah, ki me pestijo. Pomagaj mi, da bom voljno sprejel Tvojo Voljo. Da se bom utrdil v dobroti in strpnosti, v usmiljenju in dobrih delih in tako postal v Usmiljenju, Dobroti in Ljubezni vedno bolj podoben Tebi Jezus. V Tebi premorem vse, ki mi daješ vse Moči in Upanje na delo, molitev in življenje po Božji Volji in Odrešenje. Kajti ko bom hodil po Poti za Jezusom, ki je vse voljno pretrpel za nas in nas Odrešil, bom hodil po Poti v Nebeško Domovino. Gospod Bog, moj Tolažnik in Odrešenik, moj Učenik in Dobrotnik, prosim blagoslovi in varuj me na vseh mojih poteh življenja in podari mi svoj Božji Mir. Amen.

      TRPEČA LJUBEZEN
      Gospod Jezus, Ti si Ljubezen.
      Zato ne gledaš nase, ampak se razdajaš
      Za Odrešenje tistih, ki jih Ljubiš.
      Privzameš si naš ubogo telo
      in postaneš podoben nam,
      da bi tudi mi mogli postati podobnim Tebi Jezus
      v predanosti do konca.
      Ranljiv si, ker ljubiš.
      Hočeš, da bi tudi mi bili ranljivi, kakor Ti Gospod.
      Naj Nas podpira Tvoja trpeča Ljubezen. Amen
      Joerg Zink

      Vse dobro in želim, da pride k Vam Sanja Božji Mir in Njegova Ljubezen in vas pomiri, vas poduči kaj hioče Bog od vas in vam podari Tolažbo. BVB. Janez

 85. Sanja says:

  Veliko ljudi je nazaj skupaj potem ko so sli narazen pa so nazaj skupaj hvala Bogu in tako tudi jaz hocem da bova dalje skupaj.
  Ljubi Jezus pomagaj mi prosim iz dnaaa srca

  • Hvala says:

   Spoštovana Sanja!

   Prosim, če poslušate, KAJ VAM HOČEMO VSI SKUPAJ POVEDATI!

   G. Miro vam je povedal svoj življenjski primer, kako ni dobro, če človek vztraja pri svoji zahtevi. Lahko pride do hude katastrofe.

   G. Miro vam je tudi svetoval, da prosite Gospoda za uslišanje svojih želja, VENDAR V PRIMERU, DA JE GOSPODOVA VOLJA DRUGAČNA OD VAŠE, DODAJTE NA KONCU MOLITEV-NAJ SE ZGODI NJEGOVA VOLJA, DA STE PRIPRAVLJENA SPREJETI NJEGOVO VOLJO IN SE MU TUDI ZAHVALITI , ČEPRAV VAM NI VŠEČ.

   KAKO NAJ BOG USLIŠUJE VAŠE MOLITVE CELO ŽIVLJENJE, ČE MU NISTE HVALEŽNA. SAMO ZAHTEVATE OD NJEGA DAROVE, SEDAJ BI SE MU MORALA ZAHVALITI ŽE ZA STISKO, KI VAM JO JE DAL!

   KAKO NAJ BOG DELI DAROVE, ČE NE SPREJEMATE IZ NJEGOVE ROKE TISTO, KAR VAM NI POVOLJI?

   OD NJEGA ZAHTEVATE SAMO TISTO KAR VAM “PAŠE”, OD BOGA JE POTREBNO SPREJETI DOBRO IN HUDO, ZAPOMNITE SI TO !

   Zakaj bi vam dajal VELIKE DAROVE, ČE NISTE ZADOVOLNJA Z NJEGOVIM ODLOČANJEM, ZAHTEVATE DA IZPOLNI VAŠ NAČRT.

   Človek, ki ni hvaležen za najmanjše darove, tudi velikih ne more prejemati. Ste se zahvalili Jezusu za to stanje in ste ga prosili, DA BI VAL DAL MILOST, DA BI SE VAŠA VOLJA USKLADILA Z NJEGOVO?

   Povejte po pravici- če bi vi nekemu človeku vsak dan dajali darove, pa vam ne bi bil hvaležen, celo zahteval bi več vsak dan, KAJ BI STORILI?

   Mi ljudje si nismo z ničemer zaslužili Gospodovih darov, niti si jih ne moremo, KAJTI DAR JE DAR, JE ZASTONJSKI, me razumete!

   Vaše življenje v celoti pozna samo Bog. Zato bi vi morali z Njim sodelovati, se pogovarjati, debatirati, NE PA MU UKAZOVATI!
   Sedaj bom navedla KAJ MORA ČLOVEK NAPREJ STORITI V KOMUNIKACIJI Z BOGOM.

   Mi smo ustvarjena bitja, zato imamo slabosti in govorimo vse prek, včasih mislimo eno, rečemo drugo, delamo tretje itd….

   KO PRISTOPATE K POGOVORU Z BOGOM JE POTREBNO IZRAZITI ŽELJO in po možnosti tudi to zapisati na papir.

   Duhovni darovi imajo prednost pri uslišanju prošenj, kajti Bog je rekel :

   Iščite najprej božje kraljestvo in njegovo pravico in vse drugo vam bo navrženo. Ne skrbite za jutri, kajti jutrišnji dan bo imel svojo skrb. Zadosti je dnevu njegova lastna teža« (Mt 6, 33–34).

   Biti moramo dovzetni za vodstvo Svetega Duha. BOGU NE SMEMO VSILJEVATI SVOJIH PRIORITET, TEMVEČ MU MORAMO DOVOLITI, DA DELUJE V NAS PO VRSTNEM REDU, KI SI GA SAM IZBERE.

   Povem primer, ki je napisan v knjigi -Blagoslov ali prekletstvo- takole pravi: denimo; neki človek se odloči, da bo iskal finančno izobilje, MEDTEM KO JE PRVA BOŽJA PRIORITETA ZANJ PRAVIČNOST. Če trmasto vztraja, da bi dosegel PROSPERITETO PRED PRAVIČNOSTJO, MORDA NE BO DOBIL NITI ENEGA NITI DRUGEGA!

   Vidite, kako pomembno je, da človek, ko navede svojo prošnjo k Bogu Ga prosi, NAJ SE ZGODI NJEGOVA VOLJA, KAJTI MI NE VEMO KAJ JE ZA NAS NAJBOLJE, TUDI NE VEMO KAJ JE BOG ZA NAS IZBRAL KOT PRIORITETO V ŽIVLJENJU.

   Vi ste s svojo ZAHTEVO DEJANSKO POSTAVILA ULTIMAT BOGU-TO POMENI-ŽELIM, DA IZPOLNEŠ KAJ ZAHTEVAM!

   Veste da to tako ne gre, ni dobro. BOGU STE ZAPOVEDALA KAJ MORA NAREDITI. KDO JE ČLOVEK, DA BI UKAZOVAL BOGU!

   • Sanja says:

    Jaz nic ne ukazujem jaz samo prosim in ne ukazujem nic pa mi prosim ne govorite tako da ukazujem ker ne ukazujem.
    Postavite se v mojo kozo ni mi lahko in ne ukazujem jaz Bogu jaz ga prosim da uslisanje

   • Sanja says:

    In Bog ne daj da bi prislo do kaksne katastrofe ne zdaj pa ne nikoli.

    • Hvala says:

     Če ne želite sprejemati nasvetov, ne želite narediti kaj vam je rečeno, tudi ni potrebno! NIHČE VAS NE SILI, NITI BOG NE! Vztrajajte še najprej trmasto če želite!

     • Sanja says:

      Prosim za uslisanje prosim..in poslusam nasvete poslusam ampak ni mi vseeno verjemite da mi ni..in tudi jaz nic ne vsiljujem jaz prosim za uslisanje in da bo vse kot je treba to prosim Boga in Marijo
      Saj pa je tudi velikokrat receno in povedano da naj prosimo za uslisanje prosenj
      In veliko ljudi je dalje skupaj cez cas mislim parov in tako tudi jaz prosim da se bo vse izteklo pozitivno z Bozjo pomocjo.

     • Sanja says:

      Nevem kaj bi trmarila ali kaj ne trmarim nic jaz prosim in ne me razumet narobe jaz prosim za uslisanje prosenj..ker nisem oseba da bi z nekom bila v svaji ali nevem kaj ali da bi se z nekom grdo gledala nisem taka oseba zato prosim naj se uredi vse kot je treba da bova naprej kot je treba v dobrih odnosih in vse da bo naprej dobro med nama

   • Sanja says:

    In hvalezna sem jaz Bogu za marsikaj nisem tak clovek da nebi bila hlavezna za malenkosti ali za nic. Ker sem hvaleznanza vsako malenkost. Jaz kot sem rekla ze prosim in ne izsiljujem in ne ukazujem

    • Hvala says:

     Še enkrat vam bom povedala , če ne želite sprejeti prav!

     Prosite ja za uslišanje te vaše prošnje, nočete PA NIČESAR SLIŠATI, DA ČE TO NI GOSPODOVA ŽELJA, VAM JE NE BO USLIŠAL, PUSTITE NJEMU ODLOČANJE, ON IMA LAHKO ZA VAS ČISTO DRUGEČA ČLOVEKA PRIPRAVLJENEGA DAJTE SI ŽE ENKRAT DOPOVEDAT, NE PA ZAHTEVAT OD NJEGA PO SVOJIVOLJI!

     Ali vam moram še enkrat ponoviti, ČE GOSPODOVA VOLJA NI, DA BI BILA SKUPAJ PAČL NI!

     • Sanja says:

      Pa zakaj ne bi bila Gospodova volja da sva skupaj saj pa sedaj sva bila nekaj let skupaj in je tudi bila gospodova volja .
      Ne razumem res ne zakaj zdaj potem jaz ne bi smela misli ne da ne bi smela ali kako naj se izrazim za to prosit Boga za naju dva da bova dalje skupaj

      Mislim ne ne prosit nevem no kako naj se izrazim v glavnem upam da me razumete

 86. Sanja says:

  Zakaj moram tako trpeti zdaj zakaj ,,ne zdrzim vec jaz bi mu zdaj tako iz dna srca skocila v narocje tako ga pogresam ne zdrzim vec ljubi Jezus in Marija pomagajta prosim

  • Hvala says:

   Spoštovana Sanja!

   Sprejeti morate in se sprijazniti da je sedaj taka Gospodova volja. Vi ne želite sprejeti Njegove volje, zato tudi vse trpljenje zavračate. Kako boste prejemala v življenju milosti, če hočete vse imeti po svoji volji. Verjemite mi, da vam Jezus želi s to situacijo nekaj povedati, poslušajte ga, ne cepetajte in ne zahtevajte nekaj mimo Gospoda. ON ŽE VE, ZAKAJ JE SEDAJ TAKO ODLOČIL!

   Ni lahko izpolnjevati Božjo voljo in se sprijazniti z življenjskimi situacijami . ZATO JE POTREBNO PROSITI GOSPODA, DA PODELI MOČ, DA ČLOVEK VZDRŽI V STISKAH.

   Govorite, da ne vzdržite več, seveda, saj ste samo človek, prosite ZA MOČ, DA BOSTE ŠLA SKOZI VIHAR.

   ČLOVEŠKA VERA SE PREIZKUŠA V OGNJU BOŽJE LJUBEZNI.

   Po tej vaši stiski boste lažje hodila po življenjski poti, človek postane utrjen v vsakdanjih bojih na tem svetu.

   TRPLJENJE JE SESTAVNI DEL NAŠEGA ŽIVLJENJA, JEZUS JE TUDI ZA VAS MORAL TRPETI NA KRIŽU, ČE HOČETE BITI NJEGOVA UČENKA, MORATE SPREJETI TRPLJENJE.

   Vse bo dobro, če nekaj let se boste spomnila situacije in boste uvidela, da je bilo to potrebno za vas.

   • Sanja says:

    Jaz hocem da se to med nama s fantom uredi pozitivno ker res sva vedno bila v dobrih odnosih pa vse lepo sva se razumela in vse.
    Pa vse mi je lepo vedno stal ob strani in vse lepo.
    Res bi bila zelo hvalezna Gospodu da bi se pobotala in bi bila dalje skupaj kot je treba

    • Hvala says:

     Spoštovana Sanja!

     Vi hočete, da se zadeva med vami in fantom uredi pozitivno-TO JE VAŠA ŽELJA, niste pa vprašala Jezusa ALI JE TO TUDI NJEGOVA ŽELJA! NOČETE SPREJETI GOSPODOVE VOLJE, VENDAR BOGA NE MORE NIHČE NIKOLI V NIČESAR PRISILITI!

     Mi ljudje gledamo s človeškimi očmi, Bog pa z Božjimi in vidi celoto-vi sedaj ne vidite celote!

     Trmasto vztrajate -HOČEM IMETI PO SVOJE IN KONEC-to je vaš zahtevek. Vendar pri Bogu ne gre tako.

     Prosimo Gospoda, da vam podeli potrebne milosti; tudi PONIŽNOST IN POTRPLJENJE!

     Po vašem-človeškem mišljenju sta bila pravite v dobrih odnosih. BOG PA JE BOG, KI VSE VIDI IN VSE VE, ne moremo Ga v ničesar prisiljevati, potrebno je prositi za milosti in IZPOLNJEVATI SKOZI CELO ŽIVLJENJE NJEGOVO VOLJO!

     • Sanja says:

      Kaj naj delam zdaj v tej situaciji kaj povejte mi kaj jaz sem vec ze cisto na dnu in vec nevem kaj..nekateri so tudi spet nazaj skupaj cez cas .

     • Hvala says:

      Sanja, molite, pojdite k spravi k Bogu-to je Sveta spoved, hodite redno k Sveti maši in zakramentom, kjer boste prejemala moč za življenje, berite Sveto pismo, skratka živite kot naroča, ŽIVLJENJE PREPUSTITE NJEMU IN ON BO VODIL VAŠO POT, PREPUSTITE SE NJEGOVEMU DELOVANJU!

     • Sanja says:

      Molim vsak dan , tudi k sveti masi hodim in vse.
      Pravim veliko je parov da so se razsli in nato potem nazaj skupaj prisli. Naj nama isto Bog pomaga da bova nazaj skupaj vsak da to prosim in molim in tudi prosim za uslisanje

     • Sanja says:

       Molim vsak dan , tudi k sveti masi hodim in vse.
      Pravim veliko je parov da so se razsli in nato potem nazaj skupaj prisli. Naj nama isto Bog pomaga da bova nazaj skupaj vsak da to prosim in molim in tudi prosim za uslisanje

   • Sanja says:

    Kaj hocem meti po svoji milosti kaj .jaz hocem nazaj bit v odnosu z njim kot je treba sem custvena oseba in ni mi lahko ..

 87. Kras says:

  Prosim za molitev. Imam manj dela, to pa je zame slej ko prej nevaren čas, saj se začnem vdajat strahu, dvomom v zvezi z prihodnostjo, sprašujem se , če sem na pravi poti,….itd. Po naravi sem delovna oseba, delo kot samo tudi zdravi, ni zastonj tisti rek, da delo osvobaja. Sedaj me je doletel še covid , nimam telesnih težav, a kot pravim, preveč časa in potem gredo možgani po svoje, če se hudomušno izrazim. Za začetek bom prijela v roke rožni venec in začela molit , hvaležna pa bom tudi kakšne molitve in nasveta.
  Mir in dobro.

  • Hvala says:

   Spoštovana ga. Kras!

   Zelo prijetno je z vami debatirati, ste zelo iskrena oseba, preprosto in kratko poveste vaše probleme, stiske. Lepo!

   Veste kaj bi vam zelo priporočala? Tako lepo, kot ste to nam povedala, DA TAKO POVESTE JEZUSU, MU S PREPROSTIMI BESEDAMI OPIŠETE VAŠE STANJE, DA SE VAS LOTEVA STRAH V ZVEZI S PRIHODNOSTJO, DA IMATE MANJ DELA itd…

   JEZUS VAS BO POZORNO POSLUŠAL. Ko mu boste vse obrazložila, pa Ga LEPO PROSITE, DA NAJ ON PREVZAME VAŠE ŽIVLJENJE, NAJ ON RAZPOREJA VAŠE DELO IN PROSTI ČAS, SKUPAJ NAČRTUJTA ZA PRIHODNOST, V NJEGOVE RANE IZROČAJTE VSAK DAN STRAHOVE, SVOJE STISKE IN PUSTITE JEZUSU DA DELUJE. VI MOLITE IN ŽIVITE PO ZAPOVEDIH, NJEMU PA DAJTE ČAS, DA ON UREJA IN UREDI VAŠE ŽIVLJENJE.

   To ne gre hitro, to veste. ČE SE VAS LOTEVA STRAH ZA PRIHODNOST POMENI, DA ŠE NIMATE MOČNE, PREIZKUŠANE VERE, KAJTI KDOR ZAUPA V GOSPODA, SE NE BOJI.

   BOG JE REKEL PO PREROKU SIRAHU: 14 Kdor se boji Gospoda, se ne bo plašil,
   nič ga ne bo strah, ker je on njegovo upanje. (Sir 34,14).

   Ga. Kras- berite Sveto pismo vsak dan, PONAVLJAJTE JEZUSOVE BESEDE, KI ODPUŠČAJO GREHE IN ZDRAVIJO IN DAJEJO NOVO ŽIVLJENJE.

   O ko to razumeli! Pogovarjati se vsak dan z našim Gospodom, On , ki edini rešuje, ki daje NOVO ŽIVLJENJE, KI OBUJA ČLOVEKA OD DUHOVNE SMRTI, OSVOBAJA, OZDRAVLJA, BLAGOSLAVLJA!

   Skupaj z JEZUSOM IN NJEGOVIM DUHOM SE POGOVARJAJTE V SVETEM PISMU. Izberite si stavek, in ga ponavljajte itd….

   Po določenem obdobju se bodo začele kazati spremembe, pustite Jezusu čas, da vas s svojo ljubeznijo ozdravi in nagradi.

   Ko vam bo najtežje, ne obupavati, ko vam bodo tekle solze in se vam bo zdelo, da ne zmorete več ničesar, NE ODNEHAJTE! Kadar bo trpljenje doseglo svoj vrhunec, prosite JEZUSA, NAJ POMAGA. Tudi če v takem stanju trenutne ne morete moliti, pa izgovarjajte BESEDE: JEZUS VATE ZAUPAM, POMAGAJ MI. To delajte skozi ves dan.

   Glejte lahko vam svetujem, ker sem sama šla skozi hude stiske, preizkušnje, trpljenje in še hodim.

   JEZUS DELA RES ČUDEŽE VSAK DAN! Če bi vi mene poznala leta nazaj in zdaj, bi mogoče rekla, da to ni ista oseba. ZATO JAZ POVEM, DA PRI BOGU JE VSE MOGOČE IN PRI NJEM NI NIČ NEMOGOČE!

   Še enkrat povem. PUSTITE MU, DA DELUJE V VAS IN VAM DA NOVO SRCE IN VDAHNE SVOJEGA DUHA. Pa naj se zgodi, kar je Njegova volja!

   Ne bojte se, bodite pogumna in močna!

   V OBLJUBLJENO DEŽELO PRIDEJO TISTI, KI IMAJO POGUM, MOČ-SILOVITEŽI!

   Prosite Jezusa naj vam da duha poguma in moči!

   Upam, da sem vam pripomogla s svojim nasvetom, KAKO NE OBUPAVATI NA POTI V OBLJUBLJENO DEŽELO!

   Jezus vas bo tolažil.

   • Minako says:

    Gospa Hvala, kako nežne so vaše besede, a polne goreče vere. Hvala vam. Molim za vas. Gospa Kras, ne vem vam podati nobenega nasveta, ker sem sama tako prestrašena in grešna ovca, vendar Jezusa ovčka. Zato bom goreče molila za vas. Mene misli strahu pred prihodnostjo preplavljajo, kadar me čakajo pomembne stvari. Kot da bi misli želele zbežati drugam. Danes imam sama zelo notranje čustveno naporen dan. Grehi in napake iz preteklosti težijo moje srce. Poskušam dobiti knjigo, ki ste mi jo gospa Hvala priporočili, a še traja.
    Gospa Kras molila bom za vas, iz vsega srca.
    O preseto Jezusovo srce, usmili se me.

   • Kras says:

    Iz srca hvala. Bom molila tudi za vas , saj vas na tej strani potrebujemo. In vse kar ste rekla je čista resnica, kot da bi me poznala.
    Hvaležna za vse vaše vzpodbude bom zaspala z rožnim vencem v rokah in neizmerno hvaležnostjo.
    Bogu hvala za vse , ki soustvarjate to skupnost.
    Zvečer tudi rada poslušam jutranjo mašo(običajno zjutraj nimam časa), ki jo predvajajo na FB – povezani v molitvi. Joj, na koliko lepih načinov nam prihaja Jezus naproti. Samo iskati je potrebno. Vseeno pa potrebujemo tudi tople človeške besede, kot sem jih bila pravkar deležna.

    • Miro says:

     Vsem sodelujočim najlepša hvala za spodbudne nasvete, ki nas v težkih življenjskih situacijah usmerjajo k uporabnim duhovnim korakom in rešitvam. Ob tem bi predlagal, da svoje srce še bolj odpremo pri spovedi, kjer nam Nebeški Oče razkriva svoje brezmejno usmiljenje in ljubeče srce ter nam podeli odpuščanje. Hvaležno sprejmimo ta dar, ki nam ga Gospod podarja po sveti Cerkvi. V zvezi s tem v branje priporočam prispevek, objavljen v rubriki Članki za dušo (glej 10. februar, ob 9:17).

     Naj Usmiljeni Bog vsem podeli mir in veselje!

     • Hvala says:

      Zahvaljujem se najprej Bogu, da nam vsak dan deli milosti, da lahko izvršujemo naloge na tem svetu.

      Brez Njega smo nič in nič ne moremo. On nam pripelje ljudi, ki so potrebni za izpolnitev življenja, naj bo to zakonec, posvečene osebe in tudi ljudi na tem portalu.

      Ima svojo zamisel in načrt. Zahvaljujem se vam vsem, da molite in sodelujete z Gospodom.

      V stiskah je res težko, brez Gospodove tolažbe in pomoči ne gre!

      PIŠITE ŠE KAJ, VSE DOBRO VSEM SKUPAJ ŽELIM!

 88. Sanja says:

  Nevem kaj naj delam cisto sem na tleh tak jocem, delat ne morem pa nic , ne zdrzim jojj ljubi Jezus pomagaj mi

  • Janez says:

   Sanja molite večkrat na dan Rožni Venec in druge molitve, ki smo obstajajo in molitev g. Mirota, ki vam je bila predlagana. Molitev umiri in spodbudi človekovo nemirno in žalostno srce ter ga odpre Bogu. V molitvi zaslutimo in začutimo našega Usmiljenega Dobrega Boga, tako, da se pripravimo in naravnamo Nanj, na Njegov pogled, na Njegovo Pomoč in delovanje. V molitvi zaznamo Njegov obraz in Njegov pogled in se presvetlimo v topli sončni svetlobi njegove milosti, ko izhlapijo vse naše skrbi in negativne energije iz mene, ker On deluje preko mene, ker je Vsemogočen in večji kot vsi problemi. Obenem se s kom, ki mu zaupate pogovorite, da se boste olajšali dušo. Stopite h kaki dobri in zaupni projateljici ali k vašemu župniku in se pogovorite. Ne ostajajte sami v samoti in vedite, da ni vseh dni konec. Je pa to začetek novega, drugačnega, ker je taka Božja Volja.

   Pomagaj nam prosimo Gospod, in nas usliši, Ti veš česa vse potrebujemo. Pomagaj nam Gospod, in nas usliši. prosim Te. Ti veš česa vse potrebujemo, še preden Te prosimo. Prosimo Te, pomagaj nam, da bomo Pravični Ljudje, da bomo živeli po Evangeliju in razdajali svojo Ljubezen ljudem tako kot naš Nebeški Oče. Prosim pomagaj in potolaži Sanjo, ki trpi in je žalostna. Prosimo pridi in ji pomagaj in ji povej, kaj je Božja Volja zanjo. Hvala Ti Gospod.

   • Sanja says:

    Vse lepo napisano, ce bi vedeli kako je meni tezkp na delovnem mestu jocem in ne morem niti delat pa nic.
    Rada bi ga objela takoj bi mi bilo lazje .

    • Janez says:

     Raoul Follerau: LJUBEZEN IN USMILJENJE
     Upati je malo in živeti ne pomeni nič:
     treba je ljubiti.
     Ljubiti namreč pomeni moliti,
     ljubezen je krst!
     Le eno manjka mojemu veselju: da se ne razširi po vsem svetu.
     Živeti pomeni pomagati živeti.
     Ne reci “jaz”, ko govoriš o sebi, in “oni”, ko govoriš o drugih; reci “mi”.
     Edini način, da si zagotovimo osebno srečo je, da mislimo na srečo drugih.
     Srce je ključ do nebes, v njem je skrita velika moč vesolja, ki je edina nepremagljiva, ki edina ustvarja.
     Vsa umetnost življenja je v tem: ljubiti. V tem je skrivnost sreče, edine sreče, ki se jo splača okusiti. Povejmo to tistim, ki delajo slabo, in skušajmo jih spreobrniti. Pokažimo jim, da so na napačni poti, da je vsako slabo dejanje sokrivo nesreče v svetu in da samo dobrota vodi k veselju. Mar ni že Sokrat dejal: “Krepost je sinonim sreče”?
     Brez dvoma ima naše srce čudovito moč, ko smo storili nekaj dobrega.
     Vedno je bila zmaga na strani tistega, ki ni nikoli podvomil.
     Tvojega ideala ne razumejo? Kaj za to! Zbijajo podle in sramotne šale na tvoj račun? Pogum, prijatelj!
     Boj ni nikoli prehud,
     sanje nikoli previsoke!
     Kajti najslajša in najžlahtnejša nagrada je tista, ko na dnu svojega utrujenega srca, ko so ti pošle že vse moči v neizenačenem boju,
     bereš zlate besede, ki jih je vklesala tvoja vest:
     “JAZ TE NISEM NIKDAR ZANIČEVALA!”
     Zakaj ne bi svojega življenja, vseh dni svojega življenja spremenil v eno samo dejanje ljubezni?
     Vsaka duša, ki smo jo pritegnili k Ljubezni, je že na poti k Bogu.
     Napredek? To je samo velik stroj za ubijanje.
     Človeški razum? Izigrali so ga, onečastili in poteptali v blato. Pet let je človek vodil svoj rod v samomor; skupni grob je naredil za cilj svojega ravnanja; svoje moči in sposobnosti je zlorabil za pobijanje in spet pobijanje in naučil se je biti brez sočutja.
     Kako bi se dalo ljudi združiti?
     Velike ideje so doživele krvavo polomijo,
     velike sanje so utonile v morju sovraštva.
     Ostane edino še ljubezen,
     pristna ljubezen do bližnjega.
     Darovati brez ljubezni je žalitev.
     Če je dovolj biti usmiljen, da daš miloščino, kje je potem zasluženje, kje je veselje?
     Usmiljenje je prisotnost:
     treba je ne samo darovati, ampak darovati se.
     Usmiljenje je pomlad Božje pravičnosti.
     Ljubezen ne pozna razredov, kast in ras,
     ljubezen se ne zmeni za meje,
     ljubezen ne dopušča vojne,
     ljubezen je močnejša ko smrt.
     Človečnost lahko vse premaga in ozdravi.
     Nihče nima pravice biti srečen sam.
     Veliko znati, a ne znati ljubiti, je nič,
     včasih celo slabše kot nič.
     Ne verujem v socialno dobo človeštva, v bratstvo osnovano na zakonih in zavarovano s čuvaji, verujem le v prihod svobodnega in zmagoslavnega kraljestva ljubezni.
     To, kar je nujno potrebno,
     kar bo vse določilo
     in vse rešilo,
     je medsebojna ljubezen.
     Pozor! Človečnost, ne miloščina!
     Ne tisti prezirljivi dar, ki ga vržemo zviška
     in onečasti tistega, ki daje, ter žali tistega, ki prejema.
     Taka miloščina je le bleda senca, karikatura ljubezni.
     Sreča je edina stvar, o kateri smo prepričani,
     da jo imamo v lasti, kakor hitro smo je bili deležni.
     Prepričan sem, da bo ljubezen nekega dne premagala
     nasilnost, sebičnost, oboževanje denarja.
     Prepričan sem, da bo napočil dan,
     ko ne bomo več imeli revščine, barak in vojn,
     ko ne bo več otrok brez ljubezni in starčkov brez ognjišča;
     dan, ko bodo vsa človeška bitja imela pravico do življenja.
     In naše plačilo bo, da smo v ta paradiž verovali,
     še preden smo ga videli.
     Kaj zato, če je bil Beethoven gluh, Rembrandt slep,
     oče Damijan gobav in Pasteur mrtvouden?
     Kaj zato, če je Dunant moral k neozdravljivim bolnikom
     in Pauline Jaricot na obed k revežem?
     Ljubezen sprejema preizkušnje, ljubezen se smeje trpljenju.
     Ljubezen je močnejša od smrti.
     Ljubezen je projekcija Kristusovega obraza na obraz reveža,
     trpečega in preganjanega.
     Ljudje smo predolgo živeli DRUG OB DRUGEM.
     Danes so razumeli, da morajo živeti VSI SKUPAJ.
     MI pa jih moramo učiti, naj jutri živijo ENI ZA DRUGE.
     Ljubiti se je pravi raj.
     Kaj ne deluje?
     Predvsem jaz. Ker sem sebičen, nezaupljiv, zaprt vase.
     Brž bi se v tem svetu nekaj spremenilo,
     če bi se potrudil razumeti svojega bližnjega in mu pomagati,
     če bi hotel uresničiti pravo ljubezen, ki se ne ozira na vero,
     družbeno stopnjo ali raso
     in vidi v vsakemu človeku spoštovanja in ljubezni vredno bitje.
     Sveta ne bosta osvojila niti moč niti denar, ampak Ljubezen.
     Ljubezen, brez katere ni nič mogoče in s katero nič ni nemogoče.
     Razum nas zatajuje, stroj nas zasužnjuje,
     denar nas pohujšuje, O Gospod, reši ljubezen!
     Nebesa bi bila tu na zemlji takrat, ko bi zaspali ob misli, da so vsi ljudje srečni.
     Da bi se rešili njenih obveznosti
     – veste, težko je, ko moramo ljubiti vse! –
     smo dejavno ljubezen spravili na raven miloščine.
     Miloščina brez ljubezni je nič,
     včasih še manj kot nič, če z njo nimaš namena toliko pomagati drugim,
     ampak se bolj rešiti obveznosti.
     Važno je, da se beda drugih vtisne v naše meso, da vname našo kri, da razburi naše preveč “mirne” misli, da načne naše srce, ki je preveč zaverovano vase.
     Praviš mi: “Tudi jaz imam svoje reveže.”
     Ne, ne ti ne jaz nimava “svojih” revežev.
     Reveži niso naši. Mi smo njihovi.
     Ne moremo reči “moji reveži” kot tvoja hčerkica reče “moje punčke”.
     Ne moremo se igrati z reveži kot s punčkami.
     Ljubiti ali izginiti s sveta: ni druge izbire.
     Ljubezen pomeni predvsem v revežu odkriti človeka in ga spoštovati.
     Dobro je prav tako nalezljivo kot zlo, le da je svetlejše.
     Pripravimo epidemijo ljubezni…
     … do dneva, ko se bodo ljudje odpovedali besedam:
     “jaz”, “moje imetje”, “moji opravki”, “moje bogastvo”, in bodo v svojem srcu, ki bo končno le svobodno, dejali: imam samo to, kar sem daroval.
     Povrh vsega pa si nikar ne misli, da si s tem, če daruješ nekaj odvečnega
     in to predstavlja bolj majhno žrtev,
     razvezan dolžnosti, da ljubiš.
     Ljubiti ne pomeni darovati,
     ampak z nekom deliti. Amen

     Knjiga Ljubezni Raoul Follerau

    • Janez says:

     50 najlepših citatov, ki jih je navdihnila ljubezen – ljubezenski verzi

     1. “Življenje nas je naučilo, da ljubezen ni zrenje drug v drugega, temveč zrenje v isto smer.” – Antoine de Saint-Exupery
     2. “Zgolj s srcem se lahko pravilno vidi; kar je esencialno, je očem nevidno.” – Antoine de Saint-Exupery
     3. “V pravi ljubezni želiš drugi osebi vse dobro. V romantični ljubezni želiš drugo osebo.” – Margaret Anderson
     4. “Ljubezen je sestavljena iz ene duše, ki živi v dveh telesih.” – Aristotel
     5. “Kar počnem in kar sanjam, vključuje tebe, kakor vino vsebuje lastno grozdje …” – Elizabeth Barret Browning
     6. “Videti njo pomeni ljubiti jo, a ljubiti jo pomeni ljubiti jo večno.” – Robert Burns
     7. “Kakor glasbe vode, takšen je zame njen glas.” – Lord Byron
     8. “Ljubim te, a ne zgolj zato, ker si, kar si, a tudi zato, kar sem jaz, ko sem s tabo.” – Roy Croft
     9. “A ljubezen je slepa in zaljubljenci ne vidijo, kakšni prisrčni norčki postanejo; če bi lahko, Kupid sam bi zardel s pogledom name, spremenjenega v fantiča.” – Bubba Shakespeare
     10. “Ljubim jo in to je začetek vsega.” – F. Scott Fittzgerald
     11. “Ljubezen je tisto stanje, ko je sreča druge osebe bolj pomembna od lastne.” – Robert Heinlein
     12. “Kjerkoli ljubimo, je dom, dom lahko zapustimo, srca ne moremo.” – Oliver Wendell Holmes
     13. “Kar čutim do tebe, se mi zdi manj zemeljsko in bolj brezoblačno nebeško.” – Victor Hugo
     14. “Tako enostavno je razmišljati o ljubezni, govoriti o ljubezni, želeti si ljubezni … A ni vedno enostavno prepoznati ljubezni, četudi jo držimo v lastnih rokah.” – Jaka
     15. “Dve duši z isto mislijo, dve srci bijeta v istem ritmu.” – John Keats
     16. “Najboljše in najlepše stvari na svetu ne morejo biti videne ali dotaknjene. Morajo se začutiti s srcem.” – Hellen Keller
     17. “… Vidiš, tu je prostor, kjer tvoji prstni odtisi še vedno počivajo, tvoji poljubi se še čutijo in tvoj šepet še vedno odmeva. Je prostor, kjer bo del tebe vedno tudi del mene.” – Gretchen Kemp
     18. “Naredi me nesmrtnega s poljubom.” – Christopher Marlowe
     19. “Na ure, ki sem jih preživel s tabo, gledam kakor na dišeč vrt, zatemnjen somrak in fontano … Ti in zgolj ti mi daš občutek življenja, občutek biti živ … Drugi moški, pravijo, da so videli angele, a jaz sem videl tebe in s tem je umetnosti zadoščeno.” – George Moore
     20. “Obstaja zgolj ena sreča v življenju: ljubiti in biti ljubljen.” – George Sand
     21. “Včasih mi tvoja bližina odvzame dih; in vse, kar hočem povedati, ne najde glasu. Nato, v tišini, lahko zgolj upam, da bodo moje oči izrekle, kar jezik ni mogel.” – Robert Sexton
     22. “Ljubezen je nekaj večnega; aspekti se lahko spremenijo, esenca se ne.” – Vincent van Gogh
     23. “Harmonija je čista ljubezen, kajti ljubezen je koncert.” – Lope de Vega
     24. “Ljubezen pomeni zavezati se brez garancije, dati sam sebe v upanju, da bo ljubezen obrodila ljubezen v ljubljeni osebi. Ljubezen je dejanje usode in kdor ne verjame vanjo, ne verjame v ljubezen.” – Erich Fromm
     25. “Ljubiš ne tako, da bi našel popolno osebo, temveč tako, da vidiš nepopolno osebo popolno.” – Sam Keen
     26. “Resnična ljubezen se začne, ko se ničesar ne pričakuje v zameno.” – Antoine De Saint-Exupery
     27. “Življenje in ljubezen, ki ju ustvarimo, sta življenje in ljubezen, ki ju živimo.” – Leo Buscaglia
     28. “Za vsako lepoto obstaja oko, ki jo bo uzrlo. Za vsako resnico obstaja uho, ki jo bo slišalo. Za vsako ljubezen obstaja srce, ki jo bo sprejelo.” – Ivan Panin
     29. “Biti globoko ljubljen ti daje moč, medtem ko ljubiti globoko nekoga daje pogum.” – Lao Tzu
     30. “Vsi smo rojeni za ljubezen … Je princip eksistence in njen edini konec.” – Benjamin Disraeli
     31. “Ljubezen je ključ, ki odpira vrata do sreče.” – Oliver Wendell Holmes
     32. “Ljubezen ne vrti sveta okoli, ljubezen je to, zaradi česar je vožnja vredna same sebe.” – Elizabeth Browning
     33. “Tako, dragi, ljubim ga, ker z njim vzdržala bi smrt. Brez njega ne živim življenja.” – William Shakespeare
     34. “Ena beseda nas osvobodi vse teže in bolečine življenja. Ta beseda je ljubezen.” -Sofokles
     35. “Ljubezen je neustavljiva želja po tem, da smo neustavljivo zaželjeni.” – Mark Twain
     36. “Nobenega zdravila za ljubezen ni, razen da ljubiš še bolj.” – Henry David Thoreau
     37. “Ljubezen je edina stvar, ki spodbuja moč misli in ustvarjalnosti, tisto nekaj, kar nas očiščuje in osvobaja.” – Paulo Coelho
     38. “Ničesar onkraj ljubezni ni. Ljubezen je tista, ki vrti ta svet in varuje zvezde na nebu.” – Paulo Coelho
     39. “Moč Ljubezni – kadar ljubimo, si vselej želimo postati boljši, kot smo.” – Paulo Coelho
     40. “Ljubezen potrebuje svobodo, da lahko izrazi svojo čarobnost. Četudi ta svoboda pomeni veliko tveganje.” – Paulo Coelho
     41. “Tisti, ki jih ljubezen ni nikoli ranila, nikdar nebodo mogli reči “Živel sem!”, kajti v resnici niso nikoli živeli.” – Paulo Coelho
     42. “Bistvo drugega človeka začutimo z dušo, ne z umom in niti s srcem.” – Henry Miller
     43. “Samo tiste ljubimo resnično, ki jih ljubimo celo v njihovi slabosti in njihovi bedi.Varovati, odpuščati, tolažiti, to je vsa umetnost ljubezni.” – Anatole France
     44. “Umetnost, da je človek srečen v ljubezni, leži v tem, da daje vse, a nič ne zahteva”. – Bourget
     45. “Ljubezen! Ta beseda mi zveni tako čudovito, da menim: vse kar izvira iz ljubezni, mora biti prav tako čudovito.” – Dante
     46. “Tvoja naloga ni iskati ljubezen, ampak poiskati vrata, skozi katera ljubezen lahko vstopi.” – Eckart Tolle
     47. “Če iščemo pot do ljubezni z razumom, je enako, kakor če bi iskali sonce s svetilko.” – Dzelad ed Din Rumi
     48. “Ni sonca brez svetlobe in ne človeka brez ljubezni.” – Wolfgang Goethe
     49. “Imam tebe, da paziš name,in ti imaš mene, da pazim nate …Imava drug drugega in to pove vse o naju.” – John Steinbeck
     50. “Trenutek ljubezni lahko naredi in tudi bo naredil svet popoln.” – Sri Chinmoy.

    • Janez says:

     Ivan Minatti: NEKOGA MORAŠ IMETI RAD,
     pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen,
     nekomu moraš nasloniti roko na ramo,
     da se, lačna, nasiti bližine,
     nekomu moraš, moraš,
     to je kot kruh, kot požirek vode,
     moraš dati svoje bele oblake,
     svoje drzne ptice sanj,
     svoje plašne ptice nemoči
     – nekje vendar mora biti zanje
     gnezdo miru in nežnosti –
     nekoga moraš imeti rad,
     pa čeprav trave, reko, drevo ah kamen –
     ker drevesa in trave vedo za samoto
     – kajti koraki vselej odidejo dalje,
     pa čeprav se za hip ustavijo –
     ker reka ve za žalost
     – če se le nagne nad svojo globino –
     ker kamen pozna bolečino
     – koliko težkih nog
     je že šlo čez njegovo nemo srce –
     nekoga moraš imeti rad,
     nekoga moraš imeti rad,
     z nekom moraš v korak,
     v isto sled –
     o trave, reka, kamen, drevo,
     molčeči spremljevalci samotnežev in čudakov,
     dobra, velika bitja,
     ki spregovore samo,
     kadar umolknejo ljudje.

     MOLITEV K MARIJI
     O Marija kraljica, Presvetega Rožnega Venca, pomoč kristjanov in pribežališče človeškega rodu. Molimo in te prosimo, da se posvetimo in izročimo Tvojemu Brezmadežnemu Srcu. Sprejmi nas Devica Marija v svoje materinsko varstvo in nam pomagaj, da bomo po Tvojem zgledu vestno spolnjevali vse krščanske dolžnosti, živeli po Božjih in cerkvenih zapovedih, vdano nosili trpljenje in ostali do konca stanovitni v Veri in Zaupanju v Božjo Previdnost. Marija izprosi nam, da bomo stalno živeli v posvečujoči Milosti, ostali zvesti Tebi in Tvojemu Sinu Jezusu ter Te vso Večnost Slavili in častili ter Ljubili z vsemi angeli in svetniki. Amen.

     Kristjan Moli Družina 1982.

     • Janez says:

      Ivan Minatti: ODKAR vem zanjo,
      imajo dnevi modre oči
      in vode barvo njenega krila.
      Odkar vem zanjo,
      veter šumi njen glas
      in rože njene besede govore.
      Tako rad imam te poletne oblake:
      njene korake so spremljali,
      ko je čez trave večerne prišla.
      Tako imam rad te vrbe ob vodi,
      zamišljene v tiho,
      nežno pravljico o njej.
      Nihče ne ve, kaj šepetajo.
      Samo jaz.
      In se smehljam.
      Odkar vem zanjo,
      sem kot avgustovska noč:
      miren, poln zvezd in daljav.

      Sanja ne obupajte prosim. Molite in prosite Mater Marijo pomoči in usmiljenja, da se vse uredi po Božji Volji. Nič ne moremo na silo narediti, potrebna je Milost in Usmiljenje. Molite sama zase, da se umirite. Ne morete pa zaradi ljubezni in žalosti popustiti v službi in jokati. Ni vseh dni konec. Ko bodo dozorele stvari, va, bo Bog odgovoril. Ne izgubite Upanja prosim. Vendar vedite, ni v naši moči, kaj bo in kaj se bo dogodilo. Morda vas čaka nekaj lepšega in boljšega! Bog ve kaj hoče od vas in od nas. Pogovorite se s kom in začniteb delati in ne se prepustiti malodušju! Ok. Janez

     • Janez says:

      Kje najdeš srečne ljudi?

      Med optimisti.
      Le oni so lahko srečni,
      ker znajo videti dobre strani življenja.
      Nikoli nisem srečal srečnega pesimista.
      Pesimisti sedijo v temi.
      Vse jim je sivo in oni ne morejo videti skozi meglo.
      Optimisti odpirajo svoja okna za svetlobo, za sonce.
      Zavedajo se, preprosto vedo, da je pri ljudeh veliko trpljenja, veliko nejevolje in temne mračnosti.
      Ali oni v najtemnejših nočeh odkrivajo zvezde.
      Optimisti verujejo v dobro.
      Oni verjamejo v smisel življenja.
      Oni so dokaz, da je človek več od velikih številk raznih pojavov,
      več od ročice v avtomatskem aparatu za kavo.
      Oni verujejo v prijateljstvo med ljudmi.
      Širijo ozračje zaupanja, ustvarjajo klimo radosti.

      Phil Bosmans, belgijski duhovnik in pesnik

      Če nisi sposoben imeti ljudi rad, ostani raje v svojem kraljestvu, ali pa se ukvarjaj z mrtvimi predmeti, ljudi pa pusti pri miru. Amen

      Phil Bosmans, belgijski duhovnik in pesnik

    • Hvala says:

     Spoštovana Sanja!

     Predlagam vam, da pri SVETI MAŠI -to je pri JEZUSOVI DARITVI IZROČATE V NJEGOV KELIH KRVI VAŠE BOLEČINE IN PROSITE, NAJ VAM DA MOČ, DA JIH VZDRŽITE DOKLER ON NE ODLOČI DRUGAČE, PA TUDI VSAK DAN V SVOJIH MOLITVAH PROSITE.

     Svetnica Favstina Kowalska je napisala v svoj Dnevnik DA JE VELIKOKRAT PROSILA TUDI ZA DODATNE POMAGAJOČE POMOČI IN MOČI, DA JE LAHKO VZDRŽALA V TRPLJENJU.

     Priporočam, da berete njen Dnevnik!

     • Miro says:

      TAKO JE! NAVEDENI DUHOVNI NASVETI VSE NAS, NE SAMO SANJO, USMERJAJO K IZVIRU NAŠEGA ODREŠENJA. LJUDJE SMO SLABOTNI IN BI RADI STOPALI PO ČIM BOLJ UDOBNI POTI, Z MANO VRED, ČE SEM ISKREN. PA VENDAR NAM JEZUS V EVANGELIJU, PO DEVICI MARIJI, PO CERKVI, SVETNIKIH … JASNO ZAČRTUJE ZANESLJIVO POT ČLOVEKOVEGA ODREŠENJA, KI VODI PREKO SVETEGA KRIŽA IN JE ODLIČNO PREDSTAVLJENA V DNEVNIKU SV. FAVSTINE KOWALSKE. TO JE POT V ŽIVLJENJE, VESELJE, VSTAJENJE – V GOSPODOVI MOČI!

   • Janez says:

    Kahlil Gibran: O ljubezni

    Ko vas pokliče ljubezen, ji sledite,
    čeprav je njena pot strma in težka.
    In kadar vas vzame na svoje peruti, se ji prepustite,
    čeprav vas utegne meč, skrit med njenim perjem, raniti.
    In kadar vam govori, ji verjemite,
    četudi vam njen glas pretresa sanje, kot vam sever pustoši vrtove.
    Kajti tako kot vas ljubezen krona, vas mora tudi križati.
    Pripomore vam k rasti, a vas tudi oklesti.
    Tako kot se vzpne do vaših višin in vam boža najtanjše veje, ki trepečejo v soncu,
    bo prodrla tudi do vaših korenin in jih stresla tam, kjer se oklepajo zemlje.

    Kakor žitne snope vas zbira k sebi.
    Omlati vas, da bi vas razgalila.
    Preseja vas, da bi vas rešila plev.
    Melje vas do čiste beline.
    Zgneta vas, dokler ne postanete voljni.
    Nato vas izroči svojemu ognju, da bi mogli postati sveti kruh za božjo gostijo.
    Vse to vam stori ljubezen, da bi spoznali skrivnost svojega srca in
    v tem spoznanju postali delček srca Življenja.

    Toda če v svojem strahu iščete zgolj miru in užitka v ljubezni,
    je bolje za vas, da si zakrijete svojo goloto in odidete z mlatišča ljubezni
    v svet brez letnih časov, kjer se boste smejali, a ne iz srca,
    jokali, a ne izjokali vseh solz.

    Ljubezen daje samo sebe in jemlje samo sebe.
    Ljubezen ne jemlje v posest in noče postati posest.
    Zakaj ljubezen zadostuje ljubezni.
    Kadar ljubite, ne smete reči »Bog je v mojem srcu«, temveč raje »Sem v srcu Boga«.

    In ne domišljajte si, da morete usmerjati tok ljubezni,
    kajti ljubezen bo, če se ji le zdite vredni, usmerjala vaša pota.
    Ljubezen ima samo to željo, da izpolni samo sebe.
    Toda če ljubite, a ste polni želja, naj bodo vaše želje take:
    Stopiti se in postati žuboreč potok, ki poje svojo pesem v noč.
    Spoznavati bolest prevelike nežnosti.
    Raniti se s svojim lastnim razumevanjem ljubezni
    in krvaveti voljno in radostno.

    Prebuditi se ob zori z lahkim srcem in se zahvaliti za nov dan ljubezni.
    Umiriti se ob popoldanskem počitku in razmišljati o zanosu ljubezni.
    Vračati se na večer s hvaležnostjo domov
    in zaspati s hvalnico na ustnicah in z molitvijo za ljubljenega v srcu.

    Prosim Pomagaj nam Milostni in Dobrotni Gospod Jezus, da se bo po Božji Volji vse prav uredilo.

    • Miro says:

     BOŽJA BESEDA: »NA SVETU IMATE STISKO, TODA BODITE POGUMNI: JAZ SEM SVET PREMAGAL.« (Jn 16,33)

     MOLIMO TE KRISTUS IN TE HVALIMO, KER SI S SVOJIM KRIŽEM SVET ODREŠIL!

 89. Samuel+++ says:

  Gospod Troedini Bog, mati Marija in sv Jožef, ter vsi svetnik in svetnice skupaj z angelskim zborom v Nebesih, prosim vas za Ano Marijo +++
  Hvala za molitve in naj vas Bog obilno blagoslovi.
  +++
  Naj se zgodi Božja volja, kakor v Nebesih tako na Zemlji. Gospod nikar se ne mudi, in ne pozabi svojega ljudstva Izraela. Naj pride tvoje Kraljestvo čim prej.
  Hvaljen naj bo Gospod Troedini Bog.
  Marathana. Amen.

 90. Sanja says:

  Prosim za molitve .
  Tako sem v dusevni stiski, vsak trenutek bi samo jokala ne morem ne zdrzim cisto sem na dnu prosim za molitve da se vse uredi potitivno in prosim za uslisanje prosenj Marijo in Jezusa.
  Prosim pomagajte

  • Hvala says:

   GOSPOD ZAHTEVA, DA IZPOLNJUJEMO ZAKON LJUBEZNI IN POSLUŠNOSTI!

   In zdaj, Izrael, kaj zahteva od tebe Gospod, tvoj Bog? Samo to, da se bojiš Gospoda, svojega Boga, da hodiš po vseh njegovih poteh, ga ljubiš in služiš Gospodu, svojemu Bogu, z vsem srcem in z vso dušo, 13 da izpolnjuješ Gospodove zapovedi in njegove zakone, ki ti jih danes zapovedujem, da ti bo dobro. 14 Glej, Gospodu pripadajo nebo in nebes nebesa in zemlja in vse, kar je na njej (5Mz 10,12)

   Ljubi torej Gospoda, svojega Boga, in vse dni izpolnjuj, kar si dolžan izpolnjevati, njegove zakone, odloke in zapovedi
   (5 Mz11,1)

   • Hvala says:

    Sanja!

    G. Miro vam je predlagal naslednjo molitev:

    Miro says:
    2. februarja, 2022 at 17:28
    Preprosta molitev za Sanjo: Gospod Jezus, verujem, da si Božji Sin. Pri Tebi ni nič nemogoče; če hočeš me moreš uslišati. Na priprošnjo Device Marije Te ponižno prosim za pomoč, da se s fantom pogovoriva, pobotava, da bo najin odnos v prihodnje takšen kot je treba. V kolikor pa je Božja volja glede moje in njegove življenjske poti drugačna, jo tudi sprejmem. Gospod, že vnaprej se Ti prisrčno zahvaljujem za vse, kar boš odločil.

    Bo šlo?

    Ga Sanja, poslušaje Boga, ki govori tudi preko ljudi. PRI VSAKI PROŠNJI, KI JO IZREKATE BOGU DODAJTE NA KONCU BESEDEE: NAJ SE ZGODI TVOJA VOLJA O BOG V VSEM!

    Poslušajte!

    • Sanja says:

     Tako mi je tezko res

     • Miro says:

      PSALM, KI PRIŽIGA NOTRANJO LUČ!

      Slávi, moja duša, Gospoda,
      vsa moja notranjost njegovo sveto ime.
      Slávi, moja duša, Gospoda,
      ne pozabi nobenega dejanja njega,
      ki odpušča vso tvojo krivdo,
      ki ozdravlja vse tvoje bolezni,
      ki iz jame rešuje tvoje življenje,
      ki te krona z dobroto in usmiljenjem.
      (Ps 103,1-4)

  • Janez says:

   LJUBEZEN JE LEPOTA IN HARMONIJA ŽIVLJENJA DANA OD BOGA
   Vsakdo izmed nas je svoj svet, ki živi in vidi ter doživlja življenjske dogodke drugače, na svoj način. Zato prav in narobe ter absolutna resnica merjeno s človeškimi očmi in vatli ne obstajajo. So drugačni od Božjih. Manj bi bilo sporov, če bi spoštovali to različnost. Obstaja namreč individualna različnost kako stvari vidimo in čutimo. In dostikrat svoja mnenja razglašamo za dejstva, kar je človeška zmota. In je nepotrebno. Bog je namreč tam, kker se ljudje ljubijo, si pomagajo in izkazujejo medsebojno pomoč in usmiljenje.

   Vsako prijateljstvo s sočlovekom, s katerim bolj ali manj živimo vsak dan, je težnja po dopolnilu in celoti človeškega bitja. Niti moški niti ženska vsak zase ni popoln človek: vsak zase predstavljata tako rekoč samo pol človeka; celega človeka dobimo šele z združitvijo moške in ženske polovice. Iz te osnovne zakonitosti človeškega življenja, ki najde svojo celoto in popolnost šele v združitvi moških lastnosti z ženskimi, izvira tudi človekovo prahrepenenje moškega bistva po ženskem in ženskega po moškem.

   Zato vsako prijateljstvo nevede in nehote teži za harmonijo ali soglasjem z ljubljenim bitjem. Prijateljstvo je trajno in zvesto le, če je popolno soglasje in življenjska harmonija med obema. Pri tem ne gre samo za telesna soglasja, temveč prav tako in morda še bolj za duševne lastnosti, posebnosti značaja, nazorov in vzorcev. V prvem valu navdušenja in zaljubljenosti, a tudi zaradi neizkušenosti in nepoučenosti ljudje navadno vse premalo pazijo na te osnovne zahteve telesno – duševnega soglasja, ki je nujno potreben temelj za pravo prijateljstvo in trajno neomajno zvestobo. Reči pa moramo, da v tem manjka vsem prepotrebno poznanje človekove narave in njenih lastnosti, ki so potrebne za harmonično, složno sožitje dveh bitij v skupnem življenju.

   Ljudje navadno mislijo, da je za složnost potrebna enakost značaja. Izraz takega mnenja je star ljudski pregovor: »Gliha vkup štriha«. Vendar moramo takoj pripomniti, da je v tem samo pol življenske resnice. Glede na vzore, ki jih imajo ljudje o harmoniji in složnosti v sožitju moškega in ženske v skupnem življenju, bi mogli namreč ločiti ljudi v dve polovici.
   Prvi so taki, da iščejo v drugem tako rekoč sami sebe. Ugaja jim samo tisti, ki na njem najdejo lastnosti, kakor jih imajo sami. Vse, kar je njim samim podobno, kar sami imajo, kakršni sami so ali vsaj mislijo, da so, to jim je tudi na drugem simpatično, privlačno, prikupno in ljubezni vredno. Taki tudi napake in slabosti, kakršne imajo sami, na drugem z veliko obzirnostjo in razumevanjem opravičujejo in olepšujejo. Skratka, vse, kar imajo sami, hvalijo in odobravajo tudi na drugem, tem bolj, če je to obenem ljubljeno bitje. Iz tega bi mogli sklepati, da je psihološko ozadje te polovice ljudi velika samozavest. To so ljudje, ki imajo navadno vedno prav; vse, kar sami storijo in kar sami mislijo, tako je najbolje, zato jim tudi drugi prijajo, če se prav tako v življenju vedejo, mislijo in govorijo kakor oni.
   Druga polovica ljudi pa je taka, da ji na drugem človeku ugaja predvsem to, česar sama nima. Taki v drugem ne iščejo sami sebe, temveč samo dopolnilo sebe, iščejo tisto, česar sami nimajo, kar na sebi pogrešajo. To so ljudje, ki zlasti napak in slabosti, kakršne imajo sami ne prenesejo na drugem. Takole pravijo: »Teh napak sem že sam na sebi sit, kaj šele, da bi jih moral prenašati na drugem«. Zato jih začno na drugem najprej odbijati ravno napake, ki jih imajo sami.
   Psihološko ozadje takih ljudi je podzavestno podcenjevanje samega sebe, je nekakšen čut manjvrednosti, ki se v ugodnem primeru kaže kot osebna skromnost, spravljivost, uvidevnost in prizanesljivost v sodbi. Zato taki ljudje na drugih občudujejo lastnosti in sposobnosti, ki jih sami nimajo. Nasprotno pa je takemu človeku, če je sam na primer plah in neodločen, kar zoprn ali antipatičen drug, ki je prav tako plah in cincav. Tak človek v vsakem drugem podzavestno in zato nehote išče dopolnitve.

   Nikakor torej ne drži, da bi ljudje v drugem vedno iskali samo enakosti in podobnosti. Zato tudi za složnost in harmonijo v skupnem partnerskem življenju preprost recept, da si morata biti značaja enaka, ne zadošča in utegne zapeljati človeka v usodno zmoto.

   Enakost v značaju ne more biti podlaga za harmonijo partnerstva zlasti v primerih, ko gre za lastnosti, ki že po svojem bistvu onemogočajo poleg sebe prav take lastnosti; ali drugače povedano: ki so že po svojem bistvu nemogoče, če ne najdejo poleg sebe človeka z docela drugačnimi lastnostmi. Mislimo si na primer človeka, ki je po svoji naravi diktator; vse mora iti po njegovi glavi, gorje, če bi mu kdo ugovarjal. Njegovo največje veselje je, če more zapovedovati, poveljevati, ukazovati. Zato pa gorje, če živi z osebo, ki ima prav tak značaj, ki tudi hoče samo ukazovati, ki prav tako ne trpi nobenega ugovora, ki ne zna nikoli ukloniti svoje volje drugemu. Če se dva taka človeka najdeta v skupnem življenju, jima nobena, še tako lepa knjiga, noben prigovor ne bo nič pomagal; drug drugemu si bosta izpraskala oči, če ne bosta iz previdnosti že prej šla narazen.

   Dopolnjujočih se lastnosti značaja je veliko. Ljudem, ki imajo osnovno potrebo po ukazovanju, se složno prilagajajo značaji, ki imajo v sebi prav tako prvinsko potrebo po vdani pokorščini. Vse pa je enostavno, če imaš nekoga rad in mu z veseljem pomagaš in izkazuješ dobroto. Dobro se ujemata tudi značaja, kjer je eden zelo samozavesten in ponosen, drug pa skromen in pohleven, ker skromen človek potrebuje poleg sebe v oporo samozavestnega življenjskega partnerja. Isto velja za dvojico, kjer je eden zelo pogumen in odločen, neustrašen in bojevit, drugi pa plah in preveč popustljiv; ali kjer je eden po svoji naravi črnogled, pesimist, drug pa optimist, ki vidi vse v lepi luči in tako tolaži prvega, prvi pa svari tega pred veliko lahkovernostjo. Podobno velja za razliko med enim, ki nikomur prav ne zaupa, in med drugim, ki je naiven in vsakemu vse verjame. Taki se v partnerstvu dobro dopolnjujejo. Če zna prvi ceniti prednosti, ki jih ima drugi, potem lahko tako dopolnjujoči se značaji prav složno in srečno živijo.
   Pri vseh teh lastnostih, kjer ima prvi sposobnosti, ki jih drugi nima in obratno, mislimo seveda samo na tiste poteze značaja, ki so res prave kreposti in sposobnosti, ki zato pomenijo tudi obogatitev značaja, ne pa morda napake. Tako sta na primer samozavest na eni in ponižnost ali skromnost na drugi strani pravi kreposti; v obeh primerih gre za dobre lastnosti, ne pa za napake. Isto velja za avtoritativno zapovedujoč in vdano pokoren značaj, za optimista in pesimista, za kritičnega in naivnega, za nezaupljivega in zaupljivega, za redkobesednega, ki zna skrivnost držati, ki pa zato tudi nima potrebe, da bi komu kaj posebnega zaupal, in gostobesednega, ki vsakemu vse zaupa in sklepeta.

   Takih dvojic bi lahko našteli še veliko. Zavedamo se lahko, da je nešteto drobnih natankosti v značaju zaradi katerih se utegneta dva na videz različna človeka v skupnem življenju krasno dopolnjevati in harmonirati. Nikakor pa ne smemo zamenjati s temi potezami značaja nasprotujočih si in med seboj se pobijajočih si lastnosti. Med dopolnjujoče se dvojice nikakor ne spadajo lastnosti, ki bodisi z obeh ali vsaj z ene plati pomenijo napako ali slabost značaja. Nekaj takih primerov za ponazoritev: nikoli na primer ne sodita v skupno življenje skopuh in zapravljivec. Med njima bo večno nesoglasje in prepir. Zato se ne smemo na hitro odločati s čustvi, ampak predhodno premisliti, ali sta s partnerjem za skupaj tudi značajsko in ali bosta srečna in zadovoljna in se ne bosta prepirala. Kajti zaljubljenostz mine, ljubezen pa ostane, če je iskrena in močna.

   Podobno nespravljivo nasprotje vlada med rahločutnostjo in krutostjo. Gorje tenkočutnemu in res plemenito čutečemu partnerju, če dobi za partnerja osebo, ki je njeno živo nasprotje: okrutnega, odurnega, brezobzirnega, nasilnega in kar je temu podobnega. Take lastnosti se v partnerstvu ne morejo med seboj dopolnjevati, ker vključujejo prave napake in nepopolnosti značaja. Nepopolnost pa ne more nikoli ničesar dopolniti. To bi bilo protislovno, kakor če bi hoteli koga s sramoto počastiti ali pa z lažnjivo resnico podkrepiti. Če se tak okrutnež in brezobzirnež stopi v partnerstvo, potem ga sme vzeti kvečjemu prav tako brezobzirna ženska. Zakon tudi v tem primeru ne bo harmoničen; poln bo brezobzirnih sporov.

   Med nespravljive, nasprotujoče si in pobijajoče se lastnosti značaja, ki nikoli ne rodijo sloge, sodijo tudi nasprotja med zelo brezčutnim, pohotnim, perverznim človekom in med poduhovljeno, asketsko naravo. Veliko sporov v partnerstvu povzročajo tudi dvojice nasprotnih si značajev, kjer je moški (ali izjemoma tudi ženska) izrazit razumar, racionalist, ki vse preračuna, ki se povsod strogo drži svojih načel (principov), ki je zato tudi zelo natančen in malenkosten, tako da žensko in otroke dobesedno gnjavi in mori, kjer pa je nasprotno ženska zelo mehkužna, ni za nobeno pravo delo, je površna, nima smisla za red in čistočo, pri kateri otroci nikoli niso snažni, ki pa je hkrati silno občutljiva, zamerljiva in ji partner ne sme nič reči.

   Če je parter hladen razumar, ki zna samo z glavo računati in nobene stvari s srcem ne dojema, niti ni treba, da bi partnerka bila mehkužna; dovolj je, da je pristna, žlahtna ženska z globokim čustvovanjem, ki si želi topline, prisrčnosti in razumevanja, pa bo ob takem moškem nesrečna. Za nasprotujoče si lastnosti, ki ne rodijo partnerske sloge, torej ni potrebno, da bi bile napake na obeh straneh, dovolj je, da so na eni, pa je že harmonija nemogoča.
   Če smo rekli, da za medsebojno življenjsko harmonijo ni potrebno, da bi imela oba enake lastnosti, da se utegnejo tudi različne lastnosti med seboj dopolnjevati in pomagati k resnični slogi, samo če niso prava nasprotja med njimi, tako da bi ena lastnost pobijala drugo, potem moramo dodati še tretjo misel, namreč, da morata biti oba partnerja vsaj v eni stvari enaka: spadati morata k isti polovici ljudi. Si zaupati in se imeti rada brez pogojev. V slabem in dobrem. V krizi in blagostanju. Še posebno, ko pridejo v zakonu na svet otroci, do katerih morata biti oba starša ljubeča in skrbna. In moliti in prositi Boga Božjega blagoslova, da bo vse dobro in prav.

   Skladnost bo torej samo v tem primeru, če bosta oba imela isti ideal ali vzor. Tudi če bi se značaja s svojimi lastnostmi še tako dopolnjevala, le ne bo trajne medsebojne simpatije, če bi eden od njiju rad imel v svojem partnerju samo svoje lastnosti in ne bo maral za dopolnjevanje. Kaj pomaga, če se mož še toliko navdušuje za različnost značaja, ki ga vidi na svoji ženi, če pa se žena ne navdušuje za možev značaj, če pa njo kar odbijajo njegove lastnosti, ki jih vidi različne od svojih, če bi pa ona rada videla v možu samo poosebljanje svojih lastnosti, tako rekoč samo sebe, če pa mož ni tak, kakršnega si je v svojih sanjah želela. Isto velja za moža, če si mož želi videti v svoji ženi samo sebe in svoje lastnosti in ga vsaka njena različnost značaja odbija.

   Žal se ljudje vse premalo zavedajo, da je vir nesloge in sloge navadno že v idealu, v podobi, ki si jo vsakdo nehote napravi o bitju, ki naj bo z njim usodno povezano vse življenje. Vseeno je torej, iz katere polovice sta partnerja, samo da sta oba na isti strani.

   Tako bi mogli povzeti celotno misel v treh stavkih:
   a) ni nujno potrebna enakost značajev, kjer partnerja drug v drugem vidita svoje lastnosti tako rekoč poosebljene;
   b) prav tako pa tudi ni dobra nasprotnost značajev, kjer ena lastnost pobija drugo;
   c) biti pa mora sorodnost značajev, ki je v tem, da imata oba sicer različne, a med seboj se dopolnjujoče lastnosti; in da obenem oba v medsebojnem dopolnjevanju vidita ideal skupnega življenja.

   Večina ljudi išče harmonijo izven sebe. V zunanjem svetu, ki jih obdaja. V dosežkih na poslovnem področju, v odnosih s pomembnimi posamezniki. Vrstni red pri iskanju harmonije je dandanes popolnoma zmeden in kaotičen. Nihče niti pomisli ne, če se z vprašanjem pomirjenosti in veselja prav posebej ne ukvarja vsaj nekaj dni zapored, da mora mir, ki omogoča harmonijo, najprej poiskati v sebi in šele potem jo lahko zrcali v odnosu do drugih, ki mu jo ponovno vračajo. Harmonija je pravzaprav kot povratna informacija. Če podarite nasmeh, ga boste skoraj zagotovo dobili nazaj. Težko je najti harmonični mir v sebi in črpati srečo iz sebe, ko pa je ta svet sestavljen tako, da večno tekmujemo z drugimi in se, nehote ali hote, spremenimo le v posnemovalce nekaterih posameznikov okoli nas. To nisem jaz to ni in ne more biti bistvo mojega življenja da bi lovil tuje sence. Jaz hočem biti preprosto to kar sem. Pa zakaj bi pravzaprav morali med seboj tekmovati ? Vsak človek je svet zase in živi po svojih preprićanjih in najboljših močeh na svoj lasten način. Obstaja pa tudi duhovni zakon, ki pravi, da kar seješ, tudi žanješ. Vse se povrne tako ali drugače, saj smo vsi različni v enosti, in edini v različnost, ker vsi izhajamo iz enega vira – Nebeškega Boga. In od vsega je Ljubezen najbolj pomembna. Umiri spore in prinaša harmonijo med ljudi in prinaša vse lepo in dobro, kar je da, ki je Usmiljenje in dobrota. Je darilo Boga ljudem na Zemlji. Ljubezen ne pozna kompromisov in pogojev ter diktatov ter nasprotovanj. Vse premore in nam pomaga, da se bomo imeli radi. Zato dobro premislimo, preden se odločimo s partnerjem za resnejšo zvezo. Preverimo ali je le zaljubljenost ki mine ali je kaj globljega. Bog nas neskončno ljubi in je vedno pri nas in z nami. Zato ne obupajmo, ko nam ne gre vse po naših človeških načrtih kot bi želeli; morda ima Nebeški Bog Oče z nami druge načrte, ki so nam bolj v prid in korist. Molimo in prosimo, da nas Bog poduči, kaj je Njegova sveta Volja. In ne naša. Bog ve kaj je bolje za nas.

   Če kdo pozna in lahko pove resnico, ki je drugi ne poznajo, naj spregovori. Poslušajmo ga … Nihče ni krivoverec. Le drugače razume in vidi in kaj potem? Je le glava in oko, ki malo drugače razume in vidi resnico, zato pa se lahko učimo in obogatimo svojo resnico, saj nam je nekdo drugi povedal nekaj, česar prej nismo vedeli. Vsak gleda po svoje na človeški način in so zato vsi vtisi in pogledi legitimni. Gospod pomagaj nam, da bomo po Tvoji Milosti umeli in izvrševali Božjo voljo. In pozabili na človeško doumevanje stvari in našo omejeno človeško voljo.

   Pridi k nam Gospod in potolaži in umiri srce naše sestre Sanje. Prosim obriši ji solze in prisluhne tvoji tihi govorici. Prosim sporoči ji, kaj je Tvoja Sveta Volja, Vodi jo, Uči jo in ji Pomagaj, da bo doumela Božji Načrt zanjo in kaj je zanjo prav v Božjih Očeh.

   Božja Volja vate zaupamo! Božja Ljubezen in Usmiljenje vate zaupamo! Božja Dobrota in Božje Neskončno Sočutje za nas vate zaupamo!

   Upam Sanja, da boste te vrstice prebrali in premislili. Glih ne pašej0 na prosim za molitev. Skušajo pomagati in vas potolažioto. Pristevek je s področja psihologije, ki sem se je delno kot vernik in študent učil in vam skuša pomagati razmisliti o nastali situaciji. Prispevek je le za vas moje darilo in upam, da se boste pomirili in se potolažili. Kdo pa ni poznal med nami nesrečne ljubezni ki razočaranj iz katerih smo se okrepili in se nekaj naučili. In ko smo srečevali ljudi, smo bili bolj izkušeni v teh stvareh. Prosite Boga za Mir in Tolažbo, da vam pove, kaj hoče od vas. Vse dobro in Bog vas Blagoslovi, Janez

   • Janez says:

    In še nekaj Sanja, večkrat na dan iskreno in goreče molite Rožni venec k Materi Mariji. Molitev vas bo pomirila in potožila. Bodite stanovitni in vztrajni. Devica Marija ni še nikoli zavrnila naših molitev in je prosila Sina Jezusa za Pomoč.
    BVB. Janez

 91. Milan says:

  Pozdravljeni!

  Lepo bi prosil za molitev, da bi se mi izpolnilo nekaj želja, za katere si že dolgo želim

  Da bi končno spoznal za sebe eno pravo punco, s katero bi se ljubila, se poročila in imela otroke
  Za ureditev mojih financ
  Za moje splošno zdravje
  In za prekinitev manipulacije nad menoj s strani staršev

  Boklonaj vam že v naprejza molitev

  Jezus vate zaupam
  Sveta Mati Marija prosi za nas

 92. Milan says:

  Pozdravljeni!

  Tukaj Milan

  Jaz bi pa lepo prosil za molitev, da bi se mi izpolnilo (ureničilo) nekaj želja, za katere si že dolgo želim, da bi se mi uresničile.

  1. Sem še samski in nimam otrok. Skratka moja želja je, da bi končno spoznal punco, s katero bi se lepo zaljubila, se spoštovala, se razumela, se poročila in imela otroke.

  2. Da nebi bil kakorkoli ogoljufan (prevaran/izsiljevan) pri zapuščini kadar bo. Ter da nebi starši več z menoj v besedah manipulirali, tako kot so dolga leta.

  3. Za moje zdravje (na duhu, duši in na telesu), tudi za ozdravitev mojih vratnih vretenc

  4. Za ureditev mojih financ

  Prosim, MOLITE zame

  Jazus vate zaupam

  Magdalena Gornik prosi za nas

  Sv. pater Pij prosi za nas

 93. Franja says:

  Moja hči je v veliki stiski. Ima 4 otroke od 4 do 17 let. Mož je že ves čas zakona nasilen do nje. Uničuje jo psihično in fizično. Svetovala sem ji da pride z otrokom domov. Pravi da tega ne stori ke ga imajo otroci radi. Govori da tega ne more vi da tega ne more več zdrzat. Bojim se da si bo kaj na
  redila. Zadnje upanje ste. Prosim za molitev da bi se pomirila in našla pravo pot.4

  • Miro says:

   Spoštovana ga. Franja,

   Vedno bodimo zelo potrpežljivi in neomajno zaupajmo v Božjo previdnost! Pri tem upoštevajmo, da Gospod hoče, da ves čas, ki nam je podarjen, po svojih močeh sodelujemo z Njim, z Njegovo milostjo. Storimo vse, kar pričakuje od nas, kako bo pa Gospod rešil to mučno situacijo, pa v močnem zaupanju prepustimo Njemu.

   Torej vztrajna molitev, redno obhajanje svete maše …, pa tudi drugi dejavni koraki pri sodelovanju z Gospodovo milostjo! V takih in podobnih primerih, ko gre za hudo družinsko nasilje, je nujno, da se čim prej poišče ustrezna strokovna pomoč (terapevti, socialna služba …), zaradi nujne zaščite prizadetih članov družine, še zlasti nemočnih otrok.

   Ga. Franja molimo za vas in vašo hči. Za vas, da bi bili v tem hudem položaju še naprej v oporo vaši hčeri, za njo pa, da bi s pomočjo Svetega Duha našla dovolj notranje luči in moči za premagovanje družinske stiske, pa tudi za potrebne korake pri iskanju ustrezne strokovne pomoč. Pridi, Sveti Duh!

   Bog vas obilno blagoslovi, še posebej vašo hči in njene otroke!

   • Miro says:

    Vsem, ki se nahajate v hudih življenjskih stiskah, priporočam, da se zatekate/zatekamo k priprošnji božjega služabnika Janeza Frančiška Gnidovca. Na priloženi spletni strani je tudi molitev za njegovo beatifikacijo.

    http://www.gnidovec.si/

    • Miro says:

     K zapisanemu odgovoru gospe Franji (priporočila za molitev, strokovno pomoč) bi še enkrat poudaril, da je potrebno veliko vztrajne molitve za družino njene hčerke. Še posebej je potrebna vztrajna molitev za spreobrnjenje njenega moža. Povežimo se v molitvah za omenjeno družino!

     Molimo pa tudi za druge trpeče sestre in brate, ki se v družinah soočajo s podobnimi težavami, da bi se pri iskanju ustreznih rešitev nenehno odpirali odrešenjskemu delovanju Svetega Duha in z Njegovo pomočjo spolnjevali Božjo voljo.

     MOLITEV ZA DRUŽINE: PROŠNJA ZA BLAGOSLOV, VARSTVO IN OZDRAVLJENJE

     http://jezusovomarijinosrce.blogspot.com/2020/11/molitev-za-druzine-prosnja-za-blagoslov.html

     Presveto Srce Jezusovo, usmili se nas!
     Brezmadežno Srce Marijino, prosi za nas!

 94. Hvala says:

  BOG UREJA VSE DOGODKE, DOBRE ALI SLABE (Iz knjige Božja Previdnost, Jean Baptiste Saint- Jure, Claude La Colombiere)
  :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

  NE, NIČ SE NE DOGODI V VESOLJU, ČE BOG NOČE, ČE NE DOVOLI. IN TO VELJA ZA PRAV VSE REČI RAZEN ZA GREH. ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

  “Nič “, soglasno učijo sveti očetje in cerkveni učitelji s svetim Avguštinom,” v vsem našem življenju se nič zgodi po naključju; Bog poseže v vse.

  “JAZ SEM GOSPOD,” PRAVI SAM SKOZI USTA PREROKA IZAIJA, “JAZ SEM GOSPOD IN DRUGEGA NI. DELAM SVETLOBO IN USTVARJAM TEMO, NAREJAM MIR IN USTVARJAM GORJE; JAZ, GOSPOD, DELAM VSE TO”
  ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

  Pred tem pa po Mojzesu pravi: “JAZ USMRČUJEM IN OŽIVLJAM, ZADAJAM RANE IN OZDRAVLJAM .”
  …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

  V hvalnici Samuelove matere Ane pa je rečeno: “GOSPOD JEMLJE IN DAJE ŽIVLJENJE, VODI V PODZEMLJE IN DVIGUJE IZ NJEGA.

  GOSPOD DELI UBOŠTVO IN BOGASTVO, PONIŽUJE, PA TUDI POVIŠUJE. ”

  “ČE SE V MESTU DOGODI KAJ HUDEGA, MAR TEGA NE STORI GOSPOD?” se sprašuje prerok Amos.

  “DA,” OZNANJA MODREC, “DOBRO IN HUDO, ŽIVLJENJE IN SMRT, UBOŠTVO IN BOGASTVO JE OD GOSPODA.” In tako še na sto drugih mestih.

  :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

  Ja, res je, ničesar v življenju se ne zgodi po naključju! GOSPOD VSE VODI! VRZIMO SE V NJEGOVO USMILJENJE, KI JE VIŠJE OD NEBES!

 95. Miro says:

  BOŽJA BESEDA: »UPRIMO OČI V JEZUSA, ZAČETNIKA IN DOPOLNITELJA VERE. ON JE ZARADI VESELJA, KI GA JE ČAKALO, PRETRPEL KRIŽ, PREZIRAL SRAMOTO IN SÉDEL NA DESNICO BOŽJEGA PRESTOLA. POMISLITE VENDAR NANJ, KI JE OD GREŠNIKOV PRETRPEL TOLIKŠNO NASPROTOVANJE, DA SE V SVOJIH DUŠAH NE BOSTE UTRUDILI IN OMAGALI.« (Heb 12,2-3)

  Ponovno se z velikim zaupanjem obrnimo na našega Odrešenika Jezusa in ga ponižno prosimo, naj Božje usmiljenje objame vse trpeče sestre in brate, pa tudi vse bogoiskatelje, grešnike … Potrebe po molitvi so v tem času res izjemno velike. Vztrajno molimo sveti rožni venec in rožni venec Božjega usmiljenja za preizkušene osebe, ki se priporočajo v molitev. Naj se zgodi presveta Božja volja na priprošnjo Preblažene Device Marije, sv. Jožefa ter vseh svetnikov in svetnic.

  POD TVOJE VARSTVO PRIBEŽIMO

  Pod tvoje varstvo pribežimo,
  o sveta božja Porodnica,
  ne zavrzi naših prošenj
  v naših potrebah,
  temveč reši nas
  vselej vseh nevarnosti,
  o častitljiva in blagoslovljena Devica,
  naša gospa, naša srednica,
  naša besednica!
  S svojim Sinom nas spravi,
  svojemu Sinu nas priporoči,
  svojemu Sinu nas izroči!

  Božje usmiljenje, ki si nam dalo Presveto Devico Marijo za Mater usmiljenja, zaupamo vate!

 96. KRISTINA says:

  Dragi molilci, prosilci, hvala vsem za vse molitve, zahvale,slavljenje, mamica(ima dva majhna otroka), ki je imela raka na želodcu je popolnoma zdrava, sicer brez določenih organov, ampak raka v telesu ni več. Marija Mati hvala ti za te preveliki čudež, ki se je zgodil tukaj in zdaj , pred našimi očmi. hvala, ker deliš svoje blagoslove in nas vedno materinsko objemaš.
  sv.Blaž prosi za nas
  sv.Mati Marija prosi za nas
  Presveto Srce Jezusovo upodobi naša srca po svojem Svetem Srcu
  Molimo te Kristus in te hvalimo, ker si s svojim križem svet odrešil

  • Miro says:

   SLAVA TEBI, JEZUS, TI SI BOŽJI ZDRAVNIK IN ODREŠENIK! PRISRČNA HVALA ZA VSE MILOSTI, KATERE NAM PODARJAŠ ZA DUŠO IN TELO, NA MOGOČNO PRIPROŠNJO DEVICE MARIJE, SV. JOŽEFA IN VSEH SVETNIKOV!

 97. Samuel+++ says:

  Hvaljen Jezus in Marija,
  Naj Bog usliši mojo prošnje, On je Ljubezen in ljubezen je svobodna. Naj mi pomaga v odnosu z Ano Marijo ter naju poveže da bova skupaj hvalila Boga ter bo najino srce radostno.
  Naj mi odpusti mojo neposlušnost in nekako sprejme ta predlog ter nadalnje življenje kot mojo daritev.

 98. Dr says:

  Prosim za molitev, da bi se v službi bolje počutil in razumel s sodelavci in nadrejenimi. Vse težje opravljam delo zaradi nesramnosti sodelavcev in ignorance nadrejenih.

  Jezus, vate zaupam.

  Prosim, molite zame.

  Sv. pater Pij, prosi za nas.
  Sv. papež Janez Pavel II., Prosi za nas.

  • Hvala says:

   Spoštovani Dr!

   Izročimo vaše prošnje Gospodu, molimo, zgodi pa naj se Njegova volja.

   KAJ JE JEZUS NAROČIL oz. POVEDAL?

   V novo življenje je mogoče le s križem, prek Kalvarije v vstajenje. To velja za Jezusa in velja za nas! Ne bodimo kakor Peter pred vstajenjem, ki se je upiral križu. Križ je edina pot do resnične ZMAGE, tako za nas!
   Trpljenje je POTREBNO SPREJETI, KRIŽ NOSITI VSAK DAN!

   JEZUS JE REKEL: “Če hoče kdo hoditi za menoj, naj se odpove sebi in vzame svoj križ ter hodi za menoj.” (Mr 8,34).

   Spoštovani Dr, če boste v življenju odrivali trpljenje, ki vam je poslani, SI ODRIVATE TUDI MILOSTI-BLAGOSLOVE -ŽIVLJENJE V IZOBILJU!.

   Če človek želi biti Jezusov učenec mora živeti tako kot On naroča. Kadar vam bo težko pri srcu, se spomnite na JEZUSA, KAJ VSE JE MORAL PRESTATI ZA NAS! SI PREDSTAVLJATE NJEGOVO ZASRAMOVANJE, ZANIČEVANJE LJUDI, KRIŽANJE?

   Priloženo si lahko preberete članek o Jezusovem naročilu.

   https://mirenski-grad.si/sl/evangelij-in-pridiga/n24-peter-izpove-vero-jezus-napove-svoje-trpljenje/

   • Hvala says:

    Spoštovani Dr!

    BOG NIKOLI NE ZAPUSTI ČLOVEKA, AMPAK GA LJUBI Z NESKONČNO LJUBEZNIJO TER SPREOBRNJENEMU SRCU VEDNO POKLANJA TOLAŽBO.

    • Miro says:

     »ČE HOČE KDO ITI ZA MENOJ, NAJ SE ODPOVE SEBI IN VZAME VSAK DAN SVOJ KRIŽ TER HODI ZA MENOJ.« (Lk 9,23)

     Veliki skrivnosti in pomenu človekovega trpljenja v luči odrešujočega Gospodovega trpljenja in križa se skušajmo približati tudi s pomočjo naslednje zgodbe:

     https://revija.ognjisce.si/povejmo-z-zgodbo/1632-kriz

     Božje usmiljenje, ki se na nas izlivaš iz Kristusovih ran, zaupamo vate!

 99. Jasna says:

  Prosim za molitev, da je z menoj vse vredu, da nimam ne raka ledvic, ne kakega drugega, da bi bila vredu, zdrava, da bi res bila dobro. Vsemogočni Milostni Bog, Presveta Devica Marija, Sveti Jožef, Srce Jezusovo, pomagajte da bo vse dobro.
  Iskrena hvala, Jasna

 100. Kras says:

  Zelo se me je dotaknila in seveda razveselila zahvala gospe Minako.
  Kot da bi brala svoje besede.
  Kako že gre tisti rek ” Kdor hoče videti, mora gledati z srcem”
  Zame se je pravo gledanje začelo šele, ko sem sprejela Božjo voljo.
  So trenutki , ko sem moram še vedno opomniti, prav ta teden mi je bilo razloženo
  prvo pismo Korinčanom
  “Kdor torej misli, da stoji, naj pazi, da ne pade.”
  Prosim molite zame , da bi se tega vedno zavedala.
  Jezus , vate zaupam.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja