Prosim za molitev

Imate težave? Imate kako bolezen, ki jo ne morejo zdravniki ozdravit ( levkemija, rak, astma, depresija,…) ? Ste skregani s sosedi, možem, ženo, otroci, sorodniki, sošolci,…? Vam gre vse narobe? Ne morete dobit fanta / punco za zakon? Ne morete imet otrok? Ne vem karkoli imate in vam dela težave, spodaj vpišite in skupaj bomo molili za vaš namen.
Naša prošnja je, da se tudi vi sami vključite v to internetno molitveno skupino in si vsi skupaj pomagajmo in molimo drug za drugega in namene, ki so bili napisani. Če še ne znate moliti, potem si izberite eno od molitev in jo izmolite (preberite in pri tem razmišljajte kaj piše) za vaše in vse ostale prošnje(namene). Če verujete se vam bo to tudi izpolnilo.

Matej 9, 20-22
Tedaj se mu je od zadaj približala žena, ki je dvanajst let krvavela, in se je dotaknila roba njegove obleke. Pri sebi je namreč rekla: »Če se le dotaknem njegove obleke, bom rešena.« 22 Jezus pa se je obrnil, jo pogledal in dejal: »Bodi pogumna, hči, tvoja vera te je rešila.« In žena je bila od tiste ure rešena.
Ali:
Mt 17,20
»Zato, ker imate malo vere,« jim je dejal. »Resnično, povem vam: Če bi imeli vero kakor gorčično zrno, bi rekli tej gori: ›Prestavi se od tod tja!‹, in se bo prestavila in nič vam ne bo nemogoče
Ali:
Lk 17,6
Gospod pa jim je dejal: »Če bi imeli vero kakor gorčično zrno, bi rekli tej murvi: ›Izruj se s koreninami vred in se presadi v morje,‹ in bi vam bila pokorna.

Vsi skupaj lahko od Boga izprosimo milost za vaše prošnje.
Hvala za vaš obisk in vašo molitev, naj vas Bog obilno blagoslovi.
Spodaj vpišite svoje prošnje. Vpiši samo svoje ime/vzdevek brez priimka!

(Prosim, da si ne spreminjate imena ali vzdevka, ker s tem mi dajete dodatno delo, da vaše prispevke odobrim.  Hvala, Administrator)

This entry was posted in Domov. Bookmark the permalink.

20.045 Responses to Prosim za molitev

 1. Mojca says:

  Prosim za molitev za moje zdravje, za izboljšanje zdravja meni ljube osebe ter božje vodstvo obeh in naklonitev milosti uresničitve želje, ki jo nosim v srcu. Hvala v naprej vsem, ki se me boste spomnili v molitvi.

 2. Miro says:

  O VEČNA TROJICA, O BOŽANSTVO, O NEIZMERNO BREZNO, O NAJGLOBLJE MORJE, KAKŠEN VEČJI DAR BI MI LAHKO DALA, KAKOR SVOJE LASTNO BISTVO? (iz zahvalne molitve)

  Z močno vero se z vsem srcem obrnimo na PRESVETO TROJICO! Danes je veličasten praznik te največje in najgloblje skrivnosti (o tem je več prispevkov v rubriki Članki za dušo, 12. junij 2022).

  V vsakodnevnih molitvah (med njimi osrednje mesto zavzema sveti rožni venec – odličen povzetek celotnega evangelija) ponižno molimo za vse sestre in brate, ki Gospoda Jezusa in Devico Marijo prosijo bodisi zase bodisi za svoje bližnje. Skupaj prosimo, naj Božje usmiljenje objame osebe v zapisih pod: a., Sonce rumeno, Sofija, Tjaša, Sanja, Hvala, Mojca, Sanci, Jana, Tatjana, Damijan, Branko, Naty, Olga, Kristina, Jasna, Petrica, Zarja, M, Lea, Helena in drugi prosilci Božjih milosti.

  Vztrajno vsak dan molimo drug za drugega, še posebej, da bi mogli sprejemati in spolnjevati Božjo voljo, kar je mogoče le v moči Svetega Duha. V Božjih očeh ima še posebno vrednost zahvalna molitev, še zlasti pri obhajanju svete Evharistije.

  ZAHVALNA MOLITEV K SVETI TROJICI

  O večni Bog! O večna Trojica! Z združitvijo svoje božanske narave si kri svojega edinorojenega Sina naredil tako dragoceno! O večna Trojica, tako globoka skrivnost si kakor morje, v katerem bolj iščem, bolj najdem; in bolj najdem, bolj iščem. Kajti tudi potopljena v tvoje globine moja duša ni nikoli zadovoljna, vedno je lačna in hrepeni po tebi, večna Trojica, in si želi videti tebe, resnično Luč.

  O večna Trojica, z lučjo razumevanja sem okusil in videl globine tvoje skrivnosti in lepoto tvojega stvarstva. Ko v tebi vidim sebe, vidim, da ti bom postal podoben. O večni Oče, iz tvoje moči in tvoje modrosti si mi jasno dal delež tiste modrosti, ki pripada tvojemu edinorojenemu Sinu. In resnično mi je Sveti Duh, ki izhaja iz tebe, Očeta in Sina, dal željo, da bi te ljubil.

  O večna Trojica, ti si moj stvarnik in jaz sem tvoja stvaritev. Osvetljen od tebe sem spoznal, da si me s krvjo svojega edinorojenega Sina naredil za novo stvaritev, ker si očaran od ljubezni ob lepoti svoje stvaritve.

  O večna Trojica, o božanstvo, o neizmerno brezno, o najgloblje morje, kakšen večji dar bi mi lahko dala, kakor svoje lastno bistvo? Ti si ogenj, ki večno gori, a nikoli ne ugasne, ogenj, ki s svojo toploto pogoltne moje samopomilovanje. Vedno znova si ogenj, ki odjemlje vso hladnosrčnost in razsvetljuje um s svojo lučjo, lučjo, s katero si mi dal spoznati svojo resnico.

  Po tej zrcalni svetlobi vem, da si najvišje dobro, dobro nad vsem dobrim, srečno dobro, nerazumljivo dobro, neizmerljivo dobro, lepota nad vsemi lepotami, modrost nad vsemi modrostmi, saj si modrost sama, hrana angelov, ogenj ljubezni, ki ga daješ človeku.

  Ti si oblačilo, ki pokriva našo goloto. Našo družino hraniš s svojo sladkostjo, s sladkostjo, ki je ti, in od katere ni sledu grenkobe. O večna Trojica! Amen.

  (sv. Katarina Sienska, Dialog o Božji previdnosti, molitev povzeta po Aletei)

  Božje usmiljenje, nedoumljiva skrivnost Presvete Trojice, zaupamo vate!

  • Miro says:

   Če bi morda kdo še posebej želel, da se ga v dušni ali telesni stiski spomnimo v molitvi pri sveti maši, naj pripiše svoje ime in namen, za katerega naj molimo. Naj Usmiljeni Bog obilno blagoslovi vse prosilce Božjih milosti!

 3. a. says:

  Prosim za molitev, da bi prenehale moje ginekološke težave in da bi bila psihično bolj umirjena. Na trenutke me prežema grozen strah in obup. Bog vam povrni. Mati Marija, zdravje bolnikov, prosi za nas!

 4. Sonce rumeno says:

  Pozdravljeni.
  Bili smo na obhajilu pri družini, ki je zelo dejavna v župnišču in živijo vero.
  Presenečeni pa sem bili, ker na obhajilu ni bilo torte.
  A ni simbol zakramentna torta pri samem obhajilu.

 5. Sofija says:

  Vsemogočni Bog, prosim, v kolikor spreminjaš moje in sinovo življenje, ga spremeni tako, kot je najboljše za naju. Ne želim boleče preteklosti v sedanjosti. Bog, poznaš mojo dušo, srce in vrednote, mojo bolečino in strahove. Prosim pokaži resnico preteklosti, in poruši sedanjost, ki je nastala zaradi nespoštovanja družine. Prosim za molitve za mojo prošnjo. Tudi sama bom molila za vaše prošnje.

 6. Tjaša says:

  Prosim vas za molitev, ker sem obupana, nesrečna (služba, zakon) , rada bi spremenila svoje življenje na bolje, prosim za molitev. Naj mi pri tem vplivata moč in upanje na bolje Jezus in Marija. Hvala za vašo pomoč. Tjaša

  • Miro says:

   SAM DUH POSREDUJE ZA NAS Z NEIZREKLJIVIMI VZDIHI!

   »Duh prihaja na pomoč naši slabotnosti. Saj niti ne vemo, kako je treba za kaj moliti, toda sam Duh posreduje za nas z neizrekljivimi vzdihi. In on, ki preiskuje srca, ve, kaj je mišljenje Duha, saj Duh posreduje za svete, v skladu z Božjo voljo. Sicer pa vemo, da njim, ki ljubijo Boga, vse pripomore k dobremu, namreč njim, ki so bili poklicani po njegovem načrtu.« (Rim 8,26-28)

   Molimo za gospo Tjašo, naj jo na priprošnjo Preblažene Device Marije in sv. Jožefa objame brezmejno Božje usmiljenje, ki izvira iz Presvetega Srca Jezusovega. Prosim, da molimo tudi za druge trpeče sestre in brate, ki prosijo za molitev. Največji čudeži Božje ljubezni in usmiljenja se dogajajo pri sveti maši, kjer se za nas in naše odrešenje daruje Jezus Kristus.

   Gospa Tjaša, ko bo na vaša notranja vrata spet potrkal duh nemira, zaskrbljenosti, razočaranosti … z močnim zaupanjem v milost Odrešenika Jezusa vztrajno kličite: »VSE ZMOREM V NJEM, KI MI DAJE MOČ« (Flp 4,13). Če je naše vere vsaj za gorčično zrno, se moč za premagovanje vsakodnevnih težav zanesljivo poveča – vse v moči Svetega Duha. Skupaj molimo, da bi na naši življenjski poti mogli sprejemati in spolnjevati Božjo voljo. Vse, kar doživljamo – tako radosti kot težave – pri sveti maši izročajmo v usmiljene roke Odrešenika Jezusa in ga ponižno prosimo, naj se zgodi Njegova volja!

   BOŽJE USMILJENJE, UPANJE TISTIM, KI OBUPAVAJO, ZAUPAMO VATE!

 7. Sanja says:

  Cela sem na dnu in zalostna
  Ljubi Jezus in Marija uslisita moje prosnje

  • Miro says:

   TOLAŽBA IZ BOŽJE BESEDE

   GOSPOD, USLIŠI MOJO MOLITEV,
   MOJE VPITJE NAJ PRIDE K TEBI!
   NE SKRIVAJ SVOJEGA OBLIČJA PRED MANO
   NA DAN, KO MI JE TESNO;
   NAGNI K MENI SVOJE UHO,
   NA DAN, KO KLIČEM, ME HITRO USLIŠI!
   (Ps 102,2-3)

   https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Ps+102%2C2-3&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

   Slava tebi, Jezus! Hvala Ti za vsak trenutek mojega življenja, podarjen po Božji milosti. Hvala Ti tudi za trenutke žalosti, saj me spodbujajo, da Te v molitvi bolj intenzivno iščem. Hvala Ti, ker si moj moj Odrešenik v sleherni življenjski stiski. Ponižno Te prosim, okrepi me v veri, upanju in ljubezni do Boga in bližnjega. Hvala Ti, ker me iz vodiš iz brezna žalosti v svetlobo radostnega bivanja s Teboj. Slava tebi – zdaj in vekomaj. Amen.

   Presveto Srce Jezusovo, usmili se nas!
   Brezmadežno Srce Marijino, prosi za nas!

  • Hvala says:

   Spoštovana Sanja!

   Gospodu izročimo vašo stisko in prosimo. Pri sveti maši pri daritvi, ko je navzoč v hostiji živi Jezus prosite Ga in se Mu zahvaljujte.

   Gospod uslišuje naše prošnje po svojem času in po svojem načrtu. Kaj lahko storimo, storite? Molimo, prosimo, se zahvaljujemo Bogu, Ga slavimo, sprejemamo trpljenje, delamo pokoro, hodimo k Sveti maši, prejemamo zakramente, skratka , živimo in hodimo po poti spreobrnjenja vsak dan.

   Gospod ne deluje kot avtomati, ko vržemo kovanec in ven prileti željni izdelek.

   Jezusove besede iz Dnevnika sv.Favstine Kowalske glede evharistije:

   “Želim se združiti s človeškimi dušami. Moja radost je zediniti se z dušami.

   Vedi, moja hči, kadar pri obhajilu pridem v srca ljudi, imam roke polne vsakršnih milosti in jih želim izročiti dušam. Ljudje pa se name ne ozirajo, celo puščajo me samega in se ukvarjajo s čim drugim. O kako žalosten sem, ker ljudje niso spoznali Ljubezni! Do mene se obnašajo kot do nečesa mrtvega. “(1385)

   Trpljenje je tudi velika milost od Gospoda, zato ga sprejmite in se Mu zahvalite zanj.

   • Sanja says:

    Ni mi vseeno zelim si da se pobotava in sva naprej kot je treba.
    Oba si tega zeliva.
    Prosim vsak dan ljubega Jezus naj pomaga kar prosim in me uslisi.

    • Hvala says:

     Spoštovana Sanja!

     Gospod bo odločil tako, kot je Njegova volja glede tega. Iščite tudi Darovalca ne samo dar!

     • Hvala says:

      Sanja, če si oba želita da sta skupaj, potem ni problema! Kaj je problem? Ne odpuščanje z ene strani?

     • Sanja says:

      Vsak dan bi jokala in to veckrat na dan
      Delat niti ne morem vcasih nic polek tega

    • Hvala says:

     Spoštovana Sanja!

     Prosite Gospoda, da vam podeli moč , da boste vzdržala v tej stiski, prosite Gospoda, da vam bo pokazal, če bo želel, KAJ MORATE V ŽIVLJENJU SPREMENITI.

     Veste Sanja, naš egoizem in samovoljne zahteve, odločitve ne umrejo čez noč. Potreben je čas.

     • Sanja says:

      Naj me uslisi Gospod Jezus Kristus
      Prosim pomagajte mi in molite za mene in fanta in kar prosim

   • Hvala says:

    Spoštovana Sanja!

    Naj dodam še naslednje:

    Kadar se obračate k Bogu s prošnjami v stiski Mu povejte vse kar vas teži-resnico , ne zamolčite kakega pomembnega občutka ali dogodka zaradi katerega imate mogoče krivdo. Gospod vse ve, vidi in vas pozna bolj kot vi poznate sami sebe, zato moramo vedno govoriti resnico pri prošnjah za uslišanje.

    Če boste Jezusu izročila življenje in Mu dovolila, da vas vodi On po poti življenja vas bo ozdravljal, osvobajal in blagoslavljal. Izročite Mu svoje rane naj jih ozdravi. Naredite spravo z Gospodom in ljudmi pri sveti spovedi. Potrebno je, DA SMO PONIŽNI IN POSLUŠNI PRED GOSPODOM, NE DA SAMO ZAHTEVAMO TAKOJ IN PO VSEJ SILI OD GOSPODA REŠITEV. VPRAŠAJTE SE, ČE DELATE VSE TISTO KAR JEZUS VSAK DAN NAROČA NAJ DELAMO? KER SAMI LJUDJE NE MOREMO BREZ GOSPODA NIČESAR, NITI VZDRŽATI V STISKAH , GA PROSITE ZA DODATNO POMOČ DA VAM JO PODARI, POGUM, POTRPLJENJE, PONIŽNOST NA POTI SKOZI ŽIVLJENJE, ČE HOČETE HODITI Z NJIM IN NOSITI KRIŽE.

    • Hvala says:

     Sanja, molite vsak dan devetnevnico – MARIJA, KI RAZVEZUJE VOZLE- molite tako dolgo, da vam Sveta in naša Mati razveže vozle, ki ovirajo da bi vi bila srečna z Marijo in njenim sinom. Če bo potrebno moliti tudi več let, pa izkažite Mariji in Jezusu svojo vztrajnost in potrpljenje v hoji za Gospodom.

     JEZUS JE KLICAL LJUDI K SPREOBRNENJU!

    • Miro says:

     Hvala za spodbudne besede. Predvsem pa na spletni strani – rubrika “PROSIM ZA MOLITEV – veliko molimo za sprejemanje in spolnjevanje presvete Božje volje, kot smo že večkrat poudarili. Za molitev nas prosi vrsta prosilcev Božjih milosti, med njimi tudi ga. Sanja, kot je razvidno iz njene prošnje. Z molitvijo ne odlašajmo na jutri, ampak začnimo že zdaj:

     ZDRAVA, MORSKA ZVEZDA

     Zdrava, Morska zvezda,
     ljuba Božja Mati,
     vseh devic Devica
     in Nebeška vrata.
     Ave – te pozdravlja
     Gabriel, nadangel,
     srečno drugo Evo,
     ki nam mir prinašaš.
     Ti jetnike reši,
     slepim vid povrni,
     zlo od nas odvrni,
     z dobrim nas obdari.
     Mater se izkaži,
     tvoje Božje dete
     naj po tebi usliši
     naše srčne želje.
     O, Devica sveta,
     blaga vsa in čista,
     vseh nas grehov reši,
     čistost v nas obnovi.
     Naj kot ti živimo,
     varno pot nam kaži,
     da se s tvojim Sinom
     v raju veselimo.
     Čast Bogu Očetu,
     Kristusu Gospodu
     in enako Duhu
     Svetemu na veke.
     Amen.

     Ob tem najlepša hvala vsem molilkam in molilcem, ki redno molite po namenu trpečih sester in bratov na tej spletni strani. Vsak vaš molitveni prispevek ima v Božji luči izjemno vrednost. Bogu hvala za vse, kar nam podarja po Preblaženi Devici Mariji – tudi po vaših prošnjah in molitvah.

     Božje usmiljenje, ki si nam dalo Presveto Devico Marijo za Mater usmiljenja, zaupamo vate!

     • Miro says:

      ODREŠUJE NAS ŽIVA BOŽJA BESEDA

      PROSÍTE, IŠČITE, TRKAJTE

      »Prosíte in vam bo dano! Iščite in boste našli! Trkajte in se vam bo odprlo! Kajti vsak, kdor prosi, prejme; in kdor išče, najde; in kdor trka, se mu bo odprlo. Ali pa: kdo med vami bo dal svojemu sinu kamen, če ga bo prosil kruha? Ali mu bo dal kačo, če ga bo prosil za ribo? Če torej vi, ki ste hudobni, znate svojim otrokom dajati dobre darove, koliko bolj bo vaš Oče, ki je v nebesih, dajal dobro tem, ki ga prosijo.« (Mt 7,7-11)

      https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Mt+7%2C7-11&id13=1&pos=1&set=2&l=sl

      Presveto Srce Jezusovo, usmili se nas!

     • Hvala says:

      Molimo in pri sveti Jezusovi daritvi izročajmo vse svoje prošnje in prošnje za ostale prosilce na oltar -v kelih Jezusove krvi!

 8. Mojca says:

  Ljubi Jezus in Marija, prosim za božje usmiljenje in vajino podporo za moža Matjaža, da bi se mu ustavila krvavitev v želodcu, da bi lahko pričeli z nadaljnjimi terapijami. Hvala vsakemu, ki je v mislih z njim, za vsako molitev in izraženo dobro misel.
  Žena Mojca

  • Miro says:

   SPOMNI SE, O PREMILA DEVICA MARIJA

   Spomni se, o premila Devica Marija, da še nikdar ni bilo slišati,
   da bi bila ti koga zapustila,
   ki je pod tvoje varstvo pribežal,
   tebe pomoči prosil in se tvoji priprošnji priporočal.
   S tem zaupanjem hitimo k tebi, o devic Devica in Mati,
   k tebi prihajamo in pred teboj zdihujoči grešniki klečimo (stojimo).
   Nikar ne zavrzi, o Mati Besede, naših besed,
   temveč milostno nas poslušaj in usliši. Amen.

   Božje usmiljenje, ki si nam dalo Presveto Devico Marijo za Mater usmiljenja, zaupamo vate!

   • Miro says:

    V vsa molitvena prizadevanja po zgledu Presvete Device Marije vedno vključimo najpomembnejšo prošnjo, da bi z Njeno pomočjo mogli sprejemati in spolnjevati BOŽJO VOLJO. Molimo, prosimo …, vedno pa v veri in zaupanju sprejemajmo vse, kar za nas in naše odrešenje odloči Odrešenik Jezus Kristus. Molimo tudi za luč in moč pri premagovanju težav in stisk!

    O presveta Božja volja, ljubim te nadvse! (sv. Angela Merici)

  • veronikadakic says:

   Draga Mojca !
   Sem v molitvi s teboj in tvojim možem. Naj vaju Mati Marija ogrne s svojim plaščem ljubezni . Samo moli in trdo veruj , Predragocena kri Jezusova ozdravlja dušne in telesne rane .

 9. Sanci says:

  Prosim ljubi Jezus in Marija uslisita me in mi dajta mojega dragega nazaj da bova naprej v dobrih odnosih kot je treba in da bova naprej par
  Jaz sem cisto na dnu

 10. Mojca says:

  Ljubi Jezus in Marija, prosim vaju, da pomagata mojemu možu Matjažu premagovati bolezen s katero se v teh dneh močno bojuje. Prosim za vsako molitev, ki jo kdo pošlje v vesolje za mojega moža. Hvala. Mojca

  • Miro says:

   Z močno vero in zaupanjem pogostokrat kličimo:

   BOŽJE USMILJENJE, STUDENEC BOLNIM IN TRPEČIM, ZAUPAMO VATE!

   Molimo za ozdravljenje g. Matjaža, še zlasti pri sv. maši, pri samem Izviru vseh milosti. Zgodi se presveta Božja volja. Vedno se že vnaprej zahvaljujmo za vse, kar nam VSEMOGOČNI GOSPOD podarja na mogočno priprošnjo Presvete Device Marije. Spodbuden primer vnaprejšnje zahvale je tudi v zapisu gospe Jane (objava: 7. junij, ob 9:53).

   Slava tebi, Jezus Kristus! Hvala Ti za vse, kar nam milostno podarjaš na priprošnjo Presvete Device Marije!

 11. Prosim za molitev, ker sem v stiski zaradi izpitov. Lepo prosim za molitev za uspešno opravljene izpite.

 12. Jana says:

  Prosim, molite skupaj z mano za srečno vožnjo moža Matjaža.Dolga in nevarna pot s tovornjskom na Poljsko.Marija Mati Božja čuvaj ga tako kot vedno.V kamionu ima kip Brezjanske in Mežugorske Marije. Molimo za vse trpeče na duhu in telesu.
  Marija prosim čuvaj sina Roka na vožnji s tovornjskom .Pot do Belgije je dolga.
  Marija HVALA Ti za vse prejete milosti.

 13. Miro says:

  Besede življenja, ki jih je Usmiljeni Jezus zaupal sv. Favstini Kowalski, veliki glasnici Božjega usmiljenja, nagovarjajo tudi nas:

  »MOJE SRCE TRPI, KER CELO IZVOLJENI NE RAZUMEJO, KAKO VELIKO JE MOJE USMILJENJE. KAKO ZELO TO RANI MOJE SRCE! SPOMNITE SE MOJEGA GRENKEGA TRPLJENJA IN, ČE NE VERUJETE MOJIM BESEDAM, VERUJTE VSAJ MOJIM RANAM.« (Dn 379).

  http://www.sticna.com/Dnevnik_Svete_Favstine_Kowalske.pdf

  Z Marijino pomočjo v srcu obudimo močno vero in zaupanje v Božje usmiljenje, ki se na nas izliva iz Kristusovih ran. V molitvah (sveti rožni venec, rožni venec Božjega usmiljenja …) in pri sveti maši prosimo za luč in moč, da bi se na naši življenjski poti zvesto držali Gospodovih zapovedi, ostajali v Njegovi ljubezni ter bližnje ljubili z ljubeznijo njega samega. Z močno vero tokrat Božjemu usmiljenju izročimo osebe, ki se v molitev priporočajo v zapisih pod: Mojca, Tatjana, Damijan, Branko, Naty, Jana, Olga, Kristina, Jasna, a., Hvala, Petrica, Zarja, M, Lea, Helena in drugi prosilci Božjih milosti. Naj se v vseh in v vsem zgodi presveta Božja volja, na priprošnjo Preblažene Device Marije, sv. Jožefa in vseh svetnikov!

  MOLITEV, S KATERO NAM BO DEVICA MARIJA POMAGALA NOSITI TEŽKA BREMENA

  O preblažena Mati, naj tvoje ljubeče in usmiljeno srce,
  ki vedno posluša, skrbi in tolaži, usliši našo molitev.
  Kot tvoji otroci te prosimo, posreduj za nas pri svojem
  Sinu Jezusu. Razumevajoče in sočutno sprejmi naše
  prošnje, ki jih danes polagamo predte, predvsem …
  (poseben namen).

  Potolaženi smo, ker vemo, da je tvoje srce vedno odprto
  za vse, ki molijo za tvojo priprošnjo. Vse, ki jih imamo radi,
  vse bolne, osamljene in ranjene zaupamo tvoji nežni skrbi in
  priprošnji. Sveta Mati, vsem nam pomagaj v tem življenju
  nositi naša bremena, dokler ne bomo z Bogom za vekomaj
  delili večnega življenja in miru. Amen. (vir: aleteia.si)

  Presveto Srce Jezusovo, usmili se nas!
  Marija Mati Cerkve, prosi za nas!
  Sv. Jožef, prijatelj Najsvetejšega Srca, prosi za nas!

 14. Mojca says:

  Lepo bi prosila, če se me lahko spomnite v molitvi, za ugodno resitev zadeve, ki jo nosim v srcu. Bog povrni

 15. Tatjana says:

  Prosim vas molite za mojega sina, ki je zelo bolan in rabi Božji čudež, da ozdravi

  Hvala

 16. Tatjana says:

  Prosim za molitev za svojega sina ki je zelo bolan , da se zgodi čudež in ozdravi.
  Hvala vsem.

 17. Damijan says:

  Dobri Bog prosim pomagaj mi da najdem spet mir v sebi.

 18. Branko says:

  Prosim za molitev za eno in poletno Ano, ki je danes doživela nek nepojasnen napad. Prosim da bi dognali zakaj gre in da bi ser pozdravila.

  • Miro says:

   Molimo z močno vero in zaupanjem v Božje usmiljenje, ki se k nam
   sklanja na priprošnjo Presvete Device Marije. Molimo za zdravje male
   Ane, po namenih drugih prosilcev Božjih milosti, pa tudi za luč in moč
   pri sprejemanju in spolnjevanju Božje volje. Po Mariji k Jezusu!

   DEVETURNA DEVETDNEVNICA K PRAŠKEMU JEZUŠČKU

   O Jezus, ki si rekel: “Prosite, in dalo se vam bo; iščite,
   in našli boste; trkajte, in odprlo se vam bo,” po priprošnji
   Marije, tvoje presvete Matere, trkam, iščem in prosim, da
   bi bila moja molitev uslišana.

   (Izgovorite svojo prošnjo)

   O Jezus, ki si rekel: “Kar koli boste Očeta prosili v mojem
   imenu, vam bo dal,” po priprošnji Marije, tvoje presvete
   Matere, ponižno in vztrajno v tvojem imenu prosim tvojega
   Očeta, da bi bila moja molitev uslišana.

   (Izgovorite svojo prošnjo)

   O Jezus, ki si rekel: “Nebo in zemlja bosta prešla, moje besede
   pa nikakor ne bodo prešle,” po priprošnji Marije, tvoje presvete
   Matere, trdno verjamem, da bo moja molitev uslišana.

   (Izgovorite svojo prošnjo)

   Zahvalna molitev

   Presveto Dete Jezus, vem, da me ljubiš in me ne boš nikoli
   zapustil. Zahvaljujem se ti za tvojo nenehno navzočnost v
   svojem življenju.

   Čudežno Dete, verujem v tvojo obljubo miru, blagoslova in
   svobode, če si tega resnično želimo. Vsako svojo potrebo in
   skrb polagam v tvoje roke.

   Gospod Jezus, naj vedno zaupam v tvojo velikodušno milost
   in ljubezen. Rad bi te častil in te hvalil, zdaj in vekomaj. Amen.

   Vir: https://si.aleteia.org/2021/05/25/za-olajsanje-v-stiski-molite-to-deveturno-devetdnevnico/

   Božje usmiljenje, ki si nam dalo Presveto Devico Marijo za Mater usmiljenja, zaupamo vate!

 19. Mojca says:

  Prosim vsemogočnega, da pomaga mojemu možu Matjažu, da bo zdržal potek zdravljenja in da mu pridejo na pot zdravniki, ki mu bodo znali pomagati. Hvala za vse uslišane prošnje.

  • Miro says:

   Gospa Mojca, molimo z močno vero in zaupanjem v Marijino priprošnjo. Pri Bogu more izprositi vse potrebne milosti za vašega soproga. Molimo tudi za luč in moč, da bomo znali sprejemati in spolnjevati Božjo voljo. Vedno pa se že vnaprej za vse zahvaljujmo, tudi za vse tisto, kar se morda drugače odvija od naših pričakovanj. Zaupajmo, da se po Božji milosti vse odvija v zdravilnem in odrešenjskem studencu Božjega usmiljenja. Na vse vedno glejmo v Božji luči, v perspektivi večnega življenja pri Bogu, kjer v naročju Ljubezni domuje neminljiva sreča!

   Molimo tudi po namenih, ki so jih pred kratkim zapisali: Naty, Olga, a., Zarja, M, Petrica in drugi prosilci Božjih milosti. Vztrajno molimo drug za drugega, še zlasti za najbolj trpeče ljudi, za spreobrnjenje grešnikov, za mir v Ukrajini in drugod po svetu. Prisrčna hvala Vsemogočnemu Bogu za vse, kar nam podarja na mogočno Marijino priprošnjo!

   SPOMNI SE, O PREMILA DEVICA MARIJA

   Spomni se, o premila Devica Marija, da še nikdar ni bilo slišati,
   da bi bila ti koga zapustila,
   ki je pod tvoje varstvo pribežal,
   tebe pomoči prosil in se tvoji priprošnji priporočal.
   S tem zaupanjem hitimo k tebi, o devic Devica in Mati,
   k tebi prihajamo in pred teboj zdihujoči grešniki klečimo (stojimo).
   Nikar ne zavrzi, o Mati Besede, naših besed,
   temveč milostno nas poslušaj in usliši. Amen.

   Božje usmiljenje, ki si nam dalo Presveto Devico Marijo za Mater usmiljenja, zaupamo vate!

 20. Naty says:

  Pozdravljeni,

  prosila bi za molitev, da se mi zivci ( psiha ) umiri, da mi ne povzrocajo vec pogoste diareje.
  Se ze vnaprej vsem lepo zahvaljujem ♥️

 21. Jana says:

  Pozdravljeni,
  zanima me nekaj v povezavi z devetdnevnico.
  Se moc devetdnevnice zmanjsa, ce izpustimo en dan molitve in ga prenesemo na naslednji dan (v katerem zmolimo molitev za izpusceni dan in za dan, ki je po devetdnevnici na vrsti). Hvala.

  • Miro says:

   Spoštovana ga. Jana,

   Osebno sem prepričan, da moč devetdnevnice izvira predvsem iz moči Svetega Duha, pa tudi iz naše vere v Gospoda, ki nam prinaša odrešenje (Božja milost, človekova vera in sodelovanje z Gospodom). Če en dan devetdnevnice izpustimo iz upravičenega razloga (npr. neko nujno delo usmiljenja do bližnjega, kakšna druga nujna obveznost, težave z zdravjem, ipd.), se vrednost devetdnevnice nikakor ne zmanjša. Po Božji milosti se lahko v primerih, ko smo dali prednost nekemu dobremu delu v odnosu do bližnjega, celo poveča. Tako ste pri prenosu molitve devetdnevnice na naslednji dan lahko mirni in trdno zaupate v Gospodovo milost. Nič ni izgubljeno.

   Božje usmiljenje, ki nas napolnjuješ z milostjo, zaupamo vate!

 22. Mojca says:

  Dragi Jezus in Marija, prosim vaju, da pomagata mojemu ljubljenemu možu Matjažu pri premagovanju težke bolezni. Prosim za dobre misli in molitve in se zahvaljujem za vsako usmiljenje, molitev in dobro misel.

 23. Miro says:

  JEZUS: »ŽELIM, DA BI BIL POGLED TVOJE DUŠE VEDNO UPRT V MOJO SVETO VOLJO, SAJ SI MI TAKO NAJBOLJ VŠEČ. NOBENA ŽRTEV SE NE MORE PRIMERJATI S TEM.« (1327).

  Več o tem na http://www.sticna.com/Dnevnik_Svete_Favstine_Kowalske.pdf

  Zahvalimo se za te močne besede življenja, ki jih je Usmiljeni Jezus zaupal sv. Favstini Kowalski, veliki glasnici Božjega usmiljenja. Nagovarjajo tudi nas, da bi bil moj/tvoj pogled duše vedno uprt v presveto Božjo voljo.

  Nadalje se Gspodu zahvalimo,, ker nam podarja predragoceni zaklad svete spovedi – neizmeren studenec Božjega usmiljenja, iz katerega izvirajo nepojmljive milosti. Iz tega vira usmiljenja lahko milosti zajemamo samo s posodo zaupanja, kot nas uči Jezus. Z močnim zaupanjem v Božje usmiljenje molimo ne samo zase, ampak tudi po namenih, ki so jih zapisali: Barbara, Anna, Jasna, Jana, Saša, Emilija, Helena, a., Lea, Osminka, M, Zarja, Hvala, Kristina, Olga, Dr in drugi prosilci božjih milosti. Prosimo, naj se zgodi presveta Božja volja na priprošnjo Presvete Device Marije, svetega Jožefa in vseh svetnikov.

  MOLITEV K MAGDALENI GORNIK

  Vsemogočni Bog, Oče luči,
  od tebe prihaja vsak dober dar.
  Svojo služabnico Magdaleno Gornik
  si obdaril s čudovitimi darovi
  mističnih milosti in bogoljubnega življenja.
  Usliši naše molitve in poveličaj jo,
  da bo pred vesoljno Cerkvijo
  prišteta k zveličanim.
  Po Kristusu, našem Gospodu. Amen.

  Oče naš… Zdrava Marija… Slava Očetu …

  Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, zaupamo vate!

 24. olga says:

  Prosim za molitev za moje zdravje, Hvala

 25. Jana says:

  Pozdravljeni,
  lepo prosim za molitev za človeka, ki je naši družini blizu.
  Ta teden so mu diagnosticirali raka na pljučih (ki je že zelo napredoval), bori se za življenje.
  Ni možnosti ozdravitve, reši ga lahko samo molitev.
  Hvala vnaprej.

 26. Kristina says:

  Dragi molili, vsi bratje in sestre vabim vas da se danes pridružite posameznikom in skupinam, ki so začeli moliti Devetdnevnico k Svetemu Duhu.
  Naj zaveje med nami vsemi silna moc našega Gospoda.
  Pridi Sveti Duh…..

 27. Administrator says:

  Sporočilo Kraljice miru po vidkinji Mariji 25. maja 2022:

  “Dragi otroci! Gledam vas in se Bogu zahvaljujem za vsakega od vas, ker mi On dovoli, da sem še z vami, da vas spodbujam k svetosti. Otročiči, mir je ogrožen in satan želi nemir. Zato naj bo vaša molitev še močnejša, da bi utihnil vsak nečisti duh razdora in vojne. Bodite graditelji miru in nositelji radosti Vstalega v vas in okoli vas, da bi dobro zmagalo v vsakem človeku. Hvala vam, ker ste se odzvali mojemu klicu.”

 28. a. says:

  Prosim za molitev za sodelavkinega sina, ki je imel hudo prometno nesrečo. Vse je kazalo na dobro okrevanje, včeraj pa je zaradi poškodbe pljuč, dobil vročino. Naj popolnoma okreva, saj je oče 3 letne deklice. Prosim tudi za svoje zdravje, da bi po popolnoma okrevala po vnetju obraznega živca in mi ne bi treba iti na lumbalno punkcijo. Bog vam povrni za vse molitve. Mati Marija, prosi za nas!

  • Miro says:

   DEVETDNEVNICA LURŠKE MATERE BOŽJE ZA ZDRAVJE

   Blagoslovljena bodi, najčistejša Devica, ki si se v skalni votlini v Lurdu prikazala sveti Bernardki in jo obsijala z življenjem, ljubeznivostjo in veličastnostjo ter se ji razodela: “Jaz sem Brezmadežno spočetje.” Tisočkrat častimo tvoje brezmadežno spočetje in danes, naša brezmadežna večna Devica, Mati usmiljenja, Zdravje bolnikov, Pribežališče grešnikov, Tolažnica žalostnih, poznaš naše prošnje, naše muke, naše trpljenje. Prosimo te, usmili se nas. Ko si se prikazala v lurški votlini, smo ti hvaležno postavili častitljivo svetišče, od koder razdajaš svoje darove in s katerimi si mnogim pomagala zdraviti njihove duševne in telesne bolečine. Zato prihajamo pred tvoje obličje z brezmejnim zaupanjem vate in molimo tvojo materinsko priprošnjo. Usliši naše prošnje, ljuba Mati. (Vaša prošnja) Hvaljena bodi za vse tvoje darove! Naj posnemamo tvojo krepost in daj, da bi bili nekoč deležni tvoje slave. Naša Lurška Mati Božja, Mati Kristusova, Božjega Sina si učila med njegovim življenjem na zemlji, enako moč imaš tudi sedaj v nebesih. Prosi Božjega Sina za naše molitve. Naj se zgodi po Božji volji. Amen. (vir: aleteia.si

   Božje usmiljenje, ki si nam dalo Presveto Devico Marijo za Mater usmiljenja, zaupamo vate!

 29. KRISTINA says:

  Danes sem napisala pismo Gospodu, pa tudi na pogovor sem se naročila in vstopila v kontakt s sestro Svijetlano Rezo , ki me je vključila v skupnost Molitvenu zajednicu Božije ljubavi. Hvala Gospodu za vse te milosti, naj bi te milosti zbudile tudi mojega moža in mojega sina. vse grde besede, ki mi jih je že danes izrekel sem položila v milostno srce našega Gospoda. In naj bo vse to trpljenje v zadoščanje za njiju dva.
  hvala ti Gospod

  • Hvala says:

   Spoštovana KRISTINA!

   Lepo da ste pisala Gospodu. GOSPOD JE ŽIV!

   Tako kot g. Miro svetuje vam tudi sama zelo toplo priporočam DA POSVETITE SEBE IN SVOJE MARIJINEMU IN JEZUSOVEMU SRCU. KDOR SE POSVETI MARIJINEMU IN JEZUSOVEMU SRCU JE NJUNA LAST. ALI SI PREDSTAVLJATE KAJ TO POMENI, KAKŠNA SREČA JE TO?

   KO SE PODARIMO JEZUSU IN MARIJI, SMO NJUNA LAST IN ONADVA BOSTA SKRBELA ZA NAS KOT ZA SVOJO LASTNINO!
   ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

   Priložila bom članek o tem, skrbno ga preberite in proučite!

   Ga. KRISTINA še nekaj JE POTREBNO, NA KAR TUDI JEZUS OPOZARJA!. VSE KAR SE VAM DOGAJA SKOZI DAN, RECITE JEZUSU DA TO SPREJEMATE (napr, grde besede, žalitve, poniževanje, stisko, trpljenje itd…) SE MU ZAHVALITE IN NATO VSE TO NJEMU IZROČITE, POSEBEJ PA ŠE PRI SVETI DARITVI.

   NE POZABLJATI NA TO, JEZUSU MORATE POVEDATI TUDI DA SPREJMETE NJEGOVO ODPUŠČANJE VAŠIH GREHOV, KO JIH BOSTE IZPOVEDALI IN SE POKESALI. TO JE ZELO POMEMBNO!

   Pišite še!

   Vse dobro vam želim! Pogovarjajte se z Jezusom vsaki dan!

   http://zupnija-poljane.rkc.si/2020/03/31/posvetitev-jezusovemu-in-marijinemu-srcu-kako-pa-naprej/

   • Hvala says:

    Ga. KRISTINA!

    Ne se vznemirjati in obremenjevati kdaj in kako se bodo vaši člani spremenili, O TEM IN O VSEM DRUGEM ODLOČA JEZUS, TUDI ČASOVNO!

    JEZUS PRAVI NAJ SE NE VZEMIRJAMO! ZAKAJ BI SE VI VZNEMIRJALI, ČE PA BOG DELUJE! ZAUPAJTE MU, oz, PROSITE GA ZA MILOST ZAUPANJA IN NE BOSTE SKRBELI ZA SPREOBRNJENJE GOSPODINSKIH ČLANOV VI, KER JE TO GOSPODOVO DELO!

    Vi morate delati in živeti tako kot Bog naroča, vse ostalo prepustite Gospodu!

    Ne se samopomilovati, kajti samopomilovanje je MALIKOVANJE, zapremo se vase, osredotočimo se nase in na svoje občutke, zavedamo se svojih potreb in skrbi.

    Joyce Meyer je zapisala: KO STE V SKUŠNJAVI, DA BI POSTALI RAZDRAŽENI IN NEPOTRPEŽLJIVI, VAM PREDLAGAM DA ZAČNETE GOVORITI: “GOSPOD ŽELIM TVOJO VOLJO OB TVOJEM ČASU. NOČEM BITI PRED TEBOJ, PRAV TAKO PA NE ZA TEBOJ. POMAGAJ MI OČE, DA BOM POTRPEŽLJIVO ČAKALA NATE!

    • Miro says:

     Ga. Kristina, kot že rečeno, živimo in ljubimo v duhu močnega vodila:
     PO MARIJI K JEZUSU!

     Skrbno se vsak dan posvetimo naslednji preprosti, a izjemno močni molitvi.
     Pa tudi dejansko živimo tako kot molimo in izpovedujemo v veri in zaupanju
     v Presveto Srce Jezusovo. Vse darujmo po rokah Preblažene Device Marije!

     O PRESVETO SRCE JEZUSOVO

     O presveto Srce Jezusovo, po rokah Preblažene Device Marije ti darujem
     molitve, dela in trpljenje današnjega dne – tebi v spravo za vse žalitve, ki jih
     trpiš v zakramentu presvetega Rešnjega Telesa, s teboj vred pa Bogu Očetu
     za vse tiste namene, v katere se mu ti sam vsak dan daruješ na naših oltarjih.
     Amen.

     Glede posvetitve Jezusu in Mariji več na spletni strani:
     http://www.molitev.net/posvetitev-slovenije-jezusu-in-mariji.html/comment-page-1#comment-45521

     Božje usmiljenje, ki izviraš iz Presvetega Srca Jezusovega, zaupamo vate!

     • Miro says:

      Običajno ljudje v težavnih življenjskih situacijah veliko razpravljamo, modrujemo, po drugi strani pa bolj malo ali sploh nič ne molimo. Zavedajmo pa se, da noben trenutek, ki ga posvetimo ponižni, iskreni in vztrajni molitvi, ko se ponižno obračamo na Jezusa in Marijo, pred Bogom ni izgubljen. Po Božji milosti vse zori v večno življenje! Izročimo se torej Devici Mariji, da bi se po njej popolnoma izročili Odrešeniku Jezusu Kristusu.

      O GOSPA MOJA

      O Gospa moja,
      o Mati moja,
      tebi se vsega darujem;
      in da se ti vdanega skažem,
      ti danes posvetim:
      svoje oči, svoja ušesa,
      svoja usta in svoje srce,
      sebe popolnoma vsega.
      Ker sem torej tvoj,
      o dobra Mati,
      varuj me,
      brani me kakor svojo last
      in posest. Amen.

      Božje usmiljenje, ki si nam dalo Presveto Devico Marijo za Mater usmiljenja, zaupamo vate!

 30. Olga says:

  Mati Marija, prosim te, da mi postavijo diagnozo in mi omilijo bolečine.
  Prosim Te za zdravje. Hvala molilcem za molitve.

 31. Miro says:

  BOŽJA MATI MARIJA NAM NAROČA: MOLITE VSAK DAN ROŽNI VENEC!

  Devica Marija je v Fatimi zelo naglašala molitev rožnega venca, saj je ob vsakem prikazanju naročila: »MOLITE VSAK DAN ROŽNI VENEC, DA BOSTE IZPROSILI SVETU MIR IN KONEC VOJNE.« Kako je Mariji pri srcu molitev rožnega venca in kako hoče s to molitvijo pomagati človeštvu, kaže njeno naročilo: »Ko molite rožni venec, recite po vsaki skrivnosti: »O Jezus, odpusti nam naše grehe, obvaruj nas peklenskega ognja in privedi v nebesa vse duše, posebno še tiste, ki so najbolj potrebne tvojega usmiljenja.« Pri zadnjem prikazanju, 13. oktobra 1917, je Marija dejala: »Sem Gospa rožnega venca. Še naprej vsak dan molite rožni venec.« (delno povzeto po: stična.com/vrtnice)

  V molitvah Rožnovenski Materi Božji priporočimo trpeče sestre in brate, ki doživljajo nepopisno velike vojne grozote v Ukrajini. Molimo za mir v tej hudo preizkušani deželi in za mir drugod po svetu. Molimo tudi za vse trpeče, ki na tej spletni strani prosijo za molitev in uslišanje pri Bogu v raznih dušnih in telesnih preizkušnjah. Posebej prosimo za luč in duhovno moč pri sprejemanju in spolnjevanju Božje volje. Zato po vsaki molitvi z zaupanjem v Božje usmiljenje recimo: Zgodi se Božja volja! Na priprošnjo Device Marije, svetega Jožefa in vseh svetnikov!

  Kraljica presvetega rožnega venca, prosi za nas!

 32. Petrica pajmon says:

  PROSIM ZA ZDRAVJE MOJEGA MOŽA IN MENE

 33. Kristina says:

  Prosim za molitev. Vse nam gre narobe.
  Hvala

  • Hvala says:

   Ga. Kristina!

   Ja molimo ga. Kristina!

   Ampak moram vam povedati, da kljub molitvi in hoji po poti spreobrnjenja, je potrebno ta ČAS PREHODITI. Po intenzivni molitvi se včasih zadeve poslabšajo, to povem iz svoje izkušnje in tudi drugi so pisali, tudi svetniki. Sveta Monika je skoraj tri desetletja molila za spreobrnjenje in ko je minilo približno deset let, se je stanje s sinom še poslabšalo.

   V TAKEM OBDOBJU MORATE SAMO VZTRAJATI, NE GLEDE NA TO KAJ SE DOGAJA, Z BOGOM JE POTREBNO HODITI DALJE, NE GLEJTE NA TO KOT NEGATIVNO STANJE, AMPAK POZITIVNO, KER ČLOVEK MORA VZDRŽATI VSE TRNJE NA POTI DO VEČNOSTI, POT PREČIŠČEVANJA, POT ZAUPANJA…..

   Bog je tisti, ki odloča, KDAJ IN KAKO BO KAJ NAREDIL, UKRENIL, REŠIL, PODELIL itd…

   ČE STE GOSPODU IZROČILA ŽIVLJNJE ZAKAJ BI SE POTEM BALA? SAJ ON UREJA ZADEVE IN VODI ŽIVLJENJE, VIDITE, TO JE TISTO- KO PRAVIMO PREPUSTITI DA JE BOG RES BOG, ON DELUJE, NE JEMLJIMO VOLANA IZ ROK BOGA, PROSITE ZA ZAUPANJE IN MOČ.

   Glejte ga. Kristina, JEZUS PRAVI V MIROVANJU JE VAŠA MOČ IN POČITEK. RES DOSEČI TO STOPNJO HOJE Z GOSPODOM V ŽIVLJENJU JE USPEH, JE ZMAGA-KRISTUSOVA ZMAGA IN ZMAGA ČLOVEKA.

   Verjemite tudi meni, ker sem to doživela in še doživljam. KAJ JE POTREBNO NAREDITI V VIHARJU NA MORJU. ZAUPATI V GOSPODA, DRŽATI GA ZA ROKO IN VERJETI, DA ČE JE ON Z NAMI SE NE BOMO POTOPILI!

   Dr. Tomislav Ivančić -teolog je napisal , da Gospod za trenutek potopi človeka, NE BOJTE SE, NE BOSTE POTONILI, PRAV ČAS VAS BO POTEGNIL NA SUHO.

   Najprej je potrebno iskati BOŽJE KRALJESTVO.

   Dr Tomislav Ivančić je rekel : NAJ NE VE SAMO GLAVA, AMPAK NAJ ČUTI TUDI SRCE, DA JE JEZUS KRISTUS GOSPODAR (GOSPOD) VSEGA SVETA IN NAŠEGA ŽIVLJENJA. V VSEM IMA ZADNJO BESEDO ON. ZATO PUSTITI, DA SE ZGODI NJEGOVA VOLJA , POMENI BITI OSVOBOJEN VSEH SIL, KI NAS OGROŽAJO, POMENI, VZKLIKATI OD VESELJA , KER JE JEZUS UNIČIL IN PREMAGAL RAZDIRALNE SILE SVETA IN NAS OSVOBODIL MOČI, KI NAS OSREČUJEJO IN DELAJO POPOLNE . KO DOPUSTIMO, DA JE BOG GOSPODAR NAŠEGA ŽIVLJENJA IN KO SE V VSAKI MALENKOSTI, TUDI V VSAKEM DETAJLU OPREMO NANJ, TEDAJ DOBIVAMO VSE OSTALO. (iz knjige srečanje z živim Bogom).

   Večkrat sem že omenila in tudi zelo opažam , ker smo ljudje pač slabotni, HOČEMO ŠE VEDNO “GOSPODARITI ” SE PRAVI ŽIVETI IN IMETI VSE POD KONTROLO IN VEDETI VNAPREJ KAJ SE BO ZGODILO. TO PA NE GRE PRI POPOLNEM ZAUPANJU V BOGA.

   ČLOVEK MORA POKAZATI- IN TO TUDI ZAHTEVA JEZUS, DA SE NE BOŠ UPIRAL NA SVOJO IN ČLOVEŠKO MOČ, AMPAK DA MU BOŠ VERJEL, DA TE BO ON REŠIL IZ VSAKE STISKE IN NADLOGE.
   Ga. Kristina, SAMO POGUMNO, HODITE Z JEZUSOM Z ROKO V ROKI, NIČ SE NE BOJTE, TUDI ČE NA ZUNAJ IZGLEDA VSE NAROBE IN PROPAD. BOG JE TISTI, KI BO DOKAZAL SVOJO MOČ IN SLAVO!

   PROSIMO GOSPODA, DA VAM PODELI MOČ V VZDRŽANJU SITUACIJE!

   • KRISTINA says:

    Hvala ga.Hvala že leta gre gor in pol spet naenkrat propad. Ko svojega ne dobiš, prosiš nekoga da ti pomaga ti ne, ker tvoji podatki kažejo da tega ne moreš dobit. Vsi pa pričakujejo, da bo tako kot v Kani Galilejski. Za vse je razlog. Ko vidiš da se trudimo, pa nikamor premaknemo. nekdo pa nič pa lahko vse, ko se ti porajajo vprašanja če pa je res to Kana Galilejska. Zaupam Gospodu, ker tudi nikomur drugemu ne morem, človek mi samo privošči tako stanje. Zato sem raje tiho in tudi med ljudi ne grem preveč rada, edino v cerkev tam imam mir vsaj tisti čas.
    sv.Juda Tadej Prosi za nas v tvoje roke izročam situacijo v kateri se nahajamo

    • Hvala says:

     Ga. Kristina!

     Glede na vse opisano SEM VAM ŽE OMENILA DA BI JEZUSA PROSILA ga. Kristina, DA VAM PO SVOJEM SVETEM DUHU POKAŽE ČE JE SEVEDA SEDAJ NJEGOVA VOLJA DA GRESTE IN H KOMU GRESTE VSAJ ENKRAT NA MOLITEV ZA OSVOBODITVE OD PREKLETSTVA. SICER PA SAMO JEZUSU ZAUPAJTE, ON VAS BO VODIL IN PRIPELJAL ČE BO POTREBNO PO NJEGOVI ODLOČITVI TJA KAMOR ON SMATRA DA JE POTREBNO!

     Veste lahko da še ni čas po Gospodovi odločitvi. Ne skrbite, ne bo vas zapustil.

     Včasih je lahko potrebno veliko časa in molitev IN ČAS POTRPLJENJA , DA GOSPOD POŠLJE ČLOVEKA K NEKOMU PREKO KATEREGA ON VRŠI OZDRAVLJENJE!

     • Hvala says:

      Ga. Kristina!

      NE GLEDATI PO DRUGIH, KAJ PRIČAKUJEJO, KAJ IMAJO, KAKO DELAJO, TAKO POČETJE NI BOGU POVŠEČI, TO JE ODDALJEVANJA OD BOGA, KI JE LJUBEZEN, SVOJE MISLI PODVRZITE JEZUSU, ON ŽE VE RESNICO, NJEMU POVEJTE VSE, SODELUJTE Z NJIM, POGOVARJAJTE SE Z NJIM. IN KO JE BOG NA PRVEM MESTU, BO VSE DRUGO TUDI NA SVOJEM MESTU.

   • Miro says:

    Spoštovana ga. Kristina,

    V duhovno spodbudo le nekaj besed. Ko nam gre dobro ali ko se nahajamo v težavah, v veselju ali žalosti, v sreči ali nesreči … vedno se po Devici Mariji bližajmo našemu Odrešeniku Jezusu Kristusu. PO MARIJI K JEZUSU je najbolj varna in zanesljiva pot. Začnimo z molitvijo že zdaj:

    ZDRAVA, MORSKA ZVEZDA

    Zdrava, Morska zvezda,
    ljuba Božja Mati,
    vseh devic Devica
    in Nebeška vrata.
    Ave – te pozdravlja
    Gabriel, nadangel,
    srečno drugo Evo,
    ki nam mir prinašaš.
    Ti jetnike reši,
    slepim vid povrni,
    zlo od nas odvrni,
    z dobrim nas obdari.
    Mater se izkaži,
    tvoje Božje dete
    naj po tebi usliši
    naše srčne želje.
    O, Devica sveta,
    blaga vsa in čista,
    vseh nas grehov reši,
    čistost v nas obnovi.
    Naj kot ti živimo,
    varno pot nam kaži,
    da se s tvojim Sinom
    v raju veselimo.
    Čast Bogu Očetu,
    Kristusu Gospodu
    in enako Duhu
    Svetemu na veke.
    Amen.

    Božje usmiljenje, ki si nam dalo Presveto Devico Marijo za Mater usmiljenja, zaupamo vate!

 34. Miro says:

  USMILJENI JEZUS: »MOJA HČI, PRIKLICALA ME JE LJUBEZEN, LJUBEZEN ME ZADRŽUJE. KO BI VEDELA, KAKO VELIKO ZASLUŽENJE IN PLAČILO IMA VSAKO ČISTO DEJANJE LJUBEZNI DO MENE, BI UMRLA OD VESELJA. TO GOVORIM ZATO, DA BI SE PO LJUBEZNI NEPRESTANO ZDRUŽEVALA Z MENOJ, KER JE TO ŽIVLJENJSKI CILJ TVOJE DUŠE! TO DEJANJE TEMELJI NA DELOVANJU VOLJE (Dn 576).

  http://www.sticna.com/Dnevnik_Svete_Favstine_Kowalske.pdf

  Prosimo Gospoda za luč in moč, da bi v preizkušnjah in stiskah znali odkrivati duha potrpežljivosti in ljubezni v odnosu do Boga in bližnjih. Jezus in Marija nam podarjata več močnih duhovnih sredstvev, kot so: sveti rožni venec, rožni venec Božjega usmiljenja, obhajanje svete evharistije, sveta spoved, dela usmiljenja do bližnjih, itd.

  Vztrajno kličimo Božje usmiljenje na vse, ki se na tej spletni strani priporočajo v molitev – Zarja (za uspešno donositev zdravega otroka), Kristina (za zdravje sorodnika), M (za zdravje) in drugi prosilci Božjih milosti. Naj se Gospod usmili vseh, ki se k Njemu zatekajo s pomočjo Preblažene Device Marije, sv. Jožefa in vseh svetnikov. Zgodi se presveta Božja volja!

  MOLIMO K PREBLAŽENI MATERI MARIJI:

  O preblažena Mati, naj tvoje ljubeče in usmiljeno srce,
  ki vedno posluša, skrbi in tolaži, usliši našo molitev.
  Kot tvoji otroci te prosimo, posreduj za nas pri svojem
  Sinu Jezusu. Razumevajoče in sočutno sprejmi naše
  prošnje, ki jih danes polagamo predte, predvsem …
  (poseben namen).

  Potolaženi smo, ker vemo, da je tvoje srce vedno odprto
  za vse, ki molijo za tvojo priprošnjo. Vse, ki jih imamo radi,
  vse bolne, osamljene in ranjene zaupamo tvoji nežni skrbi in
  priprošnji. Sveta Mati, vsem nam pomagaj v tem življenju
  nositi naša bremena, dokler ne bomo z Bogom za vekomaj
  delili večnega življenja in miru. Amen. (vir: aleteia.si)

  Božje usmiljenje, ki si nam dalo Presveto Devico Marijo za Mater usmiljenja, zaupamo vate!

 35. Zarja says:

  Prosim za molitev, za uspešno donositev zdravega otroka.

 36. Kristina says:

  Gospod Miro, ga. Hvala in vse molilce prosim za molitev za sorodnika, ki gre jutri že tretjič na operacijo ker so mu odstranili želodec. Zelo ga je strah. Tudi njegova žena ima raka. Prosim za vašo molitveno podporo.
  SV. Leopold Mandic prosi za nas
  SV. Faustina Kowalska prosi za nas
  SV. Jožef in Marija prosta za nas

 37. KRISTINA says:

  Gospod Miro in ga.hvala res hvala za vajine besede. Napolnile so me z energijo, da ne gledam na vse kot ladjo, ki je čisto potonila, ampak imam upanje. Ko bom šla danes na češčenje bom tudi vaju položila k Jezusu. Hvala
  Vse premorem v njem, ki mi daje moč Flp 4,13

  • Miro says:

   Gospa Kristina, zahvaljujem se vam za vaše molitve. Zelo sem potreben tako vaših molitev kot tudi molitev drugih molilcev na tej spletni strani. Gospod Jezus in Devica Marija od nas pričakujeta, da vsak dan vztrajno molimo drug za drugega in si med seboj pomagamo z duhovnimi in telesnimi deli usmiljenja, kolikor je to v danih razmerah možno. Božja milost, molitev in dela usmiljenja do bližnjega, vse je v duhovnem življenju neločljivo povezano in zelo potrebno! Božja pomoč lahko deluje neposredno v trenutku, na daljši čas; lahko se k nam sklanja po drugih ljudeh ali pa še na tisoč drugih različnih načinov. Pri tem je bistveno, da smo čim bolj odprti za sprejemanje in uresničevanje presvete Božje volje. Naj bo vedno in povsod naše duhovno in življenjsko vodilo: PO MARIJI K JEZUSU! Da bomo lahko pogumno hodili po tej poti, pa so potrebna “mazila” ponižnosti, vere, upanja, potrpežljivosti, usmiljenja, ljubezni in veselja v moči Svetega Duha!

   • Hvala says:

    Ga. Kristina!

    Zahvaljujem se vam za vaše razmišljanje, le molite tudi za mene, nekateri svetniki so po določenem času molili samo za druge ljudi ne več zase, ker Gospod lahko še prej usliši tistega, ki moli za druge.

    Vesela sem, da ste danes bolj pozitivna, vedra, naj bo tako naprej. Ko bo prišel trenutek nemoči pa hitro kaj napišite, Gospod vse vidi in ve, potolažil vas bo, ko bo prišel določeni trenutek tolažbe.

    VSE NA TEM SVETU JE MINLJIVO, LJUBEZEN PA OSTANE ZA VEČNO!

    • Kristina says:

     Gospa Hvala, hvala za vaše vzpodbude. Pri darovanju sem se spomnila na vas in vas darovala na oltar. Jutri je zame težek dan. Ampak vem da bo Bog poskrbel da bo vse v redu. Njemu zaupam da mi bo pomagal, da bo sv. Duh navdihnil do cene ljudi.
     Hvala vam in Bog vas obilno blagoslovi, da bi se drugi po vaših besedah in vzpodbudah ozdraveli.
     SV. Leopold Mandic prosi za nas

 38. KRISTINA says:

  Hvala g.Miro in ga.Hvala za spodbudne besede. Večkrat se spomnim, da sem kot otrok tako rada gledala slike Matere Terezije in v nekem trenutku želela, da bi šla v misijone. V misijone nisem šla, vendar pa sem odprtega srca in rok, zelo rada pomagam drugim, tudi tega nikomur ne govorim, sploh v hiši, ko to delam dobim energijo, še veliko več bi naredila, a imam velikokrat zvezane roke, ker me vsi nadzirajo, zato skoraj vse delam naskrivaj. Živet v hiši kjer ne moreš povabiti svojih prijateljev, narediti nič po svoje , govoriti kar bi želel, imeti svoje prijatelje in se z njimi pogovarjati o Bogu o življenju z Bogom te ubija. To da grem k maši zvečer je zame oddih . nagrada, da sem z ljudmi ki mislijo enako, ki radi slavijo Gospoda-med tednom na s ni veliko pri maši, bi naši v hiši rekli tercialke. meni so pa te maše med tednom zelo ljube , rada imam te ljudi, ki pridejo da skupaj molimo, da se zahvaljujemo in prosimo Gospoda.

  • Miro says:

   Ga. Kristina, v vašem življenju se kaže močno delovanje Svetega Duha. Duhovnik, ki ga omenjate v prejšnjem zapisu je odličen duhovnik, res pravi duhovnik po Jezusovem srcu. Tudi sam sem bil po njegovih rokah deležen Božjega blagoslova. Po Jezusovi milosti premore več karizem! Prepričan sem, da bo lahko pomagal tudi vam, v moči Svetega Duha. Če oz. ko se bo spet pojavil strah pred duhovnim pogovorom (vpliv hudega duha), ga pogumno preženite z ljubeznijo, v moči Svetega Duha! Molimo, da bi vas, vašega soproga in bližnje objelo Božje usmiljenje. Pridi, Sveti Duh!

  • Hvala says:

   Ga. KRISTINA!

   Ga. KRISTINA zavedati se morate, da IMA GOSPOD ZA VSAKEGA ČLOVEKA NAČRT, TUDI ZA VAS! NA VAS JE, ALI SE BOSTE ODLOČILA SPREJETI JEZUSOV NAČRT ALI NE! ČE SE BOSTE ODLOČILA, MU MORATE TO POVEDATI, KAJTI Z NJIM BOSTE MORALA TESNO SODELOVATI.

   IZ PREKLETSTVA IN VSAKE STISKE VAS NE BO IZPELJAL NOBEN ČLOVEK NA SVETU BREZ GOSPODA, IZPELJAL VAS BO JEZUS PREKO DOLOČENIH LJUDI, ALI PA BREZ ČLOVEKA .

   Zato vas svetujem, DA SE ODLOČITE, ČE ŽELITE, DA VAS JEZUS REŠI !

   KO BOSTE TO ENKRAT DOVOLILA IN MU DALA TUDI PISNO DOVOLJENJE( (to zapišite na papir in spravite), BO JEZUS ZAČEL IZVAJATI SVOJ NAČRT. NI SE VAM POTREBNO NIČESAR BATI.

   Začutila boste in boste tudi počela, kar vam bo JEZUS NAROČAL, oz. vas bo vodil. Z NJEGOVIM VODSTVOM POJDITE PO KORAKIH , KI SO OPISANI V KNJIGI -BLAGOSLOV ALI PREKLETSTVO-POJDITE NA POT SPREOBRNENJA.

   Jezus vam je na pot pripeljal ljudi, ki vam niso povšeči, ki vam nasprotujejo kot so njemu, s katerimi je nemogoče živeti, vendar BO NAREDIL, DA BO MOGOČE ŽIVETI, ČE BOSTE DOVOLILA.

   Kar se tiče molitev za osvoboditev pa takole: JEZUS VE, KAKŠNO STANJE JE PRI VAS DOMA, VE, DA NE MORETE VEČKRAT HODITI NAOKOLI IN ZATO IMA POPOLNOMA IZDELAN NAČRT ZA VAS GLEDE NA VAŠE STANJE.

   Mimo Gospoda ukrepanje po človeški miselnosti ne bo prineslo rešitve. VI MORATE VSAK DAN Z JEZUSOM SODELOVATI, ČE NE MORETE MOLITI, MU TO POVEJTE, GOVORITE Z NJIM TAKO KOT Z NAMI!.

   SAMO JEZUS BO VAS IN VAŠO DRUŽINO REŠIL IZ STISKE. KAKŠEN NAČRT PA IMA ZA VAS IN VAŠO DRUŽINO, VAM BO ODKRIVAL POSTOPOMA. NOBEN ČLOVEK NA SVETU VAS NE MORE REŠITI , SAMO ODREŠENIK JE TISTI, KI TO LAHKO STORI, SAM ALI PA PREKO LJUDI.

   Nič se ne bojte in nič ne skrbite!

   ČE JE USTVARIL NEBO IN ZEMLJO, BO TUDI VAS REŠIL!

   Molitve za OSVOBODITVE vodijo pri Prenovi v Sloveniji večinoma laiki, KI IMAJO OD BOGA DANE KARIZME ZA TO POSLANSTVO. Lahko pa pošljete prošnjo za molitev za osvoboditev tudi JAMESU MANJACKALU-preko portala, pri Prenovi v Duhu. Če boste želela podrobno, vam bom povedala o tem.

   VENDAR EDINO KAR JE PRAVILNO IN POTREBNO JE-SODELUJTE Z JEZUSOVIM NAČRTOM.

   Gospod vas bo usposobil , da BOSTE LUČ V DRUŽINI in preko vas bo REŠEVAL CELO DRUŽINO!

   V knjigi-KAKO PREJETI POPOLN BOŽJI BLAGOSLOV ZA ZAKON IN DRUŽINO? ki jo ji jo je napisal karizmatik Dražen Bušić (ni duhovnik), pa je naslednja molitev:

   MOLITEV ZA IZNIČENJE PREKLETSTVA:
   :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

   JEZUS, NAJ TVOJA PRESVETA KRI SEDAJ PRIDE NAME IN IZNIČI VSAKO PREKLETSTVO, KI JE VSTOPILO V MOJE ŽIVLJENJE PO MOJIH GREHIH , DRUŽINSKEM DEBLU, PREKLINJANJU, MAGIJI, NEGATIVNIH BESEDAH, IZGOVORJENIH ZAME. Z VSTAJENSKO MOČJO ME OSVOBODI VSAKEGA PREKLETSTVA, DA BOM LAHKO UŽIVAL POPOLN BOŽJI BLAGOSLOV. HVALA TI, JEZUS, KER TO SEDAJ DELAŠ, KER SI ZVEST IN POLN LJUBEZNI!
   ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

   V omenjeni knjigi je tudi molitev ZA OZDRAVLJENJE DRUŽINSKEGA DEBLA.

   ŠE ENKRAT VAM POLAGAM NA SRCE: VI MORATE SRCE ODPRETI JEZUSU, BITI NJEMU POSLUŠNA, ČE ŽELITE REŠITEV, MU MORATE DATI DOVOLJENJE ZA TO, nimate se kaj bati, niti sama iskati rešitve. BOG JE TISTI, KI BO POSKRBEL ZA VSE OB PRAVEM ČASU.

   VEDNO IMEJTE OČI UPRTE V JEZUSA, NE V STISKO, NE BO VAS REŠIL ČLOVEK, AMPAK BOG SAM ALI PA PREKO LJUDI.

   Pri molitvah za osvoboditve JEZUS GOVORI PO SVOJEM SVETEM DUHU PREKO UST ČLOVEKA , KI VODI MOLITEV IN RAZKRIVA STANJE oz. VSE TISTO KAR ŽELI BOG POVEDATI.

   Pišite še ga. KRISTINA!

   • Hvala says:

    Ves čas tudi ponavljam, da Božje delovanje človek ne sme prehitevati in delati po človeško, po času človeka!

    V knjigi -ZMAGATI V DUHOVNEM BOJU- napisal Pierre Descouvemont piše takole:

    VZETI SI MORAMO ČAS, DA NAŠA ŽELJA DOZORI V MOLITVI, TER NE SMEMO PRENAGLITI SVOJIH ODLOČITEV.

    SPREJETI MORAMO TOREJ SVOJO ČASOVNO POGOJENOST; VČASIH POTREBUJEMO VELIKO ČASA, DA SPOZNAMO VOLJO, KI JO IMA BOG ZA NAS.

 39. M says:

  Prosim molitev za zdravje.

 40. Kristina says:

  Gospa Hvala v hiši v kateri živim imajo ogromno stvari bioenergetikov, poslužujejo se alternative, homeopatije… Jaz jim tega ne morem vreč ven to he od tasta in tašče. Živim v njihovi hiši. Moj mož cele dneve dela pa. Nimamo nič od tega, dolgove. Zdej je postal. Obseden z mobitelom, cele dne e ko je doma visi na njem, tudi ponoči. In mi ne zna več reči lepe besede, za vse sem jaz kriva kar je Slabega. Kličem Jezusa, Marijo najmi prideta a pomoč.

  • Hvala says:

   Spoštovana KRISTINA!

   Vidite, da je res, glejte zato sem vam predlagala molitve za OSVOBODITEV OD PREKLETSTVA; glejte prosila bom Jezusa in Marijo, da vas onadva usmerita in pomagata .

   Gospa Kristina, glejte v knjigi Blagoslov ali prekletstvo je o financah široko napisano, STALNI FINANČNI PRIMANKLJAJ JE ZNAK, JE ALARM. Vseskozi vem, da je pri vas to stanje zelo težko.

   Če boste začutila in če boste želela in če boste utegnila, POJDITE Z BOŽJO POMOČJO -PO OSVOBODITEV, RAZUMEM, DA NIMATE ČASA, KAJTI VČASIH JE POTREBNO VEČ LET HODITI, DA ČLOVEK PREJME OSVOBODITEV. Vendar pri BOGU JE VSE MOGOČE, PRI BOGU NI NIČ NEMOGOČE!

   Vendar, ne obupajte, IMAMO ODREŠENIKA, KI POMAGA IN KAŽE -S SVOJIM KAŽIPOTOM IZ SITUACIJE.

   Vsak človek je od Boga ustvarjen UNIKAT, zato ima vsak človek tudi svoj specifičen IZHOD IZ STISKE Z GOSPODOM. Kar je za nekoga dobro, je za nekoga drugega breme, kajti Hvala Bogu smo zelo različni.

   Ne ve, če ste prebrala knjigo -Blagoslov ali prekletstvo, sami lahko izberete, napisal Prince Derek. Tukaj je za vas in vašo družino in razmere dosti opisanega.

   Ga. Kristina, zahvaljujem se vam za vaše zaupanje, bom pa danes prosila posebej Jezusa, da vam pomaga!

   • Hvala says:

    Ga. Kristina!

    Res je potrebno, da vam bo Gospod izbral osebo za pogovor, če boste hotela, kajti tudi nekateri kristjani , ki so tako rekoč vsak dan v cerkvi ne morejo in ne priznajo delovanje hudega duha.

    Tudi svetnica Favstina Kowalska je veliko molila, NAJ JI GOSPOD POŠLJE DUHOVNEGA VODITELJA, KI JE USTREZAL NJEJ-NJENEMU ZNAČAJU itd…IN JEZUS GA JE IZBRAL!

    • Miro says:

     NAJLEPŠA HVALA ZA PRAVILNO DUHOVNO USMERITEV! O TEJ DUHOVNI POTREBI NAM PODROBNO – NA VEČ MESTIH – GOVORI SAMA SV. FAVSTINA KOWALSKA. POGLABLJAJMO SE V NJEN DNEVNIK. TAKO V IZJEMNO MOČNE JEZUSOVE BESEDE ŽIVLJENJA KOT TUDI V NJENE DUHOVNO ZELO SPOROČILNE BESEDE.

     http://www.sticna.com/Dnevnik_Svete_Favstine_Kowalske.pdf

     Božje usmiljenje, ki nas napolnjuješ z milostjo, zaupamo vate!

     • KRISTINA says:

      ga.Hvala sem prebrala knjigo Blagoslov ali prekletstvo, in nenehno se pri nas ponavljajo enake težave. Ne morem izstopiti iz začaranega kroga. Vsi v hiši mi mečejo pod nos ker hodim k maši, spet greš. kam greš,… zato se včasih tudi zlažem. Moj mož zaupa samo v seb non stop kriči sam sem za vse , moram rihtat posel, cene, in še delat. Zrihta posel al ga vleče in vleče ko že vložimo denarja v njega in nič ne dobimo še pa delavce moramo plačat. Ko mu rečem kaj da ni vredu pa kriči pa si rihtaj sama vse bom pustil. Zato sem raje tiho in kličem Boga ko me preklinja se zahvaljujem Bogu. Ko tast in tašča kritizirata in ogovarjata kličem Gospoda, naj pride na pomoč. v tej hiši je polno zla, negativne energije. ko sem sama v njej se bolje počutim , ko pa smo vsi ostanem čisto brez energije, npr. včeraj sem spala od 14 ure celo popoldne in še ponoči. In tako se mi dogaja, da sem utrujena, da ne morem več mislit. Ko smo za mizo je samo prigovarjanje, sedaj sem bila pri maši je že svakinja imela komentarje, spet si bila pri maši. Ko sem se po koroni po 3 tednih vrnila v cerkev sem rekla, da sem se vrnila domov.
      Katero točno molitev za Osvoboditev moram molit, a mi lahko napišete.
      Vsak večer preberem nekaj molitev iz knjigice sestre Milke Rezo Molitev za osvoboditev.
      Jaz ne morem it na molitve za osvoboditve, ker bi s morala nekaj zlagat kam grem v NM pa še zvečer.
      Zelo pa me vleče na Kurešček.

      Hvala za vse vaše nasvete
      Bog vam povrni
      Kristina

     • Miro says:

      Vse prošnje na tej spletni strani, vključno s prošnjo gospe Kristine, z vero in zaupanjem izročimo PRESVETI DEVICI MARIJI, po njej pa ODREŠENIKU JEZUSU KRISTUSU! Molimo tudi za osebo M (prošnja za zdravje).

      POD TVOJE VARSTVO PRIBEŽIMO

      Pod tvoje varstvo pribežimo, o sveta Božja Porodnica,
      ne zavrzi naših prošenj v naših potrebah,
      temveč reši nas vselej vseh nevarnosti,
      o častitljiva in blagoslovljena Devica,
      naša Gospa, naša srednica, naša besednica!
      S svojim Sinom nas spravi,
      svojemu Sinu nas priporoči,
      svojemu Sinu nas izroči.

      Marija, Pomočnica kristjanov, prosi za nas!

     • Miro says:

      Ga. Kristina, vaše besede znova in znova potrjujejo, da bi zelo potrebovali duhovno spremljanje. Prosim, molimo skupaj, da se boste lahko odprla Gospodovi odrešenjski pomoči, ki se k nam milostno sklanja po duhovnikih in zakramentih. Odprimo srca za sprejem Njegovih milosti!

      Božje usmiljenje, navzoče v postavitvi in delitvi svetih zakramentov, zaupamo vate!

  • Miro says:

   Spoštovana ga. Kristina,

   Hvala za vaše zaupanje. Kot že rečeno, vam v tem primeru zelo priporočam temeljit pogovor z duhovnikom, spovednikom, duhovnim spremljevalcem, predvsem pa zatekanje k Mariji, Pomočnici kristjanov. O ostalih duhovnih sredstvih pa smo že veliko pisali. Odločitev je seveda vaša. Pridi, Sveti Duh!

   Bog vas obilno blagoslovi na Marijino priprošnjo!

   • Miro says:

    PRIDI, SVETI DUH

    Pridi, Sveti Duh, napolni srca svojih
    vernih in vžgi v njih ogenj svoje ljubezni.
    Pošlji svojega Duha in prerojeni bomo in
    prenovil boš obličje zemlje.

    Molimo! Bog naš Oče, Sveti Duh nas
    razsvetljuje in uči. Naj nam pomaga, da
    bomo v življenju spoznali, kaj je prav, in
    vselej radi sprejemali njegove spodbude.
    Po Kristusu našem Gospodu. Amen.

    • KRISTINA says:

     Že ves čas razmišljam, da bi poklicala g.Jožeta Razingerja in se spet pogovorila z njim. ta misel me že bega sploh ker sem drug teden naročena v bližini k zdravniku bi lahko takrat to naredila. naj mi da Sveti Duh moč , da zmorem.
     hvala

     • Miro says:

      Molimo, da bi pogumno, brez strahu, naredili duhovni korak, ki ga omenjate. Najbolj prav bo ravno tisto, kar vam v molitvi razodeva Sveti Duh!

      Pridi, Sveti Duh!

 41. Miro says:

  MOLIMO ZA TRDNO ZAUPANJE V BOŽJE USMILJENJE!

  Še naprej vztrajno molimo sveti rožni venec in rožni venec Božjega usmiljenja po namenih, ki so jih v sporočilih na tej spletni strani zapisali: Kristina, Osminka, M, a., Emilija Helena, Saša, Kristina, Jasna, Anna, Barbara, Zdenka, Mateja, Jana, Marjana, Tanja, Mely, a., Mojca K., Dr. in drugi prosilci Božjih milosti. Naj se Usmiljeni Gospod usmili vseh trpečih sester in bratov na priprošnjo Preblažene Device Marije, sv. Jožefa in vseh svetnikov. Zgodi se presveta Božja volja!

  S trdnim zaupanjem v srcu se obrnimo na Marijo, Pomočnico kristjanov, in molimo:

  POZDRAVLJENA, KRALJICA

  Pozdravljena, Kraljica, mati usmiljenja,
  življenje, veselje in upanje naše, pozdravljena!
  K tebi vpijemo izgnani Evini otroci,
  k tebi zdihujemo, žalostni in objokani v tej solzni dolini.
  Obrni torej, naša pomočnica, svoje milostljive oči v nas
  in pokaži nam po tem izgnanstvu Jezusa, blagoslovljeni sad svojega telesa.
  O milostljiva, o dobrotljiva, o sladka Devica Marija!

  Pri molitvenih in drugih prizadevanjih naj nam bo v spodbudo tudi čudovita molitev sv. Favstine Kowalske.

  MOLITEV ZA ZAUPANJE

  Zatekam se k tvojemu usmiljenju, ljubeznivi Bog, saj si samo ti edini dober. Čeprav je moja beda velika in moje pregrehe številne, zaupam tvojemu usmiljenju, ker si Bog usmiljenja. Od vekomaj ni bilo slišati, niti zemlja niti nebo ne pomnita, da bi bila duša, ki je zaupala v tvoje usmiljenje, ostala razočarana. O Bog usmiljenja, edino ti sam mi moreš odpustiti. Ti me nikoli ne zavrneš, ko se skesan napotim k tvojemu usmiljenemu Srcu, ki še nikogar ni zavrnilo, niti največjega grešnika ne. (Dnevnik sv. Favstine, 1730).

  Že vnaprej hvala molivkam in molivcem za vsakodnevno molitveno podporo in za obhajanje svetih maš po posameznih namenih prosilcev. Predvsem pa najlepša hvala Vsemogočnemu Bogu za vse izprošene milosti v skladu z Božjo voljo, v imenu Gospoda Jezusa Kristusa in njegovega prebridkega trpljenja na križu za naše odrešenje.

  Presveto Srce Jezusovo, usmili se nas!
  Brezmadežno Srce Marijino, prosi za nas!
  Vsi svetniki in svetnice, prosite za nas!

  • Miro says:

   Ponovno prosim vse molilce, da za trpeče sestre in brate, ki nas prosijo za molitev, predvsem
   VELIKO MOLIMO, MOLIMO, MOLIMO … Tega se nisem sam domislil, k temu nas nenehno
   vabita tako Jezus kot Marija. Odgovorimo na Njune klice po molitvi, pokori, zadoščevanju …

   Presveto Srce Jezusovo, usmili se nas!
   Brezmadežno Srce Marijino, prosi za nas!

   • Miro says:

    Ob tem bi še prosil, da smo do vseh oseb, ki nas v rubriki PROSIM ZA MOLITEV prosijo za molitev, čim bolj korektni in jih ne pozivamo, naj še dodatno opisujejo svoje že itak težavno stanje. V kolikšni meri nam želijo zaupati svoje težave, je stvar njihove svobodne odločitve, če sami seveda to želijo … Sicer pa so za to možnost na voljo duhovniki, spovedniki, duhovni spremljevalci … Molilci smo tu, da za trpeče predvsem veliko molimo. Glede širših duhovnih vsebin pa je na voljo rubrika ČLANKI ZA DUŠO.

    Bog vas obilno blagoslovi!

 42. KRISTINA says:

  Prosim za molitev, ker se zelo slabo fizično in psihično počutim. In za odnos z možem, ker postaja vse bolj čuden, saj nimava skupnih besed,
  sv.Juda Tadej prosi za nas
  sv. Rita prosi za nas
  sv. Jožef prosi za nas
  sv. Faustina prosi za nas

  • Hvala says:

   Spoštovana KRISTINA!

   Večkrat sem že omenila, DA ODNOSE Z MOŽEM, SORODNIKI IN OSTALIMI LJUDMI DAJTE V KELIH JEZUSOVE KRVI PRI VSAKI SVETI MAŠI, TO DELAJTE TAKO DOLGO, DOKLER NE BO IZBOLJŠANJA, NE GLEDE NA ČASOVNO OBDOBJE.

   Potrebno je POPOLNO ZAUPANJE JEZUSU, NJEMU IZROČITI SKRBI, PROBLEME Z MOŽEM, SKRATKA VSE KAR STE IN IMATE, SEVEDA, ČE ŽELITE. JEZUS ŽELI DA MU VSI PODARIMO SVOJE SRCE. TO SRCE BO ON PREOBLIKOVAL PO SVOJI PODOBI, DA BO NOVO.

   Borite se proti svojim slabostim, dan za dnem, na novo je potrebno osvojiti ozemlje, kjer bo stala samo Jezusova noga, to boste dosegla s duhovni boji, korak po koraku…..

   PROSITE GOSPODA ZA: POTRPEŽLJIVOST, VZTRAJNOST, PONIŽNOST, IN MOČ VZDRŽANJA V VSAKI SITUACIJI. KRIŽ JE POTREBNO SPREJETI, NOSIT PA GA SKUPAJ Z JEZUSOM, ČE VERJAMETE JEZUSOVIM OBLJUBAM BO NEKOČ DRUGAČE TUDI Z VAJINIM ODNOSOM IN ŽIVLJENJEM NA SPLOH.

   VSE JEZUSOVE OBLJUBE DRŽIJO!

   Kličite Jezusa naj VSTOPI V VAŠE BOLEČINE S SVOJO LJUBEZNIJO…

   VELIKO MOLITE TUDI ZA PREDNIKE, TO JE POTREBNO UREDITI!

   Božji mir naj bo vedno z vami!

   • Miro says:

    Spoštovana gospa Kristina,

    Hvala za vašo prošnjo in zaupanje. Molimo po vašem namenu za izboljšanje odnosa z vašim soprogom. Kot smo že večkrat omenili so na tej zahtevni poti močna duhovna sredstva: redno premišljevanje božje besede, vsakodnevna molitev (Marija nam priporoča rožni venec!), sveta evharistija, spoved, duhovna in telesna dela usmiljenja … Ker smo ljudje duhovno slabotni (na to je večkrat opozarjala tudi sv. Favstina), bi vam predlagal, da razmislite tudi o možnosti duhovnega spremljanja. Če bi uspeli najti primernega duhovnega spremljevalca, bi vam to bilo v vaši težavni situaciji v zelo veliko duhovno pomoč.

    O pomenu duhovnega spremljanja več na:
    https://cdp.nadskofija-maribor.si/index.php/razlocevati/duhovno-spremljanje

    Naj usmiljeni Bog obilno blagoslovi tako vas kot vašega soproga!

     • KRISTINA says:

      Hvala ga.Hvala in g.Miro, jaz sem že šla na pogovor k g.Jožetu Razingerju, a sem šla samo enkrat,, nekako sem se ustrašila, čeprav mi je oseba, ki mi je dala kontakt rekla da naj grem večkrat, ker tudi ona hodi. V svojem srcu čutim potrebo, da se z nekom pogovorim odprto in brez zadržkov, ker mi na misel prihajajo različne stvari iz preteklosti. Pri sveti maši pa darujem vse svoje strahove, vse prednike do 10.kolena, moža, otroka, vnuka, tasta, taščo, svoje grde misli, grehe, vse kar se spomnim. Med sveto mašo me večkrat prevzame čuden nemir v srcu in po licih začnejo polzeti solze. In ko berem Božjo besedo imam včasih cmok v grlu, ali pa solze požiram, ker me besede tako prevzamejo, besede in ko berem šmarnice čutim, da je Marija tam in me nagovarja preko besed, ki jih berem celotnemu občestvu.
      gospod župnik mi je rekel, da kdor Marijo časti , se nikoli ne pogubi.
      hvala vam za tople besede Bog vam obilno povrni

     • Hvala says:

      Spoštovana KRISTINA!

      Res je, kar pravite, ker tako tudi jaz čutim!

      Vse ne razčiščene ZADEVE, KI SE VLEČEJO OD PREDNIKOV PRIHAJAJO NA POTOMCE!

      Zato sem vam nekoč predlagala molitve za osvoboditve, KJER BI SVETI DUH KONKRETNO POKAZAL ZA PRETEKLOST-( verjemite tej resnici).

      Res je , da potrebujete zelo spontan, dolg pogovor, z nekom, KI IMA TUDI NA TEM PODROČJU, KAR JAZ OPISUJEM LASTNE IZKUŠNJE.

      Vem kako je za vas boleče razlaganje nekomu, ker vas bo prevevala misel, da vas ne razumejo.

      ZATO PA NAREDITE TAKOLE. MARIJO IN JEZUSA VPRAŠAJTE O TEM, ONADVA STA PRVA, KI BOSTA REŠILA VAŠO ZADREGO! VESTE, MENE JE TUDI GOSPOD POSLAL, TJA KAMOR ME JE ,PO SVOJI PRESOJI, KER EDINI ON POZNA ČLOVEKA V CELOTI IN VIDI V SRCE!

      Če GOSPODU NE BOMO ZAUPALI, H KOMU POJDEMO BREZ NJEGA! ?
      JEZUS VAS POZNA V DETAJLE IN VAŠ KARAKTER , ZATO BO ON IZBRAL OSEBE, ČE BO POTREBNO ZA POGOVOR!

      Prepričana sem , da vam bosta Marija in Jezus svetovala, samo prisluhnite.

      Glejte, spomnim se, da ste povedala, da imate doma tudi nekaj simbolov-prepovedanih ki jih bi bilo potrebno odstraniti iz hiše oz, stanovanja. NAREDITE TO, ČE ŠE NISTE.

      ODSTRANITE TO ČIMPREJ, ČE ŠE NISTE, TO NE SME BITI V HIŠI! Preberite, kaj je povedal Prince Derek, ko je našel prepovedano zadevo v hiši, kaj se dogaja. To je opisal v knjigi Blagoslov ali prekletstvo. Ne more biti blagoslova in izboljšanja stanja, pospraviti oz. sežgati je potrebno vse prepovedane predmete in knjige.

      Ga KRISTINA, razumem vas, če želite lahko vprašate vse-kar vam dela tesnobo, skrbi, TRPLJENJE, svetovala vam bom!

    • Miro says:

     Spoštovana ga. Kristina,

     Ponovno bi poudaril, kako izjemno pomembno je, da ima človek na svoji duhovni poti rednega duhovnega spremljevalca. O tem je več zapisano v Dnevniku sv. Favstine Kowalske. Vaš strah je v opisanem primeru neutemeljen. Nadvse pomembno je, da se vsak dan priporočamo Svetemu Duhu za potrebno luč in moč! Le ljubezen v moči Svetega Duha nas osvobaja strahu! Svetoval bi vam še, da se v dneh, ko se pripravljamo na praznik Marije, Pomočnice kristjanov (24. maj), že zdaj vztrajno priporočate v Marijino varstvo in pomoč.

     Marija, Pomočnica kristjanov, prosi za nas!

     • Miro says:

      Gospa Kristina, ne odlašajmo na jutri, ampak že zdaj skupaj molimo:

      SPOMNI SE, O PREMILA DEVICA MARIJA

      Spomni se, o premila Devica Marija, da še nikdar ni bilo slišati,
      da bi bila ti koga zapustila,
      ki je pod tvoje varstvo pribežal,
      tebe pomoči prosil in se tvoji priprošnji priporočal.
      S tem zaupanjem hitimo k tebi, o devic Devica in Mati,
      k tebi prihajamo in pred teboj zdihujoči grešniki klečimo (stojimo).
      Nikar ne zavrzi, o Mati Besede, naših besed,
      temveč milostno nas poslušaj in usliši. Amen.

      Marija, Pomočnica kristjanov, prosi za nas!

 43. Osminka says:

  Prosim za molitev za sina,da se nekako obrne(finančno) in se vpiše v letošnjem letu na željeno fakulteto.
  Hvala !!!
  Bog vas blagoslovi v obilju.Hvaljen bodi Jezus!

 44. Miro says:

  MOLIMO, NAJ NAM FATIMSKA MATI BOŽJA IZPROSI POTREBNIH MILOSTI, PREDVSEM ZA ŽIVLJENJE PO BOŽJI VOLJI!

  Danes, ko praznujemo god Fatimske Matere Božje, z močnim zaupanjem Mariji priporočimo vse sestre in brate, ki v raznih dušnih in telesnih stiskah prosijo za molitev, bodisi zase bodisi za njihove bližnje, še zlasti v zapisih pod: M, a., Emilija Helena, Saša, Kristina, Jasna, Anna, Barbara, Zdenka, Mateja, Jana, Marjana, Tanja, Mely, a., Mojca K., Dr. in drugi prosilci Božjih milosti. Naj se Usmiljeni Gospod usmili vseh, ki se k Njemu zatekajo s pomočjo Fatimske Matere Božje, sv. Jožefa in vseh svetnikov. Zgodi se presveta Božja volja!

  LITANIJE MATERE BOŽJE

  http://www.molitev.net/molitev/litanije-matere-bozje

  Fatimska Mati Božja, prosi za nas!

 45. M says:

  Prosim za molitev za zdravje

 46. Lea says:

  Prosim,da skupaj molimo za zdravje deklice,ki je v bolnišnici s hudimi bolečinami in izvajajo preiskave.Naj ji dobri Bog povrne zdravje.

 47. Sonce rumeno says:

  Lepo pozdravljeni vsi dobri ljudje.
  Jutri 10.5.2022 je zame pomemben dan, velika prelomnica v življenju.
  Prosim vse angele in svetnike za moč, da bom imela suveren nastop z dvignjeno glavo. In da sem se pravilno odločila na kariernem področju.
  Naj vam Bog obilo povrne.
  Gospod je moj pastir nič mi ne manjka.

  • Sonce rumeno says:

   Najdražji moj Bog.
   Globoko v sebi vem, da sem se pravilno odločila, vse v skladu z božjim načrtom in čutim veliko olajšanje.
   Hvala Jezus in angeli da ste mi dali pogum, da sem naredila pomemben korak

 48. a. says:

  Prosim za molitev, da bi bilo vse v redu z mojim zdravjem, saj imam vnetje obraznega živca. Prosim tudi za očetovo zdravje, ker ima v petek globinsko slikanje pljuč. Naj se tako z mano, kot z njim, dobro izteče. Za vaše molitve Bog povrni! Mati Marija, zdravje bolnikov, prosi za nas!

  • Miro says:

   Prosimo z močnim zaupanjem v ODREŠENIKA JEZUSA, ki nas očiščuje, posvečuje, ozdravlja,
   odrešuje … v skladu z Njegovim načrtom, ki ga ima z nami. “Vem za načrte, ki jih imam z vami,
   govori Gospod: načrte blaginje in ne nesreče, da vam dam prihodnost in upanje.” (Jer 29,11)

   JEZUS, VATE ZAUPAM!

 49. Miro says:

  Besede življenja, ki jih je Usmiljeni Jezus zaupal sv. Favstini Kowalski, veliki glasnici Božjega usmiljenja, nagovarjajo tudi nas:

  »OB TRETJI URI MILO PROSI MOJE USMILJENJE, POSEBNO ZA GREŠNIKE, IN VSAJ ZA KRATEK ČAS SE POGLOBI V MOJE TRPLJENJE, PREDVSEM V MOJO ZAPUŠČENOST V TRENUTKU UMIRANJA. TO JE URA VELIKEGA USMILJENJA ZA VES SVET. DOVOLIM TI, DA PRODREŠ V MOJO SMRTNO ŽALOST; OB TEJ URI NIČESAR NE ODREČEM OSEBI, KI ME PROSI V IMENU MOJEGA TRPLJENJA« (Dn 1320).

  http://www.sticna.com/Dnevnik_Svete_Favstine_Kowalske.pdf

  Vztrajno molimo (sveti rožni venec, rožni venec Božjega usmiljenja), da bi se v srcu čim bolj odprli milosti našega Gospoda Jezusa Kristusa, ga sprejeli za Odrešenika in spolnjevali Božjo voljo. Božjemu usmiljenju z zaupanjem izročimo vse prošnje, zahvale, želje, spodbude … v sporočilih, ki so jih v zadnjem času zapisali: Helena, Saša, Kristina, Jasna, Hvala, Anna, Barbara, Zdenka, Mateja, Jana, Marjana, Tanja, Mely, a., Mojca K., Dr. in drugi prosilci Božjih milosti. Naj se Usmiljeni Gospod usmili vseh, ki se k Njemu zatekajo s pomočjo Preblažene Device Marije, sv. Jožefa in vseh svetnikov. Zgodi se presveta Božja volja!

  GOSPOD, V OBILJU SVOJE DOBROTE ME USLIŠI

  »Jaz pa svojo molitev naslavljam nate, o Gospod,
  v času dobrohotnosti, o Bog.
  V obilju svoje dobrote me usliši,
  v zvestobi svoje rešitve!
  Reši me iz blata, da se ne pogreznem,
  naj se rešim svojih sovražnikov
  in iz globočin vodovja!
  Naj me ne odplavi tok vode,
  naj me ne pogoltne globina,
  naj vodnjak ne zapre svojega žrela nad mano!
  Usliši me, Gospod, zakaj tvoja dobrota je obilna,
  po svojem velikem usmiljenju se obrni k meni!
  Ne skrivaj svojega obličja pred svojim služabnikom,
  zakaj tesno mi je, hitro me usliši!
  Približaj se moji duši, odkupi jo,
  zaradi mojih sovražnikov me reši!«
  (Ps 69,14-19)

  Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, zaupamo vate!

 50. Helena says:

  Usmiljeni Jezus,prosim te,usmili se in daj milost,da Marjan ozdravi. Bil je tako poln življenja in zlatega srca.Vlij mu čudežno moč ozdravitve,da bo mogel vzgojiti svojega sinka in ga še veliko let spremljati na njegovi poti odraščanja.Naj se žarki tvojega usmiljenega srca razlijejo na njega in odstranijo bolezen,ki je prišla tako nenadno. Iz srca prosim molivce ,če lahko kdo kaj zmoli zanj.
  Božje usmiljenje,neizčrpni vir čudežev,zaupam vate!

 51. Emilija Gricnik Resnik 34d says:

  Prosim za molitev moje nečakinje, ki je svoji mami toliko žaljivih besed izrekla, da je joj. Pa tudi svoji mami ne da miru jo izpodriva iz njene hise tu je hudi duh vmes, da se nikoli ne konca. Lepo vas prosim vse molivce, da bo molitev najmočnejša. Injaz molim za vas

  • Miro says:

   V tem primeru molimo še zlasti za spreobrnjenje, odpuščanje, spravo, mir in razumevanje med omenjenimi osebami.

   MOLITEV SV. PIJA, KO JE MOLIL ZA DRUGEGA

   O moj Jezus, rekel si: »Resnično, resnično povem vam, prosite in boste prejeli, iščite in boste našli, trkajte in se vam bo odprlo.« Glej, trkam in prosim za milost … (tu navedite svojo prošnjo). Očenaš … Zdravamarija … Slava Očetu … Presveto Srce Jezusovo, Vate zaupam.

   O moj Jezus, rekel si: »Resnično, resnično povem vam, Oče vam bo dal, karkoli ga boste prosili v mojem imenu.« Glej, v Tvojem imenu Očeta prosim za milost … (tu navedite svojo prošnjo). Očenaš … Zdravamarija … Slava Očetu … Presveto Srce Jezusovo, Vate zaupam.

   O moj Jezus, rekel si: »Resnično, resnično povem vam, nebo in zemlja bosta prešla, moje besede pa nikakor ne bodo prešle.« Ob spodbudi Tvojih nezmotljivih besed Te zdaj prosim za milost … (tu navedite svojo prošnjo). Očenaš … Zdravamarija … Slava Očetu … Presveto Srce Jezusovo, Vate zaupam.

   O presveto Srce Jezusovo, ki si usmiljeno do vseh trpečih, usmili se nas ubogih grešnikov in nam nakloni milost, za katero Te prosimo, na priprošnjo Žalostnega in Brezmadežnega Srca Marijinega, ki je Tvoja in naša milostna Mati.

   Vzkliknite Zdrava, Presveta Kraljica, in dodajte: sveti Jožef, Jezusov rednik, prosi za nas. (molitev povzeta po: aleteia.si)

   Presveto Srce Jezusovo, usmili se nas!
   Brezmadežno Srce Marijino, prosi za nas!
   Sv. Jožef, prijatelj Najsvetejšega Srca, prosi za nas!

 52. Saša says:

  Prosim za molitev za mojo bolno hčerko,ki trpi neznosne bolečine, naj Ljubi Jezus in Mati Marija prosita za njeno zdravje in ozdravitev.

 53. Helena says:

  Prosim za molitev za zdravje ljubljene osebe. Dobri Bog pri tebi ni nič nemogoče. Usmili se nas.
  Božje usmiljenje,neizčrpni vir čudežev,zaupam vate!

 54. KRISTINA says:

  Zakaj je pobožnost prvih petkov nekaj posebnega in kaj naj takrat počnemo?

  Pred desetletji so ljudje vsak prvi petek v mesecu pobožno prišli v Cerkev in počastili Presveto Jezusovo Srce, v zadnjem času pa ta navada počasi izginja, številni mlajši katoličani jo ocenjujejo kot nekaj »staromodnega«.

  Osrednji razlog za padec zanimanja za to pobožnost pa verjetno temelji na nevednosti: ljudje preprosto ne vedo več, kaj prvi petki sploh pomenijo; družine in župnije morda niso ustrezno prenesle njihovega pomena mlajšim rodovom. O prvih petkih je dobro vedeti pet stvari.

  1. Kako se je začela pobožnost prvega petka?

  Nekateri svetniki so sicer o Presvetem Jezusovem Srcu pisali že stoletja prej, leta 1673 pa je imela francoska redovnica sv. Marjeta Marija Alacoque videnje Jezusa, v katerem je Cerkev prosil, naj počasti njegovo Presveto Srce in se mu posveti. Jezus je vernike prav posebej prosil, naj »devet mesecev zapored na prve petke prejemajo sveto obhajilo«. Prošnja je bila povezana s posebno obljubo za vse, ki se bodo posvetili Presvetemu Jezusovem Srcu in spodbujali njegovo češčenje. Po smrti Marjete Marije se je pobožnost prvih petkov hitro razširila po vsej Cerkvi, njena priljubljenost pa se je močno povečala leta 1920, ko je papež Benedikt XV. Marjeto Marijo razglsil za svetnico.

  2. Zakaj devet zaporednih mesecev?

  Številka devet je tradicionalno povezana z devetdnevnicami, korenine pa ima v devetih dneh, ki so jih apostoli pred binkoštmi preživeli v molitvi. Devetdnevnica zagotavlja dovolj časa za pripravo na praznik in notranjo obnovo.

  3. Kaj naj bi počeli na prve petke?

  Udeležili naj bi se svete maše in prejeli sveto obhajilo z namenom, da počastimo Presveto Jezusovo Srce. Če niste v stanju milosti in ne morete prejeti obhajila, boste morali najprej opraviti sveto spoved.

  4. Kakšne »obljube« so povezane s to pobožnostjo?

  Jezus je rekel sv. Marjeti Mariji: »Tistim, ki bodo zaporedoma devet prvih petkov prejeli sveto obhajilo, obljubljam milost končnega spreobrnjenja. Ne bodo umrli v moji nemilosti in brez svojih zakramentov. Moje Božje Srce jim bo v zadnjem trenutku varno pribežališče.« To pomeni, da če vernik devet zaporednih mesecev na prve petke pobožno prejema sveto obhajilo, mu bo Jezus zagotovil posebne milosti v uri njihove smrti in mu omogočil, da se bo pokesal svojih grehov ter prejel poslednje zakramente (če bo to potrebno).

  To je zadnja izmed dvanajstih obljub, povezanih s pobožnostjo Presvetega Jezusovega Srca:

  1. Dal jim bom vse milosti, ki jih potrebujejo v svojem stanu.

  2. Naklonil bom mir njihovim družinam.

  3. Tolažil jih bom v trpljenju.

  4. Varno zavetje jim bom v življenju, posebno ob smrtni uri. Tisti, ki mi bodo vdani in meni posvečeni, se ne bodo pogubili.

  5. Dal jim bom obilen blagoslov pri vsem delovanju.

  6. Grešniki bodo našli v mojem Srcu vir in neizmerno morje usmiljenja.

  7. Mlačni bodo postali goreči.

  8. Goreči bodo hitro dospeli do velike popolnosti, če se mi bodo popolnoma posvetili, me častili in ljubili.

  9. Bogato bom blagoslovil kraje in skupnosti, kjer bodo imeli na častnem mestu podobo mojega presvetega Srca in ga ljubili in častili ter se mu izročali v posebno varstvo.

  Na ta način bom ponovno zedinil sprte družine in pomagal družinam v kakršnikoli stiski, če se bodo z zaupanjem obračale name.

  10. Tistim, ki delajo za rešitev duš, bom dal, da bodo spreobrnili tudi najbolj trdovratne grešnike, če bodo prisrčno častili moje Srce in to čaščenje širili med ljudmi.

  11. Imena tistih, ki bodo širili čaščenje, bodo neizbrisno zapisana v mojem Srcu.

  12. Tistim, ki bodo zaporedoma devet prvih petkov prejeli sveto obhajilo, obljubljam milost končnega spreobrnjenja. Ne bodo umrli v moji nemilosti in brez svojih zakramentov. Moje Božje Srce jim bo v zadnjem trenutku varno pribežališče.

  5. Ali so prvi petki »vstopnica za nebesa«?

  Seveda ni tako preprosto: ni dovolj, da gremo devet zaporednih prvih petkov k sveti maši, nato pa vse skupaj »izklopimo«, nikoli več ne zaidemo v cerkev in živimo v grehu! Pomen te pobožnosti je, da vernika približa Jezusovemu srcu. Če posameznik te obveznosti izpolnjuje z iskreno vero, je povsem naravno, da bo bliže Bogu in bolje pripravljen na smrt. Ko pa ta pobožnost postane praznoverna, ko ne čutimo potrebe, da bi živeli krepostno, vse Jezusove obljube ostanejo brez sadov.

  Jezus si želi, da počijemo v Njegovem Srcu, kot sv. Janez, in pobožnost prvih petkov je priložnost, da se z Njim srečamo večkrat, ne le ob nedeljah, ter da poglobimo svojo ljubezen do Njega.

  Spoznanje in zaupanje, da lahko počijemo v Njegovem Srcu in vanj položimo vse svoje skrbi, pa je bistvo prvih petkov.

 55. Jasna says:

  Najprej Iskrena hvala za molitve, res hvala iz srca. Božja pomoč mi daje moč in upanje na boljšo prihodnost. V Boga verujem z vso dušo in telesom, saj vem, da me ne bo zapustil.
  Vsemogočni Milostni Bog, Presveta Devica Marija, Sveti Jožef, pomagajte, da bi bilo vse dobro, da bi se partner spremenil, da bi se razumel s hčerko, njenim fantom, sestro in z menoj, da bi bil tudi do mene dober. Prosim, naj preneha s pitjem alkohola, saj je to naše največje gorje. Prosim, resnično prosim, da bi bilo res vse dobro, danes, jutri in naslednje dni.
  Iskrena hvala, Jasna

  • Miro says:

   PRIDI, SVETI DUH

   Pridi, Sveti Duh, napolni srca svojih
   vernih in vžgi v njih ogenj svoje ljubezni.
   Pošlji svojega Duha in prerojeni bomo in
   prenovil boš obličje zemlje.

   Molimo! Bog naš Oče, Sveti Duh nas
   razsvetljuje in uči. Naj nam pomaga, da
   bomo v življenju spoznali, kaj je prav, in
   vselej radi sprejemali njegove spodbude.
   Po Kristusu našem Gospodu. Amen.

   V razmislek priporočam članek: Ali ponuditi pomoč družini, v kateri vlada alkoholizem?

   https://www.druzina.si/clanek/ali-ponuditi-pomoc-druzini-v-kateri-vlada-alkoholizem

   • Hvala says:

    Spoštovana Jasna!

    Podpiram vas v vaši veri in vztrajanju v molitvi. Če ste svojo pot in pot družine izročila Gospodu, bo On uravnal vaše korake in korake vaših bližnjih.

    Pri Bogu se vse zgodi OB ČASU, KI GA DOLOČI ON. VSE MORA ZORETI POČASI IN KO PO BOŽJI OCENI DOZORI, GOSPOD PODELI MILOSTI. TAKO JE V VSAKI ZADEVI IN PRI LJUDEH, ŽIVALIH IN RASTLINAH.

    Vsi smo različni, vsi smo ustvarjeni unikati. Vsak človek ima svoje psihične in fizične lastnosti, navade, občutja itd..

    KAR JE ZA NEKOGA REŠITEV, JE LAHKO ZA DRUGEGA DODATNA OBREMENITEV itd…

    Glede na vašo izročitev Bogu, vašo vero in upanje nimate kaj skrbeti. GOSPOD, KI JE USTVARIL NEBO IN ZEMLJO BO RAZREŠIL TUDI VAŠE STANJE-STISKO, OB SVOJEM ČASU, NA SVOJ NAČIN.

    Nekateri pravijo, da slišijo krike ljudi na pomoč. KAKO REAGIRATI? OBSTAJAJO PA TUDI LJUDJE, KATERIH KRIKI SE NE SLIŠIJO-TO SO NEMI KRIKI V SRCU (ni na zunanjosti zaznati), PA MARSIKDO NE VIDI IN NE VE NIČESAR.

    ČE BO GOSPOD BOG HOTEL DA SODELUJETA S TERAPEVTI oz. S SVETOVALCI , BO TUDI TO OMOGOČIL, ČE NE BO HOTEL PA TEGA NE BO! ČLOVEKA BO USPOSOBIL ZA UDELEŽBO NA ZDRAVLJENJU!

    Vedno je potrebno usklajevanje in za vsak POGOVOR MORATA BITI DVA, KI STA GLEDE ZADEVE USKLAJENA IN PRIPRAVLJENA, V KOLIKOR EDEN NI ZA TO IN ČE GOSPOD VIDI POTREBO, BO ČLOVEKA TUDI USPOSOBIL ZA VSE KAR JE POTREBNO!

    Tudi zakonski posveti pri (Družina in življenje, vodi g. Siter) je zahteva, da se oba udeležita predavanja oz. seminarjev.

    PRI BOGU JE VSE MOGOČE, PRI BOGU NI NIČ NEMOGOČE! GOSPOD SPREMINJA LJUDI, ODNOSE, ZATO JE POTREBNO IZROČATI PRI SVETI DARITVI VSE STISKE V KELIH GOSPODOVE KRVI!

    GOSPOD vse vidi in ve, pozna vsakega človeka V SRCE, ČLOVEK TEGA NE MORE.

    KO JE GOSPOD USTVARIL ZEMLJO IN VSE NA NJEJ, JE USTVARIL RAZNOLIKOST. TO JE ČUDOVITO DEJANJE, ZA TO BI SE MORALI VSAK DAN ZAHVALJEVATI .

    Molite in živite še naprej po Gospodovih zapovedih, premišljujte življenjepis svetnikov, KI NE SAMO DA SO BILI PREGANJANI, CELO ŽIVLJENJE SO DALI ZA GOSPODA. SVETA MONIKA JE MOLILA SKORAJ TRI DESETLETJA ZA MILOST SPREOBRNENJA.

    BOG NAJ OBILNO BLAGOSLOVI VAŠE ZAUPANJE V NJEGOVO REŠITEV!

    • Miro says:

     Spoštovana ga. Jasna,

     Kot že rečeno, se veliko priporočajmo Svetemu Duhu, da bomo pri reševanju težav v zakonu in družini (alkoholizem, nasilje) našli ustrezno rešitev v skladu z Božjo voljo. Kot sem že večkrat zapisal, je v tako hudi situaciji kot jo doživljate vi in vaši bližnji – poleg vsakodnevne molitve, potrpljenja, močne vere in upanja ter prejemanja zakramentov – nujno potreben tudi pogovor z zkušeno osebo – duhovnikom, psihoterapevtom, zdravnikom … Bog od nas pričakuje dejavno sodelovanje z Božjo milostjo, posebej v hudih primerih alkoholizma in nasilja, ko se Gospodova pomoč sklanja k nam tudi po drugih ljudeh. Vprašanje pa je: Ali smo se res pripravljeni odpirati Gospodu in z Njim dejavno sodelovati?

     UPANJE OSTAJA!

     »Upanje je vedno. Ne vemo, kakšno spremembo bo prinesla ena odločitev ali ena želja. Kdor živi z nekom, ki ima hude težave z alkoholom, naj poišče nekoga, ki mu zaupa, se obrne na strokovno pomoč in se tam pogovarja. Prepričana sem, da so svojci marsikaj že dali skozi, včasih obupajo, češ, bili smo že vsepovsod, saj ni pomoči! Toda če pomoči ne iščemo več, je res ni. Dokler pa jo iščemo, najdemo vsaj kakšno pot.« (odlomek iz pogovora z Janjo Milič, dr. med., za Radio Ognjišče)

     Več na https://radio.ognjisce.si/sl/230/oddaje/32026/alkohol-veliko-skrbi-zalosti-in-jeze-se-dogaja-v-svojcih.htm

     Bog vas obilno blagoslovi z novim gledanjem in ravnanjem v moči Svetega Duha!

     • Miro says:

      V OSEBNI, ZAKONSKI, DRUŽINSKI IN DRUGI STISKI SE Z ZAUPANJEM NAJPREJ OBRAČAJMO NA ODREŠENIKA JEZUSA! PRI ISKANJU USTREZNE REŠITVE PA SE V SKLADU Z BOŽJO VOLJO ODPIRAJMO TUDI GOSPODOVI POMOČI, KI SE K NAM MILOSTNO SKLANJA PO DRUGIH LJUDEH. BOG SE NAS VEDNO VESELI, KADAR SI LJUDJE MED SEBOJ POMAGAMO S POMOČJO SREDSTEV, KI NAM JIH ON PODARJA!

      PRIDI, SVETI DUH!

      Pridi, dajalec darov! Tolažnik vseh tolažnikov!
      Ti si osvežilo za mojo dušo! Njen počitek po trdem delu;
      njeno zavetje v vročini; njena uteha v bridkosti!

      O preblažena Luč!

      Napoji našo suhost; zaceli naše rane; upogni našo trmoglavo voljo;
      ogrej naša hladna srca; vodi naše zablodele korake.

      Nakloni svojim vernim, ki upajo vate, svojih sedem darov.
      Nakloni jim neskončno radost. Amen.

      (vir: Aleteia)

    • Hvala says:

     Spoštovana ga. Jasna!

     Prosila bi vas, če bi vi napisala, KAKO VI GLEDATE NA TO SKUPNO SVETOVANJE VAM, KAKŠNE SO VAŠE ŽELJE, KAJ VI ČUTITE V SRCU, STE ŽE KDAJ KOMU POVEDALA O STANJU V DRUŽINI itd….!

     ZELO POMEBNO JE, DA SE VAS VPRAŠA IN POSLUŠA TUDI VAŠE MNENJE GLEDE TEGA!

     Vsak človek drugače gleda na dogajanja, se odziva po svoje, doživlja po svoje.

     Res me zanima vaše mišljenje, če boste pri volji napisati nekaj stavkov, vam bom zelo hvaležna.

     Nekako se nagibam k obrazložitvi, da pač svoje družinske zadeve imate za sebe in jih ne delite ne delite z nekom drugim, ne vem, boste vi povedala, če pač želite to povedati!

     VSE DOBRO!

     • Miro says:

      Prepustimo to svobodni odločitvi gospe Jasne. Predlagam, da se posvetimo še molitvam za druge trpeče sestre in brate na tej spletni strani; med njimi je tudi prošnja gospe Anne (hud primer poškodbe). Že en OČE NAŠ zaleže več kot …

      Boga vas vse obilno blagoslovi!

    • Hvala says:

     Večkrat sem že tudi omenila, MOLITVE ZA OSVOBODITVE.

     V knjigi -BLAGOSLOV ALI PREKLETSTVO, SAMI LAHKO IZBIRATE, napisal Prince Derek, o o vzrokih bolezni, odvisnosti, ki se lahko prenašajo iz roda v rod.

     KAJ JE POTREBNO STORITI?

     Božja sodba kršenja prvih dveh zapovedi nosi značilno karakteristiko prekletstva: prenaša se iz generacije v generacijo vsaj do četrtega rodu.

     Človek s takšnimi predniki je dedič prekletstva .

     Na molitvah za osvoboditve, Sveti Duh odkrije glavno korenino-izvor.

     GLAVNA KORENINA V TEH PRIMERIH PREDSTAVLJA VPLIV PREDNIKOV, STRANSKE KORENINE PA PREDSTAVLJAJO DRUGE VPLIVE, KATERIM JE BIL ČLOVEK IZPOSTAVLJEN V SVOJEM ŽIVLJENJU.

     V SVETEM PISMU-V MOJZESOVIH KNJIGAH JE ZELO PODROBNO OPISANO IZVOR TEŽAV IN BOLEZNI TUDI ZARADI PREKLETSTVA.

     Dobro in potrebno bi bilo, da bi se pogovorili z karizmatičnim duhovnikom in poslušali njegovo mnenje.

     • Miro says:

      Hvala za spodbuden zapis, o katerem je bilo že večkrat govora. Razmislimo pa še o tem, kako v neki hudi življenjski situaciji (alkoholizem, nasilje …) ravnati s pomočjo Svetega Duha, da bi spolnili Božjo voljo. Razločevanje je res izjemno potrebno!

      https://si.aleteia.org/2020/06/07/umetnost-razlocevanja-kako-sprejeti-prave-odlocitve/

      Prosim, priporočimo se Svetemu Duhu:

      Pridi, Sveti Duh, napolni srca svojih
      vernih in vžgi v njih ogenj svoje ljubezni.
      Pošlji svojega Duha in prerojeni bomo in
      prenovil boš obličje zemlje.

      Molimo! Bog naš Oče, Sveti Duh nas
      razsvetljuje in uči. Naj nam pomaga, da
      bomo v življenju spoznali, kaj je prav, in
      vselej radi sprejemali njegove spodbude.
      Po Kristusu našem Gospodu. Amen.

 56. Anna says:

  Prosim za molitev za sestričinega sina, ki je tako nesrečno padel in si huje poškodoval glavo,da je v kritičnem stanju; Ljubi Jezus in Mati Marija izprosita pri vsemogočnem Bogu za njegovo ozdravitev!
  Prosim, da molimo rožni venec Božjega usmiljenja!

  Bog mu pomagaj, da si reši življenje in ozdravi!

  • Miro says:

   Prosim, molimo po namenu ge. Anne za ozdravljenje sestričinega sina. Rožni venec Božjega usmiljenja je res izjemno močna molitev – močna po Gospodovem prebridkem trpljenju na križu. Naj se zgodi presveta Božja volja na Marijino priprošnjo!

   BOŽJE USMILJENJE, STUDENEC BOLNIM IN TRPEČIM ZAUPAMO VATE!

   • Anna says:

    Hvala gospod Miro! Tudi sama veliko molim ta rožni venec in verujem, da je to pomagalo tudi sestričinemu sinu, saj se je že prebudil iz kome ter prepoznal svojce, še enkrat hvala za molitev!

    • Miro says:

     Bogu hvala za vse! Prosim, nadaljujmo z molitvami – v moči Svetega Duha – kljub mnogim težavam, ki se pojavljajo na poti upanja. Molimo, naj naša duhovna Mati Marija pri Gospodu Jezusu izprosi še druge potrebne milosti za popolno okrevanje fanta in za njegovo novo življenje. V molitvi vztrajno prosimo, slavimo, se zahvaljujemo Bogu … (to je naš duhovni privilegij, če le hočemo!), hkrati pa vse z zaupanjem prepuščamo Božji volji. Ponižnost, potrpljenje, zaupanje v Gospoda, ki nas odrešuje, ljubezen do Boga in bližnjega, notranja radost v moči Svetega Duha … V tem se kaže resnično duhovno življenje, ki ga odlikuje oseben odnos z Jezusom. Vse to in še nepredstavljivo več nam omogočajo milosti, ki nenehno izvirajo iz studenca svete Evharistije in se čudovito stekajo v večno življenje, to je življenje neminljive sreče v Bogu. Vse za nas in naše odrešenje, po nedoumljivi ljubezni našega Odrešenika. In najgloblja skrivnost vseh in vsega? V odrešujočem Gospodovem križu in Njegovem vstajenju od mrtvih!

     Slava tebi, Gospod Jezus, ti si moj/naš Odrešenik!

 57. Barbara says:

  Rada bi ozdravela. Sem v postelji že četrto leto zaradi borelioze. Prosim, Jezus, ozdravi me.

 58. Miro says:

  VERUJMO IN ZAUPAJMO V ODREŠUJOČO BOŽJO BESEDO!

  »GOSPOD, BOG MOJE REŠITVE,
  PODNEVI VPIJEM, PONOČI SEM PRED TABO.
  NAJ PRIDE PRED TEBE MOJA MOLITEV,
  NAGNI SVOJE UHO K MOJEMU JEČANJU.«
  (Ps 88, 2-3)

  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Ps+88%2C+2-3&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

  V trdni veri in zaupanju v Božje usmiljenje se še bolj povežimo v vsakodnevnih molitvah svetega rožnega venca in rožnega venca Božjega usmiljenja za trpeče sestre in brate. Za molitev, bodisi zase bodisi za njihove bližnje, so zaprosili: Zdenka, Jana, Marjana, Mely, Anna, a., Jasna, Mojca K., Dr. in drugi prosilci Božjih milosti.

  Prosim, da tokrat še posebej molimo za gospo Zdenko v njeni zelo hudi življenjski preizkušnji. Naj jo objame Božje usmiljenje in ji odvzame ali pa olajša njene dušne in telesne stiske, v skladu z odrešujočo Božjo voljo. Vse molitve, premagovanja, trpljenje in dela usmiljenja do bližnjih pa darujmo pri sveti maši, kjer se Gospod Jezus daruje za naše odrešenje. Zgodi se presveta Božja volja – na priprošnjo Preblažene Device Marije, sv. Jožefa in vseh svetnikov!

  MOLIMO:

  K tebi o sveti Jožef, pribežimo v svojih stiskah,
  in ko smo na pomoč poklicali tvojo presveto nevesto,
  prosimo zaupljivo tudi tvojega varstva.
  Pri ljubezni, ki te je vezala z brezmadežno Devico,
  Božjo Materjo, in pri očetovski ljubezni, s katero si
  objemal Dete Jezusa, te ponižno prosimo, ozri se
  milostno na delež, ki ga je pridobil Jezus s svojo krvjo,
  in pomagaj nam v naših potrebah s svojo močjo in
  priprošnjo. O preskrbni varuh Svete družine, varuj
  izvoljeno ljudstvo Jezusa Kristusa; odvrni od nas,
  ljubezni polni oče, vsako kugo zmot in greha.
  Podpiraj nas milostno iz nebes, o mogočni naš varuh,
  v tem boju zoper moči teme, in kakor si nekdaj otel
  Dete Jezusa iz smrtne nevarnosti, tako brani
  zdaj sveto Cerkev Božjo sovražnega zalezovanja
  in vsakega nasprotovanja. Varuj nas vsekdar, da
  bomo po tvojem zgledu in s tvojo pomočjo mogli
  sveto živeti, srečno umreti in doseči večno zveličanje
  v nebesih. Amen. (pp. Leon XIII.)

  Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, zaupamo vate!

 59. Zdenka says:

  Lepo vas prosim za molitev, da bi cim prej dobila datum posega na hrbtenici, saj so bolecine neznosne, moji nogi pa ze cisto necuteci.
  Tudi sama prosim Boga, naj mi da moci, da zdrzim.
  Bog vam poplacaj.
  Iskrena hvala

  • Hvala says:

   ZARES, TI MI PRIŽIGAŠ SVETILKO, O GOSPOD; MOJ BOG MI RAZSVETLJUJE TEMO (Ps 18,29)

   Bog noči ne odvzame, razsvetli jo. Ne izvzema nas iz bitk, temveč nam daje vse, kar potrebujemo, da se pogumno borimo. Ne glede na nepreglednost naše noči, ne glede na vse življenjske boje, verujmo, da v Vstalem Jezusu že imamo zmago. Zaupajmo mu z vsem srcem in kmalu bomo zapeli: “Zakaj bil si mi pomoč, v senci tvojih peruti vriskam” (Ps 62).

   https://si.aleteia.org/2021/01/11/6-psalmov-ki-vam-bodo-pomagali-prebroditi-tezko-obdobje/

   • Miro says:

    Najlepša hvala za navedeno Božjo besedo, ki nam zelo pomaga v težkih časih,
    pa tudi sicer. Molimo še:

    POD TVOJE VARSTVO PRIBEŽIMO

    Pod tvoje varstvo pribežimo,
    o sveta božja Porodnica,
    ne zavrzi naših prošenj
    v naših potrebah,
    temveč reši nas
    vselej vseh nevarnosti,
    o častitljiva in blagoslovljena Devica,
    naša gospa, naša srednica,
    naša besednica!
    S svojim Sinom nas spravi,
    svojemu Sinu nas priporoči,
    svojemu Sinu nas izroči!

    Božje usmiljenje, ki si nam dalo Presveto Devico Marijo za Mater usmiljenja, zaupamo vate!

   • Zdenka says:

    Zahvaljujem se vam za vse posredovane besede tolazbe, spodbude in upanja.
    Dale so mi novih moci, zaupanja v bozjo pomoc in vdanosti v bozjo voljo. Veste, za mano so ze tri neposrecene operacije in posledicno poskodovano zivcevje, kar pomeni ze pet let dan in noc trajajoce nevzdrzne bolecine, ki je ne ublazijo niti opioidi, morfij, drugi analgetiki. Ravno zaradi tega mi zmanjkuje moci za trdno vero in predano molitev, za zarek upanja, da bo se kdaj vsaj malo boljse…
    Bog vam povrni za vas prijazen odziv in napotilo k prebiranju psalmov.
    Priporocam se vam v molitev, da bi vdano sprejela in nosila zelo tezak kriz bolecin, trpljenja in preizkusenj.

    • Miro says:

     Spoštovana ga. Zdenka,

     Ob tako hudem trpljenju zmanjka primernih besed … Pa vendar nam trdno upanje vedno vliva Križani, v katerem dobijo polni smisel vse človekove preizkušnje in trpljenje, tudi vaše. Gospod nam govori:

     »NA SVETU IMATE STISKO, TODA BODITE POGUMNI: JAZ SEM SVET PREMAGAL« (Jn 16,33).

     V molitvah svetega rožnega venca in rožnega venca Božjega usmiljenja vse z močnim zaupanjem izročimo Gospodu Jezusu, ki se je za nas in naše odrešenje daroval na križu. Za pomoč v stiskah se poleg priprošnje k Devici Mariji in k sv. Jožefu priporočajmo tudi božjemu služabniku Antonu Vovku. Glej na http://anton-vovk.rkc.si/

     Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, zaupamo vate!

     • Miro says:

      O molitvi v trpljenju glej na:

      http://www.kapitelj.com/molitev_v_trpljenju.html

      Božje usmiljenje, ki se na nas izlivaš iz Kristusovih ran, zaupamo vate!

     • Hvala says:

      Spoštovana ga. Zdenka!

      Vsi ljudje imamo križ ki nas spremlja, VENDAR VERJEMITE, DA BO TUDI ZA VAS POSIJAL ŽAREK OLAJŠANJA, GOSPOD VAM BO PODELIL MOČ IN POMOČ.

      Nekateri ljudje nimajo oz. nimamo toliko telesnih bolečin, vendar verjemite mi, da je trpljenje zelo hudo tudi brez posebnih telesnih bolečin. Mogoče me ne boste čisto razumela, vendar želim povedati, da so duhovne in duševne bolečine zelo težke in boleče, človeku se zdi, da ne bo vzdržal.

      Če pogledamo našo mamo Marijo; mislim da ni imela tako hudih telesnih bolečin, imela pa je STRAŠNE BOLEČINE, NJENO SRCE JE PRESUNIL MEČ BOLEČIN, NEPREDSTAVLJIVO TEŽKI KRIŽ. TO SEM VAM ŽELELA POJASNITI.

      Naj vam vstali Gospod na priprošnjo matere Marije podeli olajšanje!

 60. Jana says:

  Pozdravljeni,
  mama ima v kratkem ct slinavke. Prosim za molitev, da bi bilo s slinavko vse v najlepšem redu.
  Hvala. Bog povrni.

 61. Miro says:

  USMILJENI JEZUS: »ŽELIM, DA BI BIL POGLED TVOJE DUŠE VEDNO UPRT V MOJO SVETO VOLJO, SAJ SI MI TAKO NAJBOLJ VŠEČ. NOBENA ŽRTEV SE NE MORE PRIMERJATI S TEM.« (Dnevnik sv. Favstine Kowalske, št. 1327).

  http://www.sticna.com/Dnevnik_Svete_Favstine_Kowalske.pdf

  Molimo sveti rožni venec in rožni venec Božjega usmiljenja, da bi se v srcu čim bolj odprli Božjemu usmiljenju. Vstali Gospod nam želi podariti potrebne milosti za sprejemanje in spolnjevanje Božje volje. Čim bolj odprimo vrata svojega srca, da bo mogel vstopiti ON, od katerega prihaja “vsak dober dar in vsako popolno darilo” (prim. Jak 1,17). Z močno vero in zaupanjem v Gospoda, še zlasti pri sveti maši, prosimo, naj Božje usmiljenje objame osebe, ki se priporočajo v molitev v naslednjih prošnjah:

  – Jana (za očetovo zdravje)
  – Marjana (prošnja za njeno hčerko)
  – Mely (za zdravje njenega moža)
  – Anna (za domovino, mir v Ukrajini, za vnukinjo)
  – a. (za zdravje očeta in prijateljice)
  – Jasna (za pomoč in blagoslov v družini)
  – Mojca K. (za ohranitev zakona)
  – Dr. (za pomoč v službi, razumevanje s sodelavci)
  – in drugi prosilci Božjih milosti.

  Zgodi se presveta Božja volja, na priprošnjo Preblažene Device Marije, sv. Jožefa in vseh svetnikov!

  Molimo:

  Spomni se, o premila Devica Marija, da še nikdar ni bilo slišati,
  da bi bila ti koga zapustila,
  ki je pod tvoje varstvo pribežal,
  tebe pomoči prosil in se tvoji priprošnji priporočal.
  S tem zaupanjem hitimo k tebi, o devic Devica in Mati,
  k tebi prihajamo in pred teboj zdihujoči grešniki klečimo (stojimo).
  Nikar ne zavrzi, o Mati Besede, naših besed,
  temveč milostno nas poslušaj in usliši. Amen.

  Božje usmiljenje, ki si nam dalo Presveto Devico Marijo za Mater usmiljenja, zaupamo vate!

 62. Miro says:

  PAMETNE IN NESPAMETNE DEVICE

  IZ SVETEGA EVANGELIJA PO MATEJU (Mt 25,1-13)

  »Takrat bo nebeško kraljestvo podobno desetim devicam, ki so vzele svoje svetilke in šle ženinu naproti. Pet izmed njih je bilo nespametnih in pet preudarnih. Nespametne so vzele svoje svetilke, niso pa s seboj vzele olja. Preudarne pa so s svetilkami vred vzele v posodicah olje. Ker se je ženin mudil, so vse podremale in zaspale. Opolnoči pa je nastalo vpitje: ›Glejte, ženin! Pojdite mu naproti!‹ Tedaj so vse device vstale in pripravile svoje svetilke. Nespametne so rekle preudarnim: ›Dajte nam svojega olja, ker naše svetilke ugašajo!‹ Toda preudarne so odvrnile: ›Verjetno ga ne bo dovolj za nas in vas. Pojdite raje k prodajalcem in si ga kupite!‹ Medtem ko so šle kupovat, pa je prišel ženin, in tiste, ki so bile pripravljene, so šle z njim na svatbo in vrata so se zaprla. Pozneje so prišle še druge device in govorile: ›Gospod, gospod, odpri nam!‹ On pa je odgovoril: ›Resnično, povem vam: Ne poznam vas!‹ Bodite torej budni, ker ne veste ne dneva ne ure!«

  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Mt+25%2C1-13&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

  RAZLAGA BOŽJE BESEDE (Ervin Mozetič)

  Prilike napovedujejo dokončen razplet božjega kraljestva.

  Jezus ne govori na splošno, govori vsakemu posebej, moškemu in ženski posebej. Še dokaj neraziskano je področje Jezusovega »ženskega« dela njegove osebnosti, ki ga odkrivamo prav v njegovih prilikah. Hrepenenje ženske po idealnem ženinu, ta globoka in čista želja po dopolnitvi svojega bitja, je gnala pet pametnih in pet nespametnih devic k ženinu. Pametne so s seboj vzele zalogo olja, da njihove svetilke ne bi ugasnile. Nespametne tega niso storile. Prizor o prihodu ženina se dogaja ponoči, kar pomeni, da je del človekove osebnosti buden tudi med spanjem. Ko ženin končno pride, mu device hitijo naproti. Tiste, ki imajo dovolj olja, ga pospremijo v svatovsko dvorano.

  Tiste, ki jim olja zmanjka, zamudijo vstop, vrata se takoj zapro. Olje, ki bi ga lahko kupile pri trgovcih, na tržišču torej, je drugačno od olja, ki ga nosijo s sabo, ali bolje, v sebi. V odločilni noči ženinovega prihoda je to, kar kupimo zunaj, nedostopno in nič ne velja. Kako poseben je tudi ženin Jezusove prilike. V dvorano vstopi brez neveste, pravzaprav je njegova nevesta spremstvo petih pametnih devic. V dvorani se ne pogovarja z njimi, ampak s petimi nespametnimi, ki so zunaj in obupano trkajo na vrata. Ni več vstopa! Ženin pravi: Ne poznam vas! Pripoved nato preskoči na Jezusovo opozorilo: »Bodite torej budni, ker ne veste ne dneva ne ure!« Jezusovo priporočilo o budnosti velja njegovim učencem in po njih nam.

  Nihče od živečih še ni z njim v svatovski dvorani. Vsi smo še na poti. Pet pametnih devic, ki so že z njim, so le krila naše duše. Pet drugih, ki so zunaj in trkajo na vrata, so zapore našega srca. Zaželjeni ženin je dar srcu, ki gori in nikoli ne ugasne v pričakovanju dokončne Ljubezni.

  Biti pripravljen na Gospodov prihod. Na to, da bo zamudil, da se ne bo zgodilo, kot pričakujemo. Da nas bo presenetil. Da, naš Bog je Bog presenečenj.

  Nenehno se dogaja prav to – Bog nas preseneča. Ne naredi, kar mi mislimo in želimo, da bi naredil. Ni takšen, kot si ga predstavljamo. Naša pota niso Njegova pota in obratno. Je bolj ljubeč, kot si lahko predstavljamo, bolj pravičen, bolj moder in ima večji smisel za humor. Naša uboga človeška misel si ga ne more ne predstavljati ne predpostavljati, kaj bo naredil, kako in zakaj.

  Hvala Mu, da je tako. Ker reven bi bil ta naš Bog, če bi bil zgolj takšen, kot si Ga moremo mi predstavljat. Zato, ko bomo naslednjič presenečeni, kaj ima Bog za nas v rokavu, ko bo naredil nekaj neverjetnega, vzemimo to kot še en dokaz, da On res je. Kajti samo takšen je lahko Bog – presenetljivi Bog.

  Povzeto po: Pridi in poglej, Ervin Mozetič

  Božje usmiljenje, ki nas napolnjuješ z milostjo, zaupamo vate!

 63. Jana says:

  Pozdravljeni,
  prosila bi za molitev za mojega očeta, ki ima Alzheimer-jevo bolezen. Naj ga Bog ozdravi.
  Vem, da bi to bilo cudežno ozdravljenje, ampak verjamem v Božje usmiljenje in ljubezen.
  Prosim za molitev. Hvala. Bog naj obilno povrne.

 64. MARJANA says:

  DOBRI BOG
  hvala za vso dano pomoč ,ki jo je bila deležna naša družina v naših preizkušnjah. prosim, daj poglej z svojo dobroto in pomočjo še na mojo hčero .
  sv. Faustina prosi za nas
  sv. Jožef prosi za nas

 65. Miro says:

  USMILJENI JEZUS: »NASLONI SVOJO GLAVO NA MOJE PRSI IN SI ODPOČIJ. DAJEM TI DELČEK SVOJEGA TRPLJENJA, VENDAR SE NE BOJ IN BODI POGUMNA; NE IŠČI OLAJŠANJA, AMPAK VSE SPREJMI S PREDANOSTJO MOJI VOLJI« (Dn 1053).

  Besede življenja, ki jih je Usmiljeni Jezus zaupal sv. Favstini Kowalski, veliki glasnici Božjega usmiljenja, tudi nas spodbujajo k pogumnemu soočanju z vsakodnevnimi težavami in stiskami ter k sprejemanju in spolnjevanju Božje volje. V vsaki življenjski situaciji je nujno razločevanje v luči Svetega Duha, da bi mogli odkriti, kaj je konkretno zame/zate Božja volja. Vedno so na prvem mestu vera, zaupanje, ljubezen, ponižnost, potrpljenje … Vendar pa predanost Bogu in sprejemanje Njegove volje ne pomenita duhovne pasivnosti, ampak nas Gospod v vsakem življenjskem položaju spodbuja k dejavnem sodelovanju z Božjo milostjo (glej vrsto prejšnjih objav v rubriki Članki za dušo).

  O Božjem usmiljenju več na:
  http://www.sticna.com/Dnevnik_Svete_Favstine_Kowalske.pdf

  Poživimo vero v Božjo besedo, ki nam prinaša odrešenje, ter vsak dan molimo sveti rožni venec in rožni venec Božjega usmiljenja. Gospoda Jezusa prosimo za mir v Ukrajini, za spreobrnjenje grešnikov, za domovino, Cerkev … ter za trpeče sestre in brate doma in po svetu. V zadnjem času so za molitev na tej spletni strani zaprosili:

  – Mely (za zdravje njenega moža)
  – Anna (za domovino, mir v Ukrajini, za vnukinjo)
  – a. (za zdravje očeta in prijateljice)
  – Jasna (za pomoč in blagoslov v družini)
  – Mojca K. (za ohranitev zakona)
  – Dr. (za pomoč v službi, razumevanje s sodelavci)
  – in drugi prosilci Božji milosti.

  Slavimo Gospoda in se mu zahvaljujmo za vse, kar nam podarja iz trenutka v trenutek. Zgodi se presveta Božja volja na priprošnjo Preblažene Device Marije, sv. Jožefa ter vseh svetnikov in svetnic!

  Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, zaupamo vate!

  • Miro says:

   In še nekaj izjemno pomembnega, ko molimo in prosimo.

   BOŽJA BESEDA NAM TAKOLE GOVORI: »ZA VSE, KAR MOLITE IN PROSITE, VERJEMITE, DA STE ŽE PREJELI, IN SE VAM BO ZGODILO.« (Mr 11,24)

   Za pravilno dojemanje navedene Božje besede pa se je treba skrbno poglabljati tudi v druge, s tem povezane, svetopisemske odlomke.

 66. tanja says:

  Boga in njegovo mater Marijo prosim za mir v zakonu, ki je poln preizkušenj. Prosim, da bi mogla biti potrpežljiva, spoštovati zakonca in vredna božje ljubezni. Zatekam se tudi k našemu svetniškem kandidatu Lojzetu Grozdetu, da bi mi mogel izprositi pri Bogu mir, ljubezen, ponižnost in potrpežljivost.

 67. Miro says:

  Prosim, večkrat molimo za luč in moč, da bi naš notranji pogled, po vzoru Device Marije in svetnikov, vedno dvigali od trpljenja k Vstalemu Gospodu, k velikonočnemu veselju, radosti … Molimo, da bi postali kristjani vedrih obrazov – vedrih v Gospodovi moči!

  MOLITEV

  Gospod Bog,
  kot tvoji učenci razumemo,
  da moramo vsi sprejeti in nositi križ.
  Vemo, da lahko na križ gledamo na tri načine:
  lahko prosimo, da nam ga ne pošlješ,
  lahko prosimo, da nam ga olajšaš in
  lahko prosimo, da nam daš dovolj moči,
  da ga pogumno sprejmemo in nosimo.
  Če bi nas kdaj zadel zelo težak križ,
  nam daj dovolj poguma,
  varuj nas malosrčnosti in obupa.
  Po svojem križu, s katerim si nas odrešil,
  nam utrdi vero v svojo ljubečo skrb za nas.
  Navdihuj nas, da bomo sočutni s trpečimi.
  (vir: Ognjišče)

  Kristus je vstal, resnično je vstal. Veselimo se in se radujmo, aleluja!

 68. mely says:

  Prosim za molitev za zdravje mojega moža.

 69. Administrator says:

  Medžugorje, sporočilo Kraljice miru po vidkinji Mariji 25. aprila 2022:

  “Dragi otroci! Gledam vas in vidim, da ste izgubljeni. Zato vas vse kličem: vrnite se k Bogu, vrnite se k molitvi in Sveti Duh vas bo napolnil s svojo ljubeznijo, ki daje radost srcu. Upanje bo rastlo v vas in v boljšo prihodnost, vi pa boste postali radostne priče Božjega usmiljenja v vas in okoli vas. Hvala vam, ker ste se odzvali mojemu klicu.”

 70. Anna says:

  Prosim molimo tudi za našo domovino pred volitvami, da bi jo nadalje vodili pravi ljudje, ki se bodo zavzemali za vse ljudi in ne samo za svoje izbrance,prosimo te naša Mati Marija, sv. Jožef in vsi svetniki varujte našo domovino, molimo pa tudi za mir v Ukrajini in vsemu svetu prosim pa tudi za molitev za mojo vnukinjo Tjašo, ki jo tarejo razne zdravstvene težave, da se končno reši teh tegob!

  Studenec bolnim in trpečim zaupamo vate!

 71. a. says:

  Prosim za molitev za dušno in telesno zdravje vseh nas, še posebej za očeta, ki ima v juniju ct pljuč in prijateljico, ki ima pregled na onkološkem inštitutu. Naj bojo dobri izvidi. Za vse molitve Bog povrni. Mati Marija, prosi za nas!

 72. Jasna says:

  Prosim za molitev, da bi se hči srečno vrnila domov, da bi bilo res vse vredu. Vsemogočni Milostni Bog, Presveta Devica Marija, Sveti Jožef, Srce Jezusovo, pomagajte da bo vse dobro.
  Iskrena hvala

  • Miro says:

   Vedno vse z neomajnim zaupanjem izročajmo Preblaženi Devici Mariji. Naj bo naše vodilo: PO MARIJI K JEZUSU! Moč za slavljenje Boga, za vsakodnevno izročanje Bogu, za življenje po Božji volji … črpajmo v čudoviti Marijini hvalnici in v svetih zakramentih. Molimo z Devico Marijo:

   MOJA DUŠA POVELIČUJE GOSPODA (MAGNIFICAT)

   Moja duša poveličuje Gospoda,
   moje srce se raduje v Bogu, mojem Zveličarju.
   Ozrl se je na nizkost svoje dekle,
   glej, odslej me bodo blagrovali vsi rodovi.
   Velike reči mi je storil Vsemogočni,
   njegovo ime je sveto.
   Iz roda v rod skazuje svoje usmiljenje vsem,
   ki mu zvesto služijo.
   Dvignil je svojo močno roko,
   razkropil je vse, ki so napuhnjenih misli.
   Mogočne je vrgel s prestola
   in povišal je nizke.
   Lačne je napolnil z dobrotami
   in bogate je odpustil prazne.
   Sprejel je svoje izvoljeno ljudstvo,
   kakor je obljubil našim očetom.
   Spomnil se je svoje dobrote
   do Abrahama in vseh njegovih potomcev.
   Slava Očetu in Sinu in Svetemu Duhu,
   kakor je bilo v začetku,
   tako zdaj in vselej in vekomaj. Amen.
   (prim. Lk 1,46-55)

   Božje usmiljenje, ki si nam dalo Presveto Devico Marijo za Mater usmiljenja, zaupamo vate!

 73. Mojca K. says:

  Prosim za ohranitev zakona.

 74. Miro says:

  MOLITVENI NAMENI V ČASU VELIKIH PREIZKUŠENJ IN STISK

  Ponovno prosim, da v tem času intenzivno molimo za mir v Ukrajini, za tamkajšnje trpeče ljudi (še zlasti za starejše, bolne, žene z otroci), za spreobrnjenje njihovih napadalcev … Molimo tako za ukrajinski kot ruski narod. Po Božji milosti so nam dana močna duhovna sredstva – božja beseda, sv. maša, spoved, sveti rožni venec, rožni venec Božjega usmiljenja, vzkliki Božjemu usmiljenju,
  litanije Božje Matere … V dneh do nedelje Božjega usmiljenja molimo tudi devetdnevnico Božjega usmiljenja (na vrsti je že 6. dan). Prepričani smo, da se bo tudi ob vojnem dogajanju v Ukrajini potrdilo, da so vztrajne molitve številnih molilcev doma in po svetu, opravljene v moči Svetega Duha, neprimerno močnejše od uničujočega vojnega nasilja. S pomočjo mogočne priprošnje Preblažene Device Marije bo, prej ali slej, utihnilo orožje in bo vzpostavljen mir.

  V dneh pred skorajšnjimi volitvami še več molimo za domovino Slovenijo, za slovenski narod, spravo, Cerkev … Sicer pa vsak dan veliko molimo po namenih prosilcev Božjih milosti (prošnje v dušnih in telesnih stiskah). To je po Božji milosti naša vsakodnevna priložnost in naloga na tej spletni strani. Z velikim veseljem, saj naša molitvena prizadevanja izdatno podpira moč Svetega Duha.

  Naj se na vse ljudi, doma in po svetu, razliva obilno Božje usmiljenje!

  O Božjem usmiljenju bolj obširno na: http://www.molitev.net/molitev/bozje-usmiljenje

 75. Miro says:

  Dovolite, da ponovim svoje stališče glede nekaterih delikatnih primerov, ko ljudje na tej spletni strani prosijo za molitev v hudih življenjskih preizkušnjah, vključno s primeri nasilja v družini. V duhovni povezanosti z molilci na tem portalu vsak dan molim/molimo za preizkušane sestre in brate. In ne zaman, saj je molitev, skupaj s sveto mašo, po Božji milosti, absolutno najmočnejše duhovno sredstvo, ki prej ali slej »premika gore« življenjskih težav in bridkosti, vse v zdravilnem in odrešenjskem
  studencu Svetega Duha!

  Kot že rečeno, so na prvem mestu Božja milost, molitev in potrpljenje, pri tem pa mora človek tudi sam nekaj storiti tako zase kot za bližnje. Ali v primeru, ko nekdo nekoga dobesedno tolče po glavi, lahko trpečemu svetujemo: »Molči in potrpi«? Prepričan sem, da ne! Do trpečega je potreben sočuten odnos in ga s primernim nasvetom napotiti na nujen razgovor, bodisi z duhovnikom, psihoterapevtom, zdravnikom ali k drugim za to pristojnim ljudem. Bog nam pomaga tudi po drugih ljudeh in še na tisoč drugih načinov, kar je bilo že večkrat poudarjeno. Kaj bo pa človek v določeni življenjski stiski dejansko storil, je pa seveda stvar njegove svobodne volje in odločitve. Če pa ne upošteva naših nasvetov, kljub temu še naprej vztrajno molimo za njega in bližnje. Zato v vsakem primeru, brez pomislekov, lahko računate na našo molitveno podporo. Kar pogumno pišite prošnje za molitev! Nikogar še nismo “odpisali” in ga tudi ne bomo, saj nas vztrajne molitve uči sam Gospod Jezus.

  Za duhovno razločevanje, kako se v življenju soočati z neizogibnimi življenjskimi bridkostmi, je potrebno predvsem vsakodnevno priporočanje Svetemu Duhu. Le v Njegovi moči lahko spoznamo, kaj je v konkretnem življenjskem položaju za nas Božja volja in kako se z Božjo pomočjo spopadati s trpljenjem. O tem so bila objavljena že številna spodbudna razmišljanja v rubriki »Članki za dušo«, med njimi več celovitih, pa tudi manj dorečenih razmišljanj. Ampak vse se z Božjo pomočjo nekako dopolnjuje. Bogu hvala!

  Naj vse, ki ste prebrali te dobronamerno zapisane vrstice, obilno blagoslovi Vstali Gospod!

 76. Miro says:

  MOLIMO, MOLIMO, MOLIMO … ZA MIR V SVETU!

  Vse molilce prosim, da v tem prelomnem času, polnem stisk in trpljenja nedolžnih ljudi, okrepimo molitve za mir v svetu in za prenehanje nasilja, še zlasti z vsakodnevno molitvijo rožnega venca in darovanjem svete maše v ta namen. Več molitev za mir je tudi v rubriki “Dodaj molitve” (glej današnjo objavo ob 10:23).

  http://www.molitev.net/dodaj-molitve.html

  Marija Kraljica miru, prosi za nas!

 77. Miro says:

  NADALJUJMO DEVETDNEVNICO BOŽJEGA USMILJENJA

  Besede življenja, ki jih je Usmiljeni Jezus zaupal sv. Favstini v zvezi z devetdnevnico Božjega usmiljenja, si lahko preberete v današnji objavi ob 17:59, v rubriki:

  http://www.molitev.net/clanki-za-duso.html/comment-page-66#comments

  Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, zaupamo vate!

 78. Dr says:

  Prosim za molitev, da bi se s sodelavci v službi bolje razumel in da bi delo z vedeljem opravljal.

  Jezus, vate zaupam!
  O, Marija brez madeža spočeta, prosi za nas ki se k tebi zatekamo.

  Sv. pater Pij prosi za nas.
  Sv. Leopold Mandič prosi za nas.

 79. Miro says:

  MOLIMO DEVETDNEVNICO BOŽJEGA USMILJENJA

  GOSPOD JE REKEL SESTRI FAUSTINI: »ŽELIM, DA V TEH DEVETIH DNEH PRIPELJEŠ DUŠE K
  IZVIRU MOJEGA USMILJENJA, DA BI V NJEM NAŠLE MOČ, MILOST IN POGUM ZA ŽIVLJENJE,
  POSEBEJ V TRENUTKU SMRTI. ZA TE POBOŽNOSTI BOM DELIL POSEBNE MILOSTI.«
  (Dnevnik sv. Favstine Kowalske)

  Hkrati v dneh, ki so namenjeni tej devetdnevnici, Božjemu usmiljenju z zaupanjem priporočimo tudi vse osebe in njihove bližnje, ki se pojavljajo s prošnjami za uslišanje pri Bogu, pa tudi z zahvalami in duhovnimi spodbudami v zapisih: Administrator (Marijina sporočila iz Medjugorja), A., Mateja, Erik, Manca, Hvala, Jasna, Marta Rešetič, Olga, Marjetka, Sanci, Sija, Mateja, Samuel, Dr in drugi prosilci Božjih milosti. Zgodi se presveta Božja volja na priprošnjo Preblažene Device Marije, sv. Jožefa in vseh svetnikov.

  Božje usmiljenje, ki si nam dalo Presveto Devico Marijo za Mater usmiljenja, zaupamo vate!
  Sv. Favstina, prosi za nas!

  Za besedilo devetnevnice glej na:
  https://www.dkps.si/fileadmin/user_upload/DEVETDNEVNICA-BOZJEGA-USMILJENJA.pdf

 80. a. says:

  Prosim za molitev za očetovo zdravje. Napoten je na globinsko slikanje pljuč. Naj bojo dobri izvidi.

  • Miro says:

   MOLITEV ZA BOLNIKE IN TISTE, KI JIH ZDRAVIJO

   Gospod, usliši našo molitev za vse bolnike in tiste, ki jih zdravijo.
   Za tiste, ki te ljubijo in ti podarjajo svoje trpljenje:
   naj v njihovih očeh zasije svetloba tvojega križa,
   iz katerega prihajata odpuščanje in mir.
   Za tiste, ki te ne poznajo – naj zaslišijo besedo tolažbe:
   Pridite k meni, vsi, ki trpite, in jaz vas bom poživil.
   Za vse, ki so v službi bolnikov in bdijo nad njimi:
   vsem, Gospod, daj mir, pogum in tolažbo.

   To molitev pripisujejo sv. Janezu od Boga
   (vir: Družina)

 81. Miro says:

  Glede na to, da je bilo na tej spletni strani že večkrat zaslediti problem nasilja v družini, v branje priporočam priloženi članek. Kot je tu med drugim zapisano, se ob nasilju ljudje žal še vedno pogosto obračamo stran. Občutek imamo, da se nasilje, ki ga opažamo v drugih družinah nas ne tiče, da to ni naš problem. Po besedah dr. Gostečnika pa je to veliko sprenevedanje. Ravnati je potrebno ravno nasprotno in žrtvi vedno znova izraziti sočutje, kajti le tako bo lahko spoznala, da se ji nasilje ne sme dogajati in da si tega nikakor ne zasluži.

  Več o tem na https://www.iskreni.net/zakaj-se-zrtev-nasilja-vraca-v-nasilen-odnos-in-kako-ji-pomagati/

  Prosim, veliko molimo za spoznanje, kako v določenem primeru družinskega nasilja tvorno sodelovati z Božjo milostjo. Z Marijino pomočjo, ki nas priteguje k odrešenjskemu studencu Božjega usmiljenja, se bomo zanesljivo dokopali do ustreznih rešitev v skladu z Božjo voljo.

  Marija, Kraljica rožnega venca, prosi za nas!

 82. Jasna says:

  Prosim za molitev, da bi bilo doma vse vredu, da bi partner vredu prišel domov, da ne bi matretiral hčerke, njenega fanta in mene, da bi lahko mirno živeli. Prosim, naj bo vse dobro. Vsemogočni Milostni Bog, Presveta Devica Marija, Sveti Jožef, Srce Jezusovo, pomagajte.
  Iskrena hvala, Jasna

  • Hvala says:

   Spoštovana Jasna!

   VAŠE PROŠNJE IZROČIMO JEZUSU V USMILJENJE. ZAVEDATI SE MORATE ga. JASNA, DA IMA GOSPOD ZA VSAKO REŠITEV STISKE IN ZA VSAKO ZADEVO SVOJ ČAS.

   NAŠE MERILO ČASA NI GOSPODOVO MERILO. PRI BOGU JE VSE MOGOČE, PRI BOGU NI NIČ NEMOGOČE, ZGODI SE TAKRAT, KO BOG ODLOČI DA SE BO, KAJTI ON JE EDINI, KI VSE VE IN VIDI. TO KAR MI ZAHTEVAMO TAKOJŠNJE REŠITVE IN PO NAŠIM MIŠLJENJU JE ČLOVEŠKA VOLJA, GOSPODOVA VOLJA PA JE LAHKO DRUGAČNA OD ČLOVEŠKE.

   ZAVEDATI SE MORATE TUDI DA NA SVETU GRE VSE SKOZI JEZUSOV KRIŽ, TRPLJENJU SE NI MOGOČE IZOGNITI, KER SE TUDI JEZUS NI IZOGNIL. LAŽJE VAM BO, DOKLER GOSPOD NE ODLOČI DRUGAČE, DA VDANO PRENAŠATE SVOJE TRPLJENJE, GA DARUJETE BOGU IN DELATE KAR GOSPOD ZAPOVEDUJE, SEVEDA Z NJEGOVO MOČJO, KER S SVOJO ČLOVEŠKO MOČJO NE BOSTE ZMOGLA. KADAR SE PA BOŽJA MOČ ZDRUŽI S ČLOVEŠKO JE MOGOČE TRPLJENJE PRENAŠATI Z DOBRO VOLJO.

   Sveta Monika je skoraj 30 let trpela in v solzah prosila in molila za spreobrnjenje sina in moža, pa je dosegla uslišanje.

   MORALA PA JE ITI SKOZI TRPLJENJE!

   DOKLER ČLOVEK NE DOZORI V SVOJEM TRPLJENJU IN DOKLER MIRNO NE ČAKA NA GOSPODOVO REŠITEV JE NJEGOVA VERA ŠE ZELO ŠIBKA, MAJNA. PROSITE GOSPODA ZA DAR SVETEGA DUHA IN ZA DAR VERE oz. DA VAM POMNOŽI VERO.

   Človek mora moliti in se zahvaljevati celo življenje Gospodu ne samo v stiski. BOG VZAME VSE NAŠE MOLITVE, NE SAMO MOLITVE V ČASU STISKE IN ŽE PREJ UPOŠTEVA PRI DOGODKIH V ŽIVLJENJU.

   Vse to kar vam pišem, pa ne samo vam, je sad tudi mojega trpljenja v življenju,-vsak ima svoje trpljenje- ( da ne bi mislili da je iz knjige prebrano), ker če ne bi imela trpljenja, potem bi se zanimala za posvetno življenje, potem tudi ne bi delala to kar sedaj delam, vendar sem sprejela Gospodov načrt.

   Zato vam lahko povem sedaj in vsem ostalim, ČE NE ŽELITE SPREJETI TRPLJENJA, KI PRIDE V ŽIVLJENJU IN ŽELITE ZBEŽATI OD NJEGA, BEŽITE PRED MILOSTMI, KI JIH GOSPOD DELI PO PRESTANEM TRPLJENJU.

   • Miro says:

    Spoštovani prosilci Božjih milosti!

    Ponovno vsem prijateljem v Jezusu polagam na srce, da s pomočjo te spletne strani predvsem veliko molimo, molimo …, kar je – Bogu hvala – bil in je še vedno osnovni namen ter rubrike. Tega se gotovo
    nisem sam domislil, ampak je to v bistvu Marijina želja, prošnja, klic …, ki se vedno pojavlja ob vseh njenih prikazovanjih v Fatimi, Lurdu, Medjugorju in drugod. Pazljivo poslušajmo, kaj nam o molitvi, postu, pokori, trpljenju in zadoščevanju govori sama Božja Mati!

    S preprosto, ponižno in iskreno molitvijo, pa tudi z drugimi deli usmiljenja, vključno z obhajanjem svete maše po določenem namenu, lahko po Božji milosti storimo največ za trpeče sestre in brate na tej spletni strani. In da bo naša molitev preprosta, ponižna in iskrena, se vedno potrudimo, da bo Gospodu v hvalo in čast! Začnimo že zdaj:

    POD TVOJE VARSTVO PRIBEŽIMO

    Pod tvoje varstvo pribežimo,
    o sveta božja Porodnica,
    ne zavrzi naših prošenj
    v naših potrebah,
    temveč reši nas
    vselej vseh nevarnosti,
    o častitljiva in blagoslovljena Devica,
    naša gospa, naša srednica,
    naša besednica!
    S svojim Sinom nas spravi,
    svojemu Sinu nas priporoči,
    svojemu Sinu nas izroči!

    Božje usmiljenje, ki si nam dalo Presveto Devico Marijo za Mater usmiljenja, zaupamo vate!

    • Miro says:

     »ČE BI KRISTJANI VEDELI, KAKO MOČAN JE ROŽNI VENEC, HUDIČ NE BI IMEL VEČ MOČI«

     https://www.iskreni.net/ce-bi-kristjani-vedeli-kako-mocan-je-rozni-venec-hudic-ne-bi-imel-vec-moci/

     Marija, Kraljica svetega rožnega venca, prosi za nas!

     • Miro says:

      Globoka je tista vera, v kateri se izraža človekovo prepričanje, da bo pri premagovanju določenih življenjskih težav že BOG ZA VSE POSKRBEL. Bogu hvala za tako močno vero po Njegovi milosti! Vendar pa je iz delovanja Jezusa in Marije (berimo evangeljske odlomke) razvidno, da to ni dovolj, čeprav v nekaterih življenjskih situacijah obstajajo tudi izjeme (npr. v primeru nemočnega bolnika, ki zase ne more nič storiti, obstajajo pa tudi drugi primeri). SVETI DUH je namreč v svojem delovanju popolnoma svoboden in lahko stori, kar hoče. Nikakor ga ne moremo ujeti v ozko “steklenico” naših zamisli in rešitev.

      Kot je že bilo poudarjeno, je na prvem mestu vsekakor BOŽJA MILOST, vendar pa je pri tem potrebno tudi človekovo SODELOVANJE Z BOŽJO MILOSTJO! Na priloženi spletni strani si lahko preberemo, kako se je Devica Marija odpirala Božji milosti in z njo tudi sodelovala. Molimo za luč in moč, da se bomo pri premagovanju določenih življenjskih težav po Marijinem zgledu tudi mi odpirali Božji milosti in z njo sodelovali. Novi načrt govori o tem, kako Bog verjame v človeka in si želi njegovega sodelovanja pri odrešenju.

      Več o tem na http://arhiv.mirenski-grad.si/it/node/5476

      Božje usmiljenje, ki si nam dalo Presveto Devico Marijo za Mater usmiljenja, zaupamo vate!

     • Hvala says:

      Ja res je, SODELOVANJE Z BOŽJO MILOSTJO JE NUJNO, ZATO PA VEDNO POUDARJAM DA MORA ČLOVEK IMETZI OSEBNI ODNOS Z JEZUSOM IN ZAUPANJE VANJ. Če ima človek osebni odnos z Jezusom, se bo z tudi vsak dan pogovarjal in posvetoval z Njim, ne bo čakal da nekdo dela namesto njega, čakal bo v tistih primerih v katerih Sveti Duh pokaže da se čaka Gospodova rešitev (primeri opisani v knjigi Bitka v umu-Joyce Meyer).

 83. Jasna says:

  Prosim za molitev, da bi bilo res vse dobro, da bi se vse uredilo, da bi bil partner vredu in bi se razumeli in lepo in mirno živeli. Prosim, da bi si fant od hčerke premislil da bi se cerkveno poročila. To me tako muči, da bom zbolela. Vsemogočni Milostni Bog, Presveta Devica Marija, Sveti Jožef, Srce Jezusovo, pomagajte da bo vse dobro.

  • Miro says:

   PO MARIJI K JEZUSU!

   Prisluhnimo prosečim klicem Preblažene Device Marije k molitvi, spreobrnjenju, miru (Lurd, Fatima, Medjugorje …). Z njeno pomočjo vsak dan stopajamo po poti molitve, pokore in zadoščevanja Jezusovemu presvetemu Srcu in Marijinemu brezmadežnemu Srcu.

   Z močno vero in zaupanjem vztrajno molimo (sveti rožni venec, rožni venec Božjega usmiljenja, obhajanje sv. maše) po namenih, ki so jih izrazili Jasna, Mateja, Erik, Manca, Hvala, Marta Rešetič, Olga, Marjetka, Sanci, Sija, Mateja, Samuel, Dr in drugi prosilci Božjih milosti. Zgodi se Božja volja na priprošnjo Preblažene Device Marije, svetega Jožefa in vseh svetnikov.

   MOLITEV, S KATERO NAM BO DEVICA MARIJA POMAGALA
   NOSITI TEŽKA BREMENA

   O preblažena Mati, naj tvoje ljubeče in usmiljeno srce,
   ki vedno posluša, skrbi in tolaži, usliši našo molitev.
   Kot tvoji otroci te prosimo, posreduj za nas pri svojem
   Sinu Jezusu. Razumevajoče in sočutno sprejmi naše
   prošnje, ki jih danes polagamo predte, predvsem …
   (poseben namen).

   Potolaženi smo, ker vemo, da je tvoje srce vedno odprto
   za vse, ki molijo za tvojo priprošnjo. Vse, ki jih imamo radi,
   vse bolne, osamljene in ranjene zaupamo tvoji nežni skrbi in
   priprošnji. Sveta Mati, vsem nam pomagaj v tem življenju
   nositi naša bremena, dokler ne bomo z Bogom za vekomaj
   delili večnega življenja in miru. Amen. (vir: Aleteia)

   Božje usmiljenje, ki si nam dalo Presveto Devico Marijo za Mater usmiljenja, zaupamo vate!

   • Hvala says:

    Spoštovana Jasna!

    Pravite, da boste zbolela, ker vas muči stanje, da se hčerka ne bi poročila cerkveno.

    Glejte, to so vaše želje, trenutno stanje pa je drugačno. Bog vodi vsakega človeka po drugačni poti in po krivih poteh privede na pravo pot.

    Kadar gledamo s človeškimi očmi in razmišljamo s človeškim mišljenjem, ne z Božjim, postavljamo zahteve ljudem okoli nas po svojem mišljenju, svojih željah in po svojih občutkih, to pa ni prav, kajti s takim početjem se izvaja čustveno nasilje nad človekom.

    BOG IMA ZA VSAKEGA ČLOVEKA NAČRT, VSAK JE OD NJEGA USVARJEN KOT UNIKAT, ZATO JE TUDI VAŠA HČERKA USTVARJENA KOT UNIKAT-PO BOŽJI PODOBI.

    Namesto, da skrbite sami za cerkveno poroko itd…IZROČITE TE SKRBI JEZUSU. KAJ JE POTREBNO NAREDITI?

    NAJPREJ JE POTREBNO KOT STARŠ, KI MU JE ZAUPAN OTROK OD BOGA, IZPOLNJEVATI BOŽJE ZAPOVEDI IN ŽIVETI TAKO KOT ZAPOVEDUJE JEZUS!.

    ZAPOVEDI JE POSTAVIL BOG ZATO, DA BI ŽIVELI ŽIVLJENJE, KI GA JE OBLJUBIL JEZUS, ŽE TUKAJ NA ZEMLJI.

    NE SMEMO SAMO OD DRUGIH ZAHTEVATI, DA DELAJO PO NAŠI ČLOVEŠKI VOLJI IN ŽELJI. OTROKA JE POTREBNO KDOR SEVEDA ŽELI, IZROČITI SVETI MARIJI, ONA JE EDINA PRAVA MATI, KI BO SKRBELA ZA SVOJE OTROKE ZRAVEN STARŠEV.

    Da so pa posledice in rane na otrocih, je posledica tudi naših dejanj, ki NISO BILA SKLADNA Z ZAPOVEDMI IN ZAKONI OD BOGA..

    LJUDJE SE VELIKOKRAT POSTAVLJAMO DA OPRAVLJAMO DELA, KI NISO V NAŠI PRISTOJNOSTI, AMPAK V PRISTOJNOSTI BOGA, SVOJA DELA PA ZMERAJ NE OPRAVLJAMO PO ZAPOVEDI JEZUSA. V TEM JE PROBLEM.

    SEVEDA JE NORMALNO , PRAVILNO IN BOGU PO VOLJI, DA STARŠ, KI JE VEREN ŽELI OTROKU VSE DOBRO IN DA BI SKLENIL ŽIVLJENJE V DVOJE PRED BOGOM.

    Bog naredi iz vsega težkega in hudega DOBRO.

    Molite in živite kot je zapovedal Jezus, VSE BO DOBRO!.

    • Miro says:

     ZGOLJ S SVOJIMI MOČMI IN PRIZADEVANJI, ČEPRAV SO TUDI TA ZELO POTREBNA, BOMO V ODREŠENJSKEM POGLEDU TEŽKO USPELI. PREDVSEM ODPRIMO SVOJA SRCA IN TVORNO SODELUJMO Z DELOVANJEM BOŽJE MILOSTI. TOREJ: BOŽJA MILOST, POTRPLJENJE IN ČLOVEKOVO DELOVANJE V SKLADU Z ODREŠUJOČO BOŽJO VOLJO!

     PONOVNO VAM ZELO PRIPOROČAM POSVETITEV JEZUSOVEMU PRESVETEMU SRCU IN MARIJINEMU BREZMADEŽNEMU SRCU.

     http://www.molitev.net/posvetitev-slovenije-jezusu-in-mariji.html/comment-page-1#comment-45521

     • Miro says:

      Skrbno razmišljajmo o odrešujoči BOŽJI BESEDI: »MOJE MISLI NISO VAŠE MISLI IN VAŠE POTI NISO MOJE POTI, GOVORI GOSPOD« (Iz 55,8).

      V zvezi s primeri družinskega nasilja je potrebno ponovno poudariti tisto, kar je bilo sicer enkrat že zapisano, pa vendar še ne dovolj upoštevano. Sveti Duh veje, koder hoče in kakor hoče, kot izhaja iz Božje besede. Način, kako deluje, si izbira popolnoma svobodno. Človek Svetega Duha nikakor ne more ujeti v svojo »steklenico«omejenih razmišljanj, predstav, želja, poti … V raznih hudih življenjskih situacijah, kot je npr. družinsko nasilje, težka duševna ali telesna bolezen in podobno, mora človek še bolj zaupati v Gospodov odrešenjski načrt, ki ga ima z vsakim od nas. Vendar pa Gospod od nas ne pričakuje pasivnosti, temveč vztrajno molitev, temelječo na živi veri in trdnem zaupanju v Njega, ki nas odrešuje. Pri tem je za človekovo odrešenje bistvenega pomena prejemanje svetih zakramentov (sveta maša, sveta spoved, bolniško maziljenje …). Hkrati je trpeči človek v težavnih življenjskih situacijah, v skladu z Božjo voljo, dolžan poiskati tudi nujno strokovno pomoč, pomoč zdravnikov, pomoč terapevta in drugih strokovnjakov. Bog nas lahko ozdravlja, odrešuje neposredno, če je takšna Njegova volja (lahko tudi čudežno v trenutku), ali pa posredno, velikokrat prav po drugih ljudeh. Vse je v bistvu neizmeren Gospodov dar, Božja milost, razen človekovega greha.

      Ponovno prosim, da se v molitvi veliko priporočamo Preblaženi Devici Mariji, da bi si z njeno pomočjo pridobili sposobnost razločevanja, kako ravnati v primeru družinskega nasilja in v drugih delikatnih življenjskih situacijah. Molimo za luč in moč, da bi mogli v še zlasti v primeru, ko se soočamo s hudim trpljenjem, spolnjevati Božjo voljo. Prosimo Svetega Duha, naj razsvetli naš razum in srce, da bomo z Marijino pomočjo lahko hodili za našim Odrešenikom Jezusom Kristusom. Po Mariji k Jezusu!

      PRIDI, SVETI DUH

      Pridi, Sveti Duh, napolni srca svojih
      vernih in vžgi v njih ogenj svoje ljubezni.
      Pošlji svojega Duha in prerojeni bomo in
      prenovil boš obličje zemlje.

      Molimo! Bog naš Oče, Sveti Duh nas
      razsvetljuje in uči. Naj nam pomaga, da
      bomo v življenju spoznali, kaj je prav, in
      vselej radi sprejemali njegove spodbude.
      Po Kristusu našem Gospodu. Amen.

      Božje usmiljenje, ki si nam dalo Presveto Devico Marijo za Mater usmiljenja, zaupamo vate!

 84. Sonja Ramovš says:

  Prosim za molitev za mojega očeta. Daj mu Jezus moči v noge, da bo lahko še malo hodil. Zelo se bojim, da bo popolnoma obležal. Daj Jezus moči tudi meni, da bom zmogla negovati oba starša. Marija pomaga nam.

 85. Jasna says:

  Vsemogočni Milostni Bog, Presveta Devica Marija, Sveti Jožef, Srce Jezusovo, pomagajte da bi bilo res vse dobro, da partner ne bi pil alkohola, da bi se spremenil in bi preživeli lepe trenutke, lepe praznike skupaj. Prosim, resnično prosim, da bi bilo res vse dobro.
  Iskrena hvala, Jasna

 86. Miro says:

  VSAKO SVETO OBHAJILO TE VEDNO BOLJ USPOSABLJA ZA VEČNO ZDRUŽENJE Z BOGOM

  USMILJENI JEZUS: »Vidiš, zapustil sem nebeški prestol, da bi se združil s teboj. To, kar vidiš, je šele kanček in tvoja duša od ljubezni že omedleva, toda kako se bo začudilo tvoje srce, ko me boš zagledala v vsej slavi! Toda hočem ti reči, da se mora to večno življenje začeti že tu na zemlji. Vsako sveto obhajilo te vedno bolj usposablja za večno združenje z Bogom« (Dnevnik sv. Favstine Kowalske, št. 1810).

  http://www.sticna.com/Dnevnik_Svete_Favstine_Kowalske.pdf

  Zahvalimo se za te močne besede življenje, ki jih je Jezus zaupal sestri Favstini, po njej pa tudi nam. Prosimo ga za moč, da bi se tudi mi mogli ravnati po njih. Molimo za mir v Ukrajini, za spreobrnjenje grešnikov, v zadoščevanje Jezusovemu Presvetemu Srcu in Marijinemu Brezmadežnemu Srcu. Molimo za odprtost duha, da bi v svojem življenju sprejeli Gospoda Jezusa za Odrešenika in spolnjevali Božjo voljo.

  Božjemu usmiljenju z zaupanjem izročimo vse prošnje, zahvale in duhovne spodbude, zapisane v sporočilih: Mateja, Erik, Jasna, Manca, Hvala, Marta Rešetič, Dr, Olga, Marjetka, Sanci, Mateja, Sija, Samuel in drugi prosilci Božjih milosti. Naj se Gospod usmili vseh, ki se k Njemu zatekajo s pomočjo Preblažene Device Marije, sv. Jožefa in vseh svetnikov. Zgodi se presveta Božja volja!

  Naj nas pri molitvi in delih usmiljenja spodbuja lik svete Matere Terezije, ki je moč za služenje Kristusu in ljudem v stiski črpala v sveti Evharistiji. Postanimo tudi mi vneti častilci Evharistije in Gospoda Jezusa ponižno prosimo za ljubezen, razumevanje, sožitje, spoštovanje in spravo v naših družinah.

  MOLIMO:

  Nebeški Oče,
  s Sveto nazareško Družino
  si nam dal življenjski zgled.
  Pomagaj nam, ljubeči Oče,
  da bo naša družina postala novi Nazaret,
  kjer bodo vladali ljubezen, mir in radost.
  Naj bo globoko razmišljujoča,
  vdana evharistiji
  in poživljena z radostjo.
  Pomagaj nam, da bomo v družinski molitvi
  ostali povezani v veselju in žalosti.
  Nauči nas, da bomo videli Jezusa v članih svoje družine,
  posebej takrat, ko nam bodo povzročali največ skrbi.
  Naj Jezusovo evharistično srce
  naredi naša srca ponižna, kot je Njegovo,
  in nam pomaga, da bomo na svet način
  še naprej opravljali družinske dolžnosti.
  Naj se ljubimo med seboj,
  vsak dan bolj,
  kakor Bog ljubi vsakega izmed nas,
  in naj si odpuščamo napake,
  kot Ti odpuščaš naše dolge.
  Pomagaj nam, ljubeči Oče,
  da bomo sprejemali vse, kar nam daješ,
  in dajali vse, kar nam boš vzel,
  z velikim nasmehom na obrazu.

  Brezmadežno Marijino Srce,
  začetek našega veselja, prosi za nas.
  Sv. Jožef, prosi za nas.
  Sveti angeli varuhi,
  bodite vedno z nami,
  varujte in vodite nas.
  Amen. (sv. Mati Terezija)

  Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, zaupamo vate!

 87. Mateja says:

  Za dobro in odgovorno delo v novi službi, da bi mi boljše šlo kot prejšnji teden, da ne bi bila toliko zmedena.
  Da bi se dobro pripravila na prihajajoče praznike.
  Ali je mogoče tu kakšen župnik bi imela eno vprašanje. Prosim za e mail?

 88. Erik says:

  Prosim molite za moj puberteti razvoj, da bo potekal normalno.

 89. Jasna says:

  Prosim za molitev, da bi se vse uredilo, da bi bilo res vse dobro in bi lepo in mirno živeli. Vsemogočni Milostni Bog, Presveta Devica Marija, Sveti Jožef, pomagajte da bo vse dobro in bo partner vredu, dober do nas.
  Iskrena hvala, Jasna

  • Miro says:

   ZDRAVA, MORSKA ZVEZDA

   Zdrava, Morska zvezda,
   ljuba Božja Mati,
   vseh devic Devica
   in Nebeška vrata.
   Ave – te pozdravlja
   Gabriel, nadangel,
   srečno drugo Evo,
   ki nam mir prinašaš.
   Ti jetnike reši,
   slepim vid povrni,
   zlo od nas odvrni,
   z dobrim nas obdari.
   Mater se izkaži,
   tvoje Božje dete
   naj po tebi usliši
   naše srčne želje.
   O, Devica sveta,
   blaga vsa in čista,
   vseh nas grehov reši,
   čistost v nas obnovi.
   Naj kot ti živimo,
   varno pot nam kaži,
   da se s tvojim Sinom
   v raju veselimo.
   Čast Bogu Očetu,
   Kristusu Gospodu
   in enako Duhu
   Svetemu na veke.
   Amen.

 90. MANCA says:

  Prosim, da bi se partner vrnil k meni in družini. Da bi premagala trenutno odtujenost in ločitev, ter oživila ljubezen drug do drugega.

  Hvala za molitve!

 91. MANCA says:

  Prosim za vrnitev partnerja k meni in družini. Da premagava trenutno ločitev in odtujitev in oživiva ljubezen drug do drugega.

  • Hvala says:

   Spoštovan MANCA !

   Izročimo vašo prošnjo JEZUSU!

   KADAR GOSPOD POŠLJE STISKO ALI PROBLEM, KI IMA ZA POSLEDICO BOLEČINE, BI SE MORALI LJUDJE VPRAŠATI KAJ ŽELI S TEM GOSPOD POVEDATI, KAJ ŽELI DA SPREMENIMO, KAKO DA ŽIVIMO !

   Ne vem, ČE STE Z OSEBO, S KATERO ŽELITE ŽIVETI NAZAJ V DVOJE, SKLENILA SKUPNO POT PRED BOGOM!

   ZAKRAMENT SVETEGA ZAKONA

   Družina je osnovna celica vsake družbe. Družina je tako pomembno dejstvo, da se je vsaka civilizacija, vsaka diktatura in vsaka vlada vedno trudila zavarovati družino. Že iz narave vidimo, kako pomembne so primitivne oblike družine, tako kot pri čebelah, pri mravljah, sloni, krdelo volkov in še veliko je drugih primerov. Vsi se vedno trudijo zavarovati matico, ki jo v človeškem pogledu lahko apliciramo na družino. V orientalskih deželah je še danes družina na prvem mestu, kakor je bila pri nas nekoč.

   Zato lahko pri zakramentu svetega zakona govorimo o enem najpomembnejših zakramentov, takoj za svetim krstom in sveto evharistijo, saj se iz zdrave in rodovitne družine rojevajo nove družine, novi duhovni poklici, predvsem pa je krščanska družina seme vere, seme kulture in nosilec zahodne civilizacije.

   Preko zakramenta svetega zakona želi Bog zavarovati družino. Družino želi zavarovati sam Bog, kakor je zavaroval svojo Sveto družino, ko je pred Herodom bežala v Egipt.

   »Bog, ki je ustvaril človeka iz ljubezni, ga je tudi poklical k ljubezni, temeljni in prirojeni poklicanosti vsakega človeškega bitja. Kajti človek je ustvarjen po podobi in sličnosti Boga (1 Mz 1,27), ki je on sam ljubezen (prim. Jn 4,8.16). Ker ju je Bog ustvaril kot moža in ženo, postane njuna medsebojna ljubezen podoba absolutne in neminljive ljubezni, s katero Bog ljubi človeka. Človek je v Stvarnikovih očeh dober, zelo dober (prim. 1 Mz 1,31). In ta ljubezen, ki jo Bog blagoslavlja, je določena, da postane rodovitna in bi se uresničevala v skupnem delu ohranjevanja stvarstva: »In Bog ju je blagoslovil in jima rekel: »Rodita in se množita, napolnita zemljo in si jo podvrzita« (1 Mz 1,28).« (KKC 1604) (Župnija Rakek).

   Zakonska vez

   1639 Privolitev, s katero se ženin in nevesta medsebojno dasta in sprejmeta, zapečati Bog sam (prim. Mr 10,9). Tako iz njune zaveze “nastane tudi pred družbo po božji volji trdna ustanova” (CS 48,1). Zaveza med zakonci je pritegnjena v zavezo Boga z ljudmi: “Prava zakonska ljubezen je povzeta v božjo ljubezen” (CS 48,2).

   1640 Zakonsko vez vzpostavi torej Bog sam, tako da sklenjeni in izvršeni zakon med krščenima ne more nikoli biti razvezan. Ta vez, ki izhaja iz svobodnega dejanja poročencev in iz izvršitve zakona, je stvarnost, ki je odslej nepreklicna in pričenja zavezo, za katero jamči božja zvestoba sama. In ni v moči Cerkve, da bi se izrekla proti tej ureditvi božje modrosti (prim. CIC kan. 1141).

   Milost zakramenta zakona

   1641 “V svojem življenjskem stanu in v svojem lastnem redu imajo (krščanski zakonci) svoj lastni dar v božjem ljudstvu” (C 11). Ta milost, lastna zakramentu zakona, je namenjena spopolnjevanju ljubezni zakoncev in utrjevanju njihove nerazvezljive enote. Po tej milosti “si v zakonskem življenju in pri sprejemanju in vzgajanju otrok med seboj pomagajo k svetosti” (C 11, prim. C 41).

   1642 Kristus je vir te milosti. “Kakor je namreč nekoč Bog z zavezo ljubezni in zvestobe prišel svojemu ljudstvu naproti, tako sedaj Odrešenik ljudi in Ženin Cerkve pride krščanskim zakoncem naproti z zakramentom zakona” (CS 48, 2). In ostane z njimi ter jim daje moč, da bi hodili za njim in sprejemali svoj križ nase, da bi po svojih padcih vstajali, da bi si medsebojno odpuščali, nosili bremena drug drugega (prim. Gal 6,2), da bi se “iz spoštovanja do Kristusa drug drugemu podrejali” (Ef 5,21) in se ljubili z nadnaravno, rahločutno in rodovitno ljubeznijo. V radostih njihove ljubezni in družinskega življenja jim daje že tu na zemlji predokus gostije Jagnjetove svatbe:

   http://www.marija.si/gradivo/kkc/iv-ucinki-zakramenta-zakona/

   PROSIMO GOSPODA DA POŠLJE SVOJEGA SVETEGA DUHA , DA POKAŽE KAJ JE NJEGOVA VOLJA.

   ČE SE ODLOČIMO ZA BOGA, POTEM MORAMO IZPOLNJEVATI NJEGOVO VOLJO, NE SVOJE!

   VSE DOBRO VAM ŽELIM!

   • Hvala says:

    Če bi imeli vero kakor gorčično zrno, bi rekli tej gori: ›Prestavi se od tod tja!‹, in se bo prestavila in nič vam ne bo nemogoče. (Mt 17,20).

    • Miro says:

     Ravnajmo se po nasvetu sv. Bernarda, ki je svetoval, naj se v takšnih ali drugačnih preizkušnjah in stiskah vedno z zaupanjem obračamo na Sveto Devico Marijo.

     SPOMNI SE, O PREMILA DEVICA MARIJA

     Spomni se, o premila Devica Marija, da še nikdar ni bilo slišati,
     da bi bila ti koga zapustila,
     ki je pod tvoje varstvo pribežal,
     tebe pomoči prosil in se tvoji priprošnji priporočal.
     S tem zaupanjem hitimo k tebi, o devic Devica in Mati,
     k tebi prihajamo in pred teboj zdihujoči grešniki klečimo (stojimo).
     Nikar ne zavrzi, o Mati Besede, naših besed,
     temveč milostno nas poslušaj in usliši. Amen.

 92. Marta Rešetič says:

  Prosim za molitev

  Na tej spletni strani sem prosila tudi za svojega očeta. 14. februarja je umrl. Skoraj dve leti sem intenzivno skrbela zanj. Zdaj posvečam skrb možu, ki je mesec dni po drugem cepljenju proti kovidu doživel možganski infarkt in kapi … Bil je v bolnici, zdaj pa je doma, popolnoma nemočen, v plenicah. Zaradi posledic cepljenja (ne vem, kaj so delali z njim v bolnici, na dan infarkta je še hodil) ne more hoditi, ne more se dvigniti v sedeči položaj … Kljub skrbi zanj je do mene nesramen, me zmerja in včasih prekolne. Žal sem tudi jaz začela zmerjati, preklinjati, tudi udarila sem ga. V Pismu Rimljanom pravi sv. Pavel: “Ne daj se premagati hudemu, temveč premagaj hudo z dobrim.” Tega nisem sposobna, zato prosim za molitev, da bi ohranila mir in da bi bila potrpežljiva.
  Nekaj mesecev sem skrbela za očeta in za moža. Bilo je naporno. Vse hudo prihaja za mano. Dala sem vlogo za nastanitev moža v domu, pa sem dobila negativne odgovore. Ne vem, kako dolgo bom še zmogla. Enkrat tedensko dobim pomoč za umivanje moža iz doma. Se mi zdi, da bom pregorela. Prosim za molitev.

  Moj e-naslov je spremenjen. Ko sem pisala o Lukasu, ne vem, če sem e-naslov prav napisala. Tu ga bom zavestno in pravilno napisala.

  Marta

  • Hvala says:

   Spoštovana Marta!

   Sama pravite, da niste sposobna premagati hudo z dobrim. Res je, SAMI S ČLOVEŠKO MOČJO NE MOREMO NIČESAR. ZMOREMO SAMO Z GOSPODOVO MILOSTJO.

   ZLO SE PREMAGA SAMO Z DOBRIM. VENDAR NOBEN ČLOVEK NI TEGA SPOSOBEN SAM DOSEČI BREZ BOŽJE MILOSTI.

   Če boste pri sveti spovedi Gospodu vse povedala, vam bo podelil tudi določene milosti. Človek, KI JE POPOLNOMA ZAUPAL GOSPODU SVOJE PROBLEME, SKRBI, NEMOČ, UTRUJENOST, GREHE itd….NE BO OSRAMOČEN.

   PREJEMAJTE ŽIVEGA JEZUSA V HOSTIJI IN PREJELA BOSTE NJEGOVO MOČ, DA BOSTE LAHKO ŽIVELA KLJUB STISKAM VESELO.

   POVEJTE MI, ČE OBSTAJA KAKŠEN PROBLEM ALI STISKA NA SVETU, KI JE JEZUS NE BI MOGEL REŠITI?

   NE OBSTAJA!!! ZAKAJ SE MUČITE? ODDAJTE BREMENA JEZUSU IN DELAJTE KOT JE NAROČIL. KO BO ON DOLOČIL ČAS BOSTE VIDELA, KAKO VAM BO POKAZAL IN DAL REŠITEV IZ STISKE.

   JEZUS JE ODREŠENIK, ON JE TISTI KI REŠUJE, ODPUŠČA, ZDRAVI, OSVOBAJA itd….

   Z BOŽJO MOČJO ČLOVEK ZMORE VSE!

   13 Vse premorem v njem, ki mi daje moč (Flp 4,13).

   Poizkusite tako delati, SEDAJ IMATE ENKRATNO PRILOŽNOST, DA Z VESELJEM NEGUJETE JEZUSA, KI JE V VSAK DAN PRED VAŠIM OBRAZOM, v vašem možu!

   Potrudite se in se vsak dan spomnite, KDO LEŽI PRED VAMI!

   Dokler medicina ne ugotovi zakaj je prišlo do zdravstvenega stanja, kakršno trenutno je, se ne sme obtoževati nikogar; včasih pa tudi medicina ne najde vzroka bolezni. SAMO BOG VE RESNICO!

   Bog vam naj podeli vse potrebne milosti!

   • Hvala says:

    Ga. Marta!

    Dodam še:

    BREZ PONIŽANJ, KI PRIDEJO V ŽIVLJENJU, ČLOVEK NE MORE BITI PONIŽEN; SE PRAVI NE MORE PREJETI MILOSTI PONIŽNOSTI!

    • Miro says:

     MOLITEV SV. PIJA, KO JE MOLIL ZA DRUGEGA

     O moj Jezus, rekel si: »Resnično, resnično povem vam, prosite in boste prejeli, iščite in boste našli, trkajte in se vam bo odprlo.« Glej, trkam in prosim za milost … (tu navedite svojo prošnjo). Očenaš … Zdravamarija … Slava Očetu … Presveto Srce Jezusovo, Vate zaupam.

     O moj Jezus, rekel si: »Resnično, resnično povem vam, Oče vam bo dal, karkoli ga boste prosili v mojem imenu.« Glej, v Tvojem imenu Očeta prosim za milost … (tu navedite svojo prošnjo). Očenaš … Zdravamarija … Slava Očetu … Presveto Srce Jezusovo, Vate zaupam.

     O moj Jezus, rekel si: »Resnično, resnično povem vam, nebo in zemlja bosta prešla, moje besede pa nikakor ne bodo prešle.« Ob spodbudi Tvojih nezmotljivih besed Te zdaj prosim za milost … (tu navedite svojo prošnjo). Očenaš … Zdravamarija … Slava Očetu … Presveto Srce Jezusovo, Vate zaupam.

     O presveto Srce Jezusovo, ki si usmiljeno do vseh trpečih, usmili se nas ubogih grešnikov in nam nakloni milost, za katero Te prosimo, na priprošnjo Žalostnega in Brezmadežnega Srca Marijinega, ki je Tvoja in naša milostna Mati.

     Vzkliknite Zdrava, Presveta Kraljica, in dodajte: sveti Jožef, Jezusov rednik, prosi za nas. (molitev povzeta po: aleteia.si)

     Božje usmiljenje, studenec bolnim in trpečim, zaupamo vate!

 93. Marta Rešetič says:

  Prosim za molitev!

  Že dolgo nisem bila na tej spletni strani. Mogoče se kdo spomni, da sem prosila za Lukasa, da se srečno vrne iz Sirije v Columbus, kjer varuška skrbi za njegovega sina. Ko sem nazadnje prosila zanj, sem povedala, da zaradi nepredvidenega dogodka ni odpotoval. Bil je že na letališču, pa je bil aretiran zaradi podtaknjene droge. Čeprav je bil nedolžen, je bilo treba zanj plačati podkupnino, da so ga izpustili. 2. aprila pa je končno zapustil Sirijo in pristal 3. aprila v ZDA. Danes mi je poslal že drugo e-pismo. Ureja razne zadeve, rekel je, da bo šel do varuške, da sina še ni videl. Prosim za molitev, da uredi vse potrebno, da si odpočije in zaživi s svojim sinom, ga vzgaja v veri in ljubezni do Boga in ljubezni do bližnjega. Zdaj sem molitev zanj in za sina nekoliko spremenila. Oddahnila sem si in bom lahko molila tudi za druge namene. Doslej sem svoj čas posvečala največ molitvi za Lukasa in za ljudi, s katerimi se je družil.

  Moj e-naslov je spremenjen.

  Hvala za molitve.
  Marta

  • Hvala says:

   Spoštovana ga. Marta Rešetič!

   Pravite, da ste si oddahnila in boste lahko molila za druge namene. Želim vam povedati: ČE S SRCEM MOLIMO-Z ENO ZDRAVO MARIJO LAHKO MOLIMO ZA VSE LJUDI NA SVETU.

   POGOVOR Z BOGOM NAJ BO NA PRVEM MESTU, POTEM BO VSE DRUGO V ŽIVLJENJU NA PRAVEM MESTU.

   MOLITE ROŽNI VENEC BOŽJEGA USMILJENJA ZA CELI SVET.

   Ne pozabimo psalmistovih besed: “Moja daritev Bogu je potrt duh, potrtega in pobitega srca, o Bog, ne preziraš.” (Ps 51,19)

   • Miro says:

    ROŽNI VENEC BOŽJEGA USMILJENJA

    Na običajni rožni venec molimo:

    Na prvih treh jagodah:
    Oče naš, Zdrava Marija, Vera

    Pri vseh petih desetkah molimo.

    a) Pri velikih jagodah:
    Večni Oče, darujem Ti telo in kri, dušo in božanstvo tvojega preljubega Sina, našega Gospoda Jezusa Kristusa, v spravo za naše grehe in za grehe vsega sveta.

    b) Pri malih jagodah (desetkrat):
    Po njegovem prebridkem trpljenju, usmili se nas in vsega sveta.

    Na koncu dodamo (trikrat):
    Sveti Bog, sveti Močni, sveti Nesmrtni, usmili se nas in vsega sveta.

    Jezus: ” Moli stalno ta rožni venec, ki sem ti ga razodel. Kdor ga bo molil mu bom podelil veliko usmiljenje že v življenju, posebno pa ob smrti.”

 94. Dr says:

  Prosim za molitev, da bi se bolje razumel s sodelavci na delovnem mestu in z nadrejenimi, prav tako prosim za molitev, da bi vzdržal vse napore ki jih nosi nova služba.

  Večkrat sem popolnoma potrt in obupam nad vsem.

  O, Jezus, vate zaupam.

  PROSIM, MOLITE ZAME! Hvala vam za vse vaše molitve.

  • Miro says:

   MOLIMO:

   Gospod Bog,
   kot tvoji učenci razumemo,
   da moramo vsi sprejeti in nositi križ.
   Vemo, da lahko na križ gledamo na tri načine:
   lahko prosimo, da nam ga ne pošlješ,
   lahko prosimo, da nam ga olajšaš in
   lahko prosimo, da nam daš dovolj moči,
   da ga pogumno sprejmemo in nosimo.
   Če bi nas kdaj zadel zelo težak križ,
   nam daj dovolj poguma,
   varuj nas malosrčnosti in obupa.
   Po svojem križu, s katerim si nas odrešil,
   nam utrdi vero v svojo ljubečo skrb za nas.
   Navdihuj nas, da bomo sočutni s trpečimi.
   (vir: Ognjišče)

   Božje usmiljenje, tolažba in blagor vsem, ki so skesanega srca, zaupamo vate!

 95. Olga says:

  Prosim za zdravje mojega sina.

 96. Marjetka says:

  Prosim vas, če mi lahko pomagate z nasvetom. Pred kratkim mi je umrla mama,na katero sem bila zelo navezana. Bila je zelo pobožna in je leta in leta vsak dan molila rožni venec, molila je za vse nas. Dejala je,naj po njeni smrti ne pozabimo na molitev in molimo za njeno dušo. Sedaj imam jaz njen leseni rožni venec, že skoraj obrabljen od pogoste uporabe,a ga ne bi zamenjala za novega. Problem je, ker jaz nisem velik ljubitelj te molitve,ker se zaradi ponavljanja istih besed zgubim,nisem skoncentrirana, dovolj zbrana. Med molitvijo zanjo me večkrat prešine, da pravzaprav sploh ne morem moliti zanjo,ker imam občutek, da je ona že pri Bogu in se mi med molitvijo poraja prošnja,naj ona moli za nas. Ne vem, če je to v redu, prosim za vaše mnenje.

  • Hvala says:

   Spoštovana Marjetka!

   MOLITEV JE POGOVOR Z BOGOM!

   Molitev je pogovor z Bogom; tako kot se ljudje pogovarjamo drug z drugim, pogovor z Bogom imenujemo molitev. To pomeni, da poslušamo in izražamo to, kar mislimo, čutimo, upamo. Najgloblja molitev je neposreden pogovor iz srca v srce z Bogom. Ena najbolj priporočenih oblik molitve je molitev s Sv. Pismom.

   VEČKRAT SEM ŽE NAPISALA DA JE BOG ŽIV, ŽIVA OSEBA, ZATO JE POTREBEN OSEBNI ODNOS Z NJIM.

   Napisala ste, da niste zbrana pri molitvi; ZBRANA NISTE, KER SE ZANAŠATE NA SVOJO ČLOVEŠKO MOČ IN SPOSOBNOST IN GOSPOD VAM KAŽE, DA BREZ NJEGOVE POMOČI NE BOSTE V ŽIVLJENJU NAREDILA NIČESAR.

   JEZUS DELI MILOSTI, ZAKAJ GA NE PROSITE, DA VAS VODI SKOZI MOLITEV, ZAKAJ TO SKRB NE IZROČITE NJEMU?

   Spoštovana Marjetka, BOGA MORATE POSTAVITI NA PRVO MESTO, ČE ŽELITE, DA BO VSE V VAŠEM ŽIVLJENJU NA PRAVEM MESTU.

   ČLOVEK, KI NE MOLI, JE V ZELO HUDI NEVARNOSTI; HUDOBNI DUH GA ZALEZUJE IN ČE NIMA POMOČI OD BOGA, ČLOVEK PADE.

   Hudobec želi uničiti človeka, ker nasprotuje Bogu in ljudem, čaka in napravi načrt, da popolnoma uniči človeka.

   MOLITE, MOLITE IN MOLITE JE OD SVETE MARIJE OPOZORILO!

   Ker sami nismo sposobni moliti, PROSITE JEZUSA, DA VAM POŠLJE SVOJEGA SVETEGA DUHA, KI VAS BO VODIL, DAJEL POGUM, VAM ŠEPETAL KAJ JE POTREBNO itd…

   JEZUS JE REKEL, DA NE MOREMO ŽIVETI BREZ NJEGA, ON JE VINSKA TRTA, MI PA MLADIKE, VSAKA MLADIKA SE POSUŠI IN UMRE, KI NIMA VEČ SOKA OD TRTE.

   VSE DOBRO VAM ŽELIM, SVETUJEM VAM DA JEZUSU IZROČITE SVOJE ŽIVLJENJE IN IMATE Z NJIM OSEBEN, PRISTEN ODNOS. SAMO TAKO BOSTE SPOZNALA KAJ JE PRAVO ŽIVLJENJE NA LADJI S KATERO PLUJEMO PROTI VEČNOSTI!.

   ttps://si.aleteia.org/2018/02/06/nimam-casa-kaksen-pa-je-tvoj-izgovor-da-ne-molis/

   V prilogi lahko preberete -kateri pa je tvoj izgovor, da ne moliš?

   • Hvala says:

    Spoštovana Marjetka, ponovno prilagam prilogo zaradi popravka!

    https://si.aleteia.org/2018/02/06/nimam-casa-kaksen-pa-je-tvoj-izgovor-da-ne-molis/

    • Hvala says:

     Spoštovana Marjetka!

     Naj še dodam: za vse duše v vicah je potrebno da molimo, zato to vključujemo v molitvah v Cerkvi!

     Kdaj je nekdo pri Bogu ali pa bo ne vemo mi ljudje niti ne odločamo. To lahko veste samo tedaj, ČE VAM BOG TO POVE!

     CELO ŽIVLJENJE JE POTREBNO MOLITI ZA PREDNIKE, ZA ŽIVE IN TUDI ZA PRIHODNJE GENERACIJE!

     Če pa določena oseba ne potrebuje več molitve je BOG GOSPODAR, KI UREJA VSE ZADEVE, TUDI MOLITVE !

     • Miro says:

      Spoštovana Marjetka,

      Vaša mati je, kot ste zapisali, leta in leta vsak dan molila rožni venec, molila ga je za vse vas. Izrazila je željo, da po njeni smrti ne pozabite na molitev in molite za njeno dušo. To lahko na najboljši način storite prav z molitvijo rožnega venca in z obhajanjem svete maše v ta namen.

      Kako vzljubiti molitev rožnega venca in se približati rožnovenskim skrivnostim? V nekaj besedah vam tega tu na kratko ne morem predstaviti. Priporočam vam, da si nabavite odlično knjigo z naslovom Premišljevanje rožnega venca (p. Branko Petauer, Cistercijanska opatija, Stična 2006). S pomočjo te knjige, predvsem pa pod vodstvom Svetega Duha, se boste postopoma poglabljali v posamezne rožnovenske skrivnosti. Če boste dovolj potrpežljivi in vztrajni, boste tudi vi – tako kot je bila vaša mati – postala velika ljubiteljica rožnega venca. To molitev nam priporoča sama Devica Marija! Večje ko so pri molitvi težave, na primer glede raztresenosti, naveličanosti, ipd., bolj je takšna molitev zaslužna.

      Svetujem vam, da na materino željo še naprej molite za njeno dušo. V kolikor pa vaših molitev ne potrebuje več, bodo po Božji milosti podarjene za odrešenje kakšne druge osebe. Opravljene molitve v nobenem primeru ne bodo izgubljene. Velik blagoslov in srečo bodo prinesle tudi vam in vašim bližnjim.

      Marija, Kraljica svetega rožnega venca, prosi za nas!

 97. Sanci says:

  Prosim za uslisanje prosenj
  Ljubi Jezus in Marija pomagajta kar prosim in me uslisita.

 98. Samuel+++ says:

  Hvaljen Jezus in Marija, molimo da bi vredno, s pravo vero, s spoštovanjem do Vsemogočnega Jezusa Kristusa, pravega Boga, prejemali Sveto Evharistijo, tako kot se je to izvajalo pred covid-19, v veliki ponižnosti, in sicer na jezik.
  Bodite sveti, kajti naš Gospod je sveti Bog, ki bo vsakemu sodil po njegovi veri.
  Molimo za pravo vero, upanje in ljubezen +++

  • Hvala says:

   Spoštovani Samuel !

   RES JE, MOLIMO ZA PRAVO VERO, UPANJE IN LJUBEZEN.

   Jezus je pri zadnji večerji skoraj gotovo kruh po spremenjenju v njegovo telo razlomil in razdelil.

   Vsak delivec obhajila pa mora paziti, da se vsi, ki se obhajajo na roko, tudi takoj spoštljivo obhajajo in se s hostijo v roki ne oddaljijo. Če obstaja nevarnost skrunitve ali profanacije, naj bi se vernikom obhajilo ne delilo na roko (CD 108, 92).

   Vprašala bi naslednje: KOLIKO LJUDI VE, DA JE V SVETI HOSTIJI ŽIVI JEZUS (NE MRTVI) IN ČE VE ALI VERUJE V TO?

   Vse dobro vam želim!

   https://si.aleteia.org/2019/01/27/kako-pravilno-prejemati-obhajilo-%e2%80%92-na-jezik-ali-na-roko/

 99. Sija says:

  Preprosta pot:

  Tišina je molitev.
  Molitev je vera.
  Vera je ljubezen.
  Ljubezen je služenje.
  Sad služenja je mir.
  (Mati Terezija)

  Naprošam za dobre misli in molitve, za zdravje mojega očeta. Naj bo vse dobro, z nami vsemi in našimi ljubljenimi.

  Mir in vse dobro.

  Sija

  • Miro says:

   Hvala za spodbudne besede. Kratko, jedrnato, bistveno. Draga Sija, na vas, posebej na vašega očeta, seveda pa tudi na druge trpeče, ki prosijo za molitev, se bomo spomnili pri Križevem potu. V zvezi s to pobožnostjo je vsak dan objavljena določena postaja v rubriki Članki za dušo (glej današnjo objavo ob 13:56).

   Sicer pa veliko molimo za trpeče ljudi v Ukrajini, da bi na priprošnjo Kraljice miru prišlo do prenehanja krvavega nasilja nad prebivalci in do vzpostavitve težko pričakovanega miru. Naj se na vse trpeče ljudi izliva obilno Božje usmiljenje – po Njegovem prebridkem trpljenju na križu.

   Molimo te Kristus in te hvalimo, ker si s svojim križem svet odrešil!

 100. Miro says:

  USMILJENI JEZUS: »ŽELIM, DA BI BIL POGLED TVOJE DUŠE VEDNO UPRT V MOJO SVETO VOLJO, SAJ SI MI TAKO NAJBOLJ VŠEČ. NOBENA ŽRTEV SE NE MORE PRIMERJATI S TEM.« (Dnevnik sv. Favstine Kowalske, št. 1327).

  Zahvalimo se za te močne besede življenja, ki jih je Usmiljeni Jezus zaupal sestri Favstini Kowalski, da bi tudi mi živeli v njihovi
  moči in spolnjevali Božjo voljo. Najlepša hvala tudi za duhovna sporočila, prošnje, molitve, zahvale in spodbude, zapisane pod: Administrator, Tony, Mateja, Majda, Jana, Hvala, Sofija, Danica, MamiM, Maja, Sija, Mojca, Minako, Kras, a. in drugi prosilci Božjih milosti. Še bolj se povežimo z vero in zaupanjem v Božje usmiljenje, vse pa Jezusu darujmo pri sveti maši (molitve, dela, preizkušnje, trpljenje in drugo). Prosimo, naj Gospod obilno blagoslovi vse naše sestre in brate, posebej najbolj trpeče. Zgodi se presveta Božja volja, na priprošnjo Preblažene Device Marije, sv. Jožefa in vseh svetnikov!

  GOSPOD, V OBILJU SVOJE DOBROTE ME USLIŠI

  »Jaz pa svojo molitev naslavljam nate, o Gospod,
  v času dobrohotnosti, o Bog.
  V obilju svoje dobrote me usliši,
  v zvestobi svoje rešitve!
  Reši me iz blata, da se ne pogreznem,
  naj se rešim svojih sovražnikov
  in iz globočin vodovja!
  Naj me ne odplavi tok vode,
  naj me ne pogoltne globina,
  naj vodnjak ne zapre svojega žrela nad mano!
  Usliši me, Gospod, zakaj tvoja dobrota je obilna,
  po svojem velikem usmiljenju se obrni k meni!
  Ne skrivaj svojega obličja pred svojim služabnikom,
  zakaj tesno mi je, hitro me usliši!
  Približaj se moji duši, odkupi jo,
  zaradi mojih sovražnikov me reši!«

  https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Ps+69%2C14-19&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

  Božje usmiljenje, ki si nas poklicalo k sveti veri, zaupamo vate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja