Prosim za molitev

Imate težave? Imate kako bolezen, ki jo ne morejo zdravniki ozdravit ( levkemija, rak, astma, depresija,…) ? Ste skregani s sosedi, možem, ženo, otroci, sorodniki, sošolci,…? Vam gre vse narobe? Ne morete dobit fanta / punco za zakon? Ne morete imet otrok? Ne vem karkoli imate in vam dela težave, spodaj vpišite in skupaj bomo molili za vaš namen.
Naša prošnja je, da se tudi vi sami vključite v to internetno molitveno skupino in si vsi skupaj pomagajmo in molimo drug za drugega in namene, ki so bili napisani. Če še ne znate moliti, potem si izberite eno od molitev in jo izmolite (preberite in pri tem razmišljajte kaj piše) za vaše in vse ostale prošnje(namene). Če verujete se vam bo to tudi izpolnilo.

Matej 9, 20-22
Tedaj se mu je od zadaj približala žena, ki je dvanajst let krvavela, in se je dotaknila roba njegove obleke. Pri sebi je namreč rekla: »Če se le dotaknem njegove obleke, bom rešena.« 22 Jezus pa se je obrnil, jo pogledal in dejal: »Bodi pogumna, hči, tvoja vera te je rešila.« In žena je bila od tiste ure rešena.
Ali:
Mt 17,20
»Zato, ker imate malo vere,« jim je dejal. »Resnično, povem vam: Če bi imeli vero kakor gorčično zrno, bi rekli tej gori: ›Prestavi se od tod tja!‹, in se bo prestavila in nič vam ne bo nemogoče
Ali:
Lk 17,6
Gospod pa jim je dejal: »Če bi imeli vero kakor gorčično zrno, bi rekli tej murvi: ›Izruj se s koreninami vred in se presadi v morje,‹ in bi vam bila pokorna.

Vsi skupaj lahko od Boga izprosimo milost za vaše prošnje.
Hvala za vaš obisk in vašo molitev, naj vas Bog obilno blagoslovi.

 

*
*
*
 

 

 • Hvala vsem, ki molite, ki verujete. Velika hvala. Prosim vas za molitev za razsvetljenje, za rešitev iz težke situacije. Hvaljen bodi Gospod, slavljen in čaščen
  sv. Juda Tadej prosi za nas
  sv. Rita prosi za nas
  sv. Jožef prosi za nas
  sv. Faustina prosi za nas
  sv. Mihael nadangel prosi za nas
 • Sveto gorska Mati božja, ozdravi mojega prijatelja. Sedaj je v komi, da bi zdravniki odkrili pravo bakterijo, ki ga napada. Staršem pa podeli svoji mir.
 • Prosim za brata Janeza in za njegovo družino. Prosim te Gospod, po Marijini priprošnji za rešitev iz stisk in pravo pot, prave odločitve. Hvala ti Gospod, hvala ti Marija!
 • Prosim molite skupaj z mano za zdravje otrok tako fizično kot mentalno zdravje, da se bi znala pravilno razporejati in rokovati z financami, da bi lahko vendarle tudi finančno pomagala pomoči potrebnim ter za rešitev zasvojenosti partnerja.
  Hvala, dobri Bog naj vam stotero povrne..
 • Prosim za molitev za sina, da bi si popravil ocene, da bi dosegel zahtevano povprečje, ki ga potrebuje. Hvala.
 • Prosim za molitev za sina, da bi našel notranjo mir.
 • Kraljica Miru, prosim, ozdravi moje bolno telo, odženi vse bolečine, strahove in obupe, ki so zadnje dneve skoraj nevzdržni. Prosim, usliši moje prošnje in klic molitve.
  Prosim tudi vas za vašo molitveno podporo, saj sama ne zmorem več. Bog vam povrni.
 • Prosim te Jezus, pomagaj delodajalcem razumeti potrebe zaposlenih. Prosim, da bi delodajalec razumel in še naprej omogočal delno delo od doma ki omogoča, da manj časa preživim na cesti.
  Jezus prosim te še za svoje duševno zdravje.
 • Pozdravljeni prosim za hčerko, če se jo lahko spomnete v svojih molitvah, da bi ji po večkratnem delanju vozniškega uspelo.Hvala dobri ljudje
 • Prosim za molitev, da bi bilo doma vse dobro, da bi lepo in mirno živeli in se razumeli. Vsemogočni Milostni Bog, Presveta Devica Marija, Sveti Jožef, Srce Jezusovo, pomagajte da bo res vse dobro.
  Iskrena hvala
 • Prosim za molitev za mene ter moji dve sošolki, da bomo uspešno končale šolsko leto (srednja šola) in uspešno opravile vse teste in maturo, ter da bomo vztrajne še naprej, saj je včasih težko. Hvala in lp.
 • Prosim za molitev za zdravje za bolečine v trebuhu, ki trajajo že nekaj časa, zraven bolezni s katero se borim že veliko let.
  Prosim tudi za molitev za partnerja, da bi prenehal z pitjem alkohola in mi s tem zmanjšal stres, ki ga občutim
  Hvala vsem, ki boste molili zame, Bog povrni🙏
 • Prosim za molitev za najstniškega sina, ki je v stiski zaradi nasilja v šoli, ker se je uprl drogam in ga zato nadlegujejo, posledično se mu je uspeh drastično poslabšal.
 • Kraljica miru, prosim za ozdravljenje za mojega vnuka, od hudega dermatitisa.Prosim za molitev.
 • V molitev priporočam svojega fanta ki je na dnu z živci,Sam ima stisko,ki ga preberi,že dlje časa,poleg tega pa ga bremeni najina selitev.Starši in sestra pritiskajo na naju moji.Naj Jezus vstopi in naše odnose in jih pomiri,tolažbo,mir in zaščito pred vsem hudim.Bog povrni.
 • Pozdravljeni vsi dobri ljudje.

  Na vas se obračam s prošnjo, da skupaj z menoj molite. Vem da je pri Jezusu vse mogoče, zato odpiram vrata svojega srca Kristusu in mu popolnoma zaupam, da me bo vodil na mojem čisto novem poslovnem področju. Obilno blagoslovi mojo delovno mesto in
  celoten kolektiv. Naj se zgodi tvoja volja.
  Hvala in amen.
 • Prosim za molitev, da bo doma vse vredu, da bi se partner razumel s hčerko, njenim možem in bi bilo res vse dobro. Prosim, resnično prosim, da bi res bilo vse dobro in mirno.
  Iskrena hvala, Jasna
 • Prosim molite za moje zdravje in zdravje mojega moža.
 • Ponižno, iskreno in goreče vas prosim za molitveno podporo za moje zdravje, da bi bilo vse uredu in za uresničitev mojih želja.

  Tudi sam veliko molim za to.

  Obljubim pa da vsak dan molim tudi za vsakogar, ki mi na tej strani nudi molitveno podporo.

  Bog lonaj Vam že v naprej za molitveno podporo

  Sveti Jožef prosi za nas
 • Prosim za molitev za mojo mamo, ki je hospitalizirana, da bo lahko še hodila.
 • Prosim za molitev za mojega brata, ki bije hude notranje boje. Nima nobenega prijatelja, o sebi zelo slabo mišljenje, v službi pa konstantno šikaniranje in zbadanje. Ne zmore več. Prosim spomnite se ga v molitvi, da mu Bog nekako pomaga. Bog lonaj vsakemu, ki se ga bo spomnil.
 • Moja sestra se že 8 let bori z razsejanim rakom dojke. Bolezen je spet napredovala. Zaradi akutnega poslabšanja jeter ne more dobiti zdravila.
  Prosim za molitev na priprošnjo Božjega služabnika Alojzija Kozarja. Da bo ozdravela in živela.
 • Dober večer.
  Prosim za molitev za zdravje in uresničitev romanja (camino) v maju.
  Prosim za molitev, da bom strpna, da ne bi želja presegala Božje volje.
  Prosim tudi za molitev za mojo prijateljico, čudovito ženo in mati treh otrok, da bi se njeno stanje po mnogih operacijah stabiliziralo.
  Najbolj pa prosim, da najdem moč in se približam Jezusu.
 • Ponižno prosim, za molitev, za zdravje staršev. Moje zdravje da bi zanosila in fantovo zdravje. Amen.
 • Pozdravljeni

  Iskreno in ponižno vas lepo prosim za molitveno podporo za moje zdravje, da bi bilo vse uredu, tako kot mora biti.

  Lepo vas prosim pomagajte mi prositi našega odrešenika Jezusa Kristusa, za moje zdravje.

  Bog lonaj Vam že v naprej

  Sveti Jožef prosi za nas
  Marija pomoč kristjanom prosi za nas
  Magdalena Gornik prosi za nas
1 2 3 4

 

This entry was posted in Domov. Bookmark the permalink.

20.295 Responses to Prosim za molitev

 1. marija says:

  Prosim, da bi čim prej dobila drugo in boljšo službo ter bližje kraju bivanju, kajti v zdajšnji službi doživljam neke vrste mobbing.

  Iskrena hvala vsem.

  • Miro says:

   Marija, vsako jutro vse, kar vas ta dan čaka, zaupno izročite v Jezusove roke. Čez dan skušajte vse delati z ljubeznijo oz. vsaj težite k temu. Zvečer se pred spanjem Jezusu zahvalite za vse, kar ste ta dan lepega prejeli oz. doživeli. Tudi manj prijetne ali celo boleče stvari so del Njegovega načrta, ki je Načrt večne ljubezni in sreče v Bogu. Ob koncu tedna vse ponovno izročite Usmiljenemu Jezusu pri sveti maši in se mu za vse ponovno prisrčno zahvalite. Pustite, da vam podari tisto, kar je za vas najbolj prav. Morda je to prav druga služba, katero si v težkih razmerah močno želite.

   Omenjene korake priporočam tudi drugim prijateljem na tem forumu v različnih življenjskih stiskah. Kakor koli že, vaša prizadevanja bodo še naprej spremljale molitve spletnih molivcev. Jezus na naše molitve vedno “odgovori” ali “ne odgovori” – vedno tako, da je v skladu z Božjo voljo. Tako zelena kot rdeča luč na Jezusovem “semaforju” imata za naše življenje globok pomen. Mi gledamo na naše življenjske probleme zelo pomanjkljivo in tuzemsko, Jezus pa v moči Svetega Duha zaobjema vse podrobnosti in jih vidi tudi v celoti – v povezavi z večnostjo. Samo On do potankosti ve, kaj je za nas v danem trenutku najbolj prav in obenem služi tudi našemu zveličanju. Zaupajmo v Njegov milostni načrt!

 2. molitev says:

  Neverjetno pričevanje Gianne Jessen

  ROJENA SEM V ČASU SPLAVA
  Gianna Jessen je 8. septembra 2008 nagovorila avstralsko javnost v parlamentu v Melbournu.

  Posvojena sem. Moja biološka mati je imela 17 let, moj biološki oče prav tako. Noseča je bila 7 mesecev in pol, ko se je odločila oditi na kliniko Planned Parenthood, ki opravi največ splavov na svetu. Svetovali so ji splav s solno raztopino, ki jo uporabljajo za izvršitev splava v poznih mesecih nosečnosti. Pri tem se solna raztopina vbrizgava v materino telo; otrok golta to raztopino, ki ga razžira odznotraj in odzunaj, mati pa rodi mrtvega otroka v roku 24 ur. Toda na ogromno in šokantno presenečenje vseh se nisem rodila mrtva, ampak živa, in sicer 6. aprila 1977 v kliniki za opravljanje splavov v okrožju Los Angelesa. V popolnem načrtovanju mojega rojstva je fantastično prav dejstvo, da izvršitelj splava še ni prišel v službo, tako da ni imel možnosti, da bi nadaljeval s svojim načrtom za moje življenje, ki je bil – moja smrt.

  Zavedam se, da sem v zelo lepi zgradbi Vlade in ljubim vašo domovino kot svojo lastno. Toda vem, da v času, v katerem živimo, nikakor ni politično modro izgovarjati imena Jezusa Kristusa na takem mestu in Ga povabiti na taka srečanja, kajti Njegovo ime lahko povzroči, da se ljudje počutijo grozno nelagodno. Toda jaz nisem preživela zato, da bi pripomogla k temu, da bi se vsi ljudje počutili prijetno. Preživela sem, da bi malo razpihala stvari. In v tem uživam.

  Kot sem že povedala, sem se rodila živa po 18 urah. Morala bi biti slepa, morala bi biti izžgana, morala bi biti mrtva. Toda nisem! Veste, kaj je fantastično? Dejstvo, da je izvršitelj splava moral podpisati moj rojstni list! Zato vem, kdo je. In za vse skeptike, ki me poslušajo: v mojem kartonu piše >Rojena v času abortusa s solno raztopino.< Ha! Niso zmagali. Pozanimala sem se, kdo je človek, ki je opravljal moj splav. Njegove klinike so del največje verige klinik v ZDA in letno zaslužijo 70 milijonov dolarjev. Prebrala sem neki njegov citat izpred nekaj let: >Abortiral sem več kot milijon otrok in to smatram za svojo strast.< To vam govorim zato, ker se, dame in gospodje, nahajamo v zanimivi bitki v tem svetu, pa če to dojamemo ali ne. To je bitka med življenjem in smrtjo. Na kateri strani ste? Medicinska sestra je poklicala nujno medicinsko pomoč, prepeljali so me v bolnišnico, kar je resnično čudež. Kajti v tem času pa vse do leta 2002 je bila v moji domovini navada, da so tistemu, ki je preživel splav, končali življenje, pa najsi je bilo to z davljenjem, dušenjem ali s tem, da so ga pustili umreti ali da so ga odvrgli. Toda 5. avgusta 2002 je predsednik Bush uzakonil akt o zaščiti živorojenih otrok, da bi to preprečil. Vidite, mi smo resni. Upam, da me bodo zasovražili do smrti, da bom tako lahko občutila Boga in tako razumela, kaj pomeni biti osovražen. Kajti On je bil osovražen! Kristus je bil osovražen! In ne veselim se tega, da bom osovražena, saj vem, da sem že osovražena, ker razglašam življenje! In pravim vam: >Niste me ujeli! Tihi holokavst me ni premagal!< In moje poslanstvo, dame in gospodje, izmed mnogih stvari je vnesti humanost v razpravo, ki smo jo enostavno zavili, postavili na polico in dejali: >To je problem!< Odstranili smo svoja občutja, postajamo trdi. Mar resnično želite to? Koliko ste pripravljeni tvegati, da bi govorili resnico v ljubezni in usmiljenju, da bi vstali in bili pripravljeni na to, da boste osovraženi? Ali se končno vse vrti okrog vas? Ali mene? Po vsem tem sem bila nameščena v dom za nezaželene nujne primere, kjer so se odločili, da me ne marajo. Ob tem rada rečem: >Ne vem, kako me niste mogli vzljubiti že vse od začetka?! Kaj ni v redu s temi ljudmi?< Pa me niso marali. Vidite, jaz sem osovražena že od spočetja. Od mnogih. In ljubljena od še več drugih, posebno od Boga. Jaz sem Njegova deklica. In Božji deklici se ne smete zameriti. Na mojem čelu piše: >Bolje zate, da si dober do mene, ker moj Oče vlada svetu!< Torej po tem, ko sem bila v slabem domu, so me namestili v drugi dom, v prekrasni dom, v Pennyjin dom. Penny mi je povedala, da sem imela 17 mesecev, 14 kg in diagnozo cerebralne paralize (smatram jo za dar), ki je bila neposredno povzročena zaradi pomanjkanja kisika v možganih, ko sem se borila za življenje. Prisiljena sem, da vam rečem naslednje: če je splav pravica ženske, vas sprašujem, katere so moje pravice? Tistega dne ni bilo niti ene radikalne feministke, ki bi vstala in kričala, kako teptajo moje pravice. Pravzaprav je moje življenje ugašalo v imenu pravic žensk. In, dame in gospodje, jaz ne bi imela cerebralne paralize, če ne bi preživela vsega tega. Zato, kadar slišim grozljiv, odvraten argument, kako potrebujemo splave, ker bi bil otrok lahko invalid . Ah! Občutim grozo, ki mi napolnjuje srce! Dame in gospodje, obstajajo stvari, ki se jih morete naučiti samo od najslabotnejših med nami. In kadar jih ubijete, ste vi tisti, ki izgubljate! Gospod skrbi zanje, toda vi ste tisti, ki boste večno trpeli! In kakšna aroganca, kakšna absolutna aroganca - to je bil argument v tem mestu, kjer živimo -, da morajo močnejši dominirati nad šibkimi, da morajo odločiti, kdo živi in kdo umre! Kakšna aroganca. Mar ne razumete, da ne morete povzročiti niti tega, da vaše srce bije? Mar ne razumete, da v resnici moči, za katero mislite, da jo imate, ni, da v resnici pravzaprav ne posedujete ničesar! Božje usmiljenje je tisto, ki vas ohranja, tudi takrat, ko Boga sovražite! Pogledali so mojo drago Penny in rekli: >Iz Gianne nikoli nič ne bo,< kar je vedno opogumljajoče. Toda ona se je odločila, da jih bo ignorirala, in delala z menoj trikrat dnevno. Začela sem držati glavo, oni pa so govorili: >Gianna nikoli ne bo zmogla tega in onega .< Da skrajšam zgodbo: s tremi leti in pol sem hodila s pomagalom in protezami za noge. Danes stojim tukaj rahlo šepajoča, brez pomagala in protez za noge. Včasih padem graciozno, včasih zelo nerodno, odvisno od situacije. Toda vse to v Božjo slavo! Vidite, dame in gospodje, slabotnejša sem kot večina od vas, toda to je moj govor. Kako majhna je cena, ki jo plačujem za to, da sem lahko luč v svetu in mu ponujam upanje. Mislim, da v našem napačnem razmišljanju, o načinu, kako stvari stojijo, ne razumemo, kako lepo je lahko trpljenje! Ne javljam se zanj prostovoljno, toda kadar pride, pozabljamo, da je Bog tisti, ki vse vodi, in da je On tisti, ki lahko najbolj nesrečne stvari naredi prečudovite! Spoznala sem svojo biološko mamo. Odpustila sem ji. Kristjanka sem. Ona je zelo zlomljena ženska. Prišla je na dogodek, ki sem ga imela pred dvema letoma. Nenajavljena se je pojavila pred mano in rekla: >Pozdravljena, jaz sem tvoja mama.< To je bil zelo težak dan, pa vendar; medtem ko sem trpela vse to - verjetno mislite, da sem smešna - sem sedela tam in premišljevala: >Jaz ne pripadam tebi. Jaz pripadam Kristusu. Jaz sem njegova deklica in jaz sem princesa. Tako da brez ozira na to, kaj govoriš, in na vso tvojo jezo in zlomljenost in gnev, ni moja stvar, da to nosim. In tudi ne bom.< Vse to sem govorila sama v sebi. Torej, dame in gospodje, imate možnost. Samo na kratko bi se želela v svojem govoru neposredno obrniti na moške v tem prostoru in storiti nekaj, kar se še ni storilo. Možje, ustvarjeni ste za velike stvari! Ustvarjeni ste, da vstanete in da ste resnično možje. Ustvarjeni ste, da branite žene in otroke, ne pa da stojite ob strani in obračate glavo vstran, ko se zavedate, da se dogaja umor, ter da ne napravite nič v zvezi s tem vprašanjem. Niste ustvarjeni zato, da izkoristite ženske in da nas pustite same. Ustvarjeni ste, da ste plemeniti in čudoviti, usmiljeni in močni ter da se zavzamete za to. Ker, poslušajte me, možje, preveč sem utrujena, da bi še naprej namesto vas opravljala vaše delo. Žene, niste ustvarjene za to, da bi z vami grdo delali. Niste ustvarjene za to, da bi sedele in ne bi vedele, koliko ste vredne. Ustvarjene ste za to, da se za vas borijo. Za vedno. Sedaj je vaš trenutek. Kakšni ljudje boste? Verjamem, da neverjetni. Verjamem, možje, da se boste soočili z izzivom. Vsem politikom, ki me poslušajo, posebno moškim, bi rekla naslednje: >Ustvarjeni ste za velike stvari, ustvarjeni ste, da branite to, kar je pravično in dobro.< To goreče mlado dekle je stalo tukaj in dejalo: >To je vaš trenutek. Kakšni možje želite biti? Možje, obsedeni z lastno slavo, ali možje, obsijani z Božjo slavo?< Čas je, da se opredeliš, dežela Viktorija. To je tvoja ura. Bog ti bo pomagal, Bog bo s teboj. Možnost imaš, da proslaviš Boga in mu izkažeš čast v letu 2008. Naj končam . Nekatere izmed vas morda moti, ker ves čas govorim o Bogu, o Jezusu. Toda kako bi sploh mogla hoditi okrog, 'šepati' po tem svetu in ne dati vsega svojega srca in pameti in duše in moči Kristusu, ki mi je podaril življenje!? In če mislite, da sem neumna, je to samo še en dragulj v moji kroni. Ves namen mojega življenja je storiti, da se Bog smehlja. Upam, da je vsaj kaj od tega imelo smisel. Enostavno je prišlo iz mojega srca. Naj vas Bog blagoslovi in varuje. posnetek govora v angleščini - 1.in 2.del: http://www.youtube.com/watch?v=kPF1FhCMPuQ

  http://www.youtube.com/watch?v=k8B1nKGIAeg

 3. Miro says:

  Priporočam, da v postnem času, ki je pred nami, več molimo tudi za duhovne poklice. V ta namen darujmo tako naše molitve, kakor tudi naše preizkušnje in stiske. Vedno, ko zavzeto molimo – ne samo za sebe, ampak tudi za druge potrebe – se povečajo možnosti, da se nas bo Jezus usmilil in nas v marsičem ozdravil/odrešil. Vse, kar počnemo, vključno z molitvijo, pa vedno naredimo z veliko ljubeznijo do Boga in bližnjega!

  MOLITEV ZA DUHOVNE POKLICE

  Gospod Jezus, Božji pastir duš, ti si poklical apostole, da bi postali
  ribiči ljudi, pritegni tudi danes k sebi goreče in plemenite fante iz
  naših družin ter jih naredi za svoje učence in služabnike.

  Zbudi v njih željo po odrešenju vseh ljudi, za katere na naših
  oltarjih vsak dan obnavljaš svojo daritev na križu.

  Pokaži jim Gospod, vse pokrajine, kjer toliko naših bratov in sester
  tiho prosi za luč resnice in gorečo ljubezen.

  Naj se odzovejo tvojemu klicu, postanejo sol zemlje in luč sveta ter
  na zemlji nadaljujejo tvoje delo odrešenja in gradijo tvoje
  skrivnostno telo, ki je Cerkev.

  Tudi številna in velikodušna srca deklet milostno pokliči, Gospod.
  Vlij jim hrepenenje po evangeljski popolnosti in zbudi v njih željo,
  da se bodo v službi za tvojo Cerkev ter za uboge in bolne žrtvovale
  z vsem žarom in z vso močjo tvoje ljubezni. Amen

  Naj te po tej molitvi Usmiljeni Jezus obilno blagoslovi in tvoje srce osreči v luči evangeljske resnice!

  • Vesna says:

   Miro vi ste pa kakšenm duhovnik predvidevam, ker vaša besedila nosijo Jezusovo vsebino.Čim več takih ljudi naj bo na tem forumu.

   • Miro says:

    Vesna, hvala za vašo spodbudo! Nisem duhovnik, čeprav bi si želel. Sem le eden od mnogih popotnikov in iskalcev tistega Studenca, ki nikoli ne presahne. Po krstu imam, tako kot vsak kristjan, ki je bil deležen te velike Kristusove milosti, delež pri Jezusovem duhovništvu. Tega pa imate, kot predpostavljam, tudi vi in še vrsta obiskovalcev naše spletne strani. Res smo lahko zelo veseli, ker nas Njegovo duhovništvo milostno povezuje z vsemi kristjani sveta in nasploh z dobro mislečimi ljudmi. Ne nazadnje tudi s preizkušanimi sestrami in brati, ki se nam priporočajo v molitev. Bog z vami!

 4. heidi says:

  molite!

 5. KRAS says:

  SMO V PREDPOSTNEM ČASU, PROSIM, MOLITE ZAME , RADA BI OPUSTILA NEKE RAZVADE.

 6. Miro says:

  Zakaj mora trpeti ta nedolžni otrok …? Zakaj sta pri svojih najboljših letih v prometni nesreči izgubila življenje oče in mati in zapustila več otrok, sedaj sirot brez staršev …? Zakaj se ta mož že več dni bori s smrtjo … Zakaj je to dekle zbolelo za levkemijo …? Zakaj se je ta delavec hudo ponesrečil pri delu in postal invalid …? Zakaj na svetu prihaja do grozovitih vojn, lakote ..? Še in še bi lahko zastavljali vprašanje – zakaj? Gospod, zakaj vse to hudo trpljenje na svetu …? Ali nisi ustvaril sveta kot nekaj, kar je zelo dobro?

  Trpljenje je velika skrivnost, katero globoko osvetljuje in ji daje poln smisel le trpljenje našega Odrešenika Jezusa Kristusa. Prisluhnimo Michelu Quoistu, ki je v molitvi “V svetišču trpljenja” zapisal naslednje besede življenja, skladne z evangeljsko resnico:

  Dragi otrok, trpljenja nisem hotel jaz,
  tvoj Bog, ampak ljudje.
  Vnesli so ga na svet, ko so vanj prinesli greh,
  kajti greh je nered in nered povzroča bolečino.
  Vsakemu grehu, veš,
  odgovarja nekje in ob določenem času
  na svetu neko trpljenje.
  In več ko je greha, več je tudi trpljenja.

  Toda prišel sem jaz
  in vzel sem nase vse vaše trpljenje,
  ko sem sprejel nase vse vaše grehe;
  vzel sem ga in vse trpel prej ko vi.
  Prevrednotil sem ga,
  spremenil in naredil iz njega zaklad.
  Trpljenje je res še zlo, vendar zlo,
  ki ni brez koristi,
  kajti iz vašega trpljenja sem naredil
  Odrešenje.

  Smo pred skorajšnjim 40-dnevnim postom, ki je za nas čudovita priložnost, da vse naše stiske darujemo Usmiljenemu Jezusu. Vsemogočni Bog more naše trpljenje spremeniti v dragocene bisere odrešenja za življenje, ki nikoli ne mine. Če je v skladu s presveto Božjo voljo, nam čas molitve in pokore lahko prinese tudi telesno ozdravljenje oz. nas reši te ali one stiske. V imenu Gospoda Jezusa Kristusa se obrnimo na Nebeškega Očeta, in sicer z besedami življenja, ki jih je v molitvi “Tvoj križ – moj križ” zapisal Karl Rahner:

  Oče, s tvojim Sinom hočemo deliti vse:
  njegovo življenje, njegovo poveličanje
  in zato tudi njegove bolečine in njegovo smrt.
  Samo daj nam s križem tudi moči,
  da ga bomo mogli nositi …

  Zaupaj, zdaj je čas velike milosti! Usmeri srce k Jezusu, ki prihaja, da bi te odrešil!

 7. jožef says:

  že nekaj let sem v hudi depresiji,sedaj se me je lotila demenca.star bom 55 let,otroci(2) še nimajo redne zaposlitve,hčerka je študij dokončala,sin še ne,ženo imam trenutno brezposelno.sem invalid II.kategorije,zaposlen!Imam tudi 3 brate,vsi s podobno diagnozo!pred 2 leti mi je umrla 2 leti starejša sestra,za rakom na rodilih.Od takrat naprej je pri meni vse narobe!Prosim za pomoč v molitvi in kakršnokoli vzpodbudo,kako naj premagam težave!Zdravniki samo predpišejo zdravila,z menoj pa ni nič bolše,imam občutek kot da izgubljam stik z realnostjo,kot da to kar se dogaja meni,sanjam!NE VEM KAKO NAPREJ,KAKO NAJ DOBIM ENERGIJO ZA ŽIVLENJE!
  ZA POMOČ V MOLITVI SE VAM VNAPREJ ZAHVALJUJEM!

 8. Sofia says:

  Prosim te Bog pomagaj vsem. Svet te potrebuje.

 9. betka says:

  prosim molite zame, da bi v tem času dobila res pravo službo, in sredstva, da bi lahko preživela sebe in otroka.

  • KRAS says:

   Glej , prav posebej , te bom zaobjela med molitvijo. In mislim, da tudi mnogi drugi. Do takrat pa pazi nase in ljubi otroka.

 10. Andreja says:

  Hvala ti moja mati Marija za besede, v katerih sem našla tudi sama odgovor. Hvala ti da si in nam pomagaš, da se vsi zveličamo. Hvala Mati, Hvala. Slava tebi mati Marija, tvojemu sinu Jezusu, Očetu in Svetemu Duhu. Zdaj in vekomaj! Amen!!! Naj te svet spozna!!!

Comments are closed.